Retete de Paste:
Pui fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi
2 October 2012
Pui
fript cu roşii coapte şi mujdei de usturoi din: pui, rosii, usturoi,
ulei si sare. Ingrediente: 1 pui 7-8 rosii coapte bine 5-6 catei de
usturoi 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Puiul îl ungi cu puţin
ulei, îl sărezi şi îl pui pe grătar. Aşezi roşiile pe lângă pui, pe
grătar…
Read more »
Read more »
Friptură de porc şi salată de mere cu ardei
2 October 2012
O
reteta de friptura de porc si salata de mere cu ardei din: spata de
porc, unt, zahar brun, mustar cu boabe, ceapa, mere, ardei grasi, frunze
de dafin, otet de cidru, ulei de masline, si zahar brun. Ingrediente:
2-2,5 kg spata de porc sau piept de porc, rulat si legat cu ata
alimentara 50…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere
1 October 2012
O
reteta de Piept de pui la gratar cu mix de condimente si miere din:
piept de pui, sare, piper, miere, condimente si ulei de masline.
Ingrediente: Piept de pui dezosat Sare și piper miere mix de condimete
ulei de măsline Mod de preparare: Asezoneaza fiecare bucata de pipet
de pui piept cu…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salată de fasole verde
1 October 2012
O
reteta de salata de fasole verde din: fasole verde, ceapa, ulei de
masline, otet de vin rosu, zahar si boabe de mustar. Ingrediente: 450 g
fasole verde, curatta 4 cepe, tocate fin 1 1/2 lingura ulei de masline 3
linguri otet de vin rosu 1 1/2 lingura de zahar 1 lingura boabe de
mustar…
Read more »
Read more »
Pateuri cu brânză
1 October 2012
O
reteta simpla de pateuri cu branza din: faina, untura, ou, drojdie,
sare, lapte, branza, chimen si ou. Ingrediente: 700 g faina 250 g untura
1 ou 1 cub drojdie sare si lapte cat cuprinde pentru umplutura: branza
chimen 1 ou Mod de preparare: Amesteci ingredientele şi faci un aluat
pe care îl laşi…
Read more »
Read more »
Morcovi la cratita
1 October 2012
O
reteta de morcovi la cratita din: morcovi, unt, foid e dafin, sare de
mare si piper. Ingrediente: 800 g morcovi mijlocii, curatati un cub de
unt cateva foi de dafin sare de mare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare: Tăiaţi morcovii pe lungime în bucăţi de circa 6 cm,
apoi găsiţi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu praz la cuptor
1 October 2012
O
reteta de ciuperci cu praz la cuptor din: broccoli, praz, ciuperci,
orez, oua, smantana, ulei, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1
broccoli 1 praz 10 ciuperci pleurotus 2 cani orez 4 oua fierte 1 ou crud
4 linguri smantana ulei sare piper cascaval ras Mod de preparare: Tai
prazul şi îl căleşti în…
Read more »
Read more »
Pate de patrunjel
1 October 2012
O
reteta de pate de patrunjel din: patrunjel, branza de vaci, unt, ulei,
ceapa, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 radacini de
patrunjel date pe razatoarea mica 200 g branza de vaci proaspata 2
linguri unt 2 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt zeama de la 1/2 lamaie
patrunjel verde tocat Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Daiquiri cu votca si zmeura
1 October 2012
Fierbe
un sirp de 100 ml apa si 125 g zahar tos. Lasa sa se raceasca complet.
In tocatorul electric marunteste 250 g zmeura, 150 ml votca, zeama de la
2-3 lamai; adauga siropul. Toarna in pahare pline cu gheata zdrobite si
serveste sau marunteste cu gheata pentru a obtine Daiquiri granita.
Read more »
Read more »
Platica la cuptor cu cartofi
1 October 2012
Există
mai multe variante atât în bucătăria spaniolă, cât şi în cea italiană,
unde acest fel de a găti peştele se numeşte al horno, respectiv al
forno. Aşadar, peştele întreg, eviscerat şi curăţat de solzi, este
prăjit la cuptor pe un pat de cartofi tăiaţi în felii subţiri. Uneori,
peştele se acoperă cu un strat…
Read more »
Read more »
Murături bulgăreşti
1 October 2012
O
reteta de muraturi bulgaresti din: conopida, morcovi, gogosari, telina,
usturoi, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, otet de mere si apa.
Ingrediente: conopida morcovi gogosari telina usturoi sare grunjoasa (20
g/1 kg legume) zahar (40 g/1 kg legume) foi de dafin (1 frunza/1kg
legume) piper boabe otet de mere (200 ml/1kg legume) apa…
Read more »
Read more »
File de porc cu castraveti
1 October 2012
O
reteta de file de porc cu castraveti din: file de porc, castraveti,
ceapa, ulei, sos de soia, usturoi, ardei iute, ghimbir si susan.
Ingrediente: 500 g file de porc 250 g castraveti 2 cepe 2 linguri ulei 3
linguri sos de soia 1 catel de usturoi 1 ardei iute mic 30 g ghimbir,
susan…
Read more »
Read more »
Buseuri de mini burgeri
1 October 2012
O
reteta de Buseuri de mini burgeri din: ulei de masine, ceapa rosie,
carne de vita, ansoa, pesmet, rozmarin, castravete, marar, otet, zahar,
sare, chifle si sos tzatziki. Ingrediente: 1 1/2 linguri ulei de masline
1 ceapa rosie, mare, taiata bucati 400 g carne de vita tocata 1
conserva de ansoa, tocate 50 g pesmet…
Read more »
Read more »
Tocană din carne de vită cu vin roşu
1 October 2012
O
reteta de Tocană din carne de vită cu vin roşu din: faina, sare, piper,
carne de vita, ulei, ceapa, usturoi, cartofi, morcovi, pastarnac, supa
de vita, vin rosu, foaie de dafin, verdeata si varza. Tocana e mai bună
dacă o consumi a doua zi, astfel aromele au timp să se amestece si să
se…
Read more »
Read more »
Budinca cu ciuperci
1 October 2012
O
reteta delicioasa de budinca cu: cascaval, branza de vaci, branza
telemea, hribi, ceapa rosie, smantana, oua, sare, piper, oregano, gris,
unt, pesmet. Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g
brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o
linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…
Read more »
Read more »
Macrou la gratar cu sos de ardei
1 October 2012
O
reteta de macrou la gratar cu sos de ardei din: fileuri de macrou,
ulei, ciabatta, patrunjel, salvie, ardei capia, usturoi, condimente,
zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 6 fileuri de macrou 2
linguri ulei 1 ciabatta, taiata orizontal in doua si apoi taiata in 3
felii, rumenite pentru sosul de ardei: 1…
Read more »
Read more »
Copiii români beau sucuri de fructe… fără fructe!
1 October 2012
“De
struguri”, “de portocale” etc. sunt băuturile care n-au văzut în viaţa
lor fructul. Eticheta ne arată portocala, iar la ingrediente lipseşte
complet Cea mai tare aberaţie în materie de alimentaţie: pe eticheta
unui cunoscut suc vândut în România scrie cuvântul “STRUGURI”, iar pe
partea cealaltă a sticlei, la ingrediente, lipseşte cu desăvârşire
elementul esenţial…
Read more »
Read more »
Carne stratificată cu şuncă si brânză
1 October 2012
Carne
stratificată cu şuncă si brânză din: carne de porc, cascaval, sunca,
bacon, oua, sare, piper, ulei, pesmet, maioneza, smantana, porumb,
usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel verde. Ingrediente: 15 felii
carne de porc (sau pui) 15 felii cascaval 15 felii sunca presata cateva
felii de bacon 3 oua intregi sare piper 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Amestec in otet
30 September 2012
Amestec
in otet din: castraveti, gogosari, ardei iuti, otet, apa, sare, zahar,
piper boabe si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg castraveti 500 g
gogosari 500 g ardei iuti 500 ml otet 1,5 l apa 2 linguri cu sare 4
linguri cu zahar piper boabe boabe de mustar Mod de preparare: Spală
castraveţii (alege-i…
Read more »
Read more »
Pui aromat si fasole in stil toscan
30 September 2012
Incinge
grătarul şi frige puiul câte 20-25 de minute pe fiecare parte, până
devine auriu, crocant şi pătruns. Dacă ai un grătar cu capac, nu uita să
îl foloseşti. Dacă nu ai aşa ceva, aşază peste pui o tavă adâncă sau un
vas termorezistent. între timp, pregăteşte fasolea în cuptor ca în
reţeta şi adaugă…
Read more »
Read more »
Cocktail The Emmy
30 September 2012
O
reteta simpla de Coctail The Emmy din: sampanie, suc de rodie, suc de
lamaie, lichior si votca. Ingrediente: sampanie 1 ½ parti suc de rodie 1
½ parti suc de lamaie 1 parte lichior St. Germain 1 ½ parti de votca
Mod de preparare: Combina toate ingredientele intr-un shaker, mai putin
sampania, si…
Read more »
Read more »
Frigărui din piept de pui
30 September 2012
O
reteta de frigarui din piept de pui: piept de pui, ceapa rosie, ardei
grasi, ciuperci, dovlecei, vanata, rosii cherry si bete pentru frigarui.
Ingrediente: 1 piept de pui pentru gratar 1-2 bucati ceapa rosie 2
ardei grasi 3-4 ciuperci 2 dovlecei 1 vanata 1 mana de rosii cherry bete
pentru frigarui Mod de…
Read more »
Read more »
Tort cu pere
30 September 2012
O
reteta de tort de pere din: oua, pere, unt, lapte, zahar, faina, zahar
vanilat, praf de copt, scortisoara, sare si ciocolata. Ingrediente: 3
oua 8 pere 120 g unt 120 ml lapte 150 g zahar 250 g faina 1 plic zahar
vanilat 1 1/2 lingurite cu praf de copt scortisoara 1/2 lingurita cu
sare…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste si sunca
30 September 2012
O
reteta de rulouri de peste si sunca din: fileuri de pastrav, sunca de
praga, zeama si coaja de lamaie, cimbru, hrean si tepuse de lemn.
Ingrediente: 4 fileuri de pastrav 8 felii de sunca de Praga, pliate in
doua pe lungime 1/2 lamaie, zeama si coaja cateva fire de cimbru, tocat 2
linguri hrean…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Vinete umplute
30 September 2012
O
reteta de vinete umplute din: vinete, ardei, rosii, muschiulet,
cascaval, sare, piper, usturoi, condimente, legume deshidratate si ulei
de masline. Ingrediente: 1 vanata mai mare 3 vinete mai mici si subtiri 2
ardei verzi, 2 rosii 400 g rosii in bulion cateva felii de muschiulet
cateva felii de cascaval sau branza topita feliata sare…
Read more »
Read more »
Saramura de pui cu rosii
30 September 2012
O
reteta de saramura de pui cu rosii din: carne de pasare, ceapa, ardei
gras, rosii, concentrat de legume, usturoi si patrunjel. Ingrediente:
600 g carne de pasare 100 g ceapa 400 g ardei gras 450 g rosii proaspete
sau in bulion 1 lingurita concentrat de legume 2 catei de usturoi 1
legatura mica de…
Read more »
Read more »
Musaca de telină
30 September 2012
O
reteta de musaca de telina din: carne tocata, telina, ceapa, ardei,
rosii, sare, bulion, oua, smantana, piper, verdeata, faina, ulei si supa
de carne. Ingrediente: 750 g carne tocata amestec 6-8 teline 2 cepe 1
ardei 1/2 kg rosii sare 1 lingura bulion 2 oua 2-3 linguri smantana
piper verdeata (marar si patrunjel) 3…
Read more »
Read more »
Turn de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură
30 September 2012
Turn
de fursecuri şi cremă de ricotta cu zmeură din: albusuri, unt, faina,
zahar, rom, extact de vanilie, ricotta, coaja de lamaie, zahar brun,
zmeura, limes si dulceata de zmeura. Ingrediente: 5 albusuri 160 g unt
cu 82% grasime, topit 150 g faina 150 g zahar fin 1 lingura de rom 1
lingurita extract de…
Read more »
Read more »
Aripioare în stil mediteranean
30 September 2012
O
reteta de aripioare in stil mediteranean din: aripioare de pui,
masline, ulei de masline, rozmarin, salvie, usturoi, lamaie, zeama de
lamaie, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 10 aripioare de pui
200 g masline 5-6 linguri ulei de masline 1 crenguta rozmarin 1 crenguta
de salvie 1 capatana de usturoi 3 catei de…
Read more »
Read more »
Arancini
30 September 2012
Arancini
este o specialitate a bucătăriei siciliene. Este vorba despre o minge
de orez prăjit, cu diametrul de 8-10 cm, umplută cu ragu (carne tocată),
mozzarella şi mazăre boabe. Numele derivă din culoarea tipică ce
seamănă cu cea a portocalei, în partea orientală a insulei, arancinile
pot fi întâlnite şi cu o formă conică. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Sos picant de ardei
30 September 2012
O
reteta de sos picant de ardei din: rosii, ardei capia, ceapa, ardei
iute, usturoi, telina, cuisoare, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 kg
roşii 1 kg ardei capia roșu și verde 7 cepe 7 ardei iute 5 căței de
usturoi frunze de ţelină cuişoare sare piper 300 ml ulei Mod de
preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Friptura de porc marinata
30 September 2012
O
reteta de friptura de porc marinata din: muschi de porc, arahide,
cimbru, ulei de floarea soarelui, sos de soia, sos de stridii, usturoi,
chimbir si chilli. Ingrediente: 2 bucati muschi file de porc, taiat
felii de 1,5 cm grosime 50 g arahide, rumenite cateva fire de cimbru
pentru marinata: 1 lingura ulei de floarea…
Read more »
Read more »
Clătite dulci cu mascarpone şi fructe de pădure
30 September 2012
Clătite
dulci cu mascarpone şi fructe de pădure din: oua, faina, lapte, zahar
vanilat, ulei, sare, praf de copt, mascarpone, rom, zahar brun si fructe
de padure. Ingrediente: 3 oua 350 g de faina 400 ml de lapte integral 1
lingurita de zahar vanilat 1 lingura de ulei 1 praf de sare 1 varf de…
Granita cu piersici si kiwi
30 September 2012
O
reteta de Granita cu piersici si kiwi din: piersici, zahar, kiwi, apa,
lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 150 g piersici curatate si
taiate cubulete 180 g zahar 150 g kiwi curatate si taiate cubulete 250
ml apa 1/2 lamaie pentru decor: 1 piersica 2 kiwi frunze de menta Mod
de preparare: Prepari…
Read more »
Read more »
Cupe cu avocado, creveti si costita
30 September 2012
Cupe
cu avocado, creveti si costita din: creveti, costita, avocado, mango,
ceapa rosie si salata verde. Ingrediente: 24 bucati creveti mari 12
felii de costita, taiata pe jumatate 1 avocado, taiat bucati 1/2 mango
bine copt, tocat marunt 1/2 ceapa rosie, mica, tocata marunt 2 bucati
salata verde Mod de preparare: Inveleste fiecare crevete…
Read more »
Read more »
Friptura ungureasca cu vinete
30 September 2012
O
reteta de friptura ungureasca cu vinete din: muschi de vaca, ulei,
vinete, cartofi, unt, ceapa, boia de ardei, ardei grasi, bulion de rosii
si sare. Ingrediente: 800 g muschi de vaca 140 g ulei 2 vinete 1/2 kg
cartofi 40 g unt 3 cepe 1 lingurita boia de ardei dulce 4 ardei grasi 2…
Read more »
Read more »
Aripioare pane in aluat de bere si garnitura de orez
30 September 2012
Aripioare
pane in aluat de bere si garnitura de orez din: aripioare de pui, oua,
faina, bere, sare, piper, ulei, orez, ardei gras, ceapa rosie si
ciuperci. Ingrediente: 6 aripioare de pui doua oua 4-5 linguri faina 250
ml bere sare piper pentru prajire 250 ml ulei pentru granitura: 100 g
orez un ardei gras…
Read more »
Read more »
File de somon cu garnitură de roşii si dovlecei
30 September 2012
File
de somon cu garnitură de roşii si dovlecei din: fileuri de somon, suc
de lamaie, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, usturoi, rosii si
cimbru verde. Ingrediente: 4 fileuri de somon (somn sau cod) sucul de la
o lamaie mica 2 linguri ulei de masline sare si piper pentru garnitura
de legume: 2 dovlecei…
Read more »
Read more »
Aspic de fructe de padure cu vin
30 September 2012
O
reteta de aspic de fructe de padure cu vin din: fructe de padure, vin,
foi de gelatina, zahar, menta, zahar si frisca. Ingrediente: 400 g
amestec de fructe de padure 300 ml de vin de desert 4 foi de gelatina
200 g zahar 15 g de menta proaspata 150 g zahar frisca si fruze…
Read more »
Read more »
Supa cu sparanghel
29 September 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, masline, morcov, cartofi, fasole verde,
sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel
doi ardei graşi 3 roşii, un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de
măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde…
Read more »
Read more »
Ruladă de biscuiţi cu rodii
29 September 2012
O
reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra,
lapte, rom, rodie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon.
Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr
pudră 250 ml lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o
lingură cu menta tocată…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume şi kaizer
29 September 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras, rosii,
kaizer, salata verde, ulei, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei
capia o ceapă albă un ardei gras verde 3 roşii 300 g kaizer o salată
verde ulei de floarea-soarelui legume de sezon cartofi Mod de preparare:
Vinetele se spală, se taie în câte…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orez şi legume
29 September 2012
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: orez, fasole verde, fasole rosie,
porumb, ceapa, dovlecei, ulei, sare, piper, rosii, patrunjel.
Ingrediente: 100 g orez 100 g fasole verde o conservă fasole roşie 100 g
boabe de porumb o ceapă 4 dovlecei 100 ml ulei de floarea- soarelui
sare piper roşii pătrunjel Mod de preparare: Dovleceii se…
Read more »
Read more »
Cod cu linte Puy
28 September 2012
Aceasta
este o combinaţie de peşte cu o garnitură care în mod tradiţional se
asociază cu alte tipuri de carne. Textura fermă a cărnii de cod este
bine pusă în valoare de stratul de linte Puy peste care se pune peştele.
O varianta: codul este fiert în apă cu suc de lămâie, iar lintea
trebuie…
Read more »
Read more »
Carne de vită feliată cu cremă de trufe
28 September 2012
O
reteta de carne de vita feliata cu crema de trufe din: antricot de
vita, crema de trufe, smantana, sare, piper, frunze de rucola, parmezan
si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg antricot de vita 300 g crema de
trufe 4 linguri smantana de gatit sare piper 2 maini frunze de rucola 80
g de…
Read more »
Read more »
Supă de creveţi
28 September 2012
O
reteta de supa de creveti din: creveti, ceapa, morcov, cartof, ardei
iute, ardei gras, vin, rom, smantnan, ulei si sare. Ingrediente: 300 g
creveti decorticati 1 ceapa 1 morcov 1 cartof dulce 2 ardei iuti 1 ardei
gras rosu 50 ml vin alb 30 ml rom 200 ml smantana de gatit ulei sare …
Read more »
Read more »
Pere umplute cu nucă
28 September 2012
O
reteta de pere umplute cu nuca din: pere, nuca, miere, unt si
scortisoara. Ingrediente: 6 pere 2 linguri cu nuca pisata 3 linguri cu
miere 1 lingurita cu unt scortisoara Mod de preparare: Spală perele şi
taie-le în jumătăţi, pe lung. Cu o linguriţă, scoate partea cu seminţe,
în- depărtează-le cu vârful unui…
Read more »
Read more »
Cartofi cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie
28 September 2012
Cartofi
cu rozmarin si sare cu aromă de lămâie din: coaja de lamaie, sare de
mare, ulei de floarea soarelui, cartofi si rozmarin. Ingrediente: coaja
rasa de la o lamaie 4 linguri de sare de mare ulei de floarea soarelui
800 g cartofi, curatati si taiati betisoare fine frunzele de la cateva
fire de rozmarin…
Read more »
Read more »
Cocktail The Day After
28 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail The Day After din: galbenus, supa de carne,
zeama de lamaie, votca, sare si piper. Ingrediente: 1 galbenus 16 cl
Consomme double (supa de carne) 0,5 cl zeama proaspata de lamaie 2 cl
votca sare piper Mod de preparare: Preparam supa de carne, mixam cu
votca si cu zeama…
Read more »
Read more »
Chiftele de porumb
28 September 2012
O
reteta de chiftele de porumb din: boabe de porumb, oua, faina, zahar,
sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de porumb (din conserva) 2 oua 2
linguri faina 1 1/2 lingurita zahar 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita
piper Mod de preparare: Amesteci gălbenuşurile cu sarea, zahărul,
piperul, porumbul şi făina, după care adaugi…
Read more »
Read more »
Frigarui de vita si pui
28 September 2012
O
frigarui de vita si pui din: piept de pui, muschi de vita, ardei grasi,
sos de soia, otet balsamic, usturoi, ulei, cimbru, zeama de lamaie si
sare. Ingrediente: 1 piept mare de pui 500 g muschi de vita 2 ardei
grasi vezi 2 ardei grasi rosii 1 lingura cu sos de soia 1 lingura…
Read more »
Read more »
Carnati cu bere si ardei
28 September 2012
O
reteta de carnati cu bere si ardei din: ulei de masline, carnati, ardei
grasi, ceapa rosie, usturoi, bere, pasta de tomate, oregano, sare si
piper. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline 1 kg carnati proaspeti 3
ardei grasi rosii 2 ardei ardei grasi verzi 2 cepe rosii mari 3 catei
de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Mancare chinezeasca
28 September 2012
O
reteta de mancare chinezeasca din: piept de pui, ceapa, morcov,
ciuperci, boabe de porumb, sare, piper, boia iute, curry, orez si ulei.
Ingrediente: 1 kg piept de pui 500 g ceapa sau praz 500 g morcov 500 g
ciuperci 500 g boabe de porumb dulce (conserva) sare piper boia iute
curry 1/2 cana orez…
Read more »
Read more »
Desert cu pepene galben si branza
28 September 2012
Desert
cu pepene galben si branza din: pepene galben, branza, frunze de menta
si lichior de fructe. Ingrediente: 1 pepene galben 200 g branza fina
(Gouda) frunze de menta 4 linguri lichior de fructe Mod de preparare:
Speli şi tai pepenele galben în două şi înlături seminţele. Scobeşti
pepenele cu o lingură şi pui…
Read more »
Read more »
Supă de rădăcinoase
28 September 2012
O
reteta de supa de radacinoase din: ceapa, morcovi, cartofi, telina,
gulie, usturoi, smantana, ou, ulei si sare. Pentru un gust fin şi
surprinzător, adaugă puţină coajă rasă şi zeama de la două portocale
mari. Ingrediente: 1 ceapa 4 morcovi 2 cartofi 1 telina 1 gulie 2 catei
de usturoi 200 ml smantana 1 ou…
Read more »
Read more »
Harissa de ardei iuţi şi roşii
28 September 2012
O
reteta de harissa de ardei iuti si rosii din: seminte de chimen,
seminte de coriandru, seminte de chimion, ulei de masline, usturoi,
paparika afumata, rosii, ardei iute si apa de trandafir. Ingediente:
cate 1 lingurita seminte de chimen si de coriandru 1/2 lingurita seminte
de chimion 100 ml ulei de masline, plus extra pentru…
Read more »
Read more »
Piatto mediterraneo
28 September 2012
O
reteta delicioasa de piatto mediterraneo cu: creveti, rosii uscate,
rosii cherry, usturoi, vin alb, ulei de masline, sare, piper, oregano,
patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 1 pachet de 500g de creveţi black
tiger în coajă, fără cap 100-150g de roşii uscate la soare, în ulei
(pomodori secchi) 2 ciorchini de roşii cherry măsline negre 1…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Tiramisu
28 September 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu cu: oua, branza mascarpone, piscoturi,
zahar pudra, cafea instant. Ingrediente: 2 ouă brânză mascarpone
pişcoturi zahăr pudră apă fiartă cafea instant Mod de preparare: Se bat
bine gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă brânza mascarpone, şi se
amestecă cu telul până nu mai sunt cocoloaşe de la branza si se
omogenizeaza.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmezan
28 September 2012
Salata
cu legume la gratar cu dressing de otet balsamic si parmesan din:
dovlecei, sparanghel, ardei grasi, spanac, parmezan, ulei de masline,
sare, piper, ulei de masline, canola, otet balsamic, miere, sare si
piper. Ingrediente: 3 dovlecei tăiati 1 buchet sparanghel 2 ardei grasi
Spanac proaspat 3/4 cana parmezan ras 1/4 ulei de măsline 1…
Read more »
Read more »
Ciolan cu bere
28 September 2012
O
reteta de ciolan cu bere din: ciolan, ceapa, usturoi, supa de carne,
sare, piper, untura si bere. Ingrediente: 1-2 ciolan crud de porc
(partea mai carnoasa) 7-8 cepe 3-4 catei de usturoi circa 1,5 l supa de
carne sare piper macinat 5-6 linguri de untura 1 sticla bere blonda (0,5
l) Mod de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle picante
28 September 2012
O
reteta de tagliatelle picante din: tagliatelle, ulei de masline, rosii,
unt, ulei, ceapa, oregano, capere, sare si ardei iute. Ingrediente: 400
g tagliatelle (paste) 100 ml ulei de masline 500 g rosii 50 g unt 2
linguri ulei 1 ceapa oregano 50 g capere sare ardei iute Mod de
preparare: Pui într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Tocanita de vita cu bere
28 September 2012
O
reteta de tocanita de vita cu bere din: carne de vita, ceapa, cartofi,
cartofi, ardei capia, morcovi, ciuperci, rosii in suc, ulei, usturoi,
amidon, bere neagra si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de vita 1
ceapa 4 cartofi potriviti 1 ardei capia 2 morcovi 300 g ciuperci 1 cutie
de rosii in suc propriu…
Read more »
Read more »
Friptura mediteraneana
28 September 2012
O
reteta de Friptura mediteraneana din: carne de vitel, ulei de masline,
rosii, ardei grasi, masline, vin rosu, usturoi, busuioc, cimbru, oregano
si bulion. Ingrediente: 500 g carne de vitel fara os 4 linguri ulei de
masline 2 rosii 2 ardei grasi 100 g masline negre fara samburi, taiate
grosier 50 ml vin rosu 2…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor umplut cu ficatei
28 September 2012
O
reteta de pui la cuptor umplut cu ficatei din: pui, ficatei de pasare,
kaizer, cascaval, condimente, piper, cimbru, ulei si apa. Ingrediente: 1
pui de casa intreg 300 g ficatei de pasare 200 g kaizer 100 g cascaval 1
1/2 lingurita condimente piper cimbru ulei 1 pahar de apa Mod de
preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Casata
28 September 2012
Casata
din: caise, piersici, nectarine, zahar vanilat, vin alb, miere de
albine, coaja de lamaie, frisca, gelatina si ciocolata. Ingrediente: 5-6
caise 3 piersici 4 nectarine 2 pachetele zahar vanilat 100 ml vin alb 2
linguri miere de albine zeama si coaja unei lamai 250 ml frisca 6 foi
de gelatina pentru decor: 150 g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Lasagna cu legume
28 September 2012
O
reteta de lasagna cu legume din: foi de lasagna, vanata, dovlecei,
ceapa, ardei, usturoi, usturoi, lapte, sos de soia, cascaval, piper si
sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 1 vanata 2 dovlecei 1 ceapa 2
rosii 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 catei de usturoi 1 ceasca de lapte 2
linguri cu…
Carpaccio de caracatiţă
28 September 2012
Carpaccio
de caracatiţă din: anason, morcovi, telina, praz, sos de soia, ghimbir,
caracatita, cardamom, salata, zeama de lamaie, ceapa rosie, capere,
ulei de masline si seminte de susan. Ingrediente: 4 bucăți anason stelat
2 morcovi rași mare 2 tulpini de țelină tocate mare 2 fire de praz
tocate mare 1 ceașcă sos de soia 1…
Read more »
Read more »
Punci de suc de struguri
28 September 2012
Punci
de suc de struguri din: vin de bordeaux, struguri rosii, frunza de
dafin, cuisoare si zahar candel. Ingrediente: 1/4 l vin Bordeaux 1/4 l
suc de struguri rosii 1 frunza de dafin 1 cuisoare zahar candel Mod de
preparare: Fierbem vinul rosu cu sucul de struguri rosii. Adaugam
frunza de dafin si cuisoare,…
Read more »
Read more »
Risotto la cuptor cu ardei gras
28 September 2012
O
reteta de Risotto la cuptor cu ardei gras din: ulei, ceapa, orez, vin,
rosii, ardei, supa de legume, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 1
lingura cu ulei 1 ceapa, taiata marunt 300 g orez 100 ml de vin alba
(optional, sau poti adauga mai multa supa) 400 g rosii tocate din
conserve 200 g ardei…
Read more »
Read more »
Bruschette
28 September 2012
O
reteta delicioasa de bruschette cu: fasole pastai, masline verzi,
ansoa, paine, ulei de masline. Ingrediente: fasole păstăi măsline verzi
anşoa baghetă de pâine ulei de măsline Mod de preparare: Păstăile se
fierb în apa cu sare timp de aproximativ 5 minute, se iau de pe foc şi
imediat se spală cu apă rece, iar…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Budinca
28 September 2012
O
reteta delicioasa de budinca cu: arpacas, nuca, fructe uscate, miere,
lapte, nuca de cocos. Ingrediente: 2 câni de arpacaş, fiert şi răcit 2
pumni miez de nucă, rupt în bucăţele 100 g de fructe uscate (eu am
folosit un amestec de smochine, curmale şi caise) 1-2 linguri miere
lapte nuca de cocos deshidratată, pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri de prosciutto cu sparanghel
28 September 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: prosciutto, sparanghel, parmezan,
smantana, faina, unt, lapte, sare. Ingrediente: sparanghel proaspăt
prosciutto feliat parmezan smântână făină unt lapte sare Mod de
preparare: Se prepară sosul bechamel astfel: se topeşte untul şi peste
se presară făina, cu atenţie pentru a nu forma cocoloaşe, se adaugă uşor
laptele încălzit şi peste…
Read more »
Read more »
Avocado cu tabbouleh
28 September 2012
O
reteta delicioasa de avocado cu: ceapa, rosie, patrunjel, ulei de
masline, lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1/2 ceapă, tocată
mărunt 1 roşie 1 legătură de pătrunjel, tocată 1/2lingură ulei de
măsline zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Avocado se
spală, se taie pe jumătate, apoi i se înlătură sâmburele.…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Pui tandoori
28 September 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion,
pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g
pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru
chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu
muştar şi garam maşala o lămâie…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Orez cu legume
28 September 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: conopida, cartofi, mazare, ceapa,
cardamon, pudra de ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare.
Ingrediente: 200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o
cană de orez şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o
jumătate de linguriţă cu pudră de ardei…
Read more »
Read more »
Pui cu unt
28 September 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: ceapa, rosii, caju, migdale, ardei iute,
unt, ghimbir, usturoi, scortisoara, curcuma. Ingrediente: 700 g carne de
pui o ceapă 150 g roşii 100 g caju 100 g migdale doi ardei iuţi 3
linguri cu unt câte o linguriţă cu pastă de ghimbir şi usturoi un
beţişor de scorţişoară un…
Read more »
Read more »
Minipizza cu smochine, prosciutto si mozzarella
27 September 2012
Minipizza
cu smochine, prosciutto si mozzarella din: unt, salote, creme fraiche,
parmezan, smochine, mozzarella, rucola, prosciutto, ulei de masline
extravirgin, otet balsamic, faina, drojdie si sare. Ingrediente: 1
cubulet de unt 3 salote, tocate fin 250 g de creme fraiche 50 g
parmezan, ras 4 smochine coapte, taiate in bucati mari 125 g mozzarella
2…
Read more »
Read more »
Sos de roşii coapte
27 September 2012
Incălzeşte
cuptorul la 160° C/gaz 3. Taie pe jumătate 1 kg de roşii bine coapte şi
aşază-le într-o tavă de copt, cu partea tăiată în sus. Asezonează,
presară 1 vârf de zahăr, 1 linguriţă de oregano uscat şi 2 căţei de
usturoi feliaţi subţire, apoi stropeşte cu 2 linguriţe ulei de măsline.
