Retete de Paste:
Chec cu mere
1 June 2009
Ingrediente:
150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1
linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră
Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi
amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle
pe rând şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de roşii cu peşte
1 June 2009
Ingrediente:
un kilogram fileuri de peşte 800 g roşii 3 ardei graşi roşii două
legături de ceapă verde 6 căţei de usturoi 500 ml apă pătrunjel sare
piper ulei de floarea-soarelui Preparare: Fileurile de peşte se spală,
se taie în bucăţi mai mici şi se pun într-un castron. Se acoperă cu
folie de plastic alimentară…
Read more »
Read more »
Clătite cu parmezan şi roşii
1 June 2009
Ingrediente:
300 g făină 550 ml lapte dulce 3 ouă 500 g brânză de vaci doi
castraveţi verzi un vârf de cuţit cu pudră de nucşoară parmezan sare
piper ulei de măsline o legătură de mărar smântână roşii ceapă verde
Preparare: Intr-un vas se pun făina, ouăle şi o jumătate din cantitatea
de lapte. Se…
Read more »
Read more »
Piramide dulci
1 June 2009
Ingrediente:
400 g biscuiţi cu unt 300 g unt 300 g ciocolată neagră 150 g fulgi de
porumb două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom două linguri de
nucă măcinată 50 g alune o portocală mentă Preparare: Portocala se
spală, se şterge cu un şervet şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Biscuiţii…
Read more »
Read more »
Budincă de varză cu şuncă
31 May 2009
Ingrediente:
două kg de varză murată 4 cârnaţi olteneşti 3 cepe 300 g şuncă afumată o
lingură de boia dulce 3 foi de dafin o lingură de pastă de tomate piper
ulei de floarea-soarelui mămăligă ardei iute pătrunjel Preparare: Varza
murată se spală, se taie în fâşii subţiri şi se pune în apă rece ca…
Read more »
Read more »
Rondele de vinete cu peşte
31 May 2009
Ingrediente:
3 vinete 200 g orez 200 mazăre 100 g boabe de porumb un morcov doi
ardei graşi 400 g rondele de păstrăv marinat sare piper ulei de măsline
ceapă verde mărar roşii Preparare: Morcovul se curăţă de coajă, se spala
şi se toacă în cubuleţe. Se fierbe timp de zece minute, apoi se scurge…
Read more »
Read more »
Desert cu orez şi frişca
31 May 2009
Ingrediente:
300 ml frişca 300 g orez 350 g zahăr tos 1,5 litri de lapte dulce 80 g
alune zahăr vanilinat o portocală un vârf de cuţit de sare esenţă de
vanilie pudră de scorţişoară sirop de căpşuni topping de căpşuni fructe
din compot Preparare: Orezul se spală în apă rece până când apa rămâne…
Read more »
Read more »
Minuturi cu măsline
31 May 2009
Ingrediente:
400 g făină 80 g unt 100 g brânză telemea 100 g măsline feliate 15 g
drojdie 3 ouă 150 ml lapte sare piper două crenguţe de cimbru două
linguri de seminţe de susan caşcaval brânză cu mucegai Preparare:
Crenguţele de cimbru se spală, se şterg cu un şervet şi se toacă mărunt.
Brânza…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cocktail Basil Berry Martini
29 May 2009
Ingrediente:
3 or 4 fresh basil leaves 3 strawberries 5 ml strawberry syrup 50 ml
vodka 20 ml strawberry liqueur pinch Ground black pepper some Cubed Ice 5
ml cranberry juice 1 boston shaker 1 5ml Bar Spoon 1 Muddle 1 Fine
strainer 1 Martini Glass 1 25ml (1 fl oz) bar measure 1 50ml…
Read more »
Read more »
Pui cu salată de cartofi
29 May 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui 6 cartofi 500 g sfeclă roşie o lingură de boia dulce un
vârf de cuţit de praf de curry o jumătate de linguriţă de praf de
usturoi o rădăcină de hrean o lingură de oţet sare piper ulei de măsline
mărar vin alb Preparare: Pulpele de pui se spală, se…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu crevete
29 May 2009
Ingrediente:
250 g orez 300 g crevete decorticate 100 ml smântână 500 ml vin alb o
jumătate de linguriţă de praf de curry o legătură de ridichi doi căţei
de usturoi mărar, o limetă o foaie de dafin sare piper ulei de măsline
pătrunjel Preparare: Crevetele se spală şi se pun într-un castron. Vinul
se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de varză cu legume
29 May 2009
Ingrediente:
un kilogram varză de Bruxelles un fir de praz 600 g roşii doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel doi ardei graşi 300 ml borş sare piper ulei de
măsline pătrunjel ceapă verde zeamă de varză Preparare: Prazul se
curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Varza de Bruxelles se
curăţă de foile…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu fructe de pădure
29 May 2009
Ingrediente:
450 g fructe de pădure 800 g făină 400 ml lapte dulce 35 g drojdie 100 g
zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat 3 ouă 3 linguri de miere un
praf de sare esenţă de rom scorţişoară frişca mentă ulei compot de
fructe Preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce, împreună cu
zahărul…
Read more »
Read more »
Tartă de paste cu kaizer
29 May 2009
Ingrediente:
600 g paste late 300 g kaizer 200 g boabe de porumb din conservă doi
ardei graşi o ceapa 50 g smântână 75 g unt două ouă sare piper cimbru
pătrunjel pesmet sos de roşii sos pesto ulei Preparare: Pastele se fierb
în apă clocotită în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Se…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peşte cu sos
29 May 2009
Ingrediente:
500 g fileuri de peşte 500 ml iaurt o legătură de ceapă verde 3
castraveţi muraţi un ardei gras 60 g pesmet un cartof un morcov 30 g
seminţe de susan două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui făină
mărar salată verde Preparare: Cartoful şi morcovul se curăţă de coajă,
se spală şi se…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si ghimbir
29 May 2009
Ingrediente:
350 g orez 250 g broccoli 100 g boabe de porumb doi morcovi 250 g
ciuperci 300 g fasole verde două cepe doi căţei de usturoi 20 g ghimbir
murat sare piper ulei de măsline busuioc uscat mărar curry Preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovii se
curăţă…
Read more »
Read more »
Mere cu cremă de brânză
28 May 2009
Ingrediente:
800 g mere 500 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai 100 g miezuri
de nucă 100 g zahăr tos zahăr vanilinat 50 g dulceaţă de cireşe 100 g
unt o lămâie o lingură de pudră de scorţişoară două cuişoare zahăr pudră
Preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu brânza cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bacon Roly Poly
28 May 2009
Ingrediente:
320 g bacon 8 tbsp water 1 onion 220 g self-raising flour 1 pinch of
salt 120 g shredded suet 1 bowl 1 rolling pin 1 chopping board 1 kitchen
knife 1 scissors 1 baking tray 1 pastry brush 1 fork Cum se prepara
Bacon Roly Poly
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu salată
28 May 2009
Ingrediente:
1,5 kg muşchi de porc 500 g carne de vită 3 ouă două cepe un ardei gras
200 g boabe de porumb din conservă două fire de praz oţet sare piper
ulei de floarea-soarelui mărar pătrunjel cimbru Preparare: Prazul se
curăţă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se amestecă bine cu ulei,…
Read more »
Read more »
Cuscus cu caracatiţă
28 May 2009
Ingrediente:
400 g cuşcuiş 500 g pui de caracatiţă 700 g roşii un ardei iute o ceapă
200 gg spanac 100 g ruccola o lingură de oţet sare piper salată de
sfeclă roşie ulei Preparare: Cuşcuşul se pune într-un vas şi se toarnă
apă fierbinte peste el, cât să-l depăşeească cu două degete. Se acoperă…
Read more »
Read more »
Pizza cu legume si nuca
28 May 2009
Ingrediente:
250 ml apă 500 g făină 25 g drojdie o conservă cu roşii 3 bucăţi de
porumb mini 50 g măsline feliate 50 g miezuri de nucă 100 g salată
ruccola 200 g mozzarela o linguriţă de zahăr tos sare piper ulei de
măsline sos de pizza dulce Preparare: într-un castron se dizolvă
drojdia…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe confiate si nuca de cocos
28 May 2009
Ingrediente:
290 g făină 200 g zahăr tos 9 ouă 90 g unt o linguriţă de sare zahăr
vanilinat esenţă de migdale 50 g migdale 30 g nucă de cocos 100 g ananas
confiat un pliculeţ cu praf de copt o lingură de suc de lămâie cireşe
confiate mentă Preparare: Gălbenuşurile se separă de albuşuri…
Read more »
Read more »
Mâncare de ciuperci cu vită
28 May 2009
Ingrediente:
800 g came de vită 800 g roşii 500 g ciuperci două cepe 4 căţei de
usturoi 4 ardei capia un ardei iute 250 ml vin roşu ulei de
floarea-soarelui sare piper o frunză de dafin pătrunjel mălai Preparare:
Roşiile se opăresc în apă fierbinte timp de trei-patru minute, se
curăţă de pieliţă şi…
Read more »
Read more »
Fileuri de peşte cu legume
28 May 2009
Ingrediente:
800 g fileuri de peşte o ţelină 4 cartofi 4 căţei de usturoi o lingură
de boabe de piper alb 250 ml vin alb sec o frunză de dafin pătrunjel o
lămâie sare piper ulei de măsline seminţe de susan Preparare: Cartofii
şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şii se taie în…
Read more »
Read more »
Sufleu de spanac cu ciuperci
27 May 2009
Ingrediente:
500 g ciuperci un kilogram spanac 5 ouă 150 g brânză telemea o legătură
de ceapă verde şi una de usturoi o linguriţă de pudră de curry două
lin¬guri de pesmet 50 g unt 50 g miezuri de nucă sare piper pătrunjel
roşii Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chicken Salad With Asparagus
27 May 2009
Ingrediente:
1 bunch of parsley , leaves chopped and stems kept separate ½ tsp black
peppercorns 1 spring onion , chopped 1 tsp salt 2 chicken breasts ,
skinless 3 small potatoes 6 asparagus spears , blanched and cooled 1
endive lettuce 1 tray of ice cubes for the dressing: 1 tbsp parsley ,
chopped…
Read more »
Read more »
Strudel cu nucă si coacăze
27 May 2009
Ingrediente:
500 g făină 3 ouă 180 g zahăr tos 80 g unt 3 ouă 100 g miezuri de nucă
100 g coacăze gem de coacăze o linguriţă de sare două linguri de apă unt
pentru uns tava fructe de sezon Preparare: lntr-un vas se amestecă
untul cu zahărul tos, apa, două ouă şi sarea…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu cartofi
27 May 2009
Ingrediente:
800 g muşchi de porc 800 g cartofi noi 500 g roşii o legătură de mărar
ulei de floarea-soarelui două linguri de boia dulce sare piper o lingură
de pudră de usturoi o lămâie castraveţi muraţi Preparare: Boiaua dulce
se împarte în două. O parte se amestecă bine cu sare şi piper într-un
castron…
Read more »
Read more »
Salată cu surimi
27 May 2009
Ingrediente:
8 ouă de prepeliţă bastonaşe de surimi 250 g pui de caracatiţă 200 g
scoici 200 g crevete decorticate doi caastraveţi verzi o salată verde
400 g conopidă mărar o lămâie boabe de muştar o frunză de dafin sare,
piper ulei de măsline Preparare: Se pune apă la fiert întrtr-o oală şi
se introduc…
Read more »
Read more »
Supă de legume
27 May 2009
Ingrediente:
4 fire de praz 70 g unt un litru de apă un cartof 280 ml lapte dulce un
morcov o ţelină 300 g paste sare, piper cimbru smântână ulei de măsline
Preparare: Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri.
într-o cratiţă se încinge untul, apoi se adaugă prazul tocat. Se…
Read more »
Read more »
Bănuţi de ciocolată cu fistic
27 May 2009
Ingrediente:
500 g ciocolată neagră de menaj 200 g unt fără sare esenţă de rom 100 g
fistic 50 g migdale 50 g ananas confiat 50 g caise confiate două
linguri de lichior de ciocolată mentă Preparare: Caisele şi ananasul
confiat se taie în cubuleţe mici şi se pun într-un castron. Migdalele şi
fisticul se…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu miel şi tarhon
27 May 2009
O
reteta delicioasa de cosulete de miel cu tarhon din: carne de miel,
spanac, faina, unt, lapte, oua, drojdie, usturoi verde, ceapa verde,
zahar tos, tarhon, sare, piper, unt, sos de hrean si sfecla rosie.
Ingrediente: un kilogram carne de miel 500 g spanac 600 g făină 120 g
unt 270 ml lapte dulce 5…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de rosii
26 May 2009
Ingrediente:
1 1⁄3 kg tomatoes, chopped 2 onions, chopped 3 garlic cloves, peeled 2
tbsp tomato puree 1 ltr chicken or vegetable stock 10 g butter 3 tbsp
olive oil salt and pepper 1 wooden spoon 1 sieve 1 ladle 1 stick blender
1 large bowl Cum se prepara supa de rosii
Crochete de peşte
26 May 2009
Ingrediente:
3 ouă doi căţei de usturoi 4 felii de pâine 500 g fileuri de peşte o
ceapă 250 ml lapte dulce 3 linguri de mălai o linguriţă de seminţe de
chimen sare, piper ulei de fkoarea-soarelui coriandru oregano o salată
verde o lămâie pesmet Preparare: Fileiurile de peşte se spală, se curăţă
de oase…
Read more »
Read more »
Pernuţe cu brânză feta
26 May 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj 300 g brânză feta 200 g măsline verzi 100 g miezuri
de nucă doi ardei capia 100 g arpagic un ou piper ulei rozmarin unt
pentru uns tava legume de sezon Preparare: Foitajul se lasă să se
dezgheţe la temperatura camerei, ca să nu se strice la copt. Ardeii
capia…
Read more »
Read more »
Cremă de zahăr ars cu ananas
26 May 2009
Ingrediente:
8 ouă 450 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat un litru de
lapte dulce 100 g ananas confiat două linguri de făină mentă verde
Preparare: Intr-o cratiţă se pun la topit 250 g zahăr tos. Când este
gata, se roteşte cratiţa, în aşa fel încât zahărul topit să acopere
pereţii cratiţei. Se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de viţel cu mazăre
26 May 2009
Ingrediente:
800 g carne de viţel 800 g roşii doi morcovi o ţelină o rădăcină de
pătrunjel 4 cepe un ardei gras 400 g mazăre 400 ml borş o legătură de
leuştean sare piper Preparare: Carnea de viţel se taie în bucăţi mici,
se spală şi se pune într-un castron la rece. Cepele se curăţă…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos de roşii şi măsline
25 May 2009
Ingrediente:
4 peşti un fenicul 3 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec 800 g roşii
150 g măsline feliate pătrunjel sare, piper cimbru uscat ulei de măsline
mălai cartofi. varză albă mărar Preparare: Feniculul se curăţă, se
spală, se toacă mărunt şi se căleşte în patru linguri de ulei de
măsline. Cînd a…
Read more »
Read more »
Salată cu sos de busuioc
25 May 2009
Ingrediente:
4 cartofi 300 g brînză feta 200 g roşii cherry o ceapă albă 100 g
măsline feliate 250 ml smîntînă o lingură rasă de busuioc uscat o
lingură de oţet de mere ulei de măsline sare, piper ouă castraveţi
Preparare: Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare pînă cînd pot fi
pătrunşi…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
24 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 13 – Sparanghel Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Chec cu fructe confiate
24 May 2009
Ingrediente:
4 ouă 150 g zahăr tos 270 g făină 175 g unt 150 g fructe confiate 100
ml coniac 50 g miezuri de nucă un pliculeţ cu praf de copt un vîrf de
cuţit de sare două pliculeţe cu zahăr vanilinat sos de vanilie ciocolată
neagră Preparare: Fructele confiate se taie cubuleţese pun într-un…
Read more »
Read more »
Pui cu şuncă şi orez
24 May 2009
Ingrediente:
un pui 200 g orez 500 ml bere blondă 300 g şuncă de porc 3 ardei capia
un morcov 4 roşii 4 căţei de usturoi o linguriţă de busuioc uscat ulei
de măsline sare, piper pătrunjel cartofi paste Preparare: Puiul se
curăţă, se taie bucăţi mai mici, se spală şi se pune într-un castron.…
Read more »
Read more »
Merluciu cu legume
24 May 2009
Ingrediente:
un kg trunchi de merluciu două cepe doi morcovi doi dovlecei 5 măsline
200 ml vin alb sec 2O0 ml apă 50 g unt un beţişor de scorţişoară ulei de
măsline o lămîie vin, ardei iute pătrunjel sare, piper roşii ardei
capia Preparare: Cepele se curăţţă de foi, se spală şi se taie în…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei
24 May 2009
Ingrediente:
4 dovlecei un morcov o ţelină o rădăcină de pătrunjel o ceapă albă două
legături de ceapă verde un fir de usturoi 4 roşii doi ardei capia 250
ml borş 3 linguri de ulei orez sare, piper leuştean lămîie zeamă de
varză murată Preparare: Dovleceii se curăţă de cotor, se spală, se taie
felii…
Read more »
Read more »
Tort cu cireşe şi zahăr brun
24 May 2009
Ingrediente:
5 ouă 250 g zahăr brum 100 g unt 250 g făină o jumătate de pliculeţ cu
praf de copt 50 g miezuri de nucă 200 g cireşe 200 g ciocolată neagră
două linguri de cacao un vîrf de cuţit de sare o lămîie rahat fistic
Preparare: Lămîia se spală, se şterge cu un…
Read more »
Read more »
Porumb cu prosciutto
24 May 2009
Ingrediente:
4 ştiuleţi de porumb 200 g prosciutto feliat 50 g unt o limetă un ardei
iute mic 5 roşii un ardei capia o linguriţă de boia dulce două linguri
de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos sare, piper pătrunjel limetă
Preparare: Roşiile se spală, se curăţă de pieliţă, se dau pe râzătoare…
Read more »
Read more »
Peste afumat cu sos de linte
22 May 2009
Ingrediente:
4 fileuri peşte afumat 400 g linte o legătură de ceapă verde 200 g
roşii cherry o limetă 3 lingurii de ulei de măsline un vîrf de linguriţă
de pudră de curry sare piper pătrunjel pîine lipii libaneze Preparare:
Lintea se pune la înrmuiat cu o seară înainte. A doua zi se schimbă apa…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu roşii
22 May 2009
Ingrediente:
4 dovlecei un kilogram de roşii două cepe albe o căpăţînă mică de
usturoi un ardei capia un ardei iute mic o legătură de pătrunjel 100 ml
ulei sare, piper smîntînă iaurt Preparare: Dovleceii se curăţă de
cotoare, se spală, se taie felii rotunde, se presară sare şi se pun
într-o strecurătoare. Cepele se…
Read more »
Read more »
Ruladă de biscuiţi cu rahat
22 May 2009
Ingrediente:
500 g biscuiţi cu cacao 500 g biscuiţi albi 500 g zahăr tos 200 g unt
500 g rahat colorat 150 g miezuri de nucă 500 ml apă o sticluţă de
esenţă de rom pudră de cacao 100 g ciiocolată neagră nucă de cocos
frişca căpşune Preparare: Biscuiţii se sfărîmă ctu ajutorul unui
sucitor…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pear Pleasure Smoothie
22 May 2009
Ingrediente:
1 inch of fresh root ginger 2 pears 2 oranges 1 banana 1 knife 1
chopping board 1 juicer 1 blender 1 glass Cum se prepara Pear Pleasure
Smoothie
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu legume
22 May 2009
Ingrediente:
4 bucăţi ciolan de porc 200 g costiţă doi morcovi doi ardei graşi o
legătură de ceapă verde o legătură de usturoi verde un vîrf de cuţit de
boia iute ulei de floarea-soarelui sare, piper pătrunjel varză murată
Preparare: Carnea de porc se spală cu apă rece, se şterge cu un şervet
absorbant, se…
Read more »
Read more »
Pachetele cu legume si creveti
22 May 2009
Ingrediente:
12 foi orez 200 g creveţi decorticaţi un ardei capia roşu un ardei
capia verde un dovlecel o legătură de ceapă un morcov o varză albă 250
ml vin alb sec ulei de măsline o lămîie sare, piper sos de soia sos de
roşii picant Preparare: Creveţii se spală, se pun la fiert împreună…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu ardei
22 May 2009
Ingrediente:
600 g vinete o ceapă albă 100 ml maioneză 500 g ardei capia 100 g
măsline sare, piper pătrunjel sare mare boia dulce usturoi Preparare:
Vinetele şi ardeii se coc pe grătar, se pun într-un castron, se presară
sare mare şi se acoperă cu un capac, ca să se poată curăţa coaja mai
uşor.…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mac
22 May 2009
Ingrediente:
un kilogram de făină 50 g drojdie 500 ml lapte dulce 200 g unt 5 ouă
250 g zahăr tos o lămîie o portocală un linguriţă rasă de sare o
sticluţă esenţă de nom gem de căpşune 100 g mac miezuri nucă alune
Preparare: Intr-un ibiric se încălzeşte laptele, se adaugă zahărul tos,
sarea…
Read more »
Read more »
Găluşte de gris cu carne tocată
22 May 2009
Ingrediente:
150 g griş două ouă 50 g unt 500 g carne de porc tocată 500 g roşii o
ceapă 3 căţei de usturoi un ardei capia 100 g măsline feliate cimbru
sare piper ulei de floarea-soarelui chili curry Preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte…
Read more »
Read more »
Trunchi de merluciu la cuptor
22 May 2009
Ingrediente:
4 trunchiuri de merluciu doi dovlecei 4 roşii o bucată de fenicul 5
căţei de usturoi două frunze de dafin două linguri de ulei de măsline
200 ml vin alb demisec o lămâie sare, piper varză roşie sfeclă roşie
Preparare: Feniculul se spală, se taie bucăţi rrnici şi se pune pe o
farfurie. Dovleceii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cocktail Booty Call
21 May 2009
Ingrediente:
25 ml lemon vodka 10 ml mandarin vodka 10 ml lemon flavoured rum 25 ml
orange juice 10 ml peach juice 25 ml pineapple juice 25 ml creanberry
juice ice cubes 1 shot measure 1 martini glass 1 mixing glass 1 bar
spoon or stirrer 1 strainer O simpla combinatie intre o votca aromata…
Read more »
Read more »
Tartă picantă cu legume
21 May 2009
Ingrediente:
300 g paste orecchiette un fir de praz doi căţei de usturoi 300 g
broccoli un morcov 200 g ciuperci un ardei iute sare, piper 4 ouă
pătrunjel ulei de floarea-soarelui făină roşii Preparare: Pastele se
fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, se trec sub un jet de apă
rece şi se pun la…
Read more »
Read more »
Minitarte cu cafea
21 May 2009
Ingrediente:
400 g făină 130 g zahăr tos două linguri cu miere 200 ml lapte 200 g
dovleac sare 100 g migdale două ouă un pliculeţ cu praf de copt cafea
granulată ghimbir ras pudră de scorţişoară unt suc de lămâie zahăr pudră
Preparare: Migdalele se sfărâmă sau se macină şi se pun într-un
castronel.…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu găluşte şi bacon
21 May 2009
Ingrediente:
500 g fasole albă păstăi 500 g roşii 250 ml borş 300 g bacon 250 g
brânză de vaci un cartof două ouă o ceapă un morcov un ardei gras un
sfert de ţelină 120 g făină 50 g unt sare piper leuştean Preparare:
Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi cu anşoa
21 May 2009
Ingrediente:
8 ardei capia 3 ouă un borcărnel de anşoa în ulei picant o lingură de
capere o legătură ceapă verde o lămâie ulei de floarea-soarelui sare,
piper pătrunjel usturoi miezuri de nucă parmezan Preparare: Ardeii capia
se stropesc cu ullei de floarea-soarelui, se aşază într-o tavă şi se
introduc în cuptorul încins. Se coc…
Read more »
Read more »
Fidea de orez cu legume
21 May 2009
Ingrediente:
500 g fidea de orez 400 g varză de Bruxelles un ardei iute un ardei
gras o bucată de fenicul 4 linguri cu ulei de măsline o lingură cu sos
de soia 50 g seminţe de susan crude piper cimbru Preparare: Varza de
Bruxelles se fierbe în apă cu sare, se spală, se taie…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc picante
21 May 2009
Ingrediente:
800 g carne de porc cu grăsime o conservă de ananas 4 căţei de usturoi
două linguri de sos de soia miere o linguriţă de boia iute o lingură de
zahăr tos o linguriţă de sare două linguri de ulei piper cimbru dovlecei
orez Preparare: Frigăruile de lemn se pun într-o tavă cu apă…
Read more »
Read more »
Dovleac umplut cu orez
20 May 2009
Ingrediente:
4 dovleci de plăcintă 250 g orez 50 g stafide o ceapă un ardei iute
galben 3 căţei de usturoi două linguri de ulei de măsline o rodie sare,
piper jumătate de linguriţă de pudră de curry mentă verde vin alb
parmezan Preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se pune într-o
strecurătoare…
Read more »
Read more »
Ciorbă de roşii cu tăiţei
20 May 2009
Ingrediente:
130 g făină două ouă 500 g roşii 500 g varză de Bruxelles 200 ml borş
un ardei gras un gogoşar un fir de praz o rădăcină de pătrunjel un
morcov un sfert de ţelină doi căţei de usturoi leuştean busuioc verde
sare, piper Preparare: Ouăle se sparg şi se pun într-un castron cu…
Dovleac dulce-picant
18 May 2009
Ingrediente:
un dovleac 3 linguri de zahăr brun 8 mere 50 g zahăr tos o linguriţă de
seminţe de chimen un vârf de linguriţă de boia iute o linguriţă de
pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă de pudră de nucşoară două
linguri de ulei de nucă apă Preparare: lntr-un mojar se pun seminţele
de…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu şuncă
18 May 2009
Ingrediente:
3 vinete 200 g brînză feta 200 g caşcaval 400 g şuncă de porc feliată
100 g seminţe de pin 75 g pesmet o lingură de mentă o lingură de mărar o
lingură de miere boia dulce salată verde sare, piper ulei de măsline
busuioc roşii Preparare: lntr-un castron se amestecă menta tocată cu…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Cruise Missile
18 May 2009
Ingrediente:
25 ml campari 25 ml vodka 1 lime 1 orange 100 ml cranberry juice ice
cubes 1 25ml/50ml measure 1 old fashioned glass 1 muddle stick 1 shaker
(with strainer) 1 knife chopping board Cum se prepara cocktail Cruise
Missile
Read more »
Read more »
Somon cu pesto de rucola
18 May 2009
Ingrediente:
4 fileuri de somon 150 g salată rucola 3 căţei de usturoi 100 g alune
prăjite 125 ml ulei de măsline un ardei iute 50 g zahăr brun o limetă
sare piper porumb boabe din conservă mentă Preparare: Salata rucola se
spală, se scurge de apă şi se pune într-un bol înalt. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Ustensilele necesare pentru degustarea vinurilor
18 May 2009
La
degustarea vinului, în funcţie de posibilităţi şi de scopul degustarii
se vor utiliza ustensile adecvate. Dintre acestea putem specifica:
tastevin, paharul de degustare, tirbuşonul, coşuleţul de vin, carafa
pentru decantare, cleştele de scos dopuri, dopuri speciale, găletuşă,
căruciorul de vin şi o serie de pahare diferite după tipul băuturii
degustate, pahare pentru degustare, flute,…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu sos
18 May 2009
Ingrediente:
500 g cartofi un ou 150 g făină 3 roşii o ceapă doi căţei de usturoi un
ardei iute o frunză de dafin două linguri de ulei de floarea-soarelui
sare, piper cimbru pesto de busuioc o linguriţă de zahăr tos Preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Roşiile se…
Read more »
Read more »
Tort de frişca cu ananas
18 May 2009
Ingrediente:
6 ouă 350 g zahăr tos 250 g făină 200 ml apă praf de copt 400 ml iaurt
gras un litru frişca 20 g gelatină două conserve de compot de ananas 10 g
migdale zahăr vanilinat cacao sare topping de portocale topping de
căpşune unt Preparare: Ouăle se amestecă bine cu 150 g zahăr…
Read more »
Read more »
Paste cu carne
18 May 2009
Ingrediente:
500 g spaghete 500 g carne de porc tocată o ceapă 3 căţei de usturoi un
morcov un ardei gras 100 g mazăre o rădăcină de pătrunjel 5 roşii 200
ml vin alb sare, piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel parmezan
Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă
mărunt.…
Read more »
Read more »
Brioşe cu rozmarin şi anşoa
18 May 2009
Ingrediente:
350 g făină albă 150 g ffăină de soia 100 ml lapte dulce 70 ml apă 30 g
drojdie miere o lingură dRead more »
Aperitiv cu fidea şi vinete
18 May 2009
Ingrediente:
două vinete 250 g roşii cherry o lingură de pastă de ardei dulce 500 ml
suc de roşii 4 cuiburi de fidea sare, piper oregano ulei de măsline
salată rucola Preparare: Vinetele se curăţă de codiţă, se spală şi se
taie rondele potrivit de groase. Se presară cu sare, se pun într-o
strecurătoare şi…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
16 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 11 – Antreu de rubarba Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Goffre cu afine
16 May 2009
Ingrediente:
200 g unt 275 ml lapte bătut 100 ml lapte dulce 200 g zahăr tos 3 ouă
250 g făină 250 ml frişca 5 g gelatină două linguri de cafea granulată
100 g afine 50 g fistic jumătate de pliculeţ praf de copt sare cremă de
cafea Preparare: Gălbenuşurile se mixează împreună cu laptele…
Read more »
Read more »
Crenvurst cu şuncă şi ciuperci
16 May 2009
Ingrediente:
8 crenvurşti 8 felii de şuncă 500 g ciuperci 25 g unt 250 ml smîntînă
doi căţei de usturoi 4 frunze de salvie o ceapă mică o crenguţă de
rozmarin sare, piper ulei de măsline pîine cu seminţe pîine integrală
Preparare: Usturoiul şi ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie
felii…
Read more »
Read more »
Crochete de peşte cu susan
16 May 2009
Ingrediente:
500 g fileuri de peşte două ouă 4 căţei de usturoi 150 g pesmet 50 g
seminţe de susan 500 g cartofii 300 g sparanghel 50 g unt 100 ml lapte
sos de ardei dulce sare, piper ulei curry boia dulce boia iute
Preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi…
Read more »
Read more »
Ardei cu orez şi mentă
16 May 2009
Ingrediente:
8 ardei graşi mai mari 250 g orez o ceapă un ardei iute mic un căţel de
usturoi 200 g ciuperci 4 crenguţe de mentă sare, piper ulei de măsline
scorţişoară cardamon seminţe de chimen Preparare: Orezul se spală cu apă
rece pînă cînd apa rămîne limpede şi se pune la fiert cu puţină…
Read more »
Read more »
Minitarte cu portocale
16 May 2009
Ingrediente:
250 g unt 200 g zahăr tos 4 ouă 3 portocale 100 g ciocolată albă două
pliculeţe zahăr vanilinat un vîrf de linguriţă de sare 500 g făină un
pliculeţ de praf de copt un borcan cu gem de portocale 50 g fulgi de
cocos Preparare: Intr-un bol mai mare se pun zahărul tos…
Read more »
Read more »
Ficăţei cu sos de roşii
16 May 2009
Ingrediente:
100 g făină 50 ml ulei de măsline 400 g ficat de pui o lămîie 250 g unt
500 ml lapte dulce sare, piper busuioc sos de roşii pîine integrală
Preparare: Ficăţeii se spală, se scurg de apă şi se pun într-un vas cu
laptele dulce. Se lasă să stea minimum 30 de minute,…
Read more »
Read more »
Scoici cu legume
16 May 2009
Ingrediente:
un kg scoici în cochilie două pachette de legume chinezeşti doi ardei
capia doi căţei de usturoi oregano 200 g creveţi decorticaţi o ceapă o
lămîie 300 ml vin alb 50 ml ulei de măsline pătrunjel sare, piper
fenicul praz Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie
cubuleţe. Ceapa şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bloody Mary
15 May 2009
Ingrediente: vodka tomato juice half a lime worcester sauce tabasco and some salt pepper Cum se prepara Cocktail Bloody Mary
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu orez
15 May 2009
Ingrediente:
o rădăcină de ţelină o ceapă un căţel de usturoi doi cartofi un morcov
200 g mazăre 5 roşii o lingură de pastă de ardei dulce doi litri de apă
250 ml borş 3 linguri de orez alb ulei sare, piper pătrunjel smîntînă
iaurt Preparare: Ţelina şi morcovul se curăţă de coajă, se spală…
Read more »
Read more »
Tarte cu mere
15 May 2009
Ingrediente:
370 g făină bicarbonat de sodiu pudră de cuişoare 100 g brînză de vaci
250 ml lapte bătut 125 g zahăr tos 50 g unt două ouă două mere sare două
pliculeţe cu zahăr vanilinat suc de lămîie sos de vanilie frişca
Preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe,…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu legume
15 May 2009
Ingrediente:
250 g cuşcuş o ceapă două piepturi de pui doi ardei graşi verzi doi
ardei graşi roşii un ardei capia 200 g fasole verde un morcov 100 g
porumb o linguriţă de boia dulce coriandru. sare, piper ulei de măsline
iaurt gras Preparare: Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se
taie cuburi.…
Read more »
Read more »
Peste cu sos tomat
15 May 2009
Ingrediente:
700 g trunchiuri de macrou două cepe 5 căţei de usturoi capere 6 roşii
pastă de tomate o lingură de pastă de ardei dulce doi ardei capia un
ardei iute o lingură de zahăr tos o lămâie ulei sare, piper paste de
orez cartofi morcovi Preparare: Cepele şi usturoiul se curăţă de foi,
se…
Read more »
Read more »
Steluţe cu rozmarin
15 May 2009
Ingrediente:
3 ouă 150 g unt 170 ml lapte bătut 300 g brânză telemea 150 g brânză de
burduf sare jumătate de pliculeţ praf de copt 500 g făină 50 g seminţe
de pin două fire de rozmarin verde piper ardei iute seminţe de chimen
Preparare: Untul moale se pune într-un castron împreună cu sarea,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cocos
15 May 2009
Ingrediente:
6 ouă 180 g zahăr tos sare 15 g gelatină 180 g făină 50 g amidon o
conservă ananas 300 ml frişca o nucă de cocos praf de copt 100 g migdale
100 ml cafea preparată mentă coajă de portocală confiată Preparare:
Ouăle se pun într-un castron împreună cu zahărul tos şi sarea, se…
Read more »
Read more »
Pui picant la cuptor
13 May 2009
Ingrediente:
un pui 8 cartofi o cutie cu bere blondă o linguriţă de rozmarin tocat o
linguriţă de busuioc tocat miere 3 linguri de ulei de măsline boia iute
pudră de cuişoare un ardei iute sare, piper usturoi smântână Preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii potrivit de groase
şi se…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
9 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 10 Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Pacheţele de peşte
9 May 2009
Ingrediente:
600 g fileuri de peşte 100 g făină 4 ouă 300 g salată rucola un morcov o
jumătate de varză roşie o lămâie sare, piper ulei de floarea-soarelui
mărar usturoi Preparare: Varza roşie se spală, se scurge de apă şi se
taie fideluţă. Se opreşte puţină într-un castron şi restul se pune
într-un vas…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu legume
9 May 2009
Ingrediente:
2 morcovi două cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un
dovlecel 2 cartofi 200 g mazăre 300 g ciuperci 4 roşii o lingură de
pastă de tomate două linguri de ulei de floarea-soarelui sare pătrunjel
smântână mălai Preparare: Morcovii, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se
curăţă, se spală şi se dau…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu migdale si alune
9 May 2009
Ingrediente:
300 g migdale 100 g alune de pădure 4 pere 275 g făină 250 g unt două
linguriţe şi jumătate pudră de scorţişoară 250 g zahăr tos două ouă două
pliculeţe zahăr vanilinat sare un pliculeţ praf de copt dulceaţă de
pere Preparare: Alunele de pădure şi migdalele se pun într-un bol şi se…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu ciolan
9 May 2009
Ingrediente:
două ciolane afumate de porc 250 g fasole albă boabe 250 g fasole roşie
boabe două cepe un ardei iute doi ardei capia un gogoşar o frunză de
dafin 100 ml ulei două fire de busuioc verde sare, piper gogonele
castraveţi muraţi Preparare: Fasolea se pune la înmuiat cu o seară
înainte, se clăteşte…
Read more »
Read more »
Peşte cu dovlecei si orez
9 May 2009
Ingrediente:
4 fileuri de panggasius doi dovlecei o conservă de ananas 200 g orez
două lingurri de sos de soia 4 linguri de ulei de măsline două linguri
de seeminţe de susan sare, piper pătrunjel Preparare: Fileurile de
pangasius se spală, se şterg de apă ctu un şervet absorbant şi se taie
ciuburi. Se încing…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pakona Prawn
8 May 2009
Ingrediente:
1 kg medium raw prawns , roughly chopped 1 medium onion , finely
chopped ¼ cups (60ml) fresh coriander , chopped 1 large tomato , finely
chopped 1 garlic clove , grated ½ tsp grated ginger ½ tsp chilli powder
75 g besan flour pinch salt 2 cups (500ml) vegetable oil , for frying…
Pizza cu ceapă verde
8 May 2009
Ingrediente:
500 g făină albă 400 g brânză de capră 150 ml apă 150 ml lapte 25 g
drojdie zahăr sare ulei de măsline 4 linguri de pastă de roşii uscate o
lingură de seminţe de floarea-soarelui busuioc verde ceapă verde boabe
de porumb ardei iute Preparare: Drojdia se pune într-un castron împreună
cu apa…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovleac
8 May 2009
Ingrediente:
un kg dovleac de plăcintă 500 g făină 75 ml ulei 200 ml apă sare 3
pliculeţe zahăr vanilat 100 g miezuri de nucă o linguriţă de pudră de
scorţişoară 150 g zahăr tos zahăr vanilinat unt zahăr pudră gem de
coacăze Preparare: Făina se cerne şi se pune într-un vas. In mijloc se…
Read more »
Read more »
Brandy Daisy cocktail
8 May 2009
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu Categorie –
Brandy drinks Decoraţiune – 2 felii de portocală, zmeură, fragi sau
căpşune tăiate pe jumătate, o vişină din vişinată, o crenguţă de mentă
şi o felie de lămâie Se serveste la orice oră Ingrediente: 4 cl brandy
apă tonică o linguriţă…
Read more »
Read more »
Mâncare de gutui cu bacon
8 May 2009
Ingrediente:
4 gutui 16 felii de bacon două fire de rozmarin 300 g arpagic murat 100
g unt 30 g zahăr tos o linguriţă de pudră de scorţişoară un litru apă
sare, piper 200 ml smântână un vârf de cuţit cu pudră de curry orez
cuşcuş Preparare: Gutuile se curăţă de puf, se spală, se…
Read more »
Read more »
TV Paprika in Romania
8 May 2009
TV
Paprika care face parte din portofoliul Chello Central Europe a intrat
si-n Romania. Emisiunile noului canal urmăresc conservarea tradiţiilor
culinare şi transmiterea de reţete şi taine din bucătăriile altor ţări.
Grila de programe TV Paprika cuprinde şi emisiuni culinare
internaţionale, prezentate de bucătari cunoscuţi în întreaga lume,
precum Gordon Ramsay, Nigella sau Anna Olson…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume picante
8 May 2009
Ingrediente:
4 fileuri de pangasius 200 g morcovi baby 200 g porumb baby 400 g varză
de Bruxelles un sfert de conopida un dovlecel o lingură de busuioc boia
iute o lămâie sos de soia 250 ml vin alb sare, piper ulei pătrunjel
orez cartofi Preparare: Intr-un castron se pun mcorcovii şi porumbul
baby tăiat…
Read more »
Read more »
Salată cu brânză mozarella
8 May 2009
Ingrediente:
150 g fasole roşie boabe 150 g boabe de năut o salată verde un morcov
un ardei capia un gogoşar un ardei iute 400 g brânză mozarella biluţe
busioc oregano oţet balsamic ulei de măsline sare, piper brânză de oaie
crutoane Preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară
înainte,…
Read more »
Read more »
Somon cu piure de mazăre
8 May 2009
Ingrediente:
un kilogram mazăre 4 cotlete de somon o bucată de fenicul doi căţei de
usturoi o bucată de avocado 60 g parmezan 100 ml smântână apă 100 g unt
500 ml vin alb demisec mentă uscată sare, piper o lămâie pătrunjel iaurt
Preparare: Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă feniculul tocat
mărunt, se…
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu roşii
8 May 2009
Ingrediente:
două vinete 4 roşii doi dovlecei doi căţei de usturoi o lingură de sos
de soia 50 ml vin roşu demisec o lingură de zahăr tos un ardei iute mic
un ardei gras o linguriţă de amidon sare, piper pătrunjel Preparare:
Vinetele se spală, se taie în felii mai groase şi se pun într-o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Mango Chutney
7 May 2009
Ingrediente:
2 medium ripe mangos 2 tbsp vegetable oil 2 dried red chillies 2 black
peppercorns pinch cumin seeds ¼ tsp coriander seeds ¼ tsp onion seeds ,
also known as nigella seeds ¼ tsp mustard seeds ½ tsp salt 1 tsp sugar ¼
tsp paprika 1 tbsp lemon juice 1 vegetable peeler 1 chopping…
Read more »
Read more »
Pachetele dulci
7 May 2009
Ingrediente:
550 g făină 175 ml apă 15 g drojdie 50 g unt 100 g zahăr tos 3 ouă un
borcan gem de portocale 200 g miezuri de nucă zahăr vanilinat sare un
vârf de cuţit de pudră de scorţişoară o linguriţă de cuişoare fructe de
sezon frişca Preparare: Drojdia se dizolvă în apă călduţă,…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu praz
7 May 2009
O
retea de muschi de porc cu praz, cartofi, vin alb, ceapa, portocale,
sos de soia, pudra de nucsoara, scortisoara, sare, piper, ulei de
masline si marar Ingrediente: un kg muşchi de porc 800 g cartofi 300 ml
vin alb praz o ceapă albă miere două portocale sos de soia pudră de
nucşoară două cuişoare…
Read more »
Read more »
Sandviş cu peşte
7 May 2009
Ingrediente:
400 g fileuri de peşte marinat 600 g făină 25 g drojdie 360 ml apă o
linguriţă de zahăr tos 3 linguri de ulei de măsline un ou două linguri
de lapte dulce o lingură de seminţe de chimen sare o lămâie salată verde
maioneză Preparare: Intr-un castronel se pun drojdia, puţină apă,
zahărul…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu legume
7 May 2009
Ingrediente:
12 foi de orez rotunde două pungi cu legume chinezeşti 200 g spanac
proaspăt sare, piper sos de soia oţet de orez un căţel de usturoi boia
iute boia dulce seminţe de susan 4 linguri de ulei de măsline ghimbir
foi de plăcintă Preparare: Legumele chinezeşti se pun la prăjit în ulei
încins, se…
Read more »
Read more »
Tehnica degustării vinului
6 May 2009
Tehnica
degustării vinului II Intotdeauna degustătorul se va preocupa de
educaţia şi igiena sa, va urma cu conştiinciozitate normele de
comportament care să-i permită îngrijirea simţurilor sale, necesare a
stabili verdictul său în modul cel mai corect posibil, înainte de a
începe degustarea el trebuie: - să evite a ingera substanţe cu savoare
puternică…
Read more »
Read more »
Sufleu cu physalis
6 May 2009
Ingrediente:
250 g ciocolată neagră 100 ml smântână 4 linguri de cacao 150 g zahăr
tos 6 albuşuri 500 g physalis două linguri de făină pudră de scorţişoară
un vârf de cuţit piper roşu pisat unt şi făină pentru forme miere
cardamon Preparare: Ciocolata se taie în bucăţi mai mici şi se pune la
topit…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci şi sos
6 May 2009
Ingrediente:
4 piepturi de pui un kilogram de ciuperci o ceapă 800 g roşii 3 linguri
de ulei de măsline o frunză de dafin o linguriţă de zahăr tos sare,
piper busuioc verde o jumătate de lămâie rozmarin Preparare: Ciupercile
se spală, se fierb timp de zece minute în apă cu sare, suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chicken Dopiaza
6 May 2009
Ingrediente:
4 medium onions , peeled, 2 chopped and 2 sliced 1 kg chicken , skinned
and cut into large pieces 1 tbsp ginger and garlic paste oil for
cooking 2 tsp coriander powder , ground coriander seeds 2 tsp cumin
powder ½ tsp ground turmeric ½ tsp chilli powder 4 tbsp plain yoghurt 2…
Read more »
Read more »
Peşte afumat cu salată
6 May 2009
Ingrediente:
4 fileuri peşte afumat două borcane de ciuperci murate 400 g mazăre un
gălbenuş crud un gălbenuş fiert suc de lămâie apă muştar o ceapă albă
mică ulei doi căţei de usturoi sare, piper capere castraveţi muraţi
Preparare: Intr-un vas înalt se pun gălbenuşurile, sarea, piperul, o
linguriţă de muştar şi se mixează până…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu nuci
6 May 2009
Ingrediente:
800 g cartofi două cepe roşii 50 g miezuri de nucă 50 g măsline feliate
25 g stafide un căţel de usturoi muştar cu boabe ulei de măsline oţet
de mere sare, piper pudră de scorţişoară pătrunjel ouă salată verde
Preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie în rondele subţiri
şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fructe
6 May 2009
Ingrediente:
un pachet foitaj 300 g miezuri de nucă un borcan gem de coacăze roşii
100 g nucă de cocos două pliculeţe cu zahăr vanilinat pudră de cardamon
pudră de scorţişoară un ou 50 g zahăr brun 500 g kiwi frişca unt
Preparare: Miezurile de nucă se taie mărunt şi se pun într-un castron
împreună…
Read more »
Read more »
Omletă cu ardei copţi
6 May 2009
Ingrediente:
6 ouă 200 g ciuperci 200 g şuncă de porc 200 g telemea 100 g şuncă de
pui o legătură de pătrunjel boia dulce un kilogram ardei capia roşii 150
ml ulei de măsline oţet de mere sare, piper lapte dulce Preparare:
Ardeii capia se coc, se curăţă de coajă şi cotoare, se amestecă…
Read more »
Read more »
Salată de midii cu fenicul
6 May 2009
Ingrediente:
500 g midii două legături ceapă verde două bucăţi fenicul 4 căţei
usturoi 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte dulce 300 g smântână 300 ml vin
alb ulei o lămâie sare, piper 4 boabe piper mărar cartofi nuci seminţe
de dovleac Preparare: Untul se topeşte, se adaugă făina, se amestecă
bine…
Read more »
Read more »
Brioşe picante
6 May 2009
Ingrediente:
doi dovlecei 550 g făină două ouă 100 g unt 125 ml smântână un ardei
iute o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi o legătură de mărar un
pliculeţ praf de copt sare, piper pudră de nucşoară pastă de ardei iute
sau dulce Preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiul iute se curăţă, se
spală…
Read more »
Read more »
Cremă de lămâie cu ananas
5 May 2009
Ingrediente:
750 g brânză de vaci 200 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat
400 ml frişca 10 g gelatină o cutie de ananas două lămâi 50 g nucă de
cocos două fire de mentă biscuiţi cu cocos pudră de scorţişoară
Preparare: Gelatina se pune la înmuiat în puţină apă rece, se încălzeşte
la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Sausage And Porcini
5 May 2009
Ingrediente:
150 ml olive oil 1 red onion 500 g lean pork sausages 3 garlic cloves ½
red chilli 50 ml dry white wine 50 g dried porcini mushrooms 150 ml
double cream some black pepper 1 knife 1 saucepan 1 large frying pan 2
wooden spoons 1 colander 1 bowl Cum se prepara sos…
Read more »
Read more »
Ciolan cu ciuperci
5 May 2009
Ingrediente:
4 bucăţi mai mari de ciolan de porc 500 g ciuperci 500 g mazăre o ceapă
albă o lămâie 4 căţei de usturoi o lingură de busuioc uscat ulei de
floarea-soarelui sare, piper o linguriţă de boia dulce pudră de nucşoară
Preparare: Ciolanele de porc se spală, se şterg cu un şervet absorbant
şi…
Read more »
Read more »
Midii cu legume picante
5 May 2009
Ingrediente:
500 g ciuperci 500 g midii decorticate 100 ml ulei de măsline 500 ml
vin alb doi dovlecei o vânătă doi ardei graşi roşii un ardei gras verde
praz un ardei iute cimbru uscat oţet balsamic sare, piper suc de lămâie
sos de soia Preparare: Midiile se pun la fiert împreună cu jumătate din…
Read more »
Read more »
Steluţe cu chimen
5 May 2009
Ingrediente:
două pachete foitaj 250 g mozzarela 250 g roşii cherry 100 g parmezan
două linguriţe de oregano uscat o linguriţă de cimbru uscat doi căţei de
usturoi seminţe de susan două ouă seminţe de chimen smântână mărar
Preparare: Seminţele de susan se prăjesc într-o tigaie fără ulei şi se
lasă să se răcească. Foitajul…
Read more »
Read more »
Inimi cu sos de zmeură
5 May 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj un pachet de cremă de vanilie instant 500 ml lapte
dulce 100 g fistic 100 g migdale 200 ml frişca un borcan de gem de
zmeură două portocale 200 g physalis 100 g ciocolată neagră zahăr pudră
Preparare: Din foitaj se decupează inimioare cu o formă, se aşază într-o
tavă…
Read more »
Read more »
Pâine cu şuncă
5 May 2009
Ingrediente:
300 g ciuperci 300 g şuncă de porc afumată 660 g făină o lingură de
zahăr sare 380 ml lapte dulce 50 g unt 25 g drojdie două ouă două
linguri de ulei de măsline pastă de ardei iute cimbru uscat roşii cherry
ceapă verde oţet Preparare: Ciupercile se curăţă, se spală, se taie…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos verde
5 May 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi un borcan de ciuperci marinate 3 linguri de ulei de măsline 4
căţei de usturoi două legături de ceapă verde o legătură de pătrunjel o
lămâie sare, piper ciuperci crude Preparare: Usturoiul se curăţă de
coajă, se spală şi se pune într-un vas înalt. Se adaugă pătrunjelul
tocat, ceapa curăţată, spălată şi…
Read more »
Read more »
Morcovi la cuptor
5 May 2009
Ingrediente:
un kilogram morcovi 4 portocale 4 căţei de usturoi 75 g unt două
crenguţe de cimbru 50 g seminţe de dovleac crude două linguri de miere o
linguriţă de seminţe de chimen sare, piper Preparare: Morcovii se
curăţă de coajă, se spală şi se fierb în apă cu sare şi puţin unt. Când
sunt…
Cum se prepara Cocktail Honey Nectar
4 May 2009
Ingrediente:
25 ml honey vodka 25 ml vodka 25 ml pear purée half a nectarine 1 lime
leaf ice cubes crushed ice cocktail glass cocktail shaker muddler
cocktail strainer fine strainer bar spoon standard single shot measure
measuring jug measuring spoons A tantalising combination of lime,
honey and pear flavours. This innovative concoction was…
Read more »
Read more »
Tarte cu portocale
4 May 2009
Ingrediente:
400 g făină 200 g unt 80 g zahăr tos două ouă 4 linguri de apă un
borcănel de gem de caise două portocale sare două pliculeţe cu zahăr
vanilinat jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară piper fructe de
sezon frişca Preparare: Portocalele se spală, se rade coaja, iar pulpa
se toacă mărunt.…
Read more »
Read more »
Miniruladă de pui
4 May 2009
Ingrediente:
3 piepturi de pui 200 g brânză cu mucegai un dovleac mic de plăcintă
100 g pesmet 3 ouă 200 ml smântână o lingură de muştar cu seminţe
pătrunjel sare, piper ulei de floarea-soarelui ceapă usturoi Preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă şi se taie
fâşii. Se condimentează,…
Read more »
Read more »
Şniţele de peşte cu legume
4 May 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte doi ardei capia un dovlecel o vînătă o conopidă mică
un sfert de ţelină 200 ml vin alb demisec două ouă 120 g făină o roşie
doi căţei de usturoi un vîrf de cuţit de boia iute sare, piper ulei
pătrunjel Preparare: Intr-un castron se pun ouăle, sarea, piperul,
boiaua…
Read more »
Read more »
Legume cu piure şi sos picant
4 May 2009
Ingrediente:
500 g fasole verde 4 cartofi mai mari 200 g morcovi baby o ceapă doi
căţei de usturoi 100 ml ulei de măsline pastă de tomate 400 g roşii 150
ml vin alb demisec 350 ml lapte dulce mărar, sare piper o frunză de
dafin Preparare: Fasolea verde se spală, se taie în bucăţi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu struguri şi cacao
4 May 2009
Ingrediente:
4 ouă 150 g zahăr tos 100 g unt 250 ml lapte dulce 550 g făină două
linguri de pudră de cacao un pliculeţ cu praf de copt un vîrf de
linguriţă de sare 100 g alune crude 3 linguri de gem de struguri mentă
sos caramel frişca Preparare: Gălbenuşurile se pun într-un castron…
Read more »
Read more »
Sandviş cu pui şi legume
4 May 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui 540 g făină 270 ml apă doi cartofi 15 g drojdie 5
linguri de ulei de măsline rozmarin sare zahăr tos piper ulei de
floarea-soarelui o salată verde 4 roşii mărar piper seminţe de chimen
seminţe de dovleac Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi
se dau pe…
Read more »
Read more »
Eclere cu ciocolată si fistic
3 May 2009
Ingrediente:
125 ml apă 125 ml lapte dulce 120 g unt 120 g făină 4 ouă 500 ml frişca
două pliculeţe cu zahăr vanilinat 300 g ciocolată neagră 50 g zahăr
pudră 100 g fistic un vârf de linguriţă de sare Preparare: Intr-o oală
antiaderentă se pun la fiert apa, laptele, sarea şi 100 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail White Russian
3 May 2009
Ingrediente:
50 ml Vodka 25 ml coffee liqueur 25 ml single cream ice short glass
cocktail shaker 25ml (1fl oz) bar measure This is a smooth and creamy
coffee-flavoured cocktail Cum se prepara Cocktail White Russian
Read more »
Read more »
Pui pe pat de cuşcuş
3 May 2009
Ingrediente:
4 pulpe de pui 300 g cuşcuş doi dovlecei două cepe 4 căţei de usturoi
doi ardei capia un ardei gras 3 roşii un morcov sare, piper ulei de
floarea-soarelui mărar sfeclă roşie castraveţi muraţi Preparare:
Dovleceii se taie în rondele şi se pun într-un castron. Morcovul se
curăţă de coajă şi se taie…
Read more »
Read more »
Mix de fasole cu crevete
3 May 2009
Ingrediente:
500 g fasole verde 500 g fasole albă 500 g crevete decorticate doi
ardei capia roşii doi ardei capia verzi două cepe usturoi ardei iute o
lămâie 300 ml vin alb o frunză de dafin oţet balsamic sare, piper
busuioc ulei boia iute Preparare: Crevetele se decongelează, se spală,
se scurg de apă şi…
Read more »
Read more »
Legume picante
3 May 2009
Ingrediente:
doi morcovi ţelină doi cartofi o conopidă 250 g fasole mangetout doi
ardei capia un dovlecel ceapă verde doi căţei de usturoi boia iute
ghimbir ras sare, piper 100 ml ulei de măsline 300 g mozzarella busuioc
uscat pastă de ardei iute Preparare: Morcovii şi cartofii se curăţă, se
spală şi se fierb separat.…
Read more »
Read more »
Colac cu vişine
3 May 2009
Ingrediente:
250 g unt 250 g zahăr tos 5 ouă un borcan de compot de cireşe praf de
copt 450 g făină 100 ml lapte dulce 100 ml smântână o lămâie pudră de
scorţişoară sare 50 g miezuri de nucă esenţă de vanilie zahăr pudră
Preparare: Miezurile de nucă se taie mărunt sau se pisează…
Read more »
Read more »
Terină din ficat de pui
3 May 2009
Ingrediente:
350 g unt o ceapă doi căţei usturoi 500 g ficăţei de pui un sfert de
linguriţă cimbru uscat 100 ml smântână 50 ml coniac 200 g ciuperci
pleurotus o portocală sare, piper Preparare: Ciupercile se spală, se
scurg de apă şi se taie fâşii subţiri. Se topeşte puţin unt într-o
cratiţă, se adaugă…
Read more »
Read more »
Salată cu peşte afumat si capere
3 May 2009
Ingrediente:
4 peşti afumaţi doi morcovi doi ardei graşi 150 g ciuperci uscate 100 g
maioneză 50 ml smîntînă o linguriţă de muştar doi căţei de usturoi o
salată verde o legătură de mărar o lămîie sare, piper cartofi ouă capere
Preparare: Maioneza se amestecă bine cu smîntînă, mărarul, usturoiul
pisat, sarea şi piperul. Se…
Read more »
Read more »
Opturi cu cimbru
3 May 2009
Ingrediente:
350 g făină 100 g unt 4 ouă 70 ml lapte dulce 70 ml smîntînă o
linguriţă de praf de copt jumătate de linguriţă de sare 200 g brînză de
vaci 200 g brînză de capră 3 fire de cimbru piper brînză de vacă sărată
Preparare: Făina se cerne şi se pune într-un vas…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie
2 May 2009
De Jamie Oliver Seria II – Episodul 9 – Miel Bucataria lui Jamie
Read more »
Read more »
Tartă cu fulgi de ovăz şi nucă
2 May 2009
Ingrediente:
300 g făină 300 g zahăr tos praf de copt sare 275 g fulgi de ovăz cacao
250 ml lapte bătut 100 g unt 100 g ciocolată neagră 100 g miezuri de
nucă zahăr vanilinat 6 ouă două banane 500 ml lapte dulce frişca topping
de ciocolată Preparare: Intr-un vas se mixează patru ouă…
Read more »
Read more »
Mancărică cu piept de pui
2 May 2009
Ingrediente:
un kg cartofi două piepturi de pui două cepe o frunză de dafin două
linguri de pastă de roşii doi ardei graşi roşii doi căţei de usturoi un
vîrf de linguriţă de boia de ardei dulce sare piper ulei de măsline
mărar Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în…
Read more »
Read more »
Paste cu ton şi fasole albă
2 May 2009
Ingrediente:
300 g ravioli cu brînză două conserve de ton în ulei 300 g fasole albă
50 g capere o lămîie ulei de măsline 300 g maioneză o legătură de ceapă
verde un fir de tarhon pătrunjel sare, piper pastă de sardele nucşoară
Preparare: Fasolea se dezgheaţă, se spală, se taie în bucăţi mai mici…
Read more »
Read more »
Frigărui de legume şi cuşcuş
2 May 2009
Ingrediente:
200 g ciuperci 200 g roşii cherry doi ardei verzi doi ardei roşii o
ceapă 300 g brînză de capră 200 g cuşcuş o jumătate de legătură de
pătrunjel sare, piper ulei de măsline oregano uscat prune uscate
Preparare: Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în cuburi.
Ceapa se curăţă…
Read more »
Read more »
Palmieri cu cremă
2 May 2009
Ingrediente:
un pachet aluat de foitaj 200 g ciocolată neagră 90 g zahăr pudră o
linguriţă de esenţă de rom 100 ml lichior de ciocolată o portocală 250
ml frişca un vîrf de cuţit de sare 50 g miezuri de nucă 80 g zahăr brun
mentă Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se
presară…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos Tomato And Green Chilli Salsa
1 May 2009
Ingrediente:
1 500g can of peeled, whole tomatoes 4 large green chillies, chopped 4
jalapeno peppers , chopped 1 onion , chopped 4 cloves of garlic ,
chopped 100 ml red wine vinegar ½ tsp cumin 1 tbsp oregano 1 tsp salt 2
tbsp chopped coriander some nacho chips , for garnish 4 tbsp olive…
Read more »
Read more »
Carne de pui cu dovlecei
1 May 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui doi ardei graşi roşii o ceapă 3 dovlecei un morcov
100 g măsline fără sîmburi 4 roşii o lingură de pastă de roşii 100 ml
ulei de măsline doi căţei de usturoi pătrunjel sare, piper mălai varză
roşie Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se…
Read more »
Read more »
Tehnica degustării vinului
1 May 2009
Tehnica
degustării vinului I Aprecierea calităţii vinurilor se face prin
analize fizico-chimice, prin examen microscopic, dacă este cazul, şi
prin degustare. "Degustarea se defineşte ca "analiza organoleptică a
vinului, respectiv examinarea acestuia din punct de vedere vizual,
olfactiv şi gustativ, pentru a aprecia practic calităţile şi/sau
defectele vinului". In funcţie de scopul acesteia, degustarea…
Read more »
Read more »
File de păstrăv cu budincă
1 May 2009
Ingrediente:
4 fileuri de păstrăv un kg cartofi 250 g brînză de vaci 200 g brînză
telemea 4 ouă o legătură de ceapă verde 100 ml lapte dulce ulei de
măsline sare, piper unt pentru formă pesmet pentru formă mărar smîntînă
usturoi Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie în
felii…
Read more »
Read more »
Chifteluţe vegetale cu salată
1 May 2009
Ingrediente:
100 g orez un cartof un morcov un dovlecel ceapă verde 100 g ciuperci
două fire de usturoi 3 ouă bicarbonat o pungă mix de salată 50 g arpagic
sare, piper mărar pesmet oţet de mere ulei de măsline ulei de
floarea-soarelui Preparare: Orezul se spală, se scurge şi se fierbe în
apă cu…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu migdale
1 May 2009
Ingrediente:
200 g unt 150 g zahăr tos două ouă 500 g făină sare bicarbonat pudră de
scorţişoara 200 g fulgi de migdale ciocolată albă ciocolată neagră
coajă de lămîie rasă Preparare: Intr-un castron se pun untul moale,
zahărul tos şi un praf de sare. Se adaugă ouăle, se mixează pînă cînd
devine ca o…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu praz şi carne de porc
1 May 2009
Ingrediente:
500 g carne de porc 500 g oase de porc o ceapă un morcov două fire de
praz un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel un ardei gras 4 roşii o
lingură de pastă de roşii 300 ml borş pătrunjel leuştean sare, piper
ardei iute mălai Preparare: Ceapa şi prazul se curăţă, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Gravy
30 April 2009
Ingrediente:
Juices from roast meat 500 ml stock ½ glass of wine 2 springs of
Rosemary 1 tbsp Flour 1 tsp butter salt and pepper Cum se prepara
Gravy
Read more »
Read more »
Şniţel de peşte cu dovlecei
30 April 2009
Ingrediente:
600 g file de merluciu 30 g pesmet 100 g făină 100 g unt 100 ml ulei de
floarea-soarelui două ouă 4 dovlecei pătrunjel o lămîie 3 căţei de
usturoi 4 linguri de ulei de măsline oregano uscat sare, piper roşii
ardei copţi Preparare: Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt, se
amestecă bine cu…
Read more »
Read more »
Tortelini cu sos şi nuci
30 April 2009
Ingrediente:
500 g tortelini cu brînză 200 g ciuperci 500 ml vin alb demidulce 60 g
unt 200 ml smîntînă 25 g făină un căţel de usturoi o ceapă o lingură de
ulei de măsline sare, piper 200 g salată rucola 100 g miezuri de nucă
parmezan Preparare: Tortelini se fierb în apă cu sare…
Read more »
Read more »
Tort cu physalis
30 April 2009
Ingrediente:
6 ouă 250 g zahăr tos 275 g făină 100 ml ulei 100 ml apă două linguri
de cacao 500 ml frişca 200 g ciocolată albă 200 g ciocolată neagră praf
de copt sare 250 g physalis 500 ml suc de portocale esenţă de rom esenţă
de vanilie unt Preparare: Gălbenuşurile se separă de…