Retete de Paste
Jumari cu creier
10 December 2010
Ingrediente: 3-4 oua 1 ceapa mica 100-150 g creier (de porc sau de
vitel ) 50 g unt sau untdelemn patrunjel sare piper Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalzita 3-4 min,la foc mic, se pune tot untul sau
untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se
caleste 1/2 min, apoi se…
Read more »
Read more »
Sarmale afumate
10 December 2010
Ingrediente: 2 verze murate 300 g carne porc tocat + 500 g carne porc
afumată 200 g slanină afumata 200 g costita afumată 200 g carnti afumaţi
1 ceasca cu orez 2 cesti cu vin alb 100 g bulion 2 cepe cimbru foi de
dafin piper marar patrunjel 1 lingura cu untura Mod…
Read more »
Read more »
Minisavarine
10 December 2010
Ingrediente pentru aluat: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri pesmet fin 1
lingura faina Ingrediente pentru sirop: 2 pahare apa 200 g zahar 3
linguri de rom pentru decor: 300 ml smantana 3 linguri zahar pudra Mod
de preparare: Freacă gălbenuşurile cu zahărul până obţii o spumă
omogenă. Adaugă pesmetul şi făina.…
Read more »
Read more »
Crap cu menta
10 December 2010
Ingrediente: 1,500 kg crap 2 morcovi 2 cepe 100 boate de piper 2
linguri cu otet. Ingrediente sos:100 gr frunze de menta,2 linguri ulei
de masline, sare, piper,1 lingura otet aromat de fructe Mod de
preparare: Pestele se curata de solzi, se portioneaza si se sareaza. Se
lasa 24 ore la frigider. Sosul se…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varza acra cu carne
10 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg varza acra 1/2 kg carne de porc 200 g ceafa de porc
afumata 50-100 g orez 100 g ceapa piper ienibahar suc de rosii(100 ml) 1
foaie de dafin cimbru marar Mod de preparare: Pentru sarmale este buna
numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful
frunzelor…
Read more »
Read more »
Ficat de porc cu ciuperci si smantana
10 December 2010
Ingrediente:
500 gr ficat porc 250 gr ciuperci din conserva 1-2 cepe taiate marunt
200 gr smantana sare piper 1 lingura faina 2 catei usturoi pisati 1
legatura patrunjel taiat fin 2 linguri ulei Mod de preparare: Ficatul de
porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga
condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul…
Read more »
Read more »
Cârnăciori calzi a la lyonnaise
10 December 2010
Ingrediente: un cârnat de porc de 800 g de foarte bună calitate 1 kg de
cartofi cam de aceeaşi mărime Mod de preparare: Puneţi într-o
caserolă cârnatul şi acoperiţi-l cu 2-3 l de apă rece. Puneţi-l pe foc
şi lăsaţi-l acolo până când apa e gata să fiarbă. Menţineţi o căldură
constantă, fără…
Read more »
Read more »
Salată de varză albă cu susan
10 December 2010
Ingrediente: 400 g varză albă tocată 100 g brînză gen şvaiţer un măr
acru 75 g stafide 50 g susan prăjit o jumătate de lămîie o lingură de
muştar două linguri de oţet 4 linguri de ulei sare piper Mod de
preparare: Amestecaţi într-un castron un praf de sare, piper măcinat,
muştar şi…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu bucaţi de pere si castane
10 December 2010
Ingrediente 1 pui mare 1 borcan castane fierte 5 pere 300 ml vin alb
sare piper nucsoara ulei de masline rozmarin dovlecei ardei gras in trei
culori Mod de preparare: Spală puiul şi condimentează-l în interior şi
exterior cu sare, piper şi nucşoară. Rumeneştie puţin puiul în ulei
încins. Ai grijă să-l întorci pe…
Read more »
Read more »
Barcuţe de dovlecei umpluţi
10 December 2010
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii o ceapă 2 litri bulion de legume 100 g
şuncă o roşie sau 8 tomate cherry 125 e brânză de vaci 2 linguri lapte
1/2 lingură pătrunjel 1/2 lingură mărar 1/2 lingură tarhon 1/2 lingură
cimbru sare piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200
de grade. Dovleceii…
Read more »
Read more »
Perisoare din piept de pasare cu castraveti acri
10 December 2010
Ingrediente:
250 g piept pui 50 g orez 50 g ceapa 3 linguri untdelemn 2 linguri apa
rece un ou 25 g faina piper marar patrunjel sare Ingrediente sos :50 g
untdelemn, 1/4 l apa, 1/2 l suc de rosii,ceapa rasa fin, 25 g faina,
marar,patrunjel, telina, sare. Mod de preparare: Intr-o cratita, se
infierbinta…
Read more »
Read more »
Şniţel de pui cu şuncă şi sos de smîntînă
10 December 2010
Ingrediente: 150 g piept de pui 50 g şuncă caşcaval făină ou pesmet
ceapă sare piper Mod de preparare: Şniţelul se prepară ca atare, după
care se pune într-un vas pentru gratinare. Separat, într-o tigaie se
prepară sosul de smîntînă amestecat cui ceapa tocată julienne, şunca
tăiată cubuleţe, se lasă să clocotească, după…
Read more »
Read more »
Lapte de pasăre
10 December 2010
Ingrediente: 8 ouă proaspete 250 g zahăr pudră 1/2 l lapte o picătură
de esenţă de vanilie Mod de preparare: Crema: Puneţi cele 8 ouă într-o
caserolă cu 125 g zahăr pudră. Amestecaţi bine cu un tel. Adăugaţi 1/2 I
lapte fiert, în care, în prealabil, a fost introdusă o picătură de
vanilie.…
Read more »
Read more »
Brioşe cu dulceaţă de struguri
10 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 400 g iaurt 4 linguriţe de praf de copt 14
linguri de ulei 150 g zahăr sare 100 g stafide dulceaţă de struguri
Mod de preparare: Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle,
Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf
de cuţit). Se…
Read more »
Read more »
Peşte (păstrav) indopat cu nuci
10 December 2010
Ingrediente: 2 pastravi 250 g nuci 2 felii de paine 100 ml, lapte 2 oua
1 lamaie 2 linguri cu smantana 1 pahaar vin alb ulei sare Mod de
preparare: Curăţă peştii şi şterge-i bine cu un şervet. Stropeşte-i apoi
cu puţină zeamă de lămâie. Separat, amestecă nucile tocate mărunt cu
pâinea înmuiată în…
Read more »
Read more »
Zacusca de cod
10 December 2010
Ingrediente:
1 kg cod 3 morcovi 1 telina 1 albitura toate taiate bare potrivite 1
legatura usturoi verde 1 fir de praz taiate marunt 100 gr masline 250 gr
rosii in bulion 2-3 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel taiat fin Mod de preparare: Legumele se inabusa 5-10…
Read more »
Read more »
Salată din multe legume
10 December 2010
Ingrediente: o salată 200 g morcovi două roşii 200 g ciuperci din
conserrvă 200 g vinete 200 g ardei capia o jumătate de lămâie ulei sare
piper Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc pe un grătar.
Morcovii se fierb şi se taie fiddeluţă. într-un castron se rup frunzele
de salată, se…
Read more »
Read more »
File de cod cu telina gratinata
10 December 2010
Ingrediente:
600 gr file de cod 1 kg telina chinezeasca 1 lingura unt 200 gr
cascaval 1 lamaie sare piper 2 oua 2 linguri pesmet Mod de preparare:
Telina se spala si se taie felii subtiri, se fierbe inabusit 20 minute
in putina apa si sare. Dupa fierbere se scoate se aseaza intr-un vas
rezistent…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Cartofi la cuptor cu ciuperci şi legume
9 December 2010
Se aleg şase-opt cartofi frumoşi, se spală (nu se descojesc), se ung cu
ulei şi se pun fiecare în câte o folie de aluminiu. Se dau la cuptor,
la foc potrivit, până se coc (pentru a vă da se ama când sunt copţi,
strângeţi uşor unul (dintre ei), într-o crăticioară se pune puţin ulei…
Read more »
Read more »
Dovlecei şi vinete cu sos de usturoi
9 December 2010
Se alege o vânătă şi un dovlecel de mărime potrivită, se spală, se taie
în felii groase de cinci milimetri şi se presară sare, pentru a-şi lăsa
zeama şi amăreala. După 10-15 minute, fiiecare felie se tamponează cu
un şervet curat sau cu hârtie absorbantă, după care se prăjesc în ulei.
(Pentru cei care…
Read more »
Read more »
Ceapă cu sos la cuptor
9 December 2010
Ingrediente: 200 g rădăcină de pătrunjel 100 g morcovi se fierb în apă
cu sare fulgi de boia ulei de măsline ceapa Mod de preparare: Se pune
deoparte o rădăcină de pătrunjel. Cealaltă se pasează şi i se păstrează
zeama. Se dizolvă două linguri de făină de grâu în zeama de zarzavat,
se…
Read more »
Read more »
Friptură de raţă
9 December 2010
Ingrediente: două aripi de raţă 1/4 l vin roşu de Bourgogne 150 g unt
sare şi piper 10 eşalote Mod de preparare: Asezonaţi cu sare şi piper
cele două aripi de raţă. Prăjiţi-le foarte puţin în unt într-o cratiţă.
Aripile de raţă trebuie să rămână totuşi roşii, aproape în sânge. După
prăjire, puneţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Royal Temptation
9 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Amaretto drinks şi Coffee liqueur drinks
Decoraţiune – o coaja de portocală, frunzuliţe de mentă, un praf de
cacao Se serveşte dupâ-amiaza. seara şi noaptea Ingrediente: 4/10
Amaretto di Saronno 3/10 Kahlua 2/10 Midori 1/10 frişca…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si jeleu de portocale
9 December 2010
Ingrediente: 8 linguri de făină 8 linguri de lapte 8 linguri de zahăr
tos 6 linguri de ulei o lămâie praf de copt două pliculeţe cu zahăr
vanilinat 3 ouă 500 g brânză de vaci esenţă de vanilie coajă de
portocală jeleu de portocale Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă
făina cu…
Read more »
Read more »
Knodel
9 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g pîine albă
(tăiată bucăţele) doi litri apă Mod de preparare: Cartofii se fierb,
se amestecă bine cu făină şi sare prină se obţine o cocă. Coca se
împarte în 12 bucăţi, se aplatizează şi se pun la mijloc bucăţele de…
Read more »
Read more »
Găluşte de cartofi cu sos de smantana
9 December 2010
Ingrediente: doi cartofi fierţi în coajă 30 g şuncă un fir de ceapă
verde făină ou pesmet sare piper Mod de preparare: Cartofii se dau pe
râzătoare, ceapa se toacă mărunt, la fel şi şunca, se amestecă bine şi
se formează găluşte care se dau prin făină, ou şi apoi pesmet, după
care…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu mere si ceapa
9 December 2010
Ingrediente:
800 gr pulpa de porc 400 gr ceapa 300 gr mere acrisoare 1 lingura
margarina 150 ml vin alb sare piper boia de ardei dulce 1 lingurita,
maghiran Mod de preparare: Carnea se imparte cite doua bucati la portie,
se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 7-8 minute, apoi se
adauga ceapa…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 1 conopida mica 2 morcovi 200 gr fasole
verde 2 dovlecei 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1 legatura
patrunjel verde sare piper tarhon usturoi 100 ml ulei 200 gr smantana
Mod de preparare: Carnea se va taia in bucati potrivite, se
condimenteaza cu sare,…
Read more »
Read more »
Prajitura frageda cu prune
9 December 2010
Ingrediente:
750 g prune 300 g zahar 250 g unt moale 1 varf de cutit sare 4 oua 1/2
plic praf de copt 100 g zeamil 250 g faina 2 linguri pesmet 30 g
stifturi de migdale 1 plic zahar vanilat 3 linguri zahar pudra Mod de
preparare: Se spala prunele, se rup in…
Read more »
Read more »
File de porc cu dovlecei
9 December 2010
Ingrediente:
700 gr file de porc 2 dovlecei (800 gr) 2 cepe 3 catei usturoi 50 gr
pasta tomate faina piper sare patrunjel verde 100 ml vin alb ulei pentru
prajit boia dulce Mod de preparare: Carnea se taie in felii, apoi se
trece prin faina ce a fost amestecata cu sare, piper, boia. Carnea…
Read more »
Read more »
Tort cu prune si frisca
9 December 2010
Ingrediente
aluat : 100 g ciocolata amaruie 100 g unt moale 1 plic zahar vanilat
150 g zahar 5 oua 100 g faina 50 g zeamil 50 g migdale macinate marunt 1
lingurita cu varf praf de copt Ingrediente umplutura :750 g prune, 6
linguri zahar, 150 ml zeama de portocale, 100 ml vin rosu …
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu smantana
9 December 2010
Ingrediente:
4 cotlete de porc 100 gr ceapa 5 gr boia de ardei dulce 200 gr smantana
1 kg cartofi 50 gr ulei 20 gr faina sare piper patrunjel verde 1
legatura Mod de preparare: Se spala, se zvanta si se sareaza
cotletele, dupa care se pun in ulei bine incins sa se prajeasca…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 20 (video)
9 December 2010
Salată de morcovi cu portocale
9 December 2010
Ingrediente: 250 g morcovi raşi două portocale o ceapă mare roşie 12
măsline negre fără sîmburi o linguriţă de seminţe de chimen o linguriţă
de praf de chimen o jumătate de lămîie 4 linguri de ulei de măsline sare
piper măcinat Mod de preparare: Puneţi într-un castron sucul de
lămîie, uleiul, praful de…
Read more »
Read more »
Cocktail Rossini
9 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – flute sau
cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără Se serveşte la
orice oră Ingrediente: 6/10 şampanie sau vin spumos 4/10 suc de
căpşune Apărut acum circa treizeci de ani, este numit şi Fragolino
(Căpşunică) datorită ingredientului respectiv.…
Read more »
Read more »
Pizza Cele patru anotimpuri
9 December 2010
.
