Retete de Paste:
Salată de fructe şi verdeţuri
10 May 2012
O
reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic,
busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat,
patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare
si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire
de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g porumb…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper
10 May 2012
O
reteta de muschi de vita cu piper din: muschi de vita, piper, miere,
sare, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2
linguri piper rosu si negru 2 linguri miere sare 3 linguri ulei de
masline 200 ml vin alb sec Mod de preparare: Zdrobesti boabele de
piper…
Read more »
Read more »
Punch de banane
10 May 2012
O
reteta de punch de banane din: rachiu, lichior de banane, suc de banane
si sifon. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de banane
10 cl suc de banane sifon Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele
alcoolice cu suc de banane si cu multa gheata in shaker, apoi turnam
bautura intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Placinta cu peste (merluciu)
10 May 2012
O
reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt,
ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
merluciu 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde 2 linguri unt 4
linguri ulei 2 cepe 1 telina 800 g cartofi 1 ou sare piper Mod de
preparare: Curăţati cartofii,…
Read more »
Read more »
Pizza cu somon afumat
10 May 2012
O
reteta de pizza cu somon afumat din: blat de pizza, ulei de masline,
somon afumat, anghinare marinata, rosii uscate si mozzarella.
Ingrediente: 1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata
copt 1 lingură cu ulei de măsline 1 cană cu somon afumat, tăiat în
fâşii de câţiva centrimetri o jumătate de…
Read more »
Read more »
Retete culinare
9 May 2012
Retete
culinare: Stir-fry de legume în sos de stridii Se prepară la abur
aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi,
broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi,
cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1
ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de…
Read more »
Read more »
Rulada din cartofi cu oua si verdeturi
9 May 2012
O
reteta de rulada din cartofi cu oua si verdeturi din: cartofi, oua,
faina, telemea, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, marar verde,
ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 4 linguri faina 100 g
telemea 150 g unt 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde 1 legatura marar verde…
Read more »
Read more »
Salată cu legume şi brânză afumată
9 May 2012
O
reteta de salata cu legume si branza afumata din: vanata, ardei gras,
dovlecel, cas afumat, salata creata, rosii uscate, usturoi, ienupar,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă lungă 1
ardei gras galben 2 dovlecel 1 formă rotundă de caş afumat 1 inimă de
salată creaţă 4 roşii uscate 1 căţel…
Read more »
Read more »
Clatite cu verdeturi
9 May 2012
O
reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei,
sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze
de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval. Ingrediente: pentru
clatite: 125 g faina 2 oua 120 ml lapte 120 ml apa minerala/sifon 2
linguri ulei ulei pentru prajit sare piper umplutura:…
Read more »
Read more »
Sos de ton
9 May 2012
O
reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb.
Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper
alb Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi
pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când
obţii o cremă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu usturoi şi smântână
9 May 2012
O
reteta de ciuperci cu usturoi si smantana din: ciuperci, smantana,
iaurt, usturoi, marar verde si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g
ciuperci albe de cultura, mai mici 250 ml smantana 150 ml iaurt sau sana
5 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi…
Read more »
Read more »
Salată cu scrumbie
9 May 2012
O
reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras,
file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei
extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente:
300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben
600 g file de scrumbie 80 g măsline, fără…
Read more »
Read more »
Caramel cu migdale si fistic
9 May 2012
O
reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare,
migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g
zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300
g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt …
Read more »
Read more »
Punch Millenium
9 May 2012
O
reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline
si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline
sampanie Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul,
frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de
minute sa stea, apoi turnam in 4 pahare…
Read more »
Read more »
Gulioare cu rosii si usturoi
9 May 2012
O
reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi,
marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa.
Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2
catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3
linguri ulei de masline 2 linguri seminte…
Read more »
Read more »
Desert la cupă
9 May 2012
O
reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta
de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de
padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri
coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g
brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă Pentru…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu taitei
9 May 2012
O
reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel,
telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei.
Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină
ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o
legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu rosii
9 May 2012
O
reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat,
mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si
patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100
g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper
negru măcinat o gulie 1-2 legături pătrunjel…
Read more »
Read more »
Sandviş cu friptură si sos de brânza
9 May 2012
O
reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita,
ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si
smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm,
la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau
ciabatta 2 maine de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu
9 May 2012
O
reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei
gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si
patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit,
fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet
balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult la…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu sos alb
9 May 2012
O
reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare,
piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin
rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot
vită sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g
ciuperci 2 linguri oţet o…
Read more »
Read more »
Aripi de curcan cu legume
9 May 2012
O
reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz,
usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei
de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un
fir praz 2-3 fire usturoi 2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper
negru şi verde măcinat busuioc…
Read more »
Read more »
Gulioare cu smantana
9 May 2012
O
reteta de gulioare cu smantana din: gulioare, smantana, nuci, marar
verde si chimen. Ingrediente: 2 gulioare 250 ml smantana 100 g nuci
pisate 1 legatura marar verde 1 lingurita chimen Mod de preparare:
Curatati gulioarele si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari sau
taiati-le in rondele foarte, foarte subtiri. Puneti-le intr-un castron
mai…
Read more »
Read more »
Sos picant cu cârnaţi
9 May 2012
O
reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de
rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc,
chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat
(circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)
9 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Blue Lagoon, o bautura
deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se
prepara Cocktail Blue Lagoon
Read more »
Read more »
Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga
9 May 2012
O
reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar,
oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic. Ingrediente: unt,
pentru uns tava 75 g de zahar fin 4 oua medii 250 g de ciocolata neagra,
tocata marunt 450 ml de smantana dulce pentru frisca 140 g de nuga
tare, taiata in bucati de…
Read more »
Read more »
Supă de măcriş şi spanac
9 May 2012
Cănd
în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii
ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de
supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest
anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică,
aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului oxalic.…
Read more »
Read more »
Punch Baltimore Egg Nogg
9 May 2012
O
reteta simpla de Punch Baltimore Egg Nogg din: madeira, coniac, rom
jamaica, oua, lapte, zahar, frisca si nucsoara. Ingrediente: 0,2 l
Madeira 8 cl coniac 6 cl rom jamaica 4 oua 0,5 l lapte 4 cl zahar 4
lingurite de frisca lichida nucsoara Mod de preparare: Batem
ingredientele la viteza medie, cu gheata…
Read more »
Read more »
Sprot pane
9 May 2012
O
reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de
ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina
100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1
lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l,
scurgeti-l bine…
Read more »
Read more »
Mazare cu ciuperci
9 May 2012
O
reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci,
ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper,
pesmet si patrunjel. Ingrediente: 500 g mazare noua o lingurita zahar o
legatura morcovi 300 g ciuperci 2 cepe rosii 4 linguri ulei de floarea
soarelui 75 g unt sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Ecleruri cu multă ciocolată
9 May 2012
O
retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie,
zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun,
extract de vanilie si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 350 ml de
lapte 1 lingurita extract de vanilie 4 galbenusuri de dimensiune medie
50 g de zahar fin 1 lingura de amidon 75 g…
Read more »
Read more »
Cremă cu ciuperci
9 May 2012
O
reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de
masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 4 ciuperci champignon
(sau hribi) 200 ml lapte 15 g faina alba 1 lingura ulei de masline
extravirgin 20 g unt sare Mod de preparare: Curăţă ciupercile cu o
perie umezită uşor, apoi taie-le lamele şi…
Ciorba de loboda cu ceapa verde
9 May 2012
O
reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa
verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si
ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de
ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de
orez ½ legatura de…
Read more »
Read more »
Burgeri vegetarieni
9 May 2012
O
reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte,
usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval,
chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati
pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g
paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel de…
Read more »
Read more »
Supa Stracciatella
9 May 2012
Când
se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o
specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc
mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi
un strop de nucşoară. Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia
amestecând cu o lingură, astfel încat ouale…
Read more »
Read more »
Chefal cu legume la cuptor
9 May 2012
O
reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi,
fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si
piper. Chefalul este un peşte marin, migrator foarte apreciat. In
sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor
care se varsă în mare, dar cum se răceşte vremea,…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu mazăre
9 May 2012
O
reteta de gulii umplute cu mazare din: gulii, mazare, sofran, miere,
unt, ceapa, sare grunjoasa, marar, pesmet, mozzarella si ulei de
masline. Ingrediente: 8 gulii 500 g mazare un praf sofran 2 linguri
miere 100 g unt 2 cepe sare grunjoasa o legatura marar 2-3 linguri
pesmet 250 g cascaval sau mozzarella 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Vinegretă cu oţet balsamic
9 May 2012
O
reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în
Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In
reţeta de faţă se foloseşte un oţet balsamic tradiţional, maturat
puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi mai…
Read more »
Read more »
Punch de cidru de mere
9 May 2012
O
reteta de Punch de cidru de mere din: cidru, calvados, suc de mere,
zeama de lamaie si lichior de menta. Ingrediente: 1 sticla de cidru 8 cl
Calvados 10 cl suc de mere 4 cl zeama de lamaie 2 cl lichior de menta
Mod de preparare: Punem ingredientele intr-o cana mare, mixam cu…
Read more »
Read more »
Somon cu rozmarin
8 May 2012
O
reteta de somon cu rozmarin din: file de somon, patrunjel, marar,
lamaie, rozmarin, ulei, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 bucati
file de somon(aprox. 1kg) 2 legaturi de patrunjel 2 legaturi de marar 1
lamaie 4 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei piper sare grunjoasa
Mod de preparare: Verdeata se spala si…
Read more »
Read more »
Retete simple si gustoase
8 May 2012
Retete
simple si gustoase: Mâncare de bame cu pui O reteta delicioasa de
mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi,
pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez,
paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4
roşii doi ardei capia doi cartofi…
Read more »
Read more »
Supa Snert
8 May 2012
Snert
nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai
întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată
de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ
fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi,
tulpini…
Read more »
Read more »
Hot Dogs cu ceapa prajita
8 May 2012
O
reteta de hod dogs cu ceapa prajita din: telina, ceapa, ulei de
masline, rosii in suc, praf de chilli, zahar, sos worchershire, votca,
carnaciori de porc, ceapa, sare grunjoasa, boia dulce, faina, baghete si
ulei. Ingrediente: 1 codita de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 lingura
ulei de masline 1 conserva de 400 g…
Read more »
Read more »
Hering cu sos de ardei
8 May 2012
O
reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia,
boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama
de lamaie si sare. Ingrediente: 8 fileuri de hering 3 ardei capia rosii
1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute
50…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de măzăre
8 May 2012
O
reteta de supa crema de mazare din: mazare, telina, ceapa, patrunjel,
zahar, sare, ulei de masline, piper verde, unt si crutoane. Ingrediente:
500 g mazăre nouă o ţelină mică o legătură ceapă o legătură pătrunjel o
rădăcină pătrunjel o lingură zahăr sau o lingură miere sare o lingură
ulei de măsline piper verde măcinat…
Read more »
Read more »
Punch de mere si kiwi
8 May 2012
O
reteta de Punch de mere si kiwi din: mar verde, kiwi, menta, zahar
pudra, zeama de limette, vin alb si sampanie. Ingrediente: 1 mar verde
mare 2 kiwi 1 buchet de menta 2 linguri de zahar pudra zeama unei
limette 2 sticle de vin alb demidulce 1 sticla sampanie Mod de
preparare: Spalam…
Read more »
Read more »
Mazare cu pui si legume
8 May 2012
O
reteta de mazare cu pui si legume din: carne de pui, mazare, ceapa
verde, sare, piper, ceapa rosie, orez, gogosari si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 kg de mazare noua 4 fire de
ceapa verde sare piper o ceapa mare rosie 200 g orez 2-3 gogosari ulei
de…
Read more »
Read more »
Tort de pere ornat cu figurine din marţipan
8 May 2012
O
reteta de tort de pere ornat cu figurine din martipan din: faina,
cacao, praf de copt, zahar pudra, oua, unt, iaurt, pere, amidon, suc de
pere, rachiu de pere, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca si
figurine de martipan. Ingrediente: blat: 230 g făină 35 g cacao 3
linguriţe praf de copt 160 g…
Read more »
Read more »
Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi
8 May 2012
O
reteta de Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi din: cartofi,
ulei de floarea soarelui, faina, bicarbonat, bere, otet de mere, fileuri
de merluciu si mazare. Ingrediente: 1,5 kf cartofi, curatati de coaja 2
litri ulei de floarea soarelui 100 g faina integrala, plus 2 linguri
1/2 lingurita bicarbonat 200 ml bere 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem de macese
8 May 2012
O
reteta de prajitura cu gem de macese din: zahar, oua, lapte, miere,
faina, unt, bicarbonat, zahar praf, gris, lamaie, gem de macese, zeama
de lamaie si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g zahar 2 oua 100 ml
lapte 100 ml miere 850 g faina 100 g unt sau 60 g untura 1 lingurita
bicarbonat crema:…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi şi măsline negre
8 May 2012
O
reteta de piure de cartofi si masline negre din: cartofi, unt, praz,
supa de legume, masline, sare, piper, patrunjel si rosie. Ingrediente:
350 g cartofi albi 40 g unt 1 bucata praz 500 ml supa concentrata de
legume 8-10 masline negre in ulei sare piper patrunjel tocat 1 rosie
Mod de preparare: Curăţă…
Read more »
Read more »
Tort cu brânză şi lămâie
8 May 2012
O
reteta de tort cu branza si lamaie din: oua, branza de vaci, praf de
budinca de lamaie, zahar, zahar vanilat, sare si coaja de lamaie.
Ingrediente: 4 oua 1 kg branza de vaci 1 plic praf de budinca de lamaie
(pentru 500 ml lichid) 150 g zahar 1 plic zahar vanilat sare coaja de…
Read more »
Read more »
Sos mediteraneean
8 May 2012
O
reteta de sos mediteraneean din: rosii, busuioc, capere, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1
legatura de busuioc 5-6 capere din conserva 3 linguri ulei de masline
extravirgin 1/2 catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Spală
roşiile, înţeapă-le în câteva locuri şi opăreşte-le 20 de secunde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze
8 May 2012
O
reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat,
oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina,
mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca. Ingrediente: blat: 125 g
unt moale 125 g zahar 1 plic zaha vanilinat 4 oua 150 g faina 1
lingurita praf de copt 4 linguri…
Read more »
Read more »
Chec Zebra
8 May 2012
O
reteta de chec zebra din: oua, zahar praf, lapte, ulei, faina, zahar
vanilat, praf de copt si cacao. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar praf 250
ml lapte 200 ml ulei 300 g faina 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita
praf de copt 2 linguri cacao Mod de preparare: Bateţi ouăle cu
zahărul…
Read more »
Read more »
Jeleu de rodii
8 May 2012
O
reteta delicioasa de jeleu din: rodii, limeta, zahar tos, gelatina,
scortisoara, cuisoare, anason, zahar vanilat, menta, frisca.
Ingrediente: 8 rodii o limetă 800 g zahăr tos 30 g gelatină alimentară
un baton scorţişoară două cuişoare o steluţă de anason două pliculeţe
zahăr vanilat menta frişca Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat
cu…
Read more »
Read more »
Minitarte cu vinete şi roşii
8 May 2012
O
reteta delicioasa de minitarte din: vinete, rosii cherry, faina,
smantana, unt, ou, salata verde, ulei, sare, piper, patrunjel, seminte
de chimen, seminte de susan, masline. Ingrediente: 500 g făină 150 ml
smântână 250 g unt un ou o vânătă o salată verde 250 g roşii cherry 100
ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel…
Read more »
Read more »
Melci cu banane si capsuni
8 May 2012
O
reteta delicioasa de melci cu: banane, faina, capsuni, oua, sare, ulei
de masline, branza de vaci, banane deshidratate, zahar tos, seminte de
mac. Ingrediente: 400 g făină două ouă un sfert de linguriţă cu sare
două linguri cu ulei de măsline 200 g brânză de vaci două banane 400 g
căpşuni 200 g banane…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci
8 May 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: nuci, linte, ceapa, ardei iute, ulei de
masline, usturoi, frunza de dafin, seminte coriandru, sare, piper,
oregano, rosii cherry, patrunjel. Ingrediente: 500 g paste colorate 200 g
linte o ceapă un ardei iute verde 100 g miez de nucă 100 ml ulei de
măsline 4 căţei de usturoi o…
Read more »
Read more »
Macrou pe pat de legume
8 May 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu:usturoi, napi, ardei gras, salata verde,
rosii, ceapa rosie, faina, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente: un kilogram napi 4 căţei de usturoi 4 trunchiuri de macrou
doi ardei graşi o salată verde 4 roşii o ceapă roşie 100 g făină 50 ml
oţet balsamic sare piper pătrunjel ulei…
Read more »
Read more »
Piure de dovleac
8 May 2012
O
reteta de piure de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline
extravirgin, supa de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g
dovleac 1 ceapă albă mică 30 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin
500 ml supă concentrată de legume cimbru sare piper negru Mod de
preparare: Curăţă dovleacul de…
Read more »
Read more »
Mâncare de bame cu pui
8 May 2012
O
reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii,
ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare,
piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două
piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi mai mari o
lingură cu pastă de tomate 100…
Read more »
Read more »
Mechouia
8 May 2012
O
reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei chili, ansoa,
vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, capere,
menta, chimen. Ingrediente: 700 g ardei graşi 3 ardei chili 25 g anşoa
marinate 450 g vinete doi căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline sare
piper suc de lămâie o linguriţă…
Read more »
Read more »
Dieta in 10 Pasi
8 May 2012
Dieta
in 10 pasi este o cura de slabire construita pe principiul dietelor
disociate, in cadrul careia in fiecare zi se consuma exclusiv tipul de
alimente inclus in program. Spre exemplu, daca in a doua si a treia zi
este prevazut sa mancam orez fiert, atunci singurul aliment va fi
intr-adevar orezul fiert, fara alte…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi (aioli)
8 May 2012
O
reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline
extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml
lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa Mod de
preparare: Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte
laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împreună circa 10 minute. Scoate
usturoiul,…
Punch cu corcoduse
8 May 2012
O
reteta de Punch cu corcoduse din: corcoduse, sirop de grenadine, zeama
de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 750 g corcoduse 1-2
linguri de sirop de grenadine zeama a 4 portocale 2 sticle de vin alb
sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Spalam corcodusele, le
scoatem samburii si le taiem in…
Read more »
Read more »
Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză
8 May 2012
O
reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu branza din: ulei de
masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina, vin alb, supa
de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt, faina,
parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12-15
pulpe de pui, fara…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu pui
8 May 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi,
rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper,
leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un
morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş
100 ml ulei de floarea-soarelui sare…
Read more »
Read more »
Sopa de picadillo
8 May 2012
Regiunea
Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo
blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea
sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte,
andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de picadillo
înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi este…
Read more »
Read more »
Mousse cu capsune
8 May 2012
O
reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de padure, miere,
frisca si capsune. Ingrediente: 200 g ciocolata 60 g alune de padure
macinate 1 lingura miere 250 ml frisca lichida 200 g capsune Mod de
preparare: Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi
acoperiţi castronul cu folie de plastic şi…
Read more »
Read more »
Blintzer
8 May 2012
O
reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci,
grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella,
busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: aluat: 2 oua 250 g faina 2-3
linguri ulei 250 ml lapte 125 g unt sare umplutura: 800 g ciuperci 3-4
linguri grasime de gasca 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză la cuptor
8 May 2012
O
reteta de vinete cu branza la cuptor din: vinete, oua, usturoi, rosii,
branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 3 căţei de usturoi 2 roşii 150 g de brânză
grasă de oaie 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde
sare şi piper…
Read more »
Read more »
Somon cu salată de ţelină
8 May 2012
O
reteta de somon cu salata de telina din: telina, maioneza, mustar,
somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină mare 200
grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper
boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie
8 May 2012
O
reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie din: unt, ceapa,
ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de masline, piept
de pui, sare si piper. Ingrediente: 30 grame unt 3 cepe tocate 300 grame
ciuperci feliate patrunjel tocat 200 ml vin alb sec 130 grame smantana
30 grame salvie tocata…
Read more »
Read more »
Creveti la cuptor cu sos de tomate si feta
7 May 2012
O
reteta de creveti la cuptor cu sos de tomate si feta din: ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, marar, creveti, feta, sare si
piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de
usturoi 600 grame rosii tocate 1 legatura patrunjel tocat marar tocat
500 grame creveti 150 grame feta…
Read more »
Read more »
Salată cu sparanghel şi cartofi
7 May 2012
O
reteta de salata cu sparanghel si cartofi din: cartofi, sparanghel,
maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe
jumătate 2 buchete de sparanghel 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză 2
linguri cu suc de lămâie 2 cepe verzi, tocate mărunt…
Read more »
Read more »
Supă cremă de cartofi cu şuncă
7 May 2012
O
reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa,
patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper. Ingrediente: 3, 4
cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată 1
linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g
şuncă tăiată în cubuleţe sare…
Read more »
Read more »
Spirală cu brânză
7 May 2012
O
reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos, faina, cacao, praf de
copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci. Ingrediente: blat: 6
oua 6 linguri zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingurita praf
de copt crema: 350 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 3
linguri…
Read more »
Read more »
Punch Burgund
7 May 2012
O
reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie, portocale, lichior de
portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1 portocala 8 cl
lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz Mod de preparare:
Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja
lor in bol si adaugam zeama fructelor si lichiorul…
Read more »
Read more »
Calcan prajit cu capere si crevete
7 May 2012
O
reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere,
patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb,
lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2
linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2
linguri faina un praf piper rosu 50 g crevete…
Read more »
Read more »
Strudel cu piersici
7 May 2012
O
reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt,
galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat,
migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g zahar
400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de
lamaie rasa 1 praf sare zahar…
Read more »
Read more »
Shakshuka
7 May 2012
O
reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de
gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii
300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita
chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper Mod de
preparare: Tocaţi ceapa julienne…
Read more »
Read more »
Pateuri cu fructe
7 May 2012
O
reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure,
dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente:
450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g
mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g
biscuiti mici si…
Read more »
Read more »
Ciorbă scoţiană
7 May 2012
Ciorba
scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o
fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre
deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în
întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai
carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea
trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Punch Costa Rica
7 May 2012
O
reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu,
sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine
curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de
sampanie 500 g inghetata de vanilie Mod de preparare: Punem mandarina
in bol si turnam deasupra rachiul.…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi si fasole boabe
7 May 2012
O
reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea
soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole
boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de
ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry 1,25…
Read more »
Read more »
Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară
7 May 2012
O
reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi,
pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie
intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1
lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Kugel cu mere
7 May 2012
O
reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si
mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g
zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare Mod de preparare: Puneţi la
fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele şi…
Read more »
Read more »
Traistute cu gem
7 May 2012
O
reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de
capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g
faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g
zahar 50 g faina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ruladă cu legume şi feta
7 May 2012
O
reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce,
laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde,
sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g
drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli
400 g brânză feta un ardei…
Read more »
Read more »
Tarte cu caise
7 May 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar
vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de
caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un
sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu
esenţă de migdale…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si sos
7 May 2012
O
reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi,
rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper,
patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei
capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de
măsline 100 g făină 200 ml vin…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ciocolată
7 May 2012
O
reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte
dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza
dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml
lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două
pliculeţe zahăr…
Read more »
Read more »
Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar
7 May 2012
O
reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe,
gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg
somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină
de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200
ml…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu sofran
7 May 2012
O
reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin,
ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1
lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata
(aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de
pui 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si piersici
7 May 2012
O
reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar,
praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus,
lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si
piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2
linguri cacao 250 g unt…
Read more »
Read more »
Lekah
7 May 2012
O
reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si
otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani
de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet Mod de preparare:
Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi
adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi oţetul.…
Read more »
Read more »
Punch cu vin rosu si rachiu
7 May 2012
O
reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu,
rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle
de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2
sticle de sampanie rose Mod de preparare: Punem intr-un vas…
Midii in stil italian
7 May 2012
O
reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa,
masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine
crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3
linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi,
taiati marunt 2 foi de dafin 6…
Read more »
Read more »
Tort spaniol cu portocale
7 May 2012
O
reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar
tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt,
coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3
oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2
linguri lichior de portocale…
Read more »
Read more »
Supă de somon fume
7 May 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de
legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de
masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un
litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar
sare piper…
Read more »
Read more »
Briosa cu crema de cafea
7 May 2012
O
reteta delicioasa de briosa cu: ou, unt, zahar, crema de cafea,
migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra,
suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de
cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un
cubuleţ de unt 500 g făină o…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara
7 May 2012
O
reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina,
mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare,
piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de
pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două
cepe 200 ml suc de roşii 200 g paste…
Read more »
Read more »
Paste cu sardine
7 May 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte
susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 400 g
sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g
miez de nucă 500 g roşii doi…
Read more »
Read more »
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni
7 May 2012
O
reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de
lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de
lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de la 1
lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca
100 g ciocolata alba frunze…
Read more »
Read more »
Ardeiul iute ar putea fi un atu împotriva colesterolului
7 May 2012
Ardeiul
iute ar fi o armă eficientă împotriva colesterolului şi un atu pentru
îmbunătăţirea sănătăţii inimii, arată un recent studiu realizat de
cercetători chinezi. Rezultate bune au fost obţinute pe şoareci şi
urmează să fie validate la om, relatează maxisciences.com, citata de
Agerpres. Specialiştii recomandă în general ca hrana să nu fie prea
condimentată, însă…
Read more »
Read more »
Aperitive cu şuncă
7 May 2012
O
reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate,
rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de rosii,
marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4
roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf
de linguriţă cu sare piper 100…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capere
7 May 2012
O
reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet balsamic, capere, paine,
parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g),
fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură
capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare:
Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă cubul…
Read more »
Read more »
Tarte cu hering
7 May 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua,
unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare,
piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g zahăr
tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei
capia copţi boabe…
Read more »
Read more »
Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi
7 May 2012
O
reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline,
otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g
unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare
fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin
alb 3 linguri vin…
Read more »
Read more »
Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon
6 May 2012
O
reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi,
ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si
menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite
ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara
piele, de aprooximativ 700…
Read more »
Read more »
Tort de capsuni cu iaurt si mac
6 May 2012
O
reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra,
galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni,
gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca
si capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g
faina 1 lingura coaja de portocala…
Read more »
Read more »
Fettucine cu broccoli
6 May 2012
O
reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline,
unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si
broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2
cani de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina
750 ml lapte 1 lingura smantana 200 g parmezan ras…
Read more »
Read more »
Sangria Rose
5 May 2012
O
reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala, lamai, ananas,
cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala 2 lamai
1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala
carbogazoasa sau plata Mod de preparare: Curatam portocala in forma de
spirala. Curatam si stratul alb si feliem…
Read more »
Read more »
Urda cu verdeturi
5 May 2012
O
reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda, unt, smantana, oua,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac, macris,
stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g
urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper
Mod de preparare: Fierbeti verdeturile…
Read more »
Read more »
Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant
5 May 2012
O
reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de
nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de
lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite si
tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400 g…
Read more »
Read more »
Prăjeală de cartofi
5 May 2012
O
reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea,
cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g branza de
vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i
în rondele subţiri sau radeţi-i…
Read more »
Read more »
Brioşe cu fructe de pădure
5 May 2012
O
reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra
de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei
de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina
amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1
lingurita de scortisoara 85…
Read more »
Read more »
Lasagna cu spanac şi ricotta
5 May 2012
O
reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara,
busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou,
branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste marinara
sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac
proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel de…
Read more »
Read more »
Tocanita din muschi de porc in sos de smantana
5 May 2012
O
reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi
file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin,
smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g muschi
file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci
Champignon 4 linguri ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Taitei cu somon
5 May 2012
O
reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare, spanac, ulei,
smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon congelat 500 g
taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g smantana
piper 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se lasă să se
decongeleze somonul.…
Read more »
Read more »
Supă din aripioare de rechin
5 May 2012
Aripioarele
de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din
bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară
o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele
pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine.
Inainte de a se transforma într-o adevărată…
Read more »
Read more »
Ciorba olteneasca de loboda
5 May 2012
O
reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa,
usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda
conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de
vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât
kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru a…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #11
4 May 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Somon
rasol, cu sos olandez cu verdeata O reteta de somon rasol, cu sos
olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin…
Read more »
Read more »
Supa Rasam
4 May 2012
Mâncărurile
care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la
cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre
specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte
foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol
foarte important in bucătăria indiană, in special în…
Read more »
Read more »
Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi
4 May 2012
O
reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi din:
ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de cartofi.
Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2
linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri
ulei 500 g galuste de cartofi congelate Mod…
Read more »
Read more »
Salate gustoase si savuroase
4 May 2012
Salate
gustoase si savuroase Salată de avocado cu creveţi O reteta delicioasa
de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru
verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline,
limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb
coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de
măsline limete…
Read more »
Read more »
Macrou la cuptor umplut cu ceapa
4 May 2012
O
reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri,
hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de
masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici,
eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari,
taiate julien zeama si coaja razuita…
Read more »
Read more »
Friptură de porc condimentată
4 May 2012
O
reteta friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi
uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata
de porc. Ingrediente: 5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate
2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1
lingurita de boia afumata coaja rasa si zeama de…
Read more »
Read more »
Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci
4 May 2012
O
reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din:
ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin
alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1
legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper
100 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Salata Nicoise
4 May 2012
După
cum arată şi numele, salata este originară din oraşul francez Nisa,
aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez de anghinare,
ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos vinegretă
aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai
consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă
fierte tari…
Punch de mure si coacaze
4 May 2012
O
reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze rosii, mure, limeta,
zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose, sampanie si
lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1 lingura
de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de
vin rose…
Read more »
Read more »
Cotlete cu găluşte de spanac
4 May 2012
O
reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci,
pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei,
unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat
200 g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara
sare 1 bucatica unt friptura:…
Read more »
Read more »
Tortilla de cartofi
4 May 2012
O
reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa,
usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de
masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi
roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g
parmezan ras piper nucşoară rasă…
Read more »
Read more »
Supă de chimen cu mei
4 May 2012
O
reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana,
mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente:
1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2
linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai
tare sare piper…
Read more »
Read more »
Spaghetti cu creveţi
4 May 2012
O
reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti, creveti, rosii cherry,
usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc, peperoncino, sare si
piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger 60 g creveţi
decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g usturoi 15 ml ulei de măsline 15 g
pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare piper…
Read more »
Read more »
Biban crocant
4 May 2012
O
reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea
soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi,
salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g
file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1
legatura ulei de susan 30 g ghimbir, taiat…
Read more »
Read more »
Supa Ramen
4 May 2012
Ramen
reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu
tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care
este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un
şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul
restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de fapt…
Read more »
Read more »
Stir-fry de legume în sos de stridii
4 May 2012
Se
prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul,
pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau
deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de
stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în
sos de stridii Pofta buna!
Read more »
Read more »
Clătite cu soia
4 May 2012
O
reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina,
ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1
lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem Mod de preparare: Se separă
ouăle. într-un castron se toarnă laptele de soia şi se sărează; se…
Read more »
Read more »
Cocktail Bordeaux
4 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de
lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3
cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa
minerala sau plata Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de
lamaie intr-o cana, adaugam…
Read more »
Read more »
Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata
4 May 2012
O
reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din:
lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde,
salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat
de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in
plus: 2 linguri…
Read more »
Read more »
Baclava cu nucă si fistic
4 May 2012
O
reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb,
nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente:
Pentru aluat: 500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml
apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată coaja…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin
4 May 2012
O
reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin din: otet de
vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla rosie,
mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1
lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar,
proaspat 4 radacini de…
Read more »
Read more »
Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata
4 May 2012
O
reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin,
vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel,
galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel.
Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru
supa limpede de legume, fierbinte…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)
4 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu mandarine, un
preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si nemaipomenit de
sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1 Tbsp Apple
Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry
Mustard Powder –…
Read more »
Read more »
Covrigei cu stafide si nuci
4 May 2012
O
reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide, suc de mere, zahar,
nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3
linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar
50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou, batut…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel
4 May 2012
O
reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei
capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline,
usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi
verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii
in bulion 2 cepe 30…
Read more »
Read more »
Mini-tarte cu mere şi migdale
4 May 2012
O
reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de
lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si
scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un
praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g
făină pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru
4 May 2012
O
reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes,
pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste,
castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1 pui de 2
kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de
seminte si tocat…
Read more »
Read more »
Gustări thailandeze cu spanac
4 May 2012
Se
amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă
tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2
linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară puţin
zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte o…
Read more »
Read more »
Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie
4 May 2012
O
reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui,
ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de
masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200 g
ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi
1/2 legătură pătrunjel sare piper 2…
Read more »
Read more »
Ineluse cu miere
4 May 2012
O
reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de
lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei. Ingrediente:
2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere coaja
de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină 50…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taitei
4 May 2012
O
reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa
verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac,
patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o
legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o
ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un păstârnac…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Salată rusească
4 May 2012
Salata
rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul
bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă
să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o
combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi
ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era secretă.…
Read more »
Read more »
Punch cu fructe
4 May 2012
O
reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale, mango, stafide, zahar,
rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si angostura.
Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g
stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3
l apa 4 l de…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu sos iute
4 May 2012
O
reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper,
ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei
de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare piper
o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piure de ardei…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de branza
4 May 2012
O
reteta de paste cu sos de branza din: paste, broccoli, morcovi,
cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si parmezan.
Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare
grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2
linguri parmezan Mod…
Read more »
Read more »
Musaca de varză
4 May 2012
O
reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval,
rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei
capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin,
piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita
100 g cascaval 2…
Read more »
Read more »
Somon cu sos alb si spanac
4 May 2012
O
retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare,
piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de
lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare
piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml
lapte o legătură ceapă verde un…
Read more »
Read more »
Limba de vita cu legume
3 May 2012
O
reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet,
piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi,
usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet
piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă
2 ardei 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne
3 May 2012
O
reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline,
sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper,
pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus.
Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf
sare 2 linguri otet…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu creveţi şi porumb
3 May 2012
O
reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt,
oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru,
creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1
lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry
rosu thailandez 140 g…
Read more »
Read more »
Crevete crocant
3 May 2012
O
reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi
de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita
chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei
pentru prajit Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare,
mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi se…