Retete de Paste:
Tartine pentru masa de Pasti
12 April 2012
O
reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza
de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g
unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi
verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie,
untisor, leurda etc. Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Feel Like Home
12 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Feel Like Home din|: votca, rachiu de zmeura
si champagne. Ingrediente: 1 cl votca 1 cl rachiu de zmeura champagne
Mod de preparare: Mixam bine votca si rachiul de zmeura cu gheata
intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail
ingust. In final completam cu champagne.…
Read more »
Read more »
Briose din carne de miel
12 April 2012
O
reteta de briose din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde,
usturoi verde, pesmet, praf de copt, oua de prepelita, smantana si
cascaval. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 fire de ceapa verde 1 fir
de usturoi verde 2 linguri cu pesmet praf de copt 6 oua de prepelita 30
ml…
Read more »
Read more »
Burgeri cu bacon si cascaval
12 April 2012
O
reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente,
ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie,
avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame
condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon
prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4 chifle…
Read more »
Read more »
Dorada umpluta cu masline
12 April 2012
O
reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline,
usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet.
Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre
100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2
linguri seminte de pin…
Read more »
Read more »
Deliciu de mere
12 April 2012
O
retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de
frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide. Ingrediente: 1/2
mar Golden 1/2 para 30 g unt 1 lingura rasa de miere 100 g inghetata de
frisca 1 lingura de seminte de pin 1 varf de cutit scortisoara
(pulbere) 4 cuburi de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de legume si zarzavat
12 April 2012
O
reteta de ciorba de legume si zarzavat din: telina, supa de legume,
dovlecel, ceapa, ardei gras, varza, usturoi, dafin si boabe de piper.
Ingrediente: 1 legatura de telina, taiata 2 cuburi concentrat de supa de
legume 1 dovlecel, taiat 6 cepe, taiate 1 ardei gras, verde, taiat 8
rosii, taiate 1 capatana medie de…
Read more »
Read more »
Gustari pentru dimineata de Paşte
12 April 2012
O
reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti,
mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau
cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa
sare piper Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i si…
Read more »
Read more »
Drob in aluat
12 April 2012
O
reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de
miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si
mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1
limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire de…
Read more »
Read more »
Inghetata de iaurt cu capsuni
11 April 2012
O
reteta de inghetata de iaurt cu capsuni din: capsuni, miere, suc de
lamaie, esenta de vanilie, iaurt si capsuni. Ingrediente: 450 g capsuni,
curatate 4 linguri miere 1 lingurita suc de lamaie Cateva picaturi
esenta de vanilie 500 g iaurt degresat Ornare: 4 capsuni Mod de
preparare: Se pun capsunile intr-un storcator de…
Read more »
Read more »
Retete de drob
11 April 2012
Drobul
de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la
masa de Paste. Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei O reteta de
drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua,
ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de
ardei, sare…
Read more »
Read more »
Pastrav in sos de Riesling
11 April 2012
O
reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt,
riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 6 pastravi 4 cepe rosii 100 g unt 1/2 l Riesling
100 g ciuperci champignon mici 200 ml smantana 1 lingura faina sau
amidon 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare piper…
Read more »
Read more »
Sase deserturi pentru masa de Paşte
11 April 2012
Va
prezentam Sase deserturi pentru masa de Paşte: Negresa cu sos de
ciocolata O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar,
faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar.
Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o
cana de faina 3…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume la tigaie
11 April 2012
O
reteta de piept de pui cu legume la tigaie din: piept de pui, ceapa
rosie, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, morcovi, patrunjel, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 grame piept de pui tăiat 1
ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry
suc de…
Read more »
Read more »
Drob cu legume pentru masa de Paşti
11 April 2012
O
reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba
de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g
carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură…
Read more »
Read more »
Zece retete cu carne de miel pentru Paşti
11 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Zece retete cu carne de
miel pentru Paşti: Coaste de miel O reteta de coaste de miel din:
coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si
piper.Nu e…
Read more »
Read more »
Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurt
11 April 2012
O
reteta de frappe de fistic cu crema de lapte si iaurt din: inghetata de
fistic, lapte, gheata, smantana si iaurt. Ingrediente: 180 g inghetata
de fistic 150 ml lapte intergral proaspat 5 cuburi de gheata 50 ml
smantana dulce 50 g iaurt simplu Mod de preparare: Pune în vasul
blenderului îngheţata de fistic,…
Read more »
Read more »
Coaste de miel
11 April 2012
O
reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu,
cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra
clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi
impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi
condimentate cu ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg coaste de miel…
Read more »
Read more »
Inghetata de agrise
11 April 2012
O
reteta de inghetata de agrise din: agrise, zahar pudra, vin si suc de
lamaie. Ingrediente: 450 g agrise curatate 150 g zahar pudra 200 ml vin
de desert 1 lingura suc de lamaie Mod de preparare: Se pun agrisele
intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot, apoi…
Read more »
Read more »
Quiche cu ficat de miel si seminte de pin
11 April 2012
O
reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua,
margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat
de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern
al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde
plăcut invitaţii. Ingrediente: 2 oua…
Read more »
Read more »
Merluciu cu spanac
11 April 2012
O
reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde,
parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2
bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu
parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare Mod de
preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie,
condimentează-i…
Read more »
Read more »
Pinolata cu cremă de whisky
11 April 2012
O
reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte
de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat.
Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 1 lingura seminte de pin 5-6
cuburi de gehata 100 ml lapte integral proaspat 2 linguri crema de
whisky 1 plic zahar vanilat pentru decor:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara musaca de miel (video)
11 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara musaca de miel, un preparat absolut
delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean
lamb mince 1 small onion, peeled and finely chopped 1 large garlic
clove, peeled and finely chopped ¼ tsp ground cinnamon 100 g sweetcorn
400 g chopped tomatoes (can) 1 tbsp…
Read more »
Read more »
Amestec de legume şi ouă în aspic
11 April 2012
O
reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare,
ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde,
otet de vin alb, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g morcovi sare
200 g mazare 1 ardei rosu iute 1 borcan de sparanghel alb 300 ml supa de
legume 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
11 April 2012
O
reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei,
supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os
300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »
Read more »
Vită cu sos de soia şi ghimbir
11 April 2012
O
reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de
mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi,
suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită
penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8
linguri cu sos…
Read more »
Read more »
Negresa cu sos de ciocolata
11 April 2012
O
reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao,
praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente:
Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina
3 linguri de cacao 1 praf de copt 3 oua unt o ceasca de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare cu fasole
11 April 2012
O
reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry,
ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie,
ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana
fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350 gr rosii cherry 1 ceapa
2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
File de salau in sos de marar
11 April 2012
O
reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa,
marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
file de salau 1 ceapa 3 legaturi marar 1 lamaie 4 linguri faina 1
lingurita condimente 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spalati
fileul de salau,…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui in crusta
11 April 2012
O
reteta de ciocanele de pui in crusta din: ciocanele de pui, lapte
batut, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui
200 ml lapte batut condimente ulei sare piper Mod de preparare: Spala
ciocanelele, presară-le cu condimente, sare, piper, trece-le prin lapte
bătut. Aşază ciocănelele într-o tavă de copt şi bagă-le…
Read more »
Read more »
Cocktail Pilot House Fizz
11 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pilot House Fizz din: votca, curacao triple
sec, suc de limeta si champagne. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Curacao
Triple Sec 1 lingurita de suc de limeta champagne Mod de preparare:
Mixam bine, votca, lichiorul si sucul de limeta cu gheata in shaker si
turnam bautura printr-o strecuratoare…
Read more »
Read more »
Chiftele umplute cu ou
11 April 2012
O
reteta de chiftelute umplute cu ou din: carne tocata de miel, carne
tocata de porc, usturoi, ceapa, ulei de masline, vin rosu sec, cascaval
de oaie, pesmet, patrunjel, suc de rosii, oua, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de tocata de miel 500 g carne tocata de porc 4
catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Ficatei in sos de vin
11 April 2012
O
reteta de ficatei in sos de vin din: ficatei, ceapa, vin, unt, marar,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei 2 cepe 300 ml vin 50 g unt 1
legatura cu marar piper sare Mod de preparare: Curăţă ficăţeii de
pieliţe, grăsime şi fiere (partea verde trebuie înlăturată, pentru că
este amară). Clăteşte-i…
Omletă cu cârnaţi şi cartofi
11 April 2012
O
reteta de omelta cu carnati si cartofi din: cartofi, oua, carnaciori,
rozmarin, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mici fierţi, decojiţi şi
mărunţiţi 6 ouă 2 cârnăciori uscaţi rozmarin proapăt sau uscat 1 ceapă
zeamă de la o lămâie ulei de măsline extravirgin sare piper…
Read more »
Read more »
Pulpite de pui picante
11 April 2012
O
reteta de pulpite de pui picante din: pulpe de pui, rosii cherry,
ceapa, morcov, ardei gras, ardei iute, ulei, boia iute si condimente.
Ingrediente: 4 pulpite de pui dezosate 500 g rosii cherry 2 legaturi de
ceapa 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute ulei boia iute condimente Mod
de preparare: Condimenteaza…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele de cartofi
11 April 2012
O
reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina,
ulei, sare si piper. Ingediente: 500 gr cartofi 1 lingura marar 1
lingura patrunjel faina ulei sare si piper Mod de preparare: Curata si
spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita
si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa.…
Read more »
Read more »
Platou de Paşti cu ouă umplute
11 April 2012
O
reteta de platou de Paşti cu oua umplute din: oua, maioneza, mustar,
sare, piper, caviar, rosie cherry, ridichi, carne de crab, marar,
patrunjel si arpagic. Ingrediente: 5 oua fierte tari 4 linguri maioneza
light 1 lingura mustar sare piper macinat 2 linguri caviar 1 rosie
cherry 2 ridichi 2 linguri carne de crab marar…
Read more »
Read more »
Portocale si banane inabusite
11 April 2012
O
reteta de portocale si banane inabusite din: sirop, portocale, pesmet,
faina, grasime vegetala, zahar pudra, banana, lapte degresat si crema de
lapte cu oua. Ingrediente: 1 lingurita sirop auriu 2 portocale 75 g
pesmet alb 150 faina de prajituri 25 g grasime vegetala light 75 g
zahar pudra 1 banana 100 ml lapte degresat…
Read more »
Read more »
Cotlet umplut cu ciuperci
11 April 2012
O
reteta de cotlet umplut cu ciuperci din: cotlet, ciuperci, ardei capia,
mustar, usturoi, rozmarin, ulei, piper boabe si condimente.
Ingrediente: 1 kg cotlet 6 ciuperci 1 ardei capia 3 linguri cu mustar 3
catei de usturoi rozmarin ulei piper boabe condimente Mod de
preparare: Spală şi curăţă ciupercile, taie picioruşele la nivelul
pălăriei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele delicioase
11 April 2012
O
reteta de prajiturele delicioase din: piscoturi, gelatina de portocale,
lapte, smantana, apa si unt. Ingrediente: 12 piscoturi 70g gelatina de
portocale 400g lapte 200g smantana 500ml apa 100g unt Mod de
preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Piscoturile se
strivesc, se adauga untul topit la temperatura camerei si se…
Read more »
Read more »
Serbet cu salata de fructe tropicale
11 April 2012
O
reteta de serbet cu salata de fructe tropicale din: zahar, suc de
lamaie, mango, pasta de cocos, albusuri, papaya, banane, carambol ananas
si lamaie verde. Ingrediente: 125 g zahar tos marunt 0.5 lamaie, sucul
500 g bucati de mango din compot, scurse 2 linguri pasta de cocos 2
albusuri pentru salata de fructe: 1…
Read more »
Read more »
Drob de miel in bacon
11 April 2012
O
reteta de drob de miel in bacon din: carne de miel, organe de miel,
bacon, oua, ceapa, unt si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de miel
500 g organe de miel 200 g bacon feliat 8 oua 1 ceapa 50 g unt
condimente Mod de preparare: Pune la fiert organele împreună cu
carnea.…
Read more »
Read more »
Cocktail Flying
11 April 2012
O
reteta simpla de cocktail Flying din: gin, bold triple sec, zeama de
lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Bold Triple Sec 2
cl zeama de lamaie sampanie cirese Mod de preparare: Ingredientele cu
exceptia sampaniei, se mixeaza in shaker cu cuburi de gheata. Amestecul
se toarna itnr-o cupa de…
Read more »
Read more »
Noua retete cu carne de miel pentru Paşti
11 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Noua retete cu carne de
miel pentru Paşti: Pulpă de miel cu varză si legume O retete delicioasa
de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de miel, rosii,…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie
11 April 2012
O
reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei
de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie. Ingrediente: 2
păstrăvi intregi, curăţaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru
frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt bucăţele
mici de unt 2 lămâi, una rasă…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
11 April 2012
Va
prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Filet
mignon O reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa,
unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml
ulei 50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper
…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta
10 April 2012
O
reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou,
smantana, unt, urzici, migdale, usturoi, ceapa, faina, rozmarin si sare.
Ingrediente: 800 g pulpa de miel 1 lingura ulei 3 chifle 1 ou 50 ml
smantana 1 lingura unt topit 2 linguri urzici tocate 50 g migdale 3
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Frappe de ciocolata si ardei iute
10 April 2012
O
reteta de frappe de ciocolata si ardei iute din: inghetata de
ciocolata, alune de padure, ardie iute si lapte. Ingrediente: 200 g
inghetata de ciocolata 10 alune de padure curatate 1/2 ardei iute rosu
proaspat 100 ml lapte integral proaspat pentru decor: alune de padure
curatate Mod de preparare: Incălzeşte jumătate din cantitatea…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Muschiulet
de vita la cuptor cu budinca O reteta de muschiulet de vita la cuptor
cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si
lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei
vegetal sare pentru…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapa
10 April 2012
O
reteta de bruschette cu rosii, busuioc si ceapa din: paine, rosii,
ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 paine 2 rosii mari, coapte, tari 1 ceapa verde ½
lingurita usturoi tocat 2 lingurite busuioc proaspat ulei de masline
sare si piper Mod de preparare: Taie marunt rosiile si…
Read more »
Read more »
Cinci deserturi pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Cinci deseturi pentru masa de Paşte: Tarta cu ciocolata si
ananas O reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua,
faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom,
ananas, capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6
oua 2 linguri cu faina 100…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu sparanghel
10 April 2012
O
reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry,
busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline
extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g
sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g salata ruccola 40 g
masline negre pentru dressing: sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Exotic Fruit Party O reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure
de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de
maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis
Piure de piersici piure de rodie piure de…
Read more »
Read more »
Drob cu fasole verde în aluat
10 April 2012
O
reteta de drob de fasole verde in aluat din: carne tocata de miel,
fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, galbenus, lapte, faina,
marar, patrunjel, menta, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1 kg carne
tocata de miel 250 g fasole verde congelata 2 cepe medii 2-3 catei de
usturoi sare piper 1 galbenus 1 lingura…
Read more »
Read more »
Opt retete cu carne de miel pentru Paşti
10 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Opt retete cu carne de
miel pentru Paşti: Stufat de miel pentru masa de Paşti O reteta de
stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde,…
Read more »
Read more »
Pasca cu branza dulce
10 April 2012
O
reteta de pasca cu branza dulce din: faina, lapte, zahar, unt, drojdie,
coaja de lamaie si portocala, branza de vaci, smantana, faina, oua,
zahar, stafide, zahar vanilat si sare. Ingrediente: pentru aluat: 300 g
faina 60 ml lapte 200 g zahar 2 galbenusuri 200 g unt 25 g drojdie coaja
de lamaie si portocala…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:
10 April 2012
Va
prezentam Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:
Friptura de vita picanta O reteta de friptura de vita picanta din: file
de vita, boabe de piper, sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt.
Ingrediente: 300 gr file de vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos
de soia…
Read more »
Read more »
Cappuccino Ice
10 April 2012
O
reteta ed cappuccino ice din: espresso, inghetata, lapte integral,
zahar, gheata, cafea instant, smantana si zahar vanilat. Ingrediente: 2
cescute espresso 50 g ingheatata de smantana 100 ml lapte integral 1
lingura zahar 5 cuburi gheata 1 lingurita cafea instant (pulbere) 50 ml
smantana dulce 1 lingurita zahar vanilat pentru decor: cafea instant
pulbere…
Read more »
Read more »
Cocktail Exotic Fruit Party
10 April 2012
O
reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de
cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie
si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici
piure de rodie piure de maracuja sampanie fructe Mod de preparare:
Intr-un pahar de sampanie punem cate 1…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară
10 April 2012
O
reteta de pui la cuptor in sos de lapte cu lamaie si scortisoara din:
pui, sare de mare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, coaja de
lamaie, usturoi si lapte. Ingrediente: un pui de aproximativ 1 kg si
jumătate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 115 g sau o
jumătate de pachet…
Read more »
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa
verde, usturoi verde, faina, bulion, otet, ulei, verdeata, sare si
piper. Ingrediente: un kg carne de miel 30 fire ceapă verde 30 fire
usturoi verde o lingură faină două linguri de bulion două linguri de
oţet două linguri de ulei…
Read more »
Read more »
File de cod în crustă de mac
10 April 2012
O
reteta de file de cod in crusta de mac din: file de cod, faina, seminte
de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare si
piper. Ingrediente: 700 g file de cod 100 g faina 4 linguri seminte de
mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita boia de ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere
10 April 2012
O
reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi
sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit
putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin.
Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci şi arpagic
10 April 2012
O
reteta de pui cu ciuperci si arpagic din: pui, apa, zarzavat, cimbru,
patrunjel, foaie de dafin, unt, arpagic, ciuperci, faina, galbenus,
smantana, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 l
apă zarzavat de supă cimbru pătrunjel 1 foaie de dafin 2 linguri unt 150
g arpagic 150 g ciuperci 1…
Read more »
Read more »
Oua in aspic
10 April 2012
O
reteta de oua in aspic din: oua, sunca de praga, morcovi, ceapa,
telina, patrunjel, gelatina, ardei iute si sare. Ingrediente: 4 oua 400 g
sunca de Praga 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 4
pliculete cu gelatina 1/2 ardei iute sare Mod de preparare: Pune ouale
la fiert in…
Read more »
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de drob de miel pentru masa de Paşti din: organe, ceapa verde,
usturoi verde, oua, patrunjel, marar, prapure, sare, piper si oua.
Ingrediente: Organele mielului (splină, ficat, rinichi, inimă) 6-7 fire
de ceapă verde 4 fire de usturoi verde 3-4 ouă o legătură de pătrunjel o
legătură de mărar un prapure sare piper…
Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)
10 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara burgeri din carne de miel si branza
feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 medium garlic clove, peeled and
chopped ¼ tsp ground paprika 1 tsp ground allspice ½ tsp cumin powder 4
tbsp fresh parsley or…
Read more »
Read more »
Salată cu mere, nuci şi afine
10 April 2012
O
reteta de salata cu mere, nuci si afine din: nuci, afine, otet
balsamic, ceapa rosie, zahar, mustar dijon, ulei, sare, piper, salata
verde si mere. Ingrediente: 1/2 cană cu nuci tocate 1/4 cană cu afine
1/4 ceaşcă cu oţet balsamic 1 ceaşcă cu ceapă roşie, tocată 1 lingură cu
zahăr 1 lingură cu muştar…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos de lamaie
10 April 2012
O
reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte
de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi
(circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura
seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper Mod de
preparare: Evisceraţi păstrăvii, curăţaţi-i…
Read more »
Read more »
Pasta de branza cu verdeturi
10 April 2012
O
reteta de pasta de branza cu verdeturi din: branza de vaci, telemea,
smantana, ridichi, ceapa verde, usturoi, castravete, ardei gras, marar
si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 125 g telemea 1 lingura cu
smantana 1 legatura de ridichi 2 fire de ceapa verde 1 catel de usturoi 1
castravete 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt cu cireşe
10 April 2012
O
reteta de spuma de iaurt cu cirese din: iaurt integral, cirese, zahar
pudra, gelatina, albus, smantana si vanilie. Ingrediente: 250 g iaurt
integral 25 cirese mai si dulci 1 lingura zahar pudra vanilat 1 folie de
gelatina 1 albus 3 linguri smantana dulce pentru decor: 2 pastai de
vanilie Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Peste impachetat
10 April 2012
O
reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata,
cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras)
200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4
căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu Mod de preparare: Cureţi
peştele, îl speli şi îl presari…
Read more »
Read more »
Patru deserturi pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Patru deserturi pentru masa de Paşte: Chec cu ciocolata
alba si stafide O reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar,
faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă
2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g
ciocolată albă rasă 100…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi roşii
10 April 2012
O
reteta de paste cu broccoli si rosii din: paste, rosii cherry,
broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si busuioc.
Ingrediente: 1 cană de paste sub orice formă le doreşti 10 roşii cherry
4-5 florete de broccoli 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper
pudră de ardei iute (opţional) frunze…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa
verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente:
un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o
legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un
gălbenuş de…
Read more »
Read more »
Pastrav cu miez de nuci
10 April 2012
O
reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt,
sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca
faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper Mod de preparare: Curata
pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete
absorbante . Da…
Read more »
Read more »
Cocktail Pineapple Champ
10 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pineapple Champ din: champagne, vin alb si
suc de ananas. Ingrediente: 6 cl champagne 6 cl vin alb sec 5 cl suc de
ananas Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu ghata in shaker,
apoi turnam totul intr-un pahar decorativ.
Read more »
Read more »
Aperitiv cu legume si salata
10 April 2012
O
reteta gustoasa de aperitiv cu: oua, unt, faina, masline, praf de copt,
ardei rosu, ardei verede, ardei galben, branza de oaie, condimente.
Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 300 g făină 50 g măsline 1/2 plic praf de
copt 3 ardei (1 galben, 1 roşu, 1 verde) 200 g brânză tare de oaie sau…
Read more »
Read more »
Friptura rece de pui
10 April 2012
O
reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida,
ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei,
lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru. Ingrediente: 8 buc.
carne de pui 300 ml frişcă lichidă 300 g ciuperci 5 cepe mari 2 ouă 1
lingură făină 2 linguri condimente pentru friptura de…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor
10 April 2012
O
reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu,
dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango
10 April 2012
O
reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc
de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7
linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de
mentă Mod de preparare: Apa cu zahărul se lasă să fiarbă pînă cînd
zahărul se…
Read more »
Read more »
Pască fragedă cu brânza de vaci
10 April 2012
O
reteta de Pască fragedă cu brânza de vaci din: margarina, faina, zahar,
galbenusuri, branza de vaci, unt, smantana, zahar, stfide, faina, zahar
vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 70 g de margarină 120 g
de făină 70 g de zahăr 2 gălbenuşuri Umplutură: 1 kg de brânză de vaci
100 g de unt…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paşte
10 April 2012
O
reteta de pulpa de miel la cuptor pentru masa de Paste din: pulpa de
miel, vin, apa, piper, coriandru, ceapa, cimbru, sare, usturoi si rosii.
Ingrediente: o pulpă de miel 300 ml de vin 300 ml de apă piper alb,
negru coriandru ceapă cimbru sare două căpăţâni de usturoi două roşii
Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara
10 April 2012
O
reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi,
rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii,
leustean, zeama de lamaie, zare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită
1 ceapă albă potrivită 2 fire ceapă pentru servit 1 morcov 3 cartofi 2
roşii mari 1 rădăcină de pătrunjel 1/2…
Read more »
Read more »
Budinca de peste cu smantana
10 April 2012
O
reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt,
smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1
ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie
pătrunjel ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Rulouri cu spanac
10 April 2012
O
reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, vin alb, spanac, sare,
piper, susan, pesmet. Ingrediente: 8 buc file de piept de pui 100 ml vin
alb 500 g spanac sare piper 2-3 linguri susan 2-3 linguri pesmet Mod de
preparare: Iei bucatile de piept de pui, le aşezi pe masa de lucru, le…
Read more »
Read more »
Tarte cu bacon si oua
10 April 2012
O
reteta de tarte cu bacon si oua din: faina, unt, apa, ulei de masline,
ceapa rosie, bacon, spanac, smantana, oua si galbenus. Ingrediente: 230
grame faina 125 grame unt 20 ml apa rece 10 ml ulei de masline 1 ceapa
rosie 5 felii de bacon prajit 100 grame spanac 50 grame smantana 4 oua…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu piure de telina
10 April 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu: ceapa, morcov, ulei, radacina
de telina, compot de caise, frisca, usturoi, unt, condimente, sos de
soia, vin rosu, miere. Ingrediente: 600 g cotlet fara os 1 ceapa mare 1
morcov mare 2 linguri de ulei 1 kg radacina de telina compot de caise
100 ml frisca 6…
Read more »
Read more »
Pasca delicioasa cu ciocolata
10 April 2012
O
reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao,
zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana,
margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao
12 linguri de zahăr 3 linguri de lapte 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie
11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata alba si stafide
10 April 2012
O
reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba,
stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2
căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100
g stafide 1 esenţă rom ulei pentru uns tava o mână de făină pentru Mod…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut cu nucă si cu cacao
9 April 2012
O
reteta de cozonac umplut cu nuca si cu cacao din: faina, galbenusuri,
zahar, coaja de lamaie, drojdie, lapte, ulei, ou, nuca, cacao, stafide,
esenta de vanilie si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg de făină 5
gălbenuşuri 200 g de zahăr coajă rasă de lămâie 60 g de drojdie
proaspătă 400 ml de lapte…
Read more »
Read more »
Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Pina Colada O reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte
de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb
Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o
cireaşă roşie şi paie…
Read more »
Read more »
Taitei cu somon
9 April 2012
O
reteta de taitei cu somon din: ulei de susan, pasta de curry, ceapa
verde, cartof, supa de pui, lapte, file de somon, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 1 lingurita ulei susan 2 lingurite pasta de curry 2
cepe verzi tocate 1 cartof, taiat cubulete 200 ml. supa de pui 100 ml
lapte degresat 2…
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptura
de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita
marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei
de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente:
500 grame…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata
9 April 2012
O
reteta de inghetata de ciocolata din: galbenusuri, zahar, lapte,
ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri
300 g zahar 600 ml lapte 100 g ciocolata alba 30 g ciocolata neagra 300
ml frisca Mod de preparare: Puneţi la fiert într-un vas laptele, apoi,
după cc a dat în fiert, luaţi-l de…
Read more »
Read more »
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sapte retete cu carne de
miel pentru Paşti: Friptura de miel la cuptor O reteta de friptura de
miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia dulce de ardei,
untdelemn…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei cu usturoi
9 April 2012
O
reteta de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, usturoi, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 3 dovlecei potriviţi ca mărime 2 căţei de usturoi o
lingură cu ulei de măsline sare Mod de preparare: Taie dovleceii în
felii subţiri şi presară sare după gust. Prăjeşte-i într-o tigaie din
teflon, cu două linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Frappe de ciocolată şi banane
9 April 2012
O
reteta de frappe de ciocolata si banane din: banana, lapte de orez,
ciocolata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 banana coapta 200 ml
lapte de orez 80 g ciocolata menaj 1/2 pastaie de vanilie Mod de
preparare: Scoate păstaia şi pune ciocolata ruptă bucăţi. Amestecă încet
până când ciocolata se dizolvă complet. Lasă…
Read more »
Read more »
Trei deserturi pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Trei deserturi pentru masa de Paşte: Pere fierte in vin O
reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere,
frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita
scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj Mod de
preparare: Puneţi într-un vas…
Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Corail O reteta delicioasa de Cocktail Corail din: rachiu de pere,
fructe de passiflora, suc de ananas, kiwi, zmeura si sirop de menta.
Ingrediente 3 cl rachiu de pere 3 cl lichior din fructe de passiflora 4
cl suc de ananas o felie de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde
9 April 2012
O
reteta de pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa
verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar.
Ingrediente: o cană de orez integral cu bob lung o legătură de ceapă
verde o cană de ciuperci feliate sau o conservă 4 roşii decojite sare şi
piper, după gust o…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptură
de vită condimentată O reteta de friptura de vita condimentata din:
carne de vita, cimbru, seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de
mare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8
bucăţi de carne de vită pentru friptură o lingură…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui
9 April 2012
O
reteta de rulouri din piept de pui din: piept de pui, bacon, vin,
cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g bacon 1
ceascuta cu vin 200 g cascaval ulei sare Mod de preparare: Spală
pieptul de pui, taie-l în felii nu foarte subţiri şi bâte¬le uşor cu
ciocanul. Condimentează-le…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sase retete cu carne de
miel pentru Paşti: Cotlet de miel cu ierburi aromatice O reteta simpla
de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran,
cimbru, rozmarin,…
Read more »
Read more »
Cocktail Adria Look
9 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Adria Look din: bols curacao albastru, gin,
zeama de lamaie, sampanie, cirese si caise. Ingrediente: 2 cl Bols
Curacao albastru 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie sampanie 2 cirese de
cocktail bucati de caise Mod de preparare: Mixam bine Curacao-ul
albastru, ginul si zeama de lamaie cu…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte: Curcan
in sos de piper O reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu,
piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare
si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de
curcan 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă-cremă de mazăre
9 April 2012
O
reteta de supa crema de mazare din: apa, mazare, salata verde, spanac,
ulei si sare. Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre proaspătă sau congelată 1
salată verde o mână de spanac o lingură cu ulei sare după gust Mod de
preparare: Într-o oală cu apă se fierb mazărea şi câteva frunze de…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Cinci retete cu carne de
miel pentru Paşti: Costite de miel cu sos picant O reteta de costite
de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere,…
Read more »
Read more »
Pere fierte in vin
9 April 2012
O
reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere,
frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita
scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj Mod de
preparare: Puneţi într-un vas vinul, mierea şi scorţişoara, la foc mic.
Când amestecul începe să fiarbă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat
9 April 2012
O
reteta de burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza,
faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa,
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1
ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml
apa 10 linguri grasime…
Read more »
Read more »
Miel marinat la cuptor
9 April 2012
O
reteta de miel marinat la cuptor din: cotlete de miel, lamaie, usturoi
si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1/2 kg de lămâi 2
căpăţâni de usturoi boia de ardei iute Mod de preparare: Puneţi
cotletele de miel într-un amestec de zeamă de lămâie cu usturoi pisat şi
cu boia…
Read more »
Read more »
Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Garibaldi O reteta simpa de Cocktail Garibaldi din: brandy, lichior de
portocale, campari, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente:
2 cl brandy 2 cl lichior de portocale 3 cl Campari suc de portocale
felii de portocale Mod de preparare: Agitam bine ingredientele…
Read more »
Read more »
Paste cu pesto de busuioc
9 April 2012
O
reteta de paste cu pesto de busuioc din: paste, busuioc, seminte de
pin, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 grame paste
200 grame busuioc proaspat 20 grame seminte de pin prajite 1 catel de
usturoi 20 grame parmezan ras 50 ml ulei de masline Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa…
Read more »
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşte
9 April 2012
O
reteta de stufat de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel,
ceapa, usturoi, ulei, ceapa, usturoi verde, suc de rosii, faina,
condimente si sare. Ingrediente: 500 g de carne de miel 1 ceapă 3 căţei
de usturoi 4-5 linguri de ulei câte 2 legături de ceapă şi de usturoi
verde tânăr 300…
Read more »
Read more »
Tort de Paşte
9 April 2012
O
reteta de tort de Paşte din: oua, zahar, nuci, cacao, esenta de
migdale, unt, zahar pudra, ciocolata alba, oua, galbenusuri, esenta de
rom, esenta de migdale, smantana si miez de cocos. Ingrediente: 8 oua 8
linguri zahar 8 linguri nuci macinate 5 linguri cacao 25 ml esenta de
migdale crema: 200 g unt 350…
Read more »
Read more »
Ruladă de spanac umplută cu şuncă de curcan
9 April 2012
O
reteta de rulada de spanac umpluta cu sunca de curcan din: frunze de
spanac, faina, amidon, usturoi, sare, piper, oua si sunca de curcan.
Ingrediente: 300 g frunze de spanac 100 g faina 2 linguri amidon 1 catel
de usturoi sare piper 5 oua 4 felii sunca de curcan Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu lobodă
9 April 2012
O
reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina,
cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si
sare. Ingrediente: 400 g de carne de miel 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină
mijlocie 3 cartofi 2 linguri de orez 4 legături de lobodă 2 legături de
ceapă verde 1…
Read more »
Read more »
Frappe de cocos cu papaya
9 April 2012
O
reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana,
zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina,
banana verde si sirop de porumb. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30
ml smantana dulce 1 lingura zahar pudra 1 fruct de papaya copt 50 g nuca
de cocos proaspata…
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Patru retete cu carne de
miel pentru Paşti: Friptura de miel cu ierburi O reteta de friptura
de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi, morcov, ardei gras,
ceapa, vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei marinati
9 April 2012
O
reteta de dovlecei marinati din: dovlecei, patrunjel, ulei de masline,
usturoi, oregano, otet, sare si piper. Ingrediente: 650 gr dovlecei
feliati 2 linguri patrunjel, tocat ½ cana ulei de masline 2 catei de
usturoi , tocati ½ lingura oregano uscat 2 linguri otet sare si piper
Mod de preparare: Incinge 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de cuscus (video)
9 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de
cuscus, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 680 g lean boneless lamb or mutton shoulder leg,
cut into 2.5cm cubes 2 tbsp oil 3 large shallots, or 1 meduim onion 2
large garlic cloves, peeled…
Read more »
Read more »
Cele mai bune, cele mai rele sucuri. Mitul 100% natural
9 April 2012
Sucurile
de rodie şi struguri au mult zahăr, dar compensează prin cantitatea de
antioxidanţi. Băuturile 100% naturale au chiar mai multe calorii decât
ciocolata. Sucurile de legume proaspăt stoarse, dar şi cele pasteurizate
sunt o soluţie bună pentru hidratare: au mai puţin zahăr decât cele de
fructe, iar pulpa taie senzaţia de foame. Sucul de…
Read more »
Read more »
Omleta la cuptor
9 April 2012
O
reteta de omleta la cuptor din: oua, cascaval, parmezan, lapte,
smantana, marar, somon afumat, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 5 oua 100 g cascaval 50 g parmezan 75 ml lapte 1 lingura cu
smantana 1/2 legatura de marar 50 g somon afumat ulei de masline sare
piper Mod de preparare: într-un…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu ierburi
9 April 2012
O
reteta de friptura de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi,
morcov, ardei gras, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, rozmarin, cimbru,
maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2-3 cartofi 1
morcov 1 ardei gras 2 cepe 2 pahare cu vin alb 7-8 catei de usturoi 200
ml ulei crengute de…
Read more »
Read more »
Brownie cu caramel
9 April 2012
O
reteta de brownie cu caramel din: ciocolata, unt, zahar brun, oua,
faina, pudra de cacao, sare, smantana, unt, fulgi de cereale, seminte de
susan, pulbere de susan si lichior. Ingrediente: blatul: 100 g
ciocolata amaruie, tocata fin 125 g unt nesarat 175 g zahar brun 2 oua
mari 100 g faina cernuta 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cozonac cu rodii si ciocolata
9 April 2012
O
reteta delicioasa de cozonac cu: budinca ciocolata, budinca vanilie,
lapte, frisca, rodii, zahar pudra. Ingrediente: 1 cozonac gata facut 1
plic budinca de ciocolata 1 plic budinca vanilie 800 ml lapte 200 ml
frisca 2 rodii zahar pudra pentru ornat Mod de preparare: Prepari cele 2
budinci în vase separate, după instrucţiunile de pe…
Read more »
Read more »
Ciorba de pasare cu usturoi
9 April 2012
O
reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua,
lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1
rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1
legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână usturoi…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei iute
9 April 2012
O
reteta delicioasa de pui cu:ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb,
patrunjel verde, marar, verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g
piept de pui 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuţi 100 g vin alb
câteva fire de pătrunjel verde şi de mărar verde sare piper 100 ml ulei
Mod de preparare: Căleşti…
Read more »
Read more »
Cocktail Frozen Ballini
9 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Frozen Ballini din: champagne, piure de
piersici, votca, lichior de piersici, zahar si lamaie. Ingrediente: 5 cl
champagne 4 lingurite de piure de piersici 3 cl votca 3 cl lichior de
piersici 1 cl zahar lamaie Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza
cu putin gheata zdrobita in mixerul electric.…
Read more »
Read more »
Cozonac Kugelhupf
9 April 2012
O
reteta delicioasa de cozonac din: unt, oua, faina, lapte, zahar,
drojdie, coaja de lamaie, stafide, zahar pudra, sare, alune de padure.
Ingrediente: 300 g unt 10 ouă 10 linguri făină 8 linguri lapte 4 linguri
zahăr 20 g drojdie 1 lingură coajă rasă de lămâie 100 g stafide 2
linguri zahăr pudră sare 1…
Read more »
Read more »
Supa picanta cu crenvursti si cartofi
9 April 2012
O
reteta delicioasa de supa picanta cu: crenvusti afumati, cartofi noi,
supa de pui, morcov, ceapa, telina, ardei gras, ulei, maghiran, sare,
piper. Ingrediente: 5-6 crenvurşti afumaţi 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă
de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 ardei gras ulei 1 linguriţă cu
maghiran sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Biscuiti condimentati
9 April 2012
O
reteta gustoasa de biscuiti din: faina, oua, unt, lapte, zahra, sare,
migdale, nucsoara, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă
300 g unt 100 ml lapte 250 g zahăr 1 vârf cuţit sare 100 g migdale
(nuci) măcinate 1 vârf cuţit nucşoară 1 linguriţă scorţişoară măcinată
2/3 lingurita cuisoare macinate Mod de preparare:…
Salata de cruditati cu pui
9 April 2012
O
reteta gustoasa de salata cu: piept de pui, telina, mar, maioneza,
branza telemea, rosii, sare. Ingrediente: 300 g file de piept de pui
afumat 1 ţelină 1 măr 3 linguri cu maioneză 100 g brânză telemea 4 roşii
sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui în fâşii cât mai subţiri.
Separat, curăţă ţelina…
Read more »
Read more »
Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată
9 April 2012
O
reteta delicioasa de inghetata din: inghetata de vanilie, smantana
lichida, zahar, extract de vanilie, alune de padure, ciocolata amara.
Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 250 ml smantană lichidă 75 g
zahăr 1/2 de linguriţă extract de vanilie 100 g alune de pădure 125 g
ciocolată amară pentru ornat Mod de preparare: Smantana lichidă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratar
9 April 2012
O
reteta de varza calita cu carnati la gratar din: varza murata, slanina
afumata, bulion, sare, piper si carnati. Ingrediente: 2 verze murate 1
bucata slanina afumata Bulion Sare Piper 3 carnati Mod de preparare:
Se toaca varza murata marunt si se scurge de zeama. Se adauga sare si
piper dupa gust. Slanina se…
Read more »
Read more »
Mancare greceasca cu carne de miel
9 April 2012
O
reteta delicioasa de mancare greceasca din: carne de miel, ulei de
masline, ceapa rosie, vin alb, salata verde, oua, ceapa verde, marar,
sare, piper, oregano. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 50 ml ulei
de măsline 1 ceapă mare roşie 1 pahar cu vin alb 1 salată verde 2 ouă 1
legătură ceapă…
Read more »
Read more »
Cocktail Stockholm 75
9 April 2012
O
reteta simpal de Cocktail Stockholm 75 din: zeama de lamaie, votca
lemon, zahar si champagne. Ingrediente: 2 cl zeama de lamaie 3 cl votca
lemon 2 cl zahar champagne Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele,
cu exceptia sampaniei, in shaker cu gheata, apoi turnam amestecul prin
strecuratoarea de bar intr-un pahar de sampanie.…
Read more »
Read more »
Mocaccino Ice
9 April 2012
O
reteta ed Mocaccino Ice din: espresso lungo, lapte, smantana, sirop de
cacao, gheata, zahar, zahar vanilat, scortisoara si cafea rasnita.
Ingrediente: 2 cesti espresso lungo 100 ml lapte 50 ml smantana dulce 1
lingura sirop de cacao/sirop de ciocolata 6 cuburi de gheata 2 linguri
zahar 1 pliculet zahar vanilat pentru decor: praf de…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza
9 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, lapte, smantana, sare,
telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc.
Ingrediente aluat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână
1praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3
ouă 10 roşii cherry 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu lapte bătut
9 April 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
rosii, fasole verde, mazare, cartofi, sare, marar, patrunjel, piper,
lapte batut. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 3-4 roşii
o mână păstăi de fasole verde o mână de mazăre 3 cartofi sare 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper 1 l lapte…
Read more »
Read more »
Sarmale in frunze de spanac
9 April 2012
O
reteta delicioasa de sarmale din: spanac, ficat de pui, carne de porc,
ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca, untura, mustar, bulion, cimbru,
maghiran, chilii, pasta de ardei picant, sare, piper, vin alb, zahar.
Ingrediente: 20-24 frunze de spanac 250 g ficat de pui 250 g carne
tocată de porc 2 cepe 4 roşii 100…
Read more »
Read more »
Salata de vara
9 April 2012
O
reteta delicioasa de salata de vara din: cartofi noi, ridichi,
castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute,
otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi
3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper
Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1…
Read more »
Read more »
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
8 April 2012
Borsuri
si ciorbe pentru masa de Paşte Bors moldovenesc cu ciuperci O reteta
delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie,
cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente:
300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi
100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu ciuperci si verdeata
8 April 2012
O
reteta de paste cu ciuperci si verdeata din: paste fara ou, ciuperci,
busuioc, patrunjel, menta, usturoi, ulei de rapita, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 500 gr paste fara ou 250 gr ciuperci
proaspete 1 legatura de busuioc 1 legatura de patrunjel 1 legatura de
menta 2 catei de usturoi 150 ml ulei…
Read more »
Read more »
Cincisprezece retete cu pui pentru masa de Paşte
8 April 2012
Cincisprezece
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui aromat O reteta de pui aromat
din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa,
morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 gr. unt
cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6 cartofi medii 3 cepe 1
morcov 1 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Frittata cu legume si cascaval
8 April 2012
O
reteta de frittata cu legume si cascaval din: ulei de masline, ceapa
rosie, ciuperci, cartofi, rosii, cascaval, sparaghel, oua, lapte, sare
si piper. Ingrediente: ulei de masline 1 ceapa rosie mica 100 grame
ciuperci tocate 4 cartofi feliati 100 grame broccoli 100 grame rosii 100
grame cascaval sparanghel 7 oua 20 ml lapte sare…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de miel pentru Paşti
8 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Trei retete cu carne de
miel pentru Paşti: Sarmalute din foi de vita cu carne de miel O reteta
de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi…
Read more »
Read more »
Găluşte cu spanac
8 April 2012
O
reteta de galuste cu spanac din: frunze de spanac, branza de vaci, oua,
galbenusuri, cascaval, faina, fulgi de migdale, nucsoara si sare.
Ingrediente: 130 g frunze de spanac 200 g branza de vaci 3 oua 2
galbenusuri 100 g cascaval 120 g faina 50 g fulgi de migdale nucsoara
macinata sare Mod de…
Read more »
Read more »
Sarmalute din foi de vita cu carne de miel
8 April 2012
O
reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi de vita,
carne de miel, ceapa, morcov, roez, lamaie, supa de oase, verdeata,
frunze de menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: foi de vita 800 g
carne de miel 2 cepe 1 morcov 3 linguri cu orez 1 lamaie 200 ml…
Read more »
Read more »
Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
8 April 2012
Va
prezentam Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Reteta
zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail bacardi cu
capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata.
Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie
gheata macinata Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu
gheata.…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel in crusta picanta
8 April 2012
O
reteta de cotlete de miel in crusta picanta din: cotlete de miel,
miere, otet, frunze de menta, pesmet, malai, sare, piper, cimbru,
maghiran, nucsoara si ulei. Ingrediente: 4-6 cotlete de miel 1/2 cescuta
cu miere 1 lingura cu otet 1 lingura cu frunze de menta uscata 6
linguri cu pesmet 2 linguri cu malai…
Read more »
Read more »
Salată caldă de ficaţei
8 April 2012
Se
spune că bucătarii francezi folosesc tot ce poate oferi un pui, mai
puţin piuitul. Din gât şi din picioare se face o supă, inima şi pipota
se păstrează în untură de raţă, iar ficatul se poate folosi pentru a
prepara pateuri şi terine sau o mancare preferată de clienţii
bistrourilor şi anume salata caldă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni
8 April 2012
O
reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar,
zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3
linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata Mod de preparare: Se pun
capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi, zaharul si
cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca timp…
Read more »
Read more »
Coronita de Paşte
8 April 2012
O
reteta de coronita de Paşte din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina,
oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, cacao, ghimbir, zahar vanilat
si esenta de rom. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra
350 g faina 5 oua 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita praf de
copt…
Read more »
Read more »
Pudding în sos caramel
8 April 2012
O
reteta de pudding in sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu,
faina, zahar brun, produs tartinabil, albusuri, esenta de vanilie, zahar
brun, sirop si crema de branza degresata. Ingrediente: 175 g curmale
fara samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 175 g faina pentru
prajituri 175 g zahar brun 50 g produs tartinabil cu 70&…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei
8 April 2012
O
reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de
miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina,
faina, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: maruntaiele de la miel
(inima, ficat, palmani si rinichi) 5 oua 4 oua fierte 2 linguri cu ulei
2 legaturi de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Tort de branza
8 April 2012
O
reteta de tort de branza din: paine, pate de porc, muschi, castraveti,
branza de vaci, smantana, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1
paine rotunda alba sau neagra 200 g pate de porc 250 g muschi file 2
castraveti murati 500 g branza de vaci 3 linguri cu smantana 1 catel de
usturoi 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele din cartofi
8 April 2012
O
reteta de chiftele din cartofi din: cartofi, faina, sare si ulei.
Ingrediente: 500 de grame de cartofi 2 linguri cu făină sare ulei Mod
de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se pisează sau se trec
prin maşina de tocat. Se amestecă cu făină, se pune sare şi se frămîntă.
Se fac…
Read more »
Read more »
Cocktail Riz Bar Fizz
8 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Riz Bar Fizz din: suc de grepfrut, suc de
ananas, sirop de grenadine si sampanie. Ingrediente: 3 cl suc de
grepfrut 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine sampanie Mod de
preparare: Mixam bine sucurile de fucte cu sirop de grenadine si cu
gheata in shaker,…
Read more »
Read more »
Cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte
8 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun cincisprezece idei de
retete pentru masa de Paşte: Coaste de miel in alcool aromat O reteta
de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac,
rozmarin, cimbru,…
Read more »
Read more »
Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi
8 April 2012
O
reteta de Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi
din: cartof, lapte, smantana, ciocolata, lichior de nuci, zahar,
galbenusuri, sofran, glucoza si unt. Ingrediente: 1 cartof (circa 60 g)
130 ml lapte 130 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 ml lichior
de nuci verzi rece (sau lichior de nuci)…
Read more »
Read more »
Coaste de miel in alcool aromat
8 April 2012
O
reteta de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac,
rozmarin, cimbru, ienupar, ceapa, usturoi, vin alb sec, miere, lamaie,
ulei de masline, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 2 coaste de
miel 3 linguri coniac rozmarin cimbru ienupar pentru marinata: 2 cepe
4-5 catei de usturoi 200 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Paste cu spanac si parmezan
8 April 2012
O
reteta de paste cu spanac si parmezan din: spanac, unt, ceapa, usturoi,
smantana, paste scurte, ulei, cascaval, oua, unt, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: 500 g frunze de spanac 3 linguri unt 1 ceapa 3 catei
de usturoi 120 ml smantana 400 g paste scurte 1 lingura ulei 100 g
cascaval ras 3 oua…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin
8 April 2012
O
reteta de cotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, rozmarin,
ulei de masline, masline, unt, coaja de lamaie si usturoi. Ingrediente: 8
cotlete de miel duble (unite pe sira spinarii) 2 fire rozmarin 7
linguri ulei de masline pentru unt cu masline: 75 g masline negre tocate
100 g unt coaja de…
Read more »
Read more »
Pasca fara aluat
8 April 2012
O
reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt,
galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja
de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci
bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana
grasa 100 g nuci sau migdale pisate fructe…