marți, 26 martie 2013

Retete de Pasti #75


Retete de Paste:

Chifteluţe la cuptor

17 January 2013
Chiftelute_la_cuptorChifteluţe la cuptor din: piept de pui, oua, ceapa, pesmet, patrunjel, busuioc, ghimbir, piper, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 oua 1 ceapa 1 lingura cu pesmet + pesmet pentru crusta 1 legatura de patrunjel tocat marunt 3-4 frunze de busuioc tocate marunt 1 lingurita ghimbir ras piper ras…
Read more »

Supă-cremă de broccoli

17 January 2013
Supa_crema_de_broccoliSupă-cremă de broccoli din: broccoli, ceapa, patrunjel, smantana, usturoi, telina, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 kg broccoli 1 ceapa mica 1 legatura de patrunjel/marar proaspat 300 g smantana 2 catei de usturoi 1 telina sare piper 4-5 linguri cu ulei de masline   Mod de preparare: Desfă broccoli în bucheţele şi fierbe-le…
Read more »

Reteta zilei: Salata cu creveti, pepene si haloumi

17 January 2013
Salata_cu_creveti_pepene_si_haloumi_4Salata cu creveti, pepene si haloumi din: creveti, lamai, ulei de masline, ardei iute, usturoi, ceapa rosie, haloumi, paine, sumac, frunze de menta si sare de mare. 400 g creveți 1-2 lamai ulei de masline 1 ardei iute rosu mic, tocat marunt 1 cațel de usturoi, pisat 1/2 ceapa rosie, fin feliata 1 bucata haloumi,…
Read more »

Salată gustoasa de crudităti

17 January 2013
Salata_gustoasa_de_cruditatiSalată gustoasa de crudităti din: morcov, castravete, ardei capia, ulei de masline, otet balsamic, marar, patrunel, piper si sare. Inrgediente: 1 morcov mic (1 tija) 1 castravete mic 1 ardei capia rosu 3-4 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet balsamic marar patrunjel piper sare   Mod de preparare: legumele sub jet de…
Read more »

Ciorba de fasole cu ciolan

17 January 2013
Ciorba_de_fasole_cu_ciolanCiorba de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare   Mod de preparare: Pui fasolea la…
Read more »

Cocktail Gin Rickey

17 January 2013
Cocktail_Gin_RickeyCocktail Gin Rickey din: gheata, bitter angostura, suc de lime, sirop, gin si o felie de lamaie. Ingrediente: gheata 1 lingurita bitter Angostura 20 ml suc lime 30 ml sirop (din zahar) 45 ml gin 1 felie lamaie   Mod de preparare: Intr-un shaker pentru cocktail combina toate ingredientele, mai putin lamaia.  Amesteca bine si…
Read more »

Risotto cu ciuperci şi parmezan

17 January 2013
Risotto_cu_ciuperci_si_parmezanRisotto cu ciuperci şi parmezan din: supa de pui, ulei de masline, ciuperci, ceapa, orez arborio, vin alb, sare, piper, frunze de arpagic, unt si parmezan. Ingrediente: 6 ceşti cu supă de pui 3 linguri cu ulei de măsline 900 de grame de ciuperci, tăiate felii subţiri 2 cepe mici, tocate mărunt 1 1/2 cană…
Read more »

Pui cu varză si morcovi

17 January 2013
Pui_cu_varza_si_morcoviPui cu varză si morcovi din: varza, morcovi, pulpe de pui, usturoi, vin alb, mustar, sare si piper. Ingrediente:   400 g varză 2 morcovi 4 pulpe de pui 2 căței de usturoi 200 ml vin alb 1 lingură muștar sare piper   Mod de preparare: Se curăță morcovii și varza. Morcovii se taie cubulețe, iar…
Read more »

Ciorba moldoveneasca cu carne de porc

17 January 2013
Ciorba_moldoveneasca_cu_carne_de_porcCiorba moldoveneasca cu carne de porc din: carne de porc cu os, orez, ceapa, faina, boia de ardei, bors, smantana, ou si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 200 g orez 1-2 cepe 2 linguri faina un varf cutit boia de ardei bors dupa gust 100 ml smantana (optional) 1 ou…
Read more »

Sos de coniac

17 January 2013
Sosuri_5Sos de coniac: pune 200 ml smântână într-o crăticioară pe foc. Adaugă 2-3 linguri de coniac şi amestecă. Adaugă sare şi lasă până dă în primul clocot.
Read more »

Praz cu carne la cuptor

17 January 2013
Praz_cu_carne_la_cuptorPraz cu carne la cuptor din: carne tocata de vita, cartofi, praz, lapte, cascaval, sare, piper, curry si condimente pentru carne. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 500 g cartofi 1 fir praz 1 ceasca lapte 50 g cascaval uscat ras sare piper curry condimente pentru carne   Mod de preparare: Incălzeşti cuptorul la…
Read more »

Frigarui asortate cu cartofi copti

17 January 2013
Frigarui_asortate_cu_cartofi_coptiFrigarui asortate cu cartofi copti din: piept de pui, dovlecel, ceapa rosie, ardei gras, ciuperci, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 dovlecel mic 1 ceapa rosie 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu 200 g ciuperci ulei sare piper   Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi taie-l în…
Read more »

Supă de roşii cu praz

17 January 2013
Supa_de_rosii_cu_prazSupă de roşii cu praz din: rosii, praz, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 cutii cu rosii cuburi 1 fir de praz 3 linguri cu ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Taie în rondele un sfert de fir de praz şi căleşte-l în ulei. Dacă îţi place, pune un căţel de usturoi.…
Read more »

Tarta cu branza, praz si smochine

17 January 2013
Tarta_cu_branza_praz_si_smochineTarta cu branza, praz si smochine din: aluat, unt, praz, alcool, branza de vaci, oua, smantana, branza cu mucegai, cimbru si smochine. Ingrediente: 500 g aluat fraged 40 g unt 2 fire praz, tocat 2 linguri alcool 175 g branza de vaci 4 oua, batute 100 ml smantana 100 g branza cu mucegai (optional) sau…
Read more »

Pescada cozida com todos

17 January 2013
Pescada_cozida_com_todosPescada cozida com todos din: ton, ceapa, ulei de masline, rosii, usturoi, foi de dafin, orez, sare, piper, coriandru si patrunjel. Ingrediente:  1 kg ton (sau alt peste mare, somn de exemplu) proaspat 3-4 cepe 1 paharel ulei de masline 4-5 rosii jupuite si maruntite grosier cativa catei de usturoi 2-3 foi de dafin 1…
Read more »

Pizza rulada

17 January 2013
Pizza_ruladaPizza rulada din: lipie, carna afumat, pastrama, bacon, ardei, rosii, ceapa, ciuperci, cascaval, castravete murat, ketchup, piper si busuioc. Ingrediente: 1 lipie mare 100 g carnat afumat 100 g pastrama 8 fasii bacon 1 ardei 2 rosii 1/2 ceapa 2 ciuperci mari 200 g cascaval 1 castravete murat ketchup piper busuioc   Mod de preparare:…
Read more »

Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata

17 January 2013
Ciorba_ardeleneasca_cu_cartofi_si_carne_afumataCiorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6 l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri bulion   Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oa­sele).…
Read more »

Salată caldă de orez

17 January 2013
Salata_calda_de_orezSalată caldă de orez din: orez basmati, rosii cherry, branza feta, ceapa rosie, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 2 cani cu orez basmati 100 g rosii cherry 50-100 g branza feta 4 cepe rosii mici 2 linguri cu ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Spală orezul şi căleşte-l în puţin…
Read more »

Reteta zilei: Supa de tortellini

17 January 2013
Supa_de_tortellini_4.jpgSupa de tortellini din: sos de spaghete, spanac, supa de pui, crema de branza, ciuperci, tortellini cu branza, parmezan si sare.   Ingrediente: 6 cani sos de spaghete (dupa preferinta) frunze proaspete de spanac 4 cani supa de pui crema de branza felii de ciuperci proaspete tortellini cu branza parmezan sare   Mod de preparare:…
Read more »

Desert franţuzesc

16 January 2013
Desert_frantuzescDesert franţuzesc din: branza camembert, nuca, mere, unt, zahar, miere si rozmairn. Ingrediente: 2 cutii cu branza Camembert (250 g) 150 g nuca 2 mere 1 cub de unt 2 linguri cu zahar 8 linguri cu miere 1 fir de rozmarin (pentru decor)   Mod de preparare: Curăţă merele, taie-le în cubuleţe şi căleşte-le în…
Read more »

Reteta zilei: Desert cu mere

16 January 2013
Desert_cu_mere_25Desert cu mere din: mere, amidon de porumb, apa, zahar, esenta de vanilie, zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente: 3 kg mere 6 linguri cu varf amidon de porumb 3/4 cani apa 3 cani zahar 1 esenta de vanilie 400 g zahar capsune sau fructe de padure frisca   Mod de preparare: Merele se…
Read more »

Prajitura Alaska

16 January 2013
Prajitura_AlaskaPrajitura Alaska din: fructe deshidratate, rom, cozonac, inghetata de ciocolata, oua, zahar tos, amidon si otet de vin alb. Ingrediente: 200 g fructe deshidratate 4 linguri rom sau coniac 400 g briosa sau cozonac simplu, fara coaja si taiata felii de 1 cm 750 ml, inghetata de ciocolata 4 oua, albusurile 180 g zahar tos…
Read more »

Salata de pui festiva

16 January 2013
Salata_de_pui_festivaSalata de pui festiva din: ulei, ceapa, pasta de curry, patrunjel, menta, iaurt natural, zeama de lamaie, zahar brun, piept de pui, mango si fulgi de migdale. Ingrediente: 1 lingura ulei 1 ceapa, taiata 1 lingura pasta de curry 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 1 lingura menta proaspata, tocataq, plus pentru ornat 200 ml iaurt…
Read more »

Carne de vitel cu varza murata si conopida murata

16 January 2013
Carne_de_vitel_cu_varza_murata_si_conopida_murataCarne de vitel cu varza murata si conopida murata din: carne de vitel, varza murata, conopida murata, ceapa, ardei kapia, suc de rosii, usturoi, ulei, morcov, catofi, orez, concentrat de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g carne de vitel 1 varza mica murata 1 floricica de conopida murata 1 ceapa 1 ardei kapia…
Read more »

Supă-cremă de morcovi cu smantana si patrunjel

16 January 2013
Supa_crema_de_morcovi_cu_smantana_si_patrunjel Supă-cremă de morcovi cu smantana si patrunjel din: morcovi, cartofi, ceapa, pastarnac, telina, ulei, smantana, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 morcovi mari 2 cartofi 2 cepe 1 pastarnac mic 1/2 telina mica 4-5 linguri cu ulei 2 linguri cu smantana sare piper patrunjel   Mod de preparare: Curăţă toate legumele. Taie-le în cuburi mici…
Read more »

Budinca in stil italian

16 January 2013
Budinca_in_stil_italianBudinca in stil italian din: cartofi, cascaval, smantana, unt, boia de ardei dulce si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g cascaval tare un pahar smantana consistenta 2 linguri de unt boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Cascavalul se rade. Cartofii se taie rondele. In smantana fierbinte se adauga sare, piper si…
Read more »

Caldeirada

16 January 2013
CaldeiradaCaldeirada din: peste, miez de scoici, cozi de creveti, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, boia dulce, ulei de masline, rachiu, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt, albitura (aterina, guvid, babusca sau oblete) 3-4 kg peste mare si de mare, ales (chefal, ton, dorada, peste sabie sau anghila) 300…
Read more »

Bezele cu fructe

16 January 2013
Bezele_cu_fructeAi nevoie de 16 bezele – preparate ca aici - 200 ml frisca lichida pe care o bati spuma cu 1 lingurita zahar pudra si 2 picaturi esenta de vanilie si 150 g fructe de padure proaspete sau decongelate. Orneaza fiecare bezea cu frisca batuta si pune deasupra cateva fructe proaspete. Serveste intr-o ora. Bezele…
Read more »

Ciorba de mazare

16 January 2013
Ciorba_de_mazareCiorba de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac, cuscus, bors, verdeata, condimente si piper. Ingrediente: 1 os de porc cu mai multa carne sau costita 200 g mazare congelata 1 ceapa 50 g telina 1 morcov 1 pastarnac 4 linguri cuscus bors dupa gust verdeata: patrunjel, leustean, marar condimente piper  …
Read more »

Ciocănele cu sos alb

16 January 2013
Ciocanele_cu_sos_albCiocănele cu sos alb din: ciocanele de pui, cartofi, mazare, ardei rgasi, morcov, unt, ulei, chilli, sare, piper, marar, iaurt, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 4 ciocanele de pui 1 kg cartofi (mici) 250 g mazare 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 morcov mic 50 g unt ulei chilli sare piper…
Read more »

Chiftelute cu paste

16 January 2013
Chiftelute_cu_pasteChiftelute cu paste din: paine, smantana, carne tocata, ou, coaja de lamaie, sare, piper, usturoi, ulei, bulion, rosii, zahar, paste, ulei si ceapa. Ingrediente: 2 felii de paine 3 linguri smantana 300 g carne tocata 1 ou coaja rasa de la 1 lamaie sare piper 1 catel usturoi 4 linguri ulei 1 lingura bulion 1…
Read more »

Tarte cu piersici şi ciocolată albă

16 January 2013
Tarte_cu_piersici_si_ciocolata_albaTarte cu piersici şi ciocolată albă din: aluat, piersici, galbenus, ciocolata alba si zahar vanilat. Ingrediente: 1 pachet aluat foitaj 1 borcan compot de piersici (6-8 jumatati) 1 galbenus 100 g ciocolata alba 3 plicuri cu zahar vanilat (opional)   Mod de preparare: Lasă aluatul să se de­congeleze la tempe­ratura camerei, fără să se îndoaie.…
Read more »

Pizza cu salam

16 January 2013
Pizza_cu_salamPizza cu salam din: drojdie, faina, ulei de masline, sare, bulion, rosii, branza cheddar, salam picant si busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 20 g drojdie proaspata 250 g faina 150 ml apa 50 ml ulei de masline o lingurita mica de sare pentru garnitura: 3 linguri bulion 3 rosii mici 150 g branza Cheddar 100 g…

Prăjituri cu iaurt

16 January 2013
Prajituri_cu_iaurtPrăjituri cu iaurt din: frisca, gelatina, ciocolata neagra, iaurt, zahar, lapte, banane si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru spuma de ciocolata: 200 ml frisca lichida o foaie gelatina 60 g ciocolata neagra pentru spuma de iaurt: 300 g iaurt scurs 2 linguri zahar 4 linguri lapte 6 foi gelatina 2 banane bine coapte pentru decor: 20…
Read more »

Reteta zilei: Kebab de Miel

16 January 2013
Kebab_de_Miel_5Kebab de Miel din: carne de miel, ceapa, patrunjel, usturoi, sare, piper negru, cimbru, chimen si boia de ardei. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 ceapa tocata 4 linguri de patrunjel uscat 2-3 catei de usturoi pisat 1 lingurita de sare 1/2 lingurita piper negru 2 lingurite cimbru uscat 1/2 lingurita piper 1 lingurita…
Read more »

Bomboane cu fistic

16 January 2013
Bomboane_cu_fisticBomboane cu fistic din: fistic, nuca, alune de padure, biscuiti, zahar vanilat, zahar pudra, cacao, unt, ciocolata alba, cafea instant, esenta de fistic si frisca lichida. Ingrediente: 300 g fistic 150 g nuca 100 g alune de padure 250 g biscuiti un plic zahar vanilat 200 g zahar pudra 3 linguri cacao 200 g unt…
Read more »

Supa de iarna cu betisoare de cartofi

16 January 2013
Supa_de_iarna_cu_betisoare_de_cartofiSupa de iarna cu betisoare de cartofi din: morcovi, telina, pastarnac, ceapa, patrunjel, cartofi, frunze de varza, praz, apa, suc de rosii, patrunjel verde, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 2 pastarnaci 2 cepe 2 radacini de patrunjel 2 cartofi 2 frunze de varza 2 fire de praz 2,5 l apa 200…
Read more »

Vita cu piure aromat

16 January 2013
Vita_cu_piure_aromatVita cu piure aromat din: muschi de vita, rozmarin verde, ulei de masline, unt, sare, spanac, piper negru, cartofi, masline, ghimbir si lapte. Ingrediente: un muschi de vita rozmarin verde 2-3 linguri ulei de masline 150 g unt sare 500 g spanac mic piper negru macinat 800 g cartofi 200 g masline o lingurita ghimbir…
Read more »

Salata cu branza feta, masline si naut

16 January 2013
Salata_cu_branza_feta_masline_si_nautSalata cu branza feta, masline si naut din: branza feta, masline, naut, rosii, busuioc, salata verde, piper, sare, ulei extravirgin de masline, lamaie, marar si busuioc verde. Ingrediente: 400 g branza feta 200 g masline 250 g naut fiert din conserva 200 g rosii 1 lingurita busuioc uscat maruntit 1 salata verde piper sare 2-3…
Read more »

Cozonac cu visine

16 January 2013
Cozonac_cu_visineCozonac cu visine din: oua, faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, coaja de lamaie, visine si zahar. Ingrediente: 2-3 oua 500 g faina un praf sare 25 g drojdie proaspata 8 linguri zahar 125 ml lapte 125 g unt coaja de la 1-2 lamai 800 g visine 4-5 linguri zahar   Mod de preparare: Se…
Read more »

Salata cu ton si somon

16 January 2013
Salata_cu_ton_si_somonSalata cu ton si somon din: cartofi, ton, fileu de somon, vin alb, miez de scoici, ardei grasi, rosii, oua rasfierte, ulei de masline, otet, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi fierti in coaja si curatati 100 g ton in ulei 300 g fileu de somon proaspat 1 paharel vin alb 100 g…
Read more »

Sufleu de cartofi cu pui

16 January 2013
Sufleu_de_cartofi_cu_puiSufleu de cartofi cu pui din: piept de pui, cartofi, sare, ceapa rosie, cimbru, telemea de vaca, smantana, oua, unt, pesmet si parmezan. Ingrediente: un piept de pui 6 cartofi sare 2 cepe rosii cimbru verde si uscat 150 g telemea de vaca 100 ml smantana 4 oua unt pentru uns tavile pesmet si parmezan…
Read more »

Reteta zilei: Creveti pe pat de mamaliga calda

16 January 2013
Creveti_pe_pat_de_mamaliga_calda_3Creveti pe pat de mamaliga calda din: apa, malai, sare, piper, branza cheddar, unt, lapte, creveti, bacon, ceapa verde, patrunjel, usturoi si suc de lamaie. 4 cani de apa 1 cana malai Sare și piper 2 cupe branza cheddar 3 linguri de unt 1/3 ceasca lapte creveți, decojiti 6 bucati bacon, tocat 2 legaturi de…
Read more »

Retete culinare: Placinta cu carne de vita

16 January 2013
Placinta_cu_carne_de_vitaPlacinta cu carne de vita din: aluat frantuzesc, carne de vita, sare, piper macinat, salvie, ulei de masline, pasta de masline, patrunjel, ou si galbenus de ou. Ingrediente: 500 g aluat frantuzesc 400 g carne de vita sare piper negru macinat salvie uscata si proaspata 2-3 lingurite ulei de masline 2 lingurite pasta de masline…
Read more »

Salau in sos alb

16 January 2013
Salau_in_sos_albSalau in sos alb din: rondele de salau, unt, ulei de masline, smantana, sare grunjoasa, piper, faina, morcovi, usturoi, telina, zeama de lamaie, patrunjel si vin alb demisec. Ingrediente: 8 bucati rondele de salau 75 g unt 2-3 linguri ulei de masline 100 ml smantana lichida sare grunjoasa piper 2 linguri faina 4 morcovi 4…
Read more »

Retete gustoase: Frigarui de pui cu legume

16 January 2013
Frigarui_de_pui_cu_legumeFrigarui de pui cu legume din: piept de pui, dovlecei, ardei rosii, ciuperci, sare de mare, piper, rozmarin, ceapa, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, miere si cimbru macinat. Ingediente: 500 g piept de pui 2 dovlecei 4 ardei rosii 200 g ciuperci sare de mare piper rozmarin 2 cepe 4 catei usturoi 3-4 linguri…
Read more »

Ton cu paste

16 January 2013
Ton_cu_pasteTon cu paste din: paste cu ou, ton in ulei, broccoli, sare, piper, busuioc, cimbru, unt, uleid e masline si porumb boabe. Ingrediente: 300 g paste cu ou 300 g ton in ulei vegetal 300 g broccoli sare piper busuioc cimbru 50 g unt 2 lingurite ulei de masline 100 g porumb boabe   Mod…
Read more »

Pizza cu bere

16 January 2013
Pizza_cu_berePizza cu bere din: bere neagra, faina, sare, drojdie, zahar, ulei, cascaval, ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 250 ml bere neagra 400 g faina un praf de sare 2 lingurite drojdie uscata o lingurita zahar 2 linguri ulei pentru garnitura: 150 g cascaval 4 ciuperci proaspete o lingurita cimbru un praf pipr alb   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Cocktail cu gin, apa tonica si mure

15 January 2013
Cocktail_cu_gin_apa_tonica_si_mure_2Cocktail cu gin, apa tonica si mure din: mure, suc de limeta, sirop simplu, gin, apa tonica si gheata.   Ingrediente: 8 mure suc proaspat de limeta sirop simplu (apa+zahar fierte si racite) Gin apa tonica gheata   Mod de preparare: Intr-un shaker, amestecati 6 mure și suc de lamaie. Umple cu gheață și adauga sirop…
Read more »

Ciorba de ciuperci cu carnati picanti

15 January 2013
Ciorba_de_ciuperci_cu_carnati_picantiCiorba de ciuperci cu carnati picanti din: ciuperci, ceapa, usturoi morcovi, sare, piper, unt, faina, carnati picanti, telina si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura ceapa 2 catei usturoi 3 morocvi sare piper 50 g unt o lingura faina 2 carnati picanti o telina cu frunze o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »

Fenicul gratinat, cu roşii şi ceapă

15 January 2013
Fenicul_gratinat_cu_rosii_si_ceapaFenicul gratinat, cu roşii şi ceapă din: bulbi de fenicul, rosii, ceapa, suc de lamaie, sare, unt, supa de legume, patrunjel si cascaval. Ingrediente: 3 bulbi de fenicul 4 rosii 3 cepe 4 linguri suc de lamaie sare 70 g unt 200 ml supa de legume patrunjel 150 g cascaval (optional)   Mod de preparare:…
Read more »

Supa cu paste in stil italian

15 January 2013
Supa_cu_paste_in_stil_italianSupa cu paste in stil italian din: paste scoici, piept afumat, zeama de carne, unt, faina de grau, ou, cascaval, patrunel, piper macinat si sare. Ingrediente: 200 g paste scoici 100 g piept de pui afumat si fiert 1 l zeama de carne 1,5 linguri unt 2/3 de pahar – faina de grau un ou…
Read more »

Salata de orez cu ton si portocale

15 January 2013
Salata_de_orez_cu_ton_si_portocaleSalata de orez cu ton si portocale din: ton, porumb boabe, mazare, unt, portocale, lamaie, orez, sare, piper, maioneza si gogosari. Ingrediente: 4 conserve (a 125 g) de ton bucati intregi 2 conserve (a 200 g) porumb boabe 2 conserve (mici) de mazare 4 lingri unt 4 portocale mai mari 1 lamaie 600 g orez…
Read more »

Tort alb

15 January 2013
Tort albTort alb din: oua, zahar pudra, miez de nuca macinat, faina, coaja confiata de portocala, marmelada, iaurt si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 150 g zahar pudra 100 g miez de nuca macinat 150 g faina 200 g coaja confiata de portocale 100 g miez de nuca pentru umplutura: 300 g marmelada 500 g…
Read more »

Cod cu hrean, creveţi şi roşii cherry

15 January 2013
Cod_cu_hrean_creveti_si_rosii_cherryCod cu hrean, creveţi şi roşii cherry din: file de cod, sare grunjoasa, oua, creveti, marar, patrunjel, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: 600 g file de cod 1-2 linguri de sare grunjoasa 2 oua 400 g creveti  proaspeti, nedecorticati marar patrunjel rosii cherry 2 linguri ulei de masline   Mod de preparare: La…
Read more »

Pulpe de pui la cuptor cu sos de roşii

15 January 2013
Pulpe_de_pui_la_cuptor_cu_sos_de_rosiiPulpe de pui la cuptor cu sos de roşii din: pulpe de pui, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, rosii, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper negru boabe, sare si piper alb. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 cepe rosii mijlocii 4 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 4 rosii patrunjel cimbru 2…
Read more »

Prajitura cu spuma de portocale

15 January 2013
Prajitura_cu_spuma_de_portocalePrajitura cu spuma de portocale din: iaurt, faina, zahar, ulei, oua, praf de copt, zahar vanilat, unt, portocale, coaja de portocala, amidon, zahar, oua si ciocolata neagra. Ingrediente: pentru blat: un pahar mic de iaurt 3 pahare faina 2 pahare zahar 1/2 pahar ulei 3 oua un plic praf de copt un plic zahar vanilat…
Read more »

Pizza cu două feluri de caşcaval

15 January 2013
Pizza_cu_doua_feluri_de_cascavalPizza cu două feluri de caşcaval din: faina, iaurt, drojdie, apa, sare, bulion de rosii, rosie, cascaval afumat, cascaval simplu si busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 120 g iaurt un plic drojdie uscata 5 linguri apa calduta un praf sare pentru garnitura: 2 linguri bulion de rosii 1/2 rosie 4 felii cascaval afumat…
Read more »

Vita la gratar cu legume

15 January 2013
Vita_la_gratar_cu_legumeVita la gratar cu legume din: carne de vita, sare, unt, salvie, usturoi, piper, ulei de masline, vin rosu, vartofi, ulei, dovlecei, ciuperci, fasole verde, unt si vin dulce. Ingrediente: un kg carne de vita sare 50 g unt salvie uscata si macinata o capatana usturoi piper 1-2 linguri ulei de masline 5-6 linguri vin…
Read more »

Bol de orez cu sos

15 January 2013
Retete_1Bol de orez cu sos din: orez, ceapa, ardei, morcovi, unt, ulei, carne de vita, rosii, ardei capia, sare, piper, zahar, ulei de masline, usturoi si patrunjel. Ingrediente: pentru orez: 350 g orez o ceapa un ardei 2 morcovi 50 g unt 2 linguri ulei pentru sos: 400 g carne de vita 500 g rosii…
Read more »

Reteta zilei: Burta de porc marinata cu sos de soia

15 January 2013
Burta_de_porc_marinata_cu_sos_de_soia_6Burta de porc marinata cu sos de soia din: burta de porc, sos de soia, mirin, zahar, praz, usturoi si ghimbir. Ingrediente: 2 kg burta de porc fara os 1/2 ceasca sos de soia 1 cana Mirin 1/2 cana de zahăr Praz tocat 6 catei de usturoi întregi ghimbir     Mod de preparare: Incalziti…
Read more »

Crema de branza cu marar

15 January 2013
Crema_de_branza_cu_mararCrema de branza cu marar din: paine, branza de vaci, branza de telemea, marar, smantana, unt si sare. Ingrediente: 1 paine tip bagheta 200 g branza de vaci 50 g branza telemea 1 legatura de marar 2-3 linguri cu smantana (optional) 250 g unt (optional) sare   Mod de preparare: Toacă mărarul (păstrează o parte…
Read more »

Gogosele pufoase

15 January 2013
Gogosele_pufoaseGogosele pufoase din: oua, faina, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat, zahar, drojdie, lapte, ulei de floarea soarelui, unt, sare, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 2 oua 500 g faina coaja de la o lamaie si de la o portocala un plic zahar vanilat 4 linguri zahar 30 g drojdie 100 ml lapte…
Read more »

Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt

15 January 2013
Ciorba_de_dovlecei_cu_verdeata_si_iaurtCiorba de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline 2-3 legaturi ceapa verde o legatura morcovi o legatura marar o legatura patrunjel zeama de la 1-2 lamai 300 ml iaurt sare piper…
Read more »

Specialitate cu ficatei

15 January 2013
Specialitate_cu_ficateiSpecialitate cu ficatei din: ficatei de pasare, ulei de masline, unt, sare, piper, faina, usturoi, smantana, ulei, cartofi si patrunjel. Ingrediente: un kg ficatei de pasare 2-3 linguri ulei de masline 50 g unt sare piper 3 linguri faina o capatana usturoi 200 ml smantana 30 ml ulei pentru prajit un kg cartofi noi mici…
Read more »

File de vitel cu maioneza

15 January 2013
File_de_vitel_cu_maionezaFile de vitel cu maioneza din: file de vitel, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, oua, ulei, cartofi fierti, rosii si patrunjel. Ingrediente: un kg file de vitel sare 3-4 lingurite ulei de masline piper 2-3 linguri vin rosu pentru maioneza: 4 oua 200 ml ulei 6 cartofi fierti pentru salata: 4 rosii 1-2…

Retete savuroase: Ciuperci gratinate

15 January 2013
Ciuperci_gratinateCiuperci gratinate din: ciuperci champignon, cascaval, usturoi, ulei, unt, vin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 200 g cascaval moale 5 linguri cu ulei 3 catei de usturoi 25 g unt 1 pahar cu vin sare piper patrunjel   Mod de preparare: Nu e nevoie să cureţi ciupercile, ci doar să le…
Read more »

File de peste rumenit, cu sos de rom

15 January 2013
File_de_peste_rumenit_cu_sos_de_romFile de peste rumenit, cu sos de rom din: somon, zeama de lamaie, coaja de lamaie, rom, zahar brun, miere, sos de soia, ghimbir, usturoi si ienibahar. Ingrediente: 1/2 somon, filetat zeama si coaja rasa de la 2 lamai, plus pentru servit 100 ml rom 50 g zahar brun 2 linguri miere 2 linguri sos…
Read more »

Aripioare de pui crocante

15 January 2013
Aripioare_de_pui_crocanteAripioare de pui crocante din: aripioare de pui, cartofi, boia dulce, boia iute, zahar brun, sare grunjoasa, piper negru macinat, ulei, rosii si cimbrisor. Ingrediente: un kg aripiaore de pui 500 g cartofi boia dulce si iute 2-3 lingurite zahar brun sare grunjoasa piper negru macinat ulei pentru prajit 2-3 rosii pentru ornat cimbrisor proaspat…
Read more »

Reteta zilei: Mousse de ciocolata

15 January 2013
Mousse_de_ciocolata_07Mousse de ciocolata din: ciocolata, unt, oua, sare, zahar, lapte si foi de gelatina. 200g ciocolata 150g unt la temperatura camerei 3 oua 1 varf cutit sare 100g zahar 1/2 pahar lapte 2 foi de gelatina   Mod de preparare: Se rupe ciocolata si se topeste la bain-marie. Dupa ce se ia de pe foc…
Read more »

Prajitura cu cacao si crema de nuci

15 January 2013
Prajitura_cu_cacao_si_crema_de_nuciPrajitura cu cacao si crema de nuci din: margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de cacao, lapte, ciocolata neagra, nuci, zahar vanilat si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de cacao 250 ml lapte 100 g ciocolata…
Read more »

Mancare de ardei cu ou

15 January 2013
Mancare_de_ardei_cu_ouMancare de ardei cu ou din: ardei grasi, crenvursti de pui, ceapa, pasta de tomate, ou, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 ardei grasi maricei (verde, galben, portocaliu) 5-6 crenvursti de pui 1 ceapa mica 1 lingura pasta de tomate 1 ou ulei sare piper patrunjel   Mod de preparare: Fierbe crenvurştii cinci minute…
Read more »

Pizza falsa pe chifla

15 January 2013
Pizza_falsa_pe_chiflaPizza falsa pe chifla din: chifle cu susan, branza topita, rosii, salam, ciuperci, cascaval, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 chifle cu susan 8 felii branza topita 2 rosii 100 g salam 4-5 ciuperci conservate 100 g cascaval ras 2 linguri ulei pentru servit: cateva frunzulite busuioc   Mod de preparare: Intr-o tavă de cuptor unsă…
Read more »

Buseuri tortilla cu spanac si branza de capra

15 January 2013
Buseuri_tortilla_cu_spanac_si_branza_de_capraBuseuri tortilla cu spana si branza de capra din: ulei, ceapa, cartofi, spanac, oua, branza de capra si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingurita ulei 1 ceapa, tocata 2 cartofi, curatati si taiati cuburi 100 g spanac 10 oua batute 150 g branza de capra cateva frunze de busuioc, tocate   Mod de preparare: Incinge…
Read more »

Tartine cu somon afumat si crema de branza

15 January 2013
Tartine_cu_somon_afumat_si_crema_de_branzaTartine cu somon afumat si crema de branza din: somon afumat, crema de branza, marar, fulgi de ardei iute, piper rosu, zeama de lamaie si paine integrala. Ingrediente: file de somon afumat cremă de brânză mărar proaspăt fulgi de ardei iute piper roşu, măcinat puţină zeamă de lămâie felii de pâine integrală sau de baghetă…
Read more »

Taitei cu miere si nuci

15 January 2013
Taitei_cu_miere_si_nuciTaitei cu miere si nuci din: taitei, unt, nuci, miere, scortisoara si sare. Ingrediente: 500 g taitei lati 100 g unt 200 g nuci 3 linguri miere 1 lingurita scortisoara sare   Mod de preparare: Fierbeti taiteii in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurgeti-i de apa si amestecati-i cu untul, mierea, scortisoara…
Read more »

Reteta zilei: Carne de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde

15 January 2013
Carne_de_vita_cu_fasole_neagra_rosii_si_chili_verde_12Carne de vita cu fasole neagra, rosii si chili verde din: ardei iute, fasole neagra, ceapa, ulei de masline, carne de vita, condimente, suc de rosii, sos verde, cascaval si smantana degresata. Ingrediente: 1 cutie ardei iute verzi chili intregi 1 cutie fasole neagra, clatita bine cu apa rece și scursa 1 ceapa, tocata 3…
Read more »

Retete dietetice: Legume gratinate

15 January 2013
Legume_gratinateLegume gratinate din: cartofi, morcovi, pastarnac, ceapa, telina, smantana, lapte, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 300 g morcovi 2 radacini mari de pastarnac 2 cepe 1 telina 200 ml smantana 100 ml lapte 150 g cascaval 2 catei de usturoi ulei pentru uns tava sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Retete savuroase: Crema cu fructe

15 January 2013
Crema_cu_fructeCrema cu fructe din: lapte, gelatina, zahar, albusuri, coniac, frisca si fructe de sezon. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g gelatina 200 g zahar 2 albusuri 1 lingura coniac 300 ml frisca batuta din smantana 300 g fructe de sezon   Mod de preparare: Inmuiaţi gelatina în laptele rece cu 1 oră înainte de prepararea…
Read more »

Gulii cu sos

15 January 2013
Gulii_cu_sosGulii cu sos din: gulii, ceapa, bulion, faina, ulei, smantana, zahar, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 6 gulii 1 ceapa 1 lingura bulion 1 lingura faina 150 ml ulei 200 ml smantana 1 lingurita zahar sare piper cimbru   Mod de preparare: Curăţaţi guliile, spălaţi-le, tăiaţi-le în rondele, aşezaţi-le într-un vas termorezistent. Tocati ceapa mărunt…
Read more »

Supa cu mei

15 January 2013
Supa_cu_meiSupa cu mei din:  cartofi, mei, ceapa, ulei, legume uscate, praz, patrunjel, varza acra, paine, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi 100 g mei 1 ceapa 2 linguri ulei 1 lingura legume uscate 1 fir de praz 1 legatura patrunjel 250 g varza acra 4 felii mari de paine sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Budinca de spaghete cu vinete

14 January 2013
Budinca_de_spaghete_cu_vineteBudinca de spaghete cu vinete din: vinete, spaghetti, ulei de masline, branza, parmezan, sare, rosii, ulei de masline, busuioc, piper si sare. Ingrediente: 3 vinete 300 g spaghetti 4 linguri ulei de masline 250 g branza 80 g cascaval/parmezan ras sare pentru sos: 400 g rosii conservate curatate 2 linguri ulei de masline o legatura…
Read more »

Briose cu ciocolata, frisca si menta

14 January 2013
Briose_cu_ciocolata_frisca_si_mentaBriose cu ciocolata, frisca si menta din: oua, zahar, unt, sare, nuca, faina, zahar vanilat, unt, ciocolata, esenta de migdale, frisca si frunze de menta. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 6 linguri zahar 200 g unt sare 100 g nuca 4 linguri faina un plic zahar vanilat pentru sirpul de ciocolata: 50 ml unt topit…
Read more »

Reteta zilei: Budinca cu broccoli, sunca, mozzarella si oua

14 January 2013
Budinca_cu_broccoli_sunca_mozzarella_si_oua_7Budinca cu broccoli, sunca, mozzarella si oua din: broccoli, sunca, mozzarella, ceapa verde, oua, condimente si smantana. 4-6 broccoli 1-2 cani cuburi sunca 1 ceasca Mozzarella 1/3 ceasca ceapa verde taiata felii subțiri 8-10 oua, batute Condimente dupa gust smantana, pentru servire   Mod de preparare: Incaziti cuptorul la 190C. pulverizati cu ulei de masline…
Read more »

Sarmalute in foi de vita

14 January 2013
Sarmalute_in_foi_de_vitaSarmalute in foi de vita din: foi de vita murate, sare, carne tocata, piper, ou, marar, patrunjel, ceapa alba, orez, bors, suc de rosii si leustean. Ingrediente: 60 foi de vita murate sare un kg carne tocata piper macinat si boabe un ou o legatura marar o legatura patrunjel 3 cepe albe 3 linguri orez…
Read more »

Cartofi cu ceapa si pesmet

14 January 2013
Cartofi_cu_ceapa_si_pesmetCartofi cu ceapa si pesmet din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, nuca macinata, cimbru uscate, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 8-12 catei de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g pemset 50 g nuci macinate 1 lingura cimbru uscat sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Platica la cuptor cu sos de legume

14 January 2013
Platica_la_cuptor_cu_sos_de_legumePlatica la cuptor cu sos de legume din: platica, ardei, ceapa verde, usturoi, patrunjel, suc de rosii, ciuperci, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, busuioc si piper. Ingrediente: 4 bucati platica 6 ardei 2 legaturi ceapa verde 3-4 fire usturoi verde sau 3-4 catei de usturoi 2 legaturi patrunjel proaspat 400 g suc de rosii…
Read more »

Mini chiftelute

14 January 2013
Mini_chifteluteMini chiftelute din: smantana, marar, zeama de lamaie, carnati de porc, sos de merisoare si ulei. Ingrediente: 100 ml smantana 2 linguri marar zeama de la 1/2 lamaie 8 carnati de porc proaspeti sau carne de mici 50 g sos de merisoare – optional 1 lingura ulei   Mod de preparare: Combină smântână cu mărarul,…
Read more »

Rulada de curcan cu salata verde

14 January 2013
Rulada_de_curcan_cu_salata_verdeRulada de curcan cu salata verde din: piept de curcan, sare, unt, ciuperci, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, parmezan, pesmet, piper, seminte de floarea soarelui, ulei si salata verde. Ingrediente: 600 g piept de curcan sare 50 g unt 300 g ciuperci 2 legatura ceapa verde un fir usturoi verde 2 legaturi patrunjel 100 g…
Read more »

Hamburgeri cu sos si rozmarin

14 January 2013
Hamburgeri_cu_sos_si_rozmarinHamburgeri cu sos si rozmarin din: carne de vita, marar, usturoi, ceapa verde, ou, varza de bruxelles, rozmarin, ulei, sare, morcovi, ceapa, usturoi si piper negru. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata o legatura marar 3 catei usturoi o legatura ceapa verde un ou pentru garnitura: o varza de bruxelles 1-2 crengute de rozmarin…
Read more »

Paste mediteraneene

14 January 2013
Paste_mediteraneenePaste mediteraneene din: paste, ardei, dovlecei, rosii, unt, cascaval cedar, parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet balsamic. Ingrediente: un pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g unt 100 g cascaval Cedar 50 g parmezan o legatura patrunjel sare grunjoasa 1-2 lingurite otet balsamic   Mod de preparare: Se pune apă într-o oală…
Read more »

Spuma de caise

14 January 2013
Spuma_de_caiseSpuma de caise din: albusuri, zahar, zeama de lamaie, caise, si frisca. Ingrediente: 3 albusuri 450 g zahar 1 lingura zeama de lamaie 500 g caise fara samburi ornare: 2 caise frisca   Mod de preparare: Puneţi caisele fără sâmburi într-un castron, tăiate în cubulefe, presăraţi-le cu jumătate din cantitatea de zahăr şi lăsaţi-!e în…
Read more »

Vita in sos rosu

14 January 2013
Vita_in_sos_rosuVita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de floarea soarelui si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 muschi de vita 5 morcovi 300-400 g ceapa alba mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de ardei capia sare piper cimbru si salvie macinata…
Read more »

Chec cu fructe confiate

14 January 2013
Chec_cu_fructe_confiateChec cu fructe confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 14 linguri zahar 275 g faina 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai 100 g nuci 30 g migdale 30 g stafide 50…
Read more »

Chiftele cu sos alb

14 January 2013
Chiftele_cu_sos_albChiftele cu sos alb din: carne de curcan, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole verde. Ingrediente: 500 g carne de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru sos: 75 g unt un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri faina pentru garnitura: 200…
Read more »

Supa de gulii cu mujdei si smantana

14 January 2013
Supa_de_gulii_cu_mujdei_si_smantanaSupa de gulii cu mujdei si smantana din: gulii, usturoi, ceapa, ulei, smantana, orez, telina, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50 ml ulei 150 ml smantana 1 lingura orez 1 telina 1 legatura patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în…
Read more »

Plăcintă svăbească

14 January 2013
Placinta_svabeascaPlăcintă svăbească din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ou, sare, ulei de masline, bacon si seminte de chimen. Ingrediente: 400 g faina 250 ml lapte 1 lingurita zahar 30 g drojdie 60 g unt 1 ou sare garnitura: 4-6 linguri ulei de masline 400 g bacon 2 linguri seminte de chimen   Mod de preparare:…
Read more »

Reteta zilei: Pizza delicioasa

14 January 2013
Pizza_delicioasa_35Pizza delicioasa din: faina, ulei, drojdie, apa, sare, rosii, usturoi, zahar, oregano, boia de ardei, piper negru, piper rosu, sare, ulei de masline, patrunjel, mozzarela, masline, patrunjel si busuioc. Ingrediente: pentru blaturi (4 discuri): 600g faina 30ml ulei 1 plic drojdie uscata 330ml apa calduta 1 lingura sare 1 lingura apa pentru sos salsa: 8…
Read more »

Salata de ton si cartofi

14 January 2013
Salata_de_ton_si_cartofiSalata de ton si cartofi din: ton, fasole verde pastai, rosii, ulei de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi, piper negru macinat, marar si salata verde. Ingrediente: 30 g ton conserva 400 g fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet balsamic zeama de la 1-2 lamai sare…

Cornete de pui

14 January 2013
Cornete_de_puiCornete de pui din: piept de pui, miere, mustar, lipii, castravete, creson si sos de smantana si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucati piept de pui, taiat fiecare in 10 fasii 3 linguri miere 2 linguri mustar cu boabe intregi 5 lipii orientale, taiate sferturi 1 castravete, taiat felii 3 linguri creson sos de smantana si…
Read more »

Ciorbă de vită cu perişoare

14 January 2013
Retete_1Ciorbă de vită cu perişoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, patrunjel, rosii in bulion si sare. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 morcovi 1 telina mica cu frunze 1…
Read more »

Costite de miel cu spanac

14 January 2013
Costite_de_miel_cu_spanacCostite de miel cu spanac din: costite de miel, ceapa verde, busuioc, verde, vin demidulce, sare grunjoase, spanac, piper, busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry. Ingrediente: 8-10 costite de miel 1-2 legaturi ceapa verde busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper negru macinat busuioc ulei de floarea…
Read more »

Buseuri cu cod si chorizo

14 January 2013
Buseuri_cu_cod_si_chorizoBuseuri cu cod si chorizo din: mazare, menta, smantana, cod, ulei, chorizo si lamaie. Ingrediente: 50 g mazare 1 lingura menta 2 linguri smantana 300 g cod, taiat cuburi 1/2 lingura ulei 225 g chorizo, taiat felii sferturi de lamaie pentru servit   Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Fierbe mazărea 3…
Read more »

Prajitura cu fructe si ciocolata

14 January 2013
Prajitura_cu_fructe_si_ciocolataPrajitura cu fructe din: albusuri, nuca de cocos, zahar, faina, otet, compot de ananas, unt, frisca, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, ciocolata alba de menaj si capsuni. Ingrediente: 6 albusuri 200 g nuca de cocos 200 g zahar 2 linguri faina 2 linguri otet crema: 800 g compot de ananas 200 g unt 300 ml frisca…
Read more »

Sardine cu morcovi noi

14 January 2013
Sardine_cu_morcovi_noiSardine cu morcovi noi din: sardine, morcovi, rosii, ulei, vin alb, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g sardine 500 g morcovi noi mici 4 rosii 500 ml ulei 2 cepe 50 ml vin ab sec 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 2 linguri zeama de lamaie sare piper  …
Read more »

Henklisz (plăcintă săsească de sărbătoare)

14 January 2013
HenkliszHenklisz din: faina, drojdie, zahar, lapte, unt, sare, oua, zahar si stafide. Ingrediente: 500 g faina 40 g drojdie 80 g zahar 250 ml lapte cald 80 g unt sare ornare: 5 oua 75 g zahar 100 g stafide   Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia în puţin lapte călduţ amestecat cu puţin zahăr, făină şi…
Read more »

Rulada cu carnaciori

14 January 2013
Rulada_cu_carnacioriRulada cu carnaciori din: carne de carnati, prune uscate, branza cu mucegai, cimbru, aluat si ou. Ingrediente: 400 g carne de carnati 50 g prune uscate, tocate 50 g branza cu mucegai – optional – sau telemea de oi 2 linguri cimbru maruntit 500 g aluat fraged 1 ou, batut   Mod de preparare: Incinge…
Read more »

Negresă crocantă

14 January 2013
Negresa_crocantaNegresă crocantă din: fulgi de ovaz, faina, zahar, praf de copt, unt, ciocolata neagra, unt, esenta de vanilie, oua, faina, praf de copt si sare. Ingrediente: pentru baza crocanta: 200 g fulgi de ovaz 90 g faina 150 g zahar 1/2 lingurita praf de copt 180 g unt pentru negresa: 150 g ciocolata neagra 160…
Read more »

Pastrama de porc la gratar

14 January 2013
Pastrama_de_porc_la_gratarPastrama de porc la gratar din: pulpa de porc, ulei din samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, cimbru, castravet murati, gogosari murati, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa sau pulpa de porc 100 ml ulei din samburi de struguri 3 linguri boia de ardei dulce 5-6 linguri boia de ardei dulce…
Read more »

Choux-uri cu frisca

14 January 2013
Choux_uri_cu_friscaChoux-uri cu frisca din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, unt, frisca si fructe. Ingrediente: pentru aluat: 80 g unt 125 g faina 250 ml apa 3 oua o lingurita zahar un praf sare 5 g unt pentru uns pentru umplut: 200 ml frisca lichida fructe, dupa gust   Mod de preparare: Intr-un vas se…
Read more »

Placinta cu conopida

14 January 2013
Placinta_cu_conopidaPlacinta cu conopida din: foi de placinta, conopida, oua, telemea de vaca, unt, ulei de floarea soarelui, smantana, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta subtiri 500 g conopida 4 oua 200 g telemea de vaca 50 g unt 30 ml ulei de floarea soarelui 100 ml smantana 50 g pesmet o legatura…
Read more »

Ciorba de ceapa

14 January 2013
Ciorba_de_ceapaCiorba de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare, piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata, bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 6 cepe albe 1-2 cepe rosii o telina un ardei 2 morcovi sare piper boabe 100 g seminte de floarea soarelui o lingurita ulei de masline…
Read more »

Reteta zilei: Ovaz cu ciocolata neagra și capsuni

14 January 2013
Ovaz_cu_ciocolata_neagra_si_capsuni_2Ovaz cu ciocolata neagra și capșuni din: ovaz, ciocolata neagra, seminte de in, seminte de floarea soarelui, migdale, nuci, alune, iaurt, lapte si nectar de agave. Ingrediente: 3/4 cana de ovaz 25g ciocolata neagra 1 lingurita semințe de in, 1 lingurita semințe de floarea soarelui 1 lingurita migdale 15 g nuci 15 g alune 270g…
Read more »

Dieta de detoxifiere după sărbători. Află care sunt alimentele interzise în luna ianuarie

14 January 2013
Retete_3Cei mai mulţi români nu au rezistat tentaţiei sarmalelor, piftiei şi salatei de boeuf de pe mesele de sărbători şi s-au ales cu un surplus ponderal de unu- trei kilograme. Mesele dese, târzii şi abundente, dar şi consumul mare de alcool, orele insuficiente de somn şi lipsa de mişcare din ultimele două săptămâni, sunt principalele…
Read more »

Pui cu miere si portocale

14 January 2013
Pui_cu_miere_si_portocale.pngO reteta delicioasa de pui cu: portocale, miere, sare, piper, oregano, coriandru, ulei. Ingrediente: 1 pui 2 portocale 2 linguri miere sare piper oregano coriandru ulei Mod de preparare: Speli puiul, îl condimentezi in interior si in exterior cu sare, piper, oregano si cu coriandru. Il ungi cu miere si cu putin ulei si pui…
Read more »

Ciorba de curcan a la grec

13 January 2013
Ciorba_de_curcan_a_la_grecCiorba de curcan a la grec din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei rgas verde, ulei, smantana fermentata, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de curcan 2 cepe 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 ardei gras verde 50 ml ulei 300 ml smantana fermentata 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper…
Read more »

Chiftele din praz si cartofi

13 January 2013
Chiftele_din_praz_si_cartofiChiftele din praz si cartofi din: cartofi, praz, faina, oua, bircarbonat, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi 4 fire de praz (partea alba) 100 g faina 2 oua 1/2 lingurita bicarbonat 2 linguri pesmet 200 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Fierbeţj cartofii în coajă, lăsaţi-i la răcit…
Read more »

Reteta zilei: Chec cu carne de curcan si garnitura

13 January 2013
Chec_cu_carne_de_curcan_si_garnitura_5Chec cu carne de curcan si garnitura din: ulei de masline, ardei gras, ceapa, sare, piper, usturoi, curcan, pesmet, ou, rosii uscate, parmezan, lapte degresat, frunze de patrunjel, busuioc, condimente, ketchup, zahar brun, otet balsamic, sos worcestershire, praf de usturoi, boia de ardei si piper cayenne. Ingrediente: 1-2 linguri de ulei de masline 1 ardei…
Read more »

Crap pe varza murata

13 January 2013
Crap_pe_varza_murataCrap pe varza murata din: crap, varza murata, ceapa, morcov, ulei, pasta de tomate, foi de dafin, seminte de chimen, piper si sare. Ingrediente: 1 crap (circa 2 kg) 1,5 kg varza murata 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 2 linguri pasta de tomate 2-3 foi de dafin 1 lingura seminte de chimen piper…
Read more »

Prajitura cu curmale

13 January 2013
Prajitura_cu_curmalePrajitura cu curmale din: faina, margarina, curmale, zahar pudra, lamai, miez de nuca, cuisoare, praf de copt si sare. Ingrediente: 300 g faina 250 g margarina 200 g curmale fara samburi 300 g zahar pudra 2 lamai 100 g miez de nuca 3 cuisoare 1 lingurita praf de copt un varf de cutit de sare…
Read more »

Zăruscă ciobănească

13 January 2013
Zarusca_ciobaneascaZăruscă ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g cartofi 1 ceapa mare 1 legatura usturoi verde 1 litru zer 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura marar verde 4 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în…
Read more »

Placinta moteasca

13 January 2013
Placinta_moteascaPlacinta moteasca din: lapte, unt, drojdie, zahar, faina, sare, oua, ceapa, sunculita afumata si smantana. Ingrediente: foile: 150 ml lapte caldut 100 g unt, untura, ulei 30 g drojdie 1 lingurita zahar faina cat este necesara (300-400 g) sare umplutura: 4 oua 1 kg ceapa (uscata sau verde) 200 g sunculita afumata 200 ml smantana…
Read more »

Supa de cartofi cu paste prajite

13 January 2013
Supe_1Supa de cartofi cu paste prajite din: cartofi, morcov, patrunjel, ceapa, faina, boia, supa, patrunjel, paste si ulei. Ingrediente: 6 cartofi mai mari 1 morcov mare 1 radacina patrunjel 1 ceapa 1 lingura faina 1 lingurita boia supa 1 legatura patrunjel 100 g paste in forma de patrate 100 ml ulei   Mod de preparare:…
Read more »

Somon la grătar cu sparanghel

13 January 2013
Somon_la_gratar_cu_sparanghelSomon la grătar cu sparanghel din: medalion de somon, sparanghel, morcov, reductie de vin rosu, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g medalion de somon proaspat 300 g sparanghel 1 morcov 50 ml reductie de vin rosu 1 lamaie 2-3 linguri ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Ungeţi feliile…
Read more »

Piept de pui cu coriandru si leustean

13 January 2013
Piept_de_pui_cu_coriandru_si_leusteanPiept de pui cu coriandru si leustean din: piept de pui, ceapa, sunculita afumata, rosii, ulei de masline, coriandru, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa mare 100 g sunculita afumata 3 rosii mari 2 linguri ulei de masline 1 lingurita coriandru macinat 2 catei de usturoi 1 legatura leustean…
Read more »

Taitei cu sos

13 January 2013
Taitei_cu_sosPrajeste rapid – stir fry – 300 g legume taiate fasii si 50 g nuci Cajun in 2 linguri ulei de floarea soarelui 2-3 minute. Adauga 300 g taitei cu ou fierti si scursi de lichid si 120 ml sos gros de rosii. Fierbe 2 minute pana cand se infierbanta complet si apoi portioneaza in…
Read more »

Flan de ciocolată

13 January 2013
Flan_de_ciocolataFlan de ciocolată din: ciocolata neagra, lapte, oua, smantana, zahar, faina, fursecuri de sampanie si fructe. Ingrediente: 100 g ciocolata neagra 300 ml lapte 4 oua 100 ml smantana 60 g zahar 40 g faina pentru servit: 12 fursecuri de sampanie fructe, dupa gust   Mod de preparare: Intr-o crăticioară se pun ciocolată ruptă bucăţi,…
Read more »

Ruladă de pui cu urda

13 January 2013
Rulada_de_pui_cu_urdaRuladă de pui cu urda din: piept de pui, urda, usturoi, frunze de salvie, ulei, sare, piper si masline. Ingrediente: 4 felii piept de pui 150 g urda 2 catei usturoi 2 frunze de salvie 3 linguri ulei sare piper masline pentru ornat   Mod de preparare: Carnea se bate cu ciocanul special şi se…
Read more »

Bulete de cascaval

13 January 2013
Bulete_de_cascavalBulete de cascaval din: cascaval, oua, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cascaval 2 oua 4 linguri pesmet 200 ml ulei pentru prajit sare piper   Mod de preparare: Treceţi caşcavalul prin maşina de tocat şi puneţi-l într-un castron. Adăugaţi ouăle bătute bine şi pesme­tul. Potriviţi de sare şi piper după gust, apoi…
Read more »

Cod la cuptor

13 January 2013
Retete_1Cod la cuptor din: fileuri de cod, unt, suc de lamaie, lapte, vin, sare, piper, patrunjel verde, piure de rosii, hrean si smantana. Ingrediente: 6 fileuri de cod 50 g unt 1 lingura suc de lamaie 150 ml lapte 150 m vin sare piper patrunjel verde sos: 300 ml piure de rosii 2 linguri hrean…
Read more »

Cartofi cu sunculita afumata

13 January 2013
Cartofi_cu_sunculita_afumataCartofi cu sunculita afumata din: cartofi, ceapa, sunca afumata, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g cartofi noi 3 cepe 200 g sunculita afumata 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spălaţi bine cartofii şi puneţi-i la fiert în coajă cu 1 linguriţă sare. Intre timp, tăiaţi şunculiţă în bastonaşe. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o…
Read more »

Reteta zilei: Tort in trei culori

13 January 2013
Tort_in_trei_culori_02Tort in trei culori din: unt, esenta de vanilie, zahar, oua, faina, praf de copt, lapte, colorant alimenta, cacao, mascarpone si zahar pudra. Tortul in trei culori ii va incanta pe copiii dumneavoastra datorita combinatiei de culori. Tortul in trei culori poate fi mentinut pana la 4 zile in frigider. 250g unt 1 lingurita esenta…

Costite de miel cu usturoi

13 January 2013
Costite_de_miel_cu_usturoiCostite de miel cu usturoi din: costite de miel, usturoi, cartofi, sare grunjoasa, cimbru uscat, unt, piper negru macinat, rosii cherry, fasole verde pastai, vin rosu dulce, ulei de floarea soarelui, seminte de susan si otet balsamic. Ingrediente: 1 kg costite de miel 1-2 capatani usturoi 500 g cartofi mici cu coaja alba sare grunjoasa…
Read more »

Pui umplut cu ciuperci si salata de rubarba cu oua

13 January 2013
Pui_umplut_cu_ciuperci_si_salata_de_rubarba_cu_ouaPui umplut cu ciuperci si salata de rubarba cu oua din: pui, ciuperci, ceapa verde, cascaval, pesmet, patrunjel, marar, ulei de floarea soarelui, sare, piper, unt, rosii, oua, rubarba si otet aromatic. Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval 50 g pesmet o legatura patrunjel o legatura marar 20…
Read more »

Ciorba de rosii cu legume

13 January 2013
Ciorba_de_rosii_cu_legumeCiorba de rosii cu legume din: rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, oua, ulei, radacina de patrunjel si sare. Ingrediente: 800 g rosii in bulion 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 oua 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mă­runt…
Read more »

Rulouri de pui cu morcovi noi

13 January 2013
Rulouri_de_pui_cu_morcovi_noiRulouri de pui cu morcovi noi din: piept de pui, morcovi, prosciutto crudo, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 200 g morcovi noi semifierti 150 g jambon crud uscat (prosciutto crudo) sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de pui în feliuţe subţiri, bateti-le uşor cu ciocanul de şniţele şi presăraţi-le…
Read more »

Chec cu miere

13 January 2013
Deserturi_delicioaseChec cu miere din: miere, smantana, oua, unt, faina, bicarbonat, praf de copt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 g miere 250 g smantana 2 oua 50 g unt topit 300 g faina 1/2 lingurita bicarbonat 1 lingurita praf de copt 1 lingurita zahar vanilat 1 lingura zeama de lamaie   Mod de…
Read more »

Muşchiuleţ de porc împletit

13 January 2013
Muschiulet_de_porc_împletitMuşchiuleţ de porc împletit din: muschiulet de porc, ceapa verde, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 2 legaturi ceapa verde 100 g cascaval 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi muşchiuleţii de pieliţe şi tendoane, spălaţi-i şi stergeţi-i cu şerveţele. Tăiaţi muşchiuleţii în două părţi egale, pe lungime.…
Read more »

Supă de coadă de vită

13 January 2013
Supa_de_coada_de_vitaSupă de coadă de vită din: coada de vita, morcov, ceapa, sare, patrunjel, telina, faina, oua, lapte, bere, ulei si sare. Ingrediente: un kg coada de vita un morcov o ceapa sare o radacina patrunjel o telina mica pentru clatite: 250 g faina 3 oua 250 ml lapte 200 ml bere 1/2 lingura ulei un…
Read more »

Pui cu cartofi la cuptor

13 January 2013
Pui_cu_cartofi_la_cuptorPui cu cartofi la cuptor din: pui, cartofi, ulei, morcovi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 kg cartofi 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi puiul de tuleie, pârliţi-l la flacără aragazului, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite. Puneţi-I la fiert în 2…
Read more »

Ciorba de varza cu ciolan afumat

13 January 2013
Retete_8Ciorba de varza cu ciolan afumat din: ciolan afumat, varza acra, ceapa, rosii in bulion, orez, faina, ulei, smantana, cimbru, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciolan afumat 1 kg varza acra 2 cepe 400 g rosii in bulion 1 lingura orez 2 linguri faina 50 ml ulei 100 ml smantana 1 lingura…
Read more »

Pastrama de berbecuţ pe pat de cartofi noi

13 January 2013
Pastrama_de_berbecut_pe_pat_de_cartofi_noiPastrama de berbecuţ pe pat de cartofi noi din: pastrama de berbecut, cartofi, ou, ulei, telemea de oaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g pastrama de berbecut (din pulpa) 1 kg cartofi noi 1 ou 100 ml ulei 150 g telemea de oaie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi pastrama de pieliţe şi tendoane,…
Read more »

Reteta zilei: Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti

13 January 2013
Floricele_de_porumb_nuci_pecan_si_alune_cu_sirop_de_caramel_si_mix_de_condimente_chinezesti_6Floricele de porumb, nuci pecan si alune cu sirop de caramel si mix de condimente chinezesti din: porumb, alune, arahide, nuci pecan, cinci condimente, sare de mare, unt, zahar brun, sirop de porumb, melasa, extract de vanilie, bicarbonat de sodium, ananson, cuisoare, scortisoara, seminte de fenicul si piper sichuan. ½ ceasca boabe de porumb 1…
Read more »

Ficatei de pui cu mazare

13 January 2013
Ficatei_de_pui_cu_mazareFicatei de pui cu mazare din: ficatei de pui, mazare, morcov, ceapa verde, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 600 g mazare noua 1 morcov 1 legatura ceapa verde 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Puneţi la fiert în apă rece cu putina sare…
Read more »

Piept de pui cu sos de caise

13 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_caisePiept de pui cu sos de caise din: piept de pui, caise, mac, seminte de coriandru, amestec piper rosu, miere, otet de mere, vin alb, ulei de masline, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 piept de pui 500 g caise 1 lingura mac 1 lingura seminte de coriandru 1 lingurita boabe amestec de piper rosu…
Read more »

Rulada cu kiwi

13 January 2013
Rulada_cu_kiwiRulada cu kiwidin: oua, faina, zahar, zahar praf, frisca si kiwi. Ingrediente: 5 oua 5 linguri faina 275 g zahar 50 g zhar praf 200 ml frisca 3 kiwi   Mod de preparare: Bateti albusurile spuma, pana cand spuma se tine bine de tel. Separat, frecati galbenusurile cu zaharul si faina pentru a obtine un…
Read more »

Tort cu ciocolata

13 January 2013
Tort_cu_ciocolataTort cu ciocolata din: oua, zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, ulei, lamaie, frisca, ciocolata amara, unt, rom, suc de portocala, coaja de portocale, amidon, gelatina si fructe de sezon. Ingrediente: blat: 6 oua 200 g zahar pudra 200 g faina 50 g caca 1 lingurita praf de copt 9 linguri ulei 1 lamaie…
Read more »

Piept de pui cu sos de smântână

13 January 2013
Piept_de_pui_cu_sos_de_smântânaPiept de pui cu sos de smântână din: piept de pui, ulei, ardei gras, ceapa, smantana, parmezan, marar, unt, concentrat, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de pui 50 ml ulei 1 ardei gras rosu 2 cepe 500 ml smantana pentru gatit 2 linguri parmezan 1 legatura marar 50 g unt concentrat sare piper…
Read more »

Ananas la gratar cu sos

12 January 2013
Ananas_la_gratar_cu_sosAnanas la gratar cu sos din: ananas, unt, ghimbir, zahar, scortisoara, menta, mar si suc de mere. Ingrediente: 1 ananas mijlociu 50 g unt 2 linguri cubulete de ghimbir fierte in sirop de zahar cu apa 30 g zahar 1/2 lingurita scortisoara macinata frunze de menta pentru ornare sosul: 1 mar ras 175 ml suc…
Read more »

Varza cu mere si nuci

12 January 2013
Retete_CraciunVarza cu mere si nuci din: varza acra, ulei, ceapa rosie, seminte de chimen, mere, miere, nuci prajite, sare si piper. Ingediente: 800 g varza acra 2 linguri ulei 1 ceapa rosie 1 lingurita seminte de chimen 2 mere 1 lingura miere 2 linguri nuci prajite si apoi pisate sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Pere fierte cu ciocolata

12 January 2013
Pere_fierte_cu_ciocolataPere fierte cu ciocolata: pere, suc de lamaie, zahar, apa, scortisoara, smantana, unt, siropd e fructe, lapte si ciocolata neagra. Ingrediente: 8 pere 2 linguri suc de lamaie 100 g zahar 300 ml apa 1 baton de scortisoara sosul: 200 ml smantana grasa 150 g zahar 50 g unt 60 ml siropd e fructe sau…
Read more »

Bureti pleurotus cu legume

12 January 2013
Bureti_pleurotus_cu_legumeBureti plurotus cu legumedin: ciuperci pleurotus, ceapa, morcovi, mazare, porumb, pastarnac, fasole verde, unt, cascaval, patrunjel, concentrat de legume, sare si piper. Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 1 ceapa 2 morcovi 100 g mazare 100 g porumb boabe 1 radacina pastarnac 100 g fasole verde 50 g unt 100 g casacval 1 legatura patrunjel concentrat…
Read more »

Ciorbă din măruntaie de pui

12 January 2013
Ciorba_din_maruntaie_de_puiCiorbă din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de pui (pipote, inimi) 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 2 oua bors dupa gust 1 legatura leustean sare piper   Mod…
Read more »

Reteta zilei: Gulas unguresc cu Späzli

12 January 2013
Gulas_unguresc_cu_Spazli_32Gulasul este un fel de mancare specific in bucataria ungureasca. Gulas isi are originea in secolul VIII î.en avand o reteta din carne de vita si ceapa care s-a gatit mult timp. Dupa ce spaniolii au adus in Imperiul austro-ungar, rosii si boia de ardei, nimeni nu-si mai putea imagina gulasul fara aceste ingrediente cu…
Read more »

Vitel cu morcovi noi

12 January 2013
Vitel_cu_morcovi_noiVitel cu morcovi noi din: morcovi noi, muschi de vitel, ulei, unt, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 morcovi noi 600 g muschi de vitel 50 ml ulei 50 g unt 2 legaturi ceapa verde 1 legatura patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert cu puţină…
Read more »

Tortulete cu alune

12 January 2013
Tortulete_cu_aluneTortulete cu alune din: oua, faina, alune de padure, zahar, apa, suc de lamaie, ulei, coaja de lamaie, zahar vanilat, pesmet din biscuiti, zahar, lapte, unt, scortisoara, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: blat: 6 oua 200 g faina 100 g alune de padure macinate 125 g zahar 50 ml apa + suc de lamaie…
Read more »

Muschi de vita cu legume

12 January 2013
Muschi_de_vita_cu_legumeMuschi de vita cu legume din: muschi de vita, dovlecei, ardei gras, ceapa rosie, ulei, unt, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g muschi de vita 2 dovlecei 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie mare 5-6 linguri ulei 50 g unt 2-3 linguri otet balsamic sare piper   Mod…
Read more »

Paste cu somon si rosii cherry

12 January 2013
Paste_cu_somon_si_rosii_cherryPaste cu somon si rosii cherry din: somon, paste, rosii cherry, zeama de lamaie, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:  500 g somon 200 g paste tagliatelle 200 g paste penne 400 g rosii cherry zeama de la o lamaie 50 g unt o legatura patrunjel sare piper macinat negru   Mod de preparare: Se…
Read more »

Pui la rotisor cu garnitura

12 January 2013
Pui_la_rotisor_cu_garnituraPui la rotisor cu garnitura din: pui, unt, sare, piper, cimbru, usturoi, cartofi, rosii cherry si patrunjel. Ingrediente:  un pui 100 g unt sare piper macinat cimbru uscat si macinat o capatana usturoi 150 ml apa pentru garnitura: 500 g cartofi 300 g rosii cherry 1-2 legatura patrunjel   Mod de preparare: Se spală bine…
Read more »

Legume la gratar

12 January 2013
Legume_la_gratarLegume la gratar din: cartofi, sare, piper, cimbru, unt, ceapa, broccoli, morcovi, fasole verde, porumb dulce, unt, ulei de masline, zahar, vin rosu si patrunjel. Ingrediente: 5-6 cartofi sare piper cimbru uscat si macinat 50 g unt o ceapa pentru gratar 500 g broccoli 4 morcovi 300 g fasole verde 300 g porumb dulce din…
Read more »

Vită în aluat

12 January 2013
Vita_în_aluatVită în aluat din: muschi file de vita, aluat, ciuperci, galbenus, lamaie, faina, patrunjel, lapte, smantana, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 80 g muschi file de vita un pachet aluat de foitaj 300 g ciuperci albe un galbenus pentru sos: 1/2 lamaie un galbenus o lingura faina 1/2 legatura patrunjel 4 linguri lapte o…
Read more »

Muschi de porc la tava

12 January 2013
Muschi_de_porc_la_tavaMuschi de porc la tava din: muschi de porc, usturoi, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, vin alb, unt, faina, ciuperci si vraza de bruxelles. Ingrediente: un kg musschi de porc 4 catei de usturoi 30 ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa cimbru proaspat cimbru uscat si macinat 200 ml vin alb dulce…
Read more »

Reteta zilei: Placintele cu carne de vita

12 January 2013
Placintele_cu_carne_de_vita_9Placintele cu carne de vita din: apa, ulei, sare, faina, ceapa, carne tocata de vita, oregano, menta, boia de ardei, chimen, orez, oua, patrunjel, seminte de susan, piper si galbenusuri de ou. 3 cani de apa 1 ceasca plus 1 lingura de ulei 1 1/2 linguriță de sare 6 cani faina 1 ceapa mare, tocata…
Read more »

Salata de curcan

12 January 2013
Salata_de_curcanSalata de curcandin: branza mascarpone, smantana, sare, zeama de lamaie, piper alb, piper negru, cartofi, morcovi, castraveti murati, mazare si piept de curcan. Ingediente: o lingura branza mascarpone 100 ml smantana pentru gatit sare zeama de la o lamaie piper alb si negru macinat 6 cartofi cu coaja rosie 3 morcovi 4 castraveti murati 300…
Read more »

Varză acră cu măsline si maioneză

12 January 2013
Varza_acra_cu_masline_si_maionezaVarză acră cu măsline si maioneză din: varza acra, morcov, muschi file, maioneza, ulei, masline negre, mustar dulce, cimbru, sare, piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg varza acra 1 morcov mare 400 g muschi file gata preparat maioneza din 2 oua /(1 ou fiert tare si 1 galbenus crud) 200 ml ulei p

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro