luni, 15 aprilie 2013

Retete culinare de Paşti #13


Retete de Paste:

Salată de ton cu mazăre

4 January 2011
Salată de ton cu mazăre  Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare piper două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din conservă   Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se…
Read more »

Pizza cu pui

4 January 2011
Pizza cu puiIngrediente aluat:  150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa   Ingrediente umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2 linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras   Mod de preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2 ore,…
Read more »

Prajitura cu mere umplute

4 January 2011
Prajitura cu mere umpluteIngrediente blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de copt Ingrediente umplutură: mere margarină  pentru uns tava 3-4 linguri zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară   Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava cu margarină, presari…
Read more »

Carne de porc cu cuscus

4 January 2011
Carne de porc cu cuscusIngrediente: 500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte) sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi 500…
Read more »

Tocanita de ciuperci cu usturoi

4 January 2011
Tocanita de ciuperci cu usturoiIngrediente :  2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi pătrun­jel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat mărunt, apoi pui ciu­percile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui şi…
Read more »

Salata de pastarnac

4 January 2011
Salata de pastarnacIngrediente: 500 g păstârnac 4-5 lin­guri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare după gust   Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu păstâr­nacul într-o salatieră,…
Read more »

Ciuperci cu arpacasi

4 January 2011
Ciuperci cu arpacasiIngrediente : 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate cimbru verdeaţă sare piper   Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină apă. Adaugi piperul,…
Read more »

Pastrama de oaie cu legume

4 January 2011
Pastrama de oaie cu legume  Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă de boia iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt muştar   Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se cură­ţă codiţele şi se…
Read more »

Pui in sos de iaurt

4 January 2011
Pui in sos de iaurtIngrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui   Mod de prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi le prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi îl…
Read more »

Pilaf cu carnati si sos de rosii

4 January 2011
Pilaf cu carnati si sos de rosiiIngrediente: 3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente 1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi cârnaţii…
Read more »

Salata de cartofi cu sos de cartofi

4 January 2011
Salata de cartofi cu sos de cartofi  Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3 linguri muştar 100 g măsline sare piper   Mod de preparare: Cartofii îi speli bine şi îi fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai felii. Ceapa o tai peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet. Torni…
Read more »

Legume cu peşte şi sos de soia

4 January 2011
Legume cu peşte şi sos de soia  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci 300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute sos de soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi două felii de ananas crevete   Mod de preparare: Fileurile de peşte se…
Read more »

Tortellini cu sos de ciuperci

4 January 2011
Tortellini cu sos de ciuperci  Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan 45 g unt ulei de măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în feliuţe subţiri. Se…
Read more »

Tartă de biscuiţi cu struguri

4 January 2011
Tartă de biscuiţi cu struguriIngrediente: 400 g biscuiţi sim­pli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1 esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru   Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu margarina topită, zahărul şi scorţişoara. întinzi…
Read more »

Cocktail Tintoretto

4 January 2011
Cocktail Tintoretto  Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau sec   Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii ’60; este cocktailul…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 41 (video)

4 January 2011

Mâncare de dovleac si telină

4 January 2011
Mâncare de dovleac si telină  Ingrediente:  700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1 lingură făină ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare morcovul şi ţelina…
Read more »

Cartofi cu costita si smantana

4 January 2011
Cartofi cu costita si smantanaIngrediente: 1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după gust pătrunjel   costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai partea…
Read more »

Varza cu smantana si cascaval

4 January 2011
Varza cu smantana si cascavalIngrediente: 2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt  Mod de preparare: Cureţi varza, apoi o împărţi în 6 părţi egale. O opăreşti cu apă sărată şi lapte. După ce s-a scurs, o aşezi într-o…
Read more »

Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi

4 January 2011
Chifteluţe de cartofi copţi şi morcoviIngrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină  4 linguri făină 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi îi coci în coajă, în cuptorul încins. In acest timp, cureţi morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi le pui la fiert în apă cu sare. După ce s-au…
Read more »

Prajitura cu portocale

4 January 2011
Prajitura cu portocale  Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr coajă rasă de portocală   Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr puţină zeamă de portocală 50 ml rom   Ingrediente crema: 300 g unt 4 gălbe­nuşuri 4 linguri zeamă de porto­cale 200 g zahăr şi puţină coajă de…
Read more »

Ciuperci în cuiburi de cartofi

4 January 2011
Ciuperci în cuiburi de cartofiIngrediente : 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă fierbinte, adaugi mărarul tocat şi pui piureul obţinut într-o formă unsă cu ulei. Cureţi apoi ciuper­cile, 4 le păstrezi întregi, iar pe celelalte le tai mărunt şi le…
Read more »

Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi

4 January 2011
Ciolan afumat de porc cu varza si cartofiIngrediente: 2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2 linguri untură 1 lingură chimen zarzavat pentru supă (1 mor­cov, 1 păstârnac, 1 ceapă, 1 ţelină mică) 1 pahar smântână boia de ardei dulce sau iute Mod de preparare: Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul tocat în…
Read more »

Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii

4 January 2011
Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii  Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciu­perci 1 ceaşcă orez 1 lingură bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi le pui la fiert în apă rece cu sare, iar în altă oală fierbi soia Darling. Cureţi…
Read more »

Carne cu telina la cuptor

4 January 2011
Carne cu telina la cuptor  Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1 legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1 ou margarină 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Cureti  telina, o tai felii subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp, încingi uleiul…
Read more »

Colţunaşi cu spanac

4 January 2011
Colţunaşi cu spanacIngrediente: 250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau brânză sare ulei piper   Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3 lin­guri ulei frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească. Decongelezi apoi spanacul, îl laşi să se scurgă, apoi îl căleşti într-o…
Read more »

Budincă de dovleac cu brânză si marar

4 January 2011
Ingrediente :   500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150 g făină 100 g smân­tână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă cu puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti cu…
Read more »

Carnati de casa afumati, cu fasole batuta

4 January 2011
Carnati de casa afumati, cu fasole batutaIngrediente : 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g usturoi 1 linguriţă sare   Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine şi o pui la fiert. După ce dă în clocot, o scurgi de apă şi o pui din nou la fiert, cu altă apă…
Read more »

Pateuri umplute cu soia

4 January 2011
Pateuri umplute cu soia  Ingrediente :  1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule 100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu suc de  roşii 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr 2 linguri Vegeta piper   Mod de preparare: Fierbi soia într-o cantitate suficientă de apă, timp de 10…
Read more »

Tocanita cu ardei copti si masline

4 January 2011
Tocanita cu ardei copti si masline  Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi piper sare 9-10 ardei capia 200 g masline   Mod de preparare: Toci 2 cepe potrivite, le pui la prăjit, după care pui 4-5 linguriţe de bulion şi 1 pahar cu apă. Le laşi câteva minute să fiarbă mai bine ceapa, apoi…
Read more »

Castraveţi umpluţi cu mazăre

4 January 2011
Castraveţi umpluţi cu mazăreIngrediente :  10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată sau din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare piper   Mod de preparare: Tai castraveţii în jumătăţi pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi să se scurgă. Cureţi morcovul şi ţelina, le dai pe…
Read more »

Piftie de cartofi

4 January 2011
Piftie de cartofi  Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în apă 100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat   Mod de preparare:  Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi la fel, separat, îi storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar amidonul…
Read more »

Tort de biscuiti cu crema de cacao

4 January 2011
Tort de biscuiti cu crema de cacao  Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri cacao 100 g frişcă 1 esenţă rom   Mod de preparare: Baţi mai întâi praful de cremă cu gust de cacao din ambele pachete cu 400 ml apă rece…

Tocana de ficat de pasare

4 January 2011
Tocana de ficat de pasareIngrediente: 500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare piper o legătură de pătrunjel  vin alb Mod de preparare: Căleşti ficăţeii, îi condi­mentezi, adaugi prazul tăiat mărunt şi pasta de roşii, apoi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni vinul şi mai laşi să fiarbă încă 5…
Read more »

Crochete din sfeclă şi peşte

4 January 2011
Crochete din sfeclă şi peşteIngrediente : 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legă­tură verdeaţă 1 lingură făină sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai prin maşina de tocat împreună cu peştele spălat. Adaugi făina, verdeaţa tocată, potriveşti de sare şi piper şi amesteci compoziţia. Formezi apoi crochete pe care…
Read more »

Sarmalute in foi de vita cu sos de marar

4 January 2011
Sarmalute in foi de vita cu sos de mararIngrediente: 3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2 linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le speli…
Read more »

Pastrav cu sos de unt si verdeata

4 January 2011
Pastrav cu sos de unt si verdeata  Ingrediente :  1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli, îl tai în jumătate pe lungime şi îl dezosezi. Treci apoi bucăţile de peşte prin făina amestecată cu un praf de sare şi le prăjeşti în unt încins. Când sunt…
Read more »

Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă

4 January 2011
Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcăIngrediente:  500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml lapte pentru frişcă   Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le amesteci cu scorţişoara. Pui apa cu zahărul la fiert şi când…
Read more »

Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos

4 January 2011
Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocosIngrediente: 500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de sare 1 morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei   Mod de preparare: Pui la fiert orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori cubuleţe şi uleiul, după care îl laşi să dea în câteva…
Read more »

Mancare de gogosari copti cu soia

4 January 2011
Mancare de gogosari copti cu soiaIngrediente: 6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe aragaz, şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laşi puţin să se înmoaie şi să se răcească. îi cureţi apoi şi-i…
Read more »

Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă

3 January 2011
Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncăIngrediente:  1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză de vaci 2 cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100 ml vin alb 4 linguri oţet 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 2 roşii ulei sare piper cimbru   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul şi vânătă…
Read more »

Cocktail Tequila Sunrise

3 January 2011
Cocktail Tequila Sunrise    Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 3/10 tequila 6/10 suc de portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură a apărut în anii ’50, contribuind într-o…
Read more »

Minuturi din paste şi carne

3 January 2011
Minuturi din paste şi carne  Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză telemea 200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de măsline usturoi smântână   Mod de preparare: Pastele se fierb în apă fierbinte în care se adaugă o lingură de sare şi o lingură de ulei, ca să…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 40 (video)

3 January 2011

Gaufre cu cremă de cafea

3 January 2011
Gaufre cu cremă de cafea  Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea instant două bucăţi de kiwi două portocale 50 g migdale sare pudră de ghimbir pudră de cuişoare unt   Mod de preparare: O portocală se…
Read more »

Legume în sos dulce-acrişor

3 January 2011
Legume în sos dulce-acrişor  Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de lămâie ardei iute un ardei capia o legătură de ceapă verde sare piper oregano ulei   Mod de preparare: Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se toacă…
Read more »

Peşte cu parmezan şi vinete

3 January 2011
Peşte cu parmezan şi vinete  Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de usturoi o lingură de sos pesto busuioc sare piper smântână usturoi 100 g parmezan   Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă patru linguri de ulei de…
Read more »

Salata de radacinoase cu ghimbir

3 January 2011
Salata de radacinoase cu ghimbir  Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1 bucată ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie   Mod de preparare: Cureţi gulia, morcovul, ţelina şi ceapa, dai gulia, morcovul şi ţelina pe răzătoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o tai solzişori. Speli merele, le tai felii sau cubuleţe…
Read more »

Spuma de mere cu frisca

3 January 2011
Spuma de mere cu friscaIngrediente:  4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în apă cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le mixezi şi le amesteci cu frişca bătută. Pui spuma…
Read more »

Plăcinta cu carne de viţel şi legume

3 January 2011
Plăcinta cu carne de viţel şi legume  Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă sare Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri mălai cimbru boabe de muştar sare ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi 16…
Read more »

Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume

3 January 2011
Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume  Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon afumat 2 felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou 1 ceapă 2 pahare vin alb sare piper ulei   Mod de preparare: Desfaci carnea de porc astfel încât să obţii o foaie, apoi o baţi cu…
Read more »

Budincă de ciuperci

3 January 2011
Budincă de ciuperciIngrediente :  500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1 lingură făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura patrunjel   Mod de preparare: Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai mărunt şi ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în  puţin ulei. Topeşti apoi margarina, rumeneşti…
Read more »

Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci

3 January 2011
Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci  Ingrediente :  1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2 linguri unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi-l pui la fiert pentru 15 minute în vin alb şi o bucăţică de unt. După ce a fiert, îl scoţi pe un…
Read more »

Brioşă cu şunca şi praz

3 January 2011
Brioşă cu şunca şi prazIngrediente : 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125 g smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt sare 1 linguriţă piper boabe   Mod de preparare: Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai rondele şi le laşi deoparte până aluatul. Amesteci apoi…
Read more »

Fursecuri cu cascaval si iaurt

3 January 2011
Fursecuri cu cascaval si iaurt  Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaş­că iaurt 1 ou 50 g caşcaval   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua rasă, iaurtul, gălbe­nuşul şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de tare pe care o laşi să se odih­nească 2-3 ore. O întinzi apoi într-o foaie nu…
Read more »

Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru

3 January 2011
Şunca fiarta in otet cu boia si cimbruIngrediente : 1 bucată de şuncă proaspătă, nea­fumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia dulce cimbru mărunţit   Mod de preparare: Pui la fiert şunca cu apa, oţetul, piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru. După ce a fiert…
Read more »

Covrigei cu ciocolată

3 January 2011
Covrigei cu ciocolată  Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de praf de copt un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un praf de sare 100 g ciocolată neagră mentă   Mod de preparare: un castron se…
Read more »

Cocktail Sweet Martini

3 January 2011
Cocktail Sweet Martini  Calitate – alcoolic  Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermut roşu   Are aceeaşi origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor cincizeci de cocktailuri mondiale din 1961.…
Read more »

Cozonac alsacian

3 January 2011
Cozonac alsacian  Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50 g zahăr pudră   Mod de preparare: Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin să crească şi apoi adaug…
Read more »

Gulaş de varză şi carne de porc

3 January 2011
Gulaş de varză şi carne de porcIngrediente: 1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4 cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lin­gură făină 1 lingură pastă de ardei sare piper 1 ardei gras roşu pentru decor   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o tai…
Read more »

Dovlecei cu carne de porc

3 January 2011
Dovlecei cu carne de porc  Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate ulei de floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar pătrunjel legume de sezon   Mod de preparare: Cartofii se ciurăţă de coajă, se spală…
Read more »

Rulouri de şuncă umplute cu legume

3 January 2011
Rulouri de şuncă umplute cu legumeIngrediente: 3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1 rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde   Mod de preparare: Cureţi morcovul, cartoful, rădăcina de pătrunjel şi le pui la fiert în apă cu sare.…
Read more »

Legume la cuptor cu sos

3 January 2011
Legume la cuptor cu sos  Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie oregano   Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă smântână, muştarul, o lin­gură de ulei de măsline, sarea, piperul şi puţină zeamă de lămâie. Dovleceii şi vânătă se…
Read more »

Muşchi de viţel împănat

3 January 2011
Muşchi de viţel împănat  Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3 căţei de usturoi 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Speli şi cureţi muşchiul de viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de morcov şi de usturoi şi-l presari cu puţină sare. Tai slănina felii mai lungi, înfăşori…
Read more »

Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă

3 January 2011
Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă  Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4 linguri dulceaţă 1 lingură stafide 100 g rahat 100 g ciocolată albă de menaj 1 linguriţă ulei 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 2-3 fâşii de…
Read more »

Burger cu somon

3 January 2011
Burger cu somon  Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei 200 g iaurt 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel) frunze de salată o lămâie   Mod de preparare: Frige somonul la grătar, apoi taie-l bucăţele.…

Chiftele de linte roşie

3 January 2011
Chiftele de linte roşieIngrediente: 300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei până se aureşte, apoi o…
Read more »

Frigărui din carne de porc cu cimbru

3 January 2011
Frigărui din carne de porc cu cimbruIngrediente: 400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei   Mod de preparare: Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper, cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe beţele de frigărui şi le aşezi într-o tavă cu apă şi ulei. Dai frigăruile la cuptor…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 39 (video)

3 January 2011

Tocăniţă de ardei cu peşte

3 January 2011
Tocăniţă de ardei cu peşte  Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare piper o lingură de busuioc uscat pătrunjel doi căţei de usturoi Mod de preparare: Fileurile de cod se spală şi se taie în bucăţi mai mici.…
Read more »

Budincă dulce de cartofi

3 January 2011
Budincă dulce de cartofiIngrediente: 4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare   Mod de preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi…
Read more »

Ciupercuţe cu spanac şi praz

3 January 2011
Ciupercuţe cu spanac şi praz  Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de nucşoară sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie sos de roşii picant   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni într-un vas…
Read more »

Cartofi taranesti cu marar

3 January 2011
Cartofi taranesti cu mararIngrediente: 1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei sau margarina 1 legă­tură mărar sare   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Presari peste ceapă sare şi după ce s-a înmuiat, adaugi cartofii fierţi…
Read more »

Fursecuri cu mac

3 January 2011
Fursecuri cu mac  Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de mac sare o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară zahăr vanilinat o lămâie fructe de sezon   Mod de preparare: Seminţele…
Read more »

Chec cu halva şi glazură de ciocolat

3 January 2011
Chec cu halva şi glazură de ciocolat  Ingrediente :  300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2 ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie   Mod de preparare: Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată şi vanilia şi amesteci până obţii o compo­ziţie omogenă. încorporezi apoi treptat făina…
Read more »

Borş de pui şi ardei iute

2 January 2011
Borş de pui şi ardei iute  Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3 cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml borş sare piper leuştean smântână mălai   Mod de preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se curăţă…
Read more »

Cocktail Strawberry Dawn

2 January 2011
Cocktail Strawberry DawnCalitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate   Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 3 cl gin 3 cl cremă de cocos 3 căpşune tăiate în bucăţele Apare în Anglia, în anii ’60. cu un mod…
Read more »

Tartă cu roşii uscate

2 January 2011
Tartă cu roşii uscate  Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de mărar sare piper unt pentru tavă o lămâie   Mod de preparare: Brânza de vaci se amestecă bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei şi…
Read more »

Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă

2 January 2011
Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă  Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g miezuri de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui castraveţi muraţi varză murată   Mod de preparare: Se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în cubuleţe şi…
Read more »

Inel din orez cu peşte

2 January 2011
Inel din orez cu peşte  Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de măsline o linguriţă de pudră de curry 300 g orez   Mod de preparare: Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un cas­tron. Se presară sare…
Read more »

Tarte cu mango

2 January 2011
Tarte cu mango  Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250 ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două ouă praf de copt esenţă de lămâie sare o lămâie cireşe confiate unt budincă de vanilie mentă   Mod de preparare: Se omogenizează untul, zahărul…
Read more »

Salată cu ouă de prepeliţă

2 January 2011
Salată cu ouă de prepeliţăO reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita, castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare, piper, oregano si mustar cu seminte. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă un castravete murat două ouă de găină 300 ml ulei de floarea-soarelui 50 g smântână o linguriţă de muştar suc…
Read more »

Peşte afumat cu legume

2 January 2011
Peşte afumat cu legume  Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole verde 150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie 100 g unt sare piper pătrunjel salată de sfeclă roşie   Mod de preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea…
Read more »

Fursecuri cu zahăr brun

2 January 2011
Fursecuri cu zahăr brun  Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g alune un pliculeţ cu praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat sare esenţă de rom fructe de sezon frişcă   Mod de preparare: Intr-un…
Read more »

Budincă din carne de vită

2 January 2011
Budincă din carne de vită  Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper pătrunjel ulei de floarea-soarelui smântână iaurt   Mod de preparare: Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se condimentează…
Read more »

Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui

2 January 2011
Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui  Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe   Mod de preparare: Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile şi pipotele tăiate. Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să fiarbă înăbuşit.…
Read more »

Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet

2 January 2011
Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet  Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g pesmet sare   Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin. Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii. Intr-o tavă termorezistentă unsă…
Read more »

Paste spirală cu sos alb

2 January 2011
Paste spirală cu sos alb  Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200 ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper   Mod de preparare: Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin unt. Separat, topeşte res­tul de unt. Adaugă făi­na şi căleşte fără s-o…
Read more »

Budincă cu busuioc, oregano si parmezan

2 January 2011
Budincă cu busuioc, oregano si parmezan  Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc sare   Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi tocate. Toarnă o ceşcuţă cu apă. Lasă să fiarbă la foc mic. Condimentează…
Read more »

Pulpe in sos de vin

2 January 2011
Pulpe in sos de vin  Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5 căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: împănează pulpele cu ron­dele de usturoi. Condimentează-le cu sare şi piper şi rumeneşte-te în ulei. Adaugă ceapa, ardeiul gras şi mor­covul, tăiate în bucăţi…
Read more »

Trufe de ciocolată cu Grand Marnier

2 January 2011
Trufe de ciocolată cu Grand Marnier  Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr pudră 2 lin­guriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă continuu până se topeşte şi se…
Read more »

Panzanella cu ciuperci salbatice

2 January 2011
Panzanella cu ciuperci salbatice  Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice (uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere   Mod de preparare: Taie pâinea cubulete şi prăjeşte-le…
Read more »

Tartă cu cremă de lămaie şi bezea

2 January 2011
Tartă cu cremă de lămaie şi bezea  Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc de lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4  linguri unt, tăiat cubulete, la temperatura camerei 1 kg coajă rasă de lămâie pentru bezea: 4 albuşuri mari…
Read more »

Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan

2 January 2011
Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan  Ingrediente: 4 cartofi mari, fierţi în coajă şi curăţaţi 8 felii de bacon, rumenite o felie groasă de blue cheese 8 lin­guri de parmezan ras sare piper rozmarin uscat   Mod de preparare: Taie cartofii felii groase si aşază jumătate într-o cratiţă sau o tavă mică, unsă cu puţin ulei sau unt. Sărează, pipereiază,…
Read more »

Cocktail Strawberry Daiquiri

2 January 2011
Cocktail Strawberry Daiquiri  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie retezate la jumătate   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 căpşune întregi 1/10 suc de lămâie sau de lămâie verde 3/10 lichior de căpşune 6/10 rom alb   Acest…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 38 (video)

2 January 2011

Burger cu tofu

2 January 2011
Burger cu tofu  Ingrediente: 3 cepe tocate 3 linguri unt 150 g pesmet 500 ml supă de legume 100 g tofu 1-2 linguri amidon pătrunjel 50 g caşcaval ras două ouă sare piper 4 chifle cu susan o roşie o ceapă roşie frunze de salată ketchup maioneză   Mod de preparare: Căleşte ceapa în puţin unt, adaugă…
Read more »

Varză cu carne de porc

2 January 2011
Varză cu carne de porc  Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 verze 3 linguri grăsime 2-3 cepe 3 linguri bulion sare piper   Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi se ţine în apă 30 de minute. Se stoarce şi se pune în cratiţă, împreună cu carnea tăiată cubuleţe, pasta de roşii subţiată cu o ceaşcă de…
Read more »

Cotlet de porc cu cartofi si smantană

2 January 2011
  Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2 gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 180 ° C. Se porţionează cotletul, se sărează şi piperează. Se prăjesc bucăţile de carne pe fiecare parte.…

Papricaş de porc

2 January 2011
Papricaş de porc  Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi 300 g smântână piper sare   Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe, se sărează, se prăjeşte şi se scoate pe platou. în uleiul…
Read more »

Budincă de tăiţei cu fructe

2 January 2011
Budincă de tăiţei cu fructe  Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă de lămâie 40 g stafide unt pesmet pentru tavă   Mod de preparare: Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se scurg…
Read more »

Sparanghel venezuelean

2 January 2011
Sparanghel venezuelean  Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2 linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat  1 lingură zahăr 1/2 lingură sos Worchester sare   Mod de preparare: Se curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru car­tofi. Se începe de la capătul de sus în…
Read more »

Susanul

2 January 2011
SusanulDenumirea botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita de egiptologul german Ebers pe un papirus ce dateaza aproximativ din anul1800 î.Chr. Nu se stie sigur daca susanul este originar din Africa sau din India, dar cert este ca semintele acestei plante…
Read more »

Cuşcuş cu roşii şi vinete

2 January 2011
Cuşcuş cu roşii şi vinete  Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4 frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason 8 cuişoare 1 linguriţă curry 1 lingură suc de lămâie sare de mare piper alb 1 crenguţă busuioc proaspăt 200 g cuşcuş 150 ml supă de legume…
Read more »

Supă de roşii şi coriandru

2 January 2011
Supă de roşii şi coriandru  Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de corian­dru proaspăt 3 linguri ulei de măsline sare piper măcinat   Mod de preparare: Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii. Se pasează pulpa.…
Read more »

Ouă cu fenicul

2 January 2011
Ouă cu fenicul  Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper   Mod de preparare: Se taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se adaugă uleiul de măsline…
Read more »

Orez cu portocale si cotlet de porc

1 January 2011
Orez cu portocale si cotlet de porcO reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50 g unt   Mod de preparare:…
Read more »

Cocktail tonic cu anason

1 January 2011
Cocktail tonic cu anason  Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr 1/2 linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason stelar   Mod de preparare: Intr-un blender se toarnă zea­ma de lămâie, se adaugă semin­ţele de anason, zahărul şi se amestecă până când seminţele de anason se mărunţesc (fără…
Read more »

File de porc cu risotto si fenicul

31 December 2010
File de porc cu risotto si fenicul  Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1 lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1 lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de pui 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingu­riţă…
Read more »

Cocktail Stinger

31 December 2010
Cocktail StingerCalitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail sau old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 brandy 3/10 cremă de mentă albă Apărut acum optzeci de ani, în Marea Britanie, este unul dintre strămoşii băuturilor combinate. Pe parcursul îndelungatei…
Read more »

Somon cu sos de usturoi

31 December 2010
Somon cu sos de usturoiIngrediente: 2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură muştar 1 lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat 1/4 linguriţă piper    Mod de preparare: Amesteci uleiul cu muştarul, sucul de lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui totul într-o pungă de plastic…
Read more »

Tort cu frisca si dulceata de caise

31 December 2010
Tort cu frisca si dulceata de caiseIngrediente: 9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr, apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui amestecul…
Read more »

Gusa de curcan umpluta

31 December 2010
Gusa de curcan umpluta  Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g ciuperci piper cimbru 1 cea­pă 1-2 ouă   Mod de preparare: Fierbi ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt, o căleşti şi o treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci compoziţiile tocate, presari condimente…
Read more »

Friptura de curcan cu sos de gutui

31 December 2010
Friptura de curcan cu sos de gutui  Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei 2 linguri zahăr 2-3 roşii în bulion piper boabe 1 pahar de vin alb   Mod de preparare: Tai felioare subţiri costiţa şi cu aceasta…
Read more »

Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie

31 December 2010
Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie  Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50 g unt 2 roşii din bulion 50 ml vin roşu sec sare piper   Mod de preparare: Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa în…
Read more »

Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa

31 December 2010
Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapaIngrediente:  800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir de busuioc sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Cureţi carnea de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o pre­sari cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi aşa.…
Read more »

Oua umplute cu pasta de macrou

31 December 2010
Ingrediente : 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat   Mod de preparare: Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o lingură de oţet şi după o jumătate…
Read more »

Placinta cu burta de vita

31 December 2010
  Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde tocat miez de pâine înmuiat în lapte 4 gălbe­nuşuri albuş 1 ou 75 g unt sare piper 1 lingură smântână   Mod de preparare: Amesteci tocătura cu ceapa…
Read more »

Rulada cu crema

30 December 2010
Rulada cu crema  Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa   Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi toată com- poziţia devine albicioasă. Adaugi făina, albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi…
Read more »

Salata de boeuf cu maioneza dietetica

30 December 2010
Salata de boeuf cu maioneza dietetica  Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi Ingrediente maioneză: 50 ml sos alb (50 g făină, 100 ml lapte, 100 ml apă) 1 găl­benuş 50 ml ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »

Piersici umplute cu cremă de brânză

30 December 2010
Piersici umplute cu cremă de brânzăIngrediente: 8 jumătăţi de piersici din compot 3 lin­guri brânză dulce de vacă 4 linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate   Mod de preparare: Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă omogenă. Umpli jumătăţile de piersici cu crema de brânză şi le dai la frigider pen­tru 30 de minute.…
Read more »

Tartă cu ananas

30 December 2010
Tartă cu ananasO reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri, lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente : 80 g făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 lingură nucă măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu aromă de…
Read more »

Rulada de carne in prapur de porc

30 December 2010
Rulada de carne in prapur de porcIngrediente: 800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe potrivite 3 ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc   Mod de preparare: Treci toată carnea prin maşina de tocat, apoi tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei. Amesteci carnea cu ceapa, uleiul, ouăle, piperul, măghiranul şi…
Read more »

Cocktail Spritzer

30 December 2010
Cocktail Spritzer  Calitate – slab alcoolizat  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un ştir (facultativ)   Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6-9 cl vin alb sec sifon Apărută în Germania, în anii ’20, acest amestec foarte simplu este una dintre băuturile…
Read more »

Tort cu cremă de nucă şi cafea

30 December 2010
Tort cu cremă de nucă şi cafeaIngrediente: 250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de rom  Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: 200 ml frişcă vege­tală, 2 linguri nucă măcinată.   Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul, adaugi făina,…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie 37 (video)

30 December 2010

Tort cu ciocolată si alune

30 December 2010
Tort cu ciocolată si aluneIngrediente: 200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate   Mod de preparare: Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu apa şi cacaua şi dai siropul deoparte să se…
Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă de murături

30 December 2010
Ciorbă de porc cu zeamă de murăturiIngrediente: 1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 mână tăieţei de casă 1/2 l zeama  de muraturi 1 legătură leuştean sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă , rece cu sare pentru două ore şi…
Read more »

Salata de peste cu morcovi

30 December 2010
Salata de peste cu morcovi  Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit sare zeama de la 1/2 lămâie   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi adaugi un praf de sare. Scoţi peştele din conservă (dar nu arunci uleiul), îl dezosezi şi-l adaugi peste ceapă. Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri…
Read more »

Cascaval umplut cu ciuperci si nuca

30 December 2010
Cascaval umplut cu ciuperci si nucaIngrediente : 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată 1 lingură făină 1 legătură mărar ulei sare  piper   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai mărunt, tai bucăţele şi şunca, le căleşti în ulei şi potriveşti gustul de sare şi piper. Presari şi mărarul şi mai laşi pe foc…
Read more »

Colţunaşi cu aluat din cartofi

30 December 2010
Colţunaşi cu aluat din cartofi  Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 căni făină 2 ouă 2 linguri smântână sare piper ulei pătrunjel uscat   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins. Opreşti 3 linguri din piureul de cartofi, iar…
Read more »

Crochete de creier

30 December 2010
Crochete de creierIngrediente: 600 g creier 80 g unt 3 lin­guri smântână 2 ouă 1/2 lingură făină o lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Cureţi creierul, îl laşi în apă rece pentru 2-3 ore, apoi îl pui la fiert 10 minute în apă cu sare, dafin şi…

Friptură de porc la tavă

30 December 2010
Friptură de porc la tavăIngrediente:  172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3 roşii din bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei   Mod de preparare: Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi pregăteşti sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul spe­cial Fain condiment pentru frip­tura de…
Read more »

Ciorba cu sunca afumata

30 December 2010
Ciorba cu sunca afumata  Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua zi…
Read more »

Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuci

30 December 2010
Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuciIngrediente : 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline fără sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 lin­guri pastă de tomate sare piper   Mod de preparare: Cureţi cepele, le opăreşti 10 minute în apă clocotită şi după ce s-au înmuiat le laşi să se…
Read more »

Ruladă de legume

30 December 2010
Ruladă de legumeIngrediente: 500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g fasole verde con­gelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g margarină   Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai bucăţele morcovul, ţelina şi ceapa, adaugi şi fasolea verde (tăiată bucăţi) mazărea şi le pui la…
Read more »

Cârnaţi de casă

30 December 2010
Cârnaţi de casăIngrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic condiment pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc   Mod de preparare: Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina şi carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment pentru…
Read more »

Pilaf călărăşean cu măsline

30 December 2010
Pilaf călărăşean cu măslineIngrediente: 300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Intr-un ceaun pui orezul la fiert cu 5 căni de apă. Cureţi în acest timp ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi măslinele şi orezul fiert. După 10-15…
Read more »

Salam de prune uscate

30 December 2010
Salam de prune uscateIngrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la…
Read more »

Ficat în aspic

30 December 2010
Ficat în aspic  Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1 castravete acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească. Cureţi şi speli apoi picioarele de porc şi le pui lpe toate la fiert…
Read more »

Sarmale cu sfeclă si nuci

30 December 2010
Sarmale cu sfeclă si nuci  Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaş­că orez 2 cepe 1 cană nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper   Mod de preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper după…
Read more »

Raţă cu legume şi vin

30 December 2010
Raţă cu legume şi vinIngrediente: 2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 mor­covi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21 vin alb 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi legumele…
Read more »

Paste cu legume şi ciuperci la cuptor

30 December 2010
Paste cu legume şi ciuperci la cuptorIngrediente :  500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii   Mod de preparare: Pui o oală cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi…
Read more »

Gustare rece de ciuperci

30 December 2010
Gustare rece de ciuperciIngrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper  1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în apă cu sare şi foile de…
Read more »

Cârnaţi de porc în sos de vin

29 December 2010
Cârnaţi de porc în sos de vin  Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti  făina în unt, adaugi bulionul, stingi…
Read more »

Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie

29 December 2010
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaieIngrediente foi: 1 lingură bulion 9 lin­guri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1 pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5 linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Read more »

Salată de sfeclă roşie cu peşte

29 December 2010
Salată de sfeclă roşie cu peşte  Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei oţet de mere sau aromatic   Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă…
Read more »

Biscuiţi crocanţi cu anason

29 December 2010
Biscuiţi crocanţi cu anason  Ingrediente:  12 căni făină 1 cană zahăr 1 lin­gură seminţe de anason 1 linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbo­nat de sodiu 6 ouă un vârf lin­guriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de lămâie   Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se amestecă cu făina,…
Read more »

Salată de ciuperci marinate

29 December 2010
Salată de ciuperci marinate  Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4 linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână pământ…
Read more »

Cocktail Skywasser

29 December 2010
Cocktail Skywasser  Calitate – fără alcool  Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare   Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină pe pârtia de schi.sportivilor…
Read more »

Hering cu spaghete şi ciuperci

29 December 2010
Hering cu spaghete şi ciuperci  Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui sare după gust şi după…
Read more »

Prăjitură cu smochine şi miere

29 December 2010
Prăjitură cu smochine şi miere  Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr   Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe foc. După ce…
Read more »

Prăjitură cu fulgi de porumb

29 December 2010
Prăjitură cu fulgi de porumb  Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1 pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat   Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic şi când începe…
Read more »

Stavrid cu sos marinat

29 December 2010
Stavrid cu sos marinat  Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru 100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper   Mod de preparare: Speli peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o cratiţă sau o…
Read more »

Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe

29 December 2010
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe  Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust. Intr-un vas mai…
Read more »

Cartofi umpluţi cu orez

29 December 2010
Cartofi umpluţi cu orez  Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1 legătură mărar sare piper 2 linguri bulion   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc mic.…
Read more »

Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină

29 December 2010
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slăninăO reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper, condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa. Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Read more »

Lămâi umplute cu sardele

29 December 2010
Lămâi umplute cu sardele  Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Read more »

Supă de ceapă cu seminţe

29 December 2010
Supă de ceapă cu seminţe  Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l de apă, pui sare, piper, chi­men şi nucşoară după gust şi laşi su­pa să fiarbă 15…
Read more »

Rulada cu nuca de cocos

29 December 2010
Rulada cu nuca de cocos  Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri cacao 100 g nuca de cocos    Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le pui pe foc să dea câ­teva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul. Fră­mânţi totul cu…
Read more »

Tarte cu ciuperci si cascaval

29 December 2010
Tarte cu ciuperci si cascavalIngrediente aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval 2 ouă piper sare   Mod de preparare: Ames­teci făina cu margarina, apa, zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale şi…
Read more »

Crochete din morcovi cu tarate de grau

29 December 2010
Crochete din morcovi cu tarate de grau  Ingrediente: 1 kg mor­cov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră   Mod de preparare: Cureţi mor­covii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci cu…
Read more »

Tocanita de fasole boabe cu masline

29 December 2010
Tocanita de fasole boabe cu masline  Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei 1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru sare piper   Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de fasole.…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 36 (video)

29 December 2010

Cocktail Singapore Sling

29 December 2010
Cocktail Singapore Sling  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie – Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din vişinată   Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apă­rut în 1915 din imagi­naţia barmanului…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro