Retete de Paste:
Tartă cu bezea şi kiwi
25 February 2009
Ingrediente:
300 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 500 g făină sare 400 ml lapte un plic
budincă de vanilie 100 g nucă de cocos 4 kiwi 50 g cireşe confiate zahăr
vanilinat esenţă de migdale pudră de scorţişoară Preparare: Laptele se
pune la fiert împreună cu nuca de cocos şi praful de…
Read more »
Read more »
Tochitura de porc cu salata
25 February 2009
Ingrediente:
700 g carne de porc fără grăsime două cepe pastă de tomate pastă de
ardei dulce 250 ml vin roşu sec o căpăţână de usturoi un sfert de varză
albă varză roşie un morcov o linguriţă de boia dulce sare, piper
pătrunjel ulei mălai Preparare: Varza roşie şi varza albă se taie
fideluţă, se…
Read more »
Read more »
Orez cu midii
25 February 2009
Ingrediente:
250 g orez 350 g midii 250 g mazăre o ceapă doi morcovi 300 g ciuperci
un ardei capia roşu 75 ml ulei de măsline 300 ml vin alb două cuişoare
dafin piper boabe 3 căţei de usturoi sare, piper nucşoară pătrunjel
ţelină varză Preparare: Midiile se pun la fiert împreună cu vinul alb,…
Read more »
Read more »
Cupe cu tofu şi cuşcuş
25 February 2009
Ingrediente:
400 g cuşcuş 250 g brânză tofu o ceapă albă o ceapă roşie un ardei
capia o portocală un ou 50 g seminţe de susan ulei de măsline pudră de
curry sare, piper mărar pătrunjel seminţe de dovleac seminţe de
floarea-soarelui Preparare: Brânza tofu se taie în cuburi, se trece prin
oul bătut şi…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si miere
25 February 2009
Ingrediente:
un pui 500 g broccoli 500 g cartofi mici doi morcovi 300 g fasole verde
ulei 300 g fasole albă 250 g mazăre 150 g porumb un ardei gras roşu o
ceapă 200 g unt scorţişoară un măr sare, piper miere busuioc varză roşie
oţet Preparare: Cartofii şi morcovii se spală, se fierb şi…
Read more »
Read more »
Batoane de ciocolată cu alune
25 February 2009
Ingrediente:
50 ml brandy 50 g curmale 50 g caise confiate 50 g ananas confiat 500 g
ciocolată neagră 200 ml frişca 250 g alune prăjite 350 g biscuiţi cu
cacao o portocală zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom
mentă Preparare: Fructele confiate şi curmalele se toacă mărunt, se pun
într-un vas de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu peşte
24 February 2009
Ingrediente:
4 ardei graşi 4 fileuri de peşte 3 ouă două linguri de făină o lingură
de mălai boia dulce două cutii cu humus smântână un fir de praz 150 g
roşii cherry salată verde o lămâie sare, piper ulei de măsline pătrunjel
Preparare: Fileurile de peşte se spală, se presară sare, piper şi se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ghebe cu găluşte
24 February 2009
Ingrediente:
300 g ghebe 200 g ciuperci champignon doi morcovi două cepe o jumătate
de ţelină 300 g fasole verde 200 g mazăre două ouă 4 linguri de griş o
jumătate de linguriţă de bicarbonat 100 ml ulei sare pătrunjel smântână
Preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă cubuleţe sau
jumătăţi.…
Read more »
Read more »
Curry de orez cu păstrăv
24 February 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi 250 g orez o conservă cu fasole boabe roşie 300 g varză de
Bruxelles salată verde două lămâi o linguriţă de praf de curry sare,
piper ulei de floarea-soarelui mărar varză Preparare: Orezul se spală în
apă rece până când dispare tot amidonul. Se încing două linguri de ulei
într-o tigaie, se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de vită cu fidea
24 February 2009
Ingrediente:
500 g carne de vită doi morcovi 50 g ţelină 5 roşii două cepe 300 g
ciuperci 100 g fidea 200 ml borş 3 linguri de ulei de măsline sare o
legătură de pătrunjel pâine neagră crutoane Preparare: Morcovii şi
ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Cepele se…
Read more »
Read more »
Mini-tort cu migdale
24 February 2009
Ingrediente:
250 g iaurt 170 g zahăr tos miere 6 ouă 3 albuşuri 500 ml frişca 27 g
gelatină o lămâie 200 g ciocolată albă 6 linguri de făină sare zahăr
vanilinat 50 g migdale 50 g alune de pădure topping de căpşuni
scorţişoară ulei Preparare: Cele şase ouă se amestecă bine cu 60 g…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu peşte
24 February 2009
Ingrediente:
300 g făină 200 g caşcaval 100 g parmezan două ouă două linguri de
lapte dulce 300 g matias somonizat în ulei vinete marinate pesmet sare,
piper salată verde un ardei iute ulei de măsline lămâie Preparare:
Parmezanul şi caşcavalul se dau pe răzătoarea cu ochiuri mani. Se pun
într-un castron împreuna cu o…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu legume
24 February 2009
Ingrediente:
4 ardei graşi 200 g orez 200 g ciuperci 50 g măsline verzi fără sâmburi
250 g broccoli 250 g roşii cherry galbene mărar salată verde sare,
piper ulei de măsline Preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se
spală şi se taie în felii. Broccoli se spală şi se fierbe în apă
clocotită în…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de soia cu roşii
24 February 2009
Ingrediente:
8 felii de parizer vegetal 3 ouă un borcan de roşii uscate 150 g pesmet
200 g smântână o linguriţă de muştar un castravete murat sare, piper un
vârf de cuţit cu praf de nucşoară pătrunjel ulei boia iute praf de
curry Preparare: Intr-un castron se bat ouăle cu o furculiţă, se adaugă
praful…
Read more »
Read more »
Banane cu cremă de mere
24 February 2009
Ingrediente:
4 banane 5 mere 100 g nucă de cocos 120 g zahăr tos 100 g nucă măcinată
o linguriţă de scorţişoară măcinată două pliculeţe cu zahăr vanilinat
esenţă de vanilie o jumătate de lămâie două linguri de cacao frişca
mentă Preparare: Merele se spală, se curăţă de coajă şi li se scot
cotoarele, apoi…
Read more »
Read more »
Andive gratinate cu bacon
24 February 2009
Ingrediente:
4 andive 8 felii de bacon o lămâie 100 ml vin alb 50 g unt doi cartofi
ulei de măsline oţet de mere sare, piper cimbru ardei iute Preparare:
Pentru a pregăti sosul se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se
fierb. Când sunt fierţi, se scot din apă şi se pasează cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu orez
24 February 2009
Ingrediente:
600 g peşte mic două cepe un morcov un ardei gras 500 g conopidă 300 g
orez 700 g roşii 350 ml zeamă de varză 100 ml ulei de floarea-soarelui
sare pătrunjel ardei iute Preparare: Peştele se curăţă, se eviscerează
şi se pune într-un vas cu apă rece. Cepele se curăţă de foi, se…
Read more »
Read more »
Mâncare cu ghimbir
24 February 2009
Ingrediente:
500 g ciuperci pleurotus o salată chinezească 200 g boabe de porumb din
conservă o legătură de ceapă verde 5 ardei capia o linguriţă de ghimbir
murat sos de soia piper ulei de măsline sare Preparare: Ceapa se
curăţă, se spală şi se taie în rondele subţiri. Ciupercile se spală şi
se taie bucăţi…
Read more »
Read more »
Floricele cu ciocolată
24 February 2009
Ingrediente:
400 g făină 200 g unt 100 g zahăr tos două ouă o portocală 250 ml lapte
dulce două pliculeţe cu zahăr vanilinat o jumătate de pliculeţ cu praf
de copt 200 g ciocolată neagră sare mingiuţe pentru decor Preparare:
Portocala se spală, se şterge cu un şervet, apoi se dă pe răzătoarea cu…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu măsline
23 February 2009
Ingrediente:
4 păstrăvi 500 g arpagic 100 g măsline verzi 100 g măsline negre 500 g
roşii doi ardei capia doi căţei de usturoi un vârf de cuţit cu boia iute
oregano sare, piper o lămâie varză albă sfeclă roşie Preparare:
Păstrăvii se curăţă, se eviscerează şi se spală. Se ung cu ulei, se
condimentează…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mojito (video)
23 February 2009
O
reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Mojito: Ingrediente: 8
fresh mint leaves 2 tsp brown sugar fresh lime juice 50 ml light rum
soda water 1 cups (250ml) crushed ice 1 25ml/50ml shot measure 1 knife 1
chopping board 1 squeezer 1 muddle stick or fork 1 highball glass 1
barspoon or stirrer…
Read more »
Read more »
Pizza cu muşchi afumat
23 February 2009
Ingrediente:
500 g făină 300 ml apă 300 g muşchi de porc afumat 4 roşii 300 g
caşcaval 100 g măsline feliate o linguriţă de zahăr tos 25 g drojdie
sare, piper ulei de măsline două linguriţe de oregano uscat rozmarin
usturoi Preparare: Drojdia se dizolvă în apă călduţă împreună cu o
linguriţă de sare,…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu fenicul si praz
23 February 2009
Ingrediente: un kg roşii un fir de praz o bucată de fenicul 500 g
fasole verde o ţelină doi morcovi pastă de tomate un ardei iute mic doi
căţei de usturoi seminţe de chimen 3 linguri de ulei de măsline sare
piper o frunză de dafin iaurt Preparare: Fasolea verde se spală, se
taie…
Read more »
Read more »
Jeleu de căpşuni
23 February 2009
Ingrediente:
300 g miere 600 g căpşuni 1.000 ml apă două portocale 10 g gelatină un
beţişor scorţişoară o linguriţă de esenţă de vanilie mentă frişca
Preparare: Căpşunile se spală în mai multe ape ca să se elimine nisipul,
apoi se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă. Mierea se
pune într-o oală…
Read more »
Read more »
Melci cu cartofi egipteni
23 February 2009
Ingrediente:
un kg melci în cochilie 500 g cartofi egipteni 3 linguri unt de arahide
75 ml lapte dulce o lămâie sos de soia 6 linguriţă de zahăr 100 g unt o
legătură de pătrunjel 3 căţei de usturoi muştar cu boabe sare, piper
cartofi albi mici Preparare: Melcii se spală, se scurg şi se…
Read more »
Read more »
Bărcuţe cu peşte şi legume
23 February 2009
Ingrediente:
200 g matias somonizat 300 ml apă 450 g făină 20 g drojdie o lingură de
miere doi dovlecei doi ardei graşi 50 g caşcaval măsline verzi roşii
cherry salată verde mărar sare, piper ulei de măsline brânză de burduf
ouă Preparare: Drojdia se dizolvă într-un castron împreună cu mierea, o
linguriţă de sare…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu năut
23 February 2009
Ingrediente:
200 g orez o conservă de năut doi ardei graşi 150 g fasole verde o
jumătate de linguriţă de pudră de curry o conservă cu roşii în suc
propriu o crenguţă de cimbru sare, piper ulei de măsline mărar
Preparare: Fasolea verde se taie în bucăţele şi se fierbe în apă
fierbinte în care…
Read more »
Read more »
Desert cu pere şi castane
23 February 2009
Ingrediente:
două pere 150 g castane din conservă 300 g brânză de vaci 100 ml iaurt
110 g zahăr tos 50 g fistic o jumătate de lămâie un albuş două pliculeţe
cu zahăr vanilinat topping de căpşuni 100 g ciocolată albă vişine şi
cireşe din compot Preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie, se
toarnă pe…
Read more »
Read more »
Crenvursti cu legume picante
23 February 2009
Ingrediente:
8 crenvurşti 3 cartofi noi o ceapă un dovlecel doi ardei capia 300 g
fasole albă 200 g ciuperci 80 g boabe de porumb ulei de măsline sare,
piper o linguriţă de cimbru uscat o linguriţă de boia dulce pătrunjel
castraveţi muraţi Preparare: Dovlecelul se spală, se taie în felii
subţiri şi se pune…
Read more »
Read more »
Doradă cu sos de roşii
23 February 2009
Ingrediente:
4 dorade mai mici un kilogram de roşii o ceapă mare 4 căţei de usturoi
200 ml ulei de măsline 100 g măsline verzi feliate o legătură de
pătrunjel o lămîie sare, piper castraveţi verzi mărar Preparare: Ceapa
şi doi căţei de usturoi se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu brînză
22 February 2009
Ingrediente:
300 g făină 75 g unt 275 g brînză de vaci 100 g parmezan 300 ml lapte
bătut o jumătate de pliculeţ cu praf de copt un căţel de usturoi un fir
de ceapă verde două roşii salată verde oregano sare, piper rozmarin
mărar un ou Preparare: Intr-un castron se pun untul, brînză de…
Read more »
Read more »
Cremă de portocale cu bezele
22 February 2009
Ingrediente:
3 albuşuri 100 g zahăr tos 300 ml frişca 50 ml miere 200 g brînză de
vaci 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat 10 g gelatină 3 portocale două fire
de mentă verde topping de ciocolată ciocolată neagră Preparare:
Albuşurile se pun într-un castron, se amestecă bine cu zahărul tos şi un
plic cu zahăr…
Read more »
Read more »
Costiţă de porc cu broccoli
22 February 2009
Ingrediente:
un kilogram de costiţă de porc cu şorici o varză roşie mai mare 500 g
broccoli 5 roşii 250 ml ulei de floarea soarelui două frunze de dafin
250 ml borş o legătură de mărar o lingură de sare piper ardei iute mălai
Preparare: Varza se curăţă de frunzele veştede, se spală, se taie…
Cum se prepara o Cafea Mocha (video)
22 February 2009
7
pasi pentru a prepara o Cafea Mocha perfecta Ingredinte: An espresso
maker A coffee cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold milk Drinking
chocolate Freshly ground coffe Cum sa prepari o Cafea Mocha
Read more »
Read more »
Briose cu măsline
22 February 2009
Ingrediente:
350 g măsline negre 200 ml ulei de măsline 250 ml iaurt 500 g făină 3
ouă rozmarin o legătură ceapă verde doi căţei de usturoi un ardei capia
verde praf de copt sare piper mărar smântână ceapă verde Preparare:
Măslinele negre se curăţă de sâmburi, se toacă mărunt şi se pun într-un
castron.…
Read more »
Read more »
Crevete cu tofu
22 February 2009
Ingrediente:
500 g crevete decorticate 500 g brânză tofu 200 g spanac verde o salată
verde o legătură de leurdă un ou 50 g seminţe de susan sare, piper
seminţe de chimen o lămâie sos de soia mărar ulei de măsline oţet de
mere Preparare: Crevetele se ţin timp de zece minute în sos de…
Read more »
Read more »
Buşeuri cu legume
22 February 2009
Ingrediente:
două pachete de aluat de foitaj 200 g orez 3 roşii un morcov un sfert
de ţelină 100 g porumb 3 linguri de ulei de măsline o legătură de ceapă
verde două portocale un ou două linguri de lapte sare, piper pătrunjel
unt Preparare: Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun ceapa, morcovul
şi…
Read more »
Read more »
Minieclere cu cremă
22 February 2009
Ingrediente:
3 ouă 100 g unt 650 ml lapte dulce un vârf de linguriţă de sare 225 g
făină un plic budincă de vanilie jumătate de linguriţă de pudră de
scorţişoară un vârf de linguriţă de pudră de ghimbir zahăr vanilinat
cacao Preparare: Budinca se prepară conform instrucţiunilor de pe plic,
se adaugă pudra de…
Read more »
Read more »
Ficatei cu parmezan
22 February 2009
Ingrediente:
500 g ficăţei de pui 3 dovlecei 3 linguri de făină 300 ml ulei de
floarea-soarelui 5 roşii o legătură de ceapă verde un căţel de usturoi
200 g parmezan 500 ml lapte dulce 300 g salată rucola sare, piper mărar
spanac ştevie Preparare: Ficăţeii de pui se spală, se scurg de apă şi…
Read more »
Read more »
Cod cu ciuperci şi cartofi natur
22 February 2009
Ingrediente:
4 bucăţi de cod 800 g cartofi 500 g ciuperci o ceapă doi căţei de
usturoi 4 linguri de ulei 50 g unt o legătură de pătrunjel verde o
lămâie sare, piper o frunză de dafin două cuişoare două linguri capere
oregano vin Preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se taie în
fileuri.…
Read more »
Read more »
Briose cu chili
22 February 2009
Ingrediente:
400 g făină 135 g mălai un pliculeţ cu praf de copt 250 ml lapte bătut
130 ml ulei de floarea-soarelui 3 ouă un ardei chili 50 g boabe de
porumb fierte 50 g măsline feliate 300 g broccoli busuioc uscat sare,
piper brânză sărată Preparare: Broccoli se rupe în bucheţele mai mici,
se…
Read more »
Read more »
Cremă de zahăr ars
22 February 2009
Ingrediente:
6 ouă 400 g zahăr tos un litru lapte dulce două pliculeţe cu zahăr
vanilinat 5 mandarine 4 cuişoare un sfert de linguriţă de pudră de
scorţişoară o lingură de rom două linguri de zahăr brun 100 ml frişca
Preparare: lntr-o cratiţă ce poate fi introdusă în cuptor se topesc 100 g
zahăr la…
Read more »
Read more »
Aspic de curcan cu ciuperci
22 February 2009
Ingrediente:
un kilogram carne de curcan cu oase 3 litri de apă 20 g gelatină, două
cepe un morcov un sfert de ţelină o frunză de dafin 5 boabe de piper
sare, piper 75 g unt 500 g ciuperci salată verde Preparare: Carnea de
curcan se pune la fiert în cei trei litri de…
Read more »
Read more »
Andive umplute cu peşte
21 February 2009
Ingrediente:
8 andive 4 fileuri peşte afumat două lămâi o ceapă 4 căţei de usturoi
un ardei iute mic pudră de ghimbir o conservă de roşii seminţe de chimen
pudrat de curry 100 ml apă ulei pătrunjel sare, piper Preparare: Ceapa
şi usturoiul se toacă mărunt. Se îincing trei linguri de ulei într-o
cratiţă,, se…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie (video)
21 February 2009
De Jamie Oliver Episodul 12 Bucataria lui Jamie (video)
Read more »
Read more »
Cuscus cu vinete si morcovi
21 February 2009
Ingrediente:
400 g cuşcuş apă două vinete o jumătate de ţelină 4 morcovi două cepe
100 g unt 100 ml ulei de măsline o linguriţă de busuioc uscat o
linguriţă de cimbru uscat oţet de mere sare, piper pătrunjel iaurt mentă
proaspătă Preparare: Ţelina şi morcovii se curăţă, se spală şi se taie
în cuburi.…
Read more »
Read more »
Mingiuţe de cereale cu gutui
21 February 2009
Ingrediente:
3 gutui 250 g unt 100 g zahăr tos două linguri de miere 300 ml lapte
dulce un ou o lingură de esenţă de vanilie o linguriţă de pudră de
scorţişoară 300 g fulgi de cereale 50 g stafide 50 g nuci 50 g alune
frişca Preparare: Gutuile se spală, se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Mancare cu perisoare
21 February 2009
Ingrediente:
doi dovlecei două vinete praz două conserve de roşii doi ardei capia un
ardei iute doi piepţi de pui 300 g came de vită o felie de pâine un
morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă două ouă cimbru sare piper ulei
murături Preparare: Morcovul şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de
coajă, se…
Read more »
Read more »
Legume cu anşoa
21 February 2009
Ingrediente:
300 g fasole albă 400 g ciuperci doi cartofi doi ardei graşi roşii o
ceapă două roşii un borcan anşoa în ulei 100 g boabe de porumb ulei
sare, piper mărar o lămâie doi căţei de usturoi Preparare: Fasolea albă
se spală, se taie bucăţi mai mici şi se fierbe. Se scurge, se pune…
Read more »
Read more »
Biscuiţi fragezi cu cocos
21 February 2009
Ingrediente:
300 g unt 180 g zahăr tos două ouă zahăr vanilinat bicarbonat 275 g
făină 200 g nucă de cocos 200 ml lapte 150 g fulgi de ovăz sare 50 g
migdale 50 g miezuri de nucă un vârf de cuţit pudră de scorţişoară
ciocolată neagră Preparare: Untul moale se pune într-un castron
împreună…
Read more »
Read more »
Briose cu salam
21 February 2009
Ingrediente:
300 g salam 250 g făină un sfert de varză albă un morcov un sfert de
ţelină 300 g caşcaval 3 ouă 200 ml ulei 150 ml lapte 100 g parmezan o
jumătate de pliculeţ praf de copt sare, piper pătrunjel cartofi mărar
Preparare: Salamul se curăţă de folia protectoare, se taie în felii…
Read more »
Read more »
Mâncare cu fructe de mare
21 February 2009
Ingrediente:
250 g pui de caracatiţă 200 g scoici 200 g inele de calamar o ceapă
usturoi 300 g salată ruccola 600 g roşii un ardei gras roşu un ardei
iute busuioc sare, piper ulei 1 lămâie o frunză de dafin 350 ml apă
paste orzo orez Preparare: Puii de caracatiţă se spală şi se…
Read more »
Read more »
Pizza mexicană
21 February 2009
Ingrediente:
400 g făină 250 ml apă 20 g drojdie o conservă de fasole roşie 200 g
boabe de porumb două avocado o conservă de roşii pătrunjel 250 g
caşcaval o linguriţă de zahăr tos piper ulei de măsline o lămâie un
ardei iute sos de roşii Preparare: Intr-un castronel se amestecă
drojdia, zahărul tos,…
Read more »
Read more »
Minitarte cu fructe
21 February 2009
Ingrediente: 50 g lapte praf un plic budincă de vanilie 400 ml lapte
320 g făină sare 260 g unt 3 ouă două linguri de zahăr brun zahăr
vanilinat o conservă de ananas coacăze mure kiwi portocale 7 g gelatină
unt pentru forme Preparare: Intr-un castron se pune untul rece, zahărul
brun, sarea, două…
Read more »
Read more »
Cum se prepara o ciocolata calda perfecta
20 February 2009
5
pasi pentru a prepara o ciocolata calda perfecta Ingrediente: 1 mug 1
small saucepan 1 teaspoon 1 whisk 1 grater 300ml milk 3 heaped teaspoons
instant hot chocolate powder some ground cinnamon a piece milk
chocolate Cum sa prepari o ciocolata calda perfecta
Read more »
Read more »
Pui cu haină de dovlecei
20 February 2009
Ingrediente:
un pui un măr mare 3 dovlecei 200 g morcovi baby ulei de măsline sare,
piper o linguriţă cu boia dulce oregano 50 g miezuri de nucă 50 g
stafide 50 g caise confiate legume de sezon usturoi Preparare: Mărul se
spală, se goleşte căsuţa de seminţe şi se umple cu miezul de nucă,…
Read more »
Read more »
Salată cu fructe de mare
20 February 2009
Ingrediente:
300 g năut 200 g roşii cherry o conservă de anghinare două conserve de
caracatiţă afumată doi căţei de usturoi 125 g unt două gălbenuşuri o
lămâie sare, piper mărar pătrunjel capere hrean Preparare: Năutul se
spală şi se pune la înmuiat cu o seară înainte, apoi se fierbe în apă cu
sare şi…
Read more »
Read more »
Salată de linte cu năut
20 February 2009
Ingrediente:
300 g năut 250 g linte albă doi căţei de usturoi ghimbir ras ardei iute
pastă de susan o ţelină un morcov o lămâie două linguri de ulei de
măsline boia dulce 50 g miezuri de nucă sare, piper pătrunjel ardei
capia cartofi Preparare: Năutul şi lintea se pun la înmuiat în apă rece…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu vanilie, gem şi nuci
20 February 2009
Ingrediente:
200 g zahăr tos 200 g unt două ouă 350 g făină 150 g miezuri de nucă
100 g gem de prune 4 pliculeţe cu zahăr vanilinat un vârf de linguriţă
de sare fructe confiate frişca Preparare: Untul moale se mixează împre
ună cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea până…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de vin
20 February 2009
Ingrediente:
4 piepturi de pui o pungă amestec de salate 800 g roşii 500 ml apă 50
ml ulei de măsline 150 g unt 4 boabe de piper 4 căţei de usturoi două
cepe 25 g zahăr tos 500 ml vin alb dafin sare crutoane cu usturoi
pătrunjel Preparare: Roşiile se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Paste cu verdeaţă si melci
20 February 2009
Ingrediente:
un ou 400 g făină 100 ml apă 120 g busuioc 400 g melci 50 g unt 250 g
roşii cherry o lingură de muştar cu boabe 3 roşii un ardei capia o ceapă
doi căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline sare, piper Preparare: Ceapa
şi usturoiul se curăţă de foi şi…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de brânză
20 February 2009
Ingrediente:
500 g brânză de vaci 3 ouă 200 g griş un dovlecel 500 g roşii 4 ardei
capia o linguriţă de busuioc uscat sare, piper ulei de floarea-soarelui
Preparare: Dovlecelul se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi
se pune într-o strecurătoare. Se presează cu mâna ca să se elimine
sucul, se…
Read more »
Read more »
Minitort cu coacăze
20 February 2009
Ingrediente:
un kg biscuiţi rotunzi 150 g zahăr 300 ml lapte 200 g ciocolată neagră
100 g unt cacao esenţă de rom 50 g muguri de pin sos de vanilie topping
de căpşuni 200 g coacăze alune zahăr vanilinat coajă de portocală mentă
cafea instant Preparare: lntr-o cratiţă se pun la fiert 300 ml lapte…
Read more »
Read more »
Pizza cu şuncă
20 February 2009
Ingrediente:
un pachet de foitaj un dovlecel 4 roşii 400 g şuncă sau kaizer 300 g
caşcaval cimbru sare, piper un ou ulei de măsline ulei de
floarea-soarelui Preparare: Foitajul se dezgheaţă la temperatura
camerei, ca să nu se rupă foaia. Se taie în pătrate egale, se aşază
într-o tavă tapetată cu folie de aluminiu…
Read more »
Read more »
Macaroane cu chiftele
20 February 2009
Ingrediente:
500 g peşte un morcov doi cartofi două ouă o legătură de mărar 150 g
pesmet o legătură de ceapă verde 500 g macaroane sare, piper ulei de
floarea-soarelui o lămâie griş ceapă Preparare: Cartofii si morcovul se
curăţă de coajă, se spală şi se fierb într-o oală cu apă şi un praf de…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu năut şi vinete
20 February 2009
Ingrediente:
două vinete o conservă de fasole albă o conservă de fasole roşie o
conservă de năut ceapă verde două conserve de roşii un ardei iute o
ceapă albă doi ardei graşi ulei o legătură de mărar sare, piper 50 g
măsline verzi fără sâmburi Preparare: Ardeii graşi, ardeiul iute şi
ceapa se curăţă, se…
Cremă cu gutui şi fistic
19 February 2009
Ingrediente:
5 gutui 250 ml frişca 4 linguri de amidon 50 g unt 150 g zahăr tos o
linguritţă de pudră de scorţişoară 50 g fistic o lingură de rom biscuiţi
cu cacao Preparare: Gutuile si spală, se curăţă de cotoare, se
păstrează o gutuie pentru decor şi restul se taie în cubuleţe. Se
topeşte…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu praz
19 February 2009
Ingrediente:
4 piepturi de pui mai mici un dovleac pentru plăcintă mai mic două
lămâi 100 ml ulei de măsline un vârf de cuţit de pudră de nucşoară un
sfert de linguriţă de pudră de scorţişoară 75 g unt sare, piper
pătrunjel verde praz Preparare: Intr-un castron se amestecă uleiul
cu sare, piper…
Read more »
Read more »
Inele de calamar cu ghiveci
19 February 2009
Ingrediente:
600 g inele de calamar 3 dovlecei 4 fileuri de anşoa 500 g roşii doi
căţei de usturoi un ardei iute mic 200 ml ulei de măsline 250 ml vin alb
sec sare, piper oregano orez cuşcuş Preparare: Se încinge jumătate din
cantitatea de ulei într-o cratiţă, se pun usturoiul, fileurile de anşoa
şi…
Read more »
Read more »
Tăitei de casă cu telemea
19 February 2009
Ingrediente:
350 g făină 3 ouă un dovlecel o vînătă o ceapă mai mare doi ardei capia
două roşii un ardei iute mic doi căţei de usturoi 200 g telemea ulei de
floarea-soarelui sare, piper pătrunjel Preparare: Făina se cerne
într-un vas, se pune în mijloc jumătate de linguriţă de sare şi ouăle
bătute. Se…
Read more »
Read more »
Tort cu pere şi frişca
19 February 2009
Ingrediente:
4 ouă 120 g zahăr tos 100 g făină 1 linguriţă de praf de copt 10 g
gelatină 30 g amidon un borcan de compot de pere o pară 500 ml frişca
200 ml sirop de căpşune o lămîie 200 g ciocolată decor pentru torturi
brînză de vaci Preparare: Frişca se amestecă bine cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu avocado şi kaizer
19 February 2009
Ingrediente:
300 g kaizer 500 g spaghete o legătură de ceapă verde un borcănel de
sfeclă murată două bucăţi de avocado 100 g măsline fără sîmburi 3
linguri de ulei muştar iute oţet de mere sare, piper pătrunjel suc de
lămîie sos picant Preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare şi o
lingură de…
Read more »
Read more »
Suflleu de peşte cu ghimbir
19 February 2009
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 150 g miez de pîine albă 200 ml
lapte dulce 5 ouă o lingură de smîntîrînă o ceapă albă un căţel de
usturoi 50 g unt un sfert de linguriţă de pudră de ghimbir o limetă
cimbru sare, piper legume de sezon Preparare: Fileurile de peşte se
taie…
Read more »
Read more »
Invechirea şi păstrarea vinului
19 February 2009
Despre
vin se spune, ca şi despre om, că se naşte, creşte, îmbătrâneşte şi
apoi dispare. Deci, vinul trece prin anumite faze de dezvoltare:
formarea, maturizarea, învechirea şi degradarea. Faza de formarea
vinului începe o dată cu terminarea fermentaţiei mustului şi durează
până la primul “pritoc”, când au loc o serie de transformări fizice,
chimice,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu scorţişoară
19 February 2009
Ingrediente:
400 g zahăr tos 100 g unt 3 ouă 150 ml lapte bătut 3 linguri de cacao
550 g făină praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat sare o
linguriţă de pudră de scorţişoară un borcan de compot de caise ciocolată
neagră frişca Preparare: Caisele se scot din sirop, se taie în bucăţi…
Read more »
Read more »
Tartă cu kaizer şi caşcaval
19 February 2009
Ingrediente:
un pachet aluat de foitaj o ceapă albă doi cartofi 3 ouă 150 ml
smîntînă 200 g kaizer 200 g caşcaval un ardei iute mic 100 g măsline
feliate sare, piper 100 g unt pătrunjel sos de roşii picant legume de
sezon Preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se fierb cu
puţină…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu anşoa
18 February 2009
Ingrediente:
o conservă de năut 450 g broccoli un morcov 3 căţei de usturoi o
conservă fasole roşie o conservă porumb baby un borcănel anşoa în ulei
mărar sare, piper busuioc uscat ulei de măsline o lămâie Preparare:
Broccoli se fierbe, se scurge şi se desface în bucheţele. Morcovul se
curăţă de coajă, se spală…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cappuccino (video)
18 February 2009
Ingrediente:
An espresso maker A coffee cup A wide bottomed jug Water Fresh, cold
milk Ready ground coffee Cum sa prepari un cappuccino
Read more »
Read more »
Supă-cremă de ciuperci cu oregano
18 February 2009
Ingrediente:
un kg ciuperci 8 ouă de prepeliţă 75 g unt 75 ml ulei de măsline o
ceapă albă un căţel de usturoi un litru de apă 200 ml smîntînă dulce o
frunză de dafin mărar sare, piper crutoane de pîine albă rozmarin
oregano Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi…
Read more »
Read more »
Budincă de vin cu afine
18 February 2009
Ingrediente:
200 g zahăr tos un ou 500 ml lapte dulce 10 g gelatină 300 g afine două
pliculeţe cu zahăr vanilinat biscuiţi cu susan 100 ml frişca Preparare:
Afinele se mixează şi se trec printr-o sită, iar piureul obţinut se
ţine la rece. Gelatina se înmoaie cu puţin lapte, apoi se pune pe foc…
Read more »
Read more »
Salată de fasole cu nuci
18 February 2009
Ingrediente:
200 g fasole albă 200 g fasole roşie o jumătate de ţelină un morcov o
rădăcină de pătrunjel o conservă de ciuperci o lămâie 50 g miezuri de
nucă 25 g migdale busuioc uscat o salată verde ulei de măsline măsline
năut dafin Preparare: Fasolea albă şi cea roşie se pun la înmuiat cu…
Read more »
Read more »
Tartă cu struguri şi migdale
18 February 2009
Ingrediente:
220 g făină 180 g zahăr tos 115 g unt două ouă 450 ml lapte dulce 10 g
gelatină un plic de jeleu de lămâie o lămâie 500 g struguri negri un
plic de budincă de lămâie un vârf de cuţit de sare 50 g fulgi de migdale
50 g nuci Preparare: lntr-un castron…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi cu carne
18 February 2009
Ingrediente:
un kilogram de cartofi un kilogram came de porc două legături de ceapă
verde 5 căţei de usturoi 500 ml lapte dulce 50 g unt două linguri de
făină un vârf de cuţit de pudră de nucşoară ulei de floarea-soarelui
sare, piper un ou Preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se
toacă…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu crevete şi dovlecei
18 February 2009
Ingrediente:
două bucăţi lipii foccacia un fir de praz doi dovlecei 150 g boabe de
porumb două ouă 350 g crevete congelate 300 g caşcaval sare piper mărar
unt 1 jumătate de ţelină un sfert de varză albă doi morcovi sos de roşii
picant ulei Preparare: Crevetele se decongelează, se scurg de apă, se
condimentează…
Read more »
Read more »
Minipizza cu foitaj
18 February 2009
Ingrediente:
două pachete de foitaj 4 roşii un fir de praz doi dovlecei 200 g
măsline feliate 300 g caşcaval 300 g ciuperci 4 fire de rozmarin unt sos
de roşii picant sos de lămâie sare, piper Preparare: Dovleceii se
spală, se taie în rondele subţiri şi se pun într-un castron. Roşiile se
taie în…
Read more »
Read more »
Orez cu şuncă şi curry
18 February 2009
Ingrediente:
400 g şuncă afumată 400 g orez două conserve de fasole roşie 500 g
fasole verde 4 căţei de usturoi 3 ardei capia două cepe 300 g ciuperci
pudră de curry sare, piper ulei de floarea-soarelui mărar boia dulce
Preparare: Şunca se taie în felii mai subţiri şi se căleşte într-o
tigaie fără ulei.…
Read more »
Read more »
Brioşe cu gutui şi nuci
18 February 2009
Ingrediente:
400 g făină două linguriţe de praf de copt 200 g unt 3 ouă două gutui
100 ml lapte dulce 100 g nuci 30 g stafide 30 g muguri de pin un vârf de
cuţit de sare o linguriţă de esenţă de vanilie frişca cremă de vanilie
150 g zahăr Preparare: Gutuile se curăţă…
Read more »
Read more »
Punguţe de orez cu somon
18 February 2009
Ingrediente:
300 g orez cu bobul lung 100 g unt 300 g somon afumat 200 g mazăre, o
lingură de ghimbir murat o lingură de capere 300 g roşii cherry foi de
alge sare, piper ulei de măsline o lămâie sos de soia verdeaţă
Preparare: Orezul se amestecă împreună cu sarea şi piperul, se aşază…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu ciuperci
18 February 2009
Ingrediente:
o jumătate de pachet de cannelloni 5 dovlecei 450 g brânză feta 4 ouă
500 g ciuperci o linguriţă de busuioc uscat un fir de praz sare, piper
ulei de măsline 5 cm rădăcină de ghimbir Preparare: Cannelloni se fierb
în apă cu sare şi o lingură de ulei. Se scot din apă, se…
Read more »
Read more »
Prajitura frageda
17 February 2009
Ingrediente:
2 ouă 7 linguri cu zahăr 7 linguri cu ulei 7 linguri cu lapte 1 praf de
copt făină cât cuprinde Pentru cremă: 300 g zahăr 4 linguri cu făină 5
linguri cu cacao 1 l lapte 100 g ciocolată 100 g margarina Preparare:
Bate bine ouăle cu zahărul, laptele şi uleiul. Adaugă praful…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Irish Coffee (video)
17 February 2009
7
pasi pentru a face un Irish Coffe perfect Ingrediente: 500 ml Hot
Coffee 25 ml Irish Whiskey Brown sugar Double cream Hot water 1 Stemmed
Glass 1 bar spoon 1 teaspoon 1 whisk Irish Coffee Sper ca engleza nu
este o necunoscuta pentru voi via videojug.com
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu fructe confiate
17 February 2009
Ingrediente:
3 ouă 275 g zahăr tos 150 g unt o linguriţă de pudră de scorţişoară 1
linguriţă de esenţă de migdale 500 g făină două linguriţe de praf de
copt 50 g migdale 100 g fructe confiate Sare fructe de sezon
Preparare: Intr-un vas se amestecă untul topit şi răcit cu ouăle,…
Read more »
Read more »
Turnedou cu ciuperci
17 February 2009
Ingrediente:
500 g pulpă sau vrăbioară de vită (viţel sau mânzat) 150 g caşcaval 1
roşie mare 150 g ciuperci din conservă 4 felii de pâine cu seminţe 3-4
căţei de usturoi 1 pahar cu bere sare, cimbru, ulei Preparare: Impănezi
pulpa cu usturoi. O dai la cuptor 40 de minute, în apă, ulei şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Russian
17 February 2009
O
reteta simpla de Cocktail Balck Russian din: vidca si lichior de cafea.
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – vodcă Pahar – old fashioned
Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveste după
cină, seara şi noaptea Ingrediente 7/10 vodcă 3/10 lichior de cafea
Apărut în 1949, din imaginaţia celebrului…
Read more »
Read more »
Gutui in sos de vin
17 February 2009
Ingrediente:
1 kg gutui f coapte 1 cana cu zahar 100 ml ulei 100 ml vin alb batoane
de scortisoara 4 linguri cu varf cu faina 1 cana cu apa ulei
Preparare: Spală gutuile, şterge-le şi taie-le în felii mai groase.
Trece-le apoi prin puţină făină şi rumeneşte-le în ulei. Scoate-le pe un
şerveţel…
Read more »
Read more »
Şniţel în crustă de porumb
17 February 2009
Ingrediente:
două piepturi de pui mai mari dezosate şi fără pieliţă 3 ouă 300 g
fulgi de porumb două pungi de legume congelate 500 g broccoli 100 g unt o
gulie doi morcovi sare piper cimbru ulei de floarea-soarelui orez
sfeclă roşie Preparare: Piepturile de pui se porţionează ca pentru
şniţele, se bat…
Read more »
Read more »
Pacheţele de şalău pane
17 February 2009
Ingrediente:
4 fileuri de şalău 150 g pesmet 100 g făină 4 ouă 250 g spanac două
linguri de muştar doi căţei de usturoi 200 ml smântână două felii de
pâine tartinabilă sare piper o limetă ulei amidon alimentar Preparare:
Spanacul se spală, se toacă măruntse condimentează şi se amestecă bine
cu uin ou.…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu prune si stafide
17 February 2009
Ingrediente:
4 roşii 5 prune 3 castraveţi verzi o salată verde mărar 25 g stafide
400 g brânză de capră un ardei gras un ardei capia un gogoşar o conservă
de năut ceapă verde sare, piper ulei de măsline oţet balsamic sfeclă
roşie Preparare: Ardeiul gras, ardeiul capia şi gogoşarul se curăţă de
cotorul cu…
Prăjitură cu kiwi şi migdale
17 February 2009
Ingrediente:
6 ouă 180 g zahăr tos 250 g făină 180 ml lapte 500 ml frişca 150 g nucă
de cocos 5 kiwi 100 g migdale 100 ml ulei 3 linguri de cacao sare o
lingură de esenţă de rom un pliculeţ praf de copt unt sos de ciocolată
scorţişoară Preparare: Frişca mixată se…
Read more »
Read more »
Tortilla cu pui şi legume
17 February 2009
Ingrediente:
4 foi de tortilla un pachet mix de legume congelate două piepturi de
pui o linguriţă de pudră de curry 500 g roşii un ardei iute doi ardei
graşi două cepe 6 căţei de usturoi o linguriţă de sare piper ulei de
măsline Preparare: Intr-o cratiţă se pun la încins patru linguri…
Read more »
Read more »
Creveţi cu legume
17 February 2009
Ingrediente:
un pachet legume chinezeşti 100 g boabe de porumb 500 g creveţi 200 g
carpaccio de somon 250 ml vin alb 6 castraveţi verzi doi căţei de
usturoi smântână boia curry ulei de măsline sare, piper mărar sfeclă
roşie oţet balsamic Preparare: Castraveţii se curăţă de coajă, se
taie în felii subţiri,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume
17 February 2009
Ingrediente:
o jumătate de conopidă un dovlecel 3 cartofi 3 ouă 100 g granule de
soia sare, piper ulei de floarea-soarelui o sfeclă roşie 100 g smântână o
linguriţă de pătrunjel uscat Preparare: Conopida se spală, se rupe în
bucheţele mai mici şi se fierbe. Se scoate cu o spumieră şi se lasă să…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel cu tarhon
17 February 2009
O
reteta delicioase de frigarui de miel cu tarhon din: carne de miel,
paine, tarhon, faina, ceapa, usturoi, oua, bicarbonat, sare, piper,
ulei, sos de rosii picant, saratele, cartofi si orez. Ingrediente: 1 kg
carne de miel două felii de pâine o legătură de tarhon două linguri de
făină o ceapă 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Lasagna
17 February 2009
O
reteta gustosa de lasagna din: carne tocata, lasagna, bulion, ceapa,
masline, vin rosu, sos de rosii, cascaval, unt, faina, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g lasagna 1 kg carne tocata 100 g bulion 3 cepe
100 g masline 1 pahar vin rosu 500 ml sos de rosii 300 g cascaval 100 g
unt…
Read more »
Read more »
Rata imbatata
17 February 2009
Ingrediente:
1 rata 500 ml vin alb 500 ml supa de carne 200 g fasole verde 3 cepe
200 g fasole fideluta 500 g rosii 5-6 catei usturoi patrunjel, tarhon
ulei, sare, piper Preparare: Taie raţa în bucăţi. Pune carnea să
fiarbă direct în vinul amestecat cu supa de carne. Lasă pe foc…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si vin
14 February 2009
Ingrediente
1 kg mere 2 linguri cu unt 100g zahăr 1 ou 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
Pentru aluat: 250 făină 125 g unt 75 g zahăr 60 ml vin alb sare Mod
de preparare: Intr-un castron, frământă făina cu untul tăiat cubuleţe,
zahărul, vinul şi un praf de sare. Aluatul astfel obţinut…
Read more »
Read more »
Bucataria lui Jamie (video)
14 February 2009
De Jamie Oliver Episodul 11 – Murături si conserve Bucataria lui Jamie (video)
Read more »
Read more »
Patratele cu frisca
13 February 2009
Ingrediente:
100 g ciocolată Pentru blat: 50 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 200 g
ciocolată 200 g margarina 200 g făină l plic cu praf de copt 3 ouă
Pentru cremă: 4 foi de gelatină 750 ml frişca 75 ml sirop de mentă 25 g
zahăr Preparare: Amestecă făina cu praful de…
Read more »
Read more »
Miel marocan
13 February 2009
O
reteta delicioasa de miel marocan din: ceafa de miel, boia iute,
scortisoara, rosii in bulion, usturoi, masline, patrunjel verde,
smantana si lipie. Ingrediente: 500 g ceafă de miel 2 linguri de boia
iute 3 linguriţe scorţişoară măcinată 800 g roşii cu bulion (conservă) 2
căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri măsline negre pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Tarta in straturi
13 February 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 125 g margarina 4-5 linguri cu apă 6 linguri cu făină
Pentru umplutură: 250 g carne tocată 2 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1
legătură de mărar 300 g smântână 100 g caşcaval 2 ouă 1 lingură cu unt
50 g parmezan ras piper ulei sare Preparare: Freacă margarina, adaugă
făina şi…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu blat de nuci
13 February 2009
Ingrediente
4-6 ouă 6 linguri de nuci măcinate 8 linguri de zahăr de esenţă de
vanilie 8 linguri de făină coaja rasă de la o lămâie zeama de la o
lămâie 4 linguri de lichior de migdale 8-10 mere 250 ml frişca
Preparare: Primul pas pe care trebuie să-l faceţi este să pregătiţi tava
cu…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu masline
13 February 2009
Ingrediente:
2 vinete mari 3 căţei de usturoi tăiaţi 1 1/2 linguriţe boia de ardei
dulce 1/4 linguriţe boia de ardei iute 1 linguriţă de chimen sare ulei
de măsline (pentru prăjit). Pentru dressing: 2 linguri de ulei de
măsline 2 linguri de suc de lămâie piper negru. Se garniseşte cu:
pătrunjei tocat 1/2 lămâie…
Read more »
Read more »
Negresa cu alune
12 February 2009
O
reteta delicioasa de negresa cu alune din: ciocolata amaruie, unt,
zahar, oua, alune, faina si nuca de cocos. Ingrediente: 100 g ciocolată
amăruie 100 g unt 250 g zahăr 2 ouă 100 g alune 150 g făină 100 g nucă
de cocos preparare: Topeşte 100 g ciocolată la bain-marie împreună cu
untul şi zahărul.…
Read more »
Read more »
Despre vin: Tehnici de vinificatie pentru vinurile spumante
12 February 2009
Metoda
“champenoise” este metoda tradiţională, unică, de producere a
adevăratei şampanii. Ea este autorizată numai în Franţa unde se cer a fi
îndeplinite 3 cerinţe principale: vinul se obţine din soiurile de
struguri Chardonnay, Pinot Meunier şi Pinot Gris; strugurii provin numai
din regiunea Champagne din Franţa; a doua fermentare a vinului are loc
în…
Read more »
Read more »
Omletă cu roşii si verdeaţă
12 February 2009
O
reteta de omleta cu rosii si verdeata din: oua, cascaval, branza,
marar, unt, sare, ceapa si rosii. Ingrediente: 6 ouă mari 150 g caşcaval
ras 50 g brânză tăiată cubuleţe 1 legătură de mărar 50 g de unt sare
2-3 cepe verzi 8 roşii foarte mici Preparare: Pentru început se
pregăteşte tigaia de omletă,…
Read more »
Read more »
Deliciu cu ciocolata
12 February 2009
Ingrediente:
3 ouă 200 g zahăr pudră 180 g unt 280 g ciocolată 40 g făină Pentru
cremă: 100 g ciocolată 500 ml lapte 60 g zahăr 40 g unt 40 g făină
Preparare: Bate cu mixerul gălbenuşurile cu zahăr. Adaugă făină şi
puţină apă. Topeşte ciocolata. Când s-a răcit puţin, adaugă untul şi
toarnă…
Read more »
Read more »
Kefta cu ou (chiftele marocane)
12 February 2009
Ingrediente:
3 conserve de roşii (de câte 380 g fiecare) piper şofran (firişoare) o
ceapă tocată mărunt coriandru tocat ulei ingrediente pentru kefta: 800 g
carne tocată o ceapă tocată o legătură coriandru o legătură pătrunjel
sare, piper o linguriţă cumin o linguriţă boia dulce puţin ardei iute
tocat (opţional) 8 ouă Preparare: Pregătim kefta,…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu couscous si caise
12 February 2009
Ingrediente:
8 pulpe de pui 2 linguri ulei de măsline 3 cepe potrivite o linguriţă
ghimbir măcinat o linguriţă boia 1/2 linguriţă praf de curry 5-6 fire de
şofran 500 ml supă de pui 200 g caise deshidratate Preparare: Intr-un
vas larg, se încălzeşte uleiul de măsline şi se rumenesc pulpele; se
adaugă ceapa, tăiată…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu porumb boabe
12 February 2009
Ingrediente:
1 conservă ton 1 conservă porumb boabe suc de lămâie pătrunjel verde
tocat sare şi piper Preparare: Boabele de porumb se scot din cutie şi se
scurg bine. Se adaugă tonul, apoi sucul de lămâie, sare, piper şi
pătrunjel tocat, după gust. Salata se serveste rece Pofta buna!
Read more »
Read more »
Rig Jancsi
12 February 2009
Ingrediente:
5 ouă 100 g zahăr tos 100 g făină 70 g cacao 500 ml frişca 50 g zahăr
pudră 100 g ciocolată. Preparare: Se pune hârtie de copt într-o tavă.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă, treptat, zahărul tos. Gălbenuşurile
se amestecă împreună cu spuma. Se adaugă cu grijă făina amestecată cu 20
g…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu ficatei de pasare
12 February 2009
Ingrediente:
6 ouă 150 g ficăţei de pasăre 30 g unt 2 ardei iuţi sucul de la o
lămâie 4 linguri vin alb sare, piper un praf de nucşoară 5-6 foi de
salată verde. Preparare: Se fierb ouăle tari, se taie în jumătăţi pe
lung şi se scot gălbenuşurile. Separat, se prăjesc ficăţeii în puţin…
Read more »
Read more »
Tortilla de cartofi
12 February 2009
Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
galben 4 linguri ulei de măsline 6 ouă 2 roşii mari pătrunjel verde
tocat sare, piper. Preparare: Decojeşti cartofii, îi speli şi îi tai
felii subţiri. Toci ceapa, apoi tai jumătăţi ardeii, îi cureţi şi-i tai
cubuleţe. între timp, se încălzeşte…
Read more »
Read more »
Tartă cu fasole şi ardei copţi
11 February 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 250 g de făină 100 g unt sare Pentru umplutura: 200 g de
fasole roşie boabe 50 g măsline 4 cârnăciori picanţi 100 g mozzarella
sare 1 ardei gras Preparare: Pentru aluat, în făină se pune untul
cubuleţe şi se toarnă o ceaşcă cu apă rece în care s-a dizolvat puţină
sare,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si mere
11 February 2009
Ingrediente:
Pentru umplutură: 2 ouă 3 linguri de zahăr pudră 2 pliculeţe de zahăr
vanilat 6 mere 150 g de brânză dulce 2 linguriţe de făină Pentru aluat:
200 g de făină 75 g zahăr 100 g unt sau marga¬rina unt şi făină pentru
tapetat tava Preparare: Se freacă untul cu zahărul, apoi se adaugă…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlecei si rosii
11 February 2009
Ingrediente: -pentru aluat 100 g unt sau margarina 2 galbenusuri 50 ml
lapte sau smantana 250 g faina -pentru umplutura: 4 dovlecei 2 cepe 2
cartofi fierti 2-3 catei de usturoi 7 rosii mici 3 oua 250 g branza
dulce sau sarata 3 linguri de ulei sare, piper, cimbru Preparare: Se
amesteca bine toate…
Read more »
Read more »
Tarta cu nuci
10 February 2009
Ingrediente:
Pentru blat: 300 g făină 200 g unt 100g zahăr 3 gălbenuşuri 100 g
smântână l plic cu zahăr vanilat Pentru umplutură: 200 g marmeladă fină 8
albuşuri 200 g zahăr pudră 50 g făină 25 g cacao 250 g nuci 30 g coajă
de lămâie rasă Mod de preparare: Din făină, unt,…
Read more »
Read more »
Turnuletul apetisant
10 February 2009
Ingrediente:
500 g prune 3 oua 100 g zahar 250 g mascarpone 100 ml frisca 2 fiole cu
esenta de rom 100 ml sirop de fructe Preparare: Mixează gălbenuşurile
cu zahărul. Adaugă mascarpone şi esenţa de rom. Adaugă apoi albuşurile
şi frişca bătute separat. Lasă la rece 3 ore. Spală prunele, taie-le pe
jumătate şiîndepărtează-le…
Read more »
Read more »
Mancare de morcovi cu pui
10 February 2009
Ingrediente:
600 g piept de pui 500 g morcovi 50 g unt 2 legaturi patrunjel sare
Preparare: Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie
bucăţi potrivite sau fâşii, cum vă este mai uşor. Se pune untul să se
topească într-o cratiţă sau o tigaie mai mare şi se prăjeşte pieptul…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu sos de legume
10 February 2009
Ingrediente:
3 dovlecei 1 morcov 1 ceapă medie 1 lingură de bulion 6 roşii mici 2
ardei capia sare piper 4 linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel
Ingrediente pentru mămăligă 500 g mălai 800 ml apă sare Preparare: Se
curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se taie cubuleţe. Se lasă să se
scurgă…
Read more »
Read more »
Supă de pui
10 February 2009
Ingrediente
1 linguriţa de unt 6 pulpe superioare 2-3 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 1
ţelină rmicâ 1 pastârrnac 1 radacirnâ de pâtruniel 1 legatuiră de
pătrunjel 2 căţei de usturoi 2 frunze de ţelină sare piper Preparare:
Pulpele de pui se spală, se curăţă de pieliţe şi se pun la fiert într-o
oală…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne de pui
10 February 2009
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu carne de pui din: ardei grasi,
carne tocata de pui, ou, faina, lapte, sare, piper, orez, cascaval,
smantana, ceapa, unt, rosii si cimbru. Ingrediente: 2 ardei grasi 500 g
carne tocata de pui 1 ou 3 lingurite faina 1 cana de lapte sare piper 3
linguri orez…
Salată de ardei copţi cu hering
10 February 2009
Ingrediente:
4 ardei roşii 4 ardei galbeni 2 conserve de hering în ulei vegetal 2
linguri de ulei de măsline sare oţet piper 1 linguriţă de zahăr 1 lămâie
Preparare: Pentru început se coc ardeii pe plită. După ce s-au copt,
imediat ce i-aţi luat de pe foc, le puneţi sare şi îi acoperiţi cu…
Read more »
Read more »
Tempura cu legume
10 February 2009
Ingrediente:
1 si 1/4 ceaşcă făină 1 ou 1si 1/4 ceaşcă apă rece 130 g broccoli 1
ceapă 2 ardei graşi (roşu şi verde) 1 morcov 60 g fasole verde ulei
Pentru sos: 4 linguri sos de soia 2 linguri ketchup iute. Preparare: In
făina cernută şi pusă într-un castron mai mare, se face la…
Read more »
Read more »
Peşte teriyaki
10 February 2009
Ingrediente:
4 fileuri de peşte (de circa 100 g fiecare) făină 2 linguri ulei
Marinată: 3 linguri sos de soia 3 linguri sake (sau vin alb) 1 lingură
zahăr 1 lingură praf de ghimbir Sosul Teriyaki: 1 lingură zahăr 3
linguri sake (sau vin alb) 1 lingură sos de soia Preparare: Se amestecă
ingredintele pentru…
Read more »
Read more »
Chicken satay
10 February 2009
Ingrediente:
500 g file de piept de pui o căpăţână de usturoi o ceapă mică 2 linguri
de zahăr 2 linguri de sos de peşte (sau alt sos, la alegere: de
ciuperci, de stridii sau de soia) 3 linguri de ulei (preferabil cel de
alune) 2 linguri unt de arahide 100 ml lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Omleta japoneza – (omuraisu)
10 February 2009
Ingrediente:
2 cepe 100 g ciuperci 20 g ulei 60 g carne de pasăre 100 g orez 5
linguri vin alb 6 ouă 4 linguri ketchup de tomate pătrunjel verde.
Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, la foc mic. Când
s-a rumenit un pic, se pune carnea de pasăre tăiată cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Salata de legume
10 February 2009
Ingrediente:
1 ceapă 1 roşie 1 castravete 1 morcov 1 mână de salată 1 cană de varză
tocată 1 mână de ridichi 2 linguriţe de frunze de coriandru tocate 5
ardei verzi iuţi o ceşcuţă oţet sare 1 linguriţă boabe muştar o
linguriţă frunze de curry Preparare: Se amestecă într-un castron mare
legumele tăiate. Separat,…
Read more »
Read more »
Galuste cu miere si scortisoara
10 February 2009
Ingrediente:
300 g făină 1 ou şi un pic de apă 40 g margarina 50 g miere polifloră
150 ml lapte 3 linguri zahăr praf 2 linguriţe scorţişoară 1 praf de sare
în găluşte Preparare: Din făină, ou şi apă se face un aluat din care se
modelează găluştele. După ce se fierb în apă…
Read more »
Read more »
Macaroane cu sos vanatoresc
10 February 2009
Ingrediente:
1 kg carne de iepure 6 morcovi 2 cepe 2 linguri muştar 3 gălbenuşuri
smântână piper foi de dafin vegeta 300 g paste făinoase 2 linguri ulei
măsline pătrunjel verde. Preparare: Se pune carnea de iepure la fiert,
cu sare. Separat, se pun la fiert morcovii şi ceapa. Când a fiert,
carnea se scoate…
Read more »
Read more »
Supa de carne cu stafide
10 February 2009
Ingrediente:
1 rasol de vacă 200 g stafide zarzavat de supă (morcov, ţelină, ceapă)
1/2 lămâie 1 ou 1 pahar smântână sare. Preparare: Carnea se pune la
fiert în apă rece şi se spumuieşte. Se fierbe descoperit, până ce carnea
este aproape pătrunsă, se adaugă zarzavatul curăţat şi se lasă să mai
fiarbă 15 minute.…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu branză si mărar
10 February 2009
Ingrediente
1 pachet de cannelloni 300 g de brânză frământată 2 legături de mărar 2
ouă 100 g de mozzarella 2 linguri cu smântână 50 g unt 2 linguri de
pesmet 2 linguriţe de făină 1 cană cu lapte suc de roşii sau roşii
Preparare: Pentru început se pregăteşte tava în care se pune felul…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati cu verdeata
10 February 2009
Ingrediente:
1 kg de cartofi medii 1 legătură de pătrunjel 1 fir de rozmarin 300 g
de caşcaval ras 50 g de unt 3-4 ouă 2-3 linguri de pesmet sare
Preparare: Se spală cartofii si se pun la fiert cu apă şi puţină sare.
Cât timp aceştia sunt la fiert, se tapetează tava cu unt…
Read more »
Read more »
Tort de mere cu crusta de nuci
10 February 2009
Ingrediente
6 ouă 12 linguri de zahăr 7 linguri de făină 50 g unt topit esenţă de
vanilie sare coaja de la o lămâie 10 mere 150 g de nuci 1 lingură de
miere Preparare: Se pregăteşte pentru inceput tava pentru blatul de
tort. Se tapetează cu unt şi făină sau cu hârtie de copt…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci si cascaval
10 February 2009
Ingrediente:
-pentru aluat 100 g unt sau margarina 250 g faina sare 1-2 oua 1-2
linguri smantana -pentru umplutura 300 g ciuperci proaspete 200 g
cascaval ras 100 g mozzarella sare, piper 2-3 cepe 1 legatura patrunjel 1
legatura marar Preparare: Se pun într-un bol ingredientele pentru
aluatul de tartă şi se amestecă bine până…
Read more »
Read more »
Ardei copti pane
10 February 2009
Ingrediente:
8 ardei graşi verzi de mărime mijlocie 4 ouă sare 2 piepţi de pui piper
400 de grame de pesmet 300 ml de ulei Preparare: Pentru început se coc
ardeii pe o plită, iar după ce sunt gata se presară sare peste ei ca să
îi puteţi curăţa mai repede. După ce s-au răcit,…
Read more »
Read more »
Pizza cu roşii şi mozzarella
10 February 2009
Ingrediente:
400 g de mozzarella 8 roşioare 2-3 crenguţe de cimbru 50 g brânză
sărată Pentru aluat: 300 g de făină 25 g de drojdie 100 ml lapte 50 ml
apă 4 linguri de ulei 1 ou Sare Preparare: Se pun într-un bol
ingredientele pentru aluat. Făina, oul, sarea, uleiul şi drojdia topită
în lapte…
Read more »
Read more »
Salată cu sos de smântâna
10 February 2009
Ingrediente
5-6 morcovi mari 2-3 bucăţi de ţelină de mărime mijlocie 300 ml
smântână dulce sau iaurt zeama de la o lămâie 3 mere verzi, dacă se
poate să fie acre sare Preparare: Partea cea mai dificilă la această
salată este că trebuie să dăm prin râzătoare toate rădăcinoasele. E bine
ca acestea să fie…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune
10 February 2009
Ingrediente:
500 g prune 1 pachet margarina 3 oua 1 cana cu zahar 300-350 g faina 2
pliculete cu zahar vanilat 1 praf de copt 1 cana de lapte Preparare:
Taie prunele pe jumătate şi indepârteazâ-le sâmburii. Freacă margarina
cu zahărul. Adaugă gălbenuşurile, după care toarnă treptat laptele,
praful de copt, zahărul vanilat…
Read more »
Read more »
Salata dietetica
9 February 2009
Ingrediente:
1 salata verde 3 rosii 150 g branza de capra 50 g branza de vaci 50 g
branza topita 50 g unt 1 lingura pesmet Pentru sos de iaurt: 2 linguri
iaurt degresat cateva frunze de menta 1 lingura otet aromatizat
Preparare: Zdrobeşte brânza de capră. Amestec-o energic cu untul şi
brânza topită. Adaugă…
Read more »
Read more »
Prune in aluat
9 February 2009
Ingrediente:
500 g prune ulei Pentru aluat: 180 g faina 3 oua 500 ml lapte 1 plic
praf de copt 2 pliculete zahar vanilat Pentru sos caramel 1 lingura unt
100 g zahar 250 g frisca Preparare: Din făină, ouă, lapte, zahăr vanilat
şi praf de copt pregăteşte un aluat ca pentru clătite. Spală prunele…
Read more »
Read more »
Tort multicolor
9 February 2009
Ingrediente:
150 g pişcoturi tari 125gunt 300 g zmeură 300 g mure 9 foi de gelatină
400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri cu suc de lămâie
300 ml frişca 2 albuşuri Pentru glazură: 200 g amestec de fructe roşii 2
pliculeţe cu gelatină roşie Preparare: Zdrobeşte pişcoturile…
Read more »
Read more »
Morcovi cu jambon
9 February 2009
Ingrediente: 12 morcovi tineri 12 felii jambon sau şuncă 2 linguri ulei
de măsline 100 g brânză gorgonzola sare, piper busuioc Mod de
preparare: Se spală morcovii, cu tot cu codiţa verde, după care se pun
să fiarbă timp de 10 minute în apă cu sare. Apoi se scurg şi se trec sub
un…
Read more »
Read more »
Sarlota aromata
8 February 2009
Ingrediente:
750 ml frişca lichidă 200 g frişca 1 baton de vanilie 75 g zahăr pudră 1
linguriţă cu gelatină câţiva biscuiţi crocanţi cu cacao 3 nectarine 250
g zmeură 100 g zahăr Preparare: Intr-un castron, pune zmeura şi
nec-tarinele tăiate felii. Presară deasupra zahărul. Când zahărul s-a
topit, repartizează în pahare fructele şi…
Read more »
Read more »
Ghiveci scăzut
8 February 2009
Ingrediente:
1 kg vrăbioare de vită 2 morcovi 5 cartofi 1 cutie cu mazăre 1 ardei
gras 1 ţelină 2 cepe 100 ml vin roşu 100 g unt sare piper Mod de
preparare: Taie carnea în bucăţi mici şi fierbe-o în apă cu sare.
Separat, taie ceapa mărunt, ardeiul, morcovii, cartofii şi ţelina
cubuleţe. Unge…
Read more »
Read more »
Tarta de piersici si branza
8 February 2009
Ingrediente:
pentru aluat: 300 g fâinâ 3 linguri de zahâr 1 praf de copt 1 ou 100 g
unt sare pentru umplutură: 500 g branzâ proaspăta 100 g zahâr pudră
vanilat 1 gălbenuş 800 g piersici 1 -2 linguri de zahâr pudra pentru
ornat 2 linguri de nuci tăiate mărunt Preparare: Se freeacă oul cu…
Read more »
Read more »
Salata de ridichi negre
8 February 2009
Ingrediente:
2 ridichi negre 100 g bacon 100 g piept de pui afumat 100 g mozzarella 2
rosii 1 lamaie Pentru sosul de smantana: 200 ml smantana 1 lingurita
mustar 1 ceapa sare Preparare: Curăţă ridichile de coajă, după care
trece-le prin răzătoarea mică şi stropeşte cu puţină zeamă de lămâie.
Amestecă apoi ridichile rase…
Read more »
Read more »
Morcovi gratinaţi
8 February 2009
Ingrediente:
750 g morcovi tineri 100 g unt 40 g zahăr sare cimbru Preparare:
Morcovii se spală bine, fără a se curăţa de coajă, apoi se taie rondele
groase de 1 cm. Se pun la topit într-o cratiţă 50 g unt, se adaugă
zahărul şi se iasă pe foc mic până se caramelizează (se amestecă…
Read more »
Read more »
Salata de fructe cu mascarpone
8 February 2009
Ingrediente:
pentru aluat: 1/2 pepene galben 2 kiwi 2 banane o portocală 2 mandarine
200 g mascarpone 150 ml frişca 2 linguri de zahăr pudră 150 lichior de
fructe exotice 2 linguri fistic tocat mărunt menta pentru ornat
Preparare: Toate fructele se curăţă şi se taie felii sau cubuleţe. Se
pun într-un castron, se stropesc…
Read more »
Read more »
Salata mozaic
8 February 2009
Ingrediente:
500 g roşii 2 castraveţi 2 ardei graşi 4-5 ciuperci 1 ceapă 150 g
telemea 100 g măsline Pentru sosul vinegretă: 1 crenguţă de mentă 1
crenguţă de oregano 1 crenguţă de pătrunjel 2 linguri cu oţet de vin 50
ml de ulei de măsline sare piper Preparare: Taie roşiile şi ciupercile
felii, castraveţii…
Read more »
Read more »
Salata cu fructe de sezon
8 February 2009
Ingrediente:
800 g fructe proaspete (pepene galben, caise, căpşuni, cireşe, kiwi)
zeama de la 2 lămâi 4 linguri de zahăr 100 ml vermut alb 1-2 linguri de
rom mentă proaspătă pentru ornat Preparare: Toate fructele se curăţă şi
se taie felii sau cubuleţe. Se pun într-un castron, se presară cu două
linguri de zarnăr şi…
Read more »
Read more »
Supă de morcovi cu ghimbir şi smântână
8 February 2009
Ingrediente:
600 g morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 800 ml supă de legume 150 ml suc
proaspăt de portocale 2 linguri sos de soia 50 g smântână 2 linguriţe
ghimbir ras verdeaţă sare piper Preparare: Curăţă morcovii uşor, doar
prin răzuire dacă sunt vechi. Când foloseşti morcovi noi, îi speli bine
sub jet de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză, capsuni si mure
8 February 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 200 g făină 65 g zahăr 1 vârf de sare 2 gălbenuşuri 100 g
unt Pentru umplutură: 2 albuşuri 120 g zahăr 500 g brânză dulce măduva
de la un baton de vanilie 1 pachet budincă de vanilie 50 g unt moale 1
cutie lapte de cocos neîndulcit Pentru stratul de deasupra:…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe de padure
8 February 2009
O
reteta delicioasa de tarta cu fructe de padure din: unt, zahar, lamaie,
zahar vanilat, praf de copt, oua, fructe de padure, gem de fructe de
padure, faina si sare. Ingrediente: 400 g unt 100-120 g zahăr 1 lămâie 2
pliculeţe cu zahăr vanilat 1 pliculeţ cu praf de copt 2 ouă 300 g
fructe…
Read more »
Read more »
Brioşe cu scortisoara
7 February 2009
Ingrediente:
100 g unt 3 ouă 150 g zahăr 200 g iaurt 300 g făină 1 lingură
scorţişoară 1 pacheţel praf de copt 2 linguri stafide. Preparare: Se
amestecă ouăle cu zahărul şi untul până se obţine o cremă consistentă.
Se adaugă restul ingredientelor: iaurtul, scorţişoara şi stafidele. Se
amestecă uşor. Făina se amestecă împreună…