Retete de Paste:
Borş de legume cu verdeata
11 February 2013
Borş
de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina,
cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar,
patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina
patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa
verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu mar si legume
11 February 2013
Salata
de paste cu mar si legume din: maioneza, iaurt, otet aromatizat,
usturoi, sare, piper, paste, castarvete, mar, ardei gras, mazare,
svaiter si zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza pentru salata
200 g iaurt degresat 2-3 linguri otet aromatizat 2 catei de usturoi sare
piper 250 g paste (in forma de melci) 1/2 castravete…
Read more »
Read more »
Brioşe cu afine si mar
11 February 2013
Brioşe
cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt,
bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar
vanilat, lapte batut, faina, alune si unt. Ingrediente: 1 mar mare,
acrisor 1 lingura suc de lamaie 200 g afine 250 g faina 2 1/2 lingurite
praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cocktail Passion Fruit 75
11 February 2013
Cocktail
Passion Fruit 75 din: vodka citron, fresh lemon juice, passion fruit,
sugar syrup si champagne. Ingrediente: 35 ml vodka citron 15 ml fresh
lemon juice 1 passion fruit 25 ml sugar syrup tuop up champagne Mod de
preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente in boston
shaker, se strecoara dublu in paharul de…
Read more »
Read more »
Tortilla cu şuncă si nuci
11 February 2013
Tortilla
cu şuncă si nuci din: cartofi, telina, broccoli, conopida, lapte,
branza gouda, oua, sare, piper, verdeata, hrean, sunca si miez de nuca.
Ingrediente: 800 g cartofi 300 g telina cate 500 g broccoli si conopida
600 ml lapte 200 g branza gouda rasa 6 oua sare piper 2 linguri verdeata
1 lingura hrean ras…
Read more »
Read more »
Midii cu ghimbir si ardei iute
11 February 2013
Midii
cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa,
ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion,
coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei
de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir
de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu arahide
11 February 2013
Salata
de paste cu arahide din: paste, sare, praz, sunculita, arahide, marar,
ceapa, ulei de arahide, otet de vin alb, pasta de rosii, piper si sos
picant de rosii. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 4 fire
subtiri de praz 1 bucata groasa de sunculita (circa 200 g) 4 linguri de
arahide…
Read more »
Read more »
Supa cu legume si tortellini
11 February 2013
Supa
cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de
chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume
si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie,
tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2
ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste şi ciuperci
11 February 2013
Sufleu
cu paste şi ciuperci din: paste, sare, ciuperci champignon, sunca,
ceapa, legume, unt, supa, crema de branza, lapte, oua si piper.
Ingrediente: 350 g paste mai groase si scurte sare 400 g ciuperci
champignon 50 g sunca 1 ceapa mare 1 lingura unt 150 g legume pentru
supa 100 ml supa 250 g crema…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu varza calita
11 February 2013
Muschi
de porc cu varza calita din: muschi de porc, carnati afumati, bacon,
varza murata, ulei, sos de rosii, rosii, usturoi, sare, piper, parika,
cimbru, chimen si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg muschiulet de porc
200 g carnati afumati 300 g bacon 2,5 kg varza murata 150 ml ulei 300 g
sos de rosii…
Read more »
Read more »
Sos dulce-acrisor cu zahar brun
11 February 2013
Amestecă
într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri
de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de
fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până
formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati
11 February 2013
Salata
de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar,
castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza,
tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de
otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2
lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »
Read more »
Cocktail cu vodca si vin spumos
11 February 2013
Cocktail
cu vodca si vin spumos din: zeama de lamaie, vodca, para, gheata, lime
si spumos. Ingrediente: 60 ml zeama de lamaie 100 ml vodca 2 felii de
para gheata lime vin spumos Mod de preparare: Se tin ingredientele la
rece peste noapte. Se amesteca vodkal cu zeama de lamaie, se lasa 5
minute…
Read more »
Read more »
Gulaş picant cu carne de vita
11 February 2013
Gulaş
picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei,
sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente:
400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1
lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »
Read more »
Zacusca de pastruga
11 February 2013
Zacusca
de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin,
cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g
masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere si aroma de martipan
11 February 2013
Prajitura
cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou,
unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si
zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 200 ml lapte 1 cub
drojdie (42 g) 75 g zahar 1 ou 80 g unt un praf de sare 1 lingurita
coaja…
Read more »
Read more »
Porc cu ghimbir si ardei iute
11 February 2013
Porc
cu ghimbir si ardei iute din: piept de porc, sos de soia, vin de orez,
ulei, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei iute, vin de orez, zahar brun,
supa de legume, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute marinat si
orez alb. Ingrediente: 2,5 kg piept d eporc, fara sorici, taiat in
cubulete cu latura…
Read more »
Read more »
Sos curry condimentat
11 February 2013
Prăjeşte
într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din
4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de
usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu
condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei
de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii…
Read more »
Read more »
Sufleu cu ceapă si cartofi
11 February 2013
Sufleu
cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina,
lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si
branza telemea. Ingrediente: 750 g cartofi 2 morcovi 3 cepe mari 3
linguri unt 1 lingura ulei 1 lingura faina 250 ml lapte sare piper 1
lingurita supa instant 1 lingura patrunjel tocat 250…
Read more »
Read more »
Sorbet de limette
10 February 2013
Sorbet
de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb
si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă
de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml șampanie Mod de preparare:
Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă…
Read more »
Read more »
Creveti condimentaţi cu sos picant
10 February 2013
Creveti
condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de
nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute,
usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste.
Ingrediente: 2 linguri de amidon ulei, pentru prajit 24 de creveti mari,
curatati (pastreaza-le cozile) frunze de nasturel, pentru servit
(optional)…
Read more »
Read more »
Salata de paste in stil mexican
10 February 2013
Salata
de paste in stil mexican din: fasole boabe, ceapa, ardei grasi, rosii,
paste, sare, ardei iute, ulei, usturoi, otet, piper si zahar brun.
Ingrediente: 1 conserva fasole boabe (240 ml) 1 ceapa 2 ardei rgasi 4
rosii 300 g paste sare 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei 1 catel de
usturoi 3 linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu mere si branza
10 February 2013
Placinta
cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar,
branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5
oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g
faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem Mod de preparare: Se
spala bine merele…
Read more »
Read more »
Gulaş unguresc cu carne de porc
10 February 2013
Gulaş
unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi,
margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza
murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc
pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare
piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu usturoi si oregano
10 February 2013
Incinge
într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până
se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai
sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1
linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp
de 20 de minute,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos
10 February 2013
Piept
de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun,
fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele ½ linguriţă
ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente Cajun pentru sos: 400g
de fasole din conservă, clătită şi scursă…
Read more »
Read more »
Spaghete cu amestec de ciuperci
10 February 2013
Spaghete
cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de
masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec
de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de arpagic 3 linguri
ulei de masline 1 catel de usturoi sare piper 500 g spaghete 1/2
legatura busuioc Mod de preparare: Se spala ciupercile,…
Read more »
Read more »
Gratin de conopidă si broccoli
10 February 2013
Gratin
de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli,
smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1
conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa de legume, 1 broccoli mare,
rupt in buchetele 200 g smantana pentru gatit 1 lingura de mustar cu
boabe vin alb, pentru stropit 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Clătite la cuptor cu umplutură de legume
10 February 2013
Clătite
la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper,
nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce,
branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel.
Ingrediente: 7 oua 300 ml lapte sare piper nucsoara rasa 200 g faina 400
g varza 300 g morcovi 2 linguri unt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Iepure cu chorizo, orez si sofran
10 February 2013
Iepure
cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline,
cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de
pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 iepure, portionat 1
pahar de vin alb (125 ml) 1 lingura ulei de masline 1 legatura de cimbru
1 ceapa, tocata 200 g chorizo…
Read more »
Read more »
Rulada de omletă cu orez basmati si legume
10 February 2013
Rulada
de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper,
usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de
provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente:
150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1
legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu…
Read more »
Read more »
Gulaş de miel cu fasole
10 February 2013
Gulaş
de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare,
piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1
ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare
piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry – honey breakfast
10 February 2013
Cocktail
Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si
fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de
capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni 10 ml
sirop trandafir 20 ml fresh lime juice Mod de preparare: Se amesteca
puternic ingredientele in boston shaker si se strecoara dublu continul…
Sushi cu ghimbir murat
10 February 2013
Sushi
cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii,
file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia.
Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura
zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie
alga wasabi…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fasole alba
10 February 2013
Spaghete
cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare,
ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper.
Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1 conserva fasole alba (425
ml) 400 g spaghete sare 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de
usturoi 2 casolete rosii mici (500…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta
10 February 2013
Sufleu
de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi,
ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii,
oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si
masline. Ingrediente: 800 g cartofi sare 2 cepe 2 catei de usturoi 1
ardei rgas rosu 500 g amestec carne…
Read more »
Read more »
Tort cu frişca şi vişine
10 February 2013
Tort
cu frişca şi vişine din: foitaj, frisca, zahar pudra, intaritor pentru
frisca si visine. Ingrediente: 400 g foitaj 500 ml frisca 200 g zahar
pudra 2 plicuri intaritor pentru frisca 1 borcan visine (720 ml) Mod
de preparare: Dezgheţaţi foitajul. Impărţiţi-l în trei părţi, aşezaţi-le
una peste cealaltă şi în-tindeţi-le pe o suprafaţă…
Read more »
Read more »
Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate
10 February 2013
Gulas
de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt,
ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii,
supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3
linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita
boia…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt
10 February 2013
Varză
de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt din: unt, ceapa, frunze de salvie,
varza de bruxelles si mazare. Ingrediente: 95 g de unt 3 cepe, taiate
in felii groase 8 frunze de salvie, tocate 350 g varza de Bruxelles 200 g
de mazare, decongelata Mod de preparare: Incinge jumătate din
cantitatea de unt…
Read more »
Read more »
Dressing cu muştar şi miere
10 February 2013
Pune
75ml oţet de cidru (sau de mere) într-un borcan sterilizat, împreună cu
2 linguri de miere, 2 linguri de muştar cu boabe şi 100 ml ulei de
măsline. Inchide borcanul cu un capac şi agită-l bine înainte de a
stropi salata cu dressing. Se poate păstra la frigider timp de 2
săptămâni. Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac
10 February 2013
Rulouri
de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac
din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei
de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet
sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca
mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu taitei cu ou
10 February 2013
Piept
de pui cu taitei cu ou din: usturoi, ghimbir, ardei iute, sos de soia,
pasta de tomate, piept de pui, taitei cu ou, morcovi, ulei vegetal,
germeni de fasole, ceapa verde si sos de stridii. Ingrediente: 3 căţei
de usturoi, zdrobiţi 1 bucată de ghimbir proaspăt, dată prin răzătoare 1
ardei iute, curăţat de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu zmeură
10 February 2013
Ruladă
cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt,
gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi
de migdale. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar 1 lingurita suc de
lamaie 100 g faina 25 g amidon 1 varf de cutit praf de copt crema: 3
foite…
Read more »
Read more »
Supa de naut cu rosii si sfecla
10 February 2013
Supa
de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla,
rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita.
Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1
sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Burgeri cu carne de porc
10 February 2013
Burgeri
cu carne de porc din: carne slaba de porc, ceapa rosie, pasta de curry,
coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde lipii si frunze de salata.
Ingrediente: 500g carne slabă de porc, tocată 1 ceapă roşie, dată prin
răzătoare 2 linguri pastă de curry tandoori 1 legătură mică de
coriandru, tocat 150ml de iaurt natural 2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici
10 February 2013
Prajitura
cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt,
frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce. Ingrediente: 1
cutie piersici (850 ml) 125 g unt 175 g zahar 3 oua 200 g faina 1/2
pachet praf de copt 300 ml frisca 1 lingura cacao 7 foite gelatina 250 g
mascarpone 250 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Spy Ced
10 February 2013
Cocktail
Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si
angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice
25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters Mod
de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in pahar amestecandu-se
continutul cu gheata pisata.
Read more »
Read more »
Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare
10 February 2013
Gulaş
de miel cu roşii şi inimă de anghinare din: pulpa de miel, ulei de
masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin,
zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si
inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2
linguri ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Jeleu cu fructe de padure si sampanie
10 February 2013
Jeleu
cu fructe de padure si sampanie din: suc de fructe de padure, gelatina,
zahar, sampanie si fructe de padure. Ingrediente: 100 ml suc de fructe
de padure 2 foi de gelatina 75 g zahar 100 ml sampanie 100 g fructe de
padure Mod de preparare: Se fierbe sucul de fructe cu zaharul, apoi…
Read more »
Read more »
Pesto proaspat
10 February 2013
Prăjeşte
într-o tigaie fără ulei 50g de migdale decojite. Pune-le într-un robot
de bucătărie împreună cu 1 mână de busuioc proaspăt, 50g de parmezan
ras, 2 căţei de usturoi şi asezonează-le. Mixează totul încontinuu, în
timp ce torni peste ingrediente 150ml ulei de măsline extravirgin.
Păstrează la rece în borcane sterilizate, cu puţin ulei, cât…
Read more »
Read more »
Spaghete cu varză creată
10 February 2013
Spaghete
cu varză creată din: ulei de masline, ceapa rsoie, cimbru, fulgi de
ardei iute, otet de vin rosu, zahar, supa de legume, spaghete integrale,
varza creata si gorgonzola. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2
cepe rosii, mari taiate pe jumatate si feliate foarte subtire 1 lingura
frunze de cimbru, tocate 1 varf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese
10 February 2013
Cotlete
de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline,
cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si
piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de
masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de
apa 2…
Read more »
Read more »
Ruladă la cuptor
9 February 2013
Ruladă
la cuptor din: oua, chifle, ceapa, ulei, cimbru, amestec de carne
tocata, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 5 oua 2 chifle vechi de o
zi 1 ceapa 3 linguri ulei 1 lingurita cimbru 800 g amestec de carne
tocata sare piper 1 kg cartofi 1 lingurita rozmarin uscat Mod de
preparare: Fierbeţi 4…
Read more »
Read more »
Creveti cu cartofi copti
9 February 2013
Creveti
cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare,
piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt. Ingredinete: 200 g
creveti decorticati 2 buc. cartofi copti (300 g) 1 buc. rosii decojite
10 g sos pesto sare piper lamaie vin alb ulei de masline unt dupa gust
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu garnitură
9 February 2013
Chifteluţe
cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou,
mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1
kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1
lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina
250 ml…
Read more »
Read more »
Rulouri greceşti
9 February 2013
Rulouri
greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata,
ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline, masline si rosii
uscate. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1
legatura cimbru 500 g amestec de carne tocata 1 ou sare piper 100 g
branza de oaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde
9 February 2013
Bruschete
cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline,
usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri
ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat
pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…
Read more »
Read more »
Focaccia de pui
9 February 2013
Focaccia
de pui din: blat de pui, sos pesto, ceapa rosie, piept de pui, ardei
copt, sare, piper si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 buc. blat de
pui 20 g sos pesto 50 g ceapa rosie taiata rondele 200 g piept de pui
taiat julienne 1 bucata sau 2 bucati mai mici de ardei copt…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu legume si patrunjel
9 February 2013
Ciorbă
de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa,
morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel
verde. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripi sau pulpe) 2 teline mari 2
cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei bors dupa gust 2
linguri iaurt…
Read more »
Read more »
Macaroane cu branza si salvie
9 February 2013
Macaroane
cu branza si salvie din: rosii, arpagic, branza gorgonzola, macaroane,
sare, piper, lapte, unt, salvie si ulei de masline. Ingrediente: 100 g
rosii mici 3 bulbi de arpagic 150 g branza gorgonzola 500 g macaroane
sare piper 100 ml lapte 1 lingura unt 3 fire salvie 2 linguri ulei de
masline Mod de…
Read more »
Read more »
Tartine cu roşii şi pesto
9 February 2013
Tartine
cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine
integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si
salata verde. Ingrediente: 8 rosii medii, taiate pe jumatate 4 linguri
ulei de masline extravirgin 4 felii de paine integrala 1 catel de
usturoi 25 g seminte de pin, prajite 1 legatura mica…
Read more »
Read more »
Supă de peste cu legume
9 February 2013
Supă
de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin,
ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper,
telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste
mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de
dafin 1 ceapă sare piper…
Read more »
Read more »
Rulada in crusta de cartofi
9 February 2013
Rulada
in crusta de cartofi din: ceapa, amestec de carne tocata, boia de ardei
dulce, oua, pesmet, mustar, oregano uscat, sare, piper, branza gouda,
sunca, cartofi si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapa medie 500 g
amestec carne tocata 1 praf boia de ardei dulce 2 oua circa 2 linguri
pesmet 1 lingurita mustar 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi mere
9 February 2013
Prăjitură
cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de
copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca. Ingrediente: 375 g
zahar 180 ml ulei 5 oua 2 plicuri zahar vanilat 375 g faina 1 plic praf
de copt 2-3 lingurite scortisoara macinata 3-4 mere acrisoare 500 g miez
de nuca…
Read more »
Read more »
Piept de pui la gratar
9 February 2013
Piept
de pui la gratar din: piept de pui, ceapa, dovlecei, lamai, fasole
verde, frunze de busuioc, unt, miere, ulei, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 cepe 2 dovlecei 2 lămâi 200g de
fasole verde câteva frunze de busuioc 20g de unt 1 lingură de miere 1
lingură de ulei…
Read more »
Read more »
Supa cu linte, cartofi si curry
9 February 2013
Supa
cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin,
ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume,
linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry
pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1
măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…
Vanata coapta la gratar cu feta si sos
9 February 2013
Vanata
coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de
rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si
usturoi. Ingrediente: 1 vanata 10 g sos pesto cubulete de rosii decojite
1 lingura (1/2 rosie) 1 bucata ceapa verde 25 g branza feta ulei de
masline sare…
Read more »
Read more »
Chec cu banane si fructe uscate
9 February 2013
Chec
cu banane si fructe uscate din: banane, unt, praf de copt, scortisoara,
faina, faina integrala, zahar, oua, fructe uscate, alune si ciocolata
neagra de menaj. Ingrediente: 3 banane 100 g unt 1 si 1/2 lingurita praf
de copt 1 lingurita scortisoara 100 g faina 100 g faina integrala 175 g
zahar 2 oua 50…
Read more »
Read more »
Orez cu creveti, mazare si oua
9 February 2013
Orez
cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute,
creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si
sos de ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa rosie, taiata
pe jumatate si feliata 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu,
feliat 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete Bolognese cu carne de vita
9 February 2013
Spaghete
Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper
rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui,
vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare,
piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de
ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de ananas
9 February 2013
Cocktail
cu suc de ananas din: suc de ananas, galbenus, crema de cocos si menta.
Ingrediente: 12 cl suc de ananas 1 galbenus 2 cl crema de cocos menta
proaspata Mod de preparare: Mixam bine in shaker suculd e fructe,
galbenusul si crema de cocos cu 6-7 cuburi de gheata. Turnam amestecul
intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu usturoi
9 February 2013
Cartofi
copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare
de mare si piper. Ingrediente: 8 linguri ulei de floarea soarelui 2 kg
de cartofi, curatati 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate sare de
mare piper Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6.
Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în…
Read more »
Read more »
Paste quattro formaggi
9 February 2013
Paste
quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola,
cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste
60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g gorgonzola 100 g
cascaval 100 g mozzarella patrunjel rosie sare Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, taie gorgonzola, mozzarella…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de unt
9 February 2013
Tort
cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de
copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri,
amidon, lapte, unt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 5 oua sare 150 g
zahar 1 plic zahar vanilinat 150 g faina 1 lingurita praf de copt 1
lingurita scortisoara macinata 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Sos de pui
9 February 2013
Sos
de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi,
ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4
felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa,
curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de
usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…
Read more »
Read more »
Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă
9 February 2013
Sufleu
cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua,
lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet
balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2
linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu
frunzele separate si tocate 4 oua mari…
Read more »
Read more »
Salsa de portocale
9 February 2013
Salsa
de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie,
usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline.
Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2
cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe
de coriandru pisate 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale
8 February 2013
Salata
de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei
rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare
si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat
fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de
masline Sucul de la o jumatate…
Read more »
Read more »
Tort cu mac si nuci
8 February 2013
Tort
cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom,
lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide.
Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g zahar pudra putina sare 1 ou 200 g
unt crema de nuci: 300 g miez de nuca 200 g zahar pudra 4…
Read more »
Read more »
Vită crocantă şi picantă
8 February 2013
Vită
crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de
condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi,
ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce de ardei iute si ketchup.
Ingrediente: 350 g antricot de vita, taiat in fasii subtiri 3 lingurite
de amidon 2 lingurite amestec chinezesc de 5…
Read more »
Read more »
Spaghete picante cu sos de rosii
8 February 2013
Spaghete
picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion,
capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2
cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei de masline 8 linguri bulion 2
linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan)
sare piper boia iute 500 g…
Read more »
Read more »
Medalion de vitel in crusta de bacon
8 February 2013
Medalion
de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel,
broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii
cherry, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbrisor si vin rosu.
Ingrediente: 200 g muschi de vitel 25 g bacon 1 bucata sparanghel 50 g
broccoli 30 g morcov 30 g dovlecel…
Read more »
Read more »
Pere cu îngheţată
8 February 2013
Pere
cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie,
zahar, miez de nuca si inghetata. Ingrediente: 6 pere mari 3 linguri
lichior crema 20 ml vin alb dulce sucul de la o lamaie 4 linguri zahar
200 g miez de nuca 500 g inghetata, la alegere Mod de preparare:
Amestecă…
Read more »
Read more »
Piure cu usturoi
8 February 2013
Preîncălzeşte
cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de
măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de
minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi,
curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru
sau de rozmarin. Acoperă cartofii cu apă, lasa-i…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ananas
8 February 2013
Piept
de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei,
usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon. Ingrediente: 300 g
piept de pui 1 cutie compot de ananas 1 ceapa 4 linguri de ulei 2 catei
mari de usturoi o lingura de ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu ficatei de pui
8 February 2013
Ceapa
umpluta cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ulei, supa de pui,
paine, galbenusuri, ierburi de provence, camember si ceapa. Ingrediente:
250 g ficăţei de pui 2 linguri ulei 50 ml supă de pui 3 felii pâine
fără coajă 2 gălbenuşuri 1–2 linguriţe ierburi de Provence 8 felii
camembert 8 cepe Mod…
Read more »
Read more »
Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine
8 February 2013
Friptură
de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne
de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de
sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon.
Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a
100 g) 2 linguri unt topit piper 100…
Read more »
Read more »
Cod cu brânză şi cartofi copţi
8 February 2013
Cod
cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru,
cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney
de ceapa si salata. Ingrediente: 3 cartofi medii, taiati in felii 1
lingura ulei de masline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate
50 g cheddar, ras 100 g crema…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita
8 February 2013
Ciorba
ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina,
patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de
ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac
2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5
cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Read more »
Read more »
Musaca in trei culori
8 February 2013
Musaca
in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti,
cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua,
unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de
curcan 2 cepe 2 morcovi 5 ardei copti 1 kg cartofi 200 g cas 50 g branza
brie 200 g…
Read more »
Read more »
Sufleu de lasagne cu dovlecei
8 February 2013
Sufleu
de lasagne cu dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos pesto, branza de
vaci, smantana, lapte, oua, sare, piper, usturoi si busuioc.
Ingrediente: 400 g lasagna 700 g dovlecei 2-3 linguri sos pesto 150 g
branza de vaci slaba 200 ml smantana 200 ml lapte 4 oua sare piper 2
catei de usturoi 2 fire busuioc…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza brie
8 February 2013
Tartine
cu branza brie din: branza brie, crema de branza, mozzarella,
gorgonzola, smantana, patrunjel, ardei capia, ceapa si sare.
Ingrediente: 50 g branza brie 100 g crema de branza 100 g mozzarella 50 g
gorgonzola 2-3 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel 1 ardei
capia 1 ceapa sare Mod de preparare: într-un castron,…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc
8 February 2013
Placinta
cu branza, carne de curcan si carne de porc din: aluat, faina, ou,
unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de
curcan, branza brie si sos de merisoare. Ingrediente: 1 kg aluat de
foitaj (2 pachete) faina, pentru tapetat 1 ou, batut pentru umplutura: 2
linguri de unt 1 fir…
Read more »
Read more »
File de peşte cu varză şi tăiţei
8 February 2013
File
de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie,
sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant,
smantana, verdeata si mustar dulce. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius
(a 150 g ) 2 linguri suc de lamaie sare piper 500 g varza 2 linguri ulei
500 g taitei 400…
Read more »
Read more »
Paste cu carne de berbecut
8 February 2013
Paste
cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara,
supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta,
parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 500 g carne
tocata de berbecut 1 lingurita de scortisoara macinat 1…
Read more »
Read more »
Briose turnulet
8 February 2013
Briose
turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra,
masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare.
Ingrediente: 100 g smantana 100 g crema de branza 100 g branza brie 100 g
branza de capra pentru briose: 100 g masline 250 g faina integrala 1
pliculet cu…
Read more »
Read more »
Cartof cu creveti picanti
8 February 2013
Cartof
cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia,
fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti,
patrunjel si maioneza light. Ingrediente: 1 cartof dulce mare 2 1/2
lingurite ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei capia rosu
mic, feliat 1 varf de cutit fulgi…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanti, cu mirodenii
8 February 2013
Preîncălzeşte
cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1
kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă
timp de 10-20 minute, până când se înmoaie. Apoi scurge-i bine de apă.
Adaugă şase linguri ulei de măsline, o linguriţă praf de ardei iute sau
fulgi de…
Read more »
Read more »
Cocktail Cointreaupolitan
8 February 2013
Cocktail
Cointreaupolitan din: cointreau, suc de cranberry si suc proaspat de
lamaie. Ingrediente: 5 cl Cointreau 3 cl suc de cranberry 2 cl suc
proaspat de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca intr-un
shaker cu gheata, apoi se servesc in pahar de Martini. Se decoreaza cu o
fasie de coaja de portocala, rasucita.…
Mancare de castraveti cu carne de porc
8 February 2013
Mancare
de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii in bulion,
ceapa, vin, castraveciori acri, marar verde, ulei, sare, piper si boia
dulce. Ingrediente: 600 g carne de porc pentru gatit o conserva de rosii
in bulion 2 cepe 1 pahar cu vin 500 g castraveciori acri 1 legatura
marar verde 2…
Read more »
Read more »
Sufleu de paste cu sunca si spanac
8 February 2013
Sufleu
de paste cu sunca si spanac din: spanac, paste, sare, nucsoara,
smantana, lapte, branza cu mucegai, faina, rozmarin, sunculita afumata
si pesmet. Ingrediente: 600 g spanac 400 g paste in forma de tub sare
piper nucsoara rasa 200 ml smantana 200 ml lapte 150 g branza cu mucegai
3 linguri faina rozmarin uscat 200…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Peste umplut
8 February 2013
Peste
umplut din: pesti, ceapa, orez, supa de legume, stafide, paine,
patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2-3 pesti 4 cepe 1
cescuta cu orez 2 cescute supa de legume/peste 50 g stafide 1 felie de
paine 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei sare piper Mod de
preparare: Curăţă peştele, stropeşte-l cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi
8 February 2013
Biban
pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet,
ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi.
Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere
pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi
Mod de preparare: Se spala pestele, din care…
Read more »
Read more »
Graten de paste
8 February 2013
Graten
de paste din: ceapa, praz, dovlecel, rosii cherry, ulei, piper cayenne,
gnocchi si branza. Ingrediente: 1 ceapa 300 g praz 1 dovlecel mediu 250
g rosii cherry 2 linguri ulei 400 g piper cayenne 500 g paste de
cartofi (gnocchi) 150 g branza rasa (gouda sau emmentaler) Mod de
preparare: Curăţaţi ceapa şi…
Read more »
Read more »
Chifteluţe vegetale
8 February 2013
Chifteluţe
vegetale din: cartofi, cimbru uscat, oua, frunze de salata, mix de
legume, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g
cartofi, facuti piure 2 lingurite cimbru uscat 4 oua frunze de salata,
pentru ornat 300 g mix de legume congelate (mazare, morcovi, varza etc)
un praf de sare si piper 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac si feta
8 February 2013
Tarta
cu dovleac si feta din: faina, aluat, chutney de ceapa, harissa,
dovleac, feta, seminte de pin, menta si frunze de rucola. Ingrediente:
faina, pentru presarat 500 g aluat de foitaj cate 2 linguri chutney de
ceapa si harissa 1/2 dovleac placintar, curatat, fara seminte, feliat
subtire 200 g de feta, faramitata 1 lingura seminte…
Read more »
Read more »
Budincă cu ciuperci
8 February 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:cascaval, branza de vaci, branza
telemea, hribi, smantan, ceapa rosie, oua, sare, piper, oregano, gris,
unt, pesmet. Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g
brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o
linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte afumat
8 February 2013
O
reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov,
telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi.
Ingrediente: 8 cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un
morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o
limetă sare piper mărar usturoi …
Read more »
Read more »
Budincă cu hribi şi costiţă
8 February 2013
O
reteta delicioasa de budinca cu:paine, lapte, oua, hribi, unt, branza
telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana,
castraveti verzi. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g
hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de
usturoi o lingură cu cimbru sare…
Read more »
Read more »
Ecler cu sos de fructe de pădure
8 February 2013
O
reteta delicioasa de ecler cu: apa, sare, unt, faina, oua, budinca,
lapte, ciocolata cu cafea, frisca, fructe de padure, zmeura, mure.
Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g
făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g
ciocolată cu…
Read more »
Read more »
Chutney de ceapa
7 February 2013
Pune
8 cepe roşii feliate împreună cu 100 g de zahăr într-o cratiţă,
acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie.
Apoi toarnă 100ml de vin roşiu şi 100 ml oţet de vin roşu. Fierbe până
când lichidul scade complet şi amestecul devine lipicios -aproximativ 10
minute. Adaugă 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos de merisoare cu suc de portocale
7 February 2013
Amestecă
într-o cratiţă 100 g de zahăr muscovado cu 100 ml suc de portocale şi
adu totul la punctul de fierbere. Adaugă 250 g de merisoare congelate şi
fierbe-le timp de 8-10 minute, până se înmoaie, fără să se
dezintegreze. Sosul se va îngroşa după ce se va răci. Il poţi păstra la
frigider până…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura rapida
7 February 2013
Prajitura
rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf
de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ
120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1
lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau
lichior) Mod de…
Read more »
Read more »
Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde
7 February 2013
Frigarui
de somon cu cartofi picanti si salata verde din: somon file, lamaie,
cartofi, sare, piper, chilli, frunze de coriandru, bete de frigarui si
ulei de masline. Ingrediente: 250 g somon file 1 lamaie 250 g cartofi
sare piper chilli coriandru, frunze 4 bete frigarui 150 ml ulei de
masline Mod de preparare: Peştele…
Read more »
Read more »
Pui cu sos şi condimente
7 February 2013
Pui
cu sos şi condimente din: rosii, pulpe de pui, ceapa, cartofi albi,
tulpini de telina, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de
masline, frunze de dafin, vin alb, sofran, masline si concentrat de pui.
Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 6 pulpe de pui 2 cepe mari,
tocate grosier 700 g cartofi albi…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu sos de sofran
7 February 2013
Fileuri
de peste cu sos de sofran din: fileuri de peste, morcovi, ceapa verde,
sparanghel, fasole verde, usturoi, sofran, ulei de masline, ghimbir, suc
de lamaie, suc de portocala si sare. Ingrediente: 4-6 fileuri de peste
300 g morcovi tineri 2-3 fire de ceapa verde 2 fire de sparanghel 400 g
fasole verde pastai 2-3…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc la cuptor
7 February 2013
Muschiulet
de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar,
cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat.
Ingrediente: 100 g sunca de Praga 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600
g fiecare) 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru 2 cartofi
mari, curatati si taiati cuburi 1…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos şi legume
7 February 2013
Friptură
de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de
vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt
si ulei de masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 350 ml supa 120 g
malai grisat 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde 4 linguri unt
topit sare piper…
Read more »
Read more »
Paste picante la tigaie
7 February 2013
Paste
picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran,
carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa.
Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de
usturoi 1/2 legatura maghiran 100 g carnati chorizo (sau cabanos) 8
bucati carne pentru snitel ( a 80g) 3…
Read more »
Read more »
Pasta de peste
7 February 2013
Pasta
de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant,
maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau
2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie cu scrumbie in sos picant 3-4
linguri cu maioneza vegetala 2 cepe 1 lamaie sare Mod de preparare:
Dezoseaza pestele afumat si zdrobeste-l. Amestecă-l…
Read more »
Read more »
Cocktail Cointreau Caipirinha
7 February 2013
Cocktail
Cointreau Caipirinha din: cointreau, suc de lime, zahar brun si gheata.
Ingrediente: 40 ml (2oz) Cointreau suc proaspat de lime gheata pisata
Mod de preparare: Se taie o jumatate de felie de lime, se zdrobeste in
pahar si se amesteca cu zahar brun (2 lingurite). Se adauga gheata
pisata si 40 ml Cointreau…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu urdă şi spanac
7 February 2013
Plăcintă
cu urdă şi spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, spanac,
ceapa, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, aluat
de foitaj, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 linguri ulei
de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate 3 catei de usturoi,
tocati marunt 200 g spanac proaspat sau din conserva…
Read more »
Read more »
Sufleu in stil italian
7 February 2013
Sufleu
in stil italian din: paste, sare, vanata, dovlecei, rosii, telina, ulei
de masline, rozmarin, oua, lapte, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g
paste in forma de tub sare 1 vanata 2 dovlecei 4 rosii 2 fire telina 4
linguri ulei de masline 2 fire rozmarin 2 oua 250 ml lapte piper 100 g
cascaval…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sos iute
7 February 2013
Conopida
gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de
usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana
lapte 1/2 cana faina de orez 1 lingura praf de usturoi 1/2 lingura sare 1
bucata unt 1 Ceasca sos iute tulpini de telina pentru servire pentru
dressing: o cana…
Read more »
Read more »
Supă cu sparanghel
7 February 2013
O
reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei
iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare,
piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi
ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de
măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume şi kaizer
7 February 2013
O
reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras verde,
rosii, kaizer, salata verde, ulei, legume de sezon, cartofi.
Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3
roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de
sezon cartofi Mod de preparare: Vinetele…
Read more »
Read more »
Porc cu crustă condimentată
7 February 2013
Porc
cu crustă condimentată din: piept de porc, otet de mere, sare
grunjoasa, condimente, boabe de piper rosu, ceapa, radacina de ghimbir,
ardei iute, vin alb sec si concentrat de porc. Ingrediente: 1,5 kg piept
de porc (cu sorici si fara coaste) 1 lingura otet de mere 1 lingurita
sare grunjoasa 1 lingura condimente pentru…
Read more »
Read more »
Humus de dovleac şi harissa
7 February 2013
Humus
de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini,
harissa si naut. Ingrediente: 1 dovleac placinta de 400 g decojit si
taiat in cuburi cu latura de 2 cm 3 catei de usturoi, nedecojiti 2
linguri ulei de masline 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lingura de
harissa, plus extra pentru…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste cu cartofi
7 February 2013
Ciorba
de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei
gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors.
Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras
mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1
legatura de marar sare…
Read more »
Read more »
Curry cu porc, porumb si arahide
7 February 2013
Curry
cu porc, porumb si arahide din: ulei, ceapa verde, coriandru,
muschiulet de porc, pasta de curry, unt de arahide, zahar brun, sos de
soia, porumb, zeama de lime si orez basmati. Ingrediente: 1 lingura ulei
1 legatura de ceapa verde, feliata 1 legatura mica de coriandru,
coditele tocate marunt si frunzele lasate intregi 400…
Read more »
Read more »
Piept de vită la cuptor
7 February 2013
Piept
de vită la cuptor din: ulei de floarea soarelui, piept de vita,
ciuperci, morcovi, ceapa rosie, cartofi, broccoli, cimbru, bere,
concetrat de vita, bulion, frunze de vita si hrean. Ingrediente: 2
linguri ulei de floarea soarelui 1,5 kg piept de vita, fara oase 250 g
ciuperci de crescatorie, curatate 400 g morcovi mici, curatati…
Read more »
Read more »
Risotto cu ceapa rosie si ansoa
7 February 2013
Risotto
cu ceapa rosie si ansoa din: fileuri de ansoa, ceapa rosie, usturoi,
orez, supa de pui, rosii, pesmet, frunze de busuioc si parmezan.
Ingrediente: 6 fileuri de ansoa in ulei, scurse, pastreaza uleiul 1
ceapa rosie mica, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 140 g de orez
pentru risotto 700 ml supa de pui…
Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie
7 February 2013
Pui
la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline,
ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci. Ingrediente:
6 piepti de pui sau pulpe cu tot cu piele 1/2 lingurita ulei de masline
500 g ceapa rosie mica, curatata si taiata sferturi 3 ramurele de
rozmarin 250 ml vin…
Read more »
Read more »
Ruladă de biscuiţi cu rodii
7 February 2013
O
reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra,
lapte, rom, rosie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon.
Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr
pudră 250 m lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură
cu mente tocată…
Read more »
Read more »
Retete simple si gustoase: Orez cu legume
7 February 2013
O
reteta delicioasa de orez cu:conopida, cartofi, mazare, orez, ceapa,
cardamon, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente:
200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez
şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de
linguriţă cu pudră de ardei iute un…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Pui tandoori
7 February 2013
O
reteta delicioasa de pui cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion,
pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g
pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru
chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu
muştar o lămâie unt topit sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi
7 February 2013
Pui
cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi,
morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina,
unt, parmezan si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1.5 cani cartofi 1
cana morcovi 1 cana de mazare 1/3 ceasca faina 1/2 lingurița de sare 1/4
lingurita piper negru…
Read more »
Read more »
Ceai cu mirodenii
7 February 2013
Ceai
cu mirodenii din: ceai negru, coaja de portocala, ghimbir, amestec de
scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar brun si spuma de lapte.
Ingrediente: 4 plicuri ceai negru 1 coaja de portocala 1 felie subtire
de ghimbir 1/2 lingurita amestec de scortisoara nucsoara si cuisoare 4
lingurite zahar brun optional, lapte fierbinte sau spuma de lapte …
Read more »
Read more »
Curcan cu sos curry şi migdale
7 February 2013
Curcan
cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru,
sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g
piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii
bucati 1 lingurita curry…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu crutoane
7 February 2013
Supă
de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de
cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane.
Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe
mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei
de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie
7 February 2013
Pulpe
de pui cu linte si ceapa rosie din: ulei, pulpe de pui, ciocanele de
pui, usturoi, linte verde, supa de pui, smantana, coaja de lamaie, zeama
de lamaie, mustar dijon, patrunjel si legume. Ingrediente: 1 lingura de
ulei 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui 1 ceapa rosie, feliata
fin 2 catei de…
Read more »
Read more »
Capsune imbracate in ciocolata
7 February 2013
Capsune
imbracate in ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata neagra,
ciocolata alba si capsune. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 150 g
ciocolata neagra 150 g ciocolata alba 750 g capsune Mod de preparare:
Tapetează o tavă cu hîrtie de copt, apoi rupe ciocolata cu lapte în
bucăţi egale şi pune-le într-un vas la…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de spanac
7 February 2013
Paste
cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac,
supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si
parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1
lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana
slaba 1 lingura suc…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere
7 February 2013
Muschiulet
de porc pe pat de morcovi si felii de mere din: ulei, muschi de porc,
faina, supa de pui, mere, cartofi, morcovi baby, cimbru, mustar, miere,
sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei 500 g muschi de porc 3
linguri faina 2 cani supa de pui 2 mere 8 cartofi foarte mici 1 cana…
Read more »
Read more »
Salată cu şprot afumat
7 February 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:sprot afumat, ardei capia, ardei iute,
capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata
verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei
capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic
murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui in sos picant
6 February 2013
Aripioare
de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de
soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute,
sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente:
800 g aripi de pui 600 ml Pepsi sau cola 340 g ketchup 60 ml…
Read more »
Read more »
Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume
6 February 2013
Şniţel
cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi,
carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel,
salvie, rozmarin, pesmet, ulei de masline, otet balsamic, vin alb si
miere. Ingrediente: cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 ceapa rosie 1
catel de usturoi 4 bucati carne…
Read more »
Read more »
Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă
6 February 2013
Carne
cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru
snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati
carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana
200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…
Read more »
Read more »
Supa de iaurt cu menta si castravete
6 February 2013
Supa
de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de
lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1
castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1
lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta
proaspat tocata…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Chiftelute marinate
6 February 2013
Chiftelute
marinate din: chiftelute prajite, suc de rosii, otet, apa, frunza de
dafin, ulei si sare. Ingrediente: 20 chiftelute prajite sosul: 250 ml
suc de rosii 5 ml otet 250 ml apa 1 frunza de dafin 1 lingura ulei sare
Mod de preparare: Se incing 3 linguri de ulei in care se prajeste
faina…
Read more »
Read more »
Sote de varza de Bruxelles
6 February 2013
Sote
de varza de Bruxelles din: ardei gras, rosii, ceapa, orez, varza de
bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1
ceapa 50 g orez 500 g varza de Bruxelles ulei sare piper Mod de
preparare: Se spală verzele de Bruxelles şi se fierb 10 minute în apă cu
sare.…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon
6 February 2013
Oua
umplute cu ton si cu topping de icre de somon din: icre de somon, ton,
lamaie, oua, patrunjel si maioneza. Ingrediente: 100 g icre de somon 1
conserva ton 1 lamaie 10 oua patrunjel verde 100 g maioneza preparata in
casa Mod de preparare: Se fierb 10 oua, timp de 5 minute. Dupa…
Read more »
Read more »
Tortellini cu spanac si salvie
6 February 2013
Tortellini
cu spanac si salvie din: tortellini cu spanac si ricotta, unt, frunze
de salvie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 250 g tortellini cu
spanac si ricotta 100 g unt frunze de salvie parmezan ras (optional)
sare piper Mod de preparare: Se pune apa la fiert, iar apoi se adauga o
lingurita de ulei…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli
6 February 2013
Supa
de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa,
ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si
piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de
usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte
degresat 1…
Read more »
Read more »
Risotto cu morcovi si salvie
6 February 2013
Risotto
cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume,
ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare.
Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 150 g parmezan 100 g ciuperci din
conserva 1 l supa de legume 1 ceapa 4 morcovi 1 telina mica 1/2 linguri
boia frunze de salvie…
Read more »
Read more »
Somon cu lamaie si cuscus
6 February 2013
Somon
cu lamaie si cuscus din: fileuri de somon, lamaie, portocala, vin alb
sec, cuscus, unt, frunze de salvie, runze de ruccola, frunze de salata,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri somon 1 lamaie 1 portocala
1/2 pahar vin alb sec 250 g cuscus 50 g unt frunze de salvie frunze de
ruccola frunze…
Read more »
Read more »
Sufleu cu paste si carnati
6 February 2013
Sufleu
cu paste si carnati din: paste, sare, carnaciori de vita, rosii,
spanac, unt, piper, oua, galbenus, lapte si smantana. Ingrediente: 300 g
paste sare 350 g carnaciori proaspeti de vita 200 g rosii 500 g spanac
50 g unt piper 3 oua 1 galbenus 125 ml lapte 50 ml smantana Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de rosii
6 February 2013
Chiftelute
de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa,
ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia
de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si
menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel
mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri…
Read more »
Read more »
Consome cu passatelli
6 February 2013
Consome
cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si
piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un
cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g
pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat
Mod…
Read more »
Read more »
Bors de urzici cu orez si praz
6 February 2013
Bors
de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors,
marar, leustean, sare, piper si hrean. Ingrediente: 500 g urzici 1
căpățână mică usturoi 500 g praz 1 lingură orez 1 l borș mărar proaspăt
leuștean proaspăt sare piper 1 linguriță hrean ras Mod de preparare:
Se spală bine urzicile, se…
Read more »
Read more »
Salata cu peste in stil italian
6 February 2013
Salata
cu peste in stil italian din: file de peste, cartofi, ceapa, morcov,
radacina de telina, rosii, masline, fasole pastai, hamsii, otet
balsamic, ulei de masline, salata verde, foaie de dafin, piper boabe,
piper maicnat si sare. Ingrediente: 350 g file de peste cu pielita 2
cartofi fierti 2 cepe 1/2 morcov fiert 50 g…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu zeamă acra de varză
6 February 2013
Ciorbă
de porc cu zeamă acra de varză din: piept de porc, cartofi, zeama de
varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, leustean,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc 500 g cartofi 1
l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400
g…
Read more »
Read more »
Prajitura savuroasa cu nuci
6 February 2013
Prajitura
savuroasa cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci pisate, praf
de copt, bicarbonat, cacao si sare. Ingrediente: 1 cana ulei 1 cana
zahar 2 cani apa 3 cani faina 3-4 linguri gem sau dulceata 1 cana nuci
pisate 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 linguri cacao un
varf de…
Read more »
Read more »
Mancare de pastarnac
6 February 2013
Mancare
de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de
masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g pastarnac 100 g
prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac 1 lingurita seminte
de chimen 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi păstârnacul de…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, rosii si somon afumat
6 February 2013
Salata
cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry,
castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de
lamaie, mustar dijon si capere. Ingreediente: 4 ouă 220g de spanac,
rucola sau spanac tânăr 12 roşii cherry, tăiate în patru ½ castravete
mare, tăiat cubuleţe 1 avocado copt, tăiat felii…