Retete de Paste:
Langusta a la Parisienne
12 October 2009
Ingrediente:
doua languste 5rosii 200g smantana 125g aspic de peste 5linguri suc
lamaie 250g maioneza o lingura de chimen 5 varfuri de marar o lingura de
piper boabe sare piper alb macinat Mod de preparare: Fierbeţi
langustele, apoi scoateţi carnea din cozile lor. Tăiaţi carnea scoasă
în felii groase de cel mult un centimetru (medalioane).…
Read more »
Read more »
Tort cu biscuiti
12 October 2009
Ingrediente:
250 g zahăr 250 g unt 150 g biscuiţi uscaţi 4 gălbenuşuri 300 g
amaretti (fursecuri cu cremă de migdale) rom 50 ml cafea espresso fructe
zaharisite Mod de preparare: Bateţi cu mixerul zahărul, untul şi
gălbenuşurile, până când întreaga compoziţie devine albă şi spumoasă.
Adăugaţi biscuiţi rupţi în bucăţi şi o jumătate de…
Read more »
Read more »
Struguri în oţet
12 October 2009
Ingrediente:
un kg ciorchini de struguri un pahar de oţet un pahar de zahăr o
linguriţă de sare Mod de preparare: Se amestecă ingredientele, se
fierbe amestecul, se răceşte şi se toarnă în borcan. Se pune celofan,
se leagă şi se păstrează la rece. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Usturoi murat
12 October 2009
O
reteta simpla si delicioasa de usturoi murat din: usturoi si
conservent. Ingrediente: 8 căţei de usturoi un plic de conservant
dulce-acrişor Mod de preparare Usturoiul se curăţă şi se aşază în
borcan, apoi se prepară compoziţia de pikant fix conform
instrucţiunilor de pe plic şi se toarnă fierbinte peste usturoi.
Borcanul se pune…
Read more »
Read more »
Foi cu miere
12 October 2009
Ingrediente:
Foaia: 8 ouă 250 g miere 600 g zahăr un kg făină 500 g unt bicarbonat
stins 1 l apă coaja rasă de la două lămîi 300 g pesmet 3 linguriţe de
scorţişoară Crema de lămîie: 400 g unt 250 g miere zeama de la două
lămîi coaja rasă de la două lămîi Crema…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu sfeclă roşie
12 October 2009
Ingrediente:
10 andive 3 mere o sfeclă roşie 10 nuci două linguri de ulei de măsline
o lingură de oţet de vin sare piper Mod de preparare: Andivele
spălate şi curăţate se scurg bine şi se taie rondele. Merele se curăţă
de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi sfecla rosie, apoi se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink (video)
12 October 2009
Cum se prepara Champagne Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Gin and It Cocktail
12 October 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie –
Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie în lichid Se serveste
înainte de mese Ingrediente: 7/10 gin 3/10 vermut roşu La fel ca Gin
and French, şi această băutură a apărut în America, în anii ’30 şi, din
aceleaşi…
Read more »
Read more »
Piftie
12 October 2009
Ingrediente:
urechile, capul si picioarele de porc 1/2 carne macra 5 l apa sare foi
de dafin 2 oua fierte tari Mod de preparare: Cureţi foarte bine şi
speli urechile, picioarele şi capul şi le pui la fiert alături de carne
în apă rece cu sare. Le laşi să fiarbă până ce carnea se…
Read more »
Read more »
Jambon in crusta de miere
12 October 2009
Ingrediente:
1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe
usturoi cuişoare muştar miere vin Mod de preparare: Faci un amestec de
sare, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi
şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu usturoi şi cuisoare. Aşezi
carnea în tavă, pui…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu carnati
12 October 2009
Ingrediente:
1 kg carne porc si vita 2-3 carnati subtiri 1 cana de orez foi de varza
acra 2 cepe boia bulion Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de
tocat cu tot cu ceapa. Potriveşti tocătura de sare şi boia (nu prea
iute dacă foloseşti cârnaţi iuţi). Tai carnaţii bucăţi de maximum 3…
Read more »
Read more »
Prajiturele de Craciun
12 October 2009
Ingrediente:
350 g faină 75 g miere 175 g zahăr 50 g unt 1 ou 1 linguriţă praf de
copt 1 linguriţă scorţişoară 1 lingură zeamă de lămâie 1/2linguriţă
sare 100 g gem zahăr pudră Mod de preparare: Cerni făina şi o amesteci
cu praful de copt. Pe baie de aburi amesteci untul cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi
12 October 2009
Ingrediente:
500-600 g cartofi morcov pătrunjel ţelină o ceapă de mărime mijlocie 3
linguri de ulei borş zeamă de castraveţi suc de roşii zeamă de lămâie
sau oţet leuştean pătrunjel sare Mod de preparare: Zarzavatul şi
ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc două minute în ulei,
apoi totul se stinge cu…
Read more »
Read more »
Istoria whisky-ului II
11 October 2009
Deşi
originile whiskey-ului irlandez merg până în timpuri chiar mai
îndepărtate, pe vremea reginei Elisabeta I (1558-1603) preţioasa
băutură distilată a cunoscut prima sa perioadă de adevărată dezvoltare,
ajungând să câştige binecuvântarea reginei în persoană. Prima licenţă
oficială de distilare, dată distileriei Old Bushmills din comitatul
Antrim, a urmat în anul 1608, la doar câţiva…
Read more »
Read more »
Zacusca de crap
11 October 2009
Ingrediente:
1,5 kg peşte mare 250 ml ulei un kg castraveţi muraţi un kg ciuperci
200 g bulion 100 ml vin condimente (foi de dafin, cimbru, sare, piper)
suc de lămâie o lingură rasă de zahăr Mod de preparare: Se taie
ciupercile în cubuleţe, iar castraveţii se taie felii, apoi se călesc
în ulei.…
Read more »
Read more »
Gogoşari la oţet cu miere
11 October 2009
Ingrediente:
5kg gogoşari un litru oţet 3 I apă 1/2 kg miere de albine 1/2 linguri
de sare 1/2 kg zahăr condimente (boabe de muştar, piper negru, foi de
dafin) Mod de preparare: Se pun la fiert, într-o oală, zahărul,
oţetul, sarea, mierea şi condimentele până dau în clocot. Se spală
gogoşarii, se taie…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu glazură
11 October 2009
Ingrediente:
8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de
bicarbonat coaja de la o lămîie 8 linguri de făină rahat tăiat cubuleţe
stafide înmuiate în rom şi şerbet de vanilie Mod de preparare: Se bat
gălbenuşurile spumă, se amestecă bine cu mierea şi jumătate de iaurt.
Urmează…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink (video)
11 October 2009
Cum se prepara Brazil Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Gin and French Cocktail
11 October 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă de cocktail Categorie –
Vermouth drinks Decoraţiune – o cojiţă de lămâie cufundată în lichid
Se serveste înainte de mese Ingrediente: 6/10 gin 4/10 vermouth dry
Apare în America, în jurul anilor ’30. Denumit la origine Fifty-Fifty,
pentru că dozele celor două ingrediente erau…
Read more »
Read more »
Bomboane de casă
11 October 2009
Ingrediente:
Pentru fursecuri: 500 g unt 4 ouă 150 g zahăr 600 g făină Vanilină
Crema: 500 g smîntînă 500 g ciocolată neagră esenţă de rom stafide
înmuiate în rom Mod de preparare: Se bat untul, ouăle, vanilină şi
zahărul. Se adaugă făina, se amestecă, iar compoziţia rezultată se
toarnă cu un şpriţ în…
Read more »
Read more »
Chiftele de peste
11 October 2009
Ingrediente:
un kg peşte proaspăt (crap) ceapă un morcov două ouă făină de: pască
(azimăi) sare piper puţin zahăr Mod de preparare: Ceapa se toaică şi se
căleşte pînă devine sticloasă, se adaugă sarea, piperul şi zahărul.
Peştele crud se dă prin maşina de tocat, se amestecă bine cu ceapa şi se
prepară chiftele, care…
Read more »
Read more »
Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde
10 October 2009
Ingrediente:
un kg de morcovi 1/2 kg fasole verde 3 kg vinete 1-2 kg gogoşari 5 kg
roşii 2-3 kg ardei graşi un litru ulei sare Mod de preparare: Toate
zarzavaturile (cu excepţia roşiilor şi a cepei) se taie felii subţiri,
se sărează şi se lasă deoparte pentru aproximativ două-trei ore. Se
căleşte ceapa în…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie la oţet
10 October 2009
Ingrediente:
un kg sfeclă roşie o cană de oţet 3 căni de apă sare Mod de preparare:
Se spală sfecla şi se fierbe. Separat, se fierbe apa cu oţetul şi puţină
sare. Se curăţă sfecla şi se taie rondele, după care se pune într-un
borcan peste care se toarnă oţetul călduţ. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail Gibson
10 October 2009
O
reteta de Cocktail Gibson din: rom si vermuth dry. Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Vermouth
drinks Decoraţiune – o ceapă mică, dulce, pentru cocktail, cufundată în
lichid Se serveste înainte de mese Ingrediente: 9/10 rom 1/10
vermouth dry Reţetele diferite propuse…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Hurricane Cocktail (video)
10 October 2009
Cum se prepara Hurricane Cocktail
Read more »
Read more »
Ardei bulgăreşti
9 October 2009
Ingrediente:
5 kg ardei iuţi 250 g zahăr muştar alb şi boabe de piper un I oţet
200-300 ml apă două linguri de sare Mod de preparare: Se fierbe apa cu
sarea şi se toarnă peste ardei, lăsându-se sa se răcească. Se fierb la
un loc toate ingredientele (cu excepţia ardeilor). Ardeii iuţi se pun…
Read more »
Read more »
Dulceata de patlagele verzi
9 October 2009
Ingrediente:
60-70 buc. pătlăgele (din cele lunguieţe) 1 kg zahăr tos 15-20 nuci
tăiate în lung 1 lămâie 1 pahar cu apă Mod de preparare: Se spală
gogonelele, se taie căpăcelul de la codiţă şi, cu o scobitoare, se scot
nunai seminţele. Se opăresc în apă fierbinte, circa 3 minite, de trei
ori, se…
Read more »
Read more »
Mere în foitaj
9 October 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj un kg de mere 5 linguri de miere un praf de
scorţişoară 50 g miez de nucă, 50 g stafide un ou frunze de mentă Mod
de preparare: Merele se spală, se taie felii şi se scobesc de seminţe.
Intr-o tigaie se pune mierea, se înfierbântă puţin şi se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink (video)
9 October 2009
Cum se prepara Devil’s Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Gugelhupf
9 October 2009
Ingrediente:
250 ml lapte 30 g drojdie proaspătă 500 g făină 150 g unt 100 g zahăr 8
gălbenuşuri 80 g stafide coajă rasă de la o lămâie 100 g migdale zahăr
pudră (pentru decor) un praf de sare Mod de preparare: Se face o maia
din lapte călduţ, drojdie şi o lingură de făină,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat
9 October 2009
O
reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac,
orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare.
Ingrediente: un cap de miel gâtul şi coada 3-4 morcovi două rădăcini de
pătrunjel o rădăcină de ţelină un păstârnac 80 g orez 3-4 legături de
leuştean zeamă de lămâie sau borş unul-două…
Read more »
Read more »
Piscoturi de sampanie
9 October 2009
Ingrediente:
4 ouă 125 g zahăr 375 g făină un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de
preparare: Se bat spumă albuşurile, apoi se încorporează treptat
zahărul, bătând continuu. Separat se freacă bine gălbenuşurile, până
devin spumoase. Se adaugă în ele o treime din spuma de albuş, se
amestecă uşor, apoi se pune făina cernută de…
Read more »
Read more »
Gin Fizz Cocktail
9 October 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie Se
serveste seara şi noaptea Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie
1/10 sirop de zahăr 4/10 apă carbogazoasă Apare în jurul anilor ’20,
în Statele Unite.…
Vinete la borcan
8 October 2009
Ingrediente:
vinete roşii (cantitatea se află la aprecierea fiecăruia) Mod de
preparare: După ce s-au copt vinetele se pun pe un plan înclinat să se
scurgă sucul amărui din ele. Se curăţă bine şi se toacă sau se taie
felii. Se pun în borcane, având grijă să nu rămână goluri între ele.
După ce…
Read more »
Read more »
Albondigas
7 October 2009
Toate
popoarele au in bucataria lor, sub o forma sau alta, chiftele; ei bine,
Spania are aceste albondigas. Termenul deriva din cuvantul arabesc
al-bunduq (aluna), ceea ce arata nu doar ca aceste chiftele erau initial
mai mici, ci si ca erau de origine maura. De obicei albondigas se
prepara dintr-un amestec de carne tocata,…
Read more »
Read more »
Pelmeni cu carne
7 October 2009
Ingrediente:
un kg făină 5 ouă 100 g unt sare smântână Umplutura: 500 g carne tocată
(vită şi porc) mirodenii Mod de preparare: Aluatul se pregăteşte
simplu, bătându-se cu sare şi 50 ml apă, se presară făina, se amestecă
bine, apoi se adaugă ouăle şi se frământă. Coca trebuie să fie destul
tare, ca…
Read more »
Read more »
Vinete cu fructe
7 October 2009
Ingrediente:
două kg vinete doi l apă 4 linguri de sare două kg pere 500 g pastă de
roşii 500 g ardei două kg prune un căţel de usturoi boabe de piper foi
de dafin busuioc cuişoare 3-4 aspirine Mod de preparare: Se opăresc
vinetele (se folosesc vinete mari) timp de câteva minute în apă…
Read more »
Read more »
Fasole
7 October 2009
Ingrediente:
500 g fasole fiartă două cepe sare piper boia roşie dulce ulei oţet Mod
de preparare: Fasolea se fierbe cu grijă pentru ca boabele să nu se
sfărâme. Se schimbă apa de câteva ori, cu scopul mărturisit de a evita
cât de cât turbulenţele ulterioare. Ceapa se taie rondele. Amestecul de
fasole albă şi…
Read more »
Read more »
Muhamor
7 October 2009
Ingrediente:
două pahare de ciuperci uscate, o ceapă, două linguri de ulei verdeaţă
smântână Mod de preparare: Ciupercile se pun la inmuiat timp de opt
ore, după care se fierb în apă puţină, cât să le acopere. Se toacă prin
maşină, se amestecă pentru o minimă iuţeală cu ceapa şi verdeaţa tăiate
mărunt, apoi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu miel
7 October 2009
Ingrediente:
500 g aluat de foitaj 500 g carne de miel macră o ceapă 200 g ciuperci
mărar, pătrunjel un pahar de vin alb sec un ou sare piper mentă chimen
Mod de preparare: Carnea se toacă cu satîrul. Se căleşte ceapa
tocată în puţin ulei, se adaugă carnea şi ciupercile tăiate. Cînd
scade…
Read more »
Read more »
Saramura de pui
7 October 2009
Ingrediente: un pui de mărime mijlocie sare piper doi ardei patru roşii
1-2 ardei iuţi o căpăţînă de usturoi leuştean Mod de preparare:
Puiul spălat, curăţat şi scurs bine de apă, se taie în două şi se pune
la fript pe o plită dată cu sare din belşug. Cînd puiul este bine
fript,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pulpa de miel rulata cu amestec de fructe (video)
7 October 2009
Ingrediente:
1 1⁄3 kg lean boneless shoulder of lamb 2 tsp ground cinnamon 1 tbsp
olive oil 50 g couscous 100 ml good, hot vegetable stock 50 g pine nuts
or hazelnuts , finely chopped 50 g dried apricots , finely chopped 4
tbsp fresh mint , finely chopped 1 medium orange zest Un…
Read more »
Read more »
General Harrison’s Cocktail
7 October 2009
Calitate
– fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mare Categorie –
Milk drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă la suprafaţă Se
serveste la orice oră Ingrediente: un ou 10 ci lapte proaspăt un ci
sirop de zahăr câteva picături de suc de lămâie In varianta
aceasta,…
Read more »
Read more »
Prăjitură de casă (Linzer)
7 October 2009
Ingrediente:
Foaia: 400 g unt 200 g zahăr 5 ouă 100 g stafide 700 g făină o
linguriţă de bicarbonat stins răzătură de la o lămîie vanilină
Umplutura: 500 g gem caise 300 g nuci Mod de preparare: Se amestecă
toate ingredientele pentru aluat, apoi se frămîntă bine. Se pune la
rece pentru 10…
Read more »
Read more »
Ardei capia în oţet
7 October 2009
Ingrediente:
două kg ardei capia 500 ml oţet de 9° un litru apă 250 g zahăr sau
miere două linguri de sare o foaie de dafin o frunză de ţelină 100 g
hrean sau 3 linguri de sămânţă de muştar Mod de preparare: Ardeii,
bine spălaţi, se taie în jumătăţi pe lungime, curăţându-se de…
Read more »
Read more »
Orez cu carne
6 October 2009
Ingrediente:
100 g orez două roşii o ceapă roşie 100 g carne de porc un ardei gras
roşu sare, piper 3 fire de pătrunjel vin alb cimbru ulei Mod de
preparare: Orezul se pune la fiert cu puţină sare. Intr-o tigaie cu ulei
încins se căleşte ceapa tocată, apoi se adaugă carnea de porc tăiată…
Read more »
Read more »
Pecorara
6 October 2009
Ingrediente:
pentru aluat: 600 g făină 4 ouă un pahar de apă sare pentru sos: o
ceapă un păhărel de ulei de măsline 40 g şuncă crudă de porc 50 g bureţi
100 g pulpă de miel 3 roşii descojite 50 g unt 30 g vinete 30 g ardei
30 g dovlecei 50 g ricotta…
Read more »
Read more »
Rubarba
6 October 2009
Rubarba,
rabarbura sau reventul este o plantă foarte veche cunoscută de greci,
romani şi chinezi pentru virtuţile ei curative. Se cultivă şi acum în
Franţa pentru rizom, care este folosit în scopuri medicinale. Există
două feluri de rubarbă: Rheum officinale, folosit în medicină, şi Rheum
rhaponticum, cultivat în grădini pentru scopuri alimentare. De…
Read more »
Read more »
Zacusca de pătlăgele
6 October 2009
Ingrediente:
3 kg pătlăgele verzi 1,5 kg gogoşari roşii un kg ceapă două kg roşii un
litru ulei 5 morcovi mari sare pătrunjel tocat mărunt Mod de
preparare: Se pune într-un ceaun uleiul la încins, după care se adaugă
ceapa şi morcovii daţi prin maşina de tocat. Se lasă să se călească
bine, apoi…
Read more »
Read more »
Roşii murate în sare
6 October 2009
Ingrediente:
două kg roşii o bucată rădăcină de ţelină două bucăţi ardei iuţi 4-5
căţei de usturoi o legătură de mărar verde 2-3 frunze de dafin sare (o
lingură la un litru de apă) Mod de preparare: Se spală roşiile şi se
introduc într-un borcan adecvat, intercalate cu căţeii de usturoi,
tăiaţi în două, cu…
Read more »
Read more »
Şalau parizian
6 October 2009
Ingrediente:
un şalău de un kilogram 75 g făină 5 ouă 150 ml ulei sare Mod de
preparare: Şalăul se spală, se curăţă, i se scot pieliţele, se taie de-a
lungul şirei, se scot fileurile, se taie în bucăţi de mărime potrivită
şi se dau cu sare. Se amestecă gălbenuşurile cu două linguri de apă,…
Read more »
Read more »
Istoria whisky-ului
5 October 2009
Este
greu de stabilit o dată precisă a primei distilări a whisky-ului,
deoarece însuşi procesul de distilare nu are rădăcini clare. Din origini
îndepărtate, uneori învăluite în farmec şi mister, modalităţile de
producţie ale celebrelor băuturi distilate au suferit o importantă
evoluţie de-a lungul secolelor, diferite în funcţie fie de timp, fie de
loc. Istoria…
Read more »
Read more »
Prăjitura cu fructe
5 October 2009
Ingrediente:
6 ouă 400 g zahăr 300 g făina 12 linguri de apă 750 g fructe coajă rasă
de lămâie vanilie zahăr pudră vanilinat Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă spumă cu 200 g zahăr, se adaugă 6 linguri de
apă, apoi, treptat, făina, zahărul vanilinat şi coaja de lămâie.
Albuşurile se bat spumă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pandispan cu Fructe Uscate (video)
5 October 2009
Cum se prepara Pandispan cu fructe uscate
Read more »
Read more »
Păsrtrăvi în aspic
5 October 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi de câte 250-3500 g fiecare zarzavat pentru supă ((morcov,
rădăcină de pătrunjel, păstârmac, o ceapă) o foaie de dafin 4 foi die
gelatină 300 g ciuperci Mod de preparare: Păstrăvii (curăţaţi şi
spălaţi) se fierb împreună cu zarzavatul (curăţat, spălat şi tăiat în
jumătăţi sau sferturi) şi cu ciupercile (curăţate şi…
Read more »
Read more »
Păstrăvi rasol
4 October 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 500 g cartofi un morcov o rădăcină
de pătrunjel o ceapă o legătură de mărar sare piper o lingură de unt
oţet Mod de preparare: Se curăţă şi se spală morcovul, rădăcina de
pătrunjel şi ceapa, după care se pun la fiert în apă rece Când…
Read more »
Read more »
Păstrăvi fierţi cu cartofi noi
4 October 2009
Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 400 g cartofi noi 3
linguri de unt câteva fire de pătrunjel veirde o lămâie Mod de
preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la foc mic, într-o
cratiţă încăpătoare, în apă fierbinte cu sare. Se lasă 12-15 minute,
după care se scot…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spaghete cu Legume (video)
4 October 2009
Cum se prepara Spaghete cu Legume
Read more »
Read more »
Scrumbie în pergament
4 October 2009
Ingrediente:
un kg scrumbie (2-4 peşti) 100 ml ulei o lămâie o legătură mică de
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Scrumbiile se curăţă (se
taie pe burtă pentru a se scoate intestinele), se spală şi se freacă
apoi cu sare şi piper. Se crestează cu două x – uri pe ambele părţi,…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu mărar
4 October 2009
Ingrediente:
un kg de cartofi noi o legătură de mărar 50 g unt 100 ml lapte bătut
Mod de preparare: Cartofii se fierb timp de 20 de minute, iar după ce
s-au fiert se dau deoparte. Separat, tigaia se pune împreună cu untul pe
foc şi se rumenesc cartofii timp de aproximativ 5 minute.…
Read more »
Read more »
Terminologia folosită la degustarea vinurilor: Examinarea Olfactiva
4 October 2009
Examinarea
Olfactiva Intensitatea Aromei si Buchetului Substanţele aromate sunt
localizate în pieliţa boabelor de strugure, la soiurile aromate ele sunt
localizate în straturile adânci ale pieliţei, lângă miez. Ca şi
substanţele colorante, substanţele aromate încep a se forma odată cu
intrarea înpârgă a strugurilor. Intensitatea aromei şi buchetului
poate fi apreciată ca…
Read more »
Read more »
Chec cu iaurt
4 October 2009
Ingrediente:
8 ouă 250 g iaurt 300 g miere 3 linguri de unt o linguriţă de
bi-carboniat 8 linguri de făină coaja de la o lămîiie 100 g cacao
vanilină nuci Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, se adaugă
mierea şi jumătate de iaurt. Urmează untul tăiat bucăţele, coaja de
lămîie, restul de iaurt,…
Read more »
Read more »
Frozen Spirits Cocktail
4 October 2009
Calitate
– alcoolic Baza alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de cocktail sau
old fashioned Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – paie Se serveste
după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 3 cl brandy un cl rom alb
un galbenus de ou cateva picaturi de suc de lamaie Prin caracteristicile
sale, acest cocktail Frozen…
Read more »
Read more »
Prajitura congelata
4 October 2009
Ingrediente
pentru foi: 6 albuşuri 250 g zahăr 9 linguri nuci măcinate 3 linguri cu
vârf făină Crema: 6 gălbenuşuri 8 linguri zahăr 2 linguri făină 300 ml
lapte 3 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Se bat albuşurile
spumă, se adaugă zahărul în ploaie, bătându-se încontinuu. Se
încorporează încet nuca şi făina. Se…
Read more »
Read more »
Zacusca din morcovi şi mere
4 October 2009
Ingrediente:
un kg morcovi un kg vinete un kg ceapă un kg gogoşari un kg ardei
graşi un kg ţelină un litru ulei 800 g pastă de roşii zahăr miere sare
Mod de preparare: Se spală şi se dau pe râzătoare ţelina şi morocovii,
apoi se pun la călit în 250 ml de ulei.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Orez cu Spanac (video)
3 October 2009
Cum se prepara Orez cu Spanac
Tarta cu carne de miel
3 October 2009
O
reteta gustoasa de tarta cu carne de miel din: carne de miel, carne de
vita, slanina, oua, patrunjel, ceapa, usturoi, mustar, miere, piper,
cimbru, faina, unt, sare si lapte. Ingrediente umplutura: 500 g carne
miel 125 g carne vita macre (tocata) 75 g slanina (taiata foarte marunt)
3 oua o legatura patrunjel 2 cepe…
Read more »
Read more »
Scrumbii la tigaie
3 October 2009
Ingrediente:
un kilogram de scrumbie (2-4 peşti) 25 ml ulei o lămâie o legătură mică
de pătrunjel verde sare piper pentru garnitură: 500 g cartofi sau 500 g
legume (ceapă, ardei gras, gogoşar, roşii, morcov, broccoli) Mod de
preparare: Se curăţă scrumbiile, înlăturându-li-se capul, se spală, se
taie în două (dacă sunt mai mici,…
Read more »
Read more »
Păstrăvi în sos de unt
3 October 2009
Ingrediente: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare 4 linguri de zeamă de
lămâie 150 g unt 80 g făină sare piper Mod de preparare: Păstrăvii se
curăţă, se spală, se dau prin făină şi se prăjesc în jumătate din
cantitatea de unt. Se scot pe o farfurie, se sărează, se piperează, se…
Read more »
Read more »
Tort cu spanac, parmezan si ricotta
3 October 2009
Ingrediente:
aluat: 500 g făină două linguri de măsline sare umplutura: un kilogram
de spanac două linguri de maghiran o chiflă fără coajă 80 g parmezan 100
ml lapte 500 g ricotta 50 g unt 8 ouă sare piper Mod de preparare: Se
amestecă sarea, făina şi uleiul cu 250 ml apă până ajunge aluatul…
Read more »
Read more »
Chiles rellenos
30 September 2009
Aceasta
mancare mexicana traditionala este un excelent exemplu pentru felul in
care se poate gati ieftin. cu putina carne. Carnea va forma umplutura
pentru cativa ardei iuti verzi poblano sau ardei iuti rosii ancho,
rezultand niste gustari care se pot servi fie ca aperitive, fie ca fel
principal. In al doilea caz, se vor…
Read more »
Read more »
Peşte cu usturoi
30 September 2009
Ingrediente:
un kg peşte alb 125 ml ulei 150 ml vin alb 40 g usturoi cimbru piper
sare Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se usucă, se dă cu
sare, piper, cimbru şi se trece prin usturoi. Se aşază bucăţile într-o
tavă unsă cu ulei şi se frig la foc domol în…
Read more »
Read more »
Salata de pepene cu sirop de lamaie
30 September 2009
Ingrediente:
2 pepeni mici galbeni 500 g pepene verde (fără coajă) coaja rasă şi
sucul de la o lămâie 25 g zahăr Mod de preparare: Taie pepenii galbeni
în jumătăţi, scoate seminţele din ei şi scobeşte-i, având grijă să pui
sucul deoparte. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit taie marginile celor
patru jumătăţi în zigzag.…
Read more »
Read more »
Rulada de antricot cu fasole
30 September 2009
Ingrediente:
1 kg antricot de vacă 250 g carne tocată de vacă 1 ceapă mare piper
cimbru 2 ouă 200 g fasole boabe 250 ml suc de roşii Mod de preparare:
Antricotul de vacă se taie pe jumătate, apoi se bate cu ciocanul de
şniţele, se condimentează, se adaugă carnea tocată, care a fost…
Read more »
Read more »
File de cod pescăresc
30 September 2009
Ingrediente:
două kg cod 175 ml ulei 500 g roşii 100 ml vin 30 g usturoi 100 g
bulion cimbru piper sare Mod de preparare: Codul se decongelează, se
spală în mai multe ape, se pun fileurile într-o tavă cu ulei, se
condimentează cu piper, sare, usturoi tocat şi cimbru. Se toarnă restul
de…
Read more »
Read more »
Tiramisu (reteta traditionala)
30 September 2009
Ingrediente:
4 gălbenuşuri 100 g zahăr 120 ml vin Marsala dulce (sau alt vin alb
dulce şi parfumat) 450 g brânză mascarpone 230 g frişca nebătută 280-300
g pişcoturi de şampanie două linguri cacao neagră 350 ml cafea espresso
(îndulcită cu două linguri de zahăr) Mod de preparare: Se bat
gălbenuşurile cu telul, pe…
Read more »
Read more »
Varză murată cu ardei şi hrean
30 September 2009
Ingrediente:
5 kg varză albă 3 kg ardei capia 500 g hrean 100 g zahăr 500 ml oţet
sare Mod de preparare: Se taie varza şi ardeii mărunt. Se rade hreanul
şi se amestecă bine cu varza şi ardeii. Se adaugă sare după gust.
Zahărul se dizolvă în oţet şi se toarnă peste compoziţie.…
Read more »
Read more »
Garibaldi Cocktail
29 September 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mjlociu
Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de
portocală pe marginea paharului Se serveste la orice oră Ingrediente:
3/10 Bitter Campari 7/10 suc proaspăt de portocale Apare în Italia, în
1960. Foarte iubit de consumatori, în special…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Batida Mango Cocktail (video)
29 September 2009
Ingrediente:
50 ml cachaca 10 g fresh mango, chopped 2 tsp sugar 1 cups (250ml)
crushed ice 1 cherry, to decorate 50/25ml shot measure 1 wooden pestle
(or similar) 1 blender 1 wine glass 1 chopping board 1 sharp knife Cum
se prepara Batida Mango Cocktail
Read more »
Read more »
Pulpe de pui marinate, cu sos de rosii (bulion) si galuste din cartofi
29 September 2009
Ingrediente:
4-6 pulpe (pot fi şi mai multe) 1-2 kg cartofi sau 2-3 cutii fulgi de
cartofi 2 lămâi 2-3 linguri de zahăr 1/2 kg roşii (2-3 linguri bulion)
Vegeta pentru uns fiecare pulpă foi de dafin după gust sare, dacă mai e
nevoie 1 legătură pătrunjel 1-2 ouă 100-150 ml ulei Mod de…
Read more »
Read more »
Josef Groll si berea pils
29 September 2009
Un
concurs de întâmplări fericite a făcut ca, după câţiva ani, să ia
naştere prima bere lager pils din lume. Creatorul ei a fost un anume
Josef Groll, căruia locuitorii oraşului Plzen (actualmente în Republica
Cehă) i-au dat în grijă un nou stabiliment, unde urma să aplice metoda
fermentaţiei la temperaturi joase. Prin acest procedeu,…
Read more »
Read more »
Tarte cu dovlecei şi mentă
29 September 2009
Ingrediente:
400 g aluat sfărâmicios trei-patru dovlecei mai mici (600 g) 8 frunze
de mentă 100 ml lapte 200 g smântână două-trei ouă 50 g unt sare piper
Mod de preparare: Intindeţi din aluat o foaie subţire şi aşezaţi-o
într-o tavă rotundă, cu diametrul de 22 cm. Tăiaţi dovleceii în felii
foarte subţiri, pe…
Read more »
Read more »
Cuib din ciocolată
29 September 2009
Ingrediente:
300 g ciocolată neagră 6 foi (12 g) de gelatină două ouă întregi 4
gălbenuşuri 150 g zahăr pudră 25 ml smântână lichidă, un pacheţel cu
zahăr vanilinat 2-3 linguri de cacao ouă de Paşti din ciocolată pentru
decor Mod de preparare: Se înmoaie foile de gelatină într-un castron
cu apă rece. Se…
Read more »
Read more »
Păstrăvi fierţi în vin, cu sos
28 September 2009
Ingrediente
: 4 păstrăvi de câte 250-300 g fiecare un morcov o rădăcină de
pătrunjel două felii de miez de pâine 100 ml lapte 25 g unt 8 ciuperci o
ramură de cimbru 3 căţei de usturoi câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se spală şi se pun la…
Read more »
Read more »
Frozen Steppes Cocktail
28 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie –
Cremă de cacao drinks Decoraţiune – paie Se serveste seara şi noaptea
Ingediente: 3 cl votcă un ci cremă de cacao o porţie de îngheţată cu
vanilie Acest cocktail Frozen, originar din Statele Unite, ar putea
face parte. dacă în compoziţia lui…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciuperci
28 September 2009
Ingrediente
aluat: 250 g făină 125 g unt 200 ml apă un praf de sare Ingrediente
umplutura: 300 ml lapte 250 g ciuperci 70 g unt 2 linguri făină două
linguri de smântână 50 g caşcaval sare piper o lingură de zeamă de
lămâie Mod de preparare: Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat şi
obţineţi o…
Read more »
Read more »
Masala Dosai
28 September 2009
O
dosa este un fel de clatita preparata in partea de sud a Indiei, in
special in jurul statului Karnataka. Dosai se fac dintr-un aluat moale
din linte si orez. Acestea sunt lasate sa fermenteze in apa peste
noapte, iar a doua zi sunt pasate impreuna, astfel incat sa rezulte o
pasta subtire. Se ia…
Read more »
Read more »
Cum se prepara anghinare cu parmesan (video)
28 September 2009
Ingrediente:
8 artichokes juice and zest of 1/2 a lemon 1 lemon , cut in half 1
onion , chopped 1 garlic bulb , cut in half 1 carrot , chopped 2 rashers
of bacon , chopped 100 ml olive oil 1 bunch of thyme 1 chunk of
parmesan cheese salt and pepper 1 chopping…
Read more »
Read more »
Tarte cu branza brie şi cireşe
28 September 2009
Ingrediente:
două pachete de foitaj două cutii de brânză brie 300 g cireşe 80 g
miezuri de nucă 30 g fistic două ramuri de rozmarin două linguri de
seminţe de susan un ou două linguri de zahăr brun un vârf de cuţit cu
pudră de ghimbir un vârf de cuţit cu pudră de cuişoare unt…
Read more »
Read more »
Crochete de jambon
28 September 2009
O reteta delicioasa de crochete de jambon din: unt, faina, lapte,
jambon, ulei, sare, oua si pesmet. Ingrediente: 40 g unt 3-4 linguri de
făină trei sferturi de litru de lapte 150 g jambon iberico
(specialitate spaniolă de jambon) ulei pentru prăjit sare ouă pesmet
pentru pane Mod de preparare: Topeşte la foc…
Read more »
Read more »
Paparada (omleta) ungureasca
28 September 2009
O
ceapă mică tăiată mărunt se căleşte puţin în ulei. 2 ardei graşi,
tăiaţi în 4-5 felii, pe lung, se adaugă peste ceapă şi se lasă puţin la
călit, nu prea mult, astfel încât să rămână crocanţi. Se adaugă o roşie
potrivită tăiată bucăţi nu prea mari, se lasă să se înmoaie bine. 5 ouă…
Read more »
Read more »
Biban la cuptor
28 September 2009
Ingrediente:
5-6 bibani o ceapă o legătură de pătrunjel ulei suc de roşii cimbru
piper dafin sare o lămâie Mod de preparare: Se curăţă peştele, se
spală şi se dă cu mirodenii în interior. Ceapa se taie în bucăţi şi se
bagă în burta peştelui. Se ung cu ulei, se aşază într-o cratiţă cu…
Read more »
Read more »
Chiftele berlineze
28 September 2009
O
reteta de chiftele berlineze cu carne tocata mixta, chifle, ceapa, ou,
sare, piper, boia de ardei dulce si untura de porc. Ingrediente: 2
chifle mai vechi 500 g carne tocata mixta 1 ceapa mare sau ceapa verde 1
ou sare piper negru macinat 1 lingura rasa boia de ardei dulce 2
lingurita untura de…
Read more »
Read more »
Sote de Saint-Jacques cu trufe din cartofi
26 September 2009
Ingrediente:
24 cochilii Saint-Jacques 250 g piure de cartofi o linguriţă de sos de
trufe albe sare piper ulei de măsline sosul: ulei de măsline pătrunjel
verde sare piper decorul: patrunjel verde Mod de preparare: Desfă
cochiliile Saint-Jacques, scoate carnea din ele, decupînd-o în aşa fel
încît să îşi păstreze forma frumoasă. Infierbîntă uleiul…
Read more »
Read more »
Pizza
26 September 2009
Ingrediente:
1/2 kg făină drojdie cât o nucă 2 linguriţe zahăr 1 pahar mare cu apă
calduţă 2 linguri ulei 1 linguriţă sare roşii ceapă brânză salam Mod
de preparare: Se face o maia din puţină apă călduţă, drojdie şi zahăr.
Când creşte se amestecă cu făina, apa şi uleiul. Va rezulta un aliat…
Read more »
Read more »
Berea Lager
25 September 2009
In
secolul VIII, chestiunea crucială în industria producătoare de bere o
reprezenta controlul calităţii: elementul fundamental, temperatura, era
important atât în fazele de prelucrare şi conservare, cât şi în faza de
transport, până la no-mentul consumului. Poate că monahii bavarezi din
secoul XVI au fost cei care au dat cale liberă producţiei pe scară
largă,…
Read more »
Read more »
Frozen Daiquiri Cocktail
25 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie –
Rum drinks Decoraţiune – paie tăiate la jumătate Se serveste la orice
oră Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr
Frozen Daiquiri reprezintă varianta lungă a cocktailului Daiquiri.
Variantă care este preferată nu numai în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Barbecued Aubergine And Pepper Dip (video)
25 September 2009
Ingrediente:
1 aubergine 3 red peppers 120 ml olive oil 1 bunch coriander , coarsely
chopped 1 bunch basil , coarsely chopped 2 cloves garlic, minced 1 ½
tsp salt ½ tsp black pepper 1 cutting board 1 knife tongs 1 blender 1
bowl 1 barbecue, charcoal or gas 1 bottle of water to douse…
Read more »
Read more »
Calcan cu legume
25 September 2009
Ingrediente:
1,2kg de calcan zeama de la o portocala 400gr sparanghel verde 300gr
morcovi o frunza de praz o lingura de ardei rosu(taiat cubulete) o
lingurita de amestecuri de ierburi aromatice 4 creveti sare piper Mod
de preparare: Spala pestele, curata-l si taie-l fileuri, da deoparte
pielea. Condimenteaza fileurile de calcan cu sare, piper…
Paste cu ton si usturoi
25 September 2009
Ingrediente:
1 cutie ton 2 căţei usturoi puţin ulei de măsline 250 g paste sare,
piper ardei iute pătrunjel câteva roşii sau 1 pahar suc de roşii 2
linguri vin alb sec Mod de preparare: Se face sosul astfel: într-o
tigaie se pune uleiul cu usturoiul tocat, după care se pun tonul, sucul
de…
Read more »
Read more »
Castraveţi cu dovleac
25 September 2009
Ingrediente:
1,5 kg castraveţi 50 g sare grunjoasă 500 g dovleac 120 g zahăr un
litru oţet din vin un litru de apă o bucată de hrean 4 linguriţe de
boabe de muştar 3 linguriţe de piper negru 6 frunze de dafin mărar uscat
Mod de preparare: Se curăţă castraveţii şi se taie rondele…
Read more »
Read more »
Cremă de vanilie cu cireşe
25 September 2009
Ingrediente:
800 g cireşe 300 g brânză de vaci 200 ml frişca 100 g zahăr tos două
linguri de miere două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de lichior
de lămâie o lingură de esenţă de vanilie 200 g fulgi de porumb în
ciocolată 100 ml vin roşu o jumătate de linguriţă de pudră de…
Read more »
Read more »
Salata de porumb
23 September 2009
Ingrediente:
6 rosii 2 ardei verzi 300 g sunca fiarta sau carne afumata 600 g boabe
de porumb (din conserva) 1 ceapa verde 4 linguri hrean (din conserva)
zeama de la 1 lamaie 1 priza zahar sare piper negru macinat 4 linguri
maioneza (pentru salata) 3 linguri mazare (din conserva) 2 linguri
patrunjel taiat nu…
Read more »
Read more »
Peşte tras la tigaie cu spanac
23 September 2009
Ingrediente:
o legătură de frunze de spanac două rămurele de frunze de ţelină 4
morcovi 650 g fileuri de peşte alb (merluciu, cod) 50 ml ulei de susan o
linguriţă de sos de stridii 50 ml vin de orez sare dupa gust piper după
gust Garnitura: 150 g orez sare o frunză de pătrunjel …
Read more »
Read more »
Snitel
23 September 2009
Ingrediente:
500 g carne tocată 2 cepe 1 căpăţână usturoi sare condimente pentru
carne tocată după preferinţă 1 pachet de 5 foi de napolitană 3-4 ouă
câteva linguri de pesmet ulei Mod de preparare: Carnea tocată se
amestecă cu ceapa şi usturoiul tocat mărunt şi cu condimentele. Foile de
napolitană se taie cu grijă în…
Read more »
Read more »
Liptauer
23 September 2009
Liptauer
este o crema de branza cu aroma intensa, care se prepara in zone
montane din Europa centrala. Ingredientul principal necesar pentru a
prepara Liptauer este un soi de branza moale de capra, care in slovaca
se numeste bryndza. Se obtine din lapte inchegat si seamana cu branza
quark. De una singura, aceasta branza nu…
Read more »
Read more »
Caracatita la cuptor
22 September 2009
Ingrediente:
o caracatiţă mijlocie proaspătă un kg de cartofi 150 ml ulei de măsline
100 g ardei verde capia 200 g roşii cherry două cepe verzi o lingură de
pătrunjel verde tocat sare dupa gust piper după gust zeama de la o
jumătate de lămîie Mod de preparare: Curăţă caracatiţa şi
porţioneaz-o. Pune apă…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu smantana
22 September 2009
Ingrediente:
4 ouă 200 ml smântână 100 ml lapte 1 linguriţă cu vârf de făină 50 g
telemea sare, piper măcinat unt Mos de preparare: Dezlegaţi făina cu
laptele, adăugaţi smântână, apoi potriviţi de sare şi piper. Pregătiţi
din ouă ochiuri româneşti (în apă clocotită şi puţin sărată), puneţi-le
într-o cratiţă mică, turnaţi compoziţia…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Butter Bean Prawn Scampi (video)
22 September 2009
Suprem de pui
22 September 2009
Ingrediente:
un pui de aproximativ un kg şi jumătate 40 g untură 4 ciolane de vită o
ceapă un morcov piper alb măcinat 100 g fasole verde fină 100 g unt 4
linguri de făină 200 ml smîntînă lichidă un nap un praz sare Mod de
preparare: Incinge cuptorul la 210°C. Curăţă, spală, usucă…
Read more »
Read more »
Mancarica cu cartofi prajiţi
22 September 2009
Ingrediente:
3 dovlecei mici şi tari un căţel de usturoi o ceapă mare 500 g roşii
întregi sau în conservă o linguriţă de sare o linguriţă de zahăr 4
cartofi Monalisa de mărime medie 3 linguri de ulei de măsline Mod de
preparare: Taie cartofii în cubuleţe şi prăjeşte-i în ulei. Scoate-i şi
pune-i…
Read more »
Read more »
Frisco Sour Cocktail
22 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey Pahar – cupă dublă de
cocktail sau old fashioned Categorie – Benedictine drinks Decoraţiune – o
jumătate de felie de portocală şi o cireaşă din Maraschino Se
serveste seara şi noaptea Ingrediente: sucul de la o jumatate de lamaie
galbena sucul de la o jumatate de…
Read more »
Read more »
Salata chinezeasca de morcov
22 September 2009
Ingrediente:
1 kg morcov crud 4-5 linguri oţet 1/2 pahar ulei 1 linguriţă sare 3
linguri zahăr 1 linguriţă piper 1 căpăţână usturoi 1 linguriţă rasă de
coriandru Mod de preparare: Se dă morcovul prin răzătoarea mare, se
amestecă cu usturoiul zdrobit şi cu celelalte ingrediente. La urmă se
pune coriandrul, care trebuie să…
Read more »
Read more »
Kofte
22 September 2009
Chiftelele
au fost inventate cel mai probabil in Imperiul Persan si se faceau, pe
semne, din carne tocata de miel, numele lor derivand dintr-un vechi
cuvant persan, koofteh, care inseamna „carne tocata”. De aici, acest fel
de mancare a ajuns. inaintand de-a lungul rutelor comerciale pana in
India, dar si in sud si vest, in…
Read more »
Read more »
Turnulete cu cremă de cocos şi cireşe
22 September 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 200 g cireşe 4 linguri de zahăr brun 300 g brânză
de vaci un pliculeţ cu cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 50 g
zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat o lingură de sirop de
cireşe 100 g nucă de cocos 50 g miezuri de nucă o…
Read more »
Read more »
Saramură de biban
21 September 2009
Ingrediente:
doi-trei bibani 5 căţei de usturoi doi-trei ardei capia o roşie cimbru
ulei sare Mod de preparare: Peştele se curăţă (inclusiv de piele), se
taie pe şira spinării, se scot oasele mai mari şi se taie carnea în
două-trei bucăţi (depinde de dimensiunea peştelui). Se pune sarea
indicată pe o tablă, iar când…
Read more »
Read more »
Praz cu masline si lamaie
21 September 2009
Ingrediente:
două legături de praz 130 g măsline o lingură de pastă de bulion 3
felii de lămâie o linguriţă de zahăr ulei sare Mod de preparare: Prazul
se curăţă, se spală, se taie în rondele şi se călesc în uleiul încins.
Separat se fierb măslinele (după ce au fost desarate în prealabil) şi
se…
Read more »
Read more »
Crevete cu usturoi
21 September 2009
Ingrediente:
600 g crevete decorticate 6 căţei de usturoi un ardei iute (mic) 100 ml
ulei de măsline pătrunjel verde sare Mod de preparare: Intr-un mojar,
zdrobeşte usturoiul şi ardeiul iute, apoi amesteca-l cu uleiul de
măsline. Pune această compoziţie într o tigaie adîncă, iar cînd s-a
înfierbîntat, adaugă crevetele şi puţină sare, amestecînd cu…
Read more »
Read more »
File de porc cu branza
21 September 2009
Ingrediente:
4 fileuri de porc 250 g brînză 300 ml smîntînă lichidă salată sare ulei
de măsline piper Mod de preparare: Spală foarte bine fileurile,
piperează-le după gust, apoi pune-le într-o tavă şi prăjeşte-le. Intre
timp, feliază jumătate din cantitatea de brînză şi las-o deoparte. Pune
smantînă într-o oală, adaugă restul de brînză şi lasă…
Read more »
Read more »
Mancarica de gutui cu praz
20 September 2009
O
reteta simpla si foarte delicioasa de mancare de gutui cu praz din:
praz, gutui, ulei, zahar, faina, suc de rosii si apa. Ingrediente: 3-4
fire de praz 2-3 gutui două linguri de ulei o lingură de zahăr două
linguri de făină, două linguri de suc de roşii apă Mod de preparare: Se
spală şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de praz
20 September 2009
Ingrediente:
două fire de praz un morcov o ceapă un ardei o ţelină puţin orez o
rădăcină de pătrunjel roşii în bulion sare piper verdeaţă Mod de
preparare: Prazul se curăţă, se spală, se taie în rondele, la fel şi
celelalte legume, şi se pun la călit în puţin ulei încins. Se adaugă
apă…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver in Italia (video)
19 September 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul I Jamie in Italia
Read more »
Read more »
Turte oltenesti
19 September 2009
Ingrediente:
250 g făină integrală 250 g tărâţe de grâu sare apă cât cuprinde
aluatul Mod de preparare: Se cerne făina, se frământă cu apă şi sare,
apoi coca rezultată se împarte în bucăţi cât pumnul, care se turtesc şi
se îngroapă în spuză, unde se lasă până prind coajă. Când sunt coapte,
se scot…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
19 September 2009
Ingrediente:
un kilogram de urzici o jumătate de cană de mălai o ceapă un morcov
sare Mod de preparare: Urzicile se curăţă, se spală în multe ape şi se
opăresc. Morcovul şi ceapa se curăţă, se spală şi se călesc. Se adaugă
apă şi se lasă la fiert. Când legumele sunt aproape gata se pun…
Read more »
Read more »
Food Of The World – Chinese Part 2 (video)
18 September 2009
Rulouri de jambon cu fasole verde şi sos de legume
18 September 2009
Ingrediente:
150 g jambon (felii) 250 g fasole verde sare sosul de legume: 100 ml
ulei de măsline 25 ml oţet de Modena un morcov o jumătate de ardei roşu
un dovlecel o roşie mică două bucăţi de praz arpagic Mod de preparare:
Curăţă şi spală fasolea verde. Pune la fiert o oală cu…
Read more »
Read more »
Ingheţată de pepene galben
17 September 2009
Ingrediente:
doi pepeni galbeni de mărime potrivită opt foi de gelatină incoloră 60 g
unt 40 g făină 100 g zahăr 7 albuşuri decorul: frunze de mentă felii de
citrice felii de pepene galben (mici) Mod de preparare: Taie pepenii
pe jumătate şi scoate din ei seminţele. îndepărtează miezul, avînd grijă
să-l decupezi astfel…
Read more »
Read more »
Pui cu margarina si tarhon
17 September 2009
Ingrediente:
1 pui de 1-1,2 kg 50 g margarina (sau 60 ml ulei) sare, piper măcinat
sucul de la 1/2 lămâie 3 legături de tarhon 60 g făină supă de pui caldă
2 gălbenuşuri 100 g smântână mărar Mod de preparare: Se umple puiul
cu 1/2 legătură tarhon, se unge bine cu margarina topită,…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu sos de cafea şi smantana
17 September 2009
O
reteta delicioasa de coaste de miel cu sos de cafea si smantana din:
coaste de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, supa, cafea, smantana si
zahar. Ingrediente: 2,5 kg coaste de miel o lingură de sare o lingură
de piper două cepe medii (feliate) doi morcovi medii (feliaţi) o ceaşcă
de supă (fierbinte) o ceaşcă…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci (champignons)
17 September 2009
Ingrediente:
600 g ciuperci (din conserva) 125 g branza topita ; 300 g frisca
(nebatuta) sare piper negru macinat 4 linguri ceapa verde taiata in
inele 6 linguri tarhon taiat marunt cateva fire de ceapa verde (partea
verde) pentru ornat Mod de preparare: Ciupercile se taie felii sj se
asaza in forma de solzi…
Read more »
Read more »
Food Of The World – Chinese Part 1 (video)
17 September 2009
Berea in evul mediu
17 September 2009
Italia
în Italia, berea a ajuns mai cu seamă ca urmare a invaziei
nenumăratelor triburi de barbari, care aduceau cu ei provizii
consistente şi transmiteau mai departe procedeele de fabricaţie. Primul
oraş în care au fost produse cantităţi considerabile din această
băutură, pe care, însă, populaţiei locale îi venea greu s-o aprecieze,
dat fiind că
French Connection Cocktail
16 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – old fashioned Categorie –
Amaretto drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente 5/70 coniac 5/10 Amaretto di Saronno Originale Deşi, după
denumire, s-ar putea crede că acest cocktail este de origine franceză,
el a apărut în Statele Unite, în anii ’50. Face…
Read more »
Read more »
Food Of The World – Indian (video)
16 September 2009
File de biban cu praz
16 September 2009
Ingrediente:
un kilogram file biban ulei 100 ml vin alb roşii ceapă 25 g făină praz
verdeaţă cimbru. piper. lămâie boia sare Mod de preparare: Peştele se
curăţă de solzi, aripioare, urechi şi intestine, se spală în apă rece,
se condimentează în iinterior cu cimbru, piper, boia de ardei si sare,
se trece prin făină…
Read more »
Read more »
Nisperos asadas – Nisperos la cuptor
16 September 2009
Ingrediente:
12 nîsperos 100 g stafide 4 linguri de brandy zahăr pudră 100 g migdale
prăjite 200 g frişca bătută pudră de scorţişoară Mod de preparare: Se
aleg fructele de nîsperos să fie bine coapte, dar nu prea moi. Se
spală cu apă rece, apoi se aşază într-o tavă de copt din ceramică sau…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sfeclă
16 September 2009
Ingrediente:
un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă ulei usturoi sare
Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie
fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se dă pe râzătoare. Ceapa se toacă
şi se căleşte în ulei, se adaugă ciupercile, sfecla şi mujdeiul, se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peste olteneasca
16 September 2009
Ingrediente:
un kilogram de obleţi (peşte mărunt) două kilograme de crap 300 g ceapă
3 morcovi 3 albituri (rădăcină de pătrunjel, păstârnac, ţelină) 4
ardei graşi olteneşti un kilogram de roşii fidea cimbru verdeaţă sare
Mod de preparare: Obleţii se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu un
praf de sare, după…
Read more »
Read more »
Mancare de prune uscate cu orez
16 September 2009
Ingrediente:
400 g prune uscate o jumătate de cană de orez o ceapă ulei sare Mod
de preparare: Prunele, dacă sunt foarte uscate, se pun de cu seară în
apă rece. Ceapa se curăţă, se spală şi se căleşte în ulei încins, se
adaugă prunele, apoi apă şi se lasă la fiert. Când sunt…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu sos picant
14 September 2009
Ingrediente:
100 g sfeclă 100 g ciuperci o conservă de porumb un ardei gras roşu
mărar salată verde Sos picant: 100 ml ulei 50 g muştar dulce două
linguri de oţet 3 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Sfecla
coaptă sau fiartă se taie cubuleţe, la fel se procedează şi cu ardeiul…
Read more »
Read more »
Orez rumenit Genovese
14 September 2009
Ingrediente:
500 g orez ulei o jumătate de ceapă 250 g cârnat proaspăt sare piper
250 g mazăre fină 30 g ciuperci uscate două inimi de anghinare o
jumătate de pahar de vin alb sec 120 g parmezan pesmet Mod de
preparare: Căliţi în ulei o jumătate de ceapă tocată şi adăugaţi 250 g…
Read more »
Read more »
Portocale cu ceapa si masline
14 September 2009
Ingrediente:
4 portocale mari două cepe dulci, tăiate feliuţe 50 g măsline negre
fără sâmburi şi tăiate bucăţele ulei de măsline suc de lămâie Mod de
preparare: Curăţaţi bine coaja portocalelor, tăiaţi-le în felii rotunde
şi puneţi-le într-un castron. Adăugaţi feliile de ceapă şi măslinele.
Ţineţi compoziţia la frigider timp de minimum două ore…
Read more »
Read more »
Colăcei cu vin
14 September 2009
Colăcei
cu vin Ingrediente: 200 g zahăr o jumătate de litru de vin alb bun o
jumătate de litru de ulei 30 g tartrat 10 g bicarbonat de sodiu un praf
de anason 1,5 kg făină Mod de preparare: Din aceste ingrediente se
prepară un aluat destul de moale, ce se frământă bine de tot…
Read more »
Read more »
Salată de legume si fructe
13 September 2009
Ingrediente:
3 morcovi bine curăţaţi 3 mere fără coajă 3 rădăcini de ţelină curăţate
o mână de stafide (dacă e posibil, ecologice) bine spălate un sfert de
castravete spălat foarte bine un ardei mic, fără seminţe două pere o
portocală sau un grepfrut Mod de preparare: Tăiaţi ingredientele de
dimineaţă şi amestecaţi-le bine. Cantitatea…
Read more »
Read more »
Cocktail French 75
13 September 2009
O
reteta simpla de cocktail french 75 din: siropd e zahar, sampanie, suc
de lamaie, gin si sirop de rodii. Calitate – alcoolic Bază alcoolică –
gin Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felioară de
lămâie pe margine Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea
Ingrediente: câteva picături de sirop…
Read more »
Read more »
Florida Cocktail
13 September 2009
Calitate
– fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu sau
mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o crenguţă de mentă şi
paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4/10 suc de grapefruit 2/10
suc de portocale 2/10 suc de lămâie 2/10 sirop de zahăr apă carbogazoasă
Cocktailul Florida a apărut…
Read more »
Read more »
Crap in bere
13 September 2009
Ingrediente:
un crap de aproximativ un kg două ouă 120 g făină 3 linguri de ulei
sare piper ulei pentru prăjit bere Sosul: 450 g maioneză 100 ml frişca
60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie o lingură de muştar sare
piper alb Mod de preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se…
Read more »
Read more »
Sos de rosii
12 September 2009
Ingrediente:
30 g de rosii uscate sau conservate in ulei 125 g unt sau crema de
branza 1 catel de usturoi 2 crengute de tarhon sare piper Mod de
preparare: Pasati 30 g rosii uscate, conservate in ulei, 125 g unt sau
crema de branza, 1 catel de usturoi si 2 crengute de tarhon,…
Read more »
Read more »
Flamingo Cocktail
12 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă dublă de cocktail
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas pe margine şi
paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 3 cl rom alb sucul de
la o jumătate de lămâie 2 cl suc de ananas câteva picături…
Read more »
Read more »
Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush (video)
12 September 2009
Food Of The World – Lebanese Cum se prepara Baba Ghanoush Food Of The World – Lebanese – Baba Ghanoush
Read more »
Read more »
Pulpe umplute
12 September 2009
Ingrediente:
10 pulpe de pui 900 g ciuperci proaspete 500 g ceapă 100 g usturoi 2 kg
roşii 10 porţii de orez sârbesc gata preparat 50 g sare 5 g piper 250
ml Cognac Sosul: 500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5
g piper 250 g sos Worchesterhire…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu bere
12 September 2009
O
reteta delicioasa de pastrav cu bere din: patravi, lamai, ceapa, faina,
foi de dafin, bere, sare si piper Ingredinete: 10 păstrăvi 10 lămai 10
cepe 150 g făină două foi de dafin un litru de bere 50 g sare două grame
piper Mod de preparare: Păstrăvii curăţaţi se spală cu apă şi cu…
Read more »
Read more »
Sos pentru peste
12 September 2009
Ingrediente:
450 g maioneză 100 ml frişca 60 ml vin alb o lingură de zeamă de lămâie
o lingură de muştar sare piper alb Mod de preparare: Se amestecă
maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de
lămâie, sarea si vinul. Se lasa sa se omogenizeze circa 1 ora…
Read more »
Read more »
Siropuri din legume si fructe
12 September 2009
Ingrediente:
1/3 zeama de morcovi 2/3 suc de portocale 2/3 suc de rosii 1/3 suc de
mere lapte dulce banana Mod de preparare: La un pahar mare puneti: 1/3
zeama de morcovi si 2/3 suc de portocale sau 2/3 suc de rosii si 1/3
suc de mere. Umpleti paharul cu o banana pasata sau…
Read more »
Read more »
Firemans Sour Cocktail
11 September 2009
Calitate
– fără alcool Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o cireaşă roşie Se
serveste la orice oră Ingrediente: sucul de la două lămâi 3 ci rom alb
un ci rom ambrat o linguriţă de zahăr pudră 4-5 picături sirop de…
Read more »
Read more »
Food Of The World – Chilean – Empanadas (video)
11 September 2009
Fat Boy Cocktail
10 September 2009
O
reteta simpla de Cocktail Fat Boy din: suc de portocale, frunze de
menta, apa Evian, suc de morcovi si ananas. Calitate – fără alcool Bază
alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks
Decoraţiune – o felie de ananas cu frunze şi paie Se serveste la
orice oră…
Read more »
Read more »
Rulada cu inghetata
10 September 2009
Ingrediente:
3 oua 3 linguri de zahar 2 linguri faina 1 pachet zahar vanilat 2
linguri cacao Pentru crema: 150 g unt 80 g zahar pudra 1-2 linguri de
rom Pentru inghetata: 300 ml lapte 4 galbenusuri 100 g zahar 50 g
ciocolata alba 50 g ciocolata cu lapte 300 ml frisca batuta Mod…
Read more »
Read more »
Food Of The World – Brazilian (video)
10 September 2009
Bors de tarhon
10 September 2009
Ingrediente:
3 morcovi 1 pătrunjel 2 legături tarhon 3 linguri ulei 1 lingură făină 3
linguri smântână 1/2 linguriţă boia dulce 2 linguri orez 1 ou 1/2 l
borş sare Mod de preparare: Se curăţă rădă-cinoasele, se spală, se dau
prin răzătoarea mare şi se călesc uşor în ulei. Se adaugă boiaua, se
amestecă…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu crema de branza
10 September 2009
Ingrediente:
1 kg cartofi 100 g unt ulei pentru uns tava sare piper marar 150 g
branza proaspata 100-150 g smantana 3-4 fire usturoi verde o lingura
patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se
taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare
şi…
Read more »
Read more »
Berea in Evul Mediu
10 September 2009
In
Evul Mediu, producţia de bere a crescut mai ales în interiorul
mănăstirilor, acestea reprezentând adevărate oaze de linişte în raport
cu climatul turbulent care predomina în afara lor. Aici, pelerinii
poposeau şi se refăceau cu ajutorul unei băuturi nu doar plăcute şi
îmbătătoare, ci în primul rând sigure. Fierberea mustului de cereale şi
fermentaţia…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu calamari, creveti si ciuperci
10 September 2009
Ingrediente:
un kg calamari 500 g mânătărci sau ciuperci albe 250 g smântână 300 g
creveţi decorticaţi ulei Mod de preparare: Prăjiţi ciupercile singure,
cu puţin ulei şi cu un căţel de usturoi. Separat, puneţi la prăjit şi
calamarii, tot cu ulei şi usturoi, după care adăugaţi creveţii.
Incorporaţi apoi smântână, amestecând totul, şi…
Read more »
Read more »
Inghetata cu frisca si capsuni
10 September 2009
Ingrediente:
3 oua 150 g zahar 1 plic zahar vanilat 2-3 linguri de rom 500 ml frisca
batuta 600 g capsuni 50 g bomboane multicolore napolitane cu ciocolata
Mod de preparare: Se bat la bain-marie albuşurile cu zahărul şi zahărul
vanilat, apoi se adaugi gălbenuşurile şi romul. Se bate în continuare
până se obţine…