Retete de Paste:
Crevete crocant
3 May 2012
O
reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi
de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita
chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei
pentru prajit Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare,
mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi se…
Read more »
Read more »
Punch cu pepene galben
3 May 2012
O
reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben, votca, zeama de
lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 pepene
galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla
sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie Mod de preparare:
Scoatem…
Read more »
Read more »
Aperitiv cald cu brânză şi legume
3 May 2012
O
reteta de aperitiv cald cu branza si legume din: telemea de capra,
rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline si piper.
Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde
1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru
Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Pachetele din vinete
3 May 2012
O
reteta de pachetele din vinete din: mozzarella, vanata, ardei iute,
usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare. Ingrediente:
300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de
măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă uleiul cu rozmarin…
Read more »
Read more »
Frigărui crocante
3 May 2012
O
reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita,
usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si
marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de
vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de
pâine 100 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Panzanella
3 May 2012
O
reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine,
parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb,
mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru
crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1
paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri de…
Read more »
Read more »
Shabu-shabu
3 May 2012
Mancarea
japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue franţuzesc; şi aici, mesenii
sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea. Acesta nu este doar un
obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi foarte amuzantă.
Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se aseamănă cu
sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne şi…
Read more »
Read more »
Fulgi de cereale cu miere
3 May 2012
O
reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de floarea soarelui,
miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi de cereale
si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri
miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci,
alune, cajun, zdrobite 300 g fulgi de cereale…
Read more »
Read more »
Cartofi cu conopida si spanac
3 May 2012
Fierbe
500 g cartofi, curatati de coaja si taiati in cuburi de 2 cm, in apa cu
sare 8-10 minute, pana cand se patrund. In ultimele 5 minute, adauga
500 g conopida desfacuta in buchete mici. Scurge de apa. Intre timp unge
un vas cu ulei, si prajeste 5 minute 1 ceapa, tocata marunt, cateva…
Read more »
Read more »
Coroniţă din cotlete de miel cu spanac
3 May 2012
O
retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel,
spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara,
foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet
de miel cu os (bucata intreaga) 1 kg spanac proaspat 2 cepe mari 2
morcovi 1 telina mica 200…
Read more »
Read more »
Punch cu coacaze rosii
3 May 2012
O
reteta de punch cu coacaze rosii din: pepene verde, lamaie, vin rose,
lichior de coacaze, sherry cream, coacaze rosii, sampanie rose si
lamaita. Ingrediente: 1 pepene verde (aproximativ 1 kg de miez) 1 lamaie
2 sticle de vin rose 8 linguri de lichior de coacaze 6 linguri de
Sherry Cream 250 g coacaze rosii…
Read more »
Read more »
Musaca de rosii
3 May 2012
O
reteta de musaca de rosii din: mozzarella, piept de pui, rosii,
usturoi, ou, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente:
200 g mozzarella 600 g piept de pui 4-5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi
1 ou 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu unt 2 linguri cu pesmet ulei
sare piper…
Read more »
Read more »
Minitarte cu mandarine
3 May 2012
O
reteta de minitarte cu mandarine din: mandarine, smantana, unt, zahar
pudra, galbenusuri, faina, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 4
mandarine 125 ml smântână dulce pentru aluat: 125 g unt 100 g zahăr
pudră 2 linguri cu smântână 2 gălbenuşuri 250 g făină coajă de lămâie
sare Mod de preparare: Mixează untul cu…
Read more »
Read more »
Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli
3 May 2012
O
reteta de clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli din: faina,
oua, lapte de cocos, turmeric, ulei de floarea soarelui, ceapa verde,
sparanghel, oua, miere, sos de soia, suc de lime, ardei iute, usturoi,
alune, castravete si menta. Ingrediente: 4 linguri cu varf de faina 3
oua, batute 100 ml lapte de cocos…
Read more »
Read more »
Pilaf cu cocos
3 May 2012
Incinge
un vas larg, cu capac, şi unge-l cu ulei. Prăjeşte 5 minute 1 ceapă
mare, tocată mărunt, un praf de chilii, 1 baton de scorţişoară de 5 cm,
10 boabe de cardamom, 1/2 linguriţă chimen, 1/2 linguriţă fenicul.
Adaugă 300 g orez Basmati, clătit in apă rece,si 40 g fulgi de cocos;
ţine pe…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac si muguri de pin
3 May 2012
O
reteta de salata cu spanac si muguri de pin din: spanac, aceto
balsamico, ulei de masline extravirgin, parmezan, rosii cherry, usturoi,
muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 200 g spanac tanar 2 linguri
aceto balsamico 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 rosii cherry 1
bucata mica de parmezan usturoi o mana de…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu migdale in pergament
3 May 2012
O
reteta de ciuperci cu migdale in pergament din: ciuperci, usturoi,
ceapa, seminte de anason, rosii cherry, masline, migdale, oregano si
ulei de masline. Ingrediente: 600 g ciuperci albe de cultura
(champignon) 2 catei de usturoi 2 cepe mici 2 lingurita seminte de
anason 10 rosii cherry 10 masline fara samburi 30 g migdale decojite…
Read more »
Read more »
Aspic asortat cu 3 umpluturi
3 May 2012
O
reteta de aspic asortat cu 3 umpluturi din: praz, paine neagra, branza
de vaci, boia dulce, boia iute, sare, smantana, gelatina, branza topita,
unt, piper, ceapa verde si usturoi. Ingrediente: 1 fir praz 6-8 felii
de paine neagra umpkutura 1: branza de vaci 2 lingurite boia dulce 1
praf de boia iute sare 1…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Kahlua (video)
3 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Kahlua, o bautura deosebit
de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara
Cocktail Kahlua
Read more »
Read more »
Placinta moldoveneasca cu branza
3 May 2012
O
reteta de placinta moldoveneasca cu branza din: foi de placinta, branza
de vaci, telemea de oaie, zahar, oua si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcinta 300 g brânză de vaci 300 g telemea
de oaie 100 g zahăr 5 ouă 50 ml ulei de floarea soarelui Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Medalion in bacon
3 May 2012
O
reteta de medalion in bacon din: muschi de vitel, bacon, rozmarin,
boabe de mustar macinate, unt, hrean, sare si piper. Ingrediente: 700 g
muschi de vitel 200 g bacon (taiat in felii subtiri) 2 fire de rozmarin 1
lingurita rasa boabe de mustar macinate 50 g unt 1 lingura hrean
proaspat ras sare piper…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de ceapa si menta
3 May 2012
O
reteta de peste cu sos de ceapa si menta din: piper, ulei de masline,
fileuri de pangasius, castravete verde, menta, sos de ceapa, sare si suc
de lamaie. Ingrediente: piper 2 lingurite ulei de masline 2 fileuri
pangasius 1 bucata castravete verde 1 legatura menta 4 linguri sos de
ceapa sare suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău în foitaj
3 May 2012
O
reteta de rulouri de salau in foitaj din: file de salau, alaut de
foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g file de salau 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud-uscat 1
lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare:
Spălaţi…
Read more »
Read more »
Bezele cu spumă de căpşune
3 May 2012
O
reteta de bezele cu spuma de capsune din: albusuri, zahar pudra, otet,
amidon, capsune, albusuri, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 5
albuşuri 5 linguri cu zahăr pudră 1 linguriţă cu oţet 1 linguriţă cu
amidon pentru spuma: 200 g căpşune 2 albuşuri 200 g zahăr 1 linguriţă cu
zeamă de lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Cheesecake vanilat
3 May 2012
O
reteta de cheesecake vanilat din: ou, faina, zahar pudra, ulei, lapte,
praf de copt, sare, branza de vaci, smantana, galbenusuri, zahar si foi
de gelatina. Ingrediente: pentru foi: 1 ou 125 g făină 30 g zahăr pudră 2
linguri cu ulei 1 lingură cu lapte 1/2 linguriţă cu praf de copt sare
pentru crema:…
Read more »
Read more »
Pere in vin cu susan
3 May 2012
O
reteta de pere in vin cu susan din: vin dulce rosu, coaja si suc de
portocala, scortisoara, coniac, zahar brun, anason, cardamom, ghimbir,
seminte de susan, ulei, branza mascarpone, zahar pudra si coaja de
portocala. Ingrediente: pentru sosul de vin: 3 cani cu vin dulce rosu
coaja si sucul de la o portocala 1…
Read more »
Read more »
Placinta dobrogeana cu branza
3 May 2012
O
reetta de placinta dobrogeana cu branza din: foi de placinta, unt,
telemea de vaca, zahar, oua si lapte. Ingrediente: 1 pachet foi de
placinta 100 g unt 500 g telemea de vaca 150 g zahar 6 oua 150 ml lapte
Mod de preparare: Se topeşte untul. Apoi se pun într-o tavă unsă 3-4…
Read more »
Read more »
Psarosoupa
3 May 2012
Majoritatea
supelor de peşte specifice bazinului mediteraneean necesită mult timp
pentru preparare; fără a mai pune la socoteală şi cât de costisitoare
sunt. Psarosoupa este deosebit de simplă, căci nu mai este nevoie să
umplem oala cu peşte, crustacee şi scoici, ca la celelalte supe.
Dimpotrivă, este o mâncare foarte modestă, pentru prepararea ei fiind…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu pastarnac
3 May 2012
O
reteta de piept de pui cu pastarnac din: piept de pui, pastarnac,
bacon, ulei, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 grame piept de pui
8 bucati de pastarnac 200 grame bacon 50 ml ulei 400 ml vin alb sare
piper Mod de preparare: Taie pieptul de pui in felii subtiri si bate…
Read more »
Read more »
Supă cremă de broccoli
3 May 2012
O
reteta de supa crema de broccoli din: telina, broccoli, ceapa,
pastarnaci, supa de legume, sare, piper, suc de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 1 ţelină, tocată 1 broccoli, doar florile, tocat 1 ceapă,
tocată 2 păstârnaci, tăiaţi felii 4 ceşti cu supă de legume sare şi
piper după gust 2-3 linguriţe cu suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar cu caju şi unt cu usturoi
3 May 2012
O
reteta de pastrav la gratar cu caju si unt cu usturoi din: pastravi,
ulei vegetal, cimbru, unt, caju, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 2
păstrăvi, curăţaţi ulei vegetal, pentru uns 2 linguriţe de cimbru 60g
de unt 60g de caju, crud 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt sucul de la 1
lămâie …
Read more »
Read more »
Placinta cu mere si scortisoara
2 May 2012
O
reteta de placinta cu mere si scortisoara din: unt, zahar pudra, ou,
praf de copt, smantana, faina, mere, zahar si scortisoara. Ingrediente:
pentru aluat 250 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 10 g praf de copt 15 g
smântână 500 g făină pentru umplutură: 1 kg mere rase (curătate de
coajă şi…
Read more »
Read more »
Retete simple si usoare
2 May 2012
Retete
simple si usoare: Punch cu visine O reteta de punch cu visine din:
zahar, apa, visine, vin alb bordeaux, vin rose, sampanie si frunze de
menta. Ingrediente: 5 linguri de zahar 5 linguri de apa 500 g visine
fara samburi (proaspete sau congelate) 1/8 l vin alb Bordeaux 2 sticle
de vin rose 1…
Tarta cu dovlcei
2 May 2012
O
reteta de tarta cu dovlecei din: dovlecei, faina, unt, bulgur,
patrunjel, ardei iute, miez de paine, usturoi, boia de ardei dulce, ou,
smantana, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei
mici 150 g faina 70 g unt 40 g grau bulur zdrobit 1 legatura patrunjel 1
ardei iute 50 g migdale prajite…
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor cu piure şi sos de cimbru
2 May 2012
O
reteta de ciuperci la cuptor cu piure si sos de cimbru din: cartofi,
unt, ciuperci, ulei de masline, ceapa, faina, bere, branza cheddar,
mustar, oua, ulei extravirgin de rapita, frunze de cimbru, faina, vin
alb, supa de legume si marimite. Ingrediente: pentru piure: 1 kg de
cartofi, taiati in bucati mari 25 de unt…
Read more »
Read more »
Kiwi Smoothie
2 May 2012
O
reteta de kiwi smoothie din: kiwi, mango, compot mango, iaurt gras,
gheata si frunze de menta. Ingrediente: 2 fructe kiwi 1/2 cana cubulete
mango (din compot) 1/2 cana compot mango 1/2 cana iaurt gras 4 cuburi
gheata frunze de menta Mod de preparare: Cureţi fructele de kiwi de
coajă şi le tai cubuleţe.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cocos si pere
2 May 2012
O
reteta de prajitura cu cocos si pere din: faina, zahar, cocos pudra,
oua, ulei, drojdie, aroma de vanilie, sare si iaurt. Ingrediente: 150 g
faina 150 g zahar 50 g cocos pudra 2 oua 40 g ulei 1 plic drojdie aroma
vanilie sare 1 iaurt Mod de preparare: Se mixează ouăle împreună cu…
Read more »
Read more »
Galuste cu gem
2 May 2012
O
reteta de galuste cu gem din: cartofi, ulei, oua, faina, sare, fructe,
unt, seminte de mac si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat: 600 g
cartofi albi fainosi 4 linguri ulei 2 oua 200 g faina 1 praf de sare
pentru umplutura: gem de fructe (sau fructe) pentru crusta: 50 g unt
seminte de mac…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Coktail Japonez (video)
2 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Japonez, o bautura
delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Coktail
Japonez
Read more »
Read more »
Salată condimentată de cartofi
2 May 2012
O
reteta salata condimentata de cartofi din: ulei de floarea soarelui,
ceapa, usturoi, ghimbir, cartofi, ardei iute, boabe de mustar, chimion,
turmeric si frunze de spanac. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea
soarelui 1 ceapa, tocata fin 2 catei de usturoi, tocati 1 linguri de
ghimbir, tocat 500 g de cartofi, taiati in cubulete cu…
Read more »
Read more »
Cuburi cu cacao si fructe
2 May 2012
O
reteta de cuburi cu cacao si fructe din: foi de gelatina, foaie de
pandispan, gem de capsuni, frisca, zahar pudra, smantana, praf de
gelatina, capsuni, ricotta si cacao. Ingrediente: 4 foi de gelatina 1
foaie de pandispan (22×22 cm) 2 linguri gem de capsuni 250 ml frisca 100
g zahar pudra 100 ml smantana…
Read more »
Read more »
Vitel cu mere
2 May 2012
O
reteta de vitel cu mere din: vrabioara de vitel, unt, mere, ceapa,
ulei, usturoi, pasta de tomate, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 g
vrabioara de vitel (4 bucati) 50 g unt 2 mere 1 ceapa mare 50 ml ulei 1
catel de usturoi 1 lingura pasta de tomate marar sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi cu macaroane la cuptor
2 May 2012
O
reteta de cartofi cu macaroane la cuptor din: cartofi, macaroane,
branza, unt, sos de rosii, sare si piper. Ingrediente: 400 g cartofi 200
g macaroane 2 linguri brânză rasă 2 linguri unt 500 ml sos de roşii
bacon sare piper Mod de preparare: Se unge cu unt o tavă pentru
cuptor. Se rumeneste…
Read more »
Read more »
Suc de morcovi
2 May 2012
O
reteta simpla de suc de morcovi din: frunze de menta, morcovi si
lamaie. Ingrediente: 2 frunze de menta 5 bucati de morcov 1 lamaie Mod
de preparare: Morcovii se spala si se curata de coaja, apoi se pun in
storcator impreuna cu doua frunze de menta. La sfarsit se adauga zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu lapte
2 May 2012
O
reteta de orez cu lapte din: lapte, orez, zahar, coaja de lamaie,
esenta de vanilie si scortisoara. Ingrediente: lapte orez zahăr Coaja de
lamaie esenta de vanilie scortisoara Mod de preparare: Se pune
laptele la fiert intr-o cratita potrivita, se adauga coaja de lamaie si
esenta de vanilie.Cand incepe sa fiarba adaugam orezul…
Read more »
Read more »
Punch de struguri
2 May 2012
O
reteta de punch de struguri din: struguri, zahar, zeama de lamaie,
rachiu, vin alb si apa minerala. Ingrediente: 500 g struguri deschisi la
culoare 2 lingurite de zahar zeama unei lamai 2 linguri de rachiu
(Weinbrand) 1 sticla de vin alb demisec 2 sticle de apa minerala
carbogazoasa sau plata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa Pozole
2 May 2012
Pozole
este o supă tradiţională, originară din statul mexican Jalisco şi se
face din carne de porc, uruială de porumb şi ardei iuţi. Popularitatea
acestui fel de mâncare se întinde din America Centrală până în partea de
sud-vest a Statelor Unite. Ingredientul principal îl constituie uruiala
de porumb, care se face din boabe uscate de…
Read more »
Read more »
Şarlotă cu afine
2 May 2012
O
reteta de sarlota cu afine din: gelatina, piscoturi, suc de afine,
afine, zahar pudra, mascarpone si frisca. Ingrediente: 1 plic de
gelatina 100 ml apa 28 de piscoturi 50 ml suc de afine 100 g afine
decongelate 4 linguri zahar pudra 300 g mascarpone 200 ml frisca pentru
ornat: 4 linguri frisca 3 linguri…
Read more »
Read more »
Costite de porc cu legume la cuptor
2 May 2012
O
reteta de costite de porc cu legume la cuptor din: piept de porc cu
coaste, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, rosii, cimbru verde,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste (bucata
intreaga) 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4-5
rosii 5-6 fire de cimbru verde…
Read more »
Read more »
Salată de morcovi thailandeză
2 May 2012
Se
amestecă 4 morcovi daţi pe răzătoarea mare, 1 ardei gras roşu curăţat
şi tocat fin, 1 ceapă roşie mică tocată fin şi 100 g germeni de fasole.
Se toacă fin 1 ardei iute roşu mic şi se amestecă cu 3 linguri sos de
peşte, 3 linguri zeamă de lime şi 2 linguriţe de zahăr…
Read more »
Read more »
Timbale de somon
2 May 2012
O
reteta de timbale de somon din: praf de gelatina, apa, branza de vaci,
unt cu hrean, iaurt, sare, piper, marar si somon afumat. Ingrediente: 1
lingurita praf de gelatina 5 linguri apa 100 g branza de vaci 200 g unt
cu hrean 150 g iaurt sare piper 2 fire marar 150 g somon afumat…
Read more »
Read more »
Frigarui de crevete
2 May 2012
Amesteca
300 g crevete curatate de cochilie, 2 linguri pasta de rosii, 2 linguri
iaurt integral, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita condiment garam
masala, 1 lingurita chimen macinat, 2 lingurite coriandru zdrobit si
lasa la marinat 2 ore sau peste noapte, la rece. Lasa la inmuiat in apa
tepusele din lemn 30 de minute…
Read more »
Read more »
Ceafă de porc cu sos de roşii
2 May 2012
O
reteta de ceafa de porc cu sos de rosii din: ceafa de porc, rosii in
bulion, unt, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4
felii groase ceafa de porc 300 g rosii in bulion 50 g unt 1 lingura
faina 100 ml smantana de gatit (nefermentata) 2 linguri ulei cimbru
uscat sare…
Read more »
Read more »
Tocanita de legume picante
2 May 2012
O
reteta de tocanita de legume picante din: ulei de masline, ceapa,
usturoi, ghimbir, ardei iute, garam masala, turmeric, legume, mazare,
supa de legume, iaurt si patrunjel. Ingrediente: ulei de masline, pentru
uns 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 20 g ghimbir,
razuit 1 ardei iute, tocat 2 linguri condiment garam…
Read more »
Read more »
Crumble cu pere, rubarbă şi alune de pădure
2 May 2012
O
reteta de crumble cu pere, rubarba si alune de padure din: unt, pere,
rubarba, zahar brun, scortisoara, cuisoare, inghetata de vanilie, alune
de padure si faina. Ingrediente: 25 g unt 3 pere, fara seminte si taiate
pe jumatate 500 g rubarba, taiate in bucatele 2 linguri de zahar brun
1/2 lingurita de scortisoara 1/4…
Read more »
Read more »
Pui cu dovlecei
2 May 2012
O
reteta de pui cu dovlecei din: piept de pui, dovlecei, ulei de masline,
usturoi verde, pasta de rosii, vin alb, seminte de coriandru,
patrunjel, sare si piper. Coriandrul este bogat în calciu, magneziu,
fosfor, vitaminele K şi C, dar şi în provitamina A. Datorită compoziţiei
sale chimice şi a proprietăţilor pe care le are,…
Read more »
Read more »
Tunel de sunca cu umplutura picanta
2 May 2012
O
reteta de tunel de sunca cu umplutura picanta din: branza de vaci, unt
cu hrean, urda, sare, piper, gelatina, sunca, castraveti, gogosari
murati, branza cheddar si patrunjel. Ingrediente: 400 g branza de vaci
250 g unt cu hrean 200 g urda sare piper 5 linguri gelatina dizolvata 10
felii sunca 4 castraveti 4 linguri…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu muştar
2 May 2012
O
reteta de salata de cartofi cu mustar din: cartofi noi, maioneza,
mustar de dijon, salote si chives. Ingrediente: 1 kg de cartofi noi
mici, tăiaţi pe jumătate dacă e nevoie 4 linguri de maioneză 2 linguri
muştar de Dijon 4 şalote, tocate mărunt 1 legătură mică de chives, tocat
mărunt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel in sos rece de iaurt
2 May 2012
O
reteta de rulouri de vitel in sos rece de iaurt din: vrabioara de
vitel, iaurt, sos de rosii, seminte de coriandru, unt, usturoi verde,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g vrabioara de vitel 200 g iaurt 2
linguri sos de rosii 1 lingurita rasa seminte de coriandru 100 g unt 2
fire de…
Read more »
Read more »
Supă regală de vânat
2 May 2012
Toată
lumea este de acord că în Scoţia poţi găsi mâncăruri din vânat
excepţionale. Din acest motiv, vânatul a devenit o parte integrantă a
gastronomiei specifice acestei regiuni. Pe lângă fripturi şi tocăniţe,
vânatul se regăseşte adeseori şi în aşa-numita supă regală. Ca multe
alte mâncăruri scoţiene, supa regală de vânat este foarte consistentă,
fiind…
Read more »
Read more »
Punch cu vin si sampanie
2 May 2012
O
reteta de punch cu vin si sampanie din: vin alb, sampanie si lamaie.
Ingrediente: 2 sticle de vin alb 1-2 sticle de sampanie 1 lamaie Mod
de preparare: Curatam de coaja lamaie in forma de spirala si o asezam
intr-un vas pentru bol. Turnam foarte incet vinul alb si lasam sa stea
aproximativ…
Read more »
Read more »
Cartofi cu şuncă
2 May 2012
O
reteta de cartofi cu sunca din: cartofi, sunca, cascaval, vin alb,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 6-7 cartofi mijlocii 6-7 felii de
sunca, bacon sau kaizer 100 g cascaval 1 pahar vin alb sare piper 2
linguri ulei pentru vas Mod de preparare: Se taie cartofii rondele si
se pun la fiert in…
Read more »
Read more »
Ciuperci învelite în kaiser
2 May 2012
O
reteta de ciuperci invelite in kaiser din: ciuperci, bacon, nasturel si
frigarui de lemn. Ingrediente: 12 pălării de ciuperci 12 felii de bacon
năsturel (sau altă salată), pentru servit frigărui de lemn înmuiate în
apă 20 de minute Mod de preparare: Se înveleşte în bacon fiecare
pălărie de ciupercă şi se prinde cu…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de morcovi şi ghimbir
2 May 2012
O
reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir din: morcovi, cartofi, ulei
de masline, ceapa, ghimbir, sare, piper si iaurt. Ingrediente: 5 morcovi
un cartof 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă 1 lingură de ghimbir
proaspăt răzuit sare piper apă (în funcţie de consistenţa dorită) iaurt
sau smântână slabă (opţional) Mod de…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu nuca
2 May 2012
O
reteta de sos de usturoi cu nuca din: usturoi, nuca, ulei si sare.
Ingrediente: 1 capatana de usturoi 200 g nuca macinata 3 linguri cu ulei
sare Mod de preparare: Curata si piseaza usturoiul. Freaca-l cu ulei
pana se albeste, adauga sare si nuca macinata. Adauga apa peste pasta
obtinuta pana cand ajunge…
Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti
30 April 2012
O
reteta delicioasa de desert din: banane, zahar tos, suc de lamaie,
miere, smantana, iaurt, biscuiti. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri
de zahăr tos sucul de la o lămâie 2 linguri de miere lichidă, plus extra
pentru stropit 200ml de smântână slabă 200ml de iaurt natural o mână de
biscuiţi amaretti, uşor zdrobiţi Mod…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu sos de anşoa
30 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline
negre, rosii, salata verde, ansoa, otet de vin rosu, ulei de masline.
Ingrediente: 140g de fasole verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o
mână de măsline negre, curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă,
înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede…
Read more »
Read more »
Pastă de somon afumat cu lipii crocante
30 April 2012
O
reteta delicioasa de pasta de somon afumat cu: fasole alba, iaurt
grecesc, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, ridighii.
Ingrediente: 400g de fasole albă boabe la conserva,clătită şi scursă
200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la
pachet, gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat 1…
Read more »
Read more »
Risotto de vară cu dovlecei
30 April 2012
O
reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlrcei, mazare, busuioc.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1ceapă, tocată fin 2 căţei de
usturoi, tocaţi fin 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau
alt tip de orez 1 linguriţă de rozmarin tocat 1,51 de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez si branza de capra
30 April 2012
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ardei gras rosu, orez, sare,
piper, rosii, sos pesto, masline, branza de capra. Ingrediente: 4 ardei
graşi roşii 500g de orez fiert sare piper 2 roşii mărunţite 2 linguri de
sos pesto o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi şi tocate 200g
de brâncă de capră Mod…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu telemea
29 April 2012
O
reteta de ardei umpluti cu telemea din: ardei grasi, telemea, branza de
vaci, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si
frunzulite de cimbru. Ingrediente: 8 ardei grasi 300 g telemea 200 g
branza de vaci 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare piper
1 lingura suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Paste de primăvară
29 April 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie,
menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei
190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie
necerată o mână frunze de mentă 250g de brânză ricotta Mod de
preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre…
Read more »
Read more »
Salată cu radicchio şi brânză de capră
29 April 2012
O
reteta de salata cu radicchio si branza de capra din: radicchio, ceapa
rosie, fasole verde, branza de capra, stafide, coriandru, zahar de
trestie, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 inimă de radicchio 4 cepe roşii 200 g fasoilcă verde 200 g
brânză proaspătă de capră 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de dovleac (video)
29 April 2012
O
reteta video despre Cum se prepara supa de dovleac, un preparat bsolut
delicios si gustos, rapid si sanatos. Butternut-ul seamana foarte bine
la gust cu dovleacul. Cum se prepara supa de butternut
Read more »
Read more »
Frittata rapidă cu brânză proaspătă şi legume
29 April 2012
O
reteta delicioasa de frittata cu: sunca, ulei de masline, dovlecel,
porumb, spanac, oua, branza. Ingrediente: 100g cubuleţe de şuncă sau de
bacon 1 lingură ulei de măsline 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de
porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţat şi scurs 8 ouă
150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi…
Read more »
Read more »
Placinta crocanta in stil grecesc
29 April 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, feta, oua, foi
de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii uscate la
soare în ulei la borcan 100g de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de pachet
de 250g de foi pentru plăcintă Mod de preparare: Aşezaţi spanacul
într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu sos dulce-acrisor
29 April 2012
O
reteta de salata calda cu sos dulce acrisor din: tofu, telina, morcov,
alune, ulei, usturoi, ardei iute, ghimbir, miere, otet balsamic, sos de
soia, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 150 g tofu 1 ţelină
apio 1 morcov 100 g alune 1 lingură cu ulei pentru sos: 4 căţei de
usturoi 1…
Read more »
Read more »
Sendviş cu anşoa şi caşcaval
29 April 2012
O
reteta delicioasa de sendvis cu: ansoa, cascaval, spanac, ceapa rosie,
drojdie uscata, faina, lapte dulce, unt, sare, piper, ou, marar.
Ingrediente: un borcănel fileuri de anşoa în ulei 300 g caşcaval feliat
200 g spanac baby o ceapă roşie 8 g drojdie uscată 500 g făină 240 ml
lapte dulce 100 g unt sare…
Read more »
Read more »
Nachos, salsa şi guacamole
29 April 2012
O
reteta delicioasa de nachos cu: sos salsa, guacamole. Ingrediente:
nachos sos salsa guacamole Mod de preparare: Se face nachos din felii de
tortillia prăjite într-o baie de ulei. Din avocado, spălat şi curăţat,
se prepară guacamole cu ceapă, ulei şi usturoi. Sosul salsa se face
din roşii, ardei gras, ceapă, coriandru, piper, ardei chili…
Read more »
Read more »
Paine de mălai
29 April 2012
O
reteta delicioasa de paine din: faina, malai, praf de copt, sare, oua,
lapte, ulei de masline, patrunjel tocat, boia de ardei dulce, piper,
unt. Ingrediente: 200 g făină 340 g mălai un pliculeţ praf de copt o
linguriţă de sare 3 ouă 400 ml lapte dulce 70 ml ulei de măsline două
linguri de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Diablo (video)
28 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Diablo, o bautura deosebit
de delicioasa, savuroasa si usor de preparat. Cum se prepara Cocktail
Diablo Vezi mai multe video din blog
Read more »
Read more »
Beef Wellington
28 April 2012
O
reteta de beef Wellington din: muschi file de vita, ulei de rapita,
hribi, salote, usturoi, ciuperci, patrunjel, tarhon, nasturel, spanac,
rucola, foi de placinta, faina, vin rosu, supa de pui si mustar dijon.
Ingrediente: 1 kg muschi file de vita 3 linguri ulei de rapita 1 mana de
hribi uscati 2 salote, tocate fin…
Read more »
Read more »
Toast cu avocado şi curcan
28 April 2012
Se
taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate
pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se
asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii
mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază
deasupra 100g felii de…
Read more »
Read more »
Sos de branza
28 April 2012
O
reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute, usturoi, cascaval,
lapte, amidon, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ardei gras rosu 1/2
ardei iute verde 2-3 catei de usturoi 2 cani cascaval ras 2 cani lapte
4-5 linguri amidon alimentar sare piper Mod de preparare: Tai ardeiul
gras, căţeii de usturoi şi…
Read more »
Read more »
Salată de cod
28 April 2012
O
reteta de salata de cod din: fileuri de cod, dovlecel, morcovi,
cartofi, fasole verde, ciuperci, ardei gras, portocala, unt, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri cod 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi
100 g fasole verde 2 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 2 felii
portocala pentru decor 50 g unt sare piper…
Read more »
Read more »
Super-smoothie
28 April 2012
Se
toarnă 250ml suc de struguri într-un blender şi se adaugă 1 banană,
150g bucăţi de mango, 200g bucăţi de ananas, sucul şi seminţele de la 2
fructe ale pasiunii şi sucul de la 1 lime. Se mixează şi se toarnă în
pahare. Se serveşte imediat.
Read more »
Read more »
Risotto din quinoa cu sofran
28 April 2012
O
reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa, ceapa, ulei de
masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon,
mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu
contine gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si
este foarte usor digerabile. In plus, este si…
Read more »
Read more »
Supă cu usturoi şi conopidă
28 April 2012
O
reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz, usturoi, conopida,
ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume, frunze de dafin,
lapte, busuioc si apa fierbinte. Ingrediente: 2 bucăţi de praz (doar
partea albă), tăiate felii o jumătate de căţel de usturoi o conopidă 1-2
linguriţe cu ulei de măsline 1/4 linguriţă…
Read more »
Read more »
Smochine in vin rosu
28 April 2012
O
reteta de smochine in vin rosu din: vin rosu, zahar, baton de
scortisoara, cuisoare, suc de lamaie, smochine si portocale.
Ingrediente: 1 l vin rosu 250 g zahar 1 baton de scortisoara 4-5
cuisoare sucul stors de la 1 lamaie 12 smochine proaspete 1 portocala
Mod de preparare: Se dă în fiert vinul…
Read more »
Read more »
Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla
28 April 2012
O
reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla din:
fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar,
iaurt si sos de hrean. Ingrediente: 1/2 fenicul, curatat si feliat fin 1
mar verde, fara samburi, feliat 4 cepe verzi, taiate pe diagonala 100 g
sfecla in otet, scursa si…
Read more »
Read more »
Punch de caise si pepene
28 April 2012
O
reteta de Punch de caise si pepene din: caise, pepene verde, sirop de
grenadine, zeama de lamaie, zeama de portocale, vin alb si sampanie.
Ingrediente: 250 g caise 1 pepene verde 2 cl sirop de grenadine zeama
unei lamai zeama a 2 portocale 2 sticle de vin alb demidulce 1 sticla de
sampanie …
Read more »
Read more »
Orez mexican cu usturoi şi sos de roşii
28 April 2012
O
reteta de orez mexican cu usturoi si sos de rosii din: rosii, apa, orez
cu bob lung, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa si supa de pui.
Ingrediente: 1 conservă de roşii decojite 3 căni şi jumătate de apă (se
cumulează apa de la robinet cu sucul de roşii rămas în conservă) 1 cană…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte în manta de miere
28 April 2012
O
reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere,
banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de
samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet,
piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir
si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…
Read more »
Read more »
Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa
28 April 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: cod, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei
de masline, suc de lamaie, coriandru frunze. Ingrediente: 1 avocado copt
2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1ceapă roşie mică,
feliată fin 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul
de la o jumătate de lămâie sau de…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii picante şi spanac
28 April 2012
O
reteta de paste cu rosii picante si spanac din: ulei de masline, ceapa,
usturoi fulgi de chilli, paste penne integrale, rosii, vin rosu,
oregano, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1
ceapa, taiata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1/2 lingurita fulgi de
chilli 200 g de paste penne integrale 400…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mancare de porumbel (video)
28 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara mancare de porumbel, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara mancare de
porumbel
Read more »
Read more »
Omletă-sufleu de vară
28 April 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc, ulei de
masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de
parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de
măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă,
înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă.
Spargeţi…
Read more »
Read more »
Păstrăv pe pat de legume
28 April 2012
O
reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel,
morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi,
sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi 4 rosii mari 1
dovlecel 1 morcov mare 2 lamai cateva fire de rozmarin 1 ceapa rosie 2
fire de sparanghel 100 ml vin alb…
Taitei Singapore
28 April 2012
O
reteta de taitei Singapore din: sos teriyaki, mix chinezesc de cinci
condimente, pudra de curry, muschi de porc, taitei cu ou, ulei de
floarea soarelui, amestec de legume si creveti. Ingrediente: 3 linguri
sos teriyaki 1/2 lingurita mix chinezesc de cinci condimente 2 lingurite
pudra de curry 300 g muschi de porc, fara grasime…
Read more »
Read more »
Cocktail Palmyra
28 April 2012
O
reteta simpla de cocktail palmyra din: votca, sirop de menta, suc de
lime, frunze de menta, lime si gheata. Ingrediente: 70 ml votca 28 ml
sirop de menta 28 ml suc de lime frunze de menta felie de lime gheata
Mod de preparare: Pune intr-un shaker votca, siropul si sucul de lime.
Adauga…
Read more »
Read more »
Ceai de afine si scortisoara
28 April 2012
O
reteta de ceai de afine si scortisoara din: afine, apa, miere, lamaie,
cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 1 cana mare afine proaspete 8 cani
de apa 2 linguri miere 1 lamaie stoarsa 10 cuisoare intregi 1 bat de
scortisoara Mod de preparare: Pune afinele si apa intr-o oala si lasa
la fiert. Dupa ce da in…
Read more »
Read more »
Clătite cu magiun de Topoloveni
28 April 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de
prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g făină un ou
200 ml lapte dulce 60 ml ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de
prune Topoloveni un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu un vârf de
cuţit cu sare coajă rasă…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu nuci
28 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: tagliatelle, mozzarella, ardei gras
galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale, smantana, iaurt,
salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle
colorate 300 g brânză mozzarella biluţe un ardei gras galben un ardei
gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două
portocale…
Read more »
Read more »
Tartă cu banane si migdale
28 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina,
unt, oua, migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 g zahăr tos 3
pliculeţe zahăr vanilat 5 banane 250 g făină 125 g unt 3 ouă 100 g
migdale un vârf de linguriţă cu sare zahăr pudră Mod de preparare:
Untul moale se…
Read more »
Read more »
Salata cu somon
28 April 2012
O
reteta de salata cu somon din: somon afumat, cartofi, ceapa verde,
rucola, capere, sare, boia dulce, iaurt, usturoi, ulei de masline,
coriandru si sare. Ingrediente 50 g somon afumat 500 g cartofi 2 fire
de ceapă verde 50 g rucola 1 lingură cu capere sare boia dulce pentru
sos: 250 g iaurt 2 căţei…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu gem de rubarbă
28 April 2012
O
reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei.
Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr pudră două pliculeţe
zahăr vanilat 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte dulce un sfert de linguriţă de
sare in borcan cu gem…
Read more »
Read more »
Salată de avocado cu creveţi
28 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra,
porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras,
ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru
fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg
ardei gras ulei de măsline limete oregano Mod de preparare: Creveţii se
macerează timp de…
Read more »
Read more »
Tarte de mălai cu şuncă
28 April 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte, oua, zahar tos,
unt, sunca, branza cu mucegai, spanac, praf de copt, sare, piper.
Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g
zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac
baby…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu rubarbă
28 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: vinete, usturoi, ulei de masline,
lamaie, otet de vin, zahar tos, otet de mere, rubarba, ceapa, chimen
macinat, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 5 căţei de usturoi 4
linguri de ulei de măsline o lămâie o lingură de oţet de vin 180 g
zahăr tos 80 ml oţet…
Read more »
Read more »
Cod cu sos de mustar
27 April 2012
O
reteta de cos cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi,
unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite,
iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic. Ingrediente: 2 fileuri
mari de cod 300 g morcovi 1 catel de usturoi 50 g unt 3-4 fire de
patrunjel ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut
27 April 2012
O
reteta de pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut din: piept de
pui, chimion, ulei de masline, ceapa, rosii cherry, pasta harissa,
miere, dovlecei si naut. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele 1
lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata
fin 400 g rosii cherry din conserva…
Read more »
Read more »
Cod cu bacon, salată verde şi mazăre
27 April 2012
O
reteta de cod cu bacon, salata verde si mazare din: ulei de floarea
soarelui, bacon, salota, usturoi, fileuri de cod, mazare, supa de pui,
salata verde, smantana si paine integrala. Ingrediente: 2 lingurite ulei
de floarea soarelui 2 felii de bacon sau costita afumata, fara os,
taiate bucatele 1 salota mare sau 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă cu brânză
27 April 2012
O
reteta de supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte,
parmezan, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri de
unt 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ceşti de lapte brânză/parmezan
pătrunjel o ceaşcă de iaurt Mod de preparare: Conopida se desface in
bucheţele şi se fierbe in apă cu…
Read more »
Read more »
Retete pentru gratar: Frigărui turceşti
27 April 2012
O
reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua,
cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de
lamaie. Ingrediente: 8 cepe mici 8 rosii 1 kg carne de berbecut (pulpa
fara os) 2 oua 1/4 lingurita cimbru tocat 2 linguri sare cu aroma de
usturoi sucul…
Read more »
Read more »
Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei
27 April 2012
O
reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos
de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby
si fasole mangetout. Ingrediente: 1 bucata de ghimbir de marimea
degetului mare, curatat si tocat fin 1 catel de usturoi, tocat fin 6
linguri sos de soia 4…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti marinati
27 April 2012
O
reteta de frigarui de creveti marinati din: usturoi, ulei de masline,
sos de rosii, otet de vin rosu, busuioc, sare, piper de cayenne si
creveti. Ingrediente: 3 catei de usturoi tocati 3 linguri ulei de
masline 100 ml sos de rosii 2 linguri otet de vin rosu 2 linguri busuioc
tocat 1/2 lingurita de…
Read more »
Read more »
Punch cu mere
27 April 2012
O
reteta simpla de Punch cu mere din: mere acrisoare, zahar, calvados,
zeama de lamaie, vin de mere, apa minerala, suc de mere si lamaita.
Ingrediente: 6 mere acrisoare zahar 8 cl Calvados zeama a 2 lamai 1
sticla de vin de mere 2 sticle de apa minerala carbogazoasa 1 sticla suc
de mere lamaita…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel in sos de miere
27 April 2012
O
reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat,
msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati,
ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de
manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1
lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori
mici…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti
27 April 2012
O
reteta de biscuiti din: faina, praf de copt, migdale, nuci, zahar, suc
de portocala, ou, esenta de vanilie si pesmet. Ingrediente: 150 g făină 5
g praf de copt 100 g migdale si nuci 90 g de zahăr sucul de o jumătate
de portocala 1 ou esenta vanilie 30 g de pesmet Mod…
Read more »
Read more »
Supă thai de dovleac
27 April 2012
O
reteta de supa thai de dovleac din: ceapa, tulpina de lemongrass, ardei
iute, dovleac, suc de lime, lapte de cocos si frunze de coriandru.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de lemongrass, zdrobita si taiata
in fasii 1-2 ardei iuti rosii, tocati grosier 1 kg de dovleac, curatat
si taiat cubulete sucul de la…
Read more »
Read more »
Dorada cu chili la cuptor
27 April 2012
O
reteta de dorada cu chili la cuptor din: dorada, chili, ceapa rosie,
rosii, sare grunjoasa, cimbru, piper, lamai, frunze de dafin, vin alb
dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 peşti dorada 6-8
cartofi 3-4 chili 2 cepe rosii 2 rosii sare grunjoasă cimbru proaspăt
piper boabe si măcinat 1-2 lămâi 2-3 frunze…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Nuggets cu pui (video)
27 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara Nuggets cu pui, un preparat
deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara
Nuggets cu pui Pofta buna!
Read more »
Read more »
Legume fripte la grătar
27 April 2012
O
reteta de legume fripte la gratar din: ardei grasi, rosii, rozmarin,
zucchini, ceapa rosie, vinete si cartofi. Ingrediente: 6 ardei grasi
asortati (rosii, galben, verzi) 400 g rosii 4 fire de rozmarin 4
zucchini 1 ceapa rosie 2 vinete 4 cartofi Mod de preparare: Se curăţă
legumele. Ardeii graşi se taie sferturi pe…
Read more »
Read more »
Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână
27 April 2012
O
reteta de sote de ciuperci cu sos de usturoi si smantana din: ciuperci,
ulei, usturoi, smantana si sare. Ingrediente: 1 kilogram de ciuperci
(orice tip) 3 linguri cu ulei 5 căţei de usturoi 150 g smântână sare
Mod de preparare: Spală ciupercile, rupe-le codiţele şi taie-le în felii
potrivite. Dacă sunt mici pot…
Read more »
Read more »
Frigărui de vitel cu verdeaţă
27 April 2012
O
reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de
masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste
de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de
masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe
mici piper sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu ouă
27 April 2012
O
reteta de tartine cu oua din: oua, paine toast, rosii, unt, anchois,
masline umplute cu ardei si ruccola. Ingrediente: 3 oua 12 felii paine
toast 2-3 rosii 3-4 linguri unt 1 borcanel anchois 3 linguri masline
umplute cu ardei 1 legatura ruccola Mod de preparare: Se fierb ouăle
tari 9 min. Se trec…
Read more »
Read more »
Salata cu mere şi pere
27 April 2012
O
reteta de salata cu mere si pere din: laptuca, salata lollo rossa, mar,
para, stafide, bagheta, lamaie, branza camembert, boabe de fistic, otet
de mere, gin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
lăptucă 1 salată lollo rossa 1 măr roşu 1 măr verde 1 pară galbenă 1
lingură de stafide 1…
Read more »
Read more »
Tropical Punch
27 April 2012
O
reteta simpla de Tropical Punch din: rom alb, rom brun, suc de ananas,
suc de portocale, suc de grepfrut, suc de visine, sirop de grenadine,
angostura , portocala si cirese. Ingrediente: 0,7 rom alb 0,7 rom brun
1,4 l suc de ananas 0,7 suc de portocale 0,7 suc de grepfrut 0,5 l de
suc…
Read more »
Read more »
Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide
27 April 2012
O
reteta de fulgi de orav cu lapte, mere si stafide din: fulgi de ovaz,
lapte dregresat, stafide si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz
500 ml de lapte degresat 4 mere, fara cotor, taiate cubulete 100 g
stafide 1 lingura de zahar brun, pentru servit Mod de preparare: Se
pun ovăzul…
Read more »
Read more »
Lasagna uşoară
27 April 2012
O
reteta de lasagna usoara din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan,
frunze de busuioc, sos de rosii, vin rosu, unt, faina, lapte si
nucsoara. Ingrediente: 125 g de mozzarella, scursa de apa si data prin
razatoare 9-10 foi de lasagna 40 g de parmezan, ras frunze de busuioc,
pentru decor pentru sosul de carne: 2…
Read more »
Read more »
Tartine cu şunca
27 April 2012
O
reteta de tartine cu sunca din: paine toast, unt, sunca de pui, boabe
de struguri si branza albastra. Ingrediente: 8 felii paine toast 2
linguri unt 8 felii sunca de pui 200 g boabe de struguri fara samburi
160 g branza albastra Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine şi
se ung…