Retete de Paste:
Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc
27 January 2013
Ghiveci
cu fâşii de muşchi de porc din: cotlet de porc, usturoi, rozmarin, boia
dulce, ulei de masline, ceapa, ardei , file de sardine, rosii, capere,
lamaie, patrunjel, sare si piper. Carnea de porc trebuie prăjită la foc
puternic, pentru a-şi forma o crustă. Sărezi abia după ce s-a prăjit,
deoarece altfel devine uscată şi…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu lapte bătut
27 January 2013
Gogoşele
cu lapte bătut din: faina, galbenusuri, lapte batut, zahar tos,
drojdie, lapte dulce, unt, coaja de lamaie si sare. Igrediente: 500 g
faina 2 galbenusuri 250 ml lapte batut 2 linguri cu zahar tos 1 cub de
drojdie proaspata 1 lingura cu lapte dulce 50 g unt coaja de lamaie rasa
(cat iei intre…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu omleta si sos de ardei copt
27 January 2013
Piept
de pui umplut cu omleta si sos de ardei copt din: piept de pui,
castravecior acru, morcov, ardei capia, mustar, kaizer, omleta,
condimente, ulei de masline, unt si verdeata. Ingrediente: 1 piept mare
de la un pui 1 castravecior acru 1 morcov cativa ardei capia mustar
kaizer omleta gata facuta condimente ulei de masline…
Read more »
Read more »
Budinca din malai cu stafide si gutui
27 January 2013
Budinca
din malai cu stafide si gutui din: malai, gris, stafide, nuci macinate,
miere, coaja de lamaie, ulei, gutuie si sare. Ingrediente: 250 g malai
100 g gris 250 g stafide 100 g nuci macinate 2 linguri miere 1 lingura
coaja de lamaie 1 lingura ulei 1 gutuie sare Mod de preparare: Puneţi
la…
Read more »
Read more »
Pastrav cu spanac
27 January 2013
Pastrav
cu spanac din: pastravi, spanac, ceapa, ulei, lamaie, maghiran, sare si
piper. Ingrediente: 8 pastravi 500 g spanac 1 ceapa 500 ml ulei 1
lamaie 1 lingurita rasa maghiran uscat sare piper Mod de preparare:
Curtati pestii, spalati-i si presarati-i cu sare si piper. Prajiti-i in
50 ml ulei pana se patrund bine…
Read more »
Read more »
Frigarui cu lipie in sos
27 January 2013
Frigarui
cu lipie in sos din: piept de pui, ceapa rosie, ardei, rosii cherry,
sare, piper, cimbru, lipie, margarina si rosii. Ingrediente: pentru
frigarui: 1 piept de pui 1 ceapa rosie 2 ardei verzi 4 rosii cherry sare
piper cimbru pentru sos: 1 lipie 4 linguri margarina 1 ceapa rosie 2
rosii mari sare piper…
Read more »
Read more »
Lasagna cu măsline
27 January 2013
Lasagna
cu măsline din: foi de lasagna, amestec de carne tocata, bulion, ceapa,
masline, vin rosu, sos de rosii, cascaval, unt, faina, lapte, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de lasagna 1 kg amestec de carne
tocata 100 g bulion 3 cepe 100 g masline 1 pahar cu vin rosu 500 ml sos…
Read more »
Read more »
Cotlet marinat
27 January 2013
Cotlet
marinat din: cotlete de porc, suc de lamaie, miere, ulei, sare, amestec
de piper, mazare si suc de lamaie. Ingrediente: 4 cotlete de porc sucul
a doua lamai o lingura miere o lingura ulei sare amestec de piper 300 g
mazare din conserva 200 ml suc de rosii Mod de preparare: Carnea,
sucul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi wedges
27 January 2013
Cartofi
wedges din: cartofi, ulei de masline extravirgin, sare de mare, praf de
usturoi, boia de ardei, piper negru, patrunjel si parmezan. 4 cartofi ¼
ceasca de ulei de masline extravirgin ¼ lingurita de sare de mare ¼
lingurita de praf de usturoi ¼ lingurita boia de ardei ¼ lingurita piper
negru 2 linguri patrunjel…
Read more »
Read more »
Spaghete cu legume si branza de oaie
27 January 2013
Spaghete
cu legume si branza de oaie din: ardei grasi, vanata, dovlecel,
usturoi, piper, ulei, oregano, paste, sare si branza de oaie.
Ingrediente: cate 3 ardei grasi (galbeni si rosii) 1 vanata 1 dovlecel 2
catei de usturoi piper 5 linguri ulei 1 lingurita oregano (uscat) 400 g
paste in forma de tub sare 50…
Read more »
Read more »
Macrou cu portocale la cuptor
27 January 2013
Macrou
cu portocale la cuptor din: macrou, portocala, lamaie, ulei, vin alb
sec, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati macrou 1
portocala 1 lamaie 50 ml ulei 150 ml vin alb sec 1 lingura sos de soia
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi
presăraţi-l cu sare şi piper.…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de lămâie
27 January 2013
Tartă
cu cremă de lămâie din: faina, unt, sare, lapte, zahar, lamai, oua si
amidon. Ingrediente: pentru alaut de tarta: 300 g faina 150 g unt moale
1/2 lingurita sare 80 ml apa calduta sau lapte caldut 3 linguri zahar
pentru crema: 4 lamai medii 150 g zahar 3 oua o lingura amidon Mod…
Read more »
Read more »
Spaghete orientale
27 January 2013
Spaghete
orientale din: radacina de ghimbir, ceapa verde, spaghete, unt cu
verdeata, boabe de piper, sare, suc de lamaie si fire de patrunjel.
Ingrediente: 1 radacina de ghimbir (1,5 cm) 3 fire de ceapa verde 500 g
spaghete 100 g unt cu verdeata boabe de piper (usor macinate) sare sucul
de la 1/2 lamaie cateva…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu ciuperci si legume
27 January 2013
Ruladă
de curcan cu ciuperci si legume din: samburi de pin, busuioc, rosii
uscate, crema de branza de vaci, sare, piper, piept de curcan, ulei de
masline, praz, ceapa, usturoi, cimbru, ciuperci champignon, gem de caise
si rosii cherry. Ingrediente: 60 g sâmburi de pin 4 fire busuioc 250 g
roșii uscate în ulei 400…
Read more »
Read more »
Cocktail cu capsuni si miere
27 January 2013
Cocktail
cu capsuni si miere din: capsuni, miere, suc de portocale rosii si
felii de limeta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 300 g
caspuni 1 lingura miere 0,3 l suc de portocale rosii 4 felii de limeta
Mod de preparare: Spalam si curatam capsunile, apoi le mixam cu miere
intr-un mixer. COmpletam cu…
Read more »
Read more »
Chec glazurat
27 January 2013
Chec
glazurat din: lamaie, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, oua, suc
de lamaie, zahar pudra si apa. Ingrediente: pentru aluat: o lamaie 120 g
unt 150 g zahar 150 g faina 1/2 pliculet praf de copt 6 linguri lapte 3
oua pentru glazura: sucul unei lamai 100 g zahar pudra 2 linguri apa…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu cascaval si ceapa la cuptor
27 January 2013
Ciuperci
cu cascaval si ceapa la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi,c ascaval,
ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci intregi 2
cepe 3 catei de usturoi 200 g cascaval o lingura ulei cateva fire de
patrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi se taie
peştişori. Ciupercile se curăţă şi…
Read more »
Read more »
Rulada pudrata cu cocos
27 January 2013
Rulada
pudrata cu cocos din: oua, zahar, faina, sare, zahar vanilat,
galbenusuri, cacao, cafea solubila, lapte, unt, zahar pudra, faina,
zahar vanilat si nuca de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 4 oua 4
linguri zahar 3 linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru
crema: 3 galbenusuri 3 linguri cacao o lingura cafea solubila…
Read more »
Read more »
Taitei in stil asiatic
27 January 2013
Taitei
in stil asiatic din: morcovi, fasole verde, praz, ulei, sare, piper,
taitei, oua, patrunjel, sos de soia si supa de legume. Ingrediente: 300 g
morcovi 250 g fasole verde 500 g praz 2 linguri ulei sare piper 300 g
taitei 2 oua 1 lingura patrunjel tocat 4 linguri sos de soia 300 ml
supa…
Read more »
Read more »
Carnati in vin alb
27 January 2013
Carnati
in vin alb din: carnati, unt, vin alb si cimbru. Ingrediente: 800 g
carnati proaspeti 100 g unt 200 ml vin alb 2 linguri cimbru proaspat
Mod de preparare: Intr-o tigaie incapatoare se topeste untul si se pune
jumatate din cantitatea de cimbru. Se lasa un minut si apoi se asaza
carnatii. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos
27 January 2013
Noodles
cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei
iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos,
lapte de cocos, taitei nodles, ardei gras, mazare si seminte de susan
negru. Ingrediente: 2 caței de usturoi tocat 1 bucata de ghimbir
proaspat, tocat 1 tulpina lemongrass 1 ardei iute,…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu varză de Bruxelles
27 January 2013
Cotlete
de porc cu varză de Bruxelles din: varza de bruxelles, cartofi, ceapa,
untura, sare, piper, cotlete de porc, mustar de dijon, supa de carne,
samntana si cascaval ras. Ingrediente: 200 g varză de Bruxelles 800 g
cartofi 1 ceapă 2 linguri untură topită sare piper 4 cotlete de porc cu
os 1 lingură muştar…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu legume
27 January 2013
Tocana
de miel cu legume din: pulpa de miel, ulei, unt, ceapa, faina, bulion,
cartofi, vin alb, usturoi, morcovi, fasole verde, mazare, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg pulpa de miel din fata 2 linguri ulei 100 g unt 2
cepe 50 g faina o lingura bulion un kilogram cartofi 250 ml vin alb un…
Read more »
Read more »
Placinta de clatite
27 January 2013
Placinta
de clatite din: faina, ou, lapte, ulei, sare, ciuperci, ceapa, sare,
piper, carne tocata de porc, unt si cascaval. Ingrediente: pentru
clatite: 100 g faina un ou 250 ml lapte o lingura ulei un praf sare
pentru garnitura de ciuperci: 150 g ciuperci conservate o ceapa mica
sare piper 150 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată si rom
27 January 2013
Prăjitură
cu ciocolată si rom din: migdale, zahar, ciocolata neagra de menaj,
rom, unt, oua, faina, sare, ciocolata alba de menaj, unt si fulgi de
porumb. Ingrediente: 150 g migdale 350 g zahar 250 g ciocolata neagra de
menaj 4 linguri rom sau amaretto 250 g unt topit 6 oua 250 g faina un
varf…
Read more »
Read more »
Spirale presarate cu kaizer
26 January 2013
Spirale
presarate cu kaizer din: kaizer, praz, ceapa, unt, sare, piper, paste
in forma de spirala si svaite. Ingrediente: 300 g kaizer fara os 1
tulpina praz 1 ceapa 1 lingura unt sare piper 2350 g paste in forma de
spirala 1 lingura svaiter ras Mod de preparare: Se taie kaizerul
dezosat in bucatele…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc
26 January 2013
Ciorba
de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de
telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente:
800 g burta de porc o ceapa mare un ardei gras verde un ardei gras rosu
2 morcovi o felie radacina telina o radacina patrunjel o cutie rosii in
bulion 1/2…
Read more »
Read more »
Chec cu somon afumat
26 January 2013
Chec
cu somon afumat din: oua, faina, praf de copt, sare, piper negru,
smantana acra, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca, somon afumat,
cascaval, marar, parmezan, unt si faina. Ingrediente: 6 oua 360 g faina
alba 1 pliculet praf de copt 1 lingurita sare 1/2 lingurita piper negru
macinat 200 g smantana acra 12…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii
26 January 2013
Spaghete
cu rosii din: migdale, usturoi, ulei de masline, spanac, busuioc, sare,
piper, rosii, spaghete si branza de oaie. Ingrediente: 30 g migdale
(feliate) 3 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 100 g spanac 1
legatura busuioc sare piper 1 kg rosii 400 g spaghete 30 g branza de
oaie Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere si nuci
26 January 2013
Prăjitură
cu mere si nuci din: unt, zahar, faina, nuci macinate, oua, praf de
copt, coaja de lamaie, unt, pesmet, mere, scortisoara si zahar praf.
Inrgediente: 200 g unt 150 g zahar 100 g faina 100 g nuci macinate 4 oua
1 lingurita praf de copt coaja rasa de la 1 lamaie 50 g unt…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu oua si portocala
26 January 2013
Salată
de peşte cu oua si portocala din: peste, mustar, ceapa rosie, mere,
castraveti murati, oua fierte, orez, ulei, otet, sare, piper, tahon si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg peste 4-5 lingurite mustar 1-2 cepe rosii 3
mere 2 castraveti (murati) 4 oua fierte 1/2 cesti de orez fiert cu
putin curyy 100 ml ulei 50…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu fructe uscate
26 January 2013
Tarta
cu fruste uscate din: galbenus de ou, unt, faina, sare, apa, branza,
migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, lichior, nuci, alune, migdale,
miere si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 1 galbenus ou 125g unt
250g faina un varf de cutit sare 50 ml apa pentru umplutura: 2
galbenusuri 200g branza 70g migdale macinate 80g zahar…
Read more »
Read more »
Rulada mozaic cu carne tocata
26 January 2013
Rulada
mozaic cu carne tocata din: carne tocata, oua, cartofi, ardei capia,
marar, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei si miez de paine.
Ingrediente: un kg carne tocata 2 oua 3 cartofi 4 ardei capia marar 2
legaturi ceapa verde o legatura patrunjel sare piper 3 linguri ulei
miezul de la 2-3 felii de paine…
Cocktail Veritas
26 January 2013
Cocktail
Veritas din: struguri rosii, suc de grepfrut, apa minerala, capsuni si
physalis. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut
apa minerla capsuni physalis Mod de preparare: Mixam bine sucurile de
fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam cuburi de gheata si
completam cu apa minerala. Pe marginea paharului…
Read more »
Read more »
Paste cu smantana si spanac
26 January 2013
Paste
cu smantana si spanac din: ceapa, usturoi, unt, spanac, vin, nucsoara,
supa, smantana, branza topita, parmezan, sare, piper, paste si papadie.
Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de unt 200 g spanac
(congelat) 125 ml vin alb nucsoara 350 ml supa (instant) 50 ml smantana 1
triunghi de branza topita 20…
Read more »
Read more »
Pane de curcan cu parmezan
26 January 2013
Pane
de curcan cu parmezan din: piept de curcan, oua, pesmet, parmezan,
sare, marar, piper, ulei, cartofi, ciuperci, rosii si castraveti.
Ingrediente: 500 g piept de curcan 3-4 oua 6 linguri pesmet 150 g
parmezan sare marar piper macinat ulei pentru prajit cartofi fierti
ciuperci rosii castraveti Mod de preparare: Se taie pieptul de…
Read more »
Read more »
Gulas cu galusti
26 January 2013
Gulas
cu galusti din: manzat, sare, ulei, boia dulce, boia iute, ceapa, ardei
capia, suc de rosii, vin rosu, zahar, piper, oua, faina si unt.
Ingrediente: 800 g manzat sare 3-4 lingri ulei o lingurita boia dulce o
lingurita boia iute 2 cepe 4-5 ardei caia 400 m suc de rosii 50 ml vin
rosu…
Read more »
Read more »
Salată de fasole
26 January 2013
Salată
de fasole din: fasole pestrita, telina, suc de lamaie, ulei de masline,
patrunjel si sare. Ingrediente: 200 g fasole pestita 2 tije de telina
sucul unei lamai 2 linguri ulei de masline o legatura patrunjel sare
Mod de preparare: Fasolea se fierbe în apă cu sare, aruncând apa în care
a fiert de…
Read more »
Read more »
Ciorbita de fasole
26 January 2013
Ciorbita
de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare,
piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente:
400 g fasole uscata o ceapa rosie 2-3 fire ceapa 3 ardei 2 morcovi sare
piper boia dulce boia iute 100 ml bors o legatura patrunjel 3-4 frunze
leustean Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocană secuiască cu smantana si mamaliga
26 January 2013
Tocană
secuiască cu smantana si mamaliga din: carne de porc, varza acra, ulei,
ceapa, boia dulce, marar, cimbru, taqrgon, dafin, piper si sare.
Ingrediente: 500 g carne de porc semidegresata 1 kg varza acra taiata
fideluta 3 linguri ulei 100 g ceapa 1 lingurita boia dulce marar cimbru
tarhon dafin piper sare Mod de…
Read more »
Read more »
Tort cu miere si nuci
26 January 2013
Tort
cu miere si nuci din: oua, zahar, faina, nuci macinate, margarina,
miere, coaja rasa de lamaie, suc de lamaie, esenta de vanilie, praf de
copt, smantana si zahar. Ingrediente: blatul: 4 oua 100 g zahar 500 g
faina 100 g nuci macinate 100 g margarina 100 ml miere 1 lingura coaja
rasa de lamiae…
Read more »
Read more »
Medalion de vita
26 January 2013
Medalion
de vita din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, boabe de
mustar, ienibahar, hrean, ceapa verde, cartofi, morcovi, castraveciori
acri si patrunjel. Ingrediente: 600 g muschi de vita 3-4 linguri ulei de
masline sare piper boabe de mustar ienibahar un hrean o legatura ceapa
verde 6 cartofi 1-2 morcovi 3 castraveciori acri…
Read more »
Read more »
Iahnie cu cârnati
26 January 2013
Iahnie
cu cârnati din: fasole boabe, rosii in bulion, ceapa, bulion, ulei,
sare, piper si carnati afumati. Ingrediente: 400 g fasole boabe 3 rosii
in bulion o ceapa mare 3 linguri bulion 3 linguri ulei sare piper 4
carnati afumati Mod de preparare: Cu o seară înainte de pre¬parare, se
pune fasolea în apă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi dovleac
26 January 2013
Prăjitură
cu brânză şi dovleac din: chifle graham, zahar, ulei, pesmet, unt,
lapte, branza de vaci, oua, dovleac, zahar, scortisoara, cuisoare,
nucsoara si ghimbir. Ingrediente: blat: 8 chifle graham sau 500 g
biscuiti ovaz fara crema 50 g zahar 50 ml ulei 100 g pesmet 100 g unt
2-3 linguri lapte umplutura: 400 g branza…
Read more »
Read more »
Pui cu bob
26 January 2013
Pui
cu bob din: pulpe de pui, bob fiert, ceapa, pasta de tomate, salam
afumat, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe intregi de
pui 100 g bob fiert o ceapa 2 linguri pasta de tomate 150 g salam afumat
1/2 legatura patrunjel o lingura ulei sare piper Mod de preparare: Se
scoate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos picant de rosii
26 January 2013
Cotlete
de porc cu sos picant de rosii din: cotlete de porc, chimen, usturoi,
sare, piper, ulei de masline, sos picant de rosii si suc de lamaie. 4
cotlete de porc 1/2 lingurita chimen 1/2 lingurita praf de usturoi 1/2
lingurita sare 1/2 lingurita piper negru 1 lingura ulei de masline 1
cana de sos…
Read more »
Read more »
Tarta aromata cu mere
26 January 2013
Tarta
aromata cu mere din: faina, mere, unt, galbenusuri, lapte, zahar,
ghimbir, scortisoara, praf de copt, lamaie, zahar vanilat si sare.
Ingrediente: 300 g faina 800 g mere 200 g unt 4 galbenusuri 500 ml lapte
200 g zahar 100 g ghimbir proaspat 1 lingura scortisoara 1 lingurita
praf de copt 1 lamaie 1 plic…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ciuperci
26 January 2013
Piept
de pui cu sos de ciuperci din: piept de pui, sare, ciuperci, faina,
nucsoara, piper alb, piper negru, ceapa, patrunjel, boia dulce si
rozmarin. Ingrediente: 600 g piept de pui sare 500 g ciuperci 2 linguri
faina un praf nucsoara piper alb macinat piper negru macinat 2-3 fire
ceapa o legatura patrunjel un praf…
Read more »
Read more »
Fettuccine cu piept de pui şi busuioc
26 January 2013
Fettuccine
cu piept de pui şi busuioc din: piept de pui, mustar, piper, sare, unt,
vin alb, smantana, patrunjel si busuioc verde. Ingrediente: 1 piept de
pui mediu paste fettuccine 2 linguri mustar frantuzesc piper sare 50 g
unt (margarina, ulei) 1/2 pahar vin alb sec 100 g smantana patrunjel si
busuioc verde Mod…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mac şi pere din aluat dospit
26 January 2013
Plăcintă
cu mac şi pere din aluat dospit din: faina, zahar, sare, drojdie,
lapte, unt, galbenusuri, budinca de vanilie, lapte, smantana, mac, suc
de lamaie, pere si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 55 g
zahar 1 praf sare 20 g drojdie proaspata 150 ml lapte 60 g unt 3
galbenusuri umplutura: 1 plic…
Read more »
Read more »
Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui
26 January 2013
Ciorba
frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina,
praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si
bulion. Ingrediente: 1 morcov mare 1 legatura patrunjel verde 1/2 telina
1 praz 1 ceapa 1/4 varza mica 3 copane mici de pui sau aripi si
maruntaie mazare 1 salata mica 1/2…
Read more »
Read more »
Friptură poloneză
26 January 2013
Friptură
poloneză din: carne de porc, oua, conopida, fasole verde, sare, ulei,
lamaie si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne de porc 4 oua fierte tari 1
conopida mica 1/4 kg fasole verde sare 1 ceasca de ulei 1/2 lamaie
verdeata tocata Mod de preparare: carnea, o tai în felii groase pe
care le sărezi…
Read more »
Read more »
Sendviş de cozonac cu cremă de vanilie
26 January 2013
Sendviş
de cozonac cu cremă de vanilie din: faina, drojdie, zahar, lapte,
margarina, ou, sare, frisca lichida, zahar vanilat, lapte si fulgi de
migdale. Ingrediente: blat: 500 g faina 1 plic drojdie uscata 75 g zahar
250 ml lapte 100 g margarina 1 ou 1 praf sare umplutura: 125 g
margarina la temperatura camerei 250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii
26 January 2013
Friptura
de vita cu ceapa si sos de rosii din: friptura de vita, condimente,
piper negru, ulei de masline, ceapa, supa de vita, otet balsamic si sos
de rosii. Ingrediente: 3-4 friptura de vita 1-2 linguri condimente
pentru carne de vita piper negru dupa gust 1-2 linguri ulei de masline
2-3 cepe, curatate si taiate…
Read more »
Read more »
Filé de peste cu oua pe pat de legume
26 January 2013
Filé
de peste cu oua pe pat de legume din: cartofi, oua, ciuperci, ulei,
fileuri de cod, lapte, ou, cascaval, patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă fierte tari 200 g ciuperci din conservă 3
linguri ulei 700 g fileuri de cod congelate 150 ml lapte 1 ou 100 g
cașcaval ras…
Read more »
Read more »
Prajitura de casa cu glazura de ciocolata
26 January 2013
Prajitura
de casa cu glazura de ciocolata din: oua, ciocolata menaj, lapte, praf
de copt, unt, sare, zahar pudra, stafide, faina, zahar vanilat, coaja de
lamaie, nuci, mere confiate si pere confiate. Ingrediente: 4 oua 200 g
ciocolata menaj 4 linguri lapte un praf de copt un pachet unt un praf
sare 150 g zahar…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu fasole picantă
26 January 2013
Cartofi
umpluţi cu fasole picantă din: cartofi, carne tocata de vita, fasole
boabe, suc de rosii, morcov, ceapa, boia iute, chimen, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 8 cartofi 400 g carne tocata de vita 200 g fasole
boabe fiarta sau din conserva 100 ml suc de rosii un morcov o ceapa
unvarf cutit subtire de…
Read more »
Read more »
Tarta frantuzeasca cu mere
26 January 2013
Tarta
frantuzeasca cu mere din: faina, zahar, sare, ou, unt, mere acrisoar si
gem de caise. Ingrediente: blat: 300 g faina 80 g zahar 1 praf sare 1
ou 200 g unt umplutura: 5 mere acrisore 60 g unt 2-3 linguri zahar 200 g
gem de caise Mod de preparare: Se amestecă făina cu…
Read more »
Read more »
Friptură de porc în crustă cu garnitură de varza
25 January 2013
Friptură
de porc în crustă cu garnitură de varza din: muschi de porc cu sorici,
sare, piper, chimen, zarzavat, ceapa, supa, varza alba, unt si vin alb
sec. Ingrediente: 1 kg muschi de porc cu sorici sare piper 2 lingurite
chimen 1 legatura zarzavat de supa 2 cepe 400 ml supa 1 varza alba
(circa…
Read more »
Read more »
Copane in sos de mere
25 January 2013
Copane
in sos de mere din: copane de pui, mere, cartofi, usturoi, ulei, sare,
piper boabe, cimbru, rozmarin si vin. Ingrediente: un kg copane de pui 4
mere 8 cartofi 4 catei de usturoi 2 linguri ulei sare piper boabe
cimbru o crenguta rozmarin 50 ml vin alb Mod de preparare: Se curata
si…
Read more »
Read more »
Cocktail Champion
25 January 2013
Cocktail
Champion din: nectar de caise, nectar de cirese, suc de multivitamine,
lamaie, cirese, banana si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl nectar
de caise 4 cl nectar de cirese 4 cl suc de multivitamine 1 strop de
zeama de lamaie o felie de lamaie cirese o felie de banana spirala din
coaja de portocala…
Read more »
Read more »
Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel
25 January 2013
Bors
calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba,
bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba,
sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei. Ingrediente: 2 cartofi o
ceapa alba 500 ml bors un dovlecel 2 morcovi o telina 100 g fasole
verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze varza alba…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort Foret Noire sau Padurea Neagra
25 January 2013
Tortul
Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din
ciocolata si visine care isi are originea in Germania. Unul din
ingredientele principale sunt visinele. Daca va ganditi sa pregatiti
tortul Foret Noire in sezonul cand se coc visinele puteti utiliza
visinele proaspete facand siropul pentru blat din acestea, iar in cazul
in…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe si scortisoara
25 January 2013
Prăjitură
cu fructe si scortisoara din: faina, unt rece, zahar, sare, mere
acrisoare, prune, struguri, scortisoara si galbenus. Ingrediente: 350 g
faina 150 g unt rece 7 linguri zahar 1 praf de sare 2 mere acrisoare,
mari 50 g prune 100 g struguri fara samburi 1 lingurita scortisoara 1
galbenus Mod de preparare: Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Gulas de porc
25 January 2013
Gulas
de porc din: carne de porc, ceapa, ulei, boia dulce, bulion, usturoi,
morcov, patrunjel, smantana, zahar, chimen, sare si piper. Ingrediente:
500 g carne de porc 5 cepe 4 linguri ulei 1 lingurita boia dulce 1
ceasca bulion 2 catei de usturoi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2
linguri smantana 1 lingurita zahar…
Read more »
Read more »
Paste bologneze cu vin roşu si carne tocată
25 January 2013
Paste
bologneze cu vin roşu si carne tocată din: ceapa, usturoi, morcov,
carne tocata asortata, ulei de masline, vin rosu sec, bulion, supa,
rosii pasate, sare, piper, oregano, spaghete si parmezan. Ingrediente: 1
ceapa 1 catel de usturoi 1 morcov 500 g carne tocata asortata 2 linguri
ulei de masline 100 ml vin rosu sec…
Prăjitură la tavă
25 January 2013
Prăjitură
la tavă din: faina, praf de copt, oua, unt, zahar, struguri albi,
migdale, scortisoara, oua, zahar, crema de branza, frisca, suc de
struguri, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: aluat: 500 g
faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 250 g unt rece 150 g zahar topping:
1,5 g struguri albi 50…
Read more »
Read more »
Mâncărică de cartofi vegetariană, cu ceapă
25 January 2013
Mâncărică
de cartofi vegetariană, cu ceapă din: ceapa, usturoi, cartofi rosii,
cartofi dulci, ulei, bulion, supa, boia iute, sare, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 300 g ceapa 2 catei de usturoi 800 g cartofi
rosii 200 g cartofi dulci 2 linguri ulei 2 linguri bulion 500 ml supa
boia iute sare 2 linguri smantana 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ragut de legume cu chiftele
25 January 2013
Ragut
de legume cu chiftele din: carne tocata, sare, piper, ulei, ardei,
dovlecei si mini galuste. Ingrediente: 200 g carne tocata sare piper 2
linguri ulei 1 ardei mare rosu 300 g dovlecei 1 pachet mini galuste
Mod de preparare: Condimentati carnea tocata cu sare si piper. FOrmati
12 chiftelute si prajiti-le in ulei.…
Read more »
Read more »
Spaghete cu broccoli si carnaciori prajiti
25 January 2013
Spaghete
cu broccoli si carnaciori prajiti din: carnaciori, bulb de fenicul,
ceapa, broccoli, sare, spaghete, ulei de masline, vin alb sec, piper si
parmezan. Ingrediente: 500 g carnaciori proaspeti 1 bulb de fenicul 2
cepe 350 g broccoli sare 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 100 ml
vin alb sec piper 40 g…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci si miere
25 January 2013
Prajitura
cu nuci si miere din: unt, miere, nuci, scortisoara, oua, zahar, lapte,
faina, praf de copt si zeama de lamaie. Ingrediente: 50 g unt 5 linguri
miere 150 g nuci zdrobite 1 lingurita scortisoara 5 oua 250 g zahar 200
ml lapte 300 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingura zeama de…
Read more »
Read more »
Carne tocată în mămăligă
25 January 2013
Carne
tocată în mămăligă din: chifla, ceapa, masline negre, ulei, amestec de
carne tocata, ou, mustar, sare, piper, supa, malai grisat, unt si
nucsoara. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 40 g masline negre
1 lingura ulei 800 g amestec carne tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare
piper 600 ml supa…
Read more »
Read more »
Perisoare în sos alb
25 January 2013
Perisoare
în sos alb din: chifla, dovlecel, fileuri de sardine, coaja rasa de
lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, amestec de carne tocata, unt, faina,
smanatna, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1
dovlecel mare 4 fileuri de sardine (conserva) 1 lingurita coaja rasa de
lamaie 1 ou sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de curcan cu legume
25 January 2013
Piept
de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru,
salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1
piept de curcan 1 lingura ulei de masline 1 lingurița cimbru uscat 1/2
lingurita salvie 1 morcov mare, taiat bucați 2 bucati telina, taiata
bucați 1 ceapa, curatata si taiata bucati…
Read more »
Read more »
Tort cu dovlecei şi carne tocată
25 January 2013
Tort
cu dovlecei şi carne tocată din: foitaj, unt, dovlecei, ulei de
masline, ceapa, usturoi, carne tocata de vita, sare, piper, faina, rosii
pasate si branza rasa. Ingrediente: 250 g foitaj 50 g unt 3 dovlecei
mici 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 500 g carne
tocata de vita sare…
Read more »
Read more »
Placinta cu urda
25 January 2013
Placinta
cu urda din: apa minerala, ulei, otet, faina, untura, bicarbonat, urda
dulce, stafide, zahar, oua si zahar vanilat. Ingrediente: pentru foi: 10
linguri de apa minerala sau plata 10 linguri de ulei 2 linguri otet
350-400 g faina 3 linguri de untura sau un pachet de margarina 1 varf de
cutit bicarbonat pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Linte cu bacon
25 January 2013
Linte
cu bacon din: linte, foaie de dafin, boquet garni, ceapa, morcov,
telina, slaninuta afumata, ulei, otet, sare, piper si sunca.
Ingrediente: 150 g linte uscata 1 foaie de dafin 1 boquet garni (cimbru,
maghiran, patrunjel) 1 ceapa 1 morcov 150 g telina 100 g slaninuta
afumata 2-3 linguri ulei 1-2 linguri otet sare piper…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu legume si carne
25 January 2013
Plăcintă
cu legume si carne din: cartofi, sare, legume, ceapa, usturoi, amestec
de carne tocata, ulei, boia de ardei dulce, pasta de rosii, supa, lapte,
unt si nucsoara. Ingrediente: 1,2 kg cartofi sare legume pentru supa
(ceapa verde, telina, pastarnac, morcov) 1 cepe 2 catei de usturoi 750 g
amestec de carne tocata 2 linguri…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza si stafide – pufoasa si aromata
25 January 2013
Placinta
cu branza si stafide din: faina, drojdie, lapte, zahar, galbenus, unt,
sare, branza dulce, frisca, unt, baton de vanilie, amidon, stafide si
scortisoara. Ingrediente: aluat: 200 g faina 1/2 cub drojdie 100 ml
lapte 40 g zahar 1 galbenus 40 g unt 1 praf de sare topping: 1 kg branza
dulce 2 oua 200…
Read more »
Read more »
Tortilla cu peşte şi cartofi
25 January 2013
Tortilla
cu peşte şi cartofi din: cartofi rosii, sare, batoane de peste, ulei,
rosii, ardei gras, boabe de porumb, ceapa, oua, lapte, piper si
nucsoara. Ingrediente: 700 g cartofi rosii sare 450 g batoane de peste
(fish fingers) 4 linguri ulei 2 rosii 1 ardei gras rosu 150 g boabe de
porumb (conserva) 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada in crusta de cartofi
25 January 2013
Rulada
in crusta de cartofi din: chifla, branza feta, gogosari murati,
dovlecei, ulei, sare, piper, ceapa, usturoi, patrunje, amestec de carne
tocata, oua, mustar si cartofi. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 150 g
branza feta 150 g gogosari murati 1 dovlecei mediu 4 linguri ulei sare
piper 1 ceapa 1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Miniprăjituri cu brânză
25 January 2013
Miniprăjituri
cu brânză din: biscuiti amarettini, branza dulce, zahar, suc de lamaie,
coaja de lamaie, amidon, oua, smantana si gem de merisoare.
Ingrediente: 250 g biscuiti Amarettini 400 g branza dulce 50 g zahar
sucul si coaja unei jumatati de lamaie 2 linguri amidon 2 oua 150 g
smantana 100 g gem de merisoare …
Read more »
Read more »
Spaghete bolognese – o mâncare tipic italiană
25 January 2013
Spaghete
bolognese din: ceapa, usturoi, morcov, telina, ulei de masline, amestec
de carne tocata, pasta de rosii, rosii, foaie de dafin, sare, piper,
condimente pentru pizza, spaghete si busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 1
catel de usturoi 1 morcov mediu 100 g de telina 1 lingura ulei de
masline 400 g amestec de carne tocata 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati si legume
25 January 2013
Mancare
de fasole uscata cu carnati si legume din: ceapa, ardei gras, ulei de
masline, carnati, fasole, rosii, busuioc, oregano, fenicul, piper,
frunze de dafin, supa de spui si parmezan. 2 cepe, tocate 1 ardei gras
rosu, tocat 1 ardei gras verde, tocat 2 linguri ulei de masline 5
carnați 2 cutii fasole 2 cutii…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si mere
25 January 2013
Prăjitură
cu brânză si mere din: biscuiti cu cocos, unt, mere, suc de lamaie,
oua, branza dulce, zahar, zahar vanilat, coaja de lamaie, calvados,
amidon, dulceata de mere si zahar pudra. Ingrediente: 200 g biscuiti cu
cocos 150 g unt 5 mere de dimensiune medie 4 linguri suc de lamaie 4 oua
1 kg branza…
Read more »
Read more »
Clătite cu carne tocată şi legume
25 January 2013
Clătite
cu carne tocată şi legume din: oua, faina, lapte, sare, ulei, usturoi,
ceapa, carne tocata mixta, bulion, supa, piper, rosii, praf de chilli,
avocado, suc de lamaie si smantana. Ingrediente: 2 oua 180 g faina 380
ml lapte 1 praf sare 4 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 ceapa 500 g
carne tocata…
Read more »
Read more »
File de vita cu legume si ciuperci
25 January 2013
File
de vita cu legume si ciuperci din: file de vita, mustar boabe, ulei,
sare, piper, cimbru, praz, bureti, usturoi, unt si patrunjel.
Ingrediente: 4 bucati file de vita (a 150g) cate 1 lingura mustar boabe
si iute 2 linguri ulei sare piper 1 lingura cimbru proaspat tocat 1 fir
praz (mediu) 600 g bureti…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz şi şuncă
25 January 2013
Pizza
cu praz şi şuncă din: faina, unt, oua, branza roquefort, praz, sare,
branza telemea, smantana, crema de branza, piper, nucsoara si sunca.
Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 5 oua 100 g branza Roquefort 1,5 kg
praz sare 100 g branza telemea data pe razatoare 400 ml smantana 4
linguri crema de branza…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu varză călită cu mărar
25 January 2013
Colţunaşi
cu varză călită cu mărar din: ulei, varza calita, ceapa, marar, cimbru,
piper, faina, apa, gris si sare. Ingrediente: 300 ml ulei 400 g varza
calita 1 ceapa marar cimbru piper 400 g faina 200 ml apa 1 lingurita
gris 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Căleşti ceapa puţin, apoi o
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de cafea
25 January 2013
Prajitura
cu crema de cafea din: oua, zahar, nuci, faina, praf de copt, coaja de
lamaie, sare, unt, zahar pudra, galbenusuri, cafea concentrata, lapte si
nuci. Ingrediente: blat: 7 oua 200 g zahar 200 g nuci macinate sau
alune, migdale 3 linguri faina 1 lingurita rasa praf de copt 2 lingurite
coaja de lamaie un…
Read more »
Read more »
Borş cu sfeclă roşie si manzat
25 January 2013
Borş
cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa
rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper,
sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de
lamaie, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g sfecla rosie
300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 bucati…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocana cu carne de caprioara
24 January 2013
Datorita
continutului de grasimi foarte scazut, carnea de caprioara este foarte
sanatoasa pentru consum. Desi carnea de caprioara este similara cu
carnea de manzat, aceasta este chiar mai gustoasa, deoarece provine de
la un animal mult mai mobil. 1,5kg carne de caprioara 3 cepe mari 2
ardei rosii 50g ciuperci deshidratate 350g ciuperci 4 catei…
Read more »
Read more »
Mancare cu sfecla si perisoare
24 January 2013
Mancare
cu sfecla si perisoare din: ceapa, amestec de carne tocata, ou, pesmet,
sare, piper, boia de ardei dulce, varza rosie, sfecla, morcovi, ulei,
supa, boabe de porumb, smantana fermentata si patrunjel. Ingrediente: 2
cepe 400 g amestec de carne tocata 1 ou 3-4 linguri pesmet sare piper
boia de ardei dulce 500 g varza…
Read more »
Read more »
Spaghetti Carbonara delicioase
24 January 2013
Spaghetti
Carbonara delicioase din: spaghetti, sare, kaizer, praz, unt, usturoi,
galbenusuri, smantana, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghetti
sare 100 g kaizer afumat, taiat felii 1 fir de praz 1 lingura unt 1
catel de usturoi 2 galbenusuri proaspete 100 ml smantana piper 60 g
parmezan proaspat taiat Mod de preparare: Fierbeţi pastele…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac
24 January 2013
Supă
de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, supa de legume, zahar, smantana,
amidon, sare, piper, otet si paine alba. Ingrediente: 1 kg dovleac 1
ceapa 3 linguri unt 1 l supa de legume zahar 200 ml smantana 2 linguri
amidon sare piper 2 linguri otet 2 felii paine alba Mod de preparare:
Pregătiţi dovleacul,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de nuci
24 January 2013
Prajitura
cu crema de nuci din: galbenusuri, zahar, faina, unt, lapte, esenta de
migdale, miez de nuca si ciocolata rasa. Ingrediente: 5 galbenusuri 7
linguri zahar 2 linguri faina 200 g unt 200 ml lapte 1 lingura esenta de
migdale 100 g miez de nuci pisate 50 g ciocolata rasa Mod de
preparare: Pentru…
Read more »
Read more »
Legume cu paste si sunca la tigaie
24 January 2013
Legume
cu paste si sunca la tigaie din: gris, faina, oua, sare, praz, usturoi,
dovleac, unt, smantana, piper, nucsoara si sunca. Ingrediente: 300 g
gris 100 g faina 1 ou sare 2 tulpini praz 1 catel de usturoi 500 g
dovleac 2 linguri unt 100 ml smantana piper nucsoara rasa 100 g sunca
Mod…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu vin
24 January 2013
Cotlet
de porc cu vin din: cotlet de porc, ceapa, rosii, ardei rosii, usturoi,
cimbru, scortisoara, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 6 felii
de cotlet de porc 2 cepe mijlocii 3 rosii 3 ardei rosii 6 catei de
usturoi 1 lingurita de cimbru 1 lingurita de scortisoara 100 ml ulei 250
ml vin…
Read more »
Read more »
Friptură de vită şi legume la tigaie
24 January 2013
Friptură
de vită şi legume la tigaie din: cartofi, ceapa verde, broccoli, ardei
rosu, carne de vita, ulei, supa, boabe de porumb, amidon, sare, piper,
lapte, unt, nucsoara, chilli si patrunjel. Ingrediente: 500 g cartofi 2
cepe verzi 500 g broccoli 1 ardei rosu 500 g carne de vita 2 linguri
ulei 200 ml supa…
Snitel crocant pe sfecla rosie
24 January 2013
Snitel
crocant pe sfecla rosie din: hrean, snitel de porc, sare, piper, oua,
faina, pesmet, unt, sfecla rosie, suc de lamaie, smantana fermentata si
arpagic verde. Ingrediente: radacina de hrean, circa 6 cm 4 bucati
snitel de porc (1 180 g) sare piper 2 oua 3 linguri faina 80 g pesmet 3
linguri unt topit…
Read more »
Read more »
Paste in sos picant
24 January 2013
Paste
in sos picant din: ceapa, sare, piper, usturoi, ardei iute, ulei de
masline, rosii, vin rosu si paste. Ingrediente: 1 ceapa sare piper 2
catei de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de masline 425 ml
rosii (conserva) 5 linguri vin rosu 400 g paste in forma de tub Mod
de…
Read more »
Read more »
Mancare cu limba de vita
24 January 2013
Mancare
cu limba de vita din: limba de vita, ceapa, usturoi, ciuperci, masline,
rosii in bulion, ardei grasi, busuioc, boia de ardei iute, supa si
sare. Ingrediente: 1 kg limba de vita 3 cepe mari 75 ml ulei 3 catei de
usturoi 400 g ciuperci 70 g masline fara samburi 300 g rosii in bulion…
Read more »
Read more »
Pachetele cu muschi de porc
24 January 2013
Pachetele
cu muschi de porc din: muschi de porc, foi de placinta, ulei de
masline, morcovi, pastarnac, conopida, ardei gras, praz, ceapa rosii,
ceapa alba, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi
de porc 9 foi de placinta 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 2 radacini
de pastarnac 1/2 conopida 1 ardei…
Read more »
Read more »
Cocktail cu multivitamine
24 January 2013
Cocktail
cu multivitamine din: suc de grepfrut, suc de multivitamine si sirop de
grenadine. Ingrediente: 6 cl suc de grepfrut 8 cl suc de multivitamine
0,8 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Turnam siropul de
grenadine si sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, pe
gheata zdrobita si mixam bine.
Read more »
Read more »
Biscuiti Amaretti
24 January 2013
Biscuiti
Amaretti din: migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, albusuri si zahar
cubic. Ingrediente: 200 g migdale macinate 200 g zahar pudra coaja de la
o lamaie 2 albusuri 10 cubulete zahar cubic Mod de preparare: Se
asterne hartia de pergament pe toua tave. Se pun intr-un castron migdale
macinate, zaharul pudra si coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu tortilla
24 January 2013
Supa
de pui cu tortilla din: rosii cubulete, sos enchilada, ardei iute,
fasole neagra, boabe de porumb, ceapa, usturoi, supa de pui, chimen,
praf de chilli, sare, oregano, piper negru, foaie de daifn, piept de
pui, coriandru, suc de lamaie si chipsuri tortilla. 1 cutie rosii
cubulete 1 cutie sos enchilada 1 cutie ardei iuti…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii uscate si parmezan
24 January 2013
Spaghete
cu rosii uscate si parmezan din: rosii uscate in ulei, usturoi, ceapa
verde, spaghete, sare, piper, ulei de masline, papadie si parmezan.
Ingrediente: 200 g rosii uscate in ulei (conserva) 4 catei de usturoi 1
legatura ceapa verde 400 g spaghete sare piper 1 lingura ulei de masline
75 g papadie 30 g parmezan…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână
24 January 2013
Friptură
de vită cu legume şi cu sos de hrean şi smântână din: sare, pulpe de
vita, ceapa, telina, boabe de piper, boabe de ienupar, foi de dafin,
patrunjel, morcovi, bulb de telina, praz, cartofi, unt, hrean, smantana
si nucsoara. Ingrediente: sare 1 kg pulpa de vita 2 cepe legume pentru
supa (ceapa, telina, etc)…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb si mere
24 January 2013
Salata
cu porumb si mere din: mere, radacina de pastarnac, telina, ardei gras,
porumb dulce, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4
mere 2 radacini de pastarnac 1 telina mai mare 1 ardei gras rosu 400 g
porumb dulce 4 linguri ulei de masline 1 lamaie sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Coaste de porc la cuptor
24 January 2013
Coaste
de porc la cuptor din: piept de porc, mustar, pasta de tomate, ulei de
masline, boia, piper, sare, usturoi, smantana, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: o bucata de piept de porc (de circa 1 kg – 1,5 kg) 3
linguri de mustar 2 linguri pasta de tomate 3 linguri ulei de masline 1
lingurita boia…
Read more »
Read more »
Ciorba de carnati cu tarhon
24 January 2013
Ciorba
de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa,
morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei.
Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1
morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura
orez 200 g iaurt…
Read more »
Read more »
Iepure la tava cu legume
24 January 2013
Iepure
la tava cu legume din: pulpe posterioare de iepure, ceapa, telina,
morcovi, rosii, ardei gras, ulei, foi de dafin, boabe de ienibahar,
seminte de coriandru, piper boabe, cimbru, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 2 pulpe posterioare de iepure de camp 4 cepe potrivite 3-4
tulpini de telina 1 radacina telina mica 2 morcovi 4-5…
Read more »
Read more »
Taitei cu legume si branza de capra
24 January 2013
Taitei
cu legume si branza de capra din: usturoi, rosii, spanac, busuioc,
branza de capra, taitei, sare, piper, ulei, smantana, supa si faina.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 200 g rosii mici 350 g spanac 1 legatura
busuioc 2 bucati branaz de capra (a 40 g) 350 g taitei sare piper 1
lingura ulei 50…
Read more »
Read more »
Rulada cu hribi
24 January 2013
Rulada
cu hribi din: unt, faina, lapte, oua, sare, hribi, sare, piper si mac.
Ingrediente: pentru aluat: 1/2 pachet unt 5 linguri faina 1/2 l lapte 5
oua unt pentru uns tava sare pentru umplutura: 500 g hribi sare piper
pentru decor: 2 linguri mac Mod de preparare: Topeşti untul într-o
cratiţă, adaugi făina,…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu broccoli
24 January 2013
Piept
de rata cu broccoli din: piept de rata, broccoli, iaurt, galbenusuri,
cascaval, ulei, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de
rata 500 g broccoli 200 g iaurt 4 galbenusuri 100 g cascaval 50 ml ulei 1
ardei gras rosu sare piper Mod de preparare: Curăţaţi pieptul de raţă
de pieliţe,…
Read more »
Read more »
Mămăligă de barabule (cartofi)
24 January 2013
Mămăligă
de barabule din: cartofi, malai si sare. Ingrediente: 4 cartofi 200 g
malai sare Mod de preparare: în ceaunul de mămăligă pui să fiarbă în
apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi ca pentru piure. După ce s-au
fiert, în ceaun, îi striveşti ca pentru piure dar nu atât de mărunt. Nu
scurgi…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească din Maramureş
24 January 2013
Ciorbă
ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati
de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel,
telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole
verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus
si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de rosii dulce acrisor
24 January 2013
Friptura
de vita cu sos de rosii dulce acrisor din: fripturi de vita, ulei de
masline, condimente, piper negru, supa de vita, ceapa, usturoi, ghimbir,
zahar, otet de orez, rosii si sos de soia. Ingrediente: 3-4 fripturi de
vita 1 lingura ulei de masline condimente pentru carne de vita piper
negru 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc ardelenească
24 January 2013
Ceafă
de porc ardelenească din: ceafa de porc, cimbru, rozmarin, boia dulce,
sare, piper, usturoi, ulei si bulion. Ingrediente: 4 felii de ceafa de
porc cimbru rozmarin boia dulce sare piper 4 catei usturoi pisati 5
linguri de ulei de masline sau de floarea soarelui 1 cescuta mica de
bulion (suc de rosii) Mod…
Read more »
Read more »
Bors de vita cu legume
24 January 2013
Bors
de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov,
ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean.
Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1
morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors
leustean Mod…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de soia
24 January 2013
Pui
cu sos de soia din: ulei, ceapa, usturoi, piept de pui, broccoli,
fasole verde, unt de arahide si sos de soia. Ingrediente: 2 linguri de
ulei 2 cepe 1 catel de usturoi 3 bucati piept de pui 225 g broccoli 250 g
fasole verde 3 linguri unt de arahide 1 lingura sos de soia…
Read more »
Read more »
Varza umpluta cu carne de porc si orez
24 January 2013
Varza
umpluta cu carne de porc si orez din: varza, carne de porc, orez
prefiert, morcov, cimbru uscat, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente:
2 verze potrivite 500 g carne tocata de porc 150 g orez prefiert 1
morcov 1 lingurita cimbru uscat 100 ml ulei 2 cepe potrivite sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cornulete cu merisoare
24 January 2013
Cornulete
cu merisoare din: merisoare, unt, zahar, vanilat, zahar, galbenusuri,
faina, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 50 g merisoare uscate 200 g
unt moale 3 plicuri zahar vanilat 70 g zahar 2 galbenusuri 280 g faina
100 g migdale macinate 100 g zahar pudra Mod de preparare: merişoarele
mărunt cu un cuţit. Amesteci untul…
Read more »
Read more »
Mancare de ciuperci cu cimbru
24 January 2013
O
reteta delicioasa de mancare de ciuperci cu:ardei capia, ardei gras,
praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde, sare,
piper, malai, smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei capia un
ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o lingură
cu pastă de tomate 150 ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu sos de rosii si arahide
23 January 2013
Mușchi
de porc cu sos de rosii si arahide din: muschi de porc, condimente de
porc, ulei de masline, ghimbir, usturoi, unt de arahide, sos de rosii,
sos de soia, chilli si supa de pui. 2-3 bucati muschi de porc 1
lingurița condimente de porc 2 lingurite ulei de masline Ingrediente
sos: 1 lingurita ghimbir…
Read more »
Read more »
Cocktail Tarita
23 January 2013
Cocktail
Tarita din: pepene galben, inghetata de mango, zeama de lamaie, crema
de cocos, apa minerala si fir de menta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 50 g pepene galben 2 globuri de inghetata de mango 1 strop
de zeama de lamaie 2 cl crema de cocos apa minerala carbogazoasa sau
plata fir de menta…
Read more »
Read more »
Vrăbioară de vitel cu paste
23 January 2013
Vrăbioară
de vitel cu paste din: vrabioara de vitel, paste, oua, telemea de oaie,
ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 600 g
paste scurte 4 oua 150 g telemea de oaie 50 ml ulei 50 g unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o…
Read more »
Read more »
Tartă cu ciuperci de pădure
23 January 2013
Tartă
cu ciuperci de pădure din: faina, unt, suc de morcovi, sare, ghebe,
ceapa, gogosar si ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 150 g unt
pentru compozitie: 4-5 linguri suc de mrocovi 1/2 lingurita sare 300 g
ghebe 2 cepe 1 gogosar 1 ou fiert tare Mod de preparare: Pentru aluat
amesteci făina,…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu legume
23 January 2013
Bors
de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa,
cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:
tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de
fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel Mod de preparare: Cureţi
legumele, pui ceapa cu 2…
Read more »
Read more »
Salata verde cu branza tofu
23 January 2013
Salataq
verde cu branza tofu din: tofu, salata verde, sos de soia, ulei de
masline, ceapa verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g tofu 1
salata verde, mare 4 linguri sos de soia 3 linguri ulei de masline 4
fire ceapa verde 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Se
spala…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel cu smochine
23 January 2013
Rulouri
de vitel cu smochine din: pulpa de vitel, carnaciori, smochine, unt,
lamaie, sos worcester, vin dulce licoros, cocos, sare si piper.
Ingrediente: 400 g pulpa de vitel 100 g carnaciori subtiri 500 g
smochine proaspete 100 g unt 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1
lingurita cocos ras 100 ml vin dulce licoros sare…
Read more »
Read more »
Prajitura din faina de porumb
23 January 2013
Prajitura
din faina de porumb din: lapte dulce, zahar tos, zahar vanilat, faina
de porumb, oua, unt si ananas. Ingrediente: 1 l lapte dulce 150 g zahar
tos 1 plic zahar vanilat 250 g faina de porumb 3 oua 150 g unt 5 felii
de ananas Mod de preparare: Indulcesti laptele cu zahar si…
Cubulete de pui in coronite de ceapa
23 January 2013
Cubulete
de pui in coronite de ceapa din: piept de pui, ceapa, ulei, supa de
pui, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de pui
8 cepe 100 ml ulei 250 ml supa de pui 1 lingurita boia de ardei dulce
sare piper Mod de preparare: Fierbeti 10 minute pieptul…
Read more »
Read more »
Taitei cu carne de pui
23 January 2013
Taitei
cu carne de pui din: piept de pui, unt, sare, piper, taitei, patrunjel,
veapa, smantana, supa de legume si faina. Ingrediente: 4 bucati piept
de pui file (a circa 150 g) 2 linguri unt sare piper taitei cate 1
legatura patrunjel si ceapa 100 ml smantana 300 ml supa de legume
(instant) 1 lingura…
Read more »
Read more »
Fasole şi soia în stil mexican
23 January 2013
Fasole
şi soia în stil mexican din: granule de soia, amestec mexican de
condimente, ulei de masline, sos mexican, rosii in suc si fasole.
Ingrediente: 350 g granule de soia Amestec mexican de condimente (piper
de cayenne, piper negru, fulgi de ceapa si usturoi, chilli, cimbru,
busuioc, foi de dafin – toate macinate, pulbere fina)…
Read more »
Read more »
Desert fara foc
23 January 2013
Desert
din: smantana, fulgi de porumb, nuci zdrobite, caise uscate, miere si
scortisoara. Ingrediente: 500 ml smantana proaspata 200 g fulgi de
porumb 50 g nuci zdrobite 100 g caise uscate 4 linguri miere 1/2
lingurita scortisoara Mod de preparare: Fulgii de porumb se amestecă
bine cu mierea, nucile, caisele uscate, tăiate în cubuleţe…
Read more »
Read more »
Ficaţi de pui cu ciuperci şi garnitură de orez
23 January 2013
Ficaţi
de pui cu ciuperci şi garnitură de orez din: ficat, ciuperci, unt,
ceapa, sare, piper, patrunjel verde, orez, cascaval vin alb si rosii.
Ingrediente: 500 g ficat 500 g ciuperci 50 g unt 1 ceapa mare 100 g unt
sare piper 1 legatura patrunjel verde 200 g orez 150 g cascaval 1/2
pahar vin…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc în sos de rodii
23 January 2013
Cotlet
de porc în sos de rodii din: cotlete de porc, rodii, unt, faina, lapte,
suc de rosii, nucsoara, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: 4
cotlete de porc 3 rodii 100 g unt 2 lingua faina 300 ml lapte 150 ml
suc de rosii un varf de cutit nucsoara 2-3 frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu crutoane
23 January 2013
Rulouri
din piept de pui cu crutoane din: piept de pui, rozmarin verde, paine
integrala, supa de pui, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de
enibahar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 12
fire rozmarin verde 6 felii de paine integrala 350 ml supa de pui 50 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de roşii şi linte
23 January 2013
Spaghete
cu sos de roşii şi linte din: rosii decojite, zarzavat de supa, ceapa,
usturoi, ulei de masline, linte, supa de legume, oregano, foaie de
dafin, sare, piper, patrunjel verde si spaghete. Ingrediente: 800 g
rosii decojite din conserva 1 legatura zarzavat de supa (morcov,
patrunjel) 2 cepe 1 catel de usturoi 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: CHOW FAN sau orez prajit
23 January 2013
CHOW
FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este
cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din
resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia
foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat
afumat cu gust usor dulce, care se poate…
Read more »
Read more »
Broccoli cu pui
23 January 2013
Broccoli
cu pui din: broccoli, carne de pui, ulei, faina, ceapa, suc de rosii,
boia de ardei, sare, piper, usturoi si patrunjel verde. Ingrediente: 2
broccoli 4 bucati de carne de pui (de preferinta pulpe sau piept) 6
linguri ulei 1 lingura faina 1 ceapa 1 cana suc de rosii boia de ardei
sare piper…
Read more »
Read more »
Budinca din ravioli cu cascaval
23 January 2013
Budinca
din ravioli cu cascaval din: ravioli, ceapa verde, morcovi, rosii,
ciuperci champignon, mazare verde, porumb, ulei vegetal, unt,
mozzarella, sos de usturoi si sare. Ingrediente: 300 g ravioli un fir de
ceapa verde 2 morcovi 3 rosii 100 g ciuperci champignon proaspete 100 g
mazare verde congelata 100 g porumb conservat 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Carlotta
23 January 2013
Cocktail
Carlotta din: suc de mere, suc de telina, suc de morcovi, zeama de
lamaie si patrunjel. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl
suc de mere 4 cl suc de telina 4 cl suc de morcovi 1 strop de zeama de
lamaie 1 lingurita de patrunjel maruntit Mod de preparare: Mixam
ingredientele…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si vinete
23 January 2013
Paste
cu ciuperci si vinete din: ciuperci, vinete, usturoi, rosii, ulei de
masline, vin alb, sare, piper, paste si parmezan. Ingrediente: 50 g
ciuperci 400 g vinete 1 catel de usturoi 4 rosii 4 linguri ulei de
masline 150 ml vin alb sare piper 400 g paste in forma de tub 100 g
parmezan ras…
Read more »
Read more »
Tocană de soia
23 January 2013
Tocană
de soia din: ulei de floarea soarelui, granule de soia, ceapa, usturoi,
chimen, boabe de coriandru, boia iute, rosii in suc, iaurt natural,
zeama de lamaie, smantana si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei d
floarea soarelui 400 g granule de soia 1 ceapa mare, tocata 2 catei de
usturoi, zdrobiti 2 lingurite chimen, macinat…
Read more »
Read more »
Tartă de brânză cu legume şi ciuperci
23 January 2013
Tartă
de brânză cu legume şi ciuperci din: branza de vaci, branza telemea,
cartofi, ardei grasi, ceapa, usturoi, rosii cherry, oua, ciuperci,
salata verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g branza de vaci 100
g branza telemea 300 g cartofi 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi
200 g rosii cherry 4…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui cu mazare
23 January 2013
Ficatei
de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, franzela, ceapa, zahar,
unt, ardei gras, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 500
g ficatei de pui 400 g mazare 4 felii de franzela 2 cepe 1 lingura
zahar 100 g unt 1 ardei gras rosu 1 lingura pasta de tomate 1 legatura…
Read more »
Read more »
Prajitura necoapta
23 January 2013
Prajitura
necoapta din: nuci, zahar, ou, cacao, galbenusuri de oua, zahar praf,
unt si zahar vanilat. Ingrediente: foaia: 250 g nuci macinate 250 g
zahar 1 ou 3 linguri cacao crema: 4 galbenusuri din oua fierte tari 150 g
zahar praf 150 g unt 50 g zahar vanilat Mod de preparare: Se bate
albuşul…
Read more »
Read more »
Musaca de varză si cartofi
23 January 2013
Musaca
de varză si cartofi din: cartofi, varza, ceapa, unt, lapte, oua, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 g unt 150
ml lapte 2 oua ulei sare piper Mod de preparare: Speli cartofii şi îi
fierbi în coajă. După ce s-au fiert, îi laşi să se…
Read more »
Read more »
Tuburi cu carne tocata
23 January 2013
Tuburi
cu carne tocata din: ardei grasi, ceapa, usturoi, oregano, ulei de
masline, carne tocata, supa, smantana, bulion, sare, boia, paste si
parmezan. Ingrediente: cate 2 ardei grasi (verzi si rosii) 1 ceapa 1
catel usturoi 1/2 legatura oregano 4 linguri ulei de masline 250 g carne
tocata (amestec) 125 ml supa 150 g smantana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creveti in frunze de varza
23 January 2013
Creveti
in frunze de varza din: creveti, telina, ceapa verde, varza, maioneza,
zeama de creveti, suc de lamaie, seminte de telina, sare si piper.
Ingrediente: 26-30 creveți, curatati, fierti si congelati 1 ceasca
telina tocata marunt 1/2 ceasca ceapa verde, taiata felii subțiri 1
varza Ingrediente dressing: 3 linguri maioneza 1 lingura zeama creveti
1…
Read more »
Read more »
Spaghete cu masline si sos de lamaie
23 January 2013
Spaghete
cu masline si sos de lamaie din: ceapa verde, ulei de masline,
spaghete, cimbru verde, galbenusuri, masline negre, branza de oaie,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 lingura
ulei de masline 500 g spaghete 1 legatura cimbru verde 3 galbenusuri 20 g
masline negre 100 g branza de oaie…
Read more »
Read more »
Legume cu telemea
23 January 2013
Legume
cu telemea din: conopida, morcovi, fasole verde, mazare, ardei gras,
telemea de oaie, ulei de masline si oregano uscat. Ingrediente: 1
conopida mica 2 morcovi 200 g fasole verde 100 g mazare 1 ardei gras
rosu 500 g telemea de oaie 50 ml ulei de masline 1 lingurita rasa
oregano uscat Mod de…
Read more »
Read more »
Supă cu sos de soia si ciuperci
23 January 2013
Supă
cu sos de soia si ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, morcov,
sos de soia, apa, marar verde si sare. Ingrediente: 400 g ciuperci 1
ceapa mare 1 catel de usturoi 1 lingura ulei 1 morcov mare 3 linguri sos
de soia 1 l si jumatate apa marar verde, tocat marunt sare Mod…
Read more »
Read more »
Pasta de jumari
23 January 2013
Pasta
de jumari din: jumari, ou, ceapa, piper, boia si sare. Ingrediente: 250
g jumari 1 ou fiert tare 1 ceapa micuta (aproximativ 40 g) 1/2
lingurita piper 1/2 lingurita boia sare, daca mai e nevoie Mod de
preparare: Pui toate ingredientele in robot si maruntesti pana faci
pasta sau le dai prin amsina…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sunca
23 January 2013
Salata
de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, morcov, sfecla rosie, ceapa,
castraveti, galbenusuri, lamai, verdeata, sare, masline si ulei.
Ingrediente: 1/2 cartofi 200 g sunca 1 morcov 1 sfecla rosie 1 ceapa 3
castraveti 2 galbenusuri 1/2 lamai sare verdeata tocata masline 1 cana
ulei Mod de preparare: Cartofii şi morcovul îi speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui mediteranean cu masline
22 January 2013
Pui
mediteranean cu masline din: masline verzi, ulei de masline, suc de
limeta, usturoi, miere, coaja de limeta, fulgi de ardei rosu, oregano,
sare, piper, pulpe de pui, vin alb si amidon de porumb. 3/4 ceasca
masline verzi tocate 1/3 ceasca de ulei de masline 2 linguri de suc
proaspat de limeta 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Pappa al pomodoro
22 January 2013
Pappa
al pomodoro din: cascaval pecorino, paine uscata, rosii, zeama de
carne, ceapa verde, paprica, busuioc uscat, ulei de masline, piper
negru, sare, masline, usturoi si busuioc. Ingrediente: 50 g cascaval
pecorino 300 g paine uscata de cozonac 700 g rosii conservate in suc
propriu 2 pahare zeama de carne sau de legume un fir…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci şi carne de porc
22 January 2013
Cartofi
cu ciuperci şi carne de porc din: cartofi, ceapa, unt, ou, branza feta,
carne de porc, ciuperci, sare, piper si marar. Ingrediente: 7-8 cartofi
mari 3 cepe unt 1 ou 250 g branza feta 300 g carne de porc tocata 6-7
ciuperci sare piper marar Mod de preparare: Cureti cartofii si ii tai…
Read more »
Read more »
Orez cu carne
22 January 2013
Orez
cu carne din: orez, piept de pui, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 cana cu orez 2 piepti de pui (sau 500 g muschi de porc)
2-3 morcovi 1 ceapa mare ulei sare piper negru macinat Mod de
preparare: Pune la fiert pieptul de pui şi morcovii întregi în apă rece…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de legume cu galuste
22 January 2013
Supa
gustoasa de legume cu galuste din: cartofi, morcovi, ardei gras, rosii
in bulion, ceapa, telina, ulei, oua, gris, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 2 cartofi 3 morcovi 1 ardei gras rosu 3-4 rosii in bulion
(doar rosiile, fara suc) 2 cepe 1 telina mica 2 linguri cu ulei pentru
galuste: 2 oua 150 g…
Read more »
Read more »
Salata de naut cu chimen si coriandru
22 January 2013
Salata
de naut cu chimen si coriandru din: boabe de naut, usturoi, ulei de
masline, zeama de lamaie, otet de mere, ghimbir, ardei iute, chimen,
ardei rgas, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g boabe de
naut fierte si scurse de apa 1 catel de usturoi 30 ml ulei de masline 1
lingura zeama…
Read more »
Read more »
Mancare de ceapă si telină
22 January 2013
Mancare
de ceapă si telină din: ceapa, telina, ulei de masline, usturoi, faina,
zahar, sos de soia, paine, vin alb, branza de burduf, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g telina 8 linguri ulei de masline 4 catei
mari de usturoi 1 lingura faina 1 lingura zahar 1 lingurita sos de soia
–…
Read more »
Read more »
Tăiţei şi salată de untişor
22 January 2013
Tăiţei
şi salată de untişor din: taitei din orez, sos de soia, ulei de susan,
vin alb sec, zahar brun, frunze de menta, mango, frunze de untisor,
seminte de susan, suc de lamaie verde, sare si piper. Ingrediente: 200 g
taitei din orez salbatic 20 ml sos soia 20 ml ulei de susan 40 ml…