Retete de Paste:
Gogoşele cu peşte afumat cu garnitură de măsline umplute cu anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 450 g peşte afumat (somn, chef al sau păstrăv) 300 g
anghinară sau napi 1 1/2 pahar lapte cayenne sau boia sare 1lingură
făină 80 g unt 150 g măsline mari puţină pastă de anşoa un păhărel
lichior de cireşe Mod de preparare: Se face un sos alb din unt,…
Read more »
Read more »
Pulpa de vitel fripta
9 August 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpă de vitel 2 linguri unt sau untură 1 ceaşcă
zeamă de carne sare Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi, uscăm pulpa de
viţel. O legăm cu sfoară, dăm sare, o aşezăm în tavă, cu partea groasă
în sus. Peste carne turnăm unt fierbinte, o punem la cuptor şi o lăsăm…
Read more »
Read more »
Supă de gulii cu găluşte de făină
8 August 2010
specific unguresc Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper
măcinat pătrunjel verde condiment 1 ou făină un praf de sare Mod de
preparare: Intr-o cratiţă cu ulei pui guliile curăţate şi tăiate
fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi
cu un capac. Le fierbi înăbuşit mai…
Read more »
Read more »
Sirop de zmeură
8 August 2010
Intr-un borcan de 5 l pui 2 kg de zmeură, 1 plic de sare de lămâie,
torni 3 l apă şi laşi borcanul 2-3 zile la soare până ce zmeura se
ridică deasupra. Strecori apoi totul printr-un tifon şi pasez zmeura
până rămân numai seminţele. în zeama obţnută, pui o cantitate
echivalentă de zahăr…
Read more »
Read more »
Piept fript
8 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg piept de viţel 2 linguri unt sau untură sare
piper Mod de preparare: Pieptul se frige în bucăţi mari (o jumătate de
piept) sau în bucăţi mici, In primul caz pieptul se fxige ca şi pulpa de
viţel, la tavă, în cuptor, In cazul al doilea, el se frige ca şi…
Read more »
Read more »
Cap de vitel rasol
8 August 2010
Ingrediente: 1 cap de vitel bulion rece de vacă sare sos de hrean Mod
de preparare: Pregătim capul de viţel ca pentru umplut. Desfacem carnea
de pe oase. O tăiem bucăţi, acoperim cu bulion rece de vacă sau de
viţel şi fierbem capul ca şi cand ar fi umplut. Lăsăm să se răcească şi…
Read more »
Read more »
Anghemacht de miel
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură unt pentru fiert 1 ceapă 1 pătrunjel
piper mărar pătrunjel verde lămaie Pentru rantaş: 100 g unt 30 g făină
Mod de preparare: Alegem carnea (piept şi gat), o tăiem în lungul
coastelor lăsand la fiecare bucată cîte 2-3 oase la un loc. Curăţăm
carnea de pieliţe…
Read more »
Read more »
Berbec cu dovlecei
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 2 cepe 1 lingură făină 1
lingură bulion de roşii 25 dovlecei mici 6 roşii Mod de preparare:
Tăiem carnea în bucăţi de mărime potrivită şi o prăjim în puţină
untură, cu o ceapă tăiată mărunt. Cand carnea a început să se prăjească,
adăugăm o lingură…
Read more »
Read more »
Drob de miel (cighir)
8 August 2010
Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat
în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce
rece sau apă rece 1 lingură grăsime Mod de preparare: Opărim
măruntaiele : inima, ficatul…
Read more »
Read more »
Mancarica de berbec
8 August 2010
Ingrediente: 750 g carne berbec 2 teline 8 cartofi 10 cepe 1 1 zeamă de
carne sare piper Mod de preparare: Alegem carne de berbec : piept sau
spinare (partea de la rinichi). Tăiem carnea în bucăţi. Curăţăm
cartofii; tăiem în felii ţelină şi ceapa. Aşezăm totul într-o cratiţă :
la fund un rand…
Read more »
Read more »
Sarmalute de miel in foi de vita
8 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 250 g foi de vită 1 felie paine 2 cepe 2
linguri orez 1 lingură untură sare piper mărar tocat 3 ceşti borş 1
ceaşcă smantană sau iaurt Mod de preparare: Facem o tocătură din carne,
ceapă, mărar, paine muiată, adăugăm sare, piper şi orez. Opărim frunza
de viţă şi…
Read more »
Read more »
Tartelete cu rinichi şi carne de porc
8 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 500 g rinichi 300 g came
de porc sare piper 80 g frişcă lichidă 1 1/2 lingura făină 1 1/2 pahar
vin 3 oua 1 1/2 lingură oţet 1 ceapă 50 g unt sau ulei Mod de
preparare: Rinichii curăţaţi şi bine spălaţi se taie in…
Read more »
Read more »
Chiftelute de miel
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne miel 1 ceapă 1 bucăţică miez de paine pătrunjel
verde putină făină grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare:
Scoatem oasele de la o pulpă de miel şi o tăiem în bucăţele mici. Prăjim
o ceapă tăiată mărunt, muiem în apă sau în lapte puţină paine, tăiem
mărunt o…
Read more »
Read more »
Snitel vienez
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit sare piper 5 felii
lămaie Pentru pane: făină ou pesmet Mod de preparare: Tăiem carnea crudă
în felii, netezim cu ciocanul de metal, presărăm pe amandouă părţile cu
sare şi piper, apoi batem în făină, în ou şi în pesmet. Prăjim
şniţelele pe amandouă părţile în…
Read more »
Read more »
Snitel natur
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne vitel grăsime pentru prăjit putin unt sare
piper Mod de preparare: Alegem un capac de viţel. Scoatem şniţele lungi
de 8-12 cm şi groase de 1 cm. Netezim cu ciocanul de lemn, presărăm cu
puţin piper şi cu făină pe amandouă părţile. Şniţelul se prăjeşte
repede în grăsime multă, la…
Read more »
Read more »
Fricandou
8 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne 2 linguri unt sau untură sare piper 100 g
slănină pentru impănat 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Fricandoul se
prepară din partea de sus a pulpei de viţel şi se frige la tavă, la
frigare sau înăbuşit. Alegem un fricandou de viţel, îl ştergem cu o
carpă, scoatem…
Read more »
Read more »
Escalop de vitel
8 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de la rinichi 2 linguri unt sau untură sare
piper Mod de preparare: Escalopele de viţel se obţin din carnea de la
rinichi, corespunzătoare muşchiului de vacă. Tăiem carnea în bucăţi, o
netezim îa şervet cu ciocanul, la fel ca pe biftec, ca să capete o formă
rotundă şi o…
Read more »
Read more »
Pîinişoare umplute cu ficat şi rinichi cu garnitură de salată verde sau mazăre sote
8 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 750 g ficat rinichi şi bojog de miel 3 fire
ceapă verde sare piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 40 g ulei 1 1/2 pahar
vin Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se pune într-un vas cu
capac şi se dă la cuptor 25 minute cu 1 1/2 pahar…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu carne de miel
8 August 2010
Ingrediente: 750 g pulpă de miel 180 g ulei 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie
piper pisat sare 5 căţei usturoi 24 pîinişoare 1 –2 fir ceapă verde 1
salată. Mod de preparare: Carnea de miel se frige şi se dă la rece.
Din ulei, 2 gălbenuşuri, sare şi zeama de lămîie se face o…
Read more »
Read more »
Piure de urzici cu ulei
8 August 2010
Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei
hrean Mod de preparare: Nu sunt bune decât urzicile foarte tinere,
ieşite la începutul primăverii. Se aleg frunzele, se spală în mai multe
ape. Nu se scurge apa din vasul în care se spală, ci se scot urzicile cu
mâna…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu fazan sau bibilică cu garnitură de bureţi muraţi
8 August 2010
Ingrediente:
1 fazan mare (sau bibilică) 1 1/2 lingură de făină 80 g slănină 1
lingură de coniac piper sare 50 g ulei 600 g bureţi muraţi Mod de
preparare: Fazanul (sau bibilica) se lasă 2-3 zile la rece să se
fezandeze. Se spală cu un şervet muiat în vin, se dă sare şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu caşcaval şi limbă cu garnitură de piure de spanac
8 August 2010
Ingrediente: 240 g caşcaval de Dobrogea 150 g limbă afumată fiartă 150 g
unt 1 lingura faina 3 ouă 1,500 kg spanac 3/41 lapte 6 căţei usturoi
1/21 supă ulei Mod de preparare: Se face un sos alb din 80 g unt, 1
lingură de făină, 1 pahar de lapte, sare. Limba tăiată…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu heringi
8 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 3 heringi 3 lapţi 3 fire ceapă verde, 80 g
ulei piper 3 ouă zeamă lămîie 1 legătură mărar 1 salată Mod de
preparare: Din peşte se fac fileuri şi se taie julien. Lapţii se toacă
şi se amestecă cu uleiul, ceapa, mărarul şi 3 ouă fierte (8 minute)…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu ciuperci cu garnitură de cartofi pai
8 August 2010
Ingrediente:
600 g ciuperci 1 ceapă 1 legătură de mărar 80 g unt 1 1/2 lingură de
făină 3 linguri de smîntînă sau 1pahar de lapte sare pătrunjel vrede
Mod de preparare: Ciupercile se spală bine, se taie mărunt şi se sotează
cu unt şi ceapă tocată, apoi se pun făina, smîntînă şi mărarul…
Read more »
Read more »
Marmeladă de trandafiri
8 August 2010
Ingrediente: 300 g petale de trandafiri de dulceaţă 1 kg zahăr 1 pahar
şi 1/2 de apă 1 linguriţă rasă cu sare de lămâie Mod de preparare:
Cureţi petalele de trandafiri de partea albă, apoi le treci prin maşina
de tocat. Fierbi zahărul şi apa 10 minute, cât să se topească zahărul,
apoi…
Read more »
Read more »
Buseuri vanatoresti cu iepure sau caprioara si bureti
8 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 900 g carne de iepure sau
căprioară 500 bureţi sare cimbru piper 3/4 lingură făină 80 g ulei 1
ceapă 1/2 pahar de vin roşu 1/2 linguriţă bulion pastă 80 g costiţă
afumată Mod de preparare: Carnea se frige înăbuşit cu ceapă, cimbru,
sare, piper şi cu…
Read more »
Read more »
Crochete de raci
8 August 2010
.
Ingrediente: 50 cozi de raci sau 1 cutie de 460 g crabi 1 /2 lingură
făină 3 /4 pahare supă 1 păhărel coniac sare puţină boia 60 g unt
proaspăt 3 linguri smantană 2 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit
ardei iute 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se face un sos…
Read more »
Read more »
Buseuri de pui cu garnitura de sote de mazare
8 August 2010
Pentru:
12 persoane Ingrediente: 12 buşeuri coapte 7 pui de circa 1 kg 150 g
frişca lichidă 1 albuş 1 lingură de făina sare, Maggi 80 g unt 1 ceapă
Mod de preparare: Carnea de la piepţi se scoate şi se pisează, apoi la
rece se amestecă cu sare, 1 albuş, 50 g…
Read more »
Read more »
Crochete de pui II cu garnitură de pilaf
8 August 2010
Ingrediente: 400 g pui fiert sau fript 6 ouă 1 linguriţă pudră de cury
sau boia de ardei 100 g unt 300 g orez 3 /4 l supă de pasăre sare 4
linguri sos alb gros ulei Mod de preparare: Se fierb 4 ouă 10 minute
şi se taie mărunt, de asemenea şi…
Read more »
Read more »
Supă de varză dulce şi costiţă afumată
7 August 2010
Ingrediente: 400 ml supă concentrată de carne (pentru care îţi trebuie
300 g carne vită, 600-700 ml apă) 1 varză mică (circa 150 g) 50 g roşii
10 ml untdelemn 20 g ceapă 10 g smântână un praf de cimbru 3 ml oţet 2-3
feliuţe de costiţă afumată Mod de preparare: Intâi te…
Read more »
Read more »
Salată de crudităţi cu maioneză dietetică
7 August 2010
Ingrediente: 1 morcov 1/2 rădăcină de ţelină 150-200 ml lapte 1
lingură rasă de făină 1/2 linguriţă de margarina 100 ml ulei 2-3
linguri de iaurt Mod de preparare: Intâi faci sosul, pentru care
desfaci făina în puţin lapte, iar restul laptelui îl pui la fiert. Când
clocoteşte adaugi sosul alb de făină…
Read more »
Read more »
Cotlete de vitel sote
7 August 2010
Ingrediente: 5 cotlete de vitel 15-20 mînătărci 1 lingură bulion de
roşii 1 ceaşcă zeamă de carne vin sare piper 2-3 linguri smantană groasă
Mod de preparare: Cu 3/4 oră înainte de a servi masa rumenim cotletele
de viţel. Apoi le punem într-o cratiţă adancă, adăugăm manătărci
proaspete, tăiate, opărite şi rumenite mai înainte…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel
7 August 2010
Ingrediente: muschi de vitel sare piper Mod de preparare: Muşchiul de
viţel se pregăteşte întreg sau tăiat în bucăţi : şniţel vienez, escalop.
Muşchiul de viţel se frige ca şi muşchiul de vacă la tavă, la frigare
sau înăbuşit Pofta buna!
Piept umplut
7 August 2010
Ingrediente: 1/2 piept de vilel Tocătură pentru umplut: 500 g carne 100
g slănină afumată miez de paine mărar pătrunjel sare piper 2 cepe
prăjite 1-2 linguri zeamă de carne 1 păharel de vin Mod de preparare:
Alegem o jumătate de piept de vitel, O ştergem bine cu carpă udă şi
separăm carnea macră,…
Read more »
Read more »
Cap de vitel cu vinegreta
7 August 2010
Ingrediente: 1 cap de vitel zarzavat de supa vinegretă Mod de
preparare: Alegem un cap mic de viţel gata curăţat. îl tăiem în patru
bucăţi şi. scoatem creierul, spălăm bucăţile şi le punem într-o oală,
acoperite cu apă, să fiarbă pe aragaz (dacă nu este acoperit cu apă,
capul se înnegreşte). Luăm spuma,…
Read more »
Read more »
Cap de vitel umplut
7 August 2010
Ingrediente: 1 cap de vitel 500 g umplutură fină pentru carnati sau
umplutură de ficat diferite sosuri (provansal, de ciuperci, de hrean)
Mod de preparare: Alegem un cap de viţel întreg, curăţat de păr şi
parlit. Il opărim cu apă clocotită. Apoi il punem în apă rece, ca să se
dezmorţească. Scoatem carnea împreună…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu potarnichii cu garnitură de manătărci murate
7 August 2010
Ingrediente:
1 potîrniche mare 600 g mînătărci murate 300 g şuncă afumată 3 /4
lingură de făină 2 linguri pesmet sare piper cimbru 150 g zarzavat 1
ceapă 120 g ulei 1 1/2 lingură oţet 1 /2 pahar vin 1/21 supă puţin
pesmet ulei Mod de preparare: Potîrnichea se poşează într-un vas cu
capac…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu cirnăcoiri şi pastrama cu garnitură de varză călită, cu ardei şi roşii
7 August 2010
Ingrediente: 300 g cîrnăciori olteneşti 300 g pastramă 3 /5 lingură de
făină 220 g untură sare cimbru 300 g roşii 2 cepe 8 ardei graşi 800 g
varză dulce 3 /4 pahar vin Mod de preparare: Pastrama se taie felii
scurte subţiri şi se sotează cu ceapa, 60 g untură, puţin vin…
Read more »
Read more »
Musaca de fasole verde cu piure de cartofi
7 August 2010
Inrgrediente: 1 kg fasole verde 3-4 morcovi 500 g cartofi 150 g
margarina sare Mod de preparare: Cureţi fasolea şi morcovul, le speli,
rupi fasolea în bucăţi, tai morcovul mărunt, apoi le înăbuşi în
jumătate din cantitatea de margarina. Când s-au înmuiat potriveşti
gustul de sare şi dai cratiţă deoparte. Cureţi cartofii, îi…
Read more »
Read more »
Piftie (racituri) de picioare de vitel
7 August 2010
Ingrediente: 5 picioare de viţel 10 linguri garnitură de legume 5 ouă
răscoapte 5 linguriţe pătrunjel verde 1 litru aspic 5 linguri sos de
muştar Mod de preparare: Fierbem picioarele de viţel. Le scoatem în apă
rece sărată, apoi le zvantăm într-un şervet. Desfacem carnea de pe oase
şi o tăiem în cuburi potrivite.…
Read more »
Read more »
Tartelete cu peşte
7 August 2010
Ingrediente: 500 g şalău, ştiucă, calcan sau peşte oceanic 3 ouă 150 g
frişcă lichidă 1 1/2 lingură făină 90 g unt sare piper 1 ceapă 3/4
pahar vin 18 tartelete coapte din foitaj Mod de preparare: Din peşte
se scoate 500 g file şi restul se fierbe 8-10 minute cu sare,…
Read more »
Read more »
Salată cu branză de vaci
7 August 2010
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 roşii 1 castravete mare 3 ouă
fierte tari 1 ceapă uscată 3 fire ceapă verde maioneză (făcută din 2
gălbenuşuri) sare Mod de preparare: Speli şi tai toate legumele
mărunt. Aşezi apoi într-un castron un strat de ceapă uscată tăiată
mărunt, un strat de maioneză, apoi…
Read more »
Read more »
Vitel sote cu mazare
7 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 750 g mazăre boabe 2 linguri unt sau untură
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă sau muşchi, scoatem
vinele şi tăiem felii subţiri, mici (3-4 cm). Punem unt într-o cratiţă,
aranjăm carnea bucată langă bucată, cu sare şi piper, şi dăm la foc
viu. Intoarcem mereu carnea, pentru…
Read more »
Read more »
Pîinişoare umplute cu cozi de raci
7 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 1 cutie homar sau raci 1 castravete verde
(300 g) 1 fir ceapă verde 2 gălbenuşuri 150 g ulei sare muştar zeamă de
lămîie 1 salată Mod de preparare: Castravetele se curăţă şi se taie
julien, se dă puţină sare şi se stoarce. Se face o maioneză din ulei,…
Read more »
Read more »
Canapele cu somn afumat
7 August 2010
Ingrediente: 24 canapele 220 g somn afumat 1 gălbenuş 100 g ulei
puţin muştar lămîie selve 2-4 măsline 150 g salată verde Mod de
preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi
tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun
alimentele şi se ornează. Se face…
Read more »
Read more »
Pîinişoare umplute cu carnaciori şi bureţi
7 August 2010
Ingrediente: 24 painisoare 500 g cîrnăciori 500 g bureţi 200 g limbă
fiartă afumată sare piper 3 /4 lingură făină 1 1/2 lingură bulion pastă 1
ceapă 120 g unt 1 1/2 pahar vin roşu 1 /2 l supă puţin zahăr Mod de
preparare: Se face un rintaş din unt şi făină şi…
Read more »
Read more »
Canapele cu sardele
7 August 2010
Ingrediente: 24 canapele de mărimea unui ou puţină pastă de anşoa cu
unt 1 cutie sardele verdeaţă tocată aspic tocat lămîie foi de salată
Mod de preparare: In bucăţile de crutoane se scobesc 24 canapele, se
ung cu unt de ansoa, apoi se aşază sardelele fără oase şi fără piele .…
Read more »
Read more »
Compoziţia rece fluidă pentru gogoşele (pat-a-froid)
7 August 2010
Ingrediente: 3 linguri făină sare un praf zahăr vanilat 3 gălbenuşuri 3
linguri ulei 200 ml apă 2-3 albuşuri bătute spumă Mod de preparare:
Făina se amestecă cu gălbenuşurile, uleiul, sarea, zahărul şi apa. Se
formează o compoziţie mai vîscoasă ca cea de clătite, apoi se
încorporează albuşul bine bătut. în această compoziţie…
Read more »
Read more »
Buseuri cu rinichi,sunca,masline si ciuperci
7 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 300 g rinichi 200 g şuncă 150 g
măsline verzi 3/4 pahar vin roşu 3/4 lingură făină 7 1/2 lingură bulion
pastă 3 linguri sos de friptură 150 g ciuperci fierte 60 g unt sare
piper 1 ceapă Mod de preparare: Rinichii se spală bine, se taie felii…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu carne de vacă cu garnitură de spaghete cu caşcaval
7 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vacă 150 g zarzavat 1 ceapă 1 1/2 lingură
bulion 1 1/2 pahar vin 1 1/2 lingură făină sare piper 3/41 apă cimbru
250 g spaghete 120 g şvaiţer sau caşcaval ras 60 g unt 80 g ulei de
prăjit Mod de preparare: Carnea întragă se prăjeşte pe ambele…
Read more »
Read more »
Gogoşele opărite simple — reţeta de bază
7 August 2010
Ingrediente: 1 pahar apă 150 g unt sare 20 g zahăr 6 ouă 2 pahare făină
zahăr vanilat ulei Mod de preparare: Se pun într-un vas apa, untul
(uleiul sau margarina), sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă, se pune
făina toată o dată şi se amestecă iute cu o lingură de lemn.…
Read more »
Read more »
Tartelete cu fructe de mare şi peşte
7 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 400 g file de peşte crud
60 midii sau scoici 1 pahar vin sare piper 8 căţei usturoi 1 1/2 lingură
făină 3 linguri smîntînă 3/4 pahar lapte 3 ouă 80 g unt Mod de
preparare: Scoicile se fierb 10 minute în vin, puţină apă, sare…
Read more »
Read more »
Crochete de ouă şi file de anşoa cu garnitură de cartofi pai
7 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 6fileuri anşoa 60 g uni 2 linguri făină 1/2 pahar
lapte sare 400 g ulei pentru prăjit 200 g pesmet de casă 500 g cartofi 1
/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierb 7 ouă 10 minute, se
taie mărunt, se amestecă cu un sos alb făcut din făină,…
Read more »
Read more »
Ecler cu şuncă
7 August 2010
Ingrediente: 500 g şuncă 25—26 ecleruri 3 linguri sos alb 3 linguri vin
roşu piper alb pisat sare 60 g unt sos chaud-froid (v. reţeta) puţin
aspic păstăi de fasole verde fierte sau ridichi de lună Mod de
preparare: Şunca se toacă şi se amestecă cu untul, vinul roşu, piperul,
sarea şi cu…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de trandafiri
7 August 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 250 g petale de trandafiri de dulceaţă Mod de
preparare: Intr-un borcan cu filet, bine spălat şi uscat, aşezi un
strat de zahăr, un strat de petale de trandafiri şi tot aşa până umpli
borcanul. Ai grijă ca ultimul strat să fie de zahăr. Decupezi 2-3 bucăţi
de hârtie…
Read more »
Read more »
Tartelete cu ciuperci
7 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 700 g ciuperci 1 legătură
mărar 120 g unt 1 ceapa 2 linguri făină 3 pahare lapte 3 linguri
smîntînă sare piper pisat 180 g caşcaval ras 3 ouă Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se taie felii şi se sotează în 60 g unt şi…
Read more »
Read more »
Buseuri cu pui si branza de Olanda
7 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g brînza de Olanda 600 g
carne de pasăre 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar lapte 80 g unt boia iute 1
1/2 lingură smîntînă 3 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Se face un
sos alb din unt, făină, lapte, boia iute şi sare. Brînza de…
Read more »
Read more »
Crochete de pui I cu garnitură de cartofi pai
7 August 2010
Ingrediente: 600 g pui prăjit sau fiert 2 linguri făină 1/2 pahar lapte
Maggi sare 2-3 ouă pesmet de casă ulei pentru prăjit 500 g cartofi
creson sau lăptucă Mod de preparare: Carnea de pui se taie mărunt şi
se amestecă cu sosul alb apoi se dă la rece. Se formează crochetele.
se…
Read more »
Read more »
Ecler cu peşte afumat
7 August 2010
Ingrediente: 500 g somn sau alt peşte afumat 80 g unt puţin piper alb
pisat zeamă de lămîie sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic 24-26
ecleruri (v. reţeta) Mod de preparare: Peştele se curăţă de oase şi se
amestecă cu 80 g unt, piper şi zeamă de lămîie şi cu sosul. Cu…
Read more »
Read more »
Buseuri cu sparanghel,napi si ciuperci
7 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 400 g sparanghel 300 g
ciuperci 4 funduri de anghinară sau 300 g napi 80 g unt 3/4 lingură
făină 1 legătură mărar sare piper 1 ceapă 3/4 pahar lapte 3 linguri
smîntînă Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se taie bucăţele,
începînd de la vîrfuri atît…
Read more »
Read more »
Picior de vitel cu vinegreta
7 August 2010
Ingrediente: 5 picioare de vitei vinegretă Mod de preparare: Fierbem
picioarele de viţel şi le servim cu vinegretă calde sau reci. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Tartelete simple — reţeta de bază
6 August 2010
Mod de preparare: Se ung cu unt subţire 18-20 forme de savarine mici.
Se ponsează (tapetează) cu foitaj (aluat franţuzesc), se umplu cu fasole
boabe se aşază pe o tavă şi se coace la cuptor moderat. Cînd s-au
rumenit se elimină fasolea din tarte care nu a avut decît rolul de a
menţine forma…
Read more »
Read more »
Gelatină din suc de fructe
6 August 2010
Ingrediente: 500 g căpşune 40 g zahăr 3 foi de gelatină 150 ml apă
Mod de preparare: Speli căpşunele, opreşti 3-4 şi restul cantităţii o
presezi. Vei obţine 200 ml suc pe care îl amesteci cu zahăr. Pulpa
fructelor o pui la fiert cu 150 ml apă. După ce a fiert, strecori,
opreşti…
Read more »
Read more »
Rulouri din şuncă si garnitură de mazare
6 August 2010
Ingrediente: 4 felii mari de şuncă presată 4-5 ouă 1 ceaşcă de lapte
250 g mazăre verde 1 lingură făină ulei bulion sare verdeaţă Mod de
preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare şi faci apoi o omletă pe care o
tai fâşii mai late. Feliile de şuncă le ungi cu bulion…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte de branza
6 August 2010
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu galuste de branza din: rosii,
zarzavat pentru supa, patrunjel, branza de vaci, unt, albus, gris si
faina. Ingrediente: 1 kg roşii 2 legături zarzavat pentru supă (morcovi,
păstârnac, rădăcină de pătrunjel) 1 legătură pătrunjel Pentru găluşte
ai nevoie de: 100 g brânză de vaci 10 g unt…
Pizza vegetariană
6 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 300 ml apă călduţă 25 g drojdie 4-5 linguri
ulei 1 lingură zahăr sare Pentru umplutură ai nevoie de: 100 g năsline 1
cutie porumb dulce 1 cutie ciuperci 2 ardei graşi 2-3 linguri pastă de
tomate 1 linguriţă zahăr sare piper cimbru Mod de preparare: Amesteci
făina cu…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute eu berbec şi roşii
6 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 750 g roşii 6 căţei usturoi 1/2 lingură
făină 60 g ulei 600 g carne de berbec de Dobrogea 1 ceapă cimbru piper
alb puţină supă 3 /4 pahar vin puţin zahăr Mod de preparare: Carnea
de berbec se fringe înăbuşit cu ceapă, sare şi supă. Cînd este gata…
Read more »
Read more »
Painişoare pentru umplut
6 August 2010
Ingrediente:
300 g făină 100 g unt sare puţin zahăr 30 g drojdie de bere 3 /4 pahar
lapte 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Drojdia se dizolvă in lapte
călduţ, se pune sare, zahăr şi se frămîntă bine cu făina. La urmă se
adaugă untul şi se pune la crescut învelită. Cind este crescută, se…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel la cuptor cu garnitură de cartofi natur
6 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de vitel 1 pahar (mic) vin alb 1 lingură
făină 2 linguri bulion puţină margarină 1/2 kg cartofi noi Mod de
preparare: Tai carnea în felii groase de 1 cm pe care le treci prin
făină. Aşezi fiecare felie într-o tavă unsă cu margarina. Torni vinul,
bulionul desfăcut în…
Read more »
Read more »
Şerbet de căpşune
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg căpşune Mod de preparare: Speli bine
căpşunele, le cureţi, le tai, apoi le zdrobeşti, după aceea strecori
compoziţia printr-un tifon. Laşi zeama obţinută să se limpezească, apoi o
scurgi în alt vas, cu grijă să nu se tulbure. Separat, fierbi un sirop
din zahăr şi in pahar…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urdă în frunze de stevie
6 August 2010
Ingrediente: 400-500 g urdă 1 ceaşcă orez 3 legături ceapă verde 3-4
legături ştevie 1 ou 1 cană borş 1 legătură mărar 2-3 lingui pastă de
tomate condiment 1 lingură făină ulei Mod de preparare: Speli orezul
şi-l laşi la înmuiat pentru 15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o
căleşti puţin în…
Read more »
Read more »
Sirop de trandafiri
6 August 2010
Ingrediente: 1 farfurie cu petale de trandafiri curăţate de partea albă
500 g zahăr 250 ml apă 1 pliculeţ sare de lămâie Mod de preparare:
Freci petale de trandafiri cu sare de lămâie până ce îşi lasă sucul
roşiatic din ele. Separat, într-un vas pui la fiert apa cu zahărul, laşi
pe foc…
Read more »
Read more »
Mâncărică de salată
6 August 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de salată 1 ceapă veche 1 cană de supă de
legume făcută dintr-un cub de concentrat 1 linguriţă de făină 1 legătură
de mărar iaurt pentru servit Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt şi o pui să se înăbuşe în 2-3 linguri de supă. Adaugi salata
spălată şi…
Read more »
Read more »
Compot de cireşe
6 August 2010
Ingrediente: 5 kg cireşe pietroase 1 şi 1/2 kg zahăr 1-2 pliculeţe
zahăr vanilat Mod de preparare: Cureţi cireşele de codiţe şi le speli
bine. Umpli borcanele spălate şi uscate cam pe trei sferturi cu fructe.
Separat, faci siropul din 4 l de apă, zahăr şi zahăr vanilat şi-l ţii pe
foc numai…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară cu sos din miere si tarhon
6 August 2010
Ingrediente: 1 salată verde 4 roşii 6-7 ridichi 1 castravete sare după
gust câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel Pentru sos ai nevoie de: 5
linguri ulei 1/2 lingură sare piper după gust 2 linguriţe de muştar 1
linguriţă de zeamă de lămâie 1/2 linguriţă de miere câteva frunze de
tarhon Mod…
Read more »
Read more »
Cotlete pane
6 August 2010
Ingrediente: 5 cotlete 2 linguri unt sau untură pentru prăjit sare
piper Pentru pane : pesmet 2 ouă Alegem cotletele, tăiem vertebrele,
desfacem cotletele prin tăieturi în lungul coastelor, apoi curăţăm
fiecare cotlet, adică tăiem tendoanele şi carnea de prisos. Netezim
cotletele cu un ciocan, ca să aibă aceeaşi grosime. Dăm sare şi piper…
Read more »
Read more »
Blanchete de vitel
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 2 linguri unt 1 ceapă 1 litru zeamă de carne 2
cartofi 10 morcovi 10 teline, 10 bucăti arpagic 5-10 ciuperci 2- 2/5
linguri făină 1-2 linguri lapte sau smîntînă l/2 lămaie pătrunjel
(verde) sare piper Mod de preparare: Alegem spată sau pulpă de viţel,
tăiem carnea în bucăţi…
Read more »
Read more »
Vitel cu sos alb
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1 ceaşcă zeamă de carne 2 linguri unt 5 linguri
parmezan sau caşcaval 10 cartofi 5 linguri sos alb Mod de preparare:
Alegem carne de la rinichi, o desfacem de pe oase, o curăţăm şi o legăm
cu aţă, dandu-i forma de ruladă. Sărăm şi aşezăm in tavă, turnăm…
Read more »
Read more »
Vitel sote cu rosii
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 750 g roşii 2 linguri unt 1 ceapă sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Alegem pulpă, spată, muşchi sau parte de la
rinichi. Tăiem carnea în felii sau în bucăţi. Intr-o cratiţă smălţuită
punem o lingură de unt, carnea, puţină ceapă tocată mărunt, sare, piper
şi dăm la un foc viu.…
Read more »
Read more »
Piept fiert
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg piept de viţel 4 ceşti zeamă de carne 10 linguri sos
de ciuperci 3 linguri orez sare Mod de preparare: Alegem jumătate
dintr-un piept de viţel ; spălăm carnea, o punem în zeamă de carne sau
în apă clocotită cu sare şi lăsăm să fiarbă acoperit 1/2 oră. Cand s-a
muiat…
Read more »
Read more »
Picior de vitel cu sos de ciuperci
6 August 2010
Ingrediente: 3 picioare de vitel 5 linguri orez 10 linguri sos le
ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 lămaie verdeaţă sare Mod de preparare:
Frecăm bine cu făină picioarele de vitel, apoi le parlim, le radem cu
cuţitul, le spălăm în apă rece şi scoatem oasele mari si vinele. Le
aşezăm în cratiţă împreună…
Read more »
Read more »
Mura de vitel cu sos de lamaie
6 August 2010
Ingrediente: mura de vitel zeama de lamaie patrunjel oua Mod de
preparare: Spălăm mura în apă căldicică şi o lăsăm 45 minute să
undească în apă clocotită. Preparăm un sos de ouă cu zeamă de lămaie şi
cu pătrunjel tocat, pe care îl turnăm peste mura fiartă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Momite
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg momiţe grăsime pentru prăjit făină sare piper Mod de
preparare: Spălăm bine momiţele de viţel. Scoatem pieliţele şi tăiem
momiţele în bucăţi mari cît o nucă. Scurgem apa şi presarăm sare şi
piper. Tăvălim bucăţile în făină pe toate părţile şi le prăjim în untură
încinsă. Momiţele se prăjesc încet pentru…
Read more »
Read more »
Vrabioara rece
6 August 2010
Friptura care a rămas de la masă în bucată întreagă o servim rece sau
tăiată felii. Ca garnitură servim salată rusească sau diferite legume
(fasole boate, lequme asortate, cartofi) cu muştar. Fripturile reci nu
le servim cu garnituri calde. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Buseuri cu melci
6 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40—50 melci 1 1/2 pahar vin
80 g unt sare piper 3 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 3/4 lingură făină
100 g ciuperci 3 căţei usturoi Mod de preparare: Melcii sc spală în
2-3 ape cu sare şi se pun la fiert 30 minute cu apă, vin şi…
Read more »
Read more »
Canapele cu pui şi limbă afumată
6 August 2010
Ingrediente: 12 canapele mai mari 300 g limbă afumată fiartă 500 g pui
fript sau fiert sare 60 g unt 1 linguriţă muştar 8 castraveciori în oţet
1 legătură mărar foi de ceapă verde piper pisat 60 g aspic Mod de
preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi
tăiate…
Read more »
Read more »
Salată de ceapa verde cu oua
6 August 2010
Ingrediente: 2 legături ceapă verde 5 ouă fierte tari 4-5 linguri de
ulei zeama de la 1/2 lămâie sare şi piper mărar (facultativ) Mod de
preparare: Cureţi şi speli ceapa, o tai bucăţele, apoi tai în felii
ouăle fierte şi le amesteci pe toate. Prepari un sos din ulei, zeamă de
lămâie, sare…
Read more »
Read more »
Midii sau scoici cu pilaf la capac
6 August 2010
Ingrediente: 12 capace 250 g orez 150 g capere 36 scoici sau midii 3/4
pahar vin sare boia de ardei iute 150 g unt 1 lingură făină 3
gălbenuşuri 60 g parmezan ras 1/21 supă Mod de preparare: Se face un
pilaf din 250 g orez, 60 g unt, 1 /2 ceapă tocată,…
Read more »
Read more »
Găluşte de griş cu sos de smantană
6 August 2010
Ingrediente: 2 ouă 3-4 linguri de griş untdelemn sare piper condimente
3-4 linguri de untdelemn Pentru sos ai nevoie de: 1 ceaşcă supă de
zarzavat (sau preparată dintr-o ceaşcă şi jumătate de apă şi un cub
condiment de legume) 1 lingură făină 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel verde 1 legătură leuştean 1 legătură…
Read more »
Read more »
Crochete cu ciuperci şi ton garnitură de cartofi pai
6 August 2010
Ingrediente: 500 g ton 400 g ciuperci sare piper 1 ceapă 1 /2
lingură făină 3 linguri smîntînă 3 /4 pahar lapte 80 g unt 2 ouă pesmet
de casă 500 g cartofi, ulei de prăjit Mod de preparare: Ciupercile se
spală, se taie feliuţe şi se sotează în unt cu ceapă…
Read more »
Read more »
Cozi de raci şi ciuperci la capac
6 August 2010
Ingrediente: 12 capace 36 de cozi de raci fierte 80 g unt de raci 60 g
brînză rasă 60 g unt sare boia iute 600 g cartofi 3 gălbenuşuri
nucşoară rasă 300 g ciuperci 1/2 lămîie 1 lingură făină puţin coniac
Mod de preparare: Se face un sos suprem din fiertură de…
Read more »
Read more »
Crochete de creier
6 August 2010
Ingrediente: 600 g creier 1 /2 lingură făină 80g unt 3 linguri smîntînă
sare piper 1 foaie de dafin capere 1 /2 lingură oţet 2 ouă pesmet de
casă ulei pentru prăjit 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Creierul se curăţă de pieliţe, se lasă în apă rece 2-3 ore. Apoi se
fierbe…
Read more »
Read more »
Peşte oceanic şi raci la capac
6 August 2010
Ingrediente: 12 capace 1 kg peşte oceanic 7 lingură făină sare 1/2
pahar rachiu de cireşe 15 g sofran 36 raci 100 g ciuperci sotate 60 g
caşcaval ras 50 g lapte praf 150 g unt 1/2 lămîie 1 fir praz 1 gălbenuş
Mod de preparare: Peştele se poşează (se fierbe) cu apă,…
Read more »
Read more »
Canapele cu pui
6 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 24 canapele 500 g pui fiert sau fript sare
piper pisat 80 g aspic 40 g unt 1 linguriţă Madera sau vin roşu Mod de
preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi
tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe care se pun
alimentele şi se…
Read more »
Read more »
Carne de vanat şi bureţi în casolete
6 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 1,200 kg iepure sau căprioară 300 g zarzavat 1
ceapă cimbru sare piper 300 g bureţi 1 lingură făină 3 linguri smîntînă
150 g foitaj 1 gălbeuuş Mod de preparare: Carnea se înăbuşă într-un
vas cu capac cu ulei, ceapa, zarzavatul, sare, piper, cimbru şi puţină
apă. Cînd este gata…
Read more »
Read more »
Ecler cu ficat
6 August 2010
Ingrediente: 500 g ficat pasare, viţel sau porc 1 ceapă piper (alb)
sare 24-26 ecleruri (v. reţera) 15 g făină 80 g unt 1 lingură coniac
sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic ciuperci 3 /4 pahar apă Mod de
preparare: Ficatul se sotează cu ceapa tocată, piper, 30 g unt apoi se
adaugă…
Read more »
Read more »
Crochete de limba afumată şi ciuperci cu garnitură de spaghete cu caşcaval
6 August 2010
Ingrediente: 450 g limbă afumată fiartă 250 g ciuperci 1/2 pahar lapte
sare piper 150 g unt 1 /2 lingură faină 1 ou pesmet de casă ulei pentru
prăjit 250 g spaghete 50 g caşcaval ras Mod de preparare: Se face un
sos gros din 80 g unt, făină şi lapte, apoi se…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de capşune
6 August 2010
Ingrediente: 2 kg zahăr 3 kg căpşune 4 linguri zeamă de lămâie 6 pahare
apă apă de var Mod de preparare: Alegi căpşune proaspete, tari, le
cureţi de codiţă şi le pui în apă de var pregătită din ajun. Le ţii 30
de minute, apoi le limpezeşti cu apă rece şi le laşi…
Ecler cu curcan şi ciuperci
6 August 2010
Ingrediente: 500 g curcan fript 250 g ciuperci 3 linguri sos alb (v.
reţeta) sare piper Maggi sos chaud-froid (v. reţeta) puţin aspic 24-26
ecleruri (v. reţeta de bază) Mod de preparare: Carnea de curcan friptă
şi ciupercile fierte se amestecă cu sosul alb şi cu puţin Maggi. Se
taie eclerurile pe mijloc…
Read more »
Read more »
Ciorba de salata verde
6 August 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de salată verde 2 linguri smântână 1 linguriţă
de făină zeama de la 1/2 lămâie un praf de sare Mod de preparare: Pui
la fiert într-o oală circa 2 l de apă rece cu sare. Cureţi, speli şi tai
salata fideluţă şi când clocoteşte apa adaugi salata. Când e fiartă…
Read more »
Read more »
Buseuri cu creier
6 August 2010
Pentru:
12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 600 g creier 100g ciuperci
sare piper 7 foaie dafin 3/4 pahar vin 3 gălbenuşuri 3/4 lingură făină
80 g unt 7 1/2 lingură smîntînă Mod de preparare: Creierul se curăţă
de pieliţă şi se pune în apă rece, schimbîndu-se apa de 2-3 ori. Se pune
apoi…
Read more »
Read more »
Sosul de baza chaud-froid condimentat pentru ecler
6 August 2010
Ingrediente:
1/21 lapte sare 50 g unt 400 g făină 1/2 linguriţă boia iute Acest sos
se prepară ca orice sos alb bechamel . Pofta buna!
Read more »
Read more »
Dulceaţă de cireşe albe
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg cireşe 2 pahare apă 1 kg zahăr 1 plic sare de lămâie
Mod de preparare: Speli cireşele, le laşi să se zvântî, apoi le cureţi
de codiţe şi de sâmburi. Aşezi într-unvas un strat de cireşe, unul de
zahăr şi tot aşa până termini cu un strat de zahăr. Le…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi noi cu urdă
6 August 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 ouă 100 g unt 150-200 g smântână 250 g
urdă 2 linguri făină sare piper şi facultativ nucşoară 50 g caşcaval
Mod de preparare: Speli foarte bine cartofii şi îi pui la fiert cu tot
cu coajă. După ce s-au răcit puţin, îi cureţi de coajă şi…
Read more »
Read more »
Ecler simplu — reţeta de bază
6 August 2010
Ingrediente: 75 g unt sau ulei 1 /2 pahar apă sare 60 g făină 3-4 ouă
Mod de preparare: Se pun la fiert apa, untul şi sarea şi cînd fierb se
adaugă şi făina amestecandu-se bine. Se ia de pe foc, se lasă cîteva
minute după care se sparge cite un ou pe…
Read more »
Read more »
Potirnichii cu bureţi în casolete
6 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 4 potirnichii de circa 1,250 kg 300 g bureţi
3/4 pahar vin roşu sare piper ceapă 50 g ulei 3/4 lingură făină 6 boabe
ienupăr 3 nucşoare 150 g foitaj sau aluat fraged 2 gălbenuşuri Mod de
preparare: Potîrnichile curăţate şi spălate, se bagă la cuptor cu ulei,
ceapă, piper şi…
Read more »
Read more »
Canapele cu hering
6 August 2010
Pentru:12
persoane Ingrediente: 24 canapele 1 cutie de heringi în saramură 7
linguriţă muştar 30 g unt 60 g capere 1/2 lămîie verdeaţă puţin ulei
Mod de preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin
prăjite şi tăiate în diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe
care se pun alimentele şi se ornează.…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de rubarba
5 August 2010
Ingrediente: 1 kg tije de rubarbă 400 ml vin roşu 12 linguriţe de
îndulcitor lichid 1 linguriţă conservant tip Mod de preparare: Cureţi
rubarba de coajă, o tai cubuleţe, apoi le pui într-o cratiţă emailată,
să fiarbă împreună cu vinul. După ce a fiert rubarba, o dai deoparte, o
pasezi şi o pui…
Read more »
Read more »
Crochete cu ciuperci şi pui de baltă cu garnitură de dovlecei natur
5 August 2010
Ingrediente: 50 pui de baltă 3 /4 pahar vin sare piper 1 /2 lingură
făină 120 g unt 150g ciuperci 6 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 /2
lingură smîntînă ulei de prăjit 600 g dovlecei în floare Mod de
preparare: Puii de baltă, ciupercile, se pun într-un vas şi se înăbuşă
10 minute…
Read more »
Read more »
Crochete de ciuperci cu garnitură de cartofi pai
5 August 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 linguri făină 120 g unt 1 legătură mărar
sare piper 1 pahar lapte 3 linguri smîntînă 3 ouă pesmet ulei de prăjit 1
ceapă Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie mărunt.
Se sotează cu un ou, 1 ceapă tăiată apoi 2 linguri făină, lapte…
Read more »
Read more »
Crochete de berbec turceşti cu garnitură de pilaf
5 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de berbec 1 cutie conservă de crab (crevete)
sau 24 cozi de raci fierţi 150 g alune 150 g zarzavat 1 ceapă 3/4 pahar
vin 1 /2 lingură făină sare 3 ouă pesmet de casă 30 g ulei 1/21 supă
300 g ulei de prăjit 300 g orez 3/41 supă…
Read more »
Read more »
Peşte, ciuperci şi şvaiţer la capac
5 August 2010
Ingrediente: 12 capace 600 g peşte de mare 400 g ciuperci 200 g unt 3
gălbenuşuri sare boia iute 1 lingură smîntînă 80 g şvaiţer caşcaval sau
parmezan ras 1 lingură făină 1 /2 lămîie 3 /4 pahar vin 1 legătură
pătrunjel nucşoara rasă 600 g cartofi Mod de preparare: Peştele se
fierbe…
Read more »
Read more »
Ruladă din splină de vită cu spanac
5 August 2010
Ingrediente: 1 splină de vită 1 legătură spanac 2 legături mărar 3 cepe
3 căţei de usturoi mari 2 felii de pâine înmuiate şi stoarse 1
linguriţă condiment 100 g şuncă tăiată cubuleţe 6 cartofi mai mari 1
morcov mare 3-4 ouă sare piper Mod de preparare: Cureţi splina şi o
fierbi o…
Read more »
Read more »
Limbă afumată, crenvurşti, cabanos şi ciuperci in casolete
5 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 300 g limbă afumată fiartă 300 g crenvurşti
150 g cabanos 150 g castraveciori acri 1 legătură mărar 5 linguri sos de
friptură 3/4 pahar vin 12 ciuperci mari 80 g unt sau ulei 1 /2 lingură
făină sare piper 1 ceapă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în…
Read more »
Read more »
Scoici, ciuperci şi fileuri de anşoa la capac
5 August 2010
Ingrediente: 12 capace 50 midii sau scoici 300 g ciuperci 3 fileuri de
anşoa 1 lingură făină sare boia iute 3 linguri smîntînă 120 g unt 60 g
brînză rasă 3 gălbenuşuri nucşoară 600 g cartofi 3/4 pahar vin Mod de
preparare: Se prepară un piure de cartofi (600 g cartofi, 60 g…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi noi cu mazare verde
5 August 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1/2 kg mazăre verde 1 legătură ceapă
verde 1 ceşcuţă de orez 50-100 ml ulei 1 lingură smântână 1 legătură
pătrunjel verde Mod de preparare: Cureţi întâi cartofii şi îi laşi în
apă rece până ce cureţi şi tai ceapa mărunt. Intr-o cratiţă cu ulei pui
să se…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu branza la cuptor
5 August 2010
Ingrediente: 4-6 ardei graşi 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 100
g caşcaval 1 lingură smântână 1 lingură unt topit mărar ulei sare Mod
de preparare: Speli ardeii, le scoţi seminţele şi îi laşi la scurs cât
pregăteşti compoziţia de brânza. Din brânza dulce şi sărată, untul
topit, smântână, sare şi…
Read more »
Read more »
Chiftele din oua
5 August 2010
Ingrediente: 5 ouă 1 ceapă 1 felie de pâine 1 cartof fiert 1 lingură de
făină sau pesmet sare piper verdeaţă ulei Mod de preparare: Toci ceapa
şi o prăjeşti în puţin ulei până se înmoaie. Baţi 4 ouă ca pentru
omletă, sărezi şi piperezi după gust şi le pui peste ceapă. Rumeneşti
omleta…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi noi, cascaval si rosii
5 August 2010
Ingrediente: 18 cartofi 15 roşii 3 cepe 6 linguri unt caşcaval ras
(circa 50 g) sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi
îi tai felii subţiri. Introduci roşiile câteva clipe în apă clocotită
pentru a le curăţa mai uşor de pieliţă şi le tai, iar ceapa o toci şi o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu soia si spanac
5 August 2010
Pui 100 g granule de soia la înmuiat în apă clocotită. Laşi soia 15
minute, după care o strecori bine şi o pui apoi într-un castron în care
adaugi 2 cartofi cruzi curăţaţi şi daţi pe răzătoarea cu ochiuri mici, 2
morcovi raşi fin, 150 g spanac opărit şi tocat, usturoi, frunze de
pătrunjel,…
Read more »
Read more »
Salată cu branza, pui si spanac
5 August 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui fiert 1/2 kg spanac 3 roşii 2 castraveţi 1
ceapă mare uscată sau 1 legătură ceapă verde 1 felie de telemea mai
zvântată (uscată) 2 ouă fierte tari 1 legătură de pătrunjel sau mărar
sare ulei oţet de mere Mod de preparare: Speli bine pieptul de pui şi…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi si gulii
5 August 2010
Ingrediente: 2 morcovi 3 mere 2-3 gulii 1 ceapă verde 1 linguriţă
chimen 200 g smântână 50 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Cureţi merele, morcovii şi guliile de coajă, le dai
prin răzătoarea cu ochiuri mari, adaugi ceapa tocată, chi-menul, apoi
ulei, sare şi piper după gust.…
Read more »
Read more »
Pane de cartofi noi
5 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 2 ouă 3 linguri pesmet 3 linguri făină
100 g caşcaval sare ulei Mod de preparare: Speli cartofii, îi pui la
fiert cu tot cu coajă. între timp, dai caşcavalul pe râzătoare şi-l
amesteci cu pesmet şi puţină sare. Când au fiert cartofii, îi cureţi de
coajă, îi…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu sos si tarhon
5 August 2010
Ingrediente: 2 kg conopidă 6 ouă 3-4 castraveţi muraţi 2-3 linguri
muştar 1/2 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă oţet
piper sare ulei Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli bine cu
apă, apoi o pui la fiert în apă cu sare. Separat pui la fiert şi 4 ouă.
Când conopida…
Read more »
Read more »
Salată cu ton si branză
5 August 2010
Ingrediente: 2 salate 1 conservă de ton în ulei 200 g măsline 200 g
brânză de oi (puţin sărată) 1 ceapă 2 ridichi 1 pahar smântână 1 pahar
maioneză 1 căţel de usturoi Mod de preparare: Toci salata şi adaugi
tonul mărunţit şi scurs de ulei. Cureţi măslinele de sâmburi şi le tai…
Read more »
Read more »
Piure de spanac cu cartofi
5 August 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 500 g spanac 6 linguri smântână 3 cepe 3
linguri unt sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli cartofii şi
îi pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Intre timp, speli
bine spanacul, îl pui să se călească în 2 linguri de unt…
Read more »
Read more »
Pui de baltă şi bureţi la capac
5 August 2010
Ingrediente: 12 capace 50 broaşte (pui de baltă) 250 g bureţi 1
legătură pătrunjel sare piper 1 1/2 lingură smîntînă 3 gălbenuşuri 1
lingură făînă 6 căţei usturoi 3/4 pahar vin 150 g unt 60 g brînză rasă
nucşoară 600 g cartofi Mod de preparare: Se prepară un piure de
cartofi (cu 600…
Read more »
Read more »
Păstrăv, raci şi mînătărci la capac
5 August 2010
Ingrediente: 12 capace 500 g păstrăvi 30 cozi de raci 300 g manătărci
sare piper 200 gunt 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar vin 3 linguri smîntînă
60 g caşcaval 1/2 ceapă 600 g cartofi 3 gălbenuşuri nucşoară rasă
puţină fidea Mod de preparare: Se prepară un pireu de cartofi (din 600
g…
Read more »
Read more »
Momite,mazare si smantana in casolete
5 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 500 g momite zarzavat pentru 1/2 l supă sare
puţin asmăţui 300 g mazăre verde 3 linguri smîntînă 100 g unt 2 linguri
făină piper 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Momiţele se spală
bine, se curăţă de pieliţă şi se pun la înăbuşit (într-un vas cu capac),
cu sare,…
Read more »
Read more »
Ardei de post
5 August 2010
Pentru:12 persoane Ingrediente: 72 ardei mici 700 g roşii 7 legătură
mărar 300 g orez 7 ceape 300 g ulei sare zahăr Mod de preparare: Ardeii
se prepară pentru umplut. Se face un pilaf din orez, 90 g ulei, 2 pahare
apă şi sare şi cu el se umplu ardeii, se prăjesc în ulei…
Read more »
Read more »
Canapele cu fructe de mare
5 August 2010
Pentru:12 persoane Ingrediente: 60 scoici sau midii 3 ouă 3/4
linguriţă muştar 7 legătură mărar 1 fir ceapă verde 40 g ulei sare 24
ciuperci mici verdeaţă 1 linguriţă oţet 24 canapele Mod de preparare:
Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi tăiate în
diverse forme (ovale, dreptunghiulare, pătrate) pe…
Heringi, sardele si castraveciori acri la capac
5 August 2010
Ingrediente: 12 capace 3 heringi 3 fileuri de sardele 150 g
castreveciori acri 180 g unt 1 lingură făină 3 gălbenuşuri 1, 1/2
lingură smîntînă 1 legătură mărar 1 ceapă arpagic 600 g cartofi 60 g
brînză nucşoară 3/4 pahar vin 3 linguri vodcă sare piper Mod de
preparare: Se prepară un piure…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel, sparanghel şi foitaj in casolete
5 August 2010
12 casolete 300 g vîrfuri de sparanghel 500 g ficat de viţel, gîscă sau
pasăre 1 ceapă 3/4 pahar vin roşu sare 1/2 lingură făină 80 g unt 1
gălbenuş 150 g foitaj sau aluat fraged piper 1 1/2 pahar supă Mod de
preparare: Ficatul se taie felii şi se sotează în unt…
Read more »
Read more »
Buseuri cu raci si ciuperci
5 August 2010
Pentru:
12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 40 cozi de raci sau 1
cutie crabi 3/4 lingură făină 60 g unt 1 1/2 lingură smîntînă puţin
coniac 220 g ciuperci fierte sare boia iute 1 1/2 pahar supă sau zeamă
de raci Mod de preparare: Se face un sos picant din unt de…
Read more »
Read more »
Pui si ciuperci in casolete
5 August 2010
Ingrediente:
12 casolete 1,200 kg pui 300 g ciuperci 1 ceapă 1 1/2 lingură smîntînă
Maggi 60 g unt 3/4 lingură făină 2 gălbenuşuri Mod de preparare:
Puiul şi ciupercile se fierb 20 minute în apă cu sare şi cu ceapa. Se
face un sos suprem (sos alb) din zeama de la pui, unt,…
Read more »
Read more »
Peşte şi icre crude la capac
5 August 2010
Ingrediente: 12 capace 600 g peşte (crap sau morun, şalău) 1 1/2 pahar
vin 220 g icre de ştiucă, păstrăv, crap sare piper 1ceapă 1 joaie de
dafin puţină ţelină 3/4 lingură făină 150 g unt 1 1/2 lingură smîntînă 3
gălbenuşuri 1/2 legătură tarhon 600 g cartofi nucşoară 60 g brînză
Mod…
Read more »
Read more »
Placintele cu visine
5 August 2010
Ingrediente aluat: 1 ceaşcă caimac 1 ceaşcă făină sare Ingrediente
umplutura: 1 kg vişine, 150 g zahăr, 1 lingură pesmet. Mod de
preparare: Se aleg vişine frumoase, se spală şi se scot sâmburii. Se
presară zahărul şi se lasă astfel o oră. Se face un aluat cu caimac şi
se întinde o foaie…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez
5 August 2010
Pentru:
18 persoane Ingrediente: 18—20 roşii 800 g roşii pentru sos 250 g orez 1
ceapă sare zahăr verdeaţă 250 g ulei puţină făină 3 căţei usturoi Mod
de preparare: Roşiile se spală, se taie capacele, se trec prin apă
clocotită şi se curăţă de pieliţă. Cu o linguriţă se scobesc şi se pun…
Read more »
Read more »
Buseuri cu peste si fileuri de ansoa
5 August 2010
Pentru:
12 persoane Ingrediente: 72 buşeuri coapte 7 cutie fileuri de anşoa 750
g peşte de mare 150 g roşii 3 funduri de anghinară boia iute 3/4
păhărel vin roşu cimbru 80 g unt 1 1/2 pahar supă 3/4 lingură faină 3
căţei usturoi Mod de preparare: Peştele se fierbe (poşează) în puţină
supă…
Read more »
Read more »
Cozonac cu smantana
5 August 2010
Ingrediente: 400 g aluat de cozonac (pentru un cozonac mijlociu) 1/2
lingură unt pentru uns tava Ingrediente umplutura: 750 g smântână, 2
linguri făină, 5 gălbenuşuri, 3 albuşuri, 150 g zahăr, 1 lingură rom,
vanilie, coajă de lămâie, un praf de sare. Mod de preparare: Din
aluatul de cozonac se întinde o foaie…
Read more »
Read more »
Canapele cu berbec
5 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg came de berbec sau miel 24 canapele 150 g
zarzavat 1 ceapă 1 cimbru 30 g ulei 50 g unt puţin vin 30 g costiţă
afumată cîţiva castraveciori în oţet verdeaţă 60 g aspic Mod de
preparare: Canapelele sînt felii de piine fără coajă puţin prăjite şi
tăiate în diverse…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute
5 August 2010
Ingrediente: 30 ciuperci mari 1 legătură verdeaţă 1 ceapă sare piper
4ouă 150 g ulei 1/2 lingură făină 2 linguri lapte 2 linguri smîntînă
Mod de preparare: Se scot cozile de la ciuperci, se curăţă şi se spală
în citeva ape. Ciupercile se pun pe un şervet iar cozile se storc, se
toacă…
Read more »
Read more »
Placinta cu gris
4 August 2010
Ingrediente aluat: 200 g făină 1 lingură untură 1/2 pahar caimac sau
smântână un praf de sare Ingrediente umplutura: 1 l lapte îndoit cu apă,
100 g zahăr vanilat, 109 g griş, 1 gălbenuş, sare. Mod de preparare:
Se cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se pune untura,…
Read more »
Read more »
Aluat de cozonac
4 August 2010
Ingrediente: 1 kg fâină 7 gălbenuşuri 4 albuşuri 300 g zahăr 250 g unt 2
linguri ulei lapte cât se cere (circa 1/2 litru) 1 lingură rom, vanilie
50 g drojdie 1 linguriţă rasă de sare Mod de preparare: Se moaie
drojdia cu puţin lapte călduţ (nu trebuie să fie fierbinte deoarece
drojdia…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu varza dulce,orez,bureti si stafide
4 August 2010
Ingrediente: 800 g foi de varză dulce 500 g roşii 250 g orez 120 g
stafide 400 bureti 1 legătură mărar sare piper 250 g ulei Mod de
preparare: Varza se pune 30 minute în apă caldă cu sare. După ce s-a
muiat, se taie părţi egale pentru umplut. Se face un pilaf…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de nuci
4 August 2010
Decojeşti 100 de nuci verzi de coaja verde, după care întâi le ţii 24
de ore în apă simplă, rece, pe care o vei schimba însă de 3-4 ori. Apoi
le vei pune în apă de var pe care o pregăteşti aşa: la 1 kg de var stins
pui 5 l apă rece, amesteci,…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de flori de salcam
4 August 2010
Ingrediente: 1 farfurie adâncă plină cu flori alese 1 kg zahăr 1/2 plic
sare de lămâie Mod de preparare: Culegi florile de salcâm mai puţin
înflorite, le alegi de codiţe şi de partea verde a bobocului, le speli,
le scurgi, le pui într-o cratiţă şi le presari cu zahăr şi sare de
lămâie.…
Read more »
Read more »
Plăcintă de primavara
4 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg foi de plăcintă 1 kg verdeţuri asortate (frunze de
păpădie, urzici, spanac, ştevie) 1 şi 1/4 ceaşcă ulei 8 fire ceapă
verde tăiată mărunt 2 fire praz tăiat mărunt 2 legături mărar 1 legătură
de pătrunjel 3 linguri de orez sare piper Mod de preparare: Pui
orezul la fiert cu…
Read more »
Read more »
Budinca de varza
4 August 2010
Ingrediente: 1 kg varză 3 ouă 2 linguri unt 3 cepe 2 linguri pesmet 2
linguri brânză unt proaspăt cât o nucă sare piper Mod de preparare: Se
alege o varză frumoasă. Se curăţă, apoi se desprind 6 -7 foi întregi şi
cât mai mari. Se lasă la o parte. Se taie varza…
Read more »
Read more »
Papanasi fierti
4 August 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vacă 2 ouă 3 linguri griş sare 2 linguri
unt 1 lingură făină 1 lingură pesmet Mod de preparare: Se freacă
într-un castron brânza de vacă cu ouăle, grişul şi sarea. Se amestecă
bine până se obţine o compoziţie potrivit de tare. Se ia cu lingura din
ea,…
Read more »
Read more »
Budinca de spanac
4 August 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă lapte 3
ouă 50 g şuncă sau parizer sare 1 lingură brânză sau caşcaval ras Mod
de preparare: Se alege spanacul, se spală în mai multe ape şi se
fierbe. Se scurge şi se toacă pe fund sau se trece prin…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu icre
4 August 2010
Pentru : 18 persoane Ingrediente: 18 fire praz 250 g ulei 120 g icre
tescuite lămîie 2 felii franzelă salată verde măsline pentru ornare
Mod de preparare: Prazul se pregăteşte în segmente ca în reţeta
anterioară şi se prepară pentru umplut. Se prepară salata de icre de
crap sau ştiucă, se amestecă cu…
Read more »
Read more »
Varzari
4 August 2010
Ingrediente: 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă apă sare făină Ingrediente
umplutura: 1 varză mică, murată, 2 linguri ulei, piper. Mod de
preparare: Se face un aluat din jumătate ceaşcă de ulei, jumătate ceaşcă
de apă, sare şi făină cât cuprinde. Aluatul trebuie să fie potrivit de
moale. Se frământă bine şi se lasă…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ochiuri
4 August 2010
Ingrediente: 400 g mălai 1 l lapte îndoit cu apă sare 1 lingură unt 2
linguri smântână 2 linguri brânză 6 ouă unt proaspăt cât o nucă Mod de
preparare: Se pune la fiert laptele îndoit cu apă, din care se face o
mămăligă potrivit de moale. Când este gata, se adaugă untul,…
Read more »
Read more »
Pirostri din aluat dospit
4 August 2010
Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 1 lingură zahăr 50ml lapte 1 ou 1
lingură unt 1 linguriţă rasă de sare Mod de preparare: Se cerne
într-un vas făina şi se face loc la mijloc. Separat se face o plămădeală
din drojdie, o lingură de zahăr, oceaşcă de lapte călduţ şi un…
Read more »
Read more »
Dovlecei in floare
4 August 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei în floare 2 linguri ulei 100 g arpagic 2
linguriţe mărar şi pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Se aleg
dovlecei tineri, foarte proaspeţi. Nu se rad, se spală numai şi se
rumenesc într-o cratiţă cu puţin ulei. Separat se prăjeşte uşor, de
asemenea în ulei, arpagicul, se stinge…
Read more »
Read more »
Telina cu masline
4 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg ţelină albă creaţă 200 g măsline 150 g ulei 1
lingură bulion sare 1/2 pahar vin 1 legătură verdeaţa Mod de
preparare: Ţelina se curăţă, se taie în patru, apoi fiecare sfert în 3
felii. Se parează cu un cuţitaş să capete forma de semilună. Se prăjeşte
puţin (fără a…
Read more »
Read more »
Spanac cu ciuperci la cuptor
4 August 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 150 g ciuperci 3 linguri unt 2 linguri brânză
rasă Mod de preparare: Se alege şi se spală spanacul în mai multe ape.
Se opăreşte în apă clocotită, cu sare. Se scurge apăsând ca să iasă
toată apa şi se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt. Separat…
Read more »
Read more »
Blini
4 August 2010
Ingrediente: 1 pahare făină 1 ceaşcă lapte 30 g drojdie 4 ouă 1 lingură
zahăr 1 pahar făină de hrişcă sare 1 lingură unt sau untură Mod de
preparare: Se cerne într-un vas făina, se opăreşte cu o ceaşcă de lapte
clocotit şi se freacă până ce devine ca o cremă. Se lasă…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu masline tocate
4 August 2010
Pentru:12 persoane Ingrediente: 18 bucăţi de praz tăiate scurt 250 g
măsline (negre) 50 g ulei pătrunjel Mod de preparare: Prazul se taie
în segmente scurte de circa 7 cm preferîndu-se părţile groase dinspre
cap, apoi se fierbe uşor 12 minute la foc moderat, în apă cu sare. Se
scoate imediat prazul din…
Read more »
Read more »
Friganele cu svaiter si sunca
4 August 2010
Pentru:18
persoane Ingrediente: 36 felii dreptunghiulare de cruton (pîine) 6×8 cm
18 felii şuncă 18 şvaiţer sau caşcaval 2 pahare lapte 1 1/2 lingura
faina 120 g unt sare 1 ou Mod de preparare: Se face un sos alb din
unt, făină, sare şi lapte. Cu acest sos se ung feliile de cruton, apoi…
Read more »
Read more »
Buseuri dobrogene cu carne de miel
4 August 2010
Ingrediente: 800 g came de miel 80 g ulei 3/4 lingură făină 3/4 pahar
vin 300 g ceapă verde 150 g usturoi verde 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Carnea de miel se frige, se scoate şi se taie mărunt. în tava
în care a fost friptă se mai pun: făina, vinul, puţină supă…
Read more »
Read more »
Scordolea cu raci
4 August 2010
Pentru:
12 persoane Ingrediente: 50—60 cozi fierte de raci 200 g nuci curăţate 3
felii franzelă 5 căţei usturoi sare 250 g ulei lămîie 80 g măsline 3
ouă Mod de preparare: Nucile se macină şi se pisează cu franzala
muiată şi stoarsă, sare şi usturoi şi se amestecă (montează) apoi cu
ulei ca…
Read more »
Read more »
Raci cu maioneza si aspic
4 August 2010
Pentru:
12 persoane Ingrediente: 36 cozi de raci sau 1 cutie de homar (600—700
g) 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămîie 1/2 l aspic 100 g ulei
muştar 3 funduri de anghinare 18 forme de tarte ovale (de mărimea unui
ou de gîscă) 2 salate verzi Mod de preparare: Se face o maioneză…