Retete de Paste:
Chiftele de peşte
17 May 2010
Ingrediente: 700 g peşte 2 ouă 300 g ceapă 150 g franzelă 1 legătură
verdeaţă 150 g făină 200 g ulei 3 g piper sare Mod de preparare: Se
curăţă peştele de oase. Carnea se taie bucăţele şi se amestecă cu miez
de pîine albă muiat în lapte şi stors bine, ceapă călită,…
Read more »
Read more »
Dovlecei a la grecque
17 May 2010
Ingrediente: 1,2 kilograme de dovlecei 200 g brânză feta 3 ouă întregi
60 g parmezan ras ulei de măsline (pentru vasul care se pune la cuptor)
sare piper Mod de preparare: Spălaţi dovleceii, apoi tăiaţi-le
capetele. Fierbeţi-i întregi, în apă cu sare, timp de 15 minute, apoi
scurgeţi-i. Sfărâmaţi dovleceii calzi şi lăsaţi-i 30…
Read more »
Read more »
Mille-feuille de dovlecei
17 May 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mari 8 linguri de ulei de măsline 3 bucăţi de
mozzarella 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet balsamic praf de plante
aromatice de provence sare piper Mod de preparare: Clătiţi şi ştergeţi
dovleceii. Tăiaţi-i îndouă şi aruncaţi capetele. Tăiaţi în felii subţiri
de 0,5cm, pe lungime. Vărsaţi jumătate din…
Read more »
Read more »
Cegă rasol
16 May 2010
Ingrediente: cegă maioneză lămîie Mod de preparare: Se scot urechile
(branhiile) şi intestinele, se spală bine, apoi se face o crestătură în
interior pe şira spinării pe unde se trage cu degetul cartilajul, care
străbate peştele de-a lungul şirei spinării (altfel cega se indoaie la
fiert). Se fierbe la fel ca şalăul. Cînd încă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Artic Brain Freeze (video)
16 May 2010
Ingrediente: 25 ml amaretto liqueur 25 ml melon liqueur 1 dash of blue
Curacao 2 tsp sugar ice cubes 1 collins glass 1 shot measure 1 teaspoon
1 saucers 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice shovel (or cup)
Read more »
Read more »
Saramură de peşte
16 May 2010
Ingrediente: peşte mărunt sau burtă de crap sare ardei iute zeamă de
oase de peşte (facultativ) Mod de preparare: Se prepară din peşte
mărunt sau din burtă de crap, care se frige la grătar sau pe plita
presărată cu sare. Burta de crap se frige mai întîi pe partea tăiată,
apoi şi pe…
Read more »
Read more »
Peşte pane
16 May 2010
Ingrediente: peşte sare făină ou pesmet lămaie Mod de preparare:
Peştele curăţat, spălat, zvîntat şi sărat se taie în felii, se curăţă do
oase şi se dă prin făină, ou şi pesmet. Se prăjeşte cu atenţie, ca să
nu se ardă pesmetul şi în acelaşi timp să nu rămînă peştele crud în
interior.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune
16 May 2010
Ingrediente: 1/2 kg prune 4 ouă 1 cană zahăr 2 căni făină 1/2 cană ulei
1/2 cană lapte 1 praf de copt zahăr pudră Mod de preparare: Baţi
albuşurile spumă cu zahărul şi le laşi deoparte. Dizolvi praful de copt
în lapte şi îl adaugi peste albuşuri împreună cu gălbenuşurile şi
uleiul, iar…
Read more »
Read more »
File de peşte oceanic cu piure de anşoa
16 May 2010
Ingrediente: o conservă de file de anşoa în ulei de măsline 2 linguriţe
de oţet balsamic 5 roşii proaspete 12 măsline negre 3 roşii uscate 1
ardei roşu 3 linguri de ulei de măsline 8 fileuri de rândunică-de-mare
roşie sare piper Mod de preparare: Pregătiţi piureul de anşoa,
amestecând fileurile de anşoa, oţetul…
Read more »
Read more »
Pilaf cu pui şi legume
16 May 2010
Ingrediente: 2 pulpe de pui 1 cană orez 2 morcovi potriviţi 2 ardei
graşi 1 ceapă mare sare piper ulei pătrunjel mărar Mod de preparare:
Tai pulpele de pui în două şi le rumeneşti în ulei. Cureţi ceapa,
morcovii şi ardeii, dai morcovii pe râzătoare, iar pe celelalte le tai
mărunt şi le adaugi…
Read more »
Read more »
File de ton cu ghimbir
16 May 2010
Ingrediente: 50 g ghimbir proaspăt 4 linguri de sos de soia tamari 4
linguri de ulei de măsline zeamă de la o lămâie 600 g file de ton, gros
de 3 cm 2 fire de pătrunjel cu frunza lată piper Mod de preparare:
Curăţaţi ghimbirul şi tăiaţi-l foarte subţire cu cuţitul. Intr-un bol,…
Read more »
Read more »
Portofele de pui cu garnitură de legume umplute
16 May 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 200 g şuncă (e bună şi dacă este mai grasă
şi afumată), 200 g caşcaval (nu foarte gras, căci se va topi prea mult
la prăjit), 4 ouă 3-4 linguri de făină sare piper ulei Mod de
preparare: Tai fiecare piept în două, apoi fiecare bucată o tai…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte
16 May 2010
Ingrediente: 2 cepe mari, tocate 6 linguri de ulei de măsline 2 căţei
de usturoi 1 legătură amestec de verdeţuri 50 cl de vin alb sec 1 roşie
mare 1 linguriţă de piper dulce 1/2 linguriţă de piper cayenne 1 cap de
merluciu 600 g ţipar de mare 600 g file de mihalţ 8…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu crab
16 May 2010
Ingrediente: 2 sau 3 dovlecei mari 1 conservă de roşii decojite (250g)
150 g crab la conservă 3 cepe ulei de măsline 1 fir de pătrunjel 2
linguri de parmezan ras sare piper Mod de preparare: Spălaţi şi uscaţi
dovleceii. Opăriţi-i 5-6 minute în apă clocotită, până se deschid la
culoare. Lăsaţi-i să…
Read more »
Read more »
Creveţi gratinaţi
16 May 2010
Ingrediente: 1 kg de creveţi, semifierţi zeamă de la o lămâie 4 roşii
bine coapte 3 cepe verzi 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline
10 cl de vin alb sec 150 g de brânză feta 1 lingură de mărar, tocat fin
sare piper Mod de preparare: Decorticaţi creveţii, păstrând…
Read more »
Read more »
Dovlecei a la grec
16 May 2010
Ingrediente: 1 kg dovlecei 200 g mazăre 200 g arpagic 2 legături mărar
120 g ulei 3 g sare de lămaie făină ceapă sare Mod de preparare: Se
aleg dovlecei mici. Dacă sînt mai mari se taie in jumătăţi sau în
sferturi. Dacă sînt mici şi fragezi, nu se mai curăţă de coajă.…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu roşii
16 May 2010
Ingrediente:
ciuperci roşii sare ulei piper vin pătrunjel verde Mod de preparare: Se
aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţe
şi de seminţe, se lasă să se scurgă. Se prăjesc apoi timp de 5—10 min
în ulei încins, adăugind sare şi piper. Se umplu ciupercile cu roşiile
astfel preparate, se…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor
16 May 2010
Ingrediente: ciuperci sare pătrunjel verde piper ulei Mod de
preparare: Se aleg ciuperci mai mari şi cărnoase, li se taie codiţele,
se spală şi se scurg de apă. Se presară pe dinăuntru cu sare. Se toacă
foarte mărunt codiţele şi resturile de ciuperci sfăramate, se adaugă
pătrunjel verde tocat, sare şi piper. Se…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei gras, orez si cucumba (video)
16 May 2010
Ciuperci a la grec
16 May 2010
Ingrediente: 800 g ciuperci 300 g ceapă 3 legături mărar şi pătrunjel
100 g ulei 100 g vin 2 g sare de lămîie sare piper Mod de preparare:
Se aleg ciuperci e cele mai mici, tari şi albe, se curăţă, se spală în
mai multe ape şi dacă sînt mai mari, se taie…
Read more »
Read more »
Arpagic înăbuşit
16 May 2010
Ingrediente: arpagic ulei sare Mod de preparare: Se alege arpagic
mic, se taie la vîrf şi se opăreşte cu apă clocotită. Se lasă să se
răcească, se curăţă, se sărează şi se pune pe foc potrivit, într-o
cratiţă acoperită, cu puţin ulei şi apă. Se scutură din cînd în cînd
vasul şi nu…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez
16 May 2010
Ingrediente: ardei graşi orez mărar ulei sos de roşii roşii mici sare
Mod de preparare: Se prepară orezul la fel ca pentru sarmale în foi de
varză (fără stafide), adăugîndu-se mărar tăiat mărunt. Se aleg ardei
graşi, li se laie cîte rm căpăcel în partea dinspre codiţă, se spală şi
se curăţă bine…
Read more »
Read more »
Homari cu marinată
16 May 2010
Ingrediente: 800g -1 kg de homari (languste italiene) cruzi, ca să
fie cel puţin 4 de persoană 25 cl de ulei de măsline zeamă de la 3 lămâi
3 căţei de usturoi tocaţi mărunt o legătură de pătrunjel tocat 4 roşii
mari 1 castravete 1 cicoare de grădină 1 andivă sare piper măcinat …
Read more »
Read more »
Sarmale de orez în foi de varză
16 May 2010
Ingrediente: 2,500 kg varză 100 g ceapă 200 g roşii 200 g orez boia
ardei gras 200 g ulei 50 g stafide, 200 g bulion 2 g piper sare borş sau
zeama de varză Mod de preparare: Dacă se foloseşte varza dulce,
aceasta se opăreşte mai mlii apoi se aleg foile, iar restul…
Read more »
Read more »
Salata de icre negre
16 May 2010
Ingrediente:
200 g icre negre 200 g miez de pîine 400 g ulei 1 lămaie aspic Mod de
preparare: Se pun icrele negre intr-o piuă de piatră, se adaugă miez de
piine muiat în apă si stors. Se amestecă şi se bate cu bătătorul de la
piuă, adăugîndu-se treptat cîte puţin ulei. Se bate în…
Read more »
Read more »
Icre tarama
16 May 2010
Ingrediente:
100 g icre 300 g ulei 100 g franzelă, 1 g sare de lămîie sifon, ceapă
Mod de preparare: Icrele tarama, fiind sărate, trebuie ţinute în sifon
şi după 10—20 minute scurse de lichidul în plus. Intre timp franzela se
curăţă de coajă, se taie în felii şi se înmoaie in apă rece, după…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu creveti
16 May 2010
Ingrediente: 8 scoici Saint-Jacques 8 creveţi gambas mari, cruzi şi
întregi ulei de măsline vreo 12 creveţi cruzi decorticaţi, tăiaţi în
bucăţele mici 1 ou mare 1 iaurt consistent 1 căţel de usturoi strivit 20
cl smântână lichidă degresată 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată
sare piper Mod de preparare: Incălziţi, în…
Read more »
Read more »
Tartar de ton cu usturoi
16 May 2010
Ingrediente: 5 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 25 cl de ulei de măsline
600 g de file de ton foarte proaspăt sucul a 3 lămâi 1 ardei iute 4
haşme 1 grămadă de arpagic 1 lăptucă 12 roşii cherry 12 măsline verzi
fără sâmbure sare piper Mod de preparare: Pisaţi usturoiul într-un
mojar, până…
Read more »
Read more »
Salată verde cu şuncă si ciuperci
16 May 2010
Ingrediente: 200 g şuncă 1/2 cutie de ciuperci sare piper oţet (sau
zeamă de lămâie) ulei după gust măsline o roşie cherry pentru decorat
Mod de preparare: Speli salata foaie cu foaie şi o tai mărunt. Şunca o
tai fâşii subţiri, iar ciupercile le speli şi le tai mărunt. Intr-un bol
aşezi un…
Read more »
Read more »
Terină de linte verde
16 May 2010
Ingrediente: 125 g linte verde de Puy o ceapă mărunţită cimbru foi de
dafin 4 foi de gelatină 2 roşii 1 lingură de arpagic, tocat Pentru
vinegretă: 1 linguriţă de muştar de Dijon 1 lingură de oţet din vin de
Xeres 3 linguri de ulei de măsline 1 haşmă tocată 1 lingură de
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Salată gourmande cu piept de raţă afumat
16 May 2010
Ingrediente:
300 g de fasole verde proaspătă’ 100 g ciuperci de Paris proaspete
zeamă de la o lămâie 20 de feliuţe de piept de raţă afumat o conservă
mică de file de anşoa în ulei de măsline 40 g seminţe de pin 50 g
arpagic proaspăt mărunţit 4 fire de pătrunjel cu frunza lată (pentru…
Read more »
Read more »
Salată de spaghete cu midii
16 May 2010
Ingrediente: 250 g spaghete fierte al dentem ziua anterioară 2 linguri
de ulei de măsline 1 kg de midii de crescătorie 4 haşme mărunţite 20 cl
de vin alb sec 1 legătură de pătrunjel cu frunza lată piper Pentru
vinegretă : 3 linguri de ulei de măsline o jumătate de lingură de oţet
balsamic…
Miez de praz cu vinegretă
16 May 2010
Ingrediente: miezul a 8 fire de praz 2 fire de pătrunjel cu frunza lată
(pentru decor) Pentru vinegretă : o linguriţă de muştar iute o lingură
de oţet balsamic 4 linguri de ulei de măsline 1/4 linguri de praf de
usturoi sare piper Mod de preparare: Indepărtaţi rădăcina, baza
prazului şi prima fâşie,…
Read more »
Read more »
Chec cu struguri
16 May 2010
Ingrediente: 100 g unt sau margarină 4 ouă 200 g zahăr pudră + 2
linguri de zahăr pentru pudrat 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat
sare 200 ml lapte 500 g făină 100 g boabe de struguri (mici şi tari) 50 g
coajă de portocală zaharisită 50 g nuci sau alune…
Read more »
Read more »
Tarte cu pastă de peşte
15 May 2010
Ingrediente: aluat franţuzesc pastă de peşte raci aspic sau maioneză
Mod de preparare: Se prepară aluatul cu care se îmbracă interiorul
formelor speciale de tarte. Foaia de aluat din interiorul formei se
apasă.cu degetul şi se potriveşte ca să fie subţire şi uniformă. Se taie
marginile ca să nu iasă din formă. Se…
Read more »
Read more »
Suc de morcovi, miere si lamaie
15 May 2010
Peste 150 ml suc de morcovi adaugi 30 g miere şi o linguriţă zeamă de
lămâie şi amesteci bine până la omogenizare. Acest suc este un tonic
excelent şi nu are efecte negative! Copiii pot consuma sucul între mese
şi are o acţiune răcoritoare şi revigorantă. Ai grjă ca sucul să fie
mereu proaspăt!
Read more »
Read more »
Crochete de pui cu sos caramel
15 May 2010
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui fiert 1 ceapă mare 3 felii de pâine
înmuiate în apă mărar piper sare 4 ouă susan făină ulei Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. Dai prin maşina de
tocat pieptul de pui, îl amesteci cu ceapa tocată mărunt, feliile de
pâine…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui
15 May 2010
Ingrediente: piept de pui slănină ceapă roşii vinete ardei (cantitatea o
stabileşti în funcţie de câte porţii doreşti) sare piper Mod de
preparare: Dezosezi pieptul de pui, tai bucăţele carnea, slănina,
vinetele şi presari cu sare şi piper. Tai felii sau rondele roşiile şi
ardeiul. Pe fiecare băţ special pentru frigărui înfigi o…
Read more »
Read more »
Unt cu icre negre
15 May 2010
Ingrediente: 150 g icre negre 150 g unt Mod de preparare: Se freacă
icrele negre, se dau prin sită şi se amestecă bine cu untul spumos.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Drob de vinete cu cascaval
14 May 2010
Ingrediente: 1 kg de vinete 1 lingură griş 200 g caşcaval ras 5 ouă 1
legătură pătrunjel sare piper după gust Mod de preparare: Cureţi
vinetele, le tai cuburi şi le pui în apă clocotită cu sare pentru 4-5
minute. După opărire le scurgi bine, bine şi-ţi pregăteşti un vas de lut
sau…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui
14 May 2010
Ingrediente: 4 gutui 4 linguri de zahăr 1 linguriţă făină ulei apă
Mod de preparare: Speli gutuile, le tai în patru, le cureţi de cotoare,
apoi le tai felii pe care le prăjeşti în ulei încins. Le scoţi pe o
farfurie şi le laşi la o parte până pregăteşti sosul. în uleiul rămas…
Read more »
Read more »
Salată cu spumă din brânză de capră
14 May 2010
Ingrediente: 350 g de brânză proaspătă de capră 25 cl de smântână
lichidă, rece plante diverse: lăptuci, spanac, hasmaţuchi, pătrunjel,
tarhon 12 cl ulei de măsline vinegretă – ulei de măsline, oţet balsamic 2
linguriţe de tapenade (cremă de măsline, anşoa şi capere) sare piper
Mod de preparare: Scurgeţi bine brânza de capră…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
14 May 2010
Ciorba de cartofi
14 May 2010
Ingrediente: 1 morcov 1 ardei 2-3 roşii 2-3 cartofi oţet de mere
condiment smântână 1 legătură de mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură
leuştean Mod de preparare: Cureţi legumele, le speli şi le dai prin
maşina de tocat carne, împreună cu verdeaţa. Pasta obţinută o diluezi
cu apă (cantitatea diferă în funcţie de…
Read more »
Read more »
Sulfeu de varza
14 May 2010
Ingrediente: varză mijlocie 100 g unt 3 ouă 2 linguri smântână 1
lingură făină 1 lingură brânză rasă 1 lingură pesmet sare piper ardei
gras roşu roşii Mod de preparare: Tai varza în 4 şi o pui la fiert
pentru 10 minute. O scurgi, o toci mărunt şi o laşi deoparte. Separi
albuşurile…
Read more »
Read more »
Salată de pastă de ton
14 May 2010
Ingrediente: 2 ouă întregi + 1 gălbenuş 3 haşme (ceapă măruntă) 200 g
ton în suc propriu (în conservă) o lingură de muştar de Dijon tare 4
linguri de ulei de măsline zeamă de la o lămâie 2 linguri de arpagic
mărunţit 15 cl de smântână de soia (sau smântână degresată) sare piper
…
Read more »
Read more »
Taboule de quinoa
14 May 2010
Ingrediente 100 g quinoa 3 legături de pătrunjel 1 legătură de mentă
proaspătă 4 roşii în ciorchine 3 cepe verzi cu tot cu cozi zeama de la 3
lămâi verzi 4 linguri de ulei de măsline sare piper Mod de preparare:
Puneţi quinoa într-o sită deasă. Clătiţi din abundenţă sub robinet.
Puneţi într-o…
Read more »
Read more »
Salată de spanac â la sevillane
14 May 2010
Ingrediente: 1 kg de spanac proaspăt puţin ulei de măsline 4 căţei de
usturoi mărunţiţi o linguriţă de boia dulce o linguriţă de chimion praf
350 g de năut fiert (păstraţi puţină zeamă din timpul fierberii) câteva
picături de oţet balsamic 2 ouă fierte bine şi feliate sare piper Mod
de preparare: Pregatiti…
Read more »
Read more »
Supă de conopida
14 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă frumoasă 3 l apă 1/2 lingură de unt 1 lingură
de făină 1 gălbenuş crud 2 linguri de smântână sare Mod de preparare:
Fierbi conopida în apă cu sare şi după 10-15 minute o scoţi, dar
păstrezi zeama rămasă. Desfaci câteva bucheţele din conopida pentru
ornat si le lasi deoparte…
Read more »
Read more »
Salată de broccoli cu brânză
14 May 2010
Ingredinte: 1 broccoli potrivit 250-300 g brânză telemea 1 legătură
de mărar 5 linguri unt sare Mod de preparare: Desfaci broccoli în
bucheţele şi îl fierbi în apă cu sare timp de 15 minute. Le scoţi, le
scurgi şi le aşezi într-un bol transparent, razi telemeaua, tai fin
mărarul şi le presari peste…
Read more »
Read more »
Tartine cu pastă de sardele
14 May 2010
Ingrediente: paine pastă de sardele măsline Mod de preparare: Se unge
felia de paine cu pastă de sardele, iar la mijloc sc decorează cu o
jumătate de măslină tăiată in stea. Se taie măslina de-a curmezişul în
două jumătăţi şi se scoate sîmburele. Pe partea tăieturii se fac cu un
cuţit foarte ascuţit…
Read more »
Read more »
Unt cu trufe
14 May 2010
Ingrediente: 150 g unt trufe sare lămîie Mod de preparare: Se bat
trufele într-o piuă, se adaugă untul, se amestecă şi se trece totul prin
sită. Se potriveşte de sare şi zeamă de lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu roşii
14 May 2010
Ingrediente: 150 g unt roşii sare Mod de preparare: Se aleg roşii
mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţă şi de seminţe
şi se scurg de zeamă. Se sărează şi se amestecă cu unt spumos; se
trece totul prin sită. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu sfeclă
14 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 1 linguriţă piureu de sfeclă roşie coaptă sare
Mod de preparare: Se coace sfecla roşie şi se trece printr-o sită. So
freacă apoi untul cu o linguriţă din piureul de sfeclă obţinut,
adăugindu-se sare după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tartine cu caşcaval ras II
13 May 2010
Ingrediente:
paine unt caşcaval măsline Mod de preparare: Se ung feliile de paine cu
unt, se aşază deasupra caşcaval ras. Iar peste el, în centru, se aşază o
feliuţă de roşie sau un cerc din măslină sau gogoşar şi după aceea se
decorează cu unt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu hrean
13 May 2010
Ingrediente: 200 g unt hrean sare Mod de preparare: Se rade hreanul,
se bate într-o piuă şi se amestecă cu unt spumos, trecindu-se totul prin
sită. Se potriveşte in prealabil de sare. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chifteluţe de varza dulce
13 May 2010
Ingrediente: 1 varză potrivită 1 ou 1 lingură făină 1 lingură mărar şi
pătrunjel tocate 3-4 linguri ulei 20 g caşcaval sare piper Mod de
preparare: Cureţi varza, o tai fideluţă, o freci cu puţină sare şi o
opăreşti. Apoi o scurgi bine de apă, iar după ce s-a răcit o dai prin…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu cartofi si branza
13 May 2010
Ingrediente: 1/2 kg făină albă 1 nucă de drojdie 2-3 cartofi mai mari 1
ou 200 g brânză de oi (caş, telemea sau sărată) 250 ml ulei Mod de
preparare: Pui făina într-un castron, îi faci un cuib în care vei pune
drojdia şi o ceaşcă de apă caldă. Amesteci bine ca să…
Read more »
Read more »
Unt cu spanac
13 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 1 lingură piureu de spanac sare Mod de
preparare: Se spală frunzele de spanac, se opăresc uşor şi se scurg bine
de apă. După ce se trec printr-o sită se freacă cu untul, adăugindu-se
sare după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu pătrunjel si cu lâmâie
12 May 2010
Ingrediente: 200 g unt pătrunjel zeamă de lămîie piper sare Mod de
preparare: Se toacă mărunt pătrunjel verde se bate într-o piuă şi se
amestecă cu unt spumos. Se adaugă zeamă de lărniie, piper şi sare după
gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu heringi
12 May 2010
Ingrediente: 150 g heringi 150 g unt Mod de preparare: Se curăţă
heringii şi se scot fileurile, care se freacă bine intr-o piuă. Se
amestecă cu unt spumos, trecindu-se totul prin sită. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu tarhon
12 May 2010
Ingrediente: 250 g unt tarhon după gust sare piper Mod de preparare:
Se opăreşte tarhonul şi se bate într-o piuă, pînă devine pastă. Se
amestecă apoi cu untul spumos. Se potriveşte de sare şi de piper.
Cantitatea de tarhon se adaugă după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt moale
12 May 2010
Se înmoaie un şervet în apă călduţă, se stoarce bine şi se înfăşoară
în el cantitatea de unt necesară. Se ţine şervetul strîns la capete,
frămîntînd bine untul cu mîna încălzită, pe deasupra şervetului. O
metodă mult mai simplă de a ţine untul moale este aceea de a-l ţine la
loc călduţ pină…
Read more »
Read more »
Icre de heringi
11 May 2010
Ingrediente: 100 g icre 300 g ulei sare de lămîie sau zeamă de lămîie
sare măsline ceapă franzela sau gris Mod de preparare: Se prepară la
fel ca icrele de crap şi ştiucă cu deosebirea că se adaugă o cantitate
egală de miez de pîine albă, muiată în apă şi stoarsă bine sau…
Tartine cu piept de curcan
11 May 2010
Ingrediente: paine piept de curcan castraveciori acri gogoşari roşii
Mod de preparare: Pieptul de curcan fript se taie în felii subţiri după
mărimea feliilor de piine şi se garniseşte cu castraveciori si cu
gogoşari.
Read more »
Read more »
Gaturi de raci pe salată a la rus în aspic
11 May 2010
Ingrediente: aspic raci salată a la rus Mod de preparare: Se
căptuşeşte cu aspic o formă, în care se aranjează de jur împrejur pe
margine un rînd de cozi de raci, iar la mijloc se umple cu salată. Se
lasă să se răcească, apoi se toarnă conţinutul din formă pe un platou
şi…
Read more »
Read more »
Cremă de sardele
11 May 2010
Ingrediente: 1 cutie sardele 200 g unt l gălbenuşuri lămîie Mod de
preparare: Se trec sardelele prin maşina cu sita deasă, împreună cu
gălbenuşurile fierte tari, apoi se amestecă cu untul frecat spumă şi se
acreşte cu zeamă de lămîie după gust. Se foloseşte la sandvişuri.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Batog
10 May 2010
Ingrediente: batog măsline lămaie Mod de preparare: Se taie în felii
subţiri şi se aranjeză pe un platou. Se decorează cu măsline şi felii de
lămîie. Se poate servi şi sub formă de sandvişuri (tartine). Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu maioneză
10 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă 2 ouă 2-3 căţei de usturoi ulei sare piper 1
roşie câteva fire de pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Speli
bine conopida, o desfaci bucheţele şi o fierbi în apă cu sare 10-15
minute.Pui la fiert şi un ou şi după 5 minute, îl cureţi şi freci
gălbenuşul fiert…
Read more »
Read more »
Şniţel de vinete
10 May 2010
Ingrediente: 1 vânătă 2 ouă 1 căpăţână usturoi 2 linguri făină sare 1
pahar ulei Mod de preparare: Tai vânătă felii subţiri pe care le
treci prin făină, apoi prin oul bătut spumă şi le prăjeşti în uleiul
încins. Faci mujdei din usturoi, treci vinetele prin el şi presari sare
după gust. …
Read more »
Read more »
Ţelină cu sos de muştar
10 May 2010
Ingrediente: 1 ţelină 2 linguri muştar 4 linguri ulei pătrunjel şi
mărar zeamă de lămâie Mod de preparare: Cureţi ţelina, o tai felii şi o
fierbi. Intre timp, prepari sosul astfel: freci bine muştarul cu
uleiul, adaugi pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt (cam 1 lingură de
verdeaţă) şi zeama de lămâie. Aşezi feliile…
Read more »
Read more »
Tartine cu şuncă
10 May 2010
Ingrediente: pîine unt şuncă castraveciori gosoşari sau ardei gras roşu
Mod de preparare: Se unge cu unt o felie de pîine şi se acoperă cu o
felie de şuncă. Se decorează deasupra cu o felie subţire de
castravecior acru şi cu gogoşar roşu tăiat in cerculeţe mici si
subţiri, iar de jur împrejur…
Read more »
Read more »
Scordolea de raci
10 May 2010
Ingrediente: 200 g nuci curăţate 200 g miez de franzelă 2 căpătuit
usturoi 200 g ulei sare Mod de preparare: Se curăţă nucile, se pisează
bine într-o piuă, se freacă cu miez de pîine albă muiat bine în apă sau
in lapte şi bine stors, şi cu usturoi pisat. In această compoziţie se…
Read more »
Read more »
Ţelină orientala
10 May 2010
Ingrediente: 4 căpăţâni de ţelină 3 cepe 400 g morcovi 400 g mazăre
ulei 2-3 linguri făină supă din cub de concentrat verdeaţă zeamă de
lămâie sare piper măsline Mod de preparare: Tai ţelina felii pe care
le treci prin făină şi le prăjeşti. Separat căleşti ceapa, adaugi făina
şi o stingi…
Read more »
Read more »
Unt cu usturoi
10 May 2010
Ingrediente: 250 g unt usturoi după gust. sare Mod de preparare: Se
pisează usturoiul, se trece prin sita şi se amestecă cu urnt spumos,
potrivit de sare. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ostropel cu piept de pui
10 May 2010
Ingrediente: 2 piepţi de pui (500 g) 7 roşii mijlocii 3 căţei de
usturoi bulion 1/2 linguriţă condiment ulei Mod de preparare: Speli
piepţii, îi dezosezi (dacă este cazul) şi îi tai cubuleţe. Pui ulei
într-o tigaie şi după ce se încinge (circa 1 minut), adaugi carnea,
între timp, speli roşiile, le decojeşti…
Read more »
Read more »
Cremă de heringi
10 May 2010
Ingrediente: 250 g heringi 1/2 cutie sardele 25 g muştar 100 g frişca
bătută 1/2 lămîie Mod de preparare: Se aleg heringi graşi şi cărnoşi,
se curăţă şi se trec împreună cu sardelele prin maşina de tocat cu sita
deasă. Se adaugă muştar, zeamă de lămîie şi frişca bătută (fără zahăr).
Se amestecă…
Read more »
Read more »
Peşte alb (cod) cu ciuperci si sos de rosii
9 May 2010
Icre de crap sau de stiucă
9 May 2010
Ingrediente: 100 g icre 300 g ulei sare de lămîie sau zeamă de lămîie
sare măsline ceapă Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din
peşte, se trec imediat prin-tr-o sită de cernut mălaiul (pentru a
înlătura pieliţele), se sărează potrivit, se pun într-un castron, se mai
adaugă puţină sare şi se lasă la…
Read more »
Read more »
Saramură de raci
9 May 2010
Ingrediente: raci ardei iute sare usturoi Mod de preparare: Se aleg
raci mai mari, se curăţă şi se frig pe jar foarte puternic. Cînd sint
gata se pun într-un castron, iar peste ei se toarnă saramura (apă fiartă
cu ardei şi sare multă). Cînd se servesc ia masă se adaugă şi mujdei de
usturoi.…
Read more »
Read more »
Raci fierţi
9 May 2010
Ingrediente: raci ceapă morcov ardei iute cimbru usturoi foaie de dafin
piper sare oţet Mod de preparare: Se iau raci proaspeţi, se scoale
intestinul negru (care se trage afară rupînd capătul cozii), se freacă
puţin pe burtă cu o perie din fire de orez şi se pun apoi ia fiert
intr-un vas cu zeamă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Barbados (video)
9 May 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 10 ml orange liqueur (Cointreau) 40 ml
pineapple juice Ice cubes 1 cherry 1 shot measure 1 shaker 1 barspoon or
stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Barbados
Read more »
Read more »
Zacusca de ciuperci
9 May 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g arpagic 200 n măsline 200 g ceapă 150
g ulei 100 g bulion 50 g vin 1 g piper 1/2 tocătură verdeaţă 50 g
lămîie 50 g sare Mod de preparare: După ce s-au curăţat şi spălat,
ciupercile se taie cuburi de 2 cm sau dacă sînt mici,…
Read more »
Read more »
Găluşte cu prune si scortisoara
9 May 2010
Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi 1/2 kg prune 2-3 ouă 3-4 linguri de
făină 6- 7 linguri de pesmet 1 lingură de unt 100 g zahăr farin, 2-3
linguri zahăr cu aromă de vanilie scorţişoară sare Mod de preparare:
Pui cartofii la fiert în coajă pentru aproximativ 20 de minute. îi laşi
apoi să…
Read more »
Read more »
Măsline umplute
9 May 2010
Se aleg măsline mari şi se fierb in apă 10—15 minute. Se taie în lung,
se scoate sîmburele si se umplu cu pastă de sardele sau orice altă
pastă, după care se împreunează jumătăţile. Se servesc ca aperitiv
aşezate pe frunze de salată verde. Pentru aspectul mai frumos, se
spriţuiesc deasupra cu şuviţe foarte…
Read more »
Read more »
Măsline marinate
9 May 2010
Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămaie oţet ulei Mod de
preparare: Se ia 1 kg măsline, se spală in apă caldă, se răcesc eu apă
rece, apoi se aşază într-un borcan. Se adaugă două foi de dafin, cîteva
boabe de piper şi 10 felii de lămîie, care se intercalează între…
Read more »
Read more »
Rulouri cu mere
9 May 2010
Ingrediente:
200 g margarina moale 100 g zahăr 1 ou 1 lingură smântână scorţişoară
300 g făină 1 kg mere 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie 1 măr tăiat
rondele pentru decorat Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul
până se topeşte, adaugi oul bătut smântână şi făina şi omogenizezi bine
coca. Apoi…
Read more »
Read more »
Măsline aperitiv
9 May 2010
Ingrediente: măsline lămîie ulei Mod de preparare: Se spală măslinele
în apă caldă, apoi se răcesc cu apă rece şi ]a urmă se stropesc cu ulei.
Se amestecă şi se aranjează pe un platou. Se decorează pe margine cu
felii de lămîie. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tarte cu lapţi de peşte
9 May 2010
Ingrediente: aluat franţuzesc lapţi ulei sare piper aspic raci Mod de
preparare: Lapţii de peşte se înăbuşă în ulei, apoi se trec prin sită şi
se potrivesc de sare şi de piper. Se umplu tartele cu lapţi de peşte,
se decorează deasupra cu cozi de raci. Se glasează cu aspic. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Prajitură cu prune si cremă
9 May 2010
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 g
smântână 1 kg prune 1 lămâie scorţişoară după gust Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşurile de la 3 ouă, apoi freci gălbenuşurile
cu 100 g zahăr, adaugi făina fără să frămânţi şi dai aluatul la rece
pentru…
Read more »
Read more »
Tartine cu heringi sau macrouri
9 May 2010
Ingrediente: paine unt heringi ouă măsline ridichi sau roşii Mod de
preparare: Se unge cu unt o felie de pîine albă, iar deasupra se
aranjează o şuviţă de hering sau de macrou, o felie de ou, o jumătate de
măslină, o felie de ridiche roşie sau ardei ras. Se dantelează pe
margine cu…
Read more »
Read more »
Unt picant
9 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 100 g muştar sare piper Mod de preparare:
Untul spumos se amestecă bine cu muştar, piper şi sare după gust.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Omleta mediteraneana
9 May 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei ceapa 5 oua batute 225 g dovlecei taiati felii subtiri 1
lingura sos pesto 100 g mozarella taiata cubulete 1 lingura busuioc
proaspat pentru ornat Mod de preparare: Se incinge cuptorul. In ulei se
caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga dovleceii si se tin pana devin
maronii si moi. Se bat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Zocolo (video)
9 May 2010
Ingrediente: 30 ml dark rum 15 ml tequila 50 ml pineapple juice 50 ml
grapefruit juice 50 ml sparkling water 1 orange slice 1 pineapple wedge 1
maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer
(if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 collins or long
drink…
Read more »
Read more »
Pastă de heringi
9 May 2010
Ingrediente: 200 g heringi 200 g unt 100 g ceapă Mod de preparare:
Se curăţă heringii, se desărează, apoi se trec prin maşina de locat cu
sita deasă. Se adaugă ceapă şi unt şi se mai trec toate prin maşina de
tocat, care a fost curăţată de resturile rămase de la peşte.…
Read more »
Read more »
Zacusa de peste
9 May 2010
Ingrediente: 6 kg peşte 5 kg gogoşari copţi daţi prin maşina de carne 4
kg ceapă fiartă sau călită şi dată tot prin maşina de carne 1 l ulei 1
borcan pastă de tomate piper foi de dafin Mod de preparare: Fierbi
peştele şi după ce s-a răcit, îi scoţi oasele şi îl…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu vinete
8 May 2010
Ingrediente: 8-10 ardei 1 kg vinete 2 felii de pâine 2 cepe potrivite 1
ou 1 ceaşcă de lapte 1 lingură de făină 1/2 kg roşii condimente 1
lingură de zahăr ulei sare piper Mod de preparare: Coci vinetele pe
aragaz, apoi le cureţi şi le toci ca pentru salată. Cureţi ceapa, o…
Tartine cu caşcaval I
8 May 2010
Ingrediente: paine sau chifle unt caşcaval Mod de preparare: Se
curăţă painea sau franzela de coajă, se taie în felii subţiri rotunde
sau pătrate şi se ung cu unt, iar deasupra se pune o felie de caşcaval.
Se poate garnisi cu o felie de castravete crud sau cu o felie de roşie.
…
Read more »
Read more »
Mâncare de ardei cu ouă si brânză
8 May 2010
Ingrediente: 1 kg ardei gras 1/2 kg roşii 3 ouă 250 g brânză telemea
rasă (de oaie sau vacă) ulei pentru călit sare Mod de preparare:
Cureţi ardeii de seminţe şi cotoare, îi speli, îi usuci bine şi îi tai
bucăţi, apoi îi pui la călit în puţin ulei şi îi laşi până…
Read more »
Read more »
Tartine ca icre negre sau cu icre de manciuria
8 May 2010
Ingrediente: franzelă unt icre Mod de preparare: Se curăţă franzela
de coajă, se taie în felii subţiri, rotunde sau pătrate şi se ung cu un
strat de unt. Deasupra se aşază un strat de icre negre sau icre de
manciuria, iar pe margine se ornează cu unt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Unt cu raci
8 May 2010
Ingrediente: 200 g unt 20 raci sare Mod de preparare: Se scoate
carnea de la racii fierţi în apă sărată, se freacă într-o piuă de
marmură sau de piatră, apoi se trece prin sită. Piureul de raci astfel
obţinut se amestecă cu o cantitate egală de unt spumos şi se potriveşte
de sare…
Read more »
Read more »
Pasta de branza
8 May 2010
Brinza (indiferent ce fel) se trece prin maşina de tocat. Dacă este
prea tare, se adaugă puţin lapte dulce sau smintină. Sc poate da o
culoare roz cu boia de ardei dulce. Se foloseşte la sandvişuri. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Ciorbă ţăranească simplă
8 May 2010
O
reteta delicioasa de ciroba taraneasca simpla din: rosii coapte, ardei
grasi, ardei iute, ceapa, ulei, patrunjel, concentrat de legume, sare si
apa. Ingrediente: 1 kg roşii coapte 2-3 ardei graşi 1 ardei iute 2-3
cepe ulei pătrunjel 1 cub de condiment concentrat cu gust de legume
sare 3 l apă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Vin de maceşe
8 May 2010
Ingrediente:
10 kg măceşe 12 kg zahăr 35 l apă zeama de la o lămâie (sau 2 linguri
de oţet de 9 grade) Pentru o damigeană de 50 I Mod de preparare: Speli
temeinic de praf măceşele bine coapte, culese toamna, prin octombrie-
noiembrie, brumate sau nebrumate. Le treci prin maşina de tocat carne
câte…
Read more »
Read more »
Compot de gutui
8 May 2010
Ingrediente: 4 kg de gutui 1 kg zahăr 4 l apă 3-4 pliculeţe de zahăr
vanilat Mod de preparare: Speli foarte bine gutuile de puf şi apoi le
tai şi le cureţi de cotoare. Pui să fiarbă zahărul şi apa şi când dă în
clocot pui gutuile tăiate felii. Le laşi să fiarbă…
Read more »
Read more »
Conopida marinata
8 May 2010
Ingrediente: 10 kg conopidă 2 l oţet 5-6 kg gogoşari apă sare frunze de
ţelină Mod de preparare: Alegi conopida, o desfaci în bucheţele, o
presari cu sare şi o pui într-un vas, apoi o laşi 1/2 de oră. O scoţi, o
speli şi o laşi să se zvânte. Pe aragaz, pui o…
Read more »
Read more »
Marmeladă de prune
8 May 2010
Ingrediente: 2 kg prune coapte 1 lămâie 1 portocală 200 g stafide 750 g
zahăr Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii, apoi le
treci prin maşina de tocat. Razi lămâia şi portocala pe farfurii
diferite şi jumătate din coaja rasă o amesteci cu prunele tocate şi cu
zahărul, iar cealaltă jumătate…
Read more »
Read more »
Zacusca de peste cu otet
8 May 2010
Ingrediente: 5 kg peşte mare (nu contează specia) 10 kg de gogoşari
ardei capia şi ardei gras 3 kg ceapă 1 litru ulei 1/2 l oţet 1 şi 1/2 l
suc de roşii foi de dafin piper sare măsline Mod de preparare: Coci şi
cureţi gogoşarii, ardeii capia şi ardeii graşi. Peştele îl…
Read more »
Read more »
Saramura de peste pentru iarna
8 May 2010
Peştele spălat şi curăţat atât în interior, cât şi la exterior, îl tai
bucăţi potrivite şi îl presari cu puţină sare. Bucăţile le laşi puţin
să-şi ia sare, apoi le pui să se frigă pe tablă acoperită cu un strat de
sare (ca pentru orice saramură). Când le iei de pe tablă, le răzui…
Read more »
Read more »
Tocana de legume si ciuperci
8 May 2010
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg ceapă 1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg
ardei roşu 1 l suc de roşii 1 cană orez (fiert şi răcit) 1 lingură piper
foi de dafin sare 1/2 l ulei Mod de preparare: Pui la călit în ulei
ceapa tăiată solzişori. O laşi să se…
Read more »
Read more »
Omleta cu cartofi
8 May 2010
Ingrediente:
225 g cartofi noi 225 g frunze spanac 1/2 lingurita nucsoara 2 catei
usturoi pisat 1 ceapa taiata rondele 4 oua 2 linguri ulei 3 rosii 200 g
frunze salata verde Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa cu sare
timp de 10 minute. Se pune intr-o cratita spanacul si nucsoara, se
acopera…
Read more »
Read more »
Zacusa de ghebe (hribi)
7 May 2010
Ingrediente: 2 kg ghebe (sau hribi) 1 kg ceapă 1 şi 1/2 kg gogoşari 1 l
bulion 1/2 l ulei foi de dafin piper sare conservant Mod de
preparare: Cureţi bine ciupercile, le fierbi şi le clăteşti în apă rece.
Le macini (le treci prin maşina de tocat), apoi le căleşti în ulei.…
Read more »
Read more »
Castraveţi conservaţi in oţet
7 May 2010
Ingrediente: 2 kg castraveţi proaspeţi flori de mărar uscat 2 morcovi 1
ceapă 2 pliculeţe boabe de muştar 1 plic piper 1 plic ienibahar sare
zahăr oţet Mod de preparare: Speli sub jet de apă castraveţii, cureţi
ceapa şi morcovul, le tai rondele, apoi le aşezi pe toate în borcane cu
mărar (o…
Read more »
Read more »
Budincă de conopidă
7 May 2010
Ingrediente: 200 g macaroane 2 ouă 100 g unt 3 linguri caşcaval ras 1
conopidă sare pesmet Mod de preparare: Fierbi în multă apă cu sare,
timp de 10 minute, macaroanele rupte, le scurgi, le clăteşti cu apă rece
şi le amesteci cu 2 linguri de caşcaval ras, cu gălbenuşurile,
albuşurile bătute spumă…
Read more »
Read more »
Ardei si rosii umplute cu conopida
7 May 2010
Ingrediente: 3 roşii 2 ardei graşi verzi 1 ardei roşu 3-4 bucheţele de
conopidă fiartă 2-3 linguri de maioneză sare Mod de preparare: Pasezi
conopida, o amesteci cu maioneza şi dai piureul la frigider pentru 15
minute. Intre timp scobeşti 2 roşii, presari sare şi le laşi să se
scurgă puţin. Ardeii îi…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui cu pasare
7 May 2010
Ingrediente: 4 gutui mari 1/2 kg ciocănele de pasăre 2 linguri de zahăr
1 pahar mic de vin sare 1 linguriţă de făină 1 ceaşcă ulei 1 cub de
condiment concentrat sau 1 linguriţă de condiment praf Mod de
preparare: Cureţi carnea de pasăre, o speli, o rumeneşti în ulei, o
scoţi, o…
Read more »
Read more »
Conopida pane
7 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 3 ouă 4-5 căţei de usturoi făină sare
piper ulei câteva frunze de pătrunjel Mod de preparare: Fierbi
conopida în apă cu sare timp de 10-15 minute. Intre timp, baţi ouăle, le
amesteci cu 2-3 linguri de făină, potriveşti de sare şi piper şi o laşi
deoparte. Scoţi conopida…
Read more »
Read more »
Conopida cu ciuperci
7 May 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 500 g ciuperci 1 legătură mărar 2 linguri
făină 2 ceşti lapte rece 1 lingură cu brânză rasă 1 gălbenuş crud sare
şi piper după gust 3 linguri unt zeamă de lămâie 2-3 linguri smântână
Mod de preparare: Ţii conopida în apă cu sare timp de 30 de minute,…
Read more »
Read more »
Pui ţărănesc
7 May 2010
Ingrediente: 2 pulpe şi 1 piept de pui 2 ouă 3 roşii mari 2 ardei graşi
3 cepe sau o mână de arpagic 3-4 căţei de usturoi sare piper 2 linguri
mălai ulei 1 cub de concentrat cu gust de pui Mod de preparare:
Cureţi pulpele şi pieptul de piele, le tai în…
Read more »
Read more »
Vinete evantai
7 May 2010
Ingrediente: 4 vinete mici 2 cepe 2 roşii 200 g şuncă 200 g caşcaval
sare piper 1 ardei gras Mod de preparare: Speli vinetele, le tai evantai
(fără să le decojeşti şi fără să le desprinzi de cotor) şi le presari
cu sare şi piper. Tai în felii subţiri roşiile, ardeiul, ceapa, şunca
şi…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune, pere şi mere
7 May 2010
Ingrediente: 300 g făină 200 g margarină 90 g zahăr 3 gălbenuşuri 1
vârf de cuţit de sare Mod de preparare: Frămânţi repede toate
ingredientele, aduni aluatul ca pe o minge şi o laşi să se odihnească la
rece cam 2 ore. Ungi forma de tartă cu margarină, întinzi aluatul şi îl
pui în…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos napolitan
7 May 2010
Ingrediente: 3 linguri ulei 1 ceapa tocata marunt 2 catei usturoi
pisati 1 tija telina verde tocata marunt 400 g rosii conserva tocate 2
linguri bulion 1 lingurita zahar Mod de preparare: Se calesc ceapa,
usturoil si telina in uleiul incins timp de 3-4 minute. Se adauga
celelalte ingrediente. Se acopera dupa ce a…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi măsline
7 May 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper
negru măcinat 100 g şuncă presată de pui (sau cârnaţi cabanos) 2 ardei
roşii 2 cepe 8 căţei mari de usturoi 4 roşii coapte 2 linguriţe zahăr
100 g măsline negre 250 ml vin alb sec Mod de preparare: Cureţi ceapa,
ardeii…
Read more »
Read more »
Fundite cu sos Bechamel
7 May 2010
Ingrediente: 50 g unt 50 g faina 600 ml lapte usturoi sare patrunjel
verde tocat Mod de preparare: Se topeste untul, se incorporeaza faina si
se lasa 1 minut. Se ia tigaia de pe foc si se adauga laptele,
amestecand bine cu telul. Se pune din nou tigaia pe foc si se lasa 6-8…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos bolognez
7 May 2010
Ingrediente: 4 linguri ulei 1 ceapa tocata 2 catei usturoi pisati 1
morcov taiat bucatele 1 tija telina verde tocata marunt 50 g feliute
costita tocata marunt 450 g carne tocata vita 150 ml vin rosu sau zeama
de carne 2 linguri pasta tomate 395 g rosii conserva Mod de preparare:
Se calesc ceapa…
Read more »
Read more »
Omleta Frittata
7 May 2010
Ingrediente: 25 g unt 450 g praz, taiat rondele 8 oua 2 linguri
patrunjel tocat 185 g masline fara samburi 100 g rosii taiate felii Mod
de preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste untul intr-o tigaie si se
inabuse prazul timp de 5 minute, pana ce s-a fragezit. Se bat ouale cu
patrunjelul verde,…
Read more »
Read more »
Pasta de măsline
7 May 2010
Ingerdiente: 250 g măsline 250 g unt 1/2 lamaie aspic Mod de
preparare: Se iau măslinele, se curăţă de sîmburi şi se dau de două ori
prin maşina de tocat cu sila deasă. Se amestecă apoi cu untul, care a
fost mai înainte frecat ca o pastă spumoasă, adăugîndu-se la urmă zeamă
de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton si usturoi
6 May 2010
Ingrediente: 3-4 catei usturoi 2 cutii ton 500 g suc rosii patrunjel 1
pachet spaghete Mod de preparare: Se caleste usturoiul in uleiul de ton.
Se adauga tonul, sucul de rosii, sare, piper, patrunjel tocat. Se mai
fierbe cateva minute. Se fierb spaghetele si se servesc fierbinti su sos
deasupra. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chiftele din ciuperci
6 May 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci taiate marunt 1 ceapa tocata marunt 4
linguri faina 1 lingurita praf de copt sare piper cimbru 1/2 legatura
marar tocat 1/2 legatura patrunjel tocat ulei pentru prajit Mod de
preparare: Se amesteca toate ingredientele. In uleiul uncins se pun cu o
lingurita mingiute care se prajesc. Se servesc cu…
Cartofi polonezi
6 May 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri faina 200 g margarina 100 g pesmet
sare piper marar Mod de preparare: Cartofii fierti se dau prin
razatoarea mica. Se amesteca cu faina, jumatate din margarina, sare,
piper. Se modeleaza bastonase, care se fierb in apa clocotita cu sare
pana se ridica deasupra. Se servesc cu marar…
Read more »
Read more »
Vinete cu sos
6 May 2010
Ingrediente: 500 g vinete ulei usturoi ardei iute 10 ml sos soia 30 ml
vin alb 80 ml zeama pui amidon Mod de preparare: Vinetele se curata de
coaja, se taie felii subtiri in diagonala si se prajesc putin in ulei.
Se scot si se pun intr-o tigaie fara ulei. Se prajesc impreuna cu…
Read more »
Read more »
Pastel del cedas (Spania)
6 May 2010
Ingrediente: 250 g ciuperci 2 cepe tocate 9 oua 1 fir mare de praz 6
felii de branza 500 g smantana 1 pahar ulei suc de rosii sare piper
busuioc Mod de preparare: Se calesc ceapa si prazul, dupa care se adauga
ciupercipe, piper, sare si busuioc. Se amesteca bine. Se amesteca ouale
batute…
Read more »
Read more »
Tortilla cu cartofi
6 May 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa tocata 4 oua ulei pentru prajit
sare Mod de preparare: Se curata cartofii si se taie marunt, se amesteca
cu ceapa, se sareaza. Se incinge uleiul si se prajeste amestecul de
cartofi, se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pun
intr-un castron. Se bat ouale…
Read more »
Read more »
Rosii umplute a la mediterraneenne
6 May 2010
Ingrediente: 1 ceapa tocata 1 cana ceapa verde tocata 1 lingurita ulei
1/4cana suc portocala 1 lingurita coaja portocala rasa 1/2 cana orez 400
g supa pui 8 masline taiate 1/3 cana stafide 4 rosii Mod de preparare:
Se caleste ceapa. Se toarna sucul de portocala. Se fierbe orezul
impreuna cu coaja de portocala…
Read more »
Read more »
Fricasse de sparanghel si ceapa
6 May 2010
Ingrediente: 750 g sparanghel verde 750 g sparanghel alb 30 g unt 30 g
faina 20 ml smantana 3 fire ceapa verde 2 linguri patrunjel verde tocat
Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul; se pastreaza 500 ml din
lichidul in care a fiert. Se toaca ceapa. Se caleste partea alba a
cepelor in unt,…
Read more »
Read more »
Felii de cartofi la cuptor
6 May 2010
Ingrediente: 8 cartofi 5 linguri ulei 1 lingura sare grunjoasa 300 ml
smantana 1 ceapa verde tocata Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se
inteapa cartofii cu o furculita pe toata suprafata. Se pun pe o tava si
se coc 1-1 ½ ora, pana s-au fragezit. Se taie fiecare cartof in 6
bucati, pe…
Read more »
Read more »
Frigarui de legume cu porumb copt
6 May 2010
Ingrediente: 1 lingura ulei 2 linguri ketchup 1 lingura bulion 1/2
lingurita boia de ardei iute 2 linguri miere 2 dovlecei taiati felii 1
ardei gras rosu + 1 ardei gras galben taiati felii mari 2 cepe taiate pe
lungime 20 frigarui de lemn Mod de preparare: Se pune uleiul intr-un
castron si se…
Read more »
Read more »
Pui cu vinete
6 May 2010
Ingrediente:
1 caserolă cu piept de pui 1 kg vinete 1/2 kg roşii 2-3 cepe 1 căpăţână
usturoi 1 ardei gras roşu 1 ardei galben pătrunjel ulei sare piper
condimente făină Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi potrivite, îl
rumeneşti în uleiul încins şi îl laşi deoparte. Vinetele le cureţi de
coajă şi le…
Read more »
Read more »
Omleta rapida
6 May 2010
Ingrediente: 6 oua 50 g mazare 1 ceapa tocata marunt 150 g unt 4
linguri smantana 100 g peste afumat / sunca / salam taiat fasiute Mod de
preparare: Se bat ouale, se adauga mazarea si ceapa si se asezoneaza.
Se incinge untul si se prajeste jumatate din compozitia de ou pe o
parte.…
Read more »
Read more »
Pasta de peşte
6 May 2010
Ingrediente: 350 g peste alb 100 g unt 1 g piper sare Mod de
preparare: Peştele alb se fierbe, se curăţă de oase şi de piele, se
trece o singură dată prin maşina de tocat cu sita rară sau se zdrobeşte
într-un castron cu furculiţa. Separat, se freacă untul pînă devine o
pastă…
Read more »
Read more »
Cuiburi de castraveti
5 May 2010
Ingrediente: 1-2 castraveti (300 g) 200 g branza de vaci 2-3 fire ceapa
verde 5-6 ridichi sare, piper marar tocat Mod de preparare: Castravetii
se curata si se taie in bucati lungi de 3-4 cm, se inlatura miezul
pastrand partea de jos. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca branza cu
ceapa, mararul, sarea si…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu branza
5 May 2010
Ingrediente: 225 g branza moale de vaci 1 lingura menta verde tocata 5
linguri smantana 1 catel usturoi pisat Mod de preparare: Se infasoara
cartofii in folie de aluminiu si se coc in cuptor timp de 1 ora. Se
amesteca branza cu samntana, menta si usturoiul. Se asezoneaza. Se taie
cartofii in cruce si…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor in stil mediteranean
5 May 2010
Ingrediente: 900 g cartofi taiati in sferturi 4 linguri ulei 2 linguri
suc lamaie 8 catei usturoi necuratati 1 lingura sare grunjoasa 400 g
rosii mici 150 g masline 1/4 lingurita rozmarin Mod de preparare: Se
incinge cuptorul. Se pun cartofii in tava aragazului, se adauga uleiul,
sucul de lamaie, usturoiul si sarea si…
Read more »
Read more »
Tarta cu legume
5 May 2010
Ingrediente: 350 g aluat tarta 50 g unt 50 g faina 150 ml vin alb 450
ml supa legume din cuburi 2 galbenusuri 2 linguri ulei 225 g cepe mici,
taiate pe jumatate 3 catei usturoi pisati 225 g praz taiat rondele 50 g
mazare 175 g rosii mici taiate sferturi 150 ml frisca…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu rosii si mozarella
5 May 2010
Ingrediente: aluat pentru 8 tarte mici 2 linguri ulei 1 ceapa taiata
solzisori 2 catei usturoi 1 ardei gras taiat fin 175 g rosii mici taiate
pe jumatate 75 g masline fara samburi 100 g mozarella taiata cubulete 3
oua batute 150 ml lapte 2 linguri busuioc verde Mod de preparare: Se
incinge cuptorul.…
Read more »
Read more »
Fenicul cu salata de cartofi
5 May 2010
Ingrediente: 4 oua fierte tari 1 bulb fenicul 3 linguri ulei 1 catel
usturoi 450 g cartofi noi 100 g rosii mici taiate felii 1 lingura suc de
lamaie 2 lingurite mustar 1-2 linguri vin Mod de preparare: Se taie pe
lungime feniculul, se unge cu 2 linguri de ulei si cu usturoiul pisat.…
Read more »
Read more »
Rosii umplute
5 May 2010
Ingrediente: 6 rosii mari 2 linguri ulei 1 ceapa mare tocata marunt 1
ardei gras taiat marunt 100 g orez 175 ml concentrat vegetal fierbinte 1
lingura menta tocata 2 linguri coriandru tocat 2 linguri patrunjel
tocat 1 lingura oregano Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se taie
partea superioara a rosiilor si se…
Read more »
Read more »
Musaca de legume cu sos de ciuperci
5 May 2010
Ingrediente: 200 g morcovi 600 g cartofi 250 g spanac 330 g mazare 50 g
ceapa taiata marunt 1 legatura patrunjel verde tocat 50 g unt 15 g
pesmet 25 g cascaval ras sare piper condimente sos ciuperci Mod de
preparare: Cartofii se fierb in coaje, se curata si se taie felii.
Morcovii se…
Read more »
Read more »
Oua in sos de vermut
5 May 2010
Ingrediente: 8 oua fierte tari 25 g unt 1+1/2 lingurita pudra de mustar
25 g faina 2 linguri vermut 375 ml lapte 1 lingurita tarhon uscat fire
de marar Mod de preparare: Se topeste untul, se incorporeaza pudra de
mustar si faina. Se adauga treptat vermutul si laptele, amestecand
continuu pana ce sosul se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Beachcomber (video)
5 May 2010
Ingrediente: 2 tsp caster sugar 1 lime wedge 50 ml light rum 1 tsp
maraschino liqueur 1 tsp cherry brandy 15 ml lime juice Ice cubes 1
saucer 1 cocktail glass 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the
strainer doesn’t contain one) Cum se prepara Cocktail Beachcomber
Read more »
Read more »
Pasta de sunca
5 May 2010
Ingrediente: 200 g şuncă 200 g unt 30 g coniac 1 g piper sare Mod de
preparare: Se alege şuncă slabă şi se trece de două ori prin maşina de
tocat (a doua oară se trece prin sila deasă). Se amestecă bine cu
untul, care mai înainte a fost lăsat la cald pentru…
Read more »
Read more »
Pasta de ficat
5 May 2010
Ingrediente: 300 g ficat 100 g unt 250 g ceapa 30 g coniac 1 g piper
sare Mod de preparare: Se opăreşte ficatul, apoi se înăbuşe intr-un
vas acoperit, in unt sau untură, avind grijă să nu se usuce (cine
doreşte poate să înăbuşe ficatul împreună cu ceapa). După ce s-a răcit,
se…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete si boabe de fasole
4 May 2010
Ingrediente: 450 g vinete curatate si taiate felii 2 lingurite sare 6
linguri ulei 2 cepe mari taiate fasii 1 catel usturoi pisat 1 dovlecel
curatat si taiat felii subtiri 400 g boabe fasole (conserva) 400 g rosii
taiate marunt 1 lingura bulion 300 ml iaurt -2 oua batute 1/4 lingurita
nucsoara 125 g…
Read more »
Read more »
Carnaciori Glamorga
4 May 2010
Ingrediente:
50 g unt 1 praz taiat in bucatele 1 lingurita mustar 175 g cascaval ras
225 g miez de paine 1 ou batut 2 lingurite salvie uscata 2 linguri
lapte 4 linguri parmezan ras 4 linguri ulei Mod de preparare: Se topesc
25 g unt si se caleste prazul timp de 6-8 minute. Se…
Read more »
Read more »
Burgheri vegetali
4 May 2010
Ingrediente: 3 linguri ulei 350 g cartofi taiati cuburi 1 ceapa tocata
350 g radacina telina rasa 1 lingura seminte chimion zdrobite 2 oua 1
lingura unt 2 linguri alune 350 g pesmet 1 lingura coriandru Mod de
preparare: Se incinge 1 lingura ulei si se prajesc cartofii si ceapa
timp de 5-6 minute.…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume
4 May 2010
Ingrediente: 75 g unt 1 ceapa mare tocata 3 1,1 kg legume (morcovi,
pastarnac, cartofi, gulii) taiate cuburi 2 linguri faina 450 ml
concentrat vegetal 425 g rosii conserva taite marunt Mod de preparare:
Se topesc 25 g unt si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga legumele si
se presara faina. Se inabuse…
Read more »
Read more »
Conopida cu branza la cuptor
4 May 2010
Ingrediente: 1 conopida mijlocie 40 g unt 3 linguri rase faina 300 ml
lapte 100 g branza maruntita sare piper Mod de preparare: Se rupe
conopida in buchete mai mici si se opareste in apa clocotita, pana cand
incepe sa se inmoaie. Se scurge si se pune intr-un vas termorezistent.
Se topeste untul, se…
Read more »
Read more »
Ghiveci (Ratatoullie)
4 May 2010
Ingrediente:
4 linguri ulei 1 ceapa taiata pestisori 2 ardei grasi taiati felii 5
dovlecei taiati felii 1 lingura cimbru 1 catel usturoi zdrobit 5 rosii
proaspete 2 linguri bulion Mod de preparare: Se incinge uleiul intr-o
cratita. Se caleste ceapa si ardeii timp de 5 minute. Se adauga
dovleceii, 1/2 din cimbru si usturoiul.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de ness
4 May 2010
Ingrediente:
6 ouă 140 g zahăr 140 g nucă măcinată 4 linguri făină 1 plic praf de
copt Pentru cremă: 300 g unt sau margarină 140 g zahăr pudră 3
gălbenuşuri 2 linguri de ness 150 g nucă prăjită Pentru glazură: 100 g
ciocolată de menaj 70 g zahăr Mod de preparare blat: Baţi albuşurile…
Read more »
Read more »
Ciorba de aripioare
4 May 2010
Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 5 l apă 3 ardei graşi verzi 3 ardei
roşii 6 morcovi mijlocii 3 cepe mari condimente după gust 1/2 l borş
sau moare de varză 1/2 kg smântână 1 legătură pătrunjel ulei sare
piper Mod de preparare: Cureţi si ardeii, ceapa şi pătrunjelul, apoi
le tai…
Read more »
Read more »
Praz cu rosii
4 May 2010
Ingrediente: 800 g praz 1 lamaie 4 linguri suc lamaie 3 linguri apa 450
g rosii 1 lingurita zahar ulei sare piper Mod de preparare: Se taie
prazul in bucati de 5 cm. Se pune intr-o cratita impreuna cu lamaia,
sucul de lamaie si apa. Se acopera cu hartie pergament si se fierbe 10…
Read more »
Read more »
Lasagne vegetale
4 May 2010
Ingrediente: 75 g unt 50 g faina 750 ml lapte 100 g branza Mascarpone 1
kg spanac 1/4 lingurita nucsoara 50 g parmezan ras 400 g ciuperci 500 g
praz taiat rondele 2 catei usturoi zdrobiti -10-12 rosii din conserva
taiate felii subtiri 250 g foi lasagne 70 g lamele migdale Mod de…