Retete de Paste:
Supă de fasole cu ciuperci
15 March 2009
O
reteta simpla si delicioasa de supa de fasole cu ciuperci din: fasole
uscata, rosii cherry, ciuperci, morcov, telina, patrunjel, ardei capia,
paste mici, ulei, sare, piper, suc de lamaie, otet de mere. Ingrediente:
200 g fasole uscată 200 g roşii cherry 300 g ciuperci un morcov o
ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte şi căpşune
15 March 2009
Ingrediente:
200 g orez 300 g zahăr tos un litru lapte dulce 500 g căpşune 400 g
îngheţată de căpşune 100 g fistic 200 ml sirop de căpşune sare 200 ml
frişca lichidă 50 g ciocolată albă un beţişor de scorţişoară mentă
lichior de căpşune Preparare: Ciocolata albă se rupe în bucăţi mai mici,
se…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de roşii picant
15 March 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui 800 g cartofi două cepe 4 roşii doi căţei de usturoi 200
ml vin alb sec o linguriţă de seminţe de muştar un ardei iute sare,
piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel crutoane de pîine aromate cu
busuioc Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie
rondele. Cepele…
Read more »
Read more »
Mazăre cu arpagic şi creveţi
15 March 2009
Ingrediente:
200 g creveţi decorrticaţi 200 g mazăre congelată o ceapă 100 g arpagic
mărar, sare piper ulei de măsline o lingură de sos de soia o lingură de
făină o lingură de suc de lămîie orez paste de orez sos de roşii picant
Preparare: Creveţii se spală, se scurg de apă şi se pun…
Read more »
Read more »
Pizza cu porumb murat
15 March 2009
Ingrediente:
600 g făină 350 ml apă 4 linguri de ulei zahăr tos 30 g drojdie un
pachet de amestec legume porumb baby murat 150 g fasole verde 250 g
caşcaval afumat 200 g sos de roşii pătrunjel sare, piper brînză feta
măsline ardei capia Preparare: Drojdia se dizolvă cu puţină apă călduţă,
o linguriţă…
Read more »
Read more »
Tort festiv de frişca împodobit cu perle
15 March 2009
Ingrediente:
Blat: 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină 20 g amidon. Umplutură: 12 smochine
proaspete 300 ml vin roşu 80 g zahăr 300 ml frişca 8 foi de gelatină
albă Cremă : 300 g frişca 150 g ciocolată albă 3 pliculeţe de întăritor
de frişca. în plus: periuţe din zahăr argintii foiţă aurie…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mac şi marţipan
15 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 275 ml lapte dulce 5 ouă, 200 g zahăr tos 100 g unt 25 g
drojdie sare 100 g marţipan 400 g mac două linguri de miere sare esenţă
de rom zahăr vanilinat coajă de lămîie coajă de portocală fistic
Preparare: Intr-un castron se dizolvă drojdia cu puţin lapte dulce, o…
Read more »
Read more »
Pui cu bere şi curry
15 March 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui întregi un litru bere blondă 300 g orez un borcan compot
de piersici ulei de măsline pudră de curry o lingură de busuioc uscat
un baton de scorţişoară 50 g stafide negre sare piper usturoi ardei iute
Preparare: Pulpele de pui se taie în jumătăţi, se spală şi se scurg…
Read more »
Read more »
Ciorbă de sardine
15 March 2009
O
reteta de ciorba de sardine din: sardine, bors, cartofi, rosii, ceapa,
morcov, telina, ardei capia, patrunjel, sare, piper, oua si ardei iute.
Ingrediente: 800 g sardine 250 ml borş 3 cartofi 4 roşii o ceapă un
morcov o jumătate de ţelina doi ardei capia pătrunjel sare, piper ouă
ardei iute Preparare: Sardinele se eviscerează,…
Read more »
Read more »
Clătite cu legume
15 March 2009
Ingrediente:
o vînătă un dovlecel două roşii un ardei capia o ceapă albă două ouă
375 g făină 500 ml lapte dulce pătrunjel sare, piper ulei de
floarea-soarelui smîntînă sos de roşii picant Preparare: Vînăta,
dovlecelul, ceapa şi ardeiul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe.Se
încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa,…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu ciocolata
15 March 2009
Ingrediente:
400 g făină 3 ouă praf de copt 100 g unt 200 g ciocolată neagră 200 g
ciocolată albă 100 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare un
pepene galben 4 mamdarine două portocale mentă frişca cremă de vanilie
Preparare: Făina cernută se pune într-un vas, se amestecă bine cu o
linguriţă…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
14 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 2 – Ciuperci Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Peste cu sos de muştar
14 March 2009
Ingrediente:
3 cutii de humus 8 fileuri de peşte un ardei gras două roşii zahăr tos
muştar boabe oţet o lămâie o legătură de mărar ulei de măsline sare,
piper o frunză de dafin 8 boabe de piper sos de chili Preparare: Ardeiul
se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă în cubuleţe. Roşiile…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei şi tarhon
14 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 25 g drojdie sare zahăr tos 250 ml lapte dulce 100 g
parmezan o bucată de fenicul 50 g unt două linguri de ulei de măsline 4
roşii doi dovlecei 300 g caşcaval sos de roşii dulce tarhon piper
Preparare: Feniculul se spală, se toacă mărunt şi se pune într-un
castronel.…
Read more »
Read more »
Turte dulci cu dovleac
14 March 2009
Ingrediente:
300 g zahăr tos 130 g unt două ouă două pliculeţe cu zahăr vanilinat o
linguriţă de bicarbonat 300 g făină 300 g dovleac pentru plăcintă o
lămâie 250 g zahăr pudră 100 g nucă un vârf de cuţit cu sare scorţişoară
nucşoară Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă, se taie în cuburi şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu pui şi tăiţei
14 March 2009
O
reteta delicioasa de ciorba de pui si taitei din: ou, morcovi,
patrunjel, ceapa, telina, rosii, ulei, bors, piept de pui, sare, piper,
faina, smantana si malai. Ingrediente: un ou doi morcovi o rădăcină de
pătrunjel o ceapă o jumătate de ţelină 600 g roşii două linguri de ulei
250 ml borş două piepturi de…
Read more »
Read more »
Orez cu parmezan şi hering
14 March 2009
Ingrediente:
300 g orez două cepe 100 ml vin alb demisec 100 g unt două linguri de
ulei de măsline un ardei gras roşu un ardei gras verde o legătură de
mărar 100 g parmezan fileuri de hering sare, piper Preparare: Cepele se
curăţă de foi, se spală şi se toacă peştişori. Untul şi uleiul…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciuperci
14 March 2009
Ingrediente:
150 g făină 100 ml lapte dulce 500 g ciuperci 50 g unt 100 ml ulei de
măsline 6 ouă 500 g caşcaval doi cartofi o ţelină o lămâie doi morcovi
sare, piper pătrunjel Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se
spală şi se taie în felii. Se călesc în untul topit, condimentându-se
cu…
Read more »
Read more »
Tort cu pufarine
14 March 2009
Ingrediente:
4 ouă 150 g zahăr tos 100 g făină 150 g zahăr pudră 5 linguri de cacao
praf de copt 500 ml frişca 500 g brânză de vaci sau ricotta 100 g
pufarine colorate zahăr vanilinat sare 100 g fructe confiate 5 g
gelatină ulei două portocale Preparare: Gălbenuşurile se mixează
împreună cu zahărul…
Read more »
Read more »
Moş Crăciun din turtă dulce
14 March 2009
Ingrediente:
125 g miere lichidă 60 g zahăr 50 g unt 250 g făină câte 2 linguriţe de
praf de ghimbir şi de scorţişoară câte 1 de linguriţă de praf de anason
şi de cuişoare putină sare câte 1 de linguriţă de amoniac şi sare fină
albă 50 g coajă de portocală confiată fin tocată…
Read more »
Read more »
Steluţe si mănuşi
13 March 2009
Steluţe
(40buc): Ingrediente: 250 g făină 50 g amidon 1 ou 150 g zahăr 200 g
unt coaja rasă de la 1 lămâie câte un vârf de cuţit de scorţişoară şi
anason stelat făină pentru întins 200 g jeleu de gutui zahăr pudră
pentru decor Mod de preparare: Faci un aluat din făină, amidon, ou,…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu roşii şi carne
13 March 2009
Ingrediente:
500 g carne de porc un piept de pui 500 g cârnaţi olteneşti două cepe
doi ardei graşi 800 g roşii 5 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui
două linguri de făină cimbru sare, piper mălai castraveţi muraţi 500 g
cartofi Preparare: Carnea de porc şi cea de pui se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Clătite cu icre negre
13 March 2009
Ingrediente:
500 ml lapte dulce 250 g făină două ouă 300 g brânză de vaci 150 g
parmezan 4 crenguţe de busuioc verde două borcănaşe de icre negre 200 g
arpagic murat 250 g roşii cherry busuioc uscat sare, piper ulei caşcaval
sărat Preparare: Ouăle se bat cu o furculiţă într-un castnon. Se pun
într-un…
Read more »
Read more »
Mâncare de broccoli
13 March 2009
Ingrediente:
50 g unt o lingură de făină 6 ardei capia 500 ml apă un ardei iute mic
un ardei gras galben două cepe un kg broccoli sare, piper ulei de
măsline pătrunjel doi căţei de usturoi o lămâie Preparare: Untul şi două
linguri de ulei se pun la încins într-o cratiţă. Se adaugă făina,…
Read more »
Read more »
Pere cu cremă de castane
13 March 2009
Ingrediente:
400 g castane din conservă opt pere 300 ml lapte dulce 200 ml frişca o
linguriţă de pudră de scorţişoară 4 linguri de miere o lămâie o
portocală două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de vin alb 250 g
ricotta Preparare: Castanele se taie mărunt şi se pun la fiert cu
laptele dulce…
Read more »
Read more »
Desert cu Sherry si fructe
13 March 2009
Ingrediente:
1 foaie subţire de tort mic 600 ml lapte 2 ouă 2 gălbenuşe 2 linguriţe
de zahăr pudră 2 batoane de vanilie 150 ml sherry (sau brandy ori vin de
porto) 200 g dulceaţă de zmeură fructe de pădure sau căpşuni 300 g
frişcă o linguriţă de unt compot de fructe 28 g gelatină.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si ciocolată
13 March 2009
Ingrediente:
500 g brânză de vaci 3 ouă 5 linguri de făină 90 g zahăr pudră 60 g
zahăr tos 3 linguri de cacao 50 g ciocolată rasă 25 g unt 6 foi de
gelatină zeama de la o lămâie 2 plicuri zahăr vanilat 1 praf de copt
esenţă de rom frişca Mod de preparare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara o cafea Granita?
13 March 2009
Ingrediente:
3 tbsp good quality ground coffee 75 g sugar 500 ml boiling water
aerosol whipped cream 1 Bowl 1 shallow container 1 sieve 1 spoon 1 fork
Cling film Cum se prepara o cafea Granita?
Read more »
Read more »
Legume cu şuncă
13 March 2009
Ingrediente:
800 g cartofi 300 ml smântână 200 g morcovi baby 400 g şuncă feliată
doi morcovi o jumătate de ţelină o lămâie ulei de măsline sare piper
pătrunjel lapte dulce Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală
şi se taie în cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare, se scot, se…
Read more »
Read more »
Avocado umplut cu ton si rosii cherry
13 March 2009
Ingrediente:
250 g roşii cherry 250 g caşcaval două conserve de ton bucăţi mărar 4
bucăţi de avocado două lămâi doi castraveţi verzi 400 g roşii două cepe
un fir de rozmarin dafin sare piper ulei de măsline cimbru oregano
Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile
se curăţă…
Read more »
Read more »
Chiftelute de orez cu salată
13 March 2009
Ingrediente:
250 g brânză de vaci 300 g orez 250 g parmezan două ouă 250 g pesmet 4
crenguţe de busuioc verde două andive o salată verde doi ardei capia 300
g ciuperci o legătură de pătrunjel o jumătate de lămâie sare, piper
ulei Mod de preparare: Orezul se spală, se pune la fiert în…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu prune
13 March 2009
Ingrediente:
300 g unt 3 oua 250 g zahar tos 300 g faina praf de copt un borcan de
gem de prune o lingura de pesmet 4 pliculete cu zahar vanilat sare
esenta de migdale 100 g nuca zahar pudra pudra de scortisoara Mod de
preparare: Făina se cerne, se amestecă bine cu un…
Read more »
Read more »
Cârnăciori cu legume
13 March 2009
Ingrediente:
cârnăciori 500 g mazăre 300 g morcovi baby 100 g unt o lingură de zahăr
tos o lingură de zahăr brun o lămâie 100 ml smântână 200 g caşcaval 300
ml vin alb sare, piper pătrunjel Preparare: Mazărea şi morcovii se
spală, se fierb în apă cu sare, apoi se pun într-o strecurătoare. Se…
Oameni de zăpadă si brăduţi cu glazură de zahăr
13 March 2009
Ingrediente
1 măr mare (cea 250 g) 1 lingură de zeamă de lămâie 2 ouă 150 g unt 150
g zahăr nerafinat 300 g smântână 300 g faină un pic de sare 1 linguriţă
de scorţişoară 1 linguriţă de coajă de lămâie rasă 2 linguriţe de praf
de copt. Glazură: 1 gălbenuş, 250 g zahăr…
Read more »
Read more »
Tort cu lichior de vişine si friscă
12 March 2009
Ingrediente:
Blat: 200 g unt 200 g zahăr 1 pacheţel de zahăr vanilinat 4 ouă 1 praf
de copt 1 lingură de cacao 100 g migdale măcinate 300 g făină 1 lingură
de cacao 200 g ciocolată rasă Umplutură: lichior de vişine 600 g frişca 2
linguri de zahăr pudră 1 pacheţel de zahăr vanilinat…
Read more »
Read more »
Spumă de alune pralinate cu ananas
12 March 2009
Ingrediente:
200 g alune de pădure 100 g zahăr tos 500 g frişca 6 foi de gelatină
esenţă de rom compot de ananas ciocolată neagră rasă. Mod de
preparare: Coace 150 g alune timp de 3-4 minute, în cuptorul încins,
apoi răstoarnă-le într-un ştergar şi freacă-le bine ca să le decojeşti.
Pune zahărul într-o…
Read more »
Read more »
Friptură de porc suculentă
12 March 2009
Ingrediente:
1 kg spată de porc cu şorici sare, piper 1 lingură ulei 5 cepe 1/4
legătură cimbru 1 crenguţă rozmarin 7 mere 125 ml cidru (vin siec din
mere) 2 linguri dulceaţă de caise 1 lingură amidon Preparare: Incingeţi
cuptorul la 200°C. Spălaţi carnea şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie.
Crestaţi şoriciul cu…
Read more »
Read more »
Somon cu legume
12 March 2009
Ingrediente:
1 buc. file de somon fără piele 2 linguri sherry sec sare, piper câte 3
linguri busuioc cimbru, rozmarin 2 linguri ulei de măsline 1 lingură
pesmet 200 g legume (vinete, dovlecei, ardei gras) 1 arpagic 1 căţel de
usturoi 1 roşie 1 linguriţă pastă de roşii 50 ml supă 1 linguriţă muştar
dulce…
Read more »
Read more »
Sufleu de peşte în stil nordic
12 March 2009
Ingrediente:
300 g cartofi sare 3 cepe 3 mere dulci-acrişoare 750 g file de peşte
alb (de ex. somon) 2 linguri unt 1 borcan varză murată (425 ml) 1
legătură arpagic 4 ouă 300 g cremă de brânză Preparare: Spălaţi cartofii
şi fierbeţi-i circa 20 de minute în apă cu sare. Curăţaţi-i şi lăsaţi-i
să…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu mere
12 March 2009
Ingrediente:
250 g roşii 8 cepe 6 mere 4 linguri ulei zahăr sare 4 cotlete de porc
piper puţină făină 125 ml vin alb sec sau supă 1 lingură pătrunjel tocat
Preparare: Pregătiţi roşiile. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele, la
fel şi roşiile. Spălaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le
seminţele şi tăiaţi-le rondele, respectiv felioare.…
Read more »
Read more »
Rulouri de hering cu ardei
12 March 2009
Ingrediente:
un kilogram fileuri de hering doi morcovi o rădăcină de ţelină două
cepe 300 ml vin alb 4 ardei capia două frunze de dafin o lămâie 4 roşii
capere pătrunjel sare, piper ulei smântână castraveţi muraţi Preparare:
Fileurile se spală, se scurg şi se condimentează. Ardeii capia se coc,
se curăţă şi se taie…
Read more »
Read more »
Curry de orez cu ciuperci
12 March 2009
Ingrediente:
300 g orez 300 g mazăre un morcov doi ardei graşi galbeni caşcaval 300 g
ciuperci o linguriţă de praf de curry o legătură de ceapă verde 75 g
unt sare, piper pătrunjel ardei capia varză creaţă suc de lămâie ulei
Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se dă pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Desert cu pepene
12 March 2009
Ingrediente:
un pepene galben 200 g ciocolată neagră 150 ml lapte 50 ml frişca miere
rom o lingură de amidon 30 g unt două pliculeţe cu zahăr vanilinat
cacao pudră de scorţişoară coacăze roşii fulgi de cereale o lămâie
frişca cremă de vanilie Preparare: Ciocolata se rupe în bucăţele, se
pune într-o oală mai mică…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte şi pui
12 March 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui două ouă o lingură de griş 250 g făină un morcov
un sfert de ţelină un ardei gras o rădăcină de pătrunjel o conservă
boabe de porumb un fir de praz un sfert de varză sare pătrunjel ulei
Preparare: Morcovul, ţelina, varza şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de
coajă…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu peşte afumat
12 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri peşte afumat 300 g făină 120 g unt 10 g drojdie 3 ouă 3
linguri de lapte dulce o linguriţă de cimbru uscat două andive două
lămâi sare, piper unt pentru tavă legume de sezon smântână castraveţi
muraţi Preparare: Untul se topeşte, se răceşte şi se pune într-un
castron. Se amestecă bine…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail Kir Royale
11 March 2009
Ingrediente: some champagne some crème de cassis a champagne glass a spoon Cum se prepara un cocktail Kir Royale
Read more »
Read more »
Brioşe cu brânză Roquefort
11 March 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 375 g brânză Roquefort doi ardei capia o ceapă
rozmarin 3 ouă 300 g ciuperci 50 g unt 50 g nucă o linguriţă de praf de
copt 100 ml iaurt pudră de nucşoară o jumătate de lingură de gris sare,
piper usturoi Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei.
Ciupercile…
Read more »
Read more »
Briose cu cartofi dulci
11 March 2009
Ingrediente:
500 g făină praf de copt două ouă un cartof dulce 180 g zahăr tos 250
ml lapte dulce 150 ml ulei pudră de scorţişoară pudră de cuişoare un
vârf de cuţit de sare 50 g stafide 50 g nucă sos de ciocolată frişca
miere Preparare: Formele de brioşe din hârtie se ung cu…
Read more »
Read more »
Corn cu pui şi cârnăciori
11 March 2009
Ingrediente:
3 cârnaţi olteneşti două piepturi de pui 300 g caşcaval două ouă 500 g
făină 15 g drojdie sare o linguriţă de zahăr tos două linguri de ulei de
floarea-soarelui 350 ml apă piper busuioc verde oregano boia iute
Preparare: Piepturile de pui se fierb în apă cu sare şi se lasă la
răcit.…
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez cu aripi de pui
11 March 2009
Ingrediente:
8 aripi de pui 200 g tăiţei de orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 100 g
boabe de porumb din conservă două ouă 100 g făină două linguri de apă o
linguriţă de boia dulce sare, piper ulei sos de roşii picant cimbru
Preparare: Se prepară un amestec din ouă, făină, boia dulce,…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte
11 March 2009
Ingrediente:
un kilogram de peşte 4 cartofi doi morcovi 5 roşii un sfert de ţelină o
rădăcină de pătrunjel două cepe 300 ml borş două linguri de ulei de
floareea-soarelui o legătură de pătrunjel sare oţet Preparare: Rădăcina
de pătrunjel, ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se pun
într-tun castron. Morcovii…
Read more »
Read more »
Andive umplute cu ciuperci
11 March 2009
Ingrediente:
andive o bucată de fenicul o conservă de ciuperci marinate o conservă
de ciuperci picante 200 g caşcaval sărat două lămâi 50 g unt 100 g
măsline negre fără sâmburi pătrunjel sare, piper conopidă maioneză
usturoi Preparare: Feniculul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se
topeşte puţin unt într-o tigaie şi se…
Read more »
Read more »
Cremă cu fructe de pădure
11 March 2009
Ingrediente:
4 ouă 100 g făină 180 g zahăr tos 600 ml lapte dulce 50 g unt două
pliculeţe cu zahăr vanilinat un borcan de gem de mure un vârf de cuţit
de sare o linguriţă de esenţă de migdale frişca fructe de sezon
Preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron, se bat cu un tel…
Read more »
Read more »
File de somon cu tăitei
11 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri de somon 200 g tăiţei de orez doi dovlecei un ardei gras roşu
un ardei gras galben 300 ml smântână un vârf de cuţit de pudră de
nucşoară suc de lămâie sare, piper mărar ulei de măsline Preparare:
Fileurile de somon se spală şi se şterg de apă. Se aşază într-o tavă…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane cu legume
11 March 2009
Ingrediente:
500 g dovlecei doi morcovi un sfert de conopidă un fir de praz 200 g
porumb baby 200 g fasole verde 300 g varză de Bruxelles 100 g făină două
ouă o linguriţă de busuioc sare, piper ulei mix salată usturoi
Preparare: Intr-o oală se pun la fiert morcovii curăţaţi de coajă şi
tăiaţi…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la cuptor împănată cu cartofi
10 March 2009
Ingrediente:
1 pulpă de miel sos harrissa 2 căţei mari de usturoi sare, piper
măcinat 1/2 legătrură de rozmarin 1 kg de cartofi zeama unei lămâi 2
cepe mari 1 cutie cu roşii tocate (400 g), 2 foi de dafin 1 baton dle
scorţişoară de 1 cm 60 g de unt 125 ml de vin…
Read more »
Read more »
Supă de cireşe cu scorţişoarăsi melasă de lămâie
10 March 2009
Ingrediente:
600 g cireşe 300 g zahăr 1 1 vin alb sec 80 ml suc de lămâie 600 g
frişca 50 ml lichior de cireşe zahăr scorţişoară măcinată Mod de
preparare: Speli cireşele, le usuci, le tai în două şi scoţi sâmburii.
Le pui într-o oală, adaugi zahărul şi vinul alb şi laşi să fiarbă…
Read more »
Read more »
Pui grecesc cu măsline si foi de viţă
10 March 2009
Ingrediente:
1 pui gata pentru a fi gătit de circa 1.400 g zeama şi coaja rasă ale
unei lămâi sare, piper măcinat 200 g ceapă 4 linguri cu ulei de măsline 2
linguri cu unt lichid Mod de preparare: Tai puiul în opt bucăţi, îl
freci cu coaja de lămâie, presari zeamă de…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de limete
10 March 2009
Ingrediente:
3 ouă 180 g zahăr bnun 180 ml ulei 180 g făină 400 ml lapte un plic
cremă de vanilie din comerţ două limete zahăr vanilinat un vârf de
linguriţă de pudră de scorţişoară un vârf de cuţit de pudră de cuişoare
sare Preparare: Ouăle se pun într-uin bol împreună cu zahărul brun, un…
Read more »
Read more »
Cum se prepara o cafea aromatizata
10 March 2009
Ingrediente:
An espresso maker An espresso cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold
milk Flavoured syrup Freshly ground coffee Cum se prepara o Cafea
Aromatizata
Read more »
Read more »
Foitaj cu ardei şi kaizer
10 March 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 300 g kaizer 4 ardei capia 200 g măsline feliate
două linguri de pastă de roşii o linguriţă de cimbru uscat un ou sare,
piper pastă de ardei iute Preparare: Ardeii capia se coc la cuptor
într-o tavă, se curăţă de coajă şi seminţe, se spală şi se taie…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu dovleac
10 March 2009
Ingrediente:
400 g somon afumat 100 g fasole roşie boabe doi ardei capia 200 g orez
500 g dovleac de plăcintă 400 g fasole verde o lămâie o jumătate de
linguriţa de pudră de curry sare, piper ulei de măsline Preparare:
Fasolea roşie se pune la înmuiat cu o seară înainte, se fierbe şi se…
Read more »
Read more »
Pâine cu rozmarin
10 March 2009
Ingrediente:
1000 g făină albă 150 g făină de grâu integrală 4 cartofi dulci un
litru de apă un ou 60 g unt 25 g drojdie o linguriţă de sare 25 g
stafide două crenguţe de rozmarin lapte dulce Preparare: Cartofii se
curăţă, se spală, se taie cuburi şi se pun la fiert într-un litru…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu ciocolată
10 March 2009
Ingrediente:
250 g unt 350 g făină 100 g zahăr tos 300 g ciocolată neagră 100 ml
frişca 200 g castane 50 g nucă de cocos două ouă sare un sfert de
linguriţă de praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă
de esenţă de migdale Preparare: lntr-un bol se pun umtul moale,…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole cu ciolan
10 March 2009
Ingrediente:
500 g fasole albă boabe 200 g morcovi baby 4 bucăţi de ciolan afumat
două cepe 4 căţei de usturoi doi ardei graşi un gogoşar un sfert de
ţelină un fir de rozmarin ulei de floarea-soarelui sare, piper murături
pătrunjel Preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă rece cu o seară
înainte ca…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu crabi din aluat filo
9 March 2009
Ingrediente
12 foi de aluat filo (magazinul grecesc) 350 g crabi sau creveţi
curăţaţi 2 cepe albe 1 legătură de coriandru 20 g de seminţe de pin 40 g
stafide sucul unei portocale 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline
piper cayenne rafie pentru legat Mod de preparare Prăjeşti seminţele
de pin…
Salată de caracatiţă
9 March 2009
Ingrediente
1 pachet cu caracatiţă congelată de circa 650 g sare oregano uscat 3
linguri cu ulei de măsline 3 linguri cu zeamă de lămâie Mod de
preparare Iei carnea de caracatiţă şi o laşi să se decongeleze. O speli
bine şi o tai în bucăţi. O pui într-o oală cu circa 1,8 1…
Read more »
Read more »
Moussaka
8 March 2009
Ingrediente
700 g vinete sare piper măcinat 1 ceapă 1 kg de cartofi fierţi cu o zi
înaiinte 3 ardei roşii 4 linguri cu unt 2 linguri cu pătrunjel tocat 5
linguri cu făină 700 ml lapte 400 g smântână 1/2 linguriţă cu zahăr 1
lingură cu suc de lămâie 1 linguriţă cu coajă de…
Read more »
Read more »
Mingiuţe de miere cu fistic
8 March 2009
Ingrediente
20 g (1/2 cub) drojdie 1 linguriţă cu zahăr 75 ml apă caldă 70 g unt 70
g zahăr 1 priză scorţişoară măcinată 1 priză sare 450 ml lapte 3 ouă
600 g unt ulei pentru prăjit 150 g fistic măcinat Pentru sirop: 400 g
miere 200 ml apă 350 g zahăr Mod de…
Read more »
Read more »
Mancare de miel
8 March 2009
Ingrediente:
800 g pulpă de miel 200 g ceapă 2 căţei de usturoi 600 g roşii
curăţate(cutie) 50 g unt 2 linguri cu ulei de măsline 2 linguriţe cu
pastă de tomate 1/4 1 vin roşu sec sare, piper măcinat o linguriţă cu
oregano uscat o linguriţă cu chimen 200 g Kritharaki (macaroane greceşti
de…
Read more »
Read more »
Brioşe cu legume
8 March 2009
Ingrediente:
două ouă 125 ml lapte bătut ulei o legătură de ceapă verde doi ardei
capia 200 g fasole verde din conservă 350 g făină praf de copt un
dovlecel 100 g brânză telemea o legătură de mărar sare, piper iaurt
Preparare: Ceapa verde se curăţă de foile veştede, se spală şi se toacă
mărunt.…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu ghimbir
8 March 2009
Ingrediente:
550 g făină pudră de ghimbir o jumătate de pliculeţ praf de copt pudră
de scorţişoară pudră de cuişoare 100 g unt 100 ml miere 100 g ciocolată
neagră două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare fructe de sezon frişca
Preparare: lntr-un castronel se amestecă o jumătate de linguriţă de
pudră de scorţişoară cu o…
Read more »
Read more »
Cod cu legume
7 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri de cod două ouă două linguri de pesmet o conservă sfeclă
roşie 4 cartofi 300 g morcovi baby 400 g mazăre 100 g unt 3 căţei de
usturoi 75 ml maioneză 50 ml smântână sare, piper pătrunjel boia iute
boia dulce Preparare: Fileurile de cod se spală, se şterg cu un şervet…
Read more »
Read more »
Pacheţele de brânză
7 March 2009
Ingrediente:
500 g brânză de capră doi dovlecei o conservă sfeclă roşie o pâine albă
ulei de măsline cimbru 4 căţei de usturoi un vârf de cuţit boia iute
roşii castraveţi verzi sare, piper Preparare: Usturoiul se curăţă de
foi, se pisează mărunt şi se pune într-un castron. Se toarnă deasupra
puţin ulei de măsline,…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
7 March 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 1 – Dovleac Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Smochine cu cremă si vin
7 March 2009
Ingrediente:
12 smochine proaspete 200 g de iaurt grecesc 1 gălbenuş 80 ml vin de
desert 2 linguriţe cu suc de lămâie 200 g frişca melasă de lămâie pentru
garnisit Mod de preparare: Speli smochinele, le usuci şi le tai în
patru. Le pui pe 4 farfurioare de desert. Baţi iaurtul până îl
netezeşti.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu spanac
7 March 2009
Ingrediente:
1 kg de spainac proaspăt 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri cu
pătrunjel tocat 1 linguriţă cu vârfuri de spanat tocate 300 g aluat
filo(youfka) 125 ml de lapte cald 60 g unt lichid 4 linguri cu ulei de
măsline 300 g brânză feta 2 ouă sare, piper negru 1 gălbenuş unt…
Read more »
Read more »
Salată cu cartofi si sos de iaurt
7 March 2009
Ingrediente:
8 cartofi 3 dovlecei 1 ardei roşu 5 linguri cu pătrunjel tocat 100 g
brânză de oaie 400 g iaurt grecesc din lapte de oaie (6-8% grăsime) 1
căţel de usturoi sare, piper măcinat ulei de măsline Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi laşi în apă clocotită în jur de 20 de minute,…
Read more »
Read more »
Brioşe cu pere şi ciocolată
7 March 2009
Ingrediente:
130 g unt 80 g zahăr tos 3 ouă 250 g făină o lingură de praf de copt
130 ml lapte dulce 4 pere 200 g ciocolată neagră două pliculeţe cu zahăr
vanilinat o lămâie sare topping de ciocolată frişca Preparare: Perele
se curăţă de coajă şi cotor, se taie în cubuleţe şi se…
Read more »
Read more »
Supă cu carne de pui
7 March 2009
Ingrediente:
un pui 3 fire de praz 500 g ciuperci un ardei gras un morcov un sfert
de ţelină 200 g boabe de porumb din conservă o conservă de năut sare,
piper busuioc smântână Preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă,
se spală şi se dau pe râzătoare sau se taie în cubuleţe. Puiul…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu sos roşu
7 March 2009
Ingrediente:
doi cartofi mai mari 400 g făină un ou două cepe 5 roşii un ardei gras
roşu salată verde o lingură de busuioc uscat sare, piper ulei de
floarea-soarelui Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă
cu sare. După ce s-au fiert, se lasă să se răcească zece minute, se…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Hawaiian Colada
7 March 2009
O
reteta simpla de Cocktail Blue Hawaiian Colada din: rom alb, blue
curacao, suc de ananas, crema de cocos si frisca. Calitate – alcoolic
Bază alcoolică – rom alb Pahar – turnbler mare Categorie – Curacao
drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveste
la orice oră Ingrediente: 3/10 rom…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu ciuperci si carne
7 March 2009
Ingrediente:
12 cartofi 750 g carne de porc o ceapă 500 g ciuperci pastă de tomate
două linguri de făină două ouă o legătură de pătrunjel 300 ml smântână
sare, piper 250 ml vin alb ulei de floarea-soarelui morcovi dovlecei
Preparare: Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare. Se lasă să se…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu sos de soia
7 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte două ouă 4 linguri de făină o lingură de mălai 4
andive 50 g capere 50 g fulgi de migdale sare, piper ulei de
floarea-soarelui sos de soia boia iute pudră de nucşoară conopidă 50 ml
lapte dulce Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg die apă şi
se…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu pepene galben
7 March 2009
Ingrediente:
150 g unt 130 g zahăr tos 400 g făină două ouă 125 ml lapte dulce două
pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de vanilie un borcan
de gem de pepene galben 50 g miezuri de nucă 50 g migdale mentă
Preparare: Miezurile de nucă şi migdalele se sfărâmă sau se taie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un cocktail Brandy Alexander
6 March 2009
Ingrediente:
4 ice cubes 40 ml of brandy 40 ml of crème de cacao 40 ml of double
cream 1 sealable food bag 1 cocktail shaker 2 brandy glasses 1 rolling
pin Cum sa prepari un Brandy Alexander
Read more »
Read more »
Omletă cu mortadella
6 March 2009
Ingrediente:
300 g mortadella 4 ouă doi ardei capia un dovlecel salată verde sare,
piper o ceapă ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel Preparare:
Mortadella se taie în fâşii lungi şi se pune pe o farfurie. Ardeii capia
se spală, se curăţă de seminţe şi se taie în felii. Ceapa se curăţă de
foi, se spală…
Read more »
Read more »
Musaca de peşte
6 March 2009
Ingrediente: un kilogram macrou sau cod alb 3 vinete doi dovlecei 4
căţei de usturoi 4 roşii o lămâie roşii pentru salată pătrunjel ulei de
floarea-soarelui sare, piper pesmet Preparare: Vinetele şi dovleceii se
spală, se taie în felii subţiri de-a lungul şi se presară sare. Se pun
să se scurgă pe un grătar,…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu broccoli
6 March 2009
O
reteta de sufleu de paste cu broccoli din: paste, broccoli, dovlecei,
ardei grasi, ceapa, oua, parmezan, sare, piper, busuioc, smantana,
iaurt, ulei si unt. Ingrediente: 500 g paste 500 g broccoli doi dovlecei
doi ardei graşi o ceapă 4 ouă 200 g parmezan sare, piper busuioc
smântână iaurt ulei unt Preparare: Pastele se fierb…
Read more »
Read more »
Cremă de mango cu migdale
6 March 2009
Ingrediente:
3 bucăţi de mango o limetă 250 g zahăr tos 100 ml apă 5 g gelatină 500
ml frişca o linguriţă de esenţă de migdale un baton de vanilie 100 g
migdale mentă Preparare: Frişca se mixează, se acoperă cu folie de
plastic şi se introduce la rece. Bucăţile de mango se spală, se…
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu paste orzo
6 March 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui doi ardei graşi verzi o ceapă 4 roşii 500 g
broccoli 500 g conopidă 500 g paste orzo rozmarin sare, piper ulei de
floarea-soarelui 250 ml vin alb demisec Preparare: Piepturile de pui se
dezosează, se spală şi se taie în cuburi. Se pun într-un castron şi se
introduc la…
Read more »
Read more »
Peşte afumat cu piure de năut
6 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte afumat două conserve de năut 125 ml iaurt 3 cartofi 3
căţei de ustu roi o lămâie ulei de măsline sare, piper pătrunjel doi
rmorcovi o ţelină un fir de praz smântână Preparare: Cartofii se curăţă
de coajă, se spală şi se taie în bucăţi mai mici. Se fierb în…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu soia
6 March 2009
Ingrediente:
8 roşii mai mari 250 g orez un pachet de granule de soia o ceapă o
frunză de dafin ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar mălai, varză
roşie Preparare: Orezul se spală, se pune la fiert în apă cu sare, apoi
se scurge şi se lasă într-un castron. Granulele de soia se fierb în…
Read more »
Read more »
Tartă cu bezea şi dovleac
6 March 2009
Ingrediente:
500 g dovleac pentru plăcintă 300 g făină 300 g unt 350 g zahăr tos
două ouă 4 albuşuri 500 mllapte dulce două plicuri cu praf cremă instant
zahăr vanilinat sare esenţă de migdale nucă de cocos Preparare:
Dovleacul se curăţă de coajă şi seminţe, apoi se dă pe răzătoarea cu
ochiuri mari. Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu smochine
4 March 2009
Ingrediente:
550 g făină un pliculeţ cu praf de copt 250 g zahăr tos 3 ouă
scorţişoară cacao 100 g ciocolată neagră 100 g stafide 300 g smochine
proaspete 100 g unt cafea granulată 100 g miezuri de nucă frişca mentă
îngheţată Preparare: Se adaugă o lingură de cafea granulată, zahărul tos
şi patru linguri…
Read more »
Read more »
Săratele cu chili şi parmezan
4 March 2009
Ingrediente:
300 g unt 300 g făină doi cartofi 150 g parmezan un ardei chili un
pliculeţ praf de copt un vârf de linguriţă de sare un vârf de linguriţă
de pudră de scorţişoară două ouă boia de ardei iute Preparare: Cartofii
se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb. Cănd…
Read more »
Read more »
Şniţel de porc cu legume
4 March 2009
Ingrediente:
4 fileuri muşchi de porc doi morcovi o conservă de năut o conservă
fasole roşie boabe 450 g broccoli o lingură de busuioc uscat o conservă
porumb baby 100 g pesmet două ouă sare, piper ulei de floarea-soarelui
usturoi Preparare: Carnea de porc se bate cu un ciocan pentru şniţele,
se condimentează, se trece…
Read more »
Read more »
Salată cu avocado şi kaizer
4 March 2009
Ingrediente:
100 g kaizer 200 g roşii cherry un avocado o legătură de pătrunjel două
fire de ceapă verde două felii de păine prăjită ulei de măsline o
lămâie sare un ardei gras verde Preparare: Kaizerul se taie fâşii, iar
avocado se taie în două, se îndepărtează sâmburele, se curăţă de coajă
şi se taie…
Read more »
Read more »
Pizza cu peşte
4 March 2009
Ingrediente:
500 g făină 25 g drojdie 300 ml apă 3 fileuri peşte un morcov o pungă
mix de salată o lămâie pastă de tomate sare două linguri de ulei de
măsline o linguriţă de zahăr cimbru parmezan piper ulei de
floarea-soarelui Preparare: Drojdia se lichefiază într-un castron
împreună cu zahărul tos. Se adaugă sarea,…
Gofre cu sos de ciocolată
4 March 2009
O
reteta delicioasa de gofre cu sos de ciocolata din: unt, zahar tos,
oua, faina, ciocolata neagra, frisca, praf de copt, sare, zahar
vanilinat, esenta de migdale, pudra de cacao si o rodie. Ingrediente:
250 g unt 125 g zahăr tos 3 ouă 170 g făină 175 g ciocolată neagră 150
ml frişca o linguriţă…
Read more »
Read more »
Porc cu găluşte şi sos
4 March 2009
Ingrediente:
4 şniţele de porc două cepe 3 căţei de usturoi 4 roşii pastă de tomate o
lingură de pastă de ardei dulce două ouă 25 g unt bicarbonat 120 g
făină o lingură de suc de lămâie sare, piper pătrunjel ulei vin alb sec
Preparare: Şniţelele de porc se ung cu ulei, se condimentează…
Read more »
Read more »
Fileuri de şalău cu sos
4 March 2009
Ingrediente:
100 ml ulei 500 g ciuperci o lingură de busuioc o jumătate de lingură
de cimbru tocat două cepe 800 g roşii doi morcovi 4 fileuri de şalău o
salată verde sau roşie parmezan două limete o lingură de amidon boia
dulce sare, piper Preparare: Fileurile de şalău se spală, se aşază
într-o tavă…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii şi cimbru
4 March 2009
Ingrediente:
5 ouă 200 g făină 100 ml ulei 50 g măsline negre sau verzi feliate 300 g
caş¬caval 200 g brânză dulce doi ardei graşi 200 g boabe de porumb din
conservă 250 g roşii cherry sare, piper un pliculeţ cu praf de copt
cimbru Preparare: Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală…
Read more »
Read more »
Pui cu susan şi dovleac
4 March 2009
Ingrediente:
doi piepţi de pui 50 g stafide seminţe de susan două ouă 500 g dovleac
100 g parmezan 100 g unt apă o lămâie ghimbir ras doi căţei de usturoi
miere o lingură de amidon ulei sare, piper mărar pudră de chile 30 g
zahăr tos Preparare: Piepţii de pui se taie în fâşii…
Read more »
Read more »
Tartine cu anşoa
3 March 2009
Ingrediente:
baghete o legătură de ceapă verde un fir de usturoi verde 50 g măsline
feliate 500 g roşii 300 g caşcaval un borcan de fileuri de anşoa picante
doi căţei de usturoi ulei de măsline busuioc uscat sare, piper
pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă şi se taie
cubuleţe. Ceapa şi…
Read more »
Read more »
Vinete la cuptor cu roşii
3 March 2009
Ingrediente:
un kg vinete 500 g roşii doi căţei de usturoi două cepe albe un ardei
capia 50 g miezuri de nucă 50 g migdale 50 g fistic 25 g seminţe de
dovleac seminţe de susan mentă ulei de măsline sare, piper parmezan
mozzarella Preparare: Vinetele se curăţă, se spală, se taie rondele mai
groase…
Read more »
Read more »
Tartine cu ţelină şi pui
3 March 2009
Ingrediente:
o baghetă un piept de pui un morcov 300 g ţelină un sfert de conopidă
un cartof o varză un măr un ardei capia o ceapă un căţel de usturoi 200
ml maioneză muştar o lămîie pătrunjel sare, piper castraveţi muraţi
miezuri de nucă Preparare: Pieptul de pui se spală, se fierbe în apă…
Read more »
Read more »
Pizza cu creveti si dovleac
3 March 2009
Ingrediente:
7 g drojdie uscată 50 g unt 300 ml apă o lingură de zahăr tos 600 g
făină un ou 300 g creveţi decortiicaţi 300 g dovleac pentru plăcintă
două fire de rozmarin sare, piper ulei de măsline sos de roşii picant
Preparare: Dovleacul se curata de coaja, se spala si se sterge cu…
Read more »
Read more »
Salată cu fasole si năut
3 March 2009
Ingrediente:
năut fasole albă boabe fasole roşie boabe o ceapă albă ciuperci
champignon ghebe murate 50 ml ulei de măsline 100 g măsline fără sâmburi
un morcov o limetă busuioc uscat oţet balsamic sare, piper salată verde
sos de maioneză Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se fierbe şi se
taie în cubuleţe. Ceapa se…
Read more »
Read more »
Tort cu bezea şi smochine
3 March 2009
Ingrediente:
6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o jumătate de linguriţă de praf de
copt o lămâie un plic cremă de vanilie instant 300 ml lapte dulce 20 g
unt 200 g smochine două pliculeţe cu zahăr vanilinat mentă fructe de
sezon Preparare: Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de
pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Brandy Smash Cocktail (video)
3 March 2009
Ingrediente:
8 fresh mint leaves 1 tsp brown sugar 75 ml Brandy 1 cups (250ml)
crushed ice 1 orange slice 1 25ml/50ml measure 1 knife 1 chopping board 1
muddle stick/ fork 1 old fashioned glass 1 bar spoon or stirrer
Read more »
Read more »
Supa de pasare cu legume
3 March 2009
Ingrediente:
două vinete doi dovlecei doi piepţi de pui un fir de praz două bucăţi
de fenicul 4 roşii doi morcovi doi cartofi 200 g fasole galbenă păstăi
50 ml ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry sare, piper
pătrunjel smântână iaurt Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă de
coajă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu ton si capere
3 March 2009
O
retete de ardei umplut cu ton, capere, ceapa, castraveti murati,
smantana, unt, faina, mustar, rozmarin, lamaie, sare si piper
Ingrediente: 8 ardei graşi 500 g ton în ulei o ceapă doi ardei capia 100
g capere 3 castraveţi muraţi 150 ml smântână 75 g unt 100 g făină 600
ml apă o lingură de…
Read more »
Read more »
Salată cu brânză şi nuci
3 March 2009
Ingrediente:
500 g brânză feta o salată verde compot de cireşe 100 g nucă un fir de
praz busuioc usturoi 300 ml vin alb oţet 100 g unt un ou o lingură de
muştar o linguriţă de muştar cu seminţe o ceapă roşie sare, piper pâine
neagră Preparare: Oul, muştarul simplu şi muştarul cu seminţe…
Read more »
Read more »
Tarte colorate
3 March 2009
Ingrediente:
400 g făină praf de copt 3 ouă 100 g zahăr 100 ml lapte 150 ml ulei
sare zahar vanilinat 100 g ciocolată neagră coaja rasă de portocală 50 g
fructe confiate 50 g miezuri de nucă esenţă de migdale 100 g fulgi de
cereale expandaţi unt Preparare: Ouăle se pun într-un vas împreună…
Read more »
Read more »
Ruladă cu caşcaval şi şuncă
3 March 2009
Ingrediente:
600 g făină 200 g unt 250 ml smântână 4 ouă 500 g caşcaval 500 g şuncă
de pui sau porc 5 cartofi o linguriţă de oţet o jumătate de pliculeţ cu
praf de copt sare, piper salată verde unt pentru tavă legume de sezon
Preparare: lntr-un castron se amestecă făina cu o linguriţă…
Read more »
Read more »
Cuscus cu ton si roşii uscate
3 March 2009
Ingrediente:
300 g cuşcuş 300 g fasole verde 400 g ton în ulei 100 g roşii uscate în
ulei sare, piper mentă un vârf de cuţit de boia iute o lingură de ulei
de floarea-soarelui 100 ml iaurt 50 ml smântână Preparare: Iaurtul se
amestecă bine cu smântână, sarea, piperul şi menta tocată. Se acoperă…
Read more »
Read more »
Orez cu salată de morcovi
3 March 2009
Ingrediente:
300 g orez 300 g ciuperci 200 g mazăre 3 morcovi o jumătate de ţelină
un sfert de varză albă o ceapă doi ardei capia ulei de floarea-soarelui
sare, piper mărar pătrunjel o lămâie sos de roşii dulce Preparare: Doi
morcovi şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu
ochiuri…
Read more »
Read more »
Paste tagliatelle cu legume si ton
2 March 2009
O
reteta de paste tagliatelle cu legume si ton din: paste tagliatelle,
ulei de masline, ceapa, usturoi, boia dulce, gogosare, ton, otet de vin
rosu, patrunjel si sos de rosii. Ingrediente: 175 g paste (tagliatelle) 1
lingură ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi 1 linguriţă
de boia dulce 1 gogoşar tăiat…
Read more »
Read more »
Tortuleţ cu portocale
28 February 2009
Ingrediente:
375 g făină praf de copt 80 g unt 150 g nucă măcinată 3 ouă 500 ml
frişca 100 g zahăr 80 g cacao două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare 50 g
migdale 4 portocale pudră de scorţişoară un sfert de linguriţă de pudră
de cuişoare Preparare: Intr-un bol mai mare se pun zaharul…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton
28 February 2009
Ingrediente:
400 g făină 120 ml apă 20 g drojdie două conserve de ton bucăţi în ulei
doi ardei capia 300 g caşcaval 300 g varză de Bruxelles 200 g brânză
feta sos de roşii dulce zahăr tos ulei de măsline sare, piper dovlecei
conopidă Preparare: Varza de Bruxelles se fierbe în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Dejun cu legume
28 February 2009
Ingrediente:
o pâine graham feliată o pungă legume congelate doi ardei capia 500 g
broccoli 3 cartofi 100 g boabe de porumb o salată verde 300 g caşcaval
afumat oregano uscat roşii cherry sare, piper unt ulei de
floarea-soarelui Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se
taie rondele subţiri. Se prăjesc câteva…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de ceapă
28 February 2009
Ingrediente:
4 cotlete de somon 800 g broccoli 3 linguri de sos de soia 150 ml miere
o portocală 5 cepe doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos o
jumătate de linguriţă de ghiimbir ras sare piper ulei de măsline
pătrunjel vin alb Preparare: O ceapă şi un căţel de usturoi se curăţă…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
28 February 2009
De Jamie Oliver Episodul 13 – Pizza Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Pui cu bame
28 February 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui o ceapă 500 g bame o ceşcuţă de oţet 500 g roşii o
jumătate de linguriţă de pudră de chili 3 căţei de usturoi ulei de
floarea-soarelui sare, piper coriandru pătrunjel Preparare: Bamele se
curăţă, li se taie codiţele şi se pun într-un vas cu apă şi oţet. Se
scot…
Read more »
Read more »
Legume cu scoici şi caise
28 February 2009
Ingrediente:
500 g scoici fără cochilie un dovlecel 3 cartofi noi 300 g fasole albă o
ceapă un morcov un ardei capia 100 g porumb o lămîie 200 g caise uscate
cimbru dafin 250 ml vin alb ulei pătrunjel sare, piper boia dulce
Preparare: Scoicile se spală, se pun la fiert împreună cu vinul alb,…
Read more »
Read more »
Turtite de cartofi cu ghimbir
28 February 2009
Ingrediente:
500 g cartofi noi două ouă o ceapă doi morcovi jumătate de varză roşie o
lămîie o jumătate de linguriţă de ghimbir ras o portocală o linguriţă
de seminţe de chimen ulei sare, piper făină iaurt gras usturoi
Preparare: Cartofii şi morcovii se curăţă de coajă, se spală, se dau pe
răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu miere si cireşe
28 February 2009
Ingrediente:
500 g făină 200 g zahăr tos 100 g unt două ouă 100 ml lapte 200 g miere
500 ml apă bicarbonat de sodiu sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat
scorţişoară cuişoare nucşoară cardamon o lămîie o portocală sos de
cireşe cireşe Preparare: Se face un sirop din 100 g zahăr, 500 ml apă,…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de porc
28 February 2009
Ingrediente:
800 g carne de porc 100 g şuncă afumată 500 ml borş 3 cartofi un sfert
de ţelină doi morcovi două cepe doi căţei de usturoi un sfert de
linguriţă de seminţe de chimen sare, piper pătrunjel ardei iute smîntînă
Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă de coajă, se spală şi se toacă
în…
Read more »
Read more »
Mazăre cu fasole fava
28 February 2009
Ingrediente:
un kg mazăre o conservă fasole fava o legătură ceapă verde un fir de
usturoi verde o crenguţă de mentă 100 ml vin alb sec 100 g parmezan
muştar dulce un sfert de lămîie mărar sare, piper ghimbir ardei capia
morcov Preparare: Mazărea se curăţă de teci, se spală, se pune la fiert
în…
Read more »
Read more »
Cremă de tapioca cu stafide
28 February 2009
Ingrediente:
400 ml apă 160 g tapioca 130 g zahăr tos 150 ml lapte de cocos o nucă
de cocos 200 g seminţe de susan două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare
30 g stafide o jumătate de linguriţă de ghimbir ras scorţişoară turtă
dulce mentă Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără
ulei,…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu prosciutto
28 February 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui 200 g prosciutto 6 căţei de usturoi un fir de rozmarin
500 ml vin alb demisec un litru apă 500 g roşii 500 g cartofi sare,
piper ulei de măsline pătrunjel Preparare: Pulpele de pui se taie în
jumătăţi, se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se
condimentează.…
Şniţel de peşte cu paste
28 February 2009
Ingrediente:
300 g paste de orez late 4 fileuri de peşte un borcan de ciuperci
marinate o conservă de mazăre 250 g roşii cherry două ouă 250 g făină
100 g măsline negre bicarbonat busuioc salată verde sare, piper ulei
oţet balsamic Preparare: Ouăle se bat cu o furculiţă şi se pun într-un
castron împreună…
Read more »
Read more »
Mâncare de fasole cu susan
28 February 2009
Ingrediente:
500 g fasole verde doi morcovi o ţelină o vânătă o rădăcină de
pătrunjel doi ardei capia două cepe 4 căţei de usturoi o lingură de
seminţe de susan ulei de floarea-soarelui sare, piper mărar crutoane de
pâine mujdei mălai Preparare: Fasolea verde se curăţă de codiţe, se
spală şi se fierbe zece minute…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu esenta de migdale
28 February 2009
Ingrediente:
350 g zahăr tos cacao praf de copt 4 ouă sare 200 ml lapte bătut 550 g
făină 200 ml ulei 250 ml apă esenţă de migdale un borcan gem de căpşuni
topping de ciocolată decor din zahăr pentru prăjituri unt Preparare:
lntr-un vas se amestecă bine cinci linguri de cacao cu făina, două…
Read more »
Read more »
Cum se prepara o cafea espresso
27 February 2009
Ingrediente: 180 ml water sugar 25 g coffee 1 espresso percolator 1 teaspoon Cum sa prepari o cafea espresso
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu orez
27 February 2009
Ingrediente
4 bucăţi ciolan de porc 300 g orez 300 g ciuperci un morcov o ceapă
ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Preparare: Carnea de porc
se condimentează şi se aşază într-o tavă. Se adaugă două pahare de apă, o
jumătate de pahar de ulei şi se introduce în cuptor. Se verifică din
când în…
Read more »
Read more »
Orez cu peşte
27 February 2009
Ingrediente:
350 g orez 400 g peşte afumat 4 cepe 5 căţei de usturoi doi ardei capia
6 roşii sare, piper ulei de măsline busuioc uscat o salată verde o
lămâie Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în
cubuleţe. Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri sau se pisează…
Read more »
Read more »
Foi dulci cu alune
27 February 2009
Ingrediente:
6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 800 ml lapte dulce două pliculeţe
cremă de ciocolată din comerţ două linguri de cacao două linguri de
zahăr pudră 100 g alune prăjite nesărate unt şi făină pentru tapetat
frişca Preparare: Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi
se introduce la rece.…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu spanac
27 February 2009
Ingrediente:
400 g făină 15 g drojdie 250 ml apă 800 g came de porc un fir de praz
500 g spanac 3 ouă o linguriţă de zahăr tos sare, piper ulei de
floarea-soarelui 4 fire busuioc verde Preparare: Drojdia se dizolvă în
apa călduţă, se amestecă bine cu zahărul tos şi o jumătate de…
Read more »
Read more »
Fileuri de cod cu salată
27 February 2009
Ingrediente:
4 fileuri de cod 600 g cartofi albi o ceapă roşie două andive un morcov
50 g muştar 200 g maioneză două ouă 100 g măsline feliate 120 g făină
salată verde sare, piper ulei pentru prăjit mărar pătrunjel capere
Preparare: Cartofii şi morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie
în…
Read more »
Read more »
Pacheţele de foitaj cu legume
27 February 2009
Ingrediente:
două pachete de foitaj doi morcovi doi dovlecei doi ardei capia roşii
200 g fasole verde 200 g ciuperci murate 50 g măsline negre feliate
busuioc verde 150 ml ulei de măsline un ou sare, piper unt castraveţi
verzi roşii Preparare: Foitajul se dezgheaţă, se taie în dreptunghiuri
egale şi se aşază într-o tavă…
Read more »
Read more »
Clătite cu mentă
27 February 2009
Ingrediente:
240 ml lapte dulce două ouă 20 g unt 80 g făină sare un vîrf de
linguriţă de pudră de scorţişoară 60 g zahăr tos 3 fire de mentă
proaspătă zahăr vanilinat bicarbonat sos de ciocolată frişca Preparare:
Firele de mentă se spală, se şterg de apă cu un şervet absorbant şi se
toacă…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ficat de pui
27 February 2009
Ingrediente:
300 g ficat de miel 300 g plămîrii de miel 200 g inimă de miel 200 g
ficăţei de pui 4 ouă o legătură ceapă verde o legătură usturoi verde
smîntînă o felie de pîine 100 ml lapte dulce făină sare, piper o
legătură de mărar roşii Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se…
Read more »
Read more »
Brioşe cu dulceaţă de căpşuni
27 February 2009
Ingrediente:
550 g făină 275 g zahăr tos două linguriţe de praf de copt o jumătate
de linguriţă de sare o linguriţă pudră de scorţişoară două ouă 130 ml
lapte dulce 100 g unt un borcan cu dulceaţă de căpşuni frişca topping de
ciocolată Preparare: Intr-un vas se pun făina, sarea, praful de copt
şi…
Read more »
Read more »
Doradă cu sos de sofran
27 February 2009
Ingrediente:
4 dorade mici o ceapă albă 500 ml vin alb demisec o frunză de dafin o
ceapă un litru de apă 100 ml smîntînă dulce 150 ml smîntînă acră sare
piper 100 ml sos de roşii dulce 4-5 pistile de şofran mărar 200 g roşii
cherry hrean Preparare: Ceapa se curăţă de foi, se…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu smântână
26 February 2009
Ingrediente:
3 litri de apă 800 g fileuri de peşte un cartof un morcov 500 g
broccoli un ardei gras o ceapă 300 g mazăre două linguri de ulei de
măsline sare, piper o frunză de dafin o lingură de oregano uscat
pătrunjel lapte bătut iaurt smântână Preparare: Ceapa se curăţă de
frunze, se spală…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bellini (video)
26 February 2009
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Bellini. Ingrediente: some
champagne or sparkling wine some peaches , (1 per cocktail) 1 long spoon
1 champagne glass blender
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume cu peşte
26 February 2009
Ingrediente:
800 g peşte 4 roşii doi ardei capia roşii 3 cepe doi căţei de usturoi
un morcov un fir de cimbru 50 g pastă de tomate 250 g fasole mangetout
100 g vin alb demisec sare, piper ulei de floarea-soarelui apă
Preparare: Ceapa şi usturoiul se taie în felii potrivit de groase, iar
morcovul…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de fenicul
26 February 2009
Ingrediente:
300 g paste penne 50 ml ulei de măsline două cepe smîntînă doi căţei de
usturoi 150 ml vin alb demisesc două bucăţi de fenicul două portocale
50 g unt 100 g parmezan busuioc verde sare, piper praz mozzarella
Preparare: Feniculul se curăţă, se spală şi se taie julien. Ceapa şi
usturoiul se curăţă…
Read more »
Read more »
Pui cu fidea de orez
26 February 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui 250 g fidea de orez doi morcovi doi ardei graşi
galbeni o ceapă oţet balsamic ulei de măsline suc de lămîie apă boia
iute un căţel de usturoi 50 ml smîntînă 20 g nucă de cocos mărar sare,
piper Preparare: Morcovii se curăţă, se spală şi se fierb în apă…
Read more »
Read more »
Spirale cu brânză şi busuioc
26 February 2009
Ingrediente:
500 g făină 200 ml apă 25 g drojdie 100 g unt 100 g brânză feta 100 g
brânză de oaie 50 g parmezan o lingură de busuioc uscat o linguriţă de
zahăr tos două ouă sare, piper Preparare: Drojdia se dizolvă în apa
călduţă, se adaugă untul topit şi răcit, un sfert de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu cartofi
26 February 2009
Ingrediente:
doi piepţi de pui două cepe 4 căţei de usturoi o conservă de roşii
pastă de roşii pastă de ardei 4 cartofi ulei de floarea-soarelui sare
piper mărar pătrunjel oregano o frunză de dafin 4-5 boabe de piper mălai
Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se
prăjesc în…
Read more »
Read more »
Pîine cu miere si brînză tofu
26 February 2009
Ingrediente:
300 g roşii cherry 400 g brînză tofu 300 ml apă 50 ml lapte dulce miere
ulei de măsline 450 g făină albă 100 g făină de secară sare 25 g
drojdie o lingură de rozmarin 100 g măsline feliate ceapă verde roşii
uscate Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună cu laptele
dulce…
Read more »
Read more »
Ouă dulci cu glazură de lămîie
26 February 2009
Ingrediente:
500 g biscuiţi cu cacao 200 g zahăr tos 100 g unt 250 g rahat colorat
zahăr vanilinat esenţă de rom 50 g miezuri de nucă 20 g stafide 150 ml
lichior de cafea 100 g zahăr pudră 150 ml apă coloranţi alimentari
fructe confiate Preparare: Biscuiţii se sfărîmă cu un sucitor sau cu…
Read more »
Read more »
Ciorba de linte cu miel
26 February 2009
O
reteta de ciorba de linte cu miel din: carne de miel, morcovi, telina,
praz, linte neagra, ceapa, ardei capia, rosii, bors, sare, piper, frunze
de dafin, tarhon, smantana, malai si ardei iute. Ingrediente: 500 g
carne de miel doi morcovi un sfert de ţelină un fir de praz 200 g linte
neagră o ceapă…
Read more »
Read more »
Pizza multicoloră
26 February 2009
Ingrediente:
300 g ciuperci doi ardei capia 100 g porumb praz o conopidă 600 g făină
175 ml apă 50 g unt 100 g caşcaval 7 g drojdie zahăr tos sare sos de
roşii piper busuioc proaspăt două linguri de ulei de măsline Preparare:
lntr-un bol se pun apa călduţă, o linguriţă de zahăr tos…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac
26 February 2009
Ingrediente:
550 g făină 130 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 200 ml lapte bătut 4
portocale 50 g seminţe de mac două linguri de miere praf de copt zahăr
vanilinat sare o linguriţă de pudră de scorţişoară unt gem de coacăze
roşii frişca Preparare: lntr-un vas se pun untul şi zahărul tos,…
Read more »
Read more »
Tarte cu fructe
25 February 2009
Ingrediente:
300 g făină 170 g unt 120 g zahăr tos un pliculeţ cu praf de copt 470
ml lapte dulce 100 g cireşe confiate două ouă sare două pliculeţe cu
zahăr vanilinat un plic cremă de vanilie instant două limete 3 linguri
de miere frişca Preparare: Intr-un castron se pun untul, zahărul tos şi…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu orez picant
25 February 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi 200 g orez un ardei gras roşu un ardei gras verde un ardei
iute 200 g boabe de porumb o jumătate de fir de praz o lingură de capere
două lămâi un morcov 50 g stafide pătrunjel sare, piper ulei de
floarea-soarelui Preparare: Păstrăvul se curăţă, se eviscerează, se
spală şi se…
Read more »
Read more »
Bărcute de vinete cu şuncă
25 February 2009
Ingrediente:
4 vinete 200 g cuşcuş 300 g şuncă doi ardei graşi o lingură de pastă de
tomate 6 frunze de busuioc 100 g boabe de porumb din conservă ulei de
măsline un vârf de cuţit de pudră de nucşoară sare, piper pătrunjel
Preparare: Ardeii se taie în cubuleţe, iar şunca în fâşii subţiri. Se…
Read more »
Read more »
Orez cu rodie şi curry
25 February 2009
Ingrediente:
200 g orez o rodie doi dovlecei o ceapă 25 g stafide 50 g fistic 50 g
muguri de pin o portocală pudră de curry un vârf de linguriţă de pudră
de scorţişoară sare, piper 150 g unt seminţe de floarea-soarelui seminţe
de dovleac Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se pune într-un
castron.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara iaurt grecesc
25 February 2009
Ingrediente:
1 ltr whole milk 3 tbsp yoghurt 1 saucepan 2 bowls 1 spoon 1 sieve 1
cheesecloth, or thin napkin 1 ladle 1 tea towel Cum sa prepari iaurt
grecesc
Read more »
Read more »
Paste cu pui şi sos tomat
25 February 2009
Ingrediente:
500 g paste ineluş 500 g spanac două piepturi de pui o ceapă doi căţei
de usturoi 150 ml ulei de măsline 900 g roşii 500 ml apă 50 g miezuri de
nucă busuioc uscat oregano o frunză de dafin sare, piper parmezan
busuioc verde Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Tartă cu bezea şi kiwi
25 February 2009
Ingrediente:
300 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 500 g făină sare 400 ml lapte un plic
budincă de vanilie 100 g nucă de cocos 4 kiwi 50 g cireşe confiate zahăr
vanilinat esenţă de migdale pudră de scorţişoară Preparare: Laptele se
pune la fiert împreună cu nuca de cocos şi praful de…