Retete de Paste:
Salată de ton cu mazăre
4 January 2011
Ingrediente: 200 g mazăre 100 g orez două cutii cu ton în ulei 150 g
parmezan o lingură de busuioc uscat o lingură de seminţe de susan sare
piper două portocale o lămâie 4 linguri de ulei de măsline porumb din
conservă Mod de preparare: Orezul se fierbe în apă cu sare, se…
Read more »
Read more »
Pizza cu pui
4 January 2011
Ingrediente
aluat: 150 făină 75 g unt 1 praf de sare 2-3 linguri apa Ingrediente
umplutura: 500 g carne de pui fiartă 1 lingură de ceapă tăiată mărunt 2
linguri pastă de tomate puţin unt sau ulei 50 g caşcaval ras Mod de
preparare: Prepari aluatul şi-l laşi să se odihnească 2 ore,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mere umplute
4 January 2011
Ingrediente
blat: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină sare 1/2 linguriţă praf de
copt Ingrediente umplutură: mere margarină pentru uns tava 3-4 linguri
zahăr vişine nuci stafide dulceaţă de pepene sau de care ai în cămară
Mod de preparare: Cureţi merele de coajă şi le scoţi cotorul. Ungi tava
cu margarină, presari…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu cuscus
4 January 2011
Ingrediente:
500 g carne de porc mai grasă 500 g cuşcuş (paste făinoase mărunte)
sare curry Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe şi o pui la fiert cu
puţină sare la foc mic. 0 fierbi până scade apa, apoi o prăjeşti în
untura lăsată de ea până când se formează o crustă. Pui apoi 500…
Read more »
Read more »
Tocanita de ciuperci cu usturoi
4 January 2011
Ingrediente
: 2-3 cepe 2 ardei roşii (din conservă) ciuperci 2-3 căţei de usturoi
pătrunjel Mod de preparare: Căleşti ceapa, adaugi şi ardeiul tocat
mărunt, apoi pui ciupercile tăiate mărunt. Adaugi puţină apă şi le
fierbi la foc mic, acoperite cu capac. Completezi cu apă puţin câte
puţin, până sunt fierte ciupercile, apoi pui şi…
Read more »
Read more »
Salata de pastarnac
4 January 2011
Ingrediente:
500 g păstârnac 4-5 linguri ulei 1 lămâie (sau oţet) 250 g praz sare
după gust Mod de preparare: Păstârnacul îl speli bine, îl cureţi şi îl
tai fâşii subţiri (julien) şi îl dai pe râzătoare. Cureţi prazul, îl
speli şi îl tai fâşii subţiri (julien). Apoi amesteci prazul cu
păstârnacul într-o salatieră,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu arpacasi
4 January 2011
Ingrediente
: 1-2 cutii de ciuperci 700 g arpacaş 2-3 cepe ulei pastă de tomate
cimbru verdeaţă sare piper Mod de preparare: Arpacaşul îl fierbi cu
puţină sare în apă multă. Ceapa tăiată mărunt o căleşti cu ulei, adaugi
ciupercuţele tăiate şi date prin ulei sau margarină şi stingi cu puţină
apă. Adaugi piperul,…
Read more »
Read more »
Pastrama de oaie cu legume
4 January 2011
Ingrediente: 800 g came de oaie doi morcovi 500 g fasole verde 300 g
mazăre 100 g boabe de porumb 200 g orez o ceapă o jumătate de linguriţă
de boia iute sare piper ulei de floarea-soarelui rozmarin usturoi iaurt
muştar Mod de preparare: Fasolea verde se spală, se curăţă codiţele
şi se…
Read more »
Read more »
Pui in sos de iaurt
4 January 2011
Ingrediente:
4 pulpe de pui 2 linguri de ulei 4 linguri de migdale 2 căţei de
usturoi 2 păhărele de iaurt condimente pentru carnea de pui Mod de
prepapare: Speli pulpele de pui, le ştergi, le presari cu condimente şi
le prăjeşti pe toate părţile în untură. Dai mai întâi focul tare, apoi
îl…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carnati si sos de rosii
4 January 2011
Ingrediente:
3 ceşcuţe de orez 2 cepe mici 500 g cârnaţi afumaţi 50 g unt condimente
1 lingură pastă de roşii 3 linguri smântână Mod de preparare: Tai ceapa
mărunt şi o rumeneşti în unt. Adaugi orezul şi laşi câteva minute, apoi
pui 9 ceşcuţe cu apă şi condimentele şi laşi să fiarbă. Cureţi
cârnaţii…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos de cartofi
4 January 2011
Ingrediente: 600 g cartofi 2 cepe 1 linguriţă oţet 150 ml ulei 3
linguri muştar 100 g măsline sare piper Mod de preparare: Cartofii îi
speli bine şi îi fierbi în coajă. Când sunt gata, îi cureţi şi îi tai
felii. Ceapa o tai peştişori, muştarul îl amesteci cu ulei şi oţet.
Torni…
Read more »
Read more »
Legume cu peşte şi sos de soia
4 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte o ţelină doi morcovi 500 g ciuperci
300 g fasole mange- tout ceapă verde doi ardei capia o gulie ardei iute
sos de soia o lămâie ulei sare piper ghirmbir murat 3 căţei de usturoi
două felii de ananas crevete Mod de preparare: Fileurile de peşte se…
Read more »
Read more »
Tortellini cu sos de ciuperci
4 January 2011
Ingrediente: 450 g tortellini cu brânză 300 g ciuperci 60 g capere
murate două cepe usturoi o jumătate de cană de smântână 100 g parmezan
45 g unt ulei de măsline sare piper pătrunjel cimbru roşii Mod de
preparare: Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie în
feliuţe subţiri. Se…
Read more »
Read more »
Tartă de biscuiţi cu struguri
4 January 2011
Ingrediente:
400 g biscuiţi simpli 2 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară 1 pachet
margarină Ingrediente umplutură: 75 g fulgi de porumb 2 căni apă 1
esenţă vanilie 5 linguri zahăr 1 ciorchine de strugure negru Mod de
preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi îi amesteci cu
margarina topită, zahărul şi scorţişoara. întinzi…
Read more »
Read more »
Cocktail Tintoretto
4 January 2011
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoratiune – fără Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 3/10 suc de rodii 7/10 vin spumos clasic sau
sec Această băutură Sparkling a apărut în regiunea Veneto, în anii
’60; este cocktailul…
Read more »
Read more »
Mâncare de dovleac si telină
4 January 2011
Ingrediente: 700 g dovleac 1 ţelină 1 ceapă 1 morcov 1 legătură mărar 1
lingură făină ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl
speli, îl tai fâşii, îl presari cu sare şi-l laşi 20-30 de minute să se
scurgă. Cureţi ceapa, morcovul, ţelina, toci ceapa, dai pe râzătoare
morcovul şi ţelina…
Read more »
Read more »
Cartofi cu costita si smantana
4 January 2011
Ingrediente:
1/2 kg cartofi 2-3 cepe 2 fire de praz 80 g unt (4 linguri) 1 pahar
lapte (200 ml) un pahar zeamă Biovegeta 120 g smântâna sare piper după
gust pătrunjel costita de porc Mod de preparare : Cureţi cartofii, îi
tai rondele şi îi rumeneşti în unt (untură sau ulei). Prazul (numai
partea…
Read more »
Read more »
Varza cu smantana si cascaval
4 January 2011
Ingrediente:
2 kg varză albă 100 ml lapte 2 linguri făină 100 g caşcaval 3 g
nucşoară 200 ml smântână 1-2 linguri sare 15 g pesmet 50 g unt Mod de
preparare: Cureţi varza, apoi o împărţi în 6 părţi egale. O opăreşti cu
apă sărată şi lapte. După ce s-a scurs, o aşezi într-o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de cartofi copţi şi morcovi
4 January 2011
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 4 linguri făină 1
legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Speli cartofii şi
îi coci în coajă, în cuptorul încins. In acest timp, cureţi morcovii,
rădăcina de pătrunjel şi ţelina şi le pui la fiert în apă cu sare. După
ce s-au…
Read more »
Read more »
Prajitura cu portocale
4 January 2011
Ingrediente blat: 7 ouă 100 g nucă măcinată 70 g făină 150 g zahăr
coajă rasă de portocală Ingrediente sirop: 100 ml apă 100 g zahăr
puţină zeamă de portocală 50 ml rom Ingrediente crema: 300 g unt 4
gălbenuşuri 4 linguri zeamă de portocale 200 g zahăr şi puţină coajă
de…
Read more »
Read more »
Ciuperci în cuiburi de cartofi
4 January 2011
Ingrediente
: 1 cutie fulgi de cartofi 8 ciuperci 1 ceapă 1 legătură mărar sare
piper ulei Mod de preparare: Amesteci fulgii de cartofi cu apă
fierbinte, adaugi mărarul tocat şi pui piureul obţinut într-o formă unsă
cu ulei. Cureţi apoi ciupercile, 4 le păstrezi întregi, iar pe
celelalte le tai mărunt şi le…
Read more »
Read more »
Ciolan afumat de porc cu varza si cartofi
4 January 2011
Ingrediente:
2 picioare de porc afumate 1 kg cartofi 1 varză murată 2 linguri untură
1 lingură chimen zarzavat pentru supă (1 morcov, 1 păstârnac, 1 ceapă,
1 ţelină mică) 1 pahar smântână boia de ardei dulce sau iute Mod de
preparare: Pui la fiert în aceeaşi oală picioarele de porc şi zarzavatul
tocat în…
Read more »
Read more »
Perişoare de soia şi ciuperci cu sos de roşii
4 January 2011
Ingrediente: 1 pachet soia granule 8 ciuperci 1 ceaşcă orez 1 lingură
bulion sare Ingrediente sos: 7 roşii 1 lingură făină 1 lingură bulion
ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi ciupercile
şi le pui la fiert în apă rece cu sare, iar în altă oală fierbi soia
Darling. Cureţi…
Read more »
Read more »
Carne cu telina la cuptor
4 January 2011
Ingrediente: 300 g carne de porc tocata 2 teline ulei piper sare 1
legătură pătrunjel 150 g orez 300 ml supă (dintr-un cub) 200 ml iaurt 1
ou margarină 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Cureti telina, o tai
felii subţiri, o fierbi în apă cu sare până se înmoaie.Intre timp,
încingi uleiul…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu spanac
4 January 2011
Ingrediente:
250 g făină 150 ml apă 500 g spanac congelat 100 g caşcaval de post sau
brânză sare ulei piper Mod de preparare: Din făină, apa călduţă şi 3
linguri ulei frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să se odihnească.
Decongelezi apoi spanacul, îl laşi să se scurgă, apoi îl căleşti
într-o…
Read more »
Read more »
Budincă de dovleac cu brânză si marar
4 January 2011
Ingrediente
: 500 g dovleac 150 ml lapte 150 g brânză de vaci 100 g margarină 150
g făină 100 g smântână 5 ouă 3 felii pâine 1 legătură mărar sare Mod
de preparare: Cureţi dovleacul, îl tai bucăţele şi îl fierbi în apă cu
puţină sare. După ce a fiert, îl zdrobeşti cu…
Read more »
Read more »
Carnati de casa afumati, cu fasole batuta
4 January 2011
Ingrediente
: 600 g cârnat afumat 500 g fasole albă 200 ml ulei 200 g ceapă 25 g
usturoi 1 linguriţă sare Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine
şi o pui la fiert. După ce dă în clocot, o scurgi de apă şi o pui din
nou la fiert, cu altă apă…
Read more »
Read more »
Pateuri umplute cu soia
4 January 2011
Ingrediente : 1 pachet aluat special pentru pateuri 100 g soia granule
100 g brânză de soia tăiată cuburi 2 linguri ulei 1 ceaşcă (de ceai) cu
suc de roşii 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr 2 linguri
Vegeta piper Mod de preparare: Fierbi soia într-o cantitate suficientă
de apă, timp de 10…
Read more »
Read more »
Tocanita cu ardei copti si masline
4 January 2011
Ingrediente: 2 cepe 4-5 linguri bulion 1 pahar apa 3-4 catei usturoi
piper sare 9-10 ardei capia 200 g masline Mod de preparare: Toci 2
cepe potrivite, le pui la prăjit, după care pui 4-5 linguriţe de bulion
şi 1 pahar cu apă. Le laşi câteva minute să fiarbă mai bine ceapa, apoi…
Read more »
Read more »
Castraveţi umpluţi cu mazăre
4 January 2011
Ingrediente
: 10 castraveţi muraţi 1 morcov 1 ţelină 100 g mazăre congelată sau
din conservă 2 linguri făină 1 ceaşcă suc de roşii 1 ceaşcă de ulei sare
piper Mod de preparare: Tai castraveţii în jumătăţi pe lungime, le
scoţi miezul şi-i laşi să se scurgă. Cureţi morcovul şi ţelina, le dai
pe…
Read more »
Read more »
Piftie de cartofi
4 January 2011
Ingrediente: 1 kg cartofi 2-3 morcovi 3-4 felii de pâine înmuiate în
apă 100 g granule de soia usturoi 2-3 linguri făină delikat Mod de
preparare: Cartofii şi morcovii îi dai separat prin maşina de tocat şi
la fel, separat, îi storci de zeamă. Sucul de la morcov îl poţi bea, iar
amidonul…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiti cu crema de cacao
4 January 2011
Ingrediente: 400 g biscuiti 2 pachete crema pentru prăjituri cu gust de
cacao 250 g nuci măcinate 1 cană cafea preparată mai slabă 2 linguri
cacao 100 g frişcă 1 esenţă rom Mod de preparare: Baţi mai întâi
praful de cremă cu gust de cacao din ambele pachete cu 400 ml apă rece…
Tocana de ficat de pasare
4 January 2011
Ingrediente:
500 g de ficat de pasăre 2 fire de praz 50 g de pastă de tomate sare
piper o legătură de pătrunjel vin alb Mod de preparare: Căleşti
ficăţeii, îi condimentezi, adaugi prazul tăiat mărunt şi pasta de
roşii, apoi le fierbi înăbuşit 15 minute. Torni vinul şi mai laşi să
fiarbă încă 5…
Read more »
Read more »
Crochete din sfeclă şi peşte
4 January 2011
Ingrediente
: 2 kg sfeclă roşie 1/2 kg cod 1 legătură verdeaţă 1 lingură făină
sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o dai
prin maşina de tocat împreună cu peştele spălat. Adaugi făina, verdeaţa
tocată, potriveşti de sare şi piper şi amesteci compoziţia. Formezi
apoi crochete pe care…
Read more »
Read more »
Sarmalute in foi de vita cu sos de marar
4 January 2011
Ingrediente:
3/2 kg carne tocată porc sau vită 100 g orez 2-3 cepe 1-2 linguriţe
bulion 100 ml ulei foi de viţă piper sare 1 linguriţă mărar Ingrediente
sos: 50 ml ulei 1 lingură făină 1 linguriţă bulion 100 ml apă 2
linguriţe mărar Mod de preparare: Scoţi foile de viţă din borcan, le
speli…
Read more »
Read more »
Pastrav cu sos de unt si verdeata
4 January 2011
Ingrediente : 1 păstrăv 2 linguri făină 2 linguri unt 1 lămâie 1
legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi păstrăvul, îl speli,
îl tai în jumătate pe lungime şi îl dezosezi. Treci apoi bucăţile de
peşte prin făina amestecată cu un praf de sare şi le prăjeşti în unt
încins. Când sunt…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu biscuiţi, mere şi frişcă
4 January 2011
Ingrediente:
500 g biscuiţi populari 5 mere 300 ml apă 250 g zahăr 2 plicuri praf de
budincă gust de vanilie 1 linguriţă scorţişoară 1 plic frişcă 150 ml
lapte pentru frişcă Mod de preparare: Cureţi merele, le dai pe
râzătoare şi le amesteci cu scorţişoara. Pui apa cu zahărul la fiert şi
când…
Read more »
Read more »
Porumb cu orez, morcovi si nuca de cocos
4 January 2011
Ingrediente:
500 g porumb (din conservă) 100 g orez 300 ml apă 1 praf de sare 1
morcov 50 g nucă de cocos 1 lingură ulei Mod de preparare: Pui la
fiert orezul în apă cu sare împreună cu morcovul tăiat steluţe ori
cubuleţe şi uleiul, după care îl laşi să dea în câteva…
Read more »
Read more »
Mancare de gogosari copti cu soia
4 January 2011
Ingrediente:
6 gogoşari 1 pachet soia cuburi 1 ceapă 4 roşii 1 ceaşcă ulei sare
piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Coci gogoşarii pe o tablă, pe
aragaz, şi când sunt gata, îi presari cu sare, îi acoperi şi îi laşi
puţin să se înmoaie şi să se răcească. îi cureţi apoi şi-i…
Read more »
Read more »
Rulouri de dovlecel si vânătă cu brânză si şuncă
3 January 2011
Ingrediente:
1 dovlecel mare 1 vânătă 8 felii şuncă de Praga 250 g brânză de vaci 2
cepe 1 legătură mărar 1 foaie de dafin 3 căţei de usturoi 100 ml vin alb
4 linguri oţet 1 lingură zahăr 1/2 lămâie 2 roşii ulei sare piper
cimbru Mod de preparare: Cureţi dovlecelul şi vânătă…
Read more »
Read more »
Cocktail Tequila Sunrise
3 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – tequila Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Tequila drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă
roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 tequila
6/10 suc de portocale 1/10 sirop de rodii Această băutură a apărut în
anii ’50, contribuind într-o…
Read more »
Read more »
Minuturi din paste şi carne
3 January 2011
Ingrediente: 250 g paste scoică 100 g măsline verzi 100 g brânză
telemea 200 g carpaccio doi ardei graşi 3 ouă mărar sare piper ulei de
măsline usturoi smântână Mod de preparare: Pastele se fierb în apă
fierbinte în care se adaugă o lingură de sare şi o lingură de ulei, ca
să…
Read more »
Read more »
Gaufre cu cremă de cafea
3 January 2011
Ingrediente: 3 ouă 450 g făină 460 ml lapte dulce praf de copt 60 g
zahăr tos 5 bucăţi de zahăr cubic un plic cu cremă de vanilie cafea
instant două bucăţi de kiwi două portocale 50 g migdale sare pudră de
ghimbir pudră de cuişoare unt Mod de preparare: O portocală se…
Read more »
Read more »
Legume în sos dulce-acrişor
3 January 2011
Ingrediente: doi morcovi 500 g broccoli 250 g fasole mange-tout 150 g
boabe de porumb 4 stiuleţi de porumb o ţelină două roşii o jumătate de
lămâie ardei iute un ardei capia o legătură de ceapă verde sare piper
oregano ulei Mod de preparare: Ceapa verde :se curăţă, se spală şi se
toacă…
Read more »
Read more »
Peşte cu parmezan şi vinete
3 January 2011
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte două vinete 400 g fasole verde 100 g
arpagic murat ulei de măsline o lămâie cimbru o ceapă doi căţei de
usturoi o lingură de sos pesto busuioc sare piper smântână usturoi 100 g
parmezan Mod de preparare: Intr-un castron se amestecă patru linguri
de ulei de…
Read more »
Read more »
Salata de radacinoase cu ghimbir
3 January 2011
Ingrediente: 1 gulie mică 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă roşie 2 mere 1
bucată ghimbir sare 2 linguri ulei 1/2 lămâie Mod de preparare: Cureţi
gulia, morcovul, ţelina şi ceapa, dai gulia, morcovul şi ţelina pe
răzătoarea cu ochiuri mari, iar ceapa o tai solzişori. Speli merele, le
tai felii sau cubuleţe…
Read more »
Read more »
Spuma de mere cu frisca
3 January 2011
Ingrediente:
4 mere 3 linguri frişcă bătută 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare:
Cureţi 3 mere de coajă şi cotor, le tai felii şi le pui la fiert în apă
cu zahărul vanilat. După ce au fiert, le scurgi bine, le pasezi sau le
mixezi şi le amesteci cu frişca bătută. Pui spuma…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu carne de viţel şi legume
3 January 2011
Ingrediente foaie: 400 g făină 50 g unt 4 linguri smântână 2 ouă apă
sare Ingrediente umplutură: 500 g came de viţel 3 morcovi 2 cepe 2
linguri bulion 2 linguri mălai cimbru boabe de muştar sare ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi de 2-3 cm, le treci prin mălai şi 16…
Read more »
Read more »
Ruladă de carne de porc cu jambon afumat şi legume
3 January 2011
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g carne tocată 1 felie jambon
afumat 2 felii şuncă presată 1 morcov 1 mână fasole verde congelată 1 ou
1 ceapă 2 pahare vin alb sare piper ulei Mod de preparare: Desfaci
carnea de porc astfel încât să obţii o foaie, apoi o baţi cu…
Read more »
Read more »
Budincă de ciuperci
3 January 2011
Ingrediente
: 500 g ciuperci 2 felii pâine 1 ceapă 1 lingură margarină 1 lingură
făină sare piper ulei 1 cub condiment cu gust de legume 1 legatura
patrunjel Mod de preparare: Speli bine ciupercile, cureţi ceapa, tai
mărunt şi ceapa şi ciupercile şi le căleşti împreună în puţin ulei.
Topeşti apoi margarina, rumeneşti…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos de vin şi ciuperci
3 January 2011
Ingrediente : 1 păstrăv 2 pahare vin alb 150 g ciuperci 2 cepe 2
linguri unt 1 legatură pătrunjel 1 lingură făină sare Mod de
preparare: Cureţi peştele, îl speli şi-l pui la fiert pentru 15 minute
în vin alb şi o bucăţică de unt. După ce a fiert, îl scoţi pe un…
Read more »
Read more »
Brioşă cu şunca şi praz
3 January 2011
Ingrediente
: 200 g şuncă 2 fire de praz 300 g făină 2 ouă 125 ml lapte 125 g
smântana 80 g unt 1 şi 1/2 plicuri praf de copt sare 1 linguriţă piper
boabe Mod de preparare: Tai şunca bucăţele, cureţi prazul şi-l tai
rondele şi le laşi deoparte până aluatul. Amesteci apoi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu cascaval si iaurt
3 January 2011
Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 125 g telemea 1/2 ceaşcă iaurt 1 ou
50 g caşcaval Mod de preparare: Amesteci făina cu untul, telemeaua
rasă, iaurtul, gălbenuşul şi frămânţi până obţii o cocă potrivit de
tare pe care o laşi să se odihnească 2-3 ore. O întinzi apoi într-o
foaie nu…
Read more »
Read more »
Şunca fiarta in otet cu boia si cimbru
3 January 2011
Ingrediente
: 1 bucată de şuncă proaspătă, neafumată 1 pahar oţet 2 căni apă boabe
de piper 1 foaie de dafin 1 crenguţă busuioc 1 crenguţă cimbru boia
dulce cimbru mărunţit Mod de preparare: Pui la fiert şunca cu apa,
oţetul, piperul, foaia de dafin, busuiocul şi crenguţa de cimbru. După
ce a fiert…
Read more »
Read more »
Covrigei cu ciocolată
3 January 2011
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt 60 g zahăr brun două linguri de
miere o portocală un ou două pliculeţe cu zahăr vanilinat o linguriţă de
praf de copt un vârf de cuţit cu pudră de ghimbir un praf de sare 100 g
ciocolată neagră mentă Mod de preparare: un castron se…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet Martini
3 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de cocktail
Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se serveşte
înainte mese Ingrediente: 8/10 gin 2/10 vermut roşu Are aceeaşi
origine ca Dry Martini, în cataloagele IBA figurează ca strămoş al celor
cincizeci de cocktailuri mondiale din 1961.…
Read more »
Read more »
Cozonac alsacian
3 January 2011
Ingrediente: 500 g făină 75 g zahăr 1 praf de sare 100 g unt 2 ouă 150 g
stafide 1/4 l lapte 20 g drojdie 100 g migdale 50 g zahăr pudră Mod
de preparare: Din drojdie şi puţină apă faci o maia pe care o laşi puţin
să crească şi apoi adaug…
Read more »
Read more »
Gulaş de varză şi carne de porc
3 January 2011
Ingrediente:
1 kg pulpă de porc 1 şi 1/2 kg varză acră 150 g untură 450 g smântână 4
cepe 6-7 căţei de usturoi 1 lingură boia l lingură făină 1 lingură
pastă de ardei sare piper 1 ardei gras roşu pentru decor Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi, cureţi ceapa şi o tai…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne de porc
3 January 2011
Ingrediente: 4 dovlecei 5 cartofi 500 g carne de porc o ceapă 3 căţei
de usturoi 300 g mazăre o conservă cu roşii o lingură de pastă de tomate
ulei de floarea-soarelui o legătură de leurdă sare piper mărar
pătrunjel legume de sezon Mod de preparare: Cartofii se ciurăţă de
coajă, se spală…
Read more »
Read more »
Rulouri de şuncă umplute cu legume
3 January 2011
Ingrediente:
3-4 felii de şuncă slabă de viţel sau de pasăre 1 morcov 1 cartof 1
rădăcină de pătrunjel 1 lingură fasole verde de la congelator 3 linguri
lapte 1 lingură făină 2-3 frunze salată verde Mod de preparare: Cureţi
morcovul, cartoful, rădăcina de pătrunjel şi le pui la fiert în apă cu
sare.…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu sos
3 January 2011
Ingrediente: doi dovlecei doi ardei graşi roşii o vânătă 200 g smântână
o lingură de muştar cu boabe ulei de măsline sare piper zeamă de lămâie
oregano Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă smântână, muştarul,
o lingură de ulei de măsline, sarea, piperul şi puţină zeamă de
lămâie. Dovleceii şi vânătă se…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel împănat
3 January 2011
Ingrediente: 400 g muşchi de viţel 100 g slănină proaspătă 1 morcov 2-3
căţei de usturoi 1/2 lămâie sare Mod de preparare: Speli şi cureţi
muşchiul de viţel, îl freci cu lămâie, apoi îl împănezi cu bucăţele de
morcov şi de usturoi şi-l presari cu puţină sare. Tai slănina felii mai
lungi, înfăşori…
Read more »
Read more »
Tort de biscuiţi îmbrăcat în ciocolată albă
3 January 2011
Ingrediente: 750 g biscuiţi măcinaţi 1 cană zahăr 1 cană lapte 1 pachet
unt 3 linguri cacao 2 linguri zahăr pudră 5 linguri nucă măcinată 3-4
linguri dulceaţă 1 lingură stafide 100 g rahat 100 g ciocolată albă de
menaj 1 linguriţă ulei 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 2-3 fâşii
de…
Read more »
Read more »
Burger cu somon
3 January 2011
Ingrediente: 4 chifle 700 g file de somon o ceapă 2 linguriţe suc de
lămâie 2 linguri brânză de vaci un ou 6 linguri făină sare piper ulei
200 g iaurt 2 legături verdeaţă tocată (mărar şi pătrunjel) frunze de
salată o lămâie Mod de preparare: Frige somonul la grătar, apoi taie-l
bucăţele.…
Chiftele de linte roşie
3 January 2011
Ingrediente:
300 g linte roşie 2 felii de pâine 3 linguri făină 1 ceapă 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Laşi lintea la înmuiat 2-3 ore
în apă rece, apoi o fierbi în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai
mărunt şi o căleşti în ulei până se aureşte, apoi o…
Read more »
Read more »
Frigărui din carne de porc cu cimbru
3 January 2011
Ingrediente:
400 g de piept de porc sare piper cimbru boia ulei Mod de preparare:
Tai carnea fâşii, apoi le treci prin ulei, le presari cu sare, piper,
cimbru şi boia. Rulezi fâşiile de carne, le înfigi pe beţele de frigărui
şi le aşezi într-o tavă cu apă şi ulei. Dai frigăruile la cuptor…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ardei cu peşte
3 January 2011
Ingrediente: 8 fileuri de cod alb 4 ardei graşi roşii 500 g roşii o
vânătă două cepe 80 g capere 200 ml lapte dulce ulei de măsline sare
piper o lingură de busuioc uscat pătrunjel doi căţei de usturoi Mod de
preparare: Fileurile de cod se spală şi se taie în bucăţi mai mici.…
Read more »
Read more »
Budincă dulce de cartofi
3 January 2011
Ingrediente:
4 cartofi 300 g zahăr 60 g unt 150 g smântână 2 ouă 1 lingură făină 40 g
stafide 1/2 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe zahăr pudră sare Mod de
preparare: Laşi stafidele pentru 20 de minute în apă caldă să se
înmoaie. Fierbi cartofii în coajă şi când sunt gata îi cureţi şi…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe cu spanac şi praz
3 January 2011
Ingrediente: un kilogramn de ciuperci champignons 500 g spanac un fir
de praz 200 g brânză de vaci două ouă un vârf de cuţit de praf de
nucşoară sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie sos de roşii
picant Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se puni
într-un vas…
Read more »
Read more »
Cartofi taranesti cu marar
3 January 2011
Ingrediente:
1,5 kg cartofi 4 cepe 1 lingură boia dulce 4-5 căţei de usturoi ulei
sau margarina 1 legătură mărar sare Mod de preparare: Cureţi cartofii
şi ceapa, pui cartofii la fiert, iar ceapa o tai mărunt şi o căleşti în
ulei. Presari peste ceapă sare şi după ce s-a înmuiat, adaugi cartofii
fierţi…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu mac
3 January 2011
Ingrediente: un plic cu budincă de vanilie 300 g făină 250 g unt 150 g
zahăr tos 3 ouă 100 ml lapte un pliculeţ cu praf de copt 50 g seminţe de
mac sare o jumătate de linguriţă cu pudră de scorţişoară zahăr
vanilinat o lămâie fructe de sezon Mod de preparare: Seminţele…
Read more »
Read more »
Chec cu halva şi glazură de ciocolat
3 January 2011
Ingrediente : 300 g făină 100 g unt 250 g halva cu cacao 100 ml lapte 2
ouă 200 g ciocolată menaj 100 g frişcă 1 esenţă vanilie Mod de
preparare: Freci untul spumă, apoi adaugi jumătate din halva fărâmiţată
şi vanilia şi amesteci până obţii o compoziţie omogenă. încorporezi
apoi treptat făina…
Read more »
Read more »
Borş de pui şi ardei iute
2 January 2011
Ingrediente: 800 g piept de pui 800 g roşii doi ardei graşi două cepe 3
cartofi un ardei iute o ţelină două linguri de ulei de măsline 350 ml
borş sare piper leuştean smântână mălai Mod de preparare: Cepele se
curăţă de foi, se spală şi se taie în bucăţi. Cartofii se curăţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry Dawn
2 January 2011
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă dublă de cocktail
Categorie – Gin drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie
retezate la jumătate Se serveşte după-amiaza Ingrediente: 3 cl gin 3
cl cremă de cocos 3 căpşune tăiate în bucăţele Apare în Anglia, în anii
’60. cu un mod…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii uscate
2 January 2011
Ingrediente: un pachet de foitaj 200 g roşii uscate o conservă de
anghinare 500 g brânză de vaci 150 g sâmburi caju 4 ouă o legătură de
mărar sare piper unt pentru tavă o lămâie Mod de preparare: Brânza de
vaci se amestecă bine cu 150 g roşii uscate scurse de ulei şi…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu legume, caise confiate si miez de nucă
2 January 2011
Ingrediente: 8 pulpe de pui 5 cartofi 150 g caise confiate 200 g
miezuri de nucă o linguriţă de oregano uscat o lămâie sare piper ulei de
floarea-soarelui castraveţi muraţi varză murată Mod de preparare: Se
curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii subţiri. Se taie apoi în
cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Inel din orez cu peşte
2 January 2011
Ingrediente: 500 g macrou marinat 300 g broccoli 3 ardei capia două
cepe o jumătate de ţelină o vânătă 4 roşii sare piper mărar ulei de
măsline o linguriţă de pudră de curry 300 g orez Mod de preparare:
Vanata se spală, se toacă cuburi şi se pune într-un castron. Se presară
sare…
Read more »
Read more »
Tarte cu mango
2 January 2011
Ingrediente: 3 fructe de mango 300 g făină două pliculeţe cu jeleu 250
ml lapte un plic cu cremă de vanilie 300 g unt 170 g zahăr tos două ouă
praf de copt esenţă de lămâie sare o lămâie cireşe confiate unt budincă
de vanilie mentă Mod de preparare: Se omogenizează untul, zahărul…
Read more »
Read more »
Salată cu ouă de prepeliţă
2 January 2011
O
reteta delicioasa de salata cu oua de prepellita din: oua de prepelita,
castravete murat, oua de gaina, smantana, mustar, suc de lamaie, sare,
piper, oregano si mustar cu seminte. Ingrediente: 10 ouă de prepeliţă un
castravete murat două ouă de găină 300 ml ulei de floarea-soarelui 50 g
smântână o linguriţă de muştar suc…
Read more »
Read more »
Peşte afumat cu legume
2 January 2011
Ingrediente: 500 g peşte afumat 300 g orez 200 g mazăre 200 g fasole
verde 150 g boabe de porumb din conservă doi morcovi o ceapă o lămâie
100 g unt sare piper pătrunjel salată de sfeclă roşie Mod de
preparare: Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Fasolea…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu zahăr brun
2 January 2011
Ingrediente: 120 g unt 120 g unt de alune 100 g zahăr tos 130 g zahăr
brun două ouă 100 g făină 80 g fulgi de ovăz 250 g alune un pliculeţ cu
praf de copt un pliculeţ cu zahăr vanilinat sare esenţă de rom fructe de
sezon frişcă Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Budincă din carne de vită
2 January 2011
Ingrediente: 500 g paste spiralate 800 g carne de vită 4 ouă doi ardei
capia 80 g unt 70 g pesmet o linguriţă de boia dulce sare piper
pătrunjel ulei de floarea-soarelui smântână iaurt Mod de preparare:
Carnea de vită se curăţă de pieliţe, se spală şi se taie în cuburi. Se
condimentează…
Read more »
Read more »
Orez picant cu ciuperci şi pipote de pui
2 January 2011
Ingrediente: 2 cani orez 500 g pipote de pui 500 g baby carrote 2 fire
de praz 1 cutie de ciuperci sare paprika ulei piper boabe Mod de
preparare: Căleşte prazul cu sare şi piper după gust. Adaugă ciupercile
şi pipotele tăiate. Adaugă morcovii şi puţină apă. Lasă 10 minute să
fiarbă înăbuşit.…
Read more »
Read more »
Cartofi franţuzeşti cu ouă, smantana si pesmet
2 January 2011
Ingrediente: 750 g cartofi noi 4 ouă fierte 300 g smântână 50 g unt 30 g
pesmet sare Mod de preparare: Spală bine cartofii şi fierbe-i în
coajă, în apă cu sare. După ce s-au fiert, lasă-i să se răcească puţin.
Curăţă-i apoi de coajă şi taie-i în felii. Intr-o tavă termorezistentă
unsă…
Read more »
Read more »
Paste spirală cu sos alb
2 January 2011
Ingrediente: 400 g paste spirală 100 g pesmet 50 g unt 50 g făină 200
ml lapte 300 g smântână 300 g roşii mici sare piper Mod de preparare:
Fierbe pastele în apă cu sare. între timp, căleşte pesmetul în puţin
unt. Separat, topeşte restul de unt. Adaugă făina şi căleşte fără s-o…
Read more »
Read more »
Budincă cu busuioc, oregano si parmezan
2 January 2011
Ingrediente: 200 ml suc de roşii 1 pâine 1 vânătă 500 g roşii 1 ardei
gras 200 g caşcaval 100 g parmezan 2 cepe 25 g unt ulei oregano busuioc
sare Mod de preparare: Căleşte ceapa. Adaugă roşiile decojite şi
tocate. Toarnă o ceşcuţă cu apă. Lasă să fiarbă la foc mic.
Condimentează…
Read more »
Read more »
Pulpe in sos de vin
2 January 2011
Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5
căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper Mod de preparare:
împănează pulpele cu rondele de usturoi. Condimentează-le cu sare şi
piper şi rumeneşte-te în ulei. Adaugă ceapa, ardeiul gras şi morcovul,
tăiate în bucăţi…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată cu Grand Marnier
2 January 2011
Ingrediente: 4 linguri unt topit 1/2 ciocolata neagră 1/2 ciocolată cu
lapte 4 linguri Grand Mamier 4 gălbenuşuri de ou 1 şi 1/4 ceaşcă zahăr
pudră 2 linguriţe esenţă de portocale Mod de preparare: Incinge untul
într-o tigaie mică, apoi ia de pe foc ţi adaugâ ciocolata. Amestecă
continuu până se topeşte şi se…
Read more »
Read more »
Panzanella cu ciuperci salbatice
2 January 2011
Ingrediente: 8 felii de pâine de secară 1 ceapă roşie de apă salată
verde rucola sau un altfel de salată aromată 300 g ciuperci sălbatice
(uscate sau conservate) ulei de măsline sare piper busuioc o lingurita
muştar iute 1-2 lingurite otet de mere sau pere Mod de preparare: Taie
pâinea cubulete şi prăjeşte-le…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de lămaie şi bezea
2 January 2011
Ingrediente: pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la
temperatura camerei 1 ou mare, bătut pentru cremă: 3 ouă mari 80 ml suc
de lămâie proaspăt stors 150 g zahăr 4 linguri unt, tăiat cubulete, la
temperatura camerei 1 kg coajă rasă de lămâie pentru bezea: 4 albuşuri
mari…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu bacon şi parmezan
2 January 2011
Ingrediente: 4 cartofi mari, fierţi în coajă şi curăţaţi 8 felii de
bacon, rumenite o felie groasă de blue cheese 8 linguri de parmezan ras
sare piper rozmarin uscat Mod de preparare: Taie cartofii felii
groase si aşază jumătate într-o cratiţă sau o tavă mică, unsă cu puţin
ulei sau unt. Sărează, pipereiază,…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry Daiquiri
2 January 2011
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned
Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine şi paie
retezate la jumătate Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3 căpşune
întregi 1/10 suc de lămâie sau de lămâie verde 3/10 lichior de căpşune
6/10 rom alb Acest…
Read more »
Read more »
Burger cu tofu
2 January 2011
Ingrediente: 3 cepe tocate 3 linguri unt 150 g pesmet 500 ml supă de
legume 100 g tofu 1-2 linguri amidon pătrunjel 50 g caşcaval ras două
ouă sare piper 4 chifle cu susan o roşie o ceapă roşie frunze de salată
ketchup maioneză Mod de preparare: Căleşte ceapa în puţin unt, adaugă…
Read more »
Read more »
Varză cu carne de porc
2 January 2011
Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 verze 3 linguri grăsime 2-3 cepe 3
linguri bulion sare piper Mod de preparare: Se taie varza fideluţă şi
se ţine în apă 30 de minute. Se stoarce şi se pune în cratiţă, împreună
cu carnea tăiată cubuleţe, pasta de roşii subţiată cu o ceaşcă de…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu cartofi si smantană
2 January 2011
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc cu os 1 kg cartofi 3 căţei de usturoi 2
gălbenuşuri 200 g smântână 60 g unt sare piper ulei Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 180 ° C. Se porţionează
cotletul, se sărează şi piperează. Se prăjesc bucăţile de carne pe
fiecare parte.…
Papricaş de porc
2 January 2011
Ingrediente: 750 g carne de porc 700 g ceapă 200 g ulei 50 g bulion
boia 50 g făină 800 g ciuperci proaspete 200 g ardei gras 150 g morcovi
300 g smântână piper sare Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe,
se sărează, se prăjeşte şi se scoate pe platou. în uleiul…
Read more »
Read more »
Budincă de tăiţei cu fructe
2 January 2011
Ingrediente: pachet de tăieţei lungi 250 g branzică de vaci 40 g zahăr
pudră 1 pachet de zahăr vanilat 4 ouă 1 lingură zeamă de lămâie 1
linguriţă coajă de lămâie 40 g stafide unt pesmet pentru tavă Mod de
preparare: Se fierb tăieţeii în apă sărată până când se înmoaie. Se
scurg…
Read more »
Read more »
Sparanghel venezuelean
2 January 2011
Ingrediente: 600 g sparanghel 1 lingură ulei de măsline 1 dovlecel 2
linguri unt 2 linguri muştar 200 ml vin alb 1/2 lămâie piper măcinat 1
lingură zahăr 1/2 lingură sos Worchester sare Mod de preparare: Se
curăţă sparanghelul cu un cuţit special pentru cartofi. Se începe de la
capătul de sus în…
Read more »
Read more »
Susanul
2 January 2011
Denumirea
botanica: Sesanum indicum Familia : Pedaliaceae Numele de susan a fost
pentru prima oara întâlnit în forma sesemt într-o însemnare descoperita
de egiptologul german Ebers pe un papirus ce dateaza aproximativ din
anul1800 î.Chr. Nu se stie sigur daca susanul este originar din Africa
sau din India, dar cert este ca semintele acestei plante…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu roşii şi vinete
2 January 2011
Ingrediente: 1 ceapă mare 80 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 4
frunze de dafin 800 g roşii 1 lingură zahăr scorţişoară 1 steluţă anason
8 cuişoare 1 linguriţă curry 1 lingură suc de lămâie sare de mare piper
alb 1 crenguţă busuioc proaspăt 200 g cuşcuş 150 ml supă de legume…
Read more »
Read more »
Supă de roşii şi coriandru
2 January 2011
Ingrediente: 1 kg roşii sau conservă 1 castravete 2 cepe 2 căţei de
usturoi 1 morcov 1 ţelină 1 lămâie seminţe de coriandru 10 rămurele de
coriandru proaspăt 3 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod
de preparare: Se decojesc roşiile, se taie în două şi se scot sâmburii.
Se pasează pulpa.…
Read more »
Read more »
Ouă cu fenicul
2 January 2011
Ingrediente: 4 oua 1/2 lingurita knorr 2 bulbi de fenicul 2 linguriţe
ulei 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb sare piper Mod de preparare: Se
taie feniculul în jumătăţi sau sferturi, dacă bulbul este mai mare. Se
aranjează într-o cratiţă cu tăietura în sus. Se pisează usturoiul, se
adaugă uleiul de măsline…
Read more »
Read more »
Orez cu portocale si cotlet de porc
1 January 2011
O
reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de
porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt. Ingrediente: 300 g orez
cu bobul rotund sare piper alb macinat si boabe 2-3 portocale visine din
compot 4 cotlete de porc rozmarin busuioc verde sau uscat 50 g unt
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail tonic cu anason
1 January 2011
Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr
1/2 linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason
stelar Mod de preparare: Intr-un blender se toarnă zeama de lămâie,
se adaugă seminţele de anason, zahărul şi se amestecă până când
seminţele de anason se mărunţesc (fără…
Read more »
Read more »
File de porc cu risotto si fenicul
31 December 2010
Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1
lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1
lingură ulei Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de
pui 1 ceapă tocată 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Stinger
31 December 2010
Calitate
– alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail sau
old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se
serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 brandy 3/10 cremă de mentă
albă Apărut acum optzeci de ani, în Marea Britanie, este unul dintre
strămoşii băuturilor combinate. Pe parcursul îndelungatei…
Read more »
Read more »
Somon cu sos de usturoi
31 December 2010
Ingrediente:
2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură muştar 1
lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat
1/4 linguriţă piper Mod de preparare: Amesteci uleiul cu muştarul,
sucul de lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui
totul într-o pungă de plastic…
Read more »
Read more »
Tort cu frisca si dulceata de caise
31 December 2010
Ingrediente:
9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic cremă
la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr,
apoi tot pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui
amestecul…
Read more »
Read more »
Gusa de curcan umpluta
31 December 2010
Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g
ciuperci piper cimbru 1 ceapă 1-2 ouă Mod de preparare: Fierbi
ficatul şi pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt,
o căleşti şi o treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci
compoziţiile tocate, presari condimente…
Read more »
Read more »
Friptura de curcan cu sos de gutui
31 December 2010
Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană
de supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei 2
linguri zahăr 2-3 roşii în bulion piper boabe 1 pahar de vin alb Mod
de preparare: Tai felioare subţiri costiţa şi cu aceasta…
Read more »
Read more »
Rata umpluta cu bureti si garnitura de varza rosie
31 December 2010
Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la
sare 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50
g unt 2 roşii din bulion 50 ml vin roşu sec sare piper Mod de
preparare: Căleşti bureţii (desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa în…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel la gratar cu sos de ceapa
31 December 2010
Ingrediente:
800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2 lămâie 1 fir
de busuioc sare piper negru măcinat Mod de preparare: Cureţi carnea
de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o
presari cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi aşa.…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu pasta de macrou
31 December 2010
Ingrediente
: 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g unt
muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat
Mod de preparare: Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o
lingură de oţet şi după o jumătate…
Read more »
Read more »
Placinta cu burta de vita
31 December 2010
Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de
plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde
tocat miez de pâine înmuiat în lapte 4 gălbenuşuri albuş 1 ou 75 g unt
sare piper 1 lingură smântână Mod de preparare: Amesteci tocătura cu
ceapa…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema
30 December 2010
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură
de unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa Mod de preparare: Freci spumă
gălbenuşurile cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi
toată com- poziţia devine albicioasă. Adaugi făina, albuşurile bătute
spumă cu un praf de sare şi…
Read more »
Read more »
Salata de boeuf cu maioneza dietetica
30 December 2010
Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi
Ingrediente maioneză: 50 ml sos alb (50 g făină, 100 ml lapte, 100 ml
apă) 1 gălbenuş 50 ml ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi,
speli…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu cremă de brânză
30 December 2010
Ingrediente:
8 jumătăţi de piersici din compot 3 linguri brânză dulce de vacă 4
linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate Mod de
preparare: Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă
omogenă. Umpli jumătăţile de piersici cu crema de brânză şi le dai la
frigider pentru 30 de minute.…
Read more »
Read more »
Tartă cu ananas
30 December 2010
O
reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri,
lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente :
80 g făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1
lingură nucă măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu
aromă de…
Read more »
Read more »
Rulada de carne in prapur de porc
30 December 2010
Ingrediente:
800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe potrivite 3
ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc Mod de preparare: Treci toată
carnea prin maşina de tocat, apoi tai ceapa mărunt şi o căleşti în
ulei. Amesteci carnea cu ceapa, uleiul, ouăle, piperul, măghiranul şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Spritzer
30 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un
ştir (facultativ) Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6-9 cl vin alb
sec sifon Apărută în Germania, în anii ’20, acest amestec foarte simplu
este una dintre băuturile…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă de nucă şi cafea
30 December 2010
Ingrediente:
250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1 esenţă de
rom Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri
cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: 200 ml frişcă
vegetală, 2 linguri nucă măcinată. Mod de preparare: Freci margarina
cu zahărul, adaugi făina,…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolată si alune
30 December 2010
Ingrediente:
200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1 pachet
unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate Mod
de preparare: Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu
apa şi cacaua şi dai siropul deoparte să se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu zeamă de murături
30 December 2010
Ingrediente:
1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1
mână tăieţei de casă 1/2 l zeama de muraturi 1 legătură leuştean sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în
apă , rece cu sare pentru două ore şi…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu morcovi
30 December 2010
Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit
sare zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi
adaugi un praf de sare. Scoţi peştele din conservă (dar nu arunci
uleiul), îl dezosezi şi-l adaugi peste ceapă. Cureţi morcovul, îl dai pe
răzătoarea cu ochiuri…
Read more »
Read more »
Cascaval umplut cu ciuperci si nuca
30 December 2010
Ingrediente
: 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată 1
lingură făină 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le tai mărunt, tai bucăţele şi şunca, le căleşti în
ulei şi potriveşti gustul de sare şi piper. Presari şi mărarul şi mai
laşi pe foc…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu aluat din cartofi
30 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 căni făină 2 ouă 2 linguri
smântână sare piper ulei pătrunjel uscat Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai
mărunt ceapa curăţată, o căleşti în uleiul încins. Opreşti 3 linguri din
piureul de cartofi, iar…
Read more »
Read more »
Crochete de creier
30 December 2010
Ingrediente:
600 g creier 80 g unt 3 linguri smântână 2 ouă 1/2 lingură făină o
lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei Mod de
preparare: Cureţi creierul, îl laşi în apă rece pentru 2-3 ore, apoi îl
pui la fiert 10 minute în apă cu sare, dafin şi…
Friptură de porc la tavă
30 December 2010
Ingrediente:
172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3 roşii din
bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei Mod de
preparare: Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi
pregăteşti sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul
special Fain condiment pentru friptura de…
Read more »
Read more »
Ciorba cu sunca afumata
30 December 2010
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină
1 gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură
pătrunjel 100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură
făină sare Mod de preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua zi…
Read more »
Read more »
Ceapă umplută cu ciuperci, măsline si nuci
30 December 2010
Ingrediente
: 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline fără
sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 linguri pastă de
tomate sare piper Mod de preparare: Cureţi cepele, le opăreşti 10
minute în apă clocotită şi după ce s-au înmuiat le laşi să se…
Read more »
Read more »
Ruladă de legume
30 December 2010
Ingrediente:
500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g fasole verde
congelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g
margarină Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai bucăţele morcovul,
ţelina şi ceapa, adaugi şi fasolea verde (tăiată bucăţi) mazărea şi le
pui la…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de casă
30 December 2010
Ingrediente:
2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic condiment
pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc Mod de
preparare: Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina
şi carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment pentru…
Read more »
Read more »
Pilaf călărăşean cu măsline
30 December 2010
Ingrediente:
300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-un ceaun pui
orezul la fiert cu 5 căni de apă. Cureţi în acest timp ceapa, o tai
mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi măslinele şi orezul fiert. După
10-15…
Read more »
Read more »
Salam de prune uscate
30 December 2010
Ingrediente:
1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri zahăr
pudră Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi
le scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape,
le scoţi sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi la…
Read more »
Read more »
Ficat în aspic
30 December 2010
Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1
castravete acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare
Mod de preparare: Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească.
Cureţi şi speli apoi picioarele de porc şi le pui lpe toate la fiert…
Read more »
Read more »
Sarmale cu sfeclă si nuci
30 December 2010
Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaşcă orez 2 cepe 1 cană
nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de
preparare: Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai
mărunt ceapa curăţată şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile
măcinate, sare, piper după…
Read more »
Read more »
Raţă cu legume şi vin
30 December 2010
Ingrediente:
2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 morcovi 2 cepe roşii 2 foi de dafin 1/21
vin alb 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii,
morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în ulei
încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi
legumele…
Read more »
Read more »
Paste cu legume şi ciuperci la cuptor
30 December 2010
Ingrediente
: 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână de
mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare
piper busuioc cimbru 1 cană suc de roşii Mod de preparare: Pui o oală
cu apă pe foc şi cînd clocoteşte apa pui mazărea şi…
Read more »
Read more »
Gustare rece de ciuperci
30 December 2010
Ingrediente:
1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper 1-2 foi
de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi
rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea
cu ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în
apă cu sare şi foile de…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de porc în sos de vin
29 December 2010
Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de
usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper
nucşoara Mod de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă
puţină, cât să îi cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt,
adaugi bulionul, stingi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi de bulion si crema de lamaie
29 December 2010
Ingrediente
foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri ulei 1
lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât
cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1
pachet margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5
linguriţe zahăr 1 ceaşcă apă…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă roşie cu peşte
29 December 2010
Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o
ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei
oţet de mere sau aromatic Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune
la fiert sau la cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu sfeclă…
Read more »
Read more »
Biscuiţi crocanţi cu anason
29 December 2010
Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lingură seminţe de anason 1
linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 6 ouă un vârf
linguriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de
lămâie Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se
amestecă cu făina,…
Read more »
Read more »
Salată de ciuperci marinate
29 December 2010
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4
linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o
linguriţă de miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie
Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu
rămână pământ…
Read more »
Read more »
Cocktail Skywasser
29 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare
Se serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de
la o lămâie sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină
pe pârtia de schi.sportivilor…
Read more »
Read more »
Hering cu spaghete şi ciuperci
29 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1
ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei
sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa,
morcovii şi păstârnacul şi le pui la fiert într-un litru de apă. Pui
sare după gust şi după…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu smochine şi miere
29 December 2010
Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie
100 g nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o
cureţi, storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o
amesteci cu zeama de portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe
foc. După ce…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu fulgi de porumb
29 December 2010
Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1
pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat
Mod de preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i
rumeneşti 10-15 minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic
şi când începe…
Read more »
Read more »
Stavrid cu sos marinat
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper
boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru
100 ml oţet 100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli
peştele decongelat, îl tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o
cratiţă sau o…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu zacuscă de ghebe
29 December 2010
Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe
sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi
pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi
pasezi şi adaugi în piureul obţinut margarina, sare şi piper după gust.
Intr-un vas mai…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu orez
29 December 2010
Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1
legătură mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până
se îngălbeneşte puţin orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul
pe foc mic.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpa de porc umpluta cu legume, kaizer si slănină
29 December 2010
O
reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa
de porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper,
condimente, usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa.
Ingrediente: 1 bucata de pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne
tocata porc 1 morcov 1 bucata…
Read more »
Read more »
Lămâi umplute cu sardele
29 December 2010
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură
muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper
Mod de preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le
laşi deoparte. Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti
sardelele cu furculiţa, adaugi margarina…
Read more »
Read more »
Supă de ceapă cu seminţe
29 December 2010
Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g
seminţe de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
ceapa, o tai rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l
de apă, pui sare, piper, chimen şi nucşoară după gust şi laşi supa să
fiarbă 15…
Read more »
Read more »
Rulada cu nuca de cocos
29 December 2010
Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri
cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le
pui pe foc să dea câteva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini
biscuiţii sau îi pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul.
Frămânţi totul cu…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciuperci si cascaval
29 December 2010
Ingrediente
aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă zahăr 1
praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval
2 ouă piper sare Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, apa,
zahărul şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale şi…
Read more »
Read more »
Crochete din morcovi cu tarate de grau
29 December 2010
Ingrediente: 1 kg morcov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau
miere de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră Mod de
preparare: Cureţi morcovii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi
înăbuşi cu 1 lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci cu…
Read more »
Read more »
Tocanita de fasole boabe cu masline
29 December 2010
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei
1 linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru
sare piper Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei,
adaug boiaua şi bulionul şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de
fasole.…
Read more »
Read more »
Cocktail Singapore Sling
29 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie
– Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din
vişinată Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry
brandy 2/10 suc de lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apărut în 1915
din imaginaţia barmanului…