marți, 26 martie 2013

Retete de Pasti #70


Retete de Paste:

Borş de legume cu verdeata

11 February 2013
Bors_de_legume_cu_verdeataBorş de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar, patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…
Read more »

Salata de paste cu mar si legume

11 February 2013
Salata_de_paste_cu_mar_si_legumeSalata de paste cu mar si legume din: maioneza, iaurt, otet aromatizat, usturoi, sare, piper, paste, castarvete, mar, ardei gras, mazare, svaiter si zeama de lamaie. Ingrediente: 200 g maioneza pentru salata 200 g iaurt degresat 2-3 linguri otet aromatizat 2 catei de usturoi sare piper 250 g paste (in forma de melci) 1/2 castravete…
Read more »

Brioşe cu afine si mar

11 February 2013
Briose_cu_afine_si_marBrioşe cu afine si mar din: mar, suc de lamaie, afine, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, ou, zahar, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, lapte batut, faina, alune si unt. Ingrediente: 1 mar mare, acrisor 1 lingura suc de lamaie 200 g afine 250 g faina 2 1/2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita…
Read more »

Cocktail Passion Fruit 75

11 February 2013
Cocktail_Passion_Fruit_75Cocktail Passion Fruit 75 din: vodka citron, fresh lemon juice, passion fruit, sugar syrup si champagne. Ingrediente: 35 ml vodka citron 15 ml fresh lemon juice 1 passion fruit 25 ml sugar syrup tuop up champagne   Mod de preparare: Se amesteca puternic primele patru ingrediente in boston shaker, se strecoara dublu in paharul de…
Read more »

Tortilla cu şuncă si nuci

11 February 2013
Tortilla_cu_sunca_si_nuciTortilla cu şuncă si nuci din: cartofi, telina, broccoli, conopida, lapte, branza gouda, oua, sare, piper, verdeata, hrean, sunca si miez de nuca. Ingrediente: 800 g cartofi 300 g telina cate 500 g broccoli si conopida 600 ml lapte 200 g branza gouda rasa 6 oua sare piper 2 linguri verdeata 1 lingura hrean ras…
Read more »

Midii cu ghimbir si ardei iute

11 February 2013
Midii_cu_ghimbir_si_ardei_iuteMidii cu ghimbir si ardei iute din: midii, ulei de floarea soarelui, ceapa, ghimbir, usturoi, ardei iute, boabe de mustar, turmeric, chimion, coriandru si lapte de cocos. Ingrediente: 1 kg de midii proaspete ulei de floarea soarelui, pentru prajit 1 ceapa, tocata 1 bucata de ghimbir de 3-4 cm, rasa 4 catei de usturoi, zdrobiti…
Read more »

Salata de paste cu arahide

11 February 2013
Salata_de_paste_cu_arahideSalata de paste cu arahide din: paste, sare, praz, sunculita, arahide, marar, ceapa, ulei de arahide, otet de vin alb, pasta de rosii, piper si sos picant de rosii. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 4 fire subtiri de praz 1 bucata groasa de sunculita (circa 200 g) 4 linguri de arahide…
Read more »

Supa cu legume si tortellini

11 February 2013
Supa_cu_legume_si_tortelliniSupa cu legume si tortellini din: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de chilli, telina apio, morcov, patrunjel, dovlecel, rosii, supa de legume si tortellini cu branza. Ingrediente: ulei de măsline 1 ceapă medie, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi câţiva fulgi de chilli 2 ţeline Apio, tăiate cubuleţe 1 morcov mediu, curăţat şi…
Read more »

Sufleu cu paste şi ciuperci

11 February 2013
Sufleu_cu_paste_si_ciuperciSufleu cu paste şi ciuperci din: paste, sare, ciuperci champignon, sunca, ceapa, legume, unt, supa, crema de branza, lapte, oua si piper. Ingrediente: 350 g paste mai groase si scurte sare 400 g ciuperci champignon 50 g sunca 1 ceapa mare 1 lingura unt 150 g legume pentru supa 100 ml supa 250 g crema…
Read more »

Muschi de porc cu varza calita

11 February 2013
Muschi_de_porc_cu_varza_calitaMuschi de porc cu varza calita din: muschi de porc, carnati afumati, bacon, varza murata, ulei, sos de rosii, rosii, usturoi, sare, piper, parika, cimbru, chimen si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg muschiulet de porc 200 g carnati afumati 300 g bacon 2,5 kg varza murata 150 ml ulei 300 g sos de rosii…
Read more »

Sos dulce-acrisor cu zahar brun

11 February 2013
Sosuri_4Amestecă într-o cratiţă 450 ml oţet de vin alb, 175 g de zahăr brun, 2 linguri de ketchup şi 2 linguri sos de soia. Adu totul încet la punctul de fierbere, între timp, amestecă 75 g de amidon cu 100 ml de apă, până formează o pastă. Adaug-o peste sosul format şi mai lasă 2…
Read more »

Reteta zilei: Salata de cruditati

11 February 2013
Salata_de_cruditati_3Salata de cruditati din: varza, morcovi, maioneza, otet de orez, zahar, castraveti murati, sare, piper cayenne si marar. Ingrediente: 1 varza, tocata 1/2 ceasca morcovi, maruntiti 3/4 ceasca maioneza 1/3 ceasca de otet de orez 1/4 ceasca de zahar 2 linguri zeama de catraveti murati 1/2 lingurita de sare 1 vârf de cuțit de piper…
Read more »

Cocktail cu vodca si vin spumos

11 February 2013
Cocktailuri_13Cocktail cu vodca si vin spumos din: zeama de lamaie, vodca, para, gheata, lime si spumos. Ingrediente: 60 ml zeama de lamaie 100 ml vodca 2 felii de para gheata lime vin spumos   Mod de preparare: Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca vodkal cu zeama de lamaie, se lasa 5 minute…
Read more »

Gulaş picant cu carne de vita

11 February 2013
Gulas_picant_cu_carne_de_vitaGulaş picant cu carne de vita din: pulpa de vita, ceapa, ardei gras, ulei, sare, piper, boia de ardei dulce, supa si crema de branza. Ingrediente: 400 g pulpa de vita 6 cepe mici cate un ardei gras rosu si galben 1 lingura ulei sare piper 3-4 linguri boia de ardei dulce 250 ml supa…
Read more »

Zacusca de pastruga

11 February 2013
Zacusca_de_pastrugaZacusca de pastruga din: pastruga, arpagic, masline, arde gras, foid e dafin, cimbru, ulei, vin alb sec, sos de rosii, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 1,8 kg pastruga 500 g arpagic 750 g castraveti murati 100 g masline 500 g ardei gras multicolor 5 g foi de dafin 1 g cimbru 150 ml ulei…
Read more »

Prajitura cu mere si aroma de martipan

11 February 2013
Prajitura_cu_mere_si_aroma_de_martipanPrajitura cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou, unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si zahar vanilat. Ingrediente: aluat: 400 g faina 200 ml lapte 1 cub drojdie (42 g) 75 g zahar 1 ou 80 g unt un praf de sare 1 lingurita coaja…
Read more »

Porc cu ghimbir si ardei iute

11 February 2013
Porc_cu_ghimbir_si_ardei_iutePorc cu ghimbir si ardei iute din: piept de porc, sos de soia, vin de orez, ulei, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei iute, vin de orez, zahar brun, supa de legume, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute marinat si orez alb. Ingrediente: 2,5 kg piept d eporc, fara sorici, taiat in cubulete cu latura…
Read more »

Sos curry condimentat

11 February 2013
Sosuri_6Prăjeşte într-o tigaie fără ulei 2 linguriţe seminţe de chimion şi seminţele din 4 păstăi de cardamom. Pisează-le în mojar. Dă pe râzătoare 4 căţei de usturoi şi 1 bucată de ghimbirde 3-4cm, apoi prăjeşte-le împreună cu condimentele măcinate, într-o cratită în care ai încins 1 lingură ulei de floarea-soarelui. Apoi adaugă 2 cepe roşii…
Read more »

Sufleu cu ceapă si cartofi

11 February 2013
Sufleu_cu_ceapa_si_cartofiSufleu cu ceapă si cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa, unt, ulei, faina, lapte, sare, piper, supa instant, patrunjel, smantana fermentata si branza telemea. Ingrediente: 750 g cartofi 2 morcovi 3 cepe mari 3 linguri unt 1 lingura ulei 1 lingura faina 250 ml lapte sare piper 1 lingurita supa instant 1 lingura patrunjel tocat 250…
Read more »

Sorbet de limette

10 February 2013
Sorbet_de_limetteSorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja rasa de limette, vin alb si sampanie. Ingrediente:  150 g zahăr 300 ml suc de limette coaja rasă de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml șampanie   Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml de apă cu zahăr și coajă…
Read more »

Creveti condimentaţi cu sos picant

10 February 2013
Creveti_condimentati_cu_sos_picantCreveti condimentaţi cu sos picant din: amidon, ulei, creveti, frunze de nasturel, boabe de piper sichuan, piper negru, fulgi de ardei iute, usturoi, coriandru, ardei iute, zahar, zeama de limes si sos de peste. Ingrediente: 2 linguri de amidon ulei, pentru prajit 24 de creveti mari, curatati (pastreaza-le cozile) frunze de nasturel, pentru servit (optional)…
Read more »

Salata de paste in stil mexican

10 February 2013
Salata_de_paste_in_stil_mexicanSalata de paste in stil mexican din: fasole boabe, ceapa, ardei grasi, rosii, paste, sare, ardei iute, ulei, usturoi, otet, piper si zahar brun. Ingrediente: 1 conserva fasole boabe (240 ml) 1 ceapa 2 ardei rgasi 4 rosii 300 g paste sare 1 ardei iute rosu 6 linguri ulei 1 catel de usturoi 3 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu mere si branza

10 February 2013
Placinta_cu_mere_si_branza_16Placinta cu mere si branza din: mere, lamaie, oua, esenta de vanilie, zahar, branza, unt, faina, drojdie si gem. Ingrediente: 1,25 kg mere 1 lamaie 5 oua 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 125g branza 100g unt 150g faina 1 pliculet drojdie uscata 3 linguri gem   Mod de preparare: Se spala bine merele…
Read more »

Gulaş unguresc cu carne de porc

10 February 2013
Gulas_unguresc_cu_carne_de_porcGulaş unguresc cu carne de porc din: carne de porc, ceapa, usturoi, margarina, sare, piper, boia de ardei iute, chimen macinat, varza murata, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de porc pentru gulas 300 g ceapa 2 catei de usturoi 5 linguri margarina sare piper 1 lingura boia de ardei iute 1 lingura…
Read more »

Sos de rosii cu usturoi si oregano

10 February 2013
Sosuri_2Incinge într-o cratiţă 1 lingură ulei de măsline şi sotează 2 cepe tocate, până se înmoaie. Adaugă 2 căţei de usturoi şi 1 lingură piure de roşii. Mai sotează-le câteva minute, apoi adaugă 800g de roşii din conservă şi 1 linguriţă de oregano uscat. Asezonează din belşug şi fierbe totul timp de 20 de minute,…
Read more »

Piept de pui cu sos

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_sosPiept de pui cu sos din: piept de pui, ulei de masline, condimente cajun, fasole, ardei rosii, avocado, ceapa verde, masline, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 2 piepţi de pui dezosaţi, fără piele ½ linguriţă ulei de măsline 1 lingură amestec de condimente Cajun pentru sos: 400g de fasole din conservă, clătită  şi scursă…
Read more »

Spaghete cu amestec de ciuperci

10 February 2013
Spaghete_cu_amestec_de_ciuperciSpaghete cu amestec de ciuperci din: amestec de ciuperci, arpagic, ulei de masline, usturoi, sare, spaghete si busuioc. Ingrediente: 600 g amestec de ciuperci (champignon, bureti, iutari) 2 bulbi de arpagic 3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi sare piper 500 g spaghete 1/2 legatura busuioc   Mod de preparare: Se spala ciupercile,…
Read more »

Gratin de conopidă si broccoli

10 February 2013
Gratin_de_conopida_si_broccoliGratin de conopidă si broccoli din: conopida, supa de legume, broccoli, smantana, mustar cu boabe, vin alb, nucsoara si pesmet. Ingrediente: 1 conopida mare, rupta in buchetele 1 cub supa de legume, 1 broccoli mare, rupt in buchetele 200 g smantana pentru gatit 1 lingura de mustar cu boabe vin alb, pentru stropit 1/2 lingurita…
Read more »

Clătite la cuptor cu umplutură de legume

10 February 2013
Clatite_la_cuptor_cu_umplutura_de_legumeClătite la cuptor cu umplutură de legume din: oua, lapte, sare, piper, nucsoara, faina, varza, morcovi, unt, patrunjel, ulei, branza dulce, branza gouda, miez de nuca, smantana fermentata si sos bechamel. Ingrediente: 7 oua 300 ml lapte sare piper nucsoara rasa 200 g faina 400 g varza 300 g morcovi 2 linguri unt 1 legatura…
Read more »

Iepure cu chorizo, orez si sofran

10 February 2013
Iepure_cu_chorizo_orez_si_sofranIepure cu chorizo, orez si sofran din: iepure, vin alb, ulei de masline, cimbru, ceapa, chorizo, usturoi, paprica, piure de rosii, orez, supa de pui, sofran, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 iepure, portionat 1 pahar de vin alb (125 ml) 1 lingura ulei de masline 1 legatura de cimbru 1 ceapa, tocata 200 g chorizo…
Read more »

Rulada de omletă cu orez basmati si legume

10 February 2013
Rulada_de_omleta_cu_orez_basmati_si_legumeRulada de omletă cu orez basmati si legume din: orez basmati, sare, piper, usturoi, telina, ceapa verde, ardei gras, ulei, iaurt, ierburi de provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente: 150 g orez basmati sare piper 1 cățel de usturoi 1 fir de țelină 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roșu…
Read more »

Gulaş de miel cu fasole

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_fasoleGulaş de miel cu fasole din: ceapa, ardei iute, pulpa de miel, ulei, sare, piper, supa, fasole verde, fasole alba si lamaie. Ingrediente: 2 cepe 1 ardei iute 2 catei de usturoi 600 g pulpa de miel 3 linguri ulei sare piper 1 l supa 400 g fasole verde 1 cutie fasole alba (425 ml)…
Read more »

Cocktail Strawberry – honey breakfast

10 February 2013
Cocktail_StrawberryCocktail Strawberry din: honey liquer, marmelada capsuni, sirop trandafir si fresh lime juice. pahar: martini Garnitura: toast cu marmelada de capsuni Ingrediente: 40 ml honey liquer 20 ml marmelada capsuni 10 ml sirop trandafir 20 ml fresh lime juice   Mod de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker si se strecoara dublu continul…

Sushi cu ghimbir murat

10 February 2013
Sushi_cu_ghimbir_muratSushi cu ghimbir murat din: orez, otet de orez, zahar, creveti, icre rosii, file de somon, foaie alga, wasabi, ghimbir murat si sos de soia. Ingrediente: 250 g orez pentru sushi 1 lingura otet de orez 1 lingura zahar 8 creveti 2 lingurite de ircre rosii 100 g file de somon 1 foaie alga wasabi…
Read more »

Spaghete cu fasole alba

10 February 2013
Spaghete_cu_fasole_albaSpaghete cu fasole alba din: sunculita, salvie, fasole alba, spaghete, sare, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume si piper. Ingrediente: 100 g sunculita 2 fire salvie 1 conserva fasole alba (425 ml) 400 g spaghete sare 1 lingura ulei de masline 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 casolete rosii mici (500…
Read more »

Sufleu de cartofi cu o crusta crocanta

10 February 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_o_crusta_crocantaSufleu de cartofi cu o crusta crocanta din: cartofi, sare, ceapa, usturoi, ardei gras, amestec carne tocata de vita, ulei, pasta de rosii, rosii, oregano, piper, piper cayenne, crema de branza, oua, branza gouda si masline. Ingrediente: 800 g cartofi sare 2 cepe 2 catei de usturoi 1 ardei rgas rosu 500 g amestec carne…
Read more »

Tort cu frişca şi vişine

10 February 2013
Tort_cu_frisca_si_visineTort cu frişca şi vişine din: foitaj, frisca, zahar pudra, intaritor pentru frisca si visine. Ingrediente: 400 g foitaj 500 ml frisca 200 g zahar pudra 2 plicuri intaritor pentru frisca 1 borcan visine (720 ml)   Mod de preparare: Dezgheţaţi foitajul. Impărţiţi-l în trei părţi, aşezaţi-le una peste cealaltă şi în-tindeţi-le pe o suprafaţă…
Read more »

Gulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate

10 February 2013
Gulas_de_vita_cu_sos_si_multe_mirodenii_aromateGulas de vită cu sos si multe mirodenii aromate din: carne de vita, unt, ceapa, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, chimen, suc de rosii, supa, faina si smantana. Ingrediente: 1 kg carne de vita pentru gulas 3 linguri unt topit 400 g ceapa 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita boia…
Read more »

Varză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt

10 February 2013
Varza_de_Bruxelles_cu_salvie_ceapa_si_untVarză de Bruxelles cu salvie, ceapă şi unt din: unt, ceapa, frunze de salvie, varza de bruxelles si mazare. Ingrediente: 95 g de unt 3 cepe, taiate in felii groase 8 frunze de salvie, tocate 350 g varza de Bruxelles 200 g de mazare, decongelata   Mod de preparare: Incinge jumătate din cantitatea de unt…
Read more »

Dressing cu muştar şi miere

10 February 2013
Sosuri_5Pune 75ml oţet de cidru (sau de mere) într-un borcan sterilizat, împreună cu 2 linguri de miere, 2 linguri de muştar cu boabe şi 100 ml ulei de măsline. Inchide borcanul cu un capac şi agită-l bine înainte de a stropi salata cu dressing. Se poate păstra la frigider timp de 2 săptămâni. Pofta buna!…
Read more »

Reteta zilei: Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac

10 February 2013
Rulouri_de_piept_de_pui_umplut_cu_sparanghel_si_ardei_copt_pe_pat_de_spanac_6Rulouri de piept de pui umplut cu sparanghel si ardei copt pe pat de spanac din: sparanghel, ardei copt, sos pesto, mozzarella, piept de pui, ulei de masline, spanac, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1/4 buchet sparanghel 1 ardei rosu copt, taiat cuburi 1 lingura sos pesto 1 ceasca mozzarella maruntita 2 bucati piept pui,…
Read more »

Piept de pui cu taitei cu ou

10 February 2013
Piept_de_pui_cu_taitei_cu_ouPiept de pui cu taitei cu ou din: usturoi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, pasta de tomate, piept de pui, taitei cu ou, morcovi, ulei vegetal, germeni de fasole, ceapa verde si sos de stridii. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată de ghimbir proaspăt, dată prin răzătoare 1 ardei iute, curăţat de…
Read more »

Ruladă cu zmeură

10 February 2013
Rulada_cu_zmeuraRuladă cu zmeură din: oua, zahar, suc de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gelatina, zmeura, branza de vaci, zahar, frisca, zahar vanilat si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 5 oua 125 g zahar 1 lingurita suc de lamaie 100 g faina 25 g amidon 1 varf de cutit praf de copt crema: 3 foite…
Read more »

Supa de naut cu rosii si sfecla

10 February 2013
Supa_de_naut_cu_rosii_si_sfeclaSupa de naut cu rosii si sfecla din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla, rosii, supa de legume, sare, piper, ardei iute si paine prajita. Ingrediente: 150 g boabe de năut uscate 1 ceapă mică 1 cățel de usturoi 1 sfeclă 300 g roșii 800 ml supă de legume 30 ml ulei de măsline sare…
Read more »

Burgeri cu carne de porc

10 February 2013
Burgeri_cu_carne_de_porcBurgeri cu carne de porc din: carne slaba de porc, ceapa rosie, pasta de curry, coriandru, iaurt, rosii, ceapa verde lipii si frunze de salata. Ingrediente: 500g carne slabă de porc, tocată 1 ceapă roşie, dată prin răzătoare 2 linguri pastă de curry tandoori 1 legătură mică de coriandru, tocat 150ml de iaurt natural 2…
Read more »

Prajitura cu piersici

10 February 2013
Prajitura_cu_piersiciPrajitura cu piersici din: piersici, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, frisca, cacao, gelatina, mascarpone si branza dulce. Ingrediente: 1 cutie piersici (850 ml) 125 g unt 175 g zahar 3 oua 200 g faina 1/2 pachet praf de copt 300 ml frisca 1 lingura cacao 7 foite gelatina 250 g mascarpone 250 g…
Read more »

Cocktail Spy Ced

10 February 2013
Cocktail_Spy_CedCocktail Spy Ced din: aged rum, fresh lime juice, sugar syrup, cardamom si angostura bitters. Ingrediente: 60 ml aged rum 250 ml fresh lime juice 25 ml sugar syrup 10 g cardamom seminte 6 dashes angostura bitters   Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in pahar amestecandu-se continutul cu gheata pisata.
Read more »

Gulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare

10 February 2013
Gulas_de_miel_cu_rosii_si_inima_de_anghinareGulaş de miel cu roşii şi inimă de anghinare din: pulpa de miel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei dulce, ceapa, usturoi, rozmarin, zahar, sos de rosii, vin rosu, amidon, suc de lamaie, rosii cherry si inimi de anhinare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel taiata cuburi 2 linguri ulei de masline sare…
Read more »

Jeleu cu fructe de padure si sampanie

10 February 2013
Jeleu_cu_fructe_de_padure_si_sampanieJeleu cu fructe de padure si sampanie din: suc de fructe de padure, gelatina, zahar, sampanie si fructe de padure. Ingrediente: 100 ml suc de fructe de padure 2 foi de gelatina 75 g zahar 100 ml sampanie 100 g fructe de padure   Mod de preparare: Se fierbe sucul de fructe cu zaharul, apoi…
Read more »

Pesto proaspat

10 February 2013
Pesto_proaspatPrăjeşte într-o tigaie fără ulei 50g de migdale decojite. Pune-le într-un robot de bucătărie împreună cu 1 mână de busuioc proaspăt, 50g de parmezan ras, 2 căţei de usturoi şi asezonează-le. Mixează totul încontinuu, în timp ce torni peste ingrediente 150ml ulei de măsline extravirgin. Păstrează la rece în borcane sterilizate, cu puţin ulei, cât…
Read more »

Spaghete cu varză creată

10 February 2013
Spaghete_cu_varza_creataSpaghete cu varză creată din: ulei de masline, ceapa rsoie, cimbru, fulgi de ardei iute, otet de vin rosu, zahar, supa de legume, spaghete integrale, varza creata si gorgonzola. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, mari taiate pe jumatate si feliate foarte subtire 1 lingura frunze de cimbru, tocate 1 varf de…
Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos de cirese

10 February 2013
Cotlete_de_porc_cu_sos_de_cirese_2Cotlete de porc cu sos de cirese din: cotlete de porc, spanac, ulei de masline, cirese, vin rosu, cimbru, mustar, otet de vin rosu, miere, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os spanac 3 linguri ulei de masline 2 cesti cirese, fara samburi 1/4 ceasca vin rosu 1/4 ceasca de apa 2…
Read more »

Ruladă la cuptor

9 February 2013
Rulada_la_cuptorRuladă la cuptor din: oua, chifle, ceapa, ulei, cimbru, amestec de carne tocata, sare, piper si cartofi. Ingrediente: 5 oua 2 chifle vechi de o zi 1 ceapa 3 linguri ulei 1 lingurita cimbru 800 g amestec de carne tocata sare piper 1 kg cartofi 1 lingurita rozmarin uscat   Mod de preparare: Fierbeţi 4…
Read more »

Creveti cu cartofi copti

9 February 2013
Creveti_cu_cartofi_coptiCreveti cu cartofi copti din: creveti, cartofi copti, rosii, sos pesto, sare, piper, lamaie, vin alb, ulei de masline si unt. Ingredinete: 200 g creveti decorticati 2 buc. cartofi copti (300 g) 1 buc. rosii decojite 10 g sos pesto sare piper lamaie vin alb ulei de masline unt dupa gust   Mod de preparare:…
Read more »

Chifteluţe cu garnitură

9 February 2013
Chiftelute_cu_garnituraChifteluţe cu garnitură din: cartofi, sare, chifla, ceapa, carne tocata, ou, mustar boabe, piper, ulei, unt, faina, supa si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 chifla veche de o zi 2 cepe 500 g carne tocata 1 ou 1 lingura mustar boabe piper 2 linguri ulei 3 linguri unt 3 linguri faina 250 ml…
Read more »

Rulouri greceşti

9 February 2013
Rulouri_grecestiRulouri greceşti din: chifla, ceapa, usturoi, cimbru, amestec de carne tocata, ou, sare, piper, branza de oaie, ulei de masline, masline si rosii uscate. Ingrediente: 1 chifla veche de o zi 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 legatura cimbru 500 g amestec de carne tocata 1 ou sare piper 100 g branza de oaie…
Read more »

Reteta zilei: Bruschete cu creveti, ciuperci si fasole verde

9 February 2013
Bruschete_cu_creveti_ciuperci_si_fasole_verde_9Bruschete cu creveți, ciuperci și fasole verde din: paine, ulei de masline, usturoi, piper rosu, ciuperci, creveti, fasole verde, rosii cherry, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 felie paine feliata 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, unul taiat in jumatate și celalat pisat 1 varf de cuțit de piper rosu ciuperci feliate…
Read more »

Focaccia de pui

9 February 2013
Focaccia_de_puiFocaccia de pui din: blat de pui, sos pesto, ceapa rosie, piept de pui, ardei copt, sare, piper si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 buc. blat de pui 20 g sos pesto 50 g ceapa rosie taiata rondele 200 g piept de pui taiat julienne 1 bucata sau 2 bucati mai mici de ardei copt…
Read more »

Ciorbă de pui cu legume si patrunjel

9 February 2013
Ciorba_de_pui_cu_legume_si_patrunjelCiorbă de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripi sau pulpe) 2 teline mari 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei bors dupa gust 2 linguri iaurt…
Read more »

Macaroane cu branza si salvie

9 February 2013
Macaroane_cu_branza_si_salvieMacaroane cu branza si salvie din: rosii, arpagic, branza gorgonzola, macaroane, sare, piper, lapte, unt, salvie si ulei de masline. Ingrediente: 100 g rosii mici 3 bulbi de arpagic 150 g branza gorgonzola 500 g macaroane sare piper 100 ml lapte 1 lingura unt 3 fire salvie 2 linguri ulei de masline   Mod de…
Read more »

Tartine cu roşii şi pesto

9 February 2013
Tartine_cu_rosii_si_pestoTartine cu roşii şi pesto din: rosii, ulei de masline extravirgin, paine integrala, usturoi, seminte de pin, menta, otet balsamic, ricotta si salata verde. Ingrediente: 8 rosii medii, taiate pe jumatate 4 linguri ulei de masline extravirgin 4 felii de paine integrala 1 catel de usturoi 25 g seminte de pin, prajite 1 legatura mica…
Read more »

Supă de peste cu legume

9 February 2013
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERASupă de peste cu legume din: peste marunt, apa, vin alb, foiae de dafin, ceapa, sare, piper, usturoi, patrunjel, ciuperci, boabe de piper, telina, morcovi, ardei gras, dovlecei, supa clara de legume si peste mare. Ingrediente: 600 g pește mărunt 1 l apă 100 ml vin alb 1 foaie de dafin 1 ceapă sare piper…
Read more »

Rulada in crusta de cartofi

9 February 2013
Rulada_in_crusta_de_cartofiRulada in crusta de cartofi din: ceapa, amestec de carne tocata, boia de ardei dulce, oua, pesmet, mustar, oregano uscat, sare, piper, branza gouda, sunca, cartofi si ulei de rapita. Ingrediente: 1 ceapa medie 500 g amestec carne tocata 1 praf boia de ardei dulce 2 oua circa 2 linguri pesmet 1 lingurita mustar 1…
Read more »

Prăjitură cu nuci şi mere

9 February 2013
Prajitura_cu_nuci_si_merePrăjitură cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca. Ingrediente: 375 g zahar 180 ml ulei 5 oua 2 plicuri zahar vanilat 375 g faina 1 plic praf de copt 2-3 lingurite scortisoara macinata 3-4 mere acrisoare 500 g miez de nuca…
Read more »

Piept de pui la gratar

9 February 2013
Piept_de_pui_la_gratarPiept de pui la gratar din: piept de pui, ceapa, dovlecei, lamai, fasole verde, frunze de busuioc, unt, miere, ulei, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 2 cepe 2 dovlecei 2 lămâi 200g de fasole verde câteva frunze de busuioc 20g de unt 1 lingură de miere 1 lingură de ulei…
Read more »

Supa cu linte, cartofi si curry

9 February 2013
Supa_cu_linte_cartofi_si_currySupa cu linte, cartofi si curry din: curry, ulei de masline extravirgin, ceapa, mar, usturoi, frunze de coriandru, cartofi, supa de legume, linte, lapte si suc de lamaie verde. Ingrediente: 2 linguriţe de curry pudră 3 linguri ulei de măsline extravirgin 2 cepe, date pe răzătoare 1 măr, curăţat de coajă şi de seminţe şi…

Vanata coapta la gratar cu feta si sos

9 February 2013
Vanata_coapte_la_gratar_cu_feta_si_sosVanata coapte la gratar cu feta si sos din: vanata, sos pesto, cubulete de rosii, branza feta, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei rosu si usturoi. Ingrediente: 1 vanata 10 g sos pesto cubulete de rosii decojite 1 lingura (1/2 rosie) 1 bucata ceapa verde 25 g branza feta ulei de masline sare…
Read more »

Chec cu banane si fructe uscate

9 February 2013
Chec_cu_banane_si_fructe_uscateChec cu banane si fructe uscate din: banane, unt, praf de copt, scortisoara, faina, faina integrala, zahar, oua, fructe uscate, alune si ciocolata neagra de menaj. Ingrediente: 3 banane 100 g unt 1 si 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara 100 g faina 100 g faina integrala 175 g zahar 2 oua 50…
Read more »

Orez cu creveti, mazare si oua

9 February 2013
Orez_cu_creveti_mazare_si_ouaOrez cu creveti, mazare si oua din: ulei, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, creveti, orez brun, mazare, sos de peste, sos de soia, coriandru, oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa rosie, taiata pe jumatate si feliata 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat 250 g…
Read more »

Reteta zilei: Spaghete Bolognese cu carne de vita

9 February 2013
Spaghete_Bolognese_cu_carne_de_vita_7Spaghete Bolognese cu carne de vita din: carne de vita, boia de ardei, piper rosu, ceapa, morcovi, tulpina de telina, usturoi, rosii, supa de pui, vin rosu, miere, ierburi proaspete, sos worcestershire, spaghete, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura boia de ardei 1 varf de cuțit de piper rosu…
Read more »

Cocktail cu suc de ananas

9 February 2013
Cocktail_cu_suc_de_ananasCocktail cu suc de ananas din: suc de ananas, galbenus, crema de cocos si menta. Ingrediente: 12 cl suc de ananas 1 galbenus 2 cl crema de cocos menta proaspata   Mod de preparare: Mixam bine in shaker suculd e fructe, galbenusul si crema de cocos cu 6-7 cuburi de gheata. Turnam amestecul intr-un pahar…
Read more »

Cartofi copti cu usturoi

9 February 2013
Cartofi_copti_cu_usturoiCartofi copti cu usturoi din: ulei de floarea soarelui, cartofi, usturoi, sare de mare si piper. Ingrediente: 8 linguri ulei de floarea soarelui 2 kg de cartofi, curatati 1 capatana de usturoi, taiata pe jumatate sare de mare piper   Mod de preparare: Preîncălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Pune uleiul într-o tavă şi încinge-o în…
Read more »

Paste quattro formaggi

9 February 2013
Paste_quattro_formaggiPaste quattro formaggi din: paste, unt, smantana, parmezan, gorgonzola, cascaval, mozzarella, patrunjel, rosie si sare. Ingrediente: 400 g paste 60 g unt 2 linguri smantana 60 g parmezan 60 g gorgonzola 100 g cascaval 100 g mozzarella patrunjel rosie sare   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, taie gorgonzola, mozza­rella…
Read more »

Tort cu cremă de unt

9 February 2013
Tort_cu_crema_de_untTort cu cremă de unt din: oua, sare, zahar, zahar vanilinat, faina, praf de copt, scortisoara macinata, cacao, amidon, miez de nuca, galbenusuri, amidon, lapte, unt si zahar pudra. Ingrediente: blat: 5 oua sare 150 g zahar 1 plic zahar vanilinat 150 g faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 1-2 linguri…
Read more »

Sos de pui

9 February 2013
Sosuri_2Sos de pui din: bacon, aripioare de pui, ulei, ceapa, morov, usturoi, ierburi aromate, vin alb, supa de pui, unt si faina. Ingrediente: 4 felii bacon, tocate 500 g aripioare de pui ulei, pentru prajit 1 ceapa, curata si taiata in sferturi 1 morcov, tocat grosier 1 capatana de usturoi, necuratata si taiata pe jumatate…
Read more »

Sufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă

9 February 2013
Sufleu_cu_radacinoase_si_sos_de_ceapaSufleu cu rădăcinoase şi sos de ceapă din: faina, praf de copt, rozmarin, oua, lapte, pancetta, radacinoase, ceapa rosie, chutney de ceapa, otet balsamic, supa de vita si mazare. Ingrediente: 140 g faina, plus 2 linguri pentru sos 1 lingurita praf de copt 4 fire de rozmarin, cu frunzele separate si tocate 4 oua mari…
Read more »

Salsa de portocale

9 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureSalsa de portocale din: portocale, suc de portocale, ardei iute, ceapa rosie, usturoi, sare, piper roz, boabe de coriandru si ulei de masline. Ingrediente: 2 portocale 3-4 linguri suc de portocale 1 ardei iute 2 cepe roşii 1-2 căţei de usturoi sare piper roz pisat 1 linguriţă boabe de coriandru pisate 3 linguri ulei de…
Read more »

Reteta zilei: Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale

8 February 2013
Salata_de_linte_cu_ardei_copt_patrunjel_si_migdale_7Salata de linte cu ardei copt, patrunjel si migdale din: linte verde, ardei rosu, patrunjel, migdale, ulei de masline, suc de lamaie, nucsoare, sare si piper. Ingrediente: 2 cupe linte verde 2 ardei rosu copt, taiat fașii 1 ceasca patrunjel tocat 1 ceasca migdale tocate 2 linguri ulei de masline Sucul de la o jumatate…
Read more »

Tort cu mac si nuci

8 February 2013
Tort_cu_mac_si_nuciTort cu mac si nuci din: faina, zahar pudra, ou, unt, miez de nuca, rom, lapte, miere, mac macinat, scortisoara, rom, spuma de prune si stafide. Ingrediente: aluat: 300 g faina 100 g zahar pudra putina sare 1 ou 200 g unt crema de nuci: 300 g miez de nuca 200 g zahar pudra 4…
Read more »

Vită crocantă şi picantă

8 February 2013
Vita_crocanta_si_picantaVită crocantă şi picantă din: antricot de vita, amidon, amestec chinezesc de condimente, ulei, ardei gras, ardei iute, ceapa verde, usturoi, ghimbir, otet de orez, sos de soia, sos dulce de ardei iute si ketchup. Ingrediente: 350 g antricot de vita, taiat in fasii subtiri 3 lingurite de amidon 2 lingurite amestec chinezesc de 5…
Read more »

Spaghete picante cu sos de rosii

8 February 2013
Spaghete_picante_cu_sos_de_rosiiSpaghete picante cu sos de rosii din: ceapa, cimbru, ulei de masline, bulion, capere, sare, piper, boia iute, spaghete si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 1/2 legatura cimbru 5 linguri ulei de masline 8 linguri bulion 2 linguri boabe de capere (din borcan ) si 2 linguri zeama (din borcan) sare piper boia iute 500 g…
Read more »

Medalion de vitel in crusta de bacon

8 February 2013
Medalion_de_vitel_in_crusta_de_baconMedalion de vitel in crusta de bacon din: muschi de vitel, bacon, sparanghel, broccoli, morcov, frunze de praz, pastai de mazare, ciuperci, rosii cherry, unt, ulei de masline, sare, piper, cimbrisor si vin rosu. Ingrediente: 200 g muschi de vitel 25 g bacon 1 bucata sparanghel 50 g broccoli 30 g morcov 30 g dovlecel…
Read more »

Pere cu îngheţată

8 February 2013
Pere_cu_înghetataPere cu îngheţată din: pere, lichior crema, vin alb dulce, suc de lamaie, zahar, miez de nuca si inghetata. Ingrediente: 6 pere mari 3 linguri lichior crema 20 ml vin alb dulce sucul de la o lamaie 4 linguri zahar 200 g miez de nuca 500 g inghetata, la alegere   Mod de preparare: Amestecă…
Read more »

Piure cu usturoi

8 February 2013
Piure_cu_usturoiPreîncălzeşte cuptorul la 6/200 C. Stropeşte două câpâţâni de usturoi cu ulei de măsline. Infâşoară-i într-un strat dublu de folie şi coace-i, 40 de minute, la cuptor. Intr-o oală încăpătoare, pune 1 kg de cartofi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi. Adaugă sare şi râmurele de cimbru sau de rozmarin. Acoperă cartofii cu apă, lasa-i…
Read more »

Piept de pui cu ananas

8 February 2013
Retete_1Piept de pui cu ananas din: piept de pui, compot de ananas, ceapa, ulei, usturoi, ghimbir, sos de soia, morcov si amidon. Ingrediente: 300 g piept de pui 1 cutie compot de ananas 1 ceapa 4 linguri de ulei 2 catei mari de usturoi o lingura de ghimbir pisat 2 linguri sos de soia 1…
Read more »

Ceapa umpluta cu ficatei de pui

8 February 2013
Photographer F. Provaznik above, is the owner of the copyright of this pictureCeapa umpluta cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ulei, supa de pui, paine, galbenusuri, ierburi de provence, camember si ceapa. Ingrediente: 250 g ficăţei de pui 2 linguri ulei 50 ml supă de pui 3 felii pâine fără coajă 2 gălbenuşuri 1–2 linguriţe ierburi de Provence 8 felii camembert 8 cepe   Mod…
Read more »

Friptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine

8 February 2013
Friptura_de_vita_înabusita_cu_fileuri_de_sardineFriptură de vita înăbuşita cu fileuri de sardine din: taitei, sare, unt, carne de vita, unt topit, piper, ciuperci champignons, ceapa, fileuri de sardine, boia de ardei dulce, smantana, smantana fermentata si amidon. Ingrediente: 250 g taitei sare 2 linguri unt 4 bucati carne de vita (a 100 g) 2 linguri unt topit piper 100…
Read more »

Cod cu brânză şi cartofi copţi

8 February 2013
Cod_cu_brânza_si_cartofi_coptiCod cu brânză şi cartofi copţi din: cartofi, ulei de masline, cimbru, cheddar, crema de branza, pesmet, mustar dijon, fileuri de cod, chutney de ceapa si salata. Ingrediente: 3 cartofi medii, taiati in felii 1 lingura ulei de masline 3 fire de cimbru, cu frunzele separate si tocate 50 g cheddar, ras 100 g crema…
Read more »

Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita

8 February 2013
Ciorba_ardeleneasca_de_vita_23Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac 2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5 cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Read more »

Musaca in trei culori

8 February 2013
Musaca_in_trei_culoriMusaca in trei culori din: piept de curcan, ceapa, morcovi, ardei copti, cartofi, cas, branza brie, branza de vaci, branza de oaie, lapte, oua, unt, pesmet, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 piept de curcan 2 cepe 2 morcovi 5 ardei copti 1 kg cartofi 200 g cas 50 g branza brie 200 g…
Read more »

Sufleu de lasagne cu dovlecei

8 February 2013
Sufleu_de_lasagne_cu_dovleceiSufleu de lasagne cu dovlecei din: lasagna, dovlecei, sos pesto, branza de vaci, smantana, lapte, oua, sare, piper, usturoi si busuioc. Ingrediente: 400 g lasagna 700 g dovlecei 2-3 linguri sos pesto 150 g branza de vaci slaba 200 ml smantana 200 ml lapte 4 oua sare piper 2 catei de usturoi 2 fire busuioc…
Read more »

Tartine cu branza brie

8 February 2013
Tartine_cu_branza_brieTartine cu branza brie din: branza brie, crema de branza, mozzarella, gorgonzola, smantana, patrunjel, ardei capia, ceapa si sare. Ingrediente: 50 g branza brie 100 g crema de branza 100 g mozzarella 50 g gorgonzola 2-3 linguri cu smantana 1 legatura de patrunjel 1 ardei capia 1 ceapa sare   Mod de preparare: într-un castron,…
Read more »

Placinta cu branza, carne de curcan si carne de porc

8 February 2013
Placinta_cu_branza_carne_de_curcan_si_carne_de_porcPlacinta cu branza, carne de curcan si carne de porc  din: aluat, faina, ou, unt, praz, jambon, carne de porc, frunze de salvie, pesmet, piept de curcan, branza brie si sos de merisoare. Ingrediente: 1 kg aluat de foitaj (2 pachete) faina, pentru tapetat 1 ou, batut pentru umplutura: 2 linguri de unt 1 fir…
Read more »

File de peşte cu varză şi tăiţei

8 February 2013
File_de_peste_cu_varza_si_taiteiFile de peşte cu varză şi tăiţei din: fileuri de pangasius, suc de lamaie, sare, piper, varza, ulei, taitei, sos pentru peste, vin spumant, smantana, verdeata si mustar dulce. Ingrediente: 4 fileuri de pangasius (a 150 g ) 2 linguri suc de lamaie sare piper 500 g varza 2 linguri ulei 500 g taitei 400…
Read more »

Paste cu carne de berbecut

8 February 2013
Paste_cu_carne_de_berbecutPaste cu carne de berbecut din: ulei de masline, ceapa, usturoi, scortisoara, supa de vita, rosii din conserva, oregano, paste scurte, ricotta, parmezan, lapte si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 500 g carne tocata de berbecut 1 lingurita de scortisoara macinat 1…
Read more »

Briose turnulet

8 February 2013
Briose_turnuletBriose turnulet din: smantana, crema de branza, branza brie, branza de capra, masline, faina, praf de copt, oua, ulei de masline, lapte, unt si sare. Ingrediente: 100 g smantana 100 g crema de branza 100 g branza brie 100 g branza de capra pentru briose: 100 g masline 250 g faina integrala 1 pliculet cu…
Read more »

Cartof cu creveti picanti

8 February 2013
Cartof_cu_creveti_picantiCartof cu creveti picanti din: cartof, ulei de masline, usturoi, ardei capia, fulgi de ardei iute, boia iute, otet de vin rosu, ketchup, creveti, patrunjel si maioneza light. Ingrediente: 1 cartof dulce mare 2 1/2 lingurite ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei capia rosu mic, feliat 1 varf de cutit fulgi…
Read more »

Cartofi crocanti, cu mirodenii

8 February 2013
Cartofi_crocanti_cu_mirodeniiPreîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Intr-o oală cu apă care clocoteşte, pune 1 kg de cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mari. Lasă-i să fiarbă timp de 10-20 minute, până când se înmoaie. Apoi scurge-i bine de apă. Adaugă şase linguri ulei de măsline, o linguriţă praf de ardei iute sau fulgi de…
Read more »

Cocktail Cointreaupolitan

8 February 2013
Cocktail_CointreaupolitanCocktail Cointreaupolitan din: cointreau, suc de cranberry si suc proaspat de lamaie. Ingrediente: 5 cl Cointreau 3 cl suc de cranberry 2 cl suc proaspat de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca intr-un shaker cu gheata, apoi se servesc in pahar de Martini. Se decoreaza cu o fasie de coaja de portocala, rasucita.…

Mancare de castraveti cu carne de porc

8 February 2013
Mancare_de_castraveti_cu_carne_de_porcMancare de castraveti cu carne de porc din: carne de porc, rosii in bulion, ceapa, vin, castraveciori acri, marar verde, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g carne de porc pentru gatit o conserva de rosii in bulion 2 cepe 1 pahar cu vin 500 g castraveciori acri 1 legatura marar verde 2…
Read more »

Sufleu de paste cu sunca si spanac

8 February 2013
Sufleu_de_paste_cu_sunca_si_spanacSufleu de paste cu sunca si spanac din: spanac, paste, sare, nucsoara, smantana, lapte, branza cu mucegai, faina, rozmarin, sunculita afumata si pesmet. Ingrediente: 600 g spanac 400 g paste in forma de tub sare piper nucsoara rasa 200 ml smantana 200 ml lapte 150 g branza cu mucegai 3 linguri faina rozmarin uscat 200…
Read more »

Retete gustoase: Peste umplut

8 February 2013
Peste_umplutPeste umplut din: pesti, ceapa, orez, supa de legume, stafide, paine, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2-3 pesti 4 cepe 1 cescuta cu orez 2 cescute supa de legume/peste 50 g stafide 1 felie de paine 1 legatura de patrunjel 1 lamaie ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţă peştele, stropeşte-l cu…
Read more »

Reteta zilei: Biban pe pat de cartofi

8 February 2013
Biban_pe_pat_de_cartofi_12Biban pe pat de cartofi din: bibani, cartofi, masline, ceapa, capere, pesmet, ulei de masline, sare, piper, oregano, patrunjel, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 2-3 bibani 4 sau 5 cartofi o mana de masline 2 cepe capere pesmet ulei de masline sare piper oregano patrunjel rozmarin usturoi   Mod de preparare: Se spala pestele, din care…
Read more »

Graten de paste

8 February 2013
Graten_de_pasteGraten de paste din: ceapa, praz, dovlecel, rosii cherry, ulei, piper cayenne, gnocchi si branza. Ingrediente: 1 ceapa 300 g praz 1 dovlecel mediu 250 g rosii cherry 2 linguri ulei 400 g piper cayenne 500 g paste de cartofi (gnocchi) 150 g branza rasa (gouda sau emmentaler)   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi…
Read more »

Chifteluţe vegetale

8 February 2013
Chiftelute_vegetaleChifteluţe vegetale din: cartofi, cimbru uscat, oua, frunze de salata, mix de legume, sare, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 400 g cartofi, facuti piure 2 lingurite cimbru uscat 4 oua frunze de salata, pentru ornat 300 g mix de legume congelate (mazare, morcovi, varza etc) un praf de sare si piper 3 linguri…
Read more »

Tarta cu dovleac si feta

8 February 2013
Tarta_cu_dovleac_si_fetaTarta cu dovleac si feta din: faina, aluat, chutney de ceapa, harissa, dovleac, feta, seminte de pin, menta si frunze de rucola. Ingrediente: faina, pentru presarat 500 g aluat de foitaj cate 2 linguri chutney de ceapa si harissa 1/2 dovleac placintar, curatat, fara seminte, feliat subtire 200 g de feta, faramitata 1 lingura seminte…
Read more »

Budincă cu ciuperci

8 February 2013
Budinca_cu_ciuperci.pngO reteta delicioasa de budinca cu:cascaval, branza de vaci, branza telemea, hribi, smantan, ceapa rosie, oua, sare, piper, oregano, gris, unt, pesmet.   Ingrediente: 150 g caşcaval 500 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 300 g hribi 150 ml smântână două cepe roşii 4 ouă o linguriţă cu sare un sfert de linguriţă…
Read more »

Cartofi umpluţi cu peşte afumat

8 February 2013
Cartofi_umpluti_cu_peste_afumat.pngO reteta delicioasa de cartofi cu: peste afumat, sfecla rosie, morcov, telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi. Ingrediente: 8 cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o limetă sare piper mărar usturoi    …
Read more »

Budincă cu hribi şi costiţă

8 February 2013
Budinca_cu_hribi_si_costita.pngO reteta delicioasa de budinca cu:paine, lapte, oua, hribi, unt, branza telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana, castraveti verzi.   Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g hribi 50 g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de usturoi o lingură cu cimbru sare…
Read more »

Ecler cu sos de fructe de pădure

8 February 2013
Ecler_cu_sos_de_fructe_-de_-padure.pngO reteta delicioasa de ecler cu: apa, sare, unt, faina, oua, budinca, lapte, ciocolata cu cafea, frisca, fructe de padure, zmeura, mure.   Ingrediente: 220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g făină 4 ouă un plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g ciocolată cu…
Read more »

Chutney de ceapa

7 February 2013
Sosuri_3Pune 8 cepe roşii feliate împreună cu 100 g de zahăr într-o cratiţă, acoperă-le cu un capac şi lasă-le să fiarbă 10 minute, până se înmoaie. Apoi toarnă 100ml de vin roşiu şi 100 ml oţet de vin roşu. Fierbe până când lichidul scade complet şi amestecul devine lipicios -aproximativ 10 minute. Adaugă 1 linguriţă…
Read more »

Sos de merisoare cu suc de portocale

7 February 2013
Sosuri_5Amestecă într-o cratiţă 100 g de zahăr muscovado cu 100 ml suc de portocale şi adu totul la punctul de fierbere. Adaugă 250 g de merisoare congelate şi fierbe-le timp de 8-10 minute, până se înmoaie, fără să se dezintegreze. Sosul se va îngroşa după ce se va răci. Il poţi păstra la frigider până…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura rapida

7 February 2013
Prajitura_rapida_06Prajitura rapida din: iaurt, faina, zahar, ulei de masline extravirgin, oua, praf de copt, cacao si rom. Inrgediente: 1 ceasca de iaurt (aproximativ 120g) 150g faina 75g zahar 40g de ulei de masline extravirgin 3 oua 1 lingura praf de copt 1 lingura de cacao neindulcita 1 cana de rom (sau lichior)   Mod de…
Read more »

Frigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde

7 February 2013
Frigarui_de_somon_cu_cartofi_picanti_si_salata_verdeFrigarui de somon cu cartofi picanti si salata verde din: somon file, lamaie, cartofi, sare, piper, chilli, frunze de coriandru, bete de frigarui si ulei de masline. Ingrediente: 250 g somon file 1 lamaie 250 g cartofi sare piper chilli coriandru, frunze 4 bete frigarui 150 ml ulei de masline   Mod de preparare: Peştele…
Read more »

Pui cu sos şi condimente

7 February 2013
Pui_cu_sos_si_condimentePui cu sos şi condimente din: rosii, pulpe de pui, ceapa, cartofi albi, tulpini de telina, seminte de coriandru, seminte de chimen, ulei de masline, frunze de dafin, vin alb, sofran, masline si concentrat de pui. Ingrediente: 6 rosii mari, bine coapte 6 pulpe de pui 2 cepe mari, tocate grosier 700 g cartofi albi…
Read more »

Fileuri de peste cu sos de sofran

7 February 2013
Fileuri_de_peste_cu_sos_de_sofranFileuri de peste cu sos de sofran din: fileuri de peste, morcovi, ceapa verde, sparanghel, fasole verde, usturoi, sofran, ulei de masline, ghimbir, suc de lamaie, suc de portocala si sare. Ingrediente: 4-6 fileuri de peste 300 g morcovi tineri 2-3 fire de ceapa verde 2 fire de sparanghel 400 g fasole verde pastai 2-3…
Read more »

Muschiulet de porc la cuptor

7 February 2013
Muschiulet_de_porc_la_cuptorMuschiulet de porc la cuptor din: sunca de praga, muschiulet de porc, mar, cartofi, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ulei si cimbru uscat. Ingrediente: 100 g sunca de Praga 2 muschiuleti de porc (aproximativ 600 g fiecare) 1 mar, curatat de coaja si seminte, taiat in patru 2 cartofi mari, curatati si taiati cuburi 1…
Read more »

Friptură de vită cu sos şi legume

7 February 2013
Friptura_de_vita_cu_sos_si_legumeFriptură de vită cu sos şi legume din: usturoi, supa, malai grisat, pulpa de vita, unt, sare, piper, arpagic, sos pentru fripturi, otet balsamic, unt si ulei de masline. Ingrediente: 1 catel de usturoi 350 ml supa 120 g malai grisat 400 g pulpa de vita taiata felii rotunde 4 linguri unt topit sare piper…
Read more »

Paste picante la tigaie

7 February 2013
Paste_picante_la_tigaiePaste picante la tigaie din: penne, sare, rosii, ceapa, usturoi, maghiran, carnati chorizo, carne pentru snitel, ulei de masline, piper si supa. Ingrediente: 300 g penne mici sare 400 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2 legatura maghiran 100 g carnati chorizo (sau cabanos) 8 bucati carne pentru snitel ( a 80g) 3…
Read more »

Pasta de peste

7 February 2013
Pasta_de_pestePasta de peste din: ardei grasi, peste afumat, scrumbie in sos picant, maioneza vegetala, ceapa, lamaie si sare. Ingrediente: 2 ardei grasi sau 2 gogosari 2 pesti afumati 1 cutie cu scrumbie in sos picant 3-4 linguri cu maioneza vegetala 2 cepe 1 lamaie sare   Mod de preparare: Dezoseaza pestele afumat si zdrobeste-l. Amestecă-l…
Read more »

Cocktail Cointreau Caipirinha

7 February 2013
Cocktail_Cointreau_CaipirinhaCocktail Cointreau Caipirinha din: cointreau, suc de lime, zahar brun si gheata. Ingrediente: 40 ml (2oz) Cointreau suc proaspat de lime gheata pisata   Mod de preparare: Se taie o jumatate de felie de lime, se zdrobeste in pahar si se amesteca cu zahar brun (2 lingurite). Se adauga gheata pisata si 40 ml Cointreau…
Read more »

Plăcintă cu urdă şi spanac

7 February 2013
Placinta_cu_urda_si_spanacPlăcintă cu urdă şi spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, spanac, ceapa, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, aluat de foitaj, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 400 g ciuperci din conserva, feliate 3 catei de usturoi, tocati marunt 200 g spanac proaspat sau din conserva…
Read more »

Sufleu in stil italian

7 February 2013
Sufleu_in_stil_italianSufleu in stil italian din: paste, sare, vanata, dovlecei, rosii, telina, ulei de masline, rozmarin, oua, lapte, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste in forma de tub sare 1 vanata 2 dovlecei 4 rosii 2 fire telina 4 linguri ulei de masline 2 fire rozmarin 2 oua 250 ml lapte piper 100 g cascaval…
Read more »

Reteta zilei: Conopida gratinata cu sos iute

7 February 2013
Conopida_gratinata_cu_sos_iute_6Conopida gratinata cu sos iute din: conopida, lapte, faina de orez, praf de usturoi, sare, unt, sos iute si telina. Ingrediente: 1 conopida 1 cana lapte 1/2 cana faina de orez 1 lingura praf de usturoi 1/2 lingura sare 1 bucata unt 1 Ceasca sos iute tulpini de telina pentru servire  pentru dressing: o cana…
Read more »

Supă cu sparanghel

7 February 2013
Supa_cu_sparanghel.pngO reteta delicioasa de supa cu: sparanghel, ardei gras, rosii, ardei iute, usturoi, ulei de masline, morcov, cartof, fasole verde, sare, piper, patrunjel, smantana, paine. Ingrediente: 200 g sparanghel doi ardei graşi 3 roşii un ardei iute un căţel de usturoi 75 ml ulei de măsline un morcov un cartof 100 g fasole verde sare…
Read more »

Vinete cu legume şi kaizer

7 February 2013
Vinete_cu_legume_si_kaizer.pngO reteta delicioasa de vinete cu: ardei capia, ceapa, ardei gras verde, rosii, kaizer, salata verde, ulei, legume de sezon, cartofi. Ingrediente: 4 vinete doi ardei capia o ceapă albă un ardei gras verde 3 roşii 300 g kaizer o salată verde ulei de floarea-soarelui legume de sezon cartofi     Mod de preparare: Vinetele…
Read more »

Porc cu crustă condimentată

7 February 2013
Porc_cu_crusta_condimentataPorc cu crustă condimentată din: piept de porc, otet de mere, sare grunjoasa, condimente, boabe de piper rosu, ceapa, radacina de ghimbir, ardei iute, vin alb sec si concentrat de porc. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (cu sorici si fara coaste) 1 lingura otet de mere 1 lingurita sare grunjoasa 1 lingura condimente pentru…
Read more »

Humus de dovleac şi harissa

7 February 2013
Retete_1Humus de dovleac şi harissa din: dovleac, usturoi, ulei de masline, tahini, harissa si naut. Ingrediente: 1 dovleac placinta de 400 g decojit si taiat in cuburi cu latura de 2 cm 3 catei de usturoi, nedecojiti 2 linguri ulei de masline 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lingura de harissa, plus extra pentru…
Read more »

Ciorba de peste cu cartofi

7 February 2013
Ciorba_de_peste_cu_cartofiCiorba de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1 legatura de marar sare…
Read more »

Curry cu porc, porumb si arahide

7 February 2013
Curry_cu_porc_porumb_si_arahideCurry cu porc, porumb si arahide din: ulei, ceapa verde, coriandru, muschiulet de porc, pasta de curry, unt de arahide, zahar brun, sos de soia, porumb, zeama de lime si orez basmati. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 legatura de ceapa verde, feliata 1 legatura mica de coriandru, coditele tocate marunt si frunzele lasate intregi 400…
Read more »

Piept de vită la cuptor

7 February 2013
Piept_de_vita_la_cuptorPiept de vită la cuptor din: ulei de floarea soarelui, piept de vita, ciuperci, morcovi, ceapa rosie, cartofi, broccoli, cimbru, bere, concetrat de vita, bulion, frunze de vita si hrean. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 1,5 kg piept de vita, fara oase 250 g ciuperci de crescatorie, curatate 400 g morcovi mici, curatati…
Read more »

Risotto cu ceapa rosie si ansoa

7 February 2013
Risotto_cu_ceapa_rosie_si_ansoaRisotto cu ceapa rosie si ansoa din: fileuri de ansoa, ceapa rosie, usturoi, orez, supa de pui, rosii, pesmet, frunze de busuioc si parmezan. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa in ulei, scurse, pastreaza uleiul 1 ceapa rosie mica, tocata 2 catei de usturoi, zdrobiti 140 g de orez pentru risotto 700 ml supa de pui…

Pui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie

7 February 2013
Pui_la_cuptor_cu_ciuperci_si_lamâiePui la cuptor, cu ciuperci şi lămâie din: piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, rozmarin, vin alb demisec, lamaie si ciuperci. Ingrediente: 6 piepti de pui sau pulpe cu tot cu piele 1/2 lingurita ulei de masline 500 g ceapa rosie mica, curatata si taiata sferturi 3 ramurele de rozmarin 250 ml vin…
Read more »

Ruladă de biscuiţi cu rodii

7 February 2013
Rulada_de_biscuiti_cu_rodii.pngO reteta delicioasa de rulada cu: biscuiti, cacao, unt, zahar pudra, lapte, rom, rosie, menta, rahat, sos de vanilie, fructe de sezon. Ingrediente: un kilogram de biscuiţi 100 g cacao 250 g unt 150 g zahăr pudră 250 m lapte dulce o lingură cu rom o rodie 100 g migdale o lingură cu mente tocată…
Read more »

Retete simple si gustoase: Orez cu legume

7 February 2013
Orez_cu_legume.pngO reteta delicioasa de orez cu:conopida, cartofi, mazare, orez, ceapa, cardamon, ardei iute, scortisoara, cuisoare, ulei, sare. Ingrediente: 200 g bucheţele de conopidă doi cartofi mici 100 g mazăre o cană de orez şi una de apă o ceapă o linguriţă cu pudră de cardamom o jumătate de linguriţă cu pudră de ardei iute un…
Read more »

Retete savuroase: Pui tandoori

7 February 2013
Pui_tandoori.pngO reteta delicioasa de pui cu: iaurt, ardei iute, coriandru, chimion, pasta de usturoi, ghimbir, mustar, lamaie, unt, sare. Ingrediente: 500 g pulpe de pui 200 ml iaurt câte o lingură de ardei iute pudră coriandru chimion pastă de usturoi şi de ghimbir câte o jumătate de lingură cu muştar o lămâie unt topit sare…
Read more »

Reteta zilei: Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi

7 February 2013
Pui_cu_legume_in_crusta_de_aluat_cu_branzeturi_6Pui cu legume in crusta de aluat cu branzeturi din: piept de pui, cartofi, morcovi, mazare, faina, sare, piper negru, supa de pui, lapte, faina, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1.5 cani cartofi 1 cana morcovi 1 cana de mazare 1/3 ceasca faina 1/2 lingurița de sare 1/4 lingurita piper negru…
Read more »

Ceai cu mirodenii

7 February 2013
Ceai_cu_mirodeniiCeai cu mirodenii din: ceai negru, coaja de portocala, ghimbir, amestec de scortisoara, nucsoara, cuisoare, zahar brun si spuma de lapte. Ingrediente: 4 plicuri ceai negru 1 coaja de portocala 1 felie  subtire de ghimbir 1/2 lingurita amestec de scortisoara nucsoara si cuisoare 4 lingurite zahar brun optional, lapte fierbinte sau spuma de lapte  …
Read more »

Curcan cu sos curry şi migdale

7 February 2013
Curcan_cu_sos_curry_si_migdaleCurcan cu sos curry şi migdale din: orez basmati, sare, piept de curcan, ceapa, usturoi, ulei, rosii, curry, supa, fulgi de migdale, coriandru, sos sweet chilli si piper. Ingrediente: 250 g orez basmati sare 600 g piept de curcan 1 ceapa 1 catel de usturoi 4 linguri ulei 300 g rosii bucati 1 lingurita curry…
Read more »

Supă de roşii cu crutoane

7 February 2013
Supa_de_rosii_cu_crutoaneSupă de roşii cu crutoane din: rosii, ceapa rosie, usturoi, ramurele de cimbru, ulei de masline, concentrat de legume, smantana si crutoane. Ingrediente: 1,5 rosii carnoase, bine coapte, taiate in jumatati 2 cepe mari, preferabil, rosii, curatate si taiate sferturi (segmente) 8 catei de usturoi, necuratati ramurele de cimbru 4 linguri ulei de masline 600…
Read more »

Pulpe de pui cu linte si ceapa rosie

7 February 2013
Pulpe_de_pui_cu_linte_si_ceapa_rosiePulpe de pui cu linte si ceapa rosie din: ulei, pulpe de pui, ciocanele de pui, usturoi, linte verde, supa de pui, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mustar dijon, patrunjel si legume. Ingrediente: 1 lingura de ulei 4 pulpe superioare si 4 ciocanele de pui 1 ceapa rosie, feliata fin 2 catei de…
Read more »

Capsune imbracate in ciocolata

7 February 2013
Capsune_imbracate_in_ciocolataCapsune imbracate in ciocolata din: ciocolata cu lapte, ciocolata neagra, ciocolata alba si capsune. Ingrediente: 150 g ciocolata cu lapte 150 g ciocolata neagra 150 g ciocolata alba 750 g capsune   Mod de preparare: Tapetează o tavă cu hîrtie de copt, apoi rupe ciocolata cu lapte în bucăţi egale şi pune-le într-un vas la…
Read more »

Paste cu sos de spanac

7 February 2013
Paste_cu_sos_de_spanacPaste cu sos de spanac din: paste late, sare, ceapa, usturoi, unt, spanac, supa, mascarpone, smantana, suc de lamaie, sare, piper, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 400 g paste late sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 300 g spanac 125 ml supa 250 g mascarpone 100 g smantana slaba 1 lingura suc…
Read more »

Muschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere

7 February 2013
Muschiulet_de_porc_pe_pat_de_morcovi_si_felii_de_mereMuschiulet de porc pe pat de morcovi si felii de mere din: ulei, muschi de porc, faina, supa de pui, mere, cartofi, morcovi baby, cimbru, mustar, miere, sare si piper. Ingrediente: 2 lingurite ulei 500 g muschi de porc 3 linguri faina 2 cani supa de pui 2 mere 8 cartofi foarte mici 1 cana…
Read more »

Salată cu şprot afumat

7 February 2013
Salata_cu_sprot_afumat.pngO reteta delicioasa de salata cu:sprot afumat, ardei capia, ardei iute, capere, arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde, busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu…
Read more »

Reteta zilei: Aripioare de pui in sos picant

6 February 2013
Aripioare_de_pui_in_sos_picant_7Aripioare de pui in sos picant din: aripi de pui, pepsi, ketchup, otet, sos de soia, sos de ardei iute, usturoi, boia de ardei, fulgi de ardei iute, sare, seminte de susan, suc de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 800 g aripi de pui 600 ml Pepsi sau cola 340 g ketchup 60 ml…
Read more »

Şniţel cu verdeaţă pe un pat de legume

6 February 2013
Snitel_cu_verdeata_pe_un_pat_de_legumeŞniţel cu verdeaţă pe un pat de legume din: ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, carne de vitel, sare, piper, boia de ardei dulce, oua, patrunjel, salvie, rozmarin, pesmet, ulei de masline, otet balsamic, vin alb si miere. Ingrediente: cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 ceapa rosie 1 catel de usturoi 4 bucati carne…
Read more »

Carne cu ciuperci în sos cu verdeaţă

6 February 2013
Carne_cu_ciuperci_în_sos_cu_verdeataCarne cu ciuperci în sos cu verdeaţă din: ciuperci, ceapa verde, carne pentru snitel, ulei, sare, piper, smantana, supa, patrunjel, unt si oua. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1 legatura ceapa verde 4 bucati carne pentru snitel (a 160 g) 2 linguri ulei sare piper 200 g smantana 200 ml supa 1/2 legatura patrunjel 2…
Read more »

Supa de iaurt cu menta si castravete

6 February 2013
Supa_de_iaurt_cu_menta_si_castraveteSupa de iaurt cu menta si castravete din: castravete, usturoi, iaurt, suc de lamaie, ulei de masline, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete mediu 1 catel de usturoi 600 g iaurt sucul de la 1/2 lamaie 1 lingura cu ulei de masline 10-20 cl apa de la gheata 4 linguri cu menta proaspat tocata…
Read more »

Retete gustoase: Chiftelute marinate

6 February 2013
Chiftelute_marinateChiftelute marinate din:  chiftelute prajite, suc de rosii, otet, apa, frunza de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 20 chiftelute prajite sosul: 250 ml suc de rosii 5 ml otet 250 ml apa 1 frunza de dafin 1 lingura ulei sare   Mod de preparare: Se incing 3 linguri de ulei in care se prajeste faina…
Read more »

Sote de varza de Bruxelles

6 February 2013
Sote_de_varza_de_BruxellesSote de varza de Bruxelles din: ardei gras, rosii, ceapa, orez, varza de bruxelles, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 3 rosii 1 ceapa 50 g orez 500 g varza de Bruxelles ulei sare piper   Mod de preparare: Se spală verzele de Bruxelles şi se fierb 10 minute în apă cu sare.…
Read more »

Oua umplute cu ton si cu topping de icre de somon

6 February 2013
Oua_umplute_cu_ton_si_cu_topping_de_icre_de_somonOua umplute cu ton si cu topping de icre de somon din: icre de somon, ton, lamaie, oua, patrunjel si maioneza. Ingrediente: 100 g icre de somon 1 conserva ton 1 lamaie 10 oua patrunjel verde 100 g maioneza preparata in casa   Mod de preparare: Se fierb 10 oua, timp de 5 minute. Dupa…
Read more »

Tortellini cu spanac si salvie

6 February 2013
Tortellini_cu_spanac_si_salvieTortellini cu spanac si salvie din: tortellini cu spanac si ricotta, unt, frunze de salvie, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 250 g tortellini cu spanac si ricotta 100 g unt frunze de salvie parmezan ras (optional) sare piper   Mod de preparare: Se pune apa la fiert, iar apoi se adauga o lingurita de ulei…
Read more »

Supa de broccoli

6 February 2013
Supe_5Supa de broccoli din: fenicul, tija de telina, usturoi, broccoli, ceapa, ulei de masline, lapte degresat, sos de soia, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 80 g bulb fenicul 30 g tija de telina 2 catei de usturoi 500 g broccoli 1 ceapa 1 lingura cu ulei de masline 50 cl lapte degresat 1…
Read more »

Risotto cu morcovi si salvie

6 February 2013
Risotto_cu_morcovi_si_salvieRisotto cu morcovi si salvie din: orez, parmezan, ciuperci, supa de legume, ceapa, morcovi, telina, boia, frunze de salvie, ulei si sare. Ingrediente: 250 g orez cu bob rotund 150 g parmezan 100 g ciuperci din conserva 1 l supa de legume 1 ceapa 4 morcovi 1 telina mica 1/2 linguri boia frunze de salvie…
Read more »

Somon cu lamaie si cuscus

6 February 2013
Somon_cu_lamaie_si_cuscusSomon cu lamaie si cuscus din: fileuri de somon, lamaie, portocala, vin alb sec, cuscus, unt, frunze de salvie, runze de ruccola, frunze de salata, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri somon 1 lamaie 1 portocala 1/2 pahar vin alb sec 250 g cuscus 50 g unt frunze de salvie frunze de ruccola frunze…
Read more »

Sufleu cu paste si carnati

6 February 2013
Sufleu_cu_paste_si_carnatiSufleu cu paste si carnati din: paste, sare, carnaciori de vita, rosii, spanac, unt, piper, oua, galbenus, lapte si smantana. Ingrediente: 300 g paste sare 350 g carnaciori proaspeti de vita 200 g rosii 500 g spanac 50 g unt piper 3 oua 1 galbenus 125 ml lapte 50 ml smantana   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de rosii

6 February 2013
Chiftelute_de_curcan_in_sos_de_rosii_4Chiftelute de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa, ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si menta. Ingrediente chiftelute: 500g carne tocata de curcan 1 dovlecel mare 40g ceapa tocata 1 ou 2 linguri…
Read more »

Consome cu passatelli

6 February 2013
Supe_3Consome cu passatelli din: supa de pasare, pesmet, parmezan, oua, nucsoara si piper. Ingrediente: 1,2 l supa de pasare (proaspata sau preparata cu un cub de concentrat de supa) sau supa de vaca (un rest de rasol) 50 g pesmet 70 g parmezan proaspat ras 2 oua 1 praf de nucsoara piper macinat   Mod…
Read more »

Bors de urzici cu orez si praz

6 February 2013
Bors_de_urzici_cu_orez_si_prazBors de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors, marar, leustean, sare, piper si hrean. Ingrediente: 500 g urzici 1 căpățână mică usturoi 500 g praz 1 lingură orez 1 l borș mărar proaspăt leuștean proaspăt sare piper 1 linguriță hrean ras   Mod de preparare: Se spală bine urzicile, se…
Read more »

Salata cu peste in stil italian

6 February 2013
Salata_cu_peste_in_stil_italianSalata cu peste in stil italian din: file de peste, cartofi, ceapa, morcov, radacina de telina, rosii, masline, fasole pastai, hamsii, otet balsamic, ulei de masline, salata verde, foaie de dafin, piper boabe, piper maicnat si sare. Ingrediente: 350 g file de peste cu pielita 2 cartofi fierti 2 cepe 1/2 morcov fiert 50 g…
Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă acra de varză

6 February 2013
Ciorba_de_porc_cu_zeama_acra_de_varzaCiorbă de porc cu zeamă acra de varză din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc 500 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g…
Read more »

Prajitura savuroasa cu nuci

6 February 2013
Prajitura_savuroasa_cu_nuciPrajitura savuroasa cu nuci din: ulei, zahar, apa, faina, gem, nuci pisate, praf de copt, bicarbonat, cacao si sare. Ingrediente: 1 cana ulei 1 cana zahar 2 cani apa 3 cani faina 3-4 linguri gem sau dulceata 1 cana nuci pisate 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat 3 linguri cacao un varf de…
Read more »

Mancare de pastarnac

6 February 2013
Retete_1Mancare de pastarnac din: pastarnac, prune uscate, seminte de chimen, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 250 g pastarnac 100 g prune uscate, rehidratate, stropite cu 50 ml coniac 1 lingurita seminte de chimen 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet balsamic sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi păstârnacul de…
Read more »

Salata cu spanac, rosii si somon afumat

6 February 2013
Salata_cu_spanac_rosii_si_somon_afumatSalata cu spanac, rosii si somon afumat din: oua, spanac, rosii cherry, castravete, avocado, ceapa verde, file de somon, ulei de masline, suc de lamaie, mustar  dijon si capere. Ingreediente: 4 ouă 220g de spanac, rucola sau spanac tânăr 12 roşii cherry, tăiate în patru ½ castravete mare, tăiat cubuleţe 1 avocado copt, tăiat felii…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro