Retete de Paste:
Spanakopita
16 February 2012
Spanacul
(numit in limba greaca spanaki) este un ingredient important in
bucataria greceasca. Aici el se foloseste foarte des ca parte a
umpluturilor pentru diferite aluaturi. Spanakopita este o placinta
delicata, care contine o multime de legume cu frunze verzi, precum si
branza feta, ceapa tocata si patrunjel. Este mai putin consistenta decat
alte mancaruri…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Curcan umplut
16 February 2012
O
reteta delicioasa de curcan umplut cu: slanina, salvie, lamaie, mere,
usturoi, miere, bere, sare, piper. Ingrediente: un curcan de 3 kg 250 g
slănină, două linguri de untură o linguriţă de salvie uscata o lămâie 6
mere doi căţei de usturoi o lingură de miere de albine 150 ml bere sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Clătite cu cremă de brânză şi somon afumat
16 February 2012
O
reteta de clatite cu crema de branza si somon afumat din: crema de
branza, marar, suc de lamaie, somon afumat si clatite. Ingrediente: 100 g
cremă de brânză 1 legătură mică de mărar, tocată 1 lingură suc de
lămâie 200g de somon afumat 4 clătite Mod de preparare: Se amestecă
într-un castron crema…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu sos de castraveti acri
16 February 2012
O
reteta de cartofi copti cu sos de castraveti acri din: cartofi, unt,
ulei, castraveti acri, faina, lapte, chimen, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 12 cartofi de marime mijlocie 4 linguri unt 2 linguri ulei 4
castraveti acri 2 linguri faina 200 ml lapte 1 lingurita chimen 1
lamaie sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Marinha
16 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Marinha din: grand marnier, campari si
limeta. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 0,5 cl de Campari 1 limeta Mod
de preparare: Stoarcem lamaia in paharul de whisky, apoi umplem paharul
cu gheata zdrobita. Adaugam Grand Marnier-ul si Campari-ul si mixam cu o
lingura de bar.
Read more »
Read more »
Somon in sos alla diavola
16 February 2012
O
reteta delicioasa de somon cu: suc de tomate, usturoi, ardei iute,
mustar iute, vin rosu, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi file de somon
de câte 150 g 200 ml suc de tomate 2 căţei usturoi (tăiat rondele fine) 1
ardei iute, curăţat de seminţe, tăiat pătrăţele mici 2 linguri muştar
iute 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Budinca de ciocolata cu fructe rosii
16 February 2012
O
reteta delicioasa de budinca cu: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte,
unt, zahar brun, faina, oua, coniac, sare, fructe de sezon, zahar
vanilat. Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 100 g ciocolată cu lapte
200 g unt 150 g zahăr brun 2 linguri făină 4 ouă 2 linguri de coniac un
praf de sare Ingrediente ornat:…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu fructe de pădure
16 February 2012
O
reteta de tiramisu cu fructe de padure din: oua, zahar, faina, lamaie,
zahar vanilat, lamaie, lichior de lamaie, crema mascarpone, zahar
vanilat, frisca, mure, afine si lichior de lamaie. Ingrediente: 6 ouă
200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat pentru cremă: 1
lămâie 1 lingură lichior de lămâie 75…
Read more »
Read more »
Orez prăjit cu ou şi ghimbir
16 February 2012
O
reteta de orez prajit cu ou si ghimbir din: ulei de floarea soarelui,
ghimbir, usturoi, creveti, ceapa verde, oua, orez fiert, vin de orez si
sos de soia. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea-soarelui 100 g de
ghimbir, tăiat în felii subţiri 50g de usturoi, tăiat în felii subţiri
100 g de creveţi mici,…
Read more »
Read more »
Sorbet de ananas cu mango proaspat
16 February 2012
O
reteta de sorbet de ananas cu mango proaspat din: ananas, zeama de
lamaie verde, mango, zahar fin, zeama de lamaie, pastaie de vanilie si
scortisoara. Ingrediente: 1 ananas, curatat de coaja si cotor si taiat
in bucati 100 ml zeama de lamaie verde (cam 3 lamai) 1 mango copt,
curatat de coaja si taiat…
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu stafide şi caise
16 February 2012
O
reteta delicioasa de budinca cu: caise uscate, stafide, lamaie, fulgi
de orez, lapte, zahar tos, gem de caise, menta. Ingrediente: 100 g caise
uscate, fără sâmburi 50 g stafide 1 lămâie 75 g fulgi de orez 750 ml
lapte 50 g zahăr tos 8 linguri gem de caise crenguţe de mentă proaspătă,
pentru decorare…
Read more »
Read more »
Salata cu pere şi nuci
16 February 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, pere, otet de mere, ulei
de masline, mustar, nuci, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 salată
verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură
de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă maghiran
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Varză cu sos de stridii şi ardei iute
16 February 2012
O
reteta de varza cu sos de stridii si ardei iute din: ulei vegetal,
usturoi, varza chinezeasca, sos de stridii, sos de soia si ardei iute.
Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 6
căpăţâni de varză chinezească (bok choi), tăiate în jumătăţi pe lungime 3
linguri sos de stridii 1…
Read more »
Read more »
Tartă cu smochine
16 February 2012
O
reteta de tarta cu smochine din: faina, zahar de trestie, oua, unt,
praf de copt, scortisoara, smochine, rom, unt si sare. Ingrediente: 50 g
făină albă 50 g făină integrală 170 g zahăr de trestie (sau brun) 3 ouă
30 g unt 1 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 600 g smochine 1…
Read more »
Read more »
Serbet de lamaie
16 February 2012
O
reteta gustoasa de serbet din: apa, coaja de lamaie, suc de lamaie,
zahar tos. Ingrediente: 3 ceşti apă, coajă rasă de lămâie 1 ceaşcă suc
de lămâie proaspăt stors 3/4 ceaşcă zahăr tos 2 linguri zahăr Mod de
preparare: Amesteci zahărul, sucul de lămâie şi o ceaşcă cu apă într-un
vas, pe foc mic;…
Read more »
Read more »
Rata chinezeasca
16 February 2012
O
reteta de rata chinezeasca din: rate, zahar fin, anason, ghimbir, ceapa
verde, sirop de malt si otet de vin rosu. Ingrediente: 2 raţe 140g de
zahăr fin 6 steluţe de anason 1 bucată mare de ghimbir, tăiată felii 1
legătură mică de ceapă verde, tocată grosier 2 linguri sirop de malţ sau
maltoză 3…
Read more »
Read more »
Varza acra cu morcovi si hrean
16 February 2012
O
reteta de varza acra u morcovi si hrean din: varza acra, morcovi,
hrean, ulei de masline, marar sau cimbru, nuci, sare si piper.
Ingrediente: 1 varza acra 2 morcovi 1 lingura hrean ras 3 linguri ulei
de masline 1 legatura marar sau cimbru verde 20 g nuci pisate sare piper
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cosulete cu praz
16 February 2012
O
reteta de cosulete cu praz din: praz, smantana, cascaval, oua,
patrunjel, ulei, sare, faina, unt, iaurt si galbenus. Ingrediente: 2
fire de praz 200 g smantana 100 g cascaval 2 oua 1 legatura de patrunjel
ulei sare pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gros 2
linguri cu apa…
Read more »
Read more »
Stridii cu dressing oriental
16 February 2012
O
reteta de stridii cu dessing oriental din: stridii, usturoi, ghimbir,
mirin, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, ulei de susan si chives.
Ingrediente: 12 stridii cu cochilia deschisa pentru sos: 1 catel de
usturoi, maruntit 1 bucata de ghimbir cat degetul mare, tocata fin 1
linguri de mirin (vin dulce japonez) sau de…
Read more »
Read more »
Salată de pepene cu mentă
16 February 2012
O
reteta de salata de pepene cu menta din: pepene rosu, pepene galben,
ceai verde, frunze de menta si zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de
1,5 kg 1 pepene galben zemos 2–3 ceşti de ceai verde 10–15 frunze de
mentă 2–3 linguri zahăr brun Mod de preparare: Curăţaţi pepenii de
coajă, îi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Mancare de varza (Sukuma wiki)
16 February 2012
O
reteta de mancare de varza din: varza, rosii, ceapa, carne de vita,
ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g
varză proaspătă 3 roşii 2 cepe 500 g carne fiartă de vită (rece),
tăiată bucăţi 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Oprăeeşte…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu vişine
16 February 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu cu visine din: faina, amidon, praf de
copt, oua, sare, zahar pudra, zahar vanilat, mascarpone, branza dulce de
vaca, zahar, zeama de lamaie, visine, lapte, piscoturi de sampanie si
cacao. Ingrediente: 70 g făină 3 linguri amidon 1 linguriţă praf de copt
3 ouă sare 90 g zahăr pudră 1…
Read more »
Read more »
Porumbei umpluţi cu mere şi mure
16 February 2012
O
reteta de porumbei umpluti cu mere si mure din: porumbei, sare, piper,
mure, mere acrisoare, ulei si vin rosu. Ingrediente: 4 porumbei (a circa
350 g) sare piper 500 g mure (proaspete sau congelate) 3 mere acrisoare
1 lingura ulei 100 ml vin rosu Mod de preparare: Se încinge cuptorul
la 180 °C.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu dovleac
15 February 2012
O
reteta de placinta cu dovleac din: faina, ou, ulei, apa, sare, dovleac,
cascaval, crema de branza, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente:
pentru aluat: 250g faina 1 ou 3 linguri ulei 4 linguri apa 1 lingura
sare pentru umplutura: 500g dovleac 3 oua 100g cascaval 200g crema de
branza 2 cepe verzi sare piper…
Read more »
Read more »
Bibilica umpluta cu migdale si carne tocata
15 February 2012
O
reteta de bibilica umpluta cu migdale si carne tocata din: bibilica,
sare, piper, fructe uscate, carne tocata, migdale, galbenusuri, cimbru,
spanac, ceapa, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 bibilica
curatata (circa 1,2 kg) sare piper 150 g fructe uscate 200 g carne
tocata 2 linguri migdale tocate 2 galbenusuri 3 fire cimbru 500 g…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de usturoi
15 February 2012
O
reteta de chiftele cu sos de usturoi din: carne de vita tocata, cartof,
ceapa, oua, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, smantana si ulei.
Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 1 cartof 1 ceapa 2 oua 3 catei
de usturoi 1 lingurita cu cimbru 1 lingurita cu rozmarin sare sos de
usturoi: 1 capatana de…
Read more »
Read more »
Palmieri cu ardei copt, nuci si branza de capra
15 February 2012
Se
incinge cuptorul la 200C gaz6. Se intinde o bucata de aluat foitaj de
500 g. Se intinde 100 g branza de capra tartinabila peste aluat. Se
toaca grosier 200 g de ardei copti, de la borcan, si 50 g miez de nuca;
se pune peste branza. Se ruleaza o margine a aluatului spre centru,…
Read more »
Read more »
Snitel rusesc
15 February 2012
O
reteta de snitel rusesc din: carne, ulei, faina, untura, rosii, unt,
zahar, usturoi si sare. Ingrediente: 750 g carne 1 lingura ulei 1
lingura faina 3 linguri untura (sau ulei) pentru sos: 500 g rosii unt
faina zahar usturoi sau cimbru sare Mod de preparare: Tai carnea în
felii groase de un deget.…
Read more »
Read more »
Biriani
15 February 2012
O
reteta de biriani din: carne, orez, ceapa, cartofi, iaurt, lime,
usturoi, cardamom, cuisoare, scortisoara, seminte de chimen, pasta de
tomate, boabe de piper, ulei de floarea soarelui si ghimbir.
Ingrediente: 500 g carne (pulpă de berbec, o bucată de carne macră de
vită, capră sau pui) 300 g orez 4 cepe 5 cartofi 300…
Read more »
Read more »
Prepelite crocante cu sfecla rosie si mere
15 February 2012
O
reteta de prepelite crocante cu sfecla rosie si mere din: prepelite,
ulei, sare, piper, ceapa, sfecla rosie, mar, unt, supa de legume, suc de
lamaie si zahar. Ingrediente: 4 prepelite 4 linguri ulei sare piper 1
ceapa 4 sfecle rosii fierte (ambalate la vid) 1 mar 1 lingura unt 100 ml
supa de legume…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc (video)
15 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu broccoli si sos chinezesc, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se
prepara pui cu broccoli si sos chinezesc
Read more »
Read more »
Salată picantă de curcan, portocale şi năsturel
15 February 2012
O
reteta delicioasa de salata picanta cu: portocala, miere, mustar, carne
de curcan, ulei, ceapa, frunze de nasturel, rosii. Ingrediente: coaja
fin rasă şi zeama de la o portocală 1 lingură miere 1 linguriţă cu vîrf
de muştar de Dijon, cu boabe întregi 500 g fâşii de carne macră de
curcan 2 linguriţe ulei de…
Read more »
Read more »
Saganaki
15 February 2012
Sagani
este un fel de tigaie greceasca, cu doua toarte. Saganaki, diminutivul
acestui cuvant, denumeste un fel de mancare, facut din branza prajita.
Se poate folosi orice branza greceasca sarata, cu o aroma mai puternica.
Cel mai des se utilizeaza kefalograviera, o branza topita galbena, cu
gauri. O alta variante foarte apreciata de saganaki este…
Cocktail Grand Tonic
15 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Tonic din: grand marnier, tonic si
coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 12 cl tonic coaja de
limeta Mod de preparare: Turnam Grand Marnier-ul peste gheata intr-un
pahar pentru bauturi lungi. Completam cu tonic si adaugam coaja de
limeta.
Read more »
Read more »
Salată de cartofi, fasole şi roşii cu gremolata
15 February 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:cartofi, fasole verde, rosii, ceapa
verde, spanac, pesto, sare, piper negru, lamaie, usturoi, patrunjel.
Ingrediente: 200 g fasole căţărătoare 450 g cartofi mici 675 g roşii
mixte (roşii-prună, roşii- cireaşă etc.) 4 cepe verzi, tăiate mărunt 200
g frunze tinere de spanac 2 roşii bine coapte, curăţate de coajă şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu zmeură
15 February 2012
O
reteta de prajitura cu zmeura din: oua, zahar tos, faina, praf de sare,
zahar vanilat, esenta de vanilie, unt si zmeura. Ingrediente: 10 ouă 8
linguri zahăr tos 10 linguri făină 3 linguri apă un praf de sare 2
pliculeţe zahăr vanilat 1 esenţă de vanilie pentru cremă: 400 g unt 200 g
zahăr…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Picioare de porc marinate
15 February 2012
O
reteta de picioare de porc marinate din: picioare de porc, sare, frunze
de telina, ceapa, patrunjel, amestec provensal, ulei, otet si piper.
Ingrediente: 500g picioare de porc apa sare frunze telina ceapa
patrunjel amestec provensal ulei otet piper Mod de preparare: Se spala
foarte bine cu apa picioarele de porc. Se taie in…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată
15 February 2012
O
reteta delicioasa de trufe cu: ciocolata menaj, unt, zahar pudra,
lapte, lichior, cacao. Ingrediente: 250 g ciocolată de menaj de bună
calitate 150 g unt 200 g zahăr pudră 70 ml de lapte 2 linguriţe de
lichior, după gust 3 linguri cacao pudră Mod de preparare: Laptele şi
zahărul se pun pe foc să…
Read more »
Read more »
Potarniche cu rozmarin
15 February 2012
O
reteta de potarniche cu rozmarin din: miere, crema de aceto balsamico,
vin alb, potarnichi, ceapa, usturoi, vinete, ardei gras, rozmarin, ulei
de masline, sare, piper, boia si salam italian. Ingrediente: 3 linguri
miere 4 lingurite crema de aceto balsamico 250 ml vin alb 4 potarnichi
(a circa 400 g) 4 cepe 2 catei de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu frişcă şi fructe
15 February 2012
O
reteta de rulouri cu frisca si fructe din: aluat, frisca vegetala,
intaritor pentru frisca, zmeura sau fructe de padure si zahar.
Ingrediente: 400 g aluat pentru foitaj 500 ml frişcă vegetală lichidă 1
plic întăritor pentru frişcă 200 g zmeură sau fructe de pădure zahăr
Mod de preparare: Decongelaţi lent aluatul, în frigider,…
Read more »
Read more »
Cartofi la grătar, glasaţi cu miere si muştar
15 February 2012
O
reteta delicioasa de cartofi cu: miere, mustar, sos de soia.
Ingrediente: 1 lingură muştar cu boabe 1 lingură miere limpede 1 lingură
sos de soia de culcare deschisă 400 g cartofi noi, fierţi în coajă
Mod de preparare: Se încinge grillul electric la temperatura maximă, în
cazul în care ai optat pentru folosirea…
Read more »
Read more »
Salată cu linte şi ardei copţi, cu cimbrişor
15 February 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: linte, ardei gras rosu, ardei gras
galben, ceapa rosie, usturoi, cimbrisor, ulei de masline, otet balsamic,
patrunjel, sare, piper negru. Ingrediente: 1 ardei gras roşu, tăiat în
sferturi, curăţat, fără sâmburi 1 ardei gras galben sau portocaliu,
tăiat în sferturi, curăţat, fără sâmburi 2 cepe roşii mari, tăiate
felii…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu hrisca
15 February 2012
O
reteta de supa de rosii cu hrisca din: rosii, bulion de rosii, ceapa,
hrisca, frunze de busuioc, telina, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8
rosii mari sau 800 ml rosii in bulion 500 ml bulion de rosii 1 ceapa
mica 100 g hrisca 1 lingura miere cateva frunze de busuioc 1/4 telina 1
catel…
Read more »
Read more »
Salată mediteraneeană cu orez
15 February 2012
O
reteta de salata mediteraneeana cu orez din: patrunjel verde, usturoi,
ulei, zeama de lamaie, masline, rosii, orez, piper si sare. Ingrediente:
4–5 legături de pătrunjel verde 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei 2
linguriţe zeamă de lămâie 100 g măsline 3 roşii 50 g orez piper sare
Mod de preparare: Alegeţi orezul,…
Read more »
Read more »
Cocktail Tequilla Tonic
15 February 2012
O
reteta simpla de cocktail tequilla tonic din: tequilla, tonic si
lamaie. Ingrediente: 4 cl tequilla tonic o felie de lamaie Mod de
preparare: Turnam tequilla intr-un pahar pentru bauturi lungi, peste
cuburi de gheata, apoi completam cu tonic. Adaugam o felie de lamaie.
Read more »
Read more »
Frigarui de miel picant si tzatziki cu rodie
15 February 2012
Se
amesteca 300 g carne de miel taiata cubulete cu cate 1/2 lingurita de
chimion macinat, coariandru, garam masala si scortisoara. Pentru sosul
tzatziki, se amesteca 200 g iaurt grecesc, 1 salota si 1 catel de
usturoi, tocate, 1 mana mica de frunze de menta tocate, 1 bucatica de
castravete taiat cubulete si un pic…
Read more »
Read more »
Mâncare cehă
15 February 2012
O
reteta de mancare ceha din: carne de porc, untura, varza alba,
smantana, vin alb, faina, chimen, supa de oase si sare. Ingrediente: 1
kg carne de porc 150 g untura sau ulei 3 kg varza alba 200 g smantana
100 ml vin alb 25 g faina chimen 750 ml supa de oase sare …
Read more »
Read more »
Ruladă cu miere
15 February 2012
O
reteta de rulada cu miere din: miere, ulei, bicarbonat, sifon, faina,
sare, gem, zahar vanilat, esenta de rom si zahar pudra. Ingrediente: 4
linguriţe cu miere 4 linguri ulei un vârf de cuţit de bicarbonat 1 pahar
mare cu sifon (apă minerală) 400 g făină sare gem (orice fel, dar să nu
fie prea…
Read more »
Read more »
Rata la cuptor cu cimbru si legume
15 February 2012
O
reteta de rata la cuptor cu cimbru si legume din: rate salbatice, sare,
piper, cimbru, morcovi, cartofi, usturoi, cidru si pulpa de dovleac.
Ingrediente: 2 rate salbatice (1 circa 1 kg) sare piper 1 legatura
cimbru 500 g morcovi 800 g cartofi 3 catei de usturoi 400 ml cidru 750 g
pulpa de dovleac…
Read more »
Read more »
Salată cu cepe coapte, rucola si caşcaval
15 February 2012
O
reteta gustoasa de slatata cu: ceapa, ulei de masline, otet balsamic,
cascaval, rucola, sare, piper Ingrediente: 12 cepe mici, tăiate în
jumătăţi 1 lingură ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic 25 g caşcaval
sau parmezan 100 g frunze de rucola sare piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 190…
Read more »
Read more »
Cubulete de crap cu dovlecei
15 February 2012
O
reteta de cubulete de crap cu dovlecei din: file de crap, dovlecei,
boabe de porumb, ceapa, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 700 g
file de crap 2 dovlecei 200 g boabe de porumb 1 ceapa mica 50 ml ulei 1
legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi fileul de crap în…
Read more »
Read more »
Salată de portocale şi sparanghel
15 February 2012
O
reteta de salata de portocale si sparaghel din: sparanghel, portocale,
rosii, salata verde, ulei de masline, otet din vin, sare si piper.
Ingrediente: 250 g sparanghel curătat şi tăiat în bucăti de 5 cm 2
portocale mari 2 roşii tăiate în 8 salată verde tăiată fâşii 2 linguri
ulei de măsline 1/2 lingurită otet…
Read more »
Read more »
Bomboane de cocos
15 February 2012
O
reteta delicioasa de bomboane cu: fulgi de cocos, zahar, lapte
concentrat. Ingrediente: 250 g fulgi de nucă de cocos 100 g zahăr 3
linguri mari de lapte concentrat Ingrediente decor: 100 g fulgi de nucă
de cocos Mod de preparare: La foc mic se fierbe laptele cu zahărul.
Când începe să-şi schimbe culoarea spre…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata si mandarine
15 February 2012
O
reteta de tort cu ciocolata si mandarine din: ciocolata, unt, zahar,
oua, zahar vanilat, cafea instant, faina, bicarbonat, cacao, oua,
vanilie si mandarine. Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 300 g unt 250
g zahar 10 oua 2 lingurite zahar vanilat 2 linguri cafea instant 350 g
faina 1 lingurita bicarbonat 5 linguri cacao crema:…
Read more »
Read more »
Conopida crocanta cu sos de ou si verdeata
15 February 2012
O
reteta de conopida crocanta cu sos de ou si verdeata din: ou, conopida,
faina, sare, oua, iaurt, ulei, menta, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 ou 1 conopida mica pesmet faina sare sos: 2 oua 100g
iaurt 20ml ulei menta patrunjel sare piper Mod de preparare: Desfacem
buchetele de conopida, le fierbem 10…
Read more »
Read more »
Cocktail Coco De Martinique
15 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Coco De Martinique din: armagnac,
benedictine, crema de cocos si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl
Armagnac 3 cl benedictine 5 cl crema de cocos 10 cl suc de portocale
Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in mixerul electric cu 3
linguri de gheata zdrobita, apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Calamari în sos de roşii
14 February 2012
O
reteta de calamari in sos de rosii din: rondele de calamari, oua,
faina, pesmet, rosii in bulion, ceapa, patrunjel, lamaie, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g rondele de calamari 2 oua 100 g faina 150 g
pesmet 500 g rosii in bulion 1 ceapa 1 legatura patrunjel 1 lamaie 200
ml ulei, pentru…
Read more »
Read more »
Tartine cu susan, crab si avocado
14 February 2012
Se
impart 100 g de guacamole la 16 felii mici de paine prajite (crostini).
Se pune pe fiecare 1 lingura carne de crab – vei avea nevoie cam de 200
g carne de crab – vei avea nevoie cam de 200 g carne de crab in total.
Se prajesc 2 linguri seminte de susan intr-o…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecel cu bacon si branza
14 February 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: dovlecel, bacon, crema de branza,
ulei, otet, cimbru, rozmarin, busuioc, sare. Ingrediente: 2 dovlecei
tineri 200 g bacon, tăiat felii subţiri 1 cutie cremă de brânză 2
linguri ulei 2 linguri oţet balsamic cimbru rozmarin busuioc sare Mod de
preparare: Se spală şi se răzuie uşor coaja dovleceilor, se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de pui
14 February 2012
O
reteta de musaca de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa rosie,
morcovi, ardei, smantana, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
800g piept de pui 7-8 cartofi 3 cepe rosii 2 morcovi 2 ardei 200g
smantana 3 oua patrunjel sare piper Mod de preparare: Se curata
cartofii si se pun la fiert. Ceapa,…
Read more »
Read more »
Minitarte cu crema de creveti
14 February 2012
O
reteta de minitarte cu crema de creveti din: biscuiti sarati, creveti
decorticati, smantana, mustar, galbenus, capere, ridichi, rosii cherry,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 1 pachet de biscuiti sarati 250 g
creveti decorticati congelati 1 lingura cu smantana 1 lingurita cu
mustar 1 galbenus 1 lingurita capere 3 ridichi 3 rosii cherry 1
legatura…
Read more »
Read more »
Cocktail Campari Shakerato
14 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Campari Shakerato din: campari si lime juice.
Ingrediente: 5 cl Campari 2 picaturi de Lime Juice Mod de preparare:
Mixam bine Campari-ul cu cuburi de gheata si cu Lime Juice intr-un
shaker, apoi turnam amestecul intr-un pahar cu talpa. Este preferat de
persoanele care iubesc simplitate.
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu morcovi
14 February 2012
O
reteta de cotlete de miel cu morcovi din: boabe de naut, morcovi, unt,
seminte de coriandru, seminte de fenicul, sare, piper, supa de pui,
cotlete de miel, usturoi, ulei, susan si miere. Ingrediente: 400 g boabe
de naut (din conserva) 1 kg morcovi 2 linguri unt 1/2 lingurita seminte
de coriandru 1/2 lingurita seminte…
Read more »
Read more »
Kunafa: plăcintă cu brânză în stil libanez
14 February 2012
Se
prepară un sirop din 500 g zahăr, 300 ml apă şi 1 lingură suc de
lămâie. Se lasă să fiarbă 5 min., până ce se îngroaşă. Se adaugă 2
linguri de apă de portocal şi se lasă să se răcească, apoi se dă la
frigider. Se prepară o cremă înglobând cu telul 125 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara carpaccio pentru Valentine’s Day (video)
14 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara carpaccio pentru valentine’s day, un
preparat deosebit pentru aceasta minunata zi , cu care va puteti
impresiona pesoana iubita. Delectati-va cu acest preparat delicios si
foarte gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara carpacio
pentruValentine’s Day Pofta buna!
Read more »
Read more »
Creveti la borcan
14 February 2012
Aceasta
reteta reprezinta un mod excelent de a pastra cateva zile o cantitate
mai mare de creveti. Crevetitii se soteaza in mult unt usor condimentat
(de obicei cu branza mace, nucsoara si boia de ardei iute cayenne). Cand
sunt gata, se puun in mici vase din ceramice si se acopera ecu un strat
subtire de…
Orez cu legume si caju
14 February 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: caju, ceapa, ardei capia, dovlecei,
ciuperci, sare, nucsoara, piper alb, sos de soia, ulei. Ingrediente: 250
g orez cu bobul subţire 200 g caju prăjit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei
capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucşoară piper alb şi negru
măcinat sos de soia ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarte cu ananas
14 February 2012
O
reteta de tarte cu ananas din: unt, apa rece, oua, sare, zahar pudra,
unt, faina, nuca de cocos, lichior si ananas. Ingrediente: pentru aluat:
150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura 100g
zahar pudra 100g unt 60g faina 1 ou 50g nuca de cocos 2 linguri lichior 6
felii…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Salata de cruditati
14 February 2012
O
reteta de salata de cruditati din: morcovi, ridiche neagra, telina,
telina apio, lamaie, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1
ridiche-neagră 1 gulie 1 ţelină mică 1 fir de ţelină apio 1 lămâie 2
linguri cu ulei pătrunjel sare Mod de preparare: Spală toate legumele,
curăţă-le de coajă şi dă-le pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Gulas cu varza acra
14 February 2012
O
reteta de gulas cu varza acra din: pulpa de porc, usturoi, ceapa, boia
dulce, chimen, faina, ulei de masline, zahar, bulion, vin alb, supa de
carne, cartofi, varza acra, maghiran si smantana. Ingrediente: 1,5 kg
pulpa de porc 1 catel de usturoi 5 cepe 1 lingurita boia dulce 1
lingurita chimen macinat 1 lingura…
Read more »
Read more »
File de salau la tigaie
14 February 2012
O
reteta gustoasa de salau cu: sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei
verde, dovlecei, morcovi, usturoi, cartofi, marar, chivas. Ingrediente:
4 bucăţi file de şalău sare de mare piper negru măcinat 3-4 linguri
ulei de măsline o ceapă un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3 morcovi 2 căţei
usturoi 2 cartofi o legătură mărar chivas…
Read more »
Read more »
Budinca de vanilie cu zmeura
14 February 2012
O
reteta gustoasa de budinca cu: vanilie, lapte, zahar, amidon, unt,
sare, zmeura, menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahăr 25 g amidon 1
fiolă esenţă de vanilie 15g unt un praf de sare zmeura menta Mod de
preparare: Se încălzeşte laptele la foc mic şi, când face băşicuţe, se
trage de pe…
Read more »
Read more »
Prăjitură Eugenia
14 February 2012
O
reteta de prajitura eugenia din: oua, zahar, faina, praf de copt,
biscuiti, zahar, unt, cacao, lapte si esenta de rom. Ingrediente: 6 oua
intregi 6 linguri apa fiarta 12 linguri zahar 12 linguri faina 1 praf de
copt pentru crema: 7 pachete de biscuiti lunguieti cu crema 8 linguri
zahar 1 pachet unt 2…
Read more »
Read more »
Creveti betivi
14 February 2012
In
bucataria din estul Chinei felurile de mancare denumite betive sunt
cele fierte in alcool, adica in shao-xing sau in vin de orez. In reteta
obisnuita, crevetii mari se marineaza in vin si apoi se fierb la abur.
Separat se prepara o supa in care se pun condimente iuti, acre si dulci,
printre care ghimbir…
Read more »
Read more »
Basboosa
14 February 2012
O
reteta de basboosa din: gris, unt, zahar, iaurt, migdale si drojdie.
Ingrediente: 500 g gris 3 linguri unt topit 300 g zahar 250 g iaurt
migdale decojite 1/2 lingurita drojdie Mod de preparare: Amestecă
iaurtul cu zahărul într-un castron, apoi adaugă grisul. Incorporează
untul şi drojdia şi pune compoziţia într-un vas ceramic uns…
Read more »
Read more »
Cocktail Funky
14 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Funky din: bols grune banane, suc de
portocale, inghetata de vanilie si marshmellow. Ingrediente: 4 cl Bols
Grune Banane 1,2 l suc de portocale 1 glob de inghetata de vanilie
Marshmellow (bomboana pufoasa) Mod de preparare: Mixam in mixerul
electric sucul rece de portocale cu inghetata de vanilie, turnam…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză
14 February 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu branza, unt, faina, iaurt, sare,
zahar, zahar vanilat, stafide, oua, fulgi de migdale, menta.
Ingrediente aluat: 200 g unt 350 g făină o cutie iaurt natural un praf
sare Ingrediente umplutură: 400 g brânză de vaci 250 g zahăr coaja de la
o lămâie 1-2 pliculeţe zahăr vanilat un…
Read more »
Read more »
Aspic cu legume
14 February 2012
O
reteta de aspic cu legume din: oua de prepelita, morcovi, mazare
congelata, gelatina, zeama de lamaie, patrunjel verde si sare.
Ingrediente: 4 oua de prepelita 2 morcovi 100 g mazare congelata 2
plicuri de gelatina zeama de lamaie patrunjel verde sare Mod de
preparare: Pune la fiert morcovul cu mazărea şi un praf…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de soia si lamaie la grătar
14 February 2012
O
reteta gustoasa de somon cu: sos de soia, zahar, apa, ulei, piper,
usturoi pudra, sare, legume, lamaie. Ingrediente: 600 g somon proaspăt 3
linguri sos de soia 1 linguriţă zahăr 80 ml apă 60 ml ulei 1 linguriţa
piper 1 linguriţă praf de usturoi sare Ingrediente garnitură: legume 1
lămâie Mod de preparare: Peştele…
Read more »
Read more »
Babaganush
14 February 2012
O
reteta de babaganoush din: vinete, tahini, ceapa, usturoi, otet de vin
alb, ulei de masline extravirgin, seminte de chimen, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg vinete 250 g tahini (pasta de susan) 2 cepe 4 catei de
usturoi 1/2 pahar otet din vin alb 4 linguri ulei de masline
extravirgin 1 lingurita seminte de…
Read more »
Read more »
Piept de pui in sos
14 February 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: sos, sare, piper negru, cimbru
verde, zucchini, ceapa rosie, usturoi, suc de rosii, ulei, unt.
Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negru măcinat cimbru verde şi
uscat 4 zucchini 2 cepe roşii 4 căţei usturoi 300 ml suc roşii o
legătură mărar ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Burek cu carne de miel si vita
14 February 2012
O
reteta de burek cu carne din: faina, ulei de masline extravirgin,
drojdie, apa, sare, carne tocata, ceapa, ulei de masline, scortisoara,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 ceşti faină albă 8 linguri ulei
de măsline extravirgin 2 linguriţe drojdie uscată 100 ml apă sare
pentru umplutură: 500 g carne tocată (miel şi vită) 1…
Read more »
Read more »
Prajitura casei
14 February 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, faina, zahar vanilat,
ricotta, esenta de vanilie, gem de caise. Ingrediente blat: 4 ouă 4
linguri zahăr 4 linguri făină un plic zahăr vanilat Ingrediente cremă:
200 g ricotta gălbenuşuri 200 g zahăr o lingură esenţă de vanilie gem de
caise Mod de preparare: Se separă ouăle.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi curmale
14 February 2012
O
reteta de prajitura cu mere si curmale din: unt, oua, faina,
scortisoara, zahar brun, mere, curmale, miez de nuca, compot de caise,
unt si sare. Ingrediente: 200 g unt 3 ouă 350 g făină 2 linguri praf de
scorţişoară 150 g zahăr brun 3 mere 150 g curmale 150 g miez de nucă
200…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu merisoare si ghimbir
14 February 2012
Se
incinge cuptorul la 200C gaz 6. Se pune 24 de carnaciori de bere intr-o
tava cu 1 lingura ulei vegetal si se coc 15 minute. Se amesteca 3
linguri sos de merisoare cu 1/2 lingua de ghimbir macinat si 1 lingura
de apa. Se toarna amestecul peste carnaciori si se dau din nou la…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu legume
14 February 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu: vinete, rsdei verde, ardei
rosii, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare, piper, usturoi,
patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei verzi 2
ardei roşii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea-soarelui
sare grunjoasă piper negru măcinat 2-3 căţei usturoi 3-4 frunze…
Read more »
Read more »
Tortul îndrăgostiţilor
14 February 2012
Tortul
indragostitilor din: oua, zahar, gris, faina, bicarbonat, zahar
vanilat, galbenusuri, cacao, caefa macinata, lapte, unt, seminte de
cardamom, ciocolata neagra de menaj, ciocolata alba de menaj, fulgi de
cocos si nes. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g zahar 50 g gris 150 g faina
1 lingurita bicarbonat 1 lingurita zahar vanilat crema: 3 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Vita sarata pe paine de secara si sos de mustar
14 February 2012
Se
taie 3 felii de paine neagra de secara in 18 patrate. Se amesteca 2
linguri de mustar Dijon cu 2 linguri de maioneza; se intinde cate putin
din acest amestec pe fiecare bucata de paine. Se taie 100 g friptura de
vita in 18 bucati si 9 castraveciori murati, in jumatate pe lung. Se…
Read more »
Read more »
Şalău cu tarhon, vin şi portocale
14 February 2012
O
reteta de salau cu tarhon, vin si portocale din: salau, portocala,
tarhon, usturoi, ulei de masline si vin alb sec. Ingrediente: 2 peşti
(şalău), curăţaţi, spălaţi şi uscaţi cu un prospop de hârtie ½
portocală, tăiată felii, şi sucul de la cealaltă jumătate 1 legătură de
tarhon, mărunţită 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 2…
Read more »
Read more »
Placinta cu legume si branza telemea
14 February 2012
O
reteta de placinta cu legume si branza telemea din: foi de placinta,
ardei gras, ciuperci, masline, ceapa, usturoi, branza telemea, smantana,
patrunjel verde, unt, sare si piper. Ingrediente: 6 foi de placinta ½
kg ardei gras 200g ciuperci Champignon 50g masline rondele 1 ceapa 3
catei de usturoi 200g branza telemea 50g smantana patrunjel…
Read more »
Read more »
Salată de pere cu praz şi caş dulce
14 February 2012
O
reteta de salata de pere cu praz si cas dulce din: cas dulce, pere,
praz, mustar, zeama de lamaie, ulei, iaurt, smantana, piper si sare.
Ingrediente: 300 g caş dulce proaspăt 3 pere mari 1 fir de praz pentru
sos: 3 linguri muştar 1 lingură zeamă de lămâie 1 lingură ulei 2 linguri
iaurt…
Read more »
Read more »
Cocktailuri pentru Valentine’s Day
14 February 2012
Va
prezentam o serie de cocktailuri pentru Valentine’s Day cu ajutorul
carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste
cocktailuri pentru Valentine’s Day! Cocktail Pale Tequilla O reteta
simpla de Cocktail Pale Tequilla din: orange brandy, tequilla, sampanie,
portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl Orange Brandy 2 cl tequilla 6 cl
sampanie o felie…
Read more »
Read more »
Retete dulci pentru Valentine’s Day
13 February 2012
Va
prezentam o serie de retete dulci pentru Valentine’s Day cu ajutorul
carora va puteti impresiona jumatatea. Delectati-va cu aceste retete
dulci pentru Valentine’s Day si va asteptam sa reveniti apoi impreuna
pentru vizionarea retetelor dulci pentru Valentine’s Day ! Desert de
ciocoala cu sirop picant de fructe de padure O reteta de Desert…
Read more »
Read more »
Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure
13 February 2012
O
reteta de Desert de ciocoala cu sirop picant de fructe de padure din:
unt, zahar brun, oua, ciocolata neagra, cacao, faina, praf de copt,
migdale, lapte, nasturei de ciocolata, zeama de portocala, gem de
zmeura, anason, visine confiate, merisoare confiate si cirese.
Ingrediente: 85 g unt moale, plus extra pentru uns 85 g zahar…
Read more »
Read more »
Sufleu de ton cu paste si spanac
13 February 2012
O
reteta de sufleu de ton cu paste si spanac din: spanac, ton, paste,
smantana, usturoi, ulei, sare, piper, rosii decojite, oregano, oua si
parmezan. Igrediente: 150 g spanac 1 conserva ton 500 g paste scurte 400
ml smantana 1 catel de usturoi 2 linguri ulei sare piper 600 g rosii
decojite din conserva 1…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu struguri
13 February 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu stuguri din: faina, zahar pudra, oua,
amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri,
ulei si struguri. Ingrediente: 350 g făină 400 g zahăr pudră 7 ouă 150 g
amidon de cartofi 200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt
1…
Read more »
Read more »
Somon pajit cu legume si sos de mustar
13 February 2012
O
reteta de somon prajit cu legume si sos de mustar din: praz, file de
somon, marar, supa de legume, cartofi, ulei, sare, piper, suc de lamaie,
faina, mustar si amidon. Ingrediente: 1 fir praz 800 g file de somon
1/2 legatura de marar 300 ml supa de legume 750 g cartofi 4 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Tartă cu crema de cafea
13 February 2012
O
reteta de tarta cu crema de cafe adin: faina, amidon, unt, zahar pudra,
sare, ou, apa rece, zahar vanilat, lapte, cafea, amidon, galbenusuri,
zahar vanilat si ciocolata amara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 25 g
amidon 15 g unt 100 g zahar pudra un praf de sare 1 ou 30 ml apa foarte
rece…
Read more »
Read more »
Tocăniţă în stil italian
13 February 2012
O
reteta de tocanita in stil italian din: morcov, ceapa, usturoi, ulei,
carne tocata, vin rosu sec, rosii decojite, sare, piper, boia dulce si
oregano. Ingediente: 1 morcov 3 cepe 1 cateld e usturoi 2 linguri ulei
600 g carne tocata asortata 150 ml vin rosu sec 2 conserve mici de rosii
decojite (circa 800…
Reteta zilei: Prajitura Inimioara
13 February 2012
O
reteta de prajitura inimioara din: oua, zahar, faina, cacao, frisca,
compot de caise si o rodie. Ingrediente: pentru blat: 4 oua 4 linguri
zahar 2 linguri faina 2 linguri cacao pentru umplutura: 500 ml frisca
lichida 1 borcan compot caise 1 rodie Mod de preparare: Albusurile se
separa de galbenusuri si se bat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel (video)
13 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel, un preparat
delicios si foarte gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cotlete de
miel
Read more »
Read more »
Cocktail Pale Tequilla
13 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pale Tequilla din: orange brandy, tequilla,
sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl Orange Brandy 2 cl
tequilla 6 cl sampanie o felie de portocala cirese Mod de preparare:
Mixam usor ingredientele cu gheata intr-un pahar de bar, apoi turnam
bautura intr-un pahar de cocktail. Imbogatin cu o felie…
Read more »
Read more »
Patatas bravas
13 February 2012
Patatas
bravas inseamna in traducere cartofi feroce si este una dintre piesele
de rezistenta din meniurile tapas-urilor spaniole, alaturi de
albdndigas, branza manchego, tortilla, ansoa si asa mai departe. Patatas
bravas sunt niste cartofi taiati felii sau cubulete destul de groase,
care se prajesc in ulei de masline pana ce devin crocanti la suprafafa,
ramanand…
Read more »
Read more »
Ciolan cu rozmarin si ardei
13 February 2012
O
reteta delicioasa de ciolan semiafumat cu: vin, ardei capia, ceapa
rosie, ulei, sare, piper negru, foi de dafin, boia, suc de rosii,
rozmarin. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat 100 ml vin 8 ardei capia o
ceapă roşie 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui sare grunjoasă piper
negru măcinat şi boabe 2-3 foi de dafin o…
Read more »
Read more »
Tortilla de patatas
13 February 2012
Poate
nici un alt fel de mancare nu este atat de neasteptat de delicios ca
aceasta tortilla din cartofi care se face in Spania, desi are in
componente numai ingrediente care in bucataria anglo-americana sunt
considerate banale. Tortilla de patatas este un fel de mancare foarte
popular in tavernele spaniole, dar si o gustare foarte…
Read more »
Read more »
Aperitive cu brânză
13 February 2012
O
reteta gustoasa de aperitive cu:apa, ulei, faina, oua, branza,
mascarpone, telemea de oaie, susan, smantana, marar, cascaval,
patrunjel. Ingrediente aluat: 200 ml apă 75 ml ulei 125 g făină 3 ouă
Ingrediente umplutură: 200 g brânză mascarpone 100 g telemea de oaie 20 g
susan 4 linguriţe smântână o legătură mărar 30-40 g caşcaval…
Read more »
Read more »
Ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa
13 February 2012
O
reteta de ficat la tigaie cu sos de mustar si ceapa din: ceapa,
castraveciori murati, ceapa verde, unt, otet, supa de vita, amidon,
ceapa murata, mustar, sare, piper, ficat de vita, faina si ulei.
Ingrediente: 2 cepe 5 castraveciori murati 1/2 legatura ceapa verde 1
lingura unt 1 lingura otet 450 ml supa de…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu struguri
13 February 2012
O
reteta delicioasa de friptura de curcan cu: vin rose, usturoi, unt,
sare, piper negru, cimbru uscat, muguri de pin, struguri. Ingrediente:
100 ml vin rose 2 kg pulpe de curcan o căpăţână usturoi 200 g unt sare
grunjoasă piper negru măcinat şi boabe cimbru uscat şi măcinat 100 g
muguri de pin 1-2 ciorchini…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu legume
13 February 2012
O
reteta de supa de pui cu legume din: carne de pui, telina, pastarnac,
patrunjel, dovlecei, fasole verde, rosii si sare. Ingrediente: carne de
pui ¼ telina 1 radacina pastarnac 2 radacini patrunjel 2 dovlecei 1 mana
fasole verde rosii sare Mod de preparare: Se spala bine carne de pui
si se da in…
Read more »
Read more »
Deserturi: Briose
13 February 2012
O
reteta delicioasa de briose cu: oua, unt, zahar pudra, migdale, faina,
zahar vanilat, sare, cacao, ciocolata. Ingrediente: 4 ouă 75 ml unt 4
linguri zahăr pudră 2 linguri migdale măcinate 3 linguri făină cernută
un plic zahăr vanilat un praf sare 3 linguri cacao bomboane de ciocolată
Mod de preparare: Se topeşte untul la…
Read more »
Read more »
Milkshake
13 February 2012
O
reteta de milksahe din: caise, piersici, inghetata de vanilie si lapte.
Ingrediente: 8 caise 2 piersici 100 g îngheţată de vanilie 200 ml lapte
Mod de preparare: Alegeţi fructe proaspete şi bine coapte. Le
spălaţi, le curăţaţi de coajă şi sâmburi şi le tăiaţi în sferturi.
Pasaţi fructele printr-o sită deasă şi le…
Read more »
Read more »
Tort cu smochine
13 February 2012
O
reteta delicioasa de tort cu:piscoturi, zahar, dulceata de smochine,
oua, lapte, vanilie, gelatina, sare, frisca, portocale, esenta cafea,
zahar pudra, sirop de smochine. Ingrediente: 48-50 pişcoturi 200 g zahăr
un borcan dulceaţă de smochine 3 ouă 400 ml lapte un baton vanilie 2
pliculeţe gelatină un praf sare 300 g frişcă 2 portocala coajă…
Read more »
Read more »
Friptura de gasca in sos
13 February 2012
O
reteta gustoasa de friptura de gasca cu: maghiran, oregano, sare, piper
mozaic, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi,
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpe de gâscă maghiran oregano sare
grunjoasă piper mozaic boabe şi măcinat 150 ml vin roşu ulei de măsline
400 g dovleac 50 g unt orez pentru garnitură 2…
Read more »
Read more »
Hassa
13 February 2012
O
reteta de hassa din: carne de miel, ulei de masline extravirgin, sos de
rosii, usturoi, lamaie, pasta de rosii, ardei iute, faina, boia iute,
curcuma, busuioc verde, menta si piper. Ingrediente: 200 g carne de miel
(sau de vită) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 250 g sos de roşii 4
căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Specialitate cu pui si masline
13 February 2012
O
reteta delicioasa de specialitate cu: piept de pui, sare, masline, unt,
piper, cimbru, boia dulce, orez, supa, sofran, gogosar, rosii, ardei,
patrunjel, mazare. Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g măsline un
cubuleţ unt piper cimbru măcinat o linguriţă boia dulce 250 g orez un
litru supă un praf şofran un gogoşar…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Salata de ton
13 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de ton cu: peste, cartofi, fasole verde,
ceapa rosie, masline, salata verde, rosii, oua, sare, piper, otet
balsamic, ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o
ceapă roşie 200 g măsline o salată verde 3 roşii 4 ouă 300 g ton în ulei
de măsline sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita si ciuperci
13 February 2012
O
reteta gustoasa de ciorba cu: rasol de vita, ciuperci, cartofi, bors,
leustean, ceapa, ardei verde, suc de rosii, sare, piper. Ingrediente:
500 g rasol de vită 200 g ciuperci 3 cartofi un litru borş o legătură
leuştean 1-2 cepe sau un fir de praz un ardei verde 200 ml suc de roşii
sare piper…
Read more »
Read more »
Rulouri cu mere
13 February 2012
O
reteta gustoasa de rulouri cu:oua, sare, unt, lamaie, ulei, drojdie,
zahar, lapte, mere, stafide, rom, nuca. Ingrediente aluat: 4 ouă sare
200 g unt coaja de la o lămâie 20-30 ml ulei de floarea-soarelui 50 g
drojdie 6 linguri zahăr 200 ml lapte Ingrediente umplutură: 8 mere 150 g
stafide 2-3 linguri rom 150…
Read more »
Read more »
Supă de viţel cu fasole verde
13 February 2012
O
reteta de supa de vitel cu fasole verde din: fasole verde, carne de
vitel, morcovi, ceapa, ardei gras, rosii, boia dulce, ulei, patrunjel,
frunze de telina si iaurt. Ingrediente: 1 kg fasole verde 500 g carne de
viţel 2 morcovi 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii ½ linguriţă boia dulce 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi frişcă vegetală
13 February 2012
O
reteta de prajitura cu mere si frisca vegetala din: mere, zahar, ulei,
cacao, miez de nuca, amoniac, sare, stafide, faina, esenta de rom si
frisca vegetala. Ingrediente: 1 kg mere 1 cană zahăr ½ cană ulei 3
linguri cacao 1 cană miez de nucă sau alune mărunţite 1 linguriţă
ammoniac 1 vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Tarte cu sunca si mozzarella
13 February 2012
O
reteta gustoasa de tarte cu: bacon, mozzarella, unt, chimen, sare,
smantana, faina, rosii cherry, busuioc, cimbru, pesmet, patrunjel.
Ingrediente aluat: 200 g unt o linguriţă chimen un praf sare 4 linguri
smântână sau iaurt 300 g făina Ingrediente umplutura: 4-6 rosii cherry
300 g bacon 300 g mozzarella busuioc proaspăt cimbru uscat şi măcinat…
Read more »
Read more »
Mamaliga gratinata
13 February 2012
O
reteta de mamaliga gratinata din: suc de rosii, ciuperci, cascaval,
telemea, unt, ulei de masline, zahar, supa de legume sau de pui, sare,
piper si malai grisat. Ingrediente: 400 ml suc de rosii 400 g ciuperci
Pleurotos 150 g cascaval 150 telemea 30 g unt 1 lingura ulei de masline 1
lingurita zahar 500…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti si fructe de mare
13 February 2012
O
reteta de salata cu creveti si fructe de mare din: cocktail de creveti
si fructe de mare, ardei gras, ceapa verde, alge verzi, susan, macrou
afumat, castravete, ulei, otet balsamic, usturoi, marar verde si sare.
Ingrediente: 350 g cocktail de creveti si fructe de mare (congelati) 1
ardei gras rosu 3 fire de ceapa…
Read more »
Read more »
Sharba libiana
13 February 2012
O
reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de
tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin,
scortisoara, menta si sare. Ingrediente: 200 g carne de miel 150 g
arpacaş 1 ceapă mare 1 lingură pastă de tomate 3 roşii 1 lămâie 1 ardei
iute roşu 6 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Chou a la creme
13 February 2012
O
reteta de chou a la creme din: frisca, oua, faina, ulei, sare, apa,
zahar, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200 g frisca pentru
chou-uri: 6 oua potrivite 300 ml apa 200 g faina 75 ml ulei sare zahar
pentru crema de vanilie: 4 oua 270 g zahar 200 g faina 750 ml lapte…
Read more »
Read more »
Supă de vişine
13 February 2012
O
reteta de supa de visine din: visine, smantana, faina, zahar,
galbenusuri, lamaie, scortisoara si sare. Ingrediente: 1,5 kg vişine 200
g smântână 100 g făină 100 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 linguriţă răzătură
de lămâie 25 g scorţişoară un vârf linguriţă de sare Mod de preparare:
Puneţi 4 l de apă la fiert,…
Read more »
Read more »
Dieta de 3 zile
13 February 2012
Ziua
I Mic dejun: Cafea sau ceai fara zahar 30 g branza slaba 2 felii paine
prajita Pranz: salata Caesar salata verde 100 g crutoane prajite
parmezan ras 125 g pui fript sau fiert Gustare: 250 ml iaurt natural
10 migdale Cina: 175 g somon la gratar 50 g orez fiert 200 g fasole…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mac şi glazură de ciocolată
12 February 2012
O
reteta de prajitur acu mac si glazura de ciocolata din: margarina,
zahar pudra, seminte de mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt,
sare si ciocolata. Ingrediente: 250 g margarină pentru copt şi gătit 150
g zahăr pudră 2 linguri seminţe de mac 1 lingură miere 250 ml apă
minerală 350 g făină 100…
Read more »
Read more »
Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete
12 February 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru Retete pentru Valentine’s Day si
Dragobete cu ajutorul carora va puteti impresiona jumatatea.
Delectati-va cu aceste retete pentru Retete pentru Valentine’s Day si
Dragobete si va asteptam sa reveniti apoi impreuna pentru vizionarea
retetelor pentru Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete! Reteta
zilei: Varza de Bruxelles cu branza O…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de Bruxelles cu branza
12 February 2012
O
reteta de varza de bruxelles cu branza din: varza de bruxelles, lapte,
branza, unt, faina, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 300g varza de
Bruxelles 250ml lapte 100g branza rasa 50g unt 2 linguri faina 1/4
lingurita nucsoara sare piper Mod de preparare: In cazul in care varza
de Bruxelles nu este toata de dimensiuni…
Read more »
Read more »
Stridiile
12 February 2012
Unele
dintre cele mai apreciate fructe de mare, stridiile sunt cultivate in
climate foarte variate, in intreaga lume. In Anglia secolului XIX, sa
mananci stridii era un semn sigur de saracie lucie. In Londra descrisa
de Charles Dickens, daca ajungeai sa mananci la batranete stridii,
insemna ca intr-adevar ai ajuns la sapa de lemn. Astazi,…
Read more »
Read more »
Prajitura mille feuille
12 February 2012
O
reteta de prajitura mille feuille din: faina, galbenusuri, smantana,
margarina, sare, lapte, faina, oua, zahar tos si vanilie. Ingrediente:
350 g faina 3 galbenusuri 2 linguri cu smantnaa grasa 150 g margarina
sare pentru crema de vanilie: 1 l lapte 4 linguri cu varf de faina 6 oua
250 g zahar tos 1 baton…
Friptura de vita in sos de bere
12 February 2012
O
reteta de firptura de vita in sos de bere din: ceapa, usturoi, morcovi,
pulpa de vita, sare, piper, ulei, bulion, boabe de mustar, bere, supa,
foi de dafin si ciuperci champignon. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de
usturoi 300 g morcovi 800 g pulpa de vita sare piper 3 linguri ulei 1
lingurita bulion…
Read more »
Read more »
Cum se prepara friptura din muschi de vita (video)
12 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara friptura din muschi de vita, un
preparat nemaipomenit de delicios si foarte gustos, rapid, sanatos,
perfect pentru a-i impresiona pe cei dragi. Cum se prepara friptura din
muschi de vita
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu creveţi şi ierburi aromatice
12 February 2012
O
reteta de cuscus cu creveti si ierburi aromatice din: cuscus, dovlecel,
morcov, telina, vanata, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa
concentrata de legume, usturoi, cimbru, sare, piper, creveti, lamaie si
ierburi aromatice. Ingrediente: 150 g cuscus 1 dovlecel 1 morcov 1 tija
de telina 1/2 vanata 1 ceapa mica 4 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pipote cu smantana
12 February 2012
O
reteta de pipote cu smantana din: pipote, faina, lapte, ceapa, iaurt,
smantana, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg pipote 2-3 linguri faina 1
ceasca lapte dulce 1 ceapa 500 g iaurt 500 g smantana sare ulei Mod de
preparare: Splei pipotele, le prăjeşti puţin în ulei, apoi pui peste
ele ceapa tăiată foarte…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete
12 February 2012
O
reteta de Supă de ţelină cu scoici Saint-Jacques şi sangerete din: ulei
de masline, telina, salote, usturoi, vin alb, supa de pui, nucsoara,
smantana, sangerete, scoici saint jaques si unt. Ingrediente: 1 linguri
ulei de masline 1 telina (cam 1kg), curatata si taiata cuburi 5 salote,
curatate si taiate felii 3 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Poison
12 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Green Poison din: tequilla, curacao albastru,
sirop de cocos, suc de maracuja, zeama de lamaie, lamaie si cirese.
Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao albastru 2 cl sirop de cocos 10
cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie o felie de lamaie cirese Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort fructat
12 February 2012
O
reteta de tort fructat din: frisca, lapte, oua, zahar, gelatina,
piscoturi, nectarine, nuci si boabe de strugure. Ingrediente: 500 ml
frisca lichida 125 ml lapte 2 oua 125 g zahar (4 linguri) 25 g gelatina
pentru decor: 24 de piscoturi 3 nectarine 75 g nuci cateva boabe de
strugure (alb si negru) 10 g…
Read more »
Read more »
File de peşte cu legume
12 February 2012
O
reteta de file de peste cu legume din: file de peste, cartofi, morcovi,
dovlecei, ceapa, ardei gras, pasta de tomate, apa, usturoi, ulei de
masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g file
de peste 250 g cartofi 250 g morcovi 2 dovlecei 1 ceapa 1/2 ardei gras
verde 1/2 ardei gras…
Read more »
Read more »
Tocană cu jumări
12 February 2012
O
reteta de tocana cu jumari din: faina, carnati afumati, slanina
afumata, usturoi, branza de burduf, cas, smantana, pasta de rosii, oua,
lapte, jumari, afumatura de porc, ceapa tocata, piper, cimbru si boia.
Ingrediente: 1 kg faina 250 g carnati afumati 150 g slanina afumata 1
capatana de usturoi 200 g branza de burduf 400…
Read more »
Read more »
Vanat cu garnitura de gutui coapte
12 February 2012
O
reteta de vanat cu garnitura de gutui coapte din: carne din pulpa de
vanat, rozmarin, ulei extravirgin de masline, ulei, unt, gutuie, zahar,
sare, piper, vin rosu si supa de pasare. Ingrediente: 2 bucati de carne
din pulpa de vanat, taiate 2 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei
extravirgin de masline ulei pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu banane si curmale
12 February 2012
O
reteta de prajitura cu banane si curmale din: banana, unt, curmale,
oua, faina, nuci, lamaie si zahar praf. Ingrediente: 1 banana 225 g unt
150 g curmale uscate fara samburi 5 oua 300 g faina 100 g nuci 4 lamai
glazura: 200 g zahar praf Mod de preparare: Curăţaţi banana şi
sfărâmaţi miezul…
Read more »
Read more »
Piept de pui in crusta de verdeata
12 February 2012
O
reteta de piept de pui in crusta de verdeata din: cimbru verde,
usturoi, pulpa de dovleac, sare, piper, ulei de masline, castane,
biscuiti cu branza, unt si file de piept de pui. Ingrediente: 6 fire
cimbru verde (sau 1 lingurita cimbru tocat) 2 catei de usturoi 800 g
pulpa de dovleac sare piper 6…
Read more »
Read more »
Desert cu smochine
12 February 2012
O
reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt,
apa rece, sare, smochine si nuci. Ingrediente: 1 galbenus susan pentru
aluat: 175 g faina 50 g zahar 120 g unt rece 30-60 ml apa rece sare
pentru crema: 6 smochine 150 g nuci 150 g unt 150 g zahar Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chec cu ciocolata si lichior
12 February 2012
O
reteta de chec cu ciocolata si lichior din: faina, unt, zahar, lichior,
galbenusuri, albusuri, sos de caramel, ciocolata, ciocolata alba si
smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 200g unt 200g zahar 4
linguri lichior 3 galbenusuri 3 albusuri 1 ceasca sos de caramel
ciocolata pentru glazura: 100 g ciocolata alba 100 g smantana …
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #1
12 February 2012
Va
invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in
familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt
idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia
noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Friptura
umpluta O reteta de friptura umpluta din: carne de vita, carnati, ardei,
ceapa verde, ardei…
Read more »
Read more »
Chec mozaic
12 February 2012
O
reteta de chec mozaic din: oua, zahar, ulei, lamaie, zahar vanilat,
nuci, rahat si faina. Ingrediente: 8 oua 10 linguri zahar 10 linguri
ulei 1 lamaie 2 pliculete zahar vanilat 200 g nuci maruntite 200 g rahat
cubulete (date prin faina) 7 linguri faina Mod de preparare: Bateţi
gălbenuşurile cu zahărul până ce…
Read more »
Read more »
Chifle din făină de porumb cu trei arome
12 February 2012
O
reteta de Chifle din făină de porumb cu trei arome din: faina alba,
faina de porumb, drojdie, zahar, ou, unt, lapte, seminte de fenicul,
seminte de mac, seminte de susan si sare. Ingrediente: 125 g faina alba
100 g faina de porumb 4 lingurite drojdie uscata 2 linguri zahar 1 ou 30
g unt…
Read more »
Read more »
Cocktail Kilimanjaro
12 February 2012
O
reteta simpla de Coktail Kilimanjaro din: amarula, votca, bols triple
sec, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Amarula 2
cl votca 2 cl Bols Triple Sec 12 cl suc de portocale o felie de
portocala cirese Mod de preparare: Se mixeaza bine ingredientele in
shaker. Se toarna intr-o cana Amarule…
Read more »
Read more »
Ciolan de porc cu garnitură de legume
12 February 2012
Se
spală bine 1 ciolan de porc şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se
crestează şoriciul în pătrăţele suficient de a adânc pentru a ajunge la
carne. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline şi se presară 1 linguriţă
sare de mare grunjoasă şi 1 linguriţă piper negru măcinat, frecând bine
ciolanul pe…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere
12 February 2012
O
reteta de placinta cu mere din: mere, merisoare, oua, zahar, esenta de
vanilie, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g merisoare 3 oua
225 g zahar 1 esenta de vanilie 450 g faina 375 ml ulei sare Mod de
preparare: Intr-un castron, mixează ouăle cu zahărul până se topeşte.
Toarnă treptat…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară
12 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de primavara din: oua, amestec de salata,
andiva, ridichi, praz, patrunjel, chivas, asmatui, dressing, suc de
portocala, sare, piper si zahar. Ingrediente: 2 ouă 250 g de amestec de
salată 1 andivă 1 legătură de ridichi 1 legătură de praz câte o legătură
de pătrunjel, de chivas şi de asmăţui…
Read more »
Read more »
Rollmops
12 February 2012
Specia
de peste care se consuma cel mai mult in partea de nord a Europei este
heringul; de aceea el sta la baza a numeroase preparate, cele mai
importante fiind rollmops. Denumirea vine din limba germana, dar sensul
este destul de ciudat; s-ar putea traduce prin catel incolacit. Partea a
doua a sintagmei este mai…
Read more »
Read more »
Supă de castraveţi
12 February 2012
O
reteta de supa de castraveti din: castraveti, ceapa, faina, zeama de
carne, sare si piper. Ingrediente: 4 castraveţi proaspeţi 1 ceapă 1
lingură făină 1 l zeamă de carne sau apă sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi castraveţii de coajă, îi săraţi şi piperaţi şi îi puneţi la
fiert. După ce au dat…
Read more »
Read more »
Ceafă oltenească
12 February 2012
O
reteta de ceafa olteneasca din: ceafa, praz, ficatei, sos de soia, ulei
de masline, cidru de mere, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
ceafa 2-3 fire de praz 200-300 g ficatei 2-3 linguri sos de soia ulei de
masline 200 ml cidru de mere nucsoara piper sare Mod de preparare:
Cureţi ficăţeii…
Read more »
Read more »
Cocktailuri de weekend #2
12 February 2012
Daca
vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o
saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend.
Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Apple Orange
Cream O reteta simpla de Cocktail Apple Orange Cream din: grand
marnier cream, calvados si frisca. Ingrediente: 4 cl…
Read more »
Read more »
Deserturi: Inima dulce
12 February 2012
O
reteta de inima dulce din: ciocolata de menaj, oua, unt, zahar praf,
faina, frisca, miez de cocos, coaja de lamaie si fructe. Ingrediente:
200 g ciocolata de menaj 8 oua 125 g unt 150 g zahar praf 100 g faina
umplutura: 200 ml frisca 100 g miez ras de cocos 1 lingura coaja de…
Read more »
Read more »
Carne de porc in tigaie
12 February 2012
O
reteta de carne de porc in tigaie din: carne de porc, ulei, ceapa,
ardei grasi, rosii, cartofi, boia, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1
kg carne de porc pentru grătar (ceafă sau cotlet) 2–3 linguri ulei 1
ceapă 2–3 ardei graşi 2 roşii 1 kg cartofi boia chimen sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Vită cu piure de cartofi şi spanac
12 February 2012
O
reteta delicioasa de vita cu piure de cartofi s spanac din: carna slaba
de vita, ceapa, ulei, vin sec, rosii, cartofi, spanac, lapte degresat,
cimbru, unt si sare. Ingrediente: 300 g carne slabă de vită 2 cepe 2
linguri ulei 100 ml vin sec 2–3 roşii 300 g cartofi ½ kg spanac 50 ml…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu branză de oaie si carnati afumati
12 February 2012
O
reteta de Tocăniţă cu branză de oaie si carnati afumati din: branza de
oaie, carnati afumati, oua, ulei, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 300
g brânză de oaie 300 g cârnaţi afumaţi 6 ouă 50 g ulei 3 cepe sare
piper Mod de preparare: Tăiaţi ceapa mărunt şi o prăjiţi uşor în
ulei.…
Read more »
Read more »
Supă cu verzişoare de Bruxelles
12 February 2012
O
reteta de supa cu verzisoare de Bruxelles din: varza de bruxelles,
ceapa, maghiran, usturoi, ulei, pasta de ardei, crenvursti, smantana,
supa de legume, chimen, piper si sare. Ingrediente: 500 g verzişoare de
Bruxelles 1 ceapă ½ linguriţă maghiran 2 căţei de usturoi 1 lingură ulei
2 linguri pastă de ardei 3 crenvurşti 200 g…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vitel cu măsline
11 February 2012
O
reteta de tocanita de vitel cu masline din: carne de vitel, ceapa,
usturoi, morcovi, telina, ulei, bulion, vin rosu sec, supa de vita,
foaie de dafin, enibahar, rozmarin, cimbru, masline negre, sare si
piper. Ingrediente: 600 g carne de vitel (pulpa de vitel fara os) 5 cepe
3 catei de usturoi 2 morcovi 1/2…
Read more »
Read more »
Chec in trei culori
11 February 2012
O
reteta de chec in trei culori din: zahar, margarina, lapte, faina,
cacao, coaja de lamaie, bicarbonat de sodiu si pesmet. Ingrediente: 250 g
zahar 125 g margarina 3 oua intregi 125 ml lapte sau 1/2 ceasca mare
1,5-2 pahare cu faina 2-3 linguri de cacao coaja de lamaie un varf de
cutit de bicarbonat…
Read more »
Read more »
Gulas de porc cu fasole verde si dovleacei
11 February 2012
O
reteta de gulas de porc cu fasole verde si dovlecei din: muschi de porc
sau de vitel, dovlecel, fasole verde, ulei, faina, bulion, vin rosu
sec, supa de carne, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g muschi de
porc sau de vitel 1 dovlecel 250 g fasole verde (congelate) 2 linguri
ulei 1 lingura…