Retete de Paste:
Peste la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde
15 March 2013
Peste
la aburi cu vin de orez, ghimbir si ceapa verde din: sos de soia,
mirin, zahar, lamaie, orez basmati, fileuri de tilapia, ghimbir, ardei
iute si ceapa verde. Ingrediente: 3 linguri sos de soia 75ml de mirin
(vin de orez) 2 linguri de zahăr 1 lămâie, ½ stoarsă, ½ feliată 250g de
orez basmati,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi şi gratinaţi
15 March 2013
Ardei
umpluţi şi gratinaţi din: ardei, vanata, rosii, dovlecei, ceapa rosie,
praz, cimbru verde, piper, pesmet, ulei de masline, pasta de masline,
pasta de ardei si cascaval de post. Ingrediente: 4 ardei rosii o vanata
6-8 rosii 2-3 dovlecei o ceapa rosie un fir praz cimbru verde sare
grunjoasa piper negru macinat 2-3 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Curry cu fasole verde si peste
15 March 2013
Curry
cu fasole verde si peste din: orez basmati, pasta de curry, ceapa,
lapte de cocos, supa de pui, fasole verde, cod si ceapa verde.
Ingrediente: 250 g orez basmati 3 linguri cu varf de pasta de curry 1
ceapa, taiata in felii subtiri 400 g lapte de cocos 1 cub condimente
supa de pui…
Read more »
Read more »
Cartofi cu roşii şi brânză sărată
15 March 2013
Cartofi
cu roşii şi brânză sărată din: cartofi, rosii, branza sarata, smantana
si ulei. Ingrediente: 3 cartofi mari 3 rosii 150 g branza sarata 75 g
smantana ulei Mod de preparare: Fierbe cartofii în coajă, în apă cu
sare, 20 de minute. Verifică-i din când în când, să nu crape. Nu-i
fierbe mai mult…
Read more »
Read more »
Chec cu ghimbir şi curmale
15 March 2013
Chec
cu ghimbir şi curmale din: unt, curmale, lapte condensat, zahar brun,
faina, lapte praf, ghimbir, bicarbonat de sodiu, oua, sirop si zahar
pudra. Ingrediente: 200 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns
140 g curmale, fara samburi 400 ml de lapte condensat neindulcit (cel de
cafea) 100 g de zahar brun 225…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu branza de capra și cartofi dulci
15 March 2013
Tarta
cu branza de capra și cartofi dulci din: faina, sare, ulei de canola,
lapte, cartofi, frunze de salvie, ceapa rosie, piper, ulei de masline,
branza, branza de capra, oua, lapte, smantana si nucsoara. Ingrediente
pentru aluat: 1 1/2 cani faina 1/2 lingurița de sare 1/2 ceasca ulei de
canola 2 linguri de lapte Ingrediente…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu spanac
15 March 2013
Paste
cu spanac din: paste, spanac, ceapa verde, ulei de masline, sare,
piper, cimbru, piure de rosii, busuioc si miere. Ingrediente: un pachet
paste un kg spanac 2 legaturi ceapa verde 2-3 linguri ulei de masline
sare piper negru macinat 300 g piure de rosii cimbru uscat busuioc uscat
o lingurita miere Mod de…
Read more »
Read more »
Graten de ciuperci cu ceapa verde
15 March 2013
Graten
de ciuperci cu ceapa verde din: ciuperci champignon, cartofi, usturoi,
ulei, cascaval, ceapa verde, smantana, lapte si sare. Ingrediente: 250 g
ciuperci champignon 3 cartofi 1 catel de usturoi 3 linguri cu ulei 50 g
cascaval ceapa verde pentru ornat 3 linguri cu smantana pentru gatit 3
linguri cu lapte sare Mod de…
Read more »
Read more »
Paste cu jambon şi pesto de mazăre
15 March 2013
Paste
cu jambon şi pesto de mazăre din: paste, mazare, menta, parmezan,
smantana si jambon afumat. Ingrediente: 400 g de paste 400 g de mazare,
decongelata 1/2 legatura de menta 50 g parmezan sau pecorino, ras, plus
extra pentru servit 100 g de creme fraiche sau samntana 175 g de jambon
afumat, rupt in fasii…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de conopida
15 March 2013
Ciorba
de conopida din: conopida, telina, morcovi, ardei gras, ardei capia,
praz, ceapa rosie, rosii, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o conopida medie o telina mare
2-3 morcovi un ardei gras un ardei capia un fir de praz o ceapa rosie
600 g rosii o legatura patrunjel 3-4…
Read more »
Read more »
Paste mediteraneene cu dovlecei si cascaval
15 March 2013
Paste
mediteraneene cu dovlecei si cascaval din: paste, ardei, dovlecei,
rosii, unt, cascaval, parmezan, patrunjel, sare grunjoasa si otet
balsamic. Ingrediente: un pachet paste 4 ardei 2-3 dovlecei 2 rosii 50 g
unt 100 g cascaval Cedar 50 g parmezan o legatura patrunjel sare
grunjoasa 1-2 lingurite otet balsamic Mod de preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Salată de linte Puy, roşii cherry şi brânză halloumi
15 March 2013
Se
amestecă într-un bol 250g de roşii cherry tăiate jumătăţi, 1/2 ceapă
roşie feliată subţire, 1/2 căţel de usturoi strivit, sucul de la 1/2
lămâie şi 1 lingură ulei de măsline. Se fierb 150g de linte Puy până
devine fragedă, se scurg şi se adaugă în bol. Se asezonează şi se
amestecă. Se taie cuburi…
Read more »
Read more »
Tartine cu macrou afumat si sfecla
15 March 2013
Feliază
1 sfeclă mare, fiartă sau coaptă. Pune sfecla într-un castron împreună
cu 25g de smântână, 1 ceapă mică feliată subţire, zeama şi coaja rasă de
la 1/2 lămâie. Aşază amestecul format pe 2 felii de pâine prăjită şi
adaugă fâşii de macrou afumat, apoi presară mărar proaspăt tocat. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Stir-fry de vită cu ardei iute si coriandru
15 March 2013
Stir-fry
de vită cu ardei iute si coriandru din: pulpa de manzat, pudra de ardei
iute, chimion, usturoi, ulei de floarea soarelui, ardei gras, ceapa
rosie, rosii, fasole rosie, coriandru si lipii tortilla. Ingrediente:
150 g pulpa de manzat, taiata in fasii foarte subtiri 1 lingurita pudra
de ardei iute 1/2 lingurita de chimion macinat…
Read more »
Read more »
Pui cu legume in aluat
15 March 2013
Pui
cu legume in aluat din: aluat, piept de pui, amestec de legume,
smantana, amidon, supa de carne, sare, piper si ulei. Ingrediente: 350 g
aluat fraged 1 piept mare de pui 1 punga cu amestec de legume congelate
1 lingura cu smantana de gatit 1 lingurita cu amidon 1 ceasca de supa
de carne…
Read more »
Read more »
Salata cu naut si banane
15 March 2013
Salata
cu naut si banane din: naut, banane, dovleac, ceapa verde, usturoi,
ulei de masline, rosii cherry, sare, curry si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 cutii cu natu prefiert (600 g) 3-4 banane 1/2 dovleac
placintar 3-4 fire de ceapa verde 4-5 catei de usturoi 2-3 linguri cu
ulei de masline 3-4 rosii cherry sare…
Read more »
Read more »
Tochitura de porc
15 March 2013
Tochitura
de porc din: costita de porc, ceapa verde, spanac, ardei capia, ulei,
vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g costita de porc 1 legatura de
ceapa verde (sau praz) 100 g spanac (optional) 2 ardei capia 5 linguri
cu ulei 1 pahar cu vin alb sare piper Mod de preparare: Cumpără
costiţa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Punch de mere si capsuni
15 March 2013
Punch
de mere si capsuni din: mere, capsuni, vin rosu, suc de afine, apa
minerala si busuioc. Ingrediente: 2 mere, feliate 2 cupe capșuni,
feliate 1 sticla vin rosu 1 cana suc de afine 1 ceasca de 7up sau apa
minerala Frunze de busuioc proaspat Mod de preparare: Intr-un bol
mare…
Read more »
Read more »
Cocktail Pear Tea
15 March 2013
Cocktail
Pear Tea din: armagnac, cold black tea, pear syrup si fresh lime juice.
Ingrediente: 40 ml armagnac 100 ml cold black tea 25 ml pear syrup 15
ml fresh lime juice Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rad in
pahar peste cuburi de gheata si amestecati puternic continutul cu
lingurita de bar.
Read more »
Read more »
Salata de sfecla, fasole si branza de capra
15 March 2013
Se
oparesc 200 de fasole verde, apoi se scurg si se taie felii. Se combina
cu 180 g felii de sfecla fiarta. Se presara branza de capra sfaramata
si se stropeste cu otet. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cremsnit cu vanilie
15 March 2013
Cremsnit
cu vanilie din: aluat, fulgi de migdale, zahar pudra, foid e gelatina,
lapte integral, smantana, pastaie de vanilie, amidon, galbenusuri si
zahar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 500 g fulgi de migdale 3
linguri de zahar pudra, pesntru presarat, plus extra pentru servit
pentru crema: 8 foi de gelatina 750 ml de lapte…
Read more »
Read more »
Cuscus cu ardei
15 March 2013
Cuscus
cu ardei din: cuscus, sofran, sare, piper, ulei de masline, dovlecei,
ardei capia, mazare si patrunjel. Ingrediente: 1 pachet cuscus un praf
sofran sare piper alb si rosu macinat 2-3 linguri ulei de masline 2
dovlecei 2-3 ardei capia 300 g mazare prefiarta o legatura patrunjel
Mod de preparare: Se pune apă într-o…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas si cirese
15 March 2013
Tort
cu ananas si cirese din: unt, zahar praf, ananas, cirese, faina, praf
de copt, extract de vanilie, oua, zahar pudra, gem de cirese, smantana
si extract de vanilie. Ingrediente: 250 g unt topit, plus extra pentru
uns 250 g de zahar, plus 2 linguri 1 conserva de ananas 3 cirese
confiate, taiate pe jumatate…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu caşcaval
15 March 2013
Salată
de legume cu caşcaval din: cascaval, rosii cherry, masline, ardei gras,
morcovi, ceapa verde, paste, patrunjel, ulei si sare. Ingrediente: 100 g
cascaval 250 g rosii cherry 75 g masline 1 ardei gras 1 morcov 1
legatura de ceapa verde 100 g paste (tagliatelle) patrunjel ulei sare
Mod de preparare: Pune pastele la…
Read more »
Read more »
Pui cu orez picant si ceapa verde
15 March 2013
Pui
cu orez picant si ceapa verde din: pulpe de pui, ciocanele de pui,
condiment piri piri, ulei de floarea soarelui, ardei, ceapa verde, pasta
de tomate, paprika fumata, orez, salata. Ingrediente: 4 pulpe
superioare si 4 ciocanele de pui 6 lingurite de condiment piri piri 1
lingura ulei de floarea soarelui 2 ardei, curatati…
Read more »
Read more »
Cannelloni umpluţi cu brânză
15 March 2013
Cannelloni
umpluţi cu brânză din: cannelloni, praz, dovlecel, ricotta, rosii
decojite, branza de casa, cascaval, ulei vegetal, sare, piper si menta.
Ingrediente: 1 pachet cannelloni (250 g) 1 fir praz 1 dovlecel 250 g
ricotta 1/2 cutie cu rosii decojite 1 cutie de branza de casa 100 g
cascaval (ras) 4 linguri cu ulei vegetal…
Read more »
Read more »
Cum se dezoseaza pulpa de miel (video)
14 March 2013
O
reteta video despre cum se dezoseaza pulpa de miel. Pentru cei care au
nevoie de ajutor pentru dezosarea pulpei de miel va invitam sa vizionati
acest video, astfel incat munca dumneavoastra sa fie usurata. Cum se
dezoseaza pulpa de miel
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu morcovi si crema de branza
14 March 2013
Un
desert delicios si gustos, tortul cu morcovi si crema de branza este
foarte usor de preparat, iar invitatii cu siguranta vor fi placut
surprinsi. Ingrediente pentru blat: 250ml ulei vegetal 175g zahar pudra
50g de zahar brun 4 oua 140g morcovi 1 lingurita de esenta de vanilie
225g faina 1 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Papanasi de branza de vaci
14 March 2013
Papanasi
de branza de vaci din: rosii, usturoi, busuioc, sare, piper, ulei de
masline, branza de vaci, ou, gris, radacina de telina, pesmet, parmezan,
unt si untura. Ingrediente: 4 rosii 1 catel de usturoi 1 legatura
busuioc sare piper 1 lingura ulei de masline 200 g branza de vaci 1 ou
75 g gris 350…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in sos rosu
14 March 2013
Muschi
de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa alba, pasta de
rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de
floarea soarelui si zeama de lamaie. Ingrediente: un kg muschi de vita 5
morcovi 300-400 ceapa alba mica 300 g pasta de rosii o lingura pasta de
ardei capia…
Read more »
Read more »
Crema de zahăr ars
14 March 2013
Crema
de zahăr ars din: lapte, oua, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 1 l
lapte 8 oua 200 g zahar + 150 g zahar pentru tapetat 1 plic cu zahar
vanilat Mod de preparare: Pune pe foc, într-o cratiţă smălţuită, 150 g
de zahăr la flacără mică. Amestecă-I cu o lingură de lemn până…
Read more »
Read more »
Terină cu bacon si carne de vită
14 March 2013
Terină
cu bacon si carne de vită din: ulei de floarea soarelui, frunze de
salvie, ceapa, concentrat pentru supa, bacon si carne tocata de vita.
Ingrediente: ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 frunze de salvie,
tocata marunt 1/2 ceapa, tocata marunt 1 cub concentrat pentru supa 8
felii de bacon 500 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Salata thailandeza de vita cu taitei
14 March 2013
Se
pun 125 g taitei de orez medii intr-un bol mare cu apa fiarta. Se lasa
pana se fragezesc, se scurg si se clatesc bine cu apa rece. Se incinge o
tigaie. Se unge cu ulei 1 bucata muschi de vita (aproximativ 300 g,
curatata de grasime), se condimenteaza
Biban cu sos de smantana
14 March 2013
O
reteta delicioasa de biban cu:ceapa alba, ceapa verde, smantana,
usturoi, castraveti, lamaie, marar, alune, sare, piper, ulei de masline.
Ingrediente: 4 bibani mai mari două cepe albe o legătură ceapă verde
300 ml smântână 6 căţei de usturoi doi castraveţi o lămâie o legătură de
mărar 100 g alune sare piper ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de legume cu fasole
14 March 2013
O
reteta delicioasa de chiftelute de legume cu:cartofi, morcovi, telina,
dovlecel, ceapa, paine, fasole boabe, fasole rosie boabe, oua, ardei
iute, otet mere, marar, sare, piper, ulei, faina. Ingrediente: doi
cartofi doi morcovi un sfert de ţelină un dovlecel două cepe două felii
de pâine o conservă de fasole albă boabe o conservă de fasole…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu varză
14 March 2013
O
reteta delicioasa de ciolan de porc cu: varza, morcov, telina, ceapa,
ulei, boia dulce, boia iute, mustar boabe, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 bucăţi de ciolan de porc două verze albe doi morcovi o
ţelină mică două cepe 300 ml ulei de floarea-soarelui două linguri cu
boia dulce o linguriţă cu boia iute 3…
Read more »
Read more »
Salată cu hering marinat
14 March 2013
O
reteta delicioasa de salata cu:cartofi, conopida, porumb, castraveti,
hering, smantana, nuca, ciuperci, morcov, ulei de masline, sare, piper,
busuioc, maioneza. Ingrediente: 4 cartofi o conopidă mică o conservă de
porumb doi castraveţi 300 g hering marinat 150 ml maioneză două linguri
cu smântână 100 g miez de nucă 100 g ciuperci un morcov 75…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Tarta cu legume
14 March 2013
Tarta
cu legume din: margarina, faina, apa mienrala, sare, piper, chimen,
ardei, ceapa verde, praz, ciuperci, marar, rosii, pesmet si ulei.
Ingrediente: 200 g margarina 400 g faina 100 ml apa minerala o lingurita
sare piper o lingurita chimen pentru umplutura: 4 ardei o legatura
ceapa verde un fir praz 400 g ciuperci 1-2 legatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarte cu chorizo si ardei rosu
14 March 2013
Un
preparat gustos si delicios, tartele cu chorizo si ardei rosu sunt
ideale pentru un pranz sau o cina impreuna cu cei dragi. Ingrediente
pentru aluat: 250g faina 125g unt nesarat 1 lingurita de sare 2 linguri
de apa rece Ingrediente pentru umplutura: 65g chorizo 130g ardei rosu
55g ceapa 1 cațel de usturoi 75g…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de cacao
14 March 2013
Cocktail
cu lichior de cacao din: esenta de cafea, galbenus, lichior de cacao,
zahar pudra, apa plata, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 1
cescuta esenta de cafea 1 galbenus 1/2 cescuta lichior de cacao 30 g
zahar pudra apa plata pentru decorat: coaja de portocala taiata suvite
subtiri ciocolata rasa Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Meringue cu cremă de lămâie
14 March 2013
Meringue
cu cremă de lămâie din: albusuri, zahar pudra, otet, amidon, cafea
instant, mascarpone, frisca batuta, lamaie, coacaze si frunze de
lamaita. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 5 linguri cu zahar pudra 1
lingura cu otet 1 lingura cu amidon 1 lingurita de cafea instant pentru
crema: 1 cutie cu mascarpone 200 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Sufleu cu dovleac
14 March 2013
O
reteta delicioasa de suflecu cu:macaroane, oua, smantana, dovleac de
placinta, nuca, parmezan, ghimbir, nucsoara, unt, pesmet, piper, sare,
cimbru, salata verde, rosii. Ingrediente: 500 g macaroane 4 ouă 250 ml
smântână 600 g dovleac de plăcintă 100 g miez de nucă 100 g parmezan o
linguriţă cu ghimbir ras un vârf de linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu soc
14 March 2013
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, faina, cacao, zahar tos, praf de
copt, unt, lamaie, frisca, cafea, pere, migdale, sare, sos de
ciocolata, nuca de cocos, soc. Ingrediente: 8 ouă 180 g făină 100 g
cacao 250 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 unt o lămâie 500 ml
frişca două linguri cu…
Read more »
Read more »
Salata de rata cu mango si nasturel
14 March 2013
Se
incinge o tigaie de teflon. Se cresteaza cu un cutit pielea de pe 1
piept de rata. Se prajeste carnea, cu pielea in jos, 8 minute, la foc
mediu. Se intoarce pieptul pe partea cealalta si se prajeste inca 4
minute. Se scoate din tigaie, se asaza pe un servet de hartie 5 minute…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu şuncă
14 March 2013
O
reteta delicioasa de rulouri cu:piept de pui, sunca, cartofi, dovlecei,
boia dulce, boia iute, usturoi, smantana, sare, piper, ulei, cimbru.
Ingrediente: doi piepţi de pui 400 g şuncă de porc feliată 500 g cartofi
mici doi dovlecei o lingură cu boia dulce un sfert de linguriţă cu
boia iute o căpăţână de usturoi 300…
Read more »
Read more »
Sendviş de mămăligă
14 March 2013
Sendviş
de mămăligă din: mamaliga, dovlecel, friptura, rosii si unt.
Ingrediente: mamaliga rece 1 dovlecel friptura rece 1-2 rosii unt Mod
de preparare: Ţi-a rămas mămăligă şi nu te înduri s-o arunci. Poţi face
nişte sendvişuri cu totul surprinzătoare. Taie mămăliga în felii şi
prăjeşte-le un pic în unt. Taie roşiile şi dovleceii în…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in crusta cu cartofi crocanti
14 March 2013
Piept
de curcan in crusta cu cartofi crocanti din: ou, parmezan, usturoi,
piept de curcan, cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, paprika
afumata si salata. Ingrediente: 1 ou 3 linguri de parmezan ras 3 catei
de usturoi, 1 zdrobit si 2 tocati marunt 500 g piept de curcan, taiat in
fasii (trebuie sa obtii 16…
Read more »
Read more »
Cocktail Grapefruit Cooler
14 March 2013
Cocktail
Grapefruit Cooler din: gin, cold lemon tea, fresh grepfruit si green
apple syrup. pahar: Collins decor: grapfruit wedge Ingrediente: 40 ml
gin 100 ml cold lemon tea 15 ml fresh grapefruit 15 ml green apple syrup
Mod de preparare: Turnati ingredientele pe rand in pahar peste gheata
cuburi si amestecati puternic continutul cu…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin
14 March 2013
Pulpa
de miel la cuptor si cartofi cu rozmarin din: pulpa de miel, cartofi,
usturoi, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: pulpa de miel 1,2 kg
cartofi mici 500 g usturoi 2,5 catei ulei sare piper rozmarin Mod de
preparare: Se dezosează parţial pulpa de miel. Se împănează cu usturoi
şi se dă la cuptorul…
Read more »
Read more »
Chifle cu fructe uscate si coaja de portocala
14 March 2013
Chifle
cu fructe uscate si coaja de portocala din: fructe uscate, coaja de
portocala, ceai, lapte integral, unt, faina, condimente pentru
prajituri, drojdie, ou si gem de caise. Ingrediente: 200 g de fructe
uscate, bucatile mari tocate (stafide, curmale, caise) coaja rasa de la
1/2 portocale 200 g de ceai 250 ml de lapte integral…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa Gazpacho
14 March 2013
O
supa delicioasa si gustoasa, supa gazpacho, deoarece se serveste rece,
este ideala pentru o zi torida de vara. Ingrediente: 300g Castravete
340g roșii mari 50g Ceapa 250g ardei rosu fara seminte 1 legatura
patrunjel 1 Buchet mic de menta 3 crengute de busuioc 1 cațel de usturoi
5g de ghimbir 1 lingura de pasta…
Read more »
Read more »
Rulada de miel cu oua de prepelita
14 March 2013
Rulada
de miel cu oua de prepelita din: pulpa de miel, organe de miel, oua de
prepelita, morcov, ardei gras si oua de gaina. Ingrediente: pulpa de
miel o bucata de circa 1,2 kg organe de miel (inima, rinichi, ficat,
splina) cate o bucata oua de prepelita 15 bucati morcov 150 g ardei gras
150…
Read more »
Read more »
Lasagna cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi
14 March 2013
Lasagna
cu mozzarella, chorizo şi ardei graşi din: ulei de masline, ceapa,
chorizo, ardei grasi, suc de rosii, branzica de casa, ou, mozzarella,
foi de lasagna si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 2 cepe, feliate 200 g de chorizo, taiati in jumatati pe lungime
si feliati 4 ardei grasi de diferite…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de carne
14 March 2013
Paste
cu sos de carne din: carne de vita, morcov, ceapa, oregano, cimbru,
parmzan, vin, suc de rosii, ulei, busuioc verde, rosii cherry, sare si
piper. Ingrediente: 500 g paste (penne, spaghete, rigatoni) pentru sos:
500 g carne de vita tocata 1 morcov 2 cepe 1/2 lingurita cu oregano 1/2
lingurita cu cimbru 2 linguri…
Read more »
Read more »
Bautura aromata cu mere
14 March 2013
Bautura
aromata cu mere din: miere, miere, scortisoara, cuisoare si lamaie.
Ingrediente: 10 mere 4 linguri miere 1 lingura scortisoara macinata 5-6
cuisoare parfumate 1 lamaie Mod de preparare: Speli merele, le cureti
de coaja, le tai felii sau cuburi, apoi le treci prin storcator. Opresti
jumatate din mar pentru decor. Il tai felii…
Read more »
Read more »
Rechin în sos de vin
14 March 2013
Rechin
în sos de vin din: fileuri de rechin, masline, rosii cherry, capere,
vin alb, zeama de lamaie, busuioc si sare. Ingrediente: 4 fileuri de
rechin 200 g masline 10 rosii cherry 1 lingurita de capere 250 ml vin
alb zeama de la o lamaie busuioc sare Mod de preparare: încinge o
tigaie de…
Read more »
Read more »
Chiftele din carne de curcan cu linte si fenicul
14 March 2013
Chiftele
din carne de curcan cu linte si fenicul din: carnati de curcan,
seminte de fenicul, ulei de masline, ceapa, morcovi, bulb de fenicul,
usuturoi, vin rosu, linte verde, supa de vita, zeama de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: 450 g carnati proaspeti din carne de curcan 1
lingura seminte de fenicul 1 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Sniţele cu caşcaval
14 March 2013
Sniţele
cu caşcaval din: carne de porc, oua, cascaval, faina, parmezan, sunca,
fulgi de porumb, cimbru, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 felii de
carne de porc 2 oua 200 g cascaval 4 linguri cu faina 4 linguri cu
parmezan 8 felii de sunca fulgi de porumb cimbru sare piper ulei Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Calamar umplut cu ceapa si morcov
14 March 2013
Calamar
umplut cu ceapa si morcov din: calamari, morcov, ton, ceapa, pesmet,
vin, ou, unt, usturoi, sare si ulei. Ingrediente: 4 calamari congelati 1
morcov 1 cutie de ton 1 ceapa 2 linguri cu pesmet 100 ml vin 1 ou 2
linguri cu unt 2 catei de usturoi sare ulei Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu cafea
14 March 2013
O
reteta delicioasa de fursecuri cu:faina, unt, cacao, oua, zahar tos,
praf de copt, lapte dulce, esenta de lamaie, cafea macinata, sare,
ciocolata alba. Ingrediente: 250 g făină 115 g unt două linguri cu cacao
două ouă 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt 100 ml lapte dulce o
linguriţă cu esenţă de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si salata creata (video)
13 March 2013
O
reteta video despre cum se prepara scoici cu sos de fasole alba si
salata creata, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si
sanatos. Inrgediente: 300 g live clams, cleaned 400 g tin of white
cannellini beans, drained 1 banana shallot, finely chopped 1 clove of
garlic, peeled and chopped 100 g curly…
Read more »
Read more »
Supa crema de carote
13 March 2013
Supa
crema de carote din: morcov, ceapa, apa, oua, sare, unt, faina si
lapte. Ingrediente: morcov (1/2 kg.) ceapa (2 buc.) apa (2 l) oua (1
buc.) sare unt (100gr.) faina (1-1 1/2 lingura) lapte (1/2 pahar) Mod
de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la
fiert.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu fructe
13 March 2013
Un
desert delicios, prajitura cu fructe poate fi servita fie cu o ceasca
de ceai intr-o dupa amiaza innorata, fie simpla in orice moment al zilei
Ingrediente: 420g amestec de fructe uscate 115g zahar brun 130g faina 1
lingurita de scortisoara 115 g cirese 115g unt nesarat 2 oua 2 linguri
de zahar 1 varf…
Read more »
Read more »
Clatite cu umplutura picanta
13 March 2013
Clatite
cu umplutura picanta din: faina, lapte, oua, sare, piper, cascaval,
file de porc, boia iute, unt, sunca, frunze de busuioc si pesmet.
Ingrediente: 125 g faina 100 ml lapte 6 oua sare piper 200 g cascaval
moale 300 g file de porc boia iute 4 linguri unt 75 g sunca feliata 16
frunze de…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe si caise confiate
13 March 2013
Chec
cu fructe si caise confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar
vanilat, coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate si
hartie de copt. Ingrediente: 5 oua 200 g unt un praf sare 14 linguri
zahar 275 g faina 2 pliculete zahar vanilat coaja rasa de la 1-2 lamai
100 g nuci 30…
Read more »
Read more »
Salată de pui thailandeză
13 March 2013
Se
combina intr-un bol 4 linguri sos de peste, sucul de la 2 lime si 1
lingura zahar brun, apoi se adauga 1 ceapa mica rosie, taiata in
jumatate si feliata fin. Se amesteca si se lasa deoparte 10 minute. Se
taie fasii 2
Chiftelute de curcan cu sos alb
13 March 2013
Chiftelute
de curcan cu sos alb din: carne de curcan tocata, ceapa, sare, piper,
ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole. Ingrediente:
500 g carne de curcan tocata o legatura ceapa sare piper un ou pentru
sos: 75 g unt un praf nucsoara 400 ml lapte o legatura marar 2 linguri
faina pentru…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu smantana, tarhon si leustean
13 March 2013
Bors
de miel cu smantana, tarhon si leustean din: miel, legume, leustean,
tarhon, smantana, galbenus de ou, bors si suc de rosii. Ingrediente: un
miel (intre 10-15 kg) cap de miel, ficat, rinichi, splina, burta, mate,
gat, rasoale legume – ceapa verde, morcov, telina, pastarnac – cate 100
de grame din fiecare leustean o legatura…
Read more »
Read more »
Juice de portocale
13 March 2013
Juice
de portocale din: ananas, portocale, lamaie, apa plata, miere si frunze
de menta. Ingrediente: 1/2 ananas proaspat 2 portocale 1 lamaie 1 l apa
plata 3 linguri miere (sau zahar brun) frunze de menta proaspata Mod
de preparare: Cureti ananasul de coaja, il tai cuburi, il pasezi in
blender, apoi il asezi intr-o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de legume
13 March 2013
Musaca
de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa rosie, sare grunjoasa,
piper negru, ulei de masline, cimbru, busuioc, usturoi, pasta de rosii
si patrunjel. Ingrediente: 4 vinete medii 3 dovlecei 8-10 rosii mari 2-3
cepe rosii sare grunjoasa piper negru macinat ulei de masline cimbru si
busuioc macinat o capatana de usturoi 300 g pasta…
Read more »
Read more »
Friptura de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi
13 March 2013
Friptura
de miel la cuptor cu mamaligura si mujdei de usturoi din: miel, pulpe
de miel, spate, coaste de miel, untura de porc, sare, piper, cimbru,
rozmarin, usturoi, legume, supa de vita si vin rosu. Ingrediente: un
miel pulpe spate spate coaste untura porc 200 g sare, piper, cimbru,
rozmarin, usturoi – dupa gust pat…
Read more »
Read more »
Pizza cu ton, măsline si rucola
13 March 2013
Pizza
cu ton, măsline si rucola din: faina, pasta de rosii, ton in ulei,
capere, mozzarella, masline, ceapa rosie si rucola. Ingrediente: 145 g
de faina pentru paine, plus extra pentru presarat 2 linguri pasta de
rosii 185 g de ton in ulei, scurs 1 lingura de capere 125 g mozzarella
10 masline, fara samburi…
Read more »
Read more »
Minichifle cu ton
13 March 2013
Minichifle
cu ton din: faina, ton, ceapa, drojdie, lapte, ulei, zahar, ou, marar,
piper si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g ton maruntit in suc
propriu 1 ceapa 25 g drojdie proaspata 300 ml lapte 3 linguri cu ulei 1
varf de lingurita cu zahar 1 ou 1 legatura de marar piper sare …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata vegetariana
13 March 2013
Salata
vegetariana din: orz, ulei de masline, usturoi, sparanghel, rucola,
ardei, naut, rosii deschidratate, suc de lamaie, piper rosu si
patrunjel. Ingrediente: 1 cana de orz nefiert 4 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi, tocati 1/2 buchet sparanghel, taiat bucati 3 cesti
rucola 2 ardei rosii, fara seminte, taiati cuburi 2 ardei portocalii,…
Read more »
Read more »
Gratin cu peste si cartofi
13 March 2013
Gratin
cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara,
peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei
de masline extravirgin si mustar cu boabe. Ingrediente: 1 kg de
cartofi, taiati cuburi 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri 400 g
de spanac, decongelat si scurs bine 85 g de…
Read more »
Read more »
Măr copt cu fructe deshidratate
13 March 2013
Măr
copt cu fructe deshidratate din: mere, dulceata de visine, dulceata de
gutui, prune uscate, unt, scortisoara, rom, ulei si sare. Ingrediente: 4
mere 1 lingura cu dulceata de visine 2 linguri cu dulceata de gutui 4
prune uscate 2 linguri cu unt scortisoara 1 fiola cu rom ulei sare Mod
de preparare: Spala…
Read more »
Read more »
Sos picant de roşii
13 March 2013
Sos
picant de roşii din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei
iute, zahar, chilli, oregano, frunze de salvie, vin rosu, sare piper.
Ingrediente: 7 rosii bine coapte 3 linguri ulei de masline 1 ceapa mare
3-4 catei de usturoi 1 ardei iute 1 lingurita zahar 1 pra de chilli 1/2
lingurita oregano uscat 2-3…
Read more »
Read more »
Vinete coapte cu parmezan
13 March 2013
Vinete
coapte cu parmezan din: ulei de masline extravirgin, usturoi, busuioc,
rosii, rosii uscate, miere, cimbru, vinete, mozzarella, pesmet, parmeza
si paine cu crusta crocanta. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 legatura mica de busuioc,
coditele tocate marunt 2 conserva de 400 g rosii 1 lingura de rosii…
Read more »
Read more »
Budinca de branza
13 March 2013
Budinca
de branza din: telemea, smantana, rosii cherry, ceapa, oua, sare,
piper, patrunel verde, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 120 g
telemea 175 g smantana 300 g rosii cherry 1 ceapa 6 oua 1/2 lingurita cu
sare 1/4 lingurita cu piper patrunjel verde ulei de masline pesmet
Mod de preparare: Incinge două linguri…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu cafea si ciocolata amaruie
13 March 2013
Cheesecake
cu cafea si ciocolata amaruie din: biscuiti cu cacao, apa, unt, esenta
de vanilie, ciocolata amaruie, zahar, cafea instant, sare, branza de
vaci cremoasa, oua, pudra de cacao. Ingrediente: 175 g biscuiti de cacao
4 linguri apa 75 g unt topit esenta de vanilie 60 g ciocolata amaruie
130 g zahar 1 lingura cafea…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos Bechamel
13 March 2013
Un
sos gustos si delicios, sosul bechamel este foarte simplu de preparat
si, de asemenea, are o varietate de intrebuintari. Ingrediente: 20g
faina 20g unt nesărat 400ml lapte sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Se topeste untul intr-o cratita. Adaugati faina si amestecati
pana se formează o pasta. Se adauga…
Read more »
Read more »
Paste cu somon afumat si ardei iute
13 March 2013
Paste
cu somon afumat si ardei iute din: spaghete, ulei de masline, ardei
iute, somon afumat, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 300 g spaghete 1 lingura ulei de masline 1 ardei iute, fara
seminte si tocat marunt 120 g somon afumat, rupt in bucatele coaja rasa
de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu orez
13 March 2013
Muschi
de porc cu orez din: orez, pesmet, turmeric, ulei, albus, file de porc,
coriandru, ulei, ceapa, morcov, usturoi, pudra de curry, ghimbir, pasta
de rosii, miere, sos de soia, amidon, supa de pui si ulei de susan.
Ingrediente: 200 g orez cu bob scurt 100 g de pesmet proaspat, maruntit
grosier 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci uscate
13 March 2013
Orez
cu ciuperci uscate din: orez, ceapa, ciuperci, masline, curry, sofran,
unt si sare. Ingrediente: 1 cana cu orez 1 ceapa 200 g ciuperci uscate
50 g masline feliate 1 lingurita de curry 1 varf de cutit de sofran 50 g
unt sare Mod de preparare: Spală orezul în câteva ape şi pune-l la…
Read more »
Read more »
Tort de cafea cu crema si nuca
13 March 2013
Tort
de cafea cu crema si nuca din: zahar, faina, cafea instant, oua, praf
de copt, esenta de vanilie, oua, frisca, gelatina, smantana, gem
acrisor, cafea slaba, pudra de cacao, miez de nuca si boabe de cafea.
Ingrediente: pentru blatul de cafea: 250 g zahar 150 g faina 2 linguri
cafea instant 6 oua 1…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu mere si nucă
13 March 2013
Piept
de pui cu mere si nucă din: piept de pui, amestec de salata, mere,
nuci, branza, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 pungi amestec de salata 1-2 mere
100 g nuci 50 g branza cimbru oregano otet balsamic ulei de masline sare
piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti deliciosi
13 March 2013
Biscuiti
deliciosi din: faina, zahar, praf de copt, sare, bicarbonat de sodiu,
unt si lapte. Ingrediente: 280 grame faina 10-20 de gr zahar 15 g praf
de copt 3/4 lingurita sare de masa 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu 9
linguri unt nesarat 175 ml lapte batut Mod de preparare: Incalziti
cuptorul la 200 °…
Read more »
Read more »
Tortulete cu ciocolata
13 March 2013
Tortulete
cu ciocolata din: ciocolata cu lapte, margarina, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, faina, praf de copt, lapte, sare, martipan, suc de
portocale, perle de zahar. Ingrediente: aluat: 250 g ciocolata cu lapte
80 g margarina 100 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 4 oua 200 g faina 2
lingurite rase praf de copt…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu legume
13 March 2013
Tocana
de pui cu legume din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de
pui, cartof, frunze de cimbru, frunze de rozmarin, pulpe d epui,
morcovi si praz. Ingrediente: 1 linguri ulei de floarea soarelui 1
ceapa, feliata subtire 4 catei de usturoi, feliati 1,4 l supa de pui
fierbinte 1 cartof mare, dat pe…
Read more »
Read more »
Sos Tzatziki
13 March 2013
Sos
Tzatziki din: castraveti, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar verde,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti 500 ml iaurt
gros (preferabil de capra) 3-4 catei de usturoi 4 linguri ulei de
masline 1 lingurita marar verde tocat 1 lingura zeama de lamaie sare
piper Mod de preparare: Cureţi castraveţii de…
Read more »
Read more »
Pizza cu creveti, rosii cherry si masline
13 March 2013
Pizza
cu creveti, rosii cherry si masline din: faina, drojdie, ulei de
masline extravirgin, apa calda, zahar, rosii, pasta de rosii, usturoi,
zahar, mascarpone, parmezan, rosii cherry, creveti, rozmarin, fulgi de
ardei iute, masline si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru
aluat: 250 g faina pentru paine, plus extra pentru rpesarat 1 plic de
drojdie…
Read more »
Read more »
Chec marmorat cu cacao
13 March 2013
Chec
marmorat cu cacao din: iaurt, zahar, unt, faina, oua, esenta de
vanilie, cacao si praf de copt. Ingrediente: o masura iaurt 2 masuri
zahar o masura unt 3 masuri faina 2 oua o fiola esenta de vanilie 2
linguri cu varf de cacao un plic praf de copt Mod de preparare: La
mixer,…
Read more »
Read more »
Bruschete cu sote de ciuperci
13 March 2013
Bruschete
cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana,
unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 1 paine toast 300 g ghebe deshidratate
(galbiori) 200 g crema de branza 1-2 linguri cu smantana 50 g unt 1
ceapa 5-6 catei de usturoi patrunjel…
Read more »
Read more »
Quesadilla cu piure de morcov şi portocale
13 March 2013
Quesadilla
cu piure de morcov şi portocale din: lipii, morcovi, portocale, crema
de branza, ceapa, patrunjel, unt, seminte de susan, salata, zeama de
lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 4 lipii 1 kg morcovi 2 portocale 200 g
crema de branza 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 100 g unt 1/2 lingurita
seminte de susan 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu Amaretto si lichior
13 March 2013
Cocktail
cu Amaretto si lichior din: amaretto, suc de maracuja, crema de cocos,
frisca si cirese. Ingrediente: 30 ml Amaretto 30 ml suc de maracuja 50
ml lichior crema de cocos 10 ml frisca lichida o cireasa maraschino
Mod de preparare: In shakerul cu gheata se pun toate ingredientele si se
agita. Se strecoara…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Negrese
12 March 2013
Un
desert simplu si delicios, negresele sunt foarte potrivite pentru o
dupa-amiaza in familie, iar cei mici le vor indragi! Ingrediente: 4 oua
300g zahar pudra 200g unt nesarat 150g ciocolata neagra 150g faina 3 ½ g
praf de copt 250g fulgi de ciocolata neagra Mod de preparare: Se
incalzește cuptorul la 170 °…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu cartofi si fasole verde
12 March 2013
Salata
de ton cu cartofi si fasole verde din: ton, fasole verde, rosii, ulei
de floarea soarelui, otet balsamic, zeama de lamaie, sare, cartofi,
piper negru, marar si salata verde. Ingrediente: 300 g ton conserva 400 g
fasole verde pastai 4-5 rosii 2-3 linguri ulei de floarea soarelui otet
balsamic zeama de la 1-2 lamai…
Read more »
Read more »
Chec cu cacao si nuci
12 March 2013
Chec
cu cacao si nuci din: unt, zahar, oua, ulei, faina, praf de copt,
lapte, cacao, nuci si coaja de lamaie. Ingrediente: 125 g unt 200 g
zahar 8 oua 20 g ulei 215 g faina 1/2 pliculet praf de copt 60 ml lapte
20 g cacao 100 g nuci coaja unei lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza telemea si spanac
12 March 2013
Rulouri
cu branza telemea si spanac din: oua, spanac, ulei de masline, branza
telemea, bacon, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac tanar 2
linguri cu ulei de masline 120 g branza telemea 300 g bacon/prosciutto
sare piper Mod de preparare: Rade
Bruschete cu peste
12 March 2013
Bruschete
cu peste din: sardine in ulei picant, crema de branza, mascarpone,
paine toast de secara, salata verde, zeama de lamaie, marar si sare.
Ingrediente: 2 cutii cu sardine in ulei picant 200 g crema de branza 1
lingura cu mascarpone 2 oua 1 paine toast de secara salata verde zeama
de lamaie marar sare…
Read more »
Read more »
Sufleu de broccoli cu branza de vaci
12 March 2013
Sufleu
de broccoli cu branza de vaci din: broccoli, piept de pui, branza de
vaci, telemea de capra, oua, unt, smantna, faina, rosie, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 1 bucata broccoli mare 300 g piept de curcan sau
de pui 200 g branza de vaci bine scursa 150 g telemea de capra rasa 4
oua…
Read more »
Read more »
Chec cu stafide si lamaie
12 March 2013
Chec
cu stafide si lamaie din: oua, zahar pudra, unt, faina, stafide, praf
de copt si lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar pudra 150 g unt 225 g
faina 200 g stafide o lingura praf de copt o lamaie Mod de preparare:
Stafidele se pun pe foc cu sucul de la lamaie strecurat…
Read more »
Read more »
Peste pe pat de legume
12 March 2013
Peste
pe pat de legume din: peste, suc de lamaie, usturoi, paturnjel, cimbru,
ulei, unt, sare, piper, legume si ceapa verde. Ingrediente: 1,5 kg
peste sucul unei lamai 2 catei de usturoi o lingura patrunjel o
lingurita cimbru 2 linguri ulei 100 g unt sare piper pentru garnitura:
legume congelate, dupa gust cateva fire ceapa…
Read more »
Read more »
Brioşe cu grepfrut
12 March 2013
Brioşe
cu grepfrut din: grepfruturi, fulgi de ovaz, unt, zahar, zahar brun,
oua, faina, praf de copt si scortisoara. Ingrediente: 2 grepfruturi
rosii o ceasca de fulgi de ovaz 100 g de unt o ceasca de zahar o
jumatate de ceasca de zahar brun 2 oua batute 1 si 1/3 ceasca de faina 1
lingura…
Read more »
Read more »
Somon la cuptor cu praz şi sos de smântână
12 March 2013
Somon
la cuptor cu praz şi sos de smântână din: somon, praz, smantana, curry,
lamaie, unt, miere, marar, sare si piper roz. Ingrediente: 2 bucati de
somon proaspat doua fire de praz 200 g de smantana 1 lingura cu varf de
curry 1/2 lamaie o lingura de unt o lingurita de miere marar sare piper…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de porc si cartofi
12 March 2013
Tocanita
cu carne de porc si cartofi din: muschi de porc, cartofi, ceapa, ardei,
morcovi si suc de rosii. Ingrediente: 400 g muschi slab de porc 500 g
cartofi 3 cepe 2 ardei 2 morcovi 200 g suc de rosii Mod de preparare:
Se taie muşchiul în felii cât un deget de groase. Se…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli cu pastarnac si telina
12 March 2013
Supă
cremă de broccoli cu pastarnac si telina din: pastarnac, telina,
cartofi, ceapa, broccoli si smantana. Ingrediente: 1 pastarnac 1/2
telina 2 cartofi potrivit 1 ceapa 500 g broccoli 200 g smantana Mod de
preparare: Se pun la fiert într-o cratiţă păstârnacul, ţelina, capa şi
cartofii. Când sunt fierte legumele, se aiaugă broccoli, păstrând…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Nuggets de pui
12 March 2013
Nuggets
de pui din: piept de pui, apa, sare, sos worcestershire, faina, pesmet,
praf de ceapa, praf de usturoi, piper negru, bicarbonat de sodiu, ou. 4
piepti de pui dezosati 2 Cani apa 1 lingura + 1 lingurita de sare 2
linguri sos Worcestershire 1/2 cana faina 2 1/2 Cani pesmet 1/2
lingurita praf de…
Read more »
Read more »
Salată cu cartofi, sunca si sos de iaurt
12 March 2013
Salată
cu cartofi, sunca si sos de iaurt din: cartofi, sunca, morcovi, porumb,
castravete, rosii, oua, mustar, iaurt, ulei si sare. Ingrediente: 2
cartofi 250 g sunca 2 morcovi 100 g porumb din conserva 1 castravete
mare 2 rosii 2 oua 1 lingura cu mustar 100 ml iaurt 150 ml ulei sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci si sos
12 March 2013
Piept
de pui cu ciuperci si sos din: piept de pui, vin alb, ciuperci, unt,
faina, smantana si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 100 ml vin alb 200
g ciuperci 100 g unt 2 linguri cu faina 250 ml smantana sare Mod de
preparare: Taie piepţii în două şi pune-i la fiert deodată…
Read more »
Read more »
Budinca de carne cu garnitura
12 March 2013
Budinca
de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi,
broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel,
cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g
carne de pui 250 g piept de pui fiert 2 cartofi fierti pe jumatate 3
buchetele broccoli 1 ceapa potrivita 4 linguri…
Read more »
Read more »
Piure cu mustar si branza
12 March 2013
Piure
cu mustar si branza din: cartofi, smantana, cheddar, mustar cu boabe si
frunze de cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi, taiati cuburi 4 linguri de
creme fraiche (sau de smatana pentru gatit) 50 g de cheddar maturat
(sau cascaval), ras 2 linguri de mustar cu boabe 1 lingura cu frunze de
cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Salata cu branza de capra si legume
12 March 2013
Salata
cu branza de capra si legume din: cuscus, zeama de lamaie, amestec de
legume, pasta de ardei iute, branza de capra si frunze de rucola.
Ingrediente: 100 g cuscus zeama de la 1/2 lamaie 200 g amestec de legume
facute la cuptor (ceapa, vinete, ardei, morcovi, pastarnac) 1 lingura
de pasta de ardei iute…
Read more »
Read more »
Parjoale de vita
12 March 2013
Parjoale
de vita din: carne tocata de vita, morcov, ceapa, usturoi, pesmet,
cimbru, ou, faina, piper, ulei si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata
de vita 1 morcov 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura cu pesmet 1
lingurita cu cimbru 1 ou faina piper ulei sare Mod de preparare: Dă
morcovul pe…
Read more »
Read more »
Rulouri de spanac
12 March 2013
Rulouri
de spanac din: piept de pui, ou, ciuperci, ceapa, piure de spanac,
usturoi, masline, boia dulce, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1
piept de pui mare 1 ou 4-5 ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei 300 g piure
de spanac 1 catel de usturoi 3-4 masline boia dulce 1 praf de chimen
macinat sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu cremă de brânză
12 March 2013
Tartine
cu cremă de brânză din: bagheta, morcov, ricotta, telemea de vaca,
smantana, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 bagheta neagra 2
morcovi 200 g ricotta 200 g telemea de vaca 50 ml smantana 1 ceapa mica 1
legatura de patrunjel sare Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi
pune-le în cuptor într-o…
Read more »
Read more »
Bruschete cu legume la cuptor
12 March 2013
Bruschete
cu legume la cuptor din: dovlecel, rosii cherry, mozzarella, cascaval,
usturoi, fulgi de chilli, busuioc, ulei de masline, bagheta si sare.
Ingrediente: 1 dovlecel verde (zucchini) 4-5 rosii cherry 200 g
mozzarella 100 g cascaval 2-3 catei de usturoi fulgi de chilli busuioc
ulei de masline 1 bagheta sare Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Pui provensal cu legume
12 March 2013
Pui
provensal cu legume din: pui, dovlecei, ardei gras, ceapa, lamaie, ulei
de masline, usturoi, rosii, cimbru, supe strecurata, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui mare 2 dovlecei tineri 2 ardei grasi verzi 1
ceapa 1 lamaie 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 2 rosii 1/2
lingurita cimbru uscat 500 ml…
Read more »
Read more »
Turtă de cartofi cu somon
12 March 2013
Turtă
de cartofi cu somon din: cartofi, oua, smantana, ulei, crema de branza,
somon afumat si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 3 oua 100 ml smantana
ulei 200 g crema de branza 100 g somon afumat sare Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi dă-i pe răzătoarea mică. Incinge câteva linguri bune
de ulei într-o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de mango
12 March 2013
Un
preparat delicios si gustos, sosul de mango este usor de preparat si se
poate servi cu carne de pui. Ingrediente: 1 lingura ulei vegetal 2
lingurite ghimbir proaspat, tocat 2 catei de usturoi, tocati 1 ardei
chili rosu, tocat 2 lingurite seminte chimen negru 1 lingurita coriandru
1/2 lingurita chimen 1/4 lingurita curcuma 1/4…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu orez si mozzarella
12 March 2013
Rosii
umplute cu orez si mozzarella din: rosii, mozzarella, orez, praz, suc
de rosii, patrunjel, ulei, sare, piper si apa. Ingrediente: 8 rosii 8
bile mici mozzarella pentru garnitura: 8 linguri orez parte alba a unui
praz 200 ml suc de rosii cateva fire de patrunjel 2 linguri ulei sare
piper 100 ml apa …
Read more »
Read more »
Friptura de vita la cuptor cu sos
12 March 2013
Friptura
de vita la cuptor cu sos din: pulpa de manzat, ulei, morcov, telina
apio, vin alb, supa de vita, frunze de dafin, ceapa, cimbru, unt, zahar
brun si faina. Ingrediente: 1 kg pulpa de manzat, fara grasime 2 linguri
de ulei 8 morcovi, curatati 1 tulpina de telina Apio, tocata 200 ml de
vin…
Read more »
Read more »
Ceapă rosie umplută
12 March 2013
Ceapă
rosie umplută din: ceapa rosie, linte, telina, bacon, pesmet, cimbru,
curry, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe rosii 200 g
linte o ramurica telina 250 g bacon 3 linguri pesmet 2 crengute cimbru o
lingura curry 70 g unt cateva fire patrunjel sare piper Mod de
preparare: Intr-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Salată cu creveti si sos acrişor
12 March 2013
Salată
cu creveti si sos acrişor din: creveti, struguri, salata verde, loboda,
spanac, unt, mar, zahar, otet balsamic si apa. Ingrediente: 400 g
creveti decorticati 200 g struguri 1 salata verde 1 legatura de loboda
100 g spanac verde 50 g unt 1 mar sare pentru sos: 100 g zahar 4 linguri
cu otet balsamic…
Read more »
Read more »
Paste cu legume, sos de lamaie si parmezan
12 March 2013
Paste
cu legume si sos de lamaie din: legume, paste, lamaie, mustar dijon,
chives si parmezan. Ingrediente: 450 g legume (sparanghel, fasole verde
si mazare) 400 g paste (tagliatelle) 1 lamaie 1 lingura de mustar dijon 1
lingura ulei de masline 3 linguri de chives, tocate parmezan ras,
pentru servit Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Tocanita mediteraneeana
12 March 2013
Tocanita
mediteraneeana din: carne de pui, ulei de masline, ceapa, usturoi,
morcovi, fenicul, ardei gras, rosii, supa strecurata de legume, vin alb,
zeama de lamaie, rozmarin, oregano, sare si piper. Ingrediente: 800 g
carne de pui 2 linguri ulei de masline 6 cepe mici 2 catei de usturoi 2
morcovi 1 bulb fenicul 1 ardei…
Read more »
Read more »
Gustare cu morcovi si spanac
12 March 2013
Gustare
cu morcovi si spanac din: morcovi, frunze de spanac, ceapa rosie, suc
de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, fulgi de chilli, otet de
mere si sare. Ingrediente: 5 morcovi 300 g frunze de spanac 1-2 cepe
rosii suc de lamaie ulei de masline seminte de susan fulgi de chilli
otet de mere…
Read more »
Read more »
Budinca delicioasa de mere
12 March 2013
Budinca
delicioasa de mere din: mere, zahar brun, sirop de artar, zeama de
lamaie, faina, bicarbonat de sodiu, scortisoara, ghimbir si ou.
Ingrediente: 2-3 mere verzi, curatate de coaja si cototr, tocate (250 g)
100 g zahar brun 50 g sirop de artar, plus 2 linguri pentru forma de
prajituri 1 mar rosu 1 lingura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu lapte de cocos
11 March 2013
Prajitura
cu lapte de cocos din: unt, zahar, ou, esenta de vanilie, lapte de
cocos, faina, budinca de cocos, praf de copt, sare, kahlua si nuca de
cocos. Ingrediente aluat: 1 bucata de unt, la temperatura camerei 1 cana
de zahar 1 ou 1 lingurita de esenta de vanilie 1 ceasca lapte de cocos
1…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne de pui
11 March 2013
Musaca
de cartofi cu carne de pui din: cartofi, piept de pui, ulei, smantana,
oua, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 8 cartofi rosii 500 g piept
de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 4 oua fierte tari 1 ceapa
1legatura patrunjel verde sare Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în
coajă şi apoi lăsaţi-i…
Read more »
Read more »
Sfecla cu scordolea si verdeturi
11 March 2013
Sfecla
cu scordolea si verdeturi din: sfecla, nuci macinate, miez de paine
neagra, ulei, usturoi, otet, macris, sare si piper. Ingrediente: 4
sfecle mari 200 g nuci macinate 200 g miez de paine neagra 250 ml ulei 1
capatana de usturoi 2 linguri otet 2 legaturi macris verde (leurda,
untisor, spanac, frunze de papadie etc)…
Read more »
Read more »
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie si varza murata
11 March 2013
Ciorba
ruseasca cu sfecla rosie si varza murata din: sfecla rosie, varza
murata, ceapa, rosii in bulion, ardei gras, cartof, cub de vita, marar,
taitei, unt, ulei si sare. Ingrediente: o sfecla rosie cruda o jumatate
varza murata o ceapa 3-4 rosii in bulion un ardei gras verde un cartof
mediu 1,5 l supa din…
Gnocchi de cartofi cu sos
11 March 2013
Gnocchi
de cartofi cu sos din: gnocchi, rosii in bulion, usturoi, busuioc,
ulei, unt, parmezan si sare. Ingrediente: 300 g gnocchi 250 g rosii in
bulion un catel de usturoi cateva frunze busuioc 2 linguri ulei 50 g unt
2 linguri parmezan ras sare Mod de preparare: Se pregăteşte sosul,
pentru care într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Piept de pui dulce acrisor
11 March 2013
Piept
de pui dulce acrisor din: piept de pui, faina, compot de caise, ulei,
ceapa, vin alb, migdale, smantana si sare. Ingrediente: 2 bucati piept
de pui 2 linguri faina o cutie mica de compot de caise o lingura ulei 3
cepe mici 100 ml vin alb 100 g migdale feliate 50 ml smantana de…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu paine si cascaval gratinat
11 March 2013
Supă
de ceapă cu paine si cascaval gratinat din: ceapa, unt, faina, supa de
pui, paine, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 300 g ceapa 80 g unt
10 g faina un litru supa de pui din concentrat pentru servit: 8 felii
paine casa 100 g cascaval ras sare piper Mod de preparare: Se prepară…
Read more »
Read more »
Cremă de verdeţuri cu crutoane de pui
11 March 2013
Cremă
de verdeţuri cu crutoane de pui din: piept de pui, urzici, spanac,
macris, stevie, iaurt, faina, usturoi, hrean, ulei, crutoane de paine
prajita, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 500 g urzici,
sau leurda, spanac, macris stevie 250 ml iaurt 1 lingura faina 3 catei
de usturoi 2 catei hrean ras…
Read more »
Read more »
Tocana de vita cu morcovi si bacon afumat
11 March 2013
Tocana
de vita cu morcovi si bacon afumat din: piept de vita, bacon afumat,
morcov, telina, ceapa, ulei, vin alb sec, cimbru, foaie de dafin, sare,
piper, patrunjel si usturoi. Ingrediente: un kg piept de vita 100 g
bacon afumat 800 g morcov 2 tije de telina o ceapa mare 2 linguri ulei
250 ml vin…
Read more »
Read more »
Inele de ceapă prăjite
11 March 2013
Inele
de ceapă prăjite din: ceapa, faina, praf de copt, apa minerala, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 2 cepe medii 190 g faina o lingura praf de
copt 375 ml apa minerala ulei pentru prajit sare piper Mod de
preparare: Intr-un vas, se amestecă făina, cu praful de copt, sarea şi
piperul. Apoi, se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de ciuperci
11 March 2013
Ciorba
de ciuperci din: ciuperci, cartofi, morcovi, ardei capia, ceapa, ulei
de masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 4
cartofi 2 morcovi 2 ardei capia 1-2 cepe 2-3 linguri ulei de masline
sare piper patrunjel Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală,
apoi se feliază. Se pun să fiarbă, în…
Read more »
Read more »
Calzone cu ceapa verde si loboda
11 March 2013
Calzone
cu ceapa verde si loboda din: faina, apa calduta, ceapa uscata, ceapa
verde, loboda, marar, ulei, branza dulce de vaci, oua, sare si piper.
Ingrediente: 500 g faina 500 ml apa calduta 2 cepe uscate 3 legatura
ceapa verde 3 legaturi loboda verde sau rosie (sau alte verdeturi de
sezon) 1 legatura marar 250…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de mere
11 March 2013
Unul
dintre cele mai simple sosuri, acest sos de mere este un acompaniament
excelent pentru friptura de porc. Ingrediente: 100g mere 15g de zahar 2
linguri de apa 1 lingurita de suc de lamaie Mod de preparare:
Curatati merele si taiati-le bucati. Puneti merele intr-o cratita cu apa
si zahar. Gatiti merele…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu spanac si garnitura
11 March 2013
Costite
de miel cu spanac si garnitura din: costite impanate de miel, ceapa
verde, busuioc verde, vin demidulce, sare grunjoasa, spanac, piper,
busuioc, ulei de floarea soarelui, cartofi, ciuperci si rosii cherry.
Ingrediente: 8-10 costite impanate de miel 1-2 legaturi ceapa verde
busuioc verde 100 ml vin demidulce sare grunjoasa un kg spanac piper
negru…
Read more »
Read more »
Tort cu umplutura delicioasa
11 March 2013
Tort
cu umplutura delicioasa din: galbenusuri, branza, de vaci, zahar, coaja
de portocala, albusuri, aluat de strudel, unt, pesmet, gem de prune,
gem de mere, frisca, lapte, oua si zahar pudra. Ingrediente: 4
galbenusuri 60 g zahar 400 g branza de vaci 1 lingurita coaja de
portocala rasa 2 albusuri 2 pachete de aluat de…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Rosii umplute cu ciuperci
11 March 2013
Rosii
umplute cu ciuperci din: rosii, ciuperci, ceapa verde, cascaval de
post, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui si
rozmarin. Ingrediente: 8 rosii mari 400 g ciuperci 2 legaturi ceapa
verde 100 g cascaval de post 3-4 catei usturoi o legatura patrunjel sare
piper negru ulei de floarea soarelui rozmarin proaspat Mod…
Read more »
Read more »
Tartă cu ceapă şi brânză
11 March 2013
Tartă
cu ceapă şi brânză din: faina, unt, apa, sare, smantana, bacon, lapte,
oua, cascaval, ulei, zahar pudra, ceapa, chimen, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 100 ml apa un praf sare
pentru umplutura: 400 ml smantana 150 g bacon 400 ml lapte 3 oua 200 g
cascaval ras…
Read more »
Read more »
Ceafa la gratar cu garnitura
11 March 2013
Ceafa
la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de
floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si
piure de cartofi. Ingrediente: un kg ceafa 3-4 cepe 1-2 catei de usturoi
2-3 linguri bulion o lingurita boia dulce 300 ml ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa cimbru uscat si macinat…
Read more »
Read more »
Retete de post: Penne cu legume
11 March 2013
Penne
cu legume din: penne, broccoli, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde,
rosii, sare, patrunjel, ulei de floarea soarelui, piper negru, ulei de
masline, otet aromatic si miere. Ingrediente: 300 g penne 300 g broccoli
o ceapa rosie 2-3 ardei capia 300 g fasole verde 3-4 rosii sare
patrunjel proaspat ulei de floarea soarelui piper…
Read more »
Read more »
Orez cu mix de legume
11 March 2013
Orez
cu mix de legume din: orez, mix de legume, margarina, sos de soia,
sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g orez cu bobul lung 500 g
mix de legume 75 g margarina sos de soia sare piper alb maicnat o
legatura patrunjel proaspat Mod de preparare: Se alege orezul şi se
spală în…
Read more »
Read more »
Ciorba taraneasca cu rasol de vita si legume
11 March 2013
Ciorba
taraneasca cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, telina,
pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vita (un kg) o telina mare
un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei
usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi bezea
11 March 2013
Prăjitură
cu mere şi bezea din: faina, unt, zahar, sare, ou, mere, baton de
vanilie, scortisoara, suc de lamaie, albusuri, pesmet, faina,unt si
zahar pudra. Ingrediente: aluat: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 1
praf sare 1 ou umplutura: 10 mere miezul de la un baton de vanilie 1/2
lingurita scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Burgeri cu pui, mere si verdeturi
11 March 2013
Burgeri
cu pui, mere si verdeturi din: carne de pui, ceapa rosie, pesmet, mere,
salvie, cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper, miere, mustar si
chifle. Ingrediente: 340 g carne de pui tocata 1 ceapa rosie tocata fin
2 linguri pesmet 2 mere cu coaja verde 1 lingura salvie tocata 2
lingurite de cimbru proaspat…
Read more »
Read more »
Pastă de susan cu miere si lămâie
11 March 2013
Pastă
de susan cu miere si lămâie din: susan, miere, zeama de lamaie, coaja
de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 400 g susan 2 linguri miere 1 lingura
zeama de lamaie coaja rasa de la 1 lamaie 1 lingurita ghimbir macinat
fin Mod de preparare: Măcinaţi seminţele de susan cu râşniţa
electrică. Puneţi făina obţinută…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de crab cu telina
11 March 2013
Salata
de crab cu telina din: oua, tulpini de telina, crab, rosii cherry,
patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. 2 oua fierte 4
tulpini de telina, taiata cuburi carne de crab 1/4 ceasca rosii cherry,
taiate jumatati 1/3 ceasca patrunjel proaspat tocat 2 linguri ulei de
masline 2 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc in sos de prune
11 March 2013
Muschiulet
de porc in sos de prune din: muschiulet de porc, sare, piper, usturoi,
cimbru, ulei de masline, gem de prune, prune uscate si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g muschi de porc sare piper o capatana de usturoi
cimbru 4 linguri ulei de masline 200 g gem de prune 100 g prune uscate
100…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cidru
11 March 2013
Prăjitură
cu cidru din: faina, zahar pudra, margarina, ou, cidru, budinca de
vanilie, miez de baton de vanilie, mere, suc de lamaie, smantana, branza
de vaci, zahar vanilat, gem de caise si migdale. Ingrediente: 250 g
faina 250 g zahar pudra 125 g margarina 1 ou 500 ml cidru (vin de mere) 2
plicuri praf…
Read more »
Read more »
Bucataria fara foc: Lapte de migdale
11 March 2013
Lapte
de migdale din: migdale, curmale, smochine, apa si miere. Ingrediente:
200 g migdale 15 curmale 5 smochine 600 ml apa 2 linguri miere Mod de
preparare: Puneţi migdalele la înmuiat de seara până dimineaţa, în apă
rece. Puneţi curmalele şi smochinele la înmuiat în alt vas, pentru 5-6
ore, în apă rece. Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Reteta de post: Iahnie de fasole
11 March 2013
Iahnie
de fasole din: fasole, rosii, usturoi, boia, cimbru, foaie de dafin,
pasta de rosii si ulei. Ingrediente: 400 g fasole 3 cepe rosii 3-4 catei
de usturoi boia dulce si iute cimbru o foaie de dafin 4 linguri pasta
de rosii 3-4 linguri ulei Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală
în…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon
11 March 2013
Ruladă
de curcan în stil meditereaneean, cu roşii şi bacon din: piept de
curcan, sare, piper, rosii uscate, usturoi, fistic, verdeata, branza de
vaci, parmezan, sunca, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline si supa.
Ingrediente: 1 kg piept de rucan (fasonat pentru rulada) sare piper 80 g
rosii uscate conservate in ulei 2 catei de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si bacon
11 March 2013
Spaghete
cu scoici si bacon din: spaghete, scoici, ulei de masline, vin alb,
patrunjel, usturoi, ghimbir, smantana, sare si piper. Ingrediente: 100 g
spaghete 200 g scoici 50 g bacon 15 ml ulei de măsline 30 ml vin alb 20
g pătrunjel 10 g usturoi 5 g ghimbir 2 linguri smântână sare piper
Mod…
Read more »
Read more »
Orez cu carnati picanti
11 March 2013
Orez
cu carnati picanti din: orez, sare, unt, morcovi, ulei, rosii,
dovlecel, carnati picanti, piept de pui, coriandru, chilli, patrunjel,
piper, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung
sare 50 g unt pentru sos: 4 morcovi 2 linguri ulei 6 rosii un dovlecel 3
carnati picanti un piept de pui o…
Read more »
Read more »
Gulii pane într-o crustă crocantă de parmezan
11 March 2013
Gulii
pane într-o crustă crocantă de parmezan din: oua, gulii, sare, piper,
faina, pesmet, parmezan, ulei de floarea soarelui, iaurt, verdeturi
asortate, suc de lamaie si boia. Ingrediente: 2 oua 800 g gulii sare
piper 500 g faina circa 150 g pesmet 40 g parmezan ras 100 ml ulei de
floarea soarelui 400 g iaurt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu nuca
10 March 2013
Daca
va place checul, ati nimerit unde trebuie. Avem aici o reteta
delicioasa de chec, ideala pentru o intalnire cu prietenii. In afara de
ingrediente nu mai aveti nevoie decat de un procesor de alimente sau un
blender pentru a pregati un chec cu nuca gustos si pufos. Ingrediente: 2
cani faina 1 cana zahar…
Read more »
Read more »
Supa de telina cu taitei
10 March 2013
Supa
de telina cu taitei din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, frunze
de telina, ardei rgasi, ceapa, ceapa rosie, praz, usturoi, sare, piper,
taitei si ulei de masline. Ingrediente: 3 morcovi o telina o radacina
patrunjel frunze de telina un pastarnac 2 ardei grasi 2 cepe albe o
ceapa rosie un fir praz 1-2 catei…
Read more »
Read more »
Clătite cu legume şi fâşii de şuncă de Praga
10 March 2013
Clătite
cu legume şi fâşii de şuncă de Praga din: lapte, faina, sare, oua, unt,
varza chinezeasca, praz, branza de vaci, iaurt degresat, maioneza, suc
de lamaie, piper si sunca de praga. Ingrediente: circa 275 ml lapte 150 g
faina sare 2 oua 2 linguri unt 1/2 varza chinezeasca 1 fir praz 50 g
branza…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la tigaie in sos de portocale
10 March 2013
Piept
de curcan la tigaie in sos de portocale din: piept de curcan,
portocala, pastarnac, morcovi, ulei, sare, smantana, amestec de
mirodenii si busuioc. Ingrediente: 450 g piept de curcan 1 portocala
mare 300 g pastarnac 300 g morcovi 3 linguri ulei sare 200 g smantana
amestec de mirodenii pentru carnea de pasare 1 fir…