Retete de Paste:
Vinete cu fenicul
24 July 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei
capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura,
sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras
un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250
ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză de…Read more »
Prajitura cu pere si mascarpone
24 July 2012
O
reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina,
mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3
pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet
cu praf de copt 1 lamaie sare Mod de preparare: Freacă untul cu
zahărul.…Read more »
Dovlecei cu carne la cuptor
24 July 2012
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi,
pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei
500 g carne de pui două cepe două felii de pâine doi cartofi 3 linguri
cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Carnea de pui…Read more »
Deserturi: Tarta cu mere
24 July 2012
O
reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de
lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura
cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g
faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare Mod…Read more »
Rizotto cu pui şi ciuperci
24 July 2012
O
reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez,
cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci,
usturoi, cascaval, rosii si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2
cepe, tocate marunt 400 g orez cu bobul lung 1 lingurita de cimbru
uscat 75 ml vin alb…Read more »
Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc
24 July 2012
O
reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez
chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi
de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de
pui. Ingrediente: 4 bucati medalion somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1
radacina patrunjel ¼ telina Ierburi de…Read more »
Chec cu marmelada de portocale
24 July 2012
O
reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua,
marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca.
Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1
portocala, taiata felii subtirisoaja rasa de la 1 200 g faina cu factor
de crestere, cernuta pentru glazura:…Read more »
Specialitate cu vinete si branza
24 July 2012
O
reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de
vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca,
oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g
carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2
legaturi patrunjel 200 g…Read more »
Briose cu lamaie
24 July 2012
O
reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt,
oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g
faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun
150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai si…Read more »
Aperitiv cu vinete si branza
24 July 2012
O
reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de
vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin.
Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare
piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g
seminte de pin …Read more »
Retete culinare: Tort de ciocolata
24 July 2012
O
reteta de tort de ciocolata din: ciocolata amaruie, margarina, zahar
brun, oua, praf de copt, faina, unt, zahar pudra, caramele, sare
grunjoasa, frisca si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g
ciocolata amaruie cu 70% cacao, rupta 140 g margarina 200 g zahar brun 5
oua 1 lingurita praf de copt 100 g faina…Read more »
Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe
24 July 2012
O
reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din:
carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov,
patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde,
leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte
(piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei galben…Read more »
5 cocktailuri de vara
24 July 2012
5
cocktailuri de vara: Cocktail Lemon Twist Calitate – fără alcool
Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool
drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină Se
serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt
80 g ţelină rădăcină crudă tăiată…Read more »
Negresa cu nuca
23 July 2012
O
reteta de negresa cu nuca din: ciocolata menaj, cacao, unt, faina,
zahar pudra, oua, nuca, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g
ciocolata menaj 80 g cacao 250 g unt 65 g faina 250 g zahar pudra 4 oua
150 g nuca 1 pliculet cu praf de copt sare Mod de preparare:…Read more »
Vinete umplute cu piept de curcan
23 July 2012
O
reteta de vinete umplute cu piept de curcan din: vinete, piept de
curcan, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, crema de branza mascarpone,
patrunjel, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 2 vinete de marime
medie 400 g piept de curcan o ceapa rosie 4 catei usturoi sare piper
negru macinat 100 g crema de…Read more »
Prăjitură cu foi şi miere
23 July 2012
O
reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar,
unt, lapte, bicarbonat si smantana. Ingrediente: 400 g faina 100 g nuca
2 linguri cu miere 1 ou 150 g zahar 50 g unt 2 linguri cu lapte 3/4
lingurita cu bicarbonat pentru crema: 700 g smantana 120 g nuca 250…Read more »
Retete culinare: Legume umplute
23 July 2012
O
reteta de legume umplute din: carne, orez, ceapa, ardei grasi, rosii,
gulie, vinete, varza, vin alb, ulei si smantana. Ingrediente: 700 g
carne (vita, porc, pasare) 20 g orez 1 ceapa 3 ardei grasi 3 rosii 1
gulie 2 vinete mici 1 varza mici alba 50 ml vin alb 50 ml ulei 50 ml…Read more »
Cafe Capriccio
23 July 2012
Cafe
Cpriccio din: cafea, cointreau, zahar vanilat si frisca. Ingrediente:
1/2 ceasca de cafea tare si fierbinte 4 cl Cointreau 1 lingurita de
zahar vanilat 100 g frisca lichida Mod de preparare: Turnam in 2 cesti
cafeaua. Adaugam Cointreau si punem peste amestec frisca batuta cu
zahar vanilat.Read more »
Supă ardelenească de agrişe
23 July 2012
O
reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov,
telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si
sare. Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1
patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g
unt patrunjel verde sare Mod de preparare:…Read more »
Chifle cu sunca
23 July 2012
O
reteta de chifle cu sunca din: sunca de praga, banza de vaci, faina,
lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare si susan. Ingrediente: 200 g sunca
de praga 150 g branza de vaci 600 g faina 300 ml lapte 1 ou 3 linguri
cu ulei 10 g drojdie 1 lingurita cu zahar 1 lingurita cu…Read more »
Prajitura cu gem de rubarba
23 July 2012
O
reteta de prajitura cu crema de ou si rubarba din: unt, zahar tos, oua,
faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, frisca, vin alb si gem
de rubarba. Ingrediente: 50 g unt nesarat 150 g zahar tos 3 oua 100 g
faina cu factor de crestere, cernuta 1 lingurita praf de copt 1…Read more »
Chiftele de curcan cu ghimbir
23 July 2012
O
reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei
iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de
lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita,
suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1
ardei iute rosu 1 lingura cu ghimbir…Read more »
Ciorba de perisoare olteneasca
23 July 2012
O
reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez,
morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet. Ingrediente:
circa 350 g carne (amestec vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov
1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1
ou 2 linguri otet Mod de…Read more »
Cafe Amsterdam
23 July 2012
O
reteta simpla de Cafe Amsterdam din: lichior de oua, cafea, zahar,
frisca si cacao. Ingrediente: 3-4 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea
tare si fierbinte 1 lingurita de zahar 1-2 lingurite de frisca lichida
batuta cafea sau cacao instant Mod de preparare: Turnam lichiorul de
oua in ceasca incalzita in prealabil.…Read more »
Reteta zilei: Tzatziki
23 July 2012
O
reteta de Tzatziki din: iaurt, castravete, usturoi, marar, sare si ulei
de masline. Ingrediente: 500g iaurt simplu 1 castravete mare 1-2 catei
de usturoi, tocati marar proaspat tocat sare ulei de măsline Mod de
preparare: Se curata castravetele de seminte, se da pe razatoare. Se
presara sare. Se lasa sa stea 30 de…Read more »
Paste la cuptor, cu carne tocata
23 July 2012
O
reteta de paste la cuptor, cu carne tocata din: ceapa rosie, ardei
gras, praz, carne de vita, cas, ulei de masline, usturoi, rosii, bulion,
supa de vita, paste, pesmet, cascaval si frunze de busuioc.
Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras, rosu, rocat 1 ardei
gras galben, tocat 1 fir de praz, taiat…Read more »
Bulz cu carne
22 July 2012
O
reteta de bulz cu carne din: malai, cabanosi, ceapa verde, ciuperci,
pesmet, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g malai 3-4 cabanosi
10-15 ciuperci 4 fire de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 2 linguri
cu pesmet 1 ou unt sare piper Mod de preparare: Faci o mămăligă nu
prea vârtoasă,…Read more »
Ciorbă de păstăi ardelenească
22 July 2012
O
reteta de ciorba de pastai ardeleneasca din: pastai, morcovi, ceapa,
telina, rosii, ardei, usturoi, patrunjel verde, zer, smantana, faina,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg pastai 3 morcovi 2 cepe 1 radacina
telina cu frunze 3 rosii mari 2 ardei 1 catel de usturoi patrunjel verde
500 ml zer proaspat (optional) 200 g smantana…Read more »
Varză dulce cu cârnati
22 July 2012
O
reteta de varza dulce cu carnati din: carnati, varza, ceapa, foi de
dafin, boabe de piper, ceapa verde, rozmarin, patrunjel, sare si ulei.
Ingrediente: 6 carnati afumati grosi 1 varza 2 cepe 2 foi de dafin 5
boabe de piper ceapa verde rozmarin patrunjel sare ulei Mod de
preparare: Spală varza, tai-o în…Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti cu vinete
22 July 2012
O
reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei, ceapa, rosii, vinete, ou,
faina, ulei, patrunjel verde, zahar, piper si sare. Ingrediente: 12
ardei de marime mijlocie 250 g ceapa 1 kg rosii 700 g vinete 1 ou 1
lingura de faina 150 ml ulei 1 legatura de patrunjel verde zahar piper
sare Mod…Read more »
Chiftele de vită la cuptor
22 July 2012
O
reteta de chiftele de vita la cuptor din: carne tocata de vita, oua,
smantana, paine, ceapa, usturoi, sos dulce acrisor si sare. Ingrediente:
700 g carne tocata de vita 2 oua 1 lingura cu smantana 2 felii de paine
1 ceapa 3 catei de usturoi sos dulce acrisor sare Mod de preparare:
Dă…Read more »
Rondele de vinete cu branza de capra
22 July 2012
O
reteta de rondele de vinete cu branza de capra din: vinete, branza de
capra, sare, piper, smantana, marar, salata, ardei gras, ulei de
masline, otet balsamic si rosii. Ingrediente: 2 vinete 200-250 g branza
de capra sare piper macinat 1 lingura smantana marar verde 80 g salata 1
ardei gras rosu ulei de masline…Read more »
Spaghete cu peste si legume
21 July 2012
O
reteta de spaghete cu peste si legume din: spaghete, rondele de rechin,
ceapa, rosii, usturoi, capere, ulei, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente: 500 g spaghete 4 rondele de rechin 1 ceapa 6 rosii 4 catei
de usturoi 1 lingura cu capere ulei patrunjel verde piper sare Mod de
preparare: Pune pastele la…
4 cocktailuri de vara
21 July 2012
4
cocktailuri de vara: Cocktail Chocolate Lady O reteta de Cocktail
Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale.
Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale Mod de
preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat)
si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior.
Read…Read more »
Salată de dovlecei cu sos de usturoi
21 July 2012
O
reteta de salata de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi,
lamaie, chimen, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei
mici 1 catel de usturoi 1/2 lamaie 1 lingurita rasa chimen pudra 2
linguri ulei de masline sare si piper Mod de preparare: Dovleceii îi
cureţi de coajă şi seminţe…Read more »
Limonada cu pepene galben
21 July 2012
O
reteta de limonada cu pepene galben din: sirop de zahar, suc de lamaie,
pepene galben si apa plata. Ingrediente: 20 ml sirop de zahar 50 ml suc
proaspat stors de la o lamaie bine coapta 200 g pepene galben (curatat
de coaja si taiat cubulete) 50 ml apa plata Mod de preparare: Pune…Read more »
Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui
21 July 2012
O
reteta de ciorba de ardei gras cu aripi de pui din: aripi de pui, ardei
grasi, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat cu gust de
gaina, galbenus, smantana, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1
kg de aripi de pui 6 ardei grasi rosii 2 morcovi mici 1 telina mica 1
ceapa potrivita…Read more »
Tocană de porc cu legume
21 July 2012
O
reteta de tocana de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, ceapa,
dovlecel, bulion, rozmarin, ulei, piper boabe si sare. Pentru un gust
deosebit, poţi adăuga în această tocană doi castraveţi muraţi tăiaţi în
cubuleţe. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g ciuperci 1 ceapa 1
dovlecel 3 linguri cu bulion 1…Read more »
Sos brun cu maduva de vitel
21 July 2012
O
reteta de sos brun cu maduva de vitel din: vin alb, ceapa, cimbru,
piper, sos brun, maduva, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 ml
vin alb 2 cepe 2 frunze cimbru 5 boabe de piper mozaic 500 ml sos brun
150 g maduva din oase de vitel zeama de la 1 lamaie sare…Read more »
Salată de ananas cu frişcă şi lămâie
21 July 2012
O
reteta de salata de ananas cu frisca si lamaie din: ananas, lamai,
frisca, zahar pudra si baton de vanilie. Ingrediente: 2 ananas 4 lamai
mari netratate 400 g frisca 4 lingurite zahar pudra miezul de la 1/2
baton de vanilie Mod de preparare: Se taie frunzele de la fructul de
ananas şi coada…Read more »
Supă de ceapă verde
21 July 2012
O
reteta de supa de ceapa verde din: ceapa verde, cartofi, supa de pui,
lapte, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 12 cepe verzi 3 cartofi de
mărime medie, tăiaţi bucăţi 4 ceşti cu supă de pui 3/4 ceaşcă cu lapte 1
lingură cu unt 1/2 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă cu piper alb …Read more »
Lasagna cu vita
21 July 2012
O
reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de
masline, unt, ceapa, telina, morcov, nucsoara, vin alb sec, rosii in
sos, cascaval, oregano, piper, sare, unt, faina, sare si lapte.
Ingrediente: 200 g foi de lasagna 500 g carne de vita tocata 1 lingura
cu ulei de masline 3…Read more »
Plăcintă cu urdă si verdeaţă
21 July 2012
O
reteta de placinta cu urda si verdeata din: foi de placinta, urda, oua,
marar, ceapa verde, sare si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta
1 kg de urda 6 oua 3 legaturi de marar 2 legaturi de ceapa verde sare
ulei pentru uns foile si tava Mod de preparare: Urda o amesteci…Read more »
Reteta zilei: Chiftele de curcan
21 July 2012
O
reteta de Chiftele de curcan din: carne tocata de curcan, pesmet, ou,
ceapa, sos worcestershire, sare, piper, suc de rosii si sos de chilli.
Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 1/2 – 1 cana pesmet 1 ou 1/2
ceapa, tocata 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura praf de usturoi
sare si piper dupa…Read more »
Salată de fructe cu îngheţată
21 July 2012
O
reteta de salata de fructe cu inghetata din: compot de ananas, banana,
kiwi, caise, piersici, capsuni, rom si inghetata. Ingrediente: 1 cutie
cu compot de ananas 1 banană 1 kiwi 2-3 caise 2 piersici 2 căpşuni 1/2
pahar rom îngheţată Mod de preparare: Fructele se taie în bucăţi
potrivite, se pun într-un vas,…Read more »
Peşte alb la cuptor, în felii de costiţă afumată,cu maioneză cu lămâie şi sparanghel
21 July 2012
O
reteta de peste alb la cuptor din: fileuri de peste alb, rozmarin,
coaja si zeama de lamai, piper, costita afumata, ulei de masline,
maioneza si sparanghel. Este o combinaţie extraordinară! Se poate
prepara cu orice peşte alb de calitate, precum egrefin, scorpie-de-mare,
cod sau merluciu, care absoarbe foarte bine aroma mirodeniilor şi se
potriveşte…Read more »
Mancarica de perisoare
21 July 2012
O
reteta de mancarica de perisoare din: carne, orez, piper, oua, foi de
spanac, patrunjel, marar, zeama de carne, sare si smantana. Ingrediente:
750 g carne 170 g orez piper 3 oua cateva foi de spanac patrunjel si
marar verde 3 cesti zeama de carne sare smantana Mod de preparare:
Faci o tocătură de…Read more »
Rizoto cu carne de porc
21 July 2012
O
reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi,
vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu
orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare Mod de preparare: Spală
carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă şi…Read more »
Cafea Black Forrest
21 July 2012
O
reteta simpla de Cafea Black Forrest din: apa, cafea, zahar si rachiu
de cirese. Ingrediente: 1/2 l apa 10-12 lingurite pline de cafea 4
lingurite de zahar 4 paharele de rachiu de cirese sau fructe Mod de
preparare: Preparam cafeaua si o turnam in cesti icnalzite. Indulcim cu
cate o lingurita de zahar,…Read more »
Ciuperci umplute servite pe pâine prajita
21 July 2012
O
reteta de ciuperci umplute servite pe paine prajita din: ciuperci,
tarhon, branza de capra, paine crocanta, salata verde, ulei de masline,
unt, ceapa, usturoi si otet balsamic. Ingrediente: 250 g ciuperci mici,
taiate felii si tocate 4 ciuperci cu palarii mari 1/2 legatura tarhon,
tocat 100 g branza de capra, sfaramata paine crocanta, taiata…Read more »
Salată cu afine, piersici şi cimbru
21 July 2012
O
reteta de salata cu afine, piersici si cimbru din: piersici,
necatarine, afine, cimbru, ghimbir, suc de lamaie, coaja de lamaie si
sirop de agave. Ingrediente: 4 piersici 4 nectarine 1 ceaşcă cu afine 2
linguriţe cu cimbru proaspăt, tocat 1 linguriţă cu ghimbir ras 1/4
ceaşcă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu coajă…Read more »
Coşuleţe cu mere
21 July 2012
O
reteta de cosulete cu mere din: aluat, mere, pudra de scortisoara,
nucsoara, zahar, unt si boabe de fasole. Ingrediente: 700 g aluat foitaj
5-6 mere mai maricele 1 lingurita pudra de scortisoara 1/2 lingurita cu
nucsoara 300 g zahar unt sau margarina pentru tapetat boabe de fasole
Mod de preparare: întinde foaia de…Read more »
Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie
21 July 2012
O
reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta,
zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar.
Ingrediente: 2 linguri de frunze de menta proaspata 170 g zahar 375 ml
apa 125 ml suc de lamaie 20 g frunze de busuioc proaspete 1 pepene
galben 2 linguri…Read more »
Somon înăbuşit
20 July 2012
O
reteta de somon inabusit din: morcovi, fenicul, ceapa, telina, rosii,
cimbru, foi de dafin, vin alb, otet de vin, sare de mare, boabe d
epiper, felii de somon si sfecla. Fierberea înăbuşită este o metodă
clasică de preparare a fileurilor de peşte: acestea se cufundă într-un
lichid care fierbe în clocote foarte mici şi,…Read more »
Tort cu afine
20 July 2012
O
reteta de tort cu afine din: oua, zahar, esenta vanilie, faina, unt,
praf de copt, mascarpone, esenta vanilie, zahar, lamaie, afine si
gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g zahar 1 esenta vanilie
200 g faina 50 g unt 1 praf de copt pentru umplutura: 250 g mascarpone 1
esenta vanilie 100 g…Read more »
Tartă cu brânză dulce
20 July 2012
O
reteta de tarta cu branza dulce din: faina, unt, galbenus, sare, zahar,
lapte, crema de branza de vaci, zahar, ou, zahar vanilat, smantana,
stafide si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g
unt 1 galbenus 1/2 lingurita cu sare 3 linguri cu zahar apa calduta sau
lapte pentru crema: 500…Read more »
Reteta zilei: Pui rotisat
20 July 2012
O
reteta Pui rotisat din: pui, lamaie, piper, sare si unt. Ingrediente: 1
pui întreg 1 lamaie 1 lingurita de piper proaspat macinat 1 lingurita
de sare 1/4 ceasca unt nesărat Mod de preparare: Spalati bine puiul,
scoateti maruntaiele. Combina sarea si piperul. Frecati puiul cu
amestecul de sare si piper, de asemenea si…Read more »
3 cocktailuri de vara
20 July 2012
3
cocktailuri de vara: Brazil Colada Cocktail Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks
Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva cireşe Se serveste la orice
oră Ingrediente: 30 g Cachaca 10 g cremă de cocos 20 g rom alb o lingură
de frişca 50…Read more »
Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde
20 July 2012
O
reteta de limba de mare la tigaie cu salsa verde din: usturoi, capere,
castraveciori murati, fileuri de ansoa, patrunjel, busuioc, menta,
mustar de dijon, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de
mare, piper negru, faina, broccoli purpuriu, unt si lamaie. Ingrediente:
un căţel de usturoi curăţat o mână de capere scurse…Read more »
Rulouri cu scortisoara
20 July 2012
O
reteta de rulouri cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, unt,
drojdie, praf de copt, sare, stafide, nuci, scortisoara si rom.
Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2 cani cu faina 1+1/3 cani cu lapte 1/3
cana cu ulei 1/3 cana cu zahar 100 g unt 1/4 cub de drojdie proaspata
1/2 lingurita cu praf de…Read more »
Ciorba cu dovlecei a la grec
20 July 2012
O
reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei,
galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi,
telina, pastarnac, patrunjel si marar verde. Ingrediente: 1,5 kg
dovlecei proaspeti 150 g ceapa 50 ml ulei 3 galbenusuri 2 l supa de oase
200 ml smantana 50 g faina 50 g orez…Read more »
Retete culinare: Tarta cu rosii
20 July 2012
O
reteta de tarta cu rosii din: cartofi, faina, branza, smantana, ulei,
oua, lapte, rosii cherry si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g faina
150 g branza sarata 2 linguri cu smantana 4-3 linguri cu ulei 2 oua 1
lingura cu lapte rosii cherry sare Mod de preparare: Fierbe cartofii
in coaja in…Read more »
Cremă de vară cu fructe
20 July 2012
O
reteta de crema de vara cu fructe din: caise, stafide, miere, branza de
vaci si smantana. Ingrediente: 250 g caise (piersici sau mere) 7
linguri stafide 2-3 linguri miere 150 g branza de vaci 100 ml smantana
Mod de preparare: Inmoi stafidele in prealabil (in apa calduta cu
esenta de rom). tai fructele…Read more »
Plătică la tigaie cu salată de fenicul crocant
20 July 2012
O
reteta de platica la tigaie cu salata de fenicul crocant din: bulbi de
fenicul, frunze de maghiran, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, rosii uscate, sare de mare, piper negru, fileuri de
platica, seminte de fenicul, ardei iute, ulei de masline si otet
balsamic. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul, cu frunze cu tot…Read more »
Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa
20 July 2012
O
reteta de Omleta cu legume şi cartofi cu verdeaţa din: oua, cartofi,
verdeata, dovlecel, ceapa verde, smantana, sunca de praga, ulei de
masline, mazare, unt si cascaval. Ingrediente: 8 oua plus 2 albusuri 750
g cartofi pentru prajit, congelati 6 linguri verdeata asortata, tocata –
rozmarin, salvie, marar 200 g dovlecel, taiat felii 4…Read more »
Pere in sirop, cu crema de vanilie
20 July 2012
O
reteta de pere in sirop, cu crema de vanilie din: pere, zahar, lapte,
galbenusuri, faina, zahar vanilat, rom si frisca. Ingrediente: 6 pere
frumoase 4 linguri de zahar pentru sirop pentru crema: 1/2 lapte 150 g
zahar 3 galbenusuri 1/2 lingura de faina 2 plicuri zahar vanilat 1
lingurita de rom 250 g frisca…
Patratele cu ceapa si ciuperci
20 July 2012
Patratele
cu ceapa si ciuperci din: aluat de foitaj, gorgonzola, rosii uscate,
ceapa rosie, ceapa alba, ciuperci, ulei de masline si cimbrisor verde.
Ingrediente: 700 g aluat de foitaj 100 g gorgonzola 3-4 rosii uscate 1
ceapa rosie 1 ceapa alba 100 g ciuperci champignon ulei de masline
cimbrisor verde Mod de preparare: Taie…Read more »
Paste cu fructe de mare
20 July 2012
O
reteta de paste cu fructe de mare din: paste, fructe de mare, usturoi,
ardei iute, unt, ulei de masline, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g
de paste 500 g (1 kg) de fructe de mare congelate 3-4 caţei usturoi 1
ardei iute 1 lingură unt ulei de măsline 1-2 pahare cu vin alb…Read more »
Salată de portocale cu dovleac
20 July 2012
O
reteta de salata de portocale cu dovleac din: frisca, iaurt, miere,
zeama de lamaie, ghimbir, dovleac, portocale, mere si kiwi. Ingrediente:
120 g frisca 120 g iaurt 2 lingurite miere lichida zeama de la o lamaie
radacina de ghimbir proaspat razuita 400 g dovleac 4 portocale 4 mere
acrisoare 2 kiwi Mod de…Read more »
Cafea ruseasca
20 July 2012
O
reteta simpla de Cafea ruseasca din: cafea, zahar, votca si frisca.
Ingrediente: 3/4 ceasca de cafea tare si fierbinte 1 lingurita de zahar 3
linguri de votca frisca lichida simpla sau frisca lichida pentru cafea
Mod de preparare: mixam zaharul si votca intr-un vas termorezistent,
incalzit. Apoi flambam atent compozitie, cu un chibrit…Read more »
Sărmăluţe de vară în frunze de hrean
20 July 2012
O
reteta de sarmalute in frunze de hrean din: carne tocata de oaie,
slanina afumata, ceapa verde, ceapa alba, marar, macris, orez, ou, sare,
piper, iaurt, faina, boia dulce si frunze de hrean. Ingrediente: 500 g
carne tocata de oaie 200 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1
ceapa mare alba 1 legatura marar…Read more »
Retete pentru weekend #18
20 July 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Abalone
Abalone este numele unui gasteropod marin, a cărui carne este foarte
apreciată, în special în partea de est a Asiei…Read more »
Ton la grătar cu ulei aromat
19 July 2012
O
reteta de ton la gratar cu ulei aromat din: oregano, sare de mare,
zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, mazare, bob, menta, zeama
de lamaie si fleuri de ton. Ingrediente: frunzele de la o legătură mică
de oregano sau maghiran proaspăt sare de mare zeama de la o lămâie ulei
de măsline extravirgin…Read more »
Tartă cu praz şi brânză
19 July 2012
O
reteta de tarta cu praz si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare,
oua, praz, usturoi verde, branza de capra, carne de vita, smantana,
cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 1
ou 2 linguri cu apa rece sare pentru umplutura: 2 oua 2 fire de praz
tanar 3…Read more »
Dovlecei umpluti cu varza
19 July 2012
O
reteta de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, ulei, rosii,
smantana si cimbru. Ingrediente: 400 g dovlecei 1 varza mica 150 ml ulei
3 rosii 1 cutie de smantana cimbru Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi speli, îi scobeşti cu o lingură şi îi pui la cuptor
într-un vas în care ai…Read more »
Dovlecei în aluat
19 July 2012
O
reteta de dovlecei in aluat din: aluat, dovlecei, branza de vaci,
smantana, oua, parmezan, seminte de pin, cimbrisor si sare. Ingrediente:
350 g aluat foitaj 3 dovlecei 150 g branza de vaci 25 g smantana 2 oua
50 g parmezan 50 g seminte de pin cimbrisor verde sare Mod de
preparare: Dă doi…Read more »
Salată exotică cu nuci
19 July 2012
O
reteta de salata exotica cu nuci din: mango, papaya, pepene, stafide,
rom alb, miere, zeama de lamaie, miez de nuci, migdale, fistic,
smantana, baton de vanilie si fire de melisa. Ingrediente: 2 fructe de
mango si de papaya 3 kiwi 1 pepene fara samburi 5 lingurite stafide 4 cl
rom alb 6 lingurite miere…Read more »
Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit
19 July 2012
O
reteta de vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit din: vinete,
ciuperci, ficat, faina, usturoi, ceapa, paine, patrunjel, bulion si
ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 250 g ciuperci 250 g ficat
prajit 3 linguri faina 2 catei de usturoi 1 ceapa mare 1 felie de paine 1
legatura de patrunjel verde bulion…Read more »
Şniţel de pui cu salata de cartofi şi bob
19 July 2012
O
reteta de snitel de pui cu salata de cartofi si bob din: piept de pui,
cartofi, bob, patrunjel, ceapa verde, rosii cherry in sos tomat, faina,
oua, pesmet, ulei de masline, mustar dijon si otet de vin alb.
Ingrediente: 2 bucati piepr de pui, taiat in doua pe grosime 500 g
cartofi noi, taiati…Read more »
Placinta cu zmeura in sos de smantana
19 July 2012
O
reteta de placinta cu zmeura in sos de smantana din: aluat, foitaj,
zmeura, pesmet alb, smantana, oua, zahar si galbenus. Ingrediente: aluat
de foitaj de 18×18 cm foitaj pentru ornat de 18×5 cm 1 kg zmeura 2
linguri pesmet alb 250 g smantana cu grasime de 25% 2 oua 2 lingurite
zahar 1 galbenus…Read more »
Reteta zilei: Salata de legume la gratar
19 July 2012
Daca
tot e vremea gratarelor am zis sa fac o salata de legume la gratar din:
rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, ceapa, dovlecei, vanata,
piper, otet balsamic, sare si zahar. Ingrediente: 1 kg rosii ulei de
măsline sare de mare 1 capatana de usturoi 1 ceapa, curăţata şi tăiata
în optimi 3…Read more »
Somon prajit, in stil chinezesc
19 July 2012
O
reteta de somon prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon,
taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de
soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan. Ingrediente: 4
fileuri de somon 300 g taitei 1 morcov, razuit fasii 1 dovlecel, taiat
felii 1 ardei gras rosu, taiat felii 200…Read more »
Limonada cu cirese
19 July 2012
O
reteta de limonada cu cirese din: sirop de zahar, suc de lamaie, cirese
si apa plata. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat
stors de la o lamaie 5-6 cirese mari 100 ml apa plata (in functie de
preferinte, poti incerca si cu apa minerala) Mod de preparare: Scoate
samburii…Read more »
Prajitura cu caise sau piersici
19 July 2012
O
reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt,
bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise.
Ingredinete: 2 oua 80 g unt 200 g iaurt 1 1/2 lingurita bicarbonat 2
cani de faina 1 1/2 cana zahar zahar vanilat 1 lingurita zeama sau sare
de lamaie 800 g caise/piersici…Read more »
Tropical Cafe
19 July 2012
O
reteta de tropical cafe din: cafea, rom brun, zahar, frisca, zahar
pudra si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte
2-4 cl rom brun 1 lingurita de zahar 100 g frisca lichida zahar pudra
scortisoara Mod de preparare: Punem romul si zaharul in cafeaua
fierbinte. Batem frisca cu zaharul pudra si…Read more »
Legume ascunse
19 July 2012
Legume
ascunse din: chiftele, mazare, rosii cherry, bulion, ulei, sare, piper,
faina, margarina, apa si otet. Ingrediente: 10-12 chiftele (de carne,
de legume, cum iti plac) 500 g mazare proaspata sau congelata 500 g
rosii cherry 2 linguri cu bulion ulei sare piper pentru aluat: 340 g
faina 250 g margarina 100 ml apa +…Read more »
Supa de rosii cu zdrente
19 July 2012
O
reteta de supa de rosii cu zdrente din: rosii, morcovi, ardei gras,
oua, faina, ulei de masline, sare si frunze de telina. Ingrediente: 300 g
rosii (sau 1 pahar mic de suc de rosii) 1/2 morcov 1/2 ardei gras 2 oua
2 lingurite faina 5 ml ulei de masline sare 1 frunza de telina…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de rosii si galuste de aluat
19 July 2012
O
reteta de peste cu sos de rosii si galuste de aluat din: ulei de
masline, ceapa rosie, passata, vermut, supa de peste, gnocchi, file de
peste alb, sos de ciuperci si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 linguri
ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 2×500 conserve de rosii –
passata 100 ml vermut…Read more »
Salată cu tăiţei transparenţi şi cu carne tocată
19 July 2012
O
reteta de salata cu taitei transparenti si cu carne tocata din: taitei
transparenti, sare, ardei, ulei, carne tocata, piper, zeama de lamaie si
sos de soia. Ingrediente: 200 g taitei transparenti sare 2 ardei rosii 3
lingurite ulei 400 g carne tocata amestecata piper negru macinat zeama
de la 4 lamai 6 lingurite sos…Read more »
Strudel cu spanac şi stafide
19 July 2012
O
reteta de strudel cu spanac si stafide din: faina, margarina, spanac,
smantana, branza de vaci, oua, stafide, miez de floarea soarelui si
sare. Spanacul este foarte sănătos dacă nu neapărat pentru fierul
conţinut (destul de redus, mult mai mult conţinând ştevia), măcar pentru
clorofilă. Ingrediente: 340 g faina 250 g margarina 100 ml apa…Read more »
Vinete la cuptor
19 July 2012
O
reteta de vinete la cuptor din: vinete, sare, piper, pesmet, ulei de
masline, unt, ceapa verde, bulion, rosii, usturoi, patrunjel verde si
nucsoara. Ingrediente: 2 vinete curatate de coaja si taiate cubulete
sare piper negru 4-5 linguri de pesmet 3 linguri ulei de masline 40 g
unt 1 ceapa verde tocata marunt 1 lingura…Read more »
Somon la tigaie cu broccoli
19 July 2012
O
reteta de somon la tigaie cu broccoli din: rozmarin, fileuri de ansoa,
zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, piper, file de somon, ulei
de masline, sare de mare, piper si broccoli. Pe lângă faptul că e
delicios, somonul este o sursă preţioasă de grăsimi omega-3, fiind
foarte benefic pentru sănătate. Ingrediente: frunzele tocate…Read more »
Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi
19 July 2012
O
reteta de friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi din: carne
tocata, ou, pesemt, patrunjel verde, usturoi verde, sare, piper,
sparanghel verde, cartofi, bacon, margarina si ulei. Ingrediente: 300 g
carne tocata 1 ou 4 linguri pesmet frunza de patrunjel verde usturoi
verde sare piper 10 bucati sparanghel verde 600 g cartofi mai mici…Read more »
Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi
18 July 2012
O
reteta de coronita din pasta de branza si ardei copti din: ardei capia,
branza de vaci, telemea, unt, smantana, oua, sunca, marar, piper, sare
si gelatina. Ingrediente: 8 ardei capia copti, taiati pe jumatate 500 g
branza de vaci 300 g telemea combinata de vaca si oaie 150 g unt 150 g
smantana 8…Read more »
Rizoto cu legume
18 July 2012
O
reteta de rizoto cu legume din: ulei de masline, ceapa, costita, orez,
supa de legume, dovlecei, unt si parmezan. Ingrediente: 3 linguri ulei
de masline 2 cepe mari, tocate 250 costita, taiata cuburi 500 g orez
pentru rizoto 1,8 l supa de legume fierbinte 4 dovlecei razuiti 50 g unt
100 g parmezan razuit…Read more »
Lasagna cu legume
18 July 2012
O
reteta de lasagna cu legume din: foi lasagna, ciuperci, dovlecel,
morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii in bulion, suc de rosii, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna 500 g ciuperci 1
dovlecel 3 morcovi 1 telina mica 3 cepe 1 ardei rosu 1 ardei galben 1
cutie rosii in bulion 1 cana…Read more »
Limonada cu ghimbir
18 July 2012
O
reteta de limonada cu ghimbir din: sirop de ghimbir, suc de lamaie,
apa, lime si lamaie. Ingrediente: 30 ml sirop de ghimbir 50 ml de suc
proaspat stors de la o lamaie 150 ml apa 3-4 felii de lime si lamaie
pentru siropul de ghimbir: 500 g de zahar 450 ml de apa 100…Read more »
Placinta stil pizza
18 July 2012
O
reteta de placinta stil pizza din: urda, smantana, ou, usturoi, cimbru,
foitaj, rosii, pesmet, parmezan si lapte. Ingrediente: 125 g urda 1
lingura smantana 1 ou, batut 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita
cimbru proaspat, plus cateva crengute 500 g foitaj 250 g rosii, taite
sferturi 40 g pesmet 30 g parmezan razuit…Read more »
Vinete cu ardei si branza
18 July 2012
O
reteta de vinete cu ardei si branza din: vinete, ulei de masline,
ardei, branza de capra, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mari 2
linguri ulei de masline 1 kg ardei rosu 500 g branza de capra 100 g unt
patrunjel Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, îi presari cu sare
şi…
Mousse de ciocolată
18 July 2012
O
reteta de mousse de ciocolata din: crema de ciocolata, frisca,
albusuri, zahar pudra, coaja de portocala, biscuiti si zahar vanilat.
Ingrediente: 300 g crema de ciocolata cu 75% cacao 350 g frisca 4
albusuri 6 linguri zahar pudra coaja de portocala confiata biscuiti
zdrobiti un plic zahar vanilat Mod de preparare: Se scoate…Read more »
Tarta cu mazare
18 July 2012
O
reteta de tarta cu mazare din: aluat, carne de vita, dovlecel, ceapa,
morcov, bulion, mazare, oua de prepelita, ou, unt, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 700 g aluat foitaj 500 g carne de vita tocata 1 dovlecel 1
ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri cu bulion 400 g mazare 4 oua de
prepelita…Read more »
Salată din piept de pui cu muguri de soia
18 July 2012
O
reteta de salata din piept de pui cu muguri de soia din: unt, piept de
pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de
sherry, ulei de soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4
piepturi mici de pui curatate (faa piele si oase) fiecare de circa 200 g
sare…Read more »
Anchoiade
18 July 2012
Anchoiade
este un preparat provensal făcut din anşoa, bine mărunţite în mojar şi
combinate cu nişte ulei de măsline, usturoi şi oţet din vin. Se poate
servi ca sos pentru crudites sau se poate unge pe felii de pâine, care
sunt date apoi la cuptor pentru câteva minute. In această formă, se
serveşte deseori la…Read more »
Limonada cu struguri
18 July 2012
O
reteta de limonada cu struguri din: sirop de zahar, suc de lamaie,
boabe de struguri si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc
proaspat stors de la o lamaie zemoasa 5-6 boabe de struguri (poti opta
pentru rosii, albi sau un mix, pentru diversitate) 100 ml apa 3-4 boabe
de struguri…Read more »
Bomboane în crustă de fistic
18 July 2012
O
reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale,
unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar.
Ingrediente: 300 g biscuiti 100 g faina de migdale 150 g unt 100 ml rom
natural 30 ml sirop de artar un praf sare un pliculet cafea instant 50
ml frisca…Read more »
Paste cu sos de urda
18 July 2012
O
reteta de paste cu sos de urda din: paste, ulei de masline, dovlecel,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, urda si parmezan. Ingrediente: 500 g
paste pappardelle sau taitei 1 1/2 linguri ulei de masline 3 dovlecei
razuiti coaja rasa si zeama de la 1 lamaie + zeama de la 1/2 lamaie 250
g…Read more »
Retete culinare: Rulada cu mere
18 July 2012
O
reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat,
ulei, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 mere 5 oua 5 linguri cu
faina 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 linguri cu ulei 1
lingurita cu unt scrotisoara sare Mod de preparare: Curăţă merele de
coajă, cotor…Read more »
Spaghete cu avocado si crevete
18 July 2012
O
reteta de spaghete cu avocado si crevete din: spaghete, ulei de
masline, crevete, usturoi, vermut, smantana, avocado si sos pesto.
Ingrediente: 500 g spaghete 1 1/2 linguri ulei de masline 450 g crevete,
decongelate 2 catei de usturoi, zdrobiti 225 ml vermut sau vin alb 225
ml smantana 1 avocado, taiat cuburi 3 linguri…Read more »
Salata de telina cu sfecla rosie
18 July 2012
O
reteta de salata de telina cu sfecla rosie din: telina, sare, sfecla
rosie, pere, zeama de lamaie, oua, galbenusuri, otet din pere, ulei din
samburi de struguri, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, piper
alb, zahar, miez de nuca si coriandru. Ingrediente: 800 g telina
(radacini) sare 4 sfecla rosii (circa 800…Read more »
Specialitate gratinata
18 July 2012
O
reteta de specialitate gratinata din: ciuperci, cascaval, bacon,
patrunjel, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci
medii 150 g cascaval sau mozzarella 250-300 g bacon o legatura patrunjel
50 ml vin alb dulce sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei Mod de
preparare: Se curăţă ciupercile şi se spală. Se…Read more »
Cannelloni cu legume
18 July 2012
O
reteta de cannelloni cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
vanata, rosii, foi de lasagna, smantana, cascaval, telemea, branza de
vaci, mozzarella si busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1
ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 vanata curatata de coaja si
taiata cuburi 400 g rosii tocate in suc un…Read more »
Cartofi copti cu usturoi
18 July 2012
O
reteta de cartofi copti cu usturoi din: cartofi, cimbru verde, sare de
mare, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: un kg cartofi 1-2 fire
cimbru verde sare de mare o capatana usturoi ulei de masline Mod de
preparare: Se spală cartofii. Se fierb în apă cu sare. Separat, se
curăţă usturoiul. Jumătate din…Read more »
Reteta zilei: Pizza la gratar
18 July 2012
O
reteta de pizza la gratar din: aluat de pizza, sos de pizza, usturoi,
prosciutto, rucola, mozzarella, parmenzan si ciuperci. Ingrediente:
aluat de pizza sos de pizza usturoi prosciutto rucola mozarella parmezan
ciuperci Mod de preparare: Incingeti gratarul. Intindeti aluatul de
pizza in functie de marimea si forma gratarului. Coaceti aluatul pe
ambele parti.…Read more »
Painici cu mozzarella si legume
18 July 2012
O
reteta de Painici cu mozzarella si legume din: paine, mozzarella, sos
pesto, masline si ardei grasi. Ingrediente: o bagheta de paine 250 g
mozzarella 150 g sos pesto 300 g masline, felii 300 g ardei grasi Mod
de preparare: Taie pe lat o bagheta de paine, in felii mai groase. Taie
fiecare felie…Read more »
Piept de pui pe pat de morcovi
18 July 2012
O
reteta de piept de pui pe pat de morcovi din: piept de pui, unt,
morcovi, sare de mare, piper, boia iute, boia dulce, unt, cimbru verde
si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg piept de pui 100 g unt 10 morcovi
sare de mare piper negru macinat o lingurita boia iute o lingurita boia…Read more »
Ciorba deasa cu legume
18 July 2012
O
reteta de ciorba deasa cu legume din: cartofi, ulei de masline, ardei,
morcovi, rosii, varza alba, ceapa, sare, piper, ciolan afumat si marar.
Ingrediente: 5 cartofi 2-3 linguri ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 6-8
rosii 200 g varza alba 2 cepe sare piper negru macinat 350 g ciolan
afumat o legatura marar…Read more »
Limonada cu capsuni
18 July 2012
O
reteta de limonada cu capsuni din: sirop de zahar, suc de lamaie,
capsuni si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml de suc proaspat
de la o lamaie 2-3 capsuni, taiate in jumatate sau felii 150 ml de apa o
capsuna Mod de preparare: Pune in pahar capsunile, sucul de lamaie…Read more »
Salată de varză creaţă cu nuci
18 July 2012
O
reteta de salata de varza creata cu nuci din: varza creata, sare,
struguri, miez de nuci, ceapa, sos de carne de vitel, boabe de piper
roz, mustar de dijon, otet din zmeura, piper, ulei de nuca, sunca si
unt. Ingrediente: 1,2 kg varza creata sare 200 g struguri rosii/negri
200 g miez de nuci…Read more »
Briose cu legume
18 July 2012
O
reteta de briose cu legume din: margarina, oua, faina, pasta de chilli,
sare, piper, piure de mazare, mazare, morcovi, pesmet alb si patrunjel.
Ingrediente: 200 g margarina 4 oua 275 g faina o lingura pasta de
chilli sare piper 100 g piure de mazare 100 g mazare boabe 2 morcovi
pesmet alb patrunjel pentru…Read more »
Coffee Westindia
18 July 2012
O
reteta simpla de Coffee Westindia din: cafea, zahar, cuisoare, coaja de
portocala, rom alb, frisca si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de
cafea tare si fierbinte 2 lingurite de zahar 1 cuisor 1/2 lingurita de
coaja de portocala razuita 1 paharel de lichior cu rom alb putina frisca
lichida un betisor de scortisoara Mod…Read more »
Prajitura cu caramel
18 July 2012
Prajitura
cu caramel din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar brun, faina, praf de
copt, esenta de vanilie, smantana si nuci. Ingrediente: 230 g ciocolata
115 g unt+de uns 3 oua 200 g zahar 180 g zahar brun 180 g faina 1
lingurita cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu esenta de vanilie pentru
caramel:…Read more »
Paste cu mozzarella
18 July 2012
O
reteta de paste cu mozzarella din: penne, rosii cherry, mozzarella,
oregano, busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 280 g penne rigate 400 g rosii cherry 200 g mozzarella
oregano busuioc 1 catel de usturoi 30 g ulei de masline extravirgin sare
piper Mod de preparare: Spală roşiile, usucă-le şi…Read more »
Tarta cu rosii si ceapa
18 July 2012
O
reteta de tarta cu rosii si ceapa din: margarina, sare, apa minerala,
otet, faina, ceapa, rosii, ulei de masline, mustar, sare, piper, cimbru,
cascaval si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g margarina un praf
sare 150 ml apa minerala o lingura otet 350 g faina pentru umplutura:
2-3 cepe 1 kg rosii 30 ml…Read more »
Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate
17 July 2012
O
reteta de barbun la tigaie din: rosii, ulei de masline extravirgin,
otet de vin rosu, sare de mare, piper, busuioc, marar, fileuri de
barbun, faina, ulei de masline, cimbru, ardei iute si coaja de lamaie.
Ingrediente: 3 mâini mari de roşii de diverse tipuri, tăiate bucăţi
neregulate ulei de măsline extravirgin de calitate bună…Read more »
Limonada cu menta
17 July 2012
O
reteta de limonada cu menta din: sirop de zahar, suc de lamaie, lamaie,
menta si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat
stors de la o lamaie 2-3 felii de lamaie 8-12 frunze de menta proaspata o
crenguta de menta 150 ml de apa Mod de preparare: Varsa in…Read more »
Specialitate de ciuperci cu ardei
17 July 2012
Specialitate
de ciuperci cu ardei din: ciuperci, patrunjel, ceapa rosii, ardei
capia, ardei iute, pesemt, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare
grunjoasa si piper. Ingrediente: un kg ciuperci 2 legaturi patrunjel 2-3
cepe rosii 2-3 ardei capia un ardei iute rosu 2-3 linguri pesmet 50 ml
ulei de floarea soarelui 100 ml vin alb…Read more »
Pizza cu mozzarella si legume
17 July 2012
O
reteta de pizza cu mozzarella si legume din: aluat de pizza,
mozzarella, ardei, zucchini, rosii, hamsii, busuioc, oregano, ardei
iute, ulei de masline extravirgin, sare si masline. Ingrediente: 700 g
aluat de pizza 300 g mozzarella 1 ardei, feliat si copt pe gratar 2
zucchini, feliati si copti pe gratar 3 rosii 6 fileuri…Read more »
Aperitiv cu legume
17 July 2012
O
reteta delicioasa de aperitiv cu: cartofi, faina, parmezan, praf de
copt, oua, lapte dulce, iaurt, castraveti verzi, usturoi, branza de
capra, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g
parmezan un pliculeţ praf de copt două ouă 60 ml lapte dulce 200 ml
iaurt doi castraveţi verzi doi căţei de…Read more »
Retete culinare: Ciuperci gratinate
17 July 2012
O
reteta de ciuperci gratinate din: ciuperci, cascaval, ulei de floarea
soarelui, branza gorgonzola, sare, piper, ceapa verde, patrunjel, paste,
smantana si parmezan. Ingrediente: un kg ciuperci 150 g cascaval 30 ml
ulei de floarea soarelui 100 g branza gorgonzola sare piper o legatura
ceapa verde o legatura patrunjel 200 g paste (farfale) 150 g…Read more »
Găluşte dulci
17 July 2012
O
reteta de galuste dulci din: cartofi, amidon, prune, unt, sos de
ciocolata, scortisoara si sare. Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi 1-2
linguri cu amidon 700 g prune unt sos de ciocolata scortisoara sare
Mod de preparare: Fierbe 500 g de cartofi în coajă în apă cu sare.
Curăţă-i fierbinţi şi dă-i prin maşina…Read more »
Limonada de citrice
17 July 2012
O
reteta de limonada de citrice din: sirop de zahar, suc de lamaie, suc
de portocala si apa plata. Limonada cu citrice iti furnizeaza o
cantitate seriaoasa de vitamine. Ingrediente: 30 ml de sirop de zahar 50
ml suc proaspat stors de la o lamaie 40 ml de suc proaspat stors de la o
portocala…Read more »
Retete culinare: Colţunaşi
17 July 2012
O
reteta de coltunasi din: faina, ulei, sare, cartofi, telina, morcov,
ardei, ceapa, ulei, lamaie, chimen, turmeric si patrunjel verde.
Ingrediente: 450 g faina 4 linguri cu ulei 200 ml apa calduta sare
pentru umplutura: 3 cartofi 1 telina mica 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa
mica ulei 1 lamaie chimen macinat turmeric patrunjel…
Dressing picant de mere
17 July 2012
Se
amesteca 5 linguri suc de mere cu 3 linguri de otet balsamic alb, 1
lingura miere si 2 linguri ulei de nuci. Se sareaza si se pipereaza dupa
gust.. Se taie cubulete 1 mar si se adauga in sos, ingloband si 1
lingura patrunjel tocat si fulgi de ardei iute. Se impaca bine cu…Read more »
Tort de casă cu caise
17 July 2012
O
reteta de tort de casa cu caise din: caise, ou, zahar pudra, ulei,
lichior de oua, faina, amidon si praf de copt. Ingrediente: 500 g caise 1
ou 70 g zahar pudra 50 ml ulei de rapita sau de floarea soarelui 50 ml
lichior de oua 50 g faina 50 g amidon 1 lingurita…Read more »
Carnaciori la gratar
17 July 2012
O
reteta de carnaciori la gratar din: sirop de artar, praf de mustar,
carnati si costita. Ingrediente: 6 linguri sirop de artar 2 lingurite
praf de mustar 12 carnati 12 felii de costita Mod de preparare:
Combină siropul de arţar cu praful de muştar şi unge carnaţii. Inveleşte
cârnaţii cu feliile de costiţă şi…Read more »
Salată cu bulgur şi dovleac
17 July 2012
O
reteta de salata cu bulgur si dovleac din: bulgur, dovleac, ardei
copti, lamaie, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 cana bulgur 500 g dovleac 2 ardei copti 1 lamaie ulei de
masline patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Pune bulgurul
într-un castron de ceramică şi toarnă peste el…Read more »
Friptura de porc in stil asiatic
17 July 2012
O
reteta de friptura de porc in stil asiatic din: file de porc, miere,
sos hoisin, sos de soia, otet de vin si ulei de susan. Ingrediente:
2X500 g file de porc pentru marinata: 4 linguri miere 200 ml sos hoisin 2
linguri sos de soia 4 linguri otet de vin 2 lingurite ulei de…Read more »
Reteta zilei: Sorbet de limete
17 July 2012
O
reteta simpla de sorbet cu limete din: limete si apa. Ingrediente: 4
limete 1 cană cu apă Mod de preparare: Se rade coaja de la limete. Se
taie limetele in jumatati. Se sctorc bine. In sucul de la limete se
incorporeaza coaja rasa si 1 cana de apa. Se amesteca bine si se…Read more »
Salată caldă de ciuperci
17 July 2012
O
reteta de salata calda de ciuperci din: ciuperci de padure, smantana,
mozzarella, sunca, ceapa, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 500 g ciuperci de padure 240 ml smantana de gatit 180 g
mozzarella 150 g sunca 1 ceapa 1 lingurita cu faina 2 lingurite cu unt
patrunjel verde sare piper Mod…Read more »
Supa Prier
17 July 2012
O
reteta de supa prier din: spanac, unt, galbenus, smantana, apa, sare si
faina. Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 lingura unt 1 galbenus 2-3 linguri
de smantana 3 l apa sare 1 lingura faina Mod de preparare: Alegi
spanacul, il speli in mai multe ape si-l pui la foc in apa clocotita.
Prajesti putin…Read more »
Paella cu fructe de mare
17 July 2012
O
reteta de paella cu fructe de mare din: creveti decorticati, scoici,
orez, apa, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, mazare, ulei, sofran si
sare. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 300 g scoici 2 cani cu orez
3 cani de apa 1 ceapa 1 ardei gras 4 catei de usturoi 4 rosii 1 cana cu
mazare…Read more »
Salata cu carne de pasare
17 July 2012
O
reteta de salata cu carne de pasare din: piept de pui, grepfrut roz,
morcovi, zucchini, iaurt, praf de curry, coriandru, chimen, cimbru,
sare, zeama de lamaie si salata asortata. Ingrediente: 800 g piept de
pui fript la grill, fara piele si oase 4 grepfruturi roz 6 morcovi 4
dovlecei mici (zucchini) 600 g iaurt…Read more »
Ficatei de pui la gratar cu legume
17 July 2012
O
reteta de ficatei de pui la gratar cu legume din: ficatei de pui, ulei
de masline, boia, ceapa, faina, dovlecel, lamaie, ardei gras, piper si
sare. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 5 linguri ulei de masline 1
lingura boia 2 cepe 1 lingura faina 1 dovlecel 1 lamaie 1 ardei gras
rosu piper…Read more »
Gulas cu carne de vita
17 July 2012
O
reteta de gulas din: vrabioara de vita, cartofi, ceapa, rosii, ardei
grasi, zahar, usturoi, morcovi, ulei si patrunjel verde. Ingrediente:
500 g vrabioara de vita 1 kg cartofi 4 cepe 4 rosii 2 ardei grasi 1/2
lingurita cu zahar 4 catei de usturoi 1 morcov 100 ml ulei patrunjel
verde Mod de preparare:…Read more »
Sardine cu roşii uscate şi capere
17 July 2012
O
reteta de sardine cu rosii uscate si capere din: sardine, lamaie, ardei
iute, oregano, cimbru, usturoi, rosii, capere, sare si piper.
Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei de măsline, bine scursă 1/2
lămâie 1/4 linguriţă pulbere de ardei iute cayenne 1/2 linguriţă cu
oregano uscat 1/2 linguriţă cu cimbru uscat 2 căţei de…Read more »
Calamar umplut
17 July 2012
O
reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez,
rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi.
Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă
doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă
tocata jumătate de cană cu suc de roşii…Read more »
Cotlet cu ierburi
17 July 2012
O
reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin,
coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare.
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime 100 g alune
crude 3-4 fire de rozmarin 1 lingurita de coriandru pisat 1/2 lingurita
cu piper negru macinat 4-5 catei…Read more »
Frigarui la rece
17 July 2012
O
reteta de frigarui la rece din: ulei de masline, usturoi, verdeturi,
rosii, suc de lamaie, telemea, bacon, dovlecel, ardei gras, telina si
salata verde. Ingrediente: pentru marinata: 125 ml ulei de masline 2
catei de usturoi zdrobiti 50 g verdeturi amestecate, dupa gust 6 rosii
taiate fin 25 ml suc de lamaie pentru salata:…Read more »
Coaste de porc cu legume
17 July 2012
O
reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna,
ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei
si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu
îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate.
Ingrediente: 1 kg…Read more »
Burgonya gulyas
17 July 2012
O
reteta de Burgonya gulyas din: ceapa verde, cartofi, rosii, ardei
grasi, ulei, faina, boia, pasta de rosii, sare, piper si tarhon.
Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 800 g cartofi noi 250 g rosii 2
ardei grasi 2 linguri ulei 20 g faina 2 lingurite boia 1-2 linguri pasta
de rosii sare piper tarhon …Read more »
Barbun in sos picant
17 July 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: frunze de dafin, usturoi, otet, amidon,
ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2
frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau
făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare:
Peştele se curăţă, se spală,…Read more »
Retete internationale: Saganaki
17 July 2012
O
reteta delicioasa de saganaki cu: branza, ceapa, rosie, ardei gras,
ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2
felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4
măsline negre 2 linguri cu ulei de…Read more »
Macaroane cu carne tocată la cuptor
17 July 2012
O
reteta delicioasa de macaroane cu:carne de vita, rosii, ceapa,
parmezan, faina, lapte, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper,
oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram carne de vită două
conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 linguri cu făină un litru
lapte dulce 100 g unt, ulei de măsline 200…Read more »
Abalone
17 July 2012
Abalone
este numele unui gasteropod marin, a cărui carne este foarte apreciată,
în special în partea de est a Asiei şi în America de Sud. Există mai
multe specii de abalone, caracteristica lor comună fiind cochilia tare,
care prezintă la suprafaţă câteva orificii si înăuntrul căreia se află o
bucată mare de carne foarte tare.…Read more »
Tortulete cu iaurt
17 July 2012
O
reteta delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti, gelatina, zmeura,
iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g
biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie
150 ml frişca 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Topiţi untul şi
lăsaţi-l să se răcească.…Read more »
Salată de vară cu mentă
17 July 2012
O
reteta de salata de vara cu menta din: vin, zahar, pepene, capsuni,
struguri si frunze de menta. Ingrediente: 1 1/4 ceaşcă cu vin alb sec
1/3 ceaşcă cu zahăr 1/2 pepene, taiat bucăţele 300 grame de căpşuni,
taiate felii 1 cană cu boabe de struguri verzi, tăiate pe jumătate 1
lingură cu frunze de…Read more »
Retete culinare: Prăjitură cu zmeură
17 July 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: lamaie, zmeura, iaurt, oua, sare,
zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1
lămâie 250 g zmeură 150 g iaurt slab 3 ouă 1 praf de sare 200 g zahăr 1
pacheţel zahăr vanilat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură
zahăr pudră…Read more »
Pui toscan
16 July 2012
O
reteta de pui toscan din: pulpe superioare de pui, pasta de rosii,
usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, maghiran, cimbrisor, salvie
uscata, boabe de piper, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe
superioare de pui 3 linguri pasta de rosii 4 catei de usturoi 1 ceapa 4
linguri ulei de masline busuioc maghiran cimbrisor…Read more »
Dressing de cartofi
16 July 2012
Se
paseaza cartofii fierti cu supa de legume calda, otet si ulei. Se
sareaza si se pipereaza si se adauga cubulete de bacon si patrunjel
proaspat tocat.Read more »
Retete culinare: Tocanita de ciuperci
16 July 2012
O
reteta de tocanita de ciuperci din: ciuperci, rosii, rosii uscate,
usturoi, oregano, ulei, piper, sare, malai si apa. Ingrediente: 500 g
ciuperci 3 rosii 6 rosii uscate 2 catei de usturoi oregano ulei piper
sare pentru mamaliga: 250 g malai 1 l apa sare Mod de preparare:
Curăţă ciupercile şi taie-le în felii.…Read more »
Healik Kebab
16 July 2012
O
reteta de healik kebab din: ceapa verde, ardei gras, usturoi, peste
file, rosie, sare, boia iute, zahar, piper, ou, patrunjel si ulei de
porumb. Ingrediente: 1 ceapa verde 1 ardei gras 3-4 catei de usturoi 300
g peste file (dupa preferinta) 1 rosie sare boia iute 1 lingurita rasa
de zahar putin piper 1…Read more »
Rulouri din cod
16 July 2012
O
reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei,
morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si
sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 ou 1 lingura cu mustar 8 linguri
cu ulei 300 g morcov 1 cartof 1 lingura cu unt 1 lingura cu parmezan
zeama de lamaie…Read more »
Reteta zilei: Inghetata de piersici pe pat de piersici feliate
16 July 2012
O
reteta de inghetata de piersici pe pat de piersici feliate din:
piersici, apa, zahar, smantana, extract de vanilie si suc de lamaie.
Ingrediente: 3 piersici mari, decojite, fără sâmburi, tocat 1/2 cana de
apa 3/4 ceasca de zahar 1 cana smantana 1/4 lingurita extract de vanilie
1 linguriţă suc de lămâie Mod de…Read more »
Chiftele in sos de branză
16 July 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, bacon, ceapa, sare,
ulei de masline, unt, faina, lapte, branza, nucsoara, rosii, patrunjel
verde. Ingrediente: 600 g de piept de pui 100 g bacon 1 ceapă sare piper
ulei de măsline 40 g unt 30 g făină 500 ml lapte cu procent mai mare de
grăsime…Read more »
Drob de ciuperci
16 July 2012
O
reteta de drob de ciuperci din: ciuperci asortate, unt, oua, pesmet,
parmezan, patrunjel, zeama de lamaie, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: un kg ciuperci asortate 250 g unt 3-4 oua 4 linguri pesmet
alb 1-2 linguri parmezan o legatura patrunjel o radacina patrunjel zeama
de lamaie nucsoara sare piper Mod de preparare: Se…