joi, 14 martie 2013

Retete de Pasti #7


Retete de Paste:

Sofranul

22 November 2010
SofranulNumele de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben – culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor. Sofranul este foarte scump, in primul rând pentru ca se culege manual si apoi pentru ca e nevoie de 200.000 de flori pentru a obtine 450g de firisoare de sofran. Sofranul a fost recunoscut…
Read more »

Salată cu roşii uscate

22 November 2010
Salată cu roşii uscate  Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de Bruxelles 200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing Grecesc   Mod de preparare: Se spală bine ardeiul şi se usucă, apoi se înlătura seminţele şi se taie bucăţele. Se dă în fiert varza de Bruxelles…
Read more »

Omleta taraneasca cu ton

22 November 2010
Omleta taraneasca cu ton  Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa 60 g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de ceapa verde sare piper macinat Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se fierb 15 minute in apa cu sare, se scurg si se…
Read more »

Păstrăv cu lămâie şi mărar

22 November 2010
Păstrăv cu lămâie şi mărar  Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de preparare: Se spală mărarul şi se toacă cât mai mărunt. Se curăţă peştele şi se spală. Se unge peştele cu ulei pe deasupra şi se…
Read more »

Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete

22 November 2010
Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete  Ingrediente pentru pieptul de pui umplut: 1 piept de pui 2 felii de caşcaval 1 roşie sare 1 cubuleţ de condiment cu gust de pui Ingrediente garnitură: 1 vânătă 3 roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 linguri făină 1 lingură pastă de roşii 1 ou oregano busuioc zahăr sare piper ulei de…
Read more »

Antricot cu sos mustar

22 November 2010
  Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod de preparare: Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un vas si se…
Read more »

Chipăruşă moldovenească

22 November 2010
Chipăruşă moldovenească  Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi ustu­roiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa, gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul pisat şi le căleşti pe toate…
Read more »

Salată Viva Italia

22 November 2010
Salată Viva ItaliaIngrediente: 100 grame de spanac proaspăt 100 grame avocado copt 100 grame mango 10 ml zeamă de lămâie o lingură de alune de pădure 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 20 ml sos de soia   Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac, se înlătură codiţele şi se usucă. Se spală…
Read more »

Supă de dovleac cu găluşte de branză

22 November 2010
  Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte: 125 ml lapte 2 linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină   Mod de…
Read more »

Salată uşoară cu sos grecesc

22 November 2010
Ingrediente: 400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă de mentă tocată 100 grame brânză feta 1 iaurt mic natural 1 Knorr Salad Dressing Grecesc zeamă de la 1/3 lămâie 1 lingură de suc de mere 1 lingură de seminţe susan…
Read more »

Supă-cremă de praz şi cartofi

22 November 2010
Supă-cremă de praz şi cartofi  Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4 pachet de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl înăbuşi în unt 5-6 minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 500 ml apă…
Read more »

Chifteluţe cu fasole şi feta

22 November 2010
Chifteluţe cu fasole şi feta  Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă) o legătură de pătrunjel 2 ouă 4 linguri de ulei din sâmburi de struguri 5 căţei de usturoi 250 grame brânză feta 1 Knorr Salad Dressing tzatziki…
Read more »

Ceapa murata in vin rosu

22 November 2010
Ceapa murata in vin rosu  Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata cateva cozi de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250…
Read more »

Pate de ficatei de pui cu coniac

22 November 2010
  Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2 linguri coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de preparare: Se topeste untul…
Read more »

Budincă de dovleac cu nucă

22 November 2010
Budincă de dovleac cu nucă  Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară   Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Baţi albuşurile spumă cu…
Read more »

Peperonata cu legume si usturoi

22 November 2010
  Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara seminte).…
Read more »

Supă de gulii cu găluşte de făină

22 November 2010
  Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condi­mente 1 ou fănă   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai adaugi apă…
Read more »

Pilaf cu pui si caşcaval

22 November 2010
Pilaf cu pui si caşcaval  Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2 roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o căileşti în unt, adaugi orezul…
Read more »

Tort de zahar ars

22 November 2010
  Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca   Mod de preparare: Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai la…
Read more »

Ciuperci provensale

22 November 2010
Ciuperci provensale  Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel verde tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala 2-3 linguri ulei de masline  1 catel de usturoi intreg Mod de preparare:…
Read more »

Pui cu brânză şi legume de toamnă

22 November 2010
Pui cu brânză şi legume de toamnă  Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână sare piper boia dulce 1 lin­gură condiment 6 linguri ulei 2 linguri unt 1 kg carofi 1 conopidă mare 1 ţelină mare   Mod de…
Read more »

Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez

22 November 2010
Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez  Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5 roşii 2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă zahăr ulei sare piper busuioc cimbru 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le prăjeşti…
Read more »

Salată din dovlecei

22 November 2010
Salată din dovlecei  Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii    Mod de preparare: Se prepară dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală dovleceii şi se taie în semifelii subţiri sau se dau prin răzătoarea mare. Se adaugă ceapa tăiată fideluţă, felii de castraveciori,…
Read more »

Salată de crudităţi cu fructe uscate

22 November 2010
Salată de crudităţi cu fructe uscateIngrediente: 1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf de chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate 5 caise uscate 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki   Mod de preparare: Se toacă mărunt ambele bucăţi de varză şi se presară cu chimen. Se adaugă ceapa tăiată fideluta. Se curăţă merele…
Read more »

Bezele cu nuci

22 November 2010
Bezele cu nuci  Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet   Mod de preparare: Se bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul in…
Read more »

Aperitiv din brînză de burduf

22 November 2010
  Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă berea, smîntîna, sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă rasă,compoziţia se amestecă bine şi se…
Read more »

Tarta de capsuni cu branza de vaci

22 November 2010
Tarta de capsuni cu branza de vaci  Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece  o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita de sare fina Ingrediente umplutura: 500 g branza de vaci bine stoarsa, 150 ml frisca lichida, 30 g unt, 4 oua, 50 g faina, 125…
Read more »

Pizza cu legume si branză

22 November 2010
  Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g brânză 200 g ciuperci piper boia pătrunjel busuioc sare   Mod de preparare: Faci un aluat din făină, sare, zahăr, 150 ml apă, drojdie şi…
Read more »

Salată de crudităţi cu ridichii

22 November 2010
Salată de crudităţi cu ridichiiIngrediente: 1 fir mic de praz 1 măr mic 3 linguri de ulei vegetal 350 de grame de ridichi albe 1 Knorr Salad Dressing cu ardei si Verdeţuri 3 linguri de boabe de porumb stafide (opţional) Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie de-a lungul, se spală şi se taie în rondele subţiri. Se…
Read more »

Bulgăraşi cu ciocolată

22 November 2010
  Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri cacao lapte sau unt   Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti puţină ciocolată rasă pentru ornat bulgăraşii, iar pe cea rămasă o amesteci cu zahărul, esenţa, biscuiţii măcinaţi,…
Read more »

Plăcinţele din piure cu dulceaţă

22 November 2010
  Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3 linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă   Mod de preparare: Faci un piure obişnuit din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână, laptele, 1 lingură de făină şi amesteci bine, apoi formezi plăcinţele subţiri, rotunde sau ovale, le tăvăleşti…
Read more »

Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval

22 November 2010
  Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval 100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare după gust   Mod de preparare: Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, îl sărezi, apoi presari umplutura pe care o faci astfel: dai caşcavalul pe…
Read more »

Tort de ciocolată cu brandy

22 November 2010
Tort de ciocolată cu brandy  Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt  sare fină Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un castron şi adăugaţi 30 de g de unt. Topiţi untul la bain marie până ce amestecul…

Cartofi cu ceapa

22 November 2010
Cartofi cu ceapa  Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea rasa 1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subţiri. Se curata ceapa si se taie in ineluse. Se unge un vas de iena cu unt si…
Read more »

Chiftele din carne fiartă de pui

22 November 2010
  Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină sare ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, cureţi şi cartoful şi le pui la fiert, separat, în apă cu sare. Când sunt gata, treci carnea fiartă prin maşina de tocat, dai cartoful pe…
Read more »

Pui ca în Tara Bascilor

22 November 2010
  Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2 ardei capia, tăiaţi în fâşii late 2 căţei de usturoi 150 gr cârnat (sau salam subţire) 200gr orez cu bobul lung 450 ml supă limpede de pui o…
Read more »

Vinete cu brânză de capră la cuptor

21 November 2010
Vinete cu brânză de capră la cuptor  Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi 6 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper ulei   Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai felii pe lungime, le sărezi şi le laşi deoparte să iasă sucul din ele. Le treci apoi sub un jet de apă rece, le ştergi cu…
Read more »

Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari

21 November 2010
Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari  Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină Ingrediente sos: 2 gogoşari 3 roşii cimbru piper sare 1 linguriţă zahăr 1 legătură verdeaţă 100 g spaghete de orez Mod preparare pârjoale: Cureţi ceapa,…
Read more »

Borş cu varză şi conopidă

21 November 2010
Borş cu varză şi conopidă  Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir de praz 100 ml ulei 2 ouă 2-3 linguri smân­tână 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare   Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai mărunt…
Read more »

Prăjitură cu prune, nucă şi bezea

21 November 2010
Prăjitură cu prune, nucă şi bezea  Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie 750 g prune o mână de nuci prăjite   Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr până se face cremos, adaugi 1 ou…
Read more »

Friptură de porc in jiu cu vin

21 November 2010
  Bucata de carne de porc o speli şi o fier­bi întreagă într-o cratiţă în care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi deoparte. într-o cratiţă pui untură, morcovul fiert şi pasat, boia, piper, foi de dafin şi vin alb. Laşi jiul să dea un clocot, apoi adaug feliile…
Read more »

Sirop de afine

21 November 2010
  Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care pre­sari aceeaşi cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine să se lase su­cul. Siropul obţinut îl strecori printr-un tifon dublu, după care îl torni în sticle pe care le astupi foarte bine. Afinele rămase…
Read more »

Ciorba de porc cu zeamă de varză

21 November 2010
  Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzava­tul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă îţi place, poţi să dregi…
Read more »

Prăjitură cu afine si cremă de smantană

21 November 2010
Prăjitură cu afine si cremă de smantană  Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 250 g smântână   Mod preparare aluat: Incorporezi untul în făină, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare.  Frămânţi aluatul şi-l dai…
Read more »

Cum se prepara Cocktail California Dream (video)

21 November 2010
Cum se prepara Cocktail California Dream (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml sweet vermouth 15 ml dry vermouth 1 maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon spoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass   Cum se prepara Cocktail California Dream
Read more »

Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne

21 November 2010
Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne  Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei  Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii pe lungime, presari feliile cu sare şi le laşi puţin să se scurgă. Pui apoi pe fiecare câte o lin­guriţă de smântână…
Read more »

Dovlecei cu ouă la cuptor

21 November 2010
Dovlecei cu ouă la cuptor  Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri unt 1 legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezu şi ii laşi să se scurgă pe un şervet. Aşezi apoi jumătăţile: de dovlecel într-o tava sau cratiţă…
Read more »

Musaca de cartofi copţi cu sos tomat

21 November 2010
Musaca de cartofi copţi cu sos tomat  Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână   Mod de preparare: Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt gata îi laşi să se răcească, apoi îi tai felii. înăbuşi apoi carnea cu ceapa curăţată şi…
Read more »

Nucşoara

21 November 2010
Nucşoara  Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara erau la mare moda în vremea aceea. Multa vreme portughezii au fost aceia care au detinut monopolul comertului cu nucsoara. Asta s-a întâmplat si datorita…
Read more »

Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor

21 November 2010
Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor  Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2 linguri făină sare   Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, îl dai prin făină şi prăjeşti în ulei încins. Cureţi cartofii, îi tai rondele,…
Read more »

Pui cu gogoşari, măsline şi porumb

21 November 2010
Pui cu gogoşari, măsline şi porumb  Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8 roşii 10 măsline verzi 10 măs­line negre 2-3 linguri porumb fiert sare piper cimbru 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi după ce l-ai presărat cu cimbru, sare şi piper, îl căleşti…
Read more »

Limbă cu legume şi sos de lămâie

21 November 2010
Limbă cu legume şi sos de lămâie  Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3 linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt 150 g smântână 2 căţei de usturoi coaja rasă a unei lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli bine carnea, o freci cu mălai,…
Read more »

Sufleu de ardei copţi şi carne

21 November 2010
Sufleu de ardei copţi şi carne  Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf de copt sare piper boia nucşoară cimbu 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi şi – i aşezi într-un vas uns…
Read more »

Legume de toamnă cu carne de porc

21 November 2010
Legume de toamnă cu carne de porc  Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai vânătă şi dovleceii rondele, ceapa peştişori, usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi mai mari.…
Read more »

Mancare de vinete cu usturoi

21 November 2010
Mancare de vinete cu usturoi  Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi usturoiul…
Read more »

Prăjiturele din griş cu stafide

21 November 2010
  Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze cocoloaşe. Când s-a…
Read more »

Pui cu garnitură de legume de toamnă

21 November 2010
  Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4 cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrun­jel 2 linguriţe condiment   Mod de preparare: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra unei…
Read more »

Cartofi cu lebar

21 November 2010
Cartofi cu lebar  Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga, dupa care se curata cartofii…
Read more »

Vinete pane umplute cu branză dulce

21 November 2010
Vinete pane umplute cu branză dulce  Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet ulei 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le laşi pentru o oră deoparte, apoi treci feliile de vinete prin făină şi le prăjeşti în…
Read more »

Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare

21 November 2010
Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare  Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar sare şi piper 1 linguriţă făină 50 ml ulei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci cu…
Read more »

Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză

21 November 2010
  Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză   Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti în puţin…
Read more »

Conopidă cu sos alb si ouă

21 November 2010
Conopidă cu sos alb si ouă  Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară 2 linguriţe condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii cubuleţe, rupi…
Read more »

Fursecuri cu miere

21 November 2010
  Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lin­gură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat   Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicar­bonatul. Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de biscuiţi la maşina de…
Read more »

Musaca de păstăi

21 November 2010
  Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant   Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea tocată şi o amesteci până ce îşi schimbă un pic culoarea,…
Read more »

Sufleu de roşii

21 November 2010
Sufleu de roşii  Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri făină sare piper unt     Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare şi după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi într-o stre­curătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi…
Read more »

Ingheţată de fragi

21 November 2010
Ingheţată de fragi  Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie   Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci com­poziţia, o torni în cupe şi…

Budincă de tăieţei cu brânză de vacă

21 November 2010
Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi, coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în cratiţa unsă cu margarina, se pune la cuptor la…
Read more »

Inimă de vită umplută in cuib de varză

21 November 2010
  Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar piper boia 1 cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană borş sare   Mod preparare umplutură: Toci carnea împreună cu…
Read more »

Ceafă de manzat cu sos de roşii

21 November 2010
  Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o oră…
Read more »

Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă

21 November 2010
  Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400 g frişcă   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi albuşurile…
Read more »

Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere

21 November 2010
Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere  Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2 linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 piersică   Mod de preparare: Cureţi morcovul şi mărul, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi apoi brânza de vaci, mierea de albine, smântână,…
Read more »

Budincă de piersici

21 November 2010
Budincă de piersiciIngrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează restul ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea ordine: sosul de…
Read more »

Cotlete de porc inabusite

20 November 2010
Cotlete de porc inabusiteIngrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera bine astfel…
Read more »

Rasol de vita cu usturoi si tarhon

20 November 2010
Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se amesteca…
Read more »

Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata

20 November 2010
Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumataIngrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba in…
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

20 November 2010
Tocăniţă de ciuperciIngrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se pune puţină apă şi se…
Read more »

Retete de post: Clatite de post

20 November 2010
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu ulei.…
Read more »

Terci de ovăz sau grâu

20 November 2010
Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1 pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia foc mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri stafide,…
Read more »

Muffins pufosi cu ciocolata

20 November 2010
Muffins pufosi cu ciocolataIngrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de copt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga apoi…
Read more »

Cotlete de porc cu sos de vin

20 November 2010
Cotlete de porc cu sos de vinIngrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa  sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa circa…
Read more »

Ciorba de burta

20 November 2010
Ciorba de burta  Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina…
Read more »

Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţi

20 November 2010
Friptură de porc înăbuşită cu cartofi gratinaţiIngrediente: 1.500 kg carne pentru fripturi 2 kg cartofi 200 ml ulei 100 g făină 100 g caşcaval 100 g smîntînă 400 ml lapte 3 ouă 100 ml vin 50 g unt sare piper după gust   Mod de preparare: Carnea se spală, se sărează şi se pune într-o tavă la înăbuşit cu ½ din…
Read more »

Ciorba de fasole cu sira de porc afumata

20 November 2010
O reteta de ciorba de fasole cu sira de porc afumata din: sira de porc afumata, fasole alba, morcov, pastarnac, patrunjel, foaie de dafin, ceapa, zeama de varza acra, tarhon, patrunjel, boabe de piper si sare. Ingrediente: 1/4 kg sira de porc afumata 100 g fasole alba noua 1 morcov 1 pastarnac mic 1 radacina…
Read more »

Branza cu usturoi

20 November 2010
Ingrediente: 1 pachet brinza grasa de vaci de 200 grame 2 linguri smintina un virf cutit boia un virf cutit sare 2 catei de usturoi Mod de preparare: Se pun in cuva de mixer (blender) ingredientele, se mixeaza circa 2-3 minute pina ce amestecul devine o pasta fina. Se toarna compozitia intr-un bol si se…
Read more »

Parjoale de ficat

20 November 2010
Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se servesc cu salata de rosii…
Read more »

Lapte de orez

20 November 2010
Lapte de orezIngrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă restul ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până la omogenizare. Se strecoară.…
Read more »

Pateu din boabe de fasole

20 November 2010
Pateu din boabe de fasoleIngrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde   Mod de preparare: Se trece fasolea prin maşina de carne sau se mixează bine.   Apoi amestecă cu restul ingredientelor şi…
Read more »

Frigarui din carne de berbec

20 November 2010
Frigarui din carne de berbec  Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga ceapa…
Read more »

Retete de post: Salata de morcovi

20 November 2010
Retete de post: Salata de morcovi  Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc de portocale coaja de lamaie si portocala   Mod de preparare: Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se tine la frigider.   Pofta buna!
Read more »

Sos de pere şi piersici

20 November 2010
Sos de pere şi piersiciIngrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri miere 2 linguri amidon   Mod de preparare: Se scurg fructele de zeamă, se mixează jumătate de cană de piersici şi jumătate de cană de pere cu zeama din compot, cu mierea şi amidonul. Se pune pe foc până se îngroaşă, apoi…
Read more »

Ciorba de berbec

20 November 2010
Ciorba de berbecIngrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa…
Read more »

Granola

20 November 2010
Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă mierea, vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se amestecă bine şi se pune într-o…
Read more »

Lapte de nucă

20 November 2010
Lapte de nucăIngrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană   Mod de preparare: Peste nucile măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi cremos.   Pofta buna!
Read more »

Pateu din brânză de vacă

20 November 2010
Ingrediente: 200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt un sfert lingură sare 2 linguri seminţe de bostan măcinate frunze de pătrunjel coriandru   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă.   Pofta…
Read more »

Ghimbirul

20 November 2010
Ghimbirul  Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai vechi timpuri. Îl cunosteau vechii greci, care-l numeau zingiberi, dar a fost des folosit si în bucataria romanilor. De fapt, acestia din urma l-au luat cu ei în…
Read more »

Drob de nucă

20 November 2010
Drob de nucăIngrediente: 2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet 1/2cană seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze tăiate mărunt 1 1/2 cană apă sau lapte 1 ceapă tăiată mărunt sare după gust 1 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi.   Mod de preparare: Se amestecă toate…
Read more »

Cocos cu vin

20 November 2010
Cocos cu vinIngrediente: 1 cocos de peste 1,5 kg 200 gr. de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa obisnuit 200 gr. ciuperci 40 de crutoane de pîine sare piper   Mod de preparare: Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune slanina…
Read more »

Bors de zarzavat cu varza murata

20 November 2010
Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust de legume piper Mod de preparare: Se spala…
Read more »

Retete de post:Icre de post

20 November 2010
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper   Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si se…

Crocant de piersici

20 November 2010
Crocant de piersiciIngrediente: 1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri miere 1/2 lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul rezultat se toarnă peste piersici. Totul se toarnă într-o cratiţă.Deasupra se aşează un strat gros de granoia sau pesmet amestecat cu nucă tăiată mărunt. Se…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)

20 November 2010
Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)  Ingrediente: 50 ml tequila 120 ml pineapple juice 15 ml blue Curacao ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon and cocktail stirrer   Cum se prepara Cocktail Moonraker
Read more »

Sarmale batranesti

20 November 2010
Sarmale batranestiIngrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici piper macinat 2 linguri de bulion. Mod de preparare: Se alege si se curata pasatul si se lasa in apa calda…
Read more »

Tort cu mere si crema de zahar ars

20 November 2010
Tort cu mere si crema de zahar arsIngrediente: 1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca 400 gr zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte Mod de preparare: Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin zahar…
Read more »

Rulada cu crema de branza

20 November 2010
Ingrediente: 60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete mici marar patrunjel sau ce verdeata vreti voi ardei rosu cubulete mici 50 gr smantana groasa Mod de preparare: Facem un sos bechamel din unt, faina,…
Read more »

Pui cu smantana si cartofi la cuptor

20 November 2010
Pui cu smantana si cartofi la cuptorIngrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se prajesc…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 12(video)

20 November 2010

Caltabosi

20 November 2010
Ingrediente: 1 kg. orez 1/2 kg ficat de porc 1/2 de plaman porc 1,5 kg de carne de la cap 1 inima porc 300 gr. de slanina de langa cap intestine mai groase de la porc 1 ceapa sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun la…
Read more »

Budincă de orez cu prune uscate

20 November 2010
Budincă de orez cu prune uscateIngrediente: 1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert  1 lingură unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de apă caldă. A doua zi se adaugă scorţişoară, mierea şi sarea şi se dă în…
Read more »

Clătite umplute cu mere

20 November 2010
Clătite umplute cu mereIngrediente: 6 clătite groase  8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină vanilie 1-2 linguri miere   Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se amestecă cu apa, stafidele şi mierea şi se pun la fiert până ce se  înmoaie. Se unge o tavă cu ulei, se umple clătitele cu amestecul de mai…
Read more »

Ciorba de ciolan de porc

20 November 2010
Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 minute in 2 l apa cu…
Read more »

Budincă de morcovi

20 November 2010
Budincă de morcoviIngrediente: 3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi 1 cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cuptor 30 minute.În loc de pâine se pot folosi 2 căni de orez sau grâu fiert.  …
Read more »

Cartofi inăbuşiţi cu roşii

20 November 2010
Cartofi inăbuşiţi cu roşii  Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină cimbru sare piper 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaugi făina, cim­brul, piperul, sarea, foaia de…
Read more »

Pulpa de curcan la tava

20 November 2010
Pulpa de curcan la tavaIngrediente: 1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare din conserva 4-5 cepe de arpagic   Mod de preparare: Se desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul bucatii ceapa calita si ouale fierte tari, se…
Read more »

Budincă de mere

20 November 2010
Budincă de mereIngrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos  1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2 suc de mere 1 cană granola sau fulgi ovăz sau orez fiert Mod de preparare: Se pun merele într-un vas.Se amestecă celelalte ingrediente şi se toarnă peste…
Read more »

Sufleu cu caşcaval

20 November 2010
  Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5 ouă sare pesmet   Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi laptele rece şi laşi să dea în câte­va clocote. Laşi pasta obţinută să…
Read more »

Budincă de mere si banane

20 November 2010
Budincă de mere si bananeIngrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de cocos 1 cană sos Ingrediente sos:2 căni suc de ananas (sau suc de mere), 2 linguri suc de lămâie, 4 linguri amidon. Se amestecă şi se fierbe până se îngroaşă.…
Read more »

Cozonac la tava cu visine si crema

20 November 2010
Cozonac la tava cu visine si cremaIngrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g zahar, 500 g mascarpone, 1 kg brinza de vaci, 1 plic budinca de vanilie praf, albusele + 125 g zahar, 2 linguri cacao, 1 kg…
Read more »

Sarmale de porc moldovenesti

20 November 2010
Sarmale de porc moldovenestiIngrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine si se tine in apa calda ca sa-si…
Read more »

Retete de post: Salata de orez

20 November 2010
Retete de post: Salata de orez  Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La…
Read more »

Budincă de macaroane cu mere

20 November 2010
Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc.Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun într-un vas mai mare şi se amestecă cu ouăle, albuşurile bătute spumă, zahărul şi macaroanele. Se…
Read more »

Ciorba de perisoare

20 November 2010
Ciorba de perisoareIngrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele, orezul…
Read more »

Ciorba de purcel cu legume

20 November 2010
Ciorba de purcel cu legumeIngrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l apa sare Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si se…
Read more »

Mancare de dovlecei

20 November 2010
  Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime. Razi…
Read more »

Tarta cu brinza si portocale

20 November 2010
Tarta cu brinza si portocaleIngrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un galbenus 1 portocala pentru ornat   Mod de preparare: Se fierbe budinca cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se amesteca…
Read more »

Albă ca Zăpada

20 November 2010
Albă ca ZăpadaIngrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă de lămâie.   Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind atâta făină…
Read more »

Friptura de porc in aluat frantuzesc

20 November 2010
Friptura de porc in aluat frantuzescIngrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva 1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi de dafin Mod de preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru,…
Read more »

Retete de post:Salata de conopida

20 November 2010
Retete de post:Salata de conopida  Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si se…
Read more »

Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin

20 November 2010
Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin  Ingrediente:  200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare   Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în vinul roşu cu zahărul şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele deoparte, pui…
Read more »

Prajitura Raphaelo

20 November 2010
Prajitura Raphaelo  Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet unt, 250 gr zahar  pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se bat albusurile pana devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si faina,…
Read more »

Prăjitură cu nucă

20 November 2010
Prăjitură cu nucă  Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca   Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat. Se adaugă albuşurile cu sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi compoziţia se pune…
Read more »

Coasta de porc umpluta cu mere

20 November 2010
Coasta de porc umpluta cu mereIngrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si boabe…
Read more »

Ciuperci umplute cu branza

20 November 2010
Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o cratita la foc sa se inmoaie…

Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati

20 November 2010
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei muratiIngrediente: 2 borcanele de ardei mici murati curatati de seminte si taiati in bucatele 8-10 catei de usturoi tocati marunt 1/2 cana de supa de pui 1 lingura de otet de vin alb 3/4 cana de vin alb ulei 4 jumatati de piept de pui fara os si fara piele batuti ca pentru snitel sare…
Read more »

Ciorba radauteana

20 November 2010
  Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4 morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod de preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele, cu…
Read more »

Perişoare cu mărar

20 November 2010
  Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 lin­guriţă făină suc de roşii sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două ori, împreună cu ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin mărarul.…
Read more »

Chiftelute de ton cu sos

20 November 2010
Chiftelute de ton cu sos  Ingrediente:  100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1 linguriţă unt sare patrunjel Mod de preparare: Chifteluţele: Pune fulgii de cartofi întru-un bol. Toarnă deasupra apa clocotită şi amestecă cu o furculiţă, până când…
Read more »

Tocănită de hribi cu smantană si ceapa

20 November 2010
O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment   Mod de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt în…
Read more »

Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru

20 November 2010
  Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei 1 legătură mărar cimbru 1 cană borş   Mod de preparare: Cureţi legumele, trecii gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt şi…
Read more »

Branzoaica cu afine

20 November 2010
Branzoaica cu afineIngrediente aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un ou. Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua,500 g branza de vaci, 100 g zahar, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri amidon, 2 linguri…
Read more »

Castel

20 November 2010
  Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se răcesc se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr. Ingrediente glazură rece:…
Read more »

Carnati de porc

19 November 2010
Carnati de porc  Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1 lingurita rozmarin 1 lingurita boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Intoarceti matele de porc pe dos si cu partea neascutita a lamei…
Read more »

Compot de pere

19 November 2010
Ingrediente: 1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de scorţişoară 2-3 cuişoare   Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa. Fiecare bucăţică se moaie în zeamă de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi apa,…
Read more »

Şerbet de flori de salcîm

19 November 2010
Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir  şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce dă cîteva clocote, se ia de pe foc, se acoperă, se lasă…
Read more »

Sote de conopidă cu morcovi si telină

19 November 2010
Sote de conopidă cu morcovi si telină  Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele, apoi cureţi morcovii şi ţelina şi tai morcovii bastonaşe, iar ţelina cubuleţe. Căleşti legumele în puţin ulei şi după 1-2 minute torni 2 căni de…
Read more »

Salata de varza cu ficatei de pasare

19 November 2010
  Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel de usturoi 1 ramura marar uscat sare piper   Mod de preparare: Se curata morcovul si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa, se…
Read more »

Hamburger de vita

19 November 2010
O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt, usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 chifle mari 500g muschi de vita 100g unt 2 catei de usturoi 1 lingura sos Worcester 1 ceapa rosie mare 2 rosii potrivite 1 salata…
Read more »

Ardei cu branză si roşii

19 November 2010
Ardei cu branză si roşii  Ingrediente:  2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei     Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai bucăţi mai mici. Ii pui într-o cratiţă de tuci, cu ulei şi îi laşi…
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 11(video)

19 November 2010

Salata de orez si ardei gras

19 November 2010
Salata de orez si ardei gras  Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2 cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg. marar sare piper   Mod de preparare: Orezul se alege, se spala in 2-3 ape si se fierbe in 2 litri de apa, in care ai pus…
Read more »

Tarte cu fructe de pădure şi frişcă

19 November 2010
Tarte cu fructe de pădure şi frişcă  Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml lapte 2 linguri zahăr 200 g frişcă 200 g afine 200 g zmeură Mod preparare aluat: Treci migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le amesteci…
Read more »

Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci

19 November 2010
Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci  Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel   Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, tai ceapa mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele. După ce s-a pătruns bine carnea şi a…
Read more »

Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur

19 November 2010
Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur  Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână   Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în apă. Căleşti ceapa tăiată cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat bucăţi. După ce s-a albit carnea, presari…
Read more »

Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui

19 November 2010
Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui  Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă 2 felii de pâine sare 1 le­gătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte   Mod de preparare: Speli ficăţeii şi pipotele, le pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 3 ouă. După ce au fiert toate,…
Read more »

Sufleu cu mure

19 November 2010
  Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt   Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi adaugi scorţişoara şi zahărul vanilat. Separat, freci pesmetul cu murele pasate şi albuşurile…
Read more »

Dovlecei umplut cu branza de vaci

19 November 2010
  Cureţi 4 do­vlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu 2 ouă şi 1 lingură de unt, apoi adaugi 1 legătură de mărar tocat şi sare după gust. Umpli dovleceii şi îi aşezi într-o cratiţă…
Read more »

Omleta cu dovleac si branza de oaie

19 November 2010
  Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie   Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi ouăle, amesteci, apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o aşezi pe un pla­tou, o ornezi cu mărar tăiat fin, cu rondele de roşii şi ardei gras.  …
Read more »

Salata de gogosari in bulion

19 November 2010
Salata de gogosari in bulion  Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml ulei 200g zahar 200ml apa 3 linguri mustar sau boabe de mustar  2-3 cuisoare 4-5 boabe de enibahar 1 foaie de dafin 1 lingura sare   Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele si, când au dat in clocot, se adauga…
Read more »

Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor

19 November 2010
Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor  Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare  Mod de preparare: Cureţi un dovlecel, îl tai cubuleţe pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata le pasezi. Cureţi apoi dovleceii…
Read more »

Lebar

19 November 2010
  Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate   Mod de preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati ficatul si slanina in bucatele, dati-o de doua-trei ori prin masina de tocat, apoi, adaugati sarea si mirodeniile…
Read more »

Salata orientala de iarna

19 November 2010
  Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina, morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta sare piper   Mod de preparare: Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul, ceapa si ouale se taie in rondele. Se pun intr-o salatiera, se adauga conopida desfacuta…
Read more »

Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură

19 November 2010
Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr   Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest timp se pun pe foc zahărul şi cele două pahare cu apă cînd…
Read more »

Inel cu fructe de padure

19 November 2010
  Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt frunze proaspete de menta pentru decor   Mod de preparare: Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si zeama de…
Read more »

Turte din susan

19 November 2010
Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz   Mod de preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se incorporeaza in ingredientele…
Read more »

Chec cu fasole verde

19 November 2010
Chec cu fasole verde  Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200 g smântână 50 g făină sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Fierbi fasolea în apă cu sare şi o laşi să se scurgă.…
Read more »

Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi

19 November 2010
Ardei copţi umpluţi cu cârnaţi afumaţi  Ingrediente: 8 ardei graşi 3 roşii 300 g cârnaţi afumaţi 350 g brânză de vaci 1 – 1/2 kg smântână 2 cepe 1 morcov 3 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper sare   Mod de preparare: Speli ardeii, îi coci pe o tablă pe aragaz şi când sunt gata îi laşi să…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro