Retete de Paste:
Patravi cu masline
2 April 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi potriviţi 100 g măsline negre fără sâmburi
pătrunjel 4 linguri ulei 1/2 pahar vin alb sare piper Mod de
preparare: Cureţi bine peştii, îi speli şi îi pui într-o tavă. Umpli
fiecare peşte cu pătrunjel tocat amestecat cu măsline, ulei, vin alb,
sare şi piper. Dai la cuptor pentru 35-40…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Fruit Rum Frappe (video)
2 April 2010
Ingrediente: 25 ml light rum 15 ml creme de bananes Half tsp creme de
cassis 15 ml orange juice Half cups crushed ice 1 shot measure 1 blender
1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Fruit Rum Frappe
Read more »
Read more »
Salata de limba de vaca
2 April 2010
Cureţi de zgârciuri şi nervuri limba de vacă şi o pui la fiert în apă
cu sare, foi de dafin şi boabe de piper negru. Cât e caldă îi scoţi cu
un cuţit ascuţit pieliţa care o înveleşte. Apoi o laşi să se răcească în
apa în care a fiert, acoperită cu capac. Rece,…
Read more »
Read more »
Scordolea de peste
1 April 2010
Pui să fiarbă în coajă cam 1,5-2 kg cartofi. îi cureţi fierbinţi şi îi
dai prin maşina de tocat. Amesteci bine piureul cu aproape 100 ml ulei,
sare, oţet după gust şi usturoi pisat. Dacă este prea consistent,
subţiezi piureul cu lapte. O bucată de peşte cam de 1 kg (ştiucă, somn,
crap etc.)…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete
1 April 2010
Ingrediente: 2 vinete mari 3-4 linguri cu vârf de făină mujdei de
usturoi din 3-4 căţei 1 ceapă mare sau două mai mici mărar piper ulei
3-4 felii de pâine Mod de preparare: Coci vinetele şi le cureţi de
coajă, le treci prin maşina de tocat împreună cu pâine înmuiată în apă
şi…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu mujdei de usturoi
1 April 2010
Ingrediente: 1 kg vinete 2 ardei graşi 2 roşii mari 3 cepe 150 ml ulei
7-8 căţei usturoi 100 g măsline 100 g brânză telemea sare piper
pătrunjel verde Mod de preparare: Coci vinetele, le toci şi le laşi
deoparte. Separat tai mărunt ceapa, pe care o căleşti în ulei. Adaugi
vinetele şi…
Read more »
Read more »
Bors de peste
1 April 2010
Pui la fiert într-o oală cartofi tăiaţi mai mărunt, cepe (cât mai
multe) tăiate în patru, un morcov tăiat rondele. Când zarzavatul este
aproape fiert adaugi capetele de peşte (în general, din capete iese
borşul delicios). Le laşi la fiert până când ies ochii peştelui. După ce
dai focul mic adaugi roşiile curăţate de…
Read more »
Read more »
Pogacele de conopida
1 April 2010
Ingrediente 1 conopidă mare 200 g carne friptă sau şuncă 1 ou 1 ingură
smântână 1 lingură pesmet sare piper pătrunjel 1-2 linguri făină ulei
Mod de preparare: Bucheţelele de conopidă bine spălate le fierbi în apă
sărată. Le scurgi şi le pasezi cu furculiţa. Adaugi carnea sau şunca
tăiată bucăţele mici, oul,…
Read more »
Read more »
Orez cu pui si legume
31 March 2010
Ingrediente: 1 pui 2-3 cepe 2 morcovi, 1/2 pungă de orez 2 ardei 3
roşii (sau bulion) frunze de dafin piper Mod de preparare: Prăjeşti
puiul tăiat bucăţele, după care adaugi ceapa şi ardeiul tăiate mărunt şi
morcovul tăiat rondele, roşiile tăiate cubuleţe şi le căleşti. După
aceasta adaugi orezul spălat foarte bine,…
Read more »
Read more »
Bors romanesc cu smantana
31 March 2010
Ingrediente: 500 g piept de vită 1 os mare 1 cu măduvă 2 cepe 1 morcov
1/4 varză 1 rădăcină pătrunjel 1 sfeclă roşie 1 păstârnac 1 ţelină 4-5
cartofi 1 litru borş sare piper boabe 1 cană smântână leuştean proaspăt
mărar pătrunjel ţelină 3 roşii (2 linguri bulion) Mod de preparare:
Pui…
Read more »
Read more »
Sufleu de broccoli si gulii
31 March 2010
Ingrediente: 2 ceşti orez fiert 1 cutie de roşii decojite 4 linguri
caşcaval ras 500 g broccoli 400 g gulii sare 2 linguri unt (margarină) 1
ceapă 1 ardei gras roşu puţină zeamă concentrată de legume sau 1 cub
condimente cu apă 2 gălbenuşuri 200 g smântână 100 g caşcaval ras puţină
margarină pentru…
Read more »
Read more »
Dulceata de pastai
31 March 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 kg fasole verde grasă 1 lingură zeamă de
lămâie 1 praf de vanilie sau 1/2 baton vanilie 3 pahare apă Mod de
preparare: Alegi fasolea lată, tânără şi de un verde frumos. O cureţi de
aţe şi desfaci păstaia în două, in lung. Speli fasolea şi o fierbi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sidecar (video)
31 March 2010
Ingrediente: some some ice cubes 25 ml lemon juice 50 ml brandy 25 ml
cointreau small dash egg white 1 half tulip glass 1 cocktail shaker 1
cocktail strainer 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure Cum se prepara
Cocktail Sidecar
Read more »
Read more »
Bors de dovlecei
31 March 2010
Pui la fiert 2 dovlecei (curăţaţi şi tăiaţi feii) şi 1/2 ceaşcă de
orez. Separat, pui la fiert borşul împreună cu ceapă tocată mărunt şi
leuştean. Când a fiert borşul, îl torni peste dovlecei. Potriveşti de
sare şi piper, presari mărarşi pătrunjel. Bors de dovlecei Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata de conopida picanta
31 March 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare sau 2 mici 3-4 linguri ulei 2-3 linguri
oţet 1-2 linguriţe muştar sare piper negru mărar Mod de preparare:
Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, o speli bine şi o pui la fiert
în apă clocotită sărată, având grijă să nu fiarbă prea mult deoarece se
sfărâmă. Când este…
Read more »
Read more »
Ciorba secuiasca
31 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc (sau plămâni de porc) 3 morcovi 4
cartofi 1/2 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe mai mari 3 linguri de
ulei piper sare o frunză de dafin 1/2 linguriţă chimen 1 lingură
condimente 1 linguriţă boia 2 roşii Mod de preparare: Tai carnea
(plămânii) în cuburi…
Read more »
Read more »
Sos de marar cu galuste de paine
31 March 2010
Ingrediente sos: 1 legătură mărar lapte făină sare zahăr oţet ulei
Pentru găluşte ai nevoie de: crutoane de pâine prăjite în cuptor 2 ouă
făină Mod de preparare: In uleiul încins pui mărarul tocat fin, 2-3
linguri făină şi lapte cât cuprinde pentru a se face un sos mai gros.
Adaugi sarea, zahărul…
Read more »
Read more »
Ciorba de sarmale cu varza noua
31 March 2010
Faci sarmale în mod obişnuit, din carne tocată, ceapă crudă şi călită
şi condimente. Impătureşti sarmalele şi le aşezi în oală astfel: toci
varza crudă şi o aşezi pe fundul oalei cu mărar proaspăt şi cimbru. Pui
2-3 rânduri de sarmale şi deasupra pui din nou varză tocată mărunt,
mărar şi cimbru. Torni apă…
Read more »
Read more »
Pulpa de pui in sos de vin alb
30 March 2010
Ingrediente: 3 pulpe de pui 250 ml vin alb demisec piper măcinat 2 foi
de dafin 2 linguriţe condimente 3 linguri pastă de tomate 500 ml apă
usturoi (după gust) Mod de preparare: Aşezi pulpele într-o tavă, le
condimentezi cu piperul şi condimentele, pui foile de dafin, adaugi
vinul şi apa şi dai…
Read more »
Read more »
Sarmale moldovenesti fierte in cuib si vin
30 March 2010
Dintr-un kilogram de carne de porc (pulpă), 1 pahar de orez, 1 ceapă
mărişoaiă călită în ulei, o lingură plină cu bulion, sare şi piper după
gust faci sărmăluţe mici învelite în foi de varză murată. Apoi iei câte o
foaie mare de varză, o tai ca un pătrat şi în ea pui câte…
Read more »
Read more »
Cruşon de pepene galben
30 March 2010
Ingrediente: 1 pepene galben de 2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin
Mod de preparare: Tai pepenele în cuburi mici şi le phi într-un
castron. După 30 de minute, peste bucăţile de pepene torni 1/4 l vin.
