Retete de Paste:
Piure de conopida
17 November 2010
Ingrediente: juma de conopida 2 linguri tahini putina sare piper 3
firicele de patrunjel proaspat 2 linguri de ulei otet de mere sau zeama
de lamaie dupa gust Mod de preparare: Am blenduit-o am adaugat restul
de ingrediente. Am amestecat-o, condimentat si mancat cu ardei
proaspeti. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pasta Tahini
17 November 2010
Ingrediente:
3 dovlecei medii 6-7 buchetele broccoli 1 ceapa rosie mica 10-15
ciuperci mici marinate cateva ore (in sos de soia si ulei in cantitati
egale) Ingrediente drassing: tahini (pasta de susan), sare,sucul de la
1 lamaie,ulei de masline2-3 linguri Mod de preparare: Atacam dovleceii
frontal ii decojim si-i razuim ,adaugam buchetele mici-mititele de…
Read more »
Read more »
Figaro
17 November 2010
Ingrediente: 150 g unt 3 linguri zahăr pudră 4 ouă 250 g făină coaja şi
zeama de la 1/2 lămîie 1 praf de vanilie un vîrf de cuţit de
bicarbonat 150 g zahăr 150 g nuci pisate 300 g marmeladă sau dulceaţă
scăzută Mod de preparare: Se freacă untul cu trei linguri de…
Read more »
Read more »
Pătrate cu cremă
17 November 2010
Ingrediente
foaie: 300 g făină 1 ou 60 g unt 20 g praf de amoniac 3 linguri zahăr 1
praf de vanilie 1/4 pahar lapte ulei Ingrediente crema: 1/2 pahar
lapte, 200 g zahăr, 80 g făină, 200 g unt, esenţă de migdale amare.
Mod de preparare: Se face un aluat din cele arătate,…
Read more »
Read more »
Inima de vitel cu prune, ciuperci si masline
17 November 2010
Ingrediente: 800g inima de vitel 300g prune uscate aurii 50g masline
verzi 50g masline negre 100g ciuperci taiate 1 ceapa potrivita 4 catei
usturoi 2 pahare vin rosu 1 pahar coniac 1 lingura zahar 20g busuioc 10g
scortisoara 100ml ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata
si se spala, se taie…
Read more »
Read more »
Bors taranesc
17 November 2010
Ingrediente: 800g rasol de vitel 500g pulpa de vitel 200g morcov 200g
ceapa 100g pastârnac 200g telina 100g radacina de patrunjel 500g cartofi
100g ardei gras 200g varza alba 400g rosii (din conserva) 200g fasole
verde 50g pasta de tomate 1,5, bors proaspat 1 leg. patrunjel verde sare
piper Mod de preparare: Rasolul…
Read more »
Read more »
Salata de fasole cu sos de vin
17 November 2010
Ingrediente
: 1 cana fasole rosie fiarta 1 cana fasole alba fiarta 1 cana fasole
neagra fiarta 250g fasole verde, oparita 1 ceapa mica rosie tocata 1
ardei gras rosu, curatat si taiat cuburi 2 linguri de patrunjel proaspat
tocat Ingrediente sos de vin: 1/4 cana otet din vin rosu,1/4 cana
ciorba de legume sau…
Read more »
Read more »
Clatite de banane
17 November 2010
Ingrediente: 3 banane coapte 1-2 lg zeama de lamaie (previne innegrirea
bananelor) Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se taie
felii. Se pun in robot impreuna cu zeama de lamaie si se mixeaza pana
rezulta o crema omogena. Se pune hartie de copt pe tavile aparatului de
deshidratat. Se imparte…
Read more »
Read more »
Pasta Pappardelle Marinara
17 November 2010
Ingrediente:
1 dovlecel bucata mare Ingrediente sos marinara: cateva linguri rosii
,2 bucati rosii deshidratate hidratate pentru o ora 6 jumatati,curmale
hidratate o ora 4 bucati ,usturoi 3-4 catei,ulei de masline 2 linguri
,sos de soia 2 linguri, sucul de la jumatate de lamaie Mod de
preparare: Introducem toate ingredientele, exceptand rosiile uscate is…
Read more »
Read more »
Pui acrisor cu susan
17 November 2010
Ingrediente: 600g carne de pui (pulpe si/sau piept) 1 lamâie (suc si
coaja rasa) 1/3 cana iaurt 1/2 cana pesmet 1/2 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita boia dulce sau iute 1/4 lingurita piper macinat 1/3 cana
seminte de susan Mod de preparare: Curata pielea si taie carnea
feliute groase de un deget si…
Read more »
Read more »
Supa de fructe de mare
17 November 2010
Ingrediente: 500g fructe de mare congelate 2 morcovi 1 ceapa mare 50ml
ulei 150g orez 1 lamâie sare Mod de preparare: Fructele de mare se
decongeleaza in apa rece, se scurg bine de apa si se calesc 3-4 minute
in ulei. Se adauga apoi ceapa si morcovul, curatate spalate si tocate
marunt, se…
Read more »
Read more »
Muschi de vita la gratar
17 November 2010
Ingrediente: 1kg muschi de vita 1 lingura unt 1/2lamâie 400g mustar
picant 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se taie
carnea în 8 felii mai groase si se bate putin cu ciocanul de snitele. Se
unge apoi cu mustar pe ambele parti si se frige pe gratarul încins. Se
scoate…
Read more »
Read more »
Paste din dovlecel crud cu sos de rosii
17 November 2010
Ingrediente:
1 dovlecel 1 rosie 1-2 buc rosie uscata la soare 1/2 ardei iute
proaspat o lingura ulei de masline presat la rece un catel usturoi sare
piper oregano busuioc maghiran 2-3 masline fara samburi. Mod de
preparare: Dovlecelul se rade lung cu o razatoare speciala sau dati pe
razatoarea mare. Rosile le puneti in…
Read more »
Read more »
Marinata de stavrid
17 November 2010
Ingrediente: 1kg stavrid 100ml ulei 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare
4 cartofii potriviti 2 ardei grasi (rosu si verde) 2 foi de dafin 1
lingura otet 2 linguri zeama de lamâie 100ml vin alb sec 1 leg.
patrunjel sare piper Mod de preparare: Stavridul se curata, i se
inlatura capul,…
Read more »
Read more »
Budinca de cafea cu orez
17 November 2010
Ingrediente: 250g orez 750ml cafea mai concentrata 150g unt 200g zahar 1
lingura zahar vanilat 12 oua Mod de preparare: Cafeaua se pune la
fiert si când începe sa clocoteasca, se adauga orezul ales si spalat. Se
lasa sa fiarba, pâna când se îngroasa, apoi se ia de pe foc si se lasa…
Read more »
Read more »
Pîine de Savoia
17 November 2010
Ingrediente:
100 g zahăr pudră 4 ouă 50 g făină de cartofi 50 g făină de grîu 1 praf
de copt 1 praf de sare 1 praf vanilie grăisme pentru formă Mod de
preparare: Se freacă zahărul cu vanilia şi gălbenuşurile, se adaugă
făina de grîu şi cea de cartofi, praful de sare şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui a limone
17 November 2010
Ingrediente: piept de pui faina ulei smantana dulce la cutie sare piper
alb oregano ciuperci unt vin zeama de lamaie Mod de preparare: Pieptul
de pui taie in doua transe,se bate cu ciocanul de snitele,se da prin
faina si se trage la tigae in ulei incins pe ambele parti (60%se trage
in ulei iar…
Read more »
Read more »
Retete de post:Bomboane de ciocolata
17 November 2010
Ingrediente: 250g nuci 4-5 linguri unt (ulei) de cocos 5-6 linguri
cacao cruda 3-4 linguri miere 1 praf de sare (optional: pudra de maca,
menta uscata, betisor de vanilie, scortisoara, stafide) Mod de
preparare: Pui un recipient continand untul de cacao in deshidrator (sau
intr-un alt castron cu apa calda) pret de 30…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale crude II
17 November 2010
Ingrediente:
100 gr hrisca 100 gr nuca 50 gr morcov 10 gr ceapa 10 gr patrunjel 10
frunze mari de varza murata 500 gr rosii 1 lingurita rasa nucsoara sare
piper 3-4 linguri ulei presat la rece Mod de preparare: Hrisca si nuca
se lasa peste noapte la inmuiat in multa apa. A doua…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu griş
17 November 2010
Ingrediente:
3 ouă 3 linguri zahăr pudră 1 pahar de griş vanilie sirop din 2 linguri
zahăr cu 0,5 l lapte 1 praf de sare vanilie grăsime pentru formă Mod
de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă
grişul, apoi albuşurile spumă. Se toarnă într-o tavă unsăşi se pune la
copt.…
Read more »
Read more »
Piure de broccoli cu sos dulce-acrisor
17 November 2010
Ingrediente
piure: 2 cani broccoli maruntit 1 catel de usturoi 1cana nuci
braziliene crude 1 lingurita sare 1 praf piper . Ingrediente sos:1 lg
otet balsamic,1 catel usturoi, zeama de la 1/2 portocala/gref,1/3 cana
ulei de masline extravirgin,5 curmale fara samburi Mod de preparare:
Se proceseaza toate la blender pana rezulta un sos omogen.…
Read more »
Read more »
Retete de post:Bomboane din caise uscate
17 November 2010
Ingrediente:
6 linguri seminte de in neprajite 30 buc caise uscate o lingura seminte
de mac neprajite Mod de preparare: Semintele de in se rasnesc si se pun
intr-un bol. Caisele se rasnesc pana devin fulgi mici (de marimea celor
din nuca de cocos) si se amesteca bine cu inul. Se formeaza bombonele
de marimea…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper verde
17 November 2010
Ingrediente: 400g muschi de vita 10g piper verde 50g unt 50ml ulei
100ml smantana 40ml coniac sare Mod de preparare: Muschiul de vita se
taie in patru felii de cåte 100 g. Se apasa ca sa se lipeasca ferm
boabele de piper pe suprafetele feliilor si se prajesc in untul topit in
uleiul…
Read more »
Read more »
Mazare cu sos alb
17 November 2010
Ingrediente: 200 gr mazare 100gr porumb 1 morcov potrivit taiat feliute
subtiri o felie mica de telina-radacina taiata dupa modelul morcovului
de mai sus 2 fire ceapa verde 1 legatura mica marar sare piper Mod de
preparare: Am pus peste balamucul multicolor, rezultat in urma
amestecarii celor de mai sus, vreo 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Şodou cu vin
16 November 2010
Ingrediente:
100 g zahăr 5 gălbenuşuri 300 g vin alb vanilie Mod de preparare: Se
freacă zahărul cu gălbenuşurile ca o cremă. Se pune la fiert vinul cu
vanilia (baton) ca să dea un clocot, se ia de pe foc şi se toarnă peste
gălbenuşurile frecate cu zahărul, cîte puţin amestecînd mereu (în
acelaşi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere sferturi
16 November 2010
Ingrediente:
12 mere potrivit de mari curăţate şi tăiate în sferturi 11/2 pahar
smîntînă-cremă 5 linguri zahăr 6 ouă 3 linguri cu vîrf de făină 1 praf
vanilie zahăr pudră vanilat unt şi făină pentru formă Mod de
preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă
smîntîna şi apoi treptat, în ploaie,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune
16 November 2010
Ingrediente:
2 linguri smîntînă 300 g făină 150 g unt sau margarină 400 g zahăr
pudră 5gălbenuşuri 2 albuşuri 1 kg prune curăţate de sîmburi şi coajă 1
praf de scorţişoară pisată grăsime pentru formă Mod de preparare: Se
curăţă 1 kg de prune de sîmburi şi pieliţe, se presară cu puţin zahăr
şi…
Read more »
Read more »
Prăjiturăcu mere rase
16 November 2010
Ingrediente:
6 mere potrivit de mari, rase pe răzătoarea de zarzavat 6 oua 6 linguri
zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3
linguri zahăr şi puţin rom unt şi pesmet pentru formă Mod de
preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune puţin cîte
puţin făina, apoi…
Read more »
Read more »
Budincă de nuci
16 November 2010
Ingrediente:
60 g făină 60 g unt 80 g zahăr 4 ouă 250 g nuci pisate şi opărite cu
250 g lapte un pumn de nuci pisate neopărite 1 praf vanilie şodou de
ciocolată zahăr pudră pentru formă Mod de preparare: Se freacă untul
cu zahărul, vanilia şi gălbenuşurile puseunul cîte unul, se adaugă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu amoniac
16 November 2010
Ingrediente: 1 linguriţă amoniac praf 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr
pudră 1/2 pahar unt topit făină cît cuprinde cîteva nuci sau migdale
tăiate lunguieţ Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, adăugînd
treptat cîte un gălbenuş. Se pune amoniacul pisat şi se mai freacă pînă
cînd compoziţia se albeşte. Se pune făina…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură
16 November 2010
Ingrediente:
250 g brînză de vacă 2 gălbenuşuri răscoapte 3 gălbenuşuri crude 50 g
unt 1 praf de sare zahăr după gust 500 g zmeură grăsime pentru formă
Mod de preparare: Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele
două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3
gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine Montignac
16 November 2010
O
reteta simpla de paine Montignac din: faina de grau, apa minerala,
drojdie si sare. Ingrediente: 400 g faina de grau macinis integral ¾
pahar apa minerala 25 g drojdie proaspata sare Mod de preparare: Se pune
faina intr-un castron. Drojdia se dizolva in putina apa minerala, dupa
care toarna peste faina impreuna cu sarea.…
Read more »
Read more »
Conopidă cu şuncă afumată si branză
16 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 100 g şunculiţă afumată 100 g brânză sărată
1/4 pachet de unt 3 roşii 1/2 linguriţă zahăr 1 linguriţă muştar sare
piper ulei Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi o
fierbi în apă cu sare. In acest timp dai roşiile pe râzătoare şi le
înăbuşi apoi cu…
Prăjitură delicioasă cu nuci
16 November 2010
Ingrediente:
500 g zahăr pudră 500 g nuci date prin maşină 250 g unt proaspăt 5 ouă 1
linguriţă praf de copt coaja rasă de la o lămîie unt pentru formă Mod
de preparare: Se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul
cîte unul, pînă cînd se face spumă. Se adaugă coaja de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail The Flirt (video)
16 November 2010
Ingrediente: 3 parts The Margarita King 1 part peach liqueur 2 – 3
slices fresh peach ice cocktail shaker martini glass The Margarita King
peach liqueur slices of fresh peach ice Cum se prepara Cocktail The
Flirt
Read more »
Read more »
Roşii prăjite
16 November 2010
Ingrediente: 1 kg roşii mari 100 g făină 2 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel ulei sare Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii de
un deget grosime, le presari cu sare şi le laşi pe un suport de lemn să
se scurgă zeama. Le treci apoi prin făină şi le prăjeşti…
Read more »
Read more »
Parfum de whisky
16 November 2010
Numeroase
tipuri de whisky-uri scoţiene prezintă un parfum caracteristic de flori
în care se distinge aroma de iarbă-neagră, planta rustică tipică
acestei regiuni, deşi în limba florilor aceasta este simbolul
singurătăţii. Acest arbust simplu acoperă întinderi vaste din Scoţia şi
Speyside şi, în perioada înfloririi, pictează peisajul datorită
culorilor lui delicate. Deşi în insulele britanice…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu aripioare şi sos de legume
16 November 2010
Ingrediente: 250 g cuşcuş 5 aripioare de pui 1 ceapă 1 ardei gras roşu 2
morcovi 1 ţelină mică 3 roşii 2 linguri smântână 8 linguri ulei 1
lingură unt sare piper 2-3 fire mărar Mod de preparare: Speli
aripioarele, le aşezi într-o tavă de aragaz, presari sare şi piper, pui 2
linguri…
Read more »
Read more »
Tocaniţă de oaie
16 November 2010
Ingrediente: carne de oaie ceapă boia de ardei pastă de gogoşari pastă
de roşii piper ulei sare foi de dafin 1 fir de cimbru (dacă faci
tocăniţa cu carne de oaie) câţiva căţei de usturoi (dacă pui carne de
viţel) Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Când
s-a…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu ficat de pui
16 November 2010
Ingrediente: 4 dovlecei 400 g ficat de pui 1 ceapă 3 linguri orez 2
căţei de usturoi 2 linguri pastă de tomate sare piper o legătură de
mărar Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate şi le
scoţi miezul. Speli ficăţeii, îi fierbi câteva minute, apoi îi scurgi şi
îi treci…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de mălai cu branză
16 November 2010
Ingrediente: 100 g mălai 1 roşie 3 linguri brânză sărată de vacă sau de
oaie pătrunjel 1 ou 3/2 lămâie sare piper ulei Mod de preparare:
Fierbi 350 ml apă, când dă în clocot pui mălaiul şi laşi să clocotească
15 minute la foc mic, apoi dai deoparte mămăliga şi laşi să se…
Read more »
Read more »
Bigus
16 November 2010
Ingrediente: 1 varză acră mijlocie 150 g slănină (sau piept) afumată
tăiată cuburi 150 g crenvurşti tăiaţi bucăţi 150 g salam afumat (orice
fel de salam fără usturoi) tăiat cuburi 2 linguri untură piper pisat
Mod de preparare: Se taie varza foarte subţire; dacă este prea acră sau
prea sărată, se spală în…
Read more »
Read more »
Frigărui la cuptor din peşte marinat in vin
16 November 2010
Ingrediente: 800 g crap 1/2 kg roşii mici 1 dovlecel 1 ardei verde 1
ardei roşu 3 roşii portocalii 2 teline 1/2 legătură patrunjel 1/2
legatura cimbru 2 căţei usturoi 6 linguri ulei 150 ml vin alb sec sare
piper Mod preparare marinată: Pisezi usturoiul, toci verdeaţa şi
cimbrul, le amesteci cu uleiul şi…
Read more »
Read more »
Vinete cu roşii şi lactate la cuptor
16 November 2010
Ingrediente: 3 vinete 3 roşii 400 ml lapte 200 g smântână 100 g
caşcaval 1/2 pachet de unt 2 căţei de usturoi 3 linguri făină sare Mod
de preparare: Speli vinetele, le tai rondele de un centimetru grosime,
le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. Le treci apoi prin făină…
Read more »
Read more »
Budincă de clătite cu legume
16 November 2010
Ingrediente clătite: 3 ouă 600 ml lapte 300 g făină sare ulei
Ingrediente umplutură: 100 g mazăre verde 1 mână fasole verde 1 conopidă
mică 1 dovlecel 2 cartofi 2 morcovi 50 g unt 1 ceaşcă lapte 1 lingură
făină 3 ouă 100 g caşcaval 1 lingură smântână sare Mod de preparare:
Amesteci…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici, pere si frişcă
16 November 2010
Ingrediente: 700 g făină 100 g unt 250 g smântână 100 g zahăr 1 ou 1
linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilet 2
plicuri gelatină roşie 200 g friscă bătută 4 piersici 2 pere Mod de
preparare: Amesteci untul cu smântână, zahărul şi oul, adaug bicarbonatu
stins şi…
Read more »
Read more »
Dovlecei in straturi cu branză si cimbru
16 November 2010
Ingrediente: 1,200 kg dovlecei 200 g brânză de oaie 4 ouă 250 g
smântână 2 căţei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi speli, îi tai rondele de aceeaşi grosime şi-i laşi
deoparte. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu cimbru, sare şi
piper după gust, apoi baţi ouăle…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel cu sos de branza
16 November 2010
O
reteta de friptura de vitel cu sos de branza din: carne de vitel,
lapte, branza topita, faina, zahar, ulei, sare, piper si salata verde.
Ingrediente: 800 g carne de viţel 125 ml lapte 125 g brânză topită 1
lingură făină zahăr 2 linguri ulei sare piper 1 salată verde Mod de
preparare: Pui…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu morcovi si mere
16 November 2010
Ingrediente: 3 roşii 3 morcovi mari 2 mere 1 ardei 2 linguri ulei 1
lingură oţet sare 2 ouă Mod de preparare: Cureţi morcovii şi îi speli
şi îi dai pe răzătoarea mică, apoi dai şi merele pe răzătoarea mare.
Fierbi ouăle şi după ce au fiert le tai felii, apoi cureţi ardeii…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu ciuperci
16 November 2010
Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg ciuperci 2 cartofi 1 legătură
pătrunjel verde 1 lingură margarină zeamă de lămâie 1 lingură ulei sare
piper Mod de preparare: Speli varza, o tai subţire şi o căleşti
într-o cratiţă cu margarină. Speli şi cureţi ciupercile şi le fierbi 20
de minute în apă cu o…
Read more »
Read more »
Inghetata de zahar ars
16 November 2010
Ingrediente: 1 1 lapte 300 g zahăr 8 gălbenuşuri Mod de preparare:
Fierbem bine laptele (sau frişca).Punem gălbenuşurile într-o cratiţă pe
baia de apă, adăugăm 200 g zahăr tos. Amestecăm bine, turnăm încet
laptele fierbinte în. gălbenuşuri, amestecînd pe foc. Topim într-o
tigăiţă 100 g zahăr cu puţină apă şi îl lăsăm pînă…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ardei capia copţi
16 November 2010
Speli 6-8 ardei capia, îi coci şi îi cureţi de pieliţă. Căleşti apoi
2-3 cepe mai mari tocate, adaugi 3-4 cartofi curăţaţi şi tăiaţi cuburi,
un morcov ras pe răzătoarea mică, ardeii copţi întregi curăţaţi doar de
cotoare şi seminţe şi o ceaşcă de apă. Laşi să fiarbă 10 minute, apoi
adaugi şi 2…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu cartofi si orez
16 November 2010
Ingrediente: 1 kg ardei gras 7-8 cartofi 2-3 cepe 1 ceaşcă orez 1
legătură pătrunjel şi mărar 1 lingură bulion ulei sare piper Mod de
preparare: Fierţi cartofii în coajă, apoi îi cureţi şi îi dai prin
maşina de tocat sau îi zdrobeşti cu furculiţa. Separat, fieni orezul,
iar ceapa o toci şi…
Read more »
Read more »
Ficaţei de pui cu legume
16 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei 2 dovlecei tineri 3-4 morcovi 5-6 cartofi 3
roşii 3-4 fire de ceapă verde ulei sare piper 1 legătură pătrunjel
verde Mod de preparare: Tai ceapa rondele subţiri, o căleşti în ulei
şi când este aurie adaugi ficăţeii. După câteva minute pui cartofii
tăiaţi rondele şi morcovul ras şi…
Read more »
Read more »
Mancare de conopida cu lămaie
16 November 2010
Ingrediente: 1 conopidă 1/2 cană ulei 1 cană vin alb 2 roşii 1 cană apă
1 lămâie coriandru după gust 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2-3
frunze de ţelină sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le dai
pe râzătoare, apoi le fierbi pe foc mic 10 minute, ca să scadă bine.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi marmeladă
16 November 2010
Ingrediente:
1 pahar smîntînă 1 pahar untură sau unt 1 pahar zahăr pudră 4
gălbenuşuri 1/2 linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde
50 nuci curăţate şi pisate 6 albuşuri bătute spumă 1 pahar zahăr
marmeladă Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul sau cu untura
şi patru gălbenuşuri, se adaugă smîntîna,…
Read more »
Read more »
Pulpe la tavă cu muştar si miere
16 November 2010
Ingrediente: pulpe de pui (numărul lor variază în funcţie de numărul de
persoane) 1 lingură muştar 1 lingură miere boia dulce (facultativ)
condimente piper 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2-3 catei de usturoi ulei
Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, le ungi pe fiecare în
parte cu muştarul, boia…
Read more »
Read more »
Inghetata de capsuni
16 November 2010
Ingrediente: 400 g căpşuni 250 g zahăr 1 lămiie 1 l apă Mod de
preparare: Alegem căpşuni coapte, le dăm prin sită. Topim zahărul cu 1/2
1 apă într-un vas, pe masa de bucătărie. Cînd se to peşte zahărul,
adăugăm, tot pe masă, piureul de căpşuni, zeama de lămîie, amestecăm
bine şi turnăm…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu creier de vită
16 November 2010
Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi
cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime,
le scoţi miezul şi-i laşi deoparte până pregăteşti umplutura. Tai
mărunt 2 cepe curăţate şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare,
piper…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu zmeură
16 November 2010
Zdrobeşti 300 g zmeură, apoi o amesteci cu 6 linguri de zahăr şi 3
gălbenuşuri şi adaugi 100 ml şampanie (merge şi cu vin spumos). Separat,
baţi spumă 3 albuşuri, le amesteci cu 200 g frişcă bătută şi le adaugi
în compoziţia pregătită mai sus. Torni apoi totul într-un vas şi o dai
la…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urdă (sau branză de vaci) in foi de sfeclă albă
16 November 2010
Opăreşti întâi pentru câteva secunde foile cu apă puţin sărată sau borş
fiert şi le laşi deoparte. Pregăteşti umplutura amestecând urda bine
sfărâmiţată cu orez (ales şi spălat), sare şi mărar. Inveleşti sarmalele
şi le aşezi la fiert într-o cratiţă în care ai aşezat întâi un strat de
foi de sfeclă. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Tort cu zmeură si ciocolată
16 November 2010
Ingrediente blat: 10 ouă 10 linguri zahăr pudră 10 linguri făină coaja
rasă de 1 lămâie Ingrediente cremă: 600 g zmeură 1/2 kg frişcă 100 g
ciocolată simplă Pentru decor: 300 g zmeură 300 g frişcă pentru decor
Pentru sirop: 400 ml apă 5 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie Mod
preparare blat: Freci…
Read more »
Read more »
Sos de zmeura sau de fragi
16 November 2010
Ingrediente: 1 pahare zmeură sau fragi 1/2 pahar de vin 1 pahar zahăr 2
linguriţe făină de cartofi apă Mod de preparare: Strivim zmeura sau
fragii cu o lingură, îi stoarcem într-un tifon, amestecăm sucul cu
vinul, turnăm apă ca să avem în totul 2/2 pahare de compoziţie, adăugăm
zahărul şi făina de…
Read more »
Read more »
Cocoloaşe de mămăligă cu branză de burduf
16 November 2010
Ingrediente: mălai apă şi sare pentru mămăligă brânză de burduf ulei
Mod de preparare: Pui la fiert în ceaun apă cu puţină sare şi între timp
cerni mălaiul ca să iasă mămăliga fină. Când apa fierbe adaugi o mână
de mălai şi laşi să se înmoaie. Apoi adaugi mălaiul puţin câte puţin,
în…
Read more »
Read more »
Ciorbă ardelenească de viţel
16 November 2010
Ingrediente: carne de viţel cu os zarzavat (morcovi, păstârnac,
pătrunjel, ţelină) ceapă tarhon bulion pastă de gogoşari sare smântână
şi ouă pătrunjel şi leuştean Mod de preparare: Speli bine carnea, o
tai bucăţele şi o pui la fiert. între timp cureţi şi toci zarzavatul,
ceapa şi verdeaţa. După ce ai spumuit carnea, adaugi…
Read more »
Read more »
Tocană de legume văratice cu pui
16 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi
când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu
ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bucăţele sau fâşii şi…
Tocană de legume văratice cu pui
16 November 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 1 ardei gras 1 ceapă sare ulei 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare şi
când e gata o dezosezi, o tai bucăţi mici şi o căleşti într-o cratiţă cu
ulei. Adaugi ceapa tăiată, ardeiul gras tăiat bucăţele sau fâşii şi…
Read more »
Read more »
Piept de vitel cu mazare
15 November 2010
Ingrediente: 1kg piept de vitel 1,5kg mazare congelata 3 cepe 1 lingura
faina 2 linguri zahar 2 linguri bulion 1.5 litri supa de vita 1 leg.
marar sare piper Mod de preparare: Pieptul de vitel se spala, se taie
in bucati potrivite si se rumeneste in ulei circa 10 minute, impreuna cu
ceapa,…
Read more »
Read more »
Mancarică de legume de vară cu măsline
15 November 2010
Ingrediente: 2 fire ceapă verde 2 morcovi 2 cartofi noi 1 ardei gras (e
bun şi capia) 1 legătură mărar şi pătrunjel 150 g măsline 3-4 roşii
sare ulei Mod de preparare: Intâi pui măslinele în apă să se desăreze.
Apoi cureţi şi speli toate legumele, tai mărunt ceapa şi ardeiul,
rondele morcovul…
Read more »
Read more »
Şodou cu ciocolată
15 November 2010
Ingrediente:
5 gălbenuşuri 4 linguri zahăr 1 ceaşcă lapte 3 linguri ciocolată rasă
sau cacao vanilie Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia .
Cînd dă un clocot, se ia de pe foc şi se acoperă. Separat se freacă
gălbenuşurile cu zahărul, se toarnă apoi laptele treptat, amestecînd
mereu, şi se pune din…
Read more »
Read more »
Inghetata de nuci
15 November 2010
Ingrediente: îngheţata de vanilie 400 g nuci (sau alune) 100 g zahăr
(pentru caramel) putină lămîie Mod de preparare: Pregătim compoziţia
ca pentru o- îngheţată obişnuită de vanilie. O turnăm într-un castron.
Punem în compoziţia fierbinte nuci caramelizate (pralinate) şi pisate.
Lăsăm să se răcească, amestecînd tot timpul cu lopăţică. Apoi strecurăm
compoziţia…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată
15 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 140 g zahăr 140 g rom 180 g ciocolată topită 140 g unt proaspăt 2
linguri cu vîrf de pesmet fin unt pentru formă Mod de preparare: Se
freacă untul, zahărul şi gălbenuşurile adăugate unul cîte unul, pînă se
obţine o cremă se toarnă romul şi ciocolata topită (trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Cafe glace cu cicoare
15 November 2010
Ingrediente: 150 g cafea prăjită 375 g apă 300 g zahăr 1/2 1 lapte 250 g
frişcă 25 g cicoare 1 bucăţică vanilie Mod de preparare: Cafeaua
măcinată sau pisată, împreună cu cicoarea, se pregăteşte la filtru sau
se fierbe şi se strecoară printr-un tifon pus în patru. Cînd cafeaua
este gata, adăugăm…
Read more »
Read more »
Foaie de ştrudel
15 November 2010
Ingrediente:
500 g făină albă 2 linguri ulei 1 pahar apă călduţă sare Mod de
preparare: Se aşază pe planşetă făina cernută, în formă de cuib. La
mijloc se face cu lingura un loc liber. Se pun în el uleiul, sarea şi
apa călduţă, treptat, amestecînd mereu cu lingurapînă ce făina înghite
tot lichidul.…
Read more »
Read more »
Sos de vin
15 November 2010
Ingrediente: 2 pahare (mari) vin roşu 4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr tos 2
g scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Frecăm gălbenuşurile cu
zahărul.Punem la fiert vinul cu scorţişoara şi (după gust) cu
cuişoarele. După 1-2 clocote turnăm peste gălbenuşuri, încet, cîte
puţin, amestecînd mereu. Strecurăm într-o cratiţă şi punem pe foc să…
Read more »
Read more »
Sos de rom sau coniac
15 November 2010
Ingrediente: 1 lingură unt de frişcă 1 lingură făină 1 lămîie 3/4 pahar
(mare) de vin 1 pahar zahăr pudră 2 linguri rom sau coniac 1 pahar apă
Mod de preparare: Amestecăm untul cu făină de cea mai bună calitate.
Desfacem cu un pahar de apă şi lăsăm să fiarbă foarte bine. Strecurăm,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu marmeladă de caise
15 November 2010
Ingrediente:
4 gălbenuşuri 1 pahar zahăr 1 pahar smîntînă 1 pahar unt topit 1/2
linguriţă bicarbonat 1 praf vanilie făină cît cuprinde marmeladă zahăr
pudră vanilat Mod de preparare: Se freacă puţin gălbenuşurile cu
zahărul şi se adaugă smîntîna, vanilia şi bicarbonatul, apoi untul
topit, care trebuie să fie călduţ, şi se amestecă. Se…
Read more »
Read more »
Chifle umplute cu 2 feluri de branză
15 November 2010
Ingrediente: 8 chifle mici 300 g brânză dulce de vacă 200 g brânză de
burduf sau telemea de oi rasă 2 ouă 200 ml lapte puţin ulei 50 g
caşcaval ras pentru decor Mod de preparare: Amesteci brânza dulce cu
brânza de burduf şi ouăle până obţii o pastă omogenă. Le tai chiflelor…
Read more »
Read more »
Sarmale de gască in foi de viţă si de tei
15 November 2010
Ingrediente: 1 piept de gâscă (aproximativ 800 g) 200 g piept de pui
100 g orez 3 cepe + 3 fire ceapă verde 500 ml suc de roşii piper 3 fire
pătrunjel verde 2 legături mărar 100 g kaizer afumat 2 pahare vin alb 3
linguri unt sau ulei 2 foi de dafin 1…
Read more »
Read more »
Compot de gutui
15 November 2010
Ingrediente:
1 kg gutui 500 g zahăr 3 pahare apă 1 bucăţică scorţişoară Mod de
preparare: Se curăţă gutuile de coajăşi sîmburi şi se taie felii de
grosimea unui deget. Se pun în apă rece. În acest timp se fierbe
zahărul cu apa şi scorţişoara. Cînd siropul este pe jumătate gata, se
adaugă gutuile…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu găluşte de făină si griş
15 November 2010
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 1 căpăţână de usturoi boia piper sare 2 căni
lapte 2 linguri făină 2-3 linguri smântână Pentru găluşte ai nevoie de:
2 ouă 400 g făină 3-4 linguri griş sare Mod de preparare tocăniţă:
Cureţi ceapa, o toci mărunt, o căleşti în ulei împreună cu o parte din…
Read more »
Read more »
Mâncare de legume şi prune
15 November 2010
Ingrediente: 10 prune 2 rădăcini de pătrunjel 4-5 morcovi 1 gulie mică
2-3 cartofi 1 ceapă 1 roşie 1 legătură pătrunjel 250 ml vin 100 ml ulei 1
frunză de dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi toate legumele,
tai mărunt ceapa, rondele morcovii, pătrunjelul si gulia le căleşti
împreună câteva mirute, torni…
Read more »
Read more »
Cascaval pane cu varză dulce
15 November 2010
Ingrediente: 300-400 g caşcaval 2-3 ouă ulei 2-3 linguri făină 1 varză
sare piper ulei de măsline mărar verde 1-2 roşii pentru decor oţet Mod
de preparare: Tai felii caşcavalul, îl dai prin făină, apoi prin ou şi
le prăjeşti în ulei. Tai apoi varza fideluţă, o presari cu sare şi o
frămânţi…
Read more »
Read more »
Esenta de cafea
15 November 2010
Ingrediente: 2 linguri calea prăjită şi rîşnită 1 baton cicoare 2 ceşti
apă Mod de preparare: Punem apa la fiert într-un ibric mai mare şi
cînd clocoteşte, adăugăm cicoarea. Lăsăm să fiarba 5 minute, apoi
punem cafeaua şi amestecăm bine cu o linguriţă. Cînd spuma formată
deasupra dispare, esenţa este gata. Acoperim ibricul…
Read more »
Read more »
Retete de post:Batoane de granola
15 November 2010
Ingrediente: 1/3 cana ulei de cocos topit 1/4 cana ulei de masline
extravirgin 1 mar potrivit, curatat de coaja si de samburi 1/2 cana
sirop artar 1/3 cana sirop agave 6 curmale mari fara samburi 1 l-ta
scortisoara 1 praf de sare de mare 2 cani nuca macinata 2 cani fulgi de
ovaz macinate…
Read more »
Read more »
Mazurcă cu ciocolata
15 November 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale mărunt
pisate 4 linguri ciocolată rasă 5 linguri făină unt Mod de preparare:
Se freacă zahărul şi gălbenuşurile bine, se pun migdalele şi ciocolata
şi se amestecă apoi se adaugă treptate făina şi la urmă cele două
albuşuri spumă. Se amestecă uşor.…
Read more »
Read more »
Scoarţa
15 November 2010
Ingrediente: 120 g zahăr tos 2 albuşuri 1 gălbenuş 150 g faină 100 g
zahăr pudră 150 g miez de nucă măcinat Mod de preparare: Albuşurile se
bat spumă şi se amestecă cu zahăr tos până se-ngroaşă Apoi se adaugă
gălbenuşul şi faina şi se amestecă bine. Bunicile noastre ungeau tava cu
ceară…
Read more »
Read more »
Ingheţată de cacao cu nuci, rahat şi fructe din dulceaţă
15 November 2010
Ingrediente: 3 linguri cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2
linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat o cana miez de nuca 1 esenta
de rom Mod de preparare: Bati untul spuma, iar separat fierbi pe foc
mic apa cu zaharul cacaoua pana obtii un sirop mai gros.…
Read more »
Read more »
Ciorbă mozaic cu ardei si varză
15 November 2010
Ingrediente: 1 legătură de morcovi şi rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 200
g fasole fideluţă (verde şi galbenă) 1 sfeclă roşie mică 1/2 varză mică
2 ardei graşi (sau 1 ardei şi 1 gogoşar) 2 roşii mărar şi pătrunjel
verde sare 1 lingură cu făină 1 lingură cu unt smântână pentru dres
Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu sos bolognese
15 November 2010
Ingrediente:
4-5 dovlecei mici Ingrediente sos de rosii :1/2 cana rosii uscate si
inmuiate in apa timp de o ora,1 l-ta oregano,1 catel mic de usturoi,1/2
l-ta busuioc Ingrediente sos de nuca: 1 cana nuca ,2 curmale fara
samburi,1 praf de piper cayenne,1/4 l-ta busuioc, 1/4 l-ta oregano,1/4
l-ta sare,1/4 l-ta piper . Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail No Problem (video)
15 November 2010
Ingrediente: 15 ml lime juice 40 ml pineapple juice 50 ml grapefruit
juice 50 ml orange juice 40 ml coconut rum (Malibu) 25 ml crème de
bananes Ice cubes 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shot measure 1
shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 collins or tall
glass…
Read more »
Read more »
Mazurcă cu ciocolată şi frişcă
15 November 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 8 gălbenuşuri 2 albuşuri spumă 4 linguri migdale pisate 4
linguri ciocolată rasă 5 linguri făină fină 400 g frişcă unt pentru
formă Mod de preparare: Se prepară în acelaşi mod ca mazurca cu
ciocolată. Cînd este gata coaptă, se răstoarnă dreptunghiul şi se taie
în două pe la mijloc.…
Read more »
Read more »
Retete de post:Batoane de cereale I
15 November 2010
Ingrediente: 1/2 pachet smochine 4 linguri seminte susan 4 linguri
hrisca 2 cani pulpa de migdale 1 cana nuci 10 curmale 4 linguri
sproutein 5 mere 1/2 cana diverse fructe uscate 1 fiola esenta vanilie 2
picaturi esenta rom 5g orzo 200 g cacao Mod de preparare: Cele
listate mai sus se proceseaza…
Read more »
Read more »
Retete de post:Sarmalute crude
15 November 2010
Ingrediente: 1/2 varza medie (sau, desigur, frunze de vita de vie) 1
bucata ceapa rosie 200 nuci 1 bucata morcov 1/4 telina medie pastarcac
patrunjel radacina 1/2 legatura patrunjel 2-3 linguri ulei de masline
sare de mare dupa gust piper (preferabil alb)dupa gust boia dulce cimbru
nucsoara Mod de preparare: In afara de…
Read more »
Read more »
Mazurcă salam
15 November 2010
Ingrediente:
400 g miere de albine 400 g ciocolată rasă 11/2 pahar nuci curăţate
cacao Mod de preparare: Se pune mierea la fiert împreună cu ciocolata
rasă cînd începe să fiarbă se pun nucile, amestecînd fără întrerupere
şi lăsînd să fiarbă mai puţin de 5 min. Se dă jos de pe foc şi se…
Read more »
Read more »
Sos de portocale
15 November 2010
Ingrediente: 2 portocale 1 pahar vin alb 150 g zahăr bucăţi 1
gălbenuşuri Mod de preparare: Frecăm zahărul pe cojile de portocale,
apoi îl pisăm bine şi îl amestecăm cu gălbenuşurile. Adăugăm vinul şi
zeama de portocale, turnăm totul într-o oală şi batem bine cu telul pe
foc, pînă se îngroaşe. Servim la…
Read more »
Read more »
Retete de post:Biscuiti din cereale incoltite
15 November 2010
Ingrediente:
1 castron hrisca incoltita 1 castron grau incoltit 1 castron stafide
hidratate 2 liguri tarate psyllium 1 lingurita scortisoara 1 lingurita
nucsoara 1/4 betisor vanilie 1/4 lingurita sare 1 castron cacao 2
linguri de miere Mod de preparare: Transformam cerealele in faina (cu
rasnita sau cu robotul de bucatarie echipat cu lama in…
Read more »
Read more »
Gogosi cu crema de vanilie
15 November 2010
Ingrediente: 250 g făină 2 pahare apă 150 g unt 3-5 ouă putină sare
Ingrediente umplutură : 300 g frişcă, 150 g zahăr, cremă de vanilie.
Mod de preparare: Aluatul nu se întinde în formă de bastonaşe, ci se
pune rotund, ca o nucă. Coacem gogoşile ca şi eclerul. Aluatul creşte
dublu, rămînînd…
Batoane de cereale II
15 November 2010
Ingrediente
: 1 cana nuca maruntita 1 cana nuca de cocos 1 cana orz (inmuiat de cu
seara) 1 cana prune uscate 5 curmale 50 g stafide maruntite 2 linguri de
seminte de in 2 linguri de seminte de floarea soarelui zeama de la jum
de lamaie Mod de preparare: Nuca, nuca de cocos,…
Read more »
Read more »
Mazurcă dospită în apă
15 November 2010
Ingrediente:
13 gălbenuşuri 1/2 pahar unt topit 1/2 pahar lapte călduţ 1 pahar zahăr
pudră 25 g drojdie de bere 1 vîrf cuţit sare 1 praf de vanilie făină
cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă drojdia cu o linguriţă de
zahăr, se toarnă laptele călduţşi puţină făină, astfel încît să se
obţină o…
Read more »
Read more »
Retete de post:Taitei din morcov cu sos de migdale
15 November 2010
Ingrediente: 1 morcov mare 3 linguri migdale crude 1 lingurita ulei de
masline presat la rece 1 catel usturoi sare oregano Mod de preparare:
Morcovul se razuie cu un curatator de coaja. Migdalele se rasnesc si se
amesteca cu usturoiul pisat si restul ingredientelor. Se dilueaza cu apa
dupa preferinta si se toarna…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu piure de legume
15 November 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi noi 500 g morcovi 300 g caşcaval 100 g
ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 salată verde sare piper 50 ml ulei 3
ouă 200 g făină 1 vârf cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Pui la
fiert în vase separate cartofii şi morcovii curăţaţi. După ce au fiert…
Read more »
Read more »
Musaca de doclecei, paste si carne
15 November 2010
Ingrediente: 1 dovlecel 2 bucăţi piept de pui 200 g paste făinoase 2
ouă 200 g smântână 1 ceapă sare piper Mod de preparare: Treci carnea
prin maşina de tocat, condimentezi şi adaugi ceapa tăiată şi călită.
Fierbi pastele în apă cu sare şi puţin ulei şi când sunt gata le treci
sub…
Read more »
Read more »
Crema de unt
15 November 2010
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr 3 ouă 1 baton vanilie Mod de
preparare: Punem ouăle într-o cratiţă şi le batem puţin. Adăugăm
zahărul şi vanilia. Batem bine repede totul la foc, pînă obţinem o
cremă subţire. Cînd compoziţia se ţine de linguriţă (fără a clocoti)
crema este gata.O lăsăm să se…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu nuci
15 November 2010
Ingrediente:
foaie de ştrudel ulei pentru uns forma zahăr pudră vanilat Ingrediente
umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr pudră,
1/2 pahar ulei călduţ, vanilie. Mod de preparare: Nucile pisate se
amestecă cu zahărul, pesmetul şi vanilia. Foaia întinsă se unge bine cu
ulei călduţ şi se presară…
Read more »
Read more »
Chec alb
14 November 2010
Igrediente:
12 albuşuri 2 pahare zahăr 1 lămîie (zeama şi coaja rasă) 2 pahare
făină 10-12 nuci curăţate şi tăiate 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat
cuburi 1 lingură stafide unt pentru formă Mod de preparare: Se bat
albuşurile spumă, se adaugă zahărul puţin cîte puţin, amestecîndu-se
bine. Cînd nu se mai simt bobiţe de…
Read more »
Read more »
Budincă de mălai dulce
14 November 2010
Ingrediente:
3 ceşti mălai 1 ceaşcă făină albă 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1/2
linguriţă sare 1 sifon un vîrf de cuţit bicarbonat ulei şi făină pentru
formă zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se pun într-un castron
mălaiul, făina, zahărul, sarea, bicarbonatul şi uleiul. Se amestecă cu
lingura, adăugînd cîte puţin sifon.…
Read more »
Read more »
Painea studentului
14 November 2010
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar unt topit 1/2 pahar ulei 1 pahar zahăr tos
făină cît cuprinde 150 g nuci 1 pahar stafide 1pahar smochine 100 g
rahat roşu şi verde 50 g migdale 1 portocală coaja rasă de la 1 lămîie
un praf de vanilie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu un praf de…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu vin
14 November 2010
Ingrediente:
200 g orez 1 kg vin roşu 10 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 150 g
unt 6 ouă 1 praf sare unt pesmet pentru formă zahăr pudră Mod de
preparare: Se fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se
îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă cu…
Read more »
Read more »
Pîine cu lapte
14 November 2010
Ingrediente:
1 kg făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 400-500 g
lapte 50 g drojdie ulei pentru formă Mod de preparare: Într-un
castronaş se freacă drojdia cu zahărul. Cînd s-a făcut ca o smîntînă se
adaugă 2-3 linguri lapte călduţ, puţină făină, se amestecă bine şi se
acoperă cu un…
Read more »
Read more »
Taitei cu lapte
14 November 2010
Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine
scorţişoară zahăr Mod de preparare: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi
subţire. Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi
fierbem încet. Sînt gata în 20-30 minute. După ce fierb, punem tăiţeii
într-o cratiţa cu o bucăţică de…
Read more »
Read more »
Tort crocant
14 November 2010
Ingrediente blat: 10 albuşuri 250 g zahăr pudră 250 g nuci 50 g migdale
Ingrediente crema : 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1/2 baton vanilie pisată
cu zahărul, 300 g unt proaspăt, esenţă de cafea din : 10 bucăţi zahăr, 1
balon cicoare, 2 linguri cafea rîşnită, 2 ceşti apă Mod de…
Read more »
Read more »
Covrigei cu smîntînă
14 November 2010
Ingrediente:
1 pahar unt proaspăt 1 pahar smîntînă 3 ouă 1 praf de vanilie făină cît
cuprinde 2-3 linguri zahăr tos Mod de preparare: Se amestecă totul
bine cu cuţitul şi se pune la rece timp de 2-3 ore. După aceea se mai
amestecă o dată tot cu cuţitul şi se întinde apoi o…
Read more »
Read more »
Sufleu de caise
14 November 2010
Ingrediente: 300 g caise 300 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare:
Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu
zahăr. Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o
culoare frumoasă, le dăm printr-o sită de păr. Dacă marmelada este prea
moale, o punem…
Read more »
Read more »
Tort de migdale
14 November 2010
Ingrediente: 5 ouă 100 g migdale 100 g zahăr 1 lingură făină 1 lingură
pesmet 1 linguriţă unt Ingrediente sirop : 2 linguri zahăr, 1 lingură
apă caldă, cîteva picături de rom (coniac sau lichior de migdale amare).
Ingrediente crema : o cremă cu praline , 25 g migdale. Mod de
preparare: Amestecăm…
Read more »
Read more »
Mazurcă
14 November 2010
Ingrediente:
10 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar stafide albe 1 pahar stafide
negre 1 pahar smochine tăiate mărunt coaja de la o portocală tăiată
foarte fin 1 praf de vanilie 1 pahar migdale tăiate unt Mod de
preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă făina
amestecîndu-se bine, apoi fructele…
Read more »
Read more »
Supa de urzici crude
14 November 2010
O
reteta simpla de supa de urzici crude din: urzici, marar, ulei, suc de
lamaie si sare. Ingrediente: 50 gr urzici tinere 2 fire marar 1 lingura
ulei presat la rece 1 lingura suc de lamaie sare Mod de preparare:
Urzicile le-am cantarit inainte sa le spal pt ca ude isi dubleaza
greutatea.…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu avocado
14 November 2010
O
reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de
ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1
avocado 4 rosii bine coapte 2 fire sau foi de ceapa 1 ardei rosu 1
ardei galben 1 dovlecel marar pentru ornament sare Mod de preparare:
Toate se…
Read more »
Read more »
Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval
14 November 2010
Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3
ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le
treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Tai câmaţii
bucăţele, dai…
Read more »
Read more »
Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană
14 November 2010
O
reteta simpla de salata de mazare cu sos de maioneza cu smantana din:
mazare, oua, ulei, mustar, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente:
300 g mazăre 2 ouă ulei 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 1/2
linguriţă zahăr pudră sare Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli
şi o fierbi în apă fierbinte…
Read more »
Read more »
Bors rece de varza
14 November 2010
O
reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina,
ardei, morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2
frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina
frunze 2 cani bors crud 1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se
taie mici sau se dau…
Read more »
Read more »
Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat
14 November 2010
Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1
plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri
ulei Mod de preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le
scurgi bine si le treci sub un jet de apa rece. Pasezi branza dulce,…
Read more »
Read more »
Uscăţele
14 November 2010
Ingrediente:
100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din dulceaţă
vanilie Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi
vanilia. Se amestecă bine cu făină. Se face un sul,se taie în 24 de
bucăţi egale şi se formează perişoare. La mijlocul lor se face o…
Read more »
Read more »
Prăjitură din brînză de vacă şi nuci
14 November 2010
Ingrediente:
400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate 100 g
stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă Mod de
preparare: Se trece brînza prin maşina de tocat. Se freacă zahărul cu
untul, adăugînd pe rînd ouăle, apoi brînza, nucile, stafidele, vanilia
sau…
Read more »
Read more »
Salata de sfecla rosie si mar
14 November 2010
Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau
ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere
Mod de preparare: Dati prin razatoare si condimentati dupa plac e
buna si plina de vitamine. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crema de cafea
14 November 2010
Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana
subţire 5 foi gelatină 375 g frişcă Mod de preparare: Prăjim cafea
crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra
smîntînă fierbinte, clocotită, A- coperim bine cu un capac şi lăsăm să
se răcească. Cînd smîntînă a…
Read more »
Read more »
Sos tahini
14 November 2010
Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la
rece 1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se
macina in rasnita de cafea sau se pune in blender cu apa. Se acreste si
sareaza dupa gust. Apa puneti in functie de cat de diluat il vreti.
Optional…
Read more »
Read more »
Uscăţele-sahele
14 November 2010
Ingrediente:
3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom
sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie
rasă făină cît cuprinde Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă,
adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul,
amestecînd mereu, apoi cîte…
Read more »
Read more »
Supa-crema de spanac si avocado
14 November 2010
Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani
castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate
cubulete 1 tulpina de telina 1 catel usturoi 1 ceapa verde 1 lg zeama
lamaie 1 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita de orez sare dupa gust
apa cat cuprinde, pt a…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi din dovlecei si caju
14 November 2010
O
reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju,
usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1
bucata dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja) 2-3
linguri de caju 2-3 catei usturoi ulei de masline 1-2 linguri suc
lamaie sare (sau sos de soia) piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
14 November 2010
Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr
pudră 5 ouă 300 g biscuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană
Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră,
încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, biscuiţii zdrobiţi şi nucile
prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până se…
Sufleu de albus cu dulceata de visine
14 November 2010
Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10
nuci miere de albine sau sirop Mod de preparare: Batem albuşurile
spumă şi, pe rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu
lopăţică sau cu lingura de sus în jos. Cînd compoziţia este destul dş
bătută, înfigem lingura în…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu iaurt
14 November 2010
Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură
zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde Mod de preparare:
Punem totul într-un castron, amestecăm şi facem un aluat. Cînd este
gata .aluatul, îl presărăm cu făină pe amîndouă părţile şi întindem o
foaie groasă pe care o tăiem…
Read more »
Read more »
Tartă cu brânză de vaci
14 November 2010
Ingrediente: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1/2 plic praf ce
copt sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 4 linguri zahăr 2
linguri făină 2 ouă 1 plic zahăr vanilat 2 linguri zahăr pudră Mod de
preparare: Baţi spumă albuşurile cu un praf de sare şi tot zahărul,
apoi…
Read more »
Read more »
Saleuri Raw
14 November 2010
Ingrediente:
250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita peste
noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene 3 linguri fulgi de drojdie chimen
macinat 1 lingura sare Mod de preparare: Pui toate ingredientele in
blender cu apa cat sa se-nvarta masinaria si procesezi pana ce obti un
aluat cremos. Intinzi aluatul pe…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu caju
14 November 2010
O
reteta de sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos
de soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte
(minim 3 ore ) 2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos
de soia sare apa Mod de preparare: Caju-ul se clateste bine si…
Read more »
Read more »
Salata de primavara 1
13 November 2010
O
reteta de salata de primavara din: spanac, salata, loboda, avocado,
castravete, ridichi, rosie, ceapa verde, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 mana frunze spanac 1 salata 1 mana frunze de loboda rosie
sau verde 1 avocado cateva frunze tinere papadie 1 castravete mic 1
legatura ridichi 1 rosie 3 cepe verzi 1/2 zeama…
Read more »
Read more »
Sufleu cu lapte
13 November 2010
Ingrediente:
300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un vîrf de
cuţit sare Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul cînd
fierbe laptele se adaugă făina de cartofi amestecată cu puţin lapte
rece în alt vas. Se lasă să clocotească totul timp…
Read more »
Read more »
Sufleu japonez
13 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 100 g ciocolată sau cacao 200 g zahăr pudră 1 lingură făină 4
ouă unt şi făină pentri formă Mod de preparare: Se freacă untul cu
zahărul ca o cremăşi cu gălbenuşurile adăugate unul cîte unul. Se adaugă
apoi ciocolata sau cacaua, făina, iar după ce se amestecă, şi spuma…
Read more »
Read more »
Pişcoturi cu chimen şi nuci
13 November 2010
Ingrediente:
250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 linguriţă
bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru
formă Mod de preparare: Se amestecă împreună ouăle cu zahărul, apoi se
adaugă untura, nucile, bicarbonatul, chimenul şi la urmă făina. Se
frămîntă bine. Se întind cu vergeaua două…
Read more »
Read more »
Orez cu caise
13 November 2010
Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 albuşuri 1 gălbenuş
Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem
cratita de la foc şi punem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl
punem într-un vas rezistent la foc. Tăiem caisele în, două, le presărăm
cu zahăr şi…
Read more »
Read more »
Paine deliciu II
13 November 2010
Ingrediente: 2 cani grau incoltit o zi 4 caise proaspete sau uscate 2
rotunduri de ananas uscat 2-4 linguri miere lichida 1/2 cana migdale 1
lg vanilie 1 lg coaja de lamaie sau portocala Mod de preparare: Se
proceseaza in robot si la deshidratat cu ea pentru 1 ora sau 2, sau se…
Read more »
Read more »
Supa-crema din frunze de ridichi
13 November 2010
Ingrediente: frunzele de la 2 legaturi de ridichi 2 cartofi potriviti 1
ceapa rosie potrivita 1,5 litri apa sare 2 lg ulei de floarea
soarelui Mod de preparare: Frunzele de ridichi se spala bine si se
scutura de apa. Cartofii se curata, la fel si ceapa si se taie cuburi
potrivite. Se pun…
Read more »
Read more »
Ciuperci marinate cu oregano
13 November 2010
Ingrediente: 160 g ciuperci champignon 2 linguri zeama de lamaie 1
lingurita sare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei presat la rece juma
cana de apa piper patrunjel uscat oregano Mod de preparare: Am
amestecat toate ingredientele si am turnat peste ciupercute, le-am tinut
peste noapte in frigider intr-o caserola, merge foarte…
Read more »
Read more »
Budincă de smîntînă I
13 November 2010
Ingrediente:
6 ouă 100 g zahăr 4 linguri făină 2 pahare smîntînă vanilie un praf de
sare coaja rasă de lămîie unt şi pesmet pentru formă sos de vin sau
şodou de ciocolată Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu
zahărul şi vanilia, se adaugă făina şi apoi smîntîna. Se amestecă bine
şi se…
Read more »
Read more »
Chec economic
13 November 2010
Ingrediente:
125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau coajă de
lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se
freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se
adaugă un ou întreg, vanilia şi praful de copt.…
Read more »
Read more »
Sos de spanac si usturoi
13 November 2010
Ingrediente: spanac proaspat o lingura ulei de masline presat la rece
usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie
amesteca toate ingredientele. Daca este nevoie adauga putina apa.
Folositi acest sos peste salata sau pastele crude ori la lasagna.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa-crema de avocado si rucola
13 November 2010
Ingrediente: 150 gr avocado 15 gr rucola 150 gr rosii 1 catel de
usturoi 1 fir ceapa verde sare piper verde 2-3 fire marar suc de lamaie
Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender cu o cana de
apa si mixati bine. Puteti decora cu felii de lamaie deshidratate.
Serviti imediat pt ca…
Read more »
Read more »
Clatite cu fructe
13 November 2010
Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de
sare Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem
un aluat mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi puţină
apă. Luăm orice fel de fructe, caise, prune sau pere, nu prea moi,…
Read more »
Read more »
Hamburger patrat
13 November 2010
Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa
verde 1 lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare
dupa gust Mod de preparare: Totul se amesteca si se mai adauga dupa
gust condimentele preferate sau alte ingrediente crude. Se deshidrateaza
pentru 5-9h, pana ajunge la consistenta dorita.…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu cremă
13 November 2010
Ingrediente:
623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3 ouă
sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă Mod de preparare: Se
pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se
pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că aluatul…
Read more »
Read more »
Gazpacho
13 November 2010
Ingrediente:
2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2 ceapa
mica 1 catel usturoi sare piper busuioc Mod de preparare: Telina,
castravetele, usturoul, ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun in
blender. Rosia se cresteaza cu cutitul in partea opusa cotorului si se
da pe razatoarea mare .…
Read more »
Read more »
Aluat la minut
13 November 2010
Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă putină sare Mod
de preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o
adîncitură, adăugăm unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi
frămîntăm repede, nu prea mult. Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm,
îl presărăm cu făină şi îl…
Read more »
Read more »
Bors rece de spanac
13 November 2010
Ingrediente:
1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2
legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare Mod de
preparare: Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe
razatoarea mica. Se pune bors si apa in functie de cat de acru se
doreste. Se lasa sa stea 15-20…
Read more »
Read more »
Chiftele fara foc delicioase
13 November 2010
Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri
fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale Mod de
preparare: Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la
pliculete pentru cresterea fainii. Sunt chiar fulgi, precum cei de
cartofi, facuti print-o alta modalitate si cu…
Read more »
Read more »
Legume asortate 1
13 November 2010
Ingrediente: 2 rosii 1 cub mic de ginger (ghimbir) 2 cuburi telina suc
de la jumatate lamaie mica 1 cana de ciuperci 1 catel usturoi 1 lg
condimente asortate 1 lg busuioc Mod de preparare: Toate se amesteca
in robot si se pot consuma pe felii de paine, foi salata impreuna cu
felii…
Read more »
Read more »
Aluat de friganele
13 November 2010
Ingrediente: 200 g făină 2 linguri unt 1 bucăţică de drojdie putină
coajă de lămîie un praf de sare apă (cît cuprinde aluatul) Mod de
preparare: Turnăm făina pe masă, facem o adîn- citură în care punem
drojdia muiată cu puţină apă caldă, unt proaspăt, sare, coajă de
lămîie şi apă,amestecăm. Din acest…
Read more »
Read more »
Frigarui de legume si ananas
13 November 2010
Ingrediente: 10-12 brocolii buchetele 10-12 palarii ciuperci 1 bucata
morcov mare 1 fir praz 2-3 tulpini telina 1/2-1 bucata ardei rosu 10
buchetele conopida 1/4 ananas mare 1 bucata dovlecel Mod de
preparare: Dupa ce-am transformat legumele in cuburi sau buchete
maricele si le-am asezat in castron, le lasam putin sa tremure de…
Read more »
Read more »
Paine de seminte
13 November 2010
Ingrediente: jum cana de faina de in jum cana de faina de seminte de
floarea soarelui 1 cana orz 1 lg sare patrunjel 10 lg apa putin praf de
usturoi Mod de preparare: Semintele maruntite in blender sau rasnita
de cafea Se amesteca toate in robot pana la omogenizare. Se pune aluatul
pe…
Read more »
Read more »
Bors rece de sfecla si dovlecei
13 November 2010
Ingrediente: 350 gr varza rosie 200 gr sfecla 100 gr telina 100 gr
morcovi 250 gr dovlecei 1 litru bors sare Mod de preparare: Dati
legumele pe razatoare, adaugati sare si bors dupa gust. Diluati cu 0.5
litri apa sau mai mult. Puteti pune si patrunjel tocat. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de seminte de floarea soarelui
13 November 2010
Ingrediente: seminte de floarea-soarelui suc de lamaie dupa gust
usturoi sare boia iute oregano Mod de preparare: Tine semintele in
apa 8 ore si apoi clateste-le cu apa rece. Intr-un robot de bucatarie
amesteca ingredientele pana se fac pasta. Adauga apa pana ajungi la
consistenta dorita. Folositi acest sos peste salata sau pastele.…
Read more »
Read more »
Supă de peşte (cod)
13 November 2010
Ingrediente: 300 g cod 4-5 cartofi 2 cepe 2 linguri unt 500 ml suc de
roşii 1 l apă cimbru 1-2 căţei usturoi sucul de !a o portocală pătrunjel
tocat Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe şi ceapa mărunt, le pui
într-o oală mare, le căleşti în unt câteva minute, adaugi, apa,
peştele,…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu dovlecei
13 November 2010
Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2
linguriţe rase de făină sare Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi
dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o
strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza
fărâmiţată, ouă,…