Retete de Paste:
Budincă de brânză
28 December 2009
Ingrediente:
200 g brânză dulce de vacă două ouă o lingură de unt 50 g zahăr un
pliculeţ cu zahăr vanilinat 200 ml lapte 50 g făină Mod de preparare:
Intr-un vas se omogenizează făina, untul şi laptele. Compoziţia se
toarnă peste brânza de vaci, se amestecă adăugându-se şi zahărul
vanilinat, gălbenuşurile frecate, zahărul…
Read more »
Read more »
Ciuperci ţărăneşti
28 December 2009
Ingrediente:
o ceapă mare 500 g ciuperci proaspete o ceaşcă de vin o ceaşcă de ulei
mărar tocat fin sare piper după gust Mod de preparare: Ciupercile se
spală sub jet de apă, se curăţă şi se taie în felii subţiri. Ceapa se
curăţă, se spală, se toacă fin şi se pune la călit…
Read more »
Read more »
Chiftele de post
28 December 2009
Ingrediente:
o cutie de ciuiperci doi cartofi de mărime potrivită două linguri de
orez două cepe mici 3 linguri de făină boia o legătură de pătrunjel sare
piper şi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se
spală şi se pun la fiert. Orezul se spală, se curăţă şi se pune separat…
Read more »
Read more »
Rulada in foi
28 December 2009
Ingrediente:
1 pachet foi de lasagna 1 legatura de ceapa verde 50 de g crenvusti
sare Mod de preparare: Pune crenvurştii la fiert. Opăreşte foile de
lasagna până sunt fierte. Scurge-le şi aşază-le două câte două, în formă
de trenuleţ, pe o folie de aluminiu. Deasupra înşiră crenvurştii fierţi
pe trei rânduri, cu spaţii…
Read more »
Read more »
Aspic de peşte
28 December 2009
Se prepară la fel ca aspicul cu gelatină, însă în loc de oase de vită,
se întrebuinţează zeamă de peşte, obţinută prin fierberea oaselor şi
capetelor de peşte. Pentru păstrăvi se aromează cu vin roşu. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos de carne
28 December 2009
Ingrediente:
1 pachet cu macaroane 500 g carne de porc tocată 2 cepe 1 ceşcuţă cu
ulei de măsline 1 lingură cu pastă de tomate sare piper cimbru oregano
Mod de preparare: Fierbe macaroanele în apă cu un praf de sare.
Separat, căleşte ceapa. Stinge cu apă şi condimentează cu sare, piper,
cimbru şi…
Read more »
Read more »
Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci
28 December 2009
Ingrediente:
100 g unt 100 g făină 1 l supă de pasăre sau de oase 20 g gelatină 100 g
frişcă sau lapte esenţă de ciuperci sare Mod de preparare: Se pune la
topit într-o cratiţă untul cu făina, amestecînd într-una pînă se
înfierbintă bine. Se stinge apoi cu supa de pasăre sau de…
Read more »
Read more »
Rulouri de vita cu legume
28 December 2009
Ingrediente:
1 kg pulpă de vită 200 g şunculiţă ardelenească 1 ou 50 g de unt o
ceapă o felie de pâine 100 g mazăre un gogoşar si un morcov o ţelină un
praz Mod de preparare: Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să
se poată rula. Se condimentează…
Read more »
Read more »
Fasole neagră cu sfeclă
27 December 2009
Ingrediente:
ulei de măsline o cană de fasole neagră un kg sfeclă sare 2-4 linguri
de suc de lămâie piper negru proaspăt măcinat Mod de preparare: Se
pune fasolea într-o oală cu apă şi se pune la fiert. Se spală sfeclele
şi se curăţă, apoi se pun împreună cu fasolea la fiert pentru
aproximativ…
Read more »
Read more »
Jeleu de gutui
27 December 2009
Ingrediente:
1,5 kg gutui 0,5 kg mere 1 kg zahăr conservant zahăr tos Mod de
preparare: Gutuile se taie în sferturi şi se curăţă de sâmburi. Se pun
pe o tavă de copt, se bagă în cuptorul încălzit în prealabil la 160°C şi
se coc timp de 1 oră. Se scot din cuptor şi…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de cartofi
27 December 2009
Ingrediente:
un kilogram cartofi o lingură de făină o felie de pâine 3 ouă
pătrunjel pesmet ulei sare legume fierte (morcov, ardei şi ţelină) Mod
de preparare: Cartofii se pun la fiert într-o oală în care s-a adăugat
puţină sare. Se scurg de apă şi se pasează împreună cu legumele fierte.
Felia de pâine…
Read more »
Read more »
Vinete cu migdale
27 December 2009
Ingrediente:
un kg vinete 3 roşii un pahar de migdale două lămâi 5 căţei de usturoi
două cepe un pahar de ulei de măsline o legătură de pătrunjel verde
boabe de rodie sare piper Mod de preparare: Vinetele se coc bine pe
toate părţile şi se lasă la răcit într-o cratiţă acoperită cu un…
Read more »
Read more »
Calmar cu ceapă verde în sos de vin
26 December 2009
Ingrediente:
1/2 cană de ulei de măsline 3 cepe medii tăiate 500 g calmar proaspăt
curăţat şi tăiat 3 căţei de usturoi 1/2 cană de vin alb un ardei iute
zahăr după gust 250 g ceapă verde o legătură de mărar 250 g cereale din
grâu două lămâi Mod de preparare: Se pune uleiul…
Read more »
Read more »
Salată de hering
26 December 2009
Ingrediente:
3/4 cană de ulei de măsline două fire de ceapă verde 3 linguriţe de
suc de lămâie 250 g de hering 3 linguriţe de oţet de vin două roşii
medii o legătură de mărar pentru garnitură Mod de preparare: Se
amestecă peştele cu ceapa verde şi oţetul de vin în malaxor. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspic
26 December 2009
Unele
preparate, ca: pateul de ficat, musul de şuncă sau salata pot fi
servite sub diferite forme, glasîndu-le cu aspic. Se alege forma dorită,
se pune într-un vas cu gheaţă fărîmiţată mărunt şi se lasă să se
răcească bine. După ce s-a răcit, se toarnă în ea aspicul, răcit la
rîndul lui, şi se învîrteşte…
Read more »
Read more »
Cum se preparara salata de cartofi cu vinaigrette de lamaie (video)
26 December 2009
Chiftelute de dovlecei cu marar si patrunjel
26 December 2009
Ingrediente:
4 dovlecei o ceapa mare 2 ardei piper 1-2 morcovi 2 felii de paine 50
ml lapte sare 2-3 catei de usturoi o legatura de marar o legatura de
patrunjel un ou sau 2 daca sunt mai mici 300 de ml de ulei pentru prajit
1-2 linguri de pesmet sau faina Mod de…
Read more »
Read more »
Friptură cu sos de roşii
26 December 2009
Ingrediente:
500 g carne macra de vită o ceapă două linguri de ulei de măsline două
linguri de bulion o linguriţă de unt 250 g paste supă sare Mod de
preparare: Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se prăjeşte
ceapa împreună cu carnea de vită. Se stinge cu apă caldă, se acoperă…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu smântână
26 December 2009
Ingrediente:
600 g piept de pui 250 g de smantana un pastarnac o radacina de
patrunjel o ceapa mare o telina 1-2 catei de usturoi 2 ardei grasi verzi
2 oua piper sare 2 morcovi o lingura de zeama de lamaie Mod de
preparare: Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert…
Read more »
Read more »
Tort de post
26 December 2009
Ingrediente:
blatul: două căni de făină o cană de zahăr o ceaşcă de ulei o ceaşcă de
nucă măcinată două pliculeţe cu praf de copt 3-4 linguri de cacao o
linguriţă de esenţă de portocale o lingură de esenţă de rom o lingură
de coajă rasă de portocală apă minerală o linguriţă de dulceaţă de…
Read more »
Read more »
Strudel cu dovleac si scortisoara
26 December 2009
Ingrediente:
500 g făină 12 linguri de apă caldă un praf de sare dovleac ras zahăr
scorţişoară după gust Mod de preparare: Se amestecă bine făina cu sare
şi apă şi se face un aluat. Se încălzeşte o oală pe foc şi se aşază cu
fundul în sus peste cocă. Totul se acoperă, timp de…
Read more »
Read more »
Benieuri Malakoff
26 December 2009
Ingrediente:
600 g brânză de Gruyere sărată 30 g făină două ouă un căţel de usturoi
zdrobit opt felii de pâine de ţară (decupate în bucăţi rotunde de 8-10
cm în diametru) piper de cayenne nucşoară 25 ml vin alb 25 ml kirsch
(lichior de cireşe) castraveciori şi arpagic la oţet 200 ml ulei
pentru…
Read more »
Read more »
Hummus
26 December 2009
Ingrediente:
300 g boabe de humus fără coajă o ceaşcă de ulei de susan un căţel de
usturoi pisat zeama de la două lămâi 4 linguri de uleii de măsline sare
şi piper alb după gust Mod de preparare: Se pun boabele de năut la
înmuiat până a doua zi. Se lasă la fiert…
Read more »
Read more »
Gogoşele de post
26 December 2009
Ingrediente:
400 g făină 500 ml apă 100 g zahăr 50 g miere de albine o linguriţă de
bicarbonat 50 g nuci sau alune măcinate un praf de sare 1/2 linguriţă de
ulei Mod de preparare: Apa şi praful de sare se pun la foc mic, doar
până clocotesc, apoi se toarnă treptat peste…
Read more »
Read more »
Aspic cu gelatină
26 December 2009
Ingrediente:
1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri
150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe pilier sare
Mod de preparare: Această reţetă este mult mai uşoară şi mai practică.
Metoda de preparare este aceeaşi ca şi la…
Read more »
Read more »
Bors din legume
26 December 2009
Ingrediente:
300 g cartofi 100 g morcovi 100 g ceapă 300 g castraveţi muraţi o
ţelină mărar leuştean şi pătrunjel o frunză de dafin borş ulei sare
Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, apoi se dă pe
răzătoarea cu găuri mari. Se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă. Se
stinge…
Read more »
Read more »
Ardei cu ulei de măsline
25 December 2009
Ingrediente:
1/3 l ulei de măsline un kg de ardei roşu sau verde 5-6 linguriţe de
oţet de vin un căţel de usturoi tăiat sare piper Mod de preparare: Se
spală ardeii şi se coc pe toate părţile. Se pun într-o oală cu apă rece
pentru aproximativ 10 minute pentru a se curăţa mai…
Read more »
Read more »
Ecler cu frişca şi kiwi
25 December 2009
Ingrediente:
pentru aluat: 220 ml apă 120 g unt 120 g făină 4 ouă un vârf de cuţit
de sare pentru cremă: 3 ouă 200 g zahăr 500 ml frişca un pliculeţ cu
zahăr vanilinat două fructe de kiwi Mod de preparare: Intr-o oală, la
foc potrivit, se pun apa şi untul. Se lasă…
Read more »
Read more »
Chec
25 December 2009
Ingrediente:
500 g făină 250 ml lapte 100 g unt 120 g zahăr două ouă un pliculeţ cu
praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat Mod de preparare: Untul se
freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle,
unul câte unul, şi zahărul vanilinat, amestecându-se foarte bine. Se
toarnă laptele…
Read more »
Read more »
Salata de scrumbii
25 December 2009
Ingrediente:
3 scrumbii sărate 500 g cartofi două cepe mici două linguri de ulei
oţet sare Mod de preparare: Scrumbiile se desărează, se taie bucăţi
potrivit de mari şi se curăţă de oase. Cartofii se fierb în coajă, apoi
se curăţă şi se taie rondele. Ceapa curăţată se taie rondele. Se pun
într-un vas,…
Read more »
Read more »
Sandwich-uri calde spaniole
24 December 2009
Sandwich-uri
calde spaniole Ingrediente: 600 g pâine 100 g şuncă afumată 300 g roşii
200 g caşcaval un căţel de usturoi 100 g unt pătrunjel verde tocat
busuioc tocat sare piper Mod de preparare: Se taie şunca felii
subţiri şi se unge cu un amestec de usturoi pisat, pătrunjel şi busuioc.
Feliile de pâine…
Read more »
Read more »
Foi de viţă de vie cu iaurt
24 December 2009
Ingrediente:
1/4 cană de ulei de măsline 750 g iaurt 2/3 cană de cereale din grâu
250 g ceapă verde 250 g mărar proaspăt tocat 1/2 linguriţă de piper alb
sare un kg foaie de viţă Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu
cerealele din grâu într-un bol, apoi se adaugă ceapa, mărarul, sarea…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă
24 December 2009
O
reteta simpla de ardei umpluti cu ciuperci si verdeata din: ardei
grasi, ciuperci, rosii, orez, ceapa, patrunjel, marar, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 8 ardei graşi o cutie de ciuperci 5 roşii o cană de
orez două cepe o legătură de pătrunjel o legătură de mărar 4 linguri de
ulei sare şi piper după…
Supă de linte
24 December 2009
Ingrediente:
200 g linte o ceapă mare un morcov o rădăcină de pătrunjel doi căţei de
usturoi o lingură de ulei un fir de cimbru 2.500 ml apă sare după gust
Mod de preparare: Se alege lintea, se spală bine şi se pune la fiert.
Zarzavatul se spală sub jet de apă, se curăţă…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor
24 December 2009
Ingrediente:
un kg cartofi chimen sos de roşii o salată câteva roşii deshidratate
ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce de ardei Mod de
preparare: Cartofii se curăţă, se taie în sferturi şi se pun la fiert,
într-o oală cu apă clocotită, sare şi puţin ulei. Când sunt pe jumătate
fierţi se scurg de…
Read more »
Read more »
Prăjitură de post
24 December 2009
Ingrediente:
3 căni de făină 6 linguri de cacao două linguriţe de bicarbonat două
căni de zahăr, două căni cu apă două pliculeţe de zahăr vanilat 11
linguri de ulei două linguri de oţet coajă rasă de portocală Mod de
preparare: Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia,
apa şi zahărul până…
Read more »
Read more »
Supă de morcov cu cocos
24 December 2009
Ingrediente:
1.500 ml apă doi morcovi o ceapă 4 linguri de smântână o jumătate de
linguriţă de zahăr o lingură de unt două linguri de miez de nucă de
cocos ras sare pătrunjel Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă
şi se taie pe lung, în fâşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă de…
Read more »
Read more »
Bigos
24 December 2009
O
reteta absolut delicioasa de Bigos din: varza murata, costita, ceapa,
carne de vita, porc, muschi, pasare, vanat, untura, frunze de dafin,
boabe de piper, chimen, hribi, bulion, sare si un pahar de vin rosu.
Ingrediente: 1,5 kg varză murată 200 g costiţă 3 cepe mari 1,5 kg carne
(vită, porc, muşchi, pasăre, vânat) 200…
Read more »
Read more »
Sarlota cu nuca
24 December 2009
Ingrediente:
200 g zahăr pudră 200 g unt 200 g ciocolată două pacheţele zahăr
vanilat 100 g nuci sau migdale o bucată lămâie două tablete de
ciocolată 3 pahare smântână Mod de preparare: Se bat spumă, într-un
castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat.
Amestecul se freacă cu o lingură de lemn,…
Read more »
Read more »
Varza cu polonezi si sos
24 December 2009
Ingrediente:
o varză de 1 kg 5 bucăţi cârnaţi polonezi 3 gogoşari mărar cimbru sare
piper Pentru sos: două linguri făină o lingură unt suc de roşii sau
ketchup (200 ml) o foaie de dafin Mod de preparare: Se taie polonezii
felii, se pun într-o cratiţă de tuci; gogoşarii, tăiaţi cubuleţe, se pun
tot…
Read more »
Read more »
Bautura iraniana
23 December 2009
Ingrediente:
1/2 l apă 3 linguriţe ceai negru 4 linguriţe zahăr cuburi de gheaţă
sucul de la două mandarine două piersici 4 felii de lămâie coaja
caramelizată de la două mandarine Mod de preparare: Apa se pune la
fiert, se adaugă ceaiul, se fierbe, apoi se dă deoparte şi se lasă să
stea acoperit…
Read more »
Read more »
Salata de conopida cu oua fierte
23 December 2009
Ingrediente:
o conopidă două ouă fierte tari 100 g pesmet 150 g unt pătrunjel verde
sare Mod de preparare: Se curăţă şi se desfac bucheţele de conopidă,
se spală bine şi apoi se lasă în apă cu sare, 10 minute. Se pune
conopida la fiert în apă puţin sărată. Se fierb ouăle tari. Conopida…
Read more »
Read more »
Sufleu de taitei
23 December 2009
Ingrediente:
150 g tăiţei 100 g caşcaval ras 80 g unt 150 g şuncă 3 ouă 100 ml lapte
sare piper Mod de preparare: Se fierbe laptele. Se pun tăiţeii la fiert
în apă clocotită cu sare. După 10 minute, se scurg şi se amestecă bine
cu laptele clocotit, untul, caşcavalul, şunca tăiată cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Cataif cu struguri si smochine
23 December 2009
Ingrediente:
blatul: 500 g fidea 300 ml apă 300 g zahăr un plic cu zahăr vanilinat
esenţă de rom sau de vanilie unt crema: 400 g frişca 100 g struguri 100
g smochine Mod de preparare: Intr-o tavă unsă cu unt se aşază
fideaua într-un strat subţire. Se lasă în cuptor până când se…
Read more »
Read more »
Suvlaki de scoici
23 December 2009
Ingrediente:
500 g scoici (spălate, opărite şi extrase din cochiliile lor) ceapă
(tăiată în felii) ulei de floarea-soarelui ardei iute zeamă de lămîie
pentru sosul pentru frigare: făină sare sos de usturoi instrumentar:
frigărui de lemn Mod de preparare: Pregăteşte întîi sosul pentru
frigare, amestecînd făină cu sare şi apă (sosul trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac
21 December 2009
Ingrediente:
1,500 kg spanac 10 ouă, 500 g brînză (rasă) 4 linguri de unt puţin ulei
de măsline 10 foi de plăcintă puţin mărar 10 fire de chivas piper
măcinat sare Mod de preparare: Spală bine spanacul, apoi taie-l
foarte mărunt. Sărează-l puţin (trebuie să ţii cont că şi brînză este
sărată), frămîntă-l, să…
Read more »
Read more »
Iahnie de cartofi cu tahini
20 December 2009
Ingrediente:
1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi
frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini
(pastă de susan) sare Mod de preparare: Curăţă cepele, taie-le mărunt
şi fierbe-le în apă. Adaugă roşiile (de asemenea, curăţate, spălate şi
tocate), usturoiul (tăiat feliuţe), ţelina,…
Read more »
Read more »
Iahnie de caracatiţă
20 December 2009
Ingrediente:
două kg de caracatiţă un kg de ceapă (mică) un pahar de vin roşu 9
căţei de usturoi (întregi) 5 frunze de dafin o linguriţă de amestec de
condimente (oregano, busuioc, cimbru, piper boabe, coriandru), piper
negru (măcinat) ulei de măsline – pentru fiert ulei de floarea-soarelui
pentru prăjit Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Brioşe cu ciocolată si scortisoara
20 December 2009
Ingrediente:
două ouă 250 ml lapte dulce un păhărel mic de ulei de măsline 25 g
drojdie 100 g zahăr 500 g făină o jumătate de linguriţă de sare 100 g
bomboane de ciocolată cu stafide o lingură de rom două pliculeţe cu
zahăr vanilinat coaja rasă de la o jumătate de lămîie un vîrf…
Read more »
Read more »
Chiftele de năut
20 December 2009
Ingrediente:
500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de
pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150 g făină două ouă
piper ulei de măsline Mod de preparare: Pune la înmuiat boabele de
năut timp de 12 ore, schimbînd apa de cel puţin trei ori. Fierbe apoi…
Read more »
Read more »
Cremă de vinete
20 December 2009
Ingrediente:
un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru proaspăt 250 g
brînză de capră 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de
mărar (tocat) sare piper o linguriţă de oţet de vin Mod de preparare:
Curăţă vinetele şi taie-le în sferturi, apoi, la foc mic, fierbe-le în
lapte, în…
Read more »
Read more »
Curăţarea şi fierberea peştelui
10 December 2009
Curăţarea
şi fierberea peştelui Orice peşte care urmează să fie preparat trebuie
să fie foarte proaspăt. Peştele proaspăt este tare la pipăit, are ochii
limpezi, branhiile (urechile) roşii şi solzii lucioşi. Se curăţă întîi
peştele de solzi, apoi se spintecă pe burtă, de la coadă la cap, se scot
intestinele (cu atenţie ca să nu…
Read more »
Read more »
Cinco de Mayo (video)
10 December 2009
Ingrediente:
2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic,
minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme ,
or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml)
chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes ,
or…
Read more »
Read more »
Supă de legume cu peşte
10 December 2009
Ingrediente:
două kg peşte 3 morcovi 4 cartofi 100 ml ulei de măsline 3 dovlecei 5
cepe mici (arpagic) ţelină 3 roşii o lingură de pastă de tomate 50 ml
zeamă de lămîie sare piper Mod de preparare: Curăţă şi spală peştele,
apoi taie-l în porţii egale, de mărime potrivită. Presară sare şi
piper,…
Read more »
Read more »
Caracatiţă marinată
10 December 2009
Ingrediente:
două kg de caracatiţă trei linguri de oţet 150 ml ulei de măsline
oregano piper 3 cepe opţional – usturoi Mod de preparare: Spală bine
caracatiţa, cu apă multă, timp îndelungat. Pune-o într-un vas (fără
sare, fără apă) şi lasă pe foc mic, adăugîndu-i doar ceapa (tăiată în
sferturi sau în felii mai…
Read more »
Read more »
Coptură de asin
10 December 2009
Ingrediente:
800 g pulpă de asin 200 g făină albă o sticlă de vin Amarone două cepe
doi morcovi o ramură de ţelină 20 g slănină o frunză de dafin 3 linguri
de ulei de măsline extravirgin supă de vită concentrată sare piper
mămăligă Mod de preparare: Taie carnea în cuburi şi trece-o prin…
Read more »
Read more »
Aspic fără gelatină cu şorici
10 December 2009
Ingrediente:
1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri
150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe piper sare Mod
de preparare: Aspicul preparat din substanţe gelatinoase (oase si
cartilaje) este mult mai gustos deeit cel preparat din gelatină.…
Read more »
Read more »
Kir Imperial Cocktail
9 December 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie –
Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese
Ingrediente: 9/10 şampanie 1/10 cremă de zmeură Considerând că
varianta Kir Royal reprezintă evoluţia clasicului Kir. Kir Imperial
este o variantă mai puţin tradiţională. Faţă de celalalte două,
Imperial…
Read more »
Read more »
Tartă cu legume si branză de vaci
9 December 2009
Ingrediente:
pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză de vaci 250 g unt 10 g drojdie
sare pentru umplutură: 200 g roşii 100 g măsline un ardei gras roşu 100
g ciuperci 100 g boabe de porumb 200 g caşcaval 3 ouă ulei Mod de
preparare: Intr-un vas se amestecă bine untul cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de păstrăv cu cartofi ţărăneşti
8 December 2009
Se
iau vreo doi păstrăvi, se dezosează şi se taie fileuri. Apoi se
condimentează cu sare şi piper, se presară un putin de busuioc şi puţină
mentă, se stropesc cu zeamă de lămâie. Separat se pregăteşte umplutura
de ciuperci. Intr-o tigaie se pun vreo câteva ciuperci, tăiate felii,
puţină ceapă tocată mărunt şi se condimentează…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin
5 December 2009
Se ia o bucată de muşchi de vită, se spală şi se curăţă de pieliţe. Se
face un baiţ din sos de soia, sos Winchester (un sos englezesc), puţină
ceapă, câteva rondele de morcovi şi un păhărel de coniac, în care se
pune muşchiul de vită şi se lasă la fezandat aproximativ douăzeci de…
Read more »
Read more »
Găluşte cu cartofi
5 December 2009
Ingrediente:
8 cartofi 4 linguri făină două linguri de margarina sare piper măcinat
Mod de preparare: Se spală cartofii, se pun la fiert în apă caldă cu
sare, se scot după jumătate de oră şi se curăţă de coajă. Se zdrobesc cu
furculiţa, se sărează şi se piperează, se amestecă bine cu două
linguri…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu zarzavat călit
5 December 2009
Ingrediente:
8-10 cartofi mijlocii 3-4 roşii o jumătate de varză doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel 4 linguri cu ulei mărar şi pătrunjel frunze o
creangă de busuioc sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se
toacă varza, morcovii şi pătrunjelul, se dau pe răzătoarea mare, se
călesc împreună 10 minute în…
Read more »
Read more »
Ghiveci de iarnă
28 November 2009
Ingrediente:
o varză acră un borcan cu fasole verde conservată o ţelină un păstârnac
un borcan de mazăre conservată 6 cartofi 4 morcovi două cepe mari
fasole boabe fiartă un pahar cu ulei bulion de roşii cimbru piper boabe
Mod de preparare: Se pune varza în apă rece pentru o oră, după care se…
Read more »
Read more »
Pizza cu pui si legume
28 November 2009
Ingrediente:
1 pachet blat pentru pizza (pentru 1 tavă) 600 g file din piept de pui
2 linguri ulei sare piper 500 g dovlecei 250 g roşii cherry 1 pachet
roşii bucăţi cu verdeaţă (370 g) 90 g măsline negre (fără sâmbure) 150 g
brânză pentru pizza Mod de preparare: Pregătiţi aluatul conform
instrucţiunilor…
Supa de mazare cu carnati
27 November 2009
Ingrediente:
1 ceapa 1 catei de usturoi 1 lingura unt, 1 linguria curry 1 lingura
gris 1 cutie mazare sau mazare din congelator (aproape 300 g) 750 ml
supa instant de gaina 2 carnati 250 ml smantana sare piper zahar zeama
de lamaie Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se taie marunt si se…
Read more »
Read more »
Pizza cu jambon
27 November 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 1/2 cub drojdie 1 vârf de cuţit zahăr 500 g făină 5
linguri ulei 1 linguriţă de sare. în plus: 4 file sardine 100 g măsline
negre 4 inimi de anghinare (cutie) 100 g jambon de Parma 125 g
ciuperci champignons 500 g roşii pasate (cutie) sare piper 2 mozarella
(a 125…
Read more »
Read more »
Spaghete cu carnati si ciuperci
26 November 2009
Ingrediente:
1 cutie de ciuperci 1 pachet de spaghete 4-5 carnati cabanos sare piper
cimbru 2 oua 4-5 rosii sau 4 linguri de bulion Mod de preparare: Se
pun spaghetele la fiert cu putina sare, se strecoara si se clatesc cu
apa rece. Separat se taie carnatii rondele si se prajesc in ulei, se…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de vita
26 November 2009
Ingrediente:
5 oua mari 1/2 cana apa 1 lingurita rasa de sare faina pentru a obtine
un aluat de taietei (cat cuprinde) circa 1 kg carne tocata de vita 300 g
cascaval 2-3 linguri ulei sare dupa gust 2 cepe mari piper negru bulion
Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste…
Read more »
Read more »
Strudel pufos cu spanac
26 November 2009
Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foietaj 500 g spanac 150 g branza de
burduf 1 lingura cu unt 1 ou piper sare nucsoara pisata Mod de
preparare: Spală bine frunzele de spanac şi opăreşte-le în apă cu un
praf de sare. Separat, amestecă cu brânza de burduf fărâmiţată şi
condimentează cu piper…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu varză
26 November 2009
O
reteta delicioasa de post de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei,
varza, cimbru, rosii, bulion, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 0
dovlecei 1 varză mică cimbru 2-3 roşii sau 1 lingură cu bulion 1 ceapă
3-4 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Se spală dovleceii, se rad de
coaja albă, se taie un…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton
26 November 2009
Ingrediente: 1 cutie file de ton în ulei de măsline (185 g) 1 pachet
blat de pizza (400 g) 8 file de sardine (cutie) 50 g roşii uscate în
ulei 125 g ciuperci champignons 1 dovlecel 60 g măsline negre fără
sâmburi 150 g brânză rasă Mod de preparare: Incingeţi cuptorul Ja
200°C.…
Read more »
Read more »
Budinca
25 November 2009
Ingrediente:
1 l lapte 1 praf budinca 1 plic praf de frisca 100 g stafide 1
portocala Mod de preparare: 500 ml lapte se fierb, facandu-se clasica
budinca, doar ca adaugam 50 g stafide. 500 ml lapte se amesteca cu
praful de frisca pana cand rezulta o frisca tare. Portocala se decojeste
si se…
Read more »
Read more »
Rulada cu spanac
25 November 2009
Ingrediente:
500 g faina 1 pachetel cu drojdie 500 g spanac 3 felii de paine 150 ml
lapte 200 g smantana 150 g branza 4 galbenusuri Mod de preparare:
Frământă făina cu drojdia, sare şi untură. Adaugă ouăle bătute şi o cană
cu apă călduţă. Dacă aluatul este prea tare, mai adaugă puţină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Swiss Family Mixed Drink (video)
25 November 2009
Cum se prepara Cocktail Swiss Family Mixed Drink
Read more »
Read more »
Plăcintă cu morcovi
25 November 2009
Ingrediente:
o jumătate kg morcovi două mere două pere o portocală 4 linguri de
zahăr 3 linguri de griş sare două linguri de zahăr farin două linguri de
ulei sau margarina două linguri de făină o cană de gem de caise sau
piersici Mod de preparare: Se curăţă morcovii de coaja de deasupra,
se…
Read more »
Read more »
Hribi uscaţi cu usturoi
25 November 2009
O
reteta de post de hribi uscati cu usturoi din: fribi, usturoi, faina,
sifon si sare. Ingrediente: o farfurie cu hribi uscaţi 5 căţei de
usturoi 5 linguri făină un pahar cu ulei o cană cu sifon sare Mod de
preparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece…
Read more »
Read more »
Mini pizza
25 November 2009
Ingrediente:
300 g făină 1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă
sare. în plus: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei 500 g roşii
bucăţi 2 linguri pastă de roşii sare, piper 400 g legume (dovlecei,
ciuperci, ardei) 200 g mozarella 2 linguri verdeaţă tocată Mod de
preparare: …
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu dovlecei si cartofi
25 November 2009
Ingrediente:
1 l suc de rosii (sau rosii in bulion) 2 dovlecei taiati rondele
subtiri (din congelator sau din saramura) 4 cartofi 2 cepe mici 3 catei
usturoi 1/2 ceasca ulei 1 lingurita zahar sare piper 2 foi dafin Mod
de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei ceapa
tocata marunt,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe si crustă de brânză
24 November 2009
Ingrediente
aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g
zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g iaurt natural Pentru topping: 1
cutie ananas bucăţi (850 ml) 1 cutie pere (425 ml) 5 crenguţe mentă
200 g brânzică de casă 3 linguri zahăr 100…
Read more »
Read more »
Pizza cu două feluri de brânză şi şuncă de Praga
24 November 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g făină 2 linguriţe sare 1 linguriţă zahăr 1 pachet
drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline in plus: 200 g ciuperci
champignon 100 g şuncă de Praga (2 felii mai groase) 125 g mozarella 6
linguri sos de pizza cu oregano 8 file de anşoa 50 g măsline verzi la…
Read more »
Read more »
Spaghete cu legume
24 November 2009
Ingrediente:
250 g rosii 2 ardei 1 dovlecel 1 ceapa 3 linguri ulei 1 pachet spaghete
sare piper condimente Mod de preparare: Rosiile se oparesc si se
decojesc. Ceapa, ardeii si dovlecelul se toaca marunt si se calesc. Se
amesteca cu rosiile. Spaghetele fierte se scurg si se pun pe un platou.
Deasupra se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Clove Cocktail Mixed Drink (video)
24 November 2009
Cum se prepara Clove Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Cannelloni cu branza
24 November 2009
Ingrediente:
12 cannelloni 600 g branza de vaca putin sarata 2 oua 50 g unt 100 g
cascaval ras 2-3 linguri cu smantana 2-3 fire de patrunjel 1 lingura cu
faina 250 ml lapte Mod de preparare: Se unge o tavă dreptunghiulară cu
puţin unt şi se dă drumul la cuptor la o temperatură…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu spanac
24 November 2009
Ingrediente: 400 g spanac 200 g cascaval 50 g unt 50 ml lapte 50 g
pesmet Pentru aluat: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei sare
Mod de preparare: Amestecă făina cu sare. Adaugă apa şi uleiul
amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Unge o tavă cu ulei…
Read more »
Read more »
Galuste cu prune
24 November 2009
Ingrediente:
400 g cartofi făinoşi 100 g făină 5 linguri cu zahăr 8 prune 50 ml ulei
1 pahar cu pesmet scorţişoară Mod de preparare: Fierbe cartofii
curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. După ce s-au fiert, zdrobeşte-i
cu furculiţa. După ce s-au răcit adaugă zahărul şi amestecă energic.
Imparte compoziţia în 8…
Read more »
Read more »
Kir Cocktail
23 November 2009
O
reteta simpla de Kir Cocktail din: vin alb sec si crema de coacaze.
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese
Ingrediente: 9/10 vin alb sec 1/10 cremă de coacăze Acest amestec a
apărut în…
Read more »
Read more »
Berea – de la prohibiţie la mileniul al treilea
23 November 2009
In
paralel cu tot mai ampla răspândire a băuturilor alcoolice, secolul XIX
a cunoscut şi extinderea flagelului care este alcoolismul. Mai cu seamă
lumea ecleziastică e sensibilă la această problematică, organizând
campanii împotriva consumului de alcool şi solicitând instituirea unei
legislaţii restrictive. In anul 1853, în Scoţia, urmată de Irlanda şi
Ţara Galilor, a fost…
Read more »
Read more »
Plăcintă ţărănească cu carne de vita
23 November 2009
Ingrediente:
450 g carne de vită tocată o ceapă făină de porumb o mână de mazăre 6
cartofi mari condimente (nucşoară, piper, pătrunjel, curry, cimbru)
lapte unt ulei sau untură Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se
taie în sferturi. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Intr-o
tigaie se…
Read more »
Read more »
Placinta mozaic
23 November 2009
Ingrediente: 1 kg spanac 8 oua fierte 1 ceapa 200 g sunca presata ulei
sare piper Pentru aluat: 1 cescuta cu apa 1 lingurita cu sare 500 g
faina 75 ml ulei Mod de preparare: Frământă iingredientele pentru
aluat, (dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă caldă). Căleşte ceapa,
ardeiul şi şunca. Adaugă…
Read more »
Read more »
Pâine cu şuncă si ierburi
23 November 2009
Ingrediente:
1 kg făină drojdie cât o nuciă 1 linguriţă cu zahăr 1 praf de sare 200
ml lapte călduţ 200 g şuncă slabă 1 linguriţă maghiran 1 linguriţă
busuioc 1 linguriţă cimbru uscat Mod de preparare: Faci un aluat din
făină, sare, drojdia frecată cu zahăr şi lapte, apă călduţă. Frămânţi
bine. Când…
Read more »
Read more »
Prajiturica de casa
23 November 2009
Ingediente: 200 g unt 250 g zahăr esenţă de vanilie 200 g făină 4 ouă 1
plic cu praf de copt 100 g nucă de cocos jeleu de fructe Mod de
preparare: Intr-un castron, amestecă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi
esenţa de vanilie până obţii o masă cremoasă. Adaugă praful de copt,
albuşurile…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Christians Cocktail Mixed Drink (video)
23 November 2009
Cum se prepara Christians Cocktail Mixed Drink
Read more »
Read more »
Tocana de legume
23 November 2009
Ingrediente:
300 g fasole 2 dovlecei 2 vinete mici 3 cepe 2 ardei graşi 5 roşii 1
morcov 3 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu pastă de tomate cimbru
sare Mod de preparare: Fierbe fasolea în apă cu sare. Căleşte ceapa.
Stinge cu puţină apă, după care adaugă morcovul tăiat rondele. Adaugă…
Read more »
Read more »
Salata cu porumb
23 November 2009
Ingrediente: 400 g boabe de porumb din conservă 1 ceapă 4 roşii mai
mic:i 1 linguriţă cu seminţe de coriandru zdrobite 1/2 linguriţă cu
oregano 2 linguri cu oţet 5 linguri cu ulei 1 foaie de dafin sare piper
Mod de preparare: Scurge de zeamă boabele de porumb şi răstoarnă-le
într-un bol. Separat,…
Read more »
Read more »
Ruladă de vanilie
22 November 2009
Ingrediente: pentru blat: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă un plic cu
zahăr vanilinat pentru cremă: 300 g unt 100′ g zahăr pudră 100 ml lapte
două batoane de vanilie 3 linguri de miere Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile
bătute cu…
Read more »
Read more »
Basbusă
22 November 2009
Ingrediente:
600 g iaurt 600 g griş 200 g miere un kg vişine fară sâmburi proaspete
sau congelate 60 g nucă de cocos rasă 10 g unt Mod de preparare: Se
freacă iaurtul cu grisul. Se adaugă mierea. Se unge o tavă cu unt, se
tapetează cu griş şi se toarnă compoziţia. Se presară…
Read more »
Read more »
Budincă Yorkshire
22 November 2009
Ingrediente:
două ouă o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de lapte un
vârf de cuţit de sare ulei sau untură stafide Mod de preparare: Ouăle se
amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în
mijlocul făinii. Se presară stafidele şi se mixează sau se frământă cu
mâinile…
Turte
22 November 2009
Ingrediente:
un kg de făină 30 g drojdie o lingură de ulei o linguriţă de sare 500
ml apă călduţă Mod de preparare: Făina, drojdia şi lingura de ulei se
amestecă, adăugându-se din când în când puţină apă călduţă. Se frământă
bine aluatul, după care se lasă să crească aproximativ o oră, până când…
Read more »
Read more »
Pateu de soia
22 November 2009
Ingrediente: 500 g soia fiartă 300 g cartofi fierţi 4 căţei de usturoi
3 ouă fierte 3 linguri de ulei un vârf de cuţit de sare Mod de
preparare: Se înmoaie soia de seara în apă călduţă, se schimbă apa şi se
fierbe. Se dau prin maşina de tocat soia, cartofii, ouăle şi…
Read more »
Read more »
Varză cu bame
22 November 2009
Ingrediente: două kg varză două cepe 300 g bame un kg roşii proaspete o
jumătate de linguriţă de sare trei linguri de ulei Mod de preparare:
Se curăţă varza, se dă pe râzătoare, apoi se freacă cu sare. Se curăţă
ceapa, se toacă mărunt şi se pune la foc mic împreună cu varza.…
Read more »
Read more »
Foietaj cu nucă şi mac
20 November 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 300 g făină 100 g smântână 140g unt sare Pentru
umplutura: 300 g de nucă măcinată 200 g de caşcaval 100 g de mac 100 g
de alune Mod de preparare: Se face o adâncitură în făină şi se pune la
mijloc untul proaspăt, smântână şi sarea, iar dacă este nevoie…
Read more »
Read more »
Salata de macaroane sau taitei
20 November 2009
Ingrediente:
200 g taietei 125 g carne de vita din conserva 3 castraveti murati sare
maioneza 2 linguri boabe de porumb din conserva, 2 linguri ciuperci, 1
ceapa tocata fin Mod de preparare: Se fierb taietei sau macaroanele,
se toaca marunt carnea de vita, castravetii si ciupercile. Porumbul se
scurge de apa si se…
Read more »
Read more »
Melcisori cu carne
19 November 2009
Ingrediente:
500 g de aluat franţuzesc, de cumpărat 400 g carne de porc tocată 50 ml
de ulei sare piper o ceapă de mărime medie 2 ouă Mod de preparare: Se
scoate aliuatul franţuzesc din congelator. Separat se pregăteşte carnea
tocată, se taie ceapa şi se căleşte în uleiul încins, se pune carnea
şi…
Read more »
Read more »
Salata de paste fainoase
19 November 2009
Ingrediente: 500 g paste 2 ceapa 2-3 linguri bulion 3 catei usturoi 100
ml otet din vin 3 linguri de miere 100 ml ulei Mod de preparare: Se
fierb pastele, se scurg bine de apa si se spala cu apa rece. Apoi se
taie ceapa fin, usturoiul se piseaza si se amesteca cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Quaker Mixed Drink (video)
18 November 2009
Cum se prepara Cocktail Quaker Mixed Drink
Read more »
Read more »
Ministrudel cu varză
18 November 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 230 g de făină un vârf de sare un gălbenuş 150 g de unt
Pentru umplutura: 400 g de varză albă 2 ardei roşii capia o ceapă 2 ouă
50 g de unt 100 g de smântână 3 linguri de pesmet 100 g brânză sărată
Mod de preparare: Se frământă făina…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu andive şi migdale
18 November 2009
Ingrediente:
300 g salată 1 andivă 1 ardei gras roşu 3 cepe verzi 50 g fulgi de
migdale 3 linguri ulei de măsline 400 g file de pui sare piper 2 linguri
oţet balsamic alb 1 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare:
Pregătiţi salata şi andiva şi tăiaţi-le potrivit. Curăţaţi legumele şi
spălaţi-le.…
Read more »
Read more »
Macaroane cu ciuperci
18 November 2009
Ingrediente:
400-500 g macaroane 2 catei de usturoi 400 g ciuperci 1 bucata praz 1
ceapa 3 linguri de ulei 1 lingura de suc de lamaie 4 linguri de cascaval
ras Mod de preparare: Se fierb pastele in apa sarata circa 12 minute,
intre timp se curata usturoiul, se spala si se taie marunt. Se…
Read more »
Read more »
Penne cu carne
17 November 2009
Ingrediente:
400 g de penne 600 g carne tocată o ceapă roşie 6 roşii 4 linguri ulei
de măsline 1 ardei capia sare piper o linguriţă de zahăr sau de miere
cimbru Mod de preparare: Pastele se pun să fiarbă în apă clocotită cu
puţin ulei şi o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor indicate…
Read more »
Read more »
Supa din carne de vita
17 November 2009
Ingrediente: 1 kg carne de vita cu os 1 ceapa 2 radacini de patrunjel 2
morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 50 g fidea sare piper Mod de
preparare: Spală carnea, curăţ-o de pieliţe şi pune-o ia fiert în apă
rece cu sare. Ai grijă să aduni spuma de câte ori este…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Du Barry Mixed Drink (video)
17 November 2009
Cum se prepara Cocktail Du Barry Mixed Drink
Read more »
Read more »
Cornuri cu şuncă si cu caşcaval
17 November 2009
O
reteta de cornuri cu sunca si cascaval din: aluat, unt, telemea de oia,
cascaval, mushi si oua. Ingrediente: 450 g aluat pentru plăcintă 30 g
de unt pentru uns formele 50 g de telemea de oaie 100 g de caşcaval ras
150 g de muşchi afumat sau sunca afumata. 2 ouă Mod de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu malai si nuci
17 November 2009
Ingrediente:
1 ceasca de faina de porumb 1 ceasca de faina de grau 1 ceasca de lapte
sau lapte batut 1 ceasca de nuci macinate 1 pahar ulei 20 g drojdie 1
ceasca zahar Mod de preparare: Se amesteca foarte bine ingredientele, se
toarna intr-o tava unsa cu unt (untura) si tapetata cu faina si…
Read more »
Read more »
Salată cu dovleac si miel
16 November 2009
Ingrediente:
400 g dovleac curăţat 175 ml oţet din vin alb 100 g zahăr coaja de la
1/2 lămâie 1 baton de scorţişoară 150 g salată 1 ceapă 200 g ţelină
1 măr 50 g miez de nucă 6 linguri ulei 1 linguriţă muştar 4 file de
miel (a 150 g) 2 linguri unt topit…
Read more »
Read more »
Rigatoni cu masline si ardei
16 November 2009
Ingrediente:
250 g de rigatoni 100 g de măsline fără sâmburi 4 roşii proaspete 1-2
gogoşari copţi 1 ceapă 1-2 linguri de vin roşu 3-4 linguri de ulei de
măsline sare piper busuioc Mod de preparare: Pentru început, se
curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu sare şi puţin
ulei de…
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu smantana
16 November 2009
O
reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi,
ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel,
pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii.
Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina
si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel…
Read more »
Read more »
Tartă cu lămâie
16 November 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 200 g făină 125 g unt 1 vârf de cuţit de sare Pentru
cremă: 5-6 lămâi 150 g zahăr 1 lingură unt 60 g amidon 3 gălbenuşuri
Pentru bezea: 3 albuşuri 120 g zahăr pudră Mod de preparare:
Frământaţi făina, untul, 2 linguri apă rece şi sarea. Acoperiţi aluatul
şi lăsaţi-l…
Read more »
Read more »
Premiile pentru Excelenţă Vinul.Ro 2009
16 November 2009
Bucureşti,
13 noiembrie 2009 – 55 vinuri româneşti cumpărate de la rafturile
magazinelor au fost premiate de un juriu autohton şi internaţional
reunit de către revista de specialitate Vinul.Ro. În total, la concursul
„Premiile pentru excelenţă Vinul.Ro” au participat 168 de vinuri.
Concursul reprezintă o premieră naţională prin faptul că probele
evaluate de către specialiştii…
Read more »
Read more »
Maioneză verde
16 November 2009
Ingrediente:
maioneză (pregătită din gălbenuş crud, ulei, sare şi muştar) două
linguri de brânză de vaci o legătură de pătrunjel tocat o ceapă tăiată
mărunt o lingură de suc de lămâie Mod de preparare: Se mixează
ingredientele până se obţine o pastă omogenă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan
16 November 2009
Ingrediente:
150 g pâine albă 2 căţei de usturoi 5 linguri ulei de măsline 4 buc.
file de piept de pui (a 150 g) sare piper 2 linguri făină 1 ou 100 g
parmezan ras 300 g salată (lăptucă) 3 linguri oţet de mere 1 vârf de
cuţit de zahăr 1 mozarella (125 g) …
Read more »
Read more »
Ghiveci cu legume
16 November 2009
Se calesc 2 cepe in putin ulei. Se adauga 2 morcovi dati pe razatoare, o
telina mica data tot pe razatoare. Cand s-au inmuiat se adauga apa (cam
2 litri), iar cand da sa clocoteasca se adauga vreo 10-12 cartofi
taiati in patru sau sase. Cand sunt aproape fierti se adauga si fasole
pastai…
Read more »
Read more »
Salată cu fructe si carne de vită
15 November 2009
Ingrediente:
500 g sfeclă roşie 2 portocale 500 g file de vită 2 linguri ulei
sare, piper 1 linguriţă muştar 1 linguriţă miere 200 ml vin roşu 2
linguri oţet balsamic 150 g creson 2 cepe roşii Mod de preparare:
Fierbeţi sfecla circa 20 minute în apă, curăţaţi-o şi tăiaţi-o rondele.
Curăţaţi portocala şi…
Read more »
Read more »
Pizza Margherita
15 November 2009
Ingrediente:
200 g cocă de pâine 200 g felii de roşii fărâmiţate o mozzarella mică
tăiată în felii foartee mici 4 sau 5 frunze de busuioc proaspăt sare
Mod de preparare: Intindeţi coca pe o masă rotundă cu diametrul de
20-25 cm, unsă mai înainte cu ulei. Aşezaţi deasupra pasta de roşii,
mozzarella şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sicilian Mixed Drink (video)
15 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sicilian Mixed Drink
Read more »
Read more »
Cocktail King Alfonso
15 November 2009
O
reteta simpla de Cocktail King Alfonso din: lichior de cafea si frisca
proaspata. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – old
fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se
serveste seara şi noaptea Ingrediente: 2-3 cl lichior de cafea 2 linguri
de frişca proaspătă Nu ştim pentru…
Read more »
Read more »
Pot au feu
15 November 2009
Ingrediente:
500 g spate sau coapsă de mânz 300 g coadă de bou tăiată bucăţi un os
gros un kg pulpă de mânz 3 cuişoare 6 căţei de lusturoi doi morcovi
întregi un praz o căpăţână de ţelină o ceapă o roşie un buchet de
pătrunjel 150 g slănină sau burtă de porc slabă (eventual…
Read more »
Read more »
Varză în sos de roşii
15 November 2009
Ingrediente:
o jumătate de varză două roşii descojite 3 linguriţe de susan 3
linguriţe seminţe de floarea-soarelui pentru sos: 3 roşii mari descojite
3 linguriţe de iaurt sucul de la o lămâie o jumătate de ceapă sare
cimbru busuioc oregano Mod de preparare: Se mixează ingredientele de
la sos. Se taie roşiile în cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Salată cu brânză, mere si nuci
15 November 2009
Ingrediente:
1 salată mică Lollo rosso 1 salată mică Lollo biondo 200 g şunculiţă,
tăiată felii mai groase 200 g brânză gouda, tăiată în felii mai groase 1
ceapă roşie 2 mere dulci-acrişoare sare, piper 1 vârf de cuţit de
zahăr 4 linguri ulei 2 linguri Mod de preparare: Pregătiţi salata şi
tăiaţi-o potrivit.…
Read more »
Read more »
Cotlete de franzela
15 November 2009
Ingrediente:
1/2 franzela 2 oua 1 pahar lapte 150 gcascaval putina faina ulei pentru
prajit Mod de preparare: Se inmoaie franzela in lapte, se stoarce
bine, se amesteca cu cascaval ras, 2 oua si o lingura de faina. Pe o
planseta presarata cu faina, pastei rezultate i se da forma de cotlete,
care se…
Read more »
Read more »
Salată cu pui cu pere
14 November 2009
Ingrediente:
4 buc. file de pui (a circa 150 g) 6 linguri ulei sare, piper sucul de
la 1/2 lămâie 2 linguri oţet din vin alb 1 vârf de cuţit de zahăr 1
salată 2 pere 100 g brânză cu mucegai Mod de preparare: Spălaţi
carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie. Prăjiţi-o…
Salată cu rucola, parmezan si piersici
14 November 2009
Ingrediente:
4 cepe roşii 1 lingură ulei 500 g piersici (cutie) 150 g rucola 4
linguri sâmburi de pin 3 linguri unt 2 linguri zahăr pudră 4 linguri
oţet balsamic sare piper 75 g parmezan tăiat Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în patru şi căliţi-o într-o lingură de ulei 5
minute. Tăiaţi piersicile…
Read more »
Read more »
Salata de mazare cu maioneza
14 November 2009
Ingrediente:
500 g de mazare proaspata sau din conserva 2 morcovi fierti un praz 3
oua piper 200 ml de ulei sare zeama de la o lamaie o lingurita de mustar
Mod de preparare: Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă
şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Tort cu corcoduşe
14 November 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g faină 80 g smântână fermentată 2 linguri miere
lichidă 1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece
Pentru topping şi grătar: 1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi
70 g migdale măcinate (fără coajă) 100 g miere lichidă 1-2 linguri
alcool de corcoduşe 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Bacardi Cocktail (video)
14 November 2009
Cum se prepara un Bacardi Cocktail
Read more »
Read more »
Carabaccia
14 November 2009
Ingrediente:
4 cepe albe mari doi cartofi 4 linguri de ulei de măsline 1,5 l de supă
de came pâine de casă uscată nucşoară sare piper 100 g parmezan ras
Mod de preparare: Tăiaţi fin cepele şi puneţi-le într-o tigaie adâncă,
peste uleiul de măsline. Căliţi-le amestecând des şi ţinându-le
acoperite. Adăugaţi cartofii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Tartă cu mălai, mere şi stafide
14 November 2009
Ingrediente:
90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g
smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr
pudră scorţişoară pentru presărat deasupra Mod de preparare: Fierbeţi
laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă; se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem
14 November 2009
Ingrediente:
1 ou 2 cani zahar 3 cani faina 3 linguri ulei 3 linguri gem, de
preferinta mai inchis la culoare 1 lingura bicarbonat stins cu otet 1
cana lapte zahar vanilat esenta de rom Mod de preparare: Toate
ingredientele se amesteca fara a se tine seama de o ordine. Se unge o
tava…
Read more »
Read more »
Pasta de fasole lata galbena
14 November 2009
Ingrediente:
800 g fasole 5 catei mari de usturoi 1 cartof (200 g) 100-150 ml ulei
zeama de la 1/2 lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Se pune
fasolea la fiert cu apa rece, sare si cartoful intreg curatat de coaja.
Se fierb in oala sub presiune, pentru ca in 8-10 minute sunt…
Read more »
Read more »
Pastă de ardei
14 November 2009
Ingrediente:
5 ardei două fire de ceapă verde sau un fir de praz 100 g unt o
legătură de pătrunjel câteva măsline plante aromatice condimente (piper,
curry, chilly, oregano, busuioc) Mod de preparare: Se freacă untul
până se obţine un amestec spumos. Se adaugă la celelalte ingrediente
tăiate mărunt. Se serveşte pe felii de…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu andive si linte rosie
13 November 2009
Ingrediente:
175 g linte roşie sare 400 g file de piept de pui piper 1 lingură
unt topit 1 salată Frisee 300 g andive 1/2 legătură tarhon 3
linguriţe oţet 3 linguriţe muştar boabe 6 linguri ulei 100 ml supă 1
vârf de zahăr Mod de preparare: Fierbeţi lintea într-un litru de apă
cu…
Read more »
Read more »
Salata exotica
13 November 2009
Ingrediente:
o ţelină un morcov o lingură de suc de lămâie 3 linguri de zeamă de
portocală câteva bucăţele de ananas şi avocado 1/2 portocală tăiată în
cubuleţe 1/2 banană tăiată în rondele un kiwi tăiat în cubuleţe câteva
nuci două linguri de smântână Mod de preparare: Se amestecă toate
ingredientele şi se ornează…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu portocale
12 November 2009
Ingrediente:
150 g făină 120 g zahăr 80 g unt 4 ouă 1 pachet praf de copt 1
lingură coajă de portocală rasă foarte fin 2 linguri coajă de portocală
confiată (fâşii) 5 linguri de zahăr pudră 6 linguri de suc de portocale
Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180°. Se topeşte untul.…
Read more »
Read more »
Crema de dovleac cu scoici
12 November 2009
Ingrediente:
1 dovleac 12 scoici Saint-Jaques 4 linguri de tapioca 300 ml smântână
groasă 60 g unt 1 doză de şofran pudră sare, piper măcinat pătrunjel
pentru decor Mod de preparare: Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se
îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se
pun la prăjit bucăţile…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink (video)
12 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink
Read more »
Read more »
Croute au fromage
12 November 2009
Ingrediente:
4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate) 50 ml vin alb sau cidru
puţin lapte, 20 ml ulei 4 felii de jambon 4 felii de brânză (Gruyere,
Emmentaler, L’Etivaz) 4 pere piper paprika facultativ: 4 ouă (ochiuri)
Mod de preparare: Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei,
după…
Read more »
Read more »
Sufleu de alpaj
12 November 2009
Sufleu
de alpaj Ingrediente: un litru de lapte o jumătate de linguriţă de sare
100 g griş 30 g unt 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere)
piper proaspăt măcinat un vârf de cuţit de nucşoară rasă 4 gălbenuşuri
4 albuşuri Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi
grisul, puţin câte…
Read more »
Read more »
Tarta cu mure
12 November 2009
Ingrediente:
250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere
150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri Mod de
preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul.
Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul
rezultat intr-o forma de placinta…
Read more »
Read more »
Pogace
12 November 2009
600
g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi
piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe
masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g
drojdie şi puţin zahăr (1 lingură). După ce drojdia a…
Read more »
Read more »
Varză dulce cu afumătură
12 November 2009
Ingrediente:
o varză de două kilograme cinci linguri de ulei 300 g costiţă afumată
două cepe potrivite un ardei gras cinci roşii mari cinci căţei dolofani
de usturoi Mod de preparare: Scoateţi oasele de la costiţă şi
puneţi-le în grăsimea dintr-o cratiţă mare, alături de ceapa tocată
solzişori, până se înmoaie la foc potrivit.…
Read more »
Read more »
Salată de linte cu dovleac
11 November 2009
O
reteta simpla de salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz,
spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, currz, praf de
curcuma, supa, sare si piper cayenne. Ingrediente: 400 g dovleac,
curăţat de coajă şi seminţe 300 g roşii cherry 100 g spanac 1 ceapă 1
căţel de usturoi 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver in Italia (video)
11 November 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul IV
Read more »
Read more »
John Collins Cocktail
11 November 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie
şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de
lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Singurul element sigur în ce
priveşte apariţia acestui…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu cartofi
11 November 2009
Ingrediente:
5 cartofi 14 oua 8 linguri de ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Se bat ouăle, ca pentru omletă, într-un castron mare. Se
adaugă sare şi piper. Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se spală şi
se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun cartofii şi se
întind în…
Read more »
Read more »
Sushi din castraveţi cu sosuri
11 November 2009
Ingrediente:
3 castraveţi 50 g icre de lump 3 felii de somon fume 50 g icre de
somon 12 creveţi fierţi 2 fire de coriandru frunze de ţelină 6 fire
de arpagic 2 fire de pătrunjel Pentru sosuri: 2 roşii 4 linguri de
maioneză 4 lingurii de smântână 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
Read more »
Osanjoare
11 November 2009
Ingrediente:
1 kg făină 500 g osânză 2 ouă drojdie cât o nucă Mod de preparare:
Din 700 g făină, 2 ouă, 1 cană de apă se face o cocă. Restul de 300 g de
făină se amestecă cu osânza dată prin maşina de tocat. Din cocă se
întinde o foaie cu grosimea de…
Read more »
Read more »
Jamaica Mountain Cocktail
10 November 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mare Categorie –
Coffee drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi câteva
de banană în interior Se serveste seara şi noaptea, la distanţă de
timp faţă de mese Ingrediente: 10 cl caffe espresso 5 cl rom ambrat o
banană tăiată…
Read more »
Read more »
Branza in coaja de brad
10 November 2009
Se prepară la fel ca brânza de burduf. Coaja de brad folosită la
ambalarea brânzei provine de la brazii de curând tăiaţi; este scoasă
prin jupuire, sub formă de cilindru, cu diametrul de 10-30 cm şi
înălţimea de 30-40 cm. Cilindrii se cos pe tăietură cu fibră de tei şi
apoi se coase şi…
Read more »
Read more »
Carnati de porc cu vin si oua
10 November 2009
Prăjeşti carnaţii în untură. Când sunt gata scoţi untura, adaugi peste
cârnaţi un pahar de vin alb şi laşi să fiarbă domol. In altă cratiţă
faci un rântaş din: o bucăţică de unt (margarina) cât nucă, o lingură
făină, 1 pahar şi jumătate de apă. Adaugi vinul ce a mai rămas de la
cârnaţi…
Read more »
Read more »
Clatite cu stafide si nuci
10 November 2009
Ingrediente:
250 g faina 2 oua sau fara oua pt cei care tin post 400 ml sifon sau
apa minerala zahar vanilat sare Pentru umplutură: un pacheţel de stafide
(sau struguri rămaşi, stafidiţi şi dulci) 1 lingură de miere 1 lingură
de cacao 4 linguri de gem sau dulceaţă mai moale aproximativ 1 cană de…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole
10 November 2009
Se pune fasolea boabe la fiert cu 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel. Se
strecoară. Se taie ceapă multă mărunt, se căleşte uşor. Se toarnă peste
ea bulion, puţină zeamă de fasole, puţin oţet (vin), adăugăm şi puţin
zahăr, mărar tocat, pătrunjel, piper şi dafin. Se lasă să clocotească,
apoi se pune fasolea peste…
Read more »
Read more »
Chiftelute de zarzavat in sos de rosii
10 November 2009
Ingrediente:
2 fire praz 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină 1/4 varză 1
ceapă 4-5 cartofi fierţi 1 felie de pâine albă uscată 2 ouă 2 linguri
pesmet 1 lingură făină 2 linguri ulei 2 linguri Biovegetal frunze de
pătrunjel verde 1 ceaşcă sos de roşii Mod de preparare: Zarzavatul
fiert cu…
Read more »
Read more »
Irish Coffee Cocktail
9 November 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – irish whiskey Pahar – de Irish
Coffee Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – câteva bucăţele de
ciocolată alături Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea
Ingrediente: 3/10 irish whiskey 2/10 frişca 5/10 cafea neagră fierbinte o
lingură de zahăr de trestie Locul în care a apărut acest cocktail…
Read more »
Read more »
Varza cu soia
9 November 2009
O varză murată se taie fideluţă, se stoarce şi se căleşte în ulei cu 2
cepe, gogoşar sau ardei. 300 g orez se fierb cu puţine condimente şi
ulei. 200 g soia texturată se fierb cu condimente. Intr-o tavă de
friptură punem un strat de varză murată călită, un strat de orez, apoi
un…