Retete de Paste:
Frigaruie cu ciuperci
18 June 2009
Ingrediente:
2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 400 g iaurt 5 linguri ulei de
masline sare piper 500 g ardei gras rosu si galben 3 cepe verzi 500 g
ciuperci mari 200 g branza feta 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita
miere Preparare: Curatati usturoiul, spalati patrunjelul si tocati-le
marunt pe amandoua. Amestecati-le…
Read more »
Read more »
Sardine pe gratar
17 June 2009
Ingrediente:
500 g sardine eviscerate cate 1 ardei gras rosu, galben si verde 2
catei de usturoi 5 linguri de ulei de masline sare piper 1 lingura
cimbru tocat 2 linguri otet balsamic Preparare: Spalati pestele si
uscati-l pe un servet de bucatarie. Pregatiti ardeii, indepartati-le
semintele si taiati-i felioare mai mari. Curatati usturoiul, tocati-l…
Read more »
Read more »
Frigaruie de carnati
17 June 2009
Ingrediente:
cate 1 ardei gras rosu si verde 1 kg carnati 100 ml bere blonda
Preparare: Pregatiti ardeiul gras si taiati-l bucati de circa 2-3 cm.
Lasati cativa carnati intregi si taiati-i pe restul bucati de circa 4 cm
lungime. Crestati carnatii intregi cu cutitul, avand grija sa nu-i
taiati prea adanc. Infigeti cate un…
Read more »
Read more »
Brandy Rose Cocktail
17 June 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu, old
fashioned Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – o felie de
piersică pe marginea paharului Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g
brandy 50-60 g îngheţată de piersici sau frişca o jumătate de piersică
bine coaptă sau două jumătăţi de piersici…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc umplute
17 June 2009
Ingrediente:
cate 1/2 legatura patrunjel, busuioc, arpagic 800 g fleica de porc 3
linguri mustar sare piper Preparare: Spalati verdeata, apoi tocati-o
marunt, iar arpagicul taiati-l inele. Spalati carnea de porc, uscati-o
pe un servet de bucatarie si asezati-o cu soriciul in jos pe o suprafata
de lucru. Ungeti-o cu mustar, presarati-o cu verdeata, sare…
Read more »
Read more »
Supă italienească de roşii
17 June 2009
Ingrediente:
125 g tortellni cu umplutură de carne sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 1
kg roşii coapte 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 750
ml supă câte 1/2 linguriţă oregano şi busuioc, ambele uscate sos soia
piper 4 linguri sos pesto (borcan) Preparare: Fierbeţi tortellini în apă
cu sare…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu legume
17 June 2009
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni,
ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel
si usturoi. Ingrediente: cate 2 dovlecei galbeni si verzi cate 2 ardei
grasi rosii si verzi 1 ceapa 1 lingurita frunze de cimbru tocate sare
piper 1 lingura unt 12 cotlete…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu sos de mango
17 June 2009
Ingrediente:
putin sos Tabasco 4 linguri ulei 1 lingura miere 1 lingura ketchup 2
linguri sos de chilli 1 lingura otet 1 lingura rozmarin sare, piper 16
aripioare de pui 1 mango copt 1 lingura mustar dulce Preparare: Pentru
marinata, amestecati sosul „Tabasco“, uleiul, mierea, ketchupul, sosul
de chilli, otetul si rozmarinul. Condimentati amestecul obtinut…
Read more »
Read more »
Frigaruie cu legume şi file de vita
17 June 2009
O
reteta delicioasa de frigarui cu legume si file de vita din: file de
vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de
masline, sare si pipr. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1
ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3…
Read more »
Read more »
Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea
17 June 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 150 g faina 100 g margarina moale 50 g zahar 1 galbenus 1
pachet zahar vanilat Pentru crema: 600 g agrise 3 linguri dulceata de
agrise 200 g zahar 1 lingura sue de lamaie 3 linguri amidon 3 albusuri
Mod de preparare: Framantati faina, margarina, zaharul, galbenusul si
zaharul vanilat. Lasati aluatul…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni si mango
17 June 2009
Ingrediente:
50 g margarina 3 oua 200 g zahar pudra sare 75 g faina 25 g amidon
alimentar 8 foi gelatina 2 mango 300 ml sue portocale dupa gust 4
linguri de vodca 350 g capsuni 2 linguri sue de lamaie 500 ml frisca 1
plic gelatina transparent pentru torturi Mod de preparare: Incalzitj
cuptorul…
Read more »
Read more »
Rulada cu patrunjel si branza
17 June 2009
Ingrediente:
300 g branza grasa fermentata, cu verdeturi 1 legatura ceapa verde 1
legatura patrunjel 1 albus sare piper 1 kg rulada din carne de curcan 3
linguri ulei de rapita 600 ml supa 2 morcovi Mod de preparare: Radeti
branza. Taiati ceapa rondele, puneti 1 lingura deoparte. Tocati marunt
patrunjelul. Amestecati totul cu albusul,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Crepes cu Ricotta si Sos de Portocale
16 June 2009
Ingrediente:
90 g plain flour 1 egg , lightly beaten 250 ml milk 20 g melted butter 1
pinch of salt Some butter , for greasing the pan 2 tbsp milk 2 tbsp
sultanas 250 g ricotta cheese 1 tsp lemon zest 2 tsp icing sugar ½ tsp
vanilla extract 80 g orange marmalade 60…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe si smantana
16 June 2009
Ingrediente:
400 g faina 25 g drojdie proaspata 200 ml lapte 100 g margarina moale 4
galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 160 g zahar sare 1 cutie caise
(850 ml) 600 g coacaze rosii 400 g smantana 3 linguri amidon 1 lingura
sue de lamaie 30 g fulgi de migdale 150 g dulceata…
Read more »
Read more »
Fileu italian de porc
16 June 2009
Preparare:
1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1
lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit
sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii
mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati verdeata marunt.
Amestecati cu migdalele, ceapa,…
Read more »
Read more »
Cod cu verdeturi la cuptor
16 June 2009
Ingrediente:
1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 500 g rosii taiate
sare, piper 4 fiieuri de cod sau de somon (a 150 g) 2 linguri de
capere 1 legatura de patrunjel 1 lingura de mustar Mod de prepaprare:
Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si inabusiti-le in ulei
incins. Adaugati…
Read more »
Read more »
Sufleu multicolor cu taitiei si branza
16 June 2009
Ingrediente:
200 g maccaroni sare 100 g sunca fiarta 300 g praz 300 g rosii cherry
100 g branza topita 1 legatura patrunjel tocat 3 oua 200 ml lapte slab
200 g smantana dulce piper Mod de preparare: Fierbeti pastele conform
instructiunilor de pe pachet in multa apa cu sare. Taiati sunca fasii.
Pregatiti legumele.…
Read more »
Read more »
Roşii la cuptor
16 June 2009
Ingrediente:
300 g orez cu bobul lung sare 16 roşii mici piper 1 legătură arpagic 50
g f eta 150 g brânză rasă 6 linguri pesmet 100 ml supă Preparare:
Fierbeţi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet,
apoi scurgeţi-l. Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le
în jumătate, săraţi-le uşor, şi…
Read more »
Read more »
Tort fin cu crema de coacaze
16 June 2009
Ingrediente:
125 g margarina sare 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 200 g migdale
macinate 1 lingurita scortsoara macinata 600 g coacaze rosii 4 albusuri 1
lingurita suc de lamaie 3 linguri amidon sau alt intaritor 200 g zahar
Mod de preparare: Puneti intr-un castron margarina, 1 varf de cutit de
sare…
Read more »
Read more »
Shake de fructe
16 June 2009
Ingrediente:
400 ml lapte rece 2 mere 2 banane 4 piersici 2 kiwi 1 felie de pepene
galben 1 felie de pepene rosu Mod de preparare: Curata de coaja fructele
si taie-le in bucati potrivite. Trece-le apoi printr-o sita deasa sau
paseaza-le cu un blender. Adauga treptat laptele fiert separat si racit.
