Retete de Paste:
Aperitiv de dovlecei
29 October 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1-2 ouă 150 g brânză tofu 1 lingură făină 3
roşii 3-4 linguri ulei pesmet frunze de pătrunjel vegeta Mod de
preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se spală şi se taie feliuţe
subţiri de 1 cm. Oul se amestecă cu vegeta şi făina, iar prin compoziţia
rezultată se trec…
Read more »
Read more »
Gradinuca la cuptor
29 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac 3 roşii mărar pătrunjel 1 tulpină de
rubarbă 1 ceaşcă smântână 1 pahar untură (untdelemn) 2 gulioare tinere
tare 1 ţelină 2 cartofi sare piper 1 ceaşcă cu mazăre verde 1 ceaşcă cu
fasole verde Mod de preparare: Toate cele legume ce sunt de fiert se
curăţă, se…
Read more »
Read more »
Aperitiv de conopida
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2
pahare lapte sare 1 lingură pesmet Mod de preparare: Conopida spălată
şi desfăcută în bucheţele mici se pune la fiert cu apă şi sare. După ce
s-a fiert, se scurge şi se pune într-un vas de Jena sau tavă care, în…
Read more »
Read more »
Chec ca-n banat
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină 1 păhărel mic de rom 1 ceaşcă mare zahăr (300
g) 1,5 pachet unt coaja de la 1 lămâie 8 ouă praf de copt 50 g mieji de
nucă măcinaţi 100 g stafide zahăr vanilat Mod de preparare: Se freacă
untul cu jumătate din zahăr şi 8 gălbenuşuri până…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri (video)
29 October 2010
Ingrediente: 25 ml coconut liqueur 50 ml light rum 10 ml coconut syrup
10 ml water ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 mixing glass 1 bar spoon or
stirrer 1 strainer 1 cocktail glass 1 squeezer 1 knife 1 chopping board
Cum se prepara Cocktail Coconut Daiquiri
Read more »
Read more »
Glazură aromata
29 October 2010
Ingrediente: 250 g miere de albine 3 linguri suc de lămâie coajă rasă
de la 1 lămâie 100 ml apă 4 linguri pudră de roşcove 100 g unt de
arahide Mod de preparare: Se freacă într-un castron mierea de albine
cu sucul şi coaja de lămâie până se leagă. Se strecoară şi se…
Read more »
Read more »
Sos de roşii
29 October 2010
Ingrediente: 5 kg roşii 3 kg morcovi 1 kg ceapă 3 kg ardei gogoşari 3
ţeline mari sare Mod de preparare: Zarzavaturile se curăţă şi se spală
bine. Morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mică şi se pun într-o
cratiţă cu apă cât să le acopere şi 1 lingură de sare. Ceapa…
Read more »
Read more »
Găluşcuţe din lapte bătut
29 October 2010
Ingrediente: 800 ml lapte bătut 3 linguri zahăr 1 şi 1/2 ceaşcă griş 3
linguri pesmet 100 g smântână 3-4 linguri dulceaţă ulei sare Mod de
preparare: Pui laptele la fiert, pe foc mic, cu puţină sare şi 2 linguri
de zahăr amestecând încontinuu cu o lingură de lemn. Când începe să
clocotească,…
Read more »
Read more »
Varză a la Cluj
29 October 2010
Ingrediente: 2 kg varză 250 g orez 2-3 cepe 1 lingură pastă de tomate
250 ml suc de roşii 1 lingură vegeta condimente pentru varză 100 g
smântână Mod de preparare: Se toacă ceapa mărunt, se căleşte cu apă şi
ulei, se adaugă orezul, pasta de tomate, se stinge cu 3-4 căni de…
Read more »
Read more »
Mititei ardelenesti
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne vacă (gât, coadă, antricot) 1 vârf cuţit chimen
pisat 1 linguriţă cimbru uscat 1 căpăţână usturoi 2 linguri smântână
nefermentată (frişcă) 1 linguriţă boia 500 g carne porc (pulpă) 1 vârf
cuţit ienibahar sare piper 4 linguri supă carne Mod de preparare: Se
toacă repetat carnea, de 3-4 ori,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ceapă
29 October 2010
Ingrediente aluat: 500 g faină 0,500 litru apă caldă sare 1 pahar
untdelemn – plus 4 linguri pentru stropit şi uns Ingrediente umplutura:2
cepe sare, piper,1 legătură mărar Mod de preparare: In moviliţa de
faină se face o scobitură în care se toarnă, puţin câte puţin apa,
uleiul, sarea . Se frământă bine…
Read more »
Read more »
Pateu de năut
29 October 2010
Ingrediente: 250 g năut 1 morcov 1 cartof 1 ţelină mică 100 g ulei 1
lingură vegeta 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 3-4
căţei de usturoi Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se
pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Apa în care a fost înmuiat…
Read more »
Read more »
Pateu de mazăre verde
29 October 2010
Ingrediente: 800 g mazăre verde din conservă 1 morcov 1 cartof 1 ţelină
mică 100 g ulei 1 lingură vegeta 1 ceapă tocată Mod de preparare:
Morcovul, cartoful şi ţelina se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu
sare. Se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat sau…
Read more »
Read more »
Pilaf bănăţean
29 October 2010
Ingrediente: 500 g orez 1 gogoşar roşu 1 ceapă roşie 1 dovleceluş 1
ceapă albă 1 vineţică 1 ardei gras galben 2 linguri ulei 2-3 căţei de
usturoi 1 litru supă de carne sare piper mărar pătrunjel Mod de
preparare: Ceapa albă se taie mărunt şi se pune la rumenit în ulei,
într-o…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu branză tofu
29 October 2010
Ingrediente: 300 g brânză tofu 250 g făină integrală de grâu 150 g
miere de albine 100 ml suc de fructe 1 pliculeţ zahăr vanilat 100 g
migdale mărunţite 1 praf sare 1 pliculeţ praf de copt 1-2 linguri suc de
lămâie 1 lingură pesmet Mod de preparare: Sucul de fructe se
amestecă…
Read more »
Read more »
Lapte de migdale
29 October 2010
Ingrediente: 250 migdale 1 litru apă fiartă şi răcită 3 linguri miere
de albine Mod de preparare: Ingredientele de mai sus se mixează în
blender şi rezultă un lapte foarte concentrat şi hrănitor, care se
consumă ca atare sau cu muşii.
Read more »
Read more »
Pizza cu aluat din branză
29 October 2010
Ingrediente: 300 g brânză tofu 200 g făină 1 pachet margarină vegetală 3
ouă 250 ml suc de roşii 300 g crenvurşti vegetali 200 g caşcaval 1 plic
praf de copt 2 linguri suc de lămâie 1 legătură mărar 1 roşie 1 gogoşar
50 g măsline fără sâmburi Mod de preparare: Din margarină,…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu vinete
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg roşii 2-3 vinete potrivite 100 g ulei 1-2 ouă sare 1
ardei roşu verdeaţă Mod de preparare: Roşiile se spală, ii se taie
capacul, se scobesc şi se aşază pe un platou cu gura în jos. Vinetele se
coc şi se prepară salata de vinete, la care se adaugă şi…
Read more »
Read more »
Sos de tomate cu găluşte de caşcaval
29 October 2010
Ingrediente pentru sos: 400 ml suc de roşii 1 ceapă mare 1 linguriţă
vegeta 1 lingură făină de grâu 1 linguriţă miere condimente (maghiran,
rozmarin, cimbru) 2-3 linguri ulei de măsline Ingrediente pentru
găluşte: 3 chifle graham uscate 200 g caşcaval 1 ceapă 2 ouă 3 linguri
făină 250 g lapte sare 1 legătură…
Read more »
Read more »
Pastă de morcovi II
29 October 2010
Ingrediente: 2-3 morcovi 3 linguri ulei sare Mod de preparare:
Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea mică şi se scurg de
zeamă. Se amestecă cu uleiul şi sarea. Pasta obţinută se serveşte
întinsă pe pâine. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Pastă de branză cu ceapă
29 October 2010
Ingrediente: 250 g brânză dulce 2-3 linguri ulei 2 linguriţe pastă de
tomate 1 lingură vegeta 1 ceapă Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se
spală şi se toacă fin. Restul ingredientelor se pun într-un bol şi se
omogenizează cu ajutorul mixerului. Se obţine o pastă consistentă,
căreia i se adaugă ceapa. Pasta…
Read more »
Read more »
Ruladă de biscuiţi
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi 200 g miez de nucă 200 g rahat asortat 2
plicuri zahăr vanilat 600 ml apă 2 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1
lingură cacao 100 g unt Mod de preparare: Biscuiţii se rup în bucăţele
mici, peste ei se toarnă un sirop preparat din apă şi…
Read more »
Read more »
Snitel de ciuperci
29 October 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci cu pălărie mare 2 ouă untdelemn pentru
prăjit 2 linguri făină sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare:
Se rupe piciorul ciupercilor. Ciupercile se spală bine, se usucă, se
presară cu sare şi piper se toacă pastă picioruşele . Se bat ouăle cu
lăină şi pastă de ciuperci…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă rosie
29 October 2010
Ingrediente: 2 sfecle potrivite 3 linguri ulei de măsline sare 3-4
linguri suc de lămâie 1 linguriţă hrean ras Mod de preparare: Sfecla
se spală şi se coace în cuptor. Se dă prin răzătoarea mare şi se
amestecă cu restul ingredientelor. Se serveşte cu diferite garnituri.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Sirop de vişine
29 October 2010
Ingrediente: 2 kg vişine 1,5 kg zahăr 3 linguri zeamă de lămâie 300 ml
apă Mod de preparare: Vişinele se curăţă de codiţe, se spală şi se pun
la fiert cu 300 ml apă. Când vişinele au început să plesnească, se pun
într-un tifon şi se scurg de zeamă. Aceasta se pune la…
Read more »
Read more »
Salată „A LA RUSSE"
29 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 800 g morcovi 1 ţelină mijlocie 1 păstârnac
3 rădăcini pătrunjel 200 g mazăre din conservă 100 g măsline fără
sâmburi 100 g parizer vegetal 500 g castraveţi şi gogoşari muraţi 1
legătură pătrunjel 3 ouă (2 fierte şi unul crud) sare 250 g ulei Mod
de preparare: Legumele…
Read more »
Read more »
Sos cu susan
29 October 2010
Ingrediente: 100 g seminţe de susan 300 ml lapte de soia 100 g miere de
albine 100 g migdale mărunţite 1 pliculeţ zahăr vanilat coajă de lămâie
Mod de preparare: Se dau prin robotul de bucătărie seminţele de
susan, laptele, mierea de albine şi mirodeniile. Se obţine un sos
omogen, înainte de a…
Read more »
Read more »
Despre bulionuri, consomeuri, aspicuri, supe, borsuri si ciorbe
28 October 2010
Bulionul de carne destinat pentru supele limpezi, pentru supele servite
cu garnituri, pentru supele de zarzavat, cît şi. pentru bulionul
servit ca atare cu pateuri, se prepară din carne de vacă de la coadă.
Pentru supele drese se întrebuinţează rasol alb, adăugind şi un os cu
măduvă. Rasolul alb are o carne excelentă, atît…
Read more »
Read more »
Dieta cu calorii negative – Reţete de slabit
28 October 2010
Dieta
cu calorii negative pare a fi un mod minunat de a va ajuta in acele
zile in care nu va puteti abtine sa respectati dieta obisnuita. Nici o
mancare nu are zero calorii. Numele se refera la rezultatele in momentul
in care digerati aceste alimente. Teoretic ideea acestei metode se
bazeaza pe faptul ca…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu mere
28 October 2010
Ingrediente:
2–3 ţeline 2–3 mere 2 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de
preparare: Ţelina curăţatăşi spălată se taie ca fideaua şi se amestecă
merele curăţate şi tăiate felioare subţiri. Se adaugă uleiul, oţetul şi
sarea. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie
28 October 2010
Ingrediente:
1 varză roşie mijlocie 2 linguri ulei 2–3 linguri oţet 1/2 linguriţă
zahăr sare Mod de preparare: Varza bine spălată se taie fin ca fideaua.
Se amestecă cu sare şi se freacă cu mîna pînă ce se înmoaie. Se adaugă
ulei, oţet şi zahăr. Se amestecă bine. Alt mod de preparare: varza
tocată se…
Read more »
Read more »
Pastă de gogoşari pentru iarna
28 October 2010
Ingrediente: 10 kg gogoşari 2 litri apă sare Mod de preparare:
Gogoşarii tăiaţi se fierb cu apă şi sare, apoi se dau prin sită. Pasta
obţinută se mai fierbe 10 minute şi se pune în sticle. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Acreală de corcoduşe
28 October 2010
Ingrediente: 5 kg corcoduşe verzi 2 litri de apă Mod de preparare:
Corcoduşele se culeg înainte de coacere. Se îndepărtează codiţele, se
spală, se pun la fiert, la foc domol, cu 2 litri de apă. Se trec prin
sită şi se mai fierb 10 minute.
Must de struguri
28 October 2010
Ingrediente: Struguri (în funcţie de cantitatea dorită) Mod de
preparare: Strugurii se spală şi se zdrobesc prin teasc. Sucul obţinut
se fierbe, înlăturând spuma care se formează deasupra, timp de 20-30 de
minute.
Read more »
Read more »
Zacuscă cu morcovi
28 October 2010
Ingrediente: 2,5 kg morcovi 2,5 kg ardei gogoşar 2 kg ceapă 2 ţeline
mari 500 g ulei 3 linguri vegeta foaie de dafin 1 kg bulion de casă
Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se dau prin răzătoarea mică şi se
înăbuşă cu apă şi ulei până se înmoaie, apoi se pune ceapa…
Read more »
Read more »
Suc de roşii pentru iarna
28 October 2010
Ingrediente: 10 kg roşii coapte bine sare Mod de preparare: Roşiile
se spală bine şi se îndepărtează cotorul verde. Se dau prin maşina
specială, care îndepărtează seminţele şi cojile. Se pun la fiert într-o
oală mare, se supraveghează şi se amestecă din când în când. Din
momentul în care începe să clocotească, sucul…
Read more »
Read more »
Compot de prune
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg prune 150 g zahăr Mod de preparare: Se aleg prune
frumoase, se spală şi se aşază în borcane. între timp, zahărul se
dizolvă în apă călduţă şi se toarnă peste fructe până la 2 cm de buza
borcanului. Borcanele se închid cu capace cu filet sau se leagă foarte
bine…
Read more »
Read more »
Magiun de prune
28 October 2010
Ingrediente: 10 kg prune coapte bine 1 kg zahăr 500 g nuci mărunţite
Mod de preparare: Magiunul se prepară din fructe bine coapte. Prunele se
spală bine, se scot sâmburii şi se amestecă cu zahărul. Se fierb
într-un vas din inox. Pe ochiul de aragaz se pune un disc de fontă,
pentru a…
Read more »
Read more »
Sirop de zmeură nefiert
28 October 2010
Ingrediente: 500 g zmeură 300 g miere de albine 2 linguri zeamă de
lămâie 200 ml apă Mod de preparare: Zmeura se spală şi se amestecă cu
mierea de albine, sucul de lămâie şi apa. Se lasă o zi la macerat, se
strecoară prin tifon şi se păstrează în sticlă la frigider. Se…
Read more »
Read more »
Bautură Cvas
28 October 2010
Ingrediente: 5 litri apă 1 pâine de secară drojdie cât o nucă 500 g
miere 1 lingură orez 1 lingură stafide coaja de la 1 lămâie Mod de
preparare: Pâinea se taie în felii subţiri şi se usucă în cuptor. Se
aşază într-un vas pâinea, mierea şi lămâia rasă. Apa se fierbe şi…
Read more »
Read more »
Citronada
28 October 2010
Ingrediente: 3 lămâi bine coapte 300 g miere de albine 2 litri apă
Mod de preparare: Lămâile se spală, se şterg cu un şervet curat şi se
rad de coajă. Aceasta se freacă bine cu mierea, cu o lingură de lemn,
apoi se adaugă sucul de la cele 3 lămâi şi apa şi…
Read more »
Read more »
Sirop pentru insiroparea torturilor
28 October 2010
Ingrediente: 250 g miere de albine 300 ml apă coajă de lămâie 1/2 baton
de vanilie Mod de preparare: Apa se pune la fiert, după care se adaugă
coaja de lămâie, vanilia şi se trage vasul de pe foc. Se lasă să se
răcorească şi, când încă mai este cald, se adaugă mierea şi…
Read more »
Read more »
Nectar de piersici
28 October 2010
Ingrediente:
500 g piersici 100 g miere albine 2 linguri suc de lămâie 500 ml apă
Mod de preparare: Piersicile se spală, se scot sâmburii şi se dau prin
blender împreună cu restul ingredientelor. Rezultă un nectar de piersici
delicios.
Read more »
Read more »
Cremă de vanilie
28 October 2010
Ingrediente: 500 ml lapte soia 250 g miere de albine 5 linguri făină 1
pliculeţe zahăr vanilat 100 g unt sare Mod de preparare: Se amestecă
laptele cu mierea, mirodeniile, şi făina. Se fierbe pe baie de apă,
amestecând continuu până se îngroaşă. Crema se mai ţine pe foc 3-5
minute din momentul…
Read more »
Read more »
Aluat fraged pentru foi
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 150 g margarină vegetală 100 ml iaurt dietetic
1 vârf cuţit praf de copt 2 linguri suc de lămâie sare Mod de
preparare: Intr-un castron mai mare se pune făina care se amestecă cu
margarina, iaurtul şi praful de copt. Se frământă repede până se
încorporează ingredientele şi se…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu stafide şi nuci
28 October 2010
Ingrediente: 300 g făină de grâu integrală 100 g făină de ovăz 150 g
miere de albină 50 g stafide 100 g nuci mărunţite 200 ml lapte de soia
coaja rasă de la 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat 1-2 linguriţe suc de
lămâie 1 praf sare 1 vârf cuţit praf de copt 4…
Read more »
Read more »
Brioşe
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală de grâu 250 g făină de ovăz 100 g
nuci mărunţite 25 g drojdie 100 g miere de albine 300 ml apă călduţă
sare coaja de la 1 lămâie 100 g stafide Mod de preparare: Drojdia se
amestecă cu 1 lingură de miere până la dizolvare. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Biscuiţi pentru ceai
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 100 g unt 200 g miere coajă de
lămâie 1 pliculeţ praf de copt 2 ouă sare 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare: Mierea, ouăle, mirodeniile şi untul moale se freacă
bine 5 minute. Se adaugă făina, praful de copt stins cu zeama de lămâie
şi se…
Read more »
Read more »
Sos de lamaie
28 October 2010
Ingrediente: 2 lămâi 150 g miere 2 linguri amidon de cartofi 30 ml apă 2
pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Peste miere şi coaja de
lămâie rasă, se adaugă apă călduţă şi se pun la fiert. între timp se
dizolvă amidonul în 3 linguri de apă, peste care se toarnă siropul. Se…
Read more »
Read more »
Păpădie bănăţeană
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 100 g unt 3 linguri oţet 1 legătură
pătrunjel 2 farfurii pline cu frunze de păpădie 3 linguri untdelemn sare
piper paprică Mod de preparare: Cartofii se pun la fiert .Păpădia se
toacă fâşii, pătrunjelul pastă cartofii odată fierţi, se curăţă si se
taie felii subţiri.Se amestecă toate,…
Read more »
Read more »
Găluşte de mămăligă
28 October 2010
Ingrediente: 500 g mălai 1,5 litri lapte 2 linguri unt 3 linguri brânză
înveliş 2 ouă 2-3 pesmet untură Mod de preparare: Se pune laptele la
fiert şi, când clocoteşte, se toarnă mălaiul .Se mestecă (cu mestecăul)
se adaugă şi unt şi brânză (e bine dacă e un pic mai sărată) şi iar…
Read more »
Read more »
Prăjitura de arminden
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 1 ceaşcă lapte călduţ 1 lingură drojdie 8
gălbenuşuri 200 g zahăr pudră zahăr vanilat 1 lingură coajă rasă de
lămâie 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un 500 g miez
măcinat de nuci 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide 500 g zahăr pudră 1
lingură…
Read more »
Read more »
Cozonac
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 4 albuşuri 1 pachet şi mai bine de unt 1
lingură rom ceva zahăr vanilat 7 gălbenuşuri 1 ceaşcă mare zahăr 2
linguri untdelemn 50 g drojdie stafide nuci alune rahat 1 linguriţă rasă
de sare 0,500 litri lapte Mod de preparare: Cozonacii se fac într-o
încăpere cât de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de gâscă
28 October 2010
Ingrediente: 1 gâscă 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri pastă ardei 1
varză mică 3 roşii răscoapte 1 sfeclă roşie mică 1 gulioară 1 lingură
paprică 3 foi de dafin 1 ceaşcă lapte 1 pahar oţet 2 linguri miere 2
linguri pastă roşii 2 cepe 1 ceaşcă smântână leuştean 200 g slănină
afumată…
Read more »
Read more »
Pâine cu lapte
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg faină albă 1 linguriţă sare 2 ceşti mari de lapte
(sau mai mult) 1 nucă de drojdie Mod de preparare: In loc de apă,
pâinea se frământă cu lapte, ceea ce o tace mai degrabă corn, chiflă,
colăcel . Se desface drojdia în lapte călduţ se cerne făina, se face…
Read more »
Read more »
Praznicul porcului
28 October 2010
Ingrediente: 500 g carne slabă 100 g inimă 100 ficat 1 rinichi 100 g
limbă 200 g piept 100 g slănină sare piper 1 căpăţână usturoi 200 g
brânză de burduf 1 ceapă 2 linguri untură 1 pahar vin roşu Mod de
preparare: Ale porcului se taie toate, îmbucături, şi se pun la…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu fructe confiate
28 October 2010
Ingrediente: 125 g miere 500 ml lapte 150 g smântână 4 gălbenuşuri 100 g
fructe confiate (caise, căpşune, banane etc.) Mod de preparare: Se
încălzeşte laptele cu mierea la foc mic, amestecând mereu. Gălbenuşurile
se freacă cu smântână, apoi se încorporează cu laptele şi mierea.
Amestecul obţinut se fierbe pe baie de aburi…
Read more »
Read more »
Muşchi împletit
28 October 2010
Ingrediente: 1 muşchiuleţ porc 1 muşchiuleţ viţel sare piper Mod de
preparare: Se taie muşchiuleţele fâşii, de la un capăt dar nu până la
celălalt se lasă o bandă de 1-2 cm, să aibă fâşiile de ce să se tină.
Se împletesc şuviţele de carne între ele un capăt netăiat va sta…
Read more »
Read more »
Budincă de varză
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg varză albă 150 g brânză dulce dietetică 200 g iaurt 3
ouă 3-4 linguri făină 150 g caşcaval 1 legătură mărar Mod de
preparare: Varza se curăţă, se spală şi se pune la fiert 10 minute. Se
scurge, se răceşte, se taie feliuţe subţiri şi se amestecă cu restul
ingredientelor…
Read more »
Read more »
Pastă de cartofi cu măsline
28 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi în coajă 200 g măsline fără sâmburi
3-4 linguri ulei 1 lingură suc de lămâie 1 ceapă Mod de preparare:
Cartofii se fierb, se curăţă şi se dau prin răzătoarea mare. Măslinele
se toacă mărunt cu cuţitul, se amestecă cu cartofii, se adaugă ulei şi
suc de lămâie,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu sos alb
28 October 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci proaspete sau 2 cutii ciuperci din conservă
100 g nucă de caju 1 lingură făină 2-3 căţei de usturoi 3-4 linguri
ulei 1 lingură vegeta condimente (cimbru, rozmarin) 1 legătură pătrunjel
suc de lămâie (opţional) Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se
spală, se taie feliuţe şi se pun…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Cornuleţe de post
28 October 2010
Ingrediente: 400 g făină integrală 250 g margarină vegetală 200 g zahăr
150 g miez de nucă mărunţit sare 100 ml borş 2 pliculeţe zahăr vanilat
coajă de lămâie rasă Mod de preparare: Margarina se încălzeşte puţin,
se pune într-un castron şi se freacă cu zahărul tos până devine spumă.
Când s-a omogenizat,…
Read more »
Read more »
Sos de migdale
28 October 2010
Ingrediente: 200 g migdale 400 ml lapte de soia 150 g miere de albine 2
pliculeţe de zahăr vanilat Mod de preparare: Migdalele se opăresc, se
curăţă de coajă şi se usucă la gura cuptorului. Se pun apoi în blender
cu restul ingredientelor. Peste această compoziţie, se toarnă câte puţin
lapte fierbinte şi…
Read more »
Read more »
Pâine de urdă
28 October 2010
Ingrediente: 250 g faină 20 teci de fasole verde fină 100 g urdă 1 ou
sare piper chimen 50 g unt 2 cartofi 2 pahare de smântână 2 morcovi 1
ţelină mică (se pot folosi orice fel de legume de sezon) Mod de
preparare: Se amestecă într-un vas urda, untul, faina şi oul…
Read more »
Read more »
Budinca de griş
28 October 2010
Ingrediente: 150 g gris 500 ml lapte 2 ouă 2 linguri zahăr coaja de la 1
lămâie 2 pliculeţe zahăr vanilat sare sirop de fructe sau dulceaţă fină
Mod de preparare: Gălbenuşurile se freacă spumă cu zahărul, apoi se
adaugă grisul în ploaie, vanilia, coaja de lămâie, albuşurile bătute
spumă şi sarea. Compoziţia…
Read more »
Read more »
Saleuri
28 October 2010
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 vârf cuţit amoniac stins cu suc de
lămâie 200 g margarină vegetală 150 g apă minerală făină cât cuprinde
sare 100 g caşcaval ras 50 g susan Mod de preparare: Oul se amestecă
cu apa minerală, cu lingura de ulei, amoniacul, sarea şi făina cât
cuprinde.…
Ciulama de ciuperci
28 October 2010
O
reteta de ciulama de ciuperci cu ulei, morcovi, ceapa, cartofi, faina,
vegeta si sare. Se serveste calda cu mamaliguta. Ingrediente: 1 kg
ciuperci (sau 2 cutii mici) 3 linguri ulei 2 morcovi 2 cepe 2 cartofi 2
linguri făină 1 linguriţă vegeta sare Mod de preparare: Se curăţă
ciupercile, se spală, se taie…
Read more »
Read more »
Chiftelute de linte cu branză
28 October 2010
Ingrediente: 250 g linte 1 ceapă 1 morcov 2 ouă 2 linguri fulgi de ovăz
2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 foaie dafin 150 g brânză 2
linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Lintea se alege, se
spală bine şi se pune la fiert în apă cu foaia de…
Read more »
Read more »
Salată de varză
28 October 2010
Ingrediente: 1 varză mică 2 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar
3-4 linguri suc de lămâie sare Mod de preparare: Verzei i se
îndepărtează primele frunze, apoi se spală, se taie în două şi se toacă.
Se pune într-un castron şi se amestecă cu restul ingredientelor şi cu
mărar tocat fin. …
Read more »
Read more »
Dulceaţă de toporaşi
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1,2 litri apă 1,2 kg petale şi frunze de
toporaşi Mod de preparare: Se grijesc bine petalele şi frunzele, adică
se spală, se curăţă, se ciuruie .Când s-au scurs bine se pun la fiert
într-o tingire, în apa clocotită, până se-nmoaie se lasă să se răcească.
Se adaugă zahărul,…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de zmeură
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg zmeură 500 g zahăr 3 linguri suc de lămâie Mod de
preparare: Zmeura trebuie să fie mare şi frumoasă. Se curăţă de codiţe,
se spală bine sub jet de apă, se scurge, după care se aşază într-un vas
de inox în straturi alternative de zmeură şi zahăr. Se pune la…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă
28 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 2 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei 1 praf de copt 1
lingură suc de lămâie coajă rasă de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1
praf sare 1 borcan gem de caise Ingrediente pentru glazură: 3 albuşuri
bătute spumă 100 g zahăr tos 200 g nucă măcinată Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură dietetică
28 October 2010
Ingrediente pentru blat I: 1 cană grâu fiert 10 linguri pesmet 6
linguri miere 1 cană miez de nucă măcinat sare Ingrediente pentru blatul
II: 1 cană orez fiert 200 g nucă cocos 3 linguri miere 2 pliculeţe
zahăr vanilat fistic 50 g Mod de preparare: Grâul fiert se amestecă cu
mierea, pesmetul…
Read more »
Read more »
Sos de mărar
28 October 2010
Ingrediente: 1 legătură groasă de mărar 2 linguri smântână 1 ceaşcă cu
lapte 1 lingură de făină 1 lingură de unt 1 linguriţă sare Mod de
preparare: Se pune untul pe foc şi, când s-a topit, se freacă cu
lăină.Se toarnă şi laptele, dintr-o dată, să dea în clocot mărarul se
toacă cât…
Read more »
Read more »
Mâncărică de cicoare
28 October 2010
Ingrediente: 1 căpăţână de cicoare (de grădină) 1 ceapă sare piper 2
linguri untdelemn 2 linguri unt (margarină) 1 lingură faină 1 lingură
smântână Mod preparare: Cicoarea se grijeşte bine în mai multe ape,
frunzele se taie fâşii subţiri şi se opăresc iute în apă clocotită cu
sare, să le ia amăreala se…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu varză
28 October 2010
Ingrediente: 250 g margarină vegetală 15 g drojdie 150 g apă călduţă
sare făină cât cuprinde Pentru umplutură: 500 g brânză dulce 1 kg varză
2-3 ouă 3-4 linguri ulei 1 linguriţă vegeta Mod de preparare:
Margarina se frământă cu apa călduţă în care am dizolvat drojdia, un
praf de sare şi făină…
Read more »
Read more »
Dovlecei de vară la cuptor
28 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg dovlecei 3 cepe potrivite 2 morcovi 3-4 linguri
ulei 1 lingură vegeta 500 ml suc de roşii 50 g lapte 1 legătură mărar
Mod de preparare: Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în
apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai
mari se…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu ananas
28 October 2010
Ingrediente: 200 g orez 2 litri apă 1 cutie ananas bucăţi (300 g) 6
linguri miere sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 100 g nucă cocos 2 ouă 200 g
brânză de vaci 1 bucată kiwi Mod de preparare: Orezul se pune la
fiert în cei 2 litri de apă cu sare. Se amestecă…
Read more »
Read more »
Crap ca la moldova
28 October 2010
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 6-8 cepe 1 kg roşii 1 ceaşcă untdelemn 1
legătură pătrunjel sare piper 3 pumni de măcriş verde 2 linguri de lapte
bătut Mod de preparare: Ceapa se taie peştişori şi se pune la călit
într-o tavă încăpătoare .Roşiile se taie felioare şi se pun şi ele…
Read more »
Read more »
Sorici umplut
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne macră tocată 5 cepe 5 ouă 3 morcovi 2 linguri
pastă roşii 1 păhărel de vin 1 căpăţână usturoi 2 linguri untură 1 pahar
cu bere sare piper cimbru 1 ceaşcă varză (murată sau crudă) tocată 1 kg
bucăţi de cap – limbă, alte cărniţe, tocate 1 foaie de şorici…
Read more »
Read more »
Găluste cu prune si migdale
28 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 1 kg cartofi 250 g făină 2 ouă sare
Ingrediente pentru umplutură: 1 kg prune 100 g migdale măcinate 2
linguri pesmet 250 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în coajă. Fiind calzi, se decojesc bine
şi se dau prin maşina…
Read more »
Read more »
Mancare de conopidă cu orez
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 2 cepe 3-4 linguri ulei 100 g orez 150 g suc
de roşii (sau 2 linguri pastă de tomate) 1 lingură vegeta 1 legătură
pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi
se înăbuşă cu apă şi ulei. Se adaugă orezul opărit în prealabil şi…
Read more »
Read more »
Icre false
28 October 2010
Ingrediente: 200 g griş 150 g maioneză 1 lingură pastă de tomate pentru
culoare 1-2 cepe 2-3 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Intr-o
crăticioară, se pune grisul la fiert în apă rece cu sare (apă 800 ml) şi
se amestecă continuu până când se îngroaşă. Se dă la o parte de…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de aguridă
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg boabe aguridă mai mari 1 kg zahăr 1 litru apă 2
linguri zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se pune
apa la fiert împreună cu zahărul, să dea un sirop legat bine .Se curăţă
agurida (cu un ac de siguranţă) de sâmburi şi se spală înmai…
Read more »
Read more »
Pateu de ciuperci
28 October 2010
Ingrediente: 2 cutii de 400 g ciuperci 1 linguriţă muştar dulce 1
cartof 1 linguriţă drojdie uscată 1 lingură vegeta 1 linguriţă oregano
5-6 linguri ulei Mod de preparare: Se mixează bine ciupercile scurse
de apă. Se adaugă muştarul, cartoful fiert şi răcit, drojdia, vegeta şi
oregano. Se continuă mixarea, adăugându-se uleiul. Pasta…
Read more »
Read more »
Dovleac copt
28 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg dovleac 100 g miere 100 g nuci măcinate Mod de
preparare: Dovleacul se spală, se curăţă de seminţe, se taie cuburi şi
se pune într-o tavă şi se dă la cuptor, la foc potrivit. Este gata când
se înmoaie şi se rumeneşte frumos. înainte de a fi servit, pe fiecare…
Read more »
Read more »
Salată de salată verde cu ananas si avocado
28 October 2010
Ingrediente: 2 salate potrivite 1 avocado 1 legătură pătrunjel 1 ardei
roşu 4 rondele de ananas ulei 3 linguri suc de lămâie Mod de
preparare: Salata se spală bine şi se toacă potrivit, pătrunjelul se
toacă mărunt, avocado se taie cubuleţe mici, ardeiul fâşii subţiri,
ananasul cubuleţe mai mari şi se amestecă, într-un…
Read more »
Read more »
Pastă de morcovi I
28 October 2010
Ingrediente: 500 g morcovi 100 g brânză de vaci 100 g maioneză 1
legătură pătrunjel sare 25 g caşcaval Mod de preparare: Morcovul se
curăţă, se spală şi se fierbe cu apă şi sare. Se scurge şi se mixează
împreună cu brânza de vaci. Se pune într-un castron şi se amestecă cu
maioneza…
Read more »
Read more »
Sufleu de ţelină cu orez
28 October 2010
Ingrediente: 1 kg ţelină 200 g orez 4-5 roşii bine coapte 3-4 linguri
ulei 1 lingură vegeta Mod de preparare: Orezul se alege, se spală şi
se fierbe în 1,5 I apă. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie în felii
de 1 cm grosime, după care se fierbe în apă clocotită…
Read more »
Read more »
Pastă de branză cu ţelină
28 October 2010
Ingrediente: 200 g brânză dulce 1 ţelină potrivită 50 g smântână 1
ceapă 1 lingură suc de lămâie sare Mod de preparare: Brânza, smântână
şi sucul de lămâie se pun într-un castron şi se amestecă. Ceapa se toacă
foarte fin, iar ţelina se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea
mică, storcându-se…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu nuci
28 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 200 g margarină vegetală 100 g zahăr 150 g
miez de nucă măcinat 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie 1 vârf de cuţit
bicarbonat Mod de preparare: Intr-un castron, se pune margarina, se
adaugă zahărul şi se amestecă, apoi se adaugă coaja de lămâie, miezul
de…
Read more »
Read more »
Salată de măcriş
28 October 2010
Ingrediente: 300 g frunze de măcriş 2 roşii 2 castraveţi 1 legătură
pătrunjel 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Frunzele de
măcriş se aleg, se spală bine şi se toacă mărunt. Roşiile şi
castraveţii se taie felii, iar pătrunjelul se toacă fin. Pe un platou,
se aşază frunzele de măcriş,…
Read more »
Read more »
Savarină
28 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 400 g făină 200 g unt 25 g drojdie 3 ouă 100
ml apă sare 1 linguriţă miere Ingrediente pentru sirop: 200 g zahăr tos
200 ml apă Mirodenii pentru umplutură: 300 g frişcă, 50 g caise
confiate, gem de caise. Se pot întrebuinţa şi alte fructe confiate:
mango, căpşune, ananas…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu ţelină
27 October 2010
Ingrediente: 2 ţeline potrivite 500 g ciuperci 2 cepe 3-4 linguri ulei 1
kg roşii 1 lingură vegeta 1 legătură pătrunjel cimbru 1 foaie de dafin
Mod de preparare: Ţelina proaspătă şi nu prea mare se curăţă de coajă,
se taie în două pe lung, apoi fiecare jumătate, în feliuţe groase de
0,5-1…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă
27 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 2 morcovi 1 ţelină mică 2 linguri ulei de
măsline verdeaţă (mărar şi pătrunjel) 3 linguri suc de lămâie sare Mod
de preparare: Conopida şi ţelina de taie în cubuleţe mici, morcovul se
rade pe răzătoarea mare şi se amestecă într-un bol adânc cu uleiul,
verdeaţa tocată fin şi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de piersici
27 October 2010
Ingrediente: 500 g piersici (sau caise) 250 g zahăr 300 g frişcă 3
linguri suc de lămâie 100 ml iaurt Mod de preparare: Piersicile se
curăţă de coajă şi se taie cubuleţe mici. Se presară cu zahăr pudră şi
se fierb la foc mic până când siropul se leagă. Se lasă să se…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu gem de vişine
27 October 2010
Ingrediente: 1 litru apă minerală 1 ou 3 pliculeţe zahăr vanilat sare
20 linguri făină integrală ulei pentru prăjit Pentru umplutură: dulceaţă
de vişine Mod de preparare: Oul se bate cu zahărul vanilat şi sarea.
Apoi se adaugă sifonul şi se amestecă bine. Cu ajutorul mixerului, se
încorporează făina pusă treptat, ca să…
Read more »
Read more »
Mamaliga pe paturi
27 October 2010
Ingrediente: mamaliga 250 g ciuperci fierte 250 g dovlecei 250 g vinete
3 bucăţi ardei gras 250 g varză tânără 250 g conopodă 300 ml bulion
roşii 5 ouă 400 g roşii 250 g caşcaval ras 1 căpăţână usturoi 200 mg
smântână 250 g fasole verde tânără sare piper cimbru mărar leuştean 100
g…
Salată de roşii cu branză tofu
27 October 2010
Ingrediente: 3-4 roşii proaspete 150 g brânză tofu, (sau telemea) 1
ardei gras 1 ceapă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Roşiile se
spală, se îndepărtează cotoraşul şi se taie felii potrivite. într-un bol
adânc, se amestecă cu brânza tăiată cubuleţe ardeiul tăiat fâşii
subţiri, ceapa tocată mărunt, uleiul şi sarea. …
Read more »
Read more »
Zeamă de coacăze
27 October 2010
Ingrediente: 100 ml smântână zahăr (miere) sare 150 ml lapte dulce 1
creangă cimbru 500 g tacâmuri şi măruntaie de pasăre 1 kg coacăze
pârguite Mod de preparare: Se curăţă fructele de codiţe (dacă au
sâmburi, de sâmburi!).Carnea se pune la fiert în 1 litru de apă,
împreună cu coacăzele dacă au fiert,…
Read more »
Read more »
Pastramă de gâscă
27 October 2010
Ingrediente: 10 linguri sare 5 linguri silitră 2 linguri ienibahar
măcinat 1 lingură chimion 1 lingură scorţişoară 1 căpăţână usturoi 5
litri apă 1 gasca Mod de preparare: Se lasă în saramură 3 zile. După
ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în
tifon subţire şi în hârtie groasă,…
Read more »
Read more »
Biluţe cu nucă si stafide
27 October 2010
Ingrediente: 300 g stafide 200 g nucă măcinată 200 g fistic 50 g nucă
cocos măcinată Mod de preparare: Stafidele se dau prin maşina de
tocat. Pasta obţinută se amestecă cu nuca măcinată. Din compoziţia
rezultată, se modelează cu mâna biluţe, în interiorul cărora se pune un
fistic, apoi se dau prin nuca…
Read more »
Read more »
Mâncare verde
27 October 2010
Ingrediente: 1 pachet unt 3 ouă 1 pahar lapte sare piper Mod de
preparare: Un kg verdeţuri măcriş, hasmaţuchi , salată verde, untişor,
podbal, lobodă.Ierburile se fierb un pic, cât să se-nmoaie .Se toacă,
cât sunt calde, se freacă cu unt, ouă şi lapte, sare şi piper. Se dau la
cuptor, nu mult,…
Read more »
Read more »
Marmeladă de mere, gutui şi pere
27 October 2010
Ingrediente: 4 kg gutui sănătoase 4 kg mere creţeşti, roşii şi tari 4
kg pere tari 6 linguri apă 4 kg zahăr (sau mai puţin, doar 2 kg, dacă vă
place mai acrişoară) Mod de preparare: Fructele se taie felii şi se
curăţă de sâmburi, cotor şi părţile de coajă pătate.Se pun la…
Read more »
Read more »
Serbet de toporaşi
27 October 2010
Ingrediente: 1,200 kg frunze şi flori toporaşi 1,200 kg zahăr tos 300
ml apă 1 lămâie Mod de preparare: Se grijesc frunzele, se pun la fiert
în apă clocotită până se fac pastă moale .Se lasă să se răcească se
scurg bine, când s-au răcit, şi se storc . Zeama obţinută se strecoară…
Read more »
Read more »
Tocana haiduceasca
27 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci de pădure 200 g slănină afumată 1 ceaşcă
zeamă de carne 500 g carne viţel 2 linguri untură 3 cepe 500 g carne
porc 2 linguri unt 1 lingură făină 2 rinichi 1 ceaşcă smântână sare
Mod de preparare: Carnea, rinichii, cepele, bine grijite, se taie felii
lungi şi…
Read more »
Read more »
Ceapă de câmpina
27 October 2010
Ingrediente: 6 cepe trupeşe 100 g miez de nuci 2 legături mărar 1
ceaşcă smântână 1 lingură untdelemn 3 felii de pâine 1 pahar lapte sare
piper 1 ceaşcă vin alb 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cepele
curăţate se pun la fiert miezul de pâine se înmoaie în lapte . Nucile
se…
Read more »
Read more »
Salată de fructe
27 October 2010
Ingrediente: 1 pepene mic, galben piersici ananas din conservă
portocale kiwi 100 g migdale 50 g miere de albine Mod de preparare:
Fructele se spală, se taie cubuleţe potrivite şi se aşază în cupe. Se
ornează cu miere de albine şi migdale măcinate. Salata de fructe poate
fi servită şi cu frişcă. …
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu avocado
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg frunze de spanac 3 tije de ţelină 1 avocado 2 linguri
ulei de măsline sare 3 linguri suc de lămâie Mod de preparare:
Spanacul se alege, se spală în multe ape, se taie potrivit şi se
amestecă cu tijele de ţelină tăiate mărunt, avocado tăiat felii
potrivite, ulei, sare şi…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi
27 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi potriviţi şi uniformi 250 g brânză tofu
sare 2-3 linguri ulei de măsline (de preferat) 250 g măsline dietetice
sparanghel sau ciuperci din conservă 3-4 căţei de usturoi oregano cimbru
Mod de preparare: Se mărunţeşte tofu şi se amestecă cu celelalte
ingrediente, astfel încât să devină o cremă omogenă. Cartofii…
Read more »
Read more »
Drob de soia granule
27 October 2010
Ingrediente: 200 g soia granule 4 cepe 1 chiflă graham 2 legături mărar
1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel 3 ouă 1 lingură vegeta 3-4
linguri ulei condimente Mod de preparare: Soia granule se fierbe cu
vegeta şi condimente aproximativ 20 de minute, după care se pune la
scurs. Ceapa se toacă mărunt…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de dovlecei
27 October 2010
Ingrediente: 1 dovlecei mijlocii 50 g telemea 1 ou 2 linguri tărâţe de
grâu 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 legătură mărar 1
legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Dovleceii se fierb şi se
scurg bine, apoi se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu oul,
tărâţele, usturoiul…
Read more »
Read more »
Serbet de caise
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr tos 1 kg caise foarte coapte 10-15 sâmburi de
caise 1 lămâie Mod de preparare: Se scot sâmburii, se fierb caisele
împreună cu un pahar cu apă până se lichefiază. Se storc strecoară
(presa de bulion de roşii e perfectă) cât se poate ,se toarnă sucul
peste zahăr şi…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu maioneză din pufuleţi
27 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci albe 3-4 căţei de usturoi 200 g maioneză
din pufuleţi Mod de preparare: Ciupercile se curăţă şi se spală bine,
apoi se fierb în apă cu puţină sare. După ce au fiert bine, se scurg şi
se lasă să se răcească. Se taie feliuţe sau cubuleţe foarte mici şi…
Read more »
Read more »
Măduvioare, momiţe de viţel
27 October 2010
Ingrediente: 200 g creier 200 g momiţe 200 g uger 200 g fudulii sare
piper 200 g untură 200 g măduvioare 200 g mălai Mod de preparare: Se
curăţă de pieliţe toate creierul se opăreşte scurt, ca o înjurătură
nervoasă, să se întărească, şi se taie felii (la fel şi ugerul). Se
scurg,…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu mărar
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 50 g unt (untdelemn) 1 legătură mărar
sare 100 ml lapte bătut Mod de preparare: Cartofii cât nuca se fierb
15 minute de la primul clocot se toacă mărarul. Se pune o tigaie cu
untul la foc.Se rumenesc cartofii în unt, încă 5 minute . Se pun în…
Read more »
Read more »
Piure de praz si cartofi
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg praz 500 g cartofi 150 g smântână nucşoară sare Mod
de preparare: Prazul se curăţă, îndepărtându-se o mare parte din
verdeaţă, apoi se spală bine. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie
cuburi. Se pun la fiert în apă cât să-i acopere şi se adaugă un praf de
sare.…
Read more »
Read more »
Saratele muntenesti
27 October 2010
Ingrediente: 500 g faină 1 pachet unt 4 ouă 1 păhărel lapte 2 linguri
smântână 1 lingură sare 2 linguri chimen Mod de preparare: Se amestecă
întâi faina cu unt, apoi se adaugă 2 ouă, lapte, smântână, sare se
frământă bine, apoi se lasă la rece, să se-ntărească. Se taie tăieţei
subţiri şi…
Read more »
Read more »
Pită dulce
27 October 2010
Ingrediente aluat: 250 g faină apă 100 ml ulei sare Ingrediente
umplutura: 250 g nuci măcinate Sirop:100 ml apă ,1 lingură zahăr ,1
lingură miere ,1 lingură zahăr vanilat ,coajă portocală 1 linguriţă rom
Mod de preparare: Se frământă până nu se mai lipeşte de mână, se
întinde foaie, se taie în bucăţi…
Read more »
Read more »
Pastrama
27 October 2010
Ingrediente: carne de oaie tânără sare grunjoasă cimbru mult boia piper
rozmarin busuioc ienibahar Mod de preparare: Carnea se scurge bine de
sânge, se spală, se usucă puţin în vânt, (practica cere să se pună la
pastramă jumătate de oaie iar pulpele trebuiesc crestate des şi până la
os, să ajungă sarea peste…
Read more »
Read more »
Tarte cu piersici
27 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g unt 300 g făină 2 gălbenuşuri 100 g
zahăr 1 praf sare coaja de la 1 lămâie Ingrediente pentru umplutură: 300
g piersici 2 albuşuri 2 linguri zahăr 100 g fistic mărunţit Mod de
preparare: Se freacă bine untul cu zahărul, gălbenuşurile, făina şi
mirodeniile. Aluatul obţinut se…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu urda
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg urdă 2 cepe 3 linguri orez 1 lingură bună de mărar 1
ml untdelemn 2 ouă piper frunze de viţă sau ştevie Mod de preparare:
Ceapa se toacă prima şi se rumeneşte în ulei se adaugă şi orezul, să se
călească un pic, împreună cu ceapa .Se mai şi opăresc,…
Read more »
Read more »
Chisalita domneasca
27 October 2010
Ingrediente: 3 linguri zahăr 5 ouă (gălbenuşe) 3 linguri faină 1 pahar
smântână sare pătrunjel verde 1 kg de coacăze coapte (vişine, prune
văratice, caise, corcoduşe coapte) Mod de preparare: Se grijesc
fructele de cozi ori sâmburi.Se pun la fiert în 2 litri apă cu zahăr
circa o jumătate de oră cât scade,…
Read more »
Read more »
Găluşte cu aluat din branză cu capşune
27 October 2010
Inrgediente: 500 g brânză de vaci 250 g făină 100 g unt 3 ouă 2
pacheţele zahăr vanilat coajă de lămâie sare 500 g căpşune frumoase 200
g zahăr 100 g fistic măcinat Mod de preparare: Untul se pune într-un
bol şi se freacă bine, se omogenizează pe rând cu brânza, ouăle şi…
Read more »
Read more »
Pilaf de dovlecei
27 October 2010
Ingrediente: 250 g orez 1 morcov 1 ardei gras roşu 2 cepe 2-3 dovlecei
cruzi 2 linguri ulei 1 legătură mărar 1 lingură vegeta Mod de
preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Morcovul
şi ardeiul se taie cubuleţe mici, iar dovlecelul se dă pe răzătoarea
mare. într-un…
Read more »
Read more »
Mere coapte
27 October 2010
Ingrediente: 1,5 kg mere ionatane 100 g migdale măcinate 100 g miere
Mod de preparare: Merele se spală, şi cu un dispozitiv special li se
îndepărtează cotorul. Se taie pe jumătate şi se pun în tava de la
aragaz, în care s-a pus o hârtie pentru copt. Merele se pun în rânduri,
cu…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu soia granule
27 October 2010
Ingrediente: 5 dovlecei 100 g soia granule 500 g roşii pentru gătit 2
ouă 100 g smântână degresată 1 legătură mărar şi pătrunjel sare 3-4
linguri ulei 1 linguriţă vegeta Mod de preparare: Dovleceii se taie
rondele de 1 cm şi se călesc în cratiţa de teflon cu puţin ulei, pe o
parte…
Read more »
Read more »
Baclava cu nuci
27 October 2010
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă din comerţ Pentru umplutură: 400
g nuci măcinate 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă de la 1 lămâie 50 g
fistic măcinat Pentru sirop: 300 g zahăr 100 g miere albine 1 litru de
apă coajă de lămâie vanilie Mod de preparare: Foile de plăcintă se
taie dreptunghiular,…
Read more »
Read more »
Maioneză din soia
27 October 2010
Ingrediente: 100 g soia boabe 3 linguri suc de lămâie 2-3 căţei de
usturoi sare ulei Mod de preparare: Soia se alege, se spală în mai
multe ape şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de
apa în care a stat la înmuiat şi se clăteşte cu apă rece.…
Read more »
Read more »
Pască cu branză de vaci
27 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 8 linguri ulei 250 g lapte 2 ouă 25 g drojdie 3
pliculeţe zahăr vanilat coajă de lămâie 1 praf sare Pentru umplutură:
700 g brânză dulce 200 g zahăr 3 ouă 100 g stafide coajă de lămâie rasă 2
pliculeţe zahăr vanilat sare Mod de preparare: Aluatul se…
Read more »
Read more »
Tarator
27 October 2010
Ingrediente: 500 g iaurt (de oi) 3 căţei usturoi 1 lingură ulei de
măsline 1 legătură mentă verde 1 legătură mărar verde 250 g castraveţi
sare piper Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se
taie-rad .Se toacă usturoiul, mărarul, menta se amestecă toate şi toată
chestia se pune în frigider. Carnea…
Serbet din flori de tei
27 October 2010
Ingrediente: 1 lamaie 500 g flori de tei 1 kg zahar Mod de preparare:
Florile se pun la fiert o jumătate de oră într-un litru de apă .Zeama
obţinută se strecoară printr-un tulpan mai des şi se pune iar pe foc.
Zahărul se dizolvă în rup, apoi, ca să se închege, se face…
Read more »
Read more »
Cozonac “Maria” cu nuca
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină 500 g lapte 17 linguri ulei 3 ouă 250 g zahăr
50 g drojdie 3 pliculeţe zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie sare Pentru
umplutură: 200 g zahăr 5 linguri apă fierbinte 1 lingură cacao 200 g
nucă măcinată Mod de preparare: Drojdia se dizolvă cu puţin lapte…
Read more »
Read more »
Fasole mexicană cu orez
27 October 2010
Ingrediente: 2 căni fasole fiartă 1 legătură ceapă verde 1 cană orez
(cu bobul lung) fiert 200 g parizer vegetal 1 avocado 1 -2 linguri suc
de lămâie 200 g iaurt slab sare 2-3 linguri ulei 1 ou (opţional) Mod
de preparare: Ceapa se curăţă şi se taie rondele subţiri. Parizerul se
taie…
Read more »
Read more »
Găluşte cu branză de vaci
27 October 2010
Ingrediente: 100 g griş 5 linguri pesmet 3 ouă 2 pachete brânză de vaci
(400 g) 1 legătură usturoi nucşoară 1 /2 pliculeţ praf de copt 100 g
unt sare 1 lingură suc de lămâie Mod de preparare: Untul se freacă
bine cu gălbenuşurile până devine o pastă spumoasă. Se adaugă brânza de…
Read more »
Read more »
Găluşte cu soia granule şi gulii
27 October 2010
Ingrediente: 2 chifle graham uscate 500 ml lapte 100 g soia granule 1
linguriţă unt 1 ceapă 2 ouă 1 legătură pătrunjel 2 gulii mijlocii 1
linguriţă făină 2 căţei de usturoi 1 lingură vegeta condimente 2 linguri
ulei măsline Mod de preparare: Grahamul se taie cuburi şi se
stropeşte cu jumătate din…
Read more »
Read more »
Tort de mere
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere potrivite 125 g margarina vegetală 200 g zahăr
scorţişoară Pentru blat: 4 ouă 8 linguri zahăr 6 linguri făină 1 plic de
zahăr vanilat Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi se lasă
întregi. Se scot cotoarele cu ajutorul unui dispozitiv special (se pot
tăia în jumătăţi…
Read more »
Read more »
Covrigi cu mac
27 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 2 linguri miere 20 g drojdie 250 apă călduţă
sare Mod de preparare: Se frământă un aluat care se lasă la crescut 30
de minute. Se fac covrigi rotunzi, care se opăresc în apă cu sare
aproximativ 2-3 minute. După opărire, se aşază pe o planşetă să se
scurgă…
Read more »
Read more »
Paine cu seminte de dovleac
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină intermediară 500 ml apă călduţă 25 g drojdie 2
linguriţe miere sare 200 g seminţe de dovleac Mod de preparare: Se
prepara un aluat. Pâinea se unge pe deasupra cu apă şi se coace, la foc
domol, 40-45 de minute. După ce s-a copt, se unge cu apă îndulcită…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu vişine si blat cu smantană
27 October 2010
Ingrediente: 400 g făină 400 g smântână degresată 2 ouă 300 g zahăr
pudră 1 praf de copt 600 g vişine sare 3 pliculeţe zahăr vanilat Mod
de preparare: Vişinele se spală şi li se scot sâmburii, se pun într-un
castron şi se presară cu 50 g zahăr. Se freacă ouăle cu zahărul…
Read more »
Read more »
Tocana olteneasa
27 October 2010
Ingrediente: 200 g cârnăciori 5 tulpini de praz 2 ardei graşi 3 roşii
mari, răscoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute (ciuşcă) 1 legătură mărar 1
pahar vin alb 1 legătură pătrunjel 1 pahar untdelemn sare 500 g carne
slabă de mânzat (pasăre, purcel) Mod de preparare: Carnea, cârnăciorii
şi prazul se taie…
Read more »
Read more »
Ţelină a la grec
27 October 2010
Ingrediente: 1 kg ţelină 250 g roşii 2-3 cepe 3-4 linguri ulei 2
linguri făină 1 lingură zahăr 200 g smântână 1 legătură mărar Mod de
preparare: Ţelina se curăţă, se taie în felii subţiri şi se fierbe în
apă cu sare, după care se pune la scurs într-o strecurătoare. Ceapa se
toacă…
Read more »
Read more »
Prajitură cu prune
27 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g zahăr 1 lingură unt 150 ml lapte 4 ouă 1
praf de copt 700 g prune 50 g zahăr pudră 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare: Intr-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul,
se adaugă făina, laptele şi praful de copt, iar la urmă albuşurile
bătute…
Read more »
Read more »
Ţelină cu maioneză
27 October 2010
Ingrediente: 1 ţelină potrivită 2 ouă 2 linguri suc de lămâie
(opţional) sare Mod de preparare: Un ou se fierbe bine şi se răceşte.
Gălbenuşul se pune într-un castron şi se amestecă cu celălalt gălbenuş
crud. Se mixează, adăugându-se ulei puţin câte puţin, suc de lămâie şi
sare. Ţelina curăţată bine şi spălată…
Read more »
Read more »
Salată de untişor si leurda
27 October 2010
Ingrediente: 300 g untişor crud 300 g leurdă crudă 1 legătură mărar 2
linguri ulei de măsline 3 linguri suc de lămâie 1 linguriţă miere sare
Mod de preparare: Untişorul şi leurda se aleg, se spală bine, li se rup
codiţele şi se taie în bucăţi mari. Mărarul se toacă mărunt şi se…
Read more »
Read more »
Gaina machedoneasca
27 October 2010
Ingrediente: 1 găină 1 căpăţână usturoi 1 lingură untură (untdelemn)
400 g brânză (ori caşcaval) 200 g şuncă afumată 4 ouă 200 ml lapte acru
(iaurt) piper cimbru busuioc 1linguriţă sare (dacă n-au destulă sare
brânza şi şunca) Mod de preparare: Găina se fierbe, împreună cu
măruntaiele se toacă pastă usturoiul .Se dezosează carnea,…
Read more »
Read more »
Hrean cu iaurt
26 October 2010
Ingrediente: 2 bucăţi de hrean 2 linguri suc de lămâie 1 lingură de
miere de albine sare 100 ml iaurt 2 linguri smântână Mod de preparare:
Hreanul se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea mică. Se adaugă
zeama de lămâie, puţină sare şi mierea. Se omogenizează cu iaurt şi
smântână. …
Read more »
Read more »
Plăcintă cu branză dulce si stafide
26 October 2010
Ingrediente pentru foi: 1 pachet margarina 150 ml apă 20 g drojdie 1
praf de sare 1 linguriţă miere făină cât cuprinde Ingrediente pentru
umplutură: 700 g brânză dulce 4 ouă 3 pliculeţe zahăr vanilat 250 g
zahăr 100 g stafide Mod de preparare: Pentru foi: se pune într-un
castron mai mare margarina…
Read more »
Read more »
Grau fiert cu fructe
26 October 2010
Ingrediente: 500 g grâu 2 mere 1 kiwi 1 portocală 100 g fulgi de cocos
100 g nucă măcinată Mod de preparare: Grâul se alege, se spală şi se
fierbe la foc domol, în aproximativ 2 litri de apă clocotită. înainte de
a fi servit, se ornează cu diferite fructe de sezon sau…
Read more »
Read more »
Cremă de usturoi
26 October 2010
Ingrediente: 6 căţei de usturoi 100 ml suc de lămâie 400 g cartofi 100
ml ulei de măsline presat la rece sare Mod de preparare: Cartofii se
fierb în coajă, se curăţă şi se mixează în blender cu restul
ingredientelor, uleiul adăugându-se treptat. Crema se poate orna cu
măsline. Se serveşte întinsă…
Read more »
Read more »
Gelatina din seminţe de in
26 October 2010
Ingrediente: 3 linguri seminţe de in 250 g apă sare Mod de preparare:
Seminţele de in se macină şi se amestecă cu apa fiartă şi răcită. Se
lasă la macerat 10 minute, după care se trec prin sită. Se dă la
frigider unde se îngroaşă şi se păstrează. Această gelatină poate
înlocui foarte bine…
Read more »
Read more »
Muştar preparat in casa
26 October 2010
Ingrediente: 1 pungă fulgi de porumb 2 căţei de usturoi 50 g suc de
lămâie 50 ml ulei de măsline sare 1 lingură miere de albine Mod de
preparare: Fulgii se porumb se pun la înmuiat, cu 50 ml apă fiartă şi
răcită, 10-15 minute. Se mixează în blender cu restul ingredientelor
şi…
Read more »
Read more »
Lapte de soia preparat in casă
26 October 2010
Ingrediente: 1 cană de soia boabe 1,5 litri apă 100 g miere 2 pliculeţe
zahăr vanilat 1 lămâie rasă Mod de preparare: Soia se pune la înmuiat
de seara până dimineaţa. Se scurge de apă şi se clăteşte cu apă rece.
Se mixează în blender cu 1 litru de apă. Devine o pastă…
Read more »
Read more »
Turtiţe din aluat nedospit
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină integrală 250 ml apă călduţă sare 3 linguri
ulei de măsline 50 g susan sau mac Mod de preparare: Intr-un bol mai
mare se frământă făina cu sare, apă călduţă şi ulei. Cu mâinile, se fac
biluţe de mărimea unei nuci mai mari care se turtesc cu podul palmei.…
Read more »
Read more »
Paine de secară cu susan
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină de secară 500 g făină de grâu 500 ml apă 25 g
drojdie 2 linguriţe miere 1 praf de sare 50 g susan Mod de preparare:
Se frământă un aluat pentru pâine (vezi reţeta 304). Aluatul se acoperă
cu un prosop de bucătărie şi se lasă să crească într-un…
Read more »
Read more »
Salată de salată verde si castraveti
26 October 2010
Ingrediente: 2 salate verzi (lăptucă) 5 castraveţi potriviţi 1 legătură
mărar verde 1 iaurt sau 1 pahar smântână cu grăsime redusă 1 linguriţă
vegeta 3 căţei de usturoi ras 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1
lingură ulei de măsline Mod de preparare: Salata se spală, se rupe în
bucăţi, îndepărtând…
Read more »
Read more »
Salată de spanac II
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri ulei de măsline 2 linguri suc de
lămâie 3-4 căţei de usturoi sare 1 ou fiert Mod de preparare: Spanacul
se alege şi se spală bine sub jet de apă. Se taie în bucăţi, se aşază
într-un castron, iar deasupra se toarnă un sos făcut din ulei,…
Read more »
Read more »
Salată de papadie
26 October 2010
Ingrediente: 400 g frunze de păpădie crude 100 g brânză de vaci 2-3
căţei de usturoi 1 linguriţă miere 2 linguri suc de lămâie 1 morcov ras 2
linguri ulei sare Mod de preparare: Păpădia se spală bine şi se taie
mărunt. Morcovul se dă pe răzătoarea mare şi se amestecă cu păpădia.…
Read more »
Read more »
Franzelă de casă
26 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 500 g tărâţe de grâu 150 g miez de nucă
proaspăt 2 linguri ulei de măsline 25 g drojdie 1 praf de sare 2
linguriţe miere 500 ml apă călduţă Mod de preparare: Se frământă un
aluat obişnuit pentru pâine, în care se adaugă şi miezul de nucă. După…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu avocado si migdale
26 October 2010
Ingrediente: 3 andive 1 morcov 10 migdale mărunţite 1 avocado 1
legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei 2 căţei de usturoi 2 linguri suc
de lămâie sare Mod de preparare: Andivele spălate bine se taie
rondele şi se aşază pe un platou. Morcovul să dă prin răzătoarea mare şi
se aşază în straturi…
Read more »
Read more »
Paine integrala de grau
26 October 2010
Ingrediente: 1 kg făină integrală 25 g drojdie 1 praf de sare 2
linguriţe miere 500 ml apă călduţă Mod de preparare: Intr-un lighean
mai mare se pune făina. Separat, drojdia se amestecă cu mierea până la
completa dizolvare şi se adaugă apa călduţă. Se frământă un aluat de
consistenţă potrivită care se…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi negre
26 October 2010
Ingrediente: 2 ridichi negre 100 g brânză de vaci 1 salată verde mică
2-3 frunze de ţelină pătrunjel 2 linguri suc de lămâie sare 1 lingură
ulei de măsline 1 ardei roşu Mod de preparare: Ridichile se curăţă de
coajă, se spală şi se dau prin răzătoarea mare. Pe un platou se aşază…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu dovlecei
26 October 2010
Ingrediente: 3-4 vinete potrivite (moi la pipăit şi închise la
culoare) 2 dovlecei 100 ml ulei 1 lingură suc de lămâie 2-3 căţei de
usturoi sare Mod de preparare: Vinetele se coc pe flacăra de la
aragaz, se curăţă fierbinţi şi se pun la scurs. Dovleceii se curăţă de
coajă, se taie cubuleţe…
Read more »
Read more »
Budincă de vinete
26 October 2010
Ingrediente pentru aluat: 200 g brânză dulce dietetică 100 g
margarină 1 praf de copt făină cât cuprinde 1 praf sare 2 linguri zeamă
de lămâie Ingrediente pentru compoziţie: 4-5 vinete, de preferinţă bine
coapte şi mai subţiri 2 cepe 3 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură vegeta,
condimente (opţional) 2 linguri ulei …