Retete de Paste:
Papanaşi cu dovlecei
13 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2
linguriţe rase de făină sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi
dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o
strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza
fărâmiţată, ouă,…
Read more »
Read more »
Caise in aluat
13 November 2010
Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva
picături de rom l/2 lingură unt sau untură Mod de preparare: Alegem
caise frumoase, nu pjea coapte. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare
caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr
pisat. Le stropim cu cîteva picături de rom.…
Read more »
Read more »
Biscuiti din seminte si legume
13 November 2010
Ingrediente
: 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana
migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte
de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg
fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in
apa multa…
Read more »
Read more »
Salata cu avocado
13 November 2010
Ingrediente:
1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1
avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare piper otet de
mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece Mod de preparare:
Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu
putina sare daca putem daca…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu mazăre nouă
13 November 2010
Ingrediente:
400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar
(4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie sare
Mod de preparare: Tocaţi roşiile mărunt, la fel ceapa şi mărarul.
Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată din carne de pasare cu legume
13 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pasăre 1 albuş 1 morcov mic 1/2 cartof 1/2
rădăcnă de pătrunjel 1/2 ţelină sare 4 fire de pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi legumele, le fierbi în apă cu sare, apoi t le scurgi
şi le treci împreuna cu cu carnea tocata prin maşina de tocat. Adaugi
albuşul,…
Read more »
Read more »
Orez de legume cu legume
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopida ulei de masline (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2
ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8
ore 2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura
sare dupa gust orez Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de
inocenta; conopida, am vrut sa spun. Se…
Read more »
Read more »
Pesmeţi cu lămîie
13 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă
de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 linguri nuci pisate
Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o
spumă, se adaugă zeama de la o lămîie,…
Read more »
Read more »
Clătite cu cremă de banane
13 November 2010
Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 linguriţe zahăr 1 cană făină
ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri
smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu
zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până
obţii o compoziţie ca o smântână subţire. Prăjeşti…
Read more »
Read more »
Mere cu frisca
13 November 2010
Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă
Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem
seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă.
Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se formează un sirop bine legat. Apoi
le luăm de…
Read more »
Read more »
Sos de rosii in stil italian
13 November 2010
Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30
min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare
piper oregano maghiran cimbru Mod de preparare: Amestecati toate
ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si
apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos peste…
Read more »
Read more »
Aluat frantuzesc
13 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare Mod de preparare:
Lucrăm la rece. Alegem făină de calitate superioară, bine uscată. O
cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîncitură în care turnăm,
încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent
făina…
Read more »
Read more »
Conopidă cu sos de roşii
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri
de unt sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci conopida
în bucheţele, o speli bine şi o fierbi in apa cu sare. Cand este fiartă o
scurgi, o sărezi şi o pui într-o cratiţă unsă cu unt. Torni…
Read more »
Read more »
Pesmeţi cu smîntîna
13 November 2010
Ingrediente:
3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bicarbonat 1
pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde
Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi,
se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine.
Se pune făina şi se frămîntă cu mîna…
Read more »
Read more »
Legume marinate cu maioneza de mustar
13 November 2010
Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate
ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina
tulpina sau frunzele de telina Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas
,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4
frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru boabe,1…
Read more »
Read more »
Painici graham din seminte de floarea soarelui
13 November 2010
Ingrediente:
200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de
psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2-3 linguri sare Mod de
preparare: Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem
rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de
floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le
blenduim…
Read more »
Read more »
Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara
13 November 2010
Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa
verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat
putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1
lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul Mod de preparare:
Radacinoasele se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ceapă
13 November 2010
Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar
verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Speli
vinetele, le tai în două pe lungime şi le scoţi miezul. Toci ceapa, o
căleşti în 3-4 linguri ulei, o amesteci apoi cu miezul de vinete tocat
şi pui sare şi…
Read more »
Read more »
Paine deliciu I
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude
floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5
curmale inmuiate in 1/2 cana apa 1 lg scortisoara Mod de preparare:
Faina de in se face in rasnita cu usurinta. Ingredientele uscate se pun
in robot prima…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de pui în sos de ardei
13 November 2010
Ingrediente chifteluţe: 500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1
ou sare 2 linguri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel
verde Ingrediente sos: 1 ardei gras roşu 1 linguriţă bulion 1 şi 1/2
linguri ulei 2 cepe 450 ml apă sare Mod preparare chifteluţe: Treci…
Read more »
Read more »
Sos de castraveti
13 November 2010
Ingrediente: 1 castravete o lingurita ulei de masline presat la rece
coaja de lime rasa 2-3 frunze de menta poaspata sau uscata piper sare
Mod de preparare: Castravetele se curata de coaja, se da pe razatoare si
se amesteca cu putina sare. Se lasa sa stea 30 minute dupa care se
scurge de zeama…
Read more »
Read more »
Jeleu din smîntînă
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie
1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută Mod de
preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă
cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca să…
Read more »
Read more »
Pesmeciori din albuş
13 November 2010
Ingrediente:
70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă
3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă Mod de
preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie
şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd
uşor. Se toarnă compoziţia…
Read more »
Read more »
Maioneza de avocado
13 November 2010
Ingrediente: 1 avocado bine copt zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita
rasa mustar sare ulei de floarea soarelui presat la rece Mod de
preparare: Avocado se scobeste de miez, se paseaza la robot pana rezulta
o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie, sarea si mustarul si
se mixeaza. La urma…
Read more »
Read more »
Pituci de conopidă
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250
g smântână 150 g caşcaval sare Mod de preparare: Cureţi conopida şi o
laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă
clocotită cu sare. După ce a fiert, o…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon
13 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin
tarhon 2 linguri mustar Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti,
ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii,
verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti
cu frunze de salata, felii din rosia ramasa…
Read more »
Read more »
Pesto de rucola
13 November 2010
Ingrediente: 100-150 g rucola proaspata 100 g seminte de
pin,nuca,alune de padure crude 2 catei de usturoi 4-5 lg fulgi de
drojdie sare dupa gust ulei extra virgin de masline Mod de preparare:
Rucola se spala sub jet de apa rece, se scurge si se lasa la uscat pe un
servet de hartie,…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană
13 November 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi
potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o
poate înlocui cu maioneză) Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai
în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi
morcovii,…
Read more »
Read more »
Supă de perişoare de branză
13 November 2010
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200
g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie Mod
de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură de unt, adaugi pe rând
mărarul tocat, sarea, brânza de vaci şi grisul. La sfârşit încorporezi
albuşul bătut…
Read more »
Read more »
Aluat de placinta
13 November 2010
Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 linguriţă ulei
un praf de sare unt sau untură pentru uns formele Mod de preparare:
Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o
parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul
şi sarea. Preparăm…
Read more »
Read more »
Macaroane cu nuci si zahar
13 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g
unt Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem
într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de
macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La
sfîrşit nuci şi zahăr. Cu…
Read more »
Read more »
Paine raw
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana
faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei
presat la rece apa cat cuprinde Mod de preparare: Am pus toate
ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un
aluat…
Read more »
Read more »
Painici graham din migdale
13 November 2010
Ingrediente:
200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de
drojdie 2 linguri sare Mod de preparare: Introduci migdalele in
blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare
si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem
fibrele chisalita din doua ratiuni: le…
Tort de albus
13 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă
Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi
batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un
cornet cu săculeţ, punem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe
tavă…
Read more »
Read more »
Dressing pentru salate
13 November 2010
Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura
ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2
catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie
pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate
celelalte ingrediente. Tahini este de fapt…
Read more »
Read more »
Chec englezesc
13 November 2010
Ingrediente:
400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g
nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2
pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie
vanilie grăsime şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă…
Read more »
Read more »
Cornet cu frişcă sau cremă
13 November 2010
Ingrediente:
100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri
rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină,
3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns. Mod
de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu granule de soia
12 November 2010
Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1
ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de
masline Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2
felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc
slab.…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu spanac
12 November 2010
Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2
cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3
catei usturoi ierburi aromate Mod de preparare: Primele patru
ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o
pasta omogena,…
Read more »
Read more »
Aluat fara drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare Mod de
preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care
punem sarea şi gălbenuşurile. Adăugăm apă rece şi amestecăm atent cu
cuţitul. Cînd gălbenuşurile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm
treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau cu…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere
12 November 2010
Ingrediente:
6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată Mod de
preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o
pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită.
Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de
piatrăşi se ţine la cuptor…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)
12 November 2010
Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml
dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot
measure 1 barspoon or stirrer 1 highball glass 1 chopping board 1 knife 1
straw Cum se prepara Cocktail Rum Fix
Read more »
Read more »
Carne de curcan cu conopida sau brocoli
12 November 2010
Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau
rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi
lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica Mod de preparare: Se
desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa,
laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute. Buchetelele…
Read more »
Read more »
Trufe de cafea
12 November 2010
Ingrediente:
1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de
cafea naturală ciocolată granulată sau cacao Mod de preparare: Se
freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte
un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecurată. Separat se freacă
untul pînă…
Read more »
Read more »
Pateu de masline
12 November 2010
Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de
mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata Mod de
preparare: Punem toate in robotul de bucatarie si blend pana devine ca o
crema. Delicios, merge de minune cu paine, ardei, castraveti cu ce mai
doriti. Pofta…
Read more »
Read more »
Caise si mere in albus
12 November 2010
Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri Mod de
preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru
compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o linguriţă de
zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm
caisele tăiate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru
12 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 1 roşie 50 ml ulei 2 l lapte
acru sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de
seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa
în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când
clocoteşte…
Read more »
Read more »
Gogosi (Chafele)
12 November 2010
Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă
(cit cuprinde compoziţia) ulei pentru prăjit Mod de preparare: După
ce amestecăm bine produsele, lăsăm aluatul să crească. Cînd a crescut,
îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie
şi cu o linguriţă luăm bucăţele de…
Read more »
Read more »
Crema de branza cu ardei
12 November 2010
Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui
inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa
mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2 zeama de lamaie
Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie
pana rezulta o crema omogena.…
Read more »
Read more »
Chisel de fructe
12 November 2010
Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de
cartofi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură,
vişine, coacăze roşii etc. Le pisăm într-o piuliţă de piatră sau le
sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un
tifon. Luăm un pahar din zeama…
Read more »
Read more »
Pesmeţi englezeşti
12 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă
15 g praf amoniac făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă
spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin
zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină
un aluat potrivit de…
Read more »
Read more »
Aluat cu drojdie
12 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau
lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem într-o oală.
jumătate din întreaga cantitate de făină şi peste ea turnăm drojdia
desfăcută cu apă călduţă, într-un pahar.…
Read more »
Read more »
Crema de branza din caju
12 November 2010
Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare 1-2
curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de
miere Mod de preparare: Caju se ia frumusel si se clateste sumar, se
pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple
castronul. I se ureaza noapte…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă cu roşii
12 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2
ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă Mod de preparare: Speli
conopida şi o laşi pentru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul,
pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe
celelalte…
Read more »
Read more »
Pesmeţi albi cu migdale
12 November 2010
Ingrediente:
1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri
răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3
linguri migdale tăiate Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi
cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia
şi gălbenuşurile răscoapte date…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu pesmet si roşii
12 November 2010
Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le
scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le laşi
deoparte. Toci miezul de vinete, îl amesteci cu 4-5 linguri de pesmet, 1
ou, 1 roşie tocată, câteva fire de pătrunjel, usturoi tocat şi…
Read more »
Read more »
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar
smântână 2 linguri unt sare după gust Mod de preparare: Rupi codiţele
păstăilor, speli fasolea şi o fierbi în apă clocotită şi sărată. O
scurgi apoi de zeamă şi o aşezi într-o cratiţă unsă cu unt topit. Baţi
ouăle cu smântână…
Read more »
Read more »
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
12 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g
unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare
Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt
calzi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci apoi pasta de…
Read more »
Read more »
Legume prajite in stil costarican
12 November 2010
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1
vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci
mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de
preparare: Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si
apa. Se…
Read more »
Read more »
Salata Nicosia
12 November 2010
Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba
mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1
lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4
frunze busuioc Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in
sferturi. Legumele…
Read more »
Read more »
Caise cu frisca
12 November 2010
Ingrediente:
10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă Mod de preparare:
Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete,
nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se
topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să
dea un clocot. Cînd…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fasole verde si sunca
12 November 2010
Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1
usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2
linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba Mod de
preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si
se taie tecile jumatati.Fasolea uscata…
Read more »
Read more »
Cremă de lapte cu ciocolată
12 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr
pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de
sare Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După
ce dă un clocot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. Se bat spumă
ouăle…
Read more »
Read more »
Pesmeciori pentru ceai
12 November 2010
Ingrediente:
125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide
mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se
freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă
bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou. Se…
Read more »
Read more »
Placinta cu ciuperci
12 November 2010
Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac
1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1
lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in
(seminte de in macinate) Imgrediente umplutura: 1 castron mare de
ciuperci 4 linguri ulei de masline 4…
Read more »
Read more »
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
12 November 2010
Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afumată 2 cepe 1
linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 2-3
linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o
oală cu…
Jeleu de ciocolată
12 November 2010
Ingrediente:
3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g
zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei Mod de preparare: Se pun
într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a
topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă
bine, apoi se adaugă gelatina dizolvatăşi strecurată.…
Read more »
Read more »
Aluat pentru prajit
12 November 2010
Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte
cald (său sifon) zahăr sare după gust Mod de preparare: Punem toate
produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o
lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm
cu aluatul.…
Read more »
Read more »
Cozonaci
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare
300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nucşoară
1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g
drojdie migdale sau nuci vanilie Mod de preparare: Pregătim aluatul în
bucătăria caldă.…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ardei grasi
12 November 2010
Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3
rosii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1
lingura ulei masline 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare:
Se condimentaza (sare, piper, boia de paprika) pulpa de pui si se
inteapa de…
Read more »
Read more »
Glazura de ciocolata
12 November 2010
Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit Mod de
preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bucăţi. Le punem într-o
crăticioară, adăugăm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la
fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca
smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul maşinii…
Read more »
Read more »
Pesto de masline
12 November 2010
Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6
linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de
usturoi Mod de preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele ,
preparerea se face foarte repede. Punem in blender ingredientele
lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam caju-ul (pe care…
Read more »
Read more »
Piure de legume cu carne de viţel
12 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2
cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1
lingură orez 1 linguriţă unt sare Mod de preparare: Speli carnea, o
tai bucăţi şi o pui la fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate, cureţi…
Read more »
Read more »
Cartofi
12 November 2010
Ingrediente:
2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2
pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr Mod de preparare: Se
fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul.
Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă
compoziţia să fiarbă pînă se…
Read more »
Read more »
Foi de viţă conservate pentru iarnă
12 November 2010
Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas
şi se opăresc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se
răcească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă
aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un rînd…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte şi porumb
12 November 2010
Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată
mare verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari Mod de
preparare: Fierbi porumbul şi când e gata, îi cureţi boabele. Scurgi
peştele de zeama din conservă, speli salata şi o tai fâşii, tai roşiile
felii, apoi le…
Read more »
Read more »
Jeleu de cafea
12 November 2010
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri
zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată
strecurată ulei Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia.
După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă
gălbenuşurile cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Trigoane
12 November 2010
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g zahăr 2
linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1
ou Ingrediente siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă. Mod
de preparare: Luăm foi de plăcintă din comerţ sau le facem în casă.…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu carne de pasăre
12 November 2010
Ingrediente: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de
fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3
ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei
frunze de patrunjel si telina sare piper Mod de preparare: Cureţi
ceapa, morcovul,…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla rosie
12 November 2010
Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde
tocat Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si
marul, ceapa se taie cuburi mici. Se amesteca iaurtul cuzeama de
lamaie, sare si patrunjel. In final se maesteca salata cu acest sos .
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de morcov cu gogoşari si măsline
12 November 2010
Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2
rădăcini de păstârnac 1 castravecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri
oţet 1 lingură muştar sare piper mărar Mod de preparare: Cureţi
morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt
gata îi tai rondele. Le…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ou şi caşcaval
12 November 2010
Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire
de ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper Mod
de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le
opăreşti în apă cu sare timp de 10 minute. Le scoţi apoi pe un…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu varză si cartofi
12 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză
sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar
cartofii îi cureţi, îi tai subţire şi îi prăjeşti în ulei. Speli varza, o
tai fideluţă şi amesteci cu cartofii prăjiţi, cu pieptul de pui fiert…
Read more »
Read more »
Pesto de patrunjel
12 November 2010
Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi
1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita
sare Mod de preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de
patrunjel, usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos
(asta se intampla repede:…
Read more »
Read more »
Parmezan din seminte de pin
12 November 2010
Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece,
apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi
de drojdie 1/2 lingurita sare ulei Mod de preparare: Mixati intr-un
blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati
cateva foi de copt dupa marimea…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu boia
12 November 2010
Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4
castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper
boia 1 lingură oţet de mere 1 salată Mod de preparare: Fierbi cartofii
în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată
peştişori, roşiile, castraveţii…
Read more »
Read more »
Dovlecei barca
12 November 2010
Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline
oregano patrunjel Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit
de mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru,
depinde de ce tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele. Se
pun la…
Read more »
Read more »
Plezir
12 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară
de albine glazură de ciocolată Mod de preparare: Frecăm bine ouăle
întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută
şi migdale sau nuci uscate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate
în palme şi cernuie printr-o sită…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci
12 November 2010
Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata
amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3
linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci
spuma untul cu zaharul, adaugi ouale pe rand, incorporezi apoi faina cu
praful de…
Read more »
Read more »
Struguri marinaţi
12 November 2010
Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4
pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă
Mod de preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta
fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele strivite,
lovite, pătate sau stricate. Se aşază în…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu zer de oaie
11 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură
frunze de sfeclă roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2
căţei de usturoi 1 cubuleţ de unt 1,5 l zer de oaie Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
11 November 2010
Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g
smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic
gelatina 125 ml vin alb Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul
pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai
crema…
Read more »
Read more »
Salată de sardele, măsline si ouă
11 November 2010
Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate
2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar Mod de preparare: Pui
ouăle la fiert, apoi cureţi castravetele şi îl tai rondele fine. Speli
roşiile, le tai felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un
castronel. Pregăteşti…
Read more »
Read more »
Ardei căpaciţi
11 November 2010
Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2
linguriţe zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare Mod de
preparare: Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o
farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi
le…
Read more »
Read more »
Salată de pătrunjel
11 November 2010
Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1
lămâie ulei Mod de preparare: Speli bine pătrunjelul, alegi frunzele
şi cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea
spălată şi tăiată. Adaugi roşia tăiată cubuleţe şi zeama de la
lămâie, pui şi puţin ulei şi…
Read more »
Read more »
Dovlecei gratinaţi
11 November 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată
200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute.
Ii laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent
sau…
Read more »
Read more »
Esenţă de zarzavat pentru supă
11 November 2010
Ingrediente:
3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei
graşi 1 kg varză albă 750 g sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se
spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se
amestecă bine cu sarea, apoi se pune în…
Read more »
Read more »
Chec cu făină de cartofi şi migdale amare
11 November 2010
Ingrediente:
250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale
amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru
formă Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se
adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd
bine. După aceasta…
Read more »
Read more »
Prăjitură turcească
11 November 2010
Ingrediente:
1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la
o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru
formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de
la o lămîie. Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul, se…
Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau
cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte Mod de
preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost
topită într-un ibric, la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald
sau,…
Read more »
Read more »
Pesmeciori cuiburi
11 November 2010
Ingrediente:
3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1
linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură
zahăr pudră vanilat ulei Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul
pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina)
puţin încălzit şi…
Read more »
Read more »
Gustare fitness
11 November 2010
Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1
lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat,
100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu
distruge vitamina C. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Vinete pentru musaca
11 November 2010
Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se
sărează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare
rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele
părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au răcit,…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolată
11 November 2010
Ingrediente:
120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4
linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton
ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1
linguriţă rom. Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se
adaugă albuşul, frecînd…
Read more »
Read more »
Friptura de vaca cu crema de castraveti
11 November 2010
Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri
de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de
smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita Mod de
preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte
si se taie cubulete. Ceapa se taie fin…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu drojdie de bere
11 November 2010
Ingrediente:
4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de
bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci
pisate 2-3 linguri zahăr făină Mod de preparare: Se moaie drojdia în
lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu
făină…
Read more »
Read more »
Carne de pui cu salata
11 November 2010
Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic
25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de
menta Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi
de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga
ceapa,acoperiti cratita si…
Read more »
Read more »
Cornuleţe ruseşti
11 November 2010
Ingrediente:
1 pahar untură sau unt 1 pahar smîntînă 1 vîrf cuţit sare 1 praf
vanilie făină cît cuprinde marmeladă vişine din dulceaţă sau rahat 3/4
pahar zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se amestecă untura sau
untul cu sarea, vanilia şi smîntîna. Se adaugă făină cît să se obţină o
cocă moale; se…
Read more »
Read more »
Şodou
11 November 2010
Ingrediente:
5 gălbenuşuri 250 g lapte 10 linguriţe zahăr 5 linguriţe rom Mod de
preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă treptatşi
amestecînd mereu laptele clocotit, apoi romul. Se serveşte fierbinte
în ceşti. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ardei conservaţi în bulion
11 November 2010
Mod de preparare: Se spală ardeii, se scot cotoarele, se scutură de
seminţe şi se pun într-un vas mai mare cu apă clocotităşi puţin sărată.
Nu se lasă în apa clocotită decît cîteva clipe, apoi se scot cu ajutorul
lingurii de spumăşi se pun într-o sită ca să se scurgă bine de apă.
După…
Read more »
Read more »
Gustare Fitness
11 November 2010
Ingrediente: 1 nectarina (caisa sau piersica) 2 linguri de iaurt
dietetic miere Mod de preparare: Se amesteca mierea si iaurtul
dietetic. Cu aceasta compozitie se umplu cele 2 jumatatide fruct.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pepene galben umplut
11 November 2010
Ingrediente:
1 pepene galben mare 1 pară mare 1 măr mare 2-3 piersici 2-3 prune 1
pahar boabe de struguri amestecaţi albi şi negri de preferinţă tămîioşi 1
pahar vin 2 păhărele rom 1/2 pahar zahăr 3 foi de gelatină 1 praf de
vanilie Mod de preparare: Mărul şi para se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Spumă de mere
11 November 2010
Ingrediente:
500 g mere 21/2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 15 g gelatină Mod de
preparare: Se spală merele, se taie sferturi, se curăţă de sîmburi şi se
fierb în apă pînă ce devin moi. Se scurge zeama în alt vas, iar merele
se dau prin sită. În zeama de mere strecurată se adaugă…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu piure de legume
11 November 2010
Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1
mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de
pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Coci
ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi
la fiert cartofii, morcovii, mazărea,…
Read more »
Read more »
Gogoşari în oţet
11 November 2010
Ingrediente:
pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf
sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin
cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon Mod de preparare: Se aleg
gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şervet curat, se taie
codiţa şi cu…
Read more »
Read more »
Căpşuni cu frişcă
11 November 2010
Ingrediente:
1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă Mod de preparare:
Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de
apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară
cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd se…
Read more »
Read more »
Pastrav cu ardei gras si praz
11 November 2010
Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura
patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire
1 lingura ulei masline 1 lingra unt Mod de preparare: Pestele se
spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in
feliute subtiri impreuna cu patrunjelul si…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin
11 November 2010
Ingrediente:
1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei
frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1
foaie de dafin ulei 100 g smântână făină Mod de preparare: Tai ceapa
mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă boia…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu crema de cafea
11 November 2010
Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1
linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de
cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3
gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi
sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de
gălbenuşari, apoi…
Read more »
Read more »
Strudel cu brabza
11 November 2010
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de
lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj Mod de
preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă dacă este moale, o
punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva
ore,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)
11 November 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive
Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1
dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice
cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board
Cum se…
Read more »
Read more »
Salată cu castraveti cu borş
11 November 2010
Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1
catel de usturoi sare Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta,
tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa
gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata.
Potrivesti de sare si in final torni…
Read more »
Read more »
Strudel cu nuci
11 November 2010
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g
nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare Mod de
preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în
care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm puţină…
Read more »
Read more »
Mancare de rosii cu morcovi si mazăre
11 November 2010
Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de
mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Tai
ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le
tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi
morcovii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Sufleu cu smîntînă
11 November 2010
Ingrediente:
2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de
la o lămîie Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un
vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa
cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă să…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si cabanos
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei
Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari
cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe.
Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine
presate, ca să…
Read more »
Read more »
Zarzavat uscat pentru iarnă
11 November 2010
Ingrediente:
morcovi telina pastarnac patrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se
spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se
pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult
soare, răsfirînd zarzavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la
soare cîteva zile pînă cînd se usucă,…
Read more »
Read more »
Gogoşari cu orez
11 November 2010
Ingrediente:
50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin
căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf
cuţit acid salicilic Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un
bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de
ienibahar, sare…
Read more »
Read more »
Melanj de fructe proaspete
11 November 2010
Ingrediente:
2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1
pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben
parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat Mod
de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate căsuţa…
Read more »
Read more »
Felii de portocale cu nuci
11 November 2010
Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura
miere de albine 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Portocale
se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare
felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se
garniseste cu bucatele de nuci. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crap cu roşii şi lamaie la tava
11 November 2010
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1
lămâie sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl
speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii
pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul roşiilor,…
Read more »
Read more »
Musaca de castraveti şi piure de cartofi
11 November 2010
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la
fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După
ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână. Când…
Cremă de alune sau nuci pralinate
11 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau
nuci pralinate Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat
într-un vas cu apă clocotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se
obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă pînă…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu sos vigneta
11 November 2010
Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar
acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2
linguri de masline taiate marunt Mod de preparare: Legumele se spala
si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se
taie cuburi care se…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu smantană si mărar
11 November 2010
Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1
linguriţă de făină 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată
şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de
apă…
Read more »
Read more »
Şarlotă de fructe
11 November 2010
Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată
200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină Mod de preparare: Se
încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici,
zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul,
fără să fiarbă. Se ia de la foc şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri in smantană
11 November 2010
Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare Mod de preparare: Pui o tigaie
pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute
spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le
acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi
cu…
Read more »
Read more »
Friptura de piept de pui cu ciuperci
11 November 2010
Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2
linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie Mod de
preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si
ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se
frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se aseaza…
Read more »
Read more »
Crochete de vinete cu brânză
11 November 2010
Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri
faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza
topita 1 lingurita cimbru ulei Mod de preparare: Cureti vinetele, le
tai felii pe lungime, le presari cu sare si le lasi…
Read more »
Read more »
Salată de legume şi fructe
11 November 2010
Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4
cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare Mod
de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi
ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi
vişinele să se…
Read more »
Read more »
Gogoşari şi ardei gen bulion
11 November 2010
Ingrediente:
1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic
Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se
îndepărtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin maşina de
tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază în…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu lapte batut
11 November 2010
Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura
suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte
batut Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita
uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in
felii subtiri, le…
Read more »
Read more »
Clătite gratinate, cu vinete
11 November 2010
Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g
caşcaval Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un
praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum
te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un
ştergar…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu vişine
11 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură
oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine Mod de preparare: Freci 2 ouă
cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul.
Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o
oră. In…
Read more »
Read more »
Glazura alba
11 November 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă Mod de preparare: Punem zahăr
tos sau cubic într-o cratiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă,
punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte
zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd
într-o lingură apă rece, apoi cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de carnaţi afumati
11 November 2010
Ingrediente: 500 g camaţi afumaţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe
mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare.
Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei încins…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spanac cu orez
10 November 2010
O
reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion,
condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare
piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau
knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga
spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da la…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca
presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare Mod de preparare:
Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii.
Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură în sos de scorţişoară
10 November 2010
Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2
linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare
Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată
neagră amăruie ,250g cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă
vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g
‘zahăr,80g ciocolată amară,25g unt,25ml…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi nuci
10 November 2010
Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 linguri smântână 50g margarină 1
linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în
bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos Mod de preparare: Se freacă untul
moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie.
Făina se amestecă…
Read more »
Read more »
Tort special de cacao
10 November 2010
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei
Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2
linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă. Mod de preparare: Se
pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească,
se adaugă…
Read more »
Read more »
Tocănită de viţel cu ţelină
10 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână
2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat Mod
de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli
carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de apă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao şi struguri
10 November 2010
Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1
ciorchine de struguri negri Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g
zahăr pudra ,1plic cremă de ciocolată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă
de rom Mod de preparare: Se unge o tavă cu…
Read more »
Read more »
Plăcintă rapidă cu branză
10 November 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză
proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie
iaurt (de 420 g) Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o
amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi de…
Read more »
Read more »
Prăjitură festivă
10 November 2010
Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g
zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă
de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj Mod de preparare:
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia
s-a întărit, se adaugă nucile măcinate…
Read more »
Read more »
Tochitură muntenească
10 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g
cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper
sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros Mod de preparare:
Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli bine…
Read more »
Read more »
Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu
10 November 2010
Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1
pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat Mod de preparare:
Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe
razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa
pepenele, zahar, zeama…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)
10 November 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg
Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker
doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne
glass Cum se prepara Cocktail Sevilla
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
10 November 2010
Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic
praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr
2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină
Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat
Mod…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu branză telemea
10 November 2010
Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură margarină 3 cepe 2
morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1
cană brânză telemea rasă Mod de preparare: Căleşti carnea în
margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce
s-au înmuiat toate, pui…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ness
10 November 2010
Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua
Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr
pudră,2-3 linguri ness Mod de preparare: Pentru blat, se separă
albuşurile şi se bat spumă, apoi se…
Read more »
Read more »
Tăietei cu şuncă afumată
10 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5
linguri smântână Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf
de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o
foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1 cm…
Read more »
Read more »
Sarmale la ceaun
10 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1
kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400
ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod
de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi cu…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne de porc cu hrean
10 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2
pachet unt 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper
pătrunjel oţet Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile
curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare,
piper, un pic de…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu pipote si tarhon
10 November 2010
Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g
smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar Mod de
preparare: Cureţi morcovul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le
căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui
pipotele tăiate mărunt şi laşi…