Retete de Paste:
Calamar cu orez şi ciuperci
19 December 2012
Calamar
cu orez şi ciuperci din: inele de calamar, ciuperci, orez, vin alb,
usturoi, unt, ulei si branza cheddar. Ingrediente: 250 g inele de
calamar congelate 150 g ciuperci 150 g orez cu bobul lung 50 ml vin alb 5
catei de usturoi 25 g unt 3 linguri ulei 50 g branza Cheddar Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de porc
19 December 2012
Rulouri
din carne de porc din: pulpa de porc, bacon, oregano, rozmarin, sare,
piper si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg pulpa porc 6 felii bacon oregano
rozmarin sare piper 200 ml vin alb Mod de preparare: Desfacem pulpa de
porc in doua si batem cu ciocanul de snitele condimentam cu sare si
piper si…
Read more »
Read more »
Jeleu de vin
19 December 2012
Jeleu
de vin din: vin rosu, zahar, gelatina, scortisoara, cuisoare, suc de
portocale si frunza de dafin. Ingrediente: 750 ml vin rosu 225 g zahar 8
foi de gelatina 1 baton de scortisoara 6 cuisoare 100 ml suc de
portocale 1 frunza de dafin Mod de preparare: Pune vinul, zahărul,
scorţişoara, cuişoarele, sucul de…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Budinca de peste
19 December 2012
Budinca
de peste din: file de peste, foi de dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei
grasi, zahar, patrunjel, marar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 800
g file de peste 2 foi de dafin 3-4 linguri ulei 6 cepe 500 g rosii
proaspete sau in bulion 2 ardei rgasi 1/2 lingurita zahar 1 lingurita
patrunjel 1 lingrita…
Read more »
Read more »
Cocos umplut
19 December 2012
Cocos
umplut din: cocos, lebar, ananas, piure de castane, paine, unt,
patrunjel, coaja de lamaie, oua, brandy, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 1 cocoș mare 200 g lebăr 5 felii de ananas 200 g piure de
castane neîndulcit 200 g pâine albă 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 2
linguri coajă rasă de lămâie 3…
Read more »
Read more »
Tarte cu ton şi icre de Manciuria
19 December 2012
Tarte
cu ton şi icre de Manciuria din: ulei de floarea soarelui, ou, faina,
sare, ton, macrou afumat, unt, capere, suc de lamaie, coriandru, piper,
sare, maioneza, icre de maciuria si marar. Ingrediente: aluat: 3 linguri
de apa 3 linguri de ulei de floarea soarelui 1 ou 200 g faina sare
umplutura: 200 g ton…
Read more »
Read more »
Cocktail Caipirinha cu fructe
19 December 2012
Cocktail
Caipirinha cu fructe din: lamaie verde, zahar brun, fructe de padure,
gheata, vodca si apa minerala. Ingrediente: 1⁄2 lamaie verde 1 lingurita
zahar brun fructe de padure gheata pisata 50 ml vodca apa minerala
Mod de preparare: ne 1⁄2 lamaie verde, taiata sferturi, si 1 lingurita
zahar brun intr-un shaker. Adauga cateva fructe…
Read more »
Read more »
Branza cu andive si sos de miere
19 December 2012
Branza
cu andive si sos de miere din: andive, telina, miez de nuca, telemea de
oaie, ulei de masline, miere, otet de vin rosu si zeama de lamaie.
Ingrediente: 3 andive, spalate si cu frunzele separate 2 tulpini de
telina, taiate rondele 100 g miez de nuca 200 g telemea de oaie, taiata
felii subtiri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno
19 December 2012
Rulouri
de bacon cu carnati si ardei iute Jalapeno din: ardei iute, bacon,
crema de branza, carnato, branza cheddar si praf de usturoi.
Ingrediente: 12 ardei iuti 12 felii de bacon crema de branza carnati
branza Cheddar maruntita 1/4 lingurita de praf de usturoi Mod de
preparare: Se taie ardeii iuti in jumatati si…
Read more »
Read more »
Somon cu cartofi picanţi
19 December 2012
O
reteta delicioasa de somon cu: cartofi, usturoi, unt, lamaie, rozmarin,
cimbru, ardei iute, pudra de curry, ulei de masline, sare, piper,
salata verde, legume de sezon. Ingrediente: 4 fileuri de somon 500 g
cartofi o căpăţănă de usturoi 50 g unt o lămâie o linguriţă cu rozmarin
tocat o linguriţă cu cimbru un ardei…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de vită si linte
19 December 2012
O
reteta delicioasa de ciorba: bors, carne de vita, morcov, telina, ardei
capia, ceapa, linte, paste, ulei, dovlecel, frunze de dafina, rosii,
pasta de tomate, sare, piper, ardei iute. Ingrediente: 800 g carne de
vită un morcov o felie de ţelină un ardei capia două cepe o conservă
linte 500 ml borş 200 g paste…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu magiun
19 December 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: otet, faina, oua, unt, bicarbonat,
nuci, zahar tos, magiun de prune, zahar vanilat, apa, suc de lamaie.
Ingrediente: 15 ml oţet 500 g făină două ouă 200 g unt o linguriţă cu
bicarbonat de sodiu 200 g nuci măcinate 200 g zahăr tos un borcan cu
magiun de prune…
Read more »
Read more »
Tartă de mălai cu sos
19 December 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, malai, bicarbonat de sodiu, lapte
batut, oua, ulei de masline, parmezan, sparanghel, rosii uscate,
busuioc, sare, piper, unt. Ingrediente: 250 g făină 250 g mălai două
linguriţe cu bicarbonat de sodiu 250 ml lapte bătut 3 ouă 125 ml ulei de
măsline 100 g parmezan 400 g sparanghel…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sos şi orez
19 December 2012
O
reteta delicioasa de creveti cu: vin alb, orez, vanata, mazare, ceapa,
apa, smantana dulce, amidon, sofran, sare, piper, ulei de masline,
marar. Ingrediente 500 g creveţi 200 ml vin alb sec 150 g orez o vânătă
200 g mazăre o ceapă 500 ml apă 100 ml smântână dulce o lingură cu
amidon alimentar un…
Read more »
Read more »
Minichecuri cu ciocolată
19 December 2012
O
reteta delicioasa de minichecuri cu: faina, unt, ciocolata neagra,
zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta,
lapte, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt 160 g
ciocolată neagră 250 g zahăr tos 5 ouă o linguriţă cu praf de copt
două pliculeţe zahăr vanilinat 4…
Read more »
Read more »
Pilaf cu prune uscate şi lămai
19 December 2012
O
reteta delicioasa de pilaf cu: prune uscate, orez, zahar tos, lamaie,
menta, cepa, telina, radacina de patrunjel, ulei de floarea soarelui,
sare, piper, prune proaspete. Ingrediente: 500 g prune uscate 250 g orez
o lingură cu zahăr tos o lămâie o lingură cu mentă tocată o ceapă o
felie de ţelină o rădăcină de…
Read more »
Read more »
Sardine cu orez
19 December 2012
O
reteta delicioasa de sardine cu: orez, rosii, morcov, telina, lamaie,
ulei de masline, usturoi, vin alb, sare, piper, patrunjel. Ingrediente:
un kilogram sardine 130 g orez 3 cepe roşii un morcov o felie de ţelină o
lămâie 200 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec
sare piper pătrunjel…
Read more »
Read more »
Mancare de orez cu miel
19 December 2012
O
reteta gustoasa de mancare de orez cu: carne de miel, ceapa, usturoi,
rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare,
piper, ardei gras, morcov. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel două
cepe 4 căţei de usturoi 500 g roşii o lingură cu pastă de ardei dulce
un ardei iute 150…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Mancare de ciuperci cu pui
19 December 2012
O
reteta delicioasa de mancare cu: carne de pui, ciuperci, rosii, ceapa,
morcov, ardei capia, usturoi, faina, pasta de tomate, sare, piper, ulei,
cimbru, mamaliga. Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 4 roşii două cepe
un morcov doi ardei capia 5 căţei de usturoi o lingură cu făină o
lingură cu pastă de tomate sare…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc cu ciuperci la cuptor
18 December 2012
Frigarui
de porc cu ciuperci la cuptor din: pulpa de porc, ciuperci, sare, piper
si rozmarin. Ingrediente: 1/2 kg pulpa porc 1/2 kg ciuperci sare piper
rozmarin Mod de preparare: Taiem carnea de porc cubulete potrivite ca
marime. Curatam ciupercile si pe bete de frigarui, alternand o bucata de
carne, o ciuperca si tot…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Peste cu sos de măsline
18 December 2012
Peste
cu sos de măsline din: pastravi, zeama de lamaie, patrunjel, faina,
unt, pesmet, ceapa, ulei de masline, bulion, foaie de dafin, rosii,
otet, sunca, masline, sare si piper. Ingrediente: 2 păstrăvi sau crapi
mici 2 linguri zeamă de lămâie 1 ½ legătură pătrunjel 3 linguri făină 4
linguri unt 4 linguri pesmet 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu topping de branza si sote de legume
18 December 2012
Somon
cu topping de branza si sote de legume din: file de somon, sare, piper,
lamaie, parmezan, unt, faina, lapte, branza, sare si zahar.
Ingrediente: 1800 g file de somon sare si piper 1 lamaie 2-3 linguri
parmezan ras Ingrediente pentru topping: 2 linguri de unt 3 linguri de
faina 1 cana de lapte 1…
Read more »
Read more »
Meniuri si retete culinare de Craciun
18 December 2012
Meniuri
si retete culinare de Craciun Vita cu prune uscate Vita cu prune uscate
din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin,
ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2
catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de ciocolata cu lichior si frisca
18 December 2012
Budinca
de ciocolata cu lichior si frisca din: ciocolata amaruie, ciocolata cu
lapte, smantana, oua, zahar tos, rulada de ciocolata lichior kahlua si
frisca. Ingrediente: 100 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, plus inca
putin pentru ornat 50 g ciocolata cu lapte 40 ml smantana 3 oua,
separate 25 g zahar tos 500 g rulada…
Read more »
Read more »
Rulada de peste cu crema de branza
18 December 2012
Rulada
de peste cu crema de branza din: somon, branza, marar, suc si zeama de
lamaie, bagheta si ulei de masline. Ingrediente: 200 g somon sau macrou
afumat 150 g branza tartinabila 1 legatura marar proaspat, tocat sucul
si coaja de la 1⁄2 lamaie o bagheta, taiata rondele subtiri 2 linguri
ulei de masline …
Read more »
Read more »
Tartă cu bezea, merişoare şi portocale
18 December 2012
Tartă
cu bezea, merişoare şi portocale din: unt, faina, zahar pudra,
galbenusuri, merisoare, amidon, zeama de lamaie si zeama de portocale.
Ingrediente: pentru aluat: 140 g unt rece, taiat cuburi 250 g faina,
plus extra pentru presarat 100 g zahar pudra 2 galbenusuri pentru
umplutura: 250 g de merisoare proaspete sau congelate 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Trăistuţe de varză umplute cu carne tocata
18 December 2012
Trăistuţe
de varză umplute cu carne tocata din: varza alba, sare, usturoi,
chifla, amestec de carne tocata, ou, piper cayenne si unt. Ingrediente: 8
frunze de varza alba sare 2 catei de usturoi 1 chifla veche de 1 zi 750
g amestec de carne tocata 1 ou piper Cayenne 4 linguri unt lichid
Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Matchball
18 December 2012
Cocktail
Matchball din: mango, bautura din fructe tropicale, tonic si zeama de
lamaie. Ingrediente: 100 g mango din conserva 0,2 l bautura din fructe
tropicale 0,1 l tonic 2 linguri de zeama de lamaie Mod de preparare:
Mixam mango-ul si amestecam cu bautura din fructe tropicale. Turnam in
pahare inalte si completam cu tonic,…
Read more »
Read more »
Pateu de macrou cu paine prajita
18 December 2012
Pateu
de macrou cu paine prajita din: macrou afumat, branza, coaja si suc de
lamaie, patrunjel si paine. Ingrediente: 300 g macrou afumat, fara oase
si piele 300 g branza tartinabila coaja si sucul de la 1 lamaie mica,
plus cateva sferturi de lamaie pentru servit 1 legatura de patrunjel,
tocat 4 felii de paine…
Read more »
Read more »
Budincă de varză cu bacon
18 December 2012
Budincă
de varză cu bacon din: varza, ceapa, bacon, patrunjel, leustean,
cartofi, lapte, smantana, ulei, ou, piper, bulion, boia dulce si sare.
Ingrediente: 750 g varza alba 1 ceapa 1 legatura ceapa 100 g bacon 1
legatura patrunjel 1/4 legatura leustean 500 g cartofi 200 ml lapte 100
ml smantana 100 ml ulei 1 ou…
Read more »
Read more »
Andive cu creveti
18 December 2012
Andive
cu creveti din: creveti, mango, ardei iute, zeama de lamaie si andive.
Ingrediente: 400 g creveti in conserva 1⁄2 mango, taiat cuburi mici 1
ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat 1 legatura patrunjel, tocat
zeama de la 1 lamaie 3 andive Mod de preparare: Amesteca crevetii cu
mango, ardeiul iute, patrunjelul…
Read more »
Read more »
Spaghetti bolognese – clasic si delicios
18 December 2012
Spaghetti
bolognese din: morcov, telina, ceapa, usturoi, sunca afumata, ulei de
masline, carne tocata, pasta de rosii, vin rosu, supa, sare, piper,
rosii, spaghetti si patrunjel. Ingrediente: 1 morcov 100 g telina 1
ceapa 1 catel de usturoi 50 g sunca afumata cubulete 2 linguri ulei de
masline 500 g carne tocata 1 lingura pasta…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Tort de ciocolata
18 December 2012
Tort
de ciocolata din: faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, oua,
lapte, ulei, vanilie, apa, ciocolata si smantana. Ingrediente: 225 g
faina 350 g zahar 85 g cacao 1 1/2 lingurite cu praf de copt 1 1/2
lingurite cu bicarbonat 2 oua 250 ml lapte 125 ml ulei 2 lingurite cu
vanilie 250 ml…
Curcan umplut cu varza calita
18 December 2012
Curcan
umplut cu varza calita din: curcan, unt, varza, kaizer, ulei, foi de
dafin, boabe de piper, cimbru, ceapa, suc de rosii, marar, vin alb,
sare, piper si ienibahar. Ingrediente: 1 curcan (3 kg) 200 g unt 800 g
varza 100 g kaizer 100 ml uei 2 foi de dafin 10 boabe de piper 1…
Read more »
Read more »
Friptura de gasca
18 December 2012
Friptura
de gasca din: gasca, chimen, sare, mere si ceapa. Ingrediente: 1 gasca
tanara 1 lingura chimen sare 2 mere 1 ceapa Mod de preparare: Se taie
aripile gâştei, apoi se spală, se şterge şi se sărează în interior şi în
exterior. Se umple pasărea cu mere decojite şi tăiate bucăţi, precum şi
cu…
Read more »
Read more »
Pateuri Vol-au-vents
18 December 2012
Pateuri
Vol-au-vents din: aluat, unt, ulei de masline, ciuperci, usturoi, sos
pesto, urda, parmezan si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 300 g
aluat fraged, gata preparat 25 g unt 1 lingurita ulei de masline 250 g
ciuperci feliate 2 catei de usturoi, maruntiti 2 linguri sos pesto, gata
preparat 250 g urda 25 g Parmezan,…
Read more »
Read more »
Gustari: Felii de pepene galben cu sunca
18 December 2012
Felii
de pepene galben cu sunca din: pepene galben si prosciutto.
Ingrediente: pepenele galben felii sunca prosciutto Mod de preparare:
Doar taie pepenele felii si infasoara-le in felii foarte subtiri de
sunca prosciutto (ai nevoie de 10 felii).
Read more »
Read more »
Muschi la cuptor cu garnitura de mere
18 December 2012
Muschi
la cuptor cu garnitura de mere din: sirop de artar, mustar, zahar brun,
pulpa de porc, mere, ceapa, cidru si supa de pasare. Ingrediente: 1/4
ceasca de sirop de artar 2 linguri mustar 2 linguri zahar brun 1,5 pulpa
de de porc cu piele 3 mere mari 1 ceapa 250 ml cidru 1 dl…
Read more »
Read more »
Gazpacho (supa rece de rosii)
18 December 2012
Gazpacho
din: rosii, sare cu aroma de telina, ardei iute, patrunjel, piper,
vodca si sucul de lamaie. Ingrediente: 500 g rosii 1⁄2 lingurita sare cu
aroma de telina 1⁄2 ardei rosu iute, maruntit patrunjel tocat piper
macinat 50 ml vodca sucul de la 1⁄2 lamaie Mod de preparare: Amesteca
intr-un robot 500 g rosii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati
18 December 2012
Bagheta
crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta,
crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1
Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa
verde tocata Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un
castron pe prosoape de hartie pentru a fi…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu legume provensale
18 December 2012
Cod
la cuptor cu legume provensale din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei,
vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc, cod, oregano,
boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si foccacia.
Ingrediente: 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati 2 buc ardei galben,
taiat bucati 3 cepe rosii, taiate sferturi 3 dovlecei, taiati felii 1…
Read more »
Read more »
Pui cu orez in stil indian
18 December 2012
Pui
cu orez in stil indian din: ulei de floarea soarelui, capane de pui,
ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, chimen, fenicul,
smanana, supa de pui, nuci cajun, orez basmati, scortisoara, chilli,
seminte de chilli, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3
linguri ulei de floarea soarelui 1,2 copane de pui, dezosate si fara
pielita,…
Read more »
Read more »
Spata de porc rumenita
18 December 2012
Spata
de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de
lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea
soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3 linguri
condiment Cajun 2 linguri zahar tos zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2
kg spata de porc dezosata pentru…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ierburi aromate
18 December 2012
Cartofi
cu ierburi aromate din: cartofi, ulei de masline, usturoi, cimbru,
rozmarin, frunze de dafin, coaja de lamaie si supa de pui. Ingrediente:
1,5 cartofi fainosi, curatati 4 linguri ulei de masline 3 catei de
usturoi, zdrobiti 3 fire de cimbru 2 crengute de rozmarin 3 frunze de
dafin coaja de la 1 lamaie, taiata…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume şi carne tocata
18 December 2012
Pizza
cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii, ardei gras, ceapa rosie,
sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua, cimbru si oregano.
Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 4 rosii cate un ardei gras rosu,
verde, galben 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei
de usturoi 100 g…
Read more »
Read more »
Chifteluţe în sos de capere
18 December 2012
Chifteluţe
în sos de capere din: ceapa, ansoa, unt, paine, coaja de lamaie, ou,
sare, piper, nucsoara, carne tocata, faina, supa, smantana, galbenus,
suc de lamaie si capere. Ingrediente: 2 cepe 4 ansoa marinate 4 linguri
unt 60 g paine alba coaja razuita de la 1/2 lamaie 1 ou sare piper
nucsoara rasa 500 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de hering marinat
18 December 2012
Rulouri
de hering marinat din: hering marinat, varza, morcovi, ardei, ceapa
rosie, sare, piper, chimen, ulei de masline, otet balsamic, foi de dafin
si salata verde. Ingrediente: o cutie hering marinat o varza mica alba
1-2 morcovi un ardei verde o ceapa rosie sare piper negru macinat 30 g
chimen 3-4 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Ciorba acra de porc
18 December 2012
Ciorba
acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras,
ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou
si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o
telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o
legatura de…
Read more »
Read more »
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune
18 December 2012
Rulou
de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf
de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie,
frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: blat: 3
oua 90 g zahar fin 80 g faina 1 lingurita praf de copt 3 linguri cacao
umplutura: 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara
18 December 2012
Milkshake
cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu
ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce,
scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de
vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4
lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce
faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…
Read more »
Read more »
Chec din carne cu varza si sunca
18 December 2012
Chec
din carne cu varza si sunca din: chifla, ceapa, unt, oua, maghiran,
amestec carne tocata, chimen, sare, piper, foi de varza si sunca.
Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 lingura unt 2 oua 1
lingurita maghiran 800 g amestec carne tocata circa 2 linguri pesmet
chimen macinat sare piper 6…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Filet mignon
18 December 2012
Filet
mignon din: muschi de vita sau de vitel, ulei, cognac, ceapa, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita sau vitel 30
ml ulei 30 ml cognac 1 ceapa 50 g unt 3 fire patrunjel sare piper Mod
de preparare: Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite,
apoi…
Read more »
Read more »
Cozonac nemtesc
18 December 2012
Cozonac
nemtesc din: faina, praf de copt, sare, lamaie, oua, esenta de vanilie,
unt, lapte, fructe uscate, migdale, martipan, rom, zahar, drojdie si
zahar pudra. Ingrediente: 580 g faina 2 lingurite cu praf de copt 1/4
lingurita cu sare 1 lamaie 2 oua mari 1 lingurita cu esenta de vanilie
100 g unt topit 225…
Read more »
Read more »
Racitura de curcan
18 December 2012
Racitura
de curcan din: sunca de curcan, gelatina, ceapa, morcovi, pastarnac,
mazare, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g
sunca de curcan 10 g gelatina 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 2
linguri mazare din conserva 1 catel de usturoi patrunjel verde sare
piper Mod de preparare: Speli, cureti legumele,…
Read more »
Read more »
Piept de pui dulce picant cu ananas
18 December 2012
Piept
de pui dulce picant cu ananas din: piept de pui, rondele de ananas,
pastai de mazare, ceapa rosie, porumb, ulei de susan, sos sweet chilli
si sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rondele de ananas 4-5
pastai de mazare 1 ceapa rosie 2-3 bucati porumb tanar 2 linguri ulei de
susan…
Read more »
Read more »
Caracatita cu legume
18 December 2012
Caracatita
cu legume din: caracatita, ceapa verde, usturoi, ardei capia, rosii
cherry, patrunel verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: doua caracatite de jumatate de kilogram fiecare doua fire
de ceapa verde un catel de usturoi doi ardei capia patru rosii cherry o
legatura de patrunjel verde ulei de masline extravirgin sare si…
Read more »
Read more »
Deliciu cu crema de ciocolata si alune
17 December 2012
Deliciu
cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar, arahide, migdale,
faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina, frisca si rom.
Ingrediente: aluat: 4 oua 80 g zahar 75 g arahide macinate 75 g migdale
macinate 40 g faina 1 varf de cutit scortisoara crema: 200 g ciocolata
menaj neagra 175 g crema de…
Read more »
Read more »
Retete culinare de Craciun (2012)
17 December 2012
Retete
de Craciun: Ciorba de vita cu perisoare Ciorba de vita cu perisoare
din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina,
patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita.
Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g
orez 1 ou 2…
Read more »
Read more »
Budinca de branza cu mere si merisoare
17 December 2012
Budinca
de branza cu mere si merisoare din: mere, merisoare, suc de portocale,
oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de lamaie, sare, gris si praf
de copt. Ingrediente: 4 mere (circa 500 g) 4 linguri merisoare uscate
75 ml suc de portocale 4 oua 100 g nectar de pere 500 g branza dulce…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Star
17 December 2012
Cocktail
Black Star din: rum, sambuca black, caribbean rum si strong cold
espresso. Ingrediente: 30 ml aged rum 30 ml Sambuca black 30 ml
carribbean rum 25 ml strong cold espresso Mod de preparare: Se
amesteca toate ingredientele in Boston shaker, se strecoara continutul
in snifter plin trei sferturi cu gheata cuburi.
Read more »
Read more »
Rata in sos de coniac
17 December 2012
Rata
in sos de coniac din: rata, ceapa, portocale, coniac, sos de soia, unt
si sare. Ingrediente: 1 rata 6 cepe mici 3 portocale 50 ml coniac 3
linguri cu sos de soia 1 lingura cu unt sare Mod de preparare: Taie
pasarea: scoate bucatile de piept de pe os fara sa tai pielea…
Read more »
Read more »
Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie
17 December 2012
Sufleu
de pateuri şi cremă de vanilie din: budinca de vanilie, lapte, zahar
pudra, scortisoara, mere, pateuri si menta. Ingrediente: 1 pachet
budinca de vanilie 750 ml lapte 4 linguri zahar pudra 1 lingurita
scortisoara macinata 2 mere dulci acrisoare 6 pateuri din foitaj menta
pentru ornat Mod de preparare: Se amestecă şi se…
Read more »
Read more »
Vita cu prune uscate
17 December 2012
Vita
cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin
rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune
uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare
Mod de preparare: Taie pulpa in bucati lungi si subtiri. Bate bucatile
de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha
17 December 2012
Rulouri
de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati,
castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt.
Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa
Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de
Sriracha 2 linguri de sos teriyaki…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu branza
17 December 2012
Aperitiv
cu branza din: sunca de praga, ficat de pui, unt, ceapa, telemea,
branza de burduf, alune de padure, ceapa verde, branza topita, sare,
piper, cimbru, rozmarin si gelatina. Ingrediente: 8 felii sunca de Praga
500 g ficat de pui 100 g unt 2 cepe 250 g telemea grasa 200 g branza de
burduf 100…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic
17 December 2012
Prajitura
cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare,
gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic.
Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar
vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri
fistic taiat marunt Mod de preparare:…
Pui la tavă cu rosii si sos
17 December 2012
Pui
la tavă cu rosii si sos din: pulpe de pui, sare, piper, ceapa, usturoi,
cartofi, rozmarin, ulei de masline, supa, usturoi verde si sos de rosii
cu branza. Ingrediente: 2 pulpe de pui sare piper 1 ceapa 2 catei de
usturoi 400 g cartofi 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de masline 200…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu usturoi
17 December 2012
Garnituri:
Fasole verde cu usturoi din: fasole verde, usturoi si ulei de masline.
Ingrediente: 300 g fasole verde, decongelata 2 catei de usturoi 2
linguri ulei de masline Mod de preparare: Firbe fasolea in apa
clocotita timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-o si las-o
putin deoparte. Intre timp, tumeneste usor usturoiul…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Pastrav umplut
17 December 2012
Pastrav
umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: doua bucati de pastrav 100 grame de masline
verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Curatati pestele de solzi,
indepartati branhiile de la nivelul capului…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă
17 December 2012
Pui
cu ciuperci învelit în felii de şuncă din: file din piept de pui,
ciuperci, salvie, ceapa, ulei, crema de branza, ou, pesmet, sare, piper,
sunca afumata, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucati file din piept
de pui (a 160 g) 500 g ciuperci champignon 5 fire salvie 2 cepe 2
linguri ulei 2 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu cimbru si sos
17 December 2012
Friptura
de vita cu cimbru si sos din: piper, boabe de mustar, seminte de
fenicul, muschi de vita, ulei de masline, mustar cu boabe, ceapa rosie,
cimbru, ulei de masline, amidon, supa de vita, jeleu de coacaze si vin
rosu. Ingrediente: 2 linguri boabe mixte de piper 2 linguri boabe de
mustar 2 lingurite seminte…
Read more »
Read more »
Cocktail Tiebreaker
17 December 2012
Cocktail
Tiebreaker din: banana, bautura din fructe tropicale si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1 banana 1 sticla de bautura din fructe tropicale 1
lingura zeama de lamaie Mod de preparare: Facem piure din banana si
mixam bine cu bautura din fructe tropicale si cu zeama de lamaie.
Read more »
Read more »
Salata de hering si cartofi
17 December 2012
Salata
de hering si cartofi din: hering marinat, cartofi, ceapa, oua,
grepfrut, maioneza, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 250 g hering
marinat 3 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 2 oua fierte tari 1/2 grepfrut
2 linguri maioneza 1 praf de nucsoara macinata sare piper Mod de
preparare: Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca
17 December 2012
Cocktail
cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa,
gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3
ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata
zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat Mod de preparare: Se
înmoaie feliile de castravete in votca timp de…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere
17 December 2012
Friptura
de curcan cu dressing de iaurt si capere din: capere, ceapa, rosie,
smantana, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, friptura, unt,
piper cayenne si sos pesto. Ingrediente: 2 linguri capere 1 ceapa 1
rosie 100 g smantana dulce 150 g iaurt slab 1-2 linguri suc de lamaie
sare piper 800 g cartofi 4…
Read more »
Read more »
Cotlet in aluat
17 December 2012
Cotlet
in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de varza, usturoi, mustar,
ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 1 foaie
aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura cu
mustar 1 ou cimbru ulei piper Mod de preparare: Fierbe cotletul în
zeamă…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu spanac
17 December 2012
Roşii
umplute cu spanac din: rosii, spanac, mustar, cas, oua, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 4 roşii mari cărnoase 400 g spanac proaspăt 1
lingură de muştar fin 150 g caş proaspăt 2 ouă sare şi piper un pic de
nucşoară rasă Mod de preparare: Spălaţi spanacul şi gătiţi-l 10 min.
la aburi. Pt.…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor
17 December 2012
Pui
umplut cu garnitură de cartofi la cuptor din: cartofi, lamai, pui,
sare, piper, usturoi, scortisoara, salvie, unt, rozmarin si vin alb.
Ingrediente: 500 g cartofi 2 lamai 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 10
catei de usturoi 1/2 baton de scortisoara 1/2 legatura salvie 3 linguri
unt 2 fire de rozmarin 150 ml…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Salata cu creveti
17 December 2012
Salata
cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar,
marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata, rucola si seminte
de rodie. Ingrediente: 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de la 1
grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt 2 linguri ulei de
masline 1 lingurita otet de vin rosu…
Read more »
Read more »
Pulpe picante cu orez si legume
17 December 2012
Pulpe
picante cu orez si legume din: pulpe de pui, cimbru, usturoi, miere,
suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, orez, curcuma, rosii
cherry, spanac, masline si stafide. Ingrediente: 4 pulpe de pui (circa
180 g) 4 fire de cimbru 1 catel de usturoi 1 lingura miere 2 linguri suc
de lamaie 3 linguri…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos de portocală
17 December 2012
Piept
de curcan cu sos de portocală din: piept de curcan, sare, piper, prune,
ulei, portocale, piper verde marinat, ceapa, zahar, carne de pasare,
marmelada de portocale si unt. Ingrediente: 800 g piept de curcan sare
piper 150 g prune fara samburi 3 linguri ulei 3 portocale 1 lingura
piper verde marinat 4 cepe frantuzesti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac
17 December 2012
Piept
de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din:
piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa,
spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati
piept de pui 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de măsline 1 ceasca
vin…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu sunca de pui
17 December 2012
Salata
de iarna cu sunca de pui din: sunca de pui, branza cu mucegai, salata
verde, cascaval, ardei gras, portocala, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 300 g sunca de pui 150 g branza cu mucegai (sau telemea de
oi) frunze de salata verde 200 g cascaval 1 ardei gras rosu mai mare 1
portocala 2…
Read more »
Read more »
Cornulete cu nuci
17 December 2012
Cornulete
cu nuci din: unt, bors, sare, esenta de vanilie, faina, lapte, nuci
macinate, zahar pudra si coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200
g unt 150 ml bors 1 praf de sare esenta de vanilie faina cat cuprinde
pentru umplutura: 100 ml lapte 400 g nuci macinate 150 g zahar pudra
coaja rasa de…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Rulada de curcan
17 December 2012
Rulada
de curcan din: piept de curcan, nuca, morcov, ceapa, ardei gras,
cascaval, vin, patrunjel, nucsoara, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2
piepti de curcan 1 lingua cu nuca 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 100 g
cascaval 100 ml vin alb 1 legatura de patrunjel nucsoara ulei piper sare
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Saratele asortate
17 December 2012
Saratele
asortate din: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen si
parmezan. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 oua 1 lingura lapte cald 1
lingura smantana 1 lingurita rasa de sare seminte de chimen, mac
parmezan ras Mod de preparare: Amesteci, într-un castron, untul moale
şi faina. Adaugi un ou, laptele, smântână…
Read more »
Read more »
Gasca crocanta
17 December 2012
Gasca
crocanta din: morcov, telina, ceapa, gasca, pelin, sare, piper si
amidon. Ingrediente: 1 morcov 1/4 bulb de telina 1 ceapa mare 1 gasca
mica (circa 4 kg) 1 fir pelin negru sare piper 1-2 linguri amidon
Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pregatesc legumele
si se taie cuburi morcovul,…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu jambon
17 December 2012
Mere
umplute cu jambon din: mere, jambon, oua, mustar, smantana, castraveti
murati, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g jambon 2 oua 1 lingurita
cu mustar 1 lingura cu smantana 2 castraveti murati ulei sare Mod de
preparare: Pune ouăle la fiert şapte minute, răceşte-le în apă,
decojeşte-le şi taie-le în două. Pasează…
Read more »
Read more »
Tartine cu parmezan si branza cu mucegai
17 December 2012
Tartine
cu parmezan si branza cu mucegai din: paine, parmezan, branza cu
mucegai, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 paine feliata 1 lingura cu
parmezan 200 g branza cu mucegai albastru 1 legatura de ceapa verde sare
Mod de preparare: Incinge cuptorul. Taie feliile de paine in cuburi
sau discuri folosind un pahar cu…
Read more »
Read more »
Fursecuri de sarbatoare
17 December 2012
Fursecuri
de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de
copt, coaja de portocala, rom si faina. Ingrediente: 150 g unt 150 g
zahar pudra 3 galbenusuri 1 lingura apa faina cat cuprinde 1 praf de
copt coaja rasa de portocala pentru aluatul cu cacao: 150 g unt 100 g
zahar pudra 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu piersici
16 December 2012
Cocktail
cu piersici din: piersici, lapte cu portocale, zemaa de lamaie si apa
minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 250 g piersici 1
sticla de lapte cu portocale 1 lingura de zeama de lamaie apa minerala
Mod de preparare: Scoatem samburii din piersica si mixam miezul intr-un
mixer. Mixam cu lapte cu portocale,…
Read more »
Read more »
Medalion cu praz şi ciuperci
16 December 2012
Medalion
cu praz şi ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, praz, usturoi, ou,
ulei, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 350 g
ciuperci 3 fire de praz 2 capatani de usturoi 1 ou ulei nucsoara piper
sare Mod de preparare: taie pulpa astfel incat sa obtii o bucata mai
mare.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese
16 December 2012
Tagliatelle
cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de
dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa
de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si
tagliatelle. Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1
țelina, fin tocata 2 cepe tocate…
Read more »
Read more »
Cocktail Fruit Boy
16 December 2012
Cocktail
Fruit Boy din: suc de piersici, suc de maracuja si cola. Este cu
cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl suc de pierisici 4 cl suc de
maracuja cola Mod de preparare: Turnam sucurile de fructe intr-un
pahar pentru bauturi lungi, umplut pana la jumatate cu cuburi de gheata,
apoi completam cu cola. Mixam…
Read more »
Read more »
Supa crema de mazare cu menta
16 December 2012
Supa
crema de mazare cu menta din: mazare, supa vegetala, ceapa alba,
usturoi, unt, menta si aluat. Ingrediente: 1 kg mazare (proaspata sau
congelata) 1 l supa vegetala 1/2 ceapa alba 1 catel de usturoi 1 pahar
mic de vin alb 50 g unt 1 crengute de menta 1 foaie aluat foietaj
(optional) Mod…
Read more »
Read more »
Pate in aspic
16 December 2012
Pate
in aspic din: ficat de pasare, vin, lapte, unt, ceapa, gelatina, zeama
de lamaie, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ficat de
pasare 500 ml vin alb 100 ml lapte 250 g unt 2 cepe 2 plicuri cu
gelatina zeama de lamaie 1 foiae de dafin piper negru boabe sare …
Read more »
Read more »
Piure cu carnaciori si andive
16 December 2012
Piure
cu carnaciori si andive din: cartofi, ulei de masline, paprika afumata,
otet de vin, coriandru, carnaciori si frunze de andive. Ingrediente: 2
cartofi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de paprika afumata 1
lingura otet de vin rosu 1 mana de patrunjel sau coriandru, tocat, plus
extra pentru servit pentru servit: 250 g…
Read more »
Read more »
Turta dulce cu cacao
16 December 2012
Turta
dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara,
cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie.
Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura cacao 175 g faina 1/2
lingurita ghimbir 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare
macinate 1 praf de copt pentru glazura: 1…
Read more »
Read more »
Crochete de cartofi umplute cu caşcaval
16 December 2012
Crochete
de cartofi umplu cu caşcaval din: cartofi, oua, parmezan, cascaval,
sare, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi fainosi 2 oua 100
g parmezan ras/cascaval ras 100-125 g cascaval 3 oua sare piper ulei
pesmet Mod de preparare: Spălăm cartofii sub un jet de apă rece şi îi
pun
Friptura de porc aromata
16 December 2012
Friptura
de porc aromata din: piept de porc, cartofi, bere neagra, cuisoare,
foaie de dafin, unt, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc 1
kg cartofi 1,5 l bere neagra 1 lingurita de cuicoare 1 portocala 1
foaie de dafin 2 linguri cu unt 1 fir de rozmarin sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta
16 December 2012
Sos
de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din:
mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb,
smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si
arpagic. Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe
ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Clatite cu mousse de ciocolata
16 December 2012
Clatite
cu mousse de ciocolata din: oua, faina, sare, lapte, apa minerala, ulei
de floarea soarelui, unt, coaja de lamaie, ciocolata cu lapte, cacao,
frisca, albusuri, zahar si menta. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 175 g
faina un praf sare 200 ml lapte dulce 100 ml apa minerala 2-3 linguri
ulei de floarea soarelui 25…
Read more »
Read more »
Gratin de pâine cu ciuperci
16 December 2012
Gratin
de pâine cu ciuperci si nuca de cocos din: paine, ciuperci, oua,
smantana, ulei de masline, patrunjel, ardei iute, sare si piper.
Ingrediente: 8 felii mari de paine 150-200 g ciuperci champignon 3 oua
200 g smantana 30 g ulei de masline patrunjel 1 ardei iute uscat sare
piper Mod de preparare: Taiem…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Love
16 December 2012
Cocktail
Tropical Love din: nectar de maracuja, nectar de visine, suc de ananas,
tonic, ananas si cirese. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5
cl nectar de maracuja 3 cl nectar de visine 3 cl suc de ananas tonic o
bucata de ananas cirese Mod de preparare: Mixam sucurile de fructe
intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Supa de naut cu verdeata
16 December 2012
Supa
de naut cu verdeata din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa,
morcovi, telina, rosii, ulei de masline, supa de legume, patrunjel,
busuioc si savlie. Ingrediente: 1 1/2 cană de năut uscat 1/2 cană boabe
de orz sare piper 1/2 ceașcă de linte 2 cepe 2 morcovi 2 fire de
țelină verde 1…
Read more »
Read more »
Clătite americane cu nuci şi caramel
16 December 2012
Clătite
americane cu nuci şi caramel din: faina, lapte, oua, apa minerala, ulei
de floarea soarelui, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie,
zahar, nuci, lapte si unt. Ingrediente: 250 g faina 200 ml lapte 3 oua
100 ml apa minerala 3 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri unt
topit un praf sare…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Chiftele marinate
16 December 2012
Chiftele
marinate din: carne tocata, patrunjel, ou, sare, piper, miez de paine,
usturoi, rosii, zahar, ulei de masline, foi de dafin, ceapa rosie si
busuioc. Ingrediente: 800 g carne tocata vita si porc o legatura
patrunjel un ou sare piper 200 g miez de paine inmuiat in lapte 3-4
catei usturoi pentru sos: 600 g…
Read more »
Read more »
Tarta de pui cu legume
16 December 2012
Tarta
de pui cu legume din: piept de pui, praz, mazare, faina, ciuperci,
cartofi, cartofi, telina, cimbru, supa de legume, ou, aluat, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 fire de praz 200 g mazare 2 linguri
faina 200 g ciuperci 3 cartofi 1 telina 1 lingurita cimbru uscat 400 ml
supa de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gnocchi cu sos de rosii
16 December 2012
Gnocchi
cu sos de rosii din: cartofi, faina, margarina, sare, ulei de masline,
usturoi, cimbru, busuioc verde, rosii, miere, sare si piper.
Ingrediente: 800 g cartofi 125 g faina 100 g margarina sare ulei de
masline o capatana usturoi cimbru verde si uscat pentru sos: busuioc
verde 500 g rosii decojite o lingura miere sare…
Read more »
Read more »
Pastrav la gratar
16 December 2012
Pastrav
la gratar din: file de pastrav, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi,
ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, ardei iute, otet balsamic,
miere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de pastrav sare grunjoasa
piper cimbru 4 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline pentru
salata: o ceapa rosie o salata verde 2 ardei…
Read more »
Read more »
Orez cu spanac în aluat franţuzesc
16 December 2012
Orez
cu spanac în aluat franţuzesc din: aluat frantuzesc, orez, spanac,
parmezan, nucsoara, patrunjel, unt, ou, sare si piper. Ingrediente: 400 g
aluat frantuzesc 350 g orez cu bobul lung 350 g spanac oparit 100 g
parmezan un praf nucsoara o radacina patrunjel 100 g unt un ou sare
piper negru macinat un ou pentru…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu masline
16 December 2012
Friptura
de curcan cu masline din: piept de curcan, masline verzi, usturoi,
ceapa verde, oua, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, rosii,
morcovi, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de curcan
dezosat (circa 2 kg) 250 g masline verzi umplute cu gogosari 4 catei de
usturoi 1 legatura ceapa verde 2 oua 1/2…
Read more »
Read more »
Budincă de broccoli şi porumb
16 December 2012
Budincă
de broccoli şi porumb din: broccoli, boabe de porumb, faina, ulei,
ceapa, lapte, oua, telemea, enibahar, sare si piper. Ingrediente: 750 g
broccoli 400 g boabe de porumb 2 linguri faina 2 linguri ulei 1 ceapa
400 ml lapte 3 oua 150 g telemea rasa 1/2 lingurita enibahar macinat
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez
16 December 2012
Ardei
umpluţi cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, rosii, marar,
sare, piper, supa de legume, ulei si bulion. Ingrediente: 12 ardei grași
2 căni orez 2 morcovi 2 cepe 2 roșii 1 legătură mărar sare piper cca
500 ml supă de legume 2 linguri ulei 2 linguri bulion Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Sufleu de morcovi si cartofi
16 December 2012
Sufleu
de morcovi si cartofi din: morcovi, ulei, ceapa, faina, lapte, oua,
cartofi, marar, seminte de coriandru, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 500 g morcovi 2 linguri ulei 4 cepe 2 linguri faina 100 ml
lapte 4 oua 500 g cartofi 1 legatura marar verde sau 1 lingurita marar
uscat 1 lingurita seminte de coriandru…
Read more »
Read more »
Paste cu branza de vaci si nuci
16 December 2012
Paste
cu branza de vaci si nuci din: paste, branza de vaci, oua nuci, miere
unt, smantana si sare. Ingrediente: 300 g paste 300 g branza dulce de
vaci 3 oua 100 g nuci pisate 4 linguri miere 3 linguri unt 4 linguri
smantana sau lapte sare Mod de preparare: FIerbeti pastele in apa…
Read more »
Read more »
Budinca de orez cu dovlecei
16 December 2012
Budinca
de orez cu dovlecei din: orez, unt, ulei de masline, sare, piper,
sofran, dovlecei, rosii cherry si boia. Ingrediente: 300 g orez cu bobul
lung 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline sare piper negru un praf
sofran 4 dovlecei 6 rosii cherry o lingurita boia sau paprika Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocana de ardei
16 December 2012
Tocana
de ardei din: ardei, zahar, ulei de masline, usturoi, sare, suc de
rosii, piper, cimbru verde, paprika si patrunjel. Ingrediente: un kg
ardei 2 linguri zahar 4 linguri ulei de masline o capatana de usturoi
sare 200 ml suc de rosii piper negru macinat cimbru verde o lingura
paprika o legatura patrunjel proaspat …
Read more »
Read more »
Supa deasa de vita
16 December 2012
Supa
deasa de vita din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, ardei gras,
pastarnac, patrunjel, rosii, cartofi, sare si patrunjel. Ingrediente: un
kg rasol de vitel 3 morcovi 2 cepe albe o telina mica un ardei gras un
pastarnac o radacina patrunjel 2-3 rosii 4 cartofi sare patrunjel Mod
de preparare: Se curăţă rasolul…
Read more »
Read more »
Orez cu pui
16 December 2012
Orez
cu pui din: piept de pui, susan, unt, ulei de floarea soarelui, orez,
morcov, ceapa, ardei, sare grunjoasa, ghimbir, piper, usturoi si
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g susan 100 g unt 3-4
linguri ulei de floarea soarelui 300 g orez un morcov o ceapa alba un
ardei sare grunjoasa o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti
16 December 2012
Piept
de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom,
usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de
masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru,
cuscus, seminte de rodie si coriandru. Ingrediente: 2/3 piept cocoș de
munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu varză acră
16 December 2012
Cartofi
umpluţi cu varză acră din: cartofi, varza murata, ceapa rosie, unt,
ulei de masline, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 6
cartofi mari 1/2 varza murata (300-400 g) 1 ceapa rosie 100 g unt 500 ml
ulei de masline 1 lingurita semine de chimen sare piper Mod de
preparare: Spălaţi bine cartofiiitfnţepaţi-i…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu morcovi si telina
14 December 2012
Piept
de curcan cu morcovi si telina din: piept de curcan, morcovi, telina,
praz, pastarnac, ulei de masline, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 g
piept de curcan 2 morcovi 2 felii de telina 1 fir de praz 1 radacina de
pastarnac 3 linguri ulei de masline sare piper boia Mod de preparare:
Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Cozonac glazurat
14 December 2012
Cozonac
glazurat din: faina, drojdie de bere, zahar, lapte, unt, ulei,
galbenusuri, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat,
nuca, pudra de cacao, stafide, cafea solubila, unt, zeama de lamaie si
alune. Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 10 g drojdie de bere
uscata 250 g zahar 300 g lapte dulce 150 g…
Read more »
Read more »
Peste in sos de ienupar
14 December 2012
Peste
in sos de ienupar din: fileuri de peste, ulei de masline, lamaie, boabe
de ienupar, cimbru, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2
fileuri de peste slab 3 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita
boabe de ienupar cateva fire de cimbru 1 lingurita faina 2-3 linguri
smantana sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Terina de legume
14 December 2012
Terina
de legume din: cartofi, frunze de varza, morcovi, boabe de porumb,
sfecla, oua, branza de vaci, ulei, parmezan, seminte de chimen, sare si
piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 5-6 frunze mari de varza 4 morcovi
200 g boabe de porumb 1 sfecla mare 4 oua 500 g brana dulce de vaci 3
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema de cocos
14 December 2012
Rulada
cu crema de cocos din: oua, cafea concentrata, zahar, cacao, faina,
nuca, lapte, zahar, margarina, amidon, faina, esenta de vanilie si
ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 ml cafea concentrata 5
linguri zahar 2 linguri cacao 3 linguri faina 2 linguri nuca macinata
pentru crema: 300 ml lapte dulce 100 g zahar 100…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu mere si nuci
14 December 2012
Varză
roşie cu mere si nuci din: varza rosie, mere acrisoare, nuci, miere,
ulei, vin rosu, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza rosie mai
mare 2 mere acrisoare 200 g nuci 1 lingura miere 4 linguri ulei 100 ml
vin rosu sare piper cimbru Mod de preparare: Tocaţi mărunt varza şi
puneţi-o la…
Read more »
Read more »
Turtite din linte cu sos de marar
14 December 2012
Turtite
din linte cu sos de marar din: linte rosie, usturoi, ceapa, morcov,
oua, pesmet, ulei, faina, smantana, marar, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 500 g linte rosie 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 morcov 2 oua
2 linguri pesmet 3 linguri ulei sos: 1 lingura ulei 1 lingura faina 150
ml smantana 2…
Read more »
Read more »
Terina de varza acra si cartofi
14 December 2012
Terina
de varza cra si cartofi din: varza acra, marar, cartofi, lapte, seminte
de chimen, ceapa rosie, ceapa alba, ulei, unt, prune uscate, sare si
piper. Ingrediente: 1 varza acra 1 legatura marar verde sau 1 lingura
marar uscat 6 cartofi mari mari 2-3 linguri lapte 1 lingura seminte de
chimen 1 ceapa rosie 1…
Read more »
Read more »
Curmale si prune umplute
14 December 2012
Curmale
si prune umplute din: curmale, prune, cognac, branza de vaci, nuci,
miere, migdale, ghimbir, vin rosu si frunze de menta. Ingrediente: 12
curmale uscate 12 prune uscate 2 linguri cognac 250 g branza dulce de
vaci scursa de zer 50 g nuci macinate 2 linguri miere 24 migdale 1
lingura ghimbir ras proaspat 300-400…
Read more »
Read more »
Cocktail Runner
14 December 2012
Cocktail
Runner din: suc de portocale, bautura de banane, sirop de migdale,
zeama de lamaie, frisca si menta. Ingrediente: 3 cl suc de portocale 3
cl bautura de banane 2 cl sirop de migdale 1 cl zeama de lamaie 1 cl
frisca lichida m
Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat
14 December 2012
Bruschete
cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate,
slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar,
sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de porc
dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul
murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…
Read more »
Read more »
Pătrăţele cu seminţe si mere
14 December 2012
Pătrăţele
cu seminţe si mere din: seminte de floarea soarelui, banane, susan,
mere, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g seminte de floarea
soarelui crude 2 banane 2 linguri susan macinat 4 mere 1/2 lingurita
scortisoara macinata 2 linguri miere Mod de preparare: Măcinaţi cât
mai fie 400g seminţe. Amestecaţi pulberea obţinută cu seminţele rămase…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc dreasă
14 December 2012
Ciorbă
de porc dreasă din: carne de porc, oase, orez, morcovi, patrunjel,
pastarnac, ceapa, oua, kefir, lamaie, marar, patrunjel, piper si sare.
Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g oase 100 g orez 2 morcovi 2
rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 2 cepe mari 2 ouă 100 ml kefir 1
lămâie 1 legătură mărar…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cereale şi pere
14 December 2012
Prăjitură
cu cereale şi pere din: fulgi de porumb, smantana, zahar vanilat, pere
si miere. Ingrediente: 1 kg fulgi de porumb 500 g smantana grasa 4 pere 4
lingurite zahar vanilat 4 linguri miere Mod de preparare: Bateţi
smântână cu zahărul vanilat până când obţineţi frişca. Puneţi deoparte
puţină frişca pentru ornare, cu restul…
Read more »
Read more »
Placinta cu telina si ficat
14 December 2012
Placinta
cu telina si ficat din: ficat, foi de placinta, telina, ceapa, orez,
ulei, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g
ficat (vita sau porc) 500 g foi de placinta 1 telina 2 cepe 100 g orez
100 g ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 ou
sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu perisoare
14 December 2012
Ciorba
de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez,
ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in
bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne
tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 morcovi 1 telina mica cu frunze 1
raacina…
Read more »
Read more »
Cocktail Pussy Cat
14 December 2012
Cocktail
Pussy Cat din: suc de portocale, suc de ananas, frisca si curacao. Este
un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5 cl suc de portocale 5 cl suc
de ananas 2 cl frisca lichida 2 cl Curacao albastrufara alcool Mod de
preparare: Mixam bine in shaker, sucurile de fructe si Curacao-ul fara
alcool, apoi turnam…
Read more »
Read more »
Budinca de cozonac cu mere
14 December 2012
Budinca
de cozonac cu mere din: cozonac, suc de fructe, vin rosu, mere,
scortisoara, nuci, zahar tos, unt si smantana. Ingrediente: 12 felii de
cozonac (uscate, vechi de 2-3 zile) 100 ml suc de fructe 100 ml vin rosu
4-5 mere 1 lingurita scortisoara 50 g nuci zdrobite 2 linguri zahar tos
1 lingura unt…
Read more »
Read more »
Beignete Cardinal
14 December 2012
Beignete
Cardinal din: peste, smantana, cartofi, unt, oua, ciuperci, sare,
piper, nucsoara, faina, oua, pesmet, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: 600 g peste – morun, cod, calcan, salau, merluciu 100 ml
smantana 150 g cartofi 20 g unt 2 oua 1 ciuperci sare piper alb nucsoara
pentru prajit: 3 linguri faina 2 oua 4 linguri…
Read more »
Read more »
Bezele cu portocale
14 December 2012
Bezele
cu portocale din: albusuri, portocale, zahar praf si zahar vanilat.
Ingrediente: 6 albusuri 4 portocale 250 g zahar praf 1 plic zahar
vanilat Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreună cu 200g
zahăr şi zahărul vanilat, apoi cu ajutorul unui poş puneţi mici
grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan
14 December 2012
Fursecuri
cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan.
Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca
zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina
1 cana nuci pecan tocate Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la
200 C. Bateti la mixer…
Read more »
Read more »
Parjoale rulate in vinete
14 December 2012
O
reteta delicioasa de parjoale cu: carne de vita, ou, vinete, paine,
ceapa, rosii, busuioc, cimbru, parmezan, sare, piper, ulei, ulei de
masline. Ingrediente: 300 g carne de vacă tocată un ou două vinete mai
mari o felie de pâine o ceapă 3 roşii o linguriţă de busuioc o
linguriţă de cimbru 750 g parmezan…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume şi salată verde
14 December 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie,
pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii
cherry, parmezan, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 300 ml
apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu
pastă de tomate 200 g ciuperci un dovlecel…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de carne si cimbru
14 December 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcov, ceapa, ardei
iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper,
cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită
un morcov două cepe un ardei iute un ardei capia 3 căţei de usturoi o
lingură cu pastă de tomate…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune şi fulgi de ovăz
14 December 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, sare, apa, banana, prune,
oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte, zahar vanilat,
frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de
linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 500 g prune două oua 100 g
fulgi…
Read more »
Read more »
Pateuri cu peşte şi capere
14 December 2012
O
reteta delicioasa de pateuri cu: aluat foitaj, peste, cepa, morcov,
faina, smantana, capere, oua, ulei, vin alb sec, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente: un pachet aluat de foitaj un kilogram fileuri de peşte o
ceapă un morcov 30 g făină 150 ml smântână 50 g capere două ouă 50 ml
ulei de floarea soarelui 150…
Read more »
Read more »
Ficat in sos tomat
14 December 2012
O
reteta delicioasa de ficat de vita cu: ceapa, rosii, arde iute, cepa
verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg de ficat de vită 3 cepe 3
roşii 3 ardei iuţi 3 cepe verzi 4 linguri de ulei de floarea-soarelui
sare piper Mod de preparare: Spălaţi ficatul, tăiaţi-l în cuburi de
aproximativ 2 cm.…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de vită
14 December 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, frunza de dafin,
ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, apa, unt, ou, faina, sare, piper,
ulei, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de vită o frunză de dafin 500 g
ciuperci două cepe doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 400 g paste
spiralate 500…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale
14 December 2012
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz,
orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat. Ingrediente:
250 g unt 250 g zahăr tos două ouă 500 g fulgi de ovăz 375 g orez
expandat 250 g făină o linguriţă cu praf de copt un sfert de linguriţă
cu…
Read more »
Read more »
Tortellini cu spanac şi sos
14 December 2012
O
reteta delicioasa de tortellini cu: faina, sare, oua, branza de vaci,
spanac, broccoli, ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, ulei de
masline, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 400 g făină o
linguriţă cu sare două ouă 100 g brânză de vaci 200 g spanac 100 g
broccoli două cepe roşii 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Macrou proaspat
13 December 2012
Macroul
este un peşte foarte special, care se găseşte din abundenţă pe coastele
nordice ale continentului european, precum şi în Marea Mediterană.
Poate fi uşor recunoscut datorită pielii de culoare argintie, având pe
spate o nuanţă de albastru-verzui. în lunile de iarnă aceşti peşti se
adună în bancuri mari şi se apropie de ţărm, fiind…
Read more »
Read more »
Ciorba cu carnati afumati
13 December 2012
Ciorba
cu carnati afumati din: carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel,
zeama de varza acra, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 800 g carnati afumati 2 cepe mari 2 morcovi 1 radacina de
patrunjel 500 ml zeama de varza acra 1 lingura faina 2 linguri smantana
100 ml ulei 1 legatura cimbru sare piper…
Read more »
Read more »
Salată de orez, linte şi conopidă
13 December 2012
O
reteta savuroasa de Salată de orez, linte şi conopidă din: conopida,
ulei de masline, boia, orez, linte, stafide, patrunjel, frunze de menta,
coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb.
Ingrediente: 1 kg de conopidă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de
boia 300 g amestec de orez…
Read more »
Read more »
Ruladă cu carne de porc si slanina
13 December 2012
Ruladă
cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte,
ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper
si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 g slănină 1 felie de pâine
50 ml lapte 2 cepe 6 lingurițe ulei 4 linguri făină 2 ouă 1 legătură
verdeață 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac, parmezan si ricotta
13 December 2012
Placinta
cu spanac, parmezan si ricotta din: unt, ulei de masline, ceapa,
spanac, nucsoara, ricotta, galbenusuri, parmezan, aluat, faina si ou.
Ingrediente: 50 g unt 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 1
kg spanac 1/2 lingurita de nucsoara macinata 500 g ricotta 2 galbenusuri
85 g de parmezan, ras 750 g aluat…
Read more »
Read more »
Mazare cu fleica de porc
13 December 2012
Mazare
cu fleica de porc din: mazare, fleica de porc, morcov, ceapa, boia de
ardei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare congelata 700 g
fleica de porc 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 lingura boia de ardei dulce 1
legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi fleica în bucăţi
potrivite…
Read more »
Read more »
Placinta cu tofu
13 December 2012
Placinta
cu tofu din: foi de palcinta, tofu, zahar, margarina, cascaval vegetal
si lapte de soia. Ingrediente: 400 g foi de palcinta 600 g tofu 100 g
zahar 100 g stafide 100 g margarina 200 g cascaval vegetal 50 ml lapte
de soia Dod de preparare: Dati tofu pe răzătoarea mare, adăugaţi
laptele de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline
13 December 2012
Rosii
Cherry coapte cu busuioc si ulei de masline din: rosii cherry, busuioc,
ulei de masline si sare. Ingrediente: roșii cherry 5 frunze de busuioc 1
lingura de ulei de masline 1/4 lingurita sare Mod de preparare:
Intr-un vas termorezistent puneti rosiile, adaugati sare. Dati la cuptor
pentru 15 minute. Scoateti din cuptor, puneti…
Read more »
Read more »
Cocktail Nothing
13 December 2012
Cocktail
Nothing din: cocaze rosii, nectar de maracuja, suc de protocale, albus
si apa minerala. Ingrediente: 6 cl nectar de coacaze rosii 4 cl nectar
de maracuja 2 cl suc de portocale 1 lingura de albus batut apa minerala
Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe si albusul intr-un
shaker, turnam bautura intr-un…
Read more »
Read more »
File de curcan cu garnitură de cartofi natur
13 December 2012
File
de curcan cu garnitură de cartofi natur din: piept de curcan, suc de
lamaie, ceapa, ardei gras, ulei de masline, usturoi, castraveti, rosii,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de curcan file 2
linguri suc de lămâie 1 ceapă 1 ardei gras 2 linguri ulei de măsline 1
cățel de usturoi 3…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu carne tocata
13 December 2012
Clatite
umplute cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, ciuperci, pasta de
rosii, suc de rosii, marar verde, sare, piper, oua, lapte, apa minerala,
faina si sare. Ingrediente: umplutura: 500-600 g carne tocata (amestec
vita/porc) 2 cepe mari 500 g ciuperci conservate 4 linguri pasta de
rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Crema de pui cu praz
13 December 2012
Crema
de pui cu praz din: pui, telina, ceapa, foaie de dafin, smantana,
patrunjel verde, tarhon, praz, apa, ulei de masline, cartofi, vin, sare
si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin
250 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 2 ramurele de tarhon 3 fire
de praz 4…
Read more »
Read more »
Inimioare cu gem
13 December 2012
Inimioare
cu gem din: faina, sare, unt, zahar pudra, lapte, gem de caise si zahar
pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 1 praf de sare 150 g
unt 100 g zahar pudra 50 ml lapte dulce gem de caise pentru decor: 2
linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de…