Retete de Paste:
Chiftele de vita in sos alb
3 December 2010
Ingrediente:
400 g carne tocata de vita 100 piure de cartofi 1 ou 1 plic supa de
ciuperci concentrata 150 ml lapte 100 ml smantana sare piper mirodenii
Mod de preparare: Combinati carnea tocata cu sarea si piperul, se
adauga piureul de cartofi impreuna cu laptele si se amesteca temeinic.
Adaugati oul si mirodeniile dupa…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu slaninuta afumata
3 December 2010
O reteta de ciuperci umplute cu slaninuta afumata din: ciuperci, ulei
de masline, slaninuta afumata, miez de paine, ceapa verde, parmezan,
patrunjel verde si 1 ou. Ingrediente : 16 ciuperci mijlocii 3 linguri
ulei de masline 2 felii de slaninuta afumata taiate cubulete 30 g miez
de paine (proaspat) 1 catel de usturoi zdrobit…
Read more »
Read more »
Cocktail Porto Flip
3 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – cupă dublă de
cocktail Categorie – Wine drinks Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă
Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: Versiunea tradiţională: 2
linguriţe de zahăr pudră un gălbenuş de ou 10 g brandy 50 g porto roşu
Versiunea conform reţetarului IBA: 2/10…
Read more »
Read more »
Minibrioşă
3 December 2010
Ingrediente: 700 g făină 350 ml lapte dulce 320 g zahăr tos 500 ml apă 3
ouă o lingură de rom 150 g unt 25 g drojdie două pliculeţe zahăr
vanilinat 50 g stafide smântână sare o portocală topping de ciocolată
decor de zahăr colorat Mod de preparare: Portocala se spală, se dă…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si castane
3 December 2010
Ingrediente:
600 g castane comestibile 4 pere 1/2 lamaie 250 g aluat fraged 600 ml
lapte 350 g zahar tos 1 baton de vanilie Mod de preparare: Crestati
fiecare castana (pe fata plata), patrunzand cu cutitul atat prin coaja,
cat si prin pielita si tineti-le 10 minute in apa clocotinda.
Scurgeti-le, lasati-le sa se raceasca…
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de pui si ciuperci
3 December 2010
Ingrediente:
400 g ciuperci 4 linguri ulei sare piper 50 g paine feliata 200 g
frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 600 g fileuri
de piept de pui 3 linguri zeama de lamaie Mod de preparare: Se curata
ciupercile, se spala, se taie marunt si se prajesc in 2 linguri de ulei,
5…
Read more »
Read more »
Ciorba de ardei umpluti
3 December 2010
Ingrediente:
12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez
patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel
sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina
de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat,
oul,verdeata, sare si piper,…
Read more »
Read more »
Ciorba de gogosari
3 December 2010
Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini
de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de
preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc
intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea
un clocot, dupa care adaugam…
Read more »
Read more »
Midii cu pesto şi cartofi
3 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4
căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g
caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic
mărar sos pesto roşii cherry Mod de preparare: într-o oală se pun la*…
Read more »
Read more »
File de peste cu varza acra
3 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de
dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau) 2-3
linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare:
Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…
Read more »
Read more »
Vis de ciocolata
3 December 2010
Ingrediente:
250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl
lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6
rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta
originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)
Mod…
Read more »
Read more »
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci
3 December 2010
Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari
2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curata ciupercile si se
taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…
Read more »
Read more »
Ravioli cu usturoi
2 December 2010
Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata Mod de
preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de
ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si
se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile
decojite…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)
2 December 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes
30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot
measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1
bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez cu legume
2 December 2010
Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă
albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri
de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune
seminţe de dovleac Mod de preparare: Dolveceii se spală, se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer
2 December 2010
Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de
porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3
roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel
coriandru varză murată gogonele Mod de preparare: Fasolea şi năutul se
spală…
Read more »
Read more »
Cocktail Planter’s Punch
2 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii
de portocală şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom
ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în
toată lumea, a…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei şi fenicul
2 December 2010
Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml
lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb
350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare
piper pătrunjel Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă
2 December 2010
Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir
de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de
floarea-soarelui sos de roşii picant Mod de preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri
de…
Read more »
Read more »
Supă cu parmezan
2 December 2010
Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de
porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150
g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute
Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb.
Boabele…
Read more »
Read more »
Cockteil cu tofu si creveti
2 December 2010
Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu
un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei
iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce
sare piper Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin
ulei, se adaugă…
Read more »
Read more »
Rulouri de kaizer cu piure
2 December 2010
Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de
ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de
floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie
şuncă, muşchi de porc afumat Mod de preparare: Conopida se fierbe, se
scurge şi se taie…
Read more »
Read more »
Ciorba americana de fasole si arahide
2 December 2010
Ingrediente:
150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de
arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de
cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5
picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de
preparare: Jumatate din…
Read more »
Read more »
Somon cu sos şi legume chinezeşti
2 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4
cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză
de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui
sare piper spanac Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se
curăţă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Minipizza pe mămăligă
2 December 2010
Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g
fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt
100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de
capră brânză feta Mod de preparare: Morcovul se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole albă păstăi
2 December 2010
Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper
roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o
legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de
măsline o lămâie pătrunjel Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală
şi se pune pe…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu fileuri de peşte
2 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un
ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de
floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi Mod de
preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se aşază…
Read more »
Read more »
Amandine cu prune
2 December 2010
Ingrediente
: 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100
g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.
Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii.
Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra.
Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un…
Read more »
Read more »
Sufleu de fenicul
2 December 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4
ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de
măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie
sare piper sos de roşii Mod de preparare: Feniculul se spală, se…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate
2 December 2010
Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate
300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină
o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Ceapa
se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un castron.
Broccoli se fierb, se…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă ricotta
2 December 2010
Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g
zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de
vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop
de căpşuni brânză de vaci mentă Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Planteur
2 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o
scobitoare şi o felie de ananas Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune
conservate cu…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu sos de curry
2 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei
iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii
doi morcovi două portocale 4 linguri de ulei de măsline curry salată
verde piper ardei capia Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se
curăţă de foi, se…
Ciorba de ardei umpluti
3 December 2010
Ingrediente:
12 ardei grasi de marime potrivita 500 g de carne 60-80 g de orez
patrunjel o ceapa potrivita un ou 3-4 morcovi 2-3 radacini de patrunjel
sare piper bulion dupa gust Mod de preparare: Carnea se da prin masina
de tocat si se adauga ceapa taiata marunt, orezul bine spalat,
oul,verdeata, sare si piper,…
Read more »
Read more »
Ciorba de gogosari
3 December 2010
Ingrediente: 6-7 gogosari mari 2-3 morcovi 1 ceapa potrivita 2 radacini
de patrunjel 50 g de orez sare verdeata 3-4 rosii smantana Mod de
preparare: Toate legumele se spala, se taie cubulete si se inabusesc
intr-o ceasca cu apa. Se adauga apoi apa pentru ciorba si lasam sa dea
un clocot, dupa care adaugam…
Read more »
Read more »
Midii cu pesto şi cartofi
3 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 450 g midii decorticate 500 g broccoli 4
căţei de usturoi 100 g unt 300 ml vin alb demisec o lămâie 200 g
caşcaval sare piper o frunză de dafin 5 boabe de piper oţet balsamic
mărar sos pesto roşii cherry Mod de preparare: într-o oală se pun la*…
Read more »
Read more »
File de peste cu varza acra
3 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 20 g unt 800 g varza acra sare piper 2 linguri miere 1 foaie de
dafin 200 ml vin spumos 600 g file de peste (merluciu, cod, salau) 2-3
linguri faina 100 g boabe de struguri (fara seminte) Mod de preparare:
Se curata ceapa, se toaca si se dunstuieste in untul incins.…
Read more »
Read more »
Vis de ciocolata
3 December 2010
Ingrediente:
250 grame ciocolata amaruie 125 grame unt 3 galbenusuri de ou 25 cl
lapte 2 lingurite de cafea solubila 3 kiwi 2 pere 200 grame mandarine 6
rondele de ananas (poate sa fie si din compot) 250 capsuni (desi reteta
originala este cu aceste fructe, se pot ultiliza orice fructe de sezon)
Mod…
Read more »
Read more »
Placinta cu ficatei de pui si ciuperci
3 December 2010
Ingrediente: 2 foi de aluat fraged 500 g ficatei de pui 8 ciuperci mari
2 cepe 2 oua 250 ml smantana groasa 2 linguri patrunjel verde tocat 2
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curata ciupercile si se
taie ceva mai mare, la fel si ficateii de pui. Ceapa, curatata, se…
Read more »
Read more »
Ravioli cu usturoi
2 December 2010
Ingrediente: ulei usturoi rosii sau sos tomat verdeata Mod de
preparare: Se fierb “al dente” pastele in apa cu sare si o lingurita de
ulei (ca sa nu se lipeasca intre ele). Se incing doua linguri de ulei si
se calesc 3 graunte de usturoi. Se adauga pasta de rosii (sau rosiile
decojite…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Acapulco (video)
2 December 2010
Ingrediente: 50 ml light rum 15 ml Cointreau/Triple Sec some ice cubes
30 ml lime juice 1 egg white 1 tsp caster sugar mint to garnish 1 shot
measure 1 mixing glass 1 strainer (or a sieve) 1 old-fashioned glass 1
bar spoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Acapulco
Read more »
Read more »
Tăiţei de orez cu legume
2 December 2010
Ingrediente: 300 g tăiţei de orez doi dovlecei 3 ardei capia o ceapă
albă 100 g seminţe de susan ghimbir ras o lingură de miere două linguri
de sos de soia piper un ardei iute mic mărar 50 ml ulei de susan alune
seminţe de dovleac Mod de preparare: Dolveceii se spală, se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole roşie si năut cu kaizer
2 December 2010
Ingrediente: 300 g fasole roşie 200 g năut 400 g kaizer 500 g carne de
porc un morcov un sfert de ţelină două cepe o rădăcină de pătrunjel 3
roşii pastă de roşii ulei sare piper o frunză de dafin pătrunjel
coriandru varză murată gogonele Mod de preparare: Fasolea şi năutul se
spală…
Read more »
Read more »
Cocktail Planter’s Punch
2 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom ambrat Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, 2 felii
de portocală şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 6/70 rom
ambrat 3/10 suc de lămâie 1/10 sirop de rodii sifon Băutură de succes în
toată lumea, a…
Read more »
Read more »
Pizza cu dovlecei şi fenicul
2 December 2010
Ingrediente: 500 g făină un pliculeţ cu drojdie uscată 275 ml apă 50 ml
lapte un fenicul doi dovlecei 250 g roşii cherry 200 g boabe de porumb
350 g caşcaval sos de pizza un ardei iute miere ulei de măsline sare
piper pătrunjel Mod de preparare: Drojdia se dizolvă în laptele dulce…
Read more »
Read more »
Rulouri de carne (piept de pui) cu şuncă
2 December 2010
Ingerdiente: două piepturi de pui 400 g şuncă feliată 300 g orez un fir
de salvie o ceapă 3 căţei de usturoi 200 g parmezan sare piper ulei de
floarea-soarelui sos de roşii picant Mod de preparare: Ceapa şi
usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri
de…
Read more »
Read more »
Supă cu parmezan
2 December 2010
Ingrediente: două cepe doi căţei de usturoi o conservă de boabe de
porumb doi cartofi 500 ml lapte dulce 250 ml smântână 500 g ciuperci 150
g parmezan 50 g unt sare piper salată verde busuioc uscat ardei iute
Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb.
Boabele…
Read more »
Read more »
Cockteil cu tofu si creveti
2 December 2010
Inrgediente: 200 g cuşcuş 400 g creveţi decorticaţi 300 g brânză tofu
un morcov 200 g broccoli 300 ml vin alb anghinare ceapă verde un ardei
iute ulei mărar pudră de curry o frunză de dafin suc lămâie muştar dulce
sare piper Mod de preparare: Intr-o crăticioară se încinge puţin
ulei, se adaugă…
Read more »
Read more »
Rulouri de kaizer cu piure
2 December 2010
Ingrediente: 500 g kaizer feliat 500 g cartofi o conopidă o jumătate de
ţelină un morcov 100 ml smântână 4 roşii o ceapă 100 ml ulei de
floarea-soarelui doi ardei graşi roşii pătrunjel sare piper o lămâie
şuncă, muşchi de porc afumat Mod de preparare: Conopida se fierbe, se
scurge şi se taie…
Read more »
Read more »
Ciorba americana de fasole si arahide
2 December 2010
Ingrediente:
150 g arahide 1 leg ceapa verde 200 g telina 2 cartofi mijlocii ulei de
arahide 500 g rosii eventual putina supa de legume din plic frunze de
cimbru tocate cimbru tocat 800 g fasole uscata sare piper proaspat 5
picaturi tabasco 1/2 leg coriandru (sau frunze de patrunjel) Mod de
preparare: Jumatate din…
Read more »
Read more »
Somon cu sos şi legume chinezeşti
2 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de somon un pachet legume chinezeşti congelate 4
cartofi cinci roşii un ardei gras o ceapă doi căţei de usturoi o frunză
de dafin 4 boabe de piper o lămâie o portocală ulei de floarea-soarelui
sare piper spanac Mod de preparare: Ceapa, usturoiul şi ardeiiul se
curăţă, se spală şi…
Read more »
Read more »
Minipizza pe mămăligă
2 December 2010
Ingrediente: 300 g mălai, 750 ml apă doi ardei capia un morcov 300 g
fasole verde 350 g broccoli 300 g ciuperci 3 căţei de usturoi 200 g unt
100 g porumb 300 g parmezan ghimbir ras sare piper busuioc brânză de
capră brânză feta Mod de preparare: Morcovul se curăţă de coajă,…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole albă păstăi
2 December 2010
Ingrediente: un pui un kilogram fasole albă păstăi o linguriţă piper
roşu pudră de chili pudră de ghimber sos de soia două linguri de miere o
legătură usturoi verde o legătură ceapă verde sare piper ulei de
măsline o lămâie pătrunjel Mod de preparare: Puiul se curăţă, se spală
şi se pune pe…
Read more »
Read more »
Colţunaşi cu fileuri de peşte
2 December 2010
Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 400 g făină 200 ml apă o ceapă un
ou un sfert de morcov 4 boabe de piper o frunză de dafin ulei de
floarea-soarelui pătrunjel sare piper roşii căţei de usturoi Mod de
preparare: Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se aşază…
Read more »
Read more »
Amandine cu prune
2 December 2010
Ingrediente
: 400 g prune (ringlote) 100 g samburi de migdale intregi 120 g unt 100
g zahar pudra 2 oua Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.
Spalati si stergeti prunele, rupeti-le in doua si scoateti samburii.
Puneti migdalele in bolul mixerului si zdrobiti-le pana ce devin pudra.
Topiti 100 g unt, turnati-l intr-un…
Read more »
Read more »
Sufleu de fenicul
2 December 2010
Ingrediente: 4 bucăţi de fenicul praz 200 g măsline negre fără sâmburi 4
ardei capia 300 g brânză telemea 250 ml vin alb 4 linguri de ulei de
măsline doi căţei de usturoi pudră de ghimbir 150 g caşcaval o lămâie
sare piper sos de roşii Mod de preparare: Feniculul se spală, se…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită umplut cu legume şi ciuperci murate
2 December 2010
Ingrediente: un kilogram de muşchi de vită un borcan de ciuperci murate
300 g broccoli doi ardei capia o ceapă 3 portocale o jumătate de ţelină
o lămâie sare piper ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Ceapa
se curăţă de foi, se taie peştişori şi se pune într-un castron.
Broccoli se fierb, se…
Read more »
Read more »
Tort cu cremă ricotta
2 December 2010
Ingrediente: 500 g căpşuni 375 g unt 500 g ricotta 300 ml frişcă 150 g
zahăr pudră 200 g făină 25 g cacao 250 g zahăr tos două ouă esenţă de
vanilie praf de copt lichior de ciocolată 150 ml apă o limetă sare sirop
de căpşuni brânză de vaci mentă Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Planteur
2 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare
Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – bucăţele de morcov pe o
scobitoare şi o felie de ananas Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 40 g g suc de ananas 40 g suc de mandarine 80 g căpşune
conservate cu…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu sos de curry
2 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri somon afumat 300 g linte roşie sare un ardei
iute 4 căţei de usturoi 5 cm rădăcină de ghimber două cepe două roşii
doi morcovi două portocale 4 linguri de ulei de măsline curry salată
verde piper ardei capia Mod de preparare: Cepele şi usturoiul se
curăţă de foi, se…
Read more »
Read more »
Paste cu salata verde
2 December 2010
Ingrediente:
400 g macaroane scurte 1 ardei gras rosu (gogosar) 1 ardei gras verde
150 g rosii-cireasa (cat mai marunte) 1/2 salata verde creata 3 catei de
usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper proaspat macinat Mod de
preparare: Se curata usturoiul si ardeii si se taie marunt. Rosiile se
spala si se…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu şuncă
2 December 2010
Ingrediente: 8 roşii 150 g cuşcuş 4 linguri de ulei de măsline 150 ml
vin alb 350 g şuncă 250 g roşii cherry doi ardei capia două cepe 3 căţei
de usturoi salată verde sare piper pătrunjel costiţă afumată kaizer
Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie un căpăcel şi se…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu fasole fava
2 December 2010
Ingrediente: doi dovlecei 4 ardei capia 4 roşii două conserve cu fasole
fava 50 g unt două linguri de ulei de măsline o ceapă o legătură de
usturoi 300 g ciuperci sare piper busuioc parmezan caşcaval Mod de
preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt.
Ciupercile se curăţă…
Read more »
Read more »
Turtiţe cu anşoa şi cu cartofi
2 December 2010
Ingrediente: 350 g cartofi egipteni 175 g fileuri de anşoa praz 4 ouă
un ardei gras galben 100 g roşii cherry două linguri de smântână boia
dulce sare piper pătrunjel ulei de măsline praf de copt o lingură de
făină varză albă oţet mărar Mod de preparare: Cartofii se spală şi se
pun…
Read more »
Read more »
Penne all arrabbiata
2 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura zarzavat pentru supa
(morcov + patrunjel + telina) 1-2 ardei iuti rosii 4 linguri ulei de
masline 500 ml rosii decojite 1 legatura patrunjel 1 legatura busuioc
sare piper macinat 1 varf de cutit zahar 500 penne (macaroane scurte)
Mod de preparare: Se curata…
Read more »
Read more »
Cârnaţi olteneşti cu legume
2 December 2010
Ingrediente: 700 g câmaţi olteneşti două vinete doi ardei graşi doi
dovlecei o ceapă 3 căţei de usturoi pudră de curry 200 g roşii cherry
galbene 200 g arpagic, 200 g măsline fără sâmburi două linguri de muştar
cu boabe ulei sare piper busuioc Mod de preparare: Dovleceii şi
vinetele se spală, se…
Turte cu verdeaţă
2 December 2010
Ingrediente: 750 g făină 150 ml iaurt 200 ml apă 15 g drojdie două
linguri de ulei de măsline o linguriţă de zahăr tos 300 g parmezan o
legătură de mărar două ouă roşii cherry o linguriţă de sare piper pudră
de curry unt Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se amestecă…
Read more »
Read more »
Cascaval pane
2 December 2010
Ingrediente: 500 g. cascaval 2 oua un pahar bere drojdie uscata zahar
boia piper cimbru ulei o cana faina Mod de preparare: Se alege un
cascaval cat mai gras, care se taie bucati mici. Acesta se tavaleste in
urmatoarea compozitie: se bat doua oua, in care se adauga putin cate
putin faina. Se face…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu piure de mere
2 December 2010
Ingrediente: 4 mere 50 g alune două ouă 200 ml lapte dulce 200 g unt
200 g zahăr tos 300 g făină o linguriţă de praf de copt o jumătate de
linguriţă de sare esenţă de vanilie o jumătate de linguriţă de pudră de
scorţişoară miezuri de nucă Mod de preparare: Merele se…
Read more »
Read more »
Minitort cu cremă de caise
2 December 2010
Ingrediente: 500 g caise un pachet de foitaj 300 g brânză de vaci 150
ml frişcă 40 g unt 60 g zahăr tos zahăr brun un gălbenaş esenţă de
vanilie 50 g migdale o lingură de amidon două pliculeţe zahăr vanilinat
mentă compot de caise Mod de preparare: Foitajul dezgheţat se taie în…
Read more »
Read more »
Salată cu fructe de mare
2 December 2010
Ingrediente: 250 g surimi 200 g midii 100 g anşoa 300 ml vin alb 75 g
capere pudră de cardamon pudră de scorţişoară seminţe de chimen curry
două cepe o conserva de roşii usturoi un grepfrut un ardei iute amidon
ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Bastonaşele de surimii se
opăresc…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi noi si cirese
2 December 2010
Ingrediente:
500 g cartofi noi 150 g ceapa mica de arpagic 1/2 legatura de cozi de
telina verde 2 linguri de untdelemn 1 lingurita de boia iute sare piper 4
copane mari de pui 2 lingurite de cimbru uscat sucul de la 2 portocale 2
pumni de cirese sau visine curatate de samburi si desfacute…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane cu sunca
2 December 2010
Ingrediente:
300 g macaroane 150 g sunca de Praga 200 g parmezan sau cascaval 200 ml
frisca nebatuta (smantana dulce) 3 galbenusuri sare piper nucsoara Mod
de preparare: Se fierb macaroanele al dente, in apa cu sare. Se taie
suncafelii si se rade parmezanul (cascavalul). Se amesteca bine frisca
sau smantana cu galbenusurile si jumatate…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu ardei si crutoane
2 December 2010
Ingrediente
: 400 g cartofi 2 ardei grasi 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura de
unt sau margarina 1 litru de apa fiarta cu vegeta sau delikat sare piper
200 g smantana proaspata Ingrediente crutoane: 10 felii de bagheta
(paine alba lunga si subtire), 1 lingura de seminte de susan, 1
lingurita de…
Read more »
Read more »
Ficatei de pasare cu cartofi si varza
1 December 2010
Ingrediente: 6 cartofi mijlocii 4-5 morcovi mici sare 2 lingurite
chimen 300 g varza 2 cepe mici 200 ml lapte degresat piper proaspat
macinat 200 g ficatei de pasare 3 linguri ulei verdeata (patrunjel,
frunze de telina) Mod de preparare: Se curata de coaja cartofii si
morcovii, se taie bucatele,se acopera cu apa cu…
Read more »
Read more »
Prajitura englezeasca cu gem
1 December 2010
Ingrediente: 3 cani de faina amestecata 1 pachetel de praf de copt 2
linguri de zahar 60 g unt taiat bucatele 1 cana de lapte 1 ou batut
pentru uns gem de capsuni,caise frisca Mod de preparare: Se incinge
cuptorul la 210C. Se unge o forma cu untdelemn. Se cerne faina intr-un
vas. Se…
Read more »
Read more »
Clatite cu zer si branza de vaci
1 December 2010
Ingrediente
clatitele : 1 lingura unt 1/4 l lapte 3 oua 75 g faina 1 lingura zahar
Ingrediente umplutura :250 g branza de vaci (20% grasime), 50 ml zer, 2
linguri sirop de fructe, 1-2 lingurite zeama de lamaie, 300 g capsuni.
Mod de preparare: Se topeste untul si se bate bine cu laptele caldut…
Read more »
Read more »
Rulada cu crema si capsuni
1 December 2010
Ingrediente
aluatul: 4 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 25 g zahar pudra 75 g
faina 1/2 lingurita praf de copt zahar pentru rulat. Ingrediente
umplutura:300 g iaurt, 1/8 l sirop de visine, 8 foi de gelatina, 200 g
frisca batuta, 500 g capsuni. Mod de preparare: Se sparg ouale si se
separa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Viva Villa (video)
1 December 2010
Ingrediente: 2 tsp sugar 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml lime juice 1
tsp lemon juice Some Ice cubes 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping
board 1 knife 1 squeezer 1 teaspoon 1 cocktail shaker 1 strainer (if the
shaker doesn’t include one) or a small sieve Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu salam
1 December 2010
Ingrediente:
1 kg de cartofi 300-350 g de salam 4 oua 200 g de cascaval sare piper
patrunjel verde taiat marunt 1 lingura de margarina Mod de preparare:
Cartofii se spala si se fierb in coaja. Se curata, se dau pe razatoare
si se amesteca cu ouale intregi, cascavalul taiat bucatele sau ras,
margarina.…
Read more »
Read more »
Tortulete cu capsuni si lichior de oua
1 December 2010
Ingrediente
aluat: 250 g faina 60 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 varf de cutit sare
1 ou 125 g unt rece grasime si zahar pentru forme Ingrediente
umplutura:250 g branza de vaci, 50 g zahar, 2 oua, 100 ml lichior de
oua, 2 linguri (cu varf) amidon, zeama de la 1/2 lamaie, 500…
Read more »
Read more »
Budinca tricolora
1 December 2010
Ingrediente:
5 oua 1 litru de lapte 125 g de zahar 3 pliculete de zahar vanilat 5
linguri de faina unt (margarina) cat o nuca 50 g de ciocolata de menaj
100 g de visine sau cirese Mod de preparare: Cele 5 oua se separa iar pe
galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se amesteca…
Read more »
Read more »
Orez cu spanac
1 December 2010
Ingrediente : 100 g margarina 200 g orez cu bobul lung 500 ml apa
fiarta cu vegeta sau delikat sare piper macinat 2 linguri untdelemn 2
cepe mari tocate marunt 250 g spanac proaspat sau congelat Mod de
preparare: Se incinge margarina intr-o cratita. Se pune orezul si se
lasa sa se caleasca 10…
Read more »
Read more »
Mazare cu carne de vita
1 December 2010
Ingrediente:
400 g muschi de vita taiat felii subtiri 3 linguri sos de soia 3
linguri ulei 200 g mazare verde proaspata 1/2 ceasca zeama concentrata
de carne (de vita) 1/4 lingurita susan Mod de preparare: Se pune carnea
intr-un castron si se stropeste cu sosul de soia. Intr-o tigaie se pune
la incins uleiul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chifteluţe de pui si vită la cuptor
1 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de chiftelute de pui si vita la cuptor din:
piept de pui, pulpa de vita, faina, oua, sare, ceapa, usturoi, marar
sau patrunjel, felii de franzela si ulei de masline. Ingrediente: piept
de pui pulpa de vita 2 linguri de faina doua oua sare o ceapa ceapa mica
3 graunte…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu gutui si miere
1 December 2010
Ingrediente:
1,5 kg gutui 500 g zahar 350 g faina cernuta 200 g unt moale 2 oua
zeama de la o lamaie 1 varf de cutit anason 1 varf de cutit vanilie
(baton ras) 4 linguri miere lichida sare Mod de preparare: Puneti faina
impreuna cu un varf de cutit de sare pe planseta, faceti…
Read more »
Read more »
Chiftelute din peste cu crusta de migdale
1 December 2010
Ingrediente
: 600 g peste alb zeama si coaja rasa de la o lamaie 150 g paine 1/8 l
frisca nebatuta (smantana) 1 ceapa mica 1 lingurita ulei 1 ou 2
lingurite sare + piper 60 g migdale 40 g unt topit Mod de preparare: Se
spala pestele, se zvanta, se taie bucatele si se…
Read more »
Read more »
Franjuri de pui cu fasole verde
1 December 2010
Ingrediente
: 400-500 g piept de pui 2 catei de usturoi frunzulite de busuioc 2
linguri de zeama de lamaie 3 linguri de ulei de soia sau de masline 600 g
fasole verde 1 ceapa rosie mare un cubulet de unt sare piper macinat
Mod de preparare: Carnea spalata se taie fasii subtiri. Usturoiul…
Read more »
Read more »
Painisoare italienesti din cartofi
1 December 2010
Ingrediente:
125 g cartofi fainosi sare 300 g faina 1/2 pachetel de drojdie uscata
1/2 lingurita de zahar 50 g rosii uscate in untdelemn 1 legatura de
busuioc 2 lingurite de chimen pisat 50 g sunca presata 150 g mozzarella
sau cascaval moale Mod de preparare: Se pun cartofii cu coaja la fiert
in…
Read more »
Read more »
Salata de telina cruda
1 December 2010
Ingrediente:
1 telina mare (600 g) sare zeama de la o lamaie 2 castraveti mijlocii
in otet 100 g maioneza gata preparata zahar pudra Mod de preparare:
Telina se curata de coaja, se spala si se rade pe razatoare. Se amesteca
imediat cu sare si zeama de lamaie sa ramana alba si se pune…
Read more »
Read more »
Cuburi de ciocolata cu capsuni
1 December 2010
Ingrediente
: 4 oua 175 g ciocolata amaruie 120 g zahar 50 g faina 1 lingurita
cacao (pudra) 20 de capsuni mai mici Mod de preparare: Se sparg ouale
si se separa albusurile de galbenusuri. Ciocolata sfaramata sau taiata
bucatele se lasa sa se topeasca pe baie de apa. Se freaca bine cu
mixerul…
Read more »
Read more »
Lasagne cu verdeata si dovlecei
1 December 2010
Ingrediente
: 500 g lasagne 1 kg dovlecei 1 l sos bechamel 1 crenguta rozmarin 2
foi de dafin 4-5 frunze de salvie 1 legatura mica de busuioc 1 legatura
mica de patrunjel 100 g parmezan ras sare piper putin unt ulei de
masline Mod de preparare: Se taie verdeata marunt si se dunstuieste in…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu alune
1 December 2010
Ingrediente:
4 piepti de pui dezosati a cate 150 g fiecare 100 g alune decojite 2
linguri de alune zdrobite in piulita 1 lingura de faina 1 ou 2 linguri
de miere de salcam 2 linguri de otet 40 g unt 3 linguri de untdelemn
sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie, puneti sa se…
Read more »
Read more »
Supa de dovlecei cu crutoane de cartofi
1 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei (600 g) 30 g unt sare piper 1/8 l
vin alb 3/4 l concentrat de legume 400 g cartofi 20 g unt topit 2
linguri seminte de floarea-soarelui (curatate) 100 ml frisca nebatuta
(sau smantana) Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se
toaca…
Read more »
Read more »
Snitel din piept de curcan cu sos de mere
1 December 2010
Ingrediente
: 4 bucati de piept de curcan sare piper 20 g unt topit 2 mere 1 ceapa
rosie 1/4 l concentrat de carne de pasare 2 linguri mustar potrivit de
iute 1 pahar frisca nebatuta sau smantana subtire Mod de preparare: Se
spala carnea, se zvanta, se condimenteaza si se prajeste circa 7 minute…
Read more »
Read more »
Tortul reginei Mary
1 December 2010
Ingrediente:
250 g aluat de foietaj 2 linguri marmelada de caise 90 g unt 1/2 cana
zahar fin 4 oua batute usor 1/2 cana de coaja de portocala si de lamaie
glasate 1/4 cana stafide 3 lingurite de faina amestecate cu un plic de
praf de copt si cernute Modul de preparare: Se porneste cuptorul…
Read more »
Read more »
Plăcintă dulce cu cuşcuş
1 December 2010
Ingrediente: 500 g făină 375 ml apă un kilogram de brânză de vaci 5 ouă
150 g cuşcuş 200 g zahăr tos stafide o lămâie o portocală 3 linguri de
ulei o lingură de oţet o linguriţă de sare două pliculeţe zahăr
vanilinat zahăr pudră Mod de preparare: Făina se cerne şi se…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu ardei
1 December 2010
Ingrediente
: 1 kg cartofi 1 ceapa 40 g unt sare piper 1 lingurita chimen 1
lingurita boia dulce 1,2 l zeama de zarzavat 2 ardei grasi rosii 4 felii
de paine prajita 200 gr smantana acrisoara Mod de preparare: Se spala
cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa curatata se
taie…
Read more »
Read more »
Fileuri de peste alb cu usturoi si migdale
1 December 2010
Ingrediente : 8 fileuri de peste 1 lamaie sare 8-10 catei de usturoi 2
galbenusuri 250 ml ulei 1 varf de cutit piper 1-2 fire cimbru patrunjel
verde 2-3 foi de dafin proaspete 20 g stifturi de migdale sau nuci Mod
de preparare: Se spala pestele, se zvanta, se stropeste cu zeama de
lamaie…
Aripioare de pui cu lamaie si rozmarin
1 December 2010
Ingrediente: 20 aripioare de pui 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 3
linguri zeama de lamaie piper sare 3 linguri ulei de masline 1 lingura
ulei aromat 3 crengute rozmarin Mod de preparare: Se incinge cuptorul la
220C. Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza in tava de aragaz.
Se curata…
Read more »
Read more »
Cartofi in crusta de ierburi
1 December 2010
Ingrediente
: 1 kg de cartofi mijlocii 400 g sare grunjoasa 400 g faina 1 albus de
ou 2 fire de cimbru 2 fire de salvie 2 fire de rozmarin Mod de
preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o
foarfeca.Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa,
ierburile si albusul de…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu cartofi
1 December 2010
Ingrediente : 800 g cartofi 400 g morcovi 400 g telina (tulpini) 4
linguri ulei de masline sare piper 11/4 l zeama concentrata de legume
1/2 l suc de rosii 4 felii paine (toast) 40 g unt 1 catel de usturoi sos
iute (Tabasco) Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si…
Read more »
Read more »
Peste alb in suc de legume
1 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina) 2
linguri mari de unt 1 catel de usturoi 4 fileuri de cod sare piper 1
lingura suc de lamaie 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din
comert sau preparat pe loc) Mod de preparare: Se curata ceapa si se
toaca potrivit. Se…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de smantana si mustar
1 December 2010
Ingrediente:
1 castravete 1 ceapa 20 g unt sare piper 250 ml concentrat de legume
150 g smantana 2 linguri mustar 1 lingura marar verde tocat 600 g peste
alb (salau, merluciu) Mod de preparare: Se curata castravetele de
coaja, se taie mai intai in doua pe lung, se indeparteaza semintele si
apoi se taie…
Read more »
Read more »
Parjoale umplute cu branza
1 December 2010
Ingrediente:
1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g branza telemea (de oaie) 800 g carne
de vita (tocata) 1 ou sare piper boia dulce 1 lingurita oregano 5
linguri ulei 1 castravete 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g) 1/2
legatura marar verde 2 linguri otet alb Mod de preparare: Se curata…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de legume
1 December 2010
Ingrediente:
3 tulpine de telina 3 morcovi 2 cepe 2 linguri unt 2 linguri ulei de
masline 1 cutie rosii decojite sare piper 1 lingurita busuioc uscat 400 g
spaghete 40 g cascaval ras Mod de preparare: Se spala telina si
morcovii, se curata si se taie cubulete, iar ceapa curatata se toaca
marunt. Se…
Read more »
Read more »
Salata de andive cu mere si cartofi
1 December 2010
Ingrediente:
500 g cartofi fierti 3 linguri otet alb 100 ml concentrat de legume 1
lingurita mustar sare piper 2 linguri ulei 1/2 legatura patrunjel verde 2
cepe 3 mere 1 lingura zeama de lamaie 150 g bacon taiat cubulete 1
andiva mare Mod de preparare: Se curata cartofii fierti si se taie
felii.…
Read more »
Read more »
Cafe Glace
1 December 2010
Ingrediente:
3/4 l lapte 3 dl cafea concentrata 300 g zahar 300 g frisca vanilie Mod
de preparare: Spre deosebire de inghetata de cafea, aceasta nu este
decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in vas sa inghete si servita mult
mai moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de
cafea concentrata.…
Read more »
Read more »
Mazare cu piper si usturoi
1 December 2010
Ingrediente:
1-2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingurita boabe de piper pisate 2
cesti mazare 1/2 lingurita zahar sare otet aromat Mod de preparare: Se
incinge uleiul si se pun in el cateii de usturoi curatati si zdrobiti,
piperul, mazarea, zaharul si sarea. Se lasa sa se dunstuiasca 2-3
minute, se adauga putina…
Read more »
Read more »
Tort de piersici cu crema de iaurt si branza de vaci
30 November 2010
Ingrediente
blat: 2 oua 2 linguri zeama de portocala 75 g zahar 1 plic zahar
vanilat 75 g faina 1/2 lingurita praf de copt Ingrediente uns: 8 linguri
gem de piersici Ingrediente crema:500 g iaurt, 250 g branza de vaci
(slaba), 2 plic zahar vanilat, 2 linguri zahar, 1 lingura zeama de
lamaie, 3 linguri…
Read more »
Read more »
Prajitura moale cu mere
30 November 2010
Ingrediente:
3 mere mari sucul de la o lamaie 3 oua 180 g faina 150 g unt topit 180 g
zahar tos 1 pachetel zahar vanilat 1 lingurita praf de copt 2 linguri
tuica de prune sau pere Ingrediente pentru ungerea formei: 20 g unt, 1
lingura faina, 1 lingura zahar tos. Mod de preparare: …
Read more »
Read more »
Salau sau cod umplut
30 November 2010
Ingrediente
: 1,5 – 2 kg fileuri de cod sau de salau 4 linguri suc de lamaie 200 g
costita afumata 400 g ciuperci 2 linguri pesmet 1 ou 1 plic arome pentru
peste sare piper 100 g unt 1 lamaie intreaga 2 vinete lungi si subtiri
Mod de preparare: Se spala fileurile de peste,…
Read more »
Read more »
Mazare cu rosii si busuioc
30 November 2010
Ingrediente:
2 cesti mazare proaspata 2 lingurite ulei 1 catel de usturoi 1/2 ceasca
rosii taiate marunt 2 linguri busuioc verde tocat sare Mod de
preparare: Se incinge uleiul si se caleste in el usturoiul curatat si
zdrobit. Se adauga rosiile decojite si taiate cubulete si se lasa sa
fiarba un minut. Se pun mazarea…
Read more »
Read more »
Pui cinci continente
30 November 2010
Ingrediente:
4 pulpe de pui 250 g carnati de porc 2 cepe 6 rosii 150 ml vin alb sec 1
conserva de boabe de porumb scurse de zeama sare piper 5 linguri
untdelemn Mod de preparare: Puneti untdelemnul sa se incinga intr-o
cratita. Adaugati cepele tocate marunt si lasati-le sa se rumeneasca.
Trageti vasul de-o…
Read more »
Read more »
Taietei cu ficatei de pasare
30 November 2010
Ingrediente:
250 g taietei lati sau lasagne 400 g ficatei de pasare 1 cutie de 250 g
ciuperci 2 morcovi 1/2 ardei rosu 2 fire de busuioc 1 tableta de supa 1
lingura smantana 5 linguri untdelemn sare piper Mod de preparare:
Spalati ficateii de pasare. Taiati-i in doua sau, daca sunt mari, in
patru.Curatati…
Read more »
Read more »
Vinete cu sos de busuioc
30 November 2010
Ingrediente:
4 vinete lungi si subtiri 1 catel de usturoi 1 lamaie 6 fire de
patrunjel 2 fire de busuioc 3 linguri de faina 250 ml untdelemn 1
lingura ulei de masline sare piper Mod de preparare: Turnati faina
intr-o farfurie plata.Spalati vinetele, apoi stergeti-le cu un
prosop.Taiati-le transversal, in felii de marime egala…
Read more »
Read more »
Fileuri de macrou cu salata de fasole
30 November 2010
Ingrediente:
500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4
linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Worcester piper macinat 3 linguri
ulei de masline 4 fileuri de macrou (cu pielita) 1 lamaie Mod de
preparare: Se curata fasolea, se spala, se taie bucati si se fierbe
circa 10 minute…
Read more »
Read more »
Placinta cu cartofi si masline
30 November 2010
Ingrediente
: 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1
pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi
aromate (rozmarin, cimbru) un ou 60 g masline negre fara samburi ketchup
(dulce sau iute – dupa gust) 1 lingura ulei de masline piper 1 lingura
seminte de…
Read more »
Read more »
Pui provensal
30 November 2010
O
reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru,
ardei grasi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 1 pui mai maricel sare
piper 3 linguri ulei 1 catel de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 2
ardei grasi 2 dovlecei 200 g rosii mici Mod de preparare: Se incinge
cuptorul la 200C. Se spala…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu mere
30 November 2010
Ingrediente:
2 cartofi mari 3 mere potrivite (mai verzi) 1 ceapa mijlocie 1/2 ceasca
de cascaval ras 1 ceasca smantana 1/4 lingurita nucsoara pisata piper
negru macinat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se unge
o forma termorezistenta cu unt topit sau cu ulei. Se curata cartofii si
se taie felii…
Read more »
Read more »
Tarta cu lamaie caramelizata
30 November 2010
Ingrediente
aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita
coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar
pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa
80 ml), o lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri zahar pudra. Mod de…
Read more »
Read more »
Tort cu capsuni
30 November 2010
Ingrediente:
280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura
zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate
in doua Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu ulei
sau unt o forma rotunda (diametrul 20 cm) si se tapeteaza cu faina.…
Read more »
Read more »
Rozete de cartofi
30 November 2010
Ingrediente:
4 cartofi potriviti 3 galbenusuri 3 linguri smantana 2 linguri parmezan
ras boia Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie bucatele si se
fierb pana ce se inmoaie. Se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu
galbenusurile si parmezanul ras. Se pune compozitia intr-un cornet, se
spriteaza in forma de rozete pe o…
Read more »
Read more »
Macaroane cu piept de pui si ciuperci
30 November 2010
Ingrediente
: 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g
macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii
decojite (din conserva) taiate bucatele 3 linguri frisca nebatuta (sau
smantana) 1 legatura patrunjel verde 3 linguri amidon (faina) pentru
legat sosul Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pălăriuţe cu cireşe
30 November 2010
Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120
g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf
de copt zahăr vanilinat esenţă de migdale sare pudră de scorţişoară 50 g
seminţe de susan Mod de preparare: Se mixează smântână,…
Read more »
Read more »
Sufleu cu doua feluri de cascaval
30 November 2010
Ingrediente:
500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1 legatura codite
de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma 4 galbenusuri +
3 albusuri 70 g faina 1/2 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de
preparare: Puneti untul sa se topeasca la foc mic…
Read more »
Read more »
Mazare verde cu menta
30 November 2010
Ingrediente:
2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2 lingurita
zahar putin unt sare Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul
topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se
inmoaie. Se incorporeaza sarea, zaharul si menta si se serveste
fierbinte. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Oua cu gulii si sos bechamel
30 November 2010
Ingrediente:
2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml sos
bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se curata
guliile frunzele se pun deoparte, se taie felii, se fierb 2-3 minute in
apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa…
Read more »
Read more »
Mâncare de fasole cu kaizer
30 November 2010
Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g
scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de
usturoi 4 roşii o frunză de dafin sare piper coriandru gogonele pepeni
muraţi Mod de preparare: Fasolea roşie şi cea albă se pun la înmuiat
în…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciocolata si migdale
30 November 2010
O
reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt,
oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca.
Ingrediente : 150 g ciocolata amaruie 150 g unt 3 oua 70 g zahar 20 g
migdale macinate 40 g faina 1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar
pudra frisca pentru garnisit…
Read more »
Read more »
Paste cu muşchi de porc
30 November 2010
Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g
muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml
smântână muştar 4 căţei de usturoi cimbru verde ulei de măsline sare
piper sos de roşii picant Mod de preparare: lntr-un castron se pun
smântână, sucul de…
Read more »
Read more »
Salată cu portocale
30 November 2010
Ingrediente: două pungi amestec de salată 200 g spanac 4 cartofi ceapă
verde 50 g nuci caju 200 g căpşuni două portocale o mandarină 200 g
smântână mărar oţet balsamic ulei de măsline scorţişoară sare piper
parmezan brânză feta Mod de preparare: Smântână se amestecă bine cu
sarea, piperul, un praf de pudră…
Ciorbă delicioasa cu carne de porc
30 November 2010
O
reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole
alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina,
patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute
si mamaliga. Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi
500 g roşii 300 g ciuperci două conserve cu…
Read more »
Read more »
Sărăţele cu chimen şi morcov
30 November 2010
Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan
un morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un
pliculeţ cu praf de copt 3 ouă sare piper smântână Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. Se lasă la răcit…
Read more »
Read more »
Mere prajite cu inghetata
30 November 2010
Ingrediente
: 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe 4
globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala
merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un
cutit ascutit si se indeparteaza semintele si partea lemnoasa. Se taie
rondele si se…
Read more »
Read more »
Fructe marinate cu orez si portocale
30 November 2010
Ingrediente:
200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g
iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si
zeama) + alte doua portocale (doar zeama) 1 lamaie 50 g samburi de alune
2 linguri miere 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici) 1
lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Mazăre cu ceapă şi pui
30 November 2010
Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi
ardei graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de
floarea-soarelui o legătură de pătrunjel roşii usturoi Mod de
preparare: Cepele se curăţă de frunze, se spală, se toacă în cubuleţe şi
se pun într-un vas cu apă rece…
Read more »
Read more »
Somon cu ciuperci şi sos roşu
30 November 2010
Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4
fileuri de somon usturoi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei capia o
frunză de dafin oţet o lingură de zahăr tos ulei de măsline sare piper
mărar salată de arpagic murat Mod de preparare: Fileurile de somon se
spală,…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ciuperci şi parmezan
30 November 2010
Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300
g ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g fasole verde 200 g
parmezan 25 g drojdie sare piper 85 ml ulei de măsline busuioc roşii
salată verde castraveţi Mod de preparare: Intr-o oală se…
Read more »
Read more »
Rasol de vita cu sos de iaurt
30 November 2010
Ingrediente:
1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde 1/2
legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de
patrunjel) 1,5-2 l zeama de carne 1/2 lingurita boabe de piper
Ingrediente sos:500 g iaurt, coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire
de tarhon. Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu vermut
30 November 2010
Ingrediente
: 2 cepe 1/2 legatura cimbru 4 pulpe de pui (800 g) sare piper 2
linguri ulei 1/8 l vermut sec 1/8 l zeama concentrata de carne de pasare
500 g morcovi Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in opt. Se
aleg frunzulitele de cimbru, se spala pulpele de pui, se…
Read more »
Read more »
Sardine cu sos tomat
30 November 2010
Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert
de ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de
usturoi sare piper o lămâie pătrunjel pâine integrală Mod de
preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe irăzătoarea cu
ochiuri mici.…
Read more »
Read more »
Ruladă cu fistic
30 November 2010
Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de
măsline 200 g ciocolată neagră 50 g fistic cacao sare praf de copt două
pliculeţe cu zahăr vanilinat budincă de vanilie 300 ml frişca topping
de căpşuni sos caramel Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează
împreună cu zahărul…
Read more »
Read more »
Tocanita cu taietei
30 November 2010
Ingrediente:
750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei sare piper 1
lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama concentrata
de legume 200 ml vin rosu 1 crenguta rozmarin 2 cuisoare 1 foaie de
dafin 400 g taietei (lati) Mod de preparare: Se spala carnea,…
Read more »
Read more »
Supa de conopida cu smantana si galuste de carne
30 November 2010
Ingrediente
: 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2 l
zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g smantana 40 g
faina nucsoara rasa codite de ceapa verde taiate rondele Mod de
preparare: Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul, se…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie
30 November 2010
Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza
telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita
maghiran uscat Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se
taie stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie
felii subtiri. Patrunjelul spalat si zvantat…
Read more »
Read more »
Tartine cu salam si sos
30 November 2010
Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un
pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml
apă o lămâie pătrunjel sare piper ulei de măsline Mod de preparare:
Dovlecelul se spală, se taie sub formă de bastonaşe sau în feliuţe.
Ardeii se curăţă…
Read more »
Read more »
Rulouri de peşte cu spanac
30 November 2010
Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde
250 g cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o
lămâie 250 ml vin alb demidulce Mod de preparare: Fileurile de peşte
se spală şi se curăţă de oasRead more »
Cornuleţe cu ciocolată
30 November 2010
Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o
linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două
portocale 100 g miezuri de nucă două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă
de rom Mod de preparare: Crema de ciocolată se amestecă bine…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie
30 November 2010
Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă
un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o
lămâie 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar
smântână iaurt Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la
înmuiat cu…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu ciocolată
30 November 2010
Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt
200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de
miere 200 g ciocolată neagră o lămâie 50 g miezuri de nucă unt de alune
frişcă Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se amestecă untul cu…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu felii de mar
30 November 2010
Ingrediente
: 1 piept de pui dublu – de circa 300 g sare 1 lingura de unt topit
praf de curry 1 lingurita miere 100 ml suc de mere 1 mar mare cateva
fire de patrunjel verde Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se
zvanta, se sareaza usor si lasa sa se…
Read more »
Read more »
Tort cu zmeura
30 November 2010
Ingrediente
blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit
Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura
proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale
taiate felii. Mod de preparare: Preparati blatul cu o zi inainte de a
servi prajitura. Ungeti…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde cu costita afumata
30 November 2010
Ingrediente:
750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare
piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar
smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de
preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se
toaca marunt ceapa…
Read more »
Read more »
Peste umplut cu cascaval si cartofi
30 November 2010
Ingrediente
: 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare piper
zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura
patrunjel verde grasime pentru uns forma Mod de preparare: Se fierb
cartofii circa 20 de minute in apa cu sare, se lasa sa se raceasca…
Read more »
Read more »
Desert cu frisca şi fructe
29 November 2010
Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere
proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca
10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3
piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face
desertul. Punem un strat de frisca peste piscoturile maruntite apoi
fructe,…
Read more »
Read more »
Desert cu eugenii
29 November 2010
Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300
ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele
parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu
eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile
pisate. Repetam cu un strat de eugenii inmuiate in…
Read more »
Read more »
Macaroane, carne tocata si rosii
29 November 2010
Ingrediente
: 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2 cepe 1
catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita
sau de miel) piper 2 linguri bulion o lingurita maghiran uscat 1/2
lingurita scortisoara 6 linguri pesmet 1 ou Ingrediente sos: 40 g
unt,…
Read more »
Read more »
Mancarica de pui cu mirodenii
29 November 2010
Ingrediente:
600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei
sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita
ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de pui 1/2 legatura menta 300 g
iaurt slab dietetic Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de
coaja si se…
Read more »
Read more »
Coconut Ice
29 November 2010
Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte
condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu Mod de preparare: Intr-un
bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se
omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi
cantitatea indicata de zahar. Adaugam nuca de cocos si amestecam,
asigurandu-ne ca nu…
Read more »
Read more »
Prajitura miracol
29 November 2010
Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti
digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g
fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte
condensat indulcit Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt o
tava cu dimensiuni mici (a mea are 25cm x…
Read more »
Read more »
Prajitura cu banane
29 November 2010
Ingrediente:
200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de
banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de
preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara
adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si
peretii laterali…
Read more »
Read more »
Cartofi cu branza
29 November 2010
Ingrediente:
1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o
lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g
branza topita sau cascaval moale Mod de preparare: Se incinge cuptorul
inclusiv tava pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si
se taie felii groase. Cepele…
Read more »
Read more »
Tarta Tatin cu coaja de portocala
29 November 2010
Ingrediente
: 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare 1
portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la
150C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai
subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se
topeasca cu o…
Read more »
Read more »
Creme a la creme
29 November 2010
Ingrediente blat: 9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu
gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400
ml lapte rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura:3
linguri apa,3 linguri zahar,150 gr ciocolata cu lapte,150 gr unt gras
sau margarina pentru prajituri…