Retete de Paste:
Friganele cu fructe
13 August 2009
O
reteta delicioasa de friganele cu fructe din: amestec fructe, franzela,
oua, lapte, margarina si zahar pudra. Ingrediente: 500 g amestec de
fructe 400 g franzelă 3 ouă 100 ml lapte 100 g margarina 100 g zahăr
pudră Mod de preparare: Taie franzela în felii ceva mai groase, fără
s-o cureţi de coajă. Trece…
Read more »
Read more »
Ciorbă de vară cu pui
12 August 2009
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 50 g
paste 3 roşii 2 ouă 1 lămâie 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel
1 lingură cu făină 100 g smântână sare piper Mod de preparare: Spală
aripioarele, taie-le pe din două şi pune-le la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Ciocolata calda cu frisca
12 August 2009
Ingrediente: 500 ml lapte dulce 2 linguri cacao 50 g zahăr tos 1 plic
zahăr vanilat 1 galbenus Pentru ornat: 200 ml frisca batuta scortisoara
pisata cacao Mod de preparare: Laptele dulce se fierbe şi se pune pe o
plită încinsă sau pe foc mic să se păstreze fierbinte. Separat, se bat
gălbenuşul,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ciocolata De Casa (video)
12 August 2009
Cum se prepara Ciocolata De Casa
Read more »
Read more »
Poale-n brâu
12 August 2009
Ingrediente maia: 200 g făină 70 g drojdie 100 ml lapte 20 g zahăr tos
Pentru aluat: 1,5 kg făină 200 ml lapte 6 ouă 250 g zahăr 100 ml ulei 10
g sare Umplutura: 1,5 kg brânză grasă de vaci 4-5 ouă 200 g zahăr 15 g
coajă de lămâie rasă 50 g…
Read more »
Read more »
Friptură picantă de porc in bere
12 August 2009
Ingrediente: 400 g pulpa de porc 200 g ficat 150-200 ml lapte 2-3
linguri de ulei o ceapa 2-3 catei de usturoi o lingurita boia de ardei 1
ardei iute 100 ml bere 1 lingura paste de tomate sare piper proaspat
macinat Mod de preparare: Ficatul se taie, se spală şi se pune…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace
12 August 2009
Ingrediente: maruntaie de pasare zarzavat de ciorba suc de rosii sau
rosii la borcan orez ceapa verdeata zeama de varza sare Mod de
preparare: Maruntaiele de pasare, curatate si oparite se pun la fiert cu
apa si putina sare. Dupa ce au fiert pe jumatate se pune zarzavatul. Se
fierb impreuna o jumatate…
Read more »
Read more »
Tort cu crema
12 August 2009
Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahăr 8 linguri făină 1 praf de copt Mod
de preparare: Se separă albuşul de gălbenuş şi se bat spumă albuşurile.
Se pune zahărul, praful de copt, gălbenuşurile şi făina. Se pune
compoziţia în forma unsă şi tapetată la cuptor. Când este gata se scoate
şi se lasă…
Read more »
Read more »
Gulas de vita cu cartofi
12 August 2009
Ingrediente:
600-700 g pulpă de vită 50 ulei 2-3 cepe 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
verde 1-2 ardei iuţi 1 lingură cu pastă de tomate 200 ml vin 300 g
roşii decojite în suc de roşii 300 g cartofi boia de ardei iute sare
piper verdeata Mod de preparare: Carnea de vită…
Read more »
Read more »
Ceviche
11 August 2009
Ingrediente: 1 kg file de red snapper proaspat, dezosat si taiat in
bucati de 1 cm 1/2 ceapa rosie, tocata foarte marunt 3 rosii, curatate
de pielite si de seminte si tocate marunt 1 ardei iute rosu serrano,
fara seminte, tocat marunt 2 lingurite sare cateva picaturi de sos
tabasco sau cateva bucatele de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea (video)
11 August 2009
Ingrediente: 75 ml vodka 50 ml blue Curacao 120 ml passion fruit juice
25 ml grapefruit juice pineapple leaves ice cubes 1 Collins glass 1
mixing glass 1 strainer 1 bar spoon 1 knife 1 chopping board 1 25ml/50ml
measure Cum se prepara Cocktail Deep Blue Sea
Read more »
Read more »
Cascaval umplut cu kaizer si ciuperci
11 August 2009
Ingrediente:
o rotita de cascaval afumat 2 linguri unt o ceapa 150 g ciuperci 300 g
kaizer un ou 2 legaturi patrunjel sare piper boia dulce Mod de
preparare: Ceapa se taie pestisori, se caleste in unt, se adauga
ciupercile taiate fin si kaizerul taiat cubulete si se mai calesc putin.
Cand sunt gata…
Read more »
Read more »
Rata cu rozmarin si garnitura de orez
11 August 2009
Ingrediente: 3 piepti de rata 3 ramuri mari de rozmarin 1 lingura rasa
de grasime de gasca sare piper Mod de preparare: Taie grasimea
pieptului de rata cu un cutit bine ascutit. Taie pieptul in doua, pe
lungime, dar fara sa separi cele doua parti componente. Pune o crenguta
de rozmarin inauntrul pieptului…
Read more »
Read more »
Minisandvisuri
11 August 2009
Ingrediente: 12 crackers rotunzi 3 felii de paine cu cereale, fara
coaja 1 avocado 2 rosii I 250 g cascaval 24 masline verzi cu ardei 12
masline negre fara samburi 2 linguri de seminte de susan 12 fire
arpagic verde 2 ramuri de cimbrisor 1/2 lamaie unt Mod de preparare:
Unge cu unt…
Read more »
Read more »
Canal Street Cocktail
11 August 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Whiskey drinks Decoratiune – o rămurică de mentă, o cireaşă
roşie, un ştir şi paie Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 4 ci
blended whiskey sifon sucul unei lămâi o linguriţă de sirop de zahăr
Canal Street este reprezentantul…
Read more »
Read more »
Sos Aioli
11 August 2009
Ingrediente: 1 galbenus 3 catei de usturoi 150 ml ulei de masline sare
piper suc de lamaie Mod de preparare: Bateti 1 galbenus cu 3 catei de
usturoi pisati, incorporati din cand in cand 150 ml ulei de masline si
condimentati cu sare, piper si suc de lamaie. Sos Aioli Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa a la Provence
11 August 2009
Ingrediente: 800 g bob 3 felii de paine 5 I de supa de legume (zeama)
1 ceapa 1 lingura de ulei de masline 1 catei de usturoi 2 ramuri de
cimbru 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Pune apa la fiert
intr-o cratita. Cand da in clocot adauga cele 800…
Read more »
Read more »
Sarlota cu miere
11 August 2009
Ingrediente:
6-8 mere 175 g miere un ou 25 g faina 1/2 l lapte 1 praf vanilie 25 g
zahar pudra Mod de preparare: Merele bune, tari si de aceeasi marime,
se curata de coaja si de casuta cu samburi. Se pun intr-o cratita cu
scobitura in sus. In scobitura punem 100 g miere…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie Oliver (video)
11 August 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VIII Ucenicul lui Jamie
Read more »
Read more »
Desert cu morcovi
11 August 2009
Ingrediente: 300 g faina 20 g drojdie (sau 1/2 pachetel drojdie uscata)
300 ml lapte 2 linguri unt topit 2 oua 4 morcovi mijlocii 4 linguri
seminte dovleac 4 linguri zahar 1 lingura unt zahar pudra sare Mod
de preparare: Se separa ouale. Intr-un castron se pune faina si se face o
gaura…
Read more »
Read more »
Crema cu branza de vaci si fructe
10 August 2009
Ingrediente: 80 g miere, 50 g lapte 200 g branza de vaci 250 g fructe
proaspete 50 g stafide Mod de preparare: In mixer batem bine laptele,
mierea si branza dulce de vaci. Adaugam apoi stafidele si fructele de
sezon spalate, alese de samburi si bine scurse. Crema obtinuta se pune
in castroanele…
Read more »
Read more »
Salata Nicoise cu ton si ansoa
10 August 2009
Ingrediente:
4 oua fierte 100 g masline negre 100 g fasole verde 3-4 cartofi
mijlocii 50 g porumb o ceapa rosie 1 conserva de ton 1 conserva de ansoa
200 g rosii 1 ardei gras rosu 1 salata verde Pentru sos: 3-4 catei de
usturoi 1 lingurita de sare 5 linguri de apa fierbinte 3-4…
Read more »
Read more »
Fundite aromate
10 August 2009
Ingrediente:
500 g paste fundite 1 lingurita cu oregano 1 lingurita de cimbru 1
legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 1 ceapa 200 g ciuperci 1 ardei 5
rosii 2 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita condimente Mod de
preparare: Intr-o oala, pune pastele sa fiarba cu putina sare. Lasa sa
fiarba,…
Read more »
Read more »
Prajitura rapida cu frisca
10 August 2009
Prajitura
rapida cu frisca Ingrediente: 5 oua 5 linguri cu zahar 5 linguri cu
pesmet 1 portocala mare rasa cu coaja cu tot pe razatoarea de mere 300 g
frisca batuta sau 1 plic Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu
zaharul, apoi se pun pesmetul si albusurile batute spuma cu un varf
lingurita…
Read more »
Read more »
Supa crema de legume
10 August 2009
O retete simpla si delicioasa de supa crema de legume din: morcovi,
pastarnac, dovlecei, cartofi, ceapa, smantana, sare, piper, patrunjel,
ridichi, paine si unt. Ingrediente: 2-3 morcovi proaspeti 1 pastarnac 2
dovlecei 2-3 cartofi o ceapa 100-150 g smantana sare piper patrunjel
verde 3-4 ridichi 2 felii de paine 30-40 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Pizza cu branza si ceapa
10 August 2009
Pentru
aluat: 300 g faina 1/2 cub drojdie de bere 8-9 linguri lapte o
lingurita rasa zahar tos Pentru umplutura: 4 cepe 4 rosii 250 g bacon
200 g smantana 300 g branza rasa 2-3 linguri verdeata proaspata (marar
si patrunjel) Mod de preparare: Drojdia si zaharul se dizolva in
laptele caldut, apoi se…
Read more »
Read more »
Mandarine gratinate
10 August 2009
Ingrediente: 1 mandarina 1 galbenus 1 lingurita apa 1 lingurita zahar
Mod de preparare: Curatati de coaja mandarina, asezati feliile intr-o
tava. Intr-un castron, bateti galbenusul cu apa timp de 1 – 2 minute.
