Retete de Paste:
Salată cu bucăţi de avocado
2 November 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1 avocado 1/2 varză roşie mică 2-3 tije de
ţelină 1 legătură mărar sare 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 2
linguri ulei Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe
bucăţele mari, iar cotorul de la fiecare frunză se îndepărtează. Varza
se toacă mărunt,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere
2 November 2010
Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1
praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare
Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg mere 200 g zahăr 1 praf scorţişoară
2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru foi, ingredientele
se încorporează…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi biscuiţi
2 November 2010
Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g
biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit
sare Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune
cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se
amestecă bine, apoi se pune miezul…
Read more »
Read more »
Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza
2 November 2010
Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati
incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si
asezti la masa, dar sa va luati langa voi margarina, zeama de varza,
sare va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti
margarina si sare pe…
Read more »
Read more »
Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi
2 November 2010
Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri
untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei
pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele
subţiri. Adaugi mai întâi cârnaţii…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pasăre cu ciuperci
1 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g
kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel Mod de
preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. Adaugi
kaizerul tăiat mărunt şi ciupercile tăiate. Le laşi timp de 10…
Read more »
Read more »
Tuna Cakes
1 November 2010
Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet surimi 1 ceapa mica 2-3 oua 1
conserva de porumb 3-4 linguri de pesmet doua linguri de maioneza sos
chilli sos soya sare piper Mod de preparare: Se scurge tonul si
porumbul, se toaca ceapa cat mai fin, se taie feliute batoanele de
surimi, se bat ouale. Se…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci
1 November 2010
O
reteta de Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci din: ciuperci,
unt, branza de vaci, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
ciuperci mari 50g unt 200g brânza de vaci 2 oua 1leg. marar sare piper
Mod de preparare: Ciupercile se curata si se spala bine. Se scot
piciorusele ciupercilor, se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi cireşe
1 November 2010
Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2
linguri rom 80g făină 300g cireşe Mod de preparare: Se freacă untul
cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă
gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru
omogenizare. Se bat albuşurile şi când spuma…
Read more »
Read more »
Tarta cu opintici si cascaval
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg opintici 2-3 cepe 50ml ulei 5 catei de usturoi 3 oua
150g margarina 300g faina 250g cascaval Mod de preparare: Se face un
aluat din faina, margarina, 1 galbenus, 3 linguri cu apa si sare. Se
framanta bine si se lasa la rece o ora. Pentru umplutura se curata
ciupercile…
Read more »
Read more »
Carmangerie în aluat de placinte
1 November 2010
Ingrediente
aluat: 500g faina 150g unt 2 oua 2 linguri smântâna 1 lingura iaurt 1-2
pahare apa minerala l sare Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g
piept de pui tocat, 150g carne tocata de vita, 100g ficatei de pui,
100g carne tocata de porc, 1/2 lingurita boia iute, 1 ceapa, 2
galbenusuri, 4 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de rosii
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 dovlecei taiati rondele subtiri 4
cartofi 1 legatura de ceapa verde 3 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 1
lingurita de zahar sare piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Intr-o
oala suficient de mare se caleste in ulei cepa marunt tocata, se
adauga…
Read more »
Read more »
Rulada surpriza
1 November 2010
Ingrediente:
500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri)
100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2
catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de
dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pune pastele…
Read more »
Read more »
Ouă coafate cu ton şi sos olandez
1 November 2010
Ingrediente: 5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se
amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de
muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi
mărar tocat. Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se
îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o linguriţă…
Read more »
Read more »
Menuet cu ardei
1 November 2010
Ingrediente:
3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate
200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g
smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit
curry un vârf de cuţit busuioc sare piper Mod de preparare: Ardeii se…
Read more »
Read more »
Chilca cu ceapa
1 November 2010
Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri
untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel Mod de preparare: Chilca se
scurtează de capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un
şervet la uscat . Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori
pătrunjelul se toacă. Se aşază…
Read more »
Read more »
Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)
1 November 2010
Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1
tsp egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1
martini glass 1 spoon 1 shaker tongs Cum se prepara Cocktail Halloween
Red Eye
Read more »
Read more »
Storceag
1 November 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou
1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne
de sturion morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare
alb) Mod de preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la…
Read more »
Read more »
Cocktail Pisco Collins
1 November 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o
cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco
2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Acest amestec
simplu s-a născut acum circa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de castraveti murati
1 November 2010
Ingrediente:
3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1
pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean Mod de preparare: Ai
nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi
,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde .
In afara de castraveti si cartofi pe care ii tai…
Read more »
Read more »
Gasca salbatica la cuptor
1 November 2010
Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1
kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg
roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar
cimbru leuştean pătrunjel Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată
bucăţi…
Read more »
Read more »
Borş de urechiuşe umplute cu peşte
1 November 2010
Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină
pătrunjel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g
făină 2 linguri ulei apă sare 200 g peşte proaspăt 100 g ciuperci 1
ceapă sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi sfecla,
o dai pe…
Read more »
Read more »
Chiftelute de icre
1 November 2010
Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare
piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate
Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează
piure .Se toacă ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre, ouă,…
Read more »
Read more »
Peste pe carbuni
1 November 2010
Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei
iuţi 1 lingură oţet Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge
peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se
acoperă cu cărbuni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe apa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi ness
1 November 2010
Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3
linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente
crema: 6 gălbenuşuri ,6 linguri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g
margarina. Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri,
se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea. Se…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă
1 November 2010
Ingrediente
foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură
amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g
zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml esenţă de rom Mod de preparare:
Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se
topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul, margarina,…
Read more »
Read more »
Crema de zarzavaturi
1 November 2010
Ingrediente: 2 cartofi 2 morcovi 1 telina mica 1 praz 2 rosii (sau suc
de rosii) 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 ceasca de ulei sare piper
Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie zarzavaturile marunt.
Se pun la fiert cu apa si ulei pana se sfarma. Se paseaza…
Read more »
Read more »
Lapti pane
1 November 2010
Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau
mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt Mod de preparare: Se
crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana
unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul).
Se scot…
Read more »
Read more »
Drob de morcovi
1 November 2010
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1
cană de pesmet 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu
apă caldă 1/2 linguriţă cu sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă
cimbru uscat pătrunjel şi, dacă ai, 1-2 ardei graşi verzi Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole batuta
1 November 2010
Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in
doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec
prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se
varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine un…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere si scortisoara
1 November 2010
Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe
rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf
de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se bat
ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina
amestecată cu praful de…
Read more »
Read more »
Bors de chitici
1 November 2010
Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş
1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg
pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei Mod de
preparare: Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se
pun la fiert…
Read more »
Read more »
Toci moldovenesc
1 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper Mod
de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se
sărează puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce
cât de bine se poate şi se amestecă cu ouă, sare şi piper.Se…
Salată de ardei copţi
1 November 2010
Ingrediente:
12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare cîteva
roşii Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate
părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămînă cruzi. Se aşază
într–o cratiţă, se acoperă cu un ştergar curat, apoi cu un capac şi se…
Read more »
Read more »
Coarda de struguri
1 November 2010
Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1
albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă Mod de
preparare: Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie
sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi,
când…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe
1 November 2010
Ingrediente:
250 g fasole boabe 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1 ceapă mare sare
piper Mod de preparare: Fasolea boabe, fiartăşi răcită se strecoară
bine de apa în care a fiert şi se amestecă, cu ceapa tăiată peştişori se
adaugă uleiul, sarea, oţetul şi puţin piper. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de morcovi si ţelină
1 November 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc
de lămâie sare Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se
spală şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se
amestecă cu uleiul, sucul de lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare
întrucât se…
Read more »
Read more »
Strudel cu mere
1 November 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât
cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf
scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se
poate folosi şi brânză sau dovleac Mod de preparare: Apa minerală şi
uleiul se bat cu mixerul până devin…
Read more »
Read more »
Lapte din seminţe de susan
1 November 2010
Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2
linguri miere de albine vanilie Mod de preparare: Se mixează într-un
blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură
hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.
Read more »
Read more »
Pătrăţele cu miere şi migdale
1 November 2010
Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g
unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare
scorţişoară măcinate 50g migdale Mod de preparare: Din ingrediente
(mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie
cu grosimea de 5mm. Se…
Read more »
Read more »
Compot de mere cretesti
1 November 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă
coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin
alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se
taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă de…
Read more »
Read more »
Păstârnac umplut cu soia
31 October 2010
Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez
ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină Mod de
preparare: Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert
în apă cu sare. în acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia
în apă…
Read more »
Read more »
Borşul
31 October 2010
Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră
(integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia
mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş) Mod de
preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin fermenţi…
Read more »
Read more »
Cozonac bucovinesc
31 October 2010
Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti
lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji
de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de
la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici si nuci
31 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 linguriţă
praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de
rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2
linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup
în două şi li se…
Read more »
Read more »
Perisoare cu smantana si marar
31 October 2010
Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez
pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper
faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate Mod
de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se scurge,…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de cireşe amare
31 October 2010
Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de
la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi) Mod de
preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc
lin, scuturând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se
leagă pe foc…
Read more »
Read more »
Tochitură măcelărească
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat,
limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin
alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1
vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne
200 g telemea…
Read more »
Read more »
Dovlecei cruzi cu branză tofu
31 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de
soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde Mod de preparare: Dovlecelul
şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se
amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza.
Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau ca…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu broccoli
31 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri
suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare:
Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă
şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi
se amestecă cu morcovul…
Read more »
Read more »
Pui ţărănesc cu roşii si smântână
31 October 2010
Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1
legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură
faină sare piper Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează,
piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt încins…
Read more »
Read more »
Sirop de coacaze
31 October 2010
Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri
suc de lămâie Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel:
coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă.
Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de
mai…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu legume
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1
vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi
1 ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă prin…
Read more »
Read more »
Mămăligă de cartofi
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci
proaspătă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi
se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc
în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul se…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu smântână
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat
stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de
cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată
tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat, să…
Read more »
Read more »
Păstrăv afumat
31 October 2010
Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel
mare) sare <> Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe
burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste
tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă se…
Read more »
Read more »
Cocktail Pinky Colada
31 October 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom
ambrat 2 cl suc de ananas 2 cl frişca 2 cl crema de…
Read more »
Read more »
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
31 October 2010
Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub
condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei
Mod de preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi
fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele
şi-l laşi…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de vişine
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1
lămâie Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra
unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii
acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu
faţă de cel al vişinelor…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu bureţi
31 October 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2
kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare Mod de preparare:
Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai
fideluţă şi o opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri
de…
Read more »
Read more »
Musaca de dorna
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1
ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre)
1 ceaşcă mare smântână Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar
smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru Mod
de preparare: Ceapa se…
Read more »
Read more »
Linte verde bătută
31 October 2010
Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de
pătrunjel Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă
clocotită cu un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa
şi o fierbi din nou cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea
fiartă,…
Read more »
Read more »
Căpşunele
31 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant
alimentar 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pui zahărul la foc
mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după
care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat,
amesteci şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)
31 October 2010
Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream
ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t
contain one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream
Read more »
Read more »
Tartă cu prune uscate
31 October 2010
Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe
200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină
Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în
ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat
din…
Read more »
Read more »
Ciocolată cu nucă
31 October 2010
Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri
fană 9 linguri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat Mod de
preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le
adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o
lingură de făină, până o…
Musaca de macaroane cu soia
31 October 2010
Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe
mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de
usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură mărar verde; 11 linguri
ulei 6 linguri făină 1 l apă sare piper cimbru…
Read more »
Read more »
Susan
31 October 2010
Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g
nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb Mod de
preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni
cacaua şi adaugi margarina. Amesteci din nou până ce totul se
omogenizează foarte…
Read more »
Read more »
Drob de ciuperci cu nuci
31 October 2010
Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciuperci 1
cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii
(sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de
busuioc uscat coriandru şi sare după gust Mod de…
Read more »
Read more »
Invârtită cu mac
31 October 2010
Ingrediente aluat: 3 ceşti faină e uns la sfârşit 1 praf de sare 1
ceaşcă de lapte 3 linguri untdelemn 3 ouă 1 pahar zahăr tos 2 linguri
unt + 1 lingură de uns tava 1 linguriţă de drojdie Ingrediente
umplutura: 500 g seminţe mac,1 ceaşcă zahăr tos ,2 căni de lapte ,zahăr…
Read more »
Read more »
Mălai copt
31 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 litru lapte 1 pahar faină 2 ouă 1 nucă
drojdie sare 1 lingură zahăr 1 ceaşcă smântână 150 g unt + 50 g pentru
uns tava + 50 g la urmă Mod de preparare: Laptele se pune la
fiertMălaiul se pune într-un castron, se sărează un pic şi se…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smântână
31 October 2010
Ingrediente:
1 kg fasole verde 1 ceaşcă mare de smântână 2 linguri unt 1 legătură
mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de preparare: Se
fierbe pe foc iute fasolea, în apă puţină, 1 jumătate de oră, să scadă
cât se poate.Se toacă verdeaţa, se freacă cu smântână si făină . Se
toarnă…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu branză
31 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 100 g brânză dulce 100 g brânză sărată 3
linguri smântână 1 legătură mărar sare 50 g caşcaval Mod de preparare:
Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc în interior cu o
lingură şi se aşază pe un platou cu gura în jos să se scurgă. Din…
Read more »
Read more »
Cas de mere
31 October 2010
Ingrediente:
150 g caşcaval ras 1 ou </ 2 g piper 1 kg mere 25 g unt Mod de
preparare: Curăţă merele, le grijesc de cotoare, le taie felii .Ung o
oală cu unt aştern un strat de mere .Presară caş şi 50 g caşcaval, piper
mai aştern un strat de mere şi alt…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu orez
31 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci sau 1 cutie ciuperci 250 g orez 2 cepe 2-3
linguri ulei tarhon 1 legătură pătrunjel verde 1 linguriţă vegeta sare
Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, se căleşte cu apă şi ulei,
împreună cu ciupercile tăiate felii, după care se adaugă orezul. Toată
această compoziţie se acoperă…
Read more »
Read more »
Drob de conopidă
31 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 4 ouă 4 linguri de gris 4 cepe mari sau 10
fire de ceapă verde 1 căpăţână usturoi sau 3 fire de usturoi verde 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel vegeta 3- 4 linguri ulei Mod de
preparare: Conopida se curăţă, se spală şi se fierbe cu puţină sare…
Read more »
Read more »
Perişoare din soia granule
31 October 2010
Ingrediente: 200 g soia granule (2 pungi) 3-4 cepe 6 linguri orez 4 ouă
2 linguri pesmet 2 linguri făină 1 lingură vegeta condimente pentru
carne tocată 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt
şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul şi o cană de apă. Se…
Read more »
Read more »
Drob de zarzavat
31 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 varză mică
3-4 bucheţele conopidă 3 felii de pâine graham 10 linguri nucă 4 ouă 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură ceapă verde 1 legătură
usturoi verde cimbru 1 lingură vegeta Mod de preparare: Rădăcinoasele
se pun la fiert în…
Read more »
Read more »
Pastă de ţelină
31 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină potrivită 150 g brânză tofu 1 lingură ulei 5-6
măsline fără sâmburi 1 /2 linguriţă maghiran 1 cartof (opţional) Mod
de preparare: Ţelina şi cartoful se curăţă, se spală şi se pun la fiert.
După ce au fiert, se pun la scurs şi se lasă să se răcească. Se
mixează…
Read more »
Read more »
Mazare gatita taraneste
31 October 2010
Ingrediente: 100 g slănină afumată 1 kg mazăre verde 2 linguri unt
câteva arpagicuri 3 linguri pastă roşii 1 morcov 1 linguriţă miere 1
pahar de vin dulce 1 legătură pătrunjel verde 1 creangă cimbru sare
piper paprică 500 g carne porc (sau vită ori pasăre) 1 salată verde
Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Pastă de branză cu mărar
31 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce 100 g smântână 1 legătură mărar sare
Mod de preparare: In bolul de la mixer punem brânză, smântână şi sare şi
amestecăm până se formează o pastă omogenă, iar la sfârşit adăugăm
mărarul tocat fin. Se pune într-un castronel, se garniseşte cu ardei şi
pătrunjel verde şi se…
Read more »
Read more »
Pastă de avocado II
31 October 2010
Ingrediente: 2 avocado 150 g caju 1-2 linguri suc de lămâie 1 ceapă
mică 1 linguriţă vegeta Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe
jumătate şi se îndepărtează sâmburele. Nucile caju se dau prin robotul
de bucătărie sau prin maşina clasică de râşnit nuci. Punem într-un
castron avocado, caju, sucul de…
Read more »
Read more »
Mamaliga umpluta
31 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 1 ceaşcă smântână 250 g
telemea 250 g caşcaval 6 ouă 50 g unt Mod de preparare: Se pune
laptele de fiert se bat ouăle, se rade brânza, se taie caşcavalul
pătrăţele .Când a dat primul clocot, se pune mălaiul în lapte şi se
amestecă până…
Read more »
Read more »
Picior de porc afumat
31 October 2010
Ingrediente: 3 picioare de porc 1 varză murată 1 kg cartofi 2 linguri
untură de gâscă 1 lingură chimen 1 lingură paprică dulce 1 vârf cuţit
paprică iute sare 1 pahar cu smântână 1 morcov 3 cepe 1 ţelină mică 1
păstârnac Mod de preparare: Picioarele se grijesc bine şi se pun la…
Read more »
Read more »
Turtă dulce
31 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 400 g miere 250 g miez de nucă 2 ouă
1 lingură suc de lămâie 100 ml ulei 1 praf scorţişoară 1 praf sare 2-3
cuişoare 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Ouăle cu
zahărul se bat pe baia de aburi, apoi se adaugă mierea…
Read more »
Read more »
Sos alb cu cu găluste de ciuperci
31 October 2010
Ingrediente pentru sos: 1 lingură unt 200 ml lapte dulce 2 linguri
smântână 1 lingură făină 1 lingură suc de lămâie 1 legătură mărar sare
Ingrediente pentru găluşte: 300 g crutoane de pâine uscată 300 g
ciuperci din conservă 250 g lapte 1 ceapă 2 ouă 2 linguri făină 1
legătură frunze de usturoi…
Read more »
Read more »
Găluşte de parizer vegetal
31 October 2010
Ingrediente: 300 g cartofi 200 g parizer vegetal 2 ouă 200 g gris sare
condimente Mod de preparare: Parizerul se taie cubuleţe, cartofii se
fierb în coajă, se curăţă calzi şi se zdrobesc. Se pune parizerul peste
cartofi, se adaugă ouăle bătute bine, grisul, după care se adaugă sare
şi condimente. Aluatul se…
Read more »
Read more »
Cremă rece
31 October 2010
Ingrediente: 100 g nuci caju 100 g migdale 150 g curmale 1 pliculeţ
zahăr vanilat sare 150 ml suc de ananas Mod de preparare:
Ingredientele mai sus menţionate se dau prin robotul de bucătărie şi se
obţine o cremă delicioasă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Varzari
30 October 2010
Ingrediente aluat: 300 g faină 100 g untură (unt) 1 lingură drojdie
Ingrediente umputura: 1 kg varză ,100 g untură , sare, piper Mod de
preparare: Varza se grijeşte bine, se taie fideluţă şi se sărează. Se
încinge o cratiţă cu untură se stoarce varza, se piperează, se pune la
căli 3…
Read more »
Read more »
Spanac de sighisoara
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 200 g orez sare piper 2 linguri untură 1
lingură faină 1 pahar lapte 1 pahar smântână 1 lingură mărar Mod de
preparare: Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se
strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge
cu 2 căni…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor cu caşcaval vegetal
30 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg ciuperci 100 g unt 150 caşcaval vegetal sare 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi,
care se curăţă, se spală, li se rup codiţele şi se pun în tava de la
cuptor, în care se aşază o hârtie pentru copt unsă cu ulei. în locul în
care…
Read more »
Read more »
Clatite cu creier
30 October 2010
Ingrediente
aluat: 150 g făină 100 g untură (ulei) 300 ml lapte 100 g unt sare 1ou
Ingrediente umplutura:800 g creier, 4 ouă ,150 g untură (untdelemn)sare 1
ceapă, pătrunjel,piper Mod de preparare: Creierul se curăţă şi se
fierbe pătrunjelul se toacă ceapa se căleşte în grăsime 2 ouă se bat.
Dacă a fiert creierul,…
Read more »
Read more »
Snitel de varza
30 October 2010
Ingrediente:
1 varză mică, mai îndesată 2 ouă untură (untdelemn) 2 linguri făină 200
g pesmet sare piper Mod de preparare: Varza se grijeşte, se taie felii,
se pune la fiert în apa clocotită şi sărată . Când sunt pe jumătate
fierte, se scot feliile, se scurg şi se usucă. Se bat ouăle şi făina…
Read more »
Read more »
Pogaci
30 October 2010
Ingrediente: 100 g jumări de porc 300 g faină 30 g drojdie 100 ml
smântână 5 gălbenuşuri (albuşurile merg la uns) Mod de preparare: Se
dizolvă drojdia în smântână se toacă jumările. Se amestecă totul bine şi
cu răbdare până devine un aluat . Se întinde, foaia ar trebui să ajungă
la 1…
Read more »
Read more »
Salata ardeleneasca cu boia
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură oţet 1 linguriţă zahăr 1 lingură ulei sare 1
jumătate linguriţă boia 2 linguri apă 1 căpăţână mare şi tare de salată
verde Mod de preparare: Se amestecă sosul foarte bine. Salata se taie
fâşiuţe subţiri şi se pune în castron se toarnă sosul peste salată, se
amestecă şi se…
Read more »
Read more »
Piure ardelenesc de cartofi
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 linguri unt (poate mai mult) 1 pahar
mare de lapte 2 linguri de zahăr sare 2 linguri brânză foarte proaspătă
de vaci Mod de preparare: Se răsfierb cartofii, se curăţă de coajă, se
rad prin ochiuri mari şi se tescuiesc. Se încinge tare laptele, se
amestecă cu…
Read more »
Read more »
Fasole verde de Cluj
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g caşcaval (caş) mai uscat 100 g unt
5 ouă 400 g afumătură de porc sare piper paprică Ingrediente: Fasolea
se taie bucăţele şi se pune la fiert caşcavalul se rade afumătură se
toacă .Se scurge fasolea şi se amestecă cu afumătură, ouă, 100 g
caşcaval, 50…
Read more »
Read more »
Cas la cuptor
30 October 2010
Ingrediente: 500 g caş scurs bine 1 lingură unt 1 lingură făină 4 ouă 1
ceaşcă smântână sare piper paprică Mod de preparare: Se taie caşul
bucăţele se unge o oală sau un vas de iena cu unt, se aşază strat de
caş. Se bat ouăle cu smântână, făină, sare, piper, se toarnă…
Read more »
Read more »
Gogosi pentru supa
30 October 2010
Ingrediente: 1 cană lapte 1 lingură unt 5 linguri făină 2 ouă untură
sare Mod de preparare: Se pune laptele la clocotit împreună cu untul
şi sarea. Se toarnă făina, dintr-o dată, şi se amestecă până se face
cremă se ia de pe foc, se amestecă mereu până se răceşte.Acum se adaugă
ouăle…
Salata de cartofi
30 October 2010
Ingrediente: 2 cepe roşii 3 ouă fierte tari 1 salată verde 50 g măsline
negre tari 1 legătură mărar oţet de fructe, după gust sare piper 3
linguri ulei 1 kg cartofi tari Mod de preparare: Se fierb cartofii,
dar nu până crapă, ci doar până trece furculiţa prin ei (să rămână
puţin…
Read more »
Read more »
Varza calita
30 October 2010
Ingrediente: 1 varză, acră sau dulce 1 pahar bun de untdelemn (4
linguri untură) 2 linguri bulion gros de roşii sare piper paprică cimbru
foi de dafin Mod de preparare: Varza se toacă fideluţă (dacă e acră
se spală-n două-trei ape). Se încinge untura într-o cratiţă cât de mare,
se pune varza, se…
Read more »
Read more »
Ciorba transilvaneana
30 October 2010
Ingrediente: 500 g carne afumată 500 g frunze gulii şi varză 2 linguri
făină 1 ceapă usturoi 4 ouă 4 linguri făină 100 g slănină afumată 2
linguri untură porc < legătură> 250 ml lapte acru sare piper Mod
de preparare: Se bat ouăle cu făina până iese o pastă, se sărează, se…
Read more »
Read more »
Turta dulce de Brasov
30 October 2010
Ingrediente: 1 linguriţă cuişoare praf 250 g zahăr 100 g rahat tăiat
zaruri de table 500 g făină 1 linguriţă bicarbonat 1 pahar măcinătură de
miez de nucă 3 linguri untdelemn + 1 lingură pentru uns tava Mod de
preparare: Se frige jumătate din zahăr, până se topeşte-rumeneşte, se
stinge cu apă (cam…
Read more »
Read more »
Sos de dovlecei cu spaghete
30 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei mici 2 morcovi 1 ardei capia roşu 2 cepe mari
3-4 roşii 2-3 linguri ulei 100 g caşcaval vegetal tarhon oregano
verdeaţă pentru garnisit 500 g spaghete Mod de preparare: Ceapa se
toacă mărunt, morcovii şi dovleceii se dau prin râzătoare, iar ardeiul
se taie fâşii subţiri. Se pun într-o…
Read more »
Read more »
Papara de peste
30 October 2010
Ingrediente: 2-3 linguri de mălai untură pentru prăjit 2-3 cartofi 8
ouă sare 20 de pescuţi (porcuşori, beldiţe, clenişori, mrenuţe,
boişteni) Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe se
încinge untura şi se pun cartofii la prăjit.Peştii se grijesc de maţe,
se spală şi se taie bucăţi de-o furculiţă cinstită,…
Read more »
Read more »
Ingheţată de zmeură
30 October 2010
Ingrediente: 500 g zmeură (sau căpşune) 300 g frişcă 250 g zahăr 200 ml
iaurt Mod de preparare: Zmeura se spală bine şi se trece prin sită,
se adaugă zahărul tos, apoi iaurtul şi se încorporează cu frişcă.
Compoziţia se pune în forme de îngheţată şi se dă la frigider. Poftă
bună!
Read more »
Read more »
Must de struguri cu hrean
30 October 2010
Ingrediente: struguri (în funcţie de cantitatea dorită) hrean Mod
de preparare: In mustul de struguri nefiert se adaugă hrean tăiat
cubuleţe mici sau dat pe râzătoare. Hreanul nu favorizează fermentarea.
Se păstrează la loc răcoros, în sticle.
Read more »
Read more »
Zacuscă de ciuperci
30 October 2010
Ingrediente: 3 kg ciuperci proaspete 5 kg gogoşari 2 kg ceapă 3 kg
roşii 500 g ulei sare foi de dafin Mod de preparare: Ciupercile se
curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare 20 de minute. Se scurg bine
şi se dau prin maşina de tocat. Gogoşarii se coc, se…
Read more »
Read more »
Reţetă de post: Prăjitură de post
30 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere 150 g zahăr 100 ml ulei 1 linguriţă bicarbonat
de sodiu 500 g făină 150 g nucă mărunţită sare 3 pliculeţe zahăr
vanilat coajă de lămâie 1 lingură suc de lămâie 50 g fistic Mod de
preparare: Merele se spală bine şi se dau prin răzătoarea mare. Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Salată cu năut si paste
30 October 2010
Ingrediente: 2 căni năut fiert 1 cană paste fierte 2 ardei graşi (unul
verde, unul roşu) 100 g măsline fără sâmburi 1 legătură pătrunjel 2-3
linguri ulei de măsline 2-3 linguri suc de lămâie 2 căţei de usturoi
sare 100 g iaurt slab (opţional) Mod de preparare: Năutul, pastele,
măslinele, ardeiul tăiat felii…
Read more »
Read more »
Legume cu cârnaţi de post la cuptor
30 October 2010
Ingrediente: 5 cârnaţi de post 5 morcovi 3 cepe 4 linguri margarină 1
lingură făină 1 lingură condiment cu gust de legume 200 g conopidă
congelată 100 g mazăre congelată sare piper Mod de preparare: Cureţi 2
cepe şi morcovii, tai ceapa mărunt, iar morcovii rondele sau fâşii.
Căleşti apoi ceapa în 2…
Read more »
Read more »
Pastravi cu smantana
30 October 2010
Ingrediente: 5 păstrăvei de 200 g 1 ceaşcă de smântână 50 g unt 1 pahar
pesmet 1 ceaşcă de ulei sare (merge şi piper sau paprică, dar ar agresa
gustul fin al peştelui nobil) Mod de preparare: Păstrăveii se grijesc
şi se sărează un pic, apoi se lasă să aştepte, un ceas. Se…
Read more »
Read more »
Papricaş
30 October 2010
Ingrediente: 150 g faină 2 linguri unt 4 ouă 2 linguri brânză rasă sare
piper 1 kg carne de viţel 3 cepe 1 lingură pastă roşii 1 lingură
paprică 2 ardei graşi sare 2 linguri untură 1 lingură faină 500 ml supă
de vacă Mod de preparare: Se pune la fiert un sfert…
Read more »
Read more »
Sirop din muguri de brad
30 October 2010
Ingrediente: 2 kg muguri de brad 1,5 kg zahăr suc de lămâie Mod de
preparare: Mugurii de brad se culeg primăvara timpuriu. Se spală bine
sub jet de apă şi se fierb cu 1 litru de apă, timp de 30-40 de minute,
la foc mic. Se lasă la macerat până a doua zi.…
Read more »
Read more »
Friptura de turda
30 October 2010
Ingrediente: untură pentru prăjit sare piper cotlete de porc tăiate cu
chenarul lor de şorici şi slănină cu tot Mod de preparare: Şoriciul şi
slănina se crestează des până la carne (să nu se deformeze magnifica
felie). Se freacă cu sare şi piper şi se lasă vreo două ore, să
se-ndulcească Se încinge…
Read more »
Read more »
Cornulete de hateg
30 October 2010
Ingrediente aluat: 300 g faină 200 g osânză (unt) 100 g zahăr 1 ou 1
gălbenuş 50 g zahăr pudră Ingrediente umplutura:250 g marmeladă, miere,
dulceţuri, rahat Mod de preparare: Se frământă toate până când una
sunt .Se întinde coca foaie subţire dar să nu se vadă prin ea . Se taie
triunghiuri,se…
Read more »
Read more »
Tarta cu chimen
30 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 200 g urdă 200 ml iaurt 2 linguri muştar 2 linguri
de chimen 1 lingură de faină piper 300 g brânză telemea Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la foc potrivit un sfert de oră .Se
amestecă toate piper, după gust se toarnă amestecul într-un vas care
merge la cuptor,…
Read more »
Read more »
Mancarica de creier cu oua
30 October 2010
Ingrediente: 1 creier vită 6 ouă 2 linguri untură (ulei) 2 cepe 1
legătură pătrunjel sare piper paprică Mod de preparare: Se toacă ceapa
şi se căleşte în untură până devine aurie .Se adaugă creierul bine
grijit, tăiat îmbucături şi sărat uşor se bat ouăle cu turbare. Se toacă
verdeaţă când creierul s-a…
Read more »
Read more »
Lostriţa de bucovina
30 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă smântână 6 linguri unt 3 linguri untură 200 g
mălai sare 3 fire usturoi verde 1 legătură pătrunjel 1,5 kg peşte Mod
de preparare: Se şterge bine peştele cu un şervet având o piele destul
de groasă şi deloc apetisantă, e preferabil să-1 jupuiţi eu fac asta şi
cu şalăul,…
Read more »
Read more »
Sarmalute in cuib
30 October 2010
Ingrediente: 1 varză 500 g carne porc tocată 2 cepe 2 linguri untură 1
pahar orez 200 g costiţă afumată 5-6 crenguţe cimbru 2-3 foi de dafin 1
pahar bulion roşii 1 cană supă carne piper sare paprică cimbru praf
Mod de preparare: In oala mare, unsă bine cu untură, se pun câteva…
Read more »
Read more »
Malai dulce
30 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1 pahar făină grâu 3 ouă 1 litru lapte 4
linguri unt (untură) 1 nucă de drojdie sare 1 pahar zahăr Mod de
preparare: Se pune laptele la-ncălzit se cerne mălai într-un castron şi
se toarnă laptele fierbinte peste el. Se amestecă bine şi se lasă să se
răcească.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Cuba Libre (video)
30 October 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 150 ml coca cola 1 lime wedge Ice cubes 1
shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 stirrer Cum se prepara
Cocktail Cuba Libre
Read more »
Read more »
Pui pe ciolan
30 October 2010
Ingrediente: piper boia dulce cimbru 500 ml vin alb dulce 50 g rachiu
de mere 50 g oţet de mere 1 linguriţă miere mărar 1 ciolan afumat de
porc de 1 kg 1 pui mare, de 2 kg (sau 6-8 copane mari) Mod de
preparare: Ciolanul se dezosează partea grasă, tăiată bucăţi cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu blat de biscuiţi
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 400 ml apă 1 plic cremă de ciocolată pentru
prăjituri 1 plic frişcă 650 ml lapte 100 g nucă măcinată Mod de
preparare: Se tapetează o tavă mai înaltă cu celofan şi se pune un prim
strat de biscuiţi, care se însiropează cu ajutorul unui pulverizator.
Peste acest „blat"…
Read more »
Read more »
Gulaş secuiesc
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne porc 1 varză acră 4 linguri untură 5 cepe 500
ml smântână sare paprică Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, cât o
prună mare ceapa se toacă .Se înăbuşă amândouă într-o lingură de untură
până se rumenesc puţin, apoi se adaugă puţină apă caldă şi se lasă să…
Read more »
Read more »
Putisoare
30 October 2010
Ingrediente:
5 gălbenuşuri 2 ouă 1 ceaşcă lapte 2 linguri drojdie 300 g faină sare
150 g zahăr pudră 150 g unt + 30 g unt pentru uns 150 g mieji de alune
de pădure sau nuci Mod de preparare: Untul se freacă întâi singur de
nebun prin blide până albeşte, apoi se mai…
Read more »
Read more »
Taitei rascopti
30 October 2010
Ingrediente: 500 g tăieţei cu brânză 3 ouă 1 lingură untură 3 linguri
caş ras 300 g carne afumată de porc 1 ceaşcă smântână 2 ceşti făină 200 g
brânză oaie < lingură 1 • ouă 4> Mod de preparare: Se toacă
carnea cu cuţitul şi se fierbe în foarte puţină apă (mai…
Read more »
Read more »
Retete de post:Pilaf cu ciuperci si legume
30 October 2010
Ingrediente:
1 cana orez 3 cepe 3 ardei gras 1 telina 1 morcov 1 cutie ciuperci
rosii ulei Mod de preparare Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si
se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile
si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se adauga…
Read more »
Read more »
Branza de burduf cu chimen
30 October 2010
Ingrediente: 500 g brânză burduf 200 ml smântână 1 ceapă mare roşie 2
linguri chimen 500 g caş dulce 100 g unt 1 linguriţă boia dulce Mod de
preparare: Se freacă bine brânza, untul, caşul şi smântână. Se taie
ceapa bob de orez se pisează chimenul . Se freacă totul până devine
pastă…
Read more »
Read more »
Marinata de peste in otet
30 October 2010
Ingrediente:
2 kg peşte proaspăt 1 pahar oţet 5 pahare apă 2 – 3 foi de dafin 2 cepe
mari 1 praf piper 1 praf ienibahar 2 linguri zeamă de lămâie 1 ceaşcă
untdelemn 1 farfurioară cu faina sare Mod de preparare: Peştele, bine
grijit spălat, curăţat de solzi şi maţe – se taie felii…
Read more »
Read more »
Zupa de chimen
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură faină sare 1 lingură chimen 1
morcov 1 păstârnac 1 ceapă 2 roşii 1 ardei gras 1 cartof Mod de
preparare: Zarzavatul şi legumele se pun întregi la fiert, într-un litru
şi un pic de apă .Când au fiert, se scot cu supiera se încinge untura,
se…
Read more »
Read more »
Rulouri de varză
30 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg varză albă mare 800 g ciuperci 2-3 cepe 100 g orez 1
legătură mărar 1 linguriţă vegeta 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 ou
2-3 linguri ulei 100 g unt Mod de preparare: Foile cele mai mari de
varză se pun la fiert în apă clocotită şi sărată timp…
Gulioare cu smantana
30 October 2010
Ingrediente: 10 gulioare 100 ml untdelemn 1 cană de smântână sare piper
pătrunjel mărar Mod de preparare: Se curăţă gulioarele de coajă, se
taie cubuleţe se încinge uleiul.Se pun gulioarele la prăjit, 10 minute,
să se înmoaie . Când s-au muiat, se adaugă sarea, piperul, smântână şi
se pun în cuptor, încă 1…
Read more »
Read more »
Gogosele ardelenesti
30 October 2010
Ingrediente: 300 g telemea 3 ouă (sau 4 albuşuri) 100 g unt 300 g
untdelemn Mod de preparare: Se bat ouăle (sau albuşurile) cât se poate
.Se rade brânza pastă şi se amestecă cu ouăle se pune uleiul cu unt la
foc iute . Se formează gogoşele şi se pun la prăjit în…
Read more »
Read more »
Fasole sleita
30 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole albă cu boaba mare 150 ml untdelemn 1 lingură
oţet (sau lămâie) 2 cepe roşii sare Mod de preparare: Fasolea se
fierbe până crapă sau mai rău.Se scurge bine, până se usucă şi se
răceşte se facăluieşte până se face piure.Se sărează uşor untdelemnul se
toarnă puţin câte puţin,…
Read more »
Read more »
Conopidă gratinată cu branză dulce
30 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 1 linguriţă seminţe de dovleac 1
linguriţă seminţe floarea-soarelui 4-5 linguri lapte 4 linguri smântână
250 g brânză dulce sare chimen Mod de preparare: Conopida se curăţă,
se spală sub jet de apă rece, se desface bucheţele mici şi se fierbe
până ce devine moale. Intre…
Read more »
Read more »
Hrean ardelenesc
30 October 2010
Ingrediente: 3 linguri hrean ras 200 ml smântână 1 lingură oţet 1
lingură miere 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă rădăcinile
de hrean, se rad mărunt spre pastă. Se freacă cu smântână se adaugă
oţet, miere, sare . Se serveşte imediat, altfel îşi pierde vlaga. Merge
ca uns cu rasolul de…
Read more »
Read more »
Lapte din seminţe de floare-soarelui
30 October 2010
Ingrediente: 500 g apă călduţă 100 g seminţe de floarea-soarelui 2
linguri miere de albine coajă de lămâie Mod de preparare: Se mixează
într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură
gustoasă şi hrănitoare.
Read more »
Read more »
Salata de ceapa rosie
30 October 2010
Ingrediente: 1 lingură ulei sare 2 cepe roşii mari 1 lingură oţet bun
Mod de preparare: Ceapa se taie felii subţiri (sau se sparge într-un
şervet, pisându-se mărunt cu pumnul, după o veche tradiţie culturală).
Se sărează, se amestecă bine, să se-ndulcească se adaugă oţetul, apoi
uleiul. Pentru faţă, se mai poate presăra…
Read more »
Read more »
Salată de linte cu portocală
30 October 2010
Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1
portocală 1 lămâie mică 2-3 linguri ulei de măsline sare Mod de
preparare: Ceapa se taie rondele subţiri, după ce în prealabil a fost
curăţată şi spălată. Portocala şi lămâia se decojesc, se desfac în
felii, iar spre deosebire de portocală, lămâia…
Read more »
Read more »
Găluşte cu mere
30 October 2010
Ingrediente: 12 mere Golden 3 ouă 50 g unt 100 g zahăr 6 linguri pesmet
1 linguriţă scorţişoară sare făină cât cuprinde 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare: Merele se spală, se curăţă, se îndepărtează cotorul
şi se taie cubuleţe mici. Se amestecă cu ouăle, scorţişoara, zahărul
vanilat, sare şi făină cât…
Read more »
Read more »
Sos caju cu găluşte de cartofi
30 October 2010
Ingrediente pentru sos: 150 alune caju 250 suc de roşii 150 ml apă 1
lingură praf de usturoi (sau 2-3 căţei de usturoi) 1 lingură suc de
lămâie 1 lingură vegeta 1 linguriţă miere Ingrediente pentru găluşte: 1
kg cartofi 6 linguri gris 2 ouă 250 g lapte 3 linguri făină crutoane din
1…
Read more »
Read more »
Papadie de orastie
30 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceafa afumată 1 lingură oţet 1,5
lingură untdelemn sare piper mărar 1 pahar smântână subţire frunze de
păpădie Mod de preparare: Cartofii se fierb, se curăţă, se taie felii
sau cubulete. Păpădia bine spălată se toacă .Ceafa se taie cubuleţe se
amestecă oţet, untdelemn, smântână, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Salată de soia granule
30 October 2010
Ingrediente: 100 g soia granule 100 g maioneză 1 ceapă 1 linguriţă
vegeta 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Soia granule se
fierbe în apă scăzută şi apoi se scurge de apă. După ce s-a răcit se
adaugă ceapa tocată solzişori, maioneza şi pătrunjelul tocat fin. Se
sărează cu vegeta. Se poate…
Read more »
Read more »
Sos cu alune caju
30 October 2010
Ingrediente: 150 g alune caju 500 g lapte de soia 100 g miere de albine
100 g alune de pădure măcinate mirodenii (coajă de lămâie) 1 pliculeţ
zahăr vanilat Mod de preparare: Alunele caju şi laptele de soia se dau
prin robotul de bucătărie, apoi, într-un vas mai mare decât cel care
conţine…
Read more »
Read more »
Paine cu cartofi
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g drojdie 1 lingură sare 2 linguri zahăr
1-1,5 litri apă caldă 2 kg faină Mod de preparare: Drojdia se desface
în puţină apă călduţă şi un pic de zahăr cartofii se fierb, apoi se
cojesc cât sunt încă fierbinţi şi se sfărâmă pastă în covată, peste
faină,…
Read more »
Read more »
Pui de arad
29 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 1 pui mai mic 250 g fasole verde 500 g cartofi
500 g roşii 250 g mazăre verde 3 cepe 2 linguri unt 2 ouă 1 legătură
mărar 1 păhărel de vin dulce sare piper 2 linguri untură + 1 lingură
pentru uns Mod de preparare: Puiul mic se…
Read more »
Read more »
Salată de linte cu tofu
29 October 2010
Ingrediente: 2 căni linte roşie fiartă 1 legătură ceapă verde 1
legătură ridichi 150 brânză tofu 3 căţei de usturoi 2 linguri suc de
lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 iaurt slab Mod de preparare:
Ceapa se curăţă şi se taie rondele, ridichile se curăţă, se spală şi se
taie feliuţe,…
Read more »
Read more »
Chiftele din legume
29 October 2010
Ingrediente: 200 g cartofi 100 g fasole verde 100 g spanac 200 g varză
200 g conopidă 200 g telemea 3 ouă 1 vârf cuţit piper pisat 1 ceapă
mărar pătrunjel 200 g miez pâine albă pesmet faină 1 lingură ulei pentru
prăjit ceapa ulei pentru prăjit chiftelele 200 g praz (eventual şi
alte…
Read more »
Read more »
Sos dulce de vişine
29 October 2010
Ingrediente: 400 g vişine fără sâmburi 400 ml apă 200 g miere de albine
100 g caju 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de preparare: Vişinele se
pun în apă şi se fierb câteva clocote. Se răcoresc şi se amestecă cu
restul ingredientelor în robotul de bucătărie. Sosul obţinut se fierbe
pe baie de…
Read more »
Read more »
Despre aluaturi
29 October 2010
La pregătirea aluaturilor se întrebuinţează următoarele produse :
făină, apă, lapte, smîntînă, gălbenuşuri crude, ouă între, albuşuri
bătute spumă, unt sau ulei, frişcă, drojdie. Aluaturile se fac cu
drojdie şi fără drojdie. Proporţiile produselor care intră în compoziţia
aluaturilor trebuie respectate cu stricteţe. Orice abatere de la
regulile indicate aduce stricarea aluatului. Făina trebuie…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciuperci
29 October 2010
Ingrediente: 200 margarină 25 g drojdie 1 linguriţă miere sare făină
cât cuprinde Pentru umplutură: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ou 1-2 linguri
fulgi de ovăz 1 linguriţă vegeta 1 legătură mărar oregano 100 g caşcaval
ras Mod de preparare: Din margarină, drojdie amestecată cu miere, 100
g apă, sare şi făină…
Read more »
Read more »
Zacuscă de vinete
29 October 2010
Ingrediente: 7 kg vinete 3 kg ceapă 5 kg ardei gogoşar 4 ţeline mari
sare 500 ml ulei 1 kg bulion de roşii făcut în casă Mod de preparare:
Vinetele se coc pe flacăra de aragaz, se curăţă şi se lasă să se scurgă.
Ceapa se taie feliuţe subţiri şi se înăbuşă cu…
Read more »
Read more »
Biluţe verzi cu fructe confiate
29 October 2010
Ingrediente: 100 g prune confiate 100 g curmale 100 g caise 150 g nucă
măcinată 50 g fistic măcinat 100 g migdale Mod de preparare: Fructele
se dau prin maşina de tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca
măcinată. Din compoziţia rezultată, se modelează cu mâna biluţe în
interiorul cărora se pun migdale…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de gutui
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie vanilie 250
ml apă Mod de preparare: Se aleg gutui mari, se spală, se
îndepărtează cotorul şi se taie cubuleţe mici. Se pregătesc rapid,
întrucât gutuile se înroşesc dacă stau mai mult timp tăiate. Se pune
siropul la fiert şi, la…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu linte
29 October 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat foi de plăcintă 200 g linte roşie 250 g
brânză tofu 2 linguri sos de soia 2 gălbenuşuri 5 linguri lapte 30 g
seminţe de susan 1 lingură vegeta coriandru cimbru pătrunjel verde 1 fir
de praz tăiat rondele Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi
se…
Read more »
Read more »
Chiftele cu carne si legume
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne tocată de pui sau de vită 1 ceapă 1 morcov 1
ţelină mică 1 păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură pastă de
ardei 1 gogoşar de la congelator sare piper 2 ouă 1 legătură verdeaţă
2-3 căţei de usturoi 1 cartof pesmet Mod de preparare: Toci ceapa
mărunt,…
Read more »
Read more »
Ruladă de legume
29 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 300 g făină 4-5 linguri ulei 1 lingură oţet
sare Ingrediente pentru umplutură: 250 g mazăre din conservă 250 g
fasole verde de la congelator 2 morcovi 2 cepe roşii 50 g margarină 1
lingură făină 1 lingură amidon 1 linguriţă condiment sare piper ulei
Mod preparare aluat: Amesteci făina cu…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu stafide
29 October 2010
Ingrediente: 2 căni fasole albă fiartă 1 ţelină mică 1 ceapă roşie 1
ardei verde 2-3 roşii coapte bine 2 căţei de usturoi 2 linguri zeamă de
lămâie sare 3 linguri ulei de măsline 25 g stafide Mod de preparare:
Ţelina se taie felii, ceapa se curăţă şi se taie felii subţiri. Ardeiul…
Read more »
Read more »
Ingheţată de pepene galben
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg miez de pepene galben 100 ml lapte 100 ml frişcă 100 g
zahăr pudră Mod de preparare: Miezul de pepene se trece prin sită. Se
adaugă laptele, treptat, zahărul şi se omogenizează bine. Se adaugă
frişca şi se amestecă. Se toarnă compoziţia în forma dorită şi se dă la
congelator.…
Read more »
Read more »
Salată de soia cu muştar
29 October 2010
Ingrediente: 300 g soia granule 2 linguri muştar 1 linguriţă boia de
ardei dulce ulei 1 lingură rasă.de condiment Mod de preparare: Pui
soia la fiert în apă fierbinte cu condiment, pentru 20 de minute. După
ce s-a înmuiat, o scurgi bine de apă, o pui într-un vas mai mare, o
amesteci bine…
Read more »
Read more »
Lapte cu banane
29 October 2010
Tai bananele felii pe care le pun în blender, adaug lapte, mixez bine
şi torn în pahare. Folosesc numai bananele coapte (cele pe a căror coajă
galbenă au apărut câteva puncte maro) întrucât sunt dulci, parfumate.
Dacă nu sunt coapte, sunt astringente şi trebuie să adaug şi zahăr sau
miere. împreună cu laptele şi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu dovlecei II
29 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 250 g orez decorticat 1 ceapă 1 morcov 1
legătură mărar 1 lingură vegeta 3-4 linguri ulei Mod de preparare:
Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu puţină apă şi ulei, se adaugă
dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari şi se amestecă câteva minute.
Separat, se pune la fiert orezul…
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de loboda
29 October 2010
Ingrediente: 500 g carne afumată 1 poală de lobodă câţiva căţei de
usturoi 1 lingură de faină 1 pahar lapte dulce 1 ceaşcă lapte acru 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierbe
carnea. Se grijeşte loboda, se taie fâşii .Se toacă verdeaţă şi usturoi.
Se desface faina în lapte…
Read more »
Read more »
Sos de mere
29 October 2010
Ingrediente: 500 g mere acrişoare 200 g miere de albine 2 pliculeţe
zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 praf scorţişoară 50 g apă Mod de
preparare: Merele se spală, se curăţă, se taie cubuleţe şi se înăbuşă la
foc mic, cu 50 g apă. Se dau prin robotul de bucătărie, obţinân-…