miercuri, 20 martie 2013

Retete de Pasti #45


Retete de Paste:

Budincă de brânză

28 December 2009
Ingrediente: 200 g brânză dulce de vacă două ouă o lingură de unt 50 g zahăr un pliculeţ cu zahăr vanilinat 200 ml lapte 50 g făină   Mod de preparare: Intr-un vas se omoge­nizează făina, untul şi laptele. Com­poziţia se toarnă peste brânza de vaci, se amestecă adăugându-se şi zahărul vanilinat, gălbenuşurile frecate, zahărul…
Read more »

Ciuperci ţărăneşti

28 December 2009
Ciuperci ţărăneştiIngrediente: o ceapă mare 500 g ciu­perci proaspete o ceaşcă de vin o ceaşcă de ulei mărar tocat fin sare  piper după gust   Mod de preparare: Ciupercile se spală sub jet de apă, se curăţă şi se taie în felii subţiri. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se pune la călit…
Read more »

Chiftele de post

28 December 2009
Ingrediente: o cutie de ciuiperci doi cartofi de mărime potrivită două lin­guri de orez două cepe mici 3 linguri de făină boia o legătură de pătrunjel sare piper şi ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert. Orezul se spală, se curăţă şi se pune separat…
Read more »

Rulada in foi

28 December 2009
Rulada in foiIngrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 legatura de ceapa verde 50 de g crenvusti sare   Mod de preparare: Pune crenvurştii la fiert. Opăreşte foile de lasagna până sunt fierte. Scurge-le şi aşază-le două câte două, în formă de trenuleţ, pe o folie de aluminiu. Deasupra înşiră crenvurştii fierţi pe trei rânduri, cu spaţii…
Read more »

Aspic de peşte

28 December 2009
  Se prepară la fel ca aspicul cu gelatină, însă în loc de oase de vită, se întrebuinţează zeamă de peşte, obţinută prin fierberea oaselor şi capetelor de peşte. Pentru păstrăvi se aromează cu vin roşu.   Pofta buna!
Read more »

Macaroane cu sos de carne

28 December 2009
Macaroane cu sos de carneIngrediente: 1 pachet cu maca­roane 500 g carne de porc tocată 2 cepe 1 ceşcuţă cu ulei de măsline 1 lingură cu pastă de tomate sare piper cimbru oregano   Mod de preparare: Fierbe macaroanele în apă cu un praf de sare. Separat, căleşte ceapa. Stinge cu apă şi condimentează cu sare, piper, cimbru şi…
Read more »

Sos alb gelatinos cu esenta de ciuperci

28 December 2009
Ingrediente: 100 g unt 100 g făină 1 l supă de pasăre sau de oase 20 g gelatină 100 g frişcă sau lapte esenţă de ciuperci sare   Mod de preparare: Se pune la topit într-o cratiţă untul cu făina, amestecînd într-una pînă se înfierbintă bine. Se stinge apoi cu supa de pasăre sau de…
Read more »

Rulouri de vita cu legume

28 December 2009
Rulouri de vita cu legumeIngrediente: 1 kg pulpă de vită 200 g şunculiţă ardelenească 1 ou 50 g de unt o ceapă o felie de pâine 100 g mazăre un gogoşar si un morcov o ţelină un praz   Mod de preparare: Se taie pulpa de vită în strat şi se bate ca să se poată rula. Se condimentează…
Read more »

Fasole neagră cu sfeclă

27 December 2009
Ingrediente: ulei de măsline o cană de fasole neagră un kg sfeclă sare 2-4 linguri de suc de lămâie piper negru proaspăt măcinat   Mod de preparare: Se pune fasolea într-o oală cu apă şi se pune la fiert. Se spală sfe­clele şi se curăţă, apoi se pun împre­ună cu fasolea la fiert pentru aproxima­tiv…
Read more »

Jeleu de gutui

27 December 2009
Jeleu de gutuiIngrediente: 1,5 kg gutui 0,5 kg mere  1 kg zahăr conservant zahăr tos   Mod de preparare: Gutuile se taie în sferturi şi se curăţă de sâm­buri. Se pun pe o tavă de copt, se bagă în cuptorul încălzit în prealabil la 160°C şi se coc timp de 1 oră. Se scot din cuptor şi…
Read more »

Chifteluţe de cartofi

27 December 2009
Ingrediente: un kilogram cartofi o lin­gură de făină o felie de pâine 3 ouă pătrunjel pesmet ulei sare legume fierte (morcov, ardei şi ţelină)   Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert într-o oală în care s-a adăugat puţină sare. Se scurg de apă şi se pasează împreună cu legumele fierte. Felia de pâine…
Read more »

Vinete cu migdale

27 December 2009
Vinete cu migdaleIngrediente: un kg vinete 3 roşii un pahar de migdale două lămâi 5 căţei de usturoi două cepe un pahar de ulei de măsline o legătură de pătrunjel verde boabe de rodie sare piper   Mod de preparare: Vinetele se coc bine pe toate părţile şi se lasă la răcit într-o cratiţă acoperită cu un…
Read more »

Calmar cu ceapă verde în sos de vin

26 December 2009
Ingrediente: 1/2 cană de ulei de măsline 3 cepe medii tăiate 500 g calmar proaspăt curăţat şi tăiat 3 că­ţei de usturoi 1/2 cană de vin alb un ardei iute zahăr după gust 250 g cea­pă verde o legătură de mărar 250 g cereale din grâu două lămâi   Mod de preparare: Se pune uleiul…
Read more »

Salată de hering

26 December 2009
Ingrediente: 3/4 cană de ulei de măs­line două fire de ceapă verde 3 linguri­ţe de suc de lămâie 250 g de hering 3 linguriţe de oţet de vin două roşii medii o legătură de mărar pentru garnitură   Mod de preparare: Se amestecă peştele cu ceapa verde şi oţetul de vin în malaxor. Se adaugă…
Read more »

Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspic

26 December 2009
Căptuşirea şi decorarea formelor cu aspicUnele preparate, ca: pateul de ficat, musul de şuncă sau salata pot fi servite sub diferite forme, glasîndu-le cu aspic. Se alege forma dorită, se pune într-un vas cu gheaţă fărîmiţată mărunt şi se lasă să se răcească bine. După ce s-a răcit, se toarnă în ea aspicul, răcit la rîndul lui, şi se învîrteşte…
Read more »

Cum se preparara salata de cartofi cu vinaigrette de lamaie (video)

26 December 2009
Cum se preparara salata de cartofi cu vinaigrette de lamaie (video)        Cum se preparara salata de cartofi cu vinaigrette de lamaie
Read more »

Chiftelute de dovlecei cu marar si patrunjel

26 December 2009
Chiftelute de dovlecei cu marar si patrunjelIngrediente: 4 dovlecei o ceapa mare 2 ardei piper 1-2 morcovi 2 felii de paine 50 ml lapte sare 2-3 catei de usturoi o legatura de marar o legatura de patrunjel un ou sau 2 daca sunt mai mici 300 de ml de ulei pentru prajit 1-2 linguri de pesmet sau faina   Mod de…
Read more »

Friptură cu sos de roşii

26 December 2009
Ingrediente: 500 g carne macra de vită o ceapă două linguri de ulei de măsline două linguri de bulion o lin­guriţă de unt 250 g paste supă sare   Mod de preparare: Intr-o tigaie se încinge uleiul de măsline şi se prăjeşte ceapa împre­ună cu carnea de vită. Se stinge cu apă caldă, se acoperă…
Read more »

Ciorbă de pui cu smântână

26 December 2009
Ciorbă de pui cu smântânăIngrediente: 600 g piept de pui 250 g de smantana un pastarnac o radacina de patrunjel o ceapa mare o telina 1-2 catei de usturoi 2 ardei grasi verzi 2 oua piper sare 2 morcovi o lingura de zeama de lamaie   Mod de preparare: Se spală pieptul de pui şi se pune la fiert…
Read more »

Tort de post

26 December 2009
Tort de postIngrediente: blatul: două căni de făină o cană de zahăr o ceaşcă de ulei o ceaşcă de nucă măcinată două pliculeţe cu praf de copt 3-4 linguri de cacao o linguriţă de esenţă de porto­cale o lingură de esenţă de rom o lin­gură de coajă rasă de portocală apă minerală o linguriţă de dulceaţă de…
Read more »

Strudel cu dovleac si scortisoara

26 December 2009
Strudel cu dovleac si scortisoaraIngrediente: 500 g făină 12 linguri de apă caldă un praf de sare dovleac ras zahăr scorţişoară după gust Mod de preparare: Se amestecă bine făina cu sare şi apă şi se face un aluat. Se încălzeşte o oală pe foc şi se aşază cu fundul în sus peste cocă. Totul se acop­eră, timp de…
Read more »

Benieuri Malakoff

26 December 2009
Benieuri MalakoffIngrediente: 600 g brânză de Gruyere sărată 30 g făină două ouă un căţel de usturoi zdrobit opt felii de pâine de ţară (decupate în bucăţi rotunde de 8-10 cm în diametru) piper de cayenne nucşoară 25 ml vin alb 25 ml kirsch (lichior de cireşe) cas­traveciori şi arpagic la oţet 200 ml ulei pentru…
Read more »

Hummus

26 December 2009
Ingrediente: 300 g boabe de humus fără coajă o ceaşcă de ulei de susan un căţel de usturoi pisat zeama de la două lămâi 4 linguri de uleii de măsline sare şi piper alb după gust   Mod de preparare: Se pun boabele de năut la înmuiat până a doua zi. Se lasă la fiert…
Read more »

Gogoşele de post

26 December 2009
Gogoşele de postIngrediente: 400 g făină 500 ml apă 100 g zahăr 50 g miere de albine o linguriţă de bicarbonat 50 g nuci sau alune măcinate un praf de sare 1/2 linguriţă de ulei   Mod de preparare: Apa şi praful de sare se pun la foc mic, doar până clocotesc, apoi se toarnă treptat peste…
Read more »

Aspic cu gelatină

26 December 2009
Ingrediente: 1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri 150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe pilier sare   Mod de preparare: Această reţetă este mult mai uşoară şi mai practică. Metoda de preparare este aceeaşi ca şi la…
Read more »

Bors din legume

26 December 2009
Bors din legumeIngrediente: 300 g cartofi 100 g mor­covi 100 g ceapă 300 g castraveţi mu­raţi o ţelină mărar leuştean şi pătrun­jel o frunză de dafin borş ulei sare   Mod de preparare: Zarzavatul se curăţă, se spală, apoi se dă pe răzătoarea cu găuri mari. Se pune într-un vas cu ulei şi se înăbuşă. Se stinge…
Read more »

Ardei cu ulei de măsline

25 December 2009
Ardei cu ulei de măslineIngrediente: 1/3 l ulei de măsline un kg de ardei roşu sau verde 5-6 lin­guriţe de oţet de vin un căţel de usturoi tăiat sare piper   Mod de preparare: Se spală ardeii şi se coc pe toate părţile. Se pun într-o oală cu apă rece pentru aproximativ 10 minute pentru a se curăţa mai…
Read more »

Ecler cu frişca şi kiwi

25 December 2009
Ecler cu frişca şi kiwiIngrediente: pentru aluat: 220 ml apă 120 g unt 120 g făină 4 ouă un vârf de cuţit de sare pentru cremă: 3 ouă 200 g zahăr 500 ml frişca un pliculeţ cu zahăr vanilinat două fructe de kiwi   Mod de preparare: Intr-o oală, la foc potrivit, se pun apa şi untul. Se lasă…
Read more »

Chec

25 December 2009
ChecIngrediente: 500 g făină 250 ml lapte 100 g unt 120 g zahăr două ouă un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat   Mod de preparare: Untul se freacă cu zahărul până când compoziţia face spumă. Se adaugă ouăle, unul câte unul, şi zahărul vanilinat, amestecându-se foarte bine. Se toarnă laptele…
Read more »

Salata de scrumbii

25 December 2009
Salata de scrumbiiIngrediente: 3 scrumbii sărate 500 g cartofi două ce­pe mici două linguri de ulei oţet sare   Mod de preparare: Scrumbiile se desărează, se taie bucăţi po­trivit de mari şi se curăţă de oase. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se taie rondele. Ceapa curăţa­tă se taie rondele. Se pun într-un vas,…
Read more »

Sandwich-uri calde spaniole

24 December 2009
Sandwich-uri calde spanioleSandwich-uri calde spaniole Ingrediente: 600 g pâine 100 g şuncă afumată 300 g roşii 200 g caşcaval un căţel de usturoi 100 g unt pătrunjel verde tocat busu­ioc tocat sare piper   Mod de preparare: Se taie şunca felii subţiri şi se unge cu un amestec de usturoi pisat, pătrunjel şi busuioc. Feliile de pâine…
Read more »

Foi de viţă de vie cu iaurt

24 December 2009
Ingrediente: 1/4 cană de ulei de măsline 750 g iaurt 2/3 cană de ce­reale din grâu 250 g ceapă verde 250 g mărar proaspăt tocat 1/2 linguriţă de piper alb sare un kg foaie de viţă   Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu cerealele din grâu într-un bol, apoi se adaugă ceapa, mărarul, sarea…
Read more »

Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă

24 December 2009
O reteta simpla de ardei umpluti cu ciuperci si verdeata din: ardei grasi, ciuperci, rosii, orez, ceapa, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ardei graşi o cutie de ciuperci 5 roşii o cană de orez două cepe o legătură de pătrunjel o legătură de mărar 4 linguri de ulei sare şi piper după…

Supă de linte

24 December 2009
Supă de linteIngrediente: 200 g linte o ceapă mare un morcov o rădăcină de pătrunjel doi căţei de usturoi o lingură de ulei un fir de cimbru 2.500 ml apă sare după gust   Mod de preparare: Se alege lintea, se spală bine şi se pune la fiert. Zarzavatul se spală sub jet de apă, se curăţă…
Read more »

Cartofi la cuptor

24 December 2009
Cartofi la cuptorIngrediente: un kg cartofi chimen sos de roşii o salată câteva roşii deshidratate ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce de ardei   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în sferturi şi se pun la fiert, într-o oală cu apă clocotită, sare şi puţin ulei. Când sunt pe jumătate fierţi se scurg de…
Read more »

Prăjitură de post

24 December 2009
Ingrediente: 3 căni de făină 6 linguri de cacao două linguriţe de bicarbonat două căni de zahăr, două căni cu apă două pliculeţe de zahăr vanilat 11 lin­guri de ulei două linguri de oţet coajă rasă de portocală   Mod de preparare: Se amestecă bine uleiul, coaja de portocală, oţetul, vanilia, apa şi zahărul până…
Read more »

Supă de morcov cu cocos

24 December 2009
Supă de morcov cu cocosIngrediente: 1.500 ml apă doi mor­covi o ceapă 4 linguri de smântână o jumătate de linguriţă de zahăr o lin­gură de unt două linguri de miez de nucă de cocos ras sare pătrunjel   Mod de preparare: Morcovii se curăţă de coajă şi se taie pe lung, în fâşii foarte subţiri. Ceapa se curăţă de…
Read more »

Bigos

24 December 2009
O reteta absolut delicioasa de Bigos din: varza murata, costita, ceapa, carne de vita, porc, muschi, pasare, vanat, untura, frunze de dafin, boabe de piper, chimen, hribi, bulion, sare si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg varză murată 200 g costiţă 3 cepe mari 1,5 kg carne (vită, porc, muşchi, pasăre, vânat) 200…
Read more »

Sarlota cu nuca

24 December 2009
Sarlota cu nucaIngrediente: 200 g zahăr pudră 200 g unt 200 g ciocolată două pacheţele zahăr vanilat 100 g nuci sau migdale o bu­cată lămâie două tablete de ciocolată 3 pahare smântână   Mod de preparare: Se bat spumă, într-un castron, untul cu zahărul, ciocolata topită şi zahărul vanilat. Amestecul se freacă cu o lingură de lemn,…
Read more »

Varza cu polonezi si sos

24 December 2009
Varza cu polonezi si sosIngrediente: o varză de 1 kg 5 bucăţi cârnaţi polonezi 3 gogoşari mărar cimbru sare piper Pentru sos: două linguri făină o lingură unt suc de roşii sau ketchup (200 ml) o foaie de dafin   Mod de preparare: Se taie polonezii felii, se pun într-o cratiţă de tuci; gogoşarii, tăiaţi cubuleţe, se pun tot…
Read more »

Bautura iraniana

23 December 2009
Ingrediente: 1/2 l apă 3 linguriţe ceai negru 4 linguriţe zahăr cuburi de gheaţă sucul de la două mandarine două piersici 4 felii de lămâie coaja caramelizată de la două mandarine   Mod de preparare: Apa se pune la fiert, se adaugă ceaiul, se fierbe, apoi se dă deoparte şi se lasă să stea acoperit…
Read more »

Salata de conopida cu oua fierte

23 December 2009
Salata de conopida cu oua fierteIngrediente: o conopidă două ouă fierte tari 100 g pesmet 150 g unt pătrunjel verde sare   Mod de preparare: Se curăţă şi se desfac bucheţele de cono­pidă, se spală bine şi apoi se lasă în apă cu sare, 10 minute. Se pune conopida la fiert în apă puţin sărată. Se fierb ouăle tari. Conopida…
Read more »

Sufleu de taitei

23 December 2009
Sufleu de taiteiIngrediente: 150 g tăiţei 100 g caşcaval ras 80 g unt 150 g şuncă 3 ouă 100 ml lapte sare piper Mod de preparare: Se fierbe laptele. Se pun tăiţeii la fiert în apă clocotită cu sare. După 10 minute, se scurg şi se amestecă bine cu laptele clocotit, untul, caş­cavalul, şunca tăiată cubuleţe şi…
Read more »

Cataif cu struguri si smochine

23 December 2009
Cataif cu struguri si smochineIngrediente: blatul: 500 g fidea 300 ml apă 300 g zahăr un plic cu zahăr vanilinat esenţă de rom sau de vanilie unt crema: 400 g frişca 100 g stru­guri 100 g smo­chine   Mod de preparare: Intr-o tavă unsă cu unt se aşază fideaua într-un strat subţi­re. Se lasă în cup­tor până când se…
Read more »

Cum se prepara Welsh Rarebit (video)

23 December 2009
Cum se prepara Welsh Rarebit (video)Cum se prepara Welsh Rarebit
Read more »

Suvlaki de scoici

23 December 2009
Suvlaki de scoiciIngrediente: 500 g scoici (spălate, opărite şi extrase din cochiliile lor) ceapă (tăiată în felii) ulei de floarea-soarelui ardei iute zeamă de lămîie pentru sosul pentru frigare: făină sare sos de usturoi instrumentar: frigărui de lemn   Mod de preparare: Pregăteşte întîi sosul pentru frigare, amestecînd făină cu sare şi apă (sosul trebuie să fie…
Read more »

Plăcintă cu spanac

21 December 2009
Ingrediente: 1,500 kg spanac 10 ouă, 500 g brînză (rasă) 4 linguri de unt puţin ulei de măsline 10 foi de plăcintă puţin mărar 10 fire de chivas piper măcinat sare   Mod de preparare: Spală bine spa­nacul, apoi taie-l foarte mă­runt. Sărează-l puţin (trebuie să ţii cont că şi brînză este sărată), frămîntă-l, să…
Read more »

Iahnie de cartofi cu tahini

20 December 2009
Iahnie de cartofi cu tahiniIngrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină (rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri de tahini (pastă de susan) sare   Mod de preparare: Curăţă cepele, taie-le mărunt şi fierbe-le în apă. Adaugă roşiile (de asemenea, curăţate, spălate şi tocate), usturoiul (tăiat feliuţe), ţelina,…
Read more »

Iahnie de caracatiţă

20 December 2009
Iahnie de caracatiţăIngrediente: două kg de caracatiţă un kg de ceapă (mică) un pahar de vin roşu 9 căţei de usturoi (întregi) 5 frun­ze de dafin o linguriţă de amestec de condimente (oregano, busuioc, cimbru, piper boabe, coriandru), piper negru (măcinat) ulei de măsline – pentru fiert ulei de floarea-soarelui pentru prăjit   Mod de preparare: Spală…
Read more »

Brioşe cu ciocolată si scortisoara

20 December 2009
Brioşe cu ciocolată si scortisoaraIngrediente: două ouă 250 ml lapte dulce un păhărel mic de ulei de măsline 25 g droj­die 100 g zahăr 500 g făină o jumătate de lingu­riţă de sare 100 g bomboane de cio­colată cu stafide o lingură de rom două pliculeţe cu zahăr vanilinat coaja rasă de la o jumătate de lămîie un vîrf…
Read more »

Chiftele de năut

20 December 2009
Chiftele de năutIngrediente: 500 g năut boabe 4 căţei de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de seminţe de chimen 150 g făină două ouă piper ulei de măsline   Mod de preparare: Pune la înmuiat boabele de năut timp de 12 ore, schimbînd apa de cel puţin trei ori. Fierbe apoi…
Read more »

Cremă de vinete

20 December 2009
Ingrediente: un kg vinete un litru de lap­te o rămurică de cimbru proaspăt 250 g brînză de capră 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar (tocat) sare piper o linguriţă de oţet de vin   Mod de preparare: Curăţă vinetele şi taie-le în sferturi, apoi, la foc mic, fierbe-le în lap­te, în…
Read more »

Curăţarea şi fierberea peştelui

10 December 2009
Curăţarea şi fierberea peşteluiCurăţarea şi fierberea peştelui Orice peşte care urmează să fie preparat trebuie să fie foarte proaspăt. Peştele proaspăt este tare la pipăit, are ochii limpezi, branhiile (urechile) roşii şi solzii lucioşi. Se curăţă întîi peştele de solzi, apoi se spintecă pe burtă, de la coadă la cap, se scot intestinele (cu atenţie ca să nu…
Read more »

Cinco de Mayo (video)

10 December 2009
Cinco de Mayo (video)Ingrediente: 2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic, minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme , or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml) chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes , or…
Read more »

Supă de legume cu peşte

10 December 2009
Supă de legume cu peşteIngrediente: două kg peşte 3 morcovi 4 cartofi 100 ml ulei de măsline 3 dovlecei 5 cepe mici (arpagic) ţelină 3 roşii o lingură de pastă de tomate 50 ml zeamă de lămîie sare piper   Mod de preparare: Curăţă şi spală peştele, apoi taie-l în porţii egale, de mărime potrivită. Presară sare şi piper,…
Read more »

Caracatiţă marinată

10 December 2009
Caracatiţă marinatăIngrediente: două kg de caracatiţă trei linguri de oţet 150 ml ulei de măsline oregano piper 3 cepe opţional – usturoi   Mod de preparare: Spală bine caracatiţa, cu apă multă, timp îndelungat. Pune-o într-un vas (fără sare, fără apă) şi lasă pe foc mic, adăugîndu-i doar ceapa (tăiată în sferturi sau în felii mai…
Read more »

Coptură de asin

10 December 2009
Coptură de asinIngrediente: 800 g pulpă de asin 200 g făină albă o sticlă de vin Amarone două cepe doi morcovi o ramură de ţelină 20 g slănină o frunză de dafin 3 linguri de ulei de măsline extravirgin supă de vită concentrată sare piper mămăligă   Mod de preparare: Taie carnea în cuburi şi trece-o prin…
Read more »

Aspic fără gelatină cu şorici

10 December 2009
Ingrediente: 1 kg oase de viţel 1/2 kg şorici de porc 200 g carne de vacă 3 albuşuri 150 g legume 20 g oţet 50 g vin 100 g apă cîteva boabe piper sare   Mod de preparare: Aspicul preparat din substanţe gelatinoase (oase si cartilaje) este mult mai gustos deeit cel preparat din gelatină.…
Read more »

Kir Imperial Cocktail

9 December 2009
Kir Imperial CocktailCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese Ingrediente: 9/10 şampanie 1/10 cremă de zmeură   Considerând că varianta Kir Royal reprezintă evoluţia cla­sicului Kir. Kir Imperial este o variantă mai puţin tradiţională. Faţă de celalalte două, Impe­rial…
Read more »

Tartă cu legume si branză de vaci

9 December 2009
Tartă cu legume si branză de vaciIngrediente: pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză de vaci 250 g unt 10 g drojdie sare pentru umplutură: 200 g roşii 100 g măsline un ardei gras ro­şu 100 g ciuperci 100 g boabe de porumb 200 g caşcaval 3 ouă ulei   Mod de preparare: In­tr-un vas se ames­tecă bine untul cu…
Read more »

Rulouri de păstrăv cu cartofi ţărăneşti

8 December 2009
Rulouri de păstrăv cu cartofi ţărăneştiSe iau vreo doi păstrăvi, se dezosează şi se taie fileuri. Apoi se condimentează cu sare şi piper, se presară un putin de busuioc şi puţină mentă, se stropesc cu zeamă de lămâie. Separat se pregăteşte umplutura de ciuperci. Intr-o tigaie se pun vreo câteva ciuperci, tăiate felii, puţină ceapă tocată mărunt şi se condimentează…
Read more »

Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin

5 December 2009
Muşchi de vită cu sos de coniac şi cartofi ţărăneşti cu rozmarin  Se ia o bucată de muşchi de vită, se spală şi se curăţă de pieliţe. Se face un baiţ din sos de soia, sos Winchester (un sos englezesc), puţină ceapă, câteva rondele de morcovi şi un păhărel de coniac, în care se pune muşchiul de vită şi se lasă la fezandat aproximativ douăzeci de…
Read more »

Găluşte cu cartofi

5 December 2009
Ingrediente: 8 cartofi 4 linguri făină două linguri de mar­garina sare piper măcinat   Mod de preparare: Se spală cartofii, se pun la fiert în apă caldă cu sare, se scot după jumătate de oră şi se curăţă de coajă. Se zdrobesc cu furculiţa, se sărează şi se piperează, se amestecă bine cu două linguri…
Read more »

Cartofi umpluţi cu zarzavat călit

5 December 2009
Cartofi umpluţi cu zarzavat călitIngrediente: 8-10 cartofi mijlocii 3-4 roşii o jumătate de varză doi morcovi o rădăcină de pătrun­jel 4 linguri cu ulei mărar şi pătrunjel frunze o creangă de busuioc sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă varza, morcovii şi pătrunjelul, se dau pe răzătoarea mare, se călesc împreună 10 minute în…
Read more »

Ghiveci de iarnă

28 November 2009
Ingrediente: o varză acră un borcan cu fasole verde conservată o ţelină un păstârnac un borcan de mazăre conser­vată 6 cartofi 4 morcovi două cepe mari fasole boabe fiartă un pahar cu ulei bulion de roşii cimbru piper boabe   Mod de preparare: Se pune varza în apă rece pentru o oră, după care se…
Read more »

Pizza cu pui si legume

28 November 2009
Pizza cu pui si legumeIngrediente: 1 pachet blat pentru pizza (pentru 1 tavă) 600 g file din piept de pui  2 linguri ulei  sare piper 500 g dovlecei  250 g roşii cherry 1 pachet roşii bucăţi cu verdeaţă (370 g) 90 g măsline negre (fără sâmbure) 150 g brânză pentru pizza   Mod de preparare:  Pregătiţi aluatul conform instrucţiunilor…

Supa de mazare cu carnati

27 November 2009
Ingrediente: 1 ceapa 1 catei de usturoi 1 lingura unt, 1 linguria curry 1 lingura gris 1 cutie mazare sau mazare din congelator (aproape 300 g) 750 ml supa instant de gaina 2 carnati 250 ml smantana sare piper zahar zeama de lamaie   Mod de preparare: Ceapa si usturoiul se taie marunt si se…
Read more »

Pizza cu jambon

27 November 2009
Pizza cu jambonIngrediente: Pentru aluat:  1/2 cub drojdie  1 vârf de cuţit zahăr  500 g făină  5 linguri ulei  1 linguriţă de sare. în plus: 4 file sardine 100 g măsline negre  4 inimi de anghinare (cutie) 100 g jambon de Parma  125 g ciuperci champignons  500 g roşii pasate (cutie)  sare piper 2 mozarella (a 125…
Read more »

Spaghete cu carnati si ciuperci

26 November 2009
Spaghete cu carnati si ciuperciIngrediente: 1 cutie de ciuperci 1 pachet de spaghete 4-5 carnati cabanos sare piper cimbru 2 oua 4-5 rosii sau 4 linguri de bulion   Mod de preparare: Se pun spaghetele la fiert cu putina sare, se strecoara si se clatesc cu apa rece. Separat se taie carnatii rondele si se prajesc in ulei, se…
Read more »

Lasagna cu carne de vita

26 November 2009
Ingrediente: 5 oua mari 1/2 cana apa 1 lingurita rasa de sare faina pentru a obtine un aluat de taietei (cat cuprinde) circa 1 kg carne tocata de vita 300 g cascaval 2-3 linguri ulei sare dupa gust 2 cepe mari piper negru bulion   Mod de preparare: Ceapa se toaca marunt, apoi se caleste…
Read more »

Strudel pufos cu spanac

26 November 2009
Strudel pufos cu spanac  Ingrediente: 1 pachet cu aluat de foietaj 500 g spanac 150 g branza de burduf 1 lingura cu unt 1 ou piper sare nucsoara pisata   Mod de preparare: Spală bine frunzele de spanac şi opăreşte-le în apă cu un praf de sare. Separat, amestecă cu brânza de burduf fărâmiţată şi condimentează cu piper…
Read more »

Dovlecei umpluţi cu varză

26 November 2009
O reteta delicioasa de post de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, cimbru, rosii, bulion, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 0 dovlecei 1 varză mică cimbru 2-3 roşii sau 1 lingură cu bulion 1 ceapă 3-4 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Se spală dovleceii, se rad de coaja albă, se taie un…
Read more »

Pizza cu ton

26 November 2009
Pizza cu ton  Ingrediente:  1 cutie file de ton în ulei de măsline (185 g)  1 pachet blat de pizza (400 g) 8 file de sardine (cutie) 50 g roşii uscate în ulei  125 g ciuperci champignons  1 dovlecel 60 g măsline negre fără sâmburi  150 g brânză rasă   Mod de preparare:  Incingeţi cuptorul Ja 200°C.…
Read more »

Budinca

25 November 2009
Ingrediente: 1 l lapte 1 praf budinca 1 plic praf de frisca 100 g stafide 1 portocala   Mod de preparare: 500 ml lapte se fierb, facandu-se clasica budinca, doar ca adaugam 50 g stafide. 500 ml lapte se amesteca cu praful de frisca pana cand rezulta o frisca tare. Portocala se decojeste si se…
Read more »

Rulada cu spanac

25 November 2009
Rulada cu spanacIngrediente: 500 g faina 1 pachetel cu drojdie 500 g spanac 3 felii de paine 150 ml lapte 200 g smantana 150 g branza 4 galbenusuri   Mod de preparare:   Frământă făina cu drojdia, sare şi untură. Adaugă ouăle bătute şi o cană cu apă călduţă. Dacă aluatul este prea tare, mai adaugă puţină…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Swiss Family Mixed Drink (video)

25 November 2009
Cum se prepara Cocktail Swiss Family Mixed Drink
Read more »

Plăcintă cu morcovi

25 November 2009
Ingrediente: o jumătate kg morcovi două mere două pere o portocală 4 linguri de zahăr 3 linguri de griş sare două linguri de zahăr farin două linguri de ulei sau margarina două linguri de făină o cană de gem de caise sau piersici   Mod de preparare: Se curăţă morcovii de coaja de deasupra, se…
Read more »

Hribi uscaţi cu usturoi

25 November 2009
O reteta de post de hribi uscati cu usturoi din: fribi, usturoi, faina, sifon si sare. Ingrediente: o farfurie cu hribi uscaţi 5 căţei de usturoi 5 lin­guri făină un pahar cu ulei o cană cu sifon sare   Mod de preparare: Se spală hribii, se dau în clocot, apoi se lasă în apă rece…
Read more »

Mini pizza

25 November 2009
Mini pizzaIngrediente: 300 g făină  1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei de măsline 1/2 linguriţă sare. în plus: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei  500 g roşii bucăţi  2 linguri pastă de roşii  sare, piper 400 g legume (dovlecei, ciuperci, ardei)  200 g mozarella 2 linguri verdeaţă tocată   Mod de preparare: …
Read more »

Supa de rosii cu dovlecei si cartofi

25 November 2009
Supa de rosii cu dovlecei si cartofiIngrediente: 1 l suc de rosii (sau rosii in bulion) 2 dovlecei taiati rondele subtiri (din congelator sau din saramura) 4 cartofi 2 cepe mici 3 catei usturoi 1/2 ceasca ulei 1 lingurita zahar sare piper 2 foi dafin   Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei ceapa tocata marunt,…
Read more »

Prăjitură cu fructe si crustă de brânză

24 November 2009
Prăjitură cu fructe si crustă de brânzăIngrediente aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g iaurt natu­ral Pentru topping: 1 cutie ana­nas bucăţi (850 ml) 1 cutie pe­re (425 ml) 5 crenguţe mentă 200 g brânzică de casă 3 lin­guri zahăr 100…
Read more »

Pizza cu două feluri de brânză şi şuncă de Praga

24 November 2009
Pizza cu două feluri de brânză şi şuncă de PragaIngrediente: Pentru aluat: 300 g făină  2 linguriţe sare 1 linguriţă zahăr 1 pachet drojdie uscată 2 linguri ulei de măsline in plus: 200 g ciuperci champignon 100 g şuncă de Praga (2 felii mai groase) 125 g mozarella  6 linguri sos de pizza cu oregano 8 file de anşoa 50 g măsline verzi la…
Read more »

Spaghete cu legume

24 November 2009
Ingrediente: 250 g rosii 2 ardei 1 dovlecel 1 ceapa 3 linguri ulei 1 pachet spaghete sare piper condimente   Mod de preparare: Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa, ardeii si dovlecelul se toaca marunt si se calesc. Se amesteca cu rosiile. Spaghetele fierte se scurg si se pun pe un platou. Deasupra se…
Read more »

Cum se prepara Clove Cocktail Mixed Drink (video)

24 November 2009
Cum se prepara Clove Cocktail Mixed Drink
Read more »

Cannelloni cu branza

24 November 2009
Cannelloni cu branzaIngrediente: 12 cannelloni 600 g branza de vaca putin sarata 2 oua 50 g unt 100 g cascaval ras 2-3 linguri cu smantana 2-3 fire de patrunjel 1 lingura cu faina 250 ml lapte   Mod de preparare: Se unge o tavă dreptunghiulară cu puţin unt şi se dă drumul la cup­tor la o tempera­tură…
Read more »

Tort de clatite cu spanac

24 November 2009
Tort de clatite cu spanac  Ingrediente: 400 g spanac 200 g cascaval 50 g unt 50 ml lapte 50 g pesmet Pentru aluat: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei sare   Mod de preparare: Amestecă făina cu sare. Adaugă apa şi uleiul amestecând energic pen­tru a nu se forma cocoloaşe. Unge o tavă cu ulei…
Read more »

Galuste cu prune

24 November 2009
Galuste cu pruneIngrediente: 400 g cartofi făinoşi 100 g făină 5 linguri cu zahăr 8 prune 50 ml ulei 1 pahar cu pesmet scorţişoară   Mod de preparare:  Fierbe cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe. După ce s-au fiert, zdrobeşte-i cu furculiţa. După ce s-au răcit adaugă zahărul şi amestecă energic. Imparte com­poziţia în 8…
Read more »

Kir Cocktail

23 November 2009
Kir CocktailO reteta simpla de Kir Cocktail din: vin alb sec si crema de coacaze. Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 9/10 vin alb sec 1/10 cremă de coacăze   Acest amestec a apărut în…
Read more »

Berea – de la prohibiţie la mileniul al treilea

23 November 2009
In paralel cu tot mai ampla răspândire a băuturilor alcoolice, secolul XIX a cunoscut şi extinderea flagelului care este alcoolismul. Mai cu seamă lumea ecleziastică e sensibilă la această proble­matică, organizând campanii împotri­va consumului de alcool şi solicitând instituirea unei legislaţii restrictive. In anul 1853, în Scoţia, urmată de Irlanda şi Ţara Galilor, a fost…
Read more »

Plăcintă ţărănească cu carne de vita

23 November 2009
Ingrediente: 450 g carne de vită tocată o ceapă făină de porumb o mână de mazăre 6 cartofi mari condi­mente (nucşoară, piper, pătrunjel, curry, cimbru) lapte unt ulei sau untură   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie în sferturi. Se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. Intr-o tigaie se…
Read more »

Placinta mozaic

23 November 2009
Placinta mozaic  Ingrediente: 1 kg spanac 8 oua fierte 1 ceapa 200 g sunca presata ulei sare piper Pentru aluat: 1 cescuta cu apa 1 lingurita cu sare 500 g faina 75 ml ulei   Mod de preparare: Frământă iingredientele pentru aluat, (dacă este nevoie, mai adaugă puţină apă caldă). Căleşte ceapa, ardeiul şi şunca. Adaugă…
Read more »

Pâine cu şuncă si ierburi

23 November 2009
Pâine cu şuncă si ierburiIngrediente: 1 kg făină drojdie cât o nuciă 1 linguriţă cu zahăr 1 praf de sare 200 ml lapte călduţ 200 g şuncă slabă 1 linguriţă maghiran 1 linguriţă busuioc 1 linguriţă cimbru uscat   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, sare, droj­dia frecată cu zahăr şi lapte, apă călduţă. Frămânţi bine. Când…
Read more »

Prajiturica de casa

23 November 2009
Prajiturica de casa  Ingediente: 200 g unt 250 g zahăr esenţă de vanilie 200 g făină 4 ouă 1 plic cu praf de copt 100 g nucă de cocos  jeleu de fructe   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă gălbenuşurile cu untul, zahărul şi esenţa de vanilie până obţii o masă cremoasă. Adaugă praful de copt, albuşurile…
Read more »

Cum se prepara Christians Cocktail Mixed Drink (video)

23 November 2009
Cum se prepara Christians Cocktail Mixed Drink
Read more »

Tocana de legume

23 November 2009
Tocana de legumeIngrediente: 300 g fasole 2 dovlecei 2 vinete mici 3 cepe 2 ardei graşi 5 roşii 1 morcov 3 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu pastă de tomate cimbru sare   Mod de preparare: Fierbe fasolea în apă cu sare. Căleşte ceapa. Stinge cu puţină apă, după care adaugă morcovul tăiat rondele. Adaugă…
Read more »

Salata cu porumb

23 November 2009
Salata cu porumb  Ingrediente: 400 g boabe de porumb din conservă 1 ceapă 4 roşii mai mic:i 1 linguriţă cu seminţe de coriandru zdrobite 1/2 linguriţă cu oregano 2 linguri cu oţet 5 linguri cu ulei 1 foaie de dafin sare piper   Mod de preparare: Scurge de zeamă boabele de po­rumb şi răstoarnă-le într-un bol. Separat,…
Read more »

Ruladă de vanilie

22 November 2009
Ruladă de vanilie  Ingrediente: pentru blat: 125 g făină 125 g zahăr 5 ouă un plic cu zahăr vanilinat pentru cremă: 300 g unt 100′ g zahăr pudră 100 ml lapte două batoane de vanilie 3 linguri de miere   Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile bătute cu…
Read more »

Basbusă

22 November 2009
Ingrediente: 600 g iaurt 600 g griş 200 g miere un kg vişine fară sâmburi proaspete sau congelate 60 g nucă de cocos rasă 10 g unt   Mod de preparare: Se freacă iaurtul cu grisul. Se adaugă mierea. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu griş şi se toarnă compoziţia. Se presară…
Read more »

Budincă Yorkshire

22 November 2009
Budincă YorkshireIngrediente:  două ouă o jumătate de cană de făină o jumătate de cană de lapte un vârf de cuţit de sare ulei sau untură stafide Mod de preparare: Ouăle se amestecă foarte bine cu laptele şi sarea, apoi se toarnă compoziţia în mijlocul făinii. Se presară stafidele şi se mixează sau se frământă cu mâinile…

Turte

22 November 2009
TurteIngrediente:  un kg de făină 30 g drojdie o lingură de ulei o lin­guriţă de sare 500 ml apă călduţă   Mod de preparare: Făina, drojdia şi lingura de ulei se amestecă, adăugându-se din când în când puţină apă călduţă. Se frământă bine aluatul, după care se lasă să crească aproximativ o oră, până când…
Read more »

Pateu de soia

22 November 2009
Pateu de soia   Ingrediente: 500 g soia fiartă 300 g cartofi fierţi 4 căţei de usturoi 3 ouă fierte 3 linguri de ulei un vârf de cuţit de sare   Mod de preparare: Se înmoaie soia de seara în apă călduţă, se schimbă apa şi se fierbe. Se dau prin maşina de tocat soia, cartofii, ouăle şi…
Read more »

Varză cu bame

22 November 2009
Varză cu bame  Ingrediente: două kg varză două cepe 300 g bame un kg roşii proaspete o jumătate de linguriţă de sare trei linguri de ulei   Mod de preparare: Se curăţă varza, se dă pe râzătoare, apoi se freacă cu sare. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se pune la foc mic împreună cu varza.…
Read more »

Foietaj cu nucă şi mac

20 November 2009
Foietaj cu nucă şi macIngrediente: Pentru aluat: 300 g făină 100 g smântână 140g unt sare Pentru umplutura: 300 g de nucă măcinată 200 g de caşcaval 100 g de mac 100 g de alune   Mod de preparare: Se face o adâncitură în făină şi se pune la mijloc untul proaspăt, smântână şi sarea, iar dacă este nevoie…
Read more »

Salata de macaroane sau taitei

20 November 2009
Ingrediente: 200 g taietei 125 g carne de vita din conserva 3 castraveti murati sare maioneza 2 linguri boabe de porumb din conserva, 2 linguri ciuperci, 1 ceapa tocata fin   Mod de preparare: Se fierb taietei sau macaroanele, se toaca marunt carnea de vita, castravetii si ciupercile. Porumbul se scurge de apa si se…
Read more »

Melcisori cu carne

19 November 2009
Melcisori cu carneIngrediente: 500 g de aluat franţuzesc, de cumpărat 400 g carne de porc tocată 50 ml de ulei sare piper o ceapă de mărime medie 2 ouă   Mod de preparare: Se scoate aliuatul franţuzesc din congelator. Separat se pregăteşte carnea tocată, se taie ceapa şi se căleşte în uleiul încins, se pune carnea şi…
Read more »

Salata de paste fainoase

19 November 2009
  Ingrediente: 500 g paste 2 ceapa 2-3 linguri bulion 3 catei usturoi 100 ml otet din vin 3 linguri de miere 100 ml ulei   Mod de preparare: Se fierb pastele, se scurg bine de apa si se spala cu apa rece. Apoi se taie ceapa fin, usturoiul se piseaza si se amesteca cu…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Quaker Mixed Drink (video)

18 November 2009
Cum se prepara Cocktail Quaker Mixed Drink
Read more »

Ministrudel cu varză

18 November 2009
Ministrudel cu varzăIngrediente: Pentru aluat: 230 g de făină un vârf de sare un gălbenuş 150 g de unt Pentru umplutura: 400 g de varză albă 2 ardei roşii capia o ceapă 2 ouă 50 g de unt 100 g de smântână 3 linguri de pesmet 100 g brânză sărată   Mod de preparare: Se frământă făina…
Read more »

Salată de pui cu andive şi migdale

18 November 2009
Salată de pui cu andive şi migdaleIngrediente: 300 g salată 1 andivă 1 ardei gras roşu 3 cepe verzi 50 g fulgi de migdale 3 linguri ulei de măsline 400 g file de pui sare piper 2 linguri oţet balsamic alb 1 linguriţă suc de lămâie   Mod de preparare:  Pregătiţi salata şi andiva şi tăiaţi-le potrivit. Cură­ţaţi legumele şi spălaţi-le.…
Read more »

Macaroane cu ciuperci

18 November 2009
Ingrediente: 400-500 g macaroane 2 catei de usturoi 400 g ciuperci 1 bucata praz 1 ceapa 3 linguri de ulei 1 lingura de suc de lamaie 4 linguri de cascaval ras Mod de preparare: Se fierb pastele in apa sarata circa 12 minute, intre timp se curata usturoiul, se spala si se taie marunt. Se…
Read more »

Penne cu carne

17 November 2009
Penne cu carneIngrediente: 400 g de penne 600 g carne tocată o ceapă roşie 6 roşii 4 linguri ulei de măsline 1 ardei capia sare piper o linguriţă de zahăr sau de miere cimbru   Mod de preparare: Pastele se pun să fiarbă în apă clocotită cu puţin ulei şi o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor indicate…
Read more »

Supa din carne de vita

17 November 2009
Supa din carne de vita  Ingrediente: 1 kg carne de vita cu os 1 ceapa 2 radacini de patrunjel 2 morcovi 1 telina 1 legatura de patrunjel 50 g fidea sare piper   Mod de preparare: Spală carnea, curăţ-o de pieliţe şi pune-o ia fiert în apă rece cu sare. Ai grijă să aduni spuma de câte ori este…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Du Barry Mixed Drink (video)

17 November 2009
Cum se prepara Cocktail Du Barry Mixed Drink
Read more »

Cornuri cu şuncă si cu caşcaval

17 November 2009
Cornuri cu şuncă si cu caşcaval O reteta de cornuri cu sunca si cascaval din: aluat, unt, telemea de oia, cascaval, mushi si oua. Ingrediente: 450 g aluat pentru plăcintă 30 g de unt pentru uns formele 50 g de telemea de oaie 100 g de caşcaval ras 150 g de muşchi afumat sau sunca afumata. 2 ouă   Mod de…
Read more »

Prajitura cu malai si nuci

17 November 2009
Ingrediente: 1 ceasca de faina de porumb 1 ceasca de faina de grau 1 ceasca de lapte sau lapte batut 1 ceasca de nuci macinate 1 pahar ulei 20 g drojdie  1 ceasca zahar Mod de preparare: Se amesteca foarte bine ingredientele, se toarna intr-o tava unsa cu unt (untura) si tapetata cu faina si…
Read more »

Salată cu dovleac si miel

16 November 2009
Salată cu dovleac si mielIngrediente: 400 g dovleac curăţat  175 ml oţet din vin alb 100 g zahăr  coaja de la 1/2 lămâie  1 baton de scorţişoară 150 g salată  1 ceapă  200 g ţelină  1 măr  50 g miez de nucă 6 linguri ulei 1 linguriţă muştar  4 file de miel (a 150 g) 2 linguri unt topit…
Read more »

Rigatoni cu masline si ardei

16 November 2009
Rigatoni cu masline si ardeiIngrediente: 250 g de rigatoni 100 g de măsline fără sâmburi 4 roşii proaspete 1-2 gogoşari copţi 1 ceapă 1-2 linguri de vin roşu 3-4 linguri de ulei de măsline sare  piper busuioc   Mod de preparare: Pentru început, se curăţă ceapa, se taie foarte subţire şi se amestecă cu sare şi puţin ulei de…
Read more »

Supa crema de rosii cu smantana

16 November 2009
O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un dovlecel…
Read more »

Tartă cu lămâie

16 November 2009
Tartă cu lămâieIngrediente: Pentru aluat  200 g făină  125 g unt 1 vârf de cuţit de sare Pentru cremă: 5-6 lămâi 150 g zahăr  1 lingură unt  60 g amidon  3 gălbe­nuşuri Pentru bezea:  3 albuşuri 120 g zahăr pudră   Mod de preparare:  Frământaţi făina, untul, 2 linguri apă rece şi sarea. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l…
Read more »

Premiile pentru Excelenţă Vinul.Ro 2009

16 November 2009
Bucureşti, 13 noiembrie 2009 – 55 vinuri româneşti cumpărate de la rafturile magazinelor au fost premiate de un juriu autohton şi internaţional reunit de către revista de specialitate Vinul.Ro. În total, la concursul „Premiile pentru excelenţă Vinul.Ro” au participat 168 de vinuri. Concursul reprezintă o premieră naţională prin faptul că probele evaluate de către specialiştii…
Read more »

Maioneză verde

16 November 2009
Ingrediente: maioneză (pregătită din gălbenuş crud, ulei, sare şi muştar) două linguri de brânză de vaci o legătură de pătrunjel tocat o ceapă tă­iată mărunt o lingură de suc de lămâie   Mod de preparare: Se mixează ingredientele până se obţine o pastă omogenă.   Pofta buna!
Read more »

Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezan

16 November 2009
Salată cu pui, crutoane şi gust rafinat de parmezanIngrediente:  150 g pâine albă 2 căţei de usturoi 5 linguri ulei de măsline  4 buc. file de piept de pui (a 150 g)  sare piper  2 linguri făină 1 ou 100 g parmezan ras 300 g salată (lăptucă) 3 linguri oţet de mere  1 vârf de cuţit de zahăr  1 mozarella (125 g)  …
Read more »

Ghiveci cu legume

16 November 2009
  Se calesc 2 cepe in putin ulei. Se adauga 2 morcovi dati pe razatoare, o telina mica data tot pe razatoare. Cand s-au inmuiat se adauga apa (cam 2 litri), iar cand da sa clocoteasca se adauga vreo 10-12 cartofi taiati in patru sau sase. Cand sunt aproape fierti se adauga si fasole pastai…
Read more »

Salată cu fructe si carne de vită

15 November 2009
Salată cu fructe si carne de vităIngrediente: 500 g sfeclă roşie  2 portocale  500 g file de vită  2 linguri ulei  sare, piper  1 linguriţă muştar  1 linguriţă miere  200 ml vin roşu  2 linguri oţet balsamic  150 g creson  2 cepe roşii   Mod de preparare:  Fierbeţi sfecla circa 20 minute în apă, curăţaţi-o şi tăiaţi-o rondele. Curăţaţi portocala şi…
Read more »

Pizza Margherita

15 November 2009
Pizza MargheritaIngrediente: 200 g cocă de pâine 200 g felii de roşii fărâmiţate o mozzarella mică tăiată în felii foartee mici 4 sau 5 frunze de busuioc proaspăt sare   Mod de preparare: Intindeţi coca pe o masă rotundă cu dia­metrul de 20-25 cm, unsă mai înainte cu ulei. Aşezaţi deasupra pasta de roşii, mo­zzarella şi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Sicilian Mixed Drink (video)

15 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sicilian Mixed Drink
Read more »

Cocktail King Alfonso

15 November 2009
Cocktail King AlfonsoO reteta simpla de Cocktail King Alfonso din: lichior de cafea si frisca proaspata. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 2-3 cl lichior de cafea 2 linguri de frişca proaspătă   Nu ştim pentru…
Read more »

Pot au feu

15 November 2009
Pot au feuIngrediente: 500 g spate sau coapsă de mânz 300 g coadă de bou tăiată bucăţi un os gros un kg pulpă de mânz 3 cuişoare 6 căţei de lusturoi doi mor­covi întregi un praz o căpăţână de ţelină o ceapă o roşie un buchet de pătrunjel 150 g slănină sau burtă de porc slabă (eventual…
Read more »

Varză în sos de roşii

15 November 2009
Ingrediente: o jumătate de varză două roşii descojite 3 linguriţe de susan 3 linguriţe seminţe de floarea-soarelui pentru sos: 3 roşii mari descojite 3 linguriţe de iaurt sucul de la o lămâie o jumătate de ceapă sare cimbru busuioc oregano   Mod de preparare: Se mixează ingredientele de la sos. Se taie roşiile în cubuleţe.…
Read more »

Salată cu brânză, mere si nuci

15 November 2009
Salată cu brânză, mere si nuciIngrediente:  1 salată mică Lollo rosso  1 salată mică Lollo biondo 200 g şunculiţă, tăiată felii mai groase 200 g brânză gouda, tăiată în felii mai groase  1 ceapă roşie 2 mere dulci-acrişoare sare, piper  1 vârf de cuţit de zahăr 4 linguri ulei  2 linguri   Mod de preparare: Pregătiţi salata şi tăiaţi-o potrivit.…
Read more »

Cotlete de franzela

15 November 2009
Ingrediente: 1/2 franzela 2 oua 1 pahar lapte 150 gcascaval putina faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Se inmoaie franzela in lapte, se stoarce bine, se amesteca cu cascaval ras, 2 oua si o lingura de faina. Pe o planseta presarata cu faina, pastei rezultate i se da forma de cotlete, care se…
Read more »

Salată cu pui cu pere

14 November 2009
Salată cu pui cu pereIngrediente: 4 buc. file de pui (a circa 150 g) 6 linguri ulei  sare, piper sucul de la 1/2 lămâie 2 linguri oţet din vin alb 1 vârf de cuţit de zahăr 1 salată 2 pere 100 g brânză cu mucegai   Mod de preparare:  Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucă­tărie. Prăjiţi-o…

Salată cu rucola, parmezan si piersici

14 November 2009
Salată cu rucola, parmezan si piersiciIngrediente: 4 cepe roşii  1 lingură ulei  500 g piersici (cutie)  150 g rucola 4 linguri sâmburi de pin  3 linguri unt  2 linguri zahăr pudră  4 linguri oţet balsamic  sare piper 75 g parmezan tăiat   Mod de preparare:  Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în patru şi căliţi-o într-o lingură de ulei 5 minute. Tăiaţi piersicile…
Read more »

Salata de mazare cu maioneza

14 November 2009
Salata de mazare cu maionezaIngrediente: 500 g de mazare proaspata sau din conserva 2 morcovi fierti un praz 3 oua piper 200 ml de ulei sare zeama de la o lamaie o lingurita de mustar   Mod de preparare: Mazărea se fierbe până se înmoaie, se scurge de apă şi se lasă la rece. Morcovii se curăţă de coajă…
Read more »

Tort cu corcoduşe

14 November 2009
Tort cu corcoduşeIngrediente: Pentru aluat:  250 g faină  80 g smântână fermentată  2 linguri miere lichidă  1 vârf de cuţit de sare 1/2 linguriţă vanilie 100 g unt rece Pentru topping şi grătar:  1 borcan (720 ml) de corcoduşe fără sâmburi  70 g migdale măcinate (fără coajă)  100 g miere lichidă 1-2 linguri alcool de corcoduşe  3…
Read more »

Cum se prepara un Bacardi Cocktail (video)

14 November 2009
Cum se prepara un Bacardi Cocktail
Read more »

Carabaccia

14 November 2009
CarabacciaIngrediente: 4 cepe albe mari doi cartofi 4 linguri de ulei de măsline 1,5 l de supă de came pâine de casă uscată nucşoară sare piper 100 g parmezan ras   Mod de preparare: Tăiaţi fin cepele şi puneţi-le într-o tigaie adâncă, peste uleiul de măsline. Căliţi-le amestecând des şi ţinându-le acoperite. Adăugaţi cartofii tăiaţi…
Read more »

Tartă cu mălai, mere şi stafide

14 November 2009
Tartă cu mălai, mere şi stafideIngrediente: 90 g făină de porumb (mălai) 25 g griş 50 g stafide 50 ml lapte 50 g smântână sare 100 g zahăr 30 g unt coaja de la o lămâie 4 mere zahăr pudră scorţişoară pentru presărat deasupra   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sare, zahăr, unt şi coajă de lămâie (întreagă; se…
Read more »

Prajitura cu gem

14 November 2009
Prajitura cu gemIngrediente: 1 ou 2 cani zahar 3 cani faina 3 linguri ulei 3 linguri gem, de preferinta mai inchis la culoare 1 lingura bicarbonat stins cu otet 1 cana lapte zahar vanilat  esenta de rom   Mod de preparare: Toate ingredientele se ames­teca fara a se tine seama de o ordine. Se unge o tava…
Read more »

Pasta de fasole lata galbena

14 November 2009
Ingrediente: 800 g fasole 5 catei mari de usturoi 1 cartof (200 g) 100-150 ml ulei zeama de la 1/2 lamaie sare dupa gust   Mod de preparare: Se pune fasolea la fiert cu apa rece, sare si cartoful intreg curatat de coaja. Se fierb in oala sub presiune, pentru ca in 8-10 minute sunt…
Read more »

Pastă de ardei

14 November 2009
Ingrediente: 5 ardei două fire de ceapă verde sau un fir de praz 100 g unt o legătură de pătrunjel câteva măsline plante aromatice condimente (piper, curry, chilly, oregano, busuioc)   Mod de preparare: Se freacă untul până se obţine un amestec spumos. Se adaugă la celelalte ingrediente tăiate mărunt. Se serveşte pe felii de…
Read more »

Salată de pui cu andive si linte rosie

13 November 2009
Salată de pui cu andive si linte rosieIngrediente: 175 g linte roşie  sare  400 g file de piept de pui  piper 1 lingură unt topit  1 salată Frisee  300 g andive  1/2 legătură tarhon  3 linguriţe oţet  3 linguriţe muştar boabe  6 linguri ulei  100 ml supă  1 vârf de zahăr   Mod de preparare:  Fierbeţi lintea într-un litru de apă cu…
Read more »

Salata exotica

13 November 2009
Ingrediente: o ţelină un morcov o lin­gură de suc de lămâie 3 linguri de zea­mă de portocală câteva bucăţele de ananas şi avocado 1/2 portocală tăiată în cubuleţe 1/2 banană tăiată în ron­dele un kiwi tăiat în cubuleţe câteva nuci două linguri de smântână   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredi­entele şi se ornează…
Read more »

Prăjitură cu portocale

12 November 2009
Prăjitură cu portocaleIngrediente: 150 g făină 120 g zahăr 80 g unt  4 ouă 1 pa­chet praf de copt  1 lingură coajă de portocală rasă foarte fin  2 linguri coajă de portocală confiată (fâşii) 5 linguri de zahăr pudră 6 linguri de suc de portocale   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 180°. Se topeşte untul.…
Read more »

Crema de dovleac cu scoici

12 November 2009
Crema de dovleac cu scoiciIngrediente: 1 dovleac 12 scoici Saint-Jaques 4 linguri de tapioca 300 ml smântână groasă 60 g unt 1 doză de şofran pudră sare, piper măcinat pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se taie dovleacul în bucăţi mici şi se îndepărtează coaja. Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mare. Se pun la prăjit bucăţile…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink (video)

12 November 2009
Cum se prepara Cocktail Sloppy Joe’s Mixed Drink
Read more »

Croute au fromage

12 November 2009
Croute au fromageIngrediente: 4 felii de pâine albă sau de secară (pătrate) 50 ml vin alb sau cidru puţin lapte, 20 ml ulei 4 felii de jambon 4 felii de brânză (Gruyere, Emmentaler, L’Etivaz) 4 pere piper paprika facultativ: 4 ouă (ochiuri)   Mod de preparare: Feliile de pâine se prăjesc pe ambele părţi în ulei, după…
Read more »

Sufleu de alpaj

12 November 2009
Sufleu de alpajSufleu de alpaj Ingrediente: un litru de lapte o jumătate de linguriţă de sare 100 g griş 30 g unt 250 g brânză tare de alpaj (L’Etivaz, Gruyere) piper proas­păt măcinat un vârf de cuţit de nuc­şoară rasă 4 gălbenuşuri 4 albuşuri   Mod de preparare: Fierbeţi laptele cu sarea şi adăugaţi grisul, puţin câte…
Read more »

Tarta cu mure

12 November 2009
Tarta cu mureIngrediente: 250 g biscuiţi integrali 150 g unt 3 linguri sirop de arţar sau miere 150 g mure 175gzahăr pudră 3 gălbenuşuri 25 g făină 2 albusuri   Mod de preparare: Puneti biscuitii intr-o punga si faramitati-i cu sucitorul. Amestecati-i cu untul moale si cu siropul de artar. Asezati aluatul rezultat intr-o forma de placinta…
Read more »

Pogace

12 November 2009
600 g jumări de porc date prin maşina de carne amestecate cu puţină sare şi piper se frământă şi se împart în 3 părţi egale. 500 g făină se cern pe masă, se face loc la mijloc şi se toarnă puţin lapte călduţ, 15 g drojdie şi puţin zahăr (1 lingură). După ce drojdia a…
Read more »

Varză dulce cu afumătură

12 November 2009
Ingrediente: o varză de două kilograme cinci linguri de ulei 300 g costiţă afu­mată două cepe potrivite un ardei gras cinci roşii mari cinci căţei dolofani de usturoi   Mod de preparare: Scoateţi oasele de la costiţă şi puneţi-le în gră­simea dintr-o cratiţă mare, alături de cea­pa tocată solzişori, până se înmoaie la foc potrivit.…
Read more »

Salată de linte cu dovleac

11 November 2009
Salată de linte cu dovleacO reteta simpla de salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz, spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, currz, praf de curcuma, supa, sare si piper cayenne. Ingrediente: 400 g dovleac, curăţat de coajă şi seminţe 300 g roşii cherry 100 g spanac 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei…
Read more »

Jamie Oliver in Italia (video)

11 November 2009
De Jamie Oliver Jamie in Intalia – episodul IV
Read more »

John Collins Cocktail

11 November 2009
John Collins CocktailCalitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon   Singurul element sigur în ce priveşte apariţia acestui…
Read more »

Aperitiv cu cartofi

11 November 2009
Aperitiv cu cartofiIngrediente: 5 cartofi 14 oua 8 linguri de ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se bat ouăle, ca pentru omletă, într-un castron mare. Se adaugă sare şi piper. Se curăţă cartofii şi se taie rondele. Se spală şi se usucă. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se pun cartofii şi se întind în…
Read more »

Sushi din castraveţi cu sosuri

11 November 2009
Sushi din castraveţi cu sosuriIngrediente: 3 castraveţi 50 g icre de lump 3 felii de somon fume  50 g icre de somon  12 creveţi fierţi  2 fire de coriandru  frunze de ţelină  6 fire de arpagic  2 fire de pătrunjel Pentru sosuri:  2 roşii 4 linguri de maioneză 4 lingurii de smântână  1 lingură ulei de măsline  2 linguri…
Read more »

Osanjoare

11 November 2009
Ingrediente: 1 kg făină 500 g osânză 2 ouă drojdie cât o nucă   Mod de preparare: Din 700 g făină, 2 ouă, 1 cană de apă se face o cocă. Restul de 300 g de făină se amestecă cu osânza dată prin maşina de tocat. Din cocă se întinde o foaie cu grosimea de…
Read more »

Jamaica Mountain Cocktail

10 November 2009
Jamaica Mountain Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mare Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine şi câteva de banană în interior   Se serveste seara şi noaptea, la distanţă de timp faţă de mese Ingrediente: 10 cl caffe espresso 5 cl rom ambrat o banană tăiată…
Read more »

Branza in coaja de brad

10 November 2009
  Se prepară la fel ca brânza de burduf. Coaja de brad folosită la ambalarea brânzei provine de la brazii de curând tăiaţi; este scoasă prin jupuire, sub formă de cilindru, cu diametrul de 10-30 cm şi înălţimea de 30-40 cm. Cilindrii se cos pe tăietură cu fibră de tei şi apoi se coase şi…
Read more »

Carnati de porc cu vin si oua

10 November 2009
Carnati de porc cu vin si oua  Prăjeşti carnaţii în untură. Când sunt gata scoţi untura, adaugi peste cârnaţi un pahar de vin alb şi laşi să fiarbă domol. In altă cratiţă faci un rântaş din: o bucăţică de unt (margarina) cât nucă, o lingură făină, 1 pahar şi jumătate de apă. Adaugi vinul ce a mai rămas de la cârnaţi…
Read more »

Clatite cu stafide si nuci

10 November 2009
Ingrediente: 250 g faina 2 oua sau fara oua pt cei care tin post 400 ml sifon sau apa minerala zahar vanilat sare Pentru umplutură: un pacheţel de stafide (sau struguri rămaşi, stafidiţi şi dulci) 1 lingură de miere 1 lingură de cacao 4 linguri de gem sau dulceaţă mai moale aproximativ 1 cană de…
Read more »

Iahnie de fasole

10 November 2009
  Se pune fasolea boabe la fiert cu 1 ceapă, 1 morcov, 1 pătrunjel. Se strecoară. Se taie ceapă multă mărunt, se căleşte uşor. Se toarnă peste ea bulion, puţină zeamă de fasole, puţin oţet (vin), adăugăm şi puţin zahăr, mărar tocat, pătrunjel, piper şi dafin. Se lasă să clocotească, apoi se pune fasolea peste…
Read more »

Chiftelute de zarzavat in sos de rosii

10 November 2009
Ingrediente: 2 fire praz 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 4-5 cartofi fierţi 1 felie de pâine albă uscată 2 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură făină 2 linguri ulei 2 linguri Biovegetal frunze de pătrunjel verde 1 ceaşcă sos de roşii   Mod de preparare: Zarzavatul fiert cu…
Read more »

Irish Coffee Cocktail

9 November 2009
Irish Coffee Cocktail  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – irish whiskey Pahar – de Irish Coffee Categorie – Coffee drinks Decoraţiune – câteva bucăţele de ciocolată alături   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea Ingrediente: 3/10 irish whiskey 2/10 frişca 5/10 cafea neagră fierbinte o lingură de zahăr de trestie Locul în care a apărut acest cocktail…
Read more »

Varza cu soia

9 November 2009
Varza cu soia  O varză murată se taie fideluţă, se stoarce şi se căleşte în ulei cu 2 cepe, gogoşar sau ardei. 300 g orez se fierb cu puţine condimente şi ulei. 200 g soia texturată se fierb cu condimente. Intr-o tavă de friptură punem un strat de varză murată călită, un strat de orez, apoi un…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro