Retete de Paste:
Burta de crap,saramura
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte lămîie şi ulei (de uns peştele) ardei mici
verzi saramură cu ardei roşu Mod de preparare: Curăţăm crapul şi tăiem
capul şi coada ; apoi îl despicăm în două jumătăţi. Separăm burta
printr-o tăietură făcută în lungul fiecărei jumătăţi, de la cap spre
coadă, prin dreptul şirei spinării Spălăm bucăţile,…
Read more »
Read more »
Supă din piept de vită, raţă şi carnăciori
13 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de raţă 600 g piept de vacă 150g cîrnăeiori
afumaţi sare puţin magheran cimbru piper 2 legături de mărar 1/2 ţelină 1
sfeclă roşie 1 morcov 1 păstîrnac 2 fire praz 3 linguri smîntînă 3 l
apă Mod de preparare: Pieptul de vacă se pune la fiert, se…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu ficat cu garnitură crutoane din foitaj
13 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 500 g ficat de pasăre sau de porc 1 ceapă 15 g
făină 150 g unt sare piper 3 linguri vin roşu sos Madera 12 crutoane
coapte din foitaj Mod de preparare: Ouăle se fierb 10 minute, se scot
cojile, se taie în două şi se scot gălbenuşurile. Ficatul…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu costiţă şi varză cu garnitură de cîrnaţi ardeleneşti prăjiţi
13 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 24 bureţi mari de fag {păstrăvi) sare piper 500 g
cîrnaţi 3/4 pahar vin roşu 15 g faină 120 g untură 3 mere 500 g varză
creaţă 1 ceapă 50 g costiţă puţin sos la friptură Mod de preparare:
Costiţa, merele, ceapa şi varza se taie mărunt şi se sotează…
Read more »
Read more »
Sos diplomat
13 August 2010
Ingrediente: 1/4 l sos suprem 700 g ciuperci 40 g unt 1 anghinară sos
Worcester zeamă de lămîie 1 lingură smîntînă Mod de preparare:
Ciupercile şi angliinara se taie julien şi se fierb, în sosul suprem, 5
minute Se adaugă apoi untul de vaci, zeama de lămîie şi smîntînă.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată dobrogeană cu miel
13 August 2010
Ingrediente: 300 g came de miel friptă 250 g cartofi 3 ouă 150 g
morcovi 3 fire ceapă verde 150 g ficat de miel 2 gogoşari 2
castraveciori acri 2 legături mărar sare piper muştar 80 g ulei 1
lingură oţet Mod de preparare: Carnea de miel friptă se taie felii
egale.…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi
13 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 2 gălbenuşuri 600 g cartofi 120 g unt piper sare
cimbru nucşoară rasă 500 g carne de porc 1 ceapă 1 morcov 3 linguri
făină 1/3 l supă 3/4 pahar vin Mod de preparare: Ouăle să fierb 10
minute, se scot cojile, se taie în două şi se scot…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)
13 August 2010
Supă simplă de vită
13 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg carne de vită (piept, rasol alb, coadă, pulpă
cu os cu măduvă) 2-3 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 păstîrnac 1 ţelină
mai mică 2 cepe sare piper boabe partea albă de la un fir de praz 4 l
apă Mod de preparare: Carnea se spală şi se pune într-o…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi
13 August 2010
Ingrediente: 700 g morcovi 2 linguri oţet 3° 2 linguri ulei sare
puţin zahăr 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Morcovii mai mici
(carote), se curăţă şi se fierb în apa cu sare 40-45 minute. Se
strecoară, se taie felii şi se amestecă cu sosul, făcut din oţet, ulei,
sare, puţin zahăr.…
Read more »
Read more »
Orez cu prune
13 August 2010
Ingrediente: 250 g prune uscate 3 linguri zahăr 1/2 ceaşcă orez 1
lingură unt Mod de preparare: Se spală bine prunele uscate şi se fierb
în apă. Separat într-o cratiţă mică, se ard, trei linguri de zahăr, nu
prea tare, ca să nu prindă gust amar, şi se sting cu zeama în…
Read more »
Read more »
Omletă ţărănească cu garnitură de sote de ardei cu ceapă, costiţă şi carnăciori
13 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 6 ardei graşi 150 g costiţă afumată 220 g
cîrnăciori afumaţi 6 fire ceapă verde 1 legătură mărar 100 g ulei sare
piper 1lingură smîntînă Mod de preparare: Ardeii şi ceapa se taie
julien, costiţa se taie mărunt şi se sotează cu 60 g ulei. La urmă se
pun…
Read more »
Read more »
Sos de raci
13 August 2010
Ingrediente: 80 g unt 1/2 lingură făină sare boia 1/2 pahar vin alb
1/4 zeamă de raci sau peşte 2 linguri smîntînă 12 cozi de raci sau 1
cutie crevete puţin coniac Mod de preparare: Se face sosul din unt,
sare, boia dulce de ardei, făină, vin şi zeama de raci şi…
Read more »
Read more »
Salată oltenească cu carne de miel
13 August 2010
Ingrediente: 3 castraveţi verzi 4 ardei graşi 150 g roşii 300 g carne
de miel friptă 3 foi ceapă verde sare piper 3 linguri ulei 2 linguri
oţet 2 castraveciori acri 2 ouă 1 legătură mărar Mod de preparare:
Castraveţii verzi se curăţă, se taie felii şi se sărează. Se storc şi
se…
Read more »
Read more »
Sos bernez
13 August 2010
O
reteta de sos bernez din: unt, galbenusuri, pasta de carne, ceapa, otet
de vin, faina, zeama de lamaie, tarhon, sare si piper alb. Ingrediente:
100 g unt 4 gălbenuşuri 20 g pastă de carne 1/6 l jiu (sos de friptură)
1/2 ceapă 1 lingură oţet de vin 1/4 lingură făină zeamă de la lămîie…
Read more »
Read more »
Sos alb Bercy
12 August 2010
Ingrediente: 1/4 sos alb 1/2 pahar vin alb 50 g şuncă 40 g parmezan
sau caşcaval ras 2 gălbenuşuri 1/2 ceapă (arpagic) sare piper alb pisat 1
lingură smîntînă puţin pătrunjel 20 g unt puţin lapte Mod de
preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul, pînă ce a
scăzut.…
Read more »
Read more »
Omletă cu afumătură cu garnitură de sote de cartofi, costiţă şi ceapa
12 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 600 g cartofi 100 g untură 100 g costiţă afumată 1
ceapă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură smîntînă Mod
de preparare: Cartofii se spală, se fierb în coajă, apoi se curăţă, se
taie felii subţiri se sotează in unt cu ceapa tocată si costiţa tăiată
mărunt.…
Read more »
Read more »
Salată pescărească
12 August 2010
Ingrediente: 36 midii sau scoici 300 g fileuri de peşte 220 g
ciuperci 4 fileuri de anşoa 2 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie sare piper
alb 3 salate verzi 20 gîturi de raci sau 1 cutie crevete 80 g ulei 2
inimi de salată verde Mod de preparare: Peştele şi scoicile se poşează…
Read more »
Read more »
Budinca de albus
12 August 2010
Ingrediente: 8 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri peltea sau zeamă de
dulceaţă 2 linguri zahăr pentru îmbrăcat forma Ingrediente sos: 4
gălbenuşuri, 100 g zahăr, 1 linguriţă feculă, 1/2 l vin alb. Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu fecula muiată cu
puţină apă rece. Se toarnă încet 1/2 l…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă
12 August 2010
Ingrediente: 13 ouă 600 g ciuperci 1 ceapă sare piper 150 g unt 2
linguri pesmet 1 legătură mărar 220 g griş 120 g şuncă 3 pahare de lapte
1 1/2 lingura făină Mod de preparare: Se fierb 12 ouă 10 minute, se
scot cojile, se taie in două în lung şi…
Read more »
Read more »
Omletă vînătoreasca cu garnitură de tocăniţă de bureţi, cu carne de iepure sau căprioară
12 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 500 g bureţi 500 g carne de iepure sau căprioară
150 g unt 5 linguri smîntînă piper sare cimbru 50 g făina 3 legături
mărar 1 ceapă 1 1/2 pahar supă 3/4 pahar vin 3/4 pahar lapte Mod de
preparare: Bureţii se spală bine, se taie felii şi se…
Read more »
Read more »
Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre
12 August 2010
Ingrediente: 9 oua 500 g ficat de pasăre sau de gîscă 3/4 pahar vin
roşu sare piper 1 lingură smîntînă 30 g făină 150 g unt 4 g mirodenii de
cîrnaţi Mod de preparare: Ficatul se pune într-un vas cu capac şi se
înăbuşe cu 60 g unt, sare, piper, mirodeniile şi…
Read more »
Read more »
Sos andaluz
12 August 2010
Ingrediente: 1 cutie crevete sau 20 cozi de raci fierţi 3 fileuri de
anşoa 30 g capere puţin pătrunjel 1/4 sos suprem de peşte 1 păhărel vin
roşu 30 g unt 1 lingură smîntînă. Mod de preparare: Crevetele şi
fileul se taie şi se fierb 4 minute împreună cu caperele, sosul de…
Read more »
Read more »
Salată de marulă românească
12 August 2010
Ingrediente: 2—3 marule sare 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei 1/2
legătură asmăţui 2 fire ceapă verde Mod de preparare: Foile de marulă
se rup şi se aleg iar mijlocul rămîne întreg. Se spală bine şi se pune
pe un şervet la scurs. Sosul se face din ulei, oţet, sare,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen (video)
12 August 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen
Read more »
Read more »
Saramură de biban
12 August 2010
Ingrediente: 2 bibani 2-3 roşii 1 ardei gras 1/2 ardei iute o lingură
condimente sare piper după gust 2 linguri de ulei Mod de preparare:
Cureţi şi speli toarte bine peştele numai în interior. Solzii nu îi
îndepărtezi. Incingi grătarul şi pui peştele şi roşiile să se frigă.
Intre timp, pregăteşti saramura din…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piure de fructe
12 August 2010
Ingrediente: 4 pahare fructe de sezon (frăguţe, căpşune, vişine), zahăr
după gust. Pentru blat ai nevoie de: 2 pahare făină, 2 linguri zahăr
pudră, 3 linguri margarină, 2 plicuri praf de copt, 3/4 pahar apă
minerală, puţină sare. Mod preparare piure de fructe: Speli şi cureţi
fructele de sâmburi şi codiţe, apoi le…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu sos de raci cu garnitură de raci
12 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 36 cozi de raci 1 1/2lingură smîntînă 60 g unt
3/4 lingură făină boia iute puţin coniac sare 18 crutoane ovale prăjite 1
1/2 pahar supă de raci Mod de preparare: Se face un sos suprem din
unt, făină, supă, boia iute, sare si smîntînă. Ouăle se fierb 10…
Read more »
Read more »
Mâncare de gulioare
12 August 2010
Ingrediente: 6-7 gulii 2 cepe 100 g margarina 1 linguriţă făină 2-3
roşii de gătit pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi gulioarele de
coajă, le tai felii pe care le presari cu sare şi apoi le prăjeşti în
margarina. Le scoţi şi în grăsimea rămasă pui să se călească cepele
tăiate mărunt. După…
Read more »
Read more »
Sos alb de ansoa
12 August 2010
Ingrediente:
1/4 l sos de peşte 4 fileuri de anşoa 40 g capere 1/2 lămîie Mod de
preparare: Sosul alb de peşte se fierbe cu puţină supă de peşte şi cu
caperele. Dupâ 5 minute se pun fileurile tăiate julien şi zeama de
lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Alivenci la Bucovina
12 August 2010
Ingrediente: 1 l lapte 300 g mălai grişat 500 g brânză de vaci 200 ml
smântână 1 lingură margarina (sau unt) 50 g făină 4 ouă 1 praf de copt 1
linguriţă sare 150 g zahăr 100 g telemea (opţional) Mod de preparare:
Intr-un ceaun sau o cratiţă de circa 3 l pui…
Read more »
Read more »
Budinca de orez cu mere
12 August 2010
Ingrediente: 500 g mere 2 linguri unt topit 4 linguri zahăr 1 ceaşcă
orez 1 lingură pesmet un praf de sare Mod de preparare: Se curăţă
merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi
zahăr, după gust. Nu se ţin să scadă prea tare. Cojile spălate se…
Read more »
Read more »
Musaca de conopidă cu fasole grasă
12 August 2010
Ingrediente: 1 conopidă 1/4 kg fasole lată galbenă 4 cartofi noi 1
ceapă 100 g margarina 50 ml ulei 1 lingură făină 1 lingură pesmet 1
legătură pătrunjel sare piper după gust Mod de preparare: Cureţi
conopida, fasolea şi cartofii şi le pui la fiert în apă rece cu sare,
dar în vase…
Omletă cu garnitură de tocăniţă de pui cu ciuperci
12 August 2010
Ingrediente:
9 oua 800 g pui 1 linguriţă boia 3 cepe 3 linguri smîntînă 150 g unt
sare 15 g făină 250 g bureţi 3/4 pahar supă Mod de preparare: Ceapa
tocată se sotează în unt şi pe parcurs se pune boiaua, făina, supa şi 2
linguri smîntînă. Carnea de pui şi ciupercile se fierb,…
Read more »
Read more »
Sufleu de albus
12 August 2010
Ingrediente:
8 albuşuri 8 linguri zahăr 1 linguriţă unt 1 lingură marmeladă Mod de
preparare: Se bat spumă albuşurile. Se adaugă încet zahărul pisat şi se
bate până se întăreşte bine. Se unge o formă cu unt, se întinde pe fund
marmeladă de caise sau dulceaţă, se toarnă deasupra albuşul, se
netezeşte cu lama cuţitului,…
Read more »
Read more »
Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de roşii sotate şi şuncă
12 August 2010
Ingrediente:
12 casolete 12 ouă 600 g roşii 100 g şuncă sare 5 căţei de usturoi 120 g
unt zahăr Mod de preparare: Roşiile se sotează în unt, sare, zahăr şi
usturoi. Cînd au scăzut se împart în casoletele unse cu unt, se sparge
în fiecare cîte un ou şi se dau la cuptor într-o…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu dovlecei
12 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 3 dovlecei 250-300 g smântână 2 linguri
făină 100 g unt topit şi încă 50 g pentru uns vasul 150-200 g caşcaval 2
linguri pesmet Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la
fiert în coajă. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri.…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui la cuptor
12 August 2010
Ingrediente: 1/2 ficăţei de pui 160 g unt 50 g făină 200 ml lapte 50 g
caşcaval ras un praf de sare un vârf de cuţit de nucşoară măcinată 1
linguriţă maghiran 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Speli şi cureţi
foarte bine ficăţeii şi îi laşi să se scurgă sau îi ştergi cu…
Read more »
Read more »
Salată de vară
12 August 2010
Ingrediente: 200g morcovi mici 200g conopidă 200g fasole fidea 150g
mazăre 750 g roşii 200g vîrfuri de sparanghel 1 legătură mărar 1/2
linguriţă muştar 2 linguri oţet de prune 4 linguri ulei sare piper 1 fir
ceapă verde 1 salată Mod de preparare: Legumele toate se fierb, în
afară de fasole care…
Read more »
Read more »
Sos alb cu hrean
12 August 2010
Ingrediente: 1/4 l supă 1/2 lingură făină sare 1 lingură oţet puţin
zahăr 2 linguri smîntînă 60 g unt 20 g hrean Mod de preparare: Se face
un sos suprem din făină, unt şi supă. După ce a fiert 5 minute se
adaugă sare, zahăr, 20 g hrean ras şi smîntînă. …
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu caşcaval cu garnitură de budincă din brînză de vaci şi salam de Sibiu
12 August 2010
Ingrediente: 13 ouă 500 g brînză de vaci 200 g caşcaval 120 g unt 18
felii de salam de Sibiu (tăiat subţire la maşină) 1 lingura făină sare
15 g zahăr boia iute Mod de preparare: Brînză de vaci se amestecă la
cald cu făina, 3 ouă crude, sare, zahăr şi 30…
Read more »
Read more »
Omletă „florentina" cu garnitură de sote de spanac cu şuncă
12 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg spanac 9ouă sare nucşoară macinata 150 g unt
150 g şuncă 1lingură smîntînă puţină supă,Maggi Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe 5 minute în apă clocotită
cu sare. Se strecoară, se taie mărunt şi se sotează în unt cu şunca
tăiată mărunt, sare,…
Read more »
Read more »
Omletă milaneză cu garnitură de pilaf cu roşii, fileuri de anşoa, caşcaval şi ciuperci
12 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 150 g orez 1/3 l supă 500 g roşii sare cimbru 6
fileuri de anşoa 100 g caşcaval sau parmezan 100 g unt 1 lingură
smîntînă 150 g ciuperci Mod de preparare: Se face un pilaf din orez,
supă şi 60 g unt. Roşiile se curăţă, se taie şi…
Read more »
Read more »
Sos Alexandra
12 August 2010
Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre 1 piept de pui fiert sau
fript 20 g Maggy 1 lingură frişcă lichidă sare 20 g migdale Mod de
preparare: Migdalele se curăţă de coajă şi pieliţă, se spală şi se
pisează cu 1 lingură de sos suprem pînă devine o pastă. Apoi se…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte
12 August 2010
Ingrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez vanilie un praf de sare 3
linguri zahăr Mod de preparare: Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi
se pune la fiert într-o cratiţă cu patru ceşti de lapte rece şi o
bucăţică de vanilie sau puţină vanilină (de preferinţă lapte proaspăt
nefiert).…
Read more »
Read more »
Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf
12 August 2010
Ingrediente: 13 ouă 6 fileuri de anşoa 220 g orez 150 g unt 1/3 l
supă 1 1/2 lingură faină 1/3 l lapte sare 200 g pesmet alb ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Se fierb 10 minute 12 ouă, apoi se curăţă de
coajă şi sc taie în două, în lungime.…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu fructe
12 August 2010
Ingrediente: 150 g cartofi 4 mere 200 g cireşe 2 banane 5 caise 3
pere 3 piersici 3 gălbenuşuri 80 g ulei 1/2 lămîie puţin muştar puţin
zahăr Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă şi se taie rondele;
de asemenea, merele, perele, caisele şi piersicile. Cireşele fără
sîmburi se storc.…
Read more »
Read more »
Omletă mocănească cu garnitură din tocăniţă din carne de miel cu castraveţi verzi, roşii şi telemea
12 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 500 g castraveţi verzi 500 g came de miel 3
legături mărar 220 g roşii 1ceapă sare piper 150 g brînză telemea 4
linguri smîntînă 150 g ulei 30 g făină Mod de preparare: Ceapa tocată
se sotează cu 80 g ulei, apoi se adaugă castraveţii curăţaţi tăiaţi
julien,…
Read more »
Read more »
Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă
12 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 800 g salată verde (lăptucă) 150 g costiţă
afumată 6 fire ceapă verde 100 g unt 3 linguri smîntînă sare piper 15 g
făină Mod de preparare: Salata se spală bine şi se pune la fiert 6
minute in apă clocotită cu sare. Se scurge de apă şi se…
Read more »
Read more »
Sos amiral
12 August 2010
Ingrediente: 1 cutie crabi sau 20 cozi de raci fierţi 10 midii sau
scoici 40 g unt 40 g unt de raci boia 50 g frişcă bătută fără zahăr
puţin coniac 1 gălbenuş 1/4 1 sos suprem de peşte sare Mod de
preparare: Midiile se sotează în unt şi cu puţină supă.…
Read more »
Read more »
Ouă fierte în aspic cu garnitură de rasol de peşte, icre şi maioneză cu castraveciori acri
12 August 2010
Ingrediente: 18 ouă proaspete 600 g somn 150 g icre 3/4 l aspic 150 g
ulei 2 gălbenuşuri 3 catraveciori acri 1 legătură pătrunjel 1ceapă 1
morcov Mod de preparare: Peştele se fierbe cu ceapă, morcov şi sare.
Cînd s-a răcit se taie în 18 escaloape. Ouăle se fierb 7 minute, se…
Read more »
Read more »
Cega prajita
12 August 2010
Ingrediente: 3 kg peşte 1 lămaie ulei făină sare piper Mod de
preparare: Curăţăm peştele ca la cegă rasol şi îl jupuim. Apoi dăm sare,
piper, zeamă de lămaie, cateva picături de ulei. Inainte de masă
tăvălim cega în făină şi o prăjim într-o tigaie cu ulei. Servim cu
lamaie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata legumicultorului
12 August 2010
Ingrediente: 220 g cartofi 150 g ciuperci sare piper 1 ţelină albă
150 g nuci 220 g napi 1/2 lămîie 2 ouă 80 g ulei 150g vîrfuri de
sparanghel 2 salate verzi 3 roşii 2 gălbenuşuri Mod de preparare:
Cartofii şi napii se taie felii rotunde, ciupercile felii şi se fierb.
Nucile…
Read more »
Read more »
Salată Litoral
12 August 2010
Ingrediente: 300 g napi sau 6 anghinare curăţate 1 ţelină mică 12
ciuperci mari 25 cozi de raci sare muştar 30 măsline verzi 1/4 l aspic 3
castraveciori acri 1 cutie crabi 1/2 lămîie 70 g ulei 2 ouă 1 gălbenuş
Mod de preparare: Ţelina se dă prin râzătoare, ciupercile şi anghinara
fierte…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Crap umplut
12 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte putin ulei 1/2 păhărel vin 1 ceapa 1
bucătică unt (sau untură) sare piper Umplutura : 2 ouă 2 căţei;de
usturoi 200 g slănină 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare:
Alegem un crap mai mare, îl curăţăm, facem o tăietură în lungul lui şi
scoatem intestinele. Scoatem osul amar…
Read more »
Read more »
Somn la protap
12 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mujdei de usturoi Mod de preparare:
Tăiem somnul pe jumătate luand numai partea cu coada. Crestăm carnea
din distanţă în distantă, ca să-l pătrundă focul şi îl aşezăm ca şi pe
crap, la dogoarea flăcărilor. Ungem din cand în cand cu mujdei de
usturoi. Servim cald sau rece. …
Read more »
Read more »
Crap pe varza
12 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peste 1 varză mare acră (sau 2 mici) 200 g ulei
200-300 g roşii 1 ardei gras piper (boabe) sare Mod de preparare:
Curăţăm peştele de solzi şi de intestine, îl spălăm repede în două ape.
Frecăm cu puţină sare şi tăiem bucăţile după mărimea dorită. După
aceea desfacem varza acră…
Read more »
Read more »
Chefal a la grec
12 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte 1 pahar ulei 1 pahar vin usturoi cimbru piper
1-2 foi de dafin bulion de roşii 1 lămaie Mod de preparare: Curăţăm
peştele, îl sărăm şi îl aşezăm într-o tavă. Punem deasupra puţin usturoi
pisat (după gust), boabe de piper, cimbru, un pahar de ulei, un pahar
de vin,…
Read more »
Read more »
Caras prajit
12 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte mălai făină unt ulei sare piper Mod de
preparare: Curăţăm carasul de solzi, scoatem intestinele şi urechile
(branhiile), îl spălăm şi lăsăm să se scurgă. Zvîntăm cu un şervet.
Amestecăm 3/4 mălai cernut (foarte fin) cu 1/4 făină (altfel nu se
prinde de peşte). Presărăm puţin piper şi sare. Punem…
Read more »
Read more »
Cega gratinata
12 August 2010
Ingrediente: 3 kg peste unt sos alb cascaval ras Mod de preparare:
Fierbem peste ca la cega rasol si apoi desfacem carnea de pe oase. Punem
peştele într-un vas de sticlă rezistentă la foc, uns cu unt. Deasupra
peştelui întindem sos alb mai gros. Presărăm caşcaval (parmezan) ras,
adăugăm cateva bucăţele de unt şi…
Read more »
Read more »
Crap la protap
12 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mirodenii ardei Mod de preparare:
Curăţăm, spălăm şi sărăm peştele. Apoi îl despicam: în două pe la
spinare şi fiecare jumătate o punem în proţap, adică trecem prin peşte o
ţepuşă şi o scoatem prin carne ca o împunsătură de ac. Daca peştele
este mic, ajunge un proţap fixat…
Read more »
Read more »
Cega rasol
11 August 2010
Ingrediente: 3 kg peşte zarzavat de supă 1 foaie de dafin sare piper 10
linguri sos olandez 1 kg cartofi unt Mod de preparare: Spălăm şi
curăţăm cega. Cand scoatem intestinele, facem înăuntru o crestătură in
lungul şirii spinării, descoperim coarda dorsală (nervul) şi o tragem
cu degetul. In vasul special de fiert peştele,…
Read more »
Read more »
Calcan prajit
11 August 2010
Ingrediente: 1 kg calcan lămaie ulei făină sare piper grăsime pentru
prăjit Mod de preparare: Tăiem capul, curăţăm şi spălăm peşele, îl
despicăm în două sau în patru, Dam sare, piper, lamaie, ulei si il lasam
cateva ore in marinata aceasta. Inainte de masa taiem bucati pe care le
batem in faina si le…
Read more »
Read more »
Biban saramura
11 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte puţin ulei Pentru saramură : 3 pahare apă 10 g
sare Mod de preparare: Scoatem prin urechi branhiile şi intestiele şi
spălăm în mai multe ape. Zvantam cu un şervet. Nu curăţăm solzii. Ungem
peştele cu ulei, Il punem pe grătar foarte încins şi îl frigem pe jar,
pană…
Read more »
Read more »
Sunca fiarta
11 August 2010
Ingrediente: 750 g şuncă 1/2 pahar vin 2 foi de dafin 1 ceapă piper Mod
de preparare: Spălăm şunca, o clătim în apă caldă şi fără să o opărim,
radem fumul de pe şorici. Punem şunca în apă rece şi o lăsăm din ajun
pană a doua zi, cand vărsăm apa, o legăm cu…
Read more »
Read more »
Sos alb — reteta de bază
11 August 2010
Ingrediente: 1/2 l lapte 2 linguri făină 60 g unt sare Mod de
preparare: Se pune într-un vas, pe plită, untul şi cu făina. Cînd începe
să se îngălbenească, se stinge cu laptele, se amestecă bine cu telul
(să nu aibă cocoloaşe),se pune sare şi se fierbe 5 minute (se prepară
la…
Cotlete de porc
11 August 2010
Ingrediente: 1,250 kg cotlete 1 lingură untură ulei ceapă usturoi sare
piper Mod de preparare: Frigem cotletele în bucată întreagă. Marinăm mai
întai carnea în ulei, cu ceapă şi cu usturoi. Apoi o frigem în tavă sau
la frigare, ca şi vrăbioara. Garnituri şi sosuri ca la pulpa de porc.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pulpa de porc fripta
11 August 2010
Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 1 lingură grăsime sare piper Mod de
preparare: Pulpa de porc, mai ales cea tanără, se frige la tavă în
cuptor, Putem să o frigem şi înăbuşită. Procedăm la fel ca la pulpa de
viţel sau de berbec. Servim cu piure de cartofi, varză acră călită, sos
de…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc la cratita
11 August 2010
Ingrediente: 5 muşchluleti 1 lingură grăsime 5 cepe mici 5 lingurile
făină 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin Mod de preparare: Prăjim
muşchiuleţii întregi în grăsime, înt’r-o cratiţă,.cu sare şi piper.
Adăugăm ceapă tăiată subţire, făină şi amestecăm bine. Stingem cu un
pahar de vin. Adăugăm o foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Friptura de purcel pregatita taraneste
11 August 2010
Ingrediente: 1 kg came puţin mălai Mod de preparare: Alegem cotlete
de purcel sau orice alte bucăţi grase sau muşchi, le batem pe amandouă
părţile în mălai şi le frigem pe grătar. In felul acesta grăsimea nu
curge în foc. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Omletă cu rinichi cu sote de rinichi
11 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 500 g rinichi 1 ceapă 3/4 pahar vin sare piper 1
lingură smîntînă 100 g unt 1/2 lingură făină Mod de preparare:
Rinichii se taie în două, se curăţă, se spală bine şi se taie felii
subţiri. Se sotează cu 60 g unt, ceapa tocată şi la urmă se…
Read more »
Read more »
Salată tartară cu legume
11 August 2010
Ingrediente: 3 castraveţi 150g fasole fidea 200g cartofi 150g vîrfuri
de sparanghel 60 g capere sare muştar 50 g ulei 1gălbenuş 1 /2 lămîie
3-4 ridichi Mod de preparare: Castraveţii se curăţă, se taie în cîte 5
bucăţele şi se scobesc la un capăt. Se prepară salata rusească din
cartofi, fasole fidea, capere…
Read more »
Read more »
Omletă cu costiţă cu garnitură de sote de costiţă cu roşii
11 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 800 g roşii 160 g costiţă af umată piper sare
cimbru 6 căţei usturoi 1 lingură smîntînă 100 g unt zahăr Mod de
preparare: Roşiile se curăţă, se storc, se taie bucăţi şi se sotează cu
costiţă tăiată julien, 60 g unt, sare, piper, usturoiul tocat şi puţin
zahăr.…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu fazan
11 August 2010
Ingrediente: 600 g carne de fazan friptă puţin muştar sare 1/2 lămîie
60 g ulei 1/4 l aspic 12 ciuperci mari 30 g vîrfuri de sparanghel 300 g
napi 12 crutoane rotunde prăjite 3 gălbenuşuri Mod de preparare:
Pulpa de fazan se taie julien şi se amestecă cu napii fierţi, tăiaţi
julien…
Read more »
Read more »
Salată italiană
11 August 2010
Ingrediente: 150 g cartofi 150 g morcovi 150 g ţelină 2 ouă 1
gălbenuş 100 g şuncă 7fileuri de anşoa 1 măr 12 felioare salam de vară
30 măsline verzi 1 /2 lămîie 60 g ulei 2 fire ceapă verde sare piper 2
salate verzi Mod de preparare: Legumele se fierb şi…
Read more »
Read more »
Salată de sparanghel
11 August 2010
Ingrediente: 700 g sparanghel 4 linguri ulei 1/2 lămîie sare
1tinguriţă muştar 1 legătură pătrunjel 1 ou 1 salată verde sau 1
legătură verdeaţă Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se leagă
buchet şi se mai taie din cotoare dacă sînt prea lungi. Se fierbe în apă
cu sare circa 25 minute,…
Read more »
Read more »
Omletă cu dovlecei cu garnitură de dovlecei sotaţi cu smîntînă
11 August 2010
Ingrediente: 9 ouă 600 g dovlecei mici sau cu floare 120 g caşcaval
sau parmezan 100 g unt 3 legături mărar 4 linguri smîntînă sare 150 g
făină Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi şi se
fierb 8 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se încălzesc cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda (video)
11 August 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda
Read more »
Read more »
Gris cu lapte
11 August 2010
Ingrediente: 4 ceşti lapte 4 linguri zahăr vanilie 1 ceaşcă griş unt
proaspăt cât o nucă sare 3 Iinguri zahăr pentru glazură Mod de
preparare: Se pune laptele să fiarbă cu zahăr şi 1/4 baton de vanilie
sau puţină vanilină. Când laptele clocoteşte, se toarnă cu încetul, să
cadă în ploaie, o ceaşcă…
Read more »
Read more »
Salată siciliana
11 August 2010
Ingrediente: 200g andive 1 ţelină mică 4 funduri de anghinară 100g
şvaiţer 150g limbă fiartă afumată 50g măsline verzi 1 legătură ridichi
80g ulei 1 /2 lămîie 60 g somn afumat sare piper muştar 1 ou 1 gălbenuş
2-3 castraveciori acri Mod de preparare: Andiva, anghinara, limba şi
şvaiţerul, se taie julien…
Read more »
Read more »
Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de fileuri de sardele
11 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 150 g şuncă 200 g fileuri de sardele 5
linguri sos Madera 80 g unt. Mod de preparare: Casoletele se ung gros
cu unt, se presară cu şunca tocată, se sparge în fiecare cîte un ou, se
sărează şi se dau la cuptor într-o tavă cu apă…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei
11 August 2010
Ingrediente: 700 g dovlecei 3 linguri ulei sare 1/2 lămîie 1 legătură
de mărar 1 ou Mod de preparare: Dovleceii (preferabil mai mici) se
curăţă, se taie sferturi în lungime, se scot semniţele dacă au şi se mai
taie în două. Se fierb 5 — 6 minute în apă clocotită, cu sare,…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu salată şi sos tartar
11 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 4 ouă 150 g ulei 1 linguriţă muştar 1/2
lămîie 1 salată verde 1 fir ceapă verde sare Mod de preparare: Se face
o maioneză cu 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi zeama de lămiie.
Salata se taie mărunt, se dă puţină sare şi se stoarce bine. Se
amestecă cu…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe
11 August 2010
Ingrediente: 400 g fasole uscată sare 3 linguri de oţet de 3° 3
linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 1morcov 3 fire ceapă
verde Mod de preparare: Fasolea se spală şi se lasă cîteva ore în apă.
Se pune la foc cu apă rece şi după ce a fiert 10-15…
Read more »
Read more »
Strudel de visine
11 August 2010
Ingrediente umplutura: 1 kg vişine 150 g zahăr 1 lingură pesmet 2
linguri unt Mod de preparare: Se întinde foaia de plăcintă. Se scot
sâmburii de la 1 kg de vişine spălate şi se lasă să stea o oră cu
zahărul pisat (dacă este tos, trebuie să fie foarte fin cernut). Se…
Read more »
Read more »
Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de raci cu sos de unt de raci şi smîntînă
11 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 36 cozi de raci sau 1 cutie crabi 60 g
unt 3/4 lingură făina puţină supă 2 linguri smîntînă sare boia iute 30 g
unt puţin coniac Mod de preparare: Casoletele se ung cu unt, se
sparge în fiecare cîte un ou şi se dau la cuptor într-o…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu garnitură de budincă de macaroane, cu ciuperci, şuncă şi limbă fiartă afumată şi cu sos tomat)
11 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 250 g macaroane 150 g şuncă 150 g limbă fiartă
afumată 150 g ciuperci 500 g roşii 12 crutoane prăjite 100 g unt sare
cimbru 30 g făină 3 linguri vin roşu 120 g parmezan sau caşcaval ras
Mod de preparare: Macaroanele se fierb 15 minute în apă cu…
Read more »
Read more »
Calcan rasol
11 August 2010
Ingrediente: 1 kg peşte ulei 1 lămaie 2-3 felii morcov 1/4 telină 2
cepe mici 1 cartof 1-2 dovlcei mici 1—1/2 lingură făină lapte Alegem
calcan cu lapţi, nu cu icre, îl spălăm şi îi scoatem intestinele. Tăiem
capul pe care-1 aruncăm. Impărţim calcanul în bucăţi de 5-6 cm şi le
spălăm bine. Apoi…
Read more »
Read more »
Costita cu fasole alba
11 August 2010
Ingrediente: 400 g fasole 300 g costiţă 3 cepe salată de sezon sare
Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Alegem fasolea (de
preferinţă lunguiaţă), o spălăm şi o muiem din ajun în apă rece. O
punem la fiert, observand ca apa să fie de trei degete deasupra fasolei.
Lăsăm să fiarbă. Cand…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de vita
11 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de vită 4-5 lingurile orez 25 fire
ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar
sare piper 1 lingură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină Mod
de preparare: Opărim frunzele de viţă şi le\scoatem din apă. Spălăm
carnea, o tăiem…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu maioneză
10 August 2010
Ingrediente: 1-2 conopide albe 2 gălbenuşuri 200g ulei sare 1/2
lămîie puţin muştar 1 salată verde sau verdeaţă Mod de preparare:
Conopida se fierbe apoi întreagă 18-20 minute în apă clocotită cu sare.
Cînd este fiartă, se scoate cu o lingură de spumat şi se trece prin apă
rece. Cînd s-a scurs,…
Read more »
Read more »
Salată cu pui în aspic
10 August 2010
Ingrediente: 1pui fript sau fiert 2 salate verzi 1/2 lămîie 80 g ulei
1 fir ceapă vercle sare piper 2 ouă 30g gelatină 3-5 ridichi ciuperci
sau măsline puţină fasole fidea fiartă Mod de preparare: Puiul se taie
julien. Salata se spală bine, se taie mărunt şi se sărează. Se face o…
Read more »
Read more »
Varza acra cu carne
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne varză acră zeamă de varză 2 linguri grăsime
3-4 roşii (sau bulion de roşii) 1 ardei gras piper (boabe) Mod de
preparare: Desfacem varza în foi, curăţăm vinele groase, punem 3-4 foi
unele peste altele, facem un rulou şi tăiem fin ca tăiţeii. Umplem
jumătate din cratiţă, aşezăm carnea…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu andive cu garnitură de şuncă tocată
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 400 g andive 100 g unt 120 g şuncă 1/2 l lapte 1
lingură făină sare Mod de preparare: Andivele se curăţă, se spală şi
se fierb în apă cu sare şi 15 g unt, 8-10 minute. Se strecoară, se scurg
bine şi se aşază într-un vas de gratinat…
Read more »
Read more »
Minciuni
10 August 2010
Ingrediente: 2 gălbenuşuri 3 ouă întregi 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe
rom 2 linguriţe ulei făină cât se cere (circa 250 g) sare Mod de
preparare: Se face un aluat mai îndesat din două gălbenuşuri, trei ouă
întregi, zahăr, ulei şi făină cât se cere. Se frământă aluatul şi se
lasă o jumătate…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnati
10 August 2010
Ingrediente: 800 g carnaţi 1 ceapă 1 ceaşcă orez 4 ceşti apă sau zeamă
de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare: Tăiem ceapa şi o
prăjim într-o cratiţă pană capătă culoarea aurie. Tăiem felii subţiri
300 g carnati şi îi prăjim iute într-o tigaie, apoi îi amestecăm cu
ceapa. Turnăm peste…
Read more »
Read more »
Sarmalute de spanac
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de spanac 4-5 lingurite orez 25 fire
ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar
sare piper 1 lingură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină Mod
de preparare: Alegem foile de spanac şi le opărim foarte puţin. Apoi
procedăm ca pentru…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă
10 August 2010
Ingrediente: 1-2 conopide albe 3-4 linguri ulei 2 linguri oţet de 3°
sare 3 ouă puţin muştar Mod de preparare: Conopida se desface buchete,
se spală bine şi se fierbe în apă clocotită cu sare 8-10 minute şi apoi
se trece prin apă rece. Se face sosul cu ulei, oţet, sare, muştar…
Read more »
Read more »
Carnati cu sos de rosii
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carnaţi fierţi 1 lingură unt sau untură pentru
prăjit 2 linguri sos de roşii Mod de preparare: Tăiem carnaţii în 10
bucăţi (2 de fiecare persoană) şi îi prăjim în grăsime încinsă pană se
rumenesc. Turnăm deasupra sos de roşii şi lăsăm acoperit la foc încă
10-15 minute, ca să se…
Carnati prajiti
10 August 2010
Ingrediente: 500 g carnaţi grăsime pentru prăjit Mod de preparare:
Incingem grăsimea într-o tigaie şi frigem carnaţii pană se rumenesc.
Ungem carnaţii fierbinţi cu slănină ca să capete luciu şi îi servim
îndată la masă cu piure de cartofi şi murături. Dacă focul este prea
iute, carnaţii pleznesc. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sarmale
10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne porc & vita 1 varză mare murată 4
linguriţe de orez sare piper boia apă pentru umplutură 1 ceaşcă borş sau
zeamă de varză îndoită cu apă 50 g roşii (sau bulion) 1 ardei piper 3
linguri untură Mod de preparare: Alegem carne moale de porc şi de vacă,
O…
Read more »
Read more »
Pregatirea carnatilor de porc
10 August 2010
Ingrediente: 2 kg carne porc 500 g slănină 2-3 căţei de usturoi cimbru
ienibahar piper sare puţină apă Mod de preparare: Alegem carne de porc:
garf, spată, partea dinainte, potrivit de grasă. Scoatem oasele şi dăm
prin maşina de tocat. Adăugăm slănina tăiată în cuburi mici. Punem sare
şi piper, după gust; de asemenea…
Read more »
Read more »
Caltabosi
10 August 2010
Ingrediente: intestin gros de porc sange cimbru ceapa plamani porc
inima porc orez sare piper ienibahar maghiran hrean Mod de preparare:
Cînd tăiem porcul, strîngem sangele într-un lighean, în care punem 2-3
linguri de sare şi tot timpul cat curge sangele amestecăm cu o lingură
de lemn ca să nu se închege. Păstrăm apoi…
Read more »
Read more »
Friptura de capra
10 August 2010
Ingrediente: carne de capra sare piper foi dafin usturoi lamaie Mod de
preparare: Carnea de capră se opăreşte întai cu apă fierbinte, apoi se
sărează bine, se dă piper mai mult, foaie de dafin, usturoi şi zeamă de
lămaie, lăsînd-o cateva ore să se marineze. Apoi se frige, Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Spinare de berbec
10 August 2010
Ingrediente: spinare de berbec Mod de preparare: Spinarea de berbec
(fileul) se prepară la tavă, la frigare şi înăbuşit. Acest fileu se
poate găti tăind carnea in bucăţi mici, sau întreg, ca pulpa de berbec,
împreună cu osul, sau fără oase, ca muşchiul de vacă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Stufat delicios de miel
10 August 2010
O
reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa
verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si
faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20
fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar
Pentru rantaş : grăsime făină Mod de…
Read more »
Read more »
Halva turceasca
10 August 2010
Ingrediente: 2 linguri unt topit (sau ulei) 4 lingură făină 1 1/2
pahare sirop Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 1/2 pahare apă, zahăr
vanilat şi scortişoară. Mod de preparare: Se înfierbântă untul topit
în care se prăjeşte făina, amestecând mereu să nu se ardă. Când făina
este bine rumenită, se opăreşte…
Read more »
Read more »
Purcel la tava sau la cuptor
10 August 2010
Ingrediente: purcel de lapte lamaie sare piper ulei rom verdeata Mod de
preparare: Curăţăm purcelul ca mai sus. Il ungem înăuntru şi pe
dinafară cu lămaie, dăm sare şi piper. Punem într-o tavă, pe lăţime,
cateva lemnişoare rotunde, ca să nu se lipească friptura de tavă. Aşezăm
peste ele purcelu;, pe burtă, cu picioarele…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc la gratar
10 August 2010
Ingrediente: 5 muşchiuleti sare piper Mod de preparare: Curăţăm
muşchiuleţii, scoatem vinele şi piperăm. înainte de masă îi punem pe
grătar, frigandu-i încet (carnea de porc trebuie bine friptă). Sărăm şi
servim în farfurie fierbinte, cu cartofi prăjiţi, salată de varză roşie
sau de ardei copţi. Dacă muşchiuleţul este prea mare, îl tăiem în…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte la frigare
10 August 2010
Ingrediente: 1 purcel de lapte sare ulei usturoi Mod de preparare:
Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă
clocotită turnăm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul,
scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl
punem pe o masă şi…
Read more »
Read more »
Ochiuri americane cu garnitură de piept afumat prăjit şi roşii sotate
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă ulei de prăjit 300 g roşii 150 g piept afumat
sare piper Mod de preparare: Se prăjesc ouăle unul cîte unul şi se
aşază pe un platou cu pieptul afumat (felii) prăjit şi cu roşiile
sotate. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Piftie de porc (racituri)
10 August 2010
Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1
ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean Mod de preparare:
Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă
concentrat, trebuie să fierbem o cantitate mare de carne, de exemplu 4
kg picioare de porc şi…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne afumata
10 August 2010
Ingrediente: 400 g fasole 500 g carne 2 cepe foaie de dafin sare Pentru
rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Spălăm şi radem carnea de porc
afumată, o tăiem în bucăţi şi o punem într-o cratiţă. Acoperim cu apă
şi o punem la fiert. Cand începe să clocotească, scurgem apa şi umplem
din…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 1,800 kg spanac 5 căţei usturoi sare nucşoară
rasă 150 g unt 1/2 lingură făină 3 pahare lapte 80 g jambon afumat Mod
de preparare: Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe in apă cu
sare, apoi se scurge sc toacă şi se amestecă cu 60 g…
Read more »
Read more »
Salată de păpădie Transilvania
10 August 2010
Ingrediente: 600 g păpădie 200g costiţă sau piept afumat 4 ouă 4 fire
ceapă verde 3 linguri oţet balsamic piper Mod de preparare: Păpădia
se spală bine şi se taie în două. Costiţa se taie julien, se prăjeşte
şi cînd este răcită pe jumătate se amestecă cu păpădia. Se mai adaugă
ceapa…
Read more »
Read more »
Gogosi de cartofi
10 August 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 200 g făină 1/2 ceaşcă apă caldă 10 g
drojdie un praf de sare 1 ceaşcă ulei pentru prăjit Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se trec prin maşina de tocat
carne şi se amestecă cu o cantitate egală de făină şi puţină apă caldă,…
Read more »
Read more »
Varza dulce cu carne
10 August 2010
Ingrediente:
750 g carne 1 varză 1 ceaşcă borş 250 g roşii piper boabe sare 1 ardei
gras 2 linguri grăsime Mod de preparare: Punem carnea într-o cratiţă cu
apă cat să o acopere şi lăsăm să fiarbă acoperit timp de o jumătate de
oră. Tăiem în două o varză dulce şi o muiem în…
Read more »
Read more »
Salată de bureţi
10 August 2010
Ingrediente: 700 g bureţi de fag sau ciuperci sare 1/2 pahar oţet de
3° 1/2 pahar apă piper boabe 1 foaie de dafin 2 linguri ulei 1 legătură
mărar Mod de preparare: Bureţii se spală bine şi se fierb 15 minute în
apă, cu oţet, sare, piper şi dafin, apoi se dau la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Gin Martini (video)
10 August 2010
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gin Martini
Read more »
Read more »
Tartelete cu vanat
10 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 1,500 kg carne de vînat
[iepure, căprioară ) 1 ceapă cimbru sare piper 1 morcov 1 1/2 pahar vin 3
ouă 60 g ulei 1/2 lingură făină 80 g afumatură 2 pahare supă Mod de
preparare: Un kg din carne se frige cu uleiul, ceapa, morcovul,…
Read more »
Read more »
Ouă la pahar
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă sare piper puţin unt Mod de preparare: Se pune
apa la fiert cu sare şi cînd clocoteşte se pun ouăle unul după altul cu o
lingură. Se fierb exact 3 minute, se scot şi se sparg la un capăt şi cu
o linguriţă se scot şi se pun într-un…
Read more »
Read more »
Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb
10 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 1 creier (circa 500 g) sare foaie de
dafin 3/4 lingură făină 100 g unt 3 linguri smîntînă 1 lingură oţet
Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţă şi se lasă la apă
curgătoare 30 minute, apoi se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet. Din…
Read more »
Read more »
Ouă jumări cu parizer cu garnitură de salam de Sibiu şi brînză topită
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 4 bucăţi brînză topită 12 feli mari de parizer
150 g salam de Sibiu 60 g ulei 60 g unt sare Mod de preparare: Parizerul
se prăjeşte în ulei numai pe o parte, să formeze forma unei
farfurioare. Se fac jumările şi cu ele se umplu feliile de parizer. Se…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi
10 August 2010
Ingrediente: 700 g cartofi lunguieţi 3 fire ceapă verde sare piper
alb puţin zahăr 3 linguri oţet de 3° 4 linguri ulei 5 g muştar verdeaţă 2
linguri supă sau apă caldă 70 g măsline Mod de preparare: Cartofii se
spală bine şi se fierb cu coaja. Se curăţă de coajă calzi…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu spanac cu garnitură de file afumat
10 August 2010
Ingrediente: 1,200 g spanac 150 g caşcaval 1 1/2 pahar lapte 3-4
lingură făină 180 g unt sare nucşoară rasă 3 ouă 220 g file afumat 3
căţei usturoi ulei Mod de preparare: Spanacul curăţat se fierbe 6
minute în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se spală, se stoarce
bine şi se…
Read more »
Read more »
Rulada de cozonac
10 August 2010
Ingrediente: 300 g făină 20 g drojdie 2 ouă 1/2 ceaşcă lapte 1
lingură unt proaspăt 1 lingură ulei 2 linguri zahăr vanilat 1 lingură
rom 1/2 linguriţă sare Mod de preparare: Se cerne făina într-un
castron mare şi se face loc la mijloc. Separat se freacă drojdia cu două
linguriţe de…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu garnitură de salpicon de pui şi bureţi sotaţi
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 600 g bureţi 600 g pui sare piper 1 legătură
mărar 3/4 lingură făină 3 linguri smîntînă 1ceapă 120 g unt 12 crutoane
prăjite Maggi Mod de preparare: Puiul se fierbe cu ceapa şi sarea.
Bureţii se taie şi se sotează în unt. Separat se face un sos suprem…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu şuncă cu garnitură de salată verde
10 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 220 g şuncă 9 ouă sare piper alb 100 g unt
4 linguri lapte 3 salate 30 g ulei 1 1/2 lingură oţet 150 g caşcaval
Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul, se adaugă sare, piper şi
laptele. Şunca se taie julien, se sotează cu unt şi…
Read more »
Read more »
Tartelete cu şuncă
10 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 600 g şuncă sau file
afumat lingură faina 1 foaie dafin 100 g unt 1 1/2 l lapte 1/2 pahar
vin rosu 3 ouă 1 1/2 lingură oţet Mod de preparare: Fileul se ferbe 30
minute, cu apă, 1 1/2 lingură oţet şi cu foaia de…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu legume cu garnituă de mazăre şi roşii sotate
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 800 g mazăre fină 1 lingură făină 1/3 l lapte
sare 100 g unt 2 linguri smîntînă 500 g roşii 1 ceapă zahăr 1 legătură
mărar Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită 15 – 20
minute, se strecoară şi se sotează în 60 g unt, făină,…
Read more »
Read more »
Mere prajite in aluat
10 August 2010
Ingrediente: 4 mere mijlocii 2 linguri rom 1 lingură zahăr Ingrediente
aluat: 1 ceaşcă lapte sau apă, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 lingură ulei, în
praf de sare, untură pentru prăjit. Mod de preparare: Se curăţă mere
tari de mărime mijlocie, se scobesc puţin cu un cuţit foarte subţire şi
se scot…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu raci
10 August 2010
Ingrediente: 50 cozi de raci 15 bucăţi de ciuperci fierte 60 g unt de
raci (v. reţeta) puţină boia sare 3 linguri smîntînă sau 1 pahar lapte
ulei 1 lingură făină 300 g orez 80 g unt 1 ceapă 3 pahare supă Mod de
preparare: Se face un sos din untul de…
Painişoare umplute cu carne de sitari şi ciuperci cu garnitură de salată de andive
10 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 3 sitari 300 g ciuperci 100 g costiţă
afumată 10 ficatei piper sare puţin coniac 3/4 lingură făină 1 ceapă 1
1/2 linguriţă bulion 3/4 pahar vin 80 g unt cimbru Mod de preparare:
Sitari se frig înăbuşiţi (cu intenstinele), cu unt, ceapă, cimbru şi cu
costiţă afumată. Cînd sînt…
Read more »
Read more »
Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate
10 August 2010
Ingrediente: 15 oua 6 fire ceapa verde 500 g roşii 1 1/2 lingură
făină 150 g unt 1 1/2 pahar lapte 3 linguri smîntînă 6 căţei usturoi 300
g file de peşte 3 fileuri de anşoa 15 g şofran sare Mod de preparare:
Roşiile se curăţă, se taie şi se sotează cu 60 g…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată
10 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 800 g cartofi 150 g unt 120 g făină 3 gălbenuşuri
sare nucşoară rasă 1/4 l lapte, 50 g limbă fiartă afumată puţin zahăr
Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb in apă
cu sare. Se strecoară, se dau prin sită şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Frigarui de momite
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg momite putin unt sau untură sare Mod de preparare:
Spălăm momiţele şi le înşirăm pe frigărui. Le frigem pe grătar la foc
potrivit. Le invartim pe o parte si pe alta, ungandu-le. Cand sînt gata,
le luăm de pe grătar si le presărăm cu sare fină. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată ţărănească
9 August 2010
Ingrediente: 100 g cartofi noi 50 g fasole verde 1 g mărar 1 g
pătrunjel 20 ml ulei 3 fire ceapă verde 1/4 sfert căpăţână de salată
oţet de mere Mod de preparare: Speli bine cartofii şi fasolea o cureţi
de capete şi le pui la fiert în vase separate, în apă cu…
Read more »
Read more »
Pilaf de miel la tava
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură unt sau untură 1 lingură
bulion de roşii 1 păhărel vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită
sare piper Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşezăm în
tavă, cu sare, piper şi grăsime. Stropim cu vin alb şi adăugăm 1-2…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
9 August 2010
Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 legătură de ceapă 2-3 linguri de orez 2
ouă zeamă de lămâie dpă gust 1 linguriţă făină sare piper marar boia
dulce Mod de preparare: Intr-o oală vei pune cam 2 l de apă cu sare la
fiert. Când dă în clocot pui urzicile (alese şi bine spălate)…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu peşte şi midii
9 August 2010
Ingrediente: 24 pîinişoare 600 g peşte (calcan, cambulă sau hanuşi)
100 g unt 1 1/2 lingură făină 3 linguri smîntînă 30 midii 5 căţei
usturoi 500 g roşii 30 g ulei sare piper 3 /4 pahar vin 1 ceapă 100 g
capere Mod de preparare: Se fierbe peştele cu puţină apă, 3…
Read more »
Read more »
Şerbet de cireşe amare
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg cireşe negre 1 kg zahăr 1/2 pahar apă zeama de la
jumătate de lămâie Mod de preparare: Pasezi cireşele amare, pisezi şi
sâmburii şi le pui pe toate să fiarbă cu apa, dar numai pentru 15
minute, lei de pe foc, laşi să se răcească şi strecori zeama printr-un
tifon.…
Read more »
Read more »
Tartelete cu raci
9 August 2010
Ingrediente: 18 tarte coapte din foitaj 50 cozi de raci sau 1 cutie
mare de homar ori crab 300 g ciuperci 1 păhărel coniac 300 g file de
peşte crud 3 linguri smîntînă 80 g frişcă lichidă 3ouă sare piper 60 g
unt de raci 15 g boia roşie 1 1/2 pahar zeamă…
Read more »
Read more »
Salată ardelenească cu napi
9 August 2010
Ingrediente: 200 g orez 200 g roşii 4 bucăţi de anghinară sau 200 g
napi fierţi 12 ciuperci fierte 6 sardele în ulei 1/2 lămîie puţin
muştar 1 ou 12 măsline mari 1gălbenuş Mod de preparare: Orezul se
fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece. Napii, roşiile
curăţate…
Read more »
Read more »
Salată de ardei graşi copti
9 August 2010
Ingrediente: 18 ardei graşi sare 3 linguri oţet de 3 grade 3 linguri
ulei Mod de preparare: Ardeii se coc pe plită presărată cu sare. Cînd
s-au copt pe toate părţile se pun într-un vas acoperit, presăraţi cu
sare. Se lasă 10-15 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Pe parcurs dacă
este…
Read more »
Read more »
Pulpa de berbec (jigou) la tava
9 August 2010
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 1 lingură ulei cateva cătei de usturoi
sare piper 1 ceaşcă zeamă de carne Mod de preparare: Curăţăm şi spăîăm
pulpa de berbec. Sărăm şi împănăm cu usturoi, ungem cu ulei şi presărăm
piper. Apoi aşezăm friptura în tavă cu partea grasă în sus. Cu I/2 oră
înainte de…
Read more »
Read more »
Salată de andive
9 August 2010
Ingrediente: 500 g andive 40 g ulei 1/2 lămîie sare 2 gălbenuşuri
Mod de preparare: Andiva crudă se spală bine, se taie bucăţi şi se pune
pe un şervet. Cînd se serveşte se amestecă cu maioneza făcută din 2
gălbenuşuri şi zeamă de lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 35 midii sau scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt
1/2 lingură făină sare cayenne sau boia iute 3/4 pahar lapte 1 tartă
coaptă din foitaj 150 g caşcaval. Mod de preparare: Midiile se poşază
5 minute cu puţină apă, sare şi 15 g unt. Se fac jumările…
Read more »
Read more »
Pilaf de miel
9 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 lingură
bulion de roşii sau 5 roşii 4 ceşti apă fierbinte 1 ceaşcă orez sare
piper Mod de preparare: Tăiem carnea (spată) bucăţi potrivita şi le
punem într-o cratiţă cu unt sau cu untură, sare şi piper. Tăiem ceapa în
felii…
Read more »
Read more »
Cotlet de berbec pane
9 August 2010
Ingrediente: 10 cotlete 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit sare piper
Mod de preparare: Cotletele de berbec sunt mult mai mici decat cele de
viţel, de aceea se socotesc cîte două de persoană. Dintr-o bucată de
carne cu mai multe coaste şi vertebre putem face mai puţine cotlete
decat numărul coastelor, suprimand vertebrele şi…
Read more »
Read more »
Miel cu tarhon
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1
apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin
15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare:
Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile.
Pregătim sosul: punem…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbec la gratar
9 August 2010
Ingrediente: 10 cotlete berbec 1 linguriţă ulei sare piper cimbru Mod
de preparare: Alegem cotlete mai grase, le batem, dăm sare, piper,
presărăm puţin cimbru şi turnăm peste ele o linguriţă de ulei. Le lăsăm
să stea o oră. Puţin înaintea mesei, punem cotletele pe grătar. Le
întoarcem pe amandouă părţile şi după 3-6…
Read more »
Read more »
Miel cu spanac
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1
varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie
Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane.
Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm deasupra apă sărată clocotită cat să-l
acopere şi lăsăm…
Read more »
Read more »
Tocana secuiasca
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne berbec 2-3 cepe putină untură 1 ceaşcă, lapte 1
ceaşcă smantană 2 gălbenuşuri otel după gust 1 pahar apă Mod de
preparare: Tăiem carnea de berbec de la rinichi în cuburi potrivite,
peste care turnăm apă clocotită. Apoi le spălăm bine ca să iasă mirosul
de berbec. Punem carnea într-o…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat
9 August 2010
Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat
în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce
rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : 500 g
cartofi 1…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată
9 August 2010
Ingrediente:
800 g şalău sau crap ori alt peşte 220 g icre tescuite de crap sau
chefal 1 1/2 legătură asmăţui 1 1/2 lingură făină 1 1/2 pahar vin 1
ceapă 1 1/2 lingură smîntînă 60 g ulei 1foaie dafin 500 g ţelină Mod
de preparare: Peştele se fierbe cu 1 1/2 pahar vin, puţină…
Read more »
Read more »
Ouă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 250 g orez 1/2 linguriţă boia iute sau curry 1
ceapă 1 1/2 l supă 30 scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt 30 g făină 1
1/2 pahar lapte sare 50 g capere Mod de preparare: Ouale se fierb şi
se curăţă.Se face un pilaf din orez,…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu jumări de ouă amestecate cu file, şuncă, ceapă, usturoi şi mărar cu garnitură de ciuperci prăjite
9 August 2010
Ingrediente: 12 roşii mari 12 ouă 220 g file 100 g unt 3 fire ceapă
verde 3 căţei usturoi 1 legătură mărar 12 ciuperci sare 4 linguri lapte
Mod de preparare: Roşiile se prepară de umplut. Fileul se fierbe si se
taie julien, se adaugă ouăle şi cu ceapa, usturoiul şi mărarul…
Read more »
Read more »
Tartelete cu pui
9 August 2010
Ingrediente: 18 tartelete din foitaj coapte 1 pui mare 3 ouă 1 1/2
lingură făină sare 1 ceapă 150 g friscă lichidă Maggi 80 g unt Mod de
preparare: Puiul se fierbe în apă cu sare, cu carnea de la piept scoasă
care nu se fierbe. Se scoate, se dă la rece…
Read more »
Read more »
Painişoare umplute cu carne de pui cu garnitură de salată verde
9 August 2010
Ingrediente: 24 painişoare 1 pui 1 1/2 lingură făină 3 linguri
smîntînă sare 1 ceapă Maggi 3 salate 1 1/2 lingură oţet 30 g ulei Mod
de preparare: Puiul se fierbe 40 minute în apă cu sare şi ceapă. Cind
s-a răcit, puiul se taie julien şi din zeamă se face un…
Read more »
Read more »
Tas kebap
9 August 2010
Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 4 cepe cimbru 1 lingură
bulion de roşii 1/2 păhărel vin Mod de preparare: Tăiem carnea de
berbec în bucăţele mici de forma unor cuburi. Le punem într-o cratiţă
cu o lingură de untură, cu ceapa tăiată felii subţiri, piper, sare,
cimbru şi un pahar de…
Read more »
Read more »
Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 600 g mazăre 100 g unt 1/3 l lapte 2 linguri făină
150 g arpagic 3 salate verzi 1 legătură mărar 12 crutoane rotunde
prajite Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert în apă clocotită cu
fierb 5-6 minute, se scot şi se pun in apă rece apoi se…
Read more »
Read more »
Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer
9 August 2010
Ingrediente: 500 g sparanghel 180 g şvaiţer 3 ouă 2 linguri făină 1
pahar lapte 3 linguri smîntînă sare puţin cayenne sau boia 70 g unt 18
tartelete coapte din foitaj Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul
să nu aibe aţe şi se taie bucăţele începînd de la vîrf, atit cît este…
Read more »
Read more »
Oua fierte cu garnitură de salată de icre cu migdale, crutoane şi măsline umplute cu anşoa
9 August 2010
Ingrediente: 12 ouă 150 g icre tescuite 200 g măsline mari 1 tub
pastă de anşoa 12 crutoane prăjite 1/2 lămîie 30 g migdale prăjite 180 g
ulei 1 felie franzelă sare pătrunjel Mod de preparare: Migdalele se
pisează în piuă, apoi icrele şi se amestecă cu franzela înmuiata şi
stoarsă. Se…
Read more »
Read more »
Gogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză
9 August 2010
Ingrediente:
900 g peşte oceanic 30 g şofran 1 ardei iute 80 g ulei sare 1 ceapă 80 g
griş 1 1/2 pahar de lapte 1 1/2 lingură de oţet ulei Mod de
preparare: Peştele se fierbe 20 minute. Zeama se strecoară şi se fierbe
cu griş, ardei, şofran, ceapa tocată pînă se îngroaşă,…
Read more »
Read more »
Ouă jumări a la Craiova
9 August 2010
Ingrediente: 6-7 ouă 1 ceapă 200 g ficat de pasăre sau miel 200 g
bureţi 80 g afumătură verdeaţă 80 g unt 1 lingură bulion sare piper
lapte vin. Mod de preparare: Se fac jumările şi se aşază pe farfurie
în formă de vulcan. între timp se face un sote din untul,…