luni, 18 martie 2013

Retete de Pasti #26


Retete de Paste:

Gogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 450 g peşte afumat (somn, chef al sau păstrăv) 300 g anghinară sau napi 1 1/2 pahar lapte cayenne sau boia sare 1lingură făină 80 g unt 150 g măs­line mari puţină pastă de anşoa un păhărel lichior de cireşe     Mod de preparare: Se face un sos alb din unt,…
Read more »

Pulpa de vitel fripta

9 August 2010
  Ingrediente: 1,5 kg pulpă de vitel 2 linguri unt sau untură 1 ceaşcă zeamă de carne sare Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi, uscăm pulpa de viţel. O legăm cu sfoară, dăm sare, o aşezăm în tavă, cu partea groasă în sus. Peste carne turnăm unt fierbinte, o pu­nem la cuptor şi o lăsăm…
Read more »

Supă de gulii cu găluşte de făină

8 August 2010
Supă de gulii cu găluşte de făină  specific unguresc Ingrediente: 2-3 gulii 2 lin­guri ulei sare piper măcinat pătrunjel verde condiment 1 ou făină un praf de sare   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit mai…
Read more »

Sirop de zmeură

8 August 2010
Sirop de zmeură  Intr-un borcan de 5 l pui 2 kg de zmeură, 1 plic de sare de lămâie, torni 3 l apă şi laşi borcanul 2-3 zile la soare până ce zmeura se ridică deasupra. Strecori apoi totul printr-un tifon şi pasez zmeura până rămân numai seminţele. în zeama obţnută, pui o cantitate echivalentă de zahăr…
Read more »

Piept fript

8 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 2 linguri unt sau untură sare piper Mod de preparare: Pieptul se frige în bucăţi mari (o ju­mătate de piept) sau în bucăţi mici, In primul caz pieptul se fxige ca şi pulpa de viţel, la tavă, în cuptor, In ca­zul al doilea, el se frige ca şi…
Read more »

Cap de vitel rasol

8 August 2010
  Ingrediente: 1 cap de vitel bulion rece de vacă sare sos de hrean Mod de preparare: Pregătim capul de viţel ca pentru um­plut. Desfacem carnea de pe oase. O tăiem bucăţi, acoperim cu bulion rece de vacă sau de viţel şi fierbem capul ca şi cand ar fi umplut. Lăsăm să se răcească şi…
Read more »

Anghemacht de miel

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură unt pentru fiert 1 ceapă 1 pătrunjel piper mărar pătrunjel verde lămaie Pentru rantaş: 100 g unt 30 g făină   Mod de preparare: Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul coastelor lăsand la fiecare bu­cată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm carnea de pieliţe…
Read more »

Berbec cu dovlecei

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură făină 1 lingură bulion de roşii 25 dovlecei mici 6 roşii Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi de mărime po­trivită şi o prăjim în puţină untură, cu o ceapă tăiată mărunt. Cand carnea a început să se prăjească, adăugăm o lin­gură…
Read more »

Drob de miel (cighir)

8 August 2010
  Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime   Mod de preparare: Opărim măruntaiele : inima, ficatul…
Read more »

Mancarica de berbec

8 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 1 zeamă de carne sare piper Mod de preparare: Alegem carne de berbec : piept sau spi­nare (partea de la rinichi). Tăiem carnea în bucăţi. Curăţăm cartofii; tăiem în felii ţelină şi ceapa. Aşezăm totul într-o cra­tiţă : la fund un rand…
Read more »

Sarmalute de miel in foi de vita

8 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2 linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1 ceaşcă sman­tană sau iaurt Mod de preparare: Facem o tocătură din carne, ceapă, mă­rar, paine muiată, adăugăm sare, piper şi orez. Opărim frunza de viţă şi…
Read more »

Tartelete cu rinichi şi carne de porc

8 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 500 g rinichi 300 g came de porc sare piper 80 g frişcă lichidă 1 1/2 lingura făină 1 1/2 pahar vin 3 oua 1 1/2 lingură oţet 1 ceapă 50 g unt sau ulei   Mod de preparare: Rinichii curăţaţi şi bine spălaţi se taie in…
Read more »

Chiftelute de miel

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne miel 1 ceapă 1 bucăţică miez de paine pătrunjel verde putină făină grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Scoatem oasele de la o pulpă de miel şi o tăiem în bucăţele mici. Prăjim o ceapă tăiată mărunt, muiem în apă sau în lapte puţină paine, tăiem mărunt o…
Read more »

Snitel vienez

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit sare piper 5 felii lămaie Pentru pane: făină ou pesmet Mod de preparare: Tăiem carnea crudă în felii, netezim cu ciocanul de metal, presărăm pe amandouă părţile cu sare şi piper, apoi batem în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim şniţelele pe amandouă părţile în…
Read more »

Snitel natur

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit putin unt sare piper Mod de preparare: Alegem un capac de viţel. Scoatem şniţele lungi de 8-12 cm şi groase de 1 cm. Netezim cu ciocanul de lemn, pre­sărăm cu puţin piper şi cu făină pe aman­două părţile. Şniţelul se prăjeşte repede în grăsime multă, la…
Read more »

Fricandou

8 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne 2 linguri unt sau untură sare piper 100 g slănină pentru impănat 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Fricandoul se prepară din partea de sus a pulpei de viţel şi se frige la tavă, la frigare sau înăbuşit. Alegem un fricandou de viţel, îl şter­gem cu o carpă, scoatem…
Read more »

Escalop de vitel

8 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg carne de la rinichi 2 linguri unt sau untură sare piper Mod de preparare: Escalopele de viţel se obţin din car­nea de la rinichi, corespunzătoare muş­chiului de vacă. Tăiem carnea în bucăţi, o netezim îa şervet cu ciocanul, la fel ca pe biftec, ca să capete o formă ro­tundă şi o…
Read more »

Pîinişoare umplute cu ficat şi rinichi cu garnitură de salată verde sau mazăre sote

8 August 2010
  Ingrediente: 24 pîinişoare 750 g ficat rinichi şi bojog de miel 3 fire ceapă verde sare piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 40 g ulei 1 1/2 pahar vin   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune într-un vas cu capac şi se dă la cuptor 25 minute cu 1 1/2 pahar…
Read more »

Painişoare umplute cu carne de miel

8 August 2010
  Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1 salată.   Mod de preparare: Carnea de miel se frige şi se dă la rece. Din ulei, 2 gălbenuşuri, sare şi zeama de lămîie se face o…
Read more »

Piure de urzici cu ulei

8 August 2010
  Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei hrean   Mod de preparare: Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci se scot urzicile cu mâna…
Read more »

Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi

8 August 2010
Ingrediente: 1 fazan mare (sau bibilică) 1 1/2 lingură de făină 80 g slănină 1 lin­gură de coniac piper sare 50 g ulei 600 g bureţi muraţi   Mod de preparare: Fazanul (sau bibilica) se lasă 2-3 zile la rece să se fezandeze. Se spală cu un şervet muiat în vin, se dă sare şi…
Read more »

Gogoşele cu caşcaval şi limbă cu garnitură de piure de spanac

8 August 2010
  Ingrediente: 240 g caşcaval de Dobrogea 150 g limbă afumată fiartă 150 g unt 1 lingura faina 3 ouă 1,500 kg spanac 3/41 lapte 6 căţei usturoi 1/21 supă ulei   Mod de preparare: Se face un sos alb din 80 g unt, 1  lingură de făină, 1 pahar de lapte, sare.  Limba tăiată…
Read more »

Painişoare umplute cu heringi

8 August 2010
    Ingrediente: 24 pîinişoare 3 heringi 3 lapţi 3 fire ceapă verde, 80 g ulei piper 3 ouă zeamă lămîie 1 legătură mărar 1 salată   Mod de preparare: Din peşte se fac fileuri şi se taie julien. Lapţii se toacă şi se amestecă cu uleiul, ceapa, mărarul şi 3 ouă fierte (8 minute)…
Read more »

Gogoşele cu ciuperci cu garnitură de cartofi pai

8 August 2010
Ingrediente: 600 g ciuperci 1 ceapă 1 legătură de mărar 80 g unt 1 1/2 lingură de făină 3 linguri de smîntînă sau 1pahar de lapte sare pătrunjel vrede   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie mărunt şi se sotează cu unt şi ceapă tocată, apoi se pun făina, smîntînă şi mărarul…
Read more »

Marmeladă de trandafiri

8 August 2010
  Ingrediente: 300 g petale de trandafiri de dulceaţă 1 kg zahăr 1 pahar şi 1/2 de apă 1 lin­guriţă rasă cu sare de lămâie   Mod de preparare: Cureţi petalele de trandafiri de partea albă, apoi le treci prin maşina de tocat. Fierbi zahărul şi apa 10 minute, cât să se topească zahărul, apoi…
Read more »

Buseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti

8 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 900 g carne de iepure sau căprioară 500 bureţi sare cimbru piper 3/4 lingură făină 80 g ulei 1 ceapă 1/2 pahar de vin roşu 1/2 linguriţă bulion pastă 80 g costiţă afumată   Mod de preparare: Carnea se frige înăbuşit cu ceapă, cimbru, sare, piper şi cu…
Read more »

Crochete de raci

8 August 2010
. Ingrediente: 50 cozi de raci sau 1 cutie de 460 g crabi 1 /2 lingură făină 3 /4 pahare supă 1 păhărel coniac sare puţină boia 60 g unt proaspăt 3 linguri sman­tană 2 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit ardei iute 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se face un sos…
Read more »

Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare

8 August 2010
Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 12 buşeuri coapte 7 pui de circa 1 kg 150 g frişca lichidă 1 albuş 1 lingură de făina sare, Maggi 80 g unt 1 ceapă   Mod de preparare: Carnea de la piepţi se scoate şi se pisează, apoi la rece se amestecă cu sare, 1 albuş, 50 g…
Read more »

Crochete de pui II cu garnitură de pilaf

8 August 2010
  Ingrediente: 400 g pui fiert sau fript 6 ouă 1 linguriţă pudră de cury sau boia de ardei 100 g unt 300 g orez 3 /4 l supă de pasăre sare 4 linguri sos alb gros ulei   Mod de preparare: Se fierb 4 ouă 10 minute şi se taie mărunt, de asemenea şi…
Read more »

Supă de varză dulce şi costiţă afumată

7 August 2010
Supă de varză dulce şi costiţă afumată  Ingrediente: 400 ml supă concentrată de carne (pentru care îţi trebuie 300 g carne vită, 600-700 ml apă) 1 varză mică (circa 150 g) 50 g roşii 10 ml untdelemn 20 g ceapă 10 g smântână un praf de cimbru 3 ml oţet 2-3 feliuţe de costiţă afumată   Mod de preparare: Intâi te…
Read more »

Salată de crudităţi cu maioneză dietetică

7 August 2010
Salată de crudităţi cu maioneză dietetică  Ingrediente: 1 mor­cov 1/2 rădăcină de ţelină 150-200 ml lapte 1 lingură rasă de făină 1/2 linguriţă de mar­garina 100 ml ulei 2-3 lin­guri de iaurt   Mod de preparare: Intâi faci sosul, pentru care desfaci făina în puţin lapte, iar restul laptelui îl pui la fiert. Când clocoteşte adaugi sosul alb de făină…
Read more »

Cotlete de vitel sote

7 August 2010
  Ingrediente: 5 cotlete de vitel 15-20 mînătărci 1 lingură bulion de roşii 1 ceaşcă zeamă de carne vin sare piper 2-3 linguri smantană groasă Mod de preparare: Cu 3/4 oră înainte de a servi masa ru­menim cotletele de viţel. Apoi le punem într-o cratiţă adancă, adăugăm manătărci proaspete, tăiate, opărite şi rumenite mai înainte…
Read more »

Muschi de vitel

7 August 2010
  Ingrediente: muschi de vitel sare piper Mod de preparare: Muşchiul de viţel se pregăteşte întreg sau tăiat în bucăţi : şniţel vienez, escalop. Muşchiul de viţel se frige ca şi muşchiul de vacă la tavă, la frigare sau înăbuşit   Pofta buna!

Piept umplut

7 August 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de vilel Tocătură pentru umplut: 500 g carne 100 g slă­nină afumată miez de paine mărar pătrunjel sare piper 2 cepe prăjite 1-2 linguri zeamă de carne 1 păharel de vin Mod de preparare: Alegem o jumătate de piept de vitel, O ştergem bine cu carpă udă şi sepa­răm carnea macră,…
Read more »

Cap de vitel cu vinegreta

7 August 2010
  Ingrediente: 1 cap de vitel zarzavat de supa vinegretă   Mod de preparare: Alegem un cap mic de viţel gata cu­răţat. îl tăiem în patru bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem în­tr-o oală, acoperite cu apă, să fiarbă pe aragaz (dacă nu este acoperit cu apă, capul se înnegreşte). Luăm spuma,…
Read more »

Cap de vitel umplut

7 August 2010
  Ingrediente: 1 cap de vitel 500 g umplutură fină pentru carnati sau umplutură de ficat diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean) Mod de preparare: Alegem un cap de viţel întreg, cură­ţat de păr şi parlit. Il opărim cu apă clo­cotită. Apoi il punem în apă rece, ca să se dezmorţească. Scoatem carnea împre­ună…
Read more »

Gogoşele cu potarnichii cu garnitură de manătărci murate

7 August 2010
Ingrediente: 1 potîrniche mare 600 g mînătărci murate 300 g şuncă afumată 3 /4 lingură de făină 2 linguri pesmet sare piper cimbru 150 g zarzavat 1 ceapă 120 g ulei 1 1/2 lingură oţet 1 /2 pahar vin 1/21 supă puţin pesmet ulei   Mod de preparare: Potîrnichea se poşează într-un vas cu capac…
Read more »

Gogoşele cu cirnăcoiri şi pastrama cu garnitură de varză călită, cu ardei şi roşii

7 August 2010
  Ingrediente: 300 g cîrnăciori olteneşti 300 g pastramă 3 /5 lingură de făină 220 g untură sare cimbru 300 g roşii 2 cepe 8 ardei graşi 800 g varză dulce 3 /4 pahar vin   Mod de preparare: Pastrama se taie felii scurte subţiri şi se sotează cu ceapa, 60 g untură, puţin vin…
Read more »

Musaca de fasole verde cu piure de cartofi

7 August 2010
  Inrgrediente: 1 kg fasole verde 3-4 morcovi 500 g cartofi 150 g margarina sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea şi morcovul, le speli, rupi fasolea în bucăţi, tai morcovul mărunt, apoi le înăbuşi în jumătate din cantitatea de margarina. Când s-au înmuiat potriveşti gustul de sare şi dai cratiţă deoparte. Cureţi cartofii, îi…
Read more »

Piftie (racituri) de picioare de vitel

7 August 2010
  Ingrediente: 5 picioare de viţel 10 linguri garnitură de le­gume 5 ouă răscoapte 5 linguriţe pătrunjel verde 1 litru aspic 5 linguri sos de muştar Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel. Le scoatem în apă rece sărată, apoi le zvantăm într-un şervet. Desfacem carnea de pe oase şi o tăiem în cuburi potrivite.…
Read more »

Tartelete cu peşte

7 August 2010
    Ingrediente: 500 g şalău, ştiucă, calcan sau peşte oceanic 3 ouă 150 g frişcă lichidă 1 1/2 lingură făină 90 g unt sare piper 1 ceapă 3/4 pahar vin 18 tartelete coapte din foitaj   Mod de preparare: Din peşte se scoate 500 g file şi restul se fierbe 8-10 minute cu sare,…
Read more »

Salată cu branză de vaci

7 August 2010
  Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 roşii 1 cas­travete mare 3 ouă fierte tari 1 ceapă uscată 3 fire ceapă verde maioneză (făcută din 2 gălbenuşuri) sare   Mod de preparare: Speli şi tai toate legumele mărunt. Aşezi apoi într-un castron un strat de ceapă uscată tăiată mărunt, un strat de maioneză, apoi…
Read more »

Vitel sote cu mazare

7 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 750 g mazăre boabe 2 linguri unt sau untură sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă sau muşchi, scoatem vi­nele şi tăiem felii subţiri, mici (3-4 cm). Punem unt într-o cratiţă, aranjăm car­nea bucată langă bucată, cu sare şi pi­per, şi dăm la foc viu. Intoarcem mereu carnea, pentru…
Read more »

Pîinişoare umplute cu cozi de raci

7 August 2010
    Ingrediente: 24 pîinişoare 1 cutie homar sau raci 1 castravete verde (300 g) 1 fir ceapă verde 2 gălbenuşuri 150 g ulei sare muştar zeamă de lămîie 1 salată   Mod de preparare: Castravetele se curăţă şi se taie julien, se dă puţină sare şi se stoarce. Se face o maioneză din ulei,…
Read more »

Canapele cu somn afumat

7 August 2010
    Ingrediente: 24 canapele 220 g somn afumat 1 gălbenuş 100 g ulei puţin muştar lămîie selve 2-4 măsline 150 g salată verde   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se or­nează. Se face…
Read more »

Pîinişoare umplute cu carnaciori şi bureţi

7 August 2010
  Ingrediente: 24 painisoare 500 g cîrnăciori 500 g bureţi 200 g limbă fiartă afumată sare piper 3 /4 lingură făină 1 1/2 lingură bulion pastă 1 ceapă 120 g unt 1 1/2 pahar vin roşu 1 /2 l supă puţin zahăr   Mod de preparare: Se face un rintaş din unt şi făină şi…
Read more »

Canapele cu sardele

7 August 2010
    Ingrediente: 24 canapele de mărimea unui ou puţină pastă de anşoa cu unt 1 cutie sardele verdeaţă tocată aspic tocat lămîie foi de salată   Mod de preparare:   In bucăţile de crutoane se scobesc 24 canapele, se ung cu unt de ansoa, apoi se aşază sardelele fără oase şi fără piele .…
Read more »

Compoziţia rece fluidă pentru gogoşele (pat-a-froid)

7 August 2010
  Ingrediente: 3 linguri făină sare un praf zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 3 linguri ulei 200 ml apă 2-3 albuşuri bătute spumă   Mod de preparare: Făina se amestecă cu gălbenuşurile, uleiul, sarea, zahărul şi apa. Se for­mează o compoziţie mai vîscoasă ca cea de clătite, apoi se încorporează albuşul bine bătut. în această compoziţie…
Read more »

Buseuri cu rinichi,sunca,masline si ciuperci

7 August 2010
Pentru:12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 300 g rinichi 200 g şuncă 150 g măsline verzi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 7 1/2 lingură bulion pastă 3 lin­guri sos de friptură 150 g ciuperci fierte 60 g unt sare piper 1 ceapă   Mod de preparare: Rinichii se spală bine, se taie felii…
Read more »

Gogoşele cu carne de vacă cu garnitură de spaghete cu caşcaval

7 August 2010
  Ingrediente: 600 g carne de vacă 150 g zarzavat 1 ceapă 1 1/2 lingură bulion 1 1/2 pahar vin 1 1/2 lingură făină sare piper 3/41 apă cimbru 250 g spaghete 120 g şvaiţer sau caşcaval ras 60 g unt 80 g ulei de prăjit   Mod de preparare: Carnea întragă se prăjeşte pe ambele…
Read more »

Gogoşele opărite simple — reţeta de bază

7 August 2010
  Ingrediente: 1 pahar apă 150 g unt sare 20 g zahăr 6 ouă 2 pahare făină zahăr vanilat ulei   Mod de preparare: Se pun într-un vas apa, untul (uleiul sau margarina), sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă, se pune făina toată o dată şi se amestecă iute cu o lin­gură de lemn.…
Read more »

Tartelete cu fructe de mare şi peşte

7 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 400 g file de peşte crud 60 midii sau scoici 1 pahar vin sare piper 8 căţei usturoi 1 1/2 lingură făină 3 lin­guri smîntînă 3/4 pahar lapte 3 ouă 80 g unt   Mod de preparare: Scoicile se fierb 10 minute în vin, puţină apă, sare…
Read more »

Crochete de ouă şi file de anşoa cu garnitură de cartofi pai

7 August 2010
  Ingrediente: 9 ouă 6fileuri anşoa 60 g uni 2 linguri făină 1/2 pahar lapte sare 400 g ulei pentru prăjit 200 g pesmet de casă 500 g cartofi 1 /2 legătură pă­trunjel   Mod de preparare: Se fierb 7 ouă 10 minute, se taie mărunt, se amestecă cu un sos alb făcut din făină,…
Read more »

Ecler cu şuncă

7 August 2010
  Ingrediente: 500 g şuncă 25—26 ecleruri 3 linguri sos alb 3 linguri vin roşu piper alb pisat sare 60 g unt sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic păstăi de fa­sole verde fierte sau ridichi de lună   Mod de preparare: Şunca se toacă şi se amestecă cu untul, vinul roşu, piperul, sarea şi cu…
Read more »

Dulceaţă de trandafiri

7 August 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 250 g petale de trandafiri de dulceaţă   Mod de preparare: Intr-un borcan cu filet, bine spălat şi uscat, aşezi un strat de zahăr, un strat de petale de trandafiri şi tot aşa până umpli borcanul. Ai grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Decupezi 2-3 bucăţi de hârtie…
Read more »

Tartelete cu ciuperci

7 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 700 g ciuperci 1 legătură mărar 120 g unt 1 ceapa 2 linguri făină 3 pahare lapte 3 linguri smîntînă sare piper pisat 180 g caşcaval ras 3 ouă   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se sotează în 60 g unt şi…
Read more »

Buseuri cu pui si branza de Olanda

7 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g brînza de Olanda 600 g carne de pa­săre 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar lapte 80 g unt boia iute 1 1/2 lingură smîn­tînă 3 gălbenuşuri sare   Mod de preparare: Se face un sos alb din unt, făină, lapte, boia iute şi sare. Brînza de…
Read more »

Crochete de pui I cu garnitură de cartofi pai

7 August 2010
  Ingrediente: 600 g pui prăjit sau fiert 2 linguri făină 1/2 pahar lapte Maggi sare 2-3 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit 500 g cartofi creson sau lăptucă   Mod de preparare: Carnea de pui se taie mărunt şi se amestecă cu sosul alb  apoi se dă la rece. Se formează crochetele. se…
Read more »

Ecler cu peşte afumat

7 August 2010
    Ingrediente: 500 g somn sau alt peşte afumat 80 g unt puţin piper alb pisat zeamă de lămîie sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic 24-26 ecleruri (v. reţeta)   Mod de preparare: Peştele se curăţă de oase şi se amestecă cu 80 g unt, piper şi zeamă de lămîie şi cu sosul. Cu…
Read more »

Buseuri cu sparanghel,napi si ciuperci

7 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g sparanghel 300 g ciuperci 4 funduri de anghinară sau 300 g napi 80 g unt 3/4 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 ceapă 3/4 pahar lapte 3 linguri smîntînă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţele, începînd de la vîrfuri atît…
Read more »

Picior de vitel cu vinegreta

7 August 2010
  Ingrediente: 5 picioare de vitei vinegretă Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel şi le servim cu vinegretă calde sau reci.   Pofta buna!
Read more »

Tartelete simple — reţeta de bază

6 August 2010
  Mod de preparare: Se ung cu unt subţire 18-20 forme de savarine mici. Se ponsează (tapetează) cu foitaj (aluat franţuzesc), se umplu cu fasole boabe se aşază pe o tavă şi se coace la cuptor moderat. Cînd s-au rumenit se elimină fasolea din tarte care nu a avut decît rolul de a menţine forma…
Read more »

Gelatină din suc de fructe

6 August 2010
Gelatină din suc de fructe  Ingrediente: 500 g căpşune 40 g zahăr 3 foi de gelatină 150 ml apă   Mod de preparare: Speli căpşunele, opreşti 3-4 şi restul cantităţii o presezi. Vei obţine 200 ml suc pe care îl amesteci cu zahăr. Pul­pa fructelor o pui la fiert cu 150 ml apă. După ce a fiert, strecori, opreşti…
Read more »

Rulouri din şuncă si garnitură de mazare

6 August 2010
  Ingrediente: 4 felii mari de şuncă presată 4-5 ouă 1 ceaşcă de lapte 250 g mazăre verde 1 lingură făină ulei bulion sare verdeaţă   Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare şi faci apoi o omletă pe care o tai fâşii mai late. Feliile de şuncă le ungi cu bulion…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Berry (video)

6 August 2010

Supă de roşii cu găluşte de branza

6 August 2010
Supă de roşii cu găluşte de branzaO reteta delicioasa de supa de rosii cu galuste de branza din: rosii, zarzavat pentru supa, patrunjel, branza de vaci, unt, albus, gris si faina. Ingrediente: 1 kg roşii 2 legături zarzavat pentru supă (morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel) 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte ai nevoie de: 100 g brânză de vaci 10 g unt…

Pizza vegetariană

6 August 2010
Pizza vegetariană  Ingrediente: 1/2 kg făină 300 ml apă călduţă 25 g drojdie 4-5 linguri ulei 1 lingură zahăr sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g năsline 1 cutie porumb dulce 1 cutie ciuperci 2 ardei graşi 2-3 linguri pastă de tomate 1 linguriţă zahăr sare piper cimbru   Mod de preparare: Amesteci făina cu…
Read more »

Painişoare umplute eu berbec şi roşii

6 August 2010
    Ingrediente: 24 painişoare 750 g roşii 6 căţei usturoi 1/2 lingură făină 60 g ulei 600 g carne de berbec de Dobrogea 1 ceapă cimbru piper alb pu­ţină supă 3 /4 pahar vin puţin zahăr   Mod de preparare: Carnea de berbec se fringe înăbuşit cu ceapă, sare şi supă. Cînd este gata…
Read more »

Painişoare pentru umplut

6 August 2010
Ingrediente: 300 g făină 100 g unt sare puţin zahăr 30 g drojdie de bere 3 /4 pahar lapte 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Drojdia se dizolvă in lapte călduţ, se pune sare, zahăr şi se frămîntă bine cu făina. La urmă se adaugă untul şi se pune la crescut învelită. Cind este crescută, se…
Read more »

Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur

6 August 2010
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur  Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel 1 pahar (mic) vin alb 1 lingură făină 2 linguri bulion puţină margarină 1/2 kg cartofi noi   Mod de preparare: Tai carnea în felii groase de 1 cm pe care le treci prin făină. Aşezi fiecare felie într-o tavă unsă cu margarina. Torni vinul, bulionul des­făcut în…
Read more »

Şerbet de căpşune

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg căpşune   Mod de preparare: Speli bine căpşunele, le cureţi, le tai, apoi le zdrobeşti, după aceea strecori compoziţia printr-un tifon. Laşi zeama obţinută să se limpezească, apoi o scurgi în alt vas, cu grijă să nu se tulbure. Separat, fierbi un sirop din zahăr şi in pahar…
Read more »

Sarmale cu urdă în frunze de stevie

6 August 2010
Sarmale cu urdă în frunze de stevie  Ingrediente: 400-500 g urdă 1 ceaşcă orez 3 legături ceapă verde 3-4 legături ştevie 1 ou 1 cană borş 1 legătură mărar 2-3 lingui pastă de tomate condiment 1 lingură făină ulei   Mod de preparare: Speli orezul şi-l laşi la înmuiat pentru 15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti puţin în…
Read more »

Sirop de trandafiri

6 August 2010
  Ingrediente: 1 farfurie cu petale de trandafiri curăţate de partea albă 500 g zahăr 250 ml apă 1 pliculeţ sare de lămâie   Mod de preparare: Freci petale de trandafiri cu sare de lămâie până ce îşi lasă sucul roşiatic din ele. Separat, într-un vas pui la fiert apa cu zahărul, laşi pe foc…
Read more »

Mâncărică de salată

6 August 2010
Mâncărică de salată  Ingrediente: 1 căpăţână de salată 1 ceapă veche 1 cană de supă de legume făcută dintr-un cub de concentrat 1 linguriţă de făină 1 legătură de mărar iaurt pentru servit   Mod de preparare: Cu­reţi ceapa, o tai mărunt şi o pui să se înăbuşe în 2-3 linguri de supă. Adaugi salata spălată şi…
Read more »

Compot de cireşe

6 August 2010
  Ingrediente: 5 kg cireşe pietroase 1 şi 1/2 kg zahăr 1-2 pliculeţe zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe şi le speli bine. Umpli borcanele spălate şi uscate cam pe trei sferturi cu fructe. Separat, faci siropul din 4 l de apă, zahăr şi zahăr vanilat şi-l ţii pe foc numai…
Read more »

Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon

6 August 2010
Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon  Ingrediente: 1 salată verde 4 roşii 6-7 ridichi 1 castravete sare după gust câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5 linguri ulei 1/2 lingură sare piper după gust 2 linguriţe de muştar 1 linguriţă de zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de miere câteva frunze de tarhon   Mod…
Read more »

Cotlete pane

6 August 2010
  Ingrediente: 5 cotlete 2 linguri unt sau untură pentru prăjit sare piper Pentru pane : pesmet 2 ouă Alegem cotletele, tăiem vertebrele, desfacem cotletele prin tăieturi în lungul coastelor, apoi curăţăm fiecare cotlet, adică tăiem tendoanele şi carnea de pri­sos. Netezim cotletele cu un ciocan, ca să aibă aceeaşi grosime. Dăm sare şi pi­per…
Read more »

Blanchete de vitel

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 2 linguri unt 1 ceapă 1 litru zeamă de carne 2 cartofi 10 morcovi 10 teline, 10 bucăti arpagic 5-10 ciuperci 2- 2/5 linguri făină 1-2 linguri lapte sau smîntînă l/2 lămaie pătrunjel (verde) sare piper   Mod de preparare: Alegem spată sau pulpă de viţel, tă­iem carnea în bucăţi…
Read more »

Vitel cu sos alb

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 ceaşcă zeamă de carne 2 linguri unt 5 linguri parmezan sau caşcaval 10 cartofi 5 linguri sos alb   Mod de preparare: Alegem carne de la rinichi, o desfacem de pe oase, o curăţăm şi o legăm cu aţă, dandu-i forma de ruladă. Sărăm şi aşe­zăm in tavă, turnăm…
Read more »

Vitel sote cu rosii

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 750 g roşii 2 linguri unt 1 ceapă sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă, spată, muşchi sau parte de la rinichi. Tăiem carnea în felii sau în bucăţi. Intr-o cratiţă smălţuită punem o lingură de unt, carnea, puţină ceapă tocată mărunt, sare, piper şi dăm la un foc viu.…
Read more »

Piept fiert

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg piept de viţel 4 ceşti zeamă de carne 10 linguri sos de ciuperci 3 linguri orez sare Mod de preparare: Alegem jumătate dintr-un piept de vi­ţel ; spălăm carnea, o punem în zeamă de carne sau în apă clocotită cu sare şi lăsăm să fiarbă acoperit 1/2 oră. Cand s-a muiat…
Read more »

Picior de vitel cu sos de ciuperci

6 August 2010
  Ingrediente: 3 picioare de vitel 5 linguri orez 10 linguri sos le ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 lămaie verdeaţă sare Mod de preparare: Frecăm bine cu făină picioarele de vi­tel, apoi le parlim, le radem cu cuţitul, le spălăm în apă rece şi scoatem oasele mari si vinele. Le aşezăm în cratiţă împreună…
Read more »

Mura de vitel cu sos de lamaie

6 August 2010
  Ingrediente: mura de vitel zeama de lamaie patrunjel oua Mod de preparare: Spălăm mura în apă căldicică şi o lă­săm 45 minute să undească în apă clo­cotită. Preparăm un sos de ouă cu zeamă de lămaie şi cu pătrunjel tocat, pe care îl turnăm peste mura fiartă.   Pofta buna!
Read more »

