miercuri, 27 martie 2013

Retete de Pasti #79


Retete de Paste:

Noua cocktailuri savuroase pentru Craciun

24 December 2012
Noua cocktailuri savuroase pentru Craciun: Firemans Sour Cocktail Calitate – fără alcool Bază alcoolică – rom Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o cireaşă roşie   Se serveste la orice oră Ingrediente: sucul de la două lămâi 3 ci rom alb un ci rom ambrat o…
Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu somon afumat si crema de branza

24 December 2012
Bruschete cu somon afumat si crema de branza: bagheta, ulei de masline extravirgin, unt, iaurt, crema de branza, suc de lamaie, sare, somon afumat si capere. Ingrediente: 1 bagheta subtire 2 linguri ulei de masline extra virgin 2 linguri de unt topit 3/4 ceasca iaurt grecesc 6 linguri crema de branza 2 linguri marar tocat…
Read more »

Cozonac cu nuca

24 December 2012
Cozonac cu nuca din: faina, oua, unt, ulei de floarea soarelui, sare, zahar pudra, lapte, esenta de vanilie, coaja de lamaie, drojdie, nuca, cacao, esenta rom, zahar vanilat si ou. Ingrediente: un kg faina 6 oua 200 g unt 50 ml ulei de floarea soarelui un praf sare 250 g zahar pudra 250 ml lapte…
Read more »

Ruladă de porc cu sos de fructe

24 December 2012
Ruladă de porc cu sos de fructe din: cotlet de porc, unt, pulpa de porc, ou, usturoi, sare grunjoasa, piper, cimbru, vin, ulei de masline, miere, coacaze rosii, struguri, cimbru verde si ghimbir. Ingrediente: un cotlet de porc fara os 100 g unt 800 g pulpa de porc tocata un ou 3-4 catei usturoi sare…
Read more »

Sapte retete cu carne de porc pentru Craciun

24 December 2012
Sapte retete cu carne de porc pentru Craciun: Picior de porc Facebook Curăţă un picior de porc punându-l în apă fierbinte, spre a-i rade părul. După aceea, cu un cuţit, taie-l în lungime şi fiecare bucată înveleşte-o într-o bucată de pânză pe care o legi strâns cu aţă la fiecare capăt. Pune bucăţile într-o cratiţă…
Read more »

Opt cocktailuri savuroase pentru Craciun

24 December 2012
Opt cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Jack Rose O reteta simpla de Cocktail Jack Rose din: calvados, sirop de grenadine si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl Calvados 1 cl sirop de grenadine 2 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa…
Read more »

Pui în crustă crocantă

24 December 2012
Pui în crustă crocantă din: piept de pui, unt, vin, sare, piper, alune, paine, usturoi, sare grunjoasa, patrunjel, ulei de masline, cimbru, zahar, otet balsamic, rosii, salata verde, morcovi si fasole verde. Ingrediente: 800 g piept de pui 50 g unt topit 2 lingurite vin alb sare piper pentru crusta: 100 g alune macinate 6…
Read more »

Retete de sarbatori: Găină umplută

24 December 2012
Găină umplută din: gaina, cartofi, vin, ceapa, ficatei, ciuperci, ardei gras, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 kg cartofi 200 ml vin alb 1 ceapa 200 g ficatei 5 ciuperci 1 ardei gras foi de dafin ulei sare   Mod de preparare: Spală găina, scoate-i măruntaiele şi freac-o cu sare. Spală…
Read more »

Racitura de porc

24 December 2012
Racitura de porc din: felioare porc, urechi, sorici, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, foi de dafin, ienibahar, sare, piper, usturoi, marar si patrunjel. Ingrediente: 6 felioare porc 2 urechi 300 g sorici 2 cepe medii 3-4 morcovi o radacina patrunjel o telina mica 3-4 foi dafin ienibahar sare piper o capatana usturoi marar o legatura patrunjel…
Read more »

Figurine de turta dulce

24 December 2012
Figurine de turta dulce din: zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, miere, unt, albus, amidon, ulei si coloranti alimentari. Ingrediente: aluat: 250 g zahar pudra 300 g faina integrala 200 g faina alba 1 lingura caao 1,5 lingurita praf de copt 3 oua 2 linguri miere 1 lingura unt glazura: 150 g zahar pudra…
Read more »

Millefeuille cu mascarpone

24 December 2012
Millefeuille cu mascarpone din: aluat, mascarpone, oua, zahar, zahar pudra, esenta de rom, rodie, nuca de cocos si fistic. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 250 g mascarpone 3 oua 125 g zahar 75 g zahar pudra 1 fiola cu esenta de rom 1 rodie fructe exotice (nuca de cocos, fistic)   Mod de preparare: Intinde…
Read more »

Retete de Craciun: Sangerete

24 December 2012
Sangerete din: mate de porc, ceapa, pulpa de porc, sunca, sorici, sange de porc, sare grunjoasa, piper, otet de mere si cuisoare. Ingrediente: 3-4 mate de porc 3 cepe albe 400 g pulpa de porc 400 g sunca de porc 400 g sorici 800 ml sange de porc sare grunjoasa piper otet de mere 10…
Read more »

Sase retete cu carne de porc pentru Craciun

24 December 2012
Sase retete cu carne de porc pentru Craciun: Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişor Facebook O reteta delicioasa de muschi cu legume in sos dulce-acrisor din: muschi de porc, ardei gras verde, ardei gras galben, salata, ceapa, zahar, pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de legume, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline,…
Read more »

Sapte cocktailuri savuroase pentru Craciun

24 December 2012
Sapte cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Summer Night O reteta simpla de Cocktail Summer Night din: rachiu de zmeura, campari si suc de grepfrut. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Campari 10 cl suc de grepfrut   Mod de preparare: Mixam bine cu gheta rachiul de zmeura, Campari-ul si sucul de fructe in…
Read more »

Crema cu ricotta si zmeura

24 December 2012
Crema cu ricotta si zmeura din: ricotta, lamaie, zahar, zahar vanilat, smantana, piscoturi, sampanie, esenta de vanilie, zmeura, zahar tos, amidon si apa. Ingrediente: 25 g ricotta 1/2 lamaie 120 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 250 ml smantana dulce cateva piscoturi 100 ml sampanie 1 fiola cu esenta de vanilie pentru sos: 300…
Read more »

Chiftele cu merisoare

24 December 2012
Chiftele cu merisoare din: ulei de floarea soarelui, ceapa, nucsoara, carne tocata de vita, merisoare, galbenus si sos de merisoare. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata marunt 1/2 lingurita de nucsoara 500 g carne tocata de vita 100 g merisoare uscate 1 gabenus sos de merisoare, pentru servit (optional)   Mod…
Read more »

Salata cu sos de gorgonzola

24 December 2012
Salata cu sos de gorgonzola din: salata, portocala, sunca de praga, gorgonzola, cascaval, ardei gras, sare, piper si smantana. Ingrediente: cateva frunze de salata 1 portocala 150 g sunca de Praga 75 g gorgonzola 200 g cascaval 1 ardei gras rosu sare piper pentru sos: 150 ml smantana de gatit 100 g gorgonzola sare piper…
Read more »

Cinci retete cu carne de porc pentru Craciun

24 December 2012
Cinci retete cu carne de porc pentru Craciun: Friptură de porc cu ananas si rozmarin Facebook Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe…
Read more »

Sase cocktailuri savuroase pentru Craciun

24 December 2012
Sase cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Light Ski O reteta simpla de Cocktail Light Ski din: rachiu de cereale, nectar de portocale, nectar, capsuni si menta. Ingrediente: 2 cl rachiu de cereale 10 cl nectar de portocale fara zahar 4 cl nectar de caise fara zahar bucati de capsuni menta proaspata   Mod de preparare:…
Read more »

Pâine de casă

24 December 2012
Pâine de casă din: faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Ingrediente: 1 kg faina 500 ml apa 8 linguri cu ulei 14 g drojdie uscata 1 lingura cu zahar sare   Mod de preparare: Pune făina într-un lighean, fă în mijloc o gropiţă şi adaugă drojdia, zahărul şi apa caldă. Amestecă folosind o lingură…
Read more »

Retete de Craciun: Toba

24 December 2012
Toba din: stomac de porc, limba de porc, ficat de porc, inima de porc, ureche de porc, carne de porc, sare, otet, piper, foi de dafin si ienibahar. Ingrediente: vezica sau stomac de porc o limba de porc ceapa rinichi de porc o bucata de ficat de porc jumatate inima de porc o ureche de…
Read more »

Briose fluturas

24 December 2012
Briose fluturas din: unt, zahar, oua, praf de copt, esenta de vanilie, zahar pudra, gem si bombonele. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 2 oua 125 g faina, plus un praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie pentru glazura: 60 g unt la temperatura camerei 100 g zahar pudra 1 lingurita esenta de…
Read more »

Sarmale cu costita

24 December 2012
Sarmale cu costita din: carne de porc, varza murata, orez, ceapa, costita, vin, bulion, boia dulce, foi de dafin, piper, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 2 verze murate 1 ceasca de orez 1 ceapa 500 g costita 500 ml vin alb 3 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia…
Read more »

Retete de Craciun: Carnati proaspeti

24 December 2012
Carnati proaspeti din: mate, pulpa de vita, pulpa de porc, apa, usturoi, piper, sare, cimbru si boia. Ingrediente: mate de porc sau de oaie 500 g pulpa de vita 1,3 kg pulpa de porc apa fiarta cat e nevoie o capatana de usturoi piper negru macinat sare cimbru uscat si macinat o lingurita boia  …
Read more »

Mingiute dulci cu fulgi de ovaz

24 December 2012
Mingiute dulci cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, zahar vanilat, coaja de lamaie, lapte, cacao, pesmet, zeama de lamaie si ciocolata. Ingrediente: 250 g fulgi de ovaz 2 pliculete zahar vanilat 2 lingurite coaja de lamaie 7 linguri lapte condensat 1 lingurita cacao 2 linguri pesmet de biscuiti 2 linguri zeama de lamaie…
Read more »

Patru retete cu carne de porc pentru Craciun

24 December 2012
Patru retete cu carne de porc pentru Craciun: Cotlet cu sos de piper Facebook Cotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper 100 g unt 175…
Read more »

Cinci cocktailuri savuroase pentru Craciun

24 December 2012
Cinci cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Papermoon O reteta simpla de cocktail papermoon din: bautura cu multivitamine, spumant, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 5 cl bautura cu multivitamine 5 cl vin spumant sec petru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar   Mod de preparare: Cufundam gura unui pahar de sampanie mai intai in…
Read more »

Crap cu bezele de cartofi

24 December 2012
Crap cu bezele de cartofi din: crap, sare, morcovi, telina, unt, branza de vaci, patrunjel verde, pasta de sardine, faina, pia, pesmet, ulei, cartofi, unt, ou, galbenus si sare. Ingrediente: 800 g crap cu piele sare 150 g morcovi 100 g telina 1 lingura cu unt 150 g branza de vaci 1 lingura patrunjel verde…
Read more »

Biscuiti cu mot

24 December 2012
Biscuiti cu mot din: biscuiti integrali, ciocolata alba si cirese confiate. Ingrediente: 200 g biscuiti integrali 6 linguri ciocolata alba topita 8 cirese confiate   Mod de preparare: Pe mijlocul fiecarui biscuit se picura putina ciocolata alba topita. Se taie jumatati de cirese si se asaza pe fursecuri, cu partea taiata in jos. Se decoreaza…
Read more »

Cotlet de porc cu prune uscate

24 December 2012
Cotlet de porc cu prune uscate din: cotlet de porc, bacon, ulei de masline, usturoi, supa de carne, patrunjel verde, chimen, coriandru, piper, ienibahar, maghiran, sare, prune uscate, cartofi si ceapa. Ingrediente: 1 cotlet de porc fara os 10-12 felii subtiri de bacon 3 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi (mari) 1 cana…
Read more »

Panettone cu crema de branza

24 December 2012
Panettone cu crema de branza din: faina, unt, drojdie, ou, galbenus, zahar, lapte, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, stafide, fructe confiate, branza de vaci, iaurt, miere si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faina 100 g unt 25 g drojdie proaspata 1 ou intreg plus 1 galbenus 100 g zahar 150 ml lapte…
Read more »

Trei retete cu carne de porc pentru Craciun

24 December 2012
Trei retete cu carne de porc pentru Craciun: Rulada de porc cu caise uscate By clau Facebook Rulada savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca de parma, umplutura pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin rosu si gem de coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 200 g sunca de Parma (aprox. 16 felii)…
Read more »

Patru cocktailuri savuroase pentru Craciun

24 December 2012
Patru cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Juicer O reteta simpla de Cocktail Juicer din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de lamaie, rom brun si amaretto. Ingrediente: 3 cl suc proaspat de portocale 3 cl suc proaspat de grepfrut 1 cl zeama proaspata de lamaie 3 cl rom brun 2 cl Amaretto   Mod…

Fleică pe pat de legume

24 December 2012
Fleică pe pat de legume din: fleica, morcovi, ardei gras, ceapa, piper boabe, usturoi, vin si sare. Ingrediente: 1 kg fleica 4-5 morcovi 1 ardei gras 3-4 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe 4-5 catei de usturoi 1 cana cu vin alb sare   Mod de preparare: Fasonează fleica, să fie ca un dreptunghi.…
Read more »

Somon in crusta de susan

24 December 2012
Somon in crusta de susan din: file de somon, zeama de lamaie, smantana, ghimbir, ulei de masline, sare, piper, seminte de susan, pasta wasabi si ulei. Ingrediente: 4 bucati file de somon zeama de la 1 lamaie 200 ml smantana dulce 1 lingurita rasa de ghimbir 3 linguri ulei de masline sare piper 3 linguri…
Read more »

Tort de ciocolata cu crema ganas

23 December 2012
Tort de ciocolata cu crema ganas din: unt, zahar tos, cacao, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, smantana, esenta de vanilie, miere si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 150 g unt, la temperatura camerei 150 g zahar tos 40 g cacao 150 g faina 1 praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 2 oua…
Read more »

Peste cu prune uscate

23 December 2012
Peste cu prune uscate din: paine, lapte, prune uscate, migdale, oua, nucsoara, albus, unt, crap, lamaie si sare. Ingrediente: 150 g paine toast alba 100 ml lapte 100 g prune uscate 100 g migdale 2 oua 1 varf cutit de nucsoara 1 albus 100 g unt 1/2 crap fara solzi (circa 800 g) 1/2 lamaie…
Read more »

Pachetele cu ciuperci

23 December 2012
Pachetele cu ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, patrunjel, smantana, aluat, faina, ou si seminte de chimen. Ingrediente: 25 g unt, plus extra pentru uns 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata marunt 1 catel de usturoi, zdrobit 350 g amestec de ciuperci feliate 1 mana de patrunjel, tocat fin…
Read more »

Trei cocktailuri savuroase pentru Craciun

23 December 2012
Trei cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Green Summer O reteta simpla de Cocktail Green Summer din: lichior de banane verzi, suc de ananas, bitter lomn, carambola si cirese. Ingrediente: 4 cl lichior de banane verzi 4 cl suc de ananas Bitter Lemon o felie de carambola cirese   Mod de preparare: Turnam lichiorul si sucul…
Read more »

Pulpa de porc umpluta cu varza

23 December 2012
Pulpa de porc umpluta cu varza din: pulpa de porc, varza rosie, morcovi, sare, pesmet, piper, ceapa, vin, frunze de dafin, sare grunjoasa, boia, ulei, usturoi si salvie. Ingrediente: un kg pulpa de porc o varza mica rosie 3-4 morcovi sare 100 g pesmet alb piper negru boabe si macinat 2 cepe pentru sos: 200…
Read more »

Salata cu mozzarella si rucola

23 December 2012
Salata cu mozzarella si rucola din: mozzarella, rosii cherry, rucola, piper, ulei de masline, otet balsamic, miere, busuioc si sare. Ingrediente: 150 g mozzarella 100 g rosii cherry cateva frunze de rucola piper pentru dressing: 4 linguri cu ulei de masline 2 lingurite cu otet balsamic 1 lingurita cu miere 2-3 frunze de busuioc sare…
Read more »

Rulada cu ierburi aromate

23 December 2012
Rulada cu ierburi aromate din: piept de curcan, oua, ou, ciuperci, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, arahide, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 oua fierte tari 1 ou crud 5-6 ciuperci 3 catei de usturoi rozmarin maghiran cimbru 250 g arahide 150 ml supa de carne sare piper  …
Read more »

Rasol condimentat

23 December 2012
Rasol condimentat din: rasol de porc, costita, coriandru, maghiran, usturoi, vin, rozmarin, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc fasii de costita cat sa acoperi carnea 1 lingura de coriandru 1 lingura cu maghiran 1 capatana de usturoi 1 cana cu vin alb 1 fir de rozmarin 1-2 foi de dafin…
Read more »

Fitofag cu bacon

23 December 2012
Fitofag cu bacon din: fitofag, ceapa, ardei, bacon, lamai, unt, cimbru, sare, piper, faina, unt, lapte, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 rondele fitofag (250 g fiecare) 1 ceapa 1 ardei galben mic 300 g bacon 2 lamai 100 g unt 2 crengute cimbru verde sare piper pentru sos: 1 lingura faina 1 lingura…
Read more »

Napolitane fantezie

23 December 2012
Napolitane fantezie din: unt, zahar pudra, biscuiti, lapte praf, migdale, foi de napolitana, ciocolata si migdale. Ingrediente: 240 g unt moale 100 g zahar pudra 90 g biscuii caramelizati 90 g lapte praf circa 80 g migdale tocate 2 foi napolitane 70 g ciocolata topita 30 g migdale macinate   Mod de preparare: Se bate…
Read more »

File de porc umplut

23 December 2012
File de porc umplut din: file de porc, ulei de masline, kaizer, ciuperci, usturoi, pesmet, porumb, sos de soia, vin rosu, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati file de porc cu sorici (circa 1 kg una) 4 linguri ulei de masline 150 g kaizer 500 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 linguri pesmet…
Read more »

Rulada de curcan cu prune uscate

22 December 2012
Rulada de curcan cu prune uscate din: prune uscate, vin rosu, ardei iute, piept de curcan, bacon, ceapa, unt, supa de pui, sare si piper. Ingrediente: 100 g prune uscate 50 ml vin rosu dulce 1 ardei iute 800 g piept de curcan 8 felii de bacon 1 ceapa 40 g unt 100 ml supa…
Read more »

Tort de cocos cu aromă de zmeură si vanilie

22 December 2012
Tort de cocos cu aromă de zmeură si vanilie: oua, unt, zahar, faina, praf de copt, fulgi de cocos, lichior de cocos, gem de zmeura si baton de vanilie. Ingrediente: 4 oua 125 g unt 170 g zahar 100 g faina 1 lingurita praf de copt 150 g fulgi de cocos 3 linguri lichior de…
Read more »

Bezele cu crema

22 December 2012
Bezele cu crema din: bezele, ciocolata, drajeuri, unt, zahar pudra si alune. Ingrediente: 50 bezele 40 g ciocolata topita 1 lingura drajeuri mici decorative de zahar 70 g unt moale 40 g zahar pudra 20 g alune prajite si macinate   Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de bezele se introduce în cio­colată topită şi…
Read more »

Piept de curcan in aluat de branza

22 December 2012
Piept de curcan in aluat de branza din: piept de curcan, ulei, praz, bacon, ou, sare, piper, nuca macinata, branza de vaci, faina, lapte, ulei, sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 2 bucati piept de curca (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8  felii de bacon 1 ou sare…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori

22 December 2012
Fursecuri de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de migdale, faina, praf de copt si sare. Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1 1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de copt…
Read more »

Friptura de vitel cu aroma de rozmarin

22 December 2012
Friptura de vitel cu aroma de rozmarin din: muschi de vitel, ulei de masline, cimbru, rozmarin, ceapa rosie, alune, rozmarin, oregano, piper si sare. Ingrediente: 1,5 muschi de vitel 3 linguri ulei de masline 1 lingura cimbru tocat 1 lingura rozmarin tocat 3 cepe rosii mici 150 g alune zdrobite crengute de rozmarin 1 lingura…
Read more »

Cosulete cu cremă de merisoare

22 December 2012
Cosulete cu cremă de merisoare din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, coaja de lamaie, compot de merisoare, albus, ciocolata si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 200 g faina 60 g zahar pudra 120 g unt 2 galbenusuri coaja de lamaie rasa crema: 300 g compot de merisoare 120 g zahar pudra 1/2 albus glazura: 150…
Read more »

Cocktail cu ginseng şi coacăze negre

22 December 2012
Aşază într-o cană 2 pliculeţe de ceai de ginseng şi coacăze roşii şi toarnă 100 ml de apă clocotită peste ele. Lasă să infuzeze timp de 1 oră, apoi îndepărtează pliculeţele. Imparte ceaiul în 2 pahare de şampanie. Adaugă câte 1 cub de zahăr în fiecare pahar şi completează cu spumant.
Read more »

Salată de sfeclă şi mere

22 December 2012
Salată de sfeclă şi mere din: sfecla, mere, telina, nuci, patrunjel, ulei de nuci si otet de vin rosu. Ingrediente: 250 g sfecla fiarta sau coapte, taiata in cubulete cu latura de 1 cm 2 mere, taiate in cubulete cu latura de 1 cm 2 tulpini de telina Apio, tocate fin 50 g nuci, tocate…
Read more »