Amesteca totul pana…
Read more »
Read more »
Tocanita de manzat
15 June 2009
Ingrediente:
700 g carne de manzat 1 ceapa 2 ardei grasi 3 cartofi 5 rosii 500 ml
supa de legume 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Spala bine carnea, tai-o cubulete si pune-o la fiert in apa cu un praf
de sare. Cand carnea este aproape fiarta, caleste ceapa, taiata mai…
Read more »
Read more »
Briose aperitiv
15 June 2009
Ingrediente:
500 g faina 150 g unt 8 oua 300 ml lapte 100 g smantana 200 g sunca de
Praga 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura de patrunjel 130 g drojdie sare
Mod de preparare: Dizolva drojdia in lapte. Adauga putina faina si sare
si lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste din paine
15 June 2009
Ingrediente:
4 cepe 200 g miez de paine cubulete 300 g faina 120 g unt 8 linguri cu
lapte 2 galbenusuri 1 l supa de legume sare nucsoara patrunjel verde Mod
de preparare: Rumeneste in putin unt cubuletele de paine. Adauga ceapa
taiata marunt si restul de unt. Lasa pe foc pana cand ceapa devine…
Read more »
Read more »
Pahare surpriza
15 June 2009
Ingrediente:
500 g rosii 4 cepe 400 g kaizer 1 ardei gras 500 g fasole fiarta 200 ml
lapte ulei sare Mod de preparare: Trece fasolea fiarta prin masina de
tocat sau paseaz-o bine. Amestec-o energic cu 3 linguri cu ulei de
masline si putin lapte, pana obtii un piure mai moale. Repartizeaza-l
apoi in…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii
15 June 2009
Ingrediente:
1 kg rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 100 g orez sare
ulei Preparare: Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei. Spala
rosiile, taie-le marunt, dupa care adauga-le peste ceapa calita. Acopera
oala si lasa sa fiarba, la foc mic. Cand s-au inmuiat, adauga morcovul
si radacina de patrunjel, taiate marunt,…
Read more »
Read more »
Mini-prăjitură cu fructe de pădure
15 June 2009
Ingrediente:
Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină
2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură,
coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr
vanilinat 1 lingură suc de lămâie 1 pachet glazură roşie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Turnulet cu rosii
15 June 2009
Ingrediente:
4 rosii potrivite 200 g branzica de casa 2 linguri cu smantana 1
ingurita cu unt 100 g cas frunze de menta sare Preparare: Freaca untul
cu smantana. Adauga casul zdrobit si branzica de casa. Parfumeaza cu
menta tocata fin si potriveste gustul de sare. Spala rosiile, sterge-le
bine, dupa care taie-le in felii…
Read more »
Read more »
Rosii coapte umplute
15 June 2009
Ingrediente:
8 rosii de marime medie 1 cana cu orez 1 ceapa 1 ardei gras 1 dovlecel 1
lamaie 2 foi de dafin patrunjel maghiran verde busuioc imbrisor sare
ulei de masline Preparare: Spala bine rosiile. Taie deasupra un capacel
cu ajutorul unei lingurite scoate-le pulpa. Asaza-le cu gura in jos sa
se scurga. Separat,…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie
14 June 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie III Ucenicul lui Jamie
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine
14 June 2009
Ingrediente:
Pentru blat 60 g unt 400 g făină 1 pachet drojdie uscată 100 g zahăr 1
vârf de sare 1 pachet zahăr vanilinat 150 ml lapte călduţ 1 ou 1
gălbenuş Pentru topping: 750 g afine 300 g smântână fermentată 3
gălbenuşuri 1 pachet zahăr vanilinat 75gzahăr 1 lingură suc de lămâie 2
linguriţe…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste
14 June 2009
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj 800 g somn 1 lingura cu unt 1 dovlecel 1 marar 3
oua 100 g smantana curry cimbru sare piper Preparare: Intinde aluatul
intr-o forma de tarta unsa cu unt. Inteapa-l din loc in loc cu furculita
si coace-l 10 minute. Taie somnul cubulete si asaza-le in forma de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi pui
14 June 2009
Ingrediente:
600 g file din piept de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingură unt
sare piper 200 g mazăre ţucără 400 g roşii cherry 350 g tagliatelle
Preparare: Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l cu un şervet de bucătărie şi
prăjiţi-l într-o lingură de ulei de măsline şi unt, câte 5 minute pe
fiecare…
Frigaruie de carnati
17 June 2009
Ingrediente:
cate 1 ardei gras rosu si verde 1 kg carnati 100 ml bere blonda
Preparare: Pregatiti ardeiul gras si taiati-l bucati de circa 2-3 cm.
Lasati cativa carnati intregi si taiati-i pe restul bucati de circa 4 cm
lungime. Crestati carnatii intregi cu cutitul, avand grija sa nu-i
taiati prea adanc. Infigeti cate un…
Read more »
Read more »
Brandy Rose Cocktail
17 June 2009
Calitate
– slab alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mijlociu, old
fashioned Categorie – Ice cream drinks Decoraţiune – o felie de
piersică pe marginea paharului Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g
brandy 50-60 g îngheţată de piersici sau frişca o jumătate de piersică
bine coaptă sau două jumătăţi de piersici…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc umplute
17 June 2009
Ingrediente:
cate 1/2 legatura patrunjel, busuioc, arpagic 800 g fleica de porc 3
linguri mustar sare piper Preparare: Spalati verdeata, apoi tocati-o
marunt, iar arpagicul taiati-l inele. Spalati carnea de porc, uscati-o
pe un servet de bucatarie si asezati-o cu soriciul in jos pe o suprafata
de lucru. Ungeti-o cu mustar, presarati-o cu verdeata, sare…
Read more »
Read more »
Supă italienească de roşii
17 June 2009
Ingrediente:
125 g tortellni cu umplutură de carne sare 2 cepe 1 căţel de usturoi 1
kg roşii coapte 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de tomate 750
ml supă câte 1/2 linguriţă oregano şi busuioc, ambele uscate sos soia
piper 4 linguri sos pesto (borcan) Preparare: Fierbeţi tortellini în apă
cu sare…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu legume
17 June 2009
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu legume din: dovlecei galbeni,
ardei grasi, ceapa, frunze de cimbru, sare, piper, unt, cotlete de miel
si usturoi. Ingrediente: cate 2 dovlecei galbeni si verzi cate 2 ardei
grasi rosii si verzi 1 ceapa 1 lingurita frunze de cimbru tocate sare
piper 1 lingura unt 12 cotlete…
Read more »
Read more »
Aripioare picante cu sos de mango
17 June 2009
Ingrediente:
putin sos Tabasco 4 linguri ulei 1 lingura miere 1 lingura ketchup 2
linguri sos de chilli 1 lingura otet 1 lingura rozmarin sare, piper 16
aripioare de pui 1 mango copt 1 lingura mustar dulce Preparare: Pentru
marinata, amestecati sosul „Tabasco“, uleiul, mierea, ketchupul, sosul
de chilli, otetul si rozmarinul. Condimentati amestecul obtinut…
Read more »
Read more »
Frigaruie cu legume şi file de vita
17 June 2009
O
reteta delicioasa de frigarui cu legume si file de vita din: file de
vita sau porc, ardei, ceapa, porumb, frunze de salvie, cimbru, ulei de
masline, sare si pipr. Ingrediente: 500 g file de vita sau porc cate 1
ardei rosu si verde 2 cepe 2 stiuleti de porumb 4 frunze de salvie 3…
Read more »
Read more »
Prajitura spumoasa cu agrise si strat de bezea
17 June 2009
Ingrediente:
Pentru aluat 150 g faina 100 g margarina moale 50 g zahar 1 galbenus 1
pachet zahar vanilat Pentru crema: 600 g agrise 3 linguri dulceata de
agrise 200 g zahar 1 lingura sue de lamaie 3 linguri amidon 3 albusuri
Mod de preparare: Framantati faina, margarina, zaharul, galbenusul si
zaharul vanilat. Lasati aluatul…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni si mango
17 June 2009
Ingrediente:
50 g margarina 3 oua 200 g zahar pudra sare 75 g faina 25 g amidon
alimentar 8 foi gelatina 2 mango 300 ml sue portocale dupa gust 4
linguri de vodca 350 g capsuni 2 linguri sue de lamaie 500 ml frisca 1
plic gelatina transparent pentru torturi Mod de preparare: Incalzitj
cuptorul…
Read more »
Read more »
Rulada cu patrunjel si branza
17 June 2009
Ingrediente:
300 g branza grasa fermentata, cu verdeturi 1 legatura ceapa verde 1
legatura patrunjel 1 albus sare piper 1 kg rulada din carne de curcan 3
linguri ulei de rapita 600 ml supa 2 morcovi Mod de preparare: Radeti
branza. Taiati ceapa rondele, puneti 1 lingura deoparte. Tocati marunt
patrunjelul. Amestecati totul cu albusul,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Crepes cu Ricotta si Sos de Portocale
16 June 2009
Ingrediente:
90 g plain flour 1 egg , lightly beaten 250 ml milk 20 g melted butter 1
pinch of salt Some butter , for greasing the pan 2 tbsp milk 2 tbsp
sultanas 250 g ricotta cheese 1 tsp lemon zest 2 tsp icing sugar ½ tsp
vanilla extract 80 g orange marmalade 60…
Read more »
Read more »
Tarta cu fructe si smantana
16 June 2009
Ingrediente:
400 g faina 25 g drojdie proaspata 200 ml lapte 100 g margarina moale 4
galbenusuri coaja rasa de la 1 lamaie 160 g zahar sare 1 cutie caise
(850 ml) 600 g coacaze rosii 400 g smantana 3 linguri amidon 1 lingura
sue de lamaie 30 g fulgi de migdale 150 g dulceata…
Read more »
Read more »
Fileu italian de porc
16 June 2009
Preparare:
1 tulpina de patrunjel busuioc, cimbru 1 lingura migdale macinate 1
lingura de ceapa tocata 2 linguri rase cu pesmet 1 lingura unt topit
sare, piper 150 g fileu de porc 1 lingura ulei de masline 125 g rosii
mici 1 lingura otet balsamic Mod de preparare: Tocati verdeata marunt.
Amestecati cu migdalele, ceapa,…
Read more »
Read more »
Cod cu verdeturi la cuptor
16 June 2009
Ingrediente:
1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 500 g rosii taiate
sare, piper 4 fiieuri de cod sau de somon (a 150 g) 2 linguri de
capere 1 legatura de patrunjel 1 lingura de mustar Mod de prepaprare:
Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si inabusiti-le in ulei
incins. Adaugati…
Read more »
Read more »
Sufleu multicolor cu taitiei si branza
16 June 2009
Ingrediente:
200 g maccaroni sare 100 g sunca fiarta 300 g praz 300 g rosii cherry
100 g branza topita 1 legatura patrunjel tocat 3 oua 200 ml lapte slab
200 g smantana dulce piper Mod de preparare: Fierbeti pastele conform
instructiunilor de pe pachet in multa apa cu sare. Taiati sunca fasii.
Pregatiti legumele.…
Read more »
Read more »
Roşii la cuptor
16 June 2009
Ingrediente:
300 g orez cu bobul lung sare 16 roşii mici piper 1 legătură arpagic 50
g f eta 150 g brânză rasă 6 linguri pesmet 100 ml supă Preparare:
Fierbeţi orezul în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet,
apoi scurgeţi-l. Incingeţi cuptorul la 200°C. Spălaţi roşiile, tăiaţi-le
în jumătate, săraţi-le uşor, şi…
Read more »
Read more »
Tort fin cu crema de coacaze
16 June 2009
Ingrediente:
125 g margarina sare 100 g zahar pudra 1 ou 200 g faina 200 g migdale
macinate 1 lingurita scortsoara macinata 600 g coacaze rosii 4 albusuri 1
lingurita suc de lamaie 3 linguri amidon sau alt intaritor 200 g zahar
Mod de preparare: Puneti intr-un castron margarina, 1 varf de cutit de
sare…
Read more »
Read more »
Shake de fructe
16 June 2009
Ingrediente:
400 ml lapte rece 2 mere 2 banane 4 piersici 2 kiwi 1 felie de pepene
galben 1 felie de pepene rosu Mod de preparare: Curata de coaja fructele
si taie-le in bucati potrivite. Trece-le apoi printr-o sita deasa sau
paseaza-le cu un blender. Adauga treptat laptele fiert separat si racit.
Amesteca totul pana…
Read more »
Read more »
Tocanita de manzat
15 June 2009
Ingrediente:
700 g carne de manzat 1 ceapa 2 ardei grasi 3 cartofi 5 rosii 500 ml
supa de legume 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Mod de preparare:
Spala bine carnea, tai-o cubulete si pune-o la fiert in apa cu un praf
de sare. Cand carnea este aproape fiarta, caleste ceapa, taiata mai…
Read more »
Read more »
Briose aperitiv
15 June 2009
Ingrediente:
500 g faina 150 g unt 8 oua 300 ml lapte 100 g smantana 200 g sunca de
Praga 1 ardei gras 1 rosie 1 legatura de patrunjel 130 g drojdie sare
Mod de preparare: Dizolva drojdia in lapte. Adauga putina faina si sare
si lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste din paine
15 June 2009
Ingrediente:
4 cepe 200 g miez de paine cubulete 300 g faina 120 g unt 8 linguri cu
lapte 2 galbenusuri 1 l supa de legume sare nucsoara patrunjel verde Mod
de preparare: Rumeneste in putin unt cubuletele de paine. Adauga ceapa
taiata marunt si restul de unt. Lasa pe foc pana cand ceapa devine…
Read more »
Read more »
Pahare surpriza
15 June 2009
Ingrediente:
500 g rosii 4 cepe 400 g kaizer 1 ardei gras 500 g fasole fiarta 200 ml
lapte ulei sare Mod de preparare: Trece fasolea fiarta prin masina de
tocat sau paseaz-o bine. Amestec-o energic cu 3 linguri cu ulei de
masline si putin lapte, pana obtii un piure mai moale. Repartizeaza-l
apoi in…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii
15 June 2009
Ingrediente:
1 kg rosii 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 100 g orez sare
ulei Preparare: Caleste ceapa tocata marunt in putin ulei. Spala
rosiile, taie-le marunt, dupa care adauga-le peste ceapa calita. Acopera
oala si lasa sa fiarba, la foc mic. Cand s-au inmuiat, adauga morcovul
si radacina de patrunjel, taiate marunt,…
Read more »
Read more »
Mini-prăjitură cu fructe de pădure
15 June 2009
Ingrediente:
Pentru blat 100 g migdale tăiate 100 g unt 100 g zahăr pudră 50 g făină
2 linguri frişca în plus: 300 g fructe de pădure (afine, mure, zmeură,
coacăze) 50 g glazură de ciocolată albă 250 ml frişca 1 pachet zahăr
vanilinat 1 lingură suc de lămâie 1 pachet glazură roşie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Turnulet cu rosii
15 June 2009
Ingrediente:
4 rosii potrivite 200 g branzica de casa 2 linguri cu smantana 1
ingurita cu unt 100 g cas frunze de menta sare Preparare: Freaca untul
cu smantana. Adauga casul zdrobit si branzica de casa. Parfumeaza cu
menta tocata fin si potriveste gustul de sare. Spala rosiile, sterge-le
bine, dupa care taie-le in felii…
Read more »
Read more »
Rosii coapte umplute
15 June 2009
Ingrediente:
8 rosii de marime medie 1 cana cu orez 1 ceapa 1 ardei gras 1 dovlecel 1
lamaie 2 foi de dafin patrunjel maghiran verde busuioc imbrisor sare
ulei de masline Preparare: Spala bine rosiile. Taie deasupra un capacel
cu ajutorul unei lingurite scoate-le pulpa. Asaza-le cu gura in jos sa
se scurga. Separat,…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie
14 June 2009
De Jamie Oliver Ucenicul lui Jamie III Ucenicul lui Jamie
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine
14 June 2009
Ingrediente:
Pentru blat 60 g unt 400 g făină 1 pachet drojdie uscată 100 g zahăr 1
vârf de sare 1 pachet zahăr vanilinat 150 ml lapte călduţ 1 ou 1
gălbenuş Pentru topping: 750 g afine 300 g smântână fermentată 3
gălbenuşuri 1 pachet zahăr vanilinat 75gzahăr 1 lingură suc de lămâie 2
linguriţe…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste
14 June 2009
Ingrediente:
400 g aluat de foietaj 800 g somn 1 lingura cu unt 1 dovlecel 1 marar 3
oua 100 g smantana curry cimbru sare piper Preparare: Intinde aluatul
intr-o forma de tarta unsa cu unt. Inteapa-l din loc in loc cu furculita
si coace-l 10 minute. Taie somnul cubulete si asaza-le in forma de…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi pui
14 June 2009
Ingrediente:
600 g file din piept de pui 2 linguri ulei de măsline 1 lingură unt
sare piper 200 g mazăre ţucără 400 g roşii cherry 350 g tagliatelle
Preparare: Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l cu un şervet de bucătărie şi
prăjiţi-l într-o lingură de ulei de măsline şi unt, câte 5 minute pe
fiecare…
Read more »
Read more »
Brandy Egg Nog Cocktail
14 June 2009
Calitate
– puţin alcoolizat Bază alcoolică – brandy Pahar – tumbler mare
Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă Se
serveste la distanţă mare de timp de mese, seara şi noaptea Ingrediente:
4/10 brandy 5/10 lapte 1/10 sirop de zahăr un galbenus de ou Apărut în
lumea satelor din Alabama. ca…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu pasta de peste
14 June 2009
Ingrediente:
500 g salau 6-8 ardei iuti sau capia 1 ceapa 3 linguri cu ulei de
masline 50 g unt 1 lingurita cu mustar marar sare piper Preparare:
Curata pestele si pune-l la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a racit
indeparteaza pielea si, pe cat posibil, toate oasele. Trece apoi carnea
de peste…
Salata cu farfalle si feta
14 June 2009
Ingrediente:
350 g farfalle sare 200 g roşii uscate (în ulei) 300 g feta 1/2
legătură busuioc 2 linguri oţet 4 linguri ulei de măsline piper 1/2
linguriţă boia de ardei dulce Preparare: Fierbeţi pastele în apă cu
sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Turnaţi apă rece peste ele,
scurgeţi-le în strecurătoare şi lăsaţi-le să…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi afine cu cremă de marţipan
14 June 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 20 g drojdie 125 ml lapte 250 g făină 40 g zahăr sare 1
gălbenuş 30 g unt moale Pentru cremă: 200 g marţipan 500 ml lapte 1
pachet budincă de migdale 2 linguri zahăr 3 gălbenuşuri Pentru topping:
1,5 kg mere 4 linguri suc de lămâie 3 linguri fulgi de migdale…
Read more »
Read more »
Plachie de crap
14 June 2009
Ingrediente:
1 crap ulei 5 cepe 50 g bulion 8 catei de usturoi 3 rosii 1 ardei gras
50 ml vin 1 lamaie 250 ml supa de peste foi de dafin Preparare: Taie
pestele in bucati. Condimenteaza-le si rumeneste-le. In grasimea ramasa,
caleste ceapa. Adauga usturoiul tocat, bulionul, foile de dafin si supa
de…
Read more »
Read more »
Caras la cuptor
12 June 2009
O
reteta de caras la cuptor din: caras, ceapa, telina, morcov, usturoi,
cartofi, vin alb sec, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
caras mai maricel 2 cepe 1 telina 1 morcov 8 catei de usturoi» 4 cartofi
1 pahar vin alb sec 1 legatura de patrunjel ulei sare piper Preparare:
Curata pestele de solzi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spaghete Crayfish
12 June 2009
Ingrediente:
1 Onion diced 1 Chili diced (seeds optional) 1 Garlic clove sliced 1
zest of lemon 50 gm(s) capers in brine 150 gm(s) crayfish tails (cooked)
200 ml(s) passata 25 gm(s) chopped parsley 1 tbsp(s) sugar 150 gm(s)
pasta (uncooked weight) Spaghete Crayfish -un preparat delicios la
care folositi ingrediente precum chilli, ceapa,…
Read more »
Read more »
Paste cu piept de curcan
12 June 2009
Ingrediente:
3 căţei de usturoi 2 cepe 1 crenguţă de rozmarin 6 crenguţe de cimbru
500 g piept de curcan 2 linguri făină 4 linguri ulei de măsline 2
linguri pastă de roşii 100 ml vin roşu (sau supă) 1 cutie roşii (425 ml)
300 g paste late sare piper Preparare: Tăiaţi ceapa şi usturoiul…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete
12 June 2009
Ingrediente:
1 ceapa 2 catei de usturoi 5 ml de ulei de masline 500 g de carne
tocata (vita sau pore) o cutie mare de rosii decojite 4-5 rosii taiate
cubulefe 600 g de vinete 800 g de cartofi 200g branza cascaval de oaie
50 g unt 500 ml lapte 40 g de faina boia…
Read more »
Read more »
Paste cu somon şi smântână
12 June 2009
Ingrediente:
1 castravete mare 1 ceapă 400 g paste late sare 400 g file de somon 2
linguri unt piper 5 linguri vin alb 250 ml supă 200 ml smântână 1-2
linguri muştar 1 lingură mărar tocat Preparare: Curăţaţi castravetele,
tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi-i seminţele şi tocaţi-l bucăţi. Curăţaţi
ceapa şi tocaţi-o. Fierbeţi pastele în…
Read more »
Read more »
Tortelloni cu verdeaţă
12 June 2009
Ingrediente:
300 g făină 2 ouă sare 1 chiflă veche de 1 zi 100 g brânză telemea rasă
câte 1 legătură mare de busuioc şi pătrunjel 200 ml smântână piper
nucşoară rasă 750 g roşii pasate (borcan) Preparare: Frământaţi făina cu
ouăle, 4 linguri de apă şi 1/2 linguriţă sare, apoi lăsaţi aluatul să
se…
Read more »
Read more »
Paste late cu ardei
12 June 2009
Ingrediente:
4 ardei graşi roşii 250 g varză albă 3 cepe 1 căţel de usturoi 7
linguri ulei 1 lingură boia de ardei iute 400 ml supă sare 400 g paste
late 100 g şuncă afumată 1 legătură arpagic 1-2 linguri hrean (borcan)
Preparare: Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l în patru. Aşezaţi bucăţile pe o
tavă…
Read more »
Read more »
Supă cu paste
12 June 2009
Ingrediente:
1 ceapă 1 morcov 100 g frunze de ţelină 1/2 tulpină de praz 1 dovlecel
mic 1 anason 1 cartof 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1
bucată şorici 4 roşii 11 supă 1 foaie de dafin câte 1 crenguţă de cimbru
şi pătrunjel coaja rasă de la 1 lămâie 125…
Read more »
Read more »
Felii de morun cu amestec de legume
11 June 2009
Ingrediente:
6 felii de morun 150 g mazăre păstăi 150 g mazăre boabe 2 legături de
morcovi noi 200 ml smântână lichidă 1 linguriţă de piper măcinat 1
linguriţă de coajă rasă de lămâie sare ulei de măsline Preparare: Se
curăţă păstăile de mazăre şi morcovii. Se pune apă la fiert îintr-o
oală, iar când…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Crab Masala
11 June 2009
Ingrediente:
3 tbsp Oil 3 Cinnamon Sticks A sprinkling of Cloves A sprinkling of
Cardamom Pods 2 medium Onions 1 ½ tbsp Ginger-garlic paste 1 tsp
Turmeric powder 1 tsp Red chilli powder 1 ½ tbsp Coriander powder 3 tbsp
Cumin powder 3 Tomatoes A pinch or two of salt 800 g Crab (with shell)…
Read more »
Read more »
Paste prăjite cu şuncă
11 June 2009
Ingrediente:
1 dovlecel 1 ceapă 2 felii bacon 250 g paste subţiri sare 5 linguri
parmezan ras 1 lingură pătrunjei tocat 8 linguri ulei de măsline 4 ouă
piper Preparare: Tăiaţi cubuleţe dovlecelul şi ceapa, iar şunca fâşii.
Fierbeţi pastele în apă cu sare, scurgeţi-le şi presăraţi-le cu 3
linguri de parmezan. Adăugaţi dovlecelul, ceapa,…
Read more »
Read more »
File de peste cu salata de cartofi si lamaie
11 June 2009
Ingrediente:
2 bucăţi de file de peşte la alegere, de cca 180 g (de exemplu şalău
sau biban) 4 linguri ulei de măsline zeama de la o lămâie 100 ml supă de
zarzavat 4 fire de ceapă verde 500 g cartofi fierţi sare piper măcinat
Garnitură: mărar 2 linguri pătrunjel tocat zeamă de lămâie Preparare:…
Read more »
Read more »
Spaghetti alla putaneasca
11 June 2009
Cu
gust iute, picant Ingrediente: 500 g roşii 2 căţei de usturoi 1 ardei
iute roşu 6 file de sardine în ulei 2 linguri ulei de măsline 100 ml vin
roşu sec (sau supă) 400 g spaghete • sare 2 linguri capere 2 linguri
măsline negre piper 2 fire pătrunjel Preparare: Opăriţi roşiile câteva
secunde,…
Read more »
Read more »
Sardine gratinate
11 June 2009
Ingrediente:
18 sardine mari 6 linguri de pesmet 2 cepe roşii 1 căţel de usturoi 1
lămâie 3 linguri de ulei 1 linguriţă de seminţe de coriandru sare, piper
Preparare: Se curăţă sardinele. Se taie longitudinal, fără a separa
complet cele două bucăţi de file. Se încălzeşte cuptorul. Se curăţă şi
se taie cepele şi…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor şi frigărui din creveti
11 June 2009
Ingrediente:
4 bucăţi de macrou de cea 350 g (pregătit pentru gătit) sare piper
negru Pentru marinată: 6 căţei de usturoi 1 linguriţă rozmarin mărunţit 1
linguriţă cimbru mărunţit 6 linguri ulei de măsline 4 linguri zeamă de
lămâie în plus: ulei pentru uns Preparare: Macroul se spală, se usucă şi
şi se taie pe…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu perisoare
11 June 2009
Ingrediente:
500 g carne tocată de vită şi de porc 1 ceapă mică 20-25 g unt 1 felie
de franzelă 2-3 linguri de lapte 1 ou 1 linguriţă de muştar 2-3 linguri
de ulei sare, piper Pentru piureul de cartofi: 1 ardei gras roşu
Preparare: Cartofii se spală şi se pun la fiert în apă…
Read more »
Read more »
Supa de manzat cu crutoane
11 June 2009
Ingredinte
500g rasol de manzat 1 ceapa 2 morcov 1/2 telina 1 pastarnac 2,5 l apa 1
galbenus 1 ceasca de smantana 2-3 felii de franzela 1 lingura de ulei
de masline sare piper patrunjel Preparare: Se spală carnea şi se pune la
apă rece. Se schimbă apa de câteva ori şi se pune la…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas (video)
11 June 2009
O
reteta video despre cum se prepara Texas Skirt Steak Fajitas Preparare:
500 g skirt steak 1 green pepper , sliced 1 red pepper , sliced 1 onion
, sliced 6 tbsp olive oil some salt for the marinade: 45 ml red wine
vinegar the juice from 2 limes 2 tbsp olive oil 1 tbsp…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu legume
11 June 2009
Ingrediente:
250g peste afumat 2 cepe 4 cartofi mijlocii 200 ml maioneza 1 legatura
de ridichi 1/2 legatura de patrunjel verde 4 rosii sare piper Preparare:
Cartofii se spală şi se fierb în apă cu sare jumătate de oră. Se curăţă
de coajă cât încă mai sunt calzi şi se taie cubuleţe. Se pun apoi…
Read more »
Read more »
Macaroane bolognese
11 June 2009
Ingrediente:
500g carne tocata de porc si de vita 300g de rosii decojite in suc de
rosii 1 ceapa mare sau 2 cepe mici 500g macaroane 100-150 ml vin alb 2
linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi 2 linguri parmezan ras sre ,
piper patrunjel verde, busuioc Preparare: Ceapa se toacă mărunt şi…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui cu ciuperci
11 June 2009
Ingrediente:
1 piept de pui mare 2-3 catei de usturoi 150 g ciuperci 200g telemea 1
ou 2-3 linguri de ulei 1/2 legatura de patrunjel 1 lingurita de oregano
sare si piper Preparare: Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe
şi se taie felii subţiri de maximum 1 cm, care să se poată…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi noi
10 June 2009
Ingrediente:
600 g cartofi noi 250 g muşchiuleţ afumat 2 cepe 2-3 căţei de usturoi
1/2 linguriţă de boia de ardei 2 ardei graşi 1-2 linguri de ulei 20-25 g
unt sare, piper proaspăt măcinat 1 ardei iute Preparare: Cartofii se
spală şi se curăţă. Se pun la fiert un sfert de oră, se curăţă…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi noi
10 June 2009
Ingrediente:
500 g cartofi noi 200 g bacon 50 g măsline verzi feliate 1 legătură de
ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2legătură de pătrunjel verde 1
lingură de ulei de măsline 1 lingură de oţet sare, piper Preparare: Se
aleg cartofi mai mici, se spală şi se pun la fiert în apă cu un…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu tortelini
10 June 2009
Ingrediente:
500g tortelini cu branza 1 legatura de ceapa verde 200g spanac proaspat
150g cascaval 150g costita afumata 4-5 linguri de ulei 4 linguri de
otet de vin sare, piper proaspat macinat, 2-3 felii de paine neagra
smantana sau suc de rosii (optional) verdeata Preparare Pastele se pun
la fiert în apă clocotită cu un…
Read more »
Read more »
Budinca de malai
10 June 2009
Ingrediente:
un litru de lapte 4 ouă 4 linguri unt un kg brânză de oi sare un kg
mălai 100 g caşcaval Preparare: Se prepară o mămăliguţă cu lapte, care
se lasă să se răcească. Untul frecat spumă se amestecă bine cu
gălbenuşurile, mămăliguţă răcită şi brânza sfărâmată cu lingura de lemn.
La sfârşit se…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu ochiuri
9 June 2009
Ingrediente:
300 g mălai 5 ouă 3/41 lapte două linguri unt două linguri smântână
sare Preparare: Se prepară din lapte şi mălai o mămăligă moale. Când
este fiartă şi bine amestecată, se adaugă o lingură cu unt, una cu
smântână şi se toarnă într-un vas termorezistent. Se fac apoi adâncituri
în mămăligă şi în fiecare…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac
9 June 2009
Ingrediente:
500g spanac proaspat 275g faina 3 oua 500 ml lapte 100 ml apa minerala
sare 2 linguri de rom 2 linguri ulei 200g branza dulce 200 g smantana
Preparare: Spanacul curăţat şi bine spălat se opăreşte 10 minute cu un
vârf de linguriţă de sare. Se lasă apoi la scurs şi se toacă la…
Read more »
Read more »
Balmus
9 June 2009
Ingrediente:
400 g mălai 1/4 I lapte îndoit cu apă 200 g brânză de burduf sare
smântână Preparare: Se pun la fiert laptele cu apa, sarea şi mălaiul. Se
face o mămăligă mai moale. Când este gata se adaugă brânza şi se
amestecă bine. Se răstoarnă şi se stropeşte cu smântână. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort de crema de zahar ars
9 June 2009
Ingrediente:
1 borcan cu dulceata de cirese 100g nuci5 oua 5 linguri cu zahar pudra 5
linguri cu faina Pentru crema de zahar ars: 8 oua 8 linguri cu zahar
250 g zahar pentru caramel 1 l de lapte esenta de vanilie sare
Preparare: Intr-o cratiţă înaltă caramelizează cele 250 g zahăr. Mişcă
cratiţa până…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de rata Thai
9 June 2009
Ingrediente:
1 medium duck breast some salt and pepper 2 small fresh green chillies,
chopped 1 garlic clove, chopped 1 2cm piece ginger root, peeled and
chopped 1 medium lime, juiced 3 tbsp soy sauce 2 tbsp olive oil 2 tbsp
soft brown sugar A handful of watercress A handful of red lettuce A
handful…
Găluşte cu capşuni
9 June 2009
Ingrediente:
300 g brânză proaspătă de vaci 150 g făină 1 ou 1 praf de sare 500 g
căpşuni 25 g unt zahăr pudră nuci măcinate şi scorţişoară pisată pentru
ornat Preparare: Căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se lasă la
scurs pe un grătar. Pentru aluat, se pune brânza proaspătă într-un
castron,…
Read more »
Read more »
Tarte cu mascarpone si capsuni
9 June 2009
Ingrediente:
Pentru aluat: 4 ouă 130gzahăr 1 pachet zahăr vanilat 150 g Făină 1
pachet cu praf de copt sare unt pentru uns formele Pentru umplutură: 500
g căpşuni 250 g mascarpone 5 linguri de lapte 75 g zahăr pudră vanilat 2
linguri de zahăr pudră pentru ornat Preparare: Pentru aluat, se bat
spumă albuşurile…
Read more »
Read more »
Rată înăbuşită
9 June 2009
Ingrediente:
6 pulpe de raţă 1 kg de morcovi 2 cepe 6 felii subţiri de piept afumat
50 g de slăninuţă 500 ml vin alb 3 frunze de dafin 1 bouquet garni
(amestec de plante aromatice) 3 linguri de ulei 25 g unt sare, piper
Preparare: Inţeapă pulpele de raţă cu o ţeapă de frigăruie…
Read more »
Read more »
Spumă de portocale
9 June 2009
Ingrediente:
6 portocale sucul de la 3 portocale 3 linguriţe coajă de portocală 240 g
brânză albă moale 6 ouă 300 g zahăr 3 foi de gelatină mentă proaspătă
Preparare: Topeşte gelatina într-un bol de apă rece. Pune la încălzit
sucul de portocală şi adaugă gelatina topită după ce iei de pe foc,
amestecând continuu.…
Read more »
Read more »
Tuslama
9 June 2009
Ingrediente:
1 kg burtă 1 picior de viţel 6-7 căţei de usturoi 2-3 linguri cu ulei
sare Preparare: Curăţă burta, spal-o în mai multe ape reci, după care
pune-o la fiert în apă cu un praf de sare. Separat, fierbe piciorul de
viţel, tot în apă cu sare. Pentru un gust mai bun poţi adăuga…
Read more »
Read more »
Carnati cu branza de burduf si mamaliguta
9 June 2009
Ingrediente:
500 g cârnaţi de casă afumaţi 300 g brânză de burduf mălai două ouă 100
g smântână ulei sare Preparare: Se face o mămăligă potrivită din mălai,
apă şi sare. Carnaţii se taie felii şi se prăjesc într-o formă unsă cu
grăsime, până se rumenesc, apoi se taie în felii groase. Se pune
jumătate…
Read more »
Read more »
Pizza pe blat de mamaliga
9 June 2009
Ingrediente:
250 g mălai 50 g caşcaval ras 20 ml ulei de măsline o ceapă roşie
tăiată julien doi căţei de usturoi tocaţi un castravete tăiat fâşii 100 g
ciuperci Champignon tocate 4 roşii coapte tăiate felii 100 g Mozzarella
tăiată felii subţiri 10 ml sos Pesto o salată verde sare piper
Preparare: Se fierbe…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Zeta
8 June 2009
Ingrediente:
1 cucumber 1 tsp lemon juice 1 tsp Sugar Syrup , also known as monin
gomme 2 Coriander leaves 50 ml Gin some cubed ice 1 knife 1 chopping
board 1 blender 1 cocktail shaker 1 fine cocktail strainer 1 martini
glass 1 25ml shot measure 1 50ml shot measure 1 5ml bar spoon…
Read more »
Read more »
Chiftele de leurda
8 June 2009
Ingrediente:
3 legături leurdă două felii de pâine două ouă o ceapă un morcov (fiert
şi răcit) două linguri de ulei 100 g făină sare piper Preparare: Se
înmoaie pâinea în lapte sau apă. Se toacă la maşină leurda, pâinea,
morcovul şi ceapa. Se adaugă ouăle, se condimentează. Se fac chifteluţe
date prin făină şi…
Read more »
Read more »
Musaca din pulpe de pui cu legume
8 June 2009
Ingrediente:
300 g pulpe de pui dezosate 3 cartofi două cepe potrivite 4 roşii doi
morcovi piper boabe sare pătrunjel foi de dafin Preparare: Se taie
cartofii, roşiile, ceapa şi morcovul rondele, apoi se aşază într-o tavă
un strat de cartofi, peste care se pun roşii, ceapă, morcov, piper
boabe, sare şi foi de dafin.…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu somon afumat
8 June 2009
Ingrediente:
300 g tagliatele fierte 2 linguri de ulei de măsline un somon afumat 5
căţei de usturoi o cutie de smântână dulce pentru gătit sare piper alb.
Preparare: Se fierb pastele făinoase, separat se căleşte usturoiul în
puţin ulei de măsline, se adaugă somonul tăiat fâşii, smântână, sare,
piper alb. Se ţine circa cinci…
Read more »
Read more »
Ciorba de stevie cu orez
8 June 2009
Ingrediente:
6 legături de ştevie 250 g orez două cepe 100 ml ulei un morcov o
rădăcină de pătrunjel un litru de borş sare pătrunjel verde Preparare:
Ştevia, curăţată şi spălată, se opăreşte într-o oală cu apă clocotită,
două-trei clocote, apoi se scurge bine de apă. Se lasă puţin să se
răcorească, apoi se toacă…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe
8 June 2009
Ingrediente:
5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei cateva capsuni,
boabe de struguri, rondele de ananas, kiwi 2-3 linguri cu sos caramel 1
plic cu gelatina pentru blat: 300g faina 200g unt 100g zahar 3
galbenusuri sare Preparare: Pentru blat, frământă făina cu zahărul, sare
şi untul topit…
Read more »
Read more »
Portocale in caramel
8 June 2009
Ingrediente:
4 portocale Pentru sos caramel: 100 g zahăr 1 lingură cu unt 250 g
frişca bătută Preparare: Curăţă cu grijă portocalele şi taie-le apoi pe
jumătate. Intr-o crăticioară caramelizează zahărul. Adaugă apoi untul şi
lasă să se topească, amestecând continuu. La sfârşit adaugă frişca
bătută şi amestecă până se încorporează bine. Lasă să se…
Read more »
Read more »
Deliciu cu cireşe
7 June 2009
Ingrediente:
500 g cireşe sirop de cireşe 500 g brânză de vaci 250 g mascarpone 100
ml frişca 5 ouă 80 g zahăr 50 g amidon 300 g făină 25 g cacao 200 g unt
100 g zahăr Preparare: Frământă făina cu cacaua, zahărul, untul şi un
ou. Lasă la rece. Amestecă brânza cu mascarpone…
Read more »
Read more »
Budinca de gris cu cirese
7 June 2009
Ingrediente:
300 g cireşe 300 griş 5 ouă 200 g zahăr 1,200 I tapte pliculeţe cu
zahăr vanilat 50 g unt 50 g pesmet Preparare: Pune laptele la fiert.
Când începe să clocotească adaugă grisul. Când s-a încorporat bine,
adaugă zahărul şi zahărul vanilat, după care lasă să se răcească. Pune
apoi gălbenuşurile şi albuşurile…
Read more »
Read more »
Atenţie la berea care are în compoziţie aditivi!
7 June 2009
În
România se comercializează, în ultima vreme, bere cu aditivi, care are
în compoziţie acid malic, caramel amoniacal şi diverse arome, care pot
fi periculoase pentru sănătate, avertizează reprezentanţii Asociaţiei
pentru Protecţia Consumatorilor din România. „Acest sortiment induce în
eroare consumatorii pentru că berea este în conştiinţa lor un produs
sută la sută natural. Astfel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pan Gravy
7 June 2009
Ingrediente:
1 carrot quarter of a large onion 2 stalks of celery 250 ml beef or
veal stock 50 ml Madeira, Marsala or red wine 1 knob of butter salt and
pepper 1 sieve or chinois 1 saucepan 1 cutting board 1 knife 1 roasting
tin (which the meat was cooked in) Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Banana split
7 June 2009
Ingrediente:
2 banane 1 lingură cu unt 100 g ciocolată 200 g frişca 200 g îngheţată
de vanilie câteva căpşuni Preparare: Curăţă bananele, taie-le pe
jumătate şi lasă-le câteva minute, în unt topit, la foc mic. Ai grijă să
nu se prăjească. Aşază apoi jumătăţile de banane pe 2 farfurii. în
mijloc pune câteva linguri…
Read more »
Read more »
Portofele cu dovlecei
7 June 2009
Ingrediente:
2 piepţi de pui 2 ouă 1 dovlecel 1 lămâie 50 g susan sare Preparare:
Taie piepţii de pui în două, după care crestează pe lateral fiecare
bucată în aşa fel încât să obţii un portofel. Condimentează cu sare şi
umple portofelul cu rondele de dovlecel. Pentru a nu se desface prinde
cu scobitori.…
Read more »
Read more »
Canapele din vinete
7 June 2009
Ingrediente:
1 vânătă 2 roşii 150 g caşcaval 1 legătură de mărar ulei sare
Preparare: Spală vânata, după care şterge-o şi nu o curăţa de coajă.
Tai-o rondele mai groase şi presară pe fiecare puţină sare. Lasă-le să
se scurgă câteva minute, apoi tamponează-le cu şerveţele. Prăjeşte-le în
ulei pe fiecare parte. Aşază-le apoi pe…
Read more »
Read more »
Ruladă din carne de porc
7 June 2009
Ingrediente:
600 g carne de porc 100 g piept de pui 60 g ciuperci de pădure 2 ouă 1
ardei iute roşu 1 legătura de ceapa verde 4 felii de bacon 4-5 linguri
de ulei sare,piper condimente pentru gril Preparare: Muşchiul se spală
şi se tapetează cu un şervet să se usuce. Se taie într-o…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui
7 June 2009
Ingrediente:
12 felii din piept de pui (600-700 g) 6 felii de şuncă de Praga 150 g
telemea de vacă 250 g f icăţei de pasăre 2-3 linguri de unt 1 ceapă mică
3-4 căţei de usturoi 150 ml supă de legume 250 ml smântână 100 g
caşcaval sare piper pătrunjel verde Preparare: Pieptul de…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu legume si pui
7 June 2009
Ingrediente:
200g orez 250g legume(morcovi, fasole verde, mazare) 1 lingurita ule de
masline 1 ceapa sau 1 legatura de ceapa verde 500g pipt de pui 2-3
linguri ulei sare, piper, boia de ardei 1/2 legaturi de marar 100-150 ml
suc de rosii Preparare: Orezul se curăţă, se spală şi se pune la fiert
într-un litru…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu soia si ciuperci
7 June 2009
Ingrediente:
200g granule de soia 300g ciuperci 2-3 catei usturoi 2 cartofi fierti 2
morcovi fierti 1 lingura pesmet 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit
sare, piper Preparare: Granulele de soia se fierb conform indicaţiilor
înscrise pe ambalaj, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare.
Ciupercile se curăţă, se spală şi se fierb 10 minute…
Read more »
Read more »
Supa Minestrone
6 June 2009
Ingrediente:
1 l de apa 150g fasole uscata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa
mica 1 cana cu fasole verde 2 cartofi mici 1 dovlecel 50 g macaroane 2
rosii decojite in suc de rosii 150 g telemea 1-2 linguri ulei de masline
2-3 catei de usturoi sare, oregano Preparare: Se pune fasolea…
Read more »
Read more »
Snitel umplut
6 June 2009
Ingrediente:
600g pulpa de vitel 400g lapte pentru sos 80g faina pentru sos 70g
sunca 10g ciuperci uscate 30g parmezan ras sare, piper alb, oregano 3
oua 200g pesmet 100g faina ulei pentru prajit Preparare: Untul se
topeşte la foc mic într-o crăticioară. Se adaugă făina şi se căleşte
foarte puţin, apoi se stinge cu…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel
6 June 2009
O
reteta simpla si delicioasa de tocanita de miel din: carne de miel,
ceapa, ardei iute, vin rosu, seminte de mustar, rosii, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de miel 4 cepe 1 ardei iute Pentru marinată: 1
pahar cu vin roşu 3 linguri cu seminţe de muştar măcinate 1 cutie cu
roşii decojite…
Read more »
Read more »
Cozonac Piticot
6 June 2009
Ingrediente:
1 kg făină 50 g drojdie 280 g zahăr 260 g unt 3 ouă 5 gălbenuşuri 200 g
smântână 150 g lapte 50 ml coniac 1 lamaie sare Preprare: Dizolvă
drojdia în puţin lapte cu zahăr şi puţină făină. Acoperă maiaua şi las-o
la crescut, la loc călduţ După ce a crescut, adaugă restul…
Read more »
Read more »
Drob de miel in 2 straturi
6 June 2009
O
reteta de drob de miel in 2 straturi din: maruntaie de miel, carne de
miel, oua, pesmet, ulei, coniac, usturoi, ceapa, aptrunjel, sare, piper
si smantana. Ingrediente: 500 g măruntaie de miel (plămân, ficat, inima,
rinichi) 500 g carne de miel 3 ouă 30 g pesmet 25 g smântână 30 ml ulei
50 ml…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu rosii
6 June 2009
O
reteta delicioasa de coaste de miel cu rosii din: coaste de miel,
mustar, unt, usturoi, rozmarin, rosii, ardei iute, seminte de fenicul,
cimbru, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 kg coaste
de miel 1 lingură cu muştar 150 g unt 6 căţei de usturoi 3 fire de
rozmarin 4 roşii 1…
Read more »
Read more »
Terminologia folosită la degustarea vinurilor
5 June 2009
EXAMINAREA
VIZUALA LIMPIDITATEA Limpiditatea unui vin este definită prin absenţa
tulburelii, adică a particulelor în suspensie în lichid sau a
opalescenţei. Aprecierea limpidităţii se face prin privirea vinului din
pahar către o sursă de lumină, pe următoarea scară tehnică de evaluare
de la negativ la pozitiv: voalată, destul de limpede, limpede,
cristalină şi strălucitoare. Voalată.…
Salata cu sos a la grec
5 June 2009
Ingrediente:
100 g fasole verde pastai 2 cepe de apa 2 rosii pentru sos: 4 linguri
ulei de masline 1 lamaie 1 pahar apa minerala 1 legatura de patrunjel
sare Preparare: Fierbe fasolea păstăi în apă cu un praf de sare. Intre
timp, pregăteşte sosul. Bate bine cu telul uleiul până începe să se
tulbure.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara un Cokctail Tom Collins Classic
5 June 2009
Ingrediente:
2 lemons 4 tsp brown sugar 20 ml lemon juice 50 ml gin some cubed Ice
some soda 1 Cocktail shaker 1 Chopping board 1 knife 1 Cocktail strainer
1 Muddle 1 Tall glass 1 50ml measuring thimble/shot 1 bar spoon /
teaspoon you might also need: measuring jug measuring spoons
Read more »
Read more »
Salata cu oua fierte
5 June 2009
Ingrediente:
1 salata verde 8 oua 6 linguri cu ulei 3 linguri zeama de lamaie 2
lingurite cu mustar 2 linguri cu smantana sare Preparare: Fierbe ouăle
tari în apă cu un praf de sare. Curăţă-le apoi uşor şi taie-le în
sferturi. Freacă două dintre gălbenuşuri cu uleiul, ca la maioneză,
adaugă smântână, apoi muştarul…
Read more »
Read more »
Butoiase din castravete
5 June 2009
Ingrediente:
2 castraveti mai mari 200 g branza de vaci 100 g mozzarella mai slaba
100 g smantana 1 legatura de marar 2 linguri cu iaurt sare Preparare:
Trece brânza de vaci printr-o sită deasă. Intr-un castron, amestecă
energic brânza de vaci cu mozzarella dată pe râzătoare. Adaugă smântână
şi iaurtul, după care potriveşte gustul…
Read more »
Read more »
Supa groasa de legume
5 June 2009
Ingrediente:
1 dovlecel 150 g mazare 2 cepe 2 morcovi 100 g fasole boabe 1 ardei
gras 4 rosii 1 telina 100 g cascaval 50 g paste tip melcisori 1 legatura
de patrunjel piper,sare Preparare: Curăţă toate legumele şi spală-le
bine în mai multe ape reci. Pune la fiert în 1,51 apă, ceapa tocată
mărunt,…
Read more »
Read more »
Mancarica de vita
5 June 2009
Ingrediente:
1 kg carne de vita fara grasime 3 rosii 200 ml supa de oase 100 g unt
200 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 2 cepe 1 legatura de patrunjel
sare, piper Preparare: Carnea de vită tai-o în bucăţi şi fierbe-o în apă
cu sare. Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit.…
Read more »
Read more »
Buseuri cu frisca si capsuni
5 June 2009
Ingrediente:
6 oua 6 linguri de ulei 1 cana cu zahar 1 lingura cu sare 1 cana cu
faina 2 pliculete zahar vanilat 1 pahar frisca esenta vanilie cateva
capsuni Preparare: Intr-un castron, bate spumă 5 albuşuri cu un praf de
sare. Adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Adaugă cele 6
gălbenuşuri frecate cu esenţă…
Read more »
Read more »
Sos pesto cu rosie
5 June 2009
Ingrediente:
1 bagheta 5 rosii pentru sos: 5 catei de usturoi 200 g parmezan 1
lamaie 100 g alune prajite 100 ml ulei de masline 200 g busuioc macinat
piper, sare Preparare: Spală bine frunzele de busuioc şi tamponează-le
cu un prosop uscat. Pune-le apoi într-un mojar. Presară sare, după care
adaugă căţeii de usturoi…
Read more »
Read more »
Supa crema de conopida
4 June 2009
Ingrediente:
1 conopida potrivita 3 cartofi 1 ceapa 2 l supa de legume 1 pahar cu
smantana 3 galbenusuri 1 morcov 1 ardei gras 1 telina mica 1 lingurita
cu mustar ulei sare Preparare: Desfă conopida în bucheţele şi las-o 15
minute în apă rece cu un praf de sare, după care pune-o la fiert.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cheviche
4 June 2009
Ingrediente:
340 g very fresh, high quality, white-fleshed ocean fish, e.g. sea bass
filleted and skinned 60 ml fresh lime juice 3 tbsp fresh orange juice ½
tbsp spicy pepper, finely diced 2 tbsp yellow pepper, finely diced 2
tbsp red pepper, finely diced 1 ½ tbsp minced red onion 2 tbsp fresh
coriander, chopped…
Read more »
Read more »
Cocktail cu pepene
4 June 2009
Ingrediente:
2 kg miez de pepene 1 ceşcuţă cu suc de lămâie 100 ml gin 3 ceşti cu
cuburi de gheaţă Preparare: Foloseşte ce modalitate doreşti, storcător
de fructe sau manual astfel încât să obţii cât mai mult suc din miezul
de pepene. Intr-o ceşcuţă, amestecă ginul cu sucul de lămâie. Lichidul
astfel obţinut toarnă-l…
Read more »
Read more »
Pizza in doua culori
4 June 2009
Ingrediente:
1 blat de pizza 150 g mozzarela 1 roşie 2 ciupercuţe 50 ml suc de roşii
ulei de măsline busuioc oregano Preparare: Unge o tavă rotundă cu puţin
ulei. Aşază apoi blatul de pizza, gata preparat. Amestecă sosul de
roşii cu o linguriţă cu ulei de măsline, un praf de oregano şi busuioc.
Acoperă…
Read more »
Read more »
Cod cu lamaie
4 June 2009
Ingrediente:
500 g file de cod 30 g unt 1 lămâie 1 legătură de pătrunjel sare piper
alb Preparare: Intr-un vas mai mic, topeşte untul. Separat, spală
peştele şi taie-l în bucăţi potrivit de mari. Aşază-l apoi într-un vas
termorezistent şi stropeşte-l cu zeamă de lămâie. Adaugă untul topit,
sare şi piper. Pune deasupra câteva…
Read more »
Read more »
Frigarui turcesti
4 June 2009
Ingrediente:
1 kg pastă de mici 4 roşii mari Preparare: Formezi micii, udându-te pe
mâini cu apă rece, ceva mai mari decât cei normali. Tai roşiile felii
mai groase. Ar fi bine să fie din cele cărnoase, cu coaja subţire.
Insiri frigăruile: o felie de roşie, un mic, iar o felie de roşie, iar
un…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci
4 June 2009
Ingrediente:
1 pachet de paste in doua culori 200 G bacon 300 g ciuperci 400 g
smantana 2-3 catei de usturoi sare piper Preparare: Fierbe pastele in
apa cu sare cu o picatura de ulei. Cand sunt fierte scurge-le si
clateste-le din abundenta cu apa rece. Separat, taie baconul cubulete si
rumeneste-l in ulei pana…
Read more »
Read more »
Pui cu paste si sos picant
3 June 2009
Ingredente:
1 pungă cu paste tip tuburi 1 pui mare 100 g unt 3 cepe 4 căţei de
usturoi 3 Unguri cu pastă de tomate 1 l supă de pui sau legume 1
linguriţă cu coriandru 1 lingură cu făină 1 ardei gras 100g caşcaval
chitii sare piper Preparare: Taie puiul în bucăţi şi rumeneşte-le…
Read more »
Read more »
Cuib aromat
3 June 2009
Ingrediente:
1 kg biscuiti 500 g zahar 200 g margarina esenta de rom 2 portocale 1
borcan de dulceata de portocale Preparare: Sfărâmă biscuiţii cu ajutorul
unui sucitor sau cu o sticlă. Separat, pregăteşte un sirop din zahăr,
margarina, rom şi puţină apă. Lasă pe foc până se leagă bine. Toarnă
siropul peste biscuiţii sfărâmaţi…
Read more »
Read more »
Budinca in straturi
3 June 2009
Ingrediente:
500 g carne de pui fiarta 200 g sunca de Praga 1 lingura cu pesmet alb 1
lingura cu unt 150 g cascaval sare piper Pentru sos: 6 oua 300 g
smantana 2 linguri cu pesmet Preparare: Intr-un castron, bate ouăle cu
un praf de sare şi piper. Adaugă smântână şi pesmetul şi amestecă…
Read more »
Read more »
Supa de perisoare
3 June 2009
O
reteta simpla de supa de perisoare cu oua, orez, patrunjel, marar,
morcov, ceapa si sare. L asfarsit se pune si o cana de suc de rosii.
Ingrediente: 500g piept de pui 2 felii de paine 2 oua 1 lingura cu orez 1
legatura de patrunjel 1 legatura de marar 1 morcov 2 cepe 50g…
Read more »
Read more »
Minitarte cu căpşuni
3 June 2009
Ingrediente:
400 g căpşuni Pentru aluat: 200 g făină 140 g unt 100 g zahăr 2
gălbenuşuri Pentru cremă: 500 ml lapte 140 g zahăr 4 gălbenuşuri 50 g
făină 100 g frişca bătută Preparare: Din făină, unt, zahăr şi
gălbenuşuri frământă un aluat şi lasă la rece. îmbracă miniformele de
tartă unse cu unt,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Orez cu Poblano
3 June 2009
Ingrediente:
2 poblano chillies , de-seeded and chopped 500 ml chicken broth 1 bunch
of coriander , chopped ½ tsp salt 240 g medium grained rice 2 tbsp
olive oil 1 onion , finely diced 3 cloves of garlic , minced 6 tbsp
sweet corn 1 blender 2 saucepans and one lid 1 wooden spoon…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cireşe
3 June 2009
Ingrediente:
300 g cireşe 4 ouă 2/3 cană cu zahăr 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 200
ml frişca lichidă 6 linguri cu făina Pentru aluat: 300 g făină 100 g
zahăr pudră 150 g margarina 2 oua Preparare: Freacă margarina cu
zahărul. Adaugă ouăle şi făina. Lasă aluatul la rece. Intinde o foaie
într-o formă…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii, busuioc si masline verzi
3 June 2009
Ingrediente:
4 roşii mari 2 fire de usturoi 200 g măsline verzi 200 g paste 1
legătură busuioc proaspăt ulei de măsline sare piper Preparare: Pastele
se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp se taie
roşiile, usturoiul, busuiocul şi o parte din măsline în bucăţi
potrivite. Se pun într-un castron şi se amestecă…
Read more »
Read more »
Rulouri a la Italia
3 June 2009
Ingrediente:
75 g ciuperci champignon 1 morcov 2 cepe verzi 2 tulpini de ţelină 1
căţel de usturoi 4 linguri ulei 600 g file de vită 125 g mozzarella 150 g
carne tocată de viţel sare piper 500 ml vin roşu 200 g ceapă mică 4
roşii 1 foaie de dafin 1 crenguţă de rozmarin…
Read more »
Read more »
Burtă de porc umpluta
2 June 2009
Ingrediente:
1 chiflă veche de 1 zi 2 linguri unt 3 cepe 20 g roşii uscate (fără
ulei) 7 linguri ulei 2 linguri pătrunjel tocat 300 g came tocată 2 ouă
sare piper nucşoară rasa 1 lingură tarhon uscat 2 kg burtă de porc cu
şorici 1 linguriţă chimen 3 căţei de usturoi 600 ml…
Read more »
Read more »
Rulada de vită
2 June 2009
Ingrediente:
4 felii de carne de vită (a 175 g) sare piper 1 lingură muştar 3
castraveţi 4 felii şuncă afumată 1 lingură făină 2 linguri ulei 1
lingură pastă de roşii boia de ardei dulce 250 ml vin roşu 500 ml supă 2
morcovi 2 cepe 2 linguri capere 2 linguri întăritor pentru sos…
Read more »
Read more »
Rulada cu fructe
2 June 2009
Ingrediente:
4 felii de carne de curcan sare piper 100 g brânză dulce de vaci 2
linguri suc de lămâie 100 g coacăze roşii 3 crenguţe de cimbru 1 lingură
unt 300 ml supă 50 ml suc de coacăze Preparare: Spălaţi carnea,
uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, bateţi-o şi condimentaţi-o.
Amestecaţi brânza de vaci…
Read more »
Read more »
Rulada cu legume
2 June 2009
Ingrediente:
2 cepe 2 căţei de usturoi câte 2 ardei graşi roşii şi galbeni 3 linguri
ulei de măsline 1 cutie roşii bucăţi (425 ml) 2 linguri suc de lămâie
sare piper 1 legătură de pătrunjel 1 ardei iute 3 cepe verzi 4 rulade de
porc (a 175 g) 2 linguri făină 250 ml supă…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan
2 June 2009
Ingrediente:
100 g ceapă 100 g arpagic 1 legătură pătrunjel 300 g morcovi 4 felii de
carne de curcan (a 130 g) 200 g cremă de brânză cu verdeaţă 4 linguri
pesmet sare piper 4 linguri ulei de măsline 250 ml vin roşu (sau mai
multă supă) 200 ml supă 1-2 linguri întăritor pentru sos…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu umplutura de branza
1 June 2009
Ingrediente:
1 lingura otet 4 linguri ulei de masline sare piper boia de ardei dulce
1 kg piept de curcan 1 legatura patrunjel 4 crengute cimbru 1 ceapa 4
linguri pesmet 200 g crema de branza 1 galbenus 350 ml supa 150 g
smantana 3 linguri mustar 2 lingurite amidon sau intaritor Preparare:
Amestecati otetul,…
Read more »
Read more »
Ucenicul lui Jamie
1 June 2009
Dupa
ce a ajutat un grup de tineri cu situatii sociale dificile sa devina
bucatari profesionisti, angajandu-i la restaurantul sau “Fifteen”, Jamie
Oliver il va alege pe unul dintre ei, care-si va deschide propriul sau
local. Este vorba de Ucenicul lui Jamie, un documentar cu opt episoade,
în care acţiunea se va concentra pe o…
Read more »
Read more »
File crocant cu umplutură de mere şi garnitură de cartofi noi
1 June 2009
Ingrediente:
600 g cartofi noi 4 linguri ulei de măsline sare piper 600 g file porc 2
mere 8 crenguţe salvie 2 căţei de usturoi 6 felii bacon (kaiser)
Preparare: Incingeţi cuptorul la 180°C. Pregătiţi cartofii, tăiaţi-i
jumătate sau in patru. Amestecati 2 linguri de ulei de masline, sare si
piper. Dati cartofii prin acest…
Read more »
Read more »
Chec cu mere
1 June 2009
Ingrediente:
150 g unt 1 vârf de cuţit de sare 190 g zahăr 3 ouă 250 g făină 1
linguriţă praf de copt 700 g mere dulci-acrişoare 1 lingură zahăr pudră
Preparare: Puneţi într-un castron untul, sarea şi 150 g zahăr şi
amestecaţi-le cu mixerul până obţineţi un amestec spumă. Adăugaţi ouăle
pe rând şi…