. Ingrediente: 1 aluat frantuzesc 4 linguri pasta de tomate 1 lingura
oregano 6 linguri cascaval ras (parmezan) 8 rosii oparite 100 g creveti
100 g carne de pasare sau de scoica 100 g sunca fiarta taiata fasii 100 g
salam 1 conserva mica de ciuperci (Champignons) cate o jumatate de
ardei rosu si…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 300 g faina fina 200 g unt 100 g zahar pudra 1 plic zahar
vanilat 1 coaja de lamaie Ingrediente umplutura: 5 oua 350 g branza
semigrasa de vaci 150 g unt 150g zahar 100 g miez de nuca 200g mere 30g
gris 3 galbenusi de oua 1 coaja de lamaie Mod de…
Read more »
Read more »
Placinta cu ceapa, marar si ciuperci
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 500 g faina 1 pahar de ulei + 4 linguri pentru stropit si uns
0,5 litru apa calda sare dupa gust Ingrediente umplutura: 2 cepe sare
piper 1 legatura marar 200 g ciuperci Mod de preparare: In movilita de
faina se face o scobitura in care se toarna, putin cate putin, apa,
uleiul,…
Read more »
Read more »
Pizza de legume
9 December 2010
Ingrediente: 1 aluat dospit conform retetei 1 lingura ulei cite un
ardei rosu, galben, verde 100 g praz 4 ardei iuti murati 300 g broccoli
(sau conopida) 1 catel de usturoi 100 g pasta de tomate 200 g rosii in
bulion (conserva) piper macinat proaspat boia de ardei dulce oregano
sfaramat 200 g cascaval…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune si biscuiti
9 December 2010
Ingrediente
aluat : faina 1 pachetel drojdie uscata 100 ml lapte caldut 80 g zahar
150 g unt moale 1 ou Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2
plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6
oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar. Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă Waterzooi
9 December 2010
Ingrediente: un kilogram de peşte diferit (crap, ştiucă, caracudă,
ţipar, şalău) 100 g unt 100 g rădăcină de pătrunjel un fir de praz o
legătură de pătrunjel cimbru foaie de dafin piper sare doi litri de
bulion (zeamă) de peşte pregătit dinainte Mod de preparare: Peştii se
taie în bucăţele şi se pun…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu ananas si sos de soia
9 December 2010
Ingrediente:
400 g carne de porc (taiata fasii) 1cutie de ananas (bucati) 5-6
linguri sos de soia 2 linguri vin alb (dulce) 1 varf de cutit pasta de
chili 3 lingurite amidon 2 gogosari (sau ardei grasi rosii) 2 linguri
ulei 2 linguri ketchup 1 lingura otet alb zahar sare Mod de preparare:
Se pun…
Read more »
Read more »
Pizza cu anghinare
9 December 2010
Ingrediente:
2 pungi cu aluat de pizza (a 230 g fiecare) 4 linguri pesto (sos
italienesc cu busuioc) 600 g rosii sare piper 200 g anghinare 200 g
cascaval 20 g masline negre busuioc Mod de preparare: Se asaza
aluaturile de pizza pe cate o tava, se ung cu doua linguri de pesto
fiecare si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu stafide
9 December 2010
Ingrediente:
250 g faina 150 g stafide 250 g unt inmuiat 250 g zahar tos + 2 linguri
pentru decorat 4 oua 2 lamai 1 pachet de praf de copt 80 ml de rom
Mod de preparare: Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile
sub un jet de apa calda.Ungeti cu unt o…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere din Taban
9 December 2010
Ingrediente:
1 kg faina scortisoara macinata 200 g unt cuisoare macinate 150 g
migdale coaja rasa de la o jumatate de lamaie 100 g stafide 300 ml lapte
1,2 kg mere 50 g pesmet 120 g zahar 2 oua Mod de preparare: Din
faina cu oua, sare, laptele caldut si unt se prepara un…
Read more »
Read more »
Crostata di mele
9 December 2010
Ingrediente
aluatul fraged 175 g faina 1 varf de cutit sare 100 g unt moale 50 g
zahar 1 galbenus Ingrediente umplutura: 750 g mere, 1 lingura zeama de
lamaie, 2 linguri dulceata sau marmelada de caise (circa 60 g), 20 g unt
topit, 1 lingura zahar, 2 linguri zahar pudra. Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc
9 December 2010
Ingrediente:
6 cotlete de porc 200 ml vin alb 100 gr unt 2 linguri mustar 2 cepe
taiate marunt 300 ml supa de vaca 3 castraveti acri taiati joulien
(betisoare fine) Mod de preparare: Intr-o tigaie se adauga 80 gr de unt
si se topeste, apoi se adauga cotletele si se prajesc la foc mic…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel a la Tino
9 December 2010
Ingrediente:
1 kg de pulpa de miel (cu os) sare piper alb o lingurita oregano uscat 3
catei de usturoi 65 g unt 4 linguri zeama de lamaie o lingura faina Mod
de preparare: Se curata pulpa de pielite si grasime, se spala, se
sterge si se freaca bine cu sare, piper si oregano. –…
Read more »
Read more »
Quiche cu ceapa si vin
9 December 2010
Ingrediente
aluat : 200 g branza de vaci (slaba) 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1
ou sare iodata 250 g faina 3 lingurite praf de copt grasime pentru uns
tava Ingrediente umplutura:300 g ceapa, 1 vanata, 4 linguri ulei de
masline, 2 linguri zahar, 2 linguri otet rosu, 150 ml vin, 2 rosii
mari,…
Read more »
Read more »
Pateuri cu sunca si broccoli
9 December 2010
Ingrediente aluat: 425 g faina 1/2 lingurita sare 1 pachetel drojdie
uscata 4 linguri ulei de masline faina pentru planseta Ingrediente
umplutura :200 g sunca, 250 g broccoli, 1 ardei gras rosu, 125 g
mozzarella sau telemea de vaca nesarata. Mod de preparare: Se amesteca
faina cu sarea si cu drojdia uscata, se adauga…
Read more »
Read more »
Appeltarta
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g unt moale 250 g zahar 4 oua 1 varf de cutit praf de copt 1
lingura rom 250 g faina Ingrediente umplutura: 500 g mere, 100 g unt,
200 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 150 g zmeura congelata, 5 albusuri,
coaja rasa de la o lamaie. Mod de preparare: Se-ncinge…
Read more »
Read more »
Painisoare cu masline si migdale
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 20 g drojdie 1 lingura miere 400 g faina 4 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare iodata 1 lingura condimente
pentru pizza faina pentru planseta Ingrediente umplutura: 80 g masline
negre fara samburi, 50 g migdale decojite, 2 catei de usturoi, 200 g
salata verde creata, 1 lingura…
Read more »
Read more »
Turtiţe
9 December 2010
Ingrediente: 400 g făină 100 g mălai 25 g drojdie o linguriţă de sare
500 ml apă călduţă (nu fierbinte!) Mod de preparare: Se prepară un aluat
din făină, mălai, sare, drojdie şi apă călduţă, se frământă bine
aluatul şi se lasă să crească la căldură timp de aproape o oră. După ce
aluatul…
Read more »
Read more »
Prajitura Rigo Jancsi
9 December 2010
Ingrediente:
100 g unt 80 g zahar 4 oua 810 g faina 20 g cacao 2100 g ciocolata
menaj 600 g frisca + 50 g zahar 30 g gem de caise 150 g glazura de
ciocolata Mod de preparare: Se amesteca untul cu zaharul si cu
galbenusurile de oua. Se bat albusurile de oua…
Read more »
Read more »
Salată de legume coapte cu capere
9 December 2010
Ingrediente: două vinete un ardei roşu şi unul galben 200 g de
mînătărci în ulei 250 g mozzarella 60 g roşii deshidratate 3 fileuri de
sardele în ulei doi căţei de usturoi 3 linguri de capere o jumătate de
linguriţă de maghiran 4 fire de busuioc 5 linguri de ulei de măsline
două linguri…
Read more »
Read more »
Pizza Capricciosa
9 December 2010
Ingrediente:
1 aluat dospit 500 g rosii coapte bine 250 g sunca fiarta taiata felii 4
fileuri de sardele din conserva 8 anghinare (miezul) conservate in ulei
4 linguri ulei de masline 150 g masline negre sare piper negru macinat 1
lingura ulei de masline pentru a unge tava Mod de preparare: Se prepara
aluatul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si visine
9 December 2010
Ingrediente
aluat: 200 g faina 100 g zahar 100 g unt moale 1 varf de cutit sare 1
ou Ingrediente umplutura: 50 g unt, 3 oua, 200 g branza de vaci, 350 g
visine fara samburi, 100 g zahar, 125 g frisca batuta, 1 lingurita rasa
zeamil, sare, 30 g migdale taiate. Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tofu umplut cu carne de porc
9 December 2010
Ingrediente: brânză tofu tăiată pătrăţele carne tocată sos de soia wei
jin sare zahar Mod de preparare: Brânza tofu se prăjeşte în ulei încins
până capată culoarea aurie. Carnea tocată se amestecă împreună cu sare,
sos de soia şi wei jin. Se face o gaură în brânză şi se umple cai carnea
tocată, apoi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu salata de telina
9 December 2010
Ingrediente:
600 g piept curcan 100 g bacon 400 g mere 600 g telina radacina 100 g
miez nuca 2 linguri zahar 100 ml lamiae 0.3g sare 0,1 g piper alb 200 g
morcovi 100 g patrunjel radacina 150 g ceapa 50 ml ulei 2-3 fire frunze
de telin 20 ml ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere – Tarte aux poires â la genevoise
9 December 2010
Ingrediente: 300 g aluat fraged 20 g făină 30 g zahăr scorţişoară
(pudră) 8 pere 100 g lămîi şi portocale zaharisite (tăiate în bucăţele)
100 g stafide, 100 ml vin alb sec 25 ml ulei de nuci 40 g zahăr brun
100 g smîntînă Mod de preparare: Tapetează o formă de tartă cu
diametrul…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlecei, branza de oaie si cimbru verde
9 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de foetaj 250 g branza de oaie (telemea
sfaramata) 3 dovlecei 5 linguri ulei de masline cimbru verde sare piper
Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se
calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se
intinde aluatul in tava…
Read more »
Read more »
Paine cu ierburi aromate
9 December 2010
Ingrediente:
500 g faina + 50 g faina pentru planseta 20 g drojdie 1 lingura busuioc
taiat 1 lingura rozmarin tocat 2 lingurite frunzulite de cimbru 3
linguri ulei de masline 2 lingurite rase de sare Mod de preparare: Se
sfarma drojdia si se inmoaie in 100 ml de apa. Se adauga 125 g faina,…
Read more »
Read more »
Frunze de salvie in aluat
9 December 2010
Ingrediente:
20 frunze de salvie 100 g faina 2 oua + 1 albus 80 ml bere 1 lingura
ulei de masline sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Se spala
frunzele de salvie si se usuca intr-un servet sau cu hartie absorbanta.
Se pune faina intr-un castron, se incorporeaza galbenusurile si apoi se
toarna…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de soia si oţet alb
8 December 2010
Ingrediente: crap de aproximativ un kilogram ulei pastă de tomate sos
de soia oţet alb Mod de preparare: Se fac, cu ajutorul unui cuţit,
câteva crestături de o parte şi de alta a peştelui, apoi se pune la
prăjit în ulei încins şi se ţine până când capătă o culoare aurie.
Separat se…
Read more »
Read more »
Macaroane cu fasole verde si branza
8 December 2010
Ingrediente:
500 g fasole verde sare 400 g tortiglioni (macaroane scurte) 500 g
rosii 150 g sunculita afumata 2 linguri ulei 1 lingura patrunjel verde
tocat 1/8 l concentrat de legume piper 200 g telemea putin sarata Mod
de preparare: Se spala fasolea, se curata, se taie bucati si se fierbe
circa 5 minute…
Snitele de miel
8 December 2010
Ingrediente:
2 pulpe din spate 250 g untura sau 300 ml ulei 50 g faina 2 oua 100 g
pesmet fin putina sare 200 ml lapte Mod de preparare: Se spala bine
carnea, se zvanta cu un stergar si se desprinde de pe oase. Se taie
bucati mai mici, se bate fiecare bucata, se…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale
8 December 2010
Ingrediente:
800 g morcovi 20 g unt sau margarina sare piper 1 portocala (250 g) 1
lingura de miere cateva frunzulite de busuioc sare piper 4 felii
antricot sau muschi de vita (a 150 g fiecare) 3 linguri ulei Mod de
preparare: Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se
calesc circa…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere,pere si miere
8 December 2010
Ingrediente:
250 g faina 250 g unt moale 100 g zahar 1 ou 750 g mere 4 linguri miere
750 g pere sare Mod de preparare: Puneti faina intr-un castron, faceti o
gropita, spargeti oul si puneti-l in ea. Adaugati sarea, zaharul, 200 g
de unt si amestecati cu varfurile degetelor pana ce obtineti un…
Read more »
Read more »
Clafoutis cu fructe de toamna
8 December 2010
Ingrediente:
250 g struguri albi 4 mere 80 g samburi de nuca zeama de la o lamaie 1
plic zahar vanilat 100 g zahar 3 oua 200 ml frisca nebatuta 2 linguri
faina 50 g unt (sarat) 2 linguri rachiu de cirese Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C.Alegeti boabele de struguri (spalate) si
curatati-le…
Read more »
Read more »
Tatin de pui cu mere
8 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat de foietaj (275 g) 4 mere 250 g piept de pui afumat 2
linguri rachiu de mere 1 crenguta de rozmarin 60 g unt sare piper Mod de
preparare: Taiati bastonase trei sferturi din pieptul de pui si puneti
restul deoparte. Curatati merele, indepartati semintele si partea
lemnoasa, taiati-le felii si…
Read more »
Read more »
Tarta de ciocolata
8 December 2010
Ingrediente aluat: 175 g faina 125 g unt 2 pachete de zahar vanilat 50 g
zahar un galbenus de ou Ingrediente umplutura:150 g ciocolata de menaj,
50 g ciocolata alba, 20 g unt, 2 oua, un galbenus, 50 g zahar. Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele pentru aluat si se pun la loc rece…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si mere
8 December 2010
Ingrediente:
1 pachet aluat fraged 4 mere 500 g spanac 1 catel de usturoi 2 oua
intregi + 2 galbenusuri 150 g frisca nebatuta (sau smantana) 30 g unt 2
linguri seminte de pin 3 prize nucsoara rasa 1 varf de cutit cuisoare
pisate sare piper Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Imbracati
cu aluat…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste cu sos de mere
8 December 2010
Ingrediente:
400 g fileuri de peste (cod sau salau, fara piele si oase) 5 foi de
dafin 2 lingurite boabe de coriandru 3 linguri de untdelemn 2 linguri
suc de lamaie 2 oua sare 60 g praf de copt Ingrediente sos de mere: un
mar mare si bine copt, 1/2 legatura de menta proaspata sau…
Read more »
Read more »
Mancare de miel cu vinete
8 December 2010
Ingrediente:
1 kg spata de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lunguiete 2 cepe 3
catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 20 g unt 2 linguri otet alb
100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb
macinat Mod de preparare: Se spala vinetele…
Read more »
Read more »
Supă Caldo verde
8 December 2010
Ingrediente: un sfert de cană de ulei de măsline o ceapă spaniolă mare
tocată doi căţei de usturoi foarte fin tocaţi 280 g cârnaţi chorizo
feliuţe 6 cartofi de mărime medie fără coajă şi tăiaţi cubuleţe 8 căni
de apă rece 450 g frunze de varză tăiate julien sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole cu pui şi tarhon
8 December 2010
Ingrediente: fasole piept de pui sau de vita ceapa morcov telina
pastarnac patrunjel sare verdeata tarhon Mod de preparare: Se alege
fasolea, se lasa peste noapte intr-un vas cu apa rece. Se scurge, se
inlocuieste apa si se mai pune un vas cu apa la fiert pe aragaz. Se
fierbe fasolea 20 min,…
Read more »
Read more »
Tort cu alune
8 December 2010
Ingrediente aluat
fraged: 280 g faina 180 g zahar un varf de cutit de sare 1 ou 180 g unt
sau margarina 200 g miez de alune faina pentru intins coca Ingrediente
umplutura:500 g frisca batuta, un pachetel zahar vanilat, zahar pudra.
Mod de preparare: Se framanta mai intai cu mixerul, apoi cu mana, un
aluat…
Read more »
Read more »
Cocktail Rock & Rye
8 December 2010
O
reteta simpla de Cocktail Rock Rye din: votca, rock & rye si suc de
lamaie verde. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar –
tumbler mijlociu Familie – Cooler Categorie – Vodka drinks Decoraţiune –
o felie de portocală pe margine şi un ştir Se serveşte la orice oră
Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Oua cu sparanghel
8 December 2010
Ingrediente:
4 oua mari 1 conserva de sparanghel 4 linguri smantana groasa 30 g unt 1
legatura patrunjel verde tocat sare piper Mod de preparare: Incingeti
cuptorul la 210C, scurgeti bine sparanghelul, taiati fiecare bucata in
doua si puneti deoparte jumatatea dinspre varf. Pe celelalte, caliti-le 5
minute in untul incins, lasati-le sa se scurga…
Read more »
Read more »
Muschi de vaca Welington
8 December 2010
Ingrediente:
800 g muschi de vaca 500 g faina 500 g unt 10g otet 300 g Champinion 4
oua 5 g sare 5 piper 50 g mustar 300 g ceapa 200 ml ulei 3
leg.patrunjel verde Mod de preparare: Muschiul de vaca se curata de
tendoane si se unge cu mustar,piper si se aseaza in…
Read more »
Read more »
Merluciu cu mere
8 December 2010
Ingrediente:
600 g trunchi de merluciu (fara cap) 4 mere 8 cepe mici 1 lingura miere
de salcam zeama de la o portocala 2 linguri ulei 40 g unt sare piper
Mod de preparare: Taiati merluciul pe burta pana ce ajungeti la coloana
vertebrala, spalati-l bine si zvantati-l intr-un stergar. Curatati
ceapa, tocati-o marunt si…
Read more »
Read more »
Cocktail Rose
8 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Kirsch Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – cireaşă roşie Se
serveşte după-amiaza Ingrediente: 6/10 vermouth dry 2/10 kirsch 2/10
cherry brandy Este clasica băutură Short din anii ’30 apreciată mai
ales de consumatorii femei. Preparare: Ingredientele se pun în…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos de rosii si menta
8 December 2010
Ingrediente:
12 cotlete de miel (a circa 75 g) 1-2 linguri ulei de masline
Ingrediente sos:3 rosii mijlocii, 1 lingurita otet de mere, 2 lingurite
zahar, 1 ceapa verde tocata, 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.
Mod de preparare: Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete.
Se-ncinge uleiul si se prajesc…
Read more »
Read more »
Paste cu rosii si busuioc
8 December 2010
Ingrediente:
4 rosii 2 catei de usturoi 1 cana busuioc proaspat 1/4 cana ulei de
masline sare piper aproximativ 300 g paste 150 g parmezan Mod de
preparare: Fierbeti pastele in acord cu instructiunile de pe ambalaj. In
timp ce pastele fierb, taiati marunt rosiile si usturoiul, tocati
busuiocul. Puneti aceste ingrediente intr-un castron, adaugati…
Read more »
Read more »
Supă Bouillabaisse
8 December 2010
Ingrediente: un kg de peşte oceanic proaspăt (cât mai variat: cegă,
ţipar, lin, caracudă, scrumbie de mare, barbun, chefal) 6 linguri de
ulei 6-8 căţei de usturoi 3-4 roşii o ceapă o lingură de şofran sare
piper Mod de peparare: Peştele se alege, cel mare se taie în bucăţi şi
se lasă să…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gutui
8 December 2010
Ingrediente: 4 gutui 350 g miere 140 g zahăr tos 270 g făină praf de
copt 3 ouă pudră de anason pudră de ghimbir o linguriţă de pudră de
scorţişoară 75 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat sare o lămâie frişcă
Mod de preparare: Intr-o oală se pun la topit mierea şi 40…
Read more »
Read more »
Mingi din carne tocată cu condimente
8 December 2010
Ingrediente: 75 g orez cu un conţinut mare de glutină 450 g carne
tocată de porc o ceapă verde două castane de apă un albuş o lingură de
sos de soia o lingură de sherry o linguriţă de amidon sare piper Mod
de preparare: Orezul se lasă la înmuiat în apă timp de…
Read more »
Read more »
Pască clasică cu branza de vaci
8 December 2010
O
reteta de pasca clasica cu branza de vaci din: faina, zahar, unt, ou,
sare si unt. Ingrediente: 250 g faina 150 g zahar 80 g unt 1 ou 1
galbenus 1 varf de cutit de sare faina pentru framantat Ingrediente
umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt,…
Read more »
Read more »
Mere la cuptor
8 December 2010
Ingrediente: 5 mere 1 lingura pudra de migdale 2 linguri zahar 1
lingura miere lichida 1 lingura rom 40 g unt Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180C si puneti zaharul intr-o farfurie
adanca.Spalati bine merele, stergeti-le si scobiti-le lasandu-le
intregi pentru a indeparta semintele si partea lemnoasa. Puneti untul
sa se topeasca,…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu costita afumata pe galete din cartofi si mar
8 December 2010
Ingrediente:
6 oua 8 felii subtiri de costita afumata 4 cartofi mijlocii 1 mar 50 g
unt 8 fire de patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Prajiti
costita circa 5 minute intr-o tigaie fara grasime, pana ce se rumeneste
si devine crocanta, si lasati-o sa se scurga pe hartie absorbanta.
Curatati cartofii si marul,…
Read more »
Read more »
Oua fierte cu somon afumat si paine prajita
8 December 2010
Ingrediente:
6 oua 4 felii de somon afumat 4 felii de paine de secara 50 g unt sare
piper Mod de preparare: Spargeti 2 oua intr-o farfurie adanca, adaugati
sare si piper si bateti-le usor cu o furculita. Preparati ouale fierte
cand clocoteste apa, puneti ouale la fiert si lasati-le circa 6 minute.
Intre timp,…
Read more »
Read more »
Alune foarte aromate
8 December 2010
Ingrediente: 200 g alune nesărate decojite două linguri de unt 50 g
zahăr brun o lingură de sos de soia o jumătate de linguriţă de cinci
condimente chinezeşti (scorţişoară, ghimbir, cuişoare, anason stelat
măcinat şi seminţe de anason) Mod de preparare: Intr-o tigaie se
topeşte untul, apoi se adaugă zahărul şi sosul de…
Read more »
Read more »
Peste cu patrunjel verde
8 December 2010
Ingrediente
: 2 cepe 2 catei de usturoi 4 linguri ulei 500 g rosii taiate bucatele
sare piper circa 600 g file de peste alb (salau, cod, merluciu) 2
linguri capere 1 legatura de patrunjel verde 1 lingura mustar Mod de
preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si…
Read more »
Read more »
Cirese jubileu
8 December 2010
Ingrediente
: 1/2 ceasca apa 3/4 ceasca zahar 2 fasii coaja de lamaie 500 g cirese
proaspete fara samburi 1 lingura zeamil inghetata de vanilie 1/4 ceasca
de coniac Mod de preparare: Se pune apa pe foc (intr-o craticioara), se
adauga zaharul si se lasa sa se topeasca. Se fierbe siropul pana ce se
ingroasa,…
Read more »
Read more »
Tort Caprese
8 December 2010
O
reteta delicioasa de tort caprese din: migdale, ciocolata amaruie, ou,
unt, zahar, sare, coaja de lamaie, zahar pudra si grasime. Ingrediente:
250 g migdale taiate marunt 150 g ciocolata amaruie 6 oua mijlocii 200 g
unt moale 150 g zahar sare 1 lingurita coaja rasa de lamaie 3 linguri
zahar pudra grasime pentru uns…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu ierburi aromate
8 December 2010
Ingrediente:
2 pulpe de miel (de 1 kg fiecare) 1,2 kg cartofi (nesfaramiciosi) 100 g
unt 150 ml smantana subtire o lingura mustar o legatura de busuioc o
legatura de patrunjel 10 frunze de salvie 1/2 legatura de marar ulei de
masline sare piper Mod de preparare: Se taie marunt ierburile, se
amesteca cu sase…
Read more »
Read more »
Sfecla rosie umpluta
8 December 2010
Ingrediente:
4 sfecle mici (a 200 g bucata) sare Ingrediente umplutura:2 felii de
paine alba (a 50 g), 3 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 2
rosii, 2 linguri de pulbere de plante aromate (rozmarin, oregano,
cimbru, 200 g branza de vaci, piper proaspat macinat, 80 g telemea de
oi. Mod de…
Dafinul
8 December 2010
Dafinul este socotit copac al soarelui si simbol al pacii. În Evul
Mediu, dafinul era recomandat împotriva tuturor relelor satanice ce pot
salaslui asupra omului. Renumitul botanist Parkinson, din secolul al
XVII-lea, lauda foarte mult calitatile frunzelor de dafin: frunzele de
dafin nu trebuie sa lipseasca din nici o gospodarie sau gradina, ele
servesc…
Read more »
Read more »
Costiţe vegetariene
8 December 2010
Ingrediente: 75 g nuci o jumătate de ardei roşu şi o jumătate de ardei
galben două linguriţe de amidon 150 g felii de ananas 120 ml sos dulce-
acrişor un morcov ulei Mod de preparare: Nucile se pun la fiert
într-o oală în care s-au adăugat 1.500 ml apă şi 4 linguriţe de…
Read more »
Read more »
Drob frantuzesc
8 December 2010
Ingrediente
aluat: 270 g faina 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma) 2
galbenusuri sare Ingrediente umplutura: 500 g carne tocata (porc+vita),
100 g piept de porc (tocat), 6 oua, 125 g ciuperci, 50 g unt, 2 linguri
coniac, patrunjel, codite de ceapa verde, sare, piper. Mod de preparare:
Intr-un castron, se…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Cremă de mazăre verde
8 December 2010
Ingrediente: 500 g mazăre (congelată sau din conservă) 80 ml ulei 15 g
făină două kilograme de spanac (congelat) 5 g zahăr sare mărar
pătrunjel Mod de preparare: Mazărea se pune la fiert împreună cu
spanacul în doi litri de apă. După ce s-au înmuiat se trece totul prin
sită. Separat se pune…
Read more »
Read more »
Miel
8 December 2010
Ingrediente:
8 cotlete de miel (ceafa sau piept) groase de 2,5 cm 1/4 ceasca faina
45 g ulei sau unt 2 cepe mari tocate 2 tulpine de telina taiate rondele 1
pastarnac mare curatat si taiat marunt 1 3/4 ceasca supa concentrata de
pui 200 g ciuperci taiate felii 1/2 lingurita piper alb sare 2…
Read more »
Read more »
Tort de clatite cu lebar
8 December 2010
Ingrediente
clatite : 100 g faina sare un ou 100 ml lapte 50 g unt 2 lingurite de
pulbere de salvie (sau alt condiment aromat din comert) untdelemn pentru
copt Ingrediente crema lebar:500 g ficat de vitel (vita), 150 g
slaninuta afumata, o crenguta de rozmarin, o lingurita de pulbere de
salvie, 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Oua florentine
8 December 2010
Ingrediente:
2 pumni de spanac 30 g unt sare nucsoara pisata 2 oua cascaval ras Mod
de preparare: Se alege spanacul, se spala, se rupe bucati si se lasa sa
fiarba pana ce se inmoaie. Se amesteca cu untul, se adauga sare si
nucsoara si se pune in doua forme mici de iena. Din oua…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de Pleşcoi
8 December 2010
Ingrediente: carne de oaie (sau două treimi carne de oaie şi o treime
carne de vită) usturoi ardei iute cimbru maţ subţire de oaie Mod de
preparare: In mod normal, cârnatul de Pleşcoi se pregăteşte numai din
carne de oaie, dar, în cazul în care aceasta este prea grasă, adică are
mai mult…
Read more »
Read more »
Dovleac prajit cu usturoi si pătrunjel
7 December 2010
Ingrediente
: 1 bucata mai mare de dovleac curatat de coaja si seminte (circa 1 kg)
50 g unt topit sare piper pisat 1/2 legatura patrunjel verde 1 catel de
usturoi Mod de preparare: Se taie dovleacul felii groase de 1-2 cm,
care se pun intr-o tigaie de teflon in untul bine incins si se…
Read more »
Read more »
Crema-spuma din branza de vaci
7 December 2010
Ingrediente:
3 oua 200 g branza de vaci bine scursa 100 g frisca nebatuta (smantana)
4 linguri zahar 1 lingura rom Mod de preparare: Separati albusurile de
galbenusuri si bateti spuma albusurile (spuma sa fie tare).Amestecati
(cu mixerul) galbenusurile si zaharul pana ce acesta se topeste.
Adaugati branza de vaci, frisca (smantana) si romul si…
Read more »
Read more »
Spaghete cu broccoli
7 December 2010
Ingrediente: 160 g spaghete sare 600 g broccoli desfacute in buchetele 4
lingurite ulei 2 ardei iuti mici 400 ml concentrat de legume piper 4
lingurite seminte de susan Mod de preparare: Se fierb spaghetele al
dente in apa cu sare. Se prajeste putin broccoli (conopida) in uleiul
incins si se adauga ardeii…
Read more »
Read more »
Salata de telina cu cascaval si ciuperci
7 December 2010
Ingrediente
: 250 g cascaval 3 linguri smantana dulce 1 salata verde 150 g ciuperci
din conserva 1 tulpina de telina 1 para coapta 1 mar rosu 50 g nuci 2
linguri zeama de lamaie 3 linguri otet alb 4 linguri untdelemn sare
piper alb Mod de preparare: Se taie cascavalul in bastonase subtiri. Se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de sunca si verdeata
7 December 2010
Ingrediente:
400 g spaghete sare 2 cepe rosii (150 g) 1 catel de usturoi 100 g sunca
20 g unt verdeata (marar, patrunjel) 250 g smantana subtire 2
galbenusuri 2 linguri cascaval ras piper Mod de preparare: Se fierb
spaghetele (al dente) in apa cu sare. Ceapa si usturoiul se curata si se
toaca marunt,…
Read more »
Read more »
Salata de orez cu ton si dovleac
7 December 2010
Ingrediente
: 1 conserva ton in ulei (125 g) 100 g boabe porumb (din conserva) 1
felie dovleac (curatat de seminte si coaja si taiat in bucati de 1 cm) 1
lingura unt 2 portocale 1/2 lamaie sare piper 50 g orez fiert Mod de
preparare: Se curata portocalele de coaja si se taie in…
Read more »
Read more »
Branza de vaci cu lamaie si cafea
7 December 2010
Ingrediente:
zeama de la o lamaie 1 lingurita cu varf coaja rasa de lamaie 800 g
branza de vaci 5 linguri zahar pudra 2 lingurite ness Mod de
preparare: Lasati branza de vaci sa se scurga circa o ora intr-un tifon
pus in strecuratoare si amestecati-o apoi, intr-un castron, cu zeama de
lamaie si…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu vinete si cartofi
7 December 2010
Ingrediente:
600 g cartofi 1 vanata 1 crenguta de rozmarin 5 linguri ulei de masline
sare piper 1 lingurita cimbru uscat 2 rosii 1 lingura de nuci taiate
Mod de preparare: Se spala cartofii si vanata. Cartofii se curata de
coaja, apoi se taie toate legumele in cubulete. Rozmarinul, spalat si
zvantat, se alege si…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu lamaie
7 December 2010
Ingrediente:
750 g pui 1 morcov 1/4 radacina de telina 2 cepe 1 lingurita boabe de
piper 1 foaie de dafin sare 1/2 ceasca orez cu bobul lung 1 lamaie 2 oua
2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si
se pune intr-o oala. Se toarna peste ea 1 1/4 l…
Read more »
Read more »
Rulada cu ceapa
7 December 2010
Ingrediente:
1/2 kg faina drojdie cat o nuca 1 ceasca de apa 3 cepe albe ulei sare
piper Mod de preparare: Din faina, drojdie si apa se framanta un aluat
de paine si se lasa sa dospeasca. Separat, se prepara umplutura: se
curata ceapa, se taie pestisori, se caleste in putin ulei, se gusta de…
Read more »
Read more »
Pui cu gogosari si rozmarin
7 December 2010
Ingrediente
: 4 pulpe de pui 2 lingurite boia 1 lingurita rozmarin pisat 500 g
rosii 1 catel de usturoi 3 gogosari 1/8 l vin rosu 3 linguri untdelemn
1/8 l apa 4 linguri smantana subtire 1 lingurita de vegeta sare Mod de
preparare: Se freaca bine pulpele de pui cu putina sare, boia si…
Read more »
Read more »
Turtite cu rozmarin si masline
7 December 2010
Ingrediente:
7 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 200 ml apa calda 2 3/4 cesti faina
1 lingurita sare 5 linguri ulei de masline 1 lingura rozmarin uscat 1/3
ceasca masline negre (fara samburi) taiate rondele Mod de preparare: Se
amesteca drojdia cu zaharul, se toarna deasupra 1/3 din apa, se acopera
cu un capac…
Read more »
Read more »
Cantuccini cu ciocolata
7 December 2010
Ingrediente
: 300 g faina 2 lingurite cacao 1 lingurita praf de copt 170 g zahar 1
plic zahar vanilat 2 oua intregi 1 galbenus 1 varf de cutit de sare 150 g
migdale intregi 1 galbenus de ou 2 linguri lapte cald Mod de preparare:
Se framanta un aluat din ingredientele pentru aluat, in…
Read more »
Read more »
Supă Kloesse
7 December 2010
Ingrediente:
125 g unt 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 3 pahare de lapte 5 linguri de făină
sare piper un litru şi jumătate de supă de carne sau de oase (după
preferinţă) Mod de preparare: Se topeşte untul la foc mic, apoi se
adaugă, bătând mereu, găbenuşurile, unul câte unul. Se pun făina, sarea,
piperul,…
Read more »
Read more »
Porumb cu alune şi caju
7 December 2010
Ingrediente: porumb boabe alune decojite caju şi orez fiert pe baie de
abur puţin ulei de susan sare vin de cereale wei jin Mod de preparare:
Se încinge uleiul din tigaie şi se pun boabele de porumb, alunele,
orezul fiert şi caju, se ţin un minut şi se amestecă. Se adaugă apoi
sare,…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu carne de porc, praz, sos de soia si wei jin
7 December 2010
Ingrediente: carne de porc făină praz sos de soia wei jin ulei de susan
Mod de preparare: Se prepară un aluat din făină şi apă rece, după
frământare se lasă să stea o jumătate de oră. Se frământă bine, se
întinde o foaie cu ajutorul unul sucitor şi se taie pătrăţele de 5-10…
Read more »
Read more »
Salata cu branza si nuci
7 December 2010
Ingrediente:
2 felii paine alba sau integrala 50 g unt 3 felii costita afumata
(kaiserfleisch, bacon etc.) 1 capatana salata verde 100 g branza Bucegi
(Roquefort) sau branza proaspata de burduf (faramitate) 50 g nuci
zdrobite sau taiate felii subtiri Mod de preparare: Feliile de paine se
taie in bucatele de circa 1 cm (coaja…
Read more »
Read more »
Pizza din mamaliga
7 December 2010
Ingrediente:
2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 150 g faina de malai 8
fire de patrunjel 10 codite de ceapa verde 125 g rosii decojite 150 g
Mozzarella sare Mod de preparare: Se prepara mamaliga din 1/2 l de apa, 1
lingura de ulei de masline, usturoiul presat si faina de malai…
Read more »
Read more »
Tarta de dovleac cu branza
7 December 2010
Ingrediente
aluat: 150 g faina 1/2 plic praf de copt 75 g branza de vaci slaba 3
linguri ulei de masline 3 linguri lapte sare grasime pentru uns forma
Ingrediente umplutura: 500 g miez de dovleac, 1 gogosar copt curatat si
taiat fasii, 2-3 linguri ulei, 2 catei de usturoi, 1 ceapa, 1 ardei
iute…
Read more »
Read more »
Salata calda de linte cu orez
7 December 2010
Ingrediente
: 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate
pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g
margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2
lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi
taiate rondele piper sare Mod de preparare: …
Read more »
Read more »
Cocktail Rob Roy
7 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie Se
serveşte înainte de mese, seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 scotch
whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter Apărut în anii
’30, în Anglia, a fost…
Read more »
Read more »
Peste cu salata de fasole alba
7 December 2010
Ingrediente:
1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1
ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de
la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb
(cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul
la 250C.…
Read more »
Read more »
Salau cu sos tomat si busuioc
7 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de
masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau
zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se
curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala
busuiocul,…
Read more »
Read more »
Scrumbie afumata cu sos verde
7 December 2010
Ingrediente:
800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel,
marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan
de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa
de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala
bine cartofii si…
Read more »
Read more »
Mancarica de verdeata cu orez
7 December 2010
Ingrediente:
4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml
untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de
orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste
in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se
rumeneste usor…
Supa de fasole boabe
7 December 2010
Ingrediente:
300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini
de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri
ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper
macinat Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera
cu…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc în crustă de ierburi
7 December 2010
Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în
cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună
cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se
toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se
iau cinci…
Read more »
Read more »
Cocktail Chi-Chi
7 December 2010
Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de
cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de
vanilie 125 g gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor Mod de
preparare: Toate ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru
decor) se pun într-un…
Read more »
Read more »
Painisoare cu fructe uscate
7 December 2010
Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine,
stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1
lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns
tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la
inmuiat, in apa rece,…
Read more »
Read more »
Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry
7 December 2010
Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei
gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră
de curry sos de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei
iute Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi se…
Read more »
Read more »
Brioşe cu glazură de ciocolată
7 December 2010
Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3
ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g
nucă de cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate
compot de ananas Mod de preparare: Intr-un castron se…
Read more »
Read more »
Scoici in sos negru
7 December 2010
Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o
lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml
supă de pui două linguriţe de sos de soia două linguriţe de sos de soia
negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de
chilii…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu praz
7 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper
crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata
cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de
apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri).
Cand legumele se inmoaie, se…
Read more »
Read more »
Salata gurmanda cu piept de pui
7 December 2010
Ingrediente:
2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1
lingura unt 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se spala salata,
se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu
tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se rumeneste…
Read more »
Read more »
Supa de usturoi
7 December 2010
Ingrediente:
3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare
piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel Mod de
preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu
ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia sau…
Read more »
Read more »
Somon în sos cu ghimbir
7 December 2010
Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi
morcovi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr Mod de
preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se
presară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se
scoate şi se…
Read more »
Read more »
Orez cu ananas si creveti decorticati
7 December 2010
Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras
roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei
iute Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g
orez două linguri de sos de soia o linguriţă de curry zahăr ulei Mod
de…
Read more »
Read more »
Salata asiatica de legume cu macaroane
7 December 2010
Ingrediente:
6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o
jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g
alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau
floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de
zahar (facultativ), sare, piper macinat,…
Read more »
Read more »
Cvas din lămâi
7 December 2010
Ingrediente: 2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie Mod de
preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se
adaugă lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se
scoate puţin suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se toarnă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu usturoi si patrunjel
7 December 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de
usturoi Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine,
se taie în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în
prealabil, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor
împreună…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu castraveciori murati
7 December 2010
Ingrediente
: 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1
lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare
iaurt (a 150 g) Mod de preparare: Se fierb ouale tari (circa 10
minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata de…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc în crustă de miere
7 December 2010
Se
ia o pulpă de porc, se condimentează, se ţine la baiţ două zile.
Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat.
După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la
cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se
stropeşte cu vin.…
Read more »
Read more »
Mâncare de gutui cu pui si sos
7 December 2010
Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după
preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe
subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la rândul lor. Se pun gutuile
călite peste pui, apoi se face un sos din patru linguri de zahăr, se
toarnă vin (vin dulce). Se pune…
Read more »
Read more »
Covrigei cu rahat si fructe confiate
7 December 2010
Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml
lapte 4 gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe confiate un ou Mod
de preparare: Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se
lasă la topit. Când s-a omogenizat se ia vasul de pe foc…
Read more »
Read more »
Pui marinat în muştar
7 December 2010
Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru
maghiran oregano Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de
măsline şi se presară condimentele, care, în prealabil, au fost
amestecate între ele. Se ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la
macerat aproximativ 12 ore. Se coc…
Read more »
Read more »
Rulou din pulpă de pui
7 December 2010
Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească
(wei jin) Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de
usturoi (mujdei) si restul condimentelor timp de o jumătate de oră,
după care se rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o
jumătate de oră.…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu midii
7 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei
gras roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză
de dafin o crenguţă de cimbru o lămâie ulei de măsline sare piper roşii
Mod de preparare: Intr-o oală se pun vinul, un litru de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb
7 December 2010
Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o
ceapă un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g
boabe de porumb 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper
pătrunjel Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie în…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă-cremă de linte
7 December 2010
Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un
păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel Mod de
preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru
şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clocotească se adaugă
morcovii, păstârnacul, ţelina…
Read more »
Read more »
Clatite picante umplute cu dovleac
7 December 2010
Ingrediente
aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt
pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez
de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g
branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana acrisoara,…
Read more »
Read more »
Placintele cu dovleac
7 December 2010
Ingrediente
: 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1
legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper
proaspat macinat 4 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare: Se da
miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Cârnaţi din mistreţ
7 December 2010
Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de
piper măcinat sare doi metri de maţe Mod de preparare: Carnea se taie
în bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi
usturoi pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet, apoi…
Read more »
Read more »
Cârnaţi de căprioară
7 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper
măcinat sare un metru de maţe Mod de preparare: Se feliază carnea,
apoi se dă prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea,
piperul şi usturoiul care a fost în prealabil pisat. Separat se spală
maţele, apoi se umplu cu…
Read more »
Read more »
Ciorbă de năut cu coriandru verde
7 December 2010
Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un
sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel două cepe 4 roşii 250 g
costiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde
Mod de preparare: Fasolea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară
înainte, se…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ghebe şi caşcaval
7 December 2010
Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu
ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte
ori este nevoie, ciupercile se conservă la congelator, apoi se
dezgheaţă şi se utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de
aluat fraged, se pune pe ea…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu carne de porc si legume
7 December 2010
Ingrediente
: 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei
gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g carne
de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat
macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune la…
Read more »
Read more »
Sote de miel cu curry si stafide
6 December 2010
Ingrediente:
2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de
telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura
praf de curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel)
100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o
craticioara,…
Read more »
Read more »
Tocana de miel cu vinete
6 December 2010
Ingrediente
: 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei
de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin
alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod
de preparare: Se spala vinetele, se