Retete de Paste:
Pandispan
19 August 2010
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru
uns forma Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat,
bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3
ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă într-o…
Read more »
Read more »
Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez
19 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g
andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă
120 g unt sare piper Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la
cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare 5…
Read more »
Read more »
Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf
19 August 2010
Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare
boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de
oţet 200 g smantana 250 orez Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi,
se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…
Read more »
Read more »
Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură
19 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 1/2 l vin roşu 3 ardei graşi 5
căţei de usturoi 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură de bulion 150 g
costiţă afumată sare piper 6 cartofi mari 80 g unt 1/2 lingură făină 150
g arpagic 200 g morcovi 300 g mazăre 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Stufat din carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă
afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g
arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g
măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii Mod…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de budincă de cartofi cu costiţă, varză de Bruxelles, morcovi sotaţi şi sos bernez
19 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antrieoate dc vacă 80 g unt 1 legătură de
pătrunjel sare piper cimbru 30 g măduva 1 ou 500 g varză dc Bruxelles
400 g cartofi 1 ceapă 50 g costiţă 2 linguri de sos alb 300 g morcovi
pesmet Mod de preparare: După ce antricoatele au fost fripte…
Read more »
Read more »
Varză dulce cu carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau
ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g
smantană Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se
înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în grăsimea…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca
19 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie
sau de portocală unt pentru uns tava Mod de preparare: Se bat ouăle
întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate
mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de
lămâie…
Read more »
Read more »
Stufat dobrogean din carne de vită
19 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde
3 legături de verdeaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100
g ulei 1 pahar vin Murfatlar Mod de preparare: Carnea se taie în 12
bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază în…
Read more »
Read more »
Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată
18 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire 500 g ciuperci 6-8
bucăţi salată verde 80 g şuncă crudă 300 g cartofi 3 gălbenuşuri sare
piper nucşoară 250g unt 200 g aluat 8-10 crutoane rotunde mici prăjte
1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se
curăţă şi…
Read more »
Read more »
Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată
18 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru Mod
de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu
sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa
40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru
şi…
Read more »
Read more »
Tort de fasole
18 August 2010
Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt
proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom Mod de
preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin
sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă. Când
totul este bine amestecat ca…
Read more »
Read more »
Guguluf
18 August 2010
Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt
proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1
lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci Mod de
preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să crească…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de dovlecei, cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sos spaniol
18 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă 500 g dovlecei cu floare
1,500 kg de spanac 400 g cartofi 80 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1
lingură de făină 2 fileuri anşoa 10 midii sau scoici 1/2 pahar de lapte
puţin mujdei ulei pentru prăjit crochetele şi cartofii Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Antricoate la grătar Mirabeau cu garnitură de file de anşoa, tarhon, măsline, lămaie şi cartofi pai
18 August 2010
Ingrediente: 1,100 kg antricoate de vită 6 bucăţi de anşoa 1/2
legătură de tarhon 1/2 lămîie 100 g măsline 500 g cartofi ulei pentru
prăjit cartofii sare piper Mod de preparare: Antricoatele se frig le
grătar încins, uns un pic cu grăsime şi se aşază pe un platou. Deasupra
lor se pun…
Read more »
Read more »
Roşii cu carne de vită
18 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii
sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune
făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă la…
Read more »
Read more »
Spanac cu carne vită
18 August 2010
Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g
roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei. Cand este gata
se scoate şi, in grăsimea rămasă, se face un sos cu…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu carne de vită
18 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vacă 2 ouă 800 g dovlecei mai tineri sare
piper 1 legătură de mărar 250 g ulei 1 cartof 2 cepe 500 g roşii 200 g
smîntînă Mod de preparare: Carnea si cartoful se dau prin maşina de
tocat, se sotează cu ceapa tocată cu puţin ulei,…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă
18 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g
afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou
300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră
sau dulce 300 g mălai 200 g smantană Mod de…
Read more »
Read more »
Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur
18 August 2010
Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper
cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă
300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi se…
Read more »
Read more »
Tort ieftin
18 August 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină
1 pahar lapte 2 linguri marmeladă Ingrediente pentru crema de nuci:
200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom. Mod de
preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar de…
Read more »
Read more »
Sos catalan
18 August 2010
Ingrediente:
4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi
verdeaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze Mod de preparare:
Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei
cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb 8…
Read more »
Read more »
Mere pe canapea
18 August 2010
Ingrediente: 12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt
zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă. Mod de preparare:
Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se
pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii. Se…
Read more »
Read more »
Mazăre cu carne de vită
18 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură făină 2 cepe 1
lingură de bulion pastă 1,200 kg mazăre boabe 300 g roşii 1 legătură de
mărar sare zahăr Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează
şi se înăbuşă în ulei. Cînd este gata, se scoate şi,…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin
18 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g
orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1
lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt Mod de preparare:
Foile de spanac se opăresc şi se aşază foaie…
Read more »
Read more »
Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera
18 August 2010
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 50 g ulei 60 g unt sare piper
300 g ciuperci 8 coşuleţe coapte din joitaj 1/2 ceapă 400 g fasole fidea
300 g cartofi 1 ou nucşoară 2 linguri de smantana 1 legătură de mărar
Mod de preparare: Muşchiul se frige cu sare şi piper…
Read more »
Read more »
Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean
18 August 2010
Ingrediente: 1,700 kg rasol alb cu oase de sită sare piper boabe 30 g
hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 7 50 g albitură 2 cepe 50 g unt
lingură de făină 1 lingură oţet de vin puţin zahăr 1 lingură de smantană
cîţiva cartofi 1 varză albă mică Mod…
Read more »
Read more »
Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă
18 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vaca 450 g piept de gîscă sare piper
cimbru 3 salate verzi 100 g ulei 1 legătură de mărar 1 fir ceapă verde 2
ouă 1/2 linguriţă de muştar puţin zahăr 12 frigărui zeamă de lămaie
Mod de preparare: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii subţiri…
Read more »
Read more »
Sos bordelez de raci
18 August 2010
Ingrediente:
1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare
piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă Mod de
preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la
un sfert se pun untul de raci, făina şi zeama…
Read more »
Read more »
Macaroane cu carne de vită napolitane
18 August 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne de vacă sare piper 1 foaie
de dafin 1/2 pahar vin zahăr 60 g parmezan sau caşcaval 1 morcov 1 ceapă
Mod de preparare: Carnea se înăbuşă cu ceapă tocată, morcovul tăiat,
sare şi grăsime. Se pune apoi făina, apa, bulionul, vinul, sare, foaia
de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)
17 August 2010
Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured
liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1
shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if
the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or
stirrer
Read more »
Read more »
Sos bordelez
17 August 2010
Ingrediente:
1 ceapă (arpagic) 1 pahar vin roşu 1/6 l sos sponiol 700 g ciuperci 50 g
măduvă puţin tarhon şi pătrunjel Mod de preparare: Ceapa se toacă
mărunt şi se fierbe cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se adaugă
ciupercile tocate, sosul spaniol, măduva, puţin piper şi verdeaţă
tocată. Se serveşte…
Read more »
Read more »
Chiftele din carne de vita marinate
17 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vită 2 ouă 2 cepe 1/2 linguriţă de zahăr
sare piper 2 feliii franzelă 120 g făină 160 g ulei 3-4 foi de dafin 2
linguri dc bulion 200g smîntînă, 1 legătură de pătrunjel zarzavat de
supă Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de tocat…
Sote din muşchi de vită Stroganofi cu garnitură de cartofi prăjţi
17 August 2010
Ingrediente: 800 g cap de muşchi de vită 3 cepe 1 lingură de pastă de
bulion sare piper cayenn sau boia iute zeamă de lămîie 200 g smîntînă 1
lingură de făină, 120 g ulei plus ulei de prăjit cartofi 600 g cartofi
puţin sos englezesc Worcester Mod de preparare: Carnea se…
Read more »
Read more »
Prune cu carne de vită
17 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vită 120 g ulei 600 g prune uscate 1/2
lingură de făină 50 g zahăr sare Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate în alt vas, în grăsimea în
care a fost înăbuşită carnea se pune făina, se căleşte…
Read more »
Read more »
Perişoare din carne de vită cu tarhon si garnitură de pilaf
17 August 2010
O
reteta de perisoare din carne de vita cu tarhon si ou, ceapa, vin rosu,
sare, piper, franzela, ulei, bulion, zahar, smantana si tarhon.
Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ou 1/2 ceapă 1 pahar de vin roşu sare
piper 2 felii de franzelă 120g făină 160g ulei 1 legătură de tarhon 2
linguri…
Read more »
Read more »
Gulaş din carne de vită cu garnitură de găluşte
17 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vacă 5 cepe 1lingură de bulion boia de
ardei dulce 120 g ulei sare Ingrediente galuste: 4 linguri de făină, 2
ouă, 30 g unt sau untură, 2 linguri de apă, sare. Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se înăbuşă în ulei,…
Read more »
Read more »
Parjoale moldoveneşti cu garnitură de piure de cartofi
17 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de vita 2 felii de franzelă 1 ceapă sare
piper 2 linguri făină 3 ouă 100 g pesmet 300 g ulei 1 legătură de
pătrunjel 400 g cartofi 1 pahar lapte 40 g unt Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat de 2 ori cu…
Read more »
Read more »
Sos Bolta rece
17 August 2010
Ingrediente:
50 g costiţă afumată 4 castraveciori în oţet 1 ceapă 1/4 Isupă 1
lingură bulion pastă 2 linguri sos spaniol 50 g unt 1 legătură verdeaţă
piper 2 ouă Mod de preparare: Costiţa tăiată mărunt se prăjeşte cu
ceapa tocată şi se stinge cu supa, bulionul şi sosul spaniol. Se fierbe
10…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu carne de vită si smantana
17 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg fasole verde 120 g ulei
1lingură de bulion sau 200 g roşii sare 1 lingură de făină 1 legătură de
pătrunjel 2 cepe 200 g smantană 4-5 căţei de usturoi Mod de
preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei…
Read more »
Read more »
Ghiveci „naţional"
17 August 2010
Ingrediente: 1,200 kg piept de vacă gras 100 g untură sau ulei 150 g
morcovi 1 faină 5 ardei graşi 300 g roşii 1 vanătă 200 g conopidă 700 g
bame 750 g cartofi 1 dovlecel 750 g fasole verde 750 g mazăre 2 cepe 1
legătură de pătrunjel sare piper 3/4 pahar…
Read more »
Read more »
Sos Athenee Palace românesc
17 August 2010
Ingrediente:
1/2 ceapă 3 căţei usturoi 150 g ciuperci 50 g capere 3 castraveciori în
otet puţin pătrunjel şi tarhon 120g unt 3 linguri sos spaniol 2
gălbenuşuri Mod de preparare: Se toacă mărunt ceapa, usturoiul,
ciupercile, caperele, castraveciorii şi se sotează 10 minute cu 60 g
unt. Apoi se adaugă sosul spaniol, se…
Read more »
Read more »
Ciorbă grecească de perişoare
17 August 2010
Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 kg oase (facultativ) 2 cepe 400 g
zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel) sare 50 g orez 1 ou 150 g
smantană 1 legătură pătrunjel zeamă de lămaie 2 gălbenuşuri 2 linguri de
ulei 3 l apă Mod de preparare: Oasele se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Pateu cald din muşchi de vită şi rinichi cu garnitură de pilaf
17 August 2010
Ingrediente: 400 g rinichi de vită 400 g muşchi sau cap de muşchi 2
cepe 1/2 lingură de făină sare piper cimbru 1 lingură de bulion pastă
1/2 l supă 1 pahar de vin 40 g costiţă afumată 1 lingură de sos
Worcester 80 g unt 200 g foitaj sau aluat fraged Mod…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu carne de vită
17 August 2010
Ingrediente: 500 g carne de vită 80 g orez 2 cepe mici 1 lingură de
făină 1 lingură de bulion pastă 1 felie de franzelă sare piper 2-3 roşii
200 g ulei 6 dovlecei 1 legătură de mărar puţin zahăr 200 g smantană
Mod de preparare: Carnea se dă prin maşina de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de vită
17 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 150 g zarzavat de supă 1 ceapă 120 g
ulei sare piper 400 g orez 40 g unt Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi şi se pune la fiert cu apă şi sare. După ce s-a spumat, se pune
zarzavatul şi ceapa tăiată bucăţi mari…
Read more »
Read more »
Sos american
17 August 2010
Ingrediente: 1 portocală 1/2 pahar vin roşu 1/2 lingură făină 2
linguri sos spaniol 1 linguriţă jeleu de coacăze 40 g unt Mod de
preparare: Se rade coaja de la portocală şi se fierbe 15 minute. Se
strecoară şi se fierbe încă 10 minute cu vinul, sosul spaniol şi cu un
rantaş…
Read more »
Read more »
Parjoale de gaina
17 August 2010
Ingrediente: 1 găină 2-3 linguri smîntînă 100 g unt (sau 150 g slănină)
3 felii miez de pline 1 ceapă 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură
mărar 2 ouă pesmet sare piper 500 g garnitură de zarzavat 10 linguri sos
Mod de preparare: Alegem o găină şi fără să o pîrlim îi scoatem
pielea,…
Read more »
Read more »
Pilaf de gaina
17 August 2010
Ingrediente: 1 găină 1 ceapă zarzavat de supă 1/2 kg orez zeamă de
pasăre 100 g unt (sau grăsime de pasăre) sare piper 10 linguri sos de
ciuperci Mod de preparare: Alegem o găină grasă, nu prea tînără. O
curăţăm, o spălăm şi o punem la fiert într-o oală, acoperind-o cu apă.
Adăugăm ceapă…
Read more »
Read more »
Cotlete de gaina pane
17 August 2010
Ingrediente: pieptul şi carnea moale de la picioare 2 ouă 1 lingură
făină şi pesmet Garnitură: 700 g cartofi pentru piure sote ori prăjiţi 1
kg spanac 700 g mazăre Mod de preparare: Pregătim cotlete de găină fără
os, adică bucăţi de piept tăiate subţire şi carnea de pe picioare. Le
tăvălim în făină,…
Read more »
Read more »
Budinca de piept de gaina
17 August 2010
Ingrediente: 1 piept de găină 250 g franzelă 1 pahar lapte 6 ouă 1
lingură unt sare pesmet 10 linguri sos de ciuperci Mod de preparare:
Spălăm, scurgem şi sărăm puţin un piept de găină crud. Il lăsăm să stea
cu sare 5—6 minute, apoi ştergem carnea cu un şervet şi o tocăm prin…
Read more »
Read more »
Gaina cu prune
17 August 2010
Ingrediente: 1 găină fartă 700 g prune uscate 1 lingură unt sau untură 2
ceşti apă 1/2 lămîie 2 linguri făină 6 bucăţele de zahăr sare Mod de
preparare: Spălăm prunele de cîteva ori în apă călduţă. Facem un rîntaş
din grăsime şi făină, lăsînd să se înroşească bine făina, şi stingem cu
apă…
Read more »
Read more »
Rata cu castraveti
16 August 2010
Ingrediente: 1 rată mare 5 castraveţi muraţi 2 linguri unt sau untură 2
cepe 750 g roşii (sau bulion de roşii) 2 ardei sare piper Mod de
preparare: Alegem castraveţi muraţi în saramură şi îi curăţăm de coajă.
Putem să-i lăsăm şi cu coajă, pentru ca să nu se sfărîme la fiert.
Aşezăm într-o…
Read more »
Read more »
Rata cu masline
16 August 2010
Ingrediente: 1 rată 300 g măsline 50-60 g capere 250 g ulei 3-4 cepe
50-100 g unt (amestecat cu ulei) 150 g arpagic mic 1 pahar vin 1 lămîie 1
foaie de dafin 5 boabe ienibahar 5 boabe de piper 1 lingură bulion de
roşii (sau 200 g roşii) sare Mod de preparare: Curăţăm…
Read more »
Read more »
Curca umpluta
16 August 2010
Ingrediente: 1 curcă mică 1/2 kg umplutură 1 lingură unt apă sare piper
Mod de preparare: Smulgem penele şi pîrlim curca. Apoi scoatem
intestinele pe la gît, scoatem iadeşul (edeşul) şi spălăm bine pasărea.
Putem spinteca pasărea pentru umplut şi pe la spinare. Umplem curca cu
tocătură fină pentru cîrnaţi amestecată cu castane, sau…
Read more »
Read more »
Curca fripta
16 August 2010
Ingrediente: 1 curcă mică (sau 1/2 curcă mare ori curcan) 1 lingură unt
sau untură 50 g slănină 150 g vin sare Mod de preparare: Pîrlim,
curăţăm de intestine şi spălăm curca, apoi o sărăm pe dinăuntru şi pe
dinafară. Aşezăm pasărea cu spinarea pe tavă, întindem deasupra unt
sleit şi dăm la cuptor…
Read more »
Read more »
Perişoare din carne de vită cu mărar si garnitură de pilaf
16 August 2010
Ingrediente: 600 g came de vacă 2 felii de franzelă 1 /2 lingură de
făină 3 ouă 1/2 1 supă 10 legături de mărar 3 linguri dc smîntînă sare
piper 100 g unt l ceapă 1 lingură de ulei Mod de preparare: Carnea se
dă prin maşina de tocat cu franzela muiată…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vită 2 cepe 120 g ulei 1,500 kg dovlecei
în floare 400 g roşii sare 200 g smantană 1 legătură de mărar 1 lingură
de bulion Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sotează şi se
înăbuşă în grăsime. Se scoate şi, în sosul rămas, se…
Read more »
Read more »
Sos vienez
16 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă 80 g carnăciori afumaţi 50 g unt 80 g bureţi 1/4
l sos suprem 1 lingură smantană 1 castravecior proaspăt supă Mod de
preparare: Cirnăciorii, bureţii, ceapa şi castravetele se taie julien şi
se sotează în unt. Se fierb cu sosul suprem şi cu puţină supă 8-10
minute, apoi…
Read more »
Read more »
Consomeu Royal
16 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 1/4 1 lapte 3 ouă sare unt Mod de
preparare: Se bat bine ouăle cu puţină sare, se amestecă cu laptele şi
se toarnă într-un vas de 1/2 1 uns cu unt şi se bagă la cuptor în
bain-marie. Cînd crema s-a prins, se dă la rece. Se…
Read more »
Read more »
Consomeu cu găluşte de şuncă
16 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 180g şuncă slabă (jambon) 60 g unt sare
piper pisat 2 gălbenuşuri 1 ou 1 lingură pesmet alb făină Mod de
preparare: Untul se freacă cu ouăle, apoi se adaugă şunca tăiată mărunt,
pesmetul şi sarea. Se fac găluşte de mărimea unei nuci şi se dau prin
făină.…
Read more »
Read more »
Papricaş din carne de vită cu cartofi
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 1 lingură de bulion pastă 1 /2
linguriţă de boia iute 120 g ulei 2-3 cepe 1 kg cartofi sare piper
cimbru 200 g smantană 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea
se taie bucăţi mai mici, se sărează şi se înăbuşe în ulei. Cînd…
Read more »
Read more »
Conopidă cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 2 cepe 120 g ulei 1 lingură de
bulion pastă 1 lingură de făină 1,500 kg conopidă sare 1 legătură
pătrunjel 300 g roşii 200 g smîntînă Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate şi, în sosul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 700g ciuperci 120 g ulei sare piper 1
lingură de făină 2 cepe 1 legătură de pătrunjel 200 g smîntînă 1/2
pahar de vin Mod de preparare: Carnea se taie şi se sărează, se
înăbuşă în idei cu ceapa tocată mărunt şi sarea. Se adaugă făina…
Read more »
Read more »
Papricas de pui cu smantana
16 August 2010
Ingrediente: 2 pui 1 lingură untură 2 cepe 5 linguri smîntînă 1
linguriţă boia dulce 1 1 apă sare piper Pentru găluşte : 1 ou 3 linguri
făină 125—175 g lapte sau apă (sau sifon) sare grăsime Mod de preparare:
Puiul curăţat îl împărţim în bucăţi pe care le punem într-un vas cu
apă…
Read more »
Read more »
Castraveţi cu carne de vită
16 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare
piper 2 cepe 1 lingură de bulion pastă 1,500 kg castraveţi în saramură
300 g roşii 1 legătură de mărar Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi, se sărează puţin şi se înăbuşă în ulei. Se scoate carnea…
Anghemacht cu carne de vită cu garnitură de cartofi natur
15 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2 cepe
120 g ulei 120 g făină sare piper zeamă de lămîie 1/2 lămîie 500 g
cartofi puţin bulion pastă Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi,
se sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se scoate şi, în…
Read more »
Read more »
Consomeu cu frecatei
15 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 100 g făină 1 ou 2 gălbenuşuri sare 1
legătură de pătrunjel Mod de preparare: Se face un aluat vîrtos din
ouă, făină şi sare. Acest aluat se rade printr-o râzătoare mare şi se
firbe direct în supă circa 10 minute. La sfîrşit se adaugă pătrunjelul
tocat. …
Read more »
Read more »
Sos alb suprem de peşte
15 August 2010
Ingrediente: 60 g unt 2 linguri făină sare piper alb 1/2 l zeamă de
peşte 2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 1/4 lămaie Mod de preparare:
Se face un rantaş alb din unt făină şi se stinge cu zeama de peşte. Se
pun sare, piper alb şi se fierbe 5 minute. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de vită
15 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 1,200 kg cartofi 120 g ulei 1
lingură de bulion (200 g roşii sau boia dulce) sare 2 cepe 1 legătură de
pătrunjel 200g smîntînă Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se
sărează şi se înăbuşă în ulei, apoi se pune ceapa tocată şi, cînd…
Read more »
Read more »
Consomeu finlandez
15 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 3 ouă 100 g frişca lichidă sau lapte 100 g
făină 120 g caşcaval sau parmezan ras sare puţin zahăr 100 g unt Mod
de preparare: Se prepară un aluat subţire din făină, 80 g unt, sare,
zahăr, 3 gălbenuşuri, lapte sau frişcă, albuşurile bătute spumă şi…
Read more »
Read more »
Blanchet cu carne de vită cu garnitură de pilaf
15 August 2010
Ingrediente: 700 g carne de vită 120 g ulei 2 cepe 2 morcovi 1
rădăcină pătrunjel 150 g făină 2 gălbenuşuri sare piper zeamă de lămîie
250 orez 40 g unt Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se fierbe
cu apă şi sare, apoi se pune zarzavatul şi ceapa tăiate bucăţi…
Read more »
Read more »
Borş muntenesc din piept de vită
15 August 2010
Ingrediente: 900 g piept de vacă 1/2 l borş 2 legături de leuştean 1
legătură de mărar 1 morcov 1 păstimac 1/2 ţelină 1 pătrunjel 1 ceapă 250
g roşii 2 ardei graşi sare piper 3 l apă Mod de preparare: Carnea se
taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu…
Read more »
Read more »
Găluşte de griş
15 August 2010
Ingrediente:
4 linguri de griş 3 ouă 50 g unt sau untură sare Mod de preparare:
Grisul, gălbenuşurile şi untul se freacă bine, apoi se amestecă cu
albuşurile bătute spumă tare. Se pun cu o lingură în apă clocotită şi
se fierb în supă sau apă cu sare, circa 20 minute. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos napolitan
15 August 2010
Ingrediente: 1/4 sos alb Bechamel (sos din făină şi lapte) 80 g file
fiert afumat 100 g bureţi de fag 1 fileu de anşoa 30 g parmezan sau
caşcaval 1 gălbenuş 1 lingură smîntînă piper Mod de preparare:
Bureţii fierţi şi fileul se taie julien scurt şi se fierb cu sosul 2…
Read more »
Read more »
Stiuca umpluta la tava
15 August 2010
Ingrediente: 1 ştiucă umplută 200 g ulei 50 g apă Mod de preparare:
Preparăm ştiuca umplută ca mai sus, o legăm cu aţă, o ungem cu ulei şi
presărăm uşor cu făină. Apoi, într-o tavă lungă cît ştiuca turnăm ulei
mult (200 g), adăugind şi 50 g apă. Punem peştele şi’ dăm la cuptor,…
Read more »
Read more »
Marinata de nisetru
15 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 ceaşcă ulei oţet 2 foi de dafin 5-10
boabe de ienibahar 5-10 boabe de piper făină sare Mod de preparare:
Curăţăm nisetrul şi îl tăiem ca pentru zacuscă. Apoi îl sărăm şi îl
lăsăm să se scurgă. Zvîntăm bucăţile cu o cîrpă curată, le dăm prin
făină şi le…
Read more »
Read more »
Pui cu bame
14 August 2010
Ingrediente: 2 pui 500 g bame borş sau oţet 25 g unt sau untură puţină
zeamă de carne 1 ceapă 150 g roşii 1 ardei gras 1 legătură pătrunjel 1
legătură mărar 1 linguriţă zahăr sare piper Mod de preparare: Curăţăm
puii, îi tăiem în bucăţele şi îi spălăm. Scurgem apa şi sărăm puiul,…
Read more »
Read more »
Anghemacht de pui
14 August 2010
Ingrediente: 2 pui 2 lămîi 1 pătrunjel 125 g unt 30-35 g făină 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Curăţăm
puii, îi tăiem în bucăţi de la încheieturi şi îi spălăm într-o apă.
Sărăm puţin bucăţile de carne, le ungem cu zeama de la 1/2 lămîie şi
lăsăm să…
Read more »
Read more »
Pilaf de melci
14 August 2010
Ingrediente: 30 melci 150-200 g ulei 1 ceapă l-2 linguri bulion de
roşii 1 ceaşcă orez sare piper Mod de preparare: Spălăm melcii, îi
curăţăm şi îi fierbem 10-15 minute cu căsuţa lor în apă clocotită. Apoi
îi scoatem, îi spălăm în 2-3 ape, căutînd să fie curaţi. Prăjim în ulei
o ceapă tocată…
Read more »
Read more »
Broaste
14 August 2010
Ingrediente: 30 broaşte 1 lămîie Pentru marinat : cîteva picături de
ulei lămîie sare piper Pentru pane : 2 ouă pesmet Mod de preparare: De
la broaşte nu se folosesc decît picioarele dinapoi pe care le spălăm
bine în apă rece. Le ştergem cu un şervet ca să se zvînte bine. Punem
sare, piper,…
Read more »
Read more »
Melci
14 August 2010
Ingrediente: 50 melci 1 lingură otet 1 ceapă puţin unt amestecat cu
ulei 1 păhărel de vin 1 pahar de apă 1 foaie de dafin 1 legătură de
pătrunjel 5 cătei de usturoi sare piper Mod de preparare: Punem melcii
în apă rece cu puţină sare. Ii spălăm bine, apoi îi fierbem la foc…
Read more »
Read more »
Sufleu de raci
14 August 2010
Ingrediente: 20-25 raci 10 linguri sos alb 1 lingură caşcaval
(parmezan) sare piper 2 oua Mod de preparare: Preparăm un sos alb, mai
gros decît de obicei. Adăugăm caşcaval ras, sare şi piper. Curăţăm
gîturile de la racii fierţi, le tăiem în felii de 1-2 cm şi le punem în
sosul alb. Peste sos…
Read more »
Read more »
Salata de scoici
14 August 2010
Ingrediente: 40 scoici 50 g ulei 1 lămîie sare pătrunjel Mod de
preparare: Spălăm bine scoicile de mare şi le punem într-o cratiţă, cu o
ceaşcă de apă, să fiarbă acoperit. Cum încep să fiarbă, scoicile se
deschid. Atunci le luăm de pe foc, scoatem carnea din ele şi o punem
într-o farfurie. Strecurăm…
Read more »
Read more »
Pilaf de raci
14 August 2010
Ingrediente: 30 raci 1 ceaşcă orez 1 ceapă 100 g ulei Mod de preparare:
Prăjim orezul foarte puţin în ulei. Prăjim ceapa şi o amestecăm cu
orezul. Fierbem racii, apoi despărţim gîtul de spate, însă nu de tot, ci
numai atît, cît să punem în raci orezul prăjit. Apoi aşezăm gîtul la
loc şi…
Read more »
Read more »
Scoici de mare (midii) prajite
14 August 2010
Ingrediente: 40 scoici aluat de prăjit 200 g ulei 10 linguri de
scordolea (sau o lămîie) Mod de preparare: Scoicile, ca şi racii,
trebuie să fie vii. Le spălăm bine şi scoatem cu băgare de seamă carnea
din ele. Preparăm, o compoziţie subţire de făină, ulei şi sare prin care
trecem scoicile înainte de…
Read more »
Read more »
Raci fierti in vin
14 August 2010
Ingrediente: 30 raci 1-2 1 vin alb puţin cimbru 1 foaie de dafin
pătrunjel verde 1 ceapă 1 morcov ardei roşu 1 praf de şofran sare 5-10
boabe de piper Mod de preparare: Turnăm într-o oală 1-2 1 de vin alb,
adăugăm cimbru, foaie de dafin, pătrunjel verde, ceapă şi morcov (tăiat
in felii),…
Read more »
Read more »
Raci cu mujdei
14 August 2010
Ingrediente: 30 raci 1 morcov mare 1 pătrunjel potrivit 1 ceapă mare
2-3 cătei de usturoi sare piper boabe pătrunjel 4 căpăpatani de usturoi
pentru mujdei Mod de preparare: Punem la fiert 1 1 apă cu zarzavat, sare
(mai multă de cît de obicei) şi boabe de piper. Lăsăm să fiarbă o oră.
In…
Read more »
Read more »
Peste cu maioneza
14 August 2010
Ingrediente: 7,500 kg peşte 10 linguri de maioneză garnitură (aspic,
gîturi de raci, produse marinate) Mod de preparare: Fierbem peştele
întreg ca pentru rasol. După ce se răceşte îl acoperim cu maioneză şi
îl dăm la gheaţă. Peste maioneză facem cu cornetul o reţea de aspic,
garnisim cu gîturi de raci şi cu produse…
Read more »
Read more »
Peste a la grec
14 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 kg roşii 1 ceapă 1 lămîie 5 căţei de
usturoi 250 g spanac 250 g măcriş 5 linguriţe pătrunjel tocat 5
linguriţe mărar tocat 5 linguri ulei 1 legătură ceapă verde sare piper
Mod de preparare: Radem solzii peştelui, scoatem intestinele,
spintecîndu-1 pe la burtă. Dacă este mic (scrumbii,…
Read more »
Read more »
Pestisori prajiti (taraitori,baboi,obleti,albisoara,chitici)
14 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte grăsime încinsă făină pătrunjel verde sare
Mod de preparare: Unii peştişori îi curăţăm de solzi. Pe alţii îi
ştergem numai cu o cîrpă. Scoatem măruntaiele şi îi zvîntăm într-un
şervet. Peştişorii mici îi înşirăm pe o ţepuşe de lemn. îi dăm în
făină şi îi prăjim în grăsime încinsă. După…
Read more »
Read more »
Peste sarat cu scordolea de cartofi
14 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte Scordolea : 3 cartofi 1 căpăpnă usturoi 4-5
nuci 150-200 g ulei puţin otet sare Mod de preparare: Punem din ajun
peştele sărat (somn sau alt peşte mare) în apă. A doua zi tăiem bucăţi
potrivite şi le fierbem 15 minute în apă clocotită. Pregătim scordoleaua
: punem cartofi mari…
Read more »
Read more »
Stiuca umpluta
14 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte 2 cepe 4 linguri ulei 1 feliufă de pîine
putin zahăr 1 albuş 1/2 lămîie zarzavat de supă 2-3 cepe sare piper 1
rădăcină hrean ras amestecat cu otet (sau 10 linguri sos tartar) Mod de
preparare: Radem solzii de pe ştiucă. Tăiem pielea în jurul gîtului şi
lîngă aripioare,…
Read more »
Read more »
Zacusca de salau
14 August 2010
Ingrediente: 750-850 g peşte 2 cepe 500 g roşii 2 morcovi 125 g măsline
25 g capere 125 g arpagic (mărunt) 1 linguriţă piper (boabe) 125 g
ulei 1 păhărel vin (vechi) sau zeamă de peşte făină 1 vîrf de cutit
boia 3 foi de dafin 5-10 boabe de ienibahar 2 lămai sare Mod…
Read more »
Read more »
Nisetru prajit
14 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 ceaşcă ulei (sau untură) putină făină
boia Mod de preparare: Tăiem bucăţile de nisetru în două, în lung ; le
batem în făină amestecată cu puţină boia,apoi le prăjim în tigaie, în
ulei sau în untură. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos Litoral romanesc
14 August 2010
Ingrediente: 12 midii sau scoici 1/4 l sos alb de peşte 2 gălbenuşuri
50 g unt sare piper alb 2 fileuri sardele de Lisa (conservă) 25 g
capere 1/2 legătură asmăţui vin apă Mod de preparare: Scoicile se
fierb 10 minute cu vin, 10 g unt, sare şi puţină apă. Sosul de…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu file afumat cu garnitură de budincă de urzici
14 August 2010
Ingrediente: 1,800 kg urzici 300 g file afumat 150 g unt 6 căţei de
usturoi nucşoară rasă 12 ouă puţin sos de friptură Mod de preparare:
Urzicile se spală bine şi se fierb 10 minute în apă cu sare. Se
strecoară şi se toacă mărunt, într-o cratiţă se pun 80 g unt…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu friptură de miel cu garnitură de anghinare
14 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 18 bucăţi de anghinare sare piper 3 linguri
smîntînă 600 g carne de miel 1 ceapa 120 g ulei 5 căţei de usturoi 3/4
pahar vin roşu 3/4 lingură făină 1 1/2 pahar supă Mod de preparare:
Carnea de miel se frige cu ulei, ceapă şi usturoi. Se scoate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)
14 August 2010
Borş de perişoare
14 August 2010
Ingrediente: 1 kg oase de vacă 500 g came de vacă 20 g orez 1 ou sare
piper 1/2 l borş 1 morcov 1/2 ţelină 1 ceapă 1 albitură 200 g roşii 1
legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 4 l apă Mod de preparare:
Oasele se fierb în 4 1…
Read more »
Read more »
Consomeu cu ciuperci şi stridii sau midii ori scoici
14 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 1/2 pahar vin roşu 150 g ciuperci fierte 20
stridii piper alb pisat 100 g şuncă slabă Mod de preparare: Consomeul
se serveşte cu ciupercile, scoicile sotate cu costiţă tăiată julien,
vinul şi piperul. Separat se servesc canapele cu icre de ştiucă sau
negre, ori de Manciuria. Pofta…
Read more »
Read more »
Supă din piept de vită
14 August 2010
Ingrediente: 600 g piept de vită 200 g cîrnăeiori afumaţi 200 g şuncă
afumată 400 g varză acră cimbru 1 ceapă piper 1 1/2 l apă 1/2 lingură
făină 60 g unt sau ulei 2 linguri smîntînă 1 legătură mărar 1/2
linguriţă boia Mod de preparare: Carnea se taie bucăţele egale şi…
Read more »
Read more »
Tăiţei de casă
14 August 2010
Ingrediente:
2 ouă 200 g făină 1 vîrf de cuţit sare apă Mod de preparare: Se cerne
făina, în mijlocul ei se sparg cele 2 ouă, se adaugă sarea şi puţină
apă. Se frămîntă pînă ce devine mai tare. Se întinde o foaie subţire cu
merdeneaua. Se aşază pe o faţă de masă şi…
Read more »
Read more »
Găluşte din ficat
14 August 2010
Ingrediente:
200 g ficat 2 ouă 50 g de unt 1 lingură de pesmet cernut cu o sită fină
sare piper Mod de preparare: Ficatul se dă prin maşina de tocat cu
sită fină, apoi se amestecă bine, cu ouăle, sare, piper şi cu pesmetul.
Se ia compoziţia cu o lingură şi se fierb…
Read more »
Read more »
Borş ţărănesc din carne de vită
14 August 2010
Ingrediente: 900 g carne de vită grasă (piept, coadă) 350 g roşii
zarzavat de supă 1/2 varză mică sare piper 3 linguri smîntînă 1 legătură
pătrunjel 1/2 l borş 3 l apă Mod de preparare: Carnea tăiată bucăţi
mai mici, egale, se fierbe în 3 1 apă şi sare. Pe parcurs se…
Read more »
Read more »
Găluşte din făină
14 August 2010
Ingrediente: 6 linguri de făină 3 ouă 50 g unt sau untură 3 linguri
de apă sare Mod de preparare: Se prepară un aluat din cele de mai sus
amestecate bine. Găluştele se iau cu o lingură şi se fierb în apă cu
sare circa 20 minute. Se strecoară şi se mai…
Read more »
Read more »
Bame cu carne de vită
14 August 2010
Ingrediente: 700 g came de vită 800 g bame 1 lingură bulion sau 300 g
roşii 1 ceapă 1 lingură făină sare 1 lingură oţet 1 legătură de
pătrunjel 120 g ulei 1/2 pahar vin Mod de preparare: Carnea se taie
bucăţi, se sărează şi se înăbuşă cu puţin ulei. Cînd…
Read more »
Read more »
Sos Colbert
14 August 2010
Ingrediente: 1/4 fir de praz, 1 cutie de peşte ton în ulei, 50 g
limbă de porc afumam fiartă, 1/4 l sos bernez Mod de preparare: Prazul
tăiat julien scurt se căleşte puţin. Apoi se amestecă cu sosul bernez
bine încălzit la bain mărie şi cu limba şi tonul tăiate mărunt. …
Read more »
Read more »
Sos grecesc
14 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă 1 ţelină mică 1 bucată de anghinare sau napi 80 g
peşte afumat (somn sau chefal) 1/4 1 sos alb veloute 60 g unt maghiran
1/2 pahar vin dulce pătrunjel Mod de preparare: Ceapa, ţelina şi
anghinara se taie julien scurt şi se sotează cu unt. Se fierb apoi…
Read more »
Read more »
Salată de păpădie cu ceapa
14 August 2010
Ingrediente:
700g păpădie 3 fire ceapă verde 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei
sare Mod de preparare: Păpădia tînără se spală bine şi în ultima apă se
pune sare. Se strecoară şi se pune pe un şervet la scurs. Sosul se face
din oţet, sare, ulei şi ceapă tăiată şi se amestecă intr-o…
Read more »
Read more »
Salată rusească
14 August 2010
Ingrediente: 600g cartofi 750g morcovi 750g fasole verde 150 g mazăre
180g castraveţi acri 1 măr crud 2 ouă 1 linguriţă muştar 1 fir ceapă
verde 250g ulei 1/2 lămîie piper 3 roşii 2 salate verzi 2 gălbenuşuri
Mod de preparare: Se curăţă morcovii, fasolea şi mazărea şi se fierb.
Cartofii se fierb…
Read more »
Read more »
Consomeu cu clătite
14 August 2010
Ingrediente: 2 l consomeu 80 g făină 1 ou 1 gălbenuş sare 1/4 l lapte
60 g ulei 10 g zahăr nucşoară rasă Mod de preparare: Se amestecă bine
făina, ouăle, sarea, zahărul, 20 g ulei, apoi laptele şi nucşoara. Se
fac clătitele şi se prăjesc cu restul de ulei . Clătitele se…
Read more »
Read more »
Zdrenţe
14 August 2010
Ingrediente:
3 linguri de făină 2 ouă puţin lapte sau apă sare Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu ouăle, laptele şi puţină sare. Aluatul trebuie
să fie moale ca smîntînă. Se pune într-un cornet de hîrtie şi, cînd
supa sau apa începe să clocotească, se toarnă zdrenţele din cornet.
Pofta buna…
Read more »
Read more »
Consomeu simplu
13 August 2010
Ingrediente: 2 kg oase vacă 200 g came de vită fără os 200 g telină
150 albitură 200 g morcovi piper 150g ceapă 2 ouă sare 25g coniac
Mod de preparare: Se opăresc oasele de vacă, se pun la fiert cu apă rece
şi cînd clocoteşte se spumează, apoi se introduc…
Read more »
Read more »
Sos carpatin
13 August 2010
Ingrediente: 60 g costiţă afumată 1 ceapă 100 g bureţi 2 ardei graşi 3
linguri sos alb 1 lingură smîntînă sare piper boia 40 g unt 1 /2 pahar
apă Mod de preparare: Costiţa, ceapa, bureţii şi ardeii se taie julien
şi se sotează cu unt, ca sare şi piper. Se fierb…
Read more »
Read more »
Sos indian
13 August 2010
Ingrediente: 1 ceapă 1 măr 40 g costiţă afumată 1/2 lingură făină
boia de ardei sau pudră de curry 50 g unt sare 2 linguri smîntînă 1/4 l
supă 3 bucăţi cuişoare Mod de preparare: Costiţa se taie şi se sotează
în unt cu ceapa tocată, apoi se pune mărul tăiat bucăţi…
Read more »
Read more »
Scrumbie de Dunare la gratar
13 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 2 linguri ulei l, 1/2 lămîie 1 foaie de dafin
piper (praf) 2 legături de mărar (ori pătrunjel) sare Mod de preparare:
Curăţăm scrumbiile, scoatem urechile, tăiem burta, le spălăm, le sărăm
puţin şi le lăsăm să stea 15 minute. Ungem cu ulei o hîrtie pergament,
învelim în ea peştele…
Read more »
Read more »
Nisetru maresal
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte ou pesmet unt Mod de preparare: Fierbem
nisetrul şi după ce se răceşte, îl tăiem în felii pe care le muiem întîi
în ou bătut, apoi le batem în pesmet, în unt şi din nou în pesmet. Cu
10 minute înainte de a sprvi la masă, prăjim bucăţile pe amîndouă…
Read more »
Read more »
Pastrav fiert
13 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 1, 1/2 lămîie 500 g cartofi 1 lingură unt 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Alegem păstrăvi mici, îi curăţăm,
îi spălăm şi cu 10-15 minute înainte de a servi la masă, îi punem în
vasul de peşte, în apă clocotită şi sărată. Acoperim şi lăsăm să fiarbă
încet 10-12…
Read more »
Read more »
Palamida
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte ulei sare piper Mod de preparare: Pălămida
se spală şi se .taie în bucăţi, după plac. Se frige la grătar sau se
prăjeşte ca şi nisetrul. Pălămida la grătar seserveşte cu vinegretă.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Nisetru la gratar
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie Mod de preparare: Curăţăm peştele
şi tăiem bucăţile ca pentru zacuscă. Le punem pe grătar şi le ţinem mai
mult, pentru ca peştele să fie bine rumenit. Frigem la un foc potrivit,
încet, pe o parte, apoi pe cealaltă şi mai întoarcem o dată. Pregătim
două farfurii fierbinţi.…
Read more »
Read more »
Zacusca de nisetru
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg de peşte 1/2 ceaşcă ulei făină 5-10 boabe
ienibahar 2 foi de dafin 1 morcov 100 g măsline 50 g capere 5-6 roşii
150 g arpagic 3 cepe 2 lămai 1/2 pahar vin 5-10 boabe de piper sare
piper pisat măsline Mod de preparare: Alegem o bucată de nisetru şi o…
Read more »
Read more »
Crap prajit
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte făină un vîrf de cuţit de boia 1 lămîie
pătrunjel verde sare Mod de preparare: Curăţăm crapul de solzi şi de
intestine, îl spălăm şi îl tăiem în felii late (6-7 cm). Fiecare felie o
despicăm în două pe la spinare, scoatem vertebrele cu un cuţit ascuţit
şi dăm sare.…
Read more »
Read more »
Salată Delta Dunării
13 August 2010
Ingrediente: 300g cartofi 220g castraveţi verzi 200g roşii 6 fire
ceapă vrede 750g măsline 4 ardei graşi 1 lingură oţet de 3° 5 linguri
ulei 3 ouă 1 cutie crevete sau 24 raci 1 legătură verdeaţă Mod de
preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se taie felii subţiri şi se
sărează. Roşiile,…
Read more »
Read more »
Sos Edinburgli
13 August 2010
Ingrediente: 1/4 l sos alb Bechamel (sos din făină şi lapte) 2
linguri supă de peşte 1 linguriţă muştar 20 g pastă de anşoa 1/2 lămîie 1
castravecior murat Mod de preparare: Sosul se fierbe 2 minute, cu
esenţă de peşte, apoi se pune pasta de anşoa, muştarul dizolvat în apă,
castraveciorul…
Read more »
Read more »
Sos Choron cald
13 August 2010
Ingrediente: 300 g roşii cimbru 2 căţei usturoi 4 linguri sos olandez
sare zahăr Mod de preparare: Roşiile curăţate şi tăiate se fierb cu
cimbru şi usturoiul tocat pînă ce a scăzut. Se dă prin sită fină şi se
amestecă cu sosul olandez, zahăr şi sare. Se serveşte cald. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Plachie de crap
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte 7-8 cepe mari l, 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii 1
păhărel de vin pătrunjel verde piper sare Mod de preparare: Curăţăm
solzii, spălăm repede peştele ji îl crestăm după numărul bucăţilor.
Frecăm cu puţină sare şi piper. Tăiem ceapa în două, apoi în felii
subţiri şi o prăjim uşor în…
Read more »
Read more »
Salată de napi
13 August 2010
Ingrediente: 700g napi 80 g ulei 1/2 lămîie 1-2 gălbenuşuri sare
Mod de preparare: Napii se curăţă şi se fierb circa 5 minute în apă cu
sare, apoi se taie felii mai groase. Se face apoi o maioneză din ulei,
sare, 2 gălbenuşuri şi zeamă de lămîie şi se amestecă cu napii.…
Read more »
Read more »
Lin rasol
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte 1 lămîie 1 ceapă zarzavat de supă 5-6
cartofi măsline sare oiper (boabe) Mod de preparare: Alegem lin mare
de rîu (nu de baltă), cu solzii galbeni. Linul de baltă bate în negru.
Opărim linul cu apă clocotită, însă puţin răcorită, ca să nu se ia
pieliţa peştelui. Scoatem…
Read more »
Read more »
Sos ducesa
13 August 2010
Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre 100 g vîrfuri de sparanghel 1
piept de pasăre 60 g ficat de pasăre 2 gălbenuşuri puţin pătrunjel 1
lingură smîntînă Mod de preparare: Ficatul se fierbe 4 minute cu
puţină apă şi sare. Sosul suprem de pasăre se pune la fiert şi se
adaugă…
Read more »
Read more »
Salată sibiană
13 August 2010
Ingrediente: 500g cartofi 300g bureţi 2 mere sare 1 castravete 100
crenvurşti 1 ardei iute 1 legătură mărar 2 linguri smîntînă 1 lingură
oţet 3 ouă 8 felii salam de Sibiu 1 lingură maioneză 1 salată verde 2
fire de ceapă verde Mod de preparare: Cartofii şi bureţii fierţi se
taie felii…
Read more »
Read more »
Marinata de crap
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte otet 1 ceaşcă ulei 5-6 cepe mari 2 foi de
dafin 1 linguriţă piper (boabe) 1 linguriţă ienibaliar 1/2 linguriţă
zahăr 1 lingură bulion de roşii 1 lămîie făină sare Mod de preparare:
Alegem un crap mare (1,500 kg socotit fără cap şi coadă) II curăţăm de
solzi, îl spintecăm…