Momite

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg momiţe grăsime pentru prăjit făină sare piper Mod de preparare: Spălăm bine momiţele de viţel. Scoatem pieliţele şi tăiem momiţele în bucăţi mari cît o nucă. Scurgem apa şi presarăm sare şi piper. Tăvălim bucăţile în făină pe toate părţile şi le prăjim în untură încinsă. Momiţele se prăjesc încet pentru…
Read more »

Vrabioara rece

6 August 2010
  Friptura care a rămas de la masă în bucată întreagă o servim rece sau  tăiată felii. Ca garnitură servim salată rusească sau diferite legume (fasole boate, lequme asortate, cartofi) cu muştar. Fripturile reci nu le servim cu garni­turi calde.   Pofta buna!
Read more »

Buseuri cu melci

6 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40—50 melci 1 1/2 pahar vin 80 g unt sare piper 3 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 3/4 lingură făină 100 g ciu­perci 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Melcii sc spală în 2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu apă, vin şi…
Read more »

Canapele cu pui şi limbă afumată

6 August 2010
  Ingrediente: 12 canapele mai mari 300 g limbă afumată fiartă 500 g pui fript sau fiert sare 60 g unt 1 linguriţă muştar 8 castraveciori în oţet 1 legătură mă­rar foi de ceapă verde piper pisat 60 g aspic   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate…
Read more »

Salată de ceapa verde cu oua

6 August 2010
Salată de ceapa verde cu oua  Ingrediente: 2 legături ceapă verde 5 ouă fierte tari 4-5 lin­guri de ulei zeama de la 1/2 lămâie sare şi piper mărar (facultativ)   Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa, o tai bucăţele, apoi tai în felii ouăle fierte şi le amesteci pe toate. Prepari un sos din ulei, zeamă de lămâie, sare…
Read more »

Midii sau scoici cu pilaf la capac

6 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 250 g orez 150 g capere 36 scoici sau midii 3/4 pahar vin sare boia de ardei iute 150 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 60 g parme­zan ras 1/21 supă   Mod de preparare: Se face un pilaf din 250 g orez, 60 g unt, 1 /2 ceapă tocată,…
Read more »

Găluşte de griş cu sos de smantană

6 August 2010
  Ingrediente: 2 ouă 3-4 linguri de griş untdelemn sare piper condimente 3-4 linguri de untdelemn Pentru sos ai nevoie de: 1 ceaşcă supă de zarzavat (sau preparată dintr-o ceaşcă şi jumătate de apă şi un cub condiment de legume) 1 lingură făină 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură leuştean 1 legătură…
Read more »

Crochete cu ciuperci şi ton garnitură de cartofi pai

6 August 2010
    Ingrediente: 500 g ton 400 g ciuperci sare piper 1 ceapă 1 /2 lin­gură făină 3 linguri smîntînă 3 /4 pahar lapte 80 g unt 2 ouă pesmet de casă 500 g cartofi, ulei de prăjit   Mod de preparare: Ciupercile se spală, se taie feliuţe şi se sotează în unt cu ceapă…
Read more »

Cozi de raci şi ciuperci la capac

6 August 2010
    Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă 300 g ciu­perci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac   Mod de preparare: Se face un sos suprem din fiertură de…
Read more »

Crochete de creier

6 August 2010
  Ingrediente: 600 g creier 1 /2 lingură făină 80g unt 3 linguri smîntînă sare piper 1 foaie de dafin capere 1 /2 lingură oţet 2 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţe, se lasă în apă rece 2-3 ore. Apoi se fierbe…
Read more »

Peşte oceanic şi raci la capac

6 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 1 kg peşte oceanic 7 lingură făină sare 1/2 pahar rachiu de cireşe 15 g sofran 36 raci 100 g ciuperci sotate 60 g caşcaval ras 50 g lapte praf 150 g unt 1/2 lămîie 1 fir praz 1 gălbenuş   Mod de preparare: Peştele se poşează (se fierbe) cu apă,…
Read more »

Canapele cu pui

6 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 24 canapele 500 g pui fiert sau fript sare piper pisat 80 g aspic 40 g unt 1 linguriţă Madera sau vin roşu   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se…
Read more »

Carne de vanat şi bureţi în casolete

6 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 1,200 kg iepure sau căprioară 300 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 300 g bureţi 1 lingură făină 3 linguri smîntînă 150 g foitaj 1 gălbeuuş   Mod de preparare: Carnea se înăbuşă într-un vas cu capac cu ulei, ceapa, zarzavatul, sare, piper, cimbru şi puţină apă. Cînd este gata…
Read more »

Ecler cu ficat

6 August 2010
  Ingrediente: 500 g ficat pasare, viţel sau porc 1 ceapă piper (alb) sare 24-26 ecle­ruri (v. reţera) 15 g făină 80 g unt 1 lingură coniac sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic ciuperci 3 /4 pahar apă   Mod de preparare: Ficatul se sotează cu ceapa tocată, piper, 30 g unt apoi se adaugă…
Read more »

Crochete de limba afumată şi ciuperci cu garnitură de spaghete cu caşcaval

6 August 2010
  Ingrediente: 450 g limbă afumată fiartă 250 g ciuperci 1/2 pahar lapte sare piper 150 g unt 1 /2 lingură faină 1 ou pesmet de casă ulei pentru prăjit 250 g spaghete 50 g caşcaval ras   Mod de preparare: Se face un sos gros din 80 g unt, făină şi lapte, apoi se…
Read more »

Dulceaţă de capşune

6 August 2010
  Ingrediente: 2 kg zahăr 3 kg căpşune 4 linguri zeamă de lămâie 6 pahare apă apă de var   Mod de preparare: Alegi căpşune proaspete, tari, le cureţi de codiţă şi le pui în apă de var pregătită din ajun. Le ţii 30 de minute, apoi le limpezeşti cu apă rece şi le laşi…

Ecler cu curcan şi ciuperci

6 August 2010
  Ingrediente: 500 g curcan fript 250 g ciuperci 3 linguri sos alb (v. reţeta) sare piper Maggi sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic 24-26 ecleruri (v. reţeta de bază)   Mod de preparare: Carnea de curcan friptă şi ciupercile fierte se amestecă cu sosul alb şi cu puţin Maggi. Se taie eclerurile pe mijloc…
Read more »

Ciorba de salata verde

6 August 2010
Ciorba de salata verde  Ingrediente: 1 căpăţână de salată verde 2 linguri smântână 1 linguriţă de făină zeama de la 1/2 lămâie un praf de sare   Mod de preparare: Pui la fiert într-o oală circa 2 l de apă rece cu sare. Cureţi, speli şi tai salata fideluţă şi când clocoteşte apa adaugi salata. Când e fiartă…
Read more »

Buseuri cu creier

6 August 2010
Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 600 g creier 100g ciuperci sare piper 7 foaie dafin 3/4 pahar vin 3 gălbenuşuri 3/4 lingură făină 80 g unt 7 1/2 lingură smîntînă   Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţă şi se pune în apă rece, schimbîndu-se apa de 2-3 ori. Se pune apoi…
Read more »

Sosul de baza chaud-froid condimentat pentru ecler

6 August 2010
Ingrediente: 1/21 lapte sare 50 g unt 400 g făină 1/2 linguriţă boia iute Acest sos se prepară ca orice sos alb bechamel . Pofta buna!
Read more »

Dulceaţă de cireşe albe

6 August 2010
  Ingrediente: 1 kg cireşe 2 pahare apă 1 kg zahăr 1 plic sare de lămâie   Mod de preparare: Speli cireşele, le laşi să se zvântî, apoi le cureţi de codiţe şi de sâmburi. Aşezi într-unvas un strat de cireşe, unul de zahăr şi tot aşa până termini cu un strat de zahăr. Le…
Read more »

Budincă de cartofi noi cu urdă

6 August 2010
Budincă de cartofi noi cu urdă  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 ouă 100 g unt 150-200 g smântână 250 g urdă 2 linguri făină sare piper şi facultativ nucşoară 50 g caşcaval   Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au  răcit puţin, îi cureţi de coajă şi…
Read more »

Ecler simplu — reţeta de bază

6 August 2010
  Ingrediente: 75 g unt sau ulei 1 /2 pahar apă sare 60 g făină 3-4 ouă   Mod de preparare: Se pun la fiert apa, untul şi sarea şi cînd fierb se adaugă şi făina amestecandu-se bine. Se ia de pe foc, se lasă cîteva minute după care se sparge cite un ou pe…
Read more »

Potirnichii cu bureţi în casolete

6 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 4 potirnichii de circa 1,250 kg 300 g bureţi 3/4 pahar vin roşu sare piper ceapă 50 g ulei 3/4 lingură făină 6 boabe ienupăr 3 nucşoare 150 g foitaj sau aluat fraged 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Potîrnichile curăţate şi spălate, se bagă la cuptor cu ulei, ceapă, piper şi…
Read more »

Canapele cu hering

6 August 2010
Pentru:12 persoane   Ingrediente: 24 canapele 1 cutie de heringi în saramură 7 linguriţă muştar 30 g unt 60 g capere 1/2 lămîie verdeaţă puţin ulei   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun alimentele şi se or­nează.…
Read more »

Dulceaţă de rubarba

5 August 2010
  Ingrediente: 1 kg tije de rubarbă 400 ml vin roşu 12 lin­guriţe de îndulcitor lichid 1 lin­guriţă conservant tip   Mod de preparare: Cureţi rubarba de coajă, o tai cubuleţe, apoi le pui într-o cratiţă emailată, să fiarbă împreună cu vinul. După ce a fiert rubarba, o dai deoparte, o pasezi şi o pui…
Read more »

Crochete cu ciuperci şi pui de baltă cu garnitură de dovlecei natur

5 August 2010
  Ingrediente: 50 pui de baltă 3 /4 pahar vin sare piper 1 /2 lingură făină 120 g unt 150g ciuperci 6 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 /2 lingură smîntînă ulei de prăjit 600 g dovlecei în floare Mod de preparare: Puii de baltă, ciupercile, se pun într-un vas şi se înăbuşă 10 minute…
Read more »

Crochete de ciuperci cu garnitură de cartofi pai

5 August 2010
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 linguri făină 120 g unt 1 legătură mărar sare piper 1 pahar lapte 3 linguri smîntînă 3 ouă pesmet ulei de prăjit 1 ceapă   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie mărunt. Se sotează cu un ou, 1 ceapă tăiată apoi 2 linguri făină, lapte…
Read more »

Crochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf

5 August 2010
  Ingrediente: 600 g carne de berbec 1 cutie conservă de crab (crevete) sau 24 cozi de raci fierţi 150 g alune 150 g zarzavat 1 ceapă 3/4 pahar vin 1 /2 lingură fă­ină sare 3 ouă pesmet de casă 30 g ulei 1/21 supă 300 g ulei de prăjit 300 g orez 3/41 supă…
Read more »

Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac

5 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 600 g peşte de mare 400 g ciuperci 200 g unt 3 gălbenuşuri sare boia iute 1 lingură smîntînă 80 g şvaiţer caşcaval sau parmezan ras 1 lingură făină 1 /2 lămîie 3 /4 pahar vin 1 legătură pătrunjel nucşoara rasă 600 g cartofi   Mod de preparare: Peştele se fierbe…
Read more »

Ruladă din splină de vită cu spanac

5 August 2010
Ruladă din splină de vită cu spanac  Ingrediente: 1 splină de vită 1 legătură spanac 2 legături mărar 3 cepe 3 căţei de usturoi mari 2 felii de pâine înmuiate şi stoarse 1 lin­guriţă condiment 100 g şuncă tă­iată cubuleţe 6 cartofi mai mari 1 morcov mare 3-4 ouă sare piper   Mod de preparare: Cureţi splina şi o fierbi o…
Read more »

Limbă afumată, crenvurşti, cabanos şi ciuperci in casolete

5 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 300 g limbă afumată fiartă 300 g crenvurşti 150 g cabanos 150 g castraveciori acri 1 legătură mărar 5 linguri sos de friptură 3/4 pahar vin 12 ciuperci mari 80 g unt sau ulei 1 /2 lingură făină sare piper 1 ceapă   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în…
Read more »

Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac

5 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 50 midii sau scoici 300 g ciuperci 3 fileuri de anşoa 1 lin­gură făină sare boia iute 3 linguri smîntînă 120 g unt 60 g brînză rasă 3 gălbenuşuri nucşoară 600 g cartofi 3/4 pahar vin   Mod de preparare: Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g…
Read more »

Mancare de cartofi noi cu mazare verde

5 August 2010
  Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1/2 kg mazăre verde 1 legătură ceapă verde 1 ceşcuţă de orez 50-100 ml ulei 1 lingură smântână 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi întâi cartofii şi îi laşi în apă rece până ce cureţi şi tai ceapa mărunt. Intr-o cratiţă cu ulei pui să se…
Read more »

Ardei umpluti cu branza la cuptor

5 August 2010
Ardei umpluti cu branza la cuptor  Ingrediente: 4-6 ardei graşi 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 100 g caşcaval 1 lingură smântână 1 lingură unt topit mărar ulei sare   Mod de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele şi îi laşi la scurs cât pregăteşti compoziţia de brânza. Din brânza dulce şi sărată, untul topit, smântână, sare şi…
Read more »

Chiftele din oua

5 August 2010
  Ingrediente: 5 ouă 1 ceapă 1 felie de pâine 1 cartof fiert 1 lingură de făină sau pesmet sare piper verdeaţă ulei Mod de preparare: Toci ceapa şi o prăjeşti în puţin ulei până se înmoaie. Baţi 4 ouă ca pentru omletă, sărezi şi piperezi după gust şi le pui peste ceapă. Rumeneşti omleta…
Read more »

Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii

5 August 2010
  Ingrediente: 18 cartofi 15 roşii 3 cepe 6 linguri unt caşcaval ras (circa 50 g) sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai felii subţiri. Introduci roşiile câteva clipe în apă clo­cotită pentru a le curăţa mai uşor de pieliţă şi le tai, iar ceapa o toci şi o…
Read more »

Chifteluţe cu soia si spanac

5 August 2010
Chifteluţe cu soia si spanac  Pui 100 g granule de soia la înmuiat în apă clocotită. Laşi soia 15 minute, după care o strecori bine şi o pui apoi într-un castron în care adaugi 2 cartofi cruzi curăţaţi şi daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici, 2 morcovi raşi fin, 150 g spanac opărit şi tocat, usturoi, frunze de pătrunjel,…
Read more »

Salată cu branza, pui si spanac

5 August 2010
  Ingrediente: 1/2 piept de pui fiert 1/2 kg spanac 3 roşii 2 castraveţi 1 ceapă mare uscată sau 1 legătură ceapă verde 1 felie de telemea mai zvântată (uscată) 2 ouă fierte tari 1 legătură de pătrunjel sau mărar sare ulei oţet de mere   Mod de preparare: Speli bine pieptul de pui şi…
Read more »

Salată de morcovi si gulii

5 August 2010
  Ingrediente: 2 morcovi 3 mere 2-3 gulii 1 ceapă verde 1 linguriţă chimen 200 g smântână 50 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Cureţi merele, morcovii şi guliile de coajă, le dai prin răzătoarea cu ochiuri mari, adaugi ceapa tocată, chi-menul, apoi ulei, sare şi piper după gust.…
Read more »

Pane de cartofi noi

5 August 2010
Pane de cartofi noi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 ouă 3 linguri pesmet 3 linguri făină 100 g caşcaval sare ulei   Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la fiert cu tot cu coajă. între timp, dai caşcavalul pe râzătoare şi-l amesteci cu pesmet şi puţină sare. Când au fiert cartofii, îi cureţi de coajă, îi…
Read more »

Salată de conopidă cu sos si tarhon

5 August 2010
  Ingrediente: 2 kg conopidă 6 ouă 3-4 castraveţi muraţi 2-3 linguri muştar 1/2 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet piper sare ulei   Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli bine cu apă, apoi o pui la fiert în apă cu sare. Separat pui la fiert şi 4 ouă. Când conopida…
Read more »

Salată cu ton si branză

5 August 2010
  Ingrediente: 2 salate 1 conservă de ton în ulei 200 g măsline 200 g brânză de oi (puţin sărată) 1 ceapă 2 ridichi 1 pahar smântână 1 pahar maioneză 1 căţel de usturoi   Mod de preparare: Toci salata şi adaugi tonul mărunţit şi scurs de ulei. Cureţi măslinele de sâmburi şi le tai…
Read more »

Piure de spanac cu cartofi

5 August 2010
Piure de spanac cu cartofi  Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 500 g spanac 6 linguri smântână 3 cepe 3 linguri unt sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Intre timp, speli bine spanacul, îl pui să se călească în 2 linguri de unt…
Read more »

Pui de baltă şi bureţi la capac

5 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 50 broaşte (pui de baltă) 250 g bureţi 1 legătură pătrunjel sare piper 1 1/2 lingură smîntînă 3 gălbenuşuri 1 lingură făînă 6 căţei usturoi 3/4 pahar vin 150 g unt 60 g brînză rasă nucşoară 600 g cartofi   Mod de preparare: Se prepară un piure de cartofi (cu 600…
Read more »

Păstrăv, raci şi mînătărci la capac

5 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 500 g păstrăvi 30 cozi de raci 300 g manătărci sare piper 200 gunt 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar vin 3 linguri smîntînă 60 g caşcaval 1/2 ceapă 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă puţină fidea   Mod de preparare: Se prepară un pireu de cartofi (din 600 g…
Read more »

Momite,mazare si smantana in casolete

5 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 500 g momite zarzavat pentru 1/2 l supă sare puţin asmăţui 300 g mazăre verde 3 linguri smîntînă 100 g unt 2 linguri făină piper 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Momiţele se spală bine, se curăţă de pieliţă şi se pun la înăbuşit (într-un vas cu capac), cu sare,…
Read more »

Ardei de post

5 August 2010
  Pentru:12 persoane Ingrediente: 72 ardei mici 700 g roşii 7 legătură mărar 300 g orez 7 ceape 300 g ulei sare zahăr Mod de preparare: Ardeii se prepară pentru umplut. Se face un pilaf din orez, 90 g ulei, 2 pahare apă şi sare şi cu el se umplu ardeii, se prăjesc în ulei…
Read more »

Canapele cu fructe de mare

5 August 2010
   Pentru:12 persoane Ingrediente: 60 scoici sau midii 3 ouă 3/4 linguriţă muştar 7 legătură mărar 1 fir ceapă verde 40 g ulei sare 24 ciuperci mici verdeaţă 1 linguriţă oţet 24 ca­napele   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe…

Heringi, sardele si castraveciori acri la capac

5 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 3 heringi 3 fileuri de sardele 150 g castreveciori acri 180 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 1, 1/2 lingură smîntînă 1 legătură mărar 1 ceapă arpagic 600 g cartofi 60 g brînză nucşoară 3/4 pahar vin 3 linguri vodcă sare piper   Mod de preparare: Se prepară un piure…
Read more »

Ficat de viţel, sparanghel şi foitaj in casolete

5 August 2010
  12 casolete 300 g vîrfuri de sparanghel 500 g ficat de viţel, gîscă sau pa­săre 1 ceapă 3/4 pahar vin roşu sare 1/2 lingură făină 80 g unt 1 gălbenuş 150 g foitaj sau aluat fraged piper 1 1/2 pahar supă   Mod de preparare: Ficatul se taie felii şi se sotează în unt…
Read more »

Buseuri cu raci si ciuperci

5 August 2010
Pentru: 12 persoane   Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40 cozi de raci sau 1 cutie crabi 3/4 lingură făină 60 g unt 1 1/2 lingură smîntînă puţin coniac 220 g ciuperci fierte sare boia iute 1 1/2 pahar supă sau zeamă de raci   Mod de preparare: Se face un sos picant din unt de…
Read more »

Pui si ciuperci in casolete

5 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 1,200 kg pui 300 g ciuperci 1 ceapă 1 1/2 lingură smîn­tînă Maggi 60 g unt 3/4 lingură făină 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Puiul şi ciupercile se fierb 20 minute în apă cu sare şi cu ceapa. Se face un sos suprem (sos alb) din zeama de la pui, unt,…
Read more »

Peşte şi icre crude la capac

5 August 2010
  Ingrediente: 12 capace 600 g peşte (crap sau morun, şalău) 1 1/2 pahar vin 220 g icre de ştiucă, păstrăv, crap sare piper 1ceapă 1 joaie de dafin puţină ţelină 3/4 lingură făină 150 g unt 1 1/2 lingură smîntînă 3 gălbenuşuri 1/2 legătură tarhon 600 g cartofi nucşoară 60 g brînză   Mod…
Read more »

Placintele cu visine

5 August 2010
  Ingrediente aluat: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină sare Ingrediente umplutura: 1 kg vişine, 150 g zahăr, 1 lingură pesmet.   Mod de preparare: Se aleg vişine frumoase, se spală şi se scot sâmburii. Se presară zahărul şi se lasă astfel o oră. Se face un aluat cu caimac şi se întinde o foaie…
Read more »

Rosii umplute cu orez

5 August 2010
Pentru: 18 persoane Ingrediente: 18—20 roşii 800 g roşii pentru sos 250 g orez 1 ceapă sare zahăr verdeaţă 250 g ulei puţină făină 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Roşiile se spală, se taie capacele, se trec prin apă clocotită şi se curăţă de pieliţă. Cu o linguriţă se scobesc şi se pun…
Read more »

Buseuri cu peste si fileuri de ansoa

5 August 2010
Pentru: 12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 7 cutie fileuri de anşoa 750 g peşte de mare 150 g roşii 3 funduri de anghinară boia iute 3/4 păhărel vin roşu cimbru 80 g unt 1 1/2 pahar supă 3/4 lingură faină 3 căţei usturoi   Mod de preparare: Peştele se fierbe (poşează) în puţină supă…
Read more »

Cozonac cu smantana

5 August 2010
  Ingrediente: 400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu) 1/2 lingură unt pentru uns tava  Ingrediente umplutura: 750 g smântână, 2 linguri făină, 5 gălbenuşuri, 3 albuşuri, 150 g zahăr, 1 lingură rom, vanilie, coajă de lămâie, un praf de sare.   Mod de preparare: Din aluatul de cozonac se întinde o foaie…
Read more »

Canapele cu berbec

5 August 2010
  Ingrediente: 1,200 kg came de berbec sau miel 24 canapele 150 g zarzavat 1 ceapă 1 cimbru 30 g ulei 50 g unt puţin vin 30 g costiţă afumată cîţiva castraveciori în oţet verdeaţă 60 g aspic   Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în diverse…
Read more »

Ciuperci umplute

5 August 2010
  Ingrediente: 30 ciuperci mari 1 legătură verdeaţă 1 ceapă sare piper 4ouă 150 g ulei 1/2 lingură făină 2 linguri lapte 2 linguri smîntînă   Mod de preparare: Se scot cozile de la ciuperci, se curăţă şi se spală în citeva ape. Ciuper­cile se pun pe un şervet iar cozile se storc, se toacă…
Read more »

Placinta cu gris

4 August 2010
  Ingrediente aluat: 200 g făină 1 lingură untură 1/2 pahar caimac sau smântână un praf de sare Ingrediente umplutura: 1 l lapte îndoit cu apă, 100 g zahăr vanilat, 109 g griş, 1 gălbenuş, sare.   Mod de preparare: Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura,…
Read more »

Aluat de cozonac

4 August 2010
  Ingrediente: 1 kg fâină 7 gălbenuşuri 4 albuşuri 300 g zahăr 250 g unt 2 linguri ulei lapte cât se cere (circa 1/2 litru) 1 lingură rom, vanilie 50 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare   Mod de preparare: Se moaie drojdia cu puţin lapte călduţ (nu trebuie să fie fierbinte deoarece drojdia…
Read more »

Sarmalute cu varza dulce,orez,bureti si stafide

4 August 2010
  Ingrediente: 800 g foi de varză dulce 500 g roşii 250 g orez 120 g stafide 400 bureti 1 legătură mărar sare piper 250 g ulei   Mod de preparare: Varza se pune 30 minute în apă caldă cu sare. După ce s-a muiat, se taie părţi egale pentru umplut. Se face un pilaf…
Read more »

Dulceaţă de nuci

4 August 2010
Dulceaţă de nuci  Decojeşti 100 de nuci verzi de coaja verde, după care întâi le ţii 24 de ore în apă simplă, rece, pe care o vei schimba însă de 3-4 ori. Apoi le vei pune în apă de var pe care o pregăteşti aşa: la 1 kg de var stins pui 5 l apă rece, amesteci,…
Read more »

Dulceaţă de flori de salcam

4 August 2010
  Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu flori alese 1 kg zahăr 1/2 plic sare de lămâie   Mod de preparare: Culegi florile de salcâm mai puţin înflorite, le alegi de codiţe şi de partea verde a bobocului, le speli, le scurgi, le pui într-o cratiţă şi le presari cu zahăr şi sare de lămâie.…
Read more »

Plăcintă de primavara

4 August 2010
  Ingrediente: 1/2 kg foi de plăcin­tă 1 kg verdeţuri asortate (frunze de păpădie, urzici, spanac, ştevie) 1 şi 1/4 ceaşcă ulei 8 fire ceapă verde tăiată mărunt 2 fire praz tăiat mărunt 2 legături mărar 1 legătură de pătrunjel 3 linguri de orez sare piper   Mod de preparare: Pui orezul la fiert cu…
Read more »

Budinca de varza

4 August 2010
  Ingrediente: 1 kg varză 3 ouă 2 linguri unt 3 cepe 2 linguri pesmet 2 linguri brânză unt proaspăt cât o nucă sare piper   Mod de preparare: Se alege o varză frumoasă. Se curăţă, apoi se desprind 6 -7 foi întregi şi cât mai mari. Se lasă la o parte. Se taie varza…
Read more »

Papanasi fierti

4 August 2010
  Ingrediente: 250 g brânză de vacă 2 ouă 3 linguri griş sare 2 linguri unt 1 lingură făină 1 lingură pesmet   Mod de preparare: Se freacă într-un castron brânza de vacă cu ouăle, grişul şi sarea. Se amestecă bine până se obţine o compoziţie potrivit de tare. Se ia cu lingura din ea,…
Read more »

Budinca de spanac

4 August 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3 ouă 50 g şuncă sau parizer sare 1 lingură brânză sau caşcaval ras   Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală în mai multe ape şi se fierbe. Se scurge şi se toacă pe fund sau se trece prin…
Read more »

Praz umplut cu icre

4 August 2010
  Pentru : 18 persoane Ingrediente: 18 fire praz 250 g ulei 120 g icre tescuite lămîie 2 felii franzelă salată verde măsline pentru ornare   Mod de preparare: Prazul se pregăteşte în segmente ca în reţeta anterioară şi se prepară pentru umplut. Se prepară salata de icre de crap sau ştiucă, se amestecă cu…
Read more »

Varzari

4 August 2010
  Ingrediente: 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă apă sare făină Ingrediente umplutura: 1 varză mică, murată, 2 linguri ulei, piper.   Mod de preparare: Se face un aluat din jumătate ceaşcă de ulei, jumătate ceaşcă de apă, sare şi făină cât cuprinde. Aluatul trebuie să fie potrivit de moale. Se frământă bine şi se lasă…
Read more »

Mamaliga cu ochiuri

4 August 2010
  Ingrediente: 400 g mălai 1  l lapte îndoit cu apă sare 1 lingură unt 2 linguri smântână 2 linguri brânză 6 ouă unt proaspăt cât o nucă   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele îndoit cu apă, din care se face o mămăligă potrivit de moale. Când este gata, se adaugă untul,…
Read more »

Pirostri din aluat dospit

4 August 2010
  Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 1 lingură zahăr 50ml lapte 1 ou 1 lingură unt 1 linguriţă rasă de sare   Mod de preparare: Se cerne într-un vas făina şi se face loc la mijloc. Separat se face o plămădeală din drojdie, o lingură de zahăr, oceaşcă de lapte călduţ şi un…
Read more »

Dovlecei in floare

4 August 2010
  Ingrediente: 1 kg dovlecei în floare 2 linguri ulei 100 g arpagic 2 linguriţe mărar şi pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se aleg dovlecei tineri, foarte proaspeţi. Nu se rad, se spală numai şi se rumenesc într-o cratiţă cu puţin ulei. Separat se prăjeşte uşor, de asemenea în ulei, arpagicul, se stinge…
Read more »

Telina cu masline

4 August 2010
  Ingrediente: 1,200 kg ţelină albă creaţă 200 g măsline 150 g ulei 1 lingură bulion sare 1/2 pahar vin 1 legătură verdeaţa   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se taie în patru, apoi fiecare sfert în 3 felii. Se parează cu un cuţitaş să capete forma de semilună. Se prăjeşte puţin (fără a…
Read more »

Spanac cu ciuperci la cuptor

4 August 2010
  Ingrediente: 1 kg spanac 150 g ciuperci 3 linguri unt 2 linguri brânză rasă   Mod de preparare: Se alege şi se spală spanacul în mai multe ape. Se opăreşte în apă clocotită, cu sare. Se scurge apăsând ca să iasă toată apa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Separat…
Read more »

Blini

4 August 2010
  Ingrediente: 1 pahare făină 1 ceaşcă lapte 30 g drojdie 4 ouă 1 lingură zahăr 1 pahar făină de hrişcă sare 1 lingură unt sau untură   Mod de preparare: Se cerne într-un vas făina, se opăreşte cu o ceaşcă de lapte clocotit şi se freacă până ce devine ca o cremă. Se lasă…
Read more »

Praz umplut cu masline tocate

4 August 2010
  Pentru:12 persoane Ingrediente: 18 bucăţi de praz tăiate scurt 250 g măsline (negre) 50 g ulei pătrunjel   Mod de preparare: Prazul se taie în segmente scurte de circa 7 cm preferîndu-se părţile groase dinspre cap, apoi se fierbe uşor 12 minute la foc moderat, în apă cu sare. Se scoate imediat prazul din…
Read more »

Friganele cu svaiter si sunca

4 August 2010
Pentru:18 persoane Ingrediente: 36 felii dreptunghiulare de cruton (pîine) 6×8 cm 18 felii şuncă 18 şvaiţer sau caşcaval 2 pahare lapte 1 1/2 lingura faina 120 g unt sare 1 ou   Mod de preparare: Se face un sos alb din unt, făină, sare şi lapte. Cu acest sos se ung feliile de cruton, apoi…
Read more »

Buseuri dobrogene cu carne de miel

4 August 2010
  Ingrediente: 800 g came de miel 80 g ulei 3/4 lingură făină 3/4 pahar vin 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Carnea de miel se frige, se scoate şi se taie mărunt. în tava în care a fost friptă se mai pun: făina, vinul, puţină supă…
Read more »

Scordolea cu raci

4 August 2010
Pentru: 12 persoane Ingrediente: 50—60 cozi fierte de raci 200 g nuci curăţate 3 felii franzelă 5 căţei usturoi sare 250 g ulei lămîie 80 g măsline 3 ouă   Mod de preparare: Nucile se macină şi se pisează cu franzala muiată şi stoarsă, sare şi us­turoi şi se amestecă (montează) apoi cu ulei ca…
Read more »

Raci cu maioneza si aspic

4 August 2010
Pentru: 12 persoane Ingrediente: 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700 g) 2 gălbenuşuri sare pi­per zeamă de lămîie 1/2 l aspic 100 g ulei muştar 3 funduri de anghinare 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui ou de gîscă) 2 salate verzi   Mod de preparare: Se face o maioneză…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro