Retete de Paste:
Şefrito
17 February 2011
O
reteta de sefrito cu carne de vaca, ulei de masline, lamaie, piper,
sofran si sare. Ingrediente: 1/2 kg carne vacă 2 linguri ulei de măsline
1 lămâie 3/4 l apă caldă 1 vârf cuţit de piper 1 vârf cuţit şofran sare
Mod de preparare: Tai carnea în cuburi de mărime potrivită. într-o
cratiţă…
Read more »
Read more »
Biftec californian
17 February 2011
O
reteta de biftec californian din carne de porc, portocala, usturoi,
ciuperci, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de porc 1
portocala 3-4 catei de usturoi 7-8 ciuperci marar sare piper Mod de
preparare: Cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi freci bucăţile de porc
cu el. Stropeşti cu sucul de portocale, sărezi…
Read more »
Read more »
Placinta cu pastrama, carnaciori si cascaval
17 February 2011
O
reteta de placinta cu pastrama, carnaciori, cascaval, oua, ceapa,
marar, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250 g
cârnăciori 250 g pastrama 300 g caşcaval 5 ouă 2 cepe 1 legătură mărar
sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa de coajă, o speli şi
otai mărunt. Speli mărarul…
Read more »
Read more »
Ficat de porc dat prin ou
17 February 2011
O
reteta foarte simpla de ficat de porc dat prin ou si lapte, pesmet,
ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de porc 1/2 lapte 1 ou pesmet
ulei sare Mod de preparare: Speli ficatul cu apă rece, îl ştergi cu un
şervet de bucătărie şi îl tai felii groase. Cureţi bucăţile de pieliţă…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu visine
17 February 2011
O
reteta de cotlet de poc cu visine, zahar, amidon, vin rosu, unt, supa
de carne, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi carne porc 1 borcan
compot de vişine 1 linguriţă zahăr 50 ml vişinată 1 lingură amidon 4
linguri unt topit 4 linguri vin roşu 5-6 linguri supă de carne sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Merluciu cu maioneza
17 February 2011
O
reteta foarte simpla de file de merluciu cu maioneza, morcovi, sare si
patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati file de merluciu 3-4 morcovi 1
cana maioneza sare patrunjel verde Mod de preparare: Pui pestele
spalat la fiert in apa sarata, impreuna cu morcovii, curatati si
spalati. Scoti pestele cand s-a fiert, il scurgi de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de coadă de vacă
17 February 2011
O
reteta de ciorba de coada de vaca cu usturoi, ceapa, morcov, foi de
dafin, oua, smantana, otet, piper, sare, faina si leustean. Ingrediente:
1 kg coadă de vacă 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă mare 1 morcov mai mare
3 foi de dafin 5 ouă 5 linguri de smântână 3 linguri oţet piper boabe…
Read more »
Read more »
Cartofi cu afumatura
16 February 2011
O
reteta de cartofi cu afumatura si branza topita, ceapa, oua, rosii,
ulei de masline, smantana, boia dulce, nucsoara, sare, piper, cimbru si
busuioc. Ingrediente: 60 g brânză topită 150 g cartofi fierţi 2 cârnaţi
afumaţi 1 ceapă 3 ouă 3 roşii 3 linguri ulei de măsline 3 linguri
smântână boia dulce nucşoară sare piper…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu carne tocata
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de ardei umpluti cu carne tocata si rosii, ulei,
bulion, orez, ou, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei mari 300 g carne
tocata 200 g rosii 100 ml ulei 2 linguri bulion 1 ceasca orez 1 ou sare
piper Mod de preparare: Amesteci orezul cu carnea si oul, potrivesti
gustul…
Read more »
Read more »
Peste umplut la cuptor
16 February 2011
O
reteta de peste umplut la cuptor cu ciuperci, ceapa, usturoi, faina,
ulei de masline, oua, bulion, patrunjel verde, marar verde, boabe de
piper negru, vina alb sec si sare. Ingrediente: 1 peşte mare de
aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 căţei de
usturoi 1 lingură faină 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supă cremă de legume cu crutoane de paine prajita
16 February 2011
O
reteta de supa crema de legume cu ceapa, morcov, telina, praz, cartofi,
mazare, smantana, galbenus de ou, unt, sare, patrunjel verde si
crutoane de paine prajita Ingrediente: supă 1,5 1 ceapă 60 g morcov 100 g
ţelină 50 g praz 100 g cartofi 300 g mazăre 100 g smântână 150 g un
gălbenuş de…
Read more »
Read more »
Mancare mexicana
16 February 2011
O
reteta de mancare mexicana din cartofi, sunca, ciuperci, smantana, oua,
porumb boabe, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g
sunca 250 g ciuperci 200 g smantana 2 oua 250 g porumb boabe ulei piper
sare Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert cu coajă. Dai
morcovii pe…
Read more »
Read more »
Mamaliga ciobaneasca
16 February 2011
O
reteta de mamaliga ciobaneasca din malai, unt, branza burduf, urda,
cascaval, cas, smantana, apa si sare. Ingrediente: 1 kg malai 200 g unt
200 g branza burduf 200 g urda 200 g cascaval 200 g cas 200 g smantana 3
l apa sare Mod de preparare: Pui la fiert 3 l apă şi o…
Read more »
Read more »
File de vitel si pui cu lamaie
16 February 2011
O
retete de file de vitel cu file de piept de pui, supa de pui, foi de
dafin, coaja de lamaie, suc de lamaie, morcovi, mazare, unt, zahar si
sare. Ingrediente: 800 g file de vitel 800 g file de piept de pui 2 l
supa de pui foi de dafin coaja rasa de la…
Read more »
Read more »
Aperitiv din cascaval cu frisca
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de aperitiv din cascaval cu faina, unt, sunca,
oua, sare, piper si apa. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 200 g sunca 3
oua 250 g cascaval 1/2 lingurita sare piper apa Mod de preparare: Din
făină, unt, sare şi apă faci un aluat. îl împătureşti în folie de…
Read more »
Read more »
Paine cu ardei
16 February 2011
O
reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina,
drojdie, apa, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei
galben 600 g faina 1 cub mic de drojdie 250 ml apa 1 lingura zahar 4-5
linguri ulei sare Mod de preparare: Pui într-un vas adânc de bucătărie
făina, iar…
Read more »
Read more »
Choux-uri umplute cu icre
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de choux-uri umplute cu icre si oua, faina, unt si
sare. Ingrediente: 1/2 pahar apa 3 oua 125 g faina 150 icre 60 g unt
sare Mod de preparare: Fierbi apa cu sare şi unt până dă în clocot.
Adaugi făina şi amesteci până se încorporează. Laşi deoparte să se…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu prune uscate
16 February 2011
O
reteta de rulada de pui cu prune uscate, miere, sare, piper rosu,
smantana, vin alb, unt, ciuperci, ulei, faina si oua. Ingrediente:
rulada: 4 bucăţi piept de pui 1 lingură miere 10-12 prune uscate fără
sâmburi sare piper pentru sos: 1 lingură boabe piper roşu şi negru 100
ml smântână 100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Mancarica de ardei cu orez
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de mancarica cu ardei, ceapa, orez, rosii, ulei,
sare, piper si cateva frunze de patrunjel. Ingediente: 1 ardei rosu 1
ardei galben 1 ardei verde 2 cepe 150 g orez cateva rosii ulei sare
piper cateva frunze de patrunjel Mod de preparare: Ardeii îi cureţi de
seminţe, îi speli şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Gloria (video)
16 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Gloria
Ingrediente: 2 oz Tequila 1 oz Lemon Juice 1 oz Simple Syrup Champagne
Read more »
Read more »
Sufleu din varza acra si cartofi
16 February 2011
O
reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana,
ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 750 g
cartofi 1 lingura unt 350 g şuncă 125 ml lapte 500 g varză acră 300 g
smântână 1 ceapă 1 lingură ulei 1/2 linguriţă măghiran 125 ml vin alb
sare piper …
Read more »
Read more »
Spaghete bologneze
16 February 2011
O
reteta de spaghete bologneze cu carne de vita tocata, praz, morcov,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, bulion, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 250 g carne vită tocată 400 g spaghete 1 bucată praz 1
morcov 1 ceapă 1 căţel usturoi 4 linguri ulei 1 conservă roşii întregi 3
linguri bulion pătrunjel verde tocat sare piper…
Read more »
Read more »
Ciorba de peste Clarias
16 February 2011
O
reteta de ciorba de peste din medalioane de peste Clarias, ceapa,
cartofi, leustean, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi
medalion peşte Clarias 1 ceapă 3-4 cartofi 2-3 roşii leuştean mărar borş
sare piper Mod de preparare: Cureţi de coajă ceapa şi cartofii, le
speli şi le toci mărunt. Le pui la…
Read more »
Read more »
Cuiburi de carne tocata
16 February 2011
O
reteta de cuiburi de carne tocata cu lapte, drojdie, sare, faina,
ceapa, morcov, ou, sare, piper, verdeata si unt. Ingrediente: 250 ml
lapte drojdie cât o nucă sare făină cât cuprinde umplutură: 300 g carne
tocată 1 ceapă 1 morcov 1 ou sare piper verdeaţă tocată 1 linguriţă unt
Mod de preparare: Dizolvi…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si portocale
16 February 2011
O
reteta de pui cu mere, portocale, cartofi, ceapa, fosie de dafin,
patrunjel, telina, cuisoare, ienibahar, sare, piper, ulei de masline,
pesmet si patrunjel Ingrediente: 4 pui mici de circa 500 g 700 g cartofi
curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri 350 g mere verzi, curăţate, fără
seminţe şi tăiate felii 1 ceapă mare curăţată şi…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vită cu vin roşu
16 February 2011
O
reteta foarte simpla de tocanita de vita cu vin rosu, ceapa rosie,
boia, rosii, ardei rosu, ulei chimen, piper si sare. Ingrediente: 800 g
carne de vită 500 g ceapă roşie 250 g boia 250 g roşii 1 ardei roşu 200
ml vin roşu 2 linguri ulei chimen piper sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Chec cu ton si ardei
16 February 2011
O
reteta de chec cu ton, ardei rosii, ardei verde, cascaval, faina,
lapte, ulei, oua, drojdie, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1
conservă de 200 g ton în suc propriu 500 g ardei roşii 100 g ardei
verde 150 g caşcaval ras 150 g făină 150 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă…
Read more »
Read more »
Pui fript cu varză de Bruxelles
16 February 2011
O
reteta de pui fript cu varza de bruxelles si unt, cascaval, faina,
lapte, smantana, bulion, sare si piper. Inrgediente: 1 kg pui 100 g unt
1,5 varză de Bruxelles 100 g caşcaval 50 g făină 300 ml lapte 200 g
smântână 25 g bulion piper sare Mod de preparare: Cureţi puiul, îl
tai…
Read more »
Read more »
Orez cu prune uscate
15 February 2011
O
reteta foarte simpla de orez cu prune uscate si zahar. Ingrediente: 400
g prune uscate 1 cană de orez 300-400 g zahăr Mod de preparare: Speli
foarte bine prunele uscate şi le pui la fiert până se umflă şi se fierb
foarte bine. Când s-au fiert, adaugi orezul spălat în prealabil şi
amesteci…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peste cu hribi
15 February 2011
O
reteta foarte simpla de ciorba de peste cu ceapa, hribi uscati, zeama
de varza si piper. Ingrediente: 1 kg de peşte 3-4 cepe mari 200 g hribi
uscaţi 2 l zeamă de varză piper Mod de preparare: Pui zeama de varză
în oală şi mai adaugi 2 l de apă. Adaugi ceapa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu legume
14 February 2011
O
reteta simpla de pachetele de foietaj din varza, ardei verde, ardie
galben, rosii, telina, usturoi, morcovi, boia dulce, sos de soia, sare,
piper si 3 oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei
verde 1 ardei galben 1/2 telina 2 cepe rosii 1 capatana usturoi 3
morcovi vegeta boia dulce sos de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Harlem (video)
14 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Harlem
Ingrediente: 1.5 oz Gin 3/4 oz Pinapple Juice 1/4 oz Maraschino Liqueur
Read more »
Read more »
Baghetă umplută
14 February 2011
O
reteta simpla de bacheta umplut cu oua, ceapa, cascaval, marar, piper,
sare, smantana si carnat taranesc. Ingrediente: 1 baghetă 2-3 ouă 1
ceapă 100 g caşcaval sau brânză telemea 1 legătură mărar piper sare 1
lingură smântână 1 cârnat ţărănesc Mod de preparare: Tai bagheta în 2
bucăţi egale şi, cu 1 cuţit…
Salata speciala de icre
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de icre cu macrou afumat si castraveciori acri.
Ingrediente: 200 g icre de crap sau hering preparate în casă (poţi
folosi şi icre din comerţ) 100 g macrou afumat 5 castraveciori acri
Mod de preparare: Tai mărunt castraveciorii şi îi pui la scurs. Cureţi
macroul de piele şi oase, apoi…
Read more »
Read more »
Bastonase cu mac, susan sau chimion
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de bastonase cu mac, susan sau chimion din unt,
faina si cartofi fierti. Ingrediente: 150 g unt 150 făină 150 g cartofi
fierţi mac, susan sau chimion Mod de preparare: Amesteci untul cu
cartofii făcuţi piure, pui un praf de sare şi adaugi făina. Frămânţi un
aluat potrivit de tare,…
Read more »
Read more »
Babă cu lichior de piersici
14 February 2011
O
reteta simpla de babă cu lichior de piersici din lapte, oua, faina,
scortisoara, sare, zahar pudra, drojdie usata, unt, lichior de piersici,
frisca lichida, esenta de vanilie si fructe. Ingrediente: 7 linguri
lapte 4 ouă 225 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă sare 2
linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată 7 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorbă dreasă de legume
14 February 2011
O
reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si
albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde,
rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente:
morcov 100 g ceapă 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g
dovlecei 100 g varză albă 100 g cartofi 150…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu branza
14 February 2011
O
reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine,
ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei. Inrgediente: 1 kg
carne vită tocată 200 g brânză telemea 1 felie pâine 2 cepe 2 căţei
usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguriţe chimen 50 ml
ulei pentru garnitură: 2…
Read more »
Read more »
Crema de morcovi
14 February 2011
O
reteta de supa-crema de morcovi cu faina, unt, ceapa, oua, lapte,
paine, supa de oase, ulei sare si piper. Este o reteta pentru diabetici.
Ingrediente: 1 kg morcovi 100 g făină 150 g unt 2 cepe 2 ouă 150 ml
lapte 150 g pâine 2 l supă de oase ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara vaca Bourguignon (video)
14 February 2011
Sarlota de portocala
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de sarlota de portocala cu suc de lamaie, zahar
pudra, lapte, galbenusuri, faina, gelatina si frisca. Ingrediente: sucul
şi coaja de la 2 portocale sucul de la 1/2 lămâie 300 g zahăr pudră 500
ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă făină 4 plicuri gelatină incoloră
400 ml frişcă Mod de…
Read more »
Read more »
Panere de cascaval cu branza si masline
14 February 2011
O
reteta de panere de cascaval cu branza de vaca, masline negre, ardei
galben, ardei rosu si masline verzi. Este o reteta pentru diabetici si
nu numai. Ingrediente: 250 g caşcaval 150 g brânză de vacă 50 g măsline
negre 50 g măsline verzi fără sâmburi 1/2 ardei galben 1/2 ardei roşu
Mod de…
Read more »
Read more »
Tocanita unguresca
14 February 2011
O
reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline,
lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie
de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g
măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute piper 2
linguri bulion…
Read more »
Read more »
Salata cu svaiter si salam
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de salata cu svaiter, salam uscat, mere, maioneza,
mustar, piper, sare, zahar pudra, oua, salata verde si castraveti
murati. Ingrediente: 300 g şvaiţer 400 g salam uscat 350 g mere 250 g
maioneză 1 lingură muştar piper sare zahăr pudră 2 ouă salată verde
castraveţi muraţi Mod de preparare: Tai…
Read more »
Read more »
Morcovi cu praz
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de morcovi cu praz, unt si smantana. Ingrediente: 3
morcovi curăţaţi 1 bucată praz 2 linguri unt 50 g smântână Mod de
preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi tai în fâşii
subţiri, pe care le căleşti în unt, la foc mic, timp de 10 minute.
Separat, speli…
Read more »
Read more »
Supă de mere
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de supa de mere acrisoare cu faina, smantana,
taitei, zahar si sare. Ingrediente: 2 mere acrişoare 1/2 linguriţă de
făină 1 lingură de smântână 1 lingură tăiţei (fidea) 1 linguriţă zahăr
sare Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii şi le fierbi în
circa 400 ml de apă cu…
Read more »
Read more »
Supă cu turnăţei
14 February 2011
O
reteta de supa cu turnatei si oase de vaca, morcovi, telina, ceapa,
oua, faina, lamaie, verdeata, sare si bulion. Ingrediente: 1 kg oase de
vacă 100 g morcovi 50 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 2 ouă 40 g
făină 100 g lămâie 1 legătură verdeaţă sare după gust 1 linguriţă
bulion…
Read more »
Read more »
Portocale umplute cu mere si scortisoara
14 February 2011
O
reteta delicioasa de portocale umplute cu mere, scortisoara, zahar ulei
si smatana. Ingrediente: 4 portocale mari 4 mere mari 2 linguri
scorţişoară 4 linguri zahăr 2 linguri ulei 1 cutie cu smântână Mod
de preparare: Decojeşti portocalele şi le scoţi miezul, pe care îl
mărunţeşti. Cureţi merele şi le dai prin râzătoare, apoi…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc secuiesc
14 February 2011
O
reteta de cotlet de porc cu ceapa, ulei, varza murata, faina, smantana,
boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 200
g ceapă 150 ml ulei 3 kg varză murată 25 g făină 200 g smântână 10 g
boia dulce piper boabe sare Mod de preparare: Porţionezi cotletul…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de vitel
14 February 2011
O
reteta de rulouri din carne de vitel si cascaval, castraveti acri,
pesmet, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de viţel 200
g caşcaval 4 castraveţi acri pesmet 4 ouă făină sare piper Mod de
preparare: Tai carnea felii, o baţi, o condimentezi şi pui pe fiecare
bucată 2 felii de…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume cu brânză
14 February 2011
O
reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata
de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper. Ingrediente: amestec
de legume (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde) 3
cartofi mijlocii 2 roşii întregi din bulion 30 g brânză sărată de oaie
200 g smântână 3 ouă 2-3 linguri rase de făină…
Read more »
Read more »
Harrissa
14 February 2011
Harissa
este o mâncare tradiţională armenească din grau de coliva, piept de
pui, os de vita, unt, piper, chimen si ienibahar. Ingrediente: 250 g
grâu de colivă 2 bucăţi piept de pui 1 bucată os de vită 50 g unt piper
chimen ienibahar Mod de preparare: Lasi grâul la înmuiat în apă
călduţă, într-un…
Read more »
Read more »
Budinca de banane
14 February 2011
O
reteta de budinca de banane cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala
si lamaie. Ingrediente: 4 banane 150 g zahăr 500 ml lapte 4 ouă 30 g
făină 10 g unt 1 portocală 2 lămâi Mod de preparare: Baţi ouăle cu 100
g zahăr până obţii un amestec spumos. In alt vas pui…
Read more »
Read more »
Pastă de măsline
14 February 2011
O
reteta de pasta de masline cu masline verzi, masline negre, paine,
ulei, usturoi si cascaval. Ingrediente: 400 g măsline verzi fără sâmburi
100 g măsline negre fără sâmbuiri 3 felii pâine 200 ml ulei 6 căţei de
usturoi caşcaval Mod de preparare: Pasezi măslinele în blender.
Inmoi pâinea în puţină apă, după care…
Read more »
Read more »
Pâine cu seminţe
14 February 2011
O
reteta de paine cu faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, ou,
seminte de floarea soarelui, susan si mac. Ingrediente: 500 g făină 1/2
cubuleţ de drojdie 1 pachetel drojdie uscată 10 linguri ulei 1 pahar
lapte 3 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 ou seminţe de floarea
soarelui susan mac Mod de…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta cu taitei
14 February 2011
O
reteta de gaina umpluta cu taitei si ulei, unt, cascaval ras si sare.
Ingrediente: 1 găină mijlocie 150 g taiţei 1 lingură ulei 4 linguri unt 3
linguri caşcaval ras sare Mod de preparare: Pui tăiţeii să fiarbă în
apă clocotită cu sare şi ulei, ca să nu se lipească între ei. După…
Read more »
Read more »
Salata cu paste spiralate
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de salata cu paste spiralate si carnat afumat,
castraveciori murati, rosie, ananas, mazare, iaurt, ceapa rosie,
usturoi, mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g
paste spiralate 1 cârnat afumat 2 castraveciori muraţi 1 roşie 1 compot
ananas 1 conservă mazăre 150 g iaurt 1 ceapă roşie 2 căţei…
Read more »
Read more »
Varza a la Bihor
13 February 2011
O
reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa,
sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată
150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari
sare condimente (cimbru, boia dulce, mărar) Mod de preparare: Pui
orezul la fiert pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Martinez (video)
13 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Martinez.
Ingrediente: 3/4 oz Gin 3/4 oz Vermouth Dash of Orange Bitters Dash of
Maraschino Liqueur
Read more »
Read more »
Antricot de vită bănăţean
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei,
faina, cartofi, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg antricot de
vită 250 g mazăre conservă 300 g ciuperci 200 ml ulei 100 g făină 2,5
kg cartofi verdeaţă piper sare Mod de preparare: Porţionezi
antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul, le…
Read more »
Read more »
Işlere
13 February 2011
O
reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina,
galbenusuri si unt. Ingrediente: 15 linguri ulei 15 linguri lapte 10
linguri zahăr 1 linguriţă amoniac 100 g făină pentru cremă: 1/2 l apă 5
linguri făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 5 linguri zahăr Mod de
preparare: Faci un aluat…
Read more »
Read more »
File de porc fiert in lapte
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de file de porc fiert in lapte cu: file de porc,
lapte unt, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg file de
porc 1,5 l lapte 2 linguri unt 1 căpăţână de usturoi sare piper cimbru
Mod de preparare: Presezi fileul cu sare, piper şi cimbru, îl aşezi
într-o…
Read more »
Read more »
Supa tiroleza
13 February 2011
O
reteta de supa tiroleza din morcov, ceapa, patrunjel, chimen, unt,
faina, sare, piper si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1 morcov 1
ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 lingură
făină sare piper 1 pahar vin roşu Mod de preparare: Cureţi, speli şi
tai zarzavaturile, apoi le pui…
Read more »
Read more »
Pizza impaturita (calzone)
13 February 2011
O
reteta de pizza impaturita (calzone) din ulei de masline, faina, sare,
zahar, drojdie uscata, branza telemea, cascaval ras, branza gorgonzola,
salam uscat, kaizer, masline verzi, bulion, ardei rosu, ardei galben,
sare, piper si busuioc uscat. Ingrediente: pentru blat îţi trebuie: 1/2
cană apă 2 linguri ulei de măsline 2 căni făină 1 linguriţă sare…
Read more »
Read more »
Ouă umplute cu gălbenuş sau pate de ficat
13 February 2011
O
reteta de oua umplute cu pate de ficat si maioneza, mustar sare si
piper. Ingrediente: 100 g maioneză 4 ouă 1 lingură muştar 50 g pate de
ficat sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp
de 10 minute, ca să fie tari. Le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci…
Ouă umplute cu gălbenuş sau pate de ficat
13 February 2011
O
reteta de oua umplute cu pate de ficat si maioneza, mustar sare si
piper. Ingrediente: 100 g maioneză 4 ouă 1 lingură muştar 50 g pate de
ficat sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp
de 10 minute, ca să fie tari. Le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci…
Read more »
Read more »
File de peste Pangasius
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de file de peste pangasius cu oua, apa, faina,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 6 bucăţi file de peşte pangasius 3 ouă
1-1/2 l apă 250 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Sărezi şi
piperezi fileul de peşte, îl treci prin făină, apoi prin ouăle bătute cu
furculiţa şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pasăre a la grec
13 February 2011
O
reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare,
telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o
legatura mica de patrunjel verde. Ingrediente: carne de pasăre 600 g
ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 30 ml orez 50…
Read more »
Read more »
Pâine cu stafide, fulgi de ciocolata si coajă de lamaie
13 February 2011
O
reteta de paine cu stafide si coaja de portocale din faina, drojdie
proaspata, fulgi de ciocolata, coaja de portocala, miere, sare, zahar
vanilat, lapte si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub
drojdie proaspătă o mână stafide fulgi de ciocolata coaja de la 3
lamai 150 g zahăr (se poate înlocui cu…
Read more »
Read more »
Stiucă umplută la cuptor
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de stiuca umpluta la cuptor cu oua, orez, ceapa,
morcov, smantana, cartofi, ulei, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia
dulce, cimbru si putin busuioc. Ingrediente: 2 ştiuci de 1-1,5 kg pentru
a încăpea într-o tavă normală de cuptor 4 ouă 1 pumn de orez 3-4 cepe 2
morcovi 1 pahar de smântână…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc la cuptor cu rosii
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc,
rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb.
Ingrediente: 1 cotlet de porc feliat, fiert la temperatură joasă 6-7
roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline
vin alb Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de porc pane
13 February 2011
O
reteta de piept de porc pane cu zeama de varza, telina, pipe boabe,
cimbru, faina, oua, pesemt, ulei si sare. Ingrediente: 600 g piept porc
50 ml zeamă varză 1 ţelină 1 linguriţă boabe piper negru 1 linguriţă
cimbru 1 lingură făină 2 ouă 100 g pesmet 250 ml ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole ca in Bucovina
13 February 2011
O
reteta de ciorba de fasole cu carnat afumat fasole alba, kaizer afumat,
albiura, morcov, ceapa, mujdei, fidea, rosii in bulion, sare, cimbru si
otet. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 cârnat afumat 100 g kaizer
albitură 1 morcov 1 ceapă mujdei 50 g fidea 150 g roşii în bulion sare
cimbru oţet Mod…
Read more »
Read more »
Şniţele ca la Covasna
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de snitele din carne de vitel sau carne de porc
fara os, oua, ciuperci, cascaval ras, sare si piper. Ingrediente: 400 g
carne de vitel sau de porc fara os 7 oua 150 g ciuperci putin cascaval
ras putina faina sare piper Mod de preparare: Tai carnea ca pentru
şniţele…
Read more »
Read more »
Bors bucovinean
13 February 2011
O
reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei
gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare. Ingrediente:
1,5 kg oase 400 g morcovi 300 g ceapă 600 g sfeclă 200 g ardei gras 100
g ţelină 500 varză albă 100 ml ulei 600 g roşii 2 l borş 2 legături…
Read more »
Read more »
Midii marinate
11 February 2011
O
reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline,
suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate.
Ingrediente: un kilogram şi jumătate de midii proaspete, un sfert de
cană de vin alb, două linguri de ulei de măsline doua linguri de suc de
lamaie 3 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Aperitive cu anşoa
11 February 2011
O
reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar
tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g
fileuri de anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute
3 cartofi două limete o linguriţă de zahăr tos sare piper lămâie Mod
de preparare: Cartofii…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu patrunjel si leustean
11 February 2011
O
reteta de ciorba de crap cu morcov, telina si albitura, ceapa, ulei,
pasta de tomate, bors, ardei gras, rosii, sare si knorr, patrunjel si
leustean. Ingrediente: morcov 100 g ţelină şi albitură.. 150 g ceapă 60 g
ulei 30 ml o lingură de pastă de tomate crap 500 g ardei gras 50 g
borş…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vită cu orez
11 February 2011
O
reteta carpaccio de vita cu orez basmatic, ulei de masline, sos
worcester, sare, piper si salvie. Ingrediente: 100 g muşchi de vită 20
ml ulei de măsline 100 g orez basmatic sos Worcester sare şi piper după
gust salvie Mod de preparare: Muşchiul de vită se condimentează cu
sare şi piper, apoi se…
Read more »
Read more »
Fondue de ciocolată
11 February 2011
O
reteta de fondue de ciocolata cu frisca, ciocolata menajera, capsune,
boabe de struguri si coniac dupa gust. Ingrediente: 400 g ciocolată
menajeră 200 g frişcă 10 căpşune de mărime portivită 10 boabe de
struguri coniac după gust Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte şi
se pune la topit deasupra unei băi de aburi,…
Read more »
Read more »
Borş pescăresc cu verdeata
11 February 2011
O
reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si
albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare,
leustean sau patrunjel. Ingrediente: peşte mic 500 g peşte mare 600 g o
linguriţă de Knorr Delikat ceapă 150 g morcov 150 g ţelină şi albitură
200 g ardei gras 100 g…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu morcov
11 February 2011
O
reteta de salata de fileuri de peste cu morcovi, cartofi, ardei capia,
ardei iute, mazare, telina, mustar, lamaie, ulei, patrunjel, sare,
piper, paine integrala si baghete. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 3
cartofi doi morcovi doi ardei capia un ardei iute 100 g mazăre un sfert
de ţelină un gălbenuş crud un gălbenuş…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bee’s Knees (video)
11 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Bee’s Kness.
Ingrediente: 2 oz of Gin 3 bar spoons of runny honey 3/4 oz fresh
squeezed lemon juice
Read more »
Read more »
Tortellini cu legume
11 February 2011
O
reteta de tortellini cu legume din oua, faina, branza telemea, sos
pesto, mix de salata, busuioc verde, ardei iute, smantana, sare, piper,
ulei de masline, lamaie, nuci caju, alune si migdale. Ingrediente: 4 ouă
400 g făină 400 g brânză telemea o lingură de sos pesto doi morcovi un
pachet de mix de salată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi cocos
11 February 2011
O
reteta de prajitura cu caise, cocos, oua, zahar tos, ulei, praf de
copt, frisca, gelatina, esenta de migdale, caise confiate, sare si cocos
proaspat. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 100 ml ulei un
vârf de linguriţă de praf de copt 500 ml frişcă 10 g gelatină o
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu pui
10 February 2011
O
reteta de pachetele cu piept de pui si ciuperci, rosii uscate, morcov,
ceapa verde, usturoi, foi de placinta, oregano, sare, piper, ulei de
masline si iaurt. Ingrediente: un piept de pui 300 g ciuperci 100 g
roşii uscate un morcov o legătură de ceapă verde 3 căţei de usturoi un
pachet de foi de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ton si amestec de salată verde, capere şi frunze de capere
10 February 2011
O
reteta de ardei umpluti cu ton in ulei si masline verzi, mustar picant,
galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde,
sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute. Ingrediente: două
conserve de ton în ulei 500 g ardei 100 g măsline verzi muştar picant
două gălbenuşuri fierte o lămâie două linguri de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu legume si salata de rosii
10 February 2011
O
reteta de rulada cu legume din faina, lapte, zahar tos, unt, andive
rosii, salata rucola, ceapa verde, usturoi, oua, chimen, sare, piper si
rosii. Ingrediente: un kg făină 30 g drojdie 250 ml apă 250 ml lapte
zahăr tos 100 g unt două andive roşii 200 g salată rucola 300 g ciuperci
o legătură…
Read more »
Read more »
Lebede cu ciocolată
10 February 2011
O
reteta de lebede cu ciocolata neagra si oua, unt, faina, sare, frisca,
esenta de rom, migdale, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 3
ouă 100 g unt 250 ml apă 125 g făină o jumătate de linguriţă de sare 300
ml frişcă 250 g ciocolată neagră o linguriţă de esenţă de rom 50 g…
Read more »
Read more »
Clătite cu carne si pudra de cacao
10 February 2011
O
reteta de clatite cu piept de pui, faina, pudra de cacao, ciuperci,
ceapa verde, usturoi, migdale, portocale, ardei dulce, oua, lapte dulce,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 100 g făină două linguri de pudră de
cacao un piept de pui 300 g ciuperci o legătură ceapă verde un căţel de
usturoi 50 g migdale…
Read more »
Read more »
Bulgur cu peşte şi legume
10 February 2011
O
reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby,
rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare,
piper, patrunjel, nuci si migdale. Ingrediente: 250 g bulgur 4 fileuri
peşte alb 500 g broccoli doi morcovi 400 g porumb baby două roşii doi
ardei graşi un ardei iute 250…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mexican 55 (video)
10 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Mexican 55
Ingrediente: 2 Oz Tequilla 1 Oz Lemon Juice 1/2 Oz Simple Syrup 2 Dashes
Angostura Bitters Champagne
Read more »
Read more »
Paste cu morcovi si usturoi
10 February 2011
O
reteta de paste cu morcovi baby, usturoi, faina, oua, spanac, stafide,
seminte de pin, nuci, cimbru, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g făină 4 ouă 100 g spanac 500 g morcovi baby 100 g
stafide 50 g seminţe de pin 50 g nuci o căpăţână usturoi cimbru ulei de
măsline sare…
Read more »
Read more »
Care sunt beneficiile ceaiului şi cât ar trebui să bei zilnic
10 February 2011
Ceaiul,
consumat zilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de
tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon
Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, relatează
dailymail.co.uk. Cercetătorul Simon Gibbons spune că, pentru a avea
efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei căni de ceai. "Trebuie să
laşi ceaiul să se infuzeze…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mac şi pere
10 February 2011
O
reteta de briose cu mac si pere, praf de copt, sare, unt, lapte, zahar
tos, seminte de susan, seminte de mac, oua, lamaie, ananas si menta.
Ingrediente: 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 3 pere 70 g unt
180 ml lapte 170 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat o…
Read more »
Read more »
Tartine cu mango şi brânză
10 February 2011
O
reteta de tartine cu mango, branza cu mucegai, lapte dulce, malai,
sare de mare, parmezan, unt, pudra de curry, boia iute, piper, salata
rucola si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 ml apă 250 ml lapte
dulce 300 g mălai 300 g brânză cu mucegai două bucăţi de mango o
lingură rasă de sare…
Read more »
Read more »
Tort cu lămâi verzi
10 February 2011
O
reteta de tort cu lamai verzi si biscuiti cu portocale, unt, foite de
gelatina, oua, zahar, mango, frisca, piure de mango, zahar vanilinat si
nuca de cocos. Ingrediente: blat: 125 g biscuiţi cu portocale 75 g unt
cremă: 7 foiţe de gelatină 4 lămâi verzi 3 ouă 120 g zahăr 250 g piure
de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu carne
10 February 2011
O
reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi,
pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare,
piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi
doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g
spanac 800 g carne de porc 300…
Somon cu portocale
10 February 2011
O
reteta de file de somon cu telina, portocale, muguri de soia marinati,
ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, marar, sare, piper si sos de
soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 tije de ţelină două portocale
100 g muguri de soia marinaţi 5 linguri de ulei de măsline doi căţei de
usturoi o lămâie…
Read more »
Read more »
Pui cu portocale
10 February 2011
O
reteta de pui cu portocale si vin alb demisec, usturoi, boia dulce,
pudra de curry, fasole verde, portocale, ulei de floarea soarelui,
salata rucola, sare si piper. Ingrediente: două piepturi de pui mai mari
500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi boia dulce boia
iute pudră de curry 500 g…
Read more »
Read more »
Triunghiuri dulci
10 February 2011
O
reteta de prajitura cu zahar tos, nuca de cocos, faina, unt, esenta de
migdale, miere, lapte condensat, pudra de scortisoara, frisca si sos de
ciocolata. Ingrediente: 115 g zahăr tos 50 g nucă de cocos 100 g făină
115 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de
migdale două linguri de…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste cu piure cu portocale
9 February 2011
O
reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper,
portocale, usturoi, ulei de masline si supa. Ingrediente: 500 g cartofi
sare 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius) 8 felii
bacon 2 crenguţe de rozmarin piper 2 portocale 2 căţei de usturoi 2
linguri ulei de măsline circa…
Read more »
Read more »
Oua in sos de mustar si piure picant
9 February 2011
O
reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa
instant, mustar iute, miere, piure si hrean. Ingrediente: 1 dovlecel mic
(50 g) 1 arpagic 1 roşie 1 linguriţă margarină 1 lingură frişcă 1 vârf
de cuţit supă instant 1 linguriţă amidon 1/2-1 linguriţă muştar iute
puţină miere 1/2 pachet piure instant 1 vârf…
Read more »
Read more »
Cartofi cu legume si kaizer
9 February 2011
O
reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa,
lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat. Ingrediente: 300
g conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 3 morcovi 100 ml
supă 50 ml lapte 100 ml smântână piper nucşoară 2 linguri unt topit 4
felii kaizer afumat Mod…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu piure si branza
9 February 2011
O
reteta de ardei umplut cu cartofi, sare, ceapa, unt, supa, branza
telemea, piper, nucsoara si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 1
kg cartofi făinoşi sare câte 2 ardei graşi roşii şi verzi 2 cepe 1
lingură unt 250 ml supă 200 g brânză telemea rasă piper nucşoară 1
lingură seminţe de floarea soarelui …
Read more »
Read more »
Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african
9 February 2011
Tilapia Se trage din familia bibanului. Iniţial a trăit în râurile şi
fluviile Africii de Est, în special în Nil, iar astăzi se întâlneşte
deseori în crescătoriile chinezeşti. Acestui peşte îl place apa cu o
temperatură ridicată (cel puţin 18°C până la 20°C). Având 93 kcal/100 g
este sărac în grăsimi, cu un gust…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu orez
9 February 2011
O
reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura,
orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde.
Ingrediente: ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g orez 50 g
dovlecei 400 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare şi sare de
lămâie…
Read more »
Read more »
Rulou cu piersici
9 February 2011
O
reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de
copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si
frisca. Ingrediente: blat: 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare 120 g zahăr 125
g faină 1/2 linguriţă praf de copt 1 pacheţel zahăr vanilinat
umplutură: 400 g piersici (cutie)…
Read more »
Read more »
Tort cu mango şi cremă de brânză
9 February 2011
O
reteta de tort cu mango si oua, zahar, faina, praf de copt, migdale
macinate, foite de gelatina, suc de portocale, crema de branza, zahar si
frisca. Ingrediente: aluat: 2 ouă 50 g zahăr 50 g făină 1 linguriţă
praf de copt 25 g migdale măcinate umplutură: 6 foiţe de gelatină 3
fructe de mango…
Read more »
Read more »
File de somon in crusta de piper
9 February 2011
O
reteta de file de somon in crusta de piper cu dovlecel, ardei gras,
bulb de fenicul, arpagic, suc de lamaie, sare, ulei si unt. Ingrediente:
1 dovlecel mic câte 1 ardei gras roşu şi galben 1 bulb de fenicul 1/2
legătură arpagic 4 linguri piper 4 file de somon (a 150 g) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Rulade italieneşti
9 February 2011
O
reteta de rulade de curcan cu otet, pesto de rosii, galbenus, pesmet,
bacon, sare, piper, cimbru, ulei si salata. Ingrediente: 4 rulade de
curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 75 g pesto cu roşii 1 gălbenuş 4 linguri
pesmet 4 felii bacon sare piper 1 linguriţă cimbru 2 linguri ulei 100 g
salată…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă traditionala
9 February 2011
O
reteta traditionala de ciorba de burta cu rasol de vita, burta de cita,
ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare
si otet dupa gust. Ingrediente: burtă de vită 1,2 kg un rasol (picior)
de vită ceapă 100 g morcov 100 g ţelină 100 g usturoi 50 g smântână 300
g gălbenuş…
Read more »
Read more »
Ruladă fină de somon
9 February 2011
O
reteta de rulada cu file de somon si rucola, usturoi, samburi de pin,
cimbru, parmezan, pesmet, sare, piper, zahar si vin alb sec.
Ingrediente: 3 legaturi rucola 2 catei de usturoi 60 g samburi de pin
1/2 legatura cimbru 50 g parmezan 3 linguri pesmet sare piper 2 bucati
file de somon (fara piele,…
Read more »
Read more »
Mini-snitele colorate
9 February 2011
O
reteta de snitele de curcan sau porc cu ananas, sunca, rosii,
mozzarella, sare, piper, rosii cherry, broccoli, porumb, ardei iute,
ardei gras si salam. Ingrediente: 100 g ananas (cutie) 75 g şuncă fiartă
2 roşii 2 mozarella (a 125 g) 12 şniţele mici de curcan sau porc (a 50
g) sare piper 8 roşii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada
9 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Tantoe
Michelada. Ingrediete: 1 oz. Tanteo Jalapeno Tequila 6 oz. Dos Equis
Beer 2 oz. Lime Juice 1 Tbsp chipotle
Read more »
Read more »
File de porc gratinat
9 February 2011
O
reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate,
samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si
amidon. Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6
roşii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g brânză gouda rasă 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Paste picante cu somon
9 February 2011
O
reteta de paste picante cu file de somon si ceapa, usturoi, ardei iute,
sare, unt, vin alb, supa, emmentaler, smantana, piper, suc de lamaie si
rulouri fine de arpagic. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1
ardei iute roşu 400 g paste sare 2 linguri unt 100 ml vin alb 125 ml
supă…
Read more »
Read more »
Tartă cu ciocolată şi portocale
9 February 2011
O
reteta de tarta cu portocale si unt, zahar tos, faina, migdale, ou, suc
de portocale, coaja de portocale, smantana, suc de lamaie, ciocolata
amara si portocale. Ingrediente: pentru aluat: 175 g unt lOO g zahăr tos
250g făină albă, plus extra pentru pudrat 25 g migdale măcinate 1 ou
bătut pentru umplutura: 5 ouă…
Read more »
Read more »
Supă de taiţei cu prăjeala
9 February 2011
O
reteta de supa cu taitei de casa si unt, ceapa, boia de ardei dulce,
pasta de tomate, morcov, praz, telina si albitura, sare si piper,
patrunjel verde si optional smantana. Ingrediente: supă 2 1 unt 50 g
ceapă 100 g un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o linguriţă cu
vârf de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă mediteraneană
9 February 2011
O
reteta de tocanita cu ceapa, usturoi, file de curcan, tulpini de
telina, cimbru, ulei, rosii, supa, fasole verde, paste late, sare, piper
si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g
file de curcan 2 tulpini de ţelină 1/2 legătură cimbru 2 linguri ulei 1
cutie roşii (850 ml)…
Read more »
Read more »
Snitel de curcan în crustă
9 February 2011
O
reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana,
pesmet, usturoi, patrunjel si unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 4
felii piept de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 50 g făină piper 2 ouă 2
linguri smântână 100 g pesmet 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Prăjiturele însiropate din cremă de lămaie
9 February 2011
O
reteta de prajiturele cu unt, zahar tos, oua, malai grisat, faina,
coaja de lamaie si suc de lamaie. Malaiul grişat este cel ce dă acestei
prăjiturele culoare galbenă specifică şi textură foarte moale. Dacă nu
găsiţi mălai grişat, folosiţi 200 g de făină cu agent de creştere în
locul combinaţiei de mălai grişat Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Brioşe cu nuci şi cremă de cafea
9 February 2011
O
reteta de briose cu unt, zahar muscovado, faina, oua, cafea instant,
nuca si mascarpone. Un desert ce va fi apreciat de iubitorii de cafea de
pretutindeni Ingrediente: l00 g unt, foarte moale l00 g zahăr muscovado
l00 g făină 2 ouă mari 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu lOOml
apă clocotită, şi apoi răcită…
Read more »
Read more »
Mini Chebab cu Chorizo
9 February 2011
Se
taie 32 de felii fine de salam Chorizo şi se prăjesc până devin
crocante. Se pregătesc 16 bucăţi de ardei copt de la borcan şi 16 cuburi
de feta. Se înfig câte 2 dintre feliile de salam pe 16 beţe mici de
frigărui, între ele punându-se câte o bucată de ardei copt şi câte…
Read more »
Read more »
Cremă de unt rapidă
9 February 2011
Intr-un
castron mare se cern 175 g zahăr pudră peste l00 g unt foarte moale. Se
adaugă 3 linguriţe de cafea. Se amestecă totul cu grijă şi se bate
amestecul până devine cremos şi fin. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)
8 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Greyhound.
Ingrediente: 1.5 oz Vodka Grapefruit Juice Glass of Cracked Ice
Read more »
Read more »
Supă acră de creveţi
8 February 2011
O
reteta de supa acra de creveti cu supa de pui, ardei iute, ghimbir
decojit, sos de peste, lemongrass, sos de peste, suc de lamaie, zahar
pudrea, piper, ciuperci, si crengute de coriandru/ Ingrediente: 800 ml
supă de pui 1-2 ardei roşi iuţi 1 bucăţică de 3 cm de ghimbir decojit 2
tulpini lemongrass 4…
Read more »
Read more »
Prăjitură consistentă de ciocolată neagră
8 February 2011
O
retete de prajitura cu ciocolata amaruie, unt, iaurt natural, esenta de
vanilie, oua, faina, zahar muscovado brun, bicarbonat de sodiu si
frisca. Ingrediente: 200g unt, plus extra pentru uns l00 g ciocolată
amăruie, 70% cacao, ruptă bucăţi 150 g iaurt natural 1 linguriţă esenţă
de vanilie 3 ouă mari 250g făină cu agent de…
Read more »
Read more »
Dulceata de dovleac turcesc
8 February 2011
O
retete foarte simpla de dulceata de dovleac turcesc cu zahar, apa si un
strop de vin alb. Ingrediente: un dovleac turcesc 1/2 kg zahar 250 ml
apa putin vin alb Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja si de
seminte si se taie cubulete. Se pune la fiert la foc tare impreuna…
Read more »
Read more »
Cum se marineaza Somonul (video)
8 February 2011
O
reteta video despre cum se marineaza somonul. Cheia pentru somonul
marinat nu este de a lăsa mai mult de 15 minute la marinat. Puteţi
utiliza orice alte condimente doriti.
Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg
8 February 2011
Se apucă bine homarul, se îndepărtează cleştii în punctul unde ultima
articulaţie întâlneşte capul, apoi se răsuceşte coada desprinzând-o de
cap. Capul poate fi folosit pentru a obţine supă iar restul pentru
diferite retete. Se ţine coada bine în mână, cu suprafaţa netedă în jos,
şi se strânge până se aude o trosnitură. Se…
Read more »
Read more »
Paine naan cu branza si chilli
8 February 2011
Ingrediente: 4 pâini naan 140 g cheddar, dat pe râzătoare (se poate
înlocui cu Emmenthal) 1 chilii roşu, fără seminţe, tocat fin 1 mână de
frunze de coriandru, tocate Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
190°C/aer cald sau 170°C. Se stropesc pâinicile cu puţină apă, apoi se
acoperă cu brânză rasă şi…
Read more »
Read more »
Makhani dhal
8 February 2011
Acesta
reteta este preparata cu linte, mazăre sau fasole, se consumă în toată
India, cu pâine sau orez. Este o sursă bună de proteine pentru
vegetarieni. preparat specific indian Ingrediente: 225 g linte neagră 2
cepe, tocate fin 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe şi feliaţi 50 g unt,
plus încă puţin 1 lingură ghimbir…
Read more »
Read more »
Mango cu cardamom
8 February 2011
O
reteta de desert cu mango, pastai verzi de cardamom, lime, zahar pudra,
branfy, frisca, bezele si frunze de menta. Ingrediente: 4 mango mari,
curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt 10 pastai verzi de
cardamom, semintele scoase 2 lime, sucul si coaja 85 g zahar pudra 4
linguri brandy 560 ml frisca…
Read more »
Read more »
Salată caldă de homar şi cartofi cu maioneză cu ulei de trufe
8 February 2011
O
reteta de salata calda de homar cu fasole verde, hasme, ulei de
masline, lamaie, cartofi, frunze de salata, otet balsamic, mustar, ulei
de trufe si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 homari fierţi de aprox. 500
g fiecare 250 g fasole verde fină, fiartă 2 hasme, tocate mărunt 6
linguri ulei de măsline 1 lămâie,…
Read more »
Read more »
Kebab de miel cu sos de iaurt şi mentă
8 February 2011
O
reteta e kebab de miel cu carne de miel tocata, ceapa rosie, ardei
iute, cuisoare, seminte de fenicul, piper roz, sofran, ou, menta, iaurt
natural, sare si ulei de masline, sau ulei de arahide. Ingrediente: 1
ceapă mică roşie curăţată 1 ardei roşu iute cuişoare ½ linguriţă de
seminţe de fenicul ½ lingurită piper…
Read more »
Read more »
Biryani aromat cu legume şi alune caju
8 February 2011
O
reteta de orez basmati cu ceapa, uleid e floarea soarelui, radacina de
ghimbir, pasta curry, batoane de scortisoara, pastai verzi de cardamom,
anason stelat, cartof, conopida, iaurt grecesc, mazare si nuci caju.
Acest fel de mâncare se poate servi ca atare sau ca garnitură pentru
curry de crevete. Nu neglijaţi orezul în timp ce…
Read more »
Read more »
Bouillabaisse
8 February 2011
O
reteta de fiertura de peste cu originile in Marsilia su peste, creveti,
ulei de masline, ceapa, usturoi, praz, bulb de fenicul, rosii, sos
tomat, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper, sofran, coaja de
portocala si vin alb. Ingrediente: 5 kg peşte întreg (respectaţi
proporţia de 2 la 1) 12 creveţi mari 25-30 midii 5…
Read more »
Read more »
Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete
8 February 2011
O
reteta de file de halibut la cuptor cu lamaie, praz, creveti si
smantana lichida. Ingrediente: 50 g unt 2x 150-175 file de halibut sucul
unei lamai mici 1 praz mare, taiat julienne 50 g creveti fierti si
curatati 75-100 smantana lichida Mod de preparare: Se încălzeşte
cuptorul la 200′C/aer cald sau 180°. Se…
Read more »
Read more »
Curry de crevete şi cocos
8 February 2011
O
reteta de curry de creveti decorticati cu ceapa, ghimbir, usturoi, ulei
de floarea soarelui, turmeric, coriandru, rosii, lapte de cocos, ardei
iute, ardei gras, suc de lamaie, coriandru si chutney de mango.
Ingrediente: 2 cepe, feliate 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului
mare, dată pe râzătoare 4 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Paine Naan
8 February 2011
Pentru naan este nevoie de făină albă cam 2 căni, o linguriţă de
drojdie dizolvată într-o jumătate de cană de apă caldă, o linguriţă de
sare, o linguriţă de zahăr, 3 linguri de iaurt sau un pahar de lapte, şi
2 linguri de ulei. La făină se adaugă sarea şi zahărul, apoi drojdia
dizolvată,…
Read more »
Read more »
Smochine în crusta de ghimbir
8 February 2011
O
reteta de smochine cu zahar tos, pudra de ghimbir si frisca pentru
servit. Această reţetă poate fi preparată doar într-un cuptor prevăzut
cu gril. Ingrediente: 4-5 smochine, înjumătăţite 2 linguri zahăr tos 1/2
linguriţă pudră de ghimbir l00 ml frişcă, pentru servit Mod de
preparare: Se încălzeşte grilul. Se pun smochinele, cu partea…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Inele de Ceapa crocante (video)
8 February 2011
Negrese cu sos de ciocolata
8 February 2011
O
reteta de negrese cu sos de ciocolata si ciocolata cu lapte, ciocolata
amaruie, zahar muscovado, zahar brun, oua, faina alba, nuci si iaurt
natural. Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi l00 g
ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţi 85g unt 100 g zahăr muscovado 85 g
zahăr brun 3 ouă, la temperatura…
Read more »
Read more »
Raita cu chimen prăjit
8 February 2011
O
retete cu seminte de chimen, iaurt grecesc si boia de ardei dulce sau
piper cayenne. Perfecta ca garnitura. Ingrediente: 1 linguriţă seminţe
de chimen 500 g iaurt grecesc boia de ardei dulce sau piper cayenne
(opţional) Mod de preparare: Se pun seminţele de chimen într-o tigaie
uscată şi se prăjesc 2 minute, fără…
Read more »
Read more »
Cocktail Nonalcoolic
8 February 2011
Intr-o
cană se amestecă 300 ml suc de mere, 300 ml limonada şi l00 ml suc de
merişor. Se adaugă gheaţă şi câteva felii fine de măr.
Read more »
Read more »
Smoothie de iarnă
8 February 2011
Se amestecă 4 linguri de iaurt natural degresat cu 1 banană mică, 150
ml suc de portocale, 1 lingură germeni de grâu şi sucul de la 1 fruct al
pasiunii, strecurat. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Punch tropical
7 February 2011
O
reteta de punch tropical foarte simpla cu suc de guave, ananas, mango,
fructe stea si bere de ghimbir. Ingrediente: 1/2 ananas, taiat cuburi 2
mango 2 fructe stea, feliate 150 ml suc de guave (sau orice alt suc de
fructe tropicale) 50 ml bere de ghimbir Mod de preparare: Se amestecă
toate fructele…
Read more »
Read more »
Sticksuri calde de Holloumi
7 February 2011
Se
taie 24 de sticksuri dintr-o bucată de aproximativ 250g de brânză
grecească halloumi (se poate înlocui fără probleme cu caş foarte uscat).
Se tăvălesc prin cimbru tocat mărunt (2 linguri). Se înjumătăţesc 24 de
felii de pancetta sau bacon şi se înfăşoară cu ele fiecare stick de
brânză dat prin cimbru. Se pun sticksurile…
Read more »
Read more »
Felioare de pâine integrală la cuptor cu Roquefort şi chutney
7 February 2011
O
retete de paine integrala cu ceapa, zahar muscovado, otet balsamic,
roquefort, parmezan, crema fraiche, oua si mustar. Ingrediente: pentru
chuntney: 2 cepe roşii, feliate fin 4 lingjri zahăr muscovado 100 ml
oţet balsamic pentru paine: 3oo g Roquefort, fărâmiţat 200 g Parmezan
ras lingjri creme fraîche 2 ouă bătuţe 2 lirigjriţe muştar cu boabe…
Read more »
Read more »
Fulgi de ovăz cu fructe şi miere
7 February 2011
Se prepară un castron de porridge folosind 50 g fulgi de ovăz şi 300 ml
lapte semi-degresat. Se presară cu 2 linguri afine, 1 lingură nuci
tăiate şi 1 lingură de miere. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Rondele de cartofi dulci cu prosciutto şi maioneză
6 February 2011
O
retete de rondele de cartofi cu ulei de masline, maioneza, zeama de
lamaie, prosciutto si frunze de creson. Ca alternativă interesantă,
puteţi înlocui sucul de lămâie din maioneză cu o linguriţă de muştar.
Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în 8
rondele fiecare 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
Read more »
Frunze de andivă şi de radicchio umplute cu macrou
6 February 2011
O
retete de frunze de andiva si de radicchio umplute cu macrou afumat,
lamaie, smantana lichida, ceapa si marar. Se poate păstra în frigider
până la o săptămână. îl puteţi servi cu toast, cu cartofi copţi, sau cu
ce altceva vă face plăcere. Ingrediente: 200 g file de macrou afumat,
fără piele, rupt în bucăţele…
Read more »
Read more »
Mini-pizza cu brânză şi şuncă
6 February 2011
O
reteta de mini pizza cu branza, faina alba, sare, praf de copt, unt,
oua, lapte, ulei de masline, ardei gras, sunca, ceapa verde, ketchup,
rosii cherry si cheddar maturat. Dacă doriţi să preparaţi rapid o pizza
şi nu aveţi aluatul pentru blat, aceasta este o variantă fără drojdie.
Ingrediente: pentru blat: 250g făină albă…
Read more »
Read more »
Bruscheta cu humus
6 February 2011
Se prăjeşte în toaster 1 felie de pâine de cereale şi se unge cu 2
linguri de humus peste care se pun 25g ardei roşu copt din borcan,
câteva picături de zeamă de lămâie şi câteva măsline fără sâmbure.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Cum se prepara cel mai bun guacamole
5 February 2011
O
reteta de guacamole cu rosii, avocado, frunze de coriandru, ceapa
rosie, ardei iute si chipsuri tortilla. Ingrediente: 1 roşie mare şi
coaptă 3 avocado, foarte coapte, dar perfect sănătoase 1 mână frunze de
coriandru, plus câteva, tocate mare, pentru servit 1 ceapă roşie mică,
tocată mărunt 1 ardei iute, roşu sau verde, fără seminţe…
Read more »
Read more »
Supa rapida
5 February 2011
Se fierbe 1 praz, 1 păstâmacşi 1 morcov cu 1 roşie tocată în 500 ml
apă, până devin moi. Se adaugă 2 linguriţe de muştar cu boabe întregi şi
2 linguri de lapte semi-degresat şi se obţine o supă hrănitoare sâracă
în grăsimi. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Biscuiţi integrali cu nuci pecan şi afine
5 February 2011
O
reteta foarte simpla de biscuiti cu faina alba, praf de copt, fulgi de
ovaz, zahar tos, scortisoara macinata, afine, nuci pecan. Aceşti
biscuiţi se prepară foarte uşor, iar aluatul necopt se poate păstra în
congelator, astfel încât puteţi face biscuiţi oricând aveţi chef. Puteţi
folosi in loc de afine, stafide sau alte fructe uscate.…
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de miel şi brânză feta servite cu iaurt mentolat
5 February 2011
O
reteta de chiftelute din carne de miel, seminte de soriandru macinate,
seminte de chimen, ardei iute, patrunjel, rozmarin, sos worcesteshire,
branza feta, ulei de flaorea soarelui servite cu iaurt mentolat.
Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 2 linguriţe seminţe de coriandru
măcinate 2 linguriţe seminţe de chimen 1 ardei iute roşu, fără
seminţe,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu piure de pere, suc de merişor şi scorţişoară
5 February 2011
O
reteta de cocktail cu piure de pere, suc de merisor, scortisoara
macinata si vin alb spumant sau rose. Ingrediente: 2 pere bine coapte,
fără coajă, cu cotorul scos 100 ml suc de merişor 2 linguriţe
scorţişoară măcinată 1 sticlă de vin spumant alb sau rose Mod de
preparare: Perele se pasează într-un blender…
Read more »
Read more »
Legume cu cascaval Gouda
5 February 2011
O
reteta de legume cu slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua,
oregano, pipe, rosii si cascaval Gouda. Ingrediente: 50 g slănină 1
1ingura unt 1 căţel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini
mici 2 ouă 2 1ingura oregano tăiat mărunt sare piper negru măcinat 200 g
roşii 125 g Gouda…
Read more »
Read more »
Pui cu aroma de alune
5 February 2011
O
reteta foarte simpla de pui cu aroma de alune si usturoi, ghimbir,
dovleac, sos de soia, zahar, supa si 2 linguri unt de arahide Adăugaţi 2
bucăţi de piept de pui feliat în uleiul în care aţi pus usturoiul şi
ghimbirul şi prăjiţi-le timp de câteva minute până se rumenesc. Adăugaţi
dovleacul, sosul de…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu galuste si smantana
5 February 2011
O
reteta foarte simpla de supa de gulii cu ceapa, ulei, faina, smantana,
sare, patrunjel verde si galuste. Ingrediente: gulii 600 g supă 2 1
ceapă 60 g ulei 80 ml trei linguri de făină smântână 100 g sare şi o
linguriţă de knorr pătrunjel verde găluşte 3-4 buc. la o porţie Mod
de…