Retete de Paste:
Umplutură de ciuperci
28 June 2010
Ingrediente: 5 ciuperci albe 1 lingură ulei zeamă de lămaie piper sare
pătrunjel tocat Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem
ciupercile în apă clocotită cu sare. Le scoatem şi le lăsăm să se
răcească, apoi le tăiem mai subţiri decît tăiţeii, sau în cuburi.
Adăugăm ulei, zeamă de lămîie, piper, sare şi…
Read more »
Read more »
Umplutura de şuncă
28 June 2010
Ingrediente: 250 g şuncă 100 g limbă afumată 2 ouă răscoapte piper
sare 1 linguriţă muştar Mod de preparare: Tocăm şunca, limba şi ouăle
răscoapte. Punem împreună ouăle cu carnea, adăugăm piper, sare şi o
lingură de muştar. Amestecăm pînă ce căpătăm o umplutură uniforma.
Potrivim sarea. Intrebuinţăm la chifle umplute. Scobim miezul…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut
28 June 2010
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 300 g ficat de pui 300 g ciuperci
conservate 1 ou 100 g ceapă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare şi
piper după gust Mod de preparare: Cureţi foarte bine carnea de
pieliţe, o speli şi o usuci cu un şervet foarte curat de bucătărie. Tai…
Read more »
Read more »
Umplutura de ouă
28 June 2010
Ingrediente: 5 ouă 30 g unt topit mărar sare piper Mod de preparare:
Curăţăm de coajă ouă răscoapte, le tocăm sau le tăiem subţire, adăugăm
unt topit, piper, sare şi mărar tocat (putem adăuga sos alb şi pătrunjel
tăiat mărunt). Umplutura de ouă se întrebuinţează la diferite piroşti
sau se adaugă la alte…
Read more »
Read more »
Sos de coacăze
28 June 2010
Ingrediente: 150 g coacăze 2 gălbenuşuri 200 g smantană 2 linguri făină
zahăr sare zeamă de carne Mod de preparare: Păstrăm o lingură de
smîntînă. Frecăm într-o cratiţă restul de smîntînă cu zahărul, punem
făina şi amestecăm bine. Adăugăm coacăzele curăţate şi zeama de carne.
Punem la fiert, amestecînd tot timpul. Strecurăm. Intr-o…
Read more »
Read more »
Sos polonez cu pesmet
28 June 2010
Ingrediente: 100 g unt 3—4 linguri pesmet Mod de preparare: Rumenim
untul şi adăugăm mult pesmet pisat şi cernut, pînă ce cbţinem un sos ca
o smîntînă groasă. Turnăm peste conopidă fiartă, găluşte cu prune sau
servim ca garnitură la friptură.
Read more »
Read more »
Salată de ţelină
27 June 2010
Ingrediente: 2 ţeline mari 2 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de
lămîie 1 linguriţă muştar pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţăm
ţelina şi o dăm pe răzătoarea mare. Punem ţelina rasă în apă clocotită,
uşor sărată, să dea cîteva clocote, pînă se moaie puţin. O scurgem
într-o strecurătoare şi o aşezăm…
Read more »
Read more »
Volovan cu carne de pasăre si sos de smântână
27 June 2010
Ingrediente: 600 g făină 2 pachete de unt 1 ou 1 linguriţă oţet sare
Pentru umplutură ai nevoie de: 1 piept de pui 150 g unt 200 ml lapte 200
g smântână zeama la 1/2 lămâie sare Mod preparare aluat: Amesteci
făina cu oţetul, 50 g unt, un praf de sare şi 1…
Read more »
Read more »
Umplutură de carne crudă
27 June 2010
Ingrediente: 400 g carne 100 g grăsime de la rinichi 2 cepe 50—60 g
slănină (afumată) 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar miez de pîine
zeamă de carne (apă ori gheaţă pisată) sare piper după gust Mod de
preparare: Alegem carne macră de vacă (partea cea mai bună este
capacul), o tăiem bucăţi,…
Read more »
Read more »
Umplutură de branză
27 June 2010
Ingrediente: 400 g brînză de vacă 100 g unt 3 gălbenuşuri 1/2 linguriţă
de sare 1/2 lingurita de zahăr 2 linguriţe de făină Mod de
preparare: Cu două ceasuri înainte de a pregăti umplutura, punem brînză
de vacă la presă, adică o învelim într-un şervet şi aşezăm deasupra o
greutate. Cînd brînză este…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail French 75 (video)
27 June 2010
Ingrediente: 1 medium lemon 12 ½ ml Gin some champagne dash Sugar Syrup
some Ice cubes 1 cocktail shaker 1 strainer 1 knife or a canal 1 juicer
1 champagne flute or similar glass Cum se prepara Cocktail French 75
Read more »
Read more »
Varză proaspată
27 June 2010
Ingrediente: 1 căpăţînă (800 g) varză 2 cepe 200 g unt sare piper puţin
zahăr Mod de preparare: Tăiem mărunt varză proaspăta şi o opărim cu
apă clocotită. Lăsăm să se răcească şi strecurăm. Tăiem mărunt ceapa,
o prăjim cu puţin unt într-o tigaie şi, cînd începe să se rumenească,
punem varza…
Read more »
Read more »
Piure de măcriş
27 June 2010
Ingrediente: 1,500 kg măcriş 50 g unt 4 linguri sos alb Mod de
preparare: Alegem măcrişul, îl spălăm bine şi îl stoarcem de apă. Apoi
îl înăbuşim cu unt în zeama lui. Codiţele de măcriş le înăbuşim în
zeama lor cu puţin unt şi cu puţină zeamă de carne. Cînd sînt gata, le…
Read more »
Read more »
Piure de gulii
27 June 2010
Ingrediente: 1 kg gulii 50 g unt 4 linguri sos alb puţin zahăr
nucşoară Mod de preparare: Curăţăm guliile de coajă. Le tăiem în felii
subţiri şi le opărim în apă clocotită. Le scurgem, adăugăm untul,
puţină zeamă de carne (numai pentru a uda fundul vasului), acoperim
cratiţa cu un capac şi le…
Read more »
Read more »
Turnedo cu muşchi de vită şi conopidă
27 June 2010
Ingrediente: 750 g muşchi de vită 1 pâine 125 g margarină 1 conopidă 1
lămâie 75 g unt 50 g făină 350 ml lapte 100 g caşcaval sare Mod de
preparare: Porţionezi muşchiul de vită ca pentru şniţele, presari
feliile cu sare şi le prăjeşti în margarină. Tai pâinea felii pe care
le…
Read more »
Read more »
Paine prajită
27 June 2010
Ingrediente: 10 felii de franzelă 25 g unt 1 lingură caşcaval sau
brînză rasă Mod de preparare: Curăţăm pîinea de coajă, o tăiem în
cuburi mici egale pe care le punem într-o tavă, turnăm unt topit,
presărăm cu brînză rasă şi dăm la cuptor, la foc moale. Pîinea prăjită
este gata cînd se…
Read more »
Read more »
Orez
27 June 2010
Ingrediente: 200 g orez 50 g unt sau ulei 2 ceşti zeamă de carne sau de
zarzavat 1 ceapă sare Mod de preparare: Alegem orezul, îl spălăm,
schimbînd de cîteva ori apa pînă iese limpede. Turnăm zeamă de carne sau
de pasăre cît să acopere exact orezul. Punem o bucată de unt, ceapa…
Read more »
Read more »
Gulii, morcovi, ţelină
27 June 2010
Ingrediente: gulii morcovi ţeline mari zeamă de carne unt puţin zahăr
Mod de preparare: Curăţăm guliile, morcovii şi ţellna, le spălăm, le
tăiem în felii ca de mandarină, sau cu o linguriţă specială, ascuţită,
scoatem mici sfere, pe care le mai potrivim puţin cu cuţitul. Le opărim
cu apă clocotită şi le scurgem.…
Read more »
Read more »
Galuşte de carne
27 June 2010
Ingrediente: 400 g carne de pasăre, vînat, peşte sau carne macră de la
rinichi 2 linguri smîntlnă sare piper Mod de preparare: Desfacem
carnea crudă de pe oase sau alegem o bucată de carne moale şi o tocăm
mărunt. Punem carnea tocată într-o piuliţă de piatră, adăugăm smîntîna
rece, pisăm bine şi trecem…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon I
27 June 2010
Ingrediente: 250 g unt 4 gălbenuşuri 1 lingură zeamă de carne 1—2
linguriţe tarhon tocat 1 linguriţă oţet sare piper Mod de preparare:
Topim o bucăţică de unt într-o crăticioară, adăugăm puţin oţet, zeamă de
carne şi două gălbenuşuri. Amestecăm totul la foc. Cînd punem
gălbenuşurile, compoziţia nu mai trebuie să clocotească. Amestecăm…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu cascaval de oaie si pui
27 June 2010
Ingrediente: 2-3 vinete 1 piept de pui sare piper ulei puţin rozmarin
50-100 g caşcaval oaie Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii
subţiri, pe lungime, le presari cu sare şi le laşi deoparte. Tai carnea
bucăţi de 1 cm grosime şi 2-3 cm lungime, o rumeneşti puţin în ulei,
apoi adaugi…
Read more »
Read more »
Friganele
27 June 2010
Ingrediente:
10 felii de piine 2 ouă 1 ceaşcă cu lapte grăsime pentru prăjit Mod de
preparare: Tăiem crutoane rotunde, pătrate sau triunghiulare dintr-o
franzelă. Intr-o farfurie adîncă batem ouăle cu puţin lapte şi muiem
feliile pe o parte şi pe alta, pînă se îmbibă bine cu ou şi cu lapte. Le
prăjim apoi într-o…
Read more »
Read more »
Fricadele
27 June 2010
Ingrediente: 500 g carne 250 g grăsime de la rinichi apă şi gheaţă
(pentru a lace tocătura zemoasă) 1 ceapă sare piper Mod de preparare:
Preparăm o tocătură ca pentru pîrjoale însă fără pîine. Adăugăm ceapă
tocată, prăjită sau crudă, sare, piper şi gheaţă pisată. Amestecăm bine.
Facem mici sfere pe care…
Read more »
Read more »
Mujdei de usturoi
27 June 2010
Ingrediente: 3—4 căpăţini de usturoi sare oţet (facultativ) apă sau
supă Mod de preparare: Curăţăm usturoiul şi îl pisăm bine cu sare
într-o piuliţă de lemn, pînă se face ca o pastă. Scoatem într-un
castronaş şi adăugăm apă, supă sau zeamă de raci (după felul de mîncare
la care servim mujdeiul), pînă la…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu piept de pui
27 June 2010
Ingrediente: 12 mere 1 piept de pui 75 g unt 1 lingură făină 1 lingură
zahăr sare Mod de preparare: Dezosezi carnea, o tai bucăţele şi o pui
să se rumenească în 2 linguriţe de unt. După 5 minute torni o ceaşcă de
apă, presari puţină sare şi laşi să fiarbă înăbuşit până…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu smantana
27 June 2010
Ingrediente:
1 rădăcină hrean ras 5 linguri smîntină sare zahăr oţet Mod de
preparare: Radem hreanul pe râzătoare, adăugăm smîntînă, sare şi zahăr
după gust, precum şi puţin oţet. Acest sos se serveşte la rasol de
purcel rece, la cap de viţel fiert şi la alte mîncăruri reci.
Read more »
Read more »
Sos de castraveti
27 June 2010
Ingrediente: 1 castravete mare 2 gălbenuşuri 3 linguri smîntînă 1
lingură făină zeamă de carne (sau apă) sare oţet Mod de preparare:
Curăţăm castravetele proaspăt sau murat în oţet, îl tăiem în cuburi
mici şi îl punem într-o cratiţă. Frecăm bine ‘/a din smîntînă cu făină
şi turnăm peste castravete. Subţiem cu zeamă…
Read more »
Read more »
Ruladă de ouă umplută cu legume
27 June 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri smântână 6 linguri făină 100 ml lapte 250 g
fasole verde 250 g conopidă 100 g unt sau margarină 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Freci gălbenuşurile, apoi
adaugi 5 linguri făină în ploaie, smântână, albuşurile bătute spumă şi
sare după gust. Amesteci cu grijă ca…
Read more »
Read more »
Sos polonez
27 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 5 ouă răscoapte 1 lingură mărar sare piper Mod
de preparare: Topim untul, adăugăm ouăle răscoapte, tăiate mărunt, şi
mărarul tocat. Presărăm sare şi piper. Acest sos se serveşte la rasol
de peşte.
Read more »
Read more »
Sos de muştar
27 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 3 ceşti bulion de peşte 1 linguriţă
muştar 1 lingură capere 100 g măsline 1 lingură smîntînă Mod de
preparare: Pregătim un rîntaş fierbinte cu unt. Stingem cu bulion de
peşte clocotit. Lăsăm să scadă sosul pînă ajrnge ca o smîntînă subţire
şi chiar mai diluat.…
Read more »
Read more »
Măsline umplute
27 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg măsline 200 g unt 1 ou 100 g caşcaval sare 1
gogoşar Mod de preparare: Pui la fiert oul, iar separat desărezi
măslinele în apă caldă timp de 30 de minute. Oul fiert îl cureţi şi
separi albuşul de gălbenuş. Freci untul spumă, dai caşcavalul pe
râzătoare, apoi le…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu smantana
27 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g
bulion de roşii 50 g smîntînă sare piper Mod de preparare: Pregătim un
rîntaş roşu, adăugăm bulion de roşii şi prăjim bine. Turnăm smîntînă,
amestecăm şi stingem cu zeamă de carne, clocotită. Scădem sosul pînă se
îngroaşă, îl strecurăm,…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu brânză de vaci si zaharină
26 June 2010
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 100 g nuci 2 gălbenuşuri 1 linguriţă
unt 1 esenţă de vanilie 1-2 tablete de zaharină 1 linguriţă zahăr pentru
diabetici Mod de preparare: Pisezi nucile, apoi treci brânza de vaci
prin sită, o amesteci cu nucile, gălbenuşurile, vanilia şi zaharina.
Din compoziţia pregătită formezi bulgăraşi pe…
Rulouri din şuncă si branză
26 June 2010
Ingrediente: 8 felii şuncă presată 500 brânză de vaci 1 ceapă 1
legătură pătrunjel verde sare piper 1 salată verde Mod de preparare:
Freci brânza de vaci cu puţină sare până devine cremoasă, apoi adaugi
ceapa şi pătrunjelul tocate, potriveşti gustul de sare şi piper şi
omogenizezi compoziţia. Pui pe fiecare felie de…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
26 June 2010
Sos de hrean
26 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2-1/2 ceşti zeamă de carne 100 g
smîntînă 1 rădăcină hrean otet sare zahăr Mod de pregatire: Pregătim
un rîntaş alb fierbinte. Il stingem cu bulion de carne clocotit. Scădem
sosul pînă ajunge ca o smîntînă subţire. Adăugăm hreanul curăţat şi ras
pe răzătoave, înăbuşit mai…
Read more »
Read more »
Sos Robert
26 June 2010
Ingrediente: 50 g unt 2 cepe 1 ceaşcă zeamă concentrată de carne 1
lingură sos de ciuperci 1/2 pahar vin alb 1 linguriţă muştar Mod de
preparare: Intr-o crăticioară prăjim în unt o ceapă tocată mărunt. Cînd
se rumeneşte, o răsturnăm pe sită, ca să se scurgă untul. Punem ceapa în
crăticioară, adăugăm…
Read more »
Read more »
Pui cu roşii la cuptor
26 June 2010
Ingrediente: 500 g ciocănele 1 kg roşii 1 căpăţână de usturoi 1/2
ceaşcă de ulei foi de dafin cimbru condimente 1 legătură pătrunjel
verde sare piper Mod de preparare: Cureţi ciocănele, le speli, le
presari cu sare şi condiment, le pui într-o tavă cu ulei, mai torni
puţin ulei peste ele şi le…
Read more »
Read more »
Sos vanatoresc
26 June 2010
Ingrediente: sos de roşii 1/2 ceaşcă zeamă de vînat 1/2 ceaşcă vin 100 g
ciuperci Mod de preparare: Pregătim un sos de roşii în care adăugăm
zeamă de vînat, ciuperci tăiate şi vin alb şi îl fierbem pînă scade.
Strecurăm şi adăugăm ciuperci tăiate feliuţe şi înăbuşite în zeama lor.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Kir Lethale (video)
26 June 2010
Tarte cu piure de mere şi de dovleac
26 June 2010
Ingrediente: 300 g făină 100 ml ulei 100 g zahăr 2 oua coajă rasă de
lămâie 1 plic praf de copt 1/2 linguriţă oţet Pentru umplutură ai nevoie
de: 1/4 dovleac 4 mere 1 foaie gelatină 1 linguriţă scorţişoară 2
linguriţe zahăr Cum procedezi pentru aluat: Freci ouăle, apoi adaugi
treptat uleiul, zahărul,…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă
26 June 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri ulei 1 lingură oţet sau zeamă de
lămîie sare piper Mod de preparare: Fierbem conopida întreagă. După
ce a fiert o lăsăm puţin să stea în apa în care a fiert, apoi o scoatem
şi o punem într-o salatieră. Intr-o farfurie adîncă pregătim sosul din
ulei, sare,…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă
26 June 2010
Ingrediente: 5 sfecle roşii 1 rădăcină hrean 1 pahar otet Mod de
preparare: Alegem sfeclă lungă, roşie, nu prea mare. Spălăm sfeclele de
ţărînă. Nu tăiem coada şi vîrful, ca să nu se scurgă zeama din ele şi
să nu-şi piardă culoarea. Punem sfeclele la copt (se pot fierbe, însă
nu sînt atît…
Read more »
Read more »
Sos de rosii (natur)
26 June 2010
Ingrediente: 1-1/2 ceaşcă zeamă concentrată de carne 150 g roşii 50 g
unt sare piper rîntaş rece Mod de preparare: Alegem roşii proaspete
sau luăm roşii din conserve şi le prăjim în unt. Adăugăm rîntaş rece şi
zeamă de carne, concentrată. Lăsăm sosul să scadă pînă se îngroaşă ca o
smîntînă subţire. Strecurăm…
Read more »
Read more »
Sos olandez
26 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 4—5 gălbenuşuri 1/2 pahar apă rece 1 linguriţă
piper pisat mare 1/2 pahar oţet masă sare piper zeamă de lămîie Mod de
preparare: Punem într-o crăticioară piper pisat, necernut; turnăm peste
el 1/2 pahar oţet de masă şi scădem complet înăbuşit. Cînd oţetul a
scăzut aproape de tot, turnăm…
Read more »
Read more »
Sos Normand
26 June 2010
Ingrediente: 150 g unt 2 ceşti bulion de peşte 2 linguriţe rîntaş rece
100 g smîntînă 5 gălbenuşuri zeamă de lămîie după gust zeamă de
ciuperci după gust Mod de preparare: Scădem bulionul de peşte pînă la o
treime, pentru ca sosul să aibă gust mai picant. Adăugăm rîntaş rece;
smîntînă şi fierbem…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune şi mac
25 June 2010
Ingrediente:
250 g făină 375 ml lapte 150 g zahăr 80 g margarină 1 cub mic de
drojdie 1 ou + 1 gălbenuş 250 ml smântână 100 g mac măcinat 40 g amidon
1 linguriţă coajă de lămâie 1,5 kg prune Mod de preparare: Amesteci
drojdia cu 3 linguri de lapte călduţ şi 1…
Read more »
Read more »
Invârtită moldovenească
25 June 2010
Faci o cocă de pâine din făină, drojdie şi apă şi o laşi la dospit.
După ce a crescut, cu ajutorul sucitorului o întinzi pe o planşetă, o
presari cu zahăr şi nucă pe toată suprafaţa. Apoi o stropeşti cu ulei
ţinând mâna sub forma unui dop la gura sticlei de ulei ca să…
Read more »
Read more »
Tort de carne
25 June 2010
Ingrediente: 500-600 g carne de porc slabă sau mai grasă amestecată cu
cane de viţel 100 g ceapă 200 ml smântână 7 ouă 25 g făină untdelemn
sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi c
căleşti 2-3, minute cu 4-5 linguri de untdelemn, apoi adaugi carnea
trecută de…
Read more »
Read more »
Musaca de conopidă cu ficăţei de pasăre
25 June 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 1/2 kg ficat de pasăre 1 ceapă 3 linguri
de unt 1 ou sare piper 2-3 linguri de pesmet Mod de preparare: Speli
bine conopida, o desfaci în bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare.
în acest timp cureţi ficăţeii şi ceapa, tai ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Friptură din pulpă de vită cu legume
25 June 2010
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg pulpă de vită 100 g unt 1 lingură oţet 1 pahar
vin 1 lingură ulei cimbru piper condimente sare boia dulce măghiran
rozmarin o folie de staniol Pentru garnitură ai nevoie de: 3-4 cartofi
200 g fasole verde 200 g mazăre 1 dovlecel 1 conopidă mică Mod de…
Read more »
Read more »
Friptura cu salată de legume proaspete
25 June 2010
Speli bine 1 kg pulpă de porc, o porţionezi, ungi fiecare bucată de
carne cu puţin muştar, presari sare, piper şi cimbru după gust şi o pui
să se frigă pe grătarul încins. Când friptura e aproape gata, pui
printre bucăţelele de carne 8 roşii şi 6 ardei graşi. Le coci bine pe o…
Read more »
Read more »
Varză cu maioneză si parizer
25 June 2010
Ingrediente: 1 varză mică 2 ouă 150 g parizer 150 ml ulei 2 linguri
smântână sare piper puţină sare de lămâie Mod de preparare: Speli
varza, o dai pe răzătoarea cu ochiuri mici, o amesteci cu sare şi o laşi
10-15 minute, după care o presezi bine într-un tifon. Prepari apoi
maioneza din…
Read more »
Read more »
Musaca de legume cu carne
25 June 2010
Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 2-3 dovlecei 4 gogoşari 1/2 kg roşii 700 g
carne de porc 2 linguri de smântână 2 linguri făină 1 ou ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi legumele, apoi tai ceapa şi gogoşarii
mărunt, dovleceii cubuleţe, roşiile felii şi dai morcovul pe râzătoare.
înăbuşi apoi într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Sufleu de gutui
25 June 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 6 albuşuri 300 g zahăr 1 plic zahăr vanilat sau
scorţişoară 1/2 pahar apă 30 g unt pesmet coajă rasă de lămâie Mod
de preparare: Cureţi gutuile de coajă, le tai şi le pui la fiert cu apă
şi cu zahăr. Când gutuile sunt moi, iei vasul de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu aluat cu drojdie şi prune
25 June 2010
Ingrediente: 1 ou 14 linguri apă călduţă în care dizolvi 2 linguriţe de
drojdie de bere uscată puţină sare 14 linguri ulei făină Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele şi la urmă adaugj făina cât
să-ţi iasă un aluat care nu trebuie să se lipească de mână. Apoi îl
împărţi în două. Prima…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de vită în aluat
25 June 2010
Ingrediente:
750 g carne de vită 3 cepe 250 ml ulei 250 g făină 3 ouă 100 g unt 100
ml lapte 1 linguriţă sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai, carnea o speli şi o tai bucăţele, apoi le pui pe toate să se
rumenească în ulei. Potriveşti gustul de sare…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei copti
25 June 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 linguri ulei zeamă de lămîie sau oţet
piper sare Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri, proaspeţi, de
mărime mijlocie, cu seminţe mici. Ii curăţăm de coajă şi îi punem la
fiert în apă clocotită. Cînd sînt gata, îi scoatem şi îi aşezăm pe un
fund înclinat, lăsîndu-i să…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu bere
25 June 2010
Ingrediente: 2 kg carne de vită tăiată cuburi 1 kg ceapă (curăţată şi
tocată) 750 ml bere 1/2 cană făină 6 căţei de usturoi (tăiaţi mărunt)
1/2 cană de zahăr 1 lingură sare piper după gust Pentru sos ai nevoie
de: 1/4 cană oţet de mere 1/2 cană pătrunjel verde tocat 2 linguriţe
cimbru…
Read more »
Read more »
Minirulade din piept de pui
25 June 2010
Ingrediente: 2-3 piepţi de pui fără os 1 lingură condiment 1 lingură
muştar 3-4 cubuleţe brânză topită 10 măsline 1 gogoşar acru ulei pentru
prăjit Mod de preparare: Baţi cu ciocanul de şniţele bucăţile de piept
de pui şi le tai în pătrate potrivite. Fiecare pătrat îl ungi cu muştar
şi-l presari cu…
Read more »
Read more »
Sos de unt
25 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de peşte zeamă de
lămîie piper Pentru dres : 2 gălbehuşuri 100 g unt Mod de preparare:
Pregătim un rîntaş alb, fierbinte. Stingem cu bulion de peşte clocotit.
Lăsăm să scadă sosul pînă se îngroaşă ca o smîntînă, strecurăm, dregem
cu gălbenuşuri şi…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu vin si ou
25 June 2010
Ingrediente: 1 linguriţă rîntaş rece 1 ceapă 1/2 pahar vin alb 100 g
ciuperci 1/2 ceaşcă smîntînă, 2 ceşti supă de găină 2 gălbenuşuri 100 g
unt zeamă de lămîie după gust Mod de preparare: Curăţăm ceapa crudă, o
tocăm mărunt, o spălăm şi o zvîntăm într-un şervet. Punem ceapa într-o
tigaie cu…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi
24 June 2010
Ingrediente: 10 ardei graşi 2—3 linguri ulei o lingură oţet sare Mod
de preparare: Coacem pe plita încinsă ardeii graşi, mari. Dacă maşina
nu-i destul de încinsă, ardeii se moaie. La aragaz se coc pe o tablă.
Ardeii trebuie să fie copţi de jur împrejur, dar nu arşi. Pe măsură ce
se coc,…
Read more »
Read more »
Salată de vinete
24 June 2010
Ingrediente: 4 vinete potrivite 4—5 linguri ulei puţină zeamă de lămîie
sau oţet o ceapă Mod de preparare: Alegem vinete lunguieţe, coapte,
de culoare vînătă închisă, nu prea subţiri. Vinetele nu trebuie să aibă
seminţe mari şi să fie băţoase. Le coacem pe jar viu, pe tablă la
flacără de aragaz. Le întoarcem,…
Read more »
Read more »
Salată de rosii, castraveţi si cartofi
24 June 2010
Ingrediente: 300 g roşii 300 g cartofi lierti 3 castraveţi proaspeţi 2
linguri ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă muştar mărar sau pătrunjei
verde Mod de preparare: Alegem roşii coapte, le curăţăm de pieliţe şi
de seminţe. Le tăiem ca feliile de portocală. Amestecăm roşiile cu
cartofii fierţi, tăiaţi în felii rotunde, şi…
Read more »
Read more »
Paine la cuptor cu oua si lapte
24 June 2010
Ingrediente: 8 felii de pâine 4 ouă fierte tari 1 pahar lapte 100 g
caşcaval 2 cepe mari sare piper margarină Mod de preparare: Ungi o
cratiţă cu margarină şi aşezi feliile de pâine. Peste acestea torni
laptele condimentat cu sare şi piper. Apoi vei pune pe fiecare felie de
pâine câte o…
Oua la pahar cu ficat de pui
24 June 2010
Pui să fiarbă 2 ouă în apă clocotită timp de 3-4 minute. După fierbere,
conţinutul îl pui într-un pahar. Tai în formă de cuburi 2 ficăţei, îi
sotezi în unt şi îi condimentezi puţin. Apoi îi adaugi în paharele cu
ouă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Perişoare cu branză de vaci si cartofi
24 June 2010
Ingrediente: 250 g cartofi 100 g brânză de vaci 30 g făină 50 ml lapte 1
ou 30 g unt sau margarină puţin caşcaval şi sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi îi pui la fiert. După ce s-au răcit, îi
treci prin maşina de tocat şi adaugi brânza de vaci,…
Read more »
Read more »
Ţelină umplută
24 June 2010
Ingrediente: Cureţi de coajă 6 ţeline, le scobeşti cu un cuţit, iar
miezul îl pui separat într- un vas emailat. Celor 6 ţeline le vei tăia
partea de jos pentru a le face astfel o "bază" stabilă. Umpli ţelinele
cu un amestec de cartofi tăiaţi cubuţele, ardei verde şi roşu tăiat
mărunt, roşii decojite…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu smantana
24 June 2010
Ingrediente: 50 g faină 25 g unt 300 g supă de găină 50 g ciuperci
zeamă de lămîie după gust Mod de preparare: Curăţăm, spălăm şi fierbem
ciupercile. Pregătim un rîntaş alb fierbinte, stingem cu supă clocotită
de găină sau de carne, adăugăm smîntînă şi zeamă de ciuperci. Scădem
sosul pînă se face…
Read more »
Read more »
Sos de hribi
24 June 2010
Ingrediente: 50 g hribi 50 g făină 25 g unt 2 ceşti zeamă de hribi sare
piper zeamă ele lămîie rantaş roşu Mod de preparare: Fierbem hribii,
îi scoatem din apă, şi îi tăiem subţiri. Apoi îi prăjim în unt.
Strecurăm zeama în care au fiert hribii şi o amestecăm cu rîntaş roşu…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu ciuperci si sos de praz
23 June 2010
Ingrediente: 4 piepţi de pui fără os 1 praz 2 gălbenuşuri 1 ceapă mică 3
linguri smântână 2 linguri vin alb 1 lingură unt sare şi piper, după
gust 2 morcovi 1 ceapă 500 g ciuperci Cum procedezi pentru sos: Cureţi
şi speli ceapa şi prazul şi apoi le tai mărunt. Le pui să…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu peste si maioneza
23 June 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă mare 3 ouă 400 ml ulei 1 cutie
sardele 1 lămâie sare muştar Mod de preparare: Intr-un castron mai
măricel pui 2 linguri apă, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă sare
şi ceapa tăiată, amesteci şi dai deoparte. Fierbi cartofii (de mărime
mijlocie) în coajă, în…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si prune la cuptor
23 June 2010
Ingrediente: 4 pulpe de pui 4 cartofi 10 prune coapte 6 ciuperci 4
linguri ulei 4 linguri bulion 1 căpăţână usturoi sare piper condimente
Mod de preparare: Speli carnea, o cureţi şi o pui în tava în care vei
pregăti mâncarea. Cureţi apoi cartofii, ciupercile şi usturoiul, tai
cartofii în patru, usturoiul feliuţe,…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
23 June 2010
Ingrediente: 250 g ciuperci 50 g unt 50 g făină 2 cepe o ceaşcă
smîntînă sare Mod de preparare: Punem într-o cratiţă jumătate din unt
şi prăjim ciupercile proaspete curăţate, spălate şi tăiate, lăsîndu-le
să fiarbă puţin. In altă cratiţă prăjim ceapa. Stingem ceapa cu zeama
în. care au fiert ciupercile, apoi punem…
Read more »
Read more »
Sos de smantana rosu
23 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti bulion de carne 100—200 g
smîntînă piper după gust Mod de preparare: Pregătim un rîntaş roşu în
vasul în care am fript carne, pasăre sau vînat. Adăugăm smîntînă,
jumătate din întreaga cantitate (50—100 g). Stingem rîntaşul cu bulion
de carne clocotit şi scădem sosul…
Read more »
Read more »
Crochete de peşte
23 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg peşte din conservă sau congelat 2 linguri pesmet 1
lingură unt sare zeamă de lămâie piper 1 ou ulei Mod de preparare:
Cureţi peştele de oase, îl tai mărunt sau îl treci prin maşina de tocat,
apoi îl amesteci cu oul bătut bine, cu pesmet, unt, leama de la
jumătate…
Read more »
Read more »
Saramură picantă de peşte (crap)
23 June 2010
Ingrediente: 1-2 crapi 1 l apă 5 linguri oţet 3 ardei iuţi 2 linguri
zahăr 1 lingură sare 1 legătură mărar piper după gust foi de dafin
cuişoare cimbru ienibahar Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai
bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le pui la fript, pe
grătarul…
Read more »
Read more »
Varenki
23 June 2010
Ingrediente: 1 ou 1 cană făină 1/2 cană cu smântână 200 g brânză
telemea sare piper Mod de preparare: Amesteci oul cu sarea, făina şi
puţină apă şi frămânţi o cocă de tăieţei. O laşi să se odihnească o oră
şi apoi întinzi o foaie subţire din care tai pătrate cu latura de…
Read more »
Read more »
Chec cu peşte
23 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg peşte 300 g smântână 300 g maioneza 50 g margarină
50 g pesmet 4 ouă sare şi piper după gust Mod de preparare: Opăreşti
peştele puţin, apoi îi scoţi oasele. Il pasezi şi adaugi smântână,
ouăle, sarea şi piperul şi amesteci bine. Ungi o tavă de chec cu
margarină, o…
Read more »
Read more »
Salată de castraveti
23 June 2010
Ingrediente: 3 castraveţi mijlocii 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare
piper mărar sau tarhon hatmaţuchi Mod de preparare: Castravetele
conţine multă apă, iar seminţele şi substanţa mucilaginoasă care le
acoperă sînt indigeste. De aceea este bine să scobim miezul
castraveţilor, apoi tăiem rondele pe care le aşezăm într-un castronel
rînduri-rînduri, presărate cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Champagne (video)
23 June 2010
Ingrediente: some Champagne 10 ml brandy 1 sugar cube some Angostura Bitters 1 orange 1 spirit measure 1 napkin 1 canal
Read more »
Read more »
Rantas roşu
22 June 2010
Ingrediente: 25 g unt 50 g făină 2 pahare zeamă de carne Mod de
preparare: Rumenim untul, adică îl prăjim pînă se înroşeşte. Punem făina
şi o prăjim pînă devine de culoare închisă (castanie-roşcată). Stingem
cu zeamă de carne.
Read more »
Read more »
Salată Aida
22 June 2010
Ingrediente: 500 g andive 250 g roşii 1—2 ardei graşi 1 albuş (tocat)
maioneză dintr-un gălbenuş 1 linguriţă muştar Mod de preparare:
Curăţăm andivele, le spălăm, le uscăm într-o cirpă, le tăiem ca tăiţeii
şi le punem într-un castron sau într-o salatieră. Curăţăm roşiile de
pieliţă şi de seminţe, le tăiem după dorinţă…
Read more »
Read more »
Salată de rosii
22 June 2010
Ingrediente: 500 g roşii 2 ardei graşi cîteva măsline 2—3 linguri ulei
sare piper ceapă Mod de preparare: Alegem roşii rotunde, mijlocii,
tăiem căpăcelul de la vîrf, apoi tăiem rotund felii potrivite şi le
aşezăm pe o salatieră. Tăiem ardeii graşi ca tăiţeii şi fi punem peste
roşii ; adăugăm sare, piper, cîteva…
Read more »
Read more »
Salată gustoasă
22 June 2010
Ingrediente: 500 g roşii 500 g cartofi 1—2 ţeline 1—2 cepe (mici) 2 ouă
(răscoapte) vinegretă pătrunjel tocat Mod de preparare: Curăţăm
roşiile de seminţe şi de pieliţă şi le tăiem în cuburi sau ca tăiţeii.
Fierbem cartofii şi îi tăiem în cuburi sau ca tăiţeii. Alegem o ţelină
care sg nu fie…
Read more »
Read more »
Musaca de gulii
22 June 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocată 5 gulioare proaspete 2 cepe 200 g orez
condimente sare piper ulei boia de ardei dulce (după gust) un pic de
pesmet fin Mod de preparare: Cureţi gulioarele, le tai „beţe de
chibrit" şi le pui într-o cratiţă cu ulei la prăjit, fără să le
amesteci. Scuturi doar…
Read more »
Read more »
Salată de legume crude
21 June 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1 morcov 1 ţelină 1 sleclă 1 ridiche
neagră 1/2varză roşie 1/2 varză albă mică l fir de praz pătrunjel verde
ulei, oţet sau zeamă de lămîie sare piper hrean Mod de preparare: Pe o
farfurie lungă aşezăm de jur împrejur foi de salată verde. Apoi dăm pe
răzătoarea…
Read more »
Read more »
Salata de mere cu morcovi si chimen
21 June 2010
Ingrediente: 2 mere 1 morcov 1/2 lămâie 200 g smântână 1 ceapă 1
linguriţă chimen 1 ridiche de iarnă 1 legătură verdeaţă sare piper Mod
de preparare: Speli merele şi morcovul, le cureti de coajă si le dai pe
razatoarea cu ochiuri mari. Cureti ceapa, o tai marunt, iar ridichile
le speli şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă de cocos si două creme
21 June 2010
Ingrediente: 250 g făină 1 praf de copt 1 lingură cacao 150 g margarină
(sau unt) 100 g zahăr 1 ou 2 linguri smântână Mod de preparare: Din
toate ingredientele faci un aluat din care întinzi 2 foi. Prima foaie o
vei pune în tava unsă şi tapetată cu făină, peste care vei…
Read more »
Read more »
Salata cu fructe de toamna
21 June 2010
Ingrediente: 4 mere 1 strugure 1 felie pepene verde 1 lămâie 100 ml suc
de mere 2 linguri miere 1 esenţă de rom Mod de preparare: Speli
fructele, tai merele felii, culegi boabele de strugure de pe ciorchine
şi tai miezul de pepene verde cubuleţe. Le amesteci apoi pe toate cu
coaja rasă…
Read more »
Read more »
Sos alb cu zeamă de carne
21 June 2010
Ingrediente: 50 g făină 25 g unt 2 ceşti de zeamă de carne Mod de
preparare: Pregătim un rîntaş alb, fierbinte, şi îl stingem cu bulion
clocotit (de carne de vacă, de viţel sau de pasăre). Lăsăm să scadă la
foc, amestecînd cu lingura şi luînd spuma de deasupra sosului. Scădem
sosul pină…
Read more »
Read more »
Musaca de hribi
21 June 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 1 kg carne tocată 2 cepe verdeaţă ulei sare
piper 2-3 ouă. Mod de preparare: Speli bine hribii, apoi desfaci
pălăriile, iar picioruşele le tai mărunt. Tai mărunt ceapa, o căleşti în
puţin ulei, apoi adaugi carnea şi partea hribilor tăiată mărunt. Sărezi
şi piperezi după gust şi după…
Read more »
Read more »
Unt prăjit
21 June 2010
Ingrediente: 200 g unt 1/2 pahar oţet 1 legătură pătrunjel verde mărar
Mod de preparare: Intr-o cratiţă acoperită fierbem oţet de vin cu un
fir de mărar. Alături, într-o tigaie, rumenim o bucată de unt. Cînd
untul se înroşeşte, îl amestecăm cu pătrunjel verde tocat mărunt şi îl
mai prăjim puţin. Turnăm oţetul…
Read more »
Read more »
Budincă de roşii
21 June 2010
Ingrediente: 5 roşii mari 2 cepe 300 g miez de pâine albă 1 ceaşcă de
lapte 2 ouă 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o
tai mărunt şi o amesteci cu pâinea înmuiată în lapte şi bine stoarsă.
Căleşti amestecul, apoi îl laşi să se răcorească, după care adaugi…
Read more »
Read more »
Găluşte cu lapte acru
21 June 2010
Ingrediente: 1 l lapte acru 200 g griş 2 ouă zahăr 3 linguri pesmet 1
linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Pui laptele la fiert pe
foc mic şi când începe să clocotească adaugi grisul în ploaie. Laşi
compoziţia pe foc până se îngroaşă, o dai deoparte şi după ce s-a răcit
o…
Read more »
Read more »
Sos de carne friptă
21 June 2010
Sucul rămas în tavă după ce s-a fript carnea : rostbif, viţel, curcan
etc., îl scurgem într-un vas, adăugăm puţină apă rece sau o bucăţică de
gheaţă şi îl ţinem la rece cam 1/2 oră, după temperatura sucului de
carne. Cînd grăsimea s-a ridicat deasupra şi s-a sleit, o luăm cu
lingura şi turnăm…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Martini (video)
21 June 2010
Ingrediente: some ice 25 ml Dry Vermouth 50 ml Gin some Green olives 1
Lemon 1 martini glass 1 mixing glass 1 strainer 1 knife 1 chopping board
1 25ml (1fl oz) single shot measure 1 50ml (2fl oz) double shot measure
Read more »
Read more »
Budincă de conopida cu ciuperci si caşcaval
21 June 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de conopidă de 600-800 g 4-500 g ciuperci 100 g
orez 100 ml bulion 50 ml ulei 2 ouă 1 ceapă boia după gust 100 g
caşcaval ras pesmet piper şi sare după gust Mod de preparare: Cureţi
conopida, o desfaci bucheţele pe care le speli cu apă rece şi…
Sufleu de vinete
21 June 2010
Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 2 linguri unt 1 lingură făină 1 cană lapte
un praf de sare Mod de preparare: Coci vinetele la flacără mare, pe
aragaz, le laşi la răcit, după care le cureţi de coajă şi le laşi să se
scurgă. Apoi le toci şi le pui deoparte într-un castron.…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu zeama de lamaie
21 June 2010
Ingrediente: 500 g andive zeamă de lămîie un vîrf de cuţit zahăr pisat
sare piper puţin ulei (1—2 linguri) Mod de preparare: Alegdm andive
albe, proaspete, mari. Le curăţăm, le spălăm şi le tăiem în două, în
lung, pe un fund de lemn. Amestecăm, după gust, zeamă de lămîie, zahăr
pe vîrful cuţitului,…
Read more »
Read more »
Salata de păpădie cruda
21 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg trunze de păpădie tînără 2—3 linguri ulei 1 lingură
oţet sare piper Mod de preparare: Alegem păpădie tînără, înlăturînd
foile galbene. Spălăm în apă cu sare. Clătim. Muiem salata întîi în
oţet, apoi turnăm uleiul, presărăm sare şi piper. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată poloneză
21 June 2010
Ingrediente: 2 căpăţani de lăptuci 3 castraveţi miilocii un pahar
smîntînă 2 linguri oţet 3 ouă răscoapte sare zahăr mărar tocat Mod de
preparare: Desfacem salata foaie cu foaie. O spălăm repede cu apă rece
şi o scurgem pe un grătar de lemn. Aşezăm în salatieră foile în formă de
buchet şi punem…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu paste faionoase
20 June 2010
Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 2 morcovi 4 cartofi o mână de paste
făinoase 1 cutie smântână sare condimente ulei Mod de preparare:
Cureţi toate zarzavaturile, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte cubuleţe.
Pe toate le înăbuşi în puţină apă cu ulei şi condiment după gust. După
câteva minute, torni apă şi…
Read more »
Read more »
Salată de carne de vită cu ciuperci
20 June 2010
Ingrediente: 300 g carne de vită fiartă foarte bine 2 cepe mijlocii
10-12 ciuperci 1 sfeclă mijlocie fiartă 1 linguriţă muştar 3 linguri
oţet de mere sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare
piper verdeaţă Mod de preparare: Pregăteşti întâi sosul pentru care
freci muştarul cu zahărul, sare şi…
Read more »
Read more »
Rantaş alb fierbinte
20 June 2010
Ingrediente: 25 g unt 50 g făină 2 pahare zeamă de carne sau lapte
Mod de preparare: Intr-o tingire adîncă punem untul şi îl topim pe
plită. Cînd s-a topit, presărăm cantitatea necesară de făină şi,
amestecînd cu lingura, înfierbîntăm bine compoziţia. Făina nu trebuie să
se rumenească sau să se înnegrească, fiindcă…
Read more »
Read more »
Salată de varză rosie
20 June 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 2 linguri ulei otet sare puţin zahăr Mod
de preparare: Curăţăm varza de foile ofilite, o tăiem foarte fin şi o
opărim în apă clocotită (fără să clocotească), ca să îndepărtăm
amăreala. Vărsăm apa şi uscăm salata pe sită. Inainte de a servi varza
roşie la masă, turnăm peste…
Read more »
Read more »
Salată de varză alba
20 June 2010
Ingrediente:
1 varză albă 2 linguri ulei otet sare piper puţin zahăr Mod de
preparare: Curăţăm varza de frunzele de deasupra. O tăiem în două şi
scoatem frunzele una cîte una. Apoi curăţăm vinele cu un cuţit subţire.
Din fiecare frunză facem un rulou şi o tăiem ca tăiţeii. După aceea
spălăm bine varza, o…
Read more »
Read more »
Tort de iaurt cu struguri
20 June 2010
Ingrediente: 3 ouă 120 g zahăr 45 g făină 45 g amidon 1/2 linguriţă
praf de copt Pentru cremă ai nevoie de: 500 g iaurt zeamă de la 1/2
lămâie 50 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 kg struguri albi şi negri
750 ml frişcă 2 plicuri gelatină Mod de preparare blat: Baţi…
Read more »
Read more »
Salată de linte
20 June 2010
Ingrediente: 500 g linte 1—2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper
mărar Mod de preparare: Alegem linte mare, curată, o spălăm. O ţinem
citva timp în apă călduţă. Aruncăm apa şi mai controlăm o dată lintea
dacă este curată. Punem lintea în cratiţă la foc cu apă rece (mai
multă). Cînd este…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de verdeaţă si piure de vinete
20 June 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 100 ml vin alb 200 g unt 1 ceapă 2 vinete 1
dovlecel unt 2 cartofi sare piper zeama de la 1/2 lămâie 1 ceaşcă supă
dintr-un cub de concentrat pătrunjel tarhon Mod de preparare: Cureţi
carnea şi o tai bucăţele pe care le presari cu sare, le…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe
20 June 2010
Ingrediente: 400 g fasole boabe un morcov un pătrunjel 2 cepe 2 linguri
ulei o lingură oţet sau zeamă de lămîie pătrunjel verde Mod de
preparare: Alegem fasole boabe mare sau rotundă (ouşoare). O muiem din
ajun în apă călduţă, apoi o spălăm în cîteva ape reci. Punem la fiert
cu apă caldă,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Hyde Park (video)
20 June 2010
Ingrediente: 1 green apple 3 Raspberries 10 ml Apple Juice 5 ml
Raspberry liqueur some Champagne some Cubed Ice 1 Knife 1 Chopping board
1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Champagne glass
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde
20 June 2010
Ingrediente: 500 g fasole 2 linguri ulei 1 lingura oţet sare piper
cîteva măsline cîteva fire de ceapă verde mărar verde Mod de
preparare: Alegem fasole fideluţă, o curăţăm şi o punem în apă rece.
Apoi o punem la fiert în 3 l de apă clocotită, numai cate o mînă de
fasole ca…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ouă la cuptor
20 June 2010
Ingrediente:
1 conopidă 100 g unt 2 ouă 4 linguri de pesmet 1 legătură pătrunjel
verde sare Mod de preparare: Speli bine conopida, o desfaci în
bucheţele şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 10- .15 minute, iar
separat fierbi ouăle. După ce conopida s-a fiert, o laşi să se scurgă,…
Read more »
Read more »
Salată Mimoza
20 June 2010
Ingrediente: 4 lăptuci 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper 2 ouă
fierte tari Mod de preparare: Curăţăm lăptucile ca să rămînă numai
inima, adică partea albă şi galbenă din mijloc, precum şi puţin din
frunzele verzi. Tăiem în patru. Pregătim salata de lăptuci cu oţet şi cu
ulei, apoi o presărăm…
Read more »
Read more »
Salată de laptuci
20 June 2010
Ingrediente: 2 lăptuci potrivite 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sau
zeamă de lămîie sare piper haţmaţuchi tarhon fin tocat Mod de
preparare: Alegem lăptuci tinere şi tari, tăiem în lungime în patru
sferturi. Spălăm salata repede în apă la robinet şi o lăsăm să se
scurgă. Apoi o muiem într-un sos preparat…
Read more »
Read more »
Supa cremă de legume de toamnă
20 June 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe 1
ţelină 2-3 cartofi 1 mână de fasole verde 2-3 frunze de varză 2 ardei
graşi 1 dovlecel 2 bucheţele de conopidă 100 g unt 1 lingură făină 1
legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele, le
speli şi le…
Read more »
Read more »
Salată cu smatană
20 June 2010
O
reteta simpla si delicioasa de salata cu smantana din: salata,
smantana, galnebusuri, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţînă mare
de salată sau 2 mijlocii 1/2pahar smantană 2 gălbenuşuri 1 lingură
oţet sare piper Mod de preparare: Atît salata verde, cît şi salata de
lăptuci se pot pregăti şi cu smîntînă amestecată cu gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei cu orez si carne
19 June 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 200 g carne de vită 3 linguri orez 3 linguriţe
unt 2 linguri pesmet sare, piper 1 legătură pătrunjel Mod de
preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă, îi tai rondele pe care
le pui la fiert în apă cu sare, iar carnea o fierbi separat în apă rece.
Inăbuşi…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu floare
19 June 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet sare
pătrunjel verde tocat Mod de preparare: Alegem dovlecei mici cu
floare, îi curăţăm şi îi spălăm. Punem dovleceii la fiert în apă
clocotită cu sare. Cand sînt fierţi, îi scoatem şi îi lăsăm să se scurgă
într-o strecurătoare. Dacă dovleceii nu sînt…
Read more »
Read more »
Legume cu orez si smantana
19 June 2010
Ingrediente: 3 morcovi 300 g fasole verde 1 conopidă mică 1 gulie 150 g
orez 200 g margarina unt 300 g smântână sare 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Speli bine orezul, îl înăbuşi în puţin unt sau
marigarină, apoi îl pui la fiert în 3 căni de apă cu puţină sare.
Cureţi…
Read more »
Read more »
Salata Loreta
19 June 2010
Ingrediente: 2 căpăţîni de salată 2—3 linguri ulei 1 lingură oţet o
sfecla fiarta Mod de preparare: Preparăm o salată verde. Fierbem
sfecla şi o tăiem fin ca tăiţeii, apoi o amestecăm cu oţet şi ulei şi o
presărăm peste salata verde. Servim imediat fără să amestecăm. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Salata verde
19 June 2010
Ingrediente: lăptuci salată creată marule creson hatmaţuchi iarbă grasă
sau untişor (grîuşor) 2—3 linguri ulei 1 lingură otet mărar verde tocat
mărunt 2 ouă răscoapte sare piper usturoi (facultativ) zahăr
(facultativ) Mod de preparare: Curăţăm frunzele mai groase de lăptuci
; scoatem frunzele care au stat pe pămînt : desfacem frunză cu frunză…
Read more »
Read more »
Supă cremă de pasare si ciuperci
19 June 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină
de pătrunjel 1 ţelină 1 lingură făină 50 g unt 100 g smântână 2
gălbenuşuri sare Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl pui la
fiert în 3 l de apă cu sare şi ai grijă să aduni…
Read more »
Read more »
Aripi de pui condimentate
19 June 2010
Ingrediente: 10 aripi de pui 4 linguri de ulei 4 linguri vin roşu 4
linguri miere 2 linguri bulion sare şi piper după gust Mod de
preparare: Speli bine cele 10 aripi de pui şi le aşezi pe toate într-un
castron cu toate ingredientele. Le laşi 30 de minute la marinat. Apoi
le…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de porc umplute cu mezeluri
19 June 2010
Ingrediente: 750 g carne de porc 150 g parizer 100 g slănină afumată
3-4 castraveţi în oţet 2 morcovi 200 ml vin alb 100 ml ulei 200 g
smântână 1 legătură verdeaţă 1-2 linguri muştar sare piper Mod de
preparare: Tai carnea felii subţiri, o baţi şi o condimentezi cu sare,
piper şi…
Read more »
Read more »
Gogoşi sărate din cartofi
19 June 2010
Pentru aluat: 500 g cartofi fierţi 1 ceaşcă lapte (100 g smântână) 2
ouă 250 g făină drojdie cât o nucă un praf de sare Pentru umplutură: 100
g brânză telemea sau amestecată cu brânză de vaci Mod de preparare:
Cartofii fierţi, curăţaţi şi raşi îi amesteci cu drojdia dizolvată în
prealabil în…
Read more »
Read more »
Baton de hamsii
19 June 2010
Ingrediente: 500 g hamsii sărate 2 căni făină 1 pachet margarină 5
linguri apă 2 linguri oţet 1-2 ouă pentru uns Mod de preparare: Faci
aluatul din făină, margarină, apă şi oţet. Este bine să-l prepari cu o
zi înainte şi să-l ţii la rece. Intinzi o foaie de circa 3 mm grosime…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de porc umplute cu pipote
19 June 2010
Ingrediente: carne macră de porc pipote 1 ceapă piper condimente ou
făină pesmet ulei sau untură Mod de preparare: Tai carnea ca pentru
şniţel, o baţi cu ciocanul de şniţele, o sărezi, o piperezi şi o laşi la
rece. Intre timp, pui la fiert ceapa şi pipotele în apă cu sare. După
ce…
Read more »
Read more »
Antricot de porc umplut (impănat) cu carnacior oltenesc
19 June 2010
Ingrediente:
1 şi 1/2 kg antricot de porc 1/2 kg cârnăciori olteneşti 1 pahar supă
de carne 1 pahar vin alb 1 ceapă, condimente (usturoi, foi de dafin,
cimbru, piper) pastă de ardei ulei sau untură Mod de preparare:
Antricotul îl împărţi în două, cu o lingură de lemn (folosesc coada)
perforezi carnea şi introduci…
Saramură pescărească de crap
19 June 2010
Ingrediente: crap cu solzi cimbru după gust 2- 3 căţei de usturoi 25 ml
ulei 1 pahar cu apă sare boabe de piper după gust Mod de preparare:
Cureţi crapul numai în interior şi-l speli. îi dai sare şi-l pui pe
grătarul bine încins să se frigă pe ambele părţi. După ce…
Read more »
Read more »
Sos scordolea
19 June 2010
Ingrediente: 200 g nuci 200 ml ulei de măsline 200 g miez de franzelă
200 g cartofi 20 g usturoi 40 ml oţet sare Mod de preparare: Fierbi
cartofii în coajă după ce i-ai spălat bine, îi cureţi, îi pasezi cu
furculiţa şi îi dai la răcit. Pisezi nucile în piuliţă, înmoi miezul…
Read more »
Read more »
Salată de ouă
18 June 2010
Ingrediente: 8 ouă fierte (tari) castraveţi în oţet maioneză 200 ml
smântână sare piper 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Amesteci
maioneza (făcută din 2 gălbenuşuri crude şi unul fiert) cu 200 ml
smântână. în sosul obţinut, adaugi castraveţii acri tăiaţi cubuleţe
mici, cei 2-3 căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Karma Sutra (video)
18 June 2010
Ingrediente: 10 ml Grenadine 2 Lychees , fresh or tined 20 ml Mango
Purée 10 ml Bison grass Vodka some Champagne 1 champagne flute 1 mixing
glass 1 cocktail spoon 1 strainer 1 standard shot measure
Read more »
Read more »
Ficat la grătar
18 June 2010
Ingrediente: 1 kg ficat de vită sau de porc 1 bucată mică de kaizer
afumat sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi ficatul şi îl
tai felii. Il crestezi cu cuţitul şi-n crestături pui bucăţele mici de
kaizer afumat. Condimentezi cu piper, pui bucăţile la fript pe
grătarul încins şi le întorci pe…
Read more »
Read more »
Frigărui din carne de porc
18 June 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g slănină 2 cepe 2 ardei 2 roşii
mari câţiva căţei de usturoi piper condimente Mod de preparare: Tai
carnea şi slănina, le condimentezi şi le pui într-un vas până se
pătrund, în acest timp tai legumele în felioare potrivite. Cureţi beţele
pentru frigare şi…
Read more »
Read more »
Salata de fructe
18 June 2010
Ingrediente: 2 banane 4 mandarine 1-2 kiwi 1 măr 1 cutie compot de
ananas bucăţi 1 cutie compot de cireşe opţional frişca Mod de
preparare: Tai fructele cubuleţe şi mărul feliuţe, adaugi cireşele şi
compotul de ananas integral. Laşi puţin castronul la rece şi, în
funcţie de zeama lăsată de fructe, hotărăşti pe…
Read more »
Read more »
Lapte de pasare cu rom
18 June 2010
Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 200 g zahăr vanilie 1 linguriţă de făină 1
lingură de rom Mod de preparare: La foc potrivit, într-o cratiţă pui
laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după
ce s-au făcut spumă, 100 g zahăr pudră, şi baţi încontinuu până se ţine
albuşul…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu chimen si cuşcuş
17 June 2010
Ingrediente: 1 ceapă mare 3 linguri ulei 1 kg cartofi 1 căţel de
usturoi boia sare piper 1 linguriţă chimen 1/4 kg cuşcuş Mod de
preparare: Căleşti bine ceapa în ulei, adaugi cartofii curăţaţi şi
tăiaţi în cuburi mici, sare, boia (1 linguriţă). Pui apă să depăşească
nivelul cartofilor, piper, usturoi pisat şi…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui cu masline
17 June 2010
Ingrediente: 500 g piept de pui 250 g măsline negre 3 ouă 1 ceapă 1
morcov 1 cartof 2 felii de pâine 5-6 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui îl dai prin
maşina de tocat împreună cu morcovul, ceapa, cartoful, miezul de pâine
înmuiat…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac in 2 foi
17 June 2010
Ingrediente: 200 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 4 linguri apă rece
Mod de preparare: Din toate ingredientele faci un aluat pe care-l
păstrezi o oră la frigider. Pentru umplutură ai nevoie de: 350 g zahăr 1
pahar apă (200 ml) 400 g mac măcinat 3 ouă 50 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu ou
17 June 2010
Laşi un ou la fiert cam 10 minute ca să fie tare. în acest timp faci o
mămăligă mai moale şi după ce a fiert bine iei din ea două linguri mari
şi o amesteci cu gălbenuşul de la ou, o linguriţă unt sau margarina,
1-2 linguri lapte, 2 linguri brânză de vaci. lese…
Read more »
Read more »
Crochete cu griş cu ciuperci
17 June 2010
Ingrediente: 500 ml lapte 1 cănuţă de griş 1 ou caşcaval 100-150 g
ciuperci Mod de preparare: Laptele îl amesteci pe foc cu grisul până
se îngroaşă, apoi îl laşi la răcit. Separat amesteci oul, caşcavalul ras
şi ciupercile tocate. Compoziţia rezultată o amesteci cu grisul fiert.
Pe masa curată sau pe o…
Read more »
Read more »
Mazare cu orez
16 June 2010
Ingrediente: 300 g mazăre 1 cană orez 50 ml ulei sare pătrunjel verde
condimente Mod de preparare: Căleşti în ulei orezul ales şi spălat,
adaugi 3/4 l apă, condimente, sare şi verdeaţă. Fierbi totul la foc mic,
15 minute, fără să amesteci. După aceea pui mazărea fiartă, amesteci şi
mai laşi 5 minute…
Read more »
Read more »
Sufleu de ştevie
16 June 2010
Alegi şi speli 1-1,5 kg de frunze de ştevie proaspete, le fierbi bine,
apoi le toci. Intr-o tigaie pui 3-4 linguri de unt (sau ulei) şi, când
s-a încins, adaugi 2 linguri de făină. După ce făina s-a rumenit uşor,
adaugi ştevia tocată fin şi o laşi să se călească timp de câteva
minute.…
Read more »
Read more »
Tăiţei cu şuncă
16 June 2010
Ingrediente: 300 g tăieţei proaspeţi 100 g şuncă 1 ceapă mică
pătrunjel ardei iute (roşu) 3 linguriţe ulei de măsline sare şi piper
Mod de preparare: Intr-o oală cu apă sărată fierbi tăieţeii. Intre
timp, într-o cratiţă pui ulei, puţin ardei iute şi ceapa şi le prăjeşti
puţin la foc moderat, amestecând des…
Read more »
Read more »
Ciorbă de spanac cu cartofi
16 June 2010
Ingrediente: 1 kg de spanac 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1
păstârnac 2 cartofi 3 roşii din conservă sau 2 linguri de bulion un
pahar de orez 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei 1 legătură de
leuştean oţet sau sare de lămâie sare piper Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu gem de prună
16 June 2010
200- 300 g făină, 2 ouă, puţină sare şi 2 linguri o foaie şi pe o
jumătate din ea pui, în rând, câte o jumătate de linguriţă de gem cu 2
cm distanţă între ele. Pui apoi cealaltă jumătate a foii peste partea cu
gem. Tai pătrate şi le fierbi în apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Tartă cu opintici
16 June 2010
Ingrediente aluat: 150 g margarina 300 g făină 1 gălbenuş 2 linguri de
apă sare marar tocat l frămânţi şi îl laşi la rece timp de 1 oră. La
această umplutura pentru tartă Mod de preparare: Intinzi aluatul cu
mâna într-o tavă (rotundă, de tartă) unsa cu margarină şi tapetată cu
făină, lăsând…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi noi cu mazare
16 June 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi noi, curăţaţi şi tăiaţi în sferturi 500 g
mazăre nouă un pahar de orez 3 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel
verde o ceapă mică tocată mărunt sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă
înăbuşi în ulei şi câteva linguri de apă ceapa împreună cu mazărea,
cartofii şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu parizer
15 June 2010
Ingrediente: 300 g făină 200 ml lapte 20 g drojdie 1 vârf cuţit sare
200 g parizer 150 g caşcaval un vârf cuţit piper 100 ml bulion sau pastă
de tomate 250 g ciuperci din conservă ulei Mod de preparare: Amesteci
bine toate ingredientele (făină, lapte, drojdie, sare) până obţii un
aluat pe…
Read more »
Read more »
Supă crema de legume cu chimen
15 June 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 linguriţă de
chimen 2 linguri de ulei 1 lingură de făină 1 pahar de vin roşu sare
piper Mod de preparare: Cureţi zarzavaturile, tai ceapa în patru,
morcovul şi rădăcina de pătrunjel rondele şi le pui la fiert în 500 ml
apă. După…
Read more »
Read more »
Pizza de post
15 June 2010
Ingrediente: 600 g făină 50 g drojdie 150-200 g margarină (sau ulei) 1
ceaşcă apă caldă 1 lingură de oţet sare piper după gust Pentru
umplutură: 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 1 morcov 1 ardei gras 20 de
măsline fără sâmburi 1/2 ceaşcă de ulei suc de roşii Mod de
preparare: Prepari…
Read more »
Read more »
Ştevie cu orez
15 June 2010
Opăreşti ştevia. Prăjeşti în puţin ulei 2-3 fire de ceapă tăiată
mărunt, adaugi o parte orez şi una de ştevie (de exemplu: o ceaşcă de
orez şi una de ştevie). Apoi pui apă de patru ori cât cantitatea de
orez. Adaugi şi puţine condimente şi laşi să scadă. Poţi pune după gust
şi puţin…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă cu cartofi
15 June 2010
Ingrediente: 1/2 kg frunze de lobodă 2 cartofi 1 legătură de ceapă
verde 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de leuştean
2-3 roşii din conservă oţet sau sare de lămâie ulei Mod de preparare:
Tai mărunt loboda curăţată ş spălată, ceapa şi cartofii tăiaţi cubuleţe
ş le pui într-o…
Read more »
Read more »
Ouă umplute pe pat de varză
15 June 2010
Fierbi 10 ouă (tari), le cureţi de coajă, le tai în două pe lungime şi
le scoţi gălbenuşurile. Pe acestea le pui într-un castron şi le sfărâmi
cu furculiţa, adaugi un pateu de ficat (100 g) şi le amesteci bine cu o
lingură de lemn, după ce ai pus sare şi piper după gust.…
Read more »
Read more »
Clătite cu opintici
15 June 2010
Cureţi 1 kg de bureţi de impurităţi, îi speli bine şi îi fierbi în apă
cu puţină sare. Ii scurgi şi îi treci prin maşina de carne. Separat
aureşti 2-3 cepe în 2-3 linguri de ulei, pui 4-5 căţei de usturoi
zdrobiţi pe care apoi îi scoţi, peste care răstorni bureţii tocaţi şi
amesteci…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de viţel
15 June 2010
Ingrediente: 4 felii carne de viţel (pulpă) 200 g jambon afumat 80 g
ciuperci 2 ouă fierte tari pătrunjel tarhon ceapă 100 g unt 1 pahar de
vin alb sare şi piper 1 felie de pâine 1 legătură de ceapă verde 200 g
morcovi mici (carate) Mod de preparare: Toci cubuleţe şunca
(jambonul)…
Read more »
Read more »
Pirosti din aluat de gogoşi
15 June 2010
Facem un aluat de gogoşi. Tăiem rondele cu un pahar. Punem umplutura
la mijloc, la distanţă de 1 cm de la margine. Lipim marginile,
întorcîndu-le una peste alta (fără să formăm creastă). Le prăjim în
grăsime, le scoatem şi le aşezăm pe hîrtie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Maioneza dietetica
14 June 2010
Ingrediente: 1 l lapte 70 g amidon 200 ml ulei de măsline 3 gălbenuşuri
200 ml zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Opreşti o cană de lapte
(150 ml), iar restul îl pui la fiert cu puţină sare. In laptele oprit
(rece) dizolvi amidonul şi-l pui peste lapte când acesta a dat…
Read more »
Read more »
Friptura de vacă in sos de vin
14 June 2010
Ingrediente: 1 kg came de vacă fără os 2 linguri grăsime 2 cepe (de
mărime mijlocie) 1 morcov 1 foaie de dafin piper boabe 1 crenguţă de
cimbru 3 căţei de usturoi 1 pahar de vin alb sare Mod de preparare:
Carnea spălată o cureţi de pieliţe, o ştergi cu un şervet şi…
Read more »
Read more »
Rulouri crocante cu umplutură picantă
14 June 2010
Intr-o tavă unsă cu puţin ulei întinzi 300 g de foi de plăcintă şi le
tai în formă de triunghi (ca o felie de tort). Pentru compoziţia care va
veni peste ele, faci aşa: cureţi o ceapă şi o dai pe răzătoarea mică. O
legătură de pătrunjel (spălată şi curăţată) o tai mărunt. Intr-o…