Retete de Paste:
Tort cu physalis
30 April 2009
Ingrediente:
6 ouă 250 g zahăr tos 275 g făină 100 ml ulei 100 ml apă două linguri
de cacao 500 ml frişca 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră praf
de copt sare 250 g physalis 500 ml suc de portocale esenţă de rom esenţă
de vanilie unt Preparare: Gălbenuşurile se separă de…
Read more »
Read more »
Sufleu cu carnaţi
30 April 2009
Ingrediente:
un kilogram de cartofi 300 g cîrnaţi 250 g brînză de vaci 200 ml lapte
dulce 3 ouă o legătură de ceapă verde un fir de rozmarin sare, piper unt
pentru formă pesmet pentru formă smîntînă Preparare: Carnaţii se taie
în felii subţiri, se prăjesc în puţin ulei încins, se scot cu o
spumieră…
Read more »
Read more »
Sepie în sos de vin
30 April 2009
Ingrediente:
o sepie 500 ml vin roşu 3 ardei graşi roşii 8 roşii 4 cepe 6 căţei de
usturoi două frunze de dafin 4 bucăţi de anşoa o salată radicio
pătrunjel două linguri de sos de soia sare, piper ulei de măsline orez
cartofi Preparare: Sepia se curăţă şi se pune într-un vas cui apă…
Read more »
Read more »
Brioşe vegetale
30 April 2009
Ingrediente:
350 g orez 300 g broccoli 3 ardei capia 200 g boabe de porumb din
conservă o legătură de mărar o legătură de ceapă verde 200 g mazăre 3
ouă sare, piper ulei de măsline varză murată Preparare: Orezul se spală
cu apă rece până când apa rămâne limpede. Se fierbe, se pune într-o…
Read more »
Read more »
Colac cu mac şi cocos
30 April 2009
Ingrediente:
600 g făină 300 ml lapte dulce 300 g zahăr tos 225 g unt 300 g brânză
de vaci 4 ouă 25 g drojdie sare 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 100 g
fulgi de cocos 50 g seminţe de mac sâmburi caju zahăr pudră suc de
portocale Preparare: lntr-un vas se dizolvă drojdia cu…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu carne de porc
29 April 2009
Ingrediente:
800 g carne de porc 4 vinete 700 g roşii 3 ardei graşi roşii un ardei
iute roşu 3 cepe 3 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare, piper
două foi de dafin 300 ml apă pătrunjel cimbru mămăligă murături
Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.
Vinetele se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sos Alioli
29 April 2009
Ingrediente:
6 cloves of garlic , peeled and roughly chopped ½ tsp coarse salt 1 egg
yolk 1 tbsp lemon juice 180 ml olive oil 1 mortar and pestle 1 whisk 1
bowl 1 spoon Sos de usturoi traditional Spaniei. se potriveste de minune
cu cartofi, pui, paella sau alte preparate. Cum se prepara sos…
Read more »
Read more »
Rulouri din peşte cu orez
29 April 2009
Ingrediente:
12 fileuri de hering 250 g orez 150 g boabe de porumb din conservă o
ceapă doi ardei capia 80 g măsline feliate 250 ml vin alb 300 ml apă o
linguriţă de praf de curry ulei de măsline sare, piper pătrunjel
castraveţi muraţi sau verzi Preparare: Fileurile de peşte se spală şi
se…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte de brânză
29 April 2009
Ingrediente:
300 g brânză de vaci două ouă 4 ardei graşi 800 g roşii 500 ml apă două
cepe un morcov o jumătate de ţelină un ardei iute mic 4 linguri de ulei
de măsline sare, piper pătrunjel mărar cimbru făină iaurt Preparare:
Brânza de vaci se amestecă bine cu ouăle, mărarul şi pătrunjelul tocat.…
Read more »
Read more »
Tort de pişcoturi
29 April 2009
Ingrediente:
600 g pişcoturi 600 ml lapte dulce 80 g zahăr pudră două plicuri cu
cremă de vanilie 70 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat
lichior de cafea o lingură de cafea granulată 150 g fulgi de cocos o
portocală mentă Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de
pe plic. Se adaugă o…
Read more »
Read more »
Pilaf cu roşii şi miel
29 April 2009
Ingrediente:
600 g came de miel 400 g orez 600 g roşii două cepe un morcov un ardei
gras roşu două linguri de oţet ulei de floarea-soarelui sare, piper
rozmarin castraveţi muraţi gogoşari muraţi Preparare: Carnea de miel se
spală, se porţionează şi se pune într-un castron împreună cu oţetul şi
cu puţină apă, pentru…
Read more »
Read more »
Scoici cu orez şi mărar
29 April 2009
Ingrediente:
500 g scoici 300 ml vin alb 300 g orez un fir de praz 300 g roşii
cherry o legătură de mărar ulei de măsline sare, piper Preparare: Orezul
se spală în apeă rece până când apa răimâne limpede, apoi se fierbe şi
se scurge. Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.…
Read more »
Read more »
Paste cu stevie si ardei
29 April 2009
Ingrediente:
500 g ştevie 600 g făină 3 ouă 250 g roşii cherry 4 ardei capia o
lingură de pătrunjel uscat sare, piper ulei de măsline pătrunjel verde
Preparare: Ştevia, se curăţă de nervuri şi se pune într-un vas. Se
pasează cu un blender sau cu un mixer, se pune într-o strecurătoare
deasă şi se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de praz cu kaizer
29 April 2009
Ingrediente:
400 g kaizer 600 g praz 600 g roşii doi morcovi o ţelină 3 cartofi 300
ml borş sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel smântână mămăligă
Preparare: Kaizerul se taie în felii subţiri şi se prăjeşte timp de
câteva minute într-o tigaie fără ulei. Se scoate pe o farfurie şi se
acoperă. Morcovii şi…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu peşte
29 April 2009
Ingrediente:
300 g paste două conserve de ton în ulei 300 g fileuri de hering
marinate un castravete verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o
ceapă 100 g maioneză 100 g smântână o lămâie o legătură de ridichi mărar
sare, piper ulei Preparare: Intr-un castron se amestecă smântână cu
maioneza, sucul de lămâie,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Low-Fat Vinaigrette
28 April 2009
Ingrediente:
120 ml orange juice 40 ml balsamic vinegar 60 ml olive oil 1 shallot ,
chopped 1 tsp Dijon mustard salt and pepper 1 bowl 1 whisk 1 spoon Cum
se prepara sos Low-Fat Vinaigrette
Read more »
Read more »
Salată cu nuci şi brânză
28 April 2009
Ingrediente:
două pungi de amestec de salată 250 g struguri roşii 250 g struguri
albi 250 g roşii cherry 50 g miezuri de nucă 50 g stafide 250 g brânză
feta 200 g smântână 20 g unt muştar busuioc verde sare, piper pudră de
curry pudră de boia Preparare: Intr-un ibric se pune la topit…
Read more »
Read more »
Ruladă dulce cu nuca de cocos
28 April 2009
Ingrediente:
500 g biscuiţi cu cacao 375 ml lapte dulce 130 g unt 150 g zahăr tos
cacao un plic cu cremă de vanilie instant zahăr vanilinat o lingură de
esenţă de rom 100 g nucă de cocos pudră de scorţişoară miezuri de nucă
Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se…
Read more »
Read more »
Tochitură cu cârnaţi
28 April 2009
Ingrediente:
500 g muşchi de porc 300 g cârnaţi picanţi 300 g ficat de porc 300 g
rinichi de porc 250 g costiţă afumată 200 ml suc de roşii 4 roşii 100 ml
vin alb o ceapă 200 ml ulei cimbru 3 căţei de usturoi sare, piper
pătrunjel mălai murături Preparare: Muşchiul de porc, rinichii…
Read more »
Read more »
Sandviş cu salată de peşte
28 April 2009
Ingrediente:
două conserve de ton in ulei ciuperci un fir de praz 100 ml maioneză
100 ml smântână 300 g cartofi 100 g boabe de porumb două baghete mărar
salată verde 50 g capere o lămâie sare, piper castraveţi muraţi
Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se taie în
cubuleţe…
Read more »
Read more »
Ruladă cu spanac
28 April 2009
Ingrediente:
450 g făină 100 g unt 15 g drojdie 225 lapte 500 g spanac două ouă praz
roşii uscate în ulei ciuperci murate doi ardei capia o legătură de
mărar o jumătate de lămâie sare, piper ulei sos de roşii picant
Preparare: Un fir de praz se toacă mărunt. Se căleşte în ulei…
Read more »
Read more »
Costiţă cu bere
28 April 2009
Ingrediente:
5 costiţe de vită 250 g bacon două cepe o sticlă de bere neagră două
ceşti de supă de vită 250 g sos de roşii două de linguri de ulei
Preparare: Curăţaţi carnea de grăsime. Peste carne presăraţi o
linguriţă de sare şi un vârf de cuţit de piper. Turnaţi cam două
linguri de…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciocolată
28 April 2009
Ingrediente:
8 ouă 8 linguri de zahăr 8 linguri de făină 250 g unt 150 g zahăr pudră
4 linguri de cacao 300 g ciocolată neagră două pliculeţe de zahăr
vanilinat două linguri de esenţă de rom unt pentru tavă dovleac pentru
plăcintă portocale Preparare: Untul se pune la topit împreună cu zahărul
pudră, două…
Read more »
Read more »
Smochine umplute
28 April 2009
Ingrediente:
16 smochine 100 g orez 200 g bacon feliat 200 g caşcaval 160 g
sparanghel o ceapă mică 80 g ulei de măsline sos de roşii picant cimbru
sare, piper o lămâie morcovi Preparare: Smochinele se spală, se taie în
patru fără să se despartă feliile şi se stropesc cu suc de lămâie.
Sparanghelul…
Read more »
Read more »
Rulouri cu peşte afumat
28 April 2009
Ingrediente:
8 ardei capia 4 fileuri peeşte afumat două linguri de pastă de măsline
50 g unt 30 g făină două gălbenuşuri 100 ml smântână 200 ml vin alb
demisec 500 ml apă sare, piper cimbru pătrunjel o lămâie Preparare:
Untul se pune la topit într-o cratiţă. Se adaugăă făina, se amestecă, se
lasă să…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
27 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 8 – Praz Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Mâncare de dovlecei
27 April 2009
Ingrediente:
4 dovlecei 500 g ciuperci un fir de praz o ceapă 800 g roşii un ardei
iute mic doi ardei graşi roşii un morcov pudră de curry un vârf de cuţit
de pudră de nucşoară sare, piper ulei pătrunjel sfeclă roşie smântână
Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fistic
27 April 2009
Ingrediente:
230 g unt 360 g zahăr 8 ouă 450 ml lapte dulce 4 linguri de cacao 250 g
făină două pliculeţe zahăr vanilirtat praf de copt 100 g nucă 100 ml
apă 100 g fistic amidon pudră de scorţişoară esenţă de rom o linguriţă
de sare Preparare: Zahărul vanilat, 300 g zahăr tos şi…
Read more »
Read more »
Pui cu sfeclă
27 April 2009
Ingrediente:
un pui 500 g cartofi două ouă 100 g făină o lămâie 4 cuişoare două
linguri de miere ulei de măsline 250 ml smântână două conserve sfeclă
roşie sare, piper busuioc verde Preparare: Cartofii se curăţă de coajă,
se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-o
strecurătoare şi se…
Read more »
Read more »
Gâscă umplută
26 April 2009
Ingrediente:
o gâscă ficatul inima 300 g carne tocată o legătură de pătrunjel două
ouă o ceapă de apă două chifle îmbibate în lapte sare piper bere
Preparare: Se taie picioarele şi gâtul gâştei, se curăţă, se sărează şi
se piperează atât pe dinăuntru, cât şi pe dinafară. Organele se dau prin
maşina de tocat,…
Read more »
Read more »
Hamburgeri vegetali
25 April 2009
Ingrediente:
două căni de fasole pisată o legătură de pătrunjel o cană de coriandru
tăiat fin o legătură de mărar mărunţit o cană de ceapă verde o cană de
ceapă uscată două căpăţâni de usturoi tăiat mărunt ulei apă minerală
chili pudră seminţe de susan sare piper Preparare: Se pune fasolea
într-un castron mare cu…
Read more »
Read more »
Orez curry cu ton şi stafide
24 April 2009
Ingrediente:
400 g orez 300 g mazăre 6 ardei capia două conserve de ton în ulei o
ceapă 50 g stafide 100 ml ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry
sare, piper pătrunjel ardei copt oţet Preparare: Ardeii capia se spală,
se şterg cu un şervet şi se coc în cuptor. Se pun…
Read more »
Read more »
Fenicul umplut cu ciuperci
24 April 2009
Ingrediente:
4 bucăţi de fenicul ciuperci marinate praz 300 g brânză de vaci 100 g
brânză telemea 100 g caşcaval o legătură de mărar 100 g ulei de măsline
300 g roşii cherry o lămâie dafin 4 boabe de piper boabe de muştar sare,
piper Preparare: O linguriţă de boabe de muştar, boabele de piper…
Prăjitură cu cremă de castane
24 April 2009
Ingrediente:
6 ouă 150 g făină 150 g zahăr tos două linguri de cacao două pliculeţe
cu zahăr vanilinat un borcan de piure de castane 400 ml frişca 300 g
ciocolată neagră o conservă de litchii sare o lingură de esenţă de rom
unt Preparare: Frişca se pune într-un vas împreună cu piureul de
castane…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovleac şi pui
24 April 2009
Ingrediente:
7 g drojdie uscată 650 g făină două piepturi de pui 250 g brânză feta
două ouă 250 g caşcaval 200 g boabe de porumb 500 g dovleac de plăcintă
două vinete ulei de măsline sare, piper salată verde sos de roşii picant
Preparare: Piepturile de pui se taie în bucăţi mici, se condimentează…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail Ruby Relaxer
24 April 2009
Ingrediente:
25 ml peach schnapps 25 ml vodka 25 ml coconut rum 25 ml pineapple
juice 25 ml cranberry juice 1 slice of pineapple 1 25ml/50ml measure 1
mixing glass 1 barspoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se
prepara un cocktail Ruby Relaxer
Read more »
Read more »
Somon cu legume si broccoli
24 April 2009
Ingrediente:
500 g broccoli 500 g somon doi morcovi 3 cartofi un dovlecel o vânătă o
ceapă o legătură de pătrunjel sare, piper ulei de măsline două lămâi
Preparare: Somonul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune într-o
oală cu sare, piper, ulei, suc de lămâie şi verdeaţă tocată. Se acoperă
cu…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume
24 April 2009
Ingrediente:
4 foi de tortilla 300 g fasole verde 200 g ciuperci marinate două roşii
o ceapă roşie doi ardei capia verzi doi ardei capia roşii un morcov
varză albă 100 g porumb pătrunjel sare, piper ulei sos de roşii dulce
sos picant de ardei Preparare: Fasolea verde se spală, se fierbe în apă
cu…
Read more »
Read more »
Floare cu gem de piersici
24 April 2009
Ingrediente:
500 g făină 25 g drojdie 3 ouă 250 ml lapte 70 g unt două linguri de
zahăr tos un borcan de gem de piersici sare două pliculeţe cu zahăr
vanilinat 50 g nucă de cocos 50 g miez de nucă un vârf de cuţit de pudră
de scorţişoară Preparare: Intr-un ibric se încălzeşte…
Read more »
Read more »
Paste cu carne şi ciuperci
24 April 2009
Ingrediente:
500 g paste 500 g kaizer 6 roşii doi ardei capia două cepe doi căţei de
usturoi 300 g ciuperci o jumătate de fir de praz două cuişoare o frunză
de dafin sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel un ardei iute
Preparare: Ciupercile se spală, se prăjesc în puţin ulei încins, se
scurg şi…
Read more »
Read more »
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri
24 April 2009
Soiurile
autohtone de viţă de vie si vinuri III Tămâioasa românească - unul din
vinurile de mare marcă, câştigător al multor concursuri naţionale şi
internaţionale, emblemă a centrului viticol Pietroasele şi piesa de
rezistenţă a oricărei degustări. Este un vin de culoare alb-gălbuie când
este tânăr, după învechire galben-strălucitor, fructuos, demisec, dulce
sau licoros, fin…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac, cartofi şi ciuperci
24 April 2009
Ingrediente:
un kg spanac (un pachet congelat) un kg cartofi doi morcovi două cutii
de 400 g ciuperci 5 linguri de suc de roşii două cepe 3 ouă 200 g
caşcaval (brânză) ulei pesmet pentru tapetat forma piper sare mărar şi
pătrunjel Preparare: Curăţaţi spanacul, îl opăriţi în apă sărată şi-l
tocaţi. Curăţaţi cartofii, şi…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu morcovi
23 April 2009
Ingrediente:
un kilogram crap 4 cepe 125 ml ulei pastă de tomate 100 ml vin alb 4
căţei de usturoi 500 g roşii doi ardei graşi o frunză de dafin pătrunjel
cimbru sare, piper 4 morcovi 500 g cartofi mici boia dulce o lămâie 100
g unt Preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează, se spală…
Read more »
Read more »
Legume cu parmezan, nuci si ciuperci
23 April 2009
Ingrediente:
800 g ciuperci două vinete 4 ardei capia doi dovlecei 200 g parmezan 6
roşii 125 ml suc de lămâie pudră de scorţişoară pudră de cuişoare 3 cepe
3 căţei de usturoi ulei de măsline două linguri de zahăr brun sare,
piper 30 g nuci Preparare: Roşiile se curăţă de pieliţă, se dau pe…
Read more »
Read more »
Boston Flip cocktail
23 April 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică - rye whiskey Pahar -cupă mică de
cocktail Familie – Flip-Energy Categorie – Wine drinks Decoraţiune –
fără Se serveste la distanţă de timp între mese, seara şi noaptea
Ingrediente: 1/2 Madera sau 1/2 Sherry Oloroso 1/2 rye whiskey un
galbenus de ou Printre studenţii din Boston, oraşul în…
Read more »
Read more »
Pişcoturi cu ciocolată
23 April 2009
Ingrediente:
550 g făină praf de copt sare 200 g unt două linguri de zahăr brun 150 g
zahăr tos două ouă zahăr vanilinat 200 g ciocolată neagră pudră de
scorţişoară un măr două mandarine fructe de sezon frişca Preparare:
Făina se amestecă bine cu o jumătate de pliculeţ cu praf de copt, un
praf…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Alfredo
23 April 2009
Ingrediente:
55 g Butter 240 ml Double Cream 2 Garlic, crushed 2 tbsp Parmesan or
gruyere cheese salt and pepper chopped chives for garnish Sosul
Alfredo este un sos cremos care poate fi combinat cu orice fel de paste.
Cum se prepara Sos Alfredo
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu pui
23 April 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui mai mari două vinete un dovlecel un morcov două
cepe usturoi 250 g roşii cherry 200 g fasole verde pudră de curry sare,
piper pătrunjel ulei de măsline un grepfrut alb ghimbir ras felii de
pâine Preparare: Cepele şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se
spală şi…
Read more »
Read more »
Midii cu legume
23 April 2009
Ingrediente:
doi morcovi 300 g fasole verde 500 g broccoli 450 g midii 100 g boabe
de porumb 3 cartofi doi ardei capia roşii o ceapă usturoi o frunză de
dafin oţet balsamic oregano uscat 250 ml vin alb inele de calamar
Ingrediente: Midiile se decongelează şi se scurg de apă. Intr-o oală se…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume cu paste
23 April 2009
Ingrediente:
500 g paste un dovlecel o roşie o ceapă doi cartofi un morcov 300 g
pesmet două ouă boia dulce 100 g brânză telemea bicarbonat 50 g măsline
feliate ceapă verde 50 g roşii uscate sare, piper ulei smântână iaurt
Preparare:. Dovlecelul se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi
se pune…
Read more »
Read more »
Inimă dulce cu smochine
23 April 2009
Ingrediente:
150 g unt 200 g zahăr tos 3 ouă 450 g făină praf de copt 300 ml lapte
dulce zahăr vanilinat 4 smochine proaspete 200 g struguri 200 g fulgi de
cereale expandate 50 g nucă 50 g fistic sare sirop de ciocolată
îngheţată de nuci Ingrediente: Untul se pune într-un vas împre-ună cu…
Read more »
Read more »
Mâncare de ficăţei cu broccoli
23 April 2009
O
reteta simpla de mancare de ficatei cu broccoli din: ficatei de pui,
broccoli, praz, ceapa, usturoi, ardei capia, rosii, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, paturnjel si malai. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui
un kilogram broccoli un fir de praz o ceapă 4 căţei de usturoi doi
ardei capia roşii doi ardei capia…
Read more »
Read more »
Mere coapte în aluat
23 April 2009
Ingrediente:
300 g făină 150 g unt două linguri de zahăr un ou 6 mere 250 g
marmeladă 3 linguri de nuci pisate mai mare sare esenţă de vanilie şi
de rom Preparare: Din făină, unt, zahăr, ou, esenţa de vanilie şi un
praf de sare, faceţi un aluat bine frământat, pe care-l daţi la…
Read more »
Read more »
Orez cu ardei si calamar
22 April 2009
Ingrediente:
un pachet amestec orez cu fructe de mare şi negru de sepie doi ardei
graşi un ardei capia o lămâie ceapă verde 500 g spanac usturoi 200 g
midii decorticate 300 ml vin alb sare, piper ulei de măsline busuioc 150
g parmezan dovlecei Preparare: Spanacul se curăţă,se spală şi se rupe
în bucăţele.…
Read more »
Read more »
Vinete gratinate
22 April 2009
Ingrediente:
4 vinete 1 kg de ciuperci 1 bucata fenicul 2 catei usturoi pudra
scortisoara 1 ardei iute mic sare, piper ulei de masline 1 lingura
busuioc uscat 2 fire busuioc verde 1 lamaie cascaval varza alba
Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în felii
mai groase. Se încing trei…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas
22 April 2009
Ingrediente:
200 g unt 350 g zahăr tos o conservă de ananas 500 g făină praf de copt
o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară 3 ouă două pliculeţe cu
zahă vanilinat 130 ml lapte dulce cacao sare frişca sos de vanilie
coacăze roşii Preparare: Ananasul se scoate din cutie şi se pune…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cocktail Apple Martini
22 April 2009
Ingrediente:
1 green apple 50 ml vodka 25 ml apple juice 10 ml apple schnapps 5 ml
gomme sugar 1 chopping board 1 knife 1 muddle 1 cocktail strainer 1 fine
strainer 1 cocktail stirrer 1 martini glass 1 single shot measure 25ml
(1fl oz) 1 double shot measure 50ml (2fl oz) 1 measuring jug…
Read more »
Read more »
Varză cu cârnaţi
22 April 2009
Ingrediente:
două kg varză 500 g cârnaţi 300 g costiţă afumată 350 ml zeamă de varză
3 linguri de pastă de roşii 4 roşii sare, piper două linguri de ulei o
frunză de dafin 4 boabe de piper o legătură de pătrunjel mălai smântână
ardei iute Preparare: Varza se spală, se taie în jumătăţi,…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu peşte
22 April 2009
Ingrediente:
600 g cartofi 300 g ciuperci două cepe 100 g mazăre 500 g fileuri de
hering murat sare, piper cimbru ulei de floarea-soarelui o lămâie 250 ml
maioneză Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se pun
la fiert în apă rece cu puţină sare şi o lingură de ulei. Se…
Read more »
Read more »
Supă cu legume si broccoli
22 April 2009
Ingrediente:
doi morcovi 500 g broccoli o conopidă 300 g conopidă romanesca un fir
de praz un sfert de ţelină doi căţei de usturoi un ardei iute 3 linguri
de ulei de măsline sare, piper smântână busuioc verde busuioc uscat
iaurt sana Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele.
Morcovii şi…
Read more »
Read more »
Prăjituri de ciocolată
22 April 2009
Ingrediente:
3 ouă 90 g zahăr tos 90 g făină un vârf de linguriţă de praf de copt
zahăr vanilinat un plic cremă de caramel instant 250 ml lapte dulce 200 g
ciocolată neagră 200 g struguri negri sare decor din ciocolată ulei
Preparare: Albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se mixează împreună cu
un…
Read more »
Read more »
Salată cu fructe de mare si surimi
22 April 2009
Ingrediente:
300 g amestec de salată 200 g spanac verde 300 g fructe de mare 150 g
paste ineluş 200 g surimi 250 ml vin alb sos de soia sucul de la o
jumătate de lămâie ulei de măsline sare, piper rozmarin busuioc verde
nuci caju Preparare: Fructele de mare se decongelează şi se pun…
Read more »
Read more »
Rulou cu fenicul şi carne
22 April 2009
Ingrediente:
un pachet aluat de foitaj 500 g carne de porc un piept de pui o bucată
fenicul 100 g mazăre un morcov 25 g stafide 50 g măsline feliate 3 ouă
pesmet sare, piper ulei suc de lămâie muştar smântână roşii cherry
seminţe de susan Preparare: Carnea de porc şi cea de pui se…
Read more »
Read more »
Pizza Chicago
22 April 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 450 ml apă un cubuleţ de drojdie un vârf de cuţit de sare
50 ml ulei 170 g mălai 900 g făină de grâu Pentru topping: 450 ml suc
de roşii 250 g brânză mozzarella rasă 50 g ciuperci feliate 50 g spanac
50 g brânză Romano rasă 50 g felii de…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu parmezan
21 April 2009
Ingrediente:
250 g morcovi baby două vinete doi dovlecei 500 g ciuperci 4 roşii două
cepe doi căţei de usturoi doi ardei graşi roşii o crenguţă de rozmarin
pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui parmezan Preparare:
Cepele şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se
curăţă de coajă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Antricot de vită cu bere
21 April 2009
Ingrediente:
2,2 kg antricot de vită 700 g ceapă 350 ml ulei 100 g făină 500 g ardei
gras 200 g pastă de tomate 75 g pastă de ardei 5 g piper 5 g cimbru
două legături de verdeaţă 50 g sare doi litri de bere neagră Preparare:
Antricotul se tranşează, se bate, se crestează…
Cum se prepara sos Tamarind Chutney
21 April 2009
Ingrediente:
2 cups (500ml) Water 2 Concentrated Tamarind Paste ½ cup Jaggery 1 tsp
Salt 1 tsp Red Chilly Powder 1 tsp Garam Masala 1 tsp Roasted and Ground
Cumin and Fennel Seeds Este un sos indian dulce-acrisor care poate fi
congelat si servit tot timpul Cum se prepara sos Tamarind Chutney
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de ciocolată
21 April 2009
Ingrediente:
200 g unt 200 g făină 100 g miezuri de nucă 100 g zahăr tos două ouă
sare zahăr vanilinat esenţă de rom pudră de scorţişoară 400 ml lapte
dulce un plic cremă de ciocolată instant 100 ml frişca 50 g alune fistic
fructe confiate Preparare: Crema de ciocolată se prepară conform
instrucţiunilor de…
Read more »
Read more »
Terină cu piure şi sos tomat
21 April 2009
Ingrediente:
500 g carne porc două piepturi de pui o ceapă un căţel de usturoi 100 g
prosciutto 50 g pesmet 3 ouă o crenguţă de cimbru 250 ml vin alb
demisec o legătură pătrunjel unt şi făină pentru formă 800 g cartofi 4
roşii ulei sare, piper Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se…
Read more »
Read more »
Mîncare de scoici si caracatiţă
21 April 2009
Ingrediente:
un kg scoici în cochiilie 500 g pui de caracatiţă doi dovlecei două
roşii un ardei iute doi ardei capia o lămîie 100 g unt 3 căţei de
usturoi o legătură de pătrunjel 500 ml vin alb sec o pîine albă sare,
piper orez paste de orez Preparare: Puii de caracatiţă se spală şi…
Read more »
Read more »
Musaca cu soia şi ciuperci
21 April 2009
Ingrediente:
4-5 vinete o pungă soia granule 500 g ciuperci două cepe doi ardei
capia roşii 800 g roşii 100 g brînză telemea 100 ml lapte dulce 3 ouă 30
g făină sare, piper ulei de floarea soarelui mentă verde smîntînă iaurt
gras Preparare: Soia se hidratează, se fierbe în apă clocotită şi se
pune…
Read more »
Read more »
Tartă cu piersici şi lămîie
21 April 2009
Ingrediente:
350 g făină 170 g zahăr tos 200 g unt două ouă 4 pliculeţe cu zahăr
vanilinat o lămîie sare 300 ml lapte dulce un plic cu cremă de vanilie
instant un borcan cu compot de piersici 4 piersici miere pudră de
scorţişoară mentă Preparare: Intr-un castron se pun făina, zahărul tos,
un praf…
Read more »
Read more »
Pui învelit în praz
21 April 2009
Ingrediente:
un kg piept de pui 60 g făină două fire de praz 250 g bacon o ţelină o
legătură de usturoi verde un morcov o frunză de dafin 400 ml apă 300 ml
vin alb demisec 300 g roşii descojite sare, piper ulei de măsline
Preparare: Piepturile de pui se dezosează şi se taie…
Read more »
Read more »
Curcan umplut
21 April 2009
Ingrediente:
un curcan de 3 kg 250 g slănină două linguri de untură o linguriţă de
salvie uscată o lămâie 6 mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de
albine 150 ml bere 50 g sare 5 g piper Preparare: Se curăţă curcanul,
se spală, iar pulpele şi pieptul se împănează cu slănină.…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si bere
21 April 2009
Ingrediente:
un pui o sticlă de bere ulei de măsline oregano piper negru sare
usturoi Pentru sos: Ciuperci tăiate o ceapă frunze de rozmarin foi de
dafin usturoi ulei de măsline apă Preparare: Se deschide sticla de bere,
iar jumătate din cantitate se pune deoparte într-o cană. Sticla de bere
se bagă în interiorul puiului…
Read more »
Read more »
Cartofi prăjiţi cu sos
21 April 2009
Ingrediente:
5 cartofi ulei sare piper Pentru sos: 80 g maioneză 3 linguriţe de
curry 40 g smântână o linguriţă de ghimber măcinat o jumătate de
linguriţă de şofran o jumătate de linguriţă de pudră de chilii o
jumătate de linguriţă de boia dulce sare Preparare: Intr-un castron se
amestecă maioneza cu smântână. Se presară…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Beurre Blanc
20 April 2009
Ingrediente:
50 ml white wine 1 shallot, finely chopped 200 g unsalted butter, cut
in small cubes 1 tbsp lemon juice salt pepper A dash of Tabasco or
pepper sauce 1 small saucepan 1 small whisk Sos Beurre Blanc- un sos
clasic cremos pe baza de unt, ideal pentru mai multe feluri de mancare
…
Read more »
Read more »
Carne în aspic
20 April 2009
Ingrediente:
o ţelină un morcov o albitură sare piper o frunză de dafin două
piepturi de găină două copane 10-15 g gelatină Preparare: Intr-o oală cu
doi litri de apă se pun la fiert legumele tăiate în rondele, frunza de
dafin, sarea şi piperul. Când legumele sunt aproape moi se adaugă
carnea de găină. în…
Read more »
Read more »
Conopidă cu păpădie
20 April 2009
Ingrediente:
o conopidă un pahar de ulei de măsline 4 căţei de usturoi frunze de
păpădie sare şi piper după gust Preparare: Păpădia se spală bine şi se
rupe în bucheţele. Se lasă într-un vas cu apă sărată timp de o oră. Se
scoate şi se lasă să se scurgă bine. Usturoiul de curăţă,…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci
20 April 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 450 g făină două ouă 100 ml apă un praf de sare Pentru
umplutură: 300 g brânză de vaci un ou două linguri de zahăr scorţişoară
Pentru decor: 50 g nuci 50 g alune 3 linguri de miere Preparare:
Ingredientele pentru aluat se amestecă, se frământă, apoi se întinde o
foaie mai…
Read more »
Read more »
Cârnaţi olteneşti
20 April 2009
Ingrediente:
10 kg carne marcră 200 g sare 50 g usturoi, 250 ml zeamă din carne de
porc maţe de porc Preparare: Maţele se curăţă în felul următor: se
spală bine în apă rece, se întorc şi pe partea interioară şi se curăţă
bine cu partea neascuţită a cuţitului. După ce s-au ras cu…
Read more »
Read more »
Coaste de porc cu legume
20 April 2009
Ingrediente:
600 g coaste de porc afumate o vânătă un ardei capia un ardei gras un
gogoşar un fir de praz 3 roşii 100 ml ulei sare piper pătrunjel murături
usturoi mălai Preparare: Vânătă se curăţă din loc în loc de coajă, se
taie în jumătăţi, apoi cuburi. Ardeiul capia, ardeiul gras şi gogoşarul
se…
Read more »
Read more »
Hot dog
20 April 2009
Ingrediente:
75 g ceapă tocată două linguri de unt 300 ml suc de roşii o lingură de
melasă o lingură de oţet o lingură de muştar o jumătate de linguriţă de
frunze de busuioc măcinate o jumătate de linguriţă de sare 12
crenvurşti 12 pâinici alungite Preparare: Intr-o tigaie se încinge untul
şi se sotează…
Read more »
Read more »
Pui de sepie la grătar
19 April 2009
Ingrediente:
400 g pui de sepia trei linguri de pătrunjel verde tocat o lămîie ulei
de măsline sare şi piper Curăţă şi spală puii de sepie, apoi lasă-i să
se marineze o jumătate de oră într-un amestec de ulei, suc de lămîie,
sare şi piper. Scoate-i apoi din marinată şi cotace-i pe grătar, în
cuptorul…
Read more »
Read more »
File de peşte
19 April 2009
Ingrediente:
100 ml sos de soia o linguriţă de zahăr două linguriţe de ghimber
măcinat un căţel de usturoi două linguri de vin alb fileuri de peşte
Preparare: Intr-un castron se amestecă foarte bine sosul de soia,
zahărul, ghimberul, usturoiul pisat şi vinul. In această compoziţie se
aşază peştele, se acoperă cu sos şi se…
Read more »
Read more »
Pui de caracatiţă în manieră antică
18 April 2009
Ingrediente:
12 pui de caracatiţă două lămîi ulei de măsline sare şi piper pătrunjel
verde Preparare: Curăţă şi spală puii de caracatiţă, apoi lasă-i să
fiarbă două ore în apă multă, cu sare. Scoate-i, taie-i în două,
longitudinal, aşază-i în farfurii ovale şi condimentează-i cu sare,
piper şi o picătură de ulei. Stropeşte-i cu zeama…
Read more »
Read more »
Gogoşi
18 April 2009
Ingrediente:
3 linguri de margarină 125 g zahăr un ou 150 ml lapte o linguriţă de
nucşoară rasă 300 g făină 5 linguriţe de praf de copt un vârf de cuţit
de sare zahăr pudră ulei Preparare: Se mixează margarina împreună cu
zahărul, apoi se adaugă oul bătut spumă. Se încorporează laptele,
nucşoara, sarea, făina…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
18 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 7 – Vanat cu pene Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Crevete prăjite
18 April 2009
Ingrediente:
400 g crevete (sau cozi de crevete) ulei de măsline extravirgin o
lămîie aluat de clătite sare Preparare: Curăţă şi spală crevetele
(cozile de crevete), apoi lasă-le să se marineze o oră într-un amestec
de ulei de măsline şi zeamă de lămîie. Trece apoi fiecare crevete prin
aluatul de clătite şi prăjeşte-le într-un vas…
Read more »
Read more »
Morcovi caramelizaţi
18 April 2009
Ingrediente:
8 morcovi 120 ml suc de portocale o lingură de coajă de portocală 3
linguri de zahăr brun un vârf de cuţit de nucşoară 3 linguri de unt
Preparare: Morcovii se curăţă de coajă şi se taie în feliuţe groase. Se
pun la fiert într-o oală cu apă şi sare, apoi se scurg de…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu unt de arahide
18 April 2009
Ingrediente:
375 g făină praf de copt sare 75 g unt 75 g margarina 150 g zahăr 150 g
zahăr brun două ouă 150 g unt de arahide Preparare: Se amestecă făina,
două pliculeţe cu praf de copt şi un vârf de sare. Se mixează margarina
cu untul. Se adaugă ouăle bătute, zahărul, apoi untul…
Read more »
Read more »
Hamburger
18 April 2009
Ingrediente:
Pentru carne: 500 g carne de vacă tocată o jumătate de ceapă tocată
foarte fin un vârf de cuţit de coriandru măcinat un vârf de cuţit de
paprika piper sare o mână de pesmet un ou un sfert de cană de supă de
vită Pentru garnitură: 4 chifle felii de roşii feliuţe de ceapă…
Read more »
Read more »
Bienenstich
18 April 2009
Ingrediente:
250 g unt 150 g zahăr 100 g miere de albine o esenţă mică de vanilie
(sau două-trei pliculeţe de zahăr vanilinat) 4 albuşuri 4 gălbenuşuri
500 g făină albă pentru patiserie un pliculeţ cu praf de copt un praf de
sare Pentru umplutură: 250 g alune şi migdale măcinate 125 g zahăr
Pentru…
Read more »
Read more »
Budincă de cireşe
18 April 2009
Ingrediente:
un plic cu praf de budincă 400 ml lapte două pliculeţe cu zahăr
vanilinat 150 g cireşe sau vişine 50 g mere uscate 3 linguri de sirop de
cireşe o linguriţă de esenţă de vanilie 50 g miez de nucă Preparare:
Intr-o oală se amestecă praful de budincă împreună cu laptele. Se pune
pe…
Read more »
Read more »
Pui Kung Pao
18 April 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui dezosate 6 ardei iuţi roşii doi căţei de usturoi
200 g alune nesărate ulei Pentru marinată: o lingură de sos de soia o
linguriţă de vin chinezesc (sau cherry sec) două linguriţe de amidon de
porumb Pentru sos: o linguriţă de sos de soia negru şi două linguriţe de
sos…
Read more »
Read more »
Rulouri cu salată
17 April 2009
Ingrediente:
o salată Iceberg o lingură de ulei de susan o felie de ghimbir un
căţel de usturoii două cepe verzi 450 g carne de pui un ardei gras roşu o
conservă cu castane de apă o rădăcină de ţelină o linguriţă de amidon
de porumb o lingură de sos de soia o lingură de…
Read more »
Read more »
Budincă de urdă
17 April 2009
Ingrediente:
500 g biscuiţi măcinaţi 100 g unt 200 g zahăr scorţişoară un kg urdă
dulce 7 ouă 50 g amidon 250 g zahăr două plicuri cu zahăr vanilinat
coaja rasă de la o lămâie Preparare: Biscuiţii, zahărul şi scorţişoara
se amestecă bine cu untul topit. Toată această compoziţie se presează pe
fundul unei tăvi,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa-crema de fenicul
17 April 2009
Ingrediente:
1 tsp fennel seeds , toasted and ground 2 garlic cloves , peeled and
chopped 100 g butter 700 g fennel bulbs , sliced 1 ltr chicken stock
(approx) 100 ml cream salt and pepper some feathery fennel leaves ,
reserved for garnishing 1 chopping board 2 knives, 1 large 1 small 1
medium…
Read more »
Read more »
Feng Shui dulce cu crevete
17 April 2009
Ingrediente:
300 g crevete decorticate o lingură de sos de soia o lingură de amidon
de porumb Pentru sos: două linguri de amidon de porumb 75 ml sos dei
soia 4 linguri de oţet din orez 4 linguri de zahâr brun o linguriţă de
ghimbir ras o linguriţă de pudră de usturoi o conservă cu…
Calmari prăjiţi
17 April 2009
Ingrediente:
400 g calmari făină sare, ulei pentru prăjit lămîie Preparare: Curăţă
şi spală pe cei mai mici lăsă-i întregi (eventual taie-i doar o dată,
longitudinal), iar pe cei mai mari taie-i în bucăţi, în inele subţiri,
iar tentaculele taie-le longitudinal. Trece bucăţile de calmari (sau
calmarii întregi, după caz) prin făină şi apoi prăjeşte-le…
Read more »
Read more »
Milk shake
17 April 2009
Ingrediente:
100 ml lapte rece 50 ml suc de portocale două linguriţe de zahăr o
jumătate de banană (sau alte fructe, sos de ciocolată, caramel).
Preparare: Se pun toate ingredientele într-un blender şi se mixează. Se
serveşte în pahare decorate cu frişca şi bucăţele de fructe.
Read more »
Read more »
Orez cu legume
17 April 2009
Ingrediente:
200 g orez 200 g broccoli 100 g ciuperci doi morcovi o conservă cu
porumb salvie sare piper ulei de măsline cimbru ardei iute Preparare:
Orezul se alege, se spală şi se fierbe într-o oală cu apă în care s-a
adăugat sare şi foarte puţin ulei. In timpul acesta se curăţă legumele.
Morcovii se…
Read more »
Read more »
Conopidă cu usturoi
17 April 2009
Ingrediente:
o conopidă două cepe două linguriţe de bulion trei căţei de usturoi
sarea piperul pătrunjel Preparare: Se alege o conopidă mai mare, de
culoare albă şi care să nu fie vătămată. Se curăţă de frunze şi se
desface în bucheţele. Pentru a se curăţa mai bine, se poate lăsa într-un
vas cu apă rece…
Read more »
Read more »
Turtite de cartofi
17 April 2009
Ingrediente:
800 de grame de cartofi 6 căţei de usturoi un vârf de cuţit de piper
alb măcinat 80 g făină salată verde ceapă spanac o lămâie roşii ulei de
măsline busuioc proaspăt sare Preparare: 800 de grame de cartofi se dau
pe râzătoare, se scurg, se presară sare (după gust), apoi se amestecă
bine…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu hrean
16 April 2009
Ingrediente:
500 g file de păstrăv două legături de pătrunjel două legături de
hrean o lămîe un praf de sare o lingură de ulei o lingură de vin alb
Preparare: Fileul de peşte, peste care s-a presărat puţină sare şi
pătrunjel verde, se înveleşte într-o frunză de hrean. Se pune într-o
tavă care a fost…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui cu sâmburi de pin
16 April 2009
Ingrediente:
două bucăţi de piept de pui dezosat 200 g orez 50 g alune 25 g sâmburi
de pin 80 g parmezan ras două ouă o salată verde sare piper roşu ulei
seminţe de susan Preparare: Piepturile de pui se taie în felii şi se
condimentează. Se rulează şi se trec prin ouăle bătute,…
Read more »
Read more »
Stridii cu sampanie
16 April 2009
Ingrediente:
8 stridii 3 linguri de pesmet fin 75 g unt nesărat două linguri de
şampanie doi căţei de usturoi două fire de ceapă verde parmezan sare
piper roşu piper verde două lămâi 3 fire de pătrunjel Preparare:
Stridiile spălate se deschid şi se pun pe o farfurie. Se taie o lămâie
în jumătate şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cocktail Caipirinha
16 April 2009
Ingrediente:
2 tsp granulated sugar 1 lime, cut into 8 wedges 75 ml cachaça ice
cubes 1 strawberry, to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 wooden pestle
(or similar) 1 sharp knife 1 chopping board 1 old fashioned glass Cum se
prepara Caipirinha Cocktail
Read more »
Read more »
Piersici
16 April 2009
Ingrediente:
450 g făină 200 ml smântână un ou 250 g zahăr 50 g unt o linguriţă de
bicarbonat de amoniu 30 g cacao 30 ml rom 100 g nuci 200 g unt
Preparare: Se iau: 450 g făină, 200 ml smântână, un ou, 100 g zahăr, 50 g
unt, o linguriţă de bicarbonat de…
Read more »
Read more »
Coroniţă de căprioară
16 April 2009
O
reteta de coronita de caprioara din: cotlet de caprioara, pulpa de
vitel, prune si caise uscate, frisca, oua, piper, nucsoara, coniac,
morcovi baby, ghimber, sare, piper alb si unt. Ingrediente: un cotlet de
căprioară 500 g pulpă de viţel 200 g prune şi caise uscate 100 ml
frişca două ouă piper nucşoară coniac morcovi…
Read more »
Read more »
Scoici cu dovlecei
16 April 2009
Ingrediente:
24 de scoici 240 g dovlecei 300 g roşii 40 g ceapă ulei de măsline
puţin pătrunjel verde (tocat) sare şi piper alb Preparare: Lasă
scoicile sub jet de apă rece cît mai mult timp, pentru a se duce tot
nisipul de pe ele (freacă-le, eventual, cu o perie folosită numai
pentru asta).…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu lămaie
16 April 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi o lămîie puţin vin alb două linguri de piper verde, sare
după gust Preparare: Se striveşte piperul verde şi se pune într-un bol.
Se adaugă vinul şi sarea. Prin acest amestec se tăvălesc păstrăvii care
se pun apoi în tava unsă în prealabil cu ulei. După aproximativ 10
minute se adaugă zeama…
Read more »
Read more »
Ton cu pătrunjel
16 April 2009
Ingrediente:
800 g ton o lingură de ulei 50 g unt 3 căţei de usturoi două legături
de pătrunjel o lămîie piper şi sare după gust. Preparare: Bine curăţat,
tonul se porţionează în bucăţi nu prea mari, se unge cu ulei şi se
stropeşte cu zeamă de lămîie. Peste el se presară usturoiul tăiat
mărunt,…
Read more »
Read more »
Ghiveci de peşte
16 April 2009
Ingrediente:
1,5 kg peşte 200 g morcovi 150 g albitură 200 g ceapă un kg vinete 500 g
dovlecei 200 g ardei graşi 300 g fasole verde 300 g mazăre 1,5 kg roşii
300 ml ulei 200 ml vin cimbru sare Preparare: Peştele de curăţă, se dă
cu sare, iar în interior se presară cimbru.…
Read more »
Read more »
Merluciu cu fenicul
16 April 2009
Ingrediente:
un kilogram trunchi de merluciu o bucată de fenicul 100 g orez un ardei
gras roşu un ardei gras verde 300 g fasole verde 100 g porumb 300 ml
vin alb sos de soia un baton de scorţişoară sare piper ulei pătrunjel
hrean Preparare: Peştele se curăţă, se spală, se aşază într-o tavă cu…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor
15 April 2009
Ingrediente:
500 g varză de Bruxelles 3 ardei capia 400 g ciuperci 200 g mazăre 300 g
fasole verde un morcov o jumătate de ţelină două fire de cimbru un fir
de oregano sos de soia ulei sare piper smântână hrean usturoi verdeaţă
Preparare: Ardeii capia se curăţă de seminţe şi vinişoare, se spală, se…
Read more »
Read more »
Steluţe dulci
15 April 2009
Ingrediente:
400 g făină 250 g unt 3 ouă 120 g zahăr pudră 100 g caise uscate 100 g
nuci caju 50 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt piper alb un vârf de
linguriţă de pudră de cardamon două linguri de pudră de scorţişoară sare
gem de caise Preparare: Untul moale se pune…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Hummus
15 April 2009
Ingrediente:
250 g chickpeas , presoaked over-night 150 ml tahini 1 tbsp lemon juice
1 ltr water salt ½ tsp cumin ½ tsp paprika 3 tbsp olive oil 1 tbsp
parsley , chopped 1 lemon juiced ½ green chilli , chopped 2 bowls 1
saucepan with a lid 1 spoon 1 whisk 1 blender Cum…
Read more »
Read more »
Terină de pasăre cu ficat
15 April 2009
Ingrediente:
un pui de un kilogram 500 g ficăţei de pui 500 ml lapte dulce un morcov
un sfert de ţelină 3 litri de apă o frunză de dafin 20 g gelatină
alimentară o linguriţă de sare 5 boabe de piper pătrunjel grepfruit
castane fierte Preparare: Ficăţeii de pui se spală, se introduc în
laptele…
Read more »
Read more »
Soiurile autohtone de viţă de vie si vinuri
15 April 2009
Soiurile
autohtone de viţă de vie si vinuri II Fetească albă - soi românesc,
alb, de culoare galben-verzui specifică soiului, sec şi / sau demisec ,
în funcţie de conţinutul de zahăr al strugurilor în momentul recoltării
şi de tehnologia de vinificaţie aplicată. Bogat în nuanţe ce-i sunt
caracteristice: fructuos, fin, catifelat, echilibrat în aciditate…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu oregano
15 April 2009
O
reteta de chiftelute de peste cu oregano din: fileuri de cod, oua,
pesmet, fasole verde, fasole galbena, morcovi, ardei capia, rosii,
telina, mazare, masline, usturoi, oregano, sare, piper, ulei, usturoi si
smantana. Ingrediente: 500 g fileuri de cod două ouă 100 g pesmet 500 g
fasole verde 500 g fasole galbenă doi morcovi doi…
Read more »
Read more »
Lasagna vegetală
15 April 2009
Ingrediente:
400 g făină 300 g mozzarella 4 ouă două linguri de ulei de măsline 50
ml apă 200 g măsline verzi feliate busuioc o lingură de pastă de roşii
uscate 5 roşii doi ardei capia două cepe sare piper seminţe de
floarea-soarelui Preparare: Se încing două linguri de ulei într-o
cratiţă, se pun cepele…
Read more »
Read more »
Prăjituri cu frişca şi prune
15 April 2009
Ingrediente:
300 ml apă 120 g unt 170 g făină 4 ouă 400 ml lapte un plic budincă de
ciocolată din comerţ 300 ml frişca 300 g prune esenţă de migdale cafea
solubilă sare ghimbir ras pudră de scorţişoară Preparare: Budinca se
prepară conform indicaţiilor de pe plic, se amestecă bine cu o linguriţă
de…
Read more »
Read more »
Legume cu cârnaţi
15 April 2009
Ingrediente:
două pachete legume chinezeşti pentru wok doi ardei capia un ardei iute
un fir de praz o ceapă doi căţei de usturoi 4 roşii o lingură de pastă
de tomate o lingură de pastă de ardei dulce 4 cârnaţi sare piper ulei
pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se dau…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu porumb
14 April 2009
O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu porumb din: crap, rosii, ardei
grasi, morcovi, ceapa, fasole verde, zeama de varza, telina, porumb,
pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, hrean, smantana si ardei iute.
Ingrediente: două kilograme de crap 4 roşii doi ardei graşi un morcov
două cepe 300 g fasole verde 500 ml zeamă…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu broccoli
14 April 2009
Ingrediente:
4 cartofi un măr două linguri de făină două ouă 500 g broccoli 100 g
orez 200 g brânză de vaci pătrunjel sare piper ulei de floarea-soarelui
Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea
cu ochiuri mari şi se pun într-o strecurătoare. Mărul se spală, se
curăţă de…
Read more »
Read more »
Jeleu de vin cu prune
14 April 2009
Ingrediente:
un litru vin alb dulce o portocală 4 prune 200 g zahăr tos o linguriţă
de pudră de scorţişoară o steluţă de anason 30 g gelatină alimentară un
fir de mentă iaurt frişca Preparare: Gelatina se pune la înmuiat într-o
cană cu puţin vin rece. Zahărul se topeşte într-o oală la foc mic şi,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail Banana Marble Drop
14 April 2009
Ingrediente:
25 ml banana liqueur 25 ml white crème de cacao 25 ml brown crème de
cacao 120 ml half and half (milk and cream) Ice cubes chocolate powder 1
squirt whipped cream 1 shot measure 1 chopping board 1 squeezer 1
shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 old-fashioned
glass Cum…
Read more »
Read more »
Paste cu praz şi kaizer
14 April 2009
Ingrediente:
300 g paste 300 g kaizer un fir de praz un pachet legume pentru wok o
linguriţă de sos pesto 200 g mozzarella 100 g parmezan busuioc verde
sare piper ulei de măsline roşii uscate măsline negre feliate Preparare:
Legumele pentru wok se decongelează, se taie în bucăţi mai mici şi se
pun într-o…
Read more »
Read more »
Turnuri de vinete cu icre
14 April 2009
Ingrediente:
două vinete 150 g icre negre de nisetru 150 g icre roşii de crap 150
groşii cherry doi ardei capia jumătate de linguriţă de piper roşu
măcinat 50 g unt două cepe un praf de curry un praf de piper alb sare
ulei o linguriţă de amidon mărar Preparare: Cepele se curăţă de foi,…
Read more »
Read more »
Omletă cu legume, marar si roşii uscate
13 April 2009
Ingrediente:
8 ouă doi castraveţi verzi doi ardei capia galbeni 200 g broccoli un
dovlecel 200 g caşcaval roşii cherry măsline sare piper ulei un vârf de
cuţit de praf de nucşoară un vârf de cuţit de praf de usturoi mărar
roşii uscate Preparare: Castraveţii şi ardeii capia se spală şi se taie
în felii…
Read more »
Read more »
Ruladă dulce
13 April 2009
Ingrediente:
6 ouă 160 g făină 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 3 linguri de
cacao 170 g zahăr tos amidon alimentar zahăr vanilinat esenţă de
vanilie 50 g ciocolată neagră sare şerbet roz bomboane pentru decor
lychees ulei frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor
de pe plic, i se adaugă…
Ciorbă de miel
13 April 2009
O
reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, rosii, ceapa,
morcovi, pastarnac, telina, ardei gras, bos, sare, piper, patrunjel si
ardei iute. Ingrediente: un kg carne de miel 800 g roşii 3 cepe doi
morcovi o rădăcină de păstârnac o jumătate de ţelină 300 g fasole verde
doi ardei graşi un pahar…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu peşte
13 April 2009
Ingrediente:
două bucăţi de macrou 3 ouă 250 g făină două linguri de apă 75 g
margarină 3 linguri de cuşcuş 3 linguri de susan sare piper ulei de
floarea-soarelui mărar salată verde lămâie Preparare: lntr-un castron se
amestecă margarina cu apa, un vârf de cuţit de sare, două ouă şi făina,
până când rezultă…
Read more »
Read more »
Tort cu căpşuni şi coacăze
12 April 2009
Ingrediente:
150gcăpşuni 100 g coacăze 5 ouă 140 g făină 190 g zahăr tos 70 g unt
320 ml lapte dulce un pliculeţ de cremă de vanilie instant zahăr
vanilinat praf de copt sare două pliculeţe de gelatină mentă fistic
migdale nucă măcinată Preparare: Crema de vanilie se prepară conform
instrucţiunilor de pe plic cu…
Read more »
Read more »
Raviolli cu brânză feta
12 April 2009
Ingrediente:
500 g brânză feta 3 ouă 200 ml apă 300 g făină un vârf de cuţit de
nucşoară măcinată doi ardei capia doi castraveţi roşii cherry 250 g
smântână sare piper ulei de măsline mărar Preparare: Brânza feta se
împarte în două. O parte se sfărâmă cu o furculiţă şi se amestecă bine
cu…
Read more »
Read more »
Fursecuri trio
12 April 2009
Ingrediente:
350 g făină 160 g unt 120 g zahăr tos două ouă 50 g ciocolată albă 50 g
ciocolată neagră o linguriţă de praf de copt esenţă de migdale esenţă
de rom două pliculeţe de zahăr vanilinat sare migdale alune Preparare:
Ciocolata albă şi cea neagră se topesc separat la bain-marie şi se lasă…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
12 April 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 6 Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Miel cu legume
12 April 2009
Ingrediente:
un kilogram came de miel 800 g fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic
sare piper ulei de floarea-soarelui o linguriţă de boia iute 4 căţei de
usturoi cimbru o lingură de oţet, pătrunjel Preparare: Carnea de miel
se spală, se taie în bucăţi şi se pune într-un vas adânc. Peste ea se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de şalău
12 April 2009
O
reteta de ciorba de salau din: salau, ceapa, patrunjel, morcovi,
telina, rosii, usturoi, fasole boabe, spaghete, bors, ulei de floarea
soarelui, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: un kilogram de şalău
două cepe o rădăcină de pătrunjel doi morcovi o ţelină 6 roşii doi căţei
de usturoi 150 g fasole boabe 300 g spaghete un…
Read more »
Read more »
Turnuleţ cu sos de brânză
12 April 2009
Ingrediente:
300 g orez cu bobul lung 150 g brânză de vaci 100 g caşcaval 150 ml
lapte dulce doi ardei capia doi morcovi 150 g fasole verde un ardei iute
sare, piper ulei de măsline cimbru mazăre broccoli Preparare: Fasolea
verde şi morcovii se spală, se curăţă şi se fierb separat. Se taie în…
Read more »
Read more »
Tarte cu legume
10 April 2009
Ingrediente:
500 g făină 150 g margarina 4 ouă, doi cartofi 200 ml lapte dulce doi
ardei graşi un fir de praz 200 g mazăre 200 g brânză de vaci Ulei de
măsline sare piper mărar margarina pentru forme legume de sezon
Preparare: lntr-un vas se amestecă margarina cu două ouă, o linguriţă
de sare,…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu legume
10 April 2009
Ingrediente:
800 g carne de porc o vânătă 3 ardei graşi 200 g ciuperci 200 g roşii
cherry 4 căţei de usturoi 3 boabe de enibahar sare piper ulei de
floarea-soarelui boia dulce pătrunjel sos iute Preparare: Carnea de porc
se taie în cuburi şi se pune într-un castron. Se condimentează cu boia
dulce, sare,…
Read more »
Read more »
Gustare cu icre
10 April 2009
Ingrediente:
100 g icre roşii 300 ml apă 600 g făină 15 g drojdie două linguriţe de
zahăr tos 3 linguri de ulei de măsline doi cartofi, un fir de praz
salată verde parmezan sare piper cimbru uscat ulei pentru tavă maioneză
Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas şi cocos
10 April 2009
Ingrediente:
75 g unt 350 g făină 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 4 ouă esenţă de
migdale 50 g ciocolată neagră 50 g fulgi de cocos o conservă de ananas
praf de copt sare zahăr vanilinat pudră de scorţişoară topping de
caramel frişca mentă Preparare: Zahărul brun se topeşte şi se toarnă…
Read more »
Read more »
Rulouri cu legume şi cu carne
10 April 2009
Ingrediente:
400 g carne de porc 250 g carne de pui 250 g făină 150 ml apă două ouă o
linguriţă de oţet o ceapă doi căţei de usturoi salată verde un morcov
un ardei gras ulei de măsline sare piper came de vită Preparare: Făina
se cerne şi se pune într-un castron. Apa călduţă…
Read more »
Read more »
Mâncare cu inele de calamar
10 April 2009
Ingrediente:
300 g inele de calamar congelate 4 roşii un ardei gras o ceapă doi
cartofi 3 căţei de usturcoi 250 ml vin alb demisec 100 g măsline negre
sare piper ulei de măisline tarhon pătrunjel orez paste tagliatelle
Preparare: Inelele de calamar se lasă să se dezgheţe, se spală cu apă
rece şi se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Puttanesca
9 April 2009
Ingrediente:
4 tbsp olive oil 6 garlic cloves, minced quarter tsp chilli flakes 1
tin of chopped tomatoes 1 ½ tbsp black olives, chopped 1 tbsp small
capers 2 tbsp basil, chopped 250 g fresh pasta , for example Pappardelle
30 g parmesan, grated salt and pepper 2 saucepans 1 wooden spoon 1
colander Sos…
Read more »
Read more »
Supă-cremă cu parmezan
9 April 2009
Ingrediente:
500 g conopidă un cartof o ceapă 30 g unt 600 ml lapte dulce 100 ml
smântână o vânătă 100 g parmezan ulei de măsline cimbru sare piper
Preparare: Conopida se rupe în bucheţele mai mici şi se pune într-o
oală. Se adaugă ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, cartoful curăţat
de coajă…
Read more »
Read more »
Gaufre cu ciocolată şi cireşe
9 April 2009
Ingrediente:
8 gaufre 300 g ciocolată neagră 100 g unt 125 g frişca 3 gălbenuşuri 50
g cacao 300 g cireşe 50 g zahăr tos pudră de scorţişoară lichior de
ciocolată coajă de portocală rasă mentă decor din ciocolată frunze de
sezon frişca Preparare: Ciocolata se taie în bucăţele mici şi se pune
într-un vas…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac şi kaizer
9 April 2009
O
reteta de paste cu spanac si kaizer din: paste cu spanac, kaizer, ardei
grasi, rosii, rosii cherry, usturoi, parmezan, sare, piper, ulei de
masline, busuioc si ardei iute verde. Ingrediente: 500 g paste cu spanac
300 g kaizer doi ardei graşi roşii două roşii 250 g roşii cherry o
ceapă doi căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Scoici cu sos de roşii picant
8 April 2009
Ingrediente:
un kilogram scoicii un kilogram roşii două cepe 4 căţei de usturoi un
ardei iute 300 ml vin alb 75 g parmezan, sare piper ulei de măsline
păttrunjel mentă paste orez cuşcuş Preparare: Scoicile se curaţă bine cu
o perie, se spală în apă rece şi se pun într-un castron. Cepele şi
usturoiul se…
Read more »
Read more »
Sufleu de sparanghel
8 April 2009
Ingrediente:
500 g broccoli 300 g sparanghel 300 g brânză de vaci 100 g brânză
telemea 50 g parmezan 4 căţei de usturoi 4 ouă 50 g unt pudră de
nucşoară 50 g pesmet sare piper un fir de busuioc smântână iaurt
Preparare: Sparanghelul şi broccoli se curăţă, se spală şi se fierb timp
de…
Read more »
Read more »
Croissante cu fructe
8 April 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 200 ml frişca 300 g zahăr tos 250 g prune o
jumătate de pepene galben 250 g caise zahăr vanilinat esenţă de vanilie
miere lichior de cafea pudră de scorţişoară un ou unt frişca fistic
prăjit Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se taie
în triunghiuri egale ca mărime…
Read more »
Read more »
Mâncare cu cârnaţi
8 April 2009
Ingrediente:
3 cartofi 300 g costiţă afumată 300 g ciuperci marinate un ardei gras
250 g cârnaţi olteneşti un praf de boia iute o ceapă 4 căţei de usturoi
pastă de tomate 4 roşii sare piper ulei cimbru uscat pătrunjel mămăligă
legume de sezon Preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în
felii…
Read more »
Read more »
Tarte cu muguri de soia
8 April 2009
Ingrediente:
450 g făină 180 ml lapte dulce un dovlecel o conservă de fasole neagră
boabe, doi ardei capia 100 g muguri de soia 50 g măsline verzi 100 g
curmale două ouă sare piper ulei de măsline 100 g brânză feta praf de
copt legume de sezon Preparare: Laptele se pune într-un vas împreună…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine şi cireşe
8 April 2009
Ingrediente:
500 g mascarpone 250 g brânză de vaci 250 ml frişca 125 ml iaurt 6 ouă
320 g zahăr tos 300 g vişine 300 g cireşe zahăr vanilinat 180 g făină o
jumătate de linguriţă de sare 5 g gelatină mentă ulei compot de vişine
şi de cireşe Preparare: Gelatina se pune la înmuiat…
Read more »
Read more »
Melci cu pepene galben şi sos
7 April 2009
Ingrediente:
500 g melci în cochilie un pepene galben 75 g unt 3 ardei capia 3 roşii
galbene un fir de praz, două linguri de muştar picant pătrunjel 100 ml
smântână cuişoare scorţişoară sare piper ulei de măsline salată verde o
lămâie vin alb Preparare: Melcii se curăţă cu o perie, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cocktail A fi sau A nu fi
7 April 2009
Ingredinete:
50 ml gin 10 ml triple sec 10 ml carpano punt e mes 25 ml cranberry
juice 1 dash of lemon juice 1 orange Some ice cubes 1 shot measure 1
martini glass 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer Cum se
prepara un Cocktail A fi sau A nu fi
Read more »
Read more »
Calamar cu portocale
7 April 2009
Ingrediente:
500 g inele de calamar congelate o bucată de fenicul o legătură de
pătrunjel sare piper pesto de busuioc doii căţei de usturoi ulei de
măsline o jumătate de ardei iute două portocake 300 ml vin alb 300 ml
apă paste orez Preparare: Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri
şi se pune…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu humus
7 April 2009
Ingrediente:
3 conserve cu boabe de năut 8 roşii 100 ml smântână un morcov un cartof
o jumătate de ţelină un ardei capia un fir de praz ulei de măsline sare
piper mărar salată verde iaurt lapte bătut Preparare: Morcovul, ţelina
şi cartoful se curăţă de coajă şi se fierb. Se scot din apă, se…
Read more »
Read more »
Tarte cu gem de caise
7 April 2009
Ingrediente:
500 g făină 3 gălbenuşuri fierte un ou 250 g unt 200 g zahăr pudră 150
ml lapte dulce zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g migdale sare două
linguri de apă zahăr brun un borcan cu gem de caise caise mentă
Preparare: Gălbenuşurile fierte se pasează cu o furculiţă şi se pun
într-un…
Read more »
Read more »
Piept de pui pe pat de cuşcuş
7 April 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui 500 g prune 300 g cuşcuş un ardei capia două cepe
zahăr brun suc de lămâie usturoi o lingură de sos de soia oţet balsamic 5
felii de ghimbir proaspăt cimbru ulei de măsline sare piper varză albă
Preparare: Cepele se toacă peştişori. Ardeiul capia se toacă în
cubuleţe. Prunele…
Read more »
Read more »
File de peşte cu praz
6 April 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte două verze roşii un fir de praz două ouă 3 linguri
de făină 100 ml lapte dulce 3 linguri de oţet ulei de măsline sare piper
mărar cartofi morcovi Preparare: Fileurile de peşte se spală, se pun pe
un şervet absorbant, apoi pe o farfurie. Ouăle se bat bine cu…
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu mentă
6 April 2009
Ingrediente:
3 dovlecei două vinete o bucată de fenicul o lămâie 5 cm rădăcină de
ghimbir ulei de măsline un praf de nucşoară, mentă proaspătă şi uscată
50 g seminţe de susan sare piper 300 ml iaurt 3 căţei de usturoi
Preparare: Vinetele şi dovleceii se spală, se şterg de apă şi se taie
în…