După alte câteva minute adaugi romul şi restul de vin. Dai vasul…
Read more »
Read more »
Sufleu de carne tocata cu cartofi
30 March 2010
Ingrediente: 800 g cartofi 1 ceapă mijlocie 1 lingură ulei 300 g carne
tocată sare piper boia dulce 40 g unt (sau margarină) 40 g făină 375 ml
supă instant 200 g smântână 75 g caşcaval ras Mod de preparare: Speli
şi fierbi cartofii în coajă circa 20 de minute. Cureţi ceapa şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu blat de cartofi
30 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 200 g brânză sau caşcaval 200 g
piept de pasăre fiert sau prăjit cârnaţi salam muşchi şuncă presată 4
ouă sare piper puţin mărar 300 ml ulei Mod de preparare: Tai cartofii
cubuleţe şi îi pui într-o tigaie cu ulei, astfel încât să-i acopere. îi
laşi la…
Read more »
Read more »
Ciulama de pui, de vita sau de porc
30 March 2010
Tai canea în bucăţi mici, pentru a se prăji bine. Toci şi căleşti 3-4
cepe şi 3 ardei în 100 ml ulei, pui bucăţile de came tăiate mărunt sau
tucăţi de costiţă şi câmaţi, pe care le prăjeşti până se înmoaie bine.
Presari sare, piper şi boia, pui 2-4 roşii tăiate feliuţe (sau bulion…
Read more »
Read more »
Sos de marar
30 March 2010
Ingrediente: 2 iaurturi- mici 2 linguri cu vârf de mărar tocat fin 1
căţel de usturoi pisat piper sare zeamă de lămâie după gust Mod de
preparare: Baţi iaurtul cu usturoi, sare, lămâie, piper şi la urmă
adaugi mărarul. Serveşti cu cartofi noi fierţi, rasol de pasăre sau
viţel. Sos de marar Pofta…
Read more »
Read more »
Sos cu branza de vaci
30 March 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vaci 2 roşii decojite tocate cubuleţe 2
crenguţe tarhon tocat 1 legătură pătrunjel tocat fin 3 codiţe ceapă
verde (sau o jumătate de ceapă uscată) 3-4 frunzuliţe de mentă zeama de
la 1/2 lămâie sare piper după gust 3 linguri smântână Mod de
preparare: Amesteci brânza cu verdeţurile…
Read more »
Read more »
Vinete marinate cu usturoi
30 March 2010
Ingrediente: 2-3 vinete 5 ardei graşi de diferite culori (poţi folosi
foarte bine şi gogoşari) 1 legătură mare mărar 1 legătură mare pătrunjel
5-6 căţei de usturoi Mod de preparare: Vinetele le speli bine şi le
tai rondele cu tot cu coajă. Le sărezi şi le pui la scurs. Ardeii îi tai
fâşiuţe,…
Read more »
Read more »
Dulceata de boabe de soc
30 March 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 farfurie adâncă plină cu vârf de boabe de soc
coapte bine (negre), vanilie zeamă de lămâie Mod de preparare: Alegi
cu grijă boabele de soc negre, le speli, le scurgi într-o strecurătoare
în care le alternezi cu zahăr. Le laşi 2-3 ore la rece şi le pui la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail To Be Or Not To Be (video)
30 March 2010
Ingrediente: 50 ml gin 10 ml triple sec 10 ml carpano punt e mes 25 ml
cranberry juice 1 dash of lemon juice 1 orange Some ice cubes 1 shot
measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer
Cum se prepara Cocktail To Be Or Not To Be
Read more »
Read more »
Clatite cu legume
30 March 2010
Ingrediente: Umplutura: 1 ţelină mică 150 g morcov 1 ceapă 1 pătrunjel
50 g caşcaval ras sare piper 1 cub condimente 1 legătură frunze
pătrunjel 2 ouă puţin pesmet 2 linguri făină 1 pumn de varză tăiată
mărunt (circa 100 g) Mod de preparare: Razi pe râzătoare morcovul,
pătrunjelul si ţelina şi le…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu conopida
30 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 750 g conopidă 4o0 g smântână 3 ouă 50 g unt
sare piper pesmet Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă. în apă
sărată cu puţin oţet fierbi bucheţelele de conopidă bine curăţate şi
spălate. Cureţi cartofi ferţi şi îi tai rondele. Amesteci ouăle cu
smântână, sare şi verdeaţă.…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana
30 March 2010
Pui la fiert în apă cu sare o găină mărişoară (preferabil de casă
pentru că e mai gustoasă), o pungă de piept de pui (în funcţie şi de
cantitatea de ciorbă pe care vrei s-o faci), 2 morcovi, 2 rădăcini de
păstârnac, 2 rădăcini de pătrunjel, 2 rădăcini de ţelină. Când carnea
este aproape…
Read more »
Read more »
Inghetata de pepene galben
30 March 2010
Ingrediente: 2-3 pepeni galbeni, potrivit de mari 500 ml frişcă lichidă
100 ml lichior zahar farin coajă de portocală Mod de preparare: Tai
cuburi mici miezul de la pepeni şi adaugi frişca bătută şi lichiorul.
Amesteci puţin, pui şi coaja de portocală şi, după gust, zahărul farin.
Dai la congelator. Ornează cu frişcă,…
Vitel la tava
29 March 2010
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel unt 200 ml bulion de carne (sau o supă
fioarte concentrată din cuburi) sare piper Mod de preparare: Cureţi
pulpa, o speli şi o usuci cu un prosop de hârtie sau un şervet curat de
bucătărie. O sărezi, dai cu un praf de piper şi o aşezi…
Read more »
Read more »
Tochitura moldoveneasca
29 March 2010
Ingrediente: carne de porc cu puţină grăsime ficat cărnaţi o ceapa ouă
mălai brânză telemea Mod de preparare: Cureţi si tai ceapa pe care o
pui la călit. După ce a devenit sticloasă adaugi carnea tăiată bucăţele
mici. Laşi să se prăjească toate foarte bine în ulei şi când sunt gata
torni peste…
Read more »
Read more »
Sos brun cu busuioc
29 March 2010
Ingrediente: 10 ml ulei 20 g pastă de bulion usturoi busuioc zahăr sare
Mod de preparare: Pasta de bulion o vei dilua cu apă călduţă şi
adaugi uleiul, usturoiul tăiat mărunt, zahăr şi sare după gust. îi pui
la fiert şi laşi să dea două-trei clocote. La urmă adaugi praf de
busuioc uscat…
Read more »
Read more »
Salată a la rus
29 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g morcovi 200 g mazăre 100 g fasole verde
300 g maioneză 50 g muştar 1 g piper sare ouă fierte tari Mod de
preparare: Serveşte deseori la pregătirea preparatelor reci cu ouă,
peşte, carne. Morcovii şi cartofii se fierb, se curăţă de coajă şi se
taie în…
Read more »
Read more »
Sos scordolea grecesc
29 March 2010
Ingrediente: 1 căpăţînă usturoi 200 g miez de pîine muiat în lapte 200 g
nuci 200 g ulei oţet piper sare Mod de preparare: Se pisează
usturoiul, se adaugă miezul de pîine albă muiat în lapte rece şi bine
stors, nucile date prin maşină. Se toarnă deasupra puţin cîte puţin
ulei, ca la.maioneză.…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu smantana
29 March 2010
Ingrediente: 400 g carne fără os 150 ml ulei 2 cepe 300 g roşii 1,5 kg
vinete 1 ou 6 linguri smântână 3 linguri caşcaval ras sare piper
verdeaţă Mod de preparare: Treci carnea prin maşina de tocat, ceapa o
tai mărunt si împreună cu carnea o pui la prăjit în ulei pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de ardei umpluti
29 March 2010
O pregăteşti astfel: Cureţi şi speli foarte bine 10 ardei graşi, nu
prea mari. Ii laşi să se scurgă, între timp faci umplutura. Ingrediente:
1/2 kg carne tocată 250 g orez 4 morcovi 4 cepe mijlocii sare piper
boia Mod de preparare: Razi morocvul şi-l căleşti cu ceapa tăiată
mărunt. Fierbi orezul separat…
Read more »
Read more »
Compot de dovlecei
29 March 2010
Cureţi de coajă 4,5 kg dovlecei, îi tai , cuburi şi îi pui în 250 ml
oţet, să nu-şi schimbe culoarea. Ii ţii 3 ore. Fierbi 3 l de apă cu 1 kg
zahăr, 2-3 lămâi cu coaja dată prin răzătoarea mică, iar miezul tăiat
mărunt şi 2 pliculeţe de zahăr vanilat. După trei…
Read more »
Read more »
Salata de conopida dulce
29 March 2010
Ingrediente: 1 conopidă de mărime medie 1 lingură lapte dulce 15 g sare
100 g maioneză 1 ou întreg fiert tare pătrunjel verde Mod de
preparare: Bucheţelele de conopidă fiete, răcite, le aranjezi pe o
farfurie, acoperindu-le cu maioneză. Garniseşti cu albuşul şi gălbenuşul
fiert tare dat prin sită şi presări cu pătrunjel…
Read more »
Read more »
Vinete, ardei si rosii la tava
29 March 2010
Ingrediente: 6 vinete 12 ardei graşi 10 roşii mari 8 legături verdeaţă 2
căpăţâni usturoi sare ulei Mod de preparare: Cureţi toate legumele şi
aşezi într-o tavă un rând de roşii tăiate felii, un rând de verdeaţă
tocată, un rând de vinete coapte ca pentru salată şi curăţate, un rând
de ardei tăiaţi…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu vişine
29 March 2010
Scoţi sâmburii de la 1/2 kg vişine şi le pui zahăr să-şi lase siropul.
Amesteci 3 ouă, o apă şi un praf de sare cu făină cât cuprinde pentru a
obţine o cocă ce se lucrează uşor. Intinzi planşetă, o tai romburi, iei
câte o lingură de 3 aşezi într-un colţ, pliezi rombul şi-l…
Read more »
Read more »
Gulii cu ciuperci
28 March 2010
Cureţi 6 gulii de coajă şi le scobeşti miezul cu o linguriţă. înăbuşi
1/2 kg ciuperci proaspete (sau marinate) în ulei împreună cu o ceapă
mare tocată. Când sunt aproape gata, adaugi 2 linguri orez bine spălat
şi un pahar apă şi laşi la foc mic, amestecând pentru a nu se prinde,
până scade…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti in aluat
28 March 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 100 g margarină 1 ou lapte cât cuprinde
pentru a rezulta un aluat fraged Pentru umplutură: 6 cartofi mari roşii
100 g brânză de burduf 100 g caşcaval chimen 1 ou 1 pahar bere blondă
Mod de preparare: Frămânţi ingredientele pentru aluat şi îl împaţi în 6
părţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Whiskey Sour (video)
28 March 2010
Cum se prepara Cocktail Whiskey Sour
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu rata
28 March 2010
Ingrediente: 1 kg varză 1 ceapă potrivită 1 legătură leuştean sau
pătrunjel carne de raţă (spate, gât, aripi, picioare) bulion borş pentru
acrit (după gust) Mod de preparare: Toci varza din timp şi o freci
bine cu sare, să se înmoaie. Prăjeşti puţin carnea, apoi ceapa tăiată
mărunt şi le căleşti împreună. Pui…
Read more »
Read more »
Conopida cu cascaval
28 March 2010
Ingrediente: l kg conopidă 2 ouă 100 g făină 100 g pesmet 100 ml ulei
sare pătrunjel caşcaval Mod de preparare: Desfaci conopida în
bucheţele şi o fierbi în apă cu sare. După ce s-au scurs bine le aşezi
într-o tavă tapetată cu unt. Razi deasupra gălbenuşurile răscoapte.
Presari pătrunjel veide şi bagi…
Read more »
Read more »
Crema de ou
28 March 2010
Ingrediente: 1/2 l lapte zahăr vanilie 2 ouă sare făină cacao dulceaţă
Mod de preparare: Fierbi laptele, îl îndulceşti cu zahăr şi vanilie.
Freci 2 gălbenuşuri cu sare şi 2 linguriţe de făină sau amidon şi
subţiezi cu jumătate de pahar de lapte rece. Adaugi încet laptele
clocotit, pui la foc şi baţi…
Read more »
Read more »
Pastrav la gratar cu smantana
28 March 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi potriviţi 500 g ciuperci 2 kg cartofi 50 g unt 2
legături pătrunjel verde zeama de la 2 lămâi 300 g smântână Mod de
preparare: Cureţi peştele de solzi şi de măruntaie, îl speli bine şi îl
usuci cu ajutorul unui prosop curat. îl poţi frige tăiat în două pe…
Read more »
Read more »
Supa de gaina cu taitei
28 March 2010
Ingrediente: o găină de 1-1,5 kg 5-6 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel
2-3 cepe 2 bucăţi păstârnac tăieţei Mod de preparare: Cureţi găina şi o
pui la foc cu apă rece. Iei spuma ori de câte ori se formează şi când
carnea este fiartă pe jumătate pui zarzavatul. Laşi totul să fiarbă
bine…
Read more »
Read more »
Pere coapte cu sos de piersici
28 March 2010
Ingrediente: 1/2 ceaşcă de apă 1/2 ceaşcă de suc de pere scorţişoară
după gust vanilie 3 pere Pentru sos: miezul de la o piersică 2 linguri
zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie rasă 1 lingură miere Mod
de preparare: Pui într-o cratiţă apa, sucul de pere, scorţişoara şi
vanilia şi le…
Read more »
Read more »
Rulada umpluta cu cascaval
28 March 2010
Ingrediente: 5 ouă mari 1/2 cană ulei 1/2 l lapte un pic de sare 1-1/4
cană de făină albă, proaspăt cernută, afânată Mod de preparare: Pui la
fiert laptele cu uleiul şi sarea. Când fierb torni deodată făina,
amesteci energic ca să nu se formeze cocoloaşe şi laşi să dea 3-4
clocote, amestecând…
Read more »
Read more »
Biftec cu conopida
28 March 2010
Ingrediente: 1 kg carne de vită 2-3 ouă 1 conopidă nu prea mare 200 g
brânză de vaci 70 g smântână sare piper Mod de preparare: Dai carnea
prin maşina de tocat, o amesteci cu două ouă, sare, piper. Aşezi într-un
vas termorezistent (care, în prealabil, a fost uns cu ulei) carnea
făcută…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza dulce cu costita afumata
28 March 2010
Ingrediente: 2 verze potrivite 500 g costiţă afumată 5-6 roşii verdeaţă
sare 2 l apă Mod de preparare: Toci varza mărunt, tai costiţa în
bucăţi. Aşezi într-un vas înalt un strat de varză şi unul de costiţă şi
tot aşa, terminând cu varză. Adaugi apă până când aceasta ajunge
deasupra ultimului strat de…
Read more »
Read more »
Marinata de peste
28 March 2010
Ingrediente: 2 cepe mari 1 kg peşte 100 ml oţet 100 ml ulei 200 ml
bulion 10-15 boabe de piper negru 10-15 boabe coriandru 1-2 frunze de
dafin Mod de preparare: Speli cepele, le cureţi, le tai solzişori şi
le pliii într-un strat uniform pe fundul oalei sub presiune, astfel
încât să acoperi…
Read more »
Read more »
Sos vinegretă II
28 March 2010
Ingrediente: 300 g maioneză 50 ş muştar 50 g oţet 2 g piper 1 legatară
tarhon 1 legătură pătrunjel sare ouă fierte (facultativ) Mod de
preparare: Se adaugă la maioneză oţet după gust, muştar, piper, tarhon,
pătrunjel şi sare. Cine doreşte poate adăuga şi ouă fierte tari, tocate
mărunt. Acest sos se serveşte…
Read more »
Read more »
Ciuperci conservate in apa
28 March 2010
lei ciuperci albe, sănătoase şi mici şi nu le deschizi. Le speli bine
în multe ape reci şi le tai picioruşul. într-un vas fierbi o soluţie
preparată din 10 g sare la 1 l apă. Când clocoteşte introduci
ciupercile pentru 10-12 minute, până se înmoaie bine. Apoi le scurgi
bine de apă şi le…
Read more »
Read more »
Dulceata de pepene galben
28 March 2010
Se face din pepeni mici, cu coaja foarte brăzdată. Ca un kilogram de
zahăr pui o farfurie adâncă de cuburi de pepene curăţate de coajă. Ţii
cuburile 20 de minute în apă de var, apoi le clăteşti cu apă rece.
Intr-un vas smălţuit sau de inox pui la fiert zahărul cu un pahar de…
Read more »
Read more »
Dulceata de dude nerge
28 March 2010
Culegi dude negre, nu foarte coapte, în ce cantitate doreşti. Fiind
foarte dulci, cantitatea de zahăr necesară este mai mică decât la
dulceţurile din fructele tradiţionale. Condiţia reuşitei este ca imediat
după ce dudele au fost culese să fie pregătite. 1,5 kg dude negre
(aproximativ o cratiţă) le pui la fiert în siropul pregătit…
Read more »
Read more »
Orez cu stafide
28 March 2010
Ingrediente: 3 ceşcuţe de orez 9 ceşcuţe de apă 100 g stafide 3 linguri
ulei 6 linguriţe zahăr esenţă de rom Mod de preparare: Speli în mai
multe ape orezul şi-l pui la fiert. Când este aproape fiert adaugi
zahărul. După ce a fiert pui şi stafidele. Torni ulei într-o cratiţă,
pui orezul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Amaretto Sour (video)
28 March 2010
Cum se prepara Cocktail Amaretto Sour
Read more »
Read more »
Gulas de inima sau uger de vita
28 March 2010
Ingrediente: 750 g inimă sau uger de vacă 1 lingură făină 1 ceapă 2-3
linguri unt sau ulei 1 lingură pastă de roşii 1 vârf de cuţit de piper
sare Mod de preparare: Speli bine carnea şi o tai în cuburi mici, pe
care le prăjeşti puţin în cratiţa cu grăsime împreună cu…
Read more »
Read more »
Salata de ardei copti cu sos picant
28 March 2010
Alegi ardei graşi frumoşi şi cât mai netezi. îi coci cu grijă, să nu se
ardă. îi pui într-un vas, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laş până
ce se răcesc şi pot fi uşor curăţaţi de pieliţă. Separat cojeşti roşii
coapte, cărnoase. Ca să ai spor la treabă, cufunzi roşiile mai…
Read more »
Read more »
Galuste cu hribi invelite in foi de varza noua si de sfecla
28 March 2010
Dacă ai hribi proaspeţi, îi alegi şi îi pui în apă cu oţet. Dacă mai ai
la borcan, trebuie puşi la desărat. Cureţi ceapă, o toci mărunt şi o
pui să se călească în ulei. Adaugi hribii tăiaţi mărunt, orezul şi
potriveşti de sare şi piper, laşi să se umfle bine orezul şi adaugi…
Papanasi cu smantana si gem
28 March 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr farin
compoziţie + 50 g pudrare o linguriţă de bicarbonat 2 linguriţe răzătură
de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână o linguriţă sare Mod
de preparare: Brânza de vaci o amesteci cu făină, ouă, zahăr…
Read more »
Read more »
Spuma de fragi
28 March 2010
Fărâmiţezi cu o furculiţă 250 g fragi, peste ei pui 100-150 g zahăr şi
baţi bine cu un tel. După ce fragii s-au zdrobit aproape de tot adaugi 2
albuşuri crude şi baţi în continuare până ce totul devine o spumă. Pui
spuma la rece şi apoi servesti. Spuma de fragi Poftă bună!
Read more »
Read more »
Mancare de rosii cu pulpe de pui
28 March 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui 100 ml ulei 3-4 cepe cca 2 kg roşii
potrivite 2-3 linguriţe condimente 1-2 linguriţe zahăr pătrunjel verde
tocat Mod de preparare: Cureţi, speli, tai în două şi prăjeşti uşor
în ulei bucăţile de pui. Le scoţi şi în grăsimea rămasă căleşti un pic
ceapa. Stingi cu o…
Read more »
Read more »
Budinca de conopida
28 March 2010
Ingrediente: 1 conopidă sare 80 g unt 50 g făină 250 ml lapte 2
gălbenuşuri caşcaval ras 50 g şuncă 200 ml smântână Mod de preparare:
Fierbi conopida în apă nu sare şi o răceşti. Prepari sosul alb din unt,
făină, lapte, la care adaugi gălbenuşurile şi puţin caşcaval ras. Ungi o
formă,…
Read more »
Read more »
Nectar din fructe
27 March 2010
Ingrediente: 4 kg fructe (caise, piersici, vişine etc.) 250-300 g.
zahăr 1 cană apă Mod de preparare: Pasezi fructele fără coajă şi
sâmburi (sau le treci prin maşina de tocat), pui apa şi zahărul,
clocoteşti totul 10-20 de minute spumuind bine. Il torni fierbinte în
sticle, le legi imediat şi le aşezi între…
Read more »
Read more »
Conopida cu smantana
27 March 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 50 g unt sare piper 400 g smântână 1
legătură de mărar verde Mod de preparare: Cureţi conopida, o speli şi o
fierbi în apă rece cu sare. După ce a fiert, o desfaci bucheţele şi o
laşi la scurs într-o strecurătoare. Pui untul într-o cratiţă pe foc,
adaugi…
Read more »
Read more »
Salată „boeuf"
27 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g carne 300 g maioneză 50 g muştar 200 g
castraveţi acri piper sare măsline gogoşari Mod de preparare: Se fierb
cartofii, se curăţa de coajă şi se taie în felii subţiri. Se adaugă
carnea fiartă, de preferinţă de vacă, castraveţi muraţi în oţet sau
saramură, scurşi de…
Read more »
Read more »
Fierberea legumelor
27 March 2010
Pentru ca legumele fierte să-şi păstreze culoarea lor naturală, în
special acelea care au culoarea verde, trebuie să fie fierte pe foc
iute, într-un vas descoperit, în multă apă clocotită, cu sare (din cauza
aburului legumele se îngălbenesc). După ce au fiert, se strecoară
printr-o sită pentru ca să se scurgă, apoi se stropesc…
Read more »
Read more »
Sos vinegretă I
27 March 2010
Ingrediente: 100 g ulei 50 g oţet 2 g piper 1 legătură pătrunjel 1
legătură mărar 1 legătură tarhon sare Mod de preparare: Se diluează
oţetul cu apă după gust, se amestecă cu uleiul. Se adaugă sare şi piper
după gust, pătrunjel, mărar şi tarhon, toate tocate mărunt. Se amestecă
cu sosul. Se…
Read more »
Read more »
Dovlcei umpluti cu branza
27 March 2010
Alegi dovlecei mijlocii, îi cureţi de coajă şi le scoţi i miezul, după
care îi dai într-un clocot în apă cu sare. Ii scoţi şi îi aşezi la
scurs. Separat faci o umplutură din dovlecel ras pe răzătoarea mică,
stors de zeamă şi amestecat cu 150 g brânză de vacă, 1 lingură brânză
de…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti la cuptor
27 March 2010
Ingrediente: 4 dovlecei potriviţi 5 linguri orez 1 ardei gras 1 ceapă 4
linguri ulei 1 cârnăcior afumat 5-6 roşii sare piper condimente Mod
de preparare: Alegi orezul şi-l speli, ceapa o cureţi, o tai şi o
căleşti într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Adaugi orezul, ardeiul tocat
şi 50 ml apă.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Beach Bum (video)
27 March 2010
Ingrediente: 75 ml Bacardi 75 ml orange juice 75 ml lemonade or soda 10
ml lemon juice 1 highball glass 1 barspoon or stirrer 1 chopping board 1
knife Cum se prepara Cocktail Beach Bum
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu ou si crutoane
27 March 2010
Ingrediente: 2 kg roşii bine coapte 2 castraveciori 1 ardei gras mic 1
ceapă potrivită 2-3 căţei de usturoi sare ulei oţet după gust puţină
pâine înmuiată în apă şi stoarsă (sau fără pâine) puţină apă (dacă supa
este prea groasă) Mod de preparare: Tai legumele felii, le toci mărunt
cu mixerul cu…
Read more »
Read more »
Conopida conservata in apa
27 March 2010
Alegi conopidă albă, deasă, fără pete. O desfaci în bucheţele, îi scoţi
cotorul şi coada. Intr-un vas prepari o saramură din 50 g sare la 1 1
apă rece şi ţii conopida 50 de minute. O scoţi din saramură şi o fierbi
la aburi : 12 minute, apoi o laşi să se răcească şi…
Read more »
Read more »
Vinete impanate
27 March 2010
Speli vinetele, le tai codiţele şi apoi le tai felii rotunde ş groase
de un deget. Le dai sare şi le laşi 1/2 oră să se scurgă. Le prăjeşti în
ulei, dar nu prea tare, şi le pui la scurs încă 3/2 oră. Prepari un sos
din: ceapă călită, roşii decojite, condimente, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise coapte
27 March 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 40-60 de caise, după mărime, nepătate 3 linguri
zeamă de lămâie 4 pahare de apă de 250 ml (1 1 apă) sâmburii de caise
curăţaţi apă de var Mod de preparare: Caisele coapte dar nevătămate le
spăl bine şi le curăţ de coajă cu un cuţit bine ascuţit. Le…
Read more »
Read more »
Gem de smochine verzi
27 March 2010
Ingrediente: 2 kg smochine verzi 1 kg zahăr 2 pahare apă 1 linguriţă
sare de lămâie Mod de preparare: Alegi smochinele, le speli în apă
rece, apoi le fierbi în trei reprize a câte 6-7 minute, schimbând apa de
fiecare dată, ca să se înmoaie şi să iasă gustul amar din ele. Intr-o…
Read more »
Read more »
Jeleu de coacaze, zmeura sau mure
27 March 2010
Ingrediente: 1 l suc de fructe 1 kg zahăr Mod de preparare: Speli
fructele de praf sau pământ sub un jet de apă, în strecurătoare, apoi le
cureţi de frunze şi codiţe şi le treci prin maşina de suc de roşii sau
prin alt aparat de presat. Cântăreşti zeama obţinută; la 1 l…
Read more »
Read more »
Sirop de fructe cu miere
27 March 2010
Ingrediente: 1 l suc de fructe 600 g miere Mod de preparare: Zdrobim
fructele şi le punem în sticle cu gura largă, pe care le umplem până la
2/3. Le legăm cu hârtie, pe care o perforăm de câteva ori ca să circule
aerul în sticlă. Le lăsăm la loc uscat, ferit de…
Read more »
Read more »
Piperchi
27 March 2010
Ingrediente:
3 buc. ardei capia rosii 3 buc. ardei grasi 3 gogosari 2 cepe rosii 6
catei usturoi 6 rosii 6 oua 100 ml ulei 10 gr. sare piper curry foi
dafin un ardei iute 100 gr. branza telemea de oaie, un pahar de iaurt o
legatura patrunjel si una o legatura de telina Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Starseeker (video)
26 March 2010
Ingrediente: 50 light rum 25 orange juice 1 tsp grenadine 120 tonic
water 1 lemon wedge ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 highball glass 1
barspoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Starseeker
Read more »
Read more »
Sos italian
25 March 2010
Ingrediente: 200 g maioneză 200 g creier 1/2 lămîie 100 g frişca bătută
piper sare Mod de preparare: Se trece creierul fiert prin sită, se
amestecă bine cu maioneza, frişca bătută, piper şi sare după gust. Se
acreşte cu zeamă de lămîie. Se serveşte la sparanghel, anghinare, ouă şi
conopidă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de roşii
24 March 2010
Ingrediente: 100 g ulei 150 g bulion sau 600 g roşii 1 g piper 100 g
ceapă 100 g morcov 1 telină mică zahăr cimbru oţet sare Mod de
preparare: Se încinge uleiul într-un vas, se adaugă ceapă, morcov,
telină şi alte legume, toate tăiate subţire. Cînd s-au rumenit, se
adaugă roşii, sau…
Read more »
Read more »
Sos de maioneza pentru glasat
24 March 2010
Ingrediente: 300 g maioneză 250 g aspic Mod de preaprare: La maioneză
se adaugă aspicul lichid, rece. Imediat după ce au fost amestecate, se
trece la glasarea preparatelor. Dacă în cîteva minute sosul s-a întărit
şi nu se mai poate continua glasarea, se încălzeşte din nou amestecul,
apoi se continuă operaţia. Acest sos…
Read more »
Read more »
Sos spaniol rece II
24 March 2010
Ingrediente: 100 g ulei 50 g usturoi 50 g oţet 1 g piper sare Mod de
preparare: Se pisează usturoiul, se adaugă oţetul, uleiul, piperul şi
sarea după gust. (Oţetul se poate dilua cu apă după gust). Se serveşte
la orice fel de peşte, la fripturi, la grătar, la rasol, la salată de…
Read more »
Read more »
Sos spaniol rece I
23 March 2010
Ingrediente: 400 g maioneză 200 g piureu de roşii 100 g sardele 1/2
legătură tarhon (sau capere) 1 g piper sare Mod de preparare: La
maioneză se adaugă piureu de roşii crude şi bine scurse de zeamă. Se
toacă mărunt sardelele şi tarbonul, se amestecă bine şi se potriveşte de
sare şi piper.…
Read more »
Read more »
Sos verde
23 March 2010
Ingrediente: 500 g maioneză 100 g spanac sau 50 g tarhon sau 30 g
măcriş (se pisează numai frunza verde) sare Mod de preparare: La
maioneză se adaugă zeamă de spanac, tarhon sau măcriş pisat bine, scurs
prin tifon. Se potriveşte de sare şi se amestecă. Acest sos se serveşte
la ouă şi…
Read more »
Read more »
Sos — cremă
23 March 2010
Ingrediente: 400 g maioneză 100 g frişca bătută lănaie Mod de
preparare: La maioneză se adaugă frişca bătută (fără zahăr), se acreşte
cu lămîie după plac şi se amestecă bine. Acest sos se serveşte rece la
peşte rasol, la sparanghel şi la conopidă fiartă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pasta de ton
23 March 2010
Ingrediente: 2 conserve de ton 1 ceapă tocată mărunt 3-4 căţei de
usturoi zdrobiţi gogoşari sau castraveţi muraţi, storşi şi tăiaţi mărunt
câteva linguri de pesmet 2 ouă fierte tari 3-4 linguri muştar 3-4
linguri unt verdeaţă tocată 2 linguri de pateu de ficat (facultativ)
Mod de preparare: Pui într-un castron untul, muştarul,…
Read more »
Read more »
Salata de scrumbii
23 March 2010
Cureţi scrumbia, o speli şi o laşi câteva ore în apă rece, ca să se
desăreze. O tai bucăţi. Pregăteşti o salată de cartofi pe care o aşezi
într-o farfurie şi deasupra pui bucăţelele de scumbie. Aşază de
jur-împrejur ceapă tăiată subţire şi măsline. Salata e gustoasă când
este pregătită cu o oră-două mai…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu nuci si stafide
23 March 2010
Cureţi şi speli peştele. Dacă are măruntaie (lapţi, ficatul), le toci
şi le amesteci cu miez de franzelă înmuiat în ulei, orez fiert, nuci
pisate, stafide, sare, piper, puţin zahăr, vin şi coajă de lămâe rasă.
Umpli crapul, coşi şi îl frigi timp de 1-2 ore, ungându-l din când în
când cu sosul din…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste
23 March 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 1 ceapă de apă 5 linguri ulei 50 g pâine 125 ml
lapte fierbinte 40 g făină grâu (sau griş) 2 ouă 1 linguriţă mărar
tocat 1 linguriţă pătrunjel tocat 1 vârf cuţit sare 1 vârf cuţit piper
Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o toci foarte mărunt. O…
Read more »
Read more »
Orez cu peste sarat
23 March 2010
Ingrediente: 2 bucati de peste sarat 2-3 cepe 1 cană (250 g) de orez
piper mărar 4 roşii (de la borcan sau suc de roşii) apă caldă Mod de
preparare: Intr-o cală de 10 l cu apă rece pui la desărat de seara
peşele tăiat în porţii. Ai grijă să schimbi apa după…
Cum se prepara Cocktail Nevada (video)
23 March 2010
Ingerdiente: 45 ml rum 40 ml grapefruit juice 1 dash of bitters (such
as Campari) 30 ml lime juice 1 lime slice , to decorate Ice cubes 1
knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if
the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Sos — cremă cu ceapă verde
23 March 2010
Ingrediente: 100 g maioneză 100 g frişca sau smîntînă 2 g piper 1
legătură ceapă verde Mod de preparare: La maioneză se adaugă frişca sau
smantană dulce, ceapă verde tăiată foarte fin. Se potriveşte sosul de
piper şi do sare. Acest sos se serveşte la ouă, carne de pasăre şi alte
cărnuri. Pofta…
Read more »
Read more »
Chec cu smantana
23 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină 4 ouă 1/2 kg zahăr 1/2 kg smântână 1 pachet
zahăr vanilat 1 praf de copt Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă
(împreună cu o lingură de apă), gălbenuşurile le freci cu un praf de
sare, zahărul îl pui într-o cratiţă pe foc cu puţină apă, să se
topească…
Read more »
Read more »
Dulceata de fragi
23 March 2010
Ingrediente: o farfurie adâncă de fragi 1 kg zahăr 3 pahare cu apă 1/2
lămâie Mod de preparare: Alegi fragii cu rriare atenţie, unul câte
unul, le rupi codiţele. Pe marginea aragazului (nu pe foc direct) pui
cratiţa de dulceaţă cu apa şi zahărul şi laşi aşa ca să se topească
zahărul. Dai…
Read more »
Read more »
Marmelada de visine cu umplutura
23 March 2010
Ingrediente: 12 pahare de un sfert (250 ml) de vişine curăţate de
sâmburi (spălate) 1 kg zahăr vanilie 2 pahare de un sfert de apă Mod
de preparare: Pui la fiert zahărul cu apa. Când începe să clocotească
adaugi vişinele şi vanilia şi fierbi până se leagă bine. Pui în borcane
fierbinte (încălzite,…
Read more »
Read more »
Sos portughez rece
23 March 2010
Ingrediente: 400 g maioneză 400 g roşii mari 50 g ulei 2 g usturoi 2 g
piper sare Mod de preparare: Roşiile bine coapte se opăresc în apă
clocotită şi după ce s-au răcit cu apă rece se curăţă de pieliţă şi de
seminţe şi se scurg de zeamă. Se toarnă uleiul într-un…
Read more »
Read more »
Sos remulad
23 March 2010
Ingrediente: 300 g maioneză 160 g castraveciori 2 g piper 50 g muştar
50 g ceapă 1 legătură mărar oţet sare Mod de preparare: La maioneză se
adaugă castraveciori muraţi curăţaţi de coajă şi de seminţe, tocaţi
mărunt, mărar şi ceapă, tocate la fel. Se amestecă bine şi se potriveşte
de piper, muştar,…
Read more »
Read more »
Jeleu de corcoduse
23 March 2010
Ingrediente: 2 kg corcoduşe alese 1,5 kg zahăr 1 lingură zeamă de
lămâie câteva picături de colorant alimentar sau o lingură de dulceaţă
de vişine Mod de preparare: Corcoduşele alese le pui la fiert cu 2 l
apă şi le fierbi lent, altfel se tulbură zeama. După 10-20 de minute de
fierbere strecori…
Read more »
Read more »
Peste in aspic
23 March 2010
Fierbi peşte în zarzavat ca de supă. Supa în care a fiert o amesteci cu
zeamă de lămâie şi câteva foi de gelatină înmuiate în apă rece. Umpli
câteva forme (sau castronele) cu peşte amestecat cu o salată picantă,
torni zeama şi le dai la rece ca să se întărească aspicul. La servit,
râstorni…
Read more »
Read more »
Budinca de ficat
22 March 2010
Ingrediente: 500 g ficat 250 g carne macră tocată 1-2 cepe 3- 4 felii
pâine 3 ouă un pahar lapte 1 lingură condimente Mod de preparare:
Fierbi ficatul în apă cu sare, îl laşi să se răcească, apoi îl dai prin
maşina de tocat, într-o cratiţă cu puţin ulei căleşti ceapa tocată
mărunt,…
Read more »
Read more »
Salata pentru vegetarieni
22 March 2010
Cureţi 4 cartofi fierţi şi îi tai rondele pe un platou. Tot rondele sau
felii se taie peste cartofi 3-4 roşii, o legătură de ridichi, 3 ardei
graşi şi 3 castraveţi. Razi şi un morcov pe răzătoarea mare. Potriveşti
de sare şi piper şi adaugi o ceaşcă de ulei, 4 ouă fierte tăiate
rondele,…
Read more »
Read more »
Sos cu lamaie si boia
22 March 2010
Ingrediente: 1 linguriţă praf de muştar 4 lămâi (zeama) 1 linguriţă
rasă boia 1 linguriţă arpagic tocat 2 linguriţe pătrunjel tocat 1
lingură (rasă) sare Mod de preparare: Le amesteci bine pe toate şi
păstrezi sosul într-o sticlă închisă bine, ermetic, la rece. Sos pentru
salate. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Marinata de stavrid in ulei
22 March 2010
Cureţi stavridul de cap, coadă şi aripioare şi îi dai sare ca pentru
prăjit. Il laşi cu sare cam 8 ore, după care îl speli bine şi-l laşi să
se zvinte. Apoi îl mai ţii încă 8 ore în oţet. Scurgi peştele de otet,
îl aşezi presat în borcane, intercalat cu foi de dafin…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de vita
22 March 2010
Ingrediente: 4 porţii de muşchi de vită, de circa 150 g fiecare Mod de
preparare: 100 g costiţă slabă o tai în cuburi mici, o pui la înăbuşit
cu 20 g grăsime (unt, margarină) şi adaugi o ceapă mijlocie tocată
mărunt. După ce costiţa devine sticloasă adaugi 40 g făină şi amesteci
mereu; prăjeşti…
Read more »
Read more »
Saramura de peste cu ardei iute
22 March 2010
Ingrediente: 1-2 kg peşte (în funcţie de câte persoane sunt la masă)
1/2 kg roşii ardei iute 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean puţin
ulei condimente Mod de preparare: Jumătate din peşte îl frigi pe o
tablă presărată cu sare, iar jumătate îl prăjeşti în ulei. După ce s-a
fript peştele pui…
Read more »
Read more »
Sos de smantana (rece)
22 March 2010
Ingrediente: 300 g smîntînă 100 g muştar sare Mod de preparare: Se ia
smantană acrişoară, se adaugă muştar şi sare după gust şi se amestecă
bine. Se serveşte la salată verde, andive şi salată de ţelină. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Ciorba armâneasca
22 March 2010
Ingrediente: (cantităţile le stabileşti în funcţie de nr. de
persoane la masă şi de cât de deasă vrei să fie ciorba): ceapă sare
fidea ulei iaurt mentă uscată apă Mod de preparare: Căleşti ceapa în
ulei cu sare, pui fideaua şi o căleşti şi pe ea puţin. O laşi să se
răcească,…
Read more »
Read more »
Spaghete cu urda
22 March 2010
Ingrediente: 400 g spaghete (sau orice tip de pastă lungă) 200 g urdă
dulce 200 g came tocată 6 linguri parmezan sare piper 2 linguri ulei de
măsline 2 linguri apă Mod de preparare: Pui într-o cratiţă pe foc
uleiul şi carnea tocată pentru 5 minute, apoi adaugi apa şi laşi să
fiarbă…
Read more »
Read more »
Piept de pui la gratar cu buchetiera de legume
22 March 2010
Ingrediente: 10 piepţi de pui 1 kg morcov 1 ţelină 2 cutii porumb fiert
1 borcan fasole verde 1 borcan mazăre 4 ardei graşi roşii 400 g orez
fert Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli, le fierbi separat şi
le amesteci numai înainte de a fi aşezate pe farfurie. Pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Pateu din branza de vaci
22 March 2010
Ingrediente: 2 ţeline rase pe răzătoarea mică 200 g brânză de vaci 2
linguri smântână 2 linguri ulei 2 linguri lapte 1 lingură sare 1 lingură
pastă de ardei roşii 1 ceapă mică tocată mărunt 2 căţei de usturoi
tăiaţi mărunt 1/2 lingură zeamă de lămâie Mod de peparare: Amesteci
toate ingredientele până…
Read more »
Read more »
Umplutura din crema de nuci pentru pasca
22 March 2010
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr pudră vanilie coajă rasă de lămâie 180 g
nuci măcinate Mod de preparare: Freci bine gălbenuşurile cu
zahărul, apoi adaugi vanilia, coaja de lămâie, nucile şi albuşurile
bătute spumă. Amesteci uşor şi pui compoziţia peste foaia de aluat din
tavă. Umplutura din crema de nuci pentru pasca…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu salata din piept de curcan
22 March 2010
Ingrediente: 1 piept de curcan 2 kg roşii 400 g maioneză 150 g ţelină
200 g mere 20 g muştar 1 legătură verdeaţă piper sare Mod de
preparare: Alegi roşii de aceeaşi mărime, le tai căpăcelele, le scoţi
miezul cu o linguriţă şi le aşezi cu gura în jos ca să se scurgă.…
Read more »
Read more »
Bors de peste cu leustean
22 March 2010
Pui la fiert într-o oala o legătură de ceapă tăiată cubuleţe, 3 morcovi
tăiaţi rondele, puţnă ţelină şi puţin pătrunjel. Când sunt fierte pui
puţin orez (1 lingură/porţie) şi când aceste e aproape fiert pui
capetele de peşte (şi, eventual, alte bucăţi de carne de peşte). Acesta
fiebe foarte repede, aşa că, atenţie! La…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu ciuperci
22 March 2010
Ingrediente: 30 ouă 1 cutie cu ciuperci 2 legături de ceapă verde sare
piper maioneză din 2 ouă 100 g smântână verdeaţă pentru decor Mod de
preparare: Int-o oală cu apă rece şi sare pui ouăle să se fiarbă. Intre
timp, scoţii ciupercile din saramura din conservă, le speli bine şi le
laşi…
Read more »
Read more »
Gem de cirese
22 March 2010
Ingrediente: 1 kg cireşe 600-700 g miere Mod de preparare: Speli
cireşele, le scoţi sâmburii şi jumătate din cantitatea de fructe o dai
prin maşină. Fierbi cireşele tocate împreună cu mierea la foc iute timp
de un sfert de oră. Adaugi cireşele întregi şi mai laşi să fiarbă 10
minute. După ce gemul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Eye Opener (video)
22 March 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau 2 tsp Pernod 1 tsp white
crème de cacao 1 egg yolk 1 tsp sugar ice cubes 1 25ml/50ml shot measure
1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail
glass Cum se prepara Cocktail Eye Opener
Read more »
Read more »
Sos a la grec
22 March 2010
Ingrediente: 100 g ulei 150 g sifon 1 lămîie sau 2 g sare de lămîie 2 g
piper 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Se toarnă sifonul
într-un castron. Se adaugă pătrunjel verde tocat, ulei, piper, sare,
zeamă de lămîie sau sare de lămîie şi se bate amestecul cu telul. Sosul
trebuie…
Read more »
Read more »
Salata cu ton si sfecla rosie
22 March 2010
Ai nevoie de: 4-5 cartorfi fierţi, tăiaţi cubuleţe mici pe care le
stropeşti cu ulei, o conservă de peşte (ton), 2 cepe roşii mari, tăiate,
frecate cu oţet şi apoi stoarse, 4-5 ouă fierte tari, salată de sfeclă
roşie, 2 linguri maioneză, 1 lingură smântână. Serveşti aşa: pe o
farfurie întinsă (dacă nu ai…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise verzi
22 March 2010
Ingrediente: 1 kg prune verzi sau caise verzi 1 kg zahăr 1/2 l apă 1
lămâie vanilie Mod de preparare: Alegi sau culegi fructe tinere, al
căror sâmbure nu are coaja formată. Le înţepi cu un ac mai gros (2 mm)
în 7-8 locuri şi le pui imediat în apă rece, până când…
Read more »
Read more »
Sos tartar cu capere
22 March 2010
Ingrediente: 300 g maioneză 50 g ceapă 50 g capere sau 1 legătură
tarhon 50 g muştar 1 g piper sare Mod de preparare: La maioneză se
adaugă ceapă tocată foarte mărunt, după ce mai înainte a fost spălată şi
stoarsă de apă. Se mai adaugă muştar, piper şi sare după gust. Cine…
Read more »
Read more »
Marmelada de dovlecei
21 March 2010
Pui să fiarbă până se înmoaie 3 kg dovlecei daţi pe răzătoarea mare,
100 ml apă, coaja unei lămâi, scorţişoară praf (după gust) şi câteva
cuişoare (2-3, nu mai mult!). Separat, fierbi 2-2,5 kg zahăr cu 1/4 /
apă şi 1/4 l oţet din vin timp de 15 minute. După aceea, introduci
dovleceii, răzăliţi…
Read more »
Read more »
Peste la tigaie (salau)
21 March 2010
Ingrediente: 600 g file de peşte (de preferat ar fi şalăul) sare 1
lingură zeamă de lămâie 4 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de
măsline 500 ml suc de roşii câte 50 g măsline verzi şi negre verdeaţă
1/2 linguriţă de boia dulce de ardei piper 4 linguri vin alb …
Read more »
Read more »
Bezele cu stafide
21 March 2010
Ingrediente: 1 albuş 5 linguriţe zahăr pudră 1 linguriţă stafide 1/4
linguriţă zeamă de lămâie Mod de preparare: Baţi albuşul spumă şi când
este aproape gata adaugi zahărul treptat. Pui apoi vasul cu albuş pe un
vas cu apă caldă şi baţi până ce spuma începe să se întărească şi să
devină lucioasă.…
Sos de castraveciori
21 March 2010
Ingrediente: 200 g castraveciori în oţet 50 g muştar 200 g maioneza 1 g
piper sare Mod de preparare: Se curăţă de coajă castraveciorii în
oţet (cornişon), se toacă foarte mărunt, se scurg de zeamă şi se
amestecă cu maioneză. Se adaugă muştar, piper şi sare după gust. Se
serveşte la fripturi reci.…
Read more »
Read more »
Pastrav cu lamaie
21 March 2010
Ingrediente: 200 g păstrăvi 2-3 felii morcov 5 ml ulei 1/2 linguriţă
zeamă de lămâie 1 felie lămâie sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi
păstrăvii, îi speli şi îi fierbi cu morcovul 10-15 minute la foc încet.
îi scoţi cu atenţie să nu se sfărâme şi îi aşezi pe un platou. Ii
serveşti…
Read more »
Read more »
Stufat cu carne de vita
21 March 2010
Ingrediente: 200 g carne fiartă de vită 60 ml ulei 1 ceapă mijlocie 20
ml bulion 60 g usturoi verde şi verdeaţă Mod de preparare: Fierbi
înăbuşit ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Adaugi bulionul şi mai fierbi
şi cu carnea fiartă. La sfârşit adaugi verdeaţă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata din frunze de papadie cu smantana
21 March 2010
Ingrediente: 500 g frunze de păpădie 4 linguri smântână 1/2 lămâie sare
1 legătură de pătrunjel 1-2 cartofi fierţi Mod de preparare: Cureti
frunzele de păpădie şi le speli. Prepari sosul din smântână, sare şi
zeama de lămâie. Pui frunzele rupte în bucăţi într-o salatieră,
amestecate cu cartofi fierţi feliaţi. Torni sosul deasupra…
Read more »
Read more »
Pui cu orez si smantana
21 March 2010
Ingrediente: 300 g orez 600 g pui (piept dezosat) 2 ardei graşi 2-1/2
linguri ulei 200 g smântână 1 legătură pătrunjel piper 3 fire cimbru
condimente Mod de preparare: Pui la fiert orezul în apă sărată pentru
aproximativ 20 de minute, la foc mic. în acest timp tai pieptul de pui
dezosat în…
Read more »
Read more »
Ciorba de pasare cu smantana si verdeata
21 March 2010
Ingrediente: 500 g carne de pasăre 1 căniţă cu orez 1/2 kg morcovi 2-3
rădăcini de pătrunjel 3 legături ceapă 4 linguri ulei 200 g smântână 2
gălbenuşuri 100 g lămâie 1 legătură pătrunjel sare după gust Mod de
preparare: Tai carnea de pasăre în bucăţi şi o pui la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu ficat
21 March 2010
Ingrediente: 12 roşii frumoase 250 g ficat de porc sau de pui 3 chifle 1
legătură ceapă 50 g unt proaspăt 2 linguri unt topit sare piper 2
linguri smântână Mod de preparare: Alegi roşiile, le tai capacul şi le
scobeşti înăuntru. Tai ficatul felii şi-l prăjeşti uşor în unt. Treci
apoi ficatul…
Read more »
Read more »
Pui crocant
21 March 2010
Ingrediente: 4 copane de pui 1/2 ceaşcă pesmet 2 linguriţe de
pătrunjel tocat 1 linguriţă sare 1 linguriţă boia câteva boabe de piper
frunze de dafin Mod de preparare: Taie copanele în două. într-un
castronel amesteci pesmetul cu celelalte de mai sus şi treci copanele
prin acest amestec, având grijă să se…
Read more »
Read more »
Pasta de telemea noua
21 March 2010
Ingrediente: 1 pachet de margarină 400 g telemea nouă 4 ouă fierte 3
fire ceapă 1 linguriţă boia de ardei piper Mod de preparare: Dai prin
râzătoare ouăle şi tai cepele cat mai mic. Amesteci bine cu margarina şi
boiaua. Cu această compoziţie vei umple ardei graşi curăţaţi şi tăiaţi
apoi în două.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Morgan’s Mountain (video)
21 March 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml white crème de cacao 25 ml double
cream 1 tsp Kahlua Ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass 1 teaspoon Mod de
preparare: Cum se prepara Morgan’s Mountain
Read more »
Read more »
Carne de vita cu smantana
21 March 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe (sau 3 legături ceapă verde) 50
g făină 1 kg verză murată un căţel de usturoi 200 g smântână sare
chimen boia ulei supă de carne Mod de preparare: Căleşti ceapa în
ulei, presari boia, chimen şi sare (după gust) şi adaugi bucăţile de
carne.…
Read more »
Read more »
Sos cu ceapa
21 March 2010
Ingrediente: 1/2 cană cu oţet din vin 2 linguriţe cu ceapă rasă 1
linguriţă rasă sare 2 linguriţa cu mărar tocat 1/2 linguriţă pătrunjel
tocat 1 lingură apa Mod de preparare: Le amesteci bine şi păstrai
sosul in sticlă închisă ermetic, la rece. Sos pentru salate. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Varza dulce noua cu peste prajit
21 March 2010
Ingrediente: 2 verze noi mai mărişoare ulei roşii pentru gătit mărar
Mod de preparare: Toci mărunt varza şi o freci cu sare. O laşi 2-3
minute şi o pui să se călească într-o oală cu puţin ulei. La început o
laşi doar cu uleiul ca să se înmoaie şi apoi torni câte puţină…
Read more »
Read more »
Ciorba de vacuta cu tarhon si leustean
21 March 2010
Ingrediente: 1/4 kg carne de vacuta 1 conopida mica 1 ceapa mica 2
morcovi mici 1 patrunjel mic 1 ardei verde mic 1 lingura otet 3 linguri
bulion sare condimente piper alb tarhon leustean 2 catei usturoi Mod
de preparare: Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2
lingura…
Read more »
Read more »
Stufat de peste
21 March 2010
Ingrediente: 1,2 kg peste (crap, macrou) 5 legaturi ceapa verde 3
legaturi usturoi verde 2 legaturi marar 1 legatura patrunjel 150 gr.
masline verzi 120 ml ulei 100 ml vin alb sare piper Mod de preparare:
Pestele se curata, se spala, se indeparteaza capul, se taie in 12 felii
si se sareaza usor.…
Read more »
Read more »
Ciocolata cu miere de albine
21 March 2010
Amesteci bine cu o lingură de lemn un pachet de unt cu 250 g zahăr şi
le fierbi până se îngroaşă. Adaugi 3-4 linguri de miere şi 3-4 linguri
de cacao. Continui amestecarea şi fierberea pe foc mic până când se
obţine o pastă tare, pe care, caldă, o pui într-o tavă tapetată cu…
Read more »
Read more »
Crochete cu unt si marar
21 March 2010
Ingrediente: paine unt marar sare (optional lamaie) Mod de preparare:
Feliute foarte subtiri de franzela se coc la cuptor. Se scot si se lasa
sa se racoreasca putin – nu foarte mult insa (nu trebuie sa se
racesaca)! Optional se pot stropi cu lamiie. Untul se freaca cu putina
sare (dupa gust). Se…
Read more »
Read more »
Ciorba de spanac cu bors
20 March 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapă 1 legătură mărar 1 l borş sare 2-3
roşii (sau bulion) 2-3 ouă Mod de preparare: Speli, toci şi opăreşti
frunzele de spanac. Le pui în apă şi le fierbi cu ceapă şi mărar. După
ce au fiert, pui borşul, sarea, roşiile (sau bulionul) şi apoi dregi…
Read more »
Read more »
Branza de vaci cu salata de rosii
20 March 2010
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 legături ceapă 60 ml ulei un vârf
de cuţit de boia de ardei 300 g roşii 60 g zeamă de lămâie piper şi
sare după gust Mod de preparare: peli roşiile, le tai mai mărunt şi le
amesteci cu ceapa curăţată şi tocată fin. Freci…
Read more »
Read more »
Pita cu bliva
20 March 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 3 legături blivă (spanac în
varianta românească) 3-4 ouă 150-200 g brânză de oaie rasă 1-2 pahare cu
iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar piper ulei un vârf de
cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Toci mărunt bliva (spanacul),
ceapa şi mărarul şi le căleşti…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Azuluna (video)
20 March 2010
Ingrediente: 40 ml light rum 30 ml blue Curacao 120 ml pineapple juice
45 ml coconut cream some crushed ice 1 shot measure 1 measuring jug 1
blender 1 Collins glass Cum se prepara Cocktail Azuluna
Read more »
Read more »
Galuste din cartofi fierti
20 March 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g margarină 50 g pâine
albă (tăiată bucăţele) 2 l apă cu sare Mod de preparare: Pasezi
cartofii fierţi, îi amesteci cu făina şi sarea până obţii o cocă. în
cazul în care cartofii sunt prea uscaţi, adaugi 2-3 linguri de apă sau
1…
Read more »
Read more »
Gulii de vara cu carne tocata la cuptor
20 March 2010
Ingrediente: 5-6 guioare proaspete 1 kg carne tocată 200 g orez 2 cepe
sare piper condimente ulei boia de ardei dulce (după gust) un pic de
pesmet fin Mod de preparare: Cureţi guliile, le tai „beţe de chibrit"
şi le pui la prăjit într-o cratiţă cu ulei, fără să le amesteci, scuturi
doar…
Read more »
Read more »
Clatite cu carne tocata
20 March 2010
Ingrediente: 8 clătite sărate 300 g carne tocată 2 cepe piper sare
condimente 3 ouă pesmet ulei Mod de preparare: In ceapa călită adaugi
carnea, laşi câteva minute la foc, apoi pui la răcit. Când s-a răcit
puţin adaugi sare, piper, condimente şi un ou. în fiecare clătită pui
câte o lingură de…
Read more »
Read more »
Friptura de peste la cuptor cu cimbru si busuioc
20 March 2010
Pregăteşti aşa: peştii îi speli, îi cureţi de solzi, aripioare şi
codiţe, le scoţi intestinele, spălându-i înăuntru cu grijă. Scoţi
branhiile, pe care le păstrezi pentru borş. Tai peştele pe grosime în
bucăţi potrivite, de aproximativ 5 cm. Separat, cureţi usturoi, iar
căţeii îi tai în 4 pe lungime. Cu feliuţele de usturoi vei…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca de pasare cu leustean
20 March 2010
Ingrediente: 1 pui mijlociu 1 buc. morcov 1 buc. radacina patrunjel 1
buc. telina 1 buc. ceapa 2 buc. cartofi 1 buc. ardei gras 150 gr. mazare
boabe 10-15 pastai de fasole 8-10 buc. rosii o lingura ulei sare
verdeata leustean 2 l apa Mod de preparare: Pasarea curatata si
spalata se taie…
Read more »
Read more »
Mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara
20 March 2010
O
reteta de mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara din:
faina, apa, sare, nuca macinata, zahar si scortisoara. Ingrediente:
faina apa sare nuca macinata zahar scortisoara Mod de preparare: Se
face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se
lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele din…
Read more »
Read more »
Sarmale cu umplutura de peste cu orez
20 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg peşte (cod) 1 legătură de ceapă verde 1 căniţă cu
orez condimente 1 linguriţă cu vârf de cimbru mărar foi de varză dulce
opărite cu borş suc de roşii proaspete Mod de preparare: Scoţi cu
atenţie oasele, toci mărunt peştele şi-l amesteci cu orezul ales şi
spălat, cu ceapa tăiată…
Read more »
Read more »
Saramura de platica
20 March 2010
Ingrediente: 1- 2 platici (1,5-2 kg.) o capatina de usturoi doua
linguri de untdelemn doi ardei iuti sare apa Mod de preparare: Se
curata pestele de solzi, se scot intestinele, se taie capul si coada, se
spala in apa rece si se pune pe un prosop curat pentru a se scurge de
apa.…
Read more »
Read more »
Saramura de peste (crap)
20 March 2010
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 lingurita de ulei condimente ardei iute
verdeata sare Mod de preparare: Se alege un crap mai mare, se curata
si se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, in lungime, se
scot inotatoarele, sira spinarii si oasele mari. Se unge cu ulei si se…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste (cod)
20 March 2010
Ingrediente: 1 kg cod, 4 cartofi noi (mărişori) 2 ardei graşi 1/2 kg
roşii 2 legături ceapă oţet sare leuştean Mod de preparare: Laşi
peştele să se dezgheţe la temperatura camerei, îl cureţi bine şi împărţi
cantitatea în două: pentru ciorbă şi pentru umplutura de sarmale, caz
în care îl laşi crud. Cureţi…
Read more »
Read more »
Ciocolata alba cu zeama de lamaie
20 March 2010
Ingredente: 50 ml apă 500 g zahăr 1 pachet margarina sau unt 500 g
lapte praf zeama de la o lămâie mai mică sau jimătate de la una mai mare
zahăr vanilat sau esetnţă de rom Mod de preparare: Pui pe foc zahărul
cu apa şi margarina şi amesteci încontinuu până se topeşte…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac
20 March 2010
Ingrediente: 1 cană de mac măcinat 1 cană griş 1 cană lapte cald 1 cană
zahăr 4 linguri ulei 3 ouă 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de
lămâie Mod de preparare: Pui grisul la înmuiat cu laptele cald o
jumătate de oră. Ouăle le baţi tare, adaugi treptat zahărul, uleiul şi
apoi…