marți, 2 aprilie 2013

Retete culinare de Paşte #17


Retete de Paste:

Risotto cu fructe de mare

16 May 2012
Risotto cu fructe de mareO reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste, sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez, creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200 ml de apa 300 ml de vin…
Read more »

Cum se prepara Punch de fructe (video)

16 May 2012
Cum se prepara Punch de fructe (video)O reteta video despre cum se prepara punch de fructe, o bautura non alcoolica, deosebit de delicioasa, rapida si foarte sanatoasa. Cum se prepara Punch de fructe Pofta buna!
Read more »

Dovlecei umpluţi în stil italian

16 May 2012
Dovlecei umpluţi în stil italianO reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei, taiati in jumatati pe lungime 3 lingurite ulei de masline extravirgin ameste frunze de salata, pentru servit pentru umplutura: 50 g…
Read more »

5 feluri de a face pizza

16 May 2012
5 feluri de a face pizzaAluat de pizza Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7 g de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml de apă caldă. Adăugaţi treptat mai multă apă (până la 150 ml), până când aluatul devine omogen. Amestecaţi-l în mixer 1 minut, apoi frământaţi-l uşor…
Read more »

Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado

16 May 2012
Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocadoO reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din: portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu frunzele separate 140 g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata fin frunzele de la 1 legatura mica de…
Read more »

Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

16 May 2012
Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvieO reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline, usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan, mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan. Ingrediente: Aluat de paste: câteva fire de şofran 1…
Read more »

Parfe de caise

16 May 2012
Parfe de caiseO reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200 g smantana   Mod de preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le treci printr-o strecurătoare, pentru…
Read more »

Cum se obtin pastele ravioli

16 May 2012
Aşezaţi o foaie de aluat pe o suprafaţă curată, cu partea mai lată înspre dumneavoastră. Puneţi grămăjoarele de umplutură cu linguriţa de-a lungul unei jumătăţi a foii (cea mai apropiată de dumneavoastră), lăsând aproximativ 21 cm între ele şi o margine de 3 cm. Ungeţi cu puţin ou zona din jurul umpluturii şi restul foii…
Read more »

Piure de vinete cu cimbru

16 May 2012
Piure de vinete cu cimbruO reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare (sau 2 medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru sare piper   Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele; să-…
Read more »

Friptură de vită cu salată de orez

16 May 2012
Friptură de vită cu salată de orezO reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita, rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel, ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de mere, ulei de masline si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita slaba taiata in cubulete de 1 cm 55 g rosii…
Read more »

Taiţei din făină de fasole

16 May 2012
Aceşti taiţei foarte subţiri, gelatinoşi, care se fac din boabe de fasole mung măcinate sau din făină de fasole mung, se folosesc adesea pentru prepararea supelor chinezeşti, dar şi la mâncăruri, la salate, deserturi şi chiar la băuturi. Inainte de a-i folosi, aceşti taiţei trebuie ţineţi în apâ fierbinte aproximativ 7 minute, astfel încât să…
Read more »

Salată italienească cu legume şi paste

16 May 2012
Salată italienească cu legume şi pasteO reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei, dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline extravirgin, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de broccoli 1 ardei mare rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in felii subtiri 1 ceapa rosie mica tocata 280 g…
Read more »

Punch Calvados

16 May 2012
Punch CalvadosO reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl Calvados 0,5 l suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2 picaturi de zeama de lamaie o felie de lamaie   Mod de preparare: Mixam bine cu gheata…
Read more »

Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

16 May 2012
Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorinoO reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi, unt, oregano, faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l de apa sare de mare si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o cantitate…
Read more »

Tartă cu bacon şi sparanghel

16 May 2012
Tartă cu bacon şi sparanghelO reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta, parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina, pentru tapetat tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de bacon, taiat bucatele 85 g de mascarpone…
Read more »

Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan

16 May 2012
Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecanO reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci, cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc, ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de alune si piper. Ingrediente: 55 g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja rasa 115 g ridichi…
Read more »

Sos de pere şi gorgonzola

16 May 2012
Sos de pere şi gorgonzolaO reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare piper   Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină apă…
Read more »

Cartofi dulci cu pasta harissa

16 May 2012
Cartofi dulci cu pasta harissaO reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa, smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati felii 1 lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un bol mare bucăţile de cartofi şi pasta…
Read more »

Parfe de ciocolată

16 May 2012
Parfe de ciocolatăO reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide, dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2 linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide 2 linguri dulceata de portocale 350 g frisca   Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu pereţii groşi, fierbi…
Read more »

Crostino toscan

16 May 2012
Crostino toscanO reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa, capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml supa 4 linguri…
Read more »

O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euro

16 May 2012
O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euroO sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, a fost vândută cu suma de 46.000 de franci elveţieni (38.300 de euro) la o licitaţie organizată, marţi, la Geneva, de casa Christie’s. “Persoana care a câştigat a licitat prin internet”, a precizat purtătorul de cuvânt al casei organizatoare. Înainte de licitaţie, casa Christie’s estimase…
Read more »

Dovlecei la grătar cu prosciutto

15 May 2012
Dovlecei la grătar cu prosciuttoO reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 linguri de ulei de masline sare de mare si piper negru 200 g prosciutto de calitate…
Read more »

Orez indian

15 May 2012
Orez indianO reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala 100 g de mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti   Mod de preparare: Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge si se rastoarna inapoi…
Read more »

Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai

15 May 2012
Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegaiO reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de spanac tanar 50 g de nuci   Mod de preparare: Se face dressingul zdrobind brânza şi amestecând-o…
Read more »

Sos de broccoli şi ricotta

15 May 2012
Sos de broccoli şi ricottaO reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru   Mod de preparare: Sesfă broccoli în bucheţele…
Read more »

Furnici în copac

15 May 2012
Furnici în copacIn ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute, apoi…
Read more »

Parfe de visine

15 May 2012
Parfe de visineO reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2 plic) gelatina 4 cescute…
Read more »

Antreuri cu prosciutto si telina

15 May 2012
Antreuri cu prosciutto si telinaO reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto. Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita ulei de nuci sau vegetal 100 ml de smantana foarte grasa 1/2 telina 1 mana de patrunjel…
Read more »

Tartă cu zmeură

15 May 2012
Tartă cu zmeurăO reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat dulce: 125 g de unt nesărat, topit la temperatura camerei 90 g de zahăr tos 1 ou mare 250 g de făină albă, plus o…
Read more »

Sos aromat de fazan

15 May 2012
Sos aromat de fazanO reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat 200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi 50…
Read more »

Cocktail cu ghimbir

15 May 2012
Cocktail cu ghimbirO reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir candel 0,5 l ceai negru 8 cl rom 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 1 sticla de apa minerala   Mod de preparare: Maruntim ghimbirul si-l…
Read more »

Ciuperci şi cârnaţi la cuptor

15 May 2012
Ciuperci şi cârnaţi la cuptorO reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa, carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 6 carnati de porc 250 g ciuperci proaspete, taiate pe jumatate 1 lingura mustar cu boabe 4 linguri de smantana dulce…
Read more »

Salată de raţă marinată cu bulgur

15 May 2012
Salată de raţă marinată cu bulgurO reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata, usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru, piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul astringent…

Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly

15 May 2012
Clătite cu ciocolată şi cremă ChantillyO reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao, sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata. Ingrediente: 100 g de faina alba 25 g pudra de cacao 1/4 lingurita de sare de mare fina 1 lingura de zahar…
Read more »

Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca

15 May 2012
Reteta zilei: Bulete de branza cu suncaO reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella, faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan, mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se dau…
Read more »

Orez cu curcan în stil indian

15 May 2012
Orez cu curcan în stil indianO reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan, patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si ceapa verde. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 375…
Read more »

Kebab de miel şi cartofi

15 May 2012
Kebab de miel şi cartofiO reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta. Ingrediente: 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate 250 g carne de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in bucati…
Read more »

Taiţei udon

15 May 2012
Taiţei udonCuvantul udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi, măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez), presărată cu ceapă şalota tocată mărunt.…
Read more »

Ingheţată de caise cu mascarpone

15 May 2012
Ingheţată de caise cu mascarponeO reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahar 100 ml lapte 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 400 g mascarpone   Mod de preparare: Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele, până când se…
Read more »

Salată de pui cu mango

15 May 2012
Salată de pui cu mangoO reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata, coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1…
Read more »

Cremă de brânzeturi proaspete

15 May 2012
Cremă de brânzeturi proaspeteO reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza proaspata de capra 100 g ricotta de oaie 100 g branza tartinabila (sau crema de branza) 1 lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin) 1…
Read more »

Linguine cu pesto de năsturel şi migdale

15 May 2012
Linguine cu pesto de năsturel şi migdaleO reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete, nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de lingurine sau spaghete 85 g de nasturel 1 catel de usturoi, tocat grosier 25 g de parmezan, jumatate ras, jumatate feliat foarte subtire 50 g…
Read more »

Punch de brandy

15 May 2012
Punch de brandyO reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine 0,7 l sifon 4 felii de lamaie   Mod de preparare: Mixam brandy-ul, siropul de grenadine si zeama de lamaie intr-un pahar de…
Read more »

Cum se prepara Hamburgeri (video)

15 May 2012
Cum se prepara Hamburgeri (video)O reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara Hamburgeri Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »

Zarzuela (tocanita)

15 May 2012
Zarzuela (tocanita)Zarzuela este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o „operetă din fructe de mare“. Nu există…
Read more »

Sufleu de lămâie

15 May 2012
Sufleu de lămâieO reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana, galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt nesarat 100 g de zahar tos si inca putin pentru a presara deasupra 150 ml de lapte integral 100 ml de smantana dulce 3 galbenusuri…
Read more »

Ingheţată cu ciocolată si fructe

15 May 2012
Ingheţată cu ciocolată si fructeO reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj, unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra, lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140 g ciocolata de menaj 20 g unt 200 g miez de nuca 6 galbenusuri 400 ml frisca 150 g zahar 1 lingura lapte 140 g…
Read more »

Miel cu legume de primăvară

15 May 2012
Miel cu legume de primăvarăO reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare, fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin, unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon. Fileul de ceafă de miel fraged, înăbuşit, şi o varietate de…
Read more »

Salata de pui cu mango si curry

15 May 2012
Salata de pui cu mango si curryO reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata verde, mango, ceapa rosie si seminte de susan. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele, dezosati taiati in fasii groase 1 lingurita ulei de masline 2 lingurite…
Read more »

Sos brun

15 May 2012
Sos brunO reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina 100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa concentrata de…
Read more »

Burgeri din porumb şi fasole cu salsa

15 May 2012
Burgeri din porumb şi fasole cu salsaO reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole, naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400 mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva, scurs 50 g de branza cheddar, rasa…
Read more »

File de somon pe grătar

15 May 2012
File de somon pe grătarO reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia, zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi. Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui sare, piper, pudră de…
Read more »

Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână

15 May 2012
Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântânăO reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1 lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4 sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri de…
Read more »

Şapte metode ciudate de a slăbi

15 May 2012
Şapte metode ciudate de a slăbiRenunţarea la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul gătitului se numără printre metodele ciudate, dar eficace prin care se poate slăbi, potrivit shape.com. Consumul de ulei sau apă cu zahăr între mese Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două…
Read more »

Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate

14 May 2012
Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizateO reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din: bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados, smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2 bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3 linguri de ulei de masline 2 felii subtiri de…
Read more »

Retete culinare delicioase

14 May 2012
Retete culinare delicioaseRetete culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate   O reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine…
Read more »

Waterzooi

14 May 2012
WaterzooiDeşi nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei. Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. Istoricii gastronomiei consideră că această mâncare îşi are originea în Gent şi…
Read more »

Punch de portocale

14 May 2012
Punch de portocaleO reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec, zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4 portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200 g zahar 1,3 l sampanie 0,7 l rachiu de visine 5 cl vin Malaga 0,2 l apa minerala   Mod de preparare: Feliem portocalele si…
Read more »

Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă

14 May 2012
Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţăO reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos, unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom. Ingrediente: 3 linguri de cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat 1 mana miez de nuca 1 fiola…
Read more »

Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi

14 May 2012
Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofiO reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi, rozmarin si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare gema 1 mana de fire de usturoi 3 catei de usturoi, curatati si taiati 2 frunze de dafin 2×350…
Read more »

Salată cu dovleac, broccoli şi macrou

14 May 2012
Salată cu dovleac, broccoli şi macrouO reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb, mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si macrou. Ingrediente: 1 lingura otet de vin alb 1 lingura mustar de Dijon 200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm 85 g fasole verde, taiat pe…
Read more »

Negresa cu banane si ciocolata

14 May 2012
Negresa cu banane si ciocolataO reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane, ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g unt, plus 25 g inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar brun 350 g banane, bine coapte, taiate in felii -  diagonala de 1 cm…
Read more »

Ton provensal

14 May 2012
Ton provensalO reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii, cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare de…
Read more »

Risotto copt cu sparanghel

14 May 2012
Risotto copt cu sparanghelO reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez, supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 300 g orez pentru risotto 400 ml supa de sparanghel din conserva 850 ml supa de legume 1 legatura mica…
Read more »

Salată de crab cu grepfrut

14 May 2012
Salată de crab cu grepfrutO reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza, chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de crab, nasturel, andiva si frunze de salata. Ingrediente: 4 grepfruturi 2 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingura chutney de mango 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita ulei…
Read more »

Punch de visine si portocale

14 May 2012
Punch de visine si portocaleO reteta simpla de Punch de visine si portocale  din: visine, portocala, suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl Cherry brandy 1 sticla de vin rosu   Mod de preparare: Spalam visinele, le scoatem samburii, apoi…

Inghetata de rubarba

14 May 2012
Inghetata de rubarbaO reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb, galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri 1/2 lamaie 1/2 l frisca 1 baton de vanilie 4-5 capsune pentru decor   Mod de preparare: Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în bucăţi…
Read more »

Sos de ciuperci cu pătrunjel

14 May 2012
Sos de ciuperci cu pătrunjelO reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare si…
Read more »

Tacos cu porc şi fasole neagră

14 May 2012
Tacos cu porc şi fasole neagrăO reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue, fasole neagra, coriandru, lipii, avocado, salata iceberg si smantana. Ingrediente: 2 lingurite de ulei 1/2 ceapa rosie, tocata cate 2 lingurite de boia afumata si de chimion macinat 500 g…
Read more »

Budinca cu sos de rom şi ciocolata

14 May 2012
Budinca cu sos de rom şi ciocolataO reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura pentru uns 200 g zahar tos 2 oua 150 g faina cu factor de crestere 2 linguri…
Read more »

Reteta zilei: Salata de vinete

14 May 2012
Reteta zilei: Salata de vineteO reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei, usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1 cană cu apă 1 lingurita de…
Read more »

Retete internationale: Supă Wonton

14 May 2012
Retete internationale: Supă WontonAvându-şi originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi parfumată de pui. Acesta supă se prepară foarte uşor, fierbând…
Read more »

Inghetata de menta

14 May 2012
Inghetata de mentaO reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500 ml lapte 150 ml sirop de menta o mana de menta proaspata   Mod de preparare: Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se răcească. Il…
Read more »

Salata de avocado si telina

14 May 2012
Salata de avocado si telinaO reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin de masline, otet de vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mici 2 avocado 2 oua 100 g miez pisat de cocos cateva frunze de laptuca pentru sos: 1 lingura…
Read more »

Sos spumos cu lămâie

14 May 2012
Sos spumos cu lămâieO reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru, foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie 50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral 50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare   Mod…
Read more »

Burgeri de somon cu hrean

14 May 2012
Burgeri de somon cu hreanO reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac, nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa si 2 linguri zeama de…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 5

14 May 2012
Bizarre Foods – Korea 5Bizarre Foods
Read more »

Salată de raţă marinată

14 May 2012
Salată de raţă marinatăO reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca, supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei, ceapa verde, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 450 g piept de rata fara piele si dezosat 2 catei de…
Read more »

Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz

14 May 2012
Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de prazO reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg de…
Read more »

Pui cu şuncă de Parma crocantă

14 May 2012
Pui cu şuncă de Parma crocantăO reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde, piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari 225 g de fasole verde, curatata si feliata 4 piepti de pui fara piele 1 lingura ulei…
Read more »

Salata Waldorf

14 May 2012
Salata WaldorfSalata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză. Ideea a prins şi, în scurt…
Read more »

Negresa de ciocolată cu zmeură

14 May 2012
Negresa de ciocolată cu zmeurăO reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura. Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati 100 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 250 g unt, usor sarat 400 g zahar brun 4 oua mari 140 g faina…
Read more »

Sos bechamel cu caşcaval

14 May 2012
Sos bechamel cu caşcavalO reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina, cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai tare 100 g Emmentaler nucsoara sare   Mod de preparare: Incălzeşte laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o cratiţă…
Read more »

Ingheţată de piersici cu iaurt

14 May 2012
Ingheţată de piersici cu iaurtO reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahar 250 g iaurt 1 lamaie 100 ml frisca lichida 100 g dulceata de piersici   Mod de preparare: Fierbi zahărul împreună cu zeama de compot până…
Read more »

Salată de ananas

14 May 2012
Salată de ananasO reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas, ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in ulei 1 laptuca 4 felii de ananas conservat in suc propriu 3 legaturi de ridichi sucul de la 1 lamaie 1/2 pahar de ulei extravirgin…
Read more »

Briose cu ciocolata topita

14 May 2012
Briose cu ciocolata topitaO reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao, zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat 50 g cacao 150 g zahar tos 2 oua 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml smantana 4 linguri lapte 12 patrate…
Read more »

Sandvis cu peste prajit si salata

14 May 2012
Sandvis cu peste prajit si salataO reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata, coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati segmente de 1,5 cm 3 linguri ulei de…
Read more »

Punch de capsuni si miere

14 May 2012
Punch de capsuni si miereO reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni, miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g piure de capsuni 4 lingurite de miere 8 cl lichior de capsuni ,5 l ceai negru vin spumant sec   Mod de preparare: Mixam piureul de capsuni, mierea si lichiorul,…
Read more »

Scoici Saint Jacques la foc iute

14 May 2012
Scoici Saint Jacques la foc iuteScoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi…
Read more »

Retete internationale: Midii marinate

13 May 2012
Retete internationale: Midii marinateO reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine şi în zilele călduroase, şi în cele reci.…
Read more »

Pui imperial

13 May 2012
Pui imperialO reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper, frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan, dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc de sosul de smântână si maioneză, se foloseşte maioneză îmbogăţită cu iaurt. Ingrediente: 450 g piept de pui, fara piele dezosat 1 ceapa, taiata solzisori…
Read more »

Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi

13 May 2012
Brandadă pe pâine prăjită cu usturoiO reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc, paine si ulei de masline. Ca aperitiv delicios, serviţi brandadă pe pâine prăjită cu usturoi, însoţită de o salată uşoară şi vin sec rece Ingrediente: pentru brandada: 300 g file de cod,…
Read more »

Salată caldă de pui cu susan

13 May 2012
Salată caldă de pui cu susanO reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee, andive, patrunjel, oregano, tarhon, otet de vin, ulei de masline, miere si piper. Fâşii de carne de pui învelite în seminţe de susan, pesmet şi fulgi de porumb…
Read more »

Pastrav cu migdale

13 May 2012
Pastrav cu migdaleO reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 100 g unt 100 g migdale feliate 1 praf mustar 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec 5 linguri zeama de lamaie 2 linguri faina 1 lingura marar uscat sare…
Read more »

Sos de somon şi dovlecei

13 May 2012
Sos de somon şi dovleceiO reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb. Ingrediente: 150 g somon afumat 3 dovlecei in floare 1 ceapa mica 1 lingurita seminte de susan 2 linguri ulei de masline extravirgin patrunjel sare piper alb   Mod de preparare:…
Read more »

Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado

13 May 2012
Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocadoO reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de masline, fasole neagra, rosii si avocado. Ingrediente: 225 ml suc de morcovi 1/2 lingura cimbru uscat un praf de chilli Cayenne foarte iute 100 g arpacas semifiert 3 linguri zeama proaspata…
Read more »

Inghetata de coacaze rosii

13 May 2012
Inghetata de coacaze rosiiO reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri, smantana si zahar. Ingrediente: 100 g coacaze rosii 2 galbenusuri 50 g smantana 2 linguri zahar   Mod de preparare: Speli fructele, iei boabele de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se înmoaie. Le treci apoi prin…
Read more »

Salată orientală de pui

13 May 2012
Salată orientală de puiO reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee, portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si usturoi. Ingrediente: 450 g salata verde 115 g fasole verde 1 conserva (aproximativ 400 g lychee scurse si taiate in doua) 1 portocale mare descojita si taiata in felii 1 pruna rosie…
Read more »

Linguine cu sos rece

13 May 2012
Linguine cu sos receO reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine si parmezan. Ingrediente: 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si tocate 25 g busuioc verde tocat 4 linguri ulei de masline 4 linguri frunze de patrunjel verde tocate 2 linguri menta verde tocata…

Vichyssoise

13 May 2012
VichyssoiseSupele franţuzeşti de praz cu cartofi, specifice gastronomiei rurale, sunt populare încă de când a fost adus cartoful în Europa. Insă, abia în 1917, Louis Diat, bucătar-şef la Ritz-Carlton din New York, a avut ideea de a servi o astfel de supă rece şi de a o îmbogăţi cu smântână. El s-a inspirat din reţeta…
Read more »

Spaghete cu năut şi sos picant de roşii

13 May 2012
Spaghete cu năut şi sos picant de roşiiO reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac, piper, branza pecorino si patrunjel. Ingrediente: pentru sos: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 coada de telina tocata fin 1 conserva (aproximativ 400…
Read more »

Inghetata cu frisca si piersici

13 May 2012
Inghetata cu frisca si piersiciO reteta de inghetata cu frisca si piersici din: piersici, frisca, ou, lapte si zaha pudra. Ingrediente: 300 g piersici 400 ml frisca lichida 1 ou 300 ml lapte zahar pudra dupa gust   Mod de preparare: Cu cel puţin 3 ore înainte de preparare, introduci frişca lichi­dă în frigider. Cureţi piersicile de sâmburi, le…
Read more »

Salată cu mentă

13 May 2012
Salată cu mentăO reteta de salata cu menta din: porumb, salata verde, rosii, menta, ceapa, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g porumb la cutie 1 salată verde 4 roşii coapte 2 cepe 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lămâie sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele…
Read more »

Cocktail Sweet And Fruity

13 May 2012
Cocktail Sweet And FruityO reteta simpla de Cocktail Sweet And Fruity din: capsuni, portocale, caise coapte, suc de struguri, pepene galben si vin alb. Ingrediente: 500 g capsuni 2 portocale 500 g caise coapte 1/2 l suc de struguri deschisi la culoare 1 pepene galben 2 sticle de vin alb aromatizat   Mod de preparare: Curatam fructele, apoi…
Read more »

Tăiţei reci cu legume

13 May 2012
Tăiţei reci cu legumeO reteta de taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de susan se poate servi ca fel principal…
Read more »

Inghetata de zmeura

13 May 2012
Inghetata de zmeuraO reteta e inghetata de zmeura din: zmeura, zahar si frisca. Ingrediente: 1 kg de zmeura 250 g zahar 500 ml frisca lichida   Mod de preparare: Speli, cureţi şi treci prin sită zmeura. Amesteci piureul rezultat cu zahărul, până când acesta se dizolvă. în piureul de zmeură, încorporezi uşor frişca bătută. Torni compoziţia în…
Read more »

Salată mixtă cu pancetta

13 May 2012
Salată mixtă cu pancettaO reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde, papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 radicchio 1 salată verde 1 legătură de păpădie 150 g pancetta, feliată subţire 200 g felii de pâine de ţară 1 căţel de usturoi oţet ulei extravirgin de măsline…
Read more »

Ingheţată de portocale

12 May 2012
Ingheţată de portocaleO reteta de inghetata de portocale din: frisca, suc de portocale, zahar pudra, zeama de lamai, apa si albus. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 250 ml suc de portocale 6 linguri zahar pudra zeama de la 3 lamai 20 ml apa 1 albus   Mod de preparare: Baţi spumă albuşul cu zahărul pudră, adăugând din…
Read more »

Punch cu brandy

12 May 2012
Punch cu brandyO reteta de Punch cu brandy din: apricot brandy, rom jamaica, whiskey bourbon, rom, ceai negru, zahar, suc de portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cl Apricot Brandy 8 cl rom Jamaica 8 cl whiskey Bourbon 8 cl rom 1 l ceai negru 1 cl zahar 0,2 l suc de portocale 1 cl zeama…
Read more »

Salata de spanac si mar verde

12 May 2012
Salata de spanac si mar verdeO reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde, pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 1 măr verde 200 g cubuleţe de pancetta afumată 1 lămâie 2 linguri de muştar de Dijon 3 linguri de ulei extravirgin de măsline sare…
Read more »

Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor

12 May 2012
Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptorO reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon, smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 6-8 cartofi noi, de mărime medie 100 gr. bacon sau şuncă de Parma, tăiate subţire 1 pahar mic de smântână o legatură de mărar câteva crenguţe de rozmarin proaspăt sau…
Read more »

Sos picant de rosii

12 May 2012
Sos picant de rosiiO reteta de sos picant de rosii din: sos de rosii, ardei capia, ulei de masline extravirgin, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 300 g sos de rosii 1 ardei capia rosu 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi 1 lingurita zahar sare si piper   Mod de preparare: Taie ardeiul capia…
Read more »

Inghetata de piersici

12 May 2012
Inghetata de piersiciO reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahar 1 albus 250 ml frisca vegetala   Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic, timp…
Read more »

Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

12 May 2012
Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţăO reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g miez de dovleac 100 g rucola 8 ouă de prepeliţă 16 măsline negre, fără sâmburi 20 capere, conservate…
Read more »

Napolitane cu cireşe şi migdale

12 May 2012
Napolitane cu cireşe şi migdaleO reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese glasate, taiate in…
Read more »

Punch Lemen-Tea

12 May 2012
Punch Lemen-TeaO reteta simpla de Punch Lemon Tea din: rom alb, ceai negru, zahar, suc de limeta, sifon si lamaie. Ingrediente: 8 cl rom alb 0,7 l ceai negru 4 lingurite de zahar 4 cl suc de limeta 0,1 l sifon lamaie   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se toarna in bol cu bucati…
Read more »

Roşii la cuptor cu usturoi

12 May 2012
Roşii la cuptor cu usturoiO reteta de rosii la cuptor cu usturoi din: rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kilogram de roşii de dimensiuni mai mici 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare după gust   Mod de preparare: Fă o mică tăietură în fiecare roşie şi introdu câte o…
Read more »

Piure de cicoare roşie

12 May 2012
Piure de cicoare roşieO reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 capatani de cicoare rosie (radicchio) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 ceapa alba 1 lingurita zahar 1 lingurita otet rosu sare si piper     Mod de preparare: Toacă ceapa…
Read more »

Rulouri cu umplutura de fructe uscate

11 May 2012
Rulouri cu umplutura de fructe uscateO reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema. Ingrediente: 12 foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm 1 lingura ulei de floarea-soarelui 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.), tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau alune 2…
Read more »

Sos de ardei gras roşu

11 May 2012
Sos de ardei gras roşuO reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, ricotta, sare si piper alb. Ingrediente: 1 ardei gras rosu mare 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura ricotta proaspata sau smantana dulce sare piper alb   Mod de preparare: Spală ardeiul, taie-1 pe din două şi curăţă-l de…
Read more »

Salata de manatarci cu creveti

11 May 2012
Salata de manatarci cu crevetiO reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti, untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper roz. Ingrediente: 4 mânătărci foarte proaspete 20 creveţi mari 100 g untişor 2 fileuri de scrumbie în ulei 1 ceapă 1 tulpină de ţelină 1 morcov sucul de…
Read more »

Negresă cu fructe

11 May 2012
Negresă cu fructeO reteta de negresa cu fructe din: prune, coniac, zahar tos, lamaie, portocala, faina, praf de copt, amestec de mirodenii, amestec de fructe uscate, lapte si oua. Ingrediente: 375 g prune fara samburi 6 linguri coniac, sherry sau suc de portocale 200 g zahar tos brun 1 lamaie mare, coaja rasa 1 portocala mare, coaja…
Read more »

Supă toscană de fasole cu legume

11 May 2012
Supă toscană de fasole cu legumeLoocuitorilor regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi câteva frunze de salvie. Desigur, fasolea este ingredientul de bază a nenumărate supe…
Read more »

Salata de caracatita si sparanghel alb

11 May 2012
Salata de caracatita si sparanghel albO reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita, sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de dimensiuni potrivite, gata curăţată 300 g sparanghel alb 1 lămâie netratată 1 legătură de busuioc 2  linguri de oţet de vin alb 5 linguri de…
Read more »

Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

11 May 2012
Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustăO reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune, iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar brun, praf de copt si afine. Ingrediente: 500 g prune, fara samburi 150 g iaurt degresat 225 g zahar tos marunt 2 oua intregi plus 2 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie 350…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)

11 May 2012
Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)O reteta video despre cum se prepara  Cocktail Bloody Marry non-alcoolic, o bautura sanatoasa, delicioasa si foarte usor de preparat! Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non alcoolic Pofta buna!
Read more »

Sos de ardei iute

11 May 2012
Sos de ardei iuteO reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază într-un…
Read more »

Corabioare de ardei

11 May 2012
Corabioare de ardeiO reteta delicioasa de corabioare de ardei cu: cabanos, cartofi, cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori 2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii cubuleţe. După…
Read more »

Meringue cu miere

11 May 2012
Meringue cu miereO reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 lin­guri cu vin alb 4 ouă o jumătate de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se amestecă…
Read more »

Kuri-kin-ton

11 May 2012
Kuri-kin-tonO reteta gustoasa de Kuri-kin-ton din: cartofi dulci, gardenia, zahar pudra, vin din orez. Ingrediente: 400 g cartofi dulci o boabă de gardenia 150 g zahăr pudră 15 ml vin de orez Mod de preparare: Fierbeţi cartofii împreună cu sămânţa de gardenie. Faceţi apoi un piure. Caramelizaţi zahărul şi apoi adăugaţi piureul. La final se…
Read more »

Supă rece de avocado

11 May 2012
Supă rece de avocadoO reteta delicioasa de supa cu:avocado, supa de pui, lapte, suc de lamaie, coriandru, rosie, piper cayenne, piper negru, sare. Ingrediente: 2 bucăţi mari de avo­cado 2 căni cu supă de pui 2 căni cu lapte rece suc de lămâie 2 linguri cu coriandru verde tocat o roşie fără coajă şi seminţe, tăiată cubuleţe piper…
Read more »

Rulouri din omleta

11 May 2012
Rulouri din omletaO reteta delicioasa de rulouri cu: oua, sunca, crema de branza, rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de preparare: Intr-un castron,…

Lasagna cu masline

11 May 2012
Lasagna cu maslineO reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml sos de roşii…
Read more »

Sos de rosii cu busuioc

11 May 2012
Sos de rosii cu busuiocO reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii 1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g busuioc 3 foi de…
Read more »

Sucul de morcovi

11 May 2012
Sucul de morcoviSucul de morcovi are proprietăţi vindecătoare, anti- inflamatoare, luptă împotriva îmbătrânirii celulare şi este fo­losit în prevenirea, ameliorarea şi vindecarea cancerului. Se poate bea simplu sau în ames­tec cu sucuri de alte plante şi în acest caz, proprietăţile sunt mult îmbunătăţite. Pentru că are zahăr natural nu mai este necesară adăugarea de zahăr în sucul…
Read more »

Salata de dovlecei cu usturoi

11 May 2012
Salata de dovlecei cu usturoiO reteta simpla si delicioasa de salata cu: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă…
Read more »

Insalata Caprese

10 May 2012
Insalata CapreseCa şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică. Originară din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un adevărat imn închinat verii şi, la fel ca…
Read more »

Bezele cu alune si cafea

10 May 2012
Bezele cu alune si cafeaO reteta de bezele cu alune si cafea din: alune, cafea, zahar tos si albusuri. Ingrediente: 100 g alune prajite, taiate in bucati mari sau macinate 2 linguri granule de cafea inghetate si uscate 175 g zahar tos marunt 3 albusuri, la temperatura camerei   Mod de preparare: Se amesteca alunele cu granulele de cafea.…
Read more »

Salata speciala de pui

10 May 2012
Salata speciala de puiO reteta de salata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola, hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina. Ingrediente: 1 pui cam de 1 kg 100 g germeni de soia 50 g…
Read more »

Ecler cu ciocolată şi cafea

10 May 2012
Ecler cu ciocolată şi cafeaO reteta de ecler cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea, amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie, taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de porumb 50 g zahar tos fin 150 g iaurt…
Read more »

Sos de peşte

10 May 2012
Sos de peşteO reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu patrunjel sare piper  …
Read more »

Supa Tortellini in brodo

10 May 2012
Supa Tortellini in brodoProvincia italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus. Tortellini in brodo este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se face…
Read more »

Cocktail cu nuca de cocos

10 May 2012
Cocktail cu nuca de cocosO reteta simpla de Cocktail cu nuca de cocos din: nuca de cocos, ananas, batida de coco, rom alb, sirop de migdale, miere si apa minerala. Ingrediente: 1 nuca de cocos mai mica jumatate de ananas 8 cl Batida de Coco 8 cl rom alb 4 cl sirop de migdale 2 lingurite de miere 0,5…
Read more »

Roşii cu crutoane, la cuptor

10 May 2012
Roşii cu crutoane, la cuptorO reteta de rosii cu crtuoane, la cuptor din: rosii, crutoane de paine, branza, carnati afumati, ardei iute si sare. Ingrediente: 5 roşii mari 1 ceaşcă cu crutoane de pâine 1/2 ceaşcă brânză sau caşcaval ras 2 cârnaţi afumaţi tăiaţi în bucăţi mici 1 ardei iute sare după gust   Mod de preparare: Taie partea…
Read more »

Salata de linte cu prosciutto

10 May 2012
Salata de linte cu prosciuttoO reteta de salata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto crudo, ulei etravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g linte cu bob mic 100 g untişor 150 g prosciutto crudo, feliat mare 6 linguri de ulei extravirgin de măsline sare   Mod de preparare: Clătiţi bine lintea şi fierbeţi-o în multă apă…
Read more »

Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată

10 May 2012
Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolatăO reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou, albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g banane fara coaja, taiate in bucati mari 1 ou intreg 2 albusuri 250 ml lapte degresat 400 g faina pentru prajituri 150 g…
Read more »

Sos de nuci

10 May 2012
Sos de nuciO reteta de sos de nuci din: nuci, unt, ricotta, smantana, salvie, sare si piper. Ingrediente: 200 g nuci curatate 50 g unt 100 g ricotta proaspata 1 lingura smantana dulce 3 frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Macină nucile prin maşina de tocat nuci sau în râşniţă (acţionată cu pauze), în…
Read more »

Retete internationale: Tabbouleh

10 May 2012
Retete internationale: TabboulehTabbouleh este omniprezent în toate restaurantele libaneze din lume. Ce face ca această salată să fie atât de răcoritoare? Ei bine, plantele aromatice care intră în compoziţia ei. Originară din regiunea muntoasă care separă Libanul de Siria, tabbouleh este o salată de pătrunjel. Pentru a o pregăti aveţi nevoie de o grămadă de pătrunjel, care…
Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac

10 May 2012
Reteta zilei: Briose cu dovleacO reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara. Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar 1/2 linguriţă de…
Read more »

Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate

10 May 2012
Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratateO reteta de Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate din: piept de pui, parmezan, sare cu aroma de usturoi, tarhon, pesmet, ou, lapte, ulei, maioneza, pasta de rosii deshidratate, ciabatta, salata asortata si ridichi. Ingrediente: 1 piept de pui 25 g parmezan, razuit un praf de sare cu aroma de usturoi cateva frunze…
Read more »

Dovlecei cu orez

10 May 2012
Dovlecei cu orezO reteta de dovlecei cu orez din: orez, dovlecei, ceapa, marar verde, ulei, usturoi verde si sare. Ingrediente: 350 g orez 4 dovlecei 1 ceapa 1 legatura marar verde 3 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde sare   Mod de preparare: Spalati dovleceii, taiati-i in rondele cu grosimea de 0,5 cm, presarati-le cu sare si…
Read more »

Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado

10 May 2012
Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocadoO reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din: creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie, patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 500 g sparanghel subţire 2 dovlecei 2 inimi de salată verde 1 avocado 4 linguri de suc de lămâie…
Read more »

Sos de lamaie (Citronette)

10 May 2012
Sos de lamaie (Citronette)O reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie (zeama) 9 linguri ulei de masline extravirgin ierburi aromatice, dupa gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran) sare piper   Mod de preparare: Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2 lingurita sare,…
Read more »

Tagine de miel şi cârnaţi

10 May 2012
Tagine de miel şi cârnaţiO reteta de tagine de miel si carnati din: chimion, pudra de chilli, rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, patrunjel, coriandru, miel, ulei de masline, morcovi, ceapa rosie, prune uscate, lamai murate, menta si harissa. Ingrediente: pentru marinata: 1 lingura chimion macinat, boia si turmeric 1 lingura pudra de chilli 2…
Read more »

Piept de pui cu morcovi şi gulioare

10 May 2012
Piept de pui cu morcovi şi gulioareO reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui, gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4 gulioare 300 g morcovi 1 telina 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile. Cu o lingură…
Read more »

Cocktail Cool Cinamon

10 May 2012
Cocktail Cool CinamonO reteta simpla de Cocktail Cool Cinamon din: vin rosu, rom, zeama de lamaie, condimente, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 sticla de vin rosu 8 cl rom 1 cl zeama de lamaie 1 plic amestec de condimente pentru vin fiert 100 g stafide betisor de scortisoara   Mod de preparare: Vinul rosu, romul si zeama…
Read more »

Salată cu ceapa rosie

10 May 2012
Salată cu ceapa rosieO reteta de salata cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ardei grasi, cartofi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 2 ardei graşi verzi dulci 3 cartofi galbeni 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper negru   Mod de preparare: Fierbeţi într-o oală cu apă şi sare cartofii necurăţaţi…
Read more »

Sufleu de cod cu spanac

10 May 2012
Sufleu de cod cu spanacO reteta de sufleu de cod cu spanac din: spanac, fileuri de cod, usturoi, oua, usturoi verde, faina, smantana, ulei, unt, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 4 fileuri de cod (250 g fiecare) 2 catei de usturoi 2 oua 1 legatura usturoi verde 1 lingura faina 150 ml smantana 4 linguri ulei…
Read more »

Tort tiramisu cu ciocolată

10 May 2012
Tort tiramisu cu ciocolatăO reteta de tort tiramisu cu ciocolata din: unt, oua, zahar fin, extract de vanilie, faina, cacao, praf de copt, espresso, galbenusuri, vin, ciocolata alba, mascarpone, ciocolata neagra si cacao. Ingrediente: pentru blat: 50 g unt, plus extra pentru uns 4 oua mari 140 g de zahar fin 1 lingurita extract de vanilie 100 g…
Read more »

Ruladă din omletă cu legume

10 May 2012
Ruladă din omletă cu legumeO reteta de rulada din omleta cu legume din: oua, fasole verde, pastarnac, verdeturi, urda, sare, piper si boia. Ingrediente: 8 oua 200 g fasole verde 3 morcovi 1 pastarnac cateva frunze de verdeturi: rucola, papadie, leurda, loboda etc. 3-4 linguri urda sarata sare piper boia dulce/iute   Mod de preparare: puneţi-le întregi la fiert…
Read more »

Pulpă de miel la grătar, în stil marocan

10 May 2012
Pulpă de miel la grătar, în stil marocanO reteta de pulpa de miel la gratar, in stil marocan din: unt, ulei de masline, chimion, coriandru, boia, frunze de cimbru, usturoi, coaja si suc de lamaie, pulpa de miel, harissa si iaurt. Ingrediente: 50 g unt topit 3 linguri ulei de masline cate 2 lingurite de chimion macinat, de coriandru macinat si de…
Read more »

Supa Tom Yum

10 May 2012
Supa Tom YumCel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de la carne de pui până la ciuperci,…
Read more »

Frigănele cu banane şi ciocolată

10 May 2012
Frigănele cu banane şi ciocolatăO reteta de friganele cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata cu lapte, paine, oua, smantana, sirop de artar, extract de vanilie, unt, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 1 banana foarte coapte 75 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 4 felii de paine alba, rotunda 3 oua medii 1 lingura de smantana dulce…
Read more »

Salată de fructe şi verdeţuri

10 May 2012
Salată de fructe şi verdeţuriO reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic, busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat, patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g porumb…
Read more »

Bizarre Foods – Korea 4

10 May 2012