Zece cocktailuri pentru Craciun

22 December 2012
Zece cocktailuri pentru Craciun: Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Tantoe Michelada. Ingrediete: 1 oz. Tanteo Jalapeno Tequila 6 oz. Dos Equis Beer 2 oz. Lime Juice 1 Tbsp chipotle Read more » Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)   O reteta video foarte simpla…
Read more »

Retete de sarbatori: Cârnati bănăţeni

22 December 2012
Cârnati bănăţeni din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, boia, vin si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2 capatani de usturoi sare piper 1 lingurita ienibahar pisat 1 lingura cu boia iute 1 pahar cu vin rosu mate   Mod de preparare: Spală bine carnea de porc. Dă toată carnea prin…
Read more »

Cotlet de porc la cuptor

22 December 2012
Cotlet de porc la cuptor din: cotlet de porc, usturoi, ulei de masline, vin rosu, boia de ardei, piper, coriandru, seminte de chimen, cimbru, boabe de mustar, sare si cartofi. Ingrediente: 1 bucata cotlet (cu os cu tot) de circa 2 kg 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 pahar de vin…
Read more »

Biscuiţi cu migdale

22 December 2012
Biscuiţi cu migdale din: albusuri, zahar pudra, faina si migdale. Ingrediente: 4 albusuri 100 g zahar pudra 90 g faina 100 g migdale intregi nedecojite   Mod de preparare: Se bat albuşurile şi se înglobează zahărul pudră; se adau­gă apoi făina şi migdalele. Compoziţia se aşază într-o formă unsă şi tapetată cu făină. Se încinge…
Read more »

Pateu de păstrăv afumat şi hrean

22 December 2012
Pateu de păstrăv afumat şi hrean din: crema de branza, pasta de hrean, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, pastrav afumat, paine de secara si salata. Ingrediente: 140 g crema de branza 1 lingurita pasta de hrean coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie 1 lingura de marar tocat marunt, plus frunze intregi…
Read more »

Cocktail cu suc de struguri si zeama de limeta

22 December 2012
Cocktail cu suc de struguri si zeama de limeta din: suc de struguri rosii, suc de struguri albi, zeama de limeta si limeta. Ingrediente: 10 cl suc de struguri rosii 1 cl suc de struguri albi 2 cl zeama de limeta o felie de limeta   Mod de preparare: Cufundam marginea unui pahar mai inalt…
Read more »

Praz si mazare cu unt si sos de menta

22 December 2012
Topeste 40 g unt intr-o tigaie incapatoare. Adauga 250 g praz, taiat rondele, acopera si caleste 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se inmoaie. Adauga 350 g mazare decongelata, asezonata bine, acopera din nou si mai caleste 2 minute. Toaca o legatura mica de menta proaspata (doar frunzele), adauga peste legume, asezoneaza si…
Read more »

Noua cocktailuri pentru Craciun

22 December 2012
Noua cocktailuri pentru Craciun: Cocktail White Russian O reteta de cocktail White russian din votca, lichior de cafea si frisca. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea   Ingrediente: 5/70 votcă 3/10 lichior de cafea 2/10 frişca…
Read more »

Zece retete pentru Craciun

22 December 2012
Zece retete pentru Craciun: Tort cu portocale şi căpşuni O reteta delicioasa de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort, branza de vaci, capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar vanilat. Ingrediente: 1 blat de tort 200 gr brânză de vaci 200 gr căpşuni 200 gr portocale 150 gr zahăr 200 ml…
Read more »

Retete de sarbatori: Muschi de porc la cuptor

22 December 2012
Muschi de porc la cuptor din: muschi de porc, sunca, unt, svaiter, coniac, vin, supa de carne, ulei de masline, ceapa, morcovi, cartofi, sare si verdeturi. Ingrediente:  1 muschi de porc de circa 1,5 kg (dezosat) 6 felii mari de sunca fiarta 2 linguri unt 12 felii de svaiter 150 ml coniac 150 ml vin…
Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de cartofi

22 December 2012
Chiftelute de cartofi din: cartofi, ceapa, pesmet, oua, amidon, sare, piper si ulei de arahide. Ingrediente: 2 1/2 kg cartofi 1 ceapa mare 3/4 ceasca pesmet 2 oua batute 1 lingura de amidon de cartofi Sare și piper ulei de arahide pen

Stelute cu ciocolata

22 December 2012
Stelute cu ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, nuci, esenta de rom, gem de coacaze si ciocolata neagra. Ingrediente: aluat: 180 g faina 90 g zahar pudra umplutura 1: 150 g unt 100 g zahar pudra 1 galbenus 100 g nuci macinate 2 picaturi esenta de rom umplutura 2: 50 g gem de coacaze ornat:…
Read more »

Pulpa picanta

22 December 2012
Pulpa picanta din: pulpa de porc, usturoi, piper, boia de ardei, sare, ciuperci, ulei, ceapa, untura de porc si ciuperci murate. Ingrediente: 1 pulpa de porc din spate mica 6 catei de usturoi 1/2 lingurita piper macinat 1 lingura boia de ardei iute 1/2 lingurita sare 200 g ciuperci 2-3 linguri ulei 1 ceapa 100…
Read more »

Opt cocktailuri pentru Craciun

22 December 2012
Opt cocktailuri pentru Craciun: Cum se prepara Cocktail Camden (video) O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Camden din: gin, lillet blanc si cointreau. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Lillet Blanc 1 oz Cointreau Read more » Cocktail Gin Safari O reteta simpla de Cocktail Gin Safari din: gin, lichior Amarula,…
Read more »

Noua retete pentru Craciun

22 December 2012
Noua retete pentru Craciun: Retete delicioase: Pui cu legume O reteta delicioasa de pui cu legume din: pui, zarzavat de supa, foaie de dafin, boabe piper, smantana, vin alb, sos waorcester, suc de lamaie, morcovi, dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu si sare. Ingrediente: 2 pui (a 450 g) 1 legătură zarza­vat de…
Read more »

Faguri de miere

22 December 2012
Faguri de miere din: faina, cacao, zahar pudra, unt, galbenus, alune, nuci, zahar pudra, albusuri, unt, lichior de oua. Ingrediente: aluat: 90 g faina 15 g cacao 40 g zahar pudra 70 g unt 1 galbenus glazura de martipan fals: 100 g alune 100 g nuci 200 g zahar pudra 1-2 albusuri crema: 125 g…
Read more »

Copane de cocos umplute

22 December 2012
Copane de cocos umplute din: copane de cocos, carne de porc, mar, prune uscate, castane dulci, ou, paine uscata, lapte, vin, ulei de masline, supa de pui, maghiran, rozmarin, sare, piper, ciuperci si castane. Ingrediente: 2 copane mari de cocos sau cuca (circa 1 kg amandoua) 300 g carne de porc tocata (sau piept de…
Read more »

Banane cu ciocolata

22 December 2012
Banane cu ciocolata din: faina, praf de copt, budinca de vanilie, zahar pudra, unt, ou, galbenus, unt, dulceata de coacaze si ciocolata. Ingrediente: 250 g faina 1/4 plic praf de copt 125 g zahar pudra 100 g budinca de vanilie 125 g unt 1 ou 1 galbenus 64 g unt moale 125 g dulceata de…
Read more »

Retete de sarbatori: Caltabos

22 December 2012
Caltabos din: piept de porc, caltabos, ceapa, orez, slaninuta, foi de dafin, ienibahar si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc mat (gros) de caltabos 2 cepe 1 pahar orez 2 linguri cu slaninuta tocata marunt foi de dafin ienibahar boabe de piper negru pentru fiert   Mod de preparare: Lasă maţul în…
Read more »

Morcovi cu cimbru, unt si miere

22 December 2012
Incinge cuptorul la 5/190C. Intr-o tava de copt, amesteca 500 g morcovi, taiati rondele groase, cateva ramurele de cimbru, doar frunzele, 50 g unt si 2 linguri miere, apoi asezoneaza. Coace 50 de minute – 1 ora, intorcand din cand in cand, pana se inmoaie si se rumenesc. Pofta buna!
Read more »

Curcan cu smochine

22 December 2012
Curcan cu smochine din: curcan, unt, smochine, castane, miere, frunze de dafin, cimbru, lamaie, ceapa, gutuie, supa de carne, vin, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1 curcan (aproximativ 3-4 kg) 200 g unt 100 g smochine uscate 100 g castane 3 linguri miere 2 frunze de dafin 1 crengute de cimbru 1 lamaie 2 cepe…
Read more »

Sapte cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Sapte cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Private Lover O reteta simpla de Cocktail Private Lover din: rachiu, nectar de piersici, suc de grapefruit, carambola si capsuni. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de piersici 2 cl suc de grepfruit o felie de carambola capsuni   Mod de preparare: Mixam rachiul si sucurile de fructe…
Read more »

Opt retete pentru Craciun

21 December 2012
Opt retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…
Read more »

Sase cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Sase cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Batida de Maracuja (Passion fruit) O reteta simpla de Cocktail Batida de Maracuja din: cachaca, suc de ananas, suc de lime, sirop de zahar si maracuja. Face parte din categoria Batidas, categorie de cocktailuri derivate din Caipis, destinate perioadei de vara. Pot fi consumate pe tot parcursul anului. Maracuja are…
Read more »

Sapte retete pentru Craciun

21 December 2012
Sapte retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…
Read more »

Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru

21 December 2012
Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.) sare si piper negru proaspat 2 lingurite ulei de masline 2 cesti…
Read more »

Pui în stil asiatic

21 December 2012
Pui în stil asiatic din: praz, ceapa verde, usturoi, piept de pui, ulei de masline, ghimbir, miere, supa de pui si sherry. Ingrediente: 1 fir de praz 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 600 g file de piept de pui 3 linguri ulei de masline 1 lingurita ghimbir ras 2 linguri miere 200…
Read more »

Sarmale cu afumatura si pasta de tomate

21 December 2012
Sarmale cu afumatura si pasta de tomate din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza murata, costita afumata, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g costita afumata…
Read more »

Cornulete cu morcovi

21 December 2012
Cornulete cu morcovi din: faina, margarina, morcovi, coaja de portocala, scortisoara, fructoza si migdale. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 100 g morcovi rasi 1 lingurita coaja de portocala rasa 1 praf scortisoara macinata 1 lingura rasa fructoza 150 g migdale curatate si macinata   Mod de preparare: Se stoarce sucul de mor­covi. Se…
Read more »

Retete de sarbatori: Carnati de casa

21 December 2012
Carnati de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce, boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc. Ingrediente: 3 kg carne de porc mai grasa 1,5 carne de vita 3 capatani de usturoi potrivite 1 lingura cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia iute 1 lingurita piper…
Read more »

Flori de nea

21 December 2012
Flori de nea din: faina, branza de vaci, praf de ou, sare, margarina, merisoare, gem de visine si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina integrala 200 g branza de vacidegresata 100 g margarina 10 g praf substituit de ou+20 ml apa sare 30 g merisoare uscate 50-70 g gem de visine zahar pudra   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si migdale

21 December 2012
Fursecuri cu ciocolata si migdale din: indulcitor, cacao, sare de mare, ciocolata amaruie, migdale, nuca de cocos si albusuri de ou. Ingrediente: 3 cupe indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra 1/2 lingurita sare de mare 3/4 ceasca ciocolata amaruie 1 cana de migdale, prajite și tocate 3/4 ceasca de nuca de cocos neindulcita 4 albușuri…
Read more »

Cinci cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Cinci cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Jagertonic O reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de portocala. Read more »…
Read more »

Sase retete pentru Craciun

21 December 2012
Sase retete pentru Craciun: Ciorba acra de porc Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii…
Read more »

Fenicul la cuptor, cu smantana si sunca

21 December 2012
Fenicul la cuptor, cu smantana si sunca din: bulbi de fenicul, usturoi, ulei de masline, sunca si smantana. Ingrediente: 3 bulbi de fenicul 2 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 100 g sunca 125 ml smantana   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 5/190°C. Aranjeaza 3 bulbi de fenicul, taiati felii groase, intr-un…
Read more »

Sunculiţă fiartă în bere

21 December 2012
Sunculiţă fiartă în bere din: piept de porc, usturoi, lamaie, bere, ceapa, sare, piper si boia iute. Ingrediente:  kg piept de porc 3-4 catei de usturoi 1 lamaie 1 doza de bere 1 ceapa sare piper boia iute   Mod de preparare: Fasonează şunca, freac-o cu puţină sare, apoi împăneaz-o ici-colo cu feliuţe de usturoi.…
Read more »

Chec cu pui

21 December 2012
Chec cu pui din: carne de pui, paine, lapte, piept de pui, rosii uscate, ceapa, oua, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, faina si patrunjel verde. Ingrediente:  750 g carne de pui tocata 3 felii paine 100 ml lapte 300 g piept de pui 100 g rosii uscate 1 ceapa mare 4 oua 2 catei usturoi…
Read more »

Ochiuri cu spanac si ciuperci

21 December 2012
Ochiuri cu spanac si ciuperci din: unt, ciuperci, spanac, vin rosu, nucsoara, smantana, oua si ceapa verde. Ingrediente: 40 g unt 300 g ciuperci, taiate felii sau sferturi 200 g spanac, bine spalat 3 linguri vin rosu un praf de nucsoara macinata 6 linguri smantana 6 oua, mari 1lingura ceapa verde, tocata   Mod de…
Read more »

Patru cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Patru cocktailuri pentru Craciun: Cocktail South Of The Border O reteta simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria si limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta   Mod de preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele…
Read more »

Turtite cu hrisca

21 December 2012
Turtite cu hrisca din: praf de bautura cu soia, faina de hrisca, apa, coaja de portocala confiata, fulgi de migdale, nuci, stafide, cirese confiate, scortisoara si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 linguri praf de bautura cu soia 50 g faina de hrisca 50 ml apa 40 g coaja de portocala confiata 30 g fulgi de migdale…
Read more »

Budinca de orez negru cu fructe

21 December 2012
Budinca de orez negru cu fructe din: orez negru, orez cu bobul rotund, zahar, lapte de cocos, sare, mango, carambol si limeta. Ingrediente: 1 ceasca de orez negru cleios 1/2 ceasca orez cu bob rotund, alb 1/2 ceasca zahar 300 ml lapte de cocos 1 praf de sare 1 mango 1 carambol 1 limeta  …
Read more »

Cinci retete pentru Craciun

21 December 2012
Cinci retete pentru Craciun: Friptură de porc cu ananas si rozmarin Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2…
Read more »

Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi

21 December 2012
Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, ceapa, pesmet, seminte de floarea soarelui, rozmarin, cimbru, ulei de masline, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g seminte de floarea soarelui, prajite 2…
Read more »

Gado gado

21 December 2012
Gado gado din: fasole verde, morcovi, germeni de soia, varza chinezeasca, arahide, ulei, usturoi, pasta sambal oelek, zahar brun, suc de limette si lapte de cocos. Ingrediente: 300 g fasole verde 3 morcovi 200 g germeni de soia 200

Rulada cu caramel si portocale

21 December 2012
Rulada cu caramel si portocale din: oua, zahar tos, faina, fulgi de migdale, praf de copt, coaja de portocala, frisca, ciocolata, cointreau, esenta de vanilie, sos caramel si portocale. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar tos 50 gfaina alba 50 g fulgi de migdale 1⁄2 lingurita praf de copt coaja de la 2 portocale pentru…
Read more »

Muschi de porc umplut

21 December 2012
Muschi de porc umplut din: muschi de porc, carne macra, ou, usturoi, vin alb, supa de carne, foi de dafin, ulei de masline, rozmarin, maghiran, cimbru, sare, piper, mere si ierburi aromate. Ingrediente:  1 kg muschi de porc 250 g carne macra tocata 1 ou 3 catei de usturoi 150 ml vin alb sec 200…
Read more »

Trei cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Trei cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Banana Lemon O reteta simpla de Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi, bitter lemon si lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter lemon o felie de lamaie   Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul…
Read more »

Cotlet de porc cu sos chimion

21 December 2012
Cotlet de porc cu sos chimion din: cotlet de porc, ulei, oase de porc, morcov, praz, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, foaie de dafin, chimion si rosii. Ingrediente: 1 cotlet de porc ulei pentru prajit sos de chimion: 1 kg oase de porc 1 morcov 1/2 praz 1 fir de telina 1 catel de usturoi 1…
Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean

21 December 2012
Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean din: carne de vita, usturoi, rozmarin, cimbru, patrunjel, condimente, sare de mare, piper, ulei de masline, hrean, smantana si mustar dijon. Ingrediente: 7-8 bucati carne de vita 4 catei de usturoi 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin, tocat fin 2 linguri de frunze proaspete…
Read more »

Usturoi copt

21 December 2012
Usturoi copt din: usturoi, ulei de masline, paine si unt. Ingrediente: 4 capatani de usturoi 1,5 linguri ulei de masline 1 paine bagheta feliata unt   Mod de preparare: De la fiecare căpăţână de usturoi se taie câte un căpăcel astfel încât să se vadă toţi căţeii; apoi se aşază pe folie de aluminiu. Se…
Read more »

Spuma de fructe cu ciocolata

21 December 2012
Spuma de fructe cu ciocolata din: blat de tort, zmeura, fructe de padure, zahar tos, gelatina, albusuri si frisca. Ingrediente: un blat de tort gata preparat 4 linguri zmeura sau coacaze (optional) 250 g fructe de padurecongelate, decongelate 100 g zahar tos 4 foi de gelatina, inmuiate in apa rece timp de 5 minute 2…
Read more »

Patru retete pentru Craciun

21 December 2012
Patru retete pentru Craciun: Retete de sarbatori: Kaizer Kaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri cu boia…
Read more »

Retete de sarbatori: Carnati proaspeti

21 December 2012
Carnati proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2 capatani de usturoi sare piper 1 lingura cu ienibahar pisat 1 lingura cu cimbru pisat mate   Mod de preparare: Dă toată carnea prin maşina de tocat (toac-o mai mare, ca să nu se…
Read more »

Iepure în crustă de nuci

21 December 2012
Iepure în crustă de nuci din: patrunjel, unt, sare, carne de iepure, oua, piper, faina, pesmet, nuci si ulei de masline. Ingrediente: 4 fire patrunjel 2 linguri unt sare 4 fileuri de carne de iepure (pulpe superioara) 2 oua piper 80 g faina 100 g pesmet 50 g nuci macinate ulei de masline   Mod…
Read more »

Tort aperitiv cu somon

21 December 2012
Tort aperitiv cu somon din: somon afumat, branza de vaci, smantana, gelatina, marar verde, busuioc verde, paine, unt, icre de manciuria, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon afumat 750 g branza de vaci cremoasa 5 linguri smantanagroasa 2 pliculete gelatina marar verde frunze de busuioc verde 1 paine integrala 100 g unt 2…
Read more »

Cocktailuri pentru Craciun

21 December 2012
Cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Olympic Drink Cocktail Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1…
Read more »

Snitel de vită marinat

21 December 2012
Snitel de vită marinat din: muschi de vita, ulei de masline, suc de lamaie, sos worcester, zahar brun, sare, piper, malai si ulei pentru prajit. Ingrediente: 600 g file de muschi de vita 2 linguri ulei de masline sucul de la 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1 linguar zahar brun sare piper 100 g…
Read more »

Trei retete pentru Craciun

20 December 2012
Trei retete pentru Craciun: Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de…
Read more »

Retete de Craciun si Revelion

20 December 2012
Retete de Craciun si Revelion: Cocktail Carom Cocktail Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de maracuja 1 cl zeama de lamaie 2 cl…
Read more »

Cartofi copti cu creson si sos de usturoi

20 December 2012
Cartofi copti cu creson si sos de usturoi din: cartofi, ulei de masline, usturoi, creson, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si suc de lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g creson 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 25 g seminte de…
Read more »

Snitel vienez de vitel

20 December 2012
Snitel vienez de vitel din: carne de vitel, piper, sare, oua, smantana, pesmet, faina, unt si lamaie. Ingrediente: 600 g carne de vitel piper sare 2 oua 1 lingura smantana 150 g pesmet 100 g faina unt clarificat 1 lamaie   Mod de preparare: Carnea se taie felii groase de cea 4 cm şi fiecare…
Read more »

Budinca cu rom

20 December 2012
Budina cu rom din: rulada de ciocolata, rom, unt, ananas, papaya, mango, frisca, lapte de cocos, galbenusuri, malai, frisca, zahar tos, coaja de lamaie verde, zeama de lamaie verde, scortisoara si nucsoara. Ingrediente: 250 g rulada de ciocolata, felii 4 linguri rom 15 g unt 1ananas mediu, curatat si taiat cubulete 2 linguri zahar brun…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine

20 December 2012
Salata cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie, nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine 1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: ½…
Read more »

Cocktail Olympic Drink

20 December 2012
Cocktail Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 galbenus…
Read more »

Retete de sarbatori: Kaizer

20 December 2012
Kaizer din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri cu boia dulce 2 catei de usturoi 2 linguri cu…
Read more »

Rulada de ciocolata cu lichior

20 December 2012
Rulada de ciocolata cu lichior din: unt, biscuiti, ciocolata amaruie, frisca, oua, lichior si ciocolata alba. Ingrediente: 75 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 200 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 2 oua, separate 4 linguri lichior Cointreau 50 g ciocolata alba   Mod de preparare: Topeste untul intr-o tigaie, ia-o de…
Read more »

File de porc în crustă de legume

20 December 2012
File de porc în crustă de legume din: chifle, verdeturi, parmezan, ulei de masline, oua, sare, piper, file de porc, ulei de floarea soarelui si pesmet. Ingrediente: 2 chifle 4 linguri verdeturi tocate (cimbru, rozmarin, maghiran, salvie) 40 g parmezan ras 1 lingura ulei de masline 2 oua sare piper 600 g file de porc…
Read more »

Gratin de peşte cu legume

20 December 2012
Gratin de peşte cu legume din: spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei grasi, file de peste, nucsoara, sare, piper, unt, faina, lamai, smantana, cascaval, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: 1 1/2 spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi 1 morcov 3 catei de usturoi 1 morcov 2 ardei grasi asortati 1 kg file de peste nucsoara…
Read more »

Quiche cu broccoli

20 December 2012
Quiche cu broccoli din: faina, unt, broccoli, oua, smantana, branza de vaci, usturoi, cimbru, nucsoara, rosii uscate si seminte de pin. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt rece umplutura: 400 g broccoli 3 oua 200 ml smantana 350 g branza de vaci 1 catel de usturoi cimbru nucsoara 50 g rosii uscate conservate…
Read more »

Prajitura Tiramisu pentru Sarbatori

20 December 2012
Prajitura Tiramisu din: zahar tos, cafea, lichior amaretto, piscoturi, frisca, zahar pudra, ciocolata neagra, cacao si bomboane de ciocolata. Ingrediente: 2 linguri zahar tos 100 ml cafea tare sau espresso 8 linguri lichior amaretto 400 g piscoturi 500 g crema mascarpone 150 ml frisca 4 linguri zahar pudra 200 g ciocolata neagra, topita cacao, pentru…
Read more »

Tăitei cu mac

20 December 2012
Tăitei cu mac din: taitei, sare, unt, mac si zahar pudra. Ingrediente: 350 g taitei lati sare 125 g unt 130 g mac 120 g zahar pudra   Mod de preparare: Se fierb lăiţeii în apă cu sare, coiform indica­ţiilor de pe ambalaj. Intre timp se taie untul bucăţi şi se topeşte la foc mijlociu…
Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu masline

20 December 2012
Fasole batuta cu masline din: fasole boabe, ceapa, morcov, ulei, masline, usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 50 g masline 2-3 catei de usturoi 2-3 castraveti murati 1 fir cimbru busuioc sare   Mod de preparare: In seara dinaintea prreparării, se pune…
Read more »

Pui cu legume si curry

20 December 2012
Pui cu legume si curry din: ulei de nuca, piept de pui, ceapa, pasta de curry, lapte de cocos, condimente, zahar brun, fasole verde, dovlecei, coaja si suc de lamaie verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de nuca 6 bucati de piept de pui, taiat cuburi 2 cepe mici, taiate rondele 2-3 linguri pasta…
Read more »

Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli

20 December 2012
Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin parmezan ras sare dupa gust   Mod de preparare: Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli intre timp…
Read more »

Retete de sarbatori: Jambon

20 December 2012
Jambon din: ciolan de porc, sare, piper, ienibahar, foi de dafin, usturoi, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 1 ciolan (pulpa din spate) 2 linguri cu sare 10 boabe de piper 4 boabe de ienibahar 3 foi de dafin 5 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 l de vin alb sec   Mod de…
Read more »

Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor

20 December 2012
Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez, zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de peste, albus si taitei de orez. Ingrediente: pasta de crevete: 100 g creveti decorticat ifierti 1 lingura…
Read more »

Produse traditionale si decoratiuni handmade pentru Craciun

20 December 2012
Cauti ceva deosebit pentru zilele de Craciun, pentru cei dragi? Iti propunem sa vizitezi “Targul de Craciun” organizat in curtea interioara a Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde va asteptam de vineri dimineata pana duminica seara, cu multe bunatati si cadouri. Pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made va vor incanta…

Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită

20 December 2012
Sărmăluţe în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar. Ingrediente: 2 cesti orez 1 rosie decojita si taiata cuburi 1 lingura bulion 2 cepe tocate 200 g foi de vita de la saramura 150 ml ulei de masline 1 lamaie…
Read more »

Tocana de pui cu creveti

20 December 2012
Tocana de pui cu creveti din: ulei de masline, piept de pui, ceapa, telina, boia de ardei iute, vin, rosii, sofran, creveti si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 bucati de piept de pui, taiat cuburi 1 ceapa, taiata rondele 2 tulpini de telina, tocate marunt 3 catei de usturoi, tocati marunt 1…
Read more »

Cocktail Carom

20 December 2012
Cocktail Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de maracuja 1 cl zeama de lamaie 2 cl frisca lichida pentru cafea o felie de…
Read more »

Retete de sarbatori: Sangerete

20 December 2012
Sangerete din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare, piper, cimbru si ienibahar. Ingrediente: 2-3 mate groase de caltabos 1 l sange de porc 1,5 kg carne grasa (piept, fleica) 2-3 fasii de sorici (300 g) 500 g orez sare piper cimbru ienibahar   Mod de preparare: Spală maţele cu multă…
Read more »

Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky

20 December 2012
Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky din: crema de whisky, ciocolata alba, unt, ciocolata neagra, cafea instant, extract de vanilie, cacao, bicarbonat de sodiu, zahar brun, oua si smantana. Ingrediente: 100 ml crema de whisky 200 g ciocolata alba, rupta in bucati pentru pandispan: 100 g unt, plus extra pentru uns 50 g ciocolata…
Read more »

Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole

20 December 2012
Ardei umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei, boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ardei grasi 400 g fasole boabe 4 cepe 4 linguri faina 6 linguri ulei 1 lingura boia dulce 1 legatura patrunjel 1 legatura frunze de telina 3…
Read more »

Rizotto cremos cu branza

20 December 2012
Rizotto cremos cu branza din: ceapa, ulei de masline, orez, cimbru, vin, concentrat, branza de burduf, parmezan, spanac si branza de capra. Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 1-2 linguri ulei de masline 300 g orez cu bobul lung cateva ramurele de cimbru 200 ml vin alb 1 l concentrat vegetal fierbinte 150 g branza de…
Read more »

Reteta zilei: Clatite cu afine

20 December 2012
Clatite cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, lapte, unt, ou si afine. Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4 ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt 1 ou…
Read more »

Curcan la cuptor

20 December 2012
Curcan la cuptor din: curcan, ulei, sare, supa de pasare, maghiran, coniac, piper, rozmarin, salvie, mar, telina, miere, ceapa si unt. Ingrediente: 1 curcan de 3-4 kg 20 ml ulei sare 100 ml supa de pasare maghiran uscat 25 ml coniac piper rozmarin uscat salvie uscata 1 mar taiat in sferturi 1 tulpina de telina…
Read more »

Cosulete cu ciocolata

20 December 2012
Cosulete cu ciocolata din: ciocolata, unt, frunze de menta, fructe si crema. Ingrediente: 2 tablete de ciocolata neagra 50 g unt cateva frunze de menta sau lamaita fructe uscate pentru decor orice crema mai tare (de lamaie, de vanilie)   Mod de preparare: Ia opt păhărele de lichior sau ţuică (un pic mai late la…
Read more »

Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă

20 December 2012
Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă din: chifla, supa, patrunjel, ceapa verde, usturoi, carne tocata de vaca, ou, mustar, sare, piper, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 chifla integrala veche de 1 zi 250 ml supa cate 1/2 legatura patrunjel si ceapa verde 1 ceapa 1 catel de usturoi 500 g carne…
Read more »

Cocktail cu suc de mere si cola

20 December 2012
Cocktail cu suc de mere si cola din: suc de mere, cola si lamaie. Ingrediente: 5 cl suc de mere 5 cl cola o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam sucul de mere cu gheata zdrobita intr-un pahar, apoi completam cu cola. Adaugam felia de lamaie, sau o asezam pe marginea paharului si…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu stafide si nuci

20 December 2012
Sarmale cu stafide si nuci din: varza murata, pasta de tomate, stafide, miez de nuca, orez, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg varza murata 4 linguri pasta de tomate 100 g stafide 100 g miez de nuca 75 g orez 1 ceapa ulei sare   Mod de preparare: Se înmoaie stafidele în apă rece,…
Read more »

Supă cu varza de Bruxelles

20 December 2012
Supă cu varza de Bruxelles din: ceapa, morcov, patrunjel, ulei, cub de legume, varza de bruxelles, mazare, porumb, fulgi de mei, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 lingura ulei 1 cub concentrat de legume 6 verzisoare de Bruxelles 5 linguri mazare congelata 2 linguri porumb 3 linguri fulgi…
Read more »

Friptură de porc cu ananas si rozmarin

20 December 2012
Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2 foi de dafin rozmarin sare piper   Mod de preparare: Pregătește…
Read more »

Tocana cu legume si carnati

20 December 2012
Tocana cu legume si carnati din: carnati, ceapa rosie, ardei, oregano, vin, pasta de tomate, concentrat vegetal, frunza de dafin, bagheta, branza si patrunjel. Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati rondele 12 carnati, taiati rondele 1 ceapa rosie, taiata rondele 1 ardei rosu si 1 verde, taiati fasii 1 lingurita oregano, uscat 200 ml vin…
Read more »

Retete de sarbatori: Toba

19 December 2012
Toba din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima, ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper. Ingrediente: 1 stomac de porc (curatat) 2 picioare de porc 1 limba 500 g ficat 1 splina 1 inima 1 ureche (partea de sus) 2-3 fasii de sorici (300 g) 1 lingura cu…
Read more »

Prajituri si dulciuri de Craciun

19 December 2012
Prajituri si dulciuri de Craciun: Pavlova cu ciocolata si visine Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor…
Read more »

Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar

19 December 2012
File de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline, sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3 ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1…
Read more »

Şalău pane cu salată de cartofi

19 December 2012
Şalău pane cu salată de cartofi din: cartofi, ceapa rosie, mar, ulei de masline, otet de mere, zahar, sare, piper, fileuri de salau, unt, labusuri, paine toast, nuci, chilli si coaja de lamaie. Ingrediente: 800 g cartofi rosii 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 linguri ulei de masline  1/2 lingura otet de mere 1…
Read more »

Pavlova cu ciocolata si visine

19 December 2012
Pavlova cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar…
Read more »

Carne de vita cu ciuperci si legume

19 December 2012
Carne de vita cu ciuperci si legume din: ulei de masline, carne de vita, ceapa, telina, bureti, supa de vita, vin rosu, frunze de dafin, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 kg carne de vita, taiata cuburi mari 3 cepe mari, taiate rondele 2 teline mici, taiate cubulete 30 g bureti…
Read more »

Sarmale in foi de varza acra cu carne de porc

19 December 2012
Sarmale in foi de varza acra cu carne de porc din: carne de porc, carne de vita, ceapa, orez, bulion de rosii, marar, varza acra, piper, foi de dafin, cimbru si slanina afumata. Ingrediente: 400 gr de carne de porc tocata 300 gr de carne de vita tocata 2 cepe 2 pumni de orez 3…
Read more »

Crap cu ciuperci si arpagic

19 December 2012
Crap cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 1 1/2 kg crap 125 g unt 300 g arpagic 2-3 foi de dafin sare 30 ml vin rosu 40 g faina 400 g ciuperci 3 g cimbru 2 g piper   Mod de…
Read more »

Fasole verde in unt

19 December 2012
Garnituri: Fasole verde in unt din: unt, usturoi, patrunjel, marar, fasole verde si salata verde. Ingrediente: 50 g unt, la temperatura camerei 1 catel de usturoi, tocat marunt 2-3 linguri de parunjel si marat, tocat 400 g fasole verde, din conserva sau congelata 1 salata verde   Mod de preparare: Amesteca untul cu usturoi si…
Read more »

Ciuperci cu arpacaş

19 December 2012
Ciuperci cu arpacaş din: ciuperci uscate, arpacas, chimen, usturoi, maghiran, sare, piper si ulei.  Ingrediente: 3 maini de ciuperci uscate 400 g arpacas chimen macinat 2-3 catei de usturoi maghiran sare piper 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se înmoaie ciupercile în 250 ml apă rece, timp de cea 2 ore. Se condimentează apoi…
Read more »

Prajitura de Craciun

19 December 2012
Prajitura de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie, rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si frisca. Ingrediente: 3 oua cateva picaturi suc de lamaie 3 linguri apa fierbinte 1 priza coaja de lamaie rasa 50 ml rom 100 g zahar pudra 60 g faina 40…
Read more »

Dorada cu mustar la cuptor

19 December 2012
Dorada cu mustar la cuptor din: dorada, lamai, usturoi, mustar, ulei de masline, iaurt, marar, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente: 2 dorade mici 2 lamai 4 catei de usturoi 4 linguri mustar 2 linguri ulei de masline 100 g iaurt marar 1 lingura ketchup sare piper alb macinat   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Parfe de mere

19 December 2012
Parfe de mere din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoare, ienibahar, unt, zahar brun, melasa, ou, iaurt, smantana, mere, zahar brun si frisca. Ingrediente: pentru blat: 315 g faina 1 1/4 lingurita cu praf de copt 1/2 lingurita cu sare 1/2 lingurita cu scortisoara 1/3 lingurita de cuisoare 1/2 lingurita cu ienibahar 115 g…
Read more »

Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala

19 December 2012
Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere, cuisoare, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 500 ml de bere 1 portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat   Mod de preparare: Se spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna berea intr-o oala.…
Read more »

Legume gratinate la cuptor

19 December 2012
Legume gratinate la cuptor din: smantana, lapte, usturoi, frunza de dafin, gulioare, telina, cartofi si branza de burduf. Ingrediente: 300 ml smantana 350 ml lapte integral 3 catei de usturoi, taiati rondele 1 frunza de dafin 500 g gulioare, curatate si taiate rondele subtiri 500 g telina, curatate si taiate rondele subtiri 600 g cartofi,…
Read more »

Aperitive pentru Craciun: Placinta cu peste

19 December 2012
Placinta cu peste din: unt, faina, sare, galbenusuri, morcov, broccoli, somon, file de crap, smantana, albusuri, marar si sare. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 380 g faina 1/2 lingurita de sare 2 galbenusuri pentru umplutura: 1 morcov mare 150 g broccoli 400 g somon 200 g file de crap 200 ml smantana (12% grasime)…
Read more »

Calamar cu orez şi ciuperci

19 December 2012
Calamar cu orez şi ciuperci din: inele de calamar, ciuperci, orez, vin alb, usturoi, unt, ulei si branza cheddar. Ingrediente: 250 g inele de calamar congelate 150 g ciuperci 150 g orez cu bobul lung 50 ml vin alb 5 catei de usturoi 25 g unt 3 linguri ulei 50 g branza Cheddar   Mod…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro