vineri, 10 august 2012

Retete #69


Retete:

Galuste de capsuni in sos de cacao

Galuste de capsuni in sos de cacao

Ingrediente: 600 g cartofi fierţi în coajă 10 linguri făină 1 ou sare 600 g căpşuni 7 lin­guri unt 5 linguri pesmet vanilie zahăr pudră Ingrediente sos: 400 ml lapte 3 gălbenuşuri 3 linguri făină scorţişoară 1 lin­guriţă zahăr 1 linguriţă cacao Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pasezi cât sunt calzi, adaugi făina,...

Read more »

File de şalau in aspic cu legume

File de şalau in aspic cu legume

  Ingrediente: un kilogram de şalău file o ceapă albă o ceapă verde mărar pătrunjel sare piper alb praf şi boabe 3-4 linguri de vin alb demisec 2 lămâi zeama de la o lămâie 50 g gelatină   Mod de preparare: Se spala fileul de peste si se pune sa fiarbă în apă cu...

Read more »

Tort cu cremă de iaurt şi vişine

Ingrediente blat: 130 g făină 60 g unt 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 gălbenuş 2 linguri apă rece 100 g pişcoturi Ingrediente cremă: 750 g iaurt 2 linguri zahăr 1 lămâie 300 ml frişcă 200 g gem de vişine 300 g vişine proaspete sau din compot 2 plicuri gelatină (de închegat)...

Read more »

Spuma de vanilie cu piure de portocale

Spuma de vanilie cu piure de portocale

  Ingrediente: 4-5 portocale zemoase un plic budincă de vanilie 500 ml frişcă 4 linguri zahăr tos un pliculeţ zahăr vanilat 2 gălbenuşuri un baton de vanilie 300 ml lapte   Mod de preparare: Intr-o crăticioară de un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi laptele...

Read more »

Prăjitură cu biscuiţi şi nucă

Prăjitură cu biscuiţi şi nucă

Ingrediente:  1/2 l lapte 250 g rahat 300 g biscuiţi obişnuiţi 4 linguri cacao 100 g miez de nucă 1 esenţă de rom 2 linguri dulceaţă de cireşe amare   Mod de preparare: Pui la fiert laptele şi când clocoteşte adaugi rahatul tăiat bu­căţele şi îl laşi pe foc mic 1 oră. Strecori apoi...

Read more »

Recado de adobo

Recado de adobo

  preparat specific mexican Ingrediente: o lingură de piper 12 frun­ze de oregano sau o lingură de oregano uscat tocat o căpăţână mică de usturoi fript pe grătar 6 cuişoare o linguriţă plină de chimion măcinat o linguriţă de seminţe de coriandru puţin şofran o lin­gură de scorţişoară măcinată o linguriţă de sare sucul...

Read more »

Snitel de cas

Snitel de cas

Ingrediente: 1/2 kg caş de oaie 1 ou 6 linguri făină 1 ceaşcă apă 3 linguri pesmet ulei sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie de clătite din ou, 3 linguri făină, apă şi un praf de sare. Tai caşul felii de 1 cm grosime, le treci mai întâi prin făină,...

Read more »

Mâncare de mazăre cu cârnaţi

Mâncare de mazăre cu cârnaţi

Ingrediente: 1 kg mazăre verde 3 linguri de ulei 4 linguri făină 600 ml lapte 1-2 cârnaţi afumaţi de casă sare piper   Mod de preparare: Speli mazărea, o fierbi în apă clocotită cu sare şi când e gata, o strecori. O prăjeşti apoi în ulei, adaugi în ploaie făina, torni laptele şi amesteci....

Read more »

Tort cu 3 creme de brânză si fructe

Ingrediente blat: 3 ouă 3 linguri făină 3 linguri zahăr praf de copt Ingrediente crema: 600 g brânză de vaci 2 plicuri gelatină (de închegat) 4 linguri dulceaţă de afine 200 g zahăr 300 ml iaurt 8 linguri dulceaţă de caise 2 plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 300 g căpşuni 500 g frişcă 1...

Read more »

Dovleac pane

Ingrediente :  1 dovleac potrivit 2 ouă 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 100 ml ulei   Mod de preparare: Cureţi dovleacul de sâmburi şi coajă, îl tai felii de 1 cm grosime pe care le fierbi în apă cu puţină sare timp de 30-35 de minute. Fiert, îl laşi să se răcească...

Read more »

Cocktail Mint Latte

Cocktail Mint Latte

  Ingrediente: Sirop de mentă Lapte Spumă de lapte Cafea   Mod de preparare Se pune laptele rece într-un pahar, se adaugă siropul de mentă şi apoi spu­ma de lapte. La sfârşit se toarnă cafeaua, care se va strecura sub spuma de lapte. Se ornează cu o frunză proaspătă de mentă.

Read more »

Chifteluţe din pate

Chifteluţe din pate

Ingrediente :  200 g pate 2 felii pâine 1 legătură pătrunjel 1 ou 100 g brânză de vaci ulei pesmet   Mod de preparare: Amesteci pateul cu pâinea înmuiată în apă caldă şi presată bine, brânza de vaci, oul şi pătrunjelul tocat. Formezi apoi chiftelele pe care le treci prin pesmet şi le prăjeşti...

Read more »

Cozi de creveţi cu flan de sparanghel

Cozi de creveţi cu flan de sparanghel

  Ingrediente: 60 gr sparanghel 4 gr ulei de masline 3 bucati creveti black tiger 16/20 20 gr unt 20 gr salatina novela sare piper   Mod de preparare: Se fierbe sparanghelul, :se face un piure până capătă consiistenţa dorită, se pune într-o formă iar apoi se lasă în frigider. Creveţii se trag în...

Read more »

Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate

Păstrăv file de porumb cu ciuperci marinate

  Ingrediente: 200 gr file de pastrav 30 gr faina de porumb 10 gr faina alba 1 ou 100 gr ciuperci champignon 5 gr usturoi 1 gr ardei iute 20 gr ulei de masline sare piper   Mod de preparare: Se filetează păstrăvul proaspăt. Se pun împreună făina de porumb şi oul şi se...

Read more »

Dovlecei cu sos de lamaie

Dovlecei cu sos de lamaie

Ingrediente:  3-4 dovlecei 1 legătură ceapă verde cu căpăţână 2 linguri ulei 1 linguriţă cu vârf făină (15 g) 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi seminţe, apoi îi tai în bucăţi de 3-4 cm lun­gime. Tai mărunt ceapa şi o înăbuşi în ulei cu puţină...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 47 (video)

Read more »

Ruladă de peşte cu legume

Ruladă de peşte cu legume

  Ingrediente: 800 g file cod sau macrou 1 mor­cov 1/2 ţelină 1 felie caşcaval 100 g kaizer 1 cea­pă 1 lingură zeamă de lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper ulei unt   Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte, le usuci cu un prosop uscat, le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le...

Read more »

Cocktail Elixir

Cocktail Elixir

  Pahar: highball Decor: frunză de mentă   Ingrediente: 45 ml green Chartreuse 15 ml fresh lime juice 7 frunze proaspete de mentă 20 ml sugar syrup Top-up soda   Mod de preparare: Zdrobiţi uşor menta în paharul de shake, adăugaţi cele­lalte ingrediente excluzând apa gazoasă, shake puternic, după care se strecoară conţinutul în...

Read more »

Salata cu telemea si ardei iute

Salata cu telemea si ardei iute

Ingrediente: 2 căpăţâni de salată verde 3 roşii 1 ardei iute verde 1 castravete 300 g brânză telemea 1 ceapă 20 măsline ne­gre 4 linguri ulei piper 1 lingură suc de lămâie felii de lămâie pentru ornat   Mod de preparare: Speli bine salata şi o rupi bucăţi mai mici, pe care le pui...

Read more »

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana

Ciorba dereasa cu iaurt sau smantana

Ingrediente : 4-5 cartofi 1 morcov 1 păstârnac l lingură ulei 1 ceapă sare piper 4 linguri smântână ( cu mai puţină grăsime) 1 borcănel de iaurt   Mod de preparare: Cureţi şi tai cubuleţe cartofii şi îi pui într-o oală cu 1-2 l apă. Adaugi morcovul şi păstârnacul rase, uleiul, ceapa tocată şi...

Read more »

Cocktail Fruit Frappe

Cocktail Fruit Frappe

  Ingrediente: gheaţă pisată cafea îngheţată de vanilie sirop de fructe frişcă zahăr brun   Mod de preparare: Se amestecă în blender cafeaîua, îngheţata, frişca, siropul de fructe şi zahărul. Se ornează ipaharul cu topping de fructe, se toarnă conţinutul, se adauigă frişcă. Se decorează cu o felie de lime şi una de portocală.

Read more »

Musaca de dovlecei cu vinete

Musaca de dovlecei cu vinete

Ingrediente: 2 dovlecei 4 vinete 5 ouă 3-4 cepe potrivite 2 linguri făină 2-3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai rondele, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. După o jumătate de oră, le prăjeşti în ulei...

Read more »

Roşii umplute cu brânză la cuptor

Roşii umplute cu brânză la cuptor

Ingrediente: 4 roşii 100 g brânză frământată sau telemea 2 ouă Ingrediente sos: 200 g margarină 400 ml lapte 1 legătură mărar 20 g făină 100 ml suc de lămâie sare   Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi sosul pentru care dizolvi făina în puţină apă rece. Fierbi laptele şi când clocoteşte adaugi făina...

Read more »

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie

Prăjitură cu prune si cremă de vanilie

Ingrediente :  2 ouă 80 g unt sau margarină 150 g iaurt sau 150 ml lapte dulce 1 plic praf de de copt 2 căni făină 1 şi 1/2 căni zahăr 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 800 g prune Ingrediente cremă : 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră 1...

Read more »

Obleti prajiti cu salata verde

Obleti prajiti cu salata verde

Ingrediente: 1 kg obleţi (peştişori) 2 salate 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1/2 lămâie sare făină ulei   Mod de preparare: Speli şi cureţi peştişorii foarte bine şi le dai sare după care îi pui la frigider pentru 2 ore. După acest timp, îi pui pe un şervet de hârtie ca să-şi...

Read more »

Apfeltorte (Tort de mere)

Ingrediente: 2 ceşti făină 1 linguri­ţă zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 ceaşcă unt 2 linguriţe praf de copt 2/3 ceaş­că de lapte 4-5 mere Ingrediente glazură: 1 ceaş­că zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară 2 ouă 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Amesteci făina cu zahărul, sarea, praful de copt, apoi adaugi untul şi laptele,...

Read more »

Tartă cu sardine

Ingrediente aluat: 300 g făină 25 g droj­die 45 ml ulei 150 ml apă sare Ingrediente umplutură: 2 cutii sardine în ulei 3 roşii 2 linguri ulei 1 lingură vin alb 2 linguri pesmet sare piper cimbru   Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură făină şi laşi...

Read more »

Tartine cu pastă de măsline

Ingrediente: 500 g măsline 2-3 linguri ulei 1 pâine de o zi 10 nuci   Mod de preparare: Tai pâinea felii, le tai în jumătate şi le prăjeşti. Cureţi apoi măslinele de sâmburi, le treci prin maşina de tocat (foarte bine scurse) şi amesteci pasta obţinută cu uleiul. Ungi feliile de pâine cu pasta...

Read more »

Pui aromat la cuptor

Pui aromat la cuptor

Ingrediente:  1 kg pulpe de pui 5 căţei usturoi 4 linguri caşcaval ras 4 linguri ulei 3 roşii 1 lingură cimbru uscat sare piper   Mod de preparare: Speli bucăţile de carne, dezosezi doar partea superioară a fiecărei bucăţi şi le aşezi pe toate într-o cratiţă cu ulei. Cureţi usturoiul, îl tai fin şi-l...

Read more »

Supă de dovlecel cu mărar

  Ingrediente: 1 kg dovlecei 1 ardei gras 1 cană lapte 2 linguri făină 1 legătură mărar 1 linguriţă boia dulce ulei sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea mare şi-i pui la fiert cu apă cât să-i acopere. Adaugi şi ardeiul tocat şi laşi pe foc mic. Fierbi făina...

Read more »

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă

Dovlecei cu mazăre şi verdeaţă

Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 200 g mazăre verde 2-3 roşii 1 ceapă 1 legătură verdeaţă ulei sare   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi cureţi şi-i tai cuburi. Speli apoi ceapa, o tai mărunt, apoi speli mazărea şi tai roşiile felii. Căleşti ceapa în puţin ulei, adaugi dovleceii şi roşiile şi le laşi...

Read more »

Salată de legume cu mujdei

Salată de legume cu mujdei

  Ingrediente: 4 cartofi mari 3 roşii 3 cas­traveţi căpăţână de usturoi ulei oţet sare   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi decojeşti şi-i tai cuburi. Speli roşiile şi castraveţii, le tai felii şi le adaugi peste cartofi. Cureţi apoi usturoiul, îl pisezi cu puţină sare,...

Read more »

Supă – cremă de legume cu frigănele

Ingrediente: 4-5 bucheţele de conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 mână de fasole verde congelată 6 gogoşari 1 rădăcină pătrunjel 100 g unt 150 g smântână 1 legătură pătrunjel sare piper Ingrediente frigănele: 4 felii de pâine de o zi 2 ouă sare ulei   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, 2 gogoşari şi...

Read more »

Tocana de legume cu ciocanele de pui

Tocana de legume cu ciocanele de pui

Ingrediente: 8 ciocanele de pui(sau 4 pulpe intregi) 1 vanata 1 morcov 2 cepe 4 cartofi 1 capatana usturoi sare piper delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 3 linguri bulion/suc de rosii Mod de preparare: Se da carnea in fiert si se arunca apa. Se curate legumele, vanata si cartofii se taie cubulete, morcovul felii, iar...

Read more »

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ciorba de fasole acrita cu corcoduse verzi

Ingrediente: 200 g fasole boab e 2 morcovi 1 păstârnac 1 legătură mărar 1 căniţă corcoduşe 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Opăreşti fasolea, o scurgi de prima apă şi o pui la fiert cu apă rece. Cureţi şi toci morcovii şi păstârnacul, apoi îi adaugi în oală când fasolea e pe...

Read more »

Desert cu prune şi fulgi de orez

Desert cu prune şi fulgi de orez

Ingrediente: 10-12 biscuiţi 172 kg prune 2 lămâi 2 linguri miere 1 lingură alune tocate 4 linguri fulgi de orez 2 linguri esenţă de rom   Mod de preparare: Stropeşti fulgii de orez cu zeama de lămâie şi cu esenţa de rom şi-i laşi să se  înmoaie. în acest timp, speli prunele, le cureţi...

Read more »

Dovlecei cu roşii la cuptor

Dovlecei cu roşii la cuptor

Ingrtediente:  4 dovlecei 500 g roşii 1 ceapă 100 g măsline negre 2 foi de dafin 1 căţel de usturoi 4 linguri caşcaval ras 2-3 frunze de ţelină cimbru busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le pasezi. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în 2 linguri...

Read more »

Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi

Aperitiv cu foi şi 4 umpluturi

Ingrediente foaie: 3 ouă 8 linguri ulei 13 linguri lapte 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie 550 – 600 g făină sare Ingrediente umplutura: 100 g şuncă presată 100 g brânză de vaci 1 legătură mărar 200 g ciuperci 1 ceapă 3 castraveţi acri 2 ouă 100 g caşcaval 400 g smântână...

Read more »

Cocktail Ramos Fizz

Cocktail Ramos Fizz

  Pahar: old-fashioned Decor: felie de lime   Ingrediente: 75 ml gin 10 ml lapte 10 ml double cream (frişca lichidă) 15 ml fresh limejuice 15 ml fresh lemon juice 15 ml sugar syrup 1/2 albuş de ou Top-up soda (apă gazoasă)   Mod de preparare: Amestecaţi puternic toate ingredientele, excluzând apa gazoasă, în...

Read more »

Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi

Piept de pui in aspic dulce-acrişor cu portocale si kiwi

  Ingrediente: 800 g piept de pui 4 portocale o lămâie 2-3 kiwi sare un praf de piper 50 g gelatină maioneză kiwi pentru decor   Mod de preparare: Se desfac toate pielitele de pe pieptul de pui, se spala, apoi se pune sa fiarba intr-o oala cu apa, sare si putin piper alb....

Read more »

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci

Găluşte cu prune şi aluat de brânză de vaci

Ingrediente: 100 g brânză de vaci 80 g unt 2 gălbenuşuri + 1 ou 100 g făină 1 linguriţă zahăr puţin lapte rece 500 g prune 100 g pesmet 3 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat sare   Mod de preparare: Freci 50 g unt, adaugi gălbenuşurile şi oul, brânza de vaci, zahărul...

Read more »

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

Spuma de ciocolata cu capsuni si piscoturi cu alune

  Ingrediente: 300 ml lapte 500 ml smântână dulce pentru frişcă zahăr vanilat sau baton de vanilie 150 g zahăr pudră 2-3 linguri cacao 6 pişcoturi cu alune căpşuni   Mod de preparare: Se pune laptele să fiarbă cu batonul de vanile şi se lasă să dea în câteva clocote. După ce s-a răcit,...

Read more »

Vinete cu cârnati la cuptor

Ingrediente:  2 vinete 3 roşii 3 ouă 2 cârnăciori afumat 1 cană suc de roşii 200 g caşcaval 1 lingură unt sare piper   Mod de preparare: Speli vinetele, le tai felii şi le prăjeşti pe ambele părţi. Fierbi şi ouăle şi când sunt gata, le cureţi şi le tai rondele, apoi tai la...

Read more »

Tocanita de pui cu legume si lamaie

Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 2 cepe 2 ardei graşi 5 căţei de usturoi 2 roşii 2 felioare de lămâie 1 foaie dafin sare piper   Mod de preparare: Porţionezi puiul, îl prăjeşti în ulei încins, adaugi cepele tocate, ardeii copţi pe sobă, curăţaţi şi tăiaţi feliuţe şi căţei de usturoi pisaţi. După...

Read more »

Cocktail Rooms Frappe

Cocktail Rooms Frappe

  Ingrediente: îngheţată de vanilie cafea solubilă suc de portocale zahăr brun gheaţă pisată   Mod de preparare: Se adaugă îngheţata, cafeaua solubilă, sucul de portocale şi zahărul în blender. Se ornează buza paharului cu ciocolată rasă sau praf de cioco­lată şi interiorul paharu­lui cu topping de fructe. Se toarnă conţinutul, se adaugă frişcă...

Read more »

Rulouri de curcan cu vinete

Rulouri de curcan cu vinete

Ingrediente :  1 piept de curcan 2 vinete 600 g roşii 6 linguri ulei 1 lingură unt 1/2 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi, le tai felii subţiri pe lungime, le presari cu sare şi le laşi să se scurgă. în acest timp dezosezi pieptul de curcan, îl tai felii...

Read more »

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

Piept de curcan umplut, invelit in fulgi de migdale

  Ingrediente: un piept mare de curcan 500 g ciuperci o legatura de marar o legatura pattrunjel rozmarin 2-3 cepe sare piper 1-2 linguri pesmet o capatana de usturoi 3-4 felii de bacon 50 g unt un pahar de vin o lingurita de miere 100 g fulgi de migdale   Mod de preparare: Se...

Read more »

Risotto pescatore

Risotto pescatore

  Ingrediente: 70 gr riso carnaroli 100 gr cozze 100 gr vongole 40 gr calamari 40 gr caracatita 40 gr creveti 6 ml ulei de masline 10 gr ceapa alba 2 gr patrunjel 60 gr rosii filetate sare piper   Mod de preparare: Se pun într-o tigaie ulei, ceapă şi pătrunjel se prăjesc puţin....

Read more »

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor

Muschi de vitel cu salam si legume la cuptor

Ingrediente :  1 kg muşchi de viţel 150 g salam uscat 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 2 căţei de ustu­roi 8 cepe mici rozmarin busuioc 100 ml vin alb ulei sare piper   Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o prăjeşti în ulei pânăse colorează frumos, apoi o scoţi pe o farfurie....

Read more »

Ardei copţi umpluţi cu carne

Ardei copţi umpluţi cu carne

Ingrediente:  3 ardei divers coloraţi 1/2 piept de pui 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel mică 1 roşie 1/2 linguriţă zeamă de lămâie 1/2 linguriţă ulei 1 fir de pătrunjel verde sare ulei   Mod de preparare: Coci ardeii pe o tablă pe aragaz şi când unt gata, îi presari cu sare şi...

Read more »

Ciorbă din Tara Moţilor

Ciorbă din Tara Moţilor

Ingrediente: 1 varză mică 500 g carne de porc afumată 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 legătură mărar 0,5 I lapte acru sare ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi şi o pui la fiert cu apă rece. Speli varza, cureţi ceapa, le tai mărunt şi le căleşti împreună. în...

Read more »

Tort cu blat de nucă şi cremă de gutui

Ingrediente blat:  200 g făină 150 g unt 150 g zahăr 3 ouă 100 g nuci 75 ml lapte 2 pliculeţe praf de copt Ingrediente crema : 750 g gutui 200 ml apă 1 plic praf de budincă de vanilie 2 plicuri zahăr vanilat 80 g zahăr 1 plic gelatină (pentru închegat) 1 plic...

Read more »

File de şalău cu sos de portocale

File de şalău cu sos de portocale

  Ingrediente: 6 bucati file de salau 3-4 portocale 50 g unt 1 lingura de zahar sare piper 1-2 linguri pesmet 2-3 linguri vin alb demidulce piper boabe rosu pastai de fasole marar pentru ornat   Mod de preparare: Se stropesc feliile de peşte cu zeama de la o portocală şi se lasă timp...

Read more »

Conopidă cu carne la cuptor

Conopidă cu carne la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 500 g carne de vită 200 g brânză telemea 4 cepe 1 ou 3 linguri pastă de tomate 1 legătură mărar şi una de pătrunjel 2-3 frunze de ţelină 250 g smântână sare piper   Mod de preparare: Speli conopida şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare....

Read more »

Chiftelute la gratar

Chiftelute la gratar

Ingrediente: 100 g carne de vită 1/4 ouă 1 felie pâine de o zi 1 căţel de usturoi 1 cartof 1 lingură apă caldă 2-3 fire pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi cartoful, îl fierbi şi când e gata, îl treci prin maşina de tocat împre­ună cu carnea de vită şi felia de...

Read more »

Vinete cu caşcaval la cuptor

Ingrediente: 2 vinete 3 roşii 100 g caşcaval 3 căţei de ustu­roi 1 legătură pătrunjel busuioc 2 linguriţe oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Tai vinetele felii, le presari cu sare şi le prăjeşti în 3 linguri ulei, la foc iute. în acest timp amesteci oţetul cu jumătate de pahar de apă,...

Read more »

Cialada cu fructe şi cremă Chantily

Cialada cu fructe şi cremă Chantily

  Ingrediente: 50 gr unt 90 gr faina 90 gr zahar 2 galbenusuri de ou 50 g frisca 40 gr fructe de sezon   Mod de preparare: Se amestecă untul, făina şi zahărul, se obţine un amestec şi se pune la cuptor timp de 10 minute. Zahărul, făina, laptele împreună cu gălbenuşurile se ames­tecă...

Read more »

Tartă cu ton şi spanac

Ingrediente aluat:  200 g făină 100 g unt 1 gălbe­nuş 1 linguriţă apă rece sare Ingrediente umplutură: 2 conserve ton întreg 300 g spanac de la congelator 20 g unt 2 ouă 200 ml smântână 100 g caşcaval 3-4 fire pătrunjel sau busuioc sare   Mod de preparare: Faci o adâncitură în mijlocul făinii...

Read more »

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

Ciolan de porc in aspic cu muraturi

  Ingrediente: un ciolan de porc afumat  45 g gelatină 50 ml oţet de mere un vârf de linguriţă de sare piper praf şi boabe două foi de dafin 4-5 morcovi acri s 8 castraveciori acri 2 ardei verzi pătrunjel pentru decor   Mod de preparare: Se spala ciolanul de porc si se pune...

Read more »

Pui cu orez si conopida

Pui cu orez si conopida

Ingrediente: 1 piept de pui dezosat 1 ceapă potrivit de mare 1 conopidă mai mică (se poate folosi şi de la congelator) 250 g orez cu bobul lung rozmarin sare piper ulei   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi o prăjeşti într-o cratiţă în puţin ulei. Adaugi rozmarin, sare şi piper după gust....

Read more »

Prajitura cu malai, branza si fulgi de cocos

  Ingrediente: două căni de zahăr 4 căni de lapte o cană de brânză două căni de mălai două linguri de făină două linguri de margarină 4 ouă o lin­gură de praf de copt o linguriţă de seminţe de mărar fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron şi...

Read more »

Bolinhos de Bacalhau

Bolinhos de Bacalhau

  Ingrediente: 450 g cod uscat şi desărat o linguriţă de unt două lin­guriţe de arpagic proaspăt tocat două linguriţe de pătrunjel proaspăt tocat 150 g ceapă tocată mărunt 240 ml lapte 450 g cartofi fierţi şi pisaţi 3 linguriţe de făină o jumătate de linguriţă de paprica 3 ouă bătute spumă ulei  ...

Read more »

Platou asortat

Platou asortat

  Ingrediente: 36 felii salam de Sibiu 4 galbenusuri 2 linguri mustar zeama de lamaie sare piper o lingurita smantana 2-3 linguri pate de ficat patrunjel verde 2 cartofi 6 felii de lamaie verde 6 bucati de somon afumat 6 felii paine prajita susan carne tocata sare piper 2-3 castraveciori acri marar   Mod...

Read more »

Budinca de broccoli

Budinca de broccoli

  Ingrediente: 600 g broccoli 3 roşii 100 ml smântână 100 ml iaurt nucsoara 4 ouă unt pentru formă sare piper   Mod de preparare: Pui broccoli la fiert în apă clocoti­tă. Tot în apă clocotită pui roşiile, le laşi un minut, le scoţi, le înlături pieliţa după care le tai cuburi. Scoţi broccoli...

Read more »

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

Orez cu legume, carnati si pasta de curry

  Ingrediente: 200 g orez 1 ardei rosu 1 ardei galben 2 cepe 1 morcov mare 2 linguri pasta de curry 400 g ciuperci (conserva) sare patrunjel supa 300 g carnati zeama de la 1 lamaie 1 cub de condimente   Mod de preparare: Orezul se spala si se fierbe in supa facuta dintr-un...

Read more »

Tort cu crema de gutui si iaurt

Tort cu crema de gutui si iaurt

Ingrediente : 150 g pişcoturi tari 10 foi gelatină 125 g unt 700 g gutui (curăţate de coajă şi sâmburi) 400 g brânză de vaci 500 g iaurt 125 g zahăr 4 linguri suc de lămâie 300 ml frişcă 2 albuşuri 30 g nucă pisată boabe de struguri   Mod de preparare: Fărâmiţezi pişcoturile...

Read more »

Budincă de spaghete cu vinete

Budincă de spaghete cu vinete

  Ingrediente: 300 g spaghete 2 vinete 1/2 kg rosii 2 catei usturoi 150 g cascaval busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Cureti vinete, le tai feli pe lungime de 1 cm grosime, le presari cu sare si le lasi sa se scurga intr-o strecuratoare. Oparesti rosiile, le cureti pielitele si le...

Read more »

Tort cu blat de cacao şi cremă de prune

Ingrediente blat:  6 ouă 6 linguri ulei 1 cană făină 3 linguri ami­don 3 linguri cacao 1 şi 1/2 pliculeţe praf de copt 1 esenţă migdale esenţă de vanilie 1 şi 1/2 cană zahăr lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă : 750 g prune 2 plicuri gelatină 100 g zahăr linguri amidon 300...

Read more »

Prăjitura celor mici

Prăjitura celor mici

  Ingrediente foi: 5 linguri ulei 5 linguri zahar 5 linguri lapte 3 oua 1 lingura amoniac 600 g faina   Ingrediente crema: 250 g fulgi de porumb 1/2 l lapte dulce 200 g zahar 3 mere 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie   Mod de preparare:...

Read more »

Melci cu alune

Melci cu alune

Ingrediente: 1 ou 100 g unt 140 g zahăr 125 g brânză de vaci 1 plic zahăr vanilat 200 g făină sare 1 plic praf de copt 100 g alune măcinate 40 g miere 1 lin­guriţă esenţă de rom   Mod de preparare: Freci untul şi zahărul, adaugi brânza, vanilia şi gălbenuşul. Pui şi...

Read more »

Pere coapte cu sos de piersici

Pere coapte cu sos de piersici

Ingrediente :  6 pere 2 piersici 1 şi 1/2 ceşti apă 1 şi 1/2 ceşti suc de pere din compot sau nectar 2 lin­guriţe zeamă de lămâie 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 2 linguri miere 1 plic zahăr vanilat 1/2 linguriţă scorţişoară   Mod de preparare: Amesteci apa cu sucul de pere, scoţişoara...

Read more »

Struguri gratinaţi

Struguri gratinaţi

Ingrediente: 400 g struguri negri şi albi 150 g smântână 125 ml lapte 2 ouă 80 g zahăr 1 lingură făină   Mod de preparare: Speli strugurii, cureţi boabele de sâmburi şi le laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Freci ouăle cu zahărul, adaugi făina şi vanilia şi torni, puţin câte puţin, laptele încălzit...

Read more »

Rulouri cu mac si pere

Rulouri cu mac si pere

Ingrediente aluat: 375 g făină 100 g unt 1 ou 1 gălbenuş 100 ml lapte 4 lin­guri zahăr 1/2 cubuleţ drojdie sare Ingrediente umplutură : 150 g mac 120 ml lapte 3 linguri zahăr 1 linguriţă coajă rasă de lămâie 50 g nuci 1 albuş 4 pere 2 linguri zeamă de lămâie 100 g...

Read more »

Tort cu crema de ciocolata albă si fructe de toamnă

Ingrediente: 700 g ciocolată albă de menaj 400 g frişcă + 200 g frişcă pentru ornat 250 g brânză mascarpone 1 strugure 3 piersici 6 prune 200 g ciocolată cu cacao de menaj 50 g unt 1 plic gelatină de închegat   Mod de preparare: Tai ciocolata bucăţele şi o topeşti pe baie de...

Read more »

Budincă de toamnă cu şuncă afumată

Budincă de toamnă cu şuncă afumată

Ingrediente: 3 gogoşari 1 conopidă mică 3 cepe 200 g şuncă afumată de pui 2 oua 100 g smântână 100 g caşcaval 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Speli conopida şi o fierbi în apă clocotită cu sare 10 minute, după care o laşi să se scurgă într-o strecurătoare. Cureţi apoi gogoşarii...

Read more »

Tarte cu struguri

Ingrediente aluat : 250 g făină 125 g unt 100 ml apă sare Ingrediente umplutură: 1 strugure alb 1 strugure negru 1 plic praf de budincă de vanilie 200 ml lapte 5 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat   Mod de preparare: Amesteci făina cu untul moale, apa călduţă şi un praf de sare...

Read more »

Legume cu brânză la cuptor

Legume cu brânză la cuptor

O reteta de legume cu branza la cuptor din: dovlecei, rosii, ardei rosu, mozzarela, cascaval, cimbru, pesmet, albus, sare, piper si ulei. Ingrediente:  2 dovlecei 2 roşii 1 ardei roşu 100 g mozarella 2 linguri caşcaval ras 1 lin­gură cimbru uscat 2 linguri pesmet 1 albuş 2 căţei de usturoi sare piper ulei  ...

Read more »

Sufleu de legume cu cabanos

Sufleu de legume cu cabanos

  O reteta delicioasa de sufleu de legume cu cabanos din: dovlecei, cabanosi, rosii, oua, cascacal, paine, unt, lapte, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 4 cabanoşi 750 g roşii 4 ouă 250 g caşcaval 200 g pâine de o zi 3 linguri unt 400 ml lapte 2 linguri cimbru sare piper  ...

Read more »

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Conopidă cu ciuperci la cuptor

Ingrediente: 1 conopidă mare 200 g ciuperci 2 linguri făină 2 linguri unt 2 căni lapte 1 gălbenuş 1 lingură brânză   Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi când e gata o desfaci bucheţele. Cureţi apoi ciupercile, le tai felii subţiri şi le înăbuşi în unt. Faci apoi un sos...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 48 (video)

Read more »

Rulouri de ardei marinaţi

Rulouri de ardei marinaţi

Ingrediente: 4 ardei graşi divers coloraţi 1 piept de pui 100 g smântână ulei cimbru sare piper 2-3 căţei de usturoi 2 linguri oţet 1 legătură mărar   Mod de preparare: Coci ardeii, îi presari cu sare, îi acoperi cu un prosop curat şi-i laşi să se răcească. îi cureţi apoi de pieliţe şi...

Read more »

Cocktail Curcubeu

Cocktail Curcubeu

  Ingrediente: 100 ml lichior de oua 50 ml cherry 50 ml suc de portocala cu pulpa 2 bete de napolitane caramel 2 felii de portocala 2 cirese, ca decor   Mod de preparare: Se toarna cherry in pahare. Este foarte important ca toate bauturile de fie reci atunci cand se folosesc. Se toarna...

Read more »

Piroşti cu brânză şi pate

Piroşti cu brânză şi pate

Ingrediente: 400 g + 1 lingură făină 2 ouă 2 cartofi 1 cutie mică de pate 2 triunghiuri de brânză topită sare piper 2 cepe 4 linguri smântână 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă şi când sunt gata îi cureţi, îi pasezi şi-i amesteci cu pateul, 1...

Read more »

Conopidă cu pui si nucsoara

Conopidă cu pui si nucsoara

  Ingrediente: un kg conopidă 100 g unt două piepturi de pui 100 g ciu­perci şi verdeaţă puţin piper 5 g sare puţină nucşoară 25 g ceapă prăjită un ou 50 g pesmet 150 g grăsime   Mod de preparare: Conopida fiartă se înăbuşă în unt. Se toacă bine carnea de pui (poate fi...

Read more »

Balmus

Balmus

Ingrediente: 400 g mălai 11 lapte îndoit cu apă 200 g brânză de oi sare   Mod de preparare:  Pui la fiert laptele îndoit cu apă şi când fierbe adaugi mălaiul. Trebuie să-ţi iasă o mămăligă ceva mai moale. La final adaugi brânza şi amesteci bine până ce încorporezi toată brânza. Răstorni pe un...

Read more »

Prăjitură caramel

Prăjitură caramel

Ingrediente: 1 kg făină 200 g margarina 400 g smântână Ingrediente cremă: 2 căni zahăr 500-600 ml lapte 4-5 lin­guri făină 100 g margarină Ingrediente glazură: 12 linguri zahăr 6 linguri apă 3 lin­guri cacao 50 g margarină   Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele până obţii un aluat elastic pe care-l împărţi în...

Read more »

Vinete umplute cu carne de vita

Ingrediente: 3 vinete grase 500 g carne tocată de vita 3 cepe mari 1/2 gogoşar 1 cartof 2 ouă 1 lingură bulion 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 roşie sare piper ulei   Mod de preparare: Speli vinetele, le pui întregi în apă clo­cotită, le clocoteşti 5 minute, apoi le scoţi, le treci...

Read more »

Ingheţată de mere

Ingheţată de mere

Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură zeamă de lămâie 100 g zahăr   Mod de preparare: Speli merele, le cureţi de coajă, le stropeşti cu zea­ma de lămâie, adaugi zahărul şi amesteci până se omogenizează. Pui piureul obţinut într-un vas şi îl dai la congelator pentru 4-5 ore. Când e gata scoţi globuleţe cu...

Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 49 (video)

Read more »

Pui picant cu legume de toamnă

Pui picant cu legume de toamnă

Ingrediente: 1 piept de pui 5 gogoşari 2 vinete roşii 1 ardei iute boia dulce sare piper 1 legă­tură marar   Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le pră­jeşti în ulei încins cu sare şi piper după gust. Cureţi gogoşarii, îi speli, îi tai fideluţă, tai şi vinetele felii şi le adaugi peste...

Read more »

Salata cu legume si carne de vitel

Salata cu legume si carne de vitel

  Ingrediente: 2-3 ar­dei graşi 4 roşii 2 cepe 300 g carne de viţel 100 g caşcaval 2 căţei usturoi 1 legătură verdea­ţă 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper   Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi o oră pe foc mic în apă cu sare. Cureţi toate legu­mele, le speli,...

Read more »

Crema din must si miez de nuca

Crema din must si miez de nuca

Ingrediente :  1,5 l must 3 linguri făină 5 linguri miere 500 g nucă   Mod de preparare: Fierbi mustul până scade la un sfert din cantitate şi devine concentrat. Adaugi mierea, făina în ploaie şi amesteci până se îngroaşă. Laşi compoziţia să se răcească puţin. Pui miezul de nucă în 6 pahare. Torni...

Read more »

Piersici cu orez

Piersici cu orez

Ingrediente: 4 ceşti lapte 1 ceaşcă orez 2 gălbe­nuşuri 1 lingură unt 12 piersici 3 linguri zahăr + 4 lin­guri zahăr 4 albuşuri + 200 g zahăr   Mod de preparare: Fierbi orezul cu laptele şi după ce gata îl laşi să se răcească, apoi îi adaugi 3 linguri zahăr, untul şi gălbenuşurile. Faci...

Read more »

Ţuşpais cu carne de porc

Ingrediente: l dovlecel mare 1 kg carne de porc 5-6 căţei de usturoi 1 legătură mărar 4-5 roşii 4 linguri făină 11 lapte acru 100 ml ulei 2-3 foi de dafin sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de coajă, îl tai în jumătate pe lungime, îl cureţi de seminţe (dacă e nevoie)...

Read more »

Crochete de carne cu ciuperci

Crochete de carne cu ciuperci

Ingrediente:  250 g carne 200 g şuncă 1 ceapă 4-5 ciuperci 3 ouă 20 g unt 2 linguri pesmet 200 ml ulei 2 linguri făină sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Tai ciupercile bucăţele şi le înăbuşi în unt. Treci apoi carnea, şunca şi ceapa prin maşina de tocat, adaugi sare, piper după...

Read more »

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

Pulpa de miel cu cartofi si rozmarin

  Ingrediente: o pulpa de miel un pahar de vin roze piper boabe si macinat sare 3-4 catei de usturoi 4 cartofi feliute de sunca rozmarin 20 g unt 1-2 linguri pasta de rosii pesmet   Mod de preparare: Se sterge carnea cu un prosop absorbant de bucatarie, se inteapa cu un cutit foarte...

Read more »

Plăcintă cu vinete si măsline

Plăcintă cu vinete si măsline

Ingrediente: 500 g vinete 2 roşii 50 g măsline negre 200 g făină 80 g unt 4 ouă 100 g caşcaval 200 g smântână busuioc ulei sare piper   Mod de preparare: Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare. Obţii un aluat omogen pe care-l...

Read more »

Cocktail englezesc

Cocktail englezesc

  Ingrediente: 50 ml ceai de portocale 50 ml vin rosu dulce 100 ml sampanie zeama de la o jumatate de lamaie verde 2 felii de lamaie pentru ornat 3 lingurite miere   Mod de preparare: Se amestecă ceaiul de portocale cu vinul, şampania, zeama de lămâie şi mierea. Se lasă câteva minute să...

Read more »

Cosulete cu branza feta si icre de crap

Cosulete cu branza feta si icre de crap

  Ingrediente: Pentru aluat: 125 ml apă 50 ml ulei 100 g făină 3 ouă un praf sare Pentru umplutură: brânză feta măsline busuioc ulei de măsline icre de crap griş 100 ml apă 100 ml lapte apă minerală zeamă de lămâie sare ceapă verde ceapă uscată gogoşar ardei   Mod de preparare: Se...

Read more »

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

Ghiveci de toamna cu doua tipuri de carne

Ingrediente: 300 g came macră de vită 300 g piept de pui 4 cartofi 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 150 g mazăre 150 g fasole verde 1 ardei 1 gogoşar 4 ouă 200 g caşcaval ras 100 g unt sau margarină 200 ml lapte 1 lingură făină sare smântână pesmet   Mod...

Read more »