marți, 7 august 2012

Retete #63


Retete:

Friptură mediteraneană de peşte

Friptură mediteraneană de peşte

Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline o ceapă tăiată în rondele subţiri 5 căţei de usturoi zdrobiţi un fenicul tocat mărunt 3 peţioluri de ţelină o conservă de 450 gr roşii decojite o lingură oregano o frunză dafin coaja şi sucul de la o portocală 1/4 linguriţă şofran 750 ml supă limpede de peşte...

Read more »

Ratatouille cu ciuperci

Ratatouille cu ciuperci

Ingrediente: un ardei capia 2 dovlecei, curăţaţi de coajă o vânătă mică, curăţată de coajă o ceapă 2 roşii bine coapte 50 gr ciuperci albe de cultură, tăiate în sferturi 200 ml suc de roşii o lingură busuioc verde tocat (opţional) sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Curăţaţi ardeiul şi tocaţi-l în...

Read more »

Projitura mimoza

Ingrediente foi: 50 g unt 1 ou 150 g zahar 2 linguri miere 4 linguri lapte 450 g faina 1 lingurira praf de copt Ingrediente crema: 500 ml lapte, 3 galbenusuri, 200 g unt, 200 g zahar pudra Ingrediente glazura: 200 g ciocolata menaj   Mod de preparare: lnmoi intr-o cratita untul, adaugi laptele,...

Read more »

Caltabosi moldovenesti

  Ingrediente: 1 maţ gros de porc 2 cepe 3 linguri stafide l pahar orez 2 linguri untură sare piper coriandru 1 kg carne de porc mai împănată (piept, ceafă) apa ienibahar boia l pahar supă 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Ceapa mărunţită bine se pune la călit în untură.Carnea se toacă...

Read more »

Panettone

  Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 1 pliculet zahar vanili­nat 4 oua 1 paharel cu rom 1 praf de sare 500 g faina 1 plic praf de copt 125 ml lapte 200 g stafide 150 g fructe confiate   Mod de preparare: Freci untul spuma, adaugand treptat za­harul, zaharul vanilinat, ouale, pe...

Read more »

Cocktail Bloody Mary asiatic

Cocktail Bloody Mary asiatic

  Ingrediente: Amestec asiatic pentru Bloody Mary: 1 litru suc de roşii 4 linguri wasabi pulbere 4 linguri ghimbir măcinat 4 linguri sos de soia 4 linguri suc de lămîi verzi Alte ingrediente: 1 părţi amestec asiatic pentru Bloody Mary 1,5 părţi vodcă cu aromă de lămîie  1 parte sake (băutură obţinută din orez...

Read more »

Musaca de cartofi cu carne de miel

Musaca de cartofi cu carne de miel

  Ingrediente: 700 gr carne de miel 700 gr cartofi curăţaţi şi tăiaţi felii 125 gr unt o ceapă mare, tocată 2-4 căţei de usturoi, zdrobiţi 3 linguri pastă de tomate o lingură pătrunjel verde tocat sare piper negru măcinat 2 vinete de dimensiuni medii, tăiate felii 4 roşii tăiate felii 2 ouă 300...

Read more »

Choux a la creme

Choux a la creme

Ingrediente aluat: 200 ml apa 75g unt 2 lingurite zahar 125 g faina 3 oua sare grasime pentru forma frisca Ingrediente crema de vanilie:1/2 1 lapte clocotit, 1/2 baton vanilie, 6 galbenusuri, 200 g zahar,60 g faina, 1 lingurita unt.   Mod de preparare: Pui la fiert apa cu untul, sa-rea si zaharul. Cand...

Read more »

Chec cu fructe confiate

Chec cu fructe confiate

  Ingrediente: 160 g unt 250 g zahar 250 g branza de vaci 500 g faina 60 g stafide 60 g fructe confiate 2 linguri rom 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat   Mod de preparare: Alegi stafidele, le cureti de codite si le pui sa se inmoaie in rom.Tai bucatele...

Read more »

Ciupercute cu caise

Ciupercute cu caise

   Ingrediente aluat: 500 g faina 350 g unt 2 oua zeama de la o lamaie 150 g zahar pudra Ingrediente  crema:2 plicuri crema vanilie, 50 g unt,  caise din compot, 100 g alune fara sare, prajite si sfaramate   Mod de preparare: ln faina cernuta pui untul taiat bucati, zaharul, oul si zeama...

Read more »

Tort cu castane si ananas

  Ingrediente: 1 cutie de compot de ananas cuburi 25 cl de smantana lichida 2 albusuri 4 foi de gelatina 2 linguri de za­har pudra 5 cl de rom 15 piscoturi de sampanie 150 g de piure de castane 6 fructe confiate   Mod de preparare: Pui foile de gelatina la inmuiat in apa...

Read more »

Tort aperiv

  Ingrediente blat: 3 linguri smantana 30 gr.drojdie 1 ou 120 gr. margarina topita 300 gr.faina sare Ingrediente crena 1: 500 gr. branza dulce, 1 lingura margarina, o legatura ceapa verde, sare, piper Ingrediente crema 2: un piept de pui fiert, 2 linguri smantana, sare, piper Ingrediente crema 3: 3 oua fierte, 2 linguri...

Read more »

Supă italiană de fasole

Supă italiană de fasole

Ingrediente:  2 linguri ulei de măsline 1 fir de praz 1 căţel de usturoi 2 linguriţe oregano 75 gr fasole verde păstăi, tăiată 2-3 cm 200 gr fasole boabe, fiartă în prealabil 75 gr paste făinoase 1 litru supă de legume 8 roşii pitice sare piper negru măcinat 2 linguri busuioc proaspăt, tocat foarte...

Read more »

Acordeoane din cartofi

  Ingrediente: 6 cartofi 50g unt 200g salam 3 triunghiuri de branza topita Mod de preparare : Cartofii curatati de coaja se taie felii, dar fara a se desprinde feliile. Intre felii se pun, prin alternanta, o felie de unt, apoi o felie de salam. E bine ca untul sa fie de la congelator....

Read more »

Salau ascuns in cereale

Salau ascuns in cereale

Ingrediente: 2 fileuri de salau sare piper alb 100 g fulgi dupa gust 1 ou 4 linguri faina ulei pentru prajit   Mod de preparare: Maruntesti cerealele cat poti de mult cu ajutorul unui sucitor. Bati oul cu faina, condimentezi amestecul si treci fiecare bucata de peste prin pane. Apoi, dai pestele prin fulgi...

Read more »

Peste umplut

  Ingrediente: 1 peste mare de aproximativ 1,5 kg 500 g ciuperci proaspete 4 cepe potrivite 5 cafei de usturoi 1 lingura faina 4 linguri ulei de masline 2 oua 1 lingura bulion patrunjel verde marar verde 7-8 boabe de piper negru 100 ml vin alb sec sare   Mod de preparare: Cureti pestele,...

Read more »

Rata cu portocale

O reteta simpla de rata cu portocale si supa de pui, carne de porc, ficatei de pui, ceapa, ou, paine, patrunjel verde, sare si piper Ingrediente: 1 rata, nu foarte mare 500 ml supa de pui sau de legume 200 g carne de porc slaba 2 ficatei de pui 1 ceapa 1 ou 1...

Read more »

Fantezie cu bezea

Fantezie cu bezea

  Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 3 linguri de lapte 2 blaturi de bezea 25 cl smantana lichida foarte rece 6 galbenusuri 120 g de zahar pudra portocale confiate   Mod de preparare: Topesti ciocolata cu laptele la bain-marie. Rupi bezeaua in bucati mari. Bati bine galbenusurile cu zaharul pana obtii un amestec aproape...

Read more »

Pui cu alune caramelizate

  Ingrediente: 1 pui mare 1 mar 1 lamaie 1 morcov 1 telina mica 5 g unt 2 linguri ulei de masline 50 ml supa de pui 50 ml vin alb sare piper Ingrediente crusta de alune: 120 g alune de padure 30 g zahar, 3 linguri de apa, 4 g unt Ingrediente garnitura:...

Read more »

Gaina umpluta

Gaina umpluta

  Ingrediente: 1 gaina mare de 1,500 kg 4 ficatei de pasare 100 g unt 1ceapa 300 g ciuperci 1cartof mic 1ou 5 nuci 150 ml vin alb sec 3 lin­guri ulei de masline sare piper Ingrediente garnitura:300 g cartofi Mod de preparare: Cured si speli gaina, o zvanti bine in interior si exterior...

Read more »

Piept de pui acoperit

Piept de pui acoperit

  Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g ciuperci 150 g brânză dulce de vacă 150 g margarină 2 linguri pesmet 5 linguri smântână 1 căpăţână usturoi 1 legă­tură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pentru şniţele, le sărezi, le piperezi, le treci prin margarină topită...

Read more »

Aperitiv in foi de napolitana

Aperitiv in foi de napolitana

  Ingrediente: 2 foi de napolitane 300 g ciuperci 300 g parizer pui 5 ouă 1 legătură pătrunjel 1 ceapă sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa şi ciuper­cile, tai ceapa fideluţă, ciupercile feliuţe şi parizerul bucăţele. Căleşti ceapa şi după ce s-a înmuiat adaugi ciupercile şi parizerul. Când s-au călit toate,...

Read more »

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie

Plăcintă cu aluat de cartofi si stevie

  Ingrediente: 450 g făină 250 ml lapte călduţ 2-3 cartofi 1 cubuleţ drojdie 3 căţei de usturoi 6 linguri ulei 7-8 legături de ştevie 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri nuci pisate   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi. Dizolvi drojdia în puţin...

Read more »

Macaroane cu 3 feluri de brânză

Macaroane cu 3 feluri de brânză

  Ingrediente: 400 g paste 400 g smântână 150 g brânză topită 150 g brânză de burduf 200 g caşcaval 1 lingură făină 5 linguri ulei 2 căţei de usturoi oregano sare piper Mod de preparare: Fierbi pastele în apă clocotită cu sare şi o lingură de ulei pentru 10 minute şi când sunt...

Read more »

Aspic cu portocale

  Ingrediente: 1 kg picioare de porc 1 kg slănină cu şorici 2 morcovi 1 pliculeţ cu gelatină 4 portocale 6-8 smochine sare   Mod de preparare: Fierbe picioarele de porc şi bucata de slănină în apă rece cu sare, mai întâi la foc mare, până începe să dea în clocot, apoi redu focul...

Read more »

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată

Tartă cu ardei copţi şi carne tocată

  Ingrediente: 250 g amestec de carne tocată l ceapă 2 ouă 4 ardei copţi pătrunjel sare piper Pentru aluat: l ou 150 g unt 250 g făină sare pătrunjel Mod de preparare: Amestecă făina cu oul bătut cu un praf de sare şi untul topit şi răcit puţin. Frământă bine, după care adaugă...

Read more »

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă

Ruladă de ştevie cu ouă şi şuncă

  Ingrediente: 1 kg ştevie 100 g caşcaval 3 felii şuncă presată 6 ouă 100 g făină sare 1 lingură unt   Mod de preparare: Speli ştevia şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cand este gata, o tai marunt si o amesteci cu cascaval ras, unt, 3 galbenusuri si la...

Read more »

Pui cu legume şi ciuperci

Pui cu legume şi ciuperci

  Ingrediente: 1 piept de pui 200 g ciuperci 5 morcovi 150 g mazăre 400 ml smântână 2 fire ceapă verde 1 lingură unt sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi tai ron­dele şi îi fierbi în apă cu sare, iar separat fierbi mazărea. Tai pieptul bucăţi şi le rumeneşti în...

Read more »

Prajitura cu lapte batut si capsuni

  Ingrediente: 3 ouă 500 ml lapte bătut 15 linguri zahăr 18 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat 1 esenţă de vanilie coajă rasă de lămâie făină cât cuprinde 1 kg căp­şuni   Mod de preparare: Baţi ouăle spumă cu zahărul, adaugi uleiul şi laptele bătut şi amesteci timp de 15 minute. Adaugi apoi bicarbonatul...

Read more »

Tocăniţă de carne cu măghiran

Tocăniţă de carne cu măghiran

  Ingrediente: 1 kg carne de vită 300 g slănină afu­mată 3 cepe 250 g smântână 200 ml vin alb 100 ml ulei măghiran piper usturoi sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condi­mentezi cu sare, piper şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în...

Read more »

Supă de scoici

Supă de scoici

  Ingrediente: ceapa tocată 1 morcov feliat 1/2 rădăcină de ţelină mică, tăiată bucăţele 2 linguri ulei măsline busuioc tocat oregano 1/2 cană vin alb 1 lămâie 200 g roşii coapte, curăţate de pieliţă şi tocate 750 g scoici sare piper negru   Mod de preparare: Prăjeşte legumele cu usturoiul timp de 10 minute...

Read more »

Cocktail cu anans

Cocktail cu anans

  Ingrediente: o cutie compot de ananas 100 ml coniac 1 – 1/2 l vin dulce zahăr du­pă gust   Mod de preparare: Compotul de ananas se piâne într-un vas (cu tot cu fructe), se toarnă apoi vinul şi coniacul. Se îndulceşte cu zahăr, după gust. Băutura se serveste rece.

Read more »

Stridii la cuptor

Stridii la cuptor

  Ingrediente: 20 de stridii 300 ml smântână o cutiuţă de icre negre cognac busuioc sare piper   Mod de preparare: Cumpără stridii, curăţă-le bine carapacele şi foloseşte un cuţit special cu o lamelă care protejează degetele, pentru a le desface. Pregăteşte apoi sosul din smântână şi cognac, peste care pui câteva fire de...

Read more »

Fusilli cu somon

Fusilli cu somon

  Ingrediente: 400 g fusilli 20 g broccoli 100 g somon afumat 2 căţei de usturoi 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper alb   Mod de preparare: Punem în apă clocotită puţin sărată pastele fusilli, circa 10 minute, le scurgem bine de apă şi le ţinem la cald. Fierbem...

Read more »

Pui cu măsline şi mere

  Punem la cuptor, într-o formă termorezistentă, două-trei copănele de pui bine condimentate cu sare şi piper. Le stropim cu o lingură de ulei şi un pahar de vin alb. După 20 de minute, adăugăm alături de carne două mere Ionatan tăiate felii şi 250 g măsline verzi sau negre. Putem să punem jumătate...

Read more »

Salată de andive cu mere

Salată de andive cu mere

  Ingrediente: 200 g andive 200 g mere 100 g bacon 200 g cartofi două legături de ceapă verde o lămâie 50 g nucşoară 30 ml ulei de măsline 20 g sare 2 g piper o legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Spălăm şi punem cartofii la fiert în apă cu sare, apoi...

Read more »

Plăcintă cu carne de manzat

Plăcintă cu carne de manzat

  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 450 g carne de pasăre 300 g carne de mânzat (sau carne slabă de porc) 200 g slănină proaspătă sare piper câteva felii subţiri de şuncă şi câteva felioare de slănină afumată   Mod de preparare: Se trec prin maşina de tocat 250 g carne de pasăre, curăţată...

Read more »

Cremă de mere cu nuga

Cremă de mere cu nuga

  Ingrediente: 50 g zahăr 1 lingură apă 50 g barot de migdale Garnitură 100 ml apă 2 linguri zahăr 1 lingură vin roşu puţin cardamom 1 măr de circa 150 g Cremă: 3 mere de circa 450 g 2 linguri zahăr 1 linguriţă suc de lămâie 100 ml apă 250 g brânză de...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 32 (video)

Read more »

Somon pe pat de fenicul

Somon pe pat de fenicul

  Ingrediente: 4 bucăţi file de somon curate o lingură suc de lămâie 3 linguri unt cu verdeaţă 3 bucăţi fenicul (bulb) 250 ml vin alb 200 g smântână creme fraîche o lingură muştar dulce sare piper (din râşniţâ) Mod de preparare: Peştele se usucă cu un şervet şi se stropeşte cu suc de...

Read more »

Chec cu caşcaval şi ceapă verde

Chec cu caşcaval şi ceapă verde

  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 legătură ceapă verde 4 ouă 150 ml lapte 60 g unt 250 g făină 1/2 plic praf de copt sare piper ulei   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi ouăle bătute, untul moale şi caşca­valul ras pe răzătoarea mare. încorporezi apoi laptele şi...

Read more »

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac

Ruladă din 3 feluri de carne tocată cu spanac

  Ingrediente: 300 g carne tocată de viţel 300 g carne tocată de porc 300 g carne tocată de pui 2 ouă 3 linguri caşcaval ras 500 g spanac 3 felii pâine 1 cană lapte 1 legătură pătrun­jel tocat sare piper   Mod de preparare: Fierbi spanacul în apă clocotită cu sare şi-l laşi...

Read more »

Vită in crustă

Vită in crustă

  Ingrediente: 700 g carne de vită 3 linguri cu făină 5 căţei de usturoi 100g muştar 250 g smântână 100 g caşcaval piper boabe negru, verde şi roşu ulei   Mod de preparare: Taie carnea felii mai goase. Tăvăleşte- le prin făină şi apoi prin boabele de piper zdrobite. Rumeneşte-le pe ambele părţi...

Read more »

Mâncare de mazăre, morcov si muştar

Mâncare de mazăre, morcov si muştar

  Ingrediente:    800 g mazăre verde 5 roşii 2 mor­covi 200 ml ulei 1 legătură mărar 2 cepe 3 linguri făină  2 linguri muştar iute sare piper zahăr   Mod de preparare: Speli mazărea şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi morcovul, tai mărunt ceapa şi morcovul cubuleţe...

Read more »

Paste cu legume şi carne de vită

Paste cu legume şi carne de vită

  Ingrediente: 400 g carne de vită 1 ceapă 2 căţei de usturoi 4 roşii din conservă 200 g mazăre verde 200 g macaroane sau spaghete 100 g caş­caval 2 linguri ulei sare piper oregano   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti în ulei. Cureţi şi tai bucăţi ceapa...

Read more »

Pulpe impănate

Pulpe impănate

  Ingrediente: 8 pulpe de pui 2 lămâi 2 legături de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel 8 căţei de usturoi 4 cepe mici 5 roşii 125 ml vin alb ulei busuioc sare piper   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă pătrunjelul şi o legătură de ceapă, tăiate mărunt. Adaugă usturoiul zdrobit, 2 linguri...

Read more »

Supa-crema de salata verde

Supa-crema de salata verde

  Ingrediente: 1 salată 1 lingură margarină 1 linguriţă făină 100 ml lapte 1 ou 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci salata, o speli, o pui la fiert în 700 ml apă clocotită şi o laşi pe foc până se înmoaie. Stre­cori apoi zeama, o amesteci cu făina, margarina şi laptele clo­cotit...

Read more »

Ardei umpluţi cu urdă şi orez

Ardei umpluţi cu urdă şi orez

  Ingrediente: 12 ardei graşi 1 kg urdă 3 linguri orez 4 cepe 6 linguri pastă de roşii 4 ouă 4 lingurite faina sare piper ulei cimbru   Mod de preparare: Cureti ardeii,ii speli, ii oparesti in apa cu sare si-i lasi sa se scurga.Tai apoi marunt ceapa curatata si o calesti in ulei,...

Read more »

Cocktail Homar Bloody Mary

Cocktail Homar Bloody Mary

  Ingrediente: 1 coadă de homar 50 ml vodcă 100 ml suc de roşii 2 linguri sos din fructe de mare la conservă (calamari) pasate 2 linguri suc proaspăt de lămîie 2 linguri de ridichi proaspete, date pe partea cea mai fină a râzătorii 1 linguriţă sos Worcestershire (anşoa, oţet, zahăr, sare, arome) 1...

Read more »

Plăcinta cu cartofi si ţelină

  Ingrediente: 650 g cartofi făinoşi 350 g rădăcină de ţelină un măr copt 3 gălbenuşuri 50 g caşcaval ras o ceapă o lingură de unt un praf de sare piper măcinat unt topit pentru prăjit 4 fire de ceapă verde tocată   Mod de preparare: Cartofii spălaţi şi curăţaţi de coajă se dau...

Read more »

Legume in ţest

Legume in ţest

  Ingrediente: 500 g ciuperci 2 cepe merisoare salbatice 1 morcov 30 ml sos de soia ulei patrunjel sare 500 g faină 150 ml lapte 50 g smantană sare Mod de preparare: Amestecă făina cu lapte­le, smântână şi sare. Adaugă untul şi frământă bine. Lasă să se odihnească la rece 30 de minute. Căleşte...

Read more »

Salată de fructe de mare si somon afumat

Salată de fructe de mare si somon afumat

  Ingrediente: 150 gr calamar 150 gr caracatiţă 150 gr creveţi 125 gr somon afumat 175 gr stridii fierte în cochilie felii de lămâie ulei de măsline usturoi pătrunjel   Mod de preparare: Fierbe toate fructele de mare (caracatiţa se fierbe în 50 min., în timp ce calamarulîn maxim 10 min.) Ai grijă ca...

Read more »

Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde

Aripioare de pui cu susan si sos de salată verde

  Ingrediente:  12 aripi de pui 4 ouă 2 linguri făină sare piper 3-4 linguri susan o salată micuţă 4-5 lin­guri de iaurt ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe un şervet de bucătărie. Baţi apoi ouăle cu făină şi pui sare şi piper după gust. Treci...

Read more »

Costiţă cu roşii la cuptor

Costiţă cu roşii la cuptor

  Ingrediente: 1 şi 1/2 kg roşii 500 g costiţă afumată 100 g margarină 50 unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele mai groase şi le laşi să se scurgă. Tai felii costiţa şi aşezi într-un vas uns cu unt un strat de roşii, unul de...

Read more »

Ruladă cu afumătură

Ruladă cu afumătură

  Ingrediente: 400 g carne de porc împănată  1 morcov 3 cepe 300 g ciuperci 150 g slănină 200 ml vin Pentru umplutură: 150 g ciuperci 150 g cârnăciori 100 g costiţă afumată 100 g caşcaval 100 g ceapă 1 ou 1 legătură de mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Taie carnea...

Read more »

Prajitura cu mac si nuca de cocos

  Ingrediente blat : 8 albuşuri 300 g zahăr 200 g nucă de cocos 150 g mac 3 linguri de făină   Ingrediente cremă: 8 gălbe­nuşuri, 16 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vani­lat, 2 linguri de lapte, 1 pachet margarină, 3 pachete de biscuiţi.   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi pe rând...

Read more »

Chec sasesc

Chec sasesc

  Ingrediente: 1/2 kg mere 300 g zahăr 13 linguriţe ulei 100 g nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă scor­ţişoară măcinată 1 plic zahăr vanilat 1 lingură cacao un vârf de cuţit nucşoară măcinată    coajă rasă de la o jumătate de lămâie făină cât cuprinde o ciocolată de 100 g 3 cuburi ciocolată...

Read more »

Tort la rece

Tort la rece

Pentru blat: 250 g biscuiţi populari 100 g nuci 150 g unt Pentru cremă: 400 ml frişca 75 g zahăr 2 pliculeţe cu întăritor pentru frişca 200 g brânză mascarpone 1 cutie cu ananas   Mod de preparare: Unge o formă rotundă cu unt şi tapeteaz-o cu hârtie de copt. Topeşte untul la bain-marie....

Read more »

Budincă fiartă de spanac

Budincă fiartă de spanac

  Ingrediente: 1 kg spanac 100 g telemea 3-4 ouă 100 g pesmet 1 legătură  ceapă verde 1 fir usturoi verde 2 linguri bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr sare piper   Mod de preparare: Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai...

Read more »

Plăcintă valahă cu umplutură de cartofi si brânză

  Ingrediente aluat:  800 g făină 40 g drojdie sare apă călduţă Ingrediente umplutură : 1 kg cartofi, 250 g brânză frământată de oaie (sau telemea de oaie), 3 ouă, 1 legătură mărar, sare, piper, ulei.   Mod de preparare: Cureţi carto­fii, îi tai cuburi, îi fierbi şi când sunt gata îi pasezi şi-i...

Read more »

Ouă scoţiene

  Ingrediente: 350 g carne tocata pesmet ulei 5 oua   Mod de preparare: Pui patru ouă la fiert şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi  subţire de carne tocată. Treci apoi fiecare ou învelit prin oul rămas bătut, apoi prin pesmet şi le prăjeşti pe toate în...

Read more »

Rulada cu frisca si cacao

Rulada cu frisca si cacao

Ingrediente blat: 5 ouă 5 linguri de zahăr 3 linguri de cacao 5 linguri de faină 1 esenţă de rom 1/2 pliculeţ praf de copt Ingrediente cremă:1/2 1 frişcă lichidă, 1 pliculeţ gelatină, 1 esenţă de vanilie Ingrediente sos de vanilie:250 g lapte ,3 gălbenuşuri, 3 linguri zahăr, 1 fiolă esenţă de vanilie Ingrediente...

Read more »

Somon in aspic

Somon in aspic

  Ingrediente: 500 g somon afumat 1 lămâie câteva măsline câteva merişoare de pădure 2 morcovi 1 ţelină mică gelatină frunze de pătrunjel câteva boabe de enibahar sare   Mod de preparare: Pune la fiert, ţelina şi morcovii tăiaţi după cum doreşti, steluţe, rondele sau cubuleţe. Adaugă un praf de sare şi câteva boabe...

Read more »

Plăcintă cu praz si cascaval

Plăcintă cu praz si cascaval

  Ingrediente: Aluatul la alegere Umplutura: 2 kg praz 300 g caşcaval (telemea) 80 g unt 6 ouă 3 linguri pesmet fin un păhărel de lapte o lingură făină sare piper   Mod de preparare: Prazul, curăţat, spălat şi tăiat bucăţi (partea albă) se fierbe câteva clocote în apă cu sare; se scurge şi...

Read more »

Prăjitură cu nucă de cocos

Prăjitură cu nucă de cocos

  Ingrediente blat: 500 g făină 150 g zahăr 100 g untură 1 plic praf de copt 1 linguriţă cacao 1 ou 70 ml lapte   Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte. Ingrediente crema 2 : 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 6 linguri făină,...

Read more »

Pui cu sos de ouă

Pui cu sos de ouă

  Ingrediente: 1 piept de pui 5 ouă 2 linguri muştar 50 ml ulei 2 cutii iaurt 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, presari sare şi piper după gust, o aşezi într-un vas, tomi puţin ulei şi o ceaşcă de apă şi o dai la...

Read more »

Andive umplute cu branza si boia dulce

Andive umplute cu branza si boia dulce

  Ingrediente: 2 andive 200 g brânză de vaci 1 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 linguriţă boia dulce sare piper   Mod de preparare: Speli andivele şi le desfaci frunzele. Freci brânza de vaci cu untul, sare şi piper după gust. împărţi crema obţinută în două şi o parte o amesteci cu chimenul,...

Read more »

Prăjitura Nicoleta

Ingrediente aluat: 8 albuşuri 300 g zahăr 150 g nucă de cocos 4 linguri făină Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt.   Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos şi făina....

Read more »

Ciuperci umplute cu pui

Ciuperci umplute cu pui

  Ingrediente: 12 ciuperci mai mari 2 pulpe de pui 1 morcov 1 ceapă sare piper ulei frunze de salată pentru decor   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le tai picioruşele şi opăreşti pălăriile în apă cu sare. Tai mărunt picioruşele, toci ceapa şi dai pe râzătoare morcovul curăţat, apoi le căleşti pe toate...

Read more »

Stufat de vitel

Stufat de vitel

  Ingrediente: 400g carne de vitel 2 fire ceapa verde 1 lingură bulion 2 fire usturoi verde 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli car­nea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă pentru o oră. în acest timp, cureţi usturoiul şi ceapa verde, le tai mărunt şi le fierbi înăbuşit....

Read more »

Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă

Pateuri cu aluat şi umplutură de urdă

  Ingrediente: 350 g urdă 2 căni făina 1 pachet mar­garină 1 linguriţă chimen 1 şi 1/2 linguriţă sare 2 ouă drojdie cât o nucă 1 ceaşcă lapte 1 linguriţă griş   Mod de preparare: Dizolvi drojdia în lapte călduţ cu o  lingură de făină. După ce a crescut maiaua o torni peste făină....

Read more »

Muşchi de viţel pe pat de spanac

Muşchi de viţel pe pat de spanac

  Ingrediente: 100 g muşchi de viţel 1 ou 15 g unt 1 linguriţă suc de lămâie 300 g spanac sare   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi pe baie de aburi sau în apă cu foarte puţină sare. Cureţi spanacul, îl speli în mai multe ape reci şi-l fierbi în apă...

Read more »

Budinca de cozonac

  Ingrediente: 300 g cozonac uscat 2 linguri de rom 150 g unt 5 ouă 100 g zahăr vanilie 100 g stafide 4 linguri de marmeladă de caise puţină scorţişoară sirop de fructe   Mod de preparare: Fărâmiţezi cozo­nacul până ajunge ca pesmetul şi apoi îl umezeşti cu romul. Freci untul cu gălbe­nuşurile, vanilia...

Read more »

Frigarui de porc

Frigarui de porc

  Ingrediente: 500 g carne de porc 200 g slănină afu­mata 1 ardei gras 2 cepe sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o tai bucăţele împreună cu slănina afumată. Cureţi ardeiul şi ceapa, tai ardeiul bucăţi şi ceapa felii, apoi înfigi pe beţe de frigărui alternativ o bucată de came, una...

Read more »

Merluciu pane

O reteta foarte simpla de merluciu pane din oua, faina, apa minerala, sare, piper si merluciu.   Ingrediente: 800 g merluciu file 2 ouă 5 linguri făină 1 ceşcuţă apă minerală sare piper   Mod de preparare: Speli peştele, îl porţionezi, îl presari cu sare şi-l laşi puţin deoparte. Baţi ouăle cu apa minerală...

Read more »

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

Tarte cu ciuperci si oua de prepelita

  Ingrediente: 150 g făină 1 gălbenuş 100 g margarină 10 ouă de prepeliţă 400 g ciuperci proaspete 2 cepe 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă rasă de cimbru uscat 100 g maioneză 1 salată verde 1 legătură pătrunjel sare piper după gust   Mod de preparare: Din făină, margarină topită şi gălbenuş...

Read more »

Salata de radacinoase cu maioneza

Salata de radacinoase cu maioneza

  Ingrediente: 1 ţelină 1 ridiche neagră 2 ouă 1 ceaşcă ulei 1/2 lămâie 2-3 măsline 1 gogoşar de la oţet sare   Mod de preparare: Cureţi ţelina şi ridi­chea, le dai pe râzătoare şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Fierbi apoi un ou şi când e gata îl cureţi, îi scoţi gălbenuşul...

Read more »

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi

Tocăniţă din pipote de pui si cartofi noi

  Ingrediente: 300 g pipote de pui 3 cepe 1 morcov 3-4 cartofi noi 1 lingură bulion ulei sare piper   Mod de preparare: Speli pipotele şi le ru­meneşti în ulei. Cureţi între timp legumele, tai mărunt ceapa, morcovul rondele şi cartofii cuburi. Adaugi ceapa şi morcovul împreună cu o cană de apă în...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 33 (video)

Read more »

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni

Prăjitură cu pesmet şi căpşuni

  Ingrediente:  4 linguri pesmet 500 g căpşuni 200 g unt 200 g ciocolată neagră 150 g zahăr 6 ouă 400 g frişca coajă rasă de lămâie 1 esenţă de vanilie   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahăr, apoi  adaugi untul frecat spumă. Dai 150 g ciocolată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le...

Read more »

Chec cu mere si nuci

Chec cu mere si nuci

  Ingrediente: 3 mere 100 g nuci 50 g stafide 250 g zahăr 250 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1 plic praf de copt 150 ml ulei 1 lin­gură zahăr pudră sare   Mod de preparare: Pui stafidele să se înmoaie într-o ceaşcă de apă caldă. Cureţi merele de coajă şi se­minţe, le tai...

Read more »

Foi umplute cu spumă de căpşuni

Foi umplute cu spumă de căpşuni

  Ingrediente: 650 g făină 2 ouă 3 gălbenuşuri 250 g zahăr 8 linguri ulei 1 praf de copt Ingrediente umplutură: 500 g căpşuni, 180 g zahăr, 3 albuşuri, 1 linguriţă de lămâie.   Mod de preparare: Amesteci ouăle şi gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă în care adaugi apoi uleiul în fir...

Read more »

Tocanita ciobaneasca

Tocanita ciobaneasca

  Ingrediente: 300 g brânză de oaie sfărâmată 300 g cârnaţi afumaţi de porc 6 ouă 2 linguri untură 3-4 cepe potrivite sare   Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa mărunt, apoi o căleşti în untură. Adaugi cârnaţii tăiaţi felii subţiri, îi rumeneşti, apoi adaugi brânza sfărâmată şi ouăle bătute cu un praf...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 34 (video)

Read more »

Semiluni aromate cu nuci

Semiluni aromate cu nuci

  Ingrediente: 6 ouă 300 g zahăr 300 g nuci măcinate 100 g făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 sticluţă esenţă de rom 1 plic praf de copt 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul până ce acesta din urmă se topeşte, apoi adaugi pe rând...

Read more »

Budincă de cozonac

Budincă de cozonac

  Ingrediente: 300 g cozonac 3 ouă + 2 gălbenuşuri 100 g zahăr 375 ml lapte 100 g stafide 1 lingură esenţă de rom scorţişoară   Mod de preparare: Ungi o formă cu unt şi o tapetezi cu hâr- ftie de copt. Tai cozonacul cubuleţe şi-l aşezi în formă împreună cu stafidele înmuiate în...

Read more »

Stea cu urdă şi căpşuni

Stea cu urdă şi căpşuni

  Ingrediente: 150 g biscuiţi 100 g unt 3 ouă 350 g urdă 150 g zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 lămâie 1 plic gelatină 200 ml frişcă 400 g căpşuni   Mod de preparare: Sfărâmi biscuiţii şi-i amesteci cu untul moale, apoi întinzi compoziţia într-o formă tapetată cu hârtie de copt, o...

Read more »

Ardei cu usturoi

Ardei cu usturoi

  Ingrediente: 1 kg ardei gras roşu 6 căţei usturoi 1 lingura sare 1 linguriţă piper boabe 200 ml ulei fiert   Mod de preparare: Se coc ardeii la cuptor, se curăţă de pieliţă şi se taie pe jumătate, iar cotoarele se aruncă. Curăţă şi se taie usturoiuil ju­mătăţi. Se pun în borcan juimătăţile...

Read more »

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete

Cocktail Bloody Mary cu arome proaspete

  Ingrediente: 2 roşii de soi galben mari, frumoase 40 ml vodcă 2 linguriţe oţet balsamic 2 linguriţe sos Worcestershire 2 roşii tip cherry 1 legătură frunze de ţelină   Mod de preparare: Curăţă de coajă roşiile galbene şi scoate-le sîmburii, apoi pasează-le fin. (Obţii cam 200 ml de suc.) Răceşte-l, apoi combină-l cu...

Read more »

Aperitiv cu creveţi

Aperitiv cu creveţi

  Ingrediente: 300 g creveţi congelaţi 250 g mazăre congelată 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel gelatină boabe de piper sare   Mod de preparare: Fierbe creveţii congelaţi nu mai mult de 10 minute. Fierbe în apă cu un praf de sare şi câteva...

Read more »

Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

Supa-crema de cartofi cu ciolan afumat

  Ingrediente: 7-8 cartofi 1 ciolan afumat 1 ceapă 1 morcov 31/2 ţelină mică 1 gălbenuş 2-3 linguri smân­tână sare piper tarhon   Mod de preparare: Speli ciolanul, îl opăreşti, apoi îl pui la fiert în apă rece cu s sare. In acest timp, cureţi cartofii, ceapa, morcovul şi ţelina, le adaiaugi în oală...

Read more »

Pui cu lamaie

Pui cu lamaie

  Ingrediente: 1 pui 4 lămai 1 ceaşcă ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli puiul, îl umpli cu 3 lămâi înţepate pe toate părţile, îl ungi cu ulei şi-l aşezi într-o tavă. Torni uleiul rămas, îl stropeşti cu zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust şi dai totul...

Read more »

Jumări ca la Oltenita

Jumări ca la Oltenita

  Ingrediente: 4 ouă 2 cartofi 100 g cârnaţi afumaţi 1 felie costiţă afumată 1 ceapă 100 g ficat de porc 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Tai ficatul bucăţele, cureţi şi toci ceapa şi le prăjeşti în ulei încins. Cureţi apoi cartofii, îi  cubuleţe, îi presari cu sare şi îi...

Read more »

Ruladă in foitaj

Ruladă in foitaj

  Ingrediente: 400 g aluat de foitaj congelat 1 muşchiuleţ de porc 1 broccoli potrivit l lingură cu unt 1 ceşcuţă cu lapte foi de dafin sare piper boabe Mod de preparare: Pune muşchiuleţul la fiert în apă cu sare, boabe de piper şi foi de dafin, între timp, desfă broccoli bucheţele şi pune-l...

Read more »

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina

Ciorbă de şira de porc cu găluşte de făina

  Ingrediente: 1 bucată şir afumat de porc (şira spinării) 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel 1 I zeamă de varză sare piper Ingrediente găluşte: 2 ouă, 5 linguri făină, 1 lingură untură (sau 2 de ulei pentru cine nu consumă untură). Mod de preparare: Tai bucăţi şirul de...

Read more »

Hribi murati

  Ingrediente: 5 kg de hribi 500 ml apă 500 ml oţet 30 g sare piper boabe foi de dafin   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile de pământ şi de resturi de frunze cu un cuţit bi­ne ascuţit. Se taie ciupercile mai mari în două şi apoi se spală toate în mai multe...

Read more »

Cozonac umplut

Cozonac umplut

  Ingrediente: 1 cozonac 400 ml frişcă lichidă 50 g ciocolată amăruie 100 ml lichior 1 portocală 50 g stafide 2 esenţe de rom   Mod de preparare: Laşi stafidele la înmuiat în esenţa de rom. Tai baza cozonacului şi-i scoţi miezul astfel încât să rămână un strat de cozonac de 1 cm grosime....

Read more »

Zacusca dietetica de vinete

Zacusca dietetica de vinete

  Ingrediente: 8 kg vinete 4 kg ardei gras 2 kg ceapa 3 kg rosii 3 linguri bulion 300 ml ulei de masline piper boabe foi de dafin sare   Mod de preparare: Se coc vinetele, se curata de coaja si se lasa la scurs,apoi se toaca. Se coc ardeii, se curata de pielite,...

Read more »

Clatite cu ciuperci si smantana

Clatite cu ciuperci si smantana

  Ingrediente clătite : 4ouă 1 I lapte 1 cană făină sare ulei Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 bor­can ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi puţin ulei...

Read more »

Pachete surpriza cu sos picant

Pachete surpriza cu sos picant

  Ingrediente aluat: 400 g făină 1 ceaş­că apă 1 ceaşcă ulei 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură: 400 g carne de porc, 150 g afumătură (slănină, cârnaţi, jambon), 2 cepe, 100 g ciuperci, sare, piper. Ingrediente sos:4 linguri bulion, 1 linguriţă ardei iuţi tocaţi (de la borcan), 1 linguriţă zahăr, sare, piper.  ...

Read more »