Retete de Paste:
Prajitura cu mac
20 March 2010
Ingrediente: 1 cană de mac măcinat 1 cană griş 1 cană lapte cald 1 cană
zahăr 4 linguri ulei 3 ouă 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de
lămâie Mod de preparare: Pui grisul la înmuiat cu laptele cald o
jumătate de oră. Ouăle le baţi tare, adaugi treptat zahărul, uleiul şi
apoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Watermelon Mint Mojito (video)
20 March 2010
Placinta ardeleneasca cu branza
20 March 2010
Ingrediente: 600 g faina drojdie cat o nuca un praf de sare o cana de
apa calduta 2 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de marar 500 g branza
ulei pentru prajit Mod de preparare: Din faina, drojdie, sare si apa,
se framanta o coca de paine care se pune la dospit circa…
Read more »
Read more »
Pasca cu smantana
19 March 2010
Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg. smantana 450 g. zahar 150 g. faina
10 albusuri un praf de sare coaja de lamaie si de portocala stafide
fructe confiate dupa gust Mod de preparare: Smantana se scurge, se
bate cu un praf de sare, nu foarte mult pentru a evita separarea .
Separat albusurile…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi si cartofi
19 March 2010
Ingrediente: 1 cartof fiert în coajă 2 gălbenuşuri 5 căţei usturoi 300
ml ulei de măsline 1/2 lingură zeamă de lămaie sare piper condimente
Mod de preparare: Zdrobeşti usturoiul, apoi cartoful cald (fără coajă),
adaugi gălbenuşurile, zeama de lămâie, sare, piper, iar la urmă torni
uleiul câte puţin, ca la maioneză. Acest sos…
Read more »
Read more »
Platica cu saramura picanta de legume
19 March 2010
Ingrediente: 2 platici la cel putin 1 kil fiecare 5-6 rosii 2 cepe 1
telina cu frunze 2-3 morcovi 2-3 ardei grasi 2-3 ardei capia rosii 2-3
ardei iuti 1 pahar de vin alb 100 ml ulei 2 legaturi de marar si
patrunjel 1 pahar de faina 2 linguri de condiment de peste 1-2…
Read more »
Read more »
Papanasi moldovenesti
19 March 2010
Ingrediente: 2 linguri gris 2 linguri faina 2 oua sare untura pentru
prajit 400 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer) Mod de preparare:
Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma. Se freaca
bine brinza cu galbenusurile, cu faina, gris, sare. La sfirsit se adauga
albusurile. Se incinge untura. Se…
Read more »
Read more »
Salata dobrogeana
18 March 2010
Ingrediente: 2 buc. rosii 2 buc. ardei grasi 3 buc. castraveti
potriviti 1 buc. ceapa o salata verde 100 gr. telemea de oi 1 ceasca sos
maioneza masline sare Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie
felii foarte subtiri si se pune intr-un castron. Castravetii se curata
de coaja, se taie felii…
Read more »
Read more »
Gogosele de branza
18 March 2010
Ingrediente: 300 g brânză telemea rasă pe râzătoare sau bine pisată cu
furculiţa 3 ouă întregi coaja rasă de la o lămâie 6 linguri zahăr tos
bine dizolvat cu un pahar mic (sau 1/2 pahar mare) de lapte Mod de
preparare: Amesteci bine totul cu lingura (nu frămânţi cu mâna), adaugi
făină şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe fara grasime
18 March 2010
Ingrediente: 400 g zahăr 300 g făină 12 linguri apă 6 ouă 2-3 plicuri
zahăr vanilat 1/2 kg fructe de sezon Mod de preparare: Separi
gălbenuşurile, adaugi 6 linguri apă, 200 g zahăr şi zahăr vanilat şi le
amesteci bine cu mixerul până ajung ca o smântână foarte groasă.
Procedezi la fel cu…
Read more »
Read more »
Inghetata cu frisca
18 March 2010
Ingrediente: 3/2 kg frişcă sau 2 cutii smântână şi 3 linguri zahăr
farin 6 ouă 6 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat ciocolată rasă nuci
prăjite (un pumn) 3-4 linguri dulceaţă de vişine fără sirop Mod de
preparare: Baţi spumă ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat, încorporezi
frişca şi torni compoziţia în tava…
Read more »
Read more »
Pulpe si aripioare de pui cu cartofi noi
18 March 2010
Ingrediente:
1,5 kg cartofi noi 2 pulpe 6 aripioare 1/2 ceaşcă suc de roşii usturoi
verde tăiat fin sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi
cartofii şi după ce îi tai rondele grosuţe îi aşezi într-un vas de Jena
cu capac, pe care-l ungi cu ulei şi-l stropeşti cu sucul de roşii.
Pulpele şi…
Read more »
Read more »
Langosi cu cartofi
18 March 2010
Ingrediente: 800 gr. faina 250 ml ulei 100 gr. oua 25 gr. drojdie 325
gr. cartofi 25 gr. sare Mod de preparare: Din faina, oua, drojdie,
sare si apa se prepara coca. Separat se fierb cartofii in coaja, se
curata, se trec prin masina de tocat carne si apoi se adauga la coca…
Read more »
Read more »
Unt cu tarhon
18 March 2010
Ingrediente: 100 g unt 2 legături tarhon sare Mod de preparare: Pui
tarhonul spălat într-un vas cu apă clocotită şi-l fierbi 5 minute, îl
scurg şi-l toci mărunt. Freci untul spumă, îl amesteci cu tarhonul,
potriveşti de sare şi laşi la rece. Il foloseşti pentru tartine şi
sandvişuri la care poţi adăuga brânzeturi.…
Read more »
Read more »
Sos de macris
18 March 2010
Ingrediente: 300 g măcriş 2 linguri unt 2 linguri făină 3-4 roşii
curăţate de coajă şi trecute prin râzătoare 1 borcan iaurt sare piper
Mod de preparare: Intr-o cratiţă încingi uleiul, rumeneşti făina, apoi
pui măcrişul spălat şi tocat. Stingi cu roşii şi dacă e nevoie adaugi
puţină apă. Potriveşti de sare şi…
Read more »
Read more »
Budinca de clatite cu mangold (frunze de sfecla creata)
18 March 2010
Ingrediente: 1 kg frunze mangold 12 clătite 1/2 pachet unt 2 linguri
smântână 50 g caşcaval Mod de preparare: Cureţi şi speli frunzele de
sfeclă creaţă şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Când s-au fiert, le
scurgi şi le pasezi. Pe un platou pui o clătită, apoi piureul, o
clătită şi…
Read more »
Read more »
Varza dulce calita
18 March 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită ca mărime 1 legătură ceapă 3 morcovi
ulei sare piper foi de dafin Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o
freci cu puţină sare, pui 3-4 linguri de ulei şi o căleşti până devine
sticloasă. Adaugi morcovii raşi sau tăiaţi rondele subţiri şi îi căleşti
şi pe ei puţin.…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza noua
18 March 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 3 morcovi 2 ardei 1 ceapă pătrunjei
ţelină mărar cimbru suc de roşii (din roşii proaspete trecute pe
râzătoare) boia Mod de preparare: Ceapa tocată o căleşti în ulei şi
puţină apă, împreună cu morcovul ras şi cu boiaua. Completezi cu apă,
tai varza fideluţă şi o pui la…
Read more »
Read more »
Papanasi muntenesti
18 March 2010
Ingrediente: 2 oua 3 linguri gris 2 linguri unt pesmet destul 1
lingurita faina sare 300 gr. brinza de vaci (scursa bine de zer) Mod
de preparare: Se pune apa sarata la fiert. Se amesteca bine brinza de
vaci, faina, ouale, grisul si sarea. Se fac galuste turtite, se gauresc
cu degetul, se…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu zeama de varza
18 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg. carne de vaca 1-2 buc. ceapa 2 buc. morcov 1 fir
praz 1 buc. pastirnac 1 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. telina 2
buc. cartofi 2 buc. rosii 1/2 lingura bulion 2 l apa sare patrunjel
leustean 1/2 l zeama de varza 2 linguri orez Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Zacusca cu dovlecel
18 March 2010
Ingrediente: 7 kg. gogosari 2 kg. vinete 1 kg. ceapa un dovlecel (cca
1,5-2 kg) 400 gr. bulion Mod de preparare: Gogosarii si vinetele se
coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun
intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor…
Read more »
Read more »
Marmelada de visine
18 March 2010
Ingrediente: cantitati egale de visine fara simburi si zahar, pentru un
kg de fructe-zeama unei lamii Mod de preparare: Cu ajutorul unui
blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu
sucul de lamiie, amestecind din cind in cind. In momentul in care
incepe sa se ingroase,…
Read more »
Read more »
Marinata de macrou
18 March 2010
Ingrediente: 3 kg macrou 1 kg ceapa otet apa sare mirodenii – foi
dafin, piper boabe, boabe mustar, ienibahar, coriandru Mod de
preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici,
se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa
(cit otet, atita apa) si mirodeniile si sarea,…
Read more »
Read more »
Ciorba de verdeturi
17 March 2010
Ingrediente: 5 salate verzi 5 frunze de rabarbură 5 frunze ştevie 8
frunze măcriş 6 fire ceapă verde 8 fire usturoi verde Mod de
preparare: Speli verdeţurile în două-trei ape. Rabarbura o tai mai mare
şi o opăreşti. Tai normal toate verdeţurile, ceapa şi usturoiul. Aşezi o
oală de 6 litri la foc,…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu maioneza si usturoi
17 March 2010
Ingrediente: 1 dovlecei mai mari (cca 30 cm lungime) 3 catei de usturoi
1 lingurita condimente 1 lingurita sare maioneza Mod de preparare:
Dovlecii se curata de coaja si se taie in doua pe lung, se scoate partea
cu samburi din mijloc cu o lingura, se taie bucati si se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sos de mirodenii
17 March 2010
Ingrediente: 6-8 cartofi potriviti 2 cepe 1 usturoi 1 lingura sos rosii
(facultativ) sare ulei oregano cimbru busuioc Mod de preparare: Se
curata cartofii, se spala, se taie cubulete, si se pun la fiert cu sare.
Intre timp, ceapa se marunteste si se pune la calit in ulei. Dupa ce se
caleste, cartofii…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu dovleac turcesc
17 March 2010
Ingrediente: 1 kg. vinete coapte 500 gr. dovleac turcesc o ceapa ulei
sare Mod de preparare: Se scoate miezul de dovleac, se taie cubulete
si si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa 10-15 minute se scoate, se
scurge bine si se paseaza pina se obtine o pasta omogena. Pasta
obtinuta…
Read more »
Read more »
Suc de soc si flori de salcam
17 March 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 8-10 flori soc 5-6 flori salcâm 4-5 lămâi sau 1
pliculeţ sare de lămâie 150 g zahăr ars 15 g drojdie Mod de
preparare: Intr-un borcan mare, de 10 l, vei pune apa, zahărul, florile
de soc şi de salcâm (toate proaspete sau uscate), lămâile tăiate felii
cu coajă…
Read more »
Read more »
Magiun
17 March 2010
Ingrediente: 4 kg prune coapte 1 kg zahar 4 g acid salicilic (8
aspirine) Mod de preparare: Se spala prunele, se scot samburii si se
dau prin masina de carne (sita mare). Se pun la fiert la foc mediu
intr-o oala care in prealabil fusese unsa pe fund cu putin ulei si
incinsa…
Read more »
Read more »
Gogosari in sos de rosii
17 March 2010
Ingrediente: 3 kg de gogosari 400 ml.ulei 500 ml apa 300 ml otet 100 g
zahar 100 g bulion boabe de mustar sare piper foi de dafin Mod de
preparare: Se fierb toate ingredientele, fara gogosari, timp de 30 de
minute. Se taie gogosarii felii subtiri, se dau un clocot prin ce s-a…
Read more »
Read more »
Gogosari murati pentru iarna
17 March 2010
Ingrediente: 80 buc gogosari rosii 1 l otet 250 g zahar 150 g sare 4-5
foi de dafin piper boabe seminte de mustar hrean salicil Mod de
preparare: Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca
cu toate ingredientele si se lasa asa pina a doua zi. In apa…
Read more »
Read more »
Sos pentru salata de peste
17 March 2010
Ingrediente: 1 cana lapte 2 linguri orez macinat o lamaie o ceasca ulei
sare piper verdeata Mod de preparare: Se amesteca orezul macinat cu
putin lapte rece, restul de lapte se incalzeste pe foc mic, se adauga si
orezul amestecat cu laptele rece si se tine pe foc pana se igroasa
putin. Aceasta…
Macrou la gratar
17 March 2010
Ingrediente: macrou usturoi ulei, unt sau margarina codimente bulion
sau ketchup ceapa Mod de preparare: Se curata pestele, se spala si se
zvanta cu un servet curat. Se unge atat pe interior, cat si pe exterior
cu ulei, unt sau margarina si se umple cu 3-4 catei de usturoi pisati,
codimente, o foaie…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu stavrid
17 March 2010
Ingrediente: 2 kg. stavrid cu cap 300 gr. ardei gras 100 gr. orez 150
gr. morcov 400 gr. ceapa 150 gr. telina 150 gr. radacina 200 gr. ulei 2
oua 100 gr. faina 100 gr. pasta de tomate 1 kg. rosii proaspete sau 500
gr. conservate 200 ml. vin alb 2 fire cimbru 50…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciuperci si gogosari
17 March 2010
Ingrediente: 2 gogosari 1 ceapa 200 g ciuperci 3 oua 200 g smantana o
mana branza Pentru aluat: 200 g margarina 450 g faina 4 linguri apa sare
Mod de preparare: Se pregateste un aluat din ingredientele
respective. Se intinde aluatul intr-o tava de tarta si se tine la
frigider circa 30 minute.…
Read more »
Read more »
Sos cu smantana
16 March 2010
Ingrediente: smantina ou ulei mustar supa de carne bulion zeama de
lamaie Mod de preparare: Se face o maioneza nu foarte grasa din
galbenus de ou, ulei, mustar, sare, zeama de lamaie, se amesteca si
smantana (de preferat smantana degresata) si bulionul(o lingurita- si in
acest caz se pune si o lingurita de…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu iahnie de fasole, urzici sau cu spanac
16 March 2010
Pregăteşti clătitele de post, cu apă minerală (ca să fie mai pufoase),
făină albă, un praf de sare, puţin zahăr. Fierbi fasolea, apoi o mixezi
cu puţin ulei, ceapă, sare după gust şi umpli clătitele. Fierbi urzicile
sau spanacul, le scurgi şi, la fel, le faci pastă cu ajutorul
mixerului. Impătureşti clătitele în triunghi…
Read more »
Read more »
Pasta de jumari
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg. jumari sau slanina 4 oua fierte tari 2 cepe 2
linguri de mustar dulce 1 lingurita piper 1 lingurita boia sare Mod de
preparare: Jumarile sau slanina se trec prin masina de tocat, ouale se
zdrobesc, apoi se amesteca toate cu mustarul, sarea si condimentele pana
la omogenizare. Se serveste…
Read more »
Read more »
Salata de conopida cu marar si mustar
16 March 2010
Ingrediente: 1 conopida mare sau 2 mai mici 2-3 linguri ulei 2-3
linguri otet (zeama de lamaie) 1-2 lingurite mustar sare piper marar Mod
de preparare: Conopida se curata, se desface in buchetele, se spala
bine, se pune la fiert in apa clocotita sarata, avind grija sa nu fiarba
prea mult deoarece se sfarma.…
Read more »
Read more »
Chiftelute de praz cu smantana
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg. praz nu prea gros 2 l apa 2 linguri faina 2 linguri
brinza burduf rasa 1 lingura unt (margarina) 3 oua ulei pentru prajit 1
ceasca smintina sare Mod de preparare: Se curata prazul, se taie
bastonase, se fierbe in apa cu sare citeva clocote. Se scurge bine si
se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Seabreeze (video)
16 March 2010
O
reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Seabreeze: Cum se prepara
Cocktail Seabreeze Cum se prepara Cocktail Seabreeze
Read more »
Read more »
Peste afumat cu maioneza
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 cepe potrivite ca marime 2 pesti afumati
(preferabil macrou) maioneza Mod de preparare: Se fierb cartofii in
coaja. Dupa fierbere se curata si se taie ca pt. salata de boeuf. Ceapa
la fel se taie foarte fin. Pestele afumat se curata de pielita si oase
si se…
Read more »
Read more »
Hribi cu sos la cuptor
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg hribi 250 g vin alb 250 g a apă 150 g suc de roşii
(bulion diuat in apa) lămâie ulei piper condimente utsuroi Mod de
preparare: Hribii (daca sunt săraţi se desărează, iar dacă sunt
proaspeţi se trec printr-un clocot) îi aşezi în tava stropita cu ulei,
după care…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu ciuperci
16 March 2010
Ingrediente: muschi de vita – 0,900 gr. ulei de floare – 0,100 ml. unt –
0,100 gr. faina – 0,020 gr. pasta de tomate – 0,015 gr. vin rosu –
0,200 ml. vin alb – 0,100 ml. supa de oase – 0,200 ml. ciuperci – 0,150
gr. morcovi – 0,030 gr. patrunjel radacina –…
Read more »
Read more »
Mancarica de pui cu tarhon si rosii
16 March 2010
Ingrediente: 1 pui 6-7 rosii 2-3 cepe 1 lingurita de faina boabe de
piper 1 lingurita de tarhon 1 foaie de dafin 1-2 legaturi de patrunjel
sare ulei Mod de preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa
cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama…
Read more »
Read more »
Socată
16 March 2010
Ingrediente: 6-7 flori de soc (proaspete sau uscate) 10 l apă
clocotită 2 kg zahăr 1 lămâie mare 1 pliculeţ sare de lămâie drojdie
cât o nucă 4 linguri oţet Mod de preparare: Intr-o oală încăpătoare
pui apa să clocotească, adaugi florile, zahărul, sarea de lămâie,
drojdia, oţetul şi lămâia tăiată feliuţe. Amesteci…
Read more »
Read more »
Riscurile la care este supus organismul după o dietă drastică
16 March 2010
Regimurile alimentare drastice au la bază instalarea rapidă a senzaţiei
de saţietate, spun medicii nutriţionişti Sezonul estival începe în
aproximativ trei luni şi fiecare dintre noi se gândeşte cum să scape
repede de surplusul de kilograme acumulat de-a lungul iernii. Suntem
tentaţi de cele mai multe ori să apelăm la diete drastice, care ne…
Read more »
Read more »
Orez cu varza
16 March 2010
Ingrediente: 200 g orez 1 varză mică albă acră 150 ml ulei 2 roşii (sau
1 lingură bulion) Mod de preparare: Speli orezul şi îl pui într-o
tavă, adaugi varza tăiată mărunt. Bulionul îl dizolvi în 500 ml apă şi
îl torni în tavă. Amesteci toată compoziţia, pui şi uleiul deasupra şi
dai…
Read more »
Read more »
Pastrav in smantana
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg. de peste 1 kg. smantana o ceapa mare sare malai
optional marar si patrunjel Mod de preparare: Se pune smantana intr-o
cratita si, cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si
se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se
ingroasa, amestecandu-se mereu. Se…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu carnati oltenesti
16 March 2010
Ingrediente: 1 kg fasole 400 g ceapă 500 ml ulei 1 lingură condimente 1
kg cârnaţi olteneşti 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli
fasolea aleasă şi o laşi la înmuiat în apă o zi. O pui la fiert în apă
fierbinte. Când e fiartă pui ceapa cu ulei şi puţină apă la…
Read more »
Read more »
Chiftelute picante din dovlecei
16 March 2010
Ingrediente: 2 dovlecei 1 cub concentrat de pasăre 1 linguriţă
condimente 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 1
ceapă 2 ouă piper 1-1,5 cană făină 1/2 linguriţă praf de copt Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi îi treci pe răzătoarea cu
ochiuri mari. La fel procedezi cu…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu usturoi si foi de dafin
16 March 2010
O
reteta delicioasa de crap la cutpor cu usturoi si foi de dafin din:
crap, ulei, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, boabe de piper,
bulion de rosii si sare. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 3 linguri de
ulei un pahar de vin alb 3 cepe doi catei de usturoi doua foi de…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu urda in foi de stevie
16 March 2010
Ingrediente: 1.5 kg. urda proaspata 2 legaturi ceapa verde 2 kg. foi de
stevie 50 g faina 200 g suc de rosii 2 oua, 200 g orez, 3 legaturi
marar, 150 g unt, 200 ml lapte, 400 g smantana, 500 ml bors Mod de
preparare: Se oparesc foile de stevie si se scurg…
Read more »
Read more »
Rata pe varza cu smantana
16 March 2010
Rata pe varza Ingrediente: pieptul si pulpele de la o rata 1 varza
potrivit de mare 2 ardei 2 morcovi 2 linguri sos de rosii(bulion)
verdeata (patrunjel, marar) 200 ml smantana sare piper Mod de
preparare: Se taie varza, morcovii, ardeii, se aseaza intr-o oala.
Deasupra se aseaza pieptul si pulpele de rata.…
Read more »
Read more »
Ciorba din carne de ovine
16 March 2010
Ingredinete: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov
patrunjel o ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi
de marime mijlocie o felie de varza dulce bors zeama de varza zeama sau
sare de lamiie marar cimbru tarhon piper sare Mod de preparare:
Carnea taiata in…
Read more »
Read more »
Pui haiducesc
15 March 2010
Ingrediente: 3 pui mijlocii 1 dl ulei 4-5 buc. rosii bine coapte 1
pahar vin 100 gr. smintina sare piper patrunjel verde tocat Mod de
preparare: Puii curatati si spalati bine se presara cu sare si se asaza
intr-o tava cu ulei la cuptor. Dupa 10-15 minute se adauga vinul. In
timpul frigerii…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla rosie cu ceapa
15 March 2010
Ingrediente:
300 g sfeclă roşie 1 ceapă potrivită 1 pahar ulei sare o lingură oţet
Mod de preparare: Sfecla o cureţi şi o fierbi. După ce a fiert o dai
prin râzătoare. Ceapa o tai şi o rumeneşti puţin, iar după aceea o
amesteci cu sfecla, uleiul si otetul. Această salată o poţi servi lângă…
Read more »
Read more »
Parjoale moldovenesti cu carne macra
15 March 2010
Ingrediente: 1 kg. carne macra o ceapa 1 buc. morcov 1 buc. cartof o
felie de piine 1 ou 1 dl ulei 2 linguri pesmet sare piper verdeata
tocata Mod de preparare: Se alege carnea (de vita, porc sau miel) mai
grasuta, se spala, se scurge de apa si se da prin masina…
Read more »
Read more »
Rulou de pui cu ciuperci si cascaval
15 March 2010
Ingrediente: piept pui cascaval ciuperci condimente pui Mod de
preparare: Se bate pieptul de pui ca pentru snitel, se umple cu ciuperci
si cascaval, se condimenteaza, se da prin faina si prin besamel, dupa
care se prajeste in tigaie circa 10 min. Se seveste cu garnitura de
cartofi si cascaval ras deasupra. Se…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ou si smantana
15 March 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi cel putin trei oua 100 g cascaval smantana
ulei condimente Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie
cuburi, nu foarte mici. Se pun la fiert. Se pun si ouale la fiert. Cand
au terminat de fiert cartofii, se storc si se pun intr-un vas, pe foc.…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu carne
15 March 2010
Ingrediente: 150 g carne frageda de porc o felie subtire de franzela un
ou 20 g faina piper sare ceapa 4 vinete de circa 1/4kg fiecare 1/4 l
suc de rosii 25 g faina 3-4 catei de usturoi o lingurita ceapa rasa
patrunjel telina untdelemn Mod de preparare: Carnea si franzela muiata
o…
Read more »
Read more »
Salata de soia cu busuioc
15 March 2010
Ingrediente: 1 pahar boabe de soia 1 ceapă ulei oţet sare 1/2 linguriţă
busuioc uscat Mod de preparare: Boabele de soia le speli şi le pui la
înmuiat de seara până dimineaţa, când le fierbi în apa în care au stat,
împreună cu puţin ulei şi busuioc. Pui sare şi laşi să se…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de capsune
15 March 2010
Ingrediente blat: 1-1/4 pahar biscuiţi superiori pisaţi mărunt 2
linguri zahăr 3 linguri unt moale 500 g brânză de vaci bine stoarsă 1
pahar de zahăr 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 2 pacheţele zahăr
vanilat 3 ouă Mod de preparare: Biscuiţii şi 2 linguri de zahăr le
amesteci bine cu untul. Tapetezi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu visine si nuca
15 March 2010
Ingrediente: 300 g unt (margarina) 6 ouă 400 g zahăr 400 g făină coajă
de lămâie 1 linguriţă bicarbonat de amoniu 1 kg vişine curăţate de
sâmburi şi presărate cu zahăr pentru a-şi lăsa zeama nucă Mod de
preparare: Cu ajutorul mixerului, freci untul cu jumătate din cantitatea
de zahăr şi două ouă.…
Mancarica de fasole cu carnati afumati (sau cabanos) si frunze de salvie
15 March 2010
Ingrediente: 500 g fasole alba uscata 1 ramurica de rozmarin sare 500 g
rosii cojite (conserva) 3 catei de usturoi 5 linguri de untdelemn 4
fire de salvie uscata piper negru o bucata de carnat afumat sau cabanos
taiat bucati Mod de preparare: Se pune fasolea la inmuiat in apa rece,
cu o…
Read more »
Read more »
Inghetata cu lapte praf si capsune
15 March 2010
Ingrediente: 8 ouă 16 linguri zahăr 2 căni apă 10 linguri cu vârf lapte
praf Mod de preparare: Separi albuşul de gălbenuş. Gălbenuşul îl
freci cu zahărul, apoi adaugi puţină apă (din cele două căni), să se
subţieze compoziţia. Pui 5 linguri de lapte praf, apoi puţină apă şi
celelalte 5 linguri de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu capsune
15 March 2010
Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 200 g făină 50 ml ulei 30 ml apă 500 g
căpşune Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile
le baţi spumă, adaugi zahărul şi continui baterea până se topeşte
zahărul. Gălbenuşurile le amesteci cu uleiul şi apa, le adaugi peste
albuşuri, pui şi făina în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Mudslide Drink For Bartending (video)
15 March 2010
Ciorba de verdeturi cu smantana
15 March 2010
Ingrediente: 2 l apa 1 l bors o farfurie adinca plina cu verdeturi 3
linguri de orez o bucatica de zahar sare un galbenus doua linguri de
smintina Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala cu apa frunze
de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel si
leustean…
Read more »
Read more »
Musaca de varza acra
15 March 2010
Ingrediente: 1 1/2 kg varza acra 1/2 kg carne de porc oaie,vita sau de
pasare grasa 100 g ceapa 100 ml untdelemn 100 g orez o foaie de dafin
piper ienibahar cimbru marar smantana Mod de preparare: Ceapa taiata
marunt se caleste in tot untdelemnul, direct in oala sub presiune, numai
un minut,…
Read more »
Read more »
Varza dulce cu rosii si ciolan afumat
15 March 2010
Ingrediente: o varza medie(1 kg) 5 rosii medii coapte 3 cepe mari 1
lingurita de condimente sare piper 1 lingurita cimbru 1 buc ciolan
afumat(1 kg) o legatura marar verde Mod de preparare: Se taie ceapa
julien, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Apoi se adauga
condimente, sare, piper,…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu alune si compot de caise
15 March 2010
Ingrediente: 600 g frişcă 3 plicuri praf de îngheţată de: căpşune,
caise, vanilie 1 cutie compot de caise 1 cană cu compot de căpşune, 200 g
alune crude (nesărate) Mod de preparare: Compoziţia 1: Prăjeşti puţin
alunele (să nu se ardă) şi le decojeşti. Le pui să fiarbă în puţin
lapte îndulcit, după…
Read more »
Read more »
Mancare de varza creata
15 March 2010
Ingrediente: o varza creata 4-6 cartofi 2-3 catei de usturoi sare
condimente Mod de preparare: Varza se taie in 6 parti , se scoate
cotorul, se curata cartofii, care se taie in 4, se spala toate bine,
apoi se pun intr-o cratita la fiert.Se pun condimentele si se sareaza
dupa gust. Dupa ce…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu afumatura
15 March 2010
Ingrediente: 300 gr fasole 2-3 linguri ulei 1 ceapa afumatura
(cirnacior, kaiser, ciolan sau costita afumata) condimente 3 linguri
bulion Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun.
Dupa aproximativ 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan
afumat, se pune la fiert inca de la inceput). Se taie…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu marar
15 March 2010
Cureţi şi speli 1 kg de cartofi. Dacă sunt mici, e suficient să-i freci
cu sare, într-un prosop. Intr-un ceaun pui circa 1/2 I de ulei să se
încingă şi pe urmă pui cartofii zvântaţi. Ai grijă, se fac repede şi nu
trebuie să fie foarte prăjiţi. Intre timp, speli foarte bine o legătură…
Read more »
Read more »
Sapanac in saramura
15 March 2010
Cureţi frunzele de spanac de nervuri şi le speli bine în mai multe ape.
Le laşi să se scurgă şi le opăreşti în apă sărată (timp de 1-2 minute).
Strecori, aşezi în borcane şi torni deasupra apa în care le-ai opărit.
Dacă nu este suficientă, completezi cu apă cu sare fiartă şi răcită. In…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu ciuperci
15 March 2010
Ingrediente: 300 gr ficatei de pui 1 cutie 1 borcan de ciuperci 2
legaturi de ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 50 gr unt
sare piper 6 oua Mod de preparare: Untul se topeste intr-o tigaie si
se adauga ficatul taiat marunt. Se prajeste 5 minute si se adauga
verdeata maruntita…
Read more »
Read more »
Dovlecel pane cu smantana
15 March 2010
Ingrediente: 2- 4 dovlecei mici 2 oua sare piper faina smantana Mod
de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se spala, dupa care se taie
rondele. Se sareaza si se pipereaza putin, dupa care se lasa 5 min sa se
patrunda. Separat se bat ouale. Dovlecii se dau prin faina si ou si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mirodenii si visine
15 March 2010
Ingrediente: 2 ouă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1/2 cană lapte 2 căni
făină 1 praf de copt sare mirodenii 1 cană (250 g) de vişine Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele sus-menţionate, mai puţin
fructele. Torni în tava mare de aragaz, unsă şi tapetată cu făina.
Deasupra aşezi vişinele. Dai tava…
Read more »
Read more »
Pipet de pui cu dovlecei
15 March 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 2 bucăţi piept de pui condimentate 2 legături
ceapă 3 roşii mărar pătrunjel Mod de preparare: Toci ceapa şi o pui la
călit. Dovleceii îi tai în bucăţi potrivite şi îi căleşti separat.
Când ceapa s-a călit, adaugi pieptul de pui tăiat în bucăţi micuţe (fără
os), adaugi şi dovleceii…
Read more »
Read more »
Spaghete cu spanac
15 March 2010
Ingrediente: 1 pachet spaghete de 400 sau 500 g 2-3 linguri de ulei 4- 5
căţei de usturoi 250 ml bulion (sau 2-3 linguri pastă tomate)
condimente (sare, piper, boia, cimbru) 500 g spanac 1 lingură făină
Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă cu sare. Separat fierbi
spanacul şi îl toci mărunt.…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu sos de bulion si vin
15 March 2010
Ingrediente: 1 kg. carne de porc cu putina slanina ulei vin rosu catei
de usturoi 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii sare piper
dupa gust Mod de preparare: Se taie felii potrivite carnea de porc si
se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu carne de vitel
15 March 2010
O
reteta de coltunasi cu carne de vitel din: oua, faina, gris, untdelemn,
vitel, ceapa, piper, faina, sare, suc de rosii, ceapa, marar si telina.
Ingrediente: Aluatul: 2 oua 150 g faina 50 g gris 30 ml untdelemn
Tocatura: 200 g vitel 50 g ceapa 2 linguri untdelemn un ou un varf de
cutit de…
Read more »
Read more »
Chisca
15 March 2010
Ingrediente: mat de chisca (intestinul gros de la porc) se gaseste in
comert carne de porc macra 500 gr. 1 ceasca orez 4 cepe mari sare piper 1
cescuta ulei un pic de verdeata verde sau uscata(marar, patrunjel)
Mod de preparare: Se taie ceapa marunt se caleste in ulei. Se adauga
orezul si…
Read more »
Read more »
Salata de toamna
15 March 2010
Ingrediente: 250 g sfeclă roşie 1 conopidă mică 1 lămâie 2 cartofi, 1/2
ţelină 1 morcov 1 ceapă 2-3 roşii 1 ou 1 legătură pătrunjel 4 linguri
ulei 1 dovlecel sare Mod de preparare: Fierbi sfecla, conopida,
cartofii şi dovlecelul, le tai şi le amesteci pe fiecare separat cu sos
vinegretă (2 linguri…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu galuste
15 March 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 rădăcină păstârnac 1
ţelină mică 200 ml ulei 2 cepe 4- 5 linguri făină 1 l borş boia de ardei
pătrunjel verde şi piper Mod de preparare: Toci zarzavaturile şi le
pui la fiert împreună cu o ceapă. Toci şi ceapa rămasă, o căleşti în
ulei…
Read more »
Read more »
Salata de gogonele
15 March 2010
Iei 10-12 gogonele potrivite, le speli şi le rupi codiţele. Le pui
într-o cratiţă şi le acoperi cu apă. Le dai în fiert până se înmoaie. Le
scoţi din apă şi le răceşti. Toci mărunt 1-2 cepe. Decojeşti gogonelele
şi le toci şi pe ele mărunt. Amesteci totul şi adaugi sare şi ulei
după…
Read more »
Read more »
Sarmalute in frunze de stevie cu smantana
15 March 2010
Ingrediente: 2 piepţi de pasăre mai mari 6 cepe 1 ceşcuţă orez sare
piper 1 linguriţă condimente 1 lingură bulion Mod de preparare: Speli
pieptul, scoţi oasele şi-l laşi la scurs 1/2 oră, după care îl toci prin
maşina de tocat carne. Cureţi ceapa şi o treci şi pe ea prin maşina de…
Read more »
Read more »
Tocana
15 March 2010
O
reteta de tocana din: carne de porc, vitel sau berbec, grasime, ceapa,
faina, cartofi, bulion, ardei grasi, sare si vin. Ingrediente: 600 gr.
carne 2 linguri grasime 10-15 cepe 1 virf de cutit faina 3 cartofi 2
linguri bulion sau 7-8 rosii 2-3 ardei grasi sare 1 lingura vin Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tochitura
14 March 2010
Ingrediente: un piept de pui 300 g ficatei de pui 300g pulpa de porc o
cutie ciuperci intregi o ceapa potrivita 4 catei de usturoi 2 rosi sau o
cutie mica de bulion patrunjel piper sare dupa gust Mod de preparare:
Se ia ceapa care se taie fidelute si se caleste, usturoiul se…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
14 March 2010
Ingrediente: picioarele urechile 1/2 kg carne macra 5 l apa sare catei
de usturoi Mod de preparare: Carnea cea mai potrivita pentru piftie
sunt picioarele, de la genunchi in jos, si urechile. Se curata bine
picioarele, se oparesc cu apa clocotita, apoi se spala cu 2-3 ape reci.
Se pun la fiert 4…
Read more »
Read more »
Usturoi marinat
14 March 2010
Alegi usturoiul tanar cu tulpina fragedă si cu căţei care nu sunt
dezvoltaţi complet. Ii cureţi de mustăţi şi de câteva frunze şi-l speli
în mai multe apereci. Tulpinile le tai în lungime de un deget, le aşezi
împreună cu frunzele într-o strecurătoare şi le opăreşti cu apă fiartă
şi sărată după gust. Pui…
Read more »
Read more »
Zacusa de telina
14 March 2010
Ingrediente: 4 ţeline mari 12 gogoşari 12 ardei capia 1/2 kg ceapă 1/2 l
ulei 400 g bulion 250 ml oţet 200 g zahăr frunze de ţelina Mod de
preparare: Dai prin maşina de tocat ţelină, gogoşarii, ardeii capia şi
ceapa. Pui în oală cu uleiul, bulionul şi zahărul dizolvat în oţet. Le…
Read more »
Read more »
Chiftele din carne de pasare
14 March 2010
Ingrediente: 300 g carne de pui 100 g miez de pâine 50 g ceapă jumătate
legătură verdeaţă (mărar, pătrunjel) 1 ou ulei pentru prăjit sare şi
piper Mod de preparare: Carnea de pasăre o treci prin maşină şi o
amesteci cu ceapa tăiata mărunt şi călită, pâinea înmuiată în apă rece
şi scursă…
Read more »
Read more »
Ciorba de castofi cu sos
14 March 2010
Ingrediente: 700-800 g cartofi vechi sau noi o ceapa 25 g faina 3
linguri untdelemn bors zeama de castraveti zeama sau sare de lamiie boia
sau pasta de ardei tarhon leustean patrunjel sare 100 ml smintina Mod
de preparare: In circa 1-1/2 -2 l apa (simpla sau in care au fiert oase
proaspete…
Read more »
Read more »
Piure de urzici cu leurda
14 March 2010
Opăreşti urzicile şi separat leurda. Le tai mărunt şi le amesteci.
Intr-o tigaie pui 2 linguri de ulei să se incingă, adaugi 2 linguri de
făină să se rumenească puţin şi le stingi cu lapte, amestcând să nu se
formeze cocoloaşe. Când laptele e încorporat adaugi urzicile şi leurda,
sare, piper şi 2 căţei…
Perisoare cu smantana
14 March 2010
Ingrediente: Perisoarele: circa 1/4 kg piept de pasare 50 g franzela un
ou sau 1-2 albusuri 50 g ceapa 25 g faina untdelemn sare Sosul: 30-50 g
untdelemn o lingurita de ceapa rasa 25 g faina 15-20 ml zeama de lamiie
100 ml smantana marar sare Mod de preparare: Carnea se trece de…
Read more »
Read more »
Papricas ardelenesc de pui
14 March 2010
Ingrediente: un pui o legatura patrunjel o ceapa boia piper sare 1/4
kg. smintina o lingura faina Mod de preparare: Se pune ceapa la
prajit, de preferinta in untura de porc (o lingura). Cind devine
albicioasa, se adauga boia si 1/2 legatura din patrunjelul spalat si
taiat. Se pune puiul, transat bucati si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Godmother (video)
14 March 2010
Ficatei de pasare cu usturoi
14 March 2010
Ingrediente: o caserola de ficatei de pasare (cam 700gr) 10 catei de
usturoi jumatate legatura patrunjel ulei apa Mod de preparare:
Ficateii se pun pe foc in aprox. 4 linguri ulei. Dupa cam 2 min se
adauga apa cat sa-i cuprinda, putina sare sau condimente + 5 catei de
usturoi dati prin razatoare…
Read more »
Read more »
Fasole cu afumaturi
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg. fasole alba (se poate si pestrita) 6 cepe mari 1/2
kg. ulei carne afumata (dupa preferinta) o lingurita bulion una-doua foi
de dafin patrunjel Mod de preparare: Fasolea se fierbe in trei ape.
Ceapa se toaca marunt si se adauga dupa ce fasolea este aproape fiarta,
dar fara a pune…
Read more »
Read more »
Tarta cu visine
14 March 2010
Ingrediente: Aluatul: 200 g zahăr 300 g făină 100 ml ulei 2 ouă 1/2
plic praf de copt 2 linguriţe esenţă de vanlie 100 ml lapte Umplutura:
200 g zahăr 1 kg vişine 3 pachete zafăr vanilat Mod de preparare:
Freci spumă gălbenuşurile cu zahărul şi uleiul şi adaugi praful de copt…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla cu patrunjel si leustean
14 March 2010
Ingrediente: 1/2 sfecla morcov patrunjel ceapa (apoximativ 200 g) un
cartof de marime mijlocie 2-3 linguri untdelemn leustean patrunjel sare
Mod de preparare: Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri
mari, se calesc in untdelemn 2 minute, adauginduse apoi circa 1-1/2 l
apa fierbinte. Se fierbe 30 minute. Sfecla curatata si rasa…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza alba cu ciolan afumat si sos
14 March 2010
Ingrediente:
1/2 kg ciolan de porc afumat o varza de circa 6-700 g o ceapa mijlocie 1
kg rosii o lingurita cu varf faina 2 linguri untdelemn 100 ml smintina
cimbru marar sare Mod de preparare: Carnea se pune la foc in 3 l apa
rece.Dupa 1-1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Spanac cu maioneza
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 300 g maioneză 100 ml smântână 100 g brânză
telemea Mod de preparare: Cureţi spanacul de codiţe, îl speli bine în
apă multă pentru a se curăţa de nisip şi pământ. Astfel curăţat şi
spălat, fierbi spanacul 20 de minute în 200 ml apă clocotită împreună cu
olinguriţă condimente…
Read more »
Read more »
Drob de miel in prapur
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg maruntaie de miel 500 g ficat de miel un prapur 150 g
ceapa 4 oua 100 g faina 150 g untura verdeata piper sare Mod de
preparare: Maruntaiele se oparesc, se spala si se pun la fiert cu apa si
sare. Cind au fiert, se lasa sa se raceasca si…
Read more »
Read more »
Cartofi noi inabusiti
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 1 lingură unt (sau untură) puţină apă sau
zeamă de carne dintr-un cub de concentrat sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Intr-o oală de circa 2 l pui apă cu sare la fiert şi
până dă în clocot razi cartofii, îi pui maximum 5 minute în…
Read more »
Read more »
Parfe de capsune
14 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg căpşune 500 g zahăr pudră 500 g frişcă Mod de
preparare: Zdrobeşti căpşunele şi le mixezi până la obţirerea unui piure
omogen. Amesteci cu zahărul şi apoi, uşor, cu frişca. Torni în tăviţe
şi le introduci în congelator pentru 6-8 ore. Parfe de capsune Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Desert din branza de vaci cu fructe de padure
14 March 2010
Ingrediente: 250 g brânză de vaci proaspătă 250 g fructe căpşune,
vişine, zmeură – (piure) 100-150 g zahăr 200 ml frişcă Mod de
preparare: Freci bine brânza împreună cu fructele până se omogenizează,
apoi torni compoziţia în cupe de sticlă pe care le dai la rece pentru
2-3 ore. Când serveşti, ornezi cu…
Read more »
Read more »
Sote de cartofi noi cu antricoate de miel la cuptor
14 March 2010
Ingrediente: 10 antricoate de mil sau 6 de berbecut 1 kg de cartofi noi
marunti 2-3 rosii roşii (sau 250 ml suc) 1 ardei gras 2 cepe mijlocii
sare piper ulei 4 căţei de usturoi frunze de mentă proaspătă busuioc
verde 100 ml vin alb sec Mod de preparare: Speli antricoatele şi le…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu smantana
14 March 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g smântână sare şi piper, după gust
pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi pui la fiert întregi
în apă cu sare. După ce s-au fiert, îi scurgi bine de apă şi îi tai
cubuleţe sau rondele cât sunt calzi. Ii aşezi într-un castron, torni
smântână peste…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor cu marar si cimbru
14 March 2010
Ingrediente: 12 dovlecei 1 kg roşii 1 ardei gras 3 căţei de usturoi
ulei mărar cimbru sare piper Mod de preparare: Tai felii dovleceii
necurăţaţi de coajă şi îi pui în cratiţă. Deasupra aşezi roşiile tăiate
felii şi ardeiul tăiat fideluţă. Zdrobeşti usturoiul împreună cu o
jumătate de linguriţă de sare şi-l pui…
Read more »
Read more »
Chiftele marinate
14 March 2010
Ingrediente: 1/4 carne 50 g franzela 50 g ceapa 3 catei usturoi 250 ml
suc de rosii o foaie de dafin faina untdelemn marar piper ienibahar sare
Mod de preparare: Carnea slaba de porc sau, daca este mai grasa
amestecata cu carne de vitel sau piept de pui, se trece de 2 ori…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Miss Collins (video)
14 March 2010
Ingrediente: 6 raspberries 50 ml vodka 50 ml peach purée some ice cubes
some guava juice 1 cocktail shaker 1 tall glass 1 cocktail stick 1 50
ml shot measure 1 measuring jug some measuring spoons 1 bar spoon Cum
se prepara Cocktail Miss Collins
Read more »
Read more »
Carnati preparati in casa
14 March 2010
Ingrediente: carne de porc de la gat pulpele din fata alte bucati sare
piper coriandru enibahar usturoi supa de carne mate de porc Mate de
porc: Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un
lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama
strecurata de la un mujdei…
Read more »
Read more »
Sarmalute in frunze de stevie umplute cu carne de pasare si branza de vaci
14 March 2010
Dezosezi un pui (sau numai un piept de pui, depinde ce ai) şi toci
carnea. îi adaugi ceapă verde călită puţin în ulei cu orez. Adaugi în
compoziţie şi brânză de vaci foarte bine scursă şi puţin unt proaspăt.
Potriveşti de sare şi piper şi înfăşori sarmalele. Ai grijă că frunzele
de ştevie trebuie…
Read more »
Read more »
Spanac cu cartofi si ceapa
14 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac smântână făină ulei 1 linguriţă zahăr 1 kg
de cartofi 1 ceapă mare ouă după preferinţă sare Mod de preparare:
Speli şi cureţi spanacul, îl fierbi în apă sărată şi-l strecori.
Pregăteşti un rântaş uşor din smântână, făină şi ulei. Peste acest
rântaş pui spanacul strecurat şi amesteci mereu…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda rosie si stevie
14 March 2010
Ciorba
de loboda rosie si stevie din: loboda rosie, stevie, ceapa, orez,
morcovi, cartofi, leustean, ulei si condimente. Ingrediente: 10 legături
de lobodă roşie 1 legătură de ştevie 1 ceapă mijlocie 1 mână de orez
(circa 100 g) 2 morcovi 1 cartof mare 1 legătură leuştean ulei
condimente Mod de preparare: Dai pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Babic
14 March 2010
Ingrediente: 10 kg pulpa de vitel dezosata 10 kg pulpa de porc
degresata si dezosata 20 linguri boia dulce 5-10 boia iute sare intestin
subtire de manzat Mod de preparare: Pulpa de de vita si in aceiasi
cantitate pulpa de porc degresata. Unii incearca sa puna si carne de
oaie sau de cal dar…
Read more »
Read more »
Rulada cu branza de vaci si smantana
14 March 2010
Ingrediente: 400 g făină 1 praf de copt 50 g zahăr 100 g margarină 2
gălbenuşuri 2-3 linguri smântână Umplutura: 400 g brânză de vaci 150 g
zahăr 50 g margarină 1 praf de vanilie 150 g cartofi fierţi în coajă 3
ouă coaja de la o lămâie răzuită 1 ou pentru uns deasupra…
Read more »
Read more »
Salata de ciuperci cu ceapa
13 March 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 cepe 4 linguri ulei 2 linguri oţet
(preferabil de mere) sare eventual piper Mod de preparare: Fierbi
ciupercile 20 de minute în apă cu puţină sare. Când se răcesc, le tai
felii, amestecându-le cu ceapa tăiată solzişori şi cu sosul format din
ulei, oţet, sare şi piper. O…
Read more »
Read more »
Dulceata de rosii coapte
13 March 2010
Ingrediente: 3 kg de roşii coapte 1 kg zahăr 2 pliculeţe de vanilie 1
esenţă de rom Mod de preparare: Cureţi rosiile de seminţe şi le tai în
patru. Dacă foloseşti alte tipuri de roşii, le cureţi şi de coajă şi le
dai în fiert. Apoi le laşi să se scurgă.Pui zahărul în…
Read more »
Read more »
Placinta cu legume si nucsoara
13 March 2010
Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi mai mari 1/4 varză 1 cutie ciuperci 2 ouă
piper nucşoară 1 legătură mărar tocat 1 pachet foi de plăcintă Mod
de preparare: Razi ceapa şi morcovii, tai varza fideluţă, o laşi cu
puţină sare şi apoi o storci. Căleşti ceapa, morcovii, varza şi
ciupercile în ulei până…
Read more »
Read more »
Stufat ca preparat de baza
13 March 2010
Ingrediente: 6-7 legături usturoi verde 8-9 legături ceapă verde 1
legătură pătrunjel 50 ml ulei 2 linguri făină 1 lingură pastă de roşii
sare apă sau înlocuitor (supă limpede, zeama ciupercuţelor etc.) Mod
de preparare: Ceapa şi usturoiul le tai bucăţi de 3 cm, inclusiv
frunzele, şi le căleşti uşor. Adaugi pasta de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne
13 March 2010
Ingrediente: 6-8 ardei de marime mijlocie 1/2 kg rosii patrunjel o
frunza de telina 400 g carne de porc 60-100 g orez sare piper 100-200 ml
smantana sare de lamaie otet ceapa marar suc de rosii boia Mod de
preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa.
Carnea se…
Read more »
Read more »
Sos verde de spanac
13 March 2010
Ingrediente: 200 g spanac 1 ceaşcă maioneză sare facultativ usturoi
Mod de preparare: Fierbi spanacul, îl treci prin maşina de tocat şi îl
laşi la scurs în sită. Când se răceşte şi este bine scurs îl amesteci cu
o ceaşcă de maioneză şi potriveşti de sare. După gust, poţi pune
usturoi. Cei…
Read more »
Read more »
Rulada de cotlet cu pasta de mici
13 March 2010
Ingrediente: cotlet dezosat pasta de mici vin alb sec usturoi piper
Mod de preparare: Se taie din cotlet suvite de 4-5 mm grosime si lungi
de 15-20 cm, care sa aibe si putina grasime, foarte subtire cel mult 2
mm. Se pune la bait facut din vin alb sec 150 ml, 5-6 catei…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte
13 March 2010
Mod de preparare: Oparesti purcelul si-l cureti cu faina de porumb sau,
mai bine, cu sacaz, asa cum se curata capul de vitel sau de porc, pina
cind devine alb cum e coala de hirtie. Il sarezi. Daca-l pui la tava,
aseaza mai intii pe fundul tavii mici betisoare, improvizind astfel un
gratar, ca…
Read more »
Read more »
Ciorba de stevie
13 March 2010
Ingrediente: 500 g ştevie 1 l apă 1 l borş 1 legătură de ceapă puţin
ulei 1 lingură făină 3 linguri orez 2 cartofi noi mai mari Mod de
preparare: Speli foarte bine ştevia şi o tai mărunt. O pui să fiarbă în
apă cu puţină sare. Intre timp, rumeneşti ceapa tăiată…
Salata de varza cu cartofi si sunculita
13 March 2010
Ingrediente:
400 g cartofi fierţi 2 mere 3 tulpini de ţelină 300 g varză murată 150 g
şuncă presată 2 linguri oţet de mere 6 linguri de ulei sare piper (după
gust) Mod de preparare: Cureţi cartofii de coajă şi îi tai cubuleţe.
Merele le cureţi de coajă şi le tai în felii subţiri pe…
Read more »
Read more »
Ciorba de potroace cu zeama de varza si leustean
13 March 2010
Ingrediente:
maruntaiele, aripile si o parte din spinarea unei pasari 2-3 oase de
vaca 1 bucata morcov 1/2 buc. radacina de patrunjel 1/2 buc. pastirnac
1/2 buc. telina 2 linguri orez 1 l zeama de varza o legatura leustean
sare 1/2 l apa Mod de preparare: Se spala bine oasele si se aseaza
intr-o oala…
Read more »
Read more »
Pui pe sticla
13 March 2010
Ingrediente: un pui intreg de aprox. 1 kg condimente piper, sau alte
condimente 1/2 l apa Mod de preparare: Dupa ce se dezgheata puiul si
se spala bine si in interior (aveti grija sa nu mai ramana nimic
inauntru), se condimenteaza cu verdeata, piper si eventual alte
condimente. Separat, se umple o sticla…
Read more »
Read more »
Sufleu din dovlecei
13 March 2010
Ingrediente: 3 dovlecei potrivit de mari 3 ouă 100 g smântână groasă
100 g caşcaval ras unt sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii
şi îi tai roidele, după care îi pui la fiert în apă cu puţină sare circa
15 minute (la foc moale). După fierbere îi laşi să se scurge. Ungi…
Read more »
Read more »
Friptura inabusita condimentata
13 March 2010
Ingrediente: 1 kg de carne de porc 4-5 catei de usturoi o ceapa
potrivita 150 ml suc de rosii 250 ml vin rosu sau bere un paharel de
tuica (optional) sare piper oregano cimbrisor busuioc boia un varf de
cutit de mustar Delikat 30 g. margarina sau unt Mod de preparare Se
taie…
Read more »
Read more »
Orez cu spanac si nuca
13 March 2010
Ingrediente: 30 g margarină (unt) 350 g orez 1 ceapă 850 ml supă
fierbinte de pasăre 60 g nucă 300 g spanac 60 g caşcaval sare piper
condimente după gust Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o pui
într-o cratiţă în unt topit, în acelaşi timp cu orezul. Laşi la foc
potolit,…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel in staniol
13 March 2010
Ingrediente: 4 antricoate de vitel cu os ulei sare piper condimente
pentru friptura de vitel folie de aluminiu Mod de preparare: Se spala
antricoatele. Se ung cu ulei, se dau cu sare si piper si condimente dupa
gust. Se impatureste fiecare antricot in folie de aluminiu si se pune
in tava de la…
Read more »
Read more »
Supa de visine
13 March 2010
Ingrediente: 1 kg vişine zahăr sare 1 l supă de carne limpede Mod de
preparare: Storci vişinele fără sâmburi şi obţii astfel un suc pe
care-l strecori. Il adaugi la supa de carne, care trebuie să fie
limpede. Potriveşti de sare şi zahăr după gust şi mai laşi să dea câteva
clocote. Poţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail A Jack And Coke (video)
13 March 2010
Supa de rosii cu omleta
13 March 2010
Ingrediente: 250 g roşii 1 ceapă mică 1/2 ou 10 ml smântână ulei pentru
omletă verdeaţă Mod de preparare: Ceapa şi roşiile, spălate şi
tăiate, le pui la fiert împreună. După ce au fiert, adaugi aproximativ
150 ml supă de zarzavat (sau de carne). Laşi să clocotească totul de
câteva ori. Separat baţi…
Read more »
Read more »
Jeleu de lamaie cu zaharina
12 March 2010
Ingrediente: 25 g lămâi 3 g gelatină 150 ml apă zaharină după gust
Mod de preparare: Fierbi apa, o dai la o parte, adaug coaja de lămâie şi
acoperi vasul, lăsând aşa 5-6 minute, să pătrundă aroma lămâii în apă.
Adaugi zeama de la lămâie şi gelatina. Atenţie, cantitatea de apă şi de…
Read more »
Read more »
Zacusca dietetica de gogonele
12 March 2010
Ingrediente: 2,5 kg gogonele 0,7 l ulei 1 kg ceapă 2,5 kg ardei capia 2
căpăţâni usturoi 1 kg morcovi 1,5 kg roşii făcute suc sare piper foi de
dafin şi pătrunjel, după gust Mod de preparare: In 0,5 l ulei căleşti
1 kg de morcovi şi 1 kg de ceapă. Cele 2,5…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu salata de vinete
12 March 2010
Coci vinetele şi le prepari salată după cum obişnuieşti, numai că
adaugi şi puţină maioneză. Le va da un gust mult mai fin. Scobeşti
roşiile, le laşi să se scurgă şi apoi le umpli cu salata. Din ardei gras
tai fâşiuţe care vor constitui „mânerul" coşului, care trebuie să fie
plin şi cu verdeaţă.…
Read more »
Read more »
Sos remoulade
12 March 2010
Ingrediente: 300 g maioneză 100 g castraveţi muraţi 2 ouă 1 legătură
tarhon 1 legătura pătrunjel 25 g muştar 25 ml oţet piper sare Mod de
preparare: Castraveţii îi cureţi de coajă, seminţe şi îi toci mărunt.
Ouăle le fierbi, le cureţi şi le toci mărunt. Tarhonul îl opăreşti şi îl
tai mărunt…
Read more »
Read more »
Desert cu piersici
12 March 2010
Ingrediente: 2 pahare piersici fără sâmburi, curăţate şi foarte bine
coapte 2 pahare frişcă bătută 1 ou 3 pahare lapte zahăr după gust Mod
de preparare: Treci piersicile printr-o sită. In piureul de piersici
adaugi frişca, oul bătut bine cu furculiţa sau cu mixerul, laptele şi
zahărul. Amesteci totul foarte bine şi…
Read more »
Read more »
Placinta cu cartofi, iaurt masline
12 March 2010
Ingrediente: 150 g iaurt 300 g cartofi fierţi în coajă şi curăţaţi 350 g
făină, un pacheţel drojdie uscata 1 linguriţă zahăr sare condimente 1
ou 60 g măsline negre fără sâmburi bulion o lingură ulei piper, încă
puţină făină pentru presărat peste aluat Mod de preparare: Incălzeşti
iaurtul, îl amesteci cu cartofii…
Read more »
Read more »
Prajitura cu struguri
12 March 2010
Ingrediente: 6 buă 13 linguri de făină 13 linguri zahăr 1 kg struguri 1
plic praf de copt Mod de preparare: Baţi ouăle împreună cu zahărul,
adaugi praful de copt dizolvat în puţină zeamă de lămâie sau în lapte,
apoi pui făina. Omogenizezi bine compoziţia şi o torni în tava bine
unsă, iar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Skyy Citrus Cosmopolitan (video)
12 March 2010
Ciorba de tarhon cu carne de pasare sau vita
12 March 2010
Ingrediente: maruntaie de pasare sau piept de vita morcov patrunjel
telina o ceapa mijlocie 20 g orez un galbenus 100 ml smintina sau iaurt 2
linguri de untdelemn bors zeama sau sare de lamiie tarhon sare Mod de
preparare: Carnea, taiata in bucatele, se pune la fiert in 2-3 l apa
rece. Zarzavatul…
Read more »
Read more »
Placinta cu prune
12 March 2010
Ingrediente: 600 g făină 225 g margarină 150 ml lapte 300 g zahăr 6 ouă
1 pachet praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră Mod de preparare:
Amesteci gălbenuşurile cu zahăr, pui făina proaspăt cernută împreună cu
praful de copt, apoi laptele. Amesteci totul foarte bine şi la sfârşit
pui…
Read more »
Read more »
Piure de prunde cu ciocolata si fructe
12 March 2010
Ingrediente: 500 g prune 300 frişcă obţinută din smântână ciocolată
rasă pe răzătoarea cu ochiuri mari Mod de preparare: Treci prin sită
prunele foarte coapte, curăţate de coajă şi sâmburi, apoi pui piureul
obţinut în pahare înalte, între straturi alternative de ciocolată rasă
şi frişcă. La sfârşit decorezi fiecare pahar frumos, cu frişcă…
Read more »
Read more »
Rulouri de morcovi
12 March 2010
Cureti 4 morcovi grosi si ii fierbi 20 de minute în apă cu sare. Ii
scurgi, îi tai în două transversal şi îi scobeşti cu dispozitivul
pentru scos sâmburii din măr. Miezul îl amesteci cu o ţelină medie dată
pe răzătoarea mică şi legi totul cu 100 g maioneză condimentată cu
piper, sare, un…
Read more »
Read more »
Carnaciori crocanti cu branza
12 March 2010
Ingrediente: 4 cârnaţi proaspeţi sau afumaţi (de preferat afumaţi, că
se taie mai bine) 50 g brânză 8 felii costiţă sau bacon o lingură de
muâar Mod de preparare: Tai cârnăciorii în două pe lungime sau îi
crestezi transversal la distanţă de 4-5 cm. Aşezi feliuţe de brânză
între crestături sau pe toată…
Read more »
Read more »
Pui inabusit cu frunze de dafin
12 March 2010
Ingrediente: 1 pui de circa 1,5 kg sare piper 200 g slăninuţă 5 frunze
dafin 2 linguri untură 250 m vin alb sec 6 linguri smântână 2 linguri
pătrunjel tocat câteva fire de pătrunjel pentru ornat şi dafin Mod de
preparare: Speli puiul, îl ştergi, îl tai pe jumătate, îl sărezi şi-l
prăjeşti…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu cimbru si lamaie
12 March 2010
Ingrediente:
7-8 crapi cât palma o lămâie 5-6 căţei de usturoi 1 crenguţă de cimbru
piper măcinat pătrunjel verde condimente Mod de preparare: Peştele
curăţat îl pui cu sare să stea 15 minute, apoi îl rumeneşti pe ambele
părţi în ulei încins. Intr-o cratiţă întinsă îl aşezi pe fund, iar în
alt vas clocoteşti 500…
Read more »
Read more »
Bors de hribi cu varza acra
12 March 2010
Ingrediente: 100 grame hribi uscati 1 litru apa 1/2 l bors 500 grame
varza acra 1 buc. ceapa 2 linguri faina 2 linguri ulei sare verdeata
Mod de preparare: Se taie varza fin, se presara cu faina si se prajeste.
Se fierb hribii, se scot din zeama, se taie marunt, se pun peste…
Read more »
Read more »
Pogacele si covrigei din branza
12 March 2010
Ingrediente: 500 g făină 500 g brânză de vaci 1 ou 250 g margarină 1
praf de copt 1 lingură de sare 3-4 linguri de smântână 1 ou deasupra
Mod de preparare: Brânza de vaci o treci prin sită, adaugi făina
amestecată cu praful de copt, oul, margarina, sarea, iar la urmă 2-3…
Read more »
Read more »
Ciorba de cartofi cu tarhon
12 March 2010
Ingrediente: 500-600 g cartofi morcov patrunjel telina o ceapa de
marime mijlocie 3 linguri de untdelemn bors zeama de castraveti suc de
rosii zeama de castraveti suc de rosi zeama sau sare de lamiie sau otet
leustean tarhon patrunjel telina Mod de preparare: Zarzavatul si
ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se…
Read more »
Read more »
Salata de pepene galben cu sunca
12 March 2010
Scoţi
seminţele dintr-un pepene galben ce 1 kg. Tai cuburi miezul, 100 g
şuncă, 100 g caşcaval, 250 g mere, 2 ouă fierte, amesteci toate şi
adaugi 50 g nuci curăţate. Faci un sos din 150 g maioneză, 100 ml
smântână, sare, pe care îl torni peste ingrediente şi dai totul la
frigder. Inainte de…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu ciuperci
12 March 2010
Aluat: Amesteci bine 1 pahar cu apă, 100 g margarina, puţină sare şi
făină cît cuprinde – amesteci totul bine până obţii un aluat moale.
Umplutură: Tai mărunt ciupercile şi le căleşti împreună cu o ceapă
tăiată mărunt. Adaugi sare, piper şi condimente după gust. Intinzi foaia
din aluat, o tai dreptunghiuri pe cae…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Pomegranate Martini (video)
12 March 2010
Cum se prepara Cocktail Pomegranate Martini
Read more »
Read more »
Crema la pahare cu frisca
12 March 2010
Ingrediente: 3 căni cu lapte rece 6 linguri făină 6 linguri zahăr 3
linguri cacao 50 g unt stafide nuci tăiate vişine din vişinată puţină
esenţă de rom sau de migdale Mod de preparare: Intr-o cratiţă amesteci
făina, zahărul, cacao şi peste toate acestea torni laptele puţin câte
puţin, amestecând ca să nu…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda
12 March 2010
Ingrediente: 1/2 kg loboda 1/2 l bors zeama sau sare de lamiie, sau
otet o ceapa mica un virf de cutit de piper 4-5 catei de usturoi
leustean un galbenus 100 ml smintina sau iaurt sare Mod de preparare:
Loboda se spala, fara sa se rupa frunzele, in 2-3 ape, apoi se rup…