Retete de Paste:
Evian Punch Cocktail
9 September 2009
Calitate
– fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie –
No-alcool drinks Decoraţiune – 2 felii de ananas pe margine şi cireşe
verzi Se serveste la orice oră Ingrediente 80 g suc de mărar 50 g suc de
morcovi 70 g suc de mere 40 g ananas tăiat în bucăţi…
Read more »
Read more »
Pui cu bere şi ardei iute
9 September 2009
Ingrediente:
două kg piept de puii 5 ardei iuţi roşii în oţet 300 g ceapă 50 g
usturoi 50 g roşii în bulion 1.500 ml bere neagră 800 g arpagic oregano
250 ml ulei 50 g sare Mod de preparare: Pieptul de pui se taie
julienne şi se rumeneşte în ulei. Usturoiul se pisează.…
Read more »
Read more »
Prajiturele cu nuci si cacao
8 September 2009
Ingrediente:
150 g ciocolata 125 g unt 150 zahar vanilat 2 oua 125 g faina un plic
de praf de copt un plic de zahar vanilat 200 g nuci tocate Pentru
glazura: 100 g unt 60 g cacao foarte inchisa la culoare putina sare 100 g
de zahar pudra Mod de preparare Sc pun…
Read more »
Read more »
Cartofi copti
8 September 2009
Ingrediente:
8 cartofi noi 30-40 g unt 2 rosii 8 felii de cascaval 1 ardei gras
chimen 2-3 catei de usturoi ulei sare Mod de preparare: Se aleg 8
cartofi mari sau 12 cartofi mijlocii. Se spală foarte bine şi se fierb
20-25 minute. Se lasă puţin să se răcească şi se taie în jumătăţi.…
Read more »
Read more »
Sos de bere neagra
8 September 2009
Ingrediente:
500 g miere 300 g ketchup 500 ml bere neagră 50 g sare 5 g piper 250 g
sos Worchesterhire Mod de preparare: Se pregăteşte din mierea ţinută
pe foc mic, peste care se adaugă ketchupul, sarea, piperul, sosul
Worchesterhire şi berea neagră. Se lasă la fiert până când se leagă. Se
foloseste…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de tomate (video)
8 September 2009
Ingrediente:
3 fresh tomatoes 1 spicy red or green pepper ½ red onion 1 scallion 3
tbsp olive oil salt and pepperjuice from half a lemon salt and pepper
coriander leaves 1 mixing bowl 1 sharp knife 1 cutting board 1 serving
bowl 1 spoon Poate fi servit ca un preparat ca fel principal…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu bere
8 September 2009
Ingrediente:
două kilograme de pulpă de porc cu şorici un kg de arpagic un kg de
morcovi un litru de bere cuişoare ulei piper sare legume Mod de
preparare: Se spală pulpa de porc, se dă cu sare şi se împănează cu
morcovi. Se înţeapă şoriciul şi se împănează cu boabe de cuişoare. Apoi,
pe…
Read more »
Read more »
Oua umplute
8 September 2009
Ingrediente:
6 ouă 3 ficăţei de pui fierţi şi pasaţi (sau o cutie cu pateu de ficat)
pătrunjel verde tocat foarte mărunt maioneză sare piper Mod de
preparare: Ouăle fierte tari se curăţă şi se taie în două pe lungime.
Gălbenuşurile se scot şi se amestecă cu ficăţeii pasaţi, pătrunjelul
tocat, sare, piper şi…
Read more »
Read more »
Chec cu migdale
8 September 2009
Ingrediente:
140 g unt 250 g zahar 4 oua 1 lamaie 210 g faina 1 plic cu praf de copt
150 g fulgi de ciocolata sare Pentru decor: 50 g migdale 30 g zahar
Mod de preparare: lntr-un castron, amestecă energic zahărul cu untul şi
gălbenuşurile până obţii o cremă albă consistentă. Adaugă albuşurile…
Read more »
Read more »
Painici umplute
8 September 2009
Ingrediente:
300 g faina 100 g unt 30 g drojdie de bere 3/4 ml lapte 1 lingurita cu
zahar 2 oua sare Pentru umplutura: 500 g carne de porc mai slaba sau pui
2 cepe 2 ardei grasi 2 oua 300 g cascaval 1 cutie ciuperci Mod de
preparare: Dizolvă drojdia în laptele călduţ.…
Read more »
Read more »
Istoria berii
7 September 2009
Berea
la egipteni şi la babilonieni La egipteni (începând cam de la anul
3.000 î.C.), berea a avut o importanţă şi o răspândire majore. Se credea
că descoperirea ei se datora zeului Ra, care le dăruise oamenilor
berea. Supuşii faraonilor erau obişnuiţi încă din copilărie s-o
consume, berea fiind considerată deopotrivă aliment şi băutură cu…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si ciuperci
7 September 2009
Ingrediente:
1 cana cu orez 1 cutie cu mazare 1 cutie cu ciuperci 2 ardei grasi de
diferite culori 1 telina 1 morcov 3 cepe 1 cub concentrat de legume 1
legatura de marar 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de
preparare: Dizolvă concentratul într-un litru de apă fierbinte. Taie
legumele cubuleţe…
Read more »
Read more »
Lasagna vegetala cu dovlecel
7 September 2009
Ingrediente:
500 g lasagna 600 g branza de vaci 300 g cascaval 3-4 oua 1 dovlecel
Pentru sos de rosii: 2 linguri ulei de masline 3 cepe 2 catei de usturoi
2 frunze de telina tocate 500 g rosii 100 ml vin alb sec cimbru sare
piper Mod de preparare: Pregăteşte sosul de roşii.…
Read more »
Read more »
Cozonac rulat cu crema de nuci
7 September 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 30 g drojdie 200 ml lapte călduţ 70 g zahăr 500 g făină
un praf de sare 100 g unt topit 2 ouă coaja rasă de la o lămâie Pentru
umplutură: 200 g de nuci esenţă de vanilie 120 g zahăr o linguriţă de
cacao si o lingură de lapte o linguriţă…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu branza
7 September 2009
Ingrediente:
3 dovlecei de mărime potrivită 250 g brânză telemea sau caşcaval 200 ml
smântână 50 g unt 2 ouă mărar piper pesmet Mod de preparare:
Dovleceii spălaţi şi necurăţaţi se fierb în apă cu sare timp de 10
minute. Reci se taie în jumătăţi pe lungime, li se îndepărtează mijlocul
şi se aşază…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de fasole neagra (video)
7 September 2009
O
reteta video despre cum se prepara supa de fasole neagra. Ingrediente:
100 g tinned black beans , (in own juice) 3 tbsp olive oil 1 red onion ,
peeled and sliced 3 garlic cloves , peeled and finely chopped 3 fresh
chillies , finely chopped 2 tbsp tomato purée 1 ltr chicken stock 1…
Read more »
Read more »
Cuba Libre Cocktail
7 September 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mijlociu
Familie – Highball Categorie – Rum drinks Decoraţiune – ştir Se
serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl rom alb sucul de la o jumătate
de lămâie cola Este una dintre cele mai cunoscute şi consumate băuturi
din lume. Preparare: Cuba…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez si stafide
7 September 2009
Ingrediente:
varza acra sau dulce o cana de orez o cana de apa 2 cepe 50 g stafide
patrunjel marar piper macinat pasta de tomate 1-2 foi de dafin Mod de
preparare: Pentru aceste sarmale se poate folosi varza acră sau dulce,
însă este de preferat cea acră. O cană de orez se pune…
Read more »
Read more »
Crema cu verdeata – dressing
6 September 2009
Ingrediente: 125 g margarina 10 fileuri de sardine sucul si coaja rasa
de la o lamaie 1 catel de usturoi 1 lingurita capere sare piper Mod de
preparare: Pasati 125 g margarina cu 10 fileuri de sardine, sucul si
coaja rasa de la 1 lamaie, 1 catel de usturoi, 1 linguria de capere.…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei
6 September 2009
Ingrediente: 3-4 dovlecei potriviţi 3-4 legături mărar 1 gălbenuş 1
linguriţă muştar 250 ml ulei 1 iaurt mare Mod de preparare: Dovleceii
se curăţă de coajă şi se fierb în apă cu sare, dar aveţi grijă să nu se
sfărâme. După ce s-au răcit se taie în rondele de circa 1 cm grosime.…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu alune
6 September 2009
Ingrediente:
5 linguri cu orez 2 morcovi 150 g mazăre 200 g şuncă 1 iaurt mare 1
lingură zahăr 1 legătură pătrunjel 100 g alune sărate sare piper Mod
de preparare: Fierbeţi separat orezul şi mazărea. Radeţi morcovii prin
răzătoarea cu ochiuri mari iar şunca o tăiaţi cubuleţe mici. Amestecaţi
totul cu alunele şi…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu smantana
6 September 2009
Ingrediente:
400 g cartofi noi o ceapa 2-3 morcovi 1 pâstârnac o lingura unt 100 g
smântână sare piper o legătură mărar 1 -2 linguri oţet Mod de
preparare: Toate legumele se curăţă şi se spală. Morcovii, ceapa şi
păstârnacul se taie în sferturi şi se pun la fiert în 1,2-1,5 l de apă…
Read more »
Read more »
Vinete cu umplutura de carne tocata
6 September 2009
Ingrediente:
4 vinete 1 ceapă 1 ardei verde 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 200
g brânză de capră 200 g carne tocată de vită sare, piper piper cayenne
125 ml supă Mod de preparare: Spălaţi vinetele, curăţaţi-le, tăiaţi-le
pe lung şi îndepărtaţi-le pulpa. Tocaţi mărunt 100 g din pulpă.
Pregătiţi ceapa şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Brazilian Bean Risotto Nest (video)
6 September 2009
Cordial Cobbler Cocktail
6 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – goblet mare Familie – Cobbler
Categorie – Cordial drinks Decoraţiune – 2 cireşe roşii conservate în
alcool, paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g vodka 30 g
Cordial Campari sifon fructe proaspete Cobbler sunt băuturi tipic
americane, slab alcoolizate, de consumat în…
Read more »
Read more »
Pasta de peste
6 September 2009
Din
peste mic si chiar din peste cu oase mici se poate prepara o pasta
delicioasa, folosita pentru realizarea de tartine. La 2 kg peste
(curatat si eliminat capul) se adauga 50 g de otet de 9 grade, 200 ml
apa, 300 ml ulei, sare, piper boabe, foi de dafin. Se asaza pestele
intr-o cratita,…
Read more »
Read more »
Scrumbii cu ciuperci
5 September 2009
Ingrediente:
4 scrumbii de câte 250-300 g fiecare 200 g ciuperci două cepe uscate 3
fire de ceapă verde un pahar de vin alb sec o lămâie două gălbenuşuri
120 g unt o legătură mică de pătrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Se curăţă ciupercile şi ceapa uscată, se taie julienne, iar
ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktail Dry Martini
5 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie
– Vermouth drinks Decoraţiune – esenţa uleioasă de la o coajă de lămâie
sau o măslină Se serveste înainte de mese Ingrediente: 8/10 gin
2/10 vermouth dry La fel ca puţine altele, este reprezentantul
băuturilor amestecate: este, într-adevăr,…
Read more »
Read more »
Ardei cu o crema fina de pui
5 September 2009
Ingrediente:
1 file din piept de pui (cea. 150 g) sare 1 crenguţă de mentă 1 căţel
de usturoi 1/2 felie de pâine salbă 150 g ardei gras roşu 25 g miez de
nucă măcinat 45 g iaurt natural piper câte 1 vârf boia de ardei iute şi
dulce pătrunjel pentru ornat Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Vegetarian Moqueca (video)
5 September 2009
Cops Reviver Cocktail
5 September 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă dublă de cocktail
Familie – Sherbet’s Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – coaja
uriei lămâi, tăiată în spirală şi o felioară de lămâie pe margine Se
serveste la orice oră Ingrediente: câteva bucăţele de lămâie verde o
linguriţă de miere o…
Read more »
Read more »
Crap pescaresc
5 September 2009
Pestele, curat de solzi si intestine, se spala, se taie in felii, se
sareaza si se pune cu usturoi tocat, 2 ardei grasi taiati fideluta,
piper si cimbru intr-o tava cu ulei, la cuptor. Se rumeneste bine, dupa
care se pune cate o felie de rosie pe fiecare bucata de peste,
rumenindu-se si ele.…
Read more »
Read more »
Rosii a la grec
4 September 2009
Ingrediente:
8 roşii 2 linguri pastă de roşii 1 cutie fasole albă – boabe (425 ml) 2
căţei de usturoi 200 g brânză feta 2 linguri pătrunjel tocat (proaspăt
sau congelat) 1 lingură rozmarin tocat sare piper 2 linguri ulei de
măsline Mod de preparare: Spălaţi roşiile, apoi tăiaţi fiecăreia un
capac şi, cu…
Daiquiri Cocktail
3 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese
Ingrediente: 6/10 rom alb 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr In
versiunea tradiţională, acest cocktail este strămoşul marii familii a
cocktailurilor Daiquiri. Se pare că a…
Read more »
Read more »
Castraveti cu umplutura de masline
3 September 2009
Ingrediente:
2 castraveti pentru salata 150 g branza feta 1 catel de usturoi 50 g de
masline fara samburi piper 150 ml smantana 1 plic amestec ierburi
Provence 1/2 ardei gras Mod de preparare: Spălaţi castraveţii,
curăţaţi-i şi tăiaţi-i pe lung. Cu ajutorul unei linguri, îndepărtaţi
seminţele din fiecare jumătate. Fărâmiţaţi brânza feta cu…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti de post
3 September 2009
Ingrediente:
12-15 buc. ardei de mărime potrivită 1,5 kg cartofi 4-5 cepe mari 4-5
roşii mari coapte bine piper după gust 1 linguriţă Vegeta cimbru după
gust sare verdeaţă (pătrunjel pentru ornat) 100-150 g ulei Mod de
preparare: Ceapa se taie mărunt, de asemenea şi roşiile, care au fost în
prealabil decojite, şi se…
Read more »
Read more »
Supa cu galusti
3 September 2009
Ingrediente:
4-5 morcovi mari o radacina de patrunjel o telina 1-2 ardei verzi o
ceapa 2 catei de usturoi sare un ou 4-5 linguri gris 200 g de branza de
vaci 20 g de unt un dovlecel o legatura de patrunjel Mod de preparare:
Se curăţă toate rădăcinoase-le şi zarzavaturile, se spală şi se pun…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu ceapa si rosii
3 September 2009
Ingrediente:
4 pulpe pui 4-5 cepe mici 10 ciuperci 6 rosii mari o crenguta de
rozmarin 4-5 linguri de ulei sare piper asortat Mod de preparare: Se
curăţă şi se spală pulpele de pui, se pârlesc puţin pe flacără, se dau
cu sare şi piper şi se pun în ulei la prăjit. Se rumenesc…
Read more »
Read more »
Gustari rapide si apetisante
3 September 2009
Ingrediente:
500 g piept de pui fara os sare piper alb unt 4 felii mari de paine
prajita 4 frunze de salata crema de branza 2 oua fierte 1-2 fire de
usturoi verde o lingura de ulei masline Mod de preparare: Pieptul de
pui se curăţă de pieliţe, se porţionează în patru fâşii mari,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cinco De Mayo (video)
3 September 2009
Ingrediente:
2 tbsp Canola or vegetable oil 1 cups (250ml) chopped onion 2 garlic,
minced 1 tbsp ancho or chipotle chili powder 1 tbsp chopped fresh thyme ,
or 1 tsp. dried 1⁄8 tsp cinnamon 1⁄8 cloves 1⁄8 allspice 3 cups (750ml)
chicken stock or broth, divided 1 cups (250ml) peeled chopped tomatoes ,
or…
Read more »
Read more »
Budinca de praz cu cartofi
3 September 2009
Budinca
de praz cu cartofi din: cartofi, paz, branza de vaci, smantana, marar,
oua, unt si pesmet. Ingrediente: 4 cartofi mari un praz mare 200 g de
branza de vaci 100 g de smantana 1-2 legaturi de marar 2 oua fierte 2
oua crude 50 g unt 2-3 linguri de pesmet Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Strudel cu dovleac
3 September 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 250 g faina 40 ml apa minerala 50 g iaurt 2-3 linguri de
ulei de masline 20 g unt 1 ou un praf de sare Pentru umplutura: 500 g
dovleac fara coaja un cubulet de unt 10 linguri de zahar un praf de sare
1-2 lingurite de scortisoara 2-3 pliculete de zahar…
Read more »
Read more »
Czarina Cocktail
2 September 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – vodka Pahar – cupă de cocktail Categorie –
Vodka drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente: 2/4 vodka 1/4 vermouth dry 1/4 apricot brandy o picătură de
angostura Este unul dintre primele cocktailuri nord-americane, după
sfârşitul celui de-al doilea război mondial, în care este…
Read more »
Read more »
Sarmale in frunze de sfecla (de post)
2 September 2009
Ingrediente:
4-5 cepe mari 1 pastarnac 2 morcovi 1 cana orez 1 cana apa 1 lingura
biovegetal bulion piper smantana frunze de sfecla Mod de preparare: Se
călesc 4-5 cepe mari, 1 păstârnac, 2 morcovi; se adaugă 1 cană orez, 1
cană apă, 1 lingură Biovegetal, bulion, piper. Se fierb până absoarbe
orezul apa.…
Read more »
Read more »
Scaricica de porc cu legume
2 September 2009
Ingrediente:
600 g de scaricica de porc 3-4 ardei 6 cartofi sare piper cimbru 3-4
catei de usturoi Mod de preparare: Se taie scăricică de porc în bucăţi
potrivit de groase şi se prăjesc în sucul propriu. Grăsimea pe care o
lasă este suficientă pentru acest preparat. Se taie ceapa în jumătăţi şi
se…
Read more »
Read more »
Mancare de masline de post
2 September 2009
Ingrediente: 1/2 kg măsline 1/2 kg ceapă 1/2 kg roşii coapte (sau 1-3
linguri bulion) 1 lămâie 100 ml ulei sau mai mult, după preferinţă
(mâncare mai slabă sau mai grasă) Mod de preparare: Măslinele se fierb
bine înainte, pentru a fi desărate. Ceapa se toacă fideluţă şi se
căleşte în ulei până…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac
2 September 2009
Pentru
aluat: 250 g făină o linguriţă de praf de copt 30 g zahăr pudră 70 g
nuci 125 g unt 2 linguri lapte făină şi grăsime pentru tapetat tava
puţină sare Pentru umplutură: 700 g dovleac (pulpă fără seminţe) 100 ml
frişca 50 g zahăr pudră o linguriţă de scorţişoară zeama de la o…
Read more »
Read more »
Ciorba lipoveneasca
2 September 2009
Ingrediente:
2 cepe 2 morcovi 1 sfecla mica 1 pastarnac 1 felie telina 2 cartofi 3
rosii 2 ardei apa peste – somn, stiuca sau crap Mod de preparare: Se
fierb legumele taiate marunt (2 cepe, 2 morcovi, 1 sfecla mica, 1
pastarnac, 1 felie telina, 2 cartofi, 3 rosii, 2 ardei) in 3…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spicy Mexican Dip (video)
2 September 2009
Ingrediente:
3 red onions , chopped into small dice 3 red peppers , chopped into
small dice 3 green peppers , chopped into small dice 300 g cheddar
cheese , grated 12 slices of processed cheese 300 g cream cheese 3 tbsp
chilpotle chilli purée salsa 3 tbsp vegetable oil 1 tbsp dried chilli
flakes…
Read more »
Read more »
Aperitive calde
2 September 2009
Ingrediente:
Pentru umplutura: 150 g crema de branza 8 rosii foarte mici 8 felii de
sunca presata Pentru aluat: apa sare 20 g drojdie 200 g faina 6 linguri
de ulei 2-3 linguri de lapte Mod de preparare: Pentru aluat se
amestecă toate ingredientele până se formează coca de pâine. Se lasă să
crească…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu costita
2 September 2009
Ingrediente:
600 g fasole uscata o ceapa rosie zeama de lamaie 2 linguri ulei de
masline 200 g piept de porc afumat sau 200 g de bacon afumat 100 g
cascaval 50 g crutoane de paine sare piper Mod de preparare: Boabele
de fasole se pun intr-un bol cu apa calda si se lasa…
Read more »
Read more »
Pui cu pere
1 September 2009
Ingrediente:
4 pulpe mari 4 linguri de ulei de masline o crenguta de cimbru sare
piper o lingura de miere un cubulet de unt 1-2 morcovi o telina o ceapa
30 g unt 4 pere mari 1-2 linguri de miere Mod de preparare: Se spala
pulpele si se curata de pielite. Se ung cu…
Read more »
Read more »
Originile berii
1 September 2009
Originile
berii sunt cât se poate de vechi. Nu se ştie unde a fost produsă
pentru prima oară: unii spun că în Mesopotamia, alţii în Egipt, în
Insulele Orkney ori altundeva. In schimb, ceea ce ştim cu certitudine
este că denumirea provine din latinescul bibere, care înseamnă „a bea".
După legendă, „inventatorul" berii…
Read more »
Read more »
Saramura de peste
1 September 2009
Saramura de peste se poate face din orice fel de peste. Pestele nu se
sareaza, dar trebuie uns bine cu ulei, deoarece se lipeste mai tare
decat alta carne. Gratarul trebuie sa fie foarte bine incins. se frige
peste 8-10 minute pe o parte si tot atat pe cealalta, deoarece se
rumeneste mai greu,…
Read more »
Read more »
Turtite cu dovleac
1 September 2009
Ingrediente:
4 ouă 400 g dovleac fiert 200 g miere 100 g de nuci fin măcinate o
linguriţă de scorţişsoară 250 g făină integralăă un pliculeţ de zahăr
vanilat un pliculeţ praf de ccopt 50 g seminte de dovleac Mod de
preparare: Se curăţă dovleacul de coajă şi de seminţe şi se rade pe…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu portocala
1 September 2009
Ingrediente:
4 pulpe mari sare piper zeamă de lămâie 1-2 linguri cu miere 4
portocale 50 g unt un morcov o ţelină un ardei verde un fir de praz un
măr acru un fir de busuioc Mod de preparare: Se curăţă şi se spală
pulpele, se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant…
Read more »
Read more »
Columbia Skin Cocktail
31 August 2009
Calitate - slab alcoolizat Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – cupă
dublă de cocktail Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – un praf de
cafea măcinată Ingrediente: o jumătate de porţie de îngheţată de
cafea de cafea o jumătate de porţie de îngheţată de vanilie 3 cl rom
ambrat un cl…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc cu leustean
31 August 2009
O
reteta de bors pescaresc cu rosii, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel,
sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 kg peste marunt 1/2 kg peste
mare 3/4 l bors 2 l apa 2 rosii 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 1 legatura
patrunjel sare piper leustean Mod de preparare: Zarzavatul (in afara
de cartofi) se taie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara BBQ Argentinean Ribs With Chimichuri (video)
31 August 2009
Ingrediente:
4 beef short ribs salt and pepper 4 tbsp olive oil and for the
chimichuri: 1 bunch parsley, chopped 8 garlic cloves, minced 250 ml
olive oil 60 ml white wine vinegar 40 ml water 1 tsp salt 1 tbsp oregano
½ tsp chilli flakes ½ tsp ground black pepper 1 tray 1 blender…
Read more »
Read more »
Crema englezeasca
31 August 2009
Ingrediente: un litru lapte aromatizat 8 gălbenuşuri scorţişoară
(vanilie) 200 g zahăr coajă de lămâie (sau portocale) Mod de
preparare: Laptele se pune la încălzit împreună cu scorţişoara (vanilia)
şi coaja de lămâie, până se încălzeşte bine, dar să nu dea în foc. Se
freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se toarnă laptele cald…
Read more »
Read more »
Devonshire Scones
31 August 2009
Ingrediente: 3 căni de făină un pacheţel de praf de copt două linguri
de zahăr 60 g unt tăiat bucăţele 250 ml lapte un ou bătut pentru uns
gem de căpşuni (caise) frişca, pentru servit Mod de preparare: Incingi
cuptorul la 210°C. Ungi otavă cu ulei. Cerni făina (în care s-a
amestecat praful…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui a la grec
31 August 2009
Ingrediente:
1 pui sau 800 g spata de pui sau 1 kg aripioare de pui 1 ceapa 2
morcovi 1 radacina patrunjel 3-4 cozi de telina 2 oua 150 ml lapte gras
zeama de la o lamaie mare 4 linguri orez 100 g smantana patrunjel verde
marar verde piper boabe 1/2 lingurita sare 3 linguri…
Read more »
Read more »
Peste cu maioneza
31 August 2009
Ingrediente: 1 salau zarzavat ca pentru supa 1 foaie de dafin boabe de
piper delikat 300 de g maioneza 1 lingura de otet Mod de preparare:
Zarzavatul curatat, spalat si taiat cuburi se pune la fiert in apa cu
putina sare si delikat. Dupa ce a fiert se scoate, iar supa se acreste…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu fasole verde
31 August 2009
Ingrediente: 500 g piept de pui 500 g fasole verde o ceapa alba zeama
de la o lamaie 2 linguri de ulei de masline o lingura de miere sare
piper o rosie 2 oua fierte 50 g cascaval ras Mod de preparare: Fasolea
verde se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă…
Read more »
Read more »
Coconut Dream Cocktail
30 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – Cremă de cacao drinks Decoraţiune – fără Se
serveste după-amiază Ingrediente: 3/10 cremă de cacao albă 2/10 cremă
de banane 4/10 frişca 1/10 cremă de cocos Apărut prin anii ’60, are, în
ciuda timpului care s-a…
Read more »
Read more »
Ciorba cu perisoare cu stiuca sau peste alb
30 August 2009
Ingrediente: 1,5 kg ştiucă (sau peşte alb) 350 g ceapă 200 g franzelă
150 g morcov 100 g albitură 400 g roşii 100 g orez 2 ouă 100 g lămâie
150 g smântână 100 ml ulei 2 legături pătrunjel verde 2 legături
leuştean Mod de preparare: Se trec de două ori prin maşina de…
Cum se prepara Pui si Quesadilla cu branza (video)
30 August 2009
Ingrediente: 2 flour tortillas 75 g grated cheddar cheese 1 chicken
breast, sliced in half horizontally 2 tbsp olive oil 1 tomato, sliced 1
tsp oregano 1 tbsp lemon juice salt and pepper 1 frying pan with lid
tongs 1 spatula 1 spoon 1 bowl 1 grill pan 1 cutting board 1 knife …
Read more »
Read more »
Supă uşoară de legume
29 August 2009
Ingrediente: 200 g varză albă 200 g conopidă 1 dovlecel 100 g fasole
verde 2 roşii 300 g dovleac 2 morcovi verdeaţa de la 2 ţeline 200
g boabe de fasole albă (conservă) 1 l supă sare piper Mod de
preparare: Pregătiţi legumele, tăiaţi varza bucăţi potrivite şi
desprindeţi conopida în bucheţele. Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Tartă cu ceapă şi roşii
29 August 2009
Ingrediente: 2 cepe 1 lingură unt 150 g roşii 40 g brânză camembert 1
ou 40 g cremă de brânză sare piper 1/4 pachet amestec aluiat pentru
pizza 1/2 linguriţă frunze de cimbru Mod de preparare: Curăţaţi ceapa
şi tăiaţi-o inele. Căliţi-o în untul încins. Pregătiţi roşiile şi
tiăiaţi-le în opt. Curăţaţi branza…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui si Galusti (video)
29 August 2009
Ingrediente: 1 medium roasting chicken 2 ltr chicken stock 1 tsp
bouillon powder 2 tbsp fresh parsely 1 onion 3 garlic cloves 220 g baby
carrots 3 celery stalks salt and pepper And for the dumplings: 200 g
flour 2 tsp baking powder 1⁄3 tsp baking soda 1 ½ tsp sugar 60 g cold…
Read more »
Read more »
Peste umplut cu ciuperci si stafide
29 August 2009
Ingrediente:
1 kg peşte 5 cepe mari 200 ml ulei, 1 vârf cuţit boia ardei 4 linguri
orez sare, piper măcinat 2 legături pătrunjel 150 g stafide 300 g
ciuperci Mod de preparare: Curăţăm de solzi peştele. Il spălăm, îl
despicăm pe şira spinării. Se scot afară intestinele, icrele sau lapţii
(dacă există), branhiile…
Read more »
Read more »
Supă cremă de dovleac cu bacon si ghimbir
29 August 2009
Ingrediente: 1 kg dovlec 1 morcov 2 cm ghimbir 1 ceapă 2 linguri
unt 1 l supă sare piper nucşoară 1 căţel de usturoi 200 g smântână 12
felii bacon (kaizer) Mod de preparare: Curăţaţi dovleacul şi
îndepărtaţi-i seminţele. De asemenea, curăţaţi morcovul şi ghimbirul,
apoi tăiaţi-le cuburi. Tocaţi ceapa şi căliţi-o în…
Read more »
Read more »
Cider Cup Cocktail
29 August 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie – Wine
drinks Decoraţiune – fructe de sezon Se serveste la orice oră
Ingrediente: 2-3 linguri de zahar pudra 5 cl Calvados 2 cl Benedictine o
sticla de cidru de mere 2, 3 sticlute mici de apa gazoasa diferite
fructe Este băutura Cup…
Read more »
Read more »
Tarta cu foetaj si creveti
29 August 2009
Ingrediente:
4 foi de aluat congelat (a circa 110 g) 400 g creveţi mici, decorticaţi
2 linguri ulei de măsline sare piper 2 căţei de usturoi 1 ardei iute
roşu 300 g cremă de brânză 50 ml smântână 2 linguri suc de lămâie 2
linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Dezgheţaţi aluatul,
incingeţi cuptorul…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez
28 August 2009
Ingrediente: 8 rosii mari 150 g orez cu bobul lung 1 dovlecel 1 morcov o
ceapa rosie o legatura de patrunjel verde sare piper alb 4 linguri de
ulei 1 fir de cimbru 200 ml suc de rosii Mod de preparare: Se spală
roşiile şi se curăţă de seminţe. Se lasă să se…
Read more »
Read more »
Marinata de peste din crap sau caras
28 August 2009
Ingrediente:
1 crap sau caras de 2-3 kg 2 pliculeţe boabe de piper 4-5 foi de dafin
1-2 linguriţe sare 1 cană apă 2 căni oţet 1 cană ulei Mod de
preparare: Se curăţă peştele de solzi şi i se îndepărtează branhiile şi
căpăţâna. Se porţionează în porţii egale, se spală foarte bine şi…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume si spanac
28 August 2009
Ingrediente: 200 g faina un ou 25 g drojdie 5 linguri de ulei un praf
de sare 5-6 linguri de lapte 2-3 linguri de apa 3-4 ciuperci suc de
orsii 1 ardei verde o ceapa rosie 100 g masline 1 rosie 100 g spanac
fiert Mod de preparare: Se pune într-un bol…
Read more »
Read more »
Bere vopsită cu E150
28 August 2009
Zahăr,
arome de guave şi lămâie, aditivi sunt ingredientele din compoziţia
unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai că
păcăleşte consumatorul, dar îl şi poate îmbolnăvi dacă este consumat în
mod frecvent. Berea blondă cu aromă de guavă Redd’s Sun nu este nici pe
departe ceea ce se vrea. Conform…
Read more »
Read more »
Salata de gulii cu cuburi de carne de vita
27 August 2009
Ingrediente:
1 leg. legume pentru supa 4 oase cu maduva 1 kg piept de vita fara
oase 10 gulii mijlocii (de cate 150 g) 6 linguri de otet (din vin rosu)
10 linguri de ulei sare piper negru macinat 8 linguri de verdeturi
asortate taiate marunt (de ex: patrunjel, marar, ceapa verde, fire de
marar…
Read more »
Read more »
Sos de cocktail
27 August 2009
O
reteta simpla de sos de cocktail din; chefir, gem sau jeleu de coacaze,
otet de mere, praf curry, sare de mare, piper negru, piper cayenne si
praf de ghimbir. Ingrediente: 100 g chefir 4 linguri gem / jeleu de
coacaze 4 linguri otet de mere praf curry sare de mare piper negru
macinat piper…
Read more »
Read more »
Claridge Cocktail
27 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks Decoratiune – fără Se serveste înainte de
mese Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/6 Cointreau 1/6 apricot
brandy Este clasicul pre dinner apărut în primii ani ai secolului trecut
şi are caracteristici evidente de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tarta cu fructe si branza cremoasa (video)
27 August 2009
Un
preparat dulce, bogat in vitamine si incredibil de delicios; este un
mix intre crema de zahar ars si prajitura cu branza, dar cu mai multa
aroma si personalitate. Este potrivit pentru o petrecere la care ti-ai
invitat multi prieteni. Se poate orna, dupa preferinta, cu fructe cu
proaspete si migdale. Cum se prepara tarta…
Read more »
Read more »
Omleta cu rosii si ciuperci
27 August 2009
Ingrediente: 6 oua 100 g cascaval o ceapa 4 ciuperci o legatura marar o
lingura smantana sare piper 2 rosii 2 linguri de ulei 50 ml suc de
rosii Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se
căleşte în puţin ulei. Ciupercile se spală şi se taie rondele, apoi se…
Read more »
Read more »
Tortuleţe cu gutui
27 August 2009
Ingrediente:
Aluat: 200 g făină 100 g unt 50 g zahăr 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit
de sare Umplutură: 500 g gutui 1 lămâie 4 linguri miere 7 foiţe de
gelatină 100 g glazură 120 g brânză de vaci 6 linguri de zahăr 1
vârf de cuţit de vanilie 100 ml frişca Mod…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu ciuperci
27 August 2009
Ingrediente: 8 ardei mari o mini-baghetă 200 ml lapte un ou 2 cepe 200 g
ciuperci proaspete sau congelate 100 g muşchi de porc o lingură de
seminţe de chimen grăsime pentru tavă 2 linguri de unt sare piper 2-3
frunze de busuioc pentru ornat Mod de preparare: Se pune într-un bol
laptele…
Read more »
Read more »
Crap la gratar
27 August 2009
Ingrediente:
1 crap mare cam de 5 kg 1 bucata slanina sare usturoi vin Mo de
preparare: Crapul se curata, se spala, se portioneaza, se sareaza si se
lasa 10 minute pentru a-l patrunde sarea. Gratarul incins se unge cu
slanina, dupa care se aseaza pe el bucatile de peste. Cand pestele este
bine…
Read more »
Read more »
Saramura de ten la gratar
27 August 2009
Ingrediente: 1 ten de cateva kg 50 ml ulei 1 capatana de usturoi 2
rosii 2 ardei grasi 2 ardei iuti 1 legatura leustean sare Mod de
preparare: Tenul necuratat de solzi si despicat pe burta in lungime se
sareaza foarte bine si se puna pe gratar pana se frige bine pe o…
Read more »
Read more »
Tarta cu şuncă şi porumb
27 August 2009
Ingrediente: 125 g brânză dulce de vaci sare 5 linguri ulei de floarea
soarelui 3 ouă 250 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 4 cepe verzi 100
g şuncă fiartă 1 cutie boabe de porumb 100 ml lapte 100 ml smântână
piper 100 g brânză telemea rasă Mod de preparare: Pentru aluat,…
Read more »
Read more »
Supă cu pui şi tăiţei
26 August 2009
Ingrediente:
1 pui 2 cm ghimbir 1 căţel de usturoi sare 10 boabe de piper 1
linguriţă pastă de roşii legume pentru supă (morcov, ţelină, etc) 1/2
legătură ceapă verde 2 ardei iuţi roşii 100 g paste 3 crenguţe
coriandru Mod de preparare: Acoperiţi puiul cu apă şi fierbeţi-l
într-o oală acoperită cu un…
Read more »
Read more »
Cum se prepara creveti cu Moqueca Blinis (video)
26 August 2009
Pastravi in cetina ( harzob de brad )
26 August 2009
Ingrediente: câţiva păstrăvi mărar uscat cimbru sare Preparare: Se
spală bine păstrăvul curăţat de intenstine şi se sărează după gust.
Intr-un loc bine ferit de vânt se face în pământ o groapă. Se aprinde în
ea un foc de crengi de brad. Când jarul este bine încins şi s-a
acoperit de o pulbere fină…
Read more »
Read more »
Champagne Pick-me-up Cocktail
26 August 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – cognac Pahar – flute Categorie – Wine
drinks Decoraţiune – fără Se serveste înainte de mese, seara şi
noaptea Ingrediente: 5/10 cognac 4/70 suc proaspăt de portocale 1/10
sirop de rodii şampanie După unele opinii, ţara sa de origine ar fi
Franţa anilor ’40; după altele, America anilor…
Read more »
Read more »
Sufleu cu broccoli
26 August 2009
Ingrediente:
200 g făină 150 g unt sare 600 g broccoli 1 ceapă 1 linguriţă ulei 30 g
miez de nucă tocat 3 ouă 250 ml smântână 6 linguri parmezan ras piper
nucşoară rasă 200 g roşii cherry Mod de preparare: Frământaţi făina cu
untul şi 1/2 linguriţă sare. Formaţi o sferă din aluat, înfăşuraţi-l…
Read more »
Read more »
Marinata de peste
26 August 2009
Se
da prin făină amestecată cu boia bucăţi de peşte şi se prajesc în ulei,
apoi se pun deoparte. Se rad două cepe mari, un morcov subţire, o
ţelină, le amestecăm cu un păhărel de ulei rece şi le fierbem înăbuşit.
In timpul fiertului adăugăm usturoi, bulion subţiat cu apă, o foaie de
dafin, câteva…
Read more »
Read more »
Prajitură cu gutui si migdale
26 August 2009
Ingrediente:
Pentru gutui: 500 ml vin alb 100 g zahăr 2 fructe stea 1/2 lămâie 5
gutui ( circa 275 g) Pentru aluat 250 g unt moale 200 g zahăr 1 vârf de
cuţit de sare 5 ouă 250 g făină 50 g amidon 2 linguriţe praf de copt 50 g
migdale măcinate 4 linguri…
Read more »
Read more »
Supă cu legume şi carnati
26 August 2009
Ingrediente: 500 g cartofi 200 g ţelină 2 morcovi mari 1/2 legătură
maghiran 4 linguri ulei 100 g grâu integral 1 linguriţă chimen 1,51 supă
2 tulpini praz 4 cârnaţi (sau crenvurşti) sare piper Mod de
preparare: Pregătiţi cartofii, ţelina şi morcovii şi tăiaţi-i cubuleţe
potrivite. Spălaţi maghiranul şi tocaţi-l mărunt. Incingeţi uleiul…
Read more »
Read more »
Mancare cu legume si carne, inabusita la cuptor
25 August 2009
Ingrediente: câte 200 g carne de vacă, viţel şi spată de porc sare
piper 1 ceapă mare 500 g cartofi 1 tulpină de praz 150 g ţelină 300 g
morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 250 g varză albă verdeaţa de la 1
ţelină 1 lingură ulei nucşoairă rasă 1 linguriţă maghiran uscat 600
ml…
Read more »
Read more »
Borş pescăresc cu somn sau crap
25 August 2009
O
reteta de bors pescaresc cu somn sau crap si ceapa, ardei gras, rosii,
hrean, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg peşte
mărunt 1 kg peşte mare (crap sau somn) 2 cepe 2 ardei graşi 4-5 roşii 1
rădăcină hrean 1 rădăcină pătrunjel 1,5 l apă 1 l borş pătrunjel verde
leuştean sare…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de fructe cu 2 sosuri (video)
25 August 2009
Ingrediente:
2 peaches Half pineapple 1 orange 2 bananas Half melon A few
strawberries Mixed berries A few mint leaves for the caramel vanilla and
lemongrass sauce: 120 g sugar 75 ml water Half vanilla bean 1
lemongrass stalk, chopped 1 lime, juiced for the orange brandy sauce: 1
orange, juiced 2 tbsp brandy 1…
Ardei umpluti englezesti
25 August 2009
Ingrediente: 10 ardei graşi 300 g carne afumată fiartă 4 ouă fierte
tari 2 castraveţi mici muraţi 250 ml smântână 60 g unt sare Mod de
preparare: Ardeii se taie în două, se curăţă de cotor şi seminţe, apoi
se umplu cu carnea afumată şi tăiată mărunt, amestecată cu ouăle şi
castraveţii tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail exotic cu ananas
24 August 2009
Ingrediente:
50 ml rom 50 ml smantana pentru frisca (pastrata jumatate de ora la
congelator) 60 ml suc de ananas 30 ml lichior crema din fructe exotice
100 g ananas fruct curatat sau ananas din compot Mod de preparare: Se
pastreaza cate doua sau trei bucati mai mari de ananas pentru ornat, iar
restul se…
Read more »
Read more »
Branza prajita
24 August 2009
O
reteta simpla de branza prajita cu cartofi, ceapa, svaiter, delikat,
piper negru macinat si patrunjel Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 100 g
svaiter 4 linguri de unt delikat piper negru macinat 3 linguri frunza
de patrunjel taiat marunt Mod de preparare: Se fierb cartofii si se
descojesc fierbinti. Se razuiesc mare si…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci si curry
24 August 2009
O
reteta simpla de omleta cu ciuperci champignon si bureti, unt, praf de
curry, sare, nucsoara, branza, castravete, rosii si usturoi verde.
Ingrediente: 100 g ciuperci chamipgnon 50 g bureti galbeni 2 linguri de
unt 1 lingurita praf de Curry (condiment indian) 1 catel de usturoi 4
oua sare nucsoara proaspat rasa 100 g branza…
Read more »
Read more »
Gogosele cu iaurt
23 August 2009
Ingrediente:
600 g iaurt 3 ouă 1 pliculeţ cu praf de copt 50 g zahăr 500 g făină 5
pliculeţe cu zahăr vanilat 1 plic cu zahăr pudră 1 linguriţă cu suc de
lămâie 1 linguriţă cu esenţă de rom sare ulei
Read more »
Read more »
Praz cu peste
23 August 2009
Ingrediente:
1 kg peste 750 g praz 100 ml ulei 10 g ceapa 50 g bulion 400 g rosii
150 g ardei gras 1 legatura verdeata 1 fir cimbru piper sare Mod de
preparare: Se curata prazul, se spala, se taie in bucati cu lungimea de
circa 10 cm, i se scoate miezul, care se…
Read more »
Read more »
Ananas umplut
23 August 2009
Ingrediente:
1 ananas 2 dovlecei 1 ceapa 4 rosii 1 ardei gras 300 g fructe de mare
asortate, congelate patrunjel 50 g margarina sare piper curry Mod de
preparare: Intr-un vas termorezistent uns cu margarina, amestecă orezul
spălat cu ceapa tăiată mărunt, dovlecelul trecut prin răzătoarea mică,
ardeiul şi roşiile tăiate cubuleţe. Adaugă fructele de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune coapte
23 August 2009
Ingrediente:
100 g unt 100 g zahăr 1 vârf de cuţit sare 2 ouă coaja rasă de la 1
lămâie 1 linguriţă praf de copt 200 g făină 1 kg prune coapte eventual
puţin lapte 2 linguri pesmet 2 linguri zahar tos Mod de preparare:
Puneţi într-un castron untul la temperatura camerei, zahărul şi 1…
Read more »
Read more »
Supă cu perişoare si usturoi
23 August 2009
Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 1 căţel de usturoi 1
lingură ulei 1 ceapă verde 150 g roşii cherry 250 g carne de porc
tocată 2 linguri sherry piper 1,51 supă 2 linguri sos de peşte 2
linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu
sare, conform indicaţiilor…
Read more »
Read more »
Supa strecurata
23 August 2009
Ingrediente: 2 morcovi 2 bucati păstârnac 1-2 bucati pătrunjel 1 ţelină
2 cepe 1/4 varză albă 4 cartofi sare Mod de preparare: Se curăţă
zarzavatul şi se taie în bucăţi mari. Se pune la fiert cu apă rece şi
sare. Apa se socoteşte aproximativ câte 1/2 l de persoană, ţinând seama
că prin…
Read more »
Read more »
Ciorba de zarzavat
23 August 2009
Ingrediente: 1 morcov 1/2 ţelină 1 pătrunjel 3 cepe 4 cartofi o mână de
fasole verde 4-5 roşii 2 ardei 1 dovlecel 1 vânătă 1/4 varză 2 linguri
unt sau margarina pătrunjel verde sare Mod de preparare: Tot zarzavatul
se curăţă şi se taie: ceapa se taie mărunt, morcovul, pătrunjelul, varza
şi ţelina în…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovleac cu smantana
23 August 2009
Ingrediente:
1 kg dovleac 1 l lapte 2 lingurite cu unt sau margarina 100 g smantana
sare seminte de dovleac rumenite cateva crutoane Mod de preparare: Taie
dovleacul cubuleţe şi pune-l la fiert la foc mic, acoperit, cu un pahar
cu apă, până se înmoaie. Scurge apoi zeama, dar fără să o arunci.
Zdrobeşte cubuleţele…
Read more »
Read more »
Galusti crocante
22 August 2009
Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund 2 oua 100 g parmezan 50 g
cascaval de oaie 200 g faina 50 g smantana 100 g mazare 100 g pesmet
sare ulei Mod de preparare: Dă caşcavalul şi parmezanul pe răzătoarea
mare. Spală bine orezul în mai multe ape reci, după care fierbe-l în…
Read more »
Read more »
Supă asiatică
22 August 2009
Ingrediente:
200 g paste asiatice pentru supă 1 tulpină de praz 2 cepe roşii 1 ardei
iute roşu 1 l supă pătrunjel 2 cm ghimbir 200 g germeni de soia sos de
soia 2 linguri fulgi de cocos Mod de preparare: Fierbeţi pastele conform
indicaţiilor de pe ambalaj. Tăiaţi prazul rondele, iar ceapa inele.
Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cruditati
22 August 2009
Ingrediente: 8 fire de telina (cu fire groase) 1 castravete (de sera) 3
zucchini de marime mijlocie (circa 1200 g fiecare) 5-7 cepe verzi 8
morcovi de marime mijlocie (fiecare de circa 100 g) 2 andive 4 mere
acrisoare 2 linguri. zeama de lamaie Mod de preparare: Telina (firul)
se taie in bucati…
Read more »
Read more »
Chili con carne picant
21 August 2009
Ingrediente: 3 linguri ulei 80 g şuncă afumată 1 ceapă 3 căţei de
usturoi 1 chili roşu 600 g carne tocată, de vită sare piper 2 linguriţe
chimen 1 ardei gras roşu 500 g roşii 1 cutie fasole Kidney (415 ml) 150 g
smântână 1 lingură pătrunjel tocat Mod de preparare: Incingeţi
uleiul…
Read more »
Read more »
Scrumbii cu sos englezesc
21 August 2009
Ingrediente: 4 scrumbii două pahare supă de zarzavat o lămâie o
linguriţă de amidon piper boabe sare o foaie de dafin Mod de
preparare: Se curăţă scrumbiile, se înlătură capul, se golesc de
intestine şi se spală bine cu apă rece. Se aşază într-o cratiţă cu o
cană (de supă de zarzavat, sare…
Read more »
Read more »
Chec aperitiv cu spanac si dovleac
21 August 2009
Ingrediente: 500 g spanac 2 oua 100 g iaurt 200 g malai 1 felie dovleac
200 g telemea de oaie 500 ml lapte 500 ml lapte 25 g drojdie 50 g faina
sare ulei Mod de preparare: Fierbe spanacul. Scurge-l, taie-l marunt
si caleste-l. Cand s-a racorit, adauga 100 g branza rasa, ouale…
Read more »
Read more »
Gulas in dovleac
20 August 2009
Ingrediente: 1 dovleac 4 cepe 100 g unt 2 catei de usturoi 15 g faina
25 ml otet 1 conserva cu rosii 1 ardei iute 5-6 cartofi boia dulce boia
iute 2 foi de dafin patrunjel Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi
căleşte-o în unt topit împreună cu usturoiul. Adaugă carnea tăiată
cubuleţe…
Read more »
Read more »
Tarte de nuci cu ananas
20 August 2009
Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă 200 g miere 200 g făină pentru
prăjituri un plic de zahăr vanilat 50 g de nuci tocate fin Pentru cremă:
800 g ananas din compot sau fruct 40 ml brandy un litru de frişca 2
linguri de miere 50 g de nuci măcinate fin 16 nuci întregi …
Read more »
Read more »
Champagne Cup Cocktail
20 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – goblet Categorie –
Wine drinks Decoraţiune - fructe de sezon şi paie Se serveste la orice
oră Ingrediente: 3-4 linguri de zahar pudra 5 cl brandy 3 cl triple sec
o sticla de sampanie 2 sticlute mici de apa gazoasa fructe diferite
Este…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole
20 August 2009
Ingrediente: 1 ciolan afumat 800 g fasole boabe 1 ceapa 2 morcovi 1
foaie de dain 1 lingura cu faina patrunjel marar ulei tarhon cimbru sare
piper Mod de preparare: Fierbe fasolea in doua-trei ape cu sare, la
foc mic, pana cand se inmoaie bine bobul si coaja. Separat fierbe
ciolanul. Caleste ceapa…
Read more »
Read more »
Salata de past
20 August 2009
Ingrediente: 200 g paste spirala 200 g cascaval 300 d sunca de praga
4-5 castraveti murati 100 g maioneza 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi
pisati sare piper Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu un praf
de sare, apoi trece-le printr-un jet de apă rece, să nu se lipească
între…
Read more »
Read more »
Risotto cu miel
19 August 2009
O
reteta simpla si delicioasa de risotto cu miel din: orez, carne de
miel, ceapa, rosii, vin, usturoi, ulei de masline, sofran, oregano,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 1 kg carne de miel 3 cepe
5-6 rosii 2 cesti cu vin 1 cutie cu rosii 3 catei de usturoi ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Fajitas (video)
19 August 2009
Ingrediente: 2 boneless chicken breasts 2 limes Half tbsp caster sugar 2
tsp dried oregano Half tsp cayenne pepper 1 tsp cinnamon powder 2
onions 1 red pepper 1 orange pepper 1 green pepper 3 tbsp vegetable oil
Parsley for garnishing Salt and pepper 1 sharp knife 1 chopping board 1
plate or small…
Read more »
Read more »
Sos de hrean
19 August 2009
Ingrediente: 200 g smantana (grasa) zeama de la o lamaie 4 linguri
hrean razuit miere lichida dupa gust sare de mare piper alb macinat 2
lingurite patrunjel taiat marunt 1 fir de patrunjel pentru ornat Mod
de preparare: Smantana se amesteca cu zeama de lamaie intr-un castron
sj se bate cu telul pana…
Read more »
Read more »
Salata verde ( cu frunza creata ) cu oua si peste ton
19 August 2009
Ingrediente: 8 oua 1 salata verde mare 2 ardei rosii 3 cepe mari 1
castravete (de sera) 370 g peste ton in ulei (2 conserve) 4 linguri de
ulei de peste(din conserva) 4 linguri de otet sare piper negru macinat 1
lingura mustar (picant) iute 2 linguri de marar taiat marunt 2 linguri
de…
Read more »
Read more »
Terminologia folosită la degustarea vinurilor
19 August 2009
Consistenta
Specialiştii consideră că examinarea vizuală a vinului începe din
momentul turnării acestuia în pahar. Fiecare vin are consistenţa sau
fluiditatea sa care cauzează zgomote speciale. Absenţa consistenţei
vinului este considerată ca un defect. Consistenţa vinului este
apreciată prin termeni ca: fluid, puţin consistent, destul de
consistent, consistent şi vâscos. Fluid - Termenul de fluid…
Read more »
Read more »
Tarta cu magiun
19 August 2009
Ingrediente: 200 g gem de prune 200 g nuca Pentru aluat: 1 ou 250 g
margarina 250 g zahar 600 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lamaie sare
Mod de preparare: Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare.
Adaugă oul şî bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Presară
făina şi…
Read more »
Read more »
Ciorba cu afumatura
19 August 2009
Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica
1 ardei gras 2 cartofi 50 g paste mai mici 1 cutie cu rosii decojite 1
legatura de patrunjel 1 legatura de leustean 1 l bors sare Mod de
preparare: Fierbe afumăturaîn apă. Adună spuma de câte ori este nevoie.…
Read more »
Read more »
Peste pane cu sote de legume
19 August 2009
Ingrediente: 4 bucati file de salau sau pangasius 3 oua 20 g pesmet 200
g mazare 100 g de fasole verde 400 g de cartofi 3-4 linguri ulei de
masline ulei pentru prajit 30 g unt o legatura de patrunjel sare piper
Mod de preparare: Se taie fileurile de peşte în jumătăţi astfel…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si pui
19 August 2009
Ingrediente: 8 pulpe superioare 300 g orez cu bob lung 1 dovlecel 1
vanata 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi de diferite culori 1 ceapa
50 g unt ulei Mod de preparare: Spală carnea de pui condimenteaz-o cu
sare şi piper după care aşaz-o într-o tava. Stropeşte cu ulei şi puţină
apă. Las-o…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu rosii gratinate
18 August 2009
Ingrediente: 1 kg piept de pui 8 rosii 2 ardei rosii 20 g cascaval unt
si pesmet pentru tava 2 linguri de ulei de masline mujdei de usturoi
cimbru sare piper Mod de preparare: Se spală şi se porţionează pieptul
de pui ca pentru şniţel, se dă cu sare şi piper si se…
Prajitura cu ciocolata, alune si rom
18 August 2009
Ingrediente: 300 g ciocolată menaj 125 g unt 150 g zahăr 6 ouă 6
linguri de rom 150 g alune de pădure sau nuci unt pentru uns tava Mod
de preparare: Ciocolata se rade şi se topeşte cu untul tăiat cubuleţe
la bain-marie. Se lasă deoparte să se răcească şi se mai amestecă…
Read more »
Read more »
Champagne Cocktail
16 August 2009
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – flote
Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o jumătate de felie de portocală
şi o cireaşă roşie Se serveste înainte de mese Ingrediente 1/10 brandy
9/10 şampanie un cub de zahăr câteva picături de angostura A apărut în
Franţa, prin anii ’20 ai…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca (video)
16 August 2009
Cum se prepara Mamaliguta Italieneasca.
Read more »
Read more »
Salata verde cu alune si cas de oaie
16 August 2009
Ingrediente: 100 ml suc de struguri 1 lingurita rasa de mustar 1
lingurita rasa de otet 1 lingurita rasa de ulei (de alune) 1 lingurita
rasa de ulei (de nuci) 2 lingurite rase de ulei din samburi de struguri
sare piper alb macinat 800 g salata verde 150 g alune 300 g cas de…
Read more »
Read more »
Muschiulet umplut
16 August 2009
Muşchiuleţii de porc se înţeapă cu un cuţit ascuţit fără să se ajungă
în cealaltă parte. Se face un orificiu cât mai larg pentru a intra multă
umplutură. Acest muşchi se pune la maşina de cârnaţi (sau chiar manual)
şi se umple cu pastă de cârnaţi. După aceea se întinde prapurul de porc
pe…
Read more »
Read more »
Cartofi prajiti cu fasole verde si pere
16 August 2009
O
reteta de cartofi prajiti cu cu fasole verde, ceapa, sare, pere, piper
alb, piper rosu si tarhon sau marar Ingrediente: 750 g cartofi fierti 2
cepe 250 g fasole verde sare 3 pere 6 linguri rase de ulei piper alb
macinat 1 varf de cutit de piper rosu macinat 1 legatura tarhon sau
marar…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu piept de pui
16 August 2009
Ingrediente:
12 paste canelloni 300 g carne tocată din piept de pui o ceapă 2-3
linguri ulei 150-200 ml supă de carne 200 g roşii decojite în suc de
roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper busuioc tarhon 75 g parmezan 1
ou mai mare sau două ouă mai mici unt şi pesmet pentru uns…
Read more »
Read more »
Lasagne cu rosii si carne tocata
16 August 2009
Ingrediente: 18 foi de lasagne 400 g carne tocata de porc si de vita o
ceapa o lingura de pasta de tomate 3-4 linguri de unt 150 ml vin alb 2
morcovi mici o telina mica 300 g rosii decojite in suc de rosii o
lingurita de patrunjel verde tocat marunt 2-3 crengute de…
Read more »
Read more »
Tort de fructe cu frisca si fructe
16 August 2009
Ingrediente: 8 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri faina frisca fructe:
ananas, kiwi, banane, stafide Mod de preparare: Separă albuşurile de
gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă 8 linguri zahărfrecand
in continuare, un praf de copt si galbenusurile treptat. Se adauga 8
linguri faina si se coace la foc potrivit intr-o tava…
Read more »
Read more »
Caruso Cocktail
15 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveste după
cină, seara şi noaptea Ingrediente: 1/3 gin 1/3 vermouth dry 1/3 cremă
de mentă verde Caruso este un clasic after dinner care după ce a intrat
printre cele…
Read more »
Read more »
Crema de iaurt
15 August 2009
Ingrediente:
500 g iaurt 60 g miere 1 ciocolata menaj 2 oua Mod de preparare:
Toate se amesteca bine cu mixerul. Crema de iaurt Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cum se prepara Macaroane cu Nuci (video)
15 August 2009
Cum se prepara Macaroane cu nuci
Read more »
Read more »
Laptuci (salata verde cu frunza mica) cu ficat si mere
15 August 2009
Ingrediente: 500 g laptuci 600 g ficat de vita taiat felii 1 lingura
rasa de faina 2 lingura rasa de margarina sau unt sare 3 mere
moi/vestejite 4 lingura rasa de ulei 2 lingura rasa de otet 1 lingurita
mustar (picant) iute piper negru pacinat Mod de preparare: Se rup
frunzele de salata.…
Read more »
Read more »
Castraveti inabusiti cu carne tocata
15 August 2009
O
reteta de castraveti inabusiti cu carne tocata de vita, ceapa, slanina,
ulei, sare, piper, praf de curry, zeama de legume si marar.
Ingrediente: 30 g slanina 2 cepe 4 castraveti mijlocii inabusiti 1
lingura rasa de ulei 400 g carne tocata de vita sare piper negru macinat
1 lingurita praf de Curry 125 ml…
Read more »
Read more »
Sos de iaurt cu verdeturi si usturoi
15 August 2009
Ingrediente: 400 ml iaurt natur 200 ml smantana 1 legatura marar
proaspat 1 lingurita sare grunjoasa 3 catei de usturoi zeama de la 2
lamai cateva felii de lamaie pentru ornat Mod de preparare: Intr-un
bol se amesteca 400 ml iaurt natur de buna calitate cu 200 ml smantana
si 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini (video)
15 August 2009
O
reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Passion Fruit Martini
Ingrediente: 2 passion fruits 50 ml Passion fruit flavoured vodka 10 ml
passion fruit Juice 5 ml lemon juice 10 ml passion fruit flavoured
liqueur 1 tsp passion fruit syrup some cubed ice 1 Knife 1 Chopping
board 1 Cocktail shaker 1 Cocktail strainer…
Read more »
Read more »
Salata bulgareasca cu busuioc si patrunjel
15 August 2009
Ingrediente: 4 ardei 4 rosii mari 8 castraveti 4 cartofi busuioc
patrunjel verde 2 linguri de ulei de masline zeama de la 1-2 lamai 150 g
de branza telemea sare piper Mod de preparare: Se spală cartofii şi se
pun la fiert în coajă cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scurg de…
Read more »
Read more »
Sarlota cu nuca
15 August 2009
Ingrediente:
1 l lapte 75 g faina 50 g miere 50 g cacao 250 g frisca 100 g nuci
pisate Mod de preparare: Fierbem la foc potrivit leptele in care am
pus mierea, cacaua, faina si nucile. Cand s-a legat tumam in pahare si
cand s-a racit o omam cu frisca. Sarlota cu nuca…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu pasta de carne
15 August 2009
O
reteta de dovlecei umpluti cu carne tocata, orez marar, patrunjel,
ceapa, ou, rosii, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 600 g
carne tocata 6 dovlecei 100 g de orez o legatura de marar o legatura de
patrunjel 2 cepe 1 ou 6 rosii moi sare piper ulei de masline Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac, branza dulce si caise
15 August 2009
Ingrediente: 375 g făină 180 ml lapte călduţ 20 g drojdie de bere o
lingură de zahăr 70 g unt sare Pentru umplutură: 1 compot de caise 150 g
mac 200 ml lapte dulce 4-5 linguri de zahăr 1/2 linguriţă de
scorţişoară 1 lingură de gem de caise 250 g brânză proaspătă de vaci…
Read more »
Read more »
Muşchiuleţ de porc pane
15 August 2009
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 2 linguri cu făină 3 linguri cu
pesmet 6 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Intr-un
castron, amestecă făina cu pesmetul. Taie muşchiul de porc în felii
potrivit de groase. Freacă fiecare felie cu usturoi zdrobit, după care
trcece-le prin ouă bătute…
Read more »
Read more »
Paste gratinate
14 August 2009
Ingrediente: 250 g paste scurrte (penne) 15 g unt 2 cepe 2 fire de
praz 4-5 căţei de usturoi 2-3 linguri ulei de masline 300 g roşii
decojjite în suc de roşii 125 ml vin alb 200 g smântână 200 g brânză
topită cu verdeaţă 4 linguri parmezan ras unt şi pesmet peintru tapetat…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lichior
14 August 2009
Ingrediente:
100 g ciocolata cu lapte Pentru blat 120 g unt 50 g ciocolată amăruie 7
ouă 150 g zahăr 120 g făină 30 gcacao sare Pentru cremă: 8 foi de
gelatină 450 g iaurt 100 g zahăr 60 ml lichior de migdale 200 ml frişca
Mod de preparare: Bate untul cu un praf…
Read more »
Read more »
Cremă de ciuperci
14 August 2009
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe 1 ţelină 1 păstârnac 1 lingură cu
făină 100 g unt 2 gălbenuşuri 1/2 pahar cu lapte sare 2 l apă Mod de
preparare: Curăţă zarzavatul, taie-l în bucăţi şi fierbe-l în apă cu
sare. Când sunt fierte, strecoară-le. într-o tigaie, topeşte 3/4 din
cantitatea de unt. Presară…
Read more »
Read more »
Clătită picantă
14 August 2009
Ingrediente: Pentru umplutură 300 g bacon 4 roşii 200 g caşcaval 2 cepe
ulei Pentru clătită 300 g făină 300 ml apă minerală 50 g ulei 25 g
zahăr sare chilii Mod de preparare: Taie baconul în fâşii subţiri şi
rumeneşte-lîn puţin ulei. Separat, amestecă ingredientele pentru clătite
până obţii o compoziţie de consistenţa…
Read more »
Read more »
Pachetele de primavara
13 August 2009
O
reteta delicioasa de pachetele de primavara din: carne de porc, amidon,
sos de soia, ulei vegetal, muguri de bambus, morcovi, supa de pui, pui
de creveti, germeni de fasole mung, varza chinezeasca, aluat, ou si ulei
vegetal. Ingrediente: 250 g carne de porc tocata 3 lingurite amidon de
porumb 1 lingurita sos de soia…
Read more »
Read more »
Trigoane cu pui
13 August 2009
Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 piept de pui dezosat 1 cutie cu
ciuperci 2 cepe 3 ouă ulei 1 legătură de pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Fierbe pieptul de pui în apă cu sare. Taie ceapa şi căleşte-o
în ulei. Adaugă carnea tăiată mărunt şi ciupercile, felii. După ce s-au
călit,…
Read more »
Read more »
Cardinale Cocktail
13 August 2009
Calitate – alcoolic Bază alcoolică - gin Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o coajă de lămâie Se
serveste înainte de mese Ingrediente: 5/10 gin 3/10 vermouth dry 2/10
Bitter Campari Se pare că inventatorul acestui cocktail ar fi fost
chiar un cardinal, într-adevăr, se spune…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sandwich traditional cubanez (video)
13 August 2009
Ingrediente:
1 chicken breast , cut lengthways into 2 even slices 6 to 8 slices of
boiled ham 2 slices of Swiss cheese 2 tbsp olive oil 2 soft white bread
rolls , cut in half for the spread: 4 tbsp mayonnaise 1 tbsp Dijon
mustard the juice and zest of 1 lime 1 clove…
Read more »
Read more »
File de miel
13 August 2009
O
reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt,
salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si
salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare
piper negru macinat 2 linguri rase de unt 2 linguri rase de salota
taiata marunt (hasma)…
Read more »
Read more »
Prajitura cu visine si ciocolata
13 August 2009
Ingrediente:
150 g ciocolată 5 ouă 150 g unt 150 g zahăr 80 g făină unt şi făină
pentru uns tava Pentru umplutură: 200 gciocolată albă 400 g frişca 1
linguriţă de zahăr vanilat 300 g vişine confiate Pentru ornat: 100
gciocolată 30 g unt vişine confiate Mod de preparare: Ciocolata rasă
se topeşte…
Read more »
Read more »
Sote de văcuţă
13 August 2009
Ingrediente: 1 kg pulpă de vacă 200 g costiţă afumată 300 g ciuperci 4
cepe 300 g roşii 2 morcovi 5 cartofi 2 căţei de usturoi 200 ml vin roşu
100 ml ulei sare piper Mod de preparare: Taie carne cubuleţe şi pune-o
la prăjit în ulei. După ce s-a prăjit, stropeşte-o cu…
Read more »
Read more »
Salata verde in iaurt cu marar
13 August 2009
Ingrediente:
300 g iaurt 4 linguri rase smantana (grasa) 8 linguri rase frisca
(nebatuta) 1 legatura marar 1 legatura ceapa verde (partea verde) zeama
de la o lamaie sare 1 priza zahar piper alb, macinat 2 salate verzi 400 g
rosii mici (de marimea unei cirese) marar pentru ornat Mod de
preparare: laurtul, smantana…