Retete de Paste:
Fasole verde cu oua la cuptor
26 April 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 4 ouă 1 legătură pătrunjel 1 legătură
frunze de ţelină 1 lingură făină 50 ml ulei 5 roşii potrivite 200 g
smântână sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în
apă cu sare. O scurgi şi o laşi să se răcească, într-o cratiţă, aşezi…
Read more »
Read more »
Ouă medalion
26 April 2010
Ingrediente: ouă cartofi şuncă castraveciori acri maioneza muştar piper
aspic salată verde sau pătrunjel verde Mod de preparare: Se prepară
ochiuri la capac, avînd grijă să fie moi şi rotunde. Separat se
pregăteşte o salată în proporţie de 1 kg cartofi fierţi în coajă,
curăţaţi şi după ce s-au răcit, tăiaţi în fidea,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu blat de biscuiti
25 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg biscuiţi populari 200 ml lapte rece un plic cu
cremă de prăjituri 1 pliculeţ cu zahăr vanilat esenţă de rom (sau
vanilie, în funcţie de crema de tort) puţină frişca 2-3 fructe de sezon
pentru decor Mod de preparare: Tapetezi o tavă mai înaltă cu celofan
şi aşezi un prim…
Read more »
Read more »
Ouă puişori
25 April 2010
Ingrediente: ouă pastă de ficat unt sare sos alb sau de maioneză zahăr
ars piper migdale salată a la rus Mod de preparare: Se aleg ouă mai
mari, se fierb, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. Se taie
puţin la capătul mai gros, în aşa fel ca fiecare ou…
Read more »
Read more »
Jamie, ministrul hranei sanatoase (video)
25 April 2010
Prajitura cu fructe
25 April 2010
Ingrediente: 2 ouă 1 cană cu zahăr 1 praf de sare 1/2 cană cu ulei 1
cană lapte 2 căni (pline, cu vârf) cu făină 1 praf de copt nestins coajă
de lămâie un plic cu zahăr vanilat esenţă de rom fructe fără sâmburi
Mod de preparare: Amesteci zahărul cu cele două ouă,…
Read more »
Read more »
Budinca de spirale cu branza dulce
25 April 2010
Ingrediente: o pungă de spirale 1/4 kg brânză de vaci 2 ouă un pliculeţ
cu zahăr vanilat zahăr după gust stafide o piersică şi o prună pentru
decor Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase şi le laşi să se
scurgă foarte bine. Intre timp pregăteşti amestecul de brânză de vaci,
pe care o…
Read more »
Read more »
Ouă portugheze
25 April 2010
Ingrediente: roşii legume sare piper maioneză măsline raci ardei graşi
ouă heringi Mod de preparare: Se aleg roşii mai cărnoase şi mai
coapte. Se opăresc, se curăţă de pieliţă, se scot seminţele şi se taie
în bucăţele. Se amestecă apoi cu salată de legume, se sărează şi se
piperează mai mult. Se aranjează…
Read more »
Read more »
Cum s-a transformat Jamie Oliver din bucătar în milionar
25 April 2010
Jamie Oliver are o avere estimată la 65 milioane lire sterline
Simpaticul britanic, pe care televiziunea l-a transformat într-un star, a
dat lovitura: a intrat anul acesta atât în topul bogaţilor, cât şi în
cel al filantropilor Bucătarul alimentaţiei sănătoase, Jamie Oliver, a
fost inclus în premieră în Topul 1000 al celor mai bogaţi…
Read more »
Read more »
Clatite cu branza
25 April 2010
Ingrediente: 1 pahar de lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1
cană făină 1 praf de sare ulei Umplutură: 1 ceaşcă lapte 3 linguri griş
300 g telemea de oaie 2 ouă 4 linguri de zahăr Mod de preparare:
Pregăteşti clătitele din ingredientele bine amestecate, apoi le prăjeşti
în…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie
25 April 2010
Ingrediente: varză roşie sare sare de lămîie ulei oţet Mod de
preparare: Se alege varză roşie mică şi cu foi subţiri. Se taie în două,
apoi se toacă foarte mărunt (fidea). Se presară cu sare, se freacă, se
lasă să stea o oră, apoi se stoarce bine în mîini. Se adaugă puţină
sare…
Read more »
Read more »
Salată de praz
25 April 2010
Ingrediente: praz maioneză muştar piper sare Mod de preparare: Partea
albă a firului de praz se taie în felii subţiri şi se amestecă cu
maioneză, la care se adaugă muştar, sare şi piper. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu piept de pasare
24 April 2010
Dezosezi un piept sau doi de pasăre, dai carnea prin maşina de tocat
împreună cu 2 cepe. In compoziţia, obţinută pui un pic de piper măcinat.
Separat, căleşti în puţin ulei o ceaşcă de orez cu o ceapă mică dată pe
râzătoare, apoi le adaugi peste compoziţia de came şi omogenizezi bine.
Umpli ardeii…
Read more »
Read more »
Ardei capia cu usturoi
24 April 2010
Ingrediente: 1 kg ardei capia roşu 2 ardei iuţi 8 căţei de usturoi 250
ml oţet de 9 grade 25 g zahăr 1 lingură cu boabe de muştar sare
grunjoasă Mod de preparare: Opăreşte ardeii iuţi în 500 ml apă şi 4
linguri cu sare aproximativ 5 minute. Pune într-un lighenaş ardeii capia
curăţaţi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis (video)
24 April 2010
Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml pineapple juice 15 ml crème de
cassis Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one), or small sieve 1 cocktail glass Cum se
prepara Cocktail Pineapple Rum Cassis
Read more »
Read more »
Friptura cu sos de rosii
24 April 2010
Ingrediente: 2 piepţi de pui sare piper condimente maghiran Pentru sos
şi garnitură ai nevoie de: 5 roşii bine coapte ulei smântână unt o cutie
de ciuperci pătrunjel felii de roşii şi ardei pentru decor Mod de
preparare: Tai carnea în jumătate ca să-ţi iasă patru porţii, o
condimentezi şi o dai la…
Read more »
Read more »
Salata de lăptuci I
24 April 2010
Ingrediente: lăptuci sos vinegretă zahăr usturoi (facultativ) Mod de
preparare: Se alege salată tînără şi proaspătă, care după ce au fost
îndepărtate primele foi groase şi pătate, se taie în lung în 4 sau 6.
Dacă este prea tînără şi nu are încă miez, nu se mai taie în lung, ci se
alege…
Read more »
Read more »
Dovlecei moldovenesti
24 April 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei mici, fără seminţe 100-150 g caşcaval (sau
telemea, sau brânză de burduf) 100-200 ml smântână 2 ouă 3 linguri făină
piper pesmet mărar sare unt sau margarină roşii şi ardei Mod de
preparare: Speli dovleceii şi îi pui întregi şi necurăţaţi la fiert,
pentru 10 minute. Ii tai apoi înjumătăţi,…
Read more »
Read more »
Pachetele de vinete cu piept de pui
23 April 2010
Ingrediente: 2-3 piepţi de pui 2 vinete roşii caşcaval sare piper
făină ulei Mod de preparare: Tai pe lungime felii late de 2 cm din
pieptul de pui şi le condimentezi cu sare, piper sau cu condimente
speciale pentru pui. Apoi le pui la prăjit câteva minute până devin
albe. Le scoţi şi…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de berbec
23 April 2010
Ingrediente: 500 g carne berbec 1 cană orez 3-4 roşii 2 cepe 2 ardei
graşi sare piper ulei pătrunjel verde oţet 1 cub condimente Mod de
preparare: Carnea porţionată o fierbi în apă cu sare şi oţet, apoi o
laşi să se scurgă. Căleşti ceapa tăiată mărunt şi adaug orezul spălat.
Torni apoi…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu maruntaie
23 April 2010
Ingrediente: 1 pahar lapte 2 ouă 1/2 l apă minerală 1 lingură zahăr 1
cană făină 1 praf de sare ulei Umplutura: ficat, inimă şi rinichi de
porc (toate să cântărească 500 g) 200 g ciuperci 2 cepe 2 ouă 2-3
linguri suc de roşii sare piper caşcaval smântână Mod de preparare:
Amesteci toate…
Read more »
Read more »
Sarmale in frunze de hrean
23 April 2010
Ingrediente: frunze de hrean 500 g carne de porc 2 oua 1/2 cană de orez
1 lingură bulion 2 cepe 2 morcovi 1/2 kg roşii ulei 1 legătură
pătrunjel 1 legătură’mărar sare piper Mod de preparare: Speli frunzele
de hrean, le opăreşti în apă cu sare sau borş, apoi le scoţi cu grijă…
Read more »
Read more »
Salata de pepene galben
23 April 2010
Ingrediente: 1 pepene galben mai mare 4 piersici 2 mere 2 pere 1 cană
cu boabe de struguri 300 g zahăr pudră 300 g frişcă Mod de preparare:
Pepenele, piersicile, merele şi perele, curăţate de coajă şi seminţe, le
tai cubuleţe şi le amesteci cu boabele de struguri. Le pui apoi în
salatieră,…
Read more »
Read more »
Carne cu ciuperci si sos alb
23 April 2010
Ingrediente:
4-6 felii de carne bătute ca pentru şniţel câteva fire de tarhon verde 3
cepe 500 g ciuperci 150 ml ulei 3 linguri smântână sare piper sucul de
la o lămâie Mod de preparare: Toci mărunt tarhonul, ceapa, picioruşele
ciupercilor şi le căleşti puţin la foc mic, în jumătate din cantitatea
de ulei.…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu peste marinat
23 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 250 g peşte marinat sare piper o
ceapă 100 ml ulei condimente Mod de preparare: Cureţi fasolea verde, o
speli bine şi o tai bucăţi de un centimetru lungime. Intre timp pui apa
la fiert şi când începe să clocotească adaugi fasolea tăiată şi o laşi
până se…
Read more »
Read more »
Mancarica rece de iepure
23 April 2010
Ingrediente: carne de iepure mirodenii pentru baiţ 1,5 kg ceapă 300 g
măsline sare piper Mod de preparare: Cu o zi înainte de a pregăti
carnea de iepure o pui să se frăgezească într-un baiţ pe care-l faci
din: 2 părţi oţet, o parte vin şi o parte apă, în care vei adăuga…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Lord And Lady (video)
22 April 2010
Ingrediente: 50 ml dark rum 25 ml Tia Maria ice cubes 1 25ml/50ml shot
measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1
cocktail glass Cum se prepara Cocktail Lord And Lady
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu piept de curcan
22 April 2010
Ingrediente: 3-4 dovlecei pentru umplut şi alţi 2 pentru sos 1 piept de
curcan 1 ceapă o felie de pâine înmuiată în lapte sau apă 1 ou 100 g
caşcaval câte o legătură de mărar si pătrunjel smântână sare şi piper
după gust Mod de preparare: Desprinzi cu un cuţit bine ascuţit carnea…
Read more »
Read more »
Bame cu carne
22 April 2010
Ingrediente: 500 g carne 500 g bame ulei borş sau oţet o lingură bulion
sau 4 roşii un păhărel de vin sare Mod de preparare: Tai carnea în
bucăţi potrivite şi le prăjeşti în ulei, adaugi 2 căni de apă şi o
fierbi înăbuşit, între timp cureţi bamele de codiţe, le opăreşti cu…
Read more »
Read more »
Pui cu struguri prajiti
22 April 2010
Ingrediente: piept de pui 60 g caşcaval prosciutto crudo cognac 200 ml
smântână 10 g unt struguri ulei de măsline 1 linguriţă condimente tarhon
sare şi piper Mod de preparare: Dezosează pieptul de pui şi crestează
carnea în mijloc, să intre acolo bunătate de umplutură. Taie o felie de
1 cm de caşcaval…
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu ardei gras
22 April 2010
Tai puiul în bucăţi pe care le înăbuşi cu grăsime împreună cu o ceapă
tăiată mărunt. Adaugi 10-12 ardei graşi tăiaţi fâşii, apoi o linguriţă
de făină şi sare şi-i laşi să fiarbă înăbuşit. Când ardeii s-au înmuiat,
pui câteva roşii tăiate în sferturi, 2- 3 căţei de usturoi şi pătrunjel
tocat mărunt. Mai…
Read more »
Read more »
Varza alba picanta
22 April 2010
Ingrediente: căpăţână de varză nouă 1 ceaşcă de lapte 1 lingură făină
sare cimbru mărar piper 1 linguriţă oţet Mod de preparare: O căpăţână
de varză proaspătă o tai fideluţă şi , o pui la fiert cu puţină sare şi
apă cât s-o acopere. Amesteci mereu şi mai pui apă dacă mai e…
Fasole verde cu smantana si patrunjel
22 April 2010
Ingrediente: 4 cepe 1/2 kg fasole verde fideluţă 1 ceaşcă ulei roşii
200 g smântână 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Toci ceapa
mărunt, o căleşti în ulei, pui apoi fasolea verde, adaugi apă cât s-o
acopere şi le laşi pe foc mic până scade apa. Roşiile le dai prin
răzătoarea mare…
Read more »
Read more »
Supa – crema de legume la rece
22 April 2010
Ingrediente: 1 ceapă mare 2 dovlecei 2 ardei graşi 3-4 căţei de usturoi
8 roşii frunze de ţelină 4 linguri de ulei 1 lingură oţet de mere piper
4 felii de pâine 1 linguriţă de condimente Mod de preparare: Speli
bine legumele şi tai mărunt ceapa, dovleceii, ardeii, frunzele de
ţelină, opăreşti roşiile,…
Read more »
Read more »
Supa de porumb verde
22 April 2010
Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă
2 pahare lapte 1 lingură margarină 1 lingură făină 1 ou sare 1/2
linguriţă mărar tocat Mod de preparare: Cu un cuţit bine ascuţit tai
boabele crude de porumb de pe coceni. Pui la fiert cocenii împreună cu
ceapa…
Read more »
Read more »
Farfalle cu şuncă si varză
22 April 2010
Ingrediente:
250 g farfalle (fundiţe) sare 800 g varză proaspătă 1 ceapă 2 linguri
de unt 2 linguriţe de zahăr 4 linguri de oţet din vin 150 g şuncă de
Praga feliată piper un pic de chimen şi de coriandru 2 gălbenuşuri 2 ouă
200 g smântână 1 lingură de amidon 200 ml lapte nucşoară…
Read more »
Read more »
Spaghetti integrale cu somon afumat şi rucola
22 April 2010
Ingrediente: 400 g spaghetti din faină integrală 1 ardei iute verde 1
căţel de usturoi 1 legătură de rucola 80 ml ulei de măsline 2 linguri de
zeamă de lămâie 400 g somon afumat 2 linguri de seminţe de pin nucşoară
sare şi piper Mod de preparare: Fierbi pastele din făină integrală
în…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe
21 April 2010
Ingrediente: fasole uscată ceapă oţet ulei piper sare pătrunjel verde
Mod de preparare: Se fierbe fasolea boabe (de preferinţă cu bobul
mare), se scurge, se lasă să se răcească, apoi se pune într-o
salatieră. Se adaugă ceapă tăiată foarte subţire, oţet, ulei, piper şi
sare după gust. Se amestecă bine şi se presară…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu sos vinegretă
21 April 2010
Ingrediente: dovlecei sare sos vinegretă Mod de preparare: Se aleg
dovlecei mici şi proaspeţi care, după ce au fost curăţaţi, se pun la
fiert cu apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se scurg şi se răcesc
în apă rece. Dacă dovleceii sînt mai mari, se taie în jumătăţi sau în
sferturi.…
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci cu usturoi
20 April 2010
Ingrediente: ciuperci sare de lăniîie ulei piper sare mărar zeamă în
care au fiert ciupercile usturoi Mod de preparare: Se aleg ciuperci
mici, tinere şi albe, care se spală bine în mai multe ape. Se fierb în
apă clocotită, în care s-a adăugat sare şi un vîrf de cuţit de sare de
lăniîie,…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti
20 April 2010
Ingrediente: 4 castraveţi potriviţi 100 g ulei 50 g oţet 1 legătură
mărar sare piper Mod de preparare: Se curăţă de coajă castraveţii
tineri şi proaspeţi. Se taie în felii subţiri, se pun într-un castron şi
se amestecă cu un sos preparat din ulei, oţet, mărar tăiat mărunt,
piper şi sare după gust.…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi
19 April 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g maioneză 100 g smîntînă piper sare
muştar Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se
lasă să se răcească, apoi se taie în rondele. Se amestecă cu maioneză,
la care s-a adăugat muştar, smîntînă, piper şi sare. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Vinete pane
19 April 2010
Ingrediente: 1,5 kg vinete 100 g făină 3 ouă 100 ml ulei 150 g pesmet
sare Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai
în felii groase de 3 cm. Le presari apoi cu puţină sare, le treci prin
făină, ou şi pesmet apoi le prăjeşti pe ambele părţi în…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole in sos de vin
19 April 2010
Ingrediente: 1 pui (aproximativ 1 kg) 1 kg fasole verde sau galbenă 1
pahar ulei 1 ceapă (e mai gustoasă pentru acest fel) sare boia 1 lingură
făină 100 g smântână 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de vin pătrunjel
Mod de preparare: Puiul îl fierbi sau îl prăjeşti după caz şi dietă.…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi
19 April 2010
Ingrediente: 10 ardei 3 linguri ulei 1 lingură oţet piper sare Mod de
preparare: Se aleg ardei graşi, mari şi bine copţi, care se coc pe
grătar sau pe o plită încinsă bine (ardeii copţi în cuptor devin moi).
Se coc bine pe toate părţile, fără să se ardă. După ce s-au copt,…
Read more »
Read more »
Gem de rabarbar cu nuci
18 April 2010
Ingrediente: 3 kg de tulpini de rabarbăr (i se mai spune rubarbă sau
revent) 1,5 kg ce zahăr 200 g nucă tăiată mărunt Mod de preparare:
Speli bine tulpinile de rabarbăr, cureţi pieliţa de pe tulpină şi le tai
cubuleţe de circa 1,5 cm. Zahărul îl pui într-o cratiţă suficient de
mare în…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu sos picant
18 April 2010
Căleşti 1 ceapă tocată mărunt şi 2 căţei de usturoi zdrobiţi în 2
linguri de ulei ţ timp de 5 minute, până se înmoaie. Adaugi 1 linguriţă
de boia de ardei iute, 400 g roşii tăiate cubuleţe şi 1 lingură de
bulion. Potriveşti de sare şi piper şi le fierbi la foc mic până…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu maioneza
18 April 2010
Iei
2-3 dovlecei mai mari, îi cureţi de coajă şi de sâmburi, îi razi pe
răzătoarea mai maie şi îi pui la fiert. Când sunt moi îi scoţi şi îi
scurgi foarte bine. Faci o maioneză din 2 gălbenuşuri (unul fiert ş unul
crud), ulei, muştar, sare, zeamă de lămâie. Cureţi şi aureşti în ulei…
Read more »
Read more »
Ciulama de dovlecel
18 April 2010
Cureţi un dovlecel mai mare de coajă şi seminţe. Il tai cuburi şi îl
pui la fiert cu apă şi puţină sare. Când a fiert, îl strecori şi îl
pasezi bine. îl amesteci cu 3-4 linguri de făină şi subţiezi compoziţia
cu 500 ml lapte dulce. Separat căleşti în ulei 2 cepe tăiate mărunt…
Read more »
Read more »
Salată de andive simpla
18 April 2010
Ingrediente: 600 g andive 1 lămiie 4 linguri de ulei piper sare Mod
de preparare: Se aleg andive albe (cele cu frunze verzi sînt amare), li
se taie rădăcina şi cu vîrful unui cuţit se curăţă frunzele de puncte
negre (atunci cînd există). Se taie andivele in lung pentru a desface
toate foile…
Read more »
Read more »
Prajitura cu suc de rosii
18 April 2010
Pentru foi: 10 linguri suc de roşii 10 linguri ulei 10 linguri zahăr 1
linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 400-500 g făină 2 ouă Mod
de preparare: Pregăteşti o cocă potrivită pe care o împărţi in 4 foi pe
care le coci pe dosul tăvii tapetate cu făină. Pentru cremă: 1…
Read more »
Read more »
Salată de buchet de legume II
18 April 2010
Ingrediente: sparanghel fasole verde mazăre verde carote sos vinegretă
Mod de preparare: In centrul unui platou rotund se aranjează o legătură
de sparanghel, fiert in prealabil şi asortat in aşa fel încît să rimlnă
nutnai partea fragedă. Sparanghelul se aşază cu virfurile în sus,
astfel ca firul din centru să fie mai înalt,…
Read more »
Read more »
Salată de buchet de legume I
17 April 2010
Ingrediente: diferite legume sos vinegretă Mod de preparare: Se poate
aranja un platou cu diferite legume fierte şi crude, intercalate în aşa
fel, încît să prezinte un aspect cît mai plăcut. In centrul unui platou
oval se aranjează cîteva buchete de conopidă fiartă, in stingă şi in
dreapta felii de sfeclă fiartă, iar…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu cimbru
17 April 2010
Ingrediente: cartofi noi ulei cimbru mujdei de usturoi supă de găină
Ingrediente: Cartofii îi cureţi, îi tai rondele şi îi căleşti în ulei
fierbinte împreună cu cimbrul şi mujdeiul de usturoi şi presari sare şi
piper după gust. Adaugi supa de găină şi laşi să fiarbă la foc potrivit
până se înmoaie cartofii.…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smantana si carne de porc
17 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 2 kg fasole verde 2 linguri unt 1
legătură pătrunjel 1 ceaşcă mare de smântână 1 legătură de mărar 1
lingură de făină 2 legături de ceapă sare şi piper Mod de preparare:
Intr-o cratiţă pui untul să se topească şi apoi carnea tăiată cubuleţe.
Adaugi ceapa…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei
17 April 2010
Ingrediente: 1 l apă 1/2 l lapte 5 dovlecei mici 2 linri guri griş 2
cuburi unt 4 linguri smântână mărar tocat sare Mod de preparare:
Dovleceii curăţaţi îi tai cubuleţe şi îi fierbi până se înmoaie. Ii
pasezi şi îi pui în apa în care au fiert, apoi îi dai din nou…
Read more »
Read more »
Afinata
17 April 2010
Ingrediente: 5 kg afine 3 kg zahăr 5 l alcool (cât mai tare) Mod de
preparare: Pui afinele într-un borcan, presari peste zahărul şi le laşi
la rece o săptămână. Torni alcoolul peste, scuturi un pic borcanul şi îl
aşezi într-un loc răcoros pentru 40 de zile, agitându-l din când în
când. După…
Read more »
Read more »
Placinta cu carne
17 April 2010
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă din comerţ 1 kg carne (care poate
fi 1/2 kg carne de porc, 3/2 kg carne de vită sau pipote de pui) 1
pachet de margarină 5-6 ouă 3-4 linguri smântână 1 căniţă apă minerală
1-2 legături mărar 4-5 cepe potrivite câteva boabe de piper 2-3 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Papanasi fierti
17 April 2010
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 1 ou 2 linguri de griş 1 lingură de
zahăr Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele. Pui într-o oală
apă cu sare la fiert. Pui compoziţia cu linguriţa în apa care fierbe.
Papanaşii sunt gata când s-au ridicat deasupra. Nu îi fierbi cu focul
prea puternic, deoarece…
Read more »
Read more »
Somn umplut cu ciuperci
17 April 2010
Ingrediente: un somn de aproximativ 2 kg o cutie ciuperci 1 ou 2 cepe 1
linguriţă pesmet 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion un pahar de vin
alb condimente de peşte sare piper 2-3 foi de dafin o ceaşcă de apă
cimbru 2-3 căţei de usturoi ulei Mod de preparare: Cureţi somnul şi…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu sos vinegretă
17 April 2010
Ingrediente: conopidă sos vinegretă Mod de preparare: Se fierbe
conopida, se răceşte şi se desface în bucheţele mici. Se pune într-o
salatieră, turnindu-se deasupra un sos vinegretă. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Conopida cu sos alb
17 April 2010
Ingrediente: 1 kg conopidă 50 g unt 2 linguri făină 6-700 ml lapte 200 g
caşcaval sare piper alb măcinat mărar 1/2 dintr-un ardei salată verde
Mod de preparare: Pui apă cu sare la fiert şi când clocoteşte adaugi
conopida desfăcută în bucheţele. O fierbi numai 3 minute. O scoţi şi o
aşezi…
Read more »
Read more »
Salată de pasăre cu mere
17 April 2010
Ingrediente: 200 g carne de pasăre 1 kg cartofi 100 g mere 100 g ţelină
200 g maioneză 50 g muştar 50 g coniac 2 g piper 100 g aspic sare ouă
fierte tari Mod de preparare: Se taie ca fideaua cartofii fierţi şi
curăţaţi, merele curăţate, ţelina crudă şi carnea de pasăre…
Coroana de orez
17 April 2010
Ingrediente: 1 cană de orez 2 căni de supă 100 g caşcaval ras 1 fir de
ceapă verde 1 cutie de ciuperci 2-3 linguri bulion 1 legătură pătrunjel
1 morcov ulei sare piper Mod de preparare: Căleşti orezul în ulei
câteva minute, apoi adaugi supa şi-l laşi să fiarbă. După ce a fiert…
Read more »
Read more »
Musaca de clatite si carne de vitel
17 April 2010
Ingrediente: 7-8 clătite 500 g carne de vită 3-4 cepe 2 linguri ulei 2
ouă verdeaţă nucşoară 2 linguri smântână Mod de preparare: Carnea
tocată o înăbuşi cu ceapa tăiată mărunt în 2 linguri de ulei, o treci
încă o dată prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu 2 ouă, verdeaţa
tăiată,…
Read more »
Read more »
Cornuri cu parizer si telemea
17 April 2010
Ingrediente: 1 kg făină 400 ml lapte 1 pacheţel drojdie 100 ml ulei 2
ouă 1 linguriţă sare Pentru umplutură: 500 g parizer 250 g telemea 1 ou
piper Mod de preparare: Faci o maia din drojdie şi o ceaşcă lapte şi o
laşi să crească puţin. O adaugi peste făină, apoi pui…
Read more »
Read more »
Supa de mere
17 April 2010
Ingrediente: 1/5 kg mere 11 apă 2 linguri de făină 100 g zahăr tos
coajă de lămâie Mod de preparare: Tai merele în felioare potrivit de
groase şi le pui în apă împreună cu coaja de lămâie. Le laşi să se
fiarbă bine, le treci prin sită, iar piureul rezultat îl pui la…
Read more »
Read more »
Mazare cu pui
17 April 2010
Ingrediente: 1 pui 1 kg mazăre 2-3 linguri făină 3 linguri bulion 1
legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare: Căleşti în ulei puiul
tăiat bucăţi potrivite, apoi adaugi mazărea şi 2 căni cu apă. Le laşi
să fiarbă, apoi pui bulionul şi făina desfăcută în apă. Potriveşti de
sare şi piper…
Read more »
Read more »
Fasole la cuptor
16 April 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc fiartă 100 g untură 4-5 roşii sau 100 g
bulion 500 g cartofi cruzi tăiaţi felii 1 kg fasole fiartă 1 linguriţă
sare piper o legătură mărar şi una de pătrunjel Mod de preparare:
Pregăteşti o tavă de la cuptor, o ungi cu utură şi pui un…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole pastai galbena
16 April 2010
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 1 legătură de ceapă verde 2 ardei graşi
1 kg roşii de gătit ulei 2 linguri de făină 1 gălbenuş o jumătate de
legătură de mărar, la fel de pătrunjel 100 g smântână Ingrediente:
Cureţi, speli şi tai în bucăţele mai mici păstăile de fasole şi le pui…
Read more »
Read more »
Taitei cu masline
15 April 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1
ardei verde 1/2 kg roşi decojite şi tăiate felii mici sare piper 1/2 kg
melcişori ( ssu tăieţei laţi sau spaghete) verdeaţă Mod de preparare:
Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece şi le fierbi 5 minute,
după care le…
Read more »
Read more »
Bors de sfecla
15 April 2010
Ingrediente: 750 ml apă 1 sfeclă mijlocie 2-3 cartofi 1 ceapă mică
pătrunjel cimbru după gust 3/2 l borş Mod de preparare: Cureţi sfecla,
o tai tăieţei şi o laşi 5 minute cu puţină sare. O storci uşor şi o pui
la fiert cu ceapa tăiată mărunt. După ce s-a înmuiat adaugi cartofii…
Read more »
Read more »
Omleta cu cartofi fierti
15 April 2010
Spală bine cartofii şi pune-i la fiert cu tot cu coajă. După ce s-au
fiert, îi cureţi şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mari. Separat baţi
bine ouăle, amesteci cu cartofii, adaugi sare şi piper şi torni omleta
în tigaia cu uleiul încins. Dacă vrei, la masă poţi servi omleta cu
brânză telemea…
Read more »
Read more »
Rulada de ficat
15 April 2010
Ingrediente: 1 kg carne 200 g ficat 1 felie de pâine 1 ou frunze de
pătrunjel 3 cepe ulei 1 ceaşcă zeamă de carne 1 păhărel vin alb 2
linguri smântână sare Mod de preparare: Alegi carnea bucată întreagă,
de sub coaste. O baţi bine cu ciocanul de şniţele fără s-o rupi şi…
Read more »
Read more »
Salata norvegiana
15 April 2010
Ingrediente: 5 ouă 150 g telemea (de vaci, de oaie după preferinţă) 200
g smântână o lămâie mică un castravete crud (iarna merge şi cel acru)
3-4 roşii 2 mere 50 g miez nucă (sau alune) o ţelină mică (sau 1/2
dintr-o ţelină mare) o salată verde pentru decor Mod de preparare:
Cureţi…
Read more »
Read more »
Ciorba de praz cu bors
15 April 2010
Ingrediente: 2 fire de praz o morcov păstârnac 1/2 litru borş leuştean
roşii din sticlă Mod de preparare: Cureţi prazul şi-l tai rondele,
ceapa mărunt, morcovul îl treci pe răzătoarea mare iar păstârnacul îl
tai bucăţele mici. Pui toate legumele să se călească puţin în ulei şi
când au devenit sticloase torni apă…
Read more »
Read more »
Supa de mere
15 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg mere coajă de lămâie 1 l apă 60 g făină de amidon
100 g zahăr tos Mod de preparare: Speli merele, le cureţi şi le tai în
felii. Fiecare felie o cureţi de seminţe şi căsuţa lor. Pui feliile în
apă împreună cu coaja de lămâie, lăsându-le să fiarbă la…
Read more »
Read more »
Jamie, Ministrul hranei sanatoase (video)
15 April 2010
Jamie Oliver – Ministrul hranei sanatoase I
Read more »
Read more »
Gem de cirese albe
15 April 2010
Speli şi cureţi de sâmburi cireşele bine coapte. Zahărul îl pui într-o
cratiţă suficient de mare în care vei face gemul şi torni deasupra lui 1
pahar de apă. Pui pe foc şi laşi să fiarbă puţin, până se dizolvă bine
zahărul. Apoi adaugi fructele. Gemul îl fierbi cu tablă dedesubt, pe
ochiul de…
Read more »
Read more »
Budinca de varza noua cu ciuperci
15 April 2010
Ingrediente: 1 varză nouă (cam de 1 kg) 100 g unt 6 ouă 1 cutie
ciuperci sare piper mărar ceapă verde Mod de preparare: Varza o tai în
patru şi o fierbi în apă cu sare. După ce s-a răcit, o tai fideluţă,
adaugi 3 gălbenuşuri, untul topit, apoi 3 albuşuri bătute spumă…
Read more »
Read more »
Conopida in aluat de clatite
15 April 2010
Ingrediente: 1,5 kg conopidă 300 g făină 500 ml lapte 3 ouă 40 g unt
sare ulei Ingrediente: Din făină, ouă, lapte şi sare prepari un aluat
de clătite pe care-l laşi să se odihnească la rece timp de 30 de minute.
Conopida o fierbi în apă cu sare. O desfaci în bucheţele…
Read more »
Read more »
Mancare cu ardei gras si cas de oaie
15 April 2010
Ingrediente: 2 kg roşii 1 kg ardei gras 1/2 kg caş de oaie 1 ceşcuţă
ulei 1 căpăţână usturoi 1 legătură pătrunjel piper şi puţină sare Mod
de preparare: Roşiile le decojeşt şi le tai mărunt sau le dai pe
râzătoare. Ardeii îi tai fâşii şi îi prăjeşti în uleiul încins, adaugi
usturoiul…
Read more »
Read more »
Budinca de fasole verde
15 April 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 ouă 1 lingură de făină 3 linguri de
lapte 2 linguri de unt sare Mod de preparare: Cureţi fasolea şi o
fierbi. O scurgi şi o aşezi într-o formă unsă cu unt. Separat baţi
ouăle ca pentru omletă, cu făină şi lapte sau smântână şi potriveşti
de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Brandy Mint Float (video)
15 April 2010
Ingrediente: 50 ml white crème de menthe 10 ml brandy 1 ice cube 1
rocks glass (or short glass) Cum se prepara Cocktail Brandy Mint Float
Read more »
Read more »
Ciorba ardeleneasca de rabarbăr
15 April 2010
Ingrediente: 1-2 codiţe de rabarbăr (fără frunze, căci sunt toxice) 2-3
cepe potrivite 6-8 linguri ulei 2 l de supă 4 ouă 5-6 felii de şuncă
(kaizer) boia dulce piper 1 cutie suc de roşii 1 legătură leuştean sau
tarhon 1 pahar smântâna condimente sare Mod de preparare: Codiţele de
rabarbăr le tai…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde cu pui
14 April 2010
Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g carne de pui 300 g roşii verdeaţă
de sezon 60 ml ulei 30 g ceapă sare după gust Mod de preparare: Toci
ceapa mărunt şi o fierbi cu puţină apă, apoi o scurgi de apa în care a
fiert şi o clăteşti cu apă rece. O…
Read more »
Read more »
Rasol de vita cu ardei copti
14 April 2010
O
reteta simpla de rasol de vita cu ardei copti din: carne, zarzavat de
supa, cartofi, varza si sare. Ingrediente: 1,250 kg carne zarzavat de
supă 6 cartofi mijlocii 1/4 varză sare Mod de preparare: Pui rasolul
la fiert într-o oală cu apă clocotită şi iei spuma de deasupra de câte
ori e nevoie.…
Read more »
Read more »
Drob de vinete
14 April 2010
Ingrediente: 2 kg vinete 5 linguri griş 5 ouă 3-4 cepe 2 legături de
mărar 2 legaturi de pătrunjel 200 ml ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi vinetele de coajă şi le tai cubuleţe. într-o oală cu 2 l de apă
clocotită şi 1 linguriţă de sare, vei pune vinetele şi le…
Read more »
Read more »
Peste cu spanac
14 April 2010
Ingrediente: 750 g peşte curăţat de oase (sau poţi folosi file) 600 g
spanac 5 linguri ulei 3 cepe tăiate mărunt 1 legătură mărar tocat mărunt
3 linguri mentă tocată mărunt sare piper măcinat 70 ml vin alb sec
Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai în bucăţi mici şi laşi să se…
Read more »
Read more »
Dulceata de visine
14 April 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 800 g vişine fără sâmburi Mod de preparare:
Pui în cratiţa pentru dulceaţă, alternativ, un strat de vişine curăţate
şi unul de zahăr până termini toată cantitatea. Aşezi cratiţa pe
aragaz, la foc foarte slab, până se topeşte zahărul, mişcând-o din când
în când. Dai apoi focul iute şi…
Read more »
Read more »
Oua tari cu sos grecesc
14 April 2010
Ingrediente: 4 ouă 50 ml ulei 2-3 linguri apă 1/2 linguriţă sare un
vârf de cuţit de piper 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare:
Ouăle fierte tari sau cleioase, curăţate de coajă, le tai în sferturi şi
le aşezi cu gălbenuşul în sus, în cerc, pe salatieră. Uleiul, sarea,
apa şi…
Read more »
Read more »
Saleuri cu smantana
14 April 2010
Ingrediente: 500 g unt (margarină) 500 ml lapte dulce 100 g smântână 4
ouă 2 linguri sare 1 cub drojdie (50 g) 1 lingură zahăr făină cât
cuprinde mac pentru ornat Mod de preparare: Frămânţi toate
ingredientele la un loc până se dezlipeşte aluatul de pe mâini. Laşi să
se odihnească o oră,…
Read more »
Read more »
Mancare de mazare
14 April 2010
Ingrediente: 1 borcan mazăre 3-4 linguri făină 1/2 l lapte 1 lingură
pastă de tomate ulei sare tarhon boia (dulce sau picantă) Mod de
preparare: In uleiul fierbinte pui făina (rântaş), pasta de tomate,
boiaua şi stingi cu lapte. Adaugi mazărea spălată bine, pui sare şi o
laşi să scadă. La sfârşit adaugi…
Read more »
Read more »
Omleta cu cascaval ras
14 April 2010
Ingrediente: 8 ouă 40 g făină 200 ml lapte 50 g caşcaval ras 30 g unt
sare Mod de preparare: Ouăle, sparte într-o farfurie adâncă, le baţi
bine cu furculiţa. Adaugi, puţin câte puţin, făina, cu grijă, să nu facă
cocoloaşe, şi subţiezi cu lapte. La sfârşit pui caşcavalul ras şi sarea
necesară.…
Read more »
Read more »
Supa de telina
13 April 2010
Ingrediente: 400 g ţelină rădăcină 400 g cartofi 50 g margarină sau unt
1 pahar smântână 200 g brânză telemea sare piper pătrunjel Mod de
preparare: Tai ţelina şi cartofii în cubuleţe mici şi le rumeneşti
într-o cratiţă cu margarina sau untul. După ce s-au aurit, torni apă
caldă cât să le acopere…
Salata de varza, morcov si salam
13 April 2010
Ingrediente: 500 g varza dulce 3 morcovi 1 salată verde 2 legături
mărar 300 g salam oţet ulei sare piper Mod de preparare: Tai varza
fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în
bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu salamul
tăiat cubuleţe potrivite, adaugi…
Read more »
Read more »
Salata de porumb cu ciuperci
13 April 2010
Ingrediente: 1 cutie ciuperci 1 cutie porumb 1 ou, ulei 1 lămâie 1
lingură ketchup sare Mod de preparare: Faci maioneză din gălbenuşul de
ou crud pe care-l freci cu ulei şi adaugi zeama de lămâie după gust.
Tai ciupercile mărunt şi le adaugi în maioneză o dată cu boabele de
porumb şi…
Read more »
Read more »
Sufleu cu cartofi si carne tocata
13 April 2010
Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g carne tocată 3 linguri
ulei condimente piper 1 kg cartofi 250 ml supă de carne 200 g smântână
150 g caşcaval 2 ouă 1 linguriţă unt 500 g varză acră tocată Mod de
preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai cubuleţe. Prăjeşti
carnea…
Read more »
Read more »
Pui muntenesc cu sos
13 April 2010
Ingrediente: 1 pui 4 roşii (sau 4 linguri bulion, sau pastă de tomate) 1
lingură condimente 250 ml ulei 1 căţel de usturoi 1 foaie de dafin
Mod de preparare: Cureţi puiul, îl speli în două ape clocotite. Pui
uleiul într-o cratiţă, apoi puiul şi adaugi puţină apă, astfel încât să
fiarbă înăbuşit…
Read more »
Read more »
Portofele de carne cu legume
13 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne 2-3 morcovi 4-5 cartofi 1-2 pumni de mazăre
condimente ulei Mod de preparare: Morcovii şi cartofii îi tai cubuleţe
mici. Ii pui împreună cu mazărea într-un vas termorezistent, adaugi
condimente, puţin ulei şi apă cât să le acopere. Le laşi la cuptor până
scade apa şi legumele se fierb.…
Read more »
Read more »
Galuste cu gem
13 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi făinoşi 2 ouă 200 g făină gem pesmet
zahăr vanilat Mod de preparare: Pui cartofii cu tot cu coajă să
fiarbă. După ce au fiert şi i-ai curăţat îi treci prin maşina de tocat
sau îi pasezi cu mixerul, în pasta obţinută pui ouăle, făina şi un praf…
Read more »
Read more »
Conopida cu sos de smantana
13 April 2010
Ingrediente: 1 conopidă margarină (circa 200 g) 1/4 l lapte 200 g
smântână pătrunjel Mod de preparare: Fierbi conopida desfăcută în
bucheţele în apă cu sare. Cât fierte conopida faci un sos alb din
margarină, lapte şi ţăină în care vei pune conopida fiartă. Amesteci
uşor, sa nu sfărâmi conopida, şi pui totul…
Read more »
Read more »
Vinete grecesti
13 April 2010
Ingrediente: 3 vinete mijlocii 1 lingură făină 3 căpăţâni de usturoi
500 g roşii 3 linguri ulei 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare:
Alegi vinete mijlocii, le tai felii, le opăreşti câteva minute în apă
clocotită cu sare şi le ţii 20 de minute sub o greutate. Le scurgi, le
dai prin…
Read more »
Read more »
Tocana de vitel
13 April 2010
Ingrediente: 200 g carne de viţel 1 lingură ulei 3 cepe 2 roşii 2 ardei
graşi sare piper Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi
le înăbuşi, împreună cu ceapa tăiată peştişori, în puţină apă şi ulei.
Stingi cu supă de carne şi laşi la foc mic 30 de minute, după…
Read more »
Read more »
Supa de peste
13 April 2010
Ingrediente: 900 g crap fără cap şi coadă 200 g icre şi lapţi de crap
500 g cap de crap 250 g ceapă roşie 20 g boia de ardei iute 150 g
smântână 10 g ardei iute 20 g sare 1 lămâie 1 foaie de dafin Mod de
preparare: Tai ceapa rondele, iar…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de gulii
13 April 2010
Ingrediente: 200 g orez o ceapă tocată mărunt o legătură mărar ulei
sare piper frunze de gulii Mod de preparare: Alegi bine orezul, îl
speli şi-l laşi să se scurgă bine. Intre timp, cureţi ceapa, o tai
mărunt şi o pui la călit în ulei. După ce s-a aurit ceapa pui şi orezul…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ciuperci
13 April 2010
Ingrediente: 2 vinete o ceapă 1/2 cutie de ciuperci pătrunjel 2-3 căţei
de usturoi sare piper ulei suc de roşii Mod de preparare: Tai
vinetele în lung, pe jumătate şi cu o linguriţă le scobeşti cu grijă să
nu iei toată pulpa. Apoi aşezi vinetele scobite într-o cratiţă şi le
fierbi pe jumătate.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Miss Belle (video)
13 April 2010
Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml orange liqueur 2 tsp dark creme de
cacao ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 mixing glass 1 barspoon or
stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Miss Belle
Read more »
Read more »
Dovlecei cu sos de rosii
12 April 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 2 cepe 2 ardei 3-4 morcovi 5-6 roşii 2-3
linguri ulei 1-2 linguriţe făină sare mărar Mod de preparare: Ceapa şi
ardeiul le toci mărunt şi le înăbuşi într-o cratiţă doar cu puţină apă
şi sare. Morcovul îl tai rondele şi îl pui cu ceapa şi ardeiul să se
înăbuşe.…
Read more »
Read more »
Salata de varza cu costita afumata
12 April 2010
Ingrediente: 500 g varza dulce 3 morcovi 1 salată verde 2 legături
mărar 300 g salam oţet ulei sare piper Mod de preparare: Tai varza
fâşii subţiri, razi morcovul pe răzătoarea mare, rupi salata verde în
bucăţi mici, iar mărarul îl toci mărunt. Le amesteci pe toate cu salamul
tăiat cubuleţe potrivite, adaugi…
Read more »
Read more »
Supa-crema de mazare
12 April 2010
Ingrediente: 1 kg mazăre nouă 1 legătură mărar verde 1 ceapă sare 3
linguri smântână 50 g unt 3 l apă crutoane Mod de preparare: Mazărea
şi ceapa tocată le pui să fiarbă în apă rece cu sare. După ce au fiert,
le treci prin sită şi amesteci pasta cu apa în care…
Read more »
Read more »
Desert de capsune
12 April 2010
Ingrediente: 1 budincă de căpşune 200 ml lapte 500 g căpşune 1 plic
frişcă Mod de preparare: Fierbi budinca de căpşune cu laptele, apoi o
împărţi cât e caldă în boluri. în fiecare bol pui căpşune, apoi le
ornezi cu frişcă şi o căpşună pentru decor. Desert de capsune Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Oua murate
12 April 2010
Fierbi 10-15 ouă la toc mic, ca să nu crape. După fierbere le ţii în
apă rece, după care le decojeşti şi le înţepi uşor cu o scobitoare din
loc în loc. Le aşezi într-un borcan de 2-3 kg şi peste ele torni
următoarea saramură, făcută astfel: pui 1,5 I apă la fiert…
Read more »
Read more »
Galuste mari
12 April 2010
Ingrediente: 1 kg făină drojdie cât o nucă 2 cepe ulei 1 varza acră
mare costiţă slănină cârnaţi afumaţi sare boia piper Mod de preparare:
Dintr-un kilogram de făină pregăteşti un aluat de pâine pe care-l laşi
la dospit. Intre timp toci ceapa mărunt, o pui la călit într-o teratiţă
cu diametrul mai…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Batida Morango (video)
12 April 2010
Ingrediente: 50 ml cachaca 5 very ripe strawberries 3 tsp sugar 1 cups
(250ml) crushed ice or ice cubes 1 25ml/50ml measure 1 blender 1 wooden
pestle 1 wine glass 1 knife 1 chopping board Cum se prepara Cocktail
Batida Morango
Read more »
Read more »
Vitel cu ciuperci
12 April 2010
Ingrediente: 750 g carne de viţel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1
linguriţă făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 linguriţă bulion 1 ceapă mică 1
pahar de vin roşu sare piper Mod de preparare: Tai carnea de viţel în
bucăţele potrivite ca mărime. Le prăjeşti într-o tigaie, cu o lingură
de…
Read more »
Read more »
Salata de falafel
11 April 2010
Ingrediente falafel: 1 conservă de 400 g năut scurs de apă ceapă tocată
mărunt 2-3 căţei usturoi zdrobiţi 1 linguriţă chimen linguriţă
coriandru 1 lingură suc de lămâie 1 lingură pătrunjel proaspăt 1 lingură
cimbru 100 g pesmet ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 4 linguri ulei
de măsline 2 linguri suc de lămâie 1-2…
Read more »
Read more »
Macrou cu lamaie
11 April 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 1 lămâie mai mare puţin unt piper
măcinat sare pătrunjel şi mărar verde Mod de preparare: Cureţi peştele
şi îl laşi o oră în apă rece. Il usuci într-un prosop de hârtie. Lămâia
o tai în felii mai groase. Cu o felie de lămâie ştergi peştii pe
toate…
Read more »
Read more »
Vinete cu cascaval
11 April 2010
Ingrediente: 3 vinete mijlocii 3 cepe 3-4 roşii 1 ou fiert tare 100 g
caşcaval 150 ml ulei Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le
tai cuburi şi le prăjeşti pe toate părţile în 100 ml ulei. Separat faci
un sos din ceapa tăiată mărunt şi roşiile opărite, decojite şi tăiate
cubuleţe…
Read more »
Read more »
Saleuri cu branza de vaci
11 April 2010
Ingrediente: 250 g margarină 250 g brânză de vaci 250 g făină albă 1
linguriţă rasă sare 1 ou pentru uns mac pentru presărat Mod de
preparare: Fărâmiţezi cu o furculiţă într-un castron brânza de vaci şi
pui margarina (care a stat la temperatura camerei). Amesteci cu o
lingură de lemn. In continuare…
Read more »
Read more »
Cartofi razuiti la cuptor
11 April 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 2 cepe potrivite ulei 4 ouă sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe răzătoarea mare. Ii
amesteci cu ceapa călită în ulei încins şi du ouăle crude bătute bine.
Pui sare şi piper după gust. Torni compoziţia, care este moale, în tavă
şi o coci…
Read more »
Read more »
Prajitura cu struguri
9 April 2010
Ingrediente: 5 ouă 1 cană cu zahăr 1 cană făină 1 ceaşcă cu ulei 2
struguri Mod de preparare: Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi
albuşurile cu zahărul până devin ca o bezea, după care adaugi
gălbenuşurile amestecate separat cu uleiul şi făina. Torni compoziţia
în tavă şi o bagi în cuptor. Când prinde…
Read more »
Read more »
Fursecuri mentolate
9 April 2010
Ingrediente: 150 g miere de albine 150 ml ulei bun 200 g făină 1 pachet
praf de copt 2 ouă 1 lingură margarină (la pachet) 15 picături ulei de
mentă Mod de preparare: Baţi spumă mierea cu ouăle şi insişti pentru o
cât mai bună omogenizare, apoi adaugi treptat uleiul, amestecând bine.
Pui…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu orez
9 April 2010
Intr-o oală pui la fiert aproximativ 2 l apă cu măruntaiele unui pui
(aripi, spate, gheare, gât, cap, pipotă, inimă) şi spumezi bine.
Separat, rumeneşti, în 100 ml ulei, 2-3 morcovi raşi, stingi cu 1/2 l
apă şi adaugi pătrunjel, păstârnac, o ţelină mică, un gogoşar, o felie
de gulie, două cepe mici, toate…
Read more »
Read more »
Castraveti murati
9 April 2010
Ingrediente: 10 kg castraveţi 6 l apă 2 l oţet 400 g zahăr 300 g sare 2
pachete conservant foi de dafin frunze de ţelină usturoi hrean morcovi
crestaţi (în formă de floare, pentru aspect, sau tăiaţi în lung şi
crestaţi lateral) mărar şi boabe de piper Mod de oreparare: Speli
castraveţii, aşezi…
Read more »
Read more »
Zacusca de fasole cu ceapa fiarta inainte
9 April 2010
Ingrediente: 1 kg fasole boabe crudă sau 800 g fasole boabe uscată 5 kg
gogoşari amestecaţi cu ardei 2 kg morcovi 3 kg ceapă 1-2 l bulion 1 l
ulei sare boabe de piper foi de dafin Mod de preparare: Căleşti toate
ingredientele pe rând, astfel: morcovii daţi pe râzătoare, gogoşarii şi
ardeii…
Read more »
Read more »
Marmelada din must si dovleac
9 April 2010
Ingrediente: must de struguri, dovleac tăiat felii Mod de preparare:
Pui la fiert mustul într-un vas încăpător. După circa 15 minute, când
marmelada este aproape gata, adaugi feliile de dovleac alb, de 2 cm
grosime, lei vasul de pe foc atunci când dovleacul e fiert iar marmelada
a căpătat consistenţă. Marmelada o torni…
Read more »
Read more »
Tort de castane
8 April 2010
Ingrediente: 350 g piure de castane 250 g ciocolată amară 150 g unt 200
g smântână castane comestibile fierte în sirop Mod de preparare: Pui
smântână într-un vas, adaugi ciocolată ruptă în bucăţi şi laşi la foc
mic, amestecând uşor. După ce s-a topit ciocolata iei vasul de pe foc şi
mai amesteci…
Cotlet de porc la gratar
8 April 2010
Ingrediente: 1,5-2 kg cotlet de porc 150 g untură (ulei) 100 g făină
500 ml lapte 2 ouă 100 g smântână 100 g caşcaval 1 kg cartofi piper
pesmet sare Mod de preparare: Cureţi cotletul de grăsime, îl speli şi
îl sărezi. Fierbi cartofii în coajă, apoi îi tai cuburi mari. Razi
caşcavalul.…
Read more »
Read more »
Supa de aripi cu smantana
8 April 2010
Ingrediente: 500 g aripi pui 1 morcov 1 ceapă 1 ardei 1 roşie 100 g
smântână 1 ou sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: Aripile le speli
şi le cureţi bine. într-o cratiţă de 3 I căleşti morcovul, ceapa,
ardeiul şi roşia cu un praf de sare şi 50 ml ulei.…
Read more »
Read more »
Mancare de gutui cu pui
8 April 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3-4 gutui 3 linguri de unt sau ulei 2
linguri zahăr 1/2 pahar cu vin alb 1 ceapă 1 lingură bulion sare Mod
de preparare: Speli puiul şi-l tai în sferturi. Ceapa o toci şi o pui
în untul fierbinte împreună cu puiul. Acoperi vasul şi îl…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Havana (video)
8 April 2010
Ingrediente: 25 ml light rum 1 tsp lemon juice 25 ml pineapple juice
ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1
shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass
Cum se prepara Cocktail Havana
Read more »
Read more »
Zacusca
8 April 2010
Ingrediente: 10 kg vinete (necurăţate) 7,5 kggogoşari roşii ceapă
(necurăţată) 2 I bulion 1,5 I ulei foi de dafin piper boabe sare după
gust Mod de preparare: Vinetele coapte şi curăţate, le laşi să se
scurgă, după care le treci prin maşina de tocat carne. Gogoşarii spălaţi
bine îi goleşti de seminţe, îi…
Read more »
Read more »
Marmelada de dovleac turcesc
8 April 2010
Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe, îl tai în cuburi de 5 cm şi-l
cântăreşti. Opăreşti bine în apă tot dovleacul tăiat şi când intră
scobitoarea uşor în el este gata. Il scurgi de apă şi adaugi atâta zahăr
cât a cântărit dovleacul înainte de a-l opări. La 1 kg dovleac – 1 kg…
Read more »
Read more »
Zacusca din vinete si gogosari
7 April 2010
Ingrediente: 3 kg ceapă 5 kg vinete 5 kg gogoşari roşii 1,5 l ulei 1,5 l
bulion 1 pliculeţ boabe piper câteva foi de dafin 2 pliculeţe
conservant sare după gust Mod de preparare: Cureţi şi speli ceapa şi
gogoşarii, după care le treci prin maşina de tocat – mai întâi ceapa,
într-un…
Read more »
Read more »
Dulceata de struguri
7 April 2010
Ingrediente: 1 kg zahăr 1 farfurie adâncă plină vârf cu struguri
curăţaţi de coajă şi de sâmburi vanilie 1/2 lămâie Mod de preparare:
Strugurii cei mai buni pentru dulceaţă sunt cei din soiul Afuz-Ali
sau.cei pentru stafide (aceştia din urmă nu au sâmburi, dar sunt mici).
Legi bine siropul (1 kg zahăr şi…
Read more »
Read more »
Pasta de gogonele
7 April 2010
Laşi în strecurătoare până a doua zi 3 kg gogonele verzi date prin
maşina de tocat carne. Adaugi 1/2 kg hrean măcinat, 1-1/2 borcane
muştar (borcan de 450 g), 3 linguri zahăr, 300 g ulei, sare după gust,
15 aspirine pisate. Toată compoziţia o freci cu o lingură de lemn, apoi o
pui în…
Read more »
Read more »
Ciulama cu branza
6 April 2010
Ingrediente: 5 linguri ulei 2 ceşcuţe făină 2 căni lapte brânză după
gust Mod de preparare: Intr-o tigaie pui uleiul la încins, adaugi
făina şi amesteci încontinuu până se omogenizează. Adaugi laptele şi
laşi să dea în clocot până se îngroaşă, amestecând încontinuu. Pui
brânza (să nu fie prea sărată) şi o iei…
Read more »
Read more »
Taitei cu smantana
6 April 2010
Fierbi tăieţeii în apă multă sărată. Amesteci într-un castron smântână
cu 70 g caşcaval ras, sare şi boia. Aşezi într-o formă jumătate din
cantitatea de margarină, răstorni tăieţeii scurşi şi îi accoeri cu
cealaltă jumătate din cantitatea ce margarină, lăsând să se topească la
foc moderat, amestecând cu o furculiţă. Adaugi smântână amestecată deja…
Read more »
Read more »
Conserve de gogosari copti
6 April 2010
Coci pe plită 2-3 kg gogoşari, îi laşi să se înăbuşe Într-o oală cu
capac, apoi îi cureţi de pieliţe. Sub jet de apă le îndepărtezi codiţele
şi sâmburii, după ce ai curăţat întreaga cantitate; îi laşi la scurs
până a doua zi. A doua zi, îi introduci în borcane, adaugi apă cât să-i…
Read more »
Read more »
Hrean conservat
6 April 2010
Ingrediente: 2/3 hrean 1/3 măr sare zahăr oţet de mere miere Mod de
preparare: Pui hreanul şi mărul ras, apoi sare şi zahăr după gust, în
puţină apă rece, apoi le fierbi la foc mic 30 de minute. După aceea
adaugi oţetul de mere, sare şi miere, tot după gust. Pui totul în…
Read more »
Read more »
Vin de portocale
6 April 2010
Pui 1 l vin alb bun la fiert timp de 5 minute împreună cu miezul de la
2 portocale bine curăţate de coaja albă. Iei de pe foc şi când vinul
este călduţ adaugi 500 g zahăr făcut sirop (nu trebuie să fie legat, ci
doar ssă fie dizolvat zahărul). Amesteci bine, îl pui…
Read more »
Read more »
Supa-crema de cartofi si praz
6 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg praz 1 morcov mic 1/2 kg cartofi pătrunjel verde
tocat 50 g unt 50 g caşcaval ras crutoane sare Mod de preparare: Tai
bucăţi legumele spălate, curăţate (6 praz doar partea albă) şi le pui la
fiert în 2 l de apă. După ce au fiert le pasezi prin sire…
Read more »
Read more »
Dulceata de gutui rase
6 April 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 1 kg zahăr 4 pahare apă 1 lămâie Mod de
preparare: Gutuile le ştergi bine de puf, le cureţi de coajă, le dai pe
răzătoarea mare. Legi siropul din zahăr şi apă, dar numai pe jumătate,
pui gutuile rase şi zeama de lămâie. O fierbi la foc iute, pentru…
Read more »
Read more »
Castraveciori bulgaresti
5 April 2010
Pregăteşti borcane de 800 g, pe care le speli şi le laşi să se usuce.
Aşezi castraveciorii spălaţi în fiecare borcan, le adaugi o ceapă de
mărime mijlocie tăiată în patru, feliuţe subţiri de hrean tăiate pe
lungime, 5-6 boabe de piper. Pui şi o ceşcuţă de oţet, o linguriţă de
zahăr, o linguriţă…
Read more »
Read more »
Alivenci
5 April 2010
Ingrediente: 300 g mălai 5-6 ouă 200 g zahăr 200 g brânză de vacă sau
telemea sau altă brânză drojdie cât o nucă 2 prafuri de copt 1 cană
lapte acru 400 ml lapte dulce 200 g smântână sare după gust 250 g frăină
2-3 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Incălzeşti puţin…
Read more »
Read more »
Sos de cartofi
5 April 2010
Ingrediente: cartofi ulei piper făină sare Mod de preparare: Cureţi
cartofii de coajă, îi tai felii potrivit de groase şi le pui la fiert
într-o oală cu apă sărată. Când sunt fierţi îi pasezi chiar în apa în
care au fiert, fără să iei oala de pe foc. Faci un rântaş din ulei…
Read more »
Read more »
Conopida cu pui
5 April 2010
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă de 250 g 3 cepe 3 roşii 2 guri de făină 3
linguri de ulei 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Rupi
conopida în bucăţele şi o căleşti în ulei împreună cu ceapa şi roşiile
tăiate. Puiul se rumeneşte separat, la cuptor. Intr-o cratiţă aşezi
carnea şi…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari
5 April 2010
Irgrediente: 10 kg gogoşari (copţi şi curăţaţi) 4 kg vinete (coapte şi
scurse) 2 kg morcov (fiert) 2 kg ceapă (tocată prin maşină) 1,5 l ulei
foi de dafin sare 400 g bulion Mod de preparare: Intr-o oală de tuci
pui uleiul la încins, apoi adaugi, în ordine, ceapa, morcovul,
gogoşarii şi vinetele…
Read more »
Read more »
Ghiveci marinat
5 April 2010
Ingrediente: 1/2 kg gogonele 2 kg gogoşari 1/2 kg ceapă 1/2 kg morcov
100 g zahăr 100 ml ulei 100 ml oţet piper apă foi dafin Mod de
preparare: Toci mărunt toate legumele sau le dai prin maşina de tocat.
Pui sare după gust, laşi până a doua zi, când adaugi un litru…
Read more »
Read more »
Gogosari cu mustar
5 April 2010
Ingrediente: 3 kg gogoşari 1 cană zahăr 1 cană ulei 1 cană oţet 400 g
muştar Mod de preparare: Muştarul, zahărul, uleiul şi oţetul le pui pe
foc până când se leagă ca o pastă. Peste pasta formată adaugi gogoşarii
tăiaţi felii subţiri şi sare, piper, foi de dafin, după gust. Laşi
gogoşarii…
Read more »
Read more »
Marmelada de struguri cu gutui
5 April 2010
Ingrediente: 1 kg struguri negri 1 kg gutui 250-300 g zahăr la 1 kg
amestec Mod de preparare: Foloseşti struguri negri, care se coc
târziu, îi speli, desprinzi boabele şi le fierbi împreună cu gutuile
curăţate de coajă şi tăiate felii subţiri, până devin moi. Le treci prin
sită şi adaugi 250- 300…
Read more »
Read more »
Vin de morcov
5 April 2010
1 kg morcov dat prin maşină îl amesteci cu 750 g zahăr şi cu 10 l apă
rece în care ai dizolvat 20 g drojdie de bere. Pui compoziţia într-un
borcan pe care îl acoperi cu un săculeţ de nisip. După 8 zile mai adaugi
750 g zahăr şi după alte 8 zile încă…
Read more »
Read more »
Supa pasata de spanac
5 April 2010
Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 2 morcovi 600-700 g spanac suc de
lămâie 1 dovlecel (facultativ) smântână sare nucşoară Mod de
preparare: Cartofii, ceapa şi morcovii tăiaţi mărunt îi căleşti în puţin
ulei, după care adaugi apă şi laşi să fiarbă. Cu 10 minute înainte de a
fi gata, pui şi spanacul…
Read more »
Read more »
Sufleu de broccoli si gulii
5 April 2010
Ingrediente: 2 ceşti orez fiert 1 cutie de roşii decojite 4 linguri
caşcaval ras 500 g broccoli 400 g gulii sare 2 linguri unt (margarină) 1
ceapă 1 ardei gras roşu puţină zeamă concentrată de legume sau 1 cub de
condimente cu apă 2 gălbenuşuri 200 g smântână încă 100 g caşcaval ras
puţină…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Triad (video)
5 April 2010
Ingrediente: 15 ml anejo rum 15 ml sweet vermouth 15 ml amaretto 120 ml
ginger ale 1 lemon twist ice cubes 1 shot measure 1 highball glass 1
bar spoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Triad
Read more »
Read more »
Legume cu orez
3 April 2010
Ingrediente:
600-800 g legume fierte-dovlecei, conopida, morcovi, ardei, porumb 100 g
orez 1 ceapa condimente 50 g ulei sau margarina Mod de preparare:
Rumeneste putin in ulei orezul si ceapa, adauga 1/2 l din apa in care au
fiert legumele si presara condimente. Lasa sa fiarba 20 de minute.
Intr-o cratita pune, alternativ, legumele fierte…
Read more »
Read more »
Savarina cu aluat de paine
2 April 2010
Ingrediente aluat: 250 g făină cernută proaspătă 1 pachet frişcă 15 g
drojdie 200 ml lapte 25 g zahăr 1 ou 30 ml ulei coajă de lămâie Mod de
preparare: Inmoi drojdia în puţin lapte călduţ, freci deasupra zahărul
cu oul, adaugi uleiul, coaja de lămâie, apoi laptele şi făina. Faci un
aluat…
Read more »
Read more »
Sos alb cu marar
2 April 2010
Ingrediente: 100 ml lapte 10 g făină 5 g unt (margarină) mărar Mod de
preparare: Pui făina la rumenit fără grăsime, după care adaugi laptele
fiert. Laşi să fiarbă 15 minute, amestecând mereu. Adaugi mărarul
spălat şi tocat şi, înainte de servire, untul (margarina) tăiat
bucăţele. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Patravi cu masline
2 April 2010
Ingrediente: 4 păstrăvi potriviţi 100 g măsline negre fără sâmburi
pătrunjel 4 linguri ulei 1/2 pahar vin alb sare piper Mod de
preparare: Cureţi bine peştii, îi speli şi îi pui într-o tavă. Umpli
fiecare peşte cu pătrunjel tocat amestecat cu măsline, ulei, vin alb,
sare şi piper. Dai la cuptor pentru 35-40…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Fruit Rum Frappe (video)
2 April 2010
Ingrediente: 25 ml light rum 15 ml creme de bananes Half tsp creme de
cassis 15 ml orange juice Half cups crushed ice 1 shot measure 1 blender
1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Fruit Rum Frappe