Dă la cuptor…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume şi sos de vin
27 September 2012
Piept
de pui cu legume şi sos de vin din: piept de pui, porumb, fasole verde,
broccoli, mazare, ardei gras, ulei, vin rosu, unt, usturoi, faina,
zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 100 g porumb
dulce 100 g fasole verde 2 buchetele de broccoli 100 g mazare 1 ardei
gras rosu…
Read more »
Read more »
Galette cu legume de vară
27 September 2012
Galette
cu legume de vară din: faina, unt, sare, oregano, dovlecei, vinete,
rosii cherry, ardei capia si ciuperci. Ingrediente: pentru aluat: 250 g
faina 125 g unt rece taiat cubulete 1 lingura rasa de sare 1 lingurita
rasa de oregano 75 ml apa rece pentru umplutura: 2 dovlecei 2 vinete
rosii cherry 2 ardei capia…
Read more »
Read more »
Roşii strivite şi ochi românesc pe pâine prăjită
27 September 2012
Incălzeşte
cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază două rămurele de roşii cherry (fiecare
cu 6 roşii) într-o tavă. Stropeşte cu 1 linguriţă ulei de măsline,
asezonează şi dă la cuptor 15 minute. Intre timp, fierbe 2 ouă în apă
fără coajă şi prăjeşte două felii mari de pâine ţărănească. Rupe roşiile
de pe rămurele, zdrobeşte-le…
Read more »
Read more »
Piept de pui copt
27 September 2012
O
reteta de piept de pui copt din: piept de pui, ceapa, ceapa verde,
chilli, condimente, boia dulce, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 6
bucati piept de pui 1 ceapa mare uscata 2 kg ceapa verde 1 lingurita
praf chilli 1-2 linguri condimente 2 linguri boia dulce 1 lingurita
cimbru uscat 2 linguri ulei piper…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu carne trase în miere
27 September 2012
O
reteta de ciuperci cu carne trase in miere din: muschi de porc sau
piept de pui, mustar, miere, sare, unt, ciuperci, cartofi si cimbru.
Ingrediente: 2 felii de mușchi de porc sau de piept de pui (180 g
fiecare) 1 lingură muștar sare 1 lingură miere 2 linguri unt 250 g
ciuperci Champignon curățate…
Read more »
Read more »
Mancare de legume
27 September 2012
O
reteta de mancare de legume din: cartofi, morcovi, vinete, telina,
dovlecei, ardei grasi, rosii, piper, usturoi, patrunjel verde si
condimente. Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 2 vinete 2 telina potrivite
3 dovlecei 3 ardei grasi 5 rosii piper 2 catei de usturoi 1 legatura
patrunjel verde 2 lingurite condimente Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Salata bogata de legume
27 September 2012
Salata
bogata de legume din: oua, cartofi, morcovi, broccoli, conopida, ceapa
verde, ulei de masline, masline, ciuperci, sare, piper, marar si lamaie.
Ingrediente: 3 oua 7-8 cartofi noi 5 morcovi 7-8 buchetele de broccoli 7
buchetele de conopida 5 fire de ceapa verde 4 linguri ulei de masline
10 masline mari 10 ciuperci mici sare…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu smantana
27 September 2012
O
reteta de ciorba de pui cu smantana din: piept de pui, ceapa, morcovi,
ardei gras, telina, sare, smantana, galbenus, taitei si bors.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 1/2 telina sare dupa gust 3-4 linguri smantana 1 galbenus 100
g taitei lati bors…
Read more »
Read more »
Plăcintă englezească cu pui
27 September 2012
O
reteta de placinta englezeasca cu pui din: piept de pui, ceapa, morcov,
ardei capia, ardei gras, smantana, faina, sare, piper, ulei, foitaj, ou
si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ceapa 1 morcov 1
ardei capia 1/2 ardei gras galben 3 linguri cu varf de smantana 1
lingura rasa cu faina…
Read more »
Read more »
Cremă de roşii cu morcov
27 September 2012
O
reteta de crema de rosii cu morcov din: rosii, morcovi, ceapa, usturoi,
smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg rosii 2 morcovi 2 cepe 1 catel de usturoi 50 g
smantana 2 linguri cu ulei de masline frunze de busuioc sare piper Mod
de preparare: Taie ceapa…
Read more »
Read more »
Salată de roşii, fasole şi avocado
27 September 2012
Scurge
şi clăteşte 420g de fasole albă din conservă. Amestecă boabele cu 250g
de roşii-prună mici, tăiate pe jumătate, 1 avocado tocat, 1 ceapă roşie
mică, feliată, şi 1 mână de coriandru tocat. Amestecă 2 linguriţe de
miere cu zeama şi coaja de la 1/2 de lămâie, toarnă-le peste salată şi
asezonează. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Rulouri din ardei
27 September 2012
O
reteta de rulouri din ardei: ardei gras, ciuperci, patrunjel, marar,
otet, ulei de masline, mustar, vin, zahar, sare si piper. Ingrediente: 2
ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 150 g ciuperci (din conserva) 1
legatura patrunjel 1 legatura marar 1 lingura cu otet 1 lingura cu ulei
de masline 2 linguri cu mustar…
Read more »
Read more »
Friptură italienească cu sos de roşii
27 September 2012
Friptură
italienească cu sos de roşii din: ceapa, ulei de masline, carne tocata
de vita, oua, pesmet, patrunjel, parmezan, rosii, usturoi, unt, zahar,
piper, sare si spaghete. Ingrediente: 3 cepe 5 linguri ulei de masline 1
kg carne tocata de vita 3 oua 50 g pesmet alb 4 linguri patrunjel tocat
125 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu scoici
27 September 2012
Supa
de rosii cu scoici din: rosii, paste scoici, carne de vita, morcovi,
ceapa, ulei, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1 kg rosii 100 g
scoici (paste) 500 g carne de vita 2 morcovi 1 ceapa 2 linguri ulei 1
legatura patrunjel 2 legaturi condimente de legume Mod de preparare:
Tai carnea de vită cubuleţe…
Read more »
Read more »
Mozzarella in carozza
27 September 2012
Mozzarela
in carozza din: paine toast, mozzarella, oua, ulei, sare, piper si
pesmet. Ingrediente: 1 paine toast 300 g mozzarella 4-5 oua ulei pentru
prajit sare piper pesmet Mod de preparare: Treci feliile de pâine prin
ouăle bătute cu sare şi piper şi la fel procedezi şi cu mozzarella,
tăiată felii, nici prea groase,…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Tartă cu pere
27 September 2012
O
reteta gustoasa de tarta cu pere din: aluat, inghetata de vanilie,
pere, zahar, zahar vanilat si unt. Foloseşte mere în ioc de pere şi pune
scorţişoară! Va fi un desert potrivit pentru serile reci de toamnă.
Ingrediente: 1 pchet aluat foitaj 300 g inghetata de vanilie 3-4 pere
mari 150 g zahar 3 plicuri…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu roşii, busuioc şi măsline
27 September 2012
Incălzeşte
cuptorul la 220° C/gaz 7. Aşază 200g de passata şi 500g de roşii
proaspete, tocate, într-o tavă mare, asezonează şi dă la cuptor 20 de
minute. Amestecă apoi mixul de roşii şi aşază 4 fileuri de peşte
deasupra. Asezonează bine peştele, împrăştie deasupra 100g de măsline
kalamata feliate şi dă la cuptor încă 12-15…
Read more »
Read more »
Inghetata de caise
27 September 2012
O
reteta de inghetata de caise din: lapte, zahar, zahar vanilat, oua,
amidon si caise. Ingrediente: 500 ml lapte 150 g zahar 2 plicuri zahar
vanilat 3 oua 1 lingura amidon alimentar 6 caise bine coapte Mod de
preparare: Speli caisele şi le tai cubuleţe. Fierbi laptele împreună cu
zahărul vanilat timp de 10…
Read more »
Read more »
Trentino
27 September 2012
Trentino
din: vinete, ardei gras, rucola, maghiran, ulei de masline, branza de
vaci, mustar si otet de vin. Ingrediente: 2 vinete 1 ardei gas rosu 100 g
rucola 2 fire de maghiran ulei de masline pentru prajit 300 g branza de
vaci 3 lingurite mustar potrivit de iute 1 lingura otet de vin sau
otet…
Read more »
Read more »
Salată de roşii curcubeu
27 September 2012
O
reteta de salata de rosii curcubeu din: rosii, sare de mare, piper,
otet balsamic, ulei de masline si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg
rosii coapte de diferite culori, forme si marimi sare de mare piper 2
linguri otet balsamic ulei de masline frunze de busuioc Mod de
preparare: Feliază roşiile şi aranjează-le…
Read more »
Read more »
Storceag (ciorbă de peşte)
27 September 2012
O
reteta de storceag din: sturion, varza, cartofi, ceapa, telina,
patrunjel, ardei gras, galbenus, smantana, leustean, sare si otet.
Ingrediente: sturion (cega, morun etc) 1/2 varza cartofi ceapa telina
radacina de patrunjel ardei gras galbenus smantana leustean sare otet
Mod de preparare: Peştele îl cureţi, îl speli, îl tai în bucăţele mici
şi îl…
Prajitura cu nectarine
26 September 2012
O
reteta de prajitura cu nectarine din: oua, faina, praf de copt, zahar
vanilat, nuci, lamaie, nectarine si zahar. Ingrediente: 6 oua 8 linguri
faina 1 praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 200-300 g nuci 1 lamaie 1
kg nectarine bine coapte 100 g zahar Mod de preparare: Zdrobeşti
miezul de nucă, tai…
Read more »
Read more »
Grog Dauphin
26 September 2012
O
reteta simpla de Grog Dauphin din: calvados, suc de mere, mere,
cuisoare si scortisoara. Ingredinete: 4 cl Calvados 10 cl suc de mere
bucati de mere 1 cuisoare putina scortisoara Mod de preparare:
Incalzim sucul de mere cu bucatile de mere, cuisoarele si scortisoara.
Adaugam Calvados-ul si servim fierbinte.
Read more »
Read more »
Tocănită de vită
26 September 2012
O
reteta de tocanita de vita din: pulpa de vita, cartofi, ardei grasi,
ceapa, ulei, boia, sare si piper. Ingrediente: 350 g pulpa de vita 500 g
cartofi 3 ardei grasi (2 rosii, 1 verde) 2 cepe albe 4 linguri cu ulei
boia sare piper Mod de preparare: Toaca mărunt ceapa, pune-o într-o
crăticioară…
Read more »
Read more »
Brioşe cu smochine şi migdale
26 September 2012
Brioşe
cu smochine şi migdale din: faina, praf de copt, unt, zahar, migdale,
apa de trandafiri, oua, smochine, fulgi de migdale si zahar pudra.
Ingrediente: 175 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 175
g unt moale 175 g de zahar 175 g de migdale macinate 1 lingura apa de
trandafiri 3…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Papanaşi
26 September 2012
O
reteta de papanasi din: branza de vaci, oua, praf de copt, coaja de
lamaie, zahar vanilat, smantana, dulceata si faina. Ingrediente: 500 g
branza de vaci proaspata 4 oua 1 lingurita praf de copt coaja de lamaie
zahar vanilat smantana dulceata dupa preferinta faina cat cuprinde Mod
de preparare: Amesteci ouăle cu brânza,…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei dietetica
26 September 2012
O
reteta de supa de dovlecei dietetica din: dovlecei, ceapa, gris, unt,
sare si apa. Ingrediente: 6-7 dovlecei 1 ceapa 2 linguri gris 1 lingura
unt sare 2 l apa Mod de preparare: Razi dovleceii, îi tai bucăţi şi
pui într-o oală, pe foc, 2 l de apă cu puţină sare, iar când dă…
Read more »
Read more »
Crumble cu prune condimentate şi mure
26 September 2012
O
reteta delicioasa de Crumble cu prune condimentate şi mure din: faina,
unt, zahar brun, ovaz, crema de vanilie, prune, faina, anason,
scortisoara, extract de vanilie, zeama de lamaie si mure. Ingrediente:
140 g de faina 140 g de unt, taiat in cuburi mici 85 g de zahar brun 50 g
fulgi de ovaz crema…
Read more »
Read more »
Calcan prăjit cu sos de smântână
26 September 2012
O
reteta de Calcan prăjit cu sos de smântână din: calcan, smantana, zeama
de lamaie, unt, usturoi, vin alb, marar, zahar, piper, sare si otet.
Ingrediente: 1 calcan 1 kg smantana zeama de la 2 lamai 1 pachet de unt 2
catei de usturoi 350 ml vin alb 1/2 legatura de marar 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crema de zahar ars
26 September 2012
O
reteta de Crema de zahar ars din: galbenusuri de ou, oua, zahar, sare,
lapte, smantana si vanilie. Ingrediente: 6 gălbenușuri de ou 2 oua 3/4
cana zahăr sare 1 cana lapte 3 1/2 cani smantana 1/2 baton de vanilie
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 300 C. Razuiti batul de vanilie
în lapte…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu oua si iaurt
26 September 2012
O
reteta de salata de cartofi cu oua si iaurt din: cartofi, ridichi, oua,
zeama de lamaie, iaurt, ulei, frunze de salata, ceapa si patrunjel. Ca
salata să fie dietetică, renunţă Ia maioneză şi adaugă doar iaurtul!
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legatura de ridichi 3 oua zeama de lamaie 2
linguri cu iaurt 300…
Read more »
Read more »
Vinete in straturi
26 September 2012
O
reteta de vinete in straturi din: vanata, orez, ulei, busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 1 vanata 200 g orez cu bob lung 3 linguri cu ulei
busuioc proaspat sare piper Mod de preparare: Pune orezul la fiert în
două căni cu apă. Lasă-I la foc mic 20 de minute, amestecând din când
în…
Read more »
Read more »
Tort de ananas cu rom şi coacăze
26 September 2012
O
reteta de tort de anans cu rom si coacaze din: oua, rom brun, zahar,
fulgi de cocos, coacaze rosii, gelatina, frisca, ananas, ciocolata cu
lapte si coacaze rosii. Ingrediente: blat: 3 oua 50 ml rom brun 150 g
zahar 175 g fulgi de cocos prajiti putin crema: 250 g coacaze rosii 10
foi gelatina…
Read more »
Read more »
Salată de pere la grătar şi brânză cu mucegai
26 September 2012
Salată
de pere la grătar şi brânză cu mucegai din: pere, ulei de masline, otet
de vin alb, miere, frunze de salata, branza cu mucegai si paine
crocanta. Ingrediente: 4 pere coapte, dar ferme, taiate pe lungime in
felii cu grosimea de 1 cm 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet de
vin alb…
Read more »
Read more »
Langosi de cartofi cu ceapa verde
26 September 2012
O
reteta de langosi de cartofi cu ceapa verde din: cartofi, usturoi,
ceapa verde, faina, oua, carnat, cascaval, sare si ulei. Ingediente: 1
kg cartofi vechi 2 catei de usturoi 2 bucati ceapa verde 4 linguri faina
2 oua 1 fir de carnat uscat 100 g cascaval razuit sare ulei Mod de
preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie
26 September 2012
Cartofi
copţi, umpluţi cu costiţă, anşoa si salvie din: cartofi, ulei de
masline, sare de mare, costita afumata, salvie, fileuri de ansoa,
usturoi si lamaie. Ingrediente: 4 cartofi ceraţi mijlocii, cu coajă ulei
de măsline sare de mare 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime
8 frunze proaspete de salvie 4 fileuri de…
Read more »
Read more »
Bors de fasole
26 September 2012
O
reteta de bors de fasole din: ceapa, morcovi, telina, ulei, pastai,
dovlecel, cartofi, rosii, ardei, fasole, suc de rosii, bors, stevie,
loboda, patrunjel, leustean, piper si concentrat de legume. Ingrediente:
3 cepe 2 morcovi 1/2 telina 6 linguri ulei 200 g pastai 1 dovlecel 5
cartofi 2 rosii 2 ardei 800 g fasole 100…
Read more »
Read more »
Tort Mocca Ice
26 September 2012
Tort
Mocca Ice din: biscuiti, unt, zahar, coaja de portocala, cafea
solubila, frisca, batond e vanilie, galbenusuri, zahar si ciocolata.
Ingrediente: blat: 150 g biscuiti integrali 125 g unt 50 g zahar 2
lingurite coaja de portocala rasa inghetata de cafea: 6 lingurite cafea
solubila 500 ml frisca rece 1 baton de vanilie 5 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Chilli vegetarian
26 September 2012
O
reteta de Chilli vegetarian din: ulei de masline, ceapa, ardei grasi,
chimion, fasole boabe, rosii si orez. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa, tocata 350 g de ardei grasi, fara seminte si feliati
cate 1 lingura de chimion macinat, pudra de chilli si paprika afumata
400 g de fasole boabe in sos…
Read more »
Read more »
Grog de oua
26 September 2012
O
reteta simpla de Grog de oua din: galbenus, lapte, sirop de artar, rom
brun si praf de cacao. Ingrediente: 1 galbenus 4 cl lapte fierbinte 1 cl
sirop de artar 3 cl rom brun 1 lingurita de praf de cacao Mod de
preparare: Mixam galbenusul, siropul de artar si romul pana cand
amestecul…
Read more »
Read more »
Saramură de somn/crap proaspăt
26 September 2012
O
reteta de saramura din: somn sau crap, otet, sare, ienibahar,
coriandru, piper, cimbru, coriandru, oregano, foi de dafin, usturoi,
rosii si ardei gras. Ingrediente: somn/crap proaspat otet sare boabe
zdrobite de ienibahar, coriandru, piper cimbru oregano foid de afin
usturoi 2-3 rosii proaspete ardei gras (rosu si galben) Mod de
preparare: Peştele curăţat,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de tortellini
25 September 2012
Supa
de tortellini din: ulei de masline, ceapa, telina, morcov, sare, ardei
gras, usturoi, boia de ardei, dovleac, tortellini cu branza, otet
balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 cepe
tocate 1/2 telina tocata 1 morcov tocat 1 1/2 lingurita de sare 1 1/2
ardei gras tocat 2 căței de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de mistret
25 September 2012
O
reteta de ciorba cu carne de mistret din: carne de porc mistret,
cartofi, ceapa, telina, patrunjel, ardei gras, zeama de lamaie,
galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: carne de porc mistret cartofi
ceapa telina radacina de patrunjel ardei gas zeama de lamaie 2-3
galbenusuri sare si piper dupa gust patrunjel Mod de preparare:
Cantităţile…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu ciuperci
25 September 2012
O
reteta de pui umplut cu ciuperci din: pui, ciuperci, unt, vin alb,
marar, patrunjel, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 300 g
ciuperci 100 g unt 200 ml vin alb 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel
250 g smântână sare piper Mod de preparare: Puiul se curăţă în
interior bine, printr-o tăietură…
Read more »
Read more »
Bezea norvegiana
25 September 2012
Bezea
norvegiana din: faina, zahar pudra, albusuri, praf de copt, lamaie,
capsuni, zahar, frisca, pulpa de nuca de cocos si sirop de capsuni.
Ingrediente: 125 g faina 375 g zahar pudra 10 albusuri 1 1/2 lingurita
praf de copt 1 lamaie 300 g capsuni 45 g zahar 250 ml frisca 175 g pulpa
de nuca…
Read more »
Read more »
Somon cu gem de caise si ghimbir
25 September 2012
O
reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de
soia, ghimbir, gem de caise si file de somon. Ingrediente: 1/2 lingurita
ardei iute macinat 2 lingurite sos de soia 3 lingurite ghimbir proaspat
ras 3 linguri gem de caise 500 gr file de somon Mod de preparare:
Incinge…
Read more »
Read more »
Iaurt cu fructe aromate
25 September 2012
O
reteta de iaurt cu fructe din: prune, afine, coaja si suc de portocala,
zahar brun, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 4 prune mari, fara
samburi si taiate felii 200 g de afine coaja rasa si sucul de la 1
portocala 25 g zahar brun 150 g zmeura iaurt gras si miere, pentru
servit …
Read more »
Read more »
Salată de pere cu parmezan
25 September 2012
Salata
de pere cu parmezan din: pere, frunze de slaata, mustar cu boabe, miere
si ulei de masline. Ingrediente: 4 pere 300 g mix frunze de salata 200 g
parmezan pentru dressing: 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingura de
miere 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Spală perele,
taie-le în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si visine
25 September 2012
O
reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de
copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca
de vanilie. Ingrediente: pentru piscot: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri
faina 1 praf de copt pentru crema 1: 120 g unt 100 g zahar 250 g…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde ardeleneasca
25 September 2012
O
reteta de supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina
afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente:
600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g
frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa
verde Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »
Read more »
Potato rosti
25 September 2012
Potato
rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin
si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80.
Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e
cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în
final, cartofii trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de struguri si rom
25 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu suc de struguri si rom din: suc de
struguri, rom, scortisoara, frunza de dafin, cuisoare, albusuri si
zahar. Ingrediente: 0,8 cl suc de struguri deschis la culoare 0,5 cl rom
un varf de scortisoara 1 frunza de dafin 1 cuisoare 2 albusuri 100 g
zahar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rozete cu zmeura
25 September 2012
O
reteta de rozete cu zmeura din: inghetata de zmeura, unt, fistic,
migdale, alune de padure, zmeura, zahar pudra si suc de portocale.
Ingrediente: 600 ml inghetata de zmeura 50 g unt 60 g fistic 100 g
migdale 100 g alune de padure 450 g zmeura 120 g zahar pudra 150 ml suc
de portocale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete carbonara
25 September 2012
O
reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei
de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2
oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1
lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2
catei mari de usturoi, tocati…
Bacalao a la Vizcaina
24 September 2012
Această
reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a
Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de
sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii
Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu
aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit…
Read more »
Read more »
Dulceata de cirese
24 September 2012
Dulceata
de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg
zahar 250 ml apa Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi
le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi
torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi
cireşele…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare verde
24 September 2012
O
reteta de Salata cu mazare verde din: mazare verde, mere, banana,
iaurt, zeama de lamaie, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg
mazare verde 2 mere mai mari 1 banana 200 ml iaurt zeama stoarsa de la 1
lamaie 1 lingurita zahar sare piper alb macinat Mod de preparare: Pui
mazărea la…
Read more »
Read more »
Borş de peşte pescăresc
24 September 2012
O
reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei
gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de
balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban
etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet
leustean ardei iute (optional) Mod de preparare: Peştele proaspăt îl…
Read more »
Read more »
Fasole verde in aluat
24 September 2012
O
reteta de fasole verde in aluat din: fasole verde, sare, piper,
patrunjel, sunca, cascaval, faina, ou si sare. Ingrediente: 250 g fasole
verde sare piper patrunjel 100 g sunca presata 100 g cascaval ras
pentru aluat: 200 g faina 1 ou sare 100 ml apa Mod de preparare:
Fierbi fasolea verde şi o…
Read more »
Read more »
Salată de orez integral
24 September 2012
O
reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline,
zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g
orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2
rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel Mod de
preparare: Fierbi orezul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu sunca
24 September 2012
O
reteta de supa crema de dovlecei cu sunca din: dovlecei, usturoi,
ceapa, ulei, supa de legume, smantana, sunca afumata, sare, piper si
marar. Ingrediente: 800 g dovlecei 1 catel de usturoi 1 ceapa 2 linguri
ulei 1/2 l supa de legume 150 g smantana 150 g sunca afumata sare piper 1
legatura marar …
Read more »
Read more »
Cirese in foietaj
24 September 2012
Cirese
in foietaj din: aluat, cirese, zahar, amidon, frisca, intaritor, zahar
vanilat si faina. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 600 g cirese 2
linguri zahar 2 lingurite de amidon 500 ml frisca 1 pliculet intaritor
de frisca 2 pachete de zahar vanilat faina pentru tava de copt Mod de
preparare: Pe planşa de…
Read more »
Read more »
Drob de usturoi cu ceapa verde
24 September 2012
O
reteta de drob de usturoi cu ceapa verde din: ceapa verde, usturoi
verde, oua, ficat de pui, smantana, sare, piper, busuioc si verdeata.
Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5
oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa
verdeata (patrunjel si marar) …
Read more »
Read more »
Piscoturi de casa
24 September 2012
O
reteta de piscoturi de casa din: oua, zahar, unt, bicarbonat, esente,
faina si nuci. Ingrediente: 3 oua 1 cana zahar 1 pachet unt 1 lingurita
bicarbonat esente (dupa gust) circa 1 kg de faina nuci pisate cat mai
marunt (cat de mult posibil, acesta fiind ingredientul principal) Mod
de preparare: Amesteci toate ingredientele,…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic
24 September 2012
O
reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste,
ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de
masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste
orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1
lingura de capere 15 ardei iuti mici din…
Read more »
Read more »
Budinca de piersici
24 September 2012
O
reteta de budinca de piersici din: piersici, lapte, fulgi de cereale,
faina, sare, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie si margarina.
Ingrediente: 500 g piersici 400 ml lapte 2 linguri fulgi de cereale 2
linguri faina 1 varf lingurita sare 3 linguri zahar 1 lingurita zahar
vanilat 4 oua coaja rasa de lamaie…
Read more »
Read more »
Despre cartofi
24 September 2012
Haideţi
să începem cu vechii noştri prieteni, cartofii. Originari din America
de Sud, cartofii au ajuns în Marea Britanie abia acum vreo 300 de ani,
ceea ce e de-a dreptul incredibil dacă ne gândim câţi dintre noi îi
consumă în fiecare zi — piure, prăjiţi, fierţi sau chiar sub formă de
chips! Există sute de…
Read more »
Read more »
Tort cu cireşe
24 September 2012
Tort
de cirese din: oua, zahar, esenta de vanilie, faina, cacao, amidon,
praf de copt, ulei, margarina, faina, smantana, iaurt, zahar pudra, foi
de gelatina, cirese, zeama si coaja de lamaie, brandy de cirese, frisca
si ciocolata. Ingrediente: blat: 3 oua 100 g zahar 1 fiola esenta de
vanilie 40 g faina 40 g cacao…
Read more »
Read more »
Cartofi scotieni
24 September 2012
O
reteta de cartofi scotieni din: ceapa, untura, ulei de masline, cimbru,
sare de mare, piper, cartofi, creson si frunze de telina. Este o reţetă
clasică din partea de nord a Marii Britanii. Aceasta reteta scoate cel
mai bine în evidenţă aroma cartofilor; iar frunzele de ţelină şi
cresonul îi dau o anumită prospeţime, datorită…
Read more »
Read more »
Salată cu roinită
24 September 2012
Salata
cu roinita din: frunze de roinita, rosii, praz, ardei gras, ulei de
masline, porumb, sare, anghinare, cas si busuioc. Ingrediente: 10 frunze
de roinita la un bol 2 rosii 1 fir de praz 1 ardei gras rosu 3 linguri
ulei de masline 50 g porumb din conserva sare 100 g anghinare 100 g cas…
Read more »
Read more »
Cheese-cake cu vişine
24 September 2012
Cheese-cake
cu vişine din: turta dulce, unt, branza de vaci, smantana, zahar,
amidon, oua si visine. Ingrediente: 300 g turta dulce 120 g unt topit
500 g branza de vaci 200 ml smantana 100 g zahar 2 linguri amidon 3 oua
250 g visine fara samburi Mod de preparare: Se macină turta dulce şi…
Read more »
Read more »
Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc
24 September 2012
O
reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de
berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet
de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta. Ingrediente: 500 g
carne de berbecut 1 1/2 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi,
zdrobiti 1 ceapa mare,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi cireşe
24 September 2012
O
reteta de prajitura cu branza si cirese din: zahar, zahar vanilat,
margarina, ulei, iaurt, faina, praf de copt, branza de vaci, zahar, unt,
cirese, zahar brun, unt si faina. Ingrediente: 120 g zahar 1 pachet de
zahar vanilat 80 g margarina 1 lingura ulei 1 iaurt mic simplu 300 g
faina 1 lingura praf…
Read more »
Read more »
Bacalhau
24 September 2012
Tradiţia
de a săra şi de a usca peştele pentru a-l putea conserva mai mult timp
s-a păstrat din vremurile în care oamenii încă urmau cu stricteţe toate
canoanele creştine. Pentru că, vinerea şi în anumite zile de sărbătoare
nimeni nu mânca nici un fel de carne, se consuma peşte în cantităţi
mari, astfel încât…
Read more »
Read more »
Cocktail Carribean Dream
24 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail Carribean Dream din: espresso, inghetata de
vanilie, lichior de cocos malibu, rom, frisca si fulgi de cocos.
Ingrediente: 180 ml espresso tare 6 portii inghetata de vanilie 120 ml
lichior de cocos Malibu 60 ml rom 100 ml frisca fulgi de cocos Mod de
preparare: Se pune cafeaua in…
Read more »
Read more »
Pancakes cu cremă de afine
24 September 2012
Pancakes
cu crema de afine din: drojdie, zahar, faina, lapte, oua, sare, ulei de
floarea soarelui, smantana si afine. Ingrediente: 20 g drojdie 4
linguri zahar 400 g faina 700 ml lapte caldut 2 oua 1 praf de sare ulei
de floarea soarelui 250 ml smantana dulce grasa 200 g afine Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Branza topita de casa
24 September 2012
O
reteta de branza topita de casa din: lapte, branza de vaci, margarina,
oua, sare si bicarbonat. Ingrediente: 2 l lapte fierbinte 1,4 kg branza
de vaci 1 pachet margarina 3 oua 3 lingurite rase cu sare 1 lingurita
bicarbonat Mod de preparare: Amesteci bine laptele fierbinte cu
branza, apoi strecorui compozitia printr-un tifon.…
Read more »
Read more »
Cartofi la tavă cu rozmarin
24 September 2012
O
reteta de cartofi la tava cu rozmarin din: cartofi, sare de mare,
piper, rozmarin, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600 g cartofi
cerati, curatati sau frecati si taiati cubulete de 2,5 cm sare de mare
si piper negru proaspat macinat frunzele de la un fir de rozmarin
proaspat ulei de masline ori grasime…
Read more »
Read more »
Briose cu zmeura
24 September 2012
O
reteta de briose cu zmeura din: unt, faina integrala, faina alba, praf
de copt, mac, oua, zahar, smantana, lapte, unt, coaja de limetta, zmeura
si zahar pudra. Ingrediente: 30 g unt 1 pahar (200 ml) faina integrala 1
pahar (20 ml ) faina alba 1 lingurita praf de copt 3 linguri mac
macinat 2…
Read more »
Read more »
Deliciu cu vita
24 September 2012
Deliciu
cu vita din: carne de vita macra, salata verde, rosii cherry, ardei
grasi, castravete, ceapa verde, ceapa uscata, taitei din orez,
patrunjel, menta, busuioc, condimente, zeama de lamaie, sos de soia si
piper. Ingrediente: 300 g carne de vita macra 1 salata verde 6-7 rosii
cherry 2 ardei grasi 1 castravete 2 fire ceapa…
Read more »
Read more »
Baclava cu fistic
24 September 2012
O
reteta de baclava cu fistic din: foi de placinta, unt, nuca, fistic,
zahar, coaja de lamaie, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie,
miere, nuca si fistic. Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g unt
pentru umplutura: 500 g nuca macinata 150 g fistic macinat 100 g zahar
coaja de la o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente
24 September 2012
O
reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar,
otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi,
ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de
peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente: 300 g
tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
Read more »
Read more »
File de salau cu legume la gratar
24 September 2012
O
reteta de file de salau cu legume la gratar din: file de salau, legume,
condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin
si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de
bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml
ulei de masline 100 ml…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofi
24 September 2012
O
reteta de supa de varza cu sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie,
varza alba, cartofi, cepe, morcovi, ardei, leustean, sare si ulei.
Ingrediente: 1/2 sfecla rosie 1/2 varza alba 3-4 cartofi 2 cepe 2
morcovi 1 ardei rosu 1 legatura leustean sare ulei Mod de preparare:
Cureţi varza, apoi o dai prin…
Read more »
Read more »
Punci de visine
24 September 2012
O
reteta simpla de punci de visine din: galbenusuri, zahar vanilat,
zahar, scortisoara, frisca, lapte, lichior de visine si lamaie.
Ingrediente: 4 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 100 g zahar putina
scortisoara 200 g frisca lichida 1/2 l lapte 1/3 lichior de visine
lamaie Mod de preparare: Intr-un vas mixam bine galbenusul cu zahar,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui cu curry (video)
24 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 oil 1 tsp
mustard seeds handful curry leaves 3 onions 1 small piece of ginger,
grated 3 cloves of garlic 2 chicken breasts 3 natural yoghurt 1/2 tsp
chilli powder 1 tsp…
Read more »
Read more »
Pesto de mentă
24 September 2012
Amestecă
80g frunze de mentă, 250 g de ricotta şi 25 g de parmezan ras într-un
robot de bucătărie, până obţii un pesto omogen. Asezonează bine. Pofta
buna!