Adaugati zaharul in ploaie. Turnati preparatul de jur-imprejurul
fructelor. Dati la cuptor circa 10 minute. Mandarine gratinate Pofta…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Carnati picanti cu ceapa (video)
8 August 2009
Ingrediente: 12 spicy sausages 2 onions, peeled 4 small potatoes,
peeled 2 tbsp parsley, chopped 60 ml olive oil a few parsley leaves to
garnish salt and pepper 120 g Dijon mustard 40 g wholegrain mustard 100 g
honey 10 ml soy sauce 30 ml olive oil 30 ml water 1 knife 1 chopping…
Read more »
Read more »
Mancare gratinata cu macaroane si branza topita
8 August 2009
Ingrediente: 60 g macaroane, branza topita amestecata cu branza de vaci
1 bucatica de unt cat o aluna Mod de preparare: Cufundati macaroanele
in apa sarata care fierbe, timp de aproximativ 6 minute. Scurgeti-le.
Asezati macaroanele intr-o tava unsa cu unt. Intindeti peste macaroane
branza si lasati-o la cuptor pana prinde crusta. Mancare…
Read more »
Read more »
Caipirossa Cocktail
8 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaga Pahar – old fashioned
Categorie – Cachaga drinks Decoraţiune – paie, o căpşună pe margine Se
serveste la orice oră Ingediente: 5 cl Cachaca o jumătate de lămâie o
linguriţă de zahăr de trestie 2 căpşune tăiate în bucăţele mici o
lingură de căpşune pasate Băutură…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu pasta de mere coapte
8 August 2009
Ingrediente:
50 g biscuiti 2-3 mere coapte 1 lingurita de zahar pudra Mod de
preparare: Se paseaza merele coapte prin sita, se amesteca cu zaharul,
se sfarama biscuitii si se amesteca cu pasta de mere. Se pun intr-o cana
umeda, se indeasa ca sa capete forma canii. Se rastoarna pe o
farfurioara. Se decoreaza…
Read more »
Read more »
Sarlota cu fructe si branza alba
8 August 2009
Ingrediente: 30 piscoturi de sampanie 50 g branza alba 100 g zahar
pudra 1 pachet de zahar vanilat 100 g de coacaze negre 100 g afine 3
piersici 250 g de capsuni 2 pachetele de gelatina 500 ml de rom alb
frunze de menta Mod de preparare: Spala fructele si taie capsunile…
Read more »
Read more »
Zucchini umplut
8 August 2009
O
reteta de zucchini umplu cu carne tocata de porc, carne tocata de raci,
oua, sos de soia, sos de stridii, ghimbir, sare, piper, amidon si
grasime vegetala. Ingrediente: 2 zucchini mijlocii 250 g carne tocata de
porc 250 g carne tocata de raci (din conserva) 2 oua 2 lingura rasa de
sos de soia…
Salata de carnaciori
8 August 2009
Ingrediente: 75 g carnati 75 g branza emmentaler 1 castravete 1/2 ceapa
1 lingura otet din vin alb 1/2 lingurita mustar dulce, cu seminte
sare, piper 3 lingurite ulei de floarea-soarelui sau de rapita frunze de
salata 3-4 ridichi 1 castravete mic patrunjel Mod de preparare:
Curatati carnaciorii de coaja, faramitati sau radeti…
Read more »
Read more »
Peste cu spanac
7 August 2009
Ingrediente:
60 g peste fiert 2 linguri de piure de cartofi 3 iinguri de piure de
spanac 1 lingurita smantana proaspata 2 linguri pesmet 5 g unt Mod de
preparare: Intr-un vas uns cu unt aranjati piureul de spanac, apoi
turnati smantana. imprastiati bucatile de peste. Acoperit,i cu piureul
de cartofi. Presarati pesmetul, desenati cu…
Read more »
Read more »
Chiftele de carne
7 August 2009
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa taiata marunt 4
ciuperci chinezesti inmuiate si taiate marunt 1 ou, 2 legaturi usturoi
verde 1 lingurite condimente catei de usturoi zdrobiti 2 linguri rase de
sos de soia 2 linguri rase de Sherry sec 2 linguri rase de sos Hoisin
sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supa chinezeasca de paste
7 August 2009
Ingrediente: 300 g piept de pui 4 cepe verzi 1 lingura de ulei 400 g
legurme congelate (amestec asiatic) 1,21 supa 150 g paste (paste
chinezesti cu ou) sos soia piper Mod de preparare: Spalati pieptul
de pui bine, cu apa rece. Uscati-l pe un servet de bucatarie, apoi
taiati-l cubulete potrivitei. Pregatiti…
Read more »
Read more »
Orez prajit cu carne tocata
7 August 2009
O
reteta de orez prajit cu carne tocata mixta si usturoi, sare, ulei de
susan, sos de soia, sos hoisin, piper sichuan, ceapa, morcovi si praz.
Ingrediente: 1 catel de usturoi sare 2 linguri rase de ulei de susan 2
linguri rase de sos de soia 2 linguri rase de sos Hoisin (se gaseste in…
Read more »
Read more »
Paste picante cu sparanghel
7 August 2009
Ingrediente:
300 g sparanghel verde sare 200 g sunca putin afumata, taiata felii
subtiri 400 g paste late 1 lingura ulei de masline 1 catel de usturoi
1 lingura de unt piper suc de lamaie Mod de preparare: Spalati
sparanghelul, curatati-l, taiati-i capetele si taiati tulpina bucati de
circa 3 cm lungime. Opariti-le in…
Read more »
Read more »
Caipirinha Cocktail
6 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaga Pahar – old fashioned
Categorie – Cachaţa drinks Decoratiune – paie, o felioară de lămâie pe
margine (facultativ) Se serveste la orice oră Ingrediente: 4-5 ci
Cachaga o lămâie 2 linguriţe de zahăr de trestie Este una dintre
modalităţile cele mai clasice şi simple de…
Read more »
Read more »
Cartofi si ardei la tigaie
6 August 2009
Ingrediente:
cate 2 ardei, galbeni si rosii 700 g cartofi 5 cepe 1 catel de usturoi
200 g carnati cabanos 5 linguri ulei 3 lingurite pasta de ardei 500 ml
supa 1 lingurita cimbru sare, piper 4 oua 1 lingura patrunjel tocat
Mod de preparare: Pregatiti ardeiul si cartofii si taiati-i cuburi.
Curatati ceapa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si migdale
6 August 2009
Ingrediente: Pentru aluat 250 ml lapte 60 g unt 1 mar mic 500 g faina 1
pachetel drojdie uscata 50 g zahar 1 varf de sare Pentru strat: 50 g
unt 5 linguri zahar 100 ml frisca 4 linguri miere 300 g fulgi de
migdale Umplutura: 1 kg mere 1 lingura un topit 1…
Read more »
Read more »
Omleta cu asmăţui
6 August 2009
Ingrediente: 4 oua 150 g costita afumata 2 linguri smantana 1-2 linguri
asmăţui tocat fin 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se rumeneste
costita taiata feliute, se bat ouale bine, se adauga sarea, smantana,
asmăţuiul si se pun toate in tigaie cu costita rumenita. Se tin pe foc
potrivit 3-4 minute. Se…
Read more »
Read more »
Salate cu paste si oua
6 August 2009
Ingrediente:
2 oua 300 g paste spiralate sare 200 g mazare congelata 1 legatura
ceapa verde 4 rosii cate 1 ardei gras rosu si verde 1 ceapa 2 linguri
ulei de masline 100 ml supa 50 ml otet de mere 100 g boabe de porumb
(conserva) 150 g sunca fiarta 100 g maioneza pentru salata…
Read more »
Read more »
Sos salsa verde
5 August 2009
Ingrediente: 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 3 capere 4 buc.
file de sardine 1 lingura mustar 2 linguri suc de lamaie 150 ml ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Toate ingredientele se paseaza
si se amesteca. Se lasa 30 de minute la rece si dupa aia se serveste.…
Read more »
Read more »
Salata picanta cu paste si branza gouda
5 August 2009
Ingrediente:
2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet sare, piper
250 g rosii cherry 300 g paste spiralate 250 g dressing salata 2
linguri sue de lamaie 1 legatura de arpagic cate 1 ardei gras rosu,
galben si verde 100 g branza gouda degresata Mod de preparare:
Curatatj usturoiul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Gallo Pinto (video)
5 August 2009
Ingrediente:
400 g cooked rice 400 g cooked black beans 150 ml liquid reserved
from cooking the black beans 1 onion , finely chopped 2 garlic cloves ,
chopped ½ a green pepper , chopped 1 tsp cumin powder 1 tbsp Tabasco/
chilli sauce 4 tbsp olive oil 2 tbsp coriander , choppedsalt and…
Read more »
Read more »
Prajitura cu visine si Amaretto
5 August 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 100 g zahar 1
varf de sare 150 ml lapte caldut 75 g unt moale 1 ou Pentru crema: 2
borcane visine (720 ml) 5 linguri Amaretto sau sirop de migdale 160 g
zahar 20 g amidon 50 g unt 2 pachetele zahar vanilinat 50…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu albitura
5 August 2009
Ingrediente:
1 borcan rosii in bulion sau pasta de tomate 3-4 linguri 1 morcov 1
patrunjel (radacina si frunze) 1 ceapa 1 albitura 2 oua 1 lingura faina
Mod de preparare: Intr-o oala de 3-4 litri punem la fiert
zarzavaturile, apoi se pune pasta sau rosiile, se dau in cateva clocote.
Strecuram totul in…
Read more »
Read more »
Pui pe pat de legume cu sos proaspat de lamaie
5 August 2009
Ingrediente: 500 g sparanghel verde 2 morcovi 4 rosii 4 buc. file de
piept de pui (a cca. 150 g) sare 1 lingura ulei de masline piper 300 g
iaurt natural 3 linguri patrunjel 2 linguri suc de lamaie Mod de
preparare: Pregatiti legumele. Taiati sparanghelul bucati de 5 cm
lungime, morcovii fasii…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu sos de rosii
5 August 2009
Ingrediente: 700 g rosii 1 ceapa rosie 2 linguri otet din vin alb 1
lingura otet balsamic 4 linguri ulei de masline sare piper 2 linguri
busuioc tocat 12 carnaciori Mod de preparare: Pregatiti rosiile,
taiati-le bucati, apoi in patru, indepartati-le semiintele si tocati
carnea rosiilor marunt. Spalati ceapa si tocati-o de asemenea…
Read more »
Read more »
Ecler dietetic cu crema de vanilie
5 August 2009
Ingrediente:
250 ml apa 150 g faina 70 g ulei 5 oua 1 g sare 50 g zahar pentru
pudrat Mod de preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand
clocoteste se adauga faina si se amesteca bine sa nu apara cocoloase,
pana se desface de pe vas. Se pun ouale pe rand…
Read more »
Read more »
Medalioane florentine
5 August 2009
Ingrediente: 600 g file de porc 6 crengute de salvie piper 6 felii
subtiri de sunca fiarta 12 felii de bacon 12 masline verzi umplute cu
ardei gras rosu 3 linguri ulei de masline sare Mod de preparare:
Spalati carnea cu apa rece, uscaji-o pe un servet de bucatarie si
taiati-o in 12…
Read more »
Read more »
Taitei turcesti de orez
5 August 2009
Ingrediente: 1 ardei verde si unul alb 1 ceapa 1 catel de usturoi 400
ml supa de legume 2 linguri de ulei de masline 300 g taitei de orez 1
lingura de funze de oregano taiate fin 1 lingura de boia dulce de ardei
1 lingura de masline negre tocate marunt 1 cutie de…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie Oliver (video)
5 August 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VII Ucenicul lui Jamie
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt si fulgi de cocos
5 August 2009
Ingrediente: 500 g iaurt 4 oua 200 g zahar 1 pachet de zahar vanilinat
125 g unt 500 g gris 1 pachet de praf de copt zeama unei lamai 125 g
zahar 125 ml apa 2 linguri de nuca de cocos fulgi Mod de preparare:
Incalzesti untul si il bati impreuna cu iaurtul,…
Read more »
Read more »
Sos de asmăţui cu vin
5 August 2009
Ingrediente: 2 morcovi 2 radacini patrunjel 1 telina 1 ceapa 3 catei
usturoi 50 ml ulei 1 pahar vin 2-3 linguri asmatui tocat fin zeama de
carne sare Mod de preparare: Se curaja legumele si se fierb in zeama
de carne. Se dau prin sita si se adauga sare, ulei, vin si asmatui.…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu tzatziki
4 August 2009
O
reteta delicioasa de frigarui de miel cu tzatziki din: usturoi,
tocatura de miel, ulei de masline, boia dulce, boia iute, sare, piper
macinat, ceapa, lamaie, ulei de masline, castravere, usturoi, iaurt si
branza de vaci. Ingrediente: 2 catei de usturoi 500 g tocatura de miel 1
lingura de ulei de masline 1, 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Wonton cu crab
4 August 2009
Ingrediente: 1125 g carne de crab proaspata 1 lingura sos
Worcestershire 1-2 picaturi sos tabasco 125 ml branza cremoasa 40 bucati
aluat de coltunasi ulei pentru prajit Binecunoscuti in Occident ca
ingredient de baza al supei cu acelasi nume, acesti coltunasi, numiti
wonton. exista in nenumarate variante. Ei au aparut in China in…
Read more »
Read more »
Castron colorat cu salata asortata
4 August 2009
Ingrediente:
1 salata verde cu frunza creata 2 legaturi de ridichi (rosii) 1
legatura ceapa verde 200 g ciuperci (champignons) 1 castravete (de sera)
200 g piersici decojite, fara samburi, pastrate intregi 200 g capsuni
150 ml vin rosu 75 ml zeama de carne fiarta (din cuburi pt. supa) 75 ml
ulei de masline 4…
Read more »
Read more »
Caipipesca Cocktail
4 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – old fashioned
Categorie – Fruit liqueur drinks Decoraţiune – bucăţele de piersică,
paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4-5 cl Cachaga un cl vodca de
piersici o jumatate de lamaie verde doua lingurite de zahar de trestie
cateva bucatele de pulpa de piersica proaspata…
Read more »
Read more »
Frigarui mici Saltimbocca
4 August 2009
Ingrediente: 4 snitele de porc sau vitel (circa 150 g) 3 crengute de
salvie 4 felii subtiri sunca sau kaiser 200 g rucola 1 lamaie sare
piper 5 linguri ulei de masline Mod de preparare: Spalati carnea,
uscati-o pe un servetel si asezati feliile una langa cealalta pe
suprafata de lucru. Spalati salvia,…
Read more »
Read more »
Chec dietetic
4 August 2009
Ingrediente:
4 oua 120 g zahar 50 g amidon 50 g faina 1 pachet zahar vanilat Mod
de preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se
adauga pe rand faina, amidonul si albusurile batute spuma si se amesteca
usor. Se toarna in forma de chec si se coace la foc slab. Se…
Read more »
Read more »
Lipie cu carne prajita de curcan
4 August 2009
ingrediente:
4 snitele (a cate 160 g) ulei pentru prajit sare piper macinat 4 lipii
de tortilla 200 g varza de China 2 linguri de otet din vin alb 1/2
lingurita de zahar 4 linguri de smantana 3 linguri de ulei frunze de
oregano pentru presarat Mod de preparare: Incalzesti lipiile de
tortilla pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Mini Quesadillas (video)
4 August 2009
O
reteta video despre cum se prepara Mini Quesadillas. Ingrediente: 6
small ready-made tortillas ½ avocado, mashed ½ tbsp lime juice 1 tbsp
coriander, chopped 4 shrimps, pre-grilled ½ red pepper, roasted &
sliced 1 tbsp ricotta cheese 2 tbsp cooked mushrooms A few onion rings,
grilled 1 chicken breast, grilled and thinly sliced 20…
Prajitura cu ananas cu fulgi de cocos
4 August 2009
Ingrediente Pentru aluat: 4 oua 250 g zahar 300 g iaurt natural cite
1/4 lingurita scortisoara macinata cardamom 400 g faina 2 lingurite
praf de copt 50 g fulgi de cocos 1 cutie ananas rondele (850 ml) Pentru
aluatul faramitat: 100 g faina 1 pachetel de vanilie 150 g unt in
plus: fulgi de…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din piept de curcan
4 August 2009
Ingrediente: 4 snitele de curcan subtiri 4 felii de sunca fiarta 4
felii de branza tare (de pilda, branza de munte sau Gouda) 2 oua 6
linguri de pesmet 3 linguri de faina sare piper macinat 1 lingurita de
boia de ardei dulce untura Mod de preparare: Bati snitelul, apoi il
piperezi pe…
Read more »
Read more »
Supa de asmăţui cu smantana si crutoane
4 August 2009
Ingrediente:
2-3 legaturi asmatui 1,5 l supa de zarzavat 50 g unt 1 lingura faina 2
oua 3 linguri smantana crutoane de paine prajita Mod de preparare: Se
alege asmatuiul, se spala si se taie marunt. Se caleste usor in unt,
apoi se adauga faina si se lasa sa fiarba inabusit cu putina apa. Se…
Read more »
Read more »
Melcisori
4 August 2009
Ingrediente:
1 kg faina 1/2 cana ulei 1 lingura sare 2 linguri coaja de lamaie 10
linguri lapte praf 2 cani iaurt 4-5 linguri miere 400 g nuca de cocos
sau nuca macinata Mod de preparare: Se dizolva laptele praf in iaurt,
se adauga sarea si coaja de lamaie, apoi faina putin cate putin…
Read more »
Read more »
Cornulete de cartofi cu susan si umplutura de branza de oaie
3 August 2009
Ingrediente: 3 cartofi medii 500 g faina 125 g unt lichid 1 pachet de
praf de copt sare piper macinat 125 g branza de oaie 2 linguri patrunjel
tocat susan 1 galbenus Mod de preparare: Cureti cartofli, ii fierbi
in apa cu sare timp de aproximativ 25 de minute, apoi scurgi apa si…
Read more »
Read more »
Frisca vegetariana
3 August 2009
Ingrediente: 2 cani apa 1/2 cana faina integrala 1/2 cana miere 1/4
linguri de sare 1 linguri de esenta vanilie 1/3 cana ulei Mod de
preparare: Se amesteca bine primele cinci ingrediente si se fierb pana
ce se ingroasa, amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda. Se raceste
compoztia si se mixeaza adaugandu-se…
Read more »
Read more »
Desert cu branza dulce
3 August 2009
Ingrediente:
2 cani faina 2 cani branza de vaca 1 cana margarina 1 plic vanilie
miere dupa gust putina coaja de lamaie sau portocala Mod de preparare:
Se amesteca margarina cu o cana cu branza de vaca pana capata
consistent unei creme. Se adauga treptat faina inglobandu-se in aluat si
se pune aluatul la…
Read more »
Read more »
Pizza in tigaie
3 August 2009
Un
preparat simplu de pizza cu faina, oua, lapte, sare, piper alb, zahar,
ulei de masline, praz, unt, rosii, ceapa, mazare, morcovi, creveti,
sunca de parma, busuioc uscat si oregano uscat. Ingrediente: Pentru
aluat: 240 g faina 4 oua 300 ml lapte sare piper alb macinat 1 varf de
cutit de zahar 1 1praz taiat…
Read more »
Read more »
Frigarui turcesti cu carne tocata – Adana Kofte
3 August 2009
O
reteta de frigarui turcesti cu carne tocatade vita, frunze de menta
pisate, ceapa, galbenus, paprica granule, sare, piper si ulei de
masline. specialitate turceasca Ingrediente: 1 lingura de frunze de
menta pisate 2 cepe taiate marunt 400 g carne tocata de vita 1 galbenus 1
lingurita de paprica granule (Pui Biber, fulgi uscati de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Picant Cu Sos Chilli Dulce (video)
2 August 2009
Ingrediente: 220 ml coconut milk 1 lime – zest only 2 shallots, chopped
3 cloves of garlic, crushed 1 tsp turmeric 3 red chillies, chopped salt
and pepper 1 ½ kg chicken, cut into 16 pieces 500 ml oil, for frying
600 ml water 20 cucumber slices , to serve 100 ml sweet chilli…
Read more »
Read more »
Gelatina de branza de vaci dietetica
2 August 2009
Ingrediente:
200 g branza de vaci 2 foi gelatina 50 g zahar 120 g lapte zahar
vanilat Mod de preparare: Branza de vaci se trece prin sita, se
inmoaie gelatina 1/2 ora in apa rece si se dizolva in doua linguri de
apa fierbinte. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, laptele
si gelatina.…
Read more »
Read more »
Baclava
2 August 2009
Ingrediente:
1 pachet de foi de aluat filo sau yufka (de la magazinul de
specialitate turcesc sau grecesc) 100 g unt lichid 200 g nuci 100 g de
migdale 100 g de fistic 2 albusuri 4 linguri de miere 1 lingurita de
scortisoara pisata 1 lingura de apa de trandafiri 250 g zahar 4 linguri…
Read more »
Read more »
Bull Shot Cocktail
2 August 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – nici una Se serveste înainte de
prânz Ingrediente: 3/10 vodcă neutră 6/10 zeamă de carne de vită 1/10
suc de lămâie câteva picături de tabasco câteva picături de sos
Worchester sare piper Apărut în Statele Unite, în…
Read more »
Read more »
Budinca cu dovleac
2 August 2009
Ingrediente: 500 g dovleac 3 oua 100 g zahar 100 g pesmet 1 lingura unt
scortJsoara 1 plic praf de copt sare Mod de preparare: Dovleacul se
curata de coaja si se da pe razatoare. Galbenusurile si zaharul de
amesteca bine, batandu-se cu telul, apoi se presara pesmetul,
scortisoara, praful de copt si…
Read more »
Read more »
Salata vegetariana de iarna
2 August 2009
Ingrediente:
3 cartofi 1 ceapa 2 castraveti murati 1 gogosar murat masline cimbru
ulei otet 1 lingura mustar sare Mod de preparare: Fierbem cartofii si-i
taiem cubulete. Ceapa, castravetii si gogosarul se taie felii subtiri.
Ames-tecam totul si adaugam sare si cimbru. Din otet si mustar facem un
sos pe care-l turnam peste legume. Ornam…
Read more »
Read more »
Gulas rapid de curcan cu pilaf
2 August 2009
Ingrediente: 400 g piept de curcan, taiat in bucati mici 2 linguri de
unt 1 lingura de ulei de masline 1 ceapa taiata marunt 1 catel de
usturoi pisat 1 lingurita de foi de chimen pisate 100 g de ciuperci
mici, feliate 2 linguri de coniac 100 ml vin rosu 1 lingura de mustar…
Read more »
Read more »
Vinuri in lume: Ungaria
2 August 2009
Ungaria
se distinge printr-o originalitate dată de identitatea sa naţională
(maghiarii sunt izolaţi în mijlocul germanilor şi slavilor) şi
moştenirea fastuoasă a istoricului imperiu austro-ungar. Ungurii sunt
mândri de această particularitate pentru că tentativa de nivelare a
regiunilor comuniste nu a reuşit să le şteargă. Regimul comunist a lăsat
industria viticolă ungurească într-o stare de…
Read more »
Read more »
Bezele cu zaharina
2 August 2009
Ingrediente: 1 albus 50 g nuci 1-2 tablete zaharina coaja de lamaie
dupa gust Mod de preparare: Se bat albusurile spuma. Cand se tin de
tel, se adauga nucile trecute prin masina, coaja de lamaie si zaharina
dizolvata intr-o jumatate lingurita de apa. Se amesteca totul foarte
usor. Se toarna gramajoare pe hartie…
Read more »
Read more »
Prajitura dietetica cu mere
2 August 2009
Ingrediente:
Aluat: 300 g faina 100 g ulei 2 oua 100 g zahar 30 g iaurt sau lapte,
1/2 lingurita zeama de lamaie 1/2 praf de copt 1 zahar vanilat 2 g sare
Umplutura: 2 kg mere dulci 200 zahar 50 g zahar pentru pudrat Mod de
preparare: Se spala merele, se curata de…
Read more »
Read more »
Sos Vinegreta cu portocala
1 August 2009
Ingrediente: 1 portocala 1 esalota 1 lingura otet de vin alb 1 lingura
otet balsamic 1 lingurita mustar 6 linguri ulei de masline Mod de
preparare: Curata o parte din coaja de portocala si tai-o in fasii
subtiri. Toaca esalota marunt. Intr-un vas mic, incinge 1 lingura ulei
si soteaza esalota pana cand…
Read more »
Read more »
Borek cu zarzavat colorat si cu branza de oaie
1 August 2009
Ingrediente: 1 vanata (200 g) 2 rosii (200 g) 1 dovlecel (150 g) 200 g
branza de oaie 2 linguri de patrunjel maruntit 150 g smantana sare piper
macinat 2 catei de usturoi 3 linguri de ulei de masline 2 foi de aluat
yufka ovale (150 g) Mod de preparare: Speli si cureti…
Read more »
Read more »
Platou de gratar cu salata de cartofi
1 August 2009
Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de floarea soarelui
circa 100 ml supa 1 lingura otet din vin alb sare piper 1/4 ardei gras
verde 75 g snitel de porc 1 carnat mic 1 lingurita patrunjel tocat Mod
de preparare: Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i felii rotunde
subtiri. Curatati ceapa,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de cartofi, rosii si rozmarin (video)
1 August 2009
Ingrediente:
500 g potatoes 500 g ripe tomatoes 3 cloves of garlic, sliced , peeled
and chopped 8 sprigs of fresh rosemary 100 ml olive oil 750 ml water ,
approximately salt and pepper , to taste 1 medium pan with lid 2 knives 1
chopping board 1 potato peeler 1 wooden spoon …
Read more »
Read more »
Biscuiti dietetici
1 August 2009
Ingrediente: 2 oua 40 g zahar 20 g faina 20 g amidon 1 varf cutit sare
1/2 pachet zahar vanilat Mod de preparare: Se freaca galbenusurile cu
zahar si zahar vanilat. Se adauga albusurile spuma, faina, apoi amidonul
si se amesteca usor. Se pune compoztia in seringa si se pune cu ea in…
Read more »
Read more »
Frigaruie de curcan cu rosii inabusite
1 August 2009
Ingrediente: 4 snitele din piept de curcan 100 g sunca fiarta 300 g
rosii cherry 150 g ciuperci champignons 2 linguri ulei de rapita sare
piper Mod de preparare: Spalati carnea bine si uscati-o pe un servet
de bucatarie, apoi taiati-o fasii. Asezati sunca peste carne. Pregatiti
legumele. Infigeti carnea de curcan…
Read more »
Read more »
File de vita cu bagheta si verdeata
1 August 2009
Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi mare 1 ardei iute rosu
sare piper 4 linguri suc de lamaie 2 linguri patrunjel tocat 4 linguri
ulei de masline 1 bagheta mica 50 g unt cu verdeata 4 bucati file de
vita (circa 200 g) Mod de preparare: Pentru sosul de ceapa –…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos pesto de patrunjel
1 August 2009
Ingrediente: 8 cartofi de dimensiune medie sare 5 legaturi de patrunjel
4 catei de usturoi 50 g migdale curatate 150 ml ulei de masline 100 g
branza gouda rasa piper piper Cayenne Mod de preparare: Spalati
cartofii, frecati-i cu un buretel si uscati-i pe un servet de bucatarie.
Asezati-i pe fiecare pe cate…
Read more »
Read more »
Pilaf dietetic
1 August 2009
Ingrediente: orez 75 g apa 400 ml morcovi 60 g amidon alimentar 30 g
unt 5 g verdeata sare Mod de preparare: Se face o supa de zarzavat.
Orezul se pune la fiert, de preferinta in cuptor, pentru ca bobul sa
ramana intreg. Se presara cu telemea desarata si se adauga suc de…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vita
31 July 2009
O
reteta delicioasa de carpaccio de vita din: pulpa de vita, piper,
parmezan, otet balsamic, sos de soia, sos worcestershire, busuioc,
cimbru, vin alb sec, ulei de masline si sare de mare grunoasa.
Ingrediente: 1 kg pulpa de vita piper negru proaspat macinat 50 parmezan
Pentru marinata: 125 ml otet balsamic 5 linguri sos de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Banana Split (video)
31 July 2009
Ingrediente:
1 banana 1 scoop strawberry ice cream 1 scoop chocolate ice cream 1
scoop vanilla ice cream 1 whipped cream some chocolate sauce some
strawberry sauce some butterscotch/ caramel sauce 1 tbsp chopped nuts 3
glace cherries 1 ice cream scoop 1 knife 1 tablespoon 1 serving dish
Banane, inghetata, 3 sosuri diferite…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza
31 July 2009
Ingrediente:
Pentru foaie: 2 oua 6 linguri cu zahar 6 linguri cu ulei 6 linguri cu
faina 1/2 cana cu iaurt sau smantana 1/2 lingurita cu bicarbonat stins
in zeama de lamaie sare Pentru crema: 300 g branza de vaci 250 g zahar 1
plic cu zahar vanilat 1 lamaie 2 oua Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sufleu de pui cu ciuperci
31 July 2009
Ingrediente:
1 piept de pui dezosat 500 g ciuperci 1 lamaie 1 morcov 200 g boabe de
mazare 200 g arpagic 2 linguri cu unt 3 oua 1 lingura cu faina 1 cescuta
cu supa de legume ulei sare piper Mod de preparare: Spala pieptul de
pui, dupa care taie-l fasii si condimenteaza-l. Taie…
Read more »
Read more »
Bulldog Cocktail
31 July 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – ştir Se serveste la orice oră
Ingrediente: GingerAle 4-6 ci gin sucul de la jumătate de portocală
Bulldog, apărut în Stale Unite, este o băutură foarte bună pentru
potolit setea, poate fi consumat la orice oră a…
Sos Vinegreta cu smantana
31 July 2009
Ingrediente: 50 ml smantana 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de
vin alb 1 lingura zeama de lamaie sare si piper negru, proaspat macinat
1 lingurita zahar tos 2 linguri verdeata proaspata, tocata marunt
(patrunjel, marar, tarhon..) Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca
sarea, zaharul, otetul, zeama de lamaie si piperul.…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi dietetic
31 July 2009
O
reteta de piure de cartofi dietetic din: cartofi, sare, lapte, unt,
smantana, galbenus si putin zahar. Ingrediente: 500 g cartofi sare 1/2
ceasca lapte doua-trei linguri unt o lingurita smantana un galbenus
putin zahar Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie in
sferturi. Se pun la fiert in putina apa rece,…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vita
30 July 2009
Ingrediente: 400 g carne de vita slaba 3 cepe de apa 4 ardei grasi sare
Pentru dressing: 200 g iaurt 4 cafei de usturoi 1 lingura cu smantana 2
linguri cu mustar iute 1 lamaie Mod de preparare: Spala carnea si
pune-o la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce…
Read more »
Read more »
Crema de nuci
30 July 2009
Ingrediente: 50 g miez de nuca macinat 50 g frisca coaja de lamaie
coaja de portocale gelatina zaharina Mod de preparare: Gelatina se
inmoaie o jumatate de ora intr-un ibric mic umplut cu apa rece, se pune
apoi la foc mic, dar atentie, nu trebuie sa fiarba caci isi va pierde
proprietatile! Zaharina…
Read more »
Read more »
Rulouri umplute cu carne de vaca
30 July 2009
Ingrediente: 800 g carne slaba de vaca 250 g franzela 2 oua 25 ml ulei
150 g morcovi 125 ml lapte verdeata sare Mod de preparare: Carnea se
taie felii care se bat ca pentru snitel. Franzela se inmoaie in lapte
crud, se stoarce si se amesteca cu ouale, verdeata tocata si putina…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie Oliver (video)
30 July 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul VI Ucenicul lui Jamie
Read more »
Read more »
Vrabioare de vaca cu mazare
30 July 2009
Ingrediente:
150-200 g vrabioara de vaca o lingura ulei o rosie 200 g mazare din
conserva o lingura de smantana marar verde 1 morcov Mod de preparare:
Pune vrabioara intr un vas, acopera cu apa calda s adauga morcovul taiat
rondele si uleiul. Acopera vasul si lasa sa fiarba, pana se fragezeste
carnea. Adauga…
Read more »
Read more »
Cighir
30 July 2009
Ingrediente: ficatul si splina de la porc sare piper macinat piper
boabe 1-2 foi de dafin prapur de la porc Mod de preparare: Se spala
bine ficatul si splina in cateva ape reci, apoi se pun la fiert impreuna
cu boabele de piper si foile de dafin. Dupa ce au fiert se scot…
Read more »
Read more »
Salau polonez
30 July 2009
Ingrediente: 1 kg salau 1 morcov 1 ceapa 3 boabe de ienibahar 2
galbenusuri 1 lingura cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingurita cu faina
1 legatura de patrunjel ulei de masline sare Mod de preparare: Curata
pestele si fierbe-l in apa cu sare impreuna cu morcovul, ceapa si
boabele de…
Read more »
Read more »
Ciupercute
21 July 2009
Ingrediente:
8 oua 100 g unt 100 g sunca 4 rosii 2 linguri cu maioneza 1 legatura de
patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbe ouale pana cand devin
tari. Curata-le usor de coaja si taie putin partea de la baza pentru a
le putea aseza pe platou. La celalalt capat, taie albusul pana la…
Read more »
Read more »
Musaca de varza
21 July 2009
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 kg varza 3 cepe 50 gunt 150 ml lapte 2 oua
ulei sare piper Mod de preparare: Spala cartofii si fierbe-i in coaja.
Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca. Curata-i apoi de coaja si
zdrobeste-i cu furculita. Adauga unt si un praf de sare. Piureul astfel…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si alune
21 July 2009
Ingrediente: 100gunt 150 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 2 oua 3
linguri cu cacao 125 g faina 1 plic cu praf de copt 50 g alune Pentru
glazura: 4 linguri cu cacao 1 ceasca cu zahar pudra 1/2 lingurita cu
ulei 4 linguri cu apa Mod de preparare: Freaca untul spuma…
Read more »
Read more »
Carnati moldovenesti
21 July 2009
Ingrediente:
500 g carne de porc 500 g carne de manzat coriandru nucsoara pisata
zeama de usturoi sare piper dupa gust 250 g slanina 2 intestine subtiri
Mod de preparare: Se trece carnea prin masina de tocat, se amesteca, se
sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste amestec se pun condimente
(coriandru, nucsoara pisata,…
Read more »
Read more »
Ciorba dreasa cu smantana
21 July 2009
Ingrediente: 1 dovlecei 2 cepe 2 morcovi 1 telina 4 cartofi 1 ardei
gras 300 g fasole verde 5 rosii 1 l bors l oua 100 g smantana 1 legatura
de leustean sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt, iar morcovii si
telina, mai mare. Pune-le apoi la fiert in apa cu sare. Dupa…
Read more »
Read more »
Lebervust
21 July 2009
Ingrediente:
1/2 kg de slanina 1/2 din ficat condimente Mod de preparare: Se
fierbe bine ficatul cu slanina, se da prin masina de tocat, se adauga
sare, piper. Se introduce in mate, se leaga si se pune la fiert cam 15
minute. Se scoate si se lasa la racit cu o greutate peste el…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Quinoa With Mushrooms And Fresh Herbs (video)
20 July 2009
Ingrediente:
300 g quinoa 750 ml water 200 g mixed mushrooms , chopped 4 tbsp olive
oil 2 shallots , chopped 1 tomato , peeled and diced 1 ½ tbsp lemon
juice 2 tbsp basil , chopped 2 tbsp parsley , chopped some salt and
pepper 2 saucepans and a lid 1 wooden spoon 1…
Read more »
Read more »
Pizza
20 July 2009
Ingrediente: 2 linguri cu smantana 4 linguri cu faina 1 ou 1 legatura
ceapa verde 100 g cascaval costita sunca sau salam masline ciuperci
500 g pasta de rosii sare piper oregano sau cimbru Mod de preparare:
Amesteci smantana si oul, apoi faina. Obtii un aluat, pe care-l intinzi
in tava. Cantitatile sunt…
Read more »
Read more »
Toba alba
20 July 2009
Ingrediente:
1/2 cap de porc 2 copite sorici sare piper foi de dafin 1/2 din ficatul
de la porc Mod de preparare: Se fierbe carnea pana cade de pe os, se
lasa la racit, apoi se taie in cubulete si se introduce in stomacul
porcului. Se coase si se pune la fiert cam 15-30…
Read more »
Read more »
Tuslama
20 July 2009
Ingrediente: 1 kg de burta 3-4 morcovi 3-4 cepe maricele 2 legaturi
ceapa verde 1 capatana de usturoi sare piper rozmarin coriandru Mod de
preparare: Fierbi burta in 3 l de apa cu sare pana scade apa la
jumatate, apoi o tai fasii, ca la ciorba. Tai morcovii rondele, ceapa
pestisori si jumatate…
Read more »
Read more »
Coaste de miel in sos de vin
20 July 2009
O
retetagustoasa de coaste de miel in sos de vin din: coaste de miel,
ceapa, coniac, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara,
usturoi, condimente si piper. Ingrediente: 2 kg coaste de miel 3 cepe
de apa 3 linguri cu coniac Pentru marinata: 2 cepe 200 ml vin alb sec 2
lingurite cu…
Read more »
Read more »
Salata de fasole (de post)
20 July 2009
Ingrediente: 250 g fasole boabe (fiarta cu o ceapa, doi morcovi si un
pastarnac) 1 ceapa rosie 1 ridiche mare sau o legatura de ridichi de
luna 1 ardei gras rosu 1 legatura de patrunjel sare piper proaspat
macinat Pentru dresing 2-3 linguri de ulei 1 lingura de otet sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Placinta cu vanilie
20 July 2009
Ingrediente:
Pentru foi: 200 g unt 500 g faina 15 oua sare Pentru crema: 4 oua 4
linguri de zahar 4 linguri de faina 1 l lapte 3 pliculete cu zahar
vanilat Mod de preparare: Untul cu 600 ml apa si un praf de sare se
fierb. Adauga dintr-o data toata faina si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piscoturi sau cu biscuiti simpli
20 July 2009
Ingrediente:
300 g piscoturi (biscuiti 400 g) 100 g nuci macinate, 100 g stafide 100
g ciocolata rasa 100 g sirop (cu apa) 300 g gem sau magiun 700 g frisca
Mod de preparare: bIntr-o tava sau pe un platou se asaza un strat de
piscoturi. Se stropesc cu sirop (in care puteti pune…
Read more »
Read more »
Banane in vin fiert
20 July 2009
Ingrediente:
1/2 l vin rosu scortisoara zahar 6 banane Mod de preparare: Se pune
vinul la fiert cu zahar si scortisoara. Se curata bananele de coaja si
se taie rondele. Se introduc in vinul fiert si se mai lasa cateva minute
la fiert. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta. Banane in vin
fiert…
Read more »
Read more »
Cum se prepara paste Fusilli cu Sos de branza (video)
17 July 2009
Ingrediente: 500 g fusilli pasta 200 g walnuts 300 g blue cheese 500 ml
double cream 1 handful of chopped parsley 5 tbsp olive oil salt pepper 1
large pot with lid 1 slotted spoon 1 colander 1 small pan 1 large bowl
Un preparat care se poate servi indiferent de anotimp impreuna…
Read more »
Read more »
Chiftelute in pesmet
17 July 2009
Ingrediente: 500 g carne tocata 4 catei de usturoi un morcov un ardei
verde 4 cepe verzi un ou 300 g pesmet 500 ml ulei 100 ml lapte o
legatura marar o legatura patrunjel 2 felii de paine alba sare piper
Mod de preparare: Se pune intr-un bol carnea tocata, se condimenteaza
dupa…
Read more »
Read more »
Buck’s Fizz Cocktail
17 July 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveste la orice ora
Ingrediente: 6/10 şampanie 4/10 suc de portocale Acest excelent Sparking
a apărut în Statele Unite, în anii ’30. Denumirea englezească provine
de la cuvântul buckskin care înseamnă „piele…
Read more »
Read more »
Sos Vinegreta cu mustar
17 July 2009
Ingrediente: 1 lingura otet sare piper negru proaspat macinat 1 lingura
nectar de mere 6 linguri ulei de masline 2 linguri mustar de Dijon, cu
boabe intregi Mod de preparare: Intr-un bol, amesteca otetul,
mustarul, nectarul, sarea si piperul. Apoi, cu ajutorul telului electric
, incorporeaza uleiul turnat intr-un fir subtire. Potriveste gustul…
Read more »
Read more »
Mititei facuti in casa
17 July 2009
Ingrediente: 200 g carne de oaie 800 g carne de vita 4-5 catei usturoi
un ardei iute cimbu uscat ienibahar coriandru sare piper Mod de
preparare: Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de
tocat. usturoiul se curata si se piseaza cu sare si piper o jumatate de
ora,…
Read more »
Read more »
Prajituri
17 July 2009
Ingrediente:
1 ou 50 g zahar 50 ml ulei arome (zahar vanilat sau esenta de vanilie)
coaja de lamaie 1/2 pachetel praf de copt faina, cat cuprinde – cam 250 g
la un ou putina sare suc de sfecla rosie suc de morcovi cacao 1/2
pachet margarina Mod de preparare: Oul se freaca cu…
Read more »
Read more »
Musaca cu paste
16 July 2009
Ingrediente:
800 g de amestec de carne tocata 4 oua 2 cepe 2 linguri paste de tomate
2 legaturi de patrunjel 1 legatura de marar 500 g paste tuburi 200 g
branza topita cu smantana sare piper ulei Mod de preparare: Calete
ceapa in ulei. Cand este aproape gata adauga pasta de tomate. Amesteca…
Read more »
Read more »
Pui cu bere
16 July 2009
Ingrediente:
1 pui 5 cepe de marime medie 3 morcovi 2 linguri boia de ardei 2
linguri margarina 2 linguri untura sau ulei o sticla de 0,5 I de bere
Mod de preparare: Taiem puiul bucati, il punem in cratita cu uleiul,
morcovul taiat feliute, ceapa taiata in sferturi, margarina, untura si
boiaua. Lasam…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu masline, lamaie si usturoi
16 July 2009
Ingrediente:
250 g masline 1 lamaie 1 capatana usturoi 150 ml untdelemn 75 ml otet
Mod de preparare: Intr-un borcan se asaza alternativ randuri de masline
si randuri de felii de lamaie amestecate cu usturoi. Deasupra se toarna
otetul amestecat cu uleiul. Se tine cateva zile la murat apoi se poate
servi. E o…
Cum se prepara Pui Parmesan (video)
15 July 2009
Ingrediente:
2 medium chicken breasts , halved 3 large eggs ¼ cups (60ml) cream 100 g
flour 240 g bread crumbs 360 g Parmesan cheese 120 g mozzarella , fresh
1 cups (250ml) marinara sauce olive oil salt , to taste pepper , to
taste O reteta italiana clasica care imprumuta o tenta americana.…
Read more »
Read more »
Pachetele de pui cu mazare
15 July 2009
Ingrediente: 2 piepti de pui fara os 3 oua 200 g de pesmet 1 lingura
mustar cu hrean sare piper alb 500 g de mazare proaspata de la conserva 2
lingurite de zahar 200 ml de ulei 1 cubulet de unt 1 legatura de marar 1
legatura de patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata in straturi
15 July 2009
Ingrediente:
3-4 cartofi fierti in coaja branza telemea, 150-200 g 2-3 oua fierte 1
pahar maioneza 1 pahar smantana sare piper Mod de preparare: Se asaza
pe un platou urmatoarele straturi: un strat de cartofi rasi pe
razatoarea mare, un strat de telemea rasa, ouale zdrobite cu furculita,
iar urmatorul strat maioneza amestecata cu…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu slanina
15 July 2009
Ingrediente:
750 g carne 100 g slanina 1 felie paine 2 cepe 2 oua verdeata sare
piper 1 lingura ulei 1-2 linguri faina 1 lingura untura Mod de
preparare: Se trece prin masina de tocat carnea de porc sau de vita,
slanina si o felie groasa de paine, inmuiata in lapte si stoarsa. Se
adauga…
Read more »
Read more »
Smoothie de cirese
15 July 2009
Ingrediente:
1 cana de cirese fara samburi 1/2 lamaie 1 banana 1/2 cana de iaurt
simplu (degresat sau nu) 1 cana de cuburi de gheta 2 picaturi de esenta
de migdale Mod de preparare: Se pun, intr-un vas inalt, ciresele,
banana taiata in patru, iaurtul si sucul de la lamaie. Ingredientele se
amesteca putin…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu paste de carne
15 July 2009
Ingrediente: 12 ardei grasi verzi potriviti 500 g carne tocata o
legatura de marar o legatura de patrunjel 50 ml ulei 100 g orez 1 ou 4
rosii mari sare piper Mod de preparare: Pentru inceput se prepara
carnea tocata pentru umplutura in felul urmator: carnea tocata se
amesteca cu orezul, sarea si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si scortisoara
15 July 2009
Ingrediente: 15 linguri de faina alba 1 pachet margarina 1 ou 3 linguri
de smantana 3 linguri de zahar 1-2 kg mere scortisoara Mod de
preparare: Framanta cu mana 10 linguri de faina, oul, smantana sj 1/3
din margarina si intinde o foaie. Separat, amesteca 5 linguri de faina
si 2/3 din margarina.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chopped Liver (video)
15 July 2009
Ingrediente:
500 g fresh, cleaned chicken livers 60 ml rendered chicken fat or olive
oil 1 medium onion, sliced 80 ml port or sweet wine 1 hard boiled egg,
roughly chopped salt and pepper half an onion, finely diced 1 hard
boiled egg, finely chopped a few parsley leaves 1 frying pan 1 pair of…
Read more »
Read more »
Gogonele de pui cu sos picant
15 July 2009
Ingrediente:
500 g de carne de pui 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 2
cepe mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 cartof 1 ou 8 rosii mari 2 ardei
rosii sare piper 300 ml de ulei 1 ardei iute verde Mod de preparare:
Se pun intr-un bol carnea tocata cu patrunjelul si…
Read more »
Read more »
Dulceata de pepene rosu
15 July 2009
Ingrediente:
1 kg coji de pepene, cantarite dupa fierberea in otet 300 ml otet de 9
grade 1 kg zahar 1/2 litru apa 1 lamaie mare 1 plic de zahar vanilinat
Mod de preparare: Pentru dulceata, trebuie sa pastrati cojile de la
pepene, partea alba fiind cat mai groasa. Se curata coaja verde,…
Read more »
Read more »
Bagna cauda
14 July 2009
Ingrediente: 150 ml, plus inca 2 linguri, ulei de masline extravirgin
4-5 catei de usturoi, decojiti si zdrobiti sau dati pe razatoare 12
pesti ansoa din conserva, scursi de ulei si taiati bucatele 75-100 g unt
nesarat, taiat bucatele Legumele pentru cufundat: Diferite legume
crude, inclusiv: fenicul conopida cicoare ardei gras dovlecei Bagna…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu legume
14 July 2009
Ingrediente:
200 g de paste in forma de spirale sare piper 3-4 rosii mici 200 de g
de sunca 1 ardei rosu 1 ardei galben 2-3 linguri de ulei de masline 100 g
mazare verde Mod de preparare: Se pun pastele la fiert tntr-o oala
cu apa fiarta, cu sare si putin ulei…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pui la cuptor
14 July 2009
Ingrediente:
1 pui 2 kg cartofi 1 cub supa 1 cana apa 150 ml ulei frunze de
patrunjel Mod de preparare: Intr-o cratita pune uleiul, puiul taiat in
bucafele mici, condimente dupa gust (sare, piper, boia sau condimente
pentru pui), cartofii taiati rondele, cubul de supa si apa. Acopera
cratita cu un capac si…
Read more »
Read more »
Supa groasa de legume cu foi de dafin
14 July 2009
Ingrediente:
3 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 teline 6 cartofi 1 lingura cu pasta
de tomate 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 1
legatura de patrunjel 50 g unt 1 lingurita faina oret sare piper Mod
de preparare: Curata legumele, taie-le cubulete si pune-le sa fiarba in…
Read more »
Read more »
Tarta cu carne
14 July 2009
Ingrediente:
500 g carne tocata 1 cutie cu mazare aluat de paine putin imbunatatit
cu 1 ou 50 g margarina Mod de preparare: Se tapeteaza o tava cu aluat,
carnea se amesteca cu piper, vegeta si alte mirodenii, se intinde peste
foaie si se omeaza cu fasii subtiri din aluat. Se unge (ca la…
Read more »
Read more »
Bric cu oua sau clatite din gris
14 July 2009
Ingrediente:
100 g gris 4 cepe mari 1 legatura patrunjel 4 galbenusuri ulei pentru
prajit Mod de preparare: Se amesteca grisul cu apa calduta pana
obtinem un terci semifluid. Din acest aluat preparam clatite subtiri.
Tocam ceapa fin, adaugam patrunjelul tocat si cu aceasta compozitie
umplem clatitele. Pe fiecare clatita se pune un galbenus…
Read more »
Read more »
Inghetata asortata cu zmeura
14 July 2009
Ingrediente:
1 l smantana pentru frisca 6 oua 1 baton de vanilie sau 2 pliculete de
zahar vanilat 300 g de zahar tos 250 ml frisca 500 g zmeura Mod de
preparare: Se bate smantana cu 150 g de zahar pana se obtine frisca si
se lasa la frigider. Se separa albusurile de galbenusuri…
Read more »
Read more »
Bronx Cocktail
13 July 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie
– Gin drinks Decoratiune – fără Se serveste înainte de masă
Ingrediente: 4/10 gin 2/10 vermut roşu 2/10 vermouth dry 2/10 suc de
portocale preparat proaspăt Numele nu numai că îi stabileşte originea
în cartierul Bronx din New York.…
Read more »
Read more »
Castraveti acri cu carne
13 July 2009
Ingrediente:
500 g carne de vita 500 g castraveti acri 2 linguri ulei 1 lingura
faina 4 cepe 2 linguri bulion sare marar Mod de preparare: Carnea se
taie bucati, se inabusa cu putina apa, ceapa si grasime. Se adaug
castravetii taiati si bulionul. Se umple cu apa cat sa cuprinda carnea
si castravetii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara peste la gratar cu sos tartar (video)
13 July 2009
Ingrediente:
4 white fish fillets 3 tbsp vegetable oil 4 tbsp dijon mustard 4 tbsp
breadcrumbs salt and pepper for the tartare sauce: 250 ml mayonnaise 2
tbsp cornichons (baby gherkins), chopped ½ an onion, finely chopped 1
tbsp chopped capers 2 tbsp parsley, finely chopped 1 tsp mustard the
juice of a small lemon…
Read more »
Read more »
Clatite cu sunca
13 July 2009
Ingrediente:
Pentru aluatul de clatite: 2 oua 350 g faina alba 100 ml apa minerala
250-300 ml lapte 10 ml ulei un praf de sare Pentru umplutura: 6 felii de
sunca de praga sare piper 50 ml de ulei 250 g de cascaval ras 1 cutie
smantana Mod de preparare: Se prepara aluatul de…
Read more »
Read more »
Pasta de masline
13 July 2009
Ingrediente: 1 bagheta 3 rosii 1 kg masline verzi fara samburi 500 g
pesmet 100 ml ulei 6-7 catei de usturoi sare ulei de masline Mod de
preparare: Intr-un castron mai mare, mixeaza bine maslinele. Adauga
treptat uleiul si mixeaza mai usor. Daca se intareste prea tare, mai
adauga ulei. Pune apoi usturoiul…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu ceapa
13 July 2009
Ingrediente:
2 piepti de pui cu os 5-6 cepe 2 ardei 3-4 catei de usturoi 2 morcovi 1
telina mica 1 radacina de patrunjel 1 legatura de patrunjel sare piper
10 ml de ulei 1 cubulet de unt Mod de preparare: Se curata carnea de
pielite si se spala foarte bine. Se pune la…
Read more »
Read more »
Vinete si dovlecei cu orez
13 July 2009
Ingrediente:
200 g orez 2 dovlecei mici 2 vinete mici 4 ardei 1 ceapa mare 300 g
rosii 10 ml ulei sare piper 50 g cascaval 15 g branza moale, rasa Mod de
preparare: Se pune orezul la fiert cu apa si sare. Dupa ce s-a fiert,
se acopera cu un prosop de bucatarie pentru…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci
13 July 2009
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1-2 linguri ketchup 2 linguri verdeata
(patrunjel, marar) 2 oua 2 cepe (verzi) Mod de preparare: Intr-o oala
se pun 2 I apa, se adauga ciupercile taiate si ketchupul. Se clocoteste
10 minute. Turnam incet ouale frecate, amestecand continuu. Adaugam si
ceapa verde si mai lasam pe foe 5…
Read more »
Read more »
Oua la ceasca cu smantana
13 July 2009
Ingrediente:
8 oua 80 g unt 250 g smantana sare Mod de preparare: Se tapeteaza 4
cesti de 200 g cu putin unt, in fiecare ceasca se pun 2 linguri de
smantana fierbinte apoi cate 2 oua. Se presara cu sare si punem bucatele
de unt. Cestile se asaza intr-o cratita cu apa clocotita…
Read more »
Read more »
Caise in caramel de mandarine
13 July 2009
Ingrediente:
8-10 caise 80 g zahar 1 plic zahar vanilinat 6 mandarine (doar de sucul
lor) 100 ml apa o mana de fulgi de migdale (prajite putin) Mod de
preparare: Se curata caisele de coaja, se scot samburii, se taie in doua
si se spala. Se storc cele sase mandarine, iar sucul se strecoara de…
Read more »
Read more »
Guacamole
11 July 2009
O
reteta foarte simpla de Guacamole cu ceapa alba, rosii serrano, frunze
de coriandru, sare si avocado. specific mexican Ingrediente: 2 linguri
ceapa alba tocata foarte marunt 2 ardei iuti rosii serrano, dupa gust,
tocati marunt 4 linguri frunze de coriandru, taiate mai mare sare dupa
gust 3 fructe mari de avocado 1 rosie mijlocie,…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu tarhon
11 July 2009
Ingrediente:
1 ceasca de ulei 5-6 cartofi 3 morcovi, o ceapa mare 1 radacina
patrunjel 1 telina mica 1 ceasca cu bulion sau 3-4 linguri 1 lingura de
tarhon tocat 1 lingura de faina 1/2 ceasca zeama de gogosari (sau o
ceasca de bors de putina) 1-2 frunze de dafin piper patrunjel verde
Mod…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie Oliver (video)
11 July 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie – episodul V Ucenicul lui Jamie
Read more »
Read more »
Snitele din telina
11 July 2009
Ingrediente:
2-3 teline mari 2 oua piper sare faina faina ulei pentru prajit Mod
de preparare: Cureti telina, o speli si o tai rondele late de 1 cm.
Fierbi rondele 2-3 minute in apa cu putina sare si putine condimente. Le
scoti, le scurgi, le dai prin faina si le prajesti. Poti prepara
aceste…
Read more »
Read more »
Alune caju prajite
11 July 2009
Ingrediente:
375 g alune caju crude ulei pentru prajit 1 lingurita sare 1/2
lingurita piper negru proaspat macinat 1/2 lingurita de chilli Alunele
caju au ajuns in Indiile de Est pe rutele comerciale ce treceau prin
America de Sud. Cresc intr-un arbore originar din Brazilia, care produce
un fruct numit mar de caju, la capatul…
Read more »
Read more »
Supa taraneasca de legume
11 July 2009
Ingrediente:
2 dovlecei 2 morcovi 2-3 cartofi un pastarnat o radacina de patrunjel o
telina mica 400 g fasole alba o legatura ceapa verde sau 2 cepe
mijlocii 4-5 felii de costita o legatura de patrunjel 1-2 linguri de
ulei sare o lamaie Mod de preparare: Legumele se curata si se spala.
Se toaca…