skip to main |
skip to sidebar
Retete #69
Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g
căpşuni 7 linguri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400
ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 linguriţă zahăr 1
linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi,
adaugi făina,...
Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar
pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi
zeama de la o lămâie 50 g gelatină Mod de preparare: Se spala fileul de peste
si se pune sa fiarbă în apă cu...
Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat
1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2
linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g vişine proaspete
sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat)...
Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml
frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de
vanilie 300 ml lapte Mod de preparare: Intr-o crăticioară de un litru se pun,
praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi
laptele...
Ingrediente: 1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri
cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare
Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat
bucăţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi...
preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frunze de
oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe
grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o linguriţă de seminţe de
coriandru puţin şofran o lingură de scorţişoară măcinată o linguriţă de sare
sucul...
Ingrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri
pesmet ulei sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de
clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii de 1 cm
grosime, le treci mai întâi prin făină,...
Ingrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml
lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper Mod de preparare: Speli mazărea,
o fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti apoi în
ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci....
Ingrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt
Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4
linguri dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2
plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1...
Ingrediente : 1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi
100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai
felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de 30-35 de
minute. Fiert, îl laşi să se răcească...
Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea Mod de preparare
Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spuma de
lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va strecura sub spuma de lapte. Se
ornează cu o frunză proaspătă de mentă.
Ingrediente : 200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g
brânză de vaci ulei pesmet Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea
înmuiată în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat.
Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti...
Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black
tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper Mod de preparare: Se
fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, se pune
într-o formă iar apoi se lasă în frigider. Creveţii se trag în...
Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba
1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se filetează păstrăvul proaspăt. Se pun
împreună făina de porumb şi oul şi se...
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei
1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm
lungime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină...
Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 morcov 1/2 ţelină 1 felie
caşcaval 100 g kaizer 1 ceapă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel
sare piper ulei unt Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte, le usuci cu un
prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le...
Pahar: highball Decor: frunză de mentă Ingrediente: 45 ml green
Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup
Top-up soda Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în paharul de shake,
adăugaţi celelalte ingrediente excluzând apa gazoasă, shake puternic, după care
se strecoară conţinutul în...
Ingrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1
castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline negre 4 linguri ulei piper 1
lingură suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat Mod de preparare: Speli
bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui...
Ingrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare
piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt Mod de
preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă.
Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi...
Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe
frişcă zahăr brun Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua,
îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu topping
de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează cu o felie de
lime şi una de portocală.
Ingrediente: 2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină
2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper Mod de
preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să
se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în
ulei...
Ingrediente: 4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente
sos: 200 g margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de
lămâie sare Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi
făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi făina...
Ingrediente : 2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte
dulce 1 plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de
lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet margarină
200 g zahăr pudră 1...
Ingrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1
legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei Mod de preparare: Speli şi cureţi
peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider pentru 2 ore.
După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi...
Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguriţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă
unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaşcă de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură:
1 ceaşcă zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte Mod de
preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt, apoi adaugi untul
şi laptele,...
Ingrediente aluat: 300 g făină 25 g drojdie 45 ml ulei 150 ml apă sare
Ingrediente umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură
vin alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru Mod de preparare: Dizolvi drojdia
într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi...
Ingrediente: 500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci Mod de
preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi apoi
măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine scurse) şi
amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu pasta...
Ingrediente: 1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4
linguri ulei 3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Speli
bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi le aşezi
pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin şi-l...
Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1
legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare Mod de preparare: Cureţi
dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât să-i acopere.
Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina...
Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură
verdeaţă ulei sare Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi şi-i tai
cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi tai roşiile felii.
Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi roşiile şi le laşi...
Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 castraveţi căpăţână de usturoi ulei
oţet sare Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata
îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi castraveţii, le tai felii şi le
adaugi peste cartofi. Cureţi apoi usturoiul, îl pisezi cu puţină sare,...
Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole
verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1
legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de o zi 2
ouă sare ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi...
Ingrediente: 8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2
cepe 4 cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau
knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in fiert si se
arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie cubulete, morcovul
felii, iar...
Ingrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1
căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o
scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi
păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe...
Ingrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură
alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom Mod de preparare:
Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de rom şi-i laşi să se
înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi...
Ingrtediente: 4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de
dafin 1 căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru
busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le
pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2 linguri...
Ingrediente foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac
stins cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g
şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1 ceapă 3
castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână...
Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime Ingrediente: 75 ml gin 10 ml
lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml fresh
lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă gazoasă) Mod de
preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele, excluzând apa gazoasă,
în...
Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf
de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor Mod de preparare: Se desfac
toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o
oala cu apa, sare si putin piper alb....
Ingrediente: 100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină
1 linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri zahăr
pudră 1 plic zahăr vanilat sare Mod de preparare: Freci 50 g unt, adaugi
gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul...
Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr
vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6 pişcoturi cu
alune căpşuni Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile
şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit,...
Ingrediente: 2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii
200 g caşcaval 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le
tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt gata, le
cureţi şi le tai rondele, apoi tai la...
Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2
roşii 2 felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare:
Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate, ardeii copţi
pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi pisaţi. După...
Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr
brun gheaţă pisată Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua solubilă,
sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza paharului cu ciocolată
rasă sau praf de ciocolată şi interiorul paharului cu topping de fructe. Se
toarnă conţinutul, se adaugă frişcă...
Ingrediente : 1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1
lingură unt 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli vinetele, le
cureţi, le tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se
scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii...
Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar o
legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o capatana
de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o lingurita de miere 100
g fulgi de migdale Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr
calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa alba 2
gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper Mod de preparare: Se pun într-o
tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin....
Ingrediente : 1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei
galbeni 2 căţei de usturoi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei
sare piper Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei pânăse
colorează frumos, apoi o scoţi pe o farfurie....
Ingrediente: 3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1
rădăcină de pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă
ulei 1 fir de pătrunjel verde sare ulei Mod de preparare: Coci ardeii pe o
tablă pe aragaz şi când unt gata, îi presari cu sare şi...
Ingrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de
usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de
preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi
ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în...
Ingrediente blat: 200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml
lapte 2 pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui 200 ml apă 1 plic
praf de budincă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 80 g zahăr 1 plic gelatină
(pentru închegat) 1 plic...
Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de
zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper boabe
rosu pastai de fasole marar pentru ornat Mod de preparare: Se stropesc feliile
de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp...
Ingrediente: 1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe
1 ou 3 linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3 frunze
de ţelină 250 g smântână sare piper Mod de preparare: Speli conopida şi o pui
la fiert în apă clocotită cu sare....
Ingrediente: 100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de
usturoi 1 cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde Mod de
preparare: Cureţi cartoful, îl fierbi şi când e gata, îl treci prin maşina de
tocat împreună cu carnea de vită şi felia de...
Ingrediente: 2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper Mod de preparare: Tai
vinetele felii, le presari cu sare şi le prăjeşti în 3 linguri ulei, la foc
iute. în acest timp amesteci oţetul cu jumătate de pahar de apă,...
Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g
frisca 40 gr fructe de sezon Mod de preparare: Se amestecă untul, făina şi
zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10 minute. Zahărul,
făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se amestecă...
Ingrediente aluat: 200 g făină 100 g unt 1 gălbenuş 1 linguriţă apă rece
sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator
20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire pătrunjel sau busuioc
sare Mod de preparare: Faci o adâncitură în mijlocul făinii...
Ingrediente: un ciolan de porc afumat 45 g gelatină 50 ml oţet de mere un
vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri
s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor Mod de preparare:
Se spala ciolanul de porc si se pune...
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai
mică (se poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin
sare piper ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o
cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust....
Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două căni
de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o lingură de
praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos Mod de preparare:
Se pun toate ingredientele într-un castron şi...
Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două linguriţe
de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat 150 g ceapă
tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o
jumătate de linguriţă de paprica 3 ouă bătute spumă ulei ...
Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar zeama
de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de ficat patrunjel
verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de somon afumat 6 felii paine
prajita susan carne tocata sare piper 2-3 castraveciori acri marar Mod...
Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt nucsoara
4 ouă unt pentru formă sare piper Mod de preparare: Pui broccoli la fiert în
apă clocotită. Tot în apă clocotită pui roşiile, le laşi un minut, le scoţi, le
înlături pieliţa după care le tai cuburi. Scoţi broccoli...
Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2
linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g
carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente Mod de preparare: Orezul se
spala si se fierbe in supa facuta dintr-un...
Ingrediente : 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui
(curăţate de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4
linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de
struguri Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile...
Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g
cascaval busuioc ulei sare piper Mod de preparare: Cureti vinete, le tai feli
pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se scurga intr-o
strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si le...
Ingrediente blat: 6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri amidon 3
linguri cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie
1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă : 750 g prune
2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300...
Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1
lingura amoniac 600 g faina Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb 1/2 l
lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita
coaja rasa de lamaie Mod de preparare:...
Ingrediente: 1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr
vanilat 200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1
linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Freci untul şi zahărul, adaugi
brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi...
Ingrediente : 6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de
pere din compot sau nectar 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă
de lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară Mod
de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara...
Ingrediente: 400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă
80 g zahăr 1 lingură făină Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi boabele
de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci ouăle cu zahărul,
adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin, laptele încălzit...
Ingrediente aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4
linguri zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml
lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş 4 pere
2 linguri zeamă de lămâie 100 g...
Ingrediente: 700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă
pentru ornat 250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g
ciocolată cu cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat Mod de
preparare: Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de...
Ingrediente: 3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2
oua 100 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare:
Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care o laşi
să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii...
Ingrediente aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente
umplutură: 1 strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200
ml lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Amesteci făina
cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare...
O reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu,
mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2
dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri caşcaval ras 1 lingură
cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de usturoi sare piper ulei
...
O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei,
cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g caşcaval 200 g pâine
de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru sare piper ...
Ingrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2
căni lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză Mod de preparare: Fierbi conopida în
apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai
felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos...
Ingrediente: 4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână
ulei cimbru sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar
Mod de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat
şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi...
Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala cu
pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca decor Mod
de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte important ca toate
bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se toarna...
Ingrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2
triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură
pătrunjel Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata
îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1...
Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciuperci
şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou 50 g
pesmet 150 g grăsime Mod de preparare: Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se
toacă bine carnea de pui (poate fi...
Ingrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare
Mod de preparare: Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi
mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi brânza şi
amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un...
Ingrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2
căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 linguri făină 100 g margarină Ingrediente
glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 linguri cacao 50 g margarină Mod de
preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l
împărţi în...
Ingrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2
gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
roşie sare piper ulei Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi în apă
clocotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci...
Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr Mod de
preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zeama de lămâie,
adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas
şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu...
Ingrediente: 1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia
dulce sare piper 1 legătură marar Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le
prăjeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii, îi speli,
îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste...
Ingrediente: 2-3 ardei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g
caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdeaţă 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare
piper Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe foc mic în apă cu
sare. Cureţi toate legumele, le speli,...
Ingrediente : 1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă Mod
de preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine
concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă. Laşi
compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare. Torni...
Ingrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 12
piersici 3 linguri zahăr + 4 linguri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr Mod de
preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi
îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci...
Ingrediente: l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1
legătură mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de
dafin sare piper Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai în
jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie)...
Ingrediente: 250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2
linguri pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel Mod de
preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi carnea,
şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după...
Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat
sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2
linguri pasta de rosii pesmet Mod de preparare: Se sterge carnea cu un prosop
absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit foarte...
Ingrediente: 500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4
ouă 100 g caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper Mod de preparare:
Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare.
Obţii un aluat omogen pe care-l...
Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml sampanie
zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru ornat 3
lingurite miere Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de portocale cu vinul,
şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva minute să...
Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un praf
sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline icre de crap
griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie sare ceapă verde ceapă
uscată gogoşar ardei Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi
1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1 gogoşar
4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1 lingură făină
sare smântână pesmet Mod...