Retete de Paste:
Risotto cu fructe de mare
16 May 2012
O
reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste,
sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez,
creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200
ml de apa 300 ml de vin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Punch de fructe (video)
16 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara punch de fructe, o bautura non
alcoolica, deosebit de delicioasa, rapida si foarte sanatoasa. Cum se
prepara Punch de fructe Pofta buna!
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi în stil italian
16 May 2012
O
reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de
masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa
verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan. Ingrediente:
4 dovlecei, taiati in jumatati pe lungime 3 lingurite ulei de masline
extravirgin ameste frunze de salata, pentru servit pentru umplutura: 50
g…
Read more »
Read more »
5 feluri de a face pizza
16 May 2012
Aluat
de pizza Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7 g
de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml de apă
caldă. Adăugaţi treptat mai multă apă (până la 150 ml), până când
aluatul devine omogen. Amestecaţi-l în mixer 1 minut, apoi frământaţi-l
uşor…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado
16 May 2012
O
reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din:
portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli
si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu
frunzele separate 140 g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata
fin frunzele de la 1 legatura mica de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
16 May 2012
O
reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline,
usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan,
mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan.
Ingrediente: Aluat de paste: câteva fire de şofran 1…
Read more »
Read more »
Parfe de caise
16 May 2012
O
reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca.
Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200
g smantana Mod de preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti
mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le
treci printr-o strecurătoare, pentru…
Read more »
Read more »
Cum se obtin pastele ravioli
16 May 2012
Aşezaţi
o foaie de aluat pe o suprafaţă curată, cu partea mai lată înspre
dumneavoastră. Puneţi grămăjoarele de umplutură cu linguriţa de-a lungul
unei jumătăţi a foii (cea mai apropiată de dumneavoastră), lăsând
aproximativ 21 cm între ele şi o margine de 3 cm. Ungeţi cu puţin ou
zona din jurul umpluturii şi restul foii…
Read more »
Read more »
Piure de vinete cu cimbru
16 May 2012
O
reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline
extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare
(sau 2 medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2
crengute de cimbru sare piper Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o
de coajă şi tai-o cuburi măricele; să-…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu salată de orez
16 May 2012
O
reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita,
rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel,
ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de
mere, ulei de masline si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita
slaba taiata in cubulete de 1 cm 55 g rosii…
Read more »
Read more »
Taiţei din făină de fasole
16 May 2012
Aceşti
taiţei foarte subţiri, gelatinoşi, care se fac din boabe de fasole mung
măcinate sau din făină de fasole mung, se folosesc adesea pentru
prepararea supelor chinezeşti, dar şi la mâncăruri, la salate, deserturi
şi chiar la băuturi. Inainte de a-i folosi, aceşti taiţei trebuie
ţineţi în apâ fierbinte aproximativ 7 minute, astfel încât să…
Read more »
Read more »
Salată italienească cu legume şi paste
16 May 2012
O
reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei,
dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de
broccoli 1 ardei mare rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in
felii subtiri 1 ceapa rosie mica tocata 280 g…
Read more »
Read more »
Punch Calvados
16 May 2012
O
reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop
de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl
Calvados 0,5 l suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2
picaturi de zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam
bine cu gheata…
Read more »
Read more »
Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino
16 May 2012
O
reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino
din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi,
unt, oregano, faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l
de apa sare de mare si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o
cantitate…
Read more »
Read more »
Tartă cu bacon şi sparanghel
16 May 2012
O
reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de
masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta,
parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina,
pentru tapetat tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de
bacon, taiat bucatele 85 g de mascarpone…
Read more »
Read more »
Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan
16 May 2012
O
reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci,
cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc,
ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de
alune si piper. Ingrediente: 55 g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja
rasa 115 g ridichi…
Read more »
Read more »
Sos de pere şi gorgonzola
16 May 2012
O
reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte,
ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g
gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare
piper Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie
neaderentă cu unt şi cu puţină apă…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci cu pasta harissa
16 May 2012
O
reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa,
smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati
felii 1 lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit Mod
de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un
bol mare bucăţile de cartofi şi pasta…
Read more »
Read more »
Parfe de ciocolată
16 May 2012
O
reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide,
dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2
linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide
2 linguri dulceata de portocale 350 g frisca Mod de preparare: Intr-o
cratiţă cu pereţii groşi, fierbi…
Read more »
Read more »
Crostino toscan
16 May 2012
O
reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa,
capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie,
sare si piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri
de ansoa in ulei (conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml
supa 4 linguri…
Read more »
Read more »
O sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, vândută la licitaţie cu 38.300 euro
16 May 2012
O
sticlă de vin galben de Jura, datând din 1774, a fost vândută cu suma
de 46.000 de franci elveţieni (38.300 de euro) la o licitaţie
organizată, marţi, la Geneva, de casa Christie’s. “Persoana care a
câştigat a licitat prin internet”, a precizat purtătorul de cuvânt al
casei organizatoare. Înainte de licitaţie, casa Christie’s estimase…
Read more »
Read more »
Dovlecei la grătar cu prosciutto
15 May 2012
O
reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei
de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de
patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru.
Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 linguri de ulei de masline sare de mare
si piper negru 200 g prosciutto de calitate…
Read more »
Read more »
Orez indian
15 May 2012
O
reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi
de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala
100 g de mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti Mod de
preparare: Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se
scurge si se rastoarna inapoi…
Read more »
Read more »
Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai
15 May 2012
O
reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu
mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g
de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de
spanac tanar 50 g de nuci Mod de preparare: Se face dressingul
zdrobind brânza şi amestecând-o…
Read more »
Read more »
Sos de broccoli şi ricotta
15 May 2012
O
reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de
masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g
ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3
linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru Mod
de preparare: Sesfă broccoli în bucheţele…
Read more »
Read more »
Furnici în copac
15 May 2012
In
ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind
specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne
de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi
tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este
marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute, apoi…
Read more »
Read more »
Parfe de visine
15 May 2012
O
reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar
vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g
visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar
vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2
plic) gelatina 4 cescute…
Read more »
Read more »
Antreuri cu prosciutto si telina
15 May 2012
O
reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet
de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto.
Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon 2 lingurite otet de vin alb 1
lingurita ulei de nuci sau vegetal 100 ml de smantana foarte grasa 1/2
telina 1 mana de patrunjel…
Read more »
Read more »
Tartă cu zmeură
15 May 2012
O
reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton
de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura
si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat dulce: 125 g de unt nesărat, topit
la temperatura camerei 90 g de zahăr tos 1 ou mare 250 g de făină albă,
plus o…
Read more »
Read more »
Sos aromat de fazan
15 May 2012
O
reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina,
morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin,
scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de
legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat
200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi 50…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ghimbir
15 May 2012
O
reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc
de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir
candel 0,5 l ceai negru 8 cl rom 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de
lamaie 1 sticla de apa minerala Mod de preparare: Maruntim ghimbirul
si-l…
Read more »
Read more »
Ciuperci şi cârnaţi la cuptor
15 May 2012
O
reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa,
carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si
ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 6
carnati de porc 250 g ciuperci proaspete, taiate pe jumatate 1 lingura
mustar cu boabe 4 linguri de smantana dulce…
Read more »
Read more »
Salată de raţă marinată cu bulgur
15 May 2012
O
reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata,
usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala,
ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru,
piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul
dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul
astringent…
Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly
15 May 2012
O
reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao,
sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata,
unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata.
Ingrediente: 100 g de faina alba 25 g pudra de cacao 1/4 lingurita de
sare de mare fina 1 lingura de zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca
15 May 2012
O
reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella,
faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan,
mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca
branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se
omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se dau…
Read more »
Read more »
Orez cu curcan în stil indian
15 May 2012
O
reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez
basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de
dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan,
patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si
ceapa verde. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline 375…
Read more »
Read more »
Kebab de miel şi cartofi
15 May 2012
O
reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei
gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta.
Ingrediente: 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate 250 g carne de miel,
taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in
bucati…
Read more »
Read more »
Taiţei udon
15 May 2012
Cuvantul
udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des
folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi,
măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă
dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez),
presărată cu ceapă şalota tocată mărunt.…
Read more »
Read more »
Ingheţată de caise cu mascarpone
15 May 2012
O
reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte,
oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g
zahar 100 ml lapte 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 400 g mascarpone Mod
de preparare: Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu
zahărul şi laptele, până când se…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu mango
15 May 2012
O
reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia,
ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata,
coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea
soarelui, ulei de nuca si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi
zdrobit 1 lingurita ghimbir proaspat ras 1…
Read more »
Read more »
Cremă de brânzeturi proaspete
15 May 2012
O
reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta
de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza proaspata de capra
100 g ricotta de oaie 100 g branza tartinabila (sau crema de branza) 1
lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin) 1…
Read more »
Read more »
Linguine cu pesto de năsturel şi migdale
15 May 2012
O
reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete,
nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de
lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de lingurine sau spaghete 85 g de
nasturel 1 catel de usturoi, tocat grosier 25 g de parmezan, jumatate
ras, jumatate feliat foarte subtire 50 g…
Read more »
Read more »
Punch de brandy
15 May 2012
O
reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e
grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de
lamaie 2 cl sirop de grenadine 0,7 l sifon 4 felii de lamaie Mod de
preparare: Mixam brandy-ul, siropul de grenadine si zeama de lamaie
intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Hamburgeri (video)
15 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara
Hamburgeri Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
Read more »
Zarzuela (tocanita)
15 May 2012
Zarzuela
este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este
făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un
spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte
populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o
„operetă din fructe de mare“. Nu există…
Read more »
Read more »
Sufleu de lămâie
15 May 2012
O
reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana,
galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie
si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt nesarat 100 g de zahar tos si inca
putin pentru a presara deasupra 150 ml de lapte integral 100 ml de
smantana dulce 3 galbenusuri…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu ciocolată si fructe
15 May 2012
O
reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj,
unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra,
lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140 g ciocolata de
menaj 20 g unt 200 g miez de nuca 6 galbenusuri 400 ml frisca 150 g
zahar 1 lingura lapte 140 g…
Read more »
Read more »
Miel cu legume de primăvară
15 May 2012
O
reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare,
fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei
de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin,
unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon. Fileul de ceafă de miel fraged,
înăbuşit, şi o varietate de…
Read more »
Read more »
Salata de pui cu mango si curry
15 May 2012
O
reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de
masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata
verde, mango, ceapa rosie si seminte de susan. Ingrediente: 2 piepti de
pui, fara piele, dezosati taiati in fasii groase 1 lingurita ulei de
masline 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Sos brun
15 May 2012
O
reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de
masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si
sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina
100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa
concentrata de…
Read more »
Read more »
Burgeri din porumb şi fasole cu salsa
15 May 2012
O
reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole,
naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii
cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400
mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva,
scurs 50 g de branza cheddar, rasa…
Read more »
Read more »
File de somon pe grătar
15 May 2012
O
reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia,
zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi.
Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr
brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui
sare, piper, pudră de…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână
15 May 2012
O
reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi,
ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de
lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1
lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4
sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri de…
Read more »
Read more »
Şapte metode ciudate de a slăbi
15 May 2012
Renunţarea
la una dintre mesele principale şi consumarea unor dulciuri în timpul
gătitului se numără printre metodele ciudate, dar eficace prin care se
poate slăbi, potrivit shape.com. Consumul de ulei sau apă cu zahăr între
mese Potrivit lui Seth Roberts, un psiholog american care a pus la
punct dieta Shangri-La, persoanele care beau, de două…
Read more »
Read more »
Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate
14 May 2012
O
reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din:
bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados,
smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2
bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3
linguri de ulei de masline 2 felii subtiri de…
Read more »
Read more »
Retete culinare delicioase
14 May 2012
Retete
culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate O reteta
de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin,
cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum
aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând
de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine…
Read more »
Read more »
Waterzooi
14 May 2012
Deşi
nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades
flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi
prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei.
Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui.
Istoricii gastronomiei consideră că această mâncare îşi are originea în
Gent şi…
Read more »
Read more »
Punch de portocale
14 May 2012
O
reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec,
zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4
portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200 g zahar 1,3 l sampanie 0,7 l
rachiu de visine 5 cl vin Malaga 0,2 l apa minerala Mod de preparare:
Feliem portocalele si…
Read more »
Read more »
Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă
14 May 2012
O
reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos,
unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom.
Ingrediente: 3 linguri de cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2
linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat 1 mana miez de nuca 1 fiola…
Read more »
Read more »
Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi
14 May 2012
O
reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de
rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi,
rozmarin si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare gema 1 mana de fire
de usturoi 3 catei de usturoi, curatati si taiati 2 frunze de dafin
2×350…
Read more »
Read more »
Salată cu dovleac, broccoli şi macrou
14 May 2012
O
reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb,
mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si
macrou. Ingrediente: 1 lingura otet de vin alb 1 lingura mustar de Dijon
200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm 85 g fasole verde,
taiat pe…
Read more »
Read more »
Negresa cu banane si ciocolata
14 May 2012
O
reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane,
ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de
vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g unt, plus 25 g inmuiat
la temperatura camerei 50 g zahar brun 350 g banane, bine coapte,
taiate in felii - diagonala de 1 cm…
Read more »
Read more »
Ton provensal
14 May 2012
O
reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii,
cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare
sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor
şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare de…
Read more »
Read more »
Risotto copt cu sparanghel
14 May 2012
O
reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez,
supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry
si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata 300 g orez pentru risotto 400 ml supa de sparanghel din conserva
850 ml supa de legume 1 legatura mica…
Read more »
Read more »
Salată de crab cu grepfrut
14 May 2012
O
reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza,
chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de
crab, nasturel, andiva si frunze de salata. Ingrediente: 4 grepfruturi 2
linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingura chutney de
mango 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita ulei…
Read more »
Read more »
Punch de visine si portocale
14 May 2012
O
reteta simpla de Punch de visine si portocale din: visine, portocala,
suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g
visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl
Cherry brandy 1 sticla de vin rosu Mod de preparare: Spalam visinele,
le scoatem samburii, apoi…
Inghetata de rubarba
14 May 2012
O
reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb,
galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g
rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri 1/2 lamaie 1/2 l
frisca 1 baton de vanilie 4-5 capsune pentru decor Mod de preparare:
Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în bucăţi…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu pătrunjel
14 May 2012
O
reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de
lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama
de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi
de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare si…
Read more »
Read more »
Tacos cu porc şi fasole neagră
14 May 2012
O
reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia
afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue,
fasole neagra, coriandru, lipii, avocado, salata iceberg si smantana.
Ingrediente: 2 lingurite de ulei 1/2 ceapa rosie, tocata cate 2
lingurite de boia afumata si de chimion macinat 500 g…
Read more »
Read more »
Budinca cu sos de rom şi ciocolata
14 May 2012
O
reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua,
faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca.
Ingrediente: 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura
pentru uns 200 g zahar tos 2 oua 150 g faina cu factor de crestere 2
linguri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de vinete
14 May 2012
O
reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei,
usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2
vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara
seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1
cană cu apă 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă Wonton
14 May 2012
Avându-şi
originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând
supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din
yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie
la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi
parfumată de pui. Acesta supă se prepară foarte uşor, fierbând…
Read more »
Read more »
Inghetata de menta
14 May 2012
O
reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de
menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500
ml lapte 150 ml sirop de menta o mana de menta proaspata Mod de
preparare: Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se
răcească. Il…
Read more »
Read more »
Salata de avocado si telina
14 May 2012
O
reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez
de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin
de masline, otet de vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mici 2
avocado 2 oua 100 g miez pisat de cocos cateva frunze de laptuca pentru
sos: 1 lingura…
Read more »
Read more »
Sos spumos cu lămâie
14 May 2012
O
reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru,
foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie
50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral
50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare Mod…
Read more »
Read more »
Burgeri de somon cu hrean
14 May 2012
O
reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de
hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac,
nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara
piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g) 1 lingura pasta de hrean
coaja rasa si 2 linguri zeama de…
Read more »
Read more »
Salată de raţă marinată
14 May 2012
O
reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de
lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca,
supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei,
ceapa verde, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 450 g piept de rata
fara piele si dezosat 2 catei de…
Read more »
Read more »
Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz
14 May 2012
O
reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din:
scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de
masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon,
cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o
delicioasă dulceaţă naturală şi merg de…
Read more »
Read more »
Pui cu şuncă de Parma crocantă
14 May 2012
O
reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde,
piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie.
Ingrediente: 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari 225 g
de fasole verde, curatata si feliata 4 piepti de pui fara piele 1
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salata Waldorf
14 May 2012
Salata
Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe
nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez
Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de
mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză. Ideea a prins şi,
în scurt…
Read more »
Read more »
Negresa de ciocolată cu zmeură
14 May 2012
O
reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra,
ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura.
Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati 100 g de
ciocolata cu lapte, rupta in bucati 250 g unt, usor sarat 400 g zahar
brun 4 oua mari 140 g faina…
Read more »
Read more »
Sos bechamel cu caşcaval
14 May 2012
O
reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina,
cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte
integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai
tare 100 g Emmentaler nucsoara sare Mod de preparare: Incălzeşte
laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Ingheţată de piersici cu iaurt
14 May 2012
O
reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici,
zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g
compot de piersici 200 g zahar 250 g iaurt 1 lamaie 100 ml frisca
lichida 100 g dulceata de piersici Mod de preparare: Fierbi zahărul
împreună cu zeama de compot până…
Read more »
Read more »
Salată de ananas
14 May 2012
O
reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas,
ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in ulei 1 laptuca 4 felii de ananas
conservat in suc propriu 3 legaturi de ridichi sucul de la 1 lamaie 1/2
pahar de ulei extravirgin…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata topita
14 May 2012
O
reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao,
zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata
alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat 50 g
cacao 150 g zahar tos 2 oua 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml
smantana 4 linguri lapte 12 patrate…
Read more »
Read more »
Sandvis cu peste prajit si salata
14 May 2012
O
reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de
masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea
soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata,
coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine. Ingrediente: 800 g cartofi,
taiati segmente de 1,5 cm 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Punch de capsuni si miere
14 May 2012
O
reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni,
miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g
piure de capsuni 4 lingurite de miere 8 cl lichior de capsuni ,5 l ceai
negru vin spumant sec Mod de preparare: Mixam piureul de capsuni,
mierea si lichiorul,…
Read more »
Read more »
Scoici Saint Jacques la foc iute
14 May 2012
Scoicile
Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă
grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc,
ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi
scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de
măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi. Asezonaţi…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Midii marinate
13 May 2012
O
reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de
dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc
acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura
oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine şi în
zilele călduroase, şi în cele reci.…
Read more »
Read more »
Pui imperial
13 May 2012
O
reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper,
frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan,
dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc de sosul de smântână si
maioneză, se foloseşte maioneză îmbogăţită cu iaurt. Ingrediente: 450 g
piept de pui, fara piele dezosat 1 ceapa, taiata solzisori…
Read more »
Read more »
Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi
13 May 2012
O
reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei
de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc,
paine si ulei de masline. Ca aperitiv delicios, serviţi brandadă pe
pâine prăjită cu usturoi, însoţită de o salată uşoară şi vin sec rece
Ingrediente: pentru brandada: 300 g file de cod,…
Read more »
Read more »
Salată caldă de pui cu susan
13 May 2012
O
reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi
de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee,
andive, patrunjel, oregano, tarhon, otet de vin, ulei de masline, miere
si piper. Fâşii de carne de pui învelite în seminţe de susan, pesmet şi
fulgi de porumb…
Read more »
Read more »
Pastrav cu migdale
13 May 2012
O
reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin
alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4
pastravi 100 g unt 100 g migdale feliate 1 praf mustar 3 linguri ulei
100 ml vin alb sec 5 linguri zeama de lamaie 2 linguri faina 1 lingura
marar uscat sare…
Read more »
Read more »
Sos de somon şi dovlecei
13 May 2012
O
reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa,
seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb.
Ingrediente: 150 g somon afumat 3 dovlecei in floare 1 ceapa mica 1
lingurita seminte de susan 2 linguri ulei de masline extravirgin
patrunjel sare piper alb Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado
13 May 2012
O
reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de
morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de
masline, fasole neagra, rosii si avocado. Ingrediente: 225 ml suc de
morcovi 1/2 lingura cimbru uscat un praf de chilli Cayenne foarte iute
100 g arpacas semifiert 3 linguri zeama proaspata…
Read more »
Read more »
Inghetata de coacaze rosii
13 May 2012
O
reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri,
smantana si zahar. Ingrediente: 100 g coacaze rosii 2 galbenusuri 50 g
smantana 2 linguri zahar Mod de preparare: Speli fructele, iei boabele
de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se
înmoaie. Le treci apoi prin…
Read more »
Read more »
Salată orientală de pui
13 May 2012
O
reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee,
portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si
usturoi. Ingrediente: 450 g salata verde 115 g fasole verde 1 conserva
(aproximativ 400 g lychee scurse si taiate in doua) 1 portocale mare
descojita si taiata in felii 1 pruna rosie…
Read more »
Read more »
Linguine cu sos rece
13 May 2012
O
reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de
masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine
si parmezan. Ingrediente: 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si
tocate 25 g busuioc verde tocat 4 linguri ulei de masline 4 linguri
frunze de patrunjel verde tocate 2 linguri menta verde tocata…
Vichyssoise
13 May 2012
Supele
franţuzeşti de praz cu cartofi, specifice gastronomiei rurale, sunt
populare încă de când a fost adus cartoful în Europa. Insă, abia în
1917, Louis Diat, bucătar-şef la Ritz-Carlton din New York, a avut ideea
de a servi o astfel de supă rece şi de a o îmbogăţi cu smântână. El s-a
inspirat din reţeta…
Read more »
Read more »
Spaghete cu năut şi sos picant de roşii
13 May 2012
O
reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac,
piper, branza pecorino si patrunjel. Ingrediente: pentru sos: 2 linguri
ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 coada de
telina tocata fin 1 conserva (aproximativ 400…
Read more »
Read more »
Inghetata cu frisca si piersici
13 May 2012
O
reteta de inghetata cu frisca si piersici din: piersici, frisca, ou,
lapte si zaha pudra. Ingrediente: 300 g piersici 400 ml frisca lichida 1
ou 300 ml lapte zahar pudra dupa gust Mod de preparare: Cu cel puţin 3
ore înainte de preparare, introduci frişca lichidă în frigider. Cureţi
piersicile de sâmburi, le…
Read more »
Read more »
Salată cu mentă
13 May 2012
O
reteta de salata cu menta din: porumb, salata verde, rosii, menta,
ceapa, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g porumb la
cutie 1 salată verde 4 roşii coapte 2 cepe 1 lingură de mentă tocată 1
lingură de pătrunjel tocat 1 lămâie sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet And Fruity
13 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sweet And Fruity din: capsuni, portocale,
caise coapte, suc de struguri, pepene galben si vin alb. Ingrediente:
500 g capsuni 2 portocale 500 g caise coapte 1/2 l suc de struguri
deschisi la culoare 1 pepene galben 2 sticle de vin alb aromatizat Mod
de preparare: Curatam fructele, apoi…
Read more »
Read more »
Tăiţei reci cu legume
13 May 2012
O
reteta de taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide,
sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei
iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de
restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de
susan se poate servi ca fel principal…
Read more »
Read more »
Inghetata de zmeura
13 May 2012
O
reteta e inghetata de zmeura din: zmeura, zahar si frisca. Ingrediente:
1 kg de zmeura 250 g zahar 500 ml frisca lichida Mod de preparare:
Speli, cureţi şi treci prin sită zmeura. Amesteci piureul rezultat cu
zahărul, până când acesta se dizolvă. în piureul de zmeură, încorporezi
uşor frişca bătută. Torni compoziţia în…
Read more »
Read more »
Salată mixtă cu pancetta
13 May 2012
O
reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde,
papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline,
otet si sare. Ingrediente: 1 radicchio 1 salată verde 1 legătură de
păpădie 150 g pancetta, feliată subţire 200 g felii de pâine de ţară 1
căţel de usturoi oţet ulei extravirgin de măsline…
Read more »
Read more »
Ingheţată de portocale
12 May 2012
O
reteta de inghetata de portocale din: frisca, suc de portocale, zahar
pudra, zeama de lamai, apa si albus. Ingrediente: 500 ml frisca lichida
250 ml suc de portocale 6 linguri zahar pudra zeama de la 3 lamai 20 ml
apa 1 albus Mod de preparare: Baţi spumă albuşul cu zahărul pudră,
adăugând din…
Read more »
Read more »
Punch cu brandy
12 May 2012
O
reteta de Punch cu brandy din: apricot brandy, rom jamaica, whiskey
bourbon, rom, ceai negru, zahar, suc de portocale si zeama de lamaie.
Ingrediente: 8 cl Apricot Brandy 8 cl rom Jamaica 8 cl whiskey Bourbon 8
cl rom 1 l ceai negru 1 cl zahar 0,2 l suc de portocale 1 cl zeama…
Read more »
Read more »
Salata de spanac si mar verde
12 May 2012
O
reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde,
pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 1 măr verde 200 g cubuleţe de
pancetta afumată 1 lămâie 2 linguri de muştar de Dijon 3 linguri de ulei
extravirgin de măsline sare…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor
12 May 2012
O
reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon,
smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute.
Ingrediente: 6-8 cartofi noi, de mărime medie 100 gr. bacon sau şuncă de
Parma, tăiate subţire 1 pahar mic de smântână o legatură de mărar
câteva crenguţe de rozmarin proaspăt sau…
Read more »
Read more »
Sos picant de rosii
12 May 2012
O
reteta de sos picant de rosii din: sos de rosii, ardei capia, ulei de
masline extravirgin, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 300 g
sos de rosii 1 ardei capia rosu 4 linguri ulei de masline extravirgin 1
catel de usturoi 1 lingurita zahar sare si piper Mod de preparare:
Taie ardeiul capia…
Read more »
Read more »
Inghetata de piersici
12 May 2012
O
reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca
vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahar 1 albus 250 ml frisca
vegetala Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata,
răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi
le fierbi la foc mic, timp…
Read more »
Read more »
Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă
12 May 2012
O
reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de
dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc,
otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente:
350 g miez de dovleac 100 g rucola 8 ouă de prepeliţă 16 măsline negre,
fără sâmburi 20 capere, conservate…
Read more »
Read more »
Napolitane cu cireşe şi migdale
12 May 2012
O
reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar
tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei
sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba
simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese
glasate, taiate in…
Read more »
Read more »
Punch Lemen-Tea
12 May 2012
O
reteta simpla de Punch Lemon Tea din: rom alb, ceai negru, zahar, suc
de limeta, sifon si lamaie. Ingrediente: 8 cl rom alb 0,7 l ceai negru 4
lingurite de zahar 4 cl suc de limeta 0,1 l sifon lamaie Mod de
preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se toarna in bol cu
bucati…
Read more »
Read more »
Roşii la cuptor cu usturoi
12 May 2012
O
reteta de rosii la cuptor cu usturoi din: rosii, usturoi, ulei de
masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kilogram de roşii de
dimensiuni mai mici 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline
extravirgin sare după gust Mod de preparare: Fă o mică tăietură în
fiecare roşie şi introdu câte o…
Read more »
Read more »
Piure de cicoare roşie
12 May 2012
O
reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin
de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper. Ingrediente: 2
capatani de cicoare rosie (radicchio) 3 linguri ulei de masline
extravirgin 1/2 ceapa alba 1 lingurita zahar 1 lingurita otet rosu sare
si piper Mod de preparare: Toacă ceapa…
Read more »
Read more »
Rulouri cu umplutura de fructe uscate
11 May 2012
O
reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de
floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema. Ingrediente: 12
foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm 1 lingura ulei de
floarea-soarelui 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.),
tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau
alune 2…
Read more »
Read more »
Sos de ardei gras roşu
11 May 2012
O
reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline
extravirgin, ricotta, sare si piper alb. Ingrediente: 1 ardei gras rosu
mare 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura ricotta proaspata
sau smantana dulce sare piper alb Mod de preparare: Spală ardeiul,
taie-1 pe din două şi curăţă-l de…
Read more »
Read more »
Salata de manatarci cu creveti
11 May 2012
O
reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti,
untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei
extravirgin de masline, sare si piper roz. Ingrediente: 4 mânătărci
foarte proaspete 20 creveţi mari 100 g untişor 2 fileuri de scrumbie în
ulei 1 ceapă 1 tulpină de ţelină 1 morcov sucul de…
Read more »
Read more »
Negresă cu fructe
11 May 2012
O
reteta de negresa cu fructe din: prune, coniac, zahar tos, lamaie,
portocala, faina, praf de copt, amestec de mirodenii, amestec de fructe
uscate, lapte si oua. Ingrediente: 375 g prune fara samburi 6 linguri
coniac, sherry sau suc de portocale 200 g zahar tos brun 1 lamaie mare,
coaja rasa 1 portocala mare, coaja…
Read more »
Read more »
Supă toscană de fasole cu legume
11 May 2012
Loocuitorilor
regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul
italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun
fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli
al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi câteva frunze de salvie.
Desigur, fasolea este ingredientul de bază a nenumărate supe…
Read more »
Read more »
Salata de caracatita si sparanghel alb
11 May 2012
O
reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita,
sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de dimensiuni
potrivite, gata curăţată 300 g sparanghel alb 1 lămâie netratată 1
legătură de busuioc 2 linguri de oţet de vin alb 5 linguri de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă
11 May 2012
O
reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune,
iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar
brun, praf de copt si afine. Ingrediente: 500 g prune, fara samburi 150 g
iaurt degresat 225 g zahar tos marunt 2 oua intregi plus 2 albusuri 1
lingurita esenta de vanilie 350…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)
11 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic,
o bautura sanatoasa, delicioasa si foarte usor de preparat! Cum se
prepara Cocktail Bloody Marry non alcoolic Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de ardei iute
11 May 2012
O
reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare.
Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei
sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii
iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază
într-un…
Read more »
Read more »
Corabioare de ardei
11 May 2012
O
reteta delicioasa de corabioare de ardei cu: cabanos, cartofi,
cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori
2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie
ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii
cubuleţe. După…
Read more »
Read more »
Meringue cu miere
11 May 2012
O
reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare.
Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 linguri cu vin alb 4 ouă o jumătate
de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o
tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Kuri-kin-ton
11 May 2012
O
reteta gustoasa de Kuri-kin-ton din: cartofi dulci, gardenia, zahar
pudra, vin din orez. Ingrediente: 400 g cartofi dulci o boabă de
gardenia 150 g zahăr pudră 15 ml vin de orez Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii împreună cu sămânţa de gardenie. Faceţi apoi un piure.
Caramelizaţi zahărul şi apoi adăugaţi piureul. La final se…
Read more »
Read more »
Supă rece de avocado
11 May 2012
O
reteta delicioasa de supa cu:avocado, supa de pui, lapte, suc de
lamaie, coriandru, rosie, piper cayenne, piper negru, sare. Ingrediente:
2 bucăţi mari de avocado 2 căni cu supă de pui 2 căni cu lapte rece
suc de lămâie 2 linguri cu coriandru verde tocat o roşie fără coajă şi
seminţe, tăiată cubuleţe piper…
Read more »
Read more »
Rulouri din omleta
11 May 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: oua, sunca, crema de branza, rucola,
rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g
cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8
roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de
preparare: Intr-un castron,…
Lasagna cu masline
11 May 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa,
usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de
dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu
unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi
500 ml sos de roşii…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu busuioc
11 May 2012
O
reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia,
ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare.
Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii
1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g
busuioc 3 foi de…
Read more »
Read more »
Sucul de morcovi
11 May 2012
Sucul
de morcovi are proprietăţi vindecătoare, anti- inflamatoare, luptă
împotriva îmbătrânirii celulare şi este folosit în prevenirea,
ameliorarea şi vindecarea cancerului. Se poate bea simplu sau în
amestec cu sucuri de alte plante şi în acest caz, proprietăţile sunt
mult îmbunătăţite. Pentru că are zahăr natural nu mai este necesară
adăugarea de zahăr în sucul…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu usturoi
11 May 2012
O
reteta simpla si delicioasa de salata cu: dovlecei, vanata, usturoi,
smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5
căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de
preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o
uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă…
Read more »
Read more »
Insalata Caprese
10 May 2012
Ca
şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii
cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate
Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică. Originară
din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un
adevărat imn închinat verii şi, la fel ca…
Read more »
Read more »
Bezele cu alune si cafea
10 May 2012
O
reteta de bezele cu alune si cafea din: alune, cafea, zahar tos si
albusuri. Ingrediente: 100 g alune prajite, taiate in bucati mari sau
macinate 2 linguri granule de cafea inghetate si uscate 175 g zahar tos
marunt 3 albusuri, la temperatura camerei Mod de preparare: Se
amesteca alunele cu granulele de cafea.…
Read more »
Read more »
Salata speciala de pui
10 May 2012
O
reteta de salata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola,
hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper
aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei
extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina. Ingrediente: 1 pui
cam de 1 kg 100 g germeni de soia 50 g…
Read more »
Read more »
Ecler cu ciocolată şi cafea
10 May 2012
O
reteta de ecler cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea,
amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si
zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie,
taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de
porumb 50 g zahar tos fin 150 g iaurt…
Read more »
Read more »
Sos de peşte
10 May 2012
O
reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de
masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri
ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu
patrunjel sare piper …
Read more »
Read more »
Supa Tortellini in brodo
10 May 2012
Provincia
italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a
mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul
gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care
se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus. Tortellini in brodo
este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se
face…
Read more »
Read more »
Cocktail cu nuca de cocos
10 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu nuca de cocos din: nuca de cocos, ananas,
batida de coco, rom alb, sirop de migdale, miere si apa minerala.
Ingrediente: 1 nuca de cocos mai mica jumatate de ananas 8 cl Batida de
Coco 8 cl rom alb 4 cl sirop de migdale 2 lingurite de miere 0,5…
Read more »
Read more »
Roşii cu crutoane, la cuptor
10 May 2012
O
reteta de rosii cu crtuoane, la cuptor din: rosii, crutoane de paine,
branza, carnati afumati, ardei iute si sare. Ingrediente: 5 roşii mari 1
ceaşcă cu crutoane de pâine 1/2 ceaşcă brânză sau caşcaval ras 2
cârnaţi afumaţi tăiaţi în bucăţi mici 1 ardei iute sare după gust Mod
de preparare: Taie partea…
Read more »
Read more »
Salata de linte cu prosciutto
10 May 2012
O
reteta de salata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto
crudo, ulei etravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g linte cu
bob mic 100 g untişor 150 g prosciutto crudo, feliat mare 6 linguri de
ulei extravirgin de măsline sare Mod de preparare: Clătiţi bine lintea
şi fierbeţi-o în multă apă…
Read more »
Read more »
Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată
10 May 2012
O
reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou,
albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de
portocala si ciocolata. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g banane fara
coaja, taiate in bucati mari 1 ou intreg 2 albusuri 250 ml lapte
degresat 400 g faina pentru prajituri 150 g…
Read more »
Read more »
Sos de nuci
10 May 2012
O
reteta de sos de nuci din: nuci, unt, ricotta, smantana, salvie, sare
si piper. Ingrediente: 200 g nuci curatate 50 g unt 100 g ricotta
proaspata 1 lingura smantana dulce 3 frunze de salvie sare piper Mod
de preparare: Macină nucile prin maşina de tocat nuci sau în râşniţă
(acţionată cu pauze), în…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Tabbouleh
10 May 2012
Tabbouleh
este omniprezent în toate restaurantele libaneze din lume. Ce face ca
această salată să fie atât de răcoritoare? Ei bine, plantele aromatice
care intră în compoziţia ei. Originară din regiunea muntoasă care separă
Libanul de Siria, tabbouleh este o salată de pătrunjel. Pentru a o
pregăti aveţi nevoie de o grămadă de pătrunjel, care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac
10 May 2012
O
reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei
vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara.
Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de
dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1
lingura de zahar 1/2 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate
10 May 2012
O
reteta de Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate din: piept
de pui, parmezan, sare cu aroma de usturoi, tarhon, pesmet, ou, lapte,
ulei, maioneza, pasta de rosii deshidratate, ciabatta, salata asortata
si ridichi. Ingrediente: 1 piept de pui 25 g parmezan, razuit un praf de
sare cu aroma de usturoi cateva frunze…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu orez
10 May 2012
O
reteta de dovlecei cu orez din: orez, dovlecei, ceapa, marar verde,
ulei, usturoi verde si sare. Ingrediente: 350 g orez 4 dovlecei 1 ceapa 1
legatura marar verde 3 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde sare Mod
de preparare: Spalati dovleceii, taiati-i in rondele cu grosimea de 0,5
cm, presarati-le cu sare si…
Read more »
Read more »
Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado
10 May 2012
O
reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din:
creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie,
patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 500 g sparanghel subţire 2
dovlecei 2 inimi de salată verde 1 avocado 4 linguri de suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Sos de lamaie (Citronette)
10 May 2012
O
reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie
(zeama) 9 linguri ulei de masline extravirgin ierburi aromatice, dupa
gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran) sare piper Mod de preparare:
Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2
lingurita sare,…
Read more »
Read more »
Tagine de miel şi cârnaţi
10 May 2012
O
reteta de tagine de miel si carnati din: chimion, pudra de chilli,
rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, zeama de lamaie, miere,
patrunjel, coriandru, miel, ulei de masline, morcovi, ceapa rosie, prune
uscate, lamai murate, menta si harissa. Ingrediente: pentru marinata: 1
lingura chimion macinat, boia si turmeric 1 lingura pudra de chilli 2…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu morcovi şi gulioare
10 May 2012
O
reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui,
gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 4 gulioare 300 g morcovi 1 telina 1 ceapa 2
catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
zarzavaturile. Cu o lingură…
Read more »
Read more »
Cocktail Cool Cinamon
10 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cool Cinamon din: vin rosu, rom, zeama de
lamaie, condimente, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 sticla de vin
rosu 8 cl rom 1 cl zeama de lamaie 1 plic amestec de condimente pentru
vin fiert 100 g stafide betisor de scortisoara Mod de preparare: Vinul
rosu, romul si zeama…
Read more »
Read more »
Salată cu ceapa rosie
10 May 2012
O
reteta de salata cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ardei grasi, cartofi,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 2
ardei graşi verzi dulci 3 cartofi galbeni 4 linguri de ulei extravirgin
de măsline sare piper negru Mod de preparare: Fierbeţi într-o oală cu
apă şi sare cartofii necurăţaţi…
Read more »
Read more »
Sufleu de cod cu spanac
10 May 2012
O
reteta de sufleu de cod cu spanac din: spanac, fileuri de cod, usturoi,
oua, usturoi verde, faina, smantana, ulei, unt, pesmet, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg spanac 4 fileuri de cod (250 g fiecare) 2 catei de
usturoi 2 oua 1 legatura usturoi verde 1 lingura faina 150 ml smantana 4
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tort tiramisu cu ciocolată
10 May 2012
O
reteta de tort tiramisu cu ciocolata din: unt, oua, zahar fin, extract
de vanilie, faina, cacao, praf de copt, espresso, galbenusuri, vin,
ciocolata alba, mascarpone, ciocolata neagra si cacao. Ingrediente:
pentru blat: 50 g unt, plus extra pentru uns 4 oua mari 140 g de zahar
fin 1 lingurita extract de vanilie 100 g…
Read more »
Read more »
Ruladă din omletă cu legume
10 May 2012
O
reteta de rulada din omleta cu legume din: oua, fasole verde,
pastarnac, verdeturi, urda, sare, piper si boia. Ingrediente: 8 oua 200 g
fasole verde 3 morcovi 1 pastarnac cateva frunze de verdeturi: rucola,
papadie, leurda, loboda etc. 3-4 linguri urda sarata sare piper boia
dulce/iute Mod de preparare: puneţi-le întregi la fiert…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la grătar, în stil marocan
10 May 2012
O
reteta de pulpa de miel la gratar, in stil marocan din: unt, ulei de
masline, chimion, coriandru, boia, frunze de cimbru, usturoi, coaja si
suc de lamaie, pulpa de miel, harissa si iaurt. Ingrediente: 50 g unt
topit 3 linguri ulei de masline cate 2 lingurite de chimion macinat, de
coriandru macinat si de…
Read more »
Read more »
Supa Tom Yum
10 May 2012
Cel
mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe
locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”;
împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect
reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de la
carne de pui până la ciuperci,…
Read more »
Read more »
Frigănele cu banane şi ciocolată
10 May 2012
O
reteta de friganele cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata cu
lapte, paine, oua, smantana, sirop de artar, extract de vanilie, unt,
scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 1 banana foarte coapte 75 g de
ciocolata cu lapte, rupta in bucati 4 felii de paine alba, rotunda 3 oua
medii 1 lingura de smantana dulce…
Read more »
Read more »
Salată de fructe şi verdeţuri
10 May 2012
O
reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic,
busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat,
patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare
si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire
de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g porumb…
Read more »
Read more »
Bizarre Foods – Korea 4
10 May 2012
Bizarre Foods