luni, 18 martie 2013

Retete de Pasti #25


Retete de Paste:

Burta de crap,saramura

13 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte lămîie şi ulei (de uns peştele) ardei mici verzi saramură cu ardei roşu Mod de preparare: Curăţăm crapul şi tăiem capul şi coa­da ; apoi îl despicăm în două jumătăţi. Separăm burta printr-o tăietură făcută în lungul fiecărei jumătăţi, de la cap spre coadă, prin dreptul şirei spinării Spălăm bucăţile,…
Read more »

Supă din piept de vită, raţă şi carnăciori

13 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de raţă 600 g piept de vacă 150g cîrnăeiori afumaţi sare puţin magheran cimbru piper 2 legături de mărar 1/2 ţelină 1 sfeclă roşie 1 mor­cov 1 păstîrnac 2 fire praz 3 linguri smîntînă 3 l apă   Mod de preparare: Pieptul de vacă se pune la fiert, se…
Read more »

Ouă umplute cu ficat cu garnitură crutoane din foitaj

13 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 500 g ficat de pasăre sau de porc 1 ceapă 15 g făină 150 g unt sare piper 3 linguri vin roşu sos Madera 12 crutoane coapte din foitaj   Mod de preparare: Ouăle se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie în două şi se scot gălbenuşurile. Ficatul…
Read more »

Ouă umplute cu costiţă şi varză cu garnitură de cîrnaţi ardeleneşti prăjiţi

13 August 2010
  Ingrediente: 12 ouă 24 bureţi mari de fag {păstrăvi) sare piper 500 g cîrnaţi 3/4 pahar vin roşu 15 g faină 120 g untură 3 mere 500 g varză creaţă 1 ceapă 50 g costiţă puţin sos la friptură   Mod de preparare: Costiţa, merele, ceapa şi varza se taie mărunt şi se sotează…
Read more »

Sos diplomat

13 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos suprem 700 g ciuperci 40 g unt 1 anghinară sos Worcester zeamă de lămîie 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Ciupercile şi angliinara se taie julien şi se fierb, în sosul suprem, 5 minute Se adaugă apoi untul de vaci, zeama de lămîie şi smîntînă.   Pofta buna!
Read more »

Salată dobrogeană cu miel

13 August 2010
    Ingrediente: 300 g came de miel friptă 250 g cartofi 3 ouă 150 g morcovi 3 fire ceapă verde 150 g ficat de miel 2 gogoşari 2 castraveciori acri 2 legături mărar sare piper muştar 80 g ulei 1 lingură oţet   Mod de preparare: Carnea de miel friptă se taie felii egale.…
Read more »

Ouă umplute cu carne de porc cu garnitură de budincă de cartofi

13 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 2 gălbenuşuri 600 g cartofi 120 g unt piper sare cimbru nuc­şoară rasă 500 g carne de porc 1 ceapă 1 morcov 3 linguri făină 1/3 l supă 3/4 pahar vin   Mod de preparare: Ouăle să fierb 10 minute, se scot cojile, se taie în două şi se scot…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)

13 August 2010
Cum se prepara Cocktail Mexican Martini (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Mexican Martini
Read more »

Supă simplă de vită

13 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg carne de vită (piept, rasol alb, coadă, pulpă cu os cu măduvă) 2-3 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 păstîrnac 1 ţelină mai mică 2 cepe sare piper boabe partea albă de la un fir de praz 4 l apă   Mod de preparare: Carnea se spală şi se pune într-o…
Read more »

Salată de morcovi

13 August 2010
    Ingrediente: 700 g morcovi 2 linguri oţet 3° 2 linguri ulei sare puţin zahăr 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Morcovii mai mici (carote), se curăţă şi se fierb în apa cu sare 40-45 minute. Se strecoară, se taie felii şi se amestecă cu sosul, făcut din oţet, ulei, sare, puţin zahăr.…
Read more »

Orez cu prune

13 August 2010
    Ingrediente:  250 g prune uscate 3 linguri zahăr 1/2 ceaşcă orez 1 lingură unt   Mod de preparare: Se spală bine prunele uscate şi se fierb în apă. Separat într-o cratiţă mică, se ard, trei linguri de zahăr, nu prea tare, ca să nu prindă gust amar, şi se sting cu zeama în…
Read more »

Omletă ţărănească cu garnitură de sote de ardei cu ceapă, costiţă şi carnăciori

13 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 6 ardei graşi 150 g costiţă afumată 220 g cîrnăciori afumaţi 6 fire ceapă verde 1 legătură mărar 100 g ulei sare piper 1lingură smîntînă   Mod de preparare: Ardeii şi ceapa se taie julien, costiţa se taie mărunt şi se sotează cu 60 g ulei. La urmă se pun…
Read more »

Sos de raci

13 August 2010
    Ingrediente: 80 g unt 1/2 lingură făină sare boia 1/2 pahar vin alb 1/4 zeamă de raci sau peşte 2 linguri smîntînă 12 cozi de raci sau 1 cutie crevete puţin coniac   Mod de preparare: Se face sosul din unt, sare, boia dulce de ardei, făină, vin şi zeama de raci şi…
Read more »

Salată oltenească cu carne de miel

13 August 2010
  Ingrediente: 3 castraveţi verzi 4 ardei graşi 150 g roşii 300 g carne de miel friptă 3 foi ceapă verde sare piper 3 linguri ulei 2 linguri oţet 2 castraveciori acri 2 ouă 1 legătură mărar   Mod de preparare: Castraveţii verzi se curăţă, se taie felii şi se sărează. Se storc şi se…
Read more »

Sos bernez

13 August 2010
O reteta de sos bernez din: unt, galbenusuri, pasta de carne, ceapa, otet de vin, faina, zeama de lamaie, tarhon, sare si piper alb. Ingrediente: 100 g unt 4 gălbenuşuri 20 g pastă de carne 1/6 l jiu (sos de friptură) 1/2 ceapă 1 lingură oţet de vin 1/4 lingură făină zeamă de la lămîie…
Read more »

Sos alb Bercy

12 August 2010
    Ingrediente: 1/4 sos alb 1/2 pahar vin alb 50 g şuncă 40 g parmezan sau caşcaval ras 2 gălbenuşuri 1/2 ceapă (arpagic) sare piper alb pisat 1 lin­gură smîntînă puţin pătrunjel 20 g unt puţin lapte   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se fierbe cu vinul, pînă ce a scăzut.…
Read more »

Omletă cu afumătură cu garnitură de sote de cartofi, costiţă şi ceapa

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 600 g cartofi 100 g untură 100 g costiţă afumată 1 ceapă 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură smîntînă   Mod de preparare: Cartofii se spală, se fierb în coajă, apoi se curăţă, se taie felii subţiri se sotează in unt cu ceapa tocată si costiţa tăiată mărunt.…
Read more »

Salată pescărească

12 August 2010
    Ingrediente: 36 midii sau scoici 300 g fileuri de peşte 220 g ciuperci 4 fileuri de anşoa 2 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 lămîie sare piper alb 3 salate verzi 20 gîturi de raci sau 1 cutie crevete 80 g ulei 2 inimi de salată verde Mod de preparare: Peştele şi scoicile se poşează…
Read more »

Budinca de albus

12 August 2010
  Ingrediente: 8 albuşuri 4 linguri zahăr 3 linguri peltea sau zeamă de dulceaţă 2 linguri zahăr pentru îmbrăcat forma Ingrediente sos: 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr, 1 linguriţă feculă, 1/2 l vin alb. Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu fecula muiată cu puţină apă rece. Se toarnă încet 1/2 l…
Read more »

Ouă umplute cu ciuperci cu garnitură de budincă de griş cu şuncă

12 August 2010
    Ingrediente: 13 ouă 600 g ciuperci 1 ceapă sare piper 150 g unt 2 linguri pesmet 1 legătură mărar 220 g griş 120 g şuncă 3 pahare de lapte 1 1/2 lingura făină   Mod de preparare: Se fierb 12 ouă 10 minute, se scot cojile, se taie in două în lung şi…
Read more »

Omletă vînătoreasca cu garnitură de tocăniţă de bureţi, cu carne de iepure sau căprioară

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 500 g bureţi 500 g carne de iepure sau căprioară 150 g unt 5 linguri smîntînă piper sare cimbru 50 g făina 3 legături mărar 1 ceapă 1 1/2 pahar supă 3/4 pahar vin 3/4 pahar lapte   Mod de preparare: Bureţii se spală bine, se taie felii şi se…
Read more »

