Retete de Paste:
Tartine cu peste si ardei gras
3 September 2012
Combina
200 g peşte din conservă, bine scurs de lichid – 6 ardei capia copţi
curăţat, tăiat bucăţi, citeva fire de mărar, tocat, zeama şi coaja rasă
de la 1/2 lămâie. Rumeneşte 1/2 pâine ciabatta, tăiată felii subţiri şi
lasă să se răcească. Inainte de a servi, unge tartinele cu smântână,
pune deasupra peşte şi…
Read more »
Read more »
Vinete cu parmezan
3 September 2012
Vinete
cu parmezan din: vinete, piure de rosii, carne tocata, ceapa, sare,
piper, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 vinete medii 500 g piure de rosii
200 g parmezan 400 g carne tocata 2 cepe sare piper 50 ml ulei floarea
soarelui busuioc Mod de preparare: Se curăţă vinetele de coajă, se
taie felii potrivite,…
Read more »
Read more »
Ingheţată din ciocolată cu mentă
3 September 2012
O
reteta de inghetata din ciocolata cu menta din: oua, zahar praf, lapte,
frunze de menta, frisca si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua mari
150 g zhar praf 300 ml lapte un pumn frunze de menta bine spalate 150 ml
frisca batuta din smantana 60 g ciocolata neagra rupta in bucatele
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Somon cu mazare
3 September 2012
O
reteta de somon cu mazare din: medalioane de somon, sare, piper, boia,
conopida, porumb, mazare, unt, morcovi, marar si rosii. Ingrediente: 4
medalioane de somon sare piper boia dulce pentru garnitura: 250 g
conopida 250 g porumb dulce 300 g mazare proaspata 100 g unt 2-3 morcovi
o legatura marar 3-4 rosii Mod…
Read more »
Read more »
Ceai cu portocale si rom
3 September 2012
Ceai
cu portocale si rom din: ceai, apa, portocale, lamai, zahar, rom si
arrak. Ingrediente: 16 lingurite de ceai de Ceylon 1 l apa 8 portocale 2
lamai zahar 1/2 l rom putin Arrak Mod de preparare: Turnam apa
fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat 5 minute. Stoarcem portocla
si lamaia. Adaugam zeama…
Read more »
Read more »
Despre crabi
3 September 2012
Crabii
sunt crustacee, la fel ca homarii şi creveţii, însă au o formă uşor
diferită şi, prin urmare, modul de preparare e diferit. In prezent se
găsesc crabi gata preparaţi, dar puteţi să faceţi comandă la pescărie ca
să primiţi crabi vii, pe care apoi va trebui să-i ucideţi şi să-i
gătiţi. Atenţie la cleşti…
Read more »
Read more »
Mancare de pui cu vinete
3 September 2012
O
reteta de mancare de pui cu vinete din: pui, vinete, ceapa, rosii,
ulei, foi de dafin, usturoi, supa, verdeata, ienibahar, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui (cca 1 kg) 750 g vinete 3 cepe mari 300 g rosii 200
ml ulei 2 foi de dafin 4 catei de usturoi 200 ml apa (sau supa…
Read more »
Read more »
Chiftelute marinate cu spaghete
2 September 2012
O
reteta de chiftelute marinate cu spaghete din: spaghete, carne tocata,
ceapa, usturoi, miez de paine, sare, piper, marar, patrunjel, ulei, ou,
pesmet, rosii, ardei capia, ardei iute, cimbru, parmezan si ulei de
masline. Ingrediente: 400 g spaghete 400 g carne tocata 2 cepe 3-4 catei
de usturoi 100 g miez de paine inmuiat in…
Read more »
Read more »
Rasol de vitel in supa
2 September 2012
O
reteta de rasold e vita in supa din: ceapa, ulei, rasol de vita, boabe
de piper, morcovi, telina, patrunjel, praz, cartofi, hrean si mar.
Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 kg rasol de vita 10 boabe de piper
2 morcovi 1/2 radacina de telina 1 radacina de patrunjel 1 fir de praz
600…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata alba
2 September 2012
O
reteta de inghetata de ciocolata alba din: zahar praf, ciocolata, oua,
frisca si fructe. Ingrediente: 2 linguri zahar praf 5 linguri apa fiarta
si racita 300 g ciocolata alba 3 oua 300 ml frisca obtinuta din
smantana dulce batuta sos: 250 g fructe de sezon: zmeura, coacaze,
capsune etc 2 linguri zahar tos …
Read more »
Read more »
Retete de post: Sărmăluţe de post
2 September 2012
Sarmalute
de post din: varza murata, ceapa, ulei, orez, ciuperci, morcov, ardei
gras, suc de rosii, sare, piper, boabe de piper, patrunjel verde si
marar. Ingrediente: 1 varză murată 1 ceapă 2-3 linguri ulei 1 ceasca
orez 200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 100-150 ml suc de roşii sare
piper 10-15 boabe de…
Read more »
Read more »
Cocktail de pomelo şi kiwi
2 September 2012
O
reteta de cocktail de pomelo si kiwi din: pomelo, kiwi, lamaie verde,
portocale, miere, vodca, apa minerala, gheata si menta. Ingrediente: 1
pomelo 3 fructe de kiwi 1 lamaie verde 4 rondele de portocale 2 linguri
miere 200 ml vodca 200 ml apa minerala 8 cuburi gheata 2 fire de menta
Mod de…
Read more »
Read more »
Sorbeto din portocale cu ciocolata
2 September 2012
O
reteta de sorbeto din portocale cu ciocolata din: ciocolata neagra, suc
de portocale, apa, zahar, praf, coaja de portocla, suc si coaja de
lamaie, gelatina, lichior de portocale, frunze de menta, gheata si ulei.
Ingrediente: 250 g ciocolata neagra 300 ml suc proaspat de portocale
150 ml apa 4 linguri zahar praf coaja rasa…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Clatite cu branza
2 September 2012
O
reteta de clatite cu branza din: lapte, sare, oua, apa minerala, faina,
ulei de floarea soarelui, ulei, telemea de vaca, branza mascarone,
susan, ceapa si marar. Ingrediente: pentru aluat: 300 ml lapte un praf
sare 2 oua 200 ml apa minerala 350 g faina 3-4 linguri ulei de floarea
soarelui 2-3 linguri ulei pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, cimbru si otet balsamic
2 September 2012
O
reteta de Ciuperci la cuptor cu sos de usturoi, cimbru si otet balsamic
din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi, otet balsamic,
cimbru si patrunjel. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 2 linguri + 1
lingurita ulei de măsline sare si piper negru proaspat macinat 3 catei
usturoi fin tocati 1 lingura otet balsamic…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cuscus cu branza cheddar (video)
2 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara cuscus cu branza cheddar, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 2 tsp melted butter 1 cup Israeli couscous 2 cups chicken
broth 1/2 cup heavy cream 1/4 cup diced pimentos 3 oz sharp cheddar
cheese salt, pepper, cayenne to taste 1 tbsp…
Read more »
Read more »
Cel mai bun cocktail de creveţi
2 September 2012
Cel
mai bun cocktail de creveti din: salata, creveti, avocado, sare de
mare, piper negru, piper cayenne, lamaie, maioneza, ketchup, sos
worcestershire, coniac, paine alba, ulei de masline si creson. . Dacă
găsiţi crab sau homar, adăugaţi puţin la creveţi, fiindcă mâncarea va fi
cu atât mai delicioasă! Dacă folosiţi creveţi congelaţi, lăsaţi-i să
se…
Read more »
Read more »
Tort de casata cu fructe
2 September 2012
Tort
de casata cu fructe din: fructe de sezon, migdale, frisca, galbenusuri,
unt, zahar, lichior amaretto, gelatina, zahar, oua, faina, suc de
lamaie si esenta de rom. Ingrediente: 600 g fructe de sezon – cirese,
visine, coacaze, caise, zmeura etc 40 g migdalecuratate 400 ml frisca
batuta din smantana proaspata 4 galbenusuri 20 g unt…
Read more »
Read more »
Flip de cirese
2 September 2012
O
reteta simpla de flip de cirese din: sirop de cirese, suc proaspat de
cirese, ou, apa, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 15 ml sirop de
cirese 1 lingurita (5 ml) suc proaspat de cirese 1 ou 1 lingurita apa 1
lingurita zeama de lamaie 2-3 linguri gheata pisata Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de ciuperci
2 September 2012
O
reteta de supa de ciuperci din: ciuperci, morcovi, telina, pastarnac,
ceapa, praz, ulei, rosii, orez, usturoi, sare, piper, patrunjel si
telina verde. Ingrediente: 400 g ciuperci 2-3 morcovi 1 ţelină 1
păstârnac 1 ceapă 1 fir de praz 2 linguri ulei 200 ml roşii decojite în
suc de roşii 1 lingura orez 1 căţel…
Read more »
Read more »
Inghetata de cacao cu fructe de padure
2 September 2012
Inghetata
de cacao cu fructe de padure din: galbenusuri, zahar, cacao, esenta de
rom, frisca, lapte si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 300 g
zahar 4 linguri cacao 1 lingurita esenta de rom 500 g frisca lichida
500 ml lapte 300 g fructe de padure ornare: 100 g frisca Mod de
preparare: Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu orez
1 September 2012
O
reteta de pui la gratar cu orez din: piept de pui, sare, unt, piper,
orez, ceapa, ardei verde, morcov, unt, sare, piper, patrunjel si rosii.
Ingrediente: 800 g piept de pui sare 30 g unt piper pentru garnitura:
300 g orez cu bobul rotund 2-3 fire ceapa un ardei verde un morcov mic
50…
Read more »
Read more »
Ceai răcoritor cu friscă
1 September 2012
O
reteta simpla de ceai racoritor cu frisca din: ceai negru, miere,
frisca, caramele cu lapte, lapte pasteurizat, inghetata de vanilie si
scortisoara. Ingrediente: 3 pliculete ceai negru 4 linguri miere 200 ml
frisca lichida 4 caramele cu lapte 200 ml lapte pasteurizat 4 cupe
inghetata de vanilie 1 lingurita de scortisoara macinata Mod…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata cu frisca
1 September 2012
O
reteta de inghetata de ciocolata cu frisca din: galbenusuri, zahar,
lapte, ciocolata amaruie si frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g
zahar 600 ml lapte 150 g ciocolata amaruie 300 g frisca Mod de
preparare: Puneţi la fiert înfr-un vas laptele, apoi după ce a dat în
fiert luaţi-l de pe foc şi lăsaţi-l…
Read more »
Read more »
Ghiveci cu piept de curcan
1 September 2012
O
reteta de ghiveci cu piept de curcan din: piept de curcan, varza,
cartofi, ceapa, ardei, morcovi, mazare, sare, piper, ulei si marar.
Ingrediente: 400 g piept de curcan o varza mica 4 cartofi 2 cepe 3 ardei
2-3 morcovi 300 g mazare proaspata sare piper alb si negru macinat 50
ml ulei o legatura…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Macrou cu legume
1 September 2012
O
reteta de macrou cu legume din: macrou, vin alb, ulei de floarea
soarelui, foi de dafin, lamai, sare, piper, morcovi, fasole, conopida,
patrunjel verde si broccoli. Ingrediente: 4 bucati macrou 200 ml vin alb
dulce 100 ml ulei de floarea soarelui 1-2 foi de dafin 2-3 lamai sare
piper macinat si boabe 2-3 morcovi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de curcan cu orz
1 September 2012
O
reteta de Supa de curcan cu orz din: supa de curcan, ulei de masline,
ceapa, telina, morcovi, cimbru, salvie, piper, carne de curcan, apa si
orz. Ingrediente: 8 cani supa de curcan 1 lingura ulei de măsline 1
ceapa, tocata 1 ceasca telina tocata 2 cani morcovi taiati cuburi 2
lingurite cimbru si salvie…
Read more »
Read more »
Casată cu brânză si fructe
1 September 2012
O
reteta de casata cu branza si fructe din: crema de branza, smantana,
zahar vanilat, gelatina, lichior, rom, miere, fructe si frunze de menta.
Ingrediente: 250 g crema de branza 200 ml smantana dulce 80 g zahar
vanilat 10 g gelatina 100 ml lichior 30 ml rom 50 g miere 600 g fructe
de sezon…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu sote de ciuperci
1 September 2012
O
reteta de muschi de vita cu sote de ciuperci din: muschi de vita,
ciuperci, ceapa verde, rozmarin, piper, unt, vin rosu demisec si ulei de
masline. Ingrediente: 800 g muschi de vita 400 g ciuperci 2-3 fire
ceapa verde rozmarin piper negru boabe si macinat 50 g unt 100 ml vin
rosu demisec 30…
Read more »
Read more »
Cocktail de vară cu pepene, căpşuni, banane şi suc de limette
1 September 2012
Cocktail
de vară cu pepene, căpşuni, banane şi suc de limettedin: capsuni, miez
de pepene verde, banana, suc de limette, zahar, busuioc si piscoturi.
Ingrediente: 400 g capsuni 300 g miez de pepene verde 1 banana sucul de
la 3 limette 3 linguri zahar busuioc pentru decor piscoturi Mod de
preparare: Se curăţă căpşunile.…
Read more »
Read more »
Inghetata din ceai verde
1 September 2012
O
reteta de inghetata din ceai verde din: pulbere de ceai verde, lapte,
frisca si zahar. Ingrediente: 4 linguri rase pulbere de ceai verde 200
ml lapte 200 ml frisca batuta din smantana dulce 200 g zahar Mod de
preparare: Puneţi pulberea de ceai în lapte şi amestecaţi până când
obţineţi un amestec omogen.…
Read more »
Read more »
Copane cu sos de ceapa
1 September 2012
O
reteta de copane cu sos de ceapa din: copane de pui, ceapa uscata,
usturoi, sare, cimbru, boia, pasta de rosii, patrunjel si ulei.
Ingrediente: 8 copane de pui 4 cepe uscate 2-3 catei usturoi sare cimbru
uscat o lingurita boia dulce o lingurita boia iute 2 linguri pasta de
rosii o legatura patrunjel ulei…
Read more »
Read more »
Cupe cu fructe şi iaurt
1 September 2012
Rapid
şi uşor, acest desert e binevenit după o masă copioasă. Intr-un robot,
mixează 800 g felii de piersici bine coapte, cu sucul şi coaja rasă de
la o jumătate de lămâie. într-un vas separat, amestecă 500 g iaurt gras
cu două linguri cremă mascarpone. Serveşte în cupe de desert, alternând
straturi de cremă de…
Ciorba dreasa cu smantana
1 September 2012
O
reteta de ciorba dreasa cu smantana din: cartofi, ceapa, telina, ardei,
patrunjel, leustean, sare, piper, ulei, smantana si bors. Ingrediente: 6
cartofi 4 fire ceapa 2-3 morcovi o telina mica 2 ardei o legatura
patrunjel o legatura leustean sare piper 2 lingurite ulei 500 ml
smantana 250 ml bors Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu arpacaş
1 September 2012
O
reteta de ardei umpluti cu arpacas din: ardei, ceapa, arpacas, ulei,
verdeata, sare, piper, suc de rosii, ceapa, ulei, faina, zahar si sare.
Ingrediente: 12 ardei mijlocii 2 cepe 1 ceasca arpacas 2 linguri ulei 1
legatura verdeata sare piper pentru sos: 1 cana suc de rosii 1 ceapa 1
lingura ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeura
1 September 2012
O
reteta de casata cu biscuiti Amaretti si sos de zmeura din: frisca,
galbenusuri, zahar, ciocolata, biscuiti amaretti, zmeura si miere.
Ingrediente: 250 g frisca lichida 3 galbenusuri 3 linguri zahar 50 g
ciocolata 20 bucati biscuiti Amaretti 300 g zmeura proaspata 1 lingura
miere Mod de preparare: Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, la
bain-marie,…
Read more »
Read more »
Paneul
1 September 2012
CE
ESTE PANEUL? Un fel de „păturică” în care se înfăşoară tot felul de
ingrediente, după cum poftim, de la fructe şi flori, până la legume şi
carne. Nu este greu de făcut şi poate transforma o banală legumă într-o
mâncare rafinată. Nu mai vorbim de gusturile apetisante pe care le
obţinem când preparăm carnea…
Read more »
Read more »
Rulada de carne
1 September 2012
O
reteta de rulada de carne din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ardei
capia, sare, piper, unt, oua si marar. Ingrediente: 800 g carne de porc
400 g ciuperci 3 cepe 2-3 ardei capia sare piper 100 g unt 4 oua marar
Mod de preparare: Se curăţă şi se spală ceapa. Se toacă mărunt…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde cu dovlecei
1 September 2012
O
reteta de supa de fasole verde cu dovlecei din: dovlecel, fasole verde,
ceapa, ardei grasi, morcovi, rosii, orez, ulei de masline, sare si
verdeata. Ingrediente: 1 dovlecel mijlociu 250 g fasole verde 1 ceapa 2
ardei grasi diferiti colorati 2 morcovi 2 rosii 2 linguri orez 2-3
linguri ulei de masline sare 1 legatura…
Read more »
Read more »
Plachie de crap la cuptor
1 September 2012
O
reteta de plachie de crap la cuptor din: crap, ceapa, pasta de tomate,
rosii, ulei, foi de dafin, piper, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap
(circa 1 kg) 5 cepe mari 1 lingura pasta de tomate 5 rosii mari 50 ml
ulei 2-3 foi de dafin 1 lingurita piper 4-5 fire de patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Sorbet din agrişe, socată şi vodcă
1 September 2012
Gustul
acrişor al agrişelor se completează de minune cu parfumata şocată. Un
desert foarte light! Pune într-o cratiţă 500 g agrise, 130 ml socată şi
150 ml apă şi tine la foc mic până când agrişele se înmoaie bine. Trece
acest amestec prin sită, lasă să se răcească, apoi dă la frigider.
Adaugă în amestecul…
Read more »
Read more »
Punci de ceai
1 September 2012
O
reteta de punci de ceai din: frunze de ceai negru, apa, vin rosu,
zahar, pastai de vanilie, pimenta, cuisoare, ghimbir, zeama de portocala
si cointreau. Punciul va fi mai gustos daca il fierbem impreuna cu o
portocala in care am intepat mai devreme cateva cuisoare. In loc de
zahar putem folosi si miere. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Borş de păstăi verzi
1 September 2012
O
reteta de bors de pastai verzi din: fasole verde, cartofi, ardei verde,
morcovi, ceapa, orez, bors, patrunjel, leustean, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 400 g fasole verde fideluță 3 cartofi 1 ardei
verde 2 morcovi 2 cepe albe 1 lingura orez cu bobul rotund 500 ml borș 1
legatura pătrunjel 3-4 fire…
Read more »
Read more »
Retete din bucatarie
1 September 2012
Retete
din bucatarie: Antricot de vită cu porumb crocant O reteta delicioasa
de antricot de ita cu porumb crocant din: antricot de vita, sos de soia,
praz, usturoi, miere, otet, lime, ulei de masline extravirgin, sare,
piper, porumb dulce, unt sarat si sare. Ingrediente: 500 g antricot de
vită 3 linguri sos de soia 1/2…
Read more »
Read more »
Sarmale cu orez si legume
1 September 2012
O
reteta de sarmale cu orez si legume din: ceapa, telina, orez, cartofi,
ulei, ciuperci, oua, patrunjel, morcovi, sare, piper, suc de rosii,
condimente, cimbru si varza. Ingrediente: 5-6 cepe mari 1 telina mica
500 g orez 3 cartofi 100 ml ulei 100 g nuci macinte sau ciuperci 4 oua 1
legatura patrunjel 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de varza dulce cu carne de porc
31 August 2012
Mancare
de varza dulce cu carne de porc din: varza, pulpa de porc, sare, piper,
suc de rosii si bulion. Ingrediente: 1 varza de aproximativ 2 kg 1 kg
pulpa de porc Sare Piper Suc de rosii 2-3 linguri bulion Mod de
preparare: Se taie carnea cubulete potrivite, se spala bine si se da…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Paste gratinate
31 August 2012
O
reteta de paste gratinate din: paste, unt, mozzarella, cascaval, sare,
oua, busuioc, rosii si pesmet. Ingrediente: o cutie paste fusili 50 g
unt 300 g mozzarella 100 g cascaval ras sare 2 oua 3-4 frunze busuioc
proaspat 4-5 rosii 2 linguri pesmet Mod de preparare: Pentru început,
se pun pastele să fiarbă, în…
Read more »
Read more »
Creveţi uriaşi aromaţi
31 August 2012
O
reteta de creveti uriasi aromati din: ulei de masline, pesmet,
patrunjel, coaja si zeama de lamaie, parmezan, creveti, faina, oua, sare
de mare, piper si rucola. Această reţetă merge foarte bine cu creveţi
mijlocii şi mari; nu merită să o faceţi cu creveţi mici. Folosiţi pesmet
de bună calitate, care va proteja foarte bine…
Read more »
Read more »
Salată cu pui şi rucola
31 August 2012
O
reteta de salata cu pui si rucola din: rucola, salata verde, rosii,
ardei, piept de pui, fasole verde, sare, piper, ceapa rosie, dovleac,
ulei de masline, otet balsamic, zeama de la o lamaie si cimbru.
Ingrediente: 300 g rucola o salata verde 3-4 rosii un ardei rosu 2
piepti de pui 200 g fasole…
Read more »
Read more »
Viţel cu legume
31 August 2012
O
reteta de vitel cu legume din: muschi de vitel, ceapa, usturoi, rosii
cherry, dovlecei, vanata, ulei si busuioc. Ingrediente: 4 felii muschi
de vitel 1 ceapa 3 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 dovlecei 1
vanata 4 linguri ulei busuioc Mod de preparare: Se ung fripturile cu
puţin ulei, se sărează,…
Read more »
Read more »
Desert cu inghetata, bezele si fructe de padure
31 August 2012
O
reteta de desert cu inghetata, bezele si fructe uscate din: frisca,
branza mascarpone, extract de vanilie, zahar pudra, bezele, capsuni, gem
de capsuni si zahar tos. Ingrediente: 300 ml frisca 250 g branza
mascarpone sau iaurt gras 1 lingurita extract de vanilie 1 lingura zahar
pudra 100 g bezele gata preparate 200 g capsuni,…
Read more »
Read more »
Salată de roşii uscate
31 August 2012
O
reteta de salata de rosii uscate din: paste, ulei, usturoi, seminte de
pin, rosii uscate si frunze de busuioc. Ingrediente: 300 g paste scurte 3
linguri ulei de la rosiile uscate conservate 2 catei de usturoi 80 g
seminte de pin 200 g rosii uscate conservate in ulei 10 frunze de
busuioc Mod…
Read more »
Read more »
Paste cu parmezan si rosii
31 August 2012
Fierbe
200 g paste făinoase (penne) conform instrucţiunilor de pe ambalaj,
până când au consistenţă al dente. Scurge-le foarte bine de apă, pune-le
într-un castron, adaugă un borcan de 400 g sos de tomate cu mirodenii,
parmezan ras şi două linguri de ulei de măsline. Amestecă bine şi
serveşte cu frunze de salată ruccola. Paste…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pizza cu ardei gras şi măsline
31 August 2012
O
reteta de pizza cu ardei gras si masline din: faina, ulei, apa, drojdie
de bere, zahar, ulei, ardei grasi, rosii, usturoi, masline, patrunjel,
suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g făină 1 lingura ulei sau
30 g margarină 200 ml apă 25 g drojdie de bere 1 lingurita zahăr sare
ulei pentru…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Supă de legume
31 August 2012
O
reteta de supa de legume din: morcov, gulie, rosie, bacon, cartofi,
ulei de masline, sare, piper, conopida, dovlecei si praz. Ingrediente: 1
morcov 1/2 gulie 1 rosie 50 g bacon impanat 1 cartofi 2 linguri ulei de
masline sare piper 1 conopida 50 g dovlecei 2 fire de praz Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salată cu roşii şi crutoane
31 August 2012
Taie
3 roşii mari, bine coapte, în felii subţiri, amestecă-le cu 2 mâini de
crutoane, 100 g felii de măsline, 1 mână de frunze proaspete de busuioc
(sau 2 linguriţe de busuioc uscat). Asezonează cu sare, piper, 1-2
linguriţe de oţet balsamic şi amestecă bine. Serveşte imediat. Salată cu
roşii şi crutoane Pofta buna!
Read more »
Read more »
Fileuri de macrou, cu roşii si lămâie
30 August 2012
Intr-un
castron, amestecă 2 linguri ulei de măsline, 2 linguriţe condimente
pentru peşte, 1 căţel de usturoi zdrobit, 150 g roşii bine coapte,
tocate mărunt, 1 legătură de pătrunjel tocat, 1 linguriţă de boabe de
coriandru, măcinate, zeama şi coaja rasă de la o lămâie, piper după
gust. Amestecă şi lasă deoparte. Intr-un vas separat,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cruditati cu branza feta
30 August 2012
O
reteta de Salata de cruditati cu branza feta din: castravete, ceapa
rosie, patrunjel, branza feta, ulei extravirgind e masline, suc de
lamaie si piper. Ingrediente: 1 castravete mare 1/4 ceapa rosie, tocata
marunt 1/2 ceasca Patrunjel tocat 1/4 ceasca branza feta maruntita 2
lingurite ulei extravirgin de măsline 1 lingura suc de lămâie piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Sos sarat de caramel (video)
30 August 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos sarat de caramel, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1
cup white sugar 5 tbsp butter, cut in slices 1/2 cup plus 1 tbsp heavy
whipping cream (*Sorry, don’t ask me about substitutions. This needs
cream!) sea salt to taste (any…
Read more »
Read more »
Ceai asiatic
30 August 2012
Ceai
asiatic din: ceai, apa, vin rosu, cuisoare, vanilie, zahar si zeama de
lamaie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 3/4 apa 1 sticla de vin
rosu 2 cuisoare 1 pastaie de vanilie 2 linguri de zahar zeama de lamaie
Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si-l lasam la infuzat
3-4 minute.…
Read more »
Read more »
Cârnati cu sos de miere si lămâie
30 August 2012
Intr-un
castron, amestecă zeama şi coaja rasă de la o lămâie, o legătură de
pătrunjel proaspăt, tocat, un ardei iute mic, tocat, şi o lingură de
miere. Cu acest sos, unge 500 g cârnaţi de porc. Pune-i pe grătar şi
întorce-i pe toate părţile, să se pătrundă bine (10-15 minute). Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Choux a la creme
30 August 2012
Choux
a la creme din: apa, oua, faina, unt, sare, fructe de padure,
indulcitor, frisca, branza de vaci si ciocolata. Ingrediente: aluat: 220
ml apa 3 oua 140 g faina 80 g unt sare crema: 200 g fructe de padure
1/2 lingurita indulcitor fluid 100 g branza de vaci 150 ml frisca 2
linguri ciocolata…
Read more »
Read more »
Somon cu cartofi dulci
30 August 2012
O
reteta delicioasa de somon cu:ceapa, cartofi dulci, broccoli, porumb,
ghimbir, usturoi, ulei de alune, alune, sare, piper. Ingrediente: 4
fileuri de somon o ceapă doi cartofi dulci 500 g broccoli 200 g porumb
din conservă o lingură cu ghimbir feliat 4 căţei de usturoi 120 ml ulei
de alune 100 g alune sare piper…
Read more »
Read more »
Coaste de porc cu sos iute
30 August 2012
Pune
1 kg de coaste de porc în apă, cât să le acopere, pune-le pe foc şi
lasă-le să dea în clocot, apoi lasă-le să fiarbă la foc mocnit, 15
minute. Scoate-le, scurge-le bine de apă şi unge-le cu puţin sos
Worcester. Frige-le pe grătar câte 3-4 minute pe fiecare parte, până
devin crocante. Intr-o…
Read more »
Read more »
File de pastrav la gratar
30 August 2012
O
reteta de file de pastrav la gratar din: pastravi, cimbru, sare, piper,
usturoi, rosii cherry, foid e dafin, lamai, baghete, ulei de masline,
boia dulce, usturoi si busuioc. Ingrediente: 6 pastravi cimbru sare
piper rosu piper alb 6 catei de usturoi 400 g rosii cherry 2 foi de
dafin 1 lamai 2 baghete 2…
Read more »
Read more »
Piept de pui marinat cu ceapă verde
30 August 2012
Intr-un
castron, amestecă 1 linguriţă pudră de ghimbir cu 1 linguriţă miere şi 2
linguriţe sos Tabasco. Din două bucăţi de piept de pui dezosat, taie
cuburi cu latura de cca 3 cm, dă-le prin sosul de miere, apoi înfige-le
pe frigărui. Frige-le pe grătar 10 minute. Pregăteşte un sos din zeama
şi coaja rasă…
Supă cu broccoli
30 August 2012
O
reteta delicioasa de supa cu:tortellini cu spanac, broccoli, rosii
galbene, telina, morcov, ardei capia, praz, ulei, frunza de dafin, sare,
piper, smantana, suc de lamie, patrunjel. Ingrediente: 300 g tortellini
cu spanac 500 g broccoli 4 roşii galbene o felie de ţelină un morcov un
ardei iute doi ardei capia praz 100 ml ulei…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu cârnăciori si rozmarin
30 August 2012
Taie
cuburi 250 g piept de pui şi 6 cârnăciori chorizo în felii subţiri. Pe
fiecare frigăruie, înfige, alternativ, bucăţi de piept de pui, felii de
cârnăciori, rămurele de rozmarin. Unge frigăruile cu ulei de măsline
apoi presară piper proaspăt măcinat. Pune frigăruile pe grătarul bine
încins timp de aproximativ trei-patru minute, învârtindu-le pe toate…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu kaizer
30 August 2012
O
reteta delicioasa de rosii cu: branza de vaci, cascaval, oua, praz,
kaizer, cimbru verde, sare, piper, castraveti, usturoi. Ingrediente: 16
roşii prunişoare 200 g brânză de vaci 100 g caşcaval două ouă o jumătate
de fir de praz 300 g kaizer o lingură cu cimbru verde sare piper
castraveţi verzi usturoi Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu rozmarin şi cafea
30 August 2012
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, desert, biscuiti, branza de
vaci, unt, rozmarin, cafea, sare, zahar vanilat, zahar tos, praf de
copt, ou, sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g făină 50 g brânză de vaci
50 g unt o crenguţă de rozmarin o linguriţă cu cafea măcinată un sfert
de linguriţă cu sare două…
Read more »
Read more »
Piure de conopidă cu cârnaţi
30 August 2012
O
reteta delicioasa de piure cu:conopida, usturoi, lapte dulce, unt, ulei
de masline, otet balsamic, ceapa, ardei gras, carnati oltelesti,
oregano verde, sare, piper. Ingrediente: o conopidă 6 căţei de usturoi
125 ml lapte dulce 50 g unt 75 ml ulei de măsline o lingură cu oţet
balsamic o ceapă un ardei gras 500 g…
Read more »
Read more »
Zacusca sarbeasca
30 August 2012
O
reteta delicioasa de zacusca cu: gogosari, vinete, ulei, sare, piper,
delikat. Ingrediente: 250 g gogoşari 200 g vinete 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper delikat Mod de preparare: Gogoşarii se
opăresc, iar vinetele se coc pe grătar. După ce se curăţă bine de coajă,
se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o tigaie şi…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ardei
29 August 2012
O
reteta de mamaliga cu ardei din: ardei grasi, ulei de masline, sare,
piper, apa, supa de legume, malai grisat, unt si cimbru. Ingrediente: 4
ardei grasi rosii 3 linguri ulei de masline sare piper 800 ml apa 320 ml
supa de legume 180 g malai grisat instant 40 g unt moale sau 2 linguri…
Read more »
Read more »
Copanele de pui in sos de caise
29 August 2012
O
reteta de copanele de pui in sos de caise din: copane de pui, vin
dulce, compot de caise, ulei, unt, patrunjel, sare, piper, orez, salata
verde, ceapa rosie, castravete, zeama de lamaie, marar, patrunjel si
rozmarin. Ingrediente: 4 copane de pui 75 ml vin dulce un compot de
caise 3 linguri ulei 50 g…
Read more »
Read more »
Vită în sos roşu
29 August 2012
O
reteta de vita in sos rosu din: muschi de vita, morcovi, ceapa, pasta
de rosii, pasta de ardei capia, sare, piper, cimbru, salvie, ulei de
floarea soarelui si lamaie. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 5 bucata
morcovi 400 g ceapă albă mică 300 g pastă de roşii 1 lingura pastă de
ardei capia…
Read more »
Read more »
Tocana olteneasca
29 August 2012
O
reteta de tocana olteneasca din: carnaciori, praz, ardei grasi, rosii,
cartofi, vin, marar, ardei iute, patrunjel, untdelemn, sare si carne de
manzat. Ingrediente: 200 g carnaciori 5 tulpini de praz 2 ardei grasi 3
rosii mari, rascoapte 6 cartofi mari 1 ardei iute 1 legatura de marar 1
pahar de vin alb 1 legatura…
Read more »
Read more »
Tartă de zmeură
29 August 2012
O
reteta de tarta de zmeura din: faina, zahar, sare, unt, ou, gem de
zmeura si zmeura. Ingrediente: aluat fraged: 250 g faina 75 g zahar sare
150 g unt 1 ou si: 200 g gem zmeura 500 g zmeura Mod de preparare:
Amestecaţi făina şi zahărul pe o suprafaţă de lucru, adăugaţi amidonul…
Read more »
Read more »
Ciocănele în stil mediteranean
29 August 2012
Amestecă
3 linguri pastă de tomate cu 4 rămurele de rozmarin, tocate, şi o
lingură oţet balsamic. Cu acest sos, unge 8 ciocănele de pui, cât mai
uniform. Frige ciocănelele pe grătar circa 20 minute, până cand se
patrund bine, intorcandu-le. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată cu pui şi legume
29 August 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:piept de pui, praz, ciuperci murate,
linte, nuca, alune, limeta, ardei capia, maioneza, smantana, ulei de
masline, patrunjel. Ingrediente: două piepturi de pui un fir de praz 200
g ciuperci murate 100 g linte fiartă 100 g miez de nucă 50 g alune
prăjite o limetă un ardei capia o…
Read more »
Read more »
Mâncare de ciuperci cu cimbru
29 August 2012
O
reteta delicioasa de mancare cu: ciuperci, ceapa, ardei capia, ardei
gras, praz, usturoi, rosii, pasta de tomate, ulei, morcov, cimbru verde,
sare, piper, smantana, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci un ardei
capia un ardei gras un fir de praz 3 căţei de usturoi 5 roşii mai mari o
lingură cu pastă de tomate 150…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata picanta de morcovi cu menta
29 August 2012
O
reteta de Salata picanta de morcovi cu menta din: morcovi, menta,
coriandru, ceapa verde, suc de lamaie, sos tabasco, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g morcovi tocati 1/2 cana de
menta tocata fin 1/2 cana coriandru tocat marunt 1/4 ceasca felii
subtiri ceapa verde 2 linguri suc de lămâie 1/2…
Read more »
Read more »
Ceai Cherry
29 August 2012
Ceai
Cherry din: ceai, miez de vanilie, zeama de lamaie, cherry brandy si
zahar. Ingrediente: 1 lingurita de ceai Darjeeling miezul unei jumatati
de vanilie zeama de lamaie 2 cl Cherry brandy zahar Mod de preparare:
Turnam apa fierbinte peste ceai si vanilie si-l lasam la infuzat 3
minute. Adaugam lichiorul de cirese si…
Read more »
Read more »
Rulada de iepure
29 August 2012
O
reteta de rulada de iepure din: pulpa de iepure, mustar de dijon, sare,
piper, sunca de pui, patrunjel, ulei si supa de legume. Ingrediente:
600 g pulpa de iepure fara os 1 lingura mustar de Dijon sare piper
asortat pisat 4 felii sunca de pui 4 linguri patrunjel tocat 1 lingura
ulei 350 ml…
Read more »
Read more »
Lipie umplută cu legume şi pui
29 August 2012
Taie
600 g piept de pui în cubuleţe de înfipt în frigărui. Unge- le cu puţin
ulei de măsline, boia de ardei dulce, apoi frige-le pe grătar timp de
trei-patru minute, până sunt bine pătrunse. Taie un avocado cubuleţe,
apoi amestecă-l cu un ardei roşu, curăţat şi măruntit, două roşii, fără
seminţe, tăiate cuburi, şi…
Read more »
Read more »
Ruladă de zmeură
29 August 2012
O
reteta de rulada de zmeura din: oua, zahar, faina, amidon, gelatina,
zmeura, branza dulce, zahar, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 6
oua 125 g zahar 80 g faina 60 g amidon 8 foite gelatina 500 g zmeura
500 g branza dulce 100 g zahar 3 linguri suc de lamaie 1 lingura zahar…
Read more »
Read more »
Burgeri aromaţi cu legume
29 August 2012
Amestecă
500 g carne tocată de vită, 4 linguri pesmet, 3 linguri ceapă roşie, o
linguriţă oregano uscat, 3 linguriţe mentă uscată sau proaspătă,
măruntită, şi asezonează cu sare şi piper. Imparte amestecul în şase
părţi şi, cu mâinile unse cu ulei, modelează şase burgeri. Dă-i la
frigider până în momentul în care îi pui…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă cu ardei iute si smantana
29 August 2012
Ciorbă
de burtă cu ardei iute si smantana din: burta de vita, os de vita,
morcovi, gulie, telina, piper boabe, foi de dafin, ardei, ardei iute,
smantana, usturoi, sare grunjoasa, ulei si otet. Ingrediente: 1 kg burtă
de vită 1 os de vită 2 morcovi 1 gulie 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină
mică 1 lingura…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui
29 August 2012
Ciocanele
de pui din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de
dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala
proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana
mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele de
persona Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu brânză Feta la gratar
29 August 2012
Frige
pe grătar 4 pălării de ciuperci mari, cu lamele în jos. După cinci
minute, întoarce-le şi unge-le cu unt, presară câte jumătate de căţel de
usturoi zdrobit şi câteva rămurele de cimbru. Frige apoi ciupercile pe
grătar încă 5-10 minute. Taie o baghetă de pâine felii subţiri, unge-le
cu puţin ulei de măsline şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Frittata cu cartofi si piper (video)
29 August 2012
O
reteta video despre cum se prepara frittata cu cartofi si piper, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 12 large eggs 1 tbsp olive oil 6 slices of bacon or
pancetta 1 1/2 cups sliced peppers 1 1/2 cups cubed, cooked potatoes OR
about 3 cups of any summer…
Read more »
Read more »
Vinete la cuptor cu sparanghel
29 August 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu: miez de nuca, migdale, stafide, rosii
uscate, sparanghel, parmezan, masline, pesmet, sare, piper, ulei de
masline, oregano, smantana. Ingrediente: două vinete mai mari 100 g miez
de nucă 100 g migdale 30 g stafide 100 g roşii uscate din conservă 500 g
sparanghel 175 g parmezan 100 g măsline…
Read more »
Read more »
Retete cu gust
29 August 2012
Retete
cu gust: Salată de cartofi noi copţi O reteta de salata de cartofi noi
copti din: cartofi, patrunjel, chives, coaja de lamaie, ceapa verde,
rosii, ardei iute si otet din vin alb. Ingrediente: 1,5kg de cartofi noi
1 legătură mică de pătrunjel, tocată 2 linguri de chives, tocat coaja
rasă de la 1 lămâie…
Read more »
Read more »
File de somon cu legume si seminţe de fenicul
28 August 2012
O
reteta de file de somon cu legume si seminte de fenicul din: file de
somon, suc de lamaie, ardei grasi, ceapa, usturoi, supa, sare, piper,
seminte de fenicul si ulei de busuioc. Ingrediente: 4 file de somon fara
piele (a circa 150 g) 2 linguri suc de lamaie cate 2 ardei grasi
galbeni si…
Read more »
Read more »
Frigărui din falafel de cartofi
28 August 2012
Fierbe
500 g cartofi noi până se înmoaie. Scurge-i şi lasă-i să se răcească.
într-un robot, mărunţeşte două baghete de pâine până se fac pesmet,
adaugă 400 g mazăre din conservă, o ceapă roşie, o linguriţă amestec de
condimente orientale, cartofii fierţi şi o legătură de pătrunjel tocat.
Amestecă până obţii un piure. Unge-te cu…
Read more »
Read more »
Porumb copt cu crema de unt si verdeata
28 August 2012
O
reteta de porumb copt cu crema de unt si verdeata din: stiuleti de
porumb, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 10 stiuleti
de porumb 5 linguri unt nesarat, la temperatura camere (daca se
foloseste unt sarat, nu se mai pune sare) 3 linguri patrunjel proaspat 1
catel de usturoi tocat sare piper proaspat…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de piersici cu kiwi
28 August 2012
O
reteta delicioasa de barcute cu: piersici, miere, lamaie, frisca, kiwi,
scortisoara, branza de vaci, zahar vanilat, apa, rom. Ingrediente: 8
piersici 150 ml miere o lămâie 200 ml frişcă 4 kiwi o linguriţă cu pudră
de scorţişoară 100 g brânză de vaci două pliculeţe zahăr vanilinat 250
ml apă o lingură cu rom Mod…
Read more »
Read more »
Brioşe cu nectarine şi zmeură
28 August 2012
O
reteta delicioasa de briose cu:oua, zahar, cacao, praf de copt, lapte
dulce, unt, nectarine, zmeura, miere, amidon, scortisoara, sare, frisca.
Ingrediente: două ouă 200 g zahăr tos 100 g cacao un pliculeţ praf de
copt 160 ml lapte dulce 150 g unt 4 nectarine 300 g zmeură 100 ml miere o
linguriţă cu amidon…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor
28 August 2012
O
reteta de Cartofi dulci cu ciuperci la cuptor din: cartofi, supa de
pui, ulei extravirgin de masline, otet balsamic, cimbu, sare, piper,
ciuperci si patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi dulci 3 cani supa de pui 2
linguri ulei extravirgin de măsline 2 linguri otet balsamic 1 linguriță
cimbru uscat sare piper negru proaspăt măcinat 500…
Read more »
Read more »
Curcan cu lămâie si broccoli
28 August 2012
O
reteta de curcan cu lamaie si broccoli din: orez, sare, ceapa,
broccoli, supa, snitele de curcan, ulei, piper, suc de lamaie si amidon.
Ingrediente: 125 g orez sare 1 ceapa medie 750 g broccoli 250 ml supa 4
snitele de curcan (a 150 g) 1 lingura ulei piper sucul de la 1 lamaie
1…
Pâinici cu legume
28 August 2012
Taie
pe lat o baghetă de pâine, în felii mai groase. Taie fiecare felie în
două, unge fiecare parte cu unt şi umple-le apoi cu 125 g mozzarella
tăiată felii, 150 g sos pesto, 300 g măsline felii, 300 g ardei graşi,
tăiaţi fâşii. Pune câte o frunză de busuioc pe fiecare felie. Fă-le
apoi…
Read more »
Read more »
Coaste de porc
28 August 2012
Coaste
de porc din: coaste, apa, otet de mere, zahar brun, piper, ceapa,
mustar de dijon, zeama de lamaie si sos worcester. Ingrediente: 2
coaste/persoana 2 cani de apa 1/2 cana otet de mere 5 linguri zahar brun
5 linguri zahar 1/2 lingura piper proaspat macinat 1/2 lingura ceapa
tocata 1 cana mustar de Dijon…
Read more »
Read more »
Legume cu fidea şi muştar
28 August 2012
O
reteta delicioasa cu:dovlecel, broccoli, rosii galbene, mustar, fidea,
ceapa, vin alb demisec, smantana, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel, muguri de soia. Ingrediente: un dovlecel 500 g broccoli 8
roşii galbene două linguri cu muştar 200 g fidea o ceapă 50 ml vin alb
demisec 150 ml smântână sare piper ulei de măsline pătrunjel…
Read more »
Read more »
Inghetata cu menta
28 August 2012
O
reteta de inghetata cu menta din: menta, lapte, frisca, zahar si fulgi
de ciocolata. Ingrediente: o mana frunze menta tocate 230 ml lapte gras
230 ml frisca lichida 100 gr zahar o mana fulgi de ciocolata Mod de
preparare: Intr-o oala amesteca frisca lichida, laptele gras si menta.
Pune-le pe foc si da…
Read more »
Read more »
Cum se prepara biscuiti din seminte de in (video)
28 August 2012
O
reteta video despre cum se prepara biscuiti din seminte de in, un
preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 2 cups (500ml) soaked flax seeds 3 cups (750ml) water 1
grated carrot 1 chopped red pepper 1/2 red onion 1 lemon 2 tamuri 1/2
tsp cumin seeds 1 lemon juicer 1…
Read more »
Read more »
Năut cu pui şi sos alb
28 August 2012
O
reteta delicioasa de naut cu:carne de pui, ciuperci, ceapa, usturoi,
ardei capia, dovlecel, ardei iute, smantana, iaurt, ulei, sare, piper,
busuioc. Ingrediente: 250 g năut din conservă 4 pulpe de pui 200 g
ciuperci două cepe doi căţei de usturoi doi ardei capia un dovlecel un
ardei iute mic 200 ml smântână 100 ml…
Read more »
Read more »
Supă pescărească
28 August 2012
O
reteta de supa pescareasca din: ceapa, ulei, cartofi, morcovi, supa de
legume, sofran, piper, chimen, sare, peste, iaurt si susan. Ingrediente:
2 cepe 1 lingura ulei 350 g cartofi 250 g morcovi 2 cuburi supă de
legume șofran piper măcinat chimen sare 400 g pește file (cod) 200 g
iaurt 20 g susan …
Read more »
Read more »
Chipsuri cu peşte afumat
28 August 2012
O
reteta delicioasa de chipsuri cu:apa, drojdie, faina, peste, rosii
uscate, parmezan, capere, sare, piper, patrunjel, ulei, lamaie.
Ingrediente: 125 ml apă 15 g drojdie 250 g făină 500 g peşte afumat un
borcan cu roşii uscate în ulei 100 gparmezan două linguri cu capere sare
piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui o lămâie Mod de…
Read more »
Read more »
Somon sashimi
28 August 2012
Somonul
se potriveşte foarte bine cu complicata tehnică japoneză de feliere a
peştelui crud (sashimi înseamnă „carne găurită”). Pestele folosit
trebuie să fie absolut proaspăt; de asemenea, ar fi bine ca somonul să
fie pescuit în perioada în care carnea sa este foarte bogată în uleiuri
naturale, adică vara. Modul de prezentare a somonului sashimi…
Read more »
Read more »
Pateuri cu legume
28 August 2012
O
reteta delicioasa de pateuri cu: foitaj, praz, marar, morcov, ardei
gras, ardei capia, ciuperci, usturoi, ulei, lamaie, sare, piper.
Ingrediente: un pachfet aluat foitaj un fir de praz o legătură de mărar
un morcov un ardei gras un ardei capia 100 g ciuperci doi căţei de
usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui o lingură…
Read more »
Read more »
Sardine în crustă de mălai
28 August 2012
O
reteta delicioasa de sardine cu:smantana, iaurt, curry, malai, lapte
dulce, porumb, ardei capia, masline, ulei, sare, piper, rozmarin.
Ingrediente: un kilogram sardine 300 g mălai un litru lapte dulce 4
porumbi 200 ml smântână 100 ml iaurt o linguriţă cu pudră de curry un
ardei capia 100 g măsline feliate ulei de floarea-soarelui sare…
Read more »
Read more »
Gazpacho de iarnă
28 August 2012
O
reteta de gazpacho de iarna din: suc de rosii, morcovi, ardei, ceapa,
telina, orez, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 litru suc de
roşii 4 morcovi 2 ardei 1 ceapă 200 g ţelină 1 cana orez frunze de
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se spală legumele, se curăţă şi
se taie cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu legume şi susan
28 August 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu:faina, lapte dulce, ulei de masline,
branza telemea, oua, drojdie, unt, morcov, cartofi, ceapa, salata verde,
usturoi, susan, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500 g făină 250 ml
lapte dulce 150 ml ulei de măsline 100 g brânză telemea 3 ouă 20 g
drojdie 50 g unt un morcov doi cartofi…
Read more »
Read more »
Bulete cu carpaccio
28 August 2012
O
reteta delicioasa de bulete cu:cascaval, branza de vaci, branza
telemea, ardei iute, carapaccio, faina, oua, praf de copt, morcov, sare,
piper, patrunjel. Ingrediente: 400 g caşcaval 200 g brânză de vaci 300 g
brânză telemea un ardei iute mic 300 g carpaccio 200 g făină două ouă
un pliculeţ praf de copt un morcov…
Read more »
Read more »
Curcan cu sparanghel
27 August 2012
O
reteta de curcan cu sparanghel din: sparanghel verde, piept de pui,
ulei, unt, sare, piper, supa, smantana, hasmatuchi, coaja rasa de
lamaie, suc de lamaie si amidon. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 750
g piept de pui 1 lingura ulei 1 lingurita unt sare piper 400 ml supa
100 g smantana 1 legatura hasmatuchi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de peşte delicioasă
27 August 2012
Tocanita
de peste delicioasa din: usturoi, maioneza, zeama de lamaie, midii,
scoici de rau, ulei de masline, vin, rosii, biban de mare, barbun,
scorpie de mare, crevet, paine, frunze de fenicul, ulei de masline
extravirgin, busuioc, sofran, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 2
căţei de usturoi curăţaţi maioneză preparată în casă sau 250…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Porc dulce-acrisor
27 August 2012
O
reteta de porc dulce acriosr din: file de porc, ou, zahar, sare, ceapa,
ardei grasi, sos worcester, vin, sos de soia, ketchup, ananas, amidon
si ulei. Ingrediente: 400 g file de porc 1 ou 4 linguri zahar sare 1
ceapa mare cate 2 ardei grasi rosii si galbeni 1 lingura sos Worcester 1
lingura…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu ceapă
27 August 2012
O
reteta de friptura de vita cu ceapa din: peperoni, arpagic, usturoi,
ulei de masline, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, chimen, sare,
piper, carne de vita, ceapa si coriandru. Ingrediente: 2 peperoni verzi 2
bulbi arpagic 2 catei de usturoi 50 ml ulei de masline 70 ml ulei de
floarea soarelui 120 ml…
Read more »
Read more »
Cuiburi cu sos de mărar
27 August 2012
O
reteta de cuiburi cu sos de marar din: fidea, smantana, crema de
branza, cascaval, unt, nucsoara, mazare, marar verde, sare si piper.
Ingrediente: 200 g fidea 150 ml smantana pentru gatit 2 linguri crema de
branza 100 g cascaval ras 1 lingura cu unt 1 varf de lingurita de
nucsoara 1 ceasca de mazare…
Read more »
Read more »
Gulaş cu cârnaţi
27 August 2012
O
reteta de gulas cu carnati din: ceapa, morcovi, unt, sare, piper,
curry, carnati, pasta de rosii, ketchup, fulgi de chilli, smantana, supa
de carne, mustar si arpagic. Ingrediente: 2 cepe medii 350 g morcovi 2
linguri unt sare piper 2 lingurite praf de curry 500 g carnati 1 lingura
pasta de rosii 150 ml…
Read more »
Read more »
Salată Nisa cu fasole verde
27 August 2012
O
reteta de salata Nisa cu fasole verde din: cartofi, sare, fasole verde,
ceapa, rosii, ton, maioneza, smantana, otet din vin alb si piper.
Ingrediente: 500 g cartofi mici sare 150 g fasole verde 1 ceapa 4 rosii
carnoase 2 conserve (a 150 g) ton in sos natural 100 g maioneza 4
linguri smantana fermentata…
Read more »
Read more »
Salata calda cu broccoli si mazare
27 August 2012
O
reteta de salata calda cu broccoli si mazare din: broccoli, porumb
dulce, mazare, morcovi, fasole verde, busuioc, unt, sare, piper, suc de
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 capatana de broccoli 1 cutie
de porumb dulce 1 cutie cu mazare 3-4 morcovi 1 mana de fasole verde 1
lingurita cu busuioc pisat 1-2…
Read more »
Read more »
Omleta cu rosii uscate
27 August 2012
O
reteta de omleta cu rosii uscate din: oua, sare, piper, ceapa verde,
rosii uscate si ulei de masline. Ingrediente: 4 oua 1 praf de sare piper
negru macinat 1 legatura mare ceapa verde 50 g rosii uscate conservate
in ulei 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se sparg ouale, se
bat…
Read more »
Read more »
Sushi cu somon afumat
27 August 2012
O
reteta de sushi cu somon afumat din: orez, apa, otet de orez, alge,
somon afumat, castraveti, wasabi, sos de soia si ghimbir murat.
Ingrediente: 1 cană şi jumătate de orez japonez pentru sushi 1 cană şi
jumătate de apă 4 linguri oţet de orez 1 pachet de nori (alge) 200g de
somon afumat 4…
Read more »
Read more »
Piept de pui învelit în şuncă cu legume
27 August 2012
O
reteta de Piept de pui învelit în şuncă cu legume din: file de pui, suc
de lamaie, sare, piper, frunze de salvie, bacon, ulei de masline,
morcovi, ceapa, usturoi, praz, zahar, mustar si rosii cherry.
Ingrediente: 4 bucati file de pui (a 180 g) 3 linguri suc de lamaie sare
piper 8 frunze de…
Read more »
Read more »
Tarta cu mazare si sunca
27 August 2012
O
reteta de tarta cu mazare si sunca din: aluat, mazare verde, ceapa
verde, sunca, praz, oua, branza telemea, cascaval, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 350 g aluat de pizza sau fraged 200 g mazare verde 1
legatura de ceapa verde 100 g sunca (kaizer, prosciutto, bacon) 1 fir de
praz 4 oua 200 g…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii cherry
27 August 2012
O
reteta de paste cu rosii cherry din: spaghetti, sare, fasole verde,
ceapa, sunca, rosii cherry, sos de rosii cu ricotta, supa, piper si
zahar. Ingrediente: 400 g spaghetti sare 450 g fasole verde 2 cepe mici
100 g sunca 400 g rosii cherry 250 ml sos de rosii cu ricotta 200 ml
supa piper…
Read more »
Read more »
Terină de avocado şi somon afumat
27 August 2012
O
reteta de terina de avocado si somon afumat din: ulei de floarea
soarelui, somon afumat, branza de capra, chives, avocado, suc de lamaie,
sos dulce de chilli, frunze de salata si vinegreta. Ingrediente: ulei
de floarea-soarelui, pentru uns 450g felii subţiri de somon afumat 100g
brânză de capră, ruptă în bucăţi mici 3 linguri…
Read more »
Read more »
Omletă cu spaghete
27 August 2012
O
reteta de omleta cu spaghete din: ulei de masline, usturoi, ceapa,
dovlecei, patrunjel, sos de branza, spaghete si oua. Ingrediente: 2
linguri ulei de măsline 1 căţel de usturoi zdrobit 1 ceapă, tocată 2
dovlecei, raşi 2 linguri de pătrunjel, tocat 300g sos de brânză 200g de
spaghete, fierte 2 ouă Mod de…
Read more »
Read more »
Punci de ceai chinezesc
27 August 2012
Punci
de ceai chinezesc din: ceai Assam, apa, zahar, lamaie, vin si arrak.
Ingrediente: 4 lingurite de ceai Assam 1/2 l apa 80 g de zahar 1 lamaie
1/2 sticla de vin alb 4 cl Arrak Mod de preparare: Turnam apa
fierbinte pe ceai si lasam sa se inguzeze 5 minute. Il indulcim cu…
Read more »
Read more »
Vinete cu roşii la cuptor
27 August 2012
O
reteta de vinete cu rosii la cuptor din: vinete, sare, iaurt, pasta de
curry, ulei de masline, rosii cherry si coriandru verde. Ingrediente: 2
vinete sare 200 ml iaurt 1 lingurita praf sau pasta de curry 2 linguri
ulei de masline 1 ramura de rosii cherry (circa 300 g) 1 mana de
coriandru verde…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu urda si spanac
27 August 2012
O
reteta de cannelloni cu urda si spanac din: cannelloni, spanac, urda,
lapte, cascaval, oua, usturoi, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g
cannelloni 500 g spanac 200 g urda 200 ml lapte 100 g cascaval ras 3 oua
3-4 catei de usturoi sare piper ulei Mod de preparare: Spală şi
opăreşte spanacul, apoi…
Read more »
Read more »
Orez spaniol cu fructe de mare
27 August 2012
Orez
spaniol cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi,
orez, supa de legume, sofran, suc de lamaie, amestec fructe de mare si
patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1
ardei roşu şi unul galben, fără seminţe şi feliaţi 2 căţei de usturoi,
feliaţi 250g de orez…