Retete de Paste:
Tort fin de şampanie
7 February 2009
O
reteta delicioasa de tort fin de sampanie din: foi de aluat, albus,
zahar, foite de gelatina, capsuni, suc si coaja de lamaie, sampanie,
frisca si glazura alba. Ingrediente: 4 foi de aluat (300 g) 1 albuş 160 g
zahăr 10 foiţe de gelatină 750 g căpşuni sucul şi coaja de la 1 lămâie
250…
Read more »
Read more »
Salata greceasca cu crutoane
7 February 2009
Ingrediente
o salată verde 5-6 roşii 300 g brânza feta sau telemea 100 g măsline
4-5 felii de franzelă pentru crutoane 1-2 căţei de usturoi o lingură
ulei de măsline sare piper oregano Pentru sos: 2 linguri zeamă de lămâie
2 linguri ulei de măsline Preparare: Pentru crutoane, se taie feliile
de franzelă în cubuleţe…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei
7 February 2009
Ingrediente:
1 pui 1 ardei iute uscat sare, piper 1 kg ardei gras lung, ascuţit 500 g
cartofi 1/2 linguriţă rozmarin 2 linguri ulei de măsline Preparare:
Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi puiul cu multă apă rece, apoi
uscaţi-l bine cu un şervet de bucătărie. Tocaţi ardeiul iute mărunt.
Amestecaţi-l cu sare şi piper. Frecaţi…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată
7 February 2009
Ingrediente:
Pentru blat: 3 ouă 150 g zahăr 1 pachet zahăr vanilinat 100 g făină 50 g
amidon 2 linguriţe praf de copt Pentru glazura: 150 g glazură amăruie 1
linguriţă unt Pentru umplutură: 5 foiţe gelatină 250 g fructe de pădure
amestecate 200 g cremă de brânză 1 lingură suc de lămâie 50 g…
Read more »
Read more »
Spumă albă
7 February 2009
Ingrediente:
125 ml frişca 1 albuş 125 g ciocolată albă 20 vafe simple sau cu
ciocolată 2 linguri fulgi de ciocolată albă 1 lingură praf de cacao
Preparare: Bateţi frişca bine. Bateţi albuşul până se întăreşte şi
încorporaţi mai întâi ciocolata topită, apoi frişca. Umpleţi spuma
obţinută în vafe şi lăsaţi-le cea. 1 oră la…
Read more »
Read more »
Rulouri si fripturi
7 February 2009
Ingrediente
Pentru rulouri: 1 ceapă 3 căţei de usturoi 600 g carne tocată de vită 1
linguriţă de cimbru 1 linguriţă boia de ardei,dulce 1 lingură praf de
supă sare, piper Pentru fripturi: 3 linguri pesmet 1/2 linguriţă seminţe
de anason 1 roşie 1 ceapă 2 căţei de usturoi 50 g brânză feta 500 g…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu branză, caise si coaja de lamaie
7 February 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de sare 75 g zahăr 125 g unt 1 ou.
Pentru umplutură: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr brun 1 pachet zahăr
vanilinat coaja rasă de la 1 lămâie 75 g gris 1 pachet praf de copt 1
pachet budincă de vanilie 750 g brânză…
Read more »
Read more »
Shake cu piersici si menta
7 February 2009
Ingrediente:
500 ml lapte 5 piersici mari, bine coapte zeama de la jumătate de
lămâie o lingura cu miere de albine câteva frunze de menta Preparare: Se
aleg 4 piersici mai coapte, se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi
şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu zeama de lămâie, se pasează, apoi
se…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie (video)
7 February 2009
De Jamie Oliver Episodul 9 – Rosii Bucataria lui Jamie (video)
Read more »
Read more »
Supă de vită cu tătăneasă
7 February 2009
Ingrediente:
500 g de rasol de vită 3-4 morcovi 2 câţei de usturoi 1 ţelină frunze
de ţelină 1 pastarnac 1 rădăcina de pătrunjel 1 legătura de pătrunjel
2-3 frunze de tâtâneasâ sare piper taieţei de casă sau fidea Preparare:
Se spală carnea de vită şi se pune la fiert. La supele cu carne trebuie…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu ficatei
7 February 2009
Ingrediente:
8 roşii 500 g ficăţei de pui 2 cepe 1 pahar cu vin 100 ml sos de roşii
pătrunjel sare, piper, ulei Mod de preparare: Trece ficăţeii de pui prin
maşina de tocat sau taie-i cât mai mărunt. Separat, taie ceapa şi
căleşte-o în ulei încins. Adaugă apoi ficăţeii şi lasă-i şi pe ei…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa si prune
7 February 2009
Ingrediente:
5 cepe de apa 300 g prune 1 peste afumat ulei Pentru aluat 350 g faina
250 ml lapte 1 cub drojdie 5 linguri ulei sare Preparare: Dizolvă
drojdia în laptele călduţ. Adaugă un praf de sare şi uleiul. Presară
făina şi frământă un aluat potrivit de moale. Lasă aluatul să dospească,
cel puţin…
Read more »
Read more »
Gulas picant
7 February 2009
Ingrediente:
700 g carne de vită sau mânzat 2-3 linguri unt o ceapa 2 ardei graşi
3-4 roşii 200 g suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb o
linguriţă boia iute de ardei 1 ardei iute sare piper 200 g smantana
Preparare: Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi…
Read more »
Read more »
Tarta multicolora
7 February 2009
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g făină 1 ou 120 g unt sare Pentru
umplutură: 1 fir de praz 2 ardei graşi 1 legătură de pătrunjel 300 g
ciuperci 4 ouă 3 linguri cu unt 400 g smântână piper nucşoară rasă
Preparare: Pune făina pe o planşetă, fă în mijloc o gropiţă în…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu branză si caise
7 February 2009
Ingrediente: 300 g făină 1/2 cubuleţ de drojdie 525 ml lapte 220 g
zahăr coaja rasă de la 1 portocală sare 220 g unt 5ouă 1 pachet budincă
de vanilie 100 ml suc de portocală 500 g brânză dulce de vaci 3 cutii
caise (a 425 ml) 15 g amidon Preparare: Frământaţi făina, drojdia,…
Read more »
Read more »
Budinca insiropata
7 February 2009
Ingrediente:
1 cutie cu cocteil de fructe roşii 10 linguri cu zahăr 6 ouă 6 linguri
cu griş 1 1 lapte sare Preparare: Intr-o crăticioară arde 4 linguri cu
zahăr. Tapetează apoi fundul şi pereţii crăticioarei cu zahărul
caramelizat. Separat, bate albuşurile cu un praf de sare şi restul de
zahăr. Presară apoi grisul şi…
Read more »
Read more »
Oua picante
7 February 2009
Ingrediente:
8 ouă 2 gălbenuşuri 1 lingură cu muştar 120 ml ulei 3 castraveţi muraţi
1 linguriţă cu hrean ras sare pătrunjel Mod de preparare: Pune ouăle la
fiert în apă cu o lingură cu sare, pentru a nu se crăpa. Lasă-le apoi
în apă rece, după care curăţă-le şi taie-le pe jumătate. Scoate
gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu ton si porumb
7 February 2009
Ingrediente:
1 cutie cu ton bucati 1 cutie boabe cu porumb 1-2 andive Pentru sos de
lamaie: 150 ml ulei 1 lamaie 250 ml apa minerala sare Preparare: Desfă
foile de andivă, spală-le cu multă apă rece, după care rupe-le în
bucăţi. Intr-un castron, amestecă andivele cu tonul scurs de ulei şi
boabele de porumb.…
Read more »
Read more »
Bulete de carne
7 February 2009
Ingrediente:
500 g de pulpă de porc 250 g orez 6 linguri ulei 2 linguri de făină 1
linguriţă de migdale pătrunjel 6 frunze de mentă sare şi piper.
Preparare: Carnea trecută prin maşina de tocat se amestecă împreună cu
pătrunjelul şi frunzele de mentă tocate, sarea, piperul, migdalele date
pe râzătoare. Se modelează bulete…
Read more »
Read more »
Taramosalata (Salată grecească de icre)
7 February 2009
Ingrediente:
100 g icre de peşte (albe sau roz) 500 g cartofi 200 ml ulei de măsline
3 lămâi măsline pentru decor. Preparare Cartofii, curăţaţi şi tăiaţi
cuburi, se fierb în apă cu sare 30 minute. Se scurg, păstrând
aproximativ 50 ml din apa în care au fiert. Se sfărâmă cartofii cu o
furculiţă, se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de nuci
7 February 2009
Ingrediente:
100 g miez de nucă 1 linguriţă de stafide 2 ardei iuţi 30 ml ulei 300 g
spaghete sare, piper scorţişoară sucul şi coaja de la 1/2 lămâie.
Preparare: Se toacă nucile în bucăţele mari. Se taie ardeii în două, se
curăţă de seminţe, se spală bine şi se taie în semicercuri. Se încinge…
Read more »
Read more »
Tartă de mere cu gem
7 February 2009
Ingrediente: 1 un pachet foietaj congelat (230 g, e 32 cm sau 250 g)
700 g mere sucul de la o jumătate de lămâie eventual, 4 linguri de
Calvados 50 g marţipan 100 g compot de mere (borcan) 70 g zahăr pudră 2
linguri unt 2 linguri gem de mere Preparare: Dezgheţaţi aluatul conform…
Read more »
Read more »
Pui in sos balsamic
7 February 2009
Ingrediente: 3 roşii 4 file de piept de pui (a 150 g) 2 linguri ulei de
măsline 400 ml supă 2 linguri oţet balsamic 12 cartofi mici, fierţi,
curăţaţi de coajă 1 lingură unt 1 lingură zahăr sare, piper eventual 2-3
linguriţe de amidon Preparare: Scrijeliţi roşiile cu un cuţit,
opăriţi-le, apoi turnaţi apă…
Read more »
Read more »
Tort decorativ de salată
7 February 2009
Ingrediente:
1 salată 5 ouă fierte tare 500 g roşii 1 tulpină de praz 1 legătură
ridichi 1 ceapă verde 250 g şuncă fiartă 250 g brânză gouda rasă 6 roşii
cherry Preparare: Spălaţi salata şi tăiaţi ouăle, roşiile, prazul,
ridichile şi ceapa felii rotunde. Tăiaţi cubuleţe şunca. Aşezaţi totul
în straturi într-o formă de…
Read more »
Read more »
Mini pizza cu salam şi brânză
7 February 2009
Ingrediente:
1 pachet blat de pizza 1 cutie sos de roşii 2 linguri sos pesto 30
felii de salam 200 g brânză feta sau telemea de oaie Preparare:
Pregătiţi blatul de pizza conform instrucţiunilor şi formaţi un rulou de
circa 50 cm lungime. Tăiaţi 30 de felii rotunde şi formaţi pizzele.
Amestecaţi sosul de roşii…
Read more »
Read more »
Cârnăciori cu sos curry
7 February 2009
Ingrediente:
2 linguri ulei 30 cârnăciori 200 ml ketchup cu curry şi condimente 6
linguri roşii pasate zahăr curry Preparare: Incingeţi uleiul într-o
tigaie mare şi prăjiţi acolo cârnăciorii la foc mediu. Pentru sos,
amestecaţi ketchup-ul, roşiile, zahărul şi praful de curry. Aşezaţi
cârnăciorii pe platouri mici, turnaţi sosul şi, eventual, presăraţi
puţin curry peste…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu mere
7 February 2009
Ingrediente:
8 cartofi sare, piper rozmarin uscat 4 linguri oţet de mere 200 ml supă
2 linguri ulei de floarea soarelui 2 mere roşii 2 cepe roşii Preparare:
Tăiaţi cartofii în două şi presăraţi-i cu sare, piper şi rozmarin.
Aşezaţi-i cu partea secţionată în sus şi coaceţi-i circa 20 de minute la
180°C. Amestecaţi oţetul…
Read more »
Read more »
Frigăruie cu ardei si carnăciori
7 February 2009
Ingrediente:
1 ardei gras roşu 3 cepe verzi 2 căţei de usturoi 60 g şuncă afumată
sau 6 felii bacon 3 cârnăciori 75 g brânză emmentaler sare, piper boia
de ardei, dulce 2 linguri ulei de floarea soarelui Preparare: Spălaţi
legumele. Tăiaţi ardeiul în două, spălaţi-l, îndepărtaţi-i seminţele şi
tocaţi-l bucăţele mai mari. Curăţaţi ceapa…
Read more »
Read more »
Baghete cu mozarella
7 February 2009
Ingrediente:
1 lămâie 400 g mozarella 1 legătură busuioc 5 linguri ulei de măsline
sare, piper 4 roşii 6 baghete mici Preparare: Spălaţi lămâia, uscaţi-o,
radeţi-i coaja stoarceţi-i sucul. Lăsaţi mozarella să se scurgă şi
tăiaţi-o felii de 1/2 cm grosime. Pregătiţi busuiocul, rupeţi-i
frunzuliţele. Amestecaţi coaja şi sucul de lămâie cu uleiul, sarea şi…
Read more »
Read more »
Tortuleţe cu cremă
7 February 2009
Ingrediente: 50 g zahăr 1 vârf scorţişoară măcinată 1 lămâie 125 g
mascarpone 150 g brânză dulce de vaci 500 g căpşuni 2 linguri miere 30 g
fistic Preparare: Dezgheţaţi aluatul conform instrucţiunilor de pe
pachet. Incingeţi cuptorul la 200°C. Ungeţi cu grăsime 12 forme de
brioşe sau o tavă pentru brioşe. Tăiaţi aluatul…
Read more »
Read more »
Ruladă cu morcovi şi praz
7 February 2009
Ingrediente:
4 felii carne de porc 4 felii de şuncă bacon 200 g morcovi 2 fire de
praz subţiri 1 linguriţă maghiran uscat 2 linguri unt 2 linguri smântână
2 linguri sherry sare, piper Preparare: Feliile de carne de porc se bat
ca pentru şniţele şi se presară cu sare şi piper. Morcovii se spală…
Read more »
Read more »
Minitort
7 February 2009
Ingrediente:
2 portocale 6 ouă 250 g zahăr 250g migdale măcinate 1 linguriţă praf de
copt 150 g iaurt 1 rodie Peparare: Fierbeţi portocalele în apă 90 de
minute, lăsaţi-le să se răcească, apoi pasaţi-le. Amestecaţi ouăle,
zahărul, migdalele şi praful de copt. Puneţi amestecul într-o formă (35 x
25 cm). Coaceţi-140 de minute la…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de rosii
7 February 2009
Ingrediente:
300 g spaghete 2 linguri ulei 300-400 g antricot de vită sau mânzat 100
g ciuperci o ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 400 g roşii oregano o
linguriţa pastă de roşii 50 g măsline tăiate ronde sare piper pătrunjel
Preparare: Carnea se
Varza cu carne de porc la cuptor
7 February 2009
Ingrediente:
o varză de aproximativ 1 kg 600-700 g carne de porc 50 g şunculiţă
ţărăneasca o ceapă mică 2-3 linguri ulei 100-150 ml suc de roşii 2-3
linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat piper boabe 1 legătură mărar
Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte uşor în ulei, într-o
cratiţă cu fundul…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu varza proaspata
7 February 2009
Ingrediente:
1/4 varză albă 1/4 varză roşie 2 bucăţi pastrama din piept de pui 100 g
măsline 2-3 roşii 1 ardei gras 2-3 linguri capere murate sare piper 2
linguri oţet de mere 1-2 linguri ulei de măsline Preparare: Varza albă
şi cea roşie se taie fideluţă şi se pun într-un castron mai mare. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba ruseasca
7 February 2009
Ingrediente:
600 g carne de vita cu os o ceapa 2 morcovi 1/2 ţelină 1/4 varză 2
cartofi 2-3 roşii sau 200 ml suc de roşii 1 ardei gras 1 I de borş
leuştean verde sare Preparare: Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi
se taie cubuleţe. Se pune la foc într-o oală cu…
Read more »
Read more »
Friptură de porc
7 February 2009
Ingrediente:
4 linguri gem de mere 4 linguri suc de lămâie 1 vârf piper cayenne 1,5
kg carne de porc cu slănină şi şorici 1 lingură unt topit cca. 5 g
cuişoare pentru aromă Preparare: Incălziţi gemul de mere într-un vas
mic, apoi amestecaţi-l împreună cu piperul cayenne şi cu sucul de
lămâie, formând astfel…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde cu carne
7 February 2009
Ingrediente
1 borcan mare de fasole verde 500 g carne pentru tocat de vită şi de
porc 2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g roşii decojite în suc de roşii
2-3 linguri de ulei 2-3 linguri de vin 1 legătură de pătrunjel 1/2
linguriţă de sare piper măcinat Preparare: Carnea se spală, se curăţă…
Read more »
Read more »
Salata Caesar
7 February 2009
Ingrediente:
1 căpăţână de salată verde 1 ou fiert cu gălbenuşul moale 4-5 sardele 2
felii bacon 2 linguri de zeamă de lămâie 3 linguri parmezan ras 2 felii
franzela 1 catel usturoi 3-4 linguri ulei de masline cateva boabe de
mustar sare, piper Salata verde se spală şi se lasă la scurs pe un…
Read more »
Read more »
Tort cu brânză de vaci si fructe
6 February 2009
Ingrediente:
Pentru blat 6 ouă 175 g zahăr 1 zahăr vanilinat 120 g făină 80 g amidon
1 linguriţă praf de copt Pentru umplutură: 8 foiţe de gelatină 4
gălbenuşuri sucul de la o jumătate de lămâie 150 g zahăr 1 pachet zahăr
vanilinat 4 linguri rom (sau 4 picături esenţă de rom) 400 ml…
Read more »
Read more »
Castraveti murati bulgaresti
6 February 2009
Ingrediente:
6 kg castraveţi 2 l oţet 8 l apă 2 cepe 10 linguri sare piper boabe de
muştar Preparare: Se amestecă oţetul, apa, sarea şi se adaugă ceapa
tăiată julien, piper şi boabe de muştar. Amestecul se pune în borcane şi
se adaugă castraveţii. Pentru a nu se înmuia castraveţii, borcanele
trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos de smântână
6 February 2009
Ingrediente:
20 de ciuperci proaspete potrivite ca mărime 150 g de smântână 2
gălbenuşuri 150 g unt 1/2 lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel
verde Preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se rup de codiţe care
se toacă mărunt. Se dau cu un praf de sare, se pun într-o folie de
aluminiu şi…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi
6 February 2009
Ingrediente:
400 g cartofi 1 legatura ceapa verde 2-3 morcovi 1 pastarnac 1 telina
2-3 linguri ulei 1 ou 150 g smantana sare, piper 1 legatura patrunjel
verde Preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ţelina
şi păstârnacul se taie ca pentru supă şi se pun la fiert într-o oală cu
1,5-2 1…
Read more »
Read more »
Frigărui dulci
6 February 2009
Ingrediente:
400 g fructe amestecate (struguri, ananas, mere, fruct stea) câte 150 g
ciocolată cu lapte şi ciocolată amăruie circa 3 linguri fulgi de cocos
Preparare: Tăiaţi fructele în bucăţi. Tăiaţi ciocolata, apoi topiţi-o la
baie de aburi şi cufundaţi fructele în ciocolată. Tăvăliţi-le prin
fulgii de cocos şi lăsaţi-le să se întărească pe un…
Read more »
Read more »
Ghiveci de carne şi legume
6 February 2009
Ingrediente
: câte 200 g pulpă de vacă, porc şi viţel sare, piper 1 ceapă mare 500 g
cartofi 1 tulpină de praz 250 g varză albă 300 g morcovi partea verde
de la 1 ţelină 150 g bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură
ulei 1-2 linguriţe maghiran uscat nucşoară cca. 600…
Read more »
Read more »
Ragout cu ciuperci
6 February 2009
Ingrediente:
circa 7 g ciuperci uscate (mânătărci) 200 g cartofi 2 linguri suc de
lămâie 300 g rădăcină de tătăneasă sare 1 lingură unt 1 lingură faină 50
ml smântână 1/2 linguriţă pătrunjel tocat Preparare: Inmuiaţi
ciupercile în 75 ml de apă călduţă. Curăţaţi cartofii şi amestecaţi-i cu
o lingură de suc de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu branză si caise
6 February 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 250 g făină 1 vârf de sare 75 g zahăr 125 g unt 1 ou.
Pentru umplutură: 3 ouă 100 g unt 200 g zahăr brun 1 pachet zahăr
vanilinat coaja rasă de la 1 lămâie 75 g gris 1 pachet praf de copt 1
pachet budincă de vanilie 750 g brânză…
Read more »
Read more »
Salată de varză cu cârnăciori
6 February 2009
Ingrediente:
200 ml oţet de mere 3 linguriţe boabe de muştar 1 linguriţă sare 50 g
zahăr brun 1 căpăţână de varză albă (cea. 750 g) 2 ardei graşi roşii 1
ceapă 2 linguri ulei 4 cârnaţi Preparare: Puneţi în acelaşi vas oţetul,
boabele de muştar, sarea şi zahărul şi fierbeţi-le circa 10 minute la…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu varză de Bruxelles
6 February 2009
Ingrediente:
500 g varză de Bruxelles sare 100 ml lapte 3 felii pâine toast 1 ceapă 1
legătură pătrunjel 500 g amestec de came tocată 2 ouă piper 30 g unt
topit 1 lingură făină 400 ml supă 150 ml smântână 2-3 linguri muştar
zahăr verdeaţă Preparare: Pregătiţi varza şi fierbeţi-o în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Salata bulgareasca
5 February 2009
Ingrediente:
300 g roşii 6 cartofi potriviţi 1 castravete 2 cepe roşii 2 ardei graşi
1 lingură oţet 3 linguri ulei sare, piper măcinat pătrunjel proaspăt
salată verde tăiată fâşii brânză. Preparare: Cartofii se fierb în coajă
şi se taie felii cât sunt încă fierbinţi. In timp ce fierb cartofii, se
face un sos din…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza
5 February 2009
Ingrediente:
500 g făină 30 g drojdie 100 g zahăr 3 linguri apă 80 g untură 4 ouă 1
lămâie 250 g brânză telemea 1 linguriţă scorţişoară. Preparare: Se
dizolvă drojdia în puţină apă caldă, într-un vas, se pune făina, drojdia
în mijloc şi se adaugă zahărul, untura topită, gălbenuşurile de ou şi
coaja de…
Read more »
Read more »
Galuste cu legume
5 February 2009
O
reteta delicioasa de galuste cu legume din: faina, ou, apa, sare, praz,
morcov, varza rosie, sare si piper. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg de
făină 1 ou 1 cană de apă sare. Pentru umplutură: 1 praz 1 morcov varză
roşie sare, piper Preparare: Din făină, ou, sare şi apă se frământă un
aluat. Se…
Read more »
Read more »
Tocanita cu legume si carne de porc
5 February 2009
O
reteta delicioasa de tocanita cu legume si carne de porc din: carne de
porc, boia de ardei, sare, piper, cimbru, ceapa, usturoi, rosii, ardei
grasi, ulei, pasta de rosii si morcovi. Ingrediente: 600 g carne de porc
boia de ardei sare şi piper negru cimbru 3 cepe potrivite 4 căţei de
usturoi 5 roşii…
Read more »
Read more »
Pulpe de curcan cu sos de portocale
4 February 2009
Ingrediente:
2 pulpe de curcan sare, piper 3 linguri ulei 4 cepe câte: 1/2 linguriţă
chimen pisat cardamon coriandru şi scorţişoară sucul de la 2 portocale
300 g morcovi 250 g orez cu bobul lung Preparare: Spălaţi pulpele de
curcan şi uscaţi-le cu un şervet de bucătărie. Frecaţi-le cu sare şi
piper. Incingeţi uleiul într-un…
Read more »
Read more »
Pogacele cu jumari
4 February 2009
Ingrediente:
500 g făină 80 g untură 1 gălbenuş drojdie 250 g jumări tocate 1 pahar
smântână 50 ml lapte. Preparare: Făina se amestecă împreună cu untura,
gălbenuşul, drojdia dospită în lapte, jumările tocate, smântână. Se
frământă şi se lasă la dospit 1/2 oră. Se întinde aluatul, se unge cu
untură, se pliază, se lasă…
Read more »
Read more »
Pui pe un pat de morcovi
4 February 2009
Ingrediente:
2 cepe 4 pulpe de pui sare, piper 2 linguri ulei 4 crenguţe cimbru 75
ml vermut sec 175 ml supă 4 morcovi Prepararre: Incingeţi cuptorul la
200°C. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o felii. Spălaţi pulpele de pui.
Uscaţi-le bine cu un şervet de bucătărie, apoi frecaţi-le cu sare şi
piper. Incingeţi uleiul într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune
4 February 2009
Ingrediente:
1 kg prune 30 g drojdie 100 ml lapte călduţ 100 g zahăr 300 g făină
sare 50 g unt moale 1 ou 2 linguri ulei Preparare: Se face o maia din
lapte, drojdie şi puţin zahăr. Se lasă la crescut, apoi se amestecă
împreună cu făina, sarea, untul moale, oul şi zahărul. Aluatul…
Read more »
Read more »
Chec cu glazura de ciocolata
4 February 2009
Ingrediente:
4 ouă 250 g de făină 200 g zahăr 150 g unt 6 linguri lapte 2 linguri
cacao 1/2 linguriţă praf de copt 1/2 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de
sare 2 tablete de ciocolată Preparare: Se pregăteşte o tavă şi se dă
drumul la cuptor la temperatura de 160 de grade C. Se…
Read more »
Read more »
Ciorba bulgareasca de pui
4 February 2009
Ingrediente:
măruntaie de la doi pui 1 legătură de zarzavat pentru supă 1 ceapă 1
linguriţă de unt 1 lingură de făină 100 ml smântână 1 gălbenuş sare
piper boabe 1 foaie de dafin Preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt
în unt, împreună cu zarzavatul tăiat fideluţă, se presară cu făină şi se
stinge cu…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciocolata
4 February 2009
Ingrediente:
5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină jumătate ceşcuţă ulei 1 esenţă
vanilie Ingrediente pentru crema: 1 pachet margarina pentru creme 1
cutie mică de ciocolată Finetti (200 g) Preparare: Se separă albuşurile
de gălbenuşuri şi se bat bine cu zahărul. Se adaugă peste albuşuri
gălbenuşurile frecate puţin cu esenţa de vanilie, uleiul…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la tavă cu amestec de legume
4 February 2009
Ingrediente:
1 pulpă de miel (cea 2 kg) 12 feliuţe de usturoi curăţat 50 g unt 4
crenguţe de cimbru 2 crenguţe de rozmarin 3 linguri de ulei de măsline 1
lingurinţă de sare piper boabe şi măcinat legume diverse Preparare: Se
pune fasolea albă la înmuiat în apă rece, timp de 2 ore. Se…
Read more »
Read more »
Pate din gâscă
4 February 2009
Ingrediente:
600 g ficat de gâscă 1 cană cu lapte 4 gălbenuşuri 150gunt 2-3 foi de
dafin sare boabe de piper Mod de preparare: Curăţă bine ficatul să nu
rămână urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la
temperatura camerei. într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare,
câteva boabe…
Read more »
Read more »
Ochiuri in cuib de parizer cu cascaval
4 February 2009
Ingrediente:
4 ouă 4 felii de parizer 4 felii de caşcaval sare piper pătrunjel verde
tocat puţin ulei. Preparare: Feliile de parizer se prăjesc în tigaie,
pe ambele părţi. Ele vor lua forma unui cuib în care spargem câte un ou
pe care punem sare, piper şi câte o felie de caşcaval. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Ciuperci pane
4 February 2009
Ingrediente:
500 g de ciuperci 2 ouă făină pesmet frunze de pătrunjel sare ulei
pentru prăjit Preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală. Se vor folosi
doar pălăriile, care se lasă să se zvânte pe un şervet. Se presară cu
sare, apoi se dau prin făină, ou bătut amestecat cu verdeaţă tocată şi
pesmet. „Pălăriile”…
Read more »
Read more »
Târâtor (supă răcoritoare de vară)
4 February 2009
Ingrediente:
6 castraveţi potriviţi 1/2 kg iaurt sare, miez de nucă tocată 6 căţei
de usturoi tocaţi fin mărar şi pătrunjel verde Preparare: Cureţi şi razi
pe răzătoarea fină 6 castraveţi şi-i laşi la scurs. Amesteci 1 kg apă
cu 1/2 kg de iaurt, la care adaugi un praf de sare, castraveţii raşi,
nucile tocate…
Read more »
Read more »
Tocana bulgareasca de vita
4 February 2009
Ingrediente:
2 kg came vită fără os 100 ml ulei de floarea-soarelui 7 cepe potrivite
12 căţei usturoi 10 foi de dafin 1 1/4 lingură coajă de lămâie 1 1/4
lingură cimbru uscat 3 linguri boia dulce câte 2/3 linguriţă de: boia
iute, sare şi piper 1/2 cană vin roşu sec 3 1/2 căni supă…
Rosii umplute cu crema de branza
3 February 2009
Ingrediente:
4 roşii mari 1 cutie cremă de brânză mascarpone 2 fire de ceapă verde 2
cubuieţe brânză feta 1 legătură de mărar 50 g susan seminţe 1 salată 1
castravete 2 ouă fierte tari Preparare: Se spală roşiile, se şterg şi se
golesc de sâmburi. Se lasă la scurs pe un şervet absorbant. Intr-un…
Read more »
Read more »
Sommelier-ul
3 February 2009
Sommelier-ul
…un cuvant frumos si cam atat. Dupa cunostintele mele, daca nu ma
insel, in Romania acest cuvant a aparut legal in Codul Muncii in urma cu
vreo 4-5 ani; aceasta meserie a fost recunoscuta dupa lungi insistente
ale celor care au avut legatura din punct de vedere profesional cu
exteriorul restauratiei. Conform legilor Ministerului…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu fidea si spirale crocante de aluat frantuzesc
3 February 2009
Ingrediente:
3 morcovi potriviti 2 cepe 2 radacini de patrunjel 1 telina mica 2
ardei 1 pastarnac 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel 1 kg rosii
sare, piper, fidea 2 linguri de ulei Preparare: Se curăţă şi se spală
ceapa, ţelina, ardeii, păstârnacul şi morcovii. Se pun toate legumele la
fiert într-o oală de…
Read more »
Read more »
Paste multicolore
3 February 2009
Ingrediente:
1 pachet cu paste în două culori 1 broccoli mic 1 ardei gras 1
castravete 2 fire de sparanghel 1 linguriţă cu unt Pentru sos: 50 g unt
50 g făină 350 ml supă de oase sau de legume sare Preparare: Pune
pastele la fiert în apă cu un praf de sare. Scurge-le bine…
Read more »
Read more »
Chec cu visine
3 February 2009
Ingrediente:
2 oua 6 linguri ulei 2 plicuri zahar vanilat 8 linguri lapte coaja rasa
de la 1 lamaie 10 linguri cu zahar 250 g faina 1 praf de sare 1 plic
praf de copt 400 g visine fara samburi 1 lingura pesmet Preparare: Se
pun toate igredientele intr-un castron si se amesteca pana nu…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde
3 February 2009
Ingrediente:
1 kg linte 2 cepe mari 2 linguri bulion 3 catei usturoi 500 g fasole
verde fideluta 2 morcovi potriviti sare, piper negru si alb 50 ml ulei 1
legatura cimbru verde Preparare: Se alege lintea bob cu bob, apoi se
spala de 2-3 ori in apa calda. Inainte de a fi pusa la…
Read more »
Read more »
Cordon bleu cu legume
3 February 2009
Ingrediente:
400 g cartofi 200 g mazare 2 morcovi subtiri 1 legatura ceapa 1
legatura marar 1 legatura patrunjel verde 150 g branza proaspata de vaci
50 g cascaval 4 bucati piept pui 4 felii sunca presata 1 lingura de
faina 1 ou 3 linguri pesmet 3 linguri unt 3-4 linguri ulei sare, piper
Preparare:…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume
3 February 2009
Ingrediente pt aluat 300 g faina 30 g drojdie 1 lingurita zahar 1 praf
de sare 3 linguri ulei Ingrediente pt topping 400 g cascaval 200 g
branza mozzarella taiata cubulete 4 rosii medii 1 ardei rosu 1 ardei
verde 1 ceapa rosie ghimbir 1 ardei iute verde Preparare: Se scoate
drojdia si se…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume şi sos picant
3 February 2009
Ingrediente:
1 kg piept pui potriviţi 1 ceapă mare 2 ardei graşi (verzi) 1 ardei
roşu 1 legătură pătrunjel sare, piper negru şi alb 4 roşii mari 1 praf
boia de ardei 1 praf paprika 5-6 linguri ulei de măsline Preparare: Se
spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se lasă să se…
Read more »
Read more »
Rosii gratinate cu perisoare de carne si cartofi cu branza
3 February 2009
Ingrediente:
800 g cartofi mici 250 g came tocată macră (vită sau porc) 1 chiflă
crocantă 3 ouă sare piper praf de paprika 800 g roşii mici grăsime
pentru uns tava 400g smântână 200g caşcaval de oaie ras Preparare: Se
spală cartofii şi se fierb în apă cu sare circa 20 de minute, în coajă.…
Read more »
Read more »
Gulas
3 February 2009
Ingrediente:
1 kg carne viţel 1 kg carne porc 800 g cartofi tăiaţi cubuleţe 200 g
amestec zarzavat (morcovi + rădăcină de pătrunjel) 1 kg ceapă 1 roşie
curăţată de coajă şi tocată 4 ardei graşi roşii smântână sare, piper,
boia, chimen şi ulei Preparare: Se căleşte ceapa în ulei încins. Se
adaugă boiaua dulce,…
Read more »
Read more »
Tocanita ungureasca
3 February 2009
Ingrediente:
1 kg carne de purcel 150 ml ulei 2 cepe mari 10 roşii bine coapte 300 g
măsline 1 lămâie mare tăiată în patru 2 linguri boia dulce de ardei 1
linguriţă boia iute de ardei 1 linguriţă piper vegeta după gust 2
linguri de bulion pătrunjel verde proaspăt 1 foaie de dafin piper…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu smantana
3 February 2009
Ingrediente:
1 kg crap (fără cap şi coadă) 200 g lapţi şi icre de crap 20 g boia de
ardei 500 g cap de crap 10 g ardei iute ruşu 250 g ceapă roşie 1 lămâie
150 ml smântână 1 foaie de dafin sare după gust Preparare: Ceapa se taie
rondele, crapul se taie felii;…
Read more »
Read more »
Papiote din carne de vita la tava
3 February 2009
Ingrediente:
6 şniţele de vită 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri de muguri de pin 4
linguri de ulei de măsline 10 cl de vin alb 3 fire de pătrunjel 500 g
morcovi noi 500 g cartofi noi mici 150 g arpagic sare, piper Preparare:
Se bate carnea de vită cât mai mult posibil,…
Read more »
Read more »
Scrumbii cu cremă de telină
3 February 2009
Ingrediente:
6 scrumbii 1 cutie de porumb 1 legătură de ceapă albă, mică 1/4
rădăcină de ţelină 15 cl de vin alb 15 cl sos de peşte 10 cl de smântână
proaspătă sucul de la o jumătate de lămâie sare, piper Preparare: Se
taie ceapa. Se scurge şi se usucă porumbul. Se curăţă şi se…
Read more »
Read more »
Sarlotă cu piersici şi mentă
3 February 2009
Ingrediente: 45 pişcoturi 4 piersici în sirop 50 cl de lapte 250 g
zahăr 8 gălbenuşuri de ou 50 cl frişca lichidă 8 foi de gelatină 3 fire
de mentă Preparare: Foile de gelatină se pun la înmuiat în apă rece. Se
fierbe laptele cu jumătate din zahăr. în acest timp, se amestecă
gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi
3 February 2009
Ingrediente:
12 cartofi noi 400 g carpaccio de vită 1 borcan de pastă neagră
tapenade 80 g fâşii de parmezan 3 fire de busuioc ulei de măsline sare
piper măcinat Preparare: Se curăţă cartofii şi se fierb 20 de minute în
apa în care, în prealabil, după ce a dat în primul clocot, s-a pus…
Read more »
Read more »
Supă cremă de roşii
3 February 2009
O
reteta simpla de supa crema de rosii cu telina, bulion de legume,
smantana, branza, leustean, patrunjel, marar, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg de roşii coapte 1 rămurică de ţelină 1 litru de
bulion de legume 2 linguri de smântână proaspătă 300 g de brânză
proaspătă 1 legătură de leuştean 1…
Read more »
Read more »
Pui cu orez exotic
3 February 2009
Ingrediente:
500 g orez risotto 6 bucăţi de pui 6 roşii uscate 100 g fulgi de nucă
de cocos 2 cepe 5 căţei de usturoi 100 g unt 1,5 l supă de pui 1 steluţă
de anason 1 baton de scorţişoară 3 boabe de cardamon 1 linguriţă de
şofran pudră 4 linguri de ulei sare,…
Read more »
Read more »
Miel caramelizat cu usturoi marinat
3 February 2009
O
reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel,
usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 6 felii de miel tăiate pe lungime
şi legate cu sfoară 24 de căţel de usturoi marinat (în ulei de măsline) 2
linguri de zahăr 1 crenguţă de rozmarin…
Read more »
Read more »
Inghetata de cacao cu fulgi de ciocolata
2 February 2009
Ingrediente:
6 ouă 250 g zahăr 1 l lapte 50 g cacao 100 g fulgi de ciocolată 2
pliculeţe zahăr vanilat 6-8 cornete de napolitanăPreparare: Se sparg
ouăle într-un castron şi se freacă cu zahărul, de preferat pudră, până
ce arată ca o cremă foarte fină şi spumoasă. Se acoperă cu o folie şi
se…
Read more »
Read more »
Rulada fina cu miez de pere
2 February 2009
Ingrediente:
Pentru blat 4 ouă 125 g făina 1linguriţă praf de copt 50 g unt coaja şi
zeama de la o lămâie 1 vârf de sare 1 pliculet zahar vanilat hârtie de
copt Pentru umplutură 1 kilogram de pere 1 plic de zahăr vanilat 2
albuşuri 2 linguri de zahăr Preparare: Se dă drumul la…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi
2 February 2009
Ingrediente:
4-8 morcovi potriviti 2 dovlecei 2 cepe mijlocii 2 căţei de usturoi 1
rădăcină de pătrunjel 1 ţelină potrivită 1 linguriţă de boia iute 2
linguri de vin alb 1 ardei mare verde Preparare: Se curăţă legumele de
coajă, se spală şi se pun la fiert. Pentru început se pun legumele care
fierb mai…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu mustar
2 February 2009
Ingrediente:
3 morcovi mari 1 ţelina mare 3 mere verzi zeama de la o lămâie oţet
aromatic 50 g nuci macinate 1 lingura zahăr brun sare, piper alb 1
lingura ulei de măsline 1 cutie de smântână degresata 2 ouâ 50 ml ulei 1
linguriţa muştar 3 catei de usturoi Preparare: Se curăţă rădăcinoasele
de…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu paine prajita
2 February 2009
Ingrediente:
2 conserve de ton in suc propriu salata verde 100 g masline zeama de la
2 lamai cimbru 1 castravete 2 rosii ulei de masline praf de usturoi 1
ceapa verde 1 ardei verde 1 ou fiert Preparare: Se desfac conservele, se
pune tonul bucăţi să se scurgă într-o sită şi se stropeşte cu…
Read more »
Read more »
Pui cu legume
2 February 2009
Ingrediente:
500 g piept de pui 50 g de unt sare, piper 4 cartofi potriviţi 400 g
mazăre 1 legătură de pătrunjel verde 2 cepe mici 3 morcovi mijlocii 4
linguri parmezan ras sau caşcaval 6 felii de pâine tăiată în triunghiuri
şi prăjite Preparare: Se taie pieptul în felii de 2 centimetri, se
spală…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu piure de cartofi
1 February 2009
Ingrediente:
2 piepţi de pui mari cimbru boia de ardei dulce piper negru şi verde
sare 50 ml ulei 800 g cartofi 50g unt 100 ml lapte Preparare: Se spală
piepţii, se porţionează în 4 bucăţi şi se lasă la scurs. Pe o farfurie
se pregăteşte sare, boia, piper şi se trece fiecare bucată prin…
Read more »
Read more »
Inghetata de visine cu clatite si mere
1 February 2009
Ingrediente:
500 g vişine 1 l de frişca 400 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat
Preparare: Se aleg vişinele, se spală şi se curăţă de sâmburi. După ce
s-au curăţat, se presară zahărul peste ele şi se lasă la rece 10 minute.
Separat, într-un bol, se bate frişca foarte bine. Frişca naturală se…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume cu carne
1 February 2009
Ingrediente:
500g carne de vită sau de porc 300 g dovlecei 6-8 cartofi 2 cepe mari 3
căţei de usturoi 1 varză mică 1 vânătă potrivită 2 ardei graşi 2
morcovi 8 roşii potrivite mărar, pătrunjel sare, piper 50 ml ulei de
măsline Preparare: Se spală carnea, se scurge şi se taie cubuleţe. Se
pune…
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere
1 February 2009
Ingrediente:
-pentru blatul 1 125 g biscuiţi cu unt 2 linguri de miere 75 g unt
Pentru blatul 2 100 g făină 2 linguri de zahăr 50 g unt 1-2 linguriţe de
coajă rasă de lămâie 75 g unt Pentru umplutură 200 g brânză de vaci 100
g zahăr 2 oua 100 g smântână duice…
Read more »
Read more »
Conopida cu pui la cuptor
1 February 2009
Ingrediente:
500 g piept de pui 1 conopida 300 g cascaval 50 g unt 50 g smantana 1
dovlecel 1 morcov 1 lingurita miere 3-4 linguri de pesmet 2 oua sare,
piper alb Preparare: Se spala pieptul de pui, se portioneaza si se asaza
intr-o tava de aragaz, mai inalta, tapetata cu unt si pesmet.…
Read more »
Read more »
Supă cremă de dovleac
1 February 2009
Ingrediente:
1-2 dovleci turceşti de mărime mică 1 ceapă mare 1 ţelină 1 rădăcină de
pătrunjel 1-2 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel porumb de
floricele sare piper Preparare: Se taie dovlecii pe mijloc şi se curăţă
de miez şi seminţe. Miezul se taie bucăţi şi se pune să fiarbă într-o
oală cu apă…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu ceapa
1 February 2009
Ingrediente:
1-2 cutii de ton in ulei vegetal 1-2 linguri de iaurt 1 lingura ulei de
masline sare, piper alb 4-5 ridichi 1 ceapa rosie mica 1 ceapa alba
mica 1 salata verde mica 2-3 castraveti zeama de la 1 lamaie Preparare:
Se desfac cutiile de ton, se scot bucatele de peste si se pun…
Chifteluţe cu garnitură de ardei
1 February 2009
Ingrediente:
500 g carne tocată un ghimbir 1 ceapă verde 1 căţel de usturoi 1
legătură de pătrunjel 2 ouă 6-8 linguri de pesmet 1 linguriţă de praf de
chili 1 linguriţă praf de cori-andru sare piper Pentru garnitura de
ardei: 1 ceapă 1-2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 ardei galben 3
linguri…
Read more »
Read more »
Friptura de pui cu legume
1 February 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui sau 4 piepţi 3 dovlecei cu coajă 4 morcovi 4 cartofi
rozmarin sare piper 50 g unt 1 linguriţă de miere Preparare: Se curăţă
pulpele de pieliţe, se taie jumătăţi, se spală şi se ung cu unt, sare şi
piper. Se tapetează o tavă mai înaltă cu unt şi cu…
Read more »
Read more »
Varza cu carne
1 February 2009
Ingrediente:
1 varză mare 3-4 linguri de ulei 500 g muşchiuleţ de porc 1 legătură de
mărar 3-4 linguri de pastă de roşii 2 cepe roşii piper Preparare: Se
spală varza, se curăţă de foile de deasupra şi se taie în două. Se toacă
mărunt, se pune într-un bol de plastic şi se freacă cu…
Read more »
Read more »
Dovleac inabusit in coaja
1 February 2009
Ingrediente:
1-2 dovleci mici 100 g unt sare 1 legătură de pătrunjel Preparare: Se
taie un dovleac pe jumătate şi se scoate miezul. Se curăţă bine de coajă
astfel încât să rămână ca un bol care poate fi folosit. Dacă este
nevoie, se curăţă şi celălalt dovleac, iar miezul se taie cubuleţe şi se
pune…
Read more »
Read more »
Pere cu sos de ciocolata
1 February 2009
Ingrediente:
4 pere 150 g zahar 175 g ciocolata menaj 150 g smantana 1 lingurita
ghimbir macinat 300 ml vin rosu 150 ml apa zeama de la 1 portocala
Preparare: Pune la fiert, într-o oală, vinul cu apa. Adaugă 125 g de
zahăr, ghimbirul şi sucul de portocală şi lasă să fiarbă, în clocot
preţ…
Read more »
Read more »
Chiftele cu legume
1 February 2009
Ingrediente:
700 g cartofi 1 morcov 2 cepe 1 fir de busuioc 2 căţei de usturoi 150 g
brânză topită 1 ou 125 g pesmet 2 linguri cu orez fiert ulei, sare,
busuioc Preparare: Fierbe cartofii în apă cu sare. Separat, căleşte
ceapa, usturoiul şi morcovul tăiat mărunt. După 2 minute adaugă sare şi
puţin…
Read more »
Read more »
Salata de toamna
1 February 2009
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj 1-2 mere verzi 1-2 pere 1/2 dovleac 1 gutuie 500
g branza de vaci 2-3 linguri zahar 50 g stafide 100 g unt scortisoara
Preparare: Spală merele şi perele şi taie-le cubuleţe, cu tot cu coajă.
Gutuia şi dovleacul, decojite, taie-le în cuburi foarte mici. Căleşte-le
în unt topit,…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere
1 February 2009
Ingrediente: 250 g faina 30 g zahar 100 g unt 1 ou -pentru umplutura: 3
mere mari 1 ou si 1 galbenus 30 g faina 70 g zahar 250 ml lapte
Preparare: Pregăteşte o cocă din ingrediente pentru aluat şi lasă la
frigider aproximativ 30 de minute. Intre timp, freacă oul şi gălbenuşul
împreună…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de miel
1 February 2009
O reteta simpla de tocana cu carne de miel din: carne de miel cu os,
ceapa, ardei rgas, sos de rosii, rosii, usturoi, patrunjel, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel cu os 2-3 cepe 2 ardei graşi 5
roşii 300 ml sos de roşii 4 căţei de usturoi l legătură…
Read more »
Read more »
Tocana din organe
31 January 2009
Ingrediente:
500 g carne de porc 1 limbă de porc 500 g ficat 2 rinichi 3-4 cartofi 3
cepe 50 g făină 1 morcov 700 ml supă 2 foi de dafin pătrunjel ulei sare
Preparare: Opăreşte rinichii, scoate-le grăsimea, după care taie-i
fâşii. Fierbe limba cu sare şi dafin. Indepărtează pieliţa şi tai-oîn
bucăţi. Taie…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie (video)
31 January 2009
De Jamie Oliver Episodul 9 – Fasole Bucataria lui Jamie (video)
Read more »
Read more »
Strudel cu prune
30 January 2009
Ingrediente:
aluat din foietaj 500 g prune 4 linguri cu unt 4 linguri cu magiun 150 g
migdale zahar pudra -pentru razatura: 150 g faina 125 g zahar 120 g unt
Preparare: Spală prunele, scoate-le sâmburii şi taie-leîn sferturi.
Frământă un aluat din ingredientele de răzătură şi dă-l apoi pe
răzătoarea mare. Intinde foaia de…
Read more »
Read more »
Rulada mozaic
30 January 2009
Ingrediente:
4 cotlete de porc dezosate 200 g ciuperci 2 linguri cu faina 3 cepe 150
cascavl de oaie piper negru macinat condimente de provence oregano
sare, ulei Preparare: Taie cotletele in jumatate, dar nu pana la capat.
Bate-le bine si pipereaza-le. Pune-le asa incat sa se suprapuna. Taie
ciupercile felii si ceapa marunt. Le…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu ardei
30 January 2009
Ingrediente:
800 g piept de pui 4 cepe 250 ml sos de roşii 4-5 ardei graşi 1 ardei
iute 2-3 căţei de usturoi pătrunjel ulei sare piper Preparare: Taie
pieptul de pui cubuleţe şi spală-l in apă rece. Scurge-l şi
condimentează-l cu sare şi piper. Separat, taie ceapa mărunt şi
căleşte-o în ulei încins. Stinge…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu boia si somon
30 January 2009
Ingrediente:
1 ardei gras roşu 250 g varză albă 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri
unt 1 lingură boia dulce 1 lingură boia iute 1 lingură chimen 800 ml
supă limpede de legume 2 linguri sos de roşii Sare şi piper negru
proaspăt măcinat 400 g file de somon 1 lingură zeamă de…
Read more »
Read more »
Sufleu cu macaroane
30 January 2009
Ingrediente:
200 g macaroane sare 500 g praz 2 linguri pesmet 125 g şuncă fiartă 125
g emmentaler 3 ouă 250 ml smântână piper piper cayenne nucşoară rasă
Preparare: Fierbeţi macaroanele în apă cu sare, conform instrucţiunilor
de pe pachet. Pregătiţi prazul şi tăiaţi-l inele. Adăugaţi-l peste
macaroane în ultimele minute de fierbere şi fierbeţi…
Read more »
Read more »
Supă de fasole roşie cu tăiţei din legume prăjite si usturoi
30 January 2009
Ingrediente: 350 g fasole roşie uscată 150 g costiţă, tocată cuburi
mici 1 fir de praz 3 căţei de usturoi 1 lingură cimbru mărunţit 2 foi de
dafin Sare şi piper negru proaspăt măcinat 750 g roşii 200 g dovlecei
300 g morcov 2 cepe 5 linguri ulei de măsline Preparare: într-un bol cu…
Read more »
Read more »
Sufleu de conopidă la cuptor
30 January 2009
Ingrediente:
1 conopidă mare sare 1 ceapă 4 linguri unt 2 linguri făină 250 ml supă
250 ml lapte 1 foaie de dafin piper nucşoară rasă 50 ml smântână 1
linguriţă suc de lămâie 150 g brânză rasă 4 linguri pesmet Preparare:
Pregătiţi conopida, despărţiţi-o în bucheţele, fierbeţi-o 6 minute în
apă cu sare, apoi…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de ciuperci
30 January 2009
Ingrediente: 500 g ciuperci albe 2 eşalote sau 1 ceapă roşie 1 lingură
unt 2 linguri zeamă de lămâie 500 ml supă limpede de legume 150 ml
smântână 1 legătură pătrunjel Sare şi piper negru proaspăt măcinat
Preparare: Intr-un vas neaderent, topeşte untul şi sotează ceapa tocată
mărunt. Curăţă ciupercile şi păstrează deoparte circa…
Read more »
Read more »
Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinuri rosii
29 January 2009
Prepararea
vinurilor roşii este deosebită faţă de aceea a vinurilor albe.
Tehnologia de obţinere a vinurilor roşii prezintă anumite
particularităţi, cum ar fi eliminarea ciorchinilor şi zdrobirea boabelor
pentru ruperea pieliţei precum şi fermentarea mustului împreună cu
boabele zdrobite. Supravegherea fermentaţiei la vinurile roşii are o
importanţă deosebită, deoarece de modul cum se face “macerarea…
Read more »
Read more »
Rulada de pui imbracata in spanac
29 January 2009
Ingrediente:
750 gr frunze de spanac 500 gr fileu de piept de pui 250 ml smîntînă 1
ou 1/2 de linguriţă de ghimbir 1 praz 20 gr unt 4 cl Noilly Prar 100 ml
concentrat de pasăre 1 linguriţă de făină de porumb/amidon 125 gr creme
double sare, piper alb Prepare: Spanacul se curăţă, se…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste, şuncă si varză
29 January 2009
Ingrediente:
250 g paste late sare 800 g varză albă nouă 1 ceapă 2 linguri unt 2
linguri zahăr 4 linguri oţet 150 g şuncă fiartă piper chimen 2 ouă 2
gălbenuşuri 200 ml smântână 1 lingură amidon 200 ml lapte nucşoară piper
Cayenne 100 g brânză telemea Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu
sare,…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi în coajă
29 January 2009
Ingrediente:
8 cartofi mari 50 g unt 3 ouă sare, piper 100 g boabe de porumb fiert
100 g muşchiuleţ de porc un gogoşar broccoli ulei pentru maioneză
Preparare: Se spală cartofii bine, să nu rămână nimic pe coajă, se şterg
de apă şi se înfăşoară în folie de aluminiu, apoi se bagă în cuptorul…
Read more »
Read more »
Sufleu turcesc
29 January 2009
Ingrediente:
400 g carne tocata de vită 5 gălbenuşuri 4 linguri pesmet 1 lingură
oregano uscat sare, piper 1/2 linguriţă boia de ardei dulce 1 ceapă 2
căţei de usturoi 4 linguri ulei de măsline 300 g pâine tăiată bucăţi 250
g iaurt cremos boia de ardei iute 250 g roşii cherry tăiate în
jumătate…
Read more »
Read more »
Gogosari cu ton si mozzarella
29 January 2009
Ingrediente:
8 gogoşari 2-3 cutii de conservă de ton 150 g mozzarella 100 g măsline
piper zeama de la o lămâie 5-6 linguri de ulei de măsline 100 g pâine
prăjită sau crutoane Preparare: Se taie în jumătăţi gogoşarii şi se
curăţă de seminţe. Atenţie mare că s-ar putea ca unii dintre ei să fie…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu cartofi
29 January 2009
Ingrediente:
600 g pulpă de vită 500 g cartofi 3-4 linguri cu pastă de tomate 500 ml
supă de oase sau de legume 2-3 roşii 3 cepe 1 morcov ulei cimbru sare
piper Preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Stinge cu supă,
după care pune carnea de vită tăiată în bucăţi mari şi…
Read more »
Read more »
Mousse alb cu levantica
28 January 2009
Ingrediente:
250 ml de frişca 5 fire de levănfică 4 foi de gelatina incoloră 6
gălbenuşuri 4 linguri de zahăr pudră 200 grame ciocolată albă 4 linguri
zahăr o portocală 50 ml lichior de portocale Preparare: Frişca se
amestecă cu levăntică, se lasă la frigider, apoi se îndepărtează
levăntica. Gelatina se înmoaie în apă rece.…
Read more »
Read more »
Escalop de curcan cu şuncă şi ananas, în stil hawaian
28 January 2009
Ingrediente:
1 cutie ananas felii, în sirop 4 felii şuncă de Praga 8 escalop de
curcan de circa 80 g Sare şi piper negru proaspăt măcinat 2 linguri praf
de curry 1 lingură salvie tocată 1-2 linguri unt topit 150 g caşcaval
Gouda picant, răzuit sau orice alt caşcaval 6-8 frunze de salvie
Preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu costiţă şi cârnaţi servită în pâinici de casă
28 January 2009
Ingrediente:
4 chifle de circa 250 g fiecare 1 bucată de cârnat afumat de circa 400 g
200 g linte brună 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică de circa 50 g 1 ardei
gras verde 2 cartofi 4 linguri ulei de măsline 2 roşii 1,5 supă de carne
Sare şi piper negru proaspăt măcinat…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan în sos de mere, condimentată cu cimbru
28 January 2009
Ingrediente:
4 buc. escalop de curcan de cea 160 g 2 mere 1 lingură zeamă de lămâie 1
lingură cimbru mărunţit Sare şi piper negru proaspăt măcinat 1 lingură
unt topit 250 ml suc de mere 250 ml supă de pui 2 linguri smântână 2
linguri amidon sau făină 1 lingură muştar Preparare: Taie merele…
Read more »
Read more »
Telina la cuptor
28 January 2009
Ingrediente:
1,5 kg ţelină 50 g unt 75 g făină 200 g smântână 200 g caşcaval ras 3
ouă o linguriţă zahăr sare Preparare: Se taie telina (bastonaşe sau
cubuleţe), se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se aşază într-un vas
de cuptor, uns cu puţin unt. Din făină, unt şi smântână se…
Read more »
Read more »
Lasagna de salau
28 January 2009
Ingrediente:
200 grame fasole păstăi 60 grame unt sare 8 fileuri de şalău de 75
grame fiecare 150 ml vin alb 150 ml zeamă concentrat de peşte 2
tulpiniţe de cimbru 2 linguri creme double 2 linguri smîntînă bătută
piper, piper de Cayenne 5 linguri de ulei de floarea-soarelui foi de
cocă Preparare: Fasolea se…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne
28 January 2009
Ingrediente:
800 g carne tocată din pulpă de viţel un kilogram de cartofi 2 cepe 50 g
unt 50 ml lapte 3-4 linguri de ulei de măsline 100 g măsline verzi 2
linguri de bulion sare, piper 3 ouă 3-4 linguri de smântână Preparare:
Se curăţă cartofii de coajă şi se pun la fiert în…
Cartofi ţărăneşti
28 January 2009
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi taranesti din: cartofi, ceapa,
bulion sau suc de rosii, bacon, usturoi, patrunjel, sare, piper si ulei
de masline. Ingrediente: 7-8 cartofi mari 1-2 cepe 2 linguri de bulion
sau suc de roşii 1-2 căţei de usturoi 200 g bacon afumat o legătură de
pătrunjel sare, piper 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste si varză
28 January 2009
Ingrediente:
300 g varză 400 g macaroane sare 500 g roşii pasate 2 linguri ulei de
măsline 2 linguri busuioc tocat, piper 1 linguriţă zahăr 200 g şuncă
fiartă 200 g cremă de brânză 100 ml smântână 3 ouă 120 g brânză rasă
Preparare: Tăiaţi varza fâşii. Fierbeţi pastele în apă cu sare conform
instrucţiunilor…
Read more »
Read more »
Ei …pe banii nostri!
28 January 2009
In
plina criza mondiala ,atunci cand toata lumea sufera adevarate pierderi
financiare, Elena Udrea a hotarat ca statul roman, (adica NOI), sa
plateasca echivalentul a aproximativ 5 salarii pentru a ne face noi
insine pe banii nostrii concediul. Ideea in sine nu este rea avand in
vedere ca dupa ce muncesti un an intreg si…
Read more »
Read more »
Gogosari gratinati cu telina
27 January 2009
Ingrediente:
10 gogoşari o ţelină frunze de ţelină sare, piper 50 g unt 20 g
caşcaval de oaie sau de vacă Preparare: Se curăţă gogoşarii de seminţe
şi se spală. Se taie felii potrivite şi se călesc în puţin ulei de
măsline până se înmoaie. Se presară sare şi se amestecă din când în
când…
Read more »
Read more »
Supă crema de ridichi cu ouă ochiuri
27 January 2009
Ingrediente:
1 cartof mediu ca mărime 300 gr ridichi 1 praz 1 lingura de unt 600 ml
zeamă/supa de pasăre sare piper proaspăt rîşnit 1 vîrf de nucşoară
proaspăt cojită 4 linguri de smîntînă bătută 4 ouă 2 linguri de ofet din
vin alb 4 buchetele de frunze de pătrunjel ulei de plante pentru
prăjit…
Read more »
Read more »
Portofele cu mere si ciocolată
27 January 2009
Ingrediente:
1 pachet foietaj 4 mere mari 1 lingură zeamă de lămâie 200 g ciocolată
amăruie, ruptă bucăţi 3 linguri unt 4 linguri pesmet 1 albuş Preparare:
Lasă foietajul să se decongeleze la temperatura camerei, timp de câteva
ore sau din ajun, în nici un caz la cuptorul cu microunde. între timp,
curăţă merele de…
Read more »
Read more »
Muschi la tavă cu cartofi
27 January 2009
Ingrediente:
1 kilogram muşchi de vită 1 kilogram cartofi mici rozmarin 6 linguri de
vin roşu demidulce 3-4 căţei de usturoi un cubuleţ de unt sare piper
4-5 linguri ulei de măsline 1 lingură de miere Preparare: Se curăţă
muşchiuleţul de vită şi se pune la fiert cu sare şi piper într-o
cratiţă. Se toarnă…
Read more »
Read more »
Ceapă umplută cu carne
27 January 2009
Ingrediente:
8 cepe sare piper 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel 800 g
carne de pui sau pulpă de porc 3-4 linguri ulei de măsline 100 g
smântână Preparare: Pentru început se curăţă ceapa de foile subţiri şi
se spală, iar după aceea se desface miezul cu grijă, astfel încât să
rămână gol…
Read more »
Read more »
Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinurile albe
27 January 2009
Prepararea
vinurilor albe implică un proces tehnologic deosebit, specific,
deoarece mustul obţinut din struguri albi trebuie să fermenteze fără
ciorchine, pieliţă şi seminţe.După ce au fost culeşi, strugurii albi
trebuie să fie supuşi prelucrării în condiţii de igienă cât mai repede
posibil, deoarece fermentarea lor se declanşează foarte rapid. Strugurii
trebuie să fie bine copţi,…
Read more »
Read more »
Gogosari cu muschiulet de vita la cuptor
27 January 2009
Ingrediente:
6 gogoşari 3-4 cepe 600 g muşchiuleţ de vită sare piper rozmarin 3-4
linguri de smântână 2 linguri de zahăr sau miere 50 g unt 4 linguri de
ulei de măsline Preparare: Se taie muşchiuleţul de vită cubuleţe sau
fâşii potrivite, dar nu foarte subţiri, deoarece se pot rupe şi dau un
aspect neplăcut.…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii
27 January 2009
Ingrediente:
4 ouă mari 4 linguri de ule sau unt topit sare 1 linguriţă de pastă de
roşii 200 g brânză de vaci sau de oaie 10-15 roşioare Preparare: Se
separă albuşurile de gălbenuşuri. Peste gălbenuşuri se pune puţină sare
şi se amestecă cu uleiul sau cu untul topit până se obţine o maioneză
mai…
Read more »
Read more »
Salata de ardei copţi cu măsline
27 January 2009
Ingrediente:
8 ardei graşi sau capia 100 g măsline verzi fără sâmburi 200 g măsline
negre 150 g caşcaval cubuleţe salata verde sare, piper 1 ceapă 1-2
linguri de otet 3-4 linguri ulei de masline Preparare: Se coc ardeii pe
tavă, iar după ce s-au copt se pun într-un bol de plastic, se dau cu…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de dovlecei
27 January 2009
Ingrediente:
3-4 dovlecei 2 legături de mărar 2 legături de pătrunjel 2 ouă ulei
pentru prăjit 3-4 linguri de pesmet 3-4 linguri de făină 300 g de brânză
sărată de vacă Preparare: Se curăţă şi se spală dovleceii şi se dau
prin răzătoarea mare. Este bine să-i lăsaţi să se scurgă sau să-i
stoarceţi pentru…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţăranească cu zeamă de lamaie
27 January 2009
O
reteta simpla de ciorba taraneasca din: cartofi, dovlecel, ardei gras,
gogosare, ceapa, morcovi, rosii, frunze de varza, leustean, patrunjel,
telina, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cartofi 1 dovlecel 1
ardei gras 1 gogoşar 1 telina mică 1 ceapă 2 morcovi 1-2 roşii 2-3
frunze de varză 1 legătură de leuştean 1 legătură…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu maioneză
27 January 2009
Ingrediente:
6-8 cartofi 8 castraveciori muraţi sare piper 3 ouă o linguriţă de
muştar ulei 200 g şuncă de porc sau de pui 100 g măsline naturale
Preparare: Se spală cartofii şi se pun la fiert, cu coajă cu tot, într-o
oală cu apă şi cu sare. Se pune şi un ou să fiarbă câteva…
Read more »
Read more »
Lasagna de legume cu sos pesto
27 January 2009
O
reteta de lasagna de legume din: spanac, busuioc, crema de branza,
galbenusuri, ardei gras, ciuperci, dovlecei, faina, unt, lapte si sos
pesto. Ingrediente: 450 g spanac congelat 2 linguri busuioc tocat 400 g
cremă de brânză 2 gălbenuşuri sare piper 500 g ardei gras roşu 400 g
ciuperci champignon 300 g dovlecei 2 linguri…
Read more »
Read more »
Sufleu cu legume, orez şi şuncă
27 January 2009
Ingrediente:
250 g orez cu bobul lung sare 250 g ciuperci 2 morcovi 1 legătură ceapă
verde 250 g boabe de porumb 1 lingură unt 1 cutie roşii bucăţi (850 ml)
piper nucşoară rasă 200 g brânză gouda rasă 5 felii de bacon (kaiser
afumat) Preparare: Fierbeţi orezul în apă cu sare conform indicaţiilor
de…
Read more »
Read more »
Şniţel de curcan cu sparanghel şi un sos cremos de parmezan
27 January 2009
Ingrediente:
1 kg sparanghel alb Sare 1 vârf de cuţit de zahăr 2 linguri unt suc de
lămâie 4 şniţele de curcan (â 180 g) 8 felii bacon (kaiser) 4 roşii 2
linguri ulei de măsline sucul de la 1 portocală piper 100 ml vin alb 200
g smântână 2 linguri parmezan ras 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu ierburi aromate, legume şi cartofi rumeniţi
27 January 2009
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu ierburi aromate, legume si
cartofi rumeniti din: cotlete de miel, sare, piper, ulei de masline,
cartofi, fasole verde, cimbru, usturoi, rosii cherry, unt, zahar,
patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare, piper
5 linguri ulei de măsline 500 g cartofi mici 300 g…
Read more »
Read more »
Cuib de piersici
27 January 2009
Ingrediente:
100 g făină 60 g unt 50 g zahăr 2 linguri cacao pudră 8 jumătăţi de
piersici 2 linguri fulgi de migdale Preparare: Frământaţi făina, untul
şi zahărul, fărâmiţaţi aluatul cu mâinile şi apoi încorporaţi şi pudra
de cacao. Ungeţi cu unt o formă joasă de sufleu, scurgeţi caisele şi
aşezaţi-le cu partea tăiată…
Read more »
Read more »
Orez cu vanilie si lămâie
27 January 2009
Ingrediente:
150 g orez 5 linguri zahăr cca. 1 l lapte măduva unui baton de vanilie 1
grepfruit roşu 3 portocale 2 linguri miere Preparare: Fierbeţi orezul
cu laptele, zahărul şi vanilia conform instrucţiunilor de pe pachet.
Lăsaţi-l să se răcească şi turnaţi-l în 8 pahare. Curăţaţi fructele
despărţiţi-le felioare şi tăiaţi-le bucăţele. Amestecaţi totul…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei
26 January 2009
Ingrediente:
2 dovlecei 3 ouă 100 g brânză telemea rasă 100 g ricotta 120 ml lapte 2
linguri mentă tocată sare, piper nucşoară rasă 250 g foi de aluat 50 g
unt Preparare: Radeţi dovlecelul. Amestecaţi-l cu ouăle, brânza,
ricotta, laptele, menta şi condimentele. Despăturiţi aluatul şi ungeţi-l
cu unt. Tapetaţi o formă (25 x…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu salată
26 January 2009
Ingrediente:
1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură pătrunjel 600 g carne tocată 1 ou
sare, piper 1 lingură muştar 5 linguri ulei 1 castravete 6 roşii 1
legătură busuioc 2 linguri oţet din vin alb Preparare: Tocaţi mărunt
pătrunjelul, ceapa şi usturoiul. Amestecaţi-le cu oul, carnea tocată,
condimentele şi muştarul. Formaţi chiftelute şi…
Read more »
Read more »
Pâinică de Paste
26 January 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 500 g făină 30 g drojdie proaspătă circa 225 ml lapte
călduţ 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 50 g unt moale 100 g
stafide. Pentru aluatul fărâmiţat: 50 g unt 80 g făină 40 g zahăr
Preparare: Cerneţi făina într-un castron mare. Formaţi o adâncitură în…
Read more »
Read more »
Colac cu vanilie
26 January 2009
Ingrediente:
Pentru aluatul cu drojdie: 2 batoane de vanilie 2 crenguţe de rozmarin
proaspăt 175 ml lapte călduţ 1 pacheţel drojdie uscată 80 g zahăr 400 g
făină 100 g migdale măcinate 100 g unt moale 2 ouă 1/2 linguriţă sare.
în plus: 1 gălbenuş 2 linguri lapte 100 g zahăr pudră 2 linguri suc…
Read more »
Read more »
Budinca de lamaie
25 January 2009
Ingrediente
800 g brânză dulce 100 g unt 1 vârf de cuţit de sare 4 ouă 200 g
smântână fermentată 100 g stafide 160 g zahăr coaja rasă de la o lămâie
50 g migdale pisate câte 1-2 linguri coajă de portocală şi lămâie
caramelizată Preparare: Scurgeţi brânza. Bateţi untul spumă.
Amestecaţi-l cu brânza, sarea,…
Read more »
Read more »
Branza si stafide
24 January 2009
Ingrediente
400 g cremă de brânză 750 g brânză de vaci 6 ouă 300 g zahăr 2 pachete
budincă de vanilie 100 g stafide Preparare: încingeţi cuptorul la 200°C.
Puneţi într-un castron crema de brânză, brânza de vaci, ouăle, zahărul,
budinca de vanilie praf şi amestecaţi cu mixerul. Cu o lingură
încorporaţi şi stafidele. Pe…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Irish
24 January 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – vodcă Pahar – cupă dublă de cocktail
Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de pulbere de cacao
Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente 5/70 vodcă 3/10
Kahlua 2/10 Bailey’s o bucată mare de îngheţată de vanilie Acest
cocktail, deşi aparţine unei familii, cea…
Read more »
Read more »
Piept de rata si orez cu fructe
24 January 2009
Ingrediente:
200 g arpagic câte 100 g prune şi caise uscate 1 păstaie de chili roşu
50 g sâmburi de migdale tăiaţi 1 lingură unt 1 lingură ulei 300 g orez
cu bobul lung 100 ml suc de caise 600 ml supă 2 buc. piept de raţă (a
300 g) sare, piper 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Salata cu oua
24 January 2009
Ingrediente: 400 g rosii cherry 2 legaturi de ridichi 2 ardei grasi
galbeni 8 oua fierte tari 100 g frunze sfecla rosie sau salata 1
legatura arpagic 4 linguri otet 4 linguri suc de lamaie 8 linguri ulei
Sare, piper , zahar Preparare: Curăţaţi ouăle şi tăiaţi legumele mărunt.
Tăiaţi frunzele de salată şi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolată
24 January 2009
Ingrediente:
125 g unt 125 bucăţi de ciocolată neagră 125 g zahăr 50 g zahăr vanilat
50 g zahăr brun 1 ou 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf de sare Mod
de preparare: Bate împreună untul, zahărul şi oul până obţii un amestec
spumos. Adaugă făina, bicarbonatul de sodiu, ciocolata si sarea,
amestecând bine…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie (video)
24 January 2009
De Jamie Oliver Episodul 8 – Salata de vară Bucataria lui Jamie (video)
Read more »
Read more »
Tarte cu ciocolata si kiwi
24 January 2009
Ingrediente:
Pentru aluatul de tarte: 250 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr pudră
sare Pentru cremă: 200 g ciocolată 6 ouă 150 g smântână 1 lămâie 80 g
zahăr tos 3 kiwi Preparare: Aluatul de tarte: Se pune făina, zahărul şi
puţină sare într-un castron.