Retete de Paste:
Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari
12 August 2012
O
reteta de Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari din: ton in
ulei, rosii, ceapa, telina, patrunjel, oregano, busuioc, oua, ulei de
masline si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g ton in ulei 4 rosii
coapte 1 ceapa alba mica 1 telina patrunjel oregano busuioc 2 oua 20 g
ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi copti
12 August 2012
O
reteta de cartofi copti din: cartofi, margarina, marar, sare, salata
verde, ardei, castraveti, rosii, sare, piper, ulei de masline si otet.
Ingrediente: un kg cartofi 150 g margarina o legatura marar sare pentru
salata: o salata verde 2 ardei 3-4 cstraveti 3-4 rosii sare piper 2-3
lingurite ulei de masline o lingurita otet aromatic…
Read more »
Read more »
Lipii cu somon la grătar
12 August 2012
O
reteta de lipii cu somon la gratar din: pudra de usturoi, paprika
afumata, zahar, fileu de somon, sos de chilli, zeama de lime, tortillas,
varza alba, coriandru, ardei iute, lime, sare, piper si sos de chilli.
Ingrediente: 1 lingurita pudra de usturoi 2 lingurite paprika afumata
1/2 lingurita de zahar 1 fileu de somon…
Read more »
Read more »
Vinete la gratar cu usturoi
12 August 2012
O
reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi
verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 1
capatana de usturoi 4-5 fire de usturoi verde 2 linguri ulei de masline
1 lingurita seminte macinate de coriandru sare piper Mod de
preparare: Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le pe…
Read more »
Read more »
Ciupercute cu sos alb
12 August 2012
O
reteta de ciupercute cu sos alb din: ciuperci, ceapa, unt, patrunjel,
carne tocata de curcan, sare, piper, lapte si faina. Ingrediente: 600 g
ciuperci albe pentru umplutura: o legatura ceapa 100 g unt o legatura
patrunjel 300 g carne tocata de curcan sare piper 100 ml apa pentru sos:
100 g unt 250 ml…
Read more »
Read more »
Sorbet din fructe de pădure
12 August 2012
O
reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, lamai,
zahar, apa, gelatina, vanilie si menta. Ingrediente: 800 g fructe de
padure (zmeura, afine, merisor, mure, fragi) 2 lamai 400 g zahar 500 ml
apa 2 foi gelatina o pastaie de vanilie frunze de menta pentru ornat
fructe de padure proaspete pentru…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ceapa
12 August 2012
O
reteta de pulpe de pui cu ceapa din: pulpe de pui, bacon, sare
grunjoasa, piper, ceapa, boia, zahar, vin spumant rose, sos de soia si
ulei de masline. Ingrediente: 8 pulpe de pui 200 g bacon sare grunjoasa
piper negru macinat 4-5 cepe boia dulce 2 linguri zahar 100 ml vin
spumant rose 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de vinete
12 August 2012
O
reteta de mancare de vinete din: vinete, ceapa rosie, sare, piper,
pulpa de rosii, ulei de masline si coriandru verde. Ingrediente: 4-5
vinete medii 2 cepe rosii sare piper boabe si macinat 300 g pulpa de
rosii 2-3 linguri ulei de masline 2-3 fire coriandru verde Mod de
preparare: Se spală şi se…
Read more »
Read more »
Chiftele la gratar cu legume coapte
12 August 2012
O
reteta de chiftele la gratar cu legume coapte din: carne tocata de
vita, ceapa verde, usturoi, sare, piper, marar, porumb, dovlecei, ceapa
si rosii cherry. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 fire ceapa
verde un fir usturoi sare piper o legatura marar 50 g porumb boabe
pentru garnitura: 2 dovlecei o ceapa…
Read more »
Read more »
Salată cu pleurotus
12 August 2012
O
reteta de salata cu pleurotus din: amestec de salata, paine toast, unt,
cimbru, usturoi, sare, piper, ciuperci pleurotus, ulei, otet balsamic,
mustar dulce, ulei de masline si rodie. Ingrediente: 400 g amestec de
salata 4 felii paine toast 60 g unt 1 lingurita cimbru 1 catel de
usturoi sare piper 250 g ciuperci pleurotus…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ciuperci
12 August 2012
O
reteta de vinete umplute cu ciuperci din: vinete, ciuperci, ceapa,
usturoi, ulei, patrunjel verde, faina, cascaval, ou, sare si piper.
Ingrediente: 2 vinete mai mari 300 g ciuperci albe de cultura 1 ceapa 2
catei de usturoi 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita
faina 50 g cascaval ras 1 ou sare…
Read more »
Read more »
Spaghete cu piept de curcan
12 August 2012
O
reteta de spaghete cu piept de curcan din: spaghete, piept de curcan,
ardei verde, zahar, sare, piper, ardei, ceapa, ulei de masline, salvie,
busuioc, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete
300 g piept de curcan un ardei verde o lingura zahar sare piper negru
macinat un ardei rosu o…
Read more »
Read more »
Supă cu verdeţuri şi cartofi
12 August 2012
O
reteta de supa cu verdeturi si cartofi din: verdeturi, cartofi,
ciuperci, unt, faina, supa de carne, smantana, chimen, sare, piper,
condimente si leustean. Ingrediente: 100 g verdeţuri proaspete 200 g
cartofi 50 g ciuperci 60 g unt şi făină pentru rântaş 1,5 legatura supă
de carne 4 linguri smântână 1 chimen sare, piper 1…
Read more »
Read more »
Flip de caise
12 August 2012
Frecati
un galbenus foarte proaspat cu 1 lingura zahar, 1 lingura zahar vanilat
si 1 lingura pudra de ghimbir. Cand compozitia este spumoasa, turnati
peste ea 250 g suc proaspat extras din caise. Amestecati si turnati
amestecul in pahare tinute la rece. Puneti in fiecare pahar cateva
cuburi de gheata. Ornati paharele cu frisca si…
Read more »
Read more »
Pui în crustă condimentată şi salată asiatică
12 August 2012
O
reteta de pui in crusta condimentata si salata asiatica din: piept de
pui, ulei de susan, fulgi de chilli, zahar brun, sos de soia, zeama de
lamaie, varza, ceapa rosie, ardei chilli, coriandru si sare.
Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de
susan cate 1 lingurita fulgi de…
Read more »
Read more »
Desert cu mere de vara
12 August 2012
O
reteta de desert cu mere de vara din: mere, miere de albine, stafide,
ghimbir, scortisoara, zeama de lamaie, rozmarin si alune de padure.
Alunele de pădure sunt bogate în substanţe minerale, vitamine şi acizi
esenţiali. Consumate periodic, întăresc sistemul imunitar, previn bolile
cardiovasculare, menţin buna funcţionare a sistemului osos. Sunt
recomandate în perioada de…
Read more »
Read more »
Salată cu creveti si rosii
12 August 2012
O
reteta de salata cu creveti si rosii din: amestec de salate, rosii,
paine toast, unt, creveti, ulei de masline, sare, piper, otet din vin
alb si zahar. Ingrediente: 300 g amestec de salate 40 g rosii
deshidratate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti
prefierti 6 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Copanele dulci de pui
12 August 2012
O
reteta de copanele dulci de pui din: lapte de cocos, fructe de padure,
ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, copane de pui, sare si piper.
Ingrediente: 45 ml (3 linguri) lapte de cocos 250 g (1 cana) fructe de
padure amestecate 30 ml (2 linguri) ulei masline 125 ml (1/2 cana) vin…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu sos de rosii
12 August 2012
O
reteta de salata de castraveti cu sos de rosii din: castraveciori,
usturoi, ulei de masline, rosii si menta. Ingrediente: 8 castraveciori 4
catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 rosii mari cateva frunze
verzi de menta sau de busuioc Mod de preparare: Spălaţi bine
castraveciorii şi tăiaţi-i în cubuleţe. (Puteţi să-i…
Read more »
Read more »
File de salau in crusta de nuci
12 August 2012
O
reteta de file de salau in crusta de nuci din: file de salau, sare,
nuci, ulei de masline, pesmet, zahar, otet balsamic, dovlecei, cascaval,
ceapa rosie, boia iute si piper. Ingrediente: 8 bucati file de salau
sare 150 g nuci o lingurita ulei de masline 2-3 linguri pesmet o
lingurita zahar o lingurita otet…
Read more »
Read more »
Salată cu friptură de vită şi dressing de hrean
12 August 2012
O
reteta de salata cu friptura de vita si dressing de hrean din:
vrabioara de vita, sos Worcestershire, ulei de masline, telina, rosii,
pasta de hrean, otet de vin rosu si pasta de tomate. Ingrediente: 250 g
vrabioara de vita (manzat) 1 lingura de sos Worcestershire ulei de
masline pentru uns 6 tulpini de telina…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu cuscus
11 August 2012
O
reteta de rosii umplute cu cuscus din: rosii, usturoi, ulei de masline,
cuscus, otet balsamic, patrunjel, miere, parmezan, supa de pui, bacon,
hribi, fistic, pesmet, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii
mari 4-5 catei de usturoi 4-5 linguri ulei de masline 300 g cuscus 2-3
lingurite otet balsamic patrunjel 1-2 linguri zahar sau…
Read more »
Read more »
Salată picantă cu paste
11 August 2012
O
reteta de salata picanta cu paste din: fusili, sare, ceapa verde,
ceapa, ardei gras, rosii, castraveti murati, crema de branza cu ardei,
zeama de la castravetii murati, piper si boia. Ingrediente: 300 g fusili
sare 1/2 ceapa verde 1 ceapa medie cate 1 ardei gras rosu si galben 2
rosii 3 catraveti murati 200…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaie
11 August 2012
O
reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei
de masline, sare de mare, piper, patrunjel, lamaie si unt. Ingrediente: 2
pastravi intregi a cate 300 g, curatati de solzi si de intestine ulei
de masline sare de mare si piper negru proaspat macinat frunzele tocate
de la o legatura mare…
Read more »
Read more »
Mancare de rosii cu ciuperci
11 August 2012
O
reteta de mancare de rosii cu ciuperci din: rosii, ciuperci, patrunjel,
fulgi de ovaz, cimbru, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g
rosii 350 g ciuperci albe de cultura, mai tinere 1 legatura patrunjel
verde 200 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita pulbere de cimbru uscat 2
linguri ulei zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Flip cu fragi
11 August 2012
Frecati
un galbenus cu 1 lingura zahar si 1 lingura zahar vanilat. Cand ati
obtinut o compozitie cremoasa, turnati peste ea 250 ml suc proaspat
extras din fragi, amestecati si turnati amestecul in pahare tinute la
frigider, in care ati pus si cateva bucati de gheata. Puteti orna cu
cateva fructe proaspete.
Read more »
Read more »
Salată grecească cu busuioc
11 August 2012
O
reteta de salata greceasca cu busuioc din: castravete, rosii, ceapa,
peperoni, branza feta, otet din vin alb, sare, piper, ulei de masline,
masline si busuioc. Ingrediente: 1 castravete 4 rosii 2 cepe medii 4
peperoni nu foarte iuti 200 g branza feta 4 linguri otet din vin alb
sare piper 6 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi cu crutoane aromate
11 August 2012
O
reteta de supa crema de morcovi cu crutoane aromate din: morcov, ceapa,
telina, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, ardei iute, smantana, unt,
ulei de masline si faina. Ingrediente: 10 bucati morcov 2 bucata ceapă 1
bucata ţelină mare 1 bucata rădăcină de ppătrunjel 2 bucati fire de
ceapă verde 3 bucata ardei iuţi uscaţi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu cremă de brânză si sos de roşii
11 August 2012
O
reteta de rulouri cu crema de branza si sos de rosii din: branza de
vaci, busuioc, rozmarin, ardei, foi de tortilla, sare grunjoasa, rosii,
otet balsamic, ardei iute, miere, piper, cimbru, ulei de masline si
busuioc. Ingrediente: 400 g branza de vaci busuioc verde rozmarin 2
ardei rosii foi de tortilla sare grunjoasa 10…
Read more »
Read more »
Salată cu şuncă şi cartofi
11 August 2012
O
reteta de salata cu sunca si cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de
masline, zahar brun, supa, otet balsamic, sare, piper, ceapa verde,
maghiran, masline si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg cartofi mici 2
cepe 4 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 125 ml supa 125 ml
otet balsamic alb sare piper 1…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu roşii şi ricotta
11 August 2012
O
reteta de aperitiv cu rosii si ricota din: rosii, parmezan, crema de
branza ricotta, faina, oua, lapte, sare, frunze de rucola si ulei de
masline. Ingrediente: 8 roşii mari 300 g parmezan 250 g cremă de brânză
ricotta 4 linguri făină 2 ouă 150 ml lapte sare frunze de rucola ulei de
măsline …
Read more »
Read more »
Pachetele cu mure si zmeură
11 August 2012
O
reteta de pachetele cu mure si zmeura din: mure, zmeura, zahar, unt,
faina, ulei, sare si apa. Ingrediente: 300 g mure 200 g zmeura 100 g
zahar 100 g unt 500 g faina 3 linguri cu ulei 1 lingurita cu sare 1
cescuta cu apa Mod de preparare: Cerne făina şi în mijloc…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tacos de peşte cu sos de chilli
11 August 2012
O
reteta de Tacos de peşte cu sos de chilli din: ardei, galbenusuri de
ou, coaja de limeta, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, ulei de
masline, sare, chimen, piper, oregano, cod, ulei vegetal, faina, bere,
tortilla de porumb, varza si felii de limeta. Ingrediente: 2 mari ardei
chilli iuti 2 galbenusuri de ou 1…
Salată cu roşii si cremă de brânză
11 August 2012
O
reteta de salata cu rosii si crema de branza din: miere, mustar, otet
de mere, sare, piper, ulei, busuioc, salata, ardei gras, rosii cherry,
file de curcan afumat, crema de branza si hrean. Ingrediente: 1
lingurita miere 2 lingurite mustar 3 linguri otet de mere sare piper 4
linguri ulei 1 legatura busuioc 300…
Read more »
Read more »
Minitarte cu zmeura
11 August 2012
O
reteta de minitarte cu zmeura din: zmeura, budinca de vanilie, lapte,
faina, unt, iaurt, apa, galbenus si sare. Ingrediente: 200 g zmeura 1
plic cu praf de budinca de vanilie 500 ml lapte pentru aluat: 200 g
faina 100 g unt 85% grasime 2 linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa
calduta 1…
Read more »
Read more »
Cruşonul si Flip-ul
11 August 2012
CRUŞONUL
este o băutură răcoritoare slab alcoolizată numai cu vinuri naturale.
Vinurile albe sau roşii se aleg în funcţie de fructele alese. Se poate
prepara cruşon din citrice: portocale, grepfrut, mandarine, clementine,
lămâi; fructe de pădure: zmeură, mure, afine, frăguţe, coacăze de munte
(strugurii ursului), caise, piersici, necatrine, pepeni galbeni şi
roşii. FLIP-UL este o…
Read more »
Read more »
Tăieţei japonezi cu dressing de susan
11 August 2012
O
reteta de taitei japonezi cu dressing de susan din: taitei soba,
mazare, ardei gras, castravete, seminte de susan, pasta de tahini, sos
de soia, otet de orez si zahar. Ingrediente: 200 g taitei soba 100 g de
mazare proaspata tanara, cu pastaile taiate pe jumatate 1 ardei gras
rosu; curatat de cotor si feliat…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii, parmezan si rozmarin
11 August 2012
O
reteta de tarta cu rosii, parmezan si rozmarin din: rosii, unt,
parmezan, faina, sare, galbenusuri, rozmarin, ulei de masline, usturoi
si otet balsamic. Ingrediente: 8-10 roşii 150 g unt 100 g parmezan 300 g
făină un praf de sare 2 gălbenuşuri rozmarin ulei de măsline 4 căţei
usturoi 2-3 linguriţe oţet balsamic Mod…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Briose cu afine
11 August 2012
O
reteta de briose cu afine din: afine, faina, oua, unt, zahar, zahar
vanilat, praf de copt, lapte si sare. Ingrediente: 150 g afine 300 g
faina 4 oua 200 g unt la temperatura camerei 100 g zahar 1 pliculet cu
zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 3 linguri cu lapte sare …
Read more »
Read more »
Cruson cu capsune si sampanie
11 August 2012
Puneţi
într-un vas căpşune curăţate de codiţe şi frunze, evntual tăiate în
jumătăţi, dacă sunt prea mari. Presăraţi-le cu zahăr şi pudră de
ghimbir. Amestecaţi şi turnaţi peste ele şampanie foarte rece. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Lipii cu crab şi avocado
11 August 2012
O
reteta de lipii cu crab si avocado din: ceapa rosie, zeama de limes,
zahar, carne de crab, ceapa verde, ardei iute, avocado, usturoi, lipii,
salata, piper si sare. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, feliata inele
subtiri zeama de la 2 limes, plus felii pentru servit 1 praf de zahar
170 g carne de crab…
Read more »
Read more »
Salată cu mozzarella si roşii
11 August 2012
O
reteta de salata cu mozzarella si rosii din: rosii, mozzarella,
busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si seminte de
dovleac. Ingrediente: 8 roşii 3 mozarella (a 125 g) 1 legătură busuioc 4
linguri ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic alb sare piper 2
linguri seminţe de dovleac Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi la pahar
11 August 2012
O
reteta de supa de morcovi la pahar din: morcovi, ceapa rosie, telina,
rosii, smantana, ghimbir, sare si boabe de piper. Ingrediente: 500 g
morcovi 1 ceapa rosie 1 telina 3 rosii 150 g smantana 1/2 lingurita cu
ghimbir ras sare boabe de piper Mod de preparare: Curăţă legumele,
taie-le în cubuleţe şi pune-le…
Read more »
Read more »
Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamic
11 August 2012
O
reteta de peste copt in punga, cu rosii si otet balsamic din: rosii,
usturoi, ardei iute, ceapa, otet balsamic, busuioc, ulei de masline,
sare de mare, piper, peste si ou. Este o combinaţie de arome care se
potriveşte cu foarte multe specii de peşte; puteţi s-o încercaţi cu cod,
egrefin sau chiar limbă-de-mare. Mâncarea…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc la cuptor
11 August 2012
O
reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi,
cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei
de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml
otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de
preparare: Amestecati…
Read more »
Read more »
Cocktail Santa Lucia
11 August 2012
O
reteta de cocktail santa lucia din: apa, cafea, zahar, cuisoare,
scortisoara, coaja de portocala, rom si frisca. Ingrediente: 1/2 l apa 5
linguri cafea macinata 4-10 bucati de zahar cubic 4 cuisoare 1
scortisoara 1/2 lingurita de coaja de portocala razuita 4 cl rom 2
linguri de frisca lichida Mod de preparare: Preparam…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #21
11 August 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Langos O
reteta delicioasa de langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte,
smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă…
Read more »
Read more »
Salata de rucola cu file de pui
10 August 2012
O
reteta de salata de rucola cu file de pui din: file de pui, sare,
piper, unt cu verdeata, rucola, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, otet,
ulei de masline, zahar si parmezan. Ingrediente: 500 g file de pui sare
piper 2 linguri unt cu verdeata 350 g rucola 2 cepe rosii 1 ardei gras
rosu…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu ananas
10 August 2012
O
reteta de frigarui de porc cu ananas din: muschi de porc, mix de
condimente, ienibahar, sos de chilli, coaja si zeama de lime, ananas,
ulei, orez basmati si fasole neagra. Ingrediente: 400 g muschi de porc,
taiati in bucati cu latura de 4 cm 2 linguri mix de condimente pentru
gratar 1 lingurita ienibahar…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu ouă ochiuri
10 August 2012
O
reteta de Ratatouille cu ouă ochiuri din: ulei de masline, ceapa,
ardei, usturoi, rozmarin, vanata, dovlecei, rosii, otet balsamic, oua si
frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare,
tăiată 1 ardei roşu sau galben, fără seminţe şi tăiat în felii subţiri 2
căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1 lingură…
Read more »
Read more »
Lipii cu somon şi maioneză
10 August 2012
O
reteta de lipii cu somon si maioneza din: somon afumat, oua, spanac,
lipii, maioneza, mustar dijon si ceapa rosie. Ingrediente: 24 felii de
somon afumat 6 ouă fierte tari, răcite, curăţate de coajă şi tăiate în
felii 200g frunze de spanac tânăr 12 lipii mari pentru maioneza de
mustar: 200g de maioneză light 6…
Read more »
Read more »
Supa de avocado la pahar
10 August 2012
O
reteta de supa de avocado la pahar din: avocado, ardei gras,
castraveti, suc de lamaie, coriandru, apa, otet alb, menta si sare.
Ingrediente: 2 avocado 2 ardei grasi verzi 1/2 ardei gras galben 1/2
ardei gras rosu 4 castraveti 3 lingurite cu suc de lamaie 2 linguri cu
coriandru 1 cana cu apa 1…
Read more »
Read more »
Cafe Flambe
10 August 2012
O
reteta de cafea flambe din: cafea, zahar si coniac. Ingrediente: 1
ceasca cafea tare si fierbinte 4 cuburi zahar 2 pahare de coniac Mod
de preparare: Umplem doua pahare pana la jumatate cu cafea fierbinte,
adaugam zaharul si usor coniacul. O flambam si servim imediat ce s-au
stins flacarile.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc de portocale rosii
10 August 2012
O
reteta de Suc de portocale rosii din: apa, zahar, suc de portocale, suc
de lamaie, apa minerala si limeta. Ingrediente: 1/4 ceasca de apa 1/4
ceasca zahăr Sucul de la 4 portocale rosii Sucul de la o portocala suc
de lămâie 140 ml apa minerala felii de limeta Mod de preparare:
Intr-o tigaie…
Read more »
Read more »
Pui în stil franţuzesc cu mazăre şi bacon
10 August 2012
O
reteta de pui in stil frantuzesc cu mazare si bacon din: bacon afumat,
piept de pui, usturoi, ceapa verde, mazare, salata verde si smantana.
Ingrediente: 6 felii de bacon afumat, tocate 8 piepţi de pui dezosaţi,
fără piele 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 1 legătură de ceapă verde,
tăiată grosier 300ml apă fierbinte…
Read more »
Read more »
Frigărui de hering
10 August 2012
O
reteta de frigarui de hering din: hering, ulei de susan, ulei de
masline, praf de usturoi, lamai, sare, piper si bete de frigarui.
Ingrediente: 600 g hering mic (baby hering) 3 linguri ulei de susan 3-4
linguri ulei de masline 1 lingurita praf de usturoi 2 lamai sare piper
bete de frigarui Mod…
Read more »
Read more »
Salata de fructe de mare
10 August 2012
O
reteta de salata de fructe de mare din: scoici, calamari, caracatita,
creveti, surimi, ulei de masline, usturoi, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 100 g scoici 100 g calamari 100 g caracatita mica 100 g
creveti 100 g surimi 50 ml ulei de masline 1 catel de usturoi 1 lamaie
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Burger britanic
10 August 2012
Se
amestecă 500g carne tocată de vită sau de miel cu 2 linguri de muştar
şi 1 ceapă mică, dată pe râzătoare. Se asezonează bine, se modelează 4
chiftele şi se lasă la rece 30 de minute. Se încălzeşte cuptorul la 200°
C/gaz 6. Se coc burgerii 15 minute, până când sunt pătrunşi după
preferinţă,…
Read more »
Read more »
Supa de rosii la pahar
10 August 2012
O
reteta de supa de rosii la pahar din: rosii, ardei grasi, usturoi,
castravete, paine uscata, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
kg rosii 2 ardei grasi 3 catei de usturoi 1 castravete 3 felii de paine
uscata 3 linguri cu ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Opăreşte roşiile, decojeşte-le…
Read more »
Read more »
Îngheţată cu cireşe şi migdale crocante
10 August 2012
O
reteta de inghetata cu cirese si migdale crocante din: cirese, zahar
gin, smantana, zahar pudra, extract de vanilie, crema de vanilie, ulei
vegetal, fulgi de migdale si biscotti cu migdale. Ingrediente: 400g de
cireşe coapte (alege unele mai închise la culoare) 85g de zahăr fin,
plus încă 2 linguri 300ml de smântână lichidă 2…
Read more »
Read more »
Burger italian
10 August 2012
Se
amestecă 500g carne tocată de vită cu 2 linguri pastă de roşii uscate
şi 1 lingură de busuioc uscat. Se asezonează bine, se modelează 4
chiftele şi se lasă la rece 30 de minute. Se încinge cuptorul la 200°
C/gaz 6. Se coc burgerii 15 minute, până când sunt pătrunşi după
preferinţă. Se întorc…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei la pahar
10 August 2012
O
reteta de supa de dovlecei din: dovlecei, cartofi, morcovi, ceapa
verde, smantana, unt, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 3 dovlecei 2
cartofi dulci 1 morcov 1 ceapa 2 fire ceapa verde 150 g smantana 25 g
unt 1 lingurita cu zeama de lamaie sare Mod de preparare: Curăţă
legumele şi taie-le în…
Read more »
Read more »
Pui copt cu dovleac, chorizo şi ardei iuţi
10 August 2012
O
reteta de pui copt cu dovleac, chorio si ardei iuti din: pui, ceapa
rosie, ulei de masline, salvie, dovleac, cartofi, ardei iute, carnati
chorizo si usturoi. Ingrediente: 1 pui mare, de aproximativ 2,25kg 4
cepe roşii medii, una tăiată în jumătate, celelalte în felii groase 1
lingură ulei de măsline, plus extra pentru uns…
Read more »
Read more »
Cruson cu fructe de padure
10 August 2012
Puneţi
într-un castron mai mare 500g amestec de fructe: zmeură, afine, mure şi
fragi sau numai unul din aceste fructe. Presăraţi fructele cu 200g
zahăr praf, turnaţi peste ele 100ml lichior amaretto, amestecaţi şi
lăsaţi vasul acoperit la temperatura camerei. După 2 ore, adăugaţi 2
litri de vin natural, aromat, foarte rece. Amestecaţi ingredientele şi…
Read more »
Read more »
Sandvis cu cascaval si ceapa rosie
9 August 2012
Taie
fideluţă o ceapă roşie şi căleşte-o cinci minute în două linguriţe cu
ulei de măsline. Prăjeşte două felii de pâine, pune ceapă pe fiecare,
rade caşcaval ori brânză cheddar (sau orice brânză tare ai la îndemână),
apoi bagă la cuptor şi lasă zece minute sau până ce se topeşte brânza.
Serveşte cu sos de…
Read more »
Read more »
Paste cu mozzarella, mentă şi sos de roşii
9 August 2012
O
reteta de paste cu mozzarella, menta si sos de rosii din: coaja si suc
de lamaie, ceapa rosie, spaghetti, ulei de masline, capere, ardei iute,
zahar, rosii cherry, menta, chives, mozzarella, sare si piper.
Ingrediente: coaja si sucul de la 1 lamaie 1 ceapa rosie, tocata foarte
fin 400 g spaghetti 6 linguri ulei…
Crap la gratar cu orez si ardei copti
9 August 2012
O
reteta de crap la gratar cu orez si ardei copti din: file de crap,
orez, ardei grasi, ulei, supa de pui, ceapa, boabe de coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 4 bucati file de crap (circa 300g/buc) 150 g orez 4
ardei grasi rosii sau capia 50 ml ulei 500 ml supa de pui 1…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre proaspătă
9 August 2012
O
reteta de supa de mazare proaspata din: mazare, bacon, rosii, morcov,
ceapa, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g mazare 200 g bacon
2 rosii 1 morcov 1 ceapa 4 linguri ulei 1 legatura marar sare piper
Mod de preparare: Tăiaţi bacon-ul în cubuleţe şi căliţi-l într-o tigaie.
Când începe să se…
Read more »
Read more »
Salata de vara cu mozzarella si pepene galben
9 August 2012
O
reteta de salata de vara cu mozzarella si pepene galben din: pepene,
mozzarella, prosciutto crudo, frunze de rucola, boabe de mustar, ulei
extravirgin de masline, otet de vin alb, miere, sare si piper.
Ingrediente: 1 pepene galben mic mozzarella 2-4 felii de prosciutto
crudo 1 mana frunze de rucola pentru dressing: 1 lingurita boabe…
Read more »
Read more »
Jeleu de fragute
9 August 2012
O
reteta de jeleu de fragute din: foi de pandispan, branza ricotta,
frisca, lapte, zahar, galbenusuri, foi de gelatina, zahar, fragute si
lamaie. Ingrediente: 2 foi de pandispan 500 g branza ricotta 400 g
frisca 150 ml lapte 200 g zahar 3 galbenusuri 8 foi gelatina pentru
jeleu: 250 g zahar 500 g fragute 4…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu bacon
9 August 2012
O
reteta delicioasa de paste cu bacon din: bacon, ceapa, morcovi, fulgi
de ardei, vin alb, sos de rosii, branza pecorino si spaghete.
Ingrediente: 250 g bacon 1 ceapa medie tocata 2 linguri de morcov ras
fin 1 lingurita fulgi de ardei rosu 1/4 cana vin alb sec 750 g sos de
rosii 30 g…
Read more »
Read more »
Pui condimentat cu salată de mango
9 August 2012
Arome
din bucataria mexicana. O reteta de pui condimentat cu salata de mango
din: rosii cherry, ardei iute, coriandru, zeama de lime, ceapa rosie,
ulei extravirgin de masline, piept de pui, salata, ardei gras, mango si
chipsuri tortilla. Conţinut scăzut de calorii; sursă bună de acid folie
şi vitamina C. Ingrediente: 250 g rosii cherry,…
Read more »
Read more »
Minitort cu agrise
9 August 2012
O
reteta de minitort cu agrise din: agrise, suc de agrise, piscoturi,
smantana, lapte, oua, zahar, gelatina si sare. Ingrediente: 300 g agrise
125 ml suc de agrise 250 g piscoturi 500 ml smantana dulce 125 ml lapte
2 oua 125 g zahar (vreo 8 linguri) 25 g gelatina sare Mod de
preparare: Intr-o…
Read more »
Read more »
Pangasius pane
9 August 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: pangasius, lamaie, oua, faina, sare,
piper, ulei de masline, ulei,orez, stafide, castraveti murati, gogosari
murati. Ingrediente: 2 fileuri de peşte 1 lămâie 2 ouă 3-4 linguri făină
sare piper 1 lingura ulei de măsline ulei pentru prăjit Ingrediente
garnitură: 200 g orez 1 lingură cu stafide 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Ochiuri in parjoale
9 August 2012
O
reteta delicioasa de ochiuri cu: carne tocata, paine, galbenus,
usturoi, sare, patrunjel, maghiran, pesmet, ulei. Ingrediente: 500 g
carne tocata 2 felii pâine înmuiată în lapte 1 gălbenuş crud 5-6 căţei
de usturoi sare pătrunjel 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml ulei Mod
de preparare: Iei un castron si pui carnea, painea,…
Read more »
Read more »
Lipii cu păstrăv afumat, sfeclă şi hrean
9 August 2012
O
reteta de lipii cu pastrav afumat, sfecla si hrean din: lipii, ulei de
masline, pasta de hrean, marar, zeama si coaja de lamaie, fileuri de
pastrav afumat si mix de salata. Ingrediente: 4 lipii ulei de masline,
pentru uns 2 linguri pasta de hrean 1 legatura mica de marar, 1/2 tocat,
1/2 doar frunzele,…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu spanac şi ricotta
9 August 2012
O
reteta de rulouri de vinete cu spanac si ricotta din: vinete, ulei de
masline, spanac, ricotta, nucsoara, suc de rosii, pesmet si parmezan.
Ingrediente: 2 vinete, taiate in felii, pe lungime 2 linguri ulei de
masline 500 g spanac 250 g de ricotta 1 praf de nucsoara 350 g suc de
rosii cu pulpa…
Read more »
Read more »
Briose indesate
9 August 2012
O
reteta de briose din: cocaze rosii, faina, zahar, ou, unt, lapte, praf
de copt, scortisoara si sare. Ingrediente: 150 g coacaze rosii 280 g
faina 100 g zahar 1 ou 100 g unt 100 ml lapte 2 lingurite cu praf de
copt 1 lingurita cu scortisoara sare Mod de preparare: Intr-un
castron, freacă…
Read more »
Read more »
Tocanita de peste cu sos rouille
9 August 2012
O
reteta de tocanita de peste cu sos rouille din: creveti, ulei de
masline, vin, supa de peste, fenicul, ceapa, usturoi, cartofi,
portocala, anason, frunza de dafin, pasta harissa, pasta de tomate,
rosii, midii, cimbru, maioneza si paine. Ingrediente: 6 creveţi mari,
cruzi 3 linguri ulei de măsline 150ml de vin alb, sec 200ml supă…
Read more »
Read more »
Chec cu rubarbă şi ghimbir
9 August 2012
O
reteta de chec cu rubarba din: faina, bicarbonat de sodiu, ghimbir,
unt, miere, melasa, zahar brun, lapte, oua, ghimbir si rubarba.
Ingrediente: 300g de făină 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 lingură
de ghimbir măcinat 125g de unt 125g de miere 100g de melasă 125g de
zahăr brun nerafinat 50ml de lapte 2…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu mustar si cartofi
9 August 2012
O
reteta de cotlete de porc cu mustar si cartofi din: cartofi, ulei de
masline, seminte de fenicul, paprika afumata, fasole verde, otet de vin
alb, salota, zahar, mustar dijon, fenicul si cotlete de porc.
Ingrediente: 700 g cartofi fainosi, taiati in felii subtiri, stersi cu
prosoape de hartie 2 linguri ulei de masline, plus…
Read more »
Read more »
Sendvis fructat
9 August 2012
O
reteta de sendvis fructat din: biscuiti, zmeura, smantana, zahar,
lapte, galbenusuri, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet
de biscuiti simpli sau cu migdale 500 g zmeura 600 ml smantana dulce 200
g zahar 100 ml lapte 2 galbenusuri 1 pliculet cu gelatina 1 lingura cu
zeama de lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu orez
9 August 2012
O
reteta de dovlecei umpluti cu orez din: dovlecei, orez, ceapa, morcov,
arde gras, supa de legume, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
dovlecei potriviti 100 g orez 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras 300 ml supa
de legume 3-4 linguri ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Spălaţi orezul…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Peste cu legume
9 August 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: dovlecei, ardei gras rosu, morcovi,
radacina de telina, ceapa, rosii, supa de legume, vin alb sec, unt,
ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei
gras roşu 2 morcovi 1 rădăcină ţelină 1 ceapă 200 ml piure de roşii 200
ml supă de legume 200…
Read more »
Read more »
Salată cu rubarbă, fasole verde şi migdale
9 August 2012
O
reteta de salata cu rubarba, fasole verde si migdale din: fasole verde,
rubarba, spanac, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper,
mozzarella si migdale. Ingrediente: 2 mâini de fasole verde, opărită 2
tulpini de rubarbă, tăiate foarte subţire 2 mâini de spanac sucul de la 1
portocală, amestecat cu ulei de măsline şi…
Read more »
Read more »
Peşte întreg în crustă de sare
9 August 2012
O
reteta de peste intreg in crusta de sare din: albusuri, sare, platici,
ulei de masline, rozmarin si cimbru. Ideea este să îmbrăcaţi peştele
într-un strat umed de sare înainte de a-l introduce în cuptor. în timpul
coacerii, sarea se usucă, formând în jurul peştelui o crustă tare care
menţine sucurile în interior. După coacere,…
Read more »
Read more »
Chec cu mure si zmeura
9 August 2012
O
reteta de chec cu mure si zmeura din: mure, zmeura, unt, oua, zahar,
faina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 100 g mure 100 g zmeura 100 g
unt 2 oua 75 g zahar 100 g faina 2 pliculete cu zahar vanilat sare
Mod de preparare: Intr-un castron, freacă energic untul cu o lingură…
Read more »
Read more »
Supa de ardei
9 August 2012
O
reteta de supa de ardei din: ardei grasi, ceapa, usturoi, faina, suc de
rosii si sare. Ingrediente: 4 ardei grasi 1 ardei grasi galben 1 cepe 1
catel de usturoi 1 lingura faina 750 ml suc de rosii sare Mod de
preparare: Tăiaţi ardeii în jumătăţi, curăţaţi-i de seminţe şi cotoare
şi puneti-i…
Read more »
Read more »
Cârnaţi la cuptor şi salată de cartofi cu porumb
9 August 2012
O
reteta de carnati la cuptor si salata de cartofi cu porumb din: ceapa
rosie, carnati de porc, ulei de masline, cartofi, maioneza, iaurt, ceapa
verde, porumb si chutey de rosii. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate in
sferturi 8 carnati de porc de calitate 1 lingura ulei de masline 750 g
de cartofi noi, mici…
Read more »
Read more »
Placinta cu rubarba
9 August 2012
O
reteta de placinta cu rubarba din: faina, unt, zahar pudra,
galbenusuri, lapte si tulpini de rubarba. Ingrediente: Pentru aluat 300g
de faina 150g de unt, rece, taiat cubulete 100g de zahar pudra 2
galbenusuri lapte, pentru uns Pentru umplutura: 4-5 tulpini de rubarba,
curatate, taiate si fierte intr-o tigaie cu 3 linguri de zahar…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de cartofi cu caşcaval şi susan
9 August 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: cartofi, cascaval, oua, unt, faina,
sare, piper, nucsoara, pesmet, susan, ulei. Ingrediente: 500 g cartofi
200 g caşcaval 4 ouă 50 g unt 400 g făină sare piper nucşoară după gust
250 g făină 250 g pesmet 20 g susan ulei pentru prăjit Mod de preparare:
Cureţi cartofii de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Stiuca umpluta
9 August 2012
O
reteta delicioasa de stiuca umpluta cu: ulei, ceapa, paine, patrunjel,
ou, sare, coaja de lamaie, vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1
ceapă miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel
verde tocat 1 ou sare piper puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă
puţin vin Mod de…
Read more »
Read more »
Cafe Noisette
9 August 2012
O
reteta simpal de Cafe Noisette din: cafea, frisca, rachiu de cirese si
zahar. Aceasta cafea este numita astfel datorita gustului ei de nuci.
Putem servi prajituri cu nuca si alune langa ea sau putem pune pe o
farfurioara alune. Ingrediente: 1/4 cafea tare si fierbinte 5 lingurite
de frisca lichida pentru cafea 4 cl…
Read more »
Read more »
Mancare cu ardei si omleta
9 August 2012
O
reteta de mancare cu ardei si omleta din: rosii, ardei gras, ceapa,
oua, ulei, cimbru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii
coapte 500 g ardei gras verde 2 cepe 6 oua 50 ml ulei 2-3 ramuri de
cimbru uscat 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Opăriţi
roşiile, curăţaţi-le de…
Read more »
Read more »
Diavoli
9 August 2012
O
reteta delicioasa de diavoli cu: cartofi, oua, lapte, boia iute, unt,
sare, faina. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 4 ouă 4 linguri lapte 1
linguriţă boia iute 3-4 linguri unt sare făină cât cuprinde Mod de
preparare: Fierbi cartofii, îi cureţi de coajă şi îi treci prin maşina
de tocat. Apoi îi amesteci cu ouăle…
Read more »
Read more »
Tocana haiduceasca cu mamaliga
9 August 2012
O
reteta delicioasa detocana haiduceasca cu: carne de vita, ceapa, ardei,
suc de rosii, ardei, suc de rosii, usturoi, ardei iute, vin rosu, boia
iute, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 500 g pulpă de vită 3-4 cepe
2-3 roşii 1 ardei 100 ml suc de roşii 5 căţei de usturoi 1 ardei iute 1
pahar cu…
Read more »
Read more »
Pateuri cu sardele
9 August 2012
O
reteta delicioasa de pateuri cu : sardele, lapte, unt, faina, aluat de
foitaj, galbenus. Ingrediente: 45 fileuri de sardel 4 linguri de lapte
50 g unt puţină făină 240 g aluat de foitaj (decongelat) 1 gălbenuş
bătut Mod de preparare: Incingi bine cuptorul, scurgi sardelele şi le
usuci, folosind hârtie absorbantă. Apoi pui sardelele…
Read more »
Read more »
12 cocktailuri de vara
8 August 2012
12
cocktailuri de vara: Cocktail Tabu O reteta simpla de Cocktail Tabu
din: rom, zahar, zeama de lamaie si felii de limeta. Ingrediente: 4,5 cl
rom 1 cl zahar 1,5 cl zeama de lamaie felii de limeta Mod de
preparare: Amestecam ingredientele cu gheata in shaker, apoi servim
bautura intr-un pahar decorativ. Pe marginea…
Read more »
Read more »
Prajitura rapida cu afine
8 August 2012
O
reteta de prajitura rapida cu afine din: afine, oua, faina, zahar,
zahar vanilat, ulei, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 200 g afine
6 oua 250 g faina 250 g zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 6 linguri cu
ulei 1 fiola cu esenta de vanilie sare Mod de preparare: Separă
albuşurile de…
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor
8 August 2012
O
reteta de Pachetele de primavara cu sos dulce acrisor din: ulei de
susan, ghimbir, carne, ceapa, morcov, telina, ciuperci, varza, sos de
stridii, amidon de cartofi, sos de soia, piper alb, sare, foi, faina,
ulei vegetal, ulei vegetal, otet de orez, zahar, ketchup si sare.
Ingrediente: 1 lingura de ulei de susan 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Deliciu cremos cu afine
8 August 2012
Deliciu
cremos cu afine din: afine, crema de branza, zahar pudra, unt, frisca,
gelatina, suc de ananas, biscuiti, unt si zahar. Ingrediente: 200 g
afine 500 g crema de branza 125 g zahar pudra 25 g unt 30 ml frisca 2
pliculete cu gelatina 250 ml suc de ananas pentru blat: 200 g biscuiti
120…
Read more »
Read more »
Supa de agrise cu carne afumata
8 August 2012
O
reteta de supa de agrise cu carne afumata din: agrise, carne afumata,
ceapa, orez, galbenus, smantana, patrunjel, sare, piper si zahar.
Ingrediente: 250 g agrise 500 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca
1 ceapa 2 linguri orez 1 galbenus 200 ml smantana 1 legatura patrunjel
sare piper zahar Mod de preparare: Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Gem de prune cu nuci
8 August 2012
O
reteta de gem de prune cu nuci din: prune, zahar, vanilie, cuisoare,
scortisoara, rom si miez de nuca. Ingrediente: 5 kg prune 2,5 kg zahar 1
baton de vanilie 5 cuisoare pisate 1 lingura scortisoara macinata fin
50 ml rom 100 g miez de nuca, alune de padure sau migdale prajite Mod
de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume de vara si pancetta
8 August 2012
O
reteta de paste cu legume de vara si pancetta din: dovlecei, vanata,
rosii, usturoi, ulei de masline, penne, pancetta, parmezan si frunze de
busuioc. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati pe jumatate si feliati 1 vanata
mare, taiata rondele, apoi feliata 400 g de rosii prunisoara mici,
taiate pe jumatate 8 catei de usturoi, necuratati 2…
Read more »
Read more »
Terina de ciocolata cu fructe
8 August 2012
O
reteta de terina de ciocolata cu fructe din: galbenusuri, zahar pudra,
ciocolata neagra, unt, cacao, frisca, esenta de vanilie, fructe de sezon
si sos dulce. Ingrediente: 7 galbenusuri proaspete 165 g zahar pudra
200 g ciocolata neagra 250 g unt nesarat 65 g cacao cernuta 600 ml
frisca batuta din smantana proaspata 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Despre crap si … cateva retete
8 August 2012
Peşte
de apă dulce, de râu sau de iaz, care nu a fost menponat de greci sau
de latini. (…) Acest peşte trăieşte mai multe secole aşa cum ne-au
dovedit-o crapii puşi de mâna lui Francois I în lacul Fontainbleau. (…)
într-un crap femelă de 18 degete lungime, doctorul Petit a găsit 342.000
de ouă.…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu cireşe
8 August 2012
O
reteta de spuma de ciocolata cu cirese din: ciocolata neagra, oua,
cirese, frisca si lichior de cirese. Ingrediente: 150g de ciocolată
neagră 70% 2 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri 6 cireşe 200ml de
frişcă lichidă 1 lingură de kirsch (lichior de cireşe) Mod de
preparare: Se bat laolaltă gălbenuşurile şi kirsch-ul, apoi…
Read more »
Read more »
Piept crocant de curcan
8 August 2012
O
reteta de piept crocant de curcan din: piept de curcan, fulgi de
porumb, miere, unt, oua, alune, ceapa, morcov, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de curcan 200 g fulgi de porumb 2 linguri cu miere 2
linguri cu unt 2 ouă 100 g alune 1 ceapă 1 morcov sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Peste cu fasole verde
8 August 2012
O
reteta de peste cu fasole verde din: fileuri de peste, fasole verde,
ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara
oase) 500 g fasole verde fiarta 4 linguri ulei 2 catei de usturoi sare
piper Mod de preparare: Verificati fileurile, sa nu aiba oase, apoi
condimentati-le bine cu piper, sare…
Read more »
Read more »
Cafea elvetiana
8 August 2012
Cafea
elvetiana din: galbenus, zahar, cafea instant, rachiu si frisca.
Ingrediente: 1 galbenus 2 lingurite de zahar 4-6 lingurite de cafea
instant 4 cl rachiu de cirese sau prune frisca lichida Mod de
preparare: Mixam galbenusul cu zahar, cu rachiu de cirese sau prune si
cu cafea. Completam cu apa fierbinte si mixam din…
Read more »
Read more »
Ardei graşi umpluţi cu dovlecei şi quinoa
8 August 2012
O
reteta de ardei grasi umpluti cu dovlecei si quinoa din: ardei grasi,
dovlecel, quinoa, feta si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1
dovlecel, taiat in 4 pe lungime apoi taiat in felii subtiri 500 g de
quinoa gata pregatita 85 g feta, maruntita bine 1 mana de patrunjel,
tocat grosier Mod de…
Read more »
Read more »
Cireşe cu glazură crocantă
8 August 2012
Cirese
cu glazura crocanta din: faina, unt, fulgi de ovaz, zahar brun, cirese,
zahar fin, apa si fulgi de migdale. Ingrediente: 150 g de făină
integrală mixtă 75 g de unt rece, fără sare, tăiat în cubuleţe 4 linguri
fulgi de ovăz 2 linguri de zahăr brun 500g de cireşe, curăţate de
sâmburi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Drob de dovlecei
8 August 2012
O
reteta de drob de dovlecei din: dovlecei, ceapa, paine, oua, ulei,
patrunjel verde, marar verde, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 4
dovlecei mari 3 cepe 3 felii de paine 6 oua 100 ml ulei 1 legatura
patrunjel verde 1 legatura marar verde 5 linguri pesmet sare piper Mod
de preparare: Spălaţi dovleceii şi…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu busuioc
8 August 2012
O
reteta de supa de rosii cu busuioc din: ceapa, morcovi, telina, ulei de
masline, rosii, supa de legume si busuioc. Busuiocul are o aroma
deosebita, care se potriveste cu rosiile, pastele, fasolea alba,
sparanghelul si carnea de pui. Ingrediente: 1 ceapa tocata 1 morcov dat
pe razatoare 1 telina mijlocie 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Budinca de urda
8 August 2012
O
reteta de budinca de urda din: urda, faina, malai, grisat, oua, zahar,
lamai, stafide, unt si faina. Ingrediente: 500 g urda 2 linguri faina 1
lingura malai grisat 3 oua 6 linguri zahar 2 lamai 100 g stafide 50 g
unt si 2 linguri faina pentru uns si tapetat vasul Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu piersici
8 August 2012
O
reteta de cheesecake cu piersici din: unt, biscuiti, crema de branza,
zahar fin, extract de vanilie, smantana, zmeura si piersici.
Ingrediente: 100 g de unt, topit, plus extra pentru uns tava 200 g
biscuiti crocanti 600 g crema de branza 100 g de zahar fin, plus extra
dupa gust 2 lingurite extract de vanilie…
Read more »
Read more »
Platou cu telemea, şuncă Serrano, măsline, rucola şi crostini
8 August 2012
O
reteta de platou cu telemea, sunca serrano, masline, rucola si crostini
din: paine, ulei de masline, sunca serrano, telemea de vaca, rucola,
masline si miere. Ingrediente: 1 pâine ulei de măsline 18 felii de şuncă
Serrano 150g de telemea de vacă rucola 40 de măsline greceşti Kalamata
1 lingură de miere de bună calitate…
Read more »
Read more »
Biban de mare cu piure de fasole
8 August 2012
Intr-un
vas, încinge 2 lg ulei de măsline şi prăjeşte 2 min 2 căţei de usturoi
zdrobiţi şi 1 ceapă verde, partea albă. Adaugă 2 x 400 g conserve de
fasole albă şi 100 g porumb din conservă. Zdrobeşte, asezonează şi
adaugă zeamă de lămâie. Asezonează 2 lg făină cu sare, piper şi nucşoară
măcinată.…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu praz
8 August 2012
O
reteta de ciorba de cartofi cu praz din: cartofi, praz, pastarnac,
ceapa verde, morcovi, bors, ulei de masline, sare, piper si leustean.
Ingrediente: 10 bucati cartofi 1 bucata praz 1 bucata păstârnac 1
legatura ceapă verde 2 bucati morcovi 1 litru borş 2 lingurite ulei de
măsline sare piper negru leuştean Mod de…
Read more »
Read more »
Sote de legume la tavă
8 August 2012
O
reteta delicioasa de sote de legume din:cartofi, morcovi, ardei gras
rosu, ceapa, fasole verde, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 5
cartofi 2 morcovi 1 ardei gras roşu 2 cepe 200 g fasole verde la
conservă 2-4 linguri cu ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert…
Read more »
Read more »
Zacuscă de toamnă
8 August 2012
O
reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, hribi, ulei, bulion, sare,
piper, conservant, ceapa. Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg hribi sau
ghebe 1 l ulei 500 g bulion sare piper conservant 1 kg ceapă Mod de
preparare: Cureţi gogoşarii, hribii, ceapa şi le dai pe maşina de tocat,
lei o cratiţă şi pui uleiul…
Read more »
Read more »
Sirop de zmeură
8 August 2012
O
reteta gustoasa de sirop de zmeura cu: sirop, zmeura, zahar, lamaie,
apa. Ingrediente: 5 kg zmeură 1,750 kg zahăr 1 I de zeamă puţină zeamă
de lămâie 3/4 I de apă Mod de preparare: Cureţi zmeura, o pui într-o
strecurătoare şi o treci printr-un jet de apă. Apoi pui zmeura într-un
vas smălţuit sau…
Read more »
Read more »
LISTA alimentelor care sunt ADEVĂRATE BOMBE pe caniculă. Chiar și unele legume trebuie evitate
8 August 2012
Sarea,
dulciurile, câteva fructe şi legume, sucurile şi alcoolul duc la
încălzirea excesivă a corpului. Pe timpul verii, când se ating
temperaturi caniculare, aparatul cardiovascular şi cel respirator sunt
suprasolicitate. Pentru a se evita stările de leşin sau alte probleme de
sănătate, este important să nu încărcăm și sistemul digestiv cu
alimente grele. Sarea este…
Read more »
Read more »
Prune umplute cu branză
8 August 2012
O
reteta delicioasa de prune cu: alune, branza, smantana, vin rosu.
Ingrediente: 30 de prune 30 de alune 100 g brânză 2 linguri smântână 1
lingură vin roşu Mod de preparare: Speli prunele, apoi le scoţi
sâmburii, după care le laşi să se scurgă bine de zeamă, între timp,
pregăteşti umplutura: Amesteci brânza cu…
Read more »
Read more »
Desert de afine
8 August 2012
O
reteta delicioasa de desert cu: afine, zahar, rom, frisca. Ingrediente:
500 g afine 1 lingură zahăr puţin rom 250 ml frişcă Mod de preparare:
Cureţi afinele şi le pui într- un vas cu zahăr şi rom şi le laşi aşa 1
oră. Scurgi siropul, îl fierbi şi îl laşi să se răcească. După ce…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu morcovi si caşcaval ras
8 August 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: morcovi, usturoi, smantana, sare, piper,
cascaval. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 morcovi 1 căpăţână de
usturoi 2-3 linguri de smântână sare piper 400 g caşcaval Mod de
preparare: Pui pieptul de pui pe o folie de aluminiu în tava de la
cuptor, după care dai morcovii pe…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Supa de lapte
8 August 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: apa, lapte, unt, patrunjel, sare,
cartofi. Ingrediente: 1/2 I apă 1 I lapte 2 linguri unt pătrunjel şi
mărar tocat sare 3-4 cartofi mari Mod de preparare: Cureţi cartofii
şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adaugi şi
laptele şi laşi să fiarbă…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Uscăţele
8 August 2012
O
reteta delicioasa de uscatele cu: unt, apa minerala, oua, zahar,
lamaie, praf de amoniu, zahar vanilat, sare, faina. Ingrediente: 250 g
unt 1 cană apă minerală 2 ouă 250 g zahăr coajă rasă de la 1 lămâie 1
plic praf de amoniu pentru prăjituri 3 pliculeţe zahăr vanilat un pic de
sare făină cât …
Read more »
Read more »
Langos
8 August 2012
O
reteta delicioasa de langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte,
smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie proaspătă sare 2
gălbenuşuri 1/2 I lapte călduţ 200 g smântână 1 lingură ulei Mod de
preparare: Frămânţi din toate ingredientele un aluat pe care îl pui
într-o pungă mare de plastic unsă cu ulei…
Read more »
Read more »
Tort de vara
8 August 2012
O
reteta delicioasa de tort de vara cu: zahar, lapte, cacao, margarina,
faina, oua, praf de copt, zahar vanilat, caocaze, compot de visine,
amidon, zmeurata, frisca, fulgi de cocos. Ingrediente blat: 120 g zahăr
150 ml lapte 50 g cacao 250 g margarină 250 g făină 3 ouă 1 linguriţă
praf de copt 1 zahăr…
Read more »
Read more »
11 cocktailuri de vara
7 August 2012
11
cocktailuri de vara: Punci de Amaretto O reteta de Punci de Amaretto
din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa, amaretto si praf de cacao.
Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere 4 plicuri de cappuccino
granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu Amaretto praf de cacao Mod
de preparare: mixam galbenusul cu miere…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu mozzarella
7 August 2012
O
reteta de legume la cuptor cu mozzarella din: rosii, dovlecei, cartofi,
ulei de masline, ceapa verde, usturoi, mozzarella, ierburi aromate,
sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii 500 g dovlecei 500 g cartofi noi
4 linguri ulei de masline 3 linguri ceapa verde taiata marunt 2 linguri
usturoi verde tocat marunt 400 g mozzarella…
Muffins de ciocolata cu sos cald
7 August 2012
O
reteta de Muffins de ciocolata cu sos cald din: pudra de cacao, faina,
bicarbonat de sodiu, zahar brun, lapte degresat, ou, ulei de floarea
soareui, crema de vanilie si ciocolata neagra. Ingrediente: 1 lingura
pudra de cacao 100g faina cu agent de crestere ½ lingurita bicarbonat de
sodiu 50 g de zahar brun fin…
Read more »
Read more »
Tarta cu peşte afumat
7 August 2012
Preincălzeşte
cuptorul la semnul 4/180 C. Unge cu unt 6 forme de tarte de 10 cm.
Decupează aluatul fraged, aşaza în forme şi dă 10 min la cuptor, orb;
îndepărtează folia şi bobele şi dă la cuptor încă 10 min. Prăjeşte 2
fire de praz tăiat felii în 25 g unt, 5 min; apoi adaugă…
Read more »
Read more »
Inghetata de vanilie
7 August 2012
O
reteta de inghetata de vanilie din: pastaie de vanilie, lapte,
galbenusuri, zahar si smantana dulce. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 1
cana de lapte 2 galbenusuri 50 g zahar 1 cana de smantana dulce Mod
de preparare: Păstaia de vanilie se despică în două pe lung şi se scot
seminţele. Se pun păstaia…
Read more »
Read more »
Tarta cu rosii, porumb si masline
7 August 2012
O
reteta de tarta cu rosii, porumb si masline din: rosii, ceapa, masline,
boabe de porumb, ulei de masline, faina, ou, lapte, zahar, oua,
smantana, cascaval, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: 500 g
rosii 500 g ceapa 100 g masline negre fara samburi 400 g boabe de
porumb conservat 5 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Somon cu rondele de cartofi
7 August 2012
Presară
4 fileuri de somon de 150 g cu 1 linguriţă piper negru, zdrobit. Taie
750g cartofi felii rotunde şi rumeneşte 12-15 min în 3 Ig ulei de
măsline, apoi adaugă 25 g unt. Tine pe foc încă 5min, până se rumenesc
uniform. Combină zeama de la 1 lămâie, 2 linguri capere scurse de
lichid,…
Read more »
Read more »
Piure de mazare cu menta
7 August 2012
O
reteta de piure de mazare cu menta din: mazare verde, unt, ceapa,
usturoi, marar, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare verde 2
linguri unt 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura marar 1 lingura frunze
tocate de menta sare piper Mod de preparare: Fierbeţi mazărea în apă
cu sare. Lăsaţi-o…
Read more »
Read more »
Inghetata cu mascarpone si rozmarin
7 August 2012
O
reteta de inghetata cu mascarpone si rozmarin din: galbenusuri, zahar,
lapte, mascarpone, zahar vanilat si rozmarin. Ingrediente: 4 galbenusuri
150 g zahar 500 ml lapte 150 g mascarpone sau crema de branza 1
lingurita zahar vanilat sau 1/2 baton de vanilie 1 lingura rozmarin
taiat in bucati foarte mici (eventual pisat intr-un mojar) …
Read more »
Read more »
Pui crocant
7 August 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: faina, carne de pui, cimbru, piper, lapte,
ou, pesment, lamaie. Ingrediente: 1/2ceaşcă de făină 2 linguriţe de
cimbru proaspăt sau 1 linguriţă din varianta uscată 1/2 linguriţă de
sare 1/2 linguriţă de piper negru proaspăt măcinat 1/2 ceaşcă de lapte
bătut sau zer 1 albuş de ou o ceaşcă…
Read more »
Read more »
Macrou la gratar cu salata picanta de piersici
7 August 2012
O
reteta de macrou la gratar cu salata picanta de piersici din: file de
macrou, ulei de floarea soarelui, sos de soia, ghimbir, zeama de lamaie,
usturoi, chilli, otet balsamic, salata chinezeasca, fasole verde, ceapa
verde si piersici. Ingrediente: 450 g file de macrou 1 lingura ulei de
floarea soarelui 2 linguri sos de soia…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu smantana
7 August 2012
O
reteta de piept de pui cu smantana din: piept de pui, smantana, telina,
rosii, mar, marar verde, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de
pui mai mare 100 ml smantana 1 telina 2 rosii 1 mar 1 legatura marar
verde 1 lingurita mustar sare piper Mod de preparare: Fierbeţi pieptul
de pui…
Read more »
Read more »
Ciorba de rata
7 August 2012
O
reteta de ciorba de rata din: carne de rata, morcovi, ceapa, ardei
grasi, patrunjel, telina, bors, cartofi, fidea, leustean, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de rata (tacam, aripi) 2 morcovi 3 cepe 2 ardei
grasi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 litru bors 4-5 cartofi
100 g fidea 1 legatura…
Read more »
Read more »
Chifteluţe din carne de miel
7 August 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 5/190 C. Combină 500 g carne tocată de miel, 1 ou
bătut, 2 linguriţe oregano uscat, coaja rasă de la 1 lămâie, 3 căţei de
usturoi zdrobiţi şi modelează chifteluţe. Incinge 2 lg ulei de măsline
şi prăjeşte 5 min întorcând o dată. Transferă pe o tavă de copt. Incinge
4…
Read more »
Read more »
Dulceata de caise cu vin si ghimbir
7 August 2012
O
reteta de dulceata de caise cu vin si ghimbir din: caise, vin alb,
ghimbir, zahar si scortisoara. Ingrediente: 1 kg caise 400 ml vin alb 50
g ghimbir tocat marunt 1 kg zahar 1 lingurita scortisoara rasa Mod de
preparare: Fierbeţi vinul cu ghimbirul şi scorţişoara 10 minute, apoi
adăugaţi caisele taiate felii…
Read more »
Read more »
Paste Bolognese cu cârnăciori
7 August 2012
O
reteta de paste bolognese cu carnaciori din: carnaciori, seminte de
fenicul, ciuperci, vin rosu, sos cu rosii si legume, paste si parmezan.
Ingrediente: 6 cârnăciori de calitate, fără pieliţă 1 linguriţă seminţe
de fenicul 250g de ciuperci, feliate 150ml de vin roşu (opţional) 2
borcane de sos cu roşii şi legume 300g de paste…
Read more »
Read more »
Frigarui vegetariene
7 August 2012
O
reteta de frigarui vegetariene din: dovlecei, ciuperci, ardie gras,
frunze de telina si patrunjel, ulei, mujdei, sare si piper. Ingrediente:
2 dovlecei mai mari 8 ciuperci albe de cultura 1 ardei gras rosu 2 cepe
frunze de telina si de patrunjel 100 ml ulei 200 ml mujdei facut din 2
capatani de usturoi si…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne de porc şi mere
7 August 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la 6/200°C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi
prăjeşte 1 fir de praz, felii, până când se pătrunde. Adaugă 500 g carne
tocată şi prăjeşte 5 min. Adaugă 150 ml vin alb, fierbe 5 min. Adaugă
400 ml sos de vită, preparat din cub concentrat fiert şi îngroşat cu
făină, 1/2…
Read more »
Read more »
Frittata la cuptor
7 August 2012
O
reteta de frittata la cuptor din: ulei de masline, paste, ceapa verde,
porumb, mazare, ardei, oua, lapte, frunze de cimbru, cheddar si
parmezan. Ingrediente: ½ linguriţă ulei de măsline 85 g de paste fusilli
sau de macaroane 1 praz sau 1 legătură de ceapă verde, tăiată 85 g de
porumb congelat sau din conservă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei umpluti cu orez
7 August 2012
O
reteta de ardei umpluti cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa,
ulei, apa, sare, piper si bulion. Ingrediente: 14 ardei grasi potriviti
14 linguri orez 2 morcovi 1 ceapa 50 ml ulei 1 pahar apa Sare Piper
Bulion Mod de preparare: Se scot cotoarele de la ardei, se spala bine si
se aseazaintr-o…
Read more »
Read more »
Inghetata cu urda si piersici
7 August 2012
O
reteta de inghetata cu urda si piersici din: galbenusuri, scortisoara,
urda, zahar, lapte, frisca, piersici si cognac. Ingrediente: 4
galbenusuri 1 lingurita scortisoara macinata 200 g urda 200 g zahar 500
ml lapte 250 g frisca batuta din smantana proaspata 500 g piersici 50 ml
cognac Mod de preparare: Curăţaţi piersicile de coajă…
Read more »
Read more »
Mozzarella cu roşii, usturoi si sos de nuci
7 August 2012
O
reteta de mozzarella cu rosii, usturoi si sos de nuci din: rosii
cherry, mozzarella, usturoi, frunze de marar, nuci, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 500 g rosii cherry 400 g mozzarella 1
capatana de usturoi 1 legatura frunze de marar 150 g nuci macinate 4-5
linguri ulei de masline sare piper …
Read more »
Read more »
Gratin de carne tocata
7 August 2012
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas larg, încinge 2 linguri ulei şi
prăjeşte 5min 2 buc. ardei gras tăiate cu 2 foi de dafin. Adaugă 500 g
carne tocată de vită sau de porc sau granule de soia şi prăjeşte 5 min.
Adaugă 700 ml suc gros de roşii cu 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Borş de păstăi verzi
7 August 2012
O
reteta de bors de pastai verzi din: fasole, cartofi, ardei verde,
morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei
verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1
legatura pătrunjel 3-4 fire leuștean…
Read more »
Read more »
Spaghetti puttanesca
7 August 2012
Spaghetti
puttanesca din: ulei de masline usturoi, sos de rosii cu busuioc,
capere, fileuri de ansoa, masline, fulgi de chilli si spaghete.
Ingrediente: ulei de masline 2 catei de usturoi sos de rosii cu busuioc 1
lingura de capete, taiate daca sunt mari 2 fileuri de ansoa, scurse de
ulei si taiate 1 mana de…
Read more »
Read more »
Burgeri de porc cu naut
7 August 2012
Combină
300 g carne de porc tocată, 400 g năut fiert – scurs de lichid şi
zdrobit, pătrunjel prospat, tocat, 2 linguri pastă de curry şi 1 ou,
bătut. Modelează 4 burgeri şi dă la rece. Prăjeşte burgerii în 1 lingură
ulei de floarea soarelui, 6-8 min. Combină 1 castravete curăţat de
coajă şi tăiat…
Read more »
Read more »
Cafea cu vin
7 August 2012
O
reteta de cafea cu vin din: cafea, vin rosu, votca si zahar.
Ingrediente: 1/8 l cafea tare 1/8 l vin rosu 8 cl votca 5 lingurite de
zahar Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas pana
aproape de punctul de fierbere, dar sa nu fiarba. Servim fierbinte in
cesti.
Read more »
Read more »
Desert cu piersici coapte
7 August 2012
Desert
cu piersici coapte din: piersici, mascarpone, biscuiti, coacaze, unt,
zahar pudra, miere si scortisoara. Ingrediente: 4 piersici 200 g
mascarpone 30 g biscuiţi cu ovăz sau digestivi 125 g coacăze 15 g unt 1
lingură cu zahăr pudră 1 miere 1/2 scorţişoară Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul. Spala piersicile si taie-le pe jumatate,…
Read more »
Read more »
Salata cu branza si fructe de padure
7 August 2012
O
reteta de salata cu branza si fructe de padure din: fructe, macris,
spanac, rucola, pepene galben, tarhon, lamaie, ulei de masline, banza,
seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 200 g fructe: mure,
zmeura, agrise, coacaze. 3-4 legaturi frunze de macris, spanac, rucola
400 g pepene galben 2 legaturi tarhon 1 lamaie 4 linguri…
Read more »
Read more »
Supa de pastai galbene cu smantana
7 August 2012
O
reteta delicioasa de supa cu:fasole galbena, ceapa, rosii, cartof,
morcov, radacina de patrunjel, faina, unt, sare, patrunjel verde,
smantana. Ingrediente: o mână de fasole galbenă 1 ceapă 2 roşii 1 cartof
2 morcovi 1 rădăci nă pătrunjel 1 lingură făină 2 linguri unt sare
pătrunjel şi mărar verde 4 linguri smântână Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu usturoi
7 August 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: varza dulce, rosii, ardei gras, morcov,
ceapa, usturoi, patrunjel, mara, mere, sare, ulei, otet. Ingrediente:
1/2 varză dulce 6 roşii 2 ardei graşi 2 morcovi 2 cepe 2-3 cătei de
usturoi 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 2 mere sare ulei
oţet Mod de preparare: Cureţi şi…
Read more »
Read more »
Clătite cu mălai
7 August 2012
O
reteta de clatite cu malai din: malai, faina, oua, praf de copt, lapte,
ulei si miere. Ingrediente: 50g mălai fin 50g făină 2 ouă mari, bătute 1
linguriţă praf de copt 200 ml lapte ulei sau unt, pentru prăjit miere,
pentru servit Mod de preparare: Se amestecă mălaiul cu făina şi praful
de…
Read more »
Read more »
Porc crocant în cupe de salată
7 August 2012
O
reteta de porc crocant in cupe de salata din: lemongrass, ulei, zaha
brun, ceapa rosie, coriandru, salata verde, usturoi, ardei iute, suc de
limes si sos de peste. Ingrediente: 4 tije de lemongrass, curatate de
frunzele exterioare tari ulei vegetal 400 g carne tocata de porc 1
lingura zaha brun sau zahar de palmier…
Read more »
Read more »
Pachetele de vinete cu carne si mentă
7 August 2012
O
reteta delicioasa de pachetele cu: carne tocata, vinete, paine,
usturoi, menta, ou, cascaval, rosii, busuioc, vin alb, ulei de masline,
sare, piper. Ingrediente: 300 g carne tocată 60 g pâine înmuiată în
lapte 1 căţel de usturoi frunze de mentă 1 ou 40 g caşcaval ras 2 roşii
15 frunze de busuioc 2 vinete…
Read more »
Read more »
Budincă de mălai cu brânză de vaci
6 August 2012
O
reteta de budinca de malai cu branza de vaci din: branza de vaci,
smantana, oua, malai, faina, zahar brun, praf de copt, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, smantana si dulceata de visine. Ingrediente: 300g
brânză de vaci 300ml smântână grasă 3 ouă, albuşul separat de gălbenuş
200g mălai 200g făină 2 linguri de…