Retete de Paste:
Cotlete de porc pane
7 November 2010
Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină
piper sare pesmet Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul
de lemn, se sărează, se piperează, se dau prin oul puţin bătut, apoi
prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în
untură…
Read more »
Read more »
Tort fraged
7 November 2010
Ingrediente:
600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri
smîntînă vanilie fructe din dulceaţă Mod de preparare: Se freacă untul
cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi
făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi
egale. Se întind trei…
Read more »
Read more »
Prăjitură fondantă
7 November 2010
Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3
linguri pentru cremă + 2 linguri pentru glazură praf scorţişoară 1
linguriţă făină sare Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă
pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară
şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte. Albuşurile…
Read more »
Read more »
Paine cu mălai dospit
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o
nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou Mod de preparare: Din mălai faci o
mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un
vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în
puţină…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie
7 November 2010
Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1
ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2
linguriţă zahăr Mod de preparare: Cu ajutorul cozii unei linguri de
lemn faci o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci
cârnatul, apoi…
Read more »
Read more »
Găină cu măsline
7 November 2010
Ingrediente:
6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1
linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică
zahăr sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de
găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi se…
Read more »
Read more »
Negrese
7 November 2010
Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri
cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr
Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g
margarina Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele
şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la foc…
Read more »
Read more »
Slanină afumată
7 November 2010
Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare).
Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de
piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce
saramura s-a răcit pui şunca unsă cu…
Read more »
Read more »
Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate
7 November 2010
Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi
cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe
burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare
grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110
kg intră 3-4 kg sare…
Read more »
Read more »
Lebervurst cu ghimbir
7 November 2010
Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc
(poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g
untură 1 ceapă piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr
tos 1 lingură ghimbir Mod de preparare: Pui la fiert în…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat cu ciuperci
7 November 2010
Ingrediente:
500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou
măsline pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie
bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de
unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari,
şi două…
Read more »
Read more »
Carne tocată la borcan
7 November 2010
Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă,
sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată
peste ceapă şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în
borcane de 400-800 g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile
consecutiv, timp de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză
7 November 2010
Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5
roşii din conservă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1
ou 1 mână de fidea sare după gust Mod de preparare: Pui măruntaiele
la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi
mai…
Read more »
Read more »
Şarlotă de cafea
7 November 2010
Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece
zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine Mod de preparare:
Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă
gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită
deasăşi se lasă să se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci
7 November 2010
Ingrediente:
500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de
copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao Mod de preparare: Freci
untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful
de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă cu…
Read more »
Read more »
Glazură de rom
7 November 2010
Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2
lămîie Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a
legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de
pe foc, se freacă bine şi cînd începe să se albească,…
Read more »
Read more »
Costiţă de porc cu miere si varză călită
7 November 2010
Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa
mijlocie 2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare
piper 2 linguri pastă de ardei 2 foi de dafin 1 linguriţă piper boabe 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt,
apoi o…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci
7 November 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300
g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2
legături verdeaţă 2 pahare de vin sare Mod de preparare: Tai carnea în
bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi
ciupercile…
Read more »
Read more »
Ostropel cu carne de raţă
7 November 2010
Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de
roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură
pătrunjel sare şi piper Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai
în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti într-o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din inimă de porc
7 November 2010
Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte
şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel
sare piper 1 lingură griş 200 ml ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa
şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei, iar…
Read more »
Read more »
Mâncare de carne de porc cu sos de smântână
7 November 2010
Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1
lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare Mod de preparare:
Tai carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin
făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi bucăţile…
Read more »
Read more »
Prepeliţe cu smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă
făină sare Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate
în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte.
Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură,
două de apă, sarea, se acoperăşi se…
Read more »
Read more »
Glazură de zahără
7 November 2010
Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie
Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă
pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva
picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca
la şerbet,…
Read more »
Read more »
Brînză cu chimen
7 November 2010
Ingrediente:
250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin
pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi Mod de preparare:
Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu
untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este nevoie…
Read more »
Read more »
Ciorbă de orez cu afumatură de porc
7 November 2010
Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei
usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă Mod de preparare: Pui
osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în
ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa tăiată…
Read more »
Read more »
Carnaţi de porc cu sos picant
7 November 2010
Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1
ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din
conservă scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin Mod de
preparare: Tai câmaţii în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei
încins.…
Read more »
Read more »
Carnaţi cu sos de hrean si smantană
7 November 2010
Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g
smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5
linguri ulei condiment tip Vegeta Mod de preparare: Tai cârnaţii în
bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în
ulei încins, apoi le scoţi pe…
Read more »
Read more »
Pastă de creier de porc cu măsline
7 November 2010
Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1
pahar vin alb 1 salată verde măsline Mod de preparare: Fierbi creierul
foarte bine în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiarbă 30 de
minute, apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu o…
Read more »
Read more »
Spettekaka
7 November 2010
Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de
cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g
sirop gros de fragi sau zmeură Mod de preparare: Sosul se dizolvă
zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se
amestecă…
Read more »
Read more »
Rinichi cu smîntînă
7 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam
600 g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă
făină 1/2 pahar zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prepară
rinichii ca pentru mîncare de rinichi. Se prăjeşte ceapa cu untul pînă
cînd…
Read more »
Read more »
Iepure cu smîntînă si ienibahar
7 November 2010
Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1
linguriţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe
ienibahar 1/2 ceapă tocată sare Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o
lingură de untură se prăjesc uşor bucăţile de iepure, se adaugă 1/2
pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul, se…
Read more »
Read more »
Borş de pasare cu legume
7 November 2010
Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini
pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare
Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai
măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti
carnea cu apă…
Ghiveci cu carne de vacă
7 November 2010
Ingrediente:
750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1
vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de
fasole grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2
cepe mari 3 cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii mari…
Read more »
Read more »
Supă dreasă cu cartofi
7 November 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie
100 g smântână sare 3-4 felii de pâine Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi într-un litru de apă cu
sare împreună cu ceapa şi prazul tăiate mărunt. După ce cartofii au…
Read more »
Read more »
Friptură de raţă cu mere coapte
7 November 2010
Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare Mod de
preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două
mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lingură de unturăşi
cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte
mereu cu…
Read more »
Read more »
Pasteis de Mata-Turtite
7 November 2010
Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare
apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină,
jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1
lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte Mod de preparare: Se bat
albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un sirop…
Read more »
Read more »
Şniţel din carne tocată
6 November 2010
Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar
pesmet pisat puţin piper sare Mod de preparare: Carnea, spălată, se
trece prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu
sare şi piper. Din această pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui
centimetru, se dau…
Read more »
Read more »
Ruladă de cartofi cu legume
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2
linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă Mod de
preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se
strecoară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu
laptele, untul şi…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1
ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g
macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde
Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se
spală cu…
Read more »
Read more »
Pateu de ficat de pasăre, cu lapte
6 November 2010
Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g
unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă Mod de
preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe
mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 linguri de apă.
Se acoperă cratiţa…
Read more »
Read more »
Miel cu smîntînă
6 November 2010
Ingrediente:
750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 linguriţă
făină sare mărar tocat Mod de preparare: Se spală carnea, se taie
bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina,
se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet
smîntîna, se săreazăşi…
Read more »
Read more »
Biscuiţi Mokken
6 November 2010
Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1
praf de scorţişoară 1linguriţă chimion Mod de preparare: Zahărul şi
untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion,
se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la
frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase de…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu unt şi pesmet
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare Mod de
preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se
înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul,
seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori
cratiţa ca să se…
Read more »
Read more »
Pui cu roşii
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii
1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr Mod de preparare:
Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se
adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun
roşiile tăiate…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc la cuptor
6 November 2010
Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2
linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină grăsime
Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un
ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile.
Se aşază într-un castron şi se…
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline si ienibahar
6 November 2010
Ingrediente:
1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g
măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri
bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie
pătrunjel tocat Mod de preparare: Se fierbe limba cu zarzavatul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu carne porc
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri
smîntînă 1 lingură untură sare piper făină Mod de preparare: Se taie
carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest
timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea
uşor prin…
Read more »
Read more »
Pastă de heringi cu nuci
6 November 2010
Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat
în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei Mod de
preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele
şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt cu…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2
linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)
Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin
şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă
ceapa mărunt tocată crudă…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu unt
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg fasole verde 2 linguri unt sare crochete de griş Mod de
preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se
înfierbîntă într-o cratiţă untul, se adaugă fasolea strecuratăşi sarea,
şi se scutură cratiţa de cîteva ori ca să se amestece fasolea cu untul.
Se serveşte fierbinte, cu crochete…
Read more »
Read more »
Makowiec
6 November 2010
Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1
pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă
unt pentru uns tava Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac
,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1
albuş,2 linguri unt,2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Cornete de parizer umplute
6 November 2010
Ingrediente:
6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri
maioneză piper salată verde Mod de preparare: Feliile de parizer se
curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se
prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale
scobitorii se înfige…
Read more »
Read more »
Limbă fiartă
6 November 2010
Ingrediente:
1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1
morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de
muştar sau de bulion Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape,
se rade cu cuţitul şi se îndepărtează gîtlejul, se…
Read more »
Read more »
Griş cu fructe în formă de şarlotă
6 November 2010
Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi,
coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie Mod de
preparare: Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva
clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o
sită…
Read more »
Read more »
Mazăre păstăi cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr
(facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele Mod de preparare:
Se curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin
sărată. Cînd este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul
într-o cratiţă, se adaugă mazărea strecu-rată,…
Read more »
Read more »
Biftec rusesc
6 November 2010
Ingrediente:
600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură Mod de
preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu
ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură
încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi
într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Mîncare de somn cu roşii
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare
roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare
Mod de preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se
săreazăşi se lasă să stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt
se prăjeşte în…
Read more »
Read more »
Turtă dulce
6 November 2010
Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1
linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt Mod
de preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină,
chimion, drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de
cozonac, se răstoarnă…
Read more »
Read more »
Varză acră cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2
linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion Mod de preparare: Se taie
carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în untură. Se
adaugă apă cît să acopere carnea şi se lasă să fiarbă acoperit cam1/2
oră. În acest timp…
Read more »
Read more »
Pastă de ficat copt
6 November 2010
Ingrediente:
500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin
oţet 1 ou salată verde Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge
bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se
răcească, apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat. Se…
Read more »
Read more »
Calcan în vin roşu
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1
pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de
dafin sare 500 g cartofi Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se
spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2 oră.…
Read more »
Read more »
Cornuri cu brînză
6 November 2010
Ingrediente:
200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă
chimen 12 cornuri drepte Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza,
se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se
scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt.
Peste…
Read more »
Read more »
Salată de fructe cu ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1
mână de coacăze boabe de struguri coarne agrişe 1-2 portocale l-2
banane 200g miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune
alte fructe 4-5 tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie Mod de preparare:
Fructele se grijesc şi…
Read more »
Read more »
Mazăre cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente:
500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 linguriţă făină
1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de
carne sau supă Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se
prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească
foarte…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu zarzavat
6 November 2010
Ingrediente:
3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1
ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde Mod de preparare: Se
fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se
fierb şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi
cît se poate de mici,…
Praz cu carne de vacă
6 November 2010
Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă
zahăr 2 linguri untură sare Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de
carne pînă ce se rumenesc. Se acoperă carnea cu apă, se adaugă puţină
sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp
se curăţă…
Read more »
Read more »
Drob de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l
legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură
bulion ulei Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi
le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le scurgi,…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii
caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei
sare 150 g şuncă Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca
pentru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră.
Intre…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu porumb si maioneză
6 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi
din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în
apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte
puţin…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciuperci şi caşcaval
6 November 2010
Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval
5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g
smântână pătrunjel frunze Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o
cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se
îngroaşă, adaugi sare…
Read more »
Read more »
Punga vanătorului
6 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri
smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată
Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1
ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat vârtos.…
Read more »
Read more »
Chec la rece
6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune
100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de
preparare: Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr,
cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie spumă.…
Read more »
Read more »
Cornuri cu branză dulce si mac
6 November 2010
Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte
50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1
ou 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac
1 cană apă 3 linguri zahăr pentru sirop Mod…
Read more »
Read more »
Budincă de macaroane cu afumătură
6 November 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g
ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele
în două şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi
speli ciupercile şi le fierbi separat. Când sunt gata, le pui…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu măsline şi morcovi
6 November 2010
Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10
căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1
legătură pătrunjel verde sare piper 1 cană de orez 1 ceapă ulei pentru
garnitură Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui
morcovii la…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste si carne
6 November 2010
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4
linguri bulion 1 morcov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt Mod de
preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi
le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin ulei…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare cu oase afumate
6 November 2010
Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în
2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 linguri de zarzavat. Laşi
totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele.
Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de
tocat…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu drob de orez
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1
ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g
ţelină ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în
ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi 1…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne cu cabanos si ou
6 November 2010
Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari
cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, amestecate cu 1
ou, ardei roşu tăiat felii (de la congelator), 1 ou fiert tăiat în
patru. Aşezi apoi, pe mijloc, un cabanos, rulezi şi prinzi carnea…
Read more »
Read more »
Supă de limbă de porc
6 November 2010
Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1
rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1
legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri orez Mod de preparare:
Speli limba în mai multe ape, o freci cu mălai, o treci sub un jet de
apă…
Read more »
Read more »
Scrob preparat ardeleneşte
5 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 80 g slănină afumată sare Mod de preparare: Se crestează o
felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas
mic de tuci, lăsînd-o să se prăjească bine pe toate părţile. Cînd devine
crocantă, se toarnă ouăle bătute spumăşi sărate, se amestecă cu
furculiţa ca…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii
5 November 2010
Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau
chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate
cimbru piper sare verdeaţă o tigaie o cratiţă Mod de preparare: Cureţi
şi tai mărunt ceapa, după care o aureşti în ulei. Adaugi carnea şi laşi
să se călească…
Read more »
Read more »
Prăjitură de orez
5 November 2010
Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet
margarină 50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g
ciocolată rasă <> Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o
cratiţă mai mare. Când clocoteşte, adaugi orezul spălat şi laşi la fiert
15-20 de minute,…
Read more »
Read more »
Mancare de varză murata cu ciolan
5 November 2010
Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg
carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3
linguri untură 1 ceapă Mod de preparare: Speli varza cu apă rece, o
scurgi şi o tai mărunt. Desfaci carnea de pe ciolan şi o tai…
Read more »
Read more »
Mancare de ficat cu castraveţi muraţi
5 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi
muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din
conservă 50 g unt verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi cu…
Read more »
Read more »
Ruladă cu costiţă afumată
5 November 2010
Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4
linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi
amesteci cu pătrunjelul tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie
de aluminiu compoziţia de cartofi, pui apoi compoziţia de costiţă,
rulezi fără să prinzi folia de aluminiu şi…
Read more »
Read more »
Friptură fragedă de porc
5 November 2010
Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului.
Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una
lângă alta, sărezi şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi
repeţi operaţiunea până termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui
capacul şi laşi vasul pe plita…
Read more »
Read more »
Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de
porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi
dovleacul de plăcintă, îl tai felii mai lunguieţe. Aşezi cartofii
într-un colţ al tăvii, iar…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tavă
5 November 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat
Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se
spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Codiţele curăţate şi spălate
se toacă mărunt, se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se aşază
ciupercile într-o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)
5 November 2010
Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec
liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1
strainer 1 stirrer 1 measure 25ml/50ml Cum se prepara Cocktail Flay
Fire
Read more »
Read more »
Omletă cu şuncă
5 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1
linguriţă untură sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă
laptele sau smîntîna şi sarea. Şunca se taie bucăţi mai mici, se
amestecă cu ouăle bătute şi totul se prăjeşte în tigaie, în untură
încinsă, întîi pe…
Read more »
Read more »
Obiceiurile băutului ceaiului în China
5 November 2010
China are multe tradiţii şi obiceiuri legate de băutul ceaiului, dintre
care unele sunt specifice numai anumitor provincii, iar altele sunt
comune pe tot cuprinsul ţării. Vânzarea ceaiului este înregistrată ca
una dintre cele şaptezeci şi două de ocupaţii, iar în trecut existau
prăvălii în care nu se vindea decât ceai. Chinezii beau ceai…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fructe de pădure
5 November 2010
Ingrediente blat 1: 200g făină 60g margarină 2 linguri de zahăr 1 ou 1
linguriţă bicarbonat Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure
Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5 linguri zahăr ,2 linguri făină ,5 linguri
cu vârf nucă măcinată ,coajă de lămâie , zahăr vanilat ,1 linguriţă
esenţă de vanilie,1 linguriţă praf de…
Read more »
Read more »
Ciuperci ţărăneşti cu unt
5 November 2010
Ingrediente:
750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper Mod
de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se
opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun într-o cratiţă împreună cu
ceapa tăiată foarte fin şi o lingură de unt. Se lasă să se…
Read more »
Read more »
Krapfen
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2
linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise ulei
pentru prăjit zahăr pudră Mod de preparare: Drojdia se desface în
jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină, lăsând…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sirop de portocale
5 November 2010
Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf
de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g
nucşoară 1 vârf de cuţit de sare Ingrediente sirop: 6 portocale ,150g
zahăr ,1 linguriţă zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă toate
ingredientele pentru blat, cu mixerul,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos de lapte
5 November 2010
Ingrediente:
750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri
brînză rasă sau parmezan sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile,
se spalăşi se taie bucăţi ceva mai mari. Se fierb cu puţină apă sărată.
Cînd sînt gata, se lasă să se scurgă. În acest timp se prăjeşte în…
Read more »
Read more »
Pui cu smantană si pesmet
5 November 2010
Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml
lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei
Mod de preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici.
Intr-un castron amesteci smântână cu laptele până obţii o compoziţie ca
pentru clătite în care adaugi usturoiul pisat,…
Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)
6 November 2010
Ingrediente:
25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml white
creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1
strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se
prepara Cocktail Chocolate Mint Rum
Read more »
Read more »
Cupe de parizer umplute cu legume
6 November 2010
Ingrediente:
200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g
mazăre 1 ou răscopt sare Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă
se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng
şi formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de servit…
Read more »
Read more »
Cremă – spumă de ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2
linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură
zahăr Mod de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu
ciocolată topită şi unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un
vârf de cuţit de sare,…
Read more »
Read more »
Rizoto cu rinichi
6 November 2010
Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1
pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2
linguri bulion 1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr
parmezan ras cantitatea după gust pătrunjel verde tocat Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Şalău cu orez în aluat
6 November 2010
Ingrediente
aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă
sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente
umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă
răscoapte,500 g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare. Mod de
preparare: Se face plămădeala din…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml
vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g
pastă de tomate 1 linguriţă piper. Mod de preparare: Speli carnea, o
laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei pe ambele părţi. Adaugi…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu unt
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet
sare Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de
frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în
apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se pune…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
6 November 2010
Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1
gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri
smântână 100 g stafide 1 plic zahăr vanilat 3 ouă coaja rasă de la 1
lămâie Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de: 2 ouă 300 g făină…
Read more »
Read more »
Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
6 November 2010
Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină
2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri
tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână Mod de preparare: Pui ciolanul
întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In
acest timp cureţi…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie
6 November 2010
Ingrediente:
750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie pentru
sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură de
pătrunjel şi una de mărar 2 crăticioare care să intre una în cealaltă
pentru garnitură: 4-5 cartofi verdeaţă o oală Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Şalău polonez
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi
2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare
zeamă de lămîie sfeclă roşie Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi
se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd
este fiert, se lasă să…
Read more »
Read more »
Mîncare de rinichi
6 November 2010
Ingrediente:
1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură
untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 linguriţă făină
2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper Mod de
preparare: Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în două…
Read more »
Read more »
Scrob cu şuncă
6 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură
sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi
sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în
untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă
uşor cu furculiţa,…
Read more »
Read more »
Prăjitură de ciocolată
6 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pentru aluat
+ încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt Mod de
preparare: Ouăle şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc
mic, doar cât să facă febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi
cacao, aluatul se aşterne…
Read more »
Read more »
Pîine mozaic
6 November 2010
Ingrediente:
150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval)
10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte
Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o
bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită cu usturoi
6 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2
linguri untură sare piper Mod de preparare: Bucata întreagă de carne
se freacă cu puţină sare şi se împănează cu bucăţi de slăninăşi
usturoi. Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama
de carne sau apă, piper, se acoperăşi se…
Read more »
Read more »
Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură
mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă
300 ml ulei 250 ml oţet 2 foi de dafin 3 linguri zahăr 1 gogoşar murat
pentru ornat sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi şi gem acrişor
6 November 2010
Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1
linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr
pudră 1 fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare: Baţi ouăle cu
zahărul şi sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul
stins cu oţet, esenţa…
Read more »
Read more »
Elemente care influenţează caracteristicile unui whisky
6 November 2010
Dintre
elementele care influenţează caracteristicile unui whisky nu poate
rămâne nemenţionată turba, chiar dacă este o caracteristică a
producţiei scoţiene. Este vorba despre o substanţă de origine organică
formată în urmă cu aproximativ 5000-7000 de ani în urmă, în zone umede,
bogate în apă sau în bazine hidrografice de diferite tipuri, prin
efectul transformării parţiale…
Read more »
Read more »
Friptură de miel la tavă cu usturoi
6 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare
cîţiva căţei de usturoi Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge
cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se
unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri
apăşi…
Read more »
Read more »
Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
6 November 2010
Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă
(morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu
smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Speli şi
cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă
împreună cu zarzavaturile…
Read more »
Read more »
Tort cu frişcă si fructe
6 November 2010
Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină
alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1
lingură rasă cu făină portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas Mod de
preparare: Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o
acopere). Separat, fierbi pe aburi…
Read more »
Read more »
Tort tirolez
6 November 2010
Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt Ingrediente
aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2
albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare Mod de preparare:
Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se
freacă până se cremuieşte.…
Read more »
Read more »
Punguţe de clătite
6 November 2010
Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau
carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru
legarea punguţelor sare piper Mod de preparare: Faci întâi clătitele
după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o
pui să se călească în…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte umplut cu măruntaie
6 November 2010
Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri
untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de
tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă
muiat în lapte.…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1
lingură untură 1 păhărel vin sau oţet sare Mod de preparare: Se spală
bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate
osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi se…
Read more »
Read more »
Friptură marinată de porc
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper
sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu
cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o
smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de
porc felii,…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată albă cu brânză
6 November 2010
Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă
rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită)
300g ciocolată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie,
capră) Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă.
Se dă în clocot 1 jumătate litru de…
Read more »
Read more »
Şalău mic pane
6 November 2010
Ingrediente:
1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1
lămîie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală,
se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă
cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o lingură…
Read more »
Read more »
Ciuperci pe friganele
6 November 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt
sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă
zahăr. Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie
mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el
ciupercile cu mărarul şi…
Read more »
Read more »
Friptură de gîscă la tavă
6 November 2010
Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare Mod de preparare: Se
prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul
trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor
11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi
prăjiţi şi o…
Read more »
Read more »
Bomboane marocane
6 November 2010
Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref.
1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos pentru glazură
Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î
mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi
vinul, până obţii o…
Read more »
Read more »
Ficat cu paste si smantană
6 November 2010
Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată,
cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de
aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte şi…
Pilaf de ciuperci
5 November 2010
Ingrediente:
500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper Mod
de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun
într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă. Se lasă să
fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi crustă de nuci
5 November 2010
Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g
făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci Mod de preparare:
Pentru blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr.
Când compoziţia s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se
amestecă…
Read more »
Read more »
Mîncare de ciuperci cu roşii
5 November 2010
Ingrediente:
600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se
spală bine şi se taie bucăţi. Ceapa tăiată subţire se prăjeşte uşor în
ulei, se adaugă ciupercileşi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe,
tăiate felii, sarea, piperul şi verdeaţa. Se…
Read more »
Read more »
Piure de spanac pentru ochiuri
5 November 2010
Ingrediente:
1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare Mod de preparare: Se
aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune la
fiert în apă fierbinte şi se lasă să dea cîteva clocote pînă se moaie
spanacul. Se scurge de apă, se lasă în strecurătoare pînă se…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă la cuptor
5 November 2010
Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3
ouă Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa
cu lapte, seadaugă 100 g brînză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este
nevoie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu trei…
Read more »
Read more »
Varză cu sangerete si caltaboş
5 November 2010
Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi
un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le
laşi să se călească împreună. Când varza s-a călit scoţi caltaboşul şi
sângeretele şi le tai bucăţi. Dacă tai sângeretele şi caltaboşul
înainte, se zdrobesc când…
Read more »
Read more »
Crap cu maioneză
5 November 2010
Ingrediente:
1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1
ceapă sare salată verde Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu
zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a
fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi se aşază pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură de morcovi cu fructe
5 November 2010
Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g
smochine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g
brânză de vaci cu smântână 75g zahăr tos Mod de preparare: Se
amestecă făina cu praful de copt, zahărul brun şi smochinele tăiate în
cubuleţe. Se rad morcovii pe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)
5 November 2010
Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer
ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze
Read more »
Read more »
Ţelină cu maioneză si crevunsti
5 November 2010
Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă
piper roşii Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe
răzătoarea de zarzavat, se sărează, se freacă cu mîna şi se lasă să stea
o jumătate de oră într–o strecurătoare sau într–o sită de păr. Se pune
ţelina…
Read more »
Read more »
Perişoare din măruntaie cu sos alb
5 November 2010
Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă
afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml
ulei Ingrediente sos: 1 lingură de unt 1 lingură plină cu făină 250 g
smântână Mod preparare perişoare: Treci de două ori prin maşina de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate
5 November 2010
Ingrediente:
2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură
pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Se
spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6
ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele.
Apoi…
Read more »
Read more »
Pachetele de varză roşie cu carne
5 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1
ceaşcă lapte 2 ouă 1 lingură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust
de vită ulei 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o presezi…
Read more »
Read more »
Omletă cu mere
5 November 2010
Ingrediente:
2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr Mod de
preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi
rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine înfierbîntat.
Se serveşte fierbinte, presărată cu zahăr. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită
200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie
mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper
oţet Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii mai…
Read more »
Read more »
Evoluţia ceaiului în China
5 November 2010
Există
un proverb chinezesc care spune că, atunci când îţi părăseşti
dormitorul dimineaţa, ai nevoie de şapte lucruri esenţiale pentru a
trăi, şi anume lemne de foc, orez, ulei, sare, sos condimentat, oţet şi
ceai. Totuşi, a trecut ceva timp până când ceaiul a fost privit ca o
băutură cotidiană sau chiar ca un articol…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească de zgrebăn afumat
5 November 2010
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1
pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare:
Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote
arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă apă.…
Read more »
Read more »
Turtiţe cu mere şi scorţişoară
5 November 2010
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2
linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se
tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul,
laptele şi untul topit…
Read more »
Read more »
Praz cu carne de porc
5 November 2010
Ingrediente:
1/2 kg carne de porc 1 legătură praz 1 lingură bulion untură 1
linguriţă zahăr foi de dafin sare Mod de preparare: Speli carnea, o
tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere
carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă.
Intre timp,…
Read more »
Read more »
Grepfrut copt
5 November 2010
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau
margarină Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful
cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie
interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In
mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la
cuptorul…
Read more »
Read more »
Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză
5 November 2010
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4
crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată
bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare
rulou ai nevoie de 1,5…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de varză
5 November 2010
Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă
mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei Mod de preparare: Se
toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă
să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută
prin maşina…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lămâie
5 November 2010
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase,
se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile
bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se
toarnă compoziţia într-o formă rotundă…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smantana
5 November 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură
pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă
cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi,
îi cureţi de coajă şi-i tai rondele groase. Topeşti untul într-o
crăticioară,…
Read more »
Read more »
Caşcaval facut in casă
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de
brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 linguriţe zahăr 250 g unt
200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat Mod de
preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi
brânza de vaci şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de jumări
5 November 2010
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion
50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe,
ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la
fiert…
Read more »
Read more »
Portocale creole
5 November 2010
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de
preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul
cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de
lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe
farfurie, acoperă-le…
Read more »
Read more »
Scrob cu vinete
5 November 2010
Ingrediente:
1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se
spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă
să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă
bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd bucăţelele…
Read more »
Read more »
Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză
5 November 2010
Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat
din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1
l) leuştean 1 ceşcuţă de orez Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată
fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul
şi…
Read more »
Read more »
Vinegretă II
5 November 2010
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de
mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g
măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie) Mod
de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau
fasolea. Se lasă să…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu pastă de peşte si masline
5 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată
verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească,
se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se
freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă
pasta…
Read more »
Read more »
Pastă de jumări sau slănină
5 November 2010
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar
1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare:
Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina
de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le
amesteci cu…
Read more »
Read more »
Crenvurşti de casă
5 November 2010
Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g
slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper
nucşoară chimen intestine subţiri de oaie Mod de preparare: Cureţi
bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita
deasă…