Retete de Paste:
Prajiturele cu cereale si fructe
2 January 2013
Prajiturele
cu cereale si fructe din: unt, zahar brun, miere, cereale, malai,
amestec de seminte si fructe uscate. Ingrediente: 175 g unt 150 g zahar
brun 3 linguri miere lichida 250 g cereale plate 2 linguri malai 100 g
amestec de seminte (sau nuci tocate), ex: seminte de floarea osarelui,
migdale, caju, alune 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu rosii cherry si piure de spanac
2 January 2013
Cotletele
de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o combinatie reusita
atunci cand doriti sa schimbati meniul, iar daca sunteti in pana de idei
aceasta reteta reprezinta optiunea perfecta pentru o masa sanatoasa si
gustoasa. Cotletele de porc cu rosii cherry si piure de spanac sunt o
reteta rapida si foarte buna,…
Read more »
Read more »
Supa de curcan cu galuste
28 December 2012
Supa
de curcan cu galuste din: carne de curcan, ceapa, morcovi, patrunjel,
telina, mazare congelata, unt, faina, smantana, paine, lapte, ou,
usturoi, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de
curcan 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 telina 100 g mazare
congelata 100 g unt 100 g faina 100 ml…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere, pere şi migdale
28 December 2012
Tarta
cu mere, pere şi migdale din: unt, mere, pere, zahar brun, esenta de
vanilie, zahar tos, oua, esenta de migdale, praf de copt, migdale si
fulgi de migdale. Ingrediente: 40 g unt 3 mere coapte, curatate de cotor
si coaja, taiate felii subtiri 3 pere coapte, curatate de cotot si
coaja, taiate sferturi 75…
Read more »
Read more »
Noua cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Noua
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Tequila Sunrise Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie
Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de
portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură…
Read more »
Read more »
Opt retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Opt
retete culinare pentru Revelion: Pui la cuptor cu măsline şi cartofi O
reteta de pui la cuptor cu masline si cartofi din: pui, cartofi,
masline, ulei de masline, sare, piper, usturoi, rozmarin si salvie.
Ingrediente: 2 pui mici (a 800 g) 800 g cartofi mici roşii 100 g măsline
negre (fără sâmburi) 4 linguri…
Read more »
Read more »
File de pangasius cu cocos
28 December 2012
File
de pangasius cu cocos din: frunze de banan, varza, ardei iute, file de
pangasius, pasta de curry, lapte de cocos, lamaie verde, sos de peste si
ghimbir. Ingrediente: 3 frunze de banan 250 g varza alba 1 ardei iute 4
fileuri de pangasius ( 1 circa 180g) 2 linguri pasta de curry rosu 150…
Read more »
Read more »
Cozonac rapid cu rahat
28 December 2012
Cozonac
rapid cu rahat din: faina, oua, lapte, zahar, unt, drojdie, coaja de
lamaie, esenta de vanilie, sare, rahat, unt, galbenus si zahar.
Ingrediente: 450 g faina 2 oua 100 ml lapte caldut 80 g zahar 100 g unt
moale 25 g drojdie proaspata coaja de lamaie esenta vanilie 1/3
lingurita sare 300 g rahat…
Read more »
Read more »
Supă Shanghai cu pui si ciuperci
28 December 2012
Supă
Shanghai cu pui si ciuperci din: pui, praz, telina, morcovi, ceapa,
usturoi, ceapa verde, ciuperci, boabe de piper, germeni de soia, fidea,
sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pui 1 fir praz 200 g telina 4
morcovi 1 ceapa 2 catei de usturoi 6 cepe verzi 150 g ciuperci shiitake 1
lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Deliciu cu scorţişoară
28 December 2012
Deliciu
cu scorţişoară din: faina, zahar, miere, oua, ciocolata, nuca, praf de
copt, scortisoara, cuisoare, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente:
250 g faina 150 g zahar 150 g miere 2 oua 50 g ciocolata 150 g nuca
macinata 1 lingurita cu praf de copt 1 lingurita rasa cu scortisoara 1
lingurita rasa de cuisoare…
Read more »
Read more »
Opt cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Opt
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Pierrot O reteta simpla de
Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si
portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de
portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Campari si
Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Sapte retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Sapte
retete culinare pentru Revelion: Colţunaşi cu creveti si garnitura de
legume Facebook Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume din: faina,
otet de sherry, ulei de arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar,
sare, varza si ardei gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de
sherry 2 lingurite ulei de arahide 200 g creveti…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu ciuperci – asezonati cu ruccola si ricotta
28 December 2012
Cartofi
la tigaie cu ciuperci asezonati cu ruccola si ricotta din: cartofi,
ulei de masline, iutari, rosii cherry, ceapa, rozmarin, usturoi, sare,
piper, ruccola si ricotta. Ingediente: 1 kg cartofi rosii mici 4 linguri
ulei de masline 300 g iutari (sau Champignons) 200 g rosii cherry 2
cepe 1 fir rozmarin 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume
28 December 2012
Colţunaşi
cu creveti si garnitura de legume din: faina, otet de sherry, ulei de
arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar, sare, varza si ardei
gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de sherry 2 lingurite
ulei de arahide 200 g creveti decorticati si fierti 4 cepe verzi 1/2
lingurita ghimbir ras zahar sare 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste cu legume
28 December 2012
Peste
cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei,
peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti
taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei
rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia de…
Read more »
Read more »
Cozonacul casei
28 December 2012
Cozonacul
casei din: faina, unt, zahar, galbenusuri, lapte, drojdie, zahar
vanilat, zahar pudra, suc de lamaie, mac, unt, miere, ou, esenta de
vanilie si esenta de migdale. Ingrediente: 500 g faina 110 g unt moale
150 g zahar 2 galbenusuri 250 ml lapte caldut 40 g drojdie uscata 2
plicuri cu zahar vanilat 150 g…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui Tandoori
28 December 2012
Frigărui
de pui Tandoori din: file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie,
iaurt, ulei, mirodenii, ghimbir, usturoi, castravete, chimen, coriandru,
patrunjel si menta. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (1 150 g)
sare piper 3 lingurite suc de lamaie 450 g iaurt natur 2 linguri ulei 2
1/2 lingurite amestec de…
Read more »
Read more »
Crochete de somon
28 December 2012
Crochete
de somon din: somon, paine, albusuri, ulei de masline, lapte,
patrunjel, amidon, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g somon proaspat 4
felii de paine 3 albusuri de ou 50 ml ulei de masline 200 ml lapte 1/2
legatura patrunjel proaspat 1 lingurita amidon alimentar 100 g pesmet
ulei pentru prajit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarta cu banane, nuci si caramel
28 December 2012
Tarta
cu banane, nuci si caramel din: unt, zahar tos, oua, esenta de vanilie,
faina, banana, miez de nuca, crema de branza, miere, zahar brun si
esenta de vanilie. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar tos 3 oua 1
lingurita esenta de vanilie 250 g faina plus un praf de copt 300 g
banana…
Read more »
Read more »
Curry de vită
28 December 2012
Curry
de vită din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, iaurt,
chitney de mango, nectarine, mazare, lapte de cocos, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpa de vita 2 cepe medii 2 catei de usturoi 2
linguri ulei 2 linguri praf de curry 150 g iaurt natur 2 linguri chutney
de mango…
Read more »
Read more »
Sapte cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Sapte
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Rum Crust O reteta simpla de
Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec, zeama de lamaie,
suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 1
lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de anans
spirala din coaja de…
Read more »
Read more »
Sase retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Sase
retete culinare pentru Revelion: Reteta zilei: Pepene umplut cu
inghetata O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata
din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1
pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise,
nectarine, fructe de padure, coacaze Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi – servită cu crutoane
28 December 2012
Supă
de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, supa,
sare, covrigi, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi albi
100 g radacina de telina 100 g radacina de patrunjel 1 ceapa 1 catel de
usturoi 5 linguri unt 800 ml supa sare piper 2 covrigi vechi de o zi 2
cepe verzi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata
28 December 2012
Rulouri
cu umplutura de pastrav, mango si salata din: faina, sare, oua, ulei de
arahide, salata iceberg, mango, file de pastrav afumat si morcovi.
Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 4 oua 6 linguri ulei de
arahide 6 frunze de salata iceberg 1 mango 400 g file de pastrav afumat 2
morcovi Mod…
Read more »
Read more »
Garnitura: Cartofi gratinaţi
28 December 2012
Cartofi
gratinaţi din: cartofi, usturoi, smantana, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 1 cartofi rosii 2 catei de usturoi circa 600 g smantana
sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Incinge cuptorul la 175°C.
Se unge o formă rotundă şi plată. Se unge fundul formei cu smântână. Se
aşază deasupra straturi de felii de cartofi,…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel
28 December 2012
Friptura
de porc cu lămâie şi brandy caramel din: muschi de porc, suc de lamaie,
zahar, brandy, ulei, rodie, vin, rozmarin, maghiran, frunze de dafin,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1200 kg muschi porc fara os jumatate
cana suc de lamaie 50 g zahar 2 linguri brandy ulei 1 rodie (optional)
pentru marinata 1 vin…
Read more »
Read more »
Friptura tocata decorata cu oua si morcovi
28 December 2012
Friptura
tocata decorata cu oua si morcovi din: morcovi, sare, ceapa, carne
tocata, mustar, piper, oua si pesmet. Ingrediente: 4 morcovi
tineri(carote) sare 1 ceapa 1 kg carne tocata mixta 1 lingura de mustar
piper 2 oua crude 2-3 linguri pesmet 2 oua fierte tari Mod de
preparare: Se curăţă caratele, se opăresc în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine
28 December 2012
Prajitura
cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de
rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina,
visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: biscuiti
lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri
zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta de…
Read more »
Read more »
Sase cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Sase
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Highland Special O reteta simpla
de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de
portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl
whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o
jumatate de felie de portocala Mod de preparare: Mixam…
Read more »
Read more »
Cinci retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Cinci
retete culinare pentru Revelion: Ciorba radauteana ca-n Bucovina
Facebook Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei,
telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si
verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o
telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste
28 December 2012
Rulouri
de peste din: fileuri de peste, somon afumat, creveti, ou, sare, piper,
ceapa, usturoi si marar. Ingrediente: 6-8 fileuri de peste 50 g somon
afumat 100 g creveti (optional) 1 ou sare piper 1 ceapa tocata foarte
marunt 4 catei de usturoi 1 lingura de marar tocat Mod de preparare:
Se prajesc ceapa…
Read more »
Read more »
Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc
28 December 2012
Găluşte
mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc din: cartofi, sare,
galbenus, faina, nucsoara, rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc,
cimbru, piper, praf de curry si parmezan. Ingrediente: 250 g cartofi
albi sare 1 galbenus 3 linguri faina nucsoara rasa 400 g rosii 1 catel
de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 linguri busuioc tocat…
Read more »
Read more »
Pulpă de curcan marinată
28 December 2012
Pulpă
de curcan marinată din: pulpa de curcan, faina, iaurt, cascaval,
smantana, cartofi, boia, piper, condiment si sare. Ingrediente: kg
pulpa de curcan 200 g faina 200 g iaurt 100 g cascaval 100 ml smantana
dulce 5-7 cartofi boia iute piper condiment sare Mod de preparare:
Amestecă iaurtul cu un praf de sare, piper,…
Opt cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Opt
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Pierrot O reteta simpla de
Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si
portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de
portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam Campari si
Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Sapte retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Sapte
retete culinare pentru Revelion: Colţunaşi cu creveti si garnitura de
legume Facebook Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume din: faina,
otet de sherry, ulei de arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar,
sare, varza si ardei gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de
sherry 2 lingurite ulei de arahide 200 g creveti…
Read more »
Read more »
Cartofi la tigaie cu ciuperci – asezonati cu ruccola si ricotta
28 December 2012
Cartofi
la tigaie cu ciuperci asezonati cu ruccola si ricotta din: cartofi,
ulei de masline, iutari, rosii cherry, ceapa, rozmarin, usturoi, sare,
piper, ruccola si ricotta. Ingediente: 1 kg cartofi rosii mici 4 linguri
ulei de masline 300 g iutari (sau Champignons) 200 g rosii cherry 2
cepe 1 fir rozmarin 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu creveti si garnitura de legume
28 December 2012
Colţunaşi
cu creveti si garnitura de legume din: faina, otet de sherry, ulei de
arahide, creveti, ceapa verde, ghimbir, zahar, sare, varza si ardei
gras. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita otet de sherry 2 lingurite
ulei de arahide 200 g creveti decorticati si fierti 4 cepe verzi 1/2
lingurita ghimbir ras zahar sare 300…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peste cu legume
28 December 2012
Peste
cu legume din: turmeric, coriandru, morcovi, usturoi, fulgi de ardei,
peste, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1/4 lingurita turmeric coriandru proaspat morcovi decojiti
taiati sferturi 2 catei de usturoi, tocat 1/2 lingurita fulgi de ardei
rosu zdrobit (opțional) 4 fileuri de peste dezosat 2 linguri de boia de…
Read more »
Read more »
Cozonacul casei
28 December 2012
Cozonacul
casei din: faina, unt, zahar, galbenusuri, lapte, drojdie, zahar
vanilat, zahar pudra, suc de lamaie, mac, unt, miere, ou, esenta de
vanilie si esenta de migdale. Ingrediente: 500 g faina 110 g unt moale
150 g zahar 2 galbenusuri 250 ml lapte caldut 40 g drojdie uscata 2
plicuri cu zahar vanilat 150 g…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui Tandoori
28 December 2012
Frigărui
de pui Tandoori din: file de piept de pui, sare, piper, suc de lamaie,
iaurt, ulei, mirodenii, ghimbir, usturoi, castravete, chimen, coriandru,
patrunjel si menta. Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (1 150 g)
sare piper 3 lingurite suc de lamaie 450 g iaurt natur 2 linguri ulei 2
1/2 lingurite amestec de…
Read more »
Read more »
Crochete de somon
28 December 2012
Crochete
de somon din: somon, paine, albusuri, ulei de masline, lapte,
patrunjel, amidon, pesmet si ulei. Ingrediente: 200 g somon proaspat 4
felii de paine 3 albusuri de ou 50 ml ulei de masline 200 ml lapte 1/2
legatura patrunjel proaspat 1 lingurita amidon alimentar 100 g pesmet
ulei pentru prajit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tarta cu banane, nuci si caramel
28 December 2012
Tarta
cu banane, nuci si caramel din: unt, zahar tos, oua, esenta de vanilie,
faina, banana, miez de nuca, crema de branza, miere, zahar brun si
esenta de vanilie. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar tos 3 oua 1
lingurita esenta de vanilie 250 g faina plus un praf de copt 300 g
banana…
Read more »
Read more »
Curry de vită
28 December 2012
Curry
de vită din: pulpa de vita, ceapa, usturoi, ulei, praf de curry, iaurt,
chitney de mango, nectarine, mazare, lapte de cocos, sare si piper.
Ingrediente: 600 g pulpa de vita 2 cepe medii 2 catei de usturoi 2
linguri ulei 2 linguri praf de curry 150 g iaurt natur 2 linguri chutney
de mango…
Read more »
Read more »
Sapte cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Sapte
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Rum Crust O reteta simpla de
Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec, zeama de lamaie,
suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 cl rom alb 1
lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de anans
spirala din coaja de…
Read more »
Read more »
Sase retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Sase
retete culinare pentru Revelion: Reteta zilei: Pepene umplut cu
inghetata O reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata
din: pepene, galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1
pepene 3 galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise,
nectarine, fructe de padure, coacaze Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi – servită cu crutoane
28 December 2012
Supă
de cartofi din: cartofi, telina, patrunjel, ceapa, usturoi, unt, supa,
sare, covrigi, ceapa verde si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi albi
100 g radacina de telina 100 g radacina de patrunjel 1 ceapa 1 catel de
usturoi 5 linguri unt 800 ml supa sare piper 2 covrigi vechi de o zi 2
cepe verzi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu umplutura de pastrav, mango si salata
28 December 2012
Rulouri
cu umplutura de pastrav, mango si salata din: faina, sare, oua, ulei de
arahide, salata iceberg, mango, file de pastrav afumat si morcovi.
Ingrediente: 450 g faina 1 lingurita sare 4 oua 6 linguri ulei de
arahide 6 frunze de salata iceberg 1 mango 400 g file de pastrav afumat 2
morcovi Mod…
Read more »
Read more »
Garnitura: Cartofi gratinaţi
28 December 2012
Cartofi
gratinaţi din: cartofi, usturoi, smantana, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 1 cartofi rosii 2 catei de usturoi circa 600 g smantana
sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Incinge cuptorul la 175°C.
Se unge o formă rotundă şi plată. Se unge fundul formei cu smântână. Se
aşază deasupra straturi de felii de cartofi,…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu lămâie şi brandy caramel
28 December 2012
Friptura
de porc cu lămâie şi brandy caramel din: muschi de porc, suc de lamaie,
zahar, brandy, ulei, rodie, vin, rozmarin, maghiran, frunze de dafin,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1200 kg muschi porc fara os jumatate
cana suc de lamaie 50 g zahar 2 linguri brandy ulei 1 rodie (optional)
pentru marinata 1 vin…
Read more »
Read more »
Friptura tocata decorata cu oua si morcovi
28 December 2012
Friptura
tocata decorata cu oua si morcovi din: morcovi, sare, ceapa, carne
tocata, mustar, piper, oua si pesmet. Ingrediente: 4 morcovi
tineri(carote) sare 1 ceapa 1 kg carne tocata mixta 1 lingura de mustar
piper 2 oua crude 2-3 linguri pesmet 2 oua fierte tari Mod de
preparare: Se curăţă caratele, se opăresc în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu crema de branza si visine
28 December 2012
Prajitura
cu crema de branza si visine din: biscuiti, lapte, frisca, suc de
rodie, oua, faina, cacao, esenta de vanilie, branza dulce, margarina,
visine, ciocolata, lapte si fulgi de migdale. Ingrediente: biscuiti
lapte 500ml frisca sucul de la o rodie pentru pandispan: 6 oua 6 linguri
zahar 4 linguri faina 2 linguri cacao esenta de…
Read more »
Read more »
Sase cocktailuri pentru Revelion
28 December 2012
Sase
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Highland Special O reteta simpla
de Cocktail Highland Special din: whisky scotian, vermut sec, suc de
portocale, nucsoara si jumatate de felie de portocala. Ingrediente: 3 cl
whisky scotian 2 cl vermut sec 1 cl suc de portocale nucsoara o
jumatate de felie de portocala Mod de preparare: Mixam…
Read more »
Read more »
Cinci retete culinare pentru Revelion
28 December 2012
Cinci
retete culinare pentru Revelion: Ciorba radauteana ca-n Bucovina
Facebook Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei,
telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si
verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o
telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste
28 December 2012
Rulouri
de peste din: fileuri de peste, somon afumat, creveti, ou, sare, piper,
ceapa, usturoi si marar. Ingrediente: 6-8 fileuri de peste 50 g somon
afumat 100 g creveti (optional) 1 ou sare piper 1 ceapa tocata foarte
marunt 4 catei de usturoi 1 lingura de marar tocat Mod de preparare:
Se prajesc ceapa…
Read more »
Read more »
Găluşte mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc
28 December 2012
Găluşte
mediteraneene asezonate cu roşii si busuioc din: cartofi, sare,
galbenus, faina, nucsoara, rosii, usturoi, ulei de masline, busuioc,
cimbru, piper, praf de curry si parmezan. Ingrediente: 250 g cartofi
albi sare 1 galbenus 3 linguri faina nucsoara rasa 400 g rosii 1 catel
de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 linguri busuioc tocat…
Read more »
Read more »
Pulpă de curcan marinată
28 December 2012
Pulpă
de curcan marinată din: pulpa de curcan, faina, iaurt, cascaval,
smantana, cartofi, boia, piper, condiment si sare. Ingrediente: kg
pulpa de curcan 200 g faina 200 g iaurt 100 g cascaval 100 ml smantana
dulce 5-7 cartofi boia iute piper condiment sare Mod de preparare:
Amestecă iaurtul cu un praf de sare, piper,…
Read more »
Read more »
Friptura de vita a la Provence
28 December 2012
Friptura
de vita a la Provence din: ceapa, morcovi, usturoi, ciuperci, slaninuta
afumata, pulpa de vita, sare, piper, germeni de porumb, condimente si
cimbru. Ingrediente: 100 g ceapa 100 g morcovi 2 catei de usturoi 150 g
ciuperci champignon 100 g slaninuta afumata impanata 600 g muschi sau
pulpa de vita sare piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ne cerem scuze pentru lipsa pozelor
28 December 2012
In
urma ultimelor evenimente petrecute, a aparut si problema lipsei
pozelor. Ne cerem scuze pentru acest inconvenient. Se pare ca le vom
recupera, dar va dura ceva timp. Apreciem vizitele dumneavoastra si va
asteptam in continuare pe restaurantedelux pentru a va delecta cu noile
retete! Explicatii: aici, aici, aici si aici.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec aperitiv
27 December 2012
Chec
aperitiv din: oua, masline, castraveti, gogosari in otet, branza
telemea, sunca, lapte, ulei, faina, cascaval, praf de copt, sare si
piper. Ingrediente: 6 oua 100g masline negre fara samburi 2 castraveti
murati 2 felii gogosari in otet 150g branza telemea 400g sunca 200ml
lapte 4 linguri ulei 200g faina 100g cascaval 1 praf de…
Read more »
Read more »
Cinci cocktailuri pentru Revelion
27 December 2012
Cinci
cocktailuri pentru Revelion: Hurricane Cocktail O reteta simpla de
Hurricane Cocktail din: bourbon, lichior de menta, gin si cirese.
Ingrediente: 1,5 cl Bourbon 1,5 lichior de menta 1,5 cl gin cirese Mod
de preparare: Ingredientele se amesteca aproximativ 20 de secunde
intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura intr-un pahar de
cocktail…
Read more »
Read more »
Patru retete culinare pentru Revelion
27 December 2012
Patru
retete culinare pentru Revelion: Medalion de porc cu ciuperci Facebook O
reteta delicioasa de medalion de porc cu ciuperci din: file de porc,
ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, smantana dulce, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 100 ml ulei 100 g ceapa tocata 20
g usturoi 400 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Muşchi de miel gratinat
27 December 2012
Muşchi
de miel gratinat din: muschi de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi,
ulei, unt, mustar de dijon, hrean, cascaval, cimbru, pesmet si supa de
miel. Ingrediente: 700 g muschi de miel sare piper 2 fire rozmarin 1
catel usturoi 3 linguri ulei 100 g unt moale 4 linguri mustar de Dijon 3
linguri hrean ras…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Tortilla de cartofi
27 December 2012
Tortilla
de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua,
smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara si ulei de masline.
Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 2 ardei grasi verzi 1 ceapa 2
catei de usturoi 7 oua 100 g smantana 100 ml lapte 60 g parmezan ras
piper nucsoara rasa 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu ceapa si smochine
27 December 2012
Muschi
de porc cu ceapa si smochine din: muschi de porc, unt, ceapa, zahar,
otet balsamic, rozmarin, smochine, patrunjel, zeama de lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg muschi porc 40 grame unt 1 ceapa 1 lingurita
zahar 1 lingurita otet balsamic 2 lingurite rozmarin macinat 10 smochine
taiate in sferturi 2 lingurite patrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Supa crema cu piept de pui
27 December 2012
Supa
crema cu piept de pui din: piept de pui, cartofi, morcovi, pastarnac,
ardei, smantana, dovlecel, patrunjel, telina, piper, condiment si sare.
Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cartofi 2 morcovi 2 pastarnaci 4 ardei
(verzi si rosii) 200 g smantana 1 dovlecel 1 radacina de patrunjel 1
radacina de telina 1 legatura de…
Read more »
Read more »
Găluşte nemţeşti de cartofi
27 December 2012
Găluşte
nemţeşti de cartofi din: cartofi, sare, chifla, carne tocata, oua,
mustar, piper, lapte, nucsoara, bacon, ceapa, supa si smantana.
Ingrediente: 1 kg cartofi albi sare 1 chifla veche de o zi 400 g carne
tocata mixta 2 oua 1 lingurita
Reteta zilei: Pui dulce acrisor
27 December 2012
Pui
dulce acrisor din: albus de ou, amidon de porumb, sare, piept de pui,
ananas, ghimbir, otet, ketchup, zahar brun, piper cayenne, ulei, ardei
gras si ceapa verde. Ingrediente: 1 albus de ou 2 lingurite amidon de
porumb 1/2 lingurita de sare, divizat piept de pui taiat cubulete ananas
in suc 1 lingurita de ghimbir…
Read more »
Read more »
Patru cocktailuri pentru Revelion
27 December 2012
Patru
cocktailuri pentru Revelion: Reteta zilei: Cocktail cu tequila si
capsuni Cocktail cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop
de porumb, tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca
biscuiti sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa
capsuni Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati.
Se amesteca…
Read more »
Read more »
Trei retete culinare pentru Revelion
27 December 2012
Trei
retete culinare pentru Revelion: Ciuperci cu mamaliguta de gris
Facebook Ciuperci cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa
de pui, alune, lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500
ml supa de pui 100 g alune 500 ml lapte…
Read more »
Read more »
File de vitel cu legume
27 December 2012
File
de vitel cu legume din: file de vitel, margarina, morcovi, sparanghel
verde, gulii, sare, piper, zahar, piper, margarina, lapte, supa instant,
suc de lamaie si verdeturi asortate. Ingrediente: 600 g file de vitel 2
linguri margarina 1 legatura morcovi 250 g sparanghel verde 250 g gulii
sare piper zahar 1 lingura piper tocat 200…
Read more »
Read more »
Pizza cu cartofi si parmezan
27 December 2012
Pizza
cu cartofi si parmezan din: faina, sare, drojdie, ulei de masline,
cartofi, usturoi, rozmarin, smantana, parmezan si piper. Ingrediente:
450 g faina 1 lingurita sare 1/2 cub drojdie 4 linguri ulei de masline
600 g cartofi rosii 3 catei de usturoi 2 fire rozmarin 6 linguri
smantana 4 linguri parmezan ras piper Mod…
Read more »
Read more »
File de peste in crusta de piper multicolor
27 December 2012
File
de peste in crusta de piper multicolor din: file de peste, piper,
capere, lamaie, baby morcov, fasole galbena, broccoli, ardei gras, unt,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 600 g file peste alb 100 g piper
boabe, multicolor 30 g capere 1 lamaie 200 g baby morocv 200 g fasole
galbena 200 g broccoli…
Read more »
Read more »
File de porc in manta de fructe
27 December 2012
File
de porc in manta de fructe din: file de porc, sare, piper, prune,
piersici, ceapa, unt, magiun, vin si frunze de salvie. Ingrediente: 500 g
file de porc sare piper 4 prune 4 piersici sau nectarine 1 ceapa mare 1
lingura unt 1 lingura magiun de prune 2 linguri vin sec frunze de
salvie…
Read more »
Read more »
Salata de rucola cu fructe de padure
27 December 2012
Salata
de rucola cu fructe de padure din: rucola, baby spanac, crema de
branza, zmeura, capsuni, afine, mure, mustar, ulei de masline, otet,
piper si sare. Ingrediente: 100 g rucola 100 g baby spanac bilute din
crema de branza zmeura capsuni afine mure mustar ulei de masline otet
piper sare Mod de preparare: Dupa…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel inabusita
27 December 2012
Pulpa
de vitel inabusita din: praz, telina, morcovi, ceapa, pulpa de vitel,
sare, piper, unt, bulion, vin rosu, supa, foi de dafin, ienupar,
cuisoare, boabe de piper si unt. Ingrediente: 1 fir praz 1 telina 500 g
morcovi 2 cepe 1,5 kg pulpa de vitel sare piper 2 linguri unt 1 lingura
bulion 500 ml…
Read more »
Read more »
Mini-tarte cu mere glasate cu miere
27 December 2012
Mini-tarte
cu mere glasate cu miere din: stafide, rom, mere, suc de lamaie, unt,
zahar, oua, sare, faina, praf de copt, lapte si miere. Ingrediente: 100 g
stafide 4 linguri rom 8 mere medii 4 linguri suc de lamaie 175 g unt
125 g zahar 4 oua 1 praf de sare 400 g faina 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort diplomat
27 December 2012
Tort
diplomat din: piscoturi, lapte, frisca, unt, oua, gelatina, zahar,
visine, mure, zmeura, capsune, portocale, kiwi si banane. Ingrediente:
piscoturi lapte pentru crema: 400 ml frisca 1 pachet unt 150 ml lapte 4
oua 4 pachetele gelatina 300g zahar fructe congelate (visine, mure,
zmeura, capsune etc) portocale kiwi banane Mod de preparare: Crema
pentru…
Read more »
Read more »
Trei cocktailuri pentru Revelion
27 December 2012
Trei
cocktailuri pentru Revelion: Cocktail Kamikaze cu vodca Cocktail
Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice.
Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice Mod
de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se
strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.Read
more…
Read more »
Read more »
Portofele cu brânză si visine
27 December 2012
Portofele
cu brânză si visine din: aluat, compot de visine, branza de vaci, unt,
zahar, oua, budinca de vanilie, praf de copt, coaja de lamaie si lapte.
Ingrediente: 400 g aluat de foi congelat 300 g compot de visine 750 g
branza de vaci 100 g unt 200 g zahar 4 oua 1 plic praf…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume
27 December 2012
Sufleu
de legume din: varza de bruxelles, fasole verde, morcovi, vanata, ardei
gras, sare, mazare, unt, ulei de masline, piper si cascaval.
Ingrediente: 300 g varza de Bruxelles 200 g fasole verde 2 morcovi 1
vanata 1 ardei gras rosu sare 150 g mazare congelata 25 g unt 2 linguri
ulei de masline piper 200…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciocolată picantă
27 December 2012
Ruladă
cu ciocolată picantă din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, faina,
budinca de vanilie, praf de copt, ciocolata amaruie, frisca, unt, chilli
si cacao. Ingrediente: Blat de pandișpan 4 ouă 1 praf de sare 150 g
zahăr miezul de la 1 baton de vanilie 100 g făină 1 plic praf de budincă
de vanilie…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu somon si sos de branza
27 December 2012
Sufleu
de cartofi cu somon si sos de branza din: cartofi, spanac, sare,
usturoi, ceapa rosie, unt, faina, vin, supa, branza de vaci, parmezan,
smantana, piper, nucsoara, suc de lamaie si file de somon. Ingrediente:
500 g cartofi rosii 100 g spanac sare 2 catei de usturoi 2 cepe rosii 2
linguri unt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Macaroane cu şuncă
27 December 2012
Macaroane
cu şuncă din: macaroane, sare, sunca, unt, smantana, oua, parmezan,
piper si cascaval. Ingrediente: 400 g macaroane sare 80 g sunca 2
linguri unt 400 g smantana 4 oua 40 g parmezan ras piper 80 g cascaval
ras Mod de preparare: Se rup în două macaroanele şi se fierb al dente
într-o cantitate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rata umpluta la cuptor
26 December 2012
Toamna
este cea mai buna perioada din an in care puteti sa gatiti o rata
tanara si ar fi pacat sa ratati ocazia ca intr-un weekend sa incercati o
reteta gustoasa de rata umpluta la cuptor, potrivita pentru felul
principal al meniului de duminica. Ingrediente: 1 rata 1 kg cartofi 1-2
mere 2 cepe cateva…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu tequila si capsuni
26 December 2012
Cocktail
cu tequila si biscuiti sfaramati din: biscuiti, sirop de porumb,
tequila, zahar, apa si capsuni. Ingrediente: 1/4 ceasca biscuiti
sfaramati 1 lingurita de sirop de porumb tequila rose zahar apa capsuni
Mod de preparare: Se amesteca siropul cu biscuitii sfaramati. Se
amesteca apa cu zaharul. Impartiti in 2 pahare, turnati tequila.
Garnisiti cu…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac
26 December 2012
Cannelloni
cu spanac din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, supa, sare, piper,
nucsoara, faina, unt, lapte, branza de capra, coaja si suc de lamaie,
ciuperci brune, busuioc, smantana, cannelloni si parmezan. Ingrediente: 2
cepe 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 600 g spanac tocat congelat 1
lingura supa deshidratata sare piper nucsoara rasa 2 linguri…
Read more »
Read more »
Enchiladas picante
26 December 2012
Enchiladas
picante din: ceapa, usturoi, telina, morcov, ulei de masline, carne de
vita, sare, piper, boia, pulpa de rosii, supa, oua, faina, sare, piper,
rosii decojite, busuioc si cascaval ras. Ingrediente: umplutura: 1 ceapa
1 catel de usturoi 1 fir de telina verde 1 morcov 2 linguri ulei de
masline 500 g carne de vita…
Read more »
Read more »
Sufleu de macaroane cu ardei gras si carne de curcan
26 December 2012
Sufleu
de macaroane cu ardei gras si carne de curcan din: macaroane, sare,
piept de curcan, ceapa, ardei gras, ulei, piper, pulpa de rosii,
cascaval, oua, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g macaroane sare
400 g file de piept de curcan 4 cepe 1 kg ardei gras 2 linguri ulei
piper 100 g pulpa de…
Read more »
Read more »
Zece retete pentru Revelion
26 December 2012
Zece
retete pentru Revelion: Ciorba de legume cu fidea Facebook Ciorba de
legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida,
gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean,
condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina
2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati verzi
26 December 2012
Salata
de cruditati verzi din: limes, mere verzi, bulbi de fenicul,
castravete, telina, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 4
limes 2 mere verzi, taiate bastonase 2 bulbi de fenicul, taiati
bastonase 1 castravete, fara seminte, taiat bastonase 3 tulpini de
telina Apio, taiate bastonase 6 fire de ceapa verde, taiate bastonase 2
linguri…
Read more »
Read more »
Sardine umplute
26 December 2012
Sardine
umplute din: sardine, file de ansoa, miez de paine, patrunjel, ulei de
masline, lamaie, foi de dafin, pesmet, sare, piper, usturoi si ceapa
verde. Ingredinete: 750 g sardine 100 g file de ansoa 100 g miez de
paine 50 g patrunjel 50 g ulei de masline 1 1/2 lamaie foi de dafin
pesmet sare…
Read more »
Read more »
Orez aromat cu nucă de cocos
26 December 2012
Orez
aromat cu nucă de cocos din: ceapa, unt, ulei, orez si lapte de cocos.
Ingrediente: 3 cepe, tocate marunt cate 1 lingura de unt si ulei de
floarea soarelui 1 kg de orez basmati 800 ml lapte de cocos Mod de
preparare: Incinge uleiul şi untul într-o cratiţă mare şi sotează ceapa,
până…
Read more »
Read more »
Noua retete pentru Revelion
26 December 2012
Noua
retete pentru Revelion: Bors de vacuta Facebook Bors de vacuta din:
piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel di
condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat
de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu
telina cubulete) 2 rosii in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gem de ananas
26 December 2012
Gem
de ananas din: ananas, apa, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1
ananas 1 cana de apa 2 cesti de zahar Suc de lamaie Mod de preparare:
Curatati ananasul si taiati bucati. Se incalzeste tigaia. Adaugati
ananasul si apa. Lasati la foc mediu pentru 20 de minute. Se amesteca
frecvent. Adaugati zahar si…
Read more »
Read more »
File de ton marinat, la grătar
26 December 2012
File
de ton marinat, la grătar din: file de ton, rozmarin, ulei de masline,
ceapa verde, ardei copt, anghinare, ciuperci, busuioc si lamaie.
Ingrediente: 180 g file de ton rozmarin proaspat ulei de masline 20 g
ceapa verde 80 g ardei copt 80 g anghinare 30 g ciuperci de padure
busuioc proaspat lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Lasagne bolognese – reţetă clasică italiană, cu sos Bechamel şi crustă de parmezan
26 December 2012
Lasagne
bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, pasta
de rosii, carne tocata mixta, vin rosu, rosii decojite, sare, piper,
unt, faina, lapte, supa, nucsoara, foi de lasagna si parmezan.
Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 morcov 1 fir telina verde 3
linguri ulei de masline 500 g carne tocata mixta…
Read more »
Read more »
Opt retete pentru Revelion
26 December 2012
Opt
retete pentru Revelion: Cotlet de porc cu orez Facebook Cotlet de porc
cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea soarelui,
ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt, apa,
ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de porc
fara os sare piper ulei de floarea soarelui o…
Read more »
Read more »
Cocktail Soir De Paris
26 December 2012
Cocktail
Soir De Paris Ingrediente: 40 ml french red berry infused vodka 25 ml
fresh pink grapefruit juice 35 ml strong chilled redberries tea 20 ml
spicy syrup 10 ml fresh lime juice Mod de preparare: Amestecati
puternic toate ingredientele in Boston shaker, strecurati continutul in
paharul plin cu gheata cuburi.
Read more »
Read more »
Supa de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi
26 December 2012
Supa
de peste cu paine prajita cu maioneza cu usturoi din: peste, capete de
peste, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, foi de dafin, cimbru, coaja de
lamaie, sare, piper, galbenusuri, usturoi, masline, sare si piper.
Ingrediente: 50
Medalion de vită la grătar
26 December 2012
Medalioan
de vită la grătar din: muschi de vita, cartofi, parmezan, rosii cherry,
unt, galbenus de ou, ulei de masline, sare, piper, seminte de mac si
pesmet. Ingrediente: 180 g muschi de vita 2 buc. cartofi 20 g parmezan 2
buc. rosii cherry 20 g unt 1 galbenus de ou ulei de masline sare piper…
Read more »
Read more »
Sapte retete pentru Revelion
26 December 2012
Sapte
retete pentru Revelion: Budinca de conopida Facebook Budinca de
conopida din: conopida, sare, unt, faina, lapte, galbenusuri, cascaval,
sunca si smantana. Ingrediente: 1 conopida sare 80 g unt 50 g faina 250
ml lapte 2 galbenusuri 50 g cascaval ras 50 g sunca 200 g smantana Mod
de preparare: Fierbi conopida în apă…
Read more »
Read more »
Portocale in caramel de miere
26 December 2012
Portocale
in caramel de miere din: portocale, suc de portocale, zahar, miere si
nuca. Ingrediente: 4 portocale 150 ml suc proaspat de portocale 150 g
zahar 3 linguri miere 100 g nuca Mod de preparare: Spalam portocalele
sub un jet de apa rece dupa care le stergem cu un servet de bumbac.
Curatam portocalele…
Read more »
Read more »
Sase retete pentru Revelion
26 December 2012
Sase
retete pentru Revelion: Reteta zilei: Suc din fructe de mango Facebook
Suc din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare,
ulei de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5
bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de
chili roșu sare 1/2…
Read more »
Read more »
Risotto cu praz
26 December 2012
Risotto
cu praz din: orez, praz, vin, supa vegetala, ulei de masline si
parmezan. Orezul nu se spală niciodată când pregătim risotto deoarece
apa intră în bob, iar acesta se va dezintegra în timpul preparării. Supa
vegetală trebuie să fie fierbinte în pemanenţă. De aceea o ţinem pe foc
mic tot timpul preparării. Risotto se…
Read more »
Read more »
Supa dietetica de sfecla
26 December 2012
Supa
dietetica de sfecla din: sfecla, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei
gras, ulei de masline, patrunjel, sare si apa. Ingrediente: 3 sfecle
mici 2 morcovi medii 1 ceapa 1 tulpina de telina 3 rosii 1 ardei gras
rosu 3 linguri ulei de masline patrunjel sare apa Mod de preparare:
Curăţăm morcovii, ceapa, ardeii şi…
Read more »
Read more »
Cinci retete pentru Revelion
26 December 2012
Cinci
retete pentru Revelion: Piept de vita cu varza Facebook Piept de vita
cu varza din: cartofi, morcovi, usturoi, zahar brun, frunza de dafin,
piept de vita, apa, bere neagra si varza. Ingrediente: 500 g cartofi
rosii mici, taiati pe jumatate 3 morcovi medii, curatati si taiati in
bucati de 5 cm 2 catei de…
Read more »
Read more »
Salata energizanta
26 December 2012
Salata
energizanta din: naut, mazare, rosii, telina, ulei de masline, suc de
lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 400 g naut fiert 300 g mazare
fiarta (conserva) 2 rosii mari 2 tulpini telina 100-125 g ulei de
masline 1/2 lamaie (doar sucul) busuioc sare Mod de preparare: Punem
năutul la înmuiat în apă rece pentru…
Read more »
Read more »
Dorada prăjită cu garnitură de morcovi
26 December 2012
Dorada
prăjită cu garnitură de morcovi din: peste, morcovi, ardei grasi,
faina, sare, piper, usturoi, otet si ulei. Ingrediente: 4 pesti intregi
(250-300 grame fiecare) 8 morcovi potriviti 6 ardei grasi 200 g faina
sare piper 1 capatana de usturoi 1 lingura de otet ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se curăţă peştii de…
Read more »
Read more »
Bors de gaina cu stevie si ou
26 December 2012
Bors
de gaina cu stevie si ou din: gaina, smantana, ou, ceapa, morcovi,
pastarnac, bors, leustean, tarhon, lamaie, stevie, loboda, cimbru si
ulei de masline. Ingrediente: 1 gaina 1 cana smantana dulce 5 ou 2 cepe 2
morcovi 1 pastarnac 1 l bors 1 legatura leustean 3 linguri de tarhon 1
lamaie stevie loboda cimbru…
Read more »
Read more »
Patru retete pentru Revelion
26 December 2012
Patru
retete pentru Revelion: Reteta zilei: Gogonele in ulei Facebook O
reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline,
seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare. Ingrediente:
8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar
1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti verzi,…
Read more »
Read more »
Salata Nicoise din muguri de lucerna
26 December 2012
Salata
Nicoise din muguri de lucerna din: muguri de lucerna, ton, masline
negre, rosii cherry, crackers si ulei de masline. Ingrediente: 50 g
muguri de lucerna si broccoli 180 g de bucati de ton din conserva scurs 8
masline negre maruntite 8 rosii cherry taiate in doua felii de branza
feta crackers, paine toast sau…
Read more »
Read more »
Dorada cu rozmarin
26 December 2012
Dorada
cu rozmarin din: dorada, cartofi, vin, ulei de floarea soarelui, sare,
usturoi, piper, rosii cherry, otet aromatic si rozmarin. Ingrediente: 4
pesti dorada 8-10 cartofi 200 ml vin dulce 4-6 linguri ulei de floarea
soarelui sare o capatana de usturoi piper negru macinat si boabe 300 g
rosii cherry 3-4 linguri otet aromatic 1-2…
Read more »
Read more »
Trei retete pentru Revelion
26 December 2012
Trei
retete pentru Revelion: Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume
Facebook O reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din:
carne tocata, ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou
si rosii. Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3
catei de usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1…
Read more »
Read more »
Salata verde cu zmeura
26 December 2012
Salata
verde cu zmeura din: ulei de soia, zmeura, nuci, otet balsamic, apa,
ceapa rosie, zahar, sare, piper, frunze verzi, gorgonzola si zmeura.
Ingrediente: vinegreta de zmeura: 1/2 cana de ulei de soia 1/2 cana de
zmeura proaspata 1/4 cana de nuci maruntite 1/4 otet balsamic 1/4 cana
apa 3 linguri ceapa rosie maruntita 2…
Read more »
Read more »
Purcel bizantin cu dovlecei
26 December 2012
Purcel
bizantin cu dovlecei din: purcel de lapte, ceapa rosie, usturoi, vin,
cafea cu otet, miere, coriandru, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg purcel de lapte 1 ceapa rosie 5 catei de usturoi
marinata: 1 ceasca de vin (din care se va servi la masa) 1 ceasca de
cafea cu otet 4…
Read more »
Read more »
Snitel de curcan
26 December 2012
Snitel
de curcan din: piept de curcan, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei,
cartofi, ciuperci, unt si lapte. Ingrediente: 500 g piept de curcan 3
oua 3 linguri faina 8 linguri pesmet sare piper negru macinat ulei
pentru prajit 6-8 cartofi pentru sos: 300 g ciuperci 75 g unt 2
lingurite faina 300 ml lapte…
Read more »
Read more »
Salata de fasole rosie
26 December 2012
Salata
de fasole rosie din: fasole rosie, rosii, porumb, patrunjel, ceapa
rosie, busuioc, otet aromatic, sare grunjoasa, piper rosu si bagheta.
Ingrediente: 400 g fasole rosie 3-4 rosii 300 g porumb boabe 1-2
legaturi patrunjel o ceapa rosie 3-4 frunze busuioc 3 lingurite porumb
otet aromatic sare grunjoasa piper rosu macinat o bagheta aromata cu…
Read more »
Read more »
Retete pentru Revelion (2012)
25 December 2012
Retete
pentru Revelion: Escalop de vitel Facebook Escalop de vitel din: nuca
de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin madera, sos spaniol,
sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel (mijlocul pulpei, fara
zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g zarzavat 25 g pasta de
rosii 200 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gaini la cuptor glazurate cu marmelada de portocale
25 December 2012
Gaini
la cuptor glazurate cu marmelada de portocale: gaini, sare de mare,
piper, condimente, patrunjel, cimbru, rozmarin, lamai, portocale,
marmelada si suc de portocale. Ingrediente: 4 gaini de 1 ½ kg fiecare,
spalate si uscate in afara sare de mare piper negru 2 lingurite
condimente italiene un mic buchet frunze de patrunjel 16 crengute de…
Read more »
Read more »
Salata de muguri, mar si nuci
25 December 2012
Salata
de muguri, mar si nuci din: muguri de lucerna, mere rosii, mere verzi,
boabe de strugure, branza si nuca. Ingrediente: 60 g muguri de lucerna 1
mere rosii, feliute 2 mere verzi, feliute 1 cana boabe de strugure 1
cana de branza sarata 50 g nuca Mod de preparare: Intr-un vas mare se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosi cu sos de ciocolata
25 December 2012
Gogosi
cu sos de ciocolata din: faina, praf de copt, sare, ou, lapte, ulei de
arahide, zahar pudra, ciocolata amaruie, unt si extract de vanilie.
Ingrediente: 1 1/2 cani de faina 1 lingurita praf de copt 1 varf de
cutit de sare 1 ou 1 cana de lapte ulei de arahide pentru prajit Zahar
pudra…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu piept de porc
25 December 2012
Tocana
de legume cu piept de porc din: piept de porc afumat, ceapa rosie,
cartofi, ardei capia, ardei iute, sare grunjoasa, piper, frunze de
dafin, ulei si pasta de rosii. Ingrediente: 400 g piept de porc afumat 2
cepe rosii 6-8 cartofi 3 ardei capia 2-3 ardei iuti sare grunjoasa
piper negru macinat si boabe…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu sos de vin
25 December 2012
Rulouri
de pui cu sos de vin din: piept de pui, vin, ulei, cimbru, usturoi,
sare grunjoasa, piper, unt, cartofi si mozzarella. Ingrediente: 4 piepti
de pui 400 ml vin alb demidulce 4-5 linguri ulei 1-2 crengute cimbru
verde o lingura cimbru uscat 6 catei usturoi sare grunjoasa piper negru
macinat si boabe 100 g…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole cu suc de rosii
25 December 2012
Ciorba
de fasole cu suc de rosii din: fasole, cartofi, ceapa, morcovi, ardei,
suc de rosii, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3
cartofi 2 cepe 3 morcovi un ardei 200 ml suc de rosii 1-2 legaturi
patrunjel sare piper negru macinat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se
alege fasolea,…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu sos alb
25 December 2012
Frigarui
de pui cu sos alb din: carne de pui, unt, ardei, sare grunjoasa, ulei
de floarea soarelui, ceapa, usturoi si smantana. Ingrediente: 800 g
carne de pui 50 g unt un kg ardei gras rosu 2-3 bucati ardei galben sare
grunjoasa 30 ml ulei de floarea soarelui o ceapa pentru sosul alb: 6
catei…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu piept de pui
25 December 2012
Ratatouille
cu piept de pui din: piept de pui, unt, dovlecei, rosii cherry, ceapa,
usturoi, ardei, ulei de porumb, sare grunjoasa, piper, boia si rozmarin.
Ingrediente: un kg piept de pui 50 g unt 4-5 dovlecei cu coaja verde
400 g rosii cherry 2 cepe albe sau 2 legaturi de ceapa verde o legatura
usturoi…
Read more »
Read more »
Curry de fasole roşie şi cartofi dulci
25 December 2012
Curry
de fasole roşie şi cartofi dulci din: ceapa, ulei de floarea soarelui,
ghimbir, coriandru, pudra de curry, cimbru, rosii, otet de vin rosu,
zahar, cartofi, fasole rosie si ardei copti. Ingrediente: 2 cepe, 1
tocata marunt, 1 tocata grosier 2 linguri ulei de floarea soarelui 50 g
ghimbir, tocat grosier, 1 legatura mica de…
Read more »
Read more »
Rulada de vitel cu orez
25 December 2012
Rulada
de vitel cu orez din: muschi de vitel, orez, unt, cimbru, nucsoara,
boia iute, sos de soia, sare grunjoasa, vin rosu, usturoi si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: un kg muschi de vitel 250 g orez cu bobul
lung 100 g unt cimbru sucat si verde un praf nucsoara o lingura boia
iute 2…
Read more »
Read more »
Zece prajituri pentru Craciun
25 December 2012
Zece
prajituri pentru Craciun: Cozonac la tavă Facebook O reteta gustoasa de
Cozonac la tavă din: lapte, drojdie, faina, zahar, sare, oua, unt,
cirese, faina si sare. Ingrediente: aluat: 250 ml lapte 1 cub drojdie
(42 g) 500 g faina 60 g zahar 1 praf sare 2 oua 50 g unt umplutura: 2
linguri unt…
Read more »
Read more »
Crap cu salata de rosii coapte si usturoi
25 December 2012
Crap
cu salata de rosii coapte si usturoi din: file de crap, sare grunjoasa,
ulei de masline, piper alb, ceapa, rosii cherry, usturoi, busuioc
verde, otet balsamic si piper negru. Ingrediente: 800 g file de crap
sare grunjoasa 2-3 linguri ulei de masline piper alb o ceapa alba pentru
salata: 400 g rosii cherry 6-8…
Read more »
Read more »
Jambon copt
25 December 2012
Jambon
copt din: jambon, ananas, ienibahar, sirop de artar, ghimbir, ketchup,
sos dulce de ardei si miere. Ingrediente: 3-4 kg jambon crud fara os 1 l
suc de ananas 1 lingura de ienibahar macinat 100 g sirop de artar 100 g
de ghimbir, tocat grosier cate 3 linguri de ketchup, sos dulce de ardei
iute…
Read more »
Read more »
Noua prajituri pentru Craciun
25 December 2012
Noua
prajituri pentru Craciun: Deliciu cu nucă Facebook Deliciu cu nucă din:
oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone,
zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente: pentru foi: 8 oua
8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4 linguri faina un praf
sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g…
Punci cu rom si merisoare
25 December 2012
Punci
cu rom si merisoare din: rom, suc de merisoare si bere de ghimbir.
Ingrediente: 350 ml rom negru 1 l suc de merisoare 1 l bere de ghimbir
Mod de preparare: Da romul si berea de ghimbir la frigider, pana se
racesc bine. Toarna totul intr-un bol mare de punci sau imparte in…
Read more »
Read more »
Zece retete cu peste pentru Craciun
25 December 2012
Zece
retete cu peste pentru Craciun: Supa Cullen Skink Facebook Cullen skink
este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau
mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta
nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume
derivă din cuvântul galez care înseamnă…
Read more »
Read more »
Ciorba de stiuca
25 December 2012
Ciorba
de stiuca din: stiuca, suc de rosii, ceapa rosie, ardei, morcovi,
telina, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, boia dulce, ardei iute
si rozmarin. Ingrediente: un kg stiuca 800 ml suc de rosii cu pulpa 2
cepe rosii 2 ardei 2 morcovi o telina mare sare grunjoasa piper negru
boabe si macinat o lingurita…
Read more »
Read more »
File de salau cu verdeata
25 December 2012
File
de salau cu verdeata din: file de salau, ulei, ceapa verde, marar,
patrunjel, orez, ciuperci, sare grunjoasa, piper, cimbru, pesmet, lamai
si spanac. Ingrediente: 8 bucati file de salau ulei pentru prajit 2-3
legaturi ceapa verde o legatura de marar o legatura patrunjel 2 linguri
orez nefiert 8 ciuperci sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Opt prajituri pentru Craciun
25 December 2012
Opt
prajituri pentru Craciun: Prăjitură cu magiun de prune Facebook O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun
de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra.
Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui
600 g făină un borcan cu magiun de prune…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Cotlet de porc cu cartofi
25 December 2012
Cotlet
de porc cu cartofi din: cotlet de porc, vin, ulei de floarea soarelui,
sare grunjoasa, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, cartofi si
patrunjel verde. Ingrediente: 1 cotlet de porc fara os 250 ml vin alb
dulce 100 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa piper alb si negru
macinat si boabe cimbru proaspat…
Read more »
Read more »
Noua retete cu peste pentru Craciun
25 December 2012
Noua
retete cu peste pentru Craciun: Şniţel de cod cu salată Facebook O
reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana,
morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel,
ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 100 g pesmet două ouă 30 g alge
uscate un măr 200 ml smântână un…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de masline
25 December 2012
Paste
cu sos de masline din: paste, sare, ulei de masline, masline verzi,
usturoi, unt, branza mascarpone, marar, cimbru, busuioc, migdale,
parmezan si pesmet. Ingrediente: un pachet tagliatele sare 2-3 linguri
ulei de masline 200 g masline verzi fara samburi 4-5 catei usturoi 50 g
unt 1-2 linguri branza mascarpone 3 fire de marar 3…
Read more »
Read more »
Opt retete cu peste pentru Craciun
25 December 2012
Opt
retete cu peste pentru Craciun: Merluciu cu spanac Facebook O reteta de
merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde, parmezan,
pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2 bucati merluciu
300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri
cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare Mod…
Read more »
Read more »
Sapte prajituri pentru Craciun
25 December 2012
Sapte
prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan
Facebook Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare,
faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la
temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4
lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate …
Read more »
Read more »
Supa vegetariana
25 December 2012
Supa
vegetariana din: cartofi, telina, ardei, patrunjel, praz, ceapa,
morcovi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui, zeama de
lamaie si crutoane. Ingrediente: 4 cartofi o telina mare 2-3 ardei o
radacina patrunjel un fir praz o ceapa mare 2-3 morcovi 1-2 legaturi
patrunjel sare piper alb macinat si boabe 10 ml ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Aperitive cu somon afumat si nasturel
25 December 2012
Aperitive
cu somon afumat si nasturel din: paine, crema de branza, somon afumat
si nasturel. Ingrediente: 4 felii de toast integral 50 g crema de branza
100 g somon afumat 1 mana frunze de nasturel Mod de preparare:
Indepărtează crusta de la feliile de pâine. întinde-le cu sucitorul,
până devin plate şi pliabile. Unge-le…
Read more »
Read more »
Sase prajituri pentru Craciun
25 December 2012
Sase
prajituri pentru Craciun: Turta dulce cu cacao Facebook Turta dulce cu
cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare,
praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g
unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura cacao 175 g faina 1/2 lingurita ghimbir
1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Sapte retete cu peste pentru Craciun
25 December 2012
Sapte
retete cu peste pentru Craciun: File de somon la cuptor cu sirop de
arţar şi usturoi Facebook O reteta de file de somon la cuptor cu sirop
de artar si usturoi din: file de somon, usturoi, sirop de artar, sos de
soia, sare si piper. Ingrediente: file de somon 1 kg 2, 3 căţei…
Read more »
Read more »
Doboş cu trei umpluturi
25 December 2012
Doboş
cu trei umpluturi din: faina, praf de copt, zahar pudra, zahar vanilat,
coaja de lamaie, magdale, oua, unt, praf de budinca de vanilie, lapte,
rom, ciocolata si gem de coacaze. Ingrediente: 1 cana = 200 ml blat: 3
cani faina 1/3 lingurita praf de copt 1 cana zahar pudra 2 plicuri zahar
vanilinat coaja…
Read more »
Read more »
Carnati de casa
25 December 2012
Carnati
de casa din: carne de porc, grasime de porc, usturoi, apa, sare, piper,
boia, cimbru si mate de porc. Carnatii de casa nu trebuie sa lipseasca
de pa masa de Craciun. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g grasime d
eporc 4-5 catei de usturoi 1 cana apa calda sare piper boia iute…
Read more »
Read more »
Cinci prajituri pentru Craciun
25 December 2012
Cinci
prajituri pentru Craciun: Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si
migdale Facebook Fursecuri cu ciocolata si migdale din: indulcitor,
cacao, sare de mare, ciocolata amaruie, migdale, nuca de cocos si
albusuri de ou. Ingrediente: 3 cupe indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra
1/2 lingurita sare de mare 3/4 ceasca ciocolata amaruie 1 cana de
migdale,…
Read more »
Read more »
Cozonac cu ciocolată si alune
25 December 2012
Cozonac
cu ciocolată si alune din: faina, drojdie, oua, miere, unt, lapte,
esenta de vanilie, sare, coaja de portocala, ciocolata, frisca, alune si
rom. Ingrediente: pentru aluat: 500 g faina 40 g drojdie 6 oua 100 g
miere 200 g unt 225 ml lapte esenta de vanilie o lingurita sare coaja de
la o portocala…
Read more »
Read more »
Sase retete cu peste pentru Craciun
25 December 2012
Sase
retete cu peste pentru Craciun: Peste in sos spaniol Facebook O reteta
de peste in sos spaniol din: peste, ulei, de masline, usturoi, boia
iute, ceapa, chimen, rosii in bulion, masline verzi, sare si coaja de
lamaie. Ingrediente: 1 kg peste (fileuri sau burta) 4 linguri cu ulei de
masline 6 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu smochine
25 December 2012
Plăcintă
cu smochine din: faina, praf de copt, zahar pudra, unt, zahar
vanilinat, coaja de lamaie, fructe uscate, rom, albusuri si sare.
Ingrediente: 1 cana = 200 ml aluat: 2 cani faina 1 priza praf de copt
1/2 cana zahar pudra 150 g unt 1 plic zahar vanilinat 1 lingurita coaja
de lamaie rasa umplutura:…
Read more »
Read more »
Patru prajituri pentru Craciun
25 December 2012
Patru
prajituri pentru Craciun: Figurine de turta dulce Facebook Figurine de
turta dulce din: zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, miere, unt,
albus, amidon, ulei si coloranti alimentari. Ingrediente: aluat: 250 g
zahar pudra 300 g faina integrala 200 g faina alba 1 lingura caao 1,5
lingurita praf de copt 3 oua 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu peste pentru Craciun
25 December 2012
Cinci
retete cu peste pentru Craciun: Somon cu cartofi picanţi Facebook O
reteta delicioasa de somon cu: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin,
cimbru, ardei iute, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper, salata
verde, legume de sezon. Ingrediente: 4 fileuri de somon 500 g cartofi o
căpăţănă de usturoi 50 g unt o lămâie…
Read more »
Read more »
Sarmale cu mămăligă
25 December 2012
Sarmale
cu mămăligă din: varza, carne tocata, ceapa, orez, marar, sare, piper,
costita afumata, pasta de rosii, foi de dafin, malai, unt, sare
grunjoasa si smantana. Ingrediente: 2 verze medii un kg carne tocata 3
cepe 50 g orez cu bobul rotund o legatura marar sare piper negru macinat
costita afumata pentru ornat marar uscat…
Read more »
Read more »
Steaua Craciunului
25 December 2012
Steaua
Craciunului din: faina, praf de copt, zahar pudra, coaja de lamaie,
zahar vanilinat, nuca, unt, ou, prune, coaja de lamaie confiata, alune,
fulgi de migdale, mirodenii, coniac, zahar brun si frisca. Ingrediente: 1
cana = 200 ml blat: 1,5 ana faina 1 priza praf de copt 1 lingurita
coaja de lamaie rasa 1/2 cana…
Read more »
Read more »
Zece retete cu carne de porc pentru Craciun
24 December 2012
Zece
retete cu carne de porc pentru Craciun: Pulpa de porc umpluta cu varza
Facebook Pulpa de porc umpluta cu varza din: pulpa de porc, varza rosie,
morcovi, sare, pesmet, piper, ceapa, vin, frunze de dafin, sare
grunjoasa, boia, ulei, usturoi si salvie. Ingrediente: un kg pulpa de
porc o varza mica rosie 3-4 morcovi…
Read more »
Read more »
Trei prajituri pentru Craciun
24 December 2012
Trei
prajituri pentru Craciun: Budinca cu vanilie Facebook Budinca cu
vanilie din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare,
frisca si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 2 esente de vanilie 6
galbenusuri 150 g zahar 100 g faina 1 praf de sare pentru decor: 200 g
frisca lichida ciocolata rasa Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete pentru Craciun (2012)
24 December 2012
Retete
pentru Craciun: Cartofi copti cu creson si sos de usturoi Facebook
Cartofi copti cu creson si sos de usturoi din: cartofi, ulei de masline,
usturoi, creson, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si suc de
lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri ulei de masline 1 catel de
usturoi 150 g creson 4…
Read more »
Read more »
Patru retete cu peste pentru Craciun
24 December 2012
Patru
retete cu peste pentru Craciun: Cod la cuptor cu legume provensale
Facebook Cod la cuptor cu legume provensale din: ardei gras, ceapa
rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc,
cod, oregano, boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si
foccacia. Ingrediente: 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati 2 buc ardei…
Read more »
Read more »
Noua retete cu carne de porc pentru Craciun
24 December 2012
Noua
retete cu carne de porc pentru Craciun: Paste cu carne de porc şi
parmezan Facebook Ingrediente: 500 g paste 800 g carne de porc 200 ml
ulei de floarea-soarelui două linguri de pastă de tomate 4 roşii două
cepe 4 căţei de usturoi un ardei capia un vârf de linguriţă de pudră de…
Read more »
Read more »
Zece cocktailuri savuroase pentru Craciun
24 December 2012
Zece
cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Olympic Drink Cocktail
Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de
lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita.
Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4
cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de…
Read more »
Read more »
Paste umplute cu urda si creveti
24 December 2012
Paste
umplute cu urda si creveti din: urda, sare de telina, coaja de lamaie,
zeama de lamaie, marar, piper cayenne, creveti, rucola, crab, lasagna,
cascaval, suc de rosii, vin, ulei de masline, patrunjel si zahar tos.
Ingrediente: 500 g urda un praf de sare de telina coaja rasa de la 1 1/2
lamaie, zeama de…
Read more »
Read more »
Opt retete cu carne de porc pentru Craciun
24 December 2012
Opt
retete cu carne de porc pentru Craciun: Retete de sarbatori: Carnati de
casa By clau Facebook Carnati de casa din: carne de porc, carne de
vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si
intestine de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc mai grasa 1,5 carne
de vita 3 capatani de…
Read more »
Read more »
Trei retete cu peste pentru Craciun
24 December 2012
Trei
retete cu peste pentru Craciun: Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu
Facebook Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu din: fileuri de pastrav,
vin rosu, ulei, cuisoare, zahar, scortisoara, frunza de dafin, lamaie,
sare si piper. In
Reteta zilei: Salata iceberg cu pui si sos picant
27 March 2013
Salata
iceberg cu pui si sos picant din: ulei de masline, ulei de susan,
ceapa, ciuperci, ardei jalapeno, usturoi, piept de pui, castane de apa,
lamaie, mustar, sos sriracha, sos de peste, otet de orez, nectar de
agave, sos de soia, salata iceberg, migdale, felii de lamaie verde,
menta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Supa de crap
27 March 2013
Supa
de crap din: coada de crap, capul unui crap, rosii in bulion, bulion,
ardei, ceapa, cub concentrat de legume si verdeata. Ingrediente: coada
si capul unui crap 3 rosii in bulion 2 linguri bulion 6 ardei 2 cepe un
cub concentrat de legume verdeata…
Read more »
Read more »
Pere umplute cu nuci si gem
27 March 2013
Pere
umplute cu nuci si gem din: pere, zeama de lamaie, miez de nuca, miere,
gem, stafide, rom, fistic, fulgi de cocos si frunze de menta.
Ingrediente: 4 pere mari 2 linguri zeama de lamaie 50 g miez de nuca
sfaramat 3 linguri miere de…
Read more »
Read more »
Crap cu bere prajit
27 March 2013
Crap
cu bere prajit din: peste, ulei, faina, bere blonda, ulei si sare.
Ingrediente: un peste de 1 kg ulei pentru prajit pentru aluat: 200 g
faina 2 oua 200 ml bere blonda 2 linguri ulei sare Mod de preparare:
Intr-un vas, se amestecă…
Read more »
Read more »
Ciorba cu polonezi
27 March 2013
Ciorba
cu polonezi din: polonezi, ceapa, pastarnac, morcov, telina, ou,
smantana, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 250 g
polonezi 1 ceapa mare 1 pastarnac 1 morcov mare 1 bucata de telina 1 ou 1
cutie mare smantana 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare…
Read more »
Read more »
Budinca cu tagliatelle
27 March 2013
Budinca
cu tagliatelle din: paste tagliatelle, ciocolata menaj, zahar pudra,
esenta de rom, oua, smantana dulce, unt, cirese glasate si zahar pudra.
Ingrediente: 800 g foi paste tagliatelle 200 g ciocolata menaj 100 g
zahar pudra 4 lingurite esenta de rom 5 oua 200 ml…
Read more »
Read more »
Rulade de curcan cu ciuperci
27 March 2013
Rulade
de curcan cu ciuperci din: carne de curcan, ciuperci, lamaie, salota,
paine alba, ulei de masline, ierburi, ou, supa de pasare, dovlecei, sare
si piper. Ingrediente: 4 felii de carne de curcan de 125 g fiecare 200 g
ciuperci 1 lamaie 1 salota 1…
Read more »
Read more »
Ton pe gratar cu banane
27 March 2013
Ton
pe gratar cu banane din: mango, apa, banane, stafide, ulei de masline,
file de ton, sare si piper. Ingrediente: 1 mango foarte copt 1/2 ceasca
apa 2 banane taiate felii 1/4 ceasca stafide o lingura ulei de masline
500 g file de ton sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu blat de clatite (video)
27 March 2013
Cele
mai mari doua placeri culinare ale lumii: pizza si clatitele s-au unit
in sfarsit formand o pizza cu blat de clatite. Cu un blat din compozitie
de clatite si cu ingredientele favorite de pizza veti gasi modul ideal
de a va bucura de o…
Read more »
Read more »
Crostini cu salata de ridiche alba
27 March 2013
Crostini
cu salata de ridiche alba din: ridiche alba, sare, paine, usturoi, ulei
de masline, otet aromat, piper, rosii, branza de capra si frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 ridiche alba sare 2 baghete de paine 1 catel de
usturoi 4 linguri ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana si caviar
27 March 2013
Cartofi
cu smantana si caviar din: cartofi, ulei de masline, sare, piper,
smantana si caviar. Ingrediente: 20 de cartofi noi, mici ulei de măsline
sare şi piper smântână caviar Mod de preparare: Se pun 20 de cartofi
noi, mici, într-o tavă. Se stropesc cu…
Read more »
Read more »
Mere cu nuci si sos de vanilie
27 March 2013
Mere
cu nuci si sos de vanilie din: mere, musli, lapte, nuci, migdale,
stafide, rom, scortisoara, lapte, galbenusuri, faina, esenta de vanilie
si zahar. Ingrediente: 4 mere mai mari 4 linguri cu musli 200 ml lapte
100 g nuci 100 g migdale 100 g stafide…
Read more »
Read more »
File de ton cu ardei iute
27 March 2013
File
de ton cu ardei iute din: file de ton, apa, ardei iute, lamaie, ulei de
nuci, ulei de susan, sare de mare si radacina de telina. Ingrediente:
500 g file de ton 100 ml apă 50 g ardei iute galben şi roşu o lămâie…
Read more »
Read more »
Ton cu legume
27 March 2013
O
reteta delicioasa de ton cu: rosii cherry, ciuperci, ardei iute,
dovlecei, rozmarin, oregano, ceapa, usturoi, lamaie, smantana, ulei,
sare, piper. Ingrediente: două conserve de ton în ulei 400 g roşii
cherry 300 g ciuperci un ardei iute doi dovlecei rozmarin uscat o
linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe de pui cu sos de miere si usturoi
27 March 2013
Pulpe
de pui cu sos de miere si usturoi din: pulpe de pui, miere, ulei de
masline, zahar brun, usturoi, suc de lamaie, piper cayenne, vin, amidon,
apa, miere, sare si piper. Ingrediente: 3 -5 pulpe de pui 1/3 ceasca de
miere 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tartă cu vinete
27 March 2013
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, drojdie, lapte dulce, unt, sare,
zahar tos, vanata, broccoli, masline, ceapa verde, usturoi, oua, piper,
patrunjel, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 20 g drojdie 300 ml lapte
dulce 150 g unt o linguriţă sare o linguriţă cu zahăr…
Read more »
Read more »
Ton Hawaian
27 March 2013
Ton
Hawaian din: suc de portocale, suc de grapefruit, sos de soia, suc de
lamaie, ceapa, ton, felii de portocale, lamaie, lime, grapefruit, nuci,
ghimbir, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca suc de
portocale 1/2 ceasca suc de grapefruit 1 ceasca sos…
Read more »
Read more »
Escalop de curcan cu mango
27 March 2013
Escalop
de curcan cu mango din: mango, suc de lamaie, salota, piept de curcan,
curcuma, unt, ulei de floarea soarelui, ghimbir, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 2 mango putin coapte sucul de la 1 lamaie verde 1
salota 4 felii de piept de curcan 1…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu surimi si ricotta
27 March 2013
Praz
umplut cu surimi si ricotta din: praz, surimi, ricotta, unt, coaja de
lamaie, suc de lamaie, sare, piper, unt, smantana, oua, parmezan, pesmet
si frunze de ruccola. Ingrediente: 6 fire praz 300 g surimi 250 g urdă
sau ricotta 1 lingură unt 1 linguriță…
Read more »
Read more »
Baclava cu mere şi coacăze
27 March 2013
Baclava
cu mere şi coacăze din: foi de palcinta, mere, coacaze rosii, lamaie,
portocala, zahar, migdale, fistic, miere, unt, scortisoara, cardamon,
cuisoare si zahar vanilat. Ingrediente: un pachet foi de placinta doua
mere 400 g coacaze rosii o lamaie o portocala 60 g zahar 200…
Read more »
Read more »
Sufleu de telina cu broccoli si bresaola
27 March 2013
Sufleu
de telina cu broccoli si bresaola din: lapte, bresaola, unt, parmezan,
telina, faina gris, oua, broccoli, sare si piper. Ingrediente: 1/4 l
lapte 200 g bresaola 50 g unt 50 g parmezan ras 1 telina 1 lingura faina
1 lingura gris 2 oua 1…
Read more »
Read more »
Ton cu portocala
27 March 2013
Ton
cu portocala din: ulei de palmier, ceapa, portocala, sos de rosii, suc
de portocale, radacina de ghimbir, curry, ton, ulei de masline si felii
de portocala. Inrgediente: 2 linguri ulei de palmier o ceapă o
portocală 2 linguri de sos de roşii 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de varza de Bruxelles cu rasol de vita
27 March 2013
Supa
de varza de Bruxelles cu rasol de vita din: ceapa, morcovi, telina,
patrunjel, praz, ulei, apa, sare, foid ed afin, boabe de ienibahar,
boabe de piper, fulgi de mei, varza de bruxelles si rasol de vita.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 100 g țelină…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele cu fulgi de ciocolata
26 March 2013
Prajiturele
cu fulgi de ciocolata din: faina, zahar pudra, oua, unt, praf de copt,
sare si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 300g faina 160g zahar pudra 2
oua 250g unt nesarat 5g praf de copt 5g de sare 200g fulgi de ciocolata
Mod de…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu dovlecei
26 March 2013
Cotlete
de miel cu dovlecei din: lamaie, menta, coriandru, dovlecei, cotlete de
miel, ierburi de provence, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
1 lamaie 2 fire de menta 1/4 lingurita cu coriandru tocat 5 dovlecei cu
pielita subtire 4 cotlete de miel de 120…
Read more »
Read more »
Iepure cu ciuperci şi portocale
26 March 2013
Iepure
cu ciuperci şi portocale din: carne de iepure, sos pesto, portocale,
ciuperci, usturoi, telina, morcov, ceapa, cuisoare, vin, scortisoara,
sare, piper, ulei, rozmairn, cimbru si merisoare. Ingrediente: 800 g
carne de iepure 30 g sos pesto 3 portocale 400 g ciuperci usturoi o
felie…
Read more »
Read more »
Cataif cu miez de nuca
26 March 2013
Cataif
cu miez de nuca din: fidea, unt, zahar, zeama de lamaie si miez de
nuca. Ingrediente: 500 g fidea subtire (speciala de cataif sau de orez)
150 g unt 80 g zahar 1 l apa zeama de la o jumatate de lamaie pentru
decor:…
Read more »
Read more »
Tartine cu ton şi guacamole
26 March 2013
Tartine
cu ton şi guacamole din: baghete, avocado, lamaie, usturoi, boia dulce,
chimen, smantana, ardei iute, ton in ulei, ulei de masline, patrunjel,
sare, piper, masline, fistic si migdale. Ingrediente: doua baghete un
avocado o lamaie 3 catei de usturoi 2 g boia dulce 4…
Read more »
Read more »
Mâncare de gogoşari cu fasole boabe si costită
26 March 2013
Mâncare
de gogoşari cu fasole boabe si costită din: ulei, ceapa, fasole boabe,
costita, bulion, sare, piper, foi de dafin si frunze de telina.
Ingrediente: 100 ml ulei 2-3 cepe potrivite 300 g fasole boabe noua 500 g
costita 200 ml bulion sare piper foi…
Read more »
Read more »
Mâncare de dovlecei cu ouă
26 March 2013
Mâncare
de dovlecei cu ouă din: dovlecel, ceapa, usturoi, ardei gras, ulei de
masline, cimbru, marar, rosii, oua, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovlecel mai mare 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei gras
1 lingura ulei de masline 1 legatura combinata de…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel cu unt de salvie
26 March 2013
Friptura
de vitel cu unt de salvie din: rasol de vitel, unt, frunze de salvie,
faina, lamaie, sare si piper macinat. Ingrediente: 600 g rasol de vitel
120 g unt 8 frunze de salvie faina 1 lamaie sare si piper macinat Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura gustoasa cu nuci
26 March 2013
Prajitura
gustoasa cu nuci din: zahar, oua, faina, praf de copt, ulei si nuci.
Ingrediente: 200 g de zahar 4 oua 125 g faina 1/2 de plic de praf de
copt 4 linguri de ulei 150 g nuci Mod de preparare: Se pun ouale…
Read more »
Read more »
Tocăniţă din piept de curcan
26 March 2013
Tocăniţă
din piept de curcan din: piept de curcan, cartofi, ceapa, ulei de
masline, bulion, sare, piper, condiment pentru carne de pui si patrunjel
verde. Ingrediente: 750 g piept de curcan 600 g cartofi 1 ceapa 2-3
linguri ulei de masline 2 linguri bulion sare…