Omletă aromată cu garnitură de ficat de pasăre

12 August 2010
    Ingrediente: 9 oua 500 g ficat de pasăre sau de gîscă 3/4 pahar vin roşu sare piper 1 lingură smîntînă 30 g făină 150 g unt 4 g mirodenii de cîrnaţi   Mod de preparare: Ficatul se pune într-un vas cu capac şi se înăbuşe cu 60 g unt, sare, piper, mirodeniile şi…
Read more »

Sos andaluz

12 August 2010
    Ingrediente: 1 cutie crevete sau 20 cozi de raci fierţi 3 fileuri de anşoa 30 g capere puţin pătrunjel 1/4 sos suprem de peşte 1 păhărel vin roşu 30 g unt 1 lingură smîntînă.   Mod de preparare: Crevetele şi fileul se taie şi se fierb 4 minute împreună cu caperele, sosul de…
Read more »

Salată de marulă românească

12 August 2010
    Ingrediente: 2—3 marule sare 3 linguri oţet de 3° 3 linguri ulei 1/2 legătură asmăţui 2 fire ceapă verde   Mod de preparare: Foile de marulă se rup şi se aleg iar mijlocul rămîne întreg. Se spală bine şi se pune pe un şervet la scurs. Sosul se face din ulei, oţet, sare,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen (video)

12 August 2010
O reteta video despre cum se prepara  Cocktail Whisky Cola With Liquid Nitrogen
Read more »

Saramură de biban

12 August 2010
Saramură de biban  Ingrediente: 2 bibani 2-3 roşii 1 ardei gras 1/2 ardei iute o lingură condimente sare piper după gust 2 linguri de ulei   Mod de preparare: Cureţi şi speli toarte bine peştele numai în interior. Solzii nu îi îndepărtezi. Incingi grătarul şi pui peştele şi roşiile să se frigă. Intre timp, pregăteşti sara­mura din…
Read more »

Prăjitură cu piure de fructe

12 August 2010
  Ingrediente: 4 pahare fructe de sezon (frăguţe, căpşune, vişine), zahăr după gust. Pentru blat ai nevoie de: 2 pahare făină, 2 linguri zahăr pudră, 3 linguri margarină, 2 plicuri praf de copt, 3/4 pahar apă minerală, puţină sare.   Mod preparare piure de fructe: Speli şi cu­reţi fructele de sâmburi şi codiţe, apoi le…
Read more »

Oua umplute cu sos de raci cu garnitură de raci

12 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 36 cozi de raci 1 1/2lingură smîntînă 60 g unt 3/4 lingură făină boia iute puţin coniac sare 18 crutoane ovale prăjite 1 1/2 pahar supă de raci   Mod de preparare: Se face un sos suprem din unt, făină, supă, boia iute, sare si smîntînă. Ouăle se fierb 10…
Read more »

Mâncare de gulioare

12 August 2010
Mâncare de gulioare  Ingrediente: 6-7 gulii 2 cepe 100 g margarina 1 lin­guriţă făină 2-3 roşii de gătit pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi gulioarele de coajă, le tai felii pe care le presari cu sare şi apoi le prăjeşti în margarina. Le scoţi şi în grăsimea rămasă pui să se călească cepele tăiate mărunt. După…
Read more »

Sos alb de ansoa

12 August 2010
Ingrediente: 1/4 l sos de peşte 4 fileuri de anşoa 40 g capere 1/2 lămîie Mod de preparare: Sosul alb de peşte se fierbe cu puţină supă de peşte şi cu caperele. Dupâ 5 minute se pun fileurile tăiate julien şi zeama de lămîie. Pofta buna!
Read more »

Alivenci la Bucovina

12 August 2010
  Ingrediente: 1 l lapte 300 g mălai grişat 500 g brânză de vaci 200 ml smântână 1 lingură margari­na (sau unt) 50 g făină 4 ouă 1 praf de copt 1 linguriţă sare 150 g zahăr 100 g telemea (opţional)   Mod de preparare: Intr-un ceaun sau o cratiţă de circa 3 l pui…
Read more »

Budinca de orez cu mere

12 August 2010
    Ingrediente: 500 g mere 2 linguri unt topit 4 linguri zahăr 1 ceaşcă orez 1 lingură pesmet un praf de sare   Mod de preparare: Se curăţă merele, se taie felii şi se înăbuşă într-o cratiţă cu puţin unt şi zahăr, după gust. Nu se ţin să scadă prea tare. Cojile spălate se…
Read more »

Musaca de conopidă cu fasole grasă

12 August 2010
Musaca de conopidă cu fasole grasă  Ingrediente: 1 conopidă 1/4 kg fasole lată galbenă 4 cartofi noi 1 ceapă 100 g margarina 50 ml ulei 1 lingură făină 1 lingură pesmet 1 legă­tură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Cureţi conopida, fasolea şi cartofii şi le pui la fiert în apă rece cu sare, dar în vase…

Omletă cu garnitură de tocăniţă de pui cu ciuperci

12 August 2010
Ingrediente: 9 oua 800 g pui 1 linguriţă boia 3 cepe 3 linguri smîntînă 150 g unt sare 15 g făină 250 g bureţi 3/4 pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt şi pe parcurs se pune boiaua, făina, supa şi 2 linguri smîntînă. Carnea de pui şi ciupercile se fierb,…
Read more »

Sufleu de albus

12 August 2010
Ingrediente: 8 albuşuri 8 linguri zahăr 1 linguriţă unt 1 lingură marmeladă Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile. Se adaugă încet zahărul pisat şi se bate până se întăreşte bine. Se unge o formă cu unt, se întinde pe fund marmeladă de caise sau dulceaţă, se toarnă deasupra albuşul, se netezeşte cu lama cuţitului,…
Read more »

Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de roşii sotate şi şuncă

12 August 2010
Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 600 g roşii 100 g şuncă sare 5 căţei de usturoi 120 g unt zahăr Mod de preparare: Roşiile se sotează în unt, sare, zahăr şi usturoi. Cînd au scăzut se împart în casoletele unse cu unt, se sparge în fiecare cîte un ou şi se dau la cuptor într-o…
Read more »

Cartofi noi cu dovlecei

12 August 2010
Cartofi noi cu dovlecei  Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 3 dovlecei 250-300 g smântână 2 linguri făină 100 g unt topit şi încă 50 g pentru uns vasul 150-200 g caşcaval 2 linguri pesmet   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai felii subţiri.…
Read more »

Ficăţei de pui la cuptor

12 August 2010
Ficăţei de pui la cuptor  Ingrediente: 1/2 ficăţei de pui 160 g unt 50 g făină 200 ml lapte 50 g caşcaval ras un praf de sare un vârf de cuţit de nucşoară măcinată 1 linguriţă maghiran 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine ficăţeii şi îi laşi să se scurgă sau îi ştergi cu…
Read more »

Salată de vară

12 August 2010
    Ingrediente: 200g morcovi mici 200g conopidă 200g fasole fidea 150g mazăre 750 g roşii 200g vîrfuri de sparanghel 1 legătură mărar 1/2 linguriţă muştar 2 linguri oţet de prune 4 linguri ulei sare piper 1 fir ceapă verde 1 salată   Mod de preparare: Legumele toate se fierb, în afară de fasole care…
Read more »

Sos alb cu hrean

12 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l supă 1/2 lingură făină sare 1 lingură oţet puţin zahăr 2 linguri smîntînă 60 g unt 20 g hrean   Mod de preparare: Se face un sos suprem din făină, unt şi supă. După ce a fiert 5 minute se adaugă sare, zahăr, 20 g hrean ras şi smîntînă.  …
Read more »

Ouă umplute cu caşcaval cu garnitură de budincă din brînză de vaci şi salam de Sibiu

12 August 2010
    Ingrediente: 13 ouă 500 g brînză de vaci 200 g caşcaval 120 g unt 18 felii de salam de Sibiu (tăiat subţire la maşină) 1 lingura făină sare 15 g zahăr boia iute   Mod de preparare: Brînză de vaci se amestecă la cald cu făina, 3 ouă crude, sare, zahăr şi 30…
Read more »

Omletă „florentina" cu garnitură de sote de spanac cu şuncă

12 August 2010
    Ingrediente: 1,500 kg spanac 9ouă sare nucşoară macinata 150 g unt 150 g şuncă 1lin­gură smîntînă puţină supă,Maggi   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe 5 minute în apă clocotită cu sare. Se strecoară, se taie mărunt şi se sotează în unt cu şunca tăiată mă­runt, sare,…
Read more »

Omletă milaneză cu garnitură de pilaf cu roşii, fileuri de anşoa, caşcaval şi ciuperci

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 150 g orez 1/3 l supă 500 g roşii sare cimbru 6 fileuri de anşoa 100 g caşcaval sau parmezan 100 g unt 1 lingură smîntînă 150 g ciuperci   Mod de preparare: Se face un pilaf din orez, supă şi 60 g unt.  Roşiile se curăţă, se taie şi…
Read more »

Sos Alexandra

12 August 2010
    Ingrediente: 1/4 l sos suprem de pasăre 1 piept de pui fiert sau fript 20 g Maggy 1 lingură frişcă lichidă sare 20 g migdale   Mod de preparare: Migdalele se curăţă de coajă şi pieliţă, se spală şi se pisează cu 1 lingură de sos suprem pînă devine o pastă. Apoi se…
Read more »

Orez cu lapte

12 August 2010
    Ingrediente:  4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez vanilie un praf de sare 3 linguri zahăr   Mod de preparare: Se alege o ceaşcă de orez, se spală şi se pune la fiert într-o cratiţă cu patru ceşti de lapte rece şi o bucăţică de vanilie sau puţină vanilină (de preferinţă lapte proaspăt nefiert).…
Read more »

Şniţele de ouă umplute cu anşoa cu garnitură de pilaf

12 August 2010
    Ingrediente: 13 ouă 6 fileuri de anşoa 220 g orez 150 g unt 1/3 l supă 1 1/2 lingură faină 1/3 l lapte sare 200 g pesmet alb ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se fierb 10 minute 12 ouă, apoi se curăţă de coajă şi sc taie în două, în lungime.…
Read more »

Salată de legume cu fructe

12 August 2010
    Ingrediente: 150 g cartofi 4 mere 200 g cireşe 2 banane 5 caise 3 pere 3 piersici 3 gălbenuşuri 80 g ulei 1/2 lămîie puţin muştar puţin zahăr   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă şi se taie rondele; de asemenea, merele, perele, caisele şi piersicile. Cireşele fără sîmburi se storc.…
Read more »

Omletă mocănească cu garnitură din tocăniţă din carne de miel cu castraveţi verzi, roşii şi telemea

12 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 500 g castraveţi verzi 500 g came de miel 3 legături mărar 220 g roşii 1ceapă sare piper 150 g brînză telemea 4 linguri smîntînă 150 g ulei 30 g făină   Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu 80 g ulei, apoi se adaugă castraveţii curăţaţi tăiaţi julien,…
Read more »

Omletă cu salată verde cu garnitură de salată sotată cu costiţă şi ceapă

12 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 800 g salată verde (lăptucă) 150 g costiţă afumată 6 fire ceapă verde 100 g unt 3 linguri smîntînă sare piper 15 g făină   Mod de preparare: Salata se spală bine şi se pune la fiert 6 minute in apă clocotită cu sare. Se scurge de apă şi se…
Read more »

Sos amiral

12 August 2010
    Ingrediente: 1 cutie crabi sau 20 cozi de raci fierţi 10 midii sau scoici 40 g unt 40 g unt de raci boia 50 g frişcă bătută fără zahăr puţin coniac 1 gălbenuş 1/4 1 sos suprem de peşte sare   Mod de preparare: Midiile se sotează în unt şi cu puţină supă.…
Read more »

Ouă fierte în aspic cu garnitură de rasol de peşte, icre şi maioneză cu castraveciori acri

12 August 2010
    Ingrediente: 18 ouă proaspete 600 g somn 150 g icre 3/4 l aspic 150 g ulei 2 găl­benuşuri 3 catraveciori acri 1 legătură pătrunjel 1ceapă 1 morcov   Mod de preparare: Peştele se fierbe cu ceapă, morcov şi sare. Cînd s-a răcit se taie în 18 escaloape. Ouăle se fierb 7 minute, se…
Read more »

Cega prajita

12 August 2010
  Ingrediente: 3 kg peşte 1 lămaie ulei făină sare piper Mod de preparare: Curăţăm peştele ca la cegă rasol şi îl jupuim. Apoi dăm sare, piper, zeamă de lămaie, cateva picături de ulei. Inainte de masă tăvălim cega în făină şi o prăjim într-o tigaie cu ulei. Servim cu lamaie.   Pofta buna!
Read more »

Salata legumicultorului

12 August 2010
    Ingrediente: 220 g cartofi 150 g ciuperci sare piper 1 ţelină albă 150 g nuci 220 g napi 1/2 lămîie 2 ouă 80 g ulei 150g vîrfuri de sparanghel 2 salate verzi 3 roşii 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Cartofii şi napii se taie felii rotunde, ciupercile felii şi se fierb. Nucile…
Read more »

Salată Litoral

12 August 2010
  Ingrediente: 300 g napi sau 6 anghinare curăţate 1 ţelină mică 12 ciuperci mari 25 cozi de raci sare muştar 30 măsline verzi 1/4 l aspic 3 castraveciori acri 1 cutie crabi 1/2 lămîie 70 g ulei 2 ouă 1 gălbenuş   Mod de preparare: Ţelina se dă prin râzătoare, ciupercile şi anghinara fierte…
Read more »

Retete delicioase: Crap umplut

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte putin ulei 1/2 păhărel vin 1 ceapa 1 bucătică unt (sau untură) sare piper Umplutura : 2 ouă 2 căţei;de usturoi 200 g slă­nină 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Alegem un crap mai mare, îl curăţăm, facem o tăietură în lungul lui şi scoatem intestinele. Scoatem osul amar…
Read more »

Somn la protap

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mujdei de usturoi Mod de preparare: Tăiem somnul pe jumătate luand nu­mai partea cu coada. Crestăm carnea din distanţă în distan­tă, ca să-l pătrundă focul şi îl aşezăm ca şi pe crap, la dogoarea flăcărilor. Un­gem din cand în cand cu mujdei de ustu­roi. Servim cald sau rece.  …
Read more »

Crap pe varza

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peste 1 varză mare acră (sau 2 mici) 200 g ulei 200-300 g roşii 1 ardei gras piper (boabe) sare Mod de preparare: Curăţăm peştele de solzi şi de intes­tine, îl spălăm repede în două ape. Fre­căm cu puţină sare şi tăiem bucăţile după mărimea dorită. După aceea desfacem varza acră…
Read more »

Chefal a la grec

12 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte 1 pahar ulei 1 pahar vin usturoi cimbru piper 1-2 foi de dafin bulion de roşii 1 lămaie Mod de preparare:   Curăţăm peştele, îl sărăm şi îl aşezăm într-o tavă. Punem deasupra puţin usturoi pisat (după gust), boabe de piper, cim­bru, un pahar de ulei, un pahar de vin,…
Read more »

Caras prajit

12 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte mălai făină unt ulei sare piper Mod de preparare: Curăţăm carasul de solzi, scoatem in­testinele şi urechile (branhiile), îl spălăm şi lăsăm să se scurgă. Zvîntăm cu un şer­vet. Amestecăm 3/4 mălai cernut (foarte fin) cu 1/4 făină (altfel nu se prinde de peşte). Presărăm puţin piper şi sare. Punem…
Read more »

Cega gratinata

12 August 2010
  Ingrediente: 3 kg peste unt sos alb cascaval ras Mod de preparare: Fierbem peste ca la cega rasol si apoi desfacem carnea de pe oase. Punem peştele într-un vas de sticlă re­zistentă la foc, uns cu unt. Deasupra peş­telui întindem sos alb mai gros. Presărăm caşcaval (parmezan) ras, adăugăm cateva bucăţele de unt şi…
Read more »

Crap la protap

12 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg peşte sare mirodenii ardei Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi sărăm peştele. Apoi îl despicam: în două pe la spinare şi fie­care jumătate o punem în proţap, adică trecem prin peşte o ţepuşă şi o scoatem prin carne ca o împunsătură de ac. Daca peştele este mic, ajunge un proţap fixat…
Read more »

Cega rasol

11 August 2010
  Ingrediente: 3 kg peşte zarzavat de supă 1 foaie de dafin sare piper 10 linguri sos olandez 1 kg cartofi unt Mod de preparare: Spălăm şi curăţăm cega. Cand scoatem intestinele, facem înăuntru o crestătură in lungul şirii spinării, descoperim coar­da dorsală (nervul) şi o tragem cu de­getul. In vasul special de fiert peştele,…
Read more »

Calcan prajit

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg calcan lămaie ulei făină sare piper grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Tăiem capul, curăţăm şi spălăm peşele, îl despicăm în două sau în patru, Dam sare, piper, lamaie, ulei si il lasam cateva ore in marinata aceasta. Inainte de masa taiem bucati pe care le batem in faina si le…
Read more »

Biban saramura

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte puţin ulei Pentru saramură : 3 pahare apă 10 g sare   Mod de preparare: Scoatem prin urechi branhiile şi intestiele şi spălăm în mai multe ape. Zvantam cu un şervet. Nu curăţăm solzii. Ungem peştele cu ulei, Il punem pe grătar foarte încins şi îl frigem pe jar, pană…
Read more »

Sunca fiarta

11 August 2010
  Ingrediente: 750 g şuncă 1/2 pahar vin 2 foi de dafin 1 ceapă piper Mod de preparare: Spălăm şunca, o clătim în apă caldă şi fără să o opărim, radem fumul de pe şorici. Punem şunca în apă rece şi o lăsăm din ajun pană a doua zi, cand vărsăm apa, o legăm cu…
Read more »

Sos alb — reteta de bază

11 August 2010
    Ingrediente: 1/2 l lapte 2 linguri făină 60 g unt sare   Mod de preparare: Se pune într-un vas, pe plită, untul şi cu făina. Cînd începe să se îngăl­benească, se stinge cu laptele, se amestecă bine cu telul (să nu aibă cocoloaşe),se pune sare şi se fierbe 5 minute (se prepară la…

Cotlete de porc

11 August 2010
  Ingrediente: 1,250 kg cotlete 1 lingură untură ulei ceapă usturoi sare piper Mod de preparare: Frigem cotletele în bucată întreagă. Marinăm mai întai carnea în ulei, cu ceapă şi cu usturoi. Apoi o frigem în tavă sau la frigare, ca şi vrăbioara. Garnituri şi sosuri ca la pulpa de porc.   Pofta buna!
Read more »

Pulpa de porc fripta

11 August 2010
  Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc 1 lingură grăsime sare piper Mod de preparare: Pulpa de porc, mai ales cea tanără, se frige la tavă în cuptor, Putem să o fri­gem şi înăbuşită. Procedăm la fel ca la pulpa de viţel sau de berbec. Servim cu piure de cartofi, varză acră călită, sos de…
Read more »

Muschiulet de porc la cratita

11 August 2010
  Ingrediente: 5 muşchluleti 1 lingură grăsime 5 cepe mici 5 lingurile făină 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Prăjim muşchiuleţii întregi în grăsime, înt’r-o cratiţă,.cu sare şi piper. Adăugăm ceapă tăiată subţire, făină şi amestecăm bine. Stingem cu un pahar de vin. Adău­găm o foaie de dafin…
Read more »

Friptura de purcel pregatita taraneste

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg came puţin mălai   Mod de preparare: Alegem cotlete de purcel sau orice alte bucăţi grase sau muşchi, le batem pe amandouă părţile în mălai şi le frigem pe grătar. In felul acesta grăsimea nu curge în foc.   Pofta buna!
Read more »

Omletă cu rinichi cu sote de rinichi

11 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 500 g rinichi 1 ceapă 3/4 pahar vin sare piper 1 lingură smîn­tînă 100 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Rinichii se taie în două, se curăţă, se spală bine şi se taie felii subţiri. Se sotează cu 60 g unt, ceapa tocată şi la urmă se…
Read more »

Salată tartară cu legume

11 August 2010
  Ingrediente: 3 castraveţi 150g fasole fidea 200g cartofi 150g vîrfuri de sparanghel 60 g capere sare muştar 50 g ulei 1gălbenuş 1 /2 lămîie 3-4 ridichi   Mod de preparare: Castraveţii se curăţă, se taie în cîte 5 bucăţele şi se scobesc la un capăt. Se prepară salata rusească  din cartofi, fasole fidea, capere…
Read more »

Omletă cu costiţă cu garnitură de sote de costiţă cu roşii

11 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 800 g roşii 160 g costiţă af umată piper sare cimbru 6 căţei ustu­roi 1 lingură smîntînă 100 g unt zahăr   Mod de preparare: Roşiile se curăţă, se storc, se taie bucăţi şi se sotează cu costiţă tăiată julien, 60 g unt, sare, piper, usturoiul tocat şi puţin zahăr.…
Read more »

Salată de legume cu fazan

11 August 2010
    Ingrediente: 600 g carne de fazan friptă puţin muştar sare 1/2 lămîie 60 g ulei 1/4 l aspic 12 ciuperci mari 30 g vîrfuri de sparanghel 300 g napi 12 crutoane rotunde prăjite 3 gălbenuşuri   Mod de preparare: Pulpa de fazan se taie julien şi se amestecă cu napii fierţi, tăiaţi julien…
Read more »

Salată italiană

11 August 2010
    Ingrediente: 150 g cartofi 150 g morcovi 150 g ţelină 2 ouă 1 gălbenuş 100 g şuncă 7fileuri de anşoa 1 măr 12 felioare salam de vară 30 măsline verzi 1 /2 lămîie 60 g ulei 2 fire ceapă verde sare piper 2 salate verzi   Mod de preparare: Legumele se fierb şi…
Read more »

Salată de sparanghel

11 August 2010
    Ingrediente: 700 g sparanghel 4 linguri ulei 1/2 lămîie sare 1tinguriţă muştar 1 legătură pătrunjel 1 ou 1 salată verde sau 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Sparanghelul se curăţă, se leagă buchet şi se mai taie din cotoare dacă sînt prea lungi. Se fierbe în apă cu sare circa 25 minute,…
Read more »

Omletă cu dovlecei cu garnitură de dovlecei sotaţi cu smîntînă

11 August 2010
    Ingrediente: 9 ouă 600 g dovlecei mici sau cu floare 120 g caşcaval sau parmezan 100 g unt 3 legături mărar 4 linguri smîntînă sare 150 g făină   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb 8 minute în apă cu sare. Se strecoară şi se încălzesc cu…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda (video)

11 August 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Dewar’s And Soda
Read more »

Gris cu lapte

11 August 2010
  Ingrediente: 4 ceşti lapte 4 linguri zahăr vanilie 1 ceaşcă griş unt proaspăt cât o nucă sare 3 Iinguri zahăr pentru glazură   Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu zahăr şi 1/4 baton de vanilie sau puţină vanilină. Când laptele clocoteşte, se toarnă cu încetul, să cadă în ploaie, o ceaşcă…
Read more »

Salată siciliana

11 August 2010
    Ingrediente: 200g andive 1 ţelină mică 4 funduri de anghinară 100g şvaiţer 150g limbă fiartă afumată 50g măsline verzi 1 legătură ridichi 80g ulei 1 /2 lă­mîie 60 g somn afumat sare piper muştar 1 ou 1 gălbenuş 2-3 castrave­ciori acri   Mod de preparare: Andiva, anghinara, limba şi şvaiţerul, se taie julien…
Read more »

Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de fileuri de sardele

11 August 2010
    Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 150 g şuncă 200 g fileuri de sardele 5 linguri sos Madera 80 g unt.   Mod de preparare: Casoletele se ung gros cu unt, se presară cu şunca tocată, se sparge în fiecare cîte un ou, se sărează şi se dau la cuptor într-o tavă cu apă…
Read more »

Salată de dovlecei

11 August 2010
    Ingrediente: 700 g dovlecei 3 linguri ulei sare 1/2 lămîie 1 legătură de mărar 1 ou   Mod de preparare: Dovleceii (preferabil mai mici) se curăţă, se taie sferturi în lungime, se scot semniţele dacă au şi se mai taie în două. Se fierb 5 — 6 minute în apă clocotită, cu sare,…
Read more »

Painişoare umplute cu salată şi sos tartar

11 August 2010
  Ingrediente: 24 painişoare 4 ouă 150 g ulei 1 linguriţă muştar 1/2 lămîie 1 salată verde 1 fir ceapă verde sare   Mod de preparare: Se face o maioneză cu 2 gălbenuşuri, muştar, sare, ulei şi zeama de lămiie.  Salata se taie mărunt, se dă puţină sare şi se stoarce bine. Se amestecă cu…
Read more »

Salată de fasole boabe

11 August 2010
    Ingrediente: 400 g fasole uscată sare 3 linguri de oţet de 3° 3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 1morcov 3 fire ceapă verde   Mod de preparare: Fasolea se spală şi se lasă cîteva ore în apă. Se pune la foc cu apă rece şi după ce a fiert 10-15…
Read more »

Strudel de visine

11 August 2010
    Ingrediente umplutura: 1 kg vişine 150 g zahăr 1 lingură pesmet 2 linguri unt   Mod de preparare: Se întinde foaia de plăcintă. Se scot sâmburii de la 1 kg de vişine spălate şi se lasă să stea o oră cu zahărul pisat (dacă este tos, trebuie să fie foarte fin cernut). Se…
Read more »

Ochiuri în casolete la capac cu garnitură de raci cu sos de unt de raci şi smîntînă

11 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 36 cozi de raci sau 1 cutie crabi 60 g unt 3/4 lingură făina puţină supă 2 linguri smîntînă sare boia iute 30 g unt puţin coniac   Mod de preparare: Casoletele se ung cu unt, se sparge în fiecare cîte un ou şi se dau la cup­tor într-o…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de budincă de macaroane, cu ciuperci, şuncă şi limbă fiartă afumată şi cu sos tomat)

11 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 250 g macaroane 150 g şuncă 150 g limbă fiartă afumată 150 g ciuperci 500 g roşii 12 crutoane prăjite 100 g unt sare cimbru 30 g făină 3 linguri vin roşu 120 g parmezan sau caşcaval ras   Mod de preparare: Macaroanele se fierb 15 minute în apă cu…
Read more »

Calcan rasol

11 August 2010
  Ingrediente: 1 kg peşte ulei 1 lămaie 2-3 felii morcov 1/4 telină 2 cepe mici 1 cartof 1-2 dovlcei mici 1—1/2 lingură făină lapte Alegem calcan cu lapţi, nu cu icre, îl spălăm şi îi scoatem intestinele. Tăiem capul pe care-1 aruncăm. Impărţim calcanul în bucăţi de 5-6 cm şi le spălăm bine. Apoi…
Read more »

Costita cu fasole alba

11 August 2010
  Ingrediente: 400 g fasole 300 g costiţă 3 cepe salată de sezon sare Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Alegem fasolea (de preferinţă lungu­iaţă), o spălăm şi o muiem din ajun în apă rece. O punem la fiert, observand ca apa să fie de trei degete deasupra fasolei. Lăsăm să fiarbă. Cand…
Read more »

Sarmalute in foi de vita

11 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de vită 4-5 lingurile orez 25 fire ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar sare piper 1 lin­gură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină   Mod de preparare:   Opărim frunzele de viţă şi le\scoatem din apă. Spălăm carnea, o tăiem…
Read more »

Salată de conopidă cu maioneză

10 August 2010
    Ingrediente: 1-2 conopide albe 2 gălbenuşuri 200g ulei sare 1/2 lămîie puţin muştar 1 salată verde sau verdeaţă   Mod de preparare: Conopida se fierbe apoi întreagă 18-20 minute în apă clocotită cu sare. Cînd este fiartă, se scoate cu o lingură de spumat şi se trece prin apă rece. Cînd s-a scurs,…
Read more »

Salată cu pui în aspic

10 August 2010
    Ingrediente: 1pui fript sau fiert 2 salate verzi 1/2 lămîie 80 g ulei 1 fir ceapă vercle sare piper 2 ouă 30g gelatină 3-5 ridichi ciuperci sau măsline puţină fasole fidea fiartă   Mod de preparare: Puiul se taie julien. Salata se spală bine, se taie mărunt şi se sărează. Se face o…
Read more »

Varza acra cu carne

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne varză acră zeamă de varză 2 lin­guri grăsime 3-4 roşii (sau bulion de roşii) 1 ardei gras piper (boabe)   Mod de preparare: Desfacem varza în foi, curăţăm vinele groase, punem 3-4 foi unele peste al­tele, facem un rulou şi tăiem fin ca tăiţeii. Umplem jumătate din cratiţă, aşe­zăm carnea…
Read more »

Ochiuri cu andive cu garnitură de şuncă tocată

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 400 g andive 100 g unt 120 g şuncă 1/2 l lapte 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Andivele se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi 15 g unt, 8-10 minute. Se strecoară, se scurg bine şi se aşază într-un vas de gratinat…
Read more »

Minciuni

10 August 2010
  Ingrediente: 2 gălbenuşuri 3 ouă întregi 2 linguriţe zahăr 2 linguriţe rom 2 linguriţe ulei făină cât se cere (circa 250 g) sare   Mod de preparare: Se face un aluat mai îndesat din două gălbenuşuri, trei ouă întregi, zahăr, ulei şi făină cât se cere. Se frământă aluatul şi se lasă o jumătate…
Read more »

Pilaf cu carnati

10 August 2010
  Ingrediente: 800 g carnaţi 1 ceapă 1 ceaşcă orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare: Tăiem ceapa şi o prăjim într-o cratiţă pană capătă culoarea aurie. Tăiem felii subţiri 300 g carnati şi îi prăjim iute într-o tigaie, apoi îi ames­tecăm cu ceapa. Turnăm peste…
Read more »

Sarmalute de spanac

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 30-40 foi de spanac 4-5 lingurite orez 25 fire ceapă verde pentru sărmăluţe 1 ceapă veche pentru borş 1 legătură mărar sare piper 1 lin­gură unt sau untură Pentru rantaş : untură făină   Mod de preparare: Alegem foile de spanac şi le opărim foarte puţin. Apoi procedăm ca pentru…
Read more »

Salată de conopidă

10 August 2010
    Ingrediente: 1-2 conopide albe 3-4 linguri ulei 2 linguri oţet de 3° sare 3 ouă puţin muştar   Mod de preparare: Conopida se desface buchete, se spală bine şi se fierbe în apă clocotită cu sare 8-10 minute şi apoi se trece prin apă rece. Se face sosul cu ulei, oţet, sare, muştar…
Read more »

Carnati cu sos de rosii

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carnaţi fierţi 1 lingură unt sau untură pentru prăjit 2 linguri sos de roşii Mod de preparare: Tăiem carnaţii în 10 bucăţi (2 de fiecare persoană) şi îi prăjim în grăsime în­cinsă pană se rumenesc. Turnăm deasu­pra sos de roşii şi lăsăm acope­rit la foc încă 10-15 minute, ca să se…

Carnati prajiti

10 August 2010
  Ingrediente: 500 g carnaţi grăsime pentru prăjit Mod de preparare:   Incingem grăsimea într-o tigaie şi frigem carnaţii pană se rumenesc. Ungem carnaţii fierbinţi cu slănină ca să capete luciu şi îi servim îndată la masă cu piure de cartofi şi murături. Dacă focul este prea iute, carnaţii plez­nesc.   Pofta buna!
Read more »

Sarmale

10 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne porc & vita 1 varză mare murată 4 linguriţe de orez sare piper boia apă pentru umplutură 1 ceaşcă borş sau zeamă de varză îndoită cu apă 50 g roşii (sau bulion) 1 ardei piper 3 linguri untură Mod de preparare: Alegem carne moale de porc şi de vacă, O…
Read more »

Pregatirea carnatilor de porc

10 August 2010
  Ingrediente: 2 kg carne porc 500 g slănină 2-3 căţei de usturoi cimbru ienibahar piper sare puţină apă Mod de preparare: Alegem carne de porc: garf, spată, partea dinainte, potrivit de grasă. Scoa­tem oasele şi dăm prin maşina de tocat. Adăugăm slănina tăiată în cuburi mici. Punem sare şi piper, după gust; de ase­menea…
Read more »

Caltabosi

10 August 2010
  Ingrediente: intestin gros de porc sange cimbru ceapa plamani porc inima porc orez sare piper ienibahar maghiran hrean Mod de preparare: Cînd tăiem porcul, strîngem sangele în­tr-un lighean, în care punem 2-3 linguri de sare şi tot timpul cat curge sangele amestecăm cu o lingură de lemn ca să nu se închege. Păstrăm apoi…
Read more »

Friptura de capra

10 August 2010
  Ingrediente: carne de capra sare piper foi dafin usturoi lamaie Mod de preparare: Carnea de capră se opăreşte întai cu apă fierbinte, apoi se sărează bine, se dă piper mai mult, foaie de dafin, ustu­roi şi zeamă de lămaie, lăsînd-o cateva ore să se marineze. Apoi se frige,   Pofta buna!
Read more »

