Retete de Paste:
Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki
22 May 2012
O
reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon
afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt,
smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g
file de solă 6 fire de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smântână si somon
22 May 2012
O
reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de
masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana,
mascarpone, zeama de lamaie si marar. Ingrediente: un kg cartofi noi 50 g
unt 2 linguri ulei de măsline sare grunjoasă 4 căţei usturoi în coajă
300 g somon file afumat 300 ml smântână…
Read more »
Read more »
Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri
22 May 2012
O
reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine,
migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de
migdale si gheata. Ingrediente: 200 g de pâine albă, ţărănească 150 g de
migdale 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare 200 ml de ulei
de măsline extravirgin, plus încă puţin…
Read more »
Read more »
Omleta cu ardei, sunca si rosii
22 May 2012
O
reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de
masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că
se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In
schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care
inhibă absorbţia colesterolului. Ingrediente: 2 oua si 3…
Read more »
Read more »
Iepure în ulei
22 May 2012
O
reteta de iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina,
morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de
masline extravirgin, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 1/2 iepure de
casa 10 masline negre fara samburi 2 crengute de rozmarin 2 tije de
telina 1 morcov 1 ceapa 2 foi…
Read more »
Read more »
Punch Jamaica
22 May 2012
O
reteta simpla de Punch jamaica din: rom alb, rom jamaica, siropd e
grenadine, suc de ananas, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 8 cl
rom alb 8 cl rom jamaica 4 cl sirop de grenadine 8 cl suc de ananas 4 cl
zeama de lamaie bucati de fructe diferite Mod de preparare: Punem…
Read more »
Read more »
Salată de mazăre cu lămâie
22 May 2012
O
reteta de salata de mazare cu lamaie din: mazare, ulei de masline,
esalote, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: 675 g mazare dulce
verde 2 lingurite ulei de masline 2 esalote taiate solzisori (sau
jumatate cantitate ceapa de apa) 1 catel de usturoi tocat fin 1 lingura
coaja de lamaie rasa Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza
22 May 2012
O
reteta de rulouri cu branza din: faina, unt, boia, lapte si branza
cheddar. Ingrediente: 200 g faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de
copt 50 g unt, moale 1 lingurita de boia 100-125 ml de lapte 50 g de
branza Cheddar maturata, rasa Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
220° C/gaz 7.…
Read more »
Read more »
Cartofi noi pane
22 May 2012
O
reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare
grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si
pesmet. Ingrediente: un kg cartofi noi 3 ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce
sare grunjoasă Pentru umplutură: 200 g caşcaval 250 g muşchi afumat de
porc 50 g unt 2-3 căţei…
Read more »
Read more »
Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate
22 May 2012
O
reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din:
pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci.
Ingrediente: 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu putin
ulei de masline zahar pudra, pentru a presara pe deasupra 400-500 g de
iaurt grecesc nuci caramelizate: 15…
Read more »
Read more »
Ardei gras si ceapa in otet
22 May 2012
O
reteta de ardei gras si ceapa in otet din: ceapa, zahar, otet alb,
ardei grasi, cimbru, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin si sare.
Ingrediente: 1 kg ceapa 50 h zahar 1 l otet alb 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi galbeni 1 crenguta cimbru 5-6 boabe de piper 2-3 cuisoare 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)
22 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara cocktail cu capsuni, o bautura
deosebit de delicioasa si gustoasa, rapida si sanatoasa. Cum se prepara
Cocktail cu capsuni
Read more »
Read more »
Buccatini all’amatriciana
22 May 2012
Aceasta
mancare clasică, făcută din paste fainosase, îşi are originea în
Amatrice, un orăşel din nord-estul Romei. Buccatini all’amatriciana se
face din nişte paste asemănătoare cu spaghetele, dar mai groase şi
găurite, care se numeiesc for buco, adică „găurite”. Sosul amatriciana
clasic cuprinde pancetta sau guanaciale (o şuncă neafumată) şi roşii.
Bucatatini all’amatriciana Ingrediente: 300 ml…
Read more »
Read more »
Punch de primavara
22 May 2012
O
reteta simpla de Punch de primavara din: rom alb, suc de limeta,
salatica si suc de grepfrut. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl suc de
limeta salatica 0,7 l suc de grepfrut Mod de preparare: Lasam
ingredientele cu gheata in bol 15 minute, apoi servim in pahare pentru
bauturi lungi.
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu capere
22 May 2012
O
reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet,
oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 30 g
capere in otet 2 oua 2 ardei grasi in otet 4 ansoa conservate in sare 1
tulpina de telina…
Read more »
Read more »
Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan
22 May 2012
O
reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine
integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa.
Ingrediente: 900 g rosii mari 55 g paine integrala 3 linguri parmezan
proaspat ras 1 lingurita ulei de masline Pentru glazura: 5 linguri otet
balsamic 2 linguri zahar brun 2 linguri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cereale
22 May 2012
O
reteta de biscuiti cu cereale din: unt, lapte condensat, miere, fulgi
de porumb, fulgi de ovaz, faina, amestec pentru budinca de canilie si
bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1 pahet de unt de 250 g 200 g de lapte
condensat 175 g miere 175 g fulgi de porumb, plus cativa extra 175 g
fulgi de…
Read more »
Read more »
Tigaie asortată de cartofi cu bacon
22 May 2012
O
reteta de tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa,
bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei
de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata.
Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru
verde boia iute şi dulce sare grunjoasă 2…
Read more »
Read more »
Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară
22 May 2012
O
reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas,
portocale, scortisoara, zahar si lichior. Ingrediente: 1/2 ananas 2
portocale zemoase 2 batoane de scortisoara 2 linguri zahar 30 ml lichior
Grand Marnier Mod de preparare: Stoarce portocalele şi strecoară
zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc
şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu pui
21 May 2012
O
reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal,
praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru.
Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa
medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana
morcovi cuburi 1/2 ceasca de…
Read more »
Read more »
Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate
21 May 2012
O
reteta de Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci,
mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere,
busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare. Ingrediente:
350 g mânătărci curăţate 300 g mere Golden Delicious 1 măr Granny Smith 1
linguriţă de zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Sparanghel şi mazăre călite cu susan
21 May 2012
O
reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan,
sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare.
Ingrediente: 2 lingurite seminte de susan 550 g sparanghel 1 lingurita
ulei de masline 115 g ceapa rosie tocata fin 1 catel de usturoi taiat in
felii 140 g mazare congelata Mod…
Read more »
Read more »
Sos de piersici cu votcă
21 May 2012
O
reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar
brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1
lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta Mod de preparare:
Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le
într-un castron cu zahărul brun…
Read more »
Read more »
Punch de portocale si grepfrut
21 May 2012
O
reteta de Punch de portocale si grepfrut din: portocale, grepfrut,
limeta, zahar, lichior de portocale, grenadine, vin rose si sampanie.
Ingrediente: 3 portocale 3 grepfruturi 1 limeta 50 g zahar 4 cl lichior
de portocale 3 cl sirop de grenadine 1 sticla de vin rose 1 sticla de
sampanie Mod de preparare: Curatam…
Read more »
Read more »
Tort cu nuca si sirop de mirodenii
21 May 2012
O
reteta de tort cu nuca si sirop de mirodenii din: unt, oua, coniac,
coaja si zeama de portocala, zahar tos, scortisoara, cuisoare, faina,
praf de copt, crutoane si miez de nuca. Ingrediente: unt topit, pentru
uns 5 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri 2 linguri de coniac
coaja rasă şi zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton
21 May 2012
O
reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc,
ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana,
ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou. Ingrediente:
500 g fusilli 1 punga busuioc proaspat 4 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi 2 linguri de fistic crud,…
Read more »
Read more »
Clafoutis de cireşe
21 May 2012
O
reteta de clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, zahar vanilat,
sare, lapte, rom si faina. Ingrediente: 500 g cirese 4 oua 80 g zahar 1
plic zahar vanilat 1 praf sare 380 ml lapte eventual 1 lingura de rom
140 g faina Mod de preparare: Se unge o formă rotundă, mică, de…
Read more »
Read more »
Salată de fileuri de solă şi sparanghel
21 May 2012
O
reteta de Salată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola,
icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet
balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă 40 g icre de
somon 8 bucăţi de sparanghel de mărime…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail June Bug (video)
21 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail June Bug, o bautura foarte
delicioasa si gustoasa. Cum se prepara Cocktail June Bug
Read more »
Read more »
Tarte cu migdale si mandarine
21 May 2012
O
reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar,
unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata. Ingrediente: 150 g faina 100
g migdale macinate 100 g zahar 150 g unt rece 1 galbenus (mediu) faina
pentru suprafata de lucru unt si faina pentru formele de tarta iti mai
trebuie: 2 linguri marmelada sau…
Read more »
Read more »
Salata cu sos de smantana
21 May 2012
O
reteta de salata cu sos de smantana din: rosii, ananas, banane, salata
verde, smantana, portocale, lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 4 roşii
cu pulpă tare 1 ananas 2 banane 1/2 inimă de salată verde 2 dl smântână
lichidă 2 portocale întregi 1 lămâie zahăr sare Mod de preparare:
Spălaţi inima de salată verde,…
Read more »
Read more »
Sos de mere verzi, banane şi rom
21 May 2012
O
reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de
iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 mar
verde 150 g crema de iaurt dulce 1/2 banane (nu foarte dulce) 3 linguri
rom alb 1 lingura zahar 1/2 zeama de lamaie Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Cartofi noi prăjiţi cu usturoi
21 May 2012
O
reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi,
ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi
necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2
lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin 2…
Mazăre cu mere şi ghimbir
21 May 2012
O
reteta de mazare cu mere si ghimbir din: ulei de masline, ghimbir,
usturoi, mazare si mere rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2
linguri ghimbir proaspat taiat in fasii 3 catei de usturoi tocati fin
450 g mazare mangetout, curatata de ate 2 mere rosii de desert mai tari
necuratate de coaja si…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Penne all’arrabbiata
20 May 2012
Aroma
acestui sos gros, care se amestecă cu nişte penne de formă tubulară, nu
este deloc uşoară sau delicată. Cuvântul arrabbiata înseamnă în
italiană „mânios”, sugerând perfect iuţeala ingredientelor folosite în
prepararea mâncării. Iniţial, penne all’arrabbiata era o mâncare romană,
dar astăzi pe tot cuprinsul Italiei există o mulţime de reţete diferite
pentru prepararea sosului.…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Spanakopita
20 May 2012
O
reteta de Spanakopita din: ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper,
frunze de spanac, nucsoara, branza feta, oua, smantana, muguri de pin,
unt si foi de placinta. Aceasta placinta cu spanac si branza feta este
probabil cea mai cunoscută plăcintă grecească, preparată aproape zilnic
în Grecia şi consumată de obicei ca aperitiv consistent.…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu îngheţată
20 May 2012
O
reteta de piersici umplute cu inghetata din: piersici, lapte, zahar
pudra, zahar vanilat, galbenusuri, frisca, dulceata de visine, miez de
nuca si lichior de visine. Ingrediente: 6 piersici mari 1 l lapte 200 g
zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 8 galbenusuri 150 g frisca 4 linguri
dulceata de visine miezul de la 10…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos avgolemono
20 May 2012
O
reteta de cotlete de miel cu sos avgolemono din: cotlete de miel, ulei
de masline, otet de vin rosu, oregano, usturoi, sare de mare, piper,
supa de pui, galbenusuri, zeama de lamaie si oregano. Daca marinati
cotletele intr-o vinegreta cu oregano şi usturoi înainte de a le pune pe
grătar, acestea capătă un gust…
Read more »
Read more »
Cremă englezească cu alune de pădure
20 May 2012
O
reteta de crema englezeasca cu alune de padure din: lapte, galbenusuri,
zahar, crema de alune de padure, sare si alune de padure. Ingrediente:
500 ml lapte integral 4 galbenusuri 120 g zahar 1 lingurita crema de
alune de padure sare 50 g alune de padure curate Mod de preparare:
Incălzeşte laptele, pune crema…
Read more »
Read more »
Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre
20 May 2012
O
retete de Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci
sălbatice cu mazăre din: piept de rata, boabe de piper, bacon afumat,
ciuperci, vin , mazare, supa de pui, cartofi, smantana, pastaia de
vanilie si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 1 lingura de piper boabe,
usor zdrobit 85 g de bacon…
Read more »
Read more »
Raita de verdeţuri mixte
20 May 2012
O
reteta de raita de verdeturi mixte din: rosii, castraveti, ridichi,
arpagic verde, iaurt, curry, piper, patrunjel si sare. Raita sunt salate
pe bază de legume (castravete, ceapă, morcov) sau fructe (ananas,
papaia) cu iaurt şi mirodenii (coriandru, chimen, piper de Cayenne).
Originare din India, ele sunt proaspete şi răcoroase, bune de îmbinat cu
feluri…
Read more »
Read more »
Inimioare de gauffre cu îngheţată
20 May 2012
O
reteta de Inimioare de gauffre cu îngheţată din: unt, zahar, oua,
faina, sare, smantana, grasime, inghetata, coaja de portocale, lichior
de portocale si capsuni. Ingrediente: pentru gauffre: 50 g unt moale 30 g
zahar 2 oua (medii) 125 g faina 1 varf de cutit de sare 125 ml smantana
grasime pentru aparatul de gauffre…
Read more »
Read more »
Morcovi cu glazură de portocale
20 May 2012
O
reteta de morcovi cu glazura de portocale din: morcovi, suc de
portocale, coriandru, unt si menta. Ingrediente: 900 g morcovi taiati in
doua pe lungime si apoi in bucati de 5 cm lungime 175 ml suc concentrat
de portocale, proaspat sau congelat si dezghetat in prealabil 2
lingurite coriandru macinat 175 ml apa 15…
Read more »
Read more »
Cocktailuri simple
20 May 2012
Cocktailuri
simple: Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail
bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si
gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama
de lamaie gheata macinata Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un
blender cu gheata. Se adauga Bacardi, zaharul si cateva picaturi…
Read more »
Read more »
Cremă de lapte cu busuioc
20 May 2012
O
reteta de crema de lapte cu busuioc din: lapte, galbenusuri, zahar,
amidon si busuioc. Ingrediente: 500 g ml lapte integral 50 ml lapte
condensat 2 galbenusuri 1 lingura zahar 25 g amidon 6 frunze de busuioc
Mod de preparare: Încălzeşte laptele, pune frunzele de busuioc bine
spăla¬te în prealabil şi lasă-le să se…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salata nicoise
20 May 2012
O
reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii,
patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3
roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în
sare 100 g măsline negre 2 linguri de capere în sare…
Read more »
Read more »
Cheese cake cu cireşe
20 May 2012
O
reteta de Cheese cake cu cireşe din: unt, biscuiti, zahar, compot de
cirese, amidon, zahar, scortisoara, cuisoare, foi gelatina, branza de
vaci, zahar, suc de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 75 g unt 300 g
biscuiti integrali 50 g zahar glazura de cirese: 425 ml compot de cirese
1 lingura amidon 30 g zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei Yakisoba
20 May 2012
O
reteta de Taitei Yakisoba din: taitei, usturoi, varza, morcovi,
ciuperci, creveti si piept de pui. Ingrediente: 1 pachet taitei usturoi
varza alba morcovi ciuperci shiitake creveti piept de pui Mod de
preparare: Se taie ciupercile in felii subtiri, la fel morcovii si varza
alba. Se încinge intr-o tigaie nişte ulei şi pune usturoiul tocat.…
Read more »
Read more »
Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel
20 May 2012
O
reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline
extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie
si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriulei de masline extravirgin 300 g
creveti mari, cruzi 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingurita fulgi de
chilli coaja rasa si zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Tartar de căpşuni, mentă şi lime
20 May 2012
O
reteta de tarta de capsuni, menta si lime din: capsuni, lime, zahar
brun si frunze de menta. Ingrediente: 10 capsuni 2 lime 2 linguri zahar
brun 5-6 frunze de menta Mod de preparare: Spală căpşunile foarte bine
sub jet de apă rece şi curăţă-le de codiţe. Usucă-le cu hârtie
absorbantă şi taie-le cubuleţe…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Musaca de vinete
20 May 2012
O
reteta de musaca de vinete din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne
de miel, pasta de tomate, sare de mare, piper, rosii, scortisoara,
mirodenii picante, vin, oregano, vinete, unt, faina, lapte, branza
cheddar si oua. Ingrediente: 3-4 linguri de ulei de măsline, plus o
cantitate suplimentară pentru uns 3 cepe mari, curăţate şi tocate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu sos barbeque (video)
20 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu sos barbeque, un preparat
foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu sos
barbeque Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tortilla cu ceapă caramelizată
20 May 2012
O
reteta de tortilla cu ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline,
cartofi si oua. Ingrediente: 2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate 5
linguri ulei de masline 800 g de cartofi, decojiti si taiati in felii
cu grosimea de 2,5 cm 6 oua mari Mod de preparare: Se încinge cuptorul
la 200°…
Read more »
Read more »
Sos Pesto
20 May 2012
Când
vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi
usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul
poetici. Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate
câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul
Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu o…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui condimentate
20 May 2012
O
reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de
masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin
rosu si aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara
piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte
de fenicul, zdroite 1 lingurita de chimion macinat…
Read more »
Read more »
Desert cu îngheţată şi pişcoturi
20 May 2012
O
reteta de desert cu inghetata si piscoturi din: piscoturi, inghetata,
capsune, lichior si frisca. Ingrediente: 200 g piscoturi pentru sampanie
1 cutie (600 ml) inghetata din comert 300 g capsune sau zmeura 150 ml
lichior sau coniac 200 ml frisca lichida Mod de preparare: Speli
fructele în strecurătoare, iar după ce s-au scurs,…
Read more »
Read more »
Salata de fasole si mere
20 May 2012
O
reteta de salata de fasole si mere din: mere, fasole, ceapa, iaurt,
curcuma, scortisoara, chimen, cuisoare, zahar, coriandru, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 mere roşii 250 g
fasole mare albă 1 ceapă 2 borcănele de iaurt natural gras 1/2 linguriţă
de curcuma 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos picant de ciocolata
20 May 2012
O
reteta de sos picant de ciocolata din: lapte, smantana, ciocolata,
zahar, ardei iute, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 100 ml lapte
100 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 lingura zahar 1 ardei
iute rosu uscat 1 baton de scortisoara 1 cuisor Mod de preparare:
Incălzeşte laptele puţin şi adaugă zahărul, un cuişor,…
Read more »
Read more »
Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri
20 May 2012
O
reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei
de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare
de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri,
curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat
Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Piure ţărănesc de cartofi
20 May 2012
O
reteta de piure taranesc de cartofi din: cartofi, sunca de curcan,
ceapa rosie, cimbru verde, lapte, unt, piper si ceapa verde. Este o
garnitură delicioasa. Ingrediente: 675 g cartofi parfumati curatati de
coaja si taiati 4 bucati de sunca de curcan taiate in bucati mai mari 1
ceapa mica rosie tocata 1 lingurita cimbru…
Read more »
Read more »
Cocktail Batavia
20 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Batavia din: rom alb, curacao triple sec, suc
de ananas, suc de pere, suc de mere si bitter lemon. Ingrediente: 4 cl
rom alb 4 cl Curacao Triple Sec 10 cl suc de ananas 10 cl suc de pere 10
cl suc de mere 1 l Bitter Lemon Mod…
Read more »
Read more »
Scones cu fructe
20 May 2012
O
reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar
fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana. Ingrediente:
400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat 1/4
lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 100 g unt, taiat cuburi 3
linguri de zahar fin,…
Read more »
Read more »
Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana
20 May 2012
O
reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din:
faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine,
smantana si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 375 g faina 1 plic
drojdie uscata 50 g zahar 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie 175 ml
lapte 75 g…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi si grepfrut
20 May 2012
O
reteta de salata de morcovi si grepfrut din: grepfrut, morcovi,
arahide, ulei de arahide, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2
grepfrut 3 morcovi 1/2 pahar de arahide prajite 1 lingura ulei de
arahide 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
şi spălaţi morcovii, feliaţi-i julien şi puneţi-i deoparte. Spălaţi şi…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu vinegretă
20 May 2012
O
reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, ardei, ceapa verde,
cimbru, supa de pui, otet de vin alb si piper. Sparanghelul proaspăt se
găsea pe vremuri doar primăvara, dar acum se poate cumpăra pe tot
parcursul anului. Aroma unică, dulceagă a sparanghelului e si mai
plăcută când se combină cu o vinegretă uşoară Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Casată de banane
20 May 2012
O
reteta de casata de banane din: banane, pepene galben, ananas, nuca,
branza de vaci, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 2 banane 1/4
pepene galben 150 g ananas din compot 3 linguri nuca macinata 150 g
branza de vaci 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml frisca lichida Mod
de preparare: Scurgi bine…
Sos de zmeură şi vanilie
20 May 2012
O
reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa
si zahar. Ingrediente: 250 g zmeura 1 pastaie de vanilie 100 ml apa 2
linguri zahar Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi păstaia de
vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute
din momentul în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptor
19 May 2012
O
reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa,
usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate
si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3 felii de pâine rupta în bucăţi
mici 1/3 cana lapte 3 felii de pancetta/bacon 1 ceapa mica, tocata fin 1
căţel de usturoi mic,…
Read more »
Read more »
Sardine la grătar cu tzatziki
19 May 2012
O
reteta de sardine la gratar cu tzatziki din: sardine, ulei de masline,
sare de mare, piper, castravete, usturoi, iaurt, zeama de lamaie si
frunze de menta. Ingrediente: 12 sardine foarte proaspete, curăţate de
solzi şi eviscerate ulei de măsline, pentru asezonat sare de mare şi
piper negru Tzatziki: 1 castravete 2 căţei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Minicocteiluri cu creveţi
19 May 2012
O
reteta de Minicocteiluri cu creveţi din: smantana, ketchup, salata
verde, ridichi, mazare, creveti si lamaie. Ingrediente: 140 g smantana
50 g ketchup 2 inimi de salata verde, rupte in fasii 140 g ridichi,
taiate fin 140 g de mazare, decongelata 200 g de creveti mici,
decorticati, decongelati 1 lamaie, taiata in 12 felii fine…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu salsa de castraveţi
19 May 2012
O
reteta de salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel,
menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina,
ardei, castravete, nasturel si mar. Ingrediente: 225 g paste in forma de
scoici sau alte paste concave 4 linguri patrunjel tocat 4 linguri menta
verde tocata 4 linguri codite de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Sos de brânză de vaci şi şofran
19 May 2012
O
reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza
de vaci, sofran, vanilie si zahar. Ingrediente: 150 ml lapte 500 ml
smantana dulce 120 g branza de vaci 1 varf de cutit sofran 1/2 pastaie
de vanilie 2 linguri zahar Mod de preparare: Pune laptele la încălzit.
Despică păstaia…
Read more »
Read more »
Supă de fasole albă si legume
19 May 2012
O
reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de
masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii,
pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta. Este foarte simplu
de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o
noapte înainte şi să o…
Read more »
Read more »
Tiramisu de fructe cu îngheţată
19 May 2012
O
reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie,
suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata.
Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si
congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de
coacaze negre 2 linguri zahar coaja…
Read more »
Read more »
Salată cu mere şi curmale
19 May 2012
O
reteta de salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei
gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar
tos, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune tocate 2 mere de desert cu
coaja verde curatate si tocate grosier 170 g curmale proaspete curatate
de samburi si tocate grosier 1 ardei…
Read more »
Read more »
Fondue valdostan
19 May 2012
O
reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt,
sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4
galbensuri 35 g unt sare si piper alb Mod de preparare: Taie brânza
cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie,
apoi strecoar-o, păstrând şi laptele.…
Read more »
Read more »
Salată de curcan cu struguri şi nuci pecan
19 May 2012
Cu
contrastul său minunat de gusturi si texturi, această salată sătioasă
se serveşte ca fel principal, fără a conţine prea multe grăsimi
saturate. Este reţeta perfectă pentru resturile de friptură de curcan.
Ingrediente: 225 g paste fusilli 150 g iaurt degresat 3 linguri maioneza
cu continut redus de grasimi 1 lingurita otet de vin alb…
Read more »
Read more »
Punch Amaretto
19 May 2012
O
reteta simpla de Punch Amaretto din: vin rose, amaretto, zeama de
lamaie, suc de portocale, sirop candel si coacaze. Ingrediente: 1 sticla
vin rose 8 cl Amaretto 9 cm zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl
sirop candel 50 g coacaze Mod de preparare: Turnam intr-o cana de
Sangire ingredientele…
Read more »
Read more »
Cupe cu avocado şi creveţi
19 May 2012
O
reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea
soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte
de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si
frunze de salata. Ingrediente: 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati
cubulete 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mica…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu verdeata
19 May 2012
O
reteta de ochiuri romanesti cu hasmatuchi si sos acrisor din: ceapa
verde, ulei, supa, otet de mere, castraveciori acri, mustar, capere,
sare, piper, zahar, creson, otet si oua. Ingrediente: 1 legatura ceapa
verde 6 linguri ulei 125 ml supa 3-4 linguri otet de mere 60 g
castraveciori acri 1 lingurita mustar 1 lingura capere…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #12
19 May 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Salată cu
brânză de vaci şi piersici O reteta de salata cu branza de vaci si
piersici din: fasole, fasole verde, untisor,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pere
19 May 2012
O
reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua,
ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere,
pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de
gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2
linguri de ceapa tocata marunt…
Read more »
Read more »
Supă de creson
19 May 2012
O
reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa,
creson, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi
albi 1 bulb de fenicul 1 căţel de usturoi 1 lingură unt cca 750 ml supă 2
mâini de creson 100 g smântână sare piper nucşoară rasă Mod de
preparare: Se decojesc…
Read more »
Read more »
Cum se prepara somon in aluat (video)
19 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara somon in aluat, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara somon in
aluat Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de legume de primăvară
19 May 2012
O
reteta de salata de legume de primavara din: morcovi, fasole verde,
sparanghel, mazare, soia, varza creata, unt si zahar. Ingrediente: 200 g
de morcovi cu frunze, curatati 200 g fasole verde 200 g sparanghel,
fara partea lemnoasa 200 g de mazare, proaspata sau decongelata 200 g
bob sau soia verde 200 g de varza…
Read more »
Read more »
Cocktail de trandafir
19 May 2012
O
reteta sinpla de Cocktail de trandafir din: petale de trandafir, zahar,
vin si sampanie. Ingrediente: 20 g petale de trandafir 1 cl zahar 1
sticla de riesling sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Lasam o
ora la temperatura camerei petalele de trandafir amestecate cu zaharul
si cu o jumatate de sticla…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci, vişine si cacao
19 May 2012
O
reteta de tort cu nuci, visine si cacao din: unt, zahar pudra, cacao,
galbenusuri, visine, coaja de portocala confiata, miez de nuca si
frisca. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 3 linguri cacao 4
galbenusuri 100 g visine proaspete congelate sau din visinata 1 lingura
coaja de portocala confiata 50 g miez…
Read more »
Read more »
Supa Pasta e fagioli
19 May 2012
Mâncăruri
delicioase se prepară în toate ţările, dar italienii se mândresc cu
faptul că au atins perfecţiunea prin intermediul unui preparat culinar:
supă de fasole. Pentru a prepara această mâncare consistentă, cu
nenumărate variante regionale, se foloseşte în mod tradiţional fasolea
cannellini sau fasolea albă. Majoritatea mâncărurilor italiene sunt
simple, dar bine făcute. In această…
Read more »
Read more »
Sos bolognez
19 May 2012
O
reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita,
kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta
concentrata de rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g rosii 100 g
pulpa de porc 100 g pulpa de vita 80 g kaizer 400 ml supa concentrata de
legume 50 g…
Read more »
Read more »
Haloumi la grătar cu salată de vinete
19 May 2012
O
reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de
mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet
de vin rosu, oregano si ulei de arahide. Ingrediente: 1 vânătă mare
sare de mare şi piper negru 6 roşii-prunişoară, coapte 40 g de măsline
Kalamata, fără sâmburi 1 legătură…
Read more »
Read more »
Miniclătite Yorkshire
19 May 2012
O
reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 450 ml de lapte 4 oua 250 g de faina 2
linguri ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Intr-un robot de
bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare,
cu trei-patru ore înainte de a…
Read more »
Read more »
Salată cu porumb dulce şi cereale integrale
19 May 2012
O
reteta de salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale,
apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci,
ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale,
suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper.
Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă uşor…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel
19 May 2012
O
reteta de Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper,
seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus,
scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet
de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri
boabe de piper negru 2 linguri seminţe de susan…
Read more »
Read more »
Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere
19 May 2012
O
reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi,
pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb,
paine si parmezan. Ingrediente: 800 g de cartofi, taiati in cuburi de
2,5 cm 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm 85 g de unt 85 g…
Read more »
Read more »
Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel
19 May 2012
O
reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare,
usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de
lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 căţei de usturoi 2 linguri
sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel cca 120 ml ulei de măsline 30 g
parmezan ras suc de…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sos de mărar
19 May 2012
O
reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie
verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper,
broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar.
Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic coaja taiata
in fasii subtiri si zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata cu piscoturi
19 May 2012
O
reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar,
lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi. Ingrediente: 3
galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml lapte 400 ml frisca lichida 200 g
zmeura 200 g ciocolata 1 lamaie 400 g piscoturi pentru sampanie Mod de
preparare: Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi…
Read more »
Read more »
Ketchup
19 May 2012
O
reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de
masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin,
sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1
morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar
otet 1 lingurita mustar 1 lingurita scortisoara…
Read more »
Read more »
Cocktail Cofee Egg Nogg
19 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cofee Egg Nogg din: lichior de cafea, coniac,
oua, zahar, lapte, frisca si nucsoara. Ingrediente: 12 cl lichior de
cafea 8 cl coniac 4 oua 4 cl zahar 0,5 l de lapte 0,3 de frisca lichida
nucsoara Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in
mixerul la viteza…
Quiche cu branza
19 May 2012
O
reteta de Quiche cu branza din: unt, faina, lapte, branza de vaci, praf
de copt, mustar, oua, crema de branza, cascaval, parmezan, ceapa verde,
bacon si rosii cherry. Ingrediente: 50 grame unt 50 grame faina 150 ml
lapte 200 grame branza de vaci 5 grame praf de copt 5 grame mustar 5 oua
120…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu sos de ceapă
18 May 2012
O
reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar,
cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de
vita, chutney de ceapa si marmite. Ingrediente: 1 lingura boabe de piper
negru 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de cimbru uscat 1 lingurita
seminte de telina 1…
Read more »
Read more »
Salată cu brânză de vaci şi piersici
18 May 2012
O
reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole
verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de
ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de
dijon, miere si piper. Ingrediente: 250 g fasole lata congelata 175 g
fasole verde rupta in doua 115…
Read more »
Read more »
Sos pesto genovez
18 May 2012
O
reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza
afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa.
Ingrediente: 25-40 frunze de busuioc 3-4 catei de usturoi 2 linguri
branza afumata 2 linguri parmezan ras 8 linguri ulei de masline
extravirgin sare grunoasa Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar
frunzele de…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata
18 May 2012
O
reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt,
zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca,
glazura de ciocolata si capsune. Ingrediente: pentru blat iti trebuie:
500 g biscuiti mari 1 fiola esenta de rom 2 oua 200 g unt 100 g zahar
pentru crema iti trebuie:…
Read more »
Read more »
Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară
18 May 2012
O
reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din:
faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde,
hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre.
Ingrediente: 100 g făină 2 ouă 50 g unt topit 125 ml lapte sare piper 2
linguri ulei 300 g…
Read more »
Read more »
Salată Thai de morcovi şi ridichi
18 May 2012
O
reteta de salata thai de morcovi si ridichi din: sos dulce de chilli,
coaja si suc de lime, sos de peste, salata verde, morcovi, ridichi,
ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 4 linguri sos dulce de chilli
coaja rasa de la 1 lime si 2 linguri de zeama 1 lingurita sos de peste 1
salata…
Read more »
Read more »
Tartă cu busuioc
18 May 2012
O
reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare,
ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara.
Ingrediente: 100 g tarate de grau 100 g faina integrala de grau 1 praf
sare 1 ou 130 g unt in plus: 2 legatura busuioc 5 oua 325 g smantana 40…
Read more »
Read more »
Salată cu bucăţi de friptură
18 May 2012
O
reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita,
usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline
extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei
rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de
usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere
18 May 2012
O
reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf
de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua.
Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri
de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura
praf de copt 1 lingurita de sare 1…
Read more »
Read more »
Salata tarama cu pita de casa
18 May 2012
O
reteta de salata tarama cu pita de casa din: paine alba, lapte, icre de
cod afumate, zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline si
drojdie. Ingrediente: 2 1/2 felii groase de paine alba, fara coaja 100
ml lapte integral 200 g icre de cod afumate 1 catel de usturoi, curatat
si…
Read more »
Read more »
Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale
18 May 2012
O
reteta de crema de rubaba, trandafir si petale din: rubarba, zahar fin,
suc de lamaie, smantana, apa de trandafir, smantana, pastaie de
vanilie, galbenusuri, albus, petale de trandafir si zahar fin. Toate
petalele de trandafir sunt comestibile, dar ai grijă să le alegi pe cale
care n-au fost stropite cu pesticide sau alte chimicale.…
Read more »
Read more »
Cod la cuptor cu verdeaţă
18 May 2012
O
reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru,
busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri
de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic. Ingrediente: 1
lingura capere 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura cimbru tocat 2
linguri busuioc tocat 1 lingura mustar iute 3 linguri migdale tocate…
Read more »
Read more »
Punch de ceai
18 May 2012
O
reteta de punch de ceai din: votca, ceai negru, suc de portocale, zeama
de lamaie, portocale si zahar. Ingrediente: 8 cl votca 0,5 l ceai negru
2 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 felii de portocale zahar
Mod de preparare: Mixam ingredientele racite intr-un pahar de bar si
indulcim…
Read more »
Read more »
Tagliatelle al tartufo bianco
18 May 2012
Trufele
albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume,
fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie
gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea
de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele
nu par foarte apetisante, cu toate…
Read more »
Read more »
Supă de crustacee
18 May 2012
O
reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin
alb, rosie, piper si sare. Ingrediente: 300 g capete si carapace de
creveti (sau alte crustacee) 2 tije de telina 2 morcovi 1 ceapa cateva
fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline extravirgin…
Read more »
Read more »
Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolată
18 May 2012
O
reteta de tort de inghetata, cu visine si ciocolata din: blat de
pandispan, oua, lapte, smantana, zahar, ciocolata amaruie si visine.
Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 5 oua 500 ml lapte 200 g
smantana 150 g zahar 200 g ciocolata amaruie 500 g visine Mod de
preparare: Speli vişinele. Păstrezi…
Read more »
Read more »
Salată dulce-acrisoară cu carne de rată
18 May 2012
O
reteta de salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de
rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina,
nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi,
gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper. Ingrediente: 250 g
orez Basmati amestecat cu orez sălbatic 450…
Read more »
Read more »
Sirop de soc, lămâie şi vanilie
18 May 2012
O
reteta de siropd e soc, lamaie si vanilie din: zahar, coaja de lamaie,
pastaie de vanilie, acid citric si soc. Ingrediente: 1 kg zahar fin 2
lamai, plus o fasie de coaja de lamaie 1 pastaie de vanilie, sectionata
pe lungime, semintele pastrate separat 1 lingura de acid citric pudra
sau vitamina C pudra…
Read more »
Read more »
Chow mein de pui
17 May 2012
Chow
mein (tăiţeii prăjiţi) reprezintă una dintre cele mai populare
specialităţi chinezeşti din restaurantele europene şi mai ales
americane, în China, chow mein este obligatoriu în meniurile
ceainăriilor, fiind rapid de preparat şi reconfortant, mai ales in
lunile de iarnă. în chow mein se poate pune aproape orice. Foarte des se
foloseşte carnea de pui,…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolata si amaretto
17 May 2012
O
reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto,
oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru
petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu
uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute
înainte de servire, pentru a…
Read more »
Read more »
Costite de miel cu linte si sos de leurda
17 May 2012
O
reteta de Costite de miel cu linte si sos de leurda din: ulei de
rapita, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunze de dafin, linte, supa de
pui, costite de miel, unt, mustar, leurda, ulei de masline si suc de
lime. Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita sau ulei vegetal 1 morcov,
tocat marunt 1 ceapa,…
Read more »
Read more »
Cocktail Cumquat Drink
17 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cumquat Drink din: cumquat, zahar, lichior de
portocale, zeama de lamaie, vin alb si vin spumant. Ingrediente: 2
cumquat 1 lingurita de zahar 1 cl lichior de portocale 2 picaturi de
zeama de lamaie vin alb sec vin spumant sec Mod de preparare: Punem
intr-un pahar fructele de cumquat…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Tăiţei Singapore
17 May 2012
Există
zeci de feluri de mâncare cu tăiţei în Singapore, care se pot servi
peste tot, la tarabele de pe stradă sau în restaurantele cele mai
elegante. Tăiţeii numiţi „Singapore” nu se numără printre cei mai
celebri. Ca şi brioşele „englezeşti” sau fursecurile „daneze”, tăiţeii
Singapore – un amestec de tăiţei de orez subţiri, cu…
Read more »
Read more »
Smochine rumenite
17 May 2012
O
reteta de smochine rumenite din: unt, smochine, vin de marsala, zahar
brun, coaja si zeama de portocala, fistic, galbenusuri si coaja de
lamaie. Smochinele coapte si zemoase se transformă, cu ajutorul acestei
reţete simple, într-un desert rafinat. Ele capătă un plus de dulceaţă şi
o aromă sofisticată datorită vinului de Marsala. Ingrediente: unt
moale,…
Read more »
Read more »
Supa de urzici
17 May 2012
O
reteta de supa de urzici din: ulei de masline, ceapa, morcov, praz,
cartofi, supa de legume, unt si smantana. Urzicile (Urtica dioica) – Se
găsesc în abundenţă primăvara şi sunt bune de mâncat până la sfârşitul
lui mai, când înfloresc. Poartă mănuşi ca să eviţi înţepăturile. Cele
mai lungi îţi protejează şi braţele, dacă…
Read more »
Read more »
Cocktail High Hat
17 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail High Hat din: brandy, suc de grepfrut, zahar
si limeta. Ingrediente: 12 cl brandy 1 l suc de grepfrut zahar limeta
Mod de preparare: Punem multa gheata intr-o cana turnam peste ea
brandy-ul si completam cu suc de grepfrut rece. Servim in pahar de
whisky cu crusta de zagar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare cu fructe de mare
17 May 2012
O
reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti,
ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti
Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust Mod de
preparare: Se taie legumele…
Read more »
Read more »
Sos pentru paste
17 May 2012
O
reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de
creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie
medie 10 scoici 10 midii 6-8 cozi de creveti 3 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi 1/2 ardei iute…
Read more »
Read more »
Tăiţei prăjiţi cu carne de vită
17 May 2012
Gustul
foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de
boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici,
uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al
ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de
pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii ale…
Read more »
Read more »
Piersici caramelizate cu vin
17 May 2012
O
reteta de piersici caramelizate in vin din: zahar granulat, apa, batond
e vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100
g de zahăr granulat sau tos 3 linguri de apă 1 baton de vanilie
despicat 100 ml de vin 50 g de unt nesărat, moale 8 piersici tari, dar
coapte, fără sâmburi…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Risotto primavera
17 May 2012
O
reteta de risotto primavera din: sparanghel, ulei de masline, ceapa
verde, mazare, bob, busuioc, menta, coaja de lamaie, supa de legume,
salote, usturoi, orez, vin alb, parmezan si rucola. Ingrediente: 350 g
de sparanghel 2 linguri ulei de masline 9 fire de ceapa verde, curatata
si tocata 175 g de mazare, decongelata sau proaspata…
Read more »
Read more »
Salata de anghinare si crab
17 May 2012
O
reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de
lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza,
coaja de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat. Această
salată este cea mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc
anghinare. Nu se vor folosi frunzele din exterior…
Smoothy de zmeură cu îngheţată
17 May 2012
O
reteta de Smoothy de zmeură cu îngheţată din: zmeura, inghetata, lapte
batut, coaja de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 300 g zmeura 1
cutie de inghetata 250 ml lapte batut, bine racit 1 lingurita coaja de
lamaie rasa frunze de menta Mod de preparare: Speli bine zmeura. Pui
câteva fructe deoparte, pentru…
Read more »
Read more »
Slănină cu sparanghel şi şofran
17 May 2012
O
reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel,
sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon
de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de
sparanghel 1 varf cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de
masline extravirgin supa concentrata de legume…
Read more »
Read more »
Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale
17 May 2012
O
reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de
vitel, faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin
alb, cimbru, rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui,
frunze de patrunjel, dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt,
parmezan, mascarpone si zeama de lamaie. Acest…
Read more »
Read more »
Curry de spanac şi năut
17 May 2012
O
reteta de curry de spanac si naut din: pasta de curry, ceapa, rosii,
naut, spanac, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 2 linguri pasta de
curry 1 ceapa, tocata 400 g de rosii din conserva 800 g naut din
conserva, scurs si calit 250 g spanac tanar 1 strop zeama de lamaie orez
basmati,…
Read more »
Read more »
Parfe de căpşune cu fistic
17 May 2012
O
reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei,
capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente:
100 g zahar tos 100 ml apa 50 g fistic decojit si prajit 1 lingura ulei
500 g capsune 100 g zahar pudra 400 ml frisca lichida 5 galbenusuri 1
plic zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Pad thai
17 May 2012
Turiştii
din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile,
pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări
naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”. Atunci când
este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă
şi bine echilibrată. Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere o…
Read more »
Read more »
Salata de curcan cu varza rosie
17 May 2012
O
reteta de salata de curcan cu varza rosie din: alune, seminte de
chimion, friptura de curcan, varza rosie, telina, morcovi, stafide, sos
de coacaze, ulei de masline extravirgin, ulei de nuca, vin rosu, sare si
piper. Ingrediente: 55 g alune pecan tocate grosier 0.5 lingurita
seminte de chimion 300 g friptura de curcan rece,…
Read more »
Read more »
Punch de zmeura si caise
17 May 2012
O
reteta simpla de Punch de zmeura si caise din: caise, lichior de
piersici, vin rose, sirop de zmeura, zeama de limeta si vin spumant.
Ingrediente: 4 cl caise 4 cl lichior de piersici 1 sticla de vin rose 4
cl sirop de zmeura 5 cl zeama de limeta 1 sticla de vin spumant sec…
Read more »
Read more »
Salată de linte aromată cu lămâie şi legume
17 May 2012
O
reteta de salata de linte aromata cu lamaie si legume din: linte verde,
usturoi, cumin, lamaie, ceapa rosie, caise, ardei, broccoli, branza de
capra, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline,
coriandru si piper. Ingrediente: 250 g linte verde spalata 1 catel de
usturoi curatat un varf de cutit de cumin…
Read more »
Read more »
Paste cu ragu de iepure
17 May 2012
O
reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure,
usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru,
vin rosu, pasta de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel
si parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1 iepure de
casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare şi piper negru…
Read more »
Read more »
Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla
17 May 2012
O
reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati
de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate,
varza rosie, sfecla, mustar si paine. Ingrediente: 8 carnati de porc 100
ml de otet balsamic 100 g zahar brun 1 lingura seminte de chimion 140 g
amestec de fructe…
Read more »
Read more »
Cremă de lapte
17 May 2012
O
reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei
de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml
lapte 50 g unt 40 g faina alba 2 dovlecei (zucchini) 100 g sunca feliata
1 lingura ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi sare piper
Mod de preparare: Incălzeşte…
Read more »
Read more »
Salată tropicală cu carne de vită şi orez
17 May 2012
O
reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita,
orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare,
piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir,
portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere,
ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul iute…
Read more »
Read more »
Parfe de căpşune cu sos de portocale
17 May 2012
O
reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar,
galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200
g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa
amidon Mod de preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli
fructele, le cureţi, le pasezi şi…
Read more »
Read more »
Toast integral cu banane si miere
17 May 2012
O
reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere
si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane,
feliate miere lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat,
pentru servit Mod de preparare: Se prăjesc feliile de toast, până
devin crocante. Se aşază peste ele feliile…
Read more »
Read more »
Sandwich cu oua si spanac
17 May 2012
O
reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac,
parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute
20 ml lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1
chifla Mod de preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale,
laptele si spanacul. Amesteca apoi…
Read more »
Read more »
Supa marocana cu naut
17 May 2012
O
reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina,
curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si
coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata
2 tulpini telina 2 lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g
rosii tocate 200 g naut…
Read more »
Read more »
Supa Pho
17 May 2012
Istoria
seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului
Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason
stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub
forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se
adaugă şi câteva bucăţele subţiri şi…
Read more »
Read more »
Retete culinare savuroase
16 May 2012
Retete
culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut O reteta de
cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de
ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper,
cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati,
fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara…
Read more »
Read more »
Cartofi noi copţi cu barbun umplut
16 May 2012
O
reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline,
fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare,
piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni
eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara
samburi 4 fileuri de ansoa scurse de ulei 60 g…
Read more »
Read more »
Mee goreng
16 May 2012
Cei
care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa
guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă
mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de
mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune
în pieţe şi să ia masa împreună, savurând o…
Read more »
Read more »
Tabbouleh cu brânză de capră
16 May 2012
O
reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii
cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute,
piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama
de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei galben
curatat de seminte si tocat 200 g rosii Cherry taiate in…
Read more »
Read more »
Parfe de zmeură cu bezele
16 May 2012
O
reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar,
frisca, bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana
zmeura 300 g zahar 500 ml frisca lichida 5-6 bezele cativa biscuiti
glazurati si tigarete pentru decor Mod de preparare: Dacă foloseşti
zmeură congelată, o laşi să se dezgheţe, apoi o scurgi…
Read more »
Read more »
Punch de ananas si mere
16 May 2012
O
reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de
ananas, rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de
mere 10 cl suc de ananas 10 cl rom brun 100 g ananas proaspat frunze de
menta Mod de preparare: Mixam intr-o cana sucurile de fructe…
Read more »
Read more »
Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper
16 May 2012
O
reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc,
branza de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de
porc, picant 150 g branza proaspata de vaci 1 lingura mascarpone piper
negru Mod de preparare: Crestează cârnatul, curăţă-1 de membrană şi
pune umplutura într-un castron. Adaugă mascarpone şi…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu pesto şi mozzarella
16 May 2012
O
reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de
masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie,
mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac placintar mic, taiat pe
jumatate si in cubulete cu latura de 2 cm 3 lingurite ulei de masline 1
lingurita de ardei iuti uscati si…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pizza Calzone
16 May 2012
O
reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline,
sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper.
Ingrediente pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf
de copt 230 ml de apă caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de
sare…
Read more »
Read more »
Taitei Yakisoba
16 May 2012
Yakisoba
sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând
mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In
japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din
făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul.
Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De fapt,…
Read more »
Read more »
Cocktail de capsuni si portocale
16 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni,
portocale, limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange.
Ingrediente: 400 g capsuni 8 felii de portocale 8 felii de limeta 1
sticla de sampanie 4 cl zeama de lamaie 0,5 cl de Bitter Orange Mod de
preparare: Lasam o ora in frigider…
Read more »
Read more »
Sos guacamole
16 May 2012
O
reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi,
rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie
zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de
tabasco sare piper Mod de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure
şi roteşte fructul de avocado în…
Read more »
Read more »
Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri
16 May 2012
O
reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez,
supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod,
creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de
orez brun 500 ml supa de pui sau de peste 1 lingura pasta de curry…
Read more »
Read more »
Risotto cu fructe de mare
16 May 2012
O
reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste,
sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez,
creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200
ml de apa 300 ml de vin…