skip to main |
skip to sidebar
Retete culinare #6
Ingrediente aluat: 2 căni făină 1 cană ulei 100 ml apă minerală sau sifon 1
linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie sare Ingrediente umplutură: 172
kg ciuperci 4 cepe 3 linguri făină 3 morcovi sare piper 1 legătură mărar ulei
Mod de preparare: Amesteci făina cu bicarbonatul stins cu zeama de lămâie,
pui...
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta din comert sau preparate in casa 1
kg nuci macinate 1 kg zahar 200 g unt zahar vanilat coaja de lamaie si de
portocala un praf de sare Mod de preparare: Se scot foile de plăcintă de la
sfece, se lasă câteva minute la temperatura camerei...
Ingrediente: 800 g morcov 800 g păstârnac 1 ceapă mică roşie, tocată
mărunt 3 linguri unt 1 lingură seminţe de muştar 200 ml concentrat de legume
60 ml miere 1-2 linguri muştar sare piper negru, proaspăt măcinat Mod de
preparare: Curăţă legumele şi taie-le segmente. Topeşte untul şi sotează
morcovul şi păstârnacul...
Ingrediente: 1 kg ciuperci 4 fire ceapă verde 4 fire usturoi verde 5-6
roşii din bulion sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le
speli, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare. Le
scurgi, apoi le înăbuşi în ulei. între timp, cureţi şi speli
verdeţurile,...
Ingrediente: un trunchi de curcan (fără aripi, picioare, gât) 100 ml ulei
piper boabe o varză albă (dulce sau murată) 100 g slănină afumată sare Mod de
preparare: Curcanul se sărează, pe dinăuntru şi pe dinafară, şi se lasă să stea
cu sarea pe el o oră. Apoi se pune în tava...
Ingrediente: 200 g macaroane 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă 4-5 roşii din
bulion 50 ml ulei sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi
măslinele de sâmburi, le fierbi în apă 5 minute, apoi le laşi să se scurgă.
Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi roşiile...
Ingrediente: 2 ţeline 1 sfeclă roşie 1 mână miez de nucă 4 linguri ulei,
zeama de la o lămâie 1 lingură muştar 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel
verde Mod de preparare: Speli sfecla, o coci la foc potrivit 2 ore şi când e
gata, o cureţi şi o tai felii. Cureţi...
Ingrediente: 8 ciocanele de pui sare piper 50 g unt un litru lapte 4
linguri rase de faina o legatura de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă
ciolănelele de pieliţe, se spală şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant
de bucătărie, se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt...
Ingrediente: 2 portocale 40 ml lichior de portocale 200 ml vin alb dulce 3
linguri zahăr pudră 1 linguriţă scorţişoară 100 ml frişca frunze de mentă Mod
de preparare: Curăţă portocalele de coajă, separă feliile şi curăţă-le de
pieliţă, având grija să recuperezi sucul care se scurge. Intr-un vas,
cara-melizează zahărul. Adaugă...
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 300 g spanac 300 g ştevie 300 g urzici
1 legătură ceapă verde 2 fire praz 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 3
linguri orez 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Pui la fiert orezul cu o
cana de apa si un praf de sare....
Ingrediente: 2-3 gogoşari în oţet 1 mână tăieţei 1 morcov 2 linguri bulion
1 legătură pătrunjel boia sare piper Mod de preparare: Cureţi morcovul, îl tai
bucăţi şi-l pui la fiert în apă cu sare. După 10 minute, când apa clocoteşte,
pui gogoşarii tăiaţi fideluţă şi tăieţeii şi laşi să fiarbă. Când...
Ingrediente: 500 g piept de pui 200 ml lapte 50 g unt sare piper 800 g
cartofi 2 linguriţe făină 2-3 rondele morcovi 1-2 fire pătrunjel Mod de
preparare: Se spală pieptul de pui, se şterge cu un prosop absorbant de
bucătărie şi se taie fâşii subţiri. Pieptul tăiat se pune să se...
Ingrediente: 125 g orez sare 2 fripturi de porc piper 1 ardei gras mic, roşu
1 ardei gras verde 1/2 cutie ananas felii (117 g) 1 lingură ulei 1 borcan (400
ml) sos chinezesc dulce acrişor Mod de preparare: Fierbeţi orezul în apă cu
sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Spălaţi carnea cu...
Ingrediente: 5 ouă 100 g unt 14 linguri zahăr un praf de sare 8 linguri
făină zahăr vanilat coajă de lămâie coajă de lămâie zaharisită zeamă de lămâie o
linguriţă praf de copt Mod de preparare: Se separă gălbenuşurile de albuşuri.
Albuşurile se bat spumă cu zahărul tos şi cel vanilat, se...
Ingrediente: 125 g şniţel de porc un praf mix de condimente pentru
friptură 1/4 lingurriţă praf de curry o linguriţă ulei de arahide o linguriţă
arahhide sărate o linguriţă unt de arahide o linguriţă zahăr suc de lămâie sare
pătrunjel verde, după gust Mod de preparare: Carnea se taiie pe lung,
în...
Ingrediente : 600 g cartofi sare 4 linguri ulei 750 g ceafă de porc 4 cm
ghimbir proaspăt 75 ml vin alb sec 75 ml sos soia Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi tăiaţi-i pe
lung, felioare. Amestecaţi 1 linguriţă sare şi 2 linguri ulei. Daţi
cartofii...
Ingrediente: 450 g foitaj congelat 6 ardei graşi roşii 600 g file de viţel
sare piper 500 g frunze de spanac 1 kg file de porc 2 linguri unt topit 100 g
bacon (kaizer afumat) 1 gălbenuş Mod de preparare: Aşezaţi foile de aluat una
lângă cealaltă şi lăsaţi-le la dezgheţat. Pregătiţi ardeiul,...
Ingrediente: 3 morcovi 3 cepe mari o varză albă mică (circa 250 g)
Ingrediente sos: o linguriţă de muştar iute o linguriţă de smântână două
linguri de oţet 4 linguriţe de hrean ras sare piper Mod de preparare: Se dau
morcovii pe râzătoare, pe lungime, şi ceapa pe lăţime. Varza se dă pe...
Ingrediente: 3 linguriţe ulei de alune o linguriţă usturoi zdrobit 600 g
orez o ceapă o ceapă roşie de apă o roşie tăiată în 8 bucăţi două linguriţe sos
de soia o linguriţă sos de peşte o linguriţă zahăr o linguriţă piper alb Mod
de preparare: Se încălzeşte uleiul, se adaugă usturoiul...
Ingrediente: o varză acră medie 150 ml ulei piper măcinat o linguriţă de
bulion de ardei sau o lingură de bulion de roşii 200 g costiţă afumată Mod de
preparare: Se taie varza în jumătăţi. Dacă este prea acră, se pune în apă caldă,
se lasă 20 de minute, după care se...
Ingrediente: 1/2 pâine de o zi 8 ouă 6 linguri zahăr 2 căni lapte 50 g
stafide 200 ml ulei 1 lingură esenţă de vanilie 500 g brânză dulce Mod de
preparare: Baţi 4 ouă cu 2 linguri zahăr. Tai pâinea felii, treci fiecare felie
prin amestecul de ouă şi le prăjeşti pe toate...
Ingrediente: 500 g morcovi 100 g caşcaval 2 ouă 100 ml lapte 1lingură
margarină 1 lingură făină nucşoară sare Mod de preparare: Cureţi morcovii, îi
fierbi în apă cu puţină sare şi când sunt gata, îi zdrobeşti cu furculiţa.
Rumeneşti făina în margarină, stingi cu lapte şi fierbi sosul până se îngroaşă.
îl...
Ingrediente: 1 varză murată 300 g ciuperci 6 cepe 300 g orez 2 linguriţe
condiment cu gust de legume 3-4 linguri bulion 1 cană de vin roşu foi de dafin
piper busuioc oregano tarhon ulei de măsline Mod de preparare: Căleşti ceapa
tăiată solzişori în puţin ulei de măsline, adaugi ciupercile tocate şi...
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 ţelină 1 măr 1 legătură frunze de
ţelină 2 linguri oţet 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Fierbi carnea în
apă cu sare şi când e gata, o dezosezi şi o tai bucăţi. Cureţi mărul şi ţelina,
dai pe răzătoarea mare ţelina, tai mărul...
Ingrediente: 6-8 cartofi mai mari sare piper 2-3 linguriţe de ulei 300 g
de măsline 3 roşii o salată verde mai mică o linguriţă de zahăr cimbru Mod de
preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se spală şi se taie în sferturi. Se
condimentează cu sare şi piper şi se pun într-o...
Ingrediente : 3 căni făină 1 cană ulei 1 cană apă minerală sare
Ingrediente umplutură: 1 kg peşte congelat sau proaspăt 2 cepe 1-2 felii de
pâine 2 linguri făină 1 lingură oţet sare piper 1 legătură mărar Mod de
preparare: Amesteci uleiul cu apa minerală, adaugi făina, un praf de
sare...
Ingrediente foi: 13 linguri cu apă 11 linguri zahar 2 pliculete amoniac
sare arome 9 linguri ulei faina cat cuprinde Ingrediente cremă : 300 g zahăr 300
ml apă 4 linguri făină 2 linguri cacao esenţă de rom 250 g margarină Mod de
preparare: Amesteci bine zahărul cu uleiul şi apa, apoi adaugi...
Ingrediente: 1 ţelină mare 200 g ciuperci din conservă sau crude 3 cepe
mijlocii 3 linguri bulion 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel sare Mod de
preparare : Cureţi ţelina şi o tai bastonaşe groase de 1 cm. Cureţi ciupercile,
dacă sunt crude, şi le tai mărunt, iar ceapa o tai solzişori. Căleşti...
Ingrediente: 400 g fasole boabe 600 g fasole verde fideluţă sare piper 3
căţei de usturoi zeama de la o lămâie 2 linguri de ulei de măsline o legătură de
pătrunjel verde Mod de preparare: Se alege fasolea boabe şi se lasă de seara
până dimineaţa în apă să se înmoaie pentru...
Ingrediente: 4 bucati de cotlet rozmarin unt topit sare piper alb o ceapa
rosie un dovlecel ulei de masline 2-3linguri o vanata coapta ardei rosii sau
gogosari Mod de preparare: Pentru început se bat bine cotletele cu ciocanul de
şniţel şi se ung cu unt sau cu ulei, se presară sare şi...
Ingrediente: 400 g de faina un pachet de drojdie 50 g margarina 1 cana de
lapte 1 lingura de smantana pentru umplutura: 600 g ciuperci 2 cepe marar si
patrunjel sare piper 2 linguri ulei 50 g cascaval ras 1-2 linguri de pesmet
Mod de preparare: Se pune făina într-un bol, se...
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc piper boabe si praf 1 ou 2 cepe
sare 50 g de unt 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se pune carnea tocată
într-un bol şi se amestecă cu sare, piper şi se lasă câteva minute la frigider.
Cât timp stă carnea la rece se...
O reteta simpla de oua umplut cu pateu de porc din: pateu de porc, marar,
oua, sare, piper, smantana, unt, mustar si galbenusuri. Ingrediente: o cutie
pateu de porc o legatura de marar 6 oua sare piper macinat o lingura smantana 10
g unt 2 linguri mustar 6 galbenusuri Mod de preparare: Se...
Ingrediente: 1 kg ciolan afumat 2 morcovi o ceapa rosie 2 cartofi
patrunjel verde 3 oua 200 g smantana zeama de la 2 lamai sau 3-4 linguri otet de
mere masline pentru decor Mod de preparare: Puneţi ciolanul de seara în apă
călduţă ca să fiarbă mai uşor şi să elimine gustul...
Ingrediente: 400 g făină 2 cartofi 250 g margarină 250 g zahăr 1 praf de
copt 1 lingură cacao 1 borcan gem acrişor Ingrediente glazură: 2 linguri apă 1
lingură cacao 120 g zahăr 2 linguri ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi
fierbi şi când sunt gata, îi pasezi. Adaugi în...
Ingrediente : 200 g făină 250 g margarina 120 g zahăr pudră 3 linguri
cacao 2 ceşti nuci măcinate 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Freci
margarina cu zahărul până obţii o cremă spumoasă. Adaugi făina , nucile, cacaua
şi zahărul vanilat şi amesteci bine ca să-ţi iasă un aluat elastic,...
Ingrediente: 1,5 kg mere 1 cană zahăr 1 cană făină 3/4 cană griş 1 praf de
copt sare 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci zahărul cu făina,
grisul, praful de copt şi foarte puţină sare. Cureţi apoi merele şi le dai pe
râzătoare. Intr-o tavă unsă cu margarină, pui jumătate...
Ingrediente: 1 kg spanac 1 pachet soia granule 1 ceapă 1 morcov 2 linguri
pastă de tomate 1 lingură făină sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi
spanacul, îl speli, îl opăreşti pentru 10 minute în apă clocotită, apoi îl laşi
să se scurgă într-o strecurătoare. îl tai apoi mărunt, îl căleşti...
Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 morcovi sfeclă roşie 2-3 cepe 2-3 castraveţi
muraţi 300 g mazăre conservată ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi
cartofii şi morcovii într-un vas, iar sfecla roşie o fierbi separat. Cureţi de
coajă toate legumele fierte şi le tai cubuleţe. Le pui pe toate într-un vas,
adaugi...
Ingrediente: 12 căni făină 1 cană zahăr 1 lingură seminţe de anason 1
linguriţă praf de copt 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 6 ouă un vârf
linguriţă de sare 2 linguriţe coajă rasă de lămâie 1 lingură suc de lămâie
Mod de preparare: Se mărunţesc seminţele de anason şi se amestecă cu...
Ingrediente: un kilogram de ciuperci sau de mânătărci sare piper 3-4
linguri de oţet un căţel de usturoi un ardei iute un ardei gras o linguriţă de
miere 2 legături de pătrunjel verde o ceapă mică roşie Mod de preparare: Se
curăţă ciupercile de codiţe şi se spală bine să nu rămână...
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – fructe de sezon pe scobitoare Se
serveste la orice oră Ingrediente: 2 cl sirop de zmeură sucul de la o lămâie
sifon Intr-o cunoscută localitate din Alpi, după o zi plină pe pârtia de...
Ingrediente: 1/2 kg hering congelat 300 g spaghete 200 g ciuperci 1 ceapă
2 morcovi 1 păstârnac 2-3 linguri pastă de ardei 3 linguri ulei sare piper 1
legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi păstârnacul şi
le pui la fiert într-un litru de apă. Pui sare după gust şi...
Ingrediente: 3 foi de napolitane 150 g smochine 1 portocală 1 lămâie 100 g
nuci 100 g miere 100 g zahăr Mod de preparare: Razi portocala, o cureţi,
storci zeama şi tai miezul bucăţele. Storci şi lămâia, o amesteci cu zeama de
portocală, mierea şi zahărul şi pui amestecul pe foc. După...
Ingrediente: 1 pachet fulgi de porumb 15 linguri zahăr 3 linguri apă 1
pachet margarină 4 linguri cacao 1 cană nuci tăiate 5-6 bucăţi rahat Mod de
preparare: Pui fulgii de porumb într-o tavă de aragaz şi-i rumeneşti 10-15
minute la cuptor. Topeşti apoi zahărul cu apa pe foc mic şi când...
Ingrediente: 1 kg stavrid congelat 5 căţei de usturoi 1 linguriţă piper
boabe 2-3 foi de dafin 4-5 linguri pastă de tomate 1 crenguţă cimbru 100 ml oţet
100 ml ulei rozmarin sare piper Mod de preparare: Speli peştele decongelat, îl
tai bucăţi de 2 cm şi aşezi bucăţile într-o cratiţă sau...
Ingrediente: 6 cartofi 1 lingură margarină 1 borcan zacuscă de ghebe sare
piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în
apă cu sare. Când sunt gata, îi scurgi de zeamă, îi pasezi şi adaugi în piureul
obţinut margarina, sare şi piper după gust. Intr-un vas...
Ingrediente: 8 cartofi mari 3 cepe 1 ceaşcă orez 2 linguri ulei 1 legătură
mărar sare piper 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt, o căleşti, adaugi orezul spălat, laşi pe foc până se îngălbeneşte puţin
orezul, apoi torni 4 ceşti de apă şi fierbi totul pe foc...
O reteta de pulap de porc umpluta cu legume, kaizer si slanina din: pulpa de
porc, carne tocata de porc, morcov, telina, oua, sare, piper, condimente,
usturoi, kaizer, slanina, ceapa rosie, vin rosu si apa. Ingrediente: 1 bucata de
pulpa de porc fara os 1-1.5 kg ½ kg carne tocata porc 1 morcov 1...
Ingrediente: 6 lămâi 1 cutie sardele în ulei 50 g margarină 1 lingură
muştar 1 linguriţă boia dulce 5-6 măsline 2-3 fire pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Le tai un căpăcel lămâilor, le scoţi miezul şi le laşi deoparte.
Păstrezi 1-2 linguri din miez şi zeamă. Zdrobeşti sardelele cu furculiţa,
adaugi...
Ingrediente: 5 cepe mari 1/2 linguriţă chimen pisat nucşoară 100 g seminţe
de floarea-soarelui sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
rondele, o desfaci inele si o căleşti în ulei. Stingi cu 2 l de apă, pui sare,
piper, chimen şi nucşoară după gust şi laşi supa să fiarbă...
Ingrediente: 300 ml apă 500 g biscuiţi cacao 5 linguri zahăr 4 linguri
cacao 100 g nuca de cocos Mod de preparare: Apa, zahărul şi cacaua le pui pe
foc să dea câteva clocote. Obţii astfel un sirop. Macini biscuiţii sau îi
pisezi cu sucitorul şi îi amesteci cu siropul. Frămânţi totul...
Ingrediente aluat: 250-300 g făină 125 g margarină 150 ml apă 1 linguriţă
zahăr 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 1/2 kg ciuperci 3 cepe 50 g caşcaval
2 ouă piper sare Mod de preparare: Amesteci făina cu margarina, apa, zahărul
şi un praf de sare, frămânţi până obţii un aluat mai moale...
Ingrediente: 1 kg morcov 125 g tărâţe de grâu 1 lingură zahăr (sau miere
de albine) 100 ml ulei 4 linguri făină 20 g zahăr pudră Mod de preparare:
Cureţi morcovii, îi speli, îi dai prin răzătoarea fină şi îi înăbuşi cu 1
lingură de apă. După ce a scăzut apa, amesteci...
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g măsline 100 ml ulei 1
linguriţă boia de ardei dulce 1 lingură bulion 1 linguriţă cimbru sare piper
Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaug boiaua şi bulionul
şi le fierbi până se înmoaie cu puţină zeamă de...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – tumbler mare Categorie –
Cherry brandy drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi o vişină din vişinată
Se serveste la orice oră Ingrediente: 3/10 gin 1/10 cherry brandy 2/10 suc de
lămâie 4/10 sifon Singapore Sling a apărut în 1915 din imaginaţia...
Ingrediente: 1 kg crap proaspăt 1 borcan zacuscă (400 g) 10 măsline făină
1 lămâie Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi pe care le
dai prin făină şi le prăjeşti în ulei încins. într-o tavă mai mică pui zacusca,
măslinele, bucăţile de peşte şi dai totul la cuptor...
Ingrediente: 1 novac de aproximativ 2 kg 1 morcov 2 cartofi 2 cepe 3 căţei
de usturoi 1/2 ardei capia 1 ardei iute 1 lămâie sare condimente pentru peşte
piper Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli, îl presari cu sare şi
condiment de peşte şi îl aşezi într-un vas rezistent la...
Ingrediente: 1 kg came de porc cu os 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1
ţelină 1 mână tăieţei de casă 1/2 l zeama de muraturi 1 legătură leuştean sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă ,
rece cu sare pentru două ore...
Ingrediente: 1 conservă de peşte în ulei 1 ceapă mică 1 morcov potrivit
sare zeama de la 1/2 lămâie Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi adaugi un
praf de sare. Scoţi peştele din conservă (dar nu arunci uleiul), îl dezosezi
şi-l adaugi peste ceapă. Cureţi morcovul, îl dai pe răzătoarea cu...
Ingrediente : 1 rotiţă de caşcaval afumat 300 g ciuperci 150 g şuncă presată
1 lingură făină 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi
ciupercile, le tai mărunt, tai bucăţele şi şunca, le căleşti în ulei şi
potriveşti gustul de sare şi piper. Presari şi mărarul şi mai laşi pe...
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1 ceapă 2 căni făină 2 ouă 2 linguri smântână
sare piper ulei pătrunjel uscat Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi
în apă cu sare şi când sunt gata, îi pasezi. Tai mărunt ceapa curăţată, o
căleşti în uleiul încins. Opreşti 3 linguri din piureul de cartofi,...
Ingrediente: 600 g creier 80 g unt 3 linguri smântână 2 ouă 1/2 lingură
făină o lămâie 1 foaie de dafin 1/2 lingură oţet sare piper pesmet ulei Mod de
preparare: Cureţi creierul, îl laşi în apă rece pentru 2-3 ore, apoi îl pui la
fiert 10 minute în apă cu sare, dafin...
Ingrediente: 172 kg pulpă de porc 1 pahar vin alb 3 căţei de usturoi 2-3
roşii din bulion condiment pentru friptură de porc 1 legătură mărar ulei Mod
de preparare: Tai carnea felii potrivite, le aşezi într-o tavă, apoi pregăteşti
sosul: tai mărunt roşiile, le amesteci cu condimentul special Fain condiment
pentru friptura...
Ingrediente: 400 g şuncă afumată 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1
gulie 1-2 bucheţele de conopidă 1 ceapă puţină varză roşie 1 legătură pătrunjel
100 ml vin roşu 200 g smântână 1 lingură hrean ras 1 lingură făină sare Mod de
preparare: Laşi şunca în apă rece o noapte. A doua...
Ingrediente : 6 cepe 200 g ciuperci proaspete sau din conservă 150 g măsline
fără sâmburi 100 g nuci 2 morcovi 1 ţelină 6 linguri ulei 2 linguri pastă de
tomate sare piper Mod de preparare: Cureţi cepele, le opăreşti 10 minute în
apă clocotită şi după ce s-au înmuiat le laşi să...
Ingrediente: 500 g făină + 1 lingură făină 100 g mazăre congelată 100 g
fasole verde congelată 1 morcov 1 ţelină 1 ceapă sare piper praf de copt 150 g
margarină Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai bucăţele morcovul, ţelina şi
ceapa, adaugi şi fasolea verde (tăiată bucăţi) mazărea şi le pui...
Ingrediente: 2 kg carne de porc 500 g slănină 1 kg carne de vită 1 plic
condiment pentru cârnaţi 200 ml vin usturoi ardei iuţi intestine de porc Mod
de preparare: Treci prin maşina de tocat carnea de porc împreună cu slănina şi
carnea de vită. Adaugi în amestecul de carne Fain condiment...
Ingrediente: 300 g orez 100 g măsline 2 cepe 4 linguri ulei 2 linguri bulion
1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Intr-un ceaun pui orezul la
fiert cu 5 căni de apă. Cureţi în acest timp ceapa, o tai mărunt, o căleşti în
ulei şi adaugi măslinele şi orezul fiert. După...
Ingrediente: 1 kg prune uscate 200 g zahăr 300 g nuci 50 ml apă 3 linguri
zahăr pudră Mod de preparare: Prăjeşti nucile în cuptor 10-15 minute, apoi le
scoţi şi le mărunţeşti cu cuţitul. Speli prunele uscate în 2-3 ape, le scoţi
sâmburii şi le treci prin maşina de tocat. Pui apoi...
Ingrediente: 1 ficat de porc 2 picioare de porc 500 ml lapte 1 castravete
acru 2 morcovi 2 ouă 10 măsline 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare:
Laşi ficatul în lapte pentru o oră să se frăgezească. Cureţi şi speli apoi
picioarele de porc şi le pui lpe toate la...
Ingrediente: 1 varză murată 3 sfecle roşii 1 ceaşcă orez 2 cepe 1 cană
nuci măcinate 1 ceaşcă ulei 1 ceaşcă bulion sare piper Mod de preparare:
Cureţi sfeclele, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, tai mărunt ceapa curăţată
şi le amesteci cu orezul spălat. Pui şi nucile măcinate, sare, piper...
Ingrediente: 2 pulpe de raţă 4 cartofi 6 morcovi 2 cepe roşii 2 foi de
dafin 1/21 vin alb 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii, morcovii şi ceapa, tai rondele morcovii şi cartofii, le prăjeşti în
ulei încins, apoi adaugi ceapa şi laşi pe foc până se înmoaie. Scoţi...
Ingrediente : 500 g paste făinoase 3 cepe 2 morcovi 200 g ciuperci 1 mână
de mazăre congelată 5 linguri ulei 3 linguri făină 3 roşii din bulion sare piper
busuioc cimbru 1 cană suc de roşii Mod de preparare: Pui o oală cu apă pe foc
şi cînd clocoteşte apa pui mazărea...
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 1 ţelină 2 morcovi 1 păstârnac sare piper
1-2 foi de dafin ienibahar sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile şi
rădăcinoasele, tai ceapa mărunt, iar pe celelalte le dai pe răzătoarea cu
ochiuri mari. Căleşti legumele în ulei, iar ciupercile le fierbi în apă cu sare
şi foile...
Ingrediente: 800 g cârnaţi proaspeţi 200 ml vin alb 50 g unt 2 căţei de
usturoi 1 lingură făină 2 foi de dafin 1 lingură bulion sare piper nucşoara Mod
de preparare: Fierbi pentru 10 minute cârnaţii cu apă puţină, cât să îi
cuprindă. în acest timp rumeneşti făina în unt, adaugi bulionul,...
Ingrediente foi: 1 lingură bulion 9 linguri apă 15 linguri zahăr 9 linguri
ulei 1 lingură amoniac stins 1 esenţă vanilie 1 esenţă rom sare făină cât
cuprinde Ingrediente cremă: 1 cană zahăr 1 cană făină 3 căni apă 1 pachet
margarină 1 lămâie Ingrediente glazură: 3 linguriţe cacao 5 linguriţe zahăr 1
ceaşcă...
Ingrediente: o sfeclă roşie mare sau 2 mai mici 6 castraveciori acri o
ceapă roşie 400 g peşte marinat 3 cartofi sare piper 2 linguri de ulei oţet de
mere sau aromatic Mod de preparare: Se spală sfecla şi se pune la fiert sau la
cuptor. Salata va fi delicioasă şi cu...
Ingrediente: 1/2 cană de zeamă proaspătă de lămâie 1/2 cană de zahăr 1/2
linguriţă seminţe de anason 3 căni cuburi de gheaţă 4 bucăţi anason stelar Mod
de preparare: Intr-un blender se toarnă zeama de lămâie, se adaugă seminţele
de anason, zahărul şi se amestecă până când seminţele de anason se
mărunţesc...
Ingrediente: 500 g file de porc 2 linguri seminţe de fenicul măcinate 1
lingură coriandru măcinat 1/3 cană supă 2 căţei de usturoi tocat 1 lingură ulei
Pentru risotto: 200 g orez cu bob ascuţit 700 ml supă de pui 1 ceapă tocată 2
căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1...
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă mică de cocktail
sau old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune – fără Se
serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 7/10 brandy 3/10 cremă de mentă albă
Apărut acum optzeci de ani, în Marea Britanie, este unul dintre strămoşii
băuturilor combinate. Pe parcursul...
Ingrediente: 2-3 bucăţi de somon 1/4 cană de ulei de măsline 1 lingură
muştar 1 lingură suc de lămâie 1 căţel de usturoi pisat 1 lingură ghimbir pisat
1/4 linguriţă piper Mod de preparare: Amesteci uleiul cu muştarul, sucul de
lămâie, usturoiul şi ghimbirul, torni sosul peste peşte, pui totul într-o pungă
de...
Ingrediente: 9 ouă 22 linguri zahăr 18 linguri făină 1 esenţă vanilie 1 plic
cremă la rece 500 ml frişcă 1 borcan de 400 g dulceata de caise Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi rând cele 18 linguri de zahăr, apoi tot
pe rând pui gălbenuşurile, făina şi esenţa de vanilie. Pui...
Ingrediente: guşa (pielea de pe gât) ficatul şi pipota unui curcan 100 g
ciuperci piper cimbru 1 ceapă 1-2 ouă Mod de preparare: Fierbi ficatul şi
pipota, apoi le treci prin maşina de tocat. Tai ceapa mărunt, o căleşti şi o
treci apoi prin maşină împreună cu ciupercile. Amesteci compoziţiile tocate,
presari...
Ingrediente : 2 pulpe de curcan 1 kg gutui 200 g costiţă afumată 1 cană de
supă pe care o faci dintr-o aripă de curcan fiartă 1 ceaşcă ulei 2 linguri zahăr
2-3 roşii în bulion piper boabe 1 pahar de vin alb Mod de preparare: Tai
felioare subţiri costiţa şi cu...
Ingrediente: 1 raţă mică (1-2 kg) bureţi de la congelator sau de la sare 1
ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 măr verde nucşoară 1 frunză de dafin 50 g unt 2 roşii
din bulion 50 ml vin roşu sec sare piper Mod de preparare: Căleşti bureţii
(desăraţi sau decongelaţi) cu ceapa...
Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 2 cepe 2 linguri ulei zeama de la 1/2
lămâie 1 fir de busuioc sare piper negru măcinat Mod de preparare: Cureţi
carnea de partea cu grăsime, o speli, o ştergi de surplusul de apă şi o presari
cu sare şi piper. O rulezi şi o laşi...
Ingrediente : 10 ouă 400 g macrou 1 ceapă 2 linguri de oţet 50 ml ulei 100 g
unt muştar sare piper 1 lămâie măsline frunze de pătrunjel pentru ornat Mod de
preparare: Tai ceapa în patru, o pui la fiert în apă cu sare şi o lingură de
oţet şi după o...
Ingrediente: 1 kg burtă de vită fiartă şi apoi tocată 500 g foi de
plăcintă 1 ceapă 2-3 linguri mărar verde tocat 2 linguri pătrunjel verde tocat
miez de pâine înmuiat în lapte 4 gălbenuşuri albuş 1 ou 75 g unt sare piper 1
lingură smântână Mod de preparare: Amesteci tocătura cu...
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură de
unt topit 1 pahar cu cremă Cremisa Mod de preparare: Freci spumă gălbenuşurile
cu ntenottie zahărul până ce acesta se dizolvă complet şi toată com- poziţia
devine albicioasă. Adaugi făina, albuşurile bătute spumă cu un praf de
sare...
Ingrediente: 1 piept de pui 7 cartofi 4 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1
ţelină 5 castraveţi muraţi 1 borcan de 400 g gogoşari muraţi Ingrediente
maioneză: 50 ml sos alb (50 g făină, 100 ml lapte, 100 ml apă) 1 gălbenuş 50 ml
ulei suc de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi,...
Ingrediente: 8 jumătăţi de piersici din compot 3 linguri brânză dulce de
vacă 4 linguri iaurt 1 lingură zahăr 1 lingură nuci măcinate Mod de preparare:
Amesteci brânza cu iaurtul şi zahărul până obţii o cremă omogenă. Umpli
jumătăţile de piersici cu crema de brânză şi le dai la frigider pentru 30
de...
O reteta de tarta cu anananas, faina, unt, zahar pudra, ou, galbenusuri,
lamaie, nuca macinata si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente : 80 g
făină 110 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 2 gălbenuşuri 1 lămâie 1 lingură nucă
măcinată 1 cutie compot de ananas rondele zahăr pudră cu aromă...
Ingrediente: 800 g came de porc 400 g came de vacă 100 ml ulei 2 cepe
potrivite 3 ouă piper măghiran sare 1 prapur de porc Mod de preparare: Treci
toată carnea prin maşina de tocat, apoi tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei.
Amesteci carnea cu ceapa, uleiul, ouăle, piperul, măghiranul...
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o felie de lămâie şi un ştir
(facultativ) Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6-9 cl vin alb sec sifon
Apărută în Germania, în anii ’20, acest amestec foarte simplu este una
dintre...
Ingrediente: 250 g faină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci măcinate 1
esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g margarină 150 g zahăr pudră 5 linguri
cafea preparată 1 ceaşcă nuci măcinate Ingrediente ornat: 200 ml frişcă
vegetală, 2 linguri nucă măcinată. Mod de preparare: Freci margarina cu
zahărul, adaugi...
Ingrediente: 200 g zahăr 7 linguri apă 4 linguri cacao 150 g zahăr pudră 1
pachet unt 4 linguri făină 5 ouă 1 plic praf de copt 100 g alune nesărate Mod
de preparare: Fierbi pe foc mic timp de 5 minute zahărul obişnuit cu apa şi
cacaua şi dai siropul deoparte să...