skip to main |
skip to sidebar
Retete #63
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5
căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o
conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi
sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de
peşte...
Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică,
curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură,
tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional)
sare piper negru măcinat Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l
în...
Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte
450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3
galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g ciocolata
menaj Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele,...
Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2
linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept,
ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr Mod de preparare: Ceapa
mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă...
Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilinat 4 oua 1
paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml lapte 200 g
stafide 150 g fructe confiate Mod de preparare: Freci untul spuma, adaugand
treptat zaharul, zaharul vanilinat, ouale, pe...
Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4
linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri
suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic pentru Bloody Mary
1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie 1 parte sake (băutură obţinută din
orez...
Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii
125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă
de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru măcinat 2 vinete de
dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii 2 ouă 300...
Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua
sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte
clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita
unt. Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul.
Cand...
Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g
stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic zahar
vanilat Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite si le pui sa se
inmoaie in rom.Tai bucatele...
Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g
zahar pudra Ingrediente crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt, caise din
compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate Mod de preparare: ln faina
cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama...
Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida
2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de zahar pudra 5 cl de rom 15 piscoturi
de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate Mod de preparare: Pui
foile de gelatina la inmuiat in apa...
Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina
topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura
margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper Ingrediente crema 2: un piept de
pui fiert, 2 linguri smantana, sare, piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2
linguri...
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2
linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe,
fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice
sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte...
Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita
Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se
desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o felie de unt, apoi o
felie de salam. E bine ca untul sa fie de la congelator....
Ingrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4
linguri faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat
poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi amestecul
si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele prin fulgi...
Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4
cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2
oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8 boabe de piper negru 100 ml
vin alb sec sare Mod de preparare: Cureti pestele,...
O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei
de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu
foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei
de pui 1 ceapa 1 ou 1...
Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea
25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale
confiate Mod de preparare: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi
bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec
aproape...
Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2
linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper Ingrediente
crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt
Ingrediente garnitura:...
Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1ceapa
300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 linguri ulei de
masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi Mod de preparare: Cured
si speli gaina, o zvanti bine in interior si exterior...
Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de
vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână usturoi 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca
pentru şniţele, le sărezi, le piperezi, le treci prin margarină topită...
Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1
legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa şi
ciupercile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi parizerul bucăţele.
Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile şi parizerul. Când s-au
călit toate,...
Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie
3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval 2
linguri nuci pisate Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când
sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin...
Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză
de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi
oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu sare şi
o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt...
Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1
pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare Mod de preparare: Fierbe
picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc
mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul...
Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi
pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel Mod
de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de sare şi untul topit şi
răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă...
Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g
făină sare 1 lingură unt Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la fiert în
apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o amesteci cu cascaval
ras, unt, 3 galbenusuri si la...
Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml
smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi tai rondele şi îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi
mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în...
Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1
linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde
1 kg căpşuni Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi
laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul...
Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afumată 3 cepe 250 g
smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condimentezi cu sare, piper şi
măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în...
Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică,
tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1
lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper
negru Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10
minute...
Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce
zahăr după gust Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas (cu
tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se îndulceşte cu zahăr, după
gust. Băutura se serveste rece.
Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac
busuioc sare piper Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine
carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele,
pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din smântână şi cognac, peste care
pui câteva fire de...
Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de
usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb Mod de preparare: Punem
în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 minute, le scurgem bine
de apă şi le ţinem la cald. Fierbem...
Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui
bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar
de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două mere Ionatan tăiate
felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să punem jumătate...
Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două
legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2
g piper o legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Spălăm şi punem cartofii
la fiert în apă cu sare, apoi...
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g
carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper
câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină afumată Mod de
preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de pasăre, curăţată...
Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100
ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa 150 g
Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc de lămâie 100 ml
apă 250 g brânză de...
Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3
linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână
creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ) Mod de preparare:
Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc de...
Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g
unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute, untul moale şi
caşcavalul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi laptele şi...
Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g
carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii pâine 1
cană lapte 1 legătură pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Fierbi
spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi...
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi
100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu
ulei Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le prin făină
şi apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe ambele părţi...
Ingrediente: 800 g mazăre verde 5 roşii 2 morcovi 200 ml ulei 1
legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină 2 linguri muştar iute sare piper zahăr
Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare.
Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi morcovul cubuleţe...
Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din
conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caşcaval 2
linguri ulei sare piper oregano Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi
şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa...
Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură
de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb ulei busuioc
sare piper Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pătrunjelul şi o
legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit, 2 linguri...
Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1
ou 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la
fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Strecori apoi
zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clocotit...
Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri
pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru Mod de
preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi sa se
scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei,...
Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri
sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc proaspăt de
lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea mai fină a râzătorii 1
linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr, sare, arome) 1...
Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt 3
gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de sare piper
măcinat unt topit pentru prăjit 4 fire de ceapă verde tocată Mod de preparare:
Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau...
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml sos
de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană sare Mod de
preparare: Amestecă făina cu laptele, smântână şi sare. Adaugă untul şi
frământă bine. Lasă să se odihnească la rece 30 de minute. Căleşte...
Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr somon
afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de măsline usturoi
pătrunjel Mod de preparare: Fierbe toate fructele de mare (caracatiţa se
fierbe în 50 min., în timp ce calamarulîn maxim 10 min.) Ai grijă ca...
Ingrediente: 12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri
susan o salată micuţă 4-5 linguri de iaurt ulei Mod de preparare: Speli
carnea şi o laşi să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Baţi apoi ouăle cu
făină şi pui sare şi piper după gust. Treci...
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50
unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli roşiile, le tai
rondele mai groase şi le laşi să se scurgă. Tai felii costiţa şi aşezi într-un
vas uns cu unt un strat de roşii, unul de...
Ingrediente: 400 g carne de porc împănată 1 morcov 3 cepe 300 g ciuperci
150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g cârnăciori 100 g
costiţă afumată 100 g caşcaval 100 g ceapă 1 ou 1 legătură de mărar ulei sare
piper Mod de preparare: Taie carnea...
Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac 3
linguri de făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 16 linguri zahăr, 2
plicuri zahăr vanilat, 2 linguri de lapte, 1 pachet margarină, 3 pachete de
biscuiţi. Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi pe rând...
Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă măcinată
1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 plic zahăr vanilat 1
lingură cacao un vârf de cuţit nucşoară măcinată coajă rasă de la o jumătate
de lămâie făină cât cuprinde o ciocolată de 100 g 3 cuburi ciocolată...
Pentru blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400
ml frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză
mascarpone 1 cutie cu ananas Mod de preparare: Unge o formă rotundă cu unt şi
tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie....
Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură
ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr
sare piper Mod de preparare: Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă
clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai...
Ingrediente aluat: 800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente
umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie),
3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt gata îi pasezi şi-i...
Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua Mod de preparare: Pui
patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi subţire
de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin
pesmet şi le prăjeşti pe toate în...
Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de
faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă
lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de vanilie:250
g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie
Ingrediente...
Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare
de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de
enibahar sare Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după
cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe. Adaugă un praf de sare şi câteva
boabe...
Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval
(telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură
făină sare piper Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi tăiat bucăţi
(partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se scurge şi...
Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt
1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g
zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte. Ingrediente crema 2 : 6 gălbenuşuri,
250 g zahăr, 6 linguri făină,...
Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii
iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare:
Speli carnea, presari sare şi piper după gust, o aşezi într-un vas, tomi puţin
ulei şi o ceaşcă de apă şi o dai la...
Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri
unt 1 linguriţă boia dulce sare piper Mod de preparare: Speli andivele şi le
desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi piper după gust.
împărţi crema obţinută în două şi o parte o amesteci cu chimenul,...
Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri
făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml
lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt. Mod de preparare: Baţi albuşurile
spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos şi făina....
Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare
piper ulei frunze de salată pentru decor Mod de preparare: Cureţi ciupercile,
le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai mărunt picioruşele,
toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat, apoi le căleşti pe
toate...
Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2
fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli carnea, o tai
bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest timp, cureţi usturoiul şi
ceapa verde, le tai mărunt şi le fierbi înăbuşit....
Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet margarină 1 linguriţă
chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1
linguriţă griş Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu o lingură
de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină....
Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie
300 g spanac sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe baie de aburi
sau în apă cu foarte puţină sare. Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape
reci şi-l fierbi în apă...
Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g
zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară
sirop de fructe Mod de preparare: Fărâmiţezi cozonacul până ajunge ca
pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbenuşurile,
vanilia...
Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afumata 1 ardei gras 2
cepe sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu
slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi şi ceapa felii,
apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de came, una...
O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare,
piper si merluciu. Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1
ceşcuţă apă minerală sare piper Mod de preparare: Speli peştele, îl
porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin deoparte. Baţi ouăle cu apa
minerală...
Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă
400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de
cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel sare piper după
gust Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi gălbenuş...
Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3
măsline 1 gogoşar de la oţet sare Mod de preparare: Cureţi ţelina şi
ridichea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Fierbi apoi
un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul...
Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură
bulion ulei sare piper Mod de preparare: Speli pipotele şi le rumeneşti în
ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa, morcovul rondele şi cartofii
cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună cu o cană de apă în...
Ingrediente: 4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată
neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie
Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi adaugi untul frecat spumă.
Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le...
Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1
linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lingură zahăr pudră
sare Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă de apă caldă.
Cureţi merele de coajă şi seminţe, le tai...
Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1
praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1
linguriţă de lămâie. Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu
zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir...
Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc
6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare Mod de preparare: Cureţi şi tai
ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii tăiaţi felii subţiri, îi
rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu un praf...
Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură
ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de copt 2 linguri
zahăr pudră Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă se
topeşte, apoi adaugi pe rând...
Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte
100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară Mod de preparare: Ungi o
formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l
aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în...
Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1
plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g căpşuni Mod de
preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale, apoi întinzi
compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o...
Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1
linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert Mod de preparare: Se coc ardeii la
cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar cotoarele se aruncă.
Curăţă şi se taie usturoiuil jumătăţi. Se pun în borcan juimătăţile...
Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe
oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură
frunze de ţelină Mod de preparare: Curăţă de coajă roşiile galbene şi
scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam 200 ml de suc.) Răceşte-l,
apoi combină-l cu...
Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1
ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel
gelatină boabe de piper sare Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu
mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva...
Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică
1 gălbenuş 2-3 linguri smântână sare piper tarhon Mod de preparare: Speli
ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest
timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală...
Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper Mod de preparare:
Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile, îl ungi cu
ulei şi-l aşezi într-o tavă. Torni uleiul rămas, îl stropeşti cu zeama de
lămâie, pui sare şi piper după gust şi dai totul...
Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată
1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi
apoi cartofii, îi cubuleţe, îi presari cu sare şi îi...
Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1
broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper
boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu sare, boabe de
piper şi foi de dafin, între timp, desfă broccoli bucheţele şi pune-l...
Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper
Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei
pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai bucăţi şirul de...
Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe
foi de dafin Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pământ şi de resturi de
frunze cu un cuţit bine ascuţit. Se taie ciupercile mai mari în două şi apoi se
spală toate în mai multe...
Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml
lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom Mod de preparare: Laşi
stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i scoţi miezul
astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime....
Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri
bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare Mod de preparare:
Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc
ardeii, se curata de pielite,...
Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente
umplutură: 1 kg carne de vită, 1 borcan ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g
smântână sau iaurt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf
de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi puţin ulei...
Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaşcă apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ
drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură
(slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper. Ingrediente
sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă
zahăr, sare, piper. ...