Retete de Paste:
Salata de sfecla si ciuperci
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg
morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari Mod de preparare: Se face un
baiţ din 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 1 l de apă, 500 g zahăr, 2
linguri de sare, după care se pun mirodenii …
Read more »
Read more »
Ciorbă de spanac cu lapte acru
13 October 2010
Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1
lingură boia 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl
speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui la fiert 1 l de apă cu
laptele acru şi după 10 minute adaugi spanacul tăiat şi sare după…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată cu zer
13 October 2010
Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă
întreagă curăţată, o linguriţă rasă sare şi laşi la fiert. Când ceapa
este fiartă, o scoţi şi adaugi salata opărită în prealabil în apă cu
puţină sare, apoi tăiată fâşii. Pui şi câteva bucăţele de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya
13 October 2010
Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze
1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie Mod de preparare: Pui
la fiert zahărul şi apa de roze. După 10 minute adaugi restul
ingredientelor şi laşi să fiarbă până ce conţinutul devine vâscos ca
mierea.…
Read more »
Read more »
Chiftele impăturite in orez (kubba)
13 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg
ceapă şofran sare 1/2 l ulei Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece
pentru 15 minute. într-o oală pui ulei, sare, şofran şi apoi orezul.
Adaugi apă să fie de 5 cm deasupra orezului şi dai la foc mediu.…
Read more »
Read more »
Sufleu de cartofi noi cu brânză
13 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smântână 250 g brânză de
vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi
pasezi şi-i amesteci cu brânza de vaci fărâmiţată, făina, untul…
Read more »
Read more »
Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite
13 October 2010
Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de
lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr Mod de preparare:
Speli carnea, o dezosezi şi o tai felii. Amesteci 400 ml lapte bătut cu 3
linguri zeamă de lămâie şi laşi feliile de carne la marinat în…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu ciuperci
13 October 2010
Ingrediente:
5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g
frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml ulei 200 g sare 1
căpăţână de usturoi zahăr piper foi de dafin Mod de preparare:
Ciupercile, fierte cu apă, sare şi zeama de…
Read more »
Read more »
Blat delica
13 October 2010
Ingrediente:
6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g
făină 1 linguriţă de bicarbonat Mod de preparare: Se face un blat
care se coace, apoi, când s-a răcit, se taie în două părţi, după care se
umple cu cremă, după dorinţă. Blatul se face…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu carne de pui
13 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1
ardei gras roşu 1 lingură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă Mod de
preparare: Cureţi şi speli fasolea şi o înăbuşi pe foc mic într-o
cratiţă cu ulei, puţină apă şi un praf de sare. Amesteci din când în…
Read more »
Read more »
Ruladă cu carne tocată si legume
13 October 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1
dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare
piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt.
Cureţi morcovii şi dovlecelul, le treci prin răzătoarea mare, apoi le
căleşti…
Read more »
Read more »
Salata de toamna
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi
tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele
500 ml oţet 500 ml ulei 500 ml apă 500 g zahăr sare foi de dafin 1
ceaşcă de boabe de muştar piper Mod de preparare: Se pun în…
Read more »
Read more »
Tocana de legume
13 October 2010
Ingrediente:
1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii
sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de ceapă se taie
peştişori şi se căleşte într-un litru de ulei; se adaugă 500 g morcovi
tăiaţi rondele, gogoşari, 3 kg ardei kapia, o ţelină…
Read more »
Read more »
Salata de popinci
13 October 2010
Ingrediente:
30 gogoşari 1 farfurie cu popinci fierte 500 ml ulei 1 kg ceapă 1
căpăţână de usturoi 3 linguri de oţet Mod de preparare: Se taie toate
peştişori. Ceapa se pune timp de aproximativ zece minute la fiert cu
puţină apă, se stoarce de apăşi se amestecă totul cu uleiul şi
usturoiul, după…
Read more »
Read more »
Conopidă umplută cu carne
13 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mare 300 g carne tocată 3 cepe 2 linguri orez 2
ouă 120 g smântână 2 linguri ulei condiment tip Vegeta piper sare Mod
de preparare: Cureţi conopida fără să-i îndepărtezi cotorul, o speli şi
o pui să fiarbă într-o oală mare cu apă clocotită şi cu puţină sare
pentru…
Read more »
Read more »
Peşte pane cu sos de mustar
13 October 2010
Ingrediente: 2 kg peşte 250 ml lapte 2 lămâi 5 ouă 200 g făină 150 ml
ulei 100 g muştar sare piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl
speli bine, îl tai în bucăţi şi îl ţii circa 1 oră în lapte cu sare,
piper şi zeama de la o lămâie. Scoţi apoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Shady Lady (video)
13 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Shady Lady
Ingrediente: 50 ml tequila 25 ml melon liqueur 120 ml grapefruit juice 1
slice of lime 1 cherry 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1
barspoon or cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Shady Lady
Read more »
Read more »
Salata ardeleneasca
13 October 2010
Ingrediente:
4 kg varză 2 kg gogoşari 1 kg castraveţi 1 kg ceapă 1 kg gogonele 1 kg
morcov 1 l de oţet 250 g zahăr 100 g boabe de muştar 10 g piper 10 g
coriandru foi de dafin Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi
celelalte, toate, se taie julien, se…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuca de cocos
13 October 2010
Ingrediente:
400 g biscuiţi măcinaţi 5 linguri de zahăr 200 g lapte 100 g cacao
Ingrediente crema : 5 linguri de zahăr pudră,125 g nucă de cocos, 1
pachet de unt şi 2 pacheţele de zahăr vanilat Mod de preparare: Se pun
la fiert laptele, cacaoa şi zahărul. După ce a clocotit, se dă…
Read more »
Read more »
Salata de ardei kapia
13 October 2010
Ingrediente:
3 kg ardei kapia 1 l de ulei 500 ml oţet 500 ml apă 200 g miere sare
piper 2 rădăcini de hrean Mod de preparare: Coaceţi bine ardeii şi
curăţaţi-i fierbinţi, fără să daţi apă pe ei, apoi fierbeţi oţetul, apa,
mierea, sarea şi piperul timp de cinci minute. Puneţi ardeii în…
Read more »
Read more »
Parfeu de vanilie
13 October 2010
Ingrediente: 2—3 ouă 2 gălbenuşuri 1/2 baton de vanilie 115 g zahăr 400
g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu
zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat
pînă ce s-au răcit. Se scoate vanilia şi se amestecă cu frişca bătută…
Read more »
Read more »
Guşiţă de ceapa
13 October 2010
Ingrediente: legătură mărar 1 legătură pătrunjel 4-5 ouă 1 ceaşcă lapte
sau apă 2 felii de pâine 100-150 g slăninuţă afumată sare şi piper
Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, la fel şi verdeaţa şi le amesteci
cu feliile de pâine înmuiate în lapte şi presate bine. Baţi bine ouăle,
tai slăninuţă mărunt,…
Read more »
Read more »
Chec cu branza dulce
13 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 19 linguri de ulei 18 linguri de lapte 19 linguri de
zahăr 1 linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie Ingrediente crema:
300 g brânză, 2 linguri de griş, zahăr după gust, 2 ouă şi un plic de
vanilie Mod de preparare: Toate se amestecă bine, la urmă se pun 18…
Read more »
Read more »
Retete de post: Budinca de orez
13 October 2010
Ingrediente:
2 căni de orez 6 căni de apă 150 g zahăr puţină sare 1 kg mere rase
coajă de portocale vanilie 100 g margarină 150 g zahăr Mod de
preparare: Se spală orezul foarte bine, se pune la fiert şi când este
aproape gata se adaugă zahărul. Separat, într-o cratiţă, se topeşte
margarina,…
Read more »
Read more »
Muraturi asortate
13 October 2010
Mod
de preparare: 9 l de apă se fierb cu 300 g sare mare, 100 g zahăr, foi
de dafin, piper şi boabe de muştar. În borcan, se pun, la fund, mărar,
vişin, ţelină, frunze de hrean, cimbru, tarhon, câteva căpăţâni de
usturoi şi aşezăm zarzavaturile spălate pepeni verzi mici, gogonele,
castraveţi, morcovi, felii de…
Read more »
Read more »
Patlagele verzi in saramura
13 October 2010
Mod
de preparare: Pe fundul unui borcan de 5 l, se aşează o tulpină de
mărar uscat, 2-3 frunze de ţelină, 2-3 crenguţe de vişin, iar deasupra
se aşează pătlăgele şterse bine; printre ele se aşează hrean, căţei de
usturoi şi frunze de ţelină. Deasupra se pun usturoi, hrean, mărar şi
cimbru. Peste ele se…
Read more »
Read more »
Pateu cu morcovi
13 October 2010
Ingrediente: 2 morcovi raşi pe răzătoarea mică 150-200 g brânză de vaci
proaspătă 2 linguri de smântână 2 linguri de ulei 2 linguri de lapte
(nu-l pui dacă brânza este apoasă) 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de
usturoi tăiaţi mărunt 1 linguriţă pastă de ardei roşii coriandru sau
măghiran după gust 1…
Read more »
Read more »
Gogosari murati felii
13 October 2010
Ingrediente:
4-5 kg de gogoşari 450-500 ml de ulei 500 ml de oţet 1 l de apă 2
linguri de miere 4-5 linguri de zahăr (250 g) 20 boabe de piper 2-3 foi
de dafin 1-2 linguri sare cuisoare enibahar Mod de preparare: 4-5 kg de
gogoşari se spală, se curăţă şi se taie felii…
Read more »
Read more »
Ciorbă de verdeţuri cu lapte batut si costiţă afumată (Verze)
13 October 2010
Ingrediente: 1 ceaşcă orez 1 morcov 1/2 kg spanac 1 păstârnac 1 ţelină 1
ceapă 1 legătură ceapă verde 1 lingură bulion 1 lingură condiment tip
Delikat 200 g costiţă afumată 200 g smântână 1 ou 1 l lapte bătut 100
ml ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa…
Read more »
Read more »
Chec cu lămâie si vanilie
13 October 2010
Ingrediente: 300 g făină 300 g mărgărină cu aromă de lămâie 300 g
zahăr pudră 6 ouă 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 plic zahăr vanilat sare
Mod de preparare: Freci spumă margarina cu aromă de lămâie cu
zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile unul câte unul şi încorporezi făina,
praful de copt…
Read more »
Read more »
Zacusca dietetica
13 October 2010
Ingrediente:
6 vinete lungi 1,5 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg ardei 1 kg gogoşari 500 ml
de ulei 2 căpăţâni de usturoi 1legătură de cimbru 1 legătură de frunze
de ţelină Mod de preparare: Se pun pe fundul cratiţei roşiile tocate
fără pieliţă, ardeii, ceapa şi usturoiul. Vinetele, curăţate de coajă,
tăiate…
Read more »
Read more »
Parfeu de zmeură
13 October 2010
Ingrediente: 400 g zmeură 2 ouă 150 g zahăr vanilie 350 g frişcă Mod
de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie) şi cînd
s-au răcit, se amestecă cu zmeură bine spălată, scursă, dată prin sită,
cu vanilia şi cu frişca bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu conopida si struguri
13 October 2010
Ingrediente:
4 kg gogoşari 2 kg conopidă 1,5 kg struguri 1,5 l de oţet 6 l apă 600 g
miere de albine 1 lingură de piper 1 linguriţă de enibahar 2-4 foi de
dafin 50 g boabe de muştar 200-250 g sare frunze de ţelină 8 bucăţi de
hrean Mod de preparare: Gogoşarii se…
Rulada de post
13 October 2010
Ingrediente:
400 g biscuiţi 300 g apă 200 g zahăr 100 g cacao 150 g margarină
Ingrediente crema :200 g zahăr, 200 g margarină, 100 g nucă de cocos şi
vanilie. Mod de preparare: Se pune la fiert apa, zahărul, margarina şi
cacaoa. După ce a fiert, se dă la o parte şi se pun…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete cu ardei
13 October 2010
Ingrediente:
5 vinete 5 cepe mari 15 ardei graşi 10 gogoşari 1 kg roşii 1,5 l de
ulei conservant sare Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi
se lasă să se scurgă de zeamă, ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în
ulei, până se înmoaie bine, apoi se adaugă roşiile fierte…
Read more »
Read more »
Sardele cu ceapa
13 October 2010
Ingrediente:
1 kg sardele 500 g ceapă 3 linguri de oţet făină de grâu sare piper
ulei Mod de preparare: Este o reţetă italiană. Se dau sardelele prin
făinăşi se prăjesc în ulei. Ceapa se taie peştişori şi se căleşte puţin,
apoi se stropeşte cu oţet, sare, piper şi coriandru. Într-un vas se
pune…
Read more »
Read more »
Salata de ton
12 October 2010
Ingrediente:
1 cutie de ton 1 castravete murat 1 gogoşar 100 g măsline 100 g paste
făinoase fierte 2 cepe 1 lămâie sare piper oţet după gust Mod de
preparare: Se toacă ceapa, ardeiul, castravetele şi se amestecă cu ton,
apoi pastele fierte şi clătite cu apă rece. Se amestecă toate la un
loc,…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu ardei şi cârnaţi
12 October 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 1 buc. cârnat Cabanos 100 g kaizer sau
şuncă afumată 1 ardei gras roşu boia sare piper Mod de preparare:
Dezosezi pieptul de pui, îl tai felii pe care le baţi cu ciocanul de
şniţele şi le presari cu sare. Cureţi ardeiul şi-l tai fâşii, apoi tai…
Read more »
Read more »
Legume cu smântână şi pesmet
12 October 2010
Ingrediente: 300 g mazăre verde 2 cartofi 2 morcovi 1/2 ţelină 2
păstârnaci 2 rădăcini de pătrunjel 100 g ciuperci 1 gulie sare piper 200
ml smântână 50 g unt 30 g pesmet Mod de preparare: Cureţi legumele,
tai cartofii cuburi, morcovii rondele, ţelina, păstârnacul, gulia şi
pătrunjelul bucăţele, ciupercile felii şi le…
Read more »
Read more »
Pui cu legume, ouă şi iaurt
12 October 2010
Ingrediente: 1 pui mare 1 kg roşii 3 ardei graşi 2 ouă 120 g iaurt 3
cepe 3 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 100 ml ulei 100 ml vin alb 1
legătură verdeaţă condiment tip Delikat sare piper Mod de preparare:
Speli puiul, îl porţionezi, ungi fiecare bucată cu ulei, le aşezi într-o
cratiţă…
Read more »
Read more »
Peste in ulei cu maioneza
12 October 2010
Ingrediente:
2 cutii de sardine 1 lămâie 500 g ceapă 200 g măsline oţet sare 2 foi
de dafin 1 lingură de zahăr maioneză Mod de preparare: Peştele se
scurge de lichidul din conservăşi se pune pe platou. Se pune ceapa
tăiată peştişori şi fiartă cu sare, oţet, zahăr, foi de dafin, iar după…
Read more »
Read more »
Chec cu verdeţuri si ouă fierte
12 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac 2 salate 2 legături pătrunjel 2 legături
mărar 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 lingură pesmet 2
linguri orez 7 ouă 50 g caşcaval sare piper condiment tip Vegeta ulei
Mod de preparare: Speli şi cureţi salata şi spanacul şi le pui la fiert
în apă…
Read more »
Read more »
Ciorbă aită (cu usturoi)
12 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg aripioare sau ciocănele de pui 2 linguri orez 1
ardei gras de la congelator sau 1 lingură pastă de ardei 1 ceapă 2
morcovi 2 cartofi 1/2 căpăţână usturoiului 1 gălbenuş 1 lingură făină
tarhon sare piper ulei oţet smântână (facultativ) Mod de preparare:
Cureţi şi speli aripioarele, le…
Read more »
Read more »
Sufleu de fasole verde
12 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde 250 ml lapte 4 ouă 150-200 g telemea 4
linguri ulei 4 linguri făină sare piper Mod de preparare: Cureţi,
speli fasolea verde şi o fierbi în apă cu sare. Rumeneşti făina în ulei,
stingi cu lapte şi laşi sosul pe foc până se îngroaşă, dar ai grijă…
Read more »
Read more »
Peste cu sos unguresc
12 October 2010
Ingrediente:
4 bucăţi de peşte 1 ardei verde 2 roşii 2 cartofi 200 g arpagic 200 g
suc de roşii sau 2 linguri de bulion 1 lingură de făină de grâu sare
piper boia dulce Mod de preparare: Se curăţă toate, se călesc în ulei,
apoi se adaugă puţină apăşi se fierb bine. După…
Read more »
Read more »
Salată de mere cu nuci
12 October 2010
Ingrediente: 5 mere 1 morcov 1 lingura miez de nuca maruntit 1 lingura
miere 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Speli merele, le dai pe
razatoare cu tot cu coaja, speli si razi morcovul, apoi le amesteci pe
toate cu nuca, mierea si scortisoara. Omogenizezi bine salata si o dai
la frigider pentru…
Read more »
Read more »
Peste cu capac de zarzavat
12 October 2010
Ingrediente:
200 g unt 800 g filé de şalău 1 ceapă roşie 1 ardei 1 lămâie 1/2 de
ţelină rasă 1leg. ceapă verde sare delicat piper capere 1 legătură de
pătrunjel verde Mod de preparare: Se topesc 100 g unt şi când este
încins punem peştele si-l prăjim pe ambele părţi, după care întoarcem…
Read more »
Read more »
Pizza cu salată verde si costiţă afumată
12 October 2010
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie un praf de sare Ingrediente
umplutură: 250 g telemea 250 g costiţă afumată 1 salată verde sare ulei
Ingrediente sos: 1 ceapă 1 morcov 2 linguri pastă de tomate 50 g unt 50
ml ulei 2 linguriţe zahăr 1 lingură făină cimbru piper sare Mod
preparare…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac cu ciuperci
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg spanac 300 g ciuperci proaspete 4 ouă 2 linguri făină
150 g caşcaval 150 g unt 1 lingură pesmet 1 căţel de usturoi nucşoară
sare Mod de preparare: Speli şi fierbi spanacul în apă cu sare.
Ciupercile le cureţi şi le căleşti în 50 g unt. După ce a fiert…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată cu usturoi si omletă
12 October 2010
Speli 4 salate mari, le cureţi şi le tai fâşii. în oala în care vei
face ciorba prăjeşti 100 g slăninuţă afumată tăiată felii şi o scoţi pe o
farfurie. Căleşti în grăsimea rămasă 3 legături de usturoi tocat, apoi
adaugi slănina, salata, completezi cu apă şi laşi să fiarbă. Potriveşti
apoi gustul de…
Read more »
Read more »
Peşte cu lamaie şi garnitură de legume la cuptor
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg file de merluciu 3 lămâi 3 linguri zahăr 100 g
margarină condimente pentru peşte 3 cartofi 3 morcovi 1 ţelină 400 g
mazăre verde sare piper 1 pahar vin roşu ulei Mod de preparare: Cureţi
şi speli bucăţile de peşte, le ungi cu ulei, apoi le treci prin
condiment şi…
Read more »
Read more »
Şalău rasol cu piure de legume
12 October 2010
Ingrediente: 1 şalău (de circa 600 g) 1 kg cartofi 1/2 căpăţână de
usturoi 2 morcovi 1 ţelină 1 legătură mărar sare ulei 1/2 lamaie 5-6
măsline pentru ornat Mod de preparare: Cureţi bine şalăul (fără să-i
îndepărtezi capul), îl speli, îl presari cu puţină sare şi-l laşi
deoparte. Cureţi şi cartofii, morcovii…
Read more »
Read more »
Clatite cu piure de cartofi si sos de roşii sau smantană
12 October 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 50 g unt 300 ml lapte 4 ouă 4 linguri făină 4
roşii 2 căţei de usturoi ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii de coajă şi îi fierbi în apă cu sare. în acest timp, amesteci
250 ml lapte cu făina şi 2 ouă. Pui un praf…
Read more »
Read more »
Kebab cu carne de miel cu orez – Kabuli Palao
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg orez basmati 1 kg carne de miel 1/2 kg de morcov 200 g
stafide 200 g migdale 3 linguri de zahăr 3 linguri sare ulei Mod de
preparare: Lsi orezul in apa cu 3 linguri de sare pentru o ora. Apoi pui
sa fiarba 2 l de apa si cand…
Read more »
Read more »
Castraveti murati
12 October 2010
Ingrediente:
10 kg castraveţi 6 l de apă 6 linguri de sare 1 lingură de piper 1
ardei iute 1 ţelină 2 morcovi 2 crenguţe de cimbru 1 crenguţă de tarhon
mărar 2 crenguţe de vişin 4 rădăcini de hrean 1 căciulie de usturoi 100
ml de oţet 1 lingură de zahăr Mod de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de fasole verde
12 October 2010
Ingrediente: 300 g fasole verde 3 ouă 1 ceapă 2 linguri unt sare piper
Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi
în apă cu sare timp de 40 de minute. Separat, fierbi ouăle tari. Când
fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci),
opreşti…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de prune
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg prune brumării 1,150 kg zahăr vanilie zeamă sau sare
de lămîie Mod de preparare: Prunele curăţate de pieliţă, se scot
sîmburii pe la capete, ca pruna să rămînă întreagă, apoi se pune în apă
de var limpezită, 45 minute, zahărul se pune la fiert cu 1 pahar apă şi
cînd…
Read more »
Read more »
Pasta de peste afumat
12 October 2010
Ingrediente:
250 g peşte afumat 250 g cartofi fierţi pasaţi 150 g smântână groasă
sare piper delicat zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se amestecă
toate la un loc, după care se aşează într-o tavă de chec tapetată cu
celofan. Aceasta se dă la frigider timp de trei până la patru ore,…
Read more »
Read more »
Pastrav umplut
12 October 2010
Ingrediente:
6 păstrăvi 2 linguri de oţet 2 căţei de usturoi 2 fire de usturoi verde
2 fire de ceapă verde 1 ou 2 linguri de orez fiert 4 linguri de ulei 2
fire de pătrunjel 2 fire de ţelină 50 g unt 200 g hribi sare piper Mod
de preoarare: Peştele se curăţă,…
Read more »
Read more »
Parfeu de praline
12 October 2010
Ingrediente: 150 g alune sau migdale 1 plic vanilie 2 ouă 2 gălbenuşuri
120 g zahăr 400 g frişcă Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul (la
bain mărie) cu 80 g zahăr şi vanilie. Se caramelizează 40 g zahăr şi se
amestecă cu alunele prăjite şi cînd s-au răcit se pisează…
Read more »
Read more »
Marinata din macrou
12 October 2010
Ingrediente:
1,5 kg macrou 700 g ceapă 150 g măsline 100 g ulei 150 ml oţet sare
piper boabe enibahar foi de dafin 300 ml de vin alb Mod de preparare:
Peştele curăţat şi tăiat felii, presărat cu sare şi stropit cu oţet îl
lăsăm să stea timp de o oră. Apoi clătim peştele…
Read more »
Read more »
Gogosari in otet
12 October 2010
Ingrediente:
10 kg gogoşari 1 kg oţet 1 kg zahăr 1 lingură de piper 1 linguriţă de
enibahar 50 g boabe de muştar 200 g sare mare frunze de ţelină 4-5 fire
de hrean foi de dafin Mod de preparare: Sunt foarte gustoşi şi uşor de
făcut pentru că nu trebuie opăriţi. Siropul se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tequila Rose (video)
12 October 2010
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Tequila Rose Cum se prepara Cocktail Tequila Rose
Read more »
Read more »
Zacusca cu morcovi
12 October 2010
Ingrediente:
3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2 kg morcov 1,5 kg păstârnac 2,5 kg
ceapă 1,5 – 2 l de ulei 2 l de bulion sare piper foi de dafin 2 linguri
de oţet Mod de preparare: Se coc, se curăţă şi se dau prin maşina de
tocat, apoi se dau prin…
Read more »
Read more »
Macrou pe pat din legume
12 October 2010
Ingrediente:
1,2 kg macrou 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 ceapă 3 căţei de
usturoi 1 ardei gras 2 cartofi 3 roşii 100 ml ulei 150 ml vin alb Mod
de preparare: Peştele se curăţă, se spală, se stropeşte cu oţet şi se
sărează, apoi lăsăm să stea o jumătate de oră.…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu omletă
12 October 2010
Ingrediente: 6 roşii 4 ouă 2 linguri ulei 100 g caşcaval sare piper
Mod de preparare: Tai un căpăcel roşiilor, le scoţi miezul, le presari
cu sare şi le laşi să se scurgă. Baţi ouăle cu sare şi piper, adaugi
miezul roşiilor şi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o tai…
Gogoşele de dovlecei
12 October 2010
Ingrediente: 3 dovlecei 2 ouă 1 pahar de lapte 3 linguri zahăr 2
plicuri zahăr vanilat 1 pliculeţ cu bicarbonat 100 g zahăr pudră 100 g
făină sare ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe
răzătoarea cu ochiuri mari şi-i laşi într-o strecurătoare să se scurgă
bine. Baţi ouăle cu zahărul…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu smântână
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 ceapă 200 g smântână 1/2 căpăţană de
usturoi l00 ml ulei 2 linguri făină 1 legătură verdeaţă sare Mod de
preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o fierbi în apă cu sare. Când e
gata, o scurgi, dar nu arunci zeama şi o laşi să se răcească.…
Read more »
Read more »
Zacusca de peste
12 October 2010
Ingrediente:
6 kg peşte (crap curăţat şi viscerat) 1,5 l ulei 2,5 kg gogoşari copţi
2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă sare piper foi de dafin boabe de muştar
cimbru enibahar Mod de preparare: Se pun la fiert 1 l de apă, 300 ml
de oţet, 500 ml de ulei, două linguri de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu varza
12 October 2010
Mod
de preparare: 4 kg de ardei graşi se spalăşi se curăţă de cotor şi
seminţe. 5–6 kg de varză albă sau roşie tăiatăşi 200 g de sare grunjoasă
se amestecă uşor şi se lasă să stea timp de 2 ore. Se stoarce apoi
varza bine, după care se umplu ardeii. Se fierb apoi 3…
Read more »
Read more »
Compot de mere
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg mere 180—200 g zahăr vanilie lămîie Mod de
preparare: Merele se curăţă, se taie în două sau în patru (după mărime)
şi se scoate mijlocul cu seminţele. Intre timp se pun la foc 2 pahare
apă, zahărul şi vanilia şi cînd fierb se pun merele spălate. Se fierb cu
capac…
Read more »
Read more »
Parfeu de căpşuni
12 October 2010
Ingrediente: 350 g căpşuni 2 ouă 150 g zahăr 1 praf vanilie 350 g
frişcă bătută Mod de preparare: Ouăle cu zahărul şi cu vanilia se bat
cu telul (la bain-marie). Cînd s-au răcit, se amestecă cu căpşunile
(bine spălate, stoarse puţin şi date prin sită fină) şi cu frişca bătută
spumă. Se…
Read more »
Read more »
Macrou cu lamaie
12 October 2010
Ingrediente:
5 bucăţi de macrou 4 linguri de ulei 150 ml apă sare piper delicat
zeama de la o lămâie Mod de preparare: Macroul se curăţă, se spalăşi
se sărează, apoi se stropeşte cu oţet, după care se lasă să stea timp de
două ore şi se clăteşte la jet de apă. După aceea,…
Read more »
Read more »
Pateu de nuci
12 October 2010
Ingrediente: 6 linguri de nuci măcinate 300 g brânză de vaci 4 linguri
de smântână 1 linguriţă sare 4-5 căţei de usturoi 1 lingură de pastă de
roşii (sau 2 de bulion) 1/2 linguriţă de coriandru măcinat frunze de
ţelină mărunţite Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până
ce obţii o pastă omogenă.…
Read more »
Read more »
Bulgăraşi cu vişine
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg biscuiţi populari 1 pachet de margarină 1 cană zahăr +
4 linguri zahăr 200 g nucă măcinată 1 plic zahăr vanilat 2-3 linguri
cacao 3 linguri gem 1 cană apă 1 cană cafea preparată nucă de cocos
1/2 kg vişine Mod de preparare: Cureţi vişinele de sâmburi, le
presari cu…
Read more »
Read more »
Salată de dovlecei cu maioneză
12 October 2010
Ingrediente: 1-2 dovlecei 2 ouă 1 ceapă ulei sare 1 legătură pătrunjel
sau mărar 2-3 căţei de usturoi (facultativ) Mod de preparare: Cureţi
dovleceii de seminţe şi coajă, îi fierbi în apă cu sare, apoi îi dai pe
răzătoarea mare şi-i laşi să se scurgă foarte bine, să nu mai rămână apă
în…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu ouă
12 October 2010
Ingrediente: 500 g peşte 3 linguri ulei 2 linguri zeamă de lămâie 2 ouă
1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper 1 salată verde Mod de
preparare: Speli peştele, îl pui la fiert în apă cu sare şi separat
fierbi ouăle. Speli bine salata, o scurgi de apă şi aşezi frunzele pe
un…
Read more »
Read more »
Gogosari cu sos de bulion
12 October 2010
Ingrediente:
3,5 kg gogoşari tăiaţi 6 linguri de bulion 3 linguri de zahăr 2 linguri
de sare 300 g ulei oţet piper foi de dafin Mod de preparare: Se pune
sosul la fiert şi, atunci când clocoteşte, se opăresc gogoşarii pe rând,
după care se pun în borcane de 800 g. Se pune peste…
Read more »
Read more »
File de salau cu sos de capere
12 October 2010
Ingrediente:
6 bucăţi de filé 2 ouă 2 linguri de făină de grâu 200 g ulei 2 lămâi
500 g cartofi 3 limguri capere patrunjel Mod de preparare: Peştele se
condimenteazăşi se lasă să stea timp de o jumătate de oră, apoi se dă
prin făină, prin ou bătut şi se frige în ulei…
Read more »
Read more »
Zacusca de macrou
12 October 2010
Ingrediente:
6 kg macrou curăţat 10 kg gogoşari copţi 3 kg morcovi fierţi 3 kg ceapă
călită 1,5 l ulei foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se dau
prin maşina de tocat, apoi amestecăm cu peştele. Peştele se pune la
fiert, într-o cratiţă, cu 1 l de apă, 200 ml de oţet,…
Read more »
Read more »
Spanac cu ouă şi caşcaval la cuptor
12 October 2010
Ingrediente: 300 g spanac 6 ouă 250 ml smântână 50 g caşcaval ulei sare
piper 1 lingură făină 1 lingură margarină Mod de preparare: Speli
spanacul, îl fierbi şi când e gata, îl scurgi şi-l căleşti puţin în
ulei. Separat, fierbi 4 ouă timp de 3-4 minute, ca să fie moi. Pui
spanacul…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari cu ciuperci
12 October 2010
Ingrediente:
3 kg ciuperci fierte 2 kg ceapă călită 3 kg gogoşari 2 kg ardei kapia 2
kg morcov fiert 2 ţeline mari fierte 2 kg ardei gras roşii 1,5 kg suc
de roşii sare piper coriandru enibahar foi de dafin 1,8 l de ulei Mod
de preparare: Se dau toate prin maşina de…
Read more »
Read more »
Dulceaţă englezească de portocale
12 October 2010
Ingrediente: 1 kg portocale 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de
preparare: Cu un cuţit se curăţă coaja de la portocale, apoi se taie
felii, ca de compot, fără sîmburi, fibre şi pieliţă. Se mai taie în 2-3
bucăţi şi se pun la fiert, la foc iute, cu zahărul, vanilia, puţină…
Read more »
Read more »
File de peste
12 October 2010
Ingrediente:
1 kg filé de peşte (crap, macrou sau cod) 1/2 de ceaşcă ulei 1 lămâie 2
căţei de usturoi sare 1 linguriţă de muştar piper oregano 11/2 cană de
orez 1 ceapă 1 ţelină 100 ml smântână Mod de preparare: Zeama de
lămâie, uleiul, muştarul, usturoiul zdrobit, sarea, piperul şi oregano
se amestecăşi…
Read more »
Read more »
Ton cu ardei copţi
12 October 2010
Ingrediente: 4fileuri de ton 11 apă l lămâie 6 linguri ulei de măsline 8
ardei kapia 12 măsline 1linguriţă oţet sare pătrunjel Mod de
preparare: Se pun fileurile de ton în apa în care s-a stors 1 lămâie.
După 15 minute, se scot bucăţile de peşte, se şterg şi se ung cu ulei,…
Read more »
Read more »
Salată cu ardei copţi, orez şi măsline
11 October 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui 100 g măsline 2 ardei graşi 3 roşii 100 g
orez 3 linguri ulei 1 linguriţă oţet sare piper Mod de preparare:
Fierbi carnea în apă cu sare, iar ardeii îi speli şi îi coci pe o tablă
pe aragaz. După ce a fiert carnea, o scurgi de…
Read more »
Read more »
Zacusca de vinete cu gogosari
11 October 2010
Ingrediente:
500 g roşii 2 vinete mijlocii 4 gogoşari 1ceapă mare 500 ml ulei 1
lingură de zahăr sare piper foi de dafin Mod de preparare: Gogoşarii
şi vinetele se coc şi se toacă mărunt, apoi roşiile se opăresc, se
curăţă de pieliţe şi se taie mărunt. Ceapa se înmoaie în ulei, după
care…
Read more »
Read more »
Cod în sos de whisky cu mere şi ţelină caramel
11 October 2010
Ingrediente: 500g file de cod 2OOml whisky 1 măr 1 ceapă 1 ţelină 4
linguri zahăr linguri unt 1 linguriţă praf de scorţişoară sare piper
Mod de preparare: Se alege o ceapă potrivită, care se taie mărunt şi
apoi se căleşte în unt. Peste ceapă se adaugă cam 150 ml whisky. Peştele
se…
Read more »
Read more »
Marinata de stavrid
11 October 2010
Ingrediente: l kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telină mică 1 ceapă
mare 4 cartofi potriviţi 2 ardei graşi roşu şi verde 2 foi de dafin 1
lingură oţet 2 linguri zeamă de lămâie 100ml vin alb sec 1 leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Stavridul se curăţă, se
înlătură capul,…
Read more »
Read more »
Morun siberian
11 October 2010
Ingrediente: 4 fileuri de morun 400g salată a la Russe 50g morcov 50g
gogoşari roşii muraţi 100g maioneză 1ceapă mică 1rădăcină de pătrunjel 1
rădăcină de păstârnac 1 telină mică 2 foi de dafin 10- 12 boabe de
piper sare Mod de preparare: Fileul de morun se spală, se scurge de
apă, se…
Read more »
Read more »
Supă de varză dulce cu crutoane
11 October 2010
Ingrediente: 1 varză mai mică 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel
sare 4 felii de pâine Mod de preparare: Tai varza în sferturi, o laşi
30 de minute în apă rece cu sare, o scurgi, apoi o tai fâşii şi o pui la
fiert în apă cu sare. Cureţi morcovii şi pătrunjelul,…
Read more »
Read more »
Gogosari cu mustar
11 October 2010
Ingrediente:
5 kg gogoşari tăiaţi 500 ml de ulei 250 ml de oţet 600 ml de bulion 6
linguri de muştar 8 linguri de zahăr sare după gust boabe de muştar
piper foi de dafin Mod de preparare: Se fierbe baiţul cu mirodenii
timp de zece minute, apoi se adaugă gogoşarii se fierb timp…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de coacăze
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg coacăze 1,100 kg zahăr vanilie Mod de preparare:
Zahărul cu vanilia se pun la fiert cu 1 1/2 pahar apă. Cînd s-a legat,
se pun coacăzele bine spălate, se mai fierb 40 minute şi cînd s-a răcit
se pune in borcane. Dacă sînt bine coapte, se pune şi foarte, puţină…
Read more »
Read more »
Castraveţi in otet
11 October 2010
Mod
de preparare: Spălăm castraveţi sănătoşi, care nu au pete, apoi se pun
într-o oală mare peste care turnăm o soluţie din apăşi puţină sare, o
fierbem timp de două minute şi, fierbinte, o turnăm peste castraveţi. Îi
lăsăm timp de o oră, apoi îi scoatem, aruncăm apa şi punem castraveţii
în borcane, intercalat printre…
Read more »
Read more »
Clătite pane cu pui si mazare verde
11 October 2010
Ingrediente: 300 ml lapte 4 ouă 1 cană făină 3 linguri pesmet 1 piept
de pui 1 ceapă 2 linguri smântână 300 g mazăre verde 2 linguri unt, 3-4
fire de mărar sare piper Mod de preparare: Faci aluatul de clătite din
lapte, 2 ouă şi făină şi apoi le prăjeşti cât se…
Read more »
Read more »
Crap marinăresc
11 October 2010
Ingrediente: 800g file de crap 2 cepe potrivite 3 ardei graşi (de
preferat de diverse culori) 2 ouă 1 crenguţă cimbru 1 cutie roşii în
bulion 2 roşii 100ml ulei 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Fileul de crap se spală, se scurge de apă şi se condimentează
cu sare şi…
Read more »
Read more »
Piure de fasole verde
11 October 2010
Ingrediente: 500 g fasole verde 2 felii franzelă 3 linguri smântână 1/4
lămâie (zeama) 1-2 căţei de usturoi sare Mod de preparare: Speli
fasolea verde, o cureţi şi o pui la fiert în apă clocotită. Când e
fiartă foarte, foarte bine o treci prin sită, adaugi miezul de pâine
înmuiat în apă şi…
Read more »
Read more »
Ardei capia pentru iarna
11 October 2010
Mod
de preparare: Ardeii kapia se spală cu apă rece, apoi se pun la borcan,
intercalat cu mărar, tarhon, usturoi şi cimbru. Soluţia se face din 25 l
de apă, 1 l de oţet din vin, 5 g piper boabe şi frunze de dafin. Se
pune la fiert timp de zece minute, apoi călduţă, se…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu ciuperci
11 October 2010
Ingrediente: 5 căni roşii tăiate 3 căni apă 1 cană ciuperci proaspete
tăiate felii (sau din conservă) 1 ceapă mare tăiată mărunt 1 ardei gras
1/4 cană orez integral 1/2 ţelină răzuită 1/4 cană suc proaspăt de
lămâie 1/2 linguriţă coajă de lămâie 1 lingură miere 5-6 căţei de
usturoi răzuit 2 linguri busuioc…
Salata cu păstrăv afumat
11 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1/2 legătură mărar 1/2 legătură pătrunjel 1
lămâie 300 g iaurt 250 g păstrăv afumat (sau orice alt peşte afumat) 1
lingură ulei sare piper Mod de preparare: Speli salata, o tai fâşii,
iar mărarul şi pătrunjelul le tai mărunt. Dezosezi peştele, îl tai şi îl
adaugi peste salată.…
Read more »
Read more »
Garnitura delicioasa pentru friptura
11 October 2010
Ingrediente:
1 kg morcovi 1 kg gogoşari 1 kg ardei gras 1 kg ardei kapia 1 kg ţelină
1 kg gogonele 1 kg ceapă 1 bucată de hrean Mod de preparare: Morcovul
şi ţelina se dau pe răzătoare, apoi ardeii, gogonelele şi ceapa se taie
julien, după care toate se pun în cratiţă. Peste…
Read more »
Read more »
Parfeu de ciocolată
11 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 115 g zahăr 1 plic vanilină 150 g
ciocolată menaj sau 2 linguri cacao 400 g frişcă Mod de preparare:
Ouăle se bat cu telul (la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au
înfierbîntat, se iau de pe foc şi se bat pînă s-au răcit apoi se
amestecă…
Read more »
Read more »
Păstrăvi cu sos
11 October 2010
Ingrediente: 7 păstrăvi medii 1 ceapă mare 2 căpăţâni de usturoi 2 leg.
pătrunjel 1 morcov l/2 ţelină 1 păstărnac 8 ciuperci 100 ml vin alb
demisec 50 ml ulei 100 g unt 50 ml bulion 1 rădăcină de pătrunjel 21
boabe de piper 2 foi de dafin l/2 lămâie sare piper măcinat cimbru…
Read more »
Read more »
Chec cu caise
11 October 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri făină 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1
plic zahăr vanilat sare 500 g caise Mod de preparare: Baţi albuşurile
spumă, adaugi treptat zahărul şi baţi în continuare până obţii o bezea.
Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, un praf de sare şi zahărul
vanilat. încorporezi compoziţia de gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Conopidă cu orez şi legume
11 October 2010
Ingrediente: 1 conopidă mică 50 g orez 50 g margarină 2 morcovi 1
rădăcină pătrunjel 1 cartof mare 1 mână fasole verde 1 mână mazăre verde
1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ţelină mică Mod de preparare: Cureţi
morcovii, pătrunjelul, cartofii, mazărea, fasolea, ţelina şi ardeii, le
tai bucăţi, iar conopida o…
Read more »
Read more »
Mazăre cu maioneză de cartofi
11 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 200 g mazăre (din conservă) 1 lingură bulion
câteva fire de mărar sare 100 ml ulei piper Mod de preparare: Cartofii
curăţaţi de coajă îi pui la fiert în apă cu puţină sare şi când sunt
gata îi strecori şi îi pasezi ca pentru piure, apoi îi freci cu 50…
Read more »
Read more »
Kebab in vinete (Kebab Miluki)
11 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg orez 1/2 kg carne de vită tocată 3 vinete mari 3
legături de pătrunjel 1/2 kg de ceapă albă curry piper 1 borcan de
bulion de 400 g 4 roşii 1/2 l ulei Mod de preparare: Laşi orezul la
înmuiat în apă cu sare pentru 6 ore. Il scurgi, îl…
Read more »
Read more »
Salata picantă cu legume orez si branză
11 October 2010
Treci o ceaşcă de orez sub un jet de apă rece, apoi fierbi orezul cu 4
ceşti de apă şi un praf de sare. Speli şi cureţi 2 morcovi, îi dai prin
râzătoare, apoi speli o varză roşie, o tai fideluţă şi le amesteci cu
100 g brânză tăiată cubuleţe şi cu orezul fiert.…
Read more »
Read more »
Ardei iuti pentru iarna
11 October 2010
Mod
de preparare: Ardeii iuţi se spală cu apă rece, apoi se aşează în
borcane mici de 400 g, după care se toarnă peste ei un sirop format
dintr-o parte de oţet, o parte de apă, sare şi boabe de piper. Se fierbe
un clocot, apoi călduţ se toarnă peste ardei. La sfârşit, legăm
borcanele…
Read more »
Read more »
Parfeu de cafea
11 October 2010
Ingrediente: 3 ouă 2 gălbenuşuri 1 plic vanilie 4 linguri esenţă de
cafea 130 g zahăr 400 g frişca Mod de preparare: Ouăle se bat cu telul
(la bain-marie) cu zahărul şi vanilia. Cînd s-au înfierbîntat se iau de
pe foc şi se bat pînă ce s-au răcit. Se încorporează cu frişca bătută…
Read more »
Read more »
Biban umplut
11 October 2010
Ingrediente: 4 bibani 1 ceapă 2 căţel de usturoi roşii 1 lingură unt 1
lingură ulei de măsline 2 linguri pesmet lingură zeamă de lămâie 1 leg.
cimbru verde sare piper Mod de preparare: Incingeţi untul şi uleiul
căliţi ceapa şi usturoiul, tocate mărunt. Tăiaţi roşiile în cubuleţe şi
amestecaţi-le cu cimbrul tăiat…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de afine
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg afine 1 kg zahăr vanilie zeamă de lămîie Mod de
preparare: Afinele se aleg, se spală, se strecoară şi se pun într-un vas
cu zahărul şi cu vanilia. Se amestecă încet, din cînd în cînd, pînă ce
zahărul s-a topit, apoi le punem la fiert 45-50 minute. Cînd începe să…
Read more »
Read more »
Şuba – salată cu hamsii
11 October 2010
Ingrediente: 1sfeclă 1 morcov mai mare l ceapă 1ou l cartof 100g hamsii
250g maioneză sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert, cu coajă
cu tot, sfecla, morcovul, cartoful şi oul. Intr-un castron de salată se
aşază un strat de hamsii tăiate în bucăţi mai mici. Peste acestea se
rade mărunt…
Read more »
Read more »
Ardei grasi la borcan
11 October 2010
Mod
de preparare: Se coc ardeii, se curăţă de pieliţe şi cotoare, se aşează
în borcane de 800 g, aproximativ trei sferturi de borcan, apoi se face
baiţul din oţet, apă, sare, foi de dafin, iar după ce s-au răcit, se
toarnă peste ardei. Deasupra se pune un centimetru de ulei şi se
sterilizează timp…
Read more »
Read more »
Zacusca de telina
11 October 2010
Ingrediente:
500 g ceapă călită 500 ml ulei 1,5 kg gogoşari 2 ţeline mari fierte
piper foi de dafin sare usturoi 1 kg bureţi fierţi Mod de preparare:
Se dau toate prin maşina de tocat, apoi se fierb până se ridică uleiul.
Se pun în borcane, pe care le sigilăm, apoi le sterilizăm timp…
Read more »
Read more »
Compot din dovlecei
11 October 2010
Ingrediente:
5 kg dovlecei 300 g zahar 30 g sare de lamaie lamaie vanilie aspirina
Mod de preparare: 5 kg dovlecei, curăţaţi de coajăşi de sâmburi, se
taie cubuleţe care se pun într-o cratiţă, se stropesc cu 300 g zahăr, 30
g sare de lămâie şi se lasă să stea timp de 4-5 ore.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi şi cremă de caise
11 October 2010
Ingrediente: 40 de biscuiţi simpli 2 pahare lapte 1/2 fiolă esenţă de
rom 100 g unt 100 g zahăr + 2 linguriţe zahăr 100 g miez de nucă 1
gălbenuş 1 plic zahăr vanilat 10 caise 1 pahar frişcă 2 caise pentru
ornat Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi vanilia,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Desert Flower (video)
11 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Desert Flower
Ingrediente: 50 ml gold tequila 10 ml sugar syrup 10 ml crème de cassis
liqueur 1 lemon 1 cups (250ml) crushed ice 1 old-fashioned glass 1
25/50ml measure 1 muddle stick 1 barspoon 1 knife 1 chopping board Cum
se prepara Cocktail…
Read more »
Read more »
Zacusca de patlagele verzi
11 October 2010
Ingrediente:
1 kg ceapă 3 kg pătlăgele 1,5 kg gogoşari 500 ml ulei sare piper puţin
zahăr Mod de preparare: Se taie ceapa mărunt şi se fierbe într-un
amestec făcut din 250 ml de ulei şi 250 ml de apă. După ce s-a înmuiat
bine, se adaugă pătlăgelele tăiate în rondele groase şi gogoşarii…
Read more »
Read more »
Compot de caise verzi
11 October 2010
Ingrediente: 750 g caise verzi 2 pahare apă 200 g zahăr vanilie zeamă
de lămîie Mod de preparare: Se pune la fiert apa. zahărul, vanilia şi
caisele tăiate în două şi cu simburii scoşi. Se fierb la foc domol 4-5
minute, apoi se dă la rece cu puţină zeamă de lămîie. Pofta…
Read more »
Read more »
Compot de gutui
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg gutui 225 g zahăr vanilie Mod de preparare: Gutuile
se spală bine, se taie în 8 sferturi şi se scoate mijlocul cu sîmburi,
să aibă format de semilună. Se fierb cu 3/4 1 apă şi vanilie circa 35
minute şi cînd sînt aproape fierte se pune şi zahărul. Pofta…
Read more »
Read more »
Crap înfăşat în praz şi morcovi
11 October 2010
Ingrediente: 800g file de crap 3 fire de praz 4 morcovi l50 ml ulei 1
vârf cuţit curry 2 linguri busuioc 2 pahare vin alb demidulce sare piper
Mod de preparare: Se spală peştele şi se condimentează după gust cu
curry, busuioc, sare şi piper. Prazul se spală, se curăţă şi se toacă.…
Read more »
Read more »
Găluşte cu ceapă
11 October 2010
reţetă ungurească Dai pe râzătoare 5 cartofi bine spălaţi, îi scirgi
şi îi amesteci cu sare, piper, pătrunjel verde fin tocat şi făină cât
cuprinde ce să fie mai tare. Dacă aluatul e bine frământat găluştele nu
se desfac la fiert. Din aluat vei lua cu lingura de supă şi le vei da
drumul…
Read more »
Read more »
Marinată de crap
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg crap 100ml ulei 1 morcov potrivit 2 cepe portrivite
1ţelină 1 păstărnac 50g bulion 1 linguriţă boia dulce 100g oţet 1
linguriţă făină 3-4 foi de dafin 1 crenguţă de cimbru 1 lămâie sare Mod
de preparare: Crapul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivite,
care se sărează…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu măsline
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg fasole verde 600 g roşii 200 g măsline 2 ardei graşi
2 cepe 120 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare:
Cureţi şi speli fasolea, apoi o opăreşti în apă cu sare. Decojeşti
ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în jumătate din ulei. După ce s-a…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu mălai
11 October 2010
Ingrediente: 300 g mălai 300 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 150 ml
apă minerală 1 linguriţă bicarbonat 1 plic zahăr vanilat Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii o cocă pe care o dai
pentru o oră la frigider. Intinzi apoi o foaie pe care o tai pătrate
sau…
Read more »
Read more »
Compot de castane
11 October 2010
Ingrediente: 1 kg castane 200 g zahăr vanilie lămîie lichior Mod de
preparare: Castanele se curăţă de coajă şi pieliţă cu mare atenţie, să
rămină întregi. Pieliţa se scoate uşor opărind castanele (cîtc 5—6
bucăţi odată). Se pune să fiarbă 1 1/2 pahar apă, zahărul şi vanilia şi
cînd clocotesc se bagă castanele…
Read more »
Read more »
Salată de castraveti cu usturoi
11 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg castraveţi 3 căţei de usturoi 1/2 ceşcuţă ulei
puţin oţet sare mărar 1 cană apă piper măcinat Mod de preparare: Speli
castraveţii, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri. Cureţi
usturoiul, îl pisezi şi îl adaugi peste castraveţi împreună cu mărarul
tocat. Torni uleiul şi apa, potriveşti de…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari si popinci
11 October 2010
Ingrediente:
5 kg gogosari 3 kg ceapa 2 kg morcovi 3 kg popinci 1 l suc de rosii 3
linguri pasta de tomate 1.5 l ulei 2 linguri zahar piper foi de dafin
boabe de enibahar Mod de preparare: 5 kg gogoşari curăţaţi şi daţi prin
maşină, 3 kg ceapă călită în ulei şi dată…
Read more »
Read more »
Salată de hering cu legume
11 October 2010
Ingrediente: 500g heringi săraţi 800g cartofi 300g ceapă 300g
castraveţi acri 3 ouă 150g măsline 50ml oţ et de mere 2 linguri ulei
sare piper Mod de preparare: Heringii se ţin în apă ca să se desăreze
bine, apoi se scot, se scurg şi se taie în cubuleţe. Cartofii se fierb
întregi, în…
Read more »
Read more »
Salată cu paste si ardei
11 October 2010
Ingrediente: 200 g paste (fundiţe) 200 g caşcaval 200 g şuncă presată 2
ardei graşi roşii 100 g măsline sare piper ulei Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare şi fierte le treci sub un jet de apă rece
şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi ardeii, îi…
Read more »
Read more »
Zacusca de gogosari
11 October 2010
Ingrediente:
2 kg ceapă 4 kg roşii bine coapte 50 de ardei graşi sau 30 de gogoşari
frumoşi 250 g măsline 500 ml ulei conservant sare aspirine Mod de
preparare: Ceapa se taie mărunt şi se înăbuşă în ulei până se înmoaie,
roşiile se fierb şi se strecoară, ardeii sau gogoşarii se coc şi…
Parfeu de banane
11 October 2010
Ingrediente: 350 g banane coapte 2 ouă 120 g zahăr 350 g frişca bătută
Mod de preparare: Ouăle cu zahărul se bat cu telul (la bain-marie).
Cînd s-a răcit, se amestecă cu bananele date prin sită şi cu frişca
bătută spumă. Se pune într-o formă de parfeu şi se dă la frigider
aproximativ…
Read more »
Read more »
Ştiucă picantă
11 October 2010
Ingrediente: l kg ştiucă 4 linguri ulei 10 ciuperci albe de cultură 3
cepe 2 foi de dafin cateva boabe de ienibahar 1 pahar vin alb 1
linguriţă miere sare piper Mod de preparare: Se pune uleiul într-o
tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă
se adaugă ciupercile…
Read more »
Read more »
Zacusca de fasole
11 October 2010
Ingrediente:
2 kg fasole fierta 2,5 kg morcov fiert 2,5 kg ceapă călită 3 kg
gogoşari copţi sau cruzi 1,5 kg suc de roşii 2 l de ulei sare foi de
dafin piper cimbru Mod de preparare: Morcovul, ceapa şi gogoşarii se
toacă prin maşina de tocat carne, apoi se pun la fiert cu…
Read more »
Read more »
Tartă cu ton si cascaval
11 October 2010
Ingrediente:
250 g făină 50 ml ulei 1/2 praf de copt 100 ml iaurt 1 praf de sare
Mod de preparare: Amesteci iaurtul şi uleiul, adaugi făina amestecată cu
praful de copt şi sarea, apoi întinzi o foaie pe care o aşezi într-o
tavă rotundă unsă cu ulei. Ridici puţin aluatul şi pe marginile…
Read more »
Read more »
Crap în sos de vin
11 October 2010
Ingrediente: 4 bucăţi file de peşte 200ml vin alb sec 250g smântână 1
gălbenuş de ou 1lingură zeamă de lămâie 1 leg. pătrunjel 50ml ulei 1
leg. ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul de
peşte, apoi se presară cu sare şi piper. Se prăjeşte fileul de crap în
ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Aviation (video)
10 October 2010
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Aviation
Ingrediente: 1 Slice of lemon some Some sugar 50 ml gin 25 ml lemon
juice 25 ml maraschino liqueur 5 ml gomme (sugar) syrup some ice cubes 1
Cocktail shaker 1 Cocktail strainer 1 Martini glass 1 25ml (1fl oz)
shot measure 1 50ml…
Read more »
Read more »
Chiftele din icre cu ceapă si usturoi
10 October 2010
Ingrediente: 200 g icre 2 cepe 100 ml ulei 2 felii pâine 300 g făină
sare şi piper după gust 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă
bicarbonat de sodiu Mod de preparare: Freci icrele cu ceapa tăiată
solzişori şi bicarbonatul, apoi cu uleiul până ce devine o pastă albă,
după care încorporezi…
Read more »
Read more »
Cotlet la grătar cu mujdei de usturoi
10 October 2010
Tai felii 2 kg cotlet fără os, le baţi ca pentru şniţele, apoi laşi
carnea deoparte şi pregăteşti mujdeiul. Cureţi o căpăţână mare sau două
mai mici de usturoi, îl pisezi şi îl amesteci cu o linguriţă de sare
măruntă până se formează o pastă omogenă. Apoi torni ulei în fir, ca la
maioneză,…
Read more »
Read more »
Ficăţei in aluat
10 October 2010
Ingrediente: 500 g ficăţei de pasăre 2 ouă 100 g făină ulei sare 1 cană
de lapte sau apă Mod de preparare: Baţi bine ouăle, apoi le amesteci
cu laptele, după gust, după care adaugi făina în ploaie amestecând bine
ca să nu se formeze cocoloaşe. După ce s-au scurs bine ficăţeii, îi…
Read more »
Read more »
Cremă de mere coapte
10 October 2010
Speli 6 mere şi le dai la cuptor pentru 20 de minute. După ce s-au
înmuiat, le cureţi de coajă şi sâmburi şi le pasezi până obţii un piure.
Freci apoi 1 albuş cu 6 linguri de zahăr şi câteva picături de zeamă de
lămâie, adaugi piureul de mere şi amesteci totul până devine…
Read more »
Read more »
Supă de ardei cu găluşte si caşcaval
10 October 2010
Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri
ulei 1 lingură unt 6 linguri griş 250 ml lapte 125 g smântână 5 linguri
caşcaval ras Mod de preparare: Cureţi ceapa, usturoiul şi ardeii, toci
apoi ceapa şi usturoiul şi le înăbuşi în ulei cu puţină apă. După
câteva…
Read more »
Read more »
Piure de dovlecei si cartofi cu maioneză
10 October 2010
Ingrediente: 1-2 dovlecei potriviţi 500 g cartofi 2-3 gălbenuşuri ulei
sare piper 2-3 roşii 1 ardei gras roşu şi unul verde Mod de preparare:
Cureţi de coajă şi seminţe dovleceii, apoi îi tai cubuleţe, torni apă
cu un pic de sare cât să-i acopere şi îi fierbi la foc mic. Ai grijă să…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei cu carne de porc
10 October 2010
Ingrediente: 500 g file de porc 2 dovlecei potriviţi 2 cepe 4 căţei de
usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 lingură făină piper 1/2 pahar de vin
alb Mod de preparare: Tai felii carnea, le dai prin făină amestecată
cu piper, boia de ardei şi sare şi le prăjeşti în ulei încins.…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu ton
10 October 2010
Ingrediente: 1 salată verde 1-2 castraveţi 1 ardei gras roşu 2 ridichi
de lună 2 ouă 150 g telemea de vacă 1 cutie de ton în ulei 1 ceapă mică
uscată 1 legătură mărar sare ulei oţet Mod de preparare: Speli şi tai
salata verde în fâşii. Cureţi ardeiul, ceapa, ridichile şi
castraveţii,…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ardei si caşcaval
10 October 2010
Ingrediente: 8 ouă 2 ardei graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 2 ardei
graşi verzi 1 ceapă mijlocie 2 lămâi sare piper negru măcinat cimbru 6
linguri ulei (de măsline) 200 g caşcaval Mod de preparare: Fierbi
ouăle tari, le laşi să se răcească, apoi le cureţi şi le tai bucăţi.
Cureţi ardeii…
Read more »
Read more »
Paste cu legume si branză
10 October 2010
Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole
verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare Mod de
preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în
apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, o căleşti în
ulei,…
Read more »
Read more »
Salata de vară cu carne şi măsline
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 piept de pui 3 cartofi noi 1 morcov 1 salată verde 1
castravete 100 g fasole verde 100 g mazăre verde 50 g măsline 2 ouă 5-6
linguri ulei 1 ţelină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper muştar Mod
de preparare: Fierbi carnea şi cartofii curăţaţi în vase separate şi…
Read more »
Read more »
Salată de acrituri cu maioneză de fasole
10 October 2010
Ingrediente: 250 g fasole boabe 3-4 gogoşari în oţet 2 castraveţi în
oţet 50 ml ulei 1 linguriţă muştar sare piper Mod de preparare: Cu o
seară înainte pui fasolea la înmuiat. A doja zi o fierbi în apă cu sare
aproximativ 2 ore, dar, în acest timp, schimbi apa de 2…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu foi fragede si cremă de capşune
10 October 2010
Ingrediente: 1 pachet foi pentru cremşnit 400 g căpşune 200 ml frişcă
3-4 linguri zahăr 1 plic gelatină Mod de preparare: Cureţi şi speli
căpşunele, pasezi 300 g de căpşune, iar pe celelalte le laşi pentru
decor. Baţi frişca împreună cu zahărul, adaugi piureul de căpşune,
gelatina pregătită după instrucţiunile de pe plic…
Read more »
Read more »
Musaca de spanac cu carne
10 October 2010
Ingrediente: 500 g carne tocată 500 g spanac 2 ouă 2 cepe 3 felii pâine
200 ml lapte 4 roşii 400 g brânză tip mozzarella sau caşcaval sare
piper cimbru ulei 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Pui spanacul
la fiert în apă cu sare. In acest timp cureţi ceapa, o tai…
Read more »
Read more »
Pârjoale din icre de scrumbie
10 October 2010
Ingrediente: 600 g icre de scrumbie 1 ardei iute 50 g unt 200 ml
smântână 200 g castraveţi muraţi 200 ml ulei 1 linguriţă rasă de amidon
sare piper Mod de preparare: Se sărează şi se piperează icrele. Se
adună în mâini mai multe icre şi dându-1 prin făină, se formează o
pârjoala.…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor
10 October 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete, (din conservă sau congelate) 1
pahar de vin sare piper condiment tip Delikat ulei 2-3 căţei de usturoi
(facultativ) Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli, le aşezi
întregi într-un vas sau o cratiţă unsă cu ulei, presari peste ele sare,
piper şi condiment după gust, le stropeşti…
Read more »
Read more »
Budincă de spanac cu peşte
10 October 2010
Ingrediente: 1,2 kg spanac proaspăt 600g file de peşte (şalău, cod,
păstrăv) 1 lămâie 50g unt 50ml ulei 1ceapă mică 2 linguri pesmet l00g
caşcaval 6 ouă un vârf de cuţit nucşoară măcinată sare piper Mod de
preparare: Se curăţă, se spală şi se scurge de apă spanacul. Se toacă.
Se căleşte împreună…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Sos de cartofi
10 October 2010
Ingrediente: 4 cartofi mari 2 cepe 5 linguri ulei 1 linguriţă boia
dulce de ardei 2 linguri făină 2 foi de dafin sare condiment tip Vegeta
după gust 1 lingură oţet Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai
cubuleţe. într-o cratiţă pui uleul, ceapa tocată, cartofii cubuleţe,
boiaua de ardei şi le…
Read more »
Read more »
Tort Caraiman
10 October 2010
Ingrediente: 6 ouă 350 g zahăr 1/2 păhărel lichior de cireşe 3/4 pahar
sirop de fragi 250 g alune 200 g unt 80 g făină 400 g fragi de pădure
Mod de preparare: 6 gălbenuşuri se amestecă cu 100 g zahăr, 100 g unt şi
cu vanilia. Se freacă bine şi cînd devine…
Read more »
Read more »
Ciuperci murate cu maioneză de cartofi
10 October 2010
Ingrediente: 2 cartofi 200 g ciuperci murate 50 ml ulei sare piper
Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare. Când sunt
gata, îi strecori, îi pasezi prin sită sau îi dai prin maşina de tocat,
apoi freci piureul obţinut cu ulei, un praf de sare şi de piper,…
Read more »
Read more »
Ciorbă uşoară de legume
10 October 2010
Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2-3 morcovi 3 roşii 2 ardei graşi 10
păstăi fasole verde 1 dovlecel 150 g fidea sare de lămâie Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi speli şi îi fierbi
împreună cu ceapa tăiată mărunt în apă cu sare. Cureţi şi tai mărunt
ardeii, morcovii îi…
Read more »
Read more »
Salată de ou cu iaurt
10 October 2010
Ingrediente: 4 oua 100 g sunca presata 1 fir de ceapa verde 3 ridichi 1
lamaie 120 g iaurt mai gros 1 lingurita mustar sare piper Mod de
preparare: Fierbi ouale, le cureti, le tai in sferturi si le lasi
deoparte. Tai apoi bucatele ceapa, ridichile si sunca presata, le
amesteci cu iaurtul,…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de viţel cu sos de vin
10 October 2010
Ingrediente: 1 kg carne de viţel 1 legătură ceapă verde 2 ardei graşi
200 g caşcaval 200 g şunculiţă afumată 3 linguri muştar 100 g pastă de
tomate 100 ml vin alb 100 g smântână sare piper ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, apoi le baţi cu ciocanul pentru şniţele,
le ungi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu fasole batută
10 October 2010
Ingrediente: 1 cutie praf pentru fasole bătută 4 ardei graşi (roşu,
verde şi galben) 400 ml apă 1 legătură de mărar sare 100 ml ulei Mod
de preparare: Pui apa cu un praf de sare la fiert şi după ce dă în
clocot o dai deoparte şi adaugi praful de fasole bătută amestecând…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu ouă
10 October 2010
Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 ou ulei oţet sare Mod de preparare: Pui
la fiert o oală cu apă şi puţină sare. Alegi spanacul, îl speli în mai
multe ape, apoi îl opăreşti cu apa clocotită, îl laşi puţin să se
scurgă şi îl tai nu prea mărunt. Pui apoi ulei, oţet şi…
Read more »
Read more »
Mancare de varză cu ciuperci
10 October 2010
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză 100 g ciuperci 1 ceapă mare 1
morcov (sau 2 dacă sunt mai mici) 1 ţelină 4-5 cartofi 100 g măsline 6
linguri ulei supă de legume sare piper condiment tip Delikat Mod de
preparare: Cureţi cartofii, îi speli bine, după care îi tai cubuleţe.
Speli ciupercile şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole si varză roşie
10 October 2010
reţetă ungurească Ingrediente: 1 varză roşie mică 2 cartofi 1 ceapă
mărar 300 g fasole uscată fiartă cu o zi înainte 1 lingură pastă de
roşii sare piper pătrunjel verde Mod de preparare: Intr-o oală cu apă,
pui la fiert varza tocată, cartofii tăiaţi cubuleţe, ceapa şi mărarul.
Laşi la foc mic 20…