Retete de Paste:
Rulouri umplute
28 December 2008
Ingrediente:
20 g drojdie 400 g faina 75 g zahar 1 varf de cutit de sare 1 galbenus
80 g margarina 200 ml lapte caldut Coaja rasa de la o lamaie Miezul unui
baton de vanilie 100 g dulceata de caise 125 ml frisca 1 pachet zahar
vanilat 1 lingura zahar pudra Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Omleta cu dovlecei si busuioc
28 December 2008
Ingrediente:
5 linguri ulei de masline 500 g dovlecei taiati rondele cativa catei de
usturoi tocat 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri busuioc tocat 3
linguri seminte de pin sare si piper 6 oua Mod de preparare: Intr-o
tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul
de incins se…
Read more »
Read more »
Tarta de piersici
28 December 2008
Ingrediente:
300 g foitaj 50 g fulgi de migdale 1 cutie de piersici 2 linguri de
pesmet 6 linguri gem de piersici 2 linguri suc de lamaie 2 linguri de
rom Mod de preparare: Asezati foile blatului una langa cealalta si
lasatile sa se dezghete. Prajiti fulgii de migdale intr-o tigaie, fara
adaos de grasime,…
Read more »
Read more »
Tort cu migdale
28 December 2008
Ingrediente:
-pentru blat: 5 oua 150 g zahar 1 varf de sare 120 g faina 2 linguri
praf de cacao 1 lingurita praf de copt 5 migdale macinate -in plus: 1
cutie piersici 100 g zahar 6 foite gelatina 600 ml frisca 2 pachete
zahar vanilat 1 pachet intaritor pentru frisca 3 linguri fulgi de…
Read more »
Read more »
Tort cu piersici si crema fina de branza
28 December 2008
Ingrediente:
200 g biscuiti integrali 140 g unt 8 foite gelatina 1 kg branza de vaci
115 g zahar 1 pachet zahar vanilat Sucul de la 1 lamaie 200 ml frisca 1
pachet amestec de fructe uscate 1 cutie piersici 1 pachet glazura de
tort, transparenta Mod de preparare: Faramitati biscuitii si
amestecati-i cu untul.…
Read more »
Read more »
Salata cu rucola si curcan
28 December 2008
Ingrediente:
450 g piept de curcan 2 linguri pasta de ardei 2 linguri unt Sare,
piper 250 g rucola 250 g rosii cherry 3 linguri otet din vin alb 2
linguri miere 2 linguri ulei Boia de ardei dulce 75 g parmezan Mod de
preparare: Spalati carnea,uscati-o pe un servet de bucatarie si ungeti-o
cu…
Read more »
Read more »
Salata cu orez
28 December 2008
Ingrediente:
500 g orez cu bobul lung 2 oua 2 linguri ridichii 1 castravete mare 1
legatura arpagic 150 g iaurt natural 2 linguri otet de mere Sare, piper 1
varf de cutit de zahar Mod de preparare: Pregatiti orezul conform
instructiunilor de pe pachet, apoi lasati-l sa se raceasca. Fierbeti
oualele tari, turnati apa…
Read more »
Read more »
Salata cu paste si rosii
28 December 2008
Ingrediente:
350 g paste spiralate Sare, piper 2 cepe verzi Cateva frunze de salata
400 g rosii mici proaspete 8 rosii uscate (in ulei) 3 catei usturoi 1
lingura patrunjel tocat 5 linguri ulei de masline 1 lingura mustar dulce
4 linguri otet din vin alb 4 linguri smantana Mod de preparare:
Fierbeti pastele in…
Read more »
Read more »
Salata cu paste si carne tocata
28 December 2008
Ingrediente:
4 ardei iuti la borcan 250 g paste Sare 6 linguri ulei de masline 1
ceapa 400 g carne tocata de vita Piper cayenne 1 lingura ketchup 400 g
fasole verde 4 ardei grasi 5 linguri otet din vin rosu Piper, zahar, suc
de lamaie Mod de preparare: Curatati ardeiul iute si taiati-l inele.…
Read more »
Read more »
Orez cu parmezan
28 December 2008
Ingrediente:
1 ceapa medie 60 g unt 450 g orez 1 l supa Sofran 6 linguri de parmezan
ras Mod de preparare: Ceapa se toaca si se pune intr-o cratita la calit
in jumatate de cantitate de unt, pana cand devine sticloasa. Se adauga
orezul si se caleste 2 minute, amestecandu-se incontinuu. Se adauga din…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu legume la tigaie
28 December 2008
Ingrediente:
4 piepturi de pui Sare, piper, ienibahar Busuioc,chili, boia dulce Ulei
1 morcov 2 fire de ceapa ½ limeta 100 g fasole verde congelata 2
linguri de ulei 1 catel de usturoi 50 g nuci caju Sos de soia 1 lingura
de susan Mod de preparare: Piepturile de pui se spala, se sterg si…
Read more »
Read more »
Bruschete italiene cu rosii
28 December 2008
Ingrediente:
8 rosii de marime medie 8 linguri ulei de masline 8 catei de usturoi
Cateva masline taiate rondele 16 felii de paine Sare, oregano, busuioc 8
lingurite sos pesto Mod de preparare: Feliile de paine se pun la
prajit, apoi se ung cu ulei de masline. Rosiile se taie cubulete, se pun
intr-un vas,…
Read more »
Read more »
Salata cu ton
28 December 2008
Ingrediente:
2 conserve cu ton 1 conserva porumb 10 masline 4 oua fierte 2 legaturi
ceapa verde 6 rosii 2 ardei sau gogosari 2 capatani salata verde 3
linguri ulei de masline 1 lamaie Mod de preparare: Salata se spala si se
taie bucati potrivite. Ceapa verde se taie rondele, rosiile felii,
ardeii cubulete. Oualele…
Read more »
Read more »
Tarte auz fraises-Tarte cu capsune
28 December 2008
Ingrediente:
250 faina 125 g unt 2 galbenusuri 75 g zahar 200 g gem de capsune 1 kg
capsune proaspete Boabe uscate de fasole Mod de preparare: Separa
albusurile de galbenusuri. Pune faina intr-un castron. Adauga untul si
amesteca cu degetele, pana ce compozitia seamana cu firimiturile de
paine. Adauga galbenusurile, amesteca bine si formeaza…
Read more »
Read more »
Pesce finto-Peste fals
28 December 2008
Ingrediente:
750 g cartofi 2 linguri de patrunjel tocat 200 g ton din conserva 125 g
maioneza Sare 1 catel de usturoi tocat Mod de preparare: Fierbe
cartofii cam 25 de minute, in apa cu sare. Scurge-i in strecuratoare,
apoi cojeste-i cat sunt inca destul de calzi. Fa un piure de cartofi,
fie cu aparatul…
Read more »
Read more »
Covrigei cu mere
28 December 2008
Ingrediente:
500 g faina 125 g unt 1 varf de cutit de sare 1 cubulet de drojdie 200
ml ml lapte 2 pliculete zahar vanilat 100 g zahar Rom 3 mere Zahar pudra
1 lamaie Mod de preparare: Merele se descojesc si se dau pe razatoarea
cu ochiuri mici. Se stropesc cu putin suc de…
Read more »
Read more »
Minieclere cu ciocolata
28 December 2008
Ingrediente:
125 ml apa 125 ml lapte dulce 100 g unt 150 g faina 4 oua 400 ml frisca
300 g ciocolata neagra 300 g prune 2 pliculete zahar vanilat 1 lingura
esenta de rom ½ lingurita sare Zahar pudra Mod de preparare: Intr-o oala
se pun la fiert apa, laptele, untul si jumatate din…
Read more »
Read more »
Frigarui de miel cu sos
28 December 2008
O
reteta simpla de frigarui de miel cu sos din: carne de miel, ulei de
masline, rosii, mustar dulce, usturoi, otet de vin, otet de mere, ardei
iute, rodii, zahar, cimbru, curry, sare, piper, orez si cartofi.
Ingrediente: 500 g carne de miel 150 ml ulei de masline 2 rosii mustar
dulce 1 ceapa 5…
Read more »
Read more »
Vinete cu mozzarella
28 December 2008
Ingrediente:
1 kg de rosii 3 vinete 1 bucata de mozzarella 3 ramurele de cimbru
proaspat 1 cl de supa de pasare untdelemn sare piper Mod de preparare:
Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in
rondele, pe toa-ta suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o
lingura de untdelemn…
Read more »
Read more »
Ardei iuti umpluti cu ton
28 December 2008
O
reteta simpla de ardei umplut cu ton in ulei din ardei iuti, ton in
ulei, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: 25 de ardei
iuti mici si rotunzi 200 de grame de ton in ulei 1 litru de ulei de
masline 300 de ml de otet de vin alb Mod…
Read more »
Read more »
Placinta frantuzeasca cu ceapa
27 December 2008
Ingrediente:
225 gr. faina 1 lingurita de zahar 2 lingurite rase de sare 8 gr.
drojdie proaspata, 1 kg de ceapa (de apa) 2 catei de usturoi 5 linguri
de untdelemn, 3 ramurele de cimbru 1 foaie de dafin faina pentru tabla
de prajituri 2 linguri de pasta de peste 12 masline negre Mod de…
Read more »
Read more »
Duo de raţă
27 December 2008
Ingrediente:
pulpa pe rata 250 gr piept de rata 80 gr sparanghel 40 gr cimbru verde
10 grame otet de xeres miere untura de rata 100 gr foi de dafin 10 gr
varza rosie 100 de gr sare piper Mod de preparare: Pulpa de raţă se
confiază astfel: se acoperă cu un strat de sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana Bliss
27 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail Banana Blis din: cognac si crema de banane
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – old fashioned
Decoraţiune – fără Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea
Ingrediente 5/10 cognac 5/10 cremă de banane Apărut în Florida, pe la
sfârşitul anilor ’30, este foarte căutat pentru calităţile…
Read more »
Read more »
Peste cu salata si sos
27 December 2008
Ingrediente:
4 fileuri de peste ¼ varza alba 1 morcov 1 salata verde mica 1 sfecla
fiarta 200 ml smantana 2 catei de usturoi 1 lamaie 100 g pesmet Pudra de
curry 2 oua ½ lingurita de cimbru Sare, piper, ulei Mod de preparare:
Fileurile de peste se curata de eventualele oase ramase, se spala,…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu broccoli
27 December 2008
Ingrediente:
2 morcovi 100 g fasole boabe alba 500 g broccoli 3 rosii ½ fir de praz 1
ardei gras ¼ telina 2 linguri de ulei 1 frunza de dafin ½ lingurita de
cimbru Sare, piper, patrunjel Mod de preparare: Fasolea boabe se pune la
inmuiat cu o seara inainte, se clateste cu apa rece,…
Read more »
Read more »
Caracatita cu usturoi si curry
27 December 2008
Ingrediente:
8 pui de caracatita Ghimbir ras 2 catei de usturoi Cimbru tocat Sos de
soia 2 limete 1 lingurita de pudra de curry Zahar tos Otet de orez 4
cartofi 200 g branza de vaci 3 oua Sare, piper, ulei de masline Sos de
rosii picant Mod de preparare: Cartofii se curata de coaja,…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi aromata
27 December 2008
Ingrediente:
750 g cartofi 4.5 dl de supa de pui 4.5 dl de lapte 15 g de unt 4
linguri de ierburi aromatice 3 linguri de smantana patrunjel, sare,
piper Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie
cubulete. Se topeste untul intr-o tigaie marisoara, se adauga cartofii
si se lasa…
Read more »
Read more »
Panella
27 December 2008
Ingrediente:
500 de grame de faina de naut ulei de masline sare, suc de lamaie,
patrunjel tocat Mod de preparare: Puneti faina de naut in 2 litri de apa
putin sarata intr-o cratita. Potriviti focul moderat si puneti cratita
la fiert. Amestecati continuu cu o lingura de lemn in acelasi sens, pana
obtineti o pasta…
Read more »
Read more »
Cocktail Baltimore Egg Nog
26 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail Baltimore Egg Nog din:frisca, lapte, brandy,
rom ambrat, madera, zahar pudra si un ou. Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – brandy şi rom ambrat Pahar – tumbler mijlociu Decoraţiune –
un praf de nucşoară rasă Se serveste intre mese Ingrediente: o lingură
de frişca 4 sau 5 cl lapte…
Read more »
Read more »
Inimi dulci cu migdale
26 December 2008
Ingrediente:
600 g biscuiti obisnuiti 120 g unt 100 ml lapte 100 g zahar tos 100 g
rahat Cacao Cafea instant 1 rodie 100 g migdale 50 ml frisca 50 g
stafide 1 lingurita de esenta de rom Sare, zahar vanilat Budinca vanilie
Sos de ciocolata Mod de preparare: Intr-un bol se pun semintele de…
Read more »
Read more »
Potage bonne femme
26 December 2008
Ingrediente:
2 linguri de unt 3 morcovi medii 3 buc praz mediu 3 cartofi medii zeama
supa de pui 1 lingura zahar sare, piper, patrunjel Mod de preparare:
Se curata toate legumele. Se pune intr-o cratita untul si se adauga
legumele si se gatesc usor 5 min se adauga zaharul se adauga si putina…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume
26 December 2008
Ingrediente:
2 piepti de pui 250 g orez Pudra de curry 1 ceapa mica 2 morcovi 500 g
broccoli 25 g stafide 250 ml vin alb dulce 1 floare de cuisoara 2
seminte de cardamon Sare, 4 boabe de piper Ulei de masline, marar, rodie
Mod de preparare: Intr-un mojar se pune cardamonul, piperul si…
Read more »
Read more »
Bruschette cu porumb
25 December 2008
Ingrediente:
1 bagheta 100 g masline feliate 3 catei usturoi Sos pesto 75 g parmezan
100 g porumb 1 salata verde 50 g rosii uscate in ulei 25 g migdale 25 g
miezuri de nuca 25 g seminte de floarea-soarelui 10 g seminte de in
Ulei de masline Mod de preparare: Usturoiul se curata de…
Supa Minestra di Cavalfiore
25 December 2008
O
reteta de supa minestra di cavalfiore din: conopida, otet de vin, ulei
de masline, usturoi, ardei iute, supa de carne, patrunjel, branza de
oaie. Ingrediente: o conopida 2 lingurite otet de vin o cescuta ulei de
masline 4-6 catei de usturoi un sfert de lingurita de ardei iute tocat
marunt 3 cani supa de…
Read more »
Read more »
Bastonase cu mandarine
25 December 2008
Ingrediente:
575 g faina 150 f zahar tos 1 pliculet praf de copt ¼ lingurita de sare
250 ml iaurt 150 g unt 2 oua 5 mandarine 2 pliculete zahar vanilat 500
ml frisca 300 g ciocolata neagra 100 g migdale Mod de preparare: Intr-un
bol se pune faina, sarea, praful de copt si zaharul…
Read more »
Read more »
Aripi de pui cu sos
25 December 2008
Ingrediente:
12 aripi de pui 3 oua 150 g faina 1 lingura de mustar dulce 500 g
ciuperci 2 ardei capia 5 rosii 1 lingura de paste de tomate 1 ceapa 3
catei de usturoi, sare, piper Ulei de floarea-soarelui Cimbru, patrunjel
Cartofi, orez Mod de preparare: Ardeii capia se spala, se taie cubulete
si…
Read more »
Read more »
Tarte de malai cu peste
25 December 2008
Ingrediente: 125 g faina 125 g malai Sare 2 oua 375 ml iaurt 50 g
boabe de porumb 1 lingura rozmarin tocat 1 pliculet praf de copt 1
salata verde Varza rosie 1 morcov 4 fileuri peste afumat Piper, suc de
lamaie Unt, mazare, naut Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca
faina…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de capra
25 December 2008
Ingrediente:
250 g faina 125 g unt 100 ml lapte 4 pere 2 linguri de seminte de
floarea-soarelui 400 g branza de capra 50 g parmezan 3 oua 200 ml
smantana 100 g migdale 30 g pesmet Sare, piper, nucsoara, rozmarin 1
lingurita de parf de copt Mod de preparare: Intr-un ibric se pune…
Read more »
Read more »
Ardei copti cu sardele si masline
24 December 2008
Ingrediente:
4 ardei capia 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de
sardele in ulei 3 linguri de untdelemn, 20 de masline negre fara samburi
piper proaspat macinat sare Mod de preparare: Se spala ardeii si se pun
la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas,…
Read more »
Read more »
Tarte cu prune si rodie
24 December 2008
Ingrediente:
170 g unt 100 g zahar pudra 50 ml apa 4 oua 350 g faina 50 g zahar tos
50 g migdale 300 g prune 1 rosie 50 g nuca cocos 50 g pesmet Sare ½
lingurita praf de copt Zahar vanilat Sos de vanilie Mod de preparare:
Semintele de rodie se curata, se…
Read more »
Read more »
Crema de Gorgonzola
24 December 2008
Ingrediente:
100 g de branza Gorgonzola 1/2 cana de unt nesarat, biscuiti sarati sau
crackeri, seminte de chimen Mod de preparare: Inlaturati crusta de pe
branza. Frecati branza cu untul pana amestecul devine moale si omogen.
Modelati amestecul dupa fantezie (cuburi, piramide), apoi presarati cu
chimen. Raciti bine inainte de consum. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail Bahia
24 December 2008
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler mare Categorie –
Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi o rămurica
de mentă verde Se serveşte la orice ora Ingrediente: 40 sau 50 g de
rom ambrat 20 g cremă de cocos 50 g suc de ananas 30…
Read more »
Read more »
Pui mexican
24 December 2008
Ingrediente:
4 copane de pui o cutie de boabe de porumb o cutie de fasole rosie 150g
ceapa tocata 2 linguri de usturoi pisat 2 rosii un ardei iute 4 linguri
de ulei de masline sare, piper pentru 4 persoane Mod de preparare:
Caliti ceapa in uleiul de masline, apoi puneti-o deoparte. In…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut
24 December 2008
Ingrediente: 600 g piept de curcan 160 g mozzarela 120 g ciuperci din
conservă 100 g gogoşari în oţet 120 g pesmet 80 g făină 20 g frunze de
pătrunjel verde 20 g ketchup 10 g muştar 140 ml ulei 2 ouă sare şi piper
pentru 4 persoane Tăiaţi pieptul de curcan în…
Read more »
Read more »
Lingua al bagnetto rosso
24 December 2008
Ingrediente:
limba fiarta taiata felii 2 manunchiuri de patrunjel 5 catei de usturoi
un pic de ardei iute citeva anchois un pahar de sos de rosii un pahar
de supa o jumatate de pahar de otet 2 pumni de faina alba Mod de
preparare: Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi cu sunca
24 December 2008
O
reteta simpla de supa de morcovi cu sunca din: morcovi baby, sunca de
porc afumata, mazare, orez, ceapa, praz, ardei gras, patrunjel, ulei,
sare, piper, marar, frunze de telina, varza marar si ardei iute.
Ingrediente: 300 g morcovi baby 400 g sunca de porc afumata 300 g mazare
100 g orez 1 ceapa ½…
Read more »
Read more »
Cuburi de porc prajite cu scoici albe si cartofi noi
24 December 2008
Ingrediente:
1.5 kg pulpa de porc 1 kg cartofi noi mici 1 l knorr concentrat de
legume 100 g muraturi 500 g scoici 100 ml ulei de masline 100 ml vin alb
15 g mirodenii marinate pentru porc 125 ml suc de lamaie 200 g catei de
usturoi 20 g rosmarin proaspat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Butiffara en hojaldre (carnaciori in foitaj)
24 December 2008
Ingrediente:
-pentru aluatul de foitaj: 500 g faina 40 g untura de porc 8 g sare 300
ml apa minerala 450 g unt -pentru umplutura: 8 bucati butiffara
(specialitate spaniola de carnati de porc) Mod de preparare: Se amesteca
mai intai faina si sarea cu untura, adaugandu-se treptat apa minerala.
Cand compozitia devine omogena, se…
Read more »
Read more »
Chiles rellenos (ardei umplut)
24 December 2008
Ingrediente:
6 ardei mari 3 albusuri 135 ml lapte 80 g faina alba de grau 80 g faina
integrala de grau ½ lingurita de sare 2 cartofi mari 200 g branza
asadero Ulei de floarea-soarelui sau ulei de porumb Mod de preparare:
Coaceti ardeii, curatati-i si umpleti-i cu branza asadero si carti
fierti si zdobiti.…
Read more »
Read more »
Ensalada Mediterranea
24 December 2008
Ingrediente:
2 castraveti proaspeti 2 rosii 10 masline verzi in saramura 3 fire de
sparanghel murat 1 salata verde 1 ceapa mare 1 conserva de ton in apa
Ulie de masline Zeama de la ½ lamaie Sare, piper Mod de preparare: Se
curata si se spala legumele proaspete si salata verde. Castravetii si
rosiile se…
Read more »
Read more »
Supa de mariscos
24 December 2008
O
reteta delicioasa de supă de mariscos din: crevete, midii, scoici,
calamar, ceapa, rapane, rosie, dovlecel, boia iute, sofran, supa de
peste, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g crevete 250 g
midii 250 g scioci 150 g calamar 150 g rapane 1 ceapa potrivita 1 rosie
mare 1 dovlecel 1 varf de…
Read more »
Read more »
Foitaj cu alune
24 December 2008
Ingrediente:
1 pachet foitaj 200 g unt 3 oua 200 g zahar tos 30 g cacao 150 g alone
50 g fistic 1 varf de cutit de sare 2 plicuri cu zahar vanilat Coaja de
la o lamaie Esenta de rom Mod de preparare: Se decupeaza din foitaj
rondele sau patrate, se aseaza intr-o forma…
Read more »
Read more »
Cocktail Bacardi
24 December 2008
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar -cupă de cocktail Categorie –
Rum drinks Decoraţiune – nici una Se serveşte inainte de mese
Ingrediente 1/10 sirop de rodii 6/10 Rum Bacardi 3/10 suc de lămâie
galbenă sau lămâie verde Apărut, oficial, în Cuba, acest cocktail a
fost inclus în primul reţetar…
Read more »
Read more »
Pastrav in crusta de susan
24 December 2008
Ingrediente
doi păstrăvi un ou două linguri de făină albă 50 g susan o lămâie ulei
pentru prăjit sare şi piper după gust Mod de preparare: Asezonaţi
peştele cu sare şi piper pe interior şi exterior, apoi stropiţi-l cu
zeama de la o jumătate de lămâie. Bateţi un ou şi adăugaţi sare.
Treceţi mai întâi…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu sos de ardei capia
24 December 2008
Ingrediente:
4 scrumbii mici 500 g tagliatele 6 ardei capia 1 ceapa Usturoi 1
lingura zahar tos 1 rosie 1 lamaie 500 ml vin alb sec Sare, piper Ulei
de masline Patrunjel, boia de ardei iute Mod de preparare: Pestele se
curata, se spala, se aseaza intr-o tava cu 400 ml vin alb, putina apa,…
Read more »
Read more »
Legume cu ghimbir si susan
24 December 2008
Ingrediente:
1 kg broccoli 2 pachete de legume chinezesti 1 borcan porumb murat 2
ardei capia 1 ceapa 100 g alune 30 g seminte de susan Ghimbir ras
Busuioc uscat Sare, piper, ulei de masline Castraveti verzi,smantana,
usturoi Mod de preparare: Broccoli se rupe in buchetele mici, se spala,
se pune intr-o oala cu putina…
Read more »
Read more »
Scrumbie cu cartofi picanti
24 December 2008
Ingrediente:
4 scrumbii 800 g cartofi Boia dulce, boia iute 1 lingurita seminte de
chimen ½ lingurita de ghimbir ras 1 varf de lingurita praf de chili Ulei
2 lamai Sare, piper, marar, usturoi Castraveti verzi Mod de preparare:
Cartofii se fierb cu putina sare, se curata de coaja si se lasa sa se
raceasca.…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu cas de oaie
24 December 2008
Ingrediente:
1 aluat dospit 2 linguri ulei de masline 2 cepe, un ardei rosu si unul
verde sare, piper macinat prospat, 250 g cas de oaie 8 linguri patrunjel
taiat marunt, 1 lingura de boia ardei dulce Mod de preparare: Se
prepara aluatul, se pune la dospit, se intinde si se fac din el 4…
Read more »
Read more »
Salata cu praz si varza rosie
24 December 2008
Ingrediente:
2 fire de praz 6 oua 2005 varza rosie murata 200 g boabe de porumb 100 g
masline feliate 1 ardei gras verde 170 ml ulei de floarea-soarelui 1
lingurita de mustar dulce ½ lamaie Sare, piper, marar Mod de preparare:
Intr-o oala se pun la fiert 5 oua cu putina sare si se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu migdale si zmeura
24 December 2008
Ingrediente:
1 pachet de foitaj 130 g zahar tos 3 oua 30 g branza de vaci 200 g
migdale 40 g gris 150 g gem zmeura 2 pliculete zahar vanilat Zahar
pudra, fructe de sezon Unt Mod de preparare: Foitajul se dezgheata la
temperatura camerei ca sa nu se rupa foaia, se aseaza pe un…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsune
24 December 2008
Ingrediente:
6 oua 500 g faina 250 g zahar 100 ml ulei 1 lamaie Praf de copt, zahar
vanilat 3 linguri cacao 100 g rahat 1 lingura cafea granulata 500 g
capsune 100 g migdale Sare Unt si faina pentru tava Sos de ciocolata Sos
caramel Mod de preparare: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu sos
23 December 2008
O
reteta de muschid e porc cu faina, unt, ulei de masline, usturoi,
ceapa, suc de portocale, dulceata de portocale, mustar dulce, rozmarin,
zahar, sare, piper, busuioc verde, susan si fidea de orez Ingrediente:
8 antricoate de porc 3 linguri de faina 100 g unt 30 ml ulei de masline
Usturoi 1 ceapa 600…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii cu fasole pastai
23 December 2008
Ingrediente:
1 ½ kg rosii 500 g fasole alba pastai 2 cepe 2 ardei grasi 1 catel de
usturoi 2 cartofi 1 morcov ¼ telina 2 linguri de ulei, sare, piper Ardei
iute, leustean Smantana, malai Mod de preparare: Ceapa se curata de
foi, se spala si se toaca marunt. Morcovul si telina se curata…
Read more »
Read more »
Gazapacho marinero
23 December 2008
Ingrediente:
1 kg peste mic 4 bucati peste sabie 2 rosii decojite 3-4 catei usturoi
100 g ceapa 8 midii 8 scoici 4 crevete 4 crevete rosii Ardei rosu uscat 1
lingura cimbru salbatic (maruntit) 100 g faina 25 g drojdie de bere
Sare, ulei de masline Mod de preparare: Turnati faina intr-un bol,
adaugati…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu sunca
23 December 2008
Ingrediente:
3 dovlecei 200 g ciuperci 300 g sunca de porc presata 1 legatura ceapa
verde 1 bucata mica de fenicul 2 catei de usturoi 4 rosii 1 conserva de
naut Sare, piper, ulei, parunjel Orez, paste orzo Mod de preparare:
Feniculul si ceapa verde se curata, se spala si se toaca marunt. Rosiile
se…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie Oliver (video)
23 December 2008
De Jamie Oliver Episodul 2 – Mazare si fasole Bucataria lui Jamie
Cocktail B 52
23 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail B 52 din: kahlua, bailey’s si grand marnier.
Calitate – alcoolic Pahar – pousse cafe sau cupă mică Categorie – Coffee
liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveşste seara şi noaptea
Ingrediente: 1/3 Kahlua 1/3 Bailey’s 1/3 Grand Marnier Apărut în Statele
Unite, acest cocktail şi-a luat numele de…
Read more »
Read more »
Paella de Marisco
23 December 2008
Ingrediente:
100 g orez 10-15 g ulei de masline 200 g fructe de mare Usturoi,
mazare, fasole Mod de preparare: Se curata si se spala fructele de mare.
Orezul se curata, se spala impreuna cu legumele. Separat, intr-o tigaie
se toarna uleiul si, cand este incins, se adauga fructele de mare
curatate si spalate, apoi…
Read more »
Read more »
Paella de paste
23 December 2008
Ingrediente:
500 g peste mic proaspat 500 g ton maruntit 1 rosie 2 ardei rosii
uscati 6 catei de usturoi 250 pui de calamar 3 fasii de ardei dulce rosu
375 g fideaua (paste scurte groase si goale pe dinauntru) Sofran Ulei
de masline, sare Mod de preparare: Fierbeti la foc usor pestele mic in…
Read more »
Read more »
Olleta
23 December 2008
Ingrediente:
250 g coaste de porc ½ ureche de porc 1 picior de porc 150 g fasole
alba 150 g fasole pestrita 150 g faina 2 carnati cu sange 2 morcovi 2
napi 4 bucati cardon 1 cartof dulce 2 frunze de sfecla rosie Sare, ulei
de masline Mod de preparare: Lasati fasolea sa se…
Read more »
Read more »
Broccoli cu ansoa si cascaval
22 December 2008
Ingrediente:
1 kg broccoli 1 borcanel de fileuri de ansoa 1 lingura de capere 1
ardei iute mic 2 catei de usturoi 250 g masline fara samburi 200 g
cascaval 100 g fistic 1 lamaie Rozmarin, sare, piper, ulei de masline
Maioneza Mod de preparare: Se rupe broccoli in buchetele mai mici, se
spala, se…
Read more »
Read more »
Zacusca frantuzeasca
22 December 2008
Ingrediente:
1 kg. Rosii 200 gr.ceapa 2 mere mari 1 ardei gras (sau kapia) 1 pahar
otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamaii 1 lingurita sare 100 gr. Zahar 1
lingurita boabe enibahar 1 foaie dafin maruntita Mod de preparare:
Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu sos de branza
22 December 2008
Ingrediente:
3 cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa alba Usturoi 2 oua
30 g pesmet 50 g unt 600 ml lapte dulce 150 branza telemea 1 varf de
lingurita de ghimbir ras Sare, piper, ulei, marar, faina Boia dulce,
scortisoara Mod de preparare: Cartofii, radacina de patrunjel si
morcovul se spala, se…
Read more »
Read more »
Supa de peste cu ardei gras
22 December 2008
O
reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din:
usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt
sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. Ingrediente:
1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500
gr. file de crap (crap…
Read more »
Read more »
Trufe
22 December 2008
Ingrediente:
300 g ciocolata 3 linguri smantana 80 g unt 2 linguri cacao 2
galbenusuri Esenta de rom Mod de preparare: Se rupe ciocolata in
bucatele si se topeste la bain-marie. Cand s-a topit, ciocolata se da
deoparte si se adauga pe rand galbenusurile, untul taiat in bucatele si
esenta. Se raceste si se da…
Read more »
Read more »
Budinca de gris cu portocale
22 December 2008
Ingrediente:
1 l lapte dulce 250 g gris 100 g zahar 50 g stafide 3 oua 100 g unt 100
g biscuiti macinati 50 g coaja de portocala confiata 1 pastaie de
vanilie Pudra de cacao 1 lingurita pudra de scortisoara Sare, frisca,
fructe de sezon Mod de preparare: Se pune laptele dulce la fiert…
Read more »
Read more »
Mancare cu ficatei
21 December 2008
Ingrediente:
800 g ficatei de pui 200 g morcovi 4 cepe 300 g ciuperci 3 rosii Pasta
de tomate 4 catei de usturoi 1 ardei iute mic 500 ml apa Pudra de curry 2
crengute de busuioc Marar, sare, piper, ulei Cartofi, orez, malai Mod
de preparare: Ficateii de pui se spala cu apa rece,…
Read more »
Read more »
Peste cu ceapa si rosii
21 December 2008
Ingrediente:
2 kg de peste de orice fel 1 kg rosii 4 cepe mari 2 cani de iaurt 100 g
unt sau margarina Zeama de la 1 lamaie 150 g cascaval ras Piper, sare
Mod de preparare: Se curata pestele, se spala, se fileteaza, se
portioneaza, se sareaza, se stropeste cu zeama de lamaie si…
Read more »
Read more »
Hencles
21 December 2008
Ingrediente:
½ kg de faina 1 ou 125 g zahar 4 linguri de ulei Drojdie cat o nuca 3-4
pahare de lapte Gris 2 pliculete zahar vanilat Smantana Nuca macinata
Mod de preparare: Se framanta faina cu drojdia,zahar,ulei si se lasa la
dospit. Separat se prepara un gris mai gros, fiert in lapte, cu zahar,…
Read more »
Read more »
Caltabos de porc
20 December 2008
Ingrediente:
maruntaie de porc (ficat,plamani,splina,inima,rinichi) slanina din
barba carne macra 1 kg ceapa Untura,sare, piper, cimbru,mate groase Mod
de preparare: Se fierb maruntaiele de la porc, slanina si carnea macra,
in apa cu sare. Separat se caleste ceapa taiata fideluta in untura. Dupa
ce s-au fiert, maruntaiele se scot din apa si se lasa la…
Read more »
Read more »
Cas de porc
20 December 2008
Ingrediente:
½ de cap de porc Falca de la porc 1 bucatica de ficat 1 rinichi ½ limba
½ inima 700-800 g carne macra Sare, piper, usturoi Stomac (basica) de
porc Mod de preparare: Se pun la fiert in apa cu sare capul si falca de
porc, ficatul, rinichiul, limba, inima si carnea macra. Dupa…
Read more »
Read more »
Carnati de porc
20 December 2008
Ingrediente:
carne de porc (mai grasa) sare, piper, usturoi, mate de porc Mod de
preparare: Se da carnea prin masina de tocat si se framanta cu usturoi
pisat, sare, piper dupa gust si una sau doua cani de apa rece. Se umplu
matele de porc, spalate cu apa si sare si curatate. Se aseaza carnatii…
Read more »
Read more »
Peste manastiresc
20 December 2008
Ingrediente:
1 kg peste 200 g ciuperci 200 g arpagic Vin, ulei, sare Piper,
patrunjel Mod de preparare: Se calesc arpagicul si ciupercile feliate
intr-o tigaie cu ulei incins, adaugandu-se sare si piper. Intr-o tava se
toarna ulei, se aseaza pestii curatati si eviscerati, arpagicul,
ciupercile si se lasa in cuptor timp de 1 ora.…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe
20 December 2008
Ingrediente:
1 ½ cana de faina 1 cana coacaze rosii 1 pumn stafide 1 cana de lapte ½
cana de zahar ¼ cana de unt topit 1 ou 1 varf de cutit de sare 1
pliculet cu praf de copt 1 lamaie Mod de preparare: Intr-un bol mai
inalt de amesteca faina, zaharul, sarea si…
Read more »
Read more »
Tarta cu ton
20 December 2008
Ingrediente:
2 conserve de ton in ulei 1 fir de praz 4 oua 200 g faina Praf de copt
50 ml lapte batut 50 ml ulei ½ conopida 2 linguri de seminte de
floarea-soarelui prajite Sare, piper, cimbru verde, unt, sos de soia Mod
de preparare: Se spala conopida, se fierbe in apa cu sare,…
Read more »
Read more »
Gutui umplute
19 December 2008
Ingrediente:
4 gutui 100 g miezuri de nuca 25 g stafide 25 g fructe confiate 25 g
smochine 100 g zahar tos 1 crenguta de rozmarin 1 lamaie 75 g unt 300 ml
lichior de cafea Frisca, sos de ciocolata Mod de preparare: Se spala
gutuile, li se scoate cotorul cu un cutit, se ung…
Read more »
Read more »
Sarmale cu bacon
19 December 2008
Ingrediente:
250 g orez 500 g carne 150 g slanina 1 morcov 2 cepe 200 g bacon Zeama
de varza 800 g rosii Boia dulce Varza murata Cimbru, frunze de dafin 250
ml ulei Sare, piper macinat 6 boabe de piper Malai, smantana Mod de
preparare: Carnea de porc, slanina si baconul impreuna cu cepele…
Read more »
Read more »
Pizza pe mamaliga
19 December 2008
Ingrediente
400 g malai, apa 500 g broccoli 2 cepe 2 catei de usturoi 4 rosii 100 g
unt 500 g branza feta 200 g boabe de porumb 1 lingura de paste de ardei
dulce 200 g cascaval Sare, piper,busuioc verde Sos de rosii dulce sau
picant Mod de preparare: Se prepara o mamaliga mai…
Read more »
Read more »
Peste cu orez
19 December 2008
Ingrediente:
300 g file de peste 5 linguri de orez 200 g unt 2 cepe Sare, piper,
verdeata Mod de preparare: Se taie fileurile in bucatele si se prajesc
in 2 linguri de unt. Se fierbe orezul si se scurge. Ceapa se taie
solzisori si se caleste in unt. Se amesteca orezul, ceapa, pestele,
untul…
Read more »
Read more »
Vinete cu praz si sos
19 December 2008
Ingrediente:
2 vinete 2 dovlecei 6 rosii 1 fir de praz 2 ardei grasiu rosii 1 ardei
capia ¼ de ardei iute 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura de busuioc
uscat Sare,piper,ulei de floarea-soarelui Paine graham, sos de usturoi
Mod de preparare: Se spala dovleceii si vinetele, se taie in jumatati,
apoi in…
Read more »
Read more »
Lasagna cu broccoli
19 December 2008
Ingrediente:
1 pachet de foi de lasagna 700 g broccoli 1 dovlecel 1 ardei gras
galben 250 g varza de Bruxelles 4 rosii 250 g branza tofu, patrunjel 500
ml lapte dulce Amidon 300 g cascaval 1 ou Sare,piper,sos de rosii dulce
Mod de preparare: Broccoli si varza de Bruxelles se spala, se fierb in…
Read more »
Read more »
Fursecuri in sos de rodie
19 December 2008
Ingrediente:
200 g unt 250 g zahar tos 2 linguri de miere 1 ou 400 g faina 2 rosii
Praf de copt, sare, praf de cardamon 50 g ciocolata alba Esenta de
migdale, cafea granulata 200 ml apa, baton de scortisoara Mod de
preparare: Intr-un vas mai mare se pun untul, oul, mierea si 150…
Read more »
Read more »
File de hering cu orez
18 December 2008
Ingrediente:
1 kg hering 250 g orez Pudra de curry 80 g unt 2 lamai 1 ceapa Pasta de
hrean, maioneza Mustar cu boabe 2 frunze de dafin 4 boabe de piper
Oregano, sos dulce de rosii Sare, piper, salata verde,marar Mod de
preparare: Se amesteca bine o lingurita de pasta de hrean cu doua…
Read more »
Read more »
Cozonac cu smochine
18 December 2008
Ingrediente:
1 kg faina 50 g drojdie 500 ml lapte 200 ml ulei 5 oua 250 g zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 1 sticluta esenta de rom Sare, 25 g stafide
25 g smochine 200 g ciocolata neagra 25 g zahar tos pentru ornat Mod de
preparare: Se amesteca bine drojdia cu putin lapte…
Read more »
Read more »
Costita de porc cu legume
18 December 2008
Ingrediente:
800 g costita afumata de porc 25 vinete 5 rosii 4 catei de usturoi 1
fir de praz Ulei de floarea-soarelui Sare,piper 1 lingurita de busuioc
uscat Patrunjel Mod de preparare: Se taie prazul in rondele subtiri. Se
curata rosiile de pielita, se taie in cuburi si se pun intr-un castron.
Se spala vinetele…
Read more »
Read more »
Foitaj cu somon
18 December 2008
Ingrediente:
2 pachete cu foitaj 4 fileuri de somon afumat 300 g varza de Bruxelles 1
lamaie 1 ou 75 g unt 1 varf de cutit de pudra de nucsoara Sare, piper,
oregano. Mod de preparare: Varza de Bruxelles se curate de frunzele
vestede, se spala si se lasa la fiert in apa cu sare.…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu usturoi
18 December 2008
Ingrediente:
4 piepturi de pui 500 g sparanghel 3 linguri de miere 2 lingurite de
mustar dulce 1 lingurita de coaja de portocala rasa 1 lamaie Boia iute 3
catei de usturoi Sare, piper, ulei de masline Maioneza, pasta de hrean,
marar Mod de preparare: Se dezoseaza piepturile de pui si se taie in
cuburi.…
Read more »
Read more »
Chec cu ciuperci si cascaval
18 December 2008
Ingrediente:
300 g ciuperci pleurotus 200 g boabe de porumb 300 g cascaval 1 morcov
Sare, piper,ulei 4 oua 300 g faina 1 plic cu praf de copt O legatura de
patrunjel Unt si faina pentru forma Legume de sezon Mod de preparare: Se
spala ciupercile pleurotus, se taie in bucati mai mici si se…
Read more »
Read more »
Pachetele de carne cu fenicul
18 December 2008
Ingrediente:
800 g porc 1 piept de pui 1 morcov 200 g mjazare 100 g boabe de porumb 4
oua 200 g faina 200 g unt 150 ml apa 1 bucata de fenicul 500 g dovleac
Sare,piper,ulei Pasta de hrean,maioneza,pesmet Mod de preparare: Se
curata morcovul de coaja si se fierbe impreuna cu mazarea in…
Cocktail B&B
17 December 2008
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – snifter Categorie –
Benedictine drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina Ingrediente:
5/70 Benedictine 5/10 brandy Apărută la începutul secolului în Statele
Unite, această băutură a avut imediat succes prin modul simplu de
preparare şi prin proprietăţile digestive, astfel încât firma
producătoare a lichiorului Benedictine…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu rosii si cu kaizer
17 December 2008
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu rosii si cu kaizer din: tagliatelle
de spanac, kaizer, costita afumata, rosii, ardei gras rosu, ardei iute,
ceapa, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si
rosii cherry. Ingrediente: 500 g tagliatelle de spanac 400 g kaizer 200 g
costita afumata 4 rosii 1 ardei gras rosu 1…
Read more »
Read more »
Rechin cu sos de usturoi
17 December 2008
Ingrediente:
4 fileuri de rechin 500 g sparanghel verde 150 ml ulei de masline
Ghimbir, usturoi, sos de soia Amidon, boia iute, sare, piper ½ de lamaie
2 linguri de zahar tos 25 ml otet Mod de preparare: Se curata
sparanghelul, se spala si se fierbe circa 5 minute in apa clocotita. Se
scoate, se…
Read more »
Read more »
Mini-focaccia cu fenicul
17 December 2008
Ingrediente:
2 dovlecei 1 bucata de fenicul 200 g cascaval afumat 280 ml apa 500 g
faina 25 g drojdie 1 lingura de paste de tomate 1 lingurita de zahar tos
Sare, piper, ulei de masline Piper, tarhon, ceapa verde Mod de
preparare: Se taie dovleceii si feniculul in felii subtiri, se presara
sare si…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu sos pesto
17 December 2008
Ingrediente:
4 fileuri de peste 4 rosii 400 g broccoli 30 g seminte de floarea
soarelui 1 legatura de ceapa verde 2 linguri de sos de soia 1 lingurita
de otet de mere Sos de pesto Salata verde Busuioc verde Sare, piper,
ulei de masline Mod de preparare: Se spala fileurile de peste, se scurg…
Read more »
Read more »
Cocktail Apotheke
16 December 2008
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – cupă mică Categorie
– Cremă de menta drinks Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina
Ingrediente: 4/10 cognac 3/10 Fernet Brânca 3/10 cremă de mentă verde Ar
putea fi denumit cocktailul Comunităţii Europene: numele grecesc care
înseamnă farmacie, bază alcoolică franţuzească (cognac), componentă
amăruie…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu salata
16 December 2008
Ingrediente:
8 aripi de pui Faina Pudra de usturoi Miere 1 fir de praz ½ de varza
alba 1 morcov 150 g mazare 2 cartofi Busuioc uscat Zahar brun Marar 1
lamaie Ulei de masline Sare, piper Sos de ardei iute Orez, piure de
cartofi Mod de preparare: Se fierbe mazarea, se scurge si se…
Read more »
Read more »
Tarta de branza cu marar
16 December 2008
Ingrediente:
500 g paste spiralate 200 g branza de vaci 200 g branza telemea 1
legatura de marar 3 oua 1 ceapa Pudra de nucsoara ½ lingurita de boia
dulce Sare, piper, ulei de maline Castraveti verzi Mod de preparare: Se
fierb pastele in apa fierbinte in care se adauga o lingura de sare si…
Read more »
Read more »
Canapele cu gem de cirese
16 December 2008
Ingrediente:
1 pachet de foitaj 2 oua 1 borcan gem de cirese 50 g seminte de
floarea-soarelui prajite 50 g miezuri de nuca 50 g fulgi de cocos 100 g
caise uscate 200 g struguri 100 ml lichior de cirese Mod de preparare:
Caisele uscate, miezurile de nuca si semintele de floarea-soarelui se
macina si…
Read more »
Read more »
Cod pane cu paste integrale
16 December 2008
Ingrediente:
4 fileuri de cod 500 g paste integrale spiralate 2 oua Faina, lapte
dulce, bicarbonate 1 lingura de malai 1 lamaie Marar, busuioc, pesto de
busuioc 50 g miezuri de nuca Sare, piper, ulei de floarea-soarelui Sos
de rosii Mod de preparare: Se pun oualele intr-un castron, o lingurita
de sare, putin piper si…
Read more »
Read more »
Hering cu garniture de mazare
16 December 2008
Ingrediente:
8 heringi curatati 500 g mazare 500 g rosii 1 ardei iute mic 1 lingura
de zahar tos 1 vart de cutit de pudra de cuisoare 1 ceapa 4 catei de
usturoi 1 lingura de otet Sare, piper, ulei de masline, patrunjel Mod de
preparare: Se introduc rosiile in apa fierbinte pentru 2 minute,…
Read more »
Read more »
Mancare de legume cu ficatei
16 December 2008
Ingrediente:
400 g ficatei de pui 500 ml lapte 1 conserva fasole fava 2 dovlecei 3
ardei capia 1 ardei iute mic 1 ceapa 2 catei de usturoi 100 ml vin alb
sec Pudra de curry 2 felii de ananas din conserva Sare, piper, ulei de
masline, tarhon Mod de preparare: Se spala ficateii de…
Read more »
Read more »
Cocktail Angel’s Face
15 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail Angel’s Face din: gin, apricot brandy si
calvados. Calitate -alcoolic Bază alcoolică -Calvados şi gin Categorie
-Apricot brandy drins Decoraţiune – fără Se serveste dupa cina
Ingrediente: 1/3 gin 1/3 apricot brandy 1/3 Calvados Apărut acum circa
cincizeci de ani, este menţionat în primul reţetar IBA, din…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu paste
14 December 2008
Ingrediente:
250 g paste figurine 450 g mazare 2 cepe 2 ardei grasi galbeni sau
verzi 1 rosie 2 catei de usturoi 1 morcov 1/2 de telina Radacina de
patrunjel 3 linguri de ulei de masline Sare, piper, smantana, patrunjel
Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul de foi, se toaca marunt
si se…
Read more »
Read more »
Tarta cu migdale
14 December 2008
Ingrediente:
120 g unt 200 g faina 200 g zahar tos Coaja rasa de lamaie 3 oua Praf
de copt 125 ml lapte batut Seminte de mac 100 g migdale Pudra de
scortisoara Sare, zahar vanilat 1 lingurita de esenta de migdale Seminte
de susan Mod de preparare: Se pune laptele batut intr-un vas mai…
Read more »
Read more »
Rulouri de bacon
14 December 2008
Ingrediente
300 g branza cu mucegai 350 g bacon feliat 1 ceapa 1 catel de usturoi 1
lingura de ulei de masline Zahar tos Pasta de tomate Sos de soia 1
lingurita de amidon 50 ml vin alb Sare, piper, pudra de cuisoare Salata
verde, castraveti verzi Mod de preparare: Se pune intr-un ibric o…
Read more »
Read more »
Tarta de branza cu masline
14 December 2008
Ingrediente:
300 g branza de vaci 200 g branza telemea 400 g cartofi egipteni 3
ardei grasi 1 legatura de ceapa verde Salata verde 100 g masline verzi
fara samburi 4 oua Sare, piper, ulei de masline Patrunjel, pesmet, unt,
cartofi albi Mod de preparare: Se spala cartofii egipteni, se fierb in
apa in care…
Read more »
Read more »
Salata de fructe
14 December 2008
Ingrediente:
50 g visine 1 strugure 2 nectarine 50 g cirese 2 mere Frunze de menta
Coniac dupa gust -Pentru decor: 50 g zahar tos 10 g faina 25 ml suc
portocale 25 g unt moale Mod de preparare: Se taie in feliute
nectarinele si merele. Se amesteca intr-un castron toate fructele, menta
si se…
Read more »
Read more »
Salata cu branza
13 December 2008
Ingrediente:
200 g branzeturi diverse (Bergarder, Bavaria Blu, Edelpilz, Bierkase) 1
salata verde create 1 legatura de frunze de papadie 200 g rosii cherry
Zeama de lamaie 1 lingura de seminte de busuioc uscate 1 lingurita de
oregano uscat ulei de masline 2 cepe rosii mari 2 oua fierte Mod de
preparare: Se spala si…
Read more »
Read more »
Minitorturi cu crema de branza
13 December 2008
Ingrediente:
-pentru blat: 3 oua 3 linguri de zahar 3 linguri de faina ½ de lingura
de cacao 3 linguri de apa Praf de copt, sare -pentru crema: 100 ml
frisca lichida Sucul si coaja de la o jumatate de lamaie 4 linguri de
zahar pudra 500 g branza alba cremoasa 70 ml lichior de…
Read more »
Read more »
Rulouri de pangasius
13 December 2008
Ingrediente:
4 fileuri de pangasius 150 g branza Bavaria Blu ulei de masline pentru
prajit 2 linguri de faina alba 1 lamaie sare piper pentru garnitură: 1
morcov 1 salata verde 10 rosii cherry 1 lingura de ulei de masline 50 g
branza Bavaria Blu crutoane de paine sare piper zeama de lamaie …
Read more »
Read more »
Salata de branza, struguri si nuci
13 December 2008
Ingrediente:
150 g branza Bavaria Blu 100 g rucola 75 g miez de nuca 125 g boabe de
struguri albi zeama de lamaie Mod de preparare: Se amesteca intr-un
castron branza taiata cubulete, frunzele de rucola, nuca taiata in
sferturi si boabele de struguri. Se stropeste cu zeama de lamaie si se
lasa la…
Read more »
Read more »
Napoleon de foie gras, panepist si tarta de mere
12 December 2008
Ingrediente:
230 g ficat de rata 300 ml otet balsamic untura de rata -pentru
panepist: 150 g fructe confiate 400 g faina bicarbonat stins 250 ml apa
150 g miere 100 g zahar scortisoara nuscsoara cardamom anason 30 ml
pastis (lichior din plante aromate) pentru decor: 1 tarta de mere zmeura
otet balsamic Mod…
Read more »
Read more »
Bradut dulce
12 December 2008
Ingrediente:
50 g unt 100 g zahar tos 2 oua 2 banane 600 g faina 100 g martipan 1
pliculet cu praf de copt Sare, 1 albus 3 linguri de zahar pudra Colorant
verde si rosu Decor din zahar argintiu Scortisoara, cuisoare, anason
Mod de preparare: Oualele intregi, zaharul tos si un praf de sare…
Read more »
Read more »
Scoici cu sos tomat
12 December 2008
Ingrediente:
500 g scoici in cochilie 1 ceapa alba 1 varf de ardei iute 1 ardei gras
rosu mai mare 800 g rosii 3 catei de usturoi 1 lamaie 250 ml vin alb
demisec sare piper patrunjel cartofi noi busuioc paste orzo spaghete
Mod de preparare: Se spala scoicile cu o perie, se…
Read more »
Read more »
Cocktail Angel’s Delight
11 December 2008
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – pousse cafe sau un
pahar înalt şi strâmt Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără
Se serveste dupa cina Ingrediente 1/4 sirop de rodii 1/4 Cointreau 1/4
gin 1/4 frişca Cocktailul Angel’s Delight, aeliciul îngerului, face
parte din numeroasa familie Pousse cafe.…
Read more »
Read more »
Focaccia cu rozmarin
11 December 2008
Ingrediente:
500 g faina 120 g parmezan 25 g drojdie 6 linguri de ulei de masline 2
oua 350 ml lapte dulce 50 g masline negre feliate Rozmarin verde, sare, 1
lingurita zahar tos Sos de rosii, unt, cascaval Mod de preparare: Se
incalzeste laptele intr-un ibric, se adauga zaharul tos, sarea si
drojdia…
Read more »
Read more »
Cocktail Americano
10 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail Americano din: bitter campari, vermut rosu si
sifon. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – old
fashioned Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie şi o
jumătate de felie de portocală Se serveste inainte de mese Ingrediente
5/10 Bitter Campari 5/10 vermut roşu sifon…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu oua
9 December 2008
Ingrediente: 600 g cartofi albi 1 morcov 1 ceapa 1 radacina de
patrunjel 2 ardei capia 2 oua 2 rosii 300 ml bors 60 ml ulei de
floarea-soarelui Sare, piper 1 legatura de marar 100 g smantana Ardei
iute Mod de preparare: Se curata ceapa de foi, se spala si se toaca
marunt. Morcovul…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie Oliver (video)
8 December 2008
De Jamie Oliver Episodul 1 – Cartoful
Read more »
Read more »
Despre vin
7 December 2008
de citit Diluat de comunism, vinul românesc bun curge din nou în
pahare, ameninţând vinişorul fără personalitate. Iniţiaţii cunosc sensul
licorii veritabile şi-l povestesc cu pasiune. Când ajungi să cunoşti
vinul bun, întâlneşti şi oameni pasionaţi. Unul dintre ei este Monica
Tatoiu. „Vinul este o stare, întâlnirea cu el e ca întâlnirea cu un…
Read more »
Read more »
Cornuri cu sunca si cascaval
7 December 2008
Ingrediente: 500 g faina 100 ml apa 150 ml lapte dulce 25 g drojdie 100
g costita afumata 100 g kaizer 100 g sunca de porc 150 g parmesan 3 oua
200 g cascaval Sare, miere 50 g unt Piper, cimbru uscat, seminte de
chimen, oregano uscat Mod de preparare: Se incalzesc laptele si…
Read more »
Read more »
Cocktail Amaretto Sour
7 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail Amaretto Sour din: amaretto di saronno
originale si suc de lamaie. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici
una Pahar – cupă mică dublă pentru cocktail Categorie – Amaretto drinks
Decoraţiune – o felie de portocală Se serveste seara si noaptea
Ingrediente 2/3 Amaretto di Saronno Originale 1/3 suc…
Crema cu pricomigdale
7 December 2008
Ingrediente:
500 g branza mascarpone 100 ml cafea 200 g biscuiti 50 g miezuri de
nuca 100 g pricomigdale Miere, zahar vanilat 100 ml topping ciocolata
Menta, pudra de scortisoara, pudra de ghimbir Branza de vaci, frisca Mod
de preparare: Se puna branza mascarpone intr-un vas impreuna cu 2
pliculete de zahar vanilat, un varf…
Read more »
Read more »
Cocktail Amaretto Colada
6 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail Amaretto Colada din: suc de ananas, creama de
cocos, amaretto di saronno originale si rom alb. Bază alcoolică – rom
alb Pahar – tumbler mare Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – o
felie de ananas, cireşe roşii şi câteva paie Se serveste la orice ora
Ingrediente: 8 cl suc de…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu cirese
5 December 2008
Ingrediente:
8 varfuri de sparanghel verde sare piper 1 lingura otet balsamic 2
linguri ulei de masline 1 legatura de rucola flori de salvie urzica
moarta papadie pentru décor cirese 8 galbiori fierti Mod de preparare Se
spala sparanghelul, se taie partea lemnoasa si se fierbe 6-7 minute in
apa cu sare. Se amesteca sarea,…
Read more »
Read more »
Corn cu rahat si cu gem
5 December 2008
Ingrediente:
1 pliculet de drojdie uscata 275 ml apa 2 linguri de miere 100 g zahar
tos 3 oua 500 g faina 150 g unt ½ de lingurita de sare 200 g rahat Gem
de coacaze Unt pentru tava Mod de preparare: Se dizolva drojdia in apa
calduta impreuna cu o lingura de zahar si…
Read more »
Read more »
Cod cu sos tomat si masline
5 December 2008
Ingrediente:
800 g trunchiuri de cod 800 g rosii 1 ceapa rosie 1 ardei gras 275 ml
vin alb demisec 2 catei de usturoi Pasta de tomate Busuioc verde 100 g
masline foliate Cimbru tocat 75 ml ulei de masline Sare, piper, cimbru,
malai Mod de preparare: Se curate ceapa si usturoiul si se taie…
Read more »
Read more »
Minitarte delicioase cu fructe rosii
3 December 2008
O
reteta de minitarte delicioase cu fructe rosii din: faina, unt, zahar
pudra, galbenusuri, sare, capsuni, coacaze rosii, zmeura, mure,
smantana, zahar vanilat, frunze de menta si zahar pudra. Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g faina (+30g) 100 g unt (+20 g) 80 g zahar pudra 3
galbenusuri 1 varf de sare Pentru garnitura: 6 capsuni…
Read more »
Read more »
Cocktail Alexander
3 December 2008
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – cupă mică dublă
Categorie – Brown drinks. cremă de cacao Decoratiune – la suprafaţă, un
praf de nucşoară Se serveste seara şi noaptea Ingrediente 1/3 frişca 1/3
cremă de cacao de culoare închisă 1/3 cognac Apărut în Statele Unite,
la începutul secolului trecut, este un…
Read more »
Read more »
Mancare de legume
2 December 2008
O
reteta simpla si delicioasa de mancare de legume din: cartofi, ceapa
verde, usturoi, morcovi, telina, boia dulce, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, marar si amestec de muraturi. Ingrediente: 1 kg
cartofi noi 1 legatura de ceapa verde 1 legatura de usturoi 2 morcovi ¼
telina 1 lingurita de boia dulce sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Duet de caprioara si curcan in mantie de costita afumata
2 December 2008
Ingrediente
pentru duet: 400 g muschi de caprioara 400 g piept de curcan 250 g
costita afumata 200 mil fond de vanat 50 ml frisca lichida 20 ml vin
rosu sare piper cimbrisor ienupar Ingrediente pentru strudel cu cartofi
dulci si chimen: 200 g cartofi dulci 200 g cartofi 200 g foaie de
placinta 50…
Read more »
Read more »
Miel cu linte
1 December 2008
O
reteta delicioasa de miel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte,
ceapa verde, ardei capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare,
piper, boia iute, ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi
Ingrediente: 800 g carne de miel 3 catei de usturoi 600 g linte 1
legatura ceapa verde 2 ardei capia 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Alaska
1 December 2008
O
reteta simpla de Cocktail Alaska Calitate – alcoolic Pahar – cupă mică
de cocktail Categorie – Chartreuse drinks Se serveste după-amiază
Ingrediente: 1/4 Chartreuse galbenă Apărut în Statele Unite, la
începutul secolului, este un cocktail clasic, uşor de preparat, un bun
relaxant şi un foarte bun digestiv. Preparare: Se amestecă rapid în…
Read more »
Read more »
Tajin mugrabi- Miel cu fructe uscate – specific din Maroc
30 November 2008
Ingrediente:
4 bucati de cotlet de miel 60 g fructe uscate (prune, smochine,caise) 1
baton de scortisoara putin sofran 1 lingura de zahar caramel 1 ½ ceapa
Sare, piper negru, apa, ulei Mod de preparare: Se trag la tigaie
cotletele de miel cu 2-3 linguri de ulei si se soteaza pana capata
culoarea maro inchis,…
Read more »
Read more »
Vinurile in lume: Anglia
26 November 2008
ANGLIA
In Anglia, cultivarea viţei de vie a început în vremea ocupaţiei
romane, în secolul l d. Hr., dar clima rece nu a fost niciodată propice
pentru această cultură. Producţia modernă a demarat încet în anii ’50,
atunci când un mic grup de viticultori a fost tentat de a folosi viţă de
vie capabilă să…
Read more »
Read more »
Papaya gratinate cu rosii si tortilla chips
25 November 2008
Ingrediente:
2 rosii mari 2 linguri de frunzulite de coriandru fin taiat 1 ceapa 4
catei usturoi 2 papaya 8 linguri ulei de masline sare piper negru
proaspat rasnit nucsoara 100 g branza Gruyere (o varietate de svaiter) 1
lingura de pesmet 1 lingura de unt 1 pachet cu chipsuri tortilla
frunzulite de coriandru pentru…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu fructe de padure
19 November 2008
Ingrediente:
275 g unt 135 g zahar tos 1 ou 500 g faina 1 lingura de cacao sare 1
lingurita de praf de copt zahar vanilat 1 lingurita esenta de migdale 50
g ciocolata alba 100 g fructe de padure confiate zahar pudra suc de
lamaie Mod de preparare: Se pune intr-un bol zaharul…
Read more »
Read more »
Tarta cu stafide si cuscus
17 November 2008
Ingrediente:
200 g cuscus 500 g branza de vaci 4 oua 150 g zahar tos 150 ml smantana
1 lamaie sare o jumatate de lingurita de pudra de scortisoara 30 g
stafide 2 pliculete de zahar vanilat sos de ciocolata sos de vanilie Mod
de preparare Se pun intr-un castron branza de vaci si zaharul…
Read more »
Read more »
Salata de legume si ou
17 November 2008
Ingrediente:
100 g orez 3 rosii 50 g rosii cherry 2 oua 100 g cascaval 2 castraveti
Frunze de salata Marar 1 ardei gras rosu Ulei de masline -pentru sos: 3
linguri de ulei 50 g mustar 1 lingura de apa 1 lingura suc de lamaie
Sare, piper Mode de preparare: Se fierbe orezul in…
Read more »
Read more »
Ciorba cu varza alba si pui
16 November 2008
O
reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba, piept
de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate, ceapa,
orez, ulei, leustean, matat, sare, piper, smantana si iaurt.
Ingrediente: ½ de varza alba 2 piepturi de pui 5 rosii ¼ telina 1 morcov
2 ardei grasi rosii 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cocktail Affinity
15 November 2008
O
reteta simpla de Cocktail Affinity din: angostura bitter, scotch
whisky, vermouth dry si vermouth roso. Calitate – alcoolic Bază
alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie –
Vermouth drinks Se serveste inainte de mese Ingrediente: 2 picături de
Angostura Bitter 4/10 scotch whisky 3/10 vermouth dry 3/10 vermouth
rosso Apărut…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan umplute
15 November 2008
Ingrediente:
3 buc file de calcan (a cate 60 g) Suc de lamaie Sare, piper 1
lingurita ulei 50 g spanac congelat Nucsoara 50 g creveti 1 ceapa 1
lingurita unt 100 ml supa ¼ lingurita anason 1 varf de praf de ghimbir
Boia de ardei iute Mod de preparare: Se spala pestele, se usuca…
Read more »
Read more »
Salata cu nuci
14 November 2008
Ingrediente: 2 pachete de amestec de salate 200 g spanac 200 g ciuperci
200 g capsuni 100 g mure 50 g zmeura 50 g smochine 50 g miezuri de nuca
60 ml ulei de masline 60 ml otet balsamic Marar, tarhon 20 g mustar
usturoi, sare, piper, branza de oaie Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Vinuri in lume: Benelux
8 November 2008
Ţările
reunite sub denumirea Benelux- Belgia, Olanda, Luxemburg – nu sunt
regiuni unde viticultura să fie facilă, ele fiind situate la limita de
nord a culturii viei (50-53° latitudine nordica). Dacă, în mod
excepţional, podgoria de pe valea Mosel-ei din Luxemburg produce vinuri
bune care au o excelentă reputaţie, micile podgorii din Belgia şi
Olanda…
Read more »
Read more »
Minitarte cu fructe rosii si capsuni
4 November 2008
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina (+30g) 100 g unt (+20 g) 80 g
zahar pudra 3 galbenusuri 1 varf de sare Pentru garnitura: 6 capsuni 125
g coacaze rosii 125 g zmeura 125 g mure 300 ml smantana lichida 2
pliculete zahar vanilat 6 frunze de menta Zahar pudra Mod de preparare
Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Adonis
3 November 2008
O
reteta simpla de Cocktail Adonis din: dry sherry, vermut rosu, coaja de
portocala rasa si orange bitter. Calitate – slab alcoolizat Bază
alcoolică – dry sherry Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Wine
drinks Se serveste inainte de mese Ingrediente: 7/70 dry sherry 3/10
vermut roşu coajă de portocală rasă câteva picături…
Read more »
Read more »
Vinurile in lume: Austria
3 November 2008
Austria Podgoriile sunt foarte diferite unele de celelalte: după
numeroşi ani de tradiţii şi experienţă locale, fiecare a adoptat
soiurile şi stilurile de vin care îi convin, ceea ce explică imensa
varietate a vinurilor austriece. Austria este, înainte de toate, ţara
vinurilor albe. Riesling-ul atinge o înaltă maturitate în Wachau şi
Kamptal-Donauland. Soiul specific…
Read more »
Read more »
Cheese cake
3 November 2008
Ingrediente:
20 g biscuiti 20 g unt 15 g zahar 60 g branza Philadelphia 1 ou 50 g
zahar tos 10 g zahar vanilat 100 g smantana dulce 100 g mix fructe de
padure 10 ml coniac Mod de preparare: Blatul – se amesteca bicuitii,
zaharul si untul si se baga la cuptor timp de…
Read more »
Read more »
Cocktail Acapulco Gold Colada
3 November 2008
O
reteta simpla de Cocktail Acapulco Gold Colada din:crema de cocos,
grapefruit, suc de ananas, teguila anejo, si bacardi. Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – tequila învechită Pahar – tumbler mare
Categorie – Rum drinks Decoratiune – o felie de grapefruit, două cireşe
roşii şi pai Se serveste la orice ora Ingrediente: 3 cl cremă…
Read more »
Read more »
Chiftelute marinate
2 November 2008
O
reteta delicioasa de chiftelute marinate din: carne de vita, carne de
porc, rosii, faina, zahar tos, ulei de masline, paine, ceapa, ou,
usturoi, patrunjel, dasin, sare, piper, malai si muraturi. Ingrediente:
300 g carne de vita 300 g carne de porc 600 g rosii 50 g faina 30 g
zahar tos 30 ml ulei…
Read more »
Read more »
Gala Premiilor Food & Bar
2 November 2008
In
cadrul Galei Premiilor Food & Bar revista cu acelasi nume a premiat
cele mai bune restaurante, cafenele, baruri, firme de catering si
delivery din Romania. Printre castigatori se numara Casa di David, La
Mama si lantul de cafenele Turabo Cafe. Mai jos lista completa a
castigatorilor: Cel mai bun restaurant Premiul I Casa…
Read more »
Read more »
Cod in crusta de nuci
31 October 2008
O
reteta delicioasa de cod in crusta de nuci din: cartofi, castravete,
otet din vin alb, zahar, ulei, file de cod, faina, crema de branza,
crema de nuci, patrunjel, sare, piper si verdeata. Ingrediente: (4
persoane) 750 g cartofi 1 castravete 1 lingura otet din vin alb 1 varf
de zahar 4 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
26 October 2008
Tortillas – Preparat specific bucătăriei mexicane. Se pregătesc
dintr-o făină specială de porumb, dar şi de grâu, fiind lipii presate
într-o formă specială, rotundă, apoi coapte pe plită. Se servesc ca
gustări crocante, umplute cu pastă de carne sau fasole boabe, apoi
rulate, presărate cu brânză şi acoperite cu sos de chili. Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Abbey
18 October 2008
O
reteta simpla de Cocktail Abbey din:gin, suc de portocale si cateva
picaturi de Orange Bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin
Pahar – cupă mică de cocktail Decoratiune - o visina Se serveste in
general după-amiază. Ingrediente: 2/4 gin 2/4 suc de portocale câteva
picături de Orange Bitter Citat în numeroase reţetare internaţionale,…
Read more »
Read more »
El Bulli
18 October 2008
Restaurantul
spaniol El Bulli, situat in apropiere de Rosas Catalonia, in nord-estul
Spaniei a fost ales pentru al treilea an consecutiv cel mai bun
restaurant din lume. Punctul forte, datorita caruia restaurantul de trei
stele Michelin si-a castigat reputatia, sunt insa uimitoarele inventii
culinare si tehnicile revolutionare ale bucatarului sef, Ferran Adri
Somon cu sos de cocos
18 October 2008
Ingrediente:
4 medalioane de somon 1 morcov 100 g boabe de porumb din conserva 5
mere 400 ml apa 50 g unt 10 g amidon 25 g nuca de cocos 1 varf de
lingurita de zahar tos sare piper usturoi rozmarin suc de lamaie Mod de
preparare: Se spala merele, se curate de coaja si…
Read more »
Read more »
Vinurile in lume: Germania
18 October 2008
Germania
Natura solului, climatul şi alegerea soiurilor sunt factori
determinanţi pentru buchetul, savoarea şi stilul unui vin. In comparaţie
cu alte regiuni viticole prestigioase din lume, climatul răcoros din
nordul Europei face dificilă buna maturizare a strugurelui. Viticultorii
germani compensează acest handicap plantând via în poziţii mai puţin
expuse frigului. Majoritatea podgoriilor sunt situate în…
Read more »
Read more »
Barcute cu crema de zmeura
17 October 2008
Ingrediente:
200 g ciocolata neagra 50 g miezuri de nuca 300 ml apa 150 g zahar tos
10 g gelatina 200 g zmeura 2 pliculete zahar vanilat 1 varf de cutit de
sare sucul de la o jumatate de lamaie menta proaspata frisca Mod de
preparare: Se pune zmeura intr- strecuratoare, se spala cu apa…
Read more »
Read more »
Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun
17 October 2008
Paharele
şi modul de folosire a acestora Fiecare băutură are o serie de
caracteristici proprii care sunt puse în valoare de paharul în care este
turnată. Paharul este acela care ajută organele noastre de simţ să
perceapă şi să aprecieze toate aceste caracteristici. Este, prin urmare,
cu totul nepotrivit să servim şampanie sau o băutură…
Read more »
Read more »
Salmon salad
11 October 2008
O
reteta de salmon salad din: rucolla, somon marinat, smantana, sare,
piper, ulei de masline, lamaie, capere, marar, muguri de soia si icre de
manciuria. Ingrediente: 150 g ruccola 80 g somon marinat 100 g smantana
2 g sare 2 grame piper 10 ml ulei masline 5 ml lamaie 10 g capere 10 g
marar…
Read more »
Read more »
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
11 October 2008
Pickles -Astfel se numesc şi castraveciorii conservaţi în saramură şi
aromatizaţi cu mărar, dar renumitele „pickles” din bucătăria
anglo-saxonă sunt mici legume sau fructe (sau un amestec din amândouă)
sau bucăţi delicate de legume sau fructe (cele cunoscute ca „piccalilli”
au întotdeauna muştar ca ingredient) conservate într-un oţet
aromatizat. Legumele folosite (rozete de conopidă,…
Read more »
Read more »
Ton la gratar cu sos pesto si salata Iceberg
10 October 2008
O
reteta delicioasa de ton la gratar cu sos pesto si salata iceberg din:
ron rosu, salata iceberg, masline verzi, sos pesto, otet de sampanie,
ulei de susan, sare, piper si creveti tiger. Ingrediente: 220 g ton rosu
60 g salata iceberg 30 g masline verzi 50 g sos pesto 10 ml otet de
sampanie…
Read more »
Read more »
Regiunile viticole din Romania
10 October 2008
Pe teritoriul României, plantaţiile viticole sunt răspândite sub formă
de lanţ continuu sau aşezate dispersat, constituind după caz, regiuni
(zone) viticole, podgorii, centre viticole şi plaiuri: 7 regiuni sau
zone viticole, cu numeroase podgorii, aproape 40, şi centre viticole,
peste 160, cunoscute pentru vinurile de calitate şi vinurile speciale,
astfel: Zona viticolă a dealurilor…
Read more »
Read more »
Calamari umpluţi
6 October 2008
O
reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, dovlecel, vanata,
ardei capia, ceapa, orez, suc de rosii, rosii, patrunjel, usturoi, ulei
de masline, sare, piper, cartofi si suc de lamaie. Ingrediente: 4
calamari mai mici 1 dovlecel 1 vanata 1 ardei capia rosu 1 ceapa 100 g
orez 130 ml suc de rosii 4 rosii…
Read more »
Read more »
Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun
6 October 2008
Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun V Ustensile
Pentru a obţine băuturi combinate este nevoie, în afară de ingredientele
respective, de o serie de instrumente şi de accesorii fără de care
prepararea lor va fi imposibilă. La fel ca în toate situaţiile, există
produse de bună calitate şi produse de calitate mai…
Read more »
Read more »
Terina de peste cu sos
6 October 2008
Terina
de peste cu sos Ingrediente: 500 g fileuri de peste alb 1 fir de praz 2
catei de usturoi 80 ml smantana 3 oua 2 felii de paine 100 g crevete
decorticate 1 legatura ceapa verde Unt Smantana Faina Sare, piper,
cimbru Mod de preparare: Se prajesc feliile de paine, se lasa sa se…
Read more »
Read more »
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
6 October 2008
Mascota – Prăjitură de cofetărie având la bază ciocolată, în compoziţie
se mai adaugă frişca proaspătă, zahăr, coajă de portocală confiată,
unt, ulei comestibil, vanilină pură. Are forma rotundă, cu suprafaţa
netedă, mai mare la bază. Mechoui – Preparat specific bucătăriei arabe,
de petrecere, a cărui frigere este asistată doar de bărbaţi. Pentru
aceasta…
Read more »
Read more »
Piersici cu fulgi de ciocolata
2 October 2008
O
reteta delicioasa de piersici cu fulgi de ciocolata din: piersici, vin
alb, mascarpone, branza de vaci, scortisoara, zahar vanilat, ciocolata
neagra, fistic, ghimbir, menta si frisca. Ingrediente: 8 piersici 350 ml
vin alb dulce 100 g mascarpone 100 g branza de vaci 1 betisor de
scortisoara 100 g zahar 2 pliculete zahar vanilat 200…
Read more »
Read more »
Produsele de bază pentru producerea de vinuri şi produse pe bază de must şi de vin
2 October 2008
Strugurii
proaspeţi sunt fructele viţei de vie, folosite în vinificare, maturate
sau într-un anumit stadiu de supramaturare, care pot fi zdrobite sau
presate cu mijloace obişnuite şi care intră spontan în fermentaţie
alcoolică. Mustul de strugurieste produsul lichid obţinut, prin scurgere
liberă sau prin procedee fizice, din struguri proaspeţi. Se admite ca
mustul să aibă…
Read more »
Read more »
Crema caramel cu nectarine
2 October 2008
O
reteta delicioasa de crema caramel cu nectarine din: galbenusuri, ou,
lapte, zahar vanilat, zahar tos, apa, suc de lamaie, lichior de cafea,
sare si nectarine. Ingrediente: 5 galbenusuri 1 ou 750 ml lapte dulce 2
pliculete zahar vanilat 220 g zahar tos 3 linguri apa 1 lingurita suc de
lamaie 1 lingura lichior de…
Read more »
Read more »
Ingredientele necesare pentru prepararea unui cocktail bun
29 September 2008
Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun IV Vinuri
si aperitive Porto – Comercializate în sortimentele Alb şi Roşu. sunt
vinuri cu concentraţie alcoolică destul de ridicată (16 – 19 °), produse
în Portugalia, în regiunea râului Douro. Sortimentul roşu are două
varietăţi, Ruby şi Tawny. Sherry – Vinuri cu concentraţie alcoolică
ridicată…
Read more »
Read more »
Paste cu scoici
29 September 2008
Ingrediente:
400 g spaghete 400 g scoici in cochilie 1 ceapa 1 catel de usturoi 400 g
parmesan 500 ml vin alb 1 frunza de dafin 1 lingura de otet sare, piper
70 g unt 1 legatura patrunjel pudra de chilli pasta de tomate Mod de
preparare: Se fierb pastele cu sare si putin…
Read more »
Read more »
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
29 September 2008
Doner-Kebab - Preparat specific bucătăriei turceşti, din carne de
berbec. Pe o frigare verticală se introduc tranşele mari de carne şi
cele de grăsime, condimentate. Frigarea se învârte în faţa flăcării;
când este gata, se taie cu un cuţit cu lama lungă, fâşii din carne care
se servesc cu garnitură de orez. Empanada…
Read more »
Read more »
Ingredientele necesare pentru prepararea unui cocktail bun
24 September 2008
Ingrediente necesare pentru prepararea unui cocktail bun III
Lichioruri: Lichioruri de fructe: Caise. Se pot procura cele având
inscripţia de pe etichetă apricot, brandy, aply, apricotine sunt
lichioruri sau rachiuri obţinute prin macerarea fructului cu sâmbure cu
tot într-un rachiu bază sau lăsând la fermentat fructele transformate
într-o pastă; după…
Read more »
Read more »
Tzatziki
23 September 2008
O
reteta de tzatziki din: castravete, usturoi, iaurt, ulei de masline,
sare, piper si masline. Ingrediente: 1 castravete mic 4 catei de usturoi
500 g iaurt gras 1 lingura ulei de masline sare piper masline Mod de
preparare: Se curata castravetele si se da pe razatoare, de preferabil
pe razatoarea mare. Se sareaza si se…
Read more »
Read more »
Vinurile in lume
23 September 2008
Franta
Astăzi este unanim recunoscut în toată lumea că vinurile franceze deţin
supremaţia mondială pentru toate tipurile de vin produse, cu excepţia
unor vinuri albe din Germania şi a celor dulci din peninsula Iberică.
Această supremaţie rezultă din gama vinurilor produse, foarte variată,
personalizată, de înaltă calitate, albe, roze şi roşii, de la seci la…
Read more »
Read more »
Paella
23 September 2008
Paella
este o mancare traditionala absolut delicioasa originara din Spania,
poate fi considerata chiar regina artei culinare spaniole. Ingrediente: 1
ardei rosu 1 dovlecel 2 cepe 4 catei de usturoi 500 g scoici 1 l supa
de peste 4 linguri ulei de masline 1 conserva rosii decojite 400 g orez
de rizoto 400 g de…
Read more »
Read more »
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
20 September 2008
Caldo
verde - Preparat naţional portughez care este o supă de varză verde,
cartofi şi ulei de măsline, garnisită cu rondele de cârnaţi cu usturoi.
Se serveşte cu pâine de mălai şi vin roşu. Caponata - Specialitate
siciliana servită ca gustare rece, preparată din vinete, telină-tulpină,
şi roşii în ulei de măsline, la…
Read more »
Read more »
Ingredientele necesare pentru prepararea unui cocktail bun
16 September 2008
Ingrediente necesare pentru a prepara un cocktail bun II Rom Numit
şi rhum sau ron, în funcţie de ţara de origine, este rachiul obţinut
prin distilarea sucului scos din trestia de zahăr sau a melasei
reziduale de la fabricile de zahăr, după ce toată această materie primă
a fermentat. Producţia este strâns legată…
Read more »
Read more »
Vinurile in lume
14 September 2008
Soiurile
de vita de vie Soiurile de viţă de vie frecvent întâlnite în
principalele ţări producătoare de vinuri din lume sunt:
Cabernet-Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay, Chenin Blanc, Gamay,
Gewiirztraminer, Merlot, Muscat, Nebbiolo, Pinot Noir, Riesling,
Sauvignon Blanc, Semillon, Syrah, Tempranillo, Zinfandel şi altele.
Uneori, unele denumiri de vinuri sunt identice cu cele ale soiurilor de…
Read more »
Read more »
Preparate culinare si ingrediente din bucataria internationala
13 September 2008
Amuse-gueules - gustări sărate care se servesc odată cu aperitivul,
incluzând un evantai variat de gustări calde şi/sau reci, care sunt uşor
de mâncat dintr-una sau două înghiţituri: măsline umplute sau nu, alune
şi migdale sărate, biscuiţi săraţi (cu brânză, cu ardei iute, cu şuncă
etc.), cartofi prăjiţi, cârnăciori, cuburi de brânză topită…
Read more »
Read more »
Ingredientele necesare pentru prepararea unui cocktail bun
11 September 2008
Ingrediente
necesare pentru a prepara un cocktail bun I Pentru a pregăti cele mai
bune băuturi, în afară de un reţetar bun şi de amestecarea cu grijă a
dozelor, este necesar să se folosească ingrediente de bună calitate.
Lichiorurile, distilatele, vinurile, şampania şi sucurile de fructe
trebuie să fie întotdeauna de marcă bună, pentru ca…
Read more »
Read more »
Istoria vinului
10 September 2008
Istoria
Vinului - partea II Cu toate acestea, în anul 1860 apare în Franţa
flagelul “filoxerei” care distruge majoritatea viilor din Europa.
Soluţia de remediere se găseşte după aproape 40 de ani, când se grefează
soiurile de viţă de vie pe port-altoi american imuni la filoxeră.
Acestei tragedii i se mai adaugă apariţia a…
Read more »
Read more »
Tipuri de unitati
10 September 2008
Restaurantul este unitatea care îmbină activitatea de producţie
culinară cu cea de desfacere (servire), oferind clienţilor o gamă
variată de preparate culinare, produse de cofetărie – patiserie,
băuturi, precum şi produse pentru fumători. O definiţie a restaurantului
poate fi: „ local public unde se serveşte masa, la meniu fix sau ă la
carte, la…
Read more »
Read more »
Despre cocktailuri
9 September 2008
In
zilele noastre, nu mai există nici un barman care să nu ofere
clienţilor permanenţi un cocktail „al său”: consumul de băuturi
combinate a intrat, de fapt. în obiceiurile societăţii din multe părţi
ale lumii. Dar nu este neapărat necesar să intrăm într-un bar ca să
degustăm cocktailul preferat: este suficient să ne procurăm ustensilele…
Read more »
Read more »
Frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa
8 September 2008
O
reteta delicioasa de frunze rosii de salata cu ridichii, batoane de
mozzarella de bivolita si sos de ansoa din: cicoare rosie, radacina de
salata alba, ridichi, masline, frunze de patrunjel, frunze de busuioc,
ansoa, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, mozzarella de bivolita,
pesmet, patrunjel, busuioc rosu, coaja de lamaie si faina. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Istoria vinului
8 September 2008
Istoria Vinului - partea I Vinul este una dintre primele creaţii ale
umanităţii; cultura vitei de vie şi a vinului se interferează cu istoria
omenirii de aproape 7000 de ani. Acestora li se datorează şi
descoperirea primelor reacţii chimice, fermentarea şi oxidarea.
Strugurele este singurul fruct cu un conţinut bogat de zahăr şi…
Read more »
Read more »
Deschidere
7 September 2008
Bine
ati venit pe www.restaurantedelux.ro ! Incercam sa aratam prin acest
blog ce inseamna arta culinara, care sunt noile tendinte in materie de
gastronomie, care sunt noile curente in materie de bucatarie
avangardista, ce inseamna bucatarie fusion. Este vorba de altceva fata
de cum stim noi romanii sa mancam mult si prost, este ceva unde…