Spinare de berbec

10 August 2010
  Ingrediente: spinare de berbec Mod de preparare: Spinarea de berbec (fileul) se prepară la tavă, la frigare şi înăbuşit. Acest fileu se poate găti tăind carnea in bucăţi mici, sau întreg, ca pulpa de berbec, împreună cu osul, sau fără oase, ca muşchiul de vacă.   Pofta buna!
Read more »

Stufat delicios de miel

10 August 2010
O reteta simpla de stufat delicios de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, boia, otet, bulion de rosii, marar, grasime si faina. Ingrediente: 750 g carne de miel 75-100 fire ceapă verde 15-20 fire usturoi verde puţină boia oţet 1 lingură bulion de roşii mărar Pentru rantaş : grăsime făină Mod de…
Read more »

Halva turceasca

10 August 2010
    Ingrediente: 2 linguri unt topit (sau ulei) 4 lingură făină 1 1/2 pahare sirop Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 1/2 pahare apă, zahăr vanilat şi scortişoară.   Mod de preparare: Se înfierbântă untul topit în care se prăjeşte făina, amestecând mereu să nu se ardă. Când făina este bine rumenită, se opăreşte…
Read more »

Purcel la tava sau la cuptor

10 August 2010
  Ingrediente: purcel de lapte lamaie sare piper ulei rom verdeata Mod de preparare: Curăţăm purcelul ca mai sus. Il ungem înăuntru şi pe dinafară cu lămaie, dăm sare şi piper. Punem într-o tavă, pe lăţime, cateva lemnişoare rotunde, ca să nu se lipească friptura de tavă. Aşezăm peste ele purcelu;, pe burtă, cu picioarele…
Read more »

Muschiulet de porc la gratar

10 August 2010
  Ingrediente: 5 muşchiuleti sare piper Mod de preparare: Curăţăm muşchiuleţii, scoatem vinele şi piperăm. înainte de masă îi punem pe grătar, frigandu-i încet (carnea de porc trebuie bine friptă). Sărăm şi servim în farfurie fierbinte, cu cartofi prăjiţi, salată de varză roşie sau de ardei copţi. Dacă muşchiuleţul este prea mare, îl tăiem în…
Read more »

Purcel de lapte la frigare

10 August 2010
  Ingrediente: 1 purcel de lapte sare ulei usturoi Mod de preparare: Purcelul se înjunghie ca şi porcul cel mare. Intr-un ceaun cu apă clocotită tur­năm o jumătate de ceşcuţă cu apă rece şi muiem purcelul, scuturand bine pană începe să se ia părul. Atunci îl scoatem din apă, îl punem pe o masă şi…
Read more »

Ochiuri americane cu garnitură de piept afumat prăjit şi roşii sotate

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă ulei de prăjit 300 g roşii 150 g piept afumat sare piper   Mod de preparare: Se prăjesc ouăle unul cîte unul şi se aşază pe un platou cu pieptul afu­mat (felii) prăjit şi cu roşiile sotate.   Pofta buna!
Read more »

Piftie de porc (racituri)

10 August 2010
  Ingrediente: 4 kg picioare porc 1/2 capatana porc fara grasime sare 1 ceapa 1 capatana usturoi 1-2 foi gelatina lamaie hrean Mod de preparare: Nu se poate face piftie în cantitate mică. Pentru ca aspicul să iasă concentrat, trebuie să fierbem o cantitate mare de carne, de exemplu 4 kg picioare de porc şi…
Read more »

Fasole cu carne afumata

10 August 2010
  Ingrediente: 400 g fasole 500 g carne 2 cepe foaie de dafin sare Pentru rantaş : grăsime făină Mod de preparare: Spălăm şi radem carnea de porc afu­mată, o tăiem în bucăţi şi o punem în­tr-o cratiţă. Acoperim cu apă şi o punem la fiert. Cand începe să clocotească, scur­gem apa şi umplem din…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de spanac cu sos alb şi jambon tocat

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 1,800 kg spanac 5 căţei usturoi sare nucşoară rasă 150 g unt 1/2 lingură făină 3 pahare lapte 80 g jambon afumat   Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală bine şi se fierbe in apă cu sare, apoi se scurge sc toacă şi se amestecă cu 60 g…
Read more »

Salată de păpădie Transilvania

10 August 2010
    Ingrediente: 600 g păpădie 200g costiţă sau piept afumat 4 ouă 4 fire ceapă verde 3 linguri oţet balsamic piper   Mod de preparare: Păpădia se spală bine şi se taie în două. Costiţa se taie julien, se pră­jeşte şi cînd este răcită pe jumătate se amestecă cu păpădia. Se mai adaugă ceapa…
Read more »

Gogosi de cartofi

10 August 2010
  Ingrediente: 200 g cartofi 200 g făină 1/2 ceaşcă apă caldă 10 g drojdie un praf de sare 1 ceaşcă ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se trec prin maşina de tocat carne şi se amestecă cu o cantitate egală de făină şi puţină apă caldă,…
Read more »

Varza dulce cu carne

10 August 2010
Ingrediente: 750 g carne 1 varză 1 ceaşcă borş 250 g roşii piper boabe sare 1 ardei gras 2 linguri grăsime Mod de preparare: Punem carnea într-o cratiţă cu apă cat să o acopere şi lăsăm să fiarbă acoperit timp de o jumătate de oră. Tăiem în două o varză dulce şi o muiem în…
Read more »

Salată de bureţi

10 August 2010
    Ingrediente: 700 g bureţi de fag sau ciuperci sare 1/2 pahar oţet de 3° 1/2 pahar apă piper boabe 1 foaie de dafin 2 linguri ulei 1 legătură mărar Mod de preparare: Bureţii se spală bine şi se fierb 15 minute în apă, cu oţet, sare, piper şi dafin, apoi se dau la…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Gin Martini (video)

10 August 2010
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gin Martini
Read more »

Tartelete cu vanat

10 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 1,500 kg carne de vînat [iepure, căprioară ) 1 ceapă cimbru sare piper 1 morcov 1 1/2 pahar vin 3 ouă 60 g ulei 1/2 lingură făină 80 g afumatură 2 pahare supă   Mod de preparare: Un kg din carne se frige cu uleiul, ceapa, morcovul,…
Read more »

Ouă la pahar

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă sare piper puţin unt   Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu sare şi cînd clocoteşte se pun ouăle unul după altul cu o lingură. Se fierb exact 3 minute, se scot şi se sparg la un capăt şi cu o linguriţă se scot şi se pun într-un…
Read more »

Ochiuri in casolete la capac cu garnitură de creier cu sos alb

10 August 2010
  Ingrediente: 12 casolete 12 ouă 1 creier (circa 500 g) sare foaie de dafin 3/4 lingură făină 100 g unt 3 linguri smîntînă 1 lingură oţet   Mod de preparare: Creierul se curăţă de pieliţă şi se lasă la apă curgătoare 30 minute, apoi se fierbe în apă cu sare, dafin şi oţet. Din…
Read more »

Ouă jumări cu parizer cu garnitură de salam de Sibiu şi brînză topită

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 4 bucăţi brînză topită 12 feli mari de parizer 150 g salam de Sibiu 60 g ulei 60 g unt sare Mod de preparare: Parizerul se prăjeşte în ulei numai pe o parte, să formeze forma unei farfurioare. Se fac jumările  şi cu ele se umplu feliile de parizer. Se…
Read more »

Salată de cartofi

10 August 2010
    Ingrediente: 700 g cartofi lunguieţi 3 fire ceapă verde sare piper alb puţin zahăr 3 linguri oţet de 3° 4 linguri ulei 5 g muştar verdeaţă 2 linguri supă sau apă caldă 70 g măsline   Mod de preparare: Cartofii se spală bine şi se fierb cu coaja. Se curăţă de coajă calzi…
Read more »

Gogoşele cu spanac cu garnitură de file afumat

10 August 2010
  Ingrediente: 1,200 g spanac 150 g caşcaval 1 1/2 pahar lapte 3-4 lingură făină 180 g unt sare nucşoară rasă 3 ouă 220 g file afumat 3 căţei usturoi ulei   Mod de preparare: Spanacul curăţat se fierbe 6 minute în apă clocotită cu sare. Se stre­coară, se spală, se stoarce bine şi se…
Read more »

Rulada de cozonac

10 August 2010
    Ingrediente: 300 g făină 20 g drojdie 2 ouă 1/2 ceaşcă lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură ulei 2 linguri zahăr vanilat 1 lingură rom 1/2 linguriţă sare   Mod de preparare: Se cerne făina într-un castron mare şi se face loc la mijloc. Separat se freacă drojdia cu două linguriţe de…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de salpicon de pui şi bureţi sotaţi

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 600 g bureţi 600 g pui sare piper 1 legătură mărar 3/4 lingură făină 3 linguri smîntînă 1ceapă 120 g unt 12 crutoane prăjite Maggi   Mod de preparare: Puiul se fierbe cu ceapa şi sarea. Bureţii se taie şi se sotează în unt. Sepa­rat se face un sos suprem…
Read more »

Painişoare umplute cu şuncă cu garnitură de salată verde

10 August 2010
    Ingrediente: 24 painişoare 220 g şuncă 9 ouă sare piper alb 100 g unt 4 linguri lapte 3 salate 30 g ulei 1 1/2 lingură oţet 150 g caşcaval   Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul, se adaugă sare, piper şi laptele. Şunca se taie julien, se sotează cu unt şi…
Read more »

Tartelete cu şuncă

10 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete coapte din foitaj 600 g şuncă sau file afumat  lingură faina 1 foaie dafin 100 g unt 1 1/2 l lapte 1/2 pahar vin rosu 3 ouă 1 1/2 lingură oţet   Mod de preparare: Fileul se ferbe 30 minute, cu apă, 1 1/2 lingură oţet şi cu foaia de…
Read more »

Ochiuri cu legume cu garnituă de mazăre şi roşii sotate

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 800 g mazăre fină 1 lingură făină 1/3 l lapte sare 100 g unt 2 linguri smîntînă 500 g roşii 1 ceapă zahăr 1 legătură mărar   Mod de preparare: Mazărea se fierbe în apă clocotită 15 – 20 minute, se strecoară şi se sotează în 60 g unt, făină,…
Read more »

Mere prajite in aluat

10 August 2010
  Ingrediente: 4 mere mijlocii 2 linguri rom 1 lingură zahăr Ingrediente aluat: 1 ceaşcă lapte sau apă, 1 ceaşcă făină, 2 ouă, 1 lingură ulei, în praf de sare, untură pentru prăjit.   Mod de preparare: Se curăţă mere tari de mărime mijlocie, se scobesc puţin cu un cuţit foarte subţire şi se scot…
Read more »

Gogoşele cu raci

10 August 2010
    Ingrediente: 50 cozi de raci 15 bucăţi de ciuperci fierte 60 g unt de raci (v. reţeta) puţină boia sare 3 linguri smîntînă sau 1 pahar lapte ulei 1 lingură făină 300 g orez 80 g unt 1 ceapă 3 pahare supă   Mod de preparare: Se face un sos din untul de…

Painişoare umplute cu carne de sitari şi ciuperci cu garnitură de salată de andive

10 August 2010
  Ingrediente: 24 painişoare 3 sitari 300 g ciuperci 100 g costiţă afumată 10 ficatei piper sare puţin coniac 3/4 lingură făină 1 ceapă 1 1/2 linguriţă bulion 3/4 pahar vin 80 g unt cimbru   Mod de preparare: Sitari se frig înăbuşiţi (cu intenstinele), cu unt, ceapă, cimbru şi cu costiţă afumată. Cînd sînt…
Read more »

Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate

10 August 2010
    Ingrediente: 15 oua 6 fire ceapa verde 500 g roşii 1 1/2 lingură făină 150 g unt 1 1/2 pahar lapte 3 linguri smîntînă 6 căţei usturoi 300 g file de peşte 3 fileuri de anşoa 15 g şofran sare Mod de preparare: Roşiile se curăţă, se taie şi se sotează cu 60 g…
Read more »

Ouă fierte cu garnitură de chifteluţe de cartofi şi limbă fiartă afumată

10 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 800 g cartofi 150 g unt 120 g făină 3 gălbenuşuri sare nucşoară rasă 1/4 l lapte, 50 g limbă fiartă afumată puţin zahăr   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb in apă cu sare. Se strecoară, se dau prin sită şi se amestecă…
Read more »

Frigarui de momite

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg momite putin unt sau untură sare Mod de preparare: Spălăm momiţele şi le înşirăm pe fri­gărui. Le frigem pe grătar la foc potrivit. Le invartim pe o parte si pe alta, ungandu-le. Cand sînt gata, le luăm de pe grătar si le presărăm cu sare fină. Pofta buna!
Read more »

Salată ţărănească

9 August 2010
Salată ţărănească  Ingrediente: 100 g cartofi noi 50 g fasole verde 1 g mărar 1 g pătrunjel 20 ml ulei 3 fire ceapă verde 1/4 sfert căpăţână de salată oţet de mere   Mod de preparare: Speli bine cartofii şi fasolea o cureţi de capete şi le pui la fiert în vase separate, în apă cu…
Read more »

Pilaf de miel la tava

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingură unt sau untură 1 lingură bulion de roşii 1 păhărel vin alb 1 ceaşcă orez 2 ceşti apă clocotită sare piper Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi mari şi o aşe­zăm în tavă, cu sare, piper şi grăsime. Stropim cu vin alb şi adăugăm 1-2…
Read more »

Ciorbă de urzici

9 August 2010
Ciorbă de urzici  Ingrediente: 1/2 kg urzici 1 legătură de ceapă 2-3 linguri de orez 2 ouă zeamă de lămâie dpă gust 1 linguriţă făină sare piper marar boia dulce   Mod de preparare: Intr-o oală vei pune cam 2 l de apă cu sare la fiert. Când dă în clocot pui urzicile (alese şi bine spălate)…
Read more »

Painişoare umplute cu peşte şi midii

9 August 2010
    Ingrediente: 24 pîinişoare 600 g peşte (calcan, cambulă sau hanuşi) 100 g unt 1 1/2 lingură făină 3 linguri smîntînă 30 midii 5 căţei usturoi 500 g roşii 30 g ulei sare piper 3 /4 pahar vin 1 ceapă 100 g capere   Mod de preparare: Se fierbe peştele cu puţină apă, 3…
Read more »

Şerbet de cireşe amare

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg cireşe negre 1 kg zahăr 1/2 pahar apă zeama de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Pasezi cireşele amare, pisezi şi sâmburii şi le pui pe toate să fiarbă cu apa, dar numai pentru 15 minute, lei de pe foc, laşi să se răcească şi strecori zeama printr-un tifon.…
Read more »

Tartelete cu raci

9 August 2010
    Ingrediente: 18 tarte coapte din foitaj 50 cozi de raci sau 1 cutie mare de homar ori crab 300 g ciuperci 1 păhărel coniac 300 g file de peşte crud 3 linguri smîntînă 80 g frişcă lichidă 3ouă sare piper 60 g unt de raci 15 g boia roşie 1 1/2 pahar zeamă…
Read more »

Salată ardelenească cu napi

9 August 2010
    Ingrediente: 200 g orez 200 g roşii 4 bucăţi de anghinară sau 200 g napi fierţi 12 ciu­perci fierte 6 sardele în ulei 1/2 lămîie puţin muştar 1 ou 12 măsline mari 1gălbenuş   Mod de preparare: Orezul se fierbe 25 minute, se strecoară şi se trece prin apă rece. Napii, roşiile curăţate…
Read more »

Salată de ardei graşi copti

9 August 2010
    Ingrediente: 18 ardei graşi sare 3 linguri oţet de 3 grade 3 linguri ulei   Mod de preparare: Ardeii se coc pe plită presărată cu sare. Cînd s-au copt pe toate părţile se pun într-un vas acoperit, presăraţi cu sare. Se lasă 10-15 minute, apoi se curăţă de pieliţă. Pe parcurs dacă este…
Read more »

Pulpa de berbec (jigou) la tava

9 August 2010
  Ingrediente: 1 pulpă de berbec 1 lingură ulei cateva cătei de usturoi sare piper 1 ceaşcă zeamă de carne Mod de preparare: Curăţăm şi spăîăm pulpa de berbec. Sărăm şi împănăm cu usturoi, ungem cu ulei şi presărăm piper. Apoi aşezăm frip­tura în tavă cu partea grasă în sus. Cu I/2 oră înainte de…
Read more »

Salată de andive

9 August 2010
    Ingrediente: 500 g andive 40 g ulei 1/2 lămîie sare 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Andiva crudă se spală bine, se taie bucăţi şi se pune pe un şervet. Cînd se serveşte se amestecă cu maioneza făcută din 2 gălbenuşuri şi zeamă de lămîie. Pofta buna!
Read more »

Ouă jumări cu garnitură de foitaj, midii sau scoici şi fileuri de anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 35 midii sau scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt 1/2 lingură făină sare cayenne sau boia iute 3/4 pahar lapte 1 tartă coaptă din foitaj 150 g caşcaval.   Mod de preparare: Midiile se poşază  5 minute cu puţină apă, sare şi 15 g unt. Se fac jumările…
Read more »

Pilaf de miel

9 August 2010
  Ingrediente: 750 g carne 2 linguri unt sau untură 1 ceapă 1 lingură bulion de roşii sau 5 roşii 4 ceşti apă fierbinte 1 ceaşcă orez sare piper   Mod de preparare: Tăiem carnea (spată) bucăţi potrivita şi le punem într-o cratiţă cu unt sau cu untură, sare şi piper. Tăiem ceapa în felii…
Read more »

Cotlet de berbec pane

9 August 2010
  Ingrediente: 10 cotlete 2 ouă pesmet grăsime pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cotletele de berbec sunt mult mai mici decat cele de viţel, de aceea se socotesc cîte două de persoană. Dintr-o bucată de carne cu mai multe coaste şi vertebre putem face mai puţine cotlete decat numărul coastelor, suprimand vertebrele şi…
Read more »

Miel cu tarhon

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1 lingură grăsime sare 1 ceapă mare boia 1 1 apă (pentru stins rantaşul) 3-4 roşii sau bulion de roşii otet de vin 15-20 legături tarhon Pentru rantaş : grăsime făină   Mod de preparare: Tăiem carnea în bucăţi şi o prăjim în grăsime pe amandouă părţile. Pregătim sosul: punem…
Read more »

Cotlete de berbec la gratar

9 August 2010
  Ingrediente: 10 cotlete berbec 1 linguriţă ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Alegem cotlete mai grase, le batem, dăm sare, piper, presărăm puţin cimbru şi turnăm peste ele o linguriţă de ulei. Le lăsăm să stea o oră. Puţin înaintea mesei, punem cotletele pe grătar. Le întoarcem pe amandouă părţile şi după 3-6…
Read more »

Miel cu spanac

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne 1,500 kg spanac 1 lingură grăsime 1 ceapă mare 1 varf de cuţit boia roşie 1 lingură bulion de roşii 5 felii lămaie Pentru rantaş : grăsime făină Curăţăm spanacul şi îl spălăm în 4-5 ane. Il aşezăm într-o cratiţă, turnăm dea­supra apă sărată clocotită cat să-l aco­pere şi lăsăm…
Read more »

Tocana secuiasca

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne berbec 2-3 cepe putină untură 1 ceaşcă, lapte 1 ceaşcă smantană 2 gălbenuşuri otel după gust 1 pahar apă Mod de preparare: Tăiem carnea de berbec de la rinichi în cuburi potrivite, peste care turnăm apă clocotită. Apoi le spălăm bine ca să iasă mirosul de berbec. Punem carnea într-o…
Read more »

Drob de miel in aluat

9 August 2010
  Ingrediente: 1 prapur măruntaiele de la un miel 3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde puţin miez de paine albă muiat în lapte 2 gălbenuşuri 1 ou întreg sare piper 1 lingură lapte dulce rece sau apă rece 1 lingură grăsime Pentru aluat de cartofi : 500 g cartofi 1…
Read more »

Gogoşele cu peste şi iere cu garnitură de ţelină brezată

9 August 2010
Ingrediente: 800 g şalău sau crap ori alt peşte 220 g icre tescuite de crap sau chefal 1 1/2 legătură asmăţui 1 1/2 lingură făină 1 1/2 pahar vin 1 ceapă 1 1/2 lingură smîntînă 60 g ulei 1foaie dafin 500 g ţelină   Mod de preparare: Peştele se fierbe cu 1 1/2 pahar vin, puţină…
Read more »

Ouă fierte japoneze cu garnitură de pilaf de scoici şi file de anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 250 g orez 1/2 linguriţă boia iute sau curry 1 ceapă 1 1/2 l supă 30 scoici 6 fileuri de anşoa 100 g unt 30 g făină 1 1/2 pahar lapte sare 50 g capere   Mod de preparare: Ouale se fierb şi se curăţă.Se face un pilaf din orez,…
Read more »

Roşii umplute cu jumări de ouă amestecate cu file, şuncă, ceapă, usturoi şi mărar cu garnitură de ciuperci prăjite

9 August 2010
    Ingrediente: 12 roşii mari 12 ouă 220 g file 100 g unt 3 fire ceapă verde 3 căţei usturoi 1 legătură mărar 12 ciuperci sare 4 linguri lapte   Mod de preparare: Roşiile se prepară de umplut. Fileul se fierbe si se taie julien, se adaugă ouăle şi cu ceapa, usturoiul şi mărarul…
Read more »

Tartelete cu pui

9 August 2010
    Ingrediente: 18 tartelete din foitaj coapte 1 pui mare 3 ouă 1 1/2 lingură făină sare 1 ceapă 150 g friscă lichidă Maggi 80 g unt   Mod de preparare: Puiul se fierbe în apă cu sare, cu carnea de la piept scoasă care nu se fierbe. Se scoate, se dă la rece…
Read more »

Painişoare umplute cu carne de pui cu garnitură de salată verde

9 August 2010
    Ingrediente: 24 painişoare 1 pui 1 1/2 lingură făină 3 linguri smîntînă sare 1 ceapă Maggi 3 salate 1 1/2 lingură oţet 30 g ulei   Mod de preparare: Puiul se fierbe 40 minute în apă cu sare şi ceapă. Cind s-a răcit, puiul se taie julien şi din zeamă se face un…
Read more »

Tas kebap

9 August 2010
  Ingrediente: 1 kg carne berbec 1 lingură untură 4 cepe cimbru 1 lingură bulion de roşii 1/2 păhărel vin Mod de preparare: Tăiem carnea de berbec în bucăţele mici de forma unor cuburi. Le punem în­tr-o cratiţă cu o lingură de untură, cu ceapa tăiată felii subţiri, piper, sare, cim­bru şi un pahar de…
Read more »

Ouă fierte cleioase cu garnitura de mazare,salata verde si arpagic

9 August 2010
  Ingrediente: 12 ouă 600 g mazăre 100 g unt 1/3 l lapte 2 linguri făină 150 g arpagic 3 salate verzi 1 legătură mărar 12 crutoane rotunde prajite   Mod de preparare: Ouăle se pun la fiert în apă clocotită cu fierb 5-6 minute, se scot şi se pun in apă rece apoi se…
Read more »

Tartelete cu sparanghel şi şvaiţer

9 August 2010
    Ingrediente: 500 g sparanghel 180 g şvaiţer 3 ouă 2 linguri făină 1 pahar lapte 3 linguri smîntînă sare puţin cayenne sau boia 70 g unt 18 tartelete coapte din foitaj   Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul să nu aibe aţe şi se taie bucăţele începînd de la vîrf, atit cît este…
Read more »

Oua fierte cu gar­nitură de salată de icre cu migdale, crutoane şi măsline umplute cu anşoa

9 August 2010
    Ingrediente: 12 ouă 150 g icre tescuite 200 g măsline mari 1 tub pastă de anşoa 12 cru­toane prăjite 1/2 lămîie 30 g migdale prăjite 180 g ulei 1 felie franzelă sare pătrunjel   Mod de preparare: Migdalele se pisează în piuă, apoi icrele şi se amestecă cu franzela înmuiata şi stoarsă. Se…
Read more »

Gogoşele picante cu peşte cu garnitură de foi de ţelină cu maioneză

9 August 2010
Ingrediente: 900 g peşte oceanic 30 g şofran 1 ardei iute 80 g ulei sare 1 ceapă 80 g griş 1 1/2 pahar de lapte 1 1/2 lingură de oţet ulei   Mod de preparare: Peştele se fierbe 20 minute. Zeama se strecoară şi se fierbe cu griş, ardei, şofran, ceapa tocată pînă se îngroaşă,…
Read more »

Ouă jumări a la Craiova

9 August 2010
    Ingrediente: 6-7 ouă 1 ceapă 200 g ficat de pasăre sau miel 200 g bureţi 80 g afumătură verdeaţă 80 g unt 1 lingură bulion sare piper lapte vin.   Mod de preparare: Se fac jumările şi se aşază pe farfurie în formă de vulcan. între timp se face un sote din untul,…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro