duminică, 7 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #40


Retete de Paste:

Spanakopita

16 February 2012
SpanakopitaSpanacul (numit in limba greaca spanaki) este un ingredient important in bucataria greceasca. Aici el se foloseste foarte des ca parte a umpluturilor pentru diferite aluaturi. Spanakopita este o placinta delicata, care contine o multime de legume cu frunze verzi, precum si branza feta, ceapa tocata si patrunjel. Este mai putin consistenta decat alte mancaruri…
Read more »

Retete delicioase: Curcan umplut

16 February 2012
Retete delicioase: Curcan umplutO reteta delicioasa de curcan umplut cu: slanina, salvie, lamaie, mere, usturoi, miere, bere, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 3 kg 250 g slănină, două linguri de untură o lin­guriţă de salvie uscata o lămâie 6 mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de albine 150 ml bere sare piper Mod de…
Read more »

Clătite cu cremă de brânză şi somon afumat

16 February 2012
Clătite cu cremă de brânză şi somon afumatO reteta de clatite cu crema de branza si somon afumat din: crema de branza, marar, suc de lamaie, somon afumat si clatite. Ingrediente: 100 g cremă de brânză 1 legătură mică de mărar, tocată 1 lingură suc de lămâie 200g de somon afumat 4 clătite   Mod de preparare: Se amestecă într-un castron crema…
Read more »

Cartofi copti cu sos de castraveti acri

16 February 2012
Cartofi copti cu sos de castraveti acriO reteta de cartofi copti cu sos de castraveti acri din: cartofi, unt, ulei, castraveti acri, faina, lapte, chimen, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 cartofi de marime mijlocie 4 linguri unt 2 linguri ulei 4 castraveti acri 2 linguri faina 200 ml lapte 1 lingurita chimen 1 lamaie sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail Grand Marinha

16 February 2012
Cocktail Grand MarinhaO reteta simpla de Cocktail Grand Marinha din: grand marnier, campari si limeta. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 0,5 cl de Campari 1 limeta   Mod de preparare: Stoarcem lamaia in paharul de whisky, apoi umplem paharul cu gheata zdrobita. Adaugam Grand Marnier-ul si Campari-ul si mixam cu o lingura de bar.
Read more »

Somon in sos alla diavola

16 February 2012
Somon in sos alla diavolaO reteta delicioasa de somon cu: suc de tomate, usturoi, ardei iute, mustar iute, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon de câte 150 g 200 ml suc de tomate 2 căţei usturoi (tăiat rondele fine) 1 ardei iute, curăţat de seminţe, tăiat pătrăţele mici 2 linguri muştar iute 100 ml vin…
Read more »

Budinca de ciocolata cu fructe rosii

16 February 2012
Budinca de ciocolata cu fructe rosiiO reteta delicioasa de budinca cu: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, faina, oua, coniac, sare, fructe de sezon, zahar vanilat. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte 200 g unt 150 g zahăr brun 2 lin­guri făină 4 ouă 2 linguri de coniac un praf de sare Ingrediente ornat:…
Read more »

Tiramisu cu fructe de pădure

16 February 2012
Tiramisu cu fructe de pădureO reteta de tiramisu cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie, zahar vanilat, lamaie, lichior de lamaie, crema mascarpone, zahar vanilat, frisca, mure, afine si lichior de lamaie. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat pentru cremă: 1 lămâie 1 lingură lichior de lămâie 75…
Read more »

Orez prăjit cu ou şi ghimbir

16 February 2012
Orez prăjit cu ou şi ghimbirO reteta de orez prajit cu ou si ghimbir din: ulei de floarea soarelui, ghimbir, usturoi, creveti, ceapa verde, oua, orez fiert, vin de orez si sos de soia. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 100 g de ghimbir, tăiat în felii subţiri 50g de usturoi, tăiat în felii subţiri 100 g de creveţi mici,…
Read more »

Sorbet de ananas cu mango proaspat

16 February 2012
Sorbet de ananas cu mango proaspatO reteta de sorbet de ananas cu mango proaspat din: ananas, zeama de lamaie verde, mango, zahar fin, zeama de lamaie, pastaie de vanilie si scortisoara. Ingrediente: 1 ananas, curatat de coaja si cotor si taiat in bucati 100 ml zeama de lamaie verde (cam 3 lamai) 1 mango copt, curatat de coaja si taiat…
Read more »

Budincă de orez cu stafide şi caise

16 February 2012
Budincă de orez cu stafide şi caiseO reteta delicioasa de budinca cu: caise uscate, stafide, lamaie, fulgi de orez, lapte, zahar tos, gem de caise, menta. Ingrediente: 100 g caise uscate, fără sâmburi 50 g stafide 1 lămâie 75 g fulgi de orez 750 ml lapte 50 g zahăr tos 8 linguri gem de caise crenguţe de mentă proaspătă, pen­tru decorare…
Read more »

Salata cu pere şi nuci

16 February 2012
Salata cu pere şi nuciO reteta delicioasa de salata cu: salata verde, pere, otet de mere, ulei de masline, mustar, nuci, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 salată verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare:…
Read more »

Varză cu sos de stridii şi ardei iute

16 February 2012
Varză cu sos de stridii şi ardei iuteO reteta de varza cu sos de stridii si ardei iute din: ulei vegetal, usturoi, varza chinezeasca, sos de stridii, sos de soia si ardei iute. Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 6 căpăţâni de varză chinezească (bok choi), tăiate în jumătăţi pe lungime 3 linguri sos de stridii 1…
Read more »

Tartă cu smochine

16 February 2012
Tartă cu smochineO reteta de tarta cu smochine din: faina, zahar de trestie, oua, unt, praf de copt, scortisoara, smochine, rom, unt si sare. Ingrediente: 50 g făină albă 50 g făină integrală 170 g zahăr de trestie (sau brun) 3 ouă 30 g unt 1 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 600 g smochine 1…
Read more »

Serbet de lamaie

16 February 2012
Serbet de lamaieO reteta gustoasa de serbet din: apa, coaja de lamaie, suc de lamaie, zahar tos. Ingrediente: 3 ceşti apă, coajă rasă de lămâie 1 ceaşcă suc de lămâie proaspăt stors 3/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguri zahăr Mod de preparare: Amesteci zahărul, sucul de lămâie şi o ceaşcă cu apă într-un vas, pe foc mic;…
Read more »

Rata chinezeasca

16 February 2012
Rata chinezeascaO reteta de rata chinezeasca din: rate, zahar fin, anason, ghimbir, ceapa verde, sirop de malt si otet de vin rosu. Ingrediente: 2 raţe 140g de zahăr fin 6 steluţe de anason 1 bucată mare de ghimbir, tăiată felii 1 legătură mică de ceapă verde, tocată grosier 2 linguri sirop de malţ sau maltoză 3…
Read more »

Varza acra cu morcovi si hrean

16 February 2012
Varza acra cu morcovi si hreanO reteta de varza acra u morcovi si hrean din: varza acra, morcovi, hrean, ulei de masline, marar sau cimbru, nuci, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 2 morcovi 1 lingura hrean ras 3 linguri ulei de masline 1 legatura marar sau cimbru verde 20 g nuci pisate sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Cosulete cu praz

16 February 2012
Cosulete cu prazO reteta de cosulete cu praz din: praz, smantana, cascaval, oua, patrunjel, ulei, sare, faina, unt, iaurt si galbenus. Ingrediente: 2 fire de praz 200 g smantana 100 g cascaval 2 oua 1 legatura de patrunjel ulei sare pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gros 2 linguri cu apa…
Read more »

Stridii cu dressing oriental

16 February 2012
Stridii cu dressing orientalO reteta de stridii cu dessing oriental din: stridii, usturoi, ghimbir, mirin, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan si chives. Ingrediente: 12 stridii cu cochilia deschisa pentru sos: 1 catel de usturoi, maruntit 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata fin 1 linguri de mirin (vin dulce japonez) sau de…
Read more »

Salată de pepene cu mentă

16 February 2012
Salată de pepene cu mentăO reteta de salata de pepene cu menta din: pepene rosu, pepene galben, ceai verde, frunze de menta si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben zemos 2–3 ceşti de ceai verde 10–15 frunze de mentă 2–3 linguri zahăr brun   Mod de preparare: Curăţaţi pepenii de coajă, îi tăiaţi…
Read more »

Mancare de varza (Sukuma wiki)

16 February 2012
Mancare de varza (Sukuma wiki)O reteta de mancare de varza din: varza, rosii, ceapa, carne de vita, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză proaspătă 3 roşii 2 cepe 500 g carne fiartă de vită (rece), tăiată bucăţi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Oprăeeşte…
Read more »

Tiramisu cu vişine

16 February 2012
Tiramisu cu vişineO reteta delicioasa de tiramisu cu visine din: faina, amidon, praf de copt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, mascarpone, branza dulce de vaca, zahar, zeama de lamaie, visine, lapte, piscoturi de sampanie si cacao. Ingrediente: 70 g făină 3 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt 3 ouă sare 90 g zahăr pudră 1…
Read more »

Porumbei umpluţi cu mere şi mure

16 February 2012
Porumbei umpluţi cu mere şi mureO reteta de porumbei umpluti cu mere si mure din: porumbei, sare, piper, mure, mere acrisoare, ulei si vin rosu. Ingrediente: 4 porumbei (a circa 350 g) sare piper 500 g mure (proaspete sau congelate) 3 mere acrisoare 1 lingura ulei 100 ml vin rosu   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180 °C.…
Read more »

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

15 February 2012
O reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac, cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de branza 2 cepe verzi sare piper…
Read more »

Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata

15 February 2012
Bibilica umpluta cu migdale si carne tocataO reteta de bibilica umpluta cu migdale si carne tocata din: bibilica, sare, piper, fructe uscate, carne tocata, migdale, galbenusuri, cimbru, spanac, ceapa, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 bibilica curatata (circa 1,2 kg) sare piper 150 g fructe uscate 200 g carne tocata 2 linguri migdale tocate 2 galbenusuri 3 fire cimbru 500 g…
Read more »

Chiftele cu sos de usturoi

15 February 2012
Chiftele cu sos de usturoiO reteta de chiftele cu sos de usturoi din: carne de vita tocata, cartof, ceapa, oua, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, smantana si ulei. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 1 cartof 1 ceapa 2 oua 3 catei de usturoi 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu rozmarin sare sos de usturoi: 1 capatana de…
Read more »

Palmieri cu ardei copt, nuci si branza de capra

15 February 2012
Palmieri cu ardei copt, nuci si branza de capraSe incinge cuptorul la 200C gaz6. Se intinde o bucata de aluat foitaj de 500 g. Se intinde 100 g branza de capra tartinabila peste aluat. Se toaca grosier 200 g de ardei copti, de la borcan, si 50 g miez de nuca; se pune peste branza. Se ruleaza o margine a aluatului spre centru,…
Read more »

Snitel rusesc

15 February 2012
Snitel rusescO reteta de snitel rusesc din: carne, ulei, faina, untura, rosii, unt, zahar, usturoi si sare. Ingrediente: 750 g carne 1 lingura ulei 1 lingura faina 3 linguri untura (sau ulei) pentru sos: 500 g rosii unt faina zahar usturoi sau cimbru sare   Mod de preparare: Tai carnea în felii groase de un deget.…
Read more »

Biriani

15 February 2012
BirianiO reteta de biriani din: carne, orez, ceapa, cartofi, iaurt, lime, usturoi, cardamom, cuisoare, scortisoara, seminte de chimen, pasta de tomate, boabe de piper, ulei de floarea soarelui si ghimbir. Ingrediente: 500 g carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de vită, capră sau pui) 300 g orez 4 cepe 5 cartofi 300…
Read more »

Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere

15 February 2012
Prepelite crocante cu sfecla rosie si mereO reteta de prepelite crocante cu sfecla rosie si mere din: prepelite, ulei, sare, piper, ceapa, sfecla rosie, mar, unt, supa de legume, suc de lamaie si zahar. Ingrediente: 4 prepelite 4 linguri ulei sare piper 1 ceapa 4 sfecle rosii fierte (ambalate la vid) 1 mar 1 lingura unt 100 ml supa de legume…
Read more »

Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc (video)

15 February 2012
O reteta video despre cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc
Read more »

Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel

15 February 2012
Salată picantă de curcan, portocale şi năsturelO reteta delicioasa de salata picanta cu: portocala, miere, mustar, carne de curcan, ulei, ceapa, frunze de nasturel, rosii. Ingrediente: coaja fin rasă şi zeama de la o por­tocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf de muştar de Dijon, cu boabe întregi 500 g fâşii de carne macră de curcan 2 linguriţe ulei de…
Read more »

Saganaki

15 February 2012
SaganakiSagani este un fel de tigaie greceasca, cu doua toarte. Saganaki, diminutivul acestui cuvant, denumeste un fel de mancare, facut din branza prajita. Se poate folosi orice branza greceasca sarata, cu o aroma mai puternica. Cel mai des se utilizeaza kefalograviera, o branza topita galbena, cu gauri. O alta variante foarte apreciata de saganaki este…

Cocktail Grand Tonic

15 February 2012
Cocktail Grand TonicO reteta simpla de Cocktail Grand Tonic din: grand marnier, tonic si coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 12 cl tonic coaja de limeta   Mod de preparare: Turnam Grand Marnier-ul peste gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi. Completam cu tonic si adaugam coaja de limeta.
Read more »

Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata

15 February 2012
Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolataO reteta delicioasa de salata cu:cartofi, fasole verde, rosii, ceapa verde, spanac, pesto, sare, piper negru, lamaie, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 200 g fasole căţărătoare 450 g cartofi mici 675 g roşii mixte (roşii-prună, roşii- cireaşă etc.) 4 cepe verzi, tăiate mărunt 200 g frunze tinere de spanac 2 roşii bine coapte, curăţate de coajă şi…
Read more »

Prăjitură cu zmeură

15 February 2012
Prăjitură cu zmeurăO reteta de prajitura cu zmeura din: oua, zahar tos, faina, praf de sare, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt si zmeura. Ingrediente: 10 ouă 8 linguri zahăr tos 10 linguri făină 3 linguri apă un praf de sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie pentru cremă: 400 g unt 200 g zahăr…
Read more »

Reteta zilei: Picioare de porc marinate

15 February 2012
Reteta zilei: Picioare de porc marinateO reteta de picioare de porc marinate din: picioare de porc, sare, frunze de telina, ceapa, patrunjel, amestec provensal, ulei, otet si piper. Ingrediente: 500g picioare de porc apa sare frunze telina ceapa patrunjel amestec provensal ulei otet piper   Mod de preparare: Se spala foarte bine cu apa picioarele de porc. Se taie in…
Read more »

Trufe de ciocolată

15 February 2012
Trufe de ciocolatăO reteta delicioasa de trufe cu: ciocolata menaj, unt, zahar pudra, lapte, lichior, cacao. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj de bună calitate 150 g unt 200 g zahăr pudră 70 ml de lapte 2 linguriţe de lichior, după gust 3 linguri cacao pudră Mod de preparare: Laptele şi zahărul se pun pe foc să…
Read more »

Potarniche cu rozmarin

15 February 2012
Potarniche cu rozmarinO reteta de potarniche cu rozmarin din: miere, crema de aceto balsamico, vin alb, potarnichi, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, boia si salam italian. Ingrediente: 3 linguri miere 4 lingurite crema de aceto balsamico 250 ml vin alb 4 potarnichi (a circa 400 g) 4 cepe 2 catei de…
Read more »

Rulouri cu frişcă şi fructe

15 February 2012
Rulouri cu frişcă şi fructeO reteta de rulouri cu frisca si fructe din: aluat, frisca vegetala, intaritor pentru frisca, zmeura sau fructe de padure si zahar. Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 ml frişcă vegetală lichidă 1 plic întăritor pentru frişcă 200 g zmeură sau fructe de pădure zahăr   Mod de preparare: Decongelaţi lent aluatul, în frigider,…
Read more »

Cartofi la grătar, glasaţi cu miere si muştar

15 February 2012
Cartofi la grătar, glasaţi cu miere si muştarO reteta delicioasa de cartofi cu: miere, mustar, sos de soia. Ingrediente: 1 lingură muştar cu boabe 1 lingură miere limpede 1 lingură sos de soia de culcare des­chisă 400 g cartofi noi, fierţi în coajă   Mod de preparare: Se încinge grillul electric la tem­peratura maximă, în cazul în care ai optat pentru folosirea…
Read more »

Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor

15 February 2012
Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişorO reteta delicioasa de salata cu: linte, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa rosie, usturoi, cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper negru. Ingrediente: 1 ardei gras roşu, tăiat în sferturi, cu­răţat, fără sâmburi 1 ardei gras galben sau portocaliu, tăiat în sferturi, curăţat, fără sâmburi 2 cepe roşii mari, tăiate felii…
Read more »

Supa de rosii cu hrisca

15 February 2012
Supa de rosii cu hriscaO reteta de supa de rosii cu hrisca din: rosii, bulion de rosii, ceapa, hrisca, frunze de busuioc, telina, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii mari sau 800 ml rosii in bulion 500 ml bulion de rosii 1 ceapa mica 100 g hrisca 1 lingura miere cateva frunze de busuioc 1/4 telina 1 catel…
Read more »

Salată mediteraneeană cu orez

15 February 2012
Salată mediteraneeană cu orezO reteta de salata mediteraneeana cu orez din: patrunjel verde, usturoi, ulei, zeama de lamaie, masline, rosii, orez, piper si sare. Ingrediente: 4–5 legături de pătrunjel verde 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 2 linguriţe zeamă de lămâie 100 g măsline 3 roşii 50 g orez piper sare   Mod de preparare: Alegeţi orezul,…
Read more »

Cocktail Tequilla Tonic

15 February 2012
Cocktail Tequilla TonicO reteta simpla de cocktail tequilla tonic din: tequilla, tonic si lamaie. Ingrediente: 4 cl tequilla tonic o felie de lamaie   Mod de preparare: Turnam tequilla intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste cuburi de gheata, apoi completam cu tonic. Adaugam o felie de lamaie.
Read more »

Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodie

15 February 2012
Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodieSe amesteca 300 g carne de miel taiata cubulete cu cate 1/2 lingurita de chimion macinat, coariandru, garam masala si scortisoara. Pentru sosul tzatziki, se amesteca 200 g iaurt grecesc, 1 salota si 1 catel de usturoi, tocate, 1 mana mica de frunze de menta tocate, 1 bucatica de castravete taiat cubulete si un pic…
Read more »

Mâncare cehă

15 February 2012
Mâncare cehăO reteta de mancare ceha din: carne de porc, untura, varza alba, smantana, vin alb, faina, chimen, supa de oase si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 150 g untura sau ulei 3 kg varza alba 200 g smantana 100 ml vin alb 25 g faina chimen 750 ml supa de oase sare  …
Read more »

Ruladă cu miere

15 February 2012
Ruladă cu miereO reteta de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, sifon, faina, sare, gem, zahar vanilat, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 4 linguriţe cu miere 4 linguri ulei un vârf de cuţit de bicarbonat 1 pahar mare cu sifon (apă minerală) 400 g făină sare gem (orice fel, dar să nu fie prea…
Read more »

Rata la cuptor cu cimbru si legume

15 February 2012
Rata la cuptor cu cimbru si legumeO reteta de rata la cuptor cu cimbru si legume din: rate salbatice, sare, piper, cimbru, morcovi, cartofi, usturoi, cidru si pulpa de dovleac. Ingrediente: 2 rate salbatice (1 circa 1 kg) sare piper 1 legatura cimbru 500 g morcovi 800 g cartofi 3 catei de usturoi 400 ml cidru 750 g pulpa de dovleac…
Read more »

Salată cu cepe coapte, rucola si caşcaval

15 February 2012
Salată cu cepe coapte, rucola si caşcavalO reteta gustoasa de slatata cu: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, cascaval, rucola, sare, piper Ingrediente: 12 cepe mici, tăiate în jumătăţi 1 lingură ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic 25 g caşcaval sau parmezan 100 g frunze de rucola sare piper negru, proaspăt măcinat Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 190…
Read more »

Cubulete de crap cu dovlecei

15 February 2012
Cubulete de crap cu dovleceiO reteta de cubulete de crap cu dovlecei din: file de crap, dovlecei, boabe de porumb, ceapa, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de crap 2 dovlecei 200 g boabe de porumb 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi fileul de crap în…
Read more »

Salată de portocale şi sparanghel

15 February 2012
Salată de portocale şi sparanghelO reteta de salata de portocale si sparaghel din: sparanghel, portocale, rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 250 g sparanghel curătat şi tăiat în bucăti de 5 cm 2 portocale mari 2 roşii tăiate în 8 salată verde tăiată fâşii 2 linguri ulei de măsline 1/2 lingurită otet…
Read more »

Bomboane de cocos

15 February 2012
Bomboane de cocosO reteta delicioasa de bomboane cu: fulgi de cocos, zahar, lapte concentrat. Ingrediente: 250 g fulgi de nucă de cocos 100 g zahăr 3 linguri mari de lapte concentrat Ingrediente decor: 100 g fulgi de nucă de cocos Mod de preparare: La foc mic se fierbe lap­tele cu zahărul. Când începe să-şi schimbe culoarea spre…
Read more »

Tort cu ciocolata si mandarine

15 February 2012
Tort cu ciocolata si mandarineO reteta de tort cu ciocolata si mandarine din: ciocolata, unt, zahar, oua, zahar vanilat, cafea instant, faina, bicarbonat, cacao, oua, vanilie si mandarine. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 300 g unt 250 g zahar 10 oua 2 lingurite zahar vanilat 2 linguri cafea instant 350 g faina 1 lingurita bicarbonat 5 linguri cacao crema:…
Read more »

Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata

15 February 2012
Conopida crocanta cu sos de ou si verdeataO reteta de conopida crocanta cu sos de ou si verdeata din: ou, conopida, faina, sare, oua, iaurt, ulei, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ou 1 conopida mica pesmet faina sare sos: 2 oua 100g iaurt 20ml ulei menta patrunjel sare piper   Mod de preparare: Desfacem buchetele de conopida, le fierbem 10…
Read more »

Cocktail Coco De Martinique

15 February 2012
Cocktail Coco De MartiniqueO reteta simpla de Cocktail Coco De Martinique din: armagnac, benedictine, crema de cocos si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl Armagnac 3 cl benedictine 5 cl crema de cocos 10 cl suc de portocale   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in mixerul electric cu 3 linguri de gheata zdrobita, apoi se toarna…
Read more »

Calamari în sos de roşii

14 February 2012
Calamari în sos de roşiiO reteta de calamari in sos de rosii din: rondele de calamari, oua, faina, pesmet, rosii in bulion, ceapa, patrunjel, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 500 g rosii in bulion 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lamaie 200 ml ulei, pentru…
Read more »

Tartine cu susan, crab si avocado

14 February 2012
Tartine cu susan, crab si avocadoSe impart 100 g de guacamole la 16 felii mici de paine prajite (crostini). Se pune pe fiecare 1 lingura carne de crab – vei avea nevoie cam de 200 g carne de crab – vei avea nevoie cam de 200 g carne de crab in total. Se prajesc 2 linguri seminte de susan intr-o…
Read more »

Rulouri de dovlecel cu bacon si branza

14 February 2012
Rulouri de dovlecel cu bacon si branzaO reteta delicioasa de rulouri cu: dovlecel, bacon, crema de branza, ulei, otet, cimbru, rozmarin, busuioc, sare. Ingrediente: 2 dovlecei tineri 200 g bacon, tăiat felii subţiri 1 cutie cremă de brânză 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic cimbru rozmarin busuioc sare Mod de preparare: Se spală şi se răzuie uşor coaja dovleceilor, se…
Read more »

Reteta zilei: Musaca de pui

14 February 2012
O reteta de musaca de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa rosie, morcovi, ardei, smantana, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800g piept de pui 7-8 cartofi 3 cepe rosii 2 morcovi 2 ardei 200g smantana 3 oua patrunjel sare piper   Mod de preparare: Se curata cartofii si se pun la fiert. Ceapa,…
Read more »

Minitarte cu crema de creveti

14 February 2012
Minitarte cu crema de crevetiO reteta de minitarte cu crema de creveti din: biscuiti sarati, creveti decorticati, smantana, mustar, galbenus, capere, ridichi, rosii cherry, ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet de biscuiti sarati 250 g creveti decorticati congelati 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu mustar 1 galbenus 1 lingurita capere 3 ridichi 3 rosii cherry 1 legatura…
Read more »

Cocktail Campari Shakerato

14 February 2012
Cocktail Campari ShakeratoO reteta simpla de Cocktail Campari Shakerato din: campari si lime juice. Ingrediente: 5 cl Campari 2 picaturi de Lime Juice   Mod de preparare: Mixam bine Campari-ul cu cuburi de gheata si cu Lime Juice intr-un shaker, apoi turnam amestecul intr-un pahar cu talpa. Este preferat de persoanele care iubesc simplitate.
Read more »

Cotlete de miel cu morcovi

14 February 2012
Cotlete de miel cu morcoviO reteta de cotlete de miel cu morcovi din: boabe de naut, morcovi, unt, seminte de coriandru, seminte de fenicul, sare, piper, supa de pui, cotlete de miel, usturoi, ulei, susan si miere. Ingrediente: 400 g boabe de naut (din conserva) 1 kg morcovi 2 linguri unt 1/2 lingurita seminte de coriandru 1/2 lingurita seminte…
Read more »

Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanez

14 February 2012
Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanezSe prepară un sirop din 500 g zahăr, 300 ml apă şi 1 lingură suc de lămâie. Se lasă să fiarbă 5 min., până ce se îngroaşă. Se adaugă 2 linguri de apă de portocal şi se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider. Se prepară o cremă înglobând cu telul 125 g…
Read more »

Cum se prepara carpaccio pentru Valentine’s Day (video)

14 February 2012
Cum se prepara carpaccio pentru Valentine’s Day (video)O reteta video despre cum se prepara carpaccio pentru valentine’s day, un preparat deosebit pentru aceasta minunata zi , cu care va puteti impresiona pesoana iubita. Delectati-va cu acest preparat delicios si foarte gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara carpacio pentruValentine’s Day Pofta buna!
Read more »

Creveti la borcan

14 February 2012
Creveti la borcanAceasta reteta reprezinta un mod excelent de a pastra cateva zile o cantitate mai mare de creveti. Crevetitii se soteaza in mult unt usor condimentat (de obicei cu branza mace, nucsoara si boia de ardei iute cayenne). Cand sunt gata, se puun in mici vase din ceramice si se acopera ecu un strat subtire de…

Orez cu legume si caju

14 February 2012
Orez cu legume si cajuO reteta delicioasa de orez cu: caju, ceapa, ardei capia, dovlecei, ciuperci, sare, nucsoara, piper alb, sos de soia, ulei. Ingrediente: 250 g orez cu bobul subţire 200 g caju prăjit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucşoară piper alb şi negru măcinat sos de soia ulei…
Read more »

Reteta zilei: Tarte cu ananas

14 February 2012
Reteta zilei: Tarte cu ananasO reteta de tarte cu ananas din: unt, apa rece, oua, sare, zahar pudra, unt, faina, nuca de cocos, lichior si ananas. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura 100g zahar pudra 100g unt 60g faina 1 ou 50g nuca de cocos 2 linguri lichior 6 felii…
Read more »

Retete delicioase: Salata de cruditati

14 February 2012
Retete delicioase: Salata de cruditatiO reteta de salata de cruditati din: morcovi, ridiche neagra, telina, telina apio, lamaie, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 ridiche-neagră 1 gulie 1 ţelină mică 1 fir de ţelină apio 1 lămâie 2 linguri cu ulei pătrunjel sare   Mod de preparare: Spală toate legumele, curăţă-le de coajă şi dă-le pe răzătoarea…
Read more »

Gulas cu varza acra

14 February 2012
Gulas cu varza acraO reteta de gulas cu varza acra din: pulpa de porc, usturoi, ceapa, boia dulce, chimen, faina, ulei de masline, zahar, bulion, vin alb, supa de carne, cartofi, varza acra, maghiran si smantana. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc 1 catel de usturoi 5 cepe 1 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen macinat 1 lingura…
Read more »

File de salau la tigaie

14 February 2012
File de salau la tigaieO reteta gustoasa de salau cu: sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar, chivas. Ingrediente: 4 bucăţi file de şalău sare de mare piper negru măcinat 3-4 linguri ulei de măsline o ceapă un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 căţei usturoi 2 cartofi o legătură mărar chivas…
Read more »

Budinca de vanilie cu zmeura

14 February 2012
Budinca de vanilie cu zmeuraO reteta gustoasa de budinca cu: vanilie, lapte, zahar, amidon, unt, sare, zmeura, menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahăr 25 g amidon 1 fiolă esenţă de vanilie 15g unt un praf de sare zmeura menta   Mod de preparare: Se încălzeşte laptele la foc mic şi, când face băşicuţe, se trage de pe…
Read more »

Prăjitură Eugenia

14 February 2012
Prăjitură EugeniaO reteta de prajitura eugenia din: oua, zahar, faina, praf de copt, biscuiti, zahar, unt, cacao, lapte si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua intregi 6 linguri apa fiarta 12 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de copt pentru crema: 7 pachete de biscuiti lunguieti cu crema 8 linguri zahar 1 pachet unt 2…
Read more »

Creveti betivi

14 February 2012
Creveti betiviIn bucataria din estul Chinei felurile de mancare denumite betive sunt cele fierte in alcool, adica in shao-xing sau in vin de orez. In reteta obisnuita, crevetii mari se marineaza in vin si apoi se fierb la abur. Separat se prepara o supa in care se pun condimente iuti, acre si dulci, printre care ghimbir…
Read more »

Basboosa

14 February 2012
BasboosaO reteta de basboosa din: gris, unt, zahar, iaurt, migdale si drojdie. Ingrediente: 500 g gris 3 linguri unt topit 300 g zahar 250 g iaurt migdale decojite 1/2 lingurita drojdie   Mod de preparare: Amestecă iaurtul cu zahărul într-un castron, apoi adaugă grisul. Incorporează untul şi drojdia şi pune compoziţia într-un vas ceramic uns…
Read more »

Cocktail Funky

14 February 2012
Cocktail FunkyO reteta simpla de Cocktail Funky din: bols grune banane, suc de portocale, inghetata de vanilie si marshmellow. Ingrediente: 4 cl Bols Grune Banane 1,2 l suc de portocale 1 glob de inghetata de vanilie Marshmellow (bomboana pufoasa)   Mod de preparare: Mixam in mixerul electric sucul rece de portocale cu inghetata de vanilie, turnam…
Read more »

Prăjitură cu brânză

14 February 2012
Prăjitură cu brânzăO reteta delicioasa de prajitura cu branza, unt, faina, iaurt, sare, zahar, zahar vanilat,  stafide, oua, fulgi de migdale, menta. Ingrediente aluat: 200 g unt 350 g făină o cutie iaurt natural un praf sare Ingrediente umplutură: 400 g brânză de vaci 250 g zahăr coaja de la o lămâie 1-2 pliculeţe zahăr vanilat un…
Read more »

Aspic cu legume

14 February 2012
Aspic cu legumeO reteta de aspic cu legume din: oua de prepelita, morcovi, mazare congelata, gelatina, zeama de lamaie, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 4 oua de prepelita 2 morcovi 100 g mazare congelata 2 plicuri de gelatina zeama de lamaie patrunjel verde sare   Mod de preparare: Pune la fiert morcovul cu mazărea şi un praf…
Read more »

Somon cu sos de soia si lamaie la grătar

14 February 2012
Somon cu sos de soia si lamaie la grătarO reteta gustoasa de somon cu: sos de soia, zahar, apa, ulei, piper, usturoi pudra, sare, legume, lamaie. Ingrediente: 600 g somon proaspăt 3 linguri sos de soia 1 linguriţă zahăr 80 ml apă 60 ml ulei 1 linguriţa piper 1 linguriţă praf de usturoi sare Ingrediente garnitură: legume 1 lămâie Mod de preparare: Peştele…
Read more »

Babaganush

14 February 2012
BabaganushO reteta de babaganoush din: vinete, tahini, ceapa, usturoi, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 kg vinete 250 g tahini (pasta de susan) 2 cepe 4 catei de usturoi 1/2 pahar otet din vin alb 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita seminte de…
Read more »

Piept de pui in sos

14 February 2012
Piept de pui in sosO reteta delicioasa de piept de pui cu: sos, sare, piper negru, cimbru verde, zucchini, ceapa rosie, usturoi, suc de rosii, ulei, unt. Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negru măcinat cimbru verde şi uscat 4 zucchini 2 cepe roşii 4 căţei usturoi 300 ml suc roşii o legătură mărar ulei de floarea-soarelui…
Read more »

Burek cu carne de miel si vita

14 February 2012
Burek cu carne de miel si vitaO reteta de burek cu carne din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, apa, sare, carne tocata, ceapa, ulei de masline, scortisoara, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 ceşti faină albă 8 linguri ulei de măsline extravirgin 2 linguriţe drojdie uscată 100 ml apă sare pentru umplutură: 500 g carne tocată (miel şi vită) 1…
Read more »

Prajitura casei

14 February 2012
Prajitura caseiO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, faina, zahar vanilat, ricotta, esenta de vanilie, gem de caise. Ingrediente blat: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină un plic zahăr vanilat Ingrediente cremă: 200 g ricotta gălbenuşuri 200 g zahăr o lingură esenţă de vanilie gem de caise Mod de preparare: Se separă ouăle.…
Read more »

Prăjitură cu mere şi curmale

14 February 2012
Prăjitură cu mere şi curmaleO reteta de prajitura cu mere si curmale din: unt, oua, faina, scortisoara, zahar brun, mere, curmale, miez de nuca, compot de caise, unt si sare. Ingrediente: 200 g unt 3 ouă 350 g făină 2 linguri praf de scorţişoară 150 g zahăr brun 3 mere 150 g curmale 150 g miez de nucă 200…
Read more »

Carnaciori cu merisoare si ghimbir

14 February 2012
Carnaciori cu merisoare si ghimbirSe incinge cuptorul la 200C gaz 6. Se pune 24 de carnaciori de bere intr-o tava cu 1 lingura ulei vegetal si se coc 15 minute. Se amesteca 3 linguri sos de merisoare cu 1/2 lingua de ghimbir macinat si 1 lingura de apa. Se toarna amestecul peste carnaciori si se dau din nou la…
Read more »

Cotlet de porc cu legume

14 February 2012
Cotlet de porc cu legumeO reteta delicioasa de cotlet de porc cu: vinete, rsdei verde, ardei rosii, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare, piper, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2 ardei roşii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper negru măcinat 2-3 căţei usturoi 3-4 frunze…
Read more »

Tortul îndrăgostiţilor

14 February 2012
Tortul îndrăgostiţilorTortul indragostitilor din: oua, zahar, gris, faina, bicarbonat, zahar vanilat, galbenusuri, cacao, caefa macinata, lapte, unt, seminte de cardamom, ciocolata neagra de menaj, ciocolata alba de menaj, fulgi de cocos si nes. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g zahar 50 g gris 150 g faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita zahar vanilat crema: 3 galbenusuri…
Read more »

Vita sarata pe paine de secara si sos de mustar

14 February 2012
Vita sarata pe paine de secara si sos de mustarSe taie 3 felii de paine neagra de secara in 18 patrate. Se amesteca 2 linguri de mustar Dijon cu 2 linguri de maioneza; se intinde cate putin din acest amestec pe fiecare bucata de paine. Se taie 100 g friptura de vita in 18 bucati si 9 castraveciori murati, in jumatate pe lung. Se…
Read more »

Şalău cu tarhon, vin şi portocale

14 February 2012
Şalău cu tarhon, vin şi portocaleO reteta de salau cu tarhon, vin si portocale din: salau, portocala, tarhon, usturoi, ulei de masline si vin alb sec. Ingrediente: 2 peşti  (şalău), curăţaţi, spălaţi şi uscaţi cu un prospop de hârtie ½ portocală, tăiată felii, şi sucul de la cealaltă jumătate 1 legătură de tarhon, mărunţită 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2…
Read more »

Placinta cu legume si branza telemea

14 February 2012
Placinta cu legume si branza telemeaO reteta de placinta cu legume si branza telemea din: foi de placinta, ardei gras, ciuperci, masline, ceapa, usturoi, branza telemea, smantana, patrunjel verde, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 foi de placinta ½ kg ardei gras 200g ciuperci Champignon 50g masline rondele 1 ceapa 3 catei de usturoi 200g branza telemea 50g smantana patrunjel…
Read more »

Salată de pere cu praz şi caş dulce

14 February 2012
Salată de pere cu praz şi caş dulceO reteta de salata de pere cu praz si cas dulce din: cas dulce, pere, praz, mustar, zeama de lamaie, ulei, iaurt, smantana, piper si sare. Ingrediente: 300 g caş dulce proaspăt 3 pere mari 1 fir de praz pentru sos: 3 linguri muştar 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură ulei 2 linguri iaurt…
Read more »

Cocktailuri pentru Valentine’s Day

14 February 2012
Cocktailuri pentru Valentine’s DayVa prezentam o serie de cocktailuri pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste cocktailuri pentru Valentine’s Day! Cocktail Pale Tequilla   O reteta simpla de Cocktail Pale Tequilla din: orange brandy, tequilla, sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl Orange Brandy 2 cl tequilla 6 cl sampanie o felie…
Read more »

Retete dulci pentru Valentine’s Day

13 February 2012
Retete dulci pentru Valentine’s DayVa prezentam o serie de retete dulci pentru Valentine’s Day cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete dulci pentru Valentine’s Day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor dulci pentru Valentine’s Day ! Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure   O reteta de Desert…
Read more »

Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure

13 February 2012
Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padureO reteta de Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure din: unt, zahar brun, oua, ciocolata neagra, cacao, faina, praf de copt, migdale, lapte, nasturei de ciocolata, zeama de portocala, gem de zmeura, anason, visine confiate, merisoare confiate si cirese. Ingrediente: 85 g unt moale, plus extra pentru uns 85 g zahar…
Read more »

Sufleu de ton cu paste si spanac

13 February 2012
Sufleu de ton cu paste si spanacO reteta de sufleu de ton cu paste si spanac din: spanac, ton, paste, smantana, usturoi, ulei, sare, piper, rosii decojite, oregano, oua si parmezan. Igrediente: 150 g spanac 1 conserva ton 500 g paste scurte 400 ml smantana 1 catel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 600 g rosii decojite din conserva 1…
Read more »

Prăjitură cu struguri

13 February 2012
Prăjitură cu struguriO reteta delicioasa de prajitura cu stuguri din: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei si struguri. Ingrediente: 350 g făină 400 g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi 200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1…
Read more »

Somon pajit cu legume si sos de mustar

13 February 2012
Somon pajit cu legume si sos de mustarO reteta de somon prajit cu legume si sos de mustar din: praz, file de somon, marar, supa de legume, cartofi, ulei, sare, piper, suc de lamaie, faina, mustar si amidon. Ingrediente: 1 fir praz 800 g file de somon 1/2 legatura de marar 300 ml supa de legume 750 g cartofi 4 linguri ulei…
Read more »

Tartă cu crema de cafea

13 February 2012
Tartă cu crema de cafeaO reteta de tarta cu crema de cafe adin: faina, amidon, unt, zahar pudra, sare, ou, apa rece, zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, galbenusuri, zahar vanilat si ciocolata amara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 25 g amidon 15 g unt 100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte rece…
Read more »

Tocăniţă în stil italian

13 February 2012
Tocăniţă în stil italianO reteta de tocanita in stil italian din: morcov, ceapa, usturoi, ulei, carne tocata, vin rosu sec, rosii decojite, sare, piper, boia dulce si oregano. Ingediente: 1 morcov 3 cepe 1 cateld e usturoi 2 linguri ulei 600 g carne tocata asortata 150 ml vin rosu sec 2 conserve mici de rosii decojite (circa 800…

Reteta zilei: Prajitura Inimioara

13 February 2012
O reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca, compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca lichida 1 borcan compot caise 1 rodie   Mod de preparare: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat…
Read more »

Cum se prepara cotlete de miel (video)

13 February 2012
O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel, un preparat delicios si foarte gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cotlete de miel
Read more »

Cocktail Pale Tequilla

13 February 2012
Cocktail Pale TequillaO reteta simpla de Cocktail Pale Tequilla din: orange brandy, tequilla, sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl Orange Brandy 2 cl tequilla 6 cl sampanie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. Imbogatin cu o felie…
Read more »

Patatas bravas

13 February 2012
Patatas bravasPatatas bravas inseamna in traducere cartofi feroce si este una dintre piesele de rezistenta din meniurile tapas-urilor spaniole, alaturi de albdndigas, branza manchego, tortilla, ansoa si asa mai departe. Patatas bravas sunt niste cartofi taiati felii sau cubulete destul de groase, care se prajesc in ulei de masline pana ce devin crocanti la suprafafa, ramanand…
Read more »

Ciolan cu rozmarin si ardei

13 February 2012
Ciolan cu rozmarin si ardeiO reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin,  boia, suc de rosii, rozmarin. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o ceapă roşie 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper negru măcinat şi boabe 2-3 foi de dafin o…
Read more »

Tortilla de patatas

13 February 2012
Tortilla de patatasPoate nici un alt fel de mancare nu este atat de neasteptat de delicios ca aceasta tortilla din cartofi care se face in Spania, desi are in componente numai ingrediente care in bucataria anglo-americana sunt considerate banale. Tortilla de patatas este un fel de mancare foarte popular in tavernele spaniole, dar si o gustare foarte…
Read more »

Aperitive cu brânză

13 February 2012
Aperitive cu brânzăO reteta gustoasa de aperitive cu:apa, ulei, faina, oua, branza, mascarpone, telemea de oaie, susan, smantana, marar, cascaval, patrunjel. Ingrediente aluat: 200 ml apă 75 ml ulei 125 g făină 3 ouă Ingrediente umplutură: 200 g brânză mascarpone 100 g telemea de oaie 20 g susan 4 linguriţe smântână o legătură mărar 30-40 g caşcaval…
Read more »

Ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa

13 February 2012
Ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapaO reteta de ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa din: ceapa, castraveciori murati, ceapa verde, unt, otet, supa de vita, amidon, ceapa murata, mustar, sare, piper, ficat de vita, faina si ulei. Ingrediente: 2 cepe 5 castraveciori murati 1/2 legatura ceapa verde 1 lingura unt 1 lingura otet 450 ml supa de…
Read more »

Friptură de curcan cu struguri

13 February 2012
Friptură de curcan cu struguriO reteta delicioasa de friptura de curcan cu: vin rose, usturoi, unt, sare, piper negru, cimbru uscat, muguri de pin, struguri. Ingrediente: 100 ml vin rose 2 kg pulpe de curcan o căpăţână usturoi 200 g unt sare grunjoasă piper negru măci­nat şi boabe cimbru uscat şi măcinat 100 g muguri de pin 1-2 ciorchini…
Read more »

Reteta zilei: Supa de pui cu legume

13 February 2012
Reteta zilei: Supa de pui cu legumeO reteta de supa de pui cu legume din: carne de pui, telina, pastarnac, patrunjel, dovlecei, fasole verde, rosii si sare. Ingrediente: carne de pui ¼ telina 1 radacina pastarnac 2 radacini patrunjel 2 dovlecei 1 mana fasole verde rosii sare   Mod de preparare: Se spala bine carne de pui si se da in…
Read more »

Deserturi: Briose

13 February 2012
Deserturi: BrioseO reteta delicioasa de briose cu: oua, unt, zahar pudra, migdale, faina, zahar vanilat, sare, cacao, ciocolata. Ingrediente: 4 ouă 75  ml unt 4 linguri zahăr pudră 2 linguri migdale măcinate 3 linguri făină cernută un plic zahăr vanilat un praf sare 3 linguri cacao bomboane de ciocolată Mod de preparare: Se topeşte untul la…
Read more »

Milkshake

13 February 2012
MilkshakeO reteta de milksahe din: caise, piersici, inghetata de vanilie si lapte. Ingrediente: 8 caise 2 piersici 100 g îngheţată de vanilie 200 ml lapte   Mod de preparare: Alegeţi fructe proaspete şi bine coapte. Le spălaţi, le curăţaţi de coajă şi sâmburi şi le tăiaţi în sferturi. Pasaţi fructele printr-o sită deasă şi le…
Read more »

Tort cu smochine

13 February 2012
Tort cu smochineO reteta delicioasa de tort cu:piscoturi, zahar, dulceata de smochine, oua, lapte, vanilie, gelatina, sare, frisca, portocale, esenta cafea, zahar pudra, sirop de smochine. Ingrediente: 48-50 pişcoturi 200 g zahăr un borcan dulceaţă de smochine 3 ouă 400 ml lapte un baton vanilie 2 pliculeţe gelatină un praf sare 300 g frişcă 2 portocala coajă…
Read more »

Friptura de gasca in sos

13 February 2012
Friptura de gasca in sosO reteta gustoasa de friptura de gasca cu: maghiran, oregano, sare, piper mozaic, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi, patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpe de gâscă maghiran oregano sare grunjoasă piper mo­zaic boabe şi măcinat 150 ml vin roşu ulei de măsline 400 g dovleac 50 g unt orez pentru garnitură 2…
Read more »

Hassa

13 February 2012
HassaO reteta de hassa din: carne de miel, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, usturoi, lamaie, pasta de rosii, ardei iute, faina, boia iute, curcuma, busuioc verde, menta si piper. Ingrediente: 200 g carne de miel (sau de vită) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 250 g sos de roşii 4 căţei de usturoi…
Read more »

Specialitate cu pui si masline

13 February 2012
Specialitate cu pui si maslineO reteta delicioasa de specialitate cu: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru, boia dulce, orez, supa, sofran, gogosar, rosii, ardei, patrunjel, mazare. Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g măsline un cubuleţ unt piper cimbru măcinat o linguriţă boia dulce 250 g orez un litru supă un praf şofran un gogoşar…
Read more »

Retete delicioase: Salata de ton

13 February 2012
Retete delicioase: Salata de tonO reteta delicioasa de salata de ton cu: peste, cartofi, fasole verde, ceapa rosie, masline, salata verde, rosii, oua, sare, piper, otet balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o ceapă roşie 200 g măsline o salată verde 3 roşii 4 ouă 300 g ton în ulei de măsline sare piper…
Read more »

Ciorba de vita si ciuperci

13 February 2012
Ciorba de vita si ciuperciO reteta gustoasa de ciorba cu: rasol de vita, ciuperci, cartofi, bors, leustean, ceapa, ardei verde, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente: 500 g rasol de vită 200 g ciuperci 3 cartofi un litru borş o legătură leuştean 1-2 cepe sau un fir de praz un ardei verde 200 ml suc de roşii sare piper…
Read more »

Rulouri cu mere

13 February 2012
Rulouri cu mereO reteta gustoasa de rulouri cu:oua, sare, unt, lamaie, ulei, drojdie, zahar, lapte, mere, stafide, rom, nuca. Ingrediente aluat: 4 ouă sare 200 g unt coaja de la o lămâie 20-30 ml ulei de floarea-soarelui 50 g drojdie 6 linguri zahăr 200 ml lapte Ingrediente umplutură:  8 mere 150 g stafide 2-3 linguri rom 150…
Read more »

Supă de viţel cu fasole verde

13 February 2012
Supă de viţel cu fasole verdeO reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel, frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2 linguri ulei…
Read more »

Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală

13 February 2012
Prăjitură cu mere şi frişcă vegetalăO reteta de prajitura cu mere si frisca vegetala din: mere, zahar, ulei, cacao, miez de nuca, amoniac, sare, stafide, faina, esenta de rom si frisca vegetala. Ingrediente: 1 kg mere 1 cană zahăr ½ cană ulei 3 linguri cacao 1 cană miez de nucă sau alune mărunţite 1 linguriţă ammoniac 1 vârf de cuţit…
Read more »

Tarte cu sunca si mozzarella

13 February 2012
Tarte cu sunca si mozzarellaO reteta gustoasa de tarte cu: bacon, mozzarella, unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii cherry, busuioc, cimbru, pesmet, patrunjel. Ingrediente aluat: 200 g unt o linguriţă chimen un praf sare 4 linguri smântână sau iaurt 300 g făina Ingrediente umplutura: 4-6 rosii cherry 300 g bacon 300 g mozzarella busuioc proaspăt cimbru uscat şi măcinat…
Read more »

Mamaliga gratinata

13 February 2012
Mamaliga gratinataO reteta de mamaliga gratinata din: suc de rosii, ciuperci, cascaval, telemea, unt, ulei de masline, zahar, supa de legume sau de pui, sare, piper si malai grisat. Ingrediente: 400 ml suc de rosii 400 g ciuperci Pleurotos 150 g cascaval 150 telemea 30 g unt 1 lingura ulei de masline 1 lingurita zahar 500…
Read more »

Salata cu creveti si fructe de mare

13 February 2012
Salata cu creveti si fructe de mareO reteta de salata cu creveti si fructe de mare din: cocktail de creveti si fructe de mare, ardei gras, ceapa verde, alge verzi, susan, macrou afumat, castravete, ulei, otet balsamic, usturoi, marar verde si sare. Ingrediente: 350 g cocktail de creveti si fructe de mare (congelati) 1 ardei gras rosu 3 fire de ceapa…
Read more »

Sharba libiana

13 February 2012
Sharba libianaO reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare. Ingrediente: 200 g carne de miel 150 g arpacaş 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 3 roşii 1 lămâie 1 ardei iute roşu 6 linguri ulei de…
Read more »

Chou a la creme

13 February 2012
Chou a la cremeO reteta de chou a la creme din: frisca, oua, faina, ulei, sare, apa, zahar, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g frisca pentru chou-uri: 6 oua potrivite 300 ml apa 200 g faina 75 ml ulei sare zahar pentru crema de vanilie: 4 oua 270 g zahar 200 g faina 750 ml lapte…
Read more »

Supă de vişine

13 February 2012
Supă de vişineO reteta de supa de visine din: visine, smantana, faina, zahar, galbenusuri, lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg vişine 200 g smântână 100 g făină 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 linguriţă răzătură de lămâie 25 g scorţişoară un vârf linguriţă de sare   Mod de preparare: Puneţi 4 l de apă la fiert,…
Read more »

Dieta de 3 zile

13 February 2012
Dieta de 3 zileZiua I Mic dejun: Cafea sau ceai fara zahar 30 g branza slaba 2 felii paine prajita Pranz:  salata Caesar salata verde 100 g crutoane prajite parmezan ras 125 g pui fript sau fiert   Gustare:  250 ml iaurt natural 10 migdale Cina: 175 g somon la gratar 50 g orez fiert 200 g fasole…
Read more »

Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată

12 February 2012
Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolatăO reteta de prajitur acu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar pudra, seminte de mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, sare si ciocolata. Ingrediente: 250 g margarină pentru copt şi gătit 150 g zahăr pudră 2 linguri seminţe de mac 1 lingură miere 250 ml apă minerală 350 g făină 100…
Read more »

Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete

12 February 2012
Retete pentru Valentine’s Day si DragobeteVa prezentam o serie de retete pentru  Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea retetelor pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete! Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza   O…
Read more »

Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza

12 February 2012
O reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte, branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4 lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza de Bruxelles nu este toata de dimensiuni…
Read more »

Stridiile

12 February 2012
StridiileUnele dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii, insemna ca intr-adevar ai ajuns la sapa de lemn. Astazi,…
Read more »

Prajitura mille feuille

12 February 2012
Prajitura mille feuilleO reteta de prajitura mille feuille din: faina, galbenusuri, smantana, margarina, sare, lapte, faina, oua, zahar tos si vanilie. Ingrediente: 350 g faina 3 galbenusuri 2 linguri cu smantnaa grasa 150 g margarina sare pentru crema de vanilie: 1 l lapte 4 linguri cu varf de faina 6 oua 250 g zahar tos 1 baton…

Friptura de vita in sos de bere

12 February 2012
Friptura de vita in sos de bereO reteta de firptura de vita in sos de bere din: ceapa, usturoi, morcovi, pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, boabe de mustar, bere, supa, foi de dafin si ciuperci champignon. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g morcovi 800 g pulpa de vita sare piper 3 linguri ulei 1 lingurita bulion…
Read more »

Cum se prepara friptura din muschi de vita (video)

12 February 2012
O reteta video despre cum se prepara friptura din muschi de vita, un preparat nemaipomenit de delicios si foarte gustos, rapid, sanatos, perfect pentru a-i impresiona pe cei dragi. Cum se prepara friptura din muschi de vita
Read more »

Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice

12 February 2012
Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromaticeO reteta de cuscus cu creveti si ierburi aromatice din: cuscus, dovlecel, morcov, telina, vanata, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, usturoi, cimbru, sare, piper, creveti, lamaie si ierburi aromatice. Ingrediente: 150 g cuscus 1 dovlecel 1 morcov 1 tija de telina 1/2 vanata 1 ceapa mica 4 linguri ulei de masline…
Read more »

Pipote cu smantana

12 February 2012
Pipote cu smantanaO reteta de pipote cu smantana din: pipote, faina, lapte, ceapa, iaurt, smantana, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg pipote 2-3 linguri faina 1 ceasca lapte dulce 1 ceapa 500 g iaurt 500 g smantana sare ulei   Mod de preparare: Splei pipotele, le prăjeşti puţin în ulei, apoi pui peste ele ceapa tăiată foarte…
Read more »

Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete

12 February 2012
Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangereteO reteta de Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete din: ulei de masline, telina, salote, usturoi, vin alb, supa de pui, nucsoara, smantana, sangerete, scoici saint jaques si unt. Ingrediente: 1 linguri ulei de masline 1 telina (cam 1kg), curatata si taiata cuburi 5 salote, curatate si taiate felii 3 catei de usturoi,…
Read more »

Cocktail Green Poison

12 February 2012
Cocktail Green PoisonO reteta simpla de Cocktail Green Poison din: tequilla, curacao albastru, sirop de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao albastru 2 cl sirop de cocos 10 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie cirese   Mod de preparare:…
Read more »

Tort fructat

12 February 2012
Tort fructatO reteta de tort fructat din: frisca, lapte, oua, zahar, gelatina, piscoturi, nectarine, nuci si boabe de strugure. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (4 linguri) 25 g gelatina pentru decor: 24 de piscoturi 3 nectarine 75 g nuci cateva boabe de strugure (alb si negru) 10 g…
Read more »

File de peşte cu legume

12 February 2012
File de peşte cu legumeO reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi, dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 250 g cartofi 250 g morcovi 2 dovlecei 1 ceapa 1/2 ardei gras verde 1/2 ardei gras…
Read more »

Tocană cu jumări

12 February 2012
Tocană cu jumăriO reteta de tocana cu jumari din: faina, carnati afumati, slanina afumata, usturoi, branza de burduf, cas, smantana, pasta de rosii, oua, lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa tocata, piper, cimbru si boia. Ingrediente: 1 kg faina 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1 capatana de usturoi 200 g branza de burduf 400…
Read more »

Vanat cu garnitura de gutui coapte

12 February 2012
Vanat cu garnitura de gutui coapteO reteta de vanat cu garnitura de gutui coapte din: carne din pulpa de vanat, rozmarin, ulei extravirgin de masline, ulei, unt, gutuie, zahar, sare, piper, vin rosu si supa de pasare. Ingrediente: 2 bucati de carne din pulpa de vanat, taiate 2 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei extravirgin de masline ulei pentru…
Read more »

Prăjitură cu banane si curmale

12 February 2012
Prăjitură cu banane si curmaleO reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale, oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf. Ingrediente: 1 banana 225 g unt 150 g curmale uscate fara samburi 5 oua 300 g faina 100 g nuci 4 lamai glazura: 200 g zahar praf   Mod de preparare: Curăţaţi banana şi sfărâmaţi miezul…
Read more »

Piept de pui in crusta de verdeata

12 February 2012
Piept de pui in crusta de verdeataO reteta de piept de pui in crusta de verdeata din: cimbru verde, usturoi, pulpa de dovleac, sare, piper, ulei de masline, castane, biscuiti cu branza, unt si file de piept de pui. Ingrediente: 6 fire cimbru verde (sau 1 lingurita cimbru tocat) 2 catei de usturoi 800 g pulpa de dovleac sare piper 6…
Read more »

Desert cu smochine

12 February 2012
Desert cu smochineO reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa rece, sare, smochine si nuci. Ingrediente: 1 galbenus susan pentru aluat: 175 g faina 50 g zahar 120 g unt rece 30-60 ml apa rece sare pentru crema: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahar   Mod de…
Read more »

Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior

12 February 2012
O reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior, galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4 linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana  …
Read more »

Retetele saptamanii #1

12 February 2012
Retetele saptamanii #1Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Friptura umpluta O reteta de friptura umpluta din: carne de vita, carnati, ardei, ceapa verde, ardei…
Read more »

Chec mozaic

12 February 2012
Chec mozaicO reteta de chec mozaic din: oua, zahar, ulei, lamaie, zahar vanilat, nuci, rahat si faina. Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 10 linguri ulei 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 200 g nuci maruntite 200 g rahat cubulete (date prin faina) 7 linguri faina   Mod de preparare: Bateţi gălbenuşurile cu zahărul până ce…
Read more »

Chifle din făină de porumb cu trei arome

12 February 2012
Chifle din făină de porumb cu trei aromeO reteta de Chifle din făină de porumb cu trei arome din: faina alba, faina de porumb, drojdie, zahar, ou, unt, lapte, seminte de fenicul, seminte de mac, seminte de susan si sare. Ingrediente: 125 g faina alba 100 g faina de porumb 4 lingurite drojdie uscata 2 linguri zahar 1 ou 30 g unt…
Read more »

Cocktail Kilimanjaro

12 February 2012
Cocktail KilimanjaroO reteta simpla de Coktail Kilimanjaro din: amarula, votca, bols triple sec, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Amarula 2 cl votca 2 cl Bols Triple Sec 12 cl suc de portocale o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele in shaker. Se toarna intr-o cana Amarule…
Read more »

Ciolan de porc cu garnitură de legume

12 February 2012
Ciolan de porc cu garnitură de legumeSe spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la carne. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă sare de mare grunjoasă şi 1 linguriţă piper negru măcinat, frecând bine ciolanul pe…
Read more »

Placinta cu mere

12 February 2012
Placinta cu mereO reteta de placinta cu mere din: mere, merisoare, oua, zahar, esenta de vanilie, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g merisoare 3 oua 225 g zahar 1 esenta de vanilie 450 g faina 375 ml ulei sare   Mod de preparare: Intr-un castron, mixează ouăle cu zahărul până se topeşte. Toarnă treptat…
Read more »

Salată de primăvară

12 February 2012
Salată de primăvarăO reteta delicioasa de salata de primavara din: oua, amestec de salata, andiva, ridichi, praz, patrunjel, chivas, asmatui, dressing, suc de portocala, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 ouă 250 g de amestec de salată 1 andivă 1 legătură de ridichi 1 legătură de praz câte o legătură de pătrunjel, de chivas şi de asmăţui…
Read more »

Rollmops

12 February 2012
RollmopsSpecia de peste care se consuma cel mai mult in partea de nord a Europei este heringul; de aceea el sta la baza a numeroase preparate, cele mai importante fiind rollmops. Denumirea vine din limba germana, dar sensul este destul de ciudat; s-ar putea traduce prin catel incolacit. Partea a doua a sintagmei este mai…
Read more »

Supă de castraveţi

12 February 2012
Supă de castraveţiO reteta de supa de castraveti din: castraveti, ceapa, faina, zeama de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 ceapă 1 lingură făină 1 l zeamă de carne sau apă sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi castraveţii de coajă, îi săraţi şi piperaţi şi îi puneţi la fiert. După ce au dat…
Read more »

Ceafă oltenească

12 February 2012
Ceafă olteneascăO reteta de ceafa olteneasca din: ceafa, praz, ficatei, sos de soia, ulei de masline, cidru de mere, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ceafa 2-3 fire de praz 200-300 g ficatei 2-3 linguri sos de soia ulei de masline 200 ml cidru de mere nucsoara piper sare   Mod de preparare: Cureţi ficăţeii…
Read more »

Cocktailuri de weekend #2

12 February 2012
Cocktailuri de weekend #2Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Apple Orange Cream   O reteta simpla de Cocktail Apple Orange Cream din: grand marnier cream, calvados si frisca. Ingrediente: 4 cl…
Read more »

Deserturi: Inima dulce

12 February 2012
Deserturi: Inima dulceO reteta de inima dulce din: ciocolata de menaj, oua, unt, zahar praf, faina, frisca, miez de cocos, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente: 200 g ciocolata de menaj 8 oua 125 g unt 150 g zahar praf 100 g faina umplutura: 200 ml frisca 100 g miez ras de cocos 1 lingura coaja de…
Read more »

Carne de porc in tigaie

12 February 2012
Carne de porc in tigaieO reteta de carne de porc in tigaie din: carne de porc, ulei, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, boia, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc pentru grătar (ceafă sau cotlet) 2–3 linguri ulei 1 ceapă 2–3 ardei graşi 2 roşii 1 kg cartofi boia chimen sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Vită cu piure de cartofi şi spanac

12 February 2012
Vită cu piure de cartofi şi spanacO reteta delicioasa de vita cu piure de cartofi s spanac din: carna slaba de vita, ceapa, ulei, vin sec, rosii, cartofi, spanac, lapte degresat, cimbru, unt si sare. Ingrediente: 300 g carne slabă de vită 2 cepe 2 linguri ulei 100 ml vin sec 2–3 roşii 300 g cartofi ½ kg spanac 50 ml…
Read more »

Tocăniţă cu branză de oaie si carnati afumati

12 February 2012
Tocăniţă cu branză de oaie si carnati afumatiO reteta de Tocăniţă cu branză de oaie si carnati afumati din: branza de oaie, carnati afumati, oua, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 300 g brânză de oaie 300 g cârnaţi afumaţi 6 ouă 50 g ulei 3 cepe sare piper   Mod de preparare: Tăiaţi ceapa mărunt şi o prăjiţi uşor în ulei.…
Read more »

Supă cu verzişoare de Bruxelles

12 February 2012
Supă cu verzişoare de BruxellesO reteta de supa cu verzisoare de Bruxelles din: varza de bruxelles, ceapa, maghiran, usturoi, ulei, pasta de ardei, crenvursti, smantana, supa de legume, chimen, piper si sare. Ingrediente: 500 g verzişoare de Bruxelles 1 ceapă ½ linguriţă maghiran 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei 2 linguri pastă de ardei 3 crenvurşti 200 g…
Read more »

Tocăniţă de vitel cu măsline

11 February 2012
Tocăniţă de vitel cu măslineO reteta de tocanita de vitel cu masline din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, telina, ulei, bulion, vin rosu sec, supa de vita, foaie de dafin, enibahar, rozmarin, cimbru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de vitel (pulpa de vitel fara os) 5 cepe 3 catei de usturoi 2 morcovi 1/2…
Read more »

Chec in trei culori

11 February 2012
Chec in trei culoriO reteta de chec in trei culori din: zahar, margarina, lapte, faina, cacao, coaja de lamaie, bicarbonat de sodiu si pesmet. Ingrediente: 250 g zahar 125 g margarina 3 oua intregi 125 ml lapte sau 1/2 ceasca mare 1,5-2 pahare cu faina 2-3 linguri de cacao coaja de lamaie un varf de cutit de bicarbonat…
Read more »

Gulas de porc cu fasole verde si dovleacei

11 February 2012
Gulas de porc cu fasole verde si dovleaceiO reteta de gulas de porc cu fasole verde si dovlecei din: muschi de porc sau de vitel, dovlecel, fasole verde, ulei, faina, bulion, vin rosu sec, supa de carne, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g muschi de porc sau de vitel 1 dovlecel 250 g fasole verde (congelate) 2 linguri ulei 